Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

365 γραμμάρια επανάσταση -να τ΄αφήσω;

Δεν χρειάζεται να είναι κανένας ειδικός επιστήμονας για να διαπιστώσει οτι παίζει πολύ αντιστασιακό κλίμα στην κοινωνία –σε σημείο μάλιστα να έχει αρχίσει ήδη η κυριαρχία της μοναδικής επαναστατικής αλήθειας, αν διατυπώσεις διαφορετική γνώμη κατατάσσεσαι με συνοπτικές διαδικασίες στους «άλλους» -τους κακούς.

Στα πλαίσια αυτής της επαναστατικότητας υλοποιούνται παντός είδους επαναστατικές δράσεις –πάρε για παράδειγμα την κατάληψη δημόσιων κτιρίων. Ωραίο ακούγεται –εμένα μου φέρνει στο νου τους Μπαρμπούδος του Κάστρο και τις μάχες στις στέγες της Σάντα Κλάρα για την κατάληψη της πόλης. Ή τις καταλήψεις των πανεπιστημίων –Μπέρκλεϊ, Πολυτεχνείο και τέτοια. Ηρωικές εποχές, κοντολογίς.Τις τελευταίες καταλήψεις που θυμάμαι ήταν το 2008 –όταν καταλάμβαναν δημαρχεία και βγαίνανε με φυλλάδια να ενημερώσουν τον κόσμο, σημαντικές κινήσεις επίσης.

Τώρα θέλουν να καταλάβουμε, λέει, τις δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες δουλεύουμε –πώς όμως; Να μπαίνουμε, να χτυπάμε κάρτα και μετά να βγαίνουμε έξω στο δρόμο. Δεν ρώτησα αν θα χτυπάμε κάρτα και στην αποχώρηση κι έτσι δεν έμαθα αν, για παράδειγμα, η επιτροπή περιφρούρησης η οποία θα μείνει μέχρι το βράδυ, θα γράφει υπερωρίες. Άσε δηλαδή που, εντάξει, θα το καταλάβουμε το δημόσιο κτίριο αλλά από ποιους; Αν επιτρέπεται να μπαίνουμε και να χτυπάμε κάρτα, στον μόνο που θα απαγορεύσουμε την είσοδο θα είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Τουτέστιν, δεν θα είναι κατάληψη αυτό –εκδίωξη πολιτικού προϊσταμένου θα είναι –συγνώμη που επιμένω στους ορισμούς αλλά έχουν κι αυτοί τη σημασία τους. Κι εφόσον χτυπήσουμε τις κάρτες μας δεν θα έχουμε περικοπή ημερομισθίου, αλλά ταυτοχρόνως θα είμαστε έξω στον δρόμο αρνούμενοι να εργαστούμε –όμως το «πληρώνομαι και δεν δουλεύω» ονομάζεται «λευκή απεργία». Αυτή ακριβώς που ξόρκιζε πριν κάνα μήνα η ΑΔΕΔΥ –δεν τρέχει τίποτα, οι επαναστατικές τακτικές πρέπει να προσαρμόζονται αλλά ενημερώστε κι εμάς ρε σύντροφοι!

Πάμε παρακάτω –είδα κάποια παράξενα στις ειδήσεις αυτών των ημερών. Μια κοπέλα έριξε αυγά στον Όθωνα (όχι τον γνωστό, τον βασιλιά –κάποιον άλλο που δεν τον πολυξέρω). Έριξε λοιπόν τα αυγά της, ζήτησε συγνώμη κι από έναν κύριο που στεκόταν δίπλα και την έφαγε κατά λάθος και μετά ακολούθησαν τα δέοντα. Σύλληψη, μήνυση από τον Όττο (όχι τον Ρεχάγκελ, τον άλλο, τον ψιλοάγνωστο), αυτεπάγγελτη δίωξη κλπ. Επειδή η κοπέλα με τ΄αυγά είναι πολυγραφότατη, κάθισα και διάβασα τις απόψεις της με τις οποίες αιτιολογούσε την πράξη της και στη συνέχεια περιέγραφε τη δίκη της. Στο θέμα της αιτιολόγησης δεν έχω πολλά να πω: «διατάζεις εσύ τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και να βαράνε, σου ρίχνω εγώ αυγά», αυτό κατάλαβα. 
Δεν συνηθίζω να κρίνω τις αιτίες των πράξεων κάθε ανθρώπου κι ούτε τώρα πρόκειται να το κάνω. Στη συνέχεια όμως με παραξένεψε η άποψη της κοπέλας οτι ο Όθωνος (και Αμαλίας) θα έπρεπε να αποσύρει τη μήνυση που της έκανε! Δηλαδή πώς; Να φανεί υπεράνω ο Όθων; Μα αν ήταν υπεράνω κι ευαίσθητος άνθρωπος τότε γιατί του έριξε αυγά; Αν ο Όθωνας της έλεγε «κατανοώ την οργή σου –ρίξε μου κι άλλα, κοπάνα με στα πατώματα αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα», δεν θα έπρεπε η κοπέλα να παραδεχτεί οτι κακώς αυγούλωσε έναν τόσο ευαίσθητο πολιτικό; Κι από την άλλη –γιατί κάποιος θα πρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα την διαπόμπευση; Επειδή είναι «προδότης, γερμανοτσολιάς και Τσολάκογλου» όπως υποστηρίζουν οι Ενωμένοι Διαπομπευτές Ελλάδος (ΕΔΕ); Μα, ακόμα κι ο αυθεντικός Τσολάκογλου υποστήριζε οτι «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.» 
Πώς περιμένεις από τους σημερινούς να κατανοήσουν τα σφάλματα που εσύ τους καταλογίζεις και να αποδεχτούν μια καταδίκη η οποία ακόμα δεν υπάρχει (και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρξει ποτέ); Δηλαδή (κι αυτό είναι το εντυπωσιακό) ζητάς από τους σημερινούς πολιτικούς να βγουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους στην ολομέλεια, να ομολογήσουν τα σφάλματά τους μπροστά στο δήθεν λαϊκό (αλλά καθόλου δήθεν) σταλινικό δικαστήριο –πριν καν το στήσεις!
Διάβασα επίσης οτι ο δικηγόρος της κοπέλας που έριξε το αυγό ζήτησε να της επιβληθεί η μικρότερη εφέσιμη ποινή (για να κάνουν έφεση προφανώς) κι έτσι η κοπέλα έφαγε 5 μήνες με αναστολή. Καλά έκανε ο δικηγόρος –πηγαίνει για την αθώωση στο εφετείο. Το αναφέρω επειδή όλο και κάποιον περιμένω να φρίξει με την σκληρότητα του δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε την κοπέλα σε 5 μήνες για ένα απλό αυγουλάκι.

Μετά γιαουρτώσανε τον Καστανίδη κάτι λεβέντες που φωνάζανε κνίτικα συνθήματα –δικαίωμά τους. Ούτε με τον Καστανίδη είμαι, ούτε με την ΚΝΕ –δεν ξέρω λοιπόν τι έχουν να χωρίσουν. Αλλά χρόνια τώρα πιστεύω πως ο τραμπουκισμός είναι χαρακτηριστικό του φασίστα. Κι όταν 20 άτομα την πέφτουν σε έναν, αυτό ονομάζεται τραμπουκισμός. Όταν 20 άτομα απαιτούν από κάποιον να αποχωρήσει από έναν κινηματογράφο, αυτό ονομάζεται τραμπουκισμός. Όταν (γιατί το είδα κι αυτό σε βιντεάκι παλιότερα) 5-6 άτομα την πέφτουν στην Πέμυ Ζούνη την ώρα που εκείνη τρώει, τη ρωτάνε απανωτά σαν κακιασμένοι μπάτσοι, δεν την αφήνουν να σταυρώσει λέξη και στο τέλος τη διώχνουν από το μαγαζί -εγώ αυτό το λέω τραμπουκισμό.
Κι επειδή δεν είμαι ο Δικαστής Ντρεντ, δεν έχω την ικανότητα να καταδικάζω ανθρώπους και να επιβάλλω ποινές στο όρθιο. Δεν μπορώ λοιπόν να αξιολογήσω πόσο τραμπουκισμό επιβάλλει η ψήφος στο Μνημόνιο, πόσον τραμπουκισμό ορίζει η σύνταξη νομοσχεδίου, πόσο τραμπουκισμό επιτρέπει η έκφραση αντίθετης άποψης σε τελική ανάλυση. Αυτοί που μπορούν –ας επιβάλλουν τις ποινές. Όσο το κάνουν εγώ θα τους θεωρώ εξίσου ολοκληρωτικούς με τα παλικάρια του Μπέρια.

Και για να ξεμπερδεύουμε με το καλαμπούρι –αναρωτιέμαι καιρό τώρα -προς τι όλα αυτά; Τι ακριβώς επιδιώκουμε; Να φύγει το Πασόκ και να έρθει η ΝΔ; Να γίνουν εκλογές για να μην πάμε να ψηφίσουμε; Να βγει ένας αντιμνημονιακός συνασπισμός κομμάτων και να πετάξουμε την τρόικα στη θάλασσα; Ειλικρινά –όλα αυτά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου –όποιος τα θέλει ας τα κάνει.

Αν τώρα (αν, λέω) παρ΄ελπίδα θέλουμε κάτι διαφορετικό –κάτι.... πώς να το πούμε; Μια αλλαγή, ένα πέρασμα βρε παιδί μου σε διαφορετική μορφή κοινωνικής οργάνωσης –ε, τότε να το συζητήσουμε!

Να συζητήσουμε περί ανυπακοής σε κάθε είδους εξουσία. Να συζητήσουμε τη δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές οι οποίες θα αποφασίζουν για τις ενέργειες της κάθε γειτονιάς. Να συζητήσουμε για συντονισμό σε επίπεδο πόλης (ή και μεγαλύτερο) με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Να συζητήσουμε για αυτάρκεια διαβίωσης –όσο μπορεί αυτή να επιτευχθεί. Να συζητήσουμε για «εργασία σύμφωνα με τις δυνατότητες καθενός και διανομή των αγαθών σύμφωνα με τις ανάγκες καθενός». Να συζητήσουμε για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα και να προσπαθήσουμε να τα προσεγγίσουμε –ίσως (γιατί όχι;) και να τα εφαρμόσουμε.

Όμως...

-Οι λαϊκές συνελεύσεις απαιτούν καθημερινή παρουσία και διάθεση συνεννόησης –είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να μπλέξουμε με κάτι τέτοιο; Στο πανεπιστήμιο την κάναμε τσίου κάθε φορά που γινόταν συνέλευση, στις εκλογές δεν πολυπάμε, στις συνελεύσεις πολυκατοικιών λουφάρουμε μη και μας βάλουν διαχειριστές, από τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν περνάμε ούτε απ΄έξω. Κι από την άλλη –έχω ξεχάσει την τελευταία φορά που άκουσα δυο ανθρώπους να μιλάνε με σκοπό να βγάλουν άκρη κι όχι να καπελώσουν ο ένας τον άλλο. Είμαστε σίγουροι λοιπόν;

-Ο συντονισμός σε δεύτερο (και πάνω) επίπεδο απαιτεί εκπροσώπους οι οποίοι απλώς μεταφέρουν τις αποφάσεις της συνέλευσης κι όχι υποψήφιους προέδρους. Είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να παίξουμε τέτοιον ρόλο; Είμαστε σίγουροι οτι μπορούμε να υποτάξουμε τη φιλοδοξία μας και να μην καβαλήσουμε το καλάμι του ρόλου; Ρωτάω γιατί «στην Ελλάδα άμα πετάξεις μια πέτρα –ή σκύλο, ή πρόεδρο θα χτυπήσεις». Και αναρωτιέμαι επειδή έχω δει δημόσιους υπάλληλους να το παίζουν Πάπες της Ρώμης, επιστήμονες να το παίζουν θεοί και μπάτσους (διαφόρων τύπων) να το παίζουν μπάτσοι. Από την άλλη, τα παραδείγματα ανθρώπων που υπηρέτησαν την κοινή βούληση σπανίζουν, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.

-Η αυτάρκεια διαβίωσης σημαίνει στέρηση υλικών αγαθών και πείνα. Είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να περάσουμε κάτι τέτοιο; Είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να μοιραστούμε το φαγητό για να πεινάμε όλοι λιγότερο αντί να το φάμε μόνοι μας και να χορτάσουμε όσο κάποιοι άλλοι θα πεθαίνουν της πείνας; Είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να παραιτηθούμε από την σπατάλη πηγών ενέργειας, να μη βλέπουμε τηλεόραση, να μην κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα, να μην σπαταλάμε γενικότερα; Δεν έχω δει κάτι τέτοιο γι΄αυτό ρωτάω.

-Και τελικά, είμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να καταργήσουμε τις ανταλλακτικές αξίες; Το χρήμα δηλαδή και τα παράγωγά του –είμαστε σίγουροι οτι δεν θέλουμε να υπάρχουν; Ρωτάω επειδή τότε θα πρέπει να δουλεύουμε όσο μπορούμε και  όπου μάς χρειάζονται και να μην στραβοκοιτάμε τον διπλανό σε στυλ «κάθεται ο πούστης και τρώει απ΄τα έτοιμα».

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ένα παγιωμένο κοινωνικό σύστημα έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες οι οποίοι ζουν κάτω από αυτό. Η ανατροπή ενός συστήματος συνεπάγεται συνειδητοποίηση από την πλευρά των πολιτών. Αν αυτοί έχουν καταλάβει οτι το σύστημα τους εξοντώνει και θα πρέπει να το αλλάξουν –κάτι γίνεται. Επειδή τότε, γνωρίζοντας τι λειτουργεί εχθρικά προς αυτούς, επαγωγικά θα κατανοήσουν προς τα που πρέπει να κινηθούν για να το ανατρέψουν. Απλοϊκό παράδειγμα –ο θεσμός της αστυνομίας λειτουργεί εχθρικά (καταπιεστικά, εξουσιαστικά) προς το σύνολο της κοινωνίας. Άρα –καταργούμε την αστυνομία .Αν όμως καταργήσουμε την αστυνομία θα πρέπει να εξαλείψουμε και τον τυπικό λόγο ύπαρξής της ο οποίος είναι η προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Θα πρέπει δηλαδή να καταργήσουμε την περιουσία και να προστατεύουμε από μόνοι μας τις ζωές των συνανθρώπων μας –τέλος παραδείγματος.

Είμαστε διατεθειμένοι να προσπαθήσουμε; Έχουμε πειστεί οτι η εξουσία στηρίζεται στις φοβίες που η ίδια μάς έχει δημιουργήσει; Πιστεύουμε οτι μπορούμε να διαχειριστούμε τις ζωές μας χωρίς νταβατζήδες;

Αν ναι –τότε όλα θα γίνουν καλύτερα και σύντομα μάλιστα.

Αν όχι –τότε ας τραβηχτεί ο καθένας για την πάρτη του κι εμένα ας μη με υπολογίζετε. Σε αλλαξοκωλιές δεν συμμετέχω.

80 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, δεν λέει η αυγοβόλος ότι ο Οθωνας θα έπρεπε να αποσύρει τη μήνυση. Λέει ότι θα έπρεπε να παρίσταται ως μηνυτής. Αντιγράφω:
Στην αρχή της διαδικασίας αναγνώστηκε φαξ από τον κ. Όθωνα που δικαιολογούσε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων την απουσία του και λόγω της μεγάλης απόστασης της κατοικίας του από το χώρο της δίκης και ζητούσε την κανονική συνέχιση της διαδικασίας και τη δίωξή μου. Πέσαμε από τα σύννεφα. Τόσο για τη διάψευση της φήμης περί ανάκλησης της μήνυσης από έγκυρη πηγή που επεδίωκε προφανώς να μας βρει απροετοίμαστους, όσο και για τη θρασύτητα του κ. Όθωνα να μην κάνει καν τον κόπο να παρουσιάσει ισχυρά τεκμήρια για το ανέφικτο της παρουσίας του, όπως οφείλει να κάνει οποιοσδήποτε πολίτης. Η υπεράσπιστή μου, οι κκ. Θωμάς Λεχωβίτης και Θεόδωρος Τσούλας, αιτήθηκε την εκ νέου κλήτευσή του, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας. Ο μηνυτής και βασικός μάρτυρας όφειλε να παρίσταται στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη μήνυσή του. Οποιοσδήποτε άλλος "απλός" πολίτης θα κρινόταν λιπομάρτυρας, θα αναβαλλόταν η δίκη, θα του επιβαλλόταν πρόστιμο και θα γινόταν βίαιη προσαγωγή του στη διαδικασία. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα καθιστώντας εμφανή την κάλυψη του βουλευτή και δημιουργώντας υποψίες σε κάποιον κακόβουλο ότι υπήρχε γραμμή να κλείσει επιτέλους αυτό το θέμα (όχι βέβαια με την ανάκληση της μήνυσης, αλλά με την εκδίκασή της εν τη απουσία του μηνυτή).

The Motorcycle boy είπε...

Λέει οτι ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ οτι θα αποσύρει τη μήνυση και το ότι δεν το έκανε αποσκοπούσε στο να τους πιάσει απροετοίμαστους. Κι αναρωτιέμαι -αν περίμεναν κάτι τέτοιο, του αναγνωρίζουν ευαισθησία;
Βέβαια, για να πούμε και του Όθωνα το δίκιο -στο παρακάτω που αντιγράφω μοιάζει (κατά δήλωση της κοπέλας) να απέσυρε ουσιαστικά τη μήνυση αφού παραιτήθηκε από την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής. Εκτός αν αυτό ΔΕΝ σημαίνει οτι ο τύπος ΔΕΝ εκπροσωπήθηκε από πολιτική αγωγή στη δίκη:
"Από νωρίς αφέθηκε να διαρρεύσει η φήμη ότι ο ίδιος επρόκειτο να έρθει και να ανακαλέσει τη μήνυση. Σ' αυτή την περίπτωση θα έμενε να παλέψουμε το απρόκλητο της επίθεσης που δικαζόταν αυτεπάγγελτα.... Απέσυρε μόνο τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και μαζί της την πιθανότητα να μου ζητήσει χρηματική αποζημίωση στο μέλλον."
Τέλος πάντων -μην κολλάμε στο τι περίμεναν από τον Όθωνα και το τι έπρεπε να κάνει (αφού είναι πράγματα τα οποία υποθέτουμε και με μεγάλη πιθανότητα λάθους από την πλευρά μου τουλάχιστον). Το θέμα είναι: ποιος ορίζει τις ποινές της διαπόμπευσης; Κι αν κάποιος τις ορίζει -δέχεται να υπάρχει κάποιος άλλος και να ορίζει τις ποινές φυλάκισης, ας πούμε;

Michael_Sc είπε...

O μικρόκοσμος του καθενός μπορεί ν'αλλάξει το σύμπαν. Όλα χωρούν σε αυτό -και τα αυγά "παίζουν".

marquee de mud είπε...

ενταξει με την ιδια εννοια τραμπουκισμος ειναι οταν ενας ολοκληρος λαος, λεει σε ενα μονο και καημενο μπατιστα να την κοπανισει απο το νησι.

The Motorcycle boy είπε...

Μιχάλη μου προφανώς -επειδή ο κόσμος είναι ένα σύνολο μικρόκοσμων (τα λέει κι ο Χολογουέι με το 1.000.000 τσιμπήματα μελισσών). Και βεβαίως όλα παίζουν -το θέμα είναι για ποιο σκοπό. Επειδή κι εγώ έχω φάει ντομάτα (μαζί με το καφάσι) λόγω του ότι είχα περίεργο ντύσιμο. Να πούμε οτι κι εκείνη η ντομάτα ενάσσεται στο "δεν τρέχει τίποτα"; Δεν ξέρω...

Μαρκί, κάπως λάθος τα ερμηνεύεις πάλι. Κατά πρώτον αν ένας ολόκληρος λαός θέλει να διώξει έναν δικτάτορα αυτό λέγεται εξέγερση. Αν τώρα μου πεις οτι το ίδιο συμβαίνει κι εδώ και ο λαός θέλει να διώξει τον δικτάτορα Γιωργάκη -το συζητάμε. Συμβαίνει;
Κατά δεύτερον, δεν νομίζω ο λαός να είπε τίποτα στον κακόμοιρο Μπατίστα. Στο στρατό του τα είπε. Το ίδιο είναι να την πέφτεις στο στρατό και το ίδιο να την πέφτεις στην Πέμυ Ζούνη που τρώει σε εστιατόριο; Θα τρελαθούμε;

Nikolas είπε...

Για να γυρίσουμε στο κυρίως θέμα: Ο αρνητισμός τι συνεισφέρει; Πώς ξέρεις ότι ο τραμπουκισμός ενάντια στους ΠΑΣΟΚους και τους πολιτικούς δε θα μετατραπεί σε μια αναρχο-κομμουνιστική επανάσταση; Σάμπως σε άλλες επαναστάσεις πιο φωτισμένος ήταν ο λαός από τη δική μας περίπτωση;

marquee de mud είπε...

τωρα ΠΑΛΙ παιζεις με τις λεξεις. και στις δυο περιπτωσεις.

καλα στον "δικτατορα γιωργακη", τι να πω; το αφηνω γιατι τα εχουμε ξαναπει.

για το αλλο ομως ελεος. αν ο λαος, εβρισκε τον μπατιστα στο εστιατοριο, θα περιμενε να ερθει πρωτα ο στρατος για να γινει μαχη και δεν θα τον σφαλιαρωνε,τωρα που τον πετυχε τον πουστη! κι ολα αυτα για να μην τον πουν τραμπουκο.χεχεχεχε!
ή λιγα τετοια εγιναν με υπο-μπατιστες στο νησι!

α! ρε μοτο!.

και επισης ο καθενας τραμπουκιζει οπως τον παιρνει. ο ενας σου κοβει στην μεση τον μισθο γιατι πετας την οικονομια της χωρας εκτος, οποτε δεν εχεις να ταισεις τα παιδια σου. εσυ οπου τον βρισκεις τον σφαλιαρωνεις γιατι εσυ πιστευεις οτι "αυτος αρχισε" κι οχι εσυ!

κι αυτο εξεγερση ειναι. δεν ηξερα οτι δεν μπορει να εξεργεθει ο καθενας μονος του. θελει και παρεα δηλαδη;

δηλαδη οι 10 που τα αρχισαν στο νησι δεν ηταν εξεγερμενοι;

The Motorcycle boy είπε...

naurgul αν θέλουμε να γυρίσουμε στο κυρίως θέμα (του ποστ μου τουλάχιστον) θα πρέπει να συζητήσουμε κατά πόσο είμαστε έτοιμοι (πρόθυμοι) να δημιουργήσουμε συνθήκες κολλεκτιβισμού (ή κάτι παρόμοιο). Αν ναι -όλα καλά. Αν όχι -τότε πράγματι μιλάμε για αρνητισμό (για να μην το χαρακτηρίσω φασισμό). Πέρα από αυτά, δεν νομίζω οτι η θέση μου "τραμπουκισμός=φασισμός" είναι αρνητισμός -του κερατά δηλαδή! Η μόνη θετική αντιμετώπιση είναι αυτή του όχλου;
Δεν ξέρω σε τι θα μετατραπεί ο τραμπουκισμός, γι΄αυτό θέτω τα ερωτήματα που ανέφερα και στην αρχή του σχολίου μου. Σε άλλες επαναστάσεις ο λαός σαφώς δεν ήταν πιο φωτισμένος από εμάς (καλά -ας μην το πάρουμε αυτό τις μετρητοίς) όμως είχε διάθεση να ανατρέψει το καθεστώς. Εδώ υπάρχει τέτοια διάθεση; Ή έστω η υποψία τέτοιας διάθεσης; (Κι όταν λέμε καθεστώς δεν εννοούμε ΜΟΝΟ τον Γιωργάκη -έτσι; Οι Ρώσσοι δεν πήγαιναν να ανατρέψουν ΜΟΝΟ τους Ρωμανώφ -έχω λάθος;)

The Motorcycle boy είπε...

Μαρκί -ας μην το παίζουμε τόσο φλου. Τι είναι δικτάτορας; Κάποιος που κατέλαβε την εξουσία με τη βία και δεν φεύγει. Ο Γιωργάκης βγήκε με εκλογές (όσο μη αντιπροσωπευτικές κι αν είναι οι εκλογές)και, απ΄ότι θυμάμαι στις δημοτικές είπε "καταψηφίστε με να φύγω". Θυμάσαι τι έγινε; Ανέβασε το εκλογικό του ποσοστό. Κι ένα γκάλοπ που έβλεπα χτες (όσο αντιπροσωπευτικά είναι τα γκάλοπ) έβγαζε οτι περισσότερο από το 50% δεν θέλει εκλογές. Άρα;

Παρακάτω -δεν σε καταλαβαίνω, με δουλεύεις; Δηλαδή ίδιο πράγμα είναι ο Μπατίστα με την Πέμυ Ζούνη; Και υπήρχε ΜΙΑ στο εκατομμύριο να βρουν τον Μπατίστα μόνο στο δρόμο; Υπάρχει ΜΙΑ στο εκατομμύριο να πετύχεις μόνο στο δρόμο τον Παπανδρέου ή τον Βενιζέλο ας πούμε; Για τους υπο-μπατίστες που υποννοείς, συγνώμη κιόλας αλλά η πλειοψηφία στην Ελλάδα αυτούς θέλει. Κάποιους φωτισμένους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αέρα μπανά.
Και τέλος πάντων, είμαι κατά των τραμπουκισμών, όπως και κατά της ποινής του θανάτου -γενικότερα. Ακόμα κι όταν τραμπουκίζανε οι κρατούμενοι τον Δουρή μέσα στην κλούβα με τους μπάτσους να ξύνονται, πάλι κατά ήμουν. Να δεχτώ όμως (με βαριά καρδιά) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ, για έναν σκοπό. Πες μου το σκοπό για όλα αυτά και το συζητάμε.

Να δεχτώ επίσης τη λογική σου της αντεκδίκησης (αντιβία το λένε κάποιοι άλλοι). Πες μου όμως -πώς πάει η ταρίφα; Βουλευτής μόνο βρίσιμο, υφυπουργός -αυγά, υπουργός -γιαούρτι, αντιπρόεδρος -φατούρο και πρωθυπουργός -κρεμάλα; Ποιος είναι ο Δικαστής Ντρεντ που αποφασίζει επιτόπου;
Εξέγερση κατά μόνας δεν νοείται -αυτά είναι για τις ταινίες (συγκεκριμένα από την "Υπολοχαγό Νατάσσα"). Η εξέγερση είτε είναι μαζική, είτε δεν υπάρχει. Και οι 10 (18, 120) του Γκράνμα αν ήταν μόνοι τους δεν θα ήταν εξεγερμένοι -γραφικοί θα ήταν. Είχαν όμως μαζί τους το Κίνημα της 26ης Ιουλίου που είχε εξαπλωθεί σε όλο το νησί και τους στήριξε -μην το ξεχνάς αυτό.

ΗΛ. είπε...

Μοτο,
το καθεστώς που λες είναι ένα δέντρο που περιτριγυρίζεται από βάτα,αγκάθια,βρωμούσες και άλλα ξερόχορτα,για να φτάσεις στο δέντρο που θα κόψεις πρέπει να ξεκινήσεις από τα άλλα.
Κάποιοι δεν βλέπουν καθόλου το δέντρο,άλλοι νομίζουν το Γιωργάκη δέντρο ενώ κιαυτός είναι ένα αγκαθάκι.Εχουμε δρόμο ακόμα...

The Motorcycle boy είπε...

Δεκτό και σεβαστό. Αν και εγώ θεωρώ οτι τα αγκάθια δεν έχουν πρόσωπο αλλά θεσμική υπόσταση -όμως θα δεχτώ την άποψή σου. Πες μου εσύ τώρα -γιαουρτώνοντας τον Καστανίδη ξεριζώνεις κανένα αγκάθι;

HΛ. είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τον λυπήθηκα όταν είδα το βίντεο και όταν ήταν έτοιμος να κλάψει στο Χατζηνικολάου,
όμως ψήφισε να μου κόψουν το ρεύμα άμα δεν έχω να πληρώσω το φόρο,αυτός γιατί δε με σκέφτηκε;

ΗΛ. είπε...

Στη παρούσα φάση δεν ξεριζώνεις κανένα αγκάθι ίσα ίσα τα ποτίζεις,γιαυτό λέω έχουμε δρόμο ακόμα.

The Motorcycle boy είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το δεύτερο σχόλιό σου και μάλιστα ποτίζεις ακόμα χειρότερα αγκάθια απ΄αυτά που ΔΕΝ ξεριζώνεις.
Βεβαίως και δεν σε σκέφτηκε όταν ψήφισε να σου κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσεις (ή σκέφτηκε οτι ΑΝ ΔΕΝ πληρώσεις θα χάσουν τα λεφτά κάποιοι δικοί του -πράγμα ακόμα χειρότερο κατά τη γνώμη μου). Αλλά, όπως έγραψα πριν μια βδομάδα, ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι μαζικά, ώστε ούτε να πληρώσουμε, ούτε να μας κόψουν το ρεύμα! Άρα, το γιαουρτάκι το θέλουμε πρώτα εμείς κατά την ταπεινή μου γνώμη -επειδή τους αφήνουμε να μας τα κάνουν.

Υ.Γ.: Στον Χατζηνικολάου δεν τον λυπήθηκα -το αντίθετο μάλιστα. Όμως είχε δίκιο όταν έλεγε "εντάξει λοιπόν, αφού ψήφισα το Μνημόνιο πάρτε ένα πιστόλι και πυροβολήστε με αν το θεωρείτε σωστό". Και το να δίνεις επιχειρήματα σε όλους αυτούς είναι για μένα τεράστια ξεφτίλα.

Ανώνυμος είπε...

365 τονοι μαλακιας.Ναι,αφησε το

The Motorcycle boy είπε...

Και θα τους φας όλους μόνος σου; Τι λες ρε θηρίο!

ακρη ελασσονας μανιταρια ελασσονας κοντοτασιος νικος είπε...

η καλυτερη αναλυση που διαβασα για τους ελληνες

Ανώνυμος είπε...

"Και οι 10 (18, 120) του Γκράνμα αν ήταν μόνοι τους δεν θα ήταν εξεγερμένοι -γραφικοί θα ήταν."

αμ! στα λογια μου ερχεσαι.

τον μπατιστα δεν το πετυχαν οπως δεν πετυχαν και τον παπανδρεου. τον υπομπατιστα, ζουνη ομως τον πετυχαν. τωρα στα αλλα δεν απανταω. ασ'το καλυτερα.

marquee de mud είπε...

η μονη αποδειξη οτι δεν ζουμε χουντα, ειναι οτι στην χουντα πηγαινε καλα η οικονομια.χεχεχεχε! που ελεγε κι ενας παππους στο χωριο: "φαγαμε ψωμι με τον παπαδοπουλο". με τον παπανδρεου παλι παξιμαδι και αυτο παλι, ειναι δικο μας "προιον".

υγ1. οχι ρε φιλε δεν περιμενω τον παπαδοπουλο να με σωσει. γιατι εισαι ικανος να το πεις κι αυτο. τον βασιλια περιμενω.χεχε! ασε που νομιζω -ειμαι σιγουρος δηλαδη- οτι θα το ζησουμε κι αυτο. φτου και δεν μ'αρεσουνε τα ξενα!

υγ2. και το προηγουμενο δικο μου σχολιο.

The Motorcycle boy είπε...

Νίκο, ναι, οφείλω να το παραδεχτώ οτι είμαι μέγας φιλέλλην γι΄αυτό τους αναλύω τόσο καλά, χεχεχεχεχε.

Ρε Μάρκι Μαρκ -πώς έρχομαι στα λόγια σου δηλαδή; Θα με τρελάνεις εντελώς! Υπάρχει ρε φίλε κάποιο κίνημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Εγώ δεν το έχω πάρει είδηση -αλλά ΑΝ υπάρχει ΠΟΙΟΣ είναι ο σκοπός του;

Υπομπατίστα η Πέμυ Ζούνη;;;;; Στάκα δηλαδή και την Αλ Σάλεχ που ήταν σύμβουλος του Βούγια την θα την πούμε; Μπάλκο; Ρε συ -ή πλάκα μού κάνεις ή μού κάνεις πλάκα, δεν εξηγείσαι αλλιώς!

Αυτή η παπαριά οτι επί χούντας η οικονομία ήταν καλύτερα είναι τόσο βάσιμη όσο το γεγονός οτι στους υπονόμους της Αθήνας υπάρχουν κροκόδειλοι.Πέρα από τα δανεικά κι αγύριστα που δώσανε στα δικά τους παιδιά (κι αυτά που φάγανε) μην ξεχνάς οτι οι χουνταίοι μπλέξανε τη χώρα σε πολεμική σύρραξη. Το να λες οτι κάποια χώρα μπλέχτηκε σε πόλεμο αλλά η οικονομία της ήταν σε καλό επίπεδο -ε, δεν στέκει με την καμμία!

Υ.Γ.1: Το κακό είναι κάποιος (όχι εσύ -γενικά) να περιμένει κάποιον άλλον για να τον σώσει. Το αν ο άλλος λέγεται Παπαδόπουλος ή Τσε Γκεβάρα ή Βεντέτας είναι δευτερεύον.
Υ.Γ.2: Εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση, να το επισημαίνω και να με γράφετε στ΄αρχίδια σας το γεγονός οτι κολλήσατε στα παραδείγματα κι αφήνετε άνευ σχολιασμού την ουσία του ποστ.

marquee de mud είπε...

εισαι μαλακας τελικα .στην ουσια συμφωνουμε. αλλα τοτε θα ειμασταν μια χαρουμενη ατμοσφαιρα ....θα ειμασταν.

ειπαμε στην ελλαδα και σ'ολο τον πλανητη, πιστεψε με, ολοι καθαρη παΜε να την βγαλουμε. απλα στην ελλαδιτσα λιγο παραπανω γιατι λειτουργουσε το συστημα ετσι μεχρι προσφατως.

ακου να δεις και ο σημιτης εβαλε την χωρα σε πολεμο και μετα εκανε πισω -τι τον ηθελε τον στολο στα ιμια, αν ηταν να τον ξανακουβαλησει στην σαλαμινα, ειχε περισευμα βενζινες; και ο αντρεας δυο φορες οχι μια. μονο που καναν οι αλλοι πισω. κι οπως παει η ιστορια, κατι θα κανει κι ο γιωργακης ή ο επομενος. για μενα ιδιοι ειναι απο παντα. τα εχουμε ξαναπει αυτα.

το οτι δεν καταλαβαινεις πως η καθε ζουνη ειναι υπομπατιστας οταν μπατιστας ειναι ο γιωργακης, μου κανει εντυπωση.

αν υπαρχει καπου κινημα ή οχι το δειχνει μονο η ιστορια και οχι οι καφετζουδες του μελλοντος. αυτα σπουδαζες τοσα χρονια.

κοντος ψαλμος αλληλουια! ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

marquee de mud είπε...

μολις ακουσα οτι αυτο-βαφτιστηκε η κυβερνηση "κυβερνηση εθνικης σωτηριας". "γυψος" που μυριζει. αλλα μονο σε μενα μαλλον. σε αυτο το μπλογκ δηλαδη, γιατι εκει εξω....

Randy Marsh είπε...

Σου έκλεψα λίγο την εισαγωγή. Ελπίζω να μην σε πειράζει.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Μοτοσακέ όσο πας και χειροτερεύεις...
Παρόλα αυτά θα σχολιάσω μόνο την τελευταία σου πρόταση:
τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα σε καλούσε κάποιος σε αλλαξοκωλιές;

The Motorcycle boy είπε...

Μαρκί, μαλάκας είμαι και τελικά και αρχικά και σωστά το λες, δεν θα συμφωνούσα μαζί σου ακόμα κι αν συμφωνούσαμε. Αλλά εδώ διαφωνούμε.
Πήγε όμως αλλού η κουβέντα, ας την ακολουθήσω: Άλλο μια πολεμική σύρραξη (σαν αυτές που πληρώνουμε σα μαλάκες και γίνονται πάνω από το Αιγαίο) και άλλο πόλεμος κανονικός όπως έγινε το '74. Ο κανονικός πόλεμος έχει 10-20-50 πολεμικές συρράξεις. Επίσης, ο Αντρέας παρέδωσε την οικονομία σε αισχρά χάλια -γνωστό αυτό. Αλλά όλα αυτά δεν δικαιώνουν ΠΟΥΘΕΝΑ τη θέση οτι επί χούντας η οικονομία ήταν καλύτερα. Σκατά ήταν, υποτίμηση, πληθωρισμός εξπρές, υποπαραγωγιμότητα, πολυεθνικές που βγάζαν κεφάλαια έξω και δάνεια από τους Αμερικάνους. Τα πληρώνουμε ακόμα (μαζί με όλα τ΄άλλα).

Μπατίστα ο Γιωργάκης -πάμε πάλι: Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ "ΔΙΩΞΤΕ ΜΕ" ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ. ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
Απλά είναι τα πράγματα. Τώρα, αν θεωρείς τόσο σημαντικό πιόνι στη σκακιέρα την Πέμυ Ζούνη -μαγκιά σου! Κι εγώ τη θεωρούσα ανέκαθεν γκομενάρα αλλά για ηθοποιό δεν την είχα ποτέ!

Όχι αγορίνα μου! Η ιστορία θα δείξει αν κερδίσει ή χάσει (και γιατί) το όποιο κίνημα. Δεν είναι το κίνημα σουφλέ, να το βάλεις στο φούρνο και να περιμένεις να βγει! Αν υπάρχει κίνημα θα πρέπει να είναι φανερό εκεί έξω -τώρα. Κι από τι φανερώνεται το κίνημα; Από τους στόχους που έχει και τα μέσα που χρησιμοποιεί. Πάμε πάλι τώρα -τι στόχους έχει το κίνημα σήμερα; Δέχομαι και μόνο έναν!

Κι εγώ αυτοβαφτίστηκα από σήμερα Μπραντ Πιτ αλλά δεν το πρόσεξε ούτε μισή γκόμενα! Περί εθνοσωτηρίου που έρχεται το έχω γράψει τόσες πολλές φορές που κάποιοι μου είπαν οτι μου έχει γίνει ψύχωση. Απλά έχεις καιρό να με διαβάσεις.

The Motorcycle boy είπε...

Randy, δεν κλέβεις και τα πόμολα; Όλα για τους φίλους είναι εδώ μέσα -κάνε δουλειά σου.

Ολλανδέζα χειροτερεύω ε; Να το προσέξω τότε! Να πάω να κάνω καμιά επανάσταση της πορδής μπας και καθιερωθώ κι εγώ σαν τα παλικάρια της πλατείας! Απάντηση στη ερώτηση τώρα: το ότι έχω όμορφη γυναίκα.

GIORGOS είπε...

Επειδή μέσα στην ουσία του ποστ είναι και τα όσα λες για τις γειτονιές και την αυτάρκεια διαβίωσης(που με ενδιαφέρουν άμεσα),αντιγράφω αυτά απο τον τοίχο της Αφροδίτης στο ΦΜΠ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ:''Το πόσο ο Ελληνας δεν νιωθει τη γειτονιά του και τη πόλη του, ως δικό του χωρο φαινεται απο τα σκουπιδια που κατεβαζει αυτές τις μέρες στο δρόμο διχως να τον νοιαζει η συσσωρευση αυτών, η μποχα, η βρωμα. Δεν το νοιαζει ρε παιδι μου. Μακρυα απο τον κωλο μας να ειναι κι όπου θελει ας ειναι. Οτι ειναι εξω απο τον εαυτό του ειναι κατι μακρυνό που δεν τον ενδιαφερει. Βεβαια στην πραγματικότητα ουτε για τον εαυτό του ενδιαφέρεται. Γιατι τη μποχα την εισπραττει και αυτός. Πραγματι, η ακρατη μορφή του ατομικισμού στην πραγματικότητα στρεφεται κατά του ιδιου του υποκειμενου.

ΧΡΗΣΤΗΣ:''Ενώ αν τα κρατούσε στο σπίτι του θασεβόνταν την υγεια τη δικιά τους.....της οικογενειας του και των ενοικων της πολυκατοικιας του......Καπου τα χεις μπερδεψει,,,,,,Το θεμα ειναι να λυθουβ τα προβληματα για να τελειωσει η απεργια με ορους ευνοϊκους για τους εργαζομενους και οχι για την κυβρνηση και την Τροϊκα....''

ΑΦΡΟΔΙΤΗ:"Προφανως και θα σεβοταν τον εαυτό του αν τα κραταγε σπιτι. Λυπαμαι που δνε το καταλαβαινεις και που θεωρείς οτι ειναι πραξη επαναστατική να πετας τα σκουπιδια σου στη γειτονια σου".

Για τα υπόλοιπα,συμφωνώ σε βαθμό γλυψίματος μαζί σου.

The Motorcycle boy είπε...

Χαχαχαχα, να ΄σαι καλά ρε Γιώργο! Βέβαια, τώρα που τόλμησε η Αφροδίτη να πει οτι το να πετάς τα σκουπίδια στο δρόμο ΔΕΝ είναι επανάσταση -τη βλέπω να τη βγάζει ο δικός μου κι αυτή υπομπατίστα!

Υ.Γ.1: Αλήθεια τώρα -ποιος είναι ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ώστε να μην ξέρει οτι τα σκουπίδια στο σπίτι είναι σφραγισμένα, αλλιώς θα παθαίναμε χολέρα από τη στιγμή που θα πετάγαμε τα αποφάγια της μπριζόλας;
Υ.Γ.2: Απ΄αυτό το παλικάρι που γράφει περιμένω εγώ ο μαλάκας να συμμετάσχει σε λαϊκές συνελεύσεις και να ασκήσει αυτοδιαχείριση;

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Λογικό επιχείρημα! Τώρα καταλαβαίνω τι σου βρήκε το κορίτσι: το μυαλό σου.
Το γυναικάκι σου το θέλει ο λαός, εσένα μπλιάχ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι καιρο ειχα να σε διαβασω και εντωμεταξυ, αρχισες να γραφεις αυτα για τα οποια μαλωναμε οταν στα ελεγα το 2007. ειδικα για τον εθνοσωτηριο με ειχες βρισει καμποσες φορες.

η ζουνη ηταν μουνα οταν επαιζε την μαρια. με τον γιαννη ξερεις. και πως να την δεχτεις για υπομπατιστα οταν δεν δεχεσαι οτι υπαρχει μπατιστας.με του οποιου βεβαια το "ή ΠΑΣΟΚ ή εκλογες" κονομισαν κατι τσεπες πολλα δισ. μπορει και οι δικες του. οχι ξερω "ο γιωργακης ποτε τετοια πραματα", ουτε ο σημιτης.

το κινημα αν υπαρχει δεν θα το ορισει κανεις απο πριν, ρε φιλε. τα ιδια δεν λεγαμε και το 08 με τα πιτσιρικια; αυτα που λες ειναι παπαρηγέικα!

και το 73 κατα λαθος εφυγαν απο νομικη και μπηκαν πολυτεχνειο και γραψαν ιστορια. απο μια φημη, οτι εχει γινει καταληψη στο πολυτεχνειο. πηγαν, μπηκαν και δεν βρηκαν κανενα. ε! εμειναν. ποιο κινημα υπηρχε πριν; μην πω για αλλες φασεις παλιοτερα.

ονομασετο σουφλε, πεστο και καρμποναρα. χωρις φωτια ομως τιποτα δεν γινεται. τα υλικα υπαρχουν. αν θα γινει κατι, αλλη ιστορια.

Αντωνης είπε...

Μια απορία έχω: Ο πρόδηλος θαυμασμός για τον Νικολαϊδη (τον σκηνοθέτη) των καταλήψεων και των ηρωικών φονικών συγκρούσεων με τους μπάτσους ("Χρειαζόμαστε επειγόντως όπλα και εχθρούς και να μετρηθούμε πάλι!" λέει παραπλεύρως) πού ακριβώς κολλάει με την πιο πάνω ειρωνεία για τους "επαναστάτες" που θέλουν "καταλήψεις";

Θέλω να πω, και το φαντασιακό του μπαχαλάκια ολόκληρο και ο ρεαλισμός του νοικοκύρη χορτάτος;

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα, να προσθέσω μόνο οτι για να βρει το μυαλό μου έπρεπε να σκάψει πολύ βαθειά και να αντισταθεί στη γοητεία που της ασκούσε το θεϊκό κορμί μου.

Μαρκί, δεν θυμάμαι γιατί σε είχα βρίσει το ΄07 (τι μου λες τώρα; εμείς όσο γνωριζόμαστε βριζόμαστε). Αλλά η άποψή μου ήταν οτι μια κοινωνική αναταραχή με τα χαρακτηριστικά της σημερινής το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σε κάποιου τύπου δικτατορία ή/και σε κάποιου είδους πόλεμο για την καταστροφή του πλεονάσματος (αυτό μας δείχνει η ιστορία, τουλάχιστον). Πρόσεξε όμως κάτι: δεν αξιολογώ τις παραπάνω πιθανότητες, δεν λέω "αμάν παναγιά μου θα βγουν τα τανκς", απλά τις παρουσιάζω σαν πιθανότητες.

Η ένστασή μου σχετικά με τη Ζούνη είναι οτι δεν έχει παίξει σοβαρό πολιτικό ρόλο σε τίποτα όσο είναι βουλευτής -κάτι επιτροπές κάνει για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και κάτι παραστάσεις. Αυτό που της καταλογίζεται είναι οτι ψηφίζει τα νομοσχέδια -άρα, ΚΑΠΟΙΟΙ θεωρούν οτι η συγκεκριμένη κυρία θα έπρεπε να γίνει Τσε Γκεβάρας και να ρίξει το Πασόκ -ε, συγνώμη, αλλά δεν έχω τόσες απαιτήσεις από την Πέμυ Ζούνη!

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε -έτσι; Το γύρισες τώρα στο οτι ο Γιωργάκης κονόμησε με το "ή εγώ ή εκλογές", δεν το κατέχω το θέμα και δεν ήταν αυτό το θέμα της κουβέντας μας. Εγώ είπα απλώς οτι δεν νοείται δικτάτορας που μπορεί να πέσει με εκλογές -θες να τον πεις απατεώνα; Θες να τον πεις πράκτορα; Θες να τον πεις μουστάκια; Θες να τον πεις βάζελο; Δικαίωμά σου. Αλλά δικτάτορας δεν είναι. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Επειδή έτσι μας βολεύει θα πούμε πουτάνα την ξανθιά λόγω του ότι δεν μας έκατσε;

Λες: "το κίνημα αν υπάρχει". Άρα δεν ξέρεις αν υπάρχει. Κι εγώ μαζί σου γι΄αυτό ρωτάω. Επειδή ΑΝ υπάρχει κίνημα να δεχτώ τους τραμπουκισμούς για χάρη ενός καλύτερου αύριο. Αν δεν υπάρχει όμως, οι τραμπουκισμοί είναι φασισμός -τελεία και παύλα.

Το '73 δεν ήταν περαστικοί αυτοί που μπήκαν στα πανεπιστήμια, ήταν οργανωμένοι. Και γαμώ την καταδίκη μου ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ: "Κάτω η Χούντα". Τώρα ΠΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ; Να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Πασόκ επειδή βαριόμαστε να τη ρίξουμε με εκλογές; Το ΄73 επίσης, να σου θυμίσω, οτι υπήρχαν τόσες πολλές οργανώσεις (παράνομο ΚΚΕ, ΠΑΚ, Τρότσκηδες, Αναρχικοί κλπ) που σφάχτηκαν μεταξύ τους πριν τους την πέσουν τα τανκς. Τώρα ποια οργάνωση υπάρχει στο κίνημα; Οι "Δεν πληρώνω" ή οι "300 Ελλήνες";

Το '08 διαμορφώθηκε κίνημα στους δρόμους και μάλιστα από τις πρώτες μέρες (το οποίο ήταν εξέλιξη του κινήματος κατά του νόμου της Μαριέττας) και προχώρησαν σε συγκρούσεις, καταλήψεις κλπ. Καμιά σχέση με τώρα δηλαδή.

Συμφωνώ κι εγώ οτι χωρίς φωτιά δεν αλλάζουν τα πράγματα, συμφωνώ οτι τα υλικά υπάρχουν (εδώ και χρόνια πολλά). Πάνω από έξι μήνες είναι οι Αγανακτισμένοι στις πλατείες, πάνω από χρόνο οι Δεν Πληρώνω -πού τη βλέπεις τη φωτιά; Και πάλι οι Εξαρχειώτες ανάβουν το μπουκάλι κάθε μεγάλη πορεία -τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα δηλαδή.

The Motorcycle boy είπε...

Αντώνη, κάπου τα έχεις μπερδέψει λίγο. Λοιπόν:

-Η υπεράσπιση του προσωπικού χώρου (η υπεράσπιση του σπιτιού δηλαδή) που παρουσιάζει ο Νικολαϊδης τι σχέση έχει με την κατάληψη των δημοσίων υπηρεσιών αυστηρά εντός ωραρίου και με χτυπημένες κάρτες για να μη χάσουμε το μεροκάματο; Ρίξε μια ματιά στο τι λέει ο Νικολαϊδης στα "Γουρούνια στον Άνεμο" για τους δήθεν αντιστασιακούς και θα διαφωτιστείς νομίζω.

-Το πέσιμο σε έναν μπατσάκο που τον βρήκαμε μόνο του, τι σχέση έχει με τις εισβολές των μπάτσων που δείχνει ο Νικολαϊδης στις ταινίες του;

-Η αυτοδιάθεση που πρεσβεύει ο Νικολαϊδης τι σχέση έχει με τον καθημερινό φασισμό που υφίσταται όποιος τολμάει να διαφωνήσει με την "απόλυτη αλήθεια" των σημερινών "επαναστατημένων";

-Τα γιαούρτια των τέντις του '50 (στα οποία συμμετείχε ο Νικολαϊδης) τι σχέση έχουν με τα γιαούρτια των σημερινών κνιτοειδών;

Το φαντασιακό του μπαχαλάκια πού είδες να το υπερασπίζομαι; Ή μήπως είδες πουθενά τον Νικολαϊδη να το κάνει; Τώρα περί νοικοκύρη -ειλικρινά χαίρομαι που θεωρείς νοικοκυρεμένες τις απόψεις μου για λαϊκές συνελεύσεις, κατάργηση κάθε είδους εξουσίας, κατάργηση ιδιοκτησίας, χρήματος κλπ. Συμφωνείς κιόλας μ΄αυτές;

Αυτό με τους εχθρούς και τα οπλα που έλεγε ο Νικολαϊδης για ξαναδιάβασέ το ΜΠΑΣ και το καταλάβεις και πες μου μετά τι ακριβώς κατάλαβες. Θα με υποχρεώσεις!

vague είπε...

Πολύ ωραίος!
(Σπάνια βρίσκεις κείμενα που να λένε τέτοια σήμερα.)

Είναι φανερό ότι πρόθεση για ουσιαστική (μην πω ριζική και το βρωμίσω εντελώς) αλλαγή δεν υπάρχει. Το μάξιμουμ που θα ζητούσε ο περισσότερος κόσμος είναι να ξεγίνουν όσα έχουν γίνει και να επιστρέψουν εκεί που ήταν τέσσερα-πέντε χρόνια πριν. Αν γινόταν αυτό, σχεδόν όλοι θα ήταν ευγνώμονες για το τέλειο σύστημα μέσα στο οποίο είχαν την ευκαιρία να γεννηθούν. Είναι παλιό το κόλπο, σε έναν αυτοματισμό βασίζεται. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κάνει παιχνίδι, ο φόβος του θανάτου κουμαντάρει: Άμα σου τα πάρω όλα, όταν σου δώσω ένα ψίχουλο το μετράς για νίκη. Αν σήμερα μας επέστρεφαν τη σαπίλα που ζούσαμε και πριν από αυτή την κάθετη πτώση, θα γέμιζε ο τόπος "ευχαριστώ" και το χειρότερο είναι ότι οι εξουσίες αυτό το ξέρουν καλά, μ' αυτό το δεδομένο παίζουν. Είναι πολύ άγουρα τα πράγματα ακόμα.

Τέλος πάντων όμως, το γεγονός παραμένει ότι, άμα δε σπάσεις αβγά, ομελέτα δεν τρως (συμφωνώ μαζί σου). Εμείς, νομίζω, μόνο για σούπες και παπάρες είμαστε ακόμα (ίσως και για πολύ ακόμα). Θέλει πολύ γερό νεύρο (υψηλή συνειδητότητα το λένε άλλοι) για να πας συνειδητά στο "τίποτα" με σκοπό το "όλα". Υπομονή. ;)

Αντωνης είπε...

Η υπεράσπιση του προσωπικού χώρου (η υπεράσπιση του σπιτιού δηλαδή) που παρουσιάζει ο Νικολαϊδης

Wow! Υπέρμαχος και της προσωπικής ιδιοκτησίας ο Νικολαϊδης, ε;

Μμμμ...Γλυκειά συμμορία plot summary1: "Σε όλη αυτή την ιστορία νεανικότητας, αυθορμητισμού και περιθωρίου, διαδραματίζει λοιπόν πρωτεύοντα ρόλο το σπίτι κοινόβιο, που οι συμπαθείς, ονειροπόλοι «εγκληματίες» μας, έχουν μετατρέψει σε γιάφκα."

"...επιδίδονται σε παντοειδείς απρέπειες: τρώνε σε πολυτελή εστιατόρια χωρίς να πληρώνουν, κλέβουν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, ρούχα από καταστήματα, λίρες από χρηματοκιβώτια, λεφτά από φίλους, παίζουν σε πορνοταινίες (ο Ανδρέας κι ο Αργύρης), ή χρηματοδοτούν μια παράνομη αντιεξουσιαστική οργάνωση (η Σοφία). [...]η οποία είχε συνδεθεί με την παρέα και τους είχε πείσει να ληστέψουν έναν πλούσιο πελάτη της."

Νομίζω ότι η αντιπαραβολή της ταινίας αυτής, που φιγουράρει περίοπτα και στο wallpaper σου, με τις πιο πάνω πολιτικές αντιλήψεις και θέσεις σου δημιουργεί αρκετά ερωτήματα. Για σένα και το τι πρεσβεύεις, για τον Νικολαϊδη και το τι πρέσβευε αυτός, για το πώς ακριβώς τα βρήκατε και τι σημαίνει αυτό για την ελληνική "αλτέρνατιβ" κουλτούρα και την πολιτική της συνείδηση, θα σε γελάσω.

Χαιρετώ

The Motorcycle boy είπε...

Riski, συμφωνώ σε όλα λες -με την επισήμανση μόνο οτι απεχθάνομαι τα αυγά σε βαθμό αρρώστιας, οπότε δε με χαλάει να μη φάω ομελέτα, χεχεχεχε.

Πέρα από την πλάκα -είχα κάνει ένα παλιότερο ποστ όπου υποστήριζα οτι το όλο θέμα (από την εποχή της Λίμαν και δώθε) έχει να κάνει με δυο συστημικές αντιφάσεις: την ύπαρξη πλεονάσματος παραγωγής από τη μια και την ύπαρξη εικονικού χρήματος το οποίο δεν αντιστοιχεί σε πραγματικά μεγέθη από την άλλη. Με απλά λόγια, υπάρχει πολλή σαβούρα για πώληση κι εμείς, όχι μόνο δεν έχουμε λεφτά να την αγοράσουμε αλλά έχουμε χρεωθεί πάνω από το ποσό με το οποίο μας έχουν κοστολογήσει. Αυτό παλιά λυνόταν με πόλεμο -όπου εξαφανιζόταν το πλεόνασμα παραγωγής και κοβόταν καινούργιο χρήμα ενώ χαρίζονταν και τα δάνεια.
Τώρα, αυτοί εδώ (δεν μιλάω για την ελληνική κυβέρνηση -δεν είναι τόσο "μίκρο" το θέμα) θέλουν να γίνει το ίδιο χωρίς πολεμική σύρραξη. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν και δεν βλέπω να τα καταφέρνουν. Γι΄αυτό πιστεύω οτι δεν θα μας δώσουν ούτε καν ένα μέρος απ΄αυτά που μας παίρνουν κι εκεί είναι η μαλακία τους. Γιατί όσο δεν μας δίνουν, ούτε αγοράζουμε, ούτε αποπληρώνουμε χρέος. Η συνέχεια επί της οθόνης...

Υ.Γ.: Είχε γράψει κάποτε ο Καστοριάδης οτι "η βασική αντίφαση του καπιταλισμού σε σχέση με την παραγωγή είναι πώς για να ζήσει (σαν σύστημα) θα πρέπει να μετατρέψει τον εργαζόμενο σε απλό εκτελεστή αλλά λειτουργεί μονάχα όσο αυτή η μετατροπή δεν γίνεται".

The Motorcycle boy είπε...

Αντώνη, εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τι γράφω αλλά θα κάνω μια ακόμα φιλική προσπάθεια να εξηγηθώ:

Ο προσωπικός χώρος (το σπίτι της Γλυκιάς Συμμορίας) δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ατομική ιδιοκτησία -μόνος ένας χαζός θα τα συνέδεε (ειδικά αν είχε δει την ταινία).

Τώρα, σχετικά με το αν ήταν υπέρμαχος της ατομικής ιδιοκτησίας ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ο Νικολαϊδης -όταν τον βρεις, ρώτα τον να στο απαντήσει.

Την παρουσίαση της Γλυκιάς Συμμορίας δεν ξέρω πού τη βρήκες, αλλά έτσι όπως τη μεταφέρεις της έχεις γαμήσει ολίγον τα πρέκια.

Θέλεις να μου πεις δυο λόγια για τις πολιτικές θέσεις και αντιλήψεις μου όπως τις αντιλαμβάνεσαι; Επειδή σε κόβω για κάπως μπερδεμένο άτομο απ΄αυτά που διαβάζουν "κομμουνισμός" και καταλαβαίνουν "ΚΚΕ" (ένα άσχετο παράδειγμα φέρνω). Κάνε τον κόπο λοιπόν να γίνεις πιο συγκεκριμένος επειδή το στυλάκι "μα καλά δεν ντρέπεσαι για όσα πρέπει να ντρέπεσαι;" το ξέρω κι εγώ, όμως δεν νομίζω οτι θα βγει άκρη αν αρχίσω να σου καταλογίζω το οτι από Νικολαϊδη δεν έχεις πάρει μυρωδιά κι από τα γραφόμενά μου κατάλαβες μόνο τα "και"! Και τέλος πάντων, αν έχεις ερωτήματα κάντα -το να τα υπαινίσεσαι δεν βοηθάει την κουβέντα.

Με το Νικολαϊδη πάντως δεν τα βρήκα ποτέ κι ούτε γνωρίζω αν αυτός θα ήθελε να τα βρει μαζί μου. Περί "αλτέρνατιβ" κουλτούρας -άντε να ρωτήσεις κανέναν σχετικό, εγώ δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

«Αν οι φωτογραφίες σου δεν είναι αρκετά καλές, τότε δεν είσαι αρκετά κοντά» Ρόμπερτ Κάπα.
Ν.Χ

The Motorcycle boy είπε...

Από την άλλη βέβαια, αν είσαι πολύ κοντά δεν βγάζεις φωτογραφία -αλλά τι να σου πω κι εσένα του φωτογράφου...

GIORGOS είπε...

Υπέρμαχοι της ατομικής ιδιοκτησίας οι ήρωες της Συμμορίας;
Που χαρίζουν το κλειδί του σπιτιού-καταφύγιου τους στο νυμφίδιο που την έριξαν οι ίδιοι στη μοιρασιά(αφού προηγουμένως πήγε αυτή να τους ρίξει);
Και που,κακοποιημένη άγρια,καταφεύγει στο σπίτι αυτών που την έριξαν;
Μπερδεύτηκα...

The Motorcycle boy είπε...

Άστο Γιώργο μου, το παιδί από πάνω μπέρδεψε, μάλλον, το Dead Wish το 3 με τη Γλυκιά Συμμορία -συμβαίνουν αυτά.

vague είπε...

Δεν είναι συνειδητή η μαλακία τους. Απλώς τους ξέφυγε ο έλεγχος, πράγμα απλό να συμβεί σε αλαζόνες. Δεν υπήρχε ποτέ και αντίσταση, είναι εύκολο να χάσει κανείς τη μπάλα, το χρήμα και η εξουσία ζαλίζουν. Ξέρουν ότι δεν τους συμφέρει αυτό που γίνεται τώρα (δεν θέλουν άλλωστε το κακό μας, είναι καλά παιδιά στο βάθος - μην ξεχνάς ότι "νεκρός δούλος = άχρηστος δούλος").

(Καλά, να σου πω... Εγώ είμαι χορτοφάγος, οπότε μη με φωνάξετε όταν αρχίσει η σφαγή, ούτε στο τραπέζι μετά.) :))))

The Motorcycle boy είπε...

Χορτοφάγος ε; Εσένα θα σφάξουν πρώτα γιατί μετά την επικράτηση της επανάστασης πέφτει πείνα.

Αυτό το θέμα με την αντίσταση που δεν υπήρχε -σκέψου τη γραμμή της εργατικής αντίστασης, ας πούμε, από το 1930 και δώθε. Σκέψου την αντίσταση στην εξουσία που μετράπηκε σε αντίσταση στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Σκέψου τις ιδεολογίες που δαιμονοποιήθηκαν. Όμορφα πράγματα!

Oolon Colluphid είπε...

Πω πω κούραση.Ρε απλά πράματα
Και τα όπλα να πάρουμε και την Γλυκειά Συμμορία να παίξουμε εν ανάγκη και στη μάχη να πέσουμε.No problem αλλά βρε παιδί μου μοιάζει καλή ιδέα να δούμε πριν απο όλα αυτά 2-3 λεπτομέρειες όπως το ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ και ποιοι οι ΑΛΛΟΙ τι ακριβώς υπερασπιζόμαστε που θέμε να πάμε μετά τέτοια πράματα.
Γιατί αν είναι να κάνουμε όλη την δουλειά για να γίνει ο Μπουμπούκος υπουργός άσε καλύτερα πρεζάκιας.

The Motorcycle boy είπε...

Αδερφέ, κάνε μου τη χάρη να περνάς πιο συχνά και να σχολιάζεις. επειδή μέσα σε μια παράγραφο εξήγησες και τη θέση μου (εγώ είμαι πολυλογάς και χάνομαι) και την άποψη του Νικολαϊδη περί του "καιρός να μετρηθούμε".

Ανώνυμος είπε...

με κυρια υπουργου την μανωλιδου θα δεχομουν σετακι με τους φορους και ποδολαγνεια ακομα και τη γατα με τις 9 ουρες.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι ε; Άκου βίτσιο τώρα! Τι να πω κι εγώ; Αφού θεωρείς την Μανωλίδου σεξουαλική το μόνο που μου μένει να ευχηθώ είναι "καλή πυτιρίδα σύντροφε".

Oolon Colluphid είπε...

@ ανώνυμος 11:23
Ο άνθρωπος που αγάπησε ένα πτώμα είναι από άλλη ταινία :)
Αμάν με βλέπω Ευρυδίκη στα προσεχώς

The Motorcycle boy είπε...

Μην τον μπερδεύεις τώρα -θα νομίσει οτι του λες για καμιά ταινία με τον Τρινιτά.

Κι από Ευριδίκη -μια χαρά! Δαμιανός, Ζεϊμπέκικο της Ευριδίκης, φαντάροι κι έτσι, τον βλέπω τον συσχετισμό να αχνοφαίνεται.

marquee de mud είπε...

πολλα εχω να πω ρε μαν αλλα δεν θα βγαλουμε ακρη με μηνυματα. βγες παραεξω παντως. εχει θεμα.

μονο ενα θα σου ξαναπω. το "μπουκαλι" τις τελευταιες φασεις το χρησιμοποιησαν για να διωξουν τους αγανακτισμενους απο την πλατεια, οπως τους 100000 μαθητες τοτε στου τεμπονερα.ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ. τα εξαρχεια καλα αντανακλαστικα εχουν, αλλα οταν εχεις κατω 150 χιλιαδες κοσμο δεν βγαινεις να πετας μπουκαλια ωστε να κουβαλησεις τα ΜΑΤ.

δεν νομιζω οτι διαφωνουμε επι της ουσιας αλλα εσυ μενεις σε αλλα πραματα. βασικα εχω την σιγουρια πια οτι τα εχεις στο μυαλο σου λιγο πιο ονειρικα-κινηματογραφικα. η πραγματικοτητα ομως, και κλανει και ρευεται και βρωμαν τα ποδια της, την ωρα που τα πραματα συμβαινουν. μαλλον το προβλημα σου ειναι με την εικονα των εξεγερμενων την στιγμη που αυτη γινεται. και μετα τους δεχεσαι.

τωρα βασικα συμβαινει και κοιτα να το αφουγκραστεις. γινονται πολλα στην ελλαδα αυτην την στιγμη.

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου -το να γράφεις οτι το "μπουκάλι" το χρησιμοποίησαν για να διώξουν τους αγανακτισμένους και να κατηγορείς εμένα οτι τα λέω σαν την Παπαρήγα (ή κάτι τέτοιο -βαριέμαι να ψάξω) είναι κάπως παρανοϊκό νομίζω!

Ναι, έχω πρόβλημα με την εικόνα των εξεγερμένων τη στιγμή που γίνεται η εξέγερση (μετά τους δέχομαι φυσικά), αλλά δεν το είχα το πρόβλημα αυτό το '08, ούτε το '90κάτι με τον Τεμπονέρα, ούτε στα σπουδαστικά, ούτε παλιότερα -κάτι έπαθα προσφάτως φαίνεται! Οτι δηλαδή αυτοί δεν είναι εξεγερμένοι, δεν παίζει με την καμμία;
Οτι μιλάγανε για άμεση δημοκρατία αλλά απαγόρευσαν την ελευθερία έκφρασης γνώμης αν σχετίζεται με ιδεολογία(απ΄αυτούς τα διάβασα) εσένα σού κάνει για ελπιδοφόρο; Οι ελληνικές σημαίες σού κάνουν για καλύτερο αύριο; Οι επιτροπές περιφρούρησης σού κάνουν για ελευθερία; Οι γραφειοκρατικές επιτροπές τους που υπολόγιζαν πόσο δούλεψες και σου πιστώνανε την εθελοντική σου "κάρτα" σού κάνουν σε αλλαγή της κατάστασης; Και τελικά τι στον πούτσο εξέγερση είναι αυτή που πάει για τα μπανάκια της κι ακόμα δεν έχει γυρίσει;
Γιατί -μη νομίζεις οτι οι Αγανακτισμένοι πλακώνονται αυτές τις μέρες. Οι δημόσιοι πλακώνονται, που τους κόβουν τους μισθούς και τους πάνε για εφεδρεία. Μονιμότητα λίμπρε αγόρι μου. Κι έλα πες μου εσύ μετά...
Έξω είμαι -μη νομίζεις. Και ντρέπομαι πολύ γι΄αυτό που γίνεται. Αλλά αυτά, δεν έχουν σημασία -το θέμα είναι να κρεμάσουμε τον Γιωργάκη, νομίζω;

Ανώνυμος είπε...

απ το ζεμπεκικο της ευρυδικης χιλιες φορες το τσιφτετελι της ευγενιας.δε μασαω νιβομαι με σουπλιν.συντροφια πολυ ντεκαβλε η επαναστασουλα σας.κοχονες βενσερεμος λα κουκαρατσα πουγιολ νοσοτρος.α,και βιβα ζαπατα

The Motorcycle boy είπε...

Έλα ρε παιδί μου -άκου τσιφτετέλι της Ευγενίας! Μας αηδίασες βραδιάτικα, κι είναι και πρόσφατο το τσιφτετέλι στο ΟΑΚΑ. Η επανάσταση θα έρθει όταν ο μπροστάρης Λυμπερόπουλος (ο Θύμιος, όχι ο άλλος ο Στάθης Ψάλτης της ΑΕΚ) ενώσει τα στρατά του με τους Κουταμάρος του Μίκη και αξιοποιήσουν το αντάρτικο πόλης του Φωτόπουλου -πάντα βέβαια υπό την καθοδήγηση του μέγα θεωρητικού Καζάκη. Και μετά ο Αντωνάκης ο Βοναπάρτης θα εμφανιστεί σαν από μηχανής αμήχανος για να σώσει την Πανάθα από τα νύχια του Τσάκα. "Ζήτω εμείς, κάτω οι άλλοι" -παρά σιέμπρε, ας πούμε.

Ανώνυμος είπε...

σοφα ελαλησες μηχανοκυκλο αγορι,σου παει το σουρεαλιστικο παραληρημα η πινεις τιποτα προχωρημενα...διντσικος που σας χρειαζεται..

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην παθει τιποτα ο γιωργακης. μινεσοτα φιλε. ολα καλα.

φιλε ειμαι κατα της θανατικης ποινης. με τις κρεμαλες δεν τα παω καλα. ανθρωπο δεν μπορω να σκοτωσω και απορω που αλλοι μπορουν. αλλα οχι και να μας δουλευουν τοσα χρονια τωρα.

φυλακη να μπουν καμια 10ρια χρονακια, οχι κρεμαλες. φυλακη κι ας τους ξαναπληρωνω το φαί και την στεγη.

οσο για το 08 δεν ελεγες οτι ειναι και κινημα.

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε 1, κι εσύ αν έχανες δυο ώρες από τη ζωή σου για να παρακολουθήσεις τη χτεσινοβραδυνή σούπα στο ΟΑΚΑ την ίδια μαστούρα θα είχες. Μας ποτίσανε κλωτσοστεντόν σου λέω.

Ανώνυμε 2, απορώ -είδες κάποιον εδώ τριγύρω να νοιάζεται για την τύχη του Γιωργάκη; Εδώ δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει -τι να λέμε τώρα...

Αν αρχίζανε σ΄αυτή τη χώρα να βάζουν φυλακή τους κλέφτες, τους επίορκους και τους ανίκανους δε θα φτάνανε οι φυλακές του Δυτικού ημισφαιρίου -μόνο ο Ψωμιάδης κι ο Σαραγλιώτης (πώς τον λέγανε;) θα μένανε απέξω -λόγω ανηκέστου. Το θέμα είναι να φτιαχτούν (κάποτε) οι συνθήκες ώστε κανένας να μη χρειάζεται να μπει φυλακή. Μέχρι τότε θα ακούμε Νταλάρα "όσοι αξίζαν για κρεμάλα, στα ψηλά και στα μεγάλα" -τα ίδια και τα ίδια 100 χρόνια τώρα.

The Motorcycle boy είπε...

Σκατά -ξεχάστηκα, Ανώνυμε 2.

Το ΄08 υπήρχε ένα συγκυριακό κίνημα (πες το κίνηση αν θέλεις, δεν θα τα χαλάσουμε) κατά του νόμου Μαριέτας, το οποίο συσπειρώθηκε και ενισχύθηκε μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Αν θυμάσαι, τα παιδιά ήταν στους δρόμους συνέχεια -μέχρι από Δημοτικά σχολεία φεύγανε και πολιορκούσαν αστυνομικά τμήματα, καταλήψεις (κανονικές) γίνονταν σε δημαρχεία κλπ. Εντάξει, δεν είπα οτι ξαναγεννήθηκε το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ αλλά τέλος πάντων, ήταν κάτι ζωντανό και κινούμενο.

Αν πας τώρα να κάνεις την σύγκριση με τα σημερινά, με το που πήγαν να κουνηθούν οι φοιτητές κι οι μαθητές πέσανε οι μηντιόμπατσοι να τους φάνε -μέχρι ομάδες στο φέισμπουκ κάνανε για ανοιχτά πανεπιστήμια και βγαίνανε στο Σκάι κάτι μαλακισμένα που αγορεύανε για το αγαθό της πανεπιστημιακής γνώσης (αλλά βέβαια βαριόντουσαν να πάνε στις σχολές τους και να ψηφίσουν κατά της κατάληψης).
Μ΄αυτά και με τ΄άλλα οι καταλήψεις σχολείων και σχολών σπάσανε και μείνανε μονάχα οι show off επαναστάτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι (και οι δυο ομάδες άνω των 30 στην πλειοψηφία τους) να κάνουν παιχνίδι. Και πες μου τώρα εσύ -έχει γίνει ποτέ τίποτα ριζοσπαστικό χωρίς τη νεολαία;

Ανώνυμος είπε...

Μεθάυριο κατεβαίνουμε, ή δεν κατεβαίνουμε;
Αυτή είναι η ερώτηση!

Νίκος

The Motorcycle boy είπε...

Να κατέβουμε αλλά πού θα βρεθούν εισιτήρια; Ελπίζω να μην κάνει καμιά μαλακία και δεν το δείξει η ΕΡΤ γιατί τότε θα ξεσπάσει κανονική εξέγερση αγανακτισμένων. Γάβρων.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμος 2= marquee de mud

The Motorcycle boy είπε...

Κανόνισε να πάθω κάναν τριχασμό προσωπικότητας και να μιλάω στα πουλιά σαν τον Φραγκίσκο της Ασίζης -ντάξει;

Ανώνυμος είπε...

Χαχα, άλλος Νίκος είμαι εγώ, και εννοούσα τη πορεία κι όχι κάτι άλλο...

Νίκος

The Motorcycle boy είπε...

Κι εγώ για την πορεία σου είπα, χεχεχεχε.

Michael_Sc είπε...

Yπάρχουν αρκετοί που προτιμούν να ζήσουν φτωχότεροι σε μια έστω και ατελέστατη δημοκρατία παρά απλά φτωχοί σε μια τυραννία.

The Motorcycle boy είπε...

Αυτό δεν λέει τίποτα αν δεν μου εξηγήσεις ποια (ή πώς) θα είναι η ατελέστατη δημοκρατία που αναφέρεις.
Πάντως, προσωπικά και σε ατομικό επίπεδο μιλώντας -δεν έχω την επιλογή φτωχός ή φτωχότερος. Η επιλογές μου κυμαίνονται μεταξύ το άπορος και τρεισκιεξήντογλου.

bbchris είπε...

Μεγεια το καινούριο απαυτό που το κανες επιτέλους και για πρεσβύωπες [για κάτι άλλους λέω] και δεν βγάζουμε τα μάτια μας.

Στο ψαχνό. Όπως βλέπω τα πράματα όταν με κατεβάζει ο άλλος απ' τα βουνά. Από το "όμως" και παρακάτω:

α] στις συνελεύσεις πάνε για να καταγγείλουν. Η συμμετοχή είναι με όρους παραθύρων της τυφλεόρασης. Είτε είναι συνέλευση της πολυκατοικίας, είτε οι αγαναΧτισμένοι στο Σύνταγμα. Στην μία καταγγέλουν το διαχειριστή που είναι άχρηστος και δεν μαζεύει τα κοινόχρηστα για να βάλουμε πετρέλαιο, στην άλλη τους πολιτικοί που τα τρώνε μια ζωή. Και γυρνάνε μακάριοι στα κλουβιά τους.

β] "Ο συντονισμός σε δεύτερο (και πάνω) επίπεδο απαιτεί εκπροσώπους οι οποίοι απλώς μεταφέρουν τις αποφάσεις της συνέλευσης" και μια συνέλευση που εργάζεται συνεχώς παράγοντας. Να τα λες και να τα γράφεις όλα. Έστι μεθερμηνευόμενον, δεν βρίκαμε το μαλάκα να κάνει τη δουλειά και αράξαμε από κάτω να σχολιάζουμε αν τα έκανε καλά ή όχι. Μαλάκα να πάει να τα πει, βρίσκουμε. Συνέλευση που να παράγει ξέρεις κάπου;

γ] Το i-phone, το i-pad και το Macbook Pro είναι πάγιες και διακρείς ανάγκες. Απορώ και ενίσταμε που παρατήρησες κάποιο είδος σπατάλης.

δ] και άντε οι σπατάλες, τώρα μου τα γάμησες όλα. Μισό να τα βάλουμε σε μια σειρά για να το κατανοήσω...
Είμαστε μια πολυκατοικία και κάνουμε μια γενική συνέλευση γιατί η είσοδος της πολυκατοικίας είναι μπουρδέλο, πρέπει να τη φτιάξουμε και δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο.
Δηλαδή, εσύ μου λες ότι δεν θα πάμε στην συνέλευση να καταγγείλουμε τον διαχειριστή που είναι άχρηστος αλλά να βγάλουμε μια απόφαση ότι "κοίτα μάγκες, πόσοι είμαστε, δέκα νοματαίοι, μαζευόμαστε Σάββατο πρωί, ότι έχει ο καθένας δίνει για τα υλικά, πλακωνόμαστε δυο ωρίτσες και σενιάρουμε την είσοδο"...

και όχι απλώς το αποφασίσαμε, πρέπει να το κάνουμε κιόλας.
Έτσι απλά. Αυτό μου είπες;

Και δεν μου λες ρε άρχοντα του σεξ και του καράτε, άντε εγώ να έρθω, wi-fi έχεις στην είσοδο να στέλνω στο twitter μηνύματα, "τώρα ανακατέψαμε τη μπογιά" μετά από λίγο "τώρα σφουγγαρίσαμε τη σκάλα"; Τα κανάλια θα έρθουν να μεταδώσουν απεΦτείας το μεγάλο γεγονός? Θα έχω τουλάχιστον σαλόνι στις Κυριακάτικες και τουλάχιστον 16σέλιδο σε όλα τα freepress μιλώντας περί παντώς επιστητού? Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θέλω γιατί δεν γουστάρω τους πολιτικούς και δεν θέλω τα κόματα να καπελώσουν την επαναστατική δράση.

Όχι; Δεν έχεις τίποτα απ' όλα αυτά; Και γιατί να καθαρίσω ρε μάγκα την είσοδο της πολυκατοικίας; Για την ψυχή της μάνας μου;
Τι θα πει είμαι μέλος της πολυκατοικίας και χρησιμοποιώ κι εγώ την είσοδο;
Ε, και;
Που είναι το κράτος σ' αυτή τη χώρα να την καθαρίσει; Τι τους πληρώνω τους άχρηστους;

The Motorcycle boy είπε...

Β.Β. με ξέσκισες ρε πούστη!

Αν ήξερα δηλαδή οτι θα με κατατρόπωνες έτσι, θα έκανα ακόμα μικρότερα τα γράμματα να μη τα διαβάζεις ούτε με τον μεγενθυτικό φακό που χρησιμοποιείς για να διαβάζεις την Ακρόπολη (την εφημερίδα, όχι το μνημείο ρε παλιόγερε).

Έχεις σε όλα δίκιο -οφείλω να το παραδεχτώ. Κι από αύριο (τι αύριο; σήμερα!) θα ψάξω να βρω συνέλευση για να καταγγείλω, κι όσο καταγγέλλω θα το σηκώνω στο γιουτούμπ -έτσι ώστε αύριο που θα μεγαλώσει η κόρη μου να μπορώ να της δείξω τι επαναστάτης ήταν ο γέρος της!

"Θάνατος στους διαχειριστές -αυριανούς διευθυντές"
"Ταμπλέτες, ταμπλέτες -ρουφοκαβλέτες".
"Δώστε το i-phone (το 4, το S) στο λαό -να κάνουμε νταουλόαντ παντοτινό".
"Microsoft κουφάλες -έρχονται κρεμάλες"
"Το τουίτερ στηρίζει την ά-λλα-γή"

Ανώνυμος είπε...

Καρντασάκι κι εγώ θα την έπεφτα χαλαρά στη Πέμυ Ζούνη. Από τις δήθεναριστεροκουλτουριάρες είναι η καλύτερη μιλφάρα.

Όπως έγραψε κάπου και ο Γρίβας, όταν παλεύεις για κάτι, στην αρχή λές "τι δεν θέλεις" αλλά μετά πρέπει να πεις και το "τι θέλεις". Αγανακτισμένοι και λοιπές δυνάμεις: από αριστερά διάσπαση, το παμε σε άλλες πλατείες κτλ. Για συνελεύσεις αυτοθέσμιση, αυτοοργάνωση δε βλέπω να ψήνεται πολύς κόσμος. Η Ν.Δ. θα μας γαμήσει τα κουτάλια, το ξέρουμε καλά, όπως και το σημερινό Πασόκ. Από δεξιά-εντάξει στην Ελλάδα δε φαίνεται, τουλάχιστον ακόμη, να έχει τόση δύναμη. Ρε μπας και θέλουμε πάλι Πασόκ; Αλλά όχι το τωρινό πασόκ. Κάποιο άλλο. Αυτό που μας άφησε και κάποιες καλές αναμνήσεις

marquee de mud είπε...

χοπλες που λενε και σντην αμεΡικη!

ή αλλιως "Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας, φωτιά στο χημείο...κλπ κλπ κλπ!"

The Motorcycle boy είπε...

Τζερεμέ λεβέντη μου, όταν η Πέμυ Ζούνη έτρωγε ξύλο στη διαδήλωση για τις εκτρώσεις (και δεν μιλάω για ξύλο από τους μπάτσους) κι όταν πήγαινε μόνη της κι έκανε δήλωση και την τραβάγανε στα δικαστήρια για συμμετοχή σε παράνομη πράξη εσύ μάλλον ήσουν μικρό παιδάκι και δεν τα θυμάσαι. Τώρα, αν σε χαλάει το οτι παίζει θεατρικά στις φυλακές -πάω πάσο. Τέλος, γκομενικά έχει χαλάσει πολύ από τότε που μπλέχτηκε με την πολιτική -σα να ξεζουμίστηκε ένα πράμα -οπότε σέξυ δεν μπορείς να την πεις.

Ο Γρίβας το έχει χάσει εδώ και χρόνια αλλά σ΄αυτό που λέει έχει δίκιο. Ναι -θέλουμε ένα άλλο Πασόκ, Αντρεοπαπαντρεϊκό, με πολλούς διορισμούς, αυξήσεις και μαύρα λεφτά σε σακκούλες για να τονωθεί ο ιδιωτικός τομέας. Αμφιβάλλεις;

Μαρκί -δεν ξέρω πώς το λένε στο Αμέρικα (κάρο; φρίζα;) Πάντως, άμα δεις φωτιά στο Χημείο τηλεφώνα μου να τρέξω να τη δω κι εγώ. Οι σημερινοί εξεγερμένοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι -γίνεται επανάσταση με τους δημόσιους; Δεν ξέρω.

marquee de mud είπε...

με τους δημοσιους φιλε τιποτα δεν γινεται, σωστα! αλλα οι σημερινοι εξεγερμενοι φιλε ΔΕΝ ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι. αυτοι δεν εξεγειρονται γενικως. αν ηταν θα ειχαν εξεγερθει στο "δημοσιουπαλληλικι" στα 22 τους και στα 25 τους. αφου δεν εγινε τοτε, τωρα μην περιμενεις τιποτα. καθαρη, κοιταν να την ξαναβγαλουν.

The Motorcycle boy είπε...

Πάλι γενικεύεις και πάλι θα διαφωνήσω για τη γενίκευση -τέλος πάντων. Εγώ δεν μίλησα για εξεγερμένους, είπα οτι αυτοί που κάνουν το νταβαντούρι είναι οι δημόσιοι και οι ΔΕΚΟ.
Έρευνα δεν έχω κάνει γι΄αυτό θα σου μιλήσω για μένα. Στα 22 και τα 25 μου υπολόγιζα οτι είχα 5 με 8 χρόνια ζωής ακόμα, τουτέστιν δεν το έκοβα να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Στα 30 μου που έγινα δημόσιος είπα "ευτυχώς -γιατί εκεί έξω κάποιον θα σκότωνα και θα πήγαινα φυλακή". Και το είπα δουλεύοντας στη δουλειά των ονείρων μου -έτσι;

marquee de mud είπε...

(ειχα γραψει κατι ωραιο αλλα εχει και στο ουσα διακοπες ρευματος. τι λεει ρε παιδιμου κι εγω νομιζα οτι ολα εδω ειναι ελβετικο ρολόι. ουστ βρωμιαρηδες. στην ελλαδα πρεπει να κανει η γενοπ ενα μηνα απεργια για να κοπει το ρευμα στο σπιτι μου. τελος παντων.)

εν ολιγοις γιατι βαριεμαι να προσπαθω να θυμηθω τι εγραψα. αλλα αρχιζα καπως ετσι:

εισαι μαλακας γιατι δεν μιλαγα για σενα και γι'αυτο εγραψα για 22χρονα.

οταν, το λοιπον, στα 22σου το ονειρο σου ειναι να πηγαινεις απο κρεβατι σε καρεκλα μετα σε καναπε και ξανα σε κρεβατι(βλεπε υπνο, δουλεια, "καναπε" μπροστα στην τιβι και στο πλέινγκ στέσιον) οτι και να σου κανουν, δυσκολα θα κανεις τετοιες κινησεις ωστε να περασεις στην σφαιρα του εξεγερμενου. απλα δεν γινεται.

οι δημοσιοι, διασημοι για "κλαυθμους και οδυρμους" εγιναν.για ποιητικες συλλογες και μυθιστορηματα, επισης. για επαναστασεις δεν θυμαμαι. μπορει και να μου ξεφευγει. δεν φταινε αυτοι. ειναι θεμα χαρακτηρα. για να αντεξεις αυτες τις αιθουσες, αυτο το περιβαλλον, αυτες τις ταχυτητες, αυτους τους προισταμενους που αλλαζουν καθε 2μιση χρονια, πρεπει να ριξεις παρα πολυ τους σφυγμους σου. οι οποιοι σφυγμοι δεν ανεβαινουν και πολυ ευκολα οταν αλλαξουν τα δεδομενα. και...

παλι δεν μιλαω σε προσωπικο επιπεδο.

αυτα.

The Motorcycle boy είπε...

Ξέρω ρε οτι δεν αναφέρεσαι σε μένα, απλώς, όταν μου λείπουν δεδομένα σε κάποιο θέμα που θίγεις το μόνο που μπορώ να παραθέσω είναι η προσωπική μου εμπειρία ή (αν δεν έχω) να δηλώσω άσχετος.

Έχετε Φωτόπουλο στο ΟΥΖΑ;

Δεν έχω μεγάλη επαφή με τα σημερινά 22άχρονα, ξέρω όμως οτι το '08 βγήκανε και γαμήσαμε καλύτερα από ότι το είχαμε καν ονειρευτεί εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Έχω ακούσει βέβαια διάφορα άσχημα για το που στράφηκε εκείνο το παιδομάνι αλλά ελπίζω οτι απλώς πρόκειται για φήμες.

Καλά -δεν είναι και λίγο μια επαγγελματική κατηγορία να βγάζει καλλιτέχνες (βάλε μέσα και τη μουσική -ο Ίαν Κέρτις δημόσιος υπάλληλος ήταν γι΄αυτό καρυωτάκιζε). Παραπέρα -δημόσιος ήταν κι ο σαμπκομαντάντε Μάρκος πριν βγει στα δάση, δημόσιος ήταν κι ο Μαρίνος Αντύπας, δημόσιος ήταν κι η Τασάρα ο Μητρόπουλος που έφερε την επανάσταση στα γήπεδα με την αμπαλοσύνη του. Κοντολογίς, οι συνθήκες κάνουν τους ανθρώπους.

Α ναι! Άμα αλλάζανε κάθε 2,5 χρόνια προϊστάμενοι στο Δημόσιο εγώ θα ήμουν ένας πανευτυχής εργαζόμενος.

marquee de mud είπε...

δεν μιλησα για τα 22χρονα που τα'σπαγαν αλλα για τα αλλα 22χρονα που γελαγαν μαζι τους πινωντας φρεντουτσινο.

τι εστι φωτοπουλος;

καλα εγω για ελληνες δημοσιους μιλαω. (σημ. ολοι οι αθλητες δημοσιοι ειναι , μπατσοι, σταρτιωτικοι, πυροσβεστες κλητηρες σε υπουργεια, οποτε ξεχνα μητροπουλο καθ'οτι μια κατηγορια μονος του και το καμαρι της πετρουπολης). ο αντυπας ηταν τροφιμος σε κατι δημοσιες φυλακες ενα φεγγαρι. οποτε ποιες συνθηκες;

The Motorcycle boy είπε...

Το Δεκέμβρη δεν ήταν πολλά τα 22άχρονα που γελάγανε πίνοντας φρεντοτσίνο -αυτή την εντύπωση είχα, αλλά μπορεί και να είμαι λάθος.

Φωτόπουλος -ΔΕΗ: "Δεν θα κόψουμε εμείς το ρεύμα του φτωχού που δεν πληρώνει το έκτακτο χαράτσι". Αλλά, άμα τύχει να κάνουμε απεργιούλα θα τον κατεβάσουμε τον διακόπτη και στ΄αρχίδια μας κι ο φτωχός και ο πλούσιος.

Μη γενικεύεις ρε παιδί μου -οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τόσο μεγάλη γκάμα που έχει απ΄όλα! Για μένα, ας πούμε, ο φιλαράκος μου ο μαλλιάς (τον θυμάσαι) που δουλεύει στο Δημόσιο και έχει επιλέξει την Χ στάση ζωής την οποία πληρώνει καθ΄εκάστη και πανάκριβα είναι επαναστάτης. Κανονικός, όχι γιαλαντζί. Ο Αντύπας -δάσκαλος δεν ήταν;

marquee de mud είπε...

μπα σε μια ταινια 60's μονο. ουτε πτυχιο δεν ειχε παρει, ο αντυπας.

εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τους κανονες ειναι αυτοι οι "φιλοι" ρε μοτο. αφου τα λες και μονο σου τοσα χρονια για τους δημοσιους. τωρα θα γινουν ξαφνικα επαναστατες;

εγω απλα λεω οτι ειδικα λιγο παλιοτερα και για πολλες δεκαετιες, εξαιρουμενων των παροντων και "φιλων τους", το δημοσιο το κυνηγαγαν και το πετυχαιναν κυριως αυτοι που ηθελαν καθισιο και βολεμα. μας το προτειναν και λεγαμε "οχι ρε που θα παω να χωθω σε ενα γραφειο να παιζω σολιταιρ ολη μερα. εχω πραματα να κανω στην ζωη μου."

δεν επαναστατουν ευκολα αυτοι οι "χαρακτηρες". εχουν φαει πολλα σκατα για να καταφερουν να περασουν απο πανω απο αυτο και να βγουν στον δρομο.

εμενα καποιοι φιλοι ακομα περιμενουν το θαυμα. δεν το ευχονται μονο, καπου το περιμενουν, οτι κατι θα γινει και δεν θα φτασει ο μισθος 800 ευρω απο 1700 (σημ. ειναι ηδη 980) και δεν θα κινδυνευουν με απολυσεις κλπ. μπορει να ψηφισουν και σαμαρα οπως τους κοβω - ο ενας δηλαδη. ο πνιγμενος απο τα μαλια του κλπ κλπ.

και οι λιγοστες εξαιρεσεις τον κανονα επιβεβαιωνουν, παντα! μακαρι να βγω λαθος, γιατι μονο τους δημοσιους φοβουνται ακομα, καπως, οι κρατουντες. τωρα γελαω με το "κρατουντες" βεβαια. οι υπαλληλοι τελος παντων. οι κλητηρες.

The Motorcycle boy είπε...

Ε, τότε είμαι θύμα της προπαγάνδας του ΚΚΕ για τον Αντύπα (εδώ μέχρι και τραγούδι είχε βγάλει ο Μαρκόπουλος "Το δάσκαλο, το δάσκαλο, αυτόν τα σαρδανάπαλο", με τον Χαλκιά).

Κοίτα τώρα -δε διαφωνώ οτι πολύς κόσμος ήρθε στο δημόσιο για να κάθεται. Δε διαφωνώ επίσης οτι ΠΑΡΑ πολύς κόσμος στο δημόσιο όντως κάθεται. Αλλά αυτή είναι η κυρίαρχη νοοτροπία της κοινωνίας μας -όταν ο άλλος ψάχνεται για να κάτσει, θα κάτσει. Δεν φταίει η καρέκλα που ο άλλος ψάχνει μονάχια γι΄αυτήν! (Φταίει η αλλοτρίωση από το αποτέλεσμα της εργασίας, αλλά αυτό είναι διαφοετική κουβέντα) Και στον ιδιωτικό τομέα, όσοι μπορούν, όπου μπορούν -αράζουν και χαφιεδίζουν τους άλλους.

Προφανώς μια κοινωνία που δεν έχει ψήγμα επαναστατικότητας (με την έννοια της αλλαγής του καθεστώτος και της "κίνησης προς τα μπρος") δεν θα έχει και δημόσιους υπάλληλους επαναστάτες -όπως δεν έχει και ιδιωτικούς. Άλλωστε, ακόμα κι ο Κάρολος από το προλεταριάτο τα περίμενε όλα -τους εργάτες.

Από την άλλη όμως, είναι γεγονός οτι οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ απεργίες -διαδηλώσεις για τα εργασιακά που γίνονται στην Ελλάδα γίνονται από δημόσιους υπαλλήλους. Σαφώς γίνονται επειδή αυτοί χάνουν μόνο λεφτά ενώ οι ιδιωτικοί θα έχαναν και τη θέση τους αλλά το γεγονός παραμένει.

Αυτό φιλε μάς βγάζει ρεζουμέ οτι "ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικών αλλαγών" είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εφιαλτικό; Και που ΄σαι ακόμα! Γι΄αυτό εγώ γκρινιάζω τόσον καιρό.

marquee de mud είπε...

"ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αλλαγών" είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

φυσικο δεν ειναι; το 80% μπηκε στο δημοσιο απο πολιτικους, αφου τους εκανε πρωτα πολιτικους! αυτον που σε διορισε τον φοβασαι.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είπα "πολιτικών" είπα "κοινωνικών" αλλαγών. Για τα πολιτικά, αν δηλαδή πέσει το Πασόκ, ανέβει η ΝΔ (ή το ανάποδο) και για το τι ποσοστά θα πάρουν οι δυο Τζέικ (ο Αλέξης κι η Αλέκα) δεν με κόφτει τόσο πολύ.

Κοινωνικές αλλαγές όμως είναι άλλο πράγμα. Σχετίζονται με τον τρόπο επιβολής της εξουσίας, τα ήθη κλπ. Αν λοιπόν οι δημόσιοι (δηλαδή ένα συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας) μπορούν να οδηγήσουν αυτά τα θέματα δεν είναι φυσικό να φοβάμαι ολοκληρωτισμούς (εκεί ανθίζει το δημόσιο άλλωστε) και επιστροφή σε ηθικές του '50;

Τέλος -δεν φοβάται τον πολιτικό ο δημόσιος επειδή τον διόρισε, το φοβάται επειδή είναι ο προϊστάμενός του. Ο πολιτικός κανονίζει τα λεφτά που θα πάρεις και μπορεί να σε στείλει στο Σουφλί -ε, να μην τον φοβάται ο άλλος;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι