Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2011

Το Πολιτικό Βαριόμουτρο

Επειδή κάπως μούχλα η σημερινή μέρα σκέφτηκα να διαβάσω μια στατιστική έρευνα –είναι παγκοσμίως γνωστό οτι η στατιστική φτιάχνει τη διάθεση, νομίζω; Κι επειδή πάντα με γοήτευε το και καλά Ευρωπαϊστικό βλαχογκλάμουρ, είπα να διαβάσω αυτή την έρευνα ονόματι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 86, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011, ΣΚΑΪ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, της Public Issue. Έλα να σου δείξω:

Ερώτηση: Η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε: α) πιο αδύνατη, β) πιο ισχυρή, γ) παρέμεινε η ίδια, δ) δεν έχω γνώμη;
Παρατήρηση: Πώς είναι δυνατό να χαρακτηριστεί η ισχύς ως αδύνατη ή ισχυρή; Δηλαδή η αδύνατη ισχύς είναι ίσα με όσο πατάει το κουνούπι και η ισχυρή όσο πατάει ο ελέφαντας να πούμε; Προφανώς ο ποιητής θέλει να ρωτήσει (αλλά δεν το κάνει –ακυρώνοντας έτσι την ερώτησή του): η διεθνής θέση της χώρας έγινε πιο ισχυρή, πιο αδύνατη, μια από τα ίδια ή «συγνώμη βιάζομαι»; Επίσης όταν ζητάς από κάποιον να συγκρίνει θα πρέπει να του θέσεις και κάποια χρονικά πλαίσια. Τουτέστιν η ερώτηση θα έπρεπε να τελειώνει σε «από ότι ήταν πριν από Χ χρόνια ή Ψ μήνες ή Ζ τέρμινα».
Φυσικά οι πανέξυπνοι συμμετέχοντες απαντάνε, σε ποσοστό 67%, οτι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη! Φαίνεται πώς όσο χοντραίνει ο Πάγκαλος τόσο αδυνατίζει η ισχύς –σε λίγο θα το βγάλουν και σε τύπο!

Ερώτηση: Τους επόμενους δυο μήνες τι προβλέπετε; Θα γίνουν αρκετές ή λίγες απεργίες και κινητοποιήσεις;
Παρατήρηση: Όταν ρωτάς τον άλλο «τι προβλέπεις» αμέσως τον τοποθετείς στο βάθρο του Πητ Παπαδάκου, της Μύριαμ και του Τζόσουα –κάπου εκεί τέλος πάντων. Άρα του δίνεις τη δυνατότητα να πει παπαριά χωρίς να φοβάται οτι θα του ζητηθεί τεκμηρίωση (όπως στην περίπτωση που αντί για «προβλέπετε» υπήρχε το «νομίζετε», ή το «εκτιμάτε»). Όταν μάλιστα το αποτέλεσμα αυτής της ερώτησης το βαφτίζεις «Προσδοκίες για τις κοινωνικές συγκρούσεις τους προσεχείς μήνες», τότε μπερδεύεις το τραμ με το μπαμ και τη γραβάτα με το κασκόλ. Ή αλλιώς ονομάζεις αυθαίρετα (οιωνεί έστω) «κοινωνική σύγκρουση» την εργασιακή διεκδίκηση.
Για την ιστορία, το 84% των ερωτηθέντων λέει οτι θα γίνουν αρκετές απεργίες τους επόμενους δυο μήνες (και απορώ τι κάπνισε το 11% που λέει οτι θα γίνουν λίγες απεργίες).

Αφήνω στην άκρη τα βαρετά περί ικανοποίησης από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση καθότι τέτοιου τύπου ερωτήσεις είναι άνευ νοήματος. Σα να ρωτάς κάποιον μετά το γάμο «με ποιον κάνετε καλύτερο σεξ; με τον τωρινό σύντροφό σας ή με τον προηγούμενο;» Η σωστή απάντηση είναι σαφέστατα «καλύτερο σεξ θα έκανα με τον Μπραντ Πιτ ή την Αντζελίνα Τζόλι αλλά δεν μου κάθονται». Ανάμεσα στον νυν και στον πρώην, αν ο πρώην έκανε καλύτερο σεξ δεν θα ήταν πρώην κι αν ο νυν έκανε ικανοποιητικό σεξ δεν θα παντρευόμασταν. Προφανή πράγματα δηλαδή –πολιτικά μιλάω. Αφήνω λοιπόν τα προφανή και πάω στις τσαχπινιές:

Ερώτηση: Τι γνώμη έχετε για τις παρακάτω μορφές κυβέρνησης: α) Οικουμενική, β) ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γ) ΠΑΣΟΚ, δ) ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ, ε) ΝΔ, στ) ΝΔ-ΛΑΟΣ, ζ) Τεχνοκρατών-Ειδικών, η) Άλλο, θ) Χωρίς γνώμη;
Παρατήρηση: Αν και η Οικουμενική παίρνει 21% και η επιλογή Άλλο παίρνει 20% μόνο η Οικουμενική εμφανίζεται στον Πίνακα των Μετρήσεων. Κι απορεί κανείς (εγώ για την ακρίβεια): Πώς γίνεται να υπάρχει απαξίωση του κομματικού συστήματος και ταυτόχρονα να θέλει η (ισχνή έστω) πλειοψηφία μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι απαξιωμένοι μαζί; Πώς γίνεται να θεωρούνται λωποδύτες συλλήβδην οι πολιτικοί και η προοπτική κυβέρνησης τεχνοκρατών –ειδικών (άρα μη πολιτικών) να παίρνει μόνο 2%; Κι αυτό το Άλλο με το 20% τι είναι; Κυβέρνηση εξωγήινων; Πού ‘σαι ρε Γιώργη Παπαδόπουλε; Συνασπισμός Γκλέτσου –Ψηνάκη;

Ένα πραγματικά ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας εμφανίζεται από τον συνδυασμό 2 αποτελεσμάτων: αυτού που προκύπτει από την ερώτηση σχετικά με τις πρόωρες εκλογές (56% εκτιμά οτι θα έχουμε πρόωρες) και του άλλου που μετράει την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών (το 81% απαντάει οτι δεν χρειάζονται). Σκέφτομαι εγώ:

Όλη αυτή η πολυκαναλική προπαγάνδα περί χούντας του ΠΑΣΟΚ, η οποία χούντα καταλύει το Σύνταγμα κ.λ.π. δεν έχει περάσει στους ερωτώμενους; Αν ναι –γιατί δεν θέλουν να γίνουν εκλογές και να ξεφορτωθούν τη χούντα;
Μήπως όμως τελικά, επειδή ακριβώς έχει περάσει η ιδέα της χούντας, οι ερωτώμενοι αδιαφορούν ουσιαστικά περί της διεξαγωγής εκλογών αφού όλα θα είναι σικέ; Μήπως ακριβώς αυτή η άποψη των ερωτώμενων -οτι αν και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, οι πρόωρες μάλλον θα γίνουν- μήπως αυτό σημαίνει οτι οι ερωτώμενοι έχουν αποδεχτεί την κυριαρχία της χούντας η οποία ορίζει τα πολιτικά πράγματα του τόπου αδιαφορώντας για τη γνώμη των πολιτών;
Μήπως οι ερωτώμενοι απλά είχαν το φαϊ στη φωτιά κι απάντησαν βιαστικά στις παραπάνω ερωτήσεις;

Ρεζουμέ δεν βγαίνει και οι απορίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν αιωνίως. Γι΄αυτό λοιπόν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις είναι άχρηστες και περιττές –από τη στιγμή που δεν οδηγούν σε μια ασφαλή υπόθεση.

Υπάρχουν άλλες –τέτοιες –άχρηστες ερωτήσεις;

-Η κλασσική περί «καταλληλότερου» η οποία αποδεδειγμένα πλέον δείχνει το ποιος είναι πρωθυπουργός της χώρας την χρονική στιγμή της έρευνας.
«παράσταση νίκης» η οποία δείχνει ποιο κόμμα κυβερνάει τη συγκεκριμένη στιγμή.
-Η ερώτηση περί «αποχής και ψήφου αποδοκιμασίας» τη στιγμή που δεν γίνονται εκλογές!

Με λίγα λόγια, πρόκειται περί μιας έρευνας της οποίας οι περισσότερες ερωτήσεις δεν οδηγούν σε ασφαλές συμπέρασμα ενώ οι υπόλοιπες ερωτήσεις είναι διατυπωμένες (επιεικώς) λανθασμένα. Και δεν θα είχε μεγάλη σημασία το γεγονός αν δεν επρόκειτο για έρευνα η οποία έγινε με τη στάνταρ μεθοδολογία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Προκύπτει έτσι το διπλό ερώτημα:
1. Σε τι αποσκοπούν αυτού του τύπου οι έρευνες; Στην αποτύπωση ή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης;
2. Υπήρχε περίπτωση να κατατεθεί το σχέδιο της συγκεκριμένης έρευνας σαν εργασία στο μάθημα της Στατιστικής σε πανεπιστημιακή σχολή και ο φοιτητής που κατέθεσε τέτοιο έκτρωμα να περάσει το μάθημα;

15 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει η βλακεία δεν έχει όρια, έχεις δίκιο. Αλλά επειδή βλέπω οτι βαριέσαι δες και αυτό (φρέσκο, φρέσκο χτεσινό)

http://alterthess.gr/content/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CF%8E-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82

savon

The Motorcycle boy είπε...

Φιλενάδα, έχω την αμυδρή εντύπωση οτι όταν πρόκειται περί στατιστικής δεν μιλάμε για βλακεία -μιλάμε για κάτι άλλο.
Αυτό που μου λινκάρεις το άκουσα -έχουν βουίξει τα ραδιόφωνα από το πρωί -κι έχω να πω τα εξής:

1. Επειδή η λέξη μπάτσος είναι δηλωτική της ωμής βίας γι΄αυτό κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να θέλει την κατάργηση του συγκεκριμένου θεσμού και κάθε διορατικός άνθρωπος θα έπρεπε να δουλεύει για την εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν τον θεσμό. Με απλά λόγια: Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.

2. Ρε γαμώτο, πολύ γκαντέμης αυτό το παλικάρι να βρεθεί με δυο ταυτότητες όταν του την έπεσε η αντιτρομοκρατική!

Ανώνυμος είπε...

Κοίττα, στην στατιστική, όταν είναι σοβαρή, ψάχνεις να βρεις που είναι η παγίδα... ή σε βολεύει και την χρησιμοποιείς έτσι όπως έχει. Όταν είναι της πλάκας πολιτικά βαρόμετρα δεν ψάχνεις που είναι η παγίδα, είναι παγίδα. Προφανώς γίνονται για να χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ κλπ. ξέρω γω, τί θες, να διαμαρτυρηθούμε για να γίνονται σοβαρές στατιστικές μετρήσεις του πολιτικού βαρόμετρου της χώρας; Λίγο μαλακία μου ακούγεται. Δηλαδή από την βάση του.

Όσο για το άλλο, δεν το πήρα χαμπάρι γιατί στις εφημερίδες δεν γράφτηκε κάτι... από όσο είδα. Όυτε με εκπλήσσουν οι πρακτικές της αντιτρομοκρατικής. Γνωστές είναι. Αλλά κάθε φορά θα με κάνουν να αναφωνώ...γαμώ το αστικό μου κράτος.

savon

The Motorcycle boy είπε...

Να διαμαρτυρηθούμε για σοβαρές μετρήσεις; Όχι ρε! Αλλά να καταγγείλουμε τις στημένες στατιστικές -ναι.
Η στατιστική μελέτη (σαν κάθε άλλο κομμάτι των κοινωνικών επιστημών) δεν είναι σοβαρή ή μη σοβαρή. Είναι επιστημονική ή όχι -απλά πράγματα. Αυτό που κάνουν στις "στατιστικές έρευνες" του Ελλαδιστάν δεν έχει καμιά σχέση με τη στατιστική επιστήμη. Είναι σα να εγχειρίζεις ασθενή με μοιρογνωμόνιο και χάρακα -αν το έκανε αυτό γιατρός δεν θα τον κλείνανε μέσα; Αυτό!

Στις εφημερίδες νομίζω οτι δεν γράφτηκε επειδή βγήκε στη φόρα αφού είχαν κλείσει οι ύλες, εγώ πάντως το άκουσα πρώτη φορά στι 8 το πρωί από έναν σκατοσταθμό με τον Βερύκιο και τον Σταυρόπουλο (τους βάζω όταν ο αθλητικός που ακούω ρίχνει 2λεπτο με προγνωστικά στοιχήματος). Αν είχες διαβάσει τη μαρτυρία του Γουρνά (έτσι νομίζω ήταν το όνομά του) για την περιποίηση που δέχτηκε από την αντιτρομοκρατική θα είχες αναφωνήσει εδώ και καιρό -πάντως, αστικό κράτος χωρίς βίαιη καταστολή δεν νοείται. Γι΄αυτό είμαστε εναντίον του συγκεκριμένου κοινωνικού μορφώματος.

DimosK. είπε...

Τωρα η αυτος ειναι γκαντεμης η απλα μας δουλευει..
Οπως και να εχει,οι μπατσοι παραμενουν γουρουνια και δολοφονοι..Και τοσο ξυλο και εξευτελισμο δεν αξιζει για κανεναν(..εκτος ισως απο τους μπατσους)!
Παντως, κατω το αστκο κρατος ,και η νομιμη βια και καπακι ο Προτεσταντισμος!
(σχεδον ασχετο)
(Ηθελα να ρωτησω και για τον ρολο του μπασου στην new wave,αλλα αλλαξες ποστ!!)

The Motorcycle boy είπε...

Αφού το είπε ο αρχι-Συριζαίος οτι αυτός έχει τόση σχέση με την τρομοκρατία όση ο Μπομπ Σφουγγαράκης με την μοριακή βιολογία -κατάλαβες; Αμαυρώνουν και υπολήψεις τα καθάρματα οι ευρωκομμουνισταί!

Στ΄αλήθεια τώρα, αδιαφορώ αν ο τύπος έκλεβε ταυτότητες ή μάζευε μαργαρίτες από τους αγρούς. Εδώ πέρα ακόμα και όσους πιάνουν για συμμετοχή σε οργανώσεις τις οποίες θεωρώ ολοκληρωτικές, ο τρόπος που τους μεταχειρίζονται (αυτό είναι το σωστό ρήμα) με εξοργίζει. Και διαφωνώ -ούτε στους μπάτσους δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση, δεν αντιμετωπίζεις την απανθρωπιά με αλλαγή κατεύθυνσης απλώς.

Το μπάσο φίλε μου ΗΤΑΝ το νιού γουέιβ. Σου έγραψα στο προηγούμενο οτι το νιού γουέηβ βγήκε σα νεογέννητο από τα συντρίμια -έτσι μπόρεσε να απενοχοποιήσει το μπάσο που ήταν το σήμα κατατεθέν των εργοστασίων παραγωγής ντίσκο του Βερολίνου και να το αποθεώσει. Θυμήσου το Φόρεστ και το Κρόους Κομπλέιν (Κιούρ και Γιελ ο Γιελ -έτσι;) για να πάρεις μια ιδέα.

GIORGOS είπε...

Αν και δε θέλω να μιλάω εκτός θέματος,
γεια στο στόμα σου γι'αυτό που είπες για την απανθρωπιά και την αντιμετώπισή της.
Και αν ένας επώνυμος πολιτικός με πλάτες πέρασε αυτά που πέρασε,τι θα συνέβαινε σε διαφορετική περίπτωση;
Και να αρχίσει η ανταπόδωση με τον ίδιο τρόπο;

Επειδή διαφώνησες Μότορ με ορισμένα διαβαστερά παλληκάρια,το λυντσάρισμα είναι λυντσάρισμα,είτε 'αγνό και εν θερμώ'(Χατζηδάκης) είτε 'σκοτεινό και με σκοπιμότητες'(Ρομανόφ)-μα τι σου είναι η συνειδητοποίηση και πως διαφωτίζει τα πράγματα!(το που είναι γραμμένα αυτά το φαντάζεσαι,μη τα λέμε εδώ).

Αυτό με το μπάσο...you got a point there!Μαθαίνω απο σένα και σε ευχαριστώ!

The Motorcycle boy είπε...

Μαθαίνει από μένα λέει! Ρε, ο καθένας παρατηρεί από την γωνιά του και το λέει στον άλλο που είναι σε διαφορετική γωνιά για να τα συνδιάσουν.

Να είσαι καλά.

σκατόκαιρος, είπε... είπε...

@Mότορα φίλε μου, έτσι για να μη θολώνουμε πιο πολύ απ' ότι φωτίζουμε κάποια πράγματα, νά και μερικά σκόρπια:
*Το σημερινό 48ωρο και μετά τσιφ! εισαγγελέας, είναι το σοβαρότερο όπλο για κάποιον
(που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αθώος λέμε, ούτε παριστάνει τον ανήξερο)
που θέλει να διατηρήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπει και το αγωνιστικό του ήθος, σε μια βεντάλια επιλογών, από το "δεν ανοίγω το στόμα μου παρά μόνο για τα στοιχεία ταυτότητας", μέχρι το "έτσι που το βλέπω εγώ, δεν νομιμοποιείστε να με ρωτάτε ούτε για τον καιρό", με όλα τα ενδιάμεσα, αυτά τέλος πάντων που το "σχολείο"

(έτσι τους λέγαμε τότε το 73, που μέτρησα 72 μέρες "ανάκριση" πριν την παραπομπή, με περιοδεία Χαλκιδική-Θεσ/νίκη-Αθήνα(Μεσογείων τότε η ΓΑΔΑ) με σταθμό στο στρατόπ. Διονύσου)

οριοθετεί σαν "αρνητική στάση"...

*αποδεδειγμένα & διασταυρωμένα από όλες τις μεριές πλέον
(τις σοβαρές εννοώ, από την εκεί μεριά + τους εξαιρετικούς συνηγόρους τους, μέχρι τον τότε σοβαρό Εισαγγελέα "επί της Τρομοκρατίας" & τους μπάτσους, που -κάτι λέει κι αυτό- ΔΕΝ μίλησαν έκτοτε δημόσια)
ο Ξηρός και οι υπόλοιποι Ντάλτον, με την εξαίρεση Κουφο & Γιωτο
(και άλλων δύο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙς του τύπου αυτού)
ΔΕΝ ΠΙΕΣΤΗΚΑΝ πέραν των συζητήσεων που ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ.
Ενώ οι μούφα καταγγελίες τους για ενέσεις-χημικά & βασανιστήρια, -που τις έκαναν, πιστοί στην "από αρχαιοτάτων" οικτρή συνταγή της αυτοθυματοποίησης-,
είναι τόσο πολιτικά αν-Ηθικές και αποδοκιμαστέες, όσο (τουλάχιστο) είναι και τα βασανιστήρια.
*Οι αγριόφλωροι που τόχουν κάνει αυτό τον καιρό μόδα να κουβαλάνε χωρίς λόγο
(και πιθανότητα γνώση, και τεχνική & αγωνιστική)
σίδερο, αν νομίζουν ότι θα τους "σηκώσουν" όπως συλλαμβάνεται το άρρωστο πρεζάκι στην Ομόνοια, είναι αλλού νυχτωμένοι και καλύτερα να αλλάξουν σπορ.
Ενώ οι απόπειρές τους να γίνουν συμπαθείς στην κοινή γνώμη θυματοποιούμενοι, μετατρέπουν την σοβαρή υπόθεση στην οποία (υποτίθεται θεωρούν ότι) στρατεύονται, σε έναν φοβερά μελαγχολικό κλαυσίγελω...
Αυτά προς το παρόν και τα λέμε, και μαζεύω σκόρπιο υλικό για κάποια χρόνια που βγάλαμε πάνω στη Σαλονίκη με τον Θόδ. τον Παπαντ. Αυτά όμως μόνο με μέϊλ..

"σκατόκαιρος, είπε..." είπε...

(συνέχ)...Όσο για τον φερέλπιδα γυαλάκια που αυταπατώμενος ελπίζει σε καριέρα, πολιτική(τρομάρα του!) ή "ακαδημαϊκή",
πιθανότατα στο ΣΥ ΡΙΖ Α-κρατούμενο πλέον Πάντειο Παν/μιο
(πρώην Πάντειο Σχολή)
μόνο και μόνο επειδή τον "σηκώσανε" κατά λάθος(!)
(το λέει ο ίδιος επαιρόμενος ο ανόητος!
με ταυτότητα άλλου, που την πήγαινε -λέει- ή σκόπευε να την πάει -ξαναλέει-στην Μπατσία, τόσο νογάει ο τετραπέρατος.
Κουκιά τρώει αλλωστε, κουκιά μαρτυράει, στο καταρρέον(νυν)
Άσυλο (πολιτικά) Ανιάτων, όπου
"τελευταίως ποιεί τας διατριβάς του, σιτιζόμενος εν τω Πρυτανείω..."
Νάστε όλοι καλά...

The Motorcycle boy είπε...

Δεν τα κατέχω αυτά που λες και δεν τα ψάχνω πολύ άλλωστε -επειδή λίγο με κόφτουν (μη σου πω καθόλου). Οι μάγκες που αποφάσισαν να αυτοαναγορευτούν σε "εκλεκτοί" και να σώσουν τον κόσμο, ας τον σώσουν μόνοι τους κι αν τα καταφέρουν ας μας στείλουν τη χρέωση μαζί με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αλλά αυτή η καριέρα στην Πάντειο με τρόμαξε κάπως. Κάποτε η σχολή είχε καθηγηταράδες (Τσαούσης, Τσάτσος, Καράγιωργας), μετά είχε κλόουν (Βέλτσος), μετά ήρθαν οι Φεράρι (Αιμίλιος το μήλο).... Αν είναι τώρα να καταντήσουμε στο Σύριζα, χέστα κιάστα.

Υ.Γ.: Αυτά που υποσχέθηκες στο μέιλ τα περιμένω.

Efthymia είπε...

συγγνώμη, είναι λίγο άσχετο με την παραπάνω συζήτηση, αλλά αυτός ο τύπος μιλά τεκμηριωμένα (για μία ώρα!) για το ενδιαφέρον της στατιστικής επιστήμης.
http://www.gapminder.org/videos/the-joy-of-stats/

enjoy!

The Motorcycle boy είπε...

Γιατί κορίτσι μου; Τόσο καλό παιδί, τόσο μορφωμένη και φιλοπρόοδη, γιατί το έριξες στα ναρκωτικά;

Μαρφαλεκας είπε...

Κατ αρχας σας θυμιζω πως η στατιστικη ειναι η επιστημη που μας λεει πως αν βαλουμε το κεφαλι μας στο φουρνο και τα ποδια στη καταψυξη θα εχουμε μεση θερμοκρασια σωματος 37 βαθμους Κελσιου. Παει αυτο.
Τι ειναι ανησυχητικο εδω? Να σου πω. Αν η κυβερνηση ειναι χουντα και το ποπολο δεν θελει εκλογες, τοτε οντως ισχυει το "πουσαι Παπαδοπουλε" (οχι ο Αβρααμ) ή το all times classic "ο Ελληνας θελει βουρδουλα". Τουτεστιν, "βαρεθηκα να αποφασιζω ας ερθει καποιος να κανει οτι τον φωτισει ο Γιαραμπης".
Το μπασο οταν δεν ξιπαζεται και δεν κανει Παστοριές εχει εναν de facto απλο και καθαρο ρολο στο χτισιμο της μουσικης ετσι οπως παιζεται απο αυτους που παιζουν αυτο που μαθαμε να λεμε ροκ (Ποπ λεω εγω. Λαικη μουσικη ειναι.) το πανκ και μετα το new wave απαλλαξαν το χτισιμο απο ολη τη μπαροκιλα και αφησαν τα κοκκαλα να φαινονται. Κατα συνεπεια το μπασο οντας η ραχοκοκκαλια της μουσικης βγηκε μπροστα γιατι απλα το βουλωσαν ολες οι τσιριτσατζουλες που σαχλαμαριζαν γυρω του.
Λεγοντας ραχοκοκκαλια θυμηθηκα πως με ποναει παλι η δικη μου. Αισθανομαι πως η ανισχυροτητα μου εχει δυναμικη περαιτερω ισχυροποιησης της, ηγουν μια μεριδα περιπλεον ανισχυροαηουτητοιοτητος.

The Motorcycle boy είπε...

Ντετέκτιβ Μάρλαου το στατιστικό συμπέρασμα το οποίο επικαλείσαι δεν ισχύει επειδή κανένας δεν επέζησε του πειράματος για να το επιβεβαιώσει. Γι΄αυτό -τι κάνουμε; Το ονομάζουμε αξίωμα και να πα'να'γαμηθεί ο πάσα ένας.
Το συμπέρασμα πάντως που βγάζεις στη συνέχεια πολύ φοβάμαι οτι ισχύει επακριβώς και το "φοβάμαι" το εννοώ.

ΔΗΜΟΟΟΟΟ.Κ!!!!
Διάβασε ρε τι λέει ο άθρωπος για το μπάσο να σου λυθούν οι απορίες -και πες ένα ευχαριστώ που ήρθε Ο ειδικός να σου απαντήσει.

Υ.Γ.: Αυτά περί της ανισχυρότητάς σου μήπως απλώς τα ισχυρίζεσαι;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι