Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

Εκλογές ε; Να!Επιτέλους εκλογές! Τις ζητήσατε και ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΔΩΡΑ! Σοβαρά τώρα –για ποιον ακριβώς λόγο θέλατε τις εκλογές; Απορούσα κι από ρω (λίαν συντόμως και από κούπες).

Νομίζω οτι οι συγκεκριμένες εκλογές είναι οι πιο αισχρές της μεταπολίτευσης κι αυτό, φυσικά, δεν το στηρίζω στο οτι δεν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά το πέρας τους. Η θέση βασίζεται σε δυο διαπιστώσεις: α) οτι οι κομματικοί σχηματισμοί που κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές είναι για τ΄ανάθεμα –αν θέλεις να διαλέξεις ποιον θα ψηφίσεις θα πρέπει να κάνεις τόσες πολλές υποχωρήσεις που στο τέλος θα ξεχάσεις μέχρι και το όνομα του κόμματος και β) οτι σύμφωνα με τον νόμο Πάκη (τι λες καλέ! μόνο η κυβέρνηση του Γιωργάκη ήταν δικτατορική, η προηγούμενη του Χονδρού ήταν το απαύγασμα της δημοκρατίας!) το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους κανονάκι 50 έδρες (από 40 που του έδινε ο καστανός κοινωνικός συμφωνιστής Καστανίδης).

Για να εξηγήσω κάπως αναλυτικότερα το θεματάκι των μπόνους εδρών, η ΝΔ σαν πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,8% θα πάρει το λιγότερο 110 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 15% θα πάρει, το πολύ, 50 έδρες (νάτη η αυτοδυναμιούλα της συγκυβέρνησης!) ενώ τα κόμματα της Αριστεράς, με ποσοστό όλα μαζί στο 31% (τεράστιο ποσοστό –έτσι;) θα πάρουν το πολύ 75 έδρες. Πάει να πει οτι όπως και να έρθει το αποτέλεσμα η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ΝΔ με ολίγη (δηλαδή, ΝΔ, Λάος, Καημένος στις 152 έδρες) ή ΝΔ βαρύ γλυκιά (με ΠΑΣΟΚ).

Έγραφα κάποτε οτι οι εκλογές είναι ένας δημοκρατικός βιασμός, εννοώντας οτι σε αναγκάζουν να παίξεις ένα παιχνίδι με όρους επαχθείς για σένα, προκειμένου να κερδίσεις κάποια μικροπράγματα (τη βαζελίνη στον βιασμό, ας πούμε). Αλλά, όσο μικρά κι αν είναι αυτά που θα κερδίσεις, όσο μικρή κι αν είναι η πιθανότητα να κερδίσεις αυτά τα μικροπράγματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους τα χαρίσεις. Βαζελίνη; Βαζελίνη! Αφού είσαι αδρανής και δεν κάνεις κάτι για να αποτρέψεις τον βιασμό, κέρδισε τουλάχιστον τη βαζελίνη σου –ξόδεψέ τους!
Κι έτσι ερχόμαστε στον πρώτο λόγο αισχρότητας των τωρινών εκλογών –στο οτι δηλαδή δε βλέπω βαζελίνη από πουθενά (μεταφορικά μιλάω –γιατί στην κυριολεξία αν το πάμε, βαζελίνη προσφέρει άφθονη το ΠΑΝ.ΚΙ.). Να στο αναπτύξω αυτό, εξετάζοντας καθένα από τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, μπας και μπορέσεις εσύ να με βοηθήσεις –να μου δείξεις κάτι που μου διαφεύγει, κάποια ελπίδα ρε παιδί μου:

1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος)
Εντάξει –κυκλοφορούν κάμποσες παπαρολογίες του τύπου «προδότες», «κυβέρνηση Τσολάκογλου», «στου Γουδή» και δεν συμμαζεύεται –προσωπικά αδιαφορώ για την παράνοια που δέρνει τον καθένα. Το πρόβλημα με την τελευταία κυβέρνηση του Πασόκ ήταν οτι επρόκειτο για ολοκληρωτικά ανίκανους, 2 χρόνια δεν κάνανε τίποτα άλλο πέρα από το να κόβουν μισθούς και να ανεβάζουν φόρους (πράγμα που τους προάγει σε «επικίνδυνα ανίκανους» από απλούς ρεμπεσκέδες). Αναφορικά με το συγκεκριμένο κόμμα Βενιζέλου, τα αρνητικά στοιχεία είναι σαφή και προσωποποιημένα: Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Παπουτσής, (κ)Ρέπας, Μιλένα Αποστολάκη, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης –ανατριχιάσαμε ή να συνεχίσω;
Αν κάποιος είναι τόσο ψύχραιμος και ψάχνει για πρακτικές εφαρμογές της πολιτικής του κόμματος, ας υπενθυμίσω απλώς το χαράτσι της ΔΕΗ, την αύξηση του κεφαλικού φόρου και τη μείωση του αφορολόγητου –άπαντα έργα Ευάγγελου.
Κοντολογίς, ψήφο στο Πασόκ μπορώ να δεχτώ μονάχα στα πλαίσια του μακάβριου αστείου.

2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς)
ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ!!! Ο διαπρεπής οικονομολόγος, ο ονειροπόλος διεθνολόγος, ο ρήτορας, ο επιστήμονας, ο οικογενειάρχης, ο άνθρωπος! Ο Αντώνης Σαμαράς! Ο πολιτικός που έφερε τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα αλλά σήμερα έχει φάει τα λυσσακά του να καταργήσει τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγένειας! Ο άνθρωπος που ξεκίνησε το μασκαραλίκι με το «όνομα της Μακεδονίας»! Ο μόδιστρος της Πολιτικής Άνοιξης που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη (αυτό είναι θετικό όπως και να το δεις) κι όταν αποφάσισε οτι δεν έχει στον εκλογικό ήλιο μοίρα επέστρεψε στη ΝΔ. Ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή που εγκαινίασε το σύστημα «ενημερωτικό σημείωμα» (σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός διαβάζει ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το έγγραφο που υπογράφει αντί να κάτσει και να διαβάσει το ίδιο το έγγραφο –το συγκεκριμένο σύστημα διατηρήθηκε και αποθεώθηκε κι επί Πασόκ στη συνέχεια, να το πούμε κι αυτό). Τέλος, ο πολιτικός αρχηγός που κατόρθωσε το ακατόρθωτο –να διαγράψει βουλευτές του και επειδή ψήφισαν και επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο (η τακτική αυτή ονομάζεται διπλό τόλουπ με ενδιάμεσο άξελ –βαθμός δυσκολίας 9,4)! Επειδή βεβαίως τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, θα υπενθυμίσω οτι ο Αντώνης στελεχώνεται από τον διορατικό (λόγω αλληθωρισμού και βλεφαρόπτωσης) Μιχελάκη, από τον ζεν πρεμιέ Αβραμόπουλο, τον επαναστάτη Πάνο Προφιτερόπουλο, τον καρατέκα Φαϊλό Κρανιδιώτη, τον λαϊκό ερμηνευτή Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον (μοναδικό υπουργό που κατάφερε να τον ξηλώσουν 3 φορές για συμμετοχή σε σκάνδαλα) Σάββα Τσιτουρίδη, τη σέξυ Φωτεινή Πιπιλή (μπλιαχ αηδίαθα!), τους διαγαλαξιακούς Άδωνη και Βορίδη ενώ στην κομπανία συμμετέχει εκτάκτως και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο ηλιοκαμένος ηγέτης.
Σε επίπεδο προγραμματικών δηλώσεων, ο Αντώνης υποσχέθηκε να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να περιορίσει το σπάταλο κράτος, να προωθήσει τις επενδύσεις (είναι και πρωτότυπος πανάθεμά τον!) και να βγάλει τις κουκούλες από τους αναρχικούς. Ανοίγω μια παρένθεση γιατί όσο γράφω το κείμενο ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Ο Αντώνης έβαλε στην πρώτη θέση τον Αθανασίου, τον γνωστό δικαστικό, δηλώνοντας οτι η κίνησή του συμβολίζει τη θέλησή του για ανεξάρτητη δικαιοσύνη (και υποθέτω κλείνοντας το μάτι στα κορόιδα περί του ότι θα κάνει δίκες αν βγει πρωθυπουργός). Αυτός ο Αθανασίου (ο οποίος δήλωσε παλιός, καλός φίλος του Αντώνη) ήταν ο ανακριτής που έβγαλε λάδι τον Ζαχόπουλο στο γνωστό σκάνδαλο (γιατί το σκάνδαλο Ζαχόπουλου δεν ήταν τα γκομενιλίκια που πρόβαλαν οι εφημερίδες, αλλά οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους όσο ήταν Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Πολιτισμού). Ο Αθανασίου είχε αναλάβει την προανάκριση τότε κι ο Αντώνης είχε αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού! Το δε πόρισμα του Αθανασίου, άντε να το βρεις να το διαβάσεις και να βγάλεις μόνος σου τα συμπεράσματά σου. Αυτά περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης και περί αδέκαστου Αντώνη. Με το καλό να τον δεχτούμε λοιπόν τον αυριανούλη πρωθυπουργούλη.

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα)
Το (ένα είναι το) Κόμμα δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του και έπεσε πανικός στο Πολιτσμπίρο σε στυλ: «ρε λες να γίνει καμιά μαλακία και να μας βάλουν στην συγκυβέρνηση;»  Χάσανε λοιπόν την ψυχραιμία τους οι σύντροφοι και κόψανε κάθε προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας αναφέροντας οτι «αγωνίζονται για να αλλάξει η τάξη στην εξουσία κι όχι για την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση». Υπέροχα! Μόνο που οι τάξεις εναλλάσσονται στην εξουσία μέσω επαναστατικών διαδικασιών (ο Μαρξ το λέει!) άρα, τι σκατά κάνει στη βουλή το τιμημένο Κόμμα; Και γιατί θέλει την ψήφο των πολιτών αφού δεν πιστεύει στις κοινοβουλευτικές αλλαγές; Γιατί μας είχε γαμήσει το κέρατο τόσα χρόνια με το «ΚΚΕ, αλλαγή, δεύτερη κατανομή»; Και σε τελική ανάλυση ποιες διάολο είναι επαναστατικές προοπτικές ή έστω οι επαναστατικές πρακτικές τις οποίες έχει εφαρμόσει τόσα χρόνια το Κόμμα; Το σπάσιμο των καταλήψεων; Η επαναστατική γυμναστική των πορειών; Το ΠΑΜΕ; Ρε, δεν ΠΑΤΕ όπου θέτε; Μια φορά πουλημένοι –για πάντα πουλημένοι!
Στο πολιτικό πεδίο των απόψεων, μπορείς μια χαρά να συμφωνήσεις με τις θέσεις του Κόμματος (όλα γίνονται!) όμως αυτό δεν έχει καμιά σημασία εφόσον το Κόμμα δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την εξουσία και άρα να τις εφαρμόσει. Αν σου αρέσουν τα επαναστατικά φιλολογικά τέια, το ΚΚΕ είναι το κόμμα σου.

4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας)
Ο Αλέξης έχει πρόταση συγκυβέρνησης κι αυτό, από μόνο του, είναι σημαντικό γεγονός! Βέβαια, η πρότασή του είναι ολίγον για τα μπάζα (ουτοπικός οτινανισμός) αλλά μήπως και οι προτάσεις των «κομμάτων εξουσίας» είναι καλύτερες; Ή έστω υλοποιήσιμες;
Θα παραδεχτώ την αμαρτία μου –είμαι αριστερός. Και θα παραδεχτώ ακόμα οτι αν υπήρχε περίπτωση συμμετοχής αριστερού κόμματος στην κυβέρνηση της χώρας θα τη στήριζα ακόμα και αν επρόκειτο για τους γιαλαντζί αριστερούς του κοινοβουλίου –ακόμα και με την Αλέκα μη σου πω! Όμως ο εκλογικός νόμος Πάκη δεν αφήνει χώρο για τέτοιες πολυτέλειες –το έγραψα και παραπάνω. Αν δε βγει πρώτο κόμμα κάποιο απ΄αυτά που (λένε οτι) εντάσσονται στην Αριστερά, συγκυβέρνηση δεν γίνεται. Άντε –να δεχτούμε την υποθετική περίπτωση όπου το Πασόκ θα βγει πρώτο κόμμα και θα πάρει το μπόνους αλλά όχι και την αυτοδυναμία (σ΄έφαγα Ασίμοφ!) Υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσει το Πασόκ με τον Αλέξη; Λέω να το αποκλείσω το ενδεχόμενο γιατί από τη μια ο Μπένι έχει συνυπογράψει για την τήρηση του Μνημονίου κι από την άλλη ο Αλέξης είναι ανέκδοτος (ή ανένδοτος, όπως το πάρει κανείς). Άρα; Ο Σύριζα αντιπολίτευση όπως και να ΄χει. Πράγμα που σημαίνει οτι θα πρέπει να δούμε τις θέσεις του και να τοποθετηθούμε αναφορικά με το πόσο μας εκφράζουν –για να υποστηρίξουμε οτι, τουλάχιστον, ψηφίσαμε σε μια βάση αρχών:
-Απεμπλοκή από το Μνημόνιο, ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης (Ωραίος! να κλείσουμε τα σύνορα –να γίνουμε Κούβα υποθέτω. Κι εγώ μαζί τους, αρκεί να μη μου αρχίσουν μετά, τίποτα παπαριές του στυλ: θα δανειστούμε από Ρώσους, Κινέζους και λοιπούς εξωγήινους. Γιατί κι ο Κάστρο στην αρχή, τον Σοβιετικό του τον χρειάστηκε για να ορθοποδήσει).
-Ανατροπή της λιτότητας, αναδιανομή του πλούτου, εξεύρεση νέων πόρων (Αυτά μας τα υπόσχεται και το Πασόκ με τη ΝΔ όταν λένε οτι θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή και θα εκμεταλλευτούν την ΑΟΖ –μιλάμε για επιστημονική φαντασία κανονικά! Εκτός αν ο Αλέξης εννοεί οτι θα κρατικοποιήσει τις περιουσίες των πλουσίων –οπότε είμαι μαζί του).
-Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα (Ε, τι διάολο Κούβα θα γίνουμε αν δεν είναι δημόσιες οι τράπεζες! Με τον Παπαδημούλη στο ρόλο του Τσε Γκεβάρα να υποθέσω;)
-Μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας (Πήξαμε στην ανάπτυξη!)
περάσπιση των δημοσίων αγαθών της παιδείας και της υγείας (Με τι λεφτά να ρωτήσω;)
-Υπεράσπιση της δημοκρατίας (Της ποιας; Εντάξει κι εμείς πήραμε τον Κοστάντζο για την υπεράσπιση της εστίας του Θρύλου αλλά τα είδαμε τα χαΐρια μας!)
-Λαϊκή κυριαρχία –ανεξαρτησία (Να υποθέσω δηλαδή οτι αν βγει στην κυβέρνηση ο Σύριζα θα καταργήσει την κυβέρνηση και τη Βουλή και θα φέρει λαϊκά συμβούλια;)
Με μια κουβέντα –καλές οι προτάσεις του Σύριζα αλλά πολύ κοροϊδιλίκι ρε αδερφάκι μου! Από τη μια υπονοούν κάποιο επαναστατικό πρόταγμα κι από την άλλη δεν δείχνουν να έχουν διάθεση για συμμετοχή σε επαναστατικές διαδικασίες. Σου λένε «ψήφισέ μας, να πάρουμε την κυβέρνηση, να κάνουμε επανάσταση». Είναι δηλαδή σαν να σου πω εγώ «φέρε μου την Ούμα Θέρμαν στο κρεβάτι έτοιμη και πρόθυμη, να δεις τι σεξ θα της κάνω!» Δεν πάνε έτσι τα πράγματα σύντροφοι!

5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)
Μετά τον ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ ο ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ (να δω πότε θα αποκτήσουμε και τον ΜΠΕΡΙ_ΜΠΕΡΙ). Ο ηθικολόγος συγγραφέας του βιβλίου «Η Μιμή στηρίζει την Αλλαγή» (ναι, αυτού με το εξώφυλλο όπου η Μιμή κρατάει ένα μάτσο αρχίδια). Ο πολιτικός-χέλι που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο (μπας και τσιμπήσει τίποτα κόσμο από τη ΝΔ), συμμετείχε στη συγκυβέρνηση (μπας και αποκτήσει κυβερνητικό προφίλ) και την κοπάνησε όταν είδε οτι οι δημοσκοπήσεις τον ρίχνανε στα Τάρταρα. Ο φασίστας που λέει φασίστες τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο αγωνιστής κατά του βιβλίου της Ρεπούση και υπέρ της επαναφοράς του προηγούμενου βιβλίου ιστορίας το οποίο μοιάζει γραμμένο από ομάδα αγράμματων χουντικών κοινοταρχών.
Το Λάος βρίσκεται σε κατάσταση «μπαίνω –δε μπαίνω» στη Βουλή, είναι χρέος μας να τους βοηθήσουμε να εξαφανιστούν από την πολιτική πραγματικότητα νομίζω.

6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη)
Να το γράψω εδώ πέρα αφού δεν το ανέφερα παραπάνω: γενικώς θεωρώ οτι οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι άτομα κατωτάτης υποστάθμης και ανάξια λόγου όμως υπάρχουν τρεις απ΄αυτούς που με τρομοκρατούν: Βενιζέλος, Βορίδης, Μπακογιάννη.
Η Ντορούλα λοιπόν χτες επισκέφτηκε το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα δηλώνοντας οτι δεν μπορεί ο μπάτσος παύλα άνθρωπος να βασανίσει σωστά τον μετανάστη αν είναι κακοπληρωμένος. Η Ντορούλα η οποία έχει πρόγραμμα και το καταθέτει ακόμα κι αν δεν της το ζητήσουν και το πρόγραμμα αυτής περιλαμβάνει «μία από Μητσοτάκη» -τουτέστιν ξεβράκωμα για χάρη των μεγάλων επιχειρήσεων. Αν θέλεις τέτοια κόλπα, ψηφίζεις ΝΔ και βγάζεις πρώτο κόμμα –τι να την κάνεις τη Ντόρα; Άσε που είναι κι αυτή στο «μπαίνω-βγαίνω» -ζω με την ελπίδα να τη δω εκτός βουλής.

7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη)
Με ιντριγκάρει το όνομα «Λούκα» σε γυναίκα αλλά με ξενερώνει πλήρως η γυναίκα Λούκα. Αν σ΄αυτό προσθέσεις οτι υπήρξε σύζυγος του Αρσένη τότε καταλαβαίνεις γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική (για να μην πεθάνει από τη νύστα). Όσο ήταν στο Πασόκ είχε πολύ δυνατή κομματική στήριξη. Επίσης έφτιαξε ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΟΜΟ που βγήκε σε όλη τη διετία –αυτόν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έχει μαζί της και τον Καστανίδη ο οποίος στήριξε το δημοψήφισμα που είχε προαναγγείλει ο Γιωργάκης. Κι εδώ ακριβώς τελειώνουν τα (όποια) θετικά του συγκεκριμένου κόμματος.
Ας πάμε στα αρνητικά:
-Ότι πάρει στις εκλογές θα το δώσει στο Πασόκ αν υπάρξει περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, άρα ψηφίζεις Λούκα και σου βγαίνει Βαγγέλας –μπρρρρ.
-Την είδα χτες αγκαλιά με την ΑΔΕΔΥ και κανάκευε τον κακοπληρωμένο, υπερχρεωμένο, κατασυκοφαντημένο δημόσιο υπάλληλο –κι εγώ δημόσιος είμαι αλλά όχι κι έτσι μανδάμ! Άμα θέλουμε εξασφάλιση θα προτιμήσουμε Αλέξη που υποσχόταν 100.000 νέες προσλήψεις –σιγά μην έρθουμε σε σένα!
Αν δεις τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις οτι είναι όλες τους υπέροχες! Τι οτι θα κουρέψουν τα δάνεια των ιδιωτών υπόσχονται, τι οτι θα μειώσουν τις τιμές των προϊόντων, οτι θα στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, θα αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, θα πατάξουν το σπάταλο κράτος, θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά (ώπα! κάπου τα έχω ξανακούσει αυτά!), τι «πόθεν έσχες» βουλευτών, τι αναμόρφωση της παιδείας –μπερεκέτια! Μόνο θάλασσα στην Ομόνοια δεν υπόσχονται –να μην τους πουν και λαϊκιστές. Θα τους έχω υπόψη μου λοιπόν όταν πάρουν ποσοστά που θα τους επιτρέπουν να κυβερνήσουν (γιατί τώρα με το ζόρι –δεν-μπαίνουν στη βουλή) και θα δεχτώ οτι φάγανε φλασιά τη θεία φώτιση τώρα που φύγανε από το Πασόκ γιατί όσο ήταν μέσα μια από τίποτα κάνανε κι αυτοί (με εξαίρεση τα «υπερχρεωμένα» -έτσι;)

8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος)
Ο Πάνος! Ο Καμμένος! Η επωνυμία τρόμος για κάθε ιδιοκτήτη Καβασάκι, εξ ου και η κλασσική ερώτηση: «όταν πέφτεις με τη μηχανή τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό; να δεις πού χτύπησες ή πόσο πάει η μανέτα συμπλέκτη στον Καμμένο;» Ο Πανούλης! Το χοντρό παιδί που κόντεψε να γίνει ήρωας στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη το ΄89 όταν, από τη μανία του να στριμωχτεί μπροστά και να τον πάρουν οι φωτογραφίες κόντεψε να πετάξει τον Μητσοτάκη από το μπαλκόνι! Ο «με τη βοήθεια της Παναγίας» -ο αδέκαστος ντετέκτιβ, ο χοντρός Τριανταφυλλόπουλος, ο άνθρωπος που είναι ικανός ν΄ανακαλύψει σκάνδαλο ακόμα και στον τρόπο που δένουν τα κορδόνια τους οι αντίπαλοί του. Ο απόγονος του Ψωμιάδη, της Νικολούλη και του Τζαβέλα –αυτός που ήξερε τα πάντα για την τρομοκρατία πριν από τους τρομοκράτες, αυτός ο «δίκην οφθαλμός» (και μονίμως υπόδικος) «ως τα παν θωρεί»!  Πάνος Καμμένος –ο φασίστας της διπλανής πόρτας, πού να τρέχεις τώρα στις ντουλάπες της Χρυσής Αυγής; Ο Πανούλης είναι εδώ –φρεσκοπλυμένος, μάγουλο σκέτο τζάνερο, κοστουμάκι τσίτα στον αναστεναγμό, φωνούλα ψιλή τσιριχτή, ο προστάτης τής κάθε γιαγιάς που σέβεται το κρυμμένο της κομπόδεμα και τού κάθε παππού που έχει λύσει πάνω από 100 φορές τα προβλήματα της χώρας στον καφενέ. Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε κόντρα στα σχέδια της ντόπιας και ξένης αντίδρασης και κατάφερε να περάσει τελικά η Ολυμπιακή Φλόγα από το Καστελόριζο (λίγο το΄χεις;) Ο άνθρωπος που θα κυνηγήσει τους Ελλοχίμ, τους Νεφελίμ, τον Σόρος και όποιον άλλο γουστάρει στην τελική (γιατί τελικά ο Πάνος είναι ο Τσακ Νόρις!) Ο άνθρωπος που αν και κινείται σε υπερανθρώπινα πλαίσια διατηρεί μερικές συμπαθητικές ανθρώπινες αδυναμίες –λέγεται, για παράδειγμα, οτι ξέχασε να πληρώσει τον φιλόσοφο Γεωργαλά (αυτόν που θεμελίωσε φιλοσοφικά και τη χούντα) για τις θέσεις του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Α.Ε.) τις οποίες αυτός συνέγραψε. Ο Πανούλης μπαίνει στη βουλή με ανεβασμένα ποσοστά και δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να διαμαρτυρηθεί περί αυτού –υποθέτω λοιπόν οτι ο φασισμός δεν μας ενοχλεί σε πρώτη φάση. Όπως και δεν μας ενοχλεί το οτι ο Πανούλης υποστηρίζει (και δικαίως) οτι εκφράζει τους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος –γιατί να μας ενοχλήσει; Όταν κουνάγανε τις σημαιούλες οι λεβέντες αυτοί μπροστά από τους τσολιάδες δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται!

9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης)
Ο Φώτης είναι σένιος. Αν γυριζόταν σήμερα «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» θα τον έτρωγε αέρα τον ρόλο του Μαρίνου Αντύπα από τον Νότη Περγιάλη (σ΄αυτό βέβαια θα συντελούσε και το γεγονός οτι ο Περγιάλης έχει πεθάνει από χρόνια). Θυμάμαι τον Φώτη να αποχωρεί από το συνέδριο του Σύριζα φουρκισμένος, έτσι όπως τον έβλεπα τότε στην τηλεόραση μού θύμιζε τον Μπιλ τον Χοντρό όταν πήγαινε να μαζέψει κάνα σπασμένο ποτήρι από την καφετέριά του με τη μάπα στο ένα χέρι και τη χριστοπαναγία στο στόμα. Θέλω να πω δηλαδή οτι τον συμπαθώ τον Φώτη. Αυτό που δεν συμπαθώ είναι οτι τον κόβω να συνεργάζεται με το Πασόκ σε περίπτωση ανάγκης (του Πασόκ), άρα να μάς φέρνει το Βαγγέλα πρωθυπουργό.
Οι θέσεις της Δ.Α. είναι: α) αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας με άλλα μέτρα ισοδύναμου χαρακτήρα (τα οποία δεν πήραν μέχρι τώρα οι κυβερνώντες επειδή είναι μαλάκες και θέλουν να χάνουν ψήφους), β) άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης του πληθυσμού (θα μοιράσουν λαξατόλ στους δυσκοίλιους να υποθέσω!), γ) αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα (άντε πάλι!) και δ) ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων (καθότι μια τζούρα επανάστασης πάντα βοηθάει). Ψήνεσαι;

10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος)
Γιατί ρε Γρηγόρη; Γιατί παιδάκι μου; Εγώ σε γούσταρα και οι μανάδες των συμμαθητριών μου σε γουστάρανε επίσης –κρυφό τους όνειρο ήταν τότε στο ’80 να σου δώκουν την κόρη σου για να σε γιατρέψει από την ομοφυλοφιλία! Γιατί λεβέντη μου συνεργάστηκες με τον Μάνο; Το Μάνο ρε συ; Τον Στέφανο; Τον άνθρωπο που έχει υποκοριστικό αντί για επώνυμο; Τον Υπουργό Οικονομίας του Μητσοτάκη; Τον εκπρόσωπο της ιδεολογικής γραμμής «στήσε κώλο στον εργοστασιάρχη γιατί είναι κύριος και δεν θα σε κολλήσει αρρώστιες»; Άντε ρε Γρηγόρη και σε γούσταρα!

11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή)
Δεν ξέρω αν θα μπουν τελικά στη βουλή, ξέρω όμως οτι όσους έχω δει από τη συγκεκριμένη παράταξη ανήκουν όλοι στην κατηγορία των ανθρώπων που αποφεύγω συστηματικά, επειδή μου προξενούν βαρεμάρα. Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι γι΄αυτό θα πρέπει να γίνουν στρατηγικές υποχωρήσεις –ας δούμε λοιπόν τις θέσεις της συγκεκριμένης κίνησης.
-Συμμετοχική δημοκρατία –ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών (ακόμα μια επανάσταση από τα πάνω –δηλαδή, ψηφίστε μας για να σας δώσουμε την εξουσία)
-Οικονομία της βιωσιμότητας και της συμμετοχής (τρίχες κατσαρές όταν μιλάμε για μια χώρα χρεοκοπημένη η οποία δεν παράγει σχεδόν τίποτα).
-Παρεμβάσεις για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον (δηλαδή, θα γίνει και το Εθνικό Κτηματολόγιο ας πούμε;)
-Φιλικές τεχνολογίες προς το περιβάλλον («πράσινη ανάπτυξη» που έλεγε κι ο Γιωργάκης).
-Έξω από το ΝΑΤΟ, μείωση των εξοπλισμών, αλλαγή του Συντάγματος (εντάξει, εγώ μαζί σου είμαι Αρτέμη –για τους άλλους δεν ξέρω!)
-Κοινωνική πολιτική για τη μείωση της εγκληματικότητας, κατάργηση στράτευσης (συμφωνώ).
-Κατάργηση των διακρίσεων (εντάξει κι αυτό).
-Ενσωμάτωση εναλλακτικών θεραπειών στην ιατρική (ξέρω ΄γω; ομοιπαθητική και βελονοθεραπεία;)
Εν ολίγοις, δεν με πολυψήνουν οι θέσεις των Οικολόγων αλλά δεν με χαλάνε κιόλας ιδιαίτερα. Να τους ψηφίσω βέβαια αποκλείεται (για προσωπικούς λόγους όπως προείπα  –μου τη δίνουν οι φάτσες τους) αλλά δεν είναι κακό να βρίσκονται στη βουλή. Όσοι πιστοί....

12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)
ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ; Τον είχα δει στις προηγούμενες εκλογές –είχε χάσει σε εκρηκτικότητα αλλά η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν! Μπέρδευε συνεχώς το θέμα, έλεγε τα ίδια, ένα παλικαράκι ίσα με 80 χρονώ καθόταν δίπλα του και κουτούλαγε, είχαν κι ένα παιδί που κράταγε το λάβαρο –πολύ μερακλαντάν κατάσταση!

13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης)
Αυτοί έχουν μια σελίδα με τον Βενιζέλο, υποθέτω λοιπόν οτι κάτι θα τσιμπήσουν από τίποτα γριούλες που θα νομίσουν οτι ψηφίζουν Πασόκ. Αλλά παράλληλα θα χάσουν ψήφους από τους γέρους οι οποίοι θα δουν το «Ε. Βενιζέλος» στα ψηφοδέλτια του Πασόκ και θα πέσουν θύματα του deja vu.

14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)
Οι αγνοί, ατόφιοι, αμόλυντοι φασίστες. Τα παλικάρια που χαιρετάνε με τον σπαρτιάτικο τρόπο (ο οποίος, εντελώς τυχαία είναι ολόιδιος με τον ναζιστικό χαιρετισμό των Ες Ες), οι αγαθοί βούβαλοι που δουλεύουν προστασία στα κονσομασιόν μπαρ του κέντρου (εξ ου και δεν τους ενοχλεί η ρώσικη και η ρουμάνικη μεταναστευτική μαφία) κι όταν θέλουν να προπονηθούν ξεσπάνε σε κάναν κακόμοιρο μελαψό, αν τον πετύχουν μόνο του. Οι πρόσκοποι που πάνε τις γριές στα ΑΤΜ –βάλτε τους στη βουλή μπας και τσιμπήσουν τίποτα αποζημιώσεις και δεν σας ζητάνε να τους πληρώνετε για την προστασία. Ο αρχηγός τους είναι χαρακτηριστικό δείγμα Αρείου και πολύ κωλόφαρδος που δεν ζει σε καμιά Γερμανία γιατί οι εκεί φασίστες θα τον είχαν ψήσει μαζί με τους Πακιστανούς. Το οτι αυτοί οι καργιόληδες μπαίνουν στη βουλή σημαίνει απλώς οτι τα προσχήματα πέσανε –πολύς κόσμος γουστάρει δικτατορία και, πλέον, δεν ντρέπεται να το δηλώσει.  Το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν θα είναι χρήσιμο για μελλοντικές επιστημονικές έρευνες, όταν θα γίνεται προσπάθεια καταγραφής του αριθμού των λοβοτομημένων Ελλήνων.

15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)
Ο οικοπεδούχος της Μυκόνου, η δεύτερη ατραξιόν των σαβουροκάναλων μετά τον Λεβέντη τώρα πιο δυνατός γιατί έχει μαζί του τη Τζούλια Αλεξανδράτου! Άξιος!

16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),
Μια πρώτη απορία: τι ντρέπεται ο Καζάκης και δεν βάζει το ονοματάκι του δίπλα σ΄αυτό του Παπαθεμελή; Αφού, όπου κι αν ψάξεις σχετικά με το ΕΠΑΜ μόνο Καζάκη βλέπεις. Καζάκης κερνάει, Καζάκης πίνει! Καζάκης δίνει πάσα στον Καζάκη ο οποίος με τη μία βρίσκει τον Καζάκη, Καζάκης φεύγει μόνος του, Καζάκης και γκολ! Κάτι υπόλοιποι βγαίνουν απλά για να τον προλογίσουν ή να του κάνουν σικέ ερωτήσεις.
Μια δεύτερη απορία –οι επαναστάτες που συσπειρώθηκαν γύρω από τον Καζάκη ζητώντας να επιστρέψουμε στη δραχμή, να διώξουμε τους ξένους και να δικάσουμε την κυβέρνηση, δεν ενοχλούνται από την σύμπραξη με τον μπασκετμπολίστα τον Στελάρα; Πώς πάει δηλαδή; Μετατράπηκε το δόγμα Καζάκη περί του «όλοι όσοι κυβέρνησαν είναι ένοχοι» σε «όλοι εκτός Παπαθεμελή»;
Άκουσα τον Καζάκη να εξηγεί (εκ μέρους της 3μελούς διοικούσας θα υποθέσω) οτι δεν έχει πρόβλημα με τις θρησκευτικές θέσεις του Στελάρα, άλλωστε και στο ΕΠΑΜ είναι πολλοί οι θρησκευόμενοι σύντροφοι οι οποίοι αγωνίζονται μια χαρά. Μα το πρόβλημα με τον Στελάρα δεν είναι οι θρησκευτικές του θέσεις –οι εθνικιστικές του θέσεις είναι! Σ΄αυτές γιατί δεν αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της 3μελούς; Να υποθέσω οτι ταυτίζονται κι αυτό είναι τόσο ολοφάνερο που δεν υπήρχε λόγος να γίνει μνεία;
Παραπέρα, οι θέσεις του ΕΠΑΜ (με τις θέσεις Παπαθεμελή -λυπηθείτε με –δεν ασχολούμαι) είναι: α)κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, β) τιμωρία των ενόχων και γ) εκδημοκρατισμός της πολιτικής και κοινωνικής ζωής (που είναι το ίδιο πράγμα βέβαια –αλλά το βάζουμε διπλό για να κάνουμε μπούγιο). Ακόμα ένα επαναστατικό τέιο δηλαδή –χίλιες φορές προτιμότερο το ΚΚΕ που έχει και 10 δράμια επίφαση ιδεολογίας!

17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος)
Αφού τα καταφέρανε στα διόδια και στην πλατεία Αγανακτισμένων, είπανε ως φαίνεται, τα παλικάρια να εξαργυρώσουν τις επιτυχίες τους με καμιά έδρα στη βουλή (ότι ακριβώς καταγγέλλανε οτι κάνουν οι άλλοι δηλαδή). Δηλώνουν οτι είναι ένα κίνημα με «καθαρές πολιτικές θέσεις και πρωτοπόρες δράσεις» αλλά όσο κι αν έψαξα δεν κατάφερα να τις βρω αυτές τις θέσεις. Παραθέτω λοιπόν το μόνο απόσπασμα που μοιάζει με θέση: «Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής βολεμένων πελατών αλλά η δημιουργία ενός μαζικού, πανελλαδικου κινήματος αγωνιστών. Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται υπομονή, σχεδιασμός και πάνω απ’ όλα ψυχικό σθένος. Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή και έντιμή λύση για ολόκληρο το λαό. Δεν ζητάμε εκπτώσεις, δεν κάνουμε συμβιβασμούς, τα θέλουμε όλα!!» Κι ότι καταλάβατε –πείτε το και σε μένα!

18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας)
Υπάρχει ο σαβουρογάμης, υπάρχει κι ο σαβουροψήφης ως φαίνεται!

19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή)
Το ΚΚΕ μ-λ και το Μ.Λ. ΚΚΕ επιτέλους ενώθηκαν! Αν υπήρχε μάλιστα η παραμικρή πιθανότητα να μπουν στη βουλή θα τους ψήφιζα –τι διάολο –ολόκληρη υπέρβαση έκαναν εδώ πέρα!

20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή)
Εδώ έχουμε ένα θέμα. Δεν θα στο κρύψω οτι η πρώτη μου επιλογή όσο έβλεπα τα προεκλογικά γκάλοπ ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υποστήριζα (κι ακόμα υποστηρίζω) οτι είναι οι μοναδικοί που θα αντιταχθούν στους Χρυσαυγίτες, οι μοναδικοί που θα τους αρνούνται μονίμως την πολιτική νομιμοποίηση -επειδή τα υπόλοιπα κόμματα, όταν θα μπουν οι Χρυσαυγίτες στη βουλή, θα το γυρίσουν στο σαβουάρ βιβρ του στυλ «ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε, σεβόμαστε το αποτέλεσμα καθότι φίλα προσκείμενοι στον Βολταίρο». Το κάνανε με τους φασίστες του Καρατζαφύρερ θα το ξανακάνουν και τώρα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν για τα αυτονόητα –κι έτσι μπήκα στη σελίδα τους για να διαβάσω καμιά θέση, κάτι τέλος πάντων, για την κίνηση την οποία ήθελα να ψηφίσω. Έφαγα ένα πρώτο σοκ με τις θέσεις τους:
-Άμεση καταγγελία της ληστρικής δανειακής σύμβασης, όλων των Μνημονίων και των μέτρων που τα συνοδεύουν.
-Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών  και διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους.
-Ρήξη και αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα!  Κατάργηση των χαρατσιών / αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
- Απαγόρευση των απολύσεων και πλήρης προστασία των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης. Απαλλοτρίωση των εκατοντάδων κλειστών εργοστασίων και λειτουργία τους από τους ίδιους τους εργαζομένους.
-Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα από τους ίδιους τους συνεταιρισμένους  φτωχομεσαίους αγρότες   με κατάργηση  των μεσαζόντων, σε σύγκρουση με το  εμπορικό και βιομηχανικό κεφάλαιο.
- Εργατικός έλεγχος παντού!
Πολύ ΚΚΕ και «λεφτά υπάρχουν» μου φάνηκαν –παρατήρησα επίσης οτι έχουν μαζέψει τις αντισυστημικές θέσεις τους αλλά δε βαριέσαι....
Έφαγα δεύτερο σοκ με την προσπάθειά τους να καπελώσουν (κι αυτοί) την πλατεία Συντάγματος –με ενοχλούν αυτά τα κόλπα τα κουκουέδικα.
Αλλά το τρίτο σοκ (και τελειωτικό) αφορούσε το γεγονός οτι φάτσα-κάρτα στη σελίδα τους έχουν ένα άρθρο του Δελαστίκ! Όπου Δελαστίκ ο διεκδικητής του τίτλου για τον πιο σκατόψυχο δημοσιογράφο –τίτλος τον οποίο χρόνια κατέχει ο Δανίκας. Θυμάμαι, ας πούμε, το άρθρο αυτού του Δελαστίκ κατά της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων μετά θάνατον και θυμάμαι την χυδαία επιχειρηματολογία του –απλά πράγματα φίλε μου, όπου υπάρχει Δελαστίκ, η ανθρωπιά απουσιάζει –ρίψατε σημείωμα. Και τι είναι η Αριστερά χωρίς ανθρωπιά; ΚΚΕ είναι –αυτό και τίποτα άλλο.

21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή).
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας)
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή)
Εντάξει. Δεν μπαίνει κανένα από τα τρία αυτά κόμματα στη βουλή, τζάμπα θα πάει η ψήφος στον Αντώνη τον πρωτοπόρο. Αν και με τους Τροτσκιστές έχω κάποιες συμπάθειες και γενικώς μου αρέσουν οι παλιές ιστορίες με τις οποίες ασχολείται η ΟΑΚΚΕ.

24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος)
Αντιγράφω από τη σελίδα τους:
«Ο "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ" παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την  15η Αυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη τότε στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας. Το έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.»
Πάει να πει -γιατί να τους πάμε στου Γουδή τους προδότες ενώ μπορούμε να φέρουμε τα Γουδιά (και τα γουδοχέρια) στη βουλή;

25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά)
Αυτοί δηλώνουν προδομένοι από το Λάος και Βασιλόφρονες  (μου θύμισαν κάτι παλιές γελοιογραφίες με το κόμμα βαρελοφρόνων)

26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης)
Ρε δεν πάτε και στο ΓαΣιΠι; Τι με νοιάζει εμένα;

27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης)
Να συνεχιστεί το έργο του Καποδίστρια πάραυτα και να τιμωρηθούν οι φονιάδες Μαυρομιχάληδες εδώ και τώρα!

28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος)
Στη σελίδα τους έχουν ένα κείμενο με τίτλο «Ήμουν γεννημένος Πειρατής και δεν το γνώριζα» το οποίο μου θύμισε τα σικέ γράμματα αναγνωστών που φιλοξενούσε το πρώτο τεύχος από το «Δυναμικό Αγόρι». Απ΄ότι κατάλαβα, τα παλικάρια θέλουν ανοιχτό λογισμικό, όχι copyright και άλλα τέτοια σημαντικά –επειδή όμως κατεβαίνουν στις εκλογές έχουν βάλει και ολίγη από γενικότερη πολιτική –ξαναδιαβασμένα πράγματα, ο Σύριζα τα λέει καλύτερα.

29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)
Ολόκληρος ο τίτλος της κίνησης είναι «Φίλοι του ανθρώπου- Εχθροί του μαλάκα», μιλάμε για τεράστια άτομα, το μόνο κακό είναι οτι δεν τους κόβω να πηγαίνουν να ψηφίσουν ούτε καν τους εαυτούς τους στις εκλογές. Με χαρά αναδημοσιεύω κάποιες βασικές αρχές τους:
-Δώστε μας την ψήφο σας γιατί υπάρχουν τρόποι –τζιβάνες να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη (θέση για το Ευρωκοινοβούλιο).
-Πάνες και πολιτικούς πρέπει ν΄αλλάζουμε συχνά (θέση περί συνταγματικής αναθεώρησης)
-Άμα πάρεις λάθος τρένο, όπου και να κατέβεις λάθος θα είσαι (θέση περί δημοσίων μεταφορών και συγκοινωνιών)
-Άμα κάνεις αυτό που έκανες θα λαμβάνεις αυτό που λάμβανες (θέση περί συναλλαγών)
-Άνθρωπος ξενέρωτος ξύλο απελέκητο (θέση για την παιδεία)
-Δεν ξέρουμε τίποτα και θέλουμε να το μεταδώσουμε σ΄αυτούς που τα ξέρουν όλα (δεύτερη θέση για την παιδεία)
-Δεν αρκεί να έχεις στόχους πρέπει να ξέρεις και σημάδι (θέση για την επαγγελματική κατάρτιση)
-Μη γαμάς με το μυαλό σου και μη σκέφτεσαι με το πουλί σου (θέση για τη δημόσια υγεία)
-Όποιος νομίζει οτι κρεμόμαστε από τ΄αρχίδια του ας τα κόψει να πέσουμε (θέση για την εξωτερική πολιτική)
-Όποιος χάνει στην αγάπη κερδίζει χώρο στο κρεβάτι (θέση για το περιβάλλον)

30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος)
Μια κίνηση με σεβασμό στη λεπτομέρεια! Εξ ου κι αν πας στη σελίδα τους και πατήσεις για να δεις τις Θέσεις τους θα διαβάσεις το εξής:
«Mετά από 2 μήνες κοινής εργασίας, 21 ομάδες της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΑΝΑ! ολοκλήρωσαν τα κείμενα των αναλυτικών πολιτικών θέσεών μας. Ωστόσο, η δουλειά δεν τέλειωσε. Αυτή τη στιγμή περνούν από το «φίλτρο» της ομάδας των νομικών και, σε δεύτερη φάση, από το «φίλτρο» της ομάδας των φιλολόγων που έχουν την επιμέλεια όλων των κειμένων μας. Ναι, είμαστε «ψείρες». Αλλά και γρήγοροι, αν σκεφθείτε τον όγκο της δουλειάς. Εν τω μεταξύ, κάθε ενότητα που θα ολοκληρώνεται θα αναρτάται στο site. Όσες είναι ακόμη υπό επεξεργασία επισημαίνονται με την ένδειξη: πλαίσιο αρχών. Θεωρήστε ότι σ’ αυτές είναι πιθανόν να υπάρξουν τροποποιήσεις (φυσικά, ελάσσονος σημασίας) αλλά και προθήκες τομέων που τώρα δεν μπορείτε να βρείτε στο site. Όσες δεν έχουν καμμία ένδειξη είναι οι ολοκληρωμένες. Όμως, επειδή η πραγματικότητα είναι πάντα ρευστή, κι επειδή συνηθίζουμε να ακούμε τις γνώμες των άλλων, μπορείτε να εμπλουτίσετε τις θέσεις μας καταθέτοντας τις απόψεις σας στο forum αυτού του site»

31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας)
Ψήφο στην Πανάθα ρε! Αφού δεν έχουν διοίκηση ας έχουν τουλάχιστον κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος)
Προπάντων Αξιοπρέπεια! Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια και πού τη βρίσκετε την όρεξη ρε παιδί μου;

33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
Ένα πραγματικά ολιστικό κίνημα! Μόνο μια απορία έχω –τα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα;

34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας)
Αυτά είναι! Άμα τρως πολλή πλατεία στο κεφάλι, το παθαίνεις το ελαφρύ εγκεφαλικό. Βγάζεις έναν τίτλο τίγκα στην ταυτολογία (καθότι Δήμος=πολίτες και βουλή=Δήμος), συνεργάζεσαι με μια κίνηση ντροπαλούλα η οποία βάζει μια παρένθεση στην «άμεση» δημοκρατία κοτσάρει κι ένα «στην Πράξη» για να μη νομίζουμε οτι είναι μόνο λόγια όπως οι αλλινοί και νάτος πάλι ο Κόκκας. Ο οποίος συμμετέχει γενικότερα στις εκλογικές αναμετρήσεις απ΄ότι θυμάμαι και πάντα με τραβούσε να τον ψηφίσω, καθαρά λόγω επωνύμου.

35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος)
Αυτό τώρα είναι κόμμα ή ινστιτούτο; Πολυφωνικό πάντως είναι στα σίγουρα.

36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος υποψήφιος).
Ακόμα ένας πληθυντικός μεγαλοπρεπείας –άραγε οι τυραννοκτόνοι είναι και δακοκτόνοι ή θα πρέπει να απευθυνθούμε αλλού;

Αυτοί ήταν όλοι –36 κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές που ο κόσμος απαιτούσε τόσον καιρό! Φίλοι οι οποίοι μέχρι χτες ήταν στο «σιγά μην πάμε να ψηφίσουμε» σήμερα στέλνουν chain mail για να με προειδοποιήσουν σχετικά με το ότι η αποχή, το λευκό και το άκυρο πάνε στο πρώτο κόμμα κυρίως. Χαίρομαι που συμφώνησαν με όσα έλεγα παλιότερα. Κι επειδή υποστήριζα οτι εξίσου χαμένη είναι η ψήφος σε κόμμα που δεν μπαίνει στη βουλή, καταλήγω με το ερώτημα: τι διάολο να ψηφίσω ρε παιδιά; Φαγωθήκατε με τις εκλογές –δε με βοηθάτε και λίγο τώρα; Είμαι πρόθυμος, καλόβολος και καταδεκτικός τύπος –για ρίχτε προτάσεις....

60 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ηλίας είπε...

Το διάβασα ολόκληρο περιμένοντας ότι στο τέλος θα καταλήξεις κάπου και θα βοηθήσεις κι εμένα. Τζίφος...
Βλέπω να μπαίνω στην κάλπη και να κάθομαι κανένα 3ωρο να το σκέφτομαι.

The Motorcycle boy είπε...

Γάμησέ τα -αν είχα καταλήξει θα καθόμουν να γράψω όλα τα κόμματα; Τι το ήθελα και μπήκα στο σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Θα τους ψήφιζα και θα ησύχαζα -τώρα, όσο περισσότερο τους διαβάζω τόσο λιγότερο τους αντέχω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά ρε φίλε, όλα τα κόμματα; μας τρέλανες, δεν παίζεσαι. Τελικά τι θα ρίξεις, αν όχι ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ποια είναι η δεύτερη κρίση; Πάντως εγώ που τους έχω σε κάτι συνελεύσεις, έχουν γούστο. Καλά παιδιά, ήσυχα, με άποψη, απλά λίγο πιο κολλημένα από το ΚΚΕ. Αν όμως τους την μπεις, κάηκες...

Ανώνυμος είπε...

Η Δημιουργία Ξανά γιατί ακριβώς δε σου αρέσει είπαμε;

The Motorcycle boy είπε...

Δείμε -δεν ξέρω ρε γαμώτο και γι΄αυτό έκανα το ποστ, μπας και βοηθήσετε. Να μην είχαν τουλάχιστον τον Δελαστίκ κι όλα τα υπόλοιπα τα άντεχα... Το ψάχνω τι να ψηφίσω πάντως.

Ανώνυμε εσύ δηλαδή διάβασες τις θέσεις της Δημιουργίας και σου αρέσουν; Αυτοί ρε παιδί μου ξεκινήσανε τώρα για να καταλήξουν σε θέσεις λίγο πριν τις εκλογές του 2020 -περιμένω κι εγώ, τι να κάνω;

Ανώνυμος είπε...

Telika se blepw na pshfizeis Mano, kai goustarw terma!!!!

Egw pantws paides den pshfizw dioti den to exoume to dikawma emeis edw sta xena. Spoudaia xwra!

Pantelis

The Motorcycle boy είπε...

Βαλλιανάτο σκέτο θα το σκεφτόμουν αν και έχει κάτι απόψεις το παιδί, να τις ακούει ο Κέινς και του Κρούγκερ να μη δίνει... Ο Μάνος έκανε ένα καλό στη ζωή του -πούλησε την Αλλατίνη και φάγαμε κάποια γεμιστά της προκοπής, βέβαια θα μου πεις το πλήρωσε η χώρα, αλλά τι να γίνει; Αλήθεια πάντως, είναι ανέκδοτο να στο παίζει ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας σαν τον Μάνο διάνοια των οικονομικών -το ίδιο ισχύει και για τον Παπαθανασίου.

Τι γκρινιάζεις που δεν ψηφίζεις; Εδώ στο Ελλαδιστάν μέχρι πρόσφατα αν τους έλεγες οτι πας να ψηφίσεις σε κοιτάγανε με μισό μάτι (μη βλέπεις τώρα που όλοι θέλουν να ψηφίσουν για να φύγει η χούντα -λέω για παλιότερα που είχαμε Δημοκρατία. Νέα)

The Motorcycle boy είπε...

Λεπτομέρειες από τη συνέντευξη Τσίπρα στον Κούλογλου:
"...και θα πάει σε μία διαπραγμάτευση πολιτική, όχι με τους Τόμσεν και τους φούφουτους αλλά εκεί όπου η χώρα είναι ισότιμο μέλος, στο Eurogroup, στη Σύνοδο Κορυφής, στην Κομισιόν."
Πέρα από το φασισμό τού να αποκαλείς φούφουτο έναν υπάλληλο, ο Αλέξης θέλει να πάει για πολιτική διαπραγμάτευση του χρέους (πολιτική διαπραγμάτευση σημαίνει ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ να μου δώσεις λεφτά. Το ΚΑΤΙ τι θα είναι;)

"Ο Χριστόφιας, όταν η Ελλάδα έλεγε «είμαστε Τιτανικός» και έβγαινε στις αγορές και δεν έπαιρνε τίποτα πήγε και δανείστηκε από τον Πούτιν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μικρό το ποσό, αλλά για την Κύπρο ήταν ικανό, ήταν το 30% του ΑΕΠ της χώρας, αρκετό ώστε να μην μπει στο μηχανισμό η Κύπρος."
Άνευ σχολίου!!!!

"Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι."
Ναι -θα τους δώσει ψήφους ο Καμμένος μπιρ παρά! Κι άμα τους δώσει ψήφους η Χ.Α. -θα τις δεχτούν επίσης; Δηλαδή ο φασισμός του Καμμένου δεν ενοχλεί -αρκεί να δώσει τις ψήφους του;

"Σας λέω, λοιπόν, ότι μόλις την πάρουμε την εντολή, θα παμε στη Βουλή να διεκδικήσουμε σχηματισμό κυβέρνησης και ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώντας όμως ταυτόχρονα από το λαό ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καλέσουμε το λαό μαζικά να βγει στους δρόμους. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μία κυβέρνηση Αριστεράς."
Κι αν έχουν ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή αλλά βγουν μόνο 10.000 άτομα στο δρόμο τι θα κάνουν; Θα παραδώσουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;

Αυτά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Motorcycle Boy! :-)

Τη Δημιουργία Ξανά την ανέφερα γιατί είναι πρώτη φορά (είμαι 37) που βλέπω ένα κόμμα με θέσεις λογικές και με συνοχή (οκ, ίσως σε κάποια σημεία χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία όπως λες, αλλά η βασική ιδέα είναι εκεί). Χωρίς ανόητους αφορισμούς, χωρίς να χαϊδεύουν αυτιά. Και διαβάζοντας και άρθρα των ανθρώπων που απαρτίζουν τον βασικό πυρήνα της ΔΞ, εκτιμώ ότι οι άνθρωποι αν μη τι άλλο σκέφτονται ορθολογικά και δεν μπήκαν στην πολιτική για ιδιοτελείς σκοπούς.

Και το γεγονός ότι μέσα σε 3-4 μήνες έστησαν κόμμα, site (από τα πιο αξιοπρεπή site κομμάτων), χωρίς κρατική χρηματοδότηση (έσοδα-έξοδα είναι αναρτημένα στο site), και έχουν και υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα, δείχνει ότι είναι και αποτελεσματικοί!

Αν μη τι άλλο, νομίζω ότι αξίζουν και μια δεύτερη ματιά!

Καλή μας τύχη! :-)

Γιώργος

The Motorcycle boy είπε...

Βρε Γιώργο, αυτό ρωτάω -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ; Προχτές που έγραφα το ποστ όταν πάταγες να δεις τις θέσεις τους έβλεπες το κειμενάκι που αντέγραψα -δεν ξέρω αν σήμερα έχουν αναρτήσει κάποιες θέσεις. Άσε που αυτή η "ομάδα φιλολόγων" η οποία θα τις επεξεργαστεί με τσάκισε!

Παραπέρα, αν 2 βδομάδες πριν τις εκλογές δεν έχεις κατασταλάξει σε θέσεις κι ακόμα είσαι ανοιχτός σε διαβούλευση (όπως γράφουν) άστο καλύτερα... Πότε δηλαδή θα αποφασίσεις γιατί ακριβώς θέλεις τις ψήφους των πολιτών; Αφού μπεις στη βουλή;
Κι εδώ είναι το άλλο θέμα που έχω με αυτά τα μικρά κόμματα (όχι μόνο με τη ΔΞ) οτι είναι σχεδόν αδύνατο να μπουν στη βουλή, άρα τις ψήφους που θα πάρουν θα τις μοιραστούν αναλογικά εκείνοι που μπουν. Αν όμως είναι έτσι (πού έτσι είναι, γιατί ΤΟΣΟ δημοκρατικό είναι το εκλογικό μας σύστημα) γιατί να μην ψηφίσω κατευθείαν κόμμα που θα μπει στη βουλή και να το κάνω δια της τεθλασμένης;

Unknown είπε...

Όλα καλά με τη Δημιουργία ξανά, διάβαζα και τις θέσεις τους για τις σχέσεις κράτους-εκκλησιών και φτιάχτηκα. Μετά όμως πήγα στις θέσεις τους για την παιδεία και μεταξύ άλλων γράφουν

[... ας κάνουμε μια εντελώς πρακτική ερώτηση: ποιος ευθύνεται για τις ανορθόγραφες λεζάντες των τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και της κρατικής τηλεόρασης; Ποιος κρατικός φορέας, αν όχι κάποιος ο οποίος θα υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, θα έχει την ευθύνη της καλλιέργειας και της ανάδειξης της ελληνικής γλώσσας; Ποιος θα προστατεύσει τις νέες γενιές από τη λαίλαπα των greeklish;]

ε εκεί με έστειλαν αδιάβαστη!

The Motorcycle boy είπε...

Α, βγάλανε θέσεις;Απ΄οτι βλέπω καλύτερα να μένανε στην προηγούμενη διατύπωση!

Τώρα, αν μια κίνηση με τόσο προσεγμένη σελίδα (που λέει κι ο φίλος από πάνω) δεν ξέρει οτι εδώ και κάτι αιώνες έχουν ανακαλυφθεί οι αυτόματοι διορθωτές κειμένων τους οποίους απλώς ο τσίπης καναλάρχης δεν αγοράζει (προτιμάει τις σπασμένες εκδόσεις των προγραμμάτων) με αποτέλεσμα να βλέπουμε στα κρολ ειδήσεις του τύπου "ΑΥΤΠΦΥΝΑΝΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΚΙΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΞΛΟΓΨΝ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΘΟΠΟΥΡΦΟΣ"... ε, δε νομίζω οτι θα εμπιστευτώ τις προτάσεις τους για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ας πούμε.
Πάντως το δικό μου ερώτημα είναι "pios tha prostateusi tis nees genies apo ti lelapa ton elinaradon?"

Kit Kat είπε...

Είναι γνωστό πως από την λαίλαπα των greeklish μπορεί να μας σώσει μόνο ο Αντώνης Κανάκης. Αμέ.

Μότορα κάπου εδώ πρέπει να εκφράσω τον θαυμασμό μου που έκατσες και έκανες ανάλυση ΚΑΙ των 36 κομμάτων. Αλλά βρε παιδάκι μου, τα έγραψες που τα έγραψες, δεν γινόταν να καταλήξεις κάπου να βοηθηθούμε κι εμείς οι έρμοι οι αναγνώστες σου;

bernardina είπε...

Τελικά το αποφάσισα. Δεν θα ψηφίσω ψηφίζοντας κόμμα, αλλά έναν νέο άνθρωπο, αποδεδειγμένα έντιμο, αποδεδειγμένα εργατικό, αποδεδειγμένα μη-λαμόγιο, αποδεδειγμένα ευφυή. Ναι, υπάρχει. Και χαίρομαι που κατεβαίνει στην εκλογική μου περιφέρεια, αλλιώς θα είχα χοντρό πρόβλημα.
Μήπως λοιπόν μια σχετικά καλή λύση που δεν θα σε κάνει κοψοχέρη είναι αυτή; Να ξεχωρίσουμε αποδεδειγμένα άφθαρτους ανθρώπους και να τους ψηφίσουμε; Ξέρω ότι είναι ένα σκεπτικό που δεν αντέχει σε πάρα πολύ αυστηρή κριτική και ανάλυση, αλλά από ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.
Όσο για τα υπόλοιπα, μόνο ένα έχω να πω: όποιο μπορείτε, γαμήστε τα χρυσαύγουλα όπου τα βρίσκετε. Είναι θρασύδειλα μουνιά της λάσπης και μέχρι τώρα κουνιούνται γιατί κανένας δεν τόλμησε να τους βγει. Η ΧΑ δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι εγκληματική οργάνωση του υποκόσμου που προσπαθεί να εξασφαλίσει ασυλία για τα εγκλήματά της μπαίνοντας στη βουλή. Το ξαναλέω: ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

The Motorcycle boy είπε...

Kit, απορώ πώς ο Κανάκης δεν κατεβαίνει με τη Δημιουργία -αλλά ίσως να φταίει που δεν μπήκε χορηγός η Βοϊδοφόν. Πάντως, με Δημιουργία κατεβαίνει ο γίγας Κοτρώτσος -και είναι και πολύ της μοδός σαν κίνηση το συγκεκριμένο κόμμα, στο προτείνω, θα φορεθεί πολύ στο Κολωνάκι.
Τι να το κάνεις πού τα έγραψα; Πήγε η πουλημένη καθεστωτική δικαιοσύνη και μας στέρησε 2 από τα δυνατότερα χαρτιά -τους
Φίλους του Ανθρώπου (στους οποίους ήμουν φίλα προσκείμενος) και το κόμμα με το θρυλικό όνομα ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ! Τώρα τι να ψηφίσω εγώ ο αγωνιστής;

Μπέρνι -κι εγώ έχω βρει έναν άξιο άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και ότι έκανε το έκανε με σκληρή δουλειά, τη Βάνα τη Μπάρμπα, αλλά κατεβαίνει με το Λάος ρε γαμώτο! Εννοώ οτι πρέπει να λέει και κάτι ο πέριξ του χώρος ρε παιδί μου... Άσε που συνήθως στη Β΄Αθηνών βάζουν τους φίτσουλες -γάμησέ τα.
Οι φασίστες εμένα με έχουν κάποτε βαρέσει γερά, οπότε καταλαβαίνεις οτι μερικά πράγματα δεν ξεχνιούνται.

bernardina είπε...

Εννοείται για τον πέριξ χώρο ρε μότορα. Μ' έχεις να ψηφίζω Λάος, για όνομα; Εννοώ στον γενικότερο χώρο της αριστεράς, άσχετα που τα 'χει κάνει κι αυτή μούχτι! (Ακούς εκεί, δεν του ξινίζει του Τσίπρα η ψήφος του Καμμένου -άντε παρακεί, ρε καμένε!)

The Motorcycle boy είπε...

Εσύ ως γυναίκα δεν γίνεται να ψηφίσεις Λάος γιατί φθονείς τη Βάνα! Παπάρια αριστερά έτσι που την έχουν καταντήσει αλλά αν υπήρχε μια πιθανότητα να ανέβουν στην κυβέρνηση, το έγραψα κι από πάνω μέχρι και Καμμένο θα ψήφιζα (δηλαδή Παπαρήγα).

Υ.Γ.: Ο Αλέξης έχει κατουρηθεί πάνω του που θα κυβερνήσει και δε βρίσκεται ένας να του πει οτι με το σύστημα Πάκη ΜΟΝΟ το πρώτο κόμμα κυβερνάει.

Ανώνυμος είπε...

Πω πωωω αναλυσηηηη....... Ανατριχιασα. Τι βαθος! Τι πολιτικη σκεψη! Τι .... Τιποτα. Πρεπει να βαριεσαι πολυ τελικα για να φλυαρεις στα ρηχα.
Τωρα αληθεια: μεχρι εκει παει η πολιτικη σου αναλυση; καφενες το πλαφον;

The Motorcycle boy είπε...

Η πολιτική μου ανάλυση πάει μέχρι του σημείου να ψήνω μαλάκες σαν κι εσένα να με διαβάσουν κι απ΄ότι φαίνεται καλά το πάω.

Έχεις τώρα τίποτα της προκοπής να πεις ή τη βρίσκεις με τα γαμωσταυρίδια

Ανώνυμος είπε...

Τελεια το πας. Συνεχισε την ιδια τσιχλα λοιπον.
Δεν διαβάζονται ξερεις αυτά που γραφεις. Απλα ξεφυλλίζονται. μην κολακευεσαι.
Και αφου δεν εχεις θεση παρα μονο φτηνο χιουμορακι, τί της προκοπής περιμενεις; ο βουλαρινος των μπλογκ κατεληξες.αραξε λοιπον κι εσυ λεγοντας εξυπναδες .
Μη γαμοσταυριζεις. Θα σε περασουν για ζορικο.

Ανώνυμος είπε...

Μότορα,
ποιά κόμματα θα μπουν χίλια τοις εκατό στη βουλή χωρίς να έχουν τα μεμέ της Βάνα Μπάρμπα στο ψηφοδέλτιό τους και γνωρίζουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο τι ρόλο βαράνε; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ. Για αποχή ήμουν αλλά όταν άρχισα να το συζητάω με κάποιους φίλους ντράπηκα γιατί σκέφτηκα ότι αποχή δίχως αυτοοργάνωση είναι αυνανισμός. Άρα προχωράμε στο "μονόδρομο" που μας έχει επιβληθεί και μπαίνουμε στο παραβάν. Το έψαξες και τα είπες με τον τρόπο σου. Ηρεμία βασικά, και κουβέντα να γίνεται. Εντελώς πρακτικά, αυτή τη στιγμή τι με συμφέρει να ψηφίσω; Η αποχή και η ψήφος σε κόμμα μη εισερχόμενο εξήγησες τι σημαίνει. Οπότε αυτο που με ψήνει περισσότερο, παρόλο το χάλι που τους δέρνει=συριζα. Συμφωνάεις ή το βλέπω κάπου στραβά;

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, δε μασάω τσίχλα ρε κορόιδο, γιατί φοβάμαι μη μου μικρύνει το πουλάκι. Κι αφού δεν διαβάζονται αυτά που γράφω (κι αφού είσαι τόσο μαζόχας για να τυπώνεις αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ πώς ξεφυλλίζεις μια οθόνη) πώς κι έχεις άποψη περί του τι γράφω; Την έφερες έτοιμη από το σπιτάκι σου; Τι είναι αυτό το Βουλαρίνος δεν το κατέχω -συγνώμη κιόλας...
Περί εκλογών εξηγήθηκα τι της προκοπής περιμένω -μια βουλή τιγκαρισμένη στους φασίστες, άντε βρε! Θα έχεις επιτέλους κάποιους να σε εκπροσωπούν!
Μην ανησυχείς -εμένα μπορεί να με περάσουν για ζόρικο, αλλά σίγουρα δεν θα με περάσουν για πιο μαλάκα από σένα.

The Motorcycle boy είπε...

Τζερεμέ, αυτή τη στιγμή φαίνεται να μπαίνουν στη βουλή δυο ειδών κόμματα -οι φασίστες και οι άλλοι. Φασιστικά κόμματα είναι η ΝΔ, το Λάος, η ΧΑ και οι Καμμένοι Έλληνες (κι όταν λέω φασιστικά, κυριολεκτώ). Υποθέτω λοιπόν οτι δεν τους ψηφίζουμε αυτούς.

Πάμε στους άλλους. Βάζω ακόμα μια προϋπόθεση -οτι δεν θέλουμε (εγώ, τουλάχιστον δεν θέλω) κυβέρνηση Βενιζέλου. Άρα, θα αποκλείσω και την Κατσέλη η οποία α) δεν το έχει σίγουρο οτι θα μπει στη βουλή, β) έχει μεγάλη πιθανότητα να συνεργαστεί με τον Βαγγέλα.
Πάμε αριστερά: ΚΚΕ δεν ψηφίζω (ψήφο δε χαρίζω) γιατί με ενοχλούν οι φασίζουσες, ομοφοβικές, πατριδολάγνες νοοτροπίες (όπως έγραψα παραπάνω) και μου τη δίνουν οι νταβατζήδες -κι επίσης, τα αρχίδια που κάνανε διαδήλωση κατά της αποποινικοποίησης δεν θέλω ούτε να τα βλέπω μπροστά μου. Μένει Σύριζα, Κουβέλης και Οικολόγοι (μπαίνουν νομίζω). Σύριζα δεν ψηφίζω γιατί είναι το ίδιο καμμένοι με τον Καμμένο και το έχουν ήδη γυρίσει στην πατριδολατρεία και τον κουτσαβακισμό -άρα, τους έχω ικανούς για τα χειρότερα. Κουβέλη θα μπορούσα να ψηφίσω (αν και λέει μεγάλες παπαριές) αν δεν φοβόμουν οτι θα συνεργαστεί με τον Βαγγέλα. Οικολόγους -με ενοχλούν οι μούρες τους και θεωρώ την κεντρική ιδεολογική τους άποψη εντελώς αντιδραστική αλλά παρ΄όλα αυτά είναι μια ανεκτή ψήφος... Όχι για μένα, για τους άλλους -έτσι;
Εγώ ακόμα ψάχνομαι κι ας μην ξεχνάμε οτι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα πάρουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής τόσο πιο κοντά στην αυτοδυναμία θα είναι το πρώτο κόμμα (το είπαν χτες και στη ΝΕΤ -δεν το λέω μόνο εγώ).

Godot είπε...

Τι πήγες κι έκανες ρε καραμήτρο;
6ωρη σκοπιά είχες και έγραψες και τους έβαλες όλους μέσα;
Μή στη μύτη μου Κύριε!
Παρεμπιπτόντως, μεγάλο μέρος της πιτσιρικαρίας νομίζει ότι η Χ.Α. είναι αναρχικοί και δημοκράτες που θα τσακίσουν το καθεστώς και θα απελευθερώσουν τον Λαό από το σάπιο καθεστώς κλπ κλπ κλπ. Το άκουσα και νόμιζα ότι είχα πιεί πολύ. Και μετά ήπια πολύ.
Επίσης, ο Άη-μπάσκετμπολίστας με τον μπουφανοφόρο καράφλα έχουν παρασκήνιο. Δεν είναι ακριβώς έτσι που το λές αν και φαίνεται σκατά. Όντως. Έπαιξε μαλακία εκεί αλλά στο πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί, μαλακία θα προέκυπτε ούτως ή άλλως. Με όποιον και να γίνονταν η εκλογική συμμαχία, στάνταρ θα είχαμε κάτι να στραβώσουμε τα μούτρα μας.
Θα ανεβούτε στο χωριό μας καμιά δόση;

Godot είπε...

Επίσης, Ψηφίζουμε "Δημιουργία Ξανά" - σαν να κάνει reboot ο Θεός ένα πράγμα. Θα το ματακάνει το Σύμπαν σε 15ήμερο ο τεράστιος αυτή τη φορά. Και την 15η, θα πληρωθεί.
Θα γίνουμε όλοι μανατζερς όμως. Γιατί είμαστε ικανοί. Όλοι. Έτσι ξαφνικά. Κι οποιος δεν ειναι, Καιάδας. Εγώ αυτούς φοβάμαι πιο πολύ απ όλους. Ολα ιδιωτικά, όλα μπιρ παρά σε όποιον. Και στην δική τους Βασιλεια των Ουρανών.... μετά θα κάααααθεσαι.

The Motorcycle boy είπε...

Κουμπάρε -αφού "έχω μεγάλο πρόβλημα" που έλεγε κι ο Παπαντίνας πριν πάθει κρίση γέλιου. Δεν ξέρω τι να ψηφίσω -δεν είναι αστείο λέμε!

Ο άνθρωπος (γιατί μεταξύ μας, ακόμα και οι πιτσιρικάδες είναι άνθρωποι) που θεωρεί οτι μια ομάδα οργανωμένη σαν τι ρωμαϊκές λεγεώνες ("φύγετε σας παρακαλώ από τη χελώνα μου", "όχι κύριε, όχι κύριε, αυτή είναι η δική μου χελώνα!") έχει σχέση με αναρχία, ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας μιας κοινωνίας πρέπει να κλειστεί σε ξερονήσι και να σπάει πέτρες μπας και ξεκολλήσει το μυαλό του. Α ναι -κι αυτός που νομίζει οτι άμα κρεμάσεις τον τελευταίο Παπανδρέου στα άντερα του τελευταίου Καραμανλή (ήξερες οτι εκτός των Ντεντ Κένεντις υπήρχαν και οι Νεκροί Μπακογιάννηδες που παίζανε πανκ;) ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, είναι απλώς ηλίθιος.
Ο μπασκεμπολίστας (χωρίς τ, ρε παιδί μου) είναι φασιστοειδές του χειρίστου είδους -δεν πάει να υπάρχει παρασκήνιο, κουίντα, τα φώτα της ράμπας ή οποιαδήποτε άλλη εκπομπή της παλιάς ΕΙΡΤ; Το οτι μπορεί να συνεργαστεί μαζί του ο Καζάκης (όπως και τα πεταχτά φιλάκια προς αλλήλους μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου) μάς δείχνουν κάποια σημαντικά πράγματα για τον Καζάκη και τον Τσίπρα (για τους φασίστες δεν χρειάζεται να μας δείξουν τίποτα, τα έχουμε δει παλιά στο Λαού -2 έργα σεξ, η αίθουσα κλιματίζεται).
Δημιουργία ξανά -πολύ ιν κίνηση, αν δεν ξέρεις το επικρατείας τους απέξω δε σ΄αφήνουν να κάτσεις στο Φίλιον, ούτε σε σερβίρουν στο Ντα Κάπο. Και καλά κάνουν δηλαδή -καθότι ποιος θα σώσει τα παιδιά μας από τα γκρίκλις; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιατσίκα; Σε τι κόσμο θα τα φέρουμε Γλαύκο Τζήμερε;

Υ.Γ.1: Ο δικός σου χτες έκανε σχολιασμό στον τελικό κυπέλλου. Σε κάποια φάση πιάνει η κάμερα τον Μήτρογλου που φωνάζει "διώστε κι εδώ κάνα μπαλίδ΄αμώ την π'τάνα μ΄-σνελ λιέμε!!" Και σχολιάζει ο θεϊκός Αλέξης: "δείτε τον Μήτρογλου που διαμαρτύρεται γιατί είναι πεινασμένος"!!! Εγώ θα του έκανα μήνυση πάντως.
Υ.Γ.2: Ο Τσίπρα-μπόι μόλις είπε οτι "ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα -το φάντασμα της αριστερής κυβέρνησης". Τσιπρ Γουίτς Πρότζεκτ!
Υ.Γ.3: Θα κατέβουμε, ελπίζουμε, κάποια στιγμή -μπορεί και πριν τις εκλογές, προεκλογικά ας πούμε.

Godot είπε...

το άκουσα και κουνήθηκε ο καναπές - μα τη Παναγια τη Ντιβανοκασέλα.

Άσε έχω μείνει πίσω με τον Αλέξη. Μου χει λειψει, μη λέμε μαλακιες αλλά χαθήκαμε.
Για τον Καζάκη θα στα πω από κοντά και απο τα μέσα. Και θα σ αρεσουν. Το δεδομενο μένει ομως οτι απ έξω αυτά που βλέπεις ειναι σκατα. Κι εκει την πάτησε. (μπαινει ο κύριος Απόστολος, και φέρνει την ... αυτή του, και μπαίνει η κυρία Ντόρα, και χωρίς να τη δει.... του την πάτησε!)
Ε, αυτό!
Αει ξεκουνηθητε.
Έχω καινουργια γιάφκα και καβάτζες που δεν κάνει να μην τις ξέρεις. Ντροπή. Τσίπα!. (ουπς, σορι, ακουγεται κάπως αυτό)

GIORGOS είπε...

Να είσαι καλά Μότορ για το σεντόνι.

Σχετικά με το Βουλαρίνο,μήπως αυτόν εννοούσε ο ποιητής;

http://www.newest24.gr/2012/04/blog-post_5826.html

Παρά τη Μεξικανική προφορά,ψιλογέλασα.Έχει παραλάβει την Κατερίνα(να της έριχνε και την παντόφλα..)

The Motorcycle boy είπε...

Α μάλιστα -μέχρι πρόσφατα ήμουνα εγκάθετος και πράκτορας του Πασόκ τώρα έγινα τύπου Ελληνοφρένειας που τα χώνω σε όλους ανέξοδα!
Πάντως, είναι θλιβερό να ασχολείται τόσος κόσμος με το βιντεάκι της Μουτσάτσου -έχει γαμηθεί το ζήτημα, σε λίγο θα κλάνει κανένα πιτσιρίκι στο γιουτιούμπ και θα γίνεται θέμα στο κοινοβούλιο! Και ειδικά οι απόψεις του καθενός περί του πόσο σωστά ή λάθος έπραξε η Μουτσάτσου -α, παπαπα! Γελοίο! Το μόνο καλό σχετικό βιντεάκι που έχω δει αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα (έλιωσα στο γέλιο όμως!) είναι αυτό:
http://youtu.be/-0NBnCjOOmA

Πάλι άλλαξες σπίτι ρε κουμπάρε! Μα ποιος είσαι -ο Άκης; Και μη μου πεις οτι το συμβόλαιο ενοικίασης το υπέγραψε η γυναίκα σου γιατί θα τρομάξω!
Ο Αλέξης είναι μορφή -δε σου κρύβω οτι κάποτε σκέφτηκα να τον ψηφίσω μπας και πάρει περισσότερο χρόνο στα δελτία ειδήσεων και γελάσει κι εμάς το χειλάκι μας! Το βράδυ άκουσα που λέγανε στο δελτίο του Μέγκα (στην Παπαρήγα το λέγανε) οτι ο Αλέξης δήλωσε πώς αν του δώσουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν θα την καταθέσει, θα την κρατήσει και θα φωνάξει τον κόσμο να βγει στο Σύνταγμα! Εντάξει, δεν το άκουσα με τ΄αυτιά μου όταν το έλεγε, αλλά εικονοποίησε λίγο: ο Καρλ Πάπουλ (σε ρόλο ψυχίατρου Χριστοφορίδη) να τρέχει δίπλα στους τσολιάδες και να φωνάζει "έλα δω Αλέξη μου φέρτη πίσω" κι ο Αλέξης να κρύβεται πίσω από διαδηλωτές σαν τον Τσαγανέα που κρυβόταν πίσω από το Σταυρίδη και τον Φωτόπουλο στην ταινία που είχε φάει κόλλημα με τον Ταβερνιέ και θέλανε να του πάρουν τα κουμπούρια μονομαχίας! Μα είναι να μην τον λατρεύεις; Είναι; Είναι!

Godot είπε...

Όχι ρε αυτόν τον Αλέξη!
Τον "ο Ιμπραίμοβιτς ως γνωστός μακελάρης, συνεχίζει να ματώνει την αριστερή μεριά της Τσέλσι..."
Αυτόν!

The Motorcycle boy είπε...

Α, μα δεν είναι ο ίδιος Αλέξης αυτοί οι δύο; Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα οτι το "Αλέξης" δεν είναι άνθρωπος, είναι θεσμός!

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ είναι η βέλτιστη λύση για φιλελεύθερους γιατί είναι το μόνο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό και εν ολίγοις αντιμάο-μάο κόμμα από τα μεγάλα.

Είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με αυτό που εξηγεί (σωστά) πως το οικονομικό πρόγραμμα της Δράσης είναι το πιο αριστερό απ' όλα.

Απλώς η πιθανότητα η Δράση να εφαρμόσει το οικονομικό της πρόγραμμα είναι ακριβώς μηδέν, ενώ η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κυβερνητική εντολή και να πεθάνουν ένα κάρο φασίστες από εγκεφαλικό είναι πολύ μεγαλύτερη.

Άρα η βέλτιστη λύση είναι ΣΥΡΙΖΑ. Οτιδήποτε άλλο είναι ή χαμένη ψήφος ή φασισμός. Και δε θυμάμαι να βάλαμε ποτέ πέντε ψωροευρώ πιο ψηλά από τις αξίες του ανθρωπισμού, όπως κάνει η γαμημένη ελληνική πλεμπαρία.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν ξέρω αν ο Σύριζα είναι καλή λύση για φιλελεύθερους (γιατί δεν πολυξέρω ούτε τι σημαίνει "φιλελεύθερος") αλλά ξέρω οτι με τον Αλέξη κατάφεραν οι Συριζαίοι να αποκοπούν εντελώς από οποιαδήποτε έννοια της αριστεράς (πράγμα που με ενοχλεί γιατί και ξέρω τι σημαίνει αριστερά και είμαι αριστερός). Παρ΄όλα αυτά, αν υπήρχε έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να συγκυβερνούσε ο Σύριζα θα τον ψήφιζα ακόμα και με τις μασχάλες με καθαρά χουλιγκάνικα κριτήρια (σα να ήμουν ας πούμε Ολυμπιακός Βόλου και να υποστήριζα τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη επειδή έχουμε το ίδιο σήμα). Όμως, με τον εκλογικό νόμο που υπάρχει και με πρώτο κόμμα τον Αντουάν τον Επάρατο δεν το βλέπω να βλέπουμε "υπουργούς του βουνού".

Άρα, γιατί να ψηφίσω Αλέξη; Άλλωστε, με αυτή τη λογική, πιο πιθανό βλέπω να υπάρξει μια συγκυβέρνηση με Κουβέλη (κι αυτός αριστερός ΔΗΛΩΝΕΙ σαν τον Αλέξη) -άρα, σύμφωνα με το επιχείρημά σου η βέλτιστη λύση είναι ψήφος στον Κουβέλη.

Το πρόγραμμα της Δράσης του Μάνου είναι ΤΟΣΟ αριστερό όσο κι ένας εργοστασιάρχης που θέλει τον καβάλο του δεξιά για να μην του ζουλάει τ΄αρχίδια στ΄αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Οπότε πάλι στο πασόκ καταλήγεις έτσι;

Τιπ: στις βουλευτικές δεν ψηφίζεις "Αλέξη", "Αλέκα" ή "Στέφανο", αλλά κομματικούς σχηματισμούς. Αρχηγούς (ΕΠΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ) ψηφίζουν όσοι ψήφιζαν Παπανδρέου και Μητσοτάκια δώστου τώρα και Σαμαρά επειδή είναι "αρχηγάρα".

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Ανώνυμε -ναρκωτικά παίρνεις; Δηλαδή να μην το είχα γράψει 40 φορές οτι δεν θέλω με τίποτα να βγει ο Βενιζέλος, θα έλεγα οτι δεν ξεκαθάρισα τη θέση μου! Είπε ο παραπάνω (ή εσύ, δεν ξεχωρίζω) οτι η βέλτιστη λύση είναι ο Σύριζα γιατί θα κάνει κυβέρνηση (συγκυβέρνηση υποθέτω). Και λέω οτι ο Σύριζα δεν θα συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με την καμμία, άσε που λόγω εκλογικού νόμου δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας όταν θα πάρει την εντολή. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, τότε πρέπει να ψηφίσουμε Κουβέλη που έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες συνεργασίας. Με το Πασόκ; Ξέρω 'γω; Αυτή είναι η δική σου λογική οπότε εσύ πες μου.

Τα τιπς είναι για τ΄αυτιά και τα λένε και μπατονέτες -εσύ τώρα που δεν ψηφίζεις Αλέξη, Αλέκα ή Στέφανο και ψηφίζεις κομματικούς σχηματισμούς πες μου τι πρεσβεύει ο Σκουρλέτης και τι ο Ρούντι από τον Σύριζα καθώς και σε τι διαφέρει η άποψη του Χατζησωκράτη (σε ποιο κόμμα είναι αυτός; πες μου χωρίς να γκουγκλίσεις) από την άποψη του Παπαδημούλη. Και πες μου που διαφωνεί ο Χαλβατζής με την κεντρική γραμμή του ΚΚΕ και πες μου ποιον έχει το κόμμα του Μάνου εκτός από τον Βαλλιανάτο (αρχηγός κόμματος επίσης) και τι ξέρεις γι΄αυτόν.
Το ρεζουμέ είναι οτι μέχρι ΚΑΙ οικολόγους ψηφίζεις αρχηγάρα -παλιότερα τον Τρεμό, τώρα τη νοικοκυρούλα χαρωπή -έτσι είναι το εκλογικό σύστημα της χώρας. Κι όποιος θέλει να μπει βουλή βγάζει αρχηγάρα μπροστά -εσύ από πού ήρθες και δεν τα ξέρεις όλα αυτά; Α ναι -ο Κουβέλης τι είναι αρχηγοκεντρικό ή σχηματισμός; Και το ΟΧΙ -για πες; Κομματικός σχηματισμός, εκλογική συνεργασία ή κολεγιά Καζάκη-Παπαθεμελή (δυο αρχηγών δηλαδή;)

Ανώνυμος είπε...

http://yperboles.wordpress.com/2012/04/29/pax1/
Έλα Χριστέ και μπούκωνε κι εγώ να καταπίνω...
Πώς αβγάτισε καλέ έτσι η συντρόφισσα Κανέλλη;;;

The Motorcycle boy είπε...

Αμάν! Φράξια Λιάνας! Χριστιανοί ρεβιζιονιστές! Βέβαια θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε οτι εδώ εκφράζουν απόλυτα το κόμμα:
"την απόρριψη της άκριτης υποστήριξης «κινημάτων» που θίγουν ηθικά ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων, δεν καλύπτουν ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες (γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ), την κάθετη αντίθεση στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας"

Κι εδώ διαστρέφουν ασύστολα την κεντρική πολιτική θέση του Τζίζας "αποδότε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του folli τω follie":
"Ως χριστιανοί, είμαστε ενάντια στον βάρβαρο και αντιλαϊκό Καπιταλισμό που υπηρετεί την πλουτοκρατία."

dimK. είπε...

Ρε φιλε(οκ αργησα το ξερω) αλλα ο/η/το ΟΑΚΚΕ δικαιουται ξεχωριστο ποστ!!
ΑΝ,αν λεω, μου δωσεις 1(ολογραφως ενα) λογικο στοιχειο που να με οδηγησει σε λογικο συμπερασμα στον προεκλογικο αντιΡωσσοδουλο λογο τοτε εγω δωριζω το μυαλο μου στην επιστημη!
Διαβαζω και πεφτω σε τρανς..τυφλα να εχουν τα ψυχοτροπα!

vangelakas είπε...

Εἶστε ποταπός! ἀπαπαπά!

The Motorcycle boy είπε...

DimK μην το συζητάς -τα κόμματα από το 8 και κάτω είναι ένα ποστ μόνο του το καθένα! Αφού η Ρωσία και η Κίνα είναι νεοναζιστικός άξονας, τι θες τώρα κι εσύ; Ε; Ντιπ άσχετός είσαι; Δε διαβάζεις τις ανακοινώσεις του κόμματος;

Αγαπητέ Ευάγγελε μήπως εννοείτε "ποταμός"; Κάτι ανάμεσα στο ρυάκι και το τσουνάμι του Καμμένου, ας πούμε;

Ανώνυμος είπε...

Και τελικά; Τι προτείνετε ρε παιδιά; Ότι όλοι είναι σκάρτοι το ξέρουμε. Τι να ψηφίσουμε δεν ξέρουμε...

The Motorcycle boy είπε...

Ε, αυτό ρωτάω κι εγώ στο ποστ -τι διάολο να ψηφίσω! Και ρωτάω αυτούς που ζητούσαν μετά μανίας αυτές τις εκλογές γιατί υποθέτω οτι, για να τις ζητούσαν, έχουν και κάποια πρόταση.

Πάντως μπορώ να σου πω, αναφορικά με μένα τουλάχιστον, οτι αποκλείοντας τα κόμματα με φασιστική νοοτροπία ή συμπεριφορά (άρα και Σύριζα και ΚΚΕ), αποκλείοντας το Πασόκ και υπολογίζοντας οτι ψήφος σε κόμμα που δεν θα μπει είναι ψήφος που στηρίζει το πρώτο κόμμα -μου μένουν σαν δυνητικές επιλογές ο Κουβέλης, οι Οικολόγοι και (ίσως) η Ανταρσύα. Υπάρχει εδώ και μια πρακτική συμβουλή: αν αποφασίσεις τελικά ποιο κόμμα θα ψηφίσεις ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μη διαβάσεις τις θέσεις του κι όταν βγαίνουν οι εκπρόσωποί του στην τηλεόραση άλλαξε κανάλι! Αν κάτσεις και δεις τι λένε την πούτσισες!

Ανώνυμος είπε...

Για Δημάρ σε κοβω παντως.. (και όχι επειδή εκεί έχουν καταφυγει πολλοι πασόκοι :D

The Motorcycle boy είπε...

Τη σκέφτηκα σοβαρά και τη ΔΗΜΑΡ αλλά όταν έκανα τη μαλακία ν΄ανοίξω κι αυτήνης τη σελίδα μού πέσανε τ΄αυτιά. Ρε παιδί μου ρατσιστής δεν είμαι, αλλά αυτοί είναι κόμμα συνταξιούχων! Δηλαδή, να ξεφορτωθούν οι οικογένειες τους παππούδες και τις γιαγιάδες και να τους φορτώσουμε στη βουλή;

Πέρα από την πλάκα πάντως αν αυτή η έρμη η ΔΗΜΑΡ είχε ΜΙΑ ΕΣΤΩ θέση που να πάταγε σε πραγματική βάση θα τους ψήφιζα.

Κατά τα άλλα περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή να δω ποιο από τα 3 "αριστερά" κόμματα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βγει τρίτο και θα κρίνω ανάλογα την στάση μου.

The Motorcycle boy είπε...

Χα -επειδή κομμάτακι αργόστροφος τώρα το έπιασα το καλαμπούρι περί Πασόκοι! Λες τελικά ο φυσικός μου χώρος να είναι η ΔΗΜΑΡ; Βγαίνω και σε 20 χρονάκια στη σύνταξη, όσο να πεις έχουμε κάποια συνάφεια!

Ανώνυμος είπε...

Egw 8a pshfiza Mano ballianato Motora. Se katalabainw gia ton Mano, katalabainw pws enas an8rwpos me skepsh san th dikh sou, pou punkizei kai anarxizei den mporei na ton dextei, alla panta ton phgaina. Auth h xwra den exei th paideia gia ba8ia anarxika pragmata, mexri tote 8elei kati or8ologistiko. Tha to riskara, dioti einai risko edw pou ta leme

Pantelis

The Motorcycle boy είπε...

Παντελή μου, τον Βαλλιανάτο τον πάω σαν τύπο αλλά από ιδέες κι απόψεις, χέσε μέσα Αποστόλη.

Εντάξει, έχω διαφορετική ιδεολογική εκκίνηση από τον Μάνο αλλά για πες μου ρε φίλε:
1. Θα ψήφιζες έναν τύπο που ευαγγελίζεται την άνθιση της επιχειρηματικότητας και φαλήρισε την επιχείρησή του;
2. Όταν ήταν υπουργός επί Μητσοτάκη δεν θυμάσαι πόσες μαλακίες είχε κάνει; Από γκάφα σε ρεμούλα και πάλι πίσω...
3. Τον άκουγα να λέει οτι πρέπει η φορολόγηση να είναι ανάλογα με τη χρήση -δηλαδή άμα εσύ έχεις ένα σπίτι και το έχεις ξενοίκιαστο, μεδέν ο φόρος. Αυτό φίλε μου σημαίνει οτι όλοι θα νοικιάζουν μαύρα και δατς ολ -ένα παράδειγμα είπα, έτσι; Και το είπα για να σου δείξω οτι το άτομο δεν πατάει με την καμμία στην πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου, φίλε!
σχετικά με το ερώτημα που σε καίει (εμένα όχι,είμαι μακριά και δεν έχω λεφτά να πάω να ψηφίσω) θα έλεγα ότι η δημοκρατική αριστερά δεν είναι αριστερά (το χειμώνα συμβούλευε τους άστεγους συμπολίτες να κάνουν υπομονή γιατί έρχεται η άνοιξη, αυτό μέσω σάιτ τοπικής της οργάνωσης-δεν έχω πρόχειρο το λινκ).Επίσης έχει καταστήσει σαφές ότι το μνημόνιο είναι νόμος του κράτους-κι εμείς είμαστε ευνομούμενο κράτος και αγαπάμε την κοινοβουλευτική νομιμότητα.
αν είχα λεφτά να ψηφίσω νομίζω ότι θα ψήφιζα (κανονικά δεν θα πρεπε)ως αναρχοκομμούνίστρια που είμαι, όχι γιατί θεωρώ κρίσιμες αυτές τις εκλογές,( λιγότερο κρίσιμες από άλλες τις θεωρώ, με το δεδικασμένο της συγκυβέρνησης κι επίσης μια και με τη δική μου ψήφο δεν αποκλείω τους ναζιστές και τα λοιπά φασιστόμουτρα απ τη βουλή,) αν είχα λεφτά θα πήγαινα να ψηφίσω ανταρσύα(παίρνωντας το ρίσκο να με στείλουν στα γκούλαγκ), γιατί πιστεύω ότι τα πράγματα αλλάζουν στο δρόμο και ο κόσμος που κατεβαίνει υποψήφιος είναι όσοι κι όσες ξέρουμε από πορείες, σωματεία, καταλήψεις κ.ο.κ.Δευτερευόντος και ο κόσμος του σύριζα είναι στο δρόμο, αλλά αυτοί κατεβάζουν ως υποψηφίους μόνο όσους έχουν από εφτά διδακτορικά και πάνω. είναι λίγο εστέτ ενώ οι άλλοι είναι πιο λαϊκά (και ταξικά) παιδιά .
άντε να τελειώσει το σήριαλ, να δούμε τι πραγματικά θα κάνουμε...

The Motorcycle boy είπε...

Γεια σου κι εσένα ρε φιλενάδα,
και προφανώς αν ήταν κι εγώ να ξοδέψω ακόμα και 10 σέντσια δεν θα το σκεφτόμουν να πάω να ψηφίσω, άλλωστε, από την εποχή που ήμουν φοιτητής και πούλαγα την ψήφο μου για ένα καταϊφι κι ένα πακέτο τσιγάρα (σε δυο διαφορετικές παρατάξεις βέβαια) θεωρούσα οτι το εκλογικό δικαίωμα απλά αποσκοπεί στον προσπορισμό, μικρού συνήθως, οφέλους.

Κατά πρώτον λοιπόν κανένα κόμμα εντός βουλής δεν έχει σχέση με την αριστερά εξ ου και όταν τα αναφέρω χρησιμοποιώ τον όρο με εισαγωγικά. Η ΔΗΜΑΡ είναι (από το λίγο που έχω καταλάβει) το πιο κεντρώο κομμάτι του Σύριζα. Αν είναι να το δούμε το θέμα στο εξωφρενικό του, κι ο Σύριζα στις προηγούμενες εκλογές είχε μια συνισταμένη με εξωγήινους από το Δέλτα του Κενταύρου (δεν σου κάνω πλάκα -αν το ψάξω θα το βρω). Αναφορικά με το Μνημόνιο -σαφώς και είναι νόμος του κράτους, αφού το ψήφισε η Βουλή! Για να μην το εφαρμόσεις υπάρχουν δυο τρόποι:
1. Να το τροποποιήσεις μέσω διαπραγματεύσεων (πράγμα που ΑΝ γινόταν θα το κάνανε κι οι άλλοι -τι διάολο -μαλάκες ήταν να κάθονται να τους βρίζουν και να χάνουν ψήφους;)
2. Να το ανατρέψεις μέσω αλλαγής του πολιτεύματος.
Βλέπεις να γίνεται το δεύτερο; Αν ναι -ειδοποία να πάρω κονσέρβες γιατί έχω και παιδί!

Αυτό το "βγαίνουν στο δρόμο άρα καλοί θα είναι" δεν ισχύει -αν θέλαμε κάποιον που να είναι συνέχεια στο δρόμο θα ψηφίζαμε καμιά τραβεστί ή καμιά πουτάνα μπας και δούμε θεού πρόσωπο (και θα βλέπαμε δηλαδή... άλλο θέμα αυτό όμως)
Ο Ανταρσύα (ο οποίος ήταν η πρώτη μου επιλογή) είναι στο δρόμο για να καπελώνει σαν όλα τα καλά γκρουπούσκουλα και ακόμα χειρότερα ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ. Αριστερά χωρίς ανθρωπιά δηλαδή -άρα φιλενάδα, σκατά αριστερά...
Το όλο θέμα μου ήταν "μας σπάσατε τ΄αρχίδια τόσους μήνες με τις εκλογές -τώρα που ήρθαν τι προτείνετε;" Και οι προτάσεις που ακούω (όχι εδώ μέσα -εκεί έξω) δεν μου αρέσουν καθόλου. Βρωμάνε φασισμό του χειρίστου.

Υ.Γ.: Τα θυμάμαι τα διδακτορικά του Σύριζα από την εποχή που λεγόντουσαν "Ρήγας Φεραίος ο κάθε σέξυ νέος" -μην την ψάχνεις, φασόν η κατάσταση κι άμα διαθέτεις σχετικά αξιοπρόσεκτο κώλο χτυπάς μέχρι άριστα. Τέλος πάντων...

Ανώνυμος είπε...

Den antilegw re motora, ton xeroume, all pio kala mou ka8etai na einai autoi sth boulh para alloi. Fantasou ti louloudia 8a exei h boulh. H katastash einai psilotragikh. Oi epikefaleis twn aristerwn kommatwn einai toso narkissistes oso oi alloi, aplws to poulan alliws. Oi dexioi einai alla nt'alla, apo fasistes mexri akraia kapitalistes, sto epipedo twn katsapliadwn, ta pasokia einai pasok, dhladh paragontes kai xeiragwgoi mazwn. Oi oikologoi?den mou gemizoun to mati.

Mallon 8a pshfiza mh xeiron beltisto.
Entaxei twra kaka ta psemmata, oti kai na pshfiseis den allazei, zoume upokatoxh xepoulhmenwn tomariwn, pou to paizoun kuries. Apo mpros sarakwsth kai apo pisw pasxa pou lene. Mas pairnoun sto laimo tous ka8hmerina gia rousfetia h gia mu8ous pou exoun plasei gia tous eautous tous.
Opote mhden h sto phliko

The Motorcycle boy είπε...

Παντελή εσύ είσαι; Βάλε ρε ένα όνομα! Αν αυτά που μου γράφεις από πάνω αφορούν τον Μάνο και για να μην ταλαιπωρούμαστε θα σου πω οτι μάλλον δεν μπαίνει στη βουλή (κανένα γκάλοπ δεν τον έδειξε περισσότερο από 1%) άρα, ψήφος στον Μάνο σημαίνει ευγενική χορηγία στον αγώνα του Αντώνη για αυτοδυναμία.

Επειδή το σύστημα είναι αρχηγοκεντρικό, λογικό είναι οι αρχηγοί να την έχουν δει Λε Πα. Είπαμε όμως, στις εκλογές έχεις μια ευκαιρία να διαμορφώσεις κάποιους de facto αρνητικούς συσχετισμούς σε λιγότερο αρνητικούς απέναντί σου -αυτό είναι όλο.

Πώς δεν αλλάζουν τα πράγματα με την ψήφο; Ίδιο είναι ΝΔ-Πασόκ, και ίδιο ΝΔ-Καμμένος-Λάος-Χρυσή Αυγή; Ίδιο είναι ο Σύριζα τρίτο ΄κόμμα (ή δεύτερο κόμμα) και ο Σύριζα πέμπτος; Ίδιο είναι μια συγκυβέρνηση Πασόκ-Κουβέλη-Σύριζα με τη συγκυβέρνηση των φασιστοειδών που σου έγραψα από πάνω; Πρόσεξε τώρα -μην αρχίσουμε τα γιουβέτσια -λέω απλώς οτι δεν είναι ίδια όλα αυτά, δεν αξιολογώ τίποτα.

Υ.Γ.: Μηδέν εις το πηλίκιο ρε -να τα μιλάμε καλά τα ελληνικά άμα είναι να τα χρησιμοποιούμε -'ντάξει;

Ανώνυμος είπε...

Ναι εγώ είμαι. Απαξ και εκανα τη μαλακια με το πηλικο ειπα να γραψω ελληνικα, χαχα. Αλλα οπως αντιλαμβανεσαι λάθη γινονται διοτι πρωτα ακους τι θες να γραψεις και μετά το γράφεις οπότε οταν το αλφαβητο ειναι ξένο δεν έχει σημασια για τον γραφώντα, μονο για τον αναγνώστη, που πάει να το διαβάσει αλλα ήχο πρωτα και συνεπως νόημα μετα δεν βγαζει. Αλλα μην κολλαμε, ειναι και η κουλτουρα μας τετοια που κολλαμε με λεπτομερειες, με συμβολα, εικόνες και μύθους, αλλα στην τελική αν θελουμε να είμαστε εντελώς σωστοι θα έπρεπε να προφερουμε όπως γραφουμε διοτι αλλιώς η ορθογραφια δεν εχει νοημα, βασικα εχει νοημα, αλλα αυτο που λεω οτι χωρις να ειμαστε στη χρηση της γλωσσας εντελως σωστοι μας βγαζουν ματι καποια πραγματα (αν και το δικο μου ηταν χντρο, απλως προχωρησα τη σκεψη μου λιγο)

Δικιο εχεις, το ξερουμε, καλο ειναι βεβαια να το γράφεις, ειδικα το σεναριο ΝΔ/Καμμενος/Λαος/ΧΑ. Οποτε Συριζα, αμα ειναι να βγει δευτερο η τριτο. Συμφωνω.

Σαφεστατα δεν ειναι ολα τα ιδια και η κατασταση πιο ευκολα γινεται χειροτερη και ασχημα χειροτερη, παρα καλύτερη.

Τελος παντων, η φαση ειναι κακή χρόνια τωρα, αλλα τώρα επικίνδυνη. Τους εμπιστευεσαι τους συμπολίτες σου, ιδου η απορια;

Παντελής

The Motorcycle boy είπε...

Μαλάκας είσαι που θα εμπιστευτώ τους συμπολίτες μου; Βγες μια μέρα να οδηγήσεις στην Αθήνα κι άμα δε γίνεις θαυμαστής του Μπρέιβικ θα σου πω μπράβο!

Ο Σύριζας πάει μάλλον για τρίτος -αλλά είναι φασίστες ρε φίλε, τρομεροί φασίστες λυπάμαι που το γράφω. Κοντράρουν στα ίσα το ΚΚΕ στον σκοταδισμό.

Υ.Γ.: Κατάλαβες οτι με το πηλίκιο σού έκανα πλάκα -έτσι; χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

άργησα αλλα ναι το καταλαβα, στην αρχη ημουν ετοιμος να στην πω, αλλα με τα λέω μας δουλευει ο κύριος!

Ειναι φασιστες οι έλληνες γενικώς. Δυστυχώς, απελπιστικα φασίστες, οπότε αν ο άλλος το παιζει αριστερός το παιζει διοτι ο ναρκισσισμος του τον τραβάει προς Γκεβάρα, και καλά ωραία λογια, σκέψεις ιδέες, αλλά στην πράξη μηδεν η .... δεν.

Το σιγουρο είναι οτι θα περασετε καλα (οσο το γραφω αυτο εχω χεστει στα γελια, διοτι ειμαι και κωλόπαιδο και κανω ειρωνικα σχολια)

Σοβαρα τωρα, στενοχωριεμαι οταν έρχομαι, δεν ηταν ετσι πριν 8 χρονια, αλλα ουτε και τότε ηταν καλά ειδικα αν ήθελες να δουλεψεις και να μαθεις (το πιο δυσκολο, ποσοι μοιραζονται γνωση) και να δημιουργησεις (καποιοι το εχουν, σε αλλους πρεπει να το μαθεις).

Παντελης

The Motorcycle boy είπε...

Είναι φασίστες κατά πλειοψηφία οι Έλληνες γι΄αυτό παίρνουν τόσο μεγάλα ποσοστά τα φασιστικά κόμματα κι όσο περισσότερο φασιστικοποιούνται τόσο ανεβάζουν ποσοστά.

Ανώνυμος είπε...

Οχι ο Γκεβαρα μηδεν, ο άλλος που πλέκει το μύθο οτι του μοιάζει

προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Π.

The Motorcycle boy είπε...

Ε, ναι ρε!

Ανώνυμος είπε...

fasistas o glezos... edw irthame, pam na fygoume se lew

The Motorcycle boy είπε...

Πήγες και βρήκες τον γέρο άνθρωπο -γιατί; Για να δικαιολογήσεις το ελληνόμετρο του Τσίπρα; Για να ξεχαστούν οι δηλώσεις περί "φούφουτων υπαλλήλων" από τον ψηλομύτη μαλακάκο που έγινε πρόεδρος και νόμισε οτι έπιασε τον παπά απ΄τα αρχίδια;
Έστω κι έτσι -ο γερο Γλέζος είναι ένας ακραιφνής εθνικιστής ο οποίος πλέον έχει τόση σχέση με την αριστερά όση κι ο Παπαθεμελής.
Κι όπως φεύγεις, κλείσε και την πόρτα μην κρυώσουμε.

liontas είπε...

Give Tsipr a chance.
(Γιατί αν δεν αυτοσαρκαστούμε θα σκάσουμε)

ΥΓ1 Πάντως αν αντιγράψω τα γραφόμενα σου του 2009, και αντικαταστήσω το "ΠΑ..Κ" με "ΣΥ.ΡΙΖ.Α.", ταιριάζουν γάντι στο σήμερα.

ΥΓ2 Φυσικά η μεγάλη μου ελπίδα είναι να ταιριάζουν μόνο προεκλογικά, γιατί ο μεγάλος μου φόβος είναι να την πατήσω από Αλέξη, και να γίνει Τουέντιθ Φερστ Σέντσιουρι Πέισοκ.

Εν τέλει, επιμένω στην επιλογή του ΣΥΝ, με όλα τα κουσούρια της, όχι ως "μη χείρον, άρα και βέλτιστο", αλλά ως κάτι με τα συν και τα πλην του (όπως όλα).

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι