Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011

Κατεψυγμένα ανέκδοτα

Ανέκδοτα. Ήταν μια φορά ένας Γάλλος, ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας... στο τέλος, ο Έλληνας βγήκε πιο μάγκας απ΄όλους τους (επειδή πρόκειται για ανέκδοτο) και όλοι γελάσαμε (επειδή το απροσδόκητο μάς ξαφνιάζει). Ανέκδοτα...


«Η δημοσιογραφία των πολιτών», «η παγκόσμια κοινότητα του ίντερνετ», ανέκδοτα, ανέκδοτα... Κάποτε ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους –μην ακούς τους κωλόγερους που στο παίζουν Καραϊσκάκηδες – ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους για να μάθει. Κάτι είχε ακουστεί και ήθελε να μάθει τι συνέβη τελικά. Βγαίνανε λοιπόν στους δρόμους και, κουβέντα την κουβέντα, εξοργίζονταν. Γιατί ο κόσμος μπορεί να εξοργιστεί μέσω της «ζύμωσης» που λέγανε και οι παλιοί Κουκουέδες. Εξοργίζονταν και κάνανε ότι κάνανε (αν το κάνανε) ή πηγαίνανε για ούζα μέχρι να τους περάσει. Πλέον μπαίνουν στα social media -πρόσεξε τη μετάφραση: κοινωνικά μέσα, δηλαδή μέσα που εκφράζουν την κοινωνία (ποια είναι η έκφραση της κοινωνίας; «σήμερα έκλασα» -κι από κάτω 350 like). Ανέκδοτα.... Άμεση ενημέρωση από τους αυτόπτες μάρτυρες, άντε να τη διαβάσεις στο ιντυμήντια -25 διαφορετικά σχόλια από αυτόπτες, αυτήκοους, γνωστούς γνωστών –στο τέλος ξεχνάς περί τίνος πρόκειται. 

Και η αποψάρα μας –ε; Το καλύτερο ανέκδοτο! Επειδή την αποθέτουμε σε κοινή θέα παραμυθιαζόμαστε οτι είμαστε έγκυροι. Διεισδυτικοί. Αποκαλυπτικοί. Παπαγιάννηδες. Σαν τον κύριο επώνυμο (και έγκυρο) σχολιαστή στους «Πρωταγωνιστές» του Θεοδωράκη ο οποίος αποφάνθηκε τις προάλλες οτι ο Μαρξ είχε τη χείριστη γνώμη για τους δημόσιους υπάλληλους –από πού του προέκυψε; Αντέγραψε κάτι αποσπάσματα από τη «18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο κύριος επώνυμος! Για να συμπεράνει οτι η σύγχρονη ελληνική αριστερά πρεσβεύει διαφορετικά πράγματα από τον Μαρξ! Δεν διαφωνώ –αν ζούσε ο έρημος ο θείος Κάρολος δεν υπήρχε περίπτωση να τον δεχτούν για μέλος ούτε καν στο μλΚΚΕ –πόσο μάλλον στα επίσημα, κοινοβουλευτικά, αριστερά κόμματα -μια ρετσέτα ρεφορμιστή θα του την κολλάγανε στα σίγουρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι μπορούμε να πάρουμε ένα κείμενο αυστηρά περιπτωσιολογικό και να το αναγορεύσουμε σε θέση! Είναι σα να παίρνεις το κείμενο του Ζαχαριάδη που ζητούσε αποχή από τις εκλογές του ’46 και να συμπεραίνεις οτι ο μακαρίτης ήταν συλλήβδην κατά των εκλογών! Γελοίο; Δε νομίζω! Αφού το γράψανε στους «Πρωταγωνιστές» έτσι θα είναι!

Τι θυμήθηκα τώρα που αναφέρθηκα στον Μαρξ; Εκείνο το τσιτάτο του: «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες» που το είχαν κάνει λάστιχο κάτι μπλαζέ τυπάκια, όσο κυβερνούσε (ή ετοιμαζόταν να κυβερνήσει) η ΝΔ. Θυμάμαι οτι τότε ήμουνα Πασόκος, εγκάθετος και πουλημένο τομάρι επειδή υποστήριζα οτι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση του Χονδρού και (εντελώς ρεαλιστικά) έλεγα πώς, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βγει το Πασόκ του Γιωργάκη. Καθότι μαλάκας μπορεί να είμαι αλλά στραβός δεν είμαι. Ή Κωστάκης ή Γιωργάκης ήταν τότε –και όσοι λέγανε περί μη αυτοδύναμων κυβερνήσεων με τη συμμετοχή της αριστεράς μάλλον βλέπανε πολύ «Τόλμη και Γοητεία» και είχαν ψηθεί οτι αυτά γίνονται και στην πραγματική ζωή. Εντάξει λοιπόν, πάμε παρακάτω –εγώ ήμουνα μαλάκας και Πασόκος τότε. Αυτοί οι λεβέντες, που σήμερα σκίζονται για να γίνουν εκλογές μια ώρα αρχύτερα (υποθέτω οτι κατά παράβαση των στέρεων ιδεολογικών τους αρχών θα πάνε, για πρώτη φορά, να ψηφίσουν κιόλας) τι είναι; Περιμένουν δηλαδή οτι η αριστερά θα ενωθεί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά το, όποιο, εκλογικό αποτέλεσμα και θα αναλάβει την εξουσία; Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στον Μπλεκ και το ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά. Τι άλλο μένει; Να ενωθεί κάποιο κομμάτι της αριστεράς με το Πασόκ; Ε, δεν νομίζω οτι αυτή είναι η επιδίωξή τους! Τι μένει; Να ενωθεί η αριστερά με τη ΝΔ; Χλωμό. Άρα; ΝΔ, είτε αυτοδύναμη, είτε αγκαζέ με Λάος και Ντόρα. Διαφωνεί κανείς; Αν όμως είναι έτσι κι εγώ ήμουνα παλιοΠασόκος αυτοί δεν θα πρέπει να είναι τώρα καραΔεξιοί; Πώς πάει δηλαδή; Θα ήθελα κάποια απάντηση, αλλά δεν νομίζω οτι θα την πάρω.

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος, πλατεία Συντάγματος, αυγά-γιαούρτια-αποικιακά-εδώδιμα, απορούσα εγώ ο μαλάκας: «ποιο είναι το αίτημα ρε παιδιά;» Πάνδημο: «να φύγει αυτή η κυβέρνηση». «Και μετά;» «Μετά, βλέπουμε». Ε, λοιπόν –είδαμε! Παπαδήμο και Λάος στην κυβέρνηση. Για να μάς νοικοκυρέψουν. «Αυτά τα κάνανε ερήμην μας, η χούντα του Πασόκ φταίει!» διαμαρτύρονται οι ξεσηκωμένοι. Μέγκλα –κι εγώ μαζί τους. Αλλά όταν πήγε να κάνει το δημοψήφισμα ο Γιωργάκης γιατί λειτούργησαν σε πλήρη σύμπνοια με τους επάρατους Μερκοζήδες και τους «αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους»;  Δεν φώναζες κύριέ μου οτι δεν θέλεις να πληρώσεις; Ε, ας το ψήφιζες κιόλας! Να ρίξεις και την κυβέρνηση του Γιωργάκη, να πάμε σε εκλογές τσακ-μπαμ. Πώς δηλαδή; Και «δεν χρωστάω –δεν πληρώνω» και να μη βγούμε από το ευρώ;

Τι θυμήθηκα τώρα με την έξοδο από το ευρώ; Δηλώνει ο Πάγκαλος: «όποιος θέλει να βγούμε από το ευρώ είναι ή φασίστας και το κάνει για να προκαλέσει αναταραχή, ή κομμουνιστής και το κάνει για ιδεολογικούς λόγους, ή είναι μαλάκας». Όλοι αυτοί που προηγουμένως βρίζανε τον Γιωργάκη γιατί πήγε να τους βγάλει από το ευρώ, τώρα βρίζουν τον Πάγκαλο γιατί τους είπε μαλάκες! Ένας Λουράντος μάλιστα (φαρμακοποιός το αξίωμα) του έκανε και μήνυση του Πάγκαλου γιατί το πήρε, λέει, προσωπικά! Ανέκδοτο; Ποιος θα διέθετε τόση φαντασία για να το συλλάβει;

 Μου αρέσει να διαβάζω σχόλια –κάτω από ειδήσεις που δημοσιεύονται στις ενημερωτικές σελίδες, κάτω από τις απόψεις διαφόρων ανθρώπων, στο facebook –παντού. Είναι το προσωπικό μου καθημερινό γκάλοπ, μαθαίνω πράγματα δηλαδή. Κι έτσι έχω διαβάσει πάνω από 100 φορές την απειλή για κρεμάλες, για Γουδή (το γράφουν με «ι» σχεδόν πάντα), για λαϊκά δικαστήρια... Σκέφτομαι λοιπόν, έρχομαι στη θέση του σχολιαστή –τι ακριβώς κάνει όταν αφήνει το επαναστατικό σχόλιό του; Λουφάρει στη δουλειά; Βλαστημάει γιατί βλέπει οτι από τον μισθό του έχουν αφήσει μόνο το «μη» και του έχουν κόψει όλα τα υπόλοιπα; Λιώνει στην ανεργία; Κάτι απ΄όλα, τέλος πάντων... Και, σ΄αυτά τα χάλια, το μόνο που σκέφτεται είναι να πάει να γράψει «δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά έρχονται κρεμάλες» κάτω από μια είδηση για τα αναδρομικά των βουλευτών, για παράδειγμα; Βγες ρε λεβέντη μου και κρέμασέ τους. Διώξτους από τη βουλή και πήγαινε εσύ να στρογγυλοκαθίσεις. Τρέχα, έστω, έξω από τους στρατώνες και παρακάλα τίποτα χουντάρες να έρθουν να τους κρεμάσουν για πάρτη σου! Κάνε κάτι δηλαδή –είσαι απελπισμένος, το καταλάβαμε. Επειδή, αν την απελπισία του την ξεσπάς στο facebook, αύριο θα γαμάς με αισθητήρες και θα κοκορεύεσαι κιόλας για το πόσο θεά είναι η γκόμενά σου!

Εντάξει, να μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα –η διαδυκτιακή αγανάκτηση φέρνει και κάποια αποτελέσματα. Ας πούμε, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έφαγε βρισίδι και μπλαζέ ειρωνεία όταν τόλμησε να διατυπώσει την άποψη οτι «ο καθημερινός φασισμός είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν του Λάος το οποίο θα αποδυναμωθεί συμμετέχοντας στην κυβέρνηση» κι αναγκάστηκε να κλείσει για κάποιες μέρες τη σελίδα της. Έγραψε μετά, σε κάποια ενημερωτική σελίδα, ένα κείμενο όπου παρουσίαζε με γλαφυρό τρόπο το ψυχολογικό προφίλ του ανέργου (υπάρχει σε όλα τα βιβλία κοινωνικής ψυχολογίας) –ποιος είδε τότε τον σχολιαστή και δεν τον φοβήθηκε! Αγαπημένα μου σχόλια το «προσπαθείτε να εξευτελίσετε τους ανέργους» και «εγώ είμαι άνεργος αλλά δεν είμαι καθόλου έτσι»!!! Πού θα πάει; Βρισίδι από τους φασίστες, ειρωνεία και μπηχτές από τους προοδευτικούς διανοητές του διαδυκτίου –θα τα καταφέρουν να τη φιμώσουν την Αλ Σάλεχ κάποια στιγμή. Στο όνομα της ελευθερίας του λόγου βεβαίως!

Στο μεταξύ η κυβέρνηση Παπαδήμου απολαμβάνει. Από τα συμμετέχοντα κόμματα αφήνουν να κυκλοφορεί η παπαριά της μη συμμετοχής (όντως οι υπουργοί είναι ή Πασόκοι ή εξωγήινοι!), οι μπλαζέ προοδευτικοί διατυμπανίζουν τη μισή αλήθεια της μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης μέσω εκλογών (εδώ, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα γιατί όντως κανένας μας δεν ψήφισε Παπαδήμο και Λάος στην κυβέρνηση αλλά και στις εκλογές που θα γίνουν, ή θα γίνονταν, αυτά θα είναι τα κόμματα που θα εκλεγούν σε «κυβερνήσιμη θέση» -το θέμα λοιπόν είναι να αντικατασταθούν οι 20 Πασόκους, με 20 Δεξιούς;) Η λαϊκή αντίδραση δείχνει να ικανοποιήθηκε από την αποχώρηση του Γιωργάκη (αυτός φαίνεται να ήταν τελικά το πρόβλημα!) με αποτέλεσμα να δούμε την πιο ήσυχη πορεία Πολυτεχνείου, να γίνουν ελάχιστα πράγματα στη μνήμη του Γρηγορόπουλου και οι διαδηλώσεις να μη μοιάζουν σε τίποτα με εκείνες των προηγούμενων μηνών. Η κυβέρνηση Παπαδήμου μοιάζει να είναι η αγαπημένη μας κυβέρνηση –δεν την επιλέξαμε, άρα δεν έχουμε ευθύνη για τις αποφάσεις που θα πάρει!

Κι αν πάμε στο πρακτικό του όλου ζητήματος –εκεί το ανέκδοτο γίνεται γκραν γκινιόλ. Τα λεβεντόπαιδα της συγκυβέρνησης (συγνώμη, της κυβέρνησης Πασόκ με ολίγη) από τη μια ανεβάζουν τις μισθολογικές κρατήσεις στο θεό, από την άλλη μειώνουν τους μισθούς (κάποιος να τους πει οτι έτσι θα μειωθούν και τα ποσά των κρατήσεων) κι από την τρίτη συζητάνε περί του πόσο πρέπει να ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων, περί ηλικίας των εφέδρων και περί της «μοναξιάς που έχει εφτά πετσιά». Κι όσο να αποφασίσουν για τα πετσιά της μοναξιάς εμένα ο μισθός μου θα έχει μπει στην αρνητική ζώνη κι άντε μετά να μου κάνουν έξτρα κρατήσεις όταν δυο πλην θα μάς δίνουν ένα συν.

Τέλος πάντων, μη μου δίνεις σημασία –άλλωστε εσύ δεν είσαι ποταπός σαν κι εμένα, να χρειάζεσαι μισθό για να ζήσεις. Εσύ έχεις την επανάσταση –κράτα τη μόνο καλά μη σου ξεφύγει και δαγκώσει κάνα αδέσποτο.

Είχα πει να μην ξαναγράψω κάτι για την παρούσα κατάσταση επειδή βαρέθηκα να κουβεντιάζω με φασιστοχουντικούς –άλλωστε τον «φασίστα κι αν τον πλύνεις -τα κάνει κρεμαστάρια». Αλλά ο εκνευρισμός είναι σαν τον καπνό του τσιγάρου –όσο και να τον κρατάς μέσα σου, κάποια στιγμή θα σου βγει, ακόμα κι από τα αυτιά.

69 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Μαρλυ ιζ γουέιτιγκ φορ δε στορμ άιρι μαν ο γιε. είπε...

Αναβω τσιγαρο, βαζω ποτο, καθομαι αναπαυτικα στη πολυθρονα μου και περιμενω υπομονετικα τα σχολια.

The Motorcycle boy είπε...

Χαχαχα, τι αρχίδι! Θέλω ρε, να σε πάρουν χαμπάρι και να σε στήσουν!

Υ.Γ.: Για προπόνηση πάντως μεταφράζω μια συνέντευξη του Mark E Smith.

bernardina είπε...

Μάρλι, θες παρέα; Αν έχεις τεκίλα έρχομαι ;-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε βλέπω να διαφωνώ πουθενά...

The Motorcycle boy είπε...

Ρε καθάρματα -πώς να έρθει ο άλλος και να εκφραστεί ελευθέρως όταν ξέρει οτι τον περιμένει το κοινό; Τίποτα φυστικάκια μην ξεχάσετε να φέρετε, για να ακούω το τσάκα τσούκα και να σας νιώθω.

Δείμε, κακώς! Διότι το αξιοσέβαστο κοινό από πάνω έχει πληρώσει εισιτήριο και θα μου ζητάνε τα λεφτά τους πίσω. Χεχεχεχεχε.

bernardina είπε...

Θα νιώθεις την καυτή ανάσα μας στο σβέρκο σου, κωλοπασόκε, χεχεχε!
Καλά ρε μότορα, αν αυτό που θέλεις ντε και σώνει είναι το τζέρτζελο, θα κάνω εγώ ότι διαφωνώ μαζί σου (και μαζί μου, αν θες) και θα σηκωθεί κουρνιαχτός.
Άσε ήσυχο τον δείμο. Είναι σοβαρός άνθρωπος, όχι σαν εμάς. (Ξέρεις ποιον περιμένω εγώ, ε; ;-) ;-) )

Αλήθεια, είδες που ο Λουκάνικος ανακηρύχτηκε πρόσωπας της χρονιάς;

Ο Καλος Λυκος είπε...

μιρι-μίρι-μίρι, μας έχει φάει η μίρλα εδωπέρα...

Μαρλυ ιζ ντισαπόϊντεντ, άιρι μαν ο γιε παρ'ολα αυτα είπε...

Τι θα γινει, μου τελειωνει η Herradura [προσοχη, στον σχολιασμο εχει γινει τοποθετηση προϊόντος] Μπερνυ παμε να φυγουμε ματια μου, μαπα το καρπουζι, κριμα τον τσιγαροβηχα.

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνυ, ο Λουκάνικος πρόσωπο της χρονιάς; Μα ο Λουκάνικος έχει ψοφήσει πριν δυο χρόνια! Μπα, δεν θέλω να διαφωνήσω -άγιες μέρες που είναι. Τίποτα επικλήσεις προς τα θεία, για να τιμήσουμε τον Άγιο Χριστούγεννο, όχι σπουδαία πράγματα -η φανταστείς....

Μάρλυ, μου το τοποθέτησες (με το συμπάθειο)! Δεν τα ξέρεις; Έρχονται όταν φεύγεις (τίτλος θρίλλερ δεν είναι αυτός;)

Λύκε -μίρλα τα ανέκδοτα; Μπας και είσαι κουμμουνιστής ρε;

The Motorcycle boy είπε...

Το θυμήθηκα μόλις! Μάρλι είδες το λινκ που έχουν βάλει στη Σύνοψη του Άσυλου; Τρομερά πράγματα!

Νοσφεράτος είπε...

κατι τετοια ελεγα κι εγω και με ειπανε ..Μοσιαλο ( αυτο φυσικά ητανε το λιγοτερο ..(με ειπαν κιαλλα ξερει η μπερνιδα..)

Ο Καλος Λυκος είπε...

o Κανέλλος πέθανε ρε ξεμωραμένε! - ο Λουκάνικος ζεί. Δές εδώ : http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,2102191,00.html

και άμα με ξαναπείς κουμμουνιστή, ουαί και αλλοίμονο σου, παλιοσταλίνα!

bernardina είπε...

Άει ρε, που πέθανε ο Λουκ, και μας το παίζεις και ενημερωμένος! Καλά σ' τα λέει το Λυκούδι.

Μάρλι, πάμε να κρυφτούμε γιατί μας βλέπουν και σκιάζονται, έχει δίκιο ο μότορας. Και μη μου σκοτίζεσαι καρντιά μου, θα φέρω εγώ άλλη μπουκάλα να τσακίσουμε.

Νόσφη, κάνα νέο από το άλλο μέτωπο;

Τόσπαν, την κάνω για την ώρα, μπας και σκάσει μύτη κάνας άλλος κι αύριο πουρνό πουρνό μπαίνω να κάνω τα φρέσκα ψώνια της μέρας. (Άμα δε βαρεθώ και με φάει η περιέργεια μπορεί να μπω και απόψε αλλά πιο ύστερα).

Μίρλα; Καλέ ποια μίρλα; Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε, χεχε.

The Motorcycle boy είπε...

Νοσφεράτε, το Μόσιαλος είναι όντως χοντρό! Αλλά από το να σε πουν Ανατολάκη! Σκέψου το κι έτσι! Πάντως χαίρομαι την ανεκτικότητα και δημοκρατικότητα αυτών των επαναστατών -ή συμφωνείς μαζί τους ή είσαι χαφιές και πουλημένος! Μια φορά μάλιστα στο buzz είδα οτι κάποιος με είπε "σεσημασμένο Πασόκο"!!!

Λύκε, δίκιο έχεις, μπέρδεψα τους συντρόφους! Αλλά ρε παιδάκι μου (και μεταξύ μας τώρα), αυτός ο Λουκάνικος είναι τουλάχιστον 7 σκυλιά: Λουκάνικος στη Σταδίου, Λουκάνικος στην Αχαρνών, Λουκάνικος στη Στουρνάρη -σε λίγο θα ανοίξει και Λουκάνικος στο Παρίσι, σαν τον Σαράφη ένα πράγμα! Για το "σταλίνα" που είπες θα σε κατακεραυνώσω εντός των ημερών που θα έχω στοιχεία. Άλλωστε είμαι και κάποιος πατερούλης -μην ξεχνάμε!

Νοσφεράτος είπε...

Μια φορά μάλιστα στο buzz είδα οτι κάποιος με είπε "σεσημασμένο Πασόκο"!!!
σιγα το πραμα..εμενα μουπαν σεσημασμένο σατανιστη

Νοσφεράτος είπε...

μπερνιδα για τον εξαφανισθεντα δεν ξερω τιποτε..Αφου το ξερεις πως δε με μιλαει και με κραταει μουτρα και με θεωρει Μοσιαλο..Πιθανον να μας θεωρει ΟΛΟΥΣ Πασοκους και μνημονιακους και τροικανους η και Μοικανους και να μας κραταει ΟΛΟΥΣ μουτρα...


.αντε ελα και σε μενα να ..κατσεις(κις μη μου) ..πες και τα παιδια απο δω μέσα.. Σημερα ειναι ανοιχτα για το κοινον λόγω εορτηξς ( ημαλλον κατοπιν εορτης μιας και περασε ..)

Ο Καλος Λυκος είπε...

"Είμαστε παντού" δεν λέγαμε; Ε, ο Λουκάνικος είναι η απόδειξη. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους από τη Σταδίου ώς το Παρίσι.

Εν αναμονή του κατακεραυνώματος...

bernardina είπε...

Νόσφη, βάλε λινκ να σε έρθουν από μόνοι τους. Από το άλλο χωράφι πάντως εγώ την έκανα φορέβα.

Άντε, καληνύχτες.

Με το μαλακό τα κατακεραυνώματα, είμαστε και καρδιακοί άθρωπες. 'Νταξ;

Νοσφεράτος είπε...

http://nosferatos.blogspot.com/
αντε ελατε ..ανοιχτα μονο για σημερα.. τζαμπα.

Ο Καλος Λυκος είπε...

άστονε ρε συ bernardina, να δούμε τίνι τρόπω θα μας κατακεραυνώσει ο πατερούλης...

The Motorcycle boy είπε...

Νοσφεράτε, σε φακέλλωσα -τώρα την πάτησες. Εντάξει τώρα, καλύτερα σατανιστής, παρά πασόκος -είναι πιο στυλάτο το Κατσούλας λουκ από το Χαραλαμπόπουλος λουκ ας πούμε. Έχεις κι εσύ κόσμο που το παίρνει προσωπικά άμα διαφωνήσεις μαζί του κι απαιτεί να θεωρείς χιούμορ το βρισίδι που σου ρίχνει; Υπέροχα!

Λύκε, κάτσε να τελειώσω τη μετάφραση και θα δεις -"τρέμε φλώρε, η μάνα του Στάλιν είναι πάλι έγκυος!"

Νοσφεράτος είπε...

τι να κανουμε (παλια αναρτηση τα βαζει με τον καραμανλή αρα...;
http://nosferatos.blogspot.com/2010/02/10-2009.html

The Motorcycle boy είπε...

Κατανοητός και ακριβής. Τότε ήταν που με λέγανε Πασόκο επειδή έλεγα οτι πρέπει να φύγει ο καργιόλης.

Νοσφεράτος είπε...

και παλι -αν θυμισεις οτι οπου ναναι θα πλακωσει ο σαμαρας -παλι πασοκο θα σε πουν

The Motorcycle boy είπε...

Το πρόβλημά μου πάντως ρε φίλε είναι απλό και το έγραψα. Εντάξει, εγώ είμαι Πασόκος. Αυτοί, γιατί ΔΕΝ είναι Δεξιοί; Κακό είναι να θέλεις Χονδρό ή Αντώνη Σαμαρά δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω.

Υ.Γ.: Έβλεπα δημοσκόπηση MRB. 140 έδρες με την αναγωγή και τον νόμο Πάκη ο Αντώνης ο ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ (και με ποσοστό 21-22%). Ούτε δεύτερο γύρο δεν θα χρειαστεί έτσι όπως πάει -η επανάσταση νίκησε σύντροφοι! Μετά την Ισπανία και την Πορτογαλλία ήρθε η σειρά της Ελλάδας. Υπογραφή: τα Ζόμπι της γειτονιάς σας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απλά άκουσα Mark E. Smith και μπήκα.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, παλεύω να μεταφράσω μια συνεντευξή του (επειδή διαπίστωσα οτι το μπλογκ μου δεν έχει ωραίους άντρες) και μου έχει βγάλει την παναγία.

Ανώνυμος είπε...

Eiste oloi ...
Eiste oloi ...
palioharakthres!

http://rakis1.wordpress.com/2011/12/16/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B1httpthemotorcycleboy-blogspot-com201112blog-post_15-html/

:)

The Motorcycle boy είπε...

Παλιαθρωπαραίοι -τι να πεις; Και εγκάθετοι -μην ξεχνάς!

Ευχαριστώ πάντως για την αναδημοσίευση.

bernardina είπε...

Μπήκα τρεις τέσσερις φορές από το πρωί να κάνω τα ψώνια μου αλλά μπα... χτεσινά ξινά σταφύλια. Ρε μότορα τι περονόσπορος είναι αυτός που έπεσε; Μπας και βρωμάνε τα χνώτα μας; Ή μήπως συμφωνούν και οι άλλοι όπως ο δείμος αλλά κωλώνουνε να το πούνε;
Παλιοκατάσταση...

The Motorcycle boy είπε...

Δεν ξέρω φιλενάδα -δεν το έχω πάντως σε κακό το να συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου, ακόμα και αν δεν μου το λένε. Βασικά νομίζω οτι απαξιούν -σιγά μην ασχολούνται με τους εγκάθετους! Ο Καργούδης που έχει χαθεί, τώρα που είπα "εγκάθετος"; Χαχαχαχαχα

bernardina είπε...

Ωραίους συνειρμούς κάνεις ρε συ, χαχαχα.

Ξέρω 'γω; Κάτι οι απεργίες, κάτι οι συνελεύσεις, κάτι η γενική αναμπουμπούλα, αιωρείται κάπου στο διάστημα του λεκανοπεδίου. Πού θα πάει, θα σκάσει μύτη κι αυτός, φαντάζομαι ;-)

Απαξιούν, ε; Τζάμπα έπαθε τσιγαρόβηχα ο άλλος, τζάμπα κατεβάσαμε τρεις νταμιτζάνες Χεραντούρα και μισό τσουβάλι αράπικα φιστίκια περιμένοντας, γμτ;

The Motorcycle boy είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά για τη συμπεριφορά των αναγνωστών μου (κατεβάζω και το κεφάλι όλο ενδροπή).

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε, και δεν το λέω ειρωνικά καθώς το ίδιο πακέτο τρώμε.
Αν δεν μπορείς να δουλέψεις με το υλικό που έχεις ( ελληνικός λαός) για την ανατροπή, μπορείς να λουφάξεις όπως τόσοι και τόσοι.
Δεν ωφελούν τίποτα οι χιλιοειπωμένες παρατηρήσεις σου.

Νοσφεράτος είπε...

Αν δεν μπορείς να δουλέψεις με το υλικό που έχεις ( ελληνικός λαός) για την ανατροπή, μπορείς να λουφάξεις όπως τόσοι και τόσοι.''

ωχ παλι τα ιδια και οι ιδιοι ( ανωνυμοι)
ετσι αρχιζουν και μετα προχωρανε στα σεσημασμένα κλπ

bernardina είπε...

Εμ, η συνταγή γνωστή και το δίλημμα γνωστότερο: ή μαζί μας ή εναντίον μας, αλλιώς λούφαξε στη γωνία σου και μη μιλάς γιατί δεν ωφελείς σε τίποτα...

Πάνω που είχαν αρχίσει να βαριέμαι. Και μου τελειώνανε και τα φυστίκια.
ΜΑΡΛΙΙΙΙ! Σύρμα!

Τούτος εδώ όμως αρχίζει με το μαλακό και το γλυκό. Οφείλουμε να του το παραδεχτούμε. Άλλοι ξεκινάνε με το χάρντκορ μπινελίκωμα με την πρώτη. Χα!

Ανώνυμος είπε...

Ας τα σπάσω λίγο και να τα ξαναρίξω.

Έχουμε ένα πλαστικό ως πρώτη ύλη (Ελληνικός Λαός) και θέλουμε να κάνουμε ένα γλυπτό.

Το να καθόμαστε και να βρίζουμε το υλικό μας.
«Είναι πλαστικό, δεν κάνει το ένα, δεν κάνει το άλλο , δεν μπορώ να το χειριστώ με καλέμι , δεν μπορώ να το πλάσω όπως θέλω κτλ κτλ.»
Δεν ωφελεί κανέναν.
Το ότι είναι πλαστικό το ξέρουμε, χαίρω πολύ.
Τι γλυπτό θέλουμε , και πως θα το κάνουμε δεν λέμε.
Λέμε μόνο ότι είναι πλαστικό.

Αμ εδώ μετράει ο καλλιτέχνης.
Αυτός που θα μπορέσει να κάνει ένα ωραίο γλυπτό με αυτό το υλικό.

Σίγουρα ο κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται καλύτερα με κάποιου άλλου είδους υλικά αλλά τι να κάνουμε , αυτό είναι τώρα και με αυτό θα πρέπει να κάνουμε γλυπτό (ανατροπή).

Αν δεν μας πεις έναν τρόπο, πώς να χειριστούμε αυτό το υλικό , δεν ωφελεί τίποτα η μίζερη
διαπίστωση πως είναι πλαστικό.
Το ξέρουμε.

Κάτι άλλο;Και να απαντήσω με κάποιο ψευδώνυμο πάλι ανώνυμος θα είμαι.

bernardina είπε...

Ανώνυμε (προσωπικά δε με χαλάει, αν σε λέγανε Αντουανέτα πάλι ανώνυμος θα ήσουνα) παρόλο που δε θέλω να απαντήσω για λογαριασμό του μότορα, μια παρατήρηση μόνο επειδή παρενέβηκα με σχόλιο.
Προσπάθησε να αντιληφθείς πόσο πατερναλιστικός και ελιτιστής γίνεσαι όταν συγκρίνεις έμβια σκεπτόμενα (λέμε τώρα) όντα του εικοστού πρώτου αιώνα (σε αντιδιαστολή με αυτά της εποχής των σπηλαίων) με ένα αδρανές υλικό όπως το πλαστικό και τον μότορα (τον κάθε μοτορα ή όποιον άλλο εννοείς μιλώντας σε δεύτερο ενικό πρόσωπο) με κάποιον που θα το πλάσει.
Κι εσύ που "ξέρεις" ότι είναι πλαστικό τι κάνεις γι' αυτό; Ανατροπή; Λυπάμαι, αλλά με αυτό το υλικό δεν γίνεται!
Κάτι άλλο;

ΥΓ. Υποψιάζομαι πως και ο μότορας αν το θεωρούσε "πλαστικό" δεν θα καθόταν να γκρινιάζει. Μάλλον επειδή κατά βάθος το έχει σε μεγαλύτερη υπόληψη και του αποδίδει μερικές ιδιότητες παραπάνω από το εν λόγω πράμα, γι' αυτό γράφει ό,τι γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Αν σε πειράζει το υλικό μπορείς να το αλλάξεις ώστε να ταιριάζει στο νου σου με ότι θα κάνει δυνατό να κατανοήσεις πως πλέον οι διαπιστώσεις υπάρχουν.
Οι λύσεις δεν υπάρχουν.
Λύσεις πάνω στα σημερινά δεδομένα.
Από αυτές πάσχουμε και αυτές ψάχνουμε εναγωνίως, και μέσα μας και σε συζητήσεις με φίλους.

Το κείμενο δεν πρόσφερε καμιά λύση. Πάσχει λοιπόν

Και επειδή θεωρώ πως αξίζει κανείς να απευθύνεται στην εδώ ομάδα, παρατήρησα για αρχή τις ελλείψεις, και προτείνω ως λύση την επόμενη φορά να προτείνονται λύσεις.Τετράγωνος

Νοσφεράτος είπε...

α ρε μπερνι ..εισαι πολύ πολύ καλοπροαιρετη ... (ετσι ημουν κιεγω πριν απο καιρο μεχρι να ..αντιλήφθω τι ακριβως παιζει )
φυσικά δεν θα κατσω να συζητησω με καποιον -ειτε ανωνυμο ειτε επωνυμο -αντιλαμβανεται απο την μια το ,,υλικο(ητοι την κοινωνια) ως ..πλαστελινη και απο την αλλη μας αρχιζει το τροπάρι περι ...ανατροπής
( εγινε της μοδας ..ποιος θα ανατρεψει ποιον -εποχη της ροδας και των πυρηνικών ...)

Μαρλυ ιζ νοτ ρηαλυ θριλντ φορ δε μομεντ είπε...

False alarm Bernie, *hic*

bernardina είπε...

'Fraid so, Marlo... *gulp*

Ανώνυμος είπε...

Νοσφεράτος , χαλάρωσε.

Κακώς απώλεσες την καλή σου προαίρεση (κατά δήλωσή σου).
Και εντάξει να την αντάλλαξες με κακή αλλά να μην την έχεις πλέον καθόλου είναι το πρόβλημα.

Και μην ξεχνάς το τραγουδάκι συνεχίζει ως

«ε! κάθομαι τις τρώω το λοιπόν»

Δεν νομίζω ότι αρμόζει.

The Motorcycle boy είπε...

Καλησπέρα σας κι ευχαριστώ τους μόνιμους του μαγαζιού που κουβεντιάζουν με τον Ανώνυμο και μάλιστα το κάνουν τόσο καλά που τη βλέπω να τους αφήνω τα κλειδιά και να την πέφτω για διακοπές, χεχεχεχε.

Λοιπόν Ανώνυμε φίλε (το σύντροφος, αν δεν είναι ειρωνικό, είναι βαρύ), καλό είναι να βάζεις ένα χαρακτηριστικό όταν σχολιάζεις για να μη μπερδευόμαστε -γιατί άμα γίνουν παραπάνω από ένας οι Ανώνυμοι, δεν θα ξέρω σε ποιον απαντάω. Ας πούμε Τετράγωνος λοιπόν!
Σαφώς εδώ μέσα σημασία έχει τι λέει καθένας και όχι ποιος είναι αυτός που το λέει -πάμε παρακάτω.
Οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο-βουνό, αν αντιμετωπίζεις (γενικά μιλάω) έναν λαό σαν υλικό για πλάσιμο το πιθανότερο είναι να φτιάξεις μια δικτατορία.
Επίσης, μια ερώτηση: αν ο ελληνικός λαός θέλει δικτατορία (όπως υπαινίσομαι οτι, χοντρικά, συμβαίνει) εμάς -ποια η θέση μας; Κάνουμε κόντρα δικτατορία για να τους συνεφέρουμε; Το αποδεχόμαστε; Το γυρνάμε στο "η ουδετερότητα στο απόσπασμα"; Αναρωτιέμαι.
Φίλε, οι έτοιμες λύσεις δίνονται μόνο στα λυσάρια του Πατάκη -όλα τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες. Η παρουσίαση μιας λύσης από εμένα (ή τον οποιονδήποτε) δεν έχει την παραμικρή αξία. Αν εσύ, εγώ, εμείς, δεν κατανοήσουμε το τι συμβαίνει γύρω μας και δεν δούμε τι θα μας συνέφερε να συμβεί -δεν γίνεται τίποτα. Και κάτι ακόμα -όποιος λέει οτι έχει κάποια ριζική λύση ή κοροϊδεύει, ή πήρε ληγμένα. Εδώ, ακόμα κι ο γερο Μαρξ μίλαγε για ιστορική αναγκαιότητα, τι να λέμε τώρα; Καζάκηδες θα καταντήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αν πιστεύουμε πως είναι λάθος (η δικτατορία) τότε θα πρέπει να μην την αποδεχτούμε μοιρολατρικά.
Αν πιστεύουμε πως γνωρίζουμε το σωστό για την περίσταση τότε θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε ουδέτεροι και να προσπαθήσουμε να το ενστερνιστούν και άλλοι (το σωστό μας).
Ούτε να το επιβάλλουμε αλλά ούτε και να το προδώσουμε. Αν δεν το ακολουθήσει ο κόσμος με την θέλησή του θα το αποβάλλει.

Σήμερα θα πρέπει να πράξουμε, σήμερα συντελείται το έγκλημα, και σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος που περιγράφεις.
Αύριο θα είναι ακόμη λιγότερες και δυσκολότερες οι επιλογές μας.
Θα πρέπει να τους παρασύρουμε τώρα που έχουν ροπή.
Με την απλή παρατήρηση δεν τα αλλάζουμε όσο θα μπορούσαμε αν δίναμε και μια πρόταση την κάθε φορά που απευθυνόμαστε στο σύνολο.

Ίσως ήμουν λίγο απότομος στο πρώτο μου μήνυμα (sorry) αλλά όταν διάβασα το κείμενό σου εκνευριστικά.

Σκέφτηκα,
«να ένας ακόμη που βλέπει αυτά που βλέπω, αλλά δεν δίνει μια λύση»

Όχι μια ριζική λύση, μια μικρή λύση την κάθε φορά, μια πρόταση για δράση σε κάθε κείμενο.
Μια δράση που θα παρασύρει προς αυτό που θεωρείς σωστό.


Τετράγωνος

The Motorcycle boy είπε...

Χμ, συμφωνώ μαζί σου -ξέρεις... Στο οτι δεν πρέπει να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά μια δικτατορία ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Γι΄αυτό άλλωστε κάνω τέτοια κείμενα, γιατί ο φασισμός, η δικτατορία κι όλες αυτές οι υστερίες είναι πράγματα που με ενοχλούν. Ξέρω οτι δεν φτάνει, αλλά ούτε τ΄αρχίδια έχω να πάω στην τάδε πλατεία και να τους φωνάξω "φασίστες", ούτε και λόγος υπάρχει να το κάνω -περισσότεροι βλέπουν τη θέση μου εδώ πέρα, παρά αν πήγαινα σε μια πλατεία, άσε που εδώ μπορούμε να κάνουμε κάποια συζήτηση, ενώ στην πλατεία... Την κάθε γνωστή πλατεία...

Δεν θεωρώ οτι η ροπή του κόσμου είναι προς ένα καλύτερο αύριο (έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον), άρα, αν επιχειρούσα να στρέψω αυτό το πράγμα προς άλλη κατεύθυνση (αν υποθέταμε οτι είχα τα φόντα) απλώς θα κορόιδευα τον κόσμο και θα έπαιρνα τη θέση του αγαπημένου τους δικτάτορα. Προς τι;

Οι λύσεις προκύπτουν από τις θέσεις μας φίλε -εσύ ήδη πρότεινες την αντίσταση σε ότι μας ενοχλεί, άσχετα με το πού πάει το πελιοψηφικό ρεύμα. Κι εγώ λέω (όχι μόνο σε αυτό το κείμενο, αλλά σε κάθε κείμενό μου): ακολούθησε το συμφέρον σου. Τόσο απλά. Δες ποιο είναι το συμφέρον σου και θα δεις τη λύση. Όμως το ποιο είναι το συμφέρον σου θα πρέπει να το δεις μόνος σου, όχι να σου το πω! Το ποιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το συμφέρον σου, αυτό προσπαθώ να δείξω στα κείμενά μου. Όσο μπορώ.

Ανώνυμος είπε...

Και γω σου λέω πως απλά δεν ξέρουν το συμφέρον τους. Δεν το διδάχθηκαν, δεν έχουν την παιδεία να το αναγνωρίσουν.
Κάτι θα πρέπει να κάνουμε να τους παρακινήσουμε να το δουν σήμερα.
Δεν νομίζω πως φτάνουν απλά κάποια κείμενα και ειδικά σε χώρους όπου δεν πρόκειται να επισκεφτούν.
Ίσως πρέπει να πάμε να τους βρούμε να τους το δείξουμε εμείς από το να καθόμαστε να γράφουμε ένα κείμενο που λέει “Do the right (for you) thing”

Πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς να τους δείξουμε τον άλλο δρόμο, παρασυρμένοι είναι, δεν γεννήθηκαν φασίστες.

Οφείλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
Να τους δείξουμε τι πιστεύουμε εμείς ότι είναι το καλό του συνόλου.
Κάποιος άλλος πήγε και τους παρέσυρε στο να πιστέψουν πως η λύση είναι η χούντα.

Μετά εμείς , μέσα στην χούντα , θα προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να τους κάνουμε να επαναστατήσουν, και μετά από πόσα χρόνια να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.
Και όλα αυτά γιατί σήμερα καθόμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και συζητάμε φιλολογώντας και φιλοσοφώντας ενώ δεν δρούμε ώστε να τους παιδεύσουμε.Τετράγωνος

Νοσφεράτος είπε...

το πολύ χοντρο προβλημα που εχουν ολοι οσοι πανε να..διαφωτισουν τον... λαό(και δη το ακροδεξο εθνολαιστικο τμημα του ) και να τον φερουν στονν δρομο τον καλό του' αριστεροπατιωτισμου και της ...ανατροπής ειναι
πως δεν υποψιαζονται
πως
δεν φτανουντα πεντε κολυβογραμματα που μαθανε αναμασωντας τσιτατα στα φοιτητικά τους χρονια και πως ..πρσπαθωντας να διαφωτισουν αυτους ποιυ δεν γενηθηκαν φασιστες αλλά ....γιναν ,και με με την ελλιπεστατη πολιτική παιδεια και την παντελή περιφρονηση προς την θεωρια που επιδεικνυουν αν και διαφωτιστες ,το πιο πιθανον ειναι να τους διαφωτισουν οι διαφωτιζομενοι και να τουςαλλαξουν και τα φωτα ( καπως οπως συνεβη με το τμημα της αριστερας που πηγε να...διαφωτισει τους ..αγανακτισμένυς)..Που πατε μωρε γυμνοι στ αγγουρια;

που πας χωρις αγαπη στη νυχτα στη βροχή ,τον δρομο θα τον χασεις...

The Motorcycle boy είπε...

Τετράγωνε φίλε μου, αν δεν ξέρουν το συμφέρον τους -συγνώμη κιόλας -αλλά ας πάνε να γαμηθούν. Δεν μιλάμε εδώ για ουτοπικές κοινωνίες και τέτοια πράγματα. Είμαστε ακόμα στο απλό:
-τι θέλεις κύριέ μου;
-να μην με γαμάμε στους φόρους.
-ωραία, γιατί τους πληρώνεις τότε;
-γιατί άμα δεν τους πληρώσω θα με πάνε μέσα.
-κι αν είσαστε πολλοί που δεν πληρώνετε;
-τότε δεν θα μας πάνε μέσα.
-και γιατί δεν μαζεύεστε πολλοί;
-γιατί όλοι ίδιοι είναι και δεν ξέρω σε τι αποσκοπούν και γιατί μπλα μπλα μπλα
-ε, σάλτα γαμήσου και πλήρωνε κύριέ μου!
Κατάλαβες πώς πάει;

Δε με νοιάζει ποιος θα με διαβάσει εδώ πέρα και ξέρεις γιατί; Επειδή ακόμα και αυτοί που θεωρούνται προοδευτικοί και ψαγμένοι και μέσα στις εξελίξεις κουβαλάνε χειρότερη νοοτροπία από τους σαπιοκοιλιάδες των καφενείων που μας κυνηγάγανε όταν ήμασταν μικροί. Και στην τελική δεν έχω διάθεση να βοηθάω κόσμο με το ζόρι λες και είμαι μαλάκας πρόσκοπος!

Σε μια αυριανή δικτατορία λες -συγνώμη φίλε αλλά η δικτατορία είναι εδώ από χτες.

DimosK. είπε...

Προβοκατορα Λαε..

DimosK. είπε...

και επειδη τα γραπτα μενουν,παρε και το κειμενο που τα χωνει στην Αριστερα απο.. αριστεροδεξια
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10416

GIORGOS είπε...

Και προς επικύρωση των λεγομένων σου για τη δικτατορία γύρω μας:
'Στην Κίνα πριν Μάο που πεινούσε ο κόσμος υπήρχε ένα βουνό που πήγαινε ο πιο ηλικιωμένος της οικογένειας για να μείνει και να πεθάνει από την πείνα γιατί το φαγητό δεν έφτανε .Δεν το θέτω σαν παράδειγμα προς μίμηση , δεν νομίζω ότι θα φτάναμε ποτέ εκεί , αλλά σαν δείγμα ψυχής και αυτοθυσίας.'.
Το αγαπημένο μου από όλα τα οργισμένα σχόλια κατά της Αφροδίτης για την ανεργία.
Επειδή πιστεύω ότι εδώ θα πιάσει τόπο και θα διαβαστεί-παρά να απαντήσω στο ορίτζιναλ και αν με αναρτήσουν.

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, συμφωνώ, ο λαός είναι ο προβοκάτορας γιατί πλέον ο συνήθης λαός είναι ο Λάος. Ναι, γι΄αυτή την κειμενάρα έλεγα -αλλά βαριόμουν να την ψάξω.

Γιώργο, καταπληκτικό σχόλιο -υποθέτω οτι αυτή/ός που το έγραψε, έχοντας κατανοήσει το πνεύμα της αυτοθυσίας, θα πάει σύντομα (αν δεν βρίσκεται ήδη) σε κάποιο βουνό χωρίς σύνδεση για να μην μας πεθάνει όλους με τις μπούρδες που γράφει. Θα πρότεινα Αράχωβα ή Τρία Πέντε Πηγάδια λόγω των ημερών.

bernardina είπε...

Ο κουτοπονηρούλης Συριζάκος έχει αποσύρει από το διαδίκτυο το pdf με το προεκλογικό φυλλάδιο που μιλούσε για προσλήψεις 100.000 το χρόνο ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ (άθροισμα πεντακόσιες χιλιά) στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά ψάξε-ψάξε το βρίσκει κανείς, γιατί κάποια άλλα ιστολόγια το έχουν διατηρήσει στο αρχείο τους. Μπορεί λοιπόν να βρεις μια φωτοτυπία του πχ εδώ http://www.parapolitiki.com/2011/03/500000.html
Για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά γιατί βγαίνει τώρα ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι στρεψοδίκες και λένε γκουχ μουχ όχι εμείς δεν είπαμε τέτοια κακά πράγματα σου ξου μου.Ε, ναι! Τα είπανε, πώς να το κάνουμε δηλαδή; Τώρα, αν καταλάβανε την πατάτα τους και το πήρανε πίσω, ας κάνουν την αυτοκριτική τους ως καλοί αριστεροί (μπουχαχαχαχαχα ποιος αριστερός την έχασε για να τη βρουνε αυτοί. Μόνο το Τιμημένο έχει τα κάκαλα να αποκαθιστά τους Ζαχαριάδηδές του. Αμ πως!)
Πέρα απ΄αυτό, δηλώνω ευθαρσώς ότι θέλω να πεθάνουν οι εννιά στους δέκα ΔΥ για να ξεβρομίσει αυτός ο τόπος. Δικός μου άνθρωπος ταλαιπωρείται ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ να βγάλει μπλοκ παροχής υπηρεσιών και τον πάνε κωλότραινο επειδή ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ από παλιότερες δραστηριότητές του για να τα πάρουν κάτω από το τραπέζι ή να του χώσουν προστιμάρες, και του ζητάνε πιστοποιητικό μέχρι για το πόσα δόντια είχε η μασέλα του πατέρα του. Και τόσους μήνες ζει με δανεικά και "έναντι".
Έτσι, για να ξέρουμε για τι καθολικό καρκίνωμα στο σώμα μιας χώρας μιλάμε. Γιατί είναι κάτι ζωικά είδη που μόλις κάτσει η κωλάρα τους στην καρέκλα του δημοσίου χάνουν κάθε ανθρώπινη υπόσταση και μεταλλάσσονται σε αμοιβάδες και σαπρόφυτα που έχουν και το θράσος να σου λένε ότι "ανθρωπίνως σε κατανοούν, αλλά το ζητάει η εγκύκλιος" όταν ουρλιάζεις επειδή το χαρτί που τους έφερες από την άλλη υπηρεσία (χάνοντας δύο μεροκάματα) λέει τα ίδια πράγματα μ' εκείνο που σου ζητάνε αλλά σε μορφή πίνακα και όχι κειμένου με αράδες. Ε, λοιπόν όχι, κυρά μου. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ γιατί έχεις πάψει να είσαι άνθρωπος από την ώρα που διορίστηκες!!!!
Αυτήνανε λοιπόν εγώ, για να γυρίσουμε και στο ζόρι του Τετράγωνου, θα πρέπει να πάω να την πιάσω τώρα που βγαίνει στην εφεδρεία και... όχι να την κάνω τούμπανο στο κωλόξυλο, αλλά να την πλακώσω στη διαφώτιση περί του ποιο είναι το συμφέρον της και να κάνουμε μαζί την ανατροπή; Ρε με δουλεύετε; Αφού το συμφέρον της ήτανε να μου τηγανίζει το συκώτι και να το τρώει με ντοματοσαλάτα μέχρι να της δώσω το γρηγορόσημο στο χέρι για να πάω να ζήσω με τα υπολείμματα (συκωτιού) και να είμαι κι ευχαριστημένη. Κι επειδή δεν το έκανα, με πήγαινε πίπα κώλο. Και τώρα που μάζεψε καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες συκώτια πάει να τα τραγανίσει με την ησυχία της μαζί με την αποζημίωση που θα παίρνει ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ μέχρι να βγει κανονικά στη σύνταξη!

Διαφώτιση του λαού για την ανατροπή; ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ; Και εν πάση περιπτώσει, ποιος σας είπε ότι τα δικά μου συμφέροντα ταυτίζονται με τα συμφέροντα του εφοριακού/πολεοδόμου/εργολάβου/χειρουργού του ΕΣΥ που σπάει το μόσχευμα των 800.000 και λέει ότι ήτανε χαλασμένο για να ανοίξουν άλλο, επειδή παίρνει μίζα από τον προμηθευτή κλπ κλπ κλπ; Αφού ακόμα και δίπλωμα οδήγησης για να βγάλεις σ' αυτή την κωλοχώρα πρέπει να τα σκάσεις για να τα μοιραστούν δάσκαλος/εξεταστής/υπάλληλος υπουργείου συγκοινωνιών και μετά να βγεις άνετος στους δρόμους να σκοτώνεις.
Άσε με ρε μότορα και με σύγχισες πάλι πρωί πρωί. Τελικά, ναι: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΡΕ! Να πάει στον αγύριστο σούμπιτο αυτό το σκορποχώρι κι ας τρώω νερόσουπα στα συσσίτια μέχρι να γίνει κάτι καινούργιο. Γιατί Χειρότερο απ' αυτό που ήτανε μέχρι τώρα αποκλείεται να είναι!
ΥΓ. Επειδή είχα διαβάσει το κείμενο του Μίχα, στα παπάρια μου τι γράφει ο Μαρξ στο συγκεκριμένο βιβλίο και πώς τον ερμηνεύει ο Τακούλης. Η ουσία είναι ότι τέτοιο γλείψιμο και τέτοιο σιγόντο από την ελληνική αριστερά στον τιμημένο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, και δη στη χειρότερη εκδοχή, του δεν έχει όμοιό του σε όλη την υφήλιο.

bernardina είπε...

Αμάν Παναΐαμ σεντόναρος που βγήκε!

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνι, ευτυχώς που ευχήθηκες να πεθάνουν 9 στους 10 δημόσιους υπάλληλους -άρα η προϊσταμένη μου θα τη γλιτώσει, χεχεχεχεχε.

Η τιμημένη Αριστερά προφανώς και θέλει αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων (είμαι μαζί της και μάλιστα επαυξάνω -όλα κρατικά, όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και ο μισθός σε κουπόνια).
Η θέση του Μαρξ για τους δημόσιους υπάλληλους ήταν οτι πρόκεται για μη συνειδητοποιημένη στρωμάτωση που βόσκει ανάμεσα στο προλεταριάτο και τους αστούς κι αν δει το ταξικό της συμφέρον θα συνταχθεί με το προλεταριάτο. Έτσι, για να μη λέμε ότι μας καβλώσει δηλαδή.
Δίκιο έχεις για τους δημόσιους υπαλλήλους, μπορώ επίσης να ισχυριστώ τα ίδια και χειρότερα για τους ιδιωτικούς. Κοντολογίς, άμα ο άνθρωπος είναι κουτσός -ούτε μπάσκετ μπορεί να παίξει, ούτε ποδόσφαιρο, αλλά γι΄αυτό δεν φταίει κανένα από τα δυο αθλήματα, φταίει το οτι ο άνθρωπος είναι κουτσός.

Κι όμως φιλενάδα -το συμφέρον είναι, σε τελική ανάλυση (άτσα ο μαρξιστής!), κοινό για όλους μας. Από το να γαμιόμαστε σε δουλειές που δεν μας αρέσουν, ή να μην μπορούμε να κάνουμε σωστά τις δουλειές που μας αρέσουν, όσο πνιγόμαστε στα χρέη και στην ανάγκη να στηρίξουμε τη δημόσια εικόνα μας, δεν θα ήταν καλύτερα να δουλεύουμε όσο γουστάρουμε, κάνοντας αυτό που θεωρούμε πιο χρήσιμο, και απαλλαγμένοι από την ανάγκη να πληρώνουμε για να ζούμε; Θα πεις -ο γιατρός δεν θα είχε Μερτσέντα και μεζονέτα, σωστά. Αλλά θα κοιμόταν ήσυχος το βράδυ χωρίς το φόβο οτι θα μπουκάρουν οι κλέφτες και δεν θα έχανε τη μισή του ζωή μποτιλιαρισμένος στη Μερτσέντα για να πάει κάπου που δεν γουστάρει. Απλά πράγματα λέω -αν θέλει ο καθένας να τα καταλάβει, καλό στον εαυτό του θα κάνει.

bernardina είπε...

Το κακό είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα η προϊσταμένη σου πρέπει να είναι μέσα στους εννιά και ο δέκατος να είσαι εσύ, αλλά επειδή σ' αυτά τα πράγματα δεν ισχύει το ΑΣΕΠ θα σε φάει άδικα η μαρμάγκα, χαχαχα.
Προφανώς αντιλαμβάνεσαι (ελπίζω τουλάχιστον) ότι δεν το εννοώ κυριολεκτικά όταν λέω ότι θέλω να πεθάνουν. Απλώς μισώ ολόψυχα, αυτό τον ανοικονόμητο δημόσιο τομέα που γιγαντώθηκε αφενός για να βολευτούν τα πελατάκια των κομμάτων εξουσίας και να έχει δεξαμενή άντλησης ψηφαλακίων και η αριστερά, αφού προλετάριοι δεν υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα, (γιατί για να έχεις προλετάριους πρέπει να έχεις και βιομηχανική παραγωγή), και αφετέρου να έχει να νταραβερίζεται ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας (καλημέρα εργολάβε!) να κυκλοφορεί χρήμα πάνω και κάτω -κυρίως κάτω- από το τραπέζι, να τσιμπάνε και μερικά ψίχουλα οι εργαζόμενοι, να ζει και να βασιλεύει η μαύρη εργασία και η εισφοροδιαφυγή, να λουμπενοποιούνται παραγωγικές ομάδες, να διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και να μπαίνει στο περιθώριο ένα σωρό κόσμος.
Γι' αυτό ο μόνος λόγος που εκνευρίστηκα όταν είπε ο Πάγκακος μαζί τα φάγαμε αφού σας διορίζαμε ήταν επειδή επικεντρώθηκε μόνο στο δημόσιο τομέα (ψίχουλα δηλαδή). Ενώ αν πρόσθετε: επειδή πήραμε μίζες για να σας αναθέτουμε έργα, επειδή σας δώσαμε επιδοτήσεις για χωράφια και ζωϊκό κεφάλαιο που ΔΕΝ είχατε, επειδή επιτρέψαμε διαχειριστές ασφαλιστικών ταμείων να επενδύουν τις εισφορές του κοσμάκη σε τοξικά σκατά, θα προσυπέγραφα με δέκα δάχτυλα.
Και άσε τα λαϊκίστικα με τους Μερσεντάκιες, γιατί θα τ' ακούσει κάνα φτωχαδάκι, κάνας άνεργος, κάνας άστεγος, και θα μας πάρει με τις πέτρες. Μπορεί τα λεφτά να μην κάνουν την ευτυχία, κάνουν όμως μια πολύ ωραία απομίμησή της, όπως ξέρεις. Και κυρίως, σε έναν κόσμο που κυβερνιέται από το χρήμα, σου προσφέρουν πάνω απ' όλα αξιοπρέπεια. (Ελπίζω να καταλαβαίνεις με τι πνεύμα το λέω, μη με βάζεις να αναλύω τα αυτονόητα).

Και τώρα πάρε μπόνους ένα εκπληκτικό προφητικό και απόλυτα επαληθευμένο κείμενο/πρόβλεψη για να περάσωμεν ωραία και να διασκεδάσωμεν με τα τζιμάνια που θα μας κυβερνάνε μόλις φύγει ο "πραξικοπηματίας" Μπαρμπα-Δήμος και αναλάβουν οι Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς.
http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=864
Μιλάμε για πολύ γέλιο όμως

The Motorcycle boy είπε...

"Η κρίση είναι ευκαιρία", ρε, το έλεγε ο Γιωργάκης αλλά τον κοροϊδεύανε! Καλά που ήρθε το Δίκτυο να μάς διαφωτίσει!

Και κυριολεκτικά να το έλεγες οτι θέλεις να πεθάνουν οι 9 στους 10 το ίδιο θα ήταν -αν οι ευχές γίνονταν πραγματικότητα δεν θα πληρώναμε ένα σκασμό λεφτά σε "αμυντικές" δαπάνες (θα σκοτώναμε τους Τούρκους με το κακό μας μάτι) κι εγώ θα είχα συνάψει παθιασμένες σχέσεις με καμιά κατοστή ηθοποιούς και τραγουδίστριες.

Πολύ εξ απαλών πιάνεις τον δημόσιο τομέα -περίμενε μέχρι να φτάσει η σειρά του στο αστυνομικό που γράφω και εκεί θα τα πούμε αναλυτικότερα.
Εγώ από τη δήλωση Πάγκαλου εκνευρίστηκα ΜΟΝΟ με την απήχησή της πάντως. Έρχεται κάποιος και σου λέει "εγώ μαζί με κάτι άλλους σκοτώσαμε τον Καποδίστρια" κι εσύ αντί να τον χώσεις μέσα, απαντάς "σα δε ντρέπεσαι που τολμάς να πεις οτι υπήρχαν άλλοι!" Ρε βάλτον μέσα για παραδοχή εγκλήματος και μετά το φιλοσοφείς, μαλάκα!

Τα λεφτά κάνουν τα παπάρια μου φιλενάδα -τι ευτυχίες και απομιμήσεις μού λες τώρα! Έχεις μιλήσει με κονομημένο; Σαν πρεζάκι που μονίμως ψάχνεται κι ακόμα χειρότερα είναι. Κι όσο για αξιοπρέπεια, εδώ γελάνε! Τις κατουρημένες ποδιές που φιλάνε οι κονομημένοι για να φτάσουν εκεί που είναι και να παραμείνουν, δεν τις έχει φιλήσει ούτε η μάνα του Καϊλα. Κι άμα ο φτωχός θέλει απλώς να γίνει πλούσιος στη θέση του πλούσιου, να πάρει τις πέτρες και να τις βάλει στον κώλο του -γιατί να τις χαλαλίσει πετώντας τες σε μας;

bernardina είπε...

Φτου γαμώτο και νόμιζα ότι θα με καταλάβαινες. Δε μιλάω για την αξιοπρέπεια του φραγκάτου ρε συ. Μιλάω για την αξιοπρέπεια του να έχεις στην τσέπη δυο φράγκα για να μπορείς να ταΐζεις το παιδί σου χωρίς να γίνεσαι ζήτουλας, να μπορείς να σφραγίσεις ένα δόντι που σου χάλασε και να μην πεθαίνεις στον πόνο επειδή δεν μπορείς να πας στον οδοντίατρο, τέτοια πράγματα. Και όσο όλα αυτά δεν θα μας τα παρέχει κανείς πατερούλης με κρατικά κουπόνια, όπως λες, κάπως θα πρέπει να τα εξασφαλίζουμε. Ε, αδερφέ μου, ούτε το παιδί μου θέλω να μένει νηστικό (δεν έχω, αλλά λέμε τώρα) ούτε να κάνω απόστημα στο δόντι (αυτό το έχω γι' αυτό το γράφω κιόλας και είναι και τσίτα τα νεύρα μου αν θες να ξέρεις) περιμένοντας τη δευτέρα παρουσία ή την αταξική κοινωνία ή την αυτοδιαχειριζόμενη κολεκτίβα ξερωγώ. Σήμερα ζω, σήμερα θέλω να ζήσω σαν άθρωπας. Μετρημένα κουκιά ρε συ. Και πες μου πόση αξιοπρέπεια μπορεί να νιώσει πιχι ένας άνεργος πενηντάρης που προσπαθεί να ζήσει από τη σύνταξη της χήρας μάνας του; Να, αυτά τα απλά λέω. Τόσπαν, πάω να διαβάσω τη συνέντευξη του σκυλομούρη. Ση για!

The Motorcycle boy είπε...

Βρε, σε καταλαβαίνω -τι νόμισες; Επειδή απαντάω στα σχόλιά σου από το κότερό μου που είναι αραγμένο ανοιχτά της Καραϊβικής, θεωρείς οτι δεν είμαι κοντά στον απλό άνθρωπο;

Αλλά αυτό λέω -ποιο είναι το κοινό στοιχείο σε όλα τα προβλήματα που προανέφερες; Τα λεφτά. Ε, ας τα καταργήσουμε να πάνε να γαμηθούν -αυτό είναι το συμφέρον μας. Να τα καταργήσουμε είπα, όχι να τα μετονομάσουμε σε μνες, πτσους, ή όπως αλλιώς αποφασίσουν οι σικ συνελεύσεις -εντάξει;

Για την ώρα, τρως το παπάρι και κάνεις οτι ευχαριστιέσαι -σε στυλ, "δεν είναι οτι δεν έχω να το ταϊσω το παιδί, απλώς του κάνω δίαιτα", "δεν πάω στον οδοντίατρο επειδή είμαι της ομοιοπαθητικής, όχι επειδή είμαι άφραγκος". Τέτοια φάση. Και πάνω στον πόνο σου έχεις και τον επαναστάτη να σε λέει μικροαστή και να σε στήνει στο απόσπασμα και μάλισα βιαστικά, για να μην κρυώσουν τα γεμιστά της μανούλας. Σωστά;

bernardina είπε...

Έτσι ακριβώς! ;-)

Νοσφεράτος είπε...

καλήχρονια παιδες και κορες(και παλιμπαιδες κλπ κλπ)

The Motorcycle boy είπε...

Καλή χρονιά φίλε -καλή χρονιά σε όλους (σχεδόν).

Mr.Fixit είπε...

Στη γενική, λοιπόν, ΟΚ. Καλά τα λες, γιατί είσαι εσύ που τα λες.

Δεν είσαι ποταπός που θέλεις μισθό για να ζήσεις - γιατί η εποχή του "No Future" έχει περάσει. Όχι για μας, όμως. Κατανοώ τη θέση αλλά δεν μπορώ να την ενστερνιστώ και ξέρεις πολύ καλά γιατί. Πρακτικά λοιπόν, με νοιάζει να do the right thing, όπως θα έλεγε κι ο πατέρας του Jesse Custer, κι από εκεί και πέρα έχω την "πολυτέλεια" λόγω ηλικίας να μη με νοιάζει το αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα; Μισθό δεν έχω, έχω την επανάσταση αλλά όπως τη θέλω εγώ/εμείς - όχι "έτσι". Μου φταίνε όλοι κι είμαι εναντίον όλων, οπότε ας γίνει ό,τι είναι να γίνει, χρεωκοπία ξεχρεωκοπία, να τους γαμήσουμε λίγο και να μας γαμήσουν εντελώς να τελειώνουμε.

Να τελειώνουμε ρε.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -κατά πρώτον με γάμησες γιατί δεν θυμόμουν τι έχω γράψει κι αναγκάστηκα να τα ξαναδιαβάσω!

Κατά δεύτερον, ο καθένας μιλάει ΑΠΟ ΘΕΣΗ. Εννοώ με αυτό οτι όσο δίκιο έχει ο άστεγος που θέλει να σκοτώσει τον πλούσιο, άλλο τόσο δίκιο έχει ο πλούσιος που θέλει να πιει κι άλλο αίμα για να πλουτίσει περισσότερο. Είναι το δίκιο της θέσης τους, το συμφέρον τους και καλά κάνουν και το υποστηρίζουν. Θα ήταν περίεργο (και κοινωνικά αφύσικο) ο πλούσιος να θέλει να μοιραστεί τα πλούτη του -έχω λάθος; Αν όχι, σκέψου πόσο περίεργο κι αφύσικο είναι ο φτωχός να πασχίζει για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος ώστε να πλουτίσει περισσότερο ο πλούσιος. Πράγμα το οποίο σαφώς και συμβαίνει!

Καλά κάνεις λοιπόν κι εσύ να επαναστατείς, αλλά όσο πράγματι το κάνεις! Γενικά μιλάω -έτσι; Επειδή το να σου φταίνε όλοι έχει μια λογική, το να σου φταίει όμως μόνο ο Γιωργάκης κι ο Αντωνάκης να είναι "καλά τώρα μωρέ -δεν τους ξέρουμε τους δεξιούς;" (και παράλληλα να το παίζεις επαναστάτης) εμένα μου μοιάζει μαλακία καραμπινάτη. Το να ζητάς κρεμάλες 8 με 10 και μετά να πηγαίνεις σπιτάκι σου είναι επίσης κοροϊδια -θες να τους κρεμάσεις; Κάντο! Αλλιώς τι περιμένεις; Να βγουν από μόνοι τους και ν΄αυτοκτονήσουν; Κι αν δεν μπορείς να τους κρεμάσεις βρες κάτι που μπορείς να κάνεις και να εξυπηρετεί τον σκοπό σου -τόσο απλά το βλέπω. Επαναλαμβάνω -γενικά μιλάω, να μην παρεξηγούμαι -έτσι;

Mr.Fixit είπε...

Η έστω να πιστεύεις (από θέση) ότι εξυπηρετεί το σκοπό σου. Ναι, μέσα σ'αυτό. Και γενικά και ειδικά

The Motorcycle boy είπε...

Ναι μωρέ -λογικά μιλάμε. Να έχεις συνειδητοποιήσει ποιο είναι το συμφέρον σου, να έχεις ορίσει ανάλογα τον σκοπό σου και να ενεργείς προσπαθώντας να τον πετύχεις.

Mr.Fixit είπε...

Σε κάποιες (αρκετές) φάσεις αρκεί (ή και επιβάλλεται) και ο μη-σκοπός πάντως - για να κλείσουμε την ψιλοτετριμμένη κουβέντα. Τι δε θέλω να γίνω, τι δεν ανέχομαι να ανεχτώ ή απλά πόσο cool θα φαινόμαστε όταν τρώμε τα μούτρα μας, ξέρεις τώρα.

The Motorcycle boy είπε...

Μα κι αυτό σκοπός είναι. Το οτι, ας πούμε, δεν θέλω να γίνω χίππης με κάνει να κουρεύομαι συχνά-πυκνά και να κάνω παρέα με άτομα που απεχθάνονται τους χίππηδες. Άρα, αναγκάζομαι να γίνω κάτι άλλο το οποίο (αν δεν είμαι εντελώς μαλάκας) με συμφέρει κιόλας περισσότερο.
Σχηματικά μιλάμε.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι