Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2013

"Όλοι πίσω, να χάσουμε 1-0 και να τα ρίξουμε στη διαιτησία"

Θυμάμαι πριν κάνα τριάρι χρόνια –είχαμε κυβέρνηση Γιωργάκη, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνου, Μπιρμπίλη  (καλά παιδιά κι αποτελεσματικά –εγγυημένα –τους έδινες παγωτό το πρωί και στο επιστρέφανε γάλα το μεσημέρι). Τότε ήταν κάμποσος κόσμος στους δρόμους, άλλοι στην πλατεία Συντάγματος, άλλοι στη γύρα με γιαούρτια, ντομάτες και αυγά, πολλή αγανάκτηση αδερφάκι!  Μου είχε κάνει εντύπωση (εκτός των άλλων) μια ατάκα που επαναλάμβαναν: «αν αυτά που κάνει το Πασόκ τα έκανε η ΝΔ θα είχε καεί η χώρα!» Ή κάπως έτσι….


Εντάξει.

Εκλογές έγιναν, ο λαός νίκησε, το Πασόκ έφυγε (ο Βενιζέλος έμεινε βέβαια –αλλά αυτά έχει το μεταγραφικό παζάρι μεταξύ των ομάδων –κι εμένα Αμαλφιτανό μου τάξανε και με τίποτα ακατέργαστα διαμάντια ετών 35 με βλέπω να βολεύομαι), η Χρυσή Αυγή ήρθε αναβράζουσα κι ο Αντώνης ο Μουρούτης ο Σερέτης έγινε πρωθυπουργέας. Παρακάτω;

 «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» -έτσι λέει η βίβλος του άσχετου προπονητή που τελικά κατεβάζει στο γήπεδο 11 τύπους με τις γλώσσες να σούρνονται στο γρασίδι. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μπορεί το Πασόκ να έχασε τις εκλογές αλλά η ομάδα κέρδισε. Διότι ποία η τελευταία κυβέρνηση προ εκλογών; Βαγγελάκης, Αντωνάκης και Καρατζαφύρερ  (με υποσχετική – όταν συμπλήρωσε τον προκαθορισμένο αριθμό αγώνων δεν ανανέωσε γιατί τον θέλανε για βασταφυλαρούχα οι υπόλοιποι ενώ εκείνος μόστραρε ως σεντεφόρι, ή δεκάρι κουμανταδόρος κατ΄ελάχιστον).
Να τη δούμε λίγο αυτή την ομάδα –έτσι; Ομάδα κέντρου. Με οχταράκι τον Βαγγέλη (τον γνωστό και ως «μαζί σου είμαι πρόεδρε περί δημοψηφίσματος, όσο πετάει το αεροπλάνο, θα σε ρίξω όταν προσγειωθούμε»)  σε ρόλο σουλατσαδόρου απ΄αυτούς που κρύβονται πίσω από τους αντίπαλους παίκτες κι όταν η μπάλα χαθεί φωνάζουν «μόνος μου ήμουνα ρε μαλάκα –γιατί δεν έδινες πάσα;» Και τον Αντώνη τον «Θάνε σα να μπαίνει η Άνοιξη» σε ρόλο φουνταριστού –να του βγάζεις μπαλιά στην κενή εστία και να καρφώνεται με τη μύτη στις πινακίδες επειδή τον ματιάσανε οι Αριστεροί. Βάλανε κι αυτή τη ρέπλικα του Πουρσανίδη, το μπαρμπα-Φώτη, για αμυντικό μέσο, να έχουν κάποιον να βρίζουν όταν τρώνε γκολ και κατεβάσανε την παλιά καλή ομάδα στο γήπεδο για νέες σελίδες δόξας.

Πάει κοντά ένας χρόνος τώρα, ο μπαρμπα-Φώτης ενεργοποίησε κι αυτός την οψιόν του και έμεινε χωρίς ομάδα γιατί βαρέθηκε να ξεμένει μόνος πίσω (μέχρι ο τερματοφύλακας  τον παράταγε και πήγαινε για σάμαλι άνευ προειδοποίησης) και να του καταλογίζουν οτι δεν κόβει, δεν μαρκάρει, δεν πασάρει, δεν σουτάρει και δεν σκοράρει –αν έπαιζε λίγο ακόμα σε αυτή την ομάδα δεν θα έβρισκε ούτε μπυραρία για την επόμενη σεζόν. Κι ο Βαγγελάκης αναβαθμίστηκε –από οχταράκι της γυροβολιάς έγινε δεκάρι σε σύστημα ανάπτυξης από τα πλάγια χωρίς κεντρικό μέσο.

Ωραία ανάλυση προπονητικής (και με συγχαίρω γι΄αυτή) αλλά τι γίνεται με τα αποτελέσματα; Πετάει η ομάς; Ασυζητητί!

Διαπρέπει στην οικονομική διαχείριση εφαρμόζοντας τα μέτρα του Βαγγέλα (αυτά τα μνημονιακά περί χαρατσιού ΔΕΗ, φορολόγησης με το σύστημα της ξώβεργας και ηλεκτρονικής συνταγογράφισης σε μπλοκάκι –αυτά τα μνημονιακά, τα επάρατα ρε παιδί μου). Διαπρέπει και στην είσπραξη εσόδων φροντίζοντας να διευκολύνει όσους δεν πληρώνουν και να κρατάει ψηλά τον ΦΠΑ που δεν εισπράττει.
Διαπρέπει και στις αποκρατικοποιήσεις –ότι βγάζει προς πώληση μένει στο ράφι, οι άνθρωποι είναι αξιοζήλευτοι! Μόνο για την εταιρεία Φυσικού Αερίου κλείσανε μια συμφωνία, κάτω από την δεσμευτική τιμή που είχε καταθέσει ο αγοραστής στον διαγωνισμό (!!!!) και κάνανε πάρτυ στα κανάλια για την επιτυχία! Μέχρι και μελέτη βγάλανε που έλεγε οτι η τιμή της εταιρείας έχει εκτιμηθεί χαμηλότερα από την τιμή που προτείνει ο αγοραστής –δηλαδή αυτός ο αγοραστής ήταν μαλάκας στο τετράγωνο, μια όταν πρότεινε τη δεσμευτική τιμή στον διαγωνισμό και μια τώρα που αγοράζει ακριβότερα από την αξία της εταιρείας! Το λένε και θέλουν να το πιστέψουμε, το παίζουν τα κανάλια και δεν ντρέπονται οι δημοσιογράφοι που το παίζουν αδέκαστοι!
Κι αν πεις για την άλλη την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης! Αγωγός ΤΑΡ –έδωσε αγώνα ο Αντώνης ο Τράβελιν Γουίλμπουρι να επιλεγεί ο συγκεκριμένος αγωγός που θα σώσει την Ελλάδα γιατί περνάει μέσα από κάποια μέρη της Μακεδονίας! Θα μας σώσει ο αγωγός –μην το συζητάς… Το αέριο θα φτηνύνει (όχι αυτό που θα μεταφέρεται με τον ΤΑΡ –δεν προκύπτει από τη σύμβαση κάτι τέτοιο), θέσεις εργασίας θα ανοίξουν (για εργάτες που θα έρθουν εκτός συνόρων υποθέτω –γιατί ο αγωγός θα κατασκευαστεί πρώτα στην Αλβανία και μετά θα περάσει από εμάς, άρα τα μεροκάματα θα είναι ανάλογα), η ύπαιθρος θα αξιοποιηθεί (όλα και κάποιο μπουρδέλο θα ανοίξει για τα εργοτάξια, όλο και καμιά καντίνα «όλα στα κάρβουνα –όλα μαύρα») θα φάμε με χρυσά κουτάλια (εμείς οι ημέτεροι)! Κι αυτή η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης  (πού, ο θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει μέρες στον Αντωνάκη τον καταφερτζή ο οποίος έκανε βουντού στους Αζέρους για να επιλέξουν ΤΑΡ) είχε δρομολογηθεί εδώ και μια δεκαετία περίπου (τόσο έχει ο ΤΑΡ γραφεία στην Ελλάδα) και οι άνθρωποι κάνανε μελέτες σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη της συγκεκριμένης παρέμβασης που θα έπρεπε να προσφέρουν! Τώρα που πανηγυρίζουμε βέβαια –ποια αντισταθμιστικά οφέλη, εδώ παρακαλάμε να μας πηδήξουν, για τέτοια είμαστε;

Θα πεις –«εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και τα νούμερα (οι άνθρωποι δηλαδής)!» Η καθημερινότης που λέει κι ο τηλεοπτικός σχολιαστής.

-Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που έκλεισε.
-Το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου που πάει για κλείσιμο.
-Η ΕΡΤ που έκλεισε.
-Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που δεν κατατέθηκε ποτέ γιατί δεν υπήρχε ανάγκη.
-Οι Χρυσαυγίτες που ποτέ δεν δικάζονται.
-Ο Σακκάς που κόντεψε να πεθάνει στη φυλακή γιατί δεν θέλουν να τον δικάσουν.
-Ο Άδωνης που επανέφερε σε ισχύ την απόφαση για διαπόμπευση των οροθετικών (για την οποία είμαστε υπόδικοι σαν κράτος).
-Ο Αθανασίου που βγάζει νόμους και γνωματεύσεις α λα καρτ.
-Οι δεξιοί βουλευτές που αγαπάνε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
-Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που αγαπάνε το λιντσάρισμα.
-Ο Κυριάκος!
-Η ΕΔΤ.
-Ο Μανιάτης που έβριζε τον Αρσένη επειδή ζητούσε να τηρούνται οι κοινοτικές προϋποθέσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και έγινε τώρα Υπουργός Περιβάλλοντος!!!!
-Οι μπάτσοι που βαράνε στο δρόμο για ψύλλου πήδημα.
-Οι συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών.
-Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που κανένας δεν ξέρει πώς θα γίνουν και οι νέες προσλήψεις που όλοι καταλαβαίνουμε πώς θα γίνουν.
-Ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που άλλαξε και απευθύνεται πλέον μόνο στα νοικοκυριά που πληρώνουν τις δόσεις τους στις τράπεζες (άρα, δεν είναι υπερχρεωμένα!!!)
-Ο νόμος που δίνει την εξουσιοδότηση σε Υπουργούς να προβαίνουν σε αλλαγές του καθεστώτος των οργανισμών (κλείσιμο το λένε αυτό) χωρίς να περνάνε τις αποφάσεις τους αυτές από τη Βουλή.

Έγραψα αυτό το τελευταίο και θυμήθηκα έναν άλλο νόμο που πήγαινε να περάσει ο Παπακωνσταντίνου ζητώντας εξουσιοδότηση από τη Βουλή για να υπογράφει αυτός τις Διεθνείς Συμβάσεις με την Τρόικα. Είχαν ξεσηκωθεί τότε όλοι τους –μέσα κι έξω. «Χούντα! Ανατρέπεται η Βουλή! Πραξικόπημα! Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ!»

Έγραψα αυτό το τελευταίο-τελευταίο και θυμήθηκα οτι «αν αυτά που κάνει το Πασόκ τα έκανε η ΝΔ θα είχε καεί η χώρα!»

Και μετά είδα ότι όντως. Τα έκανε η ΝΔ και τα έκανε πολύ πιο χοντρά –καταπάτησε κάθε έννοια συνταγματικότητας, κάθε ψήγμα νομιμοφάνειας –λειτούργησε με μια κουβέντα ολοκληρωτικά. Και τι έγινε; Κάηκε η χώρα; Κάηκε –πώς δεν κάηκε! Από τον καύσωνα!

Κι αν τους άλλαζες –πάλι τους ίδιους θα ψήφιζες, κι όταν λέω τους ίδιους κυριολεκτώ. Το ίδιο κόμμα –τον Αντώνη τον Σαχλαμαρά. Άντε να του έβαζες παρέα και τους Χρυσαυγίτες –«μπας και ξεβρομίσει ο τόπος»!
Έτσι  δεν πάει;

13 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Afrikanos είπε...

Πάει δεν πάει ο Κάλφας την γαμάει!

Κι αν πιστεύεις στο Θεό, θα σου φέρει Αμαλφιτανό!

Ποιητής εκ του προχείρου έχει την μορφή του χοίρου!

Αυτά...

The Motorcycle boy είπε...

Κατάλαβα -με Τζιόλη θα τη βγάλουμε φέτος!

Afrikanos είπε...

Πάγια ταχχχτική μας, μετά τον Γ.Χ.Γεωργιάδη και Π. Καφέ, δεν παίρνουμε άλλο μπαίχτη του μΠΑΟΚ :)

The Motorcycle boy είπε...

Δε δίνει ο Σαββίδης γιατί πάει για πρωτάθλημα! Πήρε κι έναν Ουρουγουανό -παίχτουρα, πρώην της Ρεάλ, Πάμπλο Γκαρσία λέει -θεός! Θα βγάλει μάτια στα γήπεδα! Είναι λίγο μεγάλος βέβαια, αλλά είναι ώριμος.

Afrikanos είπε...

...σαν παραγινωμένο σhύκο ;)

The Motorcycle boy είπε...

Και πράος χαρακτήρας! Σκέτος φιλόσοφος των γηπέδων!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας ρε Τριλεοντες, αγαπητοι ο Γκαρσια θα ψηθει 1 χρονο ακομα και μετα θα σας τον δωσουμε ...βλεπε Κοντρερας χαχα υπομονη λοιπον
Δυστυχως στα λοιπα εχεις δικιο σικλιστα αλλα τα γραφεις απολαυστικα και γελασα.
Ο Ελληνας φουτσα θελει το αποδεικνυει συνεχεια δεν ειναι καθολου απιθανο σε 3 χρονια να βγαλει τον Κωστακη η τον Γιωργακη με 10 μοναδες διαφορα και ο Στουρναρας να παραπεμπεται σαν τον Παπακωνσταντινου.

ο ασχετος ΠΑΟΚτσης

ΥΓ για μεταγραφες αν θελετε υπαρχει και η ΜΠαναχαικη

The Motorcycle boy είπε...

"Καλώς τα τα παιδιά, που φέρανε διπλό μόνο στον Πειραιά!" Ρε, τον Κοντρέρας τον πήραμε για να γελάμε επειδή είναι φτυστός ο Χάρυ Κλυν -δε θυμάσαι τι πλάκες έκανε μέσα στο γήπεδο; Αυτός, ντουετάκι με τον Μανωλά μάς χάρισαν αλησμόνητες στιγμές κλαυσίγελου.

Πάντα θα υπάρχει ένας Παπακωνσταντίνου (πάει να πει, ένας με μικρή κομματική στήριξη) που θα παραπέμπεται για να εξιλεωθούν οι υπόλοιποι και πάντα θα υπάρχει ένας Άκης για να ρίχνουμε το ανάθεμα -είναι βασική αρχή του φασισμού αυτή του αποδιοπομπαίου τράγου.
Γιατί μια φασιστική κοινωνία θέλει τον τράγο της να του φορτώνει τις αμαρτίες, θέλει τον δικτάτορα να παίρνει τις αποφάσεις γι΄αυτή και μετά να δηλώνουν όλοι αθώοι του αίματος και αγωνισταράδες. Τα ίδια κάνανε στην Κατοχή, τα ίδια και στη Χούντα. "Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ".

Υ.Γ.: Παναχαϊκή δεν είναι του Αλέξη; Απαπαπα -μακριά από ανάγωγους που ζουν με αγωγές! Θα πάρουμε λέει τον Τζαβέλα, μπορεί να πάρουμε και τον Νικηταρά, ο Κολοκοτρώνης μας λείπει για να φτιάξουμε ηρωική επιθετική τριπλέτα.

Ανώνυμος είπε...

Μότορ, πολύ ανάποδο κεφάλι είσαι ρε παιδάκι μου. Είναι επιτυχία σε λένε ο ΤΑΠ αφού. Το ίδιο είχε γίνει και το 2005 στο Αζερμπαϊτζάν, όταν ολοκληρώθηκε ο πετρελαϊκός αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν. Τότε όλοι το λέγανε ότι είναι επιτυχία και ότι οι Αζέροι θα χεστούν στο τάλαρο και μόνο κάτι τύποι σαν κι εσένα δεν τους πιστεύανε. Ε...αυτή τη στιγμή το 52% των Αζέρων ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας, υπάρχουν κανά δυο-τρεις περιζήτητοι γαμπροί που βγάζουν πάνω από 1000 δολάρια το χρόνο και έχουν πάρει και τη γιουροβίζιον.
Μη ξεχνάς ότι το Αζερ είναι και η χώρα που παράγει το φυσικό αέριο. Αν ο λαός του χεστεί στο τάλαρο άλλη μια φορά, εμείς που μας τον ακουμπάνε -τον αγωγό τους- φαντάσου τι βαθύπλουτοι θα γίνουμε.

Έρχεται ο Ιβάν ο τρομερός με τη στρατιά του τον Πάοκ τον τρομερό. Απ' τη 3η αγωνιστική θα'χω πρωτάθλημα.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω θα εχεις και το κυπελο παλι you know

The Motorcycle boy είπε...

Τζερεμέ, αυτό που με προβληματίζει είναι οτι ΗΔΗ έχουμε πάρει Γιουροβίζιον κι έτσι από αυτή την επιτυχή ιστορία ανάπτυξης δεν μπορώ να δω αντισταθμιστικά οφέλη! Επειδή τυχαίνει να έχω δει λίγο τη μελέτη του ΤΑΡ σε κάποια ενημερωτική συνάντηση έχω να πω δυο πράγματα, το εξής ένα:
Οι άνθρωποι είναι πολύ προσεκτικοί. Προσέχουν και με τις επιπτώσεις στο χώρο προσέχουν και με τα μεροκάματα και τα γενικότερα έξοδα της επένδυσης.

3η αγωνιστική με ποιον παίζετε; Θα κάνετε πάλι καμιά περίεργη ήττα και θα αυτοανακηρυχτείτε ηθικοί πρωταθλητές από τόσο νωρίς;

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι προσεχτικοί. Αμφιβάλλω ότι θα μπει έστω κι ένα ευρώ στην τσέπη μου.

Ούτε τη πρώτη δε ξέρω με ποιον κληρωθήκαμε. Αφού το λέει ο Ιβάν έτσι θα είναι. Του 'χω εμπιστοσύνη. Πρώτα έδιωξε τον Γκαρσία, μετά τον Δώνη, μετά ξαναπήρε τον Γκαρσία...άρα του χρόνου πρωτάθλημα και μετά βουρ για τσουλου.

The Motorcycle boy είπε...

Ε, αφού το λες και μόνος σου οτι είναι προσεκτικοί -πώς να παραπέσει το ευρώ και να μπει στην τσέπη σου;

Ο Ιβάν μια μαλακία έχει κάνει μόνο -οτι δεν έχει ξαναπάρει στην ομάδα τον Κούδα. Αλλά νωρίς είναι ακόμα -υπάρχει χρόνος μέχρι την έναρξη.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι