Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Επανάσταση α λα πολίτα

Το έχω ξαναγράψει –ένα από τα καλά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είναι οτι ριζοσπαστικοποιούν την εκάστοτε κοινωνία. Θες η επίφαση αριστερότητας; Θες οι αναμνήσεις των ζιβάγκο; Θες τα μουστάκια; Γεγονός παραμένει οτι κάθε που γίνεται του ΠΑΣΟΚ γεμίζουν οι δρόμοι αγωνιστές, «δέκα καμιόνια στέλνουν στου φεγγαριού τη χάση/ κι είναι γεμάτ΄απεργοσπάστες/ γεμάτα ξαναφύγαν...» -καταβαίνεις τι εννοώ, μην το συνεχίσω γιατί χαλάστηκα από τον πολύ Νταλάρα.

Έτσι λοιπόν, ο περήφανος λαός τον υφαρπάζει δίχως σάλιο και επί Ν.Δ. (το έτερο σκέλος του διαχειριστικού δίπολου το οποίο κάποιοι επιμένουν ακόμα να ονομάζουν «δημοκρατία») αλλά νιώθει το τσούξιμο επί ΠΑΣΟΚ. Πρόσεξε, γιατί θα τη συμπεράνεις τη μαλακία: δεν λέω οτι ο περήφανος λαός δεν τον υφαρπάζει επί ΠΑΣΟΚ, λέω οτι δεν νιώθει το τσούξιμο επί Ν.Δ. –δατς ολ.

Ένα από τα αποτελέσματα της περήφανης αντίδρασης που λέγαμε παραπάνω είναι η εξής ετεροχρονική αλληλουχία: νιρβάνα (το παγωτό, όχι το συγκρότημα) όσο οι κυβερνήσεις φαλιρίζουν το ταμείο και αντιδράσεις μετά την κήρυξη πτώχευσης –αυτό το σύνδρομο ονομάζεται «το πλεμόνι του καπνιστή» και πάει κάπως έτσι: «εντάξει, ήξερα οτι το κάπνισμα καταστρέφει τα πνευμόνια, αλλά αν ήξερα τι καταστροφή κάνει θα το είχα κόψει το τσιγάρο».

Εφόσον μάλιστα ο πολιτικός λόγος έχει πεταχτεί για τσιγάρα προ 20ετίας κι έκτοτε αγνοείται η τύχη του, οι αντιδράσεις του περήφανου λαού είναι τραγελαφικές –του τύπου «όλοι στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούμε για το επίδομα μάλλινης κάλτσας που κόβεται από τ΄αδέλφια μας τους εφοριακούς». Κανένα πρόβλημα, από εμένα τουλάχιστον που πάντα διασκέδαζα με τις αναμπουμπούλες (και ως δημόσιος υπάλληλος επιτέλους απέκτησα κοινωνικό έρεισμα) –αλλά ο τραγέλαφος ενίοτε οδηγεί στον φασισμό κι αυτό, όσο να πεις, είναι ολίγον πρόβλημα.

Να γίνω συγκεκριμένος; Ας το πάρει το ποτάμι...

Παρακολουθώ (όχι πολύ φανατικά γιατί με πιάνει νύστα) τις ενέργειες αντίστασης με «πλέργια λαϊκή απήχηση» που θα έλεγε κι ο Χαρίλαος. Βλέπω τις διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή, το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», τα γιουχαΐσματα που τρώνε οι κυβερνητικοί... Προσπαθώ αυτά να τα βάλω σε μια λογική σταδίων.

Πάρε τις διαδηλώσεις στη Βουλή –ποιο είναι το κυρίαρχο αίτημά τους; «Όχι στην κυβέρνηση του μνημονίου» -παπάρια με τη ρίγανη δηλαδή. Αλλά ας πούμε οτι η αντίδραση των πολιτών είναι τέτοια που ρίχνει την κυβέρνηση (την επιλεγόμενη και «χούντα του Πασόκ»). Παρακάτω; Δυο προοπτικές –είτε η «χούντα» θα δεχτεί να γίνουν εκλογές για νέα κυβέρνηση, είτε θα προκύψει μια κυβέρνηση άνευ εκλογών. Όμως ο κυρίαρχος λαός έχει δείξει οτι ΟΥΤΕ θέλει, ΟΥΤΕ ΚΑΙ εμπιστεύεται τις εκλογές. Ακόμα λοιπόν κι αν γίνουν τέτοιες εκλογές, είτε θα βγει η Ν.Δ. (γαμώ τις λαϊκές νίκες!), είτε θα ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ (τι γέλιο!), ή το πολύ να εμφανιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία (όπως συμβαίνει συνήθως) θα πάει πάλι σε εκλογές εφόσον τίποτα άλλο δεν θα μπορεί να κάνει. Κάποια προοπτική –έτσι;
Ας δούμε όμως και την περίπτωση όπου θα προκύψει κυβέρνηση εκτός εκλογών. Υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση αυτή (ή έστω η «άλλη» μορφή διακυβέρνησης) να μοιάζει με κομμούνα; Ή με αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα; Υπάρχει ΕΣΤΩ η πιθανότητα, αυτή η «άλλη» μορφή διακυβέρνησης να μοιάζει με «δικτατορία του προλεταριάτου»; Ας μου απαντήσει ένας θετικά και βγαίνω τώρα κιόλας στους δρόμους –αντίσκηνο θα στήσω έξω από τη Βουλή!
Αν όμως αυτή η «άλλη» κυβέρνηση δεν θα μοιάζει με κάτι γνωστό, όμορφο κι αριστερό και δεν θα έχει σχέση με τον κλασσικό δυτικό κοινοβουλευτισμό –τι απομένει;
Μου χρειάζονται ακόμα κάποια στοιχεία ώστε η απάντησή μου να μην είναι εντελώς αυθαίρετη –νομίζω.

Και παίρνω το «Κίνημα Δεν Πληρώνω». Το οποίο αφορά την μη πληρωμή διοδίων και ενίοτε εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών, αν δεν κάνω λάθος. Βεβαίως είμαι απολύτως αλληλέγγυος σε όποιον υποστηρίζει οτι η πρόσβαση των ανθρώπων θα πρέπει να είναι παντού ελεύθερη (εκτός από την παραλία του Λαγανά την εποχή που γεννάνε οι Καρέτες). Συμφωνώ οτι το κράτος θα πρέπει να διευκολύνει τις απρόσκοπτες μετακινήσεις των ανθρώπων αν θέλει να έχει έστω ένα μίνιμουμ κοινωνικού χαρακτήρα. Αν το πάμε παραπέρα θα σου έλεγα οτι η ιδανική κοινωνία για μένα είναι εκείνη στην οποία ισχύει το «από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του». Άρα, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» γιγαντωνόταν τόσο ώστε να έφτανε και μέχρι την πλήρη κατάργηση των χρημάτων μη σου πω! Υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Διαβάζοντας τις νομικούρες επιπέδου δικηγόρου αγωγών που επικαλείται το «Κίνημα» δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Απεναντίας, διακρίνω μια λογική «κάτσε να λουφάρουμε κάνα φράγκο πηγαίνοντας για Τρία Πέντε Πηγάδια κι αν ζορίσουν τα πράγματα το κόβουμε το σπορ». Έχω άδικο; Μακάρι. Αλλά η κουβέντα περί κατάργησης των διοδίων και περί μείωσης της τιμής των εισιτηρίων μου μοιάζει με επίκληση σε έναν κρατισμό του κερατά και τίποτα περισσότερο. Διότι πώς θα γίνουν οι καταργήσεις και οι μειώσεις; Απλώς, το κράτος θα αναλάβει να πληρώσει. Κράτα το αυτό δίπλα στην «άλλη» κυβέρνηση και μη βιαστείς να συμπεράνεις.

Πάμε στα γιουχαρίσματα των πολιτικών (εφόσον πρόκειται για κυβερνητικούς) και στους τραμπουκισμούς εναντίον τους (βλέπε Χατζηδάκη). Αυτό νομίζω δείχνει την απέχθεια των πολιτών για τους πολιτικούς –κάνω λάθος; Ας κάνω τώρα και μια υπόθεση –αν αύριο ο Πάγκαλος, ο Γιωργάκης, ο Κώστας ο Χονδρός και κάμποσοι άλλοι παρομοίου βεληνεκούς μπαίνανε φυλακή, δεν θα πανηγύριζε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών; Μα αυτό δεν είναι υπόθεση –είναι βεβαιότητα!

Φύγε τώρα από την μεμψίμοιρη ελληνική μιζέρια και γίνε ολίγον κοσμοπολίτης (ή κοσμοπολίτης με ολίγη). Υπήρχε λοιπόν ένας Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, λένε, που ήταν 30τόσα χρόνια Πρόεδρος ο κιαρατάς. Βγήκανε οι Αιγυπτιακός λαός αγανακτισμένοι και τον ρίξανε τον Μουμπάρακ, μάλιστα πανηγυρίσαμε κι εμείς εδώ, σε βαθμό να θέλουμε να κάνουμε την πλατεία Συντάγματος –πλατεία Ταχρίρ. Ρωτάω –τώρα που έπεσε ο τύραννος ποιος πήρε την εξουσία; Ο λαός; Όχι. Ο στρατός; Ναι! Θα μείνουν, λένε, στην εξουσία κάνα εξαμηνάκι μέχρι να γίνουν εκλογές –υπέροχα!

Παραδίπλα από την Αίγυπτο είναι η Λιβύη όπου εκεί ήταν Καντάφι για μια 100ετία ο ίδιος ο Καντάφι! Για όσους δεν ξέρουν ο Καντάφι όταν ήταν μικρός (και τον λέγανε Κανταϊφια) έκανε ένα διάστημα φοιτητής Παντείου και μάλιστα χάρισε στη σχολή το «Πράσινο βιβλίο» του -δηλαδή ή Πασόκος, ή βάζελος ήταν από μικρός ο Καντάφι. Τώρα λοιπόν έχει γίνει της κακομοίρας στη Λιβύη –ο λαός θέλει να διώξει τον Καντάφι κι ο Καντάφι θέλει να διώξει τον λαό. Σκοτωμός κανονικός. Δεν θα μπω στην ιστορία με τα συμφέροντα των αμερικάνων και των ευρωπαίων περί πετρελαίου κ.λ.π. –υπάρχουν άλλοι που ξέρουν να τα πουν καλύτερα από μένα. Εγώ θα μείνω μονάχα στο άφτερ –στο τι θα γίνει δηλαδή όταν φύγει ο Καντάφι. Ποιος θα αναλάβει τα κουμάντα;
Θυμάμαι οτι ο προηγούμενος Καντάφι που έπεσε μετά από εξέγερση ήταν ο Σάχης της Περσίας και θυμάμαι οτι την πτώση του ακολούθησε η άνοδος των Αγιατολάχ. Κάτι τέτοιο θα γίνει και στη Λιβύη;

Ο Μουμπάρακ ήταν τύραννος κι ο Καντάφι αιμοδιψής –θα πεις. Και ο Γιωργάκης πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της χώρας (κάπου το άκουσα αυτό). Μαζί σου. Αλλά ποιοι θα δικάσουν τα καθάρματα;

Αιγύπτιοι στρατιωτικοί; Λίβυοι μουλάδες; Συγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να δηλώσω συμπαθών του αγώνα τους για την κατάληψη της εξουσίας. Αν ο Μουμπάρακ κι ο Καντάφι είναι καργιόληδες αυτό δεν σημαίνει οτι οι συνταγματάρχες και οι παπάδες είναι άγιοι. Κι αν το δεις διαφορετικά -έχουμε άλλα γούστα. Εγώ συμπαθούσα τον αγώνα των Ζαπατίστας και είχα σοκαριστεί από τον σκοτωμό στην Οαχάκα -θες να σου πω πόσοι διαμαρτυρήθηκαν γι΄αυτό το έγκλημα έξω από τη μεξικάνικη πρεσβεία; Παίρνω λοιπόν εγώ τους Ζαπατίστας, πάρε εσύ τους μουλάδες -γούστα είναι αυτά.

Είπα «συνταγματάρχες» και θυμήθηκα.

Ας υποθέσουμε οτι αύριο ξαναβγαίνουν τα τανκς. Ποια θα ήταν η πρώτη ενέργεια των δικτατόρων; Μα –θα έκλειναν τη Βουλή και θα φυλάκιζαν τους πολιτικούς, οι δικτάτορες υπήρξαν ανέκαθεν προβλέψιμοι. Αυτή η ενέργεια δεν θα έβρισκε απολύτως σύμφωνο τον «κυρίαρχο λαό»; Θα μου πεις –μαζί με τους πολιτικούς θα μπαίνανε στη φυλάκα κι άλλοι, αναρχικοί, αριστεριστές.... Αλλά πόσο θα ένοιαζε αυτό τον «κυρίαρχο λαό»; Πόσες πορείες έγιναν, πόσα συνθήματα ακούστηκαν για εκείνη την κοπελίτσα τη Φέι Μέγιερ που την κλείσανε μέσα επειδή κράταγε αποκόμματα προκηρύξεων από εφημερίδες;

Κι αφού βγάλαμε τα τανκς στους δρόμους ας σκεφτούμε λιγάκι και τη διεθνή απήχηση του γεγονότος. Η Αμερική βεβαίως θα χαιρέτιζε με σύνεση αλλά η Ευρώπη θα εκνευριζόταν (λόγω δημοκρατικών βιωμάτων). Τουτέστιν, θα μας πέταγαν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αφού θα τα τσουγκρίζαμε μαζί τους δεν θα υπήρχε λόγος να τους πληρώνουμε δάνεια και τέτοιες σαχλαμάρες –άρα, τέλος το Μνημόνιο! Κι εφόσον οι διοικητές των τανκς θεωρούσαν ανέκαθεν τους εαυτούς τους «επαναστάτες» θα αρνούνταν να εξοφλήσουν τις εν γένει δανειακές υποχρεώσεις της χώρας –είχε γίνει και παλιά αυτό.

Τώρα –«επανάσταση» θα πει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (παλιά λεγόταν «κατάσταση πολιορκίας»). Άρα "προσωρινή" αναστολή των πολιτικών ελευθεριών. Τι καλύτερο για την ανάπτυξη μιας χώρας;
Βέβαια, όταν αναστέλλεις «ελευθερίες» θα πρέπει να πληρώσεις το αντίτιμο για να μη βγουν οι πολίτες στους δρόμους –ας σκεφτούμε λοιπόν μερικά αντίτιμα που θα μπορούσαν να παράσχουν οι «επαναστάτες» στον λαό. Αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων; Γιατί όχι! Εφόσον η χώρα μηδένισε τα χρέη, «λεφτά υπάρχουν» (ε;) Δωρεάν συγκοινωνίες και κατάργηση των διοδίων; Μα βεβαίως! Αύξηση μόνο των έμμεσων φόρων και μείωση των άμεσων; Μα πώς αλλιώς θα έχουμε ανάπτυξη; Χορήγηση αφειδώς κρατικών δανείων με μηδενικό επιτόκιο; Τα πάντα για τα δικά μας τα παιδιά! Καθότι οι «επαναστάτες» αυτού του είδους δεν έχουν μέλλον και το ξέρουν. Γι΄αυτό φροντίζουν να γλεντήσουν το παρόν –«ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», προσεχώς Μπελίζ! Ή Άγιος Δομίνικος, οπουδήποτε -αρκεί να΄χει ζέστη και διακριτικούς μπάτσους.

Πώς το βλέπεις το υποθετικό σενάριο; Μα –γίνονται τέτοια πράγματα!

Δεν ξέρω –το σκέφτομαι.

Γίνονται;

47 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Manuel είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Manuel είπε...

Οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ περισσότερες επί ΝΔ, Καθώς ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει πολύ περισσότερες άκρες στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό. Όπως και να το κάνουμε από το 81 μέχρι το 2004 είχε μπει σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο πολλαπλάσιο πράσινο κηφηναριό σε σχέση με το γαλάζιο. Επανέρχομαι λοιπόν, λέγοντας ότι αν αυτά που προωθεί το ΠΑΣΟΚ τα 'χε κάνει η ΝΔ, θα 'χε καεί η Αθήνα. Η ΝΔ ακολούθησε μια παλαιάς κοπής λαϊκιστική ανδρεϊκή πολιτική με τον Κωστάκη καρικατούρα του Ανδρέα εξ ου και η απουσία "λαϊκής δυσαρέσκειας". Μας έριξε στα βράχια πολύ ωραία και τώρα ο Γιωργάκης έρχεται σαν ναυαγοσώστης. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Είναι τόσο απλά στημένο το παιχνίδι. Καλά έκανες και δεν ασχολιόσουν τόσο καιρό. Τι σ' έπιασε;

The Motorcycle boy είπε...

Χμμ, είσαι λάθος -πολύ λάθος!

1. Το ΠΑΣΟΚ είναι 40-30 στην ΑΔΕΔΥ (το άλλο 30 είναι Αριστερά).

2. Τα πρώτα χρόνια του Αντρέα μπήκαν πολλοί Πασόκοι στο Δημόσιο όντως -αλλά αυτό έγινε μπας και ισιώσει λίγο το δημόσιο που ήταν μπαταρισμένο κάργα δεξιό. Τα τελευταία χρόνια του Σημίτη έμπαιναν άσχετα με κόμμα στο δημόσιο (κυρίως δεξιοί βέβαια) επειδή απλώς οι Πασόκοι είχαν, οι περισσότεροι, βολευτεί.

3. Ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον κρατικό προϋπολογισμό -άρα, βίαιη αφαίρεση των επιδομάτων και χρησιμοποίησή τους για τη μαύρη τρύπα. Δομημένα ομόλογα -άρα, εξαφάνιση των εφάπαξ. Ατασθαλίες στα ταμεία υγειονομικής περίθαλψης. Νόμος πλαίσιο της Μαριέττας. Κουκουλονόμος. Κάψιμο της Πελοποννήσου λόγω ανικανότητας (στην καλύτερη). Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Κατάργηση της έξτρα αμοιβής των υπερωριών. Θες να σου πω κι άλλα που έκανε η Ν.Δ.; Πες μου εσύ γι΄αυτά πόσο κάηκε η Αθήνα.

Αν κάτσουμε ν΄ασχοληθούμε με το Πασόκ σε σύγκριση με τη ΝΔ σίγουρα δεν θα καταλάβεις τι με έπιασε και ασχολήθηκα με το θέμα, επειδή δεν είναι εκεί το θέμα.

Χάρης είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω που το πας. Ή πως φαντάζεσαι εσύ μια εξέγερση/επανάσταση/αλλαγή/όπως θες πες το.
Τι περιμένεις, ότι επειδή ήρθε το ΔΝΤ ο κόσμος αγανάκτησε και αύριο θα καταλάβει την εξουσία και μεθαύριο θα δημιουργήσει κομμούνες και κολεκτίβες;

Δεν πάει έτσι το πράμα, καλώς ή κακώς. Γνώμη μου είναι ότι κάθε 200-300 χρόνια ιστορίας το πολιτικό σύστημα αλλάζει. έτσι και τώρα βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας με τον καπιταλισμό (ως σύστημα) να αντιμετωπίζει πρόβλημα παγκοσμίως. Δεν είναι θέμα Ελλάδας, Αιγύπτου, κτλ. Ναι σταδιακά και σιγά-σιγά έρχεται μια αλλαγή. Από εκεί που είμαστε τηλεθεατές και καναπεδάκιδες είναι ΠΟΛΥ θετικό που κάποιος κόσμος (λίγος αλλά ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ) κατεβαίνει στο δρόμο, διαμαρτύρεται, φτύνει τους πολιτικούς, κτλ.
ίσως βέβαια έχω μια αισιόδοξη ματιά για τα πράγματα!

Αναφέρεσαι επίσης στο Δεν πληρώνω κάπως υποτιμιτικά. Συμμετέχω κατα κάποιο τρόπο στο κίνημα, αλλά έχω και κάποιες ενστάσεις. Αλλά η λογική που βάζεις εσύ («κάτσε να λουφάρουμε κάνα φράγκο πηγαίνοντας για Τρία Πέντε Πηγάδια κι αν ζορίσουν τα πράγματα το κόβουμε το σπορ») είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος. Δηλαδή λες για τόσο κόσμο που κατεβαίνει κάθε Σαββατο κ Κυριακή κ πολλές φορές και μέσα στην εβδομάδα σε δράσεις με συνέπεια κ συνέχεια, ότι θέλει να λουφάρει κάνα φράγκο; Επειδή συμφωνώ με πολλά κείμενα που γράφεις και τα διαβάζω ανελλιπώς, μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που έγραψες. Σόρρυ κι όλας, αλλά σα να άκουγα Πρετεντέρη ένα πράμα.

Τέλος το θέμα Αίγυπτος, Μέση Ανατολή. Ναι ήρθε ο στρατός. Όχι πιθανώς ο κόσμος να μην ήθελε αυτό (αν και αλλιώς αντιμετωπίζεται ο στρατός στην Αίγυπτο, απ' ότι έχουμε συνηθίσει εδώ, αλλά είναι άλλη κουβέντα). Αλλά ρε συ δε μπορείς να αφορίζεις όλο αυτό που έγινε έτσι απλά. έπεσε ένας δικτάτορας που κάθονταν σε μια καρέκλα 30 χρόνια. Τι περίμενες θα σε ρωτήσω και πάλι; αιγυπτιακές αγροκολεκτίβες και αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσιο τύπου Zanon;

Manuel είπε...

1. Ανεξαρτήτως ποσοστών, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν σταθερά ΠΑΣΟΚΙΚΗ ηγεσία.
2. Λες για "αντεργατικά μέτρα" επί ΝΔ. Μα αυτά αφορούσαν τους ταλαίπωρους, ούτε καβατζωμένους, ούτε συνδικαλισμένους του ιδιωτικού τομέα, που ούτως ή άλλως τις μέρες τις απεργίες δουλεύουν και υπερωρίες. Δηλαδή θες να πεις ότι εθίγη ο Κουλουμπαρίτσης (πασοκ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επί Κωστάκη; Μην τρελαθούμε κιόλας.
3. Από όσους γνωστούς έχω στο δημόσιο όλοι έχουν να λένε για το τσιμεντωμένο πασοκικό σύστημα, το οποίο σαφώς είναι πιο αποτελεσματικό για τους δικούς του από το γαλάζιο.

4. Τρελός είσαι; Σιγά μην νοιαστεί ο μαλάκας ο Έλληνας επειδή ο Κωστάκης άφησε να καεί η μισή Ελλάδα. Τη δουλίτσα του και στ' αρχίδια του όλα.

vasiliskos είπε...

Ακουσα κάπου πως το όριο που έχουν οραματιστεί να φτάσουν τους μισθούς ειναι 280 ευρώ. (ναι δεν είναι λάθος, από 1000 ευρώ σε 280) Το πρόβλημα δεν είναι αν αυτό είναι αλήθεια ή απλά οι ευσεβείς πόθοι διεστραμμένων μυαλών, είναι πολύ πιο σοβαρό. Αυτοί που οραματίζονται αυτά τα όρια διαβίωσης για τον περισσότερο κόσμο, το έχουν βάλει σαν όριο "εξέγερσης". Δηλαδή μέχρι τα 280 βλέπουν πως δεν κινδυνεύουν θα γίνουν ανατροπές.

Αν υποψιαστώ πως στα 281 ακομα θα σερνόμαστε σε παρελάσεις και μετά θα γυρνάμε στη μιζέρια μας και στο σκασμό...

μετακομίζω στην ορεινή αρκαδία, με τα πλάσματα του δάσους και το φεγγάρι στέγη μου!!!

Διαβάζοντας το κείμενό είχα ένα σχετικό εκνευρισμό και μια αναμονή για μια τελική πρόταση. Δηλαδή επειδή όλα τα παραπάνω που γίνονται ήδη είναι κουραφέξαλα τότε η λύση που προτείνω εγώ είναι...

Εχω μείνει με την αγωνία (αφήνω βέβαια στη άκρη τα τάνκς το οποίο θεώρησα ένα π.χ για χάρη λόγου)

Τη καλησπέρα μου:)

Ανώνυμος είπε...

"Ακουσα κάπου πως το όριο που έχουν οραματιστεί να φτάσουν τους μισθούς ειναι 280 ευρώ. .... Δηλαδή μέχρι τα 280 βλέπουν πως δεν κινδυνεύουν θα γίνουν ανατροπές."

Αν πράγματι άκουσες κάτι τέτοιο τότε πολύ πιθανόν να εννοούν την αντιστοιχία των μισθών αν γυρνούσαμε σε δραχμή ύστερα από τις εκούσιες και ακούσιες απανωτές υποτιμήσεις. Σε αυτή την περίπτωση το νούμερο είναι απόλυτα ρεαλιστικό μη σου πω και ολίγον υψηλό. Αν νομίζεις ότι υπερβάλλω σκέψουν πόσο έκανε στα 80ς (που η δραχμή έπεφτε κάθε δίμηνο) ένα βίντεο και πόσο έχει ένα δουβουντου σήμερα.
xBerliner

The Motorcycle boy είπε...

Χάρη, δεν περίμενα τίποτα ρε φίλε, ότι βλέπω λέω. Επίσης δεν έχω τόση φαντασία ώστε να φανταστώ μια εξέγερση, απλώς λέω οτι η εξέγερση που θα ανατρέψει τον Σάχη για να φέρει τον Αγιατολάχ, προσωπικά δεν με αφορά.
Αυτά τα 200-300 χρόνια που βάζεις από που προκύπτουν; Αυθαίρετα αλλάζει το σύστημα; Με θεϊκή παρέμβαση, ας πούμε;

Για τη δική μου λογική οι αλλαγές (οι κοινωνικές) καθορίζονται από την συλλογική συνείδηση. Αν το κωλοδάχτυλο σού έχει φτάσει ως το λαιμό θα αντιδράσεις (δράση -αντίδραση). Από αυτό κάτι θα βγει ως σύνθεση το οποίο εξαρτάται από το τι επιδιώκεις. Αυτό λέω.

Στο "Δεν πληρώνω" αναφέρομαι υποτιμητικά όπως υποτιμητικά θα αναφερόμουν σε κάθε κίνηση η οποία χρησιμοποιεί νομικίστικες λοβιτούρες. Τώρα, αν θέλεις να μου πεις οτι επειδή δουλεύει και το ΠΑΜΕ μαζί με την κίνηση και κάνουν δράσεις τύπου ΠΑΜΕ δεν ισχύει το "όσο λουφάρουμε τα φράγκα είναι καλά" -εντάξει! Είπα να αναφέρω μόνο τα αγνά συστατικά της κίνησης!

Δεν ξέρω (ή μάλλον ξέρω) πώς αντιμετωπίζεται ο στρατός στην Αίγυπτο και οι μουλάδες παραδίπλα -απλώς λέω οτι η αντικατάσταση νταβατζήδων πάνω από τα κεφάλια των λαών δεν με αφορά.
Τι ΘΑ περίμενα; Ρίξε μια ματιά στην Τσιάπας και θα δεις. Διάβασε για τον Λουμούμπα -μιας και μιλάμε για Αφρική -και ίσως βγάλεις κάποια άκρη.

Υ.Γ.: Ο Πρετεντέρης όταν ξυπνάει το πρωί μάλλον λέει "καλημέρα". Το ίδιο μπορεί να κάνω κι εγώ. Από εκεί μέχρι το να με παρομοιάζεις με τον Πρετεντέρη έχει εκνευριστικά μεγάλη απόσταση -αν το καταλαβαίνεις...

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη,
1. Μπορεί (δεν το έχω ψάξει) αλλά τότε πώς δικαιολογούνται οι κινητοποιήσεις επί Πασόκ ενώ επί ΝΔ δεν κουνιόταν φύλλο; Εγώ ξέρω -εσύ θέλω να δω τι πιστεύεις.

2. Από τα 7 που αναφέρω τα 3 αφορούν τον Δημόσιο τομέα και τα 2 έτσουξαν καθαρά τα "δυνατά" υπουργεία (Οικονομικών, Οικονομίας). Τώρα για ΓΕΝΟΠ και τέτοια δεν θυμάμαι -αλλά θυμάμαι οτι απειλούσαν να κατεβάσουν διακόπτες. Έκανα και μια μαλακία, στον νόμο πλαίσιο της Μαριέττας έγινε χαμός, τον νόμο πλαίσιο του Αρούλη ήθελα να γράψω.
3. Οι γνωστοί σου θα πρέπει να πήραν σύνταξη πριν το 2004 για να το λένε αυτό. Όποιος πέρασε 04-09 στο δημόσιο ξέρει τι θα πει γαλάζιο βερύκοκο.
4. Να στο πω αλλιώς να μην τσακωνόμαστε. Νόμος
Αβραμόπουλου για το κάπνισμα. Αντιδράσεις; Μόνο ο μαλάκας ο Μοτοσακός! Νόμος Πασόκ για το κάπνισμα. Αντιδράσεις; της πουτάνας πανελληνίως!

The Motorcycle boy είπε...

Vasiliskos, μη λέμε ιστορίες για φίδια. Αν οι μισθοί πέσουν ακόμα 20% ο κόσμος θα βγει στους δρόμους. Γιατί θα βγει ο κόσμος στους δρόμους; Επειδή η τράπεζα θα του πάρει το σπίτι.
Δεν κάνω προτάσεις, ποτέ δεν έκανα, ούτε και πρόκειται -τι είμαι; Κάνας ινστρούχτορας; Παραπέρα λέω κάτι (για μένα) εμφανές. Αν η αριστερά δεν έχει πρόταση σε μια κρίση, τότε θα περάσει η φασιστική πρόταση άνευ αντιπάλου. Εδώ πέρασε στη Γερμανία όταν ακόμα ήταν ζωντανή η Ρόζα -με πιάνεις;

xBerliner, όπως το λες έχεις δίκιο! Έτσι λοιπόν θα έχουμε πλέον λεφτά να αγοράσουμε ένα βίντεο! Χαχαχαχαχα.
Πέρα από την πλάκα, το σημείο βρασμού είναι πιο ψηλά. Αλλά οι εκρήξεις δεν είναι πάντοτε εσωτερικής καύσεως.

Manuel είπε...

Δεν έχει νόημα να μπούμε σε αντιπαράθεση για το αν οι γαλάζιοι ή οι πράσινοι είναι πιο λαμόγια και έχουν κομματικούς στρατούς. Έχω την άποψή μου, την οποία κατέστησα σαφή. όσο αφορά το γιατί δεν υπήρχαν αντιδράσεις επί Κωστάκη, μήπως ότι τότε δεν έχει μειωθεί το εισόδημα των περισσοτέρων και ότι επιπλέον σήμερα οι πρροπτικές είναι κατάμαυρες λέει τίποτα;

The Motorcycle boy είπε...

Χεχεχεχε ναι λέει-τίποτα. Η σωστή απάντηση είναι "αμοιβές επιτροπών και ομάδων εργασίας". Κάθε συνδικαλιστής που σεβόταν τον εαυτό του (ανεξαρτήτως κόμματος) ήταν μέσα σε 2-3 τέτοιες. Το μήνα.

Manuel είπε...

Δηλαδή τώρα τους κόψαν τις επιτροπές και τη μάσα και ξεκίνησαν την επανάστση; Μπουχαχα! Μία απεργία ανά δίμηνο, ενώ έχει γίνει της πουτάνας, θεωρείται ακραία συνδικαλιστική δράση; Αν αναφέρεσαι στα ΜΜΜ, αυτό έλειπε να μην απεργήσουν μ' αυτά που τους έκαναν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο ΠΑΣΟΚΟΣ ηγέτης τους παραιτήθηκε, θεωρώντας άσκοπή τη συνέχιση των απεργιών.

savon des bebes gentilles είπε...

Μότορα το κείμενο σου μου θυμίζει λίγο τεστ πολλαπλών απαντήσεων, αλλά φοβάμαι πως δεν αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να αναλύεις την παρούσα πραγματικότητα και να κάνεις όνειρα για το μέλλον.

Το ότι γίνεται το ένα ή το άλλο δεν σημαίνει ότι έχουμε μπει σε προεπαναστατική φάση, αλλά ούτε οτι υπάρχουν δύο επιλογές, να μείνει ως έχει ή να γίνει χούντα. Δεν σου λέω ότι αποκλείεται, απλά δεν βρίσκω και κάποια ανάλυση, επιχείρημα στο κείμενό σου που να το στηρίζει.

εντάξει είσαι απογοητευμένος κλπ. Αλλά ουσιαστικά εδώ απλά παίζεις με τις λέξεις. Και για την τελευταία σου ιστορία, δέχομαι και το κλειστοφοβικό και το καφκικό της υπόθεσης. Αλλά γιατί είναι ιστορία και όχι κείμενο πολιτικό.

ουφ πάλι πολύ έγραψα και με σφάζει το χέρι μου.

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη, ξεκίνησαν τη βαβούρα ώστε να ξαναποκτήσουν διαπραγματευτική ισχύ την οποία θα εξαργυρώσουν μετά. Και δεν είναι μια απεργία ανα δίμηνο, είναι πολύ περισσότερες στο δημόσιο και μάλιστα στην τελευταία βάλανε και περιφρούρηση. Υπέροχα.
Τι κάνανε στα ΜΜΜ και έπρεπε οπωσδήποτε να απεργήσουν; Για πες μου επειδή δεν ξέρω. Μήπως τους κόψανε τις υπερωρίες; Επειδή (αν ξέρεις) ο οδηγός πρέπει να δουλεύει 4 ώρες την ημέρα -περισσότερες είναι επικίνδυνος. Αλλά οι μάγκες δουλεύουν οκτάωρο κανονικό και τσιμπάνε δυόμιση μισθούς -και στ΄αρχίδια τους η επικινδυνότητα.

Savon, πού την έμπλεξες την ιστορία στην ιστορία; Χαχαχαχαχα

Στο ποστ αυτό δεν επιχειρώ να κάνω προβλέψεις απλά προχωράω λίγο την κουβέντα στο υποθετικό της κερδισμένης κινητοποίησης. Δηλαδή βγήκαμε στο δρόμο και πετύχαμε -τι θέλουμε μετά; Και λέω οτι αν δεν υπάρχει αριστερή προοπτική εμένα δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Επειδή μου μοιάζουν αυτές οι κινητοποιήσεις με στοίχημα που φοβόμαστε να κερδίσουμε. Αυτό.

savon des bebes gentilles είπε...

ε και μετά μου λες που σκατά μπέρδεψα την ιστορία στην ιστορία. Γιατί μέχρι τώρα σκότωνες τους ήρωες σου παρέα και το κίνημα έτρωγε ήττα ή δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα τον αυτοκτονείς γιατί πέτυχε (sic) η επανάσταση.

Ε αυτό λες και τώρα. οκ και πετυχαίνουν, αλλά θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα γιατί δεν έχουν αρκετή επαναστατική συνείδηση; Γενικά συνφωνώ με τις τελευταίες γραμμές του τελευταίου σου σχολίου. Αλλά ρε μότορα το ένα σου ξυνίζει, το άλλο σου βρωμάει. Ποιός σου είπε ότι τα κινήματα τα κάνουν άγιοι και σοφοί άνθρωποι. Και στις τσιάπας να ήσουνα κάτι θα βρώμαγε πάλι. Μήπως απλά είναι γεροντογκρίνιες; Δεν βγαίνεις και συ λίγο στον δρόμο να ξανανιώσεις όπως έλεγε και εκείνη η τύπισσα από την Κερατέα;

Ουφ, στο γιατρό μου πάντως θα πω πως εσύ φταις που δεν ξεκουράζω το χέρι μου.

καλημέρα

The Motorcycle boy είπε...

Η επιτυχία της επανάστασης προδικάζει τον τρόπο θανάτου των επαναστατών -όσο βέβαια οι λέξεις επαναστάτης και γραφειοκράτης μπορούν να σταθούν στην ίδια πρόταση!

Τώρα λέω κάτι άλλο -δεν υπάρχει καμιά επανάσταση εκεί έξω, δεν υπάρχει καν η επίφαση επανάστασης, μόνο εύφορο έδαφος για φασισμό υπάρχει. Εδώ την πέσανε στο νόμο του Καστανίδη που ποινικοποιεί τον ρατσισμό και φωνάζουν οτι απειλείται η ελευθερία του λόγου κι εσύ μου λες οτι κάτι μου ξυνίζει και κάτι άλλο μου βρωμάει; Πλάκα κάνουμε; Σε λίγο θα μας βγάλουν διαδήλωση για τις φούντες του τσολιά έτσι όπως πάει! Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό με το ψείρισμα που ΠΙΘΑΝΩΣ να έκανα στην υπόθεση της Τσιάπας; Εδώ δεν ψείρισα (και ακόμα τσακώνομαι) την Κούβα ρε παιδί μου -την Τσιάπας θα ψείριζα;

The Motorcycle boy είπε...

Α ναι -όχι! Στο δρόμο για να ζητήσω να μη μου κόψουν το επίδομα σαν δημόσιος υπάλληλος ούτε βγήκα, ούτε πρόκειται να βγω. Αν τα αιτήματα αποκτήσουν κάποια αξιοπρέπεια τα ξαναλέμε.

savon des bebes gentilles είπε...

οκ ρε μότορα πάω πάσο γιατί η επαφή μου με την ελληνική πραγματικότητα και δεν τρώω στην μάπα τον κάθε μαλάκα πρετεντέρη. Αλλά εδώ δεν τα χώνεις γενικά στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε ότι σχετικά κινηματικό υπάρχει τον τελευταίο καιρό. Η απεργία πείνας, το κίνημα δεν πληρώνω, η κερατέα. Και αν δεν απαντούσες έτσι όπως απαντούσες στα σχόλια θα πίστευα πως κάποιος χάκεψε τον λογαρισμό σου.

savon des bebes gentilles είπε...

http://www.alterthess.gr/content/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B1%CF%83%CE%B8

και ένα αρθράκι για τον οασθ

PiKei είπε...

Είδα πάλι φως και μπήκα.
Μότορα είμαι με τους άλλους αυτή τη φορά και χαίρομαι που θα σου τα χώσω!
Ναι, το έχω το θέμα που σε έχει πιάσει, έχει πιάσει και πολλούς ακόμα φίλους μου, μία ψιλοφιλοσοφική γριππούλα είναι, μόλις σου σκάσουνε τα πρώτα χημικά στην μούρη σού περνάει αμέσως και βλέπεις το φως το αληθινό που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας...
Για να το σοβαρέψω, αλλά να μην το γαμήσω στο σεντόνι, θα γράψω μόνο τούτο: Ο κίνδυνος που περιγράφεις είναι υπαρκτός, αλλά οι ιστορικές δυνατότητες που ανοίγονται μ΄ αυτά που γίνονται γύρω μας κάθε γαμημένη μέρα είναι περισσότερες από μία. Οπότε μετράει (και) το πως την βλέπεις. Εγώ πάντως μετά το γαμήσι που πέρασα στην τελευταία πορεία, θα κατεβαίνω οργανωμένος. Με μάσκα και μαλόξ, με νερά και τα ζεστά μου ροφήματα, με ταπεράκια (κεφτεδάκια) και σλήπινγκ μπαγκ αν χρειαστεί... Όμως την Σταδίου, την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα δεν τους τα ξαναδίνω πίσω που να γαμηθούνε!
Λυπάμαι, δεν το χειρίστηκαν σωστά...

Manuel είπε...

Δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς έπαιρναν οι οδηγοί 2500 ευρώ και βάλε. Προφανώς κακώς θα πει κάθε λογικός άνθρωπος. Απλά δεν θεωρώ παράλογο αυτός που χει συνηθίσει στα χιλιάρικα αυτά, να απεργεί όταν του τα κόβουν. Όσο αφορά στις απεργίες γενικώς, τις θεωρώ ελάχιστες για το πανηγύρι που 'χει στηθεί, με το πρωτοφανές όχι μόνο να μην δίνονται αυξ´ησεις, αλλά να πέφτουν μικρές έστω (για αρχή λένε κάποιοι) μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Για μένα η πολιτική της κυβέρνησης είναι κάργα φιλελεύθερη στα λόγια και για τους μαλάκες που δεν έχουν στηρίγματα και πιστή στο να δίνουμε στους δικούς μας αβάντες κάτω απ' το τραπέζι.
Και να στο πω κι αλλιώς; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οποιοσδήποτε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δικαιούται να ζητάει θυσίες και να το παίζει ανορθωτής. Ας βρουν κάποια άλλη απάτη με νέο προσωπικό για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ακόμη και οι μαλάκες πολίτες έχουν την ανάγκη της ψευδαίσθησης ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για την δήθεν αξιοπρέπειά τους. Οι ρόλοι του παιχνιδιού προσδιορίζουν και το παιχνίδι στο φιινάλε.

Кроткая είπε...

Μοτορσάικλ, δεν θα κάνω την εξαίρεση, από τους προηγούμενους.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, όπως επίσης καταλαβαίνω και ποια είναι η προτασή σου (και τη γουστάρω και τρελά δλδ), αλλά ρωτώ:
όταν γίνονται όλα αυτά, θα προτιμούσες ο κόσμος να λουφάξει και να μην κάνει τπτ?
Εγώ προτιμώ να κάνει. Και προτιμώ να ζυμωθεί σε τέτοιες διαδικασίες και θα ήθελα να είναι σε αυτές τις διαδικασίες και 15 Μοτοσακοί για να του λένε αυτά που λες εσυ -και να μην ακούει μόνο αυτά που λέει το ΠΑΜΕ, καταλαβαίνεις τι εννοω?

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε κ σεβαστέ μοτοσακέ δεν σε νιώθω σε αυτό το κείμενο με την καμία. Αρχικά συγκρίνεις τη νουδου με το μπατσόκ όπου μεταμητσοτακικά αφού έχασε τα κυριότερα ερίσματα που είχε σαν κόμμα στα ΜΜΕ, σε κάθε κυβέρνηση τρώει το κράξιμο του αιώνα, όπου υπάρχουν όλες οι κότες που τσιρίζουν για την επάρατο δεξιά με το σιωπηλό σοσιαληστρικό γαμήσι με αριστερό άλοθι που τρώμε τώρα. Ε όχι, δικέ μου, αναφέρεις 5 πράγματα που κάνανε οι γλιτσιάρηδες οι δεξιοί σαν να είναι κάτι μπροστά στις βουβαλίσιες που μας αμολάν τούτοι εδώ οι πράσινοι αηδίες, δεν υπάρχει καν σύγκριση. Με τα λαϊκίστικα κόλπα τους κ με την τρανταχτή υποστήριξη όλου του τύπου των μεγαλοεκδοτάδων, αλλά κ με το ξεφάντωμα των ματάδων, αυτά που γίνονται είναι κλάσμα αυτών που θα περίμενε κανείς. Τα ίδια κ επί Σημίτη κτλ. Αφίσες του Αντρέα, αλλαγή, το κόμμα σου λαέ κ παπάρια μάντολες. Διαφωνώ λοιπόν τελείως στην εισαγωγή σου. Κατόπιν τα χώνεις στο πρώτο σοβαρό ανένταχτο κ αχρωμάτιστο μαζικό κίνημα που έγινε στον τόπο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και μετά το τραβάς απ'τα μαλλιά, κάνεις κάτι τερατώδεις παραδοχές κ υποθέσεις κ καταλήγεις πως ο δρόμος που βλέπις να ανοίγεται είναι αυτός της στρατιωτικής χούντας ή μιας παπαδίστικης εξουσίας. Ακόμα και για τα παραδείγματα που δίνεις δεν είναι στέρεα τα συμπεράσματά και η λογική σου. Μετά κάνεις την και καλά απρόσμενη κωλοτούμπα κ το γυρνάς στη χούντα πάλι και το δένεις με υποθέσεις πάνω σε άκυρα θεμέλια που έθεσες πιο πριν.

savon des bebes gentilles είπε...

http://www.alterthess.gr/content/%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%89-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC

και λίγη ιστορία για το κίνημα δεν πληρώνω...στην θατσερική αγγλία.

Ανώνυμος είπε...

Ο αποπάνω, συνεχίζω:

Κ καταλήγεις πως το σκέφτεσαι, ευχαριστημένος πάνω στο γεγονός ότι το μούφτικο συμπέρασμά σου ότι θα γίνει χούντα κ τι επιπτώσεις θα έχει δεν έχει ουσιαστικά αντίλογο.
¨Πώς το βλέπεις το υποθετικό σενάριο; Μα -γίνονται τέτοια πράγματα!¨
Προφανώς κ γίνονται μεγάλε, αν όλη η αλυσίδα που έθεσες από πριν με γυάλινους κρίκους κρατούσε.
Αλλά δεν κρατάει.
μετά από αυτά, έχω να σου πω ένα μόνο πράγμα μοτοσακέ.
Μου λείπεις πάρα πολύ. Μου λείπουν τα κείμενα τα αναλυτικά με τις λέξεις που είχαν το στόχο τους μία προς μία. Μου λείπουν τα θαυμάσια επιχειρήματα και οι ροές σκέψεων που είτε συμφωνούσα είτε διαφωνούσα με το περιεχόμενο, πάντα τις εκτιμούσα για το πόσο συμπαγείς και σφαιρικές ήταν. Αυτά τα λόγια που μου ανοίγαν κι εμένα λίγο παραπάνω τη σκέψη κ την κριτική μου ικανότητα.
Διάβασε σε παρακαλώ τα 2 προηγούμενα κείμενά σου κ μετά απάντησέ μου, βρίσε, χλεύασε, ότι γουστάρεις. Έλεγα να σε ειρωνευτώ με κανα, ¨περαστικά απ'ότι κι αν έχεις¨, αλλά δεν μου βγήκε τελικά, γιατί σεβόμουν πάντα τα γραπτά σου κι ακόμα τα σέβομαι.
Με αγάπη ρε κοριέ με το στιλέτο στην πλάτη

The Motorcycle boy είπε...

savon, μα το ίδιο λέμε. Ο εκφασισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τις κινήσεις κινηματικού χαρακτήρα που εμφανίζονται σε αυτήν (η Νύχτα των Κρυστάλλων είχε κι αυτή κινηματικό χαρακτήρα -μην ξεχνάς). Μην τα μπερδεύεις όμως -την κίνηση των μεταναστών απλώς τη θεωρώ άσχημα σχεδιασμένη (για να το πω ευγενικά) και την Κερατέα τη θεωρώ κλασσικό ελληνικό "μακριά από τον κώλο μου". Το έχω ξαναγράψει -μια κατάληψη κάναμε στο λύκειο κι αυτή για να μη γίνει χαβούζα ένα νταμάρι απέναντί μας. Ο εκφασισμός όμως δεν είναι στα δυο παραπάνω -εντάξει;
Ρε φιλενάδα μη με καλουπώνεις κι εσύ -δεν γίνεται να είμαι κανενός είδους κνίτης τώρα στα γεράματα.
Όσο για τον ΟΑΣΘ... Αυτά τα μοντελάκια συμμετοχικού καπιταλισμού ανθούσαν το ΄80 στο Χόλυγουντ αλλά πέσανε πολλές πέτρες από τότε. Θυμάμαι και τον ΟΑΣΑ όταν τον έκανε ιδιωτικό και πολυμετοχικό ο Μητσοτάκης που αγοράζανε οι μέτοχοι-οδηγοί τα εισιτήρια από τα περίπτερα για να στα πουλήσουν μέσα 20 δραχμές πάνω.

Υ.Γ.: Πρετεντέρη κι εγώ έχω καιρό να δω -μη νομίζεις. Αδυνατίζουν οι αντοχές μου.

The Motorcycle boy είπε...

ΠΚ νομίζεις οτι εγώ δεν θέλω να είναι γριπούλα, γεροντομαλακία ή κάτι σχετικό; Ή νομίζεις οτι όταν φεύγουν από τη δουλειά μέχρι και οι κλώσσες να πάνε στα χημικά δεν θέλω να πάω κι εγώ;
Το ερώτημα όμως είναι απλό: με ποιο αίτημα;

Μανώλη εγώ δεν ξέρω καν πόσα παίρνουν, ούτε με ενδιαφέρει. Εγώ μίλησα για επικινδυνότητα σε βάρδιες επειδή τότε παίζεται και το κεφάλι άσχετων. Καλώς κάνουν πορείες όσοι τους κόβονται τα λεφτά, αλλά κακώς οι επιδοματάκηδες στραβώνουν όταν ο Πάγκαλος τους λέει οτι μαζί τα φάγανε. Προσωπικά βέβαια ντρέπομαι να βγω στο δρόμο για να μη μειωθεί ο μισθός μου σαν δημόσιος υπάλληλος αλλά είναι δική μου υπόθεση αυτό.

Δεν σου ζητάει κανένας θυσίες -ζεις σε ένα χρεωκοπημένο κράτος, αυτό είναι όλο. Δεν έχουν λεφτά για σένα -τελείωσε.

The Motorcycle boy είπε...

Κροτ, είπα εγώ να μην κάνει τίποτα ο κόσμος; Να κάνει αλλά κάτι σοβαρό ρε παιδί μου! Να γιουχάρει το γαμωΠΑΜΕ που αποκεντρώνει τις πορείες, να γαμήσει τη Βουλή, να έχει ΕΣΤΩ ΕΝΑ σοβαρό αίτημα όταν βγαίνει στους δρόμους ρε γαμώτο! ΕΝΑ! ΣΟΒΑΡΟ!

Ανώνυμε, αν τα κείμενά μου είναι αυτά που περιγράφεις όντως το έχασα! Αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι τα διαβάζεις με διόπτρες; Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μπορεί να κάνεις κι εσύ -νομίζω;
Υ.Γ.: Έχεις δει πολλούς κοριούς να κυκλοφορούν εν μέσω ζητωκραυγών και επιδοκιμασιών; "Να περπατήσουμε σωστά τον λάθος δρόμο" -έτσι πάει, ε;

Ρε savon να με διαολίσεις θες τώρα; Τι σχέση έχει το "Δεν πληρώνω" με αυτόν τον κεφαλικό φόρο; Αναλογικά θα μπορούσε να υπάρχει συσχετισμός αν υπήρχε στην Ελλάδα ένα κίνημα κατά του ΦΠΑ! Λες να ήμουν κατά; Άλλο αυτό όμως και άλλο να κουκουλώνει το ΠΑΜΕ τα ακυρωτικά μηχανήματα -μην τρελαθούμε εντελώς!

Manuel είπε...

ΟΚ. Στο πλαίσιο της αποδοχής των όσων λέγονται περί χρεοκοπίας ανασκευάζω τα περί θυσιών. Λέω λοιπόν ότι θέλω καινούργιους τζουτζέδες στο γκουβέρνο για να μου πουν ότι χρεοκόπησε η χώρα. Ούτε αυτό δεν δικαιούμαι; Για τόσο μαλάκα μ' έχουν. Προφανώς ναι. Καληνύχτα.

The Motorcycle boy είπε...

Λες "καινούργιους" και προφανώς δεν εννοείς τους "άφθαρτους" Ραγκούσηδες, Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτές -έτσι;
Σεβαστό και δεν έχω πρόθεση να σου χαλάσω το γούστο. Στις εκλογές τι ψήφισες; Έκανες τίποτα για ν΄αλλάξει η διανομή ρόλων ή "ΚΑΤΣ-ΑΠΑΤΗ-ΟΛΑ ΣΙΚΕ"; Ρωτάω επειδή και τίποτα σ/χες να έρθουν καινούργιοι θα είναι κι αυτοί -κατάλαβες;

Manuel είπε...

Σχες δεν έρχονται, γιατί δεν υπάρχουν πλέoν στο στρατό γραφικοί μαλάκες που θέλουν να "σώσουν" τη χώρα, αν και υπάρχουν πάρα πολλοί μαλάκες που θα ήθελαν μια τέτοια λύση.
Προφανώς δεν αναφέρομαι σε Ραγκούσηδες, Καχριμάκηδες και λοιπούς ως "άφθαρτα" πρόσωπα, δεν είναι απίθανο όμως να επιβληθούν αυτοί ως τέτοια.
Στις εκλογές τι ψήφισα; Πάντως όχι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους φασίστες, ακόμη και στην καραγκιοζέ εκδοχή τους τους σιχαίνομαι, οπότε σ' αφήνω εσένα να βγάλεις συμπέρασμα.

The Motorcycle boy είπε...

ΟΚ, άρα είσαι με το ενδεχόμενο "κυβέρνηση συνεργασίας" με συμμετοχή της Αριστεράς να ελπίσω. Δεν σε αδικώ -κι εγώ κάποτε το είχα πιστέψει αυτό. Αλλά μετά την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Φλωράκη προσγειώθηκα ανώμαλα.

Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες για τον στρατό και τους σχες -βλέπεις, απέχω από το σπορ κοντά εικοσαετία. Αλλά όταν υπάρχουν θιασώτες της ιδέας στην κοινωνία (όπως βλέπεις κι εσύ) δεν θα υπάρχουν στο στράτευμα;

bernardina είπε...

Σόρι για το άσχετο, αλλά μιας και ανήκομεν και με τη βούλα στη Δύση, θα άφηνε η ΕΕ να μας κατσικωθούν Σχες; Λέω τώρα...
Κατά τ' άλλα, όταν μουτζώνοντας το κοινοβούλιο γκαρίζουμε "να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" μάλλον δεν συνειδητοποιούμε ότι η εναλλακτική είναι κάτι σαν ολοκληρωτικό καθεστώς κάποιου χρωματισμού. Οι μισοί μάλλον ονειρευόμαστε ξύπνιοι πως αν καεί το μπουρδέλο θα έρθει στη θέση του ένας μεσσίας, μια πολιτική δευτέρα παρουσία, και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια (!!!;;;)και οι άλλοι μισοί υποψιάζομαι πως κατά βάθος λαχταράνε να γίνουμε χειρότερη ζούγκλα απ' ό,τι είμαστε τώρα. Είναι βέβαια και κάτι σκόρπιοι (γενικώς) που εξακολουθούν να νοσταλγούν το άκρως επιτυχημένο μοντέλο των σοβιέτ αλλά αυτοί είναι κλινικές περιπτώσεις οπότε ας τους αφήσουμε εκτός δείγματος.
Καλημέρα είπα; Δεν είπα. Καλημέρα

Manuel είπε...

@bernardina
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο, απλά διαμαρτυρόμεθα πού και πού, για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα. Για να μην παρεξηγηθώ, αποδέχομαι ότι μέχρι τώρα μπορεί να μην είμαστε "στον καλύτερο δυνατό", αλλά στην τελική καλά περνάμε (οι περισσσότεροι τουλάχιστον) εν Ελλάδι. Δεν το βλέπω όμως να συνεχίζεται για πολύ αυτό το "καλά".

The Motorcycle boy είπε...

Βερναρδίνη καλημέρα,
λοιπόν αυτό έγραψα κι εγώ -οτι σε υποθετική περίπτωση σχων θα φεύγαμε από την ΕΕ άρα δεν θα πληρώναμε τα δάνεια. Πρόσεξε -δεν λέω οτι έρχονται οι σχες, λέω ότι ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΘΑ...
Μετά το 'θα' μπορείς να βάλεις: βολευόταν, ανάσαινε, επικροτούσε και μετά: κόσμος.

Αυτό που λες, λέω -δεν συνειδητοποιούμε οτι ο τελευτάιος Μεσσίας που πέρασε από την Ελλάδα πήρε τα πόδια στο χέρι από τον Σέμο και δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει τα θαύματα για τα οποία προοριζόταν, άρα -δεν βλέπω σύντομα Μεσσίες.
Τι βλέπω; Εσύ; Όλα καλά;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα πεντακόσια τα εκατό τα διαβάζω μέσα από διόπτρες, αυτό ισχύει κατηγορηματικά, καθώς διαθέτομεν άποψη. Ότι μπορεί να κάνω λάθος ισχύει αυταπόδεικτα νομίζω, αλλά όπως και να'χει η απάντησή σου με κάλυψε και θα σου πω ένα πράγμα, τώρα παρά ποτέ βλέπω κοριούς να κυκλοφορούνε, χωρίς ηθική, μόνο απελπισία, κουφούς κ τυφλούς στα γύρω τους με μίσος μαύρο μόνο στο μάτι. Δε χρειάζονται πάντα καταστρωμένα σχέδια, υπάρχει κ η αντίδραση κ οι σχες δεν είναι ενδεχόμενο καθώς θα λιποτακτούσαν τα 3/4 των φαντάρων την πρώτη μέρα.

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, εντάξει, συνεννοούμαστε. Και καταλαβαινόμαστε -στις κουβέντες υπάρχει αλισβερίσι, στεγανά υπάρχουν μόνο στα κουφώματα αλουμινίου.

Τα 3/4 των φαντάρων θα λιποτακτούσαν την πρώτη μέρα λες; Χμμ, μακάρι να είχα την αισιοδοξία σου. Αλλά όταν δεν λιποτάκτησαν οι οργανωμένοι Λαμπράκηδες, Μάηδες, ΚΚΕδες και λοιποί σκληροπυρηνικοί επί Γιώργη λεβέντη (καραμπουζουκλή) -κοντά 20% υπολόγιζε να πάρει η ΕΔΑ σ΄εκείνες τις εκλογές -δεν βλέπω να λιποτακτούν τα παιδιά του Βε φορ Βεντέτα και τα περήφανα ελληνόπουλα που ψάχνουν βύσμα να γίνουν Δέλτα, Ζήτα και Ειδικοί Φρουροί σήμερα.
Υ.Γ.: Θα μου πεις -τότε δεν είχαν τέτοια γραμμή ενώ σήμερα η γραμμή είναι "φέρε τη Τζούλια στο Μουσείο", δεν ξέρω... Όλα μέσα.

bernardina είπε...

Με συμπαθάτε που άργησα να απαντήσω, ας όψεται το κυνήγι του επιούσιου.
Μανολίτο, το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο αν αναφέρεται στο σχόλιό μου, και θα το αντιληφθεις αν δεις αυτό περί ζούγκλας που γράφω. Άρα, προφανώς δεν πιστεύω ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Ούτε φυσικά ότι διαμαρτυρόμαστε για να περνάει ευχάριστα η ώρα. Αν είναι δυνατόν να ισχυριζόμουν ποτέ κάτι τέτοιο! Εκείνο που υπονοούσα και ίσως δεν έγινε σαφές είναι πως έχω την αίσθηση ότι τις περισσότερες φορές διαμαρτυρόμαστε με λάθος τρόπο για λάθος πράγματα και κυρίως οι λάθος άνθρωποι. Και μ' αυτό εννοώ ότι διαπιστώνω πως εκείνοι που κραυγάζουν πιο δυνατά είναι συχνότατα αυτοί που έχουν τις φωλιές τους χεσμένες, στο στυλ: σέρνει ο κλέφτης τη φωνή να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Όχι ΠΑΝΤΑ, πρφανώς, αλλά συχνά. Δυστυχώς. Κι επειδή οι ανίερες συμμαχίες μου γυρίζουν τα άντερα, ακόμα προσπαθώ να καταπιώ το θέαμα του Τσίπρα να συνοδεύει την αργόμισθη και πολυθεσίτισσα Παναγιωταρέα στον 984 για να κάνει ντάτσι-ντάτσι τον κακό λυκειάρχη που της έδωσε αποβολή. Ρε δε χεζόμαστε λεω εγώ, για να μην πω τίποτα χειρότερο!

Όσο για το ρήμα που θα έβαζα πριν από το "λαός" και μετά από το "έρχονται οι Σχες", λυπάμαι, αλλά επειδή, αν και μικρή, είδα τι αντίδραση επικρατούσε στη μικροαστική τάξη επί επταετίας Γιώργου Λεβέντη Καραμπουζουκλή και Σια, φοβάμαι ότι δεν θα είναι της ηρωικής συνομοταξίας.
Κατά τ' άλλα καλά. Όσο καλά μπορεί να ειναι κάποιος όταν γυρω του γίνεται της τρελής και ο ίδιος δεν διαθέτει ιδιαίτερα χοντρό πετσί. Άρα καταλαβαίνεις...
Τα φιλιά μου στο αγοροκόριτσό σου. Α, και το ότι δεν σχολιάζω συχνά δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζω, ε; ;-)

The Motorcycle boy είπε...

Ευχαριστώ ρε συ. Το να διαβάζεις και να μη σχολιάζεις είναι μια χαρά, το να σχολιάζεις και να μη διαβάζεις είναι το πρόβλημα. Γενικώς.

Manuel είπε...

@ Bernardina
Δεκτές οι διευκρινίσεις και απολύτως κατατοπιστικές.

Χάρης είπε...

"Κροτ, είπα εγώ να μην κάνει τίποτα ο κόσμος; Να κάνει αλλά κάτι σοβαρό ρε παιδί μου! Να γιουχάρει το γαμωΠΑΜΕ που αποκεντρώνει τις πορείες, να γαμήσει τη Βουλή, να έχει ΕΣΤΩ ΕΝΑ σοβαρό αίτημα όταν βγαίνει στους δρόμους ρε γαμώτο! ΕΝΑ! ΣΟΒΑΡΟ!"

Τι εννοείς σοβαρό αίτημα δε σε καταλαβαίνω. Το ότι εγώ ως ιδιωτικός υπάλληλος βγαίνω στο δρόμο και παστώνομαι στα χημικά γιατί δε θέλω ούτε το μισθό μου να χάσω ούτε τη δουλειά μου δεν είναι ένα αίτημα**;
Το ότι κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο κόντρα στην καταστολή και τις "συμβουλές" των ΜΜΕ για σταθερότητα κ ανάπτυξη δεν είναι κάτι;

Και στην τελική φτάνει να περιμένουμε πότε κάποιος θα κάνει κάτι που συμφωνούμε (πόσο άραγε να συμφωνείς 100%, 80%, >40%;) για να ακολουθήσουμε.

------------------------------
**άσχετα αν η πεποίθησή μου είναι "στο μέλλον που θα ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, εγώ θα είμαι ο άνεργος και ο τεμπελχανάς!" :)

The Motorcycle boy είπε...

Βρε Χάρη, συγνώμη κιόλας αλλά με δουλεύεις; Είσαι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ υπάλληλος και πας έξω από τη Βουλή έχοντας σαν αίτημα να μη χάσεις τη δουλειά σου; Η Βουλή είναι ο εργοδότης σου;
Σοβαρό θα ήταν το αίτημα: "θερίζει η ανεργία, δώστε επίδομα 1.500 το μήνα". Θα μου πεις -θα το έδιναν; Δεν έχει σημασία -εσύ ας το έθετες! Τι σκατά να κάνουν δηλαδή οι βουλευτές για να μη χάσεις τη δουλειά σου; Να σε προσλάβουν;

Ποιος κόσμος κατέβηκε κόντρα στην καταστολή -με κοροϊδεύεις; Ήταν αίτημα καμιάς από τις τελευταίες (και εννοώ μετά τον Δεκέμβρη του Γρηγορόπουλου) διαδηλώσεις ο αφοπλισμός των μπάτσων; Η κατάργηση των ΜΑΤ; Η απαγόρευση των χημικών έστω;
Ή μου λες οτι πες στη Βουλή για να κοντράρεις τα ΜΜΕ!!! Μα τα ΜΜΕ από τα πλάνα αυτά ζουν.

Είπα εγώ οτι θέλω να συμφωνώ σε κάποιο ποσοστό; 100 φορές το έχω γράψει -άντε άλλη μία. Πάρε δυο αιτήματα τυχαία:
1. "Να πληρώσουν αυτοί που τα φάγανε" Είμαι εγώ τώρα ένας άγιος πρωθυπουργός -τι θα απαντήσω; Οτι αυτοί που τα φάγανε δεν είμαστε εμείς και έτσι κι αλλιώς έχουν παραγραφεί τα θέματα.Άρα δεν έχω τη δυνατότητα να τους βάλω μέσα.

2. "Να παγώσουν τα δάνεια στις τράπεζες". Εδώ εγώ ο (ακόμα και κακός) πρωθυπουργός θα ζοριστώ καθότι το θέμα είναι μέσα στις αρμοδιότητές μου. Άρα θα πρέπει ή κάτι να κάνω ή κάτι να απαντήσω.

Κατάλαβες στο παραπάνω παράδειγμα ποιο αίτημα θεωρώ σοβαρό και ποιο κοροϊδιλίκι για να αποκοιμίζουν τον κόσμο;

PiKei είπε...

Ας όψεσθε όλοι που υποτιτλίζω σαν τρελός ταινίες για το φεστιβάλ. Κρατήστε μου το θέμα στο μούσκιο μέχρι τις 20 Μαρτίου που θα ξαναπαίζω...

Μότορα επί του τελευταίου σου: Ναι, ρε μαλάκα, γι' αυτό σε θέλουμε για να βάζεις ατζέντα... Τα αιτήματα δεν φυτρώνουνε στα δέντρα, κάποιος αρχίζει να τα φωνάζει και μετά γαμάμε όλοι μαζί τους συνδικαλιστές μπας και ακούσουνε. Κι αν δεν ακούσουνε, τα βγάζουμε στο δρόμο μόνα τους, και γιαουρτώνουμε τους συνδικαλιστές...(αλλά δεν τους χτυπάμε ποτέ γιατί γίνονται ήρωες και θα μας κατσικωθούν στον σβέρκο για πάντα).

The Motorcycle boy είπε...

Υποτιτλίζεις ταινίες!!! Μέχρι εκεί έχει φτάσει η χάρη σου; Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο από την επίθεση της Ε.Φ.; Ωιμέ!

Ακόμα κι αυτό που λες πάντως, το "δε βαράμε για να μην φτιάξουμε ήρωες" (όπως οι μπάτσοι, θα προσθέσω) μέχρι κι αυτό αμφσβητείται. Πολύ το ψάξιμο για αποδιοπομπαίο τράγο φίλε μου κι όλοι ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιου είδους ψαξίματα.

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Ρε συ καλέ μου @Μότορα,
Θα το πω κι ας το πάρει το ποτάμι:
Ρίχτε παρακαλώ σας, μια ματιά
(εμπειρική πιο πολύ, βιωματική, γιατί για άλλες, άστο καλύτερα...)
στην κοινωνική συγκρότηση τη σημερινή των κομμάτων (λέμε τώρα!) της Αριστεράς.
Και πείτε μου αν τα δικά μου μάτια κάνουν πουλάκια που βλέπω ότι:
Υπάρχουν δυο σχεδόν αντιποδικές τάσεις-ομάδες:
Η μία, (συντριπτικά μειοψηφική) έχει να κάνει με ανθρώπους "κανονικούς", από την κοινωνία, που πάνε ή υπάρχουν στην Αριστερά αποκλειστικά σε βάση διεκδικητική και όχι πολιτική (για συμφέροντα της επαγγελματικής τους ομάδας & όχι στη βάση των προγραμματικών προταγμάτων της Αρ.).
Αν δηλαδή υπήρχαν συνδικάτα κανονικά, θα καλύπτονταν 100% και δε θα τραβιόνταν με τις μαλακίες του Περισσσού & της Κουνουνδούρου που κατ ιδίαν τους γυρνάνε & τους ίδιους τα άντερα.(Και το λένε πλέον)
Η δεύτερη (πλεοφηφική) ομάδα, είναι νεότεροι, και το 80% απ αυτούς "λυμαίνονται" Ακαδημαϊκά και παρα-Ακαδημαϊκά πεδία,
(ή οι πιο νέοι ονειρεύονται να το κάνουν όταν ερωτώνται "Τί θα γίνεις άμα μεγαλώσεις" & απαντούν "Μα φυσικά διανοούμενος της Αριστεράς")
αποβλέποντας σε επαγγελματική αποκατάσταση-καταξίωση μέσω της κυριαρχίας του πολιτικού τους χώρου
(ή πιο σωστ'α αυτού στον οποίο φαντασιωνονται ότι ανήκουν)
στους χώρους παραγωγής-διανομής της γνώσης.
Αν τώρα σας διαφύγει και αναμείξετε τους δύο αυτούς χώρους σε τυχόν σέϊκερ, θα διαπιστώσετε
(με τρόμο ή χωρίς αυτόν οι πιο κυνικοί εξ ημών) ότι:
α)αλληλοεξουδετερώνονται, και
β) το απομένον μπάζο συνιστά εκρηκτικό μείγμα, καλύτερο από δέκα c4 στην περίπτωση που διανοηθείτε να το χρησιμοποιήσετε για την παραγωγή πολιτικής και εν συνεχεία για την "εντός κοινωνίας" άσκησή της.
Τόπα και ξαλάφρωσα.
Αν έστω και 20% έχω δίκιο, εξακολουθεί κανείς να έχει απορίες για την κακοποίηση των εννοιών πολιτική και κίνημα και επιρροή και κοινωνία και ηγεμονία κλπ κλπ κλπ;

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου δεν είμαι τόσο κοντά στην Αριστερά ώστε να μπορώ να αποφανθώ περί της συγκρότησής της. Άσε που δε με νοιάζει κιόλας -εγώ είμαι Μαοϊκός του τύπου "μαύρη γάτα, άσπρη γάτα -αρκεί να πιάνει ποντίκια", χεχεχεχεχε.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα πάντως, δε θα με πείραζε να το δω κάποτε...

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι