Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

Ψήφος με το μέτρο


Αυτή η περίοδος είναι η χαρά του κοινωνικού παρατηρητή –ζούμε μεγάλες στιγμές σου λέω! Και να στο εξηγήσω για να συμμεριστείς τον ενθουσιασμό μου: χρόνια τώρα στις κοινωνικές επιστήμες αγωνιζόταν ο τίμιος ερευνητής να αποψιλώσει το φαινόμενο, να το καθαρίσει από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα με τ΄αγκάθια και να προσεγγίσει την τρυφερή καρδιά –όπως έκανε παλιά η μαμά όταν καθάριζε αγκινάρες, αν θυμάσαι. Αυτό γινόταν αλλά στη συγκεκριμένη περίοδο δεν χρειάζεται –επειδή τα φαινόμενα σκάνε πλέον αφτιασίδωτα, σαν ηθοποιοί σε πρωινάδικο. Τουτέστιν...

Οι προηγούμενες εκλογές μάς δημιούργησαν επιτυχέστερο αλαλούμ κι από «το βρώμικο ‘89». Πρώτο κόμμα η ΝΔ με δεύτερο τον Σύριζα –έξω από τη βουλή οι λαμέ φασίστες του Λάος, μέσα στη βουλή οι πιθηκοειδείς φασίστες της Χρυσής Αυγής –και επιτέλους «7 κόμματα, 2 ιδεολογίες», όπως ακριβώς το διατυμπάνιζε (προ τυμπανισμού) το ΚΚΕ. Όπου οι ιδεολογίες είναι οι εξής: 1. Αλλάζουμε (στο μιλητό) το Μνημόνιο που μας έχει σπάσει τ΄αρχίδια. 2. Δεν μας ενδιαφέρει η διακυβέρνηση αλλά μόνο η επανάσταση (στο ρόλο του Επαναστάτη Ποπολάρου η Αλέκα).
Αν κάτι μας δίδαξε η συγκεκριμένη βουλή ημέρας (όπως λέμε «αυγά ημέρας») ήταν οτι οι κομματικές ηγεσίες δεν διαθέτουν ούτε καν το ένστικτο αυτοσυντήρησης το οποίο ωθεί σε συνεργασίες τα μεγάλα ονόματα στις λαϊκές πίστες της παραλιακής. Και υπήρξε τόση η παράνοια των κομμάτων με τα μεγαλύτερα ποσοστά ώστε να δέχονται κυβέρνηση μειοψηφικού κόμματος την οποία δήλωναν οτι θα στηρίξουν αρκεί να μη βρεθούν αυτά στην κυβέρνηση. Πράγμα που μας δείχνει οτι όλοι τους έψαχναν τον μαλάκα που θα φτιάξει κυβέρνηση και θα τον βρίζουν όντας αντιπολιτευόμενοι –υποπτεύομαι οτι αν ακολουθούσαμε την προτροπή τους να τους εκλέγαμε αυτοδύναμους μπορεί και να αυτοκτονούσαν σε μια κρίση πανικού!
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του εκλογικού αποτελέσματος είναι το οτι (αν και υπήρξε αποχή, αν και το εκλογικό σύστημα ήταν άδικο προμοτάροντας τη μη αντιπροσωπευτικότητα) τελικά αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές τάσεις. Ο εκφασισμός της κοινωνίας εκφράζεται υπέροχα με τα τρία φασίζοντα δεξιά κόμματα που μπήκαν στη βουλή. Η κοινωνική τάση του να Περιμένουμε τον Γκοντό εκφράστηκε μια χαρά από την απροθυμία συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων και από την αντίστοιχη περιύβριση (από τα Μέσα κι από μεγάλη μερίδα πολιτών) όποιου τολμούσε να διερευνήσει τις πιθανότητες κυβερνητικής συνεργασίας. Θέλεις παράδειγμα; Θυμήσου τι έγινε όταν κυκλοφόρησαν φήμες περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η ευρωπαϊκή κουλτούρα των συνεργασιών σύμφωνα με την οποία, έλεγε πως, ψήφισε η πλειοψηφία του κόσμου πήγε περίπατο μπροστά στην επικείμενη νόθευση της λαϊκής εντολής μέσω της δημιουργίας μιας κυβέρνησης συνεργασίας!

Και μετά;

Εκλογές ξανά, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο!

Όπου τα γκάλοπ δείχνουν πρώτο ή δεύτερο κόμμα τον Σύριζα –μεταξύ μας, για να ζητάει ντιμπέιτ ο Αντώνης ο ΕΛΛΑΣ σημαίνει οτι την έχουν δεδομένη την πρωτιά του Σύριζα και προσπαθούν ν΄αλλάξουν αυτό το δεδομένο. Εκλογές λοιπόν κι ελπίζω οι ηλίθιοι που ψηφίσανε Χρυσή Αυγή να πήραν μια ικανοποιητική γεύση περί του κατά πόσο θα μπαίνανε οι ντουλάπες στη βουλή και θα πλακώνανε στο ξύλο τους διεφθαρμένους πολιτικούς από το χειροφίλημα του Μιχαλολιάκου στη Ντορούλα. Η οποία Ντορούλα τρόμαξε με την μη εκλογή της και επέστρεψε στα σίγουρα –εκεί που έφτυνε δηλαδή, ας μην το ξεχνάμε.
Εκλογές των οποίων η ανακοίνωση και μόνο ήταν αρκετή για να αποδείξει τον καιροσκοπισμό των πρώην βουλευτών του Λάος και ν΄αφήσει έτσι τον Καρατζαφύρερ αγκαλιά με τον χουντικό γερο-Πλεύρη σ΄ένα παραλήρημα ξεκατινάζ.
Εκλογές οι οποίες έβγαλαν στη φόρα τον υφέρποντα ναζισμό του Τζήμερου –όταν έκανα μια συνοπτική παρουσίαση των κομμάτων που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές είχα απλώς ειρωνευτεί τη Δημιουργία Ξανά κατατάσσοντας το συγκεκριμένο κόμμα στους γραφικούς. Λάθος μου. Από τα σχόλια διέκρινα οτι υπήρχε κάποιο ρεύμα εκεί πέρα –έφταιγε μάλλον ο απολίτικος λόγος του Τζήμερου, ένας αναγνώστης μάλιστα ζητούσε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο κόμμα. Εντάξει –όταν ψάχτηκα λίγο παραπάνω ανακάλυψα οτι ο Τζήμερος θα πήγαινε ψηλά (για τα δεδομένα του) αφού ήταν ο ναζιστής της διπλανής πόρτας. Τελευταίο του επίτευγμα η απαίτηση να απομακρυνθεί ο Βαλιαννάτος με το κόμμα του προκειμένου να συνεργαστεί με τη ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου –πολύ χάρηκα από αυτή την κίνηση του Τζήμερου επειδή συμπαθώ τον Βαλιαννάτο και θα μου κακοφαινόταν να συμπορεύεται με ναζιστές.

Σύμφωνα με τα, μέχρι σήμερα, δεδομένα οι εκλογές που έρχονται θα είναι και πάλι υπόθεση δυο κομμάτων, απλώς τη θέση του Πασόκ έχει πλέον πάρει ο Σύριζα. Σύμφωνα με τα, μέχρι σήμερα επαναλαμβάνω, δεδομένα η επόμενη βουλή θα περιλαμβάνει τα ίδια κόμματα με την προηγούμενη (μια κρυφή ελπίδα να μείνουν απέξω οι φασίστες την έχω πάντως) –δεν ψήνομαι οτι θα καταφέρουν να μπουν οι Οικολόγοι ή η Δημιουργική Δράση των Μάνου-Τζήμερου.

Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα με τη λογική τού «ας δυναμώσει η κοινοβουλευτική αριστερά μπας και μπει σε καμιά συγκυβέρνηση και δεν μας πηδήξουν άνευ σάλιο» (τον ρόλο του λιπαντικού επέλεξα να τον αποδώσω στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη). Έλεγα τότε οτι αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να βγει πρώτο κάποιο κόμμα της κοινοβουλευτικής «αριστεράς» θα το ψήφιζα ακόμα κι αν αυτό ήταν το τιμημένο ΚΚΕ –χουλιγκάνικη λογική βεβαίως αλλά έτσι είναι κι έτσι είμαι. Θέλω αριστερά, γουστάρω αριστερά ακόμα κι όταν είναι εντός πολλών εισαγωγικών –είμαι δηλαδή σαν εκείνους τους μαλάκες που δηλώνουν οτι υποστηρίζουν τις ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και γι΄αυτό υποστηρίζουν τον ΑΠΟΕΛ που είναι κυπριακή ομάδα με σαραναταδώδεκα ξένους στη σύνθεσή του! Εξομολογήθηκα την αμαρτία μου και πάω παρακάτω.

Όπως θα κατάλαβες από τα όσα διάβασες μέχρι εδώ –στις ερχόμενες εκλογές θα ψηφίσω Σύριζα κατά 99,9% (το 0,1% αφορά την περίπτωση στην οποία ο Τσίπρας θα πάρει στο κόμμα του τον Βενιζέλο ή τον Καμμένο). Και επειδή είναι πολύ της μοδός τα άρθρα «Να γιατί θα ψηφίσω Αλέξη Τσίπρα», θα αναφέρω κι εγώ τους λόγους οι οποίοι με οδήγησαν στη συγκεκριμένη επιλογή:

1.Αν η πρωτιά (και οι 50 έδρες μπόνους) παίζεται μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, η επιλογή του Alexis προβάλλει σαν κοινωνική αναγκαιότητα. Άλλωστε, ένας παράγοντας που καθόριζε χρόνια την ψήφο μου ήταν η μείωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας των ναζιστικών κομμάτων.
2.Έχω κουραστεί από τον κάθε μαλάκα που μου πιπιλάει το κεφάλι με τους «προδότες», τους «δοσίλογους» (τους οποίους παραδόξως τους γράφει με ω), τις «κρεμάλες» και την «τιμωρία των φαύλων πολιτικών». Ας βγει λοιπόν ο Αλέξης που έχει υποσχεθεί οτι θα τιμωρήσει τους ενόχους και θα κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους να γελάσουμε και λίγο ρε παιδί μου ακούγοντας τις δικές του δικαιολογίες όσο θα προσπαθεί να κάνει γαργάρα την τραμπουκοειδή δημαγωγία της πλατείας Συντάγματος.
3.Η ψήφος μου στον Σύριζα έχει και μια λογική ξεκαθαρίσματος λογαριασμών –να στο εξηγήσω αυτό: όταν ο Γιωργάκης ήθελε να κάνει δημοψήφισμα πολύ είχα χαρεί επειδή σκεφτόμουν «ωραίες οι τζάμπα μαγκιές –περάστε τώρα από το ταμείο αγωνισταράδες μου!» Φυσικά οι «αγωνισταράδες» επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ του αβαβά, προκειμένου να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να πάρουν αυτοί την απόφαση για τις ζωές τους. Τώρα με τον Τσίπρα είμαι περίεργος να δω αν και πού θα βρουν καινούργιες δικαιολογίες για να μην τον ψηφίσουν –επιστρέφοντας στη σιγουριά του δεξιού λαμόγιου που «κάτι θα μας βγάλει να λαμβάνουμε στη ζούλα».
4.Με ενδεχόμενο πρωθυπουργό Alexis ησυχάζω και γενεακά. Δηλαδή, μέχρι τώρα ήταν στα πράγματα η τιμημένη γενιά του Πολυτεχνείου. Αν τα κουμάντα περάσουν στη γενιά των 30κάτι, η δικιά μου η γενιά των 40φεύγα θα την έχει βγάλει καθαρή εν πολλοίς. Δεν θα έχουμε μπλεχτεί (σε γενικές γραμμές) με την εξουσία –ο κόσμος θα έχει περισσότερους λόγους να μας ξεχνάει παρά να μας θυμάται.

Σε προλαβαίνω και ξεκαθαρίζω τη θέση μου δηλώνοντας οτι δεν είμαι τόσο μαλάκας (λιγότερο μπορεί...) ώστε να μην κατανοώ τη γελοιότητα του κομματικού σχηματισμού ονόματι Σύριζα. Κι επειδή το πτώμα βρωμάει από το κεφάλι θα σου πω οτι ο Τσίπρας είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οτι πιο αταίριαστο πέρασε από την ηγεσία του παλιού ΚΚΕ εσωτερικού όπως αυτή μετασχηματίστηκε τερατογενώς, προκειμένου να καταλήξει στον σημερινό Σύριζα.
Το παιδί Τσίπρας είναι κλασσικό κνιτόπουλο (κι αν διαφωνείς σύγκρινέ τον με τον Πρωτούλη του ΚΚΕ). Δεν έχω εντρυφήσει στην προσωπική του διαδρομή στα πολιτικά πράγματα αλλά μοιάζει να κνιτώθηκε (όπως λέμε ανδρώθηκε) στην Ανανεωτική Αριστερά του Μπανιά (αυτούς τους νοσταλγούς του παλιού, καλού, σφυροδρέπανου) μέσα στις σχολικές καταλήψεις των αρχών του ’90. Ο Αλέξης (από τη στιγμή που έχασε τον πολιτικό του image maker Αλαβάνο –γεγονός παρόμοιας καλλιτεχνικής βαρύτητας με τον τσακωμό Ρουβά-Ψινάκη) καλλιεργεί ανενόχλητος το στυλάκι «ίσα μωρή κουφάλα καπιταλισμέ, μη σιάξω τον καβάλο και σε γαμήσω». Να υπενθυμίσω οτι το συγκεκριμένο στυλ το έκανε μόδα ο Κωστάκης ο Καραμανλής, βάζοντας τους «νταβατζήδες και τα συμφέροντα» στη θέση του καπιταλισμού. Κοντολογίς -χέρι στην τσέπη του παντελονιού (για να σιάξουμε τον καβάλο), μάτι γλαρό από τη μαγκιά και λόγια μετρημένα έως και μασημένα –ένα κλικ πριν αρχίσουν τα «αούα» και τα «άτσα μωρή φραγκόκοτα». Άντρες –πολύ άντρες ρε παιδί μου!
Πέρα από το στήσιμο, ο Αλέξης δείχνει να έχει λιγότερο χιούμορ από ροφό σε βαρέλι με παστές σαρδέλες. Η καταπληκτική παπαριά του με το «Ολανδρεού» ποσώς με ενόχλησε –αλλά αυτό που ακολούθησε, το να κοιτάζει δηλαδή τους διπλανούς του με ύφος: «καλό ε;»  α λα Μάρκος Σεφερλής, με τσάκισε στην κυριολεξία. Δεν τον κόβω για ιδιαίτερα ευφυή αλλά αυτό δεν είναι κακό γενικότερα και σε σύγκριση με τον άλλο υποψήφιο πρωθυπουργό, τον Αντωνάκη, η ευφυΐα τού Αλέξη μπορεί και να θεωρηθεί διαμετρήματος Αϊνστάιν. Υποθέτω οτι αν ο Αλέξης εκλεγεί θα τους ταράξει όλους στη συνδικαλιστική διαπραγμάτευση και αυτό δεν το λέω για κακό –καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή σε τελική ανάλυση.

Οι θέσεις του κόμματος Σύριζα (το οποίο εδώ και καιρό καταπίνει τις συνιστώσες του –να το πούμε κι αυτό) κινούνται στα πλαίσια του σοσιαλιστικού χαζοχαρουμενισμού. Πράγματι, αν εξαιρέσεις τα προφανή για αριστερό κόμμα –όπως η νομιμοποίηση της λήψης ναρκωτικών ουσιών, η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η στήριξη των μεταναστών και ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων (που δεν τον είδα πουθενά αλλά υποθέτω οτι ακόμα τον στηρίζουν)- οι υπόλοιπες θέσεις είναι βλακώδεις. Ας πούμε:
-Η θέση για λογιστικό έλεγχο του χρέους είναι μια μπούρδα που ακούσαμε οτι την είπε ο Κορέα στον Ισημερινό και την υιοθετήσαμε. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα σου πει οτι, εφόσον δεν υπήρξε δικτατορικό καθεστώς, ο τυχόν χρηματισμός των προηγούμενων κυβερνώντων είναι ένα πράγμα και το χρέος της χώρας είναι άλλο πράγμα. Εξηγώ: Μπορεί εσύ κύριέ μου να λαδώθηκες από κάποια εταιρεία πώλησης φυκιών και να τα αγόρασες για μεταξωτές κορδέλες. Να πιάσουν εσένα, να πιάσουν και την εταιρεία και να σας ζητήσουν τα λεφτά που φάγατε. Η τράπεζα που σε δάνεισε για να πληρώσεις τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες –πώς συνδέεται; Τι θα πας και θα τους πεις δηλαδή; Οτι τα λεφτά που μας δανείσατε τα φάγανε τα λαμόγια γι΄αυτό και δεν σας τα πληρώνω; Ή θα τους πεις οτι ανακάλυψες τώρα πώς σου δάνειζαν με ληστρικά επιτόκια τα οποία τόσον καιρό δεν σε ενοχλούσαν; Κι άντε –εσύ να τους τα πεις. Οι τράπεζες τι περιμένεις να κάνουν εκτός από το να σε ρωτήσουν αν ξέρεις το άλλο με τον Τοτό;
-Η θέση του Γλέζου περί υποχρεωτικής εισφοράς των πλουσίων είναι επιεικώς γελοία αν δεν συνοδεύεται από το απαραίτητο «όταν θα πάρουμε την εξουσία θα κλείσουμε τα σύνορα και θα κρατάμε όμηρους τους πλούσιους μέχρι να επιστρέψουν τα λεφτά τους στη χώρα».
-Η θέση περί 100.000 προσλήψεων στο Δημόσιο αποτελεί την τίμια συνέχεια του «και θάλασσα θα σας φέρουμε» των διαχρονικών πολιτικάντηδων τους οποίους ο Σύριζα, υποθετικά, θα τιμωρήσει όταν έρθει στα πράγματα.
-Η θέση του Στρατούλη περί χρησιμοποίησης των τραπεζικών καταθέσεων για θέματα ανάπτυξης είναι πολύ κακό ανέκδοτο όταν αφορά μια χώρα η οποία χρόνια τώρα τσεπώνει τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για ανάπτυξη και τα μετατρέπει σε καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού ή σε «πρώτα τραπέζια πίστα».
-Η θέση περί μονομερούς καταγγελίας των όρων του Μνημονίου είναι κορυφαία μπαρούφα –τι θα καταγγείλεις ρε λεβέντη; Αυτό που η χώρα σου υπέγραψε; Εντάξει, ας δεχτώ οτι θα πας και θα πεις στους Ευρωπαίοι: «ήτανε πολύ κωλόπαιδα οι προηγούμενοι και κάνανε μαλακίες». Θα σου απαντήσουν ο Ευρωπαίοι, και με το δίκιο τους: «ΟΚ Αλέξις, γουάτ ντου γιου σατζέστ;» Ελληνιστί: «πώς θα πάρουμε πίσω τα λεφτά που σας δανείζουμε;» Τι θα του πεις τότε ρε γίγαντα; Οτι «γιόρ σατζέστιον λούκινγκ βέρι πόζιτιβ» ή οτι «γουί αρ γκόουινγκ ντιρέκτλι του δε χελ»; Ρεζουμέ –ή θα πρέπει να πάρεις ισοδύναμα μέτρα αναφορικά με την αποπληρωμή του χρέους (και ποια θα είναι αυτά;) ή να τους πεις «ρε σάλτα και γαμεί» και να κλείσεις τα σύνορα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες.
-Η άποψη «εμείς θα τα καταφέρουμε να πατάξουμε τη διαφθορά, να περιορίσουμε τις σπατάλες και να προωθήσουμε την αξιοκρατία» είναι εξίσου πανέμορφη όταν ακούγεται από το στόμα του Τσίπρα, όπως κι όταν ακούγεται από το στόμα του Αντώνη ή του Βαγγέλα. Κρίμα μόνο που είναι και εξίσου παραμυθένια!
-Η θέση περί επιστροφής των φόρων που (όντως!) άδικα πληρώσαμε και περί αύξησης των μισθών οι οποίοι (όντως!) άδικα περικόπηκαν είναι πολύ σωστή αλλά εξίσου πολύ ανεφάρμοστη με τις υπάρχουσες συνθήκες. Εκτός αν ο Σύριζα έχει κάποια μυστική φόρμουλα σύμφωνα με την οποία το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί σε επίπεδα Ελβετίας. Ή αν αρχίσει να κόβει δάχτυλα από τους πλούσιους που θα κρατάει όμηρους, πιέζοντάς τους να αυξήσουν τις εισφορές τους.

Ανέφερα κάποιες θέσεις του Σύριζα παραδειγματικά προκειμένου να δείξω τη φαιδρότητα τους –η άποψή μου έγινε, νομίζω, κατανοητή.

Κι ας πάμε στο δια ταύτα –στις προοπτικές δηλαδή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Σύριζα. Πολύ θα ήθελα να πιστέψω σε αυτοδυναμία αλλά δεν μου προκύπτει. Άρα, υποθέτω οτι και μετά τις επόμενες εκλογές θα απαιτηθεί συνασπισμός κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει οτι είτε θα αποκτήσουμε μια κυβέρνηση «για τα μάτια του κόσμου» η οποία θα πέσει στην πρώτη στραβή, είτε θα ξαναπάμε σε εκλογές.

Αν όμως δεχτούμε σαν υπόθεση εργασίας οτι μετά από κάποιες εκλογές ο Σύριζα θα πάρει αυτοδυναμία δυο είναι οι πιθανές προοπτικές:
1.Η ιστορία του Παπανδρεϊκού Πασόκ του ’81 να επαναληφθεί σαν νερόβραστη φάρσα.
2.Ο Τσίπρας να τη δει Τσάβες ή Μοράλες και να το παίξει «μόνοι μας και όλοι σας», κλείνοντας τα σύνορα.

Δεν θα προχωρήσω σε συγκρίσεις περί του ειδικού βάρους των προαναφερθέντων γιατί τότε θα πρέπει να διαπιστώσω οτι ο Αλέξης είναι πιο λειψός κι από τον απατεώνα Παπαντρέα. Θα πω απλά οτι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για κάποιο «Στρατούλη δώστα όλα». Κι επίσης η Ελλάδα σαν χώρα δεν διαθέτει άμεσα εκμεταλλεύσιμες πλουτοπαραγωγικές πρωτογενείς πηγές. Άρα, δεν μας παίρνει για εθνικούς τσαμπουκάδες.

Όλα αυτά σημαίνουν οτι δεν ευσταθεί η εκστρατεία διασποράς πανικού περί του οτι αν βγει ο Σύριζα θα τελειώσουν τα ρύζια από τα σουπερμάρκετ αλλά και δεν μας επιτρέπεται να ελπίζουμε σε ριζικές αλλαγές των κοινωνικών δομών στην περίπτωση της ανάληψης της εξουσίας από το συγκεκριμένο κόμμα. Πράγμα που μάς οδηγεί στην διαπίστωση: κάποτε ψηφίζαμε κόμμα, τώρα κομματιάζουμε την ψήφο.

Με τις υγείες σας και στις χαρές σας εσείς οι λεύτερες...

34 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Μαρλυ ιζ γκόινγκ του δε χελ γουιθ ε σμάιλ ον χιζ φέης είπε...

Ρε, αφου γουη αρ γκοηνγκ του δε χελ (σ' αυτο εχει δικιο ο Αλεξης, ολα κι ολα) κι εγω δεν εχω τον παραμικρο δισταγμο. Θα βαλω φωτια και θα το κανω Κουγκι. Αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων.

The Motorcycle boy είπε...

Γκόου στρέιτ του δε Χελ, Άλεξ -που τραγούδαγε κι ο Στράμερ δηλαδή!
Αυτό το "μετά των αλλοφύλων" μου αρέσει πάντως -σε συνδιασμένο με το Κούγκι το εικονοποιώ οτι έχεις γεμίσει το χώρο με αλλόφυλες γκόμενες και το κάνετε Ντίσκο Ινφέρνο, ας πούμε! Δεν είναι κακό! Μια ψυχή που είναι να βγει...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά όλο αυτό το κείμενο για να συμφωνήσουμε στην κοινωνική αναγκαιότητα να βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός;

Πέρα από την πλάκα, όμως, σε είχα για φιλελεύθερο και εκτίμησα ότι κινούσουν προς Μάνο κλπ (όχι Τζήμερο). Δε σε περίμενα για ΔΗΜΑΡ πόσο μάλλον το σημερινό ξάφνιασμα.
Πάντως στην ουσία της κριτικής που ασκείς (αν κι απόλαυσα όσο ποτέ τούτο το κείμενο με τις μπηχτές, τις ειρωνείες, και γέλασα με την ψυχή μου) συμφωνώ απολύτως.

bernardina είπε...

Έλα, ξανασκέψου το! Το Τράγκικ, συγνώμη, το ΕΕΑΜ εννοούσα, μαζεύει υπογραφές http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/05/diakirixi.pdf
Τι τονε θες τον Τσίπρα άμα έχεις τον Τράγκα, ρε μότορα;
Άλλος με τη βάρκα μααααας!

The Motorcycle boy είπε...

Δείμε, θα το παραδεχτώ -δεν είμαι ΤΟΣΟ εξτρεμιστής ώστε να ψηφίσω Μάνο, ούτε και ΤΟΣΟ πλούσιος. Χαχαχαχαχα -βρε τι λες! Στο προηγούμενο ποστ δεν είχα γράψει οτι θα ψήφιζα Κουβέλη; Εντάξει -στα σχόλια, μάλλον γι΄αυτό δεν το είδες.
Κοινωνική αναγκαιότητα δεν θεωρώ την ψήφο στον Τσίπρα (άλλωστε έγραψα οτι ο αριστερός χουλιγκανισμός μου με ωθεί στο να τον ψηφίσω). Όμως πιστεύω οτι είναι κοινωνική αναγκαιότητα να μειώσουμε τα ποσοστά των ναζιστικών κομμάτων στη βουλή -και τέτοιο κόμμα θεωρώ και τη ΝΔ μετά τις εθνικιστικές κορώνες του Αντώνη και μετά τη συμμετοχή των φασιστοειδών του Λάος. Φυσικά, ο ναζισμός της Χ.Α. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι αδιαμφισβήτητος.

Μπέρνι, ο Φράγκας πάει να φάει το παξιμαδάκι του ΕΠΑΜ ή πάει να στήσει νταραβέρι με τον Καμμένο κι από πίττα που δεν τρώω, στ΄αρχίδια μου αν είναι και χορτόπιττα. Τσίπρας ρε -όπως λέγαμε παλιά "Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού"! Έλα να σφίγγουν οι κώλοι, να μετράμε τους επαναστάτες! Έλα να δούμε πόσοι εννοούν αυτά για τα οποία κομπάζουν!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα σημειώσω πάντως ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα. Είναι μάλλον ένα ημιφιλελεύθερο λαϊκοπατριωτικό κόμμα (παραδοσιακή δεξιά δηλαδή με εθνικιστική ρητορεία). Και αυτό τη στιγμή που η ΝΔ μετασχηματίζεται σε έναν αχταρμά νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών τάσεων.

The Motorcycle boy είπε...

Για τον Καμμένο λες; Φίλε μου, ένα κόμμα το οποίο στηρίζει τη ρητορική του σε σκοτεινές συνωμοσίες οι οποίες αποσκοπούν στο να μας υποδουλώσουν σαν έθνος είναι φόλα ναζιστικό (το ίδιο έλεγε άλλωστε κι ο Χίτλερ και τους ίδιους στοχοποιούσε).
Και μην ξεχνάς οτι "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων", όπως έλεγε κι ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Τα νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά της ΝΔ κάπου έχουν πέσει σε χειμερία (εκλογική) νάρκη κι ο Αντωνάκης υπερτονίζει το υπερεθνικιστικό και κατασταλτικό του προσωπείο. Σκέφτεσαι κάτι ναζιστικότερο;

Ηλίας είπε...

Μαζί σου...

The Motorcycle boy είπε...

Έτσι -go Alexis, together we go to the hell -χαχαχαχαχα.

Godot είπε...

Πρώτον! Δεν είναι κοινωνική τάση το σύνδρομο "Περιμένοντας τον Γκοντό". Δηλαδή μιλάμε, θα σφαχτούμε άσχημα τώρα ντάξει; Είναι τουλάστιχον υπαρξιακή κατάσταση με αναγωγές στερεοτύπου (+-2,% στατιστικό λάθος.
Δεύτερον. Η γενιά των 40-50-early60something δεν την βγάζει καθαρή ούτε με Έσεξ. Εκτός αν μου απαντήσεις ότι μιλάμε για ελληνική μνήμη και πολιτική σκέψη σε αυτή τη χώρα και η ιστορία έχει να μου πει δυο φωνήεντα οπότε κάνω μόκο. Αλλά Θα με τρώει.
Τρίτον. Μη χαλάς το στόμα σου με Τζημεριές. Πρέπει να πάμε παρακάτω άμεσα, δεν έχοπυμε χρόνο. Στη δράση κολάει το τζήμερο.
Τέταρτον. Ο Γλέζος είναι λιοντάρι είπαμε!!! Απλά έχει σκατά ωροσκόπο.
Πέμπτον (ουφ κουράστηκα). Τα περί καταγγελίας και χρεων και δε πληρώνω ρε, μπορούν να γίνουν μόνο αν αποδείξεις ότι οι κυβερνήσεις που τα υπέγραψαν λειτούργησαν α) παράνομα - που είναι εύκολο και β) ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της χώρας που εκπροσωπούν. Μπορεί να έχει και γ) αλλά καφέ πίνω ακόμα. Αν το κάνεις αυτό (ποιός, ποιός... ποιός μωρό μου ποιός;) Όλες τους τις υπογραφές τις στέλνεις για βρούβες. Κυρίαρχο κράτος και δε συμαζεύεται. Κιρχνεριές, αλλά πρέπει να είσαι πολύ ουμπαλάτος και προετοιμασμένος.
Απλά είναι τα πράγματα, λύσεις υπάρχουν, και λεφτά επίσης (μία αλήθεια είπε το βλαμμένο και πέσατε να τον φάτε).
Έκτο. ο Τράγκας κωλοτρίβεται άσχημα με το ΕΠΑΜ και την εφημερίδα (Χωνί), έφαγε μια πόρτα απαλή και μάλλον θα φάει και τα πατζούρια οσονούπω. Το πολύ πολύ να αγοράσει το Χωνί που μπαίνει μέσα πλέον και να κάνει έντυπο σόου ενώ σκοτώνει διάφορα, όσο είναι μικρά.
Έβδομο. Αν ο Τσίπρας κλείσει τα οικονομιά σύνορα, θα ενθουσιαστώ. Αλλά με τον Δραγασάκη; Γιατί είναι καλύτερος απ' τον Πετσάλνικο ακριβώς; Εγώ θυμάμαι το 90 που πήγε να ανατινάξει το σύμπαν...
Όγδοο. Κάτι ήθελα να σου πω και το ξέχασα.

The Motorcycle boy είπε...

Πρώτον -οι ηπαρξυστές απλώς ξύνανε συκώτια, σιγά μη τους μετρήσουμε κιόλας! Αλλά έναν Γκοντό (κι άλλοι έναν Κοντό) τους περιμένει ο ευσυνείδητος πωλήτης που τόσα χρόνια "φάγανε, φάγανε, φάγανε -ποιοι φάγανε; -ένας Γκρούεζας και οι δικοί του" και τώρα που κόπηκε η μάσα ψάχνει ποιον να κρεμάσει για χώνεψη.
Δεύτερον, αυτό ήταν λαστ γίαρ, το να μετράνε τις γενιές στα 30 χρόνια. Γιατί άμα ήταν έτσι ανήκω κι εγώ στη γενιά του Πολυτεκνίου κι ας πήγαινα δημοτικό κι ας μου φοράγανε ΜΑΤ τον Λαλιώτη όταν εγώ δεν είχα στον ήλιο μοίρα (νοίκιαζα με θέα ακάλυπτο) κι εκείνος είχε Τρανσάλπ και έτρωγε τυρόπιττες μαζί με τον Κωστόπουλο (όλους τους Κωστόπουλο). Οι γενιές αλλάζουν στο δεκάχρονο πλέον και προσεχώς νωρίτερα!
Τρίτον, ο Τζήμερος είναι το δεκανίκι του Αντώνη κι απορώ δηλαδή πόσο μαλάκας είναι ο ψηφοφόρος του, όχι επειδή τον ψηφίζει (άλλωστε ο φασισμός δεν είναι ντροπή, αρρώστια είναι και μάλιστα θεραπεύσιμη με εγκλεισμό σε ευαγή ιδρύματα και απεξάρτηση μέσω της εργασίας) αλλά επειδή το παίζει αντισυστημικός!
Τέταρτον, ποιος θυμάται πλέον τον Λάκη τον Σάντα; Και γιατί δεν τον θυμούνται; Και πώς γίνεται να ξεμωράθηκε ο Φιντέλ Κάστρο αλλά ο Θεοδωράκης με τον Γλέζο να είναι έγκυροι; Δεν πάει με την ηλικία το Αλτσχάιμερ;
Πέμπτον, βουνό το δίκιο σου. Αλλά άμα εσύ αποδείξεις οτι κάποια από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας μετά τη χούντα λειτούργησε παράνομα (χρησιμοποιώντας το διεθνές -όχι το επαναστατικό, προλεταριακό δίκαιο -έτσι;) θα σε παραδεχτώ. Όλα νόμιμα, με εκλογική και κοινοβουλευτική πατίνα για να μην τα σκουριάζει ο χρόνος. Το "ενάντια στο συμφέρον του λαού" (στη βάση του διεθνούς δικαίου πάντα) δεν στέκει. Επειδή ΑΚΟΜΑ κι αν μου βγάλεις 10 Άκηδες οι οποίοι έκλεψαν (λέμε τώρα) θα έχεις αποδείξει οτι 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ λειτούργησαν ενάντια στο συμφέρον του λαού -ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Απλά τα πράγματα: αν ζήτησες στεγαστικό δάνειο κι αντί για σπίτι έφαγες τα λεφτά στον Βέρτη υπάρχει πιθανότητα να μην πληρώσεις το δάνειο; Ζαμέ των ζαμών!
Έκτο, ο Τράγκας έχει ταρίφα (αλλά ο ταρίφας δεν έχει Τράγκα επειδή τελικά δεν άνοιξαν τα κλειστά επαγγέλματα).
Έβδομο, αν ο Τσίπρας κλείσει τα οικονομικά σύνορα θα τρώμε άσφαλτο και θα μετακινούμαστε μονάχα μέσω ποιητικών μεταφορών. Καθότι η Ελλάδα ως χώρα παράγει μονάχα νούμερα (επιθεώρησης).
Όγδοο, ωραία θα ήταν όλα να ήταν ωραία αλλά πώς να το ξαναζήσουμε το παπανδρεϊκό λαϊκό υπνωτήριο χωρίς Βαγγέλα Γιαννόπουλο, χωρίς Μπουγιουκλάκη, χωρίς Μένιο και χωρίς Παπαντρέα;
Ηθικό δίδαγμα: Ψηφίζω Σύριζα γιατί προσέχω την διατροφή μου. Σύριζα! Γιατί έχει διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα κι αν ποτέ το άλλαζα, πάλι Πασόκ θα έπαιρνα!

bernardina είπε...

Τα δύο τελευταία σχόλια είναι όλα τα λεφτά! (που υπάρχουν, όπως λέει και ο Γκοντός -ή κάποιος άλλος το είπε; Δε θυμάμαι πια, γιατί και ο Alexis κάτι παρόμοιο λέει το τελευταίο διάστημα (όχι πως ο Αντωνάκης λέει κάτι διαφορετικό, αλλά, αν δεν απατιέμαι, η μοναδική διαφορά τους βρίσκεται στην πηγή που αναβλύζει τα εν λόγω ευρώπουλα. )Τόσπαν.
Εγώ εδώ και καιρό σας παρακαλάω, σας ικετεύω και σας εκλιπαρώ να ψηφίσετε Σύριζα για να εφαρμόσει αυτά που ευαγγελίζεται, έτσι ώστε να συμβούν δύο τινά: ή να τα καταφέρει καλύτερα απ' αυτούς που δοκίμασαν την τύχη τους, τα νεύρα και τις αντοχές μας (και όχι μόνο, αλλά αν τα γράψω όλα πάει μακριά η βαλίτζα) τα τελευταία δύο+κάτι χρόνια,(win-win situation που λένε και οι νεοέλληνες) ή να τα κάνει μοηνί καπέλο, να χάσει τα πελατάκια που τσίμπησε απ' τσοι άλλοι (γιατί τα πελατάκια θα 'χουν χάσει τ' αβγά και τα πασχάλια και δεν θα ξέρουν τι ήταν αυτό το κακό που τα βρήκε) και να συμμαζευτεί εκεί στο 3-4% που είναι το πραγματικό ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ποσοστό του αν σουμάρεις όλες τις συνιστώσες.
Το πρώτο σενάριο, όπως αντιλαμβανόμαστε, μόνο θετικά έχει για τον λαό και τον τόπο. Το δεύτερο ισοδυναμεί με αρμαγεδδώνα, όχι για κανέναν άλλο λόγο (άσφαλτο τρώω τώρα, άσφαλτο θα τρώω και τότε, ενδεχομένως χωρίς συνοδεία πίσσας για να παγαίνει κάτω πιο εύκολα), αλλά γιατί τα αλαλλιασμένα πελατάκια, που στην αρχή δεν θα μπορούν να γυρίσουν ούτε στη μαμά Νουδού ούτε στο μπαμπά Πασόκ, (αλλά δεν έχουν μάθει να ζούνε έξω από μαντριά και στρούγκες και να αισθάνονται άστεγα), μάλλον θα καταφύγουν σε κανένα παλαιο- ή νεο-φασιστικό μόρφωμα για να μη βρέχονται, και τότε θα τρίβουμε τα ωραία και μεγάλα μας μάτια (στην καλύτερη περίπτωση) από τα σημεία και τα τέρατα που θα βλέπουμε. Ώρε νταχτιρντί και πατιρντί!
Τέλος πάντων, επειδή δεν τα πολυκαταφέρνω στα σενάρια -αν ήταν έτσι θα με είχε πάρει ο Κόπολας να του γράφω ταινίες- δεν το τραβάω παρακάτω γιατί θα χρειαστεί να αναφωνήσω κάνα Σουπερκαλιφρατζιλιστικεξπιαλιντοσιους μπας και βγει χάπι εντ (και δεν το ΄χω ούτε στο μνιούζικαλ).

Αλήθεια, εγώ τι θα ψηφίσω γιατρέ μου;

The Motorcycle boy είπε...

Ε, τι να ψηφίσεις -Σύριζα να ψηφίσεις! Όχι οτι πιστεύω οτι έχει καμιά πιθανότητα να βγει το πρώτο σενάριο που λες (πώς δηλαδή; θα πει ο Αλέξης στους Ευρωπαίοι να μας πληρώνουν αλλά να μη μας ζητάνε τα δανεικά πίσω και οι Ευρωπαίοι θα πουν "εντάξει, αφού είσαι όμορφο αγόρι ας πάει και το παλιάμπελο";) Αλλά επειδή έχει γίνει πολύ Αγγελόπουλος η κατάσταση και θέλω να δω το παρακάτω -να ξεμπερδεύουμε ρε παιδί μου. Να βγει ο Άλεξ να πει οτι παρέλαβε καμμένη γη, να ησυχάσουμε.
Γιατί αν βγει ο Αντωνάκης ο ντελικανής -χέστα! Θα μας τα ξανασπάσουν τ΄αρχίδια με τη λαϊκή θέληση που νοθεύεται.
Σύριζα -για να δούμε κιόλας, όλες αυτές τις μαγκιές που πουλάγανε οι μονίμως Αγανακτισμένοι, θα τις στηρίξουν με την ψήφο τους; Ή όταν θα δουν το Τσιπράκι ν΄ανεβαίνει θα το ρίξουν δαγκωτό στους μαύρους;

Godot είπε...

Ε ρε και να βρούμε μπροστά μας Αντώνη (της Ντόρας), Μπένυ και Κουνέλι....
Κανενα κονέ προς Κοστα Ρίκα έχουμε; και διαβατηριο στα δοντια γιατι θα ξανανοιξει προς Ικαρια μεριά το μαγαζί και θα τρεχουμε.
Καλε τι λέω; ο Γιωργάκης δεν ήταν στην Κοστα Ρικα;;;

Godot είπε...

Επισης, το βιβλίο του Σάντα το χει φάει η μαρμάγκα ή κάνω λάθος;;;
Γιατί έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η εξιστόρηση του τί πραγματικά έγινε τότε (και τρώμε στη μαπα ακομα).

The Motorcycle boy είπε...

Όλως παραδόξως έχω κονέ στην Κόστα Ρίκα -να πας με τον Γιωργάκη να στα εξηγήσει όλα με το σι και με το νίγμα.

Κοίτα τώρα -από Αντώνη με Μπένι, προτιμώ και ολίγη από Κουβέλη μπας και υπάρξει κάποια λίπανσις βρε παιδί μου! Γιάτι έχω την τάση να πιστεύω οτι ο λαός θα ξυπνήσει, θα δει τι πάει να κάνει και θα επιστρέψει στις αξίες που τον καλόθρεψαν -τουτέστιν στην Παρτής, θρησκεία, ομογένεια.

Godot είπε...

Επίσης (δις):

- Τι ψηφίζν' στη Λάρσα;

- Τσίπρα.

The Motorcycle boy είπε...

Ρε, εδώ έφαγε η μαρκάγκα τον Σάντα -το βιβλίο του θα γλίτωνε; Το τι έγινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχει σημασία, είπαμε -αν τα γεγονότα διαφέρουν από τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα.
Και επειδή το πήγαμε στην ιστορία και θυμήθηκα (λόγω Κουβέλη): θέλω να βρω ΕΝΑ ΜΠΟΥΣΤΗ που ενοχλήθηκε από τον συνωστισμό στο βιβλίο της Ρεπούση και δεν ενοχλείται από το βιβλίο ιστορίας που κάνουν τα παιδιά στη θέση του (το έχω πρόσφατο λόγω κόρης) στο οποίο ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ περιέχονται αδαμάντινες εξιστορήσεις όπως: "Στην Ελλάδα δεν επιτράπηκε να στείλει εκπροσώπους στο Συνέδριο του Βερολίνου.... Στο Συνέδριο του Βερολίνου μετά τη σθεναρή στάση των εκπροσώπων της Ελλάδας μάς δώθηκε η Θεσσαλία". ΕΝΑ ΜΠΟΥΣΤΗ ΔΕ ΘΑ ΒΡΩ;

Godot είπε...

Α μπα; Ετσι μας δόθηκε; Δεν εκαναν πλακα οι Τουρκοι με τις Αγγλοι;
Ε, λάθος θα μου τα πανε...

The Motorcycle boy είπε...

Λάθος σου τα΄πανε -διάβασε καμιά ιστορία της Στ' Δημοτικού να μάθεις μπαλίτσα... Μιλάμε για υπερβατισμό επιπέδου Έριχ Φρομ -να ξεκινάει ο Κανάρης να πυρπολήσει την τουρκική ναυαρχίδα κι όταν φτάνει η ναυαρχίδα να έχει γίνει αιγυπτιακή -δεν σου κάνω πλάκα!
Κάτι Παύλοι Μελάδες, κάτι Γερμανοί Καραβαγγέληδες (τσου -Έλληνας ήταν) κάτι πρόξενοι Κορομηλάδες, τόσο πολύ βάθος σκέψης παρουσιάζεται οτι διέθεταν που απορείς πώς και δεν σκοντάφτανε στο ίσωμα από τον βαθύ συλλογισμό! Αλλά είπαμε -το θέμα είναι η Αγία Λαύρα, το Κρυφό Σχολείο και η Σμύρνη, "ο Ολυμπιακός κι ο Απόλλωνας να πηγαίνουν καλά κι όλοι οι άλλοι ας γαμιούνται".

Godot είπε...

To Αιγάλεω ρε! Ποιός Απόλλωνας;
Μην παραχαράσεις την ιστορία!

The Motorcycle boy είπε...

Τι έγραψα; Ο Απόλλωνας!! Απαπα -από δω το'χα από κει το'χα έμπλεξα τον Χάρρυ Κλυν με τον θείο! Τρέχω να προλάβω, μπας και το περάσω γραμμή στην επόμενη συνεδρίαση της Ρόζας και βγω κι από πάνω ο συκοφάντης!

dimK. είπε...

Επειδη εγω εχω και μια κνε πισω μου(οκ,οχι φανατικος αλλα ειχα παει σε αρκετες ΚΟΒες),εχω να πω οτι η σοσιαλδημοκρατια εχει αποτυχει σε καλυτερες για αυτην περιοδους,τοτε που λεφτα,λογω πιστωτικης επεκτασης,οντως υπηρχαν(αρχες 80).
Και τοτε ειχε και καλυτερους εκφραστες(Παπανδρεου,Μιττεραν)..
Και στις δυο περιπτωσεις πηγε για μια,σκαρτη, δεκαετια και μετα παρεδωσε κλειδια και επεσε στα τεσερα για να υποδεχτει τους νεο-παλαιοφιλελευθερους.
Αρα φαντασου σημερα χωρις λεφτα και χωρις Αντρεα(ναι, μεγιστος καραγκιοζης αλλα και σκαλες πιο εξυπνος απο τον Alexis).
Eγω ειμαι μεταξυ Ανταρσυα και Συριζα..
Ανταρσυα γιατι δεν μπορω να ψηφισω κατι χωρις σφυροδρεπανο, εστω και με photoshop, στην σημαια του και Συριζα για να δω να τα κανει πουτανα με 0,00001973254721% πιθανοτητα να κανει και κανα καλο!
Επισης δεν εχω καταλαβει αν το κανει επιτηδες το ΜΕΓΚΑ να τρομοκρατει και μου βγαζει κονσερβοκουτικα ανακλαστικα και θελω να το ριξω "στο χρωμα που μισουνε",για να παραφρασω τον συγχωρεμενο.
Αν ρωτησει κανεις(δεν θα ρωτησει), τοσο μ@λ@κες στο κκε δεν το περιμενα..
επρεπε να ειχε φαει τον συριζα στην στροφη εδω και 2-3 χρονια και αντι για αυτο σε λιγο θα προσπαθουν να υποστηριξουν οτι δεν ειναι το ιδιο με την ΧΑ,σε ολους αυτους που περιμενουν στην γωνια να τους κατηγορησουν(Τζημερο,Μανο,Σωτη Τριανταφυλλου,Πασχο κλπ)
ρημαδα ηττοπαθεια..στα ορια του αριστερου υποστηριγματος του συστηματος φτασαμε μου φαινεται.
συγχιστικα παλι..
Ασε δηλαδη που με τον Αλεξης καποτε ειμασταν μαζι στα οδοφραγματα..δηλαδη εκεινος αθηνα και εγω αλλου αλλα δεν εχει σημασια,εδω εγινε ηρωας του Πολυτεχνειου ο Λαλιωτης!
εγω τουλαχιστον ειχα κοιμηθει και μεσα στις καταληψεις!!

The Motorcycle boy είπε...

Συμφωνούμε -επειδή κι εγώ τα ίδια πιστεύω, ότι ο Αλέξης δεν έχει ούτε καν τη σταυρωτή ντρίπλα του Παπαντρέα, άσε που δεν υπάρχουν και λεφτά να μοιραστεί ο λαός.
Κάτι ακόμα -η μικρή επαφή που είχα με άτομα του Σύριζα από το συνδικαλιστικό και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο μου έδειξε οτι πρόκειται περί αγαμήτων γεροντοκορών (κάθε φύλου) που έχουν τόσο στόκο στις κεφάλες τους ώστε να μην μπορούν να διαβάσουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχουν ήδη προαποφασίσει οτι ισχύει. Ελπίζω απλώς να είχα κακές εμπειρίες και να μην πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο σχετικά με το στελεχιακό τους δυναμικό.

Πέραν όλων αυτών βέβαια -ψήφο Σύριζα δαγκωτό. Σ΄αυτή τη χώρα ψηφίζεις κυβέρνηση, δεν ψηφίζεις πολιτικές, απόψεις κλπ. Όταν λοιπόν το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε πρώτο κόμμα η ΝΔ ή ο Σύριζα, για μένα δεν υπάρχει ο παραμικρός δισταγμός.
Το τι θα κάνουν ΑΝ βγουν και ΑΝ πάρουν κυβέρνηση δεν με απασχολεί επειδή απλούστατα ξέρω οτι λιγότερο θα με γαμήσουν από τη ΝΔ. (Άλλωστε με αυτό ακριβώς το σκεπτικό είχα ψηφίσει και τον Γιωργάκη -τώρα θα το αλλάξω που ήρθαν οι σύντροφοι;)

Το ΚΚΕ μοιάζει σαν εκείνο το Γιαπωνέζο που δεν του είχαν πει οτι τελείωσε ο πόλεμος και φύλαγε ακόμα σκοπιά. Επειδή πριν ένα κάρο χρόνια πήρε εντολή να εφαρμόσει τη Συνθήκη της Γιάλτας το κρατάει ακόμα -κι όταν βλέπει να ανεβαίνουν τα ποσοστά του αγωνίζεται μέχρις εσχάτων για να τα ρίξει.
Οι Τζήμεροι και οι Σώτες (Πάσχο, συγνώμη αλλά δεν έχει τύχει να διαβάσω ποτέ -μη σου πω οτι το αποφεύγω κιόλας) είναι τα πουδραρισμένα πρόσωπα του σαλονιώτικου φασισμού, οι σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες. Οι δε θεωρίες τους περί εξομείωσης ιδεολογιών μοιάζουν με τις θεωρίες των ευγενών του 18ου αιώνα περί του λιγότερου μυαλού που έχουν στο κεφάλι τους οι μαύροι.

bernardina είπε...

Χα χα χα, σας διαβάζω και κάνω χάζι.
Ώστε Σύριζα γιατί less is more και το γιαλαντζί κόκκινο με πεζ, πλε και πορδό ρίγες είναι το νέο μαύρο, ε;
Κι αν σου φαίνονται σιβυλλικά όλα αυτά που λέω, να τα σπάσω σε πενηνταράκια (απ' τα παλιά, τα δραχμητζίδικα) και να σ' τα ξαναρίξω.
Έχουμε λοιπόν και λέμε, γιατί αν δεν είχαμε τι θα λέγαμε: το ότι σούμπιτο το παλαιοΠασόκ -βλέπε σφουγγοκωλάριοι και παρακεντέδες του Άκη- μεταφέρθηκαν συν γυναιξί, τέκνοις και συμπραγκάλοις στο Συριζάκο δε σε χαλάει;
Το ότι Πατουλίδουδες Ραφτόπουλοι, Κοτσακάδες (καλομελέτα κι έρχεται και ο ΓΕΝΟΠΔΕΗΦωτόπουλος με τους τσανακογλείφτες του οσονούπω στρατηγέ μου)ήρθαν να κάνουν αρμένικη βίζιτα δε σε χαλάει; Το ότι χτες πέρασε ακόμα και η Λούκα απ' τα Γραφεία να τραταριστεί κι αυτή ένα φοντανάκι ύστερα από την τιμητική πρόταση του Συριζάκου προς το στεφάνι της, τον πάλαι ποτέ Τσάρο Γεράσιμο -για να μην ξεχνιόμαστε, ε;- ούτε αυτό σε χαλάει καθόλου;
Ποιος Σύριζα ρε συ; Που σιγά σιγά μαζεύει όλα τα μπάζα του Πασόκ και στο τέλος θα του κάνει και παρθενοραφή; Που σε λίγο θα κοιτάζονται μεταξύ τους οι συνιστώσες και θα νομίζουν ότι διακτινίστηκαν στην Ιπποκράτους χωρίς να το καταλάβουν;
Καπετάνιο, χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει όλο και δεξιότερα. Κι όσοι ξέρουν να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές, που μη μου πει κανείς ότι είναι και τίποτα ψιλά γράμματα, δα, τα μυρίζονται κιόλας τα βρόμια. Πάρτε το χαμπάρι γρήγορα, γιατί κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας (σιγά μη...)
Γουόρστ κέις σενάριο; Κυβέρνηση Αντωνάκη με τα Μπλε(-και Ψωμιάδην-με-έθνικ-βανάκιον-έχομεν), και αξιωματική αντιπολίτευση Σύριζα για να μη χρειαστεί να κυβερνήσει (γιατί τότε θα δεις κωλοτούμπα ξεγυρισμένη που 'χει να πέσει) αλλά να μείνει εσαεί κρεμασμένος στα κάγκελα φωνάζοντας κάθε παπαριά που έχει ονειρευτεί αποβραδίς η χι ψι κι ωμέγα συνιστώσα του.
Γάμα τα με μεγάλα μαύρα γράμματα σου λέω. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά επειδή για την ώρα δε βλέπω καμία μα καμία εναλλακτική.

The Motorcycle boy είπε...

Μπέρνι, στον κατάλογο που παραθέτεις θα προσθέσω και τον αισχρό Κουρουπλή αλλά θα αφαιρέσω τη Λούκα επειδή ήταν η μόνη που πέρασε μισό καλό νόμο στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Με χαλάνε όλοι αυτοί όσο με χάλαγαν και στις προηγούμενες εκλογές που ψήφισα Γιωργάκη. Αλλά όταν το δίλημμα είναι ΝΔ-Σύριζα, για μένα δεν είναι καν δίλημμα.
Άσε που, σαν χαιρέκακος άνθρωπος (του οποίου τ΄αρχίδια έχουν γίνει τούμπανο από τις πολλές καταγγελίες περί προδοτών) θέλω να βγει ΠΡΩΤΟ κόμμα ο Σύριζα για να τελειώνουμε με τις δικαιολογίες.
Η άλλη μου επιλογή θα ήταν Κουβέλης για να παίξει τον ρόλο της βαζελίνης σε μια συγκυβέρνηση με Αντώνη-Μπένι αλλά λέω να το ρισκάρω και να τραβήξω από 18. Πώς με βλέπεις;

bernardina είπε...

Σουισάινταλ.

The Motorcycle boy είπε...

Έδωσες κι έναν λυρισμό στη στάση μου -τι άλλο θέλω! Λες να πάω να ψηφίσω με μαύρα ρούχα, μαύρο ρίμελ και μαύρο νύχι βαμμένο όπως πηγαίναμε παλιά στις συναυλίες των ντεθάδων;

bernardina είπε...

Κοίτα, το θέμα είναι ότι εγώ ουδέποτε ψήφισα Γιωργάκη και δεν ξέρω σε ποιο ολίγη από νόμο αναφέρεσαι σχετικά με τη my name is Luca, αλλά το δίλημμα για μένα δεν είναι ΝΔ ή Σύριζα. Για τον απλούστατο λόγο ότι τόοοοσα χρόνια (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό του) ο Σύριζα μου ζάλιζε τον έρωτα με τα εκβιαστικά διλήμματα που τάχαμουδήθεν έβαζε ο παλαιο-δικομματισμός (γιατί τώρα, αν το πρόσεξες, έχουμε νεο-δικομματισμό) στον αθώο πλανημένο αναμάρτητο λαό, οπότε τώρα δε δικαιούται να μου τα βάζει αυτός. Έτσι, για να μη μας περνάνε όλους για χάπατα.
Ο μπαρμπα-Φώτης απ' την άλλη, μού θυμίζει τον Πέπε το Γιο του Αρχηγού. Μια ζωή ανεπίκαιρος και με λάθος ρεφλέξ, ψάρι στα κορφοβούνια και αγριογούρουνο στην ακρογιαλιά. Είναι αργά για δάκρυα Στέλιο. Ωσεκτούτου μια ζωή οφσάιντ να είναι κι άσ' τον να κουρεύεται. Σαν έπρεπε δεν έβρεχε το Μάη βροντολόγαγε, που αντί να τα βροντήξει όταν του κουβαλήθηκαν όλοι οι βρομοπόδαροι στο σαλόνι καθόταν και μύριζε την ποδαρίλα τους αντί να τους πετάξει έξω μέχρι που βγήκε ο ίδιος απ' το παράθυρο, νομίζοντας πως έκανε και επαναστατική πράξη. Πώς τον κόβεις; Να παίρνει επιτέλους κάποια, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σωστή απόφαση;

Κοίτα να δεις, έτσι όπως ξεσκαρτάρει το κατάστημα από μόνο του εκεί στην Ιπποκράτους, και στέλνει ρετάλια, μεταχειρισμένα, ληγμένα και παλιομοδίτικα στην καινούργια κολυμπήθρα του Συριζάμ, στο τέλος θα δεις να φτιάχνεται κάνα σοσιαλδημοκρατικό κομματάκι μέγκλα και θα μείνεις ενεός (εγώ μένω Μπογιάτι). Λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα, δηλαδή, γιατί αφενός διατρέχει τον κίνδυνο να το κάνει ο Βαγγελάκης Κοδησό οπότε ξαναγάμα τα. Κι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο μόνος συνεπής λόγω μουμιοποίησης μέσα στη φορμόλη είναι ο Περισσός, αλλά εκεί έχω βαριά αλλεργία με φλύκταινες και μου το έχει απαγορεύσει ο γιατρός αυστηρά.
Μέσα σ' όλα πετάχτηκε και ο Τράγκας Φράγκας σαν τον καυλώρο στη μέση, αλλά δε βλέπω κίνηση και ανησυχώ. Χάνουμε πλάκες, μότορα.

Α, κι επειδή μίλησες για Κουρουπλή κι έτσι, ας μη λησμονούμε καλέ μου ότι μια από τις επίσημες αγαπημένες, σόρι, συνιστώσες εννούσα, είναι εδώ και καιρό το ΔΙΚΚΗ του άλλου Τσάρου, αυτουνού ντε που τα έδινε όλα. Ριμέμπερ;

Ποιος μαλάκας είπε ότι δεν περνάμε καλά σ' αυτή τη χώρα; Βλέπεις να πέφτει αλλού στον κόσμο τέτοιο γέλιο;

The Motorcycle boy είπε...

Φιλενάδα, αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά αλλά είσαι εντελώς λάθος γιατί μπερδεύεις την ιδεολογική συνέπεια με τις εκλογές. Έχουμε δεχτεί εξ αρχής (κι αν δεν το έχεις, παρακαλώ να μελετήσεις και να επανέλθεις τον Σεπτέμβριο) οτι οι μετέχοντες στις εκλογές (με προοπτική εισόδου στη βουλή και πάνω) είναι απλοί διαχειριστές μιας συγκεκριμένης πολιτικής (η οποία πολιτική λέγεται αποικιακός καπιταλισμός ή κάπως έτσι). Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, αν εσένα δεν σε χάλαγε να είναι κυβέρνηση ο Κώστας ο Χονδρός -εμένα με χάλαγε και με το παραπάνω και προτιμούσα (από τις επιλογές που είχα -έτσι;) τον Γιωργάκη τον ποδηλάτη. Και τον προτίμησα και σήμερα αν γίνονταν οι ίδιες εκλογές πάλι θα τον προτιμούσα και τον προτιμώ από τον Μπένι τον κανάγια.

Σε τι βασίζεται αυτό μου το κριτήριο επιλογής; Ας μην το πάμε μακριά, θα στο εξηγήσω με παράδειγμα για να κατανοήσεις και τα περί Λούκας. Η Λούκα λοιπόν έβγαλε το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και σώθηκε κάποιος κόσμος. Θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο νόμος και να σωθούν περισσότεροι -συμφωνώ. Αλλά από τη μια έχουμε τη Λούκα που έβγαλε το νόμο, από την άλλη τον Κουτρουμάνη που τον αχρήστευσε κι από την τρίτη το Σαμαρά ο οποίος δεν δέχτηκε ΚΑΝ να πάει στην Ένωση Καταναλωτών να πει τις θέσεις του περί υπερχρεωμένων. Ε, εμένα δεν μου κάνουν όλοι αυτοί για το ίδιο πράγμα. Κι όταν μπορώ να διαλέξω, διαλέγω.

Με την ίδια ακριβώς λογική δες και την ψήφο σε Κουβέλη ή Σύριζα ας πούμε. Τι με νοιάζει ποιους έχει; Με νοιάζει οτι υπάρχει η πιθανότητα να κάνει ένα πράγμα που θα με βολέψει -εκλογές είναι, δεν είναι επανάσταση!

Το ΚΚΕ φιλενάδα, μόνο συνεπές δεν είναι. Αυτοί δεν μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα με "ΚΚΕ, αλλαγή, δεύτερη κατανομή"; Και τώρα που πήγαν να πάρουν 10 ψήφους παραπάνω και να γίνουν ρυθμιστικός παράγοντας το γυρίσανε στο "εμείς μόνο στην επανάσταση είμαστε μέσα, δεν μας εκφράζει η διαχείριση του καπιταλισμού". Αν δεν σε εκφράζει η διαχείριση ρε σύντροφε, τι στον πούτσο θέλεις και βάζεις υποψηφιότητα στις εκλογές; Βγες στο βουνό και κάνε επανάσταση -τι μας τα πρήζεις τόσα χρόνια;

bernardina είπε...

Άκου να δεις, επειδή εγώ σέβομαι το τσαρδί σου και σκουπίζω τα πόδια μου πριν μπω (κρατάω μόνο το βρομόστομα) άλλη φορά μη μου πετάξεις τέτοια προσβολασιόν κοντρ λα μουτρ σαν αυτή που είπες ότι δε με χάλαγε κυβέρνηση Κωστάκη του Χονδρού γιατί θα σου κόψω την καλημέρα, ξηγηθήκαμε;
Λοιπόν, επειδή με πάτησες στον κάλο, άκου τα τώρα και για το δικό σου το Γιωργάκι.
Ο διάλος να τον πάρει κι αυτόν και όλο του το σόι, γιατί έκανε τη μεγαλύτερη μαλακία που μπορούσε να κάνει άθρωπας σ' αυτή τη χώρα. Μια μαλακία που όχι μόνο το κόμμα του γάμησε (που χέστηκα γι' αυτό) όχι μόνο τον ίδιο έκαψε και καρβούνιασε στον αιώνα τον άπαντα (επίσης χεστηκαμάνε), αλλά έφερε τη χώρα εδώ που την έφερε και έδωσε -εεδώ μπαίνει χοντρήηηη ζοχάδα- στα δεξιά κοπρόσκυλα, σ' αυτά τα μουνόπανα που διπλασίασαν το χρέος μέσα στην εξαετία του Βούβαλου της Ραφήνας, το δικαίωμα να μιλάνε, να κουνιούνται και να διεκδικούν τώρα πάλι την εξουσία ενώ θα έπρεπε να έχουν κρυφτεί κάτω από μια πέτρα για τα επόμενα διακόσια χρόνια και να μη βγάζουν τσιμουδιά, γιατί όποτε θα έβγαζαν δοκιμαστικά τα σιχαμερά κεφαλάκια τους θα πήγαινε η ροχάλα σύννεφο.
Γιατί αυτός ο μαλακοκαύλης έπρεπε να τους καταστήσει όλους συνυπεύθυνους, να ζητήσει την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής τότε που ξεκινούσε το πατιρντί, να μην πετάει τις κοτσάνες που πέταγε, να εκμεταλλευτεί την ανοχή του κόσμου, που τον πρώτο καιρό παρά τα ζόρια ήταν με χίλια μαζί του, ακόμα και όσοι δεν είχαν ψηφίσει εδώ και τριάντα χρόνια, αντί να κάνει παπαριές και πειραματισμούς με τα κοθώνια που έσερνε μαζί του, ανάθεμά τον και τριςανάθεμά τον, με τα μπιστόλια και τους τιτανικούς και τ' αρχίδια του Καράμπελα. Σιγά μην δεν πλακώνανε μετά τα δουνουτού και οι τρόικες και οι αγανακτισμένοι. Νομοτέλεια ήτανε ρε συ!
Άντε πάλι με σύγχυσες και μου ανέβηκε η πίεση. Πάω να συνεχίσω τον αγώνα για τον επιούσιο και ξαναβριζόμαστε το βράδυ.

The Motorcycle boy είπε...

Σχήμα λόγου είναι ρε παιδί μου -λέω κι απορώ "αν σε χάλαγε ο Χονδρός γιατί δεν ψήφισες Γιωργάκη για να τον διώξεις"; Τι περίμενες; Να πάθει αποπληξία από τα πολλά σουβλάκια για να φύγει από μόνος του; ΚΑΙ γενικώς ΚΑΙ ειδικώς μιλάω.

Παραπέρα, αυτά που λες και στα οποία μπορεί να έχεις και δίκιο (μεγάλη κουβέντα, ας μην την ανοίξουμε) εμένα δεν με καίνε καθόλου. Ήθελα να φύγει ο Χονδρός, ψήφισα Γιώργο. Δεν θέλω να βγει ο Αντώνης, ψηφίζω Αλέξη. Το τι μαλακίες έκανε (που έκανε!) ο Γιώργος και το τι μαλακίες θα κάνει (που θα κάνει!) ο Αλέξης είναι δευτερεύοντα θέματα τα οποία με χαρά να αναλύσουμε. Αλλά ΑΦΟΥ βοηθήσουμε ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ τους δεξιούς να μη δουν κυβέρνηση στις εκλογές. Απλά πράγματα λέω. Διότι άντε και σου λέω οτι με έπεισες πώς ο Αλέξης (ή προηγουμένως ο Γιώργος) είναι οι καταχραστές του σοσιαλιστικού ιδεώδους και θα μας ρίξουν εμάς τους αριστερούς στα συνειδησιακά τάρταρα χρησιμοποιώντας τις ψήφους μας. Είναι λόγος αυτός να έχουμε τον Χονδρό και τον Αντώνη; Δηλαδή τι είναι προτιμότερο; Να δικαιωθούμε ή να μη μας γαμήσουν στεγνά; Εγώ προτιμώ το δεύτερο.

DimosK. είπε...

Θα συμφωνησω περι του αγαμητου των Συριζαιων..εχει και το κκε αγαμητους(μην σου πω οτι εχει την μητρα που τους τυπωνει),αλλα τουλαχιστον εκει ακους ενα λογο με αρχη μεση και τελος,μπορει να διαφωνεις και στα τρια μαζι με τα ενδιαμεσα αλλα τουλαχιστον λενε κατι!
Στο Συριζα ρε φιλε εχουν αυτο το επαρχιωτικο "διαβασα Μαρξ σε κλασικα εικονογραφημενα και μπορω να σου πω για την απονεκρωση του Κρατους".
Βγαινουν στην τηλεοραση και τους γλενταει επικοινωνιακα μεχρι και ο Αδωνις!
Και δεν σου λεω εγω να ειναι Καουτσκι η Μπερνσταϊν αλλα ρε φιλε πες κατι που να ισχυει,χωρις να ντρεπεσαι που το σκεφτηκες γιατι μετα θα σε μαλωνουν οι φιλοι σου στο Dacapo επειδη το σκεφτηκες.
Μιλαμε παει το μισολογο και τον "ναι μενα αλλα",που σπαει κοκαλα!
Τεσπα και για να πω την σημαιοφορο του αγαμητου,την κορη του πρωην προεδρου του Βαζελου,την Κωνσταντοπουλου!
αυτη ειναι για σφαλιαρες περισοτερο γιατι λεει μλκ και εχει στο βλεμα της,την σιγουρια οτι "αν ακουγε ο Μαρξ αυτο που ειπα,θα παραταγε το γραψιμο και θα επαιζε παρεα με τα υπολοιπα αδερφια του στο Duck soup" (http://www.youtube.com/watch?v=oGJkY3o4fNc).

The Motorcycle boy είπε...

Α, δεν ήταν η ιδέα μου λοιπόν -κυκλοφορεί πολύ το αγαμητιλίκι στο κόμμα! Όπως το λες είναι, τη μήτρα την έχει το ΚΚΕ και πιστεύω οτι άλωσε το παλιό ναζιάρικο Εσωτερικό γεμίζοντας τον τόπο με Κνιτόπουλα, γι΄αυτό κατάντησε έτσι ο Σύριζας.
Από σπρέχεν το τιμημένο ΚΚΕ είναι για τον πούτσο καβάλα -μην το συζητάς! Τους ρωτάς τι προτείνουν, ας πούμε, για το χρέος και στο γυρνάνε σαν τον Τοτό στα μυρμήγκια... κλασσική επωδός τους: "μα, αυτό λέτε; δε βλέπετε οτι οι εργάτες σκοτώνονται στη ναυπηγοεπισκευαστική;" Παπάρια μάντολες!

Ο Σύριζας απλά, ωραία και σταράτα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ. Είχε δηλαδή παλιά κάτι αγανακτισμένες πλατειώτικες, με κρεμάλες, καταλογισμούς, καταγγελίες και προδότες αλλά τώρα τις μάζεψε (κι αν βγει πρώτο κόμμα θα τις καταπιεί). Την Κωνσταντοπούλου κάπου την είδα αλλά δεν την πρόσεξα επειδή έλεγε πίπες -την θεώρησα λοιπόν κλασσική Συριζαία.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι