Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

"Κρατήστε σφιχτά τον μικροαστισμό σας"

Μεγάλωσα στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης –την εποχή που ο κόσμος ήταν ακόμα τρομοκρατημένος από τη χούντα. Ήταν κάτι που έλεγαν οι γονείς μου και το σιχαινόμουν –νομίζω πως πρόκειται για το σημαντικότερο πράγμα που μου είπαν ποτέ. Όχι γιατί είχαν δίκιο –το αντίθετο μάλιστα. Αλλά γιατί με έμαθαν, από νωρίς, να αηδιάζω μπροστά στον μικροαστισμό.

Έλεγαν οι γονείς μου –«μη μιλάς παιδάκι μου εναντίον κανενός –άσε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα». Το σιχαινόμουν αυτό. Και δεν περίμενα ποτέ, ότι θα φτάσει η εποχή που η σιωπή θα διαφημίζεται σαν αντιστασιακή πράξη!

Εντάξει, υπήρξαν παραδείγματα όπου το σιωπηλό πλήθος κόντραρε (και μόνο με την εμφάνισή του στους δρόμους) την εκάστοτε εξουσία. Σε κηδείες αγωνιστών που είχαν δολοφονηθεί από το κράτος, για παράδειγμα, η σιωπηλή συμμετοχή ήταν από μόνη της δήλωση θέσης. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι συγκεντρώσεις ήταν απαγορευμένες –ο κόσμος γύρω από το Πολυτεχνείο το ’74 (πάλι για παράδειγμα) δεν χρειαζόταν να φωνάξει τίποτα (αλλά, βέβαια, φώναζε). Έφτανε η παρουσία για να δηλωθεί η συμπαράσταση προς τους έγκλειστους. Υπήρχαν αυτά όλα, δεν το αρνούμαι.

Όμως, ποιο ήταν το νόημα της σιωπηλής διαμαρτυρίας έξω από την άδεια Βουλή στις 29 Αυγούστου; Γιατί μαζεύτηκαν χιλιάδες άνθρωποι; Να πουν τι; Γράφει η ανακοίνωση της συγκέντρωσης:

«Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες» Ποιον αποδοκιμάζουμε; Έτσι γενικά και αόριστα; Μήπως ξέρει κανείς γιατί φωνάζουν συνθήματα στις συγκεντρώσεις και τις πορείες; Μήπως σκέφτηκε κανείς πως το κατέβασμα στο δρόμο γίνεται για να διεκδικήσεις; Είναι τόσο φανερός ο σκοπός της αποδοκιμασίας; Εγώ λοιπόν είμαι ηλίθιος και δεν τον κατάλαβα.

Έχω μάθει πως όταν βγαίνεις στο δρόμο, το κάνεις για να αντιπαρατεθείς με κάποιον (θεωρητικά ή πρακτικά) αντίπαλό σου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος ήταν ο αντίπαλος; Γιατί δεν τον λέτε να τον μάθουμε κι εμείς; Μήπως για να μαζευτεί περισσότερος κόσμος –αφού όσα λιγότερα λέμε, τόσο λιγότερο διαφωνούμε; Αναρωτιόμουν στην προηγούμενη κινητοποίηση για την Πάρνηθα, αναρωτιέμαι και τώρα –ο Καραμανλής θα μπορούσε να συμμετάσχει χτες; Ο Παπανδρέου, ο Αλαβάνος, η Παπαρήγα; Είπαμε «χωρίς πολύχρωμες σημαίες», άρα χωρίς κόμματα –θα απαντήσεις. Δεκτό. Κι αν έρχονταν σαν μεμονωμένα άτομα; Θα τους πετούσατε έξω; Γιατί; Από που φαίνεται πως τα συγκεκριμένα άτομα είναι οι αντίπαλοί σας; Αν είναι αυτοί –γιατί, όπως είπα παραπάνω –δεν έχω ακόμα καταλάβει ποιοι αποδοκιμάζονται.

«Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας» Αυτό ακούγεται όμορφο, αλλά δεν βγάζει νόημα. Το πένθος είναι σιωπηλό και ατομικό. Κάθισε σπίτι σου να πενθήσεις, όσο και όπως θέλεις. ή πήγαινε στις κηδείες των ανθρώπων αυτών –αν θέλεις να πενθήσεις οργανωμένα. Τι σόι πένθος είναι αυτό μπροστά στη Βουλή; Επιδεικτικό πένθος;

Δεν θα είχα αντίρρηση για κάτι σαν «τιμούμε τη μνήμη των συνανθρώπων μας», αλλά αυτό συνεπάγεται πράξεις. Λέξεις έστω. Κάποια κραυγή για αυτούς που χάθηκαν και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Έτσι έχω μάθει.

«χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες» Αυτό πάλι τι σημαίνει; Πως δεν έκαψε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ; Πως, αν και κάηκε η χώρα –αυτός δεν είναι λόγος να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ; Πως δεν φταίει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για το κάψιμο της χώρας; Πως, αν και κάηκε η χώρα –αυτός δεν είναι λόγος να μην κυβερνήσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Ή πως, εντάξει, καήκαμε –αλλά αυτό το μεμονωμένο, λυπηρό γεγονός δεν πρέπει να επηρεάσει τους ψηφοφόρους κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος; Ότι κι αν σημαίνει η συγκεκριμένη διατύπωση παραμένει αισχρή και, κυρίως, υποκριτική.

«Δίνουμε το παρόν» Ναι, εντάξει. Δίνουμε το παρόν όταν κάποιος μας καλέσει –αυτή είναι η έννοια του όρου. Τώρα, εδώ –ποιος μας κάλεσε; Και για ποιο λόγο; Τι υπερασπιζόμαστε; Και γιατί δεν το λέμε; Έτσι γενικά «είδαμε φως και μπήκαμε;».

«και στεκόμαστε απειλητικά» Ποιοι στεκόμαστε; Και πως θα πραγματοποιήσουμε την απειλή μας; Θα δείρουμε; Θα βρίσουμε; Θα εξευτελίσουμε; Έχουμε δηλαδή, τόσο σφιχτή οργάνωση ώστε να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά μια απειλή;

«απέναντι στον οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος» Εδώ υπάρχει το συμπέρασμα, αν δεν κάνω λάθος. Απειλείται ο οποιοσδήποτε προσπαθήσει να ωφεληθεί! Χωρίς να εξετάσουμε τη φύση του οφέλους –κακοί κομματικοί στο ίδιο τσουβάλι με τους εξωκοινοβουλευτικούς, τις οικολογικές οργανώσεις, τους φιλάθλους του Θρύλου που γκρινιάζουν γιατί δεν πήρε μπακ η ομάδα, τα μπακούρια που ψάχνουν για γκόμενα ή γκόμενο ... Όλοι ένα πακέτο! Και ποιος θα κρίνει τον άλλο σε σχέση με τις προθέσεις του; Ξανακάνω την ίδια ερώτηση, λίγο αλλαγμένη –αν ερχόταν ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης ή κάποιο από τα άλλα παιδιά και σας έλεγε πως «είμαι αλληλέγγυος και συμπαραστάτης» (σε τι; μα στο τίποτα για το οποίο διαδηλώνετε) –τι θα κάνατε; Θα τον πλακώνατε στο ξύλο ή θα τον αφήνατε να διαδηλώσει σιωπηλά δίπλα σας;

«ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ». Αυτό είναι σωστό. Και γενικόλογο. Τόσο γενικόλογο που έχει την ίδια χρησιμότητα με δηλώσεις του τύπου «εύχομαι παγκόσμια ειρήνη και ευημερία».

Για όλους αυτούς τους λόγους, ή μάλλον, για όλη αυτή την ανυπαρξία διεκδικήσεων επέλεξα να μην συμμετάσχω ούτε στη χτεσινή εκδήλωση –και δεν τα γράφω αυτά για να δικαιολογήσω τη στάση μου, αλλά για να τα χρησιμοποιήσω συγκριτικά, λίγο παρακάτω. Ξεκαθαρίζω πάντως, πως δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτούς που συμμετείχαν –ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει και δεν κατακρίνω κανένα τρόπο έκφρασης. Όσοι πήγαν καλά έκαναν ή άσχημα έκαναν –δεν με ενδιαφέρει και δεν το κρίνω. Είναι προσωπική τους υπόθεση και, εφόσον δεν συμμετείχα, δεν κάνω κριτική προθέσεων των συμμετεχόντων.

Όμως, είναι διαφορετικό πράγμα το να αδιαφορείς για μια εκδήλωση που δεν σε εκφράζει, από την αδιαφορία για το φίμωμα ανθρώπων και αντιλήψεων. Και αυτός είναι ο λόγος του συγκεκριμένου ποστ.

Διαβάζω από το πρωί διάφορα μπλογκς συμμετεχόντων στη χτεσινή κινητοποίηση και διαβάζω την παρουσίαση του θέματος στο indy και το indymedia. Καταλαβαίνω λοιπόν πως έγινε χτες κάποια προσπάθεια οργανώσεων πολιτών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων να συμμετάσχουν στην εκδήλωση –αλλά ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, τους απώθησε. Σε κάποια μπλογκς πανηγυρίζουν μάλιστα –για την περιφρούρηση της εκδήλωσης! Τι λέτε ρε; Είχατε νοικιάσει τον χώρο, σα να λέμε, και πήγαν να μπουν τζαμπατζήδες; Πως την είδατε –για εξηγείστε μου. Μπάτσοι των κινητοποιήσεων σαν τους, πάλαι ποτέ, οικοδόμους των ΚΝΑΤ;

Εντάξει, μπορώ να αποδεχτώ κάποια πράγματα σαν δεδομένα –κάνοντας εικασίες για χάρη της συζήτησης. Ας πούμε λοιπόν οτι η χτεσινή εκδήλωση είχε καθαρά αντικομματικό χαρακτήρα. Ας δεχτούμε πως οι χτεσινοί συμμετέχοντες είχαν σαφή αντίληψη αυτών που ευθύνονται για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Και αυτοί είναι οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, άντε να δεχτούμε (παρατραβηγμένα) και τις ευθύνες των βουλευτών των μικρότερων κομμάτων. Ευθύνονται επίσης, υποθέτω, όσοι καταλαμβάνουν υψηλά πόστα στον κρατικό μηχανισμό (πολιτική ηγεσία, αρχηγοί σωμάτων ασφαλείας κ.λ.π.) Φταίνε κι άλλοι; Δεν μπορώ να σκεφτώ.

Ας δεχτούμε κάτι ακόμα –οτι όλοι οι παραπάνω δεν θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής γιατί η στάση τους θα ήταν, εμφανώς, υποκριτική. Τα λέω καλά;

Αν είναι έτσι -οι κινήσεις πολιτών και οι εξωκοινοβουλευτικοί τι σας έφταιξαν; Μήπως οι χτεσινοί συγκεντρωθέντες συμφωνείτε με την άποψη της «ασύμμετρης απειλής», όπως εκφράζεται από τους κυβερνητικούς –οτι «οι αντιεξουσιαστές καίνε τα δάση»; Πείτε μου να ξέρω δηλαδή!

Τι φοβηθήκατε; Μη φωνάξουν κανένα σύνθημα και σας περάσουν για αλήτες; Μην καπελωθεί η εκδήλωσή σας από τους εξωκοινοβουλευτικούς; Σας νοιάζει τόσο πολύ το ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ και όχι το ΤΙ ΛΕΤΕ; Και ποιοι είστε τελικά; Λέξη –λέξη έφαγα την ανακοίνωση –ποιοι είσαστε εσείς δεν κατάλαβα! Ποιοι είστε!

Αυτοί που δεν έβγαλαν κουβέντα όταν συνέλαβαν τους διαδηλωτές στην Πάρνηθα –γιατί, βλέπεις, οι διαδηλωτές ήταν «αλήτες, αναρχικοί».

Αυτοί που δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε καμιά άλλη εκδήλωση, όποιος κι αν την κάνει –όχι γιατί δεν θα συμφωνούν με τις διεκδικήσεις, αλλά επειδή θα φοβούνται «τον χαρακτηρισμό».

Αυτοί που φασκέλωναν την άδεια Βουλή και γιουχάιζαν τους υπαλλήλους που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στον χώρο.

Αυτοί που αγανακτούν για τις πυρκαγιές και τους θανάτους, αλλά δηλώνουν οτι δεν ξέρουν τι να κάνουν στις εκλογές (και στο τέλος θα κάνουν κανένα μπάνιο, αν ο καιρός το επιτρέπει).

Αυτοί που μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα συγκεκριμένο και τρέμουν μην τους κολλήσουν καμιά ταμπέλα, την οποιαδήποτε ταμπέλα και χάσουν το «υπεράνω», «και γαμώ», «τα χώνω σε όλους» προφίλ τους.

Αυτοί που έχουν θεοποιήσει την έκφραση «όλοι ίδιοι είναι –τίποτα δεν αλλάζει».

Αυτοί δεν είστε;

Είπα παραπάνω για εκλογές και έχω μια μικρή απορία. Ποια είναι η θέση σας για το εκλογικό σύστημα; Τρεις θέσεις μπορώ να σκεφτώ:

-Να είσαστε αντίθετοι με το εκλογικό σύστημα. Όμως τότε, και με δεδομένο πως δεν είσαστε φασίστες, έπρεπε να επιτρέψετε τη συμμετοχή των εξωκοινοβουλευτικών. Κι ας ήρθαν οργανωμένοι –έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω πως θα διαφωνούσατε με τα συνθήματά τους.

-Να είσαστε υπέρ του εκλογικού συστήματος, οπότε θα έπρεπε να καλέσετε και τα κόμματα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

-Να είσαστε μοιρασμένοι (υπέρ, κατά, αδιάφοροι, δεν ξέρω/δεν απαντώ) οπότε θα έπρεπε να επιτρέψετε τη συμμετοχή σε οποιονδήποτε.

Τι είσαστε τελικά; Ακόμα δεν έχω καταλάβει.

Ξέρω οτι στην εκδήλωση μαζεύτηκε ένα ανομοιογενές πλήθος που συνδεόταν με το μίνιμουμ αποδοχής των κοινών σκοπών. Γι΄αυτό οι κοινοί σκοποί ήταν περισσότερο «κοινοί» παρά «σκοποί». Γι΄αυτό και τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε όλους τους συμμετέχοντες (άλλωστε, δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια «ολότητα συμμετεχόντων», αφού δεν υπήρχαν πολλά κοινά, πέρα από τα μαύρα ρούχα).

Όμως, όλα τα παραπάνω αφορούν όσους πανηγυρίζουν που «απώθησαν τους οργανωμένους» και κράτησαν «ανόθευτο το πνεύμα της εκδήλωσης».

Κι ο τίτλος του ποστ –χάρισμά τους. Να τον κρεμάσουν στο λαιμό τους -να έχουν τουλάχιστον μια δικαιολογία για την μνημειώδη τους αδράνεια.

Μια τελευταία υπενθύμιση: η άκριτη απέχθεια για κάθε ιδεολογική τοποθέτηση είναι ο καλύτερος σύμβουλος του ολοκληρωτισμού. Αυτό εννοούσε ο Γκαίμπελς με το μνημειώδες «όποτε ακούω τη λέξη ‘κουλτούρα’ απασφαλίζω το όπλο μου». Σύμφωνοι;

64 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Η μικρή Ολλανδέζα είπε...

...μα τι μου κάνεις μεσημεριάτικα κι έχω και δουλειά.
Εγω πήγα και μια χαρά θα πήγαινα και ξανά και ξανά
Βεβαια εγω θα πήγαινα και σε πολλές άλλες ’εκδηλωσεις’ πολιτικου, εξωπολιτικού και γενικού διαμαρτυρικού χαρακτήρα. Απο ταμπέλες αλλο τίποτα οπότε απέχω μακραν του φόβου που αναφέρεις.
Αλλά μου κάνει λίγο εντύπωση αυτη η ανάλυση που κανεις για το ποιοι, γιατί, σκοπός και τα άλλα.
Η συλλογιστική (λέμε τώρα) είναι πολύ απλή για μένα.
Φωτιές-τις πουτάνας-διαδήλωση στο σύνταγμα-πάω. Οι ευθύνες είναι προφανείς. Πασοκ, ΝΔ, μαλάκες, δεν με νοιάζει πόσοι και ποιοί. Όλοι τους φταίνε και αρκετοί απο μας.
Αν φυσικά την οργάνωνε το Λα.ος δεν θα πήγαινα αλλά αφού έψαξα λίγο και δεν είδα τίποτα περίεργο και κρυφό πήγα.
Για να φαινόμαστε πολλοί εμείς που όλο αυτό που συνεβει δεν το περνάμε στο ντούκου.
Καποιοι σκέφτηκαν τα μαύρα ..οκ τα φορεσα όπως πάντα αλλά θα μπορούσα και να μην.
Οι ίδιοι σκέφτηκαν και το βουβο αλλά τελικά και κάποιοι φώναξαν. Παλι οκ.
Δεν καπελώθηκα απο κανέναν χωρίς να το θέλω και δεν μου ζητήθηκε να εκδόσω καμιά διατριβή περί ευθυνών.
Της πουτάνας στην χώρα; πρόβλημα σε κάτι; Κοσμος στο δρόμο.
Καπως έτσι.
Δεν είναι η πρώτη μου καθιστική ή/και σιωπηλή διαμαρτυρία και δεν φαντάζομαι να είναι και η τελευταία.
Δηλώθηκε η παρουσία 50,100 η οσων τελικά ανθρώπων ήταν εκεί και αν αυτή η παρουσία δεν είχε και απαραίτητα βάλει σε λέξεις την οργή, τον πόνο και την αγανάκτιση, εμένα προσωπικά δεν με χαλάει.
Την ερχόμενη φορά αν έχω να φωνάξω κάτι θα το φωνάξω.
Αυτήν ήμουν ούτως ή άλλως σαστισμένη απο τα γεγονότα.

Η μικρή Ολλανδέζα είπε...

Νια νια νια νια νια!
Δεν απάντας ε;
Σε τάπωσα ε;;;;;
:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Εχω λαλήσει απ’την πολύ δουλειά η ποϊτάνα!!!

RaZz είπε...

dunno mate. i don't fuckin' know anymore.

το χτεσινό δε μου άφησε κάποια καλή ή κακή εντύπωση. ή μάλλον και τις δυο. καλή από την άποψη οτι κατέβηκε ο κόσμος, αλλά ντάξει, όπως μου είπε και ο Καβού όταν βγήκαμε στο Σύνταγμα "ο Χριστόδουλος με τις ταυτότητες είχε περισσότερο κόσμο". which means οτι όσο κι αν μας χαροποιεί η "κινητοποίηση" (ΝΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ) ανθρώπων που γενικά δε νιώθουν, δεν πρέπει να ξεχνάμε κι αυτό το γαμημένο το γιατί. Γιατί σηκώθηκαν και ήρθαν. Κι εκεί ξεκινάει η απογοήτευση.

Όλα στο φλου, όπως πολύ ωραία παρουσιάζεις κι εσύ. Φλου ο κόσμος, φλου το τι κράζουμε, φλου το αν κράζουμε at all.. φλου φίλε μου όλα είναι φλου που έλεγε και το τραγούδι. ΝΤΑΞΕΙ!!! ΕΛΕΟΣ!!!! Γι' αυτό ξύνουμε τον πάτο της μαλακίας χρόνια τώρα. Γιατί το να συγκεκριμενοποιήσεις μια κατάσταση και να μπεις στο τριπάκι να την αξιολογήσεις και να δεις τι θα ΚΑΝΕΙΣ γι' αυτήν είναι ζόρι και τσούζει κώλους γιατί όλοι έχουμε ευθύνη -μικρή ή μεγαλύτερη.

Φυσικά και δεν έχω την αυταπάτη οτι είχε κάποιο πολιτικό impact η χτεσινή διαμαρτυρία. Μη σου πω οτι θα γέλασαν κι αρκετοί τέτοιοι με την πάρτη μας. Ούτε κοινωνικό impact δεν είχε, εκτός κι αν θεωρούμε ως κοινωνία το σύνολο των μπλόγκερς (χοχοχο μέρι κρίστμας) ή εκτός κι αν προέκυψαν άλλες δράσεις με αφορμή το χτεσινό που εγώ δε γνωρίζω.

Κι αν ακούσω άλλη μια φορά τη φράση "κίνημα των bloggers" θα φρικάρω τελείως.

Puppet_Master είπε...

shmera organwsa thn idia diamartiria sthn tripolh.oloi einai dektoi k etc tha ginei tha simetexoun atoma apo olous tous xwrous.o kathenas borei na foresei k na fonaksei oti thelei.eimai ths logikhs pws 64 atoma pethanan k den borw egw proswpika na ekmetaleftw afto to gegonos k na patisw epi ptomaton gia na kanw politikh.profanws opoios vgei stous dromous ksereis poioi ftene.einai mia simvolikh kinish k etc thn vlepw.mia morfh adidrashs pou exw to dikeoma na epileksw.

RaZz είπε...

α κι εδώ κι εκεί διάβασα -και άκουσα- το εξής αμίμητο (πολλά βασικά αλλά τα γράφω συμπυκνωμένα):
"ήταν η πιο ωραία διαμαρτυρία που έχω παει ποτέ μου. χωρίς κόμματα, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, όλοι μαζί αγαπημένοι"

%^%&^%&^%&^^πείτε μου οτι αυτά τα βγάζω απ' το μυαλό μου και οτι δεν εκφράζονται από αρκετούς, όχι πείτε μου.

αν όλοι όσοι τα λέγαν αυτά τα πίστευαν ειλικρινά, αύριο κιολας θα είχε διαλυθεί το κράτος, οι μπάτσοι, όπου γης και πατρίς, ας ανάψουμε την πίπα της ειρήνης κι ας χορέψουμε όλοι μαζί στο φεγγαρόφωτο. ΤΙ μας λέτε ρε ζωα -εσείς που "δεν ανακατεύεστε με κόμματα" τους κρατάτε εκεί πάνω.

αυταααα τα όμορφα

οι σκιές μιλάν είπε...

Δώσε κανένα λύνκ, βρε άνθρωπε, γιατί στο ιντυμίντια μόνο κάτι φωτογραφίες με πανό και μειράκια του ΜΕΡΑ είδα κι όσο να 'ναι, μου 'ρθε ένα "μεταλλαγμένο" ρίγος.
:P

Ο Καλος Λυκος είπε...

κουμπάρε, εγώ δίνω το benefit of the doubt. θα δεχτώ πως ο κόσμος είναι μουδιασμένος και αντιδρά σαν το ζώο που πονά - δαγκώνει δηλαδή και το χέρι που πάει να το χαϊδέψει, μέσα στον πόνο που το τυφλώνει.

Πρίν πώ το ασιχτίρι γιά την (όποια) πορεία και προσπάθεια, θα δω και τι άλλο πρόκειται να γίνει. Αλλά δεν μπορώ να το πώ επειδή η πρώτη προσπάθεια ήταν ίσως μπαχαλεμένη και μη συνειδητοποιημένη.

και το πιό μακρύ ταξίδι, με ένα βήμα ξεκινά... στην συνέχεια, θα μάθουμε και ποιοί είμαστε, και με ποιούς είμαστε. Ας έχουμε τουλάχιστον την minimum αντίληψη ώστε να μην μας καπελώσουν, όπως είπε και η ολλανδέζα, και στο δρόμο θα τα βρούμε. Και αν δεν τα βρούμε με την πρώτη οι 10.000, γι' αυτό είμαστε εδώ, να προτείνουμε ιδέες, να το συζητάμε και να οργανωθούμε όπως και με όποιους νομίζουμε καλύτερα.

δεν πειράζει που δεν μας ακούσανε τώρα... θα μας ακούσουνε αργότερα...

Afrikanos είπε...

ρε κομπάρε!

το τράβηξες εκ των Μαλίων (Κρήτης)!
:-)))

πάλι καλά που δεν ανέλυσες και την κάθε λέξη μία-προς-μία!

(νέξτ, εκ του συστάδην!)

Ο Καλος Λυκος είπε...

venceremos, γαμώτο...

Ο Καλος Λυκος είπε...

α, και το απαραίτητο τσιτάτο, από τον Gandhi :

"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win"

οι σκιές μιλάν είπε...

RaZz,

aν 5-, 6-, 10-, 15,000 άνθρωποι ένοιωσαν πως θέλουν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτό, πως αυτός είναι ο τρόπος που τους εκφράζει, καλά το έκαναν και κατέβηκαν στο Σύνταγμα και όπου αλλού.

Ευχής έργον θα ήταν να μπορούσε να είναι κάτι μαζικότερο, δυναμικότερο, ηχηρότερο. Μην ξεχνάμε όμως ποιοί συμμετείχαν στην χθεσινή συγκέντρωση: άνθρωποι που (κατα κύριο λόγο) στο δυναμικότερο και στο ηχηρότερο έχουν αλλεργία από χαρακτήρος τους. Δεν το αναζητάν, δεν το θέλουν. Γιατί, υπάρχουν κι αυτοί... Δεν θέλουν συνθήματα, δεν θέλουν λόγους, δεν θέλουν πανό, καραμούζες, κόρνες, δεν θέλουν να φοβούνται οτι υπάρχει περίπτωση να τους την πέσουν τα ΜΑΤ, δεν θέλουν να νοιώθουν οτι στηρίζουν με την παρουσία τους κάποια πολιτική κίνηση. Θέλουν μόνο να δείξουν οτι είναι εκεί. Γνωρίζω αρκετούς τέτοιους ανθρώπους που ήταν χθες στο Σύνταγμα, γιατί μόνο σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις νοιώθουν οτι μπορούν να συμμετέχουν. Είναι δικαίωμά τους. Ας μην απαξιώνουμε τη φωνή τους.

Δεν ακυρώνεται με τη δική τους δράση καμμιά άλλη πρωτοβουλία, καμμιά άλλη μορφή διαμαρτυρίας. Καθε μορφή, χρήσιμη είναι. Ένας κόσμος όμως που έδειχνε ναρκωμένος μοιάζει να αφυπνίζεται. Προτείνω να μην τον στέλνουμε πίσω στο κρεβάτι του. Άνθρωποι είναι που μεγάλωσαν με το τσιτάτο του Μοτορ- στην αρχή: "Γύρευε τη δουλειά σου εσύ, κι άσε τους άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν". Να περιμένουμε από όλον αυτόν τον κόσμο να πάρει μια μολότωφ στο χέρι από τη μια μέρα στην άλλη είναι μη ρεαλιστικό. Ίσως και να μην συμβεί ποτέ. Αλλά υπάρχουν και είναι πλειοψηφία σε τούτον τον τόπο. Σκέψου μόνο λίγο τα οικεία σου πρόσωπα, πόσο πολύ τους μοιάζουν. Καταδικάζουν στο μιλητό, αγανακτούν στις κουβέντες στις παρεες αλλά δεν κατεβαίνουν ποτέ σε πορείες και διαμαρτυρίες. Κάποιοι το έκαναν χθες. Άλλοι θα το κάνουν (μακάρι) αύριο. Θέλει χρόνο όμως. Ή μήπως νομίζουμε οτι είναι εύκολο να αλλάξει τρόπο λειτουργίας ο κάθε άνθρωπος και να αποβληθεί η μικροαστική νοοτροπία;! Αλλά όταν βλέπεις κάποιον και κινείται, ας τον να κάνει και λάθος, δώσε του χρόνο.
Τέιξ τάιμ, ράιτ.

υγ. Αυτο είναι ένα "μεταλλαγμένο" σχόλιο το άφησα και αλλού.

υγ2: Ραζ- κι Αθάνατε κι όποιος άλλος έχει χρόνο: Συνιστώ ανεπιφύλαχτα μια βόλτα από του Πετεφρή. Τα 4 τελευταία κείμενά του με γενικό τίτλο Ενοικιαστες (1,2,3) είναι ένας θησαυρός. Μιλά για τον ελληνικό μικροαστισμό κι είναι πραγματικά για μελέτη, για να μπορέσουμε λίγο να αντιληφθούμε τον τρόπο λειτουργίας της αστικής κοινωνίας εν Ελλάδι.
Αξίζει, παίδες.

..::DD::.. είπε...

Καλά τα λες σύντροφε και -γενικά- συμφωνώ μαζί σου αλλά επέτρεψέ μου να βάλω στο τραπέζι και κάποιες άλλες παραμέτρους.

Στην χτεσινή συγκέντρωση μαζεύτηκε πολύς κόσμος, πίστεψέ με. Κόσμος που παρόλο το black dress code δεν είχε κανένα κοινό πολιτικό σημείο και καμία συνοχή. Κόσμος που κινούνταν ακριβώς στο πλατύ διάδρομο του εργαζόμενου-φοιτητή-μικροαστού και που κανείς τους ΔΕΝ θα κατέβαινε σε καμία άλλη συγκέντρωση από όποιον και εάν γινόταν για το ίδιο θέμα. Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης αυτής ήταν η "απολιτίκ" τρέντυ στάση της εποχής, απόρροια μια αμερικανοποίησης που αργά ή γρήγορα θα έρθει και στον τόπο μας που κάποτε οι κυβερνήσεις θα βγαίνουν από το 40% του λαού, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση μπους. Όμως ΑΥΤΟ είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που μπορεί να μην μας αρέσει αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ και δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια.

Δεν μου άρεσε το κράξιμο στους εξωκοινοβουλευτικούς αριστερούς όπως και δεν μου άρεσε όταν οι ίδιοι ξεδίπλωσαν τα πανώ τους. Κι αν πας στο indy θα τους δεις όλους να ωρύονται για τη χτεσινή συγκέντρωση. Οι αριστεριστές ωρύονται που δεν τους άφησαν να μπουκάρουν στη σιωπηλή διαμαρτυρία με τους δικούς τους όρους όταν οι ίδιοι ωρύονται όταν οι μπαχαλάκηδες μπουκάρουν στις δικές τους ειρηνικές πορείες. Οι μπαχαλάκηδες ωρύονται για την «ήσυχη» διαμαρτυρία όταν οι ίδιοι στις δικές τους συγκεντρώσεις δεν θα κατέβαζαν ούτε το 1/100 του χτεσινού κόσμου, ακόμα κι αν έταζαν μπύρες τσάμπα. Διάβασε κατ’ αρχήν το κείμενο που αναδημοσίευσε ο singensanggesungen από το ιντυ.

Ζούμε σε μια διαφορετική εποχή από ότι έχουμε συνηθίσει. Ναι, στο δηλώνω, θα προτιμούσα κάτι μαζικό και μαχητικό, κάτι που να έχει μια ταυτότητα, κάτι που να έχει ένα πλαίσιο πιο επαναστατικό. Όμως πες μου, τόσα και τόσα χρόνια πέρασαν και εμείς ζήσαμε εποχές επαναστατικές που οι νεότεροι δεν νομίζω να καταφέρουν ούτε να ονειρευτούν, τελικά ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΛΛΑΞΕ? ΤΙΠΟΤΑ. Μια εσωστρέφεια κι ένας ηρωισμός μας έμεινε να κυλά από τα μπατζάκια μας.

Το χτεσινό δεν ήταν τίποτα παρά μια ΑΡΧΗ. Οι περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που κατέβηκαν χτες ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ παρόλο που εγώ πολύ θα το ήθελα. Όταν οι «κρότου-λάμψης» έσκασαν οι περισσότεροι το ‘βαλαν στα πόδια κι ευτυχώς που δεν τσαλαπατήθηκαν. Όμως αυτοί οι άνθρωποι –επαναλαμβάνω- βγήκαν από τον καναπέ τους και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν σιωπή.

Δεν μπορώ να γνωρίζω το αύριο αλλά εγώ βλέπω μια μικρή ελπίδα. ΙΣΩΣ αυτό το σιωπηλό ρεύμα, με κάποιον τρόπο και κάποτε μπορέσει να εκφραστεί πολιτικά ή –έστω- κοινωνικά.

Ξέρεις, φαγωθηκαν χρόνια τώρα όλοι οι επαναστάτες να γκαρίζουν και να αγανακτούν με τους ανθρώπους της τηλεόρασης και του καναπέ. Χτες αυτοί βγήκαν στους δρόμους. Κι ήταν αποχαυνωμένοι από την τηλεόραση και πιασμένοι από τον καναπέ. Αλλά διάβολε, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι «τριγύρω» μας, όλοι οι νεοέλληνες μικροαστοί που μέχρι τώρα έμεναν σπίτια τους.
Ας μιλήσει κάποιος τη γλώσσα τους (κι όχι ξύλινα) και ΙΣΩΣ τους ξανακάνει να βγουν από τη φάκα τους. Μα μην τους κατηγορείς. Ανάμεσα σ’ αυτούς είμασταν κι εμείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα μου -προφανώς και όποιος πήγε καλά έκανε (αφού δεν τον πήγαν με το ζόρι). Αλλά το θέμα μου είναι -με ποιο δικαίωμα κάποιοι εκεί πέρα απαγόρευσαν, γιουχάισαν, απέκλεισαν άτομα που το μόνο τους "σφάλμα" ήταν πως κατέβηκαν οργανωμένοι. Εκεί πάει και η ερώτησή μου "ποιοι, γιατί, σκοπός κ.λ.π." Λέω πως αν δεν έχεις διαφορετικό σκοπό από τον άλλο δεν έχεις κανένα δικαίωμα να του απαγορεύσεις να διαδηλώσει μαζί σου. Λέω πως τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι τραμπούκικες και καταπιεστικές.
Προφανώς εσύ και όσοι ξέρω από τα μπλογκς δεν θα κάνατε κάτι τέτοιο και το συγκεκριμένο ποστ δεν έχει τίποτα να καταλογίσει εναντίον σας φυσικά. Συμφωνώ απόλυτα με τη στάση σου και οι λόγοι για τους οποίους συμμετείχες είναι σεβαστοί όπως και ο οποιοσδήποτε λόγος του οποιοδήποτε συμμετείχε (ή μη). Σου εξήγησα που ήταν το πρόβλημά μου.

Υ.Γ.: Το αγωνιστικό καθήκον και όχι η έλλειψη επιχειρημάτων καθυστέρησε την απάντησή μου (είχα να πάω την ΤΒ στο κομμωτήριο).

..dd.. είπε...

Και μια λεπτομέρεια ακόμα, κανείς δεν έκραξε το ΕΝΑΝΤΙΑ που χε το πανώ του στην άκρη διακριτικά. Το κράξιμο πήγε στους ΜΕΡΑ που σκάσανε ξαφνικά στη μέση της Αμαλίας και ανοίξανε τα πανώ τους επιδεικτικά.

Διαφωνώ κι εγώ με το κράξιμο που έφαγε αλλά πείτε μου κάτι, όταν 15.000 κόσμου αποφασίζει να μην κρατά λάβαρα κι εσύ με 100 άτομα πας στο κέντρο του κι ανοίγεις το δικό σου, υπάρχει περίπτωση να μην φας κράξιμο? Κι αν οι μπαχαλάκηδες χτες (που υπήρχαν και τέτοιοι) αποφασιζαν να πετάξουν μερικά μπουκάλια στα γουρούνια, εμείς πάλι σήμερα, ΑΥΤΟΥΣ δεν θα κατηγορούσαμε για φασίστες και πως χάλασαν τη διαμαρτυρία?

Οι τύποι του ΜΕΡΑ έκαναν μαλακία κι έφαγαν κράξιμο, αυτό ήταν όλο. Μόλις κατέβασαν τα πανώ σταμάτησαν τα πάντα. Να ξαναπω, δεν μου άρεσε το κράξιμο αλλά να ματαξαναπω, ήταν μαλακία η προσπάθεια για "καπελωμα".

Η μικρή Ολλανδέζα είπε...

Ναι ναι , αστα αυτα για κομμωτήρια και κουραφέξαλα!
Σε τάπωσα ρε!!! ΣΕ ΤΑΠΩΣΑ!!!!
χιχιιχιχ


Υ.Γ τα ’χω παίξει :ΡΡΡΡ

The Motorcycle boy είπε...

raz, συμφωνώ με αυτά που λες -αν και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η χρησιμότητα της χθεσινής εκδήλωσης και η απήχηση -αποτελεσματικότητα. Αλλά με απασχολεί και με ενοχλεί να διώχνεται κόσμος που ήρθε να διαδηλώσει και η μόνη εμφανής εξήγηση να είναι πως αυτό έγινε για να μην καπελωθεί το "κίνημα των μπλόγκερς"! Το οποίο "κίνημα" καπέλωσε μια χαρά τη χτεσινή συγκέντρωση -ας μην το ξεχνάμε! Έλεος πιά!

puppet, αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το πνεύμα και ξέρω πως οτι κι αν κάνεις θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτό που έγινε χτες. Ακόμα κι αν έχει λιγότερο κόσμο. Γιατί τα αποτελέσματα μετριούνται πάντα σε προσωπικό επίπεδο.

razz 2, ναι κάτι τέτοια διάβασα κι εγώ και για "αριστερούς που είναι ξεπερασμένοι βρυκόλακες" γι΄αυτό φρίκαρα.

Σκιές, πόσταρα από τη δουλειά που η σύνδεση είναι πολύ ερωτική (κοινώς για τον πούτσο). Πάω να φτιάξω τα λίνκια στο κείμενο.

Λύκε, εντάξει, το πρώτο που μπορώ να σου απαντήσω είναι πως "είδαμε και τι έγινε με την προηγούμενη διαμαρτυρία". Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα για μένα. Δεν είναι καθόλου εκεί. Το θέμα έχει να κάνει με την απαγόρευση της διαμαρτυρίας κάποιων.

Afrikane, γιατί το λες; Ποια λέξη μου ξέφυγε; Πάω να το ξαναπιάσω από την αρχή και θα κάνω και σημειολογική ανάλυση των λέξεων εκτός της εννοιλογικής ανάλυσής τους (τρέμε Μπαμπινιώτη!).

Μεταλλαγμένε Σκιές, σε όσα λες συμφωνώ και (εν μέρει) τα αποδέχομαι. Αλλά όταν αυτοί οι άνθρωποι μεταλλάσσονται σε σύγχρονα ΚΝΑΤ (και αύριο, ίσως σε "αγανακτισμένους πολίτες") δεν μπορώ να το φάω και δηλώσω ευτυχής από πάνω.
Πετεφρή να πάω ή για λίνκς; Με τρέχεις πολύ ρε άνθρωπε! Έλεος!

The Motorcycle boy είπε...

Deuced, καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν θέλω να το κατανοήσω. Το διάβασα το ποστ που λινκάρες, για την ακρίβεια ήταν ένα από τα ποστ που αναφέρω στο δικό μου. Δεκτό οτι οι εξωκοινοβουλευτικοί, οι έτσι και οι γιουβέτσι τα θέλουν όλα δικά τους. Αλλά και πάλι δεν μου αλλάζει κάτι. Ρε αδερφέ, έφαγα τόσα χρόνια να πλακώνομαι για την αστυνόμευση στις διαδηλώσεις από τους ίδιους τους διαδηλωτές, για τα κλειστά μπλοκ και τους ροπαλοφόρους που κοπανάγανε κάθε "αλλον" εκτός από τους δικούς τους. Κι αυτοί ήταν Κνίτες ή άλλοι παρόμοιοι, που στο κάτω της γραφής είχαν έστω μια επίφαση ιδεολογίας! Αυτό που με εξαγρίωνε τότε μη ζητάς να το δεχτώ τώρα από άτομα που αποκλείουν τους άλλους ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, αλλά από φόβο μη φάνε καμιά ψιλή, ή από ματαιοδοξία μη χάσουν το καπέλο της διαμαρτυρίας!
Δεν πιστεύω πως άτομα με μηδέν συνειδητοποίηση θα επιφέρουν καμιά αλλαγή προς το καλύτερο. Το πολύ να μας φορέσουν στο κεφάλι καμιά νέα χούντα και σκέψου το λίγο. Αφού δεν ψηφίζουν, δεν ασχολούνται με την πολιτική, δεν έχουν καμιά πολιτική παιδεία στο κάτω -κάτω, τι θα τους πείραζε μια χούντα; Ποια ελευθερία θα τους αφαιρούσε; Να βρίζουν τους πολιτικούς και οτιδήποτε οργανωμένο συλλήβδην; Ε όχι δα!

Ολλανδέζα, παιδί μου ανησυχώ πολύ για σένα. Ρε, ζήτα του να σου γράψει μια αναρρωτική! Θα σαλτάρεις αν δεν έχεις ήδη! (Κομμωτήριο και μάλλον θα πέσουν τα δικά μου μαλλιά όταν ακούσω τη λυπητερή).

The Motorcycle boy είπε...

Deuced 2, διαφωνούμε και οι δύο με το κράξιμο -εντάξει. Εσύ το είδες, αλλά δεν το σήκωσες παντιέρα σήμερα στο μπλογκ σου για να δείξεις πόσο μάγκας είσαι, εκεί είναι η διαφορά.
Τώρα, για το καπέλωμα των 6-7 χιλιάδων (κι εγώ δεν ξέρω πόσοι ήταν) από 100 άτομα ... ας είμαστε σοβαροί! Ένα πανώ δεν καπελώνει μια συγκέντρωση ρε φίλε!
Υ.Γ.: Διάβασα πως κάποιο παιδί τραυματίστηκε από αυτά που ρίξανε οι μπάτσοι -έμαθες κάτι;

chris είπε...

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και εν μέσω οικολογικής καταστροφής. Η λογική θα έλεγε ότι τα κόμματα που είναι πιο κοντά στην οικολογία θα ενισχύονταν ως προς τα ποσοστά τους. Στις «έρευνες» όμως, αλλά και σε μια βόλτα στα blogs αν υποθέσουμε ότι την διαμαρτυρία την οργάνωσε το «κίνημα των blogger» φαίνεται ξεκάθαρα ως πρόθεση ψήφου η αποχή και η άκρα δεξιά... μέσω μιας λαϊκής αοιδού για το ξεκάρφωμα...

Καμία σκέψη για Συνασπισμό, όπως θα ήταν φυσιολογικό [κατά εμέ πάντα] από σκεπτόμενους και προοδευτικούς ανθρώπους...

Κατάλαβες ποιοι είναι τώρα;
Απογοητευμένοι δεξιοί [με την παλιά σημασία του όρου] που για να τιμωρήσουν τον «αρχηγό» τους που πίστευαν ότι θα έδιωχνε την λαίλαπα της αριστεράς από την χώρα... ή θα απέχουν ή θα ψηφήσουν το πιο συγγενές στην ιδεολογία τους κόμμα.

The Motorcycle boy είπε...

chris, δεν θέλω να έχεις δίκιο ούτε στο 1/100 των απόψεών σου. Δεν θέλω, όχι οτι δεν έχεις -έτσι;

..::DD::.. είπε...

ΥΓ Δεν είδα ή άκουσα κανένα τραυματισμό κι αν έγινε θα έγινε ίσως στο πανικό που ακολούθησε κι όχι από τις "κρότου" καθε αυτές.

@@ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=I0bJsn890JU&mode=user&search=

οι σκιές μιλάν είπε...

Τον πετεφρή διάβασε.

Τα μειράκια, βράσ'τα κυριολεκτικά!
Θα στα γράψω το βραδάκι γιατί τώρα μόνο με "μπιπ" θα μπορούσα να γράψω γι αυτούς.

The Motorcycle boy είπε...

ΟΚ deuced (σαν το Χατζηνικολάου νιώθω που συντονίζω στρατιά ρεπόρτερς).

Πάω Σκιές -είχα αγωνιστικές υποχρεώσεις όπως θα διάβασες παραπάνω. Ποια είναι τα μειράκια;

Puppet_Master είπε...

molis girisa.mazepsame peripou 50 atoma.dax kati einai k afto gia mia polu opws h tripolh.filia...

VITA MI BAROUAK είπε...

Εσύ τα έχωσες πολύ πιο χύμα από μένα!
Ξέρεις όταν ήμουν εκεί,
οραματίστηκα τη σκηνή 10.000 φάσκελα προς τη Βουλή,
αλλά η λογοκρισία των "συντρόφων bloger" μου στέρησαν αυτό το εξωτικό θέαμα...
Θα κάνω υπομονή…

The Motorcycle boy είπε...

pupet, μην ελπίζεις να τη γλιτώσεις τόσο εύκολα. Θέλω ποστ με λεπτομέρειες. Καλύτερα 50 που ξέρουν γιατί είναι εκεί, παρά 5.000 που περιμένουν ότι κανάλι έχει ξεμείνει από τις κοντινές φωτιές.

Vita mi, εγώ μίλησα για άλλο θέμα -που σχετίζεται με κατασταλτικές λογικές. Για την ίδια τη συγκέντρωση δεν μπορούσα να μιλήσω αφού δεν ήμουν εκεί. Αλλά και να ήμουν, μάλλον, όπως εσύ θα σκεφτόμουν.
Τα φάσκελα είναι καλά όταν υπάρχουν φάτσες να τα φάνε. Σου θυμίζω πως εκεί παραδίπλα είναι η Ηρώδου και, όσο να πεις, κάτι καλόπαιδα μπαινοβγαίνουν. Που τα χρειάζονται τα φάσκελά τους, ακόμα και με κίνδυνο να μας χαρακτηρίσουν πολιτικοποιημένους (ουάου, τζιζ!!!)
Διάβασε στο indy και το indymedia πως περιγράφουν εκεί τους μπλόγκερς.

Puppet_Master είπε...

avrio sto blog :)

The Motorcycle boy είπε...

"Θα περιμένω" (του Ντάσιελ Χάμετ δεν είναι αυτό;)

Dark_Maiden είπε...

Επιτέλους!!!!
Πες τα ρε γμτ!
Πες τα, γιατί τα σκέφτομαι έτσι και νομίζω, ότι εγώ είμαι η κακιά, εγώ είμαι η παράξενη, αυτή που τα βλέπει όλα στραβά κι ανάποδα και δε δίνει το benefit of the doubt, όπως ο αγαπημένος μου καλός λύκος.

Ξέρεις τι σκέφτομαι; Μόδα είναι, θα περάσει..
Αφού είναι τρέντυ, να συμμετέχεις στο (μπλιαχ) "κίνημα των μπλόγκερς", πώς να το κάνουμε;
Αυτά τα κείμενα των ανακοινώσεων, ποιος τα γράφει τελικά; Θα μας λύσουν αυτήν την απορία;

Ο Καλος Λυκος είπε...

μωρέ στραβά και ανάποδα τα βλέπει και ο λύκος... και κάνει προσπάθεια να τα δεί και με άλλο μάτι, μέχρι αλλοιθωρίσματος...

μότο, σύμφωνει... fooled me once, shame on you - fooled me twice, shame on me... με την ελπίδα θα πεθάνουμε

dark_maiden, thanks for the vote of confidence, αλλά μην με παίρνεις και σαν παράδειγμα...

divine mitsakos είπε...

de thelw kan na analysw, apla thewrw pws ayti i anagki na analyoyme ta panta kai na ta pername apo xilia koskina afairei kai tin kathe ennoia prwtoboylias kai diamartyrias
--
kosmos diamartyrithike
so fkng what?
as milisoume gia ta kakws keimena tis gamimenis omorfis (kai kala) patridas mas, alla giati tosi kaxypopsia se ayta poy telika den einai to kako to idio?
apla den to katalabainw, opws den to katalabaina kai tote me tin parnitha, opws den to katalabaina kai tote me to tsounami pou mou legane "pou ksereis an to eyrw soy tha ftasei stin indonisia?"
e kai?
ki an de ftasei? tha ftwxynw?
ki an de ftasei? exeis kati kalutero na proteineis? na prakseis? na boithiseis? na kaneis ti diafora?
--
oxi?
--
sas filw kai kalinyxta (pou leei ki ena poima/kalinyxta)

Ανώνυμος είπε...

ενταξει ακομα και αυτο το ανεμικο μαζωμα γιατι και εγω δεν το λεω συγκεντρωση, ειναι καλυτερο απο το τιποτα. αν ετσι κατεβουν καποιοι στο δρομο που αλλιως θα ηταν για καφε ή οπου αλλου ειναι οκ για μενα...δεν θα τους κραξω κιολας ουτε θα τους αποθεωσω φυσικα.
"Μια τελευταία υπενθύμιση: η άκριτη απέχθεια για κάθε ιδεολογική τοποθέτηση είναι ο καλύτερος σύμβουλος του ολοκληρωτισμού. Αυτό εννοούσε ο Γκαίμπελς με το μνημειώδες «όποτε ακούω τη λέξη ‘κουλτούρα’ απασφαλίζω το όπλο μου». Σύμφωνοι;"
δεν συμφωνω καθολου. πως συνδεεις την κουλτουρα με την απεχθεια για ιδεολογικη τοποθετηση; δεν πιστευω οτι οι οπαδοι του ολοκληρωτισμου εχουν προβλημα με την ιδεολογικη τοποθετηση. μια χαρα φασιστες ειναι (και αλλα παρεμφερη ονοματα μην αρχισω τωρα).

The Motorcycle boy είπε...

Maiden, εγώ είμαι απλοϊκός άνθρωπος και λέω πως δεν έχει σημασία ποιος γράφει τα κείμενα. Μπορεί να είναι οικολόγοι, μπλόγκερς, τσαλαπετεινοί ή εξωγήινοι. Εμένα το πρόβλημά μου είναι στον αποκλεισμό -όχι με ιδεολογικούς όρους, αλλά σύμφωνα με την ταυτότητα του άλλου.

Λύκε, είσαι γενικότερα, παράδειγμα. Για όλους όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστήρια του αλκοολισμού και του ρομαντισμού. Άρα, είσαι κακό παράδειγμα.

Μητσάκο, δεν ψάχνω να βρω ποιος και γιατί -προκειμένου να αποδείξω οτι είμαι καλός ντετέκτιβ. Δεν αναλύω για να υποβαθμίσω την πρωτοβουλία. Αναλύω γιατί αναρωτιέμαι: αφού οι άλλοι δεν διαφωνούσαν με εσάς, κι εσείς δεν διαφωνούσατε με τους άλλους, γιατί τους γιουχάρατε; Δεν αναφέρομαι σε σένα προφανώς. Απλά αναρωτιέμαι τι είχαν να χωρίσουν οι "απολιτίκ" όπως τους χαρακτηρίζει το ιντυμίντια με τους πολιτικοποιημένους.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση (διαμαρτυρίες για Πάρνηθα και για τις υπόλοιπες φωτιές) ναι, υπήρχε και κάτι ακόμα. Υπάρχουν ακόμα οι υπόδικοι της διαμαρτυρίας στο καζίνο, γίνονται κι άλλες διαδηλώσεις πέρα από την προχτεσινή. Καταλαβαίνεις που το πάω; Αφού δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε γιατί δεν κατεβαίνετε και σε αυτές;

Άσωτε, στην αρχή το ίδιο έλεγα κι εγώ. "Το ελάχιστο είναι καλύτερα από το τίποτα". Αλλά δεν είναι έτσι. Το ελάχιστο είναι καλό όσο έχει προϋποθέσεις ανοίγματος. Το περιχαρακωμένο ελάχιστο είναι χειρότερο από το τίποτα γιατί σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση (πολλές φορές) οτι έκανες το χρέος σου.
Η φράση του Γκαίμπελς που χρησιμοποίησα αναφέρεται στις φιλοσοφικές αναζητήσεις οι οποίες ευδοκιμούσαν τότε στη Γερμανία και ωθούσαν τον κόσμο προς τα αριστερά. Οι Ναζί δεν είχαν πρόβλημα με αυτό που χαρακτηρίζουμε σήμερα ως κουλτούρα -με υπόκρουση κλασσικής μουσικής έψηναν τον κόσμο στους φούρνους.
Και οι φασίστες (τότε και σήμερα) δεν κινούνται ωθούμενοι από ιδεολογικές παραμέτρους. Ο Χίτλερ έβαζε τους Γερμανούς να φάνε τους Εβραίους που πλούτιζαν σε βάρος τους. Ο Καρατζαφέρης φωνάζει πως οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Δεν έχουν καμιά σχέση με ιδεολογία αυτά.
Αλλά, αν απεχθάνεσαι τις ιδεολογίες (το είπα και παραπάνω) τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα με μια δικτατορία. Σε τι θα σε πειράξει η περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων αφού δεν τα ασκείς, έτσι κι αλλιώς;

οι σκιές μιλάν είπε...

"Μειράκια", φίλε, είναι τα μεταλλαγμένα του ΜΕΡΑ.
Περιμένω να δω μπας και σκάσει κανένας τους και πει καμμιά κουβέντα. Όχι τόσο για το γεγονός οτι τους "πετάξαν" έξω από την συγκεντρωση όσο για τη λογική με την οποία πήγαν εκεί.
Γιατί, φίλε Α-θάνατε, δεν κατέβηκαν ούτε για να διαμαρτυρηθούν (μπορούν να το κάνουν και σήμερα ακόμα - γιατί δεν κατεβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ στο Σύνταγμα;), ούτε για να "καπελώσουν" (πού πας ρε καραμήτρο με 50 κι 100 παιδιά; [κυριολεκτικά το παιδιά] Αλήθεια, τα "ντερέκια" που ήταν προχθες, οεο;).
Γιατί, αν ευσταθούν κάτι πραγματάκια που ακούστηκαν χθες, ούτε το Κόμμα (ένα είναι το κόμμα) δεν θα συνελάμβανε τέτοιο στρατήγημα. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε. Κυριακή, κοντή γιορτή.
Αρκετά όμως με την "επαναστατική εκγύμναση" και τις ορθοδοξίες μερικών-μερικών εξωκοινοβουλευτικών. Μπουχτήσαμε.
Όπως λέει κι ένα περίφημο βαζελονίκ: δεν τρώμε κουτόχορτο ρε!
Για τον Αχιλλέα είστε...

Βιτα μι μπαρουακ, πριν κατέβεις στο Σύνταγμα δεν ήξερες οτι δεν θα έχει φάσκελα και κραυγές; Ή μήπως το ξερες; Κι αν το 'ξερες, με τι υλικά οραματίστηκες ό,τι οραματίστηκες; Των δικών σου επιθυμιών και μόνο;
(Να με συμπαθάς αν ακούγομαι ερειστικός αλλά ακούμε που ακούμε τις φαντασιοπληξίες του Πολύδωρα, μην ακούμε και σώφρονες ανθρώπους να γίνονται μη-ρεαλιστικοί)

οι σκιές μιλάν είπε...

υγ. Το σχόλιο πάει στο ΜΕΡΑ, και όχι στην Αριστερή Κίνηση Πολιτών. Aς είναι ξεκάθαρο αυτό.

The Motorcycle boy είπε...

Σκιές, κατά πρώτον, έχω γεμίσει με "ευχαριστώ" τα πέριξ για τα κείμενα του Πετεφρή που μου υπέδειξες.

Κατά δεύτερον, μπορεί να έχεις δίκιο για το ΜΕΡΑ -δεν είμαι καθόλου μπασμένος στα κόλπα τους και δεν θέλω να ενημερώνομαι σχετικά -το αποφεύγω επιμελώς. Αλλά ...
Μη στέκεσαι στο ποιοι ήταν, τι προθέσεις είχαν κ.λ.π. Γι΄αυτό έψαξα την ανακοίνωση της συγκέντρωσης λέξη-λέξη. Από που κι ως που αποκλείονταν όλοι αυτοί; Δεν το βρήκα ή δεν το κατάλαβα. Ή μήπως ήταν τόσο αυστηρό το κανονιστικό πλαίσιο του χάπενινγκ που όλοι αυτοί θα τους χαλούσαν τον συμβολισμό; Ούτε αυτό το είδα.
Το πρόβλημά μου ήταν το "απολιτίκ" που εμφανίστηκε και στα δύο ιντυμίντια (και όχι άδικα). Αυτό με ενοχλεί και η προσπάθεια περιφρούρισής του με εξαγριώνει.
Μην χρησιμοποιείς τη λογική "γιατί δεν διαμαρτύρονταν μια άλλη μέρα". Πρώτον γιατί διαμαρτύρονται ΚΑΙ άλλες μέρες και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων της Τετάρτης δεν διανοείται καν να το αναφέρει, αν και οι διαμαρτυρίες έχουν κοινό σκεπτικό.
Και δεύτερον γιατί αυτό το επιχείρημα το χρησιμοποιούσαν κάποτε και οι κομματικοί. "Γιατί δεν διαμαρτύρεστε άλλη μέρα; Σήμερα είναι δικιά μας η πορεία". Και μας πέταγαν έξω κλωτσηδόν. Βεβαίως, η "άλλη μέρα διαμαρτυρίας" σήμαινε τότε να βρεθούμε μόνοι μας με τους μπάτσους και να μας μαντρώσουν πριν κάνουμε δυο βήματα.
Μπορεί να είμαι λάθος ή υπερευαίσθητος -το πιο πιθανό τώρα που το ξανασκέφτομαι. Αλλά είμαι αρκετά γέρος για να δω τα πράγματα αλλιώς. Πάρε λοιπόν το ποστ μου σαν γραφική απορία με πεπαλαιωμένα δεδομένα (κι εγώ από την πλευρά μου ελπίζω ειλικρινά να είναι έτσι).
Σχετικά με τον Vita mi -υποθέτω πως ήξερε που θα πήγαινε η διαμαρτυρία. Και λοιπόν; Τι να έκανε; Να μην πήγαινε; Να μην εξέφραζε τη διαφωνία του; Κι εγώ θα πήγαινα, όχι τόσο για τον σκοπό (ποιον;) της διαμαρτυρίας, αλλά για να συναντήσω πολλούς φίλους μου που ήταν εκεί. Ε και;

οι σκιές μιλάν είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
οι σκιές μιλάν είπε...

Α-θάνατε,

θα μπορούσα να σου απαντήσω οτι τώρα "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο".

Δεν απέκλεισε κανείς κανέναν. Η συγκέντρωση, όπως κατάλαβα, ήταν ανοικτή και μόνη της προϋπόθεση ήταν να μην προσέλθει κανείς "μασκέ", με σημαιάκια, με πανώ κομματικά κτλ κτλ. Αυτό ήταν το ζουμί της ιστορίας. Δλδ, πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβει κανείς οτι η συγκέντρωση δεν έγινε για να τα χώσουν στον Καραμανλή και την κυβέρνηση αλλά για να σημανθεί κάτι μη-πολιτικό, μη-κομματικό: ένα συναίσθημα. Άλλοι όταν νοιώθουν θλίψη αγανακτούν, εξαγριώνονται, ουρλιάζουν, ψάχνουν για φταίχτες, τρελλαίνονται και κατεβαίνουν σε πορείες δυναμικά. Άλλοι μένουν βουβοί.

Αυτοί οι τελευταίοι ήταν οι προχθεσινοί. Δεν έχουν δικαίωμα κι αυτοί να εκφραστούν; Κι αν το έχουν (που το έχουν) και το δηλώνουν στο μπαννερ καθαρά, εσύ ο εξωκοινοβουλευτικός γιατί δεν το σέβεσαι παρά με τον ετσιθελισμό του πατρώνα της αγανάκτησης πας, για νιοστή φορά, να κάνεις τα δικά σου;

Το απολιτικ που εσυ θεωρείς πρόβλημα ήταν και η ουσία του πράγματος, η δε σύνδεση "συγκέντρωση = πολιτικός σκοπός" στο λεξιλόγιό κάποιων το ζήτημα. Αν την κρίνεις βάσει αυτού του τελευταίου ορισμού ναι, και βέβαια ήταν ανορθόδοξο ό,τι έγινε προχθες. Έλα όμως που δεν ήταν έτσι. Το "πολιτικό σκοπός" στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως και στην Πάρνηθα αντικαταστάθηκε με το "συναισθηματικη εκδήλωση" για να πω απλά μπακαλικά. Αυτό ήταν το πνεύμα. Και οι "κυριοι-κύριοι" του ΜΕΡΑ αυτό το ξέραν πολύ καλά, δεν είναι ηλίθιοι. Αλλα δεν επεκτείνομαι εδώ αφού δε σε αφορούν τα εσωτερικά τους.

Η βλακεία βαραίνει τα ΜΜΕ και μερικούς-μερικούς άσχετους που κάνουν λόγο για "συγκέντρωση των μπλογκερς", ταυτίζοντας στη συνείδηση των πολλών τον όρο μπλογκ με το "μη-πολιτικό". Λάθος τους. Το μήνυμα διαδόθηκε μέσω των μπλογκ κι sms, mail αλλά στη συγκέντρωση δεν πήγαν μόνο μπλογκερς. Πήγαν κι αλλοι. Ή μήπως έχουμε 10- 15,000 ενεργούς μπλογκερ και δεν το ξέρα;

Αστείοι είναι και μερικοί-μερικοί συνεργάτες του ιντυμίντια που χρειάζεται να σοβαρευτούν λίγο αντί, πολυδωρικώ τω τρόπω, να πήγαίνουν πάλι να κατασκευάσουν καινούργιους αστικούς εχθρούς νοιαζόμενοι για την τάξη των ορισμών: φέρθηκαν μη-πολιτικά όσοι κατέβηκαν στο Σύνταγμα >> αρα μικροαστικά >> άρα εχθρικά. Τί λέτε ρε γίγαντες της θεώρησης; Καθίσατε να σκεφτείτε οτι πιθανώς αυτοί που ήταν στο Σύνταγμα είναι η πρώτη φουρνιά ανθρώπων που ξυπνά από λήθαργο; Οτι μπορεί να είναι ένα μικρό, δεύτερο βήμα μετά αυτην της Πάρνηθας, τούτη η συγκέντρωση; Το οποίο μπορεί να το ακολουθήσει τρίτο και τέταρτο;

Δεν ξέρω. Από χθες έχω διαολιστεί με την στενομυαλιά των μειρακίων και την ευκολία με την οποία κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα. Θετικό από όλη αυτήν την ιστορία βρίσκω αυτό που διάβασα σε κάποιο από τα μπλογκ που στήριξαν την διαμαρτυρία οτι μετα και την προχθεσινή προσέλευση είναι ωριμότερα τα πράγματα ωστε η επόμενη διαμαρτυρία (για όποιον λόγο κι αν γίνει) να έχει και 2-3 αιτήματα. Εμένα για κλιμάκωση μου κάνει αυτό. Αλλά μην το πεί κανείς στους "ανταποκριτής-ιντυμίντια" γιατί ίσως ανακαλύψουν φασίσμό αυτή τη φορά στη διατύπωση.

Clopy είπε...

http://indy.gr/newswire/foto-traymatismos-3c7thes-apo-krotides

@motorcycle, οι τραυματίες ήταν δύο χτες όπως θα δεις και στις φωτογραφίες και τραυματίστηκαν και οι δύο από κροτίδες (εγκαύματα στα πόδια). Από τη συγκέντρωση πέρασα κι εγώ και είχε όντως πολύ κόσμο. Βαρέθηκα πολύ γρήγορα να κάθομαι στο Σύνταγμα να κουβεντιάζω με τους φίλους μου και πήγαμε να κουβεντιάσουμε αλλού μετά. Γενικά θεωρώ οτι δεν είχε συγκεκριμένη στόχευση και αιτήματα από τον κόσμο που ήταν εκεί και ως εκ τούτου ήταν αρκετά ανώδυνη. Το αν θα είναι μια συγκέντρωση βουβή ή όχι είναι δευτερεύον κτγμ. Το πρωτεύον είναι το τι θα ζητήσουμε όταν συγκεντρωθούμε.

Για το "κίνημα των bloggers" άλλη ώρα. Είναι μια κουβέντα από μόνη της (τα μπλογκς γενικότερα) :)

RaZz είπε...

ΝΤΑΑΑΑΑΑΞΕΙ

είδαμε και το επόμενο "κάλεσμα για διαμαρτυρία"...

Μεταφέρω αυτούσιο αυτό που διάβασα και κόντεψαν να χυθούν τα μάτια μου απ' την υπερέκκριση νοραδρεναλίνης..

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

(εγώ προτείνω μετά τα αγαλματάκια ακούνητα αμίλητα αγέλαστα να παίξουμε και μέλισσα-μέλισσα)

Clopy είπε...

Συμφωνώ razz,
τα λέει καλύτερα από μένα ένας φίλος εδώ:

http://indy.gr/newswire/siopil-diamartyria-sto-syntagma/dyo-logia-gia-to-syntagma/

δεν το μεταφέρω όλο γιατί είναι μεγάλο, μόνο την τελευταία παράγραφο:

Καλή η αυτοοργάνωση, καλά και τα μπλογκς (αν και έχω διαβάσει και τις απίστευτες δεξιές συντηριτικούρες). Πολύ απολιτικ όμως. Όχι, για μένα, δεν έχουν την ίδια ευθύνη όλα τα κόμματα. Όχι δεν είμαι εναντίον των πάντων. Αν δεν υπάρξει συλλογική (αλλά πραγματικά συλλογική και αυτοοργανωμένη) αντίδραση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με μερικές χιλιάδες που απλά κατέβηκαν στο δρόμο ως μονάδες για να είναι και κείνοι εκεί, και που (μακάρι να διαψευστώ) θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Πήξαμε στην αριστερή πρωτοπορεία, δεν χρειαζόμαστε τώρα μια απολιτικ πρωτοπορεία των μπλόγκερς.

The Motorcycle boy είπε...

Σκιές, "μασκέ" λες; Και κάτω από αυτό τα βάζεις όλα; Δεν συμφωνώ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε οι οργανωμένοι να κρύψουν τις ταυτότητές τους για να συμμετάσχουν. Εντάξει, δέχτηκα στο ποστ οτι η συγκέντρωση θεωρούσε ίσως υποκριτικό να συμμετάχουν σε αυτή οργανωμένα κόμματα. Αλλά, όταν εγώ τρώω ξύλο σαν "κίνηση πολιτών Χ" (λύσσαξες πια με το ΜΕΡΑ -γιατί το εστιάζεις μόνο εκεί το ζήτημα;) και το ξύλο το τρώω για παρεμφερείς με τη συγκέντρωση λόγους, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον σοβαρό λόγο που θα με κάνει να κρύψω αυτό που είμαι.
Ήρθαν να διαδηλώσουν ένα συναίσθημα λες; Μα τι πράγματα είναι αυτά; Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι άλλοι πήγαν να δείξουν πόσο λυπήθηκαν ή σοκαρίστηκαν; Τι ήταν δηλαδή, μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν κάποιες χιλιάδες Μαντάμ Σουσούδες ανάμικτες με Ντένυδες Μαρκορά;

Αναλύοντας το "απολιτίκ" της κίνησης απλά δικαιώνεις το ιντυμίντια. Και επειδή καμιά κίνηση δεν στερείται πολιτικής στάσης, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη κίνηση σκόπευε στον εφησυχασμό -άρα ήταν εχθρική, όπως ακριβώς το λέει το ιντυμίντια.
Κοντολογίς, να δεχτώ οτι το ΜΕΡΑ (λύσσαξες) έκανε μαλακία. Εσύ πιστεύεις οτι αν στη θέση του ΜΕΡΑ ήταν κάποιος άλλος, θα τύγχανε διαφορετικής αντιμετώπισης;

Τα ΜΜΕ παίζουν χοντρά το χαρτί των μπλόγκερς -αυτό είναι πλέον φανερό. Θυμίσου πως το σύνολο σχεδόν των κινητοποιήσεων στα μπλογκς ανακοινώνεται σχεδόν ταυτόχρονα και από το in.gr. Γιατί; Προφανώς υπάρχει όφελος σε αυτή την κίνηση των ΜΜΕ, αλλά ποιο είναι; Δεν έχω καταλήξει. Διάβαζα σε κάποιο μπλογκ πως η διαμαρτυρία ήταν μια χαρά -μόνο κάτι αναρχικοί και αριστεριστές προκάλεσαν τους μπάτσους με αποτέλεσμα να πέσουν οι κροτίδες. Αυτό ήταν η στάση της τηλεόρασης, αυτό γράφουν και διάφορα μπλογκς -πως σου φαίνεται; Από την κατασταλτική ύπνωση, προτιμώ ακόμα και την απαρχαιωμένη παπαρολογία του ΜΕΡΑ (λόξυγκα θα πάθουν οι σύντροφοι)-έλεος!
Εκτός αν λες πως οι άνθρωποι που κατέβηκαν την Τετάρτη, ήταν, στην πλειοψηφία τους συντηρητικοί με κεντροδεξιές αντιλήψεις (αυτοί που βγάζουν κυβέρνηση ντε!) και θεωρείς κέρδος την οποιαδήποτε κινητοποίηση εκ μέρους τους. Όμως, αν είναι έτσι, θα διαφωνήσω. Γιατί τότε, η επόμενη κινητοποίηση θα είναι κόντρα στο κλείσιμο των πανεπιστημίων π.χ.
Ήταν ένα ξεκίνημα λες και ελπίζεις πως θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις. Επειδή φάνηκε μεγαλύτερη ωριμότητα. Πάλι θα διαφωνήσω. Τη μια φασκέλωναν για την Πάρνηθα, προχτές ήταν βουβοί, αύριο -όταν μας ξαναπηδήξουν -τι θα γίνει; Θα μοιράζουν γλαδιόλες στους μπάτσους; Συγνώμη αλλά δεν βλέπω προοπτική όσο υπάρχει άρνηση συγκεκριμενοποίησης. Και όσο οι σκοποί της διαμαρτυρίας δεν αποκλείουν τη συμμετοχή ούτε καν των υπευθύνων για το πρόβλημα.

Υ.Γ.: Πάντως, πέρα από την πλάκα, μ΄αυτά και μ΄αυτά δεν μιλήσαμε καθόλου για το φλέγον ζήτημα της χτεσινής μέρα που αφορά την πορεία του Θρύλου στο επόμενο CL. Νομίζω πως φέτος, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, είμαστε ικανοί για το ΘΑΥΜΑ! Ναι, θεωρώ πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ 6 ΣΤΑ 6!! (6 ήττες εννοώ).

The Motorcycle boy είπε...

raz, εντάξει το είδα κι εγώ αυτό, αλλά είπα να το αφήσω ασχολίαστο. Αλλά ρε γαμώτο (και συγνώμη κιόλας από τους διοργανωτές) με πιάνουν τα γέλια. Φαντάσου 12 η ώρα στην Ομόνοια να κοκαλλώσω ξαφνικά το αμάξι! Και μετά να βάλω χέρι στον άλλο που θα πέσει πάνω μου "μα τι λέτε κύριε, εγώ συμμετέχω στην Α-κινητοποίηση, για σας παρακαλώ που θα με πείτε μαλάκα!". Ή να μείνω ακίνητος μπροστά στο αφεντικό μου στη δουλειά και αμίλητος κιόλας! Ε ρε γλέντια!

clopy είδα για τους τραυματίες. Στο θέμα αυτό έχω κάποιες απορίες. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν σκέφτηκε οτι, με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν και γι΄αυτούς; Πήγαν βουβοί και κατέληξαν στο νοσοκομείο -δηλαδή, πότε θα μιλήσουμε; Μόνο μετά από εγκαύματα 3ου βαθμού; Εκτός αν το κρύβουμε για να μην τρομάξει ο κόσμος, όπως έκανε το ΚΚΕ με τον Καλτεζά.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ με την άποψή σου πως το σημαντικό είναι τι ζητάμε όταν μαζευόμαστε!

οι σκιές μιλάν είπε...

RaZz,

μετά το θάνατο του Τονυ, μου ήρθε στο μέιλ ένα μήνυμα που καλούσε τον κόσμο να καταλάβει το Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης και το Υπουργείο Δημ. Τάξης στην Αθήνα.

Αν το κάνω κοπυ-πέιστ εδώ, λέω κάτι;

υγ. Μάθημα προσωπικό: την επόμενη φορά, αν θέλω κουβέντα, ας την κάνω με τον Α-θάνατο καλύτερα μέσω μέιλ.

ΡαΖζ είπε...

σκιες, δεν το πιασα. εξπλέην πλιζ.
τις συζητήσεις σας να τις αφήσετε εδώ πέρα, γουη λάηκ δεμ :)

Clopy είπε...

Motorcylceboy, τι να σου πω... Εγώ είχα φύγει λίγη ώρα πριν γίνει το περιστατικό και το έμαθα γιατί η κοπέλα είναι φίλη, οπότε δεν ξέρω πώς και γιατί δεν αντέρδρασε ο κόσμος. Μετά άκουσα οτι παραλίγο να τσαλαπατηθούν όλοι από τον πανικό. Μάλλον όσοι θα μπορούσαμε να διαμαρτυρηθούμε είχαμε ήδη φύγει. Σκέφτονται να το κινήσουν και δικαστικά τώρα αλλά είναι παραγματικά κρίμα ανάμεσα σε 10.000 κόσμο να πετάνε τα ΜΑΤ κροτίδες και ελάχιστοι να διαμαρτύρονται.

The Motorcycle boy είπε...

Σκιές ΟΧΙ ΡΕ! Την τελευταία φορά που κάναμε κουβέντα μέσω μέιλ κατέληξα να γράφω ολόκληρο σεντονοπόστ! (Για την ώρα έχουμε άλλα να πούμε στο μέιλ και σου θυμίζω πως είναι Παρασκευή και έπρεπε να είσαι αλλού γαμώτο!)
Πάντως, ειλικρινά χαίρομαι που η συγκεκριμένη κουβέντα γίνεται με σένα γιατί ξέρω πως οι διαφωνίες μας ξεκινάνε από παρόμοιες βάσεις -άρα, υπάρχει μια προοπτική συννενόησης. Και η αξία του συγκεκριμένου ποστ είναι αυτού του είδους η κουβέντα -όχι το τι γράφει.
Στο προκείμενο τώρα -αν μετέφερες το μέιλ για την κατάληψη των Υπουργείων δεν θα έλεγες κάτι, γιατί συζητάμε για άλλο θέμα. Ή μήπως θα έλεγες; Ας πούμε -σκέψου οτι η σιωπηλή διαμαρτυρία προχώρησε ενώ το μέιλ κατάληψης θάφτηκε. Γιατί; Μήπως γιατί το δεύτερο θα ήταν μια ουσιαστική αντίδραση;
Θα σου πω κάτι άλλο που το πιστεύω απόλυτα: Η Raz είναι απαραίτητη σε τέτοιου είδους κουβέντες για τον απλούστατο λόγο οτι τρέχει εκεί έξω όσο εγώ γκρινιάζω εδώ μέσα. Ήταν, νομίζω, σε όλες τις εκδηλώσεις για τις οποίες κουβεντιάζουμε και στάθηκε δίπλα σε μια άλλη ιστορία με αδέσποτα και έστρωσε τον κώλο της για να φτιάξει σιντιά για την ενίσχυση της Καμπάνιας για την Τσιάπας, χωρίς να το ψάξει με τα γιατί και πως. Πρώτα ενεργεί και μετά διαφωνεί με την ησυχία της. Το δικαίωμα να μιλάμε το έχουμε όλοι -αλλά η γνώμη αυτών που τρέχουν πρέπει να γίνεται (αν όχι σεβαστή) τουλάχιστον αντικείμενο σκέψης -αυτό πιστεύω.

clopy, μάλλον δεν έγινε αντιληπτός ο τραυματισμός αμέσως -η raz και κάποια άλλα παιδιά ήταν εκεί όταν έπεσαν οι κροτίδες, αλλά δεν το πήραν χαμπάρι. Όντως, είναι εντυπωσιακό. Όχι το οτι οι μπάτσοι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τόσων ανθρώπων -αλλά το ότι κανένας δεν αναφέρεται σε αυτό.
Διάβασα την κουβέντα στο indy -είναι διαφωτιστική γιατί υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις. Μακάρι να την διαβάσουν και άλλοι -θα προσπαθήσω να την λινκάρω εδώ, όταν πάω σπίτι.

Clopy είπε...

"Ας πούμε -σκέψου οτι η σιωπηλή διαμαρτυρία προχώρησε ενώ το μέιλ κατάληψης θάφτηκε. Γιατί; Μήπως γιατί το δεύτερο θα ήταν μια ουσιαστική αντίδραση;"

Έχεις δίκιο motorboy. Θάφτηκε. Νομίζω οι αιτίες είναι οτι
α) χρειάζεται να σηκωθεί κανείς περισσότερη ώρα από τον καναπέ του,
β) χρειάζεται να ριψοκινδυνέψει και λίγο,
γ) χρειάζεται να παραδεχθεί οτι τα βάζει και με τον εαυτό του που τόσα χρόνια στήριζε αυτό το σύστημα και
δ) οι συνεχιζόμενοι θάνατοι μεταναστών σε πόλεις και σε σύνορα δεν είναι τόσο τρέντι και δεν έχουν τόσο hype όσο οι νεκροί από τις πυρκαγιές...

ΡαΖζ είπε...

α ρε μότο!
έχεις πιάσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι (αυτό έλειπε :P) αλλά ντάξει, σε αναλογία με όσες κινήσεις (γενικά και ειδικότερα) έχουν παίξει τον τελευταίο καιρό, έχω actually "κατέβει" σε ελάχιστες -οπότε μάλλον δεν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα του ατόμου που τρέχει (i mean έχω αυτή τη λογική σκέψης αλλά στην πράξη/βράση κολλάει και το σίδερο)

α κι απ όσο θυμάμαι τα σιντάκια δεν τα φτιαχνα μόνη μου :P

PS. έλεος με το verification, δέκα ώρες ν ανεβάσω σχόλιο... πάνε στο wordpress ρε συ..

PiKei είπε...

Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα σχόλια (σόρυ, αλλά την προηγούμενα φορά που το έκανα έχασα αυτό που ήθελα να πω) και απαντάω στο αρχικό ποστ. Αν επαναλαμβάνω κάτι που έχετε ήδη συζητήσει, αγνοήστε με.

Λοιπόν μοτοσακέ,
Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχες έρθει. Ήμουν εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ναι, το μόνο που ήταν κοινό ήταν τα μαύρα ρούχα. Πραγματικά οι εξωκοινοβουλευτικοί ήρθαν από χωριστή προσυγκέντρωση και με πανό και συνθήματα, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν είδα να αντιμετωπίζονται βίαια ή με μεθόδους ΚΝΑΤ. Δεν νομίζω ότι τους απείλησε κανείς, έκαναν τον γύρο της πλατείας και στάθηκαν στο αριστερό τμήμα όπως βλέπουμε την Βουλή. Δεν πέρασε όμως στον κόσμο η παρουσία τους, δεν έπεισαν. Επίσης δεν είδα κανέναν να τα βάζει με τους αντιεξουσιαστές ή να τους αποκλείει από την εκδήλωση, καμία οργανωμένη περιφρούρηση δεν υπήρχε ή τουλάχιστον εγώ δεν την αντιλήφθηκα.
Το μόνο σύνθημα που ακούστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ήταν το "Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" και το "Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι" όταν έγινε απολύτως αναίτια χρήση των κροτίδων από τα ΜΑΤ. Ο κόσμος που ήταν πραγματικά ετερόκλητος, τρόμαξε, τραβήχτηκε λίγο προς τα πίσω και μετά ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ φωνάζοντας αυτά τα δύο συνθήματα! Και επίσης τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο. Όχι μαζικά, αλλά τόσο που να ακουστεί, εκεί που ήμουν. Και μετά μεγάλο ποσοστό παρέμεινε εκεί ήρεμα μέχρι που ήρθαν τα σκουπιδιάρικα του Δήμου(!) να καθαρίσουν και καλά τον χώρο.
Αυτό είναι το χρονικό της "εκδήλωσης" του Συντάγματος, όπως το έζησα εγώ. Αν συνέβη κάτι διαφορετικό, επαναλαμβάνω πως δεν το είδα...

Δεν είμαι υπέρ των "απολίτικων" συγκεντρώσεων. Είμαι όμως υπέρ των ειρηνικών. Και στην ερώτηση αν κατέβαινε ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης η απάντηση είναι πως δεν νομίζω πως θα τους έδερνε κανείς, αλλά θα τρώγανε τέτοιο "πάγο" από το πλήθος που θα αισθάνονταν πραγματικά όπως οι λεπροί πρίν από έναν αιώνα

The Motorcycle boy είπε...

clopy, αν ήταν μόνο αυτά -δεν θα έκανα κουβέντα. Δεν ζητάω από κανένα να το παίξει ήρωας, ούτε καν να σηκωθεί από τον καναπέ του. Έτσι κι αλλιώς, τέτοια πράγματα τα κάνεις (ή όχι) χωρίς να χρειάζεται κάποιος να σου τα ζητήσει. Αλλά το πρόβλημά μου είναι ο φόβος του χαρακτηρισμού. Αυτό που έγραφα στην αρχή -μη μιλάς για να μην καταλάβουν τι είσαι.

raz, καλά μην το παίρνεις πάνω σου. Ευγενικά έλεγα στο προηγούμενο σχόλιο οτι είσαι ένα απερίσκεπτο ανέμελο κορίτσι και δεν αξίζει να χαλάει τη ζαχαρένια του ο Σκιές με όσα λες (χαχα)! Δεν μπορώ αν έρθω στο wordress γιατί μου γαμάει τα σχόλια στη μεταφορά ρε! Έχω ήδη ένα μπλογκ εκεί -πήγαινε να δεις και θα καταλάβεις. Α, ναι, έχω ξεχάσει και τους κωδικούς μου!

pikei, θα ερχόμουν -το είπα και πιο πάνω -όχι τόσο για τους "σκοπούς", όσο για να δω φίλους. Είχα διαβάσει οτι θα πήγαινες κιόλας, οπότε, ένας λόγος παραπάνω. Αλλά είχα την κόρη μου σπίτι και δεν ψηνόταν να κατέβει (και ευτυχώς τελικά δηλαδή, γιατί δεν ξέρω που θα είμασταν όταν έπεφταν οι κροτίδες).
Ότι έγραψα ήταν συμπέρασμα από όσα διάβασα στα ιντυμίντια και σε διάφορα μπλογκς -αν έγραφαν μαλακίες, το ίδιο έκανα κι εγώ -άλλωστε το δήλωσα από την αρχή οτι δεν είχα πρωτογενή επαφή. Παραπάνω υπάρχουν και σχόλια από παιδιά που ήταν στην διαμαρτυρία.
Υ.Γ.: Αυτό για τον Εθνικό Ύμνο εεε, χμμ, μου κάνει κάπως σαν Γιουρομπάσκετ. Δεν είμαι φίλος. Αλλά δικαιολογεί κάτι που διάβασα στο ιντυμίντια -οτι πολλοί φώναζαν στους οργανωμένους "όχι συνθήματα εδώ, δεν είμαστε παρατάξεις, είμαστε Έλληνες". Ούτε σε τέτοιες δηλώσεις είμαι φίλος.

Αλήθεια το διαβάσατε; Για θέματα περιβάλλοντος, πυρκαγιών και γενικότερα θα μιλήσουν οι μπλόγκερς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, την Κυριακή στις 10. Μα δεν έχει εκκλησία εκείνη την ώρα;

Dark_Maiden είπε...

Λύκε, το εντελώς αντίθετο. Διαφωνώ κάθετα μαζί σου, γιατί εγώ δεν είμαι τόσο καλοπροαίρετη όπως εσύ και ΔΕ δίνω benefit of the doubt.
Μοτορ, ξέρεις τι σκέφτηκα; Μήπως φοβήθηκαν να φωνάξουν συνθήματα, γιατί δε θα συμφωνούσαν στο τι να φωνάξουν και θα κατέληγαν να πλακωθούν στο τέλος;
Για μένα πάντως, έχει μεγάλη σημασία το ποιος γράφει τα κείμενα.
Όπως σιχαίνομαι τα ανώνυμα ρεπορτάζ, έτσι ακριβώς σιχαίνομαι και τις ανώνυμες ανακοινώσεις. Δεν ξέρω τι και ποιος κρύβονται από πίσω.

The Motorcycle boy είπε...

Maiden, σε κάτι τόσο ανομοιογενές όσο οι μπλόγκερς η κάθε κίνηση είναι τόσο γενικόλογη που δεν καταλήγει σε αποτελέσματα (τουλάχιστον άμεσα). Τέλος πάντων. Εμένα δεν με πειράζουν τα ανώνυμα κείμενα -αρκεί να έχουν θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

οταν λεω εγω κουλτουρα εννοω μορφωση.
αυτο πολεμουσαν βασικα οι ναζι...
ενας τυπακος που φτιαχνει ενα σπιτακι στου διαολου τη μανα και δε γουσταρει παρεδωσε με κανενα και καμια ιδεολογια δεν θα τον ελεγα συμβουλο του ολοκληρωτισμου, ασε που καποιος που δεν εντασεται σε καμια ιδεολογια δε σημαινει οτι τις αντιλαμβανεται ολες το ιδιο...και εγω δεν γουσταρω τη σημερινη "δημοκρατια" οπως δε γουσταρω και τη βασιλεια αλλα δεν τις βαζω και στο ιδιο καζανι.
ασε που με μια μοναρχια δεν εχουμε περιστολη μονο των πολιτικων δικαιωματων μας ετσι δεν ειναι;

The Motorcycle boy είπε...

Άσωτε, ακριβώς το ίδιο λέμε -μόρφωση, ή "πνευματική καλλιέργεια" που είναι ο ακριβής ορισμός της κουλτούρας. Αυτά είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση ιδεολογίας. Ο "στου διαόλου τη μάνα" δεν επηρεάζει γιατί είναι "εντός-εκτός". Αλλά ο αμόρφωτος εργάτης, ας πούμε, είναι εύκολο θύμα του ολοκληρωτισμού, όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά.
Εσύ, για να διαμορφώσεις άποψη για τις ιδεολογίες σημαίνει πως έχεις την καλλιέργεια, τουλάχιστον, να τις κατανοήσεις σε κάποιο βαθμό. Και όταν λέω "ιδεολογία" εννοώ τη φιλοσοφική θεώρηση για έναν καλύτερο κόσμο. Και σε αυτό το θέμα, έχεις άποψη!
Άσε τη μοναρχία, είναι μεγάλη κουβέντα -γιατί εκτείνεται από τον ολοκληρωτισμό κάποιων αφρικανικών χωρών μέχρι την ψευτοδημοκρατία της Αγγλίας.
Σε μια χούντα όμως, απλά την περιστολή των πολιτικών ελευθεριών -δικαιωμάτων έχουμε. Τίποτα άλλο. Αν δεν την ψάχνεις να ασκείς ελεύθερα τα δικαιώματά σου -είσαι μια χαρά, μέχρι άδεια για ΤΑΞΙ σου δίνουν.

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ είπε...

Έτσι μια καλημέρα μόνο, είδα μεγάλο το ποστ και δεν είχα το κουράγιο...

Καλημέρα,
Σ.

The Motorcycle boy είπε...

Καλησπέρα ρε.
Μεγάλο; Χαχαχα, 3 σελιδούλες ήταν μόνο -από τα μικρότερά μου!

Puppet_Master είπε...

motor anevasa tis fotografies :)

the BluElephant είπε...

έστω και εάν ήθελα να πάω λόγω μιας εσωτερικής οργής
έστω και εάν δεν πήγα τελικά λόγω αποστάσεων
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μοτοσακε

The Motorcycle boy είπε...

puppet, πάω να δω.
elephant, καταλαβαίνω την εσωτερική οργή -άλλωστε, όλοι κάπως έτσι ήμασταν αυτές τις μέρες. Να λες ευτυχώς που δεν πήγε λόγω απόστασης -μπορεί η οργή σου να μην ήταν τόσο βουβή και να ξεσπούσες πάνω σε κανέναν διπλανό σου.

Ο Καλος Λυκος είπε...

τώρα αυτός με έβρισε;;;

The Motorcycle boy είπε...

E, χμμμ, μάλλον ναι. Αλλά το έκανε με καλό τρόπο χεχε

Ο Καλος Λυκος είπε...

φιλάκι δεν έχει;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι