Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Οι "αγανακτισμένοι" κοπρίτες

Σήμερα έχω κάτι για σένα που αγανακτείς βλέποντας στις ειδήσεις το κέντρο της Αθήνας να καίγεται.
Έχω κάτι για σένα που κατανοείς την οργή των παιδιών αλλά θεωρείς ότι ξεπέρασαν τα όρια, εκτραχύνθηκαν, καταστρέφουν απρόκλητα τις περιουσίες των πολιτών και τα ιστορικά κτίρια της Αθήνας.
Έχω κάτι για τους μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών και τους κολαούζους των τηλεοπτικών παραθύρων που ωρύονται για την απραξία των μπάτσων, απορούν γιατί δεν υπάρχουν συλλήψεις, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι σήμερα το πρωί πήγαν στην Ευελπίδων 87 συλληφθέντες! Αυτό θα το πουν αύριο και θα απορήσουν με την ανοχή των δικαστών που θα τους αφήσουν σχεδόν όλους ελεύθερους –αλλά δεν θα σκεφτούν το αυτονόητο: Ότι υπάρχει η περίπτωση να μην στοιχειοθετείται ΚΑΜΜΙΑ κατηγορία εναντίον των συλληφθέντων, ΑΡΑ οι μπάτσοι συνέλαβαν, έδειραν, ταλαιπώρησαν άδικα ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους και κανένας δεν θα τους ζητήσει το λόγο γι΄αυτό. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά!
Έχω κάτι για όσους γεμίζουν με τα σάλια τους τις τηλεοπτικές κάμερες αγανακτώντας για το «χτύπημα στη δημοκρατία που επιχειρούν οι γνωστοί-άγνωστοι».

Ακόμα καλύτερα, θα σου αποκαλύψω ποιοι είναι αυτοί οι «γνωστοί-άγνωστοι» που καταλύουν τη δημοκρατία. Εντάξει; Διάβασε τώρα την είδηση από το in.gr:

«Τη μετατροπή του κατηγορητηρίου για τους τέσσερις από τους επτά αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Κύπριου φοιτητή πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα, πρότεινε τη μετατροπή από απρόκλητη-επικίνδυνη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και την απαλλαγή του πρώην διοικητή της Ασφάλειας.»

Αυτό έγινε χτες, ενώ η Αθήνα καιγόταν από όσους διαμαρτύρονται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού! Ανοίγω τον ποινικό κώδικα:

Άρθρο 308
Απλή σωματική βλάβη
1. Όποιος με πρόθεση προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Αν η κάκωση ή η βλάβη της υγείας που του προξένησε είναι εντελώς ελαφρά, τιμωρείται με φυλάκιση το πολύ έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Και αν είναι ασήμαντη, τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.
3.Ο υπαίτιος της πράξης της παρ.1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του και που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση.

Τι έχουμε εδώ; Μέχρι τρία χρονάκια πάει το μαλλί –ΕΚΤΟΣ αν ο υπαίτιος της πράξης παρασύρθηκε από δικαιολογημένη αγανάκτηση. Γι΄ αυτό οι δικηγόροι των μπάτσων λυσσάξανε να αποδείξουν ότι ο Κύπριος φοιτητής τους προκάλεσε. Σε στυλ «ελάτε εδώ εσείς οι 7 να σας γαμήσω στο ξύλο», Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ ο Κύπριος!

Πάμε παρακάτω:

Άρθρο 308Α
Απρόκλητη σωματική βλάβη
1.Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών τιμωρείται η απλή σωματική βλάβη (άρθρο 308 παρ.1, εδ. α) αν έγινε χωρίς πρόκληση από τον παθόντα.
2.Αν η πράξη της προηγούμενης παραγρ. έχει το χαρακτήρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (άρθρο 309) ή αν σ’ αυτήν συμμετείχαν δύο ή περισσότεροι, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Εξειδικεύει εδώ ο ποινικός κώδικας και τι λέει; Ότι «αν η απλή σωματική βλάβη έγινε χωρίς πρόκληση» τότε το μαλλί πάει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 μήνες κι αν βαράγανε 2 ή περισσότεροι, η ποινή ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ στο 1 έτος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Πρόσεξε, δεν έχει σούμα εδώ πέρα, σε στυλ «πάρτε ένα χρονάκι και μοιραστείτε το» -ο ποινικός κώδικας ορίζει σαφώς ότι 1 χρόνο το λιγότερο τρώει ο κάθε εμπλεκόμενος στην πρόκληση σωματικής βλάβης. Καλώς;

Παρακάτω:

Άρθρο 309
Επικίνδυνη σωματική βλάβη
Αν η πράξη του άρθρου 308 τελέστηκε με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική του βλάβη (άρθρ. 310 παρ.2) επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Πέσαμε στους 3 μήνες μίνιμουμ εδώ πέρα! Πέσαμε στις εκπτώσεις δηλαδή, για να τονωθεί και η χριστουγεννιάτικη αγορά, μέρες που είναι! Τρία μηνάκια, σένια, περιποιημένα και εξαγοράσιμα! Για τους 4 από τους 7 αστυνομικούς –αυτό πρότεινε ο εισαγγελέας. Κι αν σκεφτείς ότι ο εισαγγελέας έχει τον ρόλο του Δημόσιου Κατηγόρου στις δίκες, καταλαβαίνεις ότι η πρότασή του ορίζει το ταβάνι της ποινής. Καταλαβαίνεις ότι οι τελικές ποινές θα κυμανθούν προς τα κάτω!

Δηλαδή, έχω απορία για την τεκμηρίωση της εισαγγελικής πρότασης. Πως την είδε ο άνθρωπος; Ότι οι 3 μπάτσοι βαράγανε πολύ και οι άλλοι 4 βαράγανε λιγότερο; Ότι ο φοιτητής προκάλεσε τους ΜΟΝΑΧΑ τους 4 μπάτσους; Δηλαδή, κάτσε να αλλάξω το παραπάνω –σκάει μύτη ο φοιτητής και ξηγιέται «ελάτε εδώ εσείς οι 4 να σας γαμήσω στο ξύλο»! Έρχονται οι 4, τον τουλουμιάζουν δικαίως αφού τους προκάλεσε, αλλά μετά εμφανίζονται και άλλοι 3 που τον κοπανάνε –ΑΔΙΚΩΣ ΑΥΤΟΙ, εφόσον ο φοιτητής μόνο τους 4 είχε προκαλέσει! Το οποίο υποβαθμίζει τον φοιτητή από την κατηγορία Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ σε Χαλκ Χόγκαν –για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους, έτσι;
‘Η μήπως θα πρέπει να σκεφτώ ότι ο εισαγγελέας είναι ένας «γνωστός-άγνωστος» που εφαρμόζει επιλεκτικά τον νόμο, καταλύοντας τη δημοκρατία;

Κι ο Διοικητής της Ασφάλειας που καθόταν από πάνω και παρακολουθούσε το ξύλο; Αυτός είναι αθώος ρε παιδί μου, προκύπτει και από το βίντεο του αγώνα! Βάρεσε; Δε βάρεσε. Άρα αθώος! Σωστά; Σκατά!
Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι και ο Διοικητής αυτός είναι ένας «γνωστός-άγνωστος» που καθόταν και χάζευε αντί να μαζέψει τα γομάρια του –άρα, εκτέλεσε τα καθήκοντά του πλημμελώς και γράφοντας στα τέτοια του τη δημοκρατία.

Πάμε τώρα και στο ζουμί –τελευταία ματιά στον Ποινικό Κώδικα:

Άρθρο 310
Βαριά σωματική βλάβη
1.Αν η πράξη του άρθρου 308 είχε επακόλουθο τη βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση του παθόντος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
2. Βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακροχρόνια αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αν τον εμπόδισε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα ή τη διάνοιά του.
3.Αν ο υπαίτιος επιδίωκε το αποτέλεσμα που προξένησε, τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών.

Δύο χρονάκια αν προκλήθηκε διανοητική πάθηση, λέει το άρθρο. Αυτό ακριβώς υποστήριξε ο φοιτητής στην κατάθεσή του –ότι έχει πλέον ψυχολογικά προβλήματα. Μεταξύ μας, δεν χρειαζόταν να το υποστηρίξει καν. Όποιος έχει δει το βίντεο του ξυλοδαρμού και πιστεύει ότι μετά από τέτοια φάση βγαίνει ο άνθρωπος σώος, είναι επιεικώς ηλίθιος παύλα αναίσθητος. Εδώ τρως χαστούκι από φορτηγατζή που σε έκλεισε στο δρόμο επειδή τόλμησες να του αντιμιλήσεις και το δικαστήριο του παίρνει τα σώβρακα του φορτηγατζή για «πρόκληση ψυχικών διαταραχών στον παθόντα». Είναι έτσι ή έτσι είναι; Ρωτάω! Κι αν είναι έτσι, μήπως το δικαστήριο που, τελικά, δεν θα καταδικάσει τους κατηγορούμενους για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, θα λειτουργήσει τελικά σαν σώμα «γνωστών-αγνώστων» με σκοπό την αθώωση ενόχων; Αν αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στη δημοκρατία –τότε εγώ είμαι ο Ρομπέν των Δασών αυτοπροσώπως!

Κάτσε τώρα να σου κάνω μια σύνδεση με τα προηγούμενα, για να φτάσουμε στα σημερινά:

-Το 1985 ο Μελίστας σκοτώνει εν ψυχρώ τον Μιχαλάκη τον Καλτεζά (ετών 16), τρώει 2,5 χρονάκια επειδή του αναγνωρίζεται το «εν βρασμώ» και έπειτα αθωώνεται στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
-Το 1991 ο Καλαμπόκας σκοτώνει εν ψυχρώ τον Τεμπονέρα, καταδικάζεται σε ισόβια και έπειτα η ποινή του μειώνεται στα 3 χρονάκια.
-Τώρα έχουμε αυτή την πρόταση του εισαγγελέα στη «δική της ζαρντινιέρας» κι απ΄ότι φαίνεται οι μπάτσοι θα τη γλιτώσουν με εξαγοράσιμες ποινές.

Σε ρωτάω τώρα εσένα που όλα τα ξέρεις και όλα τα κρίνεις:

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, πόσο το κόβεις να τιμωρείται ο δολοφόνος του πιτσιρικά; 2,5 χρονάκια «εν βρασμώ» και αθώωση μετά; Μηδέν χρονάκια λόγω μειωμένου καταλογισμού και στο καπάκι συνταξιοδότηση; Λιγότερο; Μήπως ψήνεσαι να τον παρασημοφορήσουμε και να του κάνουμε άγαλμα στη Μεσολογγίου σε στυλ «ο Αη Μπάτσος που φόνευσε τον κατηραμένο 16χρονο»; Πες λοιπόν ποιοι είναι οι «γνωστοί-άγνωστοι που καταλύουν τη δημοκρατία», να σου πω κι εγώ από πού βγαίνει ο ήλιος κάθε πρωί!

Θέλεις κι άλλα; Πάρε να ‘χεις!

«Με τα όσα διέπραξαν χθες απέδειξαν ότι κίνητρό τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η βία. Ότι στόχος τους είναι μόνο η καταστροφή. Για μια ακόμη φορά, η δράση τους στράφηκε κατά αθώων πολιτών και των περιουσιών τους. Και έτσι κατά ολόκληρης της κοινωνίας», είπε χτες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα επεισόδια.

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και εκείνοι οι οποίοι δρουν όπως δρουν, θα πρέπει να θυμηθούν ότι εκτίθενται και ότι αυτό που κάνουν το κάνουν για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς στόχους για τους οποίους δεν θέλω περισσότερο να αναφερθώ» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και αναρωτήθηκε, αρκετές φορές, ποιους μπορεί να εξυπηρετούν τα επεισόδια και η ανεξέλεγκτη βία.

Καταλαβαίνεις τίποτα τώρα;

Τα δικαστήρια αθωώνουν τους φονιάδες και τους τραμπούκους –υπάρχει δεδικασμένο.

Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε και μας παρουσιάζει (σε πρώτη μετάδοση) το κίνητρο των παιδιών εκεί έξω! Ποιο είναι αυτό; Η αγανάκτηση επειδή δεν αποδίδεται δικαιοσύνη; Η οργή επειδή ένας ακόμα δολοφόνος θα τη σκαπουλάρει; Όχι δα! «Το κίνητρό τους είναι η βία»! Δηλαδή, η ενέργεια από μόνη της είναι κίνητρο για την ίδια την ενέργεια! Σουτάρω έχοντας σαν κίνητρό μου το ίδιο το σουτ, όχι για να βάλω γκολ! Κατουράω έχοντας σαν κίνητρό μου το ίδιο το κατούρημα, όχι για να ξαλαφρώσω τη φούσκα μου! Υποκλίνομαι –έχουμε πρωθυπουργό με οντολογικές ανησυχίες που θα ζήλευε κι ο Ντεριντά! Ή ο πρωθυπουργός πάσχει από άνοια και δεν ξέρει τι λέει -μπα δε νομίζω! Μάλλον το πρώτο ισχύει –οι ανησυχίες περί του όντος και του μη όντος, η αγωνία της ύπαρξης, το άγχος της επανεκλογής.
Το λέω αυτό γιατί ενώ η πρώτη πρόταση του πρωθυπουργού είναι εντελώς γειά σου, η δεύτερη είναι ακριβής. Όντως ο στόχος των παιδιών εκεί έξω είναι η καταστροφή. Ενός άθλιου συστήματος όπου οι αθώοι πεθαίνουν και οι ένοχοι παρασημοφορούνται. Μιας εξουσιαστικής δομής όπου οι ποινικές ευθύνες εξαρτώνται από τα ποσοστά των στημένων γκάλοπ. Λένε τα γκάλοπ ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες; Αν ναι –θα καταλογιστούν. Αν όχι –άντε γαμήσου κι εσύ και το δίκιο σου.
Τελικά μήπως ο πρωθυπουργός είναι κι αυτός ένας «γνωστός –άγνωστος»; Δεν το πιστεύω –απλώς ρωτάω μπας και κάποιος έχει διαφορετική γνώμη. Ρωτάω, για λόγους δημοκρατικότητας -κατάλαβες;

Ο Υπουργός Εσωτερικών προειδοποιεί τα παιδιά να μην εκτίθενται με τον τρόπο δράσης τους. Δηλαδή τι; Προφανώς να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, να φοράνε κουκούλες για να μην τους πάρουν κοντινά οι κάμερες της τηλεόρασης! Σωστός ο Υπουργός! Δικός μας ο Υπουργός! Θα τον χαρακτήριζα «γνωστό –άγνωστο» επίσης, αλλά αποκάλυψα ήδη το όνομά του, οπότε δεν γίνεται να είναι άγνωστος. Γίνεται;
Και προχωράει παρακάτω, μιλάει για «ιδιοτελείς στόχους που εξυπηρετούνται» -συμφωνώ με τον Υπουργό. Η προστασία της ζωής σου από τους μπάτσους είναι, όπως και να το κάνουμε, ένας ιδιοτελής στόχος. Η προστασία του δικαιώματός σου να κινείσαι ελεύθερα, όπου και όποτε γουστάρεις –είναι εξίσου ιδιοτελής στόχος. Η διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική αδικία –επίσης –τίγκα στην ιδιοτέλεια! Η αγανάκτηση για μια ακόμα εν ψυχρώ δολοφονία –εκεί να δεις ιδιοτέλεια!

Μόνο η προστασία των πολυκαταστημάτων, η υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος της υπερχρέωσης της πιστωτικής κάρτας για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, το ευλαβικό προσκύνημα στο παρκαρισμένο Τσερόκι ή Καγιέν (ινδιάνικα τοτέμ είναι αυτά –αν έχεις απορία), μόνο αυτά αποτελούν ανιδιοτελείς στόχους πλέον! Σωστά;

Ρε άντε από δω –και ξεβουλώστε λίγο τα αυτιά σας ν΄ακούσετε τις φωνές των παιδιών εκεί έξω. Κρετίνοι, που έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά τα παιδιά ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα, τη ζωή τους την ίδια, μόνο και μόνο για να βουτήξουν ένα κινητό τηλέφωνο από μια σπασμένη βιτρίνα ή για να κάνουν χαβαλέ!

Ακούστε ΕΣΤΩ το ηχητικό απόσπασμα από τον ξυλοδαρμό των πιτσιρικάδων που κυκλοφορεί παντού αυτές τις μέρες κι αν σας έχει μείνει λίγη τσίπα,

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

65 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Unknown είπε...

Ρε συ μότο, ακόμα και για να κλέψει κινητό να κατέβηκε το 15χρονο, ποιος του μαθε ότι το κινητό είναι απαραίτητο για την κοινωνική του καταξίωση?
Αυτοί που καταδικάζουν τα φαινόμενα είναι οι ίδιοι που γεμίζουν το κεφάλι των παιδιών με ανάγκες για πιστωτικές και κινητά.
Άσε που μετά τα των τελευταίων ημερών, τα πιτσιρίκια με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη και έχει αλλάξει πολύ η εικόνα που είχα για αυτά ότι είναι παραιτημένα.
Να τα κάψουνε όλα. Αλλωστε δεν υπάρχει και τίποτα αξίας να προστατεύσουμε.

The Motorcycle boy είπε...

Σωστό κι αυτό που λες! Σκέφτομαι λοιπόν, μήπως καίγοντας τη βιτρίνα με τα κινητά και τα πλέιστεϊσον καθαρίζουν και το μυαλό τους τα παιδιά, από τα σκατά που εμείς τους φορτώσαμε.

Κατά τα άλλα, ο δικαστής στη δίκη της ζαρντινιέρας περιμένει να ηρεμήσουν τα πράγματα για να ανακοινώσει την απόφασή του. Σωστός ο δικαστής! Ελπίζω ο Κύπριος να τη γλιτώσει μόνο με χρηματικό πρόστιμο για φθορά κρατικής περιουσίας (αρβύλες, γκλοπς, ασπίδες... τόσο ξύλο που έφαγε, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα έγδαρε!)

demetrat είπε...

αυτό τόμαθα και γω εχτές το βράδυ,για την πρόταση της αθώωσης εννοώ.
Σήμερα πάντως έγινε το μεγάλο ξεβράκωμα μπροστά στο σύνταγμα.Το είδαμε όλοι οσοι είμαστε μακρυά και βλέπουμε τιβί.
Μέχρι και η μάννα μου η 80αρα κατάλαβε ποιός και γιατί σπάει βιτρίνες.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Τι έγινε; Δεν έχω τηλεόραση στη δουλειά.

Than Blu είπε...

Τα αρθρα αυτα ισχυουν για ολους, σωστα?

Δυστυχως ειναι πιο δυσκολο να βρεις ντοκουμεντα για ξυλοδαρμους και αλλα απο "αντιεξουσιαστες" (ηλιθια λεξη) που διαφωνουν στην ελευθερη εκφραση σου.

Anyway, σωστα ολα αυτα που λες. Λαθος τροποι.

demetrat είπε...

επι μισή ώρα κάτι κολόπαιδόμπατσα, έρριχναν πέτρες στα μπατσόνια, εκείνα ήρεμα ήρεμα παρακολουθούσαν κιόταν πρόβαλε η συντεταγμένη πορεία με πανώ, μαθητές και καθηγητες, μπαμπαδες μαμάδες ναι ναι κιαυτοί, όρμησαν καμμιά πενηνταρια απανω τους και τους πεταξαν χημικά απ τα 2 μέτρα.
Τότε είπε η άννα (η μαμά)μπα τα μουλάρια, βαράνε αυτούς που δε φταίνε.Να διαλύσουνε αυτουνούς θέλ'νε όχι να πιάσουνε τους άλλλους.Είδες η γριά;το κατάλαβε.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, Than, για όλους ισχύουν. 8, 10 και 16 μήνες μη εξαγοράσιμοι σε παιδιά που πιάστηκαν στις φασαρίες με μόνες μαρτυρίες αυτές των μπάτσων και οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι -τι λες γι΄αυτό;

Πες μου για αυτούς που σκότωσαν οι "αντεξουσιαστές", πες μου γι΄αυτό, έστω και χωρίς στοιχεία.

Δήμητρα, την πορεία θα χτυπούσαν οι άνθρωποι -τι περίμενες δηλαδή; Να την πέσουν στους άλλους και να πλακώσουν κατά λάθος στο ξύλο κανένα δικό τους χαφιέ; Σαν την άλλη φορά που εντοπίσανε κάποιον οι διαδηλωτές, κάλεσαν την αστυνομία και είχε υπηρεσιακή ταυτότητα ο τύπος; Θες-γυρεύεις τώρα;

Unknown είπε...

πάντως αν έβαζαν στο στοίχημα τις ποινές θα ήταν τίγκα τα δικαστήρια, θα το ακούγαμε σε όλα τα ραδιόφωνα γιατί θα ενδιέφερε τον κόσμο.

όσο αφορά την ύπαρξη κολλάσιμων πράξεων από ιδιώτες τα άρθρα ισχύουν για όλους, αλλά να πω πως η ελληνική αστυνομία δρα τόσο αργά που ο κόσμος ζει στην αβεβαιότητα, ή προφυλακισμένος για χρόνια.

The Motorcycle boy είπε...

Τα δικαστήρια εννοείς οτι δρουν αργά. Θυμάμαι μια περίπτωση φίλου που έκανε προφυλακισμένος 15 μήνες για να καταδικαστεί στο τέλος σε 8 μήνες! Δεν θυμάμαι όμως αν, όταν βγήκε η απόφαση, του επέστρεψαν τα ρέστα, τους υπόλοιπους 7 μήνες δηλαδή.

Και τέλος πάντων, εγώ μπορώ να δώσω πρόχειρα, γύρω στα 10 παραδείγματα που τα συγκεκριμένα άρθρα εφαρμόστηκαν σε ιδιώτες. Μπορεί κάποιος να δώσει παραδείγματα με την εφαρμογή των σχετικών άρθρων σε αστυνομικούς;

Υ.Γ.: Ευθυμία δεν ισχύει αυτό για το στοίχημα που λες. Δεν υπάρχει τζόγος στις ποινές των δικαστηρίων, ας πούμε, ποιος θα πόνταρε οτι οι τραμπούκοι της ζαρντινιέρας θα φάνε πάνω από 6μηνο;

demetrat είπε...

εγώ το ξέρω απ το 74.
Για τις γριές λέω ωρέ.
δ

Ανώνυμος είπε...

Προβοκάτσια πάντα υπήρχε από μεριάς ΕΛΑΣ. Αλλά με τον Πολύδωρα έγινε η επίσημη (και μοναδική) δράση τους.
Και το να επικεντρώνεσαι στο πλιάτσικο ένα-δύο καταστημάτων και να μην βλέπεις την διάχυτη οργή γύρω σου δείχνει ότι θέλεις να δεις το δέντρο και όχι το δάσος. Ευτυχώς πάντως που το δέντρο κάηκε.
xBerliner

Velorución είπε...

"Τηλεοπτικές κάμερες" υπάρχουν στα δικαστήρια; Όχι...

"Τηλεοπτικές κάμερες" υπάρχουν στις ταράτσες για να καταγράψουν τους "βάρβαρούς"; Φυσικά, πρώτη γραμμή...

Ποίος να κάθεται τώρα να ασχολείται με δικαστικές αποφάσεις, ποινές, και άλλα τέτοια αδιάφορα..; Είναι και ακαταλαβίστικα...

Rodia είπε...

Φοβερό ποστ! RESPECT.
Αναμετάδωσα ήδη ένα κομμάτι στο http://www.radiobubble.gr και θα το ανεβάσω και στο μπλογκ μου. Γράφεις τα πράγματα ξεκάθαρα και καλό είναι να τα διαβάσουν περισσότερα μάτια -μπας και ανοίξουν...
Συγχαρητήρια και πάλι.

Ο Καλος Λυκος είπε...

Όλε!!! Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των μπάτσων...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4491372

εμ!...ότι τα σκατά, και το φτυάρι...

The Motorcycle boy είπε...

Δήμητρα το '74 ήμουνα 9 χρονών και φοβόμουνα οτι θα σκάσουν στην ταράτσα του σπιτιού μου εκείνοι οι τρομακτικοί τύποι, οι ραδιοπειρατές, για τους οποίους μας προειδοποιούσε το ραδιόφωνο.

Βερολίνο, αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. Δικαιολογούν κάθε παπαριά των μπάτσων κι αν πατήσουν μέσα σε κανένα παρτέρι του δήμου τα παιδιά είναι έτοιμοι να τα κρεμάσουν.

Dot, έτσι ακαταλαβίστικα μας διπλώνουν σε μια κόλλα χαρτί και μας γαμάνε με το νόμο. Κοντολογίς έχεις απόλυτο δίκιο κι εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να καταλάβω τα ακαταλαβίστικα.

Ευχαριστώ Ροδιά, αλλά δεν λέω κάτι φοβερό. Μπροστά στα μάτια μας είναι όλα αυτά ρε γαμώτο!

Λύκε, τώρα που ανέλαβε ο Κούγιας, ένας άνθρωπος που έχει νιώσει τη βία του φωτομοντέλου στο πετσί του, νιώθω πραγματικά πιο ήσυχος. Θα αποδωθεί επιτέλους δικαιοσύνη!

marquee de mud είπε...

ενταξει ρε παιδια.

οι "αντιεξουσιαστες" σπανε τραπεζες και πολυεθνικες. μια ζωη τωρα.

επισης μια ζωη. καποιοι που μοιαζουν πολυ με "αντιεξουσιαστες" αλλα δεν ειναι, σπανε τις περιουσιες του κοσμακη. αυτοι ειναι ασφαλιτες ή ανθρωποι που χρωστανε σε ασφαλιτες. αυτοι εχουν ειδικοτητα στα περιπτερα σε φουρνους, ψιλικατζιδικα κλπ. η αλλη τους ειδικοτητα ειναι να κυνηγουν τα πυροσβεστικά οταν πανε να σβησουν καμια φωτια σε κανα "πρωτο οροφο". οι λογοι ειναι εμφανεστατοι.

μετα υπαρχουν οι πρωταρηδες. αυτοι τα κανουν και τα τρια αναλογα την νοημοσυνη και το αν ξερουν γιατι ειναι εκει που ειναι.

οι τελευταιοι ειναι εκεινοι που ξαφνικα τους πιανουν οι δευτεροι και τους παραδιδουν στα ΜΑΤ. οι "ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ".

οι πρωτοι παλι χωριζονται σε ανεγκεφαλους (μπαχαλιακους) και μη. και οι δυο παντως βαζουν το κεφαλι τους στο ντουρβα οποτε ρισπεκτ. η διαφορα τους ειναι οτι οι μπαχαλιακοι καταληγουν να κανουν σχεδον παντα -ξεχαστε το σχεδον- παντα το ιδιο πραγμα. τα σπανε. οι "μη" εχουν στοχους και ειναι και ο κυριως λογος υπαρξης αυτου του "χωρου" (τι γαμωλεξη!;) ολα αυτα τα χρονια. ματαια προσπαθουν να συννενοηθουν αλλα αγαπιουνται τρελλα. "δεν θα επιβαλω την οποια γνωμη μου. δεν θα λειτουργησω σαν μπατσος μεσα σε μια τετοια ελευθεριακη κατασταση" ειχε πει παλιοτερα στο ραδιο καποιος απο τους "μη", για τους μπαχαλιακους.

επιστρεφω σ'αυτους που "χρωστανε στους ασφαλιτες". αυτοι πιαστηκαν καποια στιγμη με σταφ ή λογω καποιας αλλης παρανομιας στην ευρυτερη περιοχη του "αβατου". δεν πολυβγηκε στην φορα, δεν πολυμαθευτηκε αλλα απο τοτε κανουν πολλες "δουλειες" για τους φιλους αστυνομικους, για να μη βρεθουν στην ψειρου. αυτοι κανουν και τα πλιατσικα. ειναι η αμεση πληρωμη τους.

σε αυτους που "χρωστανε στους ασφαλιτες" ειναι και καποιοι "αναρχοπατερες". αυτοι ειναι σαν τους απο πανω αλλα τους χρησιμοποιουν για να μαζευουν κι ολους τους απο πανω. αυτοι ειναι υπερανω πασης υποψιας, για κανα δυο-τρια χρονακια μονο.

ολοι οι παραπανω "αλωνισαν" χθες βραδυ στην αθηνα και μιλαω για το βραδυ τις 8/12 και οχι για το βραδυ τις 6/12. αλωνισαν με την ανοχη των ενστολων απο την μια και των πραγματικων αντιεξουσιατων απο την αλλη που εκεινες τις ωρες χανουν την μπαλα και συνηθως δεν επιβαλουν "νομους". αν και διαφωνουν τρελλα.

γιατι εκανα αυτοι την εισαγωγη; ουτε και θα καταλαβετε.

ρε παιδια απο τους 80τοσους που τελικα απαγγελθηκε κατηγορια, οι 52 ηταν για "πλιατσικο και παρανομη εισοδο στη χωρα". που σημαινει ολοι οι αλλοδαποι που προσηχθησαν στην ασφαλεια, μεταξυ 10 και 10:30. κι αυτους τους επιασαν κατι ζηταδες λεει εκει στην πειραιως να κλεβουν κινητα. κατα τ'αλλα "η αστυνομια αδυνατουσε να οργανωθει".

αλλα και χθες το πρωι, μα κυριως σημερα, που ειχαν να κανουν με τα μη χειραγωγημενα πιτσιρικια, τα γαμησαν στο ξυλο, στις πετρες και στα δακρυγονα. γιατι ξερουν οτι εκει δεν μπορουν να επιβληθουν πλαγιως. ασε που τα γαμημενα δεν φορανε ουτε κουκουλες.

ρε ποιους δουλευουν τελικα;

The Motorcycle boy είπε...

Marquee τη θυμάμαι την ιστορία που λες, θυμάμαι και τι έγινε το '89 με όλους αυτούς που γεμίσανε πρέζα την πλατεία, πουλώντας και καλά συντροφιλίκι -θυμάμαι και πόσα παιδιά κλάψαμε εκείνη την εποχή.

Και δεν θέλω να ξαναδούν τα παιδιά παρόμοια κατάσταση τώρα.

Αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε δυο πράγματα:
-Έχουμε τα παιδιά που τους τσακίσανε σε χίλιες μεριές τους ΜΑΤάδες και είναι μεθυσμένα τα παιδιά έξω.
-Έχουμε τους μπάτσους άυπνους, χεσμένους, νευρικούς.

Να μη συνεχίσω τον συλλογισμό -δε θέλω.

marquee de mud είπε...

δεν μιλαω για το '89 αλλα για τωρα ρε συ.

ουτε γω θελω να το σκεφτομαι το παρακατω.

αλλα ξερω και και κατι ακομα. οτι σημερα για πρωτη φορα την πεσανε σε "βρωμικα" αστυνομικα τμηματα. βλεπε νεα φιλαδελφεια. καταλαβαινεις τι εχει να γινει οταν μπουνε στο παιχνιδι κι οι υπολοιποι που τους εχουν λιανισει σ'αυτα τα κολαστηρια; τι θα γινει οταν μπουν στο παιχνιδι οι αφρικανοι του κεντρου που τους εχουν πιει το αιμα; δεν αργουν φιλε αυτα. ελπιζω να κανω λαθος.

The Motorcycle boy είπε...

Ωραία! Είναι τόσο ίδιο το τώρα με το τότε που δεν τα ξεχωρίζω πια!

Ας γίνει οτι είναι να γίνει -μόνο τα παιδιά να μην πάθουν τίποτα.

Τώρα βλέπω οτι ένας Ζητάς πυροβόλησε το απόγευμα στο Φάληρο. Μια ζωή γουρούνια!

Ο Καλος Λυκος είπε...

κι εγώ θυμάμαι το '89, όπως θυμάμαι και το '85, και παρακαλάω να μην τα ξαναζήσουμε...

από την άλλη, γιά το "χεσμένοι" έχω κάποιες αμφιβολίες... κάτι μου λέει πως με το που θα πέσει το "λιανίστε τους", θα βρεθούν και πολλοί, και ξεκούραστοι και τσαμπουκαλεμένοι...

αυτοί είναι κράτος και έχουν επιτελικό σχέδιο motor, marquee... τα παιδιά τι έχουν;

Ο Καλος Λυκος είπε...

άκυρον, μαλακίες λέω... το '85 το ξαναζούμε από το Σάββατο...

δίκιο έχεις motor... deja vu...

agramatos είπε...

Παιδιά εγώ μάλλον είμαι μικρότερος γιατί το 85 δεν το θυμάμαι. Οι ενοχές βαρύνουν όλους εμάς που βλέπουμε, ακούμε, κρίνουμε αλλά δεν πράττουμε με το φόβο να μην φύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο. Ποιον έλεγχο δηλαδή που εδώ βρισκόμαστε σε μια στιγμή που μάλλον σε 20 χρόνια θα είναι στα βιβλία της ιστορίας. Άκουσα τον Foxmoore να λέει πως τα τωρινά συμβάνται είναι το spotάκι από την πρεμιέρα που κάποιοι από εμάς περίμεναν. Ίσως και να έχει δίκιο. Σε κάθε περίπτωση η θέση του ευφυούς παρατηρητή που πολλοί από εμάς παίρνουμε ή θα θέλαμε να πάρουμε (εμού πρώτου και χειρότερου) πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να πούμε τη γνώμη μας όχι μεταξύ μας αλλά σε αυτή τη σιωπηλή μάζα που είναι σπίτι του και μασάει το κουτόχορτο της βίας από παιδιά του "χώρου". Γιατί μια κοινωνία που θυσιάζει την ελευθερία της για λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτα από τα δύο.

α, το κείμενο όπως και το χθεσινό ήταν άπαιχτα (στο κλίμα καταρχήν συγχαρητήρια για την εκπομπή σας κτλ)

Ανώνυμος είπε...

παιδιά τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ.Στην πάτρα "αγανακτισμένοι πολίτες" έχουν βγεί στο δρόμο παρέα με χρυσαυγίτες και συγκρούονται με αναρχικούς.υπάρχουν πληροφορίες και για μαχαιρωμένα παιδιά.ελπίζω να μην επαληθευτούν....

Ανώνυμος είπε...

Marquee de mud ξεκόλλα από την αθήνα, η οργή είναι γενική

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΓΑΜΑΝΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Κ ΔΕΡΝΟΥΝ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!
ΞΕΚΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sotiris είπε...

Ξέρεις με τι απορώ με boy; Απορώ πως δεν έχει βρεθεί κανείς να προσπαθήσει να κάψει την Βουλή. Οκ, καταλαβαίνω ότι φυλλάσεται με εκατοντάδες μπάτσους, αλλά γιατί όλα αυτά τα παιδιά που είναι έξω, και μιλάω για αυτά που ΞΕΡΟΥΝ γιατί είναι έξω, δεν κινούνται προς αυτόν το "στόχο". Η Βουλή δεν θα έπρεπε να είναι ο στόχος τους; Είτε συμβολικά, είτε ουσιαστικά αν το δεις.

Οκ με τις τράπεζες, οκ με τα υπουργεία αλλά γιατί όχι τη Βουλή; Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα τα οποία μπορεί να δημιουργηθούν από μια τέτοια ενέργεια;
Υποθέτω ότι πιθανώς να ξέρεις καλύτερα από μένα την ακριβής ψυχολογία (gayικό ακούστηκε αυτό...) αυτών που είναι έξω τώρα, κυρίως λόγω ηλικίας και ζωής στην περιοχή, για αυτό και σε ρωτάω.

bbchris είπε...

Δεν μας χέσεις ρε Νταλάρα με τις θεωρίες σου? [όχι δεν το λέω γενικά, σε σένα το λέω λαμόγιο ματοσακέ αυτοπροσώπως]

Στην Πάτρα απόψε βγήκαν στο δρόμο οι αγανακτησμένοι πολίτες να υπερσπίσουν τις περιουσίες τους.

Περιμένω να δω εικόνες στην τηλεόραση. Όλα τα έχουν δείξει αυτές τις μέρες, δεν θα δείξουν αυτό? Του κερατά. Όλα τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης αυτό περιμένουν να αναμεταδώσουν αυτές τις μέρες.

Ένας φοιτητής μαχαιρωμένος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, η μόνη είδηση που ακολούθησε...

Κι εγώ σ' αγαπώ, μετά την τελευταία είδηση, παλιόπαιδο...

Να ξεχάσω κι αυτά που έχω ζήσει, να ξαναγράψω την βιογραφία μου απ' την αρχή, δηλαδή...

Αυτό είναι το κράτος της Δεξιάς. Τέλος.

Ο Καλος Λυκος είπε...

συγγνώμη που πετάγομαι σαν ραπανάκι εγώ πρίν από τον motor, απλά είμαι online και νομίζω πως έχω την απάντηση...

ναι, η αντίδραση από κάπου πρέπει να αρχίσει. Για να συνεχίσει όμως θέλει σχέδιο και οργάνωση... και οπωσδήποτε καρδιά, λαχτάρα, πίστη.
Διάβασα κάπου πως στα Εξάρχεια απόψε έχει περιφρούρηση - ορίστε λοιπόν σχέδιο, οργάνωση και καρδιά.

Να κάψεις την Βουλή, με τις ταξιαρχίες των μπάτσων τριγύρω, χωρίς σχέδιο, χωρίς τρόπο να πλησιάσεις, χωρίς νεκρούς, δεν θα γίνει. Εγώ δεν θα μπορούσα να το ζητήσω από κανένα - μόνος μου θα ξεκίναγα να το κάνω, αν είχα την καρδιά που σου είπα παραπάνω... αλλά δεν την έχω... και δεν μπορώ να ζητήσω από κάποιον να κάνει ότι δεν μπορώ να κάνω εγώ.

από την άλλη, διάβασε τι λέει ο marquee πιό πάνω... πιστεύεις πως φτάνουν οι τόσοι λίγοι υπάρχοντες συνειδητοποιημένοι γιά να κάνουν κάτι τέτοιο; γιατί οι τραμπούκο-ρουφιάνο-μπαχαλο-πλιάτσικο-ασφαλιτόδουλοι δεν έχουν καμμία δουλειά να κάνουν κάτι τέτοιο.

εν ολίγοις, αν δείς να καίγεται η Βουλή, φοβάμαι πως θα είναι η μεγαλύτερη προβοκάτσια από την πλευρά του κράτους... και μετά, ετοιμάσου γιά πολύ χειρότερα... θυμάσαι τι έγινε στα κανάλια και στα μυαλά των πολιτών με το κάψιμο του φυλάκιου στον Άγνωστο Στρατιώτη, πέρσυ; ε, δεν έχεις δεί τίποτα... καλά θα είναι να μην ξαναφορέσει κανείς αποχρώσεις του μαύρου, γιατί θα τον κρεμάνε στο σύνταγμα, κάτω από το κουφάρι της Βουλής, με τον όχλο να αλλαλάζει...

Ο Καλος Λυκος είπε...

και συγγνώμη ρε motor, σε 'σένα πήγαινε η ερώτηση...

Sotiris είπε...

Έχεις δίκιο Λύκε. Δυστυχώς, έχεις δικιο. Αν το παραλήρημα για την ξύλινη κάσα του άγνωστου-γνωστού-κουκουλοφόρου στρατιώτη ήταν τέτοιο τότε, δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει αν καψαλιστεί έστω και λίγο η Βουλή...

Το χειρότερο είναι όμως ότι φαίνεται να έχουν αμοληθεί χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό...

bbchris είπε...

Βγήκαν Sotiris. Αυτό γράφω.

μαχαίρωμα σε τέτοιες φάσεις βρωμάει Χρυσαυγήτες από μακρυά.

Τους είχε προαναγγείλει με δηλώσεις ο όλατατσιμεντώνω-όλαταχτιζω χθες βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Μετράει; να το πω;

Απίστευτα ευκρινές άρθρο.

Ορίστε, το 'πα.

(Γαμώ την πουτάνα μου, απο τότε που έγινε αυτή η ιστορία με τον πιτσιρικά, πήξαμε στα υπέροχα άρθρα. Δεν ξέρω που ήμασταν μέχρι τώρα ρε γαμώτι μου, αλλά τώρα επισήμως έχω ανατριχιάσει. Γιατί τα καλύτερα βγαίνουν μόνο όταν ο καιρός είναι δύσκολος)

The Motorcycle boy είπε...

Φίλοι, δεν μπορώ να απαντήσω σε έναν-έναν, να με συγχωρείτε λοιπόν. Θέλω να πω όμως οτι τα καλύτερα ποστ-άρθρα είναι αυτά που έχουν φοβερά σχόλια από κάτω και γι΄αυτό ευχαριστώ που κάνατε την πολυλογία μου ενδιαφέρουσα.
Θέλω να πω επίσης οτι χτες το απόγευμα άκουγα στο Μέγκα την Καλίτση από την Πάτρα να πανηγυρίζει για το γεγονός οτι εμφανίστηκαν "αγανακτισμένοι πολίτες" πίσω από τα ΜΑΤ και ρίχνανε πέτρες. Στο καπάκι βγαίνανε στον αέρα και "αγανακτισμένοι μαγαζάτορες". Μετά πήραν χαμπάρι οτι είχαν βγει έξω οι Χρυσαυγίτες και το καταδίκασαν διακριτικά, φροντίζοντας να επισημάνουν το δίκαιο της αγανάκτησης των αγανακτισμένων!!! Τα κανάλια ζεσταίνουν το αυγό του φιδιού χρόνια τώρα και χτες φάνηκε πεντακάθαρα.
Μόνο μια αγανάκτηση είναι ιερή -αυτή του αδικημένου ενάντια σε όσους τον αδίκησαν. Αυτό ξέρω εγώ.

Σωτήρη, νομίζω ρώτησες γιατί δεν καίνε τη βουλή. Επειδή αδερφέ μου όλοι οι μπάτσοι φυλάνε τη βουλή και τα αστυνομικά τμήματα. Χτες πήγαν τα παιδιά να διαδηλώσουν και τους την έπεσαν εκεί απέξω, βαράγανε πιτσιρίκια για να μην πλησιάσουν στο "ναό της δημοκρατίας".

Να πάνε να γαμηθούν, τίποτα δεν θα τελειώσει, η κάθε μέρα τους θα ξημερώνει χειρότερη από την προηγούμενη.
Ακούμε τα παιδιά.

agramatos είπε...

Το αυγό του φιδιού δεν το ζεσταίνουν απλά αλλά φροντίζουν και να το συντηρούν σε κάθε ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο ότι το παιχνίδι του παναθηναϊκού έγινε εχθές. Όταν δεν υπάρχει άρτος το ρίχνουν στα θεάματα.

The Motorcycle boy είπε...

Το παιχνίδι χτες λέγανε να το αναβάλλουν αλλά τελικά έγινε μια χαρά. Γιατί σκέφτονταν να το αναβάλλουν; Επειδή υπήρχε ο φόβος να γίνουν επεισόδια από μαζεμένους ανθρώπους. Γιατί τελικά έγινε; Επειδή οι μαζεμένοι εκείνοι άνθρωποι νοιάστηκαν περισσότερο για τη νίκη της ομάδας τους μέσα σε νόμιμα πλαίσια, παρά για τη δική τους, κοινωνική, αντίδραση.

agramatos είπε...

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε τόσες πόλεις που έγινα επεισόδια δεν ακούμπησαν ούτε ένα γήπεδο. Ούτε ένα κάθισμα από αυτά που διαλύονται τόσες φορές δεν έγινε θύμα της "τυφλής" βίας.

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει, δεν υπήρχε λόγος να σπάσουν γήπεδο ΑΛΛΑ όταν ο κόσμος μαζεύεται στα γήπεδα είναι πολύς και οργανωμένος! Ας κάνουν κάτι ρε γαμώτο!

agramatos είπε...

Στρατοί οργανωμένοι είναι με σημαία και ύμνο, σχεδόνα ανεξάρτητα κράτη δηλαδή. Και όπως όλοι ξέρουμε οι στρατοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς άνωθεν εντολή...

The Motorcycle boy είπε...

Δεν νομίζω ρε συ. Δεν μιλάω για τους οργανωμένους παύλα χούλιγκανς, αυτοί καλά που δεν κινήθηκαν χτες επειδή ξέρουμε με ποιους θα ήταν.

Μιλάω για τον κόσμο που πάει γήπεδο, σολντ άουτ ήταν χτες, ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτοί δεν είναι κατευθυνόμενοι από τις ΠΑΕ. Κι εγώ πάω γήπεδο καμιά φορά και άλλοι φίλοι μου... Αυτοί ρε γαμώτο χάθηκε ο κόσμος να φωνάξουν; Να κάνουν κάτι, να ξεφορτώσουν λίγο το κέντρο από τους μπάτσους. Τι φοβήθηκαν, μην τιμωρηθεί η ομάδα τους; Εδώ τα κάνουν πουτάνα με την πρώτη υποψία στραβού σφυρίγματος -τώρα γιατί όχι;

agramatos είπε...

Τέλοσπάντων, δίκιο έχεις για τον "απλό κόσμο". Το ζήτημα είναι ότι μάλλον πολλή αξία δώσαμε στο ματς. Εδώ ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά και ακούω ακόμα απόψεις ότι τα 14χρονα στην κηδεία κουβαλούσαν μολότωφ στις τσάντες τους. και μάλιστα με το επιχείρημα ότι το είπαν οι δημοσιογράφοι. Δεν την αντέχω άλλο αυτή τη χώρα. Πραγματικά.

agramatos είπε...

Πόσα μπορεί να αντέξει κάποιος πριν σπάσει; Δεν υπάρχει πάτος στην ξεφτίλα που μπορεί να υπομείνιε κάποιος πριν τα σπάσει όλα;

Pitufita είπε...

Αυτά συβαίνουν και άλλα χειρότερα έπονται- πόσο χειρότερα άραγε;- σε αυτό το κράτος που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, τρομοκρατεί το κοινωνικό σύνολο και δρα ασύδοτα.
Η σιωπή είναι συνενοχή.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι Αγράμματε -δεν είναι το θέμα το ματς, το θέμα είναι η απάθεια. Τέλος πάντων.

Pitufita, όντως τα δύσκολα έπονται. Ήδη βγάλανε (δεν πρόκειται να πω "βγήκαν") στο δρόμο τους Χρυσαυγίτες, οι μπάτσοι πήραν εντολές να τελειώνουν την κατάσταση... Όποιος σπάσει τώρα χάνεται. Έτσι μου φαίνεται εμένα.

agramatos είπε...

Η ερώτηση είναι : εσύ δε φοβάσαι για την ασφάλειά σου με όλα αυτά που γίνονται; Που καίνε την περιουσία του κόσμου και όλα αυτά; Ε λοιπόν φοβαμαι αλλά όχι για αυτούς τους λόγους. Φοβάμαι γιατί ζω σε μια κοινωνία που θυμάται τη δημοκρατία κάθε 4 χρόνια, την αξιοπρέπεια μόνο για τους άλλους και την αξία της ζωής μόνο όταν κινδυνεύει ο κώλος μας. Φοβάμαι γιατί ζω σε μια κοινωνία που την ελευθερία τη θέλει μόνο για να χτίζει αυθαίρετα και για να βάζει τα παιδιά του στο δημόσιο. Φοβάμαι γιατί βάζουμε στο ζύγι τη βιτρίνα ενός μαγαζιού απέναντι στο θάνατο ενός παιδιού. Φοβάμαι γιατί καθημερινά διαπιστώνω πως όσο πλούσιοι ή φτωχοί και αν γίνουμε δεν πρόκειται να γίνουμε άνθρωποι. Και αυτός είναι πολύ σοβαρότερος λόγος από το να μου κάψουν το αυτοκίνητο. Αλλά κυρίως ντρέπομαι γιατί είμαι κι εγώ μέρος όλου αυτού του τσίρκου.

The Motorcycle boy είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ πάντως, όσο τα παιδιά είναι στους δρόμους νιώθω ασφαλής.

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρη ας ήσουν στη βουλη να δεις τι γίνεται χθες
ΜΗ ΜΙΛΑΣ Κ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!!!

Είναι πανευκολο από κει που κάθεσαι

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει ρε, τα είπαμε αυτά. Θα τσακωνόμαστε ακόμα κι όταν συμφωνούμε;

marquee de mud είπε...

χεχε τωρα μπηκα. το βουλωσατε ολοι μετα τις 11+17; δεν αντεξατε αυτο που ακολουθησε ε; ενταξει το ξερω δεν ειναι τσατ. παραληρω.

οχι τελικα δεν θελουν να το σταματησουν. θα ακουσατε την απολογια. ακομα κι αν ειχε πυροβολησει ο πιτσιρικας τον κορκονεα, θα ηθελες να τον πυροβολησεις παλι αν ειχε βγαλει αυτα που εβγαλε απ'το στομα του ή/και του kougias.


δεν νομιζω παντως οτι θελουν να σταματησει. απο την αλλη ειναι τοσο ανεγκεφαλοι που...τι να πεις; γαματα.

μπα δεν μπορω να ξεκολλησω με την αθηνα. εδω θα παιχτει το παιχνιδι.

συνεχιζει να μου την σπαει που δεν γινονται τα κλασσικα μπαχαλα οταν υπαρχουν αυθορμητες πορειες. απο την αλλη χαιρομαι γιατι αναγκαζονται τα "σκυλια που φυλανε τ'αφεντικα τους" να δειχνουν το πραγματικο τους προσωπο ειτε σε 13χρονα ειτε σε 70χρονους. φαινεται η αληθεια γιατι οι μπατσοι με τα ραστα που τα σπανε ειναι μεταξυ 23 και αντε 35. δεν τους βγαινει τωρα το γλυκο με τα πιτσιρικια. "ζητoυνται baby-face για αμεση προσληψη στο δημοσιο. αλλα καντε γρηγορα, πλιζ". οποτε αναγκαζονται να βαρανε και να τα πνιγουν. χαιρομαι. χαιρομαι πολυ. και καλα θα κανουμε να τ'αφησουμε να βγαλουν μονα τους το φιδι απο την τρυπα. γιατι εμεις εχουμε καταντησει ερμηνευτες καταστασεων που δεν εχουμε την παραμικρη μυρωδια του τι και του πως. ειναι σαν εκεινο που λεμε οταν βλεπουμε κανα 8χρονο σε πισι που του γαμει την μανα και μεις παμε στρατα-στρατουλα. αυτα προχτες δεν ειχαν ξεκολλημο απο play station και τωρα θα μας κανουν μαθηματα για το πως να αποφυγεις τους μπατσους στις πορειες.

με την νικη πιτσιρικια. με την νικη.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, αλλά εξ αρχης ο συγκεκριμένος τυπος φαιντεται

αυτά που χρησιμοποιει ως παραδείγματα, χρησιμοποιούν και τα καναλια

ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΤΟΡΣΑΙΚΛ πριν πει τις μαλακίες του! Ας έχει πιο κριτική σκεψη γιατί δεν είναι η κυρα κατίνα που θα πρεπει να την πεισουμε έχοντας πάντα την καμερα του μεγκα

έχει να κάνει μ αυτό που έχουμε μέσα μας!

ο Σωτήρης εκπροσωπει τη μεγάλη μερίδα ανθρώπων αυούς δλδ που πάντα θα βρίσκουν παρομοιού τυπου τεχνασματα για να απαξιωνουν τετοιες καταστάσεις, οι κανονικοί, οι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΙ, οι βολεμένοι, οι φιλύσυχοι πολίτες, η βουβή πλειοψηφία των καταναλωτων δλδ.

Αυτό που λέει (όπως κ ο Μαρκή Ντε Μαντ πολλες φορές) οι δημοσιογραφίσκοι τα ονομάζουν κοινή γνώμη

The Motorcycle boy είπε...

marquee, ναι καλά θα κάνουμε να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να τους ακούμε μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.

Γιατί ίσως να μας χρειαστούν να κάνουμε το μπούγιο για να τους βοηθήσουμε να την βγουν σώοι. Επειδή φίλε το θέμα πολύ σκοτεινό σήμερα, οι φασίστες λυτοί και βλέπω να ετοιμάζεται πέσιμο χοντρό. Στις ειδήσεις μιλάνε για εκτόνωση, εγώ αυτό το ακούω σαν σφαγή κανονική.

Και υπάρχει κι ο Κούγιας -μην ξεχνάς.

Ανώνυμε δεν είναι ώρα για εύκολους χαρακτηρισμούς και για αναλύσεις ρε φίλε. Αν νομίζεις οτι ο Σωτήρης ή ο Μαρκί είναι εναντίον -κάνεις μεγάλο λάθος.
Αν νομίζεις οτι σου περισσεύουν αυτά τα άτομα κάνεις ακόμα μεγαλύτερο λάθος.

Κάποια μέρα θα κάτσουμε να τα μιλήσουμε και να λύσουμε τα υπαρξιακά μας και όλα. Αλλά θέλω εκείνη τη μέρα να καθόμαστε πάνω σε ερείπια και να έχουμε όλον το χρόνο του κόσμου δικό μας. Διαφωνείς;

marquee de mud είπε...

μοτο τι εκτονωση ρε αδερφε; μολις πηγανε να καψουνε για δευτερη φορα το αστ.τμημα της περιοχης μου. και θυμασαι που ζω. ειχαν να γινουν αυτα απο το 80κατι... γεμισε ο τοπος δακρυγονα. παντως τα πιτσιρικια γουσταρουν παρεα οπως ελεγες. γυρναγαμε απο προβα και πεσαμε πανω στη φαση. και οταν ρωτησα μια παρεα τι επαιξε, εγινε ενας χαμος να εξηγησουν και να μας πουν για την φαση. κλπκλπ. τελειως αφοβα, τελειως ακομπλεξαριστα. πως μιλαγαν οι "μακρονησιωτες" ενα πραμα.

παντως πραγματικα νιωθω ασχετος να καταλαβω τι παιζει αλλα επειδη εχω μια εμφυτη λοξα να νιωθω υπεροχα μεσα στην αμηχανια μου, νιωθω υπεροχα μ'αυτο που γινεται. χωρις να καταλαβαινω τιποτα. καλα ειναι. επιτελους δηλαδη...

Ανώνυμος είπε...

Τα "πιτσιρίκια"...

τα βλέπεις λες και είναι άλλη φυλη ρε Μαντ; :)

πόσο χρονών είσαι πια;

Ανώνυμος είπε...

Αναμένετε την απόφαση του δικαστή για την υπόθεση ζαρντινίερας με ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Αν και εφόσον πέσουν στα μαλακά τα μουνόπανα που τον ξυλοφόρτωσαν, πρέπει να κατακλυστούν τα τηλέφωνα ραδιοσταθμών/τηλεσταθμών, τα εμαιλ υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων με διαμαρτυριές σε βαθμό υπερβολικό μήπως και γίνει κάτι. Μάλιστα θα πρότεινα και κάποια διαδήλωση για το θέμα άλλα μιας κι εγω ειμαι στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή και δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μου να προτείνω κατι τέτοιο. Πάντως σκέφτομαι μήπως κάποια ενδεχόμενη αντίδραση πρέπει να υπάρξει ΠΡΙΝ βγει η απόφαση ( να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι καθυστέρησε λόγω την γεγονότων) γιατί ΜΕΤΑ μπορεί να είναι πια αργά. Εγώ είμαι καινούριος στην μπλογκόσφαιρα και δεν έχω την κίνηση στο μπλόγκ μου που θα δημιουργούσε ουσιαστική δυναμική για το θέμα, γιαυτό το προτείνω εδω και αναμένω να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο ώστε να δικαιωθεί ο Αυγουστίνος. Αν ενδιαφέρεται κανείς να οργανώσουμε κάτι θα περίμένω είτε εμαιλ στο oenoxlitikos@gmail.com είτε θα περιμένω να δω κάποια δραστηριότητα στα μπλόγκς.

The Motorcycle boy είπε...

marquee, τα ΜΜΕ λένε για εκτόνωση το οποίο σημαίνει οτι θα τους την πέσουν κάποιο ξημέρωμα στα μουλωχτά, έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
Ναι, είναι υπέροχες οι μέρες κι ακόμα πιο όμορφες οι νύχτες.

Ανώνυμε, σαραντάρηδες είμαστε και την έχουμε δει να ακολουθήσουμε το δρόμο που δείχνουν τα παιδιά, τα πιτσιρίκια, τα αμούστακα, όπως θέλεις πέστα -οι όροι είναι για να συνεννοούμαστε όχι για να αυτοψυχαναλιόμαστε. Εντάξει;

Ενοχλητικέ, η γνώμη μου είναι οτι δεν υπάρχει λόγος να φτιάξουν κινητοποιήσεις τα μπλογκς, δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθούν ανέξοδες και αναποτελεσματικές κινήσεις του κοντινού παρελθόντος. Αντιδράσεις υπάρχουν, διαμαρτυρίες υπάρχουν, κόντρες υπάρχουν -στους δρόμους. Ας τις στηρίξουμε όπως, όσο και απ΄όπου μπορούμε κι ας μην την ξαναδούμε "δύο κόμματα, πέντε συγκεντρώσεις". Αυτό νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μοτορσάικλ χαλαρωσε ε;

δεν ειμαι παιδι και γω. απλά μου φανηκε κάπως αστείο, για αυτό εβαλα κ το χαμογελάκι, δεν τον έβρισα

τι να σου πω ίσως εμένα το μυαλό μου είναι ανωριμο κ μοιαζει με των πιτσιρικιών

The Motorcycle boy είπε...

Χαλαρός είμαι ρε -τι νόμισες; Μακάρι να είναι ανώριμο το μυαλό σου σαν των πιτσιρικάδων, οι ώριμοι τα κάναμε σκατά εκεί έξω.

marquee de mud είπε...

πιτσιρικια κι οταν λεω πιτσιρικια εννοω πιτσιρικια. 13-14-15 το πολυ ηταν τα χθεσινα. οσο για τ'αλλα που λεει ο παλιογερος μια ζωη με εκθετει. εγω το πολυ να ειμαι δυο εικοσαρηδες αλλα σ'αυτες τις ηλικιες και τα δυο χρονια δειχνουν μεγαλη διαφορα οποτε τα χθεσινα ηταν πιτσιρικια...


οσο για την ωριμοτητα, ναι καλα πανω που την αποκτας σκαει εκεινος ο γερμανος και κατεβαινεις για καταληψη του πολυτεχνειου επειδη σκοτωσαν τον καλτεζα.

ασε που ακομα κι αν καποιος 20αρης ειναι ας πουμε ωριμος, αν βρει ακομα εναν, παει χαθηκε καθε ελπιδα για ωριμοτητα. ποσο μαλλον οταν ολη αυτη η παρεα βρισκεται στο ιδιο σωμα. και μην πω για τρεις 20αρηδες.

The Motorcycle boy είπε...

Ζηλεύεις μωρή παλιόγρια, παλιο Κιθ Ρίτσαρντς, που δεν μπορείς να πας μαζί με τα παιδιά γιατί αν κάνεις να τα πλησιάσεις θα σε περάσουν ή για ασφαλίτη ή για παιδέρα ε;
Εμ, δεν είναι όλοι Ντόριαν Γκρέι σαν εμένα!

marquee de mud είπε...

για τον κιθ θα ηθελα να'χω παρει λιγο απ΄την τεχνη του. δοξα τω θεω τη γλυτωσα απο τ'αλλα, πραγμα που δεν καταφερες εσυ, που εισαι σαν το πορτραιτο του ντοριαν στην υπογα αλλα δεν γαμιεται. παλιοβασιλειαδου, που εχεις και αποψη.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, θα ΄θελες -αλλά τελικά μόνο την ομορφία πήρες του Κιθ και την κιθαριστική δεινότητα του Τζάγκερ. Κάποιο μπέρδεμα θα έγινε!

Σσσα μωρή που θα με πεις και Βασιλειάδου! Αλκης Γιαννακάς στα νειάτα του αγόρι μου -πως να γίνει;
Είμαι όμορφος -το δέχομαι, είσαι άσχημος -δέξου το!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαγκες συμφωνω με οσα λετε αλλα το ερωτημα μου ειναι ποιες ειναι οι προτασεις που εχετε για να μην επαναληφθει το κακο?

ΟΚ, ολα ξεκινανε απο το καθεστως ατιμωρησιας των μπατσων, το θεμα ειναι τι μπορουμε να κανουμε για να αλλαξει αυτο το γαμημενο καθεστως?

Με τα σπασιματα και μονο ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αλλαξει, μη γελιομαστε!

Κατι πρεπει να σκεφτουμε και να προτεινουμε ωστε να παμε απο τη κατασταση που βρισκομαστε τωρα, καθεστως πληρους ατιμωρησιας των κωλομπατσων, σε μια αλλη κατασταση οπου φασιστο-τσογλανια σαν κι' αυτον που εκανε τον Αλεξη μακαριτη η σαν τουσ αλλους που λιωσανε στο ξυλο το κυπριο φοιτητη και πανε να τη βγαλουν ζαχαρη, ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!! Και θα μπαινουν φυλακη για πολλααααα χρονια!

Ειναι οντως πολυ καλο που υπαρχει παθος στα πιτσιρικια, η αγανακτηση τους ειναι απολυτα δικαιλογημενη.Χρειαζεται ομως και η λογικη, κριτικη σκεψη μπας και μας κατεβει καμια καλη ιδεα ωστε να τελειωσει αυτο το σκατοκαθεστως της πληρους ατιμωρησιας που απολαμβανει χρονια τωρα η τσογλανομπατσαρια.

The Motorcycle boy είπε...

Σκεπτικιστή, περιμένεις από εμένα προτάσεις και ειδικά όταν η ιστορία είναι στα χέρια των παιδιών εκεί έξω; Πλάκα μου κάνεις;

Όπου τους πάει κι εμείς από πίσω τους να ακολουθούμε -αυτή είναι η γνώμη μου.

Να σου πω και κάτι άλλο; Όσο υπάρχει αστυνομία θα υπάρχει αυθαιρεσία, καταστολή και θα πεθαίνουν άδικα άνθρωποι. Αυτό πιστεύω. Και οι φυλακές δεν είναι λύση -για κανέναν και για τίποτα.

marquee de mud είπε...

ακου ομορφε, τα ιδια που λες εσυ, ελεγε και η βασιλειαδου οταν προσπαθουσε να την παντρεψει ο αυλωνιτης με το ριζο.(βλ μμμμμμααααααμμμμμμμμαααααααμμμουυυυυυυ) κι εγω το δεχομαι για την ασχημια
μου. τις 22χρονες που σε βλεπουν σα παππου τους δεν τις πειραζει ομως.

The Motorcycle boy είπε...

Άλλο αυτό ρε! Τα αγαπάμε τα παιδιά και τα θέλουμε κοντά μας, έχουμε αισθήματα εμείς!

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ποινικοί, κουκουλοφόροι και κοπρίτες κρύβονται μέσα στο κοινοβούλιο, καλυπτόμενοι από τα πορίσματα των "πολιτικών" κομμάτων για το έγκλημα του Βατοπεδίου.

The Motorcycle boy είπε...

Ας γίνει λοιπόν το κοινοβούλιο φυλακή υψίστης ασφαλείας κι ας κλειδαμπαρωθούν εκεί μέσα.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι