Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

Η πρώτη φορά που άκουσα γι΄αυτήν

Η πρώτη μου επαφή με τις αναρχικές θεωρίες ήταν εκείνο το βιβλίο του Τζέιμς Τζολ που αγόρασα σε κάποιο πανηγύρι στο χωριό της μάνας μου, πήγαινα τότε 1η Γυμνασίου. Όμως η πρώτη μου επαφή με την περιγραφή της αναρχικής πρακτικής ήρθε κάπως αργότερα με αυτό εδώ το βιβλίο –το βούτηξα, θυμάμαι, από το σπίτι ενός συμφοιτητή μου και αργότερα το βούτηξε κάποιος άλλος από το δικό μου σπίτι. Έτσι πάνε αυτά. Το βιβλίο: «Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας» του Χανς Μάνγκους Εντσεσμπέργκερ (γαμώ τα ονόματα!), ή αλλιώς «Η ζωή και ο θάνατος του Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι». Και άλλες ιστορίες από τον ισπανικό εμφύλιο –να μη σε κουράσω με λεπτομέρειες. Μέρες που είναι, σκέφτηκα να μεταφέρω μερικά αποσπάσματα:

Οι εκλογές του ‘36
Η αριστερά έλεγε ότι θα απαντούσε σε μια νίκη των δεξιών με επαναστατικά μέσα. Η δεξιά διακήρυσσε πως μια νίκη των αριστερών θα οδηγούσε σε εμφύλιο πόλεμο. Ο Ντουρούτι έβγαζε τελικά το ακόλουθο συμπέρασμα στις συγκεντρώσεις: «Βρισκόμαστε μπροστά στην επανάσταση ή στον εμφύλιο. Κάθε εργάτης που ψηφίζει και μετά κάθεται ήσυχος στο σπίτι του, είναι αντεπαναστάτης. Και ο εργάτης που δεν ψηφίζει και κάνει το ίδιο, δεν είναι καλύτερος από τον προηγούμενο».
Αλεχάντρο ΓκιλαμπέρτΓια την κατάληψη της εξουσίας
Και μονάχα οι δικαιολογίες τους! «Δεν πήραμε την εξουσία όχι γιατί δεν μπορούσαμε, αλλά γιατί είμαστε ενάντια σε κάθε δικτατορία». Μια τέτοια θεωρία αποδείχνει επαρκώς ότι ο αναρχισμός είναι αντεπαναστατική θεωρία. Όποιος αρνείται την κατάληψη της εξουσίας, την παραδίδει σ’ αυτούς που την είχαν πάντα, δηλαδή στους εκμεταλλευτές. Η ουσία κάθε επανάστασης βρίσκεται και πάντα βρισκόταν στο γεγονός ότι φέρνει μια καινούργια τάξη στην εξουσία, που της επιτρέπει να πραγματοποιεί το πρόγραμμά της. Είναι αδύνατο να σπρώξεις τις μάζες στην εξέγερση χωρίς να τις προετοιμάσεις για την κατάληψη της εξουσίας. Κανένας δεν θα μπορούσε μετά την κατάληψη της εξουσίας να εμποδίσει τους αναρχικούς να κάνουν αυτό που νόμιζαν αναγκαίο.
Λέον ΤρότσκιΑν η επανάσταση νικήσει (απόσπασμα συνέντευξης).
Ντουρούτι: Αν η επανάσταση νικήσει, η αστική τάξη δεν θα δεχτεί την ήττα της με τα χέρια ψηλά.
Είμαστε αναρχοσυνδικαλιστές. Αγωνιζόμαστε για την επανάσταση. Ξέρουμε τι θέλουμε. Για μας μετράει πολύ λίγο ότι κάπου στον κόσμο υπάρχει μια Σοβιετική Ένωση, που για χάρη της ησυχίας της και της ειρήνης της ο Στάλιν παρέδωσε τους Γερμανούς και τους Κινέζους εργάτες στη φασιστική βαρβαρότητα. Θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση εδώ, στην Ισπανία, και μάλιστα όχι μετά τον επόμενο ευρωπαϊκό πόλεμο, αλλά τώρα, αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή εμείς με την επανάστασή μας προκαλούμε μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι παρά ολόκληρος ο Κόκκινος Στρατός. Με το παράδειγμά μας δείχνουμε στη γερμανική και ιταλική εργατική τάξη τι πρέπει να κάνει κανείς με τον φασισμό.
Δεν περιμένω από καμιά κυβέρνηση στον κόσμο υποστήριξη για μια επανάσταση του ελευθεριακού κομμουνισμού. Ίσως οι αντιθέσεις μέσα στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο να έχουν συνέπειες στον αγώνα μας. Είναι πολύ πιθανό. Ο Φράνκο βάζει τα δυνατά του να τραβήξει ολόκληρη την Ευρώπη σ΄αυτή τη διένεξη. Δεν θα διστάσει να στείλει Γερμανούς εναντίον μας. Εμείς όμως δε περιμένουμε βοήθεια από κανένα, τελικά ούτε καν από την ίδια μας την κυβέρνηση.
Βαν Πάαζεν: Αν νικήσετε όμως θα βρεθείτε πάνω σ΄ένα σωρό από συντρίμμια.
Ντουρούτι: Πάντα σε καλύβια και τρύπες μέναμε, θα καταφέρουμε λοιπόν να συνεχίσουμε να μένουμε εκεί μέσα για λίγο καιρό. Μη ξεχνάτε όμως πώς ξέρουμε και να χτίζουμε. Εμείς είμαστε εκείνοι που χτίσαμε τα παλάτια και τις πόλεις στην Ισπανία, την Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς οι εργάτες μπορούμε να χτίσουμε καινούργια στη θέση τους. Καινούργια και καλύτερα. Δεν φοβόμαστε τα συντρίμμια. Τη γη εμείς θα την κληρονομήσουμε. Γι΄αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ας κάνει η αστική τάξη τον κόσμο της κομμάτια προτού αποχωρήσει από τη σκηνή της ιστορίας. Κουβαλάμε μέσα μας έναν καινούργιο κόσμο, που μεγαλώνει κάθε στιγμή. Μεγαλώνει κι αυτή την ώρα που μιλώ μαζί σας.Μέσα και σκοποί
Δεν είναι αλήθεια ότι η επανάσταση γεννά αυτόματα μια ψηλότερη, καθαρότερη και εντονότερη συνείδηση της κοινωνικής διαδικασίας. Το αντίθετο συμβαίνει, τουλάχιστον όταν η επανάσταση παίρνει τη μορφή του εμφύλιου πολέμου,. Στη θύελλα του εμφύλιου χάνεται κάθε σχέση ανάμεσα στις αρχές και στην πραγματικότητα. Εξαφανίζεται κάθε κριτήριο, με το οποίο θα μπορούσες να κρίνεις πράξεις και θεσμούς. Η αλλαγή της κοινωνίας γίνεται παιχνίδι απλών συμπτώσεων.
ΣιμόνΒέιλΕκτίμηση αποτελεσματικότητας
Οι αρχηγοί τους, της CNT και της FAI, δεν ήταν διεφθαρμένοι. Αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει ο καθένας. Οι περισσότεροι ήταν εργάτες. Η οργάνωση δεν τους πλήρωνε. Βρίσκονταν πάνω από κάθε υποψία για παραγοντισμό, συμβιβασμό ή γραφειοκρατία. Η απόλυτη όμως ηθική επιταγή που έθεταν στον εαυτό τους και στο κίνημά τους απέβαινε μοιραία γι΄αυτούς. Κινιόταν εναντίον τους σαν διαβρωτική αμφιβολία, σαν σχολαστικός δισταγμός, μόλις έπρεπε να κάνουν το πρώτο τακτικό βήμα στο δρόμο προς την εξουσία. Δεν ήταν φτιαγμένοι για τα προβλήματα μιας πολιτικής συμμαχιών. Ήταν μπλεγμένοι στα χωρίς συμβιβασμούς ναι-όχι της ιδεολογίας τους.
Οι επαγγελίες του φασισμού αντίθετα, από την αρχή δεν συγκρούονταν με την πρακτική. Τι προστάζει η τιμή του ισπανικού έθνους ή που οδηγούν οι επιθυμίες της Αγίας Παρθένου, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ορθολογικά. Ο ουρανός συνηθίζει να μην αφήνει στα κρύα του λουτρού εκείνους που ζουν απ΄αυτόν. Όσο πιο μεταφυσικές είναι οι αξίες που επικαλείται μια ιδεολογία, τόσο πιο αδίστακτοι είναι οι υπερασπιστές της.
Χανς Μάνγκους ΕντσεσμπέργκερΤι απέγιναν οι εναπομείναντες;
Αυτοί οι ογδοντάρηδες βλέπουν με ανάμικτα συναισθήματα την αναγέννηση των ιδεών τους στον παρισινό Μάη και αλλού. Σχεδόν όλοι δούλεψαν με τα χέρια τους. Πολλοί απ΄αυτούς πηγαίνουν ακόμα και σήμερα κάθε μέρα στο γιαπί και στο εργοστάσιο. Περισσότερο όμως δουλεύουν σε μικρές μονάδες. Με μια αρκετή δόση περηφάνιας διαπιστώνουν πως δεν εξαρτώνται από κανέναν, οτι κερδίζουν ακόμα μόνοι το ψωμί τους. Κάθε ένας απ΄αυτούς είναι ειδικός στο επάγγελμά του. Τα συνθήματα για την «κοινωνία των διακοπών», οι ουτοπίες της τεμπελιάς τούς είναι ξένες. Στα μικρά τους διαμερίσματα δεν υπάρχει τίποτα περιττό. Κατανάλωση και φετιχισμός των ειδών τούς είναι άγνωστα. Μόνο η αξία χρήσης μετρά. Ζουν σε μια στενότητα που δεν τους καταπιέζει. Σιωπηλά, αγνοούν τις νόρμες της κατανάλωσης.
Η σχέση των νεοτέρων με την κουλτούρα τούς είναι σκοτεινή. Την κοροϊδία των Καταστασιακών για ότι μυρίζει «παιδεία» δεν την καταλαβαίνουν. Γι΄αυτούς τους παλιούς εργάτες, η κουλτούρα είναι κάτι καλό. Αυτό δεν είναι παράξενο, γιατί τη γνώση του αλφάβητου την πλήρωσαν με ιδρώτα και αίμα. Στα μικρά τους σκοτεινά δωμάτια δεν υπάρχουν τηλεοράσεις αλλά βιβλία. Να πετάξουν τέχνη και επιστήμη από το παράθυρο, ακόμα κι αν έχουν αστική προέλευση, δεν το διανοούνται ούτε στο όνειρό τους. Τον αναλφαβητισμό ενός σιναφιού, που η συνείδησή του καθορίζεται από κόμικς και μουσική ροκ, τον βλέπουν χωρίς κατανόηση. Τη «σεξουαλική απελευθέρωση», που παίρνει κατά γράμμα παμπάλαια αναρχικά θεωρήματα, την προσπερνούν σιωπηλά.
Αυτοί οι επαναστάτες από μια άλλη εποχή έχουν γεράσει αλλά δεν φαίνονται κουρασμένοι. Δεν ξέρουν τι θα πει επιπολαιότητα. Η ηθική τους είναι βουβή, αλλά δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Δεν καταλαβαίνουν πια τον κόσμο. Η βία τούς είναι γνωστή, την ευχαρίστηση στη βία τη βλέπουν με υποψία. Είναι μόνοι και καχύποπτοι...
Δεν χρωστούν ευγνωμοσύνη σε κανένα. Κανένας δεν τους προώθησε. Δεν πήραν τίποτα, δεν ξεκοκάλισαν υποτροφίες. Η καλοπέραση δεν τους ενδιαφέρει. Δεν αγοράζονται. Η φυσική τους κατάσταση είναι άριστη. Δεν έχουν τρελαθεί, δεν είναι νευρωτικοί, δεν χρειάζονται ναρκωτικά. Δεν μοιρολογούν. Δεν μετανιώνουν. Οι ήττες τους δεν τους απογοήτευσαν. Ξέρουν οτι έκαναν λάθη, αλλά δεν παίρνουν τίποτα πίσω. Οι παλιοί άντρες της επανάστασης είναι δυνατότεροι από όλα όσα ήρθαν μετά απ΄αυτούς.
Χανς Μάνγκους Εντσεσμπέργκερ

Υ.Γ.: Αφιερωμένο σε όσους επιμένουν να θυμούνται.

54 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

bernardina είπε...

Κι ακριβώς κάτω από το κείμενο του Τρότσκι:
"Δεν άργησε πολύ και ο Ντουρούτι κατάλαβε πως η Κεντρική Επιτροπή ήταν ενα διοικητικό όργανο.... δεν μπορούσε όμως να βάλει τον πισινό του σε μια θέση. Έξω έπεφταν πυροβολισμοί.... Οργάνωσε λοιπόν μια δική του μεραρχία και έφυγε μαζι της για το μέτωπο της Αραγωνίας... Ήταν κάτι φοβερό: ένα ανακάτωμα από στολές, εθελοντές από όλα τα μέρη της γης, τα ρούχα πολύχρωμα και ραμμένα σαν κουρελούδες. Είχαν κάτι το χίπικο αλλά ήταν χίπιδες με χειροβομβίδες και ΜG και ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου"

Και να φανταστείς, ρε μότορα, ότι δεν είμαστε καν ομοϊδεάτες. Χα χααα

Καλημέρα

ΥΓ. Γιατί έχω την αίσθηση ότι μετά θα γράψεις κάτι από το "Στο Περιθώριο" του Γκύντερ Βάλραφ; Αρχίζω να παθαίνω ένα deja vue...

The Motorcycle boy είπε...

Χαχαχα -καλημέρα, έτσι ακριβώς!

Ομοϊδεάτης δεν είναι κανένας με κανέναν -όλο και κατά κάποιο κλικ θα διαφέρουμε. Κι, ως γνωστόν, τα κλικ είναι ενίοτε θανάσιμα.

Πάντως, αυτόν τον Γκύντερ δεν θα τον γράψω -μην ανησυχείς.

δύτης των νιπτήρων είπε...

Το τελευταίο μάλιστα κομμάτι, οι εναπομείναντες... αυτό με συγκίνησε. Το κρατάω. Και, μερσί.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, γενικά το τέλος του βιβλίου είναι συγκινητικό... Δεν κάνει τίποτα ρε, μοιραζόμαστε για να έχουμε.

La koumbara είπε...

Αυτό το τελευταίο διάβασε και η Άντζελα και παραιτήθηκε.
:)

Καλημέρα!

The Motorcycle boy είπε...

Έχω από χτες το βράδυ κηρύξει ανένδοτο σε όσους οδήγησαν την Άντζελα σε παραίτηση -θα πέσουν κεφάλια σου λέω!

Υ.Γ.: Και μέχρι το πρωί ήμουνα μπερδεμένος αν έπρεπε να ανεβάσω το κείμενο για τον Ντουρούτι ή το "¨Ξανθή, αγαπημένη, Παναγιά" του Τόλη. Αλλά τελικά συνειδητοποίησα οτι η Άντζελα είναι καστανή κι έτσι υπερίσχυσε ο Ντουρούτι.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόοονννν...
Δεν ήταν μόνο στην Γκουέρνικα οι επαναστάτες.
Προηγήθηκαν οι σοβιετικοί, πρίν απ αυτούς η Παρισινή κομμούνα, πιο πρίν νομίζω οι εγγλέζοι, ακόμα πιο πρίν ο Σπάρτακος και τελειωμό δεν έχει.
Το οτι σχεδόν όλες προδίδονται απο τα λαμόγια που περιέργως πως, βρίσκουν τρόπο να παρεισφύσουν ακόμα και σε κεντρικές επαναστατικές επιτροπές, μάλλον πρέπει να το αναζητήσουμε στην ανθρώπινη φύση.
Νομίζω πως ο Μολότωφ είπε, "δώσε στον πιο θερμό επαναστάτη απόλυτη εξουσία και σ ενα χρόνο θάχει γίνει χειρότερος απ τον Τσάρο".
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο Μπακούνιν σε γράμμα στον αδελφό του, τον είχε προτρέψει να μαστιγώνει που και που τους υπηρέτες του, διότι "καλή η ισότητα, μα μερικοί μόνο με το ξύλο είναι υπάκουοι".
Ο Μπακούνιν, έτσι;
Μ άλλα λόγια παίδες, δεν φταίνε τόσο τα λογής επαναστατικά κόμματα για το οτι χάνουν το δρόμο τους, μα οι άνθρωποι που κάποια στιγμή κατορθώνουν να βρίσκονται πάνω.
Η ανθρωπολογία διδάσκει, πως στην κορυφή της πυραμίδας (τηςς διοικητικής εννοώ) βρίσκονται πάντα οι λιγότερο εξελιγμένοι, αυτοί που στο DNA τους, υπερτερεί η εποχή του ερπετού.
Φροντίζουν να κυριαρχούν αρπάζοντας για να αποθηκεύσουν, ακριβώς όπως τα προϊστορικά ερπετά, είτε εξουσία, είτε αγαθά.
Οι υπόλοιποι, οι ας το πούμε εξελιγμένοι, εξευγενισμένοι, αλτρουϊστές ή ό,τι άλλο θέτε πέστε τους (όπως ίσως η αφεντιές μας), είναι καταδικασμένοι μοιραία να είναι πάντοτε τα θύματα.
Διότι οι στόχοι διαφέρουν.
Εσείς ενδιαφέρεστε για το κοινό καλό και την ισονομία, εντάσεστε κάπου για να το επιτύχετε αυτό κι εγώ για το πως θα αρπάξω. Χρήμα ή εξουσία, το ίδιο είναι.
Μόνο που τίποτα δεν μ εμποδίζει να ενταχτώ στον ίδιο χώρο μ εσάς, περιμένοντας την ευκαιρία.
Οπότε, ας είμαστε λίγο επιεικείς με τα επαναστατικά ή "επαναστατικά" κόμματα.
Ίσως, αυτοί που τα επανδρώνουν νάναι περισσότερο επαναστάτες απο μας, έχοντας απλώς την ατυχία, να καπελώνονται απο τα ερπετά.
¨Ενα μηδέν και σε κόλλησα στον τοίχο μηχανόβιε...

mbiker

bernardina είπε...

ρε σεις μότορες, μου θυμίζετε τα δύο πρόσωπα του Ιανού -ή μια σελίδα χαρτί που αν σκίσεις τη μια πλευρά της μοιραία θα σκίσεις και την άλλη...

The Motorcycle boy είπε...

ΜΒ, δεν έγραψα πουθενά οτι η πρώτη επανάσταση ήταν ο ισπανικός εμφύλιος -απλά έγραψα οτι η πρώτη φορά που ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ για την πρακτική εφαρμογή της αναρχικής θεώρησης ήταν στον ισπανικό εμφύλιο. Παρενθετικά: στις εξεγέρσεις που αναφέρεις, ξεχνάς αυτή των Ελβατών ρολογάδων με τον Μπακούνιν -τέλος πάντων...

Στα λόγια του Τρότσκι αντικατοπτρίζεται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ο λόγος για τον οποίο εκφυλίστηκε κάθε επιτυχημένη εξέγερση (Ρωσσία, Κίνα κ.λ.π.)

Αυτό που λες για τον Μπακούνιν δεν το ξέρω, αλλά δε με νοιάζει κιόλας. Το οτι έχω διαβάσει και συμφωνώ με ένα κομμάτι των θεωριών του δεν σημαίνει οτι θα του έπαιρνα και πίπα αν τον πετύχαινα σε καμιά γωνιά!

Για τα υπόλοιπα που λες, αναφερόμενος σε αρχές του μανατζμεντ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ, δεν δίνω έναν παρά -επειδή (με το συμπάθειο) αυτά τα περί πυραμίδων του Μάσλοου και λοιπών τεράτων τα θεωρώ αντιεπιστημονικά και τρίχες κατσαρές.

Το απόφθεγμα του Μολότωφ είναι ταμάμ για άνθρωπο ο οποίος δεν κατάλαβε σε ποια επανάσταση συμμετείχε ή συμμετείχε απλώς για να βολευτεί.

Το κείμενο που αντιγράφω σήμερα σου απαντάει στο πώς είναι οι άνθρωποι και στο πόσο ευθύνεται το υπάρχον σύστημα για τον εκφυλισμό τους. Με απλά λόγια, είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά κι αν θέλουμε να μυρίζουμε κολώνια θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να πλυθούμε -σκέψου το αυτό!

Δεν λέμε πλέον επανδρώνουν (επειδή είναι φαλλοκρατικό) -λέμε στελεχώνουν, 2-1 κι ούτε σε παράταση μην ελπίζεις, χαχαχα.

Bernar εγώ τον μόνο Ιανό που ξέρω είναι το βιβλιοπωλείο, που είναι και πιασοκωλέ.

bernardina είπε...

πιασοκωλέ αλλά με συμπαθητικό καφέ στο πατάρι για ανάγνωση. Λες γι' αυτό να έχουν βαλθεί να του βάλουν μπουρλότο;...
Τώρα που το θυμήθηκα, κι εγώ το αντίτυπό μου από κάπου το βούτηξα αλλά η περιπετειώδης πορεία του σταμάτησε στη δική μου βιβλιοθήκη. Η δε ημερομηνία που του έβαλα στο εσώφυλλο λέει 1985. Λες να είναι το δικό σου; Ή μήπως ήσουνα ακόμα μικράκι για τέτοια αναγνώσματα; χε χε
Ρε συ μότορα, νισάφι πια με το συχωροχάρτι στο λαό και για όλα φταίει το φτου-κακά σύστημα. Στην τελική, επιλογή του καθενός είναι αν θα γίνει ένα με την κόλαση για να πάψει να τη βλέπει, όπως λέει και ο Μαρκο Πόλο στις Αόρατες Πόλεις. Πόσο υποτιμάμε το κάθε άτομο αν το θεωρούμε τόσο ανεγκέφαλο ώστε να μην ξέρει σε τι σκατά κολυμπάει. Μόνο εμείς είμαστε οι ξύπνιοι, δηλαδή; Προσωπική ευθύνη, φίλε. Προσωπική ευθύνη. Δεν θα πάψω να το βροντοφωνάζω μέχρι να πεθάνω.

ΥΓ. Σας περιμένω για τα πέναλτι.

The Motorcycle boy είπε...

Εκεί γύρω στο '85 το 'χασα το δικό μου αντίτυπο αλλά, αν μου το πήρες εσύ θα πρέπει να διακρίνεσαι από έντονη τριχοφυία. Μικρός το '85; Δευτεροετής στην Πάντειο ήμουνα!

Το συχωροχάρτι στον λαό που το είδες; Είπα, απλά, λιτά και ξεκάθαρα:
Αν θέλουμε να μυρίζουμε κολώνια θα πρέπει πρώτα να πλυθούμε. Που σημαίνει, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Να συνειδητοποιηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε. Επειδή είναι πολλά τα χρόνια της σαπίλας και η βρώμα δύσκολα θα φύγει από πάνω μας.
Δεν θεωρώ κανέναν ανεγκέφαλο ακόμα κι αν δεν ξέρει σε τι σκατά κολυμπάει επειδή μπορεί να μην τον ενδιαφέρει στην τελική ρε παιδί μου!

bernardina είπε...

Άσχετο: γελοίο ή τραγικό (ή και τα δύο) το γεγονός ότι ο Ντουρούτι σκοτώθηκε εντελώς άδοξα όταν εκπυρσοκρότησε κατά λάθος η μπαχατέλα το όπλο του;

"Ήταν σχεδόν απίστευτο. Δεν κατείχε τίποτα, απολύτως τίποτα. Όλα όσα είχε ανήκαν σε όλους. Όταν πέθανε, έψαξα για μερικά ρούχα για να μπορέσουμε να τον θάψουμε. Στο τέλος βρήκαμε ένα πέτσινο σακάκι εντελώς λιωμένο, ένα χακί παντελόνι και ένα ζευγάρι τρύπια παπούτσια. Με λίγα λόγια ήταν ένας άντρας που έδινε ό,τι είχε. Δεν είχε ούτε ένα κουμπί. Δεν είχε απολύτως τίποτε".

Σπάω το κεφάλι μου να σκεφτώ σε ποιον απ' όσους γνωρίζουμε θα μπορούσαμε να αποδώσουμε μια ανάλογη στάση... Θα το σπάω για πολύ ακόμα.

Ε, ότι μια μέρα πριν τα γεννέθλιά μοθ θα έκανα μνημόσυνο σε αναρχικό, δεν το είχα φανταστεί!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Μπακούνιν το διάβασα στο βιβλίο για τον Μάρξ, εκδόσεις Μονταντορι, ξέρεις εκείνη τη σειρά. Έχει πολλά χρόνια τώρα, μα το θυμάμαι πως ήταν κάπως έτσι όχι μόνο για το γράμμα στον αδελφό του, γενικά δεν είχε καλή περιγραφή χαρακτήρα και το θυμάμαι επειδή μούκανε εντύπωση.
Ο Μπακούνιν! Είναι δυνατόν;
Τέτοια.

Εγώ μηχανικόε είμαι, δεν ξέρω για πυραμίδες, ούτε για Φαραώ.
Όντως, η εξελεκτική θεωρία, θεωρεί πως ο καιρός εκείνος, που είμασταν ακόμα κάτι ερπετά, πρίν μαιμουδίσουμε μας έχει αποτυπωθεί, όπως κι ο μεταγενέστερος.
Τι δεύτερο σου ήταν οφσάιντ και το μέτρησες όπως όλοι οι ανα την επικράτεια γαύροι.
1-1 κι αμα σ αρέσει χαχαχαχα.


mbiker

Ανώνυμος είπε...

Bernar

Χρόνια καλάαα...
Πρό παντός καλά.
Άν είναι και πολλά, ακόμα καλύτερα

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Τε γενέθλια, από κάποια ηλικία και μετά Bernardina είναι έτσι κι αλλιώς μνημόσυνο. Χρόνια καλά λοιπόν (επειδή το "πολλά" είναι σχετικό).
Κάποια εποχή που δεν υπήρχε τόση μεσομαζική προπαγάνδα μπορούσε ένας άνθρωπος να είναι γνωστός έχοντας απλώς ένα ζευγάρι τρύπια παπούτσια και δυο σώβρακα. Κάπου τόσα είχε κι ο Τσε ας πούμε. Λιγότερα σώβρακα αλλά περισσότερα πουκάμισα είχε σίγουρα κι ο Καμίλο Σιενφουέγος. Αλλά λιγότερα απ΄όλους αυτούς (σαφώς λιγότερα) έχει ο Τόλης με την Άντζελα -μην το ξεχνάμε αυτό!

Ρε ΜΒ, αυτό για τον Μπακούνιν το διάβασες στο βιβλίο για τον Μαρξ και μου το μεταφέρεις! Είναι σα να μου λες οτι διάβασες για δωροδοκία διαιτητή από τον Ολυμπιακό σε βιβλίο για τον Παναθηναϊκό!

Τέλος πάντων.

Αυτή η εξελικτική θεωρία που θεωρεί οτι μας έχουν μείνει ακόμα αποτυπώματα από την εποχή της αμοιβάδας αλλά τόσοι αιώνες κοινωνικής ζωής δεν μας έχουν αφήσει τίποτα σημαντικό -δεν είναι εξελικτική θεωρία, οπισθοδρομική κομπανία είναι αδερφέ μου!
Οφσάιντ γκολ έχει να μου μετρήσει εδώ και κάνα χρόνο (όσον ακριβώς καιρό έχει να καταλογιστεί πέναλτι εναντίον του ΠΑΟ) -οπότε δικαιούμαι να φωνάζω. Αλλά επειδή είσαι φίλος να στο δώσω το Χ, έτσι κι αλλιώς φέτος δεν πάω για πρωτάθλημα.

bernardina είπε...

Ευχαριστώ, φίλε. Να 'σαι καλά κι εσύ και οι άλλοι και να τα περνάμε έτσι, όλοι μαζί, έστω και δι' αλληλογραφίας. Πάντως όποιος γουστάρει κερνάω κι από κοντά!

bernadrina είπε...

σας ευχαριστώ και τους δύο για τις ευχές, εννοείται... απλώς είδα πρώτα τις ευχές του mbiker. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μνημόσυνα. Άλλωστε όπως έχει πει και ένας σοφός φίλος μου, "με τους νεκρούς μας κάθε μέρα πίνουμε κρασί στο ίδιο τραπέζι".

Μη βαράτε τον κακομοίρη τον Τόλη, ρε σεις, έλεος. έχει κάψει και τόσα εγκεφαλικά κύτταρα από τις γνωστές καταχρήσεις ο κακομοίρης, ήταν παντρεμένος και με μια αιμοδιψή λάμια από την άλλη... Αχ, πτώματα σκυλεύετε βρεεεε

La koumbara είπε...

Τα μπερδέψατε, τα ξεμπερδέψατε, τό'χασα πάλι (είναι που δεν έχω και πολύ χρόνο για ανάγνωση-σχολιασμό και μπορεί να μου φεύγουν πολλά).
Άλλη πυραμίδα λέει ο μπάικερ, άλλη του Μάσλοου. Έγραψε και ο Μάνκελ την δική του Πυραμίδα, να βάλουμε δίπλα και λίγο Νταν Μπράουν να έρθει να δέσει;

Χρόνια πολλά βρε bernardina, ό,τι επιθυμείς και με πολλές χαρές.

Το να υπάρχουν στο dna μας στοιχεία από την εποχή των ερπετών δεν σημαίνει ότι τόσοι αιώνες κοινωνικής ζωής δεν έχουν αφήσει τίποτα. Γιατί πρέπει να αναιρεί το ένα το άλλο;

bernardina είπε...

θενκς κουμπαρούλα! Τι ωραία, μαζεύω ευχές!!! και μια μέρα νωρίτερα μάλιστα. Να μου τα πείτε και αύριο, ε; (είπε η άπληστη!)

The Motorcycle boy είπε...

Να βάλουμε και την πυραμίδα του Αμερικάνικου Δολαρίου και του πακέτου Κάμελ, έτσι ώστε να καταλήξουμε στο πυραμιδοειδές κλουβί του παπαγάλου με το όνομα "Ναύτης" και στο πυραμιδοειδές κεφάλι του "Σήμερα είναι Αύριο" ή κάπως έτσι...
Γάμησέ τα εν ολίγοις.

Κουμπάρα:
1. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια στοιχεία του dna επηρεάζουν την κοινωνική μας ζωή και πώς.
2. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια στοιχεία στο dna της σαύρας επηρεάζουν την δική της ομαδική (και όχι κοινωνική) ζωή.
3. Είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε απλώς αλλοιώσεις ή/και μετατροπές του dna λόγω της ζωής μας στην κοινωνία.
4. Από τα τρία παραπάνω προκύπτει πως ο συσχετισμός χαρακτηριστικών των ερπετών με την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων έχει τόση συνάφεια όση το χρώμα των ματιών με την ικανότητα οδήγησης.

La koumbara είπε...

Χμμμ
Αυτοί που λένε ότι ξέρουν από αυτά (όχι εγώ δηλαδή) ισχυρίζονται ότι το dna επηρεάζει διάφορα, όπως τη "διαδικασία ζευγαρώματος" που ενδεχομένως εντάσσεται στις "κοινωνικές" εκφάνσεις της ύπαρξής μας.
Αυτό που θέλω να πω με το ότι δεν αναιρεί το ένα το άλλο είναι πως αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν οι γενετιστές μετά από μερικά χρόνια και να πουν ότι οι πρασινομάτηδες έχουν καλύτερη αίσθηση της ταχύτητας και άρα ενδέχεται να είναι πιο ικανοί πιλότοι F1.
(Μερσί για τα νουμεράκια, χιχιχι)

The Motorcycle boy είπε...

Αν νομίζεις οτι στην κοινωνία στην οποία τόσα χρόνια ζεις υπάρχει "διαδικασία ζευγαρώματος" -τι να πω; Κάτι δεν πάει καλά με σένα, χαχαχαχα.

Αν νομίζεις δηλαδή οτι όταν νιώσεις έτοιμη να γκαστρωθείς βγαίνεις στις ρούγες ουρλιάζοντας (αυτό είναι η διαδικασία ζευγαρώματος) τότε μπορεί να είναι θέμα ΝΒΑ, DNA κ.,λ.π.

Αυτό λέω κι εγώ, όποιος βγει αύριο και πει οτι οι πρασινομάτηδες είναι ικανότεροι για πιλότοι Φόρμουλα 1 π.χ. είναι εντελώς για σφαλιάρες, καθότι προάγει τον ολοκληρωτισμό. Ακόμα κι αν αυτό ίσχυε (που δεν ισχύει, επειδή η ικανότητα οδήγσης είναι επίκτητη) η συγκεκριμένη διαπίστωση θα οδηγούσε σε ετεροκαθορισμό της ζωής του ανθρώπου χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιθυμίες του. Άρα ολοκληρωτισμός τύπου Όργουελ και βάλε -Γκάτακα δεν τη λέγανε την ταινία;
Οπότε -ποιος ο λόγος να βρούμε κάτι που θα μας οδηγήσει σε περισσότερη καταπίεση;

bernardina είπε...

Άσχετο: πήρε κανείς χαμπάρι τη συνέντευξη του Βγενόπουλου; Είναι πραγματικό μαργαριτάρι. ειδικά εκεί που δηλώνει χύνοντας με το καντάρι τα κροκοδείλια δάκρυα ότι το κατάστημα της Σταδίου δεν θα ξαναλειτουργήσει ποτέ και η 5η Μαίου θα είναι πάντα μέρα πένθους για τη Μαρφίν. και ότι για όλα φταίνε τα κακά μπλογκ που κατασυκοφάντησαν την αγία εταιρεία τους. Μόλις τη διάβασα και μου ΄ρχεται να βγάλω τη μπανάνα που έφαγα για μεσημεριανό.

La koumbara είπε...

Πάει, το χάσαμε πάλι.
Αν μετρήσεις τις υποθετικές προτάσεις και τα εισαγωγικά θα δεις ότι ο ολοκληρωτισμός είναι πολύ μακρυά. Από την δική μου πλευρά τουλάχιστον.

Τώρα, το ποιος ο λόγος να βρούμε κάτι που θα μας οδηγήσει σε περισσότερη καταπίεση, το αφήνω ασχολίαστο.

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina δεν ήταν συνέντευξη -δήλωση ήταν. Και το καλύτερο κομμάτι είναι εκεί που δηλώνει υπερήφανος για την αποφασιστικότητα της διευθύντριας και του ταμία οι οποίοι έβαλαν πρώτα τις επιταγές των πελατών στο χρηματοκιβώτιο (λες κι αν καιγόντουσαν δεν θα ξαναβγαίνανε) και μετά βγήκαν (συπληρώνει όμως σαν αμερικάνικο ριάλιτι: μην το δοκιμάσετε ποτέ αυτό στο σπίτι σας!)
Ο τύπος δεν αξίζει ούτε να τον φτύσεις.

Κουμπάρα, καταλαβαίνω βρε παιδί μου τη διαλλακτικότητά σου -απλώς τη μεγενθύνω την υπόθεση για να σου πω οτι αυτά τα πράγματα δεν αξίζουν τον κόπο.
Αλήθεια, αν είναι έτσι -ποιος ο λόγος τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ που νόμιζα πως ξύνω αυτιά επειδή είμαι πρασινομάτης!
Μάλλον απο τα πολλά πεσίματα, το κατόρθωσα, είμαι επίκτητος...

Λα κομπάρα,
σ αυτό που λες, πως τόσοι αιώνες κοινωνικής ζηής κι αν έχουν αφήσει κάτι.
Πως δεν έχουν αφήσει!
Δεν βλέπεις που τώρα πια η απληστία βαφτίστηκε μάναντζεμτ κι η κλοπή επιχειρηματική δραστηριότητα?
Πλέον, οι μη κοινωνικοί σου αρπάζουν τη τσάντα, ή μπουκάρουν απο το παράθυρο.
Οι έχοντες κοινωνική παιδεία καλλιεργημένη ανα τους αιώνας, δεν σε κλέβουν πια.
Αναθέτουν σε τύπους που λέγονται υπουργοί να το κάνουν για λογαριασμό τους.
Κάποτε, όπως πολύ σωστά ο μεγάλος φιλόσοφος Γκοσινύ επεσήμανε σε σειρά άρθρων του με τίτλο Λούκυ Λούκ, οι καρχαρίες αυτοί, έβαζαν κάτι πιστολάδες για να σου πάρουν το χωράφι.
Τώρα, στη θέση τους έχουν κάτι πυροβολημένους κομπλεξικούς που νομίζουν πως όταν γεννήθηκαν τους έταξαν να κυβερνήσουν, το πίστεψαν κι απο τότε νομοθετούν ασύστολα ληστεύοντας μας.
Πάρε την παρέα που όπως λέει ο Πανούσης παίζουν την κυβέρνηση.
Δεν τους ενδιαφέρει τι συνέπειες έχουν οι μαλακίες που κάνουν.
Και μόνο που μονολογούν, είμαι υπουργός...υπουργός...πούσαι μάνα να με δείς, αρκεί για να εκτελέσουν κατά γράμμα ό,τι η άλλη παρέα, η κοινωνικοποιημένη παραγγέλνει.

mbiker

bernardina είπε...

mbiker, και μην ξεχνάμε επίσης την περίπτωση εκείνων που αναφωνούν με πάθος "θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!" Νομίζω ότι και περί αυτής της συνομοταξίας έχουν γραφεί λαμπραί διατριβαί μετά πολυχρώμων εικόνων.

The Motorcycle boy είπε...

Αυτό που λες δεν είναι μετά από αιώνες κοινωνικής ζωής είναι μετά από αιώνες καπιταλισμού. Δεν ήταν πάντα τέτοια σκατά ο κόσμος. Δηλαδή σκατά ήταν -αλλά όχι τέτοια, διαφορετικά.

Με τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης πάντως, αν κάποιος είναι παρατηρητικός θα έχει προσέξει το εξής:
Οι ΜΟΝΟΙ μη επαρκώς κομματικά δικτυωμένοι και επιχειρηματικά προωθούμενοι τρώνε πόλεμο από φυλλάδες και συμφέροντα πριν προλάβουν να κάτσουν στις καρέκλες. Μπατζελή, Ξενογιαννακοπούλου, Μπιρμπίλη, Κατσέλη, Πανάρετος και Γερουλάνος (αυτός βέβαια δικαιολογημένα επειδή είναι ψιλοχαζοβιόλης). Προσέξτε να δείτε πως παίζεται το παραμυθάκι με τις φυλλάδες, ψάξτε και γιατί έφαγε την Άντζελα η Ελευθεροτυπία (από ταξιδιωτική αρχίζει σε εταιρεία τελειώνει) και μετά το κουβεντιάζουμε με την ησυχία μας. Θυμηθείτε επίσης ΠΟΤΕ βγήκαν στη φόρα οι κομπίνες του Κοσκωτά (όταν άνοιξε τις 24 ώρες την εφημερίδα) για να μην ξεχνάτε ποιος κυβερνάει εδώ πέρα.

demetrat είπε...

όταν όλοι φτιάχνονται γράφοντας ποιματάκια που κολλάνε στα σκαλοπάτια κάτω από τη σκιά της κάμερας.
Τα κοράκια οι δημοσιογράφοι,το παίζουν δικαστές και ξαφνιασμένοι καί όξω απ΄το μπελιά μου κυρία.
Το οτι βγήκε το κοθώνι το τάχαμου πονεμένο και δήλωσε πως δεν θα ξανανοίξει την τράπέζα είναι το λιγώτερο.
Στο κάτω κάτω της γραφής είναι ένας συνεπής εχθρός , και δεν δικδικεί το φτύσιμο το δικό μου και το δικό σας.
Την ψήφο του κοσμάκη που κολλάει τα ποιματάκια διεκδικεί.
δ

bernardina είπε...

πες τα ρε δημητρούλα ν' αγιάσει ο στόμας σου! Αφού για χάρη του οι Κούλλογλοι είναι έτοιμοι να αναστείλουν και άρθρα του συντάγματος, χαλί στα πόδια του να περάσει ο λεβέντης μας!

The Motorcycle boy είπε...

Σας παρακολουθούσα μέχρι που διάβασα το "λεβέντης" και μπερδεύτηκα! Ο Βγενόπουλος είναι ο λεβέντης; Δηλαδή -όπως λέμε, ο Παπαμιχαήλ το λεβεντόπαιδο Αρίστος, ένα τέτοιο πράγμα; Ρε που φτάσαμε!

Παρακάτω -η ανακοίνωση του Βγενόπουλου είναι ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ, βάλθηκε ο άνθρωπος να δικαιώσει τους πιο κάφρους του αντιεξουσιαστικού χώρου που θέλανε τον Βγενόπουλο αυτουργό των δολοφονιών. Ακόμα παρακάτω, τα ποιηματάκια να πάνε να τα κολλήσουν στις ασπίδες των μπάτσων μπας και σταματήσουν το ψέκασμα, έτσι σκέφτομαι.

bernardina είπε...

Ακριβώς, ακριβώς! Και όπως ο σχωρεμένος ο Πετρόπουλος είχε βάλει λεζάντα κάτω από μια φωτογραφία του Παπαμιχαήλ "Πορδόμαγκας της εποχής χορεύων ζεϊμπέκικο", στο ίδιο πνεύμα χαρακτήρισα λεβέντη τον καραμπουζουκλή μας. Άντε, και πορδηπουργός! (Αν και δεν ειναι μαλάκας να το κάνει, τα ΄χουμε ξαναπεί...)

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είναι μαλακία για επιχειρηματία να πιάνει και πολιτικό πόστο, άλλωστε κι αυτός όπως και οι υπόλοιποι έχουν ήδη πιάσει αθλητικά πόστα, τουτέστιν πόστα υψηλής επιρροής.
Το πρόβλημα είναι πως να κάνει πέρα το πολιτικό κατεστημένο -επειδή ο υπάλληλος όταν πας να του πάρεις τη δουλειά κλωτσάει. Στην Ιταλία για να ξεμπερδέψουν με τους πολιτικούς επιστρέτευσαν εισαγγελείς, εδώ τι θα επιστρατεύσουν. Ρουφιανοδημοσιογράφους ίσως; Δηλαδή οι έχοντες έμμισθη εργασιακή σχέση θα μας πείσουν οτι αντιμετωπίζουν αντικειμενικά τους εργοδότες τους; Που 'σαι ρε Ιονέσκο να μάθεις πως γράφονται τα έργα!

bernardina είπε...

Λέγοντας ότι δεν είναι μαλάκας να το κάνει εννοώ ότι θα ήταν χαζομάρα του να εκτεθεί στον πολιτικό στίβο κινδυνεύοντας να φάει και φούμο ενώ από τη θέση ισχύος που του εξασφαλίζει η επιχειρηματική ιδιότητά του έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη επιρροής στους πολιτικούς, που ουσιαστικά είναι τζουτζέδες του εκάστοτε Βγενόπουλου. Άλλωστε η συνταγή είναι γνωστή: αγοράζουμε μια ομάδα για να έχουμε λαϊκό έρεισμα (γκουχ, γκουχ) και πρόσβαση στις μάζες, κάνα μέσο ενημέρωσης (ή το ταίζουμε για να γράφει καλά πράγματα για μας) και παίρνουμε μια χαρουλα παραγγελιές από το κράτος -τα χέρια που νίβονται και΄νίβουν και το πρόσωπο, που λέγαμε σε άλλο ποστάκι... Γιατί λοιπόν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας να μπλεχτεί με τα σκατά του κοινοβουλευτισμού όταν μπορεί να τρώει (σχετικα) ακίνδυνα το χαβιάρι του; (Και λέω "σχετικά" στο πνεύμα του "μηδένα προ του τέλους μάκάριζε").

Και στην Ιταλία σβερκώθηκαν έναν Μπερλουσκόνι επειδή δεν τους έκαναν οι πολιτικοί. Χάθηκε μια Τσιτσιολίνα, βρε αδελφέ;

Μα ακόμα και ο κακομοίρης ο Ιονέσκο θα σάστιζε μπροστά στην ελληνική πραγματικότητα, αν και δε νομίζω πως παρουσιάζουμε κανένα εξαιρετικό φαινόμενο -παντού τα πάντα κι εμείς στην πάντα, που λέγαμε κάποτε.

GIORGOS είπε...

Motor,τώρα το διάβασα το μανιφέστο του μίστερ Μάρφιν.
Και μόνο γι'αυτό με το χρηματοκιβώτιο αποδεικνύεται περίτρανα πόση αλήθεια λέει σχετικά με τα προηγούμενα και τι πονόψυχος εργοδότης είναι.
Με τον Τρότσκυ μπήκα σε σκέψεις:
όντως,αν οι αναρχικοί δεν ενδιαφέρονται για την εξουσία-καθότι την προεξοφλούν ότι θα εξελιχθεί σε δικτατορία-τότε ποιοί θα αντικαταστήσουν τα γεράκια;

Vlaxos είπε...

Τα σχόλια δεν τα διάβασα, δεν είμαι σε "φάση".

Από την αναρτησή σου, μενω στις δυο τελευταίες παραγραφους - μεταφορά των λέξεων του Εντσεσμπέργκερ και στο υστερόγραφο -αφιέρωσή σου.

Ένα έχω να πω:
ο καιρός άνοιξε και η FIX ξαναβγήκε στην κυκλοφορία.
Αυτό μόνο...

The Motorcycle boy είπε...

Γιώργο, όντως οι αναρχικοί δεν (θα πρέπει να) ενδιαφέρονται για την κατάληψη της εξουσίας αλλά για την κατάργησή της. Κι όταν καταργηθεί η εξουσία πώς θα την πάρουν μετά τα κάθε λογής αρπακτικά;
Από την άλλη πλευρά, έχει αποδειχτεί οτι όποιος κατέλαβε την εξουσία με σκοπό να την καταργήσει ΑΡΓΟΤΕΡΑ δεν την κατάργησε ΠΟΤΕ.
Περισσότερα στο βιβλίο του Τζον Χολογουέι "Ας αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να καταλάβουμε την εξουσία".

Βλάχο, έχουμε γίνει πολύ υστερόγραφοι τώρα τελευταία -άλλωστε μαζί με τη ΦΙΞ ξαναβγήκε στην κυκλοφορία και η σΦΙΞ. Αλλά, παρ΄όλα αυτά, θα τα πιούμε σύντομα.

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina Χρόνια καλά κι ευτυχισμένα (κι ας είναι και πολλά!)

Ένας επιχειρηματίας μπλέκεται στην απευθείας πολιτική για δυο λόγους:

1. Μειώνει το κόστος των μεσαζόντων εξαλείφοντάς τους.
2. Κατατροπώνει τον ανταγωνισμό έχοντας πλέον μονοπωλιακά τις δουλειές.

bernardina είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές μότορα. Κερνάω νοερά όλη την ομήγυρη από μια Φιξ νέας εσοδείας και επιφυλάσσομαι για actual κέρασμα (ότ)αν το επιτρέψει η συγκυρία!
Καλημερα σε όλους.

The Motorcycle boy είπε...

Να'σαι καλά -και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Μπορεί αργότερα αλλά ποτέ νωρίτερα.

ΗΛ. είπε...

Μιάς και αναφέρθηκε ο Κούλουγλου πιό πάνω,αυτό με τους οικονομικούς δολοφόνους που κυκλοφόρησε τι είναι;θέλει να μας ενημερώσει για το πως κάνουν τις δουλειές τους οι Αμερικάνοι,ή να μας προειδοποιήσει ότι δε γίνεται τίποτα "καθήστε στ'αυγά σας";
Μπερν.... πολύχρονη.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν έχω μελετήσει τόσο εντρυφώς τον Κούλογλου αδερφέ μου -δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ελπίζω να ξέρει κανένας άλλος.

demetrat είπε...

μπερναρντίνα
όχι ρε οι Κούλογλοι, οι Τέλλογλοι θέλουν να ανασταλεί το σύνταγμα.
αλλά οκ.κάτι σε -ογλού την σήμερον είναι και τα δύο.Άειντε και πάλι απ την αρχή, έτσι που το πάμε , πάλι 1-1-4 ρε παιδιά;

να χαρείς τα μάτια σου που γιορτάζουνε σήμερα, μη με λές τη λέξη Πετρόπουλος , με πιάνει μιά φαγούρα και δεν έχω και τα απαιτούμενα αξεσουάρ..

μπόϋ
Τώρα να σου πω, μαλάκας δεν φαίνεται να είναι ο γειάσου και σένα καπετάνιε, αλλά αυτοί όλοι οι τύποι,όταν τα πιάσουνε στο σημείο που δεν μπορούν να μετρήσουν άλλο, και γκώνουνε απ το χρήμα,κάτι παθαίνει ο ενκέφαλός τους και θέλουνε να γίνουνε πιόό αρχηγοί.
Κι αν κρίνω από τις πληρωμένες εμφανίσεις στους γλίτσες (τριανταδαβαρακηδοπαπαχελαδες)χμουυυυ νομίζω πως αυτός ο λεβέντης έγκωσε.

δ

The Motorcycle boy είπε...

Ανάθεμα κι αν τα καταλαβαίνω τα περισσότερα πλέον εδώ μέσα! Αν δεν ήταν το δικό μου μπλογκ δεν θα ξαναπάταγα, αλήθεια το λέω!

Δήμητρα, εγώ δεν είμαι της γενιάς του 1-1-4, είμαι της γενιάς του 1-4 με το Γεωργάτο να δείχνει τη φανέλα.

demetrat είπε...

ε ποτέ δεν είναι αργά.
μπορείς να γίνεις.(του 1-1-4 εννοώ)
Α , εγώ δεν ξέρω φανέλλες.
Εγώ είμαι αεκάρα ,επειδή ήτανε η γιαγιά μου, μετά η μαμμά μου, μετά έκανα την κόρη μου, το γιό μου και είμαι σίγουρη πως κάποτε θα κάνω και το αγγόνι μου.
χε χε χε .

δ

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, κάντους ΑΕΚ, και θα τους προκόψεις -σαν τον άλλο το Βαγγέλη τον ανεπρόκοπο.

Είμαι κατά του Συντάγματος και ενάντιος στον πατριωτισμό -άρα, δε με κόβω για 1-1-4. Όμως είμαι θιασώτης του 4-4-2 στο ποδόσφαιρο, αν βοηθάει...

demetrat είπε...

αστο αυτό το χαμένο.
όταν θα βρει το δρόμο του , δε θα υπάρχει και τοίχος να χτυπήσει το κεφάλι του.
Και δεν το κατάλαβα ,τι συνειρμός είναι αυτός;
δ

The Motorcycle boy είπε...

Το 1-1-4 με το Σύνταγμα και τον πατριωτισμό; Ε, προφανής δεν είναι ο συνειρμός;

Υ.Γ.: Κάπου του ξέφυγε του Βαγγέλη οτι δεν είναι στα πολύ καλά του -έχεις ιδέα ή να πάω να τον βρω στη δουλειά του και να τον πλακώσω στις κομπρέσες;

demetrat είπε...

ιδέα,
εγώ το μόνο που κάνω είναι να τον απειλώ που και που ,-όταν λέει πολλές εθνικιστικές μαλακίες, πως θα του δώσω λάθος συμβουλές γιά τη γαρδένια του και θα την ξεράνει.
Μη σκιάζεσαι , εμείς στην οικογένειά μας, δεν φοβόμαστε τις λέξεις.
Και όταν χρειάστηκε, όπου χρειάστηκε,
ονομάσαμε και τον πατριωτισμό μας πεζοδρόμιο.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Άστον μωρέ θα του περάσει -δεν είναι τίποτα. Απλά θα είναι κάπως αστείο να αριστεροποιείται μεγαλώνοντας ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν την αντίθετη διαδρομή.

demetrat είπε...

χα χα χα
υπάρχουν και καλυτερα.
οι κνίτες που ανακάλυψαν στα 35 τους Ντόρς , και και βάλθηκαν να τους ακούνε ανελλιπώς από τότε. ααααααααχαχαχααα.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Τώρα που είπες Ντορς -έχει βγει αυτή η ντοκυμαντεράρα, δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ στη χώρα μας, αλλά σίγουρα θα πουλιέται σύντομα στα ιντερνέτια:

http://whenyourestrangemovie.com/

Φοβερό.

savon des bebes gentilles είπε...

me ekanes kai efaga kollima, den eixa akousei gia auti tin dilosh:

« On devrait remercier la Grèce. C’est l’Occident qui a une dette par rapport à la Grèce. La philosophie, la démocratie, la tragédie… On oublie toujours les liens entre tragédie et démocratie. Sans Sophocle pas de Périclès. Sans Périclès pas de Sophocle.

Le monde technologique dans lequel nous vivons doit tout à la Grèce. Qui a inventé la logique ? Aristote. Si ceci et cela, donc cela. C’est ce que les puissances dominantes utilisent toute la journée, faisant en sorte qu’il n’y ait surtout pas de contradiction, qu’on reste dans une même logique. Hannah Arendt avait bien dit que la logique induit le totalitarisme. Donc tout le monde doit de l’argent à la Grèce aujourd’hui. Elle pourrait demander mille milliards de droits d’auteur au monde contemporain et il serait logique de les lui donner. Tout de suite.

On accuse aussi les Grecs d’être menteurs… Ca me rappelle un vieux syllogisme que j’apprenais à l’école. Epaminondas est menteur, or tous les Grecs son menteurs, donc Epaminondas est grec. On n’a pas tellement avancé. »


Supplément « Cannes » du n° 754 des Inrockuptibles, 12 Mai 2010.kala variemai na thn metafraso olokliri alla o tupos paizei me auto pou leei. des tin b paragrafo: (...) Xrostame sthn ellada ton texnologiko politismo pou bionoume shmera.poios anakalipse thn logikh? o aristotelis (...)einai auto pou oi kuriarxoi xrhsimopoioun kathimerina etsi oste me tipota na mhn uparxoun antifaseis, na menoume sthn idia logikh. h hannah arendt eixe poli sosta pêi pos h logiki eisagei ton oloklirotismo.epomenos olos o kosmos xrosta lefta sthn ellada shmera. (....)

epipleon o godard eixe kanei diloseis kata tou nomou pou perase h gallia gia ta pneumatika dikaiomata kai to internet (apo tous protous kai pio austirous). epomenos thn olh dilosh mono san eironeia mporo na thn eklavo....

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, την είχα δει αυτή του τη δήλωση γι΄αυτό περιορίστηκα στο ποστ να αναφερθώ στο κομμάτι που κυκλοφόρησε στις δικές μας ειδήσεις. Άλλωστε το ποστ αφορά τους ειδησάδες μας, τους διαμορφωτές και όχι τον Γκοντάρ. Για τον Γκοντάρ απλά εκφράζω την έκπληξή μου. Εφόσον, απ΄ότι φαίνεται έχει γίνει παρερμηνεία, τότε ο Γκοντάρ καλά ξηγήθηκε, αλλά οι δικοί μας είναι μάλλον για χοντρές μηνύσεις. Κάνω λάθος;

Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν πρόσεξες, αλλά μου άφησες το σχόλιο για τον Γκοντάρ στο ποστ που γράφω για τον Ντουρούτι και τον ισπανικό εμφύλιο, χαχαχαχαχα.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι