Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

"Ναι, αλλά κι εσύ είσαι μαλάκας!"

Ένας παλιόφιλος είχε πάντα έτοιμη την ατάκα, όταν τον στριμώχναμε για κάποια αναμφισβήτητη μαλακία του -έλεγε λοιπόν τότε ο παλιόφιλος: «ναι, αλλά κι εσύ είσαι μαλάκας!» Μεγάλη κουβέντα -επειδή όμως ο παλιόφιλος δεν είναι ιστορικό πρόσωπο, πηγαίνω σε κάποιον που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να είναι ισόβιος «Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», τουτέστιν στο Νίκο, Μουστάκια, Αναστόπουλο. Είναι, που λες, ο Μουστάκιας προπονητής στη Χ ομάδα κι έχει βγάλει όλους τους παίχτες μπροστά μπας και πετύχουν κάνα γκολ. Στο ημίχρονο το παιχνίδι είναι ακόμα 0-0, οπότε, λέει τη θρυλική ατάκα ο Μουστάκιας: «Ρε πρόεδρε, αφού γκολ δε βάζουμε σήμερα, να τους γυρίσω όλους πίσω στο δεύτερο ημιχρόνιο, να χάσουμε 1-0 και να τα ρίξουμε στη διαιτησία;» Μεγάλη κουβέντα, μεγάλου (αν και κοντού) ανδρός και θυμήσου την –διότι, τι να μας πουν τα «έθνη τα ανάδελφα» και τα «απέραντα φρενοκομεία» συγκρινόμενα με τις ατάκες του Μουστάκια;

Περνάω τώρα στο προκείμενο, επειδή ποτέ δεν επικαλούμαι αποφθέγματα μεγάλων ανδρών επί ματαίω. Και στο προκείμενο, έχουμε μια Ελλάδα...

Η οποία λειτούργησε «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» από εντάξεώς της στην ΟΝΕ και δώθε. Τουτέστιν, ήρθε αρχικώς αυτή η νομισματική ένωση και δε μας ρώτησε καν αν τη θέλουμε. Γιατί δεν μας ρώτησε; Άστο –μην το σκέφτεσαι, κάθε ερώτηση περιλαμβάνει και την απάντησή της και η τότε ερώτηση ήταν «μαζί με την Ευρώπη σε ένα δυνατό νόμισμα ή μόνοι και ψωραλέοι με τη δραχμή;» Άμα δεν είσαι ΚΚΕ δεν τίθεται καν θέμα ερωτήσεως κι αν είσαι, επίσης δεν τίθεται θέμα –άρα, αχρείαστη η ερώτηση. Ή έτσι σκέφτηκε τέλος πάντων ο κόσμος τότε και οι έρευνες της εποχής το επιβεβαιώνουν. Να μπούμε λοιπόν στην ΟΝΕ, αλλά πως να μπούμε όταν έπρεπε να πιάσουμε τα κριτήρια -τουτέστιν τον μισό αριθμό του Θηρίου; 3-3-3, Έλλειμμα –ΑΕΠ –Πληθωρισμός, επί τις 100, εντάξει;
Θα αναρωτηθείς (εδώ, με το δίκιο σου) «σάματις οι άλλες χώρες της ΟΝΕ τα πιάνανε τα κριτήρια;» Κάποιες ναι, κάποιες άλλες όχι. Πόσες δεν πιάνανε τα κριτήρια; Κανείς δεν ξέρει. Επειδή εκεί πέρα πήγαιναν να φτιάξουν ισχυρό νόμισμα, δεν είχαν καμιά όρεξη να τους λένε μπαταξήδες τα διεθνή χρηματιστήρια! Κι έτσι η Επιτροπή της Ε.Ε. κοίταζε αλλού όσο οι μετεξεταστέες χώρες ματσακονιάζανε τα οικονομικά τους στοιχεία προκειμένου να περάσουν την τάξη και να μπουν στο κολέγιο. Πήρανε δάνεια κρυφά αυτές οι χώρες, πειράξανε λογιστικές εγγραφές –στο τέλος τούς δώσανε το πιστοποιητικό οτι είναι υγιείς και εύρωστες –όχι για το καλό της εκάστοτε χώρας ή από μεγαλοψυχία, αλλά για χάρη του παντοδύναμου Ευρώ.

Είχα κάνει, θυμάμαι, μια σχετική εργασία στο ρημαδομεταπτυχιακό μου και δε μου έβγαινε με τίποτα ακέραιος –δεν ψηνόμουνα οτι θα πιάσουμε τελικά τα κριτήρια ένταξης όπως κι αν το μέτραγα. Ο επιβλέπων καθηγητής είχε δηλώσει πλήρη άγνοια και καθολική διαφωνία με το κοινωνιολογικό κομμάτι της εργασίας μου, αλλά εκτίμησε ιδιαίτερα τα οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποίησα (πώς αλλιώς! αφού αυτός μου τα είχε δώσει!) Πήρα ένα εννιαράκι ξεγυρισμένο, επειδή εγώ καλά μεν τα υπολόγιζα αλλά στην ΟΝΕ μπήκαμε! «Η εγχείρισης επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε» -ευτυχώς που δε με πλάκωσαν με τις ντομάτες κιόλας!

Μετά από αυτή την ευχάριστη υπενθύμιση μιας ακόμα προσωπικής αποτυχίας στον χώρο των επιστημών επιστρέφω στην ταρατατζούμ είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Για να υπενθυμίσω την υπεύθυνη αντιμετώπιση του γεγονότος από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας –με τις ανατιμήσεις των προϊόντων στο Θεό και την αισχροκέρδεια που αποτελεί σήμα κατατεθέν για αυτές τις κοινωνικές ομάδες παύλα στυλοβάτες της χώρας. Μας ρουφήξανε το μεδούλι κανονικά δηλαδή κι ότι κονόμησαν μόνο στον κύκλο εργασιών τους δεν το επανεπένδυσαν. Είχε η τότε κυβέρνηση εκείνο τον γραφικό τον Κουλούρη που έτρεχε, λέει, στις λαϊκές να συλλάβει όποιον τολμούσε να υπερτιμήσει το μαρούλι –τρελά καλαμπούρια! Πάντως, οι ανατιμήσεις έμειναν.

Όπως έμειναν και τα χρέη των «καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν γίνει ποτέ» (μέχρι τους επόμενους). Να πω κάτι και γι΄αυτό: ο θείος Καραμανλής είχε προτείνει να γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες μονίμως στην Ολυμπία και ο πατέρας Αντρέας είχε κάνει τα πάντα για να πάρουμε τους Ολυμπιακούς του 2004. Αν λοιπόν θέλεις να δώσεις μετάλλια οικονομικής απομύζησης της χώρας –οι δυο προαναφερθέντες ανεβαίνουν άνετα στο βάθρο- εντάξει, το χρυσό το παίρνει ο πατήρ Ανδρέας λόγω αποτελεσματικότητας.

Σε τέτοια οικονομική κατάσταση ήταν η χώρα όταν ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε να αλλάξει τον Σημίτη με τον ανιψιό Καραμανλή. Ο οποίος ανιψιός, πολύ οραματιστής κι έτσι –το πρώτο που έκανε ήταν απογραφή, ώστε να φορτώσει έλλειμμα στην προηγούμενη κυβέρνηση και δώσει αέρα ξοδευματία στους δικούς του υπουργούς. Βέβαια, άμα πάρεις κληρονομιά μια επιχείρηση και πας μόνος σου να καρφωθείς στην Εφορεία «κύριοι, ο προηγούμενος έκλεπτε», η Εφορεία θα σου πει «ευχαριστώ πολύ δια την ενημέρωση» και θα σου φορέσει εσένα το πρόστιμο –αλλά αυτά ήταν βαθιά νοήματα για να τα πιάσει ο χονδρός ανιψιός. Κι επειδή δεν έπιανε τα βαθιά, προτίμησε να αφήσει τις χερούκλες διαφόρων μυστήριων αεριτζήδων να χωθούν βαθιά στον κρατικό προϋπολογισμό και να τον ξετινάξουν μέχρι διπλοσέντονο. Εντάξει, του κάνανε και πλάτες κάτι "Ευρωπαίοι ηγέται" για δικούς τους λόγους –το ρεζουμέ πάντως είναι πως το κρατικό ταμείο φαλίρισε.

Κι άλλαξε πάλι κυβέρνηση, ήρθε ο υιός στη θέση του ανιψιού, προέκυψε και κάποια παγκόσμια οικονομική κρίση, κοπήκανε και οι πλάτες από τους άνωθεν Ευρωπαίους –βρέθηκε το ελληνικό κράτος σε κατάσταση «ξεπούλημα λόγω κατεδάφισης». Τέλος ιστορικής αναδρομής αφού φτάσαμε στο παρόν.

Η καινούργια κυβέρνηση, που λες, κάνει το εξής: κοιτάζει τριγύρω κι έχει να πληρώνει ένα κάρο μισθούς και υποχρεώσεις, κοιτάζει μετά στα ταμεία και δεν υπάρχει ούτε λέπι. Τα ρίχνει σαφώς στους προηγούμενους τους «παλιοκλεφταράδες» αλλά με αναθέματα δεν εξοφλούνται τα τραπεζογραμμάτια. Πάει μετά να την φέρει πλαγιομετωπικά την κατάσταση η καινούργια κυβέρνηση, λέει «ο λαός απαιτεί ενόχους», ξεκινάει εξεταστικές επιτροπές και άλλα τέτοια –πέφτουν από δίπλα οι τηλε-έγκυροι (που μέχρι χτες απαιτούσαν κεφάλια στον ντορβά) κι αναρωτιούνται: «μα τι εξεταστικές επιτροπές τώρα –προέχει η ενότης της χώρας!» Τι να σου κάνει και η κυβέρνηση που πρέπει να πληρώσει και δεν έχει; Ανακαλύπτει τους δυνάστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μας πιέζουν να πάρουμε αιματηρά μέτρα!» λέει. Και καλά «δεν είναι οτι δεν έχουμε να σας πληρώσουμε –απλώς δεν μας αφήνουν οι Ευρωπαίοι!» Και κανένας κρετίνος δε ρωτάει: «δηλαδή, αν σας άφηναν οι Ευρωπαίοι θα είχατε να πληρώσετε μισθούς και δώρα Πάσχα;»

Από κοντά βέβαια οι εύρωστοι Ευρωπαϊκοί κυβερνήτες που φοβούνται υποτίμηση του νομίσματος και δεν θέλουν να δώσουν έξτρα φράγκα στην ελληνική κυβέρνηση όταν έχουν κόψει από τις δικές τους χώρες. Αυτοί ρίχνουν ένα αυστηρό ξεχεστήριο στους υπουργούς της Ελλάδας (για λαϊκή κατανάλωση), υπενθυμίζουν όσα τους έχουν καρφώσει οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις –τέλος πάντων, βάζουν χοντρό χέρι. Δουλειά τους είναι –μην τρελαίνεσαι. Το κάνουν πρώτα οι Άγγλοι αλλά τους ντριπλάρουμε καθότι αυτοί δεν είναι στην ΟΝΕ, το κάνουν μετά οι Γάλλοι αλλά αυτοί είναι «αδέλφια μας» οπότε ξηγιόμαστε μεγαλοπρεπή γαργάρα, το κάνουν και οι Γερμανοί –κάπως πιο χοντροκομμένα για δικούς τους λόγους.

Βγαίνει και το Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει κωλοδάχτυλο –σα στάμπα σε μπλουζάκι Γάλλου πάνκη!

Και σύμπαντας ο σοβαρός πολιτικός κόσμος της χώρας ξεσηκώνεται για την προσβολή! Ξεχνώντας οτι το συγκεκριμένο περιοδικό είναι μια φυλλάδα που πουλάει επιστήμη του κώλου σε στυλ «συναισθηματική νοημοσύνη», «εξωγήινοι στα καπνοχώραφα» και «γιατί ο σκύλος μου γλύφει τη σελίδα 173 των Αθλίων του Ουγκώ». Αναγορεύουν το περιοδικό σε εγκυρότατο έντυπο, επειδή ποιος θα ασχολιόταν αν έλεγαν οτι πρόκειται για σαβούρα επιπέδου «Τσάο» και «Λοιπόν», ή για την έντυπη μορφή του «Αθέατου Κόσμου» του Χαρδαβέλα;

Ενώ παίζεται αυτή η φαροκωμωδία πετάγεται σαν την τσουτσού το Λάος (νομίζω οτι ο πρώτος που έθεσε το θέμα ήταν ο Άδωνης) και θυμάται το παραμύθι των γερμανικών αποζημιώσεων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου! Στο νήμα τσιμπάει την ατάκα κι ο Τσίπρας –ρίχνει ακόμα έναν δεκάρικο περί αποζημιώσεων που μας χρωστάνε οι Φρίτσηδες. Ε, μαλάκες μπορεί να είναι στην καινούργια κυβέρνηση –αλλά όχι και τόσο πολύ! Βγαίνει ο Πάγκαλος και παίζει ακόμα μια το γνωστό Μαοϊκό κολπάκι του αποπροσανατολιστή με μια μνημειωδώς υβριστική δήλωση την οποία θα μαζέψει τάχιστα (αλλά ο αποπροσανατολισμός θα έχει επιτευχθεί). Πετάγεται ο Πετσάλνικος και συγκρίνει τα δικά μας Νόμπελ με τα δικά τους. Βγαίνει ο Αλέφαντος και υπενθυμίζει οτι ο Μινχ του Παναθηναϊκού ήταν «μισοπλέμονος» κι όχι «κορμί» σαν τον δικό μας τον Στολτίδη! Εντάξει –αυτό το τελευταίο δεν συνέβη, επειδή, μπορεί να είναι γραφικός ο Αλέφας αλλά τόσο γελοίος δεν έχει καταντήσει!

Με λίγα λόγια, η στάση μας ως εθνικά υπερήφανης χώρας απέναντι σε όσα καταλογίζονται στις (εθνικά υπερήφανες πάντα) κυβερνήσεις μας είναι: «ναι, αλλά κι εσείς είσαστε μαλάκες»! Κάνανε τις προάλλες και πορεία στη γερμανική πρεσβεία κάτι λεβέντες εξεγερμένοι με σύνθημα: «Όχι στην γερμανική οικονομική κατοχή»! Και παρασύνθημα: «Να αποδωθούν τώρα οι πολεμικές αποζημιώσεις»»!! Δεν είναι αστείο –το είδα σε αφίσα! Τωρινή, όχι του 1948!

Δηλαδή, «εντάξει –τα κάναμε μούτι, μπαλαμουτιάσαμε οικονομικά στοιχεία, φαλιρίσαμε τα κρατικά ταμεία –αλλά ΕΣΕΙΣ μας χρωστάτε!»

Ξαναδηλαδή, αν βγει η τουρκική κυβέρνηση και ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις για τις ζημιές που έκανε ο ελληνικός στρατός στην πορεία του μέχρι τον Σαγγάριο, θα πρέπει να ψάχνουμε σαν χώρα τις κωλότσεπές μας –μπας και βρούμε τα χρωστούμενα;

Ο αγαθός εθνικιστής θα πει: «μα οι Τούρκοι δήμευσαν περιουσίες –σιγά μην τους χρωστάμε κι από πάνω!» Και φυσικά ΔΕΝ θα συνυπολογίσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που πήρε η Ελλάδα από το Σχέδιο Μάρσαλ, τα χαμηλότοκα γερμανικά δάνεια και τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη πληρώσει οι Γερμανοί. Δεν φτάνουν αυτά; Ήταν λίγα; Ας διαπραγματεύονταν καλύτερα οι τότε κυβερνήσεις –όταν το παίζαμε νικητές Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα θυμήθηκαν οτι δεν ήταν συμφέρουσες οι συμφωνίες;

Αλλά οι τότε κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν μια χαρά και οι συμφωνίες ήταν τρομακτικά συμφέρουσες. Επειδή όλοι εκείνοι προτίμησαν τις μίζες από την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης, από τον πόλεμο, χώρας.

Κι όλα τα υπόλοιπα που ακούς είναι χάντρες για τους ιθαγενείς –εντάξει;

Επειδή, το ρεζουμέ παραμένει: μια χώρα χωρίς «αναπτυξιακές προοπτικές» (διάβαζε: χωρίς δομημένες μορφές εκμετάλλευσης) δεν έχει καμιά δουλειά μέσα σε ένα «αναπτυξιακό» νόμισμα.

....Ο Μεγάλος Μουστάκιας κοίταξε τον πάγκο των αναπληρωματικών και, πέρα από τα αμούστακα, είδε κάτι βετεράνους που είχαν ακόμα δελτίο μπας και συμπληρώσουν τα συντάξιμα. Γύρισε μετά να δει μέσα στο γήπεδο –η μεγαλύτερη ελπίδα της ομάδας του ήταν ο εγχώριος διεμβολιστής Βαλακούδουνας ο οποίος έπασχε από ποδάγρα κι ο αλλοδαπός μάγος ονόματι Πελεγκρίνο Μούτι που ρευόταν ακόμα τα ουίσκια από το χτεσινό σκυλάδικο, ακουμπισμένος στο σημαιάκι του κόρνερ. «Δε γαμεί!» μουρμούρισε ο Μουστάκιας και πλησίασε τον χοντρό που κατεύθυνε τους οργανωμένους της Θύρας 1.
«Που ΄σαι πατρίδα!» του ψιθύρισε ο Μουστάκιας. «Στο επόμενο που θα σφυρίζει ο διατητής –ξεκίνα μια μανούρα περί του πόσο πουλημένος είναι και για το τι έκανε η μάνα του κατά λιμάνι μεριά στα νιάτα της». Ο χοντρός έγνεψε και ο Μουστάκιας πήγε ν΄αράξει στην άκρη του πάγκου –να μην τον καίει τζάμπα το λιοπύρι. Στο πεντάλεπτο γλάρωσε εκεί που καθόταν και είδε όνειρο πως ήτανε, λέει, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είχε στήσει στη σειρά τους πρεσβευτές όλων των χωρών για να τους ξεχέσει αβέρτα. Κι έτσι δεν πήρε χαμπάρι οτι ο χοντρός στην κερκίδα τα σκάτωσε και έβρισε τον διαιτητή όταν σφύριξε φάουλ υπέρ της ομάδας τους –η κερκίδα μετατράπηκε αυτομάτως σε δελτίο ειδήσεων των 8.

Ο Μουστάκιας αναστέναξε, άλλαξε πλευρό και συνέχισε το όνειρό του αδιαφορώντας για το ξύλο που έπεφτε στα πέριξ.

33 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

null είπε...

Απολαυστικότατος :)

The Motorcycle boy είπε...

Βασικά -κάπως βιαστικός, αλλά τι διάολο! Δεν ήταν σοβαρό το θέμα για να σπαταλήσω περισσότερο χρόνο!

La koumbara είπε...

Θυμάσαι που τότε μας λέγανε ότι πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε το τραίνο; Και θυμάσαι που κάποιοι απαντούσαν ότι δεν ξέρουμε πού πάει το τραίνο και τι θα κάνουμε εκεί που θα φτάσει;
Το καλύτερο νομίζω ήταν το 1998, όταν υπολογίστηκε ποιες χώρες θα έμπαιναν και ποιες θα έμεναν απέξω. Στις τρεις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις (για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια), βάσει των οποίων υπολογίστηκε ο μέσος όρος κ.λπ. για να κριθούν οι επιδόσεις των υπολοίπων, ήταν η Σουηδία και η Δανία που δεν ήθελαν να μπουν. Αυτοί που ήταν μέσα στο τραίνο ήθελαν να κατέβουν. Και πέρα από τις 2-3 χώρες που πληρούσαν όλα τα κριτήρια, οι υπόλοιπες μπήκαν βάσει πολιτικών κριτηρίων. Άρα μήπως ήταν νωρίς για όλους (πέρα από το ότι για την απίστευτα ανώριμη Ελλάδα ήταν πάρα πολύ νωρίς);

The Motorcycle boy είπε...

Νωρίς -τι νωρίς; Αν το κοινό νόμισμα θέλει να είναι το ίδιο εύρωστο με το μάρκο, το φράγκο ή τη λίρα τότε είναι όντως πολύ νωρίς -μόνο όταν οι υπόλοιπες χώρες πεθάνουν και φτάσουν στον καπιταλιστικό παράδεισο θα γίνουν τόσο οικονομικά ισχυρές. Το αστείο βέβαια είναι οτι το γαμωευρώ έγινε τελικά πιο δυνατό από το μάρκο και κόντεψε να πιάσει τη λίρα καταποντίζοντας το δολάριο -τι σου λέει αυτό; Τέτοιες φούσκες ούτε στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν έπαιζαν!

Ήταν μια ωραία κατάσταση -οι μέσα θέλανε να βγούνε έξω και οι έξω να μπουν μέσα. Αυτό διαχρονικά λέγεται "ευρωπαϊκή ενοποίηση" και την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε μετρήσαμε κάτι εκατομμύρια νεκρούς και το είπαν Β' Παγκόσμιο.

ΗΛ. είπε...

Ρε μηχανόπαιδο γιατί παίζεις με τις λέξεις;Το γαμοευρώ δεν τα κάνει από μόνο του αυτά,κάποιοι είχαν συμφέρον να το φουσκώσουν και το φούσκωσαν,τώρα έχουν συμφέρον να το γκρεμίσουν και θα το γκρεμίσουν.
Τους κοροιδέψαμε και μπήκαμε στην ΟΝΕ λένε,σιγά μην τους κοροιδέψαμε σιγά μην δεν ξέρανε,είχαν συμφέρον να μας βάλουνε και μας βάλανε.
Τους κοροιδεύαμε τόσα χρόνια με το έλειμα,σιγά μην τους κοροιδεύαμε.
Μας αφήσαν να πάμε ως εκεί που θέλανε και τώρα θα μας πνίξουν.
Την ξέρεις την ιστορία με τη γάτα που τη βάλανε στη μπότα,ε εμείς τώρα είμαστε η γάτα.

The Motorcycle boy είπε...

Παίζω με τις λέξεις επειδή είμαι παιχνιδιάρης, χεχεχε.

Προφανώς το νόμισμα δεν έχει μυαλό για να σκέφτεται και σώμα για να κάνει πράγματα. Όταν λέμε "ευρώ" εννοούμε τον γαλλογερμανικό άξονα (σε πρώτη φάση -επειδή υπάρχουν κι άλλοι γαμπροί) που κέρδισε από ένα νόμισμα -φούσκα τόσα χρόνια. Κι όταν λέμε "άξονα" δεν εννοούμε τόσο τις κυβερνήσεις, όσο ΚΥΡΙΩΣ τις μεγάλες εταιρείες για τις οποίες δουλεύουν οι κυβερνήσεις. Αυτοί φούσκωσαν το ευρώ και οι Αμερικάνοι το άφησαν φουσκωμένο, επειδή χρειάζονταν την υποτίμηση του δολαρίου για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά (πιο φτηνά δηλαδή) τα προϊόντα τους. Τώρα οι αμερικάνοι φάγανε το ζόρι με τις τραπεζικές τους φούσκες, έχουν και την Κίνα που τους γαμάει στεγνά σε θέματα φτήνιας -έφτασε άρα η ώρα να πληρώσουν κάποια χρέη οι αμερικάνοι. Τι κάνουν; Υποτιμούν το ευρώ και υπερτιμούν το δολάριο -άρα θα πληρώσουν τα χρέη τους φτηνότερα. Αυτό είναι με λίγα λόγια το στόρι.

Επειδή έχω δουλέψει στα θέματα της Ε.Ε. ξέρω πότε και που τους κοροϊδέψαμε (το κάναμε, άλλα όχι εκεί που λένε οι ειδήσεις), ξέρω όμως και πότε μας εκβίασαν αυτοί και πότε οι άλλες χώρες κορόιδεψαν ή τραμπούκισαν την Ε.Ε. και ξέρω τι ακριβώς γίνεται όταν σε βρουν στην ανάγκη οι κοινοτικοί. Άρση του βέτο γίνεται, για παράδειγμα, (σε αυτό είμαι πιο υπέρ κι από τον Τούρκο πρωθυπουργό) ή "αναγκαστικές αγορές" γίνονται.

Το όλο θέμα είναι μεταξύ χοντρεμπόρων -όσο μυαλό έχουν αυτοί που παζαρεύουν σταφίδα στα καφενεία, άλλο τόσο έχουν και οι κοινοτικοί. Και προφανώς δεν θα μας πνίξουν -μαλάκες είναι; Είδες κανένα αφεντικό να πνίγει τον δουλοπάροικο; Ποιος θα του δουλεύει μετά;

ΗΛ. είπε...

Tώρα κάτι έκανες χεχε.
Μεταφορικά το είπα ότι θα μας πνίξουν,εμ τι μαλάκες είναι,μόλις θα κοκκινίζουμε θα μας αφήνουν να ανασάνουμε λίγο.
Και που θα πάει η δουλειά με το χρέος,μέχρι που θα το φτάσουν;
Yπάρχει πιθανότητα να μας πετάξουν έξω;παίζει αυτό το σενάριο η απλά μας φοβερίζουν;

Ανώνυμος είπε...

ο αναστο στο θρυλο αιωνιος προπονητης! (σαν τον σερ αλεξ) κατα τα αλλα οι γερμανοι καψανε το σπιτι του παπου μου στο χωριο. λεσ να παρω τιποτα (εκτος τα αρχιδια μου) τωρα που παιζει το θεμα;

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία να μας πετάξουν έξω από που; Από το ευρώ; Και μετά πως θα πάρουν τα χρωστούμενα; Αγόρι μου, ακόμα και οι μπράβοι των τοκογλύφων, όταν πάνε για καθυστερημένη είσπραξη και εκφοβισμό σπάνε κάναν αντίχειρα αλλά δεν σακατεύουν το κορόιδο εντελώς!
Το χρέος φίλε μου δεν υπάρχει -είναι ένα νούμερο τόσο μεγάλο και μη εξοφλήσιμο που δεν χρειάζεται να μας απασχολεί. Είναι σα να ανησυχούμε για το πως θα σωθούμε από το προπατορικό αμάρτημα -γίνεται; Δε γίνεται.

Άσωτε -θα πάρεις πώς δεν θα πάρεις! Όταν σου κάνει ο Γερμανός ξενώνα το πρώην σπίτι του παππού σου θα σου δώσει έκπτωση για να κοιμάσαι στο κοτέτσι -λίγο το΄χεις; Τώρα βέβαια κι ο παππούς σου κάτι θα'κανε στους Γερμανούς για να του κάψουν το σπίτι ε; Κι αν έκανε αντίσταση για να διώξει το Χίτλερ και να φέρει τον Σκόμπι με τον Δαμασκηνό και τον Παπανδρέου με τον Κανελλόπουλο -μαλακία του όσο να πεις!

HΛ. είπε...

Και πριν μπούμε στο ευρώ πως μας τα πέρνανε;
Λες δεν υπάρχει το χρέος,υπάρχει η είναι σαν να μην υπάρχει λόγω του ότι είναι αδύνατον να πληρωθεί;δλδ είναι σαν ένα δεμένο ντόπερμαν που απειλούν να λύσουν,αλλά δεν θα λύσουν;

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου, πριν το ευρώ μας τα παίρνανε σύμφωνα με της ισοτιμία της δραχμής. Αν τώρα αποφασιστεί οτι από αύριο θα βγούμε από το ευρώ η νέα δραχμή θα έχει μια νέα ισοτιμία -σωστά; Αυτή η ισοτιμία (η σχέση ευρώ -δραχμής) θα οριστεί ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΤΕΡΑ από την πραγματική αξία της νέας δραχμής. Γιατί; Επειδή βγαίνουμε από το ευρώ! Πως είναι όταν βγαίνεις από μια δεξίωση γάμου και σε βλέπουν με την κουστουμιά και σε περνάνε για κυριλέ άτομο ενώ στην πραγματικότητα είσαι μόνιμος του ταμείου ανεργείας; Κάπως έτσι!
Θα οριστούν λοιπόν τα χρωστούμενα σε αυτή την ισοτιμία και μετά η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί τόσο γερά που (σε αξίες ευρώ) θα επιστρέψουμε το 1/3 (στην καλύτερη) αυτών που χρωστάμε και θα ξοφλήσουμε. Κατάλαβες γιατί δεν συμφέρει να βγούμε;
Πρόσεξε, δεν μιλάω για το δημόσιο χρέος εδώ πέρα -μιλάω για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΧΡΕΗ της χώρας.

Είναι σα να μην υπάρχει το δημόσιο χρέος επειδή απλούστατα δεν μειώνεται, ούτε εξοφλείται. Το Δημόσιο Χρέος για να μεταβληθεί θετικά για τη χώρα θα πρέπει να ανέβει το ΑΕΠ -κι όσο το ΑΕΠ πάει για τ΄ανάθεμα είμαστε στη φάση του εμπόρου με το ιδιόκτητο μαγαζί που το έχει υποθηκεύσει στην τράπεζα αλλά μέσα στο οποίο δεν μπαίνει ούτε μύγα. Τι θα κάνει η τράπεζα; Θα του πάρει το μαγαζί, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που του δάνεισε; Όχι βέβαια! Θα κρατήσει το χρέος, με την ελπίδα ΚΑΠΟΤΕ να πάρει ΚΑΤΙ και ακόμα πιο κάποτε να του πάρει τα σώβρακα (αλλά να μη χάσει τα λεφτά και τους τόκους της). Λοιπόν, για τον απεγνωσμένο έμπορο με τη μυγοσκοτώστρα υπάρχει το δάνειο; Δεν υπάρχει! Είναι παγωμένο. Το ίδιο και για τη χώρα.

La koumbara είπε...

Να συνεισφέρω κι εγώ λίγο στη σοβαρή συζήτηση λέγοντας ότι στη Συνθήκη δεν προβλέπεται ρήτρα εξόδου από τη νομισματική ένωση. Δηλαδή δεν έχουν φανταστεί καν ότι κάποιος μπορεί να θέλει να φύγει (ή να τον φύγουν).
Όσο για το χρέος, γίνεται πιο κατανοητό αν σκεφτούμε ότι είναι πολύ πάνω από το 100% του ΑΕΠ (σύμφωνα με τη Συνθήκη έπρεπε να είναι κάτω από το 60% - αλλά και η Ιταλία και το Βέλγιο με άνω του 100% μπήκαν). Αυτό σημαίνει ότι αν όλοι στην Ελλάδα δουλεύουν και καταναλώνουν κανονικά για έναν ολόκληρο χρόνο και όλα τα χρήματα τα δίνουν στο κράτος, όλα μα όλα, πάλι θα χρωστάμε.
Το να χρωστάμε, από μόνο του, δεν είναι τόσο τραγικό. Όλοι χρωστάνε και έτσι δουλεύουν τα μαγαζιά που λέγονται εθνικές οικονομίες (ας πούμε οι ΗΠΑ χρωστάνε απίστευτα στην Κίνα). Το θέμα με το δημόσιο χρέος είναι να μπορείς να το μαζέψεις (και να μην έχει ξεφύγει τόσο όσο στην Ελλάδα).

The Motorcycle boy είπε...

Σωστή η Κουμπάρα. Κανείς δεν φεύγει από τη νομισματική ένωση κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν μπαίνει η Αγγλία.

Για τις ΗΠΑ που λες, κάποτε είχε πέσει η ιδέα σε διεθνές επίπεδο να τη χρεωκοπήσουν τη χώρα οι διεθνείς οίκοι μαζεύοντας μεγάλο αριθμό δολαρίων και απαιτώντας την άμεση εξόφληση των συγκεκριμένων τραπεζογραμματίων με χρυσό. Τότε οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σταματήσουν την ισοτιμία του νομίσματός τους με τον χρυσό και καθάρισαν -τυπώνοντας όσα δολάρια γούσταραν. Το αναφέρω για να καταλάβουμε πόσο νεφελώδεις είναι αυτοί οι όροι, η ισοτιμία, το χρέος κ.λ.π.

Το δικό μας πρόβλημα τώρα ΔΕΝ είναι το Δημόσιο Χρέος και τα υπόλοιπα που λένε στις ειδήσεις. Το έγραψα σε αυτό το ποστ πριν 2 μέρες, το είπε χτες κι ο Γιωργάκης που δεν κατέχει από ειδησεογραφική γλώσσα. Τι είπε ο Γιωργάκης; "Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να μάθουν να ζουν με λιγότερα επειδή σε λίγο δεν θα κουβεντιάζουμε αν θα κόψουμε τον 14ο μισθό -σε λίγο δεν θα έχουμε να δώσουμε ούτε τον 5ο μισθό!" Τι έγραψα εγώ; Οτι δεν έχουν να πληρώσουν γι΄αυτό και σκέφτονται να κόψουν τον 14ο μισθό!
Το πράγμα είναι απλό και το φώναζα 3 χρόνια τώρα -αλλά οι φίλοι εδώ μέσα μου κολλήσανε τη ρετσέτα του Πασόκου: Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε μέχρι και τα πόμολα από τις πόρτες -δεν υπάρχει σέντσι στα ταμεία! Κι αυτή την προηγούμενη κυβέρνηση την αφήσαμε να ξαναβγεί δεύτερη φορά το 2007 -άρα, ας την φάμε τώρα στον κώλο κι ας μην ψάχνουμε ποιος φταίει. Εμείς όλοι φταίμε.

Υ.Γ.: Είπα "ειδήσεις" και θυμήθηκα άλλη μια καφρίλα. Λέγανε οι σχολιαστές οτι ήρθαν οι κοινοτικοί υπάλληλοι να μας ελέγξουν και να μας αναγκάσουν να πάρουμε μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Και απορούσα ο άνθρωπος! Τι σόι υπάλληλοι είναι αυτοί; Με ποια αρμοδιότητα προτείνουν μέτρα; Μέχρι που οι ηλίθιοι του Βήματος δημοσίευσαν διαλόγους των κοινοτικών υπαλλήλων με τους δικούς μας διευθυντές για να δείξουν και καλά πόσο σκληροί και αγενείς ήταν οι κοινοτικοί! Αν δεις τους διαλόγους θα καταλάβεις οτι οι κοινοτικοί έκαναν απλά όντιτ για τα κοινοτικά κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τα χώσανε στους δικούς μας επειδή κανένα έργο δεν προχωράει. Ψάξτο αν θες. Επειδή καλά τα παραμύθια για να κοιμόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κοιμόμαστε και συνέχεια!

ΗΛ. είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΗ εννοείς αυτά που χρωστάει ο κόσμος στις τράπεζες;δλδ εσωτερικά δεν τους συμφέρει,εξωτερικά πάλι στα ίδια θα είμαστε.(αλλοι όμως λένε σε μια υποτίμηση πχ 1ευρώ=600δρχ,εκεί που χρωστάς 10ευρώ θα χρωστάς 20ευρώ,εσύ λες ότι θα χρωστάς 4ευρώ, είναι λίγο μπέρδεμα)

La koumbara είπε...

Επειδή είναι λίγο σχετικό να πούμε ότι το 1985 το G7 αποφάσισε να βοηθήσει το δολάριο έναντι του γιέν Ιαπωνίας και έριξαν κάτι δις δολάρια στην αγορά, με αποτέλεσμα να γίνουν φθηνότερα τα αμερικανικά προϊόντα (και από τότε χονδρικά άρχισε η κατρακύλα της ανταγωνιστικότητας των ιαπωνικών προϊόντων). Το λέω μόνο και μόνο για να δείξω πόσο εύκολο είναι σε 7 ανθρώπους να αποφασίσουν κάτι που επηρεάζει τους πάντες.

Τώρα για το πρωτάθλημα δεν ξέρω και ειδήσεις δεν βλέπω, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι φταίει μία κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή). Δυστυχώς μιλάμε για δεκαετίες ρεμούλας και βέβαια είναι σαφές ότι εμείς φταίμε.

ΗΛ. είπε...

Aυτόμε τους διαλόγους το παρατήρησα κι εγώ,άλλα ντ'άλλων.

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία, πραγματικά χρέη είναι τα χρήματα που χρωστάμε σαν κράτος από τον ΦΠΑ (δεν θυμάμαι σε τι ποσοστό πάει στην Ε.Ε. -αλλά είναι πλαφοναρισμένο το ποσόν), τα χρήματα που χρωστάμε για εξοπλιστικές δαπάνες, τα χρήματα που χρωστάμε σε κατασκευαστικές, τα χρήματα που χρωστάμε στην Ε.Ε. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλα τέτοια. Μιλάμε για χρήματα που δίνουμε -όχι για μεταφερόμενες δαπάνες σε στυλ Δημόσιο Χρέος.
Τώρα, με την ενδεχόμενη αποχώρησή μας -ας υποθέσουμε οτι βγαίνουμε με ισοτιμία δραχμής προς ευρώ 300:1. Άρα, θα υπολογιστεί οτι χρωστάμε 1.000 ευρώ και θα κλειδώσει. Μέσα σε ένα εξάμηνο η ισοτιμία θα έχει πάει 600:1 αλλά εμείς θα χρωστάμε ακόμα 1.000 ευρώ -κατάλαβες;

Κουμπάρα, προφανώς η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι γάμησέ τα κι αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της στρεβλής παραγωγικότητας (το λέω ευγενικά -για να μην το πω καθαρά αντιπαραγωγικότητα) της ελληνικής οικονομίας. Οι κυβερνήσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας έχουν σαφώς το μερίδιο ευθύνης τους σε αυτό το χρονίζον θέμα -αλλά εγώ δεν μιλάω γι΄αυτό.
Επειδή είμαι στο Δημόσιο και μπορώ να βλέπω, σου λέω οτι από το 1993 που είμαι δημόσιος υπάλληλος ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ άλλη κυβέρνηση να κλέβει ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ. Δεν μιλάμε για μακροοικονομικά μεγέθη και αστοχίες εδώ, δεν μιλάμε ούτε καν ΜΟΝΟ για ρουσφέτια σε δικούς τους. Μιλάμε για ΚΑΘΑΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ -ανοίγανε τους κωδικούς, τους αδειάζανε και πήγαινε κορδόνι η δουλειά. Ε, τώρα τα Δημόσια Ταμεία είναι άδεια για πρώτη φορά από το ΄93 και δώθε (από τότε μπορώ να θυμηθώ εγώ τουλάχιστον).

Ανώνυμος είπε...

καλα δωσε τωρα τον ενα μισθο σου αμεσα και αλλο μισο στις αυξησεις, τα φπα, τις βενζινες κλπ, και βλεπουμε το μαη αν σου μεινει τιποτα στο παιρνουν και αυτο. ημεθα σε κριση και ποιος θα πληρωσει; οι πλουσιοι; χα οι τραπεζεσ; χα χα η εκκλησια; χα χα χα χα χα αυτοι που τα κλεψανε; χα χα χα χα χα χα. ο μαλακας που παιρνει παιρνει (επερνε) 1000 και κατι ψιλα ευρω; ναι βρε το βρηκες!!!! μπορεις να δωσεις αλλο ενα μισθο για το καλο της ελλαδας. να πεσουν τα σπρεντ λιγο ακομα....

ΗΛ. είπε...

Εντάξει αυτό είναι έξω,πάνω κάτω έτσι το φανταζόμουν κι εγώ γιαυτό είπα ότι θα μας τα παίρνουν είτε μείνουμε είτε φύγουμε.
Εδώ τώρα, πες ότι χρωστάω 1000€ σε στεγαστικό,έχω 1000€ σε καταθέσεις και 1000€ στο μπαούλο,πως θα με βρει η επόμενη μέρα;

The Motorcycle boy είπε...

Άσωτε, δεν δίνω το μισθό μου -ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ το μισθό μου, αυτό είναι το σωστό. Σιγά μην κάνουμε και εθελοντικά τις μειώσεις! Το ξανάγραψα -γι΄αυτό λύσσαγα να φύγουν οι προηγούμενοι, όχι γιατί είχα καμιά ψώρα με το Πασόκ. Επειδή την έβλεπα τη δουλειά από τα μέσα και φαινόταν καθαρά οτι θα τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα.
Αυτά τα "να τα πάρουμε από τους πλούσιους, την εκκλησία, τα λαμόγια κ.λ.π." με βρίσκουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμφωνο. Έτσι πρέπει να κάνουμε! Πάμε λοιπόν να κρεμάσουμε παπάδες και καπιτάλες και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους. Κι ας γίνει της Νικαράγουας εδώ μέσα. Αλλά όσο καθόμαστε ΣΕ ΑΥΤΟ το σύστημα -μην έχουμε και την αυταπάτη οτι ένας συστημικός διαχειριστής θα ανατρέψει το σύστημα που υπηρετεί! Από την ανατροπή όμως της κατάστασης μέχρι το να αποφύγουμε να μας βάζουν ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ χέρι -υπάρχουν διακυμάνσεις. Έχω δίκιο;

Προσωπικά χέστηκα για το καλό της Ελλάδας -το κακό της Ελλάδας θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο. Αλλά για το μισθό μου δε χέστηκα καθόλου -απ΄αυτόν ζω μέχρι να πάρω την αμύθητη περιουσία του πατέρα μου (ξέρεις οτι είμαι ο νόθος γιός της Βουγιουκλάκη και του Βασιλέως Κωνσταντίνου -έτσι;)

Ηλία, κατ΄αρχάς έγραψα μια μαλακία από πάνω -εκεί που λέει 1.000 ευρώ κάντο 1.000 δραχμές για να βγει άκρη στο σχόλιό μου.
Στο παράδειγμα που λες -ξεχρέωσε τα 1.000 που χρωστάς άμεσα. Επειδή τα 1.000 που χρωστάς μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν γίνει 1.100, τα 1.000 του μπαούλου μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν γίνει 900 και τα 1.000 σε καταθέσεις θα έχουν γίνει 910. Χοντρικά, ξεχρεώνοντας με τα 1.000 του μπαούλου έχεις κέρδος 200 ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην ξαναχρεωθείς μέσα στο χρόνο -εντάξει; Κάτι που μου μοιάζει απίθανο βέβαια...

ΗΛ. είπε...

Εννοώ σε περίπτωση που γυρίσουμε σε δρχ πόσο θα μετατραπούν τα 1000€ σε κάθε περίπτωση;

The Motorcycle boy είπε...

Αααα! Κάτσε να το δούμε:

Κι ας πούμε οτι η αρχική ισοτιμία θα είναι 600 προς 1.

Τα χρωστούμενα στην τράπεζα θα γίνουν στην αρχή 600.000 δρχ. και ΑΝ είναι στεγαστικό σταθερού επιτοκίου (και ΧΩΡΙΣ έξτρα επιβαρύνσεις), θα έχουν γίνει μέσα σε ένα χρόνο 700.000 δρχ. ας πούμε.

Η κατάθεση θα γίνει 600.000 δρχ. και στο τέλος του χρόνου θα έχει γίνει 620.000 δρχ.

Τα μπαουλίσια ευρώ θα είναι 600.000 δρχ. στην αρχή του χρόνου και 750 με 800.000 δρχ. στο τέλος του.

Στο τέλος του χρόνου βέβαια η ισοτιμία θα έχει πάει 750 με 800 προς ένα.

ΗΛ. είπε...

Τώρα συνεννοθήκαμε,ετσι ακριβώς το αντιλαμβάνομαι κι εγώ.Είχα διαφωνίες με κάτι φίλους πάνω στο θέμα, που υποστηρίζανε ότι σε περίπτωση πτώχευσης θα μειωθούν τα χρωστούμενα του καθενός,και τους είπα κούνια που σας κούναγε.
Ευχαριστώ πάντως για την υπομονή σου.(για τις καταθέσεις κάπου διάβασα ότι θα μείνουν οι μισές δλδ τα 1000€ θα γίνουν 500 και μετά θα μετατραπούν σε δραχμές, αυτό δεν το καταλαβαίνω)

Ανώνυμος είπε...

κατι ειχα δει στο σταρ αλλα δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι ησουν εσυ, γιατι ηταν πολυ παλια η φωτογραφια! ειχα καταλαβει οτι εχεις βασιλικο αιμα....ή βασιλικο στο μπαλκονι σου....

The Motorcycle boy είπε...

Κοίτα κάτι βασικό -αν θέλεις να πάρεις μια πληροφορία οποιασδήποτε φύσης μη διαβάζεις εφημερίδες και μην ακούς ειδήσεις. Βγαίνει χτες η κυβέρνηση και δηλώνει οτι θα κόψει 30% τον 13ο και τον 14ο μισθό. Βγάζουν οι καραγκιόζηδες στις ειδήσεις έναν πίνακα που λέει "60% μείωση του 14ου και 13ου μισθού"! Πήγαινε και προσθέσανε τις μειώσεις και θεωρούνται και οικονομικοί συντάκτες μη χέσω!

Αυτό το οτι θα μειωθούν τα χρωστούμενα σε περίπτωση πτώχευσης είναι θέμα συμφωνιών της κυβέρνησης και θέμα νόμου. Κι εγώ μπορώ να σου πω οτι σε περίπτωση πτώχευσης θα μας κατεβάζουν τα βρακιά να κοιτάνε αν είναι τριχωτοί οι κώλοι μας! Εννοώ -πολλά μπορούν να γίνουν, αλλά όσο δεν υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία το να κάνουμε μαντεψιά περί του οτι θα υπάρξει είναι φάση Νοστράδαμος.

Αυτό που λες για τις καταθέσεις αδυνατώ να το εξηγήσω με οποιοδήποτε τρόπο -κάποιος μάλλον μπέρδεψε την ισοτιμία με τη βούρτσα.

The Motorcycle boy είπε...

Άσωτε -έτσι ακριβώς (η φωτογραφία δεν με κολάκευε βέβαια). Να ξεχωρίζουμε κάπως οι γαλαζοαίματοι από την πλέμπα!

elias είπε...

Δεν είναι αυτό το θέμα του συγκεκριμένου post, αλλά την ατάκα την είπε ο Αναστό όσο έπαιζε μπάλα στο ολυμπιακό και σε ένα παιχνίδι έχανε από το παναθηναϊκο 1-0 και το πράγμα πήγαινε για τσόντα στο 2ο ημίχρονο.
Με τα υπόλοιπα συμφωνώ...

The Motorcycle boy είπε...

Αν είσαι σίγουρος πάω πάσο. Εγώ την έχω ακούσει την ιστορία κάπως διαφορετικά, οτι ήταν προπονητής (νομίζω) στα Γιάννενα όταν το είπε. Πάντως, δεν θυμάμαι παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό που να χάναμε 1-0 στο ημίχρονο όσο έπαιζε ο σε μας ο Αναστό και να πήγαινε για χοντρή ξεφτίλα το πράγμα... Μπορεί να κάνω και λάθος -τι να πω;

Balidor είπε...

Είχα, που λες, στην 2α Λυκείου μια γκόμενα την Καίτη. Τα φτιάξαμε, μες τα μέλια "ότι γουστάρεις μωρό μου" και τα ρέστα.

Λουλούδια;
Καφεδάκια εις την "πλατεία Χ-Files";
Τα cd μου των Mοτοκέφαλων;
Πάρτα όλα...

μετά χωρήσαμε...
πάει η Κάτια, πάνε και τα cd!

Λές να της ζητήσω αποζημίωση με τόκους;
Είναι και της μόδας πλέον!

The Motorcycle boy είπε...

Βαλίδορε εσύ μπορείς να της ζητήσεις ότι γουστάρεις και τον ουρανό με τ΄άστρα. Το θέμα είναι τι ΘΕΛΕΙ να σου δώσει αυτή και ΠΟΣΟ μπορείς να την πιέσεις για να σου τα δώσει (πολιτικά μιλάμε τώρα).

Αλλιώς -όταν ξεκινάς κουβέντα για τα δίκαιά σου και τους κακούς που στα καταπατούν από την εποχή των προπάππων σου και τον τίμιο αγώνα σου περί του να αποκασταθεί το δίκιο σου και άλλα αυγά μελάτα, είσαι απλώς "δηλώσεις που θα μείνουν για πάντα δηλώσεις" (τηλεοπτικά μιλάμε τώρα).

PiKei είπε...

Ρε απερίγραπτε, τρέχω σαν άλογο, αλλά δεν μπορώ να μην υποκλιθώ ούτε στο ποστ, ούτε στα σχόλια...
Καλά να είσαστε όλοι, μου φτιάξατε την μέρα!

The Motorcycle boy είπε...

Τρέχα ρε καλλιτέχνη μπας και γίνεις διάσημος -να έχω κι εγώ να περηφανεύομαι οτι σε γνώριζα από την εποχή που ήσουν αφανής!

Υ.Γ.: Κι όταν φρενάρεις, έχουμε και τηλεφωνάκι ανοιχτό, πίνουμε και μπύρες, παίζουμε και μονά-ζυγά άμα λάχει! Ντάξ;

PiKei είπε...

Νταξ...

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι