Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

"Όταν η φάρσα επαναλαμβάνεται ως ιστορία"


«Της κοντής ψωλής, οι τρίχες τής φταίνε», λέει η σοφή ελληνική παροιμία. Και για να τη βγάλει ο σοφός ελληνικός λαός, κάτι θα είχε υπόψη του, κάτι θα είχε δει –έτσι δεν πάει;

Μέρες που είναι, θα ασχοληθώ με ένα χουντικό δημοψήφισμα –καθότι και χούντα έχουμε και δημοψήφισμα θέλει να κάνει, ας επωφεληθούμε λοιπόν της ιστορικής μνήμης...

Τον Ιούλιο του 1973 (δυο μέρες μετά τα όγδοα γενέθλιά μου –αν αυτό έχει κάποια ιστορική αξία) η χούντα του Παπαδόπουλου έκανε δημοψήφισμα φερ φορζέ –γαλβανιζέ, με τρία (σε ένα) ερωτήματα:
-Να εγκριθεί τροποποίηση του Συντάγματος.
-Να γίνουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος οι Παπαδόπουλος και Αγγελής.
-Να εγκριθεί η κατάργηση της μοναρχίας.
Οι πολίτες θα έπρεπε να απαντήσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, στο συνολικό πακέτο των ερωτημάτων.

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα χαρακτηρίστηκε «νόθο» αλλά, όσο κι αν έχω ψάξει δεν βρήκα αναφορές σε αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Η νοθεία, απ΄όσο έχω διαβάσει, εντοπίζεται στην εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών προκειμένου να ψηφίσουν ΝΑΙ. Υπάρχει μάλιστα και χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ταινία «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας» -πραγματικό υπόδειγμα συνοπτικής απεικόνισης της προπαγάνδας και της τρομοκρατίας που επικρατούσε. 
Κατόπιν αυτών έλαβον:

Ναι 78,43% (3.870.124 ψήφοι)
Όχι 21,57% (1.064.300 ψήφοι)
Αποχή 14,53%

Θα δεχτώ οτι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων απείχαν ήταν έγκλειστο σε φυλακές ή ξερονήσια. Αλλά το 1 εκατομμύριο που ψήφισε ΟΧΙ δεν νομίζω οτι υπέστη κάποια παραδειγματική τιμωρία –δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Σαφώς και επρόκειτο για ανθρώπους που ήταν στην απέξω, σταμπαρισμένους και τέτοια –αλλά δεν πάθανε κάτι έξτρα, κάνω λάθος; 
Συμπεραίνω λοιπόν οτι η προπαγάνδα της χούντας πέρασε στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα και οι πολίτες τρομοκρατήθηκαν με τις συνέπειες που ίσως να είχαν σε περίπτωση αρνητικής ψήφου. Το ερώτημα βέβαια είναι: πόσοι ψήφισαν ΝΑΙ λόγω τρομοκρατικής προπαγάνδας και πόσοι το ψήφισαν επειδή όντως το ήθελαν; Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Ελλήνων της μεταπολίτευσης, ζήτημα είναι να υπήρχαν 124 άτομα στο σύνολο των 3.870.124 που ψήφισαν ΝΑΙ επειδή το ήθελαν (ανεβάζω τόσο ψηλά το νούμερο επειδή οι χουντικοί είχαν πολυμελείς οικογένειες).

Συμπεραίνεται λοιπόν οτι ο αδούλωτος ελληνικός λαός ήθελε μεν να διώξει τη χούντα, αγωνιζόταν λυσσαλέα θα σου πω –αλλά φοβόταν ακόμα και να ψηφίσει κατά της χούντας μέσα σε παραβάν!


Ας κάνουμε μια αναγωγή στη σημερινή χούντα του Πασόκ:

Η τωρινή χούντα λοιπόν δεν πήρε την εξουσία με τανκς αλλά μετά από εκλογές (ασήμαντη λεπτομέρεια βεβαίως –καθότι ως γνωστόν οι εκλογές δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό, άσε που η χούντα του Πασόκ κορόιδεψε τον κόσμο για να πάρει την εξουσία –η προπαγάνδα, άλλωστε, είναι το βασικό όπλο των δικτατόρων).

Κι επειδή η χουντική προπαγάνδα (του Πασόκ) έπιασε τόπο, οι πολίτες δεν καταψήφισαν την κυβέρνηση στις πρόσφατες δημοψηφισματικές δημοτικές εκλογές, φοβούμενοι για τις συνέπειες της πράξης τους –όπως ακριβώς έγινε και το ’73  με τη χούντα!

Όμως ο αδούλωτος ελληνικός λαός δε μασάει ταραμά –βγήκε στους δρόμους και με διαδοχικά νέα Πολυτεχνεία έφερε τη χούντα (του Πασόκ) στα όριά της. Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (τώρα και με ευκολίες πληρωμής), αποκλεισμοί της Βουλής –ο λαός μίλησε. Γιαουρτώματα βουλευτών, αυγά, φρούτα, όσπρια, νωπά, αλίπαστα και κατεψυγμένα κρέατα σε τιμές παραγωγής –ο αδούλωτος ελληνικός λαός διέπρεψε στην αντίσταση κατά της ξενοκίνητης χούντας των δοσίλογων Αμερικανοτραφών (του Πασόκ δηλαδή). Η αντίσταση του ελληνικού λαού υπήρξε μνημειώδης! Και έφτασε σε ύψη δυσθεώρητα –κρεμάλες επικρεμάστηκαν, η ξενική καταγωγή του δικτάτορα πρωθυπουργού αποκαλύφθηκε (διότι είναι έγκλημα να έχεις ξενικές ρίζες και να περνιέσαι για Έλληνας –ελπίζω να βρεθεί κάποιος να το πει και στον Σοφοκλή τον Σχορτσιανίτη, να ησυχάσουμε), τα ύπουλα σχέδια των ύπουλων ξένων κέντρων καταδικάστηκαν, «παράλυτοι σηκώθηκαν, τυφλοί ανέβλεψαν, άτεκνοι έγιναν εύτεκνοι και πολλοί ασθενείς βρήκαν τη θεραπεία τους» όπως θα έλεγε κι ο όσιος Θεοδόσιος αν είχε προλάβει να τον κάνει βουλευτή ο Καρατζαφέρης.

«Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού –ποιος! (φρένο, λαχάνιασμα) Τη σταματάει;» που τραγούδαγε παλιά κι ο Νταλάρας, φοβήθηκε λοιπόν ο δικτάτορας Γιώργος και, στην απόγνωσή του, ανακοίνωσε οτι θα κάνει δημοψήφισμα. Επειδή δεν είναι ούτε καν τόσο ευφάνταστος σαν τον πρόγονό του (τον Παπαδόπουλο ντε!) δεν θα βάλει μάλτιπλ τσόιζ μονής επιλογής –η ερώτηση θα είναι κάπως έτσι: «Συμφωνείτε ή όχι με τη συνθήκη περί μείωσης του ελληνικού χρέους;» Εδώ όντως υπάρχει η εξής τεράστια κομπίνα (την οποία, απορώ γιατί κανένας δεν ανέφερε): Δεν μας ρώτησαν αν συμφωνούμε με το Πολυνομοσχέδιο το οποίο μάς επέβαλλε άγριο ανασκολοπισμό προκειμένου να δεχτούν οι απέξω να μας μειώσουν το χρέος –αλλά μας ρωτάνε αν συμφωνούμε με τη μείωση! Δηλαδή, αν πω οτι διαφωνώ με τη μείωση του χρέους -και το μισθό μου θα περικόψουν και έξτρα φόρους θα φάω και το εθνικό χρέος θα παραμείνει στο θεό απαιτώντας να φορολογηθώ έξτρα έξτρα και να περικοπώ έξτρα έξτρα εξτρα για να το ξαναπληρώσω;
Το συμπέρασμα μοιάζει εμφανές –αφού έφαγα τον ανασκολοπισμό, ας δεχτώ και τη βαζελίνη –έχω άδικο; Κι όμως έχω!

Επειδή είναι τέτοια η χούντα του Πασόκ που ο αδούλωτος λαός δεν δέχεται ούτε το χρέος να του μειώσει! Η Συμφωνία περί μείωσης του χρέους καταγγέλθηκε σαν εθνική μειοδοσία, ξεπούλημα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, υποδούλωση στους ξένους κατακτητές κι εμείς, οι απόγονοι του Ιωάννου Μεταξά, γνωρίζουμε καλά πώς να λέμε ΟΧΙ. Και το είπαμε παντοιοτρόπως στην κατάπτυστη συμφωνία Παπανδρέου (ο οποίος λόγω των ημερών είχε μετονομαστεί σε Τσολάκογλου). Αυτό σημαίνει οτι το δημοψήφισμα είχε (ή απέκτησε) σοβαρό λόγο διεξαγωγής. Δεν μιλάμε πια για την υπερψηφίση του προφανούς, αλλά για πραγματική ανάγκη διερεύνησης της λαϊκής βούλησης –κάνω λάθος;

Οι αδούλωτοι έλληνες θέλουν να ακυρώσουν την πολιτική του Πασόκ και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει από το δημοψήφισμα; Άσε που μετά την καταψήφιση θα πέσει από μόνη της η επάρατη χούντα (όπως ακριβώς έπεσε και η προηγούμενη χούντα των συνταγματαρχών). Με το καλό να έρθει το δημοψήφισμα λοιπόν –έχω άδικο; Κι όμως έχω!

«Στα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων αναφέρθηκε ορισμένες φορές οτι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν προχώρησε στο να κάνει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ για τον απλούστατο λόγο οτι μπορεί να το έχανε. Βλέπετε μερικές πολιτικές επιλογές είναι πάνω από το ερώτημα πώς νομιμοποιείται μια εξουσία...» λέει ο κύριος Τάσος Τέλλογλου.
Απορία: μήπως ο κύριος Τέλλογλου προτείνει οτι για τα πολύ σοβαρά ζητήματα καλό θα είναι να γράφουν στ΄αρχίδια τους οι κυβερνήσεις τον λαό;

«Έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω με κάθε τρόπο ότι απαιτείται για να μην μπει σε περιπέτειες η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια που υπάρχουν τουλάχιστον εμάς να μη μας βρουν συνεργούς» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Απορία: Κι αφού δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας γιατί δεν υπερψήφιζε τη συμφωνία για τη μείωση του χρέους στη βουλή ο Αντωνάκης;

«Ο λαός ενωμένος θα νικήσει την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από την κυβέρνηση, την τρόικα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η λαϊκή οργή για τις εφαρμοζόμενες βάρβαρες και κατεδαφιστικές πολιτικές και για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ακόμα πιο σκληρούς και ανθρωποκτόνους μνημονιακούς όρους και την ταπεινωτική επιτροπεία της χώρας μας που τη συνοδεύουν, δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκφοβισμούς και εκβιασμούς του λαού», λέει το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Απορία: αφού είναι οργισμένοι για τη νέα δανειακή σύμβαση –τι τους χαλάει το δημοψήφισμα;

«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση», δήλωσε το ΚΚΕ.
Απορία: πως είναι τόσο σίγουροι στο ΚΚΕ οτι θα ψηφίσει ΝΑΙ ο λαός;

Να δούμε λίγο και τις εφημερίδες;
«Πολιτικές εξελίξεις υψηλού κινδύνου», λένε τα χτεσινά (στην κυριολεξία) ΝΕΑ
«Χρεοκόπησε η κυβέρνηση», λέει η χτεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Τυχοδιωκτικός εκβιασμός», λέει ο χτεσινός ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
«Γαντζωμένος στο θρόνο του πουλάει την Ελλάδα», λέει ο χτεσινός ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
«Εκλογές η μόνη λύση για να μην οδηγηθούμε σε αιματοκύλισμα», λέει η χτεσινή (τόσο πίσω;) ΑΥΡΙΑΝΗ
«Δωσίλογος εν καιρώ ειρήνης» λέει η σημερινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
«Ο άρχοντας του χάους», λέει η σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Τον διώχνουν και δεν φεύγει», λέει ο σημερινός ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
«Μετράνε ώρες η κυβέρνηση κι ο Γ.Α.Π.», λέει ο σημερινός ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
«Δισεκατομμύρια κονόμησαν οι διεθνείς κερδοσκόποι από την απόφαση του Γιωργάκη για δημοψήφισμα», λέει η σημερινή (ή ποια;) ΑΥΡΙΑΝΗ

Ας μου συγχωρεθεί η σταχυολόγηση δηλώσεων και τίτλων εφημερίδων –απλώς επέλεξα αντιπροσωπευτικές και συνοπτικές θέσεις –και οι υπόλοιποι τα ίδια λένε, πάνω-κάτω.

Ακολουθούν τώρα μερικές δηλώσεις υπέρ του δημοψηφίσματος:

«Ας δώσουμε το λόγο στο λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον... Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε (σ.σ. την σύμβαση). Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι, θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος των δηλώσεων υπέρ του δημοψηφίσματος.

Πάμε πάλι πίσω –στην διδακτική ιστοριούλα με το «νόθο» δημοψήφισμα της χούντας. Γιατί ήταν «νόθο»; Επειδή οι πολίτες τρομοκρατήθηκαν μέσω της προπαγάνδας. Έχω δίκιο; Ε, του πούστη –εδώ, ένα δίκιο το έχω! Τι φοβήθηκαν οι πολίτες και δεν καταψήφισαν τον Παπαδόπουλο; Οτι αν το κάνανε θα έβγαιναν από το ΝΑΤΟ ή οτι αν το κάνανε θα έβγαιναν οριζόντιοι από το παραβάν; Μάλλον το δεύτερο!

Αυτό το δεύτερο, την οριζοντίωση δηλαδή, φοβούνται εσχάτως και πολλοί βουλευτές (ή το ακόμα χειρότερο –να μην ξαναεκλεγούν δηλαδή). Κι ο φόβος τούς οδηγεί σε σπασμωδικές επιλογές –θα το ονομάσω «φόβο» για να μην το ονομάσω «συμφέρον».

Κι από προπαγάνδα; Πώς πάμε από προπαγάνδα; Δόξα τω θεώ! Όποιος τολμήσει να εκφέρει διαφορετική άποψη από το «κυβέρνηση προδοτών, χούντα, να μη γίνει το δημοψήφισμα» χαρακτηρίζεται μαρς προδότης και Πασόκος (δηλαδή χειρότερο από δοσίλογος)! Το είδαμε στη "Χρεωκρατία", το εμπεδώνουμε σήμερα –υπάρχει μονάχα μια άποψη κι όποιος έχει αντίρρηση είναι ύποπτος.

Έχω άδικο; Ε, κάτι θα΄χω και εγώ, δεν μπορεί...Εν πάσει περιπτώσει...
Ζιγκ Χάιλ! σας ευχήθηκα ή πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να βρείτε το όνομα του Εκλεκτού;

93 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Χρίστος είπε...

Σωστος!

The Motorcycle boy είπε...

Σωστός εθνοπροδότης εννοείς, χεχεχεχεχεχε.

ninguaqui είπε...

ΠΕΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Τελικά οι κωλοτούμπες δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του λάος, είναι γενικότερα ελληναράδικο χαρακτηριστικό. Μ'έχουν πιάσει τρελλά νεύρα καθώς όλοι αυτοί που μέχρι χτες σκιζόντουσαν να αποκτήσει φωνή ο λαός κ να ανατραπει ο γαπας, σήμερα που το καραφλό μυστακιοφόρο μυγόπιασμα τους το έδωσε στο πιάτο, κάνουνε την παλαβή κ σκίζουν τις ζαρτιέρες τους πως μόνο με εκλογές μπορεί να μιλήσει ο λαός!!!!
Δηλαδή μόνο μέσα σε μαντρί μπορεί να υπάρξει απόφαση, προς θεού μη δώσουμε στο πόπολο δικαίωμα απόφασης. Έχουν κλάσει μέντες όλοι οι πολιτικάντηδες σε όλη την Ευρώπη μπροστά στην προοπτική του να μιλήσει ο κοσμάκης για πρώτη φορά.
Έχει χαθεί η λογική, τέρμα.
Όταν ακούγονται φωνές για αποχή από το δημοψήφισμα από τους ίδιους ακριβώς που ουρλιάζαν ότι ο κόσμος δεν έχει τη δύναμη στα χέρια του, μου'ρχεται να ξεράσω το πάγκρεάς μου.
Όταν σαν επιχείρημα προβάλλεται η συγκυρία κ πως η πραγματική φωνή του λαού ακούγεται μόνο με τις εκλογές, μου'ρχεται να βάλω τα κλάματα.

ninguaqui

bernardina είπε...

Γεια στο στόμα σου ρε φίλε αποπάνω! Δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.

The Motorcycle boy είπε...

Ninguaqui (πανάθεμα το νικ σου -κόπι πέιστ το κάνω για να το γράψω σωστά!) επειδή όντως οι έλληνες διακρίνονται διαχρονικά για την κωλοτούμπα, τη τζάμπα μαγκιά και το "τα καλά και συμφέροντα" γι΄αυτό κι εγώ είμαι δηλωμένος ανθέλληνας.
Επειδή ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ μπορεί να σκοράρει ακατάπαυστα (και δεν το κάνει μάλλον από οίκτο -όπως η Άρσεναλ μάς λυπήθηκε και σταμάτησε στα δύο) λέω οτι κάποτε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κατηγορία στην οποία αγωνιζόμαστε κι αυτή είναι "πρωτάθλημα μπυραριών" και βγάλε.
Επειδή ο κάθε μαλακοπίτουρας που σνόμπαρε τις εκλογές απέχοντας ως χτες σήμερα τις έχει θεοποιήσει, επειδή ο κάθε πετίσιον για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το έχει ρίξει στο τσάρλεστον γι΄αυτό και μόνο λέω -ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Να τις βγάλουμε, να τις μετρήσουμε, να φανεί τι έχουμε ρε παιδί μου!

Υ.Γ.: Οι Ευρωπαίοι που έχουν κλάσει μέντες δεν μας ξέρουν. Σου λένε οι άθρωποι "αφού βγάζουν 60% κατά τα γκάλοπ -πάει, θα το καταψηφίσουν". Όταν δουν οτι 60% σε γκάλοπ σημαίνει 30% αποχή, 60% ΝΑΙ και τα ρέστα άκυρα θα καταλάβουν περί ποιου μεγαλείου φυλής μιλάμε.

Χρίστος είπε...

Αν καποιος συμφωνει με το μημονιο και την τελευταια συμφωνια, γιατι το θεωρει ως μονοδρομο, το δημοψηφισμα ειναι μια και δια παντος, η ευκαιρια να απορριψει απο πανω του το χαρακτηρισμο του Γερμανοτσολια, προδοτη και δοσιλογου. Ακομα και οι πιο φανατικοι αποστολοι του μνημονιου (και σιγουρα ολοι στο εξωτερικο) καταλαβαινουν οτι δεν μπορει να εφαρμοστει σε καθεστως (σχεδον) εμφυλιου πολεμου. Στο κατω –κατω, δεν μπορεις να σωσεις καποιον με το ζορι, αν δεν θελει να σωθει. Συνεπως, ο μονος τροπος να γινουν θυσεις η οτι αλλο απαιτειται ειναι με συναινεση – η καθολου! (Οι χουντες μας τελειωσαν!)

Αν παλι καποιος διαφωνει με το μνημονιο, το θεωρει ξεπουλημα της χωρας και διασυρμο, συμφωνια που υποθηκευει το μελλον της Ελλαδας για τα επομενο 30 χρονια, με το δημοψηφισμα μπορει να δηλωσει οτι εκπροσωπει την πλειοψηφια και να δεσμευσει, μιας και διαπαντος, αυτη και τις επομενες κυβερνησεις (συμμαχιας ή ότι αλλο) οτι δεν θα το εφαρμοσουν. Του δινεται η ευκαιρια , δημοκρατικα και συνταγματικα, να εκφρασει την θεληση του και να σταματησει μια πορεια καταστροφης δικαιωματων και κεκτημενων.

Αν παλι καποιος θελει να αυξησει τα κουκια του κομματος του, να εξασφαλισει πρασινη καρτα για νεους βουλευτες, νεα ρουσφετια, νεες επιδοτησεις και δεν του καιγεται καρφι για (πραγματικη) πολιτικη , αλλα μονο για την καρεκλα, το δημοωηφισμα ειναι εξαιρετικα ενοχλητικο- φερνει στο κεντρο της συζητησης την πολιτικη – και (ακουσον – ακουσον) ακομα χειροτερο, φερνει την αμεση δημοκρατια. Δεν πρεπει με τιποτα να επιτραπει! Ο λαος μπορει να αποφασισει ποιοι θα τον κυβερνουν, αλλα οι αποφασεις ειναι για τους ειδικους!

αθεόφοβος είπε...

Το διάβασα με απόλαυση και το έβαλα λινκ στο ποστ μου ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ

Oolon Colluphid είπε...

Ρε τα ζούμε αυτά ή κάποιος θα με ξυπνήσει σύντομα και θα καταλάβω πως έβλεπα τόσο καιρό ενός είδους Comedy/Horror όνειρο-εφιάλτη;
Ρε τα ζούμε αυτά ή θα βγουν σύντομα οι μάστοροι του CERN και θα μας ανακοινώσουν μετά λύπης πως το σύμπαν που ξέρουμε δεν είναι τίποτις άλλο από ένα πείραμα σε κάποια τάξη φυσικής κάποιου γυμνασίου κάποιας ανώτερης διάστασης και τα πειραχτήρια της γελάν εις βάρος μας;
Shiiitt τα ζούμε ρε και είναι εξίσου απίστευτα με τις παραπάνω σαχλαμάρες. Είναι λες και πως η πραγματικότητα είναι μια κατασκευή που υπάρχει μόνο για να επιβεβαιώνει τις απόψεις μας και αν τυχόν χρειαστεί να αλλάξουμε άποψη τότε αλλάζει αυτόματα και η κατασκευή για να παραμείνουμε δικαιωμένοι καθότι είμεθα και γαμώ τα άτομα.
Ένα πράμα είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα. Να αποφασίσει η κοινωνία δυο τρία απλά πραματάκια όπως: Ποια είμαι;Που πάω; Τι θέλω απ΄την ζωή μου; Η κουβέντα γύρω απο ένα δημοψήφισμα (όχι απαραίτητα αυτό καθεαυτό ή για την απάντηση) μπορεί βάλει την βάση για τον διάλογο σχετικά γιατί θα αναγκάσει τον καθένα/μια να μας πει ποιος είναι που πάει και τι θέλει απ΄την ζωή του. Τώρα αν η κοινωνία θέλει με κάθε κόστος να αποφύγει να κοιταχθεί στον καθρέφτη είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ότι ψάλλουν στις κηδείες μάλλον. Δεν θέλει και φιλοσοφία....
Παρατηρώντας τις αντιδράσεις στο δημοψήφισμα πάντως δεν μπορώ να εμποδίσω την σκέψη πως δεν είμαστε μακρυά απ'την στιγμή που αντί να διακόπτει το CNN την κανονική ροή του προγράμματος του για να μεταδώσει τις εξελίξεις στην ελλάδα να διακόπτει την ροή του το Comedy Central.
Ανένδοτο ο μακεδονομάχος ενάντια σε Παπανδρέου; WTF

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ωραίος. Σε έβαλα στα αγαπημένα μου:

http://rakis1.wordpress.com/

glam είπε...

Το ίδιο και γώ!

Ανώνυμος είπε...

Οι αναρχικοί δεν μετράνε που χάνουνε πόδια. Οι ρεπόρτερ δεν μετράνε, που κωφαίνονται από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι επί μήνες προφυλακισμένοι πολιτικά δραστήριοι δεν μετράνε. 18 μήνες δεν είναι πολλοί. Το λέει ο νόμος του κράτους, άλλωστε. Δημοκρατία έχουμε και σ' όποιον αρέσει. Γιαβόλ!

Ούτως ή άλλως, λεφτά υπάρχουν, κι ας το ξέραμε πως δεν ισχύει. Στις δημοκρατίες πάλι, θα είχανε παραιτηθεί, αλλά είναι η «ελληνική ιδιαιτερότις», που λέγανε και οι έτσι.

Ρε γκαρντάσι, σε είχα για διαφορετικό. Αλλά κι εσύ βγήκες Ελευθεροτυπία.

ζανέτ καπούγια

The Motorcycle boy είπε...

Χρίστο, έτσι όπως τα λες. Και να σου κάνω μια πρόβλεψη μετά τα σημερινά νέα; Επειδή φαίνεται οτι το δημοψήφισμα θα αφορά το "μέσα ή έξω από το ευρώ", βλέπω πολλούς κατουρημένους να τσιρίζουν: "μα τι είναι αυτά; αν ήταν για τη σύμβαση να γινόταν δημοψήφισμα -αλλά όχι και για το ευρώ!" Λες και υπάρχει περίπτωση να απορρίψεις τη σύμβαση αλλά να μείνεις στο ευρώ! Πρώτος σέρνει το χορό ο Βαγγέλας.

Αθεόφοβε κι εγώ διάβασα το δικό σου και πολύ μου άρεσε -εθνοπροδότης κι εσύ σαν κι εμένα ε; Χαχαχαχα

The Motorcycle boy είπε...

Oolon, όντως αυτά τα πράγματα δεν υπήρχε περίπτωση να τα σκεφτεί ούτε ο Ισαάκ Ασίμοφ μετά από ένα βράδυ μπεκρουλιάσματος παρέα με τους αδερφούς Μαρξ! Ανένδοτο λοιπόν ο Σαμαρας ενάντιον ενός Παπανδρέου, σαν να λέμε οτι ο Ολυμπιακός κηρυξε το νέο Γουέμπλεϊ εναντίον του Παναθηναϊκού!

rakis, μου αρέσει να με αγαπάνε (προτιμώ γυναίκες βέβαια, αλλά στην αναβροχιά...)

glam, ευχαριστώ -πάντα μου άρεσε το Γκλαμ των Τι Ρεξ και του Ίαν Χάντερ.

Ανώνυμε, το πέτυχες! Ελευθεροτυπία! Χαχαχαχα -πόσο με καταλαβαίνεις αγόρι μου! Για τα υπόλοιπα που λες θα συμφωνήσω αν μαζέψεις την προσωποποίηση. Οι αναρχικοί που χάνουν τις ζωές τους, οι ρεπόρτερ που χάνουν τις δουλειές τους, οι προφυλακισμένοι μετανάστες που τους βγάζουν για να τους ξαναπιάσουν και να μηδενίσουν έτσι το κοντέρ της προφυλάκισης -αυτοί και πολλοί ακόμα, μετράνε. Για μένα. Ας γίνει λοιπόν δημοψήφισμα, να βγούμε από το ευρώ, να γίνει κάποιο τζέρτζελο. Εκτός αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις, επειδή όσο καιρό βλέπω τους "αγανακτισμένους έλληνες" αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι πάνε να νεκραναστήσουν τον Γιώργη τον Παπαδόπουλο και τότε φίλε πες μου -θα μειωθούν ή θα αυξηθούν τα θύματα του κοινωνικού πολέμου;

Λεφτά υπάρχουν κι αν έχεις αντίρρηση ρίξε μια ματιά στα κέντρα των μεγαλουπόλεων Σάββατο βράδυ, προσπάθησε να κάνεις κράτηση σε σικ τουριστικό προορισμό τις μέρες της αιχμής ή μέτρα τα Καγιέν στους δρόμους. Κι αυτά ακριβώς τα λεφτά σκιζόμαστε να προστατεύσουμε οι μαλάκες οι πολίτες με τις κινητοποιήσεις μας -κι αν αμφιβάλλεις δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα αιτήματα των τελευταίων μεγάλων διαμαρτυριών.

bernardina είπε...

Μότορα, οι εξελίξεις τρέχουν σαν να τους έχουν βάλει νέφτι στον κώλο και για μας γι' άλλη μια φορά ισχύει το "τι να καταλάβουμε οι φτωχοί..." Οι Ευρωπέη το είπαν νέτα σκέτα στο Γιωργάκι: το δημοψήφισμα, αν τελικά έχεις τα κάκαλα να το κάνεις, θα έχει μόνο ένα ερώτημα: ευρώ ή δραχμή. Αλλιώς άντε να λουστείς. Κι επειδή με τη λύσσα που έχει πιάσει τελευταία τον κυρίαρχο λαό, (που ξύπνησε μόνο επειδή ένιωσε κάποιους να του βάζουν πολύύύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί ως γνωστόν στα παπάρια του αν του το βάζουν αλλού αρκεί να του τα παραχώνουν χοντρά στην τσέπη έστω και δανεικά, δε βαριέσαι...), θα ήταν ικανός να ψηφίσει επιστροφή στη δραχμή για να μας κυβερνήσουν ο Λαπαβίτσας και ο Καζάκης και έξοδο από την ΕΕ για να μπορεί ο επόμενος λεβέντης καραμπουζουκλής να κατεβάσει τα τανκς (αν και τέτοιοι λαπάδες που έχουν γίνει κι αυτοί ύστερα από τόσα χρόνια ειρήνη σιγά μη χαλάσουν τη ζαχαρένια τους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...)
Επειδή λοιπόν μάλλον δεν θα γίνει δημοψήφισμα, αφού και τα πονηρούτσικα βουλευτόνια του Πασόκ έχουν πιάσει πουρνό πουρνό τα παράθυρα και κάνουν δηλώσεις για να βγάλουν το άχτι τους με το Γιωργάκι που τους έταζε να τους κάνει βασίλισσες και τους κατάντησε λούστρους και λαντζέρες της Ευρώπης, άντε καλές εκλογές. Μόνο σας παρακαλώ, σας ικετεύω αδέλφια, βγάλτε με καθαρή πλειοψηφία τον Τόνι Μμπλιεχρ για να εφαρμόσει ακριβώς, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ό,τι ευαγγελιζόταν με το Ζάππειο-Ένα-Δύο Τρία πουλάκια κάθονταν. Θέλω Αντωνάκι ΤΩΡΑ! Και περιμένω να δω με τι εθνεγερτικό κι ανατριχιαστικά συγκινητικό θα αντικαταστήσει το Τσοβόλα-Δώστα-Όλα του παπΑντρέα. Με τι ριμάρει το Σταικούρα, ρε αδέρφια;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μέσα στη μάζα, δεν θα υπήρχαν και ιδεολογικοί απόγονοι των Αγγελήδων; Είναι σαφές, όπως ήταν σαφής η κατάσταση στην Αμαλίας, με το μπούγιο. Όταν όμως πήγανε να πούνε τα δικά τους, τις φάγανε. Οπότε, άλλο οι άλλ' αντ' άλλων σύνθεση των αγανακτισμένων κι άλλο οι Ιωαννίδηδες. Μην το παίζεις Μπρεχτ απ' την ανάποδη. Όσο για τα SUV της παραλιακής, αυτά - εδώ θα είμαστε, την υγειά μας μόνο να έχουμε - θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα πολλαπλασιαστούν. Γιατί, όσο αυξάνεται η κοινωνική ανισότητα - κι αυτό προμοτάρουν τα πακέτα της Γιουροπίαν Τρόικα - τόσο θα αυξάνεται και η θέληση για επίδειξη πλούτου. Άλλο αν το πριβέ θα γίνει ορίτζιναλ πριβέ, γιατί οι Άθλιοι δεν είναι πια κάτι σκουρόχρωμοι μόνο, αλλά το μεγάλο ποσοστό των ιθαγενών (μαζί βάζω και τους αλβανούς).

Άμα φύγει όμως η σαπίλα, τότε θα παίζεις μπάλα σε εσωτερικό διπλό. Τον πρώτο γύρο τον έχασες, αυτόν όχι.

ζανέτ καπούγια

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνι, με τον Σταϊκούρα ριμάρει η μαστούρα: "Σταϊκούρα Σταϊκούρα, την κυβέρνηση κατούρα". Πόσο έτσουξε τελικά αυτό το δημοψήφισμα ρε συ! Και όχι -δεν θα έχουμε κατευθείαν κυβέρνηση Αντουάν Σαιν Βορειοηπειρί. Πρώτα θα δούμε υπουργό δημοσίας τάξεως τον Βορίδη και υπουργό γεωργίας το Σκουρλέτη και μετά θα πάμε στην καθαρή λύση των καθαρών ελλήνων με τα καθαρά χέρια (χύσε Σταϊκούρα, να γίνουμε μαστούρα).

Δεν θα κάνουν χούντα οι συνταγματαρχαίοι βρε χαζό (αυτοί δεν αδειάζουν, έχουν ταξίδια στο ΝΑΤΟ). Η καινούργια δικτατορία θα είναι των φωτισμένων. Κι αν δεν έχουμε τέτοιους! Βγενόπουλος, Κωστόπουλος (και ο Πέτρος και ο λύκος), Μαρκεζίνης -μη σου πω και Πρίγκηψ Σουλτάν (Μερεμέτ) τώρα που έρχεται στην Πανάθα! Ποιον ξέχασα! Α, ναι! Τον Τσάκα! τσάκα-τσάκα

The Motorcycle boy είπε...

Ζανέτ μου -είπα εγώ να μην υπάρχουν στη μάζα οι απογονοι των χουνταίων; Αυτό που είπα είναι οτι ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ) ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ όταν το υπόλοιπο μεγάλο κομμάτι απλώς ζητάει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Γιατί αν θέλανε κάτι διαφορετικό, τα αιτήματά τους δεν θα ήταν μόνο: κρεμάλα, να πληρώσουν οι ένοχοι και η Ελλάδα δεν πωλείται. Ένα γαμωαίτημα για κοινωνική αλλαγή θα το είχανε! Το είχαν; Είδες πουθενά εσύ: κάτω το κράτος, ζήτω η αυτοοργάνωση ή κάτι παρόμοιο; Εγώ δεν είδα πάντως. Και το να τρώνε ξύλο οι χουνταίοι από λεβέντες που κλαίγονται για τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία δε μου λέει τίποτα -είναι σα να πλακώνονται αεκτζήδες με βάζελους, τι με νοιάζει εμένα;

Πρώτα Ελευθεροτυπία, μετά Μπρεχτ -δύο στα δύο είσαι σε πράγματα που σιχαίνομαι! Άμα θες να το τριτώσεις βάλε στην κουβέντα και τα αυγά για τα οποία έχω σχεδόν παθολογική αλλεργία.

Μη μου αλλάζεις την κουβέντα -είπα και επιμένω οτι λεφτά υπάρχουν στα χέρια κάποιων και αυτά τα λεφτά όλο και αυγατίζουν το τελευταίο διάστημα. Κι αν θέλεις να ξέρεις, οι σημερινοί Άθλιοι δεν θα αποσκοπούν στο να μπουν στα σπίτια των πλουσίων και να αναδιανήμουν τον πλούτο. Οι σημερινοί Άθλιοι θα προτιμήσουν τις ληστείες οι οποίες θα κάνουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ πλούσιους -τουτέστιν όχι κατάργηση των τάξεων αλλά μεταπήδηση στην παραπάνω τάξη.

Η σαπίλα, νομίζω οτι, ξεκινάει από μέσα μας και πώς αλλιώς θα γινόταν; Σε καπιταλισμό ζούμε, μια μόλυνση την έχουμε υποστεί. Ας τη διώξουμε λοιπόν από μέσα μας και μετά να δεις τι εύκολα θα φύγει κι από απέξω!

bernardina είπε...

Μαρκεζίνη, Μαρκεζίνη! Λόγω χρόνιας δηλητηρίασης από την εγγλέζικη κουλτούρα πάντα ονειρευόμουν να απευθύνομαι στον ηγέτη μου προσφωνώντας τον "Σερ"! Χορτασμένος άνθρωπος ρε συ, άρχοντας! Όχι σαν τους δικούς μας που βρομούσε το χνώτο τους από την πείνα γι' αυτό δεν χόρτασαν ποτέ να μπουρμανιάζουν από τη μαρμίτα! Τη δική τους λιγουροσύνη πλερώνουμε τώρα.
Και λεβέντης! Μποϊλής! Με βαθιά, επιβλητική φωνή μπουχαχα.

Τους σπινθιρισμένους και τα μόμολα που ερμηνεύουν τους αγώνες του ελληνικού λαού ξέχασες όμως.

Κι όσο εμείς εδώ γελάμε (πικρά, φαρμακωμένα) οι Ευρωπέη απεργάζονται το ξωπέταγμά μας από το παρεάκι τους. Και φυσικά βρήκαν ΟΛΟΙ, μέσα κι έξω, δεξιά κι αριστερά, τον αποδιοπομπαίο φταίχτη. Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν. Τον Βαρραβάν, ρε! Τον Βαρραβάν!!!
Άει σιχτίρ, σιχάματα.

Ανώνυμος είπε...

Kai twra pou to dimopsifisma mas teleiwse - kai h (pragmatiki) xounta erxetai..

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνι, έχουν ένα δίκιο πάντως, ήταν εντελώς τραγιά οι Μπαράμπας (οι καρεκλάδες που λέγανε το Ον δε ρόουντ εγκέιν). Ναι μωρέ -το βλέπω, θα διώξουν το Γιωργάκη και θα ξαναβγεί ο ήλιος (του Πασόκ). Μη σου πω οτι αν τον κρεμάγανε κιόλας θα έφευγε η κατάρα και θα μπορούσαμε κι εμείς οι γάβροι να σταυρώσουμε ένα διπλό εκτός έδρας στην Ευρώπη! Δεν είναι τυχαίο οτι επι ΝΔ πήραμε δυο διπλά κολλητά!

Ο Μαρκεζίνης είναι σέεερ, αλλά η συνωνυμία με τον άλλο με έχει τσακίσει και τον φαντάζομαι συνεχώς σα μαϊμούδι. Όμως αν τον έχουμε και μας ρίξει κάνα μέτρο άγριο θα μπορούμε κι εμείς να φωνάξουμε ένα "Μαρκεζίνη ΜΑρκεζίνη, να την πιούμε τη χλωρίνη;" Ευρωπαϊκά πράματα!

Όχι, Σπίθες, Κατερίνες και οι λοιποί συναγωνιστές του Παιδιού Φαντάσματος δεν θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικά σχήματα -αυτοί κάνουν ΜΟΝΟ αντίσταση.

Ανώνυμε, ας έρθει και η χούντα -ο λαός θα είναι ευτυχής, μην το συζητάς. Με χρυσά κουτάλια θα φάνε οι χαφιέδες (το 60% των συμπολιτών μας δηλαδή).

bernardina είπε...

Αμ δεν είναι απλή συνωνυμία. Μπαμπάκας του ήτανε το μαϊμούδι! Μήπως σ' έφτιαξα ακόμα περισσότερο τώρα;
Μωρέ λες να γίνουμε νουδού για να παίρνουμε διπλά; Δεν το είχα σκεφτεί. Παρά που τόσον καιρό παίρναμε τα τρία μας από παντού, γιατί όχι δηλαδή; Υπάρχει ευγενέστερος σκοπός;

Για τους σπινθιρίζοντες εγκεφάλους κάνεις λάθος και σε πιάνω ανιστόρητο: Μέχρι και υπουργοί χρημάτισαν σε κάτι κυβερνήσεις μη χέσω γαμώ και την ατυχία μου. Το ξέχασες; Δεν ξέρω, ίσως το παίξανε εισοδιστές για να τραγανίζουν από τα μέσα την καρέκλα του φτου-στον-κόρφο-μας χαχαχαααα (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;) Ή μήπως ξέχασες τη υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων το '78, Κι αυτό για αντίσταση έγινε;
Αλλά τι λέμε τώρα... περσινά θεόξινα σταφύλια. ΤΩΡΑ τι κάνουμε!

bernardina είπε...

Και για να μη τον φαντάζεσαι απλώς, πάρε δες τον:


http://www.edugate.gr/files/imagecache/photo_inside/news_images/2010/markezinis_0.jpg

The Motorcycle boy είπε...

Α, μπαμπάς του ήτανε!!! Κι αυτός που μου έστειλες στη φωτογραφία είναι ο σερ Μαρκεζίνης ο υιός; Ρε φιλενάδα πώς έγινε αυτό -να είναι δηλαδή ακόμα πιο χάλια ο υιός από τον πίθηκο τον πατέρα του; Τι σκατά ευγονική είναι αυτή; Πού πάμε ως είδος; ή μήπως πήγαμε ήδη;

Άλλο τότε ρε που έγιναν υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου -τότε τους έκοβε ακόμα και ήταν σικ ο μουσικοσυνθέτης να υπουργεύεται. Τώρα έχουν ραμολήρει εντελώς κι όταν καταφέρουν να κάτσουν σε καρέκλα το λένε αντίσταση. Αλήθεια, ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; Στο Πρόταγκον νομίζω είναι. Δεν σου αποκαλύπτω στοιχεία να μη σου το χαλάσω, αλλά μιλάμε ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΤΟΣ (που σημαίνει "πάθος" στα γιουγκοελληνικά του Ντούσαν Μπάγιεβιτς).

bernardina είπε...

Όχι, έλειπα ταξίδι για δουλειές μέχρι πριν από λίγο. Έτσι, ε; Τρέχω να δω το μέγα πάτος και το μέγα πλήτος (εκ του πλήττω)και επανέρχομαι δημήτριος.
Δε μιλάμε για ευγονική ρε συ. Για δυσγονική μιλάμε. Άσε, χέσε... Και πού να τον ακούσεις κιόλας. Καραμούζας. Κάτσε να σου βρω καμιά συνέντευξη στο γιουτούμπη να καταλάβεις.

http://www.youtube.com/watch?v=6Z0KDxfzq2A

Πάρ' τον και περαστικά σου. (Άσε το τι λέει. Μέταλλο φωνής άκου εσύ, εντάξει;) Κι άμα δε μπορείς τώρα, άνοιξέ το στο σπίτι. Αλλά άνοιξέ το όμως, μη το χάσεις, οκέι; Άντε πάω να διαβάσω τον Σαββό και τα ξαναλέμε

bernardina είπε...

"Ο κόσμος είναι θολωμένος και η νεολαία πνίγεται στις φαντασιώσεις με τις οποίες την ανέθρεψαν οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι τραγουδιστές της μεταπολίτευσης".

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ μαλάκα μουουου. Ξέρασα, ξέρασα ξέρασα μιλάμε.
Δηλαδή το κοκοράρχιδο βγάζει την ουρίτσα του απέξω ε; Όταν στις ένδοξες εποχές του χρηματιστηρίου που κάθε πικραμένος λιγούρης ποντάριζε και το γάλα των παιδιών του αέρα μπανά για να βγάλει φραγκάκια κι αυτός τραγούδαγε Κωλοέλληνες τους μεν, αλλά Εμείείείς του χιλιαοχτακοσιαεικοσιένα οι εκδρομείείς τι ωραίοι που είμαστεεεε κι εθνική Ελλάδος γεια σου δεν έγλειφε από την κουτάλα ο παπάρας; Κατάλαβε ότι ο άνεμος φυσάει κατά Αντωνάκι μεριά και έσπευσε να δώσει το φιλί του Ιούδα το φίδι το κολοβό για να μπήξει πιο εύκολα το μαχαίρι στην πλάτη, ο Βρούτος! Άει σιχτίρ, ινδάλματα της νιότης μας που σαπίσατε ως το μεδούλι από τη σκατομάσα.

The Motorcycle boy είπε...

Όλα τα λεφτά το πρώτο σχόλιο από κάτω: "Ήλιο ήπιε;" χαχαχαχαχαχα.

Άστα την πάτησε ο Καραμούζας, τον έφαγε ο Παπαδήμος. Τέικ α λουκ ατ μάι Λούκας, που λέγανε και οι Σουπερτράμπ.

The Motorcycle boy είπε...

Ε, μα ο Σαββό δεν ήταν τραγουδιστής -τραγουδοποιός ήταν! Για το Νταλάρα είναι η μπηχτή!

bernardina είπε...

Ααααα! Ε, πες το ντε και δεν το 'πιαασα γιατί είχε πιτσιλίσει πάλι αίμα στον εγκέφαλο το ιντζέξιον και υπολειτουργούσε στις υποδόριες στροφές. Καλά λες, έτσι... άλλο -διστής, άλλο -ποιός. Εκεί είναι η μικρή διαφορά με τις μεγάλες συνέπειες. Και το να λένε τη γυναίκα σου Έλσα και όχι Άννα. Αυτό πάλι πού το βάζεις; (Κάπου χαμηλά να το φτάνουμε, μόνο)

The Motorcycle boy είπε...

Έλσα τη λένε τη γυναίκα του; Επειδή είχε δηλώσει οτι το τραγούδι το είχε γράψει ΕΛ.Σ.Α. και μετά δήλωσε οτι το είχε γράψει για την Παπαδημητρίου την όψιμη ψηφοφόρο του Γιωργάκη.

The Motorcycle boy είπε...

"Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νωρίτερα στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού, έγινε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου και οι βουλευτές της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Αντώναρος", από το tvxs.

Τελικά σ΄αυτόν τον τόπο υπάρχουν κάποιες σταθερές -για παράδειγμα δεν γίνεται ποδοσφαιριστής με το επώνυμο Μανωλάς να παίξει κάπου αλλού εκτός από την άμυνα ή (ας πούμε -άλλο παράδειγμα) δεν γίνεται αποστασία χωρίς Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Κάνας Παπαδόπουλος έχει περισσέψει; Κι ας είναι κι ο Σπύρος ο γλεντζές -έτσι για να τηρούνται οι παραδόσεις ρε παιδί μου!

bernardina είπε...

Ναι, ναι... αντιστεκόταν στα ελληνικά σώματα ασφαλείας το κακόμοιρο.
Άσε, δε θέλω να συνεχίσω γιατί ο έχω βαριά αλλεργία στον κατινισμό. Κι αφού δεν ντρέπεται αυτός λέω να ντραπώ εγώ για λογαριασμό του και να μη βγάλω στη φόρα όσα ξέρω.
Τέλος πάντων. Πάω να συνεχίσω τη δουλειά για να γράψει και κάνας άλλος. Τα ξαναλέμε.

The Motorcycle boy είπε...

Πήγαινε γιατί θέλει να απαντήσει ο Μαρκεζίνης αλλά ντρέπεται με σένα μπροστά.

bernardina είπε...

Τι! Τώρα το είδα γιατί έγραφα το αποπάνω ξεκούδουνο σχόλιο.
Ο Αλέκος ο Παπαδόπουλος ρε συ. Να τον ειδοποιήσουμε. Άλλωστε κάτι δεν έλεγε πριν από λίγο καιρό στον Παπαχελά αν δεν απατώμαι;..

Έλα όμως που μου έβαλες ιδέες με τον Βορίδη για Δημοσίας Τάξεως και μου άρεσε. Πες τους κάτι ρε συ. Τον θέλω..

The Motorcycle boy είπε...

Όχι μωρέ ο Αλέκος δεν κάνει -είναι μούχλας. Χρειάζεται χοροπηδηχτούλης για δικτάτορας.

Ο Βορίδης είναι πολύ δυνατό χαρτί -το Δημοσίας Τάξεως είναι μάλλον λίγο γι΄αυτόν. Εγώ θα τον έβλεπα και Πολιτισμού.

bernardina είπε...

Με τσεκούρι ή χωρίς;


http://www.youtube.com/watch?v=4JStHrZltE4

The Motorcycle boy είπε...

Ήταν νέος τότε -δεν ήξερε! Άλλωστε, εκεί που τον βλέπεις να κατεβαίνει είναι η Καλλιδρομίου -για τον ΠΗΓΑΣΟ ροβόλαγε το παλικάρι, ν΄ακούσει τα Αρνάκια.

bernardina είπε...

'Ακυρο ρε συ, Έλσα λέγανε μια γκόμενα. Άσπα λέγεται η γυναίκα του. Έτσι, για την ιστορία δηλαδή, γιατί χεστηκαμάνε τώρα για το Νιόνιο...

bwana είπε...

έτσι, μότορα, ξύσε πληγές... μπάηδεγουέη το "ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λλλαού" το τραγούδαγε η Μαρία Δημητριάδη.

Ο Καλος Λυκος είπε...

Βαλτετσίου είναι, όχι Καλλιδρομίου...

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνι -Άσπα λέγανε μια στρίτζω από το Φέιμ Στόρι μην το μπερδεύεις, χαχαχα.

bwana το είχε πει κι ο Νταλάρας. Την εκτέλεση Δημητριάδη τη βάζανε οι ΚΚΕδες, την εκτέλεση Νταλάρα οι Πασόκοι.

Λύκε, πήγα να τον σώσω τον άθρωπο, να του φτιάξω το προφίλ και πας εσύ και τον καρφώνεις! Ε, δεν είσαι για προκοπή! Αλλά δε θα γίνει υπουργός πολιτισμού; Θα σε φτιάξει -να δεις!

Ανώνυμος είπε...

o ΓΑΠ 'εστω και όπως το φερε θα έδινε τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει άμεσα. Και ολοι το πολέμησαν αυτό,

Είτε οικουμενική είτε ό,τι άλλο το θέμα είναι ότι περνά η δανειακή σύμβαση χωρίς να ρωτηθεί ο λαός. Ξεθυμαίνει ο λαός με κυβ.εθνικής κοινής αποδοχής, και θα συνεχίσει να γαμιέται ο
Άντε και καλή χώνεψη.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Τώρα το τελευταίο χαρτί επαναδιαπραγμάτευσης κάηκε γιατί αποδόθηκε ως αποτυχία του ΓΑΠ. Τώρα ο μονόδρομος είναι ακόμη πιο μονόδρομος.
Εύγε!
Με τις υγείες μας

Ανώνυμος είπε...

να γαμιέται ο εργαζόμενος ήθελα να πω.

The Motorcycle boy είπε...

Τελικά φίλε μου, και πέρα από την προπαγάνδα των καναλιών, φαίνεται οτι ούτε ο κόσμος ήθελε να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος. Η άμεση αντιπροσώπευση είναι βαρύ πράγμα για να το καταφέρει ο ελληναράς. Γι΄αυτό προτιμάει να κανονίζουν άλλοι το μέλλον του όσο σιγοτραγουδάει Βασιλάκη Παπακωνσταντίνου.
Με τις υγείες μας λοιπόν το αναβαθμισμένο πήδημα -και μπράβο σύντροφοι. Ο αγώνας σας για άμεση δημοκρατία, τιμωρία των ενόχων, έξω η Τρόικα και το ΔΝΤ, δεν χρωστάω δεν πληρώνω -τώρα δικαιώνεται. Ρεζίληδες!

bernardina είπε...

Εσύ δηλαδή νόμιζες ότι πέρα από κάτι αμεσοδημοκρατικοβαρεμένους υπήρχε κανένας νοικοκυρέος που ήθελε να δημοψηφίσει; Είσαι βλακς;

Ο Όσκαρ ο Άγριος το χε πει σε ανύποπτο χρόνο, ρε συ: Καλός ο Σοσιαλισμός, αλλά δε θα πιάσει γιατί απαιτεί να θυσιάζεις πολλά ελεύθερα απογεύματα. Το χουμε ξαναπεί αλλά είναι πάντα επίκαιρο.

bernardina είπε...

Επί τη ευκαιρία να χαιρετήσω και τον Καλό μας Λύκο. Γεια σου λυκούδι, μας έλειψες

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ δε νόμισα ρε φιλενάδα, δε μου αρέσουν τα νομίσματα (προτιμώ τα χάρτινα). Εγώ απλώς άκουγα αυτά που τσίριζαν περί άμεσης δημοκρατίας και περί δικτάτορος ο οποίος κορόιδεψε τον λαό και κυβερνάει χωρίς νομιμοποίηση. Γι΄αυτό απορώ που δεν θέλουν το δημοψήφισμα αλλά προτιμούν να φάμε κι άλλα μέτρα στον κώλο από κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και μετά να φάμε τον Αντωνάκη φλαμπέ. Τελικά ρε φιλενάδα μήπως η πελιοψηφία των Ελλήνων κινείται μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς, μπας και είμαστε απλώς φασίστες με μια κουβέντα;

Χρίστος είπε...

Εμενα παλι με τρελλαινει να ακουω αντιμνημονιακους, αντισυστημικους κλπ επαναστατες (Αυγη, Θεοδωρακης κλπ) να κλαινε με μαυρο δακρυ που πεφτουν τα χρηματιστηρια !
Ολα τα λεφτα!

The Motorcycle boy είπε...

Ε, σύντροφε -επανάσταση χωρίς λίμιτ απ γίνεται; Είναι άλλωστε γνωστό οτι οι βιομήχανοι είναι αδέρφια μας -χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ούτε πούρα Κούβας ν΄αγοράσουμε.

Πάντως (επειδή δε ζεις εδώ στο λέω) όλο το πρωί ακούγοντας ραδιόφωνο και διαβάζοντας τα ειδησεογραφικά σάιτ ήμουνα με την εντύπωση οτι ο Γιωργάκης είχε πέσει και πρωθυπουργός ήταν πλέον ο Παπαδήμος. Το απόγευμα που είδα λίγο το κανάλι της βουλής κατάλαβα οτι μάλλον τα ίδια με μένα έβλεπε κι ο Σαμαράς γι΄αυτό βιάστηκε να καρφωθεί και έγινε ρόμπα. Τελικά, μάλλον κάνανε λάθος ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ οι ειδήσεις κι έχουμε ακόμα κυβέρνηση Πασόκ. Αναρωτιέμαι -μήπως παίζει κάποια προπαγάνδα;

Χρίστος είπε...

Το πιο ωραιο - οι αφελεις εδω στο Αμστερνταμ, κατι ξενερωτοι occupy Amsterdam κλπ χιππιδες, πιαστηκαν κοροιδα απο τον ΓΑΠ και φωναζανε οτι θελουν και αυτοι δημοψηφισμα για τις αγορες...
Ευτυχως, τους εδιεξε το δρομο η Καιλη και η Παπαρηγα - δεν πιανομαστε κοροιδα σε ψευδοδιλληματα...

Χρίστος είπε...

Φυσικα, σε ολο τον κοσμο, οι πραγματικοι (και οχι ελληνικης εσοδειας) αριστεροι, επικροτουσαν το δημοψηφισμα, σαν μια πρωτη "ντουφεκια" σε εναν πολεμο αναμεσα στη δημοκρατια και αγορες....

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2056870/Greece-referendum-crisis-A-damnable-contempt-democracy.html

"For our political masters, you suspect, the time never quite will be right.
... By comparison, Mr Papandreou seems to be a man of rare courage.
But in his commitment to letting the Greek people decide, he is a better democrat than many of our own parliamentarians put together."

http://johnredwoodsdiary.com/2011/11/01/the-greek-referendum-brings-democracy-into-the-euro-crisis/
"The Greek referendum brings democracy into the Euro crisis".

"Greek referendum - Democracy versus the eurozone: For whatever reasons, George Papandreou was standing up for democracy. For two years, outsiders and international officials have dictated terms to Greece."

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15553685.
"the greek referendum - a breath of democracy".
http://www.opendemocracy.net/anthony-barnett/greek-referendum-is-excellent-idea-original-article
http://www.opendemocracy.net/anthony-barnett/greek-referendum-was-excellent-idea

"με την δημοκρατια ή με τις αγορες".
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/11/2011_461301

Στην ελλαδα, η Καιλη και τα πληρωμενα media το θεωρουν ανευθυνο και εγκληματικο - θα πεσουν οι αγορες...
Οι "αριστεροι" το θεωρουν εκβιαστικο και χωρις αντικειμενο...
Οποτε τωρα, εκλογες, κυβερνηση συνεργασιας και μνημονιο χωρις να ρωτηθει κανενας.
Η δημοκρατια δεν αξιζει σε υπηκοους.....See More

Michael_Sc είπε...

Χρίστο,

Η χώρα εχει στα ταμεία της για κάθε της ανάγκη κάτι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ, λίγα 24ωρα ακόμα. Μετά τα διλήμματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του Παπανδρέου και του Σαμαρά δεν θα αφορούν κανέναν.

bernardina είπε...

Χρίστο,
προσωπικά σ' ευχαριστώ για τα λινκ που έβαλες. Ελπίζω να μη σ' ενοχλεί που τα προώθησα χωρίς να σε ρωτήσω σε ένα άλλο μπλογκ που συμμετέχω. Είναι καλό και ξεστραβωτικό να διαβάζει κανείς και κάτι άλλο, ειδικά οι αριστεροί...
Συνυπογράφω την τελευταία παράγραφό σου και με τα δέκα μου δάχτυλα.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν ξέρουν ρε Χρίστο οι αριστεροί και οι εναλλακτικοί του Άμστερνταμ -έχουν αυτοί περιφρουρήσει ποτέ βουλή; Άσε μας με τους φλώροι! Κι ο Κον Μπετίτ που υποστήριξε το δημοψήφισμα, φλώρος κι αυτός. Άσχετο που όταν τα έχωνε ήτανε μάγκας -τώρα φλώρεψε.

Μιχάλη, θα προσπαθήσω να στο πω όσο πιο ευγενικά μπορώ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; Εσύ δεν ήσουν που υποστήριζες το Δεν Πληρώνω, εσύ δεν θεωρούσες προδότη τον ΓΑΠ για τις προηγούμενες συμβάσεις, εσύ δεν είσαι που αντιδράς στους έκτακτους φόρους; ΤΩΡΑ ΚΑΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; Κόψε την πλάκα ρε φίλε -να χαρείς.
Και τελικά θες να μας πεις οτι με τις εκλογές ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ (για πρώτη φορά μετά από καιρό) δεν θα έχουμε στάση πληρωμών; Ξανακόψε την πλάκα -μη μας τρελάνεις όλους!

Michael_Sc είπε...

Γιατί το κάνεις διαρκώς προσωπικό; Δεν ανταπαντώ στις προσωπικές σου αιχμές γιατί δεν είμαι εγώ το θέμα εδώ πέρα. Θα μπορούσα ,με τη σειρά μου κι εγώ να πιπιλάω διαρκώς το ότι επιμένεις να υποστηρίζεις μια πολιτική επιλογή που ψήφισες και που αύριο θα σε αφήσει άφραγκο - για να μην πω τίποτα χειρότερο, δεν θα γινόταν όμως έτσι συζήτηση.

Έχω εντοπίσει που διαφωνούμε - και εδώ και στο προηγούμενο ποστ, μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο;

Δεν πρόκειται να απαντήσω διεξοδικά σε όλα όσα με ρωτάς *προσωπικά* (για τα δεν πληρώνω κ.λπ. που έχουμε συζητήσει εκτός μπλογκ). Αυτά συζητιώνται κατ' ιδίαν -και λόγω έκτασης και λόγω φιλίας- άσχετα που το έχουμε κόψει.

Επειδή δεν πληρώνω διόδια, δεν μπορώ να εχω άποψη για τα οικονομικά της χώρας;

Κούραση...
Κάθε φορά αφήνω σχόλιο θεωρώντας ότι μπορείς να ανταλλάξεις μια κουβέντα ακούγοντας τον άλλο, αλλά η διαστροφή της πραγματικότητας που θέλεις να είναι δεν σε αφήνει να δεις καθαρά.

Καλά ξεμπερδέματα με την πάρτη σου στον καθρέφτη, αύριο που θα πληρωθείς τρεις δραχμές μηνιάτικο. προπάντων ο ΓΑΠ.

The Motorcycle boy είπε...

Το κάνω προσωπικό όταν σου ζητάω να είσαι συνεπής στις απόψεις που εκφράζεις τόσον καιρό; Πλάκα μου κάνεις ρε Μιχάλη;

Λέω οτι μέχρι χτες υποστήριζες οτι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, οτι οι συμβάσεις που υπογράφονται είναι προδότικες και θα μας γαμήσουν οικονομικά κι όταν σου δώθηκε η ευκαιρία να επικυρώσεις την άποψή σου αυτή σε δημοψήφισμα έκοψες ρόδα μυρωμένα. Συγνώμη φίλε, αλλά οι απόψεις που εκφράζουμε είναι προσωπικές και δεσμευτικές.

Τώρα τα υπόλοιπα μου μοιάζουν με επιστημονική φαντασία. Δηλαδή θεωρείς οτι ένα δημοψήφισμα για το ευρώ θα με έκανε να παίρνω 3 δραχμές μηνιάτικο, ενώ μια μεταβατική κυβέρνηση (που θα περάσει οτι γουστάρουν χωρίς πολιτικό κόστος για κανέναν) και μια κυβέρνηση Σαμαρά (μετά από μια ίσως μη αυτοδύναμη αποτυχία τύπου '89) θα βελτιώσουν τα οικονομικά μου;

Δεν θα σου πω οτι εγώ έχω όλη την καλή θέληση να κουβεντιάσουμε αλλά εσύ διαβάζεις "Ναι στο δημοψήφισμα" και καταλαβαίνεις "Ναι στον ΓΑΠ" -θα σε ρωτήσω κάτι άλλο και θα ήθελα σαφή απάντηση: Αν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα είναι ΝΑΙ στον ΓΑΠ, όσοι ζητούσαν δημοψήφισμα αυτά τα 2 χρόνια το έκαναν για να στηρίξουν τον ΓΑΠ;

Υ.Γ.1: Εγώ φίλε δεν άλλαξα και μπορώ να κοιταχτώ στον καθρέφτη -εσύ που άρχισες να κόπτεσαι για τα αποθέματά μας σε ρευστό, νιώθεις καλά; Τι σε νοιάζει στην τελική;
Υ.Γ.2: "Επειδή δεν πληρώνω διόδια, δεν μπορώ να εχω άποψη για τα οικονομικά της χώρας;" Να έχεις -γιατί να μην έχεις; Αλλά τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας δεν είναι οικονομικά, είναι μισθοί υπαλλήλων. Ξανασκέψου το και πες μου τη γνώμη σου για τα οικονομικά της χώρας, σε σχέση με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ στάση όμως (την ιδεολογική στάση εννοώ -μην το παρεξηγείς).

Χρίστος είπε...

Τελικα δεν ειμαστε οι μονοι στο φρενοκομειο!
Διαβασε τον Χειμωνα -
http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4670637

Michael_Sc είπε...

Πασοκόψυχοι φίλοι μου, και το ΒΒC υπέκυψε στην προπαγάνδα του Σύριζα:

BBC News - Greeks will have 'Bulgarian salary with London prices' .

The Motorcycle boy είπε...

Χρίστο, κάνας Πασοκόψυχος θα ΄ναι κι ο Χειμωνάς- όπως μας ταμπελάρει ο Μιχάλης από κάτω που τόσο ανοιχτή είναι η σκέψη του ώστε αν δεν βάλει τον άλλο σε κουτάκι δεν μπορεί.

Συριζόψυχε (ή Δεξιόψυχε;) φίλε μου Μιχάλη -το ΜπιΜπιΣί περίμενες για να το καταλάβεις αυτό; Γιατί εγώ τους τελευταίους δυο μήνες παίρνω 600 ευρώ, αλλά τα πάντα εξακολουθούν να κοστίζουν ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ από το Λονδίνο (εδώ κάνει λάθος το σεβαστό δίκτυο). Γι΄αυτό σκεφτόμουν μήπως τελικά θα έπρεπε να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα -να βγούμε ίσως από το ευρώ (όπως προτείνατε κι εσείς οι επαναστάτες) και να κόβουμε δικό μας χρήμα αβέρτα, ή κάτι άλλο από αυτά τα ριζοσπαστικά που προτείνατε... Και τελικά -κοίτα να δεις τι έπαθα! -με πείσατε ρε μπαγάσες και συμφώνησα μαζί σας που φωνάζατε για δημοψήφισμα! Μαλακία μου;

Michael_Sc είπε...

Με μυρίθστηκες βρε θηρίαο. Είδες πόσο απλό ήταν; Αρκούσε ένα τσουβάλιασμα, μια γενίκευση, ξέρεις τώρα. Σταλινικού τύπου. Όποιος δεν συμφωνεί με τον ΓΑΠ είναι α) Συριζοψυχος β) θιασώτης του Σαμαρά γ) αγανακτισμένος πραξικοπηματίας δ) ανάξιος της δημοκρατίας πυο ευαγγελίζεται το "παιντί".
Όποιος όπως εσύ, πάλι, υποστηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα ντεμέκ δημοψηφίσματα είναι δημοκράτης και σωστός. Σωστός;
Μέχρι στιγμής, η πραγματικότητα σε διαψεύδει πασοκόψυχε φίλε μου - και χαίρομαι που αναγνωρίζεις τον χαρακτηρισμό, διότι αν ήσουν τουλάχιστον πασοκόσκυλο δεν θα ήσουν λούζερ, θα είχες λάβει και κάποιο αξίωμα αν μη τι άλλο.
Το λοιπόν, παιντιά,
1. ούτε πραξικόπημα έγινε (σόρι μπέρναντίνα),
2. ούτε δημοψήφισμα να χαρούν και οι ευρωπαϊστες φίλοι αυτού του μπλογκ (αλήθεια Χρίστο, πόσα παιρνει ένας υδραυλικός σε construction company στην Ολλανδία ξέρεις; Για ρώτα και αν σου πουν κάτω από 1500 ευρώ καθαρά, να έρθεις να εργαστείς στο Ελληνικό νοσοκομείο, πατριώτη μου)
3. Ούτε τέλικα θα μας σώσει ο διπρόσωπος Βενιζέλος που φοβόσουν Θανάση (γιατί αλήθεια; το μισό πασόκ ψήφισες εσύ; Δεν ήξερες ότι μέσα στο κόμμα υπάρχουν Βενιζέλοι, Καστανννίδηδες, Παποτσήδες, Ρέππες, Πετσάλνικοι, Αθανασάκηδες και λοιποί διαστημόβλαχοι, εφάμιλλοι του Σουφλιά;)

Λοιπόν;
Place your bets. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή , οι εμβριθείς πολιτικές σου αναλύσεις των 35.000 λέξεων, ίσως βρουν κάποιο πάτημα στην πραγματικότητα πυο ζουν οι υπολοιποι 9.999.999 πολίτες αυτής της χώρας, πλην εσού.

The Motorcycle boy είπε...

Μιχάλη μου, όταν σου περάσει η υστερία και μπορείς να συμπεριφερθείς λογικά (δηλαδή να μην βλέπεις σε μένα τις δικές σου πρακτικές και να μη μου χρεώνεις τη δική σου λογική) τα ξαναλέμε.

Αναφορικά με τους σχολιαστές στους οποίους αναφέρεσαι -μια από τα ίδια. Άλλα λένε, άλλα καταλαβαίνεις.

Στο μόνο λογικό που ρωτάς -όχι δεν ψηφίσα το μισό Πασόκ, απλώς θεώρησα οτι η τότε ηγετική ομάδα θα επικρατούσε της κομματικής γραμμής (μαλακία μου -το έχω παραδεχτεί). Και με αυτό το δεδομένο ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ να έχω αυτούς στην κυβέρνηση παρά τη ΝΔ. Εσύ αλήθεια -πέρα από αφορισμούς -έχεις κάνει κάποια πολιτική ενέργεια (με την έννοια της συμμετοχής στα κοινά) τα τελευταία χρόνια ή απλώς αρκείσαι στην αδράνεια και στην υστερία;

Υ.Γ.: Με κατηγορείς για γενίκευση σταλινικού τύπου στην αρχή του σχολίου σου και καταλήγεις οτι από τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων είμαι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας! Τι να πει κανείς; Περαστικά, σού εύχομαι.

Michael_Sc είπε...

Δεν σε κατηγορώ καθόλου. Αναμφισβήτητα είναι εμπνευσμένα όσα γράφεις και εμφορούμενα από.. από... από κάτι τέλος πάντων που εσύ θα το ξέρεις. Ούτε θέλω να σου κάνω κριτική, σου εκχωρώ αυτό το προνόμιο.

Αναμένω απλώς με αγωνία περισσή να δω τι άλλο θα προβλέψεις/φοβηθείς ότι θα γίνει. Είναι ένας αλάνθαστος τρόπος να γνωρίζω ότι αυτό που τελικά θα γίνει/συμβεί (ή συμβαίνει ήδη) ακριβώς το αντίθετο.

Ιδού ο Παπαδήμος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Michael_Sc είπε...

αυτό που τελικά θα γίνει/συμβεί (ή συμβαίνει ήδη) *θα είναι* ακριβώς το αντίθετο.

The Motorcycle boy είπε...

Βρε Μιχάλη -είσαι σίγουρος οτι τα σχόλιά σου αφορούν τα δικά μου ποστ; Προέβλεψα εγώ οτι θα γίνει κάτι; Εγώ στο συγκεκριμένο ποστ είπα απλά τη γνώμη μου περί δημοψηφίσματος ΚΑΙ ΜΟΝΟ και σύγκρινα τη χουντική προπαγάνδα που είχε γίνει στο δημοψήφισμα του 1973 με τη σημερινή μηντιακή προπαγάνδα. Εκτός από το ότι ήρθες και μου επιβεβαίωσες τη σύγκριση -δεν βλέπω κάτι άλλο!

Αν τώρα αναφέρεσαι στον παλιότερο φόβο μου οτι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να έχουμε μια δικτατορία -εσύ το λες από μόνος σου! Ίδου ο Παπαδήμος έρχεται! Πες μου τώρα, ποιος τον ψήφισε τον Παπαδήμο; Ποιος τον επέλεξε για πρωθυπουργό; (Τον ΚΑΘΕ Παπαδήμο -έτσι;) Και σε τι συνίσταται μια δικτατορία αν όχι στην κατάληψη της εξουσίας από κάποιον μη εκλεγμένο;

Υ.Γ.1:Άντε να κάνω και μια πρόβλεψεη -προβλέπω οτι θα συμφωνήσεις μαζί μου, χαχαχαχαχα
Υ.Γ.2: Προς τι η απορία από που εμφορούνται τα όσα γράφω; Έχω ένα μπλογκ και γράφω την άποψή μου (χυδαϊστί "εκφράζομαι"). Κι έρχεται όποιος γουστάρει και γράφει τα δικά του από κάτω. Εσύ (ο οποιοσδήποτε) μπορείς να μην τα διαβάσεις αυτά που γράφω αν τα θεωρείς ανάξια λόγου ή εκνευριστικά ή ξέρω ΄γω τι... Αλλά το να έρχεσαι να με κρίνεις σαν άτομο, παρερμηνεύονταις τις απόψεις μου (παρ΄όλο που το αρνείσαι και το προσάπτεις σε μένα -ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο) ή το να έρχεται ο άλλος και να με βρίζει, ειναι κάπως φασιστικές συμπεριφορές -δεν νομίζεις;

bernardina είπε...

Ερώτημα: ήταν εκτροπή του πολιτεύματος η ανατροπή ενός ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ πρωθυπουργού πριν τη λήξη της θητείας του με τέτοιο τρόπο, επειδή έτσι απαιτούσαν οι εκδότες που έχασαν τη μάσα, οι φωτόπουλοι που έχασαν τ' αβγά και τα πασχάλια και τα λοιπά γνωστά ευαγή ιδρύματα, μην τα ξαναλέμε, (λες και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος πριν απ' αυτόν δεν είχε κάνει λάθη και μαλακίες);
Είναι εκτροπή του πολιτεύματος το να με κυβερνάει τους επόμενους Χ μήνες κάποιος που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ να τον εκπροσωπήσει και άρα δεν έχει καμία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη;
Λέω τώρα...

Ο Κωστάκης ο Βους εκλέχτηκε με το σύνθημα σεμνά και ταπεινά (και γαμώ τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ συνθήματα, ε;) και έκανε τη χώρα πουτάνα.
Ο Γιωργάκης ο Λειψοοθητείας εκλέχτηκε με το σύνθημα λεφτά υπάρχουν και τα πήρε από τις τσέπες όλων μας εκτός από εκείνων που είχαν (λεφτά)
Ο Αντωνάκης ο Οιμασκεσέπεσαν πολιτεύτηκε με σύνθημα κάτω το μνημόνιο και ετοιμάζεται να κυβερνήσει (καλά ας μη φάει, σφάξαμε πούστη) εφαρμόζοντας ΟΛΑ ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ όσα καταδίκαζε σκίζοντας τα κομπινεζόν του, δηλαδή το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Και η Παπαρήγα δεν κρατιέται -μαύρο, λέει, και σ' αυτή την κυβέρνηση και εκλογές! Δεν μπορεί να κάνει υπομονή ούτε μέχρι τις δεκαεννιά του Φλεβάρη (βοήθειά μας η Αγία Φιλοθέη η Πολιούχος που γιορτάζει εκείνη τη μέρα και ας βάλει το χεράκι της, χεχε...) Φοβάται, προφανώς, μην της πεθάνει κάνα ραμολί και χάσει το κουκί του.
Ο αγώνας τώρα συνεχίζεται, συντρόφια. Μην το βάλετε κάτω μέχρι να γυρίσουμε στη δραχμή, να παίρνουμε μισθούς Ουάγκα Ντούγκου (που τότε οι τωρινοί θα μας φαίνονται πελώριοι) για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία και να έρθουν επενδυτές (δεν το λέω εγώ, οι Λαπαβίτσες και οι Μαργιόληδες το λένε ότι θα γίνει, εντάξει;)
Α, και πριν το ξεχάσω. Μιχάλη, όχι ότι σου οφείλω κάνα πιστοποιητικό πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων, αλλά το πασόκ χεσμένο το είχα, το έχω και θα το έχω. Για να καταλάβεις όμως τις λεπτές διαφορές θα πρέπει να βγάλεις τα χρωματιστά γυαλιά σου και δεν το βλέπω να γίνεται. Φοβάμαι πως οι φακοί έχουν γίνει ένα με τον εγκέφαλό σου.

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Μπέρνι -ντιπ δεν καταλαβαίνεις; Εκτροπή ήταν το δημοψήφισμα και χούντα η κυβέρνηση του Γιωργάκη -πάει και τελείωσε κι όποιος λέει άλλα είναι ποταπός Πασόκος!

Αμάν πια!

Κι επειδή σε αγαπάω διάβασε αυτό εδώ και μετά απόλαυσε τα σχόλια (ειδικά το πρώτο είναι ΣΚΕΤΟ ΕΔΕΣΜΑ -γκουρμέ μιλάμε!)
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/mprabo-giorgo-toy-taki-mixa

Χρίστος είπε...

Michael Sc
Σορυ - αλλα σε χανω - η ειρωνεια περι "πατριωτη" και "ευρωπαιστη" που κολλαει?
Στο οτι λεω (ξανα) οτι οι ελευθεροι ανθρωποι θελουν να αποφασιζουν, οι δουλοι σκουζουν οταν τους βαλουν μπροστα σε αποφασεις?

(α. το "Πατριωτης" το θεωρω τη μεγαλυτερη βρισια - στο επιστρεφω)
(β. Ξανα - μανα-ξανα - ΔΕΝ ειπα πουθενα- ΤΙ θα πρεπει κανεις να ψηφισει σε ενα δημοψηφισμα για ευρω ή δραχμη - μνημονιο ή εκτος που ειναι το ιδιο, και ειλικρινα, δεν θα ηξερα - περιμενα απο εκεινους που "ξερουν" ομως να ειναι πιο σοβαροι)

Michael_Sc είπε...

Γιαλαντζί δημοκρατία κύριοι, θράσος να μιλάτε και για ελεύθερους και δούλους.

Story so far:
"Ψηφίστε με, μέσω του δημοψηφίσματος. Αλλά αν δεν με ψηφίσετε, θα βγούμε από την ΕΕ"
"Να κάνεις εκλογές ή να φύγεις".
"Θα φύγω (με τα χίλια ζόρια), αλλά πάρτε κι έναν τραπεζίτη (Παπαδήμο) στο κεφάλι να μάθετε. Γιατί ΕΣΕΙΣ φταίτε που δεν με ψηφίσατε".

Ωραία δημοκρατία και ωραίοι κι εσέις που υπεραμύνεστε περί πάρτης σας.

Όσο για το ότι θέλησε "να μάθει τη βούληση του λαού και ζήτησε να εκφραστεί μέσω των εκλογών του Καλλικράτη" που γράφεις σε κάποια άλλη απάντησή σου (μα, μόνος σου τα σκέφτεσαι;), προτείνω την επόμενη φορά που θα θελήσει (αν πολιτεύεται ακόμη και αν θελήσει, λέμε τώρα) να κάνει δημοψήφισμα περί του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας (λέμε και καμιά μλκ να θυμάστε τι ψηφίσατε), να το κάνει μέσω των εκλογών για την ανάδειξη περιφερειάρχη Πελοπονήσου.

Γελάς εσύ γελάμε κι εμείς, το μπλογκ γίνεται όσο πάει και πιο χιουμοριστικό. Θα παιρνα όρκο ότι δεν ήταν αυτός ο προσανατολισμός του.

bernardina είπε...

Μιχάλη, έτοιμη ήμουν να σ' το γράψω προηγουμένως και δεν το έγραψα για να μην τραβήξω το σκοινί, αλλά ύστερα από αυτό το "υπεραμύνεστε περί πάρτης σας" που μου πέταξες κατακούτελα δεν μπορώ πια να το παίζω αρσακειάδα. Θα το πω.

Μην παίρνεις ληγμένα, άνθρωπέ μου. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι Γιατροί του Κόσμου μοιράζουν αντιβιοτικά και κινίνα, όχι μεσκαλίνη. Άμα θες να διαβάζεις μπλογκ με "σοβαρό" προσανατολισμό που εκφράζει και τη γραμμή σου τράβα σε κάνα φίμωτρο, σε καμιά ολυμπία. Άντε κι άσε εμάς εδώ να γελάμε με τα χιουμοριστικά του μότορα.

bernardina είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=10030

Κι αυτό για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι. (Οι κολλημένοι να πάνε λίγο πιο πέρα για να μην εμποδίζουν, ευχαριστώ)

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Μιχάλη -ειλικρινά δηλαδή, σε ποιους νομίζεις οτι απευθύνεσαι με αυτό το στομφώδες στυλάκι που θα το ζήλευε και η Κανέλλη; Κι αν όντως νοιάζεσαι που το μπλογκ αυτό γίνεται όλο και πιο χιουμοριστικό (αν και δεν ξεκίνησε έτσι) σταμάτα να γράψεις σαχλαμάρες, θα ήταν κι αυτό μια αρχή!

Παραπέρα -μάλλον διαβάζεις την επικαιρότητα πίνοντας ούζο, δεν εξηγείται διαφορετικά!

Story so far:
"Ψηφίστε με, μέσω του δημοψηφίσματος. Αλλά αν δεν με ψηφίσετε, θα βγούμε από την ΕΕ"
Στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα θα ήταν για το αν θα μέναμε ή θα φεύγαμε από το ευρώ. Αν το έχανε ο Ζορζ, θα έκανε εκλογές.
"Να κάνεις εκλογές ή να φύγεις".
Αυτό δεν βγάζει νόημα! Ποιος το είπε; Ήταν δηλαδή πρόταση να φύγει ο Ζορζ, να αναλάβει ο Μπένι (πχ) κι όλα καλά;
"Θα φύγω (με τα χίλια ζόρια), αλλά πάρτε κι έναν τραπεζίτη (Παπαδήμο) στο κεφάλι να μάθετε. Γιατί ΕΣΕΙΣ φταίτε που δεν με ψηφίσατε".
Τον Παπαδήμο τον πρότεινε το Λάος επίσημα! Και τον αποδέχτηκαν (αν τον αποδέχτηκαν) η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εσύ γιατί βλέπεις μόνο το Πασόκ;

Την άποψή μου για το πολίτευμα της Ελλάδας και για το πόσο δημοκρατικό είναι την ξέρεις; Αν όχι -ας τη διάβαζες, λυπάμαι.

Ρε φίλε, εσύ υποστήριζες οτι θα έχουμε άμεση δημοκρατία επειδή μαζευτήκανε κάποιοι στο Σύνταγμα και φασκελώνουν τη Βουλή και τολμάς να ειρωνεύεσαι την ψήφο δυσαρέσκειας ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ο κόσμος στις δημοτικές; Μιλάμε για πολύ χάσιμο -έτσι; Και δεν τα σκέφτομαι εγώ, ο Γιωργάκης τα είχε δηλώσει τα περί "καταψηφίστε με και θα φύγω", δεν τα είχες ακούσει εσύ; Κάποιες φορές νομίζω οτι φαντασιώνεσαι πώς γράφεις στο προσωπικό μπλογκ του Παπανδρέου, λυπάμαι φίλε που θα στο χαλάσω αλλά δεν είμαι ο ΓΑΠ!

Υ.Γ.: Μιας και ανέφερες το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας (τον θέλεις; δε με ψήνεις!) σε εκλογές για περιφερειάρχη (τι χούμορ!) θα σου υπενθυμίσω οτι ο Σημίτης είχε κοντέψει να χάσει τις εκλογές επειδή έβγαλε το θρησκευμα από τις ταυτότητες. Λέγεται "ΨΗΦΟΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ" και οι πολιτικοί το αποφεύγουν περισσότερο κι από έλεγχο πόθεν έσχες. Ούτε αυτό το έχεις πάρει χαμπάρι;

Michael_Sc είπε...

Facts που δεν αλλάζουν με γραφικότητες αρσακοπούλα μου:

Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε δημοψήφισμα χωρίς να ενημερώσει τους δανειστές, και το πήρε πίσω. (το γράφω ευγενικά)
Μας "φόρεσε" δε και τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Μπέρνι και όλα όσα (λέτε ότι) δεν θέλατε. Σας έμεινε όμως ο δοσιαλισμός και το παρολίγον δημοψήφισμα για να λέτε ιστορίες τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Εννοείται ότι θα φταίνε όλοι οι άλλοι. Ποτέ εσείς.

Το ποστ ξεκινά με μια παροιμάι που εν τέλει σας αφορά.

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Μπέρνι, από παράπτωμα σε παρά πτώμα πας! Πρώτα αμφισβήτησες οτι το δημοψήφισμα ήταν εκτροπή και τώρα έρχεσαι να υπαινιχθείς οτι ο Σαμαράς δεν είναι καλός; Ο Αντώνης ρε; Ο βαρκάρης; Ο σερέτης; Δεν είναι καιρός να πάψει να ζει ρεμπέτης;

The Motorcycle boy είπε...

Μερικά παραδείγματα προπαγάνδας (όπου λέμε δυο αλήθειες και αποκρύπτουμε το ενδιάμεσο, δημιουργώντας τελικά ένα εντυπωσιακό ψέμα):

"Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε δημοψήφισμα χωρίς να ενημερώσει τους δανειστές, και το πήρε πίσω. (το γράφω ευγενικά)"
Βεβαίως, για να το πάρει πίσω τον απείλησε ΣΥΣΩΜΗ σχεδόν η κοινοβουλετική του ομάδα (άρα, του απαγόρευσε να το διεξάγει). Επίσης τα ΜΜΕ και ένα μεγάλο ποσοστό ηλιθίων λύσσαξαν κατά του δημοψηφίσματος.

"Μας "φόρεσε" δε και τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Μπέρνι και όλα όσα (λέτε ότι) δεν θέλατε"
Δεν μας φόρεσε τίποτα. Παραιτήθηκε όπως ζητούσατε όλοι εσείς οι επαναστάτες. Μετά την παραίτηση τι περιμένατε να ακολουθήσει; Κυβέρνηση του βουνού, Μάρκος και Βελουχιώτης;

"Εννοείται ότι θα φταίνε όλοι οι άλλοι. Ποτέ εσείς."
Δεν έχω γράψει μισό ποστ εδώ μέσα όπου να καταλογίζω ευθύνες μονάχα σε άλλους -συνήθως μιλάω σε πρώτο πληθυντικό. Στο συγκεκριμένο ποστ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ απλώς οτι ο ελληνικός λαός τρομοκρατείται όταν του ζητάνε να πει επίσημα τη γνώμη του. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον καταλογισμό φταιξίματος από τη διαπίστωση δεν μπορώ να σε βοηθήσω -λυπάμαι.

Εγώ επειδή ξέρω οτι έχω κοντή ψωλή κοιτάζω να τις κουρεύω τις τρίχες μου, αλλίμονο σε όσους τις αφήνουν να θεριεύουν (εξαιρείται ο Ζόχαν φυσικά!) Οπότε δεν με αφορά η παροιμία, ούτε τη Μπερναρντίνα καταφανώς. Εσένα Μιχάλη;

Michael_Sc είπε...

Κράτα το σόου μαιμού (καμιά αιχμή, το τραγούδι το λέει).
Αν το μνημόνιο υπήρξε το πρώτο βήμα στην πολιτειακή και εθνική υποτέλεια της χώρας, η συμφωνία του ΓΑΠ περί Παπαδήμου, υπήρξε το δεύτερο βήμα. Γερά, σοσιαληστικά να σώσουμε τις τράπεζες.
Φρεσκάρετε τα Guns of brixton εκεί στα Αρσάκεια και ξυρίστειτε (παροιμιωδώς, δε μου πέφτει λόγος). [και απορούσα, τι σόι ΄ναθρωποι είναι αυτοί που στις δημοσκοπήσεις δίνουν ακόμη κάποια ποσοστά στους Σαμαράδες και τους Παπαντρέους].

The Motorcycle boy είπε...

Τραγουδάρα -να χαρώ τα γούστα σου, χαχαχαχα.

Το πρώτο βήμα για την πολιτειακή και εθνική υποτέλεια της χώρας υπήρξε ο ανεξέλεγκτος δανεισμός των τελευταίων 50 χρόνων(για να το πω κομψά). Το να μπερδεύουμε την αιτία με το αποτέλεσμα είναι μερικές φορές γελοίο.

Τον Παπαδήμο (απ΄οτι διάβαζα μόλις τώρα, επειδή σε λίγο θα μου καταλογίσεις οτι εγώ το έφερα!) δεν τον θέλει το ΔΝΤ επειδή ήταν κατά του κουρέματος (άρα, δικός σου -αγωνιστής κι ο Λουκάς!)

Οι τράπεζες σώζονται από τη συνθήκη για το κούρεμα η οποία υποχρεώνει τη χώρα να τους διαθέσει 30 δις από τα 100 (ή τα 130 δεν θυμάμαι καλά) που θα πάρει. Αλλά ΕΣΥ θεώρησες το δημοψήφισμα άκαιρο, μαλακία και άλλα πολλά -οπότε αρνήθηκες την οποιαδήποτε προοπτική αντίκρουσης της συνθήκης. Μήπως αυτό σημαίνει οτι ΕΣΥ (κι όχι εγώ) φρόντισες για τα συμφέροντα των τραπεζών;

Ποια Γκανς οφ Πρίξτον ρε; Εδώ μιλάμε για έναν λαό που χέστηκε πάνω του όταν τον κάλεσαν να ψηφίσει για την τύχη του! Μάλλον κοιμάσαι ξεσκέπαστος.

Αυτοί που δίνουν (συγκριτικά μεγάλα) ποσοστά στα δυο μεγάλα κόμματα (γύρω στο 40% μαζεύουν στις δημοσκοπήσεις) δεν βγάζουν κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις βγάζουν (και ρίχνουν) αυτοί που ψηφίζουν. Και τις στηρίζουν αυτοί που παρακολουθούν αδρανοποιημένοι γκρινιάζοντας γιατί φοβούνται μην τσαλακωθεί το εναλλακτικό στυλάκι τους. Εσύ αλήθεια σε ποιους είσαι; Γιατί είναι ωραίο να μου χώνεσαι επειδή ψήφισα Πασόκ στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν μας λες και τι έκανες εσύ -έτσι για να έχουμε κανονικό διάλογο;

Χρίστος είπε...

Ενα λινκ προσφορα -


http://www.youtube.com/watch?v=8_9fIf0DJbk&feature=related

The Motorcycle boy είπε...

Φοβερό -έτσι; Νομίζω πάντως οτι αυτό ακριβώς το βιντεάκι απεικονίζει τη σύγχρονη Ελλάδα καλύτερα από ανθρωπολογική μελέτη του Πρίνστον! Κόμπλεξ, προσπάθεια να παίξουμε κάτι που δεν είμαστε (εδώ τη Μελίνα), ντύσιμο αποθέωση του κιτς, καμαρωτή εκφορά του λόγου για να βγαίνουν καμαρωτές κι οι παπαριές και μεγαλοϊδεατισμός σε βαθμό παθογένειας.

Αλλά βέβαια ΚΑΙ γι΄αυτό το κάζο φταίει ο ΓΑΠ -μην το ξεχνάς, χεχεχε.

Χρίστος είπε...

Σαν να λεμε σε Αγγλο βουλευτη - "γιατι εχετε στρατιωτες στο Ιρακ - θελετε δημοψηφισμα?" και αυτος να απανταει - "ναι , αλλα το Stonehedge ειναι πιο παλιο απο τον Παρθενωνα " - αλλ'αντ αλλων...

Κοιτα και αυτο - μαλλον το ξερεις - απο το ΕΚΚΕ

http://www.ekke.gr/html/gr/NewsEvents/ESS4_results.pdf

προσεξε ειδικα τον Πινακα 3 - σελ 30 και Πινακα 2 - σελ 29

ΠΡΟΣΕΞΕ - λεει ΑΝΘΡΩΠΟΙ - απλως ε??

Oolon Colluphid είπε...

Ένα - δυό πράματα που ξέρω γι αυτό
Το τι είχε στο μυαλό του ο γίγαντας ο Ζωρζ και έκατσε κι έφτιαξε όλη αυτήν την ιστορία δεν το γνωρίζουμε (ίσως http://dr-flantzas.blogspot.com/2011/11/blog-post_06.html αυτό) και δεν έχει σημασία τελικά όπως δεν θα είχε σημασία και ίδιο το δημοψήφισμα σε περίπτωση πού α)γινόταν και β) δεν βόλευε το αποτέλεσμα. Ξέρει η ΕΕ απο αυτά πχ περίπτωση Ευρωσύνταγμα.
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να γνωρίζουμε πως ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να βγει η κοινωνία απ΄τον βάλτο είναι να αρχίσει να παίρνει ξεκάθαρες θέσεις. Δεν θέλει φιλοσοφία ή ιδιαίτερη φαντασία για να φτάσεις στο συμπέρασμα πως η πιο τρομαχτική δυστοπία λίγο απέχει. Η συμπεριφορά του χιλιοτραγουδισμένου και ηρωικού Λαού απέναντι ακόμα και στο ενδεχόμενο να πάρει μια (1) ξεκάθαρη θέση φέρνει τον Εφιάλτη πιο κοντά.
ΟΚ τα μνημόνια και τα μεσομόσιαλα είναι αυτά που είναι αλλά η κωμωδία των τελευταίων ημερών μου μοιάζει η υπέρτατη ταπείνωση. Η σιγή γύρω από αυτήν με τρομάζει και τα ακούω τα βήματα του Εφιάλτη που έρχεται.
Ιδέα μου είναι πως το πλέον ξεκάθαρο effect του κινήματος της Πλατείας είναι η απενεχοποιηση των Δεξιών και συνακόλουθα η μετατροπή της ΝΔ (και πολυκατοικίας) στο Βαλκανικό αντίστοιχο του Tea Party;
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

The Motorcycle boy είπε...

Χρίστο, είχα, νομίζω, βάλει κι εγώ παλιότερα κάποια κομμάτια από προηγούμενες έρευνες της ομάδας της Τσίγκανου -όντως καταπληκτικές εργασίες. Αυτό που εντόπισες είναι η διαφορά μεταξύ προτεσταντικής ηθικής (που ισχύει στην κεντρική Ευρώπη) και χριστιανορθοδοξοπατριωτικού εξαμβλώματος που τρώμε στη μάπα εδώ πέρα. Ή, με άλλα λόγια, είναι το αποτέλεσμα της πλήρους έλλειψης κοινωνικών κανόνων συμβίωσης στην Ελλάδα. Έτσι είμαστε πάλι στο στάδιο "ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος". Κι από επανάσταση... χαχαχαχα.

The Motorcycle boy είπε...

Oolon κατά πρώτον πήγα στη σελίδα του Φλάντζα και, εκτός από μια ιγμορίτιδα δεν διέγνωσα τίποτα άλλο στην περίπτωση Παπανδρέου!

Ο Ζωρζ σαν κοινωνιολόγος που είναι, υποθέτω οτι μπορούσε να κάνει την απλούστατη πρόβλεψη περί του τι θα ψήφιζε ο κυρίαρχος λαός σε περίπτωση δημοψηφίσματος. 30% αποχή, 70% των ψηφισάντων ΝΑΙ στο ευρώ -κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν; Οπότε σκέφτηκε οτι με αυτή τη νομιμοποίηση θα τα έβγαζε τα επόμενα δυο χρονάκια. Το θέμα είναι οτι δεν ανοίγεις την πόρτα στο κλουβί του λιονταριού για να φάει τον μαλάκα απέναντί σου επειδή κανείς δεν σού εγγυάται οτι το λιοντάρι δεν θα φάει πρώτο εσένα.
Κι αυτό φοβήθηκαν οι σώφρονες βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων και οι Ευρωπαίοι. Αλλά το φοβήθηκε κι ο λαός -δηλαδή το λιοντάρι φοβήθηκε να βγει από το κλουβί και ούρλιαξε να του ξανακλείσουν την πόρτα, τι σου λέει αυτό πάλι;

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, έχουν σπάσει τα μανικιούρια μου να γράφω οτι στην Ισπανία οι Αγανακτισμένοι ησύχασαν μόνο όταν ήρθε η Δεξιά, η περίφημη Αραβική Άνοιξη έφερε (στην καλύτερη περίπτωση) θρησκόληπτους και η περίφημη πλατεία Συντάγματος είχε ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ αίτημα -να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και ποιος να έρθει; Η απάντηση ήταν: ας φύγουν και βλέπουμε. Το ίδιο μου είχε πει η μάνα μου (από γεννησιμιού δεξιά) όταν την είχα ρωτήσει γιατί θα ψηφίσει Χονδρό: "Ε, τους άλλους τους είδαμε -ας τον δούμε κι αυτόν". Η ιδεολογία της τσάρκας -"πάμε και βλέπουμε"
Κοντολογίς φίλε μου είμαστε μια χώρα έτσι ακριβώς όπως την περιγράφει η έρευνα που λίνκαρε από πάνω ο Χρίστος -μια χώρα που κινείται από δεξιά και πέρα (προς τα δεξιότερα).
Το κόμμα του Πάρτυ του Τσαγιού το είχαμε ήδη εδώ -λέγεται Κόμμα του Καφενείου κι ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Michael_Sc είπε...

θα σε πάω τώρα πολύ.. πίσω, αλλά, πάρε μια απίστευτη προφητεία για τον Λουκά Παπαδήμο, από τον Μακ Μάνους, το 2009!

http://cassettes.wordpress.com/2009/09/14/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF/

The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα ΣΙΓΟΥΡΑ αστειεύεσαι! Μου λινκάρεις άρθρο του ψυχοπαθή του Χατζάρα; Ρε, αυτόν τον βλέπει ο Λιακόπουλος και τον περνάει για μυθομανή!

Κοίτα -κι εγώ αν αρχίσω να συνομωσιολογώ και να πετάω ονόματα "επιφανών" στον αέρα, κάποια στιγμή θα πέσω μέσα (αυτή είναι η γνωστή θεωρία του Μπόρχες σύμφωνα με την οποία αν δώσεις σε μια μαϊμού μια γραφομηχανή και την αφήσεις 100 χρόνια θα σου γράψει τους Άθλιους).

Τώρα, για τον Παπαδήμο (και με κίνδυνο μετά από Παπανδρεϊκό να με πεις και Παπαδημικό) θα υπενθυμίσω απλώς οτι ενώ κατηγορείται οτι έκρυψε στοιχεία για να μπει η χώρα στην ΟΝΕ, στην πραγματικότητα η, τότε -όταν ήταν διοικητής, ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας αποδείκνυε περίτρανα οτι η χώρα δεν μπαίνει στην ΟΝΕ ούτε με ερπυστριοφόρο. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί έτυχε να κάνω διπλωματική για τις Κοινωνικές και Οικονομικές συνέπειες της ένταξης στην ΟΝΕ (επιβλέπων μου ήταν ο Διευθυντής του Τμήματος Μελετών) και στηρίχτηκα πάνω από 60% στην δημοσιοποιημένη έκθεση. Οπότε απέδειξα κι εγώ περίτρανα οτι δεν μπαίνουμε με την καμία! Και πήρα 9 φυσικά, επειδή η απόδειξή μου έστεκε αλλά τα γεγονότα έγιναν κάπως διαφορετικά.
Κάτι ακόμα, για τον Λουκά -μιας και πολύ ακούγεται οτι θα πρωθυπουργεύσει: ο Σημίτης τον είχε αντικαταταστήσει με τον Γκαρκάνα επειδή ο Λουκάς ήταν ανίκανος να φέρει σε πέρας ακόμα και πέρασμα γριάς από τα φανάρια της Πανεπιστημίου. Όποιος θυμάται τις εφημερίδες της εποχής θα το θυμάται.

Χρίστος είπε...

Κι αλλος πασοκοψυχος...

http://leninreloaded.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html


"(Το δημοψηφισμα) ισοπέδωσε σαν πύργο από τραπουλόχαρτα το συνολικό ρητορικό οικοδόμημα της εν Ελλάδι αριστεράς. Αυτή η δεύτερη αποδείχθηκε απόλυτα ανίκανη να διαχειριστεί το "πέταγμα του γαντιού" της πρότασης για δημοψήφισμα, προδίδοντας την κυνική της συνείδηση ενός "ζωτικού ψεύδους" με τρόπο που την εξέθεσε βαθύτατα: την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει η ίδια για τις προθέσεις και αντιλήψεις των "μαζών" τις οποίες επικαλείται και στις οποίες απευθύνεται."


"Η αριστερά εκτέθηκε όχι απλώς επειδή απέδειξε ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη καν του μαζικού αντικαπιταλισμού εκ μέρους του οποίου μιλά, αλλά, πολύ περισσότερο, γιατί βιάστηκε να αντλήσει και να διατυπώσει κάθε είδους θριαμβολογικά συμπεράσματα για την ηγεμονία μιας αντικαπιταλιστικής συνείδησης σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, βασιζόμενη αποκλειστικά στην χειμαρρώδη επέκταση του λεγόμενου "κινήματος των αγανακτισμένων" σε μια σειρά από πόλεις και χώρες του κόσμου."

Michael_Sc είπε...

Σήμερα γιορτάζει η Άνγκελα Μέρκελ, (πασοκο)σύντροφοι. Δεν αστειεύομαι!
Πάμε για συντεταγμένη χρεωκοπία της ευρωζώνης. Είναι σαφές ότι δε συνεννούμαστε.

// Χούντα δε γνώρισα μα ούτε και δημοκρατία //

Θανάση, δεν θα γράψω άλλο σχόλιο γιατί στεναχωριέται ο κόσμος. Χρίστο σόρι αν δεν αισθάνεσαι πατριώτης. Μπέρνι, φιλιά.

ΧΧΧ

The Motorcycle boy είπε...

Χρίστο, το δημοψήφισμα ξεβράκωσε όντως και την Αριστερά (ο Αλέξης ξαναφωνάζει οτι δεν αφήνουν τον λαό να αποφασίσει -απορώ, πώς δεν τον πιάνουν τα γέλια κάθε φορά που το λέει) και το χειρότερο βέβαια είναι οτι το δημοψήφισμα έδειξε πεντακάθαρα ΠΩΣ ακριβώς θέλει η πλειοψηφία αυτού του λαού να κυβερνάται. Γκρίνιαζα με τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος αλλά δεν πίστευα οτι ήταν τόσο χάλια τα πράγματα... Δε βαριέσαι -κάπου πρέπει να ζουν και οι δικτάτορες, άνθρωποι είναι κι αυτοί.

Μιχάλη χέστη τη γελάδα -χρόνια πολλά και καλά σε σένα.
Η Ελλάδα φίλε μου έχει χρεοκοπήσει και αυτό ακριβώς είχε ανακοινώσει ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο. Χρεοκοπία είναι η αδυναμία κάποιου να πληρώσει τα έξοδά του.
"Χούντα δεν θυμάμαι μα ούτε ελευθερία", μάλλον το μοναδικό σοβαρό πράγμα που έγραψε ο Πορτοκάλογλου (από κάναν πάνκη θα το είχε ακούσει, χεχεχεχε).
Δεν στεναχωριέται κανείς με τα σχόλιά σου φίλε μου -με το εκατέρωθεν βρισίδι στεναχωριόμαστε (εγώ τουλάχιστον). Δεν χρειάζεται να συνεννοηθούμε -σε λίγο θα μας συνεννοήσουν οι εξελίξεις. Η δικτατορία του Παπανδρέου μόλις αρχίζει (θα μου πεις, ο Παπανδρέου παραιτήθηκε -αλλά εκεί θα κολλήσουμε; όπως έλεγε παλιά ο τσολιά του Μητρόπουλου "εγώ θέλω μονάχα να μάθω το όνομα του καινούργιου Προέδρου της ΕΕ για να το γράψω στο Πακέτο".
Υ.Γ.: Πατριωτισμός ονομάζεται η μυωπία του ανθρωπισμού

Χρίστος είπε...

Michael - και εγω λυπαμαι, τι μπορω να κανω - ελπιζω να ειναι απλως μια φαση και να περασει...
( αν και μεταξυ μας, δεν το πολυπιστευω - παντα ετσι ημουν...)
"Patriotism is the last refuge of scoundrels" - πως μεταφραζεται το scoundrel ελληνικα?

The Motorcycle boy είπε...

Όσκαρ Ουάιλντ -έτσι; Καιροσκόπων νομίζω οτι μεταφράζεται.

bernardina είπε...

Μιχάλη χρόνια πολλά και καλά. Και μη σκοτίζεσαι, από τη στιγμή που κανείς μας δεν έχει κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία ή μπάρμπα στην Κορώνη για να του τα χώνει, στην πραγματικότητα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Να 'σαι καλά.

Χρίστος είπε...

Μboy - οχι Samuel Johnson - και μαλλον θα το μετεφραζα "Ο πατριωτισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο των απατεωνων" - (σχετικο και με τον Αντωνακη που έρχεται..),

The Motorcycle boy είπε...

Σίγουρος περί Τζάκσον; Γιατί έχω την εντύπωση οτι είναι από το "The Importance of being Ernest"; Γερνάω και τα χάνω μάλλον...

Το "απατεώνες" είναι πιο κοντά στο scoundrels αλλά νομίζω οτι η μεταφορά στα ελληνικά είναι "καιροσκόποι" -αυτοί δηλαδή που εκμεταλλεύονται το φύσημα του ανέμου για να εξαπατήσουν. Ο Αντωνάκης που έρχεται είναι θεά -δεν σηκώνω κουβέντα! Φαγώθηκε να βγει για να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία και τώρα θέλει να μη συμμετάσχει καθόλου στην κυβέρνηση που θα την επιβάλλει -απλώς θα την ψηφίσει στη Βουλή! Δηλαδή το πρόβλημα της χώρας ήταν να φύγει ο Γιωργάκης και να έρθει ο Λαλάκης (τυχαίο όνομα πρωθυπουργού) και οι υπόλοιποι να μείνουν ίδιοι! ΕΛ.ΑΣ. Ε.ΛΑ.Σ!

Νοσφεράτος είπε...

Τι θα γινει φιλε μου με μας......

The Motorcycle boy είπε...

ε, τι να γίνει; τελειώνουν ποτέ τα δικά μας; που λένε κι οι γριές μετά από ώρες σιωπής...

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι