Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2008

"Η δε γυνή να φοβήται το κράτος"

Το βρίσκω κάπως βαρετό να ασχολούμαι πλέον με τις αισχρές πρακτικές της κυβέρνησης –όχι οτι δεν με ενοχλούν, απλά θεωρώ πως έχει εξαντληθεί το θέμα. Θυμάμαι, πριν τις τελευταίες εκλογές, γινόταν της κακομοίρας (δάση, ομόλογα, συνταγματική αναθεώρηση κ.λ.π.) αλλά ελάχιστοι είχαν τη διάθεση να παραδεχτούν φόρα-παρτίδα οτι η μόνη λογική κίνηση θα ήταν να διώξουν αυτούς τους ανθρώπους από την εξουσία, ψηφίζοντας το, εκ των πραγμάτων, λιγότερο κακό.

Επαναλαμβάνω τη θέση μου συνοπτικά: το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορικό, με ελάχιστες διαφορές (αυτό διαβάζεται και σαν «βελτιώσεις προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη καταστολή») από τη χούντα των συνταγματαρχών. Η σημερινή Μακρόνησος είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής σάτιρας (τύπου Λαζόπουλου, και μην ξεχνάς οτι τέτοιου είδους προπαγάνδα ξεκίνησε από τη συχωρεμένη τη Μαλβίνα Κάραλη) που έχουν αναλάβει να «αναμορφώσουν τις αντιλήψεις των πολιτών και να προστατεύσουν τα χρηστά ήθη».

Σε αυτή τη βάση, η μόνη δυνατότητα που διαθέτεις στις εκλογές είναι να επιλέξεις τον καταπιεστή σου και οι επιλογές σου δεν είναι πολλές, όπως κάποιοι πιστεύουν. Σε αυτή τη βάση, ας πούμε, η επιλογή της αποχής από την εκλογική διαδικασία έχει νόημα εφόσον συνοδεύεται από ανάλογες πολιτικές κινήσεις –όπως ακριβώς και το σπάσιμο φασιστικών βιβλιοπωλείων έχει νόημα αν αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής κίνησης. Αν δεν πας να ψηφίσεις και μετά γράψεις στ΄αρχίδια σου το όλο θέμα θεωρώντας οτι έκανες το χρέος σου, έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Και οι τρύπες στο νερό είναι όμορφα σχήματα, συμφωνώ, αλλά δεν είναι, με τίποτα, διαδικασίες κοινωνικής αλλαγής.
Στην ίδια λογική, η ψήφος στα μικρά κόμματα δεν είναι άλλο από μια κουταλιά ζάχαρη για να καταπιούμε ευκολότερα το μουρουνόλαδο –φροντίζουν τα εκάστοτε εκλογικά συστήματα γι΄αυτό.
Τέλος της εισαγωγής –σύνδεσης με τα προηγούμενα.

Άκουσα, λοιπόν, αυτό το ανέκδοτο και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό –κι έτσι το αναφέρω, επειδή ανακάλυψα οτι η κυβέρνηση έχει τελικά κάποιο (αρκουδιάρικο μεν) αλλά και διεστραμμένα μαύρο χιούμορ. Πρόσεξε λίγο:
Έγραψε στο μπλογκ του ο Τατούλης (πως είναι έτσι αυτός; σαν αποκριάτικος που φόρεσε ψεύτικη περούκα με μούσι από κάτω για να πάει στο πάρτι) οτι δεν είναι σωστό πράγμα να είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος και, την ίδια στιγμή, η γυναίκα σου να μεγαλοδημοσιογραφεί και να εκδίδει εφημερίδες. Κατά πρώτον –καλησπέρα σας. Τώρα έγινε αυτό; Πόσα χρόνια είναι ο Ρουσσόπουλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και η Ζαχαρέα στα κανάλια; Τέλος πάντων –τώρα ξύπνησε ο Τατούλης και το είδε, κάλλιο αργά παρά αργότερα που λέει κι η παροιμία. Δώσε βάση, επειδή εδώ ακριβώς αρχίζει το ανέκδοτο!

Το δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το έκανε σκονάκι και στον πρωθυπουργό –πρόσεξε την απάντησή τους στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί του θέματος:
«Αυτές οι απόψεις είναι αναχρονιστικές και μεσαιωνικές σε ότι αφορά τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Λυπάμαι γιατί ένα κόμμα το οποίο θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτικό διολισθαίνει στον πανικό του και την έλλειψη πολιτικών θέσεων στην υιοθέτηση τέτοιων απόψεων». Ωραίος; Μη βιαστείς να γελάσεις –το αστείο δεν είναι μόνο οτι διάβασε τσάτρα-πάτρα το σκονάκι και δεν στέκει νοηματικά η όλη απάντηση. Το αστείο δεν έχει να κάνει μόνο με το κοροϊδιλίκι του στυλ «τι θέλετε κύριοι; να μη δουλεύει η γυναίκα; να μείνει σπίτι να ξεσκατίζει τα παιδιά και να μη συνεισφέρει στο πενιχρό οικογενειακό εισόδημα;» τη στιγμή που το όλο θέμα αφορά ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΚΔΟΤΡΙΑ και όχι ένα ζευγάρι από το Πέραμα, με τον άντρα να δουλεύει τορναδόρος και τη γυναίκα κοπτοραπτού!

Το μεγαλύτερο αστείο είναι αλλού. Διότι εγώ να σε δεχτώ ρε Πρώθυ οτι η γυναίκα πρέπει να εργάζεται και να σταδιοδρομεί στις σύγχρονες κοινωνίες και μπράβο σου που το υποστηρίζεις. Για έλα πες μου όμως πως θα γίνει αυτό; Επειδή, εντάξει, όταν ξεκινάει κάθε ζευγάρι –είναι άνετοι και μπορούν να δουλεύουν μια χαρά. Όπως στις διαφημίσεις για καταναλωτικά δάνεια ένα πράγμα. Αλλά αν αποφασίσουν να κάνουν κανένα κουτσούβελο τι γίνεται; Θα πρέπει τα πρώτα χρόνια ο ένας από τους δυο να δουλεύει για να πληρώνει τη γυναίκα που θα κρατάει το παιδί –ή να ζει το ζευγάρι με τους γονείς του, έτσι δεν πάει; Εντάξει, θα μου πεις και τι να κάνω; Να βάλω τη Μάρα να σου ξεσκατίζει το κουτσούβελο; Αναχρονισμός και μεσαιωνισμός είναι αυτό! Μαζί σου.
Αλλά εγώ κύριέ μου πληρώνω τους φόρους μου για να έχω (εκτός των άλλων) και δημόσια παιδεία –σωστά; Τουτέστιν, όταν ξεπεταχτεί λίγο το πιτσιρίκι να το πάω νηπιαγωγείο και να ησυχάσω κάπως. Αφού λοιπόν σε πληρώνω που είναι τα νηπιαγωγεία ΡΕ; Γιατί τα δημόσια νηπιαγωγεία έχουν περιορισμένες θέσεις και δεν παίρνουν το παιδί μου; Τι είναι τα νηπιαγωγεία δηλαδή, το γήπεδο Καραϊσκάκη που έκανε sold out στα εισιτήρια επειδή παίζει ο Θρύλος με ευρωπαϊκή ομάδα; Γιατί δε χωράει το παιδί μου σε νηπιαγωγείο και, ενώ σε πληρώνω, με βάζεις να ξαναπληρώσω για ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό; Κι αν δε χωράει τόσα χρόνια ρε Απίθανε –πως έρχεσαι τώρα να μου πεις οτι «λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τα ιδιωτικά, θα πάρουμε όλα τα παιδιά σε δημόσια νηπιαγωγεία;» Με δουλεύεις;

Τέλος πάντων, άντε το λύσαμε το θέμα –θα πάρουν τα παιδιά στα δημόσια νηπιαγωγεία και πάμε παρακάτω. Πού παρακάτω; Γιατί τα δημόσια νηπιαγωγεία δουλεύουν μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι ρε πονηρέ; Τι να το κάνω εγώ το παιδί μετά, που δουλεύω και δουλεύει και η γυναίκα μου; Ξέρεις εσύ καμιά δουλειά να έχει ωράριο 8:30 με 12:00; Εκτός από τη δική σου εννοώ –καμιά άλλη ξέρεις;

Άρα, είτε έτσι, είτε γιουβέτσι, στο ιδιωτικό θα το στείλω το παιδί –για να μου το κρατήσουν μέχρι τις 5 που σχολάω. Και θα το συνεχίσω το τροπάρι όταν πάει δημοτικό το παιδί γιατί κάποιος εγκεφαλικός τύπος με έφεση στο άνοστο χιούμορ είχε την ιδέα να κάνει το ωράριο των ολοήμερων δημοτικών σχολείων 8 με 4! Για έλα να μου πεις τώρα –ποιοι εξυπηρετούνται από αυτό το ωράριο εκτός των ελάχιστων περιπτώσεων των δασκάλων που έχουν παιδί και πηγαίνει στο σχολείο που οι ίδιοι διδάσκουν! Ρε καταπληκτικέ τύπε –ένας στρατός ολόκληρος εκπαιδευτικών είναι εκεί έξω, χάθηκε να πάρεις μερικούς για part time, να κρατάνε τα παιδιά μια ώρα παραπάνω; Αλλά, θα μου πεις, αν το έκανες πώς θα πήγαιναν όλα τους σε ιδιωτικό; Τι δεξιά κυβέρνηση θα ήσουν αν δεν προμόταρες την ιδιωτική πρωτοβουλία; Δεκτό κι αυτό και να στα μούτρα μας που σε ανεχόμαστε στην κυβέρνηση.

Και επειδή είσαι και γαμώ τους πλακατζήδες (το εκτιμώ αυτό -αλήθεια!) έρχεσαι τώρα να μας πεις οτι με το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο, η φοίτηση των παιδιών σε ιδιωτικό σχολείο θα θεωρείται τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης! Αυτό μου μοιάζει σα να τη στήνει ο κλέφτης έξω από το γραφείο μισθοδοσίας, να ακουμπάει το πιστόλι στον κρόταφο του ανθρωπάκου, να του αρπάζει το πορτοφόλι και να του τη λέει αποπάνω: "κουφαλίτσα, ματσωμένος είσαι για να γυρνάς με εφτά κατοστάρικα στην τσέπη!" Ε, στο λέω να το ξέρεις -δεν υπάρχει κουμπουροφόρος κλέφτης που θα πει τέτοιο πράγμα γιατί διαθέτουν και λίγη τσίπα οι άνθρωποι!

Αλλά, επειδή κι εγώ την είδα τώρα τελευταία ελεύθερη αγορά να πούμε –δεν κάνεις μια στο έτσι να μου επιστρέψεις τα λεφτά που μου κρατάς για τη δωρεάν παιδεία; Άντε λεβέντη μου γιατί εγώ γουστάρω ελεύθερο ανταγωνισμό και διεκδικώ το δικαίωμά μου να επιλέξω. Δώσμου τα λεφτά μου πίσω κι άμα θέλω να έρθω σε δημόσιο σχολείο στα ξαναδίνω. Ελεύθερη αγορά δεν ευαγγελίζεσαι; Σταμάτα να μου κάνεις κρατήσεις κι άμα θέλω να επιλέξω δημόσια ασφάλιση –πάει καλά. Αλλιώς θα τα δώσω στις ιδιωτικές εταιρείες –έτσι δε λέει το δόγμα του φιλελευθερισμού;

Όμως όταν μου παίρνεις νταβατζιλίκι τα φράγκα και μετά με αναγκάζεις να πληρώσω δεύτερη φορά, για παιδεία, υγεία, σύνταξη κ.λ.π. αυτό δεν λέγεται ελεύθερη αγορά λεβέντη μου. Κλοπή λέγεται και τιμωρείται από τους νόμους που ΕΣΥ έχεις θεσπίσει. Και όταν μου λες οτι θα κόψεις μια τάξη από το δημοτικό και θα την προσθέσεις στο λύκειο (μόνο για όσους θέλουν να πάνε ΑΕΙ μετά την αποφοίτηση), αυτό τι σημαίνει ρε .... άντε μη βρίσω! Σημαίνει οτι μειώνεις τα χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης, άρα υποβαθμίζεις το μορφωτικό επίπεδο της χώρας –σωστά; Σημαίνει επίσης οτι προμοτάρεις τα ιδιωτικά πανεπιστήμια-μαϊμούδες επειδή όποιος θέλει να συνεχίσει σε δημόσιο ΑΕΙ θα βρίσκειται ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ, από τον άλλο που πάει ιδιωτικό! Και ο ιδιωτικός θα σκάει στην αγορά εργασίας ένα χρόνο νωρίτερα, αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα!

Άκουσα τις προάλλες οτι ένας εισαγγελέας την ψάχνει μήπως ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από κάτι τράμπες που έγιναν μεταξύ παπάδων και υπουργών. Καλά κάνει και την ψάχνει, εδώ παλιότερα ήθελε να μας βάλει τις κάμερες στη μασχάλη, να βλέπει αν βρωμάει ο ιδρώτας μας –τέλος πάντων. Να ρωτήσω κάτι; Το ελληνικό δημόσιο δεν ζημιώνεται όταν υποβαθμίζεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών του ιδρυμάτων; Αν αύριο τα σχολεία μείνουν χωρίς μαθητές και τα πανεπιστήμια χωρίς φοιτητές, αυτό δεν συνιστά ζημιά για το ελληνικό δημόσιο; Μήπως λοιπόν κάποιος δικαστικός λειτουργός θα έπρεπε να κινηθεί κατά νόμων που ζημιώνουν βρααχυ-μακροπρόθεσμα το ελληνικό δημόσιο; Όχι οτι θα βάλει κανέναν μέσα, αλλά τουλάχιστον μπας και καταργούνταν οι σχετικοί νόμοι. Τι λες κι εσύ;

15 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Puppet_Master είπε...

nai alla protinemas k kati...
gti ama protineis na psifisw pasok next time na erthei ws mesias o giwrgakis na alafrinei ligo ta adilaika metra.na proothisei katw apo to trapezei nomosxedia k parathirakia ta opia meta tha ta xrhismiopiisei h deksia(karamnliidiko h mitsotakeiko tzaki) gia na perasei xirotera adilaika metra exodas erthei k afth(deksia) ws allh mesias na mas swsei apo ton proigoumeno mesia kati se fafvlo kiklo mou kanei...

The Motorcycle boy είπε...

Τι είμαι εγώ για να προτείνω ρε; Ο μπαμπαΣτρούμφ;
Το ίδιο λέμε στα περί φαύλου κύκλου, εγώ το λέω καραμπινάτη δικτατορία. Και λέω, ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Αν, ας πούμε, ο άλλος παίξει στο εκλογικό παιχνίδι και ψηφίσει ΣΥΝ (π.χ.) ας την τρώει κανονικά αμέσως μετά -και να μην παραπονιέται. Αν το παίξει αποχή, ας ξέρει οτι στην πλάτη του χορεύουν οι κοπρίτες.
Αν θέλεις και τη γνώμη μου περί ψήφου στο ΠΑΣΟΚ, έβλεπα μια χρησιμότητα (εντός του συγκεκριμένου πλαισίου) στις προηγούμενες εκλογές. Πριν το γαμήσουν εντελώς αυτοί εδώ, γιατί οι Πασόκοι τη φοράνε την καποτούλα πριν μας πηδήξουν. Αλλά τώρα που μας κάνανε χωνί κανονικά -τι ΠΑΣΟΚ και πράσιν' άλογα; Δεν τη σώζουμε την παρτίδα ακόμα κι ο Μαραντόνα ο ίδιος να έρθει να κυβερνήσει.

Γι΄αυτό λέω -εγώ κύριοι είμαι δεξιός και φανατικός οπαδός της ελεύθερης αγοράς. Δώστε μου τα λεφτά μου πίσω να τελειώνουμε. Αυτό λέω εγώ.

Υ.Γ.: Ο άλλος τι κάνει; Ακόμα μούτρα; Γιατί έχω κάτι δηλώσεις του Χρυσικόπουλου και του Αντωνίου να γελάσει το χείλι του. Πρόσεξε: "ο Σίλβα είχε έρθει πρώτα σε μας αλλά δεν τον θέλαμε και τον αφήσαμε για τους άλλους" και ξαναπρόσεξε; "ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν πολύ χαμηλά στη λίστα των επιλογών μας για κεντρικό αμυντικό". Φοβεροί;

Puppet_Master είπε...

logo tou patera mou exw mia alergia stous pasokous.k me xronia parathrhshs egine isxirh.dld esu thes sexaki outos h allos.padws na ksereis meta apo thn kapota erxetai k to stegno.
egw sth sigekrimenh fash psifisa syn k de metaniwnw.

p.s.:mallon :P kala...pekse ekei me floreto leto pws skata legete.se xalage dld o silva,tha ta akousoume k afto apo tous gravous...

The Motorcycle boy είπε...

Δε με διαβάζεις σωστά και τόχω ξαναγράψει. Δεν πρόκειται περί συναινετικού, περί βιασμού πρόκειται. Απλά προτιμούσα την καποτούλα να μην κολλήσουμε και τίποτα. ΤΟΤΕ έτσι; Τώρα ... χωνί.

Εγώ έχω μόνιμη ενόχληση από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στη μισή πλάτη και στα νεφρά, ακόμα το θυμάμαι το ξύλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά αδερφέ μου. Γιατί, από τους δεξιούς έχω ακόμα χειρότερα να θυμάμαι και τα τρις χειρότερα τα ζω τώρα. Ψήφισες και δεν μετανιώνεις; Μπράβο σου, σε θαυμάζω. Αν ακόμα σε καλύπτει αυτό που ψήφισες πριν ένα χρόνο (κι επειδή δεν είσαι δεξιός -να πω οτι σε βολέψανε πουθενά) είσαι πολύ τυχερό άτομο. Δεν το λέω ειρωνικά αυτό.

Υ.Γ.: Είσαι όμως και πολύ βάζελος αδερφάκι μου! Δυο δηλώσεις σου έβαλα, η μια σου ξίνισε! Η άλλη του δικού σου που είχε τον Αβραάμ "χαμηλά" στη λίστα και πήρε τελικά τον Μελίσση για αμυντικό (οπότε καταλήξατε να παίζετε με Βύντρα κεντρικό) δεν σε χάλασε καθόλου; Μια χαρά είναι ο Λέτο και μην τον γελάς γιατί δεν τον έχεις και ακόμα καλύτερος είναι ο Ντιόγο και ο Ντουντού. Προσωπικά, ούτε ο Σίλβα θα με χάλαγε, ούτε ο Ρομπέρτο Κάρλος με τον Καφού μη σου πω -επειδή είμαι και φόλα Βραζιλιάνος. Αλλά χάλαγε το Χρυσικό γι΄αυτό προτίμησε να κυνηγάει τον Μπασινά -κατάλαβες το αστειάκι; Εδώ διώξανε τον Σηφάκη και φέρανε τον Κόβατς, τι να λέμε τώρα;

Puppet_Master είπε...

o galeti einai pextaras mono k o diogo.o leto mono tripla kserei den kanei gia aristero haf gia kanena logo tha to deis.nai tou ksinise tou xrisiko.kalo k afto.gia thn amina mou vlepeis de milaw.otan mas disane fetos ton vidra kedriko amidiko ti na pw milaei apo mono tou.sariegi vidra dld pios na se pistepsei oti pas gia protathlima.tespa tha diksei to prama podarw sto gamato kedro pou exoume ftiaksei.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, ο Γκαλέτι είναι παιχτούρα αλλά κάπως ασταθής. Με τις μέρες του. Τον Λέτο λίγο τον έχω δει, το γαμάει λίγο στην ντρίπλα, αλλά έχει σέντρα και είναι σχετικά γρήγορος (τουλάχιστον όσο ο Τζόλε στα νιάτα του). Άλλα για να τον προορίζει ο Ράφα για αριστερό εξτρέμ της Λίβερπουλ δεν μπορεί να είναι τόσο σκάρτος! Κάτι θα αξίζει.

"Ποιος θα πιστέψει οτι πας για πρωτάθλημα" ρωτάς. Αυτό αδερφέ μου είναι το λιγότερο. Γιατί το πρωτάθλημα και να το χάσεις τα ρίχνεις στη διαιτησία και καθαρίζεις (όχι μόνο εσύ -όλοι μας). Αλλά με Βύντρα και Σαριέγκι βγήκες ΤσουΛου αγόρι μου -εκεί είναι τα ζόρια! Γι΄αυτό έλεγα για μας, τι ωραίο που είναι το Ουέφα!

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε μοτο διωξε αυτα τα αρχιδια για να ερθουν τα αλλα. που ΜΠΟΡΕΙ να ειναι και λιγοτερο αρχιδια. ασε.... εγω δεν θα φηφισω κανενα απο τα δυο αρχιδια και θα εχω τουλαχιστον τη συνειδηση μου ησυχη..το οτι βγαινει η νδ, φταιει το πασοκ (και ειδικα ο σημιτης) που εκανε τους ανθρωπους να το σιχαθουν πραγματικα. γι αυτο με τοσα σκανδαλα και μαλακειες απο πλευρας νδ ειναι ακομη πρωτη. μονο στη βαση ειναι λιγο (οχι και πολυ) διαφορετικοι αλλα η βαση δεν κυβερνα...οσο για τα αλλα που λες συμφωνω αλλα και πως συμφωνω...

The Motorcycle boy είπε...

Αδερφέ μου τίποτα δεν είναι ίδιο με τίποτα άλλο. Αυτά τα "όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα ίδια κάνουν" τα ακούω ψιλοβερεσέ ξέρεις. Πάει να πει οτι και η Ν.Δ. του γέρου Καραμανλή που ήρθε μετά τη χούντα, κόλαση ήταν -σκέτη χούντα και τρομοκρατία. Αλλά ο κόσμος την προτίμησε από τους συνταγματάρχες (κάποιος κόσμος τέλος πάντων). Κι ο Αντρέας που ήρθε μετά το γερο Καραμανλή γάμησέ τα, μέσα στη ρεμούλα και την πουστιά, αλλά κάποιοι τον προτίμησαν επειδή επιτέλους σταμάτησαν να τρώνε σφαλιάρες από τον χωροφύλακα (θα μου πεις, άρχισαν να τρώνε άλλοι τις σφαλιάρες -σωστό κι αυτό). Και του Σημίτη η κυβέρνηση μια χαρά ήταν -ασχολιόντουσαν με τα δικά τους εκεί πέρα και δεν μας ενοχλούσαν ιδιαίτερα. Και το παραμυθάκι για διαφθορά του Σημίτη και ρεμούλες, δεν το τρώω πια -λες και όποιος καργιόλης γίνεται πρωθυπουργός είναι άγγελος και ήρθε ο κοντός για να μας τσακίσει στη ρεμούλα!
Έτσι λοιπόν κι αυτοί εδώ είναι φονιάδες αδερφέ μου και δεξιοτραμπούκοι κανονικοί. Κι αν δεν το καταλαβαίνεις -τι να πω;
Από εκεί και πέρα, αν γλιτώναμε από δαύτους στις προηγούμενες εκλογές -κάπως θα μαζευόταν το πράγμα. Από το Γιωργάκη; Ναι από το Γιωργάκη -επειδή ας πούμε δεν θα σου πέρναγε ξέφραγο αμπέλι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δεν θα σου καταργούσε το αφορολόγητο, δεν θα σου τη φόραγε έτσι στα ίσα με κτηματολόγια και μπουρδελολόγια. Για παράδειγμα μιλάω.
Τώρα όμως με τους κοπρίτες επάνω δεν υπάρχει έλεος. Το έγραψα και πριν, όποιος και να βγει, μας έχουν πάρει τόσα πολλά που είναι αδύνατο να μας τα δώσουν πίσω κάποιοι άλλοι. Θέλουμε πάνω από 10ετία στους δρόμους μπας και μας επιστρέψουν τα προφανή.

Και για να μη νομίζεις οτι μιλάω στον αέρα, επειδή εγώ ας πούμε τυγχάνω και ζάμπλουτος και θα με σκίσουν στους φόρους φέτος και έχω και αμάξι υπερπολυτελές και θα μου πάρουν το μισό σε τελη κυκλοφορίας -θα σου πω κάτι απλό.
Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ είχε στήσει κάποιους μηχανισμούς (με δικούς του μέσα και άλλους) οι οποίοι δούλευαν υποτυπωδώς. Ας πούμε, δούλευαν με κάποιο τρόπο οι ΔΟΥ (όχι τίποτα φοβερό, τα βασικά) και εισέπραταν κάποιους φόρους, έκαναν κάτι ψιλοελέγχους οι ΣΔΟΕ -πιάνανε 10 αθώους, φοβόταν ο μεσαίος φοροφυγάς (ο μεγάλος φοροφυγάς -νο πρόμπλεμ όπως πάντα), κάποιος πούστης πλήρωνε τελικά. Ήρθαν τα λεβεντόπαιδα, ξεσκίσανε τις ΔΟΥ, βάλανε μέχρι και τον Κλαδά τον υπόδικο, ΓΓ στον ΣΔΟΕ -έχουν να δουν είσπραξη φόρων από τον τελευταίο έρανο του Ερυθρού Σταυρού. Αλλά επειδή οι κυβερνήσεις πρέπει να τρώνε κιόλας -τι κάνουν αυτοί; Βάζουν έξτρα φόρους σε αυτούς που δεν μπορούν να τη σκαπουλάρουν. Ε, αν αυτό εσύ το βλέπεις ίδιο με την προηγούμενη κατάσταση -πάω πάσο.
Αν θα αλλάξει η κατάσταση με αλλαγή κυβέρνησης, τα έγραψα και παραπάνω. Όχι δεν θα αλλάξει πλέον.

Υ.Γ.: Και έχω μια ιδέα γιατί η ΝΔ είναι μονίμως πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Επειδή όταν μιλάει ο Γιωργάκης καταλαβαίνω τι λέει (δεν είπα οτι συμφωνώ, ή διαφωνώ, απλά καταλαβαίνω, απλά βλέπω κάποιο λογικό ειρμό ας πούμε). Αλλά είμαστε πλέον χώρα απαπάου μάουμαου, οπότε γουστάρουμε ν΄ακούμε τον φύλαρχο με την κομπολόγα.

tomboy είπε...

Ρε παιδιά το θέμα δεν είναι πλέον ιδεολογικό. Το Τσίπρα δηλαδή θεωρείτε ότι προσφέρει καμιά ιδεολογία; Στην ίδια φασιστική βουλή δουλεύει.
Το θέμα για μένα καλώς ή κακώς πλέον είναι καθαρά πρακτικό. Με τους φόρους που επαναφέρουν οι μαλάκες και που είχαν καταργήσει οι προηγούμενοι, άνθρωποι που φοροδιαφεύγουν (όχι τίποτα μεγαλοεπιχειρηματίες, απλά από τα 30 χιλιάρικα που βγάζουν δηλώνουν άντε 4) παραμένουν ανενόχλητοι ενώ μικρομεσαίες επισχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν τα τριπλά. Ρώτατε τους αν βγαίνουν πλέον. Το Κτηματολόγιο μας το φορέσαν με το έτσι θέλω, είχα δεν είχα, έπρεπε να βρω για να πληρώσω και δεν έχω κάν σπίτι στο όνομά μου. Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι θα μου έρθει με τη φορολογική δήλωση του 2009. Για ασφάλιστρα και τέτοιες μαλακίες δε το συζητάω. Αν έχεις παιδί δε, την έχεις γαμήσει κανονικά.
Για τους φοιτητές ή τους εργένηδες (και μη το πάρετε pls προσωπικά) μπορεί να υπάρχει το περιθώριο για ιδεολογία, αν έχεις οικογένεια και παιδιά όμως αναγκαστικά επιλέγεις το λιγότερο επικίνδυνο και ρεαλιστικό.

The Motorcycle boy είπε...

Τρελό περιθώριο υπάρχει για τους φοιτητές μετά τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων ΧΩΡΙΣ κρατικό έλεγχο παρακαλώ!
Και για τους εργένηδες, ακόμα καλύτερα! Ειδικά αν δουλεύουν με μπλοκάκι και πληρώνονται από δύο ή περισσότερους εργοδότες!

Και μην αρχίσουμε πάλι τα "όλοι ίδιοι είναι, και οι άλλοι αυτό θα έκαναν", επειδή:
1. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ -αυτοί το έκαναν γαμώτο, πως να γίνει δηλαδή;
2. Τα ίδια έλεγε και η γιαγιά μου "κάτσε στ' αυγά σου γιόκα μου, όλοι ίδιοι είναι"

The Motorcycle boy είπε...

Και περί Τσίπρα, θα συμφωνήσω. Δηλαδή, όμορφο παλικάρι είναι, κάπως φλώρος με τη Φουντούκω, αλλά τέλος πάντων. Από εκεί και πέρα, όταν τσίμπησε το διψήφιο έτρεξε ν΄αρχίσει διάλογο με τους παπάδες και να υπερασπιστεί τον ρόλο της εκκλησίας στην Ελλάδα. Δεν είναι αυτή ακριβώς η ιδέα μου περί αριστεράς, εντάξει;

Ανώνυμος είπε...

κοιτα... τα πρωτα δειγματα απροκαλυπτησ μπατσοκρατιας(να στην πεφτουν χυμα στο δρομο, στην ελευθερη κατασκηνωση να σε βριζουν κλπ) τουλαχιστον στην κρητη τα ειδα επι σιμητη,και αυτο δεν το ξεχνω. οι νδ τα βρηκανε και φυσικα συνεχισανε και χειροτερα. ο βασικος μισθος τα ιδια σκατα ηταν και ειναι, τα ταμια γαμημενα ηταν και ειναι, εκλεβαν και στο πασοκ και στη νδ το ικα, το επιδομα ανεργειας σκατα, οι μπατσοι βαρουσαν λιγο ποιο σοσιαλιστικα αλλα δεν καταλαβα την διαφορα, απο σκανδαλα γαμησετα και οι δυο, ατιμωρισια στου πλουσιους και τοτε (σαμινα) και τωρα, σε ολες τισ μεγαλες θεσεις κομματοσκυλα και τοτε και τωρα,μονο τα χρωματα αλλαζουν. γλυφανε τους παπαδες και τοτε και τωρα (τωρα λιγο ποιο απροκαλυπτα). μη χρησιμοποιεις διαφορετικα παραδειγματα σε αλλεσ εποχες γιατι δεν ειναι το ιδιο. αλλο χουντα-καραμανλης αλλο καραμανλης-παπανδρεου, αλλο κωστακης-γιωργακης αλλο πλαστηρας -παπαγος.μην το αναλυσω τωρα πιστευω το καταλαβαινεις γιατι τα εζησες κιολας ;-) ησουν νομιζω και στο πολυτεχνειο ή ειχες τελειωσει;οσο για τον τσιπρα να μεν ειναι φλωρος και δνεν περιμενω απο αυτον επανασταση αλλα αν ακουσεις ενα σωστο πραγμα στη βουλη (για μεταναστες, ανθρωπινα δικαιωματα,αποποινικοποιηση, για καταστροφη φυσης)μονο απο αυτον θα τα ακουσεις, και οχι απο τη διαμαντοπουλου ή το βενιζελο. το προβλημα με τον γιωργακη ειναι οτι ειναι αλλου. στη σουηδια; στην αμερικη; στη τζαμαικα; εδω παντως δεν βρισκετε...

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει, τώρα κάνουμε πλάκα! Να το λέγανε οι πιτσιρικάδες ο Fixit με τον puppet οτι τα πρώτα δείγματα μπατσοκρατίας τα είδαν επί Σημίτη το καταλαβαίνω. Αλλά εσύ ρε γαϊδούρι (στο ηλικιακό πάει αυτό), Δροσογιάννη δεν πρόλαβες; Μαθητικές καταλήψεις δεν θυμάσαι; Τον Τεμπονέρα τον ξέχασες; Εντάξει, από Κρήτη δεν ξέρω γιατί έχετε άλλο θεό εκεί πέρα αδερφάκι μου, αλλά τώρα ... πεσίματα στο δρόμο με τα κουμπούρια που κυκλοφορείτε και πεσίματα σε ελεύθερο κάμπινγκ δεν είναι ακριβώς μπατσοκρατία! Ξέρω γω πάλι;

Θυμάσαι, ας πούμε, τους μπάτσους στα Εξάρχεια; Ε, σε πληροφορώ οτι έχουν στηθεί εκεί πέρα εδώ και 2 περίπου χρόνια κι αυτό μου κάνει περισσότερο σε μπατσοκρατία.

Κατά τα άλλα, ο βασικός μισθός είναι τα ίδια σκατά, αλλά έχει ανέβει στο θεό ο φόρος και ο πληθωρισμός (ο φανερός) έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την εποχή Σημίτη. Άρα; Και επίσης θυμάσαι εκείνο το πράγμα που το λέγανε ΑΤΑ; Ε, ξέχασέ το -το έφαγε ο Σκούφιας.

Τα ταμεία ήταν γαμημένα και τότε, αλλά οι γαμωπεριουσίες τους ανήκαν στους ασφαλισμένους. Τώρα τις τσέπωσε ο Αλογό με τις ενοποιήσεις και οι ασφαλισμένοι αναρωτιούνται γιατί πληρώνανε τόσα χρόνια.

Έκλεβαν και οι δύο σαφώς -η δουλειά τους είναι αυτή. Αλλά οι προηγούμενοι τα τσέπωναν επαγγελματικά και κυριλέ. Αυτοί οι αγύρτες μπλέκουν στις βρωμιές τους (με εκβιασμούς,απειλές κ.λ.π.) άσχετους δημόσιους υπαλλήλους -έχω προσωπική πείρα.

Το ΙΚΑ το κλέβουν κυρίως τα αφεντικά -λογικό είναι, δεν μας κυβερνάει ο Μπακούνιν. Αλλά ο έξυπνος ο Παναγιωτόπουλος πήγε και κατάργησε τις έξτρα αμοιβές των υπερωριών με το πρόσχημα οτι οι εταιρείες δεν τις πληρώνουν!!

Οι μπάτσοι βαρούσαν και βαράνε, αλλά δε βγαίνανε αγκαζέ με τη Χρυσή Αυγή γαμώ το στανιό μου!

Για πες μου τα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη. Και μη μου πεις το Χρηματιστήριο εντάξει; Για σύγκρινέ τα με τα σημερινά. Τι βλέπεις;

Ατιμωρισία στους πλούσιους προφανώς! Περιμένεις κανένας να τα βάλει με τα αφεντικά;

Στις μεγάλες θέσεις κομματόσκυλα -εδώ κάνεις λάθος και το ξέρω από πρώτο χέρι. Όσοι Πασόκοι ήταν να βολευτούν το είχαν κάνει πριν, επί Σημίτη είχαν ανοίξει τα κόζια. Στη δουλειά μου οι 4 στους 10 διευθυντές ήτανε δηλωμένοι δεξιοί και ο 1 στους 10 απροσδιόριστος. Τώρα που ήρθαν αυτοί πετάξανε όλον τον κόσμο έξω και φέρανε κάτι απίθανους συνταξιούχους και υπαλλήλους τόσο άχρηστους που δεν ξέρουν ούτε αγγλικά (για υπολογιστή δε μιλάμε). Ε, αυτούς τους κάνανε διευθυντάδες.

Επί Σημίτη γινόταν η κουβέντα για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, έφυγε και το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Ίδια με τώρα είναι ρε;

Στο Πολυτεχνείο ήμουνα μεγάλος και δεν με αφήνανε να μπω -το παράδειγμά μου πάντως πήγαινε σε αυτό που λες κι εσύ. Τίποτα δεν είναι ίδιο και τίποτα δεν πρέπει να κρίνεται με απόλυτα μεγέθη.

Ο Τσίπρας αν είναι να λέει τα σωστά πράγματα σαν τον Αλαβάνο που μάζευε τους γκέι πριν τις εκλογές και τους έταζε πολιτικούς γάμους και μετά τις εκλογές τους έκλασε κανονικά -άστο καλύτερα. Πάντως, μένει να τον δούμε τον Αλέξη αν και μέχρι τώρα δε με ψήνει -έχουμε καιρό.
Για αποποινικοποίηση μίλησε πρώτος ο Γιωργάκης αν θυμάσαι και τον ξέχεσε η Αλέκα. Τα άλλα που αναφέρεις με νοιάζουν λιγότερο και με το συμπάθειο. Και περί μεταναστών, ας πούμε, ποιος νομίζεις οτι υπάρχει μια πιθανότητα στις χίλιες να τους λύσει μισό πρόβλημα; Ας πούμε το θέμα υπηκοότητας των παιδιών που γεννήθηκαν εδώ -ποιος νομίζεις οτι υπάρχει πιθανότητα να το λύσει; Ο Αλέξης; Αφού δεν θα βγει ποτέ κυβέρνηση. Ο Κωστάκης; Ή ο Γιωργάκης;

Ναι, αυτό είπα παραπάνω οτι τον Γιωργάκη τον καταλαβαίνω όταν μιλάει, το ίδιο λέμε. Και τον Πάλμε τον καταλάβαινα (κι ας διαφωνούσα) και τον Κλίντονα (κι ας διαφωνούσα επίσης) και τον Μάρλεϊ (κι ας διαφωνούσα πολύ). Τον κουραδόμαγκα του καφενείου όμως αδερφέ μου -δεν τον καταλαβαίνω.

Ανώνυμος είπε...

καλα προσπαθεις να μου πεις για τη νδ ποσο αισχρη ειναι; χαιρω πολυ!! στις καταληψεις θυμαμαι πολυ καλα τι εγινε, 2α λυκειου πηγαινα οπως θυμαμαι και σε ποιο κομα πηγε ο κοντογιαννοπουλος ο υπουργος παιδειας τοτε, μηπως θυμασαι να μου πεις; ή ο αρχιδεξιος ανδριανοπουλος...αν δεν ειναι μπατσοκρατια να στην πεφτουν με σκυλια 6 το πρωι στο κεδροδασος ή να περιμενουν στην σουδα με σκυλια επισης μπας και πιασουνε κανα κοπελι με κανα τσιγαρο τοτε τι ειναι; κουμπουρια εχουμε στην κρητη απο τοτε που υπαρχουν δεν εμφανιστηκαν επι κινεζου. οσο για τα εξαρχεια ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα τι γινοταν και επι αντρεα ακομα. οι μπατσοι και επι πασοκ με τους αγανακτισμενους πολιτες διπλα ηταν απλα τωρα τους τραβηξε η καμερα...
και επι πασοκ χαθηκαν περιουσιες των ταμειων στα χρηματηστηρια και στα ομολογα δημοσιου τωρα ποιος εφαγε περισσοτερα δεν ξερω. το ικα δεν το κλεβουν μονο τα αφεντικα αλλα και το κρατος και χοντρα μαλιστα.
για τον πληθωρισμο δεν θυμαμαι να σου πω αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι και πριν 7-8 χρονια η αγοραστικη αξια δεν ειχε καμια ιδιαιτερη διαφορα.οσοσ για σκανδαλα ουουου κοσκωτα(α ρε προεδρε), σαμινα, ρικομεξ,ζιμενς (τα πηρε και η νδ το ξερω), χρηματηστηριο,εξοπλισμοι (αγορες του αιωνα) και αλλα που τωρα μετα απο χρονια εχω ξεχασει. οχι ρε μοτο ακομα και αν το πασοκ ειναι λιγοτερο κακο απο την νδ (που στο κατω κατω και εγω το πιστευω αυτο) δεν προκειτε να το ψηφισω ποτε.οχι κομα που ειχε παπαθεμελη υπουργο... οταν το βασικο επιχειρημα ολου του πασοκ ειναι" κοιτα αυτοι (η νδ) ειναι χειροτεροι" και το δικο σου νομιζω τοτε τι να πω, αντε γεια και οι δυο τους....

The Motorcycle boy είπε...

Τώρα μου το γάμησες! Μπέρδεψες τον μαλακΑντρέα με τον Σημίτη -όλα στο μίξερ, κι ας έλεγες οτι κάθε εποχή είναι διαφορετική. Τέλος πάντων για να ξεκαθαρίζουμε:

1. Κ. Καραμανλής ο γέρος, Αντρέας, Μητσοτάκης έπρεπε να έχουν φάει ισόβια (επειδή δεν υπάρχει πλέον η ποινή του θανάτου) -έτσι θα γινόταν σε μια τυπική ευρωπαϊκή χώρα. Μπροστά τους, οι διάδοχοι είναι αγνές παρθένες.
2. Το να συγκρίνεις τα σκάνδαλα μιας κλασσικής αστικής δημοκρατίας (έτσι λέγονται ευγενικά οι δυτικές χούντες) με αυτό που γίνεται τώρα μου κάνει κάπως ουτοπικό. Άποψή μου.
3. Δεν ξέρω τι παιζόταν στην Κρήτη με τους μπάτσους, για να το λες έτσι θα είναι, εδώ είχαμε άλλες παραστάσεις. Είχα τουλάχιστον -μπορεί και να ήμουν εκτός, τι να πω;

Ξαναγράφω την άποψή μου: θεωρούσα οτι υπήρχε μια ελπίδα ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ να γλιτώσουμε από πάρτη τους. Ε ρε πούστη μου, οτι και να λέμε ο Γιωργάκης δεν μου κάνει για τόσο στυγνός -διαφωνείς; Τώρα όμως ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ. Δε μαζεύονται αυτά που έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο με τίποτα. Άρα, καλά θα κάνεις να μην ψηφίσεις, καλά θα κάνεις να ψηφίσεις Τσίπρα -και ΝΔ να ψηφίσεις, πάλι καλά θα κάνεις. Πλέον η φάση είναι "πέφτουν τα ταβάνια", έχει καμιά σημασία τι πίνακες θα κρεμάσεις στον τοίχο;
Και το βασικό επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι "αυτοί είναι χειρότεροι από μας", είναι "αυτοί είναι ΑΣΧΕΤΟΙ" και έχουν δίκιο ρε φίλε.
Είχαν δίκιο, τουλάχιστον. Τώρα πια -κάτσε και απόλαυσέ το.
Κι όταν κάνεις φορολογική δήλωση και σου ζητήσουν κάνα χιλιαρικάκι, όταν πας να πληρώσεις το σήμα με την καινούργια τιμή, ή όταν σου έρθει το καινούργιο τιμολόγιο της ΔΕΗ -έλα να τα ξαναπούμε. Σε προλαβαίνω -ΟΧΙ, αν γίνουν αύριο το πρωί εκλογές και βγει ο Γιωργάκης ΔΕΝ θα τα αλλάξει αυτά. Μαλάκας είναι; Αφού μας τα έχουν ήδη φορέσει! Το θέμα ήταν να φύγουν πριν μας τον χώσουν.

Υ.Γ.: Πήγες να διαβάσεις τον pesetero; Ζωγραφίζει αυτές τις μέρες το άτομο!

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι