Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

Όταν ο φασίστας μιλάει για δικαιώματα, εννοεί αυτά που θα σου αφαιρέσει

Είχες ποτέ την απορία περί του πού πήγαν οι Αγανακτούντες; Πού πήγαν όλοι εκείνοι που οραματίζονταν κρεμάλες κι ελικόπτερα; Πού πήγαν οι γιαουρτωτές; Που τους θυμήθηκα ε; Χτες χάζευα τον Εισαγγελάτο στο ΣΚΑΪ και είδα αυτό το καταπληκτικό θέμα με κάτι αγωνισταράδες της υπογραφής που μαζεύουν (τι άλλο;) υπογραφές(!) για να μη μιλήσει ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου σ΄ένα συνέδριο στο Τρέχα Γύρευε με θέμα το Κάτσε Ρώτα. Ξαφνιάστηκα –δε στο κρύβω! Εδώ πέρα γίνεται τού φασίστα το κάγκελο, ομάδες εφόδου κοινοβουλευτικού κόμματος καίνε μαγαζιά, παιδιά χαρακώνονται γιατί ένα κοινοβουλευτικό κόμμα τα έχει προγράψει και κάποιοι ασχολούνται ακόμα με τον Γιωργάκη; Ευτυχώς ένας καλός δημοσιογράφος ονόματι Χατζής (όχι αυτός που έβγαζε τα σιροπιαστά, ένας καταυλακιώτης με μασημένη προφορά) ανέλαβε να εξηγήσει το παράδοξο του πράγματος: «Δίκιο έχουν, ο Παναδρέου ευθύνεται για την κρίση!» είπε. Μέχρι κι ο Εισαγγελάτος απόρησε. «Κάτσε Τάκη μου», διαμαρτυρήθηκε, «εντάξει, ο Παπανδρέου μάς έβαλε στο Μνημόνιο αλλά η κρίση είχε δημιουργηθεί από πριν, το χρέος είχε εκτοξευθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή». Ποιος είδε τον Χατζητάκη και δεν τον φοβήθηκε στη συνέχεια! «Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε αφήσει κανένα χρέος –το χρέος το έφτιαξε ο Παπανδρέου, οι μεγαλοεκδότες και οι Αμερικάνοι!» τσίριξε. «Δες τι ανεργία είχαμε επί Καραμανλή και πού πήγε τώρα –δες πόσος ήταν ο κατώτερος μισθός τότε και πόσος είναι τώρα!» Τώρα που έχουμε κυβέρνηση Γιωργάκη Παπανδρέου, σκέφτηκα και άλλαξα κανάλι, έβαλα να δω τους Ρεντ Σοξ να ξεσκίζουν τους Γιάνκις για να νιώσω καλύτερα.


Ησύχασα κιόλας, επειδή κατάλαβα που έχουν πάει όλοι αυτοί οι Αγανακτούντες. Σπιτάκια τους έχουν πάει, εφόσον όλα έφτιαξαν. Έγιναν εκλογές, έπεσε η προδότικη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κι έχουμε πλέον τη φωτισμένη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (με τους τελευταίους να μαζεύουν τις ροχάλες για τις αισχρότητες που κάνουν οι πρώτοι), έχουμε και μια βουλή που αντιπροσωπεύει πεντακάθαρα τη λαϊκή βούληση αφού σ΄αυτή συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή –όλα καλά! Κι αν κάποιος φέρει αντίρρηση του τραβάμε μια επιστράτευση για να δείξουμε οτι είμαστε αποφασιστικοί τύποι! Επειδή έτσι πάει –είμαστε μια χώρα στην οποία κυριαρχεί η φασιστική νοοτροπία, αγκαζέ με τον θρησκευτικό φανατισμό, είμαστε δηλαδή λίγο πιο αισχροί από τους Ιρανούς. Πλειοψηφικά!

Υπερβάλλω;

Ρίξε μια ματιά στο νταβαντούρι που γίνεται με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ξεκίνα από τις θέσεις των κομμάτων:

-Η ΝΔ λέει οτι με το νομοσχέδιο αυτό ποινικοποιείται η έκφραση άποψης κι αν περάσει θα τρώνε μηνύσεις μέχρι και οι παπάδες, άσε που θα ενισχύσει και τη Χρυσή Αυγή! Δηλαδή, σύμφωνα με τη ΝΔ οι παπάδες (οι κήρυκες της θρησκείας της αγάπης θυμίζω) εκφράζουν περισσότερο μισαλλόδοξες απόψεις από τους Χρυσαυγίτες! Λέει ακόμα η ΝΔ οτι δεν υπάρχει λόγος να γίνει καινούργιος νόμος –καλυπτόμαστε από τους ήδη ισχύοντες. Αν το «καλυπτόμαστε» το εννοεί ως «καλύπτουμε τις εγκληματικές πράξεις» θα το δεχτώ, αν όμως το εννοεί ως «όποιος προβαίνει σε ρατσιστικά εγκλήματα τιμωρείται», θα ζητήσω να μου θυμίσουν τον τελευταίο που καταδικάστηκε για ρατσιστικό έγκλημα.

-Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στηρίζουν το νομοσχέδιο και καλά κάνουν. Αν όμως το νομοσχέδιο παγώσει και δεν αποχωρήσουν από τη συγκυβέρνηση θα αποδείξουν οτι η γελοιότητα δεν έχει πάτο.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το νομοσχέδιο και καλά κάνει, επίσης. Βέβαια, είχε καταψηφίσει ανάλογο νομοσχέδιο όταν το είχε φέρει ο Παπαϊωάννου (και ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ) αλλά δε γαμιέται…  κάλλιο αργά παρά αργότερα.

-Το ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για το νομοσχέδιο επειδή ενσωματώνει οδηγία της ΕΕ και θα αποτελέσει προπομπό για την καταστολή όσων μάχονται τον ρατσισμό! ΚΚΕ –το κόμμα που ανέδειξε τη φοβική ηλιθιότητα σε ιδεολογία!

Και βέβαια, προέκυψαν οι γνωστοί ανησυ-χούντες αρθογράφοι, αντάμα με τους σχολιαστές του κώλου για να ανησυχήσουν (τι άλλο;) που καταργείται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Υποθέτω οτι αυτοί οι ανησυχούντες περί της ελεύθερης έκφρασης συντάσσονται αναφανδόν με τους αποπάνω αγωνισταράδες της υπογραφής –άρα, θέλουν να υπερασπίσουν την ελεύθερη έκφραση του κάθε φασίστα, ρατσιστή, ομοφοβικού, αλλά παράλληλα να απαγορεύσουν στο Γιωργάκη να μιλάει! Πώς το έλεγε ο στρουμπουλός μαυριδερός Άρειος; «Αυτό το χέρια, μπορεί να χαιρετάνε φασιστικά, αλλά είναι καθαρά!» Έτσι ακριβώς.

Όλα αυτά συμβαίνουν κι ένας κερατάς αμφιβάλλω αν έριξε μια ματιά έστω στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου. Τι γράφει η ρημάδα η έκθεση;

«Με τον παρόντα νόμο θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο ρύθμισης για
την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού
και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την
Απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28ης
Νοεμβρίου 2008, η οποία βασίζεται στην προϊσχύσασα Συνθήκη για
την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως στα άρθρα 29, 31 και 34§2 στοιχ.
β΄ (ήδη άρθρα 67§3 και 83 της Συνθήκης για τη λειτουργία της
Ευρωπαϊκής Ένωσης)»
Δηλαδή, αυτά που γράφει το νομοσχέδιο τα έχουν συμφωνήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν υποχρέωση να τα αποτυπώσουν σε νόμο τα κράτη-μέλη. Αναρωτιέμαι λοιπόν, η ΝΔ που διαφωνεί είναι κατά της νομολογίας την οποία οι ευρωβουλευτές της ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο;

«1. – Στο άρθρο 1 αναφέρεται ο σκοπός του νόμου, που είναι η
καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και
ξενοφοβίας, σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του
Συμβουλίου της ΕΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008»
Το λέει καθαρά λοιπόν ο καλλιτέχνης –σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού, όχι σκέψεων, απόψεων κλπ.

«2.- Με το άρθρο 2 ορίζονται οι προϋποθέσεις για την ποινική

αξιολόγηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, όταν

στρέφονται όχι μόνο εναντίον ομάδων ή προσώπου, που

διακρίνονται εξαιτίας των φυσικών και πολιτισμικών

χαρακτηριστικών τους ή του γενετήσιου-σεξουαλικού

προσανατολισμού τους ή της ταυτότητας φύλου, αλλά και εναντίον

των πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), που χρησιμοποιούν

αποκλειστικά αυτές οι ομάδες ή πρόσωπα (θρησκευτικά

αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής,

εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κλπ.). Δεν αρκεί η απλή αφηρημένη

πιθανολόγηση της έκθεσης σε κίνδυνο μιας ομάδας, ενός προσώπου

ή πράγματος αλλά απαιτείται να εκτιμάται κάθε φορά η

προσφορότητα του συγκεκριμένου κινδύνου, λαμβάνοντας υπόψη

τόσο τις ειδικότερες συνθήκες και περιστάσεις μέσα στις οποίες

εκδηλώνεται η υπό κρίση συμπεριφορά, όσο και την ενδεχόμενη

προσβολή των γενικότερων συνθηκών που εξασφαλίζουν την

ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση.»
Τι έχουμε εδώ; Με απλά λόγια έχουμε ένα έξτρα ποινικό αδίκημα. Δηλαδή, μέχρι σήμερα όταν ο φασίστας έκαιγε το μαγαζί του μετανάστη πήγαινε μέσα (λέμε τώρα) για φθορά ξένης περιουσίας. Τώρα θα τρώει κι ένα εξτραδάκι γιατί η πράξη του είναι ρατσιστική. Διαφωνεί κανένας σ΄αυτό; Θεωρεί, ας πούμε, κάποιος, οτι είναι ίδιο το να πλακωθώ στο ξύλο με τον οδηγό του απέναντι αυτοκινήτου γιατί δεν τα βρήκαμε στις προτεραιότητες με το να πλακώσουν 5 γομάρια στο ξύλο έναν μετανάστη επειδή δεν τους αρέσει το χρώμα του δέρματός του; Γιατί αν αυτές οι δυο πράξεις δεν είναι ίδιες, δεν γίνεται να τιμωρούνται με την ίδια ποινή –κάνω λάθος;

«3. - Στο άρθρο 3 προβλέπεται ειδικότερα η ποινικοποίηση των
ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται με
αφορμή τον εγκωμιασμό ή την κακόβουλη άρνηση ή την εκμηδένιση
της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων
κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά
ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς
Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο έχει κυρωθεί με το Ν. 3003/2002, ή
στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που
προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945,
εφ’ όσον θεωρούνται πρόσφορες να οδηγήσουν στη θυματοποίηση
ομάδων ή προσώπων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 3. Η
ποινική απαξία των συγκεκριμένων συμπεριφορών συνίσταται στην
κακόβουλη άρνηση ή εκμηδένιση ιστορικών γεγονότων, χωρίς, σε
καμία περίπτωση, να επιδιώκεται η απαγόρευση ή ιδεολογική
χειραγώγηση της επιστημονικής έρευνας. Γι’ αυτό άλλωστε οι
πράξεις αυτές τιμωρούνται μόνον εφ’ όσον έχουν αναγνωριστεί ως
εγκλήματα με αμετάκλητη απόφαση είτε ελληνικού είτε διεθνούς
δικαστηρίου.»
Εδώ αρχίζει να τσούζει επειδή μπαίνει το θέμα των συμπεριφορών! Λέει λοιπόν ο καλλιτέχνης οτι όταν εσύ κάνεις τη μαϊμού στο γήπεδο για να κοροϊδέψεις έναν έγχρωμο ποδοσφαιριστή, ή φωνάζεις συνθήματα του τύπου «Εβραίοι και κουμμούνια θα γίνετε σαπούνια», αυτό το πράγμα θα τιμωρείται. Όταν απαιτείς να μην δουλέψει, ή να μη νοσηλευτεί, ή να μη μορφωθεί κάποιος επειδή είναι διαφορετικού χρώματος από εσένα –αυτό το πράγμα θα έχει ποινή. Πρόσεξε, δεν μιλάμε για άποψη εδώ –μιλάμε για ενέργεια, για πράξη. Είσαι μήπως της άποψης οτι τέτοιες πρακτικές δεν θα πρέπει να τιμωρούνται; Συγχαρητήρια –είσαι φασίστας.
Και μην έρθει κάποιος να υποστηρίξει οτι εδώ πέρα πάνε να απαγορεύσουν την άποψη (έστω και πλαγίως). Θέλεις να υποστηρίξεις οτι οι Εβραίοι κλείνανε τους Γερμανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Κανένα πρόβλημα –απέδειξέ το με επιστημονικό τρόπο! Αλλά το να πετάς παπαριές του τύπου «έχω διαβάσει οτι οι Εβραίοι πίνανε το αίμα των γερμανοπαίδων και το Άουσβιτς ήταν θέρετρο πλουσίων», πρέπει να σταματήσει να είναι τζάμπα φίλε μου! Εδώ εσύ προσβάλλεσαι αν σου πουν οτι ο Νικηταράς ήταν Αρβανίτης (πρόσεξε –όχι προδότης, δολοφόνος, καταχραστής δημοσίου χρήματος ή κάτι τέτοιο –απλά μη ελληνικής καταγωγής!) πώς απαιτείς να μην προσβάλλονται οι άνθρωποι των οποίων οι πρόγονοι βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν αμφισβητείς αυτό το ιστορικό γεγονός;

«4– Το άρθρο 5 προβλέπει την επιβολή αυστηρών διοικητικών
κυρώσεων σε βάρος νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων που
εμπλέκονται σε αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, κατά το
πρότυπο μιας σειράς αντίστοιχων ρυθμίσεων που έχουν εισαχθεί τα
τελευταία χρόνια στην Ελληνική νομοθεσία σε εκπλήρωση διεθνών
συμβατικών μας υποχρεώσεων, όπως το άρθρο 10 του Ν.
3560/2007 (διαφθορά), το άρθρο 51 του Ν. 3691/2008 (ξέπλυμα
χρήματος) και κυρίως το άρθρο 41 του Ν. 3251/2004 (οργανωμένο
έγκλημα, τρομοκρατία). Όπως και στο τελευταίο, η παρούσα
διάταξη δεν περιορίζεται στις πράξεις που τελούνται «προς
όφελος» του εμπλεκόμενου νομικού προσώπου (όπως προβλέπεται
στην Απόφαση-πλαίσιο), αλλά καλύπτει όλες τις περιπτώσεις
αδικημάτων που τελέσθηκαν «μέσω ή προς όφελος ή για
λογαριασμό» νομικού προσώπου από φυσικό πρόσωπο που έχει
εξουσία εκπροσώπησης ή εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων ή
κατέστησαν δυνατές από έλλειψη εποπτείας ή ελέγχου ενός τέτοιου
προσώπου, ανεξαρτήτως δηλαδή της ύπαρξης σκοπού
προσπορισμού οποιουδήποτε οφέλους υπέρ του νομικού προσώπου.…..»
Και πάλι θα σας στεναχωρήσω αλλά δεν βλέπω καμιά ποινικοποίηση απόψεων εδώ πέρα. Το άρθρο αναφέρεται σε αδικήματα!  Πρόσεξε τώρα τι γίνεται –αν εγώ έρθω και σου πω οτι είσαι μαύρος, άρα είσαι υπάνθρωπος και πρέπει να σε ταϊζουν μπανάνες, έχω υποπέσει το αδίκημα της «λόγω εξύβρισης». Όταν με πας στο δικαστήριο μπορώ να ισχυριστώ οτι μιλούσα γενικώς για τους μαύρους και δεν έχω τίποτα μαζί σου και τότε θα αθωωθώ, εφόσον θα έχω αποδείξει οτι δεν σε έβρισα προσωπικά, δεν είχα πρόθεση να σε μειώσω, αναφερόμουν γενικώς στη φυλή! Έρχεται τώρα ο νόμος και λέει οτι ακόμα κι αυτό, το να βρίζεις τη φυλή του άλλου γενικά ας πούμε –τιμωρείται. Κι αν το κάνεις ως εκπρόσωπος κόμματος θα τιμωρείται και το κόμμα σου. Αν το κάνεις στην τηλεόραση θα τιμωρείται το κανάλι σου. Αν το κάνεις από άμβωνος θα τιμωρείται η ενορία σου, η μητρόπολή σου ή όπως κέρατο ορίζουν τη δομή τους οργανωτικά οι εκκλησίες. Κατανοώ βεβαίως οτι αυτό έχει τον κίνδυνο να περιοριστεί η ελευθερία των παπάδων να κατακεραυνώνουν τους αλλόπιστους και τους ομοφυλόφιλους (προσοχή! όχι να υποστηρίζουν οτι αυτοί είναι αμαρτωλοί –κανένας δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να υποστηρίζεις τη ‘βούληση’ του θεού στον οποίο πιστεύεις και να θεωρείς οτι όποιος δεν ακολουθεί τους ‘θεϊκούς νόμους΄ δεν θα γίνει δεκτός σε αυτό που εσύ ορίζεις σαν μεταθανάτιο παράδεισο) και καταλαβαίνω οτι το ίδιο θα ισχύσει για όσους ιμάμηδες κηρύττουν ιερό πόλεμο (επί της γης) κατά των απίστων. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ οτι είναι πλήγμα στην ελεύθερη έκφραση το να απαγορευτούν οι εκφράσεις περί «μαύρων υπανθρώπων», «άρρωστων ομοφυλόφιλων», «βρωμερών μεταναστών», «σιχαμερών Εβραίων» κι όλα τα σχετικά! Θέλεις να βρίσεις κύριε; Φάε μια καμπάνα –τουτέστιν πρόστιμο και διακοπή της επιχορήγησης στο μαγαζάκι σου, φάε ίσως και μια απαγόρευση λειτουργίας –από πότε το βρισίδι έγινε επιχείρημα σε τελική ανάλυση;

Αυτός είναι σε γενικές γραμμές ο νόμος που προτείνει ο Ρουπακιώτης και είναι φανερό οτι οι σάχλες περί ποινικοποίησης της έκφρασης προέρχονται από σενάρια ταινιών (καθόλου) επιστημονικής (και περιορισμένης) φαντασίας.

Για το τέλος άφησα κάτι πολυπαιγμένο και κλασσικό –και το αφιερώνω σε όσους κόπτονται περί δημοκρατίας, ελευθερίας, νομιμότητας και συνταγματικότητας.

'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Υπενθυμίζω:
-Η Χρυσή Αυγή αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βορίδης υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα τη δικτατορία του 1967 η οποία κατέλυσε βίαια το Σύνταγμα.
-Η Χρυσή Αυγή ονομάζει «κυνοβούλιο» τη Βουλή, αποστολή της οποίας είναι η προάσπιση του Συντάγματος και υποστηρίζει οτι δεν θέλει να βρίσκεται εντός της Βουλής.
-Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν αναγνωρίζουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου (η οποία, αν μη τι άλλο υπήρξε εμφανέστατη εφαρμογή του τότε άρθρου 114 –του σημερινού άρθρου 120 δηλαδή).
-Βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν αποδέχονται βασικές διατάξεις του Συντάγματος (ισότητα, ανεξιθρησκεία, ελευθερία έκφρασης).

Κι όμως, όλοι αυτοί είναι μέσα στη Βουλή! Και συζητάει ο κάθε χλιμίτζουρας περί του οτι δεν είναι πρόσφορο να αντιμετωπισθεί νομικά η συγκεκριμένη οργάνωση γιατί θα αυξήσει την εκλογική δύναμή της κι αρχίδια μάντολες! Εντάξει ρε μάγκες –τότε να εφαρμόζονται οι νόμοι ανάλογα με το πόσο επηρεάζουν τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος –αν αύριο δείτε οτι οι παιδεραστές αυγαταίνουν να ακυρώσετε τον σχετικό νόμο για να πάρετε τις ψήφους τους, μην τους αφήνετε στην παρανομία και τους πάρει καμιά Χρυσή Αυγή –αμαρτία είναι!

Αν τώρα κάποιος σκέφτεται οτι «ποιος ο λόγος να υπάρξει καινούργιος νόμος, από τη στιγμή που ούτε οι παλιοί εφαρμόζονται, ούτε καν το Σύνταγμα δεν εφαρμόζεται» -να το δεχτώ κι αυτό. Να τους καταργήσουμε τους  παλιο-νόμους και να μην ξαναψηφιστεί άλλος. Μόνο που θα ‘θελα να ξέρω –στη θέση τους τι προτείνεις να βάλουμε και τι βλέπεις να μπαίνει; Κοινωνικές κολεκτίβες ή έναν ωραίο άρχοντα που ξέρει τα πάντα πριν από μας για μας; Κι όταν μου πεις τι προτείνεις, ρίξε μια ματιά και πες μου –προς τα πού κλίνει η σημερινή κοινωνία;
Μετά ξανασκέψου λίγο το θεματάκι με τους νόμους.

26 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Νοσφεράτος είπε...

το .facebook μου εβαλε την ενδειξη :Το περιεχόμενο που προσπαθείτε να κοινοποιήσετε περιέχει ένα σύνδεσμο που έχει μπλοκαριστεί επειδή θεωρήθηκε σπαμ ή επικίνδυνος... γιαυτο και σε αναδημοσιευσα (ως λινκ )

The Motorcycle boy είπε...

Είμαι σπαμ ή επικίνδυνος για το φέισμπουκ -το έχω δει κι εγώ και μου σπάει κάμποσο τ΄αρχίδια όταν θέλω να στείλω κάνα λινκ σε τίποτα φίλους. Αλλά τι να γίνει; Ως φαίνεται, κάποιοι ασχολήθηκαν με το να με μπανάρουν ως επικίνδυνο -τι να πω; Μεγάλη μου τιμή!

Νοσφεράτος είπε...

μη σε νιαζει θα σε αναδημοσιευω και θα λινκαρεις εμενα στους φιλους σου κι εμμεσως εσενα μεχρι να με μπαναρουν κιεμενα οσονουπω ;)

Nikolas είπε...

"Ησύχασα κιόλας, επειδή κατάλαβα που έχουν πάει όλοι αυτοί οι Αγανακτούντες. Σπιτάκια τους έχουν πάει, εφόσον όλα έφτιαξαν. [...] Κι αν κάποιος φέρει αντίρρηση του τραβάμε μια επιστράτευση για να δείξουμε ότι είμαστε αποφασιστικοί τύποι! Υπερβάλλω;"

Εγώ θα έλεγα υπερβάλλεις. Όντως κάποιοι τα είχα συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ και τώρα κάθονται ήσυχα. Αλλά δε νομίζω όλοι οι αγανακτισμένοι κλπ να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι μετά από δύο χρόνια διαδηλώσεων και ήττας η αγωνιστική διάθεση του κόσμου άρχισε να κοπιάζει. Ακόμα κι εσύ (που σίγουρα δεν ανήκεις στην ομάδα των ανθρώπων που έλεγαν το ΠΑΣΟΚ χούντα και τον Σαμαρά γαμάτο), για μέτρα λίγο την ποσότητα πολιτικών posts του blog σου και σύγκρινε πόσα έγραφες την περίοδο 2009-2011 και πόσα γράφεις τώρα. Παλιά ήσουν του αγώνα και της δράσης και τώρα γράφεις πολιτικό κείμενο μόνο αν έχει μπλε φεγγάρι.

The Motorcycle boy είπε...

Νοσφεράτε -πόσο μαλάκας είμαι! Έχω κι εγώ ένα μπλογκ που το έστησε η γυναίκα μου για να δοκιμάζει τεμπλέιτ, μπορώ να τα λινκάρω από εκεί -μέσω Τρίπολης λοιπόν! Σωστή η ιδέα σου!

Νικόλα, αν πρόσεξες, δεν έγραψα "Αγανακτισμένοι" αλλά "Αγανακτούντες". Το κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών της πλατείας Συντάγματος και των συνελεύσεων στις γειτονιές δεν μπορώ να το συνοψίσω εύκολα γιατί υπήρξε πολύπλευρο -συμμετείχαν από φασίστες μέχρι αριστεριστές (και γιατί ποτέ δεν διαμόρφωσα άποψη περί του τι τελικά ζητούσε). Αν μπορώ να πω κάτι για εκείνο το κίνημα και συγκεκριμένα για την ήττα που αναφέρεις θα πρέπει να παρατηρήσω οτι δεν ήταν συνολική η ήττα. Οι φασίστες και οι ακροδεξιοί κέρδισαν από την όλη υπόθεση, αύξησαν την κοινοβουλευτική τους δύναμη και την επιρροή τους στον κόσμο. Αυτοί που ηττήθηκαν ήταν όσοι τοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά -το γιατί είναι μεγάλη κουβέντα που μπορούμε να την κάνουμε κάποτε.
Οι "Αγανακτούντες" που λέω στο κείμενό μου είναι η συνομοταξία εκείνη των πολιτών που παλιά πηγαίναν στα καφενεία και έλυναν όλα τα προβλήματα της χώρας μεταξύ δευτέρου και πέμπτου ούζου -αυτοί δηλαδή που φώναζαν για κρεμάλες και ελικόπτερα (όπως αναφέρω). Όσοι, με άλλα λόγια, θεωρούσαν οτι με μια αλλαγή ηγεσίας θα λύνονταν τα προβλήματα.

Για μένα που ρωτάς θα πρέπει να σου πω οτι συνειδητά δεν γράφω πλέον πολλά "πολιτικά" ποστ -για ποιο λόγο να το κάνω; Η επιλογή του κόσμου είναι εμφανέστατη, ακροδεξιότατη και φασιστικότατη. Το οτι με ενοχλεί αυτό το θέμα σαν άνθρωπο πρώτιστα (και μετά σαν πολίτη) δεν έχει μεγάλη σημασία νομίζω. Και μετά τις τελευταίες εκλογές όπου υπήρχε η μοναδική (στη σύγχρονη νεολληνική ιστορία) ευκαιρία ο κόσμος να ψηφίσει μια προοπτική αλλαγής της κατάστασης (όση κι αν ήταν η αλλαγή που θα έφερνε ο Σύριζα) αλλά η επιλογή του κόσμου ήταν "μια από τα ίδια", ποιος είμαι εγώ να φέρω αντίρρηση στη λαϊκή βούληση; Γι΄αυτό έχω αραιώσει τα "πολιτικά" ποστ, γι΄αυτό γράφω μονάχα όταν θίγεται ο ανθρωπισμός μου πλέον και όχι για να σχολιάσω πολιτικά ζητήματα διαχείρισης.
Τέλος, θα διαφωνήσω, τα ποστ δεν είναι ούτε αγώνας, ούτε δράση. Απόψεις είναι που κατατίθεται για συζήτηση (όσο υπάρχουν συζητητές) -τίποτα άλλο.

Michael_Sc είπε...

Αυτό με τα λινκ σου μου το κάνει κι εμένα το Facebook. Νοσφεράτε, μπορείς να κάνεις report (αντι-report σα να λέμε) ότι αυτό το λινκ ΔΕΝ πρέπει να είναι banned.
Στο βγάζει αυτόματα νομίζω.
Αν το κάνουμε όλοι, ίσως επανέλθει "η ελευθερία του λόγου" από το Μοτοσακοblog.

Μοτοσακέ,
το είχα συνειδητοποιήσει νωρίτερα και μέσα από σχετικά πρόσφατα ποστ σου αλλά οφείλω να αναγνωρίσω πόσο δίκιο είχες για τη θράκα των Αγανακτισμένων -ή τουλάχιστον για τη μεγαλύτερη μερίδα της- τότε στο Σύνταγμα. Αν αυτό σε κάνει διορατικό και γνώστη εμένα με κάνει μάλλον σοφότερο και θέλω να πιστεύω αθεράπευτα ρομαντικό ηλίθιο, που πίστεψα ότι αυτός ο κωλολαός είχε κάτι περισσότερο στο κεφάλι του εκτός από έγνοιες για τα δάνεια και το διορισμό του κανακάρη του σε καποια θεσούλα (βλέπε ΔΗΜΑΡ).

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -δεν είναι θέμα το πόσο διορατικοί ή ηλίθιοι είμαστε όλοι μας (κατά τη γνώμη μου είμαστε κι από τα δυο σε γερές δόσεις). Το θέμα, για μένα είναι οτι ΜΑΚΑΡΙ ο κόσμος να είχε στο κεφάλι του την έγνοια για το δάνειο! Θα επέλεγε Τσίπρα που ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ κάτι καλύτερο θα έκανε στο θέμα από τον Σαχλαμαρά. Για διορισμούς κανακάρηδων σε θεσούλες, δε νομίζω οτι περισσεύει τίποτα για τη ΔΗΜΑΡ, τα έχουν κατακλύσει όλα οι δεξιοί. Εγγυημένα πράγματα -Καλαμάτα rules.

Μαρλονμπραντοφεκας είπε...

Εκανα αντι-ραπορτο στο φαεησμπουκ, καντε κι εσεις κανενα μπας και παρει μπρος. "Page is safe and sound. Occasionally expresses anti-nazi and anti-racist views which is possibly the reason you have been asked to block the page. Facebook should absolutely investigate the source of any protests and of course the content of this page, it's a disgrace"

The Motorcycle boy είπε...

Ωραία τα έγραψες ρε μπαγάσα! Κόντεψα να ξεχάσω οτι μιλάς για το μπλογκ μου!

Ανώνυμος είπε...

-Εγώ πάντως θεωρώ ότι στη ΝΔ δε τους άρεσε η γραμματοσειρά την οποία χρησιμοποίησε ο Ρουπακιώτης:)
-Πάντως δεν είσαι καλός άνθρωπας, γιατί για να δω αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ, αναγκάστηκα να διαβάσω ένα άρθρο του κ. Μιχελάκη. Εκεί αναρωτιέται: "Οι λόγοι του Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τα κείμενα του Μεγάλου Βασιλείου για τους Ιουδαίους θα θεωρηθούν ρατσιστικά και θα ριχτούν στην φωτιά; Τα κηρύγματα της Εκκλησίας για την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα απαγορευτούν; Θα φυλακιστούν και θα στερηθούν των πολιτικών τους δικαιωμάτων οι επίσκοποι και οι ιερείς που θα επιμείνουν;" Κι εγώ αναρωτιέμαι όμως, ένα αυτοκόλλητο, το οποίο έχει η μάνα μου, δίπλα στο κουδούνι της εξώπορτάς της και γράφει ότι "είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν επιθυμούμε επισκέψεις Μαρτύρων του Ιεχωβά κτλ.", θα απαγορευτεί και θα πρέπει να το βγάλει;:)
-Τώρα θες να μας πείσεις ότι ξαφνιάστηκες λόγω των τύπων οι οποίοι μάζευαν υπογραφές κατά του Γιωργάκη; Ε αυτό δε το δέχομαι από σένα!:)
-Λες ότι αν παγώσει το νομοσχέδιο και δεν αποχωρήσουν Πασοκ και Δημάρ θα αποδείξουν ότι η γελοιότητα δεν έχει πάτο. Αλλά ρε φίλε όταν εκφράζονται τέτοιοι εκβιασμοί από μέρους της ΝΔ, τί να κάνει η Δημάρ ή το Πασόκ;
http://youtu.be/shQO2OcoNOI?t=1m59s Πρώτα έρχεται ο εφιάλτης της ακυβερνησίας και έπεται ο εφιάλτης του τί εναλλακτικές έχουμε. Αν κατάλαβα καλά έτσι ξεκινάς και τελειώνεις το άρθρο σου. Δηλ. οι άνθρωποι οι οποίοι ένιωσαν αγανάκτηση δε μίλησαν για προοπτική και όσοι είναι αντίθετοι στο αντιρατσιστικό δε προτείνουν άλλη λύση που στέκει σε λογική επεξεργασία. Αν και δεν είμαι οπαδός της λογικής "το μη χείρον βέλτιστον", σ' αυτήν την περίπτωση ίσως ισχύει.
-Το Κκε προφανώς έχει μια μανία καταδίωξης, την οποία καταλαβαίνω, αλλά εδώ δεν μπορώ να δικαιολογήσω, καθώς δε διάβασα κάτι στο πλαίσιο-πρόταση που να την ενισχύει ή να είναι διαφορετικό από ότι ισχύει εώς τώρα. Αν όμως επιχειρηθεί κάποια τροπολογία της τελευταίας στιγμής το συζητάμε.
-Η Νδ ενδέχεται να φοβάται μήπως κάψει ορισμένα δυνατά "χαρτιά" της=όπως λες κι εσύ, κ. Βορίδη.
-Περί του τι ορίζει μια γενοκτονία δεν είχα χρόνο να το ψάξω για να πω άποψη.
-Τέλος, αντιγράφω το άρθρο 10 της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2008 , για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου
"Άρθρο 10

Εφαρμογή και επανεξέταση

1. Τα κράτη μέλη θεσπίζουν τα αναγκαία μέτρα για να συμμορφωθούν με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης-πλαισίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2010.

2. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, τα κράτη μέλη διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου και στην Επιτροπή το κείμενο των διατάξεων με τις οποίες μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο τις υποχρεώσεις που τους επιβάλλονται δυνάμει της παρούσας απόφασης-πλαισίου. Έως τις 28 Νοεμβρίου 2013, το Συμβούλιο αξιολογεί, βάσει έκθεσης που θα καταρτίζεται με βάση τις πληροφορίες αυτές καθώς και γραπτής έκθεσης της Επιτροπής, τον βαθμό στον οποίο τα κράτη μέλη έχουν συμμορφωθεί με την παρούσα απόφαση-πλαίσιο.

3. Πριν από τις 28 Νοεμβρίου 2013, το Συμβούλιο επανεξετάζει την παρούσα απόφαση-πλαίσιο. Για την προετοιμασία της επανεξέτασης αυτής, το Συμβούλιο ερωτά τα κράτη μέλη εάν αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά τη δικαστική συνεργασία σχετικά με τις πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1. Επιπλέον, το Συμβούλιο μπορεί να ζητήσει από την Eurojust να υποβάλει έκθεση σχετικά με το εάν οι διαφορές μεταξύ εθνικών νομοθεσιών οδήγησαν σε προβλήματα δικαστικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα αυτόν."
Αφόσον τα αντιλήφθηκα σωστά, θα έπρεπε να θεσπίσουμε τα αναγκαία αυτά μέτρα από 28/11/10 - απ' ότι διάβασα προσπάθησαν Καστανίδης + Παπαϊωάννου - και στις 28/11/13 θα εξεταστεί εάν αντιμετωπίσαμε προβλήματα κατά την εφαρμογή τους. Τι θα πούμε; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι εκτός από Ελλάδα είμαστε και Ευρώπη; Καμιά ελπίδα ρε φίλε, τι να με πεις και τι να σε πω;:)

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -ισχύει οτι ο Ρουπακιώτης χρησιμοποιεί Καλιμπρί γραμματοσειρά ενώ η ΝΔ θέλει Ελβέτικα (που είναι και πιο σικ).

Σ΄αυτά που λέει ο κάθε κύριος Μιχελάκης υπάρχουν δυο ανακρίβειες:
1. Ένα κείμενο του 1ου αιώνα μ.Χ. δεν μπορεί να εξεταστεί με όρους ρατσισμού γιατί, απλούστατα, είναι κείμενο 2.000 χρόνια πίσω, ανήκει σε μια εποχή στην οποία ο ρατσισμός δεν υπήρχε σαν έννοια. Εξ ου και το "πας μη Έλλην βάρβαρος" δεν είναι ρατσιστική δήλωση, είναι στάση αντιμετώπισης ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ πραγματικότητας. Αν σήμερα, με κάποιο μαγικό τρόπο, επιστρέψουμε στον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους θα έχουμε δούλους κι αυτό θα είναι καθ΄όλα ηθικό, ας πούμε. Το να αξιολογείς μια κατάσταση τόσο παλιά με σημερινά κριτήρια μοιάζει με το να πίνεις ένα ποτήρι γάλα το οποίο έχει χαλάσει εδώ και δυο μήνες και μετά να αποφαίνεσαι οτι το γάλα προκαλεί δυσεντερία.
2.Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει οτι η θρησκεία του είναι η μόνη αληθινή και να μη δέχεται τα κηρύγματα ή/και τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών ή αιρέσεων (κατά τη γνώμη του). Αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ.Εκείνο που πάει να απαγορεύσει ο νόμος είναι δηλώσεις ή/και παραινέσεις του τύπου "σφάξτε τους άπιστους". Κι αν οι ιερείς κηρύττουν τον αφανισμό των απίστων, μάλλον πρέπει να πάνε φυλακή.

Σε κάθε φασιστικό καθεστώς εμφανίζεται ο αποδιοπομπαίος τράγος ο οποίος κουβαλάει τις αμαρτίες του λαού προκειμένου ο λαός να ξαναγίνει αγνός. Ο Γιωργάκης δεν έχει μούσι για να γίνει τράγος, αν ψάχνουν για τράγο ας πάρουν τον Τραγάκη!

Εναλλακτικές για τα κόμματα της συγκυβέρνησης (πλην ΝΔ βεβαίως); Ας ρίξουν την κυβέρνηση κι ας συγκυβερνήσουν μετά με τον Σύριζα -μια χαρά εναλλακτική! Αλλά θα μου πεις, ο Σύριζα μπορεί να τους απορροφήσει, ενώ η ΝΔ όχι!

Το λέω και το υποστηρίζω: όσοι είναι αντίθετοι στο αντιρατσιστικό είναι φασίστες ή κρυπτοφασίστες ή κανάγιες.Ή ηλίθιοι.

Το ΚΚΕ έχει παράδοση στην υιοθέτηση οπορτουνιστικών στρατηγικών τις οποίες περιβάλλει με έναν μανδύα ορθοδοξίας.

Το τι είναι γενοκτονία και ποιες γενοκτονίες εφαρμόστηκαν στην ιστορική πορεία είναι και τα δυο σαφώς ορισμένα. Ας πούμε (για να αναφερθώ σε κάποια πολυπαιγμένα παραδείγματα) η σφαγή στη Μικρά Ασία ΔΕΝ είναι γενοκτονία επειδή οι Τούρκοι έσφαζαν τους Έλληνες για να τους διώξουν από εκεί και δεν νοείται γενοκτονία η οποία αφήνει μια ελληνική κοινότητα σαν αυτή της Κωνσταντινούπολης (Αν αυτό ήταν γενοκτονία, τότε θα ήταν γενοκτονία και το μακέλεμα των Τούρκων από τον Κολοκοτρώνη στην Πελοπόννησο). Αντιθέτως η σφαγή των Αρμενίων ΕΙΝΑΙ γενοκτονία γιατί οι Τούρκοι δεν τους έδιωχναν -τους σκότωναν επιχειρώντας να εξαφανίσουν τη φυλή τους. Τα Γκούλαγκ ΔΕΝ είναι γενοκτονία γιατί εκεί πήγαιναν ΟΙ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ με βάση τα πιστεύω τους (ή αυτά που ήθελε το καθεστώς να πιστεύει οτι πιστεύουν) και όχι με βάση τη φυλή τους. Ο Στάλιν είχε προβεί σε γενοκτονίες, αλλά δεν είμαι πρόχειρος να πω σε ποιες φυλές. Επίσης, αυτό που επιχείρησαν οι αδελφοί Σέρβοι στη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας ΕΙΝΑΙ γενοκτονία.

Τέλος, έχεις δίκιο, υπάρχει η οδηγία που πρέπει να γίνει νόμος και κάποτε θα μας ρωτήσουν τι κάναμε. Αλλά τότε θα το παίξουμε υπερήφανοι Ελληναράδες που δεν υποτάσσονται στις διαταγές της Ε.Ε. Διότι μπορεί να μειώνουμε μισθούς, να εξαφανίζουμε εργασιακά δικαιώματα, να κόβουμε την περίθαλψη -αλλά όλα έχουν ένα όριο! Όχι και να περιορίσουμε το ρατσισμό μας -φτάνει πια!

Νοσφεράτος είπε...

εκανα κιεγω αντιρεπορτ

The Motorcycle boy είπε...

Μετά τους αντιρεπόρτερς του ιντιμήντια, τώρα θα υπάρχουν και οι αντιριπόρτερς του θορυβομήντια, χεχεχεχεχε.

Ευχαριστώ πολύ ρε συ.

Νοσφεράτος είπε...

εβαλα την απαντηση σου στου μιχελακη στο facebook ..αλλά φαινεται σαν δικια μου..τι να κανω ε;

The Motorcycle boy είπε...

Καλά έκανες που την έβαλες να φαίνεται σα δικιά σου. Έχω κι ένα πρεστίζ, δεν γίνεται να συνομιλώ σε πρώτο πρόσωπο με Μιχελάκηδες, χεχεχεχε.

Νοσφεράτος είπε...

χα ... την πατησες ..σε ανεφερα ως πηγη ..

Νοσφεράτος είπε...

τωρα ο Μιχελάκης θα σεχει σαν τον Ζιζεκ ενα πραμα .

The Motorcycle boy είπε...

Δηλαδή, σα να λέμε, θα πάει στην πηγή αλλά νερό δεν θα πιει!

Αυτό το Ζίζεκ μού φέρνει ΜΟΝΑΧΑ μια καλή ανάμνηση στο μυαλό. Τη Ζιζέλ ντ Αγκουλέμ, την καλλονή που είχε ερωτευθεί ο Ατρόμητος Καπετάνιος, που διάβαζα μικρός.

Νικόλας είπε...

Το βρώμικο φαιο-«κόκκινο» παιχνίδι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

http://kokkinometerizi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_25.html

The Motorcycle boy είπε...

Γιατί αδερφέ μου; Τι σου 'κανα και μ΄έβαλες να διαβάσω τέτοια παπαριά; Και νόμιζα οτι φυλάει το σασπένς για το τέλος και το διάβασα όλο -κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως... Ο συγγραφέας είναι κρυφός οπαδός σου!! ;-)))

Ανώνυμος είπε...

Μότορα γεια και πάλι. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι, βλέπουν περίεργη την εξής παράγραφο στην απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε.:
(10) Η παρούσα απόφαση-πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και δ) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων.
Είναι κάτι το αυτονόητο όμως, και δυστυχώς πρέπει να λέγονται και αυτά. Δε λέει να το κάνεις-λέει δεν εμποδίζει να το κάνεις-και στου Ρουπακιώτη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλά είπαμε, μπορεί και να γίνει με τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Τι να κάνουμε δηλ. να μυρίσουμε τα νύχια μας;
Όσον αφορά στην ενδεχόμενη συγκυβέρνηση σύριζα-πασοκ-δημαρ, την οποία βλέπεις ως καλύτερη, εξήγησέ μου αν θες τις δεύτερες σκέψεις σου, μιας και οι διαφορές τους για το μνημόνιο είναι στάνταρτ. Θα μου πεις, τί συμφωνία μπορεί να έχει ένα κόμμα σαν τη δημάρ με ένα άλλο όπου εκφράζονται Βορίδης & Γεωργιάδης, αλλά απ' ότι φαίνεται έχει επιτευχθεί μια σύγκλιση και λόγω αυτής συντηρείται μια ομαλή παρακμή. Τι στόχο βλέπεις δηλ. να έχει μια κυβέρνηση σύριζα-δημαρ-πασοκ;

The Motorcycle boy είπε...

Ναι Νικόλα -είναι οπαδός μου ο συγγραφέας τού άρθρου, μοιραζόμαστε και τον ίδιο θαυμασμό για τον Ζαχαριάδη, χαχαχαχαχαχαχα.

Τζερεμέ, αυτοί που βλέπουν περίεργη την παράγραφο της οδηγίας που μεταφέρεις δεν έχουν διαβάσει στη ζωή τους, όχι οδηγίες της Ε.Ε., αλλά ούτε οδηγίες συναρμολόγησης λαμπατέρ από το ΙΚΕΑ. Προφανώς η κάθε οδηγία της Ε.Ε. αφήνει χώρο για να περιληφθούν οι ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους στον σχετικό νόμο -άλλωστε πάντα οι οδηγίες καθορίζουν τα μίνιμουμ.
Περί τυχόν συγκυβέρνησης Σύριζα-Πασόκ-ΔΗΜΑΡ μην ασχολείσαι με μνημόνια! Δεν υπάρχει κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει το μνημόνιο εκτός κι αν έρθουν οι Μπαρμπούδος του Κάστρο ή τίποτα σομπρερίστας με τον Εμιλιάνο Ζαπάτα και τον Πάντσο Βίλλα. Η διαφορές ανάμεσα στις δυο συγκυβερνήσεις μάλλον θα είναι δευτερεύουσες μεν, αλλά σημαντικές. Π.χ. σε μια συγκυβέρνηση σαν αυτή που λέμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα ήταν ήδη νόμος. Ο νόμος Κατσέλη για τους δανειολήπτες θα είχε επεκταθεί (αντί να αποδυναμωθεί πλήρως, όπως έκανε η ΝΔ). Οι μπασκίνες θα μαζεύονταν λιγάκι και δεν θα κυκλοφορούσαν σαν καμπόηδες. Πιθανολογώ -έτσι; Τέτοια μικροπράγματα (για το διεθνές γίγνεσθαι) αλλά πολύ σοβαρά για μας.

The Motorcycle boy είπε...

Α ναι! Ξέχασα και το σημαντικότερο όλων! Επιτέλους θα ακούγονταν ΣΩΣΤΑ ελληνικά αγγλικά σε όλη την Ευρώπη, από τον Αλέξη! Λίγο το'χεις;

Ανώνυμος είπε...

Indeed! Καλά ε, αυτός είναι χειρότερος κι από μένα την εποχή όπου πιτσιρικάς δεν ήξερα γρι αγγλικά, είχα δει το Ρόκι και προσπαθούσα να τραγουδήσω το Eye of the tiger: "Ράζινα μπάκον δε στριιιι". Μπορεί να έχανε τα μαθήματα των αγγλικών επειδή δεν μπορούσε να φύγει απ' τις καταλήψεις.

The Motorcycle boy είπε...

Τι διάολο -ένα εξάμηνο τον γράψανε μόνο στα Αγγλικά; Επειδή οι καταλήψεις δεν ήταν πάνω από δυο μήνες!

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι