Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

Η Πανδώρα -ρέπλικα

Ήτανε λοιπόν αυτή η γυναίκα-ρέπλικα που τη λέγανε Πανδώρα. Την είχε φτιάξει ο τρελός επιστήμονας του Δία, ο Ήφαιστος, όταν το Αφεντικό του ζήτησε έναν Εξολοθρευτή για να ξεπαστρέψει το κωλόπαιδο τον Προμηθέα που, ως γνωστόν, έμαθε στους ανθρώπους τη χρήση του αναπτήρα ζίπο.

Αυτός ο Προμηθέας τώρα, ήτανε περπατημένο παιδί (το επιβεβαιώνει και η κίρρωση του ήπατος που κόλλησε λόγω καταχρήσεων) –όταν του έστειλε ο Δίας πεσκέσι το γκομενάκι Πανδώρα πήρε αμέσως γραμμή οτι ήταν βρώμα η δουλειά. Έλα όμως που είχε έναν αδερφό τεχνοκράτη (απ΄αυτούς που χρειάζονται πίτες και ιστογράμματα για να βγάλουν απόφαση), τον γνωστό Επιμηθέα! «Ρε μη μπλέξεις με το τσουλί, είναι βαλτή από τους Απωπάνω για να μας ξεπατώσουν!» Τίποτα ο Επιμηθέας! Πήγε και τη νυμφεύτηκε την Πανδώρα ανοίγοντας το ζοφερότερο κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας με τίτλο: «άλλη ήσουνα πριν τα στέφανα και άλλη μου προέκυψες». Διότι η Πανδώρα είχε ένα κουτί με ωρολογιακό μηχανισμό, δώρο και καλά, του πεθερού Δία. «Μην το ανοίξετε, θα μας πάρει ο Άδης όλους –δεν έχετε δει τον ‘Άγνωστο της οδού Άρλιγκτον’;» τσίριζε ο έρμος ο Προμηθέας. Όμως επειδή πρώτον η συγκεκριμένη ταινιάρα δεν κυκλοφορούσε ακόμα στα βίντεο κλαμπ και δεύτερον επειδή γυναίκα με κουτί δώρου ίσον μοιραίος συνδυασμός, την άνοιξε τη σεντούκα η Πανδώρα, βγήκανε από μέσα όλες οι αρρώστιες και οι δυστυχίες του κόσμου –πανούκλες, χολέρες, θάνατοι, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί και παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων. Τρόμαξε η Πανδώρα, έκλεισε το κουτί κι άφησε μέσα την ελπίδα που, λόγω ψιλομυτίασης, περίμενε να βγει τελευταία. Εδώ τελειώνει συνήθως ο μύθος, αλλά το ζουμί βρίσκεται στη συνέχειά του (η οποία κρίθηκε αντιεμπορική λόγω κόστους και μεγάλης διάρκειας –οπότε δεν περιλήφθηκε στην ταινία).

Καθότι η Πανδώρα έκανε μια κόρη, την Πύρρα και την πάντρεψε με τον Δευκαλίωνα (όχι τον ηθοποιό τον Δαδακαρίδη –άλλος ήταν αυτός). Ο Δευκαλίωνας, γνωστό τσιράκι του Αφεντικού (εφόσον πειθήνιο όργανο της πεθεράς –ρέπλικας Πανδώρας) μαζί με το γυναικάκι του την Πύρρα φτιάξανε εκεί πέρα μια κιβωτό κι έτσι επιβιώσανε του γνωστού κατακλυσμού. Εδώ τελειώνει κανονικά το παραμύθι.

Και το ηθικόν δίδαγμα αυτού;

Οτι τα Αφεντικά κάνουν και μαλακίες προκειμένου να ξεπαστρέψουν όσους πάνε να αυτονομηθούν αλλά στο τέλος πάντα αναγκάζονται να επιστρατεύσουν τα μεγάλα μέσα για να τα καταφέρουν.

Δες τώρα τι έγινε με τον Γιωργάκη και την επαναφορά του διλήμματος «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» -μιας και ήρθε η κουβέντα στις ρέπλικες... Επειδή όλοι αυτοί είναι ρέπλικες, τα Αφεντικά το μάθανε το παραμύθι και μας πήξανε με δαύτους, γιατί οι προηγούμενοι κατακλυσμοί τους στοίχισαν ένα καράβι (ή μια κιβωτό) λεφτά και δεν θέλουν να ξαναπάθουν τα ίδια. Ρέπλικες που προσπαθούν να καθορίσουν την πορεία του κόσμου και άλλες ρέπλικες που λειτουργούν διορθωτικά ως προς τις προηγούμενες.

Πάει τώρα ο Γιωργάκης και λέει οτι το ερώτημα είναι: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ή Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές;» Καθότι ο Γιωργάκης έχει βασικές σπουδές στην κοινωνιολογία, έψαξε, ως φαίνεται, στη βιβλιοθήκη του και ανακάλυψε το σεντούκι της Πανδώρας.

Το ακούνε οι ρέπλικες της Ν.Δ. και αρχίζουν τον καλαματιανό «σαν δεν ενδρέπεσθε κύριε, να αποκαλείτε βάρβαρους τους δεξιούς ψηφοφόρους!»

Από δίπλα εκείνη η παρακμασμένη ρέπλικα που φτιάξανε για το Τερμινέιτορ (αλλά τελικά δεν την χρειάστηκαν επειδή προλάβανε να κλείσουν τον Σβαρτσενέγκερ) –η και Καρατζαφέρης επονομαζόμενη ρέπλικα. «Μην του φωνάζετε του Γιωργάκι, δεν ξέρει καλά ελληνικά το παιδί, γι΄αυτό τα λέει», κλείνει πονηρά το μάτι κι ανησυχεί, πώς θα καταφέρει να ξεκολλήσει μετά τη βλεφαρίδα.

Σκάει και η ρέπλικα Παπαρήγα (αυτή τη φτιάξανε για να παίξει τον Αρτού Ντετού στον Πόλεμο των Άστρων, αλλά δεν τη χρησιμοποίησαν για να μην τρομάξουν τα παιδάκια και βγει ακατάλληλη η ταινία) και κομπάζει, «βαρβαρότητα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και σοσιαλισμός εμείς οι σωστοί –όχι οι Πασόκοι οι ρετσινόλαδοι».

Κι όλοι μαζί παλεύουν να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα το κουτί που άνοιξε ο Γιωργάκης. Θα προλάβουν;

Το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» που ξεκίνησε από την Ρόζα Λούξεμπουργκ και έγινε τίτλος περιοδικού από τον Καστοριάδη και τον Λαφόρ είναι τρομακτικά απλό κι, εν μέρει, έχει δίκιο ο Κωστάκης να διαμαρτύρεται. Πρόσεξε λίγο:

Το υπάρχον κυρίαρχο κοινωνικό σύστημα (καπιταλισμός) στηρίζεται στις αρχές της ελεύθερης αγοράς και της μεγιστοποίησης του κέρδους. Λένε οι (ο θεός να τους κάνει) θεωρητικοί του συγκεκριμένου συστήματος, «πιστεύουμε στην αυτορρύθμιση των αγορών και στον ελεύθερο ανταγωνισμό –μόνο έτσι θα επιβιώσουν οι καλύτεροι σε βάρος των χειρότερων». Διότι, αν όλοι μπορούν να βγουν στην αγορά με την πραμάτεια τους, θα πας εσύ να ψωνίσεις από αυτόν που είναι καλύτερος και φτηνότερος, άρα ο σκάρτος θα χρεοκοπήσει κι εσύ θα γίνεις ευτυχής αφού αγόρασες το καλύτερο πράγμα στην καλύτερη τιμή. ΔΕΝ λένε οι παραπάνω (σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν!) θεωρητικοί οτι ο βασικός σκοπός κάθε συμμετέχοντος στην διαδικασία της ελεύθερης αγοράς είναι να μεγιστοποιήσει το κέρδος του. ΔΕΝ λένε οτι ο μοναδικός τρόπος μεγιστοποίησης του κέρδους είναι να κλείσεις όλους τους ανταγωνιστές σου και να γίνεις μονοπώλιο (αν έχεις ΜΟΝΟ εσύ το προϊόν, πουλάς όσο γουστάρεις). ΔΕΝ λένε οτι στην προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους συμπιέζεται το κόστος παραγωγής, άρα πέφτουν τα μεροκάματα και η ποιότητα του προϊόντος. ΔΕΝ λένε οτι όσο μειώνεται το κόστος και αυξάνεται η παραγωγή τόσο παράγονται υπεράριθμα προϊόντα που κανένας δεν χρειάζεται. ΔΕΝ λένε οτι αυτό έχει σα συνέπεια να δημιουργούνται πλαστές ανάγκες (μέσω της διαφήμισης) στους ανθρώπους, προκειμένου να αγοράσουν τα υπεράριθμα αυτά προϊόντα. ΔΕΝ λένε οτι στην προσπάθεια διατήρησης υψηλής τιμής του προϊόντος φτάνουν μέχρι και να θάβουν τα πλεονάσματά τους ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άνθρωποι λιμοκτονούν επειδή ακριβώς τους στέρησαν τις πρώτες ύλες για να κατασκευάσουν αυτά τα προϊόντα που τελικά θάφτηκαν. ΔΕΝ λένε πολλά πράγματα.

Κάτσε τώρα να δεις τι θα γινόταν με την πλήρη κυριαρχία του καπιταλιστικού συστήματος (σε ιδανικές συνθήκες, ας πούμε). Ακολουθεί παράδειγμα:

Υπάρχει αυτή η εταιρεία Χ και λειτουργεί σε συνθήκες πλήρως απελευθερωμένης αγοράς –χωρίς φόρους, χωρίς σύνορα, χωρίς τίποτα. Η εταιρεία ξεκινάει να πουλάει το προϊόν της και αποφασίζει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα με χασούρα, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική. Έτσι πουλάει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Κι έτσι κλείνει τους περισσότερους βασικούς ανταγωνιστές της στο είδος. Αλλά μένει μια μεγάλη εταιρεία Ψ, σαν αντίπαλο δέος. Και η δικιά μας εταιρεία, η Χ, κλείνοντας τις υπόλοιπες, αρχίζει να βγάζει κέρδος. Έχουμε τώρα δυο εταιρείες μόνο, μπορούν να μοιραστούν την αγορά στη μέση και να ζήσουν μια χαρά. Θα το κάνουν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Γιατί; Επειδή οι εταιρείες θέλουν συνεχή αύξηση των κερδών, οι εταιρείες θέλουν να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν. Είναι σίγουρο αυτό; Ξέρω ΄γω; Πες μου εσύ μια εταιρεία που αποφάσισε να αρκεστεί στο μερίδιο αγοράς το οποίο ήδη κατέχει και δεν προσπάθησε να το επεκτείνει υπερισχύοντας του ανταγωνισμού. Μία μόνο μπορείς να μου πεις;

Πάμε παρακάτω. Γίνεται λοιπόν μια συγχώνευση ή γίνεται επιχειρηματικός πόλεμος, τέλος πάντων, καταλήγουμε να υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ εταιρεία η οποία παράγει το συγκεκριμένο προϊόν. Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

-Η εταιρεία θα ανεβάζει συνεχώς την τιμή του προϊόντος, μέχρι το σημείο που μπορούν να αντέξουν οι αγοραστές.
-Η εταιρεία θα μειώνει συνεχώς τους μισθούς των εργαζομένων της (αφού, λόγω ειδικότητας μόνο σε αυτή θα μπορούν να δουλέψουν πλέον), μέχρι να πιάσει το κατώτατο όριο επιβίωσης των εργαζομένων.
-Η εταιρεία, τέλος, θα επενδύσει τα υπερκέρδη της σε άλλον παραγωγικό τομέα επιδιώκοντας να διατηρήσει διαρκώς αυξανόμενη την κερδοφορία της.

Ας πούμε οτι αυτή η εταιρεία Χ τα καταφέρνει και σβήνει ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες εταιρείες από τον χάρτη, τώρα υπάρχει ΜΟΝΟ αυτή και παράγει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Τι θα κάνει τότε; Το προφανές!

Θα αρχίσει η εταιρεία να χρησιμοποιεί σκλάβους αντί για εργαζόμενους, αφού οι προοπτικές θα είναι οι εξής δύο: είτε δουλεύεις και τρως, είτε δεν δουλεύεις και πεθαίνεις. Γιατί να ενεργήσει διαφορετικά η εταιρεία; Γιατί να δώσει παραπάνω χρήματα όταν μπορεί να τα γλιτώσει;

Σαν αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα υπάρξει τρομακτική έλλειψη χρημάτων από μέρους των εργαζομένων και τρομακτική συγκέντρωση χρημάτων στους ιδιοκτήτες της εταιρείας και τα τσιράκια τους. Τι θα κάνει στη συνέχεια η εταιρεία; Θα δίνει παραπάνω χρήματα στους εργαζομένους περιμένοντας να της τα επιστρέψουν αυτοί με την αγορά των προϊόντων της; Ωραίο αστείο!

Η εταιρεία θα συνεχίσει να πίνει φρέσκο αίμα δημιουργώντας γύρω από τους ιδιοκτήτες μια δράκα προνομιούχων στελεχών και υψώνοντας προστατευτικά ανθρώπινα τείχη σεκιουριτάδων μεταξύ αυτής και των εξαθλιωμένων. Ξέχνα τις εξεγέρσεις των σκλάβων –τέτοια πράγματα δεν προβλέπονται στις θεωρίες της ελεύθερης αγοράς. Ρίξε μια ματιά στην συγκεκριμένη κατάσταση (επαναλαμβάνω, την ιδανική κατάληξη του καπιταλιστικού συστήματος) και πες μου πως θα το ονόμαζες όλο αυτό;

Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θα ζει στην άκρατη πολυτέλεια, όσο ένας απείρως μεγαλύτερος αριθμός θα δουλεύει σε απάνθρωπες συνθήκες και τριγύρω θα κυκλοφορεί πλήθος εξαθλιωμένων ζητιάνων οι οποίοι θα παρακαλάνε να γίνουν σκλάβοι για να μην πεθάνουν από πείνα. Αν αυτό δεν λέγεται ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ φιλαράκο, πες εσύ πως αλλιώς λέγεται.

Έλα να δούμε κι αυτό το πράγμα, τον σοσιαλισμό –αλλά σε ιδανικές συνθήκες, εκεί που μετρήσαμε και τον καπιταλισμό, εντάξει;

Οι άνθρωποι λοιπόν έχουν απηυδήσει από το καπιταλιστικό σύστημα, βλέπουν οτι δεν τους πολυσυμφέρει να δουλεύουν και να σκοτώνονται στη δουλειά κι όσο δουλεύουν τόσο φτωχότεροι να γίνονται –κάπως έτσι, χοντρικά. Λένε τότε οι άνθρωποι: «σάλτα και γαμηθείτε ρε κοπρίτες που θα δουλεύουμε εμείς για να παχαίνετε εσείς –τέρμα το αραλίκι κι όλα δικά μας». Παίρνουν οι άνθρωποι τα μέσα παραγωγής, στέλνουν στο γερο-διάολο τους καπιταλιστές και τα προνόμιά τους κι αποφασίζουν το εξής απλό: «όλα θα δουλεύουμε για να ζήσουν καλύτερα ΟΛΟΙ οι άνθρωποι, ξεχάστε τα κέρδη και τα χρήματα». Τα μέσα παραγωγής λοιπόν ανήκουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ και δουλεύουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όλα ελεύθερα, όποιος πεινάει τρώει, όποιος κρυώνει παίρνει ρούχα –κάπως έτσι. Κι όλοι δουλεύουν ΟΣΟ μπορούν και ΟΠΟΥ τους χρειάζονται.

Εντάξει, δεν υπάρχουν φιρμάτα ρούχα και φτηνιάρικα ρούχα. Δεν υπάρχουν εξεζητημένα γεύματα που αποτελούν προνόμιο των εκλεκτών. Δεν υπάρχουν ακριβά αυτοκίνητα για τους λίγους. Αλλά, όλοι οι άνθρωποι είναι πλέον δημιουργοί. Επειδή το προϊόν της εργασίας τους δεν αποστερείται πλέον από αυτούς, δεν τους το κλέβει κάποιος –το προϊόν της εργασίας τους προσφέρεται ελεύθερα. Κι όταν ο άνθρωπος γίνεται δημιουργός, γίνεται συνάμα ποιητής (ποιεί). Συνέχισε μόνος σου τον συλλογισμό –δεν είναι δα και δύσκολο!

Αυτό το πράγμα λέγεται ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ όσο το προηγούμενο είναι και οδηγεί στη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Και επειδή μετρήσαμε δυο κοινωνικά συστήματα στις ιδανικές τους συνθήκες κι επειδή οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ενεργούν υπολογίζοντας τις συνέπειες των πράξεών τους σε βάθος χρόνου, το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» μπορεί να έχει μονάχα μία απάντηση! Αυτό ισχυριζόταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, αυτό ισχυρίζονται όσοι λένε οτι ο σοσιαλισμός είναι «κοινωνική νομοτέλεια». Δηλαδή, εκεί θα καταλήξουμε επειδή αυτό είναι το συμφέρον μας, όσο η παρούσα κατάσταση οδηγεί στην καταστροφή μας σαν είδος.

Ο Γιωργάκης προσφάτως άνοιξε το κουτί χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες (άλλωστε, όλες οι Πανδώρες προσελκύονται από τις φανταχτερές συσκευασίες και ξεχνάνε να σκεφτούν τους κινδύνους). Οι υπόλοιποι προσπαθούν απλώς να κλείσουν το κουτί, αποπροσανατολίζοντας την κουβέντα.

Αλλά η κουβέντα είναι εδώ.

Και η κουβέντα είναι σαφώς προσβλητική για τους ψηφοφόρους των υποστηρικτών του συστήματος, η κουβέντα λέει οτι θα πρέπει να είσαι ηλίθιος για να ψηφίζεις την καταστροφή σου. Είτε αυτή λέγεται «παραδοσιακή δεξιά», είτε λέγεται «κέντρο με σοσιαλιστικές γιρλάντες», είτε λέγεται «κοινοβουλευτική αριστερά». Άρα, τι μένει; Να πάμε για μπάνιο στις εκλογές;

Βεβαίως, αν έτσι πιστεύουμε οτι θα επιφέρουμε κάποιο πλήγμα στο υπάρχον σύστημα. Ισχύει αυτό; Έλα τώρα –ακόμα και οι κρυάδες έχουν τα όριά τους!

Άρα λοιπόν; Αδιέξοδο; Λευκό;

Οι απαντήσεις αφορούν τον καθένα προσωπικά κι εγώ δεν είμαι "ο Φράνσις το σοφό γαϊδούρι που όλα τα ξέρει και όλα τα γνωρίζει". Μπορώ μόνο να κάνω κάποιες υποθέσεις που δεν δεσμεύουν κανέναν (εκτός από μένα):

1. Ψήφος στα Δεξιά είναι απάνθρωπη ψήφος.
2. Ψήφος στα Αριστερά ή στο Κέντρο είναι ψήφος υπό προϋποθέσεις. Αν σε βολεύουν γι΄αυτά που σκοπεύεις να κάνεις, ψήφισέ τους –αλλιώς, άστο να πάει.
3. Ψήφος στους Πράσινους είναι κοροϊδιλίκι ψήφος.
4. Ψήφος στα υπόλοιπα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα είναι επίσης ψήφος υπό προϋποθέσεις. Τι θέλεις να προτάξεις; Τι λέει το τάδε κόμμα;

Κάνε λοιπόν οτι γουστάρεις στις ευρωεκλογές –άλλωστε η ευθύνη της απόφασης βαρύνει αποκλειστικά εσένα. Αλλά τώρα που άνοιξε την κουβέντα ο Γιωργάκης περί «Σοσιαλισμού ή Βαρβαρότητας», μην την αφήσεις να κλείσει. Μην τους αφήσεις να σε μπερδέψουν πάλι, μην τους αφήσεις να σε εξαντλήσουν. Κι αυτό φιλαράκο είναι σοβαρότερο από την ίδια σου τη ζωή. Επειδή ο κατακλυσμός δεν έχει έρθει ακόμα και δεν έχουμε καμιά διάθεση να τον αφήσουμε να μας πνίξει. Ούτε εμάς, ούτε τα παιδιά μας –σύμφωνοι;

29 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

marquee de mud είπε...

το μονο που ξεχασες να τονισεις στο σεναριο περι καπιταλισμου ειναι οτι στα πλαισια της ελευθερης αγορας ο εχων τον παράν αγοραζει και κανα δυο τρεις (43) γιωργακηδες για να ανοιγουν τα οποια κουτια της οποιας πανδωρας κατα το δοκουν. απο την αλλη πως να ιδρωσει το αυτι ΤΩΝ "καραμανλη" που ειναι υπαλληλοι στην ιδια εταιρια χ ή εστω στην αλλη την ψ πριν γινουν ενα. πετανε και κανα δυο τρεις τεσσερις λουλουδουδες που τις ονομαζουν ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ετσι για να υπαρχουν αεροσακοι μην και σκασει η μαπα του συστηματος σε κανα παρμπριζ, σε περιπτωση ατυχηματος που δεν το εχουν δημιουργησει οι ιδιοι (βλεπε τα γνωστα crash tests που κανουν κατα καιρους με απεργιες ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΟΤΟΕ ΠΑΜΕ κλπ) και το εχουν ετοιμο το γλυκο... χρονια τωρα.

τον δεκεμβρη σαν να πηγε να τους ξεφυγει λιγο απ'τα χερια αλλα το καλυψαν και το καλυπτουν ακομα βιαιως. και δεν εννοω την βια των ΜΑΤ εναντια στους διαδηλωτες αλλα αυτη την φτιαχτη ή εστω τεχνιεντως εντονη βια των "αντι" εναντια σε οποια "εξουσια". η οποια βια δινει χωρο και "δικιο" σε οποια επεμβαση θα πρεπει να γινει σε λιγο καιρο που θα μας παρει πραγματικα το νερο απο τον κωλο ή when the shit hit the fan που λενε και τα αμερικανα.

ποιες πανδωρες και γιωργακηδες και σοσιαλισμους. αλλα πανε να αποφυγουν και οι οποιες κουβεντες γυρω απο "σοσιαλισμους" και παπαριες, τωρα που αυτες οι λεξεις δεν σημαινουν τιποτα απολυτως,συμφωνα με τις δημοσκοπησεις παντα, στους αυριανους και δεκεμβριανους επικινδυνους για το "συστημα", ειναι εκ του πονηρου. οπως και ολη αυτη η πρεμουρα για εκλογες.

εχεις πει καποια στιγμη οτι το πασοκ καλα θα εκανε να μην κυβερνουσε μετα τις οποιες βουλευτικες εκλογες γιατι το χαος ειναι τεραστιο. το ιδιο λεγαν και καποιοι αλλοι για τη ΝΔ το 2004. αυτα θα ηταν ολα πολυ λογικα αν αυτοι που κυβερνουν αυτη και την καθε χωρα του πλανητη δεν ηταν υπαλληλοι των Χ & Ψ που ανεφερες. απο την στιγμη ομως που ειναι, θα ΑΠΑΙΤΟΥΝ εκλογες καθε φορα που η καθε χωρα ειναι βουτηγμενη στο βουρκο απο τους Χ & Ψ. και αυτο γινεται απλα και μονο για να σου βουλωσουν το στομα αλλα δυο χρονακια μετεκλογικης "ανακωχης". σε αυτα τα 2 χρονακια οι Χ&Ψ LTD σου ρουφανε λιγο ακομα το αιμα και μετα βγαινει παλι ο κωστακης ή ο ντορακης και απαιτει εκλογες.

και μιας και "ξαναρθε" η κουβεντα στις εκλογες, θα σου θυμισω εκεινο το κλασσικο οτι "αν εκλογες φερναν αλλαγη θα ηταν παρανομες". παλιο αλλα καλο.

επισης δεν μπορω να σε καταλαβω σε ενα πραγμα. γιατι ασχολεισαι με αυτους τους αλητες; γιατι πρεπει πας να ψηφισεις; ψηφισες προχ8ες στη γιουροβιζιον; και ποια η σημαντικη διαφορα της μιας "συμμετοχης" απο την αλλη;

b.b. chris είπε...

Ωραία όλα αυτά που λένε οι θεωρητικοί αλλά προσωπική γνώμη είναι, ότι ο καπιταλισμός έφτασε να γίνει αυτό που έγινε, επειδή στην ανθρώπινη φύση υπερισχύει η ματαιδοξία της κοινής λογικής.
Αυτό με τα μονοπώλια δεν στέκει. Δεν αποδεικνύεται ιστορικά. Το αντίθετο του να φτιάξει μια εταιρία ένα ανταγωνιστικό προϊόν σ' αυτό που ήδη παράγει έχει υπάρξει άπειρες φορές. Η πιο χαρακτηριστική είναι Skoda Octavia – Seat Leon – VW Golf – Audi A3. Το ίδιο αυτοκίνητο σε τιμές από 10.000 μέχρι 50.000.
Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Υπάρχει η ανάγκη του ανθρώπου για μετακίνηση. ΟΚ, ένα αυτοκίνητο για τον καθένα. Λογικό ακούγεται.
Εδώ μπαίνει η ανθρώπινη ματαιοδοξία...
Οι πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Μήτσου είναι για Octavia αλλά επειδή πιστεύει ότι είναι ο super guy – master fly [έτσι του έλεγε η μάνα του όταν ήταν μικρός] και θα του πέφτει το image με το scoda... νάτον σημαιοστολισμένο με όλα τα αξεσουάρ στο μαγαζί της Audi.
Εδώ υπάρχουν δύο λύσεις:
Α] Με το που τον βλέπει ο μαγαζάτορας στην πόρτα να θες audi, αρπάζει μια κλάρα και τον αρχίζει στις γρήγορες μπας και γίνει άνθρωπος.
Β] Συμμετέχει ο μαγαζάτορας στο δράμα γιατί κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος [έχει και κάτι νοίκια – μισθούς να πληρώσει – να πάει κι ένα πιάτο φαΐ στα παιδάκια του] και το πουλάει με δόσεις 72 έντοκες, η πρώτη σε 5 χρόνια...

Στην Β περίπτωση, γιατί η Α δεν ισχύει στις μέρες μας, ποιος φταίει; Ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά ή ο μαλακοπίτουρας που την έχει δει κάπως; Στον Σοσιαλισμό θα τσίμπαγε το Οctavia γιατί τα Audi είναι μόνο για την νομενκλατούρα του κόμματος και αν δεν σ' αρέσει υπάρχει και η Σιβηρία για καλιμπράρισμα...

Έχει και συνέχεια περίμενε.
Αφού μοστράρει η Μητσάρας πρώτη μούρη στο Καβούρι – Βουλιαγμένη και άλλα στέκια, έρχεται και η ώρα να πληρώσει τη ρημάδα τη δόση. Αλλά επειδή δεν είναι το Audi για τα μούτρα του, έχει κάτι ζορίσματα.

Το πιο λογικό είναι να πάει στ' αφεντικό να ζητήσει μια αυξησούλα γιατί τώρα με το αμαξάκι δεν τα βγάζει εύκολα πέρα. Το αφεντικό μεγάλη ψυχή, συμμετέχει στο πρόβλημα και του δίνει την αυξησούλα αλλά επειδή έχει και κάτι ανάγκες και αυτός [να πάρει ο χριστιανός ένα αμαξάκι, μην είναι με τα λεφωρεία [χωρίς ο στο λε]] μήπως ν΄αλλάζαμε κάτι στην σύμβαση εργασίας γιατί δεν είναι αμαρτία να μας τα τρώει το κράτος και οι χαραμοφάιδες οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν τίποτα;;;;
Όχι τίποτα ιδιαίτερο μωρέ, τον βασικό μισθό στα χαρτιά και τα υπόλοιπα θα τα παίρνεις σε μπόνους, αλλοιώς Μήτσο μου δεν βγαίνω για την αυξησούλα, του είπε το αφεντικό...
Ήταν σε στενότητα ο Μήτσος, έπιασε και το κόλπο με τους δημόσιους υπάλληλους που δεν δουλεύουν και τους είχε άχτι ο Μητσάρας έληγε και η δόση για το Audi, την υπόγραψε την σύμβαση. Θα γλίτωνε και την εφορία σκέφτηκε αφού θα δήλωνε λιγότερα με το νέο κόλπο...

Τώρα ποιος φταίει;
To ανύπαρκτο κράτος [αυτό που ήθελε να κοροϊδέψει] που δεν ελέγχει τους μεγαλοκαρχαρίες που πίνουν το αίμα του εργαζόμενου;
Ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά;
Ή ο μαλακοπίτουρας που την έχει δει κάπως και ήθελε Audi;

Επειδή εγώ ως BB Chris δεν έχω καμιά πρεμούρα «ν' αγοράσω Audi», ούτε γουστάρω να χρωστάω σε κανένα καραγκιόζη, αλλά ξέρω ότι ο Μήτσος και οι όμοιοί του επειδή γούσταραν να μοστράρουν πρώτες μούρες, γάμησαν αυτό που λέγεται «αγορά εργασίας» σε βαθμό που να γίνουν όλα πουτάνα, ας τα βρουν αυτοί με τα αφεντικά – ρέπλικες - όπως θες πέστα.
Εγώ θα πάω για μπάνιο στις 7 Ιούνη, έχει τριήμερο μάγκα και δεν μου το κόβει κανένας. Έτσι γράφει στην σύμβασή μου.

The Motorcycle boy είπε...

Marquee, δεν το ξέχασα -αυτό ακριβώς σημαίνει οτι ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης, η Αλέκα και τα άλλα παιδιά είναι ΡΕΠΛΙΚΕΣ!

Ο σοσιαλισμός είναι παπαριά λες; Συμφωνώ -αυτό θέλουν να σε κάνουν να πιστεύεις, οτι σοσιαλισμός ίσον Πασόκ και κομμουνισμός ίσον ΚΚΕ, όπως κάνανε τα πιτσιρίκια να πιστέψουν οτι ροκ ίσον Βασιλάκης Παπακωνσταντίνου. Το΄χαψες; Καλή χώνεψη.

Το Πασόκ αν είχε κάποιο ένστικτο αυτοσυντήρησης ΔΕΝ θα έπρεπε να αναλάβει αυτό το μπουρδέλο -αλλά δεν έχει, και που να το βρει άλλωστε; Το 2004 δεν είχε καμιά σχέση με το σήμερα (σε επίπεδο οικονομίας) κι αν δεν το βλέπεις, τι να πω εγώ;

Το έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου νομίζω, σαν σχόλιο. Το "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο..." δικαιούται να το λέει ΜΟΝΟ αυτός που είναι στο δρόμο και παλεύει να τον αλλάξει και τρώει το κεφάλι του κάθε τρεις και λίγο. Οι υπόλοιποι -δεν μας παίρνει να το λέμε. "Τίποτα δεν αλλάζει" κι αλλάζουμε κανάλι στην τηλεόραση -ε, όχι ρε φίλε.

Γιατί ασχολούμαι με τους αλήτες; Να σου πω γιατί. Επειδή:
1. Επειδή αυτοί οι αλήτες καθορίζουν την καθημερινή μου ζωή. Γι΄αυτό λοιπόν, είτε θα βγω στο δρόμο να τους κοντράρω, είτε θα προσπαθήσω να παίξω, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ, με τα ελάχιστα που μου αφήνουν. Εκλογές; Μέσα. Πορείες; Επίσης. Απεργίες; 6 κατοστάρικα έχω χάσει φέτος απ΄αυτές. Και τι έγινε; θα μου πεις. Τίποτα. Αλλά αυτό μπορώ, αυτό κάνω. Εσύ;

2. Γιατί πολλά κουμάσια τραγουδάνε την αποχή από τις ευρωεκλογές -ο Τράγκας, ο Καρατζαφέρης, οι χριστιανοπατριώτες και καλά αριστεροί τύπου Άρδην... Πολλοί καργιόληδες μαζευτήκανε κι αυτό εμένα μου βρωμάει. Αν αυτοί λένε να απέχουμε, εγώ θα πάω από τις 7 το πρωί να ψηφίσω.

The Motorcycle boy είπε...

Β.Β. αδερφέ μου, αυτά τα περί "ανθρώπινης φύσης" είναι παπαριές καμαρωτές -και με το συμπάθειο! Η "φύση" του ανθρώπου είναι η κοινωνία κι αυτή τον φτιάχνει κατά το δοκούν. Τώρα, αν έχει κάνει το Μήτσο σκλάβο της κατανάλωσης -φταίει η συγκεκριμένη κοινωνική δομή φιλαράκο. Κι όχι ο Μήτσος που είναι τάχα ανωμαλιάρης και θέλει να δουλεύει σα σκλάβος για ένα αμάξι που δεν χρειάζεται -τι διάολο δηλαδή; Κανένας δεν γεννιέται ηλίθιος, δεν το ξέρεις αυτό;

Ρε φίλε -τι να αποδείξεις ιστορικά, θα μας τρελάνεις; Συγκρίνω τις προοπτικές των δύο συστημάτων ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, λέω, αυτό μας υπόσχεται ο ένας κι αυτό ο άλλος. Τι δεν καταλαβαίνεις εδώ πέρα;

Δεν αποδεικνύεται λες η μονοπωλιακή τάση του καπιταλισμού και στο καπάκι μου φέρνεις παράδειγμα αυτοκινήτου που βγαίνει (το ίδιο) σε 4 εκδόσεις. Τι πάει να κάνει ο καλλιτέχνης; Να μονοπωλήσει την αγορά -να πιάσει όλους τους αγοραστές κι αν είναι δυνατό παραπάνω από μια φορά!

Στο σοσιαλισμό λες θα πάρει το σούπερ αμάξι η νομενκλατούρα -σε ποιο σοσιαλισμό ρε; Τι δουλειά είχε το πρώην ανατολικό μπλοκ με σοσιαλισμό ή κομμουνισμό; Μην τρελαθούμε κιόλας! Επειδή στο είπανε οτι είναι τέτοιοι τους πίστεψες;

Θα πας για μπάνιο λες στις εκλογές -καλά θα κάνεις. Άρα δεν σε καίει το ποιος θα βγει -σωστό σε βρίσκω. Επίσης, οι συνδικάλες είναι πουλημένοι και οι πορείες -απεργίες είναι μια μαλακία έτσι; Τουτέστιν, τα πράγματα είναι μπουρδέλο, τίποτα δεν αλλάζει, ας πάμε να λιαστούμε -αυτή είναι η θέση σου; Δεκτό.

Αντιγράφω από πάνω τώρα:
Γιατί ασχολούμαι με τους αλήτες; Να σου πω γιατί. Επειδή:
1. Επειδή αυτοί οι αλήτες καθορίζουν την καθημερινή μου ζωή. Γι΄αυτό λοιπόν, είτε θα βγω στο δρόμο να τους κοντράρω, είτε θα προσπαθήσω να παίξω, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ, με τα ελάχιστα που μου αφήνουν. Εκλογές; Μέσα. Πορείες; Επίσης. Απεργίες; 6 κατοστάρικα έχω χάσει φέτος απ΄αυτές. Και τι έγινε; θα μου πεις. Τίποτα. Αλλά αυτό μπορώ, αυτό κάνω. Εσύ;

2. Γιατί πολλά κουμάσια τραγουδάνε την αποχή από τις ευρωεκλογές -ο Τράγκας, ο Καρατζαφέρης, οι χριστιανοπατριώτες και καλά αριστεροί τύπου Άρδην... Πολλοί καργιόληδες μαζευτήκανε κι αυτό εμένα μου βρωμάει. Αν αυτοί λένε να απέχουμε, εγώ θα πάω από τις 7 το πρωί να ψηφίσω.

Αυτή είναι η δική μου θέση.

marquee de mud είπε...

αν και δεν μου πεις που διαφωνεις με το παραπανω σεναριο...
πολυ προσωπικα το πηρες φιλτατε.

μιας και θα κανεις την επανασταση εναντια στα αρχιδια, συγνωμη καριοληδες, και θα πας να ψηφισεις, πες μας ρε φιλε τι θα ψηφισεις τελικα γιατι εγω ΙΣΩΣ και να εχω μπερδευτει.

εγω παλι δεν θα παω να ψηφισω και στις βουλευτικες θα ριξω ακυρο οπως παντα εκτος δυο εκλογων απο το '89 και μετα. αυτα για να μην που πεις οτι θα το ριξω σε κανα παπαθεμελη ή καραμπελια. το οποιο ακυρο εγω δεν το θεωρω χαμενη ψηφο. χαμενη ψηφο την θεωρει ο καραμανλης ο γιωργακης και ο ΚΚΕΛΑΟΣΥΡΙΖΑ. α! ναι και η δραση. και αν το θεωρουν αυτοι οι καριοληδες εγω θα το ριξω.παλι.

για το δρομο κ τις απεργιες ο καθενας κατεβαινει ή δεν κατεβαινει για τους οποιους δικους του λογους την καθε φορα. βεβαια καποιοι χανουν 600ευρω και αλλοι χανουν την δουλεια τους. ναι αυτοι που παιρνουν 600 το μηνα.
οι πρωτοι δεν κινδυνευουν να χασουν την δουλεια τους. εγω παλι, μιας και ρωτας, ειμαι στους δευτερους που δεν ηθελαν να τρουπωσουν και ΤΩΡΑ χανω -παλι- την δουλεια μου. θα κρατησουν μονο αυτους που δεν συμμετυχαν στις απεργιες του κλαδου λενε.ελπιζω να ειναι φουμαρα. εσυ ομως, με ποιους εισαι;

τηλεοραση φιλε εγω δεν εχω.εσυ;

και βεβαια δεν εχει σχεση το τωρα με το 2004 και μην μου λες εμενα αν το βλεπω. ρωτα τους νεοδημοκρατες του 2004 που λεν τα ιδια με τους πασοκους του 2009. "Το Πασόκ αν είχε κάποιο ένστικτο αυτοσυντήρησης ΔΕΝ θα έπρεπε να αναλάβει αυτό το μπουρδέλο".

παραπανω εγραψα ""σοσιαλισμου" και παπαριες" και οχι "σοσιαλισμου και παπαριες". νομιζω οτι θα καταλαβαινες την διαφορα αν ηθελες.
στο στομα του γιωργακη ομως ειναι το ενα συνδεμενο με το αλλο. τωρα αν εσυ προσπαθεις να πεισεις οτι ο γιωργακης εχει καποια σχεση με τον σοσιαλισμο ειναι δικαιωμα σου. εγω ειπα οτι δεν μασαει αυτο το αχυρο ΠΙΑ κανενας απο αυτους που θα βγουν ή βγηκαν στο δρομο προσφατως.

το μονο που ξεχασες να μας πεις ειναι ποιος και ειδικα ποτε πρωτοπλασαρε τον β.παπ/νου και τον μπονατσο σαν ροκ.
οσο για τα πιτσιρικια που θεωρουν τον vasilis για ροκα μετα χορευουν στα τραπεζια με ρουβα. οποτε δεν εχασε κι η βενετια βελονι. μικρο το κακο.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν ξέρω ρε φίλε και δεν θυμάμαι. Τουτέστιν, δεν ξέρω τι να ψηφίσω και δεν θυμάμαι ποιος πρωτοπλάσσαρε τον Βασιλάκη για ροκά. (Μη μου πεις ο Σημίτης ε;) Θυμάμαι όμως να μας λένε πουλημένους και πράκτορες όταν πηγαίναμε να κλείσουμε κάποιο πνευματικό κέντρο για να παίξουν τίποτα δικοί μας ροκ. Και θυμάμαι τότε τον Βασιλάκη να τραγουδάει για το ΚΚΕ -ναι, αυτούς που μας βρίζανε.

Συμφωνούμε απόλυτα, ο Γιωργάκης κι ο σοσιαλισμός το μόνο κοινό που έχουν είναι το ς το τελικό. Αλλά θα συμφωνείς οτι ο πολύς κόσμος λέει σοσιαλισμός και εννοεί Πασόκ, όπως λέει κομμουνισμός και εννοεί ΚΚΕ κι ΕΣΣΔ. Ε, τώρα που έφερε την κουβέντα περί σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας ο Γιωργάκης, ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Το χρωστάμε στο σοσιαλισμό. Και μη μου πεις οτι αυτό που λέω είναι στήριξη στο Γιωργάκη γιατί θα χεστούμε.

Προσωπικά μιλάμε πάντα εδώ μέσα κι αν είδες να γράφω πουθενά οτι θα κάνω επανάσταση ψηφίζοντας, μαλάκα μου, την έχεις πάθει την πρεσβυωπία.

Ναι, τηλεόραση έχω και καλή μάλιστα. Έχω και νόβα -αμέ. Γουστάρω να βλέπω ταινίες, σήριαλ, τσόντες και καμιά φορά (όταν έχω όρεξη για βίτσια) ειδήσεις. Και λοιπόν;

Τέλος πάντων, η ερώτηση είναι απλή -εσένα δηλαδή δε σε ενοχλεί όλη αυτή η κατάσταση; Έχεις κάτι να προτείνεις εκτός από το να αδιαφορήσουμε όσο μας πηδάνε; Δεν το λέω στραβά και μην το πάρεις έτσι -ρωτάω αδερφέ μου γιατί εγώ δεν μπορώ άλλο. Και λευκό έχω ρίξει και βαρέθηκα μπόλικες φορές να πάω να ψηφίσω κι απ΄όλα. Αλλά δεν πάει πια η φάση -γι΄αυτό κάθε πρόταση δεκτή.

Άκου τώρα το πρόβλημα για την ψήφο που έχω: το Πασόκ δεν παίζει επειδή στην εκλογή επιτρόπου θα υποστηρίξει την κόφα των Πράσινων. Εντάξει, Λαϊκό κόμμα -δε συζητάω. Οι Αριστεροί του Σύριζα είναι τα ίδια με τον Σύριζα -χέστους. Το μόνο σοβαρό κόμμα είναι εκείνος ο γλωσσοδέτης στον οποίο συμμετέχει το ΚΚΕ, αλλά ρε αδερφέ δεν μπορώ να ψηφίσω ΚΚΕ -είναι αηδιαστικοί οι τύποι! Εδώ είναι το όλο πρόβλημά μου.

Υ.Γ.: Μη μπερδεύουμε το Βασίλη με τον Μπονάτσο, ο Βλάσσης ήταν ροκ και πολύ μάλιστα, μην τρελαθούμε κιόλας!

christof είπε...

θα κάνω μια πολυ μίκρη παρατήρηση χωρις να μπω στην ουσία της συζήτησης.έχω την εντύπωση οτι το κκε και ο συριζα ανοίκουν στιν ιδια ομαδα του ευρωκοινοβουλίου.Την GUE/NGL(european united left/nordic green left).Sorry αν είναι λαθος η πληροφορία αλλά την λέω μήπως έχεις μπερδευτεί εσυ.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, γάμησέ τα, δίκιο έχεις! Έψαξα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και μου έβγαλε κάποιο κόμμα με συμμετοχή του ΣΥΝ, αλλά τελικά μάλλον αυτό έχει μετασχηματιστεί σε ΤζιΓιουΕ.
Μαλακία λοιπόν αυτά που έγραψα από πάνω και ακόμα μεγαλύτερη μαλακία που πρέπει να κάνεις τον ντετέκτιβ για να βρεις που ανήκει το κάθε κόμμα μας στην Ευρωβουλή.

Να ψηφίσω Σύριζα τελικά; Δεν ξέρω ρε γαμώτο!

marquee de mud είπε...

να κανεις μια παρεα -εισαι καλος σε αυτο- και να μαζευετε πχ. χρηματα για να βγαινει κανας φουκαρας μια ωρα αρχιτερα απο τα κολαστηρια που εχουν καταντησει οι φυλακές.

να πεταξετε απο την περιοχη σας την κεραια κινητης τηλεφωνιας που ψηνει τα μυαλα σας και των παιδιων σας. συγχρονως να ενημερωσετε για τους κινδυνους ολους τους κατοικους που θα πανε να νοικιασουν την ταρατσα τους για καποιο παρομοιο λογο.

να μαζεψεις κοσμο στη δουλεια σου και να γινει μια ομαδα (θες συνδικατο; ξαναπεστη συνδικατο) και να ξαναμιλησετε για τα οποια προβληματα. τωρα που ο κοσμος ειναι πιο ακοματικ και αρκετα πιο πολιτικ απο παλιοτερα. τωρα που του παιρνει το σπιτι η τραπεζα και χαιρεται που την βλεπει καμμενη.

τωρα που το αφεντικο του, που φτιαχνει σπιτι 15εκατομυριων και που εχει 15 ατομα μονιμο προσωπικο στο γιωτ του, θελει να δουλευει παραπανω χωρις να πληρωνεται, ενω συγχρονως του εχει επιβαλει 6ωρη (στα χαρτια) εργασια και 20% μειωση μισθου για να επιβιωση η εταιρια.

ο μονος τροπος να τους πολεμησεις ειναι εκει που δεν μπορουν να μπουν. κι ο νομος ισως και καποια στιγμη με πολυ προσπαθεια να σε βοηθησει να κανεις αυτο που πρεπει και αυτο που ειναι το σωστο.

στο γηπεδο τους ομως μπαλα μην περιμενεις να παιξεις. οχι γιατι δεν ξερεις μπαλα. απλα αυτοι εκει μεσα παιζουν γκολφ και συ δεν εχεις καμια ιδεα οχι μονο απο γκολφ, αλλα εχεις παει με εμφανιση θρυλου ταπες και σου δωσαν και μια αποχη να κρατας, ετσι για το ξεκαρφωμα.

κι οσο για το γιωργακη ή τον κωστακη με το "ταπεινος και καταφρονεμενος" παλιοτερα, δεν ειναι δυνατον να πιστεψεις οτι ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΜΑ. ειτε αυτο ειναι σοσιλαισμος ειτε ταπεινοφροσυνη. εχουν τρια-τεσσερα τζιμανια απο πισω που τους φτιαχνουν -ή προσπαθουν απεγνωσμενα- το ΠΡΟΦΙΛ.

αυτοι ειναι οι ιδιοι που πουλανε pepsi coca και σερβιετες με φτερα παπιας. οσο θα σε βαλουνε στην οποια κουβεντα ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ για τα φτερα παπιας στην σερβιετα αλλο τοσο θα σε βαλουνε και στην κουβεντα για το σοσιαλισμο. και ξερεις γιατι δεν θα σε βαλουνε; ισως και αυτοι οι τυποι να μην ειναι τοσο κακοι τελικα (ναι καλα! "οχι για μενα! για την φουκαριαρα την μανα μου!").

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ.

ενα τρυκ ακομα ειναι, στην διαφημιστικη καμπανια της προεκλογικης εκστρατιας. μια ακομα ατακα οπως "μεγκαλισιους", "κουτι, κουτι, κουτι, τωρα η χενιγκερ και σε κουτι",ή change αλα obama.

και μιας και το φερε η κουβεντα ξερεις τι υποστηριξε σε μια κουβεντα πριν εναμιση μηνα ενας φιλος νεο πασοκος; ξερεις πρωην εξωκοιν, πρωην συριζα, στα νιατα του κανα δυο φεγγαρια κνιτης, στα 25του "ανακαλυψε" οτι ειναι gay ενω ολοι οι αλλοι gay του λεγανε οτι δεν ειναι, ναι το ακουσαμε κι αυτο. τρια μεταπτυχιακα και χωμενος σε τριακοσιες, οσοι και οι σπαρτιατες, επιτροπες μεσα σε υπουργεια κλπ; αυτος ο τυπος λοιπον ο νεοπασοκος ο χωμενος παντου, υποστηριξε μετα μανιας οτι ο σοσιαλισμος του τωρα ειναι ο ομπαμα. ανατριχιασαμε μολις τον ακουσαμε τον παλιο συμμαθητη. μετα απο κανα μηνα μας τα ειπε κι ο γιωργακης...

καλημερα σας βοηθεια σας...

The Motorcycle boy είπε...

Σωστές οι προτάσεις σου κι εγώ μαζί σου. Το πρώτο, απ΄οτι θυμάσαι, το παλέψαμε (εντάξει, όχι για φυλακισμένους -για τους ζαπατίστας) και κάτι έγινε. Πολύ, λίγο -δεν έχει σημασία. Βέβαια, ακόμα κι αν η όλη προσπάθεια ήταν υποστήριξη και όχι οικονομική ενίσχυση βρέθηκαν μπόλικοι που έγραφαν οτι γινόταν για να τσεπώνω λεφτά. Ποια λεφτά; Αυτά που κανένας δεν έδωσε! Μαγικό!
Μια κεραία από απέναντι από το σπίτι μας την ξηλώσαμε, εκεί περισσότερο τραβήχτηκαν οι γέροι μου και λιγότερο εγώ. Στη δουλειά κατέβηκα στις εκλογές με κάτι ανεξάρτητους και κάποιοι ανεξαρτήτως ανεξάρτητοι από μέσα διαδίδανε οτι είμαι ανηψιός ενός στιγματισμένου Πασόκου επειδή έλεγε ο άνθρωπος να με ψηφίσουν! Ωραίο ανέκδοτο -ακόμα γελάμε με τον γεράκο!

Κατά τα άλλα δε χαμπαριάζω φίλε και δεν θέλω να τα ακούω. Και με βατραχοπέδιλα να με βάλουν στο γήπεδο πάλι θα το παλέψω να παίξω μπάλα. Και με πράσινη φανέλα στο Καραϊσκάκη θα μπω αν είναι να γυρίσει πίσω ο Βαλβέρδε. Γιατί λοιπόν να τους χαρίσω τις εκλογές; Επειδή παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά; Όχι τους πούστηδες -να χάσω αλλά όχι χωρίς να παίξω.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν είπα οτι ο Γιωργάκης θέλει να ανοίξει κάποιο θέμα σοσιαλισμού -γαμώτο δηλαδή! Είπα οτι άνοιξε το κουτί της Πανδώρας (μέχρι τίτλο το έκανα) και δεν πρέπει να το αφήσουμε να κλείσει. Να γίνει η γαμωκουβέντα για τον σοσιαλισμό μπας και φύγει καμιά τσίμπλα -αυτό είπα ρε!

Και μη μου λες οτι δεν υπάρχει κουβέντα περί σοσιαλισμού, όσο υπάρχουν ξεσκισμένοι άνθρωποι από αυτό εδώ το σύστημα!

Ξέρω για τα παλικάρια που λες, σαν το φίλο σου, ήτανε φόλες Πασόκοι και μετά γίνανε φόλες Δεξιοί -πολλοί από αυτούς, ωραία φάση! Εγώ πάντως επί Πασόκ ήμουνα χαρακτηρισμένος αριστερός και επί ΝΔ με βάλανε στους Πασόκους, επειδή ακόμα και οι Αριστεροί κουτσοβολεύονται τώρα. Άμα θέλεις να βγάλεις κάποιον στην απέξω, μέχρι και εξωγήινο θα τον πεις, τι νομίζεις;
Υπάρχει ένα αρθράκι του Κοξ που ξεχέζει τον Ομπάμα, πολύ καλό αν και κάπως βιαστικό. Και καταλήγει ο τύπος οτι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει Πράσινους επειδή ανάμεσα στους μαλάκες προτιμάει αυτούς που μιλάνε για έλεγχο της παραγωγής παρά αυτούς που μιλάνε για παραγωγή άνευ όρων. Σωστή θέση νομίζω.
Ο Ομπάμα σοσιαλιστής ε; Πασόκ ναι, σοσιαλιστής χαχαχαχα.

Α, ευτυχώς μπήκε ένα παλικάρι παραπάνω και με ξεστράβωσε για ένα λάθος που είχα κάνει -βρήκα και τι θα ψηφίσω. Σύριζα, που πάει τελικά κι αυτό με τους αριστερούς γλωσσοδέτες, το ΤζιΓιουΕ -το οποίο έχει μια χαρά θέσεις. Θα μου πεις, ο Σύριζα κάνει καπηλεία της μνήμης του Τζουλιάνι και θα έχεις δίκιο. Εντάξει συμφωνώ. Οι τύποι είναι σιχαμένοι. Αλλά θα τους ψηφίσω για να δώσω έδρες στο ΤζιΓιουΕ.

christof είπε...

Σωστά τα λέει ο marquee de mud από πάνω αλλά όλα αυτά δεν συνεπάγονται ντε και καλά και αποχή από τις εκλογές κατά τη γνώνη μου.Σαφώς και οι εκλόγες δεν είναι προνομιακό πεδίο δράσης και σίγουρα οι αλλαγές έρχονται από τους δρόμους και όχι από τις κάλπες.Αλλά γιατί να τους τις χαρίσουμε και τις κάλπες??Τους χρωστάμε?Και στην τελική θέλω να υπάρχει μια αριστερά συγκροτημένη(εντός και εκτός βουλής) με όλα τα στραβά της και τις μαλακίες της παρά να καταντήσουμε ΗΠΑ που θεωρούν τον Ομπαμα αριστερό και έχουν μείνει μόνο κάτι ακτιβιστές να παλεύουν για τα αυτονόητα.

christof είπε...

Μιας και ανέφερες το θέμα Τζουλιάνι-καπηλεία θα σου πω την αποψή μου επι του θέματος να μου πείς που έχω λάθος.Θεωρώ οτι ο "χώρος" έχει αποκτήσει μια εμμονή με την καπηλεία και την κοτσάρει όπου βρει.Σαφως και υπηρξαν αγώνες που καπηλευτικαν απο διάφορους αλλά ας πάμε σε μερίκα παραδείγματα πρόσφατα.Ας πούμε το θέμα Τζουλιάνι.Όσοι ανήκουν στον χώρο ξέρουν και ποιός ήταν ο Τζουλιάνι και ποιός είναι ο Σύριζα.Δεν νομίζω οτι κανείς απο αυτους θα πάει να ψηφίσει Συριζα "ψαρώνοντας" απο το ονομα Τζουλιάνι στο ψηφοδέλτιο.Απο την άλλη η μάνα μου ας πούμε ούτε τον ξέρει ούτε και παιζει να τον μάθει πιστεύω.Ακόμα και να το ριχνε στον Συριζα σίγουρα δεν θα το έκανε λογο Τζουλιάνι.Άρα ποιό το κέρδος της καπηλείας?Με την ίδια ακριβώς λογική μπορώ να σου πώ και για τον Δεκέμβρη.Οσοι ηταν στο δρόμο τότε ξέρουν τι έκανε και τι δεν έκανε ο Συριζα.Έχουν άποψη και μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους αν αξίζει να ψηφίσουν η όχι.Απο αυτους που δεν ήταν εκεί ενα κομμάτι έχει επίσης άποψη ήτε λογω εμπειρίας ήτε λόγω προσβασης σε εναλλακτκή ενημέρωση οπότε αυτοί βρίσκονται στιν ίδια κατάσταση με τους πρώτους.Η συνριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων θεωρεί τον Δεκέμβρη κάτι αρνητικό και εναντιώνεται σε όσους τον υποστιρίζουν.Εγώ και πάλι δεν μπορώ να δω το κέρδος της καπηλείας.Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Συριζα η άποψη μου απλά έφερα τα παραδείγματα έτσι?Να μου πείς οτι το πολυτεχνείο καπηλεύτικε με τα χρόνια γιατί αυτό που ξεκίνησε ως "100 προβοκάτορες" έγινε σιγά σιγά "παλλαϊκή εξέγερση" θα συμφωνήσω.Αλλά άλλο αυτό και άλλο να ψάχνουμε κάθε φορά να βρούμε κάποιον για να καπηλευτεί τον καθε αγώνα και να κυνηγάμε φαντάσματα.

marquee de mud είπε...

ασχετο

απο πιτσιρικας ελεγα οτι η αθηνα γλυτωνει το καψιμο επειδη οι μπαχαλιακοι τα μαζευουν το καλοκαιρι, κανουν μια καλη γυρα τα νησια "με μπαγκ και με καρπουζι" και αλλα ειδη της εγχωριας μα κυριως της γειτονικης βοριοδυτικα χλωριδας και οταν πια γυρνανε οι μονοι ξεκουραστοι, αρχιζουν να ασχολουνται με τα κοινα εκει κοντα στα μεσα νοεμβρη. αυτα καθε χρονο απο τοτε που καταλαβα. το λεγαμε και γελαγαμε οτι ακομα και σ'αυτο ειμαστε "αλλοι" κι οχι σαν τους αλλους λαους.

την περασμενη τριτη που κατεβηκα μια βολτα πρωι στο κεντρο, ειδα τα συγκεκριμενα ατομα πιο κουρασμενα και σκεφτομουνα οτι φετος λογω της καταστασης ισως ναμην μπορεσουν να φυγουν κλπκλπκλπ

βεβαια δεν σκεφτηκα -προχθες- τους μεταναστες που δεν ξεφευγουν ποτε απο μια τοσο κακη γι'αυτους κατασταση. ποσο θα αντεξουν, οταν εχουν φυγει κυνηγημενοι απο τα σπιτια τους και καταληγουν να ζουν παγιδευμενοι σε μια χωρα -ή ηπειρο ή δυτικο κοσμο- που τους εχει απλα χεσμενους. ποσο θα αντεχουν να "πνιγονται στον κηφισο ενω ουρουν", ποσο θα ανντεχουν να με βλεπουν να τρωω σουβλακι και αυτοι να πινανε, ποσο ακομα θα αντεχουν να με παρακαλανε να μου καθαρισουν το παρμπριζ και γω να ανοιγω τους υαλοκαθαριστηρες.

δεν ξερω τι εγινε εχθες με το κορανι αλλα λιγο πολυ τα εχουμε πει ολοι εδω μεσα σε αλλο ποστ. αν τα παρουν αυτοι στο κρανιο τοτε τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα. κι οπως φαινεται το τμημα κορκονεας στην ελληνικη αστυνομια αλλα και στην ελληνικη κοινωνια αριθμει πολλα μελη.

ειμαστε ομως και καποιοι αλλοι εδω και ισως και να μπορουμε να κανουμε κατι για να μην νιωθουν τοσο ξενοι αυτοι οι ετσι κι αλλιως ξενοι. για παραδειγμα θα πω ενα πραγμα που κανουμε μια μικρη παρεα ανθρωπων εδω και αρκετα χρονια.απ'οταν στα φαναρια ηταν μονο πιτσιρικια. (αληθεια που πηγαν αυτα;;;) εχουμε παντα στο αμαξι καμια δεκαρια κρουασαν και τα δινουμε σε κανα φουκαρα στο φαναρι. δεν ειναι τιποτα. ισως ειναι και κοροιδια αν το καλοσκεφτεις. αλλα το ευχαριστω που σου λενε το νιωθουν πιο πολυ απο το 50λεπτο για το παρμπριζ. οχι γιατι το εχουν αναγκη αλλα γιατι νιωθουν οτι καποιος τους σκεφτηκε.

τωρα βεβαια τι θα γινει σημερα το απογευμα ή αυριο με τις συγκεντρωσεις δεν ξερω. μαλλον μπαχαλα φανταζομαι. και να δω ποιος ή τι θα μας "σωσει" απο τους "ταραξιες". θα ειναι κανας εξυπνος, θα ειναι κανας νομος ή θα ειναι κανα αγαθο νησι;

The Motorcycle boy είπε...

Christof έχεις απόλυτο δίκιο στο σχόλιό σου και πολύ σωστή η απορία. Δεν τους χαρίζουμε τις εκλογές για να μην καταντήσουμε σε λίγο να θεωρούμε τον Ομπάμα (ή το Γιωργάκη) αριστερό και γιατί ακόμα, φίλε μου, πριν λίγο άκουγα την άποψη του Κατατζαφύρερ για το γεγονός με το σκίσιμο του Κορανιού από τον μπάτσο. "Σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους αλλά κι αυτοί πρέπει να καταλάβουν οτι ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα"!!! Ακούς μάγκα μου; Και μετά έλα πες μου, "όλα τα ίδια είναι και αντί να ψηφίσω θα πάω για μπάνιο".
Γαμώ την πουτάνα μου μέσα.

Περί καπηλείας, δύο θέματα:
1. Καπηλεία είναι όταν χρησιμοποιείς μια κατάσταση ή ένα γεγονός χωρίς να έχεις σχέση μ΄αυτό για να αποκομίσεις όφελος. Συμφωνούμε;
2. Ο Σύριζα είχε τόση σχέση με τον Τζουλιάνι όση είχαν οι Κνίτες με τους "προβοκάτορες" του Πολυτεχνείου. Πάμε τώρα στο όφελος. Ο Σύριζα είναι μικρό κόμμα και κυνηγάει τις ψήφους με το ντουφέκι. Πουλώντας Τζουλιάνι όλο και κάτι θα τσιμπήσει από τους παράπλευρους του Κινήματος Γένοβα, όλο και κάποιο πιτσιρικά πρωτόβγαλτο θα πιάσει. Μην το θεωρείς λίγο. Έτσι έκανε και στις προηγούμενες εκλογές καπελώνοντας τους μπλόγκερς. Πόσοι είναι οι μπλόγκερς; Μέτρα και κρίνε.

marquee, κατά την κολλημένη μου γνώμη κάποια βιβλία, υπεύθυνα για το χαμό εκατομμυρίων ανθρώπων είναι καλύτερα να καούν. Βίβλος, Αγία Γραφή, Κοράνι, ο Αγών μου...
Ξέρω διαφωνείς αλλά τέλος πάντων.

Με τους μουσουλμάνους που βγήκαν έξω καλά να πάθουν πάντως. Να δουν πως υπάρχουν κι άλλοι Άνθιμοι. Να τσούξει.

marquee de mud είπε...

το μανιφεστο;

The Motorcycle boy είπε...

Ναι μωρέ -κάψτο κι αυτό, αν και για τα θύματα Ανατολικά έφταιγε πολύ περισσότερο το "Τι να κάνουμε" του Λένιν. Κάψτα και τα δύο λοιπόν για να μην το παιδεύουμε.

Υ.Γ.: Αλλά άσε απέξω το "Κεφάλαιο", την "Κριτική στην Πολιτική Οικονομία" και τα υπόλοιπα -αυτά είναι επιστήμη, εντάξει;

marquee de mud είπε...

μπα! εγω ειμαι εναντια στο καψιμο των βιβλιων. ουτε για να ζεστανω την φουκαριαρα την μανα μου δεν θα καιγα βιβλια.

αλλα ειδες που αρχισες ηδη να βαζεις υστερογραφα και επεξηγησεις στην κουβεντα. γι'αυτο αστα οπως ειναι εκει στην βιβλιοθηκη.ΟΛΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΕς.

The Motorcycle boy είπε...

Ε, έχουμε φτάσει να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμε! Τουτέστιν, παλιότερα όλα αυτά θα ήταν πιο εύκολα, αλλά τώρα πια πρέπει να λέμε και τα ευκόλως εννοούμενα.
Όταν μιλάω για κάψιμο βιβλίων το εννοώ με τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ που θεωρώ αποδεκτό: ΕΣΥ να κάψεις την Αγία Γραφή, ΕΓΩ το Μανιφέστο κι ο ΑΛΙ το Κοράνι. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Κι αυτό σημαίνει οτι εμείς που τα καίμε τα έχουμε διαβάσει πρώτα -επιστημονικώς ονομάζεται "κριτική θεώρηση".
Αν εσύ πας και κάψεις το Κοράνι κι εγώ την Αγία Γραφή δικαιολογείται απόλυτα ο Άλι να κάψει τα σπίτια και των δυο μας (επειδή εσύ, σιγά μην ξεκουνηθείς να έρθεις μέχρι εδώ που μένω!)

Καλημέρα γαμώ τον κάψωνά μου μέσα!

xouxouxou είπε...

εδώ στα ανατολικά που λέτε είναι τρομακτικά μεγάλο το νούμερο των νέων ανθρώπων που δηλώνουν περήφανα κι αυτάρεσκα συντηρητικοί, νεοσυντηρητικοί, δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι, αλλά και φόλα-καθολικοί (με αποδοχή ολόκληρου του δόγματος, συν το αλάθητο του πάπα) και δυστυχώς εδώ στην πολωνία παίζει τρομερός εθνικισμός.

αυτό νομίζω -έτσι έχω ακούσει- ισχύει σε όλα τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλογκ. Η πλειοψηφία των νέων δε δέχεται καν να συζητήσει για την αριστερά ή το σοσιαλισμό, φυσάν και το γιαούρτι μάγκα μου...

γιατί τα λέω όλα αυτά;
γιατί, αν και σιχαίνομαι (δε βρίσκω ρήμα πιο ταιριαστό) το συν και τα καμώματά του, είναι παρήγορο ότι στην ελλάδα πολλοί νέοι άνθρωποι σκέφτονται "προς τα αριστερά." - Από την άλλη, για λόγους αισθητικής, οι ντεμί-αριστεροί με αηδιάζουν περισσότερο από τους δεξιούς τους ίδιους!

όμως η πολιτική δε χωράει αισθητικές αντιλήψεις- άλλο το να κι άλλο τ' άλλο.

αν είναι να ψηφίσει κανείς - εγώ δε θα κατέβω, αλλά και να κατέβαινα...- είναι καλύτερο να το ρίξει στο συνασπισμό, με όλα τα στραβά του. Κι ας ξερνάει μετά μια βδομάδα- είπαμε, η πολιτική δεν είναι θέμα αισθητικής!

το σημαντικό είναι να μη νομίσει κανείς ότι αφού πήγε ψήφισε, τέλειωσε το καθήκον του ως πολίτης: αυτό προσπαθούν να μας πείσουν τόσα χρόνια κι αυτό ακριβώς τους χάλασε ο δεκέμβρης. Πολίτης είναι και αυτός που αγανακτεί όταν ακριβώς βλέπει ότι πνίγεται η φωνή του μέσα στη μαζική υστερία, και εννοώ και αυτούς που καίνε, αλλά και αυτούς που κρατάνε τσίλιες γέροι άνθρωποι στο πάρκο να μην τους το κόψουνε τα συνεργεία του δήμου - δεν εννοώ όμως (πια) κάτι τυπάκια ένοπλος αγώνας, αυτοί ναι, κάνανε ζημιά.

εν ολίγοις εγώ δε θα ψηφίσω για πρακτικούς λόγους αλλά και κει πέρα να μουνα μάλλον θα πήγαινα για μπάνιο, όμως σέβομαι τους ανθρώπους που ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, π.χ. τα καλαμπόκια, επιμένουν και πάνε και ψηφίζουν.
καλά κάνουν, γιατί όντως ρε γαμώτο, άλλο ο αλαβάνος, άλλο ο καρατζαφέρης.

είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε τις μικρές διαφορές: το να λέει κάποιος ότι θα ψηφίσει δε σημαίνει ότι πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό, έλεος!

The Wolf είπε...

έπεσα τυχαία στον Λευκό σου Θόρυβο...

συγνώμη που χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον χώρο σχολίων σου ...

απλά ήθελα να σου πω οτι πραγματικά χάρηκα πολύ για αυτή μου την ανακάλυψη..

The Motorcycle boy είπε...

xouxou αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, αυτό φωνάζουν κι άλλοι εδώ μέσα. Όχι οτι ψηφίζοντας καθαρίσαμε, αλλά ούτε κιόλας να σφυράμε αδιάφορα. Έχουμε άποψη, έχουμε κρίση, μπορούμε να μην τους χαρίσουμε την ψήφο μας (γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η αποχή). Κι όποιος θεωρεί οτι η ψήφος σημαίνει αποδοχή του συγκεκριμένου κοινοβουλευτισμού -απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του για να δικαιολογηθεί φτηνά. Εννοώ, πληρώνεις φόρους εδώ πέρα, υπακούς στους νόμους τους, σε πηδάνε στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά... παντού. Και κάθεσαι εδώ πέρα και τα δέχεσαι -ΣΤΗ ΜΟΥΓΚΑ. Αλλά όταν φτάνει η ώρα να ψηφίσεις λες, "τους φτύνω, δε συμμετέχω". Έ όχι ρε! Ε, όχι!

(Ανοίγω παρένθεση: γενικώς αγαπώ τους ανθρώπους, αλλά βλέποντας το τι γίνεται στις πρώην Ανατολικές και ακούγοντας τις απόψεις αυτών εκεί πέρα εύχομαι να είχαν ακόμα ένα Στάλιν πάνω από τα κεφάλια τους -αν γουστάρουν φασισμό ας τον τρώνε αυτοί, όχι οι ομοφυλόφιλοι, οι τσιγγάνοι και οι μειονότητες -κι από τους μαφιόζους προτιμώ τους γραφειοκράτες μάγκα μου).

wolf χάρηκα που πέρασες από δω και θα χαρώ να σ΄"ακούσω" κιόλας. Να είσαι καλά.

ClouD είπε...

Mboy,

με τις εκλογες δεν βλεπω λογο να ασχοληθω. Δηλαδη τι, γινεται να με ενδιαφερει το αποτελεσμα στην καλπη ή το πως θα το "παιξουν" μετα αναμεταδοση οι ΜΜΕτζηδες και η γκαλοπατζηδες; Και αυτο επειδη υπαρχει διαφορα αναμεσα στον Καρατζαφερη και στους υπολοιπους; Ή ας πουμε να με ενδιαφερει επειδη τσατιζομαι με τα καραγκιοζιλικια που κανουν οι οποιοι "πολιτικοι" και υστερα σκανε επανω μου;

Τι αλλο εμεινε; Α ναι.. αποκλειουμε την περιπτωση να με εκφραζει καποιος απο εκει μεσα -δε ζουμε στον ιδιο κοσμο.

Παμε τωρα στο θεμα του ποστ.

Πρωτα απο ολα αυτο που εγραψε ο marquee de mud ως,
αυτοι ειναι οι ιδιοι που πουλανε pepsi coca και σερβιετες με φτερα παπιας. οσο θα σε βαλουνε στην οποια κουβεντα ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ για τα φτερα παπιας στην σερβιετα αλλο τοσο θα σε βαλουνε και στην κουβεντα για το σοσιαλισμο. και ξερεις γιατι δεν θα σε βαλουνε; ισως και αυτοι οι τυποι να μην ειναι τοσο κακοι τελικα (ναι καλα! "οχι για μενα! για την φουκαριαρα την μανα μου!").Ακριβώς εδω βρισκομαι. Οι τυποι δεν ειναι και τοσο κακοι. Δεν πιανουν μηδεν, πιανουν μειον -οι μαστορες της διαιρεσης! Δε γινεται να περνα στο αδιαφορο η υπαρξη τους -και δε νομιζω πως η αποχη απο τις εκλογες συνεπαγεται αδιαφορια -αλλα καποιες πρακτικες τους...

"Σοσιαλισμος ή Βαρβαροτητα" -μαλακια που τους ξεφυγε ή καλη εποχιακη θολουρα;

Α ναι, καλησπερες :->

The Motorcycle boy είπε...

Καλησπέρα, καλώς το παιδί!

Ρε, πλάκα μου κάνεις; Τι θα πει "να σε εκφράζει" κάποιος απ΄αυτούς; Άμα θέλαμε κάποιον να μας εκφράζει θα το ρίχναμε στον Κυριαζή, "έχω κλάψει για πολλές γυναίκες" ή τον Τερζή "είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα"!

Να σου πω: όταν πηγαίνεις ας πούμε στην τροχαία για να πάρεις πίσω τις πινακίδες σου, διαλέγεις κάποιον μπάτσο που να σε εκφράζει; Αστεία πράγματα!

Άκου τώρα και το άλλο -διάβαζα για κάποιον ευρωβουλευτή του Πασόκ που στην προηγούμενη ευρωβουλή κατέβασε μια έκθεση που έλεγε μεταξύ άλλων και αυτό: "Επισημαίνει την ανάγκη αποτελεσματικής αλλά και αναλογικής καταπολέμησης παλαιών αλλά και "νέων" εγκλημάτων που διαπράττονται στο διαδίκτυο (όπως η "κλοπή της ταυτότητας" των χρηστών και η παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας), υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι καμία νομοθεσία δεν θα πρέπει να επιτρέπει τη συστηματική παρακολούθηση της δράσης των πολιτών στο διαδίκτυο." Αυτή η έκθεση ψηφίστηκε -δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει.

Μπορώ να σου βρω κι άλλους αν ψάξω, αλλά δεν είναι μόνο εκεί το θέμα.

Δεν βλέπεις λόγο να ασχοληθείς με τις εκλογές -λες. Εγώ δεν βλέπω λόγο να τους χαρίσω την ψήφο μου, επειδή, αν απέχεις απλώς η ψήφος σου πάει στο πρώτο κόμμα (αναλογικά μεν, αλλά πάει).

Δεν συνεπάγεται αδιαφορία η αποχή από τις εκλογές; Και τότε τι συνεπάγεται -για πες μου. Επαναστατική συνείδηση; Δε νομίζω.

ClouD είπε...

Το θυμασαι ενα κειμενακι για το τριγωνικο ποδοσφαιρο; Καπου εκει μεσα ειχε μια απλη ιδεα για τα παιχνιδια που παιζουν οι ανθρωποι μινιατουρες για να αναπτυχθουν. Νομιζω οτι το ολο θεμα βρισκοταν σε ενα πλαισιο οπως αυτο που εγραψες παραπανω ως:

Β.Β. αδερφέ μου, αυτά τα περί "ανθρώπινης φύσης" είναι παπαριές καμαρωτές -και με το συμπάθειο! Η "φύση" του ανθρώπου είναι η κοινωνία κι αυτή τον φτιάχνει κατά το δοκούν. Τώρα, αν έχει κάνει το Μήτσο σκλάβο της κατανάλωσης -φταίει η συγκεκριμένη κοινωνική δομή φιλαράκο.Με κεντρικη ιδεα το πως μαθαινει να αντιλαμβανεται ενας ανθρωπος τους κοινωνικους συσχετισμους μεσα απο το παιχνιδι στις μικρες ηλικιες.

Θυμαμαι τωρα, να παιζω πιτσιρικας σε κατι συνοικιακους αγωνες μπασκετ. Θυμαμαι το σοκ οταν ειδαμε την πρωτη αντιπαλη ομαδα: ηταν σαν τρωγαν λιπασματα τα παιδια, οι δυο ψηλοι τους ηταν εικοσι ποντους πιο πανω απο τον δικο μας ψηλοτερο. Ενα καποιο πακετο γιατι το θεμα ριμπαουντ γαμιοταν σε επιθεση και αμυνα με αποτελεσμα να θεωρειται ψιλοδεδομενο οτι σε καθε επιθεση τους θα μπει καλαθι, οποτε καθε επιθεση μας θα επρεπε να ειναι εξυπνη και αποτελεσματικη για να μη δημιουργηθει μεγαλη διαφορα μεχρι το τελος.

Για να γινει αυτο, θα επρεπε η ομαδα να νιωθει απο μπλοκ αουτ για να μαζευουμε καμια μπαλα, να δημιουργει miss matches για να εκμεταλευομαστε την ταχυτητα, να εχει παιχτες "απειλητικους" ωστε να τραβανε την αμυνα για να δημιουργουνται ευκαιρειες για σιγουρα καλαθια. Τελος παντων χρειαζοταν κατι περισσοτερο απο τις ατομικες ικανοτητες του καθε παιχτη για να παρουμε το παιχνιδι.

Απο αυτους που παιζανε στην ομαδα μας, δυο νιωθανε αρκετα και το παιχνιδι πηγαινε καλαθι καλαθι μεχρι που ο προπονητης αποφασιζει να βγαλει τον εναν για να "παιξει και ο παγκος", να μη παραπονιουνται και οι αλλοι πιτσιρικαδες... Το γεγονος οτι φωναζα σε καθε επιθεση να τον ξαναβαλει μεσα ειχε να κανει με το οτι ο τροπος που επαιζε το παιχνιδι ο συγκεκριμενος συμπαιχτης εξεφραζε το πως καταλαβαινα οτι χρειαζοταν να παιχτει το παιχνιδι.

Δεν ειχε να κανει σε τιποτα με το αν ο τυπος ακουγε λαϊκα ή αν μας εκανε περισσοτερο δημοφιλεις στα γκομενακια που ειχαμε στην κερκιδα. Δεν ηταν θεμα αισθητικης ή καποιου ματαιοδοξου στοχου. Ηταν καθαρα θεμα στρατηγικης, βημα-βημα να φερουμε το παιχνιδι στα μετρα μας.

Καπως ετσι το αντιλαμβανομαι το θεμα και εδω οταν λεω οτι δε με εκφραζουν. Η κατασταση μου κανει σαν να φωναζω να μπει αλλαγη καποιος στην ομαδα μου απο την αντιπαλη ομαδα γιατι η κατασταση ζοριζει.

Οποτε αυτο με την τροχαια δεν το μετραω.

Παμε τωρα στο διαδικτυακο που μπορω να πω και πεντε πραγματα γιατι ειναι απο τα πραγματα που δεν μαθαινω απο τις ανακοινωσεις των "πολιτικων" στα μέσα.

Κατ' αρχην, σοβαρα, περιμενεις να μετρησω τη δηλωση ενος κομματικου σε κατι τετοιο;

Για παμε. Πρωτα απο ολα τηλεοραση δεν παρακολουθω και τις εφημεριδες τις σκαναρω που και που γιατι με διασκεδαζουν περισσοτερο παρα κατι αλλο.

Τυχαινει ομως να βρισκομαι διπλα σε τιβι οταν επισκεπτομαι τους δικους μου. Καπου ειχα πιασει καποιες δηλωσεις του Σαρκοζι σε οτι αφορα την Ευρωπαϊκη Ενωση. Ο τυπος επαναλαμβανε συνεχως το οτι πλεον εχουμε μια ευρυτερη "καταναλωτικη βαση". Οι "πολιτες" της ευρωπαϊκης ενωσης ειχαν αντικατασταθει στα λογια του με τους "καταναλωτες".

Σπουδαια πολιτικη ομιλια -νομιζω προεδρευε κιολας τοτε η γαλλια; -δεν ειμαι σιγουρος.

Αλλα αμα το σκεφτεις, δεν εχει και αδικο.

Ας πουμε στο θεματακι με το διαδικτυο που παιζει εδω και καιρο στην Ε.Ε. αλλα μεχρι να μυριστουν οτι παιζει ψωμι ψηφοθηρικης ζυμης οι κομματικοι [αντιστοιχα με τα "οικολογικα" πριν μερικα χρονια -κοινωνικες ευαισθησιες κι ετσι] στην νεοελλαδα δεν ακουστηκε καθολου το θεμα.

Τι γινεται εδω; Ποιος κρατικος φορεας μπορει να μιλησει για το πως θα λειτουργησει το διαδικτυο το οποιο αυτη τη στιγμη πρακτικα στηριζεται σε υποδομες που ανηκουν σε εταιρειες ογκολιθους που στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν ειναι κρατικες; Ειδικα οταν ο Σαρκοζι [κοιτα το modem σου -δεν αποκλειεται να ειναι γαλλικο και ας το πηρες απο τον ΟΤΕ] μιλαει σαν μανατζερ.

Παρακολουθηση; -Χα!

ClouD είπε...

Μετραει ως γελοιο; Απο τη μια μιλανε για τις κουκουλες, χωνουν καμερες, προπαγανδιζουν υπερ της ταξης και της ασφαλειας, αυξανουν τα σκυλια στους δρομους και απο την αλλη τους πιανει το αγχος για τα ευαισθητα δεδομενα μου;

What gives?

Ύστερα, ποιος απο τους νεοελληνες κομματικους μπορει να μιλησει για κατι τετοιο τη στιγμη που με εξαιρεση το ιδιο το δικτυο [χαλκος και καποιες οπτικες] που ανηκει στον ΟΤΕ [ο οποιος δεν εχει ακριβως κρατικο ελεγχο..] και τις υπηρεσιες [οπως λεμε η δουλεια των ανθρωπων του] σε ολα τα υπολοιπα ειναι μεταπωλητης προϊοντων ξενων εταιρειων; Ως τι μπορει να μιλησει για κατι τετοιο;

Ύστερα, αυτη την ευαισθησια του, την απεκτησε τελευταια εξ αιτιας καποιας αναλαμπης ή καθισε και ασχοληθηκε σοβαρα; Ο κομματικος της ομαδας που πριν απο μερικα χρονια σε μια γελοια προσπαθεια να περιορισουν τα τυχερα παιχνιδια ειχαν περασει νομο που στην ουσια απαγορευε τα ηλεκτρονικα παιχνιδια γενικοτερα; Μετα απο τετοιες ηλιθιοτητες ειναι δυνατο να μετραει η θεση του σοβαρα;

Στρατηγικα και ανεξαρτητα απο ολες τις μαλακιες που εχουν στο παρελθον τους ολοι οι κομματικοι μπορεις να πιαστεις απο μια ή καποια αλλη δηλωση και να σκεφτεις πως "ναι αυτο με συμφερει". Αλλα απο τα λογια στην πρακτικη εφαρμογη υπαρχει μια αποσταση την οποια οι νεοελληνες κομματικοι εχουν αποδειξει πως οχι μονο δεν ειναι σε θεση να καλυψουν αλλα μαλλον εχουν συμφερον στο να μην καλυπτεται ποτε...

Οταν μιλουσα για τις πρακτικες τους, αναφερομουν στο πως καταφερνουν αυτα τα μουνοπανα οταν ερχεται η ωρα να σε εχουν θολωσει αρκετα για να πιστεψεις στο τσιρκο που παιζουν -οτι εχει εστω καποια θεση για 'σενα.

Όπως αντιστοιχα καταφερνουν να θολωσουν την αντιληψη στα προφανη της καθημερινοτητας στα οποια γινονται εμποδια με το να βαζουν χρωματα στις συζητησεις των πιτσιρικαδων. Οι αρχοντες τις διαιρεσης!

Τι να λεμε αλλωστε ... Τα επιχειρηματα του τυπου "να φοβασαι το ΤΑΔΕ αν δεν" πιανουν -ειμαστε εκπαιδευμενοι σε τετοια μοτιβα. Αλλα οταν σκεφτομαι δευτερη φορα οχι μονο δεν τους πιστευω αλλα τους θεωρω χασιμο χρονου.

Ω ναι, προτιμω να παω για μπανιο μπας και παρω ηλιο. Προτιμω να μαθω να κανω δεκα τριπλες μονος μου και να εχω το νου μου να βγαλω καμια πασα σε καποιον που εχει αποφασισει να παιζει το τοπι και οχι να το αφηνει σπιτι γιατι "εκπροσωπειται" στο γηπεδο.

Δεν ειμαι καλος "πολιτης" οπως δεν ειμαι "καλος καταναλωτης". Δε ζω στον ιδιο κοσμο με αυτους τους κομματικους γιατι εχω αναγκη να δουλεψω για να φαω και το διαδικτυο δεν ειναι απλως μια φουσκα που κανει καλη ηχω στις δηλωσεις μου.

Επιμενω να μη βρισκω λογο να ψηφισω και ισως γι αυτο να εχει ενα καποιο διαφορετικο νοημα το "σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα".

[παιζει οριο στους χαρακτηρες, ενα ποστ ειναι και τα δυο.]

ClouD είπε...

Και κατι ακομα.

Όχι για τα δικαιωματα, για την ενημερωση [με τη μορφη: παιζει κι αυτο, τιτλοι] περνα μια απο εδω -νομιζω οτι ειναι σχετικο με τη δηλωση του "σοσιαλιστη" που ανεφερες:

http://www.digitalrights.gr/tiki/tiki-index.php

The Motorcycle boy είπε...

Cloud, η δήλωση του κομματικού που αντέγραψα ήταν κομμάτι της έκθεσής του που υπεψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Τουτέστιν νόμος. Ο οποίος νόμος έκοψε την προσπάθεια του Λαϊκού Κόμματος να ποινικοποιήσει το ίντερνετ. Θα έχεις πολλά να πεις, αλλά άστο καλύτερα. Προσωπικά προτιμώ ένα νόμο που προσπαθεί να απαγορεύσει την παρακολούθηση στο ίντερνετ από έναν νόμο που την επιτρέπει. Κακό είναι;

Πας μετά και κρίνεις τις προθέσεις του, τα πως και τα γιατί. Χέστηκα αδερφέ. Ο νόμος μετράει, δεν έχω πρόθεση να παντρευτώ τον βουλευτή! Ούτε καν να τον ψηφίσω.

Λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά μη ψηφίζοντας είσαι Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ καλός πολίτης και ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ καταναλωτής. Ψάξε να δεις ποιοι προμοτάρουν την αποχή και τα ξαναλέμε.

Μη με κουράζεις με τον πολιτικό Πασόκο -ένα νόμο σου έβαλα και σου είπα ποιος ήταν ο άλλος νόμος που πήγαινε να ψηφιστεί και δεν πέρασε. Αν για σένα κάνει το ίδιο, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ στην ευρωβουλή -μαγκιά σου. Για μένα δεν είναι έτσι.
Ξέρεις γιατί; Επειδή αύριο θα μας ξαναφορέσουν το "ιδιώνυμο" κι εμείς ακόμα θα λέμε περί φιλοσοφίας της οντολογίας. Αν το γουστάρεις κι αυτό -εγώ πάω πάσο.

ClouD είπε...

Μου λες:

1. Ο νομος που με συμφερει, εφοσον δεν νομιμοποιει την παρακολουθηση, ψηφιστηκε και αρα η αποσταση καλυφθηκε.

2. Το να μη ψηφισω με κανει δικο τους καλο πολιτη και δικο τους καλο καταναλωτη και καθολου απιθανο να ακολουθω θεσεις που προμοταρονται απο συγκεκριμενα συμφεροντα. Ισως να μην εχω συνειδητοποιησει ακομα πως πρακτικες οπως η αποχη, εξυπηρετουν την υπαρχουσα κατασταση και σε αυτο θα βοηθησει να δω ποιοι προωθουν την αποχη.

Ενταξει, πασο εγω. Απο οτι φαινεται απλως εκτροχιαζω τη συζητηση και δεν ηταν αυτη η προθεση μου. Ουτε να κανω θεμα τον πασοκο -δε με απασχολουν τα χρωματα.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι, σου λέω οτι ο νόμος που με (σε, μας) συμφέρει ψηφίστηκε. Μέχρι εκεί. Και σου λέω οτι τον πρότεινε Πασόκος και τον ψήφισαν οι Ευρωσόσιαλ μαζί με τους Αριστερούς και τους Πράσινους. Την ώρα που οι υπόλοιποι πρότειναν φόρα παρτίδα παρακολούθηση. Ε, εφόσον μου δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξω θα πάρω αυτούς που ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να ψηφίσουν κάποιο νόμο που να με συμφέρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τον νόμο που θα ψηφίσουν κάποιοι άλλοι. Τόσο απλό!

Περί αποχής παίζεται ένα όμορφο παιχνιδάκι στις συγκεκριμένες εκλογές. Την υποστηρίζει η δεξιά, το Λάος και οι σχετικοί δημοσιογράφοι με πρωτοπόρο τον Τράγκα. Τώρα, βαριέμαι να αναλύσω τους λόγους -γιατί αυτοί υποστηρίζουν την αποχή και γιατί οι άλλοι θέλουν συμμετοχή, μου φτάνει οτι οι δεξιοφασίστες υποστηρίζουν την αποχή για να πάω από τις 7 το πρωί να ψηφίσω.

Βασικά δεν φταις εσύ που εκτροχιάστηκε η συζήτηση. Το ζητούμενο του ποστ μου ήταν, "ας ανοίξουμε επιτέλους την κουβέντα περί σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας" αλλά τελικά οι σχολιάστες δεν είχαν την ίδια διάθεση. Τουτέστιν, τι να εκτροχιάσεις; Την εκτροχιασμένη;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι