Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

"Γιού φάουλ;"

Για όσους έχει τύχει να παρακολουθήσουν αγώνες τους ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η εικόνα είναι χιλιοπαιγμένη. Ένας αξύριστος παίκτης με λαδωμένο μαλλί και ανήσυχο μάτι σηκώνει τα χέρια ψηλά σε στυλ «ούτε που τον ακούμπησα –είμαι αθώος!» Τον βλέπεις εσύ στην οθόνη κι αναρωτιέσαι -τι όνειρο είδε και συμπεριφέρεται έτσι αλλοπρόσαλλα; Τότε ακριβώς (με τα χέρια ακόμα σηκωμένα στον αέρα) ο αξύριστος θερίζει τους αστραγάλους του αντιπάλου του, ο οποίος είχε την αυθάδεια να τον περάσει με τη μπάλα. Στη συνέχεια, ο αξύριστος κάνει οτι δεν ακούει τον διαιτητή, παίρνει τη μπάλα που κυλάει μπροστά στον πεσμένο αντίπαλο και την κλωτσάει μακριά....

Για όσους έχει τύχει να παρακολουθήσουν δηλώσεις περί της πολιτικής ζωής του τόπου, η διαπίστωση είναι προφανής. Όσο περισσότερο ο πολιτικός καλοβλέπει τον αυταρχισμό, τόσο περισσότερο αναφέρει τη λέξη «δημοκρατία». Όντας πρόθυμος να θερίσει τους αστραγάλους των πολιτικών εξελίξεων που έχουν την αυθάδεια να τον προσπερνούν, σηκώνει τα χέρια ψηλά αλαλάζοντας «η δημοκρατία κινδυνεύει –ας βοηθήσομεν την δημοκρατίαν ασκώντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!» Άλλωστε, για να σώσουν τη ρημάδα τη δημοκρατία από την «κομμουνιστικήν απειλήν», την έβαλαν στο γύψο για μια εφταετία οι συνταγματάρχες!

«Και τι είναι δημοκρατικότερο από ένα δημοψήφισμα;» αναρωτιούνται θεωρώντας πως ανακάλυψαν το ερώτημα που δέχεται μία και μόνη απάντηση! Διαφωνώ –το συγκεκριμένο ερώτημα, έχει περισσότερες απαντήσεις οι οποίες προκύπτουν ακόμα κι από το βολικό «τίποτα δεν είναι δημοκρατικότερο από την άμεση αποτύπωση της λαϊκής βούλησης». Όντως, η άμεση δημοκρατία είναι «δημοκρατικότερη» της έμμεσης κι, αν θες τη γνώμη μου, η άμεση δημοκρατία είναι η μοναδική πραγματική προοπτική της δημοκρατίας. Τι σημαίνει αυτό –με απλά λόγια; Οτι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για σημαντικά θέματα θα πρέπει να είναι σύνηθες φαινόμενο για μια χώρα που υποστηρίζει οτι προσπαθεί να εφαρμόσει δημοκρατική μέθοδο διακυβέρνησης. Διαφωνία; Σχεδόν καμιά! Επειδή –τι θα συμβεί αν ο κάθε χλιμίτζουρας ξυπνάει ένα πρωί κι αποφασίζει να ζητήσει δημοψήφισμα μέχρι και περί του πόσο τυρί πρέπει να έχουν μέσα οι τυρόπιτες; Οι προοδευμένες χώρες το έχουν λύσει αυτό –καθιέρωσαν λοιπόν ένα πλαφόν υπογραφών, οι οποίες (αν συγκεντρωθούν) νομιμοποιούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Κάπως καλύτερα τώρα; Και πόσες θα είναι αυτές οι υπογραφές; Να πούμε 8 χιλιάδες για μια χώρα 10 εκατομμυρίων π.χ.; Πως μου ήρθε αυτό το νούμερο; Μα επειδή τόσες υπογραφές απαιτούνται για να γίνει δημοψήφισμα στην Κούβα! Τι λες γι΄αυτό; Μήπως άρχισε να σου ξινίζει το δημοψήφισμα τώρα που είδες οτι το εφαρμόζει κι ο «δικτάτορας ο Κάστρο»; Μήπως, σαν παλιός αριστερός (και σημερινός εθνολάγνος) θα υπενθυμίσεις το δημοψήφισμα της χούντας όπου και μόνο η ιδέα της παρακολούθησης μετέτρεψε τους «αδούλωτους Έλληνες» σε χέστηδες που ψήφισαν μαζικά υπέρ του Παπαδόπουλου; Ναι –αυτό μπορεί να το κάνεις, αδιαφορώντας για τη διαφορά μεταξύ ενός δημοψηφίσματος που προέρχεται από την κυβέρνηση κι ενός άλλου που προέρχεται από κάποια μαζική απαίτηση των πολιτών.

Αυτό έκανε άλλωστε κι ο Χριστόδουλος! Έστησε εκεί πέρα τα τραπεζάκια του και μάζευε υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες –είχε υπογράψει καμεράτα κι ο αφρατούλης Κωστάκης μετά της γυναικός του, βγαίνοντας από τη θεία λειτουργία! «Και τι είναι δημοκρατικότερο από ένα δημοψήφισμα;»

Να υπενθυμίσω στους «κόπτες» της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, ότι ο «ακροθεμέλιος λίθος» του πολιτεύματος της χώρας είναι το Σύνταγμα. Όχι η πλατεία –το γνωστό κείμενο. Τι λέει το Σύνταγμα περί του θέματος; «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου» (άρθρο 44 παράγραφος 2). Τουτέστιν, το θέμα του δημοψηφίσματος το αποφασίζει η κυβέρνηση και χρειάζεται την ψήφο 180 βουλευτών. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι, αν ποτέ βρεθεί σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση και δεν ξέρει ας πούμε τι χρώμα κουρτίνες να βάλει στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί και να κάνει κάποιο δημοψήφισμα σε στυλ «προτιμάτε το σομόν της ελπίδας ή το κόκκινο του πάθους για κουρτίνες;» Κι όλο αυτό θα χρειαστεί 180 βουλευτές, μεταξύ των οποίων δεν θα πρέπει να βρίσκονται νεωτεριστές του τύπου «μα –το εκρού είναι το καινούργιο μπεζ!» Κοντολογίς –η προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη χώρα είναι τόσο πιθανή, όσο και η παραδοχή εν ενεργεία υπουργού οτι δεν ξέρει που παν΄τα τέσσερα. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα.

Δεν το ήξερε ο Καραμανλής όταν υπέγραφε για τις ταυτότητες; Δεν το ξέρει ο Καρατζαφέρης τώρα που σκίζεται για δημοψήφισμα σχετικά με την υπηκοότητα των μεταναστών; Αν δεν το γνωρίζουν το θέμα είναι ηλίθιοι –αν το γνωρίζουν αλλά υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με τη μέθοδο των υπογραφών, παραβιάζουν το Σύνταγμα (το οποίο ορκίστηκαν να διαφυλάττουν). «Η δημοκρατία κινδυνεύει –ας βοηθήσομεν την δημοκρατίαν ασκώντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!» Τότε ήταν η «κομμουνιστικήν απειλήν», σήμερα είναι «οι αλλόθρησκοι λαθρομετανάσται». Η χρήση της καθαρεύουσας με την ευλάβεια συνταξιούχου που θέλει να περνιέται για μορφωμένος στο καφενείο του χωριού, παραμένει διαχρονικά αναλλοίωτη.

Εντάξει, παρ΄όλα αυτά –ας μιλήσουμε για άμεση δημοκρατία. Ας πούμε οτι οι παραπάνω εθνικοί κεφαλαιούχοι πολιτικοί δεν σκοτίστηκαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος περί δημοψηφισμάτων –αλλά ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό και αποφάσισαν να υπερβούν το γράμμα του νόμου. Μου κάνει κάποια μικρή εντύπωση βέβαια, γιατί ενδιαφέρονται για τη λαϊκή βούληση στο θέμα των μεταναστών αλλά στην περίπτωση π.χ. της αφαίρεσης των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες δεν το συζητάνε καν, προτάσσοντας λόγους υψίστου εθνικού συμφέροντος –τέλος πάντων! Δικό τους εργολαβικά είναι το εθνικό συμφέρον –αυτοί αποφασίζουν πως εξυπηρετείται!

Άμεση δημοκρατία λοιπόν –δημοψήφισμα ατάκα κι επιτόπου! Μέσα! Ποιοι θα ψηφίσουν; «Μα φυσικά οι Έλληνες πολίτες!» Για ποιο πράγμα θα ψηφίσουν; Για την τύχη άλλων ανθρώπων, που ζουν ήδη στη χώρα και οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν λόγο περί του θέματος που τους αφορά! Αδυνατώ να αντιληφθώ τι το άμεσο και δημοκρατικό έχει η συγκεκριμένη εκτρωματική πρόταση. Και ο ισχυρισμός «η εθνική μας υπόσταση πλήττεται από την παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες» μοιάζει αηδιαστικός, όταν το θέμα αφορά ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΗΔΗ, ΝΟΜΙΜΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Εντάξει, ακόμα κι έτσι –«η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι ριζικά αντίθετη με την παροχή υπηκοότητας στους μετανάστες», ισχυρίζονται. Εκεί άλλωστε στηρίζουν και το αίτημά τους για δημοψήφισμα –κάνω λάθος; Να το δούμε λίγο αυτό....

Αν με έχουν ενημερώσει σωστά, στις τελευταίες εκλογές η «συνταγματικώς θεωρούμενη» πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε Πασόκ. Αν μάλιστα ανατρέξω στο τεράστιο αρχείο πολιτικών ομιλιών που δεν διαθέτω, θα βρω δηλώσεις του προέδρου του Πασόκ όπου γίνεται σαφής λόγος περί της παροχής υπηκοότητας σε μετανάστες. Δε με πιστεύεις; Να σου παραθέσω τότε ένα απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα του Πασόκ:
«-Εξορθολογισμός της διαδικασίας χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου. Κτήση της ελληνικής ιθαγένειας για όλα τα παιδιά μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν έναν ελάχιστο αριθμό ετών στη χώρα μας, και τα οποία γεννιούνται στην Ελλάδα. Καθώς, και, μετά τη συμπλήρωση τριετίας στην ελληνική εκπαίδευση, για όλα τα υπόλοιπα παιδιά που είναι μαθητές στη χώρα μας.
-Διευκόλυνση χορήγησης του καθεστώτος του «επί μακρόν διαμένοντος» και ενθάρρυνση οικογενειακής επανένωσης με χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών.
-Υιοθέτηση πάγιων διαδικασιών επαναφοράς στη νομιμότητα των μεταναστών που εκπίπτουν από το καθεστώς νομιμότητας για τυπικούς λόγους. Υιοθέτηση ενός πλαισίου που θα διευκολύνει τη διατήρηση του καθεστώτος νόμιμης παραμονής.»
Τι συμπεραίνουμε από τα λόγια του ποιητή; Οτι κάνει λιγότερα από όσα προγραμμάτιζε, δικαιούμαι να υποθέσω! Αλλά πάντως, από το παραπάνω απόσπασμα δεν προκύπτει οτι το νομοσχέδιο για τη χορήγηση υπηκοότητας εμφανίστηκε απροειδοποίητα μια βροχερή νύχτα!

Αν είναι έτσι, αν δηλαδή το Πασόκ τα είχε πει προεκλογικά και παρ΄όλα αυτά πήρε πλειοψηφία –τι μπορούμε να συμπεράνει κανείς;

1. Οτι μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων (η συνταγματικά θεωρούμενη πλειοψηφία για την ακρίβεια) είναι θετικά διακείμενη στο θέμα της υπηκοότητας των μεταναστών.

2.Οτι η μερίδα των ψηφοφόρων που ξυνόταν απέχοντας την ημέρα των εκλογών θα αδιαφορήσει εξίσου τη μέρα του δημοψηφίσματος.

Τουτέστιν, πού είναι η πλειοψηφία που αντιτίθεται; Και ποιος ο λόγος να μπει σε δημοψήφισμα ένα θέμα που κρίθηκε στις πρόσφατες εκλογές; Ακόμα κι αν υποθέσουμε (επιστημονική φαντασία κάνω τώρα!) οτι όλοι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, μαζί με κάτι αμελητέους εθνικοπατριωτίσκους πρώην «αριστερούς» θα ψηφίσουν κατά της χορήγησης υπηκοότητας, δικαιούμαστε να υποθέσουμε οτι απέναντί τους θα βρουν όλους τους ψηφοφόρους του Πασόκ, συν τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, του Σύριζα και των Οικολόγων (που είναι το επόμενο «μεγάλο μέγεθος» στη σειρά). Ακόμα και μ΄αυτή την υπόθεση είναι βλακώδες να περιμένει κάποιος οτι το σχετικό νομοσχέδιο θα καταψηφιστεί.

Τότε όμως -προς τι ο τζερτζελές; Κάτι χαζές ερωτήσεις που μου κάνω! (Για να τις απαντάω μετά και να δείχνω έξυπνος –γι΄αυτό!)

Ξεκινώντας το νταβαντούρι περί δημοψηφίσματος ενισχύεται ο «δημοκρατικός μανδύας» του ΛΑΟΣ (κι, ως γνωστόν, ο λύκος έχει μονίμως ανάγκη την προβιά προκειμένου να κυκλοφορεί ανυποψίαστα μεταξύ των προβάτων). Φυσικά, η αντισυνταγματικότητα της επιδίωξης παραβλέπεται –όπου να’ναι ο μπόντιμπλιντερ πρόεδρος θα ξαναμνημονεύσει τον Τσε Γκεβάρα! Η σύμπτωση του φημολογούμενου φιλοχουντικού παρελθόντος του Χριστόδουλου, ο οποίος πρωτοστάτησε κι αυτός σε αίτημα δημοψηφίσματος –απλώς δεν είναι σύμπτωση!

Πλασάροντας το όλο θέμα σε στυλ «εμείς ζητήσαμε να μιλήσει ο λαός, αλλά κάποιοι φοβήθηκαν τον λαό», δημιουργείται η εντύπωση οτι το είχανε σίγουρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος –άρα, δημιουργείται η εντύπωση μιας επίπλαστης πλειοψηφίας που καταπιέζεται από την κυβέρνηση!

Χρησιμοποιώντας το ταχυδακτυλουργικό τρυκ του «οι μετανάστες μπορούν να εξαφανιστούν αν δεν τους δώσουμε υπηκοότητα, αλλά θα μας κάτσουν στο σβέρκο αν την πάρουν», καταπατούν κάθε αρχή νομιμότητας με το πρόσχημα οτι την υπερασπίζονται! Οι μετανάστες ζουν εδώ και ζουν ΝΟΜΙΜΑ εδώ. Το να τους αναγνωρίσεις είναι το προφανές –όπως, ας πούμε, είναι προφανής η αναγνώριση ενός παιδιού που προέκυψε εκτός γάμου. Εκτός αν πιστεύει κανείς οτι μη βάζοντας μια υπογραφή (ή μη ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο) μπορεί να εξαφανίσει ανθρώπους. Μα, ακόμα και στο Άουσβιτς αυτό δεν το κατάφεραν –η εξαφάνιση ανθρώπων απαιτεί ενέργεια και όχι αποχή από αυτήν.

Κάνοντας φασαρία για το όλο θέμα, οι λεβέντες του ΛΑΟΣ υπενθυμίζουν την εθνικιστική τους πρωτοπορία, τώρα που στη ΝΔ εμφανίστηκε ένας εθνικιστοστρεφής πρόεδρος. Και καρφώνουν κι ένα γκολάκι στη ΝΔ η οποία στην αρχή αμφιταλαντεύτηκε, αλλά στη συνέχεια σύρθηκε στην υποστήριξη μιας ηλίθιας θέσης ψελλίζοντας παπαριές περί γερμανικού μοντέλου.

Δίπλα στους ακροδεξιούς παρατάσσονται οι εθνικολεβέντες της «πατριωτικής αριστεράς» (εξίσου παράλογος όρος με το «πατριώτης διεθνιστής») προσπαθώντας να αποκτήσουν ταυτότητα και βγάζοντας τα απωθημένα τους από τα τόσα χρόνια σφαλιάρας της ψευτοεπαναστατικής νεότητάς τους. Βρίζουν στο καπάκι και την «εθνικά επικίνδυνη» Δραγώνα (η εθνική της επικινδυνότητα στηρίζεται στο οτι της αναγνώρισε χαριστικά το πτυχίο το ΔΙΚΑΤΣΑ!), ανεμίζουν τις επιστολές του Θεοδωράκη -σε λίγο θα τραγουδάνε «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες» αγκαζέ με τους Χρυσαυγίτες. Σε πολύ λίγο! Γιατί είδα οτι ετοιμάζεται μια εκδήλωση όπου θα τιμήσουν τους τσολιάδες επειδή έμειναν στις θέσεις τους στην τελευταία βομβιστική ενέργεια –πράγμα το οποίο (εάν και εφόσον έγινε) αποτελεί μνημειώδη ηλιθιότητα και είναι ποινικά κολάσιμο από την ευνομούμενη κοινωνία μας!

Τέλος;

Όχι –υπάρχει και η αμήχανα απάνθρωπη ουδετερότητα της εν γένει αριστεράς (βάλε μέσα και τους εξωκοινοβουλευτικούς). Αυτοί είναι πρόθυμοι να βγουν στους δρόμους και να πλακωθούν με τους φασίστες –αλλά δεν δείχνουν καμιά διάθεση να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο, σιγά τώρα! Έχουμε και κάποια μούρη –μη μας περάσουνε και για Πασόκους!

Δεν έγραψα πουθενά παραπάνω τη γνώμη μου για το νομοσχέδιο καθεαυτό –γενικά, το βλέπω με θετική προδιάθεση. Για περισσότερες λεπτομέρειες περιμένω να διαβάσω απόψεις μεταναστών –επειδή αυτούς αφορά το όλο θέμα κι αυτοί είναι αρμόδιοι να το κρίνουν.

Μέχρι λοιπόν να διαβάσω μια αρνητική, σοβαρή, άποψη σχετικά με το θέμα –είμαι αναφανδόν υπέρ.
Δατς ολ.

53 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

ΛΑΜΠΡΟ!

The Motorcycle boy είπε...

Χα! Ευχαριστώ γιατρέ μου!

Arkin είπε...

Σχετικά με την προεδρική φρουρά, αντιγράφω από τον "Καιρό" της Κ.Ε.:

"Και για να μην μπερδευόμαστε, εκεί που έσκασε η στρακαστρούκα δεν είναι χώρος ευθύνης της αστυνομίας, αλλά της προεδρικής φρουράς. Η οποία δεν έμεινε στις σκοπιές, όπως ειπώθηκε, αλλά καλύφθηκε πίσω από τα μαρμάρινα σκαλιά, που οδηγούν στο κτίριο.

Δεν βαριέσαι. Εδώ δεν ξέρει το παιδί αν λέει αλήθεια ο πατέρας του ή η μάνα του, θα ξέρει η κοινωνία τι πραγματικά γίνεται στη χώρα όπου πρωταγωνιστεί η παπάρα;"

ο αλλος είπε...

να ευφραινεται η σκεψη...

The Motorcycle boy είπε...

Arkin, αν ξέρανε για βόμβα και κάθονταν σαν τους μαλάκες με τις φουστίτσες ν' ανεμίζουν, τότε μάλλον, τα βύσματα που επανδρώνουν την προεδρική φρουρά χρειάζονται επειγόντως ψυχιατρική παρακολούθηση. Κι αν τους άφησε εκεί ο λοχίας τους, και δεν τους πήρε σέρνοντας, πάει κατευθείαν στρατοδικείο και ισόβεια -έχουμε κάνει και κάποιο στρατό, δεν γεννηθήκαμε στη Μινεζότα ρε παιδί μου!
Στην υποθετική περίπτωση που θα σκοτώνονταν τσολιάδες από τη βόμβα θα μιλάγαμε για τη μεγαλύτερη κρατική προβοκάτσια από την εποχή των Δίδυμων Πύργων και δώθε!

Άλλε -ξέρεις εκείνο το τραγούδι που έχουν γράψει για την πάρτη σου; Το "Αυτός ο άλλος που σε πήρε από μένα/ αυτός ο άλλος/ είν΄ευεργέτης μου μεγάλος". Χεχε

Rodia είπε...

Ωραιοτατα και... χρωματιστα τα γραφεις! Δωστε χρωμα στο λαο, λεμε, φτιαχνομαι!
..αλλα το σομόν της ελπιδας.. παπαπαπα.. τα παλια τεφτερια αναφερουν το πρασινο -ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ- του Αλλαχ!..
Καταφερες να χωρεσεις και τους τσολιαδες, ε, ολα να τα περιμενω πια οταν μπαινω εδω μεσα :Ρ

Εμενα μου αρεσει η ιδεα να ψηφισουν ΜΟΝΑΧΑ οι μεταναστες στο (προτεινομενο) δημοψηφισμα. Να δεχτει το Πασοκ την ιδεα και να τη φορμαρει σε λογικα μετρα. Καλο;

Γλαύκος είπε...

Δεν έχω λόγια Μοτοσυκλετιστά μου ....τεκμηριωμένο και στοχευμένο κείμενο.
Χωράει πολύ συζήτηση όμως τι μπορεί να συμβεί με την απόδοση δικαιωμάτων σε χιλιάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα...Ενδέχομενως να ζήσουμε τα προβλήματα της Γαλλίας στο μέλλον...Η δημοκρατική κουλτούρα είναι για όσους εμφορούνται από αυτή και όχι για εκείνους που είναι εκτός του πολιτισμικού τους βιώματος (πώς να το πώ αλλιώς).

The Motorcycle boy είπε...

Rodia, αν ψηφίσουν μόνο οι μετανάστες -παίζει να μην τη δεχτούν την υπηκοότητα, είμαστε κάπως αρχίδια σαν κράτος υποδοχής όσο να πεις... Τους τσολιάδες τους χώρεσα επειδή τελικά δεν είναι καθόλου βαριά η πούτσα του τσολιά (για την ακρίβεια οι περισσότεροι έχουν κήλη).
Εντάξει, γνωστό περί πράσινου και ελπίδας αλλά είπα να μην το πολιτικοποιήσω με συμβολισμούς, χεχεχε.

Γλαύκε, μάλλον σου ξέφυγε λόγω βιασύνης -αλλά είναι έτσι όπως το έγραψες: "τι μπορεί να συμβεί με την απόδοση δικαιωμάτων σε χιλιάδες μουσουλμάνους". Απεχθάνομαι εξίσου όλες τις θρησκείες αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θεωρώ πως οι οπαδοί τους δεν πρέπει να έχουν ανθρώπινα δικαιώματα! Και περί αυτού είναι η όλη κουβέντα. Εδώ ζούμε τις υστερίες του κάθε Άνθιμου -λες να μας τρομάξουν τα προβλήματα α λα γαλλικά; Η δημοκρατία είναι απαραίτητο συστατικό ζωής των ανθρώπων κι αν είναι άμεση δεν υπάρχει σύγκρουση με τα βιώματα του καθενός. Η έμμεση, δυτική, "δημοκρατία" έχει προβλήματα από μόνη της -δεν είναι τα βιώματα που την κάνουν προβληματική. Άλλωστε, οι μουσουλμάνοι της Θράκης μια χαρά Πασόκ και ΝΔ ψηφίζουν!

Γλαύκος είπε...

Θα συμφωνήσω και πάλι μαζί σου ότι η χρειαζόμαστε περισσότερη εκκοσμίκευση εντός και αναμένω να το δω με προσμονή...Να σου θυμίσω όμως ότι την τελευταία φορά που είχαμε άμεση δημοκρατία ήταν στην Γαλλία του 1968 και καποιοί από μας δεν ήσαν κάν γεννημένοι ...Ίσως μέχρι τότε όμως δεν θα ήταν άσχημο να διασφαλίσουμε και να εμπλουτίσουμε αυτήν την κουτσή, έμμεση, κοινοβουλευτική δημοκρατία (δεν με χαλάει αν την πεις και πλουραλιστική ολιγαρχία, όπως την έλεγε και ο Καστοριάδης που δεν θα διαφωνούσε μαζί μας);

The Motorcycle boy είπε...

Τον Μάη του '68 εγώ τον έζησα πολύ ενεργά -ήμουνα 3 χρονών τότε και φυσικά πρωτοστατούσα, χαχαχαχα.

Καπιταλισμός και άμεση δημοκρατία δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν -είναι αντίθετα πράγματα. Στην εποχή του Καστοριάδη έμοιαζε με πλουραλιστική αυτή η ολιγαρχία, τώρα έμεινε μόνο το "ολιγαρχία". Προσωπικά δεν νοιάζομαι και πολύ για τη μακροημέρευσή της (το αντίθετο θα έλεγα) αλλά όσο την υφιστάμεθα απαιτώ να δουλεύει όσο περισσότερο γίνεται για το συμφέρον μου.
Τουτέστιν, παράδειγμα λέω, δεν μπορείς να κατηγορείς, κυρία Πολιτεία μου, τους αναρχικούς οτι αποσκοπούν στην κατάλυση του κράτους και να μην κατηγορείς το ΛΑΟΣ οτι αποσκοπεί στην κατάλυση του συνταγματικού πολιτεύματός μας!

Εν κατακλείδι, αν θέλουμε να στρέψουμε το πολιτιακό μόρφωμα σε κάτι που να μοιάζει με άμεση δημοκρατία, καλά θα κάνουμε να ρίξουμε μια ματιά στην Κούβα -αυτό νομίζω εγώ.

La koumbara είπε...

"Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν..." έτσι συνοψίζεται η μέχρι σήμερα στάση της ελληνικής πολιτείας+κοινωνίας απέναντι στα δημοψηφίσματα. Όλα για το θεαθήναι.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να μπορούμε να αποφασίζουμε για σημαντικά ζητήματα (π.χ. την ένταξη στην ΟΝΕ που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους πάντες ή ακόμα και τις ταυτότητες του Χριστόδουλου αν αυτό ήταν ζήτημα που έκαιγε τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού όσο ισχυρίστηκαν - και νομίζω ότι η συγκέντρωση υπογραφών δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, αλλά θεωρητικά θα λειτουργούσε ως μέσο άσκησης πίεσης ώστε να κινηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος).
Βέβαια φτάνουμε στο ποιος ψηφίζει στο δημοψήφισμα που έχει αποφασίσει η πλειοψηφία των βουλευτών και έχει προκηρύξει ο πρόεδρος της δημοκρατίας. Μα όσοι είναι άνω των 18 και δεν στερούνται των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Δηλαδή εμείς που βγάζουμε κυβερνήσεις χωρίς να έχουμε διαβάσει το πρόγραμμά τους ή χωρίς να μας νοιάζει τι λένε για τη μεταναστευτική πολιτική γιατί εμείς ψηφίζουμε με βάση το χρώμα και το βύσμα - αυτό έλειπε να διαβάζαμε και τα προγράμματα!
Πέρα από την πλάκα, και πέρα από τη συζήτηση περί υπευθυνότητας και σοβαρότητας του εκλογικού σώματος, ξέρουμε ότι όταν μας ζητείται να αποφασίσουμε για κάτι πολύ συγκεκριμένο το ψάχνουμε περισσότερο και υποχρεωνόμαστε να έχουμε άποψη για κάτι που προηγουμένως δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να μας απασχολεί. Γι' αυτό είμαι υπέρ των δημοψηφισμάτων και νομίζω ότι πρέπει να το δούμε σοβαρά.

Στο βασικό θέμα όμως, την ιθαγένεια στους μετανάστες, η λέξη-κλειδί-αγκάθι είναι το "νόμιμα". Αν και ξέρω πολλούς μετανάστες, οι νόμιμοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ξέρουμε λοιπόν για ποιους μιλάμε;
Ή μήπως η συζήτηση θα πρέπει να κινηθεί στην εξέταση της εθνικής (και ευρωπαϊκής;) μεταναστευτικής πολιτικής, στο πώς οι κρατικές υπηρεσίες 'νομιμοποιούν' παράνομους μετανάστες όποτε τις συμφέρει, επιβάλλουν πρόστιμα, απελαύνουν και με 400 ευρώ και δικηγόρο του κυκλώματος το ξεχνάνε και πολλά άλλα τέτοια χαρωπά;
(Σταματάω, αν και θα μπορούσα να γράψω σελίδες. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μου φαίνεται αδιανόητο τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, πηγαίνουν στο σχολείο και έχουν πρώτη γλώσσα τα ελληνικά να έχουν διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις από τα δικά μου παιδιά. Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να αποφασίζει για εμένα η δασκάλα της Δ' δημοτικού που γυρνώντας στην Αιγύπτια της τάξης είπε "οι Άραβες θα μας φάνε". Συγνώμη για το χώρο!)

The Motorcycle boy είπε...

Σαφώς και είμαι κι εγώ υπέρ των δημοψηφισμάτων -έγραψα άλλωστε το παράδειγμα της Κούβας με το όριο των 8.000 υπογραφών, το οποίο το θεωρώ θετικό και εφικτό. Άλλωστε, με τα δημοψηφίσματα μειώνεις την εξουσία της εκάστοτε κυβέρνησης (κάνοντάς την απλό εκτελεστικό όργανο) προς όφελος της άμεσης δημοκρατίας.
Αλλά το Σύνταγμα της χώρας δεν είναι έτσι! Γι΄αυτό, όποιος μαζεύει υπογραφές προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση ώστε αυτή να θέσει στη λαϊκή κρίση μια ειλημμένη απόφασή της θα πρέπει να διαλέξει τι από τα δυο αμφισβητεί: τη νοημοσύνη μας ή το πολίτευμα!

Αν ζούσαμε σε μια χώρα όπου θα αρκούσαν οι υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα, δεν θα είχα τόσο πρόβλημα με το ποιος κυβερνάει -αλλά επειδή δεν ζούμε σε τέτοια χώρα, η αποχή από τις εκλογές και η μετέπειτα γκρίνια επειδή η Χ,Ψ κυβέρνηση εφαρμόζει τα όσα είχε προεκλογικά δηλώσει, μου φαίνεται μαλακισμένα υποκριτική.

Έχεις δίκιο -γι΄αυτό έγραψα οτι η κυβέρνηση κάνει λιγότερα από όσα είχε πει, επειδή στο απόσπασμα που αντιγράφω, φαίνεται και κάποια κίνηση για "επαναφορά μεταναστών στη νομιμότητα" κι αυτό δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο.
Για τη δασκάλα της Δ΄Δημοτικού η απάντηση είναι μία: "ναι, οι Άραβες θα σε φάνε κι ελπίζω να το κάνουν μια ώρα αρχύτερα!" Απλά πράγματα.

vangelakas είπε...

Εμενα μου αρεσει η ιδεα να ψηφισουν ΜΟΝΑΧΑ οι μεταναστες στο (προτεινομενο) δημοψηφισμα.

σοφή ἐπιλογή. Περισσότερο μ'ἀρέσει ἡ εἰκόνα νά ψηφίσουν ΜΟΝΟΝ οἱ ἀλβανικῆς καταγωγῆς μετανάστες γιά τήν τύχη τῶν ἐγχρώμων καί χαλκοχρώμων μεταναστῶν. Ἐκεῖ θά ἔχῃ φάση!

super_toto είπε...

Καταπιάνεσαι με πολλά ζητήματα στο κείμενό σου.
Για το δημοψήφισμα όπως το εξηγείς δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω. Προσωπικά θα ήμουν πολύ ευτυχής αν σε κάθε εκλογική διαδικασία είχαμε και 4-5 δημοψηφίσματα για διάφορα θέματα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Ούτε επιπλέον κόστος έχει, ούτε προβλήματα θα δημιουργούσε.
Να τονίσω όμως δε, ότι η λογική σου στο θέμα του συντάγματος και στο τι ορίζει αυτό, θυμίζει λίγο λόγια πολιτικών.
Βασιζόμαστε δηλαδή στο τι ορίζει το γράμμα του νόμου και για αυτό σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Ας πούμε ότι δεν συζητάμε για το νομοσχέδιο περί μετανάστευσης. Ας πούμε ότι υπήρχε ένα άλλο ζήτημα που απασχολούσε μέρος της κοινής γνώμης. Ας πούμε ότι η κυβέρνηση αποφάσιζε να προωθήσει ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, θα καταργούνταν το 8ωρο και θα νομιμοποιούνταν το 12ωρο (προς χάριν παραδείγματος, μην το αναλύσουμε).
Ας πούμε λοιπόν ότι υπήρχε μια λαϊκή απαίτηση για δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα. Θα έλεγες τα ίδια? Θα στεκόσουν στο ότι το σύνταγμα δεν προβλέπει τέτοια διαδικασία ή θα έβαζες κι εσύ την υπογραφή σου. Και γιατί όχι να κατέβεις και στο δρόμο. Θα κόλαγες στο ότι το σύνταγμα δεν προβλέπει τέτοια διαδικασία?

Τώρα όσον αφορά το νομοσχέδιο αυτό καθ' αυτό.
Κάποια στιγμή κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί με τη μετανάστευση και με όσα ζητήματα προκύπτουν από αυτή.
Από όσο μπόρεσα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, κάποια πράγματα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, κάποια άλλα αντίθετο και κάποια τρίτα θεωρώ ότι είναι λάθος να γίνουν στην δεδομένη χρονική στιγμή. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου και κατά συνέπεια υποκειμενική. Ούτε ειδικός είμαι στο θέμα ούτε ανάλογες σπουδές έχω.

Θεωρώ όμως ότι κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν σταδιακά ώστε να μην δημιουργήσουν διχογνωμία και αντιπαλότητα στην κοινωνία αλλά και να χτίσεις πρώτα τους μηχανισμούς που χρειάζεσαι για να ενσωματώσεις τις χιλιάδες των μεταναστών.
Εκεί που ήμασταν στο ένα άκρο, δηλαδή σφυρίζουμε αδιάφορα για τους μετανάστες, ξαφνικά θέλουμε να πάμε στο άλλο άκρο και να γίνουμε η πιο φιλική ευρωπαϊκή χώρα προς τους μετανάστες.

Όταν όμως είσαι μια χώρα Μπανανία, η οποία δεν μπορεί να επιλύσει πολύ πιο απλά ζητήματα, το να διατυπώνεις μεγαλεπήβολα σχέδια για τους μετανάστες, εμένα μου φαίνεται χαζό. Και ύποπτο.

Θεωρώ ότι η βιασύνη του Πασόκ να φέρει το νομοσχέδιο αυτό, δεν έχει και τόσο αγαθές προθέσεις από πίσω. Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα κι αυτό. Οψόμεθα.

The Motorcycle boy είπε...

Μπράβο πολιτισμός και είσαι και απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων της Αρχαιότητας! Χεχεχεχε.

Διότι μπορεί οι Αλβανοί να ψηφίσουν "έξω οι μαύροι" και οι Σομαλοί μαύροι να ψηφίσουν "έξω οι Σουδανοί μαύροι", αλλά εσύ δεν είσαι της άποψης οτι όλοι αυτοί είναι απολίτιστοι σε σχέση μ΄εμάς τους πολιτισμένοι; Αντί λοιπόν να τους κοινωνήσεις με τα άχραντα διδάγματα του αθάνατου ελληνικού πολιτισμού και να τους κάνεις σαν εσένα κι εμένα -γιατί επιλέγεις να πέσεις στο επίπεδό τους και να ψηφίσεις "έξω οι ξένοι";
Ή είμεθα απόγονοι του Σωκράτη ή είμεθα μπαμπουίνοι -διάλεξε αγαπητέ!

vangelakas είπε...

μότορ μου μή τό πᾷς ἐκεῖ πού θέλεις! Τήν μ@λακία μου παράθεσα στήν μ@λακία τοῦ ΡΟΔΙΑ. (συγγνώμη κιόλας γιά τήν γλῶττα, διόρθωσον ἄν πρέπει)

[πάντως, ἔχει βάση τό ὅτι οἱ 15-20 ετίας ἐδῶ ἀλβανοί εἶναι ρατσιστές μέ τούς τωρινούς λαθρομετανάστες.Δέν τό ἔχω ἀκούσει πρωτογενῶς ὅπως ἔτσι ἔχω ἀκούσει γιά ρατσιστικό περιστατικό πρός νεγράκι ἀπό ἀλβανάκια σέ δημοτικό σχολεῖο στό παγκράτι, ἀλλά εἶναι γεγονός]

The Motorcycle boy είπε...

ΤΟΤΟ, δεν είναι κάποια εξήγηση που δίνω εγώ -αυτά προβλέπει το Σύνταγμα περί δημοψηφισμάτων!
Και το Σύνταγμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γράμμα του νόμου, είναι ο θεμελιώδης νόμος! Ο οποίος λέει οτι η κυβέρνηση κάνει δημοψήφισμα μόνο όποτε καβλώσει και για να γίνει αυτό απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, την οποία σπανίως διαθέτουν οι κυβερνήσεις ή συνεργασία, η οποία είναι σπάνια στην ελληνική βουλή.

Επειδή όμως ήθελα να πάω παρακάτω -γι΄αυτό συνέχισα μετά την περί Συντάγματος παράγραφο! Και υποστήριξα οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δημοψήφισμα.

Περί διεξαγωγής δημοψηφισμάτων ΓΕΝΙΚΩΣ είμαι απολύτος σύμφωνος -όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα. Άσχετα με το θέμα! Αλλά το Σύνταγμα τα αποκλείει!

Αν θα έβαζα υπογραφή για κάποιο άλλο δημοψήφισμα με το οποίο θα συμφωνούσα; Μάλλον ναι. Γιατί; Το είπα πιο πάνω -η υπογραφή σημαίνει είτε οτι αμφισβητείς το πολίτευμα, είτε οτι κοροϊδεύεις τον κόσμο. Ε, εγώ ανήκω σε αυτούς που αμφισβητούν το πολίτευμα!

Η αντίδραση στο δρόμο είναι άλλο πράγμα -μην τα μπερδεύεις. Και η αποτελεσματικότητά της έχει αποδειχτεί πολλές φορές.

Για το ίδιο το νομοσχέδιο, χωρίς να έχω πλήρη γνώση, νομίζω οτι απλώς δίνει υπηκοότητα στους ήδη νόμιμους και μακροχρόνια εγκατεστημένους μετανάστες. Αυτοί δουλεύουν εδώ, έχουν ενσωματωθεί από τους οικονομικούς μηχανισμούς, στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία... Τι διάολο υποδομές χρειάζονται δηλαδή για να πάρουν υπηκοότητα;

Αν το Πασόκ κάνει το νομοσχέδιο για να πάρει τις ψήφους των μεταναστών, οι άλλοι που το κοντράρουν το κάνουν για να πάρουν τις ψήφους των εθνικιστών. Τουτέστιν, χέστηκα για τις επιδιώξεις τους. Εγώ βλέπω οτι το νομοσχέδιο θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους κι αυτό μου αρκεί για την ώρα. Αύριο ίσως να θέλω κάτι περισσότερο -δηλαδή, να καλύπτονται ακόμα περισσότεροι από το νομοσχέδιο.

The Motorcycle boy είπε...

Εκεί που θέλω θα το πάω Βαγγέλη μου, που θα το πάω δηλαδή! Εκεί που θες εσύ; Αν γίνει έτσι θα καταλήξω ΑΕΚτζής στο τέλος! Χαχαχαχα.

Συμφωνώ περί ρατσισμού από πλευράς μεταναστών και επαυξάνω. Αλλά τι θα πει αυτό; Οτι πρέπει να τους διώξουμε επειδή είναι ρατσιστές; Τότε θα πρέπει να διώξουμε κι εσάς! Χαχαχα

Δεν πιστεύω οτι υπάρχουν πουθενά άγγελοι -όλοι τα ίδια σκατά είμαστε, ασχέτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας κ.λ.π. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα πρέπει να έχουμε και όλοι τα ίδια δικαιώματα! Κοντολογίς, υπάρχουν δυο μέθοδοι αντιμετώπισης του ρατσιστή (και γενικά του "αντίθετου"):
1. Διάλογος
2. "Πούτσα και ξύλο" που έλεγε η ταινία.
Εγώ νομίζω οτι έχω το δίκιο με το μέρος μου και επιλέγω διάλογο. Αλλά για να γίνει αυτό, θέλω να έχουμε και ίσα δικαιώματα -επειδή, αν πιάσω εσένα, σου βάλω ένα πιστόλι στον κρόταφο και σε ρωτήσω μετά, πάω στοίχημα οτι και "Ζήτω η Αναρχία" θα φωνάξεις και "Θρύλε ολέ" άμα λάχει! Σωστά;

super_toto είπε...

Με έχεις μπερδέψει ομολογώ.

Λες ότι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν υπάρχει λόγος να γίνει διότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το σύνταγμα.
Στην περίπτωση όμως που θα συμφωνούσες εσύ με κάποιο άλλο δημοψήφισμα, θα έβαζες την υπογραφή σου διότι αμφισβητείς το πολίτευμα. Δεν μπορούν να υπάρχουν δηλαδή άλλοι πολίτες που να αμφισβητούν το πολίτευμα και να συμφωνούν και με το συγκεκριμένο δημοψήφισμα.
Γιατί στη μια περίπτωση βλέπεις ότι υπάρχει λόγος να γίνει και στην άλλη όχι?

Για τις υποδομές τώρα.
Η ουσία όλου το ζητήματος σύμφωνα με το ίδιο το Πασοκ και όχι σύμφωνα με δική μου εκτίμηση είναι η εξής. Δίνουμε ιθαγένεια στους νόμιμους μετανάστες που πληρούν τις χ προϋποθέσεις αλλά ταυτόχρονα αποτρέπουμε την εισροή επιπλέον μεταναστών με το σφράγισμα των συνόρων.
Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ το δήλωσε πολύ γλαφυρά. “Σφραγίζουμε τα σύνορά μας αλλά ανοίγουμε την καρδιά μας”, είπε (και ένα δάκρυ έτρεξε στο μάγουλο όλων μας).

Θεωρητικά είναι πολύ ωραία όλα αυτά. Πρακτικά όμως υπάρχουν κάποια ζητήματα.
Κατ αρχήν οκ με όσους διαθέτουν άδεια παραμονής. Με τους υπόλοιπους τι θα γίνει? Θα τους απελάσουν? Θα τους δώσουν άδεια παραμονής? Υπάρχει τέτοια δυνατότητα? Που θα απασχοληθούν όλοι αυτοί?
Επιπλέον με αυτό το περιβόητο σφράγισμα των συνόρων. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Εδώ το κράτος ούτε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους δεν μπορεί να ρυθμίσει.

Πρακτικά αυτό που εικάζω ότι θα συμβεί, είναι σε βάθος χρόνου θα νομιμοποιούνται συνεχώς όλο και περισσότεροι μετανάστες, και κάποια στιγμή θα υπάρχουν χιλιάδες ανέργων νομιμοποιημένων μεταναστών. Κατά τη γνώμη μου σημασία δεν έχει αν θα δώσεις δικαίωμα ψήφου ή ιθαγένεια στους μετανάστες. Σημασία έχει να μπορέσεις να τους ενσωματώσεις πρωτίστως στην οικονομία της χώρα και κατόπιν στην κοινωνία.
Λίγη σημασία έχει αν ο επαίτης των φαναριών, ή η πόρνη πίσω από το δημαρχείο, ή ο λαθρέμπορος μικροπωλητής , έχουν δικαίωμα ψήφου ή όχι. Σημασία έχει να απασχολούνται στην οικονομία.
Πρακτικά το ζήτημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθεί. Προσωπικά δεν μπορώ να δω κάποια λύση που να είναι συμφέρουσα και προς το κράτος και προς τους μετανάστες. Αλλά όπως είπα εγώ δεν είμαι ειδικός, προφανώς υπάρχουν άνθρωποι καταρτισμένοι σε αυτό το ζήτημα.

Αυτό που με εξοργίζει όμως είναι ότι μία κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει κυβέρνηση παίζει τέτοια παιχνίδια με τους μετανάστες. Τους λέει δηλαδή, πάρτε ιθαγένεια, πάρτε ψήφο να μας ψηφίζετε αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμα που θα δουλεύετε.

The Motorcycle boy είπε...

Ρε μάστορα, δε με διαβάζεις -γι΄αυτό μπερδεύεσαι και με στεναχωρείς.
Έγραψα οτι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν έχει λόγο διεξαγωγής επειδή, του πούστη δηλαδή! Πριν 3 μήνες έλεγε ο Γιωργάκης οτι θα δώσει υπηκοότητα και βγήκε στην κυβέρνηση. Έχει μαζί του τώρα το Πασόκ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ στο νομοσχέδιο, έχει και τους Οικολόγους, έχει κι όσους αριστερούς ξεκουνήσουν τον κώλο τους. Απέναντι υπάρχει η μισή ΝΔ (η Ντόρα είναι υπέρ), το Λάος, η Χρυσή Αυγή και κάτι γερόντια αριστεροπατριώτες. Ε, θέλει πολύ μυαλό για να δεις οτι σε τυχόν δημοψήφισμα το νομοσχέδιο θα πέρναγε αέρα πατέρα; Γι΄αυτό είπα οτι δεν υπάρχει λόγος, το όλο θέμα είναι φούσκα -όχι επειδή δεν προβλέπεται!

Πάμε παρακάτω -εγώ φίλε (όπως κι ο Βαγγέλακας αποπάνω, εσύ και πολλοί άλλοι) έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε το πολιτικό σύστημα. Ο Κωστάκης όμως που το υπηρετεί σαν βουλευτής δεν το έχει αυτό το δικαίωμα. Επειδή εκτός των άλλων έγινε πρωθυπουργός μετά την υπογραφή για τις ταυτότητες -αλλά το άρθρο για τα δημοψηφίσματα δεν πρότεινε ν΄αλλάξει. Το ίδιο κι ο Καρατζαφύρερ -άκουσες ποτέ να προτείνει κάτι τέτοιο στη Βουλή; Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια φίλε!

Με πολλά απ΄όσα λες παρακάτω συμφωνώ -αρκεί να μην ξεχνάμε οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ -τους οποίους αφορά το νομοσχέδιο. Άρα, αυτό που λες -οτι τους δίνει η κυβέρνηση ιθαγένεια χωρίς να έχει που να τους βάλει να δουλέψουν ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ δεν ισχύει. Οι άνθρωποι ΗΔΗ δουλεύουν.

Λες οτι μάλλον το θέμα θα πάει σε συνεχείς νομιμοποιήσεις και ιθαγένειες και θα μας πνίξει η ανεργία κ.λ.π. Δηλαδή, για να καταλάβω -προτείνεις να μην γίνει το νομοσχέδιο επειδή ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μπορεί να δημιουργήσει θέματα; Και να πάνε να γαμηθούν οι μετανάστες και τα παιδιά τους που θα ωφεληθούν ΤΩΡΑ απ΄αυτό;

Μιλάς για ενσωμάτωση -πως στον πούτσο την εννοείς την ενσωμάτωση όταν εγώ κι εσύ θα έχουμε περισσότερα δικαιώματα από τον μαυρούλη που μένει απέναντί μας; Γιατί αυτό μου κάνει σε γκετοποίηση!

Εν ολίγοις (και χωρίς παρεξήγηση, επειδή όσους σχολιάζουν εδώ μέσα τους θεωρώ φίλους) μου φαίνεται οτι δείχνεις τον αρνητισμό του βολεμένου -βλέπεις να δίνουν ένα κομμάτι ψωμί στον πεινασμένο και στραβώνεις άσχημα επειδή το ψωμί είναι μπαγιάτικο. Αν έχεις φρέσκο ψωμί -κι εγώ μαζί σου. Να το μοιράσουμε παρέα. Έχεις;

Οι κυβερνήσεις παίζουν τα παιχνίδια τους εντάξει. Εμείς τι κάνουμε; Εγώ λέω -περιμένω τον μετανάστη να μου πει αν του αρέσει, επειδή αυτόν αφορά το νομοσχέδιο -εσύ τι αντιπροτείνεις;

Rodia είπε...

Τι διαβσα περι Γαλλιας και μη γινουμε της Γαλλιας το.. καγκελο;!
Εκει πηγαν οι κατοικοι των αποικιων (Μαροκο, Αλγερια) που ειχαν ηδη δικαιωματα γαλλου πολιτη και μαλιστα με το ετσι θελω διεκδικουσαν οσα η μαμα_Γαλλια τους στερησε στις πατριδες τους, πηγαν (επεστρεψαν, δλδ) και οι "μαυροπόδαροι", οι ατοφιοι γαλλοι -ασπροι και χριστιανοι- που κατοικουσαν και πολλοι απο αυτους ηταν επι σειρα γενεών κατοικοι των αποικιων, επειδη κινδυνευαν απο τα νεα καθεστωτα. κλπ κλπ, να μη γραφω τα γνωστα.

Οποτε, καμμια σχεση με μας εδω περα. Οσοι ερχονται ερχονται ως ικετες (ανοιξτε λεξικα αρχαιας γλωσσας για την ακριβη εννοια, που δεν εχει αλλαξει!) και ο ικετης ηταν ανεκαθεν προσωπο ιερό, βλ. Οδυσσεας στη χωρα των Φαιακων, Οιδιποδας στην Αθηνα, κλπ κλπ.

Αυτο με θυμωνει παααρα πολυ: εμ, λενε οτι ειμαστε κατευθειαν με σφραγισμενο DNA απογονοι, εμ, δεν σεβονται τους βασικους ηθικους κανονες των αρχαιων. Τι σκατα πια....

και σορρυ :))

xylokopos είπε...

ρε μότορα, αφού το κείμενο σου είναι καλό ρε μινάρα, αφού το ψιλοκατέχεις, γιατί αρχίζεις τις παπαριές για κουβανέζικα δημοψηφίσματα και διδυμοπύργιες προβοκάτσιες και το γαμάς σαδιστικά κι αδέξια;

είσαι σαν τον τύπο που έκανε σεξ απίστευτο και μνημειώδες, η γκόμενα τον κοιτάει γεμάτη λατρεία, κι αυτός ανάβει τσιγάρο, σηκώνεται, και κοιτώντας τη με νόημα, σκουπίζει το καβλί του στις κουρτίνες.

οι οποίες, μπορεί και να είναι κόκκινο του πάθους, αν έχει προηγηθεί δημοψήφισμα.

(άσε με να σε γουστάρω ρε, μη μου το χαλάς)

The Motorcycle boy είπε...

Rodia, αυτό που ο κάθε αρχαιολάτρης θεωρεί πολιτιστική του κληρονομιά από την αρχαιότητα είναι τα λογοκριμένα στο Μεσαίωνα αρχαία κείμενα και η Βυζαντινή διαστρέβλωση των ειδικών στις κομμένες μύτες Δεσποτών (προσοχή στη λέξη!) Κοντολογίς, τον Μεσαίωνα τη ντροπή δηλαδή της ιστορίας εμείς την κάναμε καμάρι εδώ πέρα -κι αν η αρχαία ελληνική γραμματεία διαφωνεί, τόσο το χειρότερο για την γραμματεία.

xylokope, γιατί δηλαδή; Που αλλού σκουπίζεται ο άντρας ο βαρβατουάρ μετά το σεξ; Εκτός αν τύχει να του΄χει ξεμείνει κανένα γυαλόχαρτο στην κωλότσεπη ε;

Ρε διάολε τι έγραψα για τους δίδυμους πύργους; Δεν το θυμάμαι γαμώτο, μη με βάλεις να ξαναδιαβάσω το σεντόνι! Για τα κουβανέζικα δημοψηφίσματα τι πρόβλημα έχεις; Γίνονται; Γίνονται. Απαιτούνται 8 χιλιάρικα υπογραφές για να γίνουν; Απαιτούνται. Είναι αυτή η μέθοδος πιο δημοκρατική από τα ισχύοντα εδώ πέρα; Είναι.
Και μη μου πιάσεις το παραμυθάκι περί κρατικής τρομοκρατίας και κομματικού χαφιεδισμού -επειδή μιλάμε για μια χώρα, της οποίας του 80% του πληθυσμού είναι στην πολιτοφυλακή και έχει όπλο στο σπίτι του. Αν θέλανε να ρίξουν το κόμμα θα το κάνανε τσακ μπαμ.
Άλλωστε η κομματική προπαγάνδα είναι πλέον παραμύθι για μικρά παιδάκια συγκρινόμενη με την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ -νομίζω;

La koumbara είπε...

Δυστυχώς οι περισσότεροι μακροχρόνια κατοικούντες είναι παράνομοι και δεν δουλεύουν ήδη. Και αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία κανείς δεν θέλει να δει. Δεν ξέρω τι λένε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (που αμφιβάλλω αν υπάρχουν και γιατί να τα εμπιστευτώ άλλωστε;), αλλά στη γειτονιά μου που υπάρχουν πολλοί μετανάστες ξέρω μόνο μία οικογένεια με άδειες παραμονής, που ο άντρας δουλεύει, η γυναίκα βγάζει πότε πότε κανένα μεροκάματο και έχουν δύο παιδιά που πάνε στο σχολείο. Μόνο μία νόμιμη και εργαζόμενη οικογένεια στις τουλάχιστον 50 για τις οποίες γνωρίζω.
Θα συμφωνήσω ότι δεν χρειάζονται υποδομές. Άλλωστε οι "δομές ένταξης" και οι "φορείς ένταξης" της δεκαετίας του '90 δεν βοήθησαν ουσιαστικά στην ενσωμάτωση των τότε παλλινοστούντων και όντως τώρα κάτι τέτοιο θα ήταν παντελώς άχρηστο (και για εμένα ίσως και ύποπτο). Χρειάζονται όμως δουλειές. Νόμιμες, με ένσημα, που θα τους δίνουν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης. Υπάρχουν;

The Motorcycle boy είπε...

Συμφωνώ οτι το νομοσχέδιο βοηθάει τον 1 στους 50 -γι΄αυτό είπα οτι ίσως είναι λίγο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να μη γίνει το νομοσχέδιο -ακόμα κι έναν να βοηθήσει, καλό είναι. Άσε που μπορεί να αποτελέσει βάση διεκδίκησης.

Ας δούμε την υπόθεση λογικά. Αν δεν υπάρχουν δουλειές τι σκατά ήρθαν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ πέρα; Ήρθαν από τις χώρες τους με σκοπό να ληστέψουν τη γιαγιούλα και να της πάρουν τα 300 ευρώ σύνταξη; Πρέπει να είναι εντελώς Λάος κανείς για να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Εγώ νομίζω οτι ήρθαν για 2 λόγους (στην πλειοψηφία τους -απατεώνες, πάντα και παντού υπάρχουν):
1. Για να βρουν δουλειά.
2. Για να περάσουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και να βρουν δουλειά εκεί.

Άρα, αν δεν υπάρχουν δουλειές εδώ πέρα θα πάνε παρακάτω οι άνθρωποι. Πως όμως να πάνε παρακάτω όταν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν τους δέχονται; Απλούστατα -αποκτώντας την ελληνική υπηκοότητα, άρα την υπηκοότητα του πολίτη χώρας της Ε.Ε. ο οποίος έχει το δικαίωμα να δουλέψει ΠΑΝΤΟΥ και να ταξιδέψει ΠΑΝΤΟΥ -μέσα στην Ε.Ε.
Τόσο απλό είναι.

xylokopos είπε...

εντάξει, τώρα όχι μόνο σκουπίστηκες στις κουρτίνες, έχεσες και στη ντουζιέρα.

κούβα, δε τρου ντιμόκρασυ. Ντάουν γουιθ δι ίβιλ ιμπίριαλιστς εντ δειρ μίντια λαπντογκς.

The Motorcycle boy είπε...

Τι διάολο σεξ είναι αυτό που σου έρχεται χέσιμο μετά; Για γκέι με πέρασες;

Κοίτα -να στο ξεκαθαρίσω, για να μη μπερδεύεσαι:

Η δημοκρατία ή είναι άμεση ή δεν είναι δημοκρατία.

Το χιουμοράκι περί δημοκρατίας δυτικού τύπου είναι αυτό ακριβώς -χιουμοράκι και μάλιστα κατωτάτου επιπέδου. Εφόσον λοιπόν στην πολιτισμένη Δύση δεν υπάρχει δημοκρατία (αλλά ολιγαρχία) μου κάνει κάπως σε πουστιά να κατηγορούμε την Κούβα με το σκεπτικό οτι δεν έχει αυτό που κι εμείς δεν έχουμε!

Πάμε τώρα στις λεπτές διαφοροποιήσεις:
Είναι ίδιο το πολίτευμα στη Σουηδία π.χ. και στην Ελλάδα; Τυπικά ναι -στις λεπτομέρειες, όχι. Κάπως καλύτερο κάνει, για τα γούστα μου το σουηδικό μοντέλο, συμφωνούμε;

Είναι ίδιο το πολίτευμα στις ΗΠΑ και στην Κούβα; Τυπικά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ναι, -στις λεπτομέρειες όχι.
Στην Κούβα έχουν ένα μόνο κόμμα και στς ΗΠΑ έχουν την Κόκα και την Πέπσι -είναι αυτό μεγάλη διαφορά; Αισθητικής φύσεως αλλά όχι ουσιαστική -κατά τη γνώμη μου.
Κατά τα λοιπά, όπως (υποτίθεται ότι) λειτουργούν τοπικές κομματικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, έτσι (υποτίθεται οτι) λειτουργούν οι κομματικές οργανώσεις στην Κούβα. Διαφοροποίηση υπάρχει στο ότι η Κούβα έχει Σύνταγμα ενώ οι ΗΠΑ όχι καθώς και στο θέμα του δημοψηφίσματος.
Έγινα κατανοητός;

La koumbara είπε...

Υπέροχη ανάρτηση! Ο καθένας μπορεί να λέει τα δικά του για χίλια θέματα μέχρι του χρόνου.

Το γεγονός όμως ότι η (οποιαδήποτε) κυβέρνηση, αντί να κοιτάξει να στηρίξει σοβαρά την οικονομία για να βρουν δουλειά οι άνεργοι (μετανάστες και μη), προωθεί ένα νομοσχέδιο που (καλό ή κακό) θα της δώσει ψήφους δεν δίνει πάτημα στους εντελώς Λάος να λένε ότι οι "κακοί μετανάστες ήρθαν για να κλέψουν τα 300 από τη γιαγιούλα και τα παιδιά μας μένουν άνεργα";

vangelakas είπε...

Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό: Must be at most 4,096 characters


:-(

super_toto είπε...

La koumbara
you spoke like a true prodigy!

The Motorcycle boy είπε...

Ειδικότης μου η θεματική ελαστικότης -τα ποστ μου και τα σχόλια είναι τόσο ασχετοθεματικά όσο τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη βουλή!

Για να καταλάβω το ερώτημά σου θα χρειαστώ διευκρινήσεις πάντως. Τι προτείνεις δηλαδή; Να μην βγάλουν αυτό το νομοσχέδιο και να κάνουν τι; Άντε να υποθέσω κάτι εύκολο -να ενεργοποιήσει ας πούμε η κυβέρνηση τους πόρους του ΕΣΠΑ (που η προηγούμενη δεν μπόρεσε να κλέψει) και να ρίξει χρήμα σε κατασκευές υποδομών και αναβάθμιση υπηρεσιών... Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση. Λοιπόν; Ας πούμε οτι ανοίγονται θέσεις εργασίας κι ας ξαναπούμε οτι μπορούν να τις πάρουν οι μετανάστες. Δεν θα πρέπει να έχουν γίνει ΠΡΙΝ Έλληνες, για να δουλέψουν νόμιμα, να αμοιφθούν συμβατικά και να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές;
Για να μη λέει το Λάος: "πληρώνουν οι Έλληνες για να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία οι ξένοι"!

Αν τώρα εννοείς οτι έχουμε ανεργία και το Λάος θα το ρίξει στο οτι οι μετανάστες παίρνουν τη δουλειά των Ελλήνων έχω να πω το εξής:
Είναι τίποτα ρατσιστές οι εργοδότες και προτιμούν να δίνουν τις δουλειές σε ξένους και όχι σε Έλληνες; Δε νομίζω! Τις δουλειές τις παίρνουν όσοι ζητάνε λιγότερο μεροκάματο. Γιατί ζητάνε λιγότερο μεροκάματο; Επειδή δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις και δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Ποια η λύση; Έλα -εύκολο είναι!

Μεταξύ μας τώρα, επειδή κάθε παραμύθι έχει και το δράκο του:
Μένανε στη γειτονιά μου μια οικογένια Αλβανοί, 10 άτομα σε μια υπόγα, παππούδες, παιδιά, αντρόγυνο, θείοι, θείες... Οι άντρες κάνανε δυο δουλειές -το πρωί εργοστάσιο, το βράδυ σουβλατζίδικο. Οι γυναίκες καθαρίζανε ένα σπίτι και μια σκάλα την ημέρα. Κονομήσανε, νοικιάσανε ευρύχωρα σπίτια, πήρανε και αυτοκίνητα κυριλέ. "Δεν μπορεί", έλεγε η κυρα Ρήνη από δίπλα "όπλα ή ναρκωτικά πουλάνε, πως κονομήσανε;" Ο γιος της κυρα Ρήνης είχε βγάλει με το ζόρι το Λύκειο και δούλεψε μόλις 2 μήνες στο βενζινάδικο επειδή η δουλειά ήταν σκληρή και τα λεφτά λίγα. Προτίμησε να τρώει τη σύνταξη της μάνας του από το να τον πιάνουν κορόιδο.
Αυτά.

The Motorcycle boy είπε...

Βαγγέλη τι είναι το ΧουΤουΜουΛου; Και γιατί δεν το δέχεσαι; Είσαι ακατάδεκτος και ψιλομύτης; Ε;

ΤΟΤΟ, οι prodigy συγκρότημα δεν ήταν; Μ΄έναν κανίβαλο μαύρο με κοκόρι; Πρόντιτζι η κουμπάρα; Ντροπή σου! Χαχααχαα

vangelakas είπε...

********** Να υπενθυμίσω στους «κόπτες» της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, ότι ο «ακροθεμέλιος λίθος» του πολιτεύματος της χώρας είναι το Σύνταγμα. ... δημοψηφίσματος στη χώρα είναι τόσο πιθανή, όσο και η παραδοχή εν ενεργεία υπουργού οτι δεν ξέρει που παν΄τα τέσσερα. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα. *********

Καλά μιλᾶμε, μέ ἔστειλες. Αὐτή ἡ ἄψογη περιγραφή ἐξήγηση ἑρμηνεία τοῦ πότε προβλέπεται δημοψήφισμα εἶναι μιά τέλεια εἰκόνα ἑνός ἀκροδεξιοῦ (άκροδεξιός μέ τήν ἔννοια τοῦ μαντρόσκυλου τοῦ συστήματος) ὁ ὁποῖος βασιζόμενος στό γράμμα τοῦ νόμου, μέ τό Ἰερόν Πηδάλιον ἀνά χείρας νουθετεῖ καί ἴσως προλαβαίνει τούς ὅπου νἆναι παραστρατίζοντες!

Δηλαδή, ἐσύ, στέκεσαι κριτικά σέ κάποιον πού προσπαθεῖ κάπως νά ἀντιδράση σέ κάτι καί (τό προσωποιῶ) μέ ἐγκαλεῖς ἐπί καταστρατηγήσει τῆς καθεστηκυίας τάξεως; ***Θαυμαστικά!***

Δέν περίμενα νά μέ προγκάρεις σε μιά ἄς ποῦμε δράση μου, βασιζόμενος ἐσύ, στό γράμμα τού νόμου, στόν θεμέλιο λίθο τοῦ πολιτεύματος!

**********Μου κάνει κάποια μικρή εντύπωση βέβαια, γιατί ενδιαφέρονται για τη λαϊκή βούληση στο θέμα των μεταναστών αλλά στην περίπτωση π.χ. της αφαίρεσης των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες δεν το συζητάνε καν, προτάσσοντας λόγους υψίστου εθνικού συμφέροντος –τέλος πάντων! Δικό τους εργολαβικά είναι το εθνικό συμφέρον –αυτοί αποφασίζουν πως εξυπηρετείται! *********

Συγγνώμη, δέν ἔγινε λόγος γιά δημοψήφισμα καί σέ αὐτό τό ζήτημα; Ὅμως... Τά περί συντηρητικότατης (καί σκοταδιστικῆς) ἑλληνικῆς κοινωνίας, νομίζω ὅτι ἰσχύουν περισσότερο στό θέμα τῶν θρ. συμβόλων. Μοῦ κάνει πιό σιγουράκι τό *ναί* στόν σταυρό. Παρά ταῦτα, σ’ἀμφότερα τά θέματα τά ἀντανακλαστικά τῆς κοινωνίας εἶναι ξεκάθαρο τί θά ἔδιναν! Σέ κάθε περίπτωση ὅμως: ἰδού ἡ ρόδος, ἰδού καί τό πήδημα! Ἀλλά ὄχι, συγγνώμη, ἄκυρο! Προέχει ἡ ἀστοτσιφλικάδικη ἑρμηνεία τοῦ συντάγματος! (μήν παρεξηγιέσαι!)

vangelakas είπε...

ΜΕΡΟΣ Β:


*******Άμεση δημοκρατία λοιπόν –δημοψήφισμα ατάκα κι επιτόπου! Μέσα! Ποιοι θα ψηφίσουν; «Μα φυσικά οι Έλληνες πολίτες!» Για ποιο πράγμα θα ψηφίσουν; Για την τύχη άλλων ανθρώπων, που ζουν ήδη στη χώρα και οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν λόγο περί του θέματος που τους αφορά! Αδυνατώ να αντιληφθώ τι το άμεσο και δημοκρατικό έχει η συγκεκριμένη εκτρωματική πρόταση. Και ο ισχυρισμός «η εθνική μας υπόσταση πλήττεται από την παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες» μοιάζει αηδιαστικός, όταν το θέμα αφορά ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΗΔΗ, ΝΟΜΙΜΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ. *******

Οἱ ἄνθρωποι πού μένουν ἤδη στήν χώρα, (ὅλοι/μερικοί/μισοί/κάποιοι/λίγοι) μπῆκαν παράνομα, ἐκμεταλλευόμενοι τό μπάχαλο πού ὑπάρχει (ὑπῆρχε καί θά ὑπάρχη προφανῶς). Τό νομιμομόνιμο τώρα , ὁ ἰσχυρισμός αὐτός μοιάζει ἀηδιαστικός (μετέρχομαι δικῶν σου χαρακτηρισμῶν) ὅταν βασίζεται στήν «τάξη» πού προσφέρει ἕνα κ@λοχανεῖο. Δέν γνωρίζω ποιά ἡ κλίμακα πού κάνει ἕναν λαθρομετανάστη σήμερα, πρόεδρο τῆς δημοκρατίας αὔριο, ἀλλά δεδομένου τοῦ ὅτι ἡ ἀναλογία τοῦ ἀριθμοῦ τῶν ξένων πρός τούς ἕλληνες εἶναι περίεργα μεγάλη, κάπως θά πρέπει νά σταματήσει ὁ παυλοπουλισμός καί τά πρό τοῦ 2004 μεταναστολαγνικά. Ἂς γίνῃ ἡ ἀρχή τώρα μέ τήν ἀπόρριψη τοῦ νομοσχεδίου τοῦ κάποτε μετανάστη Γιωργάκη Παπανδρέου μέ μιά λιγότερο φιλόξενη ἑλλάδα πρός τούς ἐν δυνάμει λαθρομετανάστες. Καί πράγματι (κατ’ ἐμέ φυσικά) ἡ κοινωνική συνοχή/ἐθνική ὑπόσταση πλήττεται. Μπορεῖ γιά σένα ἤ τόν ἄλλον ἡ ἀνάγκη προάσπισης τοῦ κοινωνικοῦ ἱστοῦ νά εἶναι αἰτία γέλιου, ὅμως ἄλλοι τήν ἔχουν σπουδαία προτεραιότητα. Καί ἐπειδή θά τό ξαναπῶ, οἱ ἕλληνες (πλειονότητα προφανῶς) εἴμαστε ῥατσιστές, εἶναι ζήτημα πού ἀπασχολεῖ (μέ τόν τρόπο πού ἀπασχολεῖ) πολύ κόσμο. ΟΧΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ!

Καί τελικά ρε μότορ νά σέ ρωτήσω κάτι ; τί πάει νά πεί μόνιμα; Ἔχω ἀπορία τί μονιμότητα παίζει ἤ δέν παίζει. Διαβάζω π.χ. στόν Ριζοσπάστη ὅτι ζητᾷ τό ΚΚΕ :


*********** Το ΚΚΕ απαιτεί και αγωνίζεται για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να δοθεί άσυλο στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, πλήρη δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες της επιλογής τους με την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου». ******


ἕνα θέμα τόσο σημαντικό καί ἀκόμα δέν ἔχουν παρουσιαστῇ οἱ παράμετροί του• παρά μόνον κάτι γραφικοί κάνουν λόγο γιά «δέν ἔμαθα ποτέ νά μισώ, τί θησαυρό μπορεί να κουβαλά ένας άνθρωπος που έχει περπατήσει από την άλλη άκρη της Γης» βασιζόμενοι στά σουξέ τοῦ ὄλιβερ τουίστ καί ὅτι μπορεῖ νά ψηθῇ μέ τέτοιες παπαριές καμιά κωλόγρια. ἤμαρτον!

Γιά τά πρός τό τέλος περί λαός, δέν σχολιάζω διότι χαρακτηρίζει τά λεγόμενά σου μιά ἀνεξίτηλη ἐμπάθεια πρός τό κόμμα μας, ὁπότε..........

ΥΓ: ἐπειδή βλέπω νά γίνεται μιά ἐπίκληση στήν ἀρχαία ἑλλάδα γιά νά δικαιωθῇ τό μπαστούκωμα στό σβέρκο μου (σικ) τῶν ταπεινῶν καί καταφρονεμένων συμπάσης τῆς ἀφρικασίας, προτείνω νά διαβαστῇ ἐπίσης τί σέρβις παρέσχε ὁ ξένιος δίας. Τίς λεπτομέρειες τοῦ σέρβις ἐννοῶ, τά παρελκόμενα, φυστικάκι, παγάκια κλπ κλπ κλπ (ἀλλά καί σαλαμάκι πού ζητοῦσε ὁ Βουτσᾶς στόν Γόη). Ὡστόσο εἶναι πολύ ἀστεῖο νά κάνεις χάι μέ τήν μαντάμ πού ὀνομάζεται Προγονοπληξία γιά νά πῇς μέ ἄλλον τρόπο: «Χωρᾶμε κι ἄλλους μετανάστες!»

Πάντως ὡς κατακλείδα, ὡς ἀκροδεξιά κομματοσκυλιδική κατακλείδα γιά νά γίνωμαι ἀκριβέστερος, πρέπει νά πῶ ὅτι εἶμαι ὑπέρ τοῦ νομοσχεδίου.

The Motorcycle boy είπε...

Α, κατάλαβα! Ναι -γαμιέται ο Γούγλης και δεν δέχεται μεγάλα σχόλια... το΄χω πάθει κι εγώ (όχι που θα γλίτωνα!)

Παρακάτω:

Δεν προσέχεις το κείμενο -δε διαβάζεις και τα σχόλια, τον Οκτώβρη με τον κηδεμόνα σου! Η παράγραφος που παραθέτεις αναφέρεται ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στους πολιτικούς και συγκεκριμένα σε Καραμανλή και Καρατζαφέρη! Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να παραστρατούν από τη συνταγματική νομιμότητα κι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το Σύνταγμα ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ. Έγραψα ήδη σε πιο πάνω σχόλιο οτι τόσο εγώ όσο κι εσύ, έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε το πολίτευμα!

Ποιος ζήτησε δημοψήφισμα για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων; Ρωτάω επειδή δεν το έθεσε ακόμα το θέμα η κυβέρνηση -μη μου πεις οτι το Λάος πιάστηκε τόσο Κώτσος ώστε να ζητήσει δημοψήφισμα για θέμα που δεν τέθηκε!

Το "ναι" στους μετανάστες εγώ το ποντάρω σε όσα έγραψα -το "ναι" στο σταυρό δεν ξέρω... Γιατί; Επειδή εξαρτάται από το τι θα προτείνει το Πασόκ. Έχουν κάποιους ψηφοφόρους -δε νομίζεις;
Το Σύνταγμα αστοτσιφλικάδικο είναι και έτσι ερμηνεύεται. Πως αλλιώς;

La koumbara είπε...

Being a true prodigy (χιχιχι) οφείλω να πω ότι - για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας - δεν εννοώ τίποτα παραπάνω από αυτά που είπα αρχικά. Κι εγώ ναι θα έλεγα (αν με ρωτούσε κανείς). Απλώς αναφέρω και επιχειρήματα άλλων, for the sake of argument (σε ελεύθερη μετάφραση "για να έχει γούστο").
Αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει να σοβαρευτούμε (εμείς το κράτος, λέμε τώρα) και να μην τα κάνουμε όλα στο ποδάρι; Και είναι καλό παράδειγμα τα ασχετοθεματικά νομοσχέδια που αναφέρεις γιατί να δεις πως θα βγει ο νόμος "περί της χορήγησης ιθαγένειας σε τέκνα νομίμων μεταναστών, της λειτουργίας των οίκων ανοχής και των πρακτορείων προ-πο και του εφκ στα καύσιμα".

The Motorcycle boy είπε...

(συνέχεια)

Εφόσον μιλάμε για ένα ΝΟΜΟσχέδιο, θα πρέπει να μιλάμε με ΝΟΜΙΚΟΥΣ όρους -συμφωνείς;
Κι εμένα η άποψή μου είναι "κάτω τα σύνορα", προς τα εκεί κινούμαι, αλλά αν το βάλω έτσι χοντρά άκρη δε βγαίνει.

Λοιπόν:
ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι αυτοί που έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.
ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα εργασίας (και όσα από αυτό απορρέουν: απόκτηση περιουσίας π.χ.) στη χώρα.
Αυτά λέει ο νόμος -πάνω σε αυτά θα μιλήσουμε. Το ηθικόν του πράγματος, όπως μας εξήγησε ο Βουλγαράκης, δεν αναιρεί τον νόμο. Δηλαδή, αν εσύ με καθαρίσεις επειδή στον σφύριξα παρά φύσιν και ενάντια στη θέλησή σου είσαι ηθικός αλλά όχι νόμιμος -συμφωνούμε σε αυτή τη βάση της κουβέντας; Αν ναι -τότε δεν υπάρχει απορία νομίζω.

Τι εννοείς "η αναλογία ξένων προς Έλληνες είναι περίεργα μεγάλη"; Πόση είναι; Και ποιος τη χαρακτηρίζει σαν μεγάλη (ή μικρή); Υπάρχει κάποιο επιστημονικό πόρισμα περί της επιτρεπόμενης αναλογίας για τη μη αλλοίωση του εθνικού στοιχείου; Αν ναι -πες μου γιατί εγώ δεν το ξέρω!

Να μη νομιμοποιηθούν οι Χ μετανάστες λες! Πες μου τώρα κάτι περί της αδικίας του παιδιού που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πάει σε ελληνικό σχολείο αλλά δεν έχει ούτε την ελληνική, ούτε την πατρογονική υπηκοότητα! Και εξήγησέ μου για ποιον λόγο ο διπλανός σου ο μαυριδερός που κάνει την ίδια δουλειά με σένα, δεν πρέπει να πληρώνει φόρους, εισφορές, να ψηφίζει για το ποιος κουμαντάρει τη χώρα στην οποία μένει και το δήμο του! Για να μη σου αλλοιώσει το DNA; Ε, μην πηδιέσαι μαζί του βρε αδερφέ τελικά!

Ο κοινωνικός ιστός υφαίνεται από όλους όσους αποτελούν την εκάστοτε κοινωνία -μου κάνει εντύπωση λοιπόν, από τη μια να θεωρείς τους μετανάστες αναλογικά πολλούς κι από την άλλη να τους στερείς δικαιώματα ίσα με τα δικά σου! Τι σκατά προάσπιση του κοινωνικού ιστού είναι αυτή;
Ή μήπως θεωρείς οτι υπάρχει τρόπος να τους διώξεις; Δεν σε έχω για τόσο αφελή!

Άσε με τώρα με το ΚΚΕ και τα ποιήματα, είμαστε σοβαροί άνθρωποι εδώ μέσα!

Δεν προσπάθησα να δικαιώσω ή να κατακρίνω τίποτα επειδή απλώς δεν έκανα καμιά επίκληση στην Αρχαία Ελλάδα. Ακόμα κι αν επιβάλλανε στους ξένους να πηδάνε τις γυναίκες τους σαν τους Εσκιμώμους -αδιαφορώ. Οι Αρχαίοι ρυθμίζανε την Αρχαία ζωή τους κι εμείς τη δική μας. Άλλες συνθήκες... Αυτό που είπα είναι οτι η επίκληση στην Αρχαία Ελλάδα αφορά (εκ μέρους σας) το λογοκριμένο μεσαιωνικό πρότυπο και αδιαφορεί για το πρωτότυπο κείμενο. Διαφωνείς;

Αν κάνω λάθος περί του γιατί ανακίνησε το θέμα το Λάος -διόρθωσέ με. Πες μου πότε έκανε πρόταση ο Καρατζαφέρης για να αλλάξουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής δημοψηφίσματος!

Σαφώς και είσαι υπέρ του νομοσχεδίου, θες τους Αλβανούς παρέα στις εθνικιστικές διαδηλώσεις -αλλά δεν υπάρχει λόγος. Σε λίγο θα μπουν στην Ε.Ε. και θα είναι συμπολίτες σου όπως οι Βούλγαροι.

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει βρε κουμπάρα -δίκιο έχεις και καλά κάνεις κι επισημαίνεις τα στραβά που μάλλον θα γίνουν. Ας βγει το νομοσχέδιο, ας το δούμε και μετά γκρινιάζουμε.

Τα πολυθεματικά πάντως είπαν οτι θα τα σταματήσουν κι ένα καραμπάμ που πήγε να περάσει ο Παπακωνσταντίνου (που μόνο κρυφό δεν ήταν -το είχαν αναγγείλει με τούμπανα), το μούρνταρε ο Παπουτσής. Και τι έγινε; θα μου πεις... Ε, απ΄το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα, που έλεγε η γιαγιά μου.

vangelakas είπε...

μότορ!!

Οἱ "κόπτες" τῶν δημοκρατικῶν θεσμῶν ὅπως τό διατυπώνεις ΔΕΝ εἶναι μόνον καρατζαφέρης ἤ οἱ χί βουλευτές τοῦ κόμματός του.

Π.χ. Διάβασα ἕναν ἐμετό στόν Μπουκάλα (τί περίεργο!) τήν Κυριακή πού ἀναφερόταν σέ βλόγ ἐθνικιῶν τά ὁποῖα ἐκτός τῆς πυτιρίθρας δημιουργοῦν κόμπλα στήν φάση ἐνσωμάτωσης τῶν κακόμοιρων μεταναστῶν. Τέσπα ἡ ὅλη πολεμική δέν ἔχει στόχο μόνον τόν Καρατζαφέρη (δέν τόν εἶπες καρατζαφύρερ καί ἀνησυχῶ).

Συνεπῶς, ἡ διατύπωσή σου στήν ἀρχή φαίνεται νά ἔχη στόχο κάθε διαμαρτυρόμενο.

Ἀλλά...

Πρόσεξε, γράφεις:

«Και τι είναι δημοκρατικότερο από ένα δημοψήφισμα;» καί μετά κολλᾷς τούς κόπτες.

Τό ὅτι ἐπικαλοῦμαι τήν δημοκρατία γιά κάτι, δέν σημαίνει ὅτι ἔρχεται σέ ἀντίθεση ὁ συλλογισμός μου μέ τό Σύνταγμα (τό ὁποῖο ἔχει προβλέψει κάτι) ἐπειδή αὐτό (τό σύνταγμα) κολυμπᾷ σέ θάλασσα προεδρευόμενης κοινοβουλευτικῆς τέτοιας. Καταλόγισέ μου ἄγνοια σέ ἄρθρα τοῦ συντάγματος ἀλλά ὄχι ἀνειλικρινή ἐπίκληση τῆς δημοκρατίας – τῆς ἄμεσης μάλιστα μέ τό νά μοῦ λές «κύρ κόπτα, τί θυμήθηκες τώρα τήν δημοκρατία; Τό σύνταγμά μμμμμαααας τά έχει προβλέψειιιι!» (ἐδῶ κολλάει αὐτή ἡ ἀγαπησιάρα πόζα σου μέ τά ἀστικά μιζανπλί πού σοῦ εἶπα ὅτι μου ἔκανε μεγάλη ἐντύπωση). Νομίζω κι ἐλπίζω ὅτι ἔγινα κατανοητός.

Γιά τά ἄλλα, πιό μετά.

The Motorcycle boy είπε...

Παράγραφος: Να υπενθυμίσω...
Επόμενη παράγραφος: Δεν το ήξερε ο Καραμανλής...
Μεθεπόμενη παράγραφος: Εντάξει, παρ΄όλα αυτά –ας μιλήσουμε για άμεση δημοκρατία. Ας πούμε οτι οι παραπάνω εθνικοί κεφαλαιούχοι πολιτικοί....

Μη μπερδεύεσαι λοιπόν -κι αν υπήρξα δυσνόητος, χίλια μπαρδόν, άντε να το παραδεχτώ ακόμα μία: τους πολιτικούς εννοούσα!

Το "τι δημοκρατικότερον..." το βάζω ειρωνικά, είναι άποψη που έχω ακούσει από τον Καρατζαφέρη. Αλλά εξηγούμαι: ΠΑΡ΄ΌΛΑ ΑΥΤΑ, ας μιλήσουμε για άμεση δημοκρατία. Κι ας μην την εννοούν -ας μιλήσουμε για τη ρημάδα!

Εσύ καλά κάνεις (γούστο σου καπέλο σου τέλος πάντων) και έχεις άγνοια του Συντάγματος ή το γράφεις εκεί που το γράφω κι εγώ -επειδή εσύ κι εγώ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΜΕ, ούτε έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε αναμόρφωσή του -τουλάχιστον άμεσα!

Αντιγράφω από (πολύ) παραπάνω απάντησή μου σε σχόλιο:

"Πάμε παρακάτω -εγώ φίλε (όπως κι ο Βαγγέλακας αποπάνω, εσύ και πολλοί άλλοι) έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε το πολιτικό σύστημα. Ο Κωστάκης όμως που το υπηρετεί σαν βουλευτής δεν το έχει αυτό το δικαίωμα. Επειδή εκτός των άλλων έγινε πρωθυπουργός μετά την υπογραφή για τις ταυτότητες -αλλά το άρθρο για τα δημοψηφίσματα δεν πρότεινε ν΄αλλάξει. Το ίδιο κι ο Καρατζαφύρερ -άκουσες ποτέ να προτείνει κάτι τέτοιο στη Βουλή; Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια φίλε!"
Κι έτσι αντικρούω τον συκοφαντικό σου ισχυρισμό οτι δεν αποκάλεσα τον Καρατζαφέρη -Καρατζαφύρερ! Χαχαχα

Ο Μπουκάλας τι είναι; Τη μπουκάλα ήξερα που την παίζαμε μικροί κι όλο το μαλάκα το Σταύρο μου τύχαινε να φιλήσω -μη με συγχίζεις πρωινιάτικα!

super_toto είπε...

Spoken like a true prodigy
Όποιος μου πει ποιος έχει πει αυτή την ατάκα κερδίζει εμφιαλωμένο νερό Λουτράκι!

Motorcycle.
Βασικά διαφωνούμε ως προς την οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα. Επομένως όσο και να συζητάμε δεν βγάζουμε άκρη. Εμένα με ενδιαφέρει το κράτος στο οποίο ζω εγώ και η οικογένειά μου να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του ίδιου του κράτους και κατ επέκταση των κατοίκων του. Κατόπιν έρχονται οι ουμανιστικές θεωρίες που μόνο θεωρείς μπορούν να μείνουν.
Αυτό που βλέπω για άλλη μια φορά είναι ότι το κράτος λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης και γράφει στα φρύδια του τους κατοίκους, Έλληνες , αλλοδαπούς, νόμιμους outlaws κτλ.
Η λογική του ότι έστω και ένας στους πενήντα να επωφεληθεί από το νομοσχέδιο εμένα δεν μου κάνει.

Τέλος πάντων δεν θα πω τίποτα άλλο για αυτό

Για να στη σπάσω λίγο όμως (χε χε) θα σου πω για το δημοψήφισμα κάτι.
Ελπίζω να κατάλαβα καλά αυτή τη φορά. Λες ότι δεν έχει λόγο να γίνει το δημοψήφισμα αφού το Πασοκ είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα, τις θέσεις του για το ζήτημα των μεταναστών. Άρα αφού ο κόσμος ψήφισε Πασοκ, συν τις ψήφους του Σύριζα και των οικολόγων, ο κόσμος έχει πάρει θέση.

Δεν είναι έτσι όμως. Το πασοκ μπορεί να είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την παραπάνω θέση αλλά προεκλογικά ποτέ δεν βγήκε μπροστά και να την φωνάξει. Ούτε τα στελέχη του στις ομιλίες τους ή τις συνεντεύξεις τους, το έκαναν, ούτε στα διαφημιστικά σποτ το είπαν, ούτε αφίσες τύπωσαν. Εγώ θυμάμαι τον Πάγκαλο να βγαίνει προεκλογικά, και να μιλά για απελάσεις Πακιστανών. Άρα για να ξέρεις τις θέσεις του πασόκ στο ζήτημα αυτό, έπρεπε να έχεις διαβάσει το πρόγραμμά του. Αλλά πόσοι από τα 3 εκατομμύρια που το ψήφισαν το έχουν κάνει? Κακώς μεν αλλά έτσι είναι.

Με λίγα λόγια αν έβγαινε το πασοκ φορά παρτίδα, και μίλαγε για νομοσχέδια πριν τις εκλογές, δεν νομίζω να σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση και ούτε θα είχε καταγράψει τόσο μεγάλη διαφορά.
Επειδή είναι όμως λαμόγια από τα λίγα, έβαλαν κάτω αριθμούς και τεφτέρια και βρήκαν την λύση.

Για να μην μακρηγορώ, εμένα δεν με νοιάζει αν θα γίνει δημοψήφισμα (που σίγουρα δεν θα γίνει).
Αλλά δεν βλέπω γιατί αυτή είναι διαφορετική περίπτωση από οποιαδήποτε άλλη, ώστε να λέμε ότι δεν δικαιούται κανείς να ζητά δημοψήφισμα.

The Motorcycle boy είπε...

ΤΟΤΟ, κατ΄αρχάς τη φράση την είπε ο Ταφαρέλ στον Διακογιάννη, αλλά δεν στο λέω επειδή δε μου αρέσει το Λουτράκι, χαχαχαχα.

Θα με συγχωρήσεις αλλά θα σου απαντήσω ανάποδα -σχολιάζοντας πρώτα την δεύτερη θέση σου. Το έγραψα και στο ποστ -εγώ με τα αυτάκια μου άκουσα τον Παπανδρέου να λέει πολλές φορές οτι θα δώσει υπηκοότητα, προεκλογικά, κι αν κοιτάξεις σχετικά ποστ μου εκείνου του μήνα θα δεις να το προτάσσω σαν λόγο για τον οποίο θα ψηφίσω Πασόκ. Κατά δεύτερον, το πρόγραμμά τους ήταν στη σελίδα τους όλον αυτόν τον καιρό -από εκεί αντέγραψα το κομμάτι παραπάνω. Αν κάποιος (δεν εννοώ εσένα) πήγε και ψήφισε Πασόκ και δεν άκουσε το Γιώργο που το έλεγε, ούτε διάβασε το πρόγραμμα είναι γκράντε μαλάκας! Πάντως, για το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις το Πασόκ είναι οτι έκρυβε ΑΥΤΗ ΤΟΥ τη θέση.

Λες οτι για σένα προέχει να λειτουργεί το κράτος με γνώμονα το κοινό συμφέρον (το δικό του και των κατοίκων του) -πράγμα το οποίο αποτελεί από μόνο του μια ουμανιστική θεώρηση και μετά λες οτι δεν ενδιαφέρεσαι για ουμανιστικές θεωρίες! Τι από τα δυο ισχύει τελικά;

Ή το συμφέρον του κράτους είναι το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών του ή το συμφέρον του κράτους ταυτίζεται με τα συμφέροντα των λίγων κεφαλαιούχων -διάλεξε.

Ας το δούμε και διαφορετικά: χέσε το συμφέρον του κράτους και τους ουμανισμούς -πες μου για το δικό σου συμφέρον. Που σε ζημιώνει η υπηκοότητα των μεταναστών; Εσένα σαν άτομο και οικογενειάρχη και τώρα -όχι σε 10 χρόνια όπου "αν το τάδε τότε το δείνα..."

Σαφώς το κράτος (εννοείς η κυβέρνηση) λειτουργεί με γνώμονα το δικό της συμφέρον -αν αυτό σε ενοχλεί δεν έχεις παρά να επαναστατήσεις απέναντι σε αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης. Επειδή δεν θυμάμαι κυβέρνηση στην Ελλάδα να λειτούργησε με γνώμονα κάτι άλλο!

super_toto είπε...

Ωραία ρε motorcycle ας αφήσουμε τις θεωρείς και τις γενικότητες. Με ρωτάς αν είναι κατά του δικού μου συμφέροντος η ψήφος στους μετανάστες. Η ψήφος τους γενικά όχι . Η ψήφος τους προς το Πασοκ είναι κατά του συμφέροντος μου. Για την ακρίβεια καθόλου δεν με χαλάει αν θα ψηφίζουν οι μετανάστες. Για 2 λόγους.

Πρώτον διότι όπως είπα και παραπάνω, θεωρώ ότι το να έχεις δικαίωμα ψήφου η όχι, λίγη σημασία έχει, αν δεν έχεις να φας. Συνεπώς αυτό το δικαίωμα το οποίο μετά βαΐων και κλάδων ετοιμάζει η κυβέρνηση να τους δώσει, δεν μου φαίνεται να βελτιώσει και πολύ τη ζωή τους. Δεύτερον, εδώ έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ψηφίζουν ένα σωρό όργια έλληνες και εκλέγουν τα ίδια και τα ίδια (και μάλιστα σε οικογενειακό κύκλο) εδώ 60 χρόνια. Άνθρωποι που με τα μυαλά και το επίπεδο που κουβαλάνε όχι ψήφο δεν θα έπρεπε να έχουν, ούτε άδεια οδήγησης δε θα τους έδινα εγώ. Σιγά να μην με πειράξει που θα ψηφήσουν οι μετανάστες.

Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω. Με ενοχλεί που το Πασοκ εκεί που είχε πιάσει ταβάνι όσον αφορά τους ψηφοφόρους του, ξαφνικά βγάζει λαγούς από το καπέλο και τσουπ, να μερικές χιλιάδες νέοι πασοκοι. Έτσι απλά.
Όπως είχε ξανακάνει με τους παλιννοστούντες.

Τέλος πάντων. Ούτως ή άλλως δεν είχα και τίποτα μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον της χώρας. Σκατά ήταν, σκατά θα συνεχίσει να είναι.

xylokopos είπε...

είναι αλήθεια ότι συχνάπυκνά το παραχέζω το θέμα με τη σκατολογική εικονοποιία μου και το γαμάω άγρια με τις σεξουαλικές μεταφορές μου, οπότε ιντίντ, σόρρυ μότορα.

επί της ουσίας, δεν υπάρχει λόγος να γίνει συζήτηση περί κούβας, ντιμόκρασυ και κοκακόλας, άλλο είναι το θέμα σου και το σέβομαι, άλλωστε δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε, ο καθείς με την πρεμούρα του και όπως είπε κι η καιτούλα η φίνου στον σοκαρισμένο μιχαλόπουλο στο γνωστό δαλιανίδειο έπος, ε, δε φταις εσύ, ο αδερφός μου φταίει.

τσηρς.

The Motorcycle boy είπε...

Toto, δηλαδή -στάκα να καταλάβω... αν οι μετανάστες ψηφίζανε Σύριζα ή Ν.Δ. δεν θα σε πείραζε; Κοίτα τώρα -επειδή το έργο το έχω δει πολλές φορές, είμαι σχεδόν βέβαιος οτι οι μετανάστες στις δημοτικές θα ψηφίσουν τρέχα γύρευε (δεν έχει και τόση σημασία) και στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσουν αυτόν που θα τους τάξει καινούργια πράγματα ή/και θα βάλει περισσότερους δικούς τους στα ψηφοδέλτια. Όπως ακριβώς ψηφίζουμε κι εμείς δηλαδή. Άρα, δεν μπορώ να πω εκ των προτέρων οτι θα τους καρπωθεί το Πασόκ, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι οτι ΔΕΝ θα ψηφίσουν Λάος (καλό το βλέπω αυτό) και ΔΕΝ είναι ΣΗΜΕΡΑ ζεστοί για να ψηφίσουν Ν.Δ. Αλλά γι΄αυτό δεν φταίει το Πασόκ, φταίει η Ν.Δ. -εντάξει;
Οι παλιννοστούντες του Σημίτη ήταν σημαντική υπόθεση φίλε. Εντάξει, ψήφισαν Σημίτη, λέει -προσωπικά χέστηκα. Δηλαδή μήπως υπήρχε κάποια καλύτερη προοπτική πέραν του Σημίτη τότε και τη χάσαμε λόγω παλιννοστούντων; Ο χονδρός ήταν στη Ν.Δ. -τον είδαμε κι όταν πήρε τις εκλογές τι ωραίος που ήταν!
Τέλος πάντων, οι παλιννοστούντες ήταν οικογένειες που είχαν διώξει οι δεξιοφασίστες από εδώ και καλώς γύρισαν -το τι ψήφισαν εμένα μου κάνει δευτερέον.
Εννοώ -εγώ κοιτάζω τι κάνει καλό στους ανθρώπους (επειδή με τους ανθρώπους ζω), δε με νοιάζει αν από το καλό αυτό επωφελείται κάποιος. Ή, δεν με νοιάζει τόσο ώστε να είμαι αντίθετος. Άλλωστε κι εσύ έναν πούτσο δίνεις για την ψήφο απ΄ότι κατάλαβα -άρα, δεν είναι λόγος αυτός ούτε για σένα να στερηθούν την υπηκοότητα οι μετανάστες.

xylokope, όχι δεν έχω πρόβλημα με το ξεχείλωμα της εικονοποίησης -απλά βρέθηκα σε δυσκολία παρακολούθησης, γι΄αυτό το επεσήμανα, χαχαχα.
Ούτε έχω πρόβλημα να κάνω ένα ποστ για τα ραπανάκια και η κουβέντα από κάτω να γίνεται περί του ιδιώνυμου του Βενιζέλου ας πούμε -τα χαίρομαι αυτά!
Περί Κούβας, απλά εξηγήθην για να μην παρεξηγήθην -Δαλιανίδη δεν πολυβλέπω αδερφέ μου, ειδικά την εποχή "Πάνου, Στάθη και Καιτούλας κι ο Χαλίφης της Βαγδάτης" που λένε και τα ΗΜΙΖ. Ντρέπομαι γι΄αυτό αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής.

Τσιρρρσσσς να πας να κάνεις αλλού -δεν είναι ουρητήριο εδώ μέσα! Χαχαχαχα

αντίφωνο είπε...

Εξαιρετικό, η αποθέωση της απλής λογικής! Σας παρακολουθούμε κύριε μοτοσυκλετιστά.

The Motorcycle boy είπε...

Ωχ! Απειλή είναι αυτό ή προειδοποίηση; Χαχαχα.

Ευχαριστώ πάντως.

vangelakas είπε...

Τι εννοείς "η αναλογία ξένων προς Έλληνες είναι περίεργα μεγάλη"; Πόση είναι; Και ποιος τη χαρακτηρίζει σαν μεγάλη (ή μικρή); Υπάρχει κάποιο επιστημονικό πόρισμα περί της επιτρεπόμενης αναλογίας για τη μη αλλοίωση του εθνικού στοιχείου; Αν ναι -πες μου γιατί εγώ δεν το ξέρω!

Νομίζω ὅτι αὐτό εἶναι τό καλλίτερο ἀπό ὅ,τι ἔχεις πεῖ. 19-20 χρόνια μέ ἰσχυρό κῦμα λαθρομετανάστευσης καί κανείς ἁρμοδίως δέν τούς ἔχει μετρήσει -ὅσους γίνεται τέλος πάντων. Ἴσως καί νά συμφέρῃ κάποιους φυσικά μέ τό νά μήν μετριοῦνται- ἡ ἀναλογία ἐξάλλου δέν χρειάζεται νά εἶναι ἀκριβής ὥστε ἀπό ἕνα σημεῖο καί μετά νά τονίζουμε τήν ζοχάδα τοῦ μουσουλμάνου ἐπειδή βλέπει τόν σταυρό στήν σφραγίδα τῆς πράσινης κάρτας του!

Να μη νομιμοποιηθούν οι Χ μετανάστες λες! Πες μου τώρα κάτι περί της αδικίας του παιδιού που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πάει σε ελληνικό σχολείο αλλά δεν έχει ούτε την ελληνική, ούτε την πατρογονική υπηκοότητα! Και εξήγησέ μου για ποιον λόγο ο διπλανός σου ο μαυριδερός που κάνει την ίδια δουλειά με σένα, δεν πρέπει να πληρώνει φόρους, εισφορές, να ψηφίζει για το ποιος κουμαντάρει τη χώρα στην οποία μένει και το δήμο του!

Μά ποιος λέει τό ἀντίθετο! Μήν ξεχνᾷς ὅτι οἱ πρῶτοι (μᾶλλον) πού ἦρθαν οἰκονομικοί μετανάστες (οἰκονομικοί μετανάστες κυριολεκτικῶς, ὄχι ὁ κάθε μετανάστης στίς μέρες μας πού βαφτίζεται οἰκονομικός τέτοιος) ἦταν στήν διάρκεια τῆς ἑπταετίας, πακιστανοί δέ οἱ μετανάστες. Συνεπῶς ἕνας χουντακροδεξιός δέν μπορεῖ νά εἶναι ἀδιακρίτως κατά τῆς οἰκονομικῆς μετανάστευσης.

Ἡ ἔνσταση ὅμως εἶναι στόν ἀριθμό αὐτῶν. Δέν κουράζομαι νά τό λέω ὅτι ξεκίνησε ἡ φάση χωρίς κανέναν ἔλεγχο καί μαζώχτηκε ἀριθμός μέγας. Τώρα δέ, οἱ ἐξουσιαστές προτάσσοντας ἀνθρωπιστικούς λόγους (χαχαχα!) νομιμοποιοῦν τόν καθένα. Ἐποικισμός πρώτης! Πολύ κουλή ἀντίρρηση σοῦ κάνει ἀπό ἐμᾶς τούς ρατσιστές;

Για να μη σου αλλοιώσει το DNA; Ε, μην πηδιέσαι μαζί του βρε αδερφέ τελικά!

Νομίζω ὅτι ἀπαντᾷς σέ κάτι πού θά ἤθελες νά ΕΙΧΑ ΠΕΙ.

Ρέ στρέητ μου εἶστε φοβεροί. Στό θέμα τῆς μετανάστευσης ἐνῷ ἔχετε χύσει τόνους μελανιοῦ ἀναφέροντας τήν ρό λέξη καί ὅλα τά παράγωγά της ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ἡ γνώμη ἡ κοινή, βλέποντας ἐν τέλει νά μήν ψαρώνουν οἱ καθύλην «ρο» περί εὐγονικῆς κλπ κλπ κλπ, τό ξαμολᾷς τώρα ἀπό μόνος σου! Ἄς τό καταθέσω καίτοι δέν πρέπει:Δέν τίθεται ζήτημα εὐγονικῆς –οὔτε στήν Χρυσή αὐγή (ἐφημερίδα ἐννοῶ) δέν τό ἔχω διαβάσει ἔτσι χύμα!

vangelakas είπε...

Ο κοινωνικός ιστός υφαίνεται από όλους όσους αποτελούν την εκάστοτε κοινωνία -μου κάνει εντύπωση λοιπόν, από τη μια να θεωρείς τους μετανάστες αναλογικά πολλούς κι από την άλλη να τους στερείς δικαιώματα ίσα με τα δικά σου! Τι σκατά προάσπιση του κοινωνικού ιστού είναι αυτή;

Τελικά πρέπει ἤ ὄχι νά «σεβόμαστε» τόν κοινωνικό ἱστό; Διότι ὁ νῦν ἱστός γιά τόν ὁποῖον πρέπει σεβασμός ὅπως λές, δημιουργήθηκε μετά ἀπό μιά ἀσταμάτητη καί λάθρα εἴσοδο μεταναστοπροσφύγων. Ὁ τωρινός κοιν. ἱστός δηλαδή εἶναι παρά φύσει προϊόν ὁπότε… Δηλαδή πῶς μοῦ ζητᾷς νἀ σεβαστῶ τόν τωρινό κοιν. ἱστό ὅταν δέν σέ ἐνδιαφέρει ὁ πρότερος;


Ή μήπως θεωρείς οτι υπάρχει τρόπος να τους διώξεις; Δεν σε έχω για τόσο αφελή!

Μισό λεπτάκι. Αὐτό μού τό λέει (=καταλογίζει) κάποιος ὁ ὁποῖος παλεύει, ἐπιζητᾷ ἀταξική κοινωνία καί παύση ἐκμετάλλευσης ἀνθρώπου ἀπό ἄνθρωπο; (δέν κρίνω τίς ἰδέες σου, τίς σέβομαι, ἐλπίζω νά καταλαβαίνῃς τί ἐννοῶ)

Άσε με τώρα με το ΚΚΕ και τα ποιήματα, είμαστε σοβαροί άνθρωποι εδώ μέσα!

Μοῦ κάνει ἐντύπωση. Τό ΚΚΕ τί σόι νομιμοποίηση θέλει; Τί ἀπονομή ἰθαγένειας αὐτῆς ποῦ καί μέ τί κριτήρια; Γιά ὅλους τό ζητᾷ χωρίς τήν παραμικρά προϋπόθεση;

Σαφώς και είσαι υπέρ του νομοσχεδίου, θες τους Αλβανούς παρέα στις εθνικιστικές διαδηλώσεις -αλλά δεν υπάρχει λόγος. Σε λίγο θα μπουν στην Ε.Ε. και θα είναι συμπολίτες σου όπως οι Βούλγαροι.

Ἀλβανοί καί ἐθνικιστικές διαδηλώσεις; Μά ἔχουν ἀφομοιωθῇ οἱ ἀλβανοί! Σέ λίγο θά ζητᾷνε τήν ΒΗ στόν ἐθνικό κορμό!

Συνοψίζω διότι τελικά ἰσχύει ὅ,τι εἶπε ὁ ξυλοκόπος καί καταλαβαίνεις…

Ἡ ἄκρα Δεξιά ἐνίσταται μόνον λόγῳ τοῦ μεγάλου ἀριθμοῦ τῶν μεταναστῶν. Δέν εὐαγγελιζόμαστε κλειστά σύνορα.

Καλό σκ!

ΥΓ:Πάντως μότορ μου, ἡ ἐπιχειρηματολογία γεμάτη συναισθηματισμούς (ὄχι σέ ἐσένα) ὑπέρ τῶν μεταναστῶν εἶναι ἐντελῶς γιά ἐμετό! Μά ποῦ νομίζουν ὅτι ἀπευθύνονται κάποιοι μπλόγκερς; Ἐσύ (ὄχι ἐσύ, καταλαβαίνεις…) εἶσαι φιλάνθρωπος, ἀνθρωπιστής ἐπειδή ὑπέρ τῶν μεταναστῶν κι ἐγώ μισάνθρωπος ἐπειδή κατά αὐτοῦ τοῦ εἴδους τῆς μετανάστευσης! Ἄντε κάνε σέξ ῥε μαλ@κα! (ὄχι ἐσύ! Χαχαχαχα!)

The Motorcycle boy είπε...

Βαγγέλη, μη μου απαντάς χρυσό μου οτι κανείς δεν τους μέτρησε μέχρι σήμερα -λες κι ανακαλύψαμε το δολοφόνο του Τζων Αυλακιώτη! Εξήγησέ μου το πρόβλημα! Ή, για να στο πω πιο απλά: πάρε ένα χωριό ονόματι Διαβολίτσι. Κάτοικοι; 4 αν γυρίσει ο μπαρμπα Μήτσος από το νοσοκομείο που τον πήγανε με μαλάκυνση. Πάνε στο χωριό τώρα 100 μετανάστες -κάντους και Τούρκους για να το χοντρύνουμε. Ζουν εκεί, χτίζουν, θερίζουν. Ερώτηση: το χωριό είναι ελληνικό ή τουρκικό; Μη μου πεις "πουτάνες κυβερνήσεις που συγκεντρώσατε τον κόσμο στην Αθήνα" επειδή κι εγώ κι εσύ για να πάμε Διαβολίτσι πρέπει να μας δέσει ο στρατός σε στυλ "νέοι Παρθενώνες". Άρα;
Και τελικά -αν κάποτε φτάσουμε να στραβώνει ο μουσουλμάνος όταν ακούει καμπάνα (κι εγώ στραβώνω), αν είναι πλειοψηφία ας σου φορέσει τον μιναρέ όπως μου φοράς εσύ σήμερα την καμπάνα! Εγώ θα είμαι πάντως μονίμως απέναντι. Κάποτε ζούσαν εδώ Δωριείς, ήρθαν μετά Αχαιοί, Ιώνες, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, ο Μπουμπλής... Έτσι έχουν τα πράγματα.

Δεκτό -τα σύνορα είναι ανοιχτά κι όποιος θέλει μπαίνει (αν έχεις πάει σύνορα θα ξέρεις οτι μόνο με νάρκες μπορούν να κλείσουν κι εγώ απεχθάνομαι τις νάρκες). Αλλά ΕΦΟΣΟΝ μπαίνουν και μένουν δεν γίνεται να τους στείλουμε πίσω (δεν τους δέχονται), ούτε μπροστά (αν δεν γίνουν πολίτες της Ε.Ε. -άρα Έλληνες). Τι να κάνουμε δηλαδή; Να τους ποντίσουμε μεσοπέλαγα;

Ρατσισμός είναι η άνιση μεταχείριση ανθρώπων με βάση τη φυλή, το φύλο, ή την θρησκεία. Απλά αναρωτιέμαι περί ντιενέι επειδή δεν μπορώ να καταλάβω αλλιώς την αλλοίωση της φυλής μας. Στο Αμέρικα οι Εβραίοι πηδιούνται μονάχοι τους, οι Κινέζοι, οι Έλληνες, οι Πολωνοί το ίδιο. Και καταφέρνουν με κάποιο (διεστραμμένο κατά τη γνώμη μου) τρόπο να συμβιώνουν. Ε;

The Motorcycle boy είπε...

Ο κοινωνικός ιστός είναι μια πραγματικότητα -τον σεβαστούμε ή δεν τον σεβαστούμε, αυτός είναι. Και μέσα σ΄αυτόν πρέπει να ενεργήσουμε, αλλιώς είμαστε απόγονοι του Δελαπατρίδη και πάμε τσιφ για Δαφνί. Ο ΚΑΘΕ κοινωνικός ιστός είναι παρά φύσει, επειδή τον φτιάχνουν άνθρωποι και όχι η φύση. Αν τώρα εσύ θέλεις να σεβαστείς τον προηγούμενο κοινωνικό ιστό, θα σου έρθει ο Τούρκος και θα ζητήσει σεβασμό του προ-προηγούμενου και άντε να πληρώνεις τη δεκάτη! Κοντολογίς ο κοινωνικός ιστός αλλάζει κι ο τελευταίος μετράει -οι υπόλοιποι είναι ιστορία.

Έγραψα και αποπάνω -όσοι είναι εδώ δεν γίνεται να φύγουν με πολιτισμένο τρόπο (χωρίς εισαγωγικά). Άρα το επιχείρημα "είναι πολλοί, αλλοιώνουν κ.λ.π." είναι για μένα άνευ ουσίας. Εγώ λέω καμιά εθνικότητα, κανένα σύνορο -για όλους. Όσο υπάρχουν όλα αυτά, βλέπεις τα προβλήματα που δημιουργούν...

Το ΚΚΕ αποφασίζει με βάση το αντίθετο αυτού που λέει το Πασόκ και την τετραγωνική ρίζα του αθροίσματος των απόψεων του Σύριζα την οποία διαιρεί με τα άπαντα της συνδικαλιστικής θεογνωσίας. Τι πας να βγάλεις άκρη τώρα;

Αν έχουν αφομοιωθεί οι Αλβανοί (και οι Βούλγαροι) χρυσό μου -που είναι σκυλομούρηδες, άσε να αφομοιωθούν και οι εβένινες γαζέλες της Αφρικής -μπας και παίξουμε ποτέ κανένα άθλημα της προκοπής! Πέρα από την πλάκα -ακόμα δεν έχω καταλάβει τον "μεγάλο αριθμό" πάντως.

Υ.Γ.: Εγώ Βαγγέλη μου έμαθα να ζω με τους στίχους του Κορκολή: "Από μικρός αγάπαγα πολύ/ τους Ινδιάνους κι όλους τους χαμένους" (γι΄αυτό και περιμένω να ξαναζήσω τα πέτρινα χρόνια του Θρύλου).
Από εκεί και πέρα δεν χωράει συναίσθημα στην όλη υπόθεση. Συναισθηματικά θέλω να φάνε φόλα όλα τα σκυλιά και να εξαφανιστούν όλοι οι άπλυτοι από τα φανάρια και τις πλατείες -εντάξει; Συναισθηματικά επίσης, θέλω να κρεμάσω τον Άδωνη από τ΄άντερα του Καρατζαφέρη και να κλείσω σε στρατόπεδα συγκέντρωσης οτι υπάρχει από Πασόκ και πέρα (κατά δεξιά) επειδή ενοχλούν την αισθητική μου. Και τι θα πουν όλα αυτά; Πέρα από ταραγμένο ψυχισμό, τίποτα περισσότερο. Τουτέστιν, δεν διαβάζω τους συντρόφους μπλόγκερς που κλαψομουνιάζουν, είτε πρόκειται για Αλβάνους, είτε πρόκειται για την Αμαλία, είτε για το μπλόγκμι ξέρω γω... Αν είναι να μιλάμε -μέσα. Αν είναι να κλάνουμε -άστο καλύτερα...

vangelakas είπε...

μερσί! :-)

The Motorcycle boy είπε...

Τώρα περιμένεις να ξαναδιαβάσω τα κατεβατά για να καταλάβω γιατί με μερσάς; Χαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι