Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2012

Ωραίοι ως Έλληνες!


Ήμουν τις προάλλες μ΄ένα φιλαράκο και μου έλεγε κάτι γκραν γκινιόλ ιστορίες για τον αδερφό του που τα’ φτιαξε με μια Χρυσαυγίτισσα. Η οποία, «Δόξα –Τιμή» και «να πεθάνουν οι μελαψοί»  βεβαίως, αλλά από σεξουαλικές επιδόσεις στα κάγκελα: «έγια μόλα, έγια λέσα –βάλε και τ΄αρχίδια μέσα» όπως τραγούδαγε παλιότερα κι ο Βιολάρης. Καλοπέρναγε το παιδάκι –τι κι αν ήθελε η λεγάμενη κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος και θάνατο στους αλλόθρησκους; Σάμπως και σηκωνόταν από το κρεβάτι βραδιάτικα να πάει να σφάξει; Όχι βέβαια, οπότε μια χαρά είμαστε και δόξα τω θεώ να λέμε...
Πέρασε όμως ο καιρός κι άρχισε να το παίζει «ποστ του ποστ» το παλικάρι η λεγάμενη. «Μα καλά, ντιπ τζούφιος είσαι; Τόσον καιρό και νιξ απόγονος;» Έσκυβε το κεφάλι ο τυπάκος και δούλευε αγόγγυστα –άλλωστε, σε τέτοιες καταστάσεις η δουλειά δεν είναι ντροπή –η αναδουλειά είναι!
Ώσπου ήρθε η μεγάλη μέρα που η Χρυσαυγίτισσα ανακοίνωσε περιχαρής την εγκυμοσύνη της! Χαρά και υπερηφάνια το παλικάρι –συναισθήματα τα οποία κράτησαν για λίγο, επειδή μετά πλάκωσαν τα απαγορευτικά: «ο γιατρός είπε οτι το σεξ απαγορεύεται σε όλη την εγκυμοσύνη –μην πάθει τίποτα το έμβρυο». Και στη συνέχεια άρχισαν τα έκτακτα ανακοινωθέντα: «γάμος μέσα σε δυο μήνες το αργότερο», «ίσα που προλαβαίνουμε να κλείσουμε μαγαζί που να χωράει 200 άτομα –καθότι είμεθα και Χρυσαυγίτες, όχι τίποτα τελευταίοι!» Την είχε και την καμάρωνε ο τύπος τη μέλλουσα μάνα τού παιδιού του κι ας είχε ανεβάσει 30 πίεση σα λεβητοστάσιο από το άγχος για το που θα βρει λεφτά να κάνει γάμο μεγαλοπρεπή τέτοια εποχή ανέχειας. 
Όλα έτσι έβαιναν, καλώς, μέχρι που μια μέρα η Χρυσαυγίτισσα ανακοίνωσε οτι έπαθε αποβολή –μια πολύ μυστήρια αποβολή χωρίς καθόλου συμπτώματα (ούτε αίματα, ούτε πόνους, ούτε τίποτα) παρ΄όλο που υποστήριζε τις προηγούμενες μέρες οτι είχε ακούσει την καρδιά του παιδιού στον υπέρηχο! Εξατμίστηκε λοιπόν το έμβρυον κανονικώς –σα να ήτανε ξεσκέπαστη κοκακόλα –συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες! Αλλά σε ρωτάω τώρα (δηλαδή ο φίλος μου με ρώταγε –ρητορικά) τι να κάνει το παιδάκι ο παρά κάτι γαμπρός; Να ακυρώσει τον γάμο; Δε φτάνει δηλαδή η στεναχώρια της κοπέλας που απέβαλλε; Και τι φταίει κι εκείνη στην τελική; Ο θεός τα κανονίζει –εκείνος δίνει κι εκείνος παίρνει τα παιδάκια κι αν χάσαμε αυτό θα βρούμε ένα άλλο, πρέπει να κλείσουμε και ντιτζέι για το γλέντι του γάμου γιατί περνάνε οι μέρες μην ξεχνάς...

Την παραπάνω διδακτική ιστορία την έβαλα επειδή με βοήθησε να ξεκαθαρίσω τι μου θύμιζαν όσοι έτυχε να συναντήσω και να δηλώνουν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής –τους σιχαμένους «νοικοκυραίους» της συνοικίας μου που χαφιεδίζανε στους μπάτσους για να εξασφαλίσουν τη φιλία τους και τις παλιοπατσαβούρες της γειτονιάς μου που μετράγανε τους άντρες με το πορτοφόλι κι αντιστοίχως τους παντρεύονταν –αυτά μου θύμιζαν.

Γιατί είχα, βλέπεις, την ατυχία να τους προλάβω κάτι τέτοιους και να τους γνωρίσω απ’ την κακή κι απ’ τη χειρότερη. Ήμουνα μικρός στη χούντα αλλά τα θυμάμαι όπως τα άκουγα από τους μεγαλύτερους. Θυμάμαι το πόσο φοβόταν η μάνα μου την εμπλοκή με τα πολιτικά γιατί οι Τσολιάδες είχαν σκοτώσει στην κατοχή το θείο της, 16 χρονών πιτσιρίκι ήταν, τον πέτυχαν να γράφει συνθήματα στον τοίχο, τον έβαλαν να σκάψει μόνος του τον τάφο του και μετά τον εκτέλεσαν. Το ηρωικό τάγμα των Ευζώνων που φυλάει μέχρι σήμερα τη Βουλή και, ενίοτε, δακρύζει.
Θυμάμαι τους θείους μου να μιλάνε σιγά –για τον ταξιτζή του χωριού που τους άνοιξε κουβέντα τις προάλλες (τι μουσική ακούνε, αν πηδάνε καμιά συχωριανή, αν έχουν μάθει τίποτα νέα για τον Φούντα, τον κομμουνιστή του χωριού που ψάχνει η αστυνομία...) γυρεύοντας φρέσκα ψάρια ή φρέσκους συνεταίρους στο χαφιεδιλίκι. Θυμάμαι και κάποιο γνωστό μας που βαρέθηκε το μεροκάματο στα φορτηγά και άρχισε να μπαινοβγαίνει στην Ασφάλεια μέχρι να του βγάλουν κι αυτού άδεια ταξί. Και δάνειο ν΄αγοράσει αυτοκίνητο –στην αρχή το δάνειο ήταν χαμηλότοκο, μετά τις πρώτες δόσεις τού χάρισαν το υπόλοιπο ποσό. Θυμάμαι τη γυναίκα αυτού του γνωστού μας που –όταν έτυχε να πάθει μια αποκόλληση ο άνθρωπος και να μην μπορεί να δουλέψει –γύρναγε στη γειτονία τσιρίζοντας: «θα τον διώξω –τι τον παντρεύτηκα αν δεν μπορεί να φέρνει λεφτά σπίτι;» Θυμάμαι πώς τότε συνειδητοποίησα, για πρώτη φορά, τη σημασία της λέξης: πουτάνα.

Και μετά ήρθε ο Καραμανλής, ο επιλεγόμενος και εθνάρχης, σκοτώθηκαν άνθρωποι σε διαδηλώσεις –το αυτί των χουντικών όμως δεν ίδρωσε. Γιατί πιάσανε 5-10 από τους πρωτεργάτες αλλά αφήσανε τον μηχανισμό τους να ελέγχει τα πράγματα. Κι αυτός ο μηχανισμός καθάρισε τον Αλέκο τον Παναγούλη την ώρα που πήγαινε στη Βουλή με στοιχεία και ονόματα εγκληματιών. Ο εθνάρχης επιλέγοντας να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» από τη μια νομιμοποιούσε το ΚΚΕ κι από την άλλη έδινε υπουργεία σε χουντικούς.

Με τον Αντρέα τα χρειάστηκε –στην αρχή τουλάχιστον –η μάζα των πρώην υποστηρικτών του Γιώργη του λεβέντη (του καραμπουζουκλή). Επειδή ο «άνθρωπος με την πίπα» γνώριζε από πρώτο χέρι τις σφαλιάρες της Ασφάλειας κι έτσι φρόντισε να ξηλώσει σχεδόν ότι χουντικό είχε απομείνει. Κάτι αξιωματικούς παλαιάς κοπής τους έστειλε σπίτια τους μέσα σε μια νύχτα (ή τους έστειλε με δυσμενείς στην «πινέζα») αντικαθιστώντας τους με δικά του παιδιά, κεντρώα και προοδευτικά. Διευθυντάδες και προϊστάμενοι έγιναν υπάλληλοι ενώ νεοφερμένοι πιάσανε τα πόστα στο Δημόσιο –επειδή όμως ήταν και κομματάκι ζόρικο να απολύσεις, γέμισαν οι Δημόσιες Υπηρεσίες με κόσμο, μέχρι και καρέκλα από το σπίτι έφερναν οι άνθρωποι για να κάθονται. Τι συνέβη όμως με τους φίλους μας τα καθίκια που δίνανε τον κοσμάκη επί χούντας για να του καταπατήσουν το οικόπεδο;
Μπορεί η εμπροσθοφυλακή να χάθηκε αλλά αυτοί (τα εξαρτήματα του μηχανισμού) πρόλαβαν κι ενσωματώθηκαν στο Πασόκ. Γεμίσανε τις κλαδικές, ο γείτονας που μέχρι χτες έλεγε «να πεθάνουν τα κουμμούνια» σήμερα κυκλοφορούσε με το ΕΘΝΟΣ στην κωλότσεπη και μίλαγε για σοσιαλισμό. Αυτοί οι τύποι ονομάστηκαν «Αγανακτισμένοι Πολίτες» και λειτούργησαν κανονικά σαν συμμορίες, τους έστελνε η κλαδική να διαλύσουν ότι δεν βόλευε το Κίνημα. Συναυλία με πιτσιρικάδες; Απέξω οι «Αγανακτισμένοι» να βρίζουν και να καλούν τους μπάτσους. Διαδήλωση αναρχικών; Απέναντι οι «Αγανακτισμένοι» με καδρόνια. Κατάληψη; Εκεί κι οι «Αγανακτισμένοι», με τις πέτρες τους και τα σπασμένα μπουκάλια μπύρας. Την ίδια ώρα βεβαίως, οι κυρίες των «Αγανακτισμένων» περιδιάβαιναν τις λαϊκές αγορές μπας και πετύχουν την εκπομπή του Μπουγιουκλάκη ή έπαιρναν τηλέφωνο στο σταθμό της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για να διαμαρτυρηθούν οτι ένας πάνκης τους δάγκωσε το παιδί ή να καταγγείλουν οτι είδαν κάποιον άπλυτο μαλλιά να συναλλάσσεται με πράκτορες της CIA στην αυλή του σπιτιού τους.

Περάσανε τα χρόνια και οι καργιόληδες γεράσανε. Μαζί τους γέρασαν και οι κυρίες καργιολίες οι συμβίες τους –μπερδεύτηκαν μεταξύ τους κι οι κυβερνήσεις, άκουγες ανακοίνωση και δεν καταλάβαινες ποιο κόμμα είναι πάνω –θες οι μεταγραφές, θες η «πτώση του υπαρκτού» -μίλαγε ο Ανδρουλάκης με το Μάνο κι αναρωτιόσουν από πότε το τιμημένο ΚΚΕ πήρε την εξουσία κι από πότε ο δεξιός υπουργός έπαθε μαλάκυνση και βρίζει τη δεξιά!
Τους έβλεπα όλο και πιο σπάνια εκείνους τους ευυπόληπτους πολίτες, σε κάτι διαδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (και της φέτας), σε κάτι υπογραφές που μαζεύανε (παλιά, δοκιμασμένη τακτική για να διώχνουν όποιες γυναίκες δεν τους κάθονταν από τις πολυκατοικίες) για να μείνει το θρήσκευμα στις ταυτότητες, σε κάτι διαμαρτυρίες για εκθέσεις τέχνης και κινηματογραφικές ταινίες –σε κάτι τέτοια τους έβλεπα αλλά δεν ανησυχούσα γιατί πάντα λειψούς τους μέτραγα (και μ΄αυτό δεν αναφέρομαι μονάχα στα μυαλά τους). Σε συζητήσεις που τύχαινε να έχω με τέτοιους τύπους άκουγα τέρατα –ο ίδιος που τη μια μέρα μού έλεγε οτι θα ψηφίσει ΕΠΕΝ, την επόμενη φώναζε οτι θα ψηφίσει ΚΚΕ –η αιτιολόγηση μονάχα δεν άλλαζε: «γιατί δεν είναι κλέφτες και θα τους ξεσκεπάσουν όλους αυτούς τους απατεώνες». Δεν έδινα πολλή βάση στα λεγόμενά τους επειδή ήξερα οτι αυτοί οι τύποι τιμώνται «ένα δεκάρικο οι τέσσερις». Όποιος τους έκανε μια μικρή εξυπηρέτηση, όποιος τους έκλεινε ένα ραντεβού για επέμβαση στο νοσοκομείο, όποιος τούς έφερνε τον κανακάρη να υπηρετήσει δίπλα στο σπίτι –αυτός θα έπαιρνε τις ψήφους όλης της οικογένειας. Κι αν η εξυπηρέτηση ήταν μεγαλύτερη, θα στήνανε μέχρι κώλο οικογενειακώς. Κι επειδή εξυπηρετήσεις κάνουν συνήθως τα κόμματα που κυβερνάνε, ότι κι αν έλεγαν όλοι τους, στο τέλος την επόμενη κυβέρνηση θα ψήφιζαν.

Τους ξανάδα τώρα τελευταία, ανακατεμένους με τον κόσμο της πλατείας Συντάγματος και μου φάνηκε περίεργο. Τι γύρευαν οι βολεμενότεροι των βολεμένων εκεί έξω; Άκουσαν για «Αγανακτισμένους πολίτες» και νόμισαν οτι αναστήθηκε ο Παπαντρέας με τον Μπουγιουκλάκη; Μήπως πήγαν απλώς για να προσέχουν τα βλαστάρια τους που διαδήλωναν παραδίπλα; Αυτό το τελευταίο με φόβισε –δε στο κρύβω! Λέγανε παλιά οι φραξιονιστές για να κοροϊδέψουν τους κομματικούς: «η μάνα του Στάλιν είναι πάλι έγκυος» -κάπως έτσι το φαντάστηκα το ζήτημα, οτι δηλαδή έβγαλε ο χαφιές το παιδί του στον έξω κόσμο για να του μάθει τη δουλειά. Προβληματίστηκα –γιατί να το κρύψω;

Δεν ήταν μονάχα οι καταστάσεις οι στριμόκωλες με τα Μνημόνια και τους Αμνήμονες, δεν ήταν μονάχα οτι μας κόβανε το μισθό και μας αυξάνανε τους φόρους –για να εξεγερθούν αυτοί οι ιστορικοί τύποι σήμαινε οτι άρχιζε να κόβεται και η ρεμούλα. Όχι από πολιτική απόφαση –δεν το νομίζω –μάλλον από ανέχεια. Καθότι όταν έχεις, βρίσκει ο κλέφτης να σου πάρει –όταν δεν έχεις τι να πάρει; Ανησύχησα κιόλας γιατί είδα πολλά παιδιά εκεί έξω (και βλέπω πολλά παιδιά στα πέριξ) που έπαιζαν την ΕΟΝ του Μεταξά. Σημαιούλες, σηκωμένα χεράκια για χαιρετισμό, ομοιόμορφο ντύσιμο και στοίχιση εφ’ ενός ζυγού. Στεναχωρήθηκα όσο να πεις –όχι γιατί έχω καμιά λατρεία για τη νεότης και τέτοιες σαχλαμάρες –αλλά επειδή αυτά τα παιδιά με είχαν εντυπωσιάσει το 2008 που κοντέψανε να ρίξουν την κυβέρνηση.

Κάθισα λοιπόν να δω καλύτερα τα πράγματα –έγιναν και κάνα δυο εκλογές απανωτές που, όσο να πεις, βοήθησαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων (όπως λένε και οι τηλε-ευαγγελιστές). Και διαπίστωσα οτι αυτά τα γερόντια που κολύμπησαν κρόουλ από τη χούντα μέχρι τον πασοκισμό –στην πλειοψηφία τους ψήφισαν Αντωνάκη (ή κάτι παρεμφερές), τρομοκρατημένοι από την πιθανότητα να ζήσουν τον νέο Αντρέα (τον επιλεγόμενο και Αλέξη). Αυτό μου έλυσε την απορία: «μα καλά, εδώ τους κόβουν λεφτά και τους ανεβάζουν φόρους σε βαθμό ανασκολοπισμού κι αυτοί τους ξαναψηφίζουν;» Βεβαίως και ξαναψηφίζουν τους ίδιους ανθρώπους γιατί όσα κι αν τους κόψουν από τα έξτρα τους κουρεύουν. Ο σωστός διαχρονικώς συνεργαζόμενος (νυν γέρος) έχει καβάτζες, δεν περιμένει να ζήσει από τη συνταξούλα. Πιο πολύ τον φοβίζει η πιθανότητα ν΄αρχίσουν να φορολογούνται οι καταθέσεις, παρά οι μειώσεις στις συντάξεις. Κι αυτή τη φορολόγηση υπαινίχθηκε ο Σύριζας –εξ ου και έχασε τις εκλογές.

Βέβαια, μια μερίδα από τους παραπάνω ήταν άτυχη στη ζωή της. Όσα κι αν τους έδωσαν οι κυβερνήσεις για τη συνεργασία τους, τα έφαγε η ζωή (μπαρμπούτια, γυναίκες, άλογα και άλλες κοινωφελείς επιχειρήσεις). Αυτοί λοιπόν άκουσαν Χρυσή Αυγή και ξύπνησε μέσα τους ο Γκοτζαμάνης –δαγκωτό το ρίξανε και πάνε στις εκδηλώσεις της οργάνωσης να ξεχαρμανιάσουν τώρα που ακρίβυνε ο φρεντουτσίνος στους καφενέδες. Τους βλέπεις στις τηλεοράσεις να στριμώχνονται σαν κουρντισμένοι για να προλάβουν να καταγγείλουν τους προδότες –ιδρωμένες φάτσες, αγωνία να τους πάρει ο φακός για να τους δει ο Αρχηγός.

Και οι μικρότεροι; Αυτοί που δεν έζησαν χούντα, που δεν έβγαλαν λεφτά πουλώντας τον συνάνθρωπο –αυτοί που νομίζουν οτι ο Παπαντρέας και ο Καραμανλής (ο εθνάρχης) ήταν μεγάλοι άνδρες οι οποίοι μας οδήγησαν στη γη της Επαγγελίας (επανειλημμένως μάλιστα!) –πώς βρέθηκαν να στελεχώνουν τον όχλο της Χρυσής Αυγής; Και οι άλλοι που πηγαίνουν στις εκλογές και τους ψηφίζουν; Ή δηλώνουν την πρόθεσή τους να το κάνουν, ή γεμίζουν τα social media με αγιασμούς («ν΄αγιάσει το χέρι του Κασσιδιάρη», «ν΄αγιάσει η μάνα του Μπαρμπαρούση») – τι είναι όλοι αυτοί; Από πού ξεφύτρωσαν;

«Παιδιά που ψάχνουν κάτι να πιστέψουν και να στρατευτούν σ΄αυτό, παιδιά που αναζητούν συγκινήσεις καθώς βγαίνουν από το προστατευτικό κουκούλι της οικογένειας, παιδιά που αναζητούν την καθοδήγηση», τέτοια πράγματα θα διαβάσεις σε σχετικές αναλύσεις. Συγνώμη αλλά δεν ψήνομαι.

Αν ήταν θέμα αναζήτησης ιδανικών γιατί δεν έγιναν Κνίτες; Ή αναρχικοί, ή οικολόγοι –ξέρω ΄γω... Μόνο οι Χρυσαυγίτες τα λένε ωραία και κατανοητά; Γιατί σνομπάρουν όλες τις άλλες κατηχήσεις εκτός από τη φασιστική; Και τελικά –έξυπνα παιδιά είναι, ενημερωμένα, με τα ντερνέτια τους και τα πάντα –πώς μπορεί να μη βλέπουν τη βλακώδη θεωρητική τεκμηρίωση που συνοδεύει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής; Θέλεις παράδειγμα; Ας δούμε κάτι απλό: Πώς είναι δυνατό να πιστεύεις στα φυλετικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη θέση μιας φυλής στο αξιακό και ιστορικό γίγνεσθαι και ταυτόχρονα να είσαι αντισημίτης; Αν η ισχυρότερη φυλή κυριαρχεί, τότε η άποψή σου οτι οι Εβραίοι κυριαρχούν στον κόσμο είναι ταυτόχρονα και απόδειξη της φυλετικής ανωτερότητάς τους –κάνω λάθος;
Γι΄αυτό σου λέω –δεν ήταν η ιδεολογία που τράβηξε τα παιδιά αυτά στη Χρυσή Αυγή.

Ούτε οι συγκινήσεις, η αίσθηση οτι ανήκεις κάπου, η έλλειψη της οικογένειας (την οποία πριν θεωρήσαμε υπερπροστατευτική) , η επιβολή πειθαρχίας –ούτε αυτά νομίζω οτι έπαιξαν τον σημαίνοντα ρόλο. Αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες υποστήριξης ενός εκτρώματος (τόσο από ανθρωπιστικής, όσο και από κοινωνικής αλλά και ιδεολογικής απόψεως), ενός κακέκτυπου στρατιωτικής οργάνωσης των αρχών του ’60 (τσάτρα πάτρα, όπως τα θυμάται ο Μιχαλολιάκος από την εποχή που ήταν δόκιμος). Γιατί από μικροί παίζαμε με στρατιωτάκια αλλά όταν μας φωνάζανε οι μανάδες μας δεν βουτάγαμε όλοι τα πλεϊμομπίλ των διπλανών –λίγοι το έκαναν και γρήγορα τους κόβαμε από παρέα. Απ΄όσο ξέρω, αυτό ποτέ δεν άλλαξε.

Και κάτι τέτοια παιδιά έρχεται κάποια στιγμή που μεγαλώνουν, αλλά τα χούγια δεν αλλάζουν. Τότε ψάχνεις να βρεις ποιος φταίει που δεν σε κάνουν παρέα οι υπόλοιποι. Ψάχνεις να βρεις το αδύνατο παιδάκι να το πλακώσεις στο ξύλο και να του κλέψεις το κρουασάν. Και το αδύνατο παιδάκι είναι πλέον ο κακομοίρης που καθαρίζει τζάμια στα φανάρια (αλλά όχι κι ο νταβατζής που τα παίρνει από τις μαύρες πέριξ της Ομόνοιας). Και το κρουασάν λέγεται πλέον «θεσούλα στο Δημόσιο από το παράθυρο των επιμορφωτικών προγραμμάτων που σου εξασφάλισε ο κομματάρχης». Και το πλεϊμομπίλ ή η κούκλα Μπάρμπι που ζηλεύεις λέγεται πλέον καλός γάμος με πανάκριβη δεξίωση.

Γιατί έτσι σε μάθανε –να θεωρείς δικό σου ότι μπορείς ν΄αρπάξεις, να έχεις πάντα δίκιο επειδή εσύ είσαι το βλαστάρι λοβοτομημένων γονιών. Και ποτέ να μην είναι δικό σου το σφάλμα, πάντα κάποιος άλλος να φταίει που εσύ είσαι μόνος κι απαιδεύτος και η νοημοσύνη σου δεν επαρκεί ούτε για ν΄ανοίξεις κουτί με ασπιρίνες χωρίς βοήθεια. Έτσι σε μάθανε –οτι όλος ο κόσμος σού χρωστάει και πρέπει πάντα να εισπράττεις χωρίς ποτέ να δίνεις.

Γι΄αυτό τώρα υποστηρίζεις τη Χρυσή Αυγή –γιατί έχεις ανάγκη από έναν πατερούλη που θα σου επιτρέπει να αρπάζεις όσα θεωρείς οτι σου ανήκουν, έχεις ανάγκη από μια αγέλη που θα σε θεωρεί ξεχωριστό λόγω ομοιμορφίας, χρειάζεσαι όχλο για να κρύψεις τις ανασφάλειες και τη βουλιμία σου, θέλεις να τη βολέψεις με δυο λόγια κι ας πάει να γαμηθεί ο άλλος κόσμος. Γι΄αυτό αύριο θα γίνεις σαν τους συνεργάτες της χούντας που πήγανε όπου φύσαγε ο άνεμος των συμφερόντων τους. Και θα ψηφίσεις όποιον σου τάξει οτι θα σε βολέψει –άλλωστε «δεν υπάρχουν ιδεολογίες», έτσι έλεγες πριν λίγο καιρό και θα το ξαναθυμηθείς λίαν συντόμως.

Για την ώρα, βάλε το μαύρο μπλουζάκι σου (αυτό που σε κάνει να ζέχνεις με τις ζέστες), στοιχίσου πίσω από τον διμοιρίτη και άντε να το παίζεις άγριος σε όποιον καταφέρεις να πετύχεις μόνο κι αδύναμο. Και πού ξέρεις; Αν διαπρέψεις σε τίποτα μάχες εναντίον των εθνομηδενιστικών χτυπητηριών φραπέ που πουλάνε στα πανηγύρια (μάχες για τα πανηγύρια με δυο λόγια) μπορεί ο Αρχηγός να σου δώσει την ευχή του και να παντρευτείς εσύ τη Χρυσαυγίτισσα του προλόγου. Βέβαια –με τις ώρες που περνάς στα γυμναστήρια και με τα αναβολικά που κατεβάζεις δεν θα ξέρεις τι να την κάνεις –αλλά δε βαριέσαι... Και γι΄αυτή αναλώσιμος θα είσαι –με κοντινή ημερομηνία λήξης.

28 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με οσα λες πιστευω ομως πως εχει παιξει ρολο και παντελης ελλειψη ιστορικης μνημης στους νεοτερους

The Motorcycle boy είπε...

Φίλε μου, η ιστορική μνήμη είναι θέμα παιδείας -αλλιώς, πώς θα μεταφερθεί από γενιά σε γενιά; Όταν λοιπόν:
1. Εδώ και 20 χρόνια τα διδακτικά βιβλία του σχολείου παραμένουν το ίδιο βαρετά με αυτά που γράφτηκαν επί Γεωργίου Παπαδοπούλου (που λέει κι ο Μιχαλολιάκος) και με το ίδιο ακριβώς κακοραμμένο προπαγανδιστικό υλικό.
2. Εδώ και 10 χρόνια κάθε προσπάθεια επιστημονικής ιστορικής παρουσίασης κυνηγιέται χειρότερα από τις μάγισσες μου Μεσαίωνα αν δεν συμφωνεί με την εθνική μας μαστούρα (λέγεται και μεγάλη ιδέα).
3. Η ΑΛΛΗ άποψη της πρόσφατης ιστορίας έχει δαιμονοποιηθεί μέσω της φασιστικής εξίσωσης Στάλιν=Χίτλερ (η οποία φυσικά αλλάζει πλέον, με τη δεύτερη παράμετρο, τον Αδόλφο δηλαδή, να θεωρείται οτι δεν έχει κριθεί ακόμα από την ιστορία).

Τότε πού διάολο να βρουν την ιστορική μνήμη οι νεότεροι;

Θυμάμαι οτι στις αρχές της δεκαετίας '00 κοροϊδεύαμε όσους νομίζανε οτι υπήρχε ήρωας που λεγόταν Καραολής Δημήτριος και σ΄αυτόν αναφερόταν η οδός Καραολή-Δημητρίου. Ε, αυτοί που κοροϊδεύαμε τότε, έχουν σήμερα παγιωμένη άποψη για την νεοελληνική ιστορία!

Michael_Sc είπε...

Respect. Και για το σχόλιο!

Mr.Fixit είπε...

Σήμερα λοιπόν είχα έναν ξεγυρισμένο στοχασμό περί φασισμού την ώρα που με έπιασε μια γαμημένη διάρροια το απόγευμα - με θερίσανε κάτι ηλίθια κέικ το πρωί. Σκεφτόμουν λοιπόν το σκηνικό με τη συναυλία της Μποφίλιου στον Αυλώνα και προσπαθούσα, ενώ σφιγγόμουνα κιόλας, να μπω στη λογική του φασίστα. Αυτοί λοιπόν, μη καταφέρνοντας να φοβίσουν αρκετά ώστε να πετύχουν την ακύρωση της συναυλίας, δεν εμφανίστηκαν ποτέ εκεί - ούτε για να γαβγίσουν. Και διερωτώμαι: αν είχαν όντως πάει για μανούρα, they would have claimed a result όπως θα λέγανε και στην Αλβιόνα, καθ'ότι το εν λόγω κοινό, κάπως έντεχνο, δεν παίζανε και οι Dead Kennedys όσο να πεις!

Το απαίσιο αυτό έκτρωμα ευαγγελίζεται ανοιχτά, με τις πράξεις ή απραξίες του, τη θρασυδειλία (εκτός από όλα τα άλλα εμετικά). Γι'αυτό δεν είναι να απορεί κανείς για όλα αυτά που σωστά λες εσύ -αλλά κανείς δε θυμάται κι όλοι απορούν για το "φαινόμενο ΧΑ". Τόσο τα ενεργά μέλη όσο και οι υποστηρικτές-ψηφοφόροι χρειάζονται ΟΧΛΟ (και όχι μαζικότητα) για να λειτουργήσουν. Είναι λίγο αστείο που φτάσαμε να πρέπει να εξηγούμε το αυτονόητο αλλά την ίδια στιγμή καταλήγει να είναι και χρέος μας. Τουλάχιστον ας ξέρουμε ότι δεν είναι να φοβάσαι και τίποτα από αυτές τις κότες τις λυράτες.

Α και μην ξεχάσω: απαγόρευση ψήφου πέρα από μια ηλικία. Άμεσα.
Με έχει πάει αίμα ρε πούστη.

The Motorcycle boy είπε...

Ευχαριστώ Μιχάλη αν και δεν είναι τίποτα δικό μου -γνωστά είναι όλα αυτά.

Fixit, κατά πρώτον θα εκφράσω τον αμέριστο θαυμασμό μου στη γερή σου κράση -έφαγες τη φόλα το πρωί και σ΄έπιασε το απόγευμα; Εμένα θα με έπιανε στην πρωτελευταία μπουκιά και θα έτρεχα!

Κατά δεύτερον, ευχαριστώ που με ενημέρωσες οτι απλώς πόρδισαν στον αέρα σχετικά με τη συναυλία της Μποφίλιου, επειδή είχα διαβάσει την ανακοίνωσή τους και ήθελα να δω τι θα κάνουν.

Κατά τρίτον, ο νεαρός (δηλαδή μέχρι 30-35 ετών) Χρυσαυγίτης δεν είναι άλλος από το αρχιδάκι του σχολείου που όταν σε πετύχαινε μπόσικο σε βάραγε και σου έλεγε πώς αν το πεις στο δάσκαλο είσαι καρφί, ΑΛΛΑ στην περίπτωση που του έριχνες περισσότερες πήγαινε καρφί στο δάσκαλο να σε καρφώσει. Αυτό το καργιολίκι είναι πολιτική θέση κόμματος της βουλής πλέον (και δεν αστειεύομαι καθόλου)!

Κατά τέταρτον δεν με καίει η ψήφος -ας πηγαίνανε και οι παραλίες να ψηφίσουν και θα ακυρωνόταν μια χαρά η ψήφος των γέρων. Αυτό όμως που υποστηρίζω είναι το εξής: ΑΝ η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πώς όλα ήταν καλύτερα επι Παπαδοπούλου και Μεταξά (άρα συμφωνεί με τις εξορίες στα ξερονήσια για τουςαντιφρονούντες) και ΑΝ η θέση της Χρυσής Αυγής είναι οτι σήμερα στην Ελλάδα κυριαρχεί ο μπολσεβικισμός και ο σταλινισμός ΤΟΤΕ δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αν τους τσουβαλιάσει το κράτος και τους ρίξει στις εξορίες να σπάνε πέτρα -έτσι δεν είναι; Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί τους, ΤΩΡΑ που κυβερνάει η Αριστερά και η θολοκουλτούρα στην Ελλάδα ας πάνε στα μακρονήσια να φτιάξουν χαλίκι κι όταν κάποτε ανακάμψει η χώρα και έρθει ο φασισμός, τότε επανέρχονται!

bernardina είπε...

Μ' αρέσει που θεωρείτε δεδομένο πως τα χρυσαύγουλα τα ψήφισαν οι μπαρμπάδες και τα ραμολιμέντα, ρε παλικάρια.
Δηλαδή αυτά τα καλόπαιδα που μοιράζουν σφαλιάρες και τσαμπουκά όπου τους παίρνει; και οι γκομενίτσες τους (όσοι έχουν) τι ψήφισαν; Οικολόγους πράσινους;

Να, κάτι τέτοιοι πόντοι σας ξεφεύγουν και χαλάει όλο το ωραίο πλεχτό, ρε μότορα.
Φάε κι ένα μαλάκα δίπλα στον Κασιδιάρη http://www.theinsider.gr/images/stories/POLITIKA/xrisi-avgi-vouli.jpg να χαιρετάει ναζιστικά κάνοντας ταχαμουδήθεν ότι ορκίζεται, η κουράδα.
Τσάκω και την ιστοσελίδα του (γιατί είναι πολύ προχώ ο τύπος) http://xristospappas.blogspot.gr/2012/08/4.html
και πες μου τώρα ότι είναι ρατσιστάκια, ακροδεξιάκια, φασιστάκια και λοιπά.
ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ!!! Και να το λέμε σε κάθε ευκαιρία. Κι όποιοι τους ψηφίζουν είναι κι αυτοί φιλοναζιστές. Ή σκέτο μαλάκες.

The Motorcycle boy είπε...

Πάντως εγώ φιλενάδα έγραψα οτι τους ψηφίζουν-υποστηρίζουν οι εναπομείναντες χαφιέδες της χούντας ΚΑΙ τα νεαρά βλαστάρια που τα αποφεύγανε τα υπόλοιπα παιδάκια στο σχολείο και τώρα μεγάλωσαν κι αποφάσισαν να εισπράξουν τα χρωστούμενα.

Μάλιστα, για μένα, οι χουντικοί γέροι είναι το μικρότερο πρόβλημα επειδή θα πάνε όπου τους φυσήξει ο άνεμος. Οι νεότεροι είναι το θέμα -που θα μείνουν μαζί μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Αυτός ο τύπος που λινκάρεις (τον είχα δει στην τηλεόραση και μου θύμιζε έναν υποδεκανέα που άραζε στο επιλοχάδικο όταν ήμουν φαντάρος και το έπαιζε κο-κο-κομάντο αλλά το βύσμα του δεν μπορούσε να τον κάνει υπαξιωματικό λόγω στραβωμάρας και πλατυποδίας) δεν κοιτάζει να κρύψει τις νεανικές του φωτογραφίες στις οποίες μοιάζει με τον Πεπίτο Γκονζάλες; Κι άμα θέλει να χαιρετάει φασιστικά ας το κάνει κανονικά, όχι με λυγισμένα τα δαχτυλάκια σε στυλ "άντε καλέ απ΄εδώ!"
Ναζισμός: προέρχεται από το Νατσιοναλίζμ (αν δεν με απατούσε μια γερμανίδα που είχα γνωρίσει κάποτε στην Ίο) που σημαίνει εθνικισμός. Καιρός είναι λοιπόν να τα ξεκαθαρίσουμε: όπως κομμουνιστής ήταν ο Στάλιν, κομμουνιστής κι ο Λουμούμπα -έτσι ναζιστής ήταν ο Χίτλερ, ναζιστής κι ο Μιχαλολιάκος. Αν θέλουμε να κάνουμε εξομείωση, ας την κάνουμε σωστά.

Mr.Fixit είπε...

Βασικά κι εγώ αυτό που είπα είναι ότι προαπαιτούμενο για να τους υποστηρίξεις, εκτός από την κλινική βλακεία, είναι και το να είσαι κότα. Αυτό δεν έχει ηλικία. Το καργιολίκι που λέει ο Μότορας το φοράς πάνω σου λεκέ για πάντα - ή είσαι έτσι ή όχι. Οπότε όλοι δίκιο έχουμε και μη μπλεκόμαστε με την ορολογία και τους συμβολισμούς. Ο εκφασισμός είναι γενικευμένος κι εμένα προσωπικά δε μου κάνει καμία διαφορά το πώς τους ονομάζουμε. Ο στόχος είναι να αντιταχθούμε επί της ουσίας στο ιδεολογικό έκτρωμα - όχι να χρησιμοποιούμε τη λέξη "ναζί" σαν "μπαμπούλα" για τους αμόρφωτους. Το φεγγάρι, όχι το δάχτυλο.

The Motorcycle boy είπε...

Πέρα από τον μπαμπούλα του ναζισμού βέβαια τα άτομα είναι δηλωμένοι ναζιστές (ναζιστικές θέσεις υποστηρίζουν, ναζιστικά φωτογραφίζονται) αλλά επειδή είναι τόσο κότες, και μπροστά στην πιθανότητα να χάσουν καμιά ψήφο, το έχουν γυρίσει στο τσάμικο, το πατριωτικό και το χριστιανικό.

Mr.Fixit είπε...

Ουδεμία αντίρρηση. Απλά για πολλούς κάποιες λέξεις τρομάζουν περισσότερο από άλλες - το κρίσιμο είναι να καταλάβουμε όλοι αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Που είναι ίδιο όπως και να το πεις.

Μπάη δε γουέη, χτες στη ΔΕΘ σκάσανε μύτη και ασφαλέστατα κλάσανε λίγο ακόμα καθ'ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι Αυλώνας οπότε έπεσε antifa προστασία, κάποιοι μπάτσοι για τα μάτια κλπ. Δεν ξέρω, οτιδήποτε ενάντια στην εξάπλωση φόβου είναι πράξη αξιοπρέπειας.

The Motorcycle boy είπε...

Πάντως γιατρέ μου (για να λέμε και τα από δω, τα δικά μας) κι αυτή την αντιβία που μας λέγανε, δεν τη βλέπω πια. Εξαντλήθηκε στο πλάκωμα έρμης μπατσίνας και τώρα δεν υπάρχει λόγος να επανέλθει;

Oolon Colluphid είπε...

Η Κρίση αλλάζει τον κόσμο και θα τον αλλάξει ολοκληρωτικά. Το επάρατο μνημόνιο είναι μια επιπλοκή της Κρίσης .Μια επιπλοκή του επάρατου μνημονίου είναι πως άνοιξε το σπιρτόκουτο και έβγαλε απο μέσα τον μικροαστό σε όλη του την μικροπρέπεια. Ο πανικός εκεί στα ξέφωτα τροφοδότησε την μοχθηρία με ίδιο τρόπο που η ασφυξία του σπιρτόκουτου τροφοδοτούσε την απληστία τον καιρό που η Πίστης επεκτεινόταν. Θυμωμένοι και μοχθηροί αναβαπτίστηκαν στις Πλατείες (το αληθινό Κίνημα της Πατάτας) όπου οι πάντες απενοχοποιήθηκαν από τα πάντα και έμεινε ο καθένας μόνος του να φυλάει τον κώλο του. Οι πιο ανασφαλείς σχετικά με την ικανότητα διαφύλαξης βρήκαν στους ουγκανοί το αντίστοιχο του Και ΕΓΩ θα φέρω το ξάδελφο μου να σε δείρει.
Δεν νομίζω πως η χ.α έχει το υλικό για να μείνει στην κατηγορία. Άσε που παίζει και αναχρονιστικό ποδόσφαιρο. Πιο πιθανό μου φαίνεται πως θα αξιοποιηθούν απο τις υπεύθυνες δημοκρατικές δυνάμεις (που καταδικάζουν την βία απο όπου κι αν προέρχεται) για την μετάβαση στον Θαυμαστό Νέο Κόσμο που περιμένει να γεννηθεί.
Σε κάθε περίπτωση τα χειρότερα έρχονται.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν υπάρχει Μνημόνιο σε μια κοινωνία που πάσχει από αφασία -είναι σα να βάζεις ξυπνητήρι σε ασθενή που έχει πέσει σε κώμα, όσο και να χτυπάει τίποτα δεν γίνεται.
Η κρίση γενικότερα (παγκοσμίως) ήρθε όπως αναμενόταν λόγω του πλεονάσματος παραγωγής του καπιταλισμού και της επακόλουθης ανάγκης δημιουργίας χρήματος σε τέτοιο βαθμό που απαξιώθηκε πλήρως το ανταλλακτικό μέσο. Τώρα πλέον δεν αγοράζει κανένας και το χρήμα οποιασδήποτε μορφής χάνει σε αξία, άρα γίνεται τεχνητά ακριβότερο.
Η Χ.Α. πολύ θα ήθελα να πιστεύω οτι θα πέσει κατηγορία αλλά και τότε με τον Χίτλερ, ένα μάτσο αναχρονιστές γελοίους τους θεωρούσαν. Και η κοινωνική συνείδηση ήταν κάτι χιλιόμετρα πιο αριστερά από σήμερα, στην πλειοψηφία της.

Μαρλυ ιζ γκόινγκ του δε χελ γουιθ ε σμάιλ ον χιζ φέης είπε...

Τα λεγαμε πριν δυο χρονια, αλλα ποιος μας ακουγε...
Λοιπον: με τη λογικη της δημοκρατικης εκπροσωπησης ειναι σωστο να εκπροσωπειται η ΧΑ. Ενα σεβαστο ποσοστο συμπολιτων μας αποκαλυψε επιτελους την ανεπαρκεια του (ανεπαρκεις σε πολλα επιπεδα) και ψηφισε ενα ματσο υπερελληναραδες αγραμματους. Τους συμπολιτες μας αυτους λοιπον εκπροσωπει παναξια (εν κανω πλακα)το κομμα ΧΑ. Ας κανουμε τωρα μια βολτα στο ιντερνετ. Θα διαπιστωσουμε πως: 1ον) Οι τυποι εχουν γινει εξπερ στο τρολλαρισμα. Οποια ιντερνετικη πετρα και να σηκωσεις θα τους βρεις αποκατω και μαλιστα με πολυ γρηγορα αντανακλαστικα. ΒΤW απορω πως δεν εχουν σκασει μυτη ακομη εδω. 2ον) Τα τρολ αυτα γραφουν συνηθως σε ανορθογραφα ελληνικα, συχνα με κεφαλαια (ειναι πιο ευκολα και πιο φωνακλαδικα) ή σε ανορθογραφα (!) greeklish. 3ον) η βασικη επιχειρηματολογια ειναι του τυπου "ναι ρε, η ΧΑ σας μαρανε που τοσα χρονια οι πολιτικοι/λαμογια/αριστεροι/πασοκοι/κλπκλπ κλεβανε κανανε δειχνανε" και παει λεγοντας. Καμμια αντιρρηση. Σαν να λεμε οτι αφου ο Καλλιγουλας ητανε μαλακας αρα ο Χιτλερ αυτοματως αναγορευεται σε Οσιο Αδολφο. Συμπληρωνω εδω πως η συνηθεστερη επωδος των τρολ ειναι κατι σαν "ερχομαστε", ξερεις, μπας και μας σκιαξουν, αν και εχω βασιμες υποψιες πως οι πιο ταχαμου τσαμπουκαλεμενοι ειναι κατι τσιλιβιθρες σαν κι αυτους που σπαγανε τα σπασμενα απο τους παγκους των μικροπωλητων μετα τις αρχικες ζημιες που εκαναν τα πρωτοπαλληκαρα. Νούλες δηλαδη. 4ον) μισουν οποιονδηποτε ειναι πιο μορφωμενος απο αυτους (πχ αυτους που πηγαν ΚΑΙ γυμνασιο) οι οποιοι ονομαζονται γενικως και αοριστως "ψευτοκουλτουριαδες". Αναρχικοι και αριστεροι (κατα προτιμηση "συριζαιοι") ειναι "απλυτοι" και "ναρκομανεις". Για καποιο λογο θεωρουν μαλιστα τους αριστερους δολοφονους που εχουν μακελεψει κοσμο τα τελευταια χρονια (μηπως εννοουν τη 17Ν? Δεν εχω καταλαβει ακριβως) και τους Συριζιτες Σταλινικους. Ειναι σαν να λες τον Σαββα Θεοδωριδη βαζελο, αλλα αντε να τους το εξηγησεις... 5ον) Πιστευουν πως ειναι κατα πολυ περισσοτεροι απο οσο φαινονται. Δυστυχως εδω μαλλον θα συμφωνησω -οσον αφορα ομως το ποσοι φασιστες (οχι απαραιτητα ΧΑυγιτες) ζουν αναμεσα μας. καταληγοντας, το προσωπικο μου συμπερασμα ειναι πως λαμβανοντας υπ'οψιν και τα σχετικα στατιστικα/δημογραφικα της ΧΑ οι απιστευτοι αυτοι ειναι ανθρωποι χαμηλου μορφωτικου επιπεδου κυριως ηλικιας 30-40. Απλα βρηκαν ευκαιρια να πουν "ουγκ" μαζι με αλλους σαν κι εκεινους χωρις να φοβουνται πως θα γινουν ρεζιλι σε μια σοβαρη πολιτικη ή αλλη συζητηση οπως τοσες φορες στο παρελθον που καποιος "ψευτοκουλτουριαρης" τους στριμωξε και δεν ξερανε απο που να φυγουν. "Δεν καταλαβαινω τι μου λες αλλα θα μαζευτουμε καμμια εκατοστη, θα σηκωσουμε τα λαβαρα, θα σε πλακωσουμε στο ξυλο κι ετσι θα γινω κι εγω σπουδαιος". Αχ βρε παλιοπαιδα... Ειστε τυχεροι ρε... Αν ειχατε συναισθηση της ασημαντοτητας σας, η αυτοκτονια θα ηταν η μονη λυση

Mr.Fixit είπε...

Μότορα καλά τα λες και τα δικά μας. Βέβαια η παράγκα την έχει γαμήσει την ομάδα - σε πλατεία και πέριξ η ζουζού σπέρνει αγρίως και αλά παλαιά - αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό. Είναι όμως απόδειξη του πόσο οργανωμένα κινείται το πράγμα και του πόσο τρόμπες είναι όλοι αυτοί που ξαφνικά αποφάσισαν να στοχαστούν για το "φαινόμενο ΧΑ".

The Motorcycle boy είπε...

Μάρλυ μαν -έτσι είναι όπως τα λες και γιατί δεν τα έγραφες πιο πριν ρε παιδί μου να με γλιτώσεις από τον κόπο να απεραντολογώ εδώ μέσα! Θα σε λίνκαρα και θα καθάριζα -τέλος πάντων...
Διαφωνώ όμως με τη λογική της δημοκρατικής εκπροσώπησης που θέτεις. Όπως βέβαια διαφωνώ με τη λογική των αξιών (δημοκρατία, ελευθερία, μπασταρδοκρατία) ΓΕΝΙΚΩΣ. Αυτές οι αξίες υπάρχουν κατά τη γνώμη μου ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ κάτι κι όχι ΓΕΝΙΚΩΣ (τα κεφαλαία γιατί δεν έχω βρει πώς βάζει μπολντ το γαμήδι -20 χρόνια μπλόγκερ!) Δηλαδή, όπως η ελευθερία μου είναι σε σχέση με τον άλλο, έτσι και η δημοκρατία (και η δημοκρατική εκπροσώπηση) είναι σε σχέση με την κοινωνία. Αν αύριο γίνει κόμμα βομβιστών και πάρει ένα 7% (παραπάνω θα πάρει αν υποσχεθεί οτι στα σπίτια των μελών δεν θα βάζει βόμβες) δεν πάει να πει οτι θα πρέπει να το έχουμε στη βουλή και το επιδοτούμε κιόλας για να βάζει βόμβες και να σκοτώνει κόσμο! Τι καθορίζει λοιπόν τα όρια της δημοκρατίας; Το πόσο (έστω υποστηρίζει οτι) βοηθάει την κοινωνία να προχωρήσει και το πόσο της δημιουργεί προβλήματα. Ένα κόμμα που διακηρύττει τη δολοφονία ανθρώπων (πρόσεξε! δεν λέω "ένα κόμμα που σκοτώνει ανθρώπους" αυτό το κάνανε πολλοί -αλλά ένα κόμμα του οποίου η ιδεολογία είναι να σκοτώσει κόσμο!) είναι εχθρικό προς την κοινωνία (μέλη της οποίας είναι αυτοί που θέλει να σκοτώσει). Άρα δεν έχει λόγο ύπαρξης ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ της δημοκρατίας (την οποία κιόλας θέλει να καταργήσει).
Όντως είναι ένα από τα παράδοξα της μαλακίας που τους διακρίνει το οτι δεν ξέρουν να γράφουν ελληνικά κι όμως σκίζονται για την υπεράσπιση της γλώσσας και μάλιστα για την εφαρμογή πολυτονικού! Θα πρότεινα όποιος είναι Χ.Α. να επιτρέπεται να γράφει μόνο πολυτονικά και σε περίπτωση λάθους να τιμωρείται.
Εδώ μέσα δεν έρχονται φίλε μου γιατί δεν είμαι διάσημος -άσε που για να έρθουν θα πρέπει να διαβάσουν τι έχω γράψει. Πού να τα διαβάσουν οι έρμοι; 4 σελίδες είναι -κι αυτοί έχουν να διαβάσουν πάνω από μισή σελίδα από την εποχή που ο Χίτλερ έβγαζε βιβλία.

Fixit, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα -η ανοργανωσιά. Γιατί, γαμώτο μου, άλλο αναρχία κι άλλο να μην μπορείς να συμφωνήσεις πότε θα κάνεις συνέλευση και για ποια θέματα θα μιλήσεις! Η αναρχία είναι η πιο ανθρώπινη ιδεολογία, αλλά η καφενεδοποίηση είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Mr.Fixit είπε...

Η δικιά μας ανοργανωσιά και η δικιά τους κτηνώδης οργάνωση. Χτες το βράδυ, 10 η ώρα, μικροφωνική στο Πολυτεχνείο, ενημέρωση, φυλλαδιάκι για τον κοινωνικό κανιβαλισμό, έξω η πρέζα κι οι φασίστες, μούρλια. 1.30 η ώρα που γύριζα, όλα άδεια κι η Στουρνάρη σπαρμένη νεκροζώντανους.

bernardina είπε...

test
άμα δεν πετύχει σβήσ' το

bernardina είπε...

Χα! πέτυχε.
Έλα μότορα, σού βρήκα πώς βάζεις μπολντ.
Λοιπόν: κείμενο
Όπου χ=b
φαντάζομαι έτσι μπαίνουν και τα πλάγια, αλλά αντί b μέσα στις αγκύλες βάζεις i. για να δούμε Στο κλείσιμο μην ξεχνάς το / πριν από το γράμμα, αλλιώς συνεχίζει μέχρι τέλους.

bernardina είπε...

Α, καλά αυτό το ήξερες ήδη..
Λοιπόν, σβήσ' τα να μη φαίνονται σαν τρολιές, νταξ;

bernardina είπε...

Το ζώον, έβαλα αγκύλες κι έφαγε την οδηγία. Τόσπαν, πάμε ξανά:
{b}κείμενο{/b} και όπου { βάζεις < και βγαίνουνε βαροπατημένα.

The Motorcycle boy είπε...

Fixit, αφού κάνανε το καθήκον τους τα παιδιά σχολάσανε -τι δηλαδή; Πόσο να κάτσουν; Πάνω από δίωρο -τρίωρο; Να μην πιουν κάνα μπυρόνι;

Μπέρνι -μπα, βαριέμαι να τα σβήσω και βαριέμαι να κάνω όλα αυτά τα κόλπα. Θα μείνω στα κεφαλαία νομίζω.

Μαρλυ ιζ γκόινγκ του δε χελ γουιθ ε σμάιλ ον χιζ φέης είπε...

Επιμενω: αν δεν μπαινανε ΚΑΙ στη βουλη, θα ειχανε περασει απαρατηρητοι και αυτοι και η μαλακια που τους δερνει. (Ειδες που η μαλακια ειναι πιο δυνατη απο τα μπρατσα?)

The Motorcycle boy είπε...

Η μαλακία είναι (από εξ) ανέκαθεν πιο δυνατή από τα μπράτσα γιατί ο μαλάκας περιμένει οτι κάποια στιγμή θα χύσει, ενώ ο μπρατσαράς είναι ευνούχος λόγω αναβολικών και δεν ξέρει τι να κάνει με την τσουτσού του.
Τι απαρατήρητοι; Εδώ στην Αθήνα πάντως κοπρίζουν εδώ και καιρό και τους ξέρει ο πάσα κόσμος. Για ρώτα το Νίκο τον φωτογράφο μας ποιος του έκανε έλεγχο για ταυτότητα όταν γύρναγε ένα βράδυ από τη δουλειά!

Βάγγος είπε...

ΛΑΙΚΟΡΕΜΠΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ"-ΠΥΡΗΝΑΣ(ΕΛΙΩΝ) ΚΟΡΙΝΘΟΥ.Τα σύννεφα της οργής μας οσο πάνε και πυκνώνουν και δεν αργεί η μέρα που θα σας καταβρέξουμε,όπως σας αξίζει,κανταδόροι του εβραιομπολσεβικισμού!ΡΕΥΜΑ-ΤΙΜΗ-ΔΡΑΧΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

The Motorcycle boy είπε...

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ότι τροπή και να πάρουν τα γεγονότα στην ελλάδα, ποτέ οι ακραίες τάσεις πολιτικά δεν θα αυξήσουν επικινδυνα τα ποσοστά τους.
Να μη μιλήσω για το ανέκδοτο κκεμλ και μλκκε που οι δημοσιογράφοι είπαν οτι αποτελεί σημαντικό γεγονός το ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τις εκλογές.
Να μη αναφερθώ σ΄αυτά που ξέρετε για το πτωτικό ποσοστό του κκε.
Θα μιλήσω για ένα φαινομενικά "χαζό" μηχανισμό που αναφέρθηκες και συ και λειτουργεί πάντα στις εκλογές. Στην ελλάδα λοιπόν παίζει σημαντικό ρόλο η ψήφος της γεμάτης συνοχή ελληνικής οικογένειας.
Και επειδή οι περισσότεροι στο περιβάλλον της οικογένειας τους είναι συντηρητικοί και όχι ακραίοι , έχουμε κυβερνητικά σχήματα όπως το σημερινό... τωρα αν τσίμπησε και η χρυση αυγή κάποιους ψήφους είναι μόνο μια συγκυρία.
Σε επόμενη φάση θα επιστρέψουν στο 1%.
ανονυμοσ

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, ΓΕΝΙΚΩΣ στις καπιταλιστικές χώρες δεν διαταράσσεται εύκολα το status quo, άρα δεν επικρατούν ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ οι ακραίες τάσεις. ΕΚΤΟΣ από την περίπτωση κατά την οποία το σύστημα βρίσκει οτι πρέπει να ανακόψει μια καινούργια, επικίνδυνη κοινωνική τάση (π.χ. κομμουνισμός στα τέλη του '60 στην Ελλάδα και στα τέλη του '30 στη Γερμανία) και τότε αφήνει ελεύθερα τα ακραία του κτήνη δηλαδή τους φασίστες. Αυτό το κάνει το σύστημα ΚΑΙ ΟΤΑΝ υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής το οποίο θα πρέπει να καταστραφεί είτε με πολεμικές συρράξεις είτε με άλλο παρόμοιο τρόπο.

Υπάρχουν τέτοιες συνθήκες στη σημερινή Ελλάδα; Συνθήκες ανόδου της αριστεράς δεν υπάρχουν (η άνοδος του Σύριζα είναι απλώς μετατόπιση των κεντρώων που ψήφιζαν Πασόκ). Υπάρχει όμως πλεόνασμα -όχι παραγωγής, αλλά πλεόνασμα πλαστικού χρήματος -το οποίο θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καταστραφεί επειδή πλέον δεν αντιστοιχεί σε κανενός είδους αξία (όσο κι αν νερώσεις την έννοια της αξίας). Γι΄αυτό και οι φασιστικές συμπεριφορές προωθούνται ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ (βλέπε και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Γι΄αυτό, ας πούμε, και ο Σαχλαμαράς το παίζει Ζορό και "βγάζει κουκούλες, σπάει άσυλα, διώχνει μετανάστες". Το κάνει, νομίζεις, για να πουν: "ω, μα αφού το κάνει ο Αντώνης, ας μην ψηφίσουμε τους φασίστες"; Μα -όταν νομιμοποιείς μια εγκληματική συμπεριφορά, όπως αυτές των φασιστών, εντάσσοντάς την στο πρόγραμμά σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους δίνεις έξτρα πόντους. Γιατί ο μαλάκας που έλεγε ως χτες: "τι πράγματα είναι αυτά!" σήμερα που το βλέπει ΚΑΙ από τον Αντώνη -το δέχεται σαν κάτι που επιτρέπεται να συμβεί. Αν όμως επιτρέπεται το έγκλημα ποιον θα εμπιστευτείς αν όχι τον καταξιωμένο εγκληματία; Με πιάνεις;

Και για όλα αυτά -συμφωνώ μεν με τη συντηρητικότητα της οικογένειας, αλλά δεν νομίζω οτι αυτή θα ωθήσει την Χ.Α. στη συρίκνωση -το αντίθετο μάλλον...

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι