Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

"Δεν θα μας ξαναπιάσετε κορόιδα"

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους ανθρώπους για πάντα, μπορείς να κοροϊδέψεις όλους τους ανθρώπους για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις όλους τους ανθρώπους για πάντα», έλεγε ο Αβραάμ «με κυνηγάει ο Πλεύρης» Λίνκολν. Πως το βλέπεις; Ισχύει ακόμα το απόφθεγμα;

«Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές», έλεγε … θυμάσαι ποιος; Θυμάσαι πότε; Μην κουράζεσαι –αυτό το σλόγκαν έσερνε από κανάλι σε μπαλκόνι ο Καραμανλής και ζητούσε να ξαναεκλεγεί το κόμμα του.

«Άλλο όταν είσαι στην κυβέρνηση και άλλο όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες». Ποιος το είπε αυτό; Πότε το είπε; Θυμάσαι; Μήπως ήταν ο Αλογοσκούφης όταν απαντούσε σε δημοσιογράφο σχετικά με την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματός του, μετά την επανεκλογή του;

«Δεν αισθανθήκατε ποτέ ότι σας κοροϊδεύουν;» είχε ρωτήσει, στην τελευταία συναυλία των Sex Pistols ο Johnny Rotten. Δεν το αισθάνθηκες;

Η κυβέρνηση μιλάει τώρα για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, για εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, για αύξηση (κυρίως των έμμεσων, άρα άδικων) φόρων και για αύξηση των μισθών κατά 3% επί του βασικού μισθού (πράγμα που σημαίνει, αύξηση περίπου 1,5% στο καθαρό ποσόν που φτάνει στα χέρια μας, ενώ ο «πειραγμένος» πληθωρισμός τρέχει με 3,7%). Η κυβέρνηση ξεσκίζεται προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τους δημόσιους οργανισμούς με τη μέθοδο «είναι ζημιογόνοι, άρα τους πουλάω».

Εντάξει λοιπόν!

Να ενοποιηθούν τα ταμεία. Αλλά όχι με τον συγκερασμό όλων στο χειρότερο (βλέπε ΙΚΑ). Να ενοποιηθούν με την ένταξή τους στο καλύτερο ταμείο. Να έχουν όλοι τις ασφαλιστικές παροχές των προνομιούχων και όχι να χάσουν τα προνόμιά τους όσοι τα έχουν εξασφαλίσει. Μην γίνεσαι μαλάκας. Μην τσιμπάς στο διχαστικό κολπάκι της κόντρας με τους προνομιούχους. Το θέμα δεν είναι να έρθουν αυτοί στη θέση μας, αλλά να φτάσουμε εμείς στη δική τους.

Να εξομοιωθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Αλλά προς τα κάτω. Να παίρνουμε σύνταξη νωρίτερα –σαν τις γυναίκες, όχι να παίρνουν αυτές σύνταξη αργότερα. Δεν είμαι ηλίθιος! Καλά κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητάει εξομοίωση των ορίων. Αλλά, όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση των δημοσίων υπαλλήλων (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας) –«η επιδείνωση του εργασιακού καθεστώτος χωρίς να υπάρχει παράπτωμα από την πλευρά του υπαλλήλου είναι παράνομη». Αυτό προβλεπόταν και από τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων –πριν την καταργήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Μην τσιμπάς στις κορώνες των δημοσιογράφων –«εργασιακή ισότητα» σημαίνει βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, ενώ η επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων ονομάζεται «εργασιακή εξαθλίωση».

Να αυξηθούν οι φόροι. Αλλά, να αυξηθούν ανάλογα με τα εισοδήματα γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι άδικοι επειδή ακριβώς δεν λαμβάνουν υπόψη τους το εισόδημα. Όταν ανεβαίνει η τιμή της κιλοβατώρας –πληρώνω ίδια την αύξηση κι εγώ και ο Βαρδινογιάννης. Όταν αυξάνεται ο φόρος καπνού, αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων το ίδιο και για μένα και για τον Λαμπράκη. Αν θέλεις να αυξήσεις τους φόρους –πάρτα από αυτούς που τα έχουν και σου χρωστάνε –όχι από μένα που μου χρωστάς κιόλας! Μη με δουλεύεις τόσο χοντρά!

Να προφυλάξουν το εισόδημά μας –αυτό είναι η δουλειά τους. Δεν φταίμε για τον πληθωρισμό, δεν φταίμε που οι βασικοί μας μισθοί είναι ψίχουλα και χρειάζεται να προστεθούν ένα κάρο επιδόματα για να φτάσουν σε επίπεδο υποτυπώδους εξασφάλισης της επιβίωσής μας. Είναι άλλο πράγμα να δίνεις αύξηση 3% στα 400 ευρώ του βασικού μου και άλλο να δίνεις την ίδια αύξηση στα 1.000 ευρώ που παίρνω καθαρά. Να τελειώνει λοιπόν το δούλεμα –θέλω τα λεφτά μου, αυτά που δικαιούμαι και όχι ένα φιλοδώρημα. Δεν θα με καταντήσεις ζητιάνο, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου –θέλω αυτά που μου ανήκουν. Τώρα! Χτες!

Να πουληθούν όλες οι ΔΕΚΟ, να πουληθούν τα πάντα αν δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε. Είμαι μεγαλόψυχος και σας συγχωρώ την ανικανότητα. Αλλά εγώ έχω πληρώσει για να στηθούν αυτοί οι Οργανισμοί. Έχω πληρώσει τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής, τις κολώνες της ΔΕΗ, τα καλώδια του ΟΤΕ και τα βαγόνια του ΕΛΤΑ. Τώρα που πουλάτε, μήπως ήρθε η ώρα να μου δώσετε τα λεφτά μου πίσω; Συνέταιροι ήμασταν στους Οργανισμούς –γιατί πάτε να με κλέψετε; Ή μήπως δεν θα βγάλετε χρήματα γιατί «οι Οργανισμοί είναι προβληματικοί»; Πως γίνεται ρε Γκαλμπράιθ να είναι προβληματικό ένα μονοπώλιο; Ρωτάω γιατί είσαστε και λάτρεις της ελεύθερης αγοράς! Και τελικά, πως σκοπεύετε να πουλήσετε τα μαγαζιά αυτά όταν τα δυσφημίζετε; Ποιος λογικός κεφαλαιούχος θα πληρώσει για να αγοράσει ένα χρεωμένο και ζημιογόνο μαγαζί; Δεν πάει να πάρει τον ΠΑΟΚ καλύτερα –που επιχορηγείται κιόλας; Και τελικά, όταν λέτε ότι «κλείνοντας π.χ. την Ολυμπιακή θα εξοικονομούμε 1 εκατομμύριο το μήνα», γιατί δεν λέτε και τι θα τα κάνετε αυτά τα χρήματα; Γιατί δεν περνάτε π.χ. ένα νομοσχέδιο που να αναφέρει πως «τα φράγκα που γλιτώνει το κράτος (με σαφή αναφορά στο ποσόν, παρακαλώ) από την Ολυμπιακή θα πηγαίνουν στην υγεία (ή την παιδεία), αποκλειστικά»; Μήπως τελικά θέλετε να κλείσετε την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ (που ξεκινήσατε να υπονομεύετε εδώ και 4 χρόνια) γιατί όντως σας αρέσουν τα μονοπώλια; Όχι τα κρατικά μονοπώλια! Τα ιδιωτικά –σαν αυτό της Aegean ας πούμε.

Ζητάω πολλά; Ζητάω πράγματα ανέφικτα; Μπορεί. Αλλά δεν ζητάω τίποτα περισσότερο από αυτά που εξαγγείλατε πριν τις εκλογές. Κυβέρνηση δεν ήσασταν και πριν; Δεν ξέρατε την κατάσταση; Γιατί τα λέγατε, αν δεν μπορούσατε να τα κάνετε; Να υποθέσω πως ψάχνατε για μαλάκες; Εντάξει, τους βρήκατε –αλλά η μαλακία δεν είναι μόνιμη κατάσταση. Το έλεγε κι ο Αβραάμ. Και αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτά που πρέπει, αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτά που εσείς οι ίδιοι υποσχεθήκατε –είμαι φιλεύσπλαχνος. Δεν θα ζητήσω να ελεγχθείτε δικαστικά (όπως συμβαίνει σε όσους διαπράττουν απάτη). Θα ζητήσω απλά, να σηκωθείτε να φύγετε από εδώ. Κι εσείς και όσοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την διακυβέρνηση ενός κράτους. Αν είναι να γαμήσετε τα πάντα –αφήστε το καλύτερα. Δεν σας έχουμε ανάγκη, μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας αυτό. Ξεκουμπιστείτε λοιπόν, για να μη σας πληρώνουμε κιόλας.

Σε κορόιδεψαν για λίγο και τώρα το αισθάνεσαι; Αδιαφόρησες για τα τερτίπια τους γιατί οι κυβερνήσεις είναι εξ ορισμού διεφθαρμένες; Δεν έχει σημασία τι από τα δυο ισχύει.
Το σημαντικό είναι να συμμετάσχεις στη γενική απεργία γιατί, όπως είπαν και άλλοι πριν από μένα, αυτή η κυβέρνηση κουμαντάρεται από τις δημοσκοπήσεις. Δεν τους νοιάζει να φτιάξουν ασφαλιστικό σύστημα, δεν τους ενδιαφέρει να αναμορφώσουν τη φορολογική κλίμακα. Μόνο οι εκλογές τους καίνε, να μην χάσουν, να ξαναβγούν. Γιατί όντας κυβέρνηση, θα έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος (αυτό λέγεται και κάπως αλλιώς –όμως δεν θέλω να το χοντρύνω).
Και κάτι ακόμα –η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Αν απεργήσουν λίγοι θα είναι εύκολο να απολυθούν –αν απεργήσουν όλοι δεν θα συμβεί τίποτα. Απλό δεν είναι;

«Θα βγάλω το καπέλο μου στους νέους θεσμούς
θα υποκλιθώ στη νέα επανάσταση
θα χαμογελάσω επιδοκιμάζοντας τις αλλαγές γύρω μου
θα πάρω την κιθάρα μου και θα παίξω
όπως έκανα και χτες.
Μετά θα γονατίσω και θα φωνάξω
δεν θα μας ξαναπιάσετε κορόιδα

όχι, όχι
».
Έλεγαν κάποτε οι Who.


Αύριο έχει γενική απεργία –μην το ξεχάσεις.

15 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλογομούρης είχε πει το εξής φανταστικό:
"Από την πώληση της Ολυμπιακής θα εξασφαλιστούν τόσα εκ € την μέρα,αυτά θα μοιραστούν στους Έλληνες, βέβαια δε θα πάρουν όλοι το 1/10000000 που τους αντιστοιχεί ,άλλοι θα πάρουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα"

Εγώ κύριε Αλογοσκούφη είμαι σίγουρος πως θα πάρω τ'αρχίδια μου,όπως είμαι σίγουρος πως αν ζούσα στην τουρκοκρατία θα ήμουν ευνούχος σε χαρέμι και αν ζούσα στην Αρχαία Αθήνα θα ήμουν δούλος στην Πεντέλη και θα έσπαγα μάρμαρα για τον Παρθενώνα,αλλά φυσικά θα με πλάκωνε καμια πέτρα πριν προλάβω καν να τον δω.

Το ασφαλιστικό πάει κατα διαόλου και όπως πολύ καλά είπες παραπάνω ,η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δημοσκοπήσεων και απλά δεν την νοιάζει,κοιτά μόνο το άμεσο πολιτικό κόστος.

Φοβάμαι οτι ,αν φτάσουμε ποτέ σε ηλικία σύνταξης και δεν μας πατήσει κανένα ταξί στην Αλεξάνδρας οδηγώντας το μηχανάκι, θα ψήνουμε κάστανα στο Θησείο για να τα βγάλουμε πέρα.

The Motorcycle boy είπε...

Κι εσύ κι εγώ τ΄αρχίδια μας θα πάρουμε από την πώληση της Ολυμπιακής -άσε που δεν θα γίνει καν πώληση. Χρεωκοπία και πλιάτσικο, αυτά μόνο.
Για τις συντάξεις, αν δεν πεθάνουμε δουλεύοντας θα πεθάνουμε από την πείνα αμέσως μετά.

Υ.Γ.: Αυτό με την κυβέρνηση δημοσκοπήσεων το είπε ο pikei, αλλά βαριόμουν να βάλω λινκ στο κείμενο. Αυτός το είπε πάντως.

Erwtas Stomaxhs είπε...

Τις χορηγίες στον ΠΑΟΚ ακόμα τις περιμένουμε! Μην γράφεις αυθαιρεσίες!

Κωστάκη ρίξε μας να δούμε ποιος θα πέσει!

The Motorcycle boy είπε...

Εεε, λέω ... αν έρθει ο στρατηγικός επενδυτής θα φιλοτιμηθούν και οι κρατικές επιδοτήσεις να έρθουν. Ε;

οι σκιές μιλάν είπε...

Πήγες στην πορεία;
Τί έγινε εκεί κάτω;
Διαβάζω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα δεξιά-αριστερά για πεσίματα και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση από πουθενά.
Βρήκαν κι οι δημοσιογράφοι μέρα να απεργήσουν!

The Motorcycle boy είπε...

Σκιές, ΦΥΣΙΚΑ οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την τσίπα να απεργήσουν μια μέρα πριν, ώστε να καλύπτουν τα γεγονότα όταν γίνονται. Τι να πεις;

Πάντως κάτι έγινε χτες. Λίγο ή πολύ -δεν ξέρω. Τα υπόλοιπα σε μέιλ.

Mantalena Parianos είπε...

fucking great post man

I ll λυνκ it

The Motorcycle boy είπε...

Που το θυμήθηκες; Ακόμα κι εγώ κόντευα να το ξεχάσω!

οι σκιές μιλάν είπε...

Πρωινα πρωινα τα παιδιά, ε;
Χε χε χε.
Καλημέρες

The Motorcycle boy είπε...

Ρε σεις -τι ακριβώς γίνεται; Σύμπτωση ή παρακολούθηση; Καταγράφομαι; Σκιές -πλάκα έκανα, μη με βγάλεις στις φυλλάδες σαν τον Καμπουράκη! Χεχεχε
Καλημέρα. Άνοιξε καινούργιο φόρουμ ο deuced στη σελίδα του -το πήρες χαμπάρι;

οι σκιές μιλάν είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
οι σκιές μιλάν είπε...

Σε λίγο θα μου πεις Καλαμπουράκη οτι αυτά είναι μέιλ κι όχι σχόλια. Εγώ ο Βαράβας ο Καλοστεφανωμένος είμαι αποφασισμένος πλέον μετα αυτές σου τις δηλώσεις "να σε διαλύσω και να σε εξοντώσω μπλογκικά και ιντερνετικά".
LaL

Όχι δεν το είδα το νέο φόρουμ. Πά- να κά- μια βό- κι από κεί να κανω εγγραφή.

Δύσκολη η ζωή με το dial-up, A-θάνατε. Πολύ δύσκολη.
:P

The Motorcycle boy είπε...

Δηλαδή θέλεις να πεις οτι είμαι ένας "αλητάκος του blogging"; Κι εγώ λέω πως υπάρχει σκευωρία, από σκοτεινούς κύκλους γιατί είμαι ο μόνος που παλεύω κόντρα στο σύστημα -και γι΄αυτό χρησιμοποιούν ΚΥΠατζήδικες τακτικές εναντίον μου. Ε; Πως τα πάω;

Υ.Γ.: Dial up ε; Χέσε μέσα! Πιο γρήγορα έρχεσαι στην πλατεία και μου απαντάς, παρά να το ποστάρεις εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Motor....αυτό είναι που λέμε και γαμώ τα post!

Μπράβο!!

The Motorcycle boy είπε...

Αδερφέ ευχαριστώ -αλλά δεν είναι. Τα αυτονόητα γράφει γαμώτο.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι