Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

"Δεν είμαι από 'δω, είμαι απ΄τα Λιόσσα"

Την προηγούμενη Τετάρτη (15 Ιουνίου ή αλλιώς 1η του πρώτου έτους της Επανάστασης -ημέρα εφόδου για την κατάληψη της Βουλής) δεν πήγα στη δουλειά μου. Έπαιρνε το ενδεικτικό της η κόρη μου κι έτσι βρεθήκαμε νωρίς στο σπίτι, εκείνη να παίζει κι εγώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις από τα έκτακτα δελτία ειδήσεων. Όχι ιδιαίτερα επαναστατική στάση –το αναγνωρίζω –αλλά έτσι μου προέκυψε, φέρτε μου μια κεντρική επιτροπή να κάνω την αυτοκριτική μου επιτόπου, σύντροφοι.

Επειδή λοιπόν έβλεπα τηλεόραση, είχα ταυτόχρονη «ενημέρωση» από το νταβαντούρι στο Σύνταγμα κι από τα σουμουτού του Παπανδρέου με τον Σαμαρά περί σχηματισμού κυβέρνησης μπεν μιξ. Κι αυτά είναι όσα κατάλαβα:

-Η κυβέρνηση ξύπνησε ψιλοχεσμένη λόγω της επαπειλούμενης λαϊκής εξέγερσης και, γι΄αυτό, έτοιμη να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις εκτόνωσης.
-Οι «Αγανακτισμένοι» δεν κατάφεραν τελικά να αποκλείσουν τη Βουλή, όπως είχαν προαναγγείλει –θες επειδή οι μπάτσοι είχαν πιάσει νωρίς τα πόστα, θες επειδή δεν μαζεύτηκαν πολλοί στα μπλόκα; Πάντως οι πολιτικοί μπαινόβγαιναν με σχετική άνεση.
-Οι «αντιεξουσιαστές» ξέχασαν (ή δεν έμαθαν ποτέ) οτι η βίαιη αντίδραση έπεται της πολιτικής ζύμωσης κι έτσι διώχτηκαν καροτσάκι από την πλατεία Συντάγματος.
-Το «κίνημα των Αγανακτισμένων» ανακάλυψε οτι στις πορείες γίνονται και μπάχαλα και βιάστηκε να τα φορτώσει σε προβοκάτορες (αλάνθαστη συνταγή ΚΚΕ).
-Τα κοινοβουλευτικά κόμματα της «Αριστεράς» αναλώθηκαν στις προετοιμασίες της επανάστασης και ξέχασαν να την αναγγείλουν.
-Το Λάος περίμενε σύσσωμο πάνω απ΄τα τηλέφωνα μπας και του ζητηθεί η συνεργασία.
-Τα αποκόμματα (Κουβέλης, Ντόρα) αγχώθηκαν για να αποδείξουν οτι διαφέρουν από τα κόμματα που αποσχίστηκαν.
-Η Ν.Δ. την είδε πολύφερνος γαμπρός και χάλασε το συνοικέσιο ζητώντας παραπάνω προίκα.

Έτσι κάπως είδα την όλη φιέστα από την τηλεόραση –δεν διεκδικώ κάποια εγκυρότητα, απλώς παραθέτω εντυπώσεις. Και πρόσεξε τώρα πώς φτιάχνεται μια σαπουνόπερα....

Κάποιος είπε στους ειδησάδες οτι ο Παπανδρέου ψάχνει για πρόσωπα ιντελεκτουέλ προκειμένου να κάνει κυβέρνηση εθνικής αποδοχής. Αρχίσανε να περνάνε κρόουλ, ανάποδο και πεταλούδα τα ονόματα διαπρεπών φελλών τύπου Λάμπρος Παπαδήμας (ο τραπεζίτης που έκανε ΟΝΕ), σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης (κάτι ανάμεσα σε σερ Μπιθί και σερ Λάνσελοτ) και άλλοι που δεν θυμάμαι γιατί δεν με εντυπωσίασαν. Στην πορεία έσκασε η πρώτη απαίτηση του «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» –προκειμένου να συμμετάσχει στη συγκυβέρνηση: άμεση απόσυρση του νόμου περί παροχής υπηκοότητας σε μετανάστες που ψηφίστηκε πριν κάτι μήνες από το Πασόκ!!! Δηλαδή, δώσε βάση στην πενιά, θα έβγαινε η μεικτή κυβέρνηση η οποία θα αποσκοπούσε «στη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία» και πρώτη της απόφαση θα ήταν: «δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ.......» (στις τελίτσες βάζεις όποια εθνικότητα γουστάρεις).

Ακολούθησε η πρόταση του Σαμαρά περί του νέου πρωθυπουργού κι αυτός ήταν κάποιος υπερκομματικός φυσικά, κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής μακριά από κομματικές ταμπέλες –ποιος; Ο σερ Σταύρος Δήμας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ!!!

Και μετά έσκασε η τρίτη πρόταση Σαμαρά –να κάνουν αυτή τη συγκυβέρνηση μονάχα για να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο και να πάνε σε εκλογές!!! Δηλαδή, να βάλουν τον Χ φούφουτο μπροστά, να τον στείλουν στις Βρυξέλλες, να προτείνει όσα έχει προτείνει κι ο Αντωνάκης και τα έχουν απορρίψει οι Ευρωπαίοι μετά πολλών επαίνων, να τα απορρίψουν πάλι και καπάκι να γίνουν εκλογές όπου «εμείς ως ΝΔ προσπαθήσαμε αλλά το Πασόκ τα είχε τόσο σκατώσει που δε σωζόταν με τίποτα η παρτίδα (διαβάζεται και πατρίδα)».

Όσο λοιπόν η ΝΔ ασχολιόταν με το μοίρασμα υπουργείων και πρωθυπουργείων στην επόμενη κυβέρνηση, είδαν οι Πασόκοι οτι στο Σύνταγμα η αντίδραση είχε εκφυλιστεί σε λιμαδούρα και ξεφοβήθηκαν. «Ίσα μωρή λινάτσα που θα κάνουμε συγκυβέρνηση», σκέφτηκαν και βγήκε ο Γιωργάκης να ανακοινώσει οτι αυτός βεβαίως και οπωσδήποτε και η πατρίς υπεράνω όλων, το εθνικό συμφέρον προέχει, «είμαι και ποδηλάτης δεν έχω ανάγκη τις καρέκλες –καρεκλάς είναι ο Σαμαράς που άκουγε Μπόνεϊ Εμ στα νιάτα του» -τέλος πάντων, αυτά....
Έλα όμως που είχε γίνει το τζέρτζελο στις ειδήσεις!! Τόσοι δημοσιογράφοι, τόσοι αναλυτές (τι να γίνεται άραγε αυτή η γοητευτική γλωσσοκοπάνα η Κάκια Αναλυτή;) τόσες απευθείας συνδέσεις... Για να μη δυσαρεστηθεί το φιλοθεάμον κοινό (εγώ δηλαδή, που κόντευα να κλείσω δωδεκάωρο βλέποντας ειδήσεις) αποφάσισε ο ευεργετικός Γιωργάκης να κάνει τουλάχιστον έναν ανασχηματισμό.
Επειδή όμως τα σαΐνια των καναλιών είχαν ετοιμάσει ήδη ρεπορτάζ για Παπαδήμες και σερ Πολ Μακάρντεϊ αποφάσισαν οτι στον ανασχηματισμό ο Γιωργάκης κάποιον απ΄αυτούς θα βάλει καλά και σώνει! Η συγκεκριμένη τακτική ονομάζεται «ροτέισον μεταγραφικής βόμβας» και χρησιμοποιείται στις αθλητικές εφημερίδες κάθε καλοκαίρι –δηλαδή κάποιος χάρβαλος αποφασίζει ένα πρωί οτι ο Ολυμπιακός έχει κάνει επαφές για να φέρει τον Μέσι. Αφού παιχτεί μέχρις εξαντλήσεως η είδηση και βγει στον αφρό η μούργα –αλλάζει το τροπάρι, γίνεται δηλαδή ανακύκλωση, και τώρα για τον Μέσι ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος δίνει διπλάσια χρήματα –όχι επειδή τον χρειάζεται, αλλά έτσι για να τη σπάσει στους γάβρους. Έτσι λοιπόν πέρασε η επόμενη μέρα, με τον Γιωργάκη να παρακαλάει τον Μέσι να έρθει για Υπουργός Οικονομικών. Και τη μεθεπόμενη βγήκε η σύνθεση της ανασχηματισμένης κυβέρνησης η οποία ήταν «μια απ΄τα γίδια», τουτέστιν κώλωσε ο Γιωργάκης με κάτι αποχωρήσεις βουλευτών του και λοιπές αντιδράσεις στελεχαραίων κι έφτιαξε ένα σχήμα κάργα Πασοκικό –μόνο ζιβάγκο δε φοράγανε, λόγω θέρους. Πώς να δικαιολογήσουν οι δημοσιογράφοι πού ξεκίνησαν με Παπαδήμο και κατέληξαν σε Βενιζέλο; Όπως δικαιολογούν οι φυλλάδες τη βόμβα Μέσι η οποία καταλήγει σε κροτίδα Μπασινά: «δεν ήθελε η μάνα του, δεν τον άφηνε η γυναίκα του, κλώτσησε ο αδερφός του για να μη χάσει τη συνδρομή στο Βαρκελώνη Τένις Κλαμπ». Έτσι ακριβώς και οι δημοσιογράφοι επιστράτεψαν μανάδες κι αδερφούς του Γιωργάκη για να δικαιολογηθεί η ματαίωση της συγκυβέρνησης, ρίξανε και ολίγη απόρριψη από Παπαδήμο μεριά –έδεσε το βύσσινο.

Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα από όλη αυτή την ιστορία; Εγώ πάντως απ΄ότι κατάλαβα –χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί.

Δηλαδή δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο και πώς θα εξελιχτεί το θέμα αλλά τα παραπάνω δείχνουν οτι ο Γιωργάκης περισσότερο (μην πω –αποκλειστικά) νοιάστηκε για τις αντιδράσεις των κομματικών του παρά για τις αντιδράσεις των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα». Απέδωσε τον όλο εσωκομματικό του τζερτζελέ σε βυζαντινισμούς του Βενιζέλου –τον έκανε γενικό γαμάουα κι ησύχασε.

Επίσης κατάλαβα οτι κάτι υπουργοί που την είχαν δει ολίγον χίπικα (βλέπε Μπιρμπίλη) έφαγαν σουτ για να βγάλει ο Γιωργάκης από πάνω του τη ρετσινιά οτι έχει τους κολλητούς του στην κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα, ένας νόμος περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων που τον κόλλαγε η προαναφερθείσα να ξεκολλήσει τσακ μπαμ από τον «πιο πρακτικό και προσγειωμένο» (διάβαζε αμοραλιστή) Παπακωνσταντίνου. Αλήθεια –απ΄ότι άκουγα χτες –υπάρχουν 1.000.000 (ολογράφως ένα εκατομμύριο) αυθαίρετα που περιμένουν νομιμοποίηση και γύρω στα 40.000 χτίζονται κάθε χρόνο. Αναρωτιέμαι –τι λένε περί αυτού οι «Αγανακτισμένοι»; Κανένας τους δεν έχει σχετική εμπειρία; Ή μόνο η ΔΕΗ τούς καίει να μην ξεπουληθεί κι όταν το θέμα αφορά δημόσια γη η οποία παραχωρείται σε ιδιώτες με χαμηλό αντίτιμο (αυτό είναι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων) δεν τρέχει κάστανο;
Κάτι ακόμα –έβλεπα στο κανάλι της Βουλής τη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων και οι ομιλητές αγόρευαν περί Μεσοπρόθεσμου κ.λ.π. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει τι έγινε τελικά με τη δωρεά οργάνων; Πέρασε ή την έφαγε κι αυτήν η επανάσταση;

Το άλλο που πληροφορήθηκα είναι οτι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου για την καινούργια του κυβέρνηση και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί θα καταψηφίσουν επειδή θέλουν εκλογές. Να το δούμε αυτό κάπως πιο αναλυτικά:
-Οι «Αγανακτισμένοι» τι λένε περί εκλογών; Επιμένουν να φύγουν όλοι ή θα τους ικανοποιούσε απλώς να φύγει το Πασόκ από την κυβέρνηση και ν΄ανέβει η Ν.Δ.;
-Αν γίνονταν εκλογές σήμερα θα υπήρχε η πιθανότητα να μη βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να χρειαστεί συνασπισμός κομμάτων. Ο μοναδικός συνασπισμός που μου προκύπτει είναι Ν.Δ.-Λάος. Σε ποιον αρέσει αυτό το ενδεχόμενο;
-Η κυβέρνηση που ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης έχει μία και μόνη διαφορά από το προηγούμενο σχήμα: στη θέση του Γιώργου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» Παπακωνσταντίνου πήγε ο Ευάγγελος «πολιτικός και ουχί τεχνοκράτης» Βενιζέλος. Άρα, εκεί που μέχρι τώρα πηγαίνανε πίνακες με αριθμούς στην Ε.Ε. τώρα θα πηγαίνουν ευχολόγια, θα ξαναζήσουμε τις ευτυχισμένες μέρες της Ν.Δ. που τους ζητάγανε μόνιμα μέτρα κι εκείνοι έστελναν έκτακτες εισφορές -έτσι μου φαίνεται!

Άκουσα επίσης οτι ο Γιωργάκης θα κάνει δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη (όταν θα κλείνουν τα θερινά σινεμά) με σκοπό την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα καταργηθούν, λέει, οι διατάξεις περί μειωμένης ευθύνης υπουργών –γιατί βρε μανούλα μου να μάς τρέχεις στις κάλπες περί αυτού; Γιατί δεν το πας στη Βουλή να το ψηφίσουν μέχρι και οι μαρμαροκολώνες; Δε λέτε οτι όλοι συμφωνείτε στο συγκεκριμένο ζήτημα; Κι αν κάποιος δεν τον ψηφίσει να τον πάρεις από το αυτί να τόνε δώσεις να τον δαγκάσουν οι «Αγανακτισμένοι».

Σε αντίστιξη με το παραπάνω, οι «Αγανακτισμένοι του Συντάγματος» οργάνωσαν «Μέρα Άμεσης Δημοκρατίας» -υπέροχα! Κάλεσαν τους ειδικούς να ομιλήσουν –ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί; Ένας επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής (!!!) ο οποίος κλήθηκε να αναλύσει την περίπτωση των Ζαπατίστας –απορώ, με τι εφόδια; Την εμπειρία του από κάποιες επισκέψεις στην Τσιάπας και, ίσως, κάποιο κτίσμα το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε εκεί; Εντάξει –δεν απαιτώ να φέρουν κάποιον από το κίνημα των Ζαπατίστας (αν και μια ομιλία του Τζων Χολογουέι θα ήταν ευεργετική για όποιον ενδιαφερόταν να ακούσει τι πραγματικά σημαίνει άμεση δημοκρατία). Αλλά γιατί βρε παιδί μου δεν τυπώνανε να διαβάσουν τουλάχιστον τις Διακηρύξεις της Σέλβα Λακαντόνα όπου περιγράφεται με σαφήνεια η λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας των Ζαπατίστας; Φέρανε τον Γλέζο ο οποίος είχε κάνει το εγχείρημα της άμεσης δημοκρατίας στην Απείρανθο –σώπα ρε μεγάλε! Η Απείρανθος είχε 50 κατοίκους, ο Γλέζος βγήκε με τις κλασσικές δημοτικές (αστικές) εκλογές –για ποιο εγχείρημα μιλάμε; Οτι καθόταν στο καφενείο και συζήταγε με όλο το χωριό όσο ήταν κοινοτάρχης; Αν είναι έτσι ας έφερναν όποιον κοινοτάρχη ήθελαν –όλοι τους αμεσοδημοκρατικοί είναι. Φέρανε και κάποιον καθηγητή Φιλοσοφίας ο οποίος αρθογραφεί για το «Τέλος της Αριστεράς» και η ιδέα του περί άμεσης δημοκρατίας στηρίζεται αποκλειστικά στο αθηναϊκό μοντέλο του 5 π.Χ. αιώνα (το οποίο ο ίδιος λέει οτι είναι ανεφάρμοστο)!!! Τόση πληροφόρηση –απορώ πώς την άντεξαν οι πλάκες της πλατείας και δε σηκώθηκαν να φύγουν από μόνες τους! Και τελικά πότε θα αποφασίσουν στην αμεσοδημοκρατική τους συνέλευση οτι η άμεση δημοκρατία είναι ΑΜΕΣΑ συνυφασμένη με τον κολεκτιβισμό, τον αναρχισμό και τον κομμουνισμό; Αφού θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα, χάθηκε να φέρουν έναν ιδεολόγο αναρχικό, ας πούμε; Έναν κοινοβιακό χίπη, κάποιον από τις καταλήψεις, κάποιον σχετικό με το θέμα τέλος πάντων! Τι διάβολο κόμπλεξ έχουν με την ιδεολογία γενικότερα; Θέλουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός διαφορετικού κοινωνικού μοντέλου συμβίωσης ή απλώς να κανιβαλίσουν 5-10 βουλευτές, να κουνήσουν σημαιούλες και μετά να πάνε για ύπνο ήσυχοι; Και τελικά, δεν βαρέθηκαν τούς κάθε λογής Καζάκηδες που ψάχνουν να φτιάξουν καινούργιο κόμμα στην πλάτη τους;

Τέλος πάντων, αυτά είδα κι αυτά κατάλαβα τις μέρες που η τηλεόραση πανηγύριζε το τέλος της μεταπολίτευσης. Και μπερδεύτηκα πολύ. Γιατί το μοναδικό κοινωνικό ρεύμα που μπορώ να υποθέσω οτι προσπαθεί να κινήσει τις εξελίξεις αποτελείται από αγγέλους! Κανένας δεν λέει κακή κουβέντα γι΄αυτούς κι άμα τολμήσεις, σου μουντάρουν πανταχόθεν. Επίσης είδα οτι τα θέματα που απασχολούν τους κοινωνικά αξιοπρόσεκτους πολίτες και τα κόμματα είναι να μην πουληθεί η κρατική περιουσία και να μην μπουν φόροι στους εμπόρους. Έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες περισσότερη γκρίνια γιατί ανεβαίνει ο ΦΠΑ στις καφετέριες και τις ταβέρνες παρά για τους μισθούς που κόβονται. Άρα, λέω, εγώ δεν είμαι από δω, δεν έχω σχέση με τα κυρίαρχα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή την κοινωνία, εγώ είμαι ιδεολογικός μετανάστης σε μια χώρα που απεχθάνεται τους ξένους και τις ιδέες.
Μήπως ν΄άρχιζα να κρύβομαι;

218 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 218   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Ο Καζάκης δεν είναι αυτός που έλεγε ότι λεφτά θα βρίσκαμε με διμερείς συμφωνίες από τους Κινέζους; Αλήθεια συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στους Κινέζους; Όχι τίποτε άλλο, αλλά φαντάσου τί θα ζήταγαν σε ανταλλάγματα οι κινέζοι (που δεν πολυκαταλαβαίνουν από αγανακτίστας και αμεσοδημοκρατίες) για να δανείσουν μερικά ευρώ;
xBerliner

The Motorcycle boy είπε...

Ο Καζάκης απ΄ότι διάβασα μαζεύει υπογραφές για να κάνει κινηματόκομμα. Σχετικά μ΄αυτά τα περί Κινέζων και Ρώσων (αδελφών) που θα μας δίνανε δάνεια είχα ακούσει μια συνέντευξη (ή του Παπακωνσταντίνου ή του Πανανδρέου, θα σε γελάσω -κάποιου τέτοιου Πασόκου πάντως) που κορόιδευε λέγοντας "μα ποιος δανείζει λεφτά σήμερα, έτσι άνευ εγγυήσεων; τι δηλαδή, δεν θέλει να τα πάρει πίσω;"
Και ΟΟΟΧΧΧΙ αγαπητέ -ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ. Αυτή είναι η σωστή (για να μην πω Η ΜΟΝΗ) πολιτική!

bernardina είπε...

Προφανώς σου διαφεύγει η τεράστια σημασία και ο ρόλος που έπαιξε η κυρία Σπυράκη (με ήτα, ε;) στο όλο δράμα.
Η εν λόγω δημοσιογράφα, λοιπόν, φαίνεται πως τίναξε το όλο εγχείρημα της κοσμοϊστορικής σύγκλισης των δύο γιγάντων σπεύδοντας να τους ξεφωνίσει για να μη χάσει το λαβράκι της αποκλειστικότητας. Δεν ξέρω τι κανάλια παρακολουθούσες, εγώ όμως τη θυμάμαι να ουρλιάζει σαν καραμούζα από την έξαψη και τη συγκίνηση ότι ο Παπανδρέου ούτε λίγο ούτε πολύ παρέδωσε το πνεύμα στον Αντωνάκη και τη θέση του θα πάρει κάποιο άλλο λαμπρό πνεύμα αρκεί να μην είναι κομματόσκυλο.
Το άκουσε αυτό ο Γιωργάκης, έπαθε οξεία ταπηροκρανίωση παρόλο που γενικά είναι ψύχραιμο παιδί και πήρε την παράδοση του πνεύματος πίσω.
Λοιπόν, αν θεωρείς ότι ένα ασήμαντο σπυράκι δε μπορεί να καταβαράθρωσε (ή να έσωσε, ανάλογα από ποια οπτική το βλέπει κανείς) μια ολόκληρη χώρα, σε πληροφορώ ότι σύμφωνα με ιστορικούς, η μάχη του Βατερλώ έγινε το βατερλώ του Νάπι του Τιτανοτεράστιου επειδή εκείνη τη μέρα τον πονούσαν οι αιμορροϊδες του και δεν μπορούσε να κάτσει καλά στη σέλα.
Αυτά.

The Motorcycle boy είπε...

Το Σπυράκι στο Μέγκα δεν είναι; Δεν έβλεπα γιατί δεν είχαν καλές ρουφιανοκάμερες για τα επεισόδια -έβλεπα Σκάι, Άλτερ, εγγύηση στο χαφιέδινγκ με αφλουτάριστα κοντινά ζουμ.
Δεν ψήνομαι πάντως για το Σπυράκι -έχω την εντύπωση οτι ο Σαμαράς ζήταγε μέχρι και κώλο και μάλιστα ξυρισμένο. Ε, όταν είδαν οι Πασόκοι οτι δε γίνεται τίποτα συνταρακτικό στην πλατεία μαλάκες ήταν να κάτσουν στον Αντώνη;

bernardina είπε...

Προφανώς κάνω πλάκα για το Σπυράκι -ως προς τη βαρύτητα του ρόλου της, εννοώ.
Το Αντωνάκι φυσικά έσπευσε να μετρήσει τα σφαγμένα του κοτόπουλα προτού βγούνε καν από το αβγό και το ρούφηξε (το αβγό). Και ήτανε και μελάτο. Ακολούθησε με συνέπεια την παροιμία θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει, αλλά δεν υπολόγισε πως το τάιμινγκ (όπως λέγαμε και προψές) είναι ακόμα μεγαλύτερη πουτάνα και δε συγχωρεί χοντρομαλακίες.
Με τις υγείες του και δε θα κλάψω.

Απο που θα φυγουμε; είπε...

Αν τίποτε χιουμουρίστας σαν και τους Monty Pythons έκαναν ταινία για το τέλος του κόσμου (όχι τύπου Αποκάλυψης και τα ρέστα)το σενάριο της θα έμοιαζε τρομαχτικά με όσα ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου(sick)απ'το έτος 0 του μνημονίου και πέρα.Βέβαια καμιά ταινία δεν μπορεί να φτάσει σε επίπεδα μαλακίας την ζωή την ίδια.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που βάζουν το κεφάλι τους να δουλεύει
http://radicaldesire.blogspot.com/2011/06/was-ist.html
http://radicaldesire.blogspot.com/2011/06/blog-post_5256.html

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, δεν παρακολουθώ μεν Μέγκα αλλά ξέρω οτι ΚΑΠΟΙΟΙ δημοσιογράφοι έχουν πολύ επιδραστικό (για να το πω ευγενικά) ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής πρακτικής. Απλά τον έχω κόψει για τόσο μοίρη το Σαμαρά που τον έχω για ικανό να χάσει τη γκόμενα επειδή παζαρεύει τα ρέστα με το γκαρσόνι.
Τέλος πάντων, για να δούμε πότε θα έρθει αυτή η ρημάδα η επανάσταση -μας έχει φάει η αναμονή.

Από πού θα φύγουμε; Και πού να πάμε δηλαδή; Τα λινκ που μου βάζεις (ειδικά αυτό με τον ορισμό της μεταπολίτευσης) είναι πολύ καλά και σ΄ευχαριστώ. Τώρα, περί σεναρίου Μόντι Πάιθονς δεν το κόβω... Πολύ Φώσκολος πάει η κατάσταση αυτή την περίοδο και μηδέν χιούμορ -δε νομίζω να το εκτιμούσαν οι Μόντι. Κάνας Δαλιανίδης ίσως...

UrbanToilet είπε...

"…φέρτε μου μια κεντρική επιτροπή να κάνω την αυτοκριτική μου επιτόπου, σύντροφοι."

"Το «κίνημα των Αγανακτισμένων» ανακάλυψε οτι στις πορείες γίνονται και μπάχαλα"

"…των Ζαπατίστας –απορώ, με τι εφόδια; Την εμπειρία του από κάποιες επισκέψεις στην Τσιάπας και, ίσως, κάποιο κτίσμα το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε εκεί; "

Έχω μια ερώτηση μετά το συγκεκριμένο πόστ: "Το κόμπλεξ το πουλάνε στα JUMBO στο ταμείο με το κιλό?"

Επειδή μάλλον motora είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχεις καιρό να βγεις σε κάνα πεζοδρόμιο,
επειδή πρέπει να έχεις καιρό να διαβάσεις κάνα αφισάκι για να ξέρεις ποιός πρεσβεύει σήμερα τι, ποιος καλείται να μιλήσει από ποιους σε εκδηλώσεις για την Αμεσοδημοκρατία και ποιός την έχει στηρίξει με αγώνες στο δρόμο.
επειδή από το Σύνταγμα δεν έχεις περάσει ούτε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων για να δεις αυτούς που επικαλείται ως φωστήρες της Αμεσοδημοκρατίας (χίπηδες, καταληψίες κτλ) να ακούν στοργικά τον τόσο αντιπαθή για σένα Δουζίνα,
επειδή τα γεγονότα σας προσπερνούν γιατί τόσα χρόνια πότισαν τα σωθικά σας με πολιτικό ελιτισμό, πρωτοπορία και ναρκισσισμό και ξαφνικά αντιληφθήκατε ότι τπτ άλλο δεν σας χωράει εκτός από τα ιδεολογικά κουτάκια, παρατείνετε τον εγκλωβισμό σας και αφήστε να προσπαθήσει κάνας άνθρωπος.

Οι κοινωνικοί αγώνες είναι εκεί έξω, μας περιμένουν να συνδράμουμε με εμπειρία, γνώση, διάθεση και φαντασία και εσείς αναλώνεστε σε καφενειακού τύπου μιζέρια.

Sorry αλλά αν δεν θέλεις το Σύνταγμα εσύ μία, δεν σε θέλει αυτό 100.

«Μήπως να αρχίσω να κρύβομαι΄?» (σαν να το ακούω από το πηγάδι)

dim είπε...

μοτορ εσυ το λες.
παρε τηλεφωνο τη μοναξια σου η βγες ξανα στο δρομο της φωτιας.
και σε καταλαβαινω να μη θες να βγεις για τον εναν η τον αλλο λογο.
αυτους που προσπαθουν γιατι τους απαξιωνεις μεσω του τηλεκοντρολ;

The Motorcycle boy είπε...

Urban, όχι βρε παιδί μου -τα κόμπλεξ τα πουλάνε πια στο Πάμπλικ αλλά δεν μπορώ να κατέβω για ν΄αγοράσω, φοβάμαι μην πέσω πάνω στους Αγανακτισμένους.

Κατά τα άλλα, δεν βγαίνω στα πεζοδρόμια, προτιμώ τους πεζοδρόμους -έχουν λιγότερα παρκαρισμένα. Αφισάκια διαβάζω αλλά μάντεψε! Το ποιος πρεσβεύει τι φαίνεται από τις θέσεις του και την πρακκτική τους εφαρμογή κι όχι από τα τσιτάτα της αφίσας!
Σχετικά με το ποιος καλέστηκε να μιλήσει στην εκδήλωση για την άμεση δημοκρατία -δεν ήταν αυτοί που αναγγέλθηκαν στη σχετική ιστοσελίδα; Ήταν και τίποτα κολλεκτιβιστές αλλά τους είχαν γκεστ σταρς; Αν ναι -για πες!
Έχεις δίκιο πάντως, δεν έχω περάσει τώρα τελευταία από το Σύνταγμα και γενικώς δεν έχω καμιά όρεξη να περνάω από φιλολογικές εκδηλώσεις τύπου σουαρέ που φοβούνται να πουν τα πράγματα με τ΄όνομά τους και προτιμάνε την προσωποποίηση των ευθυνών.
Δεν επικαλέστηκα κανένα φωστήρα, γενικώς δεν είμαι υπέρ της μίας και μοναδικής αλήθειας -απλώς είπα οτι ανάμεσα σε κάποιον που προσπαθεί να εφαρμόσει την άμεση δημοκρατία στην πράξη και κάποιον άλλο που έχει ξεμείνει στον 5ο π.Χ. αιώνα και θεωρεί την άμεση δημοκρατία ανεφάρμοστη -θα προτιμούσα να ακουστεί ο πρώτος. Ή έστω ΚΑΙ ο πρώτος. Δεν είναι δικαίωμά μου να πω τη γνώμη μου;
Παραπέρα, δεν αναφέρθηκα στον Δουζίνα αλλά στον Οικονόμου -αυτός είχε γράψει το καταπληκτικό πόνημα περί Τέλους της Αριστεράς, μην μπερδεύεσαι λοιπόν και μάθε να διαβάζεις λίγο πριν πεις τη σαχλαμάρα σου.
Δεν αρνήθηκα ποτέ οτι τα γεγονότα με προσπερνούν, αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που τα συζητάω εδώ πέρα -για να βγάλω μια άκρη. Αυτά τώρα με τα "ποτισμένα σωθικά", άντε να τα πεις σε κάναν άλλο, μην καθρεφτίζεις τα δικά σου κόμπλεξ πάνω μου.
Κι αυτά τα "αφήστε να προσπαθήσει κάνας άνθρωπος" γιατί μου τα λες; Εμποδίζω ΕΓΩ κανέναν; Δηλαδή πώς την έχεις δει -ανώτατο σοβιέτ; Αν έχω διαφορετική γνώμη από τη δικιά σου είμαι εχθρός της επανάστασης κι έτσι; Άσε μας ρε άνθρωπε -από Κνίτες έχουμε χορτάσει!

Να πας να κάνεις τους κοινωνικούς αγώνες σου που είναι εκεί έξω, αλλά αν την συνδρομή σε εμπειρία τη θεωρείς λιβάνισμα των απόψεών σου και μόνο -τότε οι αγώνες σου δε με ενδιαφέρουν.

Και δεν ζήτησα καμιά "νομιμοποίηση" από το Σύνταγμα, ούτε πάω για πολιτευτής για να ψάχνω αν με θέλει η πλατεία.

Υ.Γ.: Αυτό με το πηγάδι είναι απειλή; Για ξεκαθάρισέ το.

The Motorcycle boy είπε...

Dim, δεν το λέω εγώ -το τραγούδι του Μαρκόπουλου το λέει αυτό που αναφέρεις. Σαφώς και συμφωνώ, απλώς εξηγούμαι για να μην παίρνω τζάμπα εύσημα.

Ο ένας κι ο άλλος λόγος που με ωθούν -όχι στο να μη βγω -αλλά στο να έχω διαφορετική γνώμη από την ΚΥΡΙΑΡΧΗ στην πλατεία Συντάγματος, είναι για μένα, αντικείμενα συζήτησης.
Θεωρώ οτι εκεί πέρα φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών, πράγματα που (κατά την ταπεινή μου γνώμη) δεν οδηγούν σε κολεκτιβισμό αλλά στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Αυτό νομίζω και συζήτηση κάνουμε. Με όποιον θέλει. Όποιος γουστάρει βέβαια, έρχεται, πουλάει 10 κιλά μούρη σαν τον αποπάνω και περνάμε ευχάριστα την ώρα μας.

Το τηλεκοντρόλ το επικαλέστηκα αναφορικά με τις κινήσεις των κομμάτων εκείνης της μέρας -όχι σχετικά με τους Αγανακτισμένους, μην τα μπερδεύεις.

Και να στο πω διαφορετικά, φίλε μου; Ο "δρόμος της φωτιάς" που λέει και το τραγούδι δεν είναι αυτός που περπατάνε οι Αγανακτισμένοι ένα μήνα τώρα -όταν ο δρόμος όντως καιγόταν οι Αγανακτισμένοι τα βλέπανε (μαζί με μένα, δεν θα το παίξω μάγκας) από τις τηλεοράσεις και διαμαρτύρονταν γιατί κλείνει το εμπορικό κέντρο και πεθαίνουν οι εμποράκοι. Λοιπόν, ας είμαστε τουλάχιστον ρεαλιστές.

dim είπε...

δεν επρεπε να μαλωσω με τα "".

"εσυ" - εννοω οτι το προμοταρεις
"τηλεκοντρολ" - εννοω απο μακρια

ευκολο ειναι ρε μοτορ να λες τα πραγματα με το ονομα τους; ειδικα αν δεν εχεις μαθει να μιλας, γενικα.
εσυ δλδ περιμενεις να βγει στο συνταγμα ο κοσμος και να κανει την αθηναικη κομμουνα του 2011; μονο τοτε θα τους "παραδεχτεις" (εβαλα κ τα εισαγωγικα).

τα δυο γεγονοτα που διαχωριζεις (δεκεμβρης - ιουνης) εισαι σιγουρος πως ειναι τοσο ασχετα και μακρια;

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είπα οτι είναι εύκολο βρε παιδί μου -ούτε κι έχω απαίτηση να το κάνουν, είμαι πολύ γέρος για να ελπίζω οτι θα (ξανα)δω προσπάθεια κομμούνας. Είπα απλά οτι η γνώμη μου είναι διαφορετική και την υποστηρίζω.

Δεν έχει κανένας ανάγκη να τον "παραδεχτώ" -τι είμαι δηλαδή εγώ; Ο "γιός του Τσιμ Τσομ Τσίμπλομ" για να μετράει τόσο πολύ η γνώμη μου;
Από εκεί και πέρα όμως, δεν βλέπω το λόγο να μην πω οτι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα με βρίσκει αντίθετο! Και όχι επειδή δεν κάνουν κομμούνα (αν αυτοί έχουν όρεξη να περνάνε τους μήνες τους μη κάνοντας κάτι ουσιαστικό, μαγκιά τους -γούστο τους δε θα γίνω) αλλά επειδή θεωρώ τις απόψεις που εκφράζονται ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εντελώς ολοκληρωτικές (για να μην πω τίποτα χειρότερο).

Ναι, έχω την εντύπωση οτι ο Δεκέμβρης του '08 δεν έχει σχέση με τον Ιούνη του '11 (εννοώ συνάφεια, σύνδεση, κοινή σύσταση κλπ). Πάντως, προηγούμενως δεν εννοούσα ΜΟΝΟ τον Δεκέμβρη -αναφερόμουν σε μια συνολική συγκρουσιακή πορεία που εκφυλίστηκε σε αιτήματα για την μη περικοπή επιδομάτων (και σ΄αυτή την αλληλουχία μπορείς να βρεις τη σχέση του Δεκέμβρη με τον Ιούνη -αν θέλεις να το δούμε γραμμικά). Και κάτι ενδιαφέρον: ψάξε γύρω σου να δεις τι κάνουν σήμερα τα "παιδιά του Δεκέμβρη".

bernardina είπε...

«Είμαστε καλά στην υγεία μας, φυσικά υπάρχου πόνοι στα πόδια και κράμπες, αλλά αντιμετωπίζονται. Αλλωστε μας συνοδεύουν οχήματα της ομάδας διάσωσης Λακωνίας και περιπολικά» λέει ο κ. Βασίλης Ρουμπάκος, σεφ και ένας από όσους συμμετέχουν στην πεζοπορία των εκατοντάδων χιλιομέτρων. «Εχει σημασία να ειπωθεί ότι όσοι συμμετέχουν στην πορεία δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων, γυναίκες, ακόμα και δύο συνταξιούχοι 60 και 55 ετών αντίστοιχα, αλλά και ένας νεαρός αρχαιολόγος από το Μεξικό» λέει ο κ. Ρουμπάκος.


Όποιος βρει τι δεν πάει καλά στην παραπάνω εικόνα, κερδίζει σαγανάκι μεσαίου μεγέθους και κουτάλα της σούπας για να τα κοπανήσει απέναντι από τη Βουλή μαζί με τους 30 Σπαρτιάτες που έρχονται να ενισχύσουν τις τάξεις των "αγανακτισμένων".

Όποιος δεν το βρει, είναι άξιος της μοίρας του.

UrbanToilet είπε...

Ξεκαθαρίζω,
1. Στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες
2. Η πλατεία Συντάγματος έχει π ο λ λ ά στραβά (άρα και πολλές τρίχες)
3. Τα περί πηγαδιού δεν αποτελούν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ απειλές.

Το προηγούμενο σχόλιο μου δεν αποτελεί διαδικτυακό τσαμπουκά σε κάποιο τυχάρπαστο ιστολόγιο που αποπειράθηκε να ασκήσει κριτική στη πλατεία Συντάγματος, αλλά όπως ανέφερα σε ένα ιστοχώρο που προβάλει ριζοσπαστικές και πρωτοποριακές ιδέες και ώριμους προβληματισμούς.

Και αφήνοντας κατά μέρους τις επεφημίες (μεγάλα παιδιά είμαστε) εξηγούμαι:
Το επιθετικό ύφος οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά ένα περίεργο τρόπο, ένα κομμάτι της προοδευτικής αρθογραφίας (συμπεριλαμβανομένου και του blog αυτού) αρνείται όχι μόνο να στηρίξει την πλατεία Συντάγματος (θα εξηγήσω παρακάτω γιατί, εντάξει δικαίωμα του), αλλά έστω να αναγνωρίσει στοιχειώδη ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που έχει λάβει μέχρι σήμερα (και άλλα τόσα, που μπορεί να υιοθετήσει στο μέλλον). Και ένας ιστότοπος που προάγει την κοινωνική ανταγωνιστικότητα θεωρώ ότι , !ΔΙΑΟΛΕ! θα πρέπει να προβάλει τα στοιχεία αυτά, παρά να αναλώνεται σε κακόγουστες ειρωνείες τύπου «..φτιάξτε επιτροπή να μου κλάσετε» (ποπο, αυτό με νευρίασε πολύ).

Τώρα, όσον αφορά τη ρητορική τύπου «δικαίωμα μου να λέω την γνώμη μου», «ποιόν εμπόδισα εγώ να κάνει επανάσταση κτλ κτλ», στα δικά μου μάτια φαντάζει ηθικολογία για την απόκρυψη της αδυναμίας ουσιαστικής κριτικής και στήριξης.
Εντάξει, όλοι τη γνώμη μας λέμε, πιάνουμε κανά τσαπί να σκάψουμε ή θα κοιτάμε το χωράφι αιωνίος?

Από Κνίτες και πολιτικά αμόλυντους πρωτοπόρους πραγματικά έχουμε χορτάσει για αυτό επαναλαμβάνω «Αφήσετε κάνα άνθρωπο να προσπαθήσει» με ότι πολιτικό υπόβαθρο, εμπειρία και αντίληψη διαθέτει, πριν πέσετε να τον χαρακτηρίσετε ταξικό εχθρό και να τον φάτε που δεν έχει παχύ επαναστατικό βιογραφικό και που ξέχασε να πει 666 φορές απεταξάμην τον καπιταλισμό.
Άλλωστε την είδαμε την αρτηριοσκληρωτική στάση της αριστεράς και του α/α χώρου τόσα χρόνια που κατέληξε.

Ας σταθεί μια φορά ο ριζοσπαστικός χώρος ειλικρινής απέναντι στην κοινωνία και ας απεμπολήσει την παθογένεια του φαντασιακού της πολιτικής ταυτότητας. Αυτό απαντά και στο ότι όντως, το τι πρεσβεύει κάποιος, φαίνεται στην πρακτική εφαρμογή. Αλλά στη περίπτωση της κριτικής σου για την πλατεία Συντάγματος (κ από παλαιότερα posts) δεν διαφαίνεται να κρίνεις ούτε στο ελάχιστο από τις πρακτικές που εφαρμόζονται στο Σύνταγμα και τον ουσιαστικό αντίκτυπο του όλου εγχειρήματος στην κοινωνία, αλλά καθαρά με το πολιτικό φαντασιακό σου.

Πιο λιανά, αν θέλεις στο Σύνταγμα των Marcos και τα ηχεία να παίζουν την 6η Διακήρυξη της Ζούγκλας, sorry μότορα, τον Γλέζο μπορέσαμε να φέρουμε.

Όσον αφορά την εμπειρία, αυτή είναι βασικό συστατικό για την ριζοσπαστική αλλαγή των μετασχηματισμών σε μία κοινωνία και πραγματικά ψάχνω αλλά δεν την βλέπω πουθενά στο post σου και ούτε αναγνωρίζω καμιά διάθεση για μεταβίβαση. «Σιγά μη πάω εγώ να πω τις ιστοριάρες μου στου Αγανακτισμένους» (νομίζω την καλύτερη απάντηση της έδωσε ο Μίσσιος).

Αφού λοιπόν δεν θες να γίνεις πολιτευτής, άραξε keyboard κ ανέμενε την αγνή, καθαρή επανάσταση που ικανοποιεί πλήρως τις αδιαπραγμάτευτες αρχές σου.

Μέχρι τότες, α δ ρ ά ν ε ι α …

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, μη γίνεσαι κακιά! Αφού υπάρχουν και γυναίκες εκτός από τους ανθρώπους τι θες δηλαδή; Και σα να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν ΚΑΙ συνταξιούχοι ΚΑΙ ένας Μεξικάνος αρχαιολόγος -όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου ας πούμε!

bernardina είπε...

Και μάλιστα συνταξιούχοι 55 και 60 (ολογράφως: πενήντα πέντε και εξήντα) ετών αντίστοιχα.
Εμπρός, ας μου πει τώρα κάποιος ότι οι άνθρωποι πήραν, ξερωγώ, αναπηρική σύνταξη στα πενήντα πέντε και τα εξήντα τους αλλά έχουν τα κότσια και το κουράγιο να περπατήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα (και με κάτι γαμοανηφόρες του καρακερατά, αν θυμάμαι καλά το δρόμο, και του έχουνε από δίπλα και διασώστες), για να τον χέσω πατόκορφα.
Γιατί αν ΔΕΝ πήραν αναπηρική αλλά είναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ στα ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ και τα ΕΞΗΝΤΑ τους, όχι αγανακτισμένοι δεν πρέπει να είναι, αλλά να τρυπώσουν κάτω από καμία τρύπα για να μην τους πλακώσω εγώ στα κλωτσομπουνίδια που δουλεύω από τα είκοσι, είμαι πενήντα, και θέλω άλλα δεκαπέντε χρόνια για να βγω στη γαμωσύνταξη. Κάνουμε μια πρόσθεση να δούμε πόσα χρόνια βγαίνουν;
Άντε γιατί πολύ το γαμήσαμε το πράμα εδώ μέσα και ψόφησε.
Α, ξέχασα, είναι και το μεξικανό και έχουμε διεθνιστική αλληλεγγύη, μη χέσω!

dim είπε...

@bernardina

εσενα σε πειραζει που αυτοι βγηκαν στα 55 η που δε βγηκες κ εσυ μαζι τους να κανετε πεζοποριες;
αυτοι σου φταινε που σε εχουν εσενα να δουλευεις μια ζωη; αυτους θες να πλακωσεις στα κλωτσομπουνιδια;
μαλλον εκει σε παιρνει.
ας αυτοματοποιηθουμε κοινωνικα

bernardina είπε...

dim,
εγώ τις πεζοπορίες τις κάνω για να κρατιέμαι σε φόρμα και δουλεύω πρώτα για να μην είμαι παράσιτο της κοινωνίας και μετά γιατί γουστάρω τρελά τη δουλειά που κάνω, επειδή τη διάλεξα. Κανείς δε "μ' έχει" να δουλεύω.
Τι εννοείς "εκεί με παίρνει"; Ευχαριστώ που με θεωρείς πιο δυνατή από δυο άντρες πενήντα πέντε και εξήντα χρονών. Είδες καλό που κάνει η καθημερινή πεζοπορία;
Λυπάμαι, αλλά μάλλον έχασες οικτρά την ουσία του σχολίου μου.

The Motorcycle boy είπε...

Urban, εντάξει χαίρομαι που ξεκαθάρισες τα περί στραβής ψωλής (η δικιά μου μπορεί να είναι μικρή αλλά δεν είναι στραβή, άρα δεν αναφέρεσαι σε μένα, αλλιώς θα έλεγες: τις κοντής ψωλής). Πλάκα κάνω -πάμε παρακάτω.

Το μπλογκ μου δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αυτά που λες -δεν εκφράζω καμιά ριζοσπαστική και πρωτοποριακή ιδέα (του πούστη -το πιο ακραίο μου ποστ στηρίχτηκε στους Καταστασιακούς του '68 και τους Γίπις!!). Ώριμους προβληματισμούς, εντάξει έχω, επειδή είμαι και γέρος άνθρωπος.
Γενικά, λέω τις απόψεις μου και προσπαθώ (με περιορισμένη επιτυχία) να εκφράσω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμένα. Είμαι λοιπόν τυχάρπαστος -μην προσπαθείς να με προάγεις σε κάτι περισσότερο.

Αυτό που λες, οτι "ένα μεγάλο κομμάτι της προοδευτικής αρθρογραφίας αρνείται να..." δε σε προβληματίζει καθόλου φίλε μου; Τι διάολο μαλάκυνση έχει πιάσει τόσους προοδευτικούς τελικά; Δε σε προβληματίζει επίσης οτι τα ΜΜΕ εκθειάζουν το Κίνημα των Αγανακτισμένων;

Παρακάτω εννοείς μάλλον "αγωνιστικά χαρακτηριστικά" -τέτοια αναγνωρίζω στο Κίνημα των Αγανακτισμένων. Απλώς λέω οτι η κατεύθυνση του αγώνα δεν με βρίσκει σύμφωνο ή αλλιώς πρόκειται περί αγώνα του οποίου η προοπτική ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ θα οδηγήσει σε μορφώματα που απεχθάνομαι.

Είσαι μικρότερός μου γι΄αυτό δεν γνωρίζεις το αστείο με την κεντρική επιτροπή, άσε με να στο εξηγήσω: το αστείο περιέχει απλώς την παραδοχή οτι δεν βρίσκομαι στον δρόμο και άρα, όποιος θέλει να μου πει οτι δεν γνωρίζω τα γεγονότα από πρώτο χέρι θα έχει δίκιο να με καταδικάσει. Λυπάμαι αν σε νευρίασα -δικό μου το λάθος που δεν εξήγησα.

Μου καταλογίζεις κάποια πράγματα τα οποία όμως προκύπτουν από την έκφραση της γνώμης μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δε νομίζω να με πέτυχες ποτέ στο Σύνταγμα να προσπαθώ να σας διαλύσω! Αν στο "δικαίωμά μου να λέω τη γνώμη μου" βλέπεις αδυναμία στήριξης της γνώμης μου... συγνώμη φίλε, αλλά βλέπουμε διαφορετική ταινία. Τη γνώμη μου την αιτιολόγησα στο ποστ μου -αν θέλεις να μιλήσουμε περί αυτού, εντάξει.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που ΕΓΩ "πέφτω να φάω τον άνθρωπο που προσπαθεί" αλλά εσύ (για παράδειγμα) που με ειρωνεύεσαι απλώς αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο αύριο!!! Δηλαδή για σένα ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ; Κι επειδή εγώ δεν πήγα σε μια άλλη πλατεία δεν μπορώ να έχω διαφορετική γνώμη; Σου περνάει από το μυαλό η προοπτική της διαφορετικής άποψης; Ή απλώς επαναφέρεις το "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας"; Ξέρεις ποιος το έλεγε αυτό -έτσι;

Από την αριστερά (με ή χωρίς εισαγωγικά) έχουμε δει ένα κάρο πράγματα τόσα χρόνια, έχουμε δει αρτηριοσκλήρωση και πογκρόμ, έχουμε δει και αγώνες για κοινωνικά δικαιώματα. Εσύ γιατί βλέπεις ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ; Ο α/α χώρος έχει κάνει τις μαλακίες του κι αυτός αλλά όταν ο χώρος ενεργούσε εσύ καθόσουν και τα έβλεπες στην τηλεόραση -πώς λοιπόν (σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΞΙΑΚΗ ΔΟΜΗ) δικαιούσαι να τον κατακρίνεις;

dim είπε...

δηλαδη ο 55αρης συνταξιουχος σε ενοχλει επειδη παρασιτει;
για δωσε ενα οριο ρε παιδι μου πανω απο το οποιο ο συνταξιουχος δεν παρασιτει. γιατι απο οτι φαινεται το 60 δε σου κανει.

αν θες να δουλευεις μεχρι να πεθανεις ειναι δικο σου θεμα αλλα γιατι να παμε χερι χερι;

το εκει σε παιρνει προφανως εννοουσα οτι δε σε παιρνει σε αυτους που αναγκαζουν τον καθενα να δουλευει μεχρι να πεθανει. αλλα απο οτι φαινεται εσενα δε σε απασχολει οποτε οπως ειπα κ πριν δικη σου δουλεια και δε νομιζω να στο απαγορευει καποιος.

προφανως και υπαρχουν παρασιτα στην κοινωνια αλλα την κατηγοριοποιηση που κανεις κατω των 60 συνταξιουχος που την βασιζεις;

κ μη λυπασαι μια χαρα την επιασα την ουσια του σχολιου σου.
απλα μου καθεται στο λαιμο.

The Motorcycle boy είπε...

(συνέχεια)

Δεν ξέρω από ποιον ριζοσπαστικό χώρο ζητάς ειλικρίνεια και δεν με αφορά -βρες τους και πες τους τα. Σχετικά με μένα, κρίνω ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ την πρακτική του Κινήματος των Αγανακτισμένων και τις απόψεις του όπως εκφράζονται από τα ψηφίσματα. Τον αντίκτυπο στην κοινωνία δεν τον ξέρω -πώς θα μπορούσα να τον μετρήσω;

Πιο λιανά: καλά κάνατε και φέρατε Γλέζο κι ας φέρνατε και τη Δέσποινα τη Γλέζου που λέει ωραία τραγούδια -γούστο σας, καπέλο σας. Η ερώτησή μου ήταν άλλη: Τον αρχιτέκτονα με την εμπειρία από την Τσιάπας τον βρήκατε, τη Διακήρυξη της Σέλβα χάθηκε να την βρείτε; Τον Γλέζο τον φέρατε, ένα παιδί από τη Βίλλα Αμαλία (για παράδειγμα) χάθηκε να καλέσετε; Ακόμα πιο απλά: γιατί επικεντρωθήκατε σε δευτερογενείς πηγές ενώ είχατε τη δυνατότητα να δείτε τις πρωτογενείς;

Λυπάμαι που δεν μπόρεσες να βρεις προτάσεις αξιοποίησης της εμπειρίας στο ποστ μου και ακόμα περισσότερο λυπάμαι που τις απλούστερες των προτάσεών μου τις αντιμετώπισες με το "τον Γλέζο μπορούσαμε να φέρουμε, σόρυ που δεν παίζαμε Σέλβα από τα ηχεία".

Και την απάντηση του Μίσσιου (ενός μετανοημένου παλαιοκομματικού ινστρούχτορα σε στυλ Μίκη Μάους) δεν κατάλαβα γιατί την παραθέτεις!

Ευχαριστώ που μου υποδεικνύεις αδράνεια μέχρι τη μέρα της αγνής επανάστασης (υποθέτω οτι το ίδιο έκανες κι εσύ, για να το προτείνεις...) θα το σκεφτώ το θέμα και θα σου πω αν θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

" Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, τυχερέ ε ε"

(Από τοίχο στο θησείο)

Αλλάζουν οι εποχές...

The Motorcycle boy είπε...

Ρε παλιοDim χώθηκες ανάμεσα στο σχόλιό μου και τη συνέχειά του -α ρε Μπερναρντίνα τι μού κάνεις! χαχαχαχα

Λοιπόν Dim να στο πω εγώ διαφορετικά για να εξετάσουμε την ουσία του σχολίου της;
Θες να δεχτούμε οτι η δουλειά είναι σκλαβιά και να απαιτήσουμε μια κοινωνία στην οποία η δουλειά θα είναι δημιουργία; Μαζί σου κι εγώ και πες μου που θα μαζευτούμε να΄ρθω.
ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ο 55άρης συνταξιούχος (να μη σου πω για τον 45αρη) που πλήρωνε εισφορές (στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ το μήνα μαζί με την εργοδοτική) για 30 χρόνια και θα παίρνει στη χειρότερη περίπτωση 400 το μήνα για άλλα 30 χρόνια (πλέον το προσδόκιμο έχει πάει στα 85) είναι κάποιος που ζητάει από εμένα τον μαλάκα εργαζόμενο να βάζω τα 300 από την τσέπη μου. Έτσι είναι το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα, άσχημο, άδικο, αλλά έτσι είναι. Και σε ρωτάω -αυτός δικαιούται να διαμαρτύρεται, εγώ που τα σκάω σε ποιον να διαμαρτυρηθώ; Σαφώς και δε μου φταίει ο άνθρωπος και γι΄αυτό είπα οτι θέλει αλλαγή το κοινωνικό σύστημα το οποίο ευθύνεται. Αλλά ο λεβέντης ο 55αρης που έρχεται από τη Σπάρτη (για παράδειγμα) δεν διαμαρτύρεται εναντίον του συστήματος -για τη συνταξούλα του διαμαρτύρεται κι αν βγει ο υπουργάκος και του την κάνει 600 ευρώ θα πει "ευχαριστώ" και θα γυρίσει σπίτι του -διαφωνείς; Αν όχι, πες μου τι σκατά κοινό έχω εγώ μαζί του.

Ολλανδέζα -άμα αντί για Αλβανό βάλεις Βούλγαρο, θα το προσυπογράψω.

bernardina είπε...

Α, ρε μότορα, μπήκες ανάμεσα σ' εμένα και τον dim, χαχα -αλλά καλά έκανες, γιατί με έβγαλες από τον κόπο να του πω αυτά που είπες.
Άντε γεια χαρά για την ώρα, γιατί εμείς τα αυτοματοποιημένα ρομποτάκια που δεν έχουμε βγει ακόμα στη σύνταξη πρέπει να βγάλουμε το μεροκάματο.
Α, έχετε πολλά χαιρετίσματα από τη γειτόνισσά μου, συνταξιούχο της ΔΕΗ από τα σαράντα πέντε της. Κι αυτή έχει πλαντάξει από την αγανάκτηση αυτές τις μέρες αλλά δεν καταδέχεται να πάει να κοπανήσει τα κατσαρολικά της γιατί είναι και ζαπανάκριβα. Προτιμάει να ψειρίζει τη μαϊμού (ό,τι έκανε πάντα, δηλαδή) και να βρίζει τον προδότη τον Παπαντρέο.
Μάκια

dim είπε...

μοτορ εμενα με ενοχλει αυτη η παροιμια με την κατσικα του γειτονα, που την κανουν καραμελα ολοι οι δουλευταραδες που ξερουν τι θα πει δουλεια και τι λενε στους τεμπεληδες που αναθεμα κι αν εχουν μιλησει ποτε μαζι τους.

κ μη μαρχισετε με τους στρατοκαβλους, αυτοι ειναι παρασιτα εξ ορισμου, ειτε παιρνουν συνταξη στα 40 ειτε στα 140.

αυτο με τη διαμαρτυρια για την τσεπη του καθενος το προσυπογραφω. οντως οι περισσοτεροι η τουλαχιστον ενα κομματι των αγανακτισμενων ετσι ειναι.

ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ειναι ευκαιρια να τα πεις μαυτον το κοσμο. να του πεις και να σου πει.

κ στην τελικη αν το σηκωμα απο τον καναπε φερει χουντα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
τουλαχιστον να μην πεσουμε αμαχητι

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνι, όλα κι όλα -ο Παπανδρέου ΕΙΝΑΙ προδότης! Δεν έχεις διαβάσει τα Απομνημονεύματα του Στίνα που λέει οτι ο μέγας οικονομολόγος κράταγε μπλοκάκι με τις οικονομικές εισφορές του παράνομου Τροτσκιστικού κόμματος και τον έπιασε η αστυνομία και μάθανε μαρς όλα τα ονόματα των μελών; Για τον Ανδρέα Παπανδρέου μιλάμε -έτσι;

The Motorcycle boy είπε...

Dim, αναφορικά με τους στρατόκαβλους είμαι υπέρ της συνταξιοδότησης στα 22 -δεν το συζητώ. Ποια 40 τώρα! Σύνταξη πριν βγουν από τη Σχολή μπας και σωθεί κάνας άνθρωπος!

Αλλά για τις συντάξεις στα 45 δεν έχω πρόβλημα γαϊδάρου και γείτονα. Βλέπεις, μέχρι τώρα τις δικαιούνται ΜΑΝΑΔΕΣ με ανήλικο παιδί -αυτό ρε φίλε με ενοχλεί για τους εξής λόγους:
1. Γιατί ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΣΟΥΧΤΡΑ δεν ζήτησε να επεκταθεί αυτό το δικαίωμα και στους πατεράδες. Η θέση των συνδικάτων ήταν "άστο τώρα, μην το κόψουν και σ΄αυτές". Πράγμα άκρως σεξιστικό -δηλώνω αντίθετος.
2. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι ανωμαλία η 45χρονη συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος! Έτσι απλώς βγάζεις στην αγορά ένα άτομο που θα δουλέψει μαύρα (για να μη χάσει τη σύνταξη). Εντάξει, είπαμε οτι η δουλειά είναι σκλαβιά αλλά γαμώ το κέρατό μου μέσα για δημοσιοϋπαλληλία μιλάμε! Μην τρελαθούμε κιόλας!

Σ΄αυτόν τον κόσμο (του Συντάγματος) που διώχνει το ΚΚΕ μλ αλλά δέχεται τους εθνικιστές επειδή απλώς έτυχε οι πρώτοι να είναι κόμμα και οι δεύτεροι συμμορία δεν έχω να πω τίποτα απολύτως. Κι όπως βλέπεις από τον διάλογο που γίνεται εδώ μέσα, δεν υπάρχει και διάθεση να ακουστώ. Άρα;

Μαχητί θα πάτε, απλά ελπίζω να μην πέσετε κιόλας μαχητί σαν τους άλλους στην Αίγυπτο που φέρανε το στρατό. Και τέλος πάντων -δώστε μια μάχη ρε παιδιά, βγάλτε κάνα αίτημα! Έτσι για το γαμώτο!

bernardina είπε...

Μότορα, όλοι οι Παπαντρέοι μια γενιά, χαχαχα

Ρε dim,παλικάρι μου, σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις; Τι τρικυμία εν κρανίω δηλώνει το "την τελικη αν το σηκωμα απο τον καναπε φερει χουντα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
τουλαχιστον να μην πεσουμε αμαχητί";
Να μην πέσουμε πού; Στα νύχια της κακιάς τρόικας; Στα δόντια της κακιάς Ενωμένης Ευρώπης; Στα δίχτυα της αράχνης; Αλλά αν πέσουμε σε καμιά χούντα δε βαριέσαι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας; ΕΣΕΙΣ ναι, είσαστε άξιοι της μοίρας σας. ΕΜΑΣ που δε γουστάρουμε χούντα γιατί αν και μικροί τη φάγαμε στη μάπα και ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ μας ρωτήσατε;
Τελικά φαίνεται πως έχουν δίκιο εκείνοι που φωνάζουν ότι μας χρειάζεται ένας Παπαδόπουλος. Προφανώς κάθε γενιά χρειάζεται πέντ' έξι χρόνια χούντα για να ξέρει τι της γίνεται.
Και με ποιον να πάω να μιλήσω, ρε συ dim; Με τον πενηνταπεντάρη συνταξιούχο που κοπανάει την κατσαρόλα του γιατί αισθάνεται αδικημένος; Και τι να του πω; Ότι δεν είναι αδικημένος αλλά προνομιούχο παράσιτο; Και θα μ' ακούσει λες; Όπως μ' ακούει και η σαρανταπεντάρα συνταξιούχα ΔΕΗτζού, μήτηρ ανηλίκου τέκνου; Και αν μ' ακούσει τι θα γίνει; Θα του κάνω τη μούρη ψάρι ή θα μου φέρει το τηγάνι του στο κεφάλι; Ρε δε σοβαρευόμαστε λιγάκι επιτέλους; Όποιος θέλει να ζήσει την ψευδαίσθηση ότι βιώνει μέρες έρωτα και επανάστασης, με γεια του με χαρά του. Μετά έχω έναν καλό ψυχίατρο να του συστήσω για να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τη ματαίωση.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -κι ο Γέρος της Τρομοκρατίας ήταν αυτός που ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις των κομμουνιστών και μάκρυνε την ποδιά στις μαθήτριες και κατάργησε τα φλιπεράκια! Υπέροχη οικογένεια! Και λέω μετά οτι ο Γιωργάκης είναι ο συμπαθέστερος της οικογενείας και με κοιτάνε σα να τους είπα οτι ο Δουρής θα έπρεπε να διδάσκει σε Δημοτικό σχολείο!

Πάντως, για να εξηγούμαστε, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη χούντα. Δημόσιος υπάλληλος είμαι, πρώην χωροφύλακας ο πατέρας μου, βασιλοχουντικοί οι θείοι μου -ζάχαρη θα περάσω. Το λέω γιατί πολλοί με κατηγορούν οτι είμαι φοβικός περί χούντας -όχι κυρία μου! Αν θέλουν τα παλικάρια να φέρουν τον καινούργιο Παπαδόπουλο ας τον φέρουν. Ποιος είμαι εγώ που θα πάω κόντρα στη λαϊκή θέληση; Άντε καλέ!

UrbanToilet είπε...

Το επιστέγασμα της εξουσιαστικής προπαγάνδας μέσα σε 3 comments. Η ολοκληρωτική χειραφέτηση σε 3 λέξεις.

ΚΑΝΑΠΕΣ Ή ΧΟΥΝΤΑ

Την αποδεχτήκαμε, την εγκολπώσαμε, την αναπαράγουμε.

Όποιος "επιθυμεί" παύει την ονειροπόληση και διεκδικεί, οι υπόλοιποι, sorry guys αγκαλιά με εφιάλτες...

The Motorcycle boy είπε...

Urban, ότι θέλεις διαβάζεις, ότι θέλεις καταλαβαίνεις! Πώς την απορία της Μπερναρντίνας: "να μην πέσουμε στα νύχια της τρόικας, αλλά άμα πέσουμε στα νύχια της χούντας δε βαριέσαι" τη μετέτρεψες σε "καναπές ή χούντα" δεν το κατάλαβα! Ή μάλλον, το κατάλαβα αλλά κάνω οτι δεν...

Κι επειδή μας κατηγορείς οτι αναπαράγουμε αυτή την άποψη της απάθειας εγώ θα το δεχτώ και θα δηλώσω για δεύτερη φορά ένοχος μπροστά στην κεντρική επιτροπή. Εσύ όμως ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ για πες μου -έχεις ξανακατέβει σε άλλη διαμαρτυρία εκτός από αυτή του Συντάγματος; Δεν ειρωνεύομαι -ειλικρινά με ενδιαφέρει να μάθω.

bernardina είπε...

Ο καναπές μου έχει αρχίσει και μου κάνει σκηνές ζηλοτυπίας γιατί ακούει και ξανακούει ότι ξημεροβραδιάζομαι πάνω του, κι επειδή βλέπει-δε βλέπει τον κώλο μου καμιά ωρίτσα την ημέρα, βαριά βαριά, νομίζει πως τον απατάω με άλλον.
Άμα σηκωθεί και φύγει, θα σας θεωρήσω υπεύθυνους και θα σας βάλω να μου αγοράσετε καινούργιο. Συνεννοηθήκαμε;

dim είπε...

να μην πεσουμε στη μιζερια του 50αρη που ψαχνει να βρει δικαιολογιες για την απαθεια γιατι η πολυ σφαλιαρα τοσα χρονια εγινε συνηθεια.

παρε τον καναπε της γειτονισσας της αγανακτισμενης, αν οχι αυτης της δεητζους που σου χει κατσει στραβα, της αλλης της 25αρας στο απεναντι.

υ.γ. ο καναπες ειναι κατω απο το καδραρισμενο μεταπτυχιακο, οπως βλεπεις αριστερα απο το πτυχιο.

bernardina είπε...

Καημένε dim...
Αν ήξερες πόσο μακριά είσαι νυχτωμένος...

Απο που θα φυγουμε; είπε...

Η Μεταπολίτευση τελειώνει όχι με μια κραυγή όχι με ένα λυγμό αλλά με χάχανα και μούντζες σε γηπεδική ατμόσφαιρα στην κερκίδα του Συντάγματος.Η σύνθεση του κοινού η ποιότητα των συνθημάτων-αιτημάτων και οι φαντασιώσεις σχετικά με τον ρόλο του υπέροχου λαού βγάζουν πως να το κάνουμε ένα κάποιο κωμικό στοιχείο.
Οι ταγοί(οι ποιοι;) απ'την άλληνα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τον Πικους Ντικους ανεξαρτήτως τριχών και προκαλούν αμηχανία στους συγγραφείς σατυρικών κειμένων.
Μια χαρά σετάκι για κωμωδία Παιθονικού τύπου δηλαδή.Το άσχημο είναι πως παίζουμε σε αυτήν και κανείς δεν θα ζήλευε την θέση μας.
Βέβαια μια μέρα των ημερών το πλάνο θα ανοίξει.Θα φανεί η Μεγάλη Εικών και το έργον θα μετατραπεί σε δράμα βαρέως τύπου(drama war?crime action) με αίματα δάκρυα και τέτοια.
Επειδή δεν βλέπω προοπτική και επειδή ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις ρωτώ Από που θα φύγουμε;

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Είμαι πολύ θυμωμένος!
(σώωωπα)

Μετά από σύντονες
(προσοχή, σύντονες, και όχι σύντο-μ-ες που θα πεί το αντίθετο)
προσπάθειες μηνών, και του Μότορα και των φίλων του από δώ
(μπορεί και από κει, αλλά αυτό σε άλλο ποστ)
να γίνει σαφές ότι το εδώ κονάκι αποτελεί ΜΟΝΟ ένα ιδιότυπο σανατόριο φιλοξενίας ΠΡΩΗΝ εξεγερμένων ψυχών,

ή
το φιλοθέμον κοινό έγραψε τις προσπάθειες αυτές εκεί που δεν πιάνει μελάνι,
ή,
απλά δεν τις κατανόησε,
ή,
(ακόμα πιο απλά)
τις κατανόησε μεν, σιγά μην τις πίστευε δε.

Με αποτέλεσμα να συρρέουν διάφοροι αναψοκοκκινισμένοι Αγωνιστές,
με μόλις αποκρυπτόμενες τις πληγές από τις πρόσφατες Μάχες των Αθηνών(;),
και αφού την κάνουν αρμένικη
(τη βίζιτα) σχολιάζοντες, να καταλήγουν στο τέλος και

(μέσα φυσικά από κομψεπίκομψες διατυπώσεις του τύπου
"γιατί ρε δεν αφήνετε και κανα φρέσκο Αγωνιστή να δρέψει κι αυτός τις δάφνες του, παρά θέλετε το μοναχοφάϊ")

σε έμμεση πρόσκληση στους εδώ νοσηλευόμενους Απόμαχους
(Λεζ Ενβαλίντ, όπως λένε εις Παρισιους τους απόμαχους γενικά) να σπέυσουν
-λέει-
να ενισχύσουν την "Εξέγερση" διότι
"...αι υπέρτεραι δυνάμεις του εχθρού, ταξικού τε και άλλου κλπ κλπ" και
"αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους κλπ κλπ"
και άλλα συγκινητικά(;).

Απαντούμε λοιπόν
(για νιοστή φορά):
Ρε δεν ψηνόμαστε....
Και,τραβηχτείτε εσείς από κει και μην χάνετε καιρό,
γιατί όπου νάναι προβάλλει θριαμβευτής ο...Βαρουφάκης,
(ο σύμβουλος του ΓΑΠ ντε, όπως λέει και κανείς δεν τον διαψεύδει)
οπότε θα ψάχνεστε κορόϊδα με την εξέγερση

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Dim και συγνώμη κιόλας που θα χωθώ αλλά αυτά με τις μιζέριες του 50αρη και τις σφαλιάρες, με κάνουν βεγγαλικό. Επειδή τους γνώρισα από πολύ κοντά τους 50αρηδες κι επειδή θέλεις να μιλήσουμε για σφαλιάρα, θα σου πω οτι δεν ήταν σφαλιάρα -χτύπημα κανονικό ήταν και μάλιστα όταν πέφτανε, τρώγανε ακόμα πιο πολλές. Κι έτσι μεγαλώσανε και τίποτα θεαματικό δεν κάνανε -ούτε Πολυτεχνείο, ούτε υπουργείο, ούτε κυριλέ μπαράκι πλας βιβλίο. Αλλά είχαν τ΄αρχίδια να περπατήσουν μόνοι τους, ΑΝ ΠΟΤΕ τους φτάσετε (30ρης δεν είσαι;) τότε ΙΣΩΣ και να συνειδητοποιήσετε τις μαλακίες που τους κοπανάτε. Άκου σφαλιάρες! Και μιλάνε γι΄αυτό οι 30ρηδες που ζουν ακόμα με επιδότηση γονέα. Μη χεστούμε εδώ πέρα γαμώτο.
Υ.Γ.: Και για να τελειώνουμε με το ζήτημα, όταν κάνεις την πρώτη σου πορεία που θα την έχει απαγορεύσει η μπατσαρία, έλα να τα ξαναπούμε και να μου πεις για τους 50ρηδες που μόνο τέτοιες πορείες έχουν γράψει.

The Motorcycle boy είπε...

Από πού θα φύγουμε -δε θα φύγουμε! "Πουθενά να τρέξεις, πουθενά να κρυφτείς" δε λέει το σχετικό τραγούδι; Κατά τα άλλα -είσαι 100% μέσα και θα συμβιβαστώ με τους Μόντι που θα γυρίσουν την ταινία -μέχρι Φώσκολο θυσιάζω για πάρτη σου να δεις πόσο με κάλυψες!

Β.Γ. Καργούδη, αυτός ο Βαρουφάκης με τσάκισε! Πάντως αν έχεις δίκιο και θέλουν ολίγη από την αγωνιστική μας δόξα -άιντε, να θυσιαστώ και να παραδεχτώ οτι τα 200 μέτρα πορείας από το Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία ("Είμαστε ο ανθός της νεολαίας") δεν ήταν τίποτα μπροστά στον κορυφαίο νυν υπέρ πάντων αγώνα της πλατείας Συντάγματος. Να πω κιόλας οτι το Σύνταγμα είναι το νέο Πολυτεχνείο που έτσι κι αλλιώς πάντα το απεχθανόμουν;
Λες να ησυχάσω μετά απ΄αυτές τις παραδοχές;

bernardina είπε...

Παίδες, εδώ θα μείνουμε μέχρι να πέσουνε τα credits για να δούμε τελικά ποιος πούστης θα μπει σε κάθε θέση συντελεστή και κάθε ρόλο.
Ακόμα κι αν αντί για high drama ή splatter μάς βγει φόλα και μάπα το καρπούζι, εμείς θα το φάμε και με τα φλούδια του και με τα κουκούτσια του. Αλί σε κάτι κατακαημένα καλόπαιδα που ξαφνικά βαρέθηκαν να είναι απλοί θεατές και κομπάρσοι κι άρχισαν να το παίζουν ντίβες και πριμαντόνες στα καλά του καθουμένου.
Μότορα, θενκς που σήκωσες το γάντι παρόλο που εγώ το άφησα να πέσει και να πάει στα κομμάτια. Γιατί μου φαίνεται μαλακία να αρπάζομαι σε virtual reality, έστω κι αν καμιά φορά το χάνω.
Να δω το αντίστοιχο του "ένα δύο τρία πολλά Πολυτεχνεία" ποιο θα είναι. "Γαμώ τη μπατσαρία, μας πήραν την πλατεία", ας πούμε; Καλό; Πετυχαίνει;

GIORGOS είπε...

''Οι «αντιεξουσιαστές» ξέχασαν (ή δεν έμαθαν ποτέ) οτι η βίαιη αντίδραση έπεται της πολιτικής ζύμωσης κι έτσι διώχτηκαν καροτσάκι από την πλατεία Συντάγματος''.
Εκεί που το λες αυτό κόλλησα,δεν ξέρω γιατί...

GIORGOS είπε...

Πάντως και άλλος κόσμος ανησυχεί για φασιστικές τάσεις της όλης ιστορίας,μέχρι και στο Facebook τα λένε.
Είναι κάπως προφανές φαίνεται.

DimosK. είπε...

Διαβασα διαγωνια το κειμενο,αλλα καταλαβα οτι γκρινιαζεις παλι ε?
Λοιπον εγω κατεβηκα στο συνταγμα εκεινη την αποφραδα Τεταρτη μιας και ειδα οτι ηταν εκει το ΠΑΜΕ οποτε λεω, κοσμοιστορικο γεγονος παω να παρακολουθησω..
Φυσικα μεχρι να φτασω ειχαν μαζεψει τα ταπερακια,πηραν και την γιαγια,ειχαν και τα παιδια σχολειο αυριο και αποχωρησαν θριαμβευτικα!!
Πηγα απο φιλους στο ΕΕΚ(Τροτσκι γερα με τσαμπουκα) και μπροστα τους ηταν οι μπαχαλακηδες..60-70 πιτσιρικια ,κανα 2-3 προβοκατορες..μυριζε δακρυγονο και γκλομπιες ο τοπος!
"Ρε σεις" λεω στον φιλο "καντε ενα ντου και διωχτε τους,θα την διαλυσουν την συγκεντρωση"
-Δεν γινεται συντροφε,υπαρχει μια συγκρουσιακη διαθεση(μπαχαλακια+μπατσοι VS μπατσους σκετους),και δεν μπορουμε να επεμβουμε(!!!)
Ψεκαστηκα με το Mallox μου,γαμωσταυρισα τον Leon και εφυγα..Και το πανυγηρι αρχισε!!!
Οι μπατσοι τους σπρωχνανε μεσα στον κοσμο,ο κοσμος εφευγε αλλα ξαναγυριζε,τα μπαχαλακια σαστισμενα που δεν διαλυομασταν και τα δακρυγονα μας εκαναν Βουρτση ολους!
Τεσπα,το θεμα ηταν οτι ΔΕΝ διαλυθηκε η πλατεια και ο Γιωργακης αρχισε να βλεπει εφιαλτες..Μετα ακουσε αυτα που (δεν) ελεγε η πλατεια και αναθαρησε!
Η πλατεια δεν ειναι κακη,απλα αν δεν ψαξει συμμαχιες θα καρκινοβατησει μεχρι να παει σε λογικες "φυγε γιωργο, ελα Μπενυ", με ενδιαμεσο σταθμο Σα(χλα)μαρα

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, γενικώς δεν σηκώνω γάντια και ειδικότερα όταν το βρισίδι πάει σε μένα το βλέπω πολύ χριστιανικά. Αλλά σαλτάρισα ο άνθρωπος! Άκου "η πολλή σφαλιάρα που σας έγινε συνήθεια"!!! Τέλος πάντων...

Γιώργο, όπως θα είδες από το παλικάρι που συμμετέχει στην κινητοποίηση παραπάνω, δεν υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός πάνω στα αντίθετα επιχειρήματα που προβάλλονται, ο προβληματισμός είναι όλος στο "μα τι σας έπιασε και διαφωνείτε;"
Για το άλλο που λες -αν η βία πρόκειται να σηματοδοτηθεί από μια "φωτισμένη πρωτοπορία" θα πρέπει να προηγηθεί ζύμωση, γνωστό αυτό.

Δήμο, κάπως έτσι τα είδα κι εγώ απέξω -καλώς δεν επενέβησαν οι Τρότσκηδες γιατί αν το έκαναν θα τους την έπεφτε η πλατεία (η οποία, με τη σειρά της θα επενέβαινε μετά). Νομίζω πάντως οτι δεν είναι θέμα συμμαχιών η επιβίωση της πλατείας -συμμαχίες έχουν και θα αποκτήσουν περισότερρες. Πρόβλημα αιτημάτων είναι -τέτοια δεν έχουν.

Β.Δ.Καργούδης είπε...

Έτσι για να αποκαταστήσουμε πάντως την αλήθεια, προσωπικά είμαι
"απ τσ τσ ακόμα πιο παλιοί..."

Κάκιστα αλλά τόχω ξαναπεί,
(και εύχομαι να μην ξαναχρειαστεί),
στα 20 & μισό μου (χρόνια,)
τόφεραν τα πράματα και την άκουσα το 1972/73
με ΑΝ 509 σε συνδυασμό με τον 375 "περί κατασκοπείας και απόσπασης εδαφών της χώρας υπέρ ξένης δύναμης"

(έτσι για να καταλαβαίνουμε
πόσο αλλιώς υπήρξαν τα πράγματα, πόσο δεν υπήρχαν περιθώρια τότε να παίζουμε τους αμάδες, και πόσο λείπει κάθε λογική βάση για αντιστοιχήσεις...).

Ομολογώ λοιπόν, ότι τις 7ο+ μέρες που κράτησε η προανάκριση,
(ναι, ναι, 70+ μέρες, ΔΕΝ υπήρχε βλέπεις τότε το υποχρεωτικό περιθώριο
-κατάκτηση κι αυτή του αστικοτατου "κράτους δικαίου", έ @Μότορα;-
να σε έχουν οι μπάτσοι ΜΟΝΟ 48 ώρες και μετά τσιφ! εισαγγελέα και άλλα καλούδια)

μας έφυγε όλων
(και των 7 τότε συντρόφων)
και το σκαλπ και οι χυμοί,
-αν με εννοείς-,
με διαφορετικές φυσικά εκδοχές κι σε άλλο βαθμό ο καθένας.
Μετά απ αυτά, η μεταφορά στα "οικεία επανορθωτικά καταστήματα", Αίγινες
(η τελευταία φουρνιά πριν το κλείσιμο)
& Κορυδαλλούς & τα ρέστα, φαντάζουν σα να κέρδισες διακοπές από το Λότο. Μέχρι εν τέλει να μας απαλλάξει κι απ αυτά, κι απ τα σίγουρα ισόβια, -αυτό προβλεπόταν για όσους πήγαιναν με τον 509-
η αμνηστεία του Μαρκεζίνη, το καλοκαίρι της "φιλελευθεροποίησης" πριν το Πολυτεχνείο.

Από τότε λοιπόν, κατάλαβα & έβαλα όσο πιο καλά μπορούσα στο μυαλό μου, πως
*οι μαζικές διεκδικήσεις "στο δρόμο",
-όπως άλλωστε και όλες οι πολιτικές αντιπαραθέσεις-

(πόλεμοι μικρής έντασης, για να συνεννοούμεθα,
παρ όλο που ο ορισμός μπορεί φαινομενικά και να παρα/αριστερίζει, για κάποιον, που -ο @Μότορας ξέρει ότι-
είναι γνωστό Σημητικό μαρούλι, υπέρ του "αστικού εκσυγχρονισμού" & τα ρέστα),

-πέρα από την κάθε φορά διεκδικητική τους πλατφόρμα και τις συμμαχίες, που καθορίζουν αυθεντικά την κοινωνική βάση του εγχειρήματος-,

ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ 11 φορές στις 10,
στη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ που κάνει κάθε πλευρά.

Και ο κινηματικός χαρακτήρας,
(που θα πει η ικανότητα να συγκροτηθεί "στράτευμα", δλδ υλική δύναμη διατεθειμένη να υπηρετήσει έναν στόχο)
καταχτιέται ή όχι, στο βαθμό που οι μπροστάρηδες που κάθε φορά αναδεικνύονται,
είναι σε θέση να προσελκύσουν ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ και να ΔΕΧΤΟΥΝ
(δίκην αλαξικέραυνου)
ΟΛΗ τη ΒΙΑ, συμβολική και πραγματική που είναι διατεθειμένοι να εξαπολύσουν οι απέναντι.

Και,

-πείθοντας
*πρώτα τον εαυτό τους,
*μετά τους απέναντι, και
*ύστερα την κοινωνία,
ότι είναι σε θέση να αποδεχτούν οι ίδιοι ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΟΣΗ βία μπορούν ή θέλουν, ή έχουν το τακτικό & στρατηγικό περιθώριο να εξαπολύσουν οι απέναντι-,

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ηγεμονικά το τακτικό πλεονέκτημα αυτού που έχει την υπεροπλία των μέσων, και παίρνουν ΑΥΤΟΙ ΠΛΕΟΝ την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ των κινήσεων...
(συνέχ)

The Motorcycle boy είπε...

Στο πρώτο κομμάτι που έγραψες (γιατί θα τα ξεχάσω όταν βγει το δεύτερο) να σου πω οτι:
1. Αν τα έλεγες αυτά στην πλατεία Συντάγματος θα σε πηγαίνανε καροτσάκι μέχρι Κλαυθμώνος.

2. Η διαχείριση των συμβόλων είναι τόσο σημαντική που ελάχιστοι πλέον επιλέγουν να τη δουν και ακόμα λιγότεροι τολμούν να μιλήσουν γι΄αυτή.

McZab είπε...

Και μόνο το γεγονός ότι μετά από σχεδόν έναν μήνα παρουσίας, όχι απλά δεν υπάρχει ίχνος ιδεολογικής ταυτότητας της κίνησης, όχι μόνο κρατούνται ίσες αποστάσεις από την "περιφρούρηση" σε αριστερούς/αναρχικούς και φασίστες, όχι μόνο πληθαίνουν τα κρούσματα άσκησης βίας σε μετανάστες, αλλά κυρίως αυτά φαίνεται ότι ΔΕΝ απασχολούν ουδόλως τους "Αγανακτισμένους", αυτό και μόνο δίνει το δικαίωμα σε κάθε συνειδητοποιημένο πολιτικά άνθρωπο να επιλέγει για το αν και πότε θα συμμετέχει σε αυτή την ιστορία. Και αυτό δεν τον κάνει ούτε ελιτιστή, ούτε γέρο, ούτε καναπεδάκια. Υπάρχουν και αρχές και όρια προσωπικά που δεν παραβιάζονται. Και να πεις ότι υπάρχει φως και μέλλον, να το συζητήσω το θέμα της παραβίασης των αρχών, αλλά τώρα γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Για να βαρέσει την κατσαρόλα του μαζί με τους άλλους;!

The Motorcycle boy είπε...

Mc θα διαφωνήσω σε ένα μόνο σημείο μ΄αυτά που έγραψες: ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ανάμεσα σε α.α. και φασίστες. Τους μεν τους διώχνουν από την πλατεία, τους δε τους αφήνουν και αλωνίζουν.
Τέλος πάντων, εγώ από την αρχή έχω μια απορία -ποιο το αίτημα αυτών των ανθρώπων; Να το συζητήσουμε βρε παιδί μου, να δω κι εγώ ο μαλάκας, ο μίζερος αν συμφωνώ ή διαφωνώ! Ένα αίτημα μπορώ να ακούσω; Ένα μου φτάνει.

McZab είπε...

Ρε Boy, ίσες αποστάσεις είναι αυτό που λες ρε αγόρι μου...Από τη στιγμή που δεν επιλέγεις να συγκρουστείς με τον εσωτερικό σου εχθρό που λέγεται φασίστας και να του σπάσεις το κεφάλι, πώς περιμένεις να συγκροτίσεις μέτωπο σύγκρουσης με το Κράτος; Και σε τελική ανάλυση γιατί δεν βγαίνει ένα ξεκάθαρο ψήφισμα, με απαίτηση την με κάθε τρόπο απομάκρυνση των ακροδεξιών στοιχείων; Τι ακριβώς προσφέρουν αυτοί ρε παιδί μου, κάτω από ποια πολιτική κάλυψη της κίνησης δρουν;

Εντάξει από αιτήματα μπορεί να ακούσεις πολλά. Διαγραφή χρέους, απόσυρση από την ΟΝΕ, κτλ. Το θέμα είναι πάλι η δράση και η κλιμάκωσή της.
Καλά αυτό με την Άμεση Δημοκρατία έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό...Τι σκατά αντίφαση είναι να ζητάς άμεση δημοκρατία αλλά να κρέμεσαι από τα χείλη του Πετσάλνικου για το αν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι η κυβέρνηση συνειδητοποιεί κανένας ή όχι ρε γαμώτο; Τι σε νοιάζει ρε μεγάλε αν πήρε ή δεν πήρε αφού απορρίπτεις γενικά το σύστημα υποτίθεται; Δηλαδή αν τελικά έπεφτε ή πέσει στο άμεσο μέλλον και πάμε για εκλογές θα έχουμε χειροκροτήματα;
Να μου πεις να μαζευτούμε σε κάθε εκλογικό κέντρο μετά από 50-50 άτομα και να τα κάνουμε καλοκαιρινά ή απλά να μοιράζουμε αντιεκλογικά φυλλάδια να το καταλάβω. Αλλά πού, τι λες; Να μας πουν αναρχικούς και να μας βγει καμμιά ρετσινιά...; Α, παπά, μακρυά από μας οι ταμπέλες...

The Motorcycle boy είπε...

"Δεν πρέπει να επιτεθούμε, δεν ξέρουμε ποιοι είναι, θα χαλάσει η φάση κλπ". Αυτό το διάβασα κάπου σαν απάντηση για το οτι αφήσανε κάτι φασίστες να πλακώσουν έναν Πακιστανό και μετά να φύγουν κυρίες -χωρίς καμιά ενόχληση.
Παρακάτω, ακούω οτι κάνουν μέχρι και ασκήσεις για το πώς θα απομακρύνουν κουκουλοφόρους.
Αυτά ακούω -δεν είμαι εκεί, μπορεί να πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς.

Μη με διαολίζεις κι εσύ τώρα -είναι αίτημα το να διαγραφεί το χρέος; Αυτό είναι ευχή ρε παιδί μου -κι εγώ κάθε βράδυ προσεύχομαι να έρθει το τζίνι να μου σβήσει το καταναλωτικό αλλά δεν έρχεται το γαμημένο το τζίνι!
Αποχώρηση από την ΟΝΕ -έχουν τέτοιο αίτημα; Τότε τι σκατά κάθονται στο Σύνταγμα και δεν πάνε να ψηφίσουν ΚΚΕ να ξεμπερδεύουν;

Έχω αντιληφθεί πάντως, οτι το πρόβλημά τους δεν είναι το κοινωνικό σύστημα, είναι τα πρόσωπα που το στελεχώνουν. Δηλαδή αν αύριο πέσει ο Γιωργάκης κι ανέβει κάποιος άλλος θα πανηγυρίζουν. Και γι΄αυτό δεν έχω τίποτα κοινό μαζί τους -για την ακρίβεια είμαι αντίθετος.
Άμεση Δημοκρατία χωρίς ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ δεν υπάρχει κι άσε τους αρχαιολάτρες να μιλάνε για την Αθήνα του Περικλέους. Και η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ παγκοσμίως ονομάζεται ΚΟΜΜΟΥΝΑ. Ας το πουν λοιπόν για αρχή και μετά το ξανασυζητάμε περί άμεσης.

Β.Δ.Καργούδης είπε...

(συνέχ).
Τί λοιπόν απ όλα αυτά, είδα στο Σύνταγμα;
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Εκείνο που αντίθετα είδα, είναι κάτι που αν και υποψιασμένος, δίσταζα να το περιμένω σ αυτή του την έκταση:

Είδα λοιπόν

(και στο βαθμό που θεωρούμε το Σύνταγμα αντιπροσωπευτική απεικόνιση της ελλ. κοινωνίας, που ελάχιστες περί αυτού αμφιβολίες διατηρώ)

μια ολοκληρη κοινωνία, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ, να ιεραρχεί πάνω ακόμα και από την προφανή της ανάγκη να κυβερνηθεί και να βαδίσει συντεταγμένα προς τη μία ή την άλλη έξοδο από την κρίση/δίλημμα ύπαρξης που (αυταπόδεικτα πλέον)την απειλεί, μια ΑΛΛΗ ανάγκη της:

Την ανάγκη της να αποενοχοποιηθεί συλλογικά, απ το ζόρι που βλέπει να έρχεται,
(και φυσικά απ' την ευθύνη για ό,τι το προκάλεσε),
και με τον τρόπο αυτό, την (ΟΠΟΙΑ) λύση, να ΜΗΝ την αποδεχτεί σαν δική της επιλογή,
αλλά σαν κάτι ΕΞΩΘΕΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ, που η ίδια ΔΕΝ θα το διαλέξει, αλλά θα το ΥΠΟΣΤΕΙ.
Κι όλο αυτό, μέσα από ένα ακόμα μαγικά στημένο σκηνικό, στη διαδικασία ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ,
Που έγινε "μαγική συνταγή επιτυχίας", από τη στιγμή που η χρήση της "κατά πάντα & δια πάντα" από μια Αριστερά που "δεν ήξερε πού πατούσε & πού πήγαινε", της προσπόρισε εν τούτοις μια
(έστω και ανάπηρη) ιδεολογική/Ηθική Ηγεμονία.
Με αποτέλεσμα όλο αυτό το κακής ποιότητας επαρχιώτικό τσίρκο
(της αυτοθυματοποίησης δλδ)να
φαντάζει πλέον για τους πάντες σαν η πλέον πρόσφορη επιλογή για "πάσα νόσο & πάσα μαλακία".

Μια αποενοχοποίηση, που θα πρόσφερε για άλλη μια φορά στην ελλ. κοινωνία, τη δυνατότητα να παρατείνει επ αόριστο μια παρατεταμένη εφηβεία ανευθυνότητας, που της χαρίζει η επίκληση όλου του αξιακού φορτίου της παραδοσιακής Ορθοδοξίας/Εθνικής Μυθολογίας, του δόγματος δλδ της βολικής ασάφειας, του κατά το δοκούν "συναμφότερου" των ημετέρων (αλησμόνητων) Νεοορθόδοξων.

Κι αν όλα αυτά δείχνουν ή ακούγονται υπερβολικά, ας αναλογιστούμε με ποιόν τρόπο αποδομήθηκε σε μια νύχτα με τις ταυτότητες, μια πολιτική ηγεμονία (Σημίτης) που χτίστηκε λιθαράκι/λιθαράκι για χρόνια, αφού μόνη αυτή απαντούσε στα προφανή αιτήματα (έστω και)μετρημένου εκσυγχρονισμού μιας κοινωνίας κατά βάση αρχαϊκής, παρά το επί μέρους "σύγχρονο" λούστρο που της χάρισαν ελάχιστα φωτεινά της διαλλείμματα.

Όποιος λοιόν νομίζει ότι η ασάφεια, η ανυπαρξία στόχων & πολιτικής ατζέντας στο Σύνταγμα δεν είναι παρά ένα δικαιολογημένο έλλειμμα που επιδιώκεται να διορθωθεί,
θα δοκιμάσει μεγάλη έκπληξη όταν αντιληφθεί ότι αποτελεί ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ & προϋπόθεση ύπαρξης του "κινήματος"

The Motorcycle boy είπε...

Λες ε;

Λοιπόν, αυτό που αναλύεις είναι με δυο λόγια το "σύνδρομο πατερούλη". Από εκεί και πέρα, η μανιώδης αναζήτηση αποδιοπομπαίου τράγου είναι άμεσα συνυφασμένη με τη φασιστική νοοτροπία -κι αυτό μπορεί να το βρει εύκολα όποιος βαριέται να ψάξει από τα βιβλία του Καζαντζάκη μέχρι τις ταινίες του Παζολίνι και βάλε.

Τώρα μόλις έβλεπα ένα βιντεάκι για τη χτεσινή πανηγυρική νίκη του κινήματος, που κράτησαν δηλαδή την πλατεία μετά την επέλαση (περάσανε να ξεμουδιάσουν και φύγανε) των ΜΑΤ. Όσο λοιπόν τα ΜΑΤ φεύγανε από τα ηχεία ακουγόταν το "Μήλο μου κόκκινο". Κι έτσι αποφάσισα οτι είμαι σκατόγερος επειδή στην τελευταία δυνατή κατάληψη που θυμάμαι τσιτάρανε τα ηχεία από Κλας, Γκαγκ οφ Φορ και Τοκιν Χεντς -κάθε αγώνας έχει το σάουντρακ που του αρμόζει υποθέτω.

UrbanToilet είπε...

Λοιπόν παίδες,
Μόλις μίλησα με Σύνταγμα, εντάξει κανονίστηκαν όλα.
Αύριο θα σας περιμένει ο λαός σύσσωμος στη πλατεία με στρωμένο μαυροκόκκινο πανί, για την υποδοχή.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι κοινωνική ανατροπή μόνο με 400.000 δεν γίνεται, έχουμε ναυλώσει πλοία να μεταφερθεί και ο απόδημος πληθυσμός να είμαστε καμιά 12αριά εκατομμύρια (να σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία ότι είμαστε 3εις και ο κούκος).

Έχει κανονιστεί στις κολώνες τις πλατείας να κρεμαστούν αποκεφαλισμένοι ναζιστές στα ψηλότερα σημεία. Σε χαμηλότερα επίπεδα θα είναι αλυσοδεμένοι επίδοξοι πατριώτες και εθνικοί προδότες (κάτι 60άρηδες που κούνησαν ελληνική σημαία και δημοσιουπάλληλοι που έκαναν επανειλημμένα λούφα από τις ΔΥΟ).

Αριστερά και δεξιά του χαλιού θα παρελαύνει ο λαός με σπινθηροβόλα μάτια να ακτινοβολούν την επαναστατική του γαλούχηση στις απαράμιλλες και αδιαπραγμάτευτες αξίες και αρχές της αναρχοαριστεράς. Στα χέρια θα βαστούν τα άπαντα του Μάρξ, του Μαλατέστα, του Μπακούνιν και του Μπαντιού που θα διαβάζουν ανελλιπώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάμεσα στα οποία θα απαγγέλουν ταυτόχρονα αποστηθισμένα αποσπάσματα από έργα του Ζίζεκ και του Καστοριάδη. Θα υπάρχει αρχειοθετημένο υλικό προσβάσιμο σε όλους με τα κινηματικά βιογραφικά όλων των παρευρισκομένων (να συμπληρωθεί εδώ ότι όποιος δεν εκπληρεί τα παραπάνω θα έχει εκδιωχτεί άρδην από το Σύνταγμα).

Σε κεντρικό σημείο της πλατείας θα έχουν αναγραφεί ευδιακρίτως τα οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού, περιβαλλοντικού, ψυχολογικού, πολιτιστικού, οργανωτικού, διεκπεραιωτικού, νομικού και συνταγματικού τύπου αιτήματα τα οποία θα έχουν συνταχθεί από αυτοοργανωμένους αμεσοδημοκράτες χίπιδες, κοινοτικούς (που διαβάζουν συνταγματικό δίκαιο χρόνια τώρα και προετοιμάζονται στα υπόγεια των καταλήψεων και κουμουνιστικών στεκιών). Τα αιτήματα θα εξασφαλίζουν την κοινωνική ειρήνη και ευημερία στα επόμενα 15 λεπτά της ισχύς τους και θα την διασφαλίζουν για τουλάχιστον 1000 χρόνια.

Τέλος θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών πλακετών στους παλαιμάχους κινηματίες για την πολύτιμη προσφορά τους στους αγώνες.

Αργά τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο εξορκισμός όσων τόλμησαν να υπερασπιστούν έστω για μία πρόταση την «παλαιά» πλατεία Συντάγματος.


Περί ΕΥΧΟΛΟΓΙΟΥ κολοκυθόπιτα μάγκες.

(νομίζω είναι ηλίου φαεινότερη η προβοκατόρικη διάθεση του comment, εν αναμονή ευρέσεως χρόνου θα ακολουθήσει κάτι πιο συγκροτημένο)

bernardina είπε...

Φαεινότερη της προβοκατόρικης διάθεσης είναι και η έλλειψη κάθε ουσίας. Πώς λέμε απορία ψάλτου βιξ βέιποραμπ; Έτσι.
Εν αναμονή, λοιπόν, του πιο συγκροτημένου, δεν θα κρατάμε την αναπνοή μας γιατί μάλλον θα πάμε από ασφυξία.

Χαιρετίσματα από μια ζαλισμένη από τις σφαλιάρες πενηντάρα που ήταν εκεί γύρω όταν σκοτώθηκαν ο Κουμής και η Κανελλοπούλου*.

υγ αν δεν λυπήθηκες το χρόνο που σπατάλησες για να γράψεις αυτές τις παπαριές, δεν ντράπηκες τουλάχιστον όταν διάβασες μια ανάλυση της προκοπής; Ή μήπως έτσουξε κομματάκι;

*για όποιον αγνοεί ή δεν θυμάται, ένα γκουγκλάρισμα αρκεί.

Vlaxos είπε...

Ω ρε μάγκα, υλικό για σκέψη!!...

(και δεν εννοώ αποκλειστικά την ανάρτησή σου ρε ρεμάλι, για τις κουβέντες στα σχόλια μιλάω)

Για να συνεισφέρω κι εγώ στο γενικότερο brainstorming, λέω πως και η δικιά μου αίσθηση από την πλατεία είναι εντελώς μπερδεμένη (αν και πήγα λίγες φορές). Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι στο διάολο παίζει, τι προοπτικές μπορούν να υπάρξουν και που στο διάολο στέκομαι εγω μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Η κουβέντα του Μίσσιου που λες Μοτοσακέ, νομίζω πως έχει περισσότερο στρίφωμα από οτι αρχικά φαίνεται.

Μπορεί τελικά όντως να έχουμε αρχίσει να γινόμαστε δεινόσαυροι και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι. Δεν μ΄αρέσει καθόλου αυτό σαν πιθανότητα, είναι όμως κάτι που μάλλον θα πρέπει να το έχουμε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν προσπαθούμε να αναλύσουμε τα σχόλια του Urban (που εικάζω πως είναι νεώτερος, ο κωλόφαρδος...)

Από την άλλη βέβαια, δεν μπορω να πω πως δεν καραγούσταρα τα σχόλια τσουνάμι του Καργούδη που χτυπάνε δόξα πατρί και βγάζουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν φαίνονται ούτε στις πρώτες, ούτε στις δεύτερες, ούτε καν στις τρίτες σκέψεις.
Θέλουν πολύ "σκάψιμο" και εξασκημένο μάτι μόνο και μόνο για να γίνουν αντιληπτά ως πιθανότητα.

Και τώρα το ερώτημα:

Μήπως (λέω ρε, μήπως, και είναι ειλικρινής απορία και προβληματισμός μου των τελευταίων ημερών), μήπως λοιπόν, στην -λογική- προσπάθεια για ΟΥΣΙΑ και ξαναζωντάνεμα του "οράματος" όσων έχουν φάει τα μούτρα τους στο παρελθόν και έχουν τρέξει χιλιόμετρα, πνίγουμε την δυναμική του "αυθόρμητου" που κάποτε μας έκανε να πετάμε την σκούφια μας; Δεν μιλάω για το κλασικό "επανάσταση για την κάβλα της" (αν και αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί), ούτε υπαινίσσομαι οτι οτι γίνεται τώρα στις πλατείες έχει την γαμάτη δυναμική για μια επαναστατική μετεξέλιξη, αλλά να· μήπως θα ήταν καλό να καταγραφεί μια μεγαλύτερη "συμμετοχή" από τα πάσης φύσεως "κουρέλια", ακόμη και στην -ξεφτυλισμένη- εκδοχή της "συνδιαμόρφωσης", μπας και δώουμε λίγο αέρα στο θέμα να δούμε που θα μας βγάλει;
Και μην ξελιέσαι, ακόμη και μια τέτοια ανάρτηση σαν και την δικιά σου, που μέχρι τώρα έχει μαζέψει πάνω από 54 σχόλια, δείχνει αν μη τι άλλο, οτι υπάρχει ή διαμορφώνεται ένα έδαφος που διψά για πότισμα.

Όσοι λοιπόν κάποτε τσαλαβουτούσαν στις λάσπες για να μεγαλώσουν Άνθη και Ανθούς, τι θα ήταν πιο ταιριαστό να κάνουν;
Να βοηθήσουν στο πότισμα ή να κατουρούν στις ρίζες;

(Σκατά, σεντόνι σχόλιο μου βγηκε πάλι...)

The Motorcycle boy είπε...

Urban, ωραία τα είπες και με πέτυχες ρε μπαγάσα! Αυτός ο δημοσιοϋπάλληλος που έκανε επανειλλημένα λουφα από τις 2 και θα θα αλλυσοδεθεί; Εγώ είμαι αυτός βρε!
Τελικά, δε σου βγαίνει... Α, και κάτι σχετικοάσχετο: Έχεις κάποια σχέση με έναν σχολιαστή του ΤιβιΕξές που έλεγε οτι καλά κάνανε και τραμπουκίσανε τον Τέλλογλου;

Μπερναρντίνα, δε τη διάβασε την ανάλυση -δε διαβάζουν αυτοί οι επαναστάτες. Ο Κουμής και η Κανελλοπούλου δεν έχουν καμιά θέση στην πλατεία καλώς λοιπόν δε βρίσκονται πια μαζί μας.

The Motorcycle boy είπε...

Βλάχο, ιδιαίτερη απαντησούλα για τα μούτρα σου:
Λοιπόν εγώ το έχω αποφασίσει και το έχω αποδεχτεί οτι είμαι γερο-ξούρας. Γι΄αυτό αποφεύγω να ζαλίζω τον κόσμο με τα ηρωικά μουνειάτα και τους 10 ματατζήδες που έτρωγα για πρωινό σκεπασμένους με μερέντα. Λέω οτι έζησα μια μίζερη εποχή και καλά που γλιτώσαμε κι έξω από την πόρτα...
Γι΄αυτό επίσης όταν βλέπω, ακούω, διαβάζω, μαθαίνω τα μπάχαλα κοιτάζω αλλού και δεν αρχίζω τα "τσου ρε λάκηδες που κάνατε επανάσταση δέρνοντας μια μπατσίνα!" Γενικώς δηλαδή κάνω τον μαλάκα τόσο επιτυχώς που μπορεί πλέον και να είμαι.

Όμως...

Όταν μιλάμε για ένα αυθόρμητο κίνημα που στήθηκε λόγω πικαρισμάτος από τους Ισπανούς (τον βγάλανε τον δεξιό εκεί πέρα να φύγουν επιτέλους απ΄τις πλατείες;)
Όταν μιλάμε για ένα κίνημα τιγκαρισμένο στη γερουσία και στη φλουφλιαλιτέ (πού είναι ρε τα παιδιά να το κάνουν πουτάνα κάθε βράδυ;)
Όταν μιλάμε για ένα κίνημα με βασική πρόταση το "δεν φταίω εγώ μπαμπά -ο Γιωργάκης φταίει"
Όταν μιλάμε για ένα κίνημα που το ταχταρίζουν τα κανάλια.
Ε, συγνώμη φίλε αλλά δε μάς χέζουν στην τελική;
Πώς να το κάνουμε -έχω μια γνώμη και επειδή τυγχάνει να είναι διαφορετική από τη δική τους το μόνο που ξέρουν είναι να απαντούν με βρισίδι και ειρωνία.
Λέω λοιπόν να φάω μόνο τις πατάτες, δε μου αρέσει αυτή η επανάσταση.

bernardina είπε...

Ναι, οι χαζοί, ρε μότορα. Καλά, αυτοί σκοτώθηκαν νωρίς... Κι ούτε καν από κανέναν ψυχάκια που είδε τη σκιά ενός δεκαπεντάχρονου και σκιάχτηκε, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως των οργάνων της τάξεως να 'ουμ. Οπότε τι δουλειά θα είχανε στην πλατεία τώρα; Ζαλισμένοι μεσήλικες θα 'τανε κι αυτοί που θα θρηνούσανε για τον απατημένο καναπέ τους, άρα χέσ' τους.

vlachos, Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. (Δεν κάνω πλάκα. Σοβαρολογώ. Ελπίζω να μη σ΄έκαψα τώρα, χαχα). Ίσως αν υπήρχαν περισσότεροι σαν εσένα (ή αν ήταν αυτοί που δίνουν τον τόνο... αλλά φοβάμαι πως δεν είναι, φίλε).

bernardina είπε...

Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, φίλε (Βλάχο, σ' εσένα μιλάω, χαχα) επειδή πραγματικά τα όσα λες στο τέλος του σχολίου σου με έβαλαν σε περισσότερες σκέψεις απ' όσο όλες οι "αναλύσεις" και οι αερολογίες και οι λεβεντοπαπαριές που διαβάζω εδώ κι ένα μήνα, λέω, μήπως η μόνη ουσιαστική συμβολή που θα μπορούσαν να έχουν τα "κουρέλια" που τραγουδάνε ακόμα (κι εδώ θα βάλω την αφεντιά μου) σ' αυτή την ιστορία, θα ήταν να λειτουργήσουν (ακόμα και με τις σφοδρές αντιρρήσεις τους, ή μάλλον ακριβώς χάρη σ' αυτές)σαν ένα είδος λυδίας λίθου που θα βοηθούσε το σοβαρό κομμάτι αυτού του κινήματος (γιατί ξέρω ότι υπάρχει ένα τέτοιο ποσοστό, έστω και μικρό, αλλά οι πρωτοπορίες πάντα αισχρές μειοψηφίες ήταν, όσο αντιπαθητικό κι ελιτίστικο κι αν ακούγεται αυτό) να πάει το ζήτημα λιγάκι παρακάτω, λιγάκι πιο μπροστά, όταν οι κατσαρολοκρούστες θα έχουν γυρίσει στα σπιτάκια τους;
Λέω τώρα... και μπορεί και να λέω βλακείες. Αλλά πώς αλλιώς μεταγγίζεται η "κεκτημένη πείρα" που σε αυτή τη μορφή έφαγε πια τα ψωμιά της; Πώς αλλιώς θα φανεί χρήσιμη στο κίνημα; Προφανώς όχι κοπανώντας σαγανάκια -ούτε και πετώντας μολότοφ (αυτή δεν ήταν ποτέ η ΔΙΚΗ μου τακτική)- ή μουντζώνοντας τη βουλή και φωνάζοντας να καεί το μπουρδέλο.

Όλ' αυτά έτσι, σε πρώτο χρόνο και εντελώς ανεπεξέργαστα, και χωρίς ίχνος έπαρσης, αλλά με πολύ ενθουσιασμό, επειδή μου έδωσες εσύ το έναυσμα. Γιατί αν περιμένετε από τους "μεγάλους θεωρητικούς" (my ass) της αριστεράς, θα περιμένετε πολύ, φιλαράκο.

Vlaxos είπε...

Ρε Μοτοσακέ, κι εγώ μόνο τις πατάτες τρώω -και μάλιστα με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα-, αλλά να πάρει ο διάκος, χρειάζονται και οι πρωτεΐνες στον οργανισμό.
Θυμάσαι τον "Πεταλούδα";
Ο Χόφμαν μάθαινε στον ΜακΚουήν να τρώει κατσαρίδες για να επιβιώσει.
Αναρωτιέμαι λοιπόν (με σιχασιά έστω) μπας και πρέπει να δοκιμάσουμε και κατσαριδομεζέ; Αυτό λέω και δεν έχω αντιρρήσεις για τα "οταν" που γράφεις.
Και σιγά μην θεωρήσουμε τις πλατείες "επανάσταση".

Μπερναντίνα,
αυτό που λες για τους "μεγάλους θεωρητικούς" της αριστεράς είναι σωστότατο και μόνο τυφλός δεν το βλέπει.
Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από κανέναν θεωρητικό ή παρθενογεννημένο επαναστάτη. Την δικια μου αίσθηση προσπαθώ να συγκεκριμενοποιήσω και να αποκωδικοποιήσω.
Δεν έχω λύσεις, δεν έχω απαντήσεις, μάλλον είμαι της φουρνιάς του "έχω ένα πρόβλημα, για κάθε λύση" αλλά από την άλλη δεν μ΄αρέσουν και τα "εύκολα".

Και έχω την αίσθηση πως ολόκληρη η "φάση" στις πλατείες, δεν θα είναι δίκαιο ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ να την κατηγοριοποιήσουμε στις εύκολες.

Με λίγα λόγια, όσο κι αν το βλέπω πως δεν οδηγεί πουθενά ή μπορεί εύκολα να χαλιναγωγηθεί και να "εκτραπεί" σε ενοχικού τύπου ξεκάβλωμα, ένα μέρος του μυαλού μου προσπαθεί να κρατήσει την φλόγα ζωντανή.

Μπορεί να βάζω τον εαυτό μου έτσι σε ένα σημείο που είμαι εκτεθειμένος από όλες τις πλευρές, αλλά, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, μέσα στις παρούσες συνθήκες, δεν μπορώ να λειτουργήσω αλλιώς.
Ξέρω, μπορεί να θεωρηθεί ξεφτίλα να προσπαθείς να χωρέσεις μια συλλογική έκφραση (έστω ακόμη κι αν δεν έχει αποκτήσει καθαρόαιμα "συλλογικά" χαρακτηριστικά) στα δικά σου μέτρα, αλλά έτσι μου βγαίνει, τι να κάνω;
Είναι η ομορφιά μου όμως που ισορροπεί τα πράγματα....
(Σκάσε Μοτοσακέ, σε ακούω που χαζογελάς...)

Πάντως, λέω να τα ξαναδιάβασω ΟΛΑ τα σχόλια από την αρχή και μπορεί να επανέλθω

The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν εγώ να πηγαίνω -δε με χρειάζεστε, χεχεχεχε. Διότι άμα είναι να μας μαγεύει η ομορφιά του Βλάχου (δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό) πάει η επανάσταση -γαμήθηκε.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάπως το θέμα επειδή όσο ψάχνεις κρέας στο σκέτο από γιουβέτσι, τόσο χάνεις το κριθαράκι:
Πουθενά δεν χαρακτήρισα αυτή την ιστορία της πλατείας ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ, έγραψα απλώς οτι η κυρίαρχη αίσθηση που έχω είναι σκατά.
Στην πλατεία ξέρω οτι έχουν πάει και ρομαντικοί αναρχικοί απ΄αυτούς που όσο πιο πολύ αποτυγχάνουν τόσο περισσότερο πεισμώνουν, στην πλατεία έχουν πάει και μπάχαλοι που ψάχνονται, και χαμένοι που βρέθηκαν και αριστεροί που την ψάχνουν... Δε διαφωνώ. ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΩΝΑΖΩ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Ας γίνουν οι συνελεύσεις στις γειτονίες που όλο τις ψηφίζουν.
Ας γίνουν οι ομάδες που θα βοηθάνε τους ανθρώπους κι όχι μόνο οι μπατσοομάδες ή οι ομάδες θεαμάτων.
Ας αποφασίσουν οτι δεν δέχονται ΚΑΤΙ το οποίο μπορούν όντως να απορρίψουν.
Τέλος πάντων, όπως έχω εξηγήσει μού βρωμάει χούντα το κίνημα αυτό αλλά χέστηκα -όλα μέσα στο κόλπο είναι. Από εκεί και πέρα όμως, ας μείνει και κάτι όταν γυρίσουν σπίτια τους. Όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή οι απογοητευμένοι επαναστάτες γίνονται καργιόληδες γονείς και φασισταριά.
Έγραψα παραπάνω για τα παιδιά του Δεκέμβρη του '08, τα οποία θαύμαζα -έμαθα απ΄αυτά το πως μπορείς να αγωνίζεσαι ακόμα και σακατεμένος από παντού. Τι γίνανε αυτά τα παιδιά; Έχω κάποια άποψη αλλά δεν θέλω να την πω γιατί είναι άσχημη.

Ανώνυμος είπε...

Πήγα κι εγώ μια φορά στο λευκό πύργο
Παίρνει ένα παλικάρι τη ντουντουκα και λέει..."Παιδιά με πορδές αυγά δε βάφονται"....
Το αναλύσατε πολύ το ζήτημα και καλά κάνατε
Το θέμα είναι, όπως λέει κι ο μότορας...ένα αίτημα
Για να το πάω λίγο παρακάτω
Ποιοι είναι οι αγανακτισμένοι, γιατί και πότε αγανάκτησαν
Ποιοι είναι; Είναι όλοι οι ψηφοφόροι του συριζα; Οκ. Μήπως οι μισοί απ' αυτούς έχουν ψηφίσει πασοκ και νδ; Οπότε γιατί αγανάκτησες ρε φίλε, δε το ήξερες ότι έτσι θα γίνει;
Γιατί αγανάκτησαν; Διότι είναι Έλληνες και μόλις χτύπησαν τα προβλήματα την πόρτα τους τρελάθηκαν. Και για όλα αυτά που γίνονταν στα υπόλοιπα κράτη γιατί δεν αγανάκτησαν ποτέ;
Πότε αγανάκτησαν; Όταν κατάλαβαν ότι δε μπορούν να είναι πια συνδαιτυμόνες με τον κ. πάγκαλο στο από κοινού φαγοπότι;

Δεν είναι ρητορικές οι ερωτήσεις!

The Motorcycle boy είπε...

Tzereme, κι εγώ έχω πάει στο λευκό πύργο -προ καιρού, δεν είχε αγανακτίσει ο κόσμος ακόμα.

Εγώ φίλε μου είμαι πολύ δεκτικό άτομο -τόσο δεκτικός που καμιά μέρα θα μου τον σφυρίξουν. Λέω λοιπόν, καλώς ψήφισες Πασόκ (εγώ τους ψήφισα για παράδειγμα) ή ΝΔ και καλώς αγανάκτησες γιατί ΣΗΜΕΡΑ ανακάλυψες οτι σε κοροϊδεύουν. Ποια είναι η θέση σου;
Αν η θέση σου είναι -κάτω η κυβέρνηση του Πασόκ, πάνω η κυβέρνηση της ΝΔ (ή ενός συνασπισμού κομμάτων) θα διαφωνήσω.
Αν η θέση σου είναι -κάτω το σύστημα πάμε για κολλεκτιβισμό -θα συμφωνήσω.
Σου έβαλα τις δυο άκρες, καθαρά για θέμα ορισμού (η θέση τους θα μπορούσε να είναι και κάπου ενδιάμεσα) -αλλά το ζήτημα παραμένει οτι ακόμα δεν ξέρω ποια είναι η θέση τους.
Και σ΄αυτό έχεις δίκιο -για τον χρόνο της αγανάκτησης. Και για το ότι σαφώς κάποτε τα τρώγαμε όλοι μαζί με τους κυρίους Παγκάλους, εμείς ψίχουλα κι αυτοί ταψιά ολόκληρα. Εντάξει λοιπόν, να πιάσουμε τους Παγκάλους και να τους βάλουμε φυλακή αφού παραδέχτηκαν οτι τα φάγανε -αλλά για μας δεν θα πούμε τίποτα; Δηλαδή το έγκλημα μετριέται με την ποσότητα;

McZab είπε...

Θα προσπαθήσω κι εγώ να γράψω στη μόνη γλώσσα που προφανώς καταλαβαίνει ο Τουαλέτας, αυτή της προβοκατόρικης ειρωνίας, τουλάχιστον μέχρι να διαβάσω κάτι πράγματι πιο συγκροτημένο οπότε και θα ανακαλέσω πλήρως...
Προφανώς και οι 400.000 δεν είναι ο σωστός αριθμός φίλε, άλλωστε οι επαναστάσεις και οι εξεγέρσεις πάντα ξεκινούσαν από τις μειοψηφίες. Αντί λοιπόν να ναυλώσεις καράβια για να φέρουν κόσμο καλύτερα να ναυλώσεις μερικά για να πάρουν κόσμο πίσω προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη όπου οι περισσότεροι και οι περισσότερες αφήσαν το μοχίτο τους στη μέση διότι έμαθαν ότι η Πλατεία είναι trendy...
Επίσης κανονίστε αντί ναζιστών να κρεμαστούν οι περιβόητοι αυτοί πέντε-δέκα ασφαλιτοπροβοκάτορες τους οποίους οι "Αγανακτισμένοι" όταν εντοπίσουν και πιάσουν, τους παραδίδουν στην ΕΛ.ΑΣ να τους κάνει "ντα" και να τους ρίξει και καμμιά στέρηση βαθμού. Προς Θεού όχι βία, παιδιά. Κι αυτοί εργαζόμενοι είναι για 700 ευρώ!
Όσο για τους φασίστες προτείνω στην επόμενη συνέλευση να αναλάβουν το έργο της περιφρούρησης και επισήμως μιας και αυτό που στερεί την κίνηση από την αποτελεσματικότητα που όλοι επιθυμούμε είναι η συμμετοχή πλήθους μελαμψότερου από το επιτρεπόμενο όριο. Βέβαια για τους καντινιέρηδες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές να γίνει μια εξαίρεση...
Επιπλέον αντί των Μαρξ, Μπακούνιν και λοιπών ξεπερασμένων αξύριστων συντρόφων, προτείνω τη δωρεάν διανομή συγγραμάτων του Κωστόπουλου, του Πάσχου Μανδρεβέλη, και άλλων επιτυχημένων οπαδών της απολιτίκ θεώρησης των κινημάτων. Όποιον ρωτάει για τα αιτήματα και αναρωτιέται για το τι είναι Άμεση Δημοκρατία να τον παραδίδετε στη φρουρά της Βουλής και η ποινή του να είναι μια παρακολούθηση ολόκληρης συνεδρίασης της ολομέλειας... Άμα βαρεθεί το πλήθος βάλτε ξανά τον Γλέζο να μιλήσει κι ας πέσει βαρύς στο στομάχι. Ούτως η άλλως το κοινό έχει συνηθίσει στις επαναλήψεις το καλοκαίρι...
Τέλος προτείνω να στηθεί ανδριάντας του Φουκουγιάμα που είχε προβλέψει εδώ και χρόνια τον θάνατο κάθε ιδεολογίας και βλέπει επιτέλους το όραμά του να αποκτά σάρκα και οστά σε μια μικρή χώρα, σε μια μικρή πλατεία. Επίσης ανά δεκάλεπτο να ακούγεται από κασέτα (να μην κλείσει και η φωνή μας) το σύνθημα "Φούκου(γιαμα) ζεις, εσύ μας οδηγείς".

Αυτά, και αν κληρωθώ να μιλήσω, αν είμαι αρκετά τυχερός, θα τα πω και στη συνέλευση. Αν όχι, παρακαλώ να μεταφερθούν από τους τυχερούς της μικροφωνικής εξουσίας.

The Motorcycle boy είπε...

Μην κάνεις καμιά μαλακία και πεις τέτοια πράγματα στη συνέλευση -με τρόμαξες τώρα!

McZab είπε...

Ανησυχείς γιατί ξέρεις ότι οι προτάσεις μου θα γίνουν δεκτές και θα αναδειχθώ σε ηγετική μορφή του κινήματος. Αλλά έτσι είστε εσείς οι γερο-επαναστάτες, μη δείτε άνθρωπο να προκόβει, θα πέσετε να τον φάτε...
Ο Καζάκης σου βρωμάει, εγώ σου ξυνίζω, ο Τουαλέτας άστα να πάνε, τι θέλεις ρε άνθρωπε τελικά; Τα γεράματα σε έχουν κάνει παράξενο πάντως, παραδέξου το...

The Motorcycle boy είπε...

Με κατάλαβες μωρή κουφάλα -δεν μπορεί να σου κρυφτεί άθρωπος!

Πάντως (για να την πω την αμαρτία μου) από τον Καζάκη θα προτιμούσα τον Κώστα τον Καζάκο που έκανε τη δίκη του καπιταλισμού παλιότερα -στο Σύνταγμα ήταν ή στην Ακαδημία, δε θυμάμαι...
Τι ωραία που είχα περάσει τότε! Τι παράστημα όλοι τους! Και τι όμορφα λόγια που λέγανε!
Κάτω ο Καζάκης πάνω ο Καζάκος (ο Κώστας -έτσι;)

bernardina είπε...

Μέχρι τώρα ήξερα για επαναστάσεις που τις έκαναν σκλάβοι επειδή δεν άντεχαν άλλο το βούρδουλα, το ξεθέωμα και το σκέτο ξεροκόμματο μετά σκόρδου.
Ήξερα για επαναστάσεις που τις έκαναν δουλοπάροικοι επειδή ρημάζονταν στη δουλειά, δεν όριζαν ούτε το σαρκίο τους και τρέφονταν με σκέτο ξεροκόμματο μετά σκόρδου.
Ήξερα για επαναστάσεις που τις έκαναν εργάτες και αγρότες που δούλευαν είκοσι πέντε ώρες την ημέρα, δεν τους ανήκε ούτε βίδα από μηχάνημα κι ούτε κόκκος από στάρι και αμείβονταν με σκέτο ξεροκόμματο μετά σκόρδου.
Ήξερα για εξεγέρσεις και καταλήψεις που γίνονταν για να σταματήσουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, για ξεσηκωμούς που έγιναν για να αποβάλει η κοινωνία τις συντηρητικές αγκυλώσεις της και να υπάρξει ισότητα, να επιβληθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να επέλθει σεξουαλική απελευθέρωση.

(Δεν θα σχολιάσω τι ακολούθησαν -ως καθεστώτα- αυτούς τους ξεσηκωμούς γιατί είναι μεγάλη συζήτηση και, αν δεν είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας, θα μπορούσε να φανεί ότι ακυρώνεται η αξία των εξεγέρσεων, πράγμα που δεν ισχύει).

Απλώς θα επισημάνω ότι το "κίνημα" "Πάμε Πλατεία ν' Αγανακτήσουμε" (το επονομαζόμενο και "Της Μούντζας" στην ελληνική εκδοχή του, μιας και δεν έχουμε ούτε την πρωτοτυπία ούτε την αποκλειστικότητα) είναι πρώτα και κύρια η χαρά του εκμαυλισμένου και "προδομένου" μικροαστού που φωνάζει "οι κλέφτες στην κρεμάλα" (χα! βγάλε τη σκούφια σου και βάρα τους, καλέ μου κυριούλη). Αλλά εκτός από τον Ισπανό που τα κατάφερε και εξέλεξε δεξιά κυβέρνηση (άραγε αυτός ήταν εξαρχής ο σκοπός ή το αποτέλεσμα υπακούει στη φαινομενική "νομοτέλεια" αυτών των περιπτώσεων;)δεν μας λέει τι και ποιους θέλει να βάλει στη θέση τους. Γενικώς και αορίστως ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω, αγαπητέ. Όπως λέει και ο μότορας, αν το ζητούμενο είναι να φύγει ο Γιωργάκης για να έρθει ο Αντωνάκης -ε, είμαι μαλάκας αλλά όχι ΤΟΣΟ μαλάκας.

Τώρα, αν κάποιοι "αντιεξουσιαστές", κάποιοι αμεσοδημοκράτες, είδαν φως στην πλατέα και μπήκανε κι αυτοί, "σαν έτοιμοι από καιρό", νομίζοντας ότι ήρθε η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή... Να πω ότι θλίβομαι για τη χλαπάτσα της απογοήτευσης που θα φάνε στο τέλος; Να τους επισημάνω πως, όποια κι αν είναι η διάδοχη κατάσταση, δεν συμπεριλαμβάνει κι αυτούς σε κανέναν άλλο ρόλο, παρά μόνο σ' αυτόν του περιθωρίου όπου θα τους ξανασπρώξει όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου; Ότι ο μικροαστός τούς σιχαίνεται περισσότερο από τη συμβία του, το στεγαστικό και το διακοποδάνειό του, αλλά για την ώρα τους ανέχεται ενστικτωδώς επειδή νομίζει ότι εξυπηρετούν τον "αγώνα" του; Δικό τους πρόβλημα και δε με αφορά.

Απλά επειδή πιστεύω στο "ουδέν κακόν αμιγές κακού" (όχι δεν είναι πληκτρολογικό λάθος) ελπίζω ότι στο τέλος κάτι θα μείνει. Όχι κάτι "θα βγει". Κάτι ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. Ως παρακαταθήκη. Ως η νέα θέση της χεγκελιανής διαλεκτικής (θέση-αντίθεση-σύνθεση). Για μένα την παλαιο-αριστερή, αν συμβεί, δεν θα είναι καθόλου αμελητέο. Υποψιάζομαι όμως ότι δεν είναι αυτό που έχουν κατά νου και προσδοκούν και επιδιώκουν οι πλατεώτες.


ΥΓ. Αν το παρόν σχόλιο δεν ήταν αρκούντως προβοκατόρικο, να μου το πεις να το βελτιώσω, χαχα.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι -μην το βελτιώσεις γιατί θα το χαλάσεις, χεχεχεχεχε.

Πάντως, επειδή τη θέση τη βλέπω αλλά την αντίθεση δεν τη βλέπω (γιατί αν τη δω θα πρέπει να μετατρέψω το σχήμα σε θέση -ανάθεση -σύμβαση). Δέχομαι πάντως οτι οι συγκρουσιακοί όροι έχουν μεταβληθεί, δέχομαι οτι το "προλετάριοι όλου του κόσμου αντισταθείτε, το μόνο που έχετε να χάσετε είναι οι αλυσσίδες σας" μπορεί να μετατραπεί σε "γκατζετάκηδες ολου του κόσμου αντισταθείτε -το μόνο που έχετε να χάσετε είναι το αντρόιντ σας". Γενικώς δε με χαλάει καμιά αιτιολόγηση της σύγκρουσης ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Καταλήγει; Θα καταλήξει;

bernardina είπε...

Τι δεν καταλαβαίνεις από το έργο ρε μότορα κι αρχίζω να ανησυχώ; Κατά τη δική τους άποψη ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ.
Ξύπνα! Πιάσαμε λιμάνι, ώρα να κατέβουμε.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

διαβάζω, διαβάζω και ξαναδιαβάζω τόσες μέρες τα σχόλια και δεν μιλάω γιατί βλέπω απ’τους περισσότερους οτι αν και υπάρχουν επιχειρήματα και από τις “δυο” πλευρές, αυτό που περισσότερο κυριαρχεί είναι το “τι ωραία που τα λέω ο πούστης, ας τα γράψω κι εδώ άλλη μια φορά να με θαυμάσω”.
Αλλά σήμερα ξύπνησα στραβά οπότε θα πω κι εγώ το κοντό μου.

Γενικά είμαι φιλικά προσκείμενη απέναντι σε όλα τα κινήματα, απεργίες διαδηλώσεις. Έτσι εξ ορισμού. Πιστεύω επίσης ότι κανένας μισθός ή σύνταξη ακόμα και των μισητών δημοσίων δεν πρέπει να πειραχθεί από κανέναν. Ακόμα και των μητέρων στα 45 με ανήλικα δεν με χαλάει, ίσα-ίσα το θεωρούσα μέχρι τώρα μια καλή παροχή του “κράτους πρόνοιας” (φυσικά και συμφωνώ να συμβαίνει το αντίστοιχο και στους πατεράδες αν και υπάρχει μια εμφανής διαφοροποίηση των ρόλων των 2 γονέων και κοινωνικά και πρακτικά, παρόλα αυτά σε μια απολύτως δίκαιη κοινωνία θα έπρεπε να υπάρχει δικαίωμα στην απόφαση για το ποιος απ’τους δύο θα καθίσει σπίτι).
Δεν πιστεύω πωςι για όλα φταίει το υπεράριθμο και ασύδοτο δημόσιο. Γνωρίζω χώρες που έχουν και αριθμητικά και ποσοστιαία κατά πολύ μεγαλύτερο δημόσιο τομέα αλλά παρόλα αυτά λειτουργούν άψογα, χωρίς έλλειμμα και μάλιστα υπάρχουν αναλυτές που ισχυρίζονται οτι αυτή η ευημερία οφείλεται κατά μεγάλο μέρος ακριβώς στο μέγεθος (και στην σωστή λειτουργία)του δημοσίου .βλ Νορβηγία
Την ποιότητα παροχής υπηρεσιών την συζητάμε. Εκεί πιστεύω ότι παίζεται η “αδικία” και όχι στον αριθμό. Μέσα στην ποιότητα βάζω και τις δαπάνες, τις αναθέσεις και όλα τα υπόλοιπα μιζο-ειδή.
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να πολεμάμε για το παραπάνω και όχι να πολεμάμε αυτούς που έχουν το παραπάνω. Στα μεγέθη της τάξης μας.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ απ’ το κίνημα των Αγανακτισμένων:
Αριθμητικά είναι ένα κίνημα ικανό να φέρει ανατροπές.
Η Αίγυπτος με 82εκατ. πληθυσμό κατέβασε 1 εκατ. στους δρόμους και αυτό μετά από στρατιωτική παρέμβαση που εξόργισε τον λαό, μεγάλες ταραχές και αποκλεισμό απ’τις τηλεπικοινωνίες Ποσοστιαία λοιπόν οι 200.000 με 300.000 εδώ έχουν την ίδια αντιστοιχία. Έπρεπε λέει να είμαστε 2εκατ. στο δρόμο. Καλά θα ήταν, αλλά το θεωρώ ανέφικτο και ιστορικά ανακριβές να υποστηρίζει/περιμένει κανείς ένα ποσοστό πάνω από 10% του πληθυσμού να συμμετέχει σε μια επανάσταση/εξέγερση/διαμαρτυρία. Αν εξαιρέσεις διαδηλώσεις που δεν αφορούν άμεσα τον πληθυσμό (πολέμους άλλων κρατών, φυσικές καταστροφές κ.α.)δεν έχει σημειωθεί ξανά κίνημα ενεργό, στο δρόμο, με πάνω-κάτω μεγαλύτερα νούμερα. Και αν σκεφτείς πως ακόμα η τακτική των κρατούντων είναι “κάνω την πάπια και δεν συγκρούομαι άμεσα”.

Η πρόθεση τώρα, ούτε κι εγώ πιστεύω το απολιτίκ που προσπαθεί να πασαριστεί αν και το θεωρώ πολύ έξυπνη κίνηση απ’οποιον κι αν ξεκίνησε. Οι εποχές έχουν αλλάξει πολύ, πολύ περισσότερο απ’οτι μπορούμε και οι νεώτεροι να αντιληφθούμε, πόσο μάλλον τα γερόντια σαν εσένα ΜΒ. Το απολιτίκ που και καλά εκφράζεται είναι στην πραγματικότητα μια ασπίδα διαφοροποίησης στην σημερινή πολιτική κατάσταση και επίσημη εκπροσώπηση και όχι μια αναρχική, χίπικη, μηδενιστική, χρυσαυγίτικη τάση. Αν και φυσικά υπάρχουν όλοι οι παραπάνω στην παρέα αυτό δεν σημαίνει οτι το κίνημα αυτό καθ’αυτό χαρακτηρίζεται μόνο απο αυτές τις τάσεις. Φυσικά και υπάρχουν σούργελα, μεγάλα και μικρότερα αλλά αν πραγματικά πιστέψουμε οτι αυτές οι χιλιάδες κόσμου που ταυτίστηκαν με τα μη-αιτήματα (θα πω γιαυτό παρακάτω) είναι όλοι σούργελα τότε μάλλον έχουμε διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας
(to be continued)

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Αιτήματα: ας αρχίσω με ερωτήσεις. Το “ψωμί παιδεία ελευθερία” ήταν σοβαρότερο αίτημα απο το “άμεση δημοκρατία”; Αν θέλετε να αρχίσουμε να απαξιώνουμε μπορούμε να το πιάσουμε μαζί με αστειάκια του στυλ “μαύρο ή πολύσπορο;” Δεν νομίζω πως η απαξίωση και η αδυναμία πρότασης είναι μαγκιά. Ευχαρίστως να δεχτώ οτι δεν υπάρχει πρόταση(που υπάρχει αλλά λέμε). Γιατί δεν φτιάχνει ένας απο την παρέα εδώ μία, ας είν’ και μαλακία και να την δημοσιοποιήσει ενώπιον μας; Δηλαδή το “ναι η κατάσταση είναι χάλια, ζούμε μια κατοχή αλλά αυτοί οι μαλάκες που διαμαρτύρονται δεν λένε και τίποτα σοβαρό” μου κάνει λίγο αντίφαση.
Αν δεν θες μην συμμετέχεις με τους μαλάκες αλλά κάνε κάτι άλλο βρε αδερφέ. Πες αυτό που έχεις να πεις ή αυτό που θα ‘θελες να δεις και κάντο πράξη. Οργάνωσου με άλλους 43 που συμφωνείτε και κατεβείτε μόνοι σας στην πλατεία κάτω Πετραλώνων ή μαζευτείτε σπίτι σου ΜΒ και βγάλτε ενα φιρμάνι. Αλλά κάνε κάτι. Μην “περνάς” δήθεν τυχαία απ’το Σύνταγμα, είτε για να ξέρεις τι γίνεται είτε για να λες εγώ πήγα αλλά είδα αυτά τα κακώς κείμενα. (όχι εσύ συγκεκριμένα ε;)
Βγήκε ο Καζάκης και έφτιαξε ένα μέτωπο, αλλά κι αυτό δεν μας αρέσει. Που δεν είναι υποχρεωτικό δηλαδή αλλά μην το απαξιώνουμε και το βάζουμε στην σακούλα του “τίποτα”. Είναι πρόταση άσχετα με το αν μας αρέσει ή όχι. Βγήκε ο Νούλας μ’εναν άλλον και κάναν μια μήνυση για εσχάτη προδοσία, ούτε αυτό το λες τίποτα, άσχετα αν δεν σ’αρέσει. Βγαίνουν κάθε μέρα τα παιδάκια στο σύνταγμα και λένε 5 μαλακίες και ψάχνουν να βρουν μια άκρη (αδέξια βεβαίως) αλλά ούτε αυτό το λες τίποτα. Το ότι δεν έχεις βρει εσύ προσωπικά κάτι να συστρατευτείς δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν υπάρχει τίποτα. Η απαίτηση δημοψηφίσματος δεν είναι ούτε αυτή τίποτα. Και αν και όταν γίνει και ψηφίσει το 41% όπως στην Αίγυπτο τότε θα λέμε τι; ΑΑΑΑΑ πάλι δεν σηκώθηκε ο κόσμος απο τους καναπέδες του. Μα ΟΛΟΣ ο πλυθησμός δεν θα σηκωθεί ποτέ απ’ τους καναπέδες. Πάλι στην Αίγυπτο απ’ το 41% που ψήφισε υπήρχε ένα 23-24% που δεν ήθελε ανατροπή του καθεστώτος. Τι θα πει αυτό; ότι είναι άκυροι οι υπόλοιποι; γιατί το σκεπτικό εδώ κάπως έτσι είναι ή σηκώνονται όλοι και είναι έτοιμοι με προτάσεις, πρόσωπα, χαρτοφυλάκια ή “άντε μωρέ με τα μαλακισμένα που ξημεροβραδιάζονται μασώντας τσίχλα”.
Διαφωνούμε και στην ειρηνική διαμαρτυρία και λέμε πως αν δεν χυθεί αίμα, δεν τρως ψάρι. ΟΚ κι εγώ συμφωνώ αλλά aspeta εδώ θα ‘μαστε και θα δούμε. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, αν δεν μας έχουν φάει λάχανο με άλλους τρόπους, πιο “σύγχρονους”. Δεν είναι αίτημα το να πέσει μια κυβέρνηση; Είναι και μάλιστα παλιό και δοκιμασμένο. Θές και έτοιμο αντικαταστάτη; περίμενε λίγο, όλο και κάποιος άλλος θα βγεί (αφού οι Καζάκηδες δεν σου κάνουν).

Το γάμησα πάλι στην συγγραφή η μικροαστή.

Να τελιείωσω με την παροιμιακή μαλακία που διάβασα (και συγγνώμη στον υπογράφοντα αλλά είναι τρισμέγιστη μαλακία) αλλά αυτοί που ψήφισαν Πασοκ και Νδ και ότι άλλο δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται;;;;;;; Τέτοια να λέτε και όχι το 10% δεν θα βγει αλλά θα μείνουμε καμιά δεκαριά “παρθένες” , αναμάρτητες, να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην λευκή ψήφο.

bernardina είπε...

Ε... να μη σ' το χαλάσω, Ολλανδέζα μου, αφού πήρες φόρα, αλλά μια επισήμανση μόνο:
Στην Αίγυπτο ανέλαβε ο Στρατός και κάνει τεστ παρθενίας στις γυναίκες που συλλαμβάνει.
Οκέι, συνέχισε. Ακούμε.
(Α, εγώ το ψωμί το έχω κόψει τελείως γιατί κάνω δίαιτα. Η ηλικία βλέπεις... Πάντως τότε που έπρεπε το διεκδίκησα. Για όλους).
Πάμε παρακάτω.

The Motorcycle boy είπε...

Μπερναρντίνα -ποια σύγκρουση βρε χρυσό μου; Η μόνη σύγκρουση που βλέπω είναι μεταξύ κουταλιού και κατσαρόλας! Εκτός αν αρχίσουμε να ονομάζουμε συγκρούσεις τα σουλάτσα των ΜΑΤ στην πλατεία! Την πλατεία που "για πρώτη φορά έχει καταληφθεί για τόσο διάστημα, ούτε στα Δεκεμβριανά του '44 δεν την είχαν πάρει τόσο καιρό"!!!!!

bernardina είπε...

Κι επειδή ο έρμος ο Καργούδης μίλησε για διαχείριση συμβόλων, (αλλά ποιος να χαμπαριάσει), ρωτάω:
Το "ψωμί - παιδεία -ελευθερία" (γιατί δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, αλλά το ψωμί δεν γινόταν απαιτητό από μόνο του -εξ ου και δεν κοπανούσαμε κατσαρολικά- αλλά μαζί και αναπόσπαστο από την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ποιος έχει απορίες για το τι σημαίνουν αυτές οι έννοιες; Πού έγκειται η ασάφειά τους; Δεν γίνονται κατανοητές ως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ διεκδικήσεις;
Πες μου τώρα τι σημαίνει άμεση δημοκρατία και πώς την αντιλαμβάνεται, όχι μόνο αυτός που την ακούει για πρώτη φορά (και θέλεις να τον πάρεις μαζί σου) αλλά κι εκείνος που γνωρίζει τον όρο αλλά του δίνει ελαφρώς (ή βαρέως) άλλο περιεχόμενο από σένα, χωρίς να κάτσεις να την αναλύσεις. Αλλά μετά πρέπει να αναλύσει και τη δική του εκδοχή ο άλλος, έτσι; Όλα κι όλα!
Τι να λέμε -κάθε εποχή και τα συνθήματά της, κάθε εποχή και τα σύμβολά της, κάθε εποχή και η τρικυμία της.
Αν όμως πιστεύουμε ότι το ψωμί-παιδεία-ελευθερία έχει κατακτηθεί για όλους και το χλευάζουμε, ε, ας φάμε και λίγο παντεσπάνι κι ας προχωρήσουμε στην αμεσοδημοκρατία για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα...

bernardina είπε...

Τον πεντοζάλη πού τον βάζεις, ρε μότορα; Το μήλο το κόκκινο; Δεν είναι σύγκρουση με το κατεστημένο της δοσίλογης, ξενόδουλης και υποταγμένης στους αμερικανοεβραίους καπιταλιστές κυβέρνησης αυτό; Μόνο οι μολότοφ και οι γκουμούτσες το μάρμαρο είναι σύγκρουση;

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα μου, απορώ πώς τα συμπέρανες αυτά που γράφεις από αυτό εδώ το ποστ!

Κατά πρώτον δεν ζυγίζω τη σοβαρότητα ΚΑΝΕΝΟΣ αιτήματος -όλα τα αιτήματα τα δέχομαι σαν τέτοια και είμαι πρόθυμος να τα συζητήσω, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Το "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" που λες, δεν είναι αίτημα -έτσι από μόνο του είναι παραγγελία. Να σου θυμίσω πώς την εποχή που πρωτακούστηκε, το '73, συνοδευόταν από το σύνθημα "Λαϊκή εξουσία" (αυτή θα μπορούσε να εξασφαλίσει το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία για το λαό). Σήμερα το σύνθημα συνοδεύεται από το "να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα". Βλέπεις καμιά υστέρηση ή να το κάνω δίφραγκα;
Ας το κάνω -διαπιστώσαμε οτι το "ψ-π-ε" συνοδευόμενο από το "κάτω η χούντα" μας οδήγησε σε κυβέρνηση ΝΔ και πάλι δεν έφαγε ψωμάκι ο φτωχός, από παιδεία ευχαριστώ δεν έχουμε κι από ελευθερία μόνο την Αρβανιτάκη.

Άμεση δημοκρατία -βεβαίως. Και εκεί είναι η πρότασή μου, απορώ πώς δεν την βλέπεις! Έχω σπάσει το μανικιούρ μου να το γράφω ΑΦΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΙΣΜΟ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ;

Το ότι δεν μαζευόμαστε σε πλατείες για να βγάλουμε φιρμάνι (προσωπικά απεχθάνομαι τα φιρμάνια) σημαίνει οτι δεν πρέπει να λέμε και τη γνώμη μας στο μπλογκ μου; Τι διάολο αντίληψη είναι πάλι αυτή;

Έγραψα οτι αυτά που λέει ο Καζάκης μου μοιάζουν πολιτικάντικα -ψέμματα να πω;

Από την άλλη ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, έγραψα οτι ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Τα άλλα τα περί δημοψηφισμάτων, προσωπικά, τα ακούω βερεσέ. Δηλαδή, τόσον καιρό τόσοι ανησυχούντες προτιμάνε να πάνε για μπάνιο αντί να πάνε να ψηφίσουν και τώρα με το δημοψήφισμα θα φιλοτιμηθούν; Ρε παιδί μου -αν θεωρείς οτι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σκατά με ρίγανη -κάνε κάτι να το αλλάξεις, αλλιώς πήγαινε για τσάι, τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω. Δηλαδή απαξίωση στις εκλογές και γιούχα όταν οι βουλευτές δίνανε ψήφο εμπιστοσύνης; Αφού τους έχεις κλασμένους -γιατί περιμένεις απ΄αυτούς να ενεργήσουν σύμφωνα με τις απόψεις σου;
Και τελικά, αν πέσει η τωρινή κυβέρνηση τι θεωρείς οτι θα έρθει που να είναι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

The Motorcycle boy είπε...

Μπερναρντίνα γράψαμε πάνω -κάτω τα ίδια, σιγά τώρα μην ασχοληθεί κανένας με τον Καργούδη, ποιος είναι αυτός; Δεν είναι ούτε καν αρχιτέκτονας με εμπειρία από τους Ζαπατίστας (ούτε Μεξικάνος αρχαιολόγος δεν είναι ο ρεμπεσκές).

Κοίτα τώρα -εγώ είμαι μαλάκας και ενίοτε πολύ μαλάκας γι΄αυτό η παράδοση με κάνει Τούρκο. Τα δημοτικά, τα δημώδη, τους πεντοζάληδες και τις πανηγυριώτικες φανφάρες τις έχω συνδέσει με τη χούντα -κάτι ελληνικά που παίζανε στις φασαρίες παλιά ήταν η "Μπασταρδοκρατία", ο "Περιθωριακός", το "Δικαίωμα στη ζωή", το "Μη μιλάς για θάνατο μωρό μου", το "Σ΄αυτή την πόλη", οι "48 Σιωπές" και άλλα τέτοια. Άντε να θυμηθώ και το "Έλληνα είσαι σκουλήκι" -αλλά όσο κι αν το στίβω, τσάμικα δεν μπορώ να συνδέσω με εξεγέρσεις από το 1930 και δώθε.

bernardina είπε...

Άσχετο, αλλά τρελάθηκα και δεν άντεξα, θέλω ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ!

"Εξώδικο στη διοίκηση του ΟΤΕ απέστειλε η ΟΜΕ – ΟΤΕ, ζητώντας την ανάκληση της εφαρμογής των 40 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως που καθιέρωσε η διοίκηση από την 1 Μαρτίου του 2011.

Οι συνδικαλιστές είναι επίσης αντίθετοι με την κατάργηση του επιδόματος προθέρμανσης των υπηρεσιακών οχημάτων που λάμβαναν οι τεχνικοί.

Η ΟΜΕ - ΟΤΕ προειδοποιεί και με υποβολή προσωπικών μηνύσεων κατά των μελών της διοίκησης, σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι συγκεκριμένες περικοπές."

Όχι, δεν θα σχολιάσω, όχι δεν θα σχολιάσω, όχι δεν θα σχολιάσω, όχι δεν θα σχολιάσω όχι δεν θα όχι δεν όχι όχι

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Επιμένω οτι η απαξίωση και το φτηνό χιουμοράκι δεν είναι ακριβώς αυτό που αρμόζει. Όσο συγκεκριμένο είναι το ψωμί-παιδεία αλλά τόσο είναι και το Αμεση δημοκρατία.Και άλλο τόσο συγκεχυμένα είναι και τα δύο. Στο δικό μου μικρό μυαλουδάκι.
Το παιδεία σαν έννοια και επιδίωξη είναι απολύτως συγκεκριμένο όσο και το δημοκρατία. Και την ίδια ακριβώς παρερμήνευση και κακή εφαρμογή "χωράνε" και τα δύο.

Αλλά πέρα απ'αυτό εγώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να με "ξυπνήσετε" να δω τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα φαντάζομαι. Αλλά επιμένω οτι δεν έχω διαβάσει τίποτα ουσιαστικό.
Με τον στρατό που εξετάζει παρθένες τι περιμένεις να πω ber; να ψάξω στο γουγλη να βρω κάτι αντίστοιχο να στο "κολλήσω στη μούρη" να δούμε αν την έχω μεγαλύτερη; Δεν αξίζει τον κόπο ούτε το χρόνο. Ας παραδεχτώ εξ ορισμού ότι εσύ την έχεις μεγαλύτερη. Μπας και χαλαρώσεις και πάψεις να βλέπεις εχθρούς και κοιμισμένους και αντουανέτες γύρω σου.
"πήρα φόρα" γιατί δυστυχώς δεν έχω την νοητική δυνατότητα να συμπεριλάβω σε 3 προτάσεις αυτά που ήθελα να πω. Ασε που είμαι τόσο "καμμένη" που φοβάμαι οτι ακόμα κι αν μπορούσα, δεν θα καταλάβαινες.

Μβ ως επι τω πλείστων δεν αναφέρομαι στο ποστ σου αλλά στα σχόλια αυτού. Δεν διαφωνώ στα τελευταία που γράφεις εσύ αν εξαιρέσεις το φόβο περί κολλεκτιβισμου και τα υπόλοιπα, εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι ούτε να ονομάσω ούτε να συγκρίνω -ισμούς. Απλώς δεν βλέπω το λόγο να το κάνω. Θες να σου δηλώσω κουμμουνίστρια; ΟΚ είμαι. Κατ'αρχήν τέτοια είμαι. Τωρα που το είπα τι άλλαξε; Και να σου πω και κάτι, δεν γνωρίζω κανέναν (προσωπικά) που να κρύβει ή να προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του ταυτότητα/κατεύθυνση. Οι -ισμοί δεν είναι αυτοί που μας 'φτάσαν εδω. Ακόμα κι ο καπιταλισμός από μόνος του δεν μας έφτασε. Γιαυτό θεωρώ δευτερεύουσα την δήλωση φρονήματος, προτεραιότητα για μένα έχει η συσπείρωση και η κοινή προσπάθεια.

Αυτό που εγώ υποστηρίζω λοιπόν είναι η λαϊκή εξουσία. Και αν δεν το άκουσες αυτό στο Σύνταγμα που πήγες τότε μάλλον εγώ ήμουν σε άλλη πλατεία.

Και πια με την σειρά μου να σε ρωτήσω: Αν ΔΕΝ πέσει η σημερινή κυβέρνηση πως θα έρθει το καλύτερο;
Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει καλύτερο και δεν θα έρθει και ποτέ αυτοί που είναι σήμερα στην εξουσία είναι στην καλύτερη ανίκανοι. Τους αφήνουμε εκεί ελλείψει καλού;
Εχεις δηλαδή μια νταντά για τα παιδιά σου που τους βάζει αυγά στις μασχάλες και την κρατάς επειδή δεν πιστεύεις οτι θα βρεθεί καλύτερη; Ή περιμένεις πρώτα να βρεις καλύτερη και στο ενδιάμεσο η άλλη τα σαπίζει στις μάπες;
Αυτό από μόνο του με κάνει να πιστεύω ότι θα βρεθεί καλύτερο. Και αν δεν αποδειχθεί καλύτερο το καλύτερο θα φύγει και θα έρθει το επόμενο κ.ο.κ.

Αν βγεί κάποιος να μου προτείνει κάτι καλύτερο απ'τον Καζάκη θα τον στηρίξω, αν βγεί καλύτερος και πάλι. Δεν μπορώ να τα μηδενίσω όλα και δεν έχω δυνατότητα συναισθηματική να αποσυρθώ και να γίνω ακτιβίστρια του Zeitgeist.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και λουζόμαστε με το ιδιο σαμπουάν. Το παιχνιδάκι του διχασμού είναι παλιό και δοκιμασμένο και θεωρώ πως είναι κρίμα να "πιανει" ακόμα.

bernardina είπε...

Ολλανδέζα, μάλλον εσύ χαλάρωσε. Πουθενά δεν βλέπω εχθρούς (τουλάχιστον όχι εδώ μέσα), ούτε και την έβγαλα να τη μετρήσω με τη δική σου (αν δεν απατώμαι, άλλωστε, θηλυκά είμαστε και οι δύο, οπότε...)
Σου επισήμανα απλώς αυτό που έγραφα και στο προηγούμενο σχόλιό μου: προσοχή στις εξεγέρσεις και τα αιτήματά τους γιατί αυτό που ακολουθεί ΣΥΝΗΘΩΣ είναι χειρότερο του προηγούμενου. Αν αυτό δεν μας αρέσει (και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου), μην σκοτώνεις τον αγγελιαφόρο -δεν το έκανα εγώ. Απλώς το επισημαίνω. Αν βρεις κάτι διαφορετικό "για να μου το τρίψεις στη μούρη", πίστεψέ με, περιμένω με τεράστια ανυπομονησία και πραγματική λαχτάρα, γιατί προφανώς κάτι μου διέφυγε. (Άντε, βαριά βαριά μια Κούβα και πάλι παίζεται...)
Στο μεταξύ να σου απαριθμήσω: μετά τη γαλλική επανάσταση, τρομοκρατία και αυτοκρατορία (Ναπολέων). Μετά την οκτωβριάνα, σταλινισμός, γκουλάγκ και κατάρρευση του υπαρκτού (εκεί μας τσάκισε). Μάης του '68, ενίσχυση του γκολισμού. Indignados, δεξιά κυβέρνηση. Έτσι χονδρικά, και τηρουμένων των αναλογιών.
Γι' αυτό και μίλησα για ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ και το τι δυναμική θα δημιουργηθεί από την παρούσα κατάσταση, με άλλα λόγια μίλησα για ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Τώρα, αν δεν κατάφερα να γίνω σαφής... Μάλλον δική μου ανεπάρκεια είναι. Μην παίρνεις αμυντικο-επιθετική στάση. Είναι κουτό να προσωποποιούμε περσόνες -ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις.

ΥΓ. Πάντως αν εσύ που φαίνεσαι ευφυής έχεις πρόβλημα να αντιληφθείς τι ακριβώς σημαίνει ελευθερία, φαντάσου τι πρόβλημα έχει κάποιος που δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ευφυής ούτε ιδιαίτερα ψαγμένος να καταλάβει για τι πράγμα του μιλάς όταν λες άμεση δημοκρατία.

(Α, και το πλήρες σύνθημα ήταν "ψωμί παιδεία ελευθερία λαϊκή κυριαρχία". Καθαρά και ξάστερα... ή μήπως όχι;)

Β.Δ.Καργούδης είπε...

@Η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ / ΕΝΤΑΥΘΑ
Αγαπητή κυρία

Δεν σας ξέρω φυσικά

(αλλά και να σας ήξερα, έτσι μεταμφιεσμένη που ενσκύπτετε ως νεαρά δεσποσύνη των ευφόρων Ολλανδικών λειμώνων, ούτε που θα σας έπαιρνα χαμπάρι)

οπότε αυτό που θα σας πω, μην το εκλάβετε σε καμιά περίπτωση σαν αιχμή προσωπικού χαρακτήρα.

Φοβούμαι,
-θέλω να σας πω-
πως ίσως έχετε πέσει θύμα
(ανεπαισθήτως & χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε)
της -πως να πω- εξεγερσιακής σας υπερδραστηριότητας του τελευταίου μήνα.
(Κουράγιο, έχει και τα ζόρια του Ο Αγών)

Εννοώ πως (εξ ίσου ανεπαισθήτως)διολισθαίνετε σε επιλογές σκέψης και -ιδίως- δράσης, που παραπέμπουν σε ένα (για κάποιους εφιαλτικό)
πορτραίτο παραδοσιακού κατ επάγγελμα πολιτικού, και δη της χειρότερης εκδοχής, αυτής του βετεράνου επαρχιώτη κομματάρχη.

Που έχει μάθει,
(μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση)
ελάχιστη ή (ακόμα καλύτερα) μηδενική σημασία να αποδίδει σ αυτά που ακούει από τον εκάστοτε συνομιλητή του, και να εμμένει απαρασάλευτα σ αυτά που εξ αρχής έχει στη μυαλουδάρα του, και που θέλει-δε θέλει, ο απέναντι θα τα ακούσει, μακάρι και τί στον Κόσμο.

Οι συντριπτικά περισσότεροι σ αυτό το ταπεινό κονάκι/σανατόριο, κυρία μου,
σας λένε επί εβδομήντα τόσα σχόλια και με αξιοσημείωτο συντονισμό, ότι:
*άλλος μεν ότι το Σύνταγμα και τα συμπαρομαρτούντα τα έχει γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αφού τα θεωρεί πολύ κοντά σε ένα εφιαλτικό εκκολαπτήριο ενδεχόμενων μικροαστικών εκτροπών (για να το πω όσο πιο κομψά δύναμαι),
ενώ
*άλλοι, (που το διατυπωνουν και με αξιέπεινη ταπεινότητα & ευγένεια)
ότι διατηρούν τις πολύ σαφείς (και μεγάλες)επιφυλάξεις τους.

Παρ όλα αυτά, εσείς επιμένετε ότι πρέπει απαραιτήτως κάτι να κάνουμε για "...να ξαναβρεθούμε στους μπαχτσέδες"(;)
του εξεγερσιακού σας φαντασιακού, όπου ποικίλα κινήματα αγανακτισμένων πολιτών, διατηρώντας το καθένα την (νεο/ορθόδοξη)
"ιδιοπροσωπεία" του, θα συγκλίνουν ανασκουμπωμένα στην προσπάθεια "για μια Ελλάδα Νέα"(;)

Οϋτε δηλαδή που σας περνάει απ το μυαλό, ότι θα μπορούσε κανείς,
-αφού πρώτα γνωρίσει και τα μέσα και τα έξω της Πλατείας σας-,
να καταλήξει στο
(καθόλου κολακευτικό για την ίδια την Πλατεία, πρέπει να ομολογήσω)
Συμπέρασμα
"μπα, ας το αφήναμε καλύτερα",
ή
"μήπως να μου το τυλίγατε για το σπίτι, γιατί δεν με βλέπω να το τρώω ΕΔΩ & ΤΩΡΑ",
ή
(άλλως διατυπωμένο)
"άντε γειά και να βλεπόμαστε σπανίως"...

Για δοκιμάστε να το πάρετε κάπως έτσι...

Michael_Sc είπε...

Πολύ μιζέρια αδερφέ.
Νιώθω ότι έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από αυτά. Εντάξει, τα είπατε τα ξαναείπατε, ειρωνευτήκατε, απαξιώσατε, κάνατε εν ολίγοις ό,τι θα έκανε διαλεκτικά κάθε εξουσία, απλως η δική σας ηθικολογία διανθίζεται με αγωνιστικές αναφορές και νεκρούς πριν από 30 χρόνια ... φτάνει ο μαζοχισμός.

Τώρα έχουμε ανάγκη να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα με άλλο μάτι και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Όποιος θέλει να συμμετέχει, οι πλατείες και τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά.

Ολλανδέζα, urban Toilet, Bλάχο, respect.

Μοτοσακέ, σε προηγούμενο ποστ, δεν σε ειρωνεύτηκα που σε ρώτησα αν θα ήθελες αντί για την Ακρόπολη, να είχαμε στη θέση της τη ταινιοθήκη του Νικολαϊδη. Ήθελα να σου δείξω ότι κάθε άνθρωπος υπάρχει κάτι που το θεωρεί "ιερό". Εσύ τον Cave , τον Nικολαϊδη ή τη μηχανή σου, κάποιοι άλλοι τον Λένιν ή την Ακρόπολη. Θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι κι εσύ τις "ακροπόλεις" των άλλων, αν επιθυμείς να σέβονται και τα δικά σου "όσια".

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Ber ok χαλαρώνω και λέω απλώς ότι δυστυχώς το θέμα των μετα-επαναστατικών περιόδων δεν είναι δυνατόν να εξαντληθεί αναφερόμενοι μόνο στην γαλλική, στα οκτωβριανά και στο Μάη. Και ακόμα κι αν είσαι σε θέση να μου αποδείξεις το βάσιμο της άποψής σου εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να κάνω πίσω στην ελπίδα οτι επειδή έτσι ήταν πάντα σημαίνει οτι έτσι θα είναι και για πάντα. Αιθεροβάμων ίσως, αλλά δεν μπορώ. Και δεν σκοτώνω τον αγγελιοφόρο απλώς δεν θέλω να τον πιστεύω (τουλάχιστον όχι στο 100%).

Να σου αποδείξω τι; (αναφερόμενη στην παρθενία των Αιγυπτίων) ότι τα ίδια και χειρότερα ίσως, γίνονται προ και κατά την διάρκεια των επαναστάσεων και όχι μόνο μετά; Να σου αποδείξω ότι κάποιοι αγώνες έχουν τελικά κατακτηθεί; Ακόμα κι αν το γενικότερο πλαίσιο χειροτέρεψε και το σύστημα πάντα βρίσκει παραθυράκια να επιβάλει νέες όμορφες φυλακές, αυτό τι λέει; Ότι σταματάμε εδώ που είμαστε γιατί το παιχνίδι είναι χαμένο εξ'ορισμού;
Οκ έχει συμβεί αυτό και το πιο πιθανό είναι να ξανασυμβεί, δεν λέω όχι. Λέω όχι στο να παραδεχτώ ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος και δεν υπάρχει σωσμός.

Και γιαυτό αφήνω κι ένα μικρό ή μεγάλο παράθυρο στην ικανότητά μου να κρίνω την συγκεκριμένη εξέγερση/διαμαρτυρία (όπως θες πες το). Γιατί όσα λέμε ή πιστεύουμε είναι διαμορφωμένες απόψεις που λίγο έχουν να κάνουν με την αντικειμενική κατάσταση ή την τεκμηριωμένη γνώση. Προσπαθώ να συμμετέχω ώστε να "ακούσω" αυτό που εκφράζεται πίσω από την Αισιοδοξία την δική σου ή τον Μηδενισμό κάποιου άλλου. Κατάλαβες γιατί τσαντίζομαι με τις αντιρρήσεις τύπου "διαφωνώ και το τεκμηριώνω κιόλας με 5 ιστορικές μαλακίες"; Γιατί υπάρχουν πάντα άλλες 5 που αποδεικνύουν το αντίθετο. Κι αν τις αναφέρω νομίζω πως το "πιάσει" ο άλλος το υπονοούμενο.

Η στάση δεν είναι αμυντικο-επιθετική. Είναι αυτή που είναι κι επειδή όντως δεν με ξέρεις σου δηλώνω ευθαρσώς οτι μου είναι αδύνατον να μην παίρνω προσωπικά τα... πάντα. Ρώτα και τον ΜΒ που με ξέρει, θα σου επιβεβαιώσει πόσο ξεροκέφαλη και συναισθηματικά εξαρτώμενη είμαι :) Παίρνω προσωπικά και το αν φυσάει 8 μποφώρ στο Αιγαίο άσχετα αν δεν ταξιδεύω. (κι αν ήθελα να ταξιδέψω;)

Όσον αφορά τις έννοιες ελευθερίας και δημοκρατίας νομίζω πως πραγματικά (και επιτέλους) συμφωνούμε. Μην το κουράζουμε άλλο, ο ΜΒ εσύ κι εγώ συμφωνήσαμε σ'αυτό και το κλείνουμε.

bernardina είπε...

Εγώ, πάλι, για να πω την αμαρτία μου, δεν είμαι φιλικά προσκείμενη σε όλες τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις -πουχού για τις ταυτότητες, για το "μακεδονικό" και διάφορα άλλα τέτοια ήμουνα σαφώς απέναντι. (Πώς; Δεν ήτανε λαϊκές διαδηλώσεις αυτές; Και τι ήτανε; Το καρναβάλι της Πάτρας; Για σας παρακαλώ...)
Επίσης με τον συνδικαλισμό και τα αιτήματά του τα πάω μια χαρά και ευτυχώς που υπάρχει αλλιώς θα ήμασταν ακόμα δουλοπάροικοι. Με το συνδικαλισμό του Φωτόπουλου, του Παπασπύρου και του Παναγόπουλου πχ, όμως, μια βαριά έως θανατηφόρα αλλεργία, όπως και να το κάνουμε, την έχω.
Μαθαίνω όμως ότι το τραπεζάκι της η ΓΣΕΕ το είχε στήσει στην πλατεία, ε; Και πως παραδίπλα γινότανε και μια δεύτερη "λαϊκή συνέλευση" με "συνδικαλιστές". Μάαστα, μάαστα. Κατά τ' άλλα οι δόλιοι οι μουλούδες τους ενοχλήσανε.

bernardina είπε...

Οκέι,παίδες και κόρες, πράγματι το κουράσαμε (εγώ πάντως κουράστηκα).
Δεν έχω καμιά πρεμούρα να κηρύξω τη λύση των εργασιών (άλλωστε τίποτα δεν λήγει αν δεν λήξει και nothing's over until the fat lady sings που λέει και ο Κομφούζιος) Άλλωστε αυτό είναι μάλλον δουλειά του μπλογκάρχη. Ας δεχτούμε απλώς πως υπάρχουν διαφωνίες αλλά και περιθώρια συνεννόησης κι ας πάμε παρακάτω. Το πού, είναι θέμα του καθενός μας. Καλή ευόδωση στον αγώνα που διάλεξε (γιατί είναι φανερό ότι ΚΑΝΕΙΣ εδώ μέσα δεν έχει επιλέξει τον καναπέ, ό,τι κι αν νομίζουν μερικοί) κι αν υπάρχει μια κοινή συνισταμένη αργά ή γρήγορα θα βρεθεί.
Άντε γεια χαραντάν κι αντάμωση στο επόμενο ποστ.
Α, μότορα, σου 'χω ιδέα: ξεκινάει καινούργιος στολίσκος για Γάζα (χε χε, τι δγιάλο αγκιτάτορας θα ήμουνα αν δεν έριχνα μια λάμψης-κρότου πριν φύγω, ε;)

Ολλανδέζα, το νου σου φιλενάδα, αρχίζουν τα μελτέμια, χαχαχα (μην το πάρεις στραβά, πλάκα κάνω για να αποφορτίσω την ατμόσφαιρα. Άντε, φιλιά)

tomboy είπε...

Δείτε και αυτό (να'ναι καλά ο Καργούδης που το αναδημοσίευσε)

http://papoylis.wordpress.com/2011/06/14/conspiracy-by-propapous/#more-1790

νομίζω ότι αποτελεί άψογη αποτύπωση της ελληνικής κοινωνίας όπως τη ζούμε.

-λευκέ θόρυβε, ξέρω ότι θα σιχτηρίσεις με το μέγεθος αλλά αξίζει το κόπο trust me. Μου θύμισε πολύ εκείνη τη κουβέντα με τον Χρήστο για το χαρακτηρισμό του Έλληνα.

The Motorcycle boy είπε...

Μπερναρντίνα είμαι ΚΑΙ με την ΟΜΕ ΚΑΙ με την ΟΤΕ. (Οργάνωση Μαρξιστική Επανάσταση -Ομάδα Τεροριστών Εξεγερμένων δεν σημαίνουν τα αρχικά;)

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα, ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω πώς ερμηνεύεις την παρατήρηση της Μπερναρντίνας περί του τι έγινε τελικά στην Αίγυπτο σαν επίδειξη μεγαλύτερης πόιτσας! Δεν έγινε αυτό βρε παιδί μου; Αν όχι -πες μας τι έγινε. Αν ναι -τότε σκέψου μήπως χρειάζονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ για να μη φτάσουμε σε ανάλογα χάλια.

Το έχω γράψει τόσες φορές -ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Και δεν το βλέπω επειδή πιστεύω οτι για να έρθει το καλύτερο θα πρέπει να προηγηθεί η συνειδητοποίηση της κατάστασης την οποία δε βλέπω στα ψηφίσματα της συνέλευσης του Συντάγματος. Αν εσύ το βλέπεις, πες το μου να το δω κι εγώ -τόσο δύσκολο είναι; Και για να μην το μαλακίζουμε το ζήτημα -ΝΑΙ, Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΣΥΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΣΥΝ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΝΑΙ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αλλά έτσι -στο σωρό; Είσαι διατεθειμένη να αποδεχτείς, ας πούμε, την αλλαγή αυτής της κυβέρνησης με μια χούντα φωτισμένων ή στρατιωτικών όπως στην Αίγυπτο; Ε, εμένα δε μου αρέσει αυτό -τι να κάνω; Να πω οτι ντε και καλά μ΄αρέσει;

Επιμένεις να με ρωτάς τι προτείνω, θα επιμείνω στο οτι και αυτό το ποστ μου και το προηγούμενο έχουν τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου. Δεν διεκδικώ κάποια αυθεντία, ούτε θεωρώ οτι είμαι καλύτερος από τον Καζάκη, απλά λέω οτι ο τύπος δε μου αρέσει. Μπααα...

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Κε Καργούδη χαίρομαι πρωτίστως που κάποιος εδώ μέσα μου απευθύνει τον λόγο όπως μου αρμόζει.
Λόγω λοιπόν της ευγενείας σας και της προφανούς σας καλλιέργειας να απαντήσω μόνο και μόνο για να μην φανώ αγενής.

Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται ανήκουστο το "Σύνταγμα και τα συμπαρομαρτούντα ΝΑ τα έχει γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ αφού τα θεωρεί πολύ κοντά σε ένα εφιαλτικό εκκολαπτήριο ενδεχόμενων μικροαστικών εκτροπών".

Μπορεί και να έχετε δίκιο στα όσα, σχεδόν προσβλητικά, διαγνώσατε για να δικαιολογήσετε την "μαχητική" μου και τη γενικότερη μου στάση αν και πραγματικά δεν χρειάζονταν.
Έχω καταφέρει να βρω μια προσωπική ισορροπία ώστε να μην μπαλατζάρω ακόμα και σε περιόδους υπέρ-δραστηριότητας.

Τέλος να πω ότι όσο ακριβώς δικαίωμα έχει ο καθένας να λέει "ωχ αδερφέ" (ασχέτως μακροχρόνιας ή ταχύρυθμης εκπαίδευσης)άλλο τόσο έχω κι εγώ να διαφωνώ και να το εκφράζω (πάλι ασχέτως χρόνου εκπαίδευσης).
Τώρα να, καμιά φορά στο μεσοδιάστημα παρεξηγούμαι κιόλας, ε, δεν πειράζει. Έχω πάντα την ευκαιρία να εξηγηθώ...

Χωρίς να θέλω να σας λυπήσω "τα κινήματα ανασκουμπωμένα για μια Ελλάδα νέα" ενώ είναι πιασάρικο και φέρνει και τους επιθυμητούς συνειρμούς είναι αρκετά αποτυχημένη προσπάθεια στο να συνοψιστούν οι θέσεις μου. Θα περίμενα κάτι πιο αριστερό, με μεγαλύτερο μπρίο και μια δόση αλήθειας βρε αδερφέ. Η παραπλάνηση και η προπαγάνδα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία με μία δόση αληθοφάνειας. Ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν ευφυέστατα, εκεί με απογοητεύσατε λίγο.

Υ.Γ. παρόλο που είναι δελεαστικό το να συνεχίσουμε κατ'αυτόν τον τρόπο εκτός του ότι είναι λίγο βαρετό και ανούσιο είναι και προφανές υστερώ σε ταλέντο και δεν είναι και δίκαιο.

The Motorcycle boy είπε...

"μήπως να μου το τυλίγατε για το σπίτι, γιατί δεν με βλέπω να το τρώω ΕΔΩ & ΤΩΡΑ", με τσάκισες ρε Καργούδη, χαχαχαχαχαχαχα.

Ε, το μπαλιάθρωπο!!!!!

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

ber με ρούπωσες με τις ταυτότητες και συμφωνώ και επαυξάνω. Φαντάστηκα ότι ήταν προφανές τι εννοώ.

Παράκληση: επειδή δεν προλαβαίνω τα σχόλια και όσο χρόνο εγώ γράφω κάτι ξεπετάγονται αλλά 2-3, θέλετε να περιμένετε να τελειώνω και μετά να μιλάτε :ΡΡΡΡΡΡΡΡ

Δημοκρατικά πάντα!

The Motorcycle boy είπε...

Μιχάλη, αφού είναι μίζερα εδώ μέσα γιατί έρχεσαι και χαλιέσαι ρε παιδί μου; Αν κάναμε εδώ μέσα οτι θα έκανε ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ η κάθε εξουσία ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ -ή κάνω λάθος; Και για να στο πω πιο απλά, η εξουσία η δικιά μας εδώ μέσα (σ΄ένα μπλογκ με 10, 20 σχολιαστές κι άλλους τόσους αναγνώστες) ωχριά μπροστά στην εξουσία της πλατείας που κυνηγάει τα κόμματα μεγέθους μ-λ και κανακεύει τους φασίστες. Γιατί εμείς εδώ μπορεί να ειρωνευτήκαμε και να απαξιώσαμε (αυτό δεν το κάναμε αλλά αν έτσι το είδες, λογάριασέ το καμωμένο) αλλά δεν προπονούμε τα πεζοφόρα τμήματά μας για να συλλαμβάνουμε κουκουλοφόρους και να τους παραδίδουμε στους μπάτσους!! Νομίζω;

Κατά τα λοιπά εξακολουθείς να ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ την απάντησή μου στο θέμα της Ακρόπολης, κάτσε να την ξαναδιατυπώσω: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ -τι είδους φασισμός είναι αυτός; Εγώ δεν σου ζήτησα πουθενά να πληρώσεις έκτακτη εισφορά για να κυκλοφορήσουν οι ταινίες του Νικολαϊδη -κάνω λάθος;
Γι΄αυτό σε παρακαλώ, διάβασέ με προσεκτικότερα -θα γλιτώσουμε όλοι χρόνο.

The Motorcycle boy είπε...

Επειδή ζητήθηκε η άποψή μου περί Ολλανδέζας (εγώ από μόνος μου δεν θα το έλεγα) αλλά το τι διάολος είναι αυτή η κοπέλα -άστα να πάνε! Είχα έναν λοχία στο στρατό που με έπηζε άσχημα (λόγω του ότι ήμουν γάβρος), ε, όταν θελήσω να τον εκδικηθώ θα κανονίσω τον αναλάβει για μια ώρα η Ολλανδέζα!

bernardina είπε...

Α, και κάτι τελευταίο προτού αφιερωθώ πλήρως στον επιούσιο και σας φιλήσω σταυρωτά.

Για το παλικαράκι παραπάνω που αποκάλεσε μιζέριες και μαζοχισμούς τις αναφορές σε κάποιους νεκρούς επειδή έτυχε να σκοτωθούν πριν από τριάντα χρόνια κι όχι, ξερωγώ, πρόπερσι, συγκρατήθηκα και δεν απάντησα για να μην ανοίξω το λαχαναγορίτικο βρωμόστομά μου κάνω το μπλογκ πουτάνα.
Παρακαλάω μόνο να μη τον πιάσει ο Καργούδης...
Ταύτα και μένω.
ΥΓ. Γεια σου αγοροκόριτση. Αργά μπήκες βρε πουλάκι μου. Τώρα που την κάνω εγώ... Αλλά χαίρομαι που ανακάλυψες αυτό που ανακάλυψες ;-)

The Motorcycle boy είπε...

Μπερναντίνα, μάς Γάζωσες πάλι.

Tomboy, μα με έχεις εμένα για άνθρωπο που θα διαβάσω σεντόνια; Απορώ κιόλας με το κουράγιο τους που κάθονται και τα γράφουν! Καταπληκτικός ο τύπος πάντως -έτσι θα΄θελα να γράφω κι εγώ.

bernardina είπε...

Το κέρατό μου μότορα. Τι μεταφυσική κατάρα κι αυτή να γράφουμε ταυτόχρονα τα ίδια πράγματα! Ανατριχιάζω και σκιάζομαι, πουλάκι μου. (Μην πεις καμιά μαλακία για μεγάλα πνεύματα και συναντήσεις, ε;)

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Μβ γράφω το τελευταίο για να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε.

Για μένα είναι περισσότερο επείγον το να πέσει μια κυβέρνηση και μετά βλέπουμε παρά το βλέπουμε πρώτα και μετά πέφτει.

Πιστεύω ότι αν ΔΕΝ πέσει ΠΡΩΤΑ δεν πρόκειται να δούμε.

Με την βερ το έλυσα νομίζω, κατάλαβα τι εννοούσε και εξήγησα ότι δεν έγινε μόνο αυτό που αναφέρει μετά την επανάστασή τους. Έγιναν κι άλλα και είπα ότι για τα 5 κακά που έχει να μου παραθέσει έχω άλλα 5 καλά να τις παραθέσω εγώ. Πρέπει να τα γράψω κιόλας; Δεν είναι κοινή λογική αυτό που λέω; Έχει νόημα να αναλύουμε ποιά 5 είναι πιο σημαντικά και ποιανού επιχείρημα είναι δυνατότερο; (εδώ κολλάει η πόιτσα)

Η ένστασή μου με τον Καζάκη δεν ήταν αν σου αρέσει ή όχι, με γειά σου με χαρά σου και είπα ότι αν βρεθεί καλύτερος θα πάψει να μ'αρέσει κι εμένα. Ήταν ότι η πρόταση "Και τελικά, δεν βαρέθηκαν τούς κάθε λογής Καζάκηδες που ψάχνουν να φτιάξουν καινούργιο κόμμα στην πλάτη τους" πραγματικά πιστεύω ότι βάζει στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια πράγματα και μηδενίζει μια προσπάθεια που έχει βάση (ακόμα κι αν δεν σ'αρέσει-επαναλαμβάνω). Και στην τελική είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια.
Από την δική μου οπτική έτσι είναι. Από την δική σου είναι όντως το ίδιο τσουβάλι.
Εσύ το βλέπεις έτσι, εγώ γιουβέτσι.

Τέλος το ότι ζητάω προτάσεις το κάνω περισσότερο για να μάθω τι πραγματικά θα ήθελες. Για κανέναν άλλο λόγο. Με ενδιαφέρει να μου πεις τι και πως. Μπορεί να μου δείξεις έναν άλλο δρόμο που εγώ δεν τον ξέρω. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Αλλά δεν είδα καμία πρόταση στο τελευταίο ποστ. Διαπιστώσεις σου είδα.
Θα το ξαναδιαβάσω ρε ΜΒ μήπως και μου ξέφυγε τίποτα....

tomboy είπε...

Από την αρχή τη παρακολουθώ τη ταινία Bernar, απλά κρατιέμαι μη σιχτιρίσω!

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Γράφω μαλακία για να έχω το 100στό σχόλιο!!!!!!!

bernardina είπε...

"Στην εισαγγελέα κ. Ράικου θα αποστείλει ο Ανδρέας Λοβέρδος υπουργός Υγείας φάκελο με στοιχεία για παράνομο στοκάρισμα υλικών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Μετά από έρευνες του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Αττικής κ. Άρη Μουσιώνη διαπιστώθηκε η ύπαρξη κρυμμένης αποθήκης με υλικά.Τόσο η αποθήκη όσο και τα υλικά δεν ήταν γνωστά στους υπεύθυνους αποθηκάριους.Τα υλικά αυτά αφορούν βηματοδότες, βαλβίδες καθετήρες, και χειρουργικά πλέγματα."


Μότορα, έχω αποφασίσει να κρατάω αρχείο σαπίλας. Πάρε μεζεδάκι που αλίευσα προ δευτερολέπτου.
Θα ακολουθήσουν κι άλλα κι όταν τα βρίσκω θα τα σερβίρω στην εκλεκτή ομήγυρη, έτσι για να είναι πλήρης ο μπουφές. Ακόμα και σε άσχετα ποστ -εκεί στη σειρά που αυτοκτόνησε ο Γιωργάκης, ας πούμε ;-)

Όοοχι, δεν τα έχω πάρει καθόλου στο κρανίο, τι λέτε τώρα...

PiKei είπε...

Πάλι δεν πρόλαβαίνω να διαβάσω όλα τα σχόλια (μόνο να δω ότι είσαστε όλοι οι γνωστοί ταραξίες εδώ) οπότε μόνο στο μότορα απάντηση για το αρχικό:
ΞΕΚΟΛΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!
Από κει που είσαι φυσικά και αυτά βλέπεις...

Αλλά η πραγματικότητα -και χαρακτήρισέ την όπως θες (περιορισμένη, προβληματική, κοντόφθαλμη, ασήμαντη) στα τέτοια μου εμένα - δεν είναι αυτή. Και δεν καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να ξεκουνηθείς από το σπίτι σου και να την συναντήσεις.
Ειλικρινά σου λέω, αν χρειάζεσαι "απόσταση" πήγαινε στο Βλαδιβοστόκ ή το Γιοχάνεσμπουργκ, πιο καθαρά θα βλέπεις από ότι τώρα...
Δεν υπάρχει τίποτα άξιο σχολιασμού στο κομμάτι σου, γιατί είναι όλο εκτός πραγματικότητας ή μάλλον χρήσιμο εργαλείο για να δει κανείς πως λειτουργεί η τηλεοπτική.

Ξεσνομπιάσου!

Michael_Sc είπε...

Θανάση, πότε σου έγραψα ότι "είναι μίζερα εδώ μέσα"; Τι είναι αυτά;
Έπεσε πολύ μιζέρια - αυτό έγραψα και αυτό εννοώ.

Πότε σου είπα ότι πρέπει να πληρώσεις για την Ακρτόπολη; Αντιθέτως εσύ έγραψες ότι "δεν σ' αρέσει και καλύτερα να την πουλήσουμε".

Διάβασέ με προσεκτικότερα, θα γλυτώσουμε όλοι χρόνο.
Προσπαθείς να ερμηνεύσεις αντί να αντιληφθείς.

Ενα παράδειγμα είναι και η "διαλεκτική της εξουσίας", όπου καταλαβαίνεις αυτό που θέλεις να καταλάβεις.
Έγραψα ότι "κάνατε εν ολίγοις ό,τι θα έκανε διαλεκτικά κάθε εξουσία" -όχι ότι "είσαστε εξουσία".
Για κάποιο λόγο δεν είσαι καλοπροαίρετος απέναντί μου.
Συνεπώς ο Λένιν σου φαίνεται κακόγουστος, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Οικονομικής θεωρίας Βαρουφάκης ανεπαρκής κ.ο.κ.

Τουλάχιστον υπάρχουν συνομιλητές σου που αποδέχεσαι με πιο ευήκοα ώτα όσα -παρόμοια- ή ίδια εκφράζουμε. Και η Ολαντέζ, για "ελπίδα" μιλάει. Και ο Pi Kei τις προάλες, σου είπε "κατέβα να δεις και μετά κρίνε", γιατί με μένα κολλάς;
Και στο Μάη του '68 υπήρχαν συνιστώσες, ρεύματα, προφήτες και καιροσκόποι. Τροτσκιστές, αναρχικοί, μαρξιστές, ό,τι θες. Ένα μωσαϊκό ιδεών και ζιζανιών στα κενά που δημιουργούνταν ανάμεσα στις ιδέες. Είναι αναπόφευκτο και επιπλέον έτσι γίνονται οι ζυμώσεις. Γαμώ το μυαλό σας δηλαδή - το οποίο έχετε και μάλιστα μπόλικο (και μη βιαστείς να κρίνεις, δεν σε ειρωνεύομαι καθόλου), αν συνειδητοποιούσες πόσο πιο απαραίτητος είσαι στο να μιλήσεις δημοσίως στο Σύνταγμα, τότε ρε φίλε, δεν θα το συζητούσαμε από εδώ αυτό.

Αν σε ενδιαφέρει πάντως, όλοι αυτοί με τους όποίους διαφωνείς, ο Λένιν, ο Βαρουφάκης μέχρι και εγώ... δεν διαφωνούμε επί της ουσίας μαζί σου.
Τις προάλλες έγραφα για ελπίδα- θεωρώ (όπως και πολύς άλλος κόσμος στην πλατεία) ότι η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Αλλιώς δεν έχει νόημα να μουτζώνουμε και να βρίζουμε μόνο.
Ωραίες είναι οι συζητήσεις των οικονομολόγων -θυμίζει και συμμετοχική δημοκρατία- αλλά το "κίνημα", για να γίνει τέτοιο και να αναγκαστεί να το πα΄ρει σοβαρά η οποιαδήποτε εξουσία, πρέπει να εκφραστεί -δεν παύω να το λέω- πο-λι-τι-κά. Αλλιως τι; Θα παρουν (κάποιοι -καλοί ή κακοί) τα όπλα;
Εγώ παντως πρότεινα να αρχίσουν να μαζευονται υπογραφές για κάτι - για 4-5 αιτήματα στο κάτω κάτω, που τα αποδέχονται όλοι και έχουν να κάνουν με τις/ην ευθύνες/η υπουργών, βουλευτικές αποζημιώσεις, υποχρεωτικότητα παρουσίας τους στις συνεδριάσεις της βουλής, απόδοση δικαιοσύνης, εξεταστικές, χρηματοδότηση κομμάτων κ.λπ. Αν γι' αυτά στα οποία συμφωνούν όλοι σχεδόν, αντί να ψηφίζουμε δια βοής, τα κάναμε υπογραφές, 100- 200.000;, τότε θα άλλαζε πάρα πολύ το "παιχνίδι" έξω από τη Βουλή. Με τόσες υπογραφές γίνεσαι συνομιλητής. Γίνεσαι καθοριστικός παράγοντας. Η δημιουργία ενός κινήματος που θα εκφραστεί πολιτικά (ενός κόμματος σα να λέμε) χρειάζεται 100 υπογραφές. Και μετά ας αρχίσουν οι ικανότεροι να στέλνουν βιογραφικά ρε γαμώτο! Για να αποφύγουμε τη χούντα, τους μπαχαλάκηδες, τους ακροδεξιούς και τους Παμε, συνδικαλιστές και λοιπά λαμόγια (την παλιά ελλάδα δηλαδή), πρέπει να τους ακυρώσουμε με την υπαρξη ενός πολιτικού σχηματισμού.
Με αιτήματα.

Πιστεύεις ότι άνθρωποι όπως εσύ, με τις γνώσεις που έχεις για συγκεκριμένα ζητήματα, παθογένειες του δημόσιου τομέα, εμπειρία, δημοκρατικές ευαισθησίες, περισσεύετε;
Ξεκολλήστε από τα θύματα του '80, γι' αυτό σας έγραψα ότι "ήταν πριν από 30 χρόνια". Το μέλλον είναι τώρα.

Michael_Sc είπε...

Δες τι γράφει και
αυτό το παλικάρι.

[...]
Χτες που λες, ήταν ωραία στο Σύνταγμα, αλλά μια υφέρπουσα κόντρα με τον Δημήτρη εξελίχτηκε σε πολύωρη αντιπαράθεση κατά την οποία το αλκοόλ δεν ήταν ο καλύτερος μας σύμμαχος. Καταλήξαμε στο toy όπου το θέμα ήταν - τι πρωτότυπο!- οι συγκεντρώσεις, η αριστερά, οι τριανταδύο... αγνοήσαμε την υπόλοιπη παρέα και καταλήξαμε να ουρλιάζουμε- πραγματικά εξουθενώθηκα συναισθηματικά, ψυχικά, σωματικά, γύρισα ένα κουρέλι, έφαγα λίγο κοτόπουλο, είχα ταχυκαρδία, κοιμήθηκα στον καναπέ σε μια παράλογη στάση με ένα πόδι να κρέμεται και το κεφάλι να κοιτάζει λοξώς και άνωθεν (σαν να ζητούσα σωτηρία από ψηλά) ξύπνησα πιασμένος, πήγα για ύπνο με το πρωινό φως, ένιωθα και νιώθω το αλκοόλ μέσα μου, θυμάμαι ότι του φώναζα στον δρόμο "ποτέ ξανά σοβαρή κουβέντα οι δυο μας, δεν θέλω να ξαναμιλήσουμε ποτέ και για κανέναν λόγο"... Γενικά τα τελευταία χρόνια περνάμε δύσκολα όταν υπάρχει διαφωνία, εγώ νιώθω να γίνομαι σπαστικά συστηματικός και ορθολογικός ενώ εκείνος ανεξέλεγκτα συνειρμικός και άναρχος.

[...]
Γιατί ρε γμτ όσοι από μας έχουμε αποδώσει στους στενούς μας φίλους μια θέση οικογένειας στη ζωή μας, αντιδρούμε τόσο έντονα, τόσο προσωπικά σε τέτοιες διαφωνίες; Γιατί μας σμπαραλιάζει η έλλειψη απόλυτης επικοινωνίας με τους αγαπημένους μας; γιατί μας απογοητεύει μια λάθος θέση ή ακόμα και ο τρόπος που συζητά κάποιος, τον οποίο ούτως ή άλλως αγαπάμε...

Michael_Sc είπε...

Το φαγε το λινκ

http://vitamo.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα, απ΄ότι είδα δε με πλάκωσες στο ξύλο με την περιγραφή του χαρακτήρα σου -τη γλίτωσα ο πόιστης!

Εντάξει, ας πέσει η καργιόλα η κυβέρνηση και μετά βλέπουμε -πειράζει όμως που εγώ διακρίνω από τώρα οτι αυτό που θα έρθει μετά την πτώση της κυβέρνησης θα είναι πιο συντηρητικό απ΄αυτήν; Κι αν ρωτήσεις από που το βλέπω θα σου απαντήσω οτι αυτά μου δείχνει η σύσταση του κόσμου στο Σύνταγμα και οι ενέργειές τους. Συγνώμη φιλενάδα αλλά έχω τη σοβαρή υποψία οτι η πλειοψηφία του Συντάγματος είναι συντηρίκλες και οπισθοδρομικοί -εύχομαι να κάνω λάθος. ΕΙΠΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ -ΕΤΣΙ;

The Motorcycle boy είπε...

(συνεχίζω Ολλανδέζα)
Μπορεί να είμαι πολύ εκτός θεωρώντας την πλειοψηφία του Συντάγματος οπισθοδρομική αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος περί του οτι ο Καζάκης παλεύει να στήσει κόμμα στην πλάτη του Συντάγματος. Κάνει μπαμ και θα εκπλαγώ αν έχω πέσει έξω.

Προτάσεις, άντε να στις ξαναρίξω μια επανάληψη:
1. Κάντε επιτέλους πράξη το ψήφισμα για λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές και το ψήφισμα για ομάδες εργασίας στις συνοικίες.
2. Διαλύστε την περιφρούρηση για να αποδείξετε οτι το κοινό συμφέρον δεν χρειάζεται μπάτσους να το επιβάλλουν.
3. Διώξτε τους φασίστες και τους εθνικιστές.
4. Ακούστε αυτούς που έχουν κάνει προσπάθειες άμεσης δημοκρατίας -αναρχικούς, κοινοβιακούς, καταληψίες κλπ.
5. Διατυπώστε ένα αίτημα. Θες παράδειγμα; Να διακανονιστούν τα χρέη των ανθρώπων στις τράπεζες. Να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι. Να ξαναδιαπραγματευτούν το ΕΣΠΑ μπας και πέσει χρήμα σε κάτι παραγωγικό. Πιάνεις το πνεύμα μου; Μην κολλήσεις στις προτάσεις -δες απλώς την αμεσότητα. Αυτό δεν βλέπω στο Σύνταγμα.

The Motorcycle boy είπε...

Μπερνάρ, η ερώτηση βέβαια είναι: αν πάει ο διοικητής περιφέρειας και ο γιατρός του Ιπποκρατείου στο Σύνταγμα ποιον από τος δυο θα δεχτούν και ποιον θα κράξουν;

The Motorcycle boy είπε...

Π.Κ. δε μου λες κάτι αδερφέ μου! Αν είναι έτσι κι εγώ να σου πω οτι είσαι εγκλωβισμένος εκεί μέσα και βλέπεις την πραγματικότητα μέσα από πρίσμα -λοιπόν;

Πες μου ρε φίλε κάτι να με ψήσεις -κάτι μικρό έστω...

The Motorcycle boy είπε...

Μιχάλη, ε, αφού έπεσε μιζέρια -μίζερα θα είναι! Τέλος πάντων. Υπενθυμίζω για να μη χαθούμε:
Έγραψα οτι "προτιμώ να πουλήσουν την Ακρόπολη παρά να χάσω ένα ευρώ από το μισθό μου" -εκεί ήταν η αρχική σου αντίρρηση. Κάνω λάθος; Με αυτό το σχόλιο (και κάτι ακόμα όπου εξηγούσα γιατί απεχθάνομαι την Ακρόπολη) απαντούσα στο τι θα πω στην κόρη μου όταν με ρωτήσει γιατί πουλήθηκε η Ακρόπολη. Επαναλαμβάνω τελικώς: το μνημείο αυτό δε μου αρέσει, σκοτίστηκα αν πουληθεί και δεν είμαι διατεθειμμένος να πληρώσω ούτε ευρώ γι΄αυτό.

Αν κάνεις οτι κάνει η εξουσία τότε συμπλέεις με την εξουσία άρα μικρή σημασία έχει αν είσαι ή όχι εξουσία. Διαλεκτικά σημαίνει: δράση -αντίδραση (άντε και σύνθεση), άρα ο προσδιορισμός σου είναι κάπως άσχετος αλλά προσπάθησα να τον ερμηνεύω, συγνώμη αν το έκανα λάθος. Λέω λοιπόν οτι εξουσιαστικές σχέσεις υπάρχουν παντού. Και εδώ μέσα όπου εγώ μπορώ να σε σβήσω ενώ εσύ όχι. Και στην πλατεία υπάρχουν. Έχω άδικο; Αυτά με το Λένιν και τον Βαρουφάκη δεν τα κατάλαβα -οπότε δεν μπορώ να απαντήσω.

Αν τώρα με ρωτάς γιατί κολλάω σε σένα και δέχομαι πιο μαλακά τους άλλους, χμμμ, μάλλον κάνεις λάθος. Από την άλλη βέβαια συνηθίζω να απαντάω στο ύφος ακριβώς που διατυπώνεται το σχόλιο όπως θυμάσαι.

Στο Μάη του '68 είχαν στήσει οδοφράγματα και καιγόταν ο τόπος και σήμερα στο Σύνταγμα ανταλλάσσουν σερβιέτες με τους μπάτσους σε απευθείας σύνδεση με τα δελτία ειδήσεων. Τι συγκρίνεις τώρα;
Και όχι -δεν έχω καμιά δουλειά να μιλήσω εγώ εκεί πέρα, ας μιλήσουν τα παιδιά από τη Βίλλα Αμαλίας για παράδειγμα, ας μιλήσουν τα παιδιά από τον Σπόρο κι εμένα μου περισσεύει. Δε λέω να μιλήσει ο Κάιν επειδή (χωρίς παρεξήγηση) σας πέφτει πολύς.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Ουφ... σ'επεισα!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αν είναι σωστό αυτό που βλέπεις ΜΒ (για την πλειοψηφία του κόσμου στο Σύνταγμα λέω) τότε μιλάμε για την πλειοψηφία του λαού και όχι μόνο του Συντάγματος.
Μπορεί και να 'χεις δίκιο και να είμαστε οι περισσότεροι, Ελληνάρες συντηρήκλες και οπισθοδρομικοί. Ίσως και οι περισσότεροι άνθρωποι γενικά.
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν έχεις δίκιο. Είμαι όμως σε θέση (ως λοχαγός) να πιστεύω ότι ακόμα κι έτσι να'ναι οφείλουμε οι "προοδευτικοί" να "φωτίσουμε" τους υπόλοιπους. Κι αν όχι να τους φωτίσουμε τουλάχιστον να παλέψουμε για να διαφυλάξουμε ακόμα και τα δικά τους δικαιώματα.
(Πάλι βγήκε η Παπαρήγα από μέσα μου... ουυουουουστ)

Ο Καζάκης παρεμπιπτόντως υποστηρίζει σθεναρά οτι το Ε.ΠΑ.Μ. είναι μέτωπο, όχι κόμμα, με ημερομηνία λήξης. Έχει βασικές επιδιώξεις/στόχους και μόλις αυτοί -λέει- επιτευχθούν θα κλείσει ρολά. Επειδή τον παρακολουθώ στενά (πιο στενά δεν γίνεται... ο Κώστας σχεδόν ζηλεύει) ενώ έχω διακρίνει μια φιλοδοξία στο μάτι, δεν μπορώ πουθενά να τον "πιάσω" να πολιτικοφέρνει.
Αν όντως έχεις δίκιο και φτάσουμε να κατακτηθούν όλες οι διεκδικήσεις του και να καλεστεί να κυβερνήσει και το κάνει θα κάτσω να .... πω είχες δίκιο... Αλλά επειδή μου φαίνεται πολύ μακριά όλο αυτό για να προβλέψω από τώρα, ας περιμένουμε κι όποιος επιβεβαιωθεί κερδίζει λουκούμι.

Οσον αφορά τις προτάσεις σου δεν θα σχολιάσω τίποτα περισσότερο παρά μόνο το ότι θα εκπλαγείς αν ακούσεις τον Καζάκη και τους στόχους του Ε.ΠΑ.Μ.
Μωρέ μήπως σε βάλανε να κάνεις τον δικ. του διαβόλου και ρίχνεις άδεια να πιάσεις γεμάτα; Έχεις 3μιση στα 5 ίδια!!!
Αλήθεια τον έχεις ακούσει/διαβάσει καθόλου ή περιστασιακά;

Τα στοιχεία του χαρακτήρα μου τα περιέγραψες γλαφυρότατα γιαυτό και δεν έχω αντίρρηση. Αν πρόσθετες και μερικούς αυθόρμητους χαρακτηριμούς όπως απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης, φυσικά και θα με κάλυπτες περισσότερο.

The Motorcycle boy είπε...

(συνέχεια)
Συμφωνώ στα παρακάτω που λες -διαφωνώ βέβαια με την πρακτική που προτείνεις αλλά συμφωνώ με το αποτέλεσμα που επιθυμείς, δηλαδή τη συγκεκριμενοποίηση.
Ομως θεωρώ όλα αυτά τα αιτήματα (ευθύνες υπουργών, βουλευτικές αποζημιώσεις κλπ) εντελώς "για τα μάτια". Να στο πω κι αλλιώς -τι επιδιώκεις; Μια καλύτερη βουλή; Εγώ θα σου πω οτι θα φτιάξεις μια βουλή αγγέλων -θεωρείς οτι έτσι θα λυθεί κάποιο πρόβλημα;

Είπα εγώ για θύματα του '80; Έλα τώρα! Και τελικά -δεν δέχομαι την προτροπή να ξεκολλήσω από το (όποιο) παρελθόν μου, ειδικά αν η πρόταση είναι να αποκτήσω στερεότυπα και κολλήματα για το πως να φαίνομαι απολιτίκ (δεν πάει σε σένα αυτό -εντάξει;)

Το παλικάρι καλά τα γράφει.

Michael_Sc είπε...

Και το '68 οι εργάτες ήταν μαζί με τους διανοούμενους ρε συ.
Αυτή την έννοια έχει ένα μαζικό κίνημα . Καλώς ή κακώς (αν και θεωρώ , ότι παίζουν ρόλο και οι εποχές/συνθήκες - το '68 ας πούμε, ίσως είχε νόημα για την πολυφωνία να είσαι, ξερω γω, σουρεαλιστής ουτοπιστής αντί για πάνκ τροτσικστής -μα τι λέω!
Στο Τιεν -Α-Μεν όμως, δεν είχε καμία σημασία αν οι Κινέζοι που εξεγέρθηκαν ζητώντας "περισσότερη δημοκρατία" ήταν εργάτες ορυχείων ή πανεπιστημιακοί. Η φύση του αιτήματος δεν "ζητούσε" τέτοιες διακρίσεις.

Σήμερα που εξεγείρονται όλοι οι λαοί -και οι ¨ΕΛληενς ειδικά έχουμε χιλιάδες λόγους για κάτι τέτοιο- δεν είναι υπερβολή να (ανα)ζητάς κάστες στους εξεγερμένους;
Σύμφωνοι, οι περισσότεροι ψήφιζαν ΝΔπασόκ, τι σημαίνει αυτό; ότι δεν έχουν δικαίωμα να τα πάρουν στο κρανίο επειδή τους εξαπάτησαν; ΕΑκόμη κι αν υπήρξαν οι ίδιοι ελεεινοί , δεν είναι μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξουν νοοτροπία. Γι' αυτό μιλάμε για ελπίδα.

Δείτε και εδώ ποιοι είναι όλοι αυτοί οι "αγανακτισμένοι"...
http://thepressproject.gr/theme.php?type=blog&id=4997

dim είπε...

μοτορα ενας τυπος απο το σπορο μιλησε η θα μιλησει τις επομενες μερες.
απλα για τα πρακτικα.

The Motorcycle boy είπε...

Βρε Μιχάλη, μίλησα εγώ πουθενά για κάστες, επαναστατική αγνότητα και αποκλεισμούς ανθρώπων; Ημουν πουθενά απόλυτος σαν τον Ζενάκο που μου λινκάρεις; Για δες:
"Για να ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν: οι «ακραίοι», είτε είναι ασφαλίτες είτε κρετίνοι με ιδεολογία, δεν είναι παρά πρόσχημα". Αυτός που βλέπει ασπρόμαυρα είναι ΟΚ κι εγώ είμαι που αναζητώ κάστες;

Εγώ απλώς είπα οτι το Μάη του ΄68 γινόταν πόλεμος και τώρα χαριεντίζονται με τους μπάτσους σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση -καμιά σχέση λοιπόν το ένα με το άλλο. Και να στο πω διαφορετικά: ένα κίνημα που 1 μήνα τώρα δεν έχει ενοχλήσει κανέναν (θυμίσου τι γινόταν το Δεκέμβη του '08, ξύλο, δακρυγόνα, συλλήψεις, προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, τσιρίδες Κακλαμάνη και κηρύγματα Παυλόπουλου...) δε με ψήνει οτι θα οδηγήσει σε κάτι καλύτερο. Μακάρι να διαψευστώ.

Dim, βασικά η πρότασή μου αφορούσε τη μέρα άμεσης δημοκρατίας -κάποια παιδιά του Σπόρου έχουν πολύχρονη εμπειρία από την Τσιάπας και θα μπορούσαν να πουν πολλά και ενδιφέροντα. Απλώς αυτά τα παιδιά είναι ολίγον τι οργανωμένα (σε εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις) και δεν ντρέπονται να το πουν. Μάλλον ο τύπος από τον Σπόρο θα μιλήσει (ή μίλησε) για το Αλληλέγγυο Εμπόριο -θέμα εξίσου σημαντικό -κι αν δεν έγινε μην το χάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μικρή Ολλανδέζα έχεις τύχη διότι ο Ζαγοράκης είναι αυτές τις μέρες στο Άγιον Όρος. Οπότε θα ακολουθήσω το παράδειγμα του προέδρου και, αν και με έλουσες, θα είμαι καλός χριστιανός.
Δεν είπα εγώ ρε συ ότι δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται οι πασοκ ή οι νδ ψηφίσαντες. Απλά αναρωτήθηκα κάποια πράγματα. Τόσα χρόνια αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν ακούσει απίστευτες παπάτζες και συνεχίσουν να ψηφίζουν τα ίδια. Έχω την αίσθηση ότι ακόμα κι αν αλλάξουν προς ΛΑΟΣ ή κάτι χειρότερο θα πάνε. Μακάρι να' χω άδικο.

PiKei είπε...

Οκέι, πάρε λίγα μπας και σε ψήσω:

Α) Οι κάτοικοι Αμπελοκήπων, Ερυθρού, Πολυγώνου με απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 20/6 στη 2η Λαϊκή Συνέλευση στο μετρό Πανόρμου αποφασίσαμε τη διεξαγωγή πορείας, που θα ξεκινήσει στις 6.30μμ την Παρασκευή 24/6 και θα καταλήξει στη Λεωφόρο Μεσογείων και στο σύμπλεγμα κτιρίων στο Ερρίκος Ντυνάν όπου βρίσκεται η έδρα του Mega Channel, για να την αποκλείσουμε, πριν και κατά τη διάρκεια του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, αφού είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών και των εργαζομένων της χώρας.

Β)https://www.youtube.com/watch?v=O6swyMD3aqM&feature=player_embedded

Γ) Τράβηξα βίντεο που περνάνε επί δέκα λεπτά μπάτσοι (και μερικοί λιμενικοί + πυροσβέστες) που διαδηλώνουν και φωνάζουν απίστευτα συνθήματα. Το παίρνεις μόνο χέρι με χέρι.

Άμα δε μασήσεις μ' αυτά να σου ρίξω κι άλλα...

The Motorcycle boy είπε...

Tzereme, όπως το λες -μακάρι να έχεις άδικο. Πάντως περί της ψήφου ή μη στις εκλογές είναι μεγάλη κουβέντα και θα σου πω οτι ΙΣΩΣ κάποιοι απ΄αυτούς που ψηφίζουν να μην παραμυθιάζονται αλλά να βολεύονται με ταγμένα ρουσφέτια (δεν το κατακρίνω), να έχουν τρομερό πρόβλημα με το ένα κόμμα εξουσίας κι όχι τόσο τρομερό με το άλλο (αυτή είναι η περίπτωση μου -μόνο που εγώ το παραδέχτηκα οτι ήθελα να φύγει η ΝΔ και να έρθει το Πασόκ, ενώ ο κόσμος στην πλατεία που κάνει ακριβώς το ίδιο αλλά από την ανάποδη δεν παραδέχεται οτι το Πασόκ παλεύει να διώξει και να φέρει πάλι ΝΔ). Τέλος πάντων -κατάλαβες το σκεπτικό μου.

Π.Κ. γιατί ρε αγόρι μου με διαολίζεις; Εγώ λοιπόν να δεχτώ οτι όλο αυτό το κίνημα είναι ενιαίο (όχι του τύπου μια γραμμή ένας Φύρερ, αλλά "κλιματικά" ας πούμε) και να δεχτώ οτι το Σύνταγμα είναι το κέντρο και τριγύρω έχουν ανάψει εστίες αντίστασης.
Α. Αυτή την απόφαση να πάνε βόλτα μέχρι το Ντυνάν που είναι δίπλα τους και όχι μέχρι την Κάντζα απ΄όπου βγαίνουν τα δελτία ειδήσεων του Μέγκα -γιατί μου τη βάζεις; Και να στο πω αν θες διαφορετικά -το (όποιο) Μέγκα παραπληροφορεί και τρομοκρατεί λέγοντας οτι θα γίνει π.χ. στάση πληρωμών ενώ οι 300 Έλληνες που έχετε εκεί πέρα και λένε οτι θα μας πάρουν την Ακρόπολη ενημερώνουν αντικειμενικά; Έλα τώρα!

Β. Άντε γαμήσου τώρα -μου έβαλες Μητσοτάκη πάνω που πάνω να πιω καφέ, ζεματίστηκα κι έκανα και μουνί τη μπλούζα μου! Άμα είναι να ξηγιέσαι έτσι, πάω πάσο -είμαι μαζί σας κι έχετε όλα τα δίκια. Με τρομοκράτησες! (Πάντως με αυτό που έβαλες απλώς ενισχύεις τη θέση μου περί του τι μπορεί να έρθει σαν απάντηση σε αυτή την κίνηση).

Β. Θες να μου πεις και με τι αιτήματα παρέλασαν (επειδή διαδήλωση δεν κάνεις με τη στολή σου, στη διαδήλωση πας σαν πολίτης) τα παιδιά; Α ναι, προχτές περίμενα την κόρη μου στο Μετρό των Αμπελοκήπων και χάζευα δυο ειδικούς φρουρούς που τους είχε πιάσει ένας γέρος με την Προλεταριακή Σημαία στα χέρια και τους έκανε κατήχηση περί επαναστατικής εμπροσθοφυλακής, φοκισμού και πατριωτικοαπελευθερωτικής εξέγερσης. Μάλλον οι μπάτσοι φρικέψανε -τι να πω;

The Motorcycle boy είπε...

Α και περί συνθημάτων:
"Λαός κι αστυνομία, η δύναμη είναι μία"
"Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά".
Για αυτά τα συνθήματα λες;

Ανώνυμος είπε...

Μια πλατεία ειναι κι εδώ, ωραία και διαφορετικα πράγματα ακούγονται.

Σίγουρα κάτι βρωμάει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, κατεβαίνει και κόσμος ανοικτός, έτοιμος να σκεφτεί και να πάρει κι αυτός ευθύνες πάνω του (θέλω να πιστεύω).
Η πλατεία είναι καπελωμένη ήδη γιαυτό δεν αφήνει άλλα σύμβολα, "300", έλλειψη μεταναστών, Ελληνικές σημαίες...κάνει μπαμ.

Ούτε εγώ έχω κατέβει, αλλά νομίζω οτι θα έπρεπε, τουλάχιστον μια φορά.

Νίκος

The Motorcycle boy είπε...

Νίκο, εντάξει -αισιόδοξος δνε υπήρξα ποτέ στη ζωή μου, αλλά μαλάκας παραμένω (και διεκδικών το δικαίωμά μου αυτό), οπότε πιστεύω οτι κάποιος κόσμος εκεί πέρα κάτι θα βγάλει, κάτι θα φτιάξει. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ασχολούμαι από εδω -αν πίστευα οτι η πλατεία είναι απλώς το καφενείο του μπαρμπα Γιάννη και η αλάνα του φασιστάκου δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με το θέμα.

Σαφώς θα έπρεπε όλοι να κατέβουμε -αυτό έγραψα και στην αρχή του ποστ μου, "ξεσκίστε με σύντροφοι που δεν έχω ακόμα προσωπική εμπειρία" κι ο άλλος νόμιζε οτι ειρωνεύομαι.

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Να μου επιτρέψετε να παρατηρήσω, ότι η "αισιοδοξία" έτσι σαν γενική ρήτρα και (ιδίως) σαν πρόταγμα πολιτικής κινητοποίησης & δράσης,
μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποβεί και κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Δεν θα απαριθμήσω πόσες φορές

(απ τα Ορλωφικά στο τέλος του 18ου αιώνα μέχρι σχετικά πρόσφατα
-για να μην πω για τα πιο φρέσκα και χαλαστούμε-
στον Εμφύλιο όπου ο φόβος ότι η παράδοση των όπλων υπήρξε τακτική ηττοπαθής, οδήγησε στον "ενθουσιασμό" της αποχής του 46 και του Λιτόχωρου όπου με μια καταδρομική επιχείρηση ατάκτων σε σταθμό Χωροφυλακής ξεκίνησε ο Εμφύλιος)

ένας κόσμος
-και μάλιστα κόσμος που δεν είχε νταλγκάδες συνενοχής και έλλειψης στόχων & καθαρής προοπτικής σαν τους τωρινούς-

οδηγήθηκε στην απόλυτη ήττα
(και πολλοί απ αυτούς στο μαχαίρι του δημίου)

Δεν δρούμε πρώτα, και μετά βλέπουμε προς τα που και πώς.

Το λέω γιατί ήδη εδώ διατυπώθηκε με εκπλήσσουσα αφέλεια
(που δείχνει βέβαια αγνότητα προθέσεων & εντιμότητα αλλά....)
η άποψη:
"πρώτα να πέσει ο ΓΑΠ και ύστερα θα δούμε τί θα έρθει"

Με δεδομένη λοιπόν την ιστορική εμπειρία που μιλάει με μαθηματική σιγουριά για συντηρητικοποίηση και εξουσίας αλλά (δυστυχώς) και κοινωνίας
(με αναπόφευκτο αποτέλεσμα εξελίξεις σε κατεύθυνση συντηρητική)
μετά από περιόδους αναστατώσεων τυφλών που δεν οδηγούν γρήγορα
*ή σε νίκη
*ή σε προοπτική ελπιδοφόρων συμβιβασμών,
είναι σχεδόν αυτοκτονική κάθε ανοχή μετ επαίνων σε μια κινητοποίηση που θεωρεί τη ΜΗ διατύπωση σαφούς στόχου σαν πολλυσυλλεκτικό πλεονέκτημα
(αν με εννοείς)

The Motorcycle boy είπε...

Είναι ανάγκη κι εσύ βρε παιδί μου να είσαι τόσο χειρουργικός; Απαπαπαπα...

Πάντως θα ήθελα τουλάχιστον να έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις που θα παρακολουθήσουμε -ζητάω πολλά;

Απο που θα φυγουμε; είπε...

Τι ωραία και απλά που θα ήταν τα πράματα αν το πρόβλημα ήταν ο ΓΑΠ και η παρέα του.
Τι ωραία και απλά που θα ήταν τα πράματα αν το πρόβλημα ήταν το χρέος μόνο.
Τι ωραία και απλά που θα ήταν τα πράματα αν το Πλήθος μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω από "κίνημα" διαμαρτυρίας.
Τι ωραία και απλά που θα ήτανε τα πράματα αν γινόταν να προχωρά η Ιστορία με απλές συνταγές-χωρίς συγκρούσεις και αιματoχυσίες (κανονικές και πνευματικές).
Αυτά που ζούμε από την κατάρρευση των Αφων Λημαν και πέρα δεν είναι ούτε ωραία ούτε απλά. Είναι από τις περιπτώσεις που σπάνια συναντά κανείς στην Παγκόσμια Ιστορία. Ο Κόσμος ταλαντεύεται βίαια γύρω απ'τον άξονα του αποτέλεσμα τεκτονικών αλλαγών τεράστιων και κανείς δεν μπορεί να πει πως θα μοιάζει ο Πλανήτης όταν θα έχει εκτονωθεί όλη αυτή η συσσωρευμένη ενέργεια. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο όμως πως οι συσχετισμοί ΔΕΝ ευνοούν τους πολλούς και κυρίως ΔΕΝ ευνοούν όσους πιστεύουν στην Ελευθερία (με την κομμουνιστική έννοια-απ'τον καθένα με τις δυνάμεις του στον καθένα με τις ανάγκες του).Η Ανατροπή που δεν είναι εκπομπή απαιτεί τιτάνιο αγώνα. Στους δρόμους ή στις πλατείες ΟΚ αλλά κυρίως στα μυαλά στα οποία οι της idemocracy δεν δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερο βάρος.
Ακόμη πιο ξεκάθαρο είναι πως το Καπιταλιστικό Τέρας δεν σε παίρνει να το υποτιμήσεις. Σε τρώει για την πλάκα του υπό τα χειροκροτήματα αφιονισμένων μικροαστών. Έχει ξανασυμβεί ξέρετε...

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Αυτό που εγώ διακρίνω είναι αυτό ακριβώς που αναφέρετε οτι θα ακολουθήσει με μαθηματική ακρίβεια. Ο συντηρητισμός που δυστυχώς καταφέρνει να μασκαρεύεται αλλά πάντα έχει ένα αναγνωριστικό: Αυτό της υπεροψίας και του ελιτισμού.

Νόημα τελικά δεν έχει η ανταλλαγή απόψεων και -ίσως- η βαθύτερη κατανόηση αλλά η συμπερασματική τοποθέτηση εν είδει κατακλείδας.

Και για να μην παρεξηγηθώ αναφέρω οτι επιλέγω να μην συνεχίσω. Απαξιώνεται η θέση και η γνώση μου και δεν έχουν βαρύτητα τα λεγόμενά μου πέραν του γραφικού. Θα συνεχίσω πάντως να ψάχνω για προτάσεις και εξηγήσεις (και όχι για θέσφατα) γιατί ένα είναι όντως αληθές: η εντιμότητα.

Υ.Γ. Το ύφος σχολιάζω και όχι τα λεγόμενα.Αν βρεθούμε σε καμιά πλατεία να μου χαϊδέψετε το κεφάλι στοργικά πλιζ, το χρειάζομαι :)

The Motorcycle boy είπε...

Από πού; -δεν χρειάζεται βέβαια να σου γράψω πόσο συμφωνώ με όσα λες. Άλλωστε, το μόνο που προσπάθησα με αυτά τα ποστ είναι να ανοίξω μια κουβέντα μπας και εκτονώσω κάπως την τσαντίλα μου -γιατί, όπως και να το κάνουμε, 500 χιλιάδες κόσμος είναι μεγάλο νούμερο για να χαραμιστεί λόγω εθελοτυφλίας.
Πάντως, το να πλησιάζει τσουνάμι κι εμείς να κρατάμε χάρτινο ομπρελάκι τύπου κοκτέιλ έχει μια τραγική πλάκα...

The Motorcycle boy είπε...

Ολλάνδεζα -μαλάκας είμαι να σου χαϊδέψω το κεφάλι; Να με κάνει ίσα με 10 οκάδες από το ξύλο ο Αφρικάνος;

Στα τόσα χρόνια λοιπόν που θυμάμαι τον εαυτό μου υπήρξα ανεξέλεγκτα υπερόπτης απέναντι σε φασιστικές σκέψεις, πράξεις και ενέργειες -αυτό θα το δεχτώ. Αν τώρα εσύ την απόρριψη του φασισμού τη θεωρείς συντηρητισμό ενώ την απόρριψη του αναρχισμού/κομμουνισμού εκ μέρους της συνέλευσης τη θεωρείς ριζοσπαστισμό -συγνώμη, δε θα πάρω.

Λυπάμαι αν απαξιώσαμε τη θέση σου εδώ μέσα αλλά έχω την εντύπωση οτι όταν ζητάς προτάσεις και οι προτάσεις γίνονται αλλά επιμένεις οτι "θα εξακολουθείς να ψάχνεις για προτάσεις", μάλλον εσύ μας απαξιώνεις.
Τέλος πάντων -δε βαριέσαι; Ελπίζω να ρίξετε τον Γιωργάκη, να διώξετε την τρόικα και να σβήσετε το χρέος της χώρας, για το καλό όλων μας θα είναι αυτό. Κι ελπίζω να μαζευτούν οι κρεμάλες από την πλατεία γιατί με αγριεύουν.
Καλή τύχη.

bernardina είπε...

Ρε συ Ολλανδεζάκι, που είσαι και υπερευαίσθητο και παραπονιάρικο, να καταθέσω κι εγώ εδώ το παράπονό μου, επειδή τόσες μέρες το παίζω σκληρή για να μη μυριστούνε αίμα και με πάρουν στο ψιλό τα παλικάρια;
Ε, λοιπόν, επειδή εδώ κι ένα μήνα περιμένω κι εγώ αυτό που λες: κάτι να μου εξηγήσει και κάτι να με πείσει για όλο αυτό το νταβαντούρι, όταν είδα πχ τον Πικέι, τη γνώμη του οποίου εκτιμώ ιδιαίτερα, να μπαίνει είπα, ώπα! Τώρα μπορεί και ν' ακούσω μια κουβέντα που θα με ζαχαρώσει και δεν την είχα πάρει χαμπάρι μέχρι σήμερα. Κάτι που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και ουσία από τις μούτζες και το να καεί να καεί...
Όταν όμως για επιχείρημα βλέπω ότι πάει και μου βάζει τη διαμαρτυρία των περιοίκων του Μέγκα, παρουσιάζοντάς την κάπως σαν τη Μεγάλη Πορεία του Μάο, ένα κλιπ με τον Παπαχελά και τον φτουξαποδώ (τι ακριβώς έπρεπε να δω εκεί, αλήθεια; ομολογώ ότι δεν το έπιασα) και την κάθοδο των ένστολων (μπα, τώρα δεν είναι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι; Έγιναν μπάτσοι-λουλούδια-αγγελούδια; Γιατί εγώ είδα και κάτι παλικαράκια να τους κράζουνε χουντικούς κι έτσι... Τελικά ποιοι έχουνε δίκιο, γαμώ τον οπορτουνισμό μου;) λέω, πάει, δεν έχω πια καμιά ελπίδα.

Βρε χρυσό μου παιδί, είναι ανάγκη να συναντηθούμε στην πλατεία Συντάγματος για να σου χαϊδέψουμε στοργικά το κεφάλι; Καμιά τσάρκα στα δροσερά καμιάς άλλης πλατείας δεν παίζει; Εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει και η μοναξιά, ξέρεις.. Ωχ! Λάθος σύνθημα -μα τι παρωχημένη που είμαι.
Εκτός από την αγανάκτηση υπάρχουν και οι μπίρες, ήθελα να πω.

Β.Δ. Καργούδης είπε...

@Μότορα και λοιποί
"ευαίσθητοι στην ευαισθησία & το πικραμένο παράπονο" συστασιώτες, αιτούμαι ευσεβάστως την άδεια να διυκρινήσω από τη δική μου τη μεριά, ότι:

-Χέστηκα με τις ευαισθησίες και τα παράπονα κάποιου, που απλά πικραίνεται & παραπονιέται επειδή βλέπει "να μην περνάει η γραμμή, ενώ μόλις προηγουμένως την έχει πέσει σε ένα κατ εξοχήν χώρο συζήτησης και σχολιασμού

(και όχι σε συνέλευση πρωτοβάθμιου σωματείου που μετά τη σχετική "ζύμωση" αποφασίζει περί συμμετοχής ή όχι σε "αγωνιστικές κινητοποιήσεις")

με την ξεδιάντροπη διάθεση να μας θεωρήσει όλους συλλήβδην
"μαζικό χώρο" της
(αυτή βλέπεις είναι σε "αποστολή" για "ιερό σκοπό")
όπου ακωλύτως θα προπαγανδίζει το "ψηστήρι",
"κινητοποίηση κι αγώνας ΤΩΡΑ"
Και να το κάνει όλο αυτό,με τον κατ εξοχήν αμφιλεγόμενο τρόπο
(τον λέω ετσι επιστρατεύοντας τα τελευταία απόθέματά μου ευγένειας) ενός βετεράνου αγκιτάτορα, συνηθισμένου να κάμπτει τις συνήθεις αντιστάσεις του πόπολου με τη μαγική -νομίζει- συνταγή
"Βρε κουτά, ελάτε εσείς στην πλατεία, και τους σκοπούς και τα ρέστα, -λεπτομέρειες δηλαδή-
τα βρίσκουμε στην πορεία"

(ίσως και σε "σύγκλιση" με τις λοιπές κινηματικές "συνιστώσες"; -λέω εγώ τώρα-)

Και -ξαναεπιτρέψτε μου-
χέστηκα δυο φορές
(και άρα δεν θα συμμετάσχω στη γενική συγκίνηση)
για τον "ηττημένο" αγκιτάτορα που βάζει σε κίνηση τον εφεδρικό μηχανισμό του "πικραμένου παράπονου"...

Μπορεί
-θα μου πεις-
και να ακούγονται ψιλοβλάσφημα όλα αυτά,
και να εκθέτουν αυτόν που τα λέει (εμένα δηλαδή)
για μια χωρίς λόγο επίδειξη σκληρότητας.

Όταν όμως έχεις φάει έτσι & τόσο στη μάπα τους μόνιμους νεκροθάφτες κάθε ιστορικής έξαρσης των "πολλών κι αδύναμων",
μπορεί και να καταλήγεις να βλέπεις τα φαντάσματά τους, στο πρόσωπο μια χαρά
(κατά τα άλλα) ανθρώπων...

Κι έτσι αν είναι όμως,
πρόκειται απλά για ένα ρίσκο που χρωστάει κανείς να παίρνει, αν δεν θέλει το επόμενο ματς να είναι με τη συνείδησή του, με γήπεδο διεξαγωγής (του ματς)
τον καθρέφτη του...

Απο που θα φυγουμε; είπε...

Πάντως, το να πλησιάζει τσουνάμι κι εμείς να κρατάμε χάρτινο ομπρελάκι τύπου κοκτέιλ έχει μια τραγική πλάκα...
Μπράβο ρε μάγκα!!!Έτσι ακριβώς.Και για να φτάσουμε στο τσακίρ κέφι αν κάποιος ψελλίσει τίποτις περί αναποτελεσματικότητας των ομπρελακίων πάραυτα θα θεωρηθεί ο μαλάκας της υπόθεσης και εξασφαλίζει την θέση του αποδιοπομπαίου τράγου στο όχι και τόσο λαμπρό μέλλον.
Είναι λίγο παράξενο πάντως άνθρωποι αμεσοδημοκράτες να παθαίνουν τέτανο όταν έρθουν σε επαφή με αντιρρήσεις.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

εχω βαλει να μου έρχονται τα σχόλια στο μεϊλ μου και δεν βγαίνει το μπουρδέλο και ενώ είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω κουρδίστηκα

Το σχόλιό μου αναφερόταν στον Καργούδη γιατί με ενοχλεί το ειρωνικό του ύφος και επίσης το ότι με αποκάλεσε αφελή πλην τιμία. Δεν θα σχολιάσω τον ΜΒ (του εξήγησα ιδιαιτέρως)και στην BER απλώς λέω "μέσα για τις μπύρες :)
Οπότε δεν ξέρω πως απ' αυτά που έγραψα συμπεράνατε ότι αναφέρομαι σε κάποιον άλλον εκτός αν και κάπου αλλού γράφτηκε(οτι είμαι αφελής) και το έχασα.

Και οι τρεις προτάσεις μου είχαν μόνο αναφορές από το δικό του σχόλιο και διευκρίνισα μάλιστα οτι με ενοχλεί το ύφος και τίποτα άλλο. Και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που το έλεγα.

Απ'ολα αυτά πως συμπεράνατε ότι αποχωρώ γιατί δεν δέχομαι αντιρρήσεις ή γιατί έχω παράπονο;
Ή ακόμα χειρότερα οτι το παράπονο (ακόμα κι αν βγήκε) είναι μέσο χειραγώγησης;

Κι ότι είμαι τελικά εντεταλμένη με σκοπό να πείσω για κάτι; να προπαγανδίσω;
Το ότι βαρέθηκα κάθε τριάντα σχόλια ένα αλεξίπτωτο ειρωνείας και συμπερασμάτων δεν παίζει;
Τόλμησα να πω σε κανέναν άλλον πέραν του ιδίου ότι είσαι λαλάκας που συμφωνείς με αυτόν ή αντιμετώπισα κανέναν με ειρωνεία για τον ίδιο λόγο; είπα αυτά που είχα να πω σ'αυτόν που είχα να τα πω και αυτό με κάνει προπαγανδίστρια;

Μαλλον...

Πραγματικά αστεία μου φαίνονται όλα αυτά γιατί ο δικός μου ρόλος στην ελληνική ιστορία φίλοι μου περιορίζεται στη οικιακή μου οικονομία. Τα υπόλοιπα είναι απόψεις και συμπεράσματα εσφαλμένα.

Θα καταλάβαινα να μου πείτε χεστήκαμε που σ'ενοχλεί.
Δεν καταλαβαίνω το χεστήκαμε γιατί "λόγω "εμπειρίας" διακρίνουμε πίσω απ' αυτό που (λάθος) ερμηνέψαμε, αυτό που αρχικά έχουμε κολλήσει ότι είναι."

Μην το κουράζουμε όμως άλλο.
Καταλαβαίνω τα πιθανά κατάλοιπα και τις διαφορετικές μας αφετηρίες Κε Καργούδη.
Μακάρι απο αυτήν την κουβεντούλα να μείναν όλα τ'αλλα κι όχι η τελευταία της τροπή. (χωρίς διάθεση προπαγάνδας και εδώ).

GIORGOS είπε...

''Όταν όμως έχεις φάει έτσι & τόσο στη μάπα τους μόνιμους νεκροθάφτες κάθε ιστορικής έξαρσης των "πολλών κι αδύναμων",
μπορεί και να καταλήγεις να βλέπεις τα φαντάσματά τους, στο πρόσωπο μια χαρά
(κατά τα άλλα) ανθρώπων...

Κι έτσι αν είναι όμως,
πρόκειται απλά για ένα ρίσκο που χρωστάει κανείς να παίρνει, αν δεν θέλει το επόμενο ματς να είναι με τη συνείδησή του, με γήπεδο διεξαγωγής (του ματς)
τον καθρέφτη του...''

Εδώ στέκομαι..γιατί τρόμαξα με μένα πρώτα απ 'όλα και ύστερα για λογαριασμό αγαπημένων προσώπων.Να είστε καλά...

The Motorcycle boy είπε...

Τώρα, επειδή τυχαίνει να σας ξέρω και τους τρεις το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι κ.κ. Καργούδη, Μπερναρντίνα, Ολλανδέζα κάποτε θα το θυμάστε όλο αυτό και θα γελάτε -πίνοντας μπύρες μαζί. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τις απόψεις του Καργούδη περί της κατάστασης, συμφωνώ και με την αγανάκτηση της Μπερναρντίνας και πάντα έχω το μάτι μου στα σχόλια του Γιώργου, για να δω πόσο ξεφύγαμε. Ολλανδέζα, διαφωνούμε σε κάποια θέματα, συμφωνούμε σε άλλα -δεν τρέχει τίποτα. Ούτε υπάρχει λόγος να χαλιόμαστε -έχουμε σημαντικότερα προβλήματα νομίζω.

Από πού; αυτόν τον τέτανο του "ή μαζί μας ή εναντίον μας" μακάρι να τον είχαν μόνο οι αμεδοδημοκράτες που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Αλλά θυμάσαι τα "η ουδετερότητα στο απόσπασμα" των εκρηκτικών κατσαρολάκηδων; Θυμάσαι τους ξυλοδαρμούς ασχέτων επειδή κάποιο κράνος μοτοσυκλέτας είχε κολλημένο ελληνικό σημαιάκι; Τέλος πάντων -ο δογματισμός σαρώνει κι όπως έλεγε ο μεγάλος Νίκος Αγγελής "δεν θα σε παντρευτώ/ γιατί είσαι δογματικός/ αφοπλισμένος σαν αστακός".
Αυτά.

Β.Δ.Καργούδης είπε...

"....Τώρα, επειδή τυχαίνει να σας ξέρω και τους τρεις το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι κ.κ. Καργούδη, Μπερναρντίνα, Ολλανδέζα κάποτε θα το θυμάστε όλο αυτό και θα γελάτε -πίνοντας μπύρες μαζί...."

Ήμουνα σίγουρος γι αυτό, πριν καν το διατυπώσεις καλέ μου @Μότορα.
(και το βλέπω νάρχεται κιόλας, όχι μόνο στο γενικό σαν ευχή, αλλά σαν ρεαλιστικό ενδεχόμενο)

Αυτό όμως, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως ό,τι είπαμε
*"ας το πάρει το ποτάμι", ή ότι "αν ξέραμε ποιός λέει τί, το πιθανότερο ήταν να πίναμε εξ αρχής μπυρωίνες και να μην "πλακωνόμαστε" τζάμπα και β(τζ)ερε(μ)σέ.."

Όταν δημόσια διατυπωνουμε λόγο

(πολύ περισσότερο όταν συμβαίνει τα λόγια μας να αφορούν το μέλλον και τις προοπτικές ανθρώπων & ολόκληρων κοινωνικών ομάδων που νοιώθουν το ντουβάρι νάρχεται κατά πάνω τους αν δεν τους έχει ήδη πλακώσει)

πρέπει να αποδεχτούμε & να συνηθίσουμε στο ότι απ τη σιγμή που ο λόγος αυτός φεύγει απ το "έρκος (Στμ: ο φράχτης)των οδόντων" μας
(όπως έλεγαν παραστατικότατα οι μπαγάσες οι αρχαίοι ημών-ημών...)
δεν τον ορίζουμε πια, αυτονομείται (ο λόγος μας), κι αρχίζει ένα μεγαλειώδες, μαγικό ταξίδι στις καρδιές & τα μυαλά των ανθρώπων, για το οποίο μηδενική σημασία έχει ποιός ή τι λογής ήταν αυτός που πρωτοπάτησε το on button.

Έτσι λοιπόν, η διαφωνία, και πολύ περισσότερο ο τρόπος της διατύπωσής της, δεν έχει την παραμικρή σχέση με κρίσεις αξιολογικού χαρακτήρα γι αυτόν που διατυπώνει τη μια ή την άλλη άποψη.

Και όσο για την
(ειλικρινά εξαιρετικά προσφιλή σ εμένα
-ακριβώς επειδή νομίζω πως κατανοώ τη γωνία προσέγγισής της-
@Μικρή Ολλανδέζα, θα ήθελα, απ το τελευταίο δικό μου σχόλιο, να επαναλάβω ένα σημείο που και ο @Γιώργος
(γειά σου Γιωργάρα) πρόσεξε, και νομίζω αποδίδει με ενάργεια, καταστάσεις άκρως στριμόκωλες, όταν αναγκάζεσαι για λόγους τήρησης ενός στοιχειώδους μπούσουλα αρχών που ο καθένας μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει κουτσά-στραβά για πυξίδα, να "κοντράρεις" σαν φορείς απόψεων, ανθρώπους που κατά τεκμήριο είσαι βέβαιος ότι θα τα βρίσκατε μια χαρά πίσω από μια μπάρα:

''...Όταν όμως έχεις φάει έτσι & τόσο στη μάπα τους μόνιμους νεκροθάφτες κάθε ιστορικής έξαρσης των "πολλών κι αδύναμων",
μπορεί και να καταλήγεις να βλέπεις τα φαντάσματά τους, στο πρόσωπο μια χαρά
(κατά τα άλλα) ανθρώπων..."

Νάστε όλοι καλά

bernardina είπε...

Ψιτ, πού ΄σαι, παιδί... Πιάσε μια κρύα! :-))))

The Motorcycle boy είπε...

Καργούδη, σαφώς και αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα τα ξαναλέγαμε είτε μπροστά σε μπύρες, είτε μπροστά σε στρατοδικείο (θέλω να πιστεύω). Απλώς, όταν στο βιζαβί λες στον άλλο "άντε ρε μαλάκα" ο άλλος δεν σηκώνεται να πάει εκείνη τη στιγμή -περιμένει γι΄αργότερα. Αν του το γράψεις όμως, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Το σχόλιό μου λοιπόν είχε να κάνει με το εξής: "όπως φερόμαστε στην απέξω ζωή ας φερόμαστε και στην εδωμέσα". Ας μην τη βλέπουμε τόσο σοβαρά στην περίπτωση μιας διαδικτυακής διαφωνίας (Ολλανδέζα μου).

Μπερναρντίνα, επειδή ο χώρος σχολίων γράφει ν΄αφήσεις κάτι για το γκαρσόνι άρχισαμε τις παραγγελίες; Ρε καθίστε καλά! Είμαι επιστήμων εγώ -Ολυμπιακός, το έχει πει κι ο Σαλιαρέλης.

PiKei είπε...

Μοτοσακέ,

Όπως βλέπεις, μπαίνω Hit'n'Run κι όχι Search'n'Destroy, γιατί είμαι σε πολύ R'n'R φάση...

Για να καείς και να λερωθείς τον έβαλα, φυσικά, τον Δρακουμέλ.

Μην προσπαθείς να με "σύρεις" σε σοβαρό διάλογο, δεν προλαβαίνω, άμα γουστάρεις έλα να τον κάνουμε στο Σύνταγμα (και φυσικά πρόκειται περί "προσποίησης" μήπως και σε κατεβάσω).

Φέρε και την κόρη, το Σ-Κ είναι ιδιαιτέρως ασφαλές και έχει και διάφορα πράγματα για παιδιά (ζωγραφικές, κουκλοκόλπα,κλπ)

Ξέρω πως δύσκολα θα "μασήσεις" αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάζω.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, είμαι σίγουρος οτι είναι ασφαλές και για παιδιά το Σύνταγμα, γι΄αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν τα παιδιά είναι ασφαλή για το Σύνταγμα. Τέλος πάντων, θα περάσω να σε δω κάποια μέρα -αν είναι να κάνουμε επανάσταση για να πιούμε μια μπύρα, χάλαλι της.

bernardina είπε...

Εντάξει, εμάς ούτε να μας φτύσεις κι ας σου κάναμε ειδική μνεία, να 'ουμ.
Έχε χάρη που δεν είμαι πικρόχολη και ζηλιάρα. Αλλά δε θα σε δω από κοντά; Να δεις τι έχεις ν' ακούσεις, χαχαχα

Godot είπε...

Τι κάνετε μωρέ;
Σταματήστε το κάρβουνο...
Πάμε λίγο σβέλτα λοιπόν, γιατί θα πέσει και παντόφλα:

Σκηνικό: Άνω Σύνταγμα,
Κάτω Σύνταγμα,
Πέρα Σύνταγμα,
Δώθε Σύνταγμα.
Σκάλα προς Ζάππειο,
Πεζούλι προς Ταχυδρομείο.
Σύστημα 4-3-2-1.
ε, πάρε μια κάτοψη να τελειώνουμε.

Διανομή:
Της γης οι κολασμένοι,
της μοίρας σκλάβοι,
19 ομάδες εργασίας (που δε μιλάνε ιδιαίτερα μεταξύ τους, αλλά τώρα με τα προβλήματα, ένα πρωταθληματάκι θα το στελεχώνανε ανετότατα),
ο Τάκης: (που αφιερώνει στην Τούλα),
ο Αρτέμης: (πολύ κουλτούρα μέσα σε 30 δεύτερα όμως),
Τα όνια: (αν επιθεθείς με τόση χοληστερίνη στη βουλή έχεις 2 αντιπροέδρους off, και καμιά 70αριά στην εντατική. Ο Αδωνις φέρνει Ευγενικό τάπερ, γαμώτο).
Πηγαδάκια: Μικρά, με νερό που δε γεμίζει ποτήρι μεν, αλλά με όραμα (και άστρα).
Ένα μικρόφωνο: Πρώτη φορά που ψάχνω τον Νταλάρα στη ζωή μου.
Γιουσουρούμ: -ισμών και αναλύσεων και σχεδιασμάτων (και τριφυλλότητας, για να θυμηθώ και Βύρωνα λίγο).
Γιουσουρούμ: Κανονικό - ότι ξέρουμε και αγαπάμε τόσα χρόνια.
Businessmen of the decade: Σημαίες, σφυριχτρες, ελικοπτεράκια και αυτό-που-το-πετάς-με-λάστιχο-και-έχει-φωτάκια.

Σημαιάκια, κόρνες, κουτάκια, χαρτάκια, αφισάκια, γκόμενοι, γκόμενες, φασίστες, φαsisters of mercy, κενά βλέμματα και κεφάλια, αγωνιστικές αναμνήσεις, λόγια ξεθαμένα, κομματόσκυλα, γιοσουφάκια, και άλλα μικροαντικείμενα.

Θέμα: εεε... το.... δεν διάβασα Κυρία. Είχαμε καλεσμένους χτες μέχρι αργά.

Ο σουρρεαλισμός ξεπεράστηκε - κρίμα γιατί εμένα μ' άρεσε.

Μόνη χειροπιαστή λύση:
Τσουρέκι Τερκενλή.

The Motorcycle boy είπε...

Μπερναρντίνα, εσύ τα έχεις βρει με την Ολλανδέζα -είσαι ο ταξικός ωχτρώς

Godot, δυο σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από την τοποθέτησή σου:
1. Γιατί ρε χαραμίζεις τέτοιες περιγραφές εδώ μέσα και δεν τις βάζεις στο μπλογκ σου να σε αποθεώσω;
2. Τι είναι αυτό που το πετάς με λάστιχο και έχει φωτάκια; Το αντιτορπιλικό "Βέλος";

Godot είπε...

'Daddy, what is Democracy?' he asks, wide-eyed.
'I don't know, son. It seems to have something to do with young men having to go out and kill each other.'
'But Daddy, what if I don't want to go?'
'Son, any man would be proud to give up his child's life for democracy.'

Godot είπε...

(κατι ελαφρυτερο ήταν γιατί το έφαγα στο κεφάλι - sorry, στο καπέλο. Πλέον κυκλοφορώ με καπέλο. Τουλάχιστον το διάλεξα ο ίδιος.)

απανακοιμηθούμεπια!

Ο Καλος Λυκος είπε...

"Έλος" το λέγαμε, εμείς οι νάπται, γιατί είχε καταντήσει ποντικοφωλιά και παλιοσίδερα - μετά το κάνανε μνημείο.

Ρε που μαζευτήκε όλη η παλιά γιάφκα... αλλά όλο κοκοκό, και αυγό τίποτις... "Επανάσταση λαέ", πότε;;; Βαρέθηκα να περιμένω στα ξένα...

νακατσεισεδωπέρα που θες να πάς και γιά ύπνο!

Ο Καλος Λυκος είπε...

kai eidika gia senane :

War is a good business - invest your son.

The Motorcycle boy είπε...

Κρας -Χάου νταζ ιτ φιλ, μου το κάνατε εδώ μέσα! Κι επειδή η επανάσταση δεν μπορει να περιμένει θα πάω να επενδύσω τον χρόνο μου στην Τράπεζα Χρόνου της πλατείας. Θα γίνω ζάμπλουτος!

Godot είπε...

Επανάσταση λαέ;
Πότε έκανε επανάσταση ο λαός ρε;

"Καλά, και σε μας δε λέτε τίποτα; Κι εγώ τους φραπέδες που θα τους βάλω;
- Στο....
- Στο ψυγείο. έτσι μπράβο."

Ούτε Κρας ούτε Κλας ούτε τίποτις.
ρε ούτε μια μουσική να μην παίζει;
Μόνο κάτι Ξυλούρηδες παίξανε για λίγο - μετά ο Ξυλούρης έφυγε και το CD έμεινε άγραφο. Θαύμα - Θαύμα.

Να μην έχει ηχεια στραμμενα στη Βουλή να παίζει διάφορα παιδικά τραγουδάκια;
"Αι φοτ δε λο"."Ιτ δε ριτς"."τα σφάλματα σου πέλαγα". "Να 'μουνα Θεός για λίγο". "..Αρκεί το παριζάκι μου να τρώει ο βουλευτής"....
Πόσο θ' αντέχανε;

Βάλε Βαλκυρίες - αλλά θα πρέπει να γεμίζεις τα μπουκάλια, όχι να τ' αδειάζεις μόνο...
Και εν τέλει τι κάνεις; Πετάς τζούφια Καζάκια στη βουλή με πεθαμένο πάρτι;

Βάλε έστω ένα Χατζηδάκη. Ζητώ συγγνώμη, ανακαλώ άμεσα. Υπάρχει ο στίχος εκεί "Νικημένο μου αγόρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με τσεκούρι μόνο ο κόσμος προχωρεί". Δεν ήθελα να χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα του ακινήματος.
Και πάλι συγχωράτε με.

Που είναι το πάρτυ επιτέλους;
Να φέρω Μαρτίνι;

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Το ότι υποτιμάτε, ειρωνεύεστε και περιπαίζετε το άτομο μου το γράψω στ'αρχ@@@@ μου(σου, του). Σιγά τις καπνικαρέες που θα σας λάβω και υπ'οψιν μου! Δεν θα βρω κι εγώ κάνα-δυο παλικάρια να σας γ@@@σουμε την συζήτηση; Θα στο κλείσω το μαγαζάκι ΜΒ!!!!

Τον σκοπό μου τον πέτυχα!!!

Δηλαδή αν δεν έγραφε η μέγιστη Ολλανδέζα σ'αυτό το κωλο-μπλόγκ νομίζετε πως θα κατάφερνε κανένας άλλος να σας ξαναμαζέψει(εστω και διστυακά);
Το σχέδιό μου επέτυχε και έχουμε και υπερατλαντικές συνδέσεις :)

Όσο για τις μπύρες και τα υπόλοιπα σας κατατάσσω στον υπόλοιπο αντρικό πληθυσμό που...στρίβει δια του αρραβώνος. (εκτός του Γκοντό που επάξια στέκεται στο ύψος των περιστάσεων της επανάστασης).

Ααααααααμα ξεκολλήσετε απ' τα πληκτρολόγια ελάτε σπίτι να τα πιούμε να σας τρατάρω και μια λαμαρίνα γεμιστά (Καργούδη κι εσύ... μήπως και χωρίς σεντόνι πάψεις να με βλέπεις κάσπερ).

Μπερ επειδή κάτι θυμήθηκα περί μοναξιάς, έλα κι εσύ μια βόλτα απ'την οικογένεια χωραφά και θα εκτιμήσεις αλλιώς την τύχη σου.

Καλημέρες και περιμένω χρονοδιάγραμμα. Σκατόγεροι!

bernardina είπε...

Εσχατόγηροι, μωρή, όχι σκατόγεροι!
Καλά, αν δεις κι άλλους πολλούς τέτοιους σκατόγερους, να μου τρυπήσεις τη μύτη, βλαμμένο (δεν γράφω την άλλη συνώνυμη φράση γιατί θα μας κόψει η λογοκρισία, χαχα).
Και σου εύχομαι όταν έρθεις στα χρόνια μας να είσαι κι εσύ έτσι (καλά, όχι ότι απέχεις πολύ, αλλά λέω να πάω με τα νερά σου, βλαμμένο δις) ζήτω ο πατερναλισμός.

Τέσπα, από γεμιστά τρώω μόνο ντομάτες. Κι αν δεν έχει μπίρα, με τεκίλα κίτρινη (κι ακόμα καλύτερα Añejo) βολεύομαι.
Όχι, νόμιζες πως θα τη γλιτώσεις χμμμ...

Ο Γκοντός έγραψε. respect.

Αμάν ρε Λύκε που έχεις ρίξει μαύρη πέτρα πίσω σου.
Και τώρα εγώ πώς θα πω "και μετά πήγαν όολοι μαζί στην ακρογιαλιάααα"; Ε; Μου λες;

Μαρλαφεκας είπε...

Ειμαι μπυρολατρης, αλλα αν τυχον κανετε την απειλη σας πραξη να ΜΗ με καλεσετε σας παρακαλω, μου εχετε κανει το κεφαλι καζανι απο τωρα.
Οσον αφορα τη συζητηση μια γρηγορη διαπιστωση: Η πλατεια κατηγορει τους μη συμμετεχοντες ή εστω αυτου που εχουν κριτικη διαθεση για καναπεδισμο και ελιτισμο ενω θα επρεπε να προσεξει κυρια και πανω απ'ολα τη δικη της αυταρεσκεια.
Ασε που μου την ειπε και ενας φλωερος (δεν εννοω "φλογερος") αγωνιστης στο ΦΒ επειδη απλα αναρτησα ενα λινκ για τη κουβεντα εδω.
Παω να πιω μια μπυρα τωρα (μονος μου, να κατεβει η πουτανα)
ΥΓ Οταν αλλαξει το θεμα του καυγα παιξτε με και μενα τον ζοχαδιακο... μια κουβεντα ειπαμε

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Ποιός αλήτης χωρίς μπέσα ευθύνεται για τη σατανική διαροή
(στην Ολλανδέζα)
ότι τα γεμιστά
(σκέτα, χωρίς κιμά)
είναι το μακράν
ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΪ;

@Ολλανδέζα:
Όπως καταλαβαίνεις, με τα γεμιστά, εξέλιπε κάθε υλική βάση στην οποία να στηριχτώ για να καταφέρω να αντισταθώ στην πρόσκληση-πρόκλησή σου...
"Γιώργο, χάσαμε..."

Godot είπε...

Αγαλλίασις.
Το τελευταίο καρέ στο γαλατικό χωριό είναι - και θα είναι - πάντοτε το ίδιο.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο σύντροφος Uderzo.
Και πεινάω μεσημεριάτικα....

(Τα γεμιστά με κιμά είναι ευθεία επίθεση στις παραδόσεις του τόπου από τα ξένα κέντρα. Ο κιμάς είναι διασπαστικό στοιχείο και θα πρέπει να εκλείψει. Θα το θέσω θέμα ψηφοφορίας στο Σύνταγμα. Ως πότε πια;)

bernardina είπε...

Ο Λαός απαιτεί γεμιστάκια γιαλατζί.
Κρατήστε μου τη μερίδα του Μάρλι. Και τη μπίρα του.
(Μάρλι, εσύ χάνεις. Μήπως να το ξανασκεφτόσουν; Για να πάρεις και το αίμα σου πίσω από τη φλωράνς)

The Motorcycle boy είπε...

Αααα -μου το κάνατε μαγέρικο το μαγαζί!

Μάρλι -σαν μεγαλύτερος, σοφότερος και ψηλότερος θα σε προειδοποιήσω να μη μπλέξεις μαζί τους, καλύτερα μπύρα μόνος σου, παρά χαβιάρι μαζί τους! Εγώ δεν τα ήξερα και δες τι έπαθα!

GIORGOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Καλος Λυκος είπε...

You love me! You really love me!

Μπερνάρντα Άλμπα, εγώ είμαι σαν τον Πέτρο του μοτοσακού, που "ήταν πάντα λύκος". Άσε να αδειάσει το τσουβάλι με τις μαύρες πέτρες, και βλέπουμε.

Όσο γιά τους υπόλοιπους αντεπαναστάτες της γιάφκας, τους δηλώνω ευθαρσώς : "Τρέμετε ρεμάλια. Έρχομαι (κάποτε) και η εκδίκηση μου θα είναι τρομερή."

Ειδική αφιέρωση γιά τον Γκοντό, που ξέρει γιά πού πρέπει να σεττάρει τα χειριστήρια -
"Little by little the night turns around"... n'est pas?

bernardina είπε...

Ειδική αφιέρωση στον Γκοντό και το Λυκούδι

http://www.cjvlang.com/Pfloyd/lisy1.html

χεχεχε

Godot είπε...

Παραπληροφορείτε τον κόσμο, καθήκια.
Αφήστε τα αυτά και πιάστε την ουσία.
Τη Λαμαρίνα! (Η λαμαρίνα, η λαμαρίνα όλα τα σβήνει).

Και αγρυπνείτε - έπεσε σιωπή και αυτό μόνο ένα μπορεί να σημαίνει για εδω μέσα:

Γράφει...!


Ο θεός να μας βοηθήσει.

The Motorcycle boy είπε...

Κουφάλα -τα έχεις τακιμιάσει με τον ύψιστο, έτσι; Δεν γράψω -πήζω! Μου έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω, δεν καταλύουν το κράτος κι οι άλλοι στο Σύνταγμα να ησυχάσω κι εγώ δηλαδή;

Godot είπε...

κανονισε ν ανεβασεις την παραγωγη, να βγει forecast για πρωτογενές πλεόνασμα και να μπλέξουμε για τα καλά!

The Motorcycle boy είπε...

Αρμπάιτ -κανονικά. Μέχρι και πρωτόκολλο κάνουμε, δευτερόκωλο στήνουμε και πηγαίνουμε ολοταχώς προς το ξέκωλο. Κι ασπιρίνες τσουλάμε άμα λάχει.

Vlaxos είπε...

Τι έγινε ρε γαμωτο;
Τρεις μέρες έλειψα και πήραν φωτιά τα τόπια

Άμα πω τώρα, πως με όλη την φάση εδώ μεσα μου έροεται συνειρμικά η εικόνα των τριών παππούδων που καθονται πάνω σε έναν κορμό στην είσοδο του χωριού (στο "Αστεριξ στην Κορσική" ήτανε;)και την ώρα που έπεφταν μπουφλες στους ρωμαίους αυτοί σχολιάζανε τα προσωπικά του κάθε ενός που πολέμαγε και έτυχε να τον γνωρίζουν, αν λοιπόν πω, πως όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει κάτι ανάλογο, πόσο καμένος θα 'μαι;

Να δεις που στο τέλος, μας βλέπω όλους μαζί για κάμπινγκ στην Σαμοθράκη..

Ο Καλος Λυκος είπε...

μότορα, "μάχτ φράι", να τα λέμε όλα!

Όποιος μιλάει εδώ να ετοιμάζεται όντως γιά καμπινγκ - μα όχι στη Σαμοθράκη αλλά στον Άη Στράτη...

Μαρλαφεκας είπε...

Κατ αρχας αφησαν απαντες (και απασες ασχολιαστη τη σοφια μου περι αυταρεσκειας της πλατειας. Μηπως επρεπε να γραψω ενα σεντονι για τις ναρκισσιζουσες τασεις της πλεμπας? Δηλωνω πληγωμενος και προχωραω στο "Αστεριξ στη Κορσικη". (Ποιος ειναι αυτος ο νεαρος με τους Ρωμαίους? Ο Σαλαμιξ. Αυτος που μεχρι να καταλαβει τι του λες εχες τον χρονο να σκοτωσεις γάιδαρο με γινωμενα συκα.) Φοβαμαι πως σημερα θα μας τελειωναν τα συκα συντροφοι με τους Σαλαμίξηδες που εχουμε μπλεξει.
Αφησατε κανα γεμιστο και για μενα ρε που τη βγαζω με φυστικια και Herradura?

bernardina είπε...

Μάρλι να σε πάρει και να σε σηκώσει για τους εξής λόγους:
Πρώτον γιατί είπες ότι σ (τα) ζαλίσαμε και αποφάσισα να το παίξω Τσιπολάτα (αυτή που σ'όλο το στόρι είπε ένα "ναι". Ξέρεις, η ωραία αλλά φλύαρη;..)
Δεύτερον γιατί έγραψα και έσβησα τέσσερις φορές το "Ποιος ειναι αυτος ο νεαρος με τους Ρωμαίους? Ο Σαλαμιξ. Αυτος που μεχρι να καταλαβει τι του λες εχες τον χρονο να σκοτωσεις γάιδαρο με γινωμένα σύκα." πολύ πριν από σένα αλλά το έκανα γαργάρα για να μη φανεί ότι κάνω επίδειξη γνώσεων.
Τρίτον επειδή η Herradura είναι η τελευταία μου αγάπη μετά τον Don Julio που μου κάνει παρέα αυτή τη στιγμή γιατί αυτός είναι μεν reposado, εγώ όμως πρέπει να βγάλω το πλάνο της μέρας (πολλή δουλειά αδέρφια, μότορα μη γκρινιάζεις για πρωτόκολλα και δευτερόκολλα γιατί εδώ μας έχει βγει ο κώλος).

Μετά ήθελα να γράψω ότι δεν παίζει κάμπινγκ γιατί ο μότορας τα σιχαίνεται (επειδή προτιμάει δροσερά σεντόνια και κουρτίνες να ανεμίζουν στο αεράκι και αροξόλ στη μπρίζα για τους κώνωπες κι έτσι, και περιφρονεί εμάς τους φρικαμπερς, μου το ΄χει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο όταν μιλάγαμε για τον Σπυριδάκη και κάτι άλλους τεμπέληδες των εύφορων κοιλάδων... Οπότε Σαμοθράκη δεν παίζει, γιατί έχει και κάτι κουνούπια σαν τα ελικόπτερα του Αποκάλυψη Τώρα.
Τέλος πάντων, τα γεμιστά να σ' τα κρατήσουμε;
Αλλά για την αυταρέσκεια της πλατείας εγώ προσωπικά τι περισσότερο να σχολιάσω αδερφέ; Έκανα και τίποτ' άλλο σ' όλο το ποστ; Άσε ρε συ μην πάρει πίσω το τραπέζωμα η νεδερλάντια.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Αν δεν απαντήσει ο ΜΒ στο μεϊλ, γεμιστά δεν βλέπετε. Αντε, να δεχτώ να μου γράψει ο καργ με την μπερ αντι του ΜΒ αλλά άλλη έκπτωση δεν κάνω.

Και τελειώνετε με τις "εξυπνάδες" μην ρίξω ποντικοφάρμακο μέσα και λέτε μετά και για προβοκάτσια.

Δεν σας φτάνουν 150+ σχόλια που λέτε μαλακίες... θέλετε κι επιπλέον! τσ τσ τσ

Μαρλαφεξεξεξ είπε...

H μαλακια δεν εχει τελος. Και επειδη αυτο που ειπα δεν ειναι μαλακια, Τελος.

GIORGOS είπε...

Πιστέψτε το ή όχι,μόλις σήμερα είδα με τα μάτια μου πρώτη φορά το ωραίο πανώ με τις κρεμάλες
και το άλλο παραδίπλα 'θα σας βρούμε όπου και να πάτε' κτλ.
Α όλα κι όλα..εγώ είμαι φιλήσυχο και συντηρητικό παιδί που έμαθε 'πάντα να κοιτάζει τη δουλειά του'.Δεν παίζω!Φοβάμαι....

The Motorcycle boy είπε...

Βλάχο, ε όχι ρε αδερφέ κάμπινγκ στη Σαμοθράκη! Είπαμε να κανιβαλίζουμε τη γενιά του Πολυτεχνείου αλλά μην το φτάσουμε και στο δικό μας το πρώτο Χημείο!
Όχι πάντως, δεν είμαστε σαν τους τρεις γέρους -είμαστε σαν τους δυο γέρους του Μάπετ σόου.

Λύκε, με την αφραγκία που έχει πέσει -μια εκτόπιση σε ξερονήσι για καλοκαιρινές διακοπές θα ήταν σωτήρια, γι΄αυτό μάλλον δεν πειράζει σχεδόν κανέναν η προοπτική μιας χούντας.

Μάρλι έχεις δίκιο κι έχεις δίκιο. Τόσο που υποθέτω οτι αν στην πλατεία στήνανε κάνα σκηνικό τύπου Όμπρε με καθρέφτες μπροστά από τη βουλή (η βουλή γιατί πάντα μου θυμίζει τον Βούλη τον Άντζα;) θα πέφτανε λυπόθυμοι οι αγανακτισμένοι από το πολύ hair banging. Τι είναι η Χεραδούρα; Ξαδέρφη της Εξστρεμαδούρας;

Γιώργο, τα έχω δει κι εγώ γι΄αυτό περιμένω να με βρούνε -άλλωστε στο τέλος πάντα για κάτι μαλάκες σαν εμάς ψάχνουν.

DimosK. είπε...

170 σχολια? (!)

Godot είπε...

171.

The Motorcycle boy είπε...

Αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο.

DimosK. είπε...

Ουτε ενα trollαρισμα της προκοπης δεν μπορει να κανει καποιος σε αυτο το blog..Αϊ σιχτιρ πια.

Michael_Sc είπε...

Για να μπεις στη θέση του άλλου πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια. Να συνυπολογίσεις νου-σώμα-ψυχισμό & συνθήκες. Ο αφορισμός είναι ευκολάκι.

GIORGOS είπε...

Στη θέση και ψυχοσύνθεση ενός δήμιου(για κρεμάλες δε γράφουν καμαρωτά;)δεν έχω διάθεση να μπω.
Και το 'θα σε βρω όπου κι αν πας',εκτός από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα,
μου στέλνει ένα μήνυμα ότι ο αποστολέας δε ζητά απαραίτητα κατανόηση μα άλλα πράγματα.

The Motorcycle boy είπε...

Έλα βρε Μιχάλη που θα πρέπει να μπούμε στη θέση του άλλου ο οποίος προμοτάρει ένα λιντσάρισμα! Και γιατί να μη μπούμε στη θέση του θύματος -που λιντσάρεται ή απαγχονίζεται δηλαδή; Εντάξει, όλοι λέμε τις μαλακίες μας αλλά αν φτάσουμε να δικαιολογούμε τα λιντσαρίσματα -γάμησέ τα. Η καλύτερη κοινωνία δεν στηρίζεται στην αποκτήνωση.

Υ.Γ.: Παραμένει η ερώτηση: στα πόσα κλεμμένα πρέπει ο άλλος να κρεμαστεί ή να μπει φυλακή; Στα 10 χιλιάρικα; Στα 100 χιλιάρικα; Στο 1 μύριο; Στα 10; Στα πόσα; Σ΄αυτό θα ήθελα μια απάντηση πριν "μπω στη θέση του άλλου" ειδικά όταν ο άλλος είναι όχλος.

Godot είπε...

Συμφωνώ με τον κύριο στο πάνω διαμέρισμα (τα τακούνια βγάζε το βράδυ - θέμε να κοιμηθούμε) στα περί καλύτερης κοινωνίας.

Όμως, υπάρχει ο φαύλος κύκλος:
Όταν αποκτηνώνεις μια κοινωνία, φτηναίνοντας την παιδεία, τις κοινωνικές σχέσεις, προβάλλοντας τα καταναλωτικά μπλα μπλα (πρέπει να τα γράψω όλα; Ξέρεις τι λέω), εκπαιδεύεις ένα ροντβάιλερ στο σαλόνι σου, να κάνει τον πεθαμένο για να φάει.
Αν αλλάξει η συνθήκη, αυτό θα παραμείνει ροντβάιλερ - και το κίνητρο θα παραμείνει το ίδιο.
Θα κόψει κομμάτι κάποια στιγμή. Και θα φταίει. Αλλά κι εσύ θα φταίς. Και η κολοκυθιά αρχίζει.
Κάποιος θα πει ότι η μόνη αλήθεια είναι η πείνα του - και οι sex pistols.
Και το κομμάτι που λείπει, αλήθεια είναι - και θ' ακολουθήσει κι άλλο όταν χωνέψει.
Πάλι κολοκυθιά λοιπόν.

Κάπου εδώ δεν μπαίνει το ρητό:
"Οι δεσμοί όταν γίνονται γόρδιοι λύνονται δια σπάθης";
Έτσι μου 'ρθε.

Αμάν! Βλέπω τον Βασίληζούμεγιανασακουμε να τραγουδάει "Πότε θα κάνει ξαστεριά".
Παω να κάνω ένα κρύο ντους και να πάρω ναρκωτικά.

The Motorcycle boy είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο που ανεβοκατεβαίνει με το ασανσέρ. Μόνο που δεν έχω καμιά όρεξη, ούτε να αποκτήσω, ούτε να κάνω το ροτβάιλερ. Κι επειδή ο κύκλος είναι Παύλος λέω οτι ή να τον σπάσουμε ή να σπάσουμε. Να σπάσουμε τη μέση, να σπάσουμε τον βραχίονα -να σπάσουμε γενικώς.

Godot είπε...

Δηλαδής, συμφωνούμε γενικώς απ' ότι αντιλαμβάνεται ο μυαλός.
Κι έπρεπε να φτάσουμε 179 σχόλια για να δούμε ότι συμφωνούμε...
Φαντάσου και να διαφωνούσαμε δηλαδή.
Που θα φτάναμε; 180;;;
Καλά - υπερβάλλω. Ποιός θα τα διάβαζε 180 σχόλια;

bernardina είπε...

Εγώ

Μαρρρλαφεκας είπε...

Τη Herradura στη bernardina απο μενα.

bernardina είπε...

Μάρλι, salut

The Motorcycle boy είπε...

Ε, βέβαια -αφού αυτόν τον οίκο της διανόησης τον μετατρέψατε σε μαγέρικο και τώρα πλέον σε ποτάδικο, πώς διάολο να διαφωνήσουμε; Ποιος διαφωνεί με γεμάτο στομάχι;

Υ.Γ.: Γκοντέ, από την αρχή δε νομίζω κανένας να διαφώνησε οτι πρέπει κάτι ν΄αλλάξει. Η διαφωνία ήταν στο "προς τα που"

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

... και στο πως.

The Motorcycle boy είπε...

Το "προς τα πού" καθορίζει απόλυτα το "πώς"

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

τσου

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Αγαπητή @Ολλανδέζα, δεν ξέρω άν το "προς τα πού" καθορίζει και το "πώς" όπως ισχυρίζεται ο @Μότορας
(και τον ψιλοενισχύω και εγώ)
εκείνο όμως που ξέρω είναι η διδακτική ιστορία που έλεγε εκείνος ο Τενγκ
(Χσιάο Πινκγ)
(οκτάκις καθαιρεθείς και εννεάκις αποκατασταθείς, πριν κάνει με την Κίνα το θαύμα των ημερών μας, ανεξάρτητα απ τις δικές μας ενστάσεις)
για την γάτα δλδ, που αν κάνει τη δουλειά της
(να πιάνει ποντίκια)
χεστήκαμε αν είναι άσπρη ή μαύρη.

Και, μεταξύ μας, η ρημάδα η πολιτική είναι εξαιρετικά βιτσιόζα και απαιτητική κυρία, και απαιτεί απ τους θεράποντές της
(και ιδίως τους πιο οραματιστές απ αυτούς)
το τελευταίο που θα τους απασχολεί όταν ασχολούνται μαζί της, να είναι το αν και πόσο θα "λερώσουν" τα -κατά τα άλλα κρινένια-
δάχτυλά τους

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ τώρα που είμαι απλοϊκός άθρωπος (με λες και χαζό) πιστεύω οτι καλύτερο κόσμο με κρεμάλες δεν φτιάχνεις. Το "προς τα πού" λοιπόν είναι αυτός ο καλύτερος κόσμος. Αν ο καλύτερος κόσμος σχετίζεται με χούντες, το πώς έχει να κάνει με τανκς. Αν ο καλύτερος κόσμος σχετίζεται με κοινοβούλια, τότε το πώς έχει να κάνει με τον Αντωνάκη και τον Καρατζαφύρερ. Παραδείγματα δίνω -δεν εξαντλώ το θέμα, έτσι;

Αλλά σαφώς έχει δίκιο ο Καργ. οτι η πολιτική θέλει και το κίνκι της. Απλώς πιστεύω οτι η "διαφορετική" πολιτική έχει να κάνει με την αλλαγή των εξουσιαστικών συσχετισμών -κι αυτό δεν το βλέπω τώρα. Δατς ολ.

bernardina είπε...

Αφήστε ρε τις θεωρίες και τρέξτε στο protagon που καταθέτουν τις μαρτυρίες τους από τα δακρυγόνα οι μπαρουτοκαπνισμένοι μαχητές των δρόμων, χαχαχαααα,

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7629

που τι να μας κλά(ψ)ει κι ο Ντενξιάο Πινγκπόνγκ κι οι πεταλωμένοι γάτοι του. Εδώ άρχισε η επανάσταση χωρίς εμένα, λέμεεεε.

Μου θύμισε κάτι κατακαημένους Καραμπελιάδες εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα που την έβγαζαν και τη μετρούσαν για να δουν ποιος την είχε πιο μακριά -(την πείρα από την αναμέτρηση με τα ΜΑΤ εννοώ, άχρηστοι). Εμ, κάτι τέτοιες μαλακίες άκουγε ο Γιώργαρος και την έκανε κατά άκρα δεξιά και Δίκτυο 21 μεριά, τι νομίζατε.

'Αντε ρε να πείτε κι εσείς την ιστορία σας, καναπεδόβιοι μηχέσω. Που νομίζουνε οι προταγκόνες ότι είναι πιο ζόρικοι από τα μας να 'ουμ.

Godot είπε...

Έχω έχω.
Είναι καλό.
http://nogodot.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html

Δε ξέρω αν το είδατε, αλλά το δελτίο Alter με Τράγκα να την πέφτει (ναι καλά...) στον Κοκκαλάκη είναι για DVD στη Real News.
Να τα λεφτά πως γίνονται.
Πίφ! Μπατίρια!

bernardina είπε...

Ο Μπάμπης ο φλου...

Ανώνυμος είπε...

Eχετε στησει το ματς και βαζετε αυτογκολ συνεχως για να καταφερετε να χασετε.Κανενας δεν ειναι τοσο χαζος να "κατσει" να κερδισει.

Σεντρα αυτοι 192 αυτογκολ εμεις.L.V.

The Motorcycle boy είπε...

LV, δηλαδή -έτσι όπως πάει σε λίγο θα διαρρεύσουν οι διάλογοί μας με την Ολλανδέζα και τον Μιχάλη σε στυλ:
"Έλα -είδες τα μουνιά; Κάτσανε και χάσανε!"
"Αφού εσύ δεν τους είπες ρε;"
"Εγώ τους είπα να αφήσουν τους άλλους να κερδίσουν, όχι να κάτσουν να χάσουν!"
"Τι να πεις! Για το άλλο -ξέρεις ε;"
"Το βουνό;"
"Ναι, τον χοντρό με το τατουάζ..."
"Ναι εντάξει".
"Κατάλαβες έτσι; Του είπα εγώ -εντάξει;"
"Ναι, και μετά βγήκε στις ειδήσεις και έβριζε τον εαυτό του και τον άλλο τον κοκαλιάρη..."
"Ναι, ναι. Τσαντίστηκε που τον πήραν οι κάμερες".
"Αφού ο Ζούγκλας τον πήρε -γιατί δεν του έλεγε να το σβήσει;"
Κάπως έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Πόσο γελοίο φαίνεται το χιουμοράκι σας την επόμενη μέρα...

Και πόσο τα "δεν ξέρετε τι είναι χούντα" σας ακούγονται παρωχημένα μετά τα χτεσινά...

ένας πρώην φίλος

Godot είπε...

Και νυν αντιστασιακός, υποθέτω.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μωρε τετοιοι διαλογοι ακριβως.Το χιουμορ απαραιτητο που ο κοσμος να χαλαει και ειδικα την επομενη μερα του στησιματος.Παρε στυλ...
"Στησου σου λεω να σε καρφωσω"
"στημενος ειμαι ματια μου"
"ε τοτε γιατι δεν μπορω"
"γιατι εισαι μαλακοκαυλης,ασε θα καρφωθω μονος"

...και πας για αυτογκολ και πνιγεις το τεμαχιο.Πλατειες και θεατρα και μπαλα στη "στηση".Αντε γειαααα (και το χερακι σπαστο).L.V.

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε πρώην φίλε, μην καταπιέζεσαι με τις γελοιότητές μας εδώ μέσα. Πήγαινε να στηρίξεις τα δίκαια αιτήματα των συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ. Α και που'σαι... εγώ ξέρω τι θα πει φασισμός (χούντα δεν θυμάμαι), θα πει να περνιέται ετσιθελικά η άποψη οτι κουκουλοφόρος ίσον πράκτορας. Άντε λοιπόν να βρίσεις μαζί με τον Τράγκα του κουκουλοφόρους αλλά να θυμάσαι: αυτούς είχαν στόχο τα δακρυγόνα χτες και προχτές -όχι τους αγανακτισμένους της πλατείας.

LV επειδή σε κόβω για φιλοσοφημένο άτομο, θα σου δώσω και απόφθεγμα: "αφού δεν πρόκειται να νικήσουμε, να τους μαζέψω όλους πίσω, να χάσουμε 1-0 και να το ρίξουμε στη διαιτησία;" Νικολό Μακιαβέλι Αναστό.

UrbanToilet είπε...

Motor
αν έχεις διάθεση και χρόνο, ανέλησε λίγο παραπάνω την θέση ότι τα δακρυγόνα είχαν στόχο τους κουκουλοφόρους και όχι τους "αγανακτισμένους"

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Όλα συζητήσιμα, ακόμα και το ποιούς στόχευαν τα δακρυγόνα, αγανακτισμένους ή "μπαχαλάκηδες"
(τα ίδια τα δακρυγόνα πώς τοποθετούνται εν προκειμένω;).

Υπάρχει όμως και μια "κόκκινη γραμμή"
(Thin ή και παχύτερη, σινεφίλ @Μότορα):
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ την ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ!
ΔΕΝ παίρνει ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΞΗΞΗ:

Γράφουμε λοιπόν, και λέμε:
ΑνΆλυσέ το, και ποτέ ΑνΈλυσέ το
(Το η το θεωρώ απλό τυπογραφικό λάθος)

ΥΓ: @Urban Toilet, ελπίζω να συγχωρείς την πλάκα. Και ιδίως την απογευματινή....

The Motorcycle boy είπε...

Urban, αν και ακόμα δεν μου απάντησες αν ήσουν εσύ που έγραφες "καλά κάνανε και τον πλακώσανε τον Τέλλογλου" στο τουβουξουσού -άντε να σου απαντήσω εγώ:
Όπως θα ξέρεις, από το σύνολο των ημερών που είναι οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία, μόνο 3 μέρες πέσανε ΧΟΝΤΡΑ δακρυγόνα και ΧΟΝΤΡΟ ξύλο -όταν γινόταν παράλληλα και διαδήλωση ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ -όταν λοιπόν κατηφόριζαν κατά πλατεία μεριά άτομα του α/α χώρου και μπαχαλάκηδες. Όπως σε κάθε σχετική φάση, τα συγκεκριμένα άτομα στοχεύουν σε ντου, σπασίματα και καταλήψεις -πράγματα ενοχλητικά κοντολογίς κι έτσι γίνεται το νταβαντούρι με τους μπάτσους.
Ας μην βαυκαλίζεται λοιπόν η πλατεία οτι θέλουν κάποιοι να τη διαλύσουν (ίσα-ίσα, υπάρχουν συμφέροντα να παραμείνει). Αυτή είναι η θέση μου.

Καργούδη, τα δακρυγόνα τοποθετούνται εν γένει στο στιφάδο.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 218   Νεότερο› Νεότερο»

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι