Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

"Όσο εσύ κοιμόσουν"

Η ανεκτικότητά μας σε όλα τα επίπεδα ευνοεί, κατά τον Γιαν Φαμπρ, και την άνοδο της άκρας δεξιάς. «Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη», είπε. «Η ακροδεξιά είναι αντίπαλος της ομορφιάς και των ατομικών ελευθεριών». Σχολιάζοντας τη μεγάλη αποχή των Ελλήνων στις ευρωεκλογές ο Φλαμανδός εικαστικός είπε ότι αν μεγάλο ποσοστό Βέλγων απείχε από τις κάλπες η άκρα δεξιά, που ψηφίζει μαζικά, θα ήταν πρώτη δύναμη. «Η αποχή εκφράζει μια δυσαρέσκεια για το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς, που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Αλλά μπορεί να επιτρέψει στους εξτρεμιστές και στους ακροδεξιούς να αυξήσουν τη δύναμή τους».
Τα παραπάνω τα διάβασα στην Ελευθεροτυπία και τα μεταφέρω –επειδή είναι μια απλή και περιεκτική σύνοψη και της προσωπικής μου άποψης σχετικά με την πρόσφατη εκλογική αποχή. Μετά το διάβασμα της συνέντευξης του Φαμπρ, σκέφτηκα να ψάξω λίγο, σχετικά με το τι λένε όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί που αύξησαν τα ποσοστά τους στις τελευταίες ευρωεκλογές. Πήγα λοιπόν στο tvxs που έχουν ένα τέτοιο άρθρο και μετά γκούγκλισα τα ονόματα των τύπων που βρήκα εκεί μέσα. Πρόσεξε λοιπόν:

Ένας από τους νικητές των εκλογών είναι ο Geert Wilders, ήδη τιμημένος με το «Βραβείο Ήρωα Συνείδησης» από την Αμερικανική Συμμαχία Ελευθερίας (η απονομή έγινε στη βιβλιοθήκη "Ρόναλντ Ρήγκαν") και με το βραβείο «Ελεύθερου Λόγου» από το Συμβούλιο Ασφάλειας της Φλόριντα! Ο ηγέτης του ολλανδικού Αντι-Ισλαμικού Κόμματος και του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας έχει καταφέρει να επιτεθεί επιτυχώς κατά του πολυπολιτισμικού μοντέλου της Ολλανδίας. Το κόμμα του κέρδισε το 17% του συνόλου των ψήφων και θα αποστείλει συνολικά 4 ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.

Άλλος ένας ευρωσκεπτικιστής νικητής είναι ο Timo Soini, του Κόμματος των "Πραγματικών Φιλανδών". Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν ο μοναδικός που δεν υπέγραψε την "Δήλωση κατά του Ρατσισμού", την οποία υπέγραψαν όλα τα υπόλοιπα Φινλανδικά κόμματα διακηρύσσοντας την πρόθεσή τους να αγωνιστούν κατά του ρατσισμού, από οπουδήποτε κι αν αυτός προέρχεται και επίσης να δείξουν μηδενική ανοχή στις ρατσιστικές συμπεριφορές.

Στο μεταξύ, το ακροδεξιό "Βρετανικό Εθνικό Κόμμα" κέρδισε τις πρώτες δύο θέσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μία από αυτές θα καταλάβει ο ηγέτης του κόμματος, Nick Griffin. Το κόμμα υποστηρίζει ότι δεν είναι ρατσιστικό, αλλά αποδέχεται αποκλειστικά λευκά μέλη. Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, διαδηλωτές επιτέθηκαν με αυγά κατά του Griffin. Ο συγκεκριμένος κύριος κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο στο οποίο χαρακτήριζε τους μουσουλμάνους «ψυχοπαθείς και παιδόφιλους» και τους κατηγορούσε οτι «σπρώχνουν τα κορίτσια –ακόμα και από την ηλικία των 12 ή 13 ετών –σε έναν εφιάλτη σεξουαλικής κακομεταχείρισης, βιασμών, ξυλοδαρμών, εξάρτησης από ναρκωτικά και πορνείας». Λέει επίσης: «Ξέρω πως η επικρατούσα άποψη είναι οτι 6 εκατομμύρια Εβραίων θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά κάποτε η επικρατούσα άποψη ήταν οτι η γη είναι επίπεδη... Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι το Ολοκαύτωμα είναι ένα μείγμα προπαγάνδας την οποία κατασκεύασαν οι Σύμμαχοι κατά τη διάρκεια του Πολέμου, μαζί με άλλα παρόμοια επικερδή ψέματα χρήσιμα για το επακόλουθο κυνήγι μαγισσών». Για να καταλήξει στην τελική ιδεολογική του πλατφόρμα: «Χωρίς το Λευκό Έθνος τίποτα δεν θα έχει σημασία. (Τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα) πιστεύουν οτι η απάντηση στο φυλετικό ζήτημα είναι η ολοκλήρωση μιας ανώφελης προσπάθειας δημιουργίας Μαύρων Βρετανών, όσο εμείς διακηρύττουμε οτι κανένας μη Λευκός δεν έχει θέση εδώ πέρα, ούτε τώρα, ούτε ποτέ και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να φύγει κι ο τελευταίος τους από την πατρίδα μας».

Το "Βρετανικό Εθνικό Κόμμα" συνδέεται με το "Jobbik", το ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας. Η νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής Krisztina Morvai είναι ένα από τα τρία μέλη του που θα καταλάβουν μία θέση στην Ευρωβουλή. Η συγκεκριμένη κυρία έγραψε τις προάλλες σε σχετικό πολιτικό φόρουμ του διαδικτύου: «Θα ένιωθα πολύ καλύτερα αν όλοι αυτοί που αποκαλούνται 'υπερήφανοι Ούγγροι Εβραίοι' πέρναγαν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας με τα μικροσκοπικά περιτομημένα πουλιά τους, αντί να με συκοφαντούν. Κάτι άνθρωποι σαν εσάς έχουν συνηθίσει να περιμένουν από τους ανθρώπους σαν εμένα να στέκονται προσοχή και να ρυθμίζουν ανάλογα τις ζωές τους κάθε φορά που κλάνετε. Θα ήθελα να σας ενημερώσω, με πολλή ευγένεια, οτι όλα αυτά πλέον ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Ξεσηκωθήκαμε και δεν θα ανεχτούμε πλέον την τρομοκρατία σας. Θα πάρουμε πίσω την πατρίδα μας»

Το "Jobbik" συνδέεται από την πλευρά του με την ακροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα των "Ούγγρων Φυλάκων". Τα μέλη του φορούσαν στολές, καθώς ψήφιζαν την περασμένη Κυριακή.

Στην Ανατολική Ευρώπη, το υπερεθνικιστικό κόμμα "Ataka" της Βουλγαρίας πρόκειται να στείλει δύο ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Η συνθηματολογία του συγκεκριμένου κόμματος είναι: «Καλός Τούρκος –νεκρός Τούρκος», «ο καλύτερος Γύφτος είναι αυτός που κάνει το καλύτερο σαπούνι», «οι Εβραίοι είναι επικίνδυνη φυλή που φέρνει μαζί της την πανούκλα και γι΄αυτό πρέπει να καταστρέφεται από τη γέννησή της», «η Βουλγαρία ανήκει στους Βούλγαρους». Ο ηγέτης του κόμματος Σιδέροφ, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του κόμματος τα ονόματα 1.500 διάσημων Εβραίων που ζουν στη Βουλγαρία στοχοποιώντας τους σαν άτομα με φυσικές ανωμαλίες και διαστροφές.

Στη Ρουμανία, το "Κόμμα της Μεγάλης Ρουμανίας" κέρδισε δύο θέσεις στην Ευρωβουλή. Ένα από τα νέα μέλη μπορεί, ωστόσο, να αντιμετωπίσει προβλήματα με την άσκηση των καθηκόντων του. Ο George Becali, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού ομίλου του Βουκουρεστίου, έχει λάβει τη διαταγή να μην εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας μιας ανοιχτής υπόθεσης που περιλαμβάνει κατηγορίες ότι κράτησε παράνομα δύο άτομα που προσπάθησαν να κλέψουν το αυτοκίνητό του.

Στην Αυστρία, τα ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κέρδισαν το 36% του συνόλου των ψήφων. Ο Heinz-Christian Strache του ακροδεξιού "Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας" εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος την περασμένη Κυριακή. Το Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας χρησιμοποίησε την ξενοφοβία για να ενισχύσει την υποστήριξη υπέρ του, με αφίσες που καλούσαν για την «Την Ημέρα της Κρίσης των Δυτικών Χριστιανών». Ο συγκεκριμένος κύριος αρέσκεται στο να χαιρετάει ναζιστικά και να το δικαιολογεί λέγοντας οτι πρόκειται για μυστικό χαιρετισμό των πρώην Ανατολικογερμανών για να δείξουν την απέχθειά τους στον κομμουνισμό. Αρέσκεται επίσης να ντύνεται με στολές και να δηλώνει οτι: «Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες της Αυστρίας κι εμείς θα αποφασίζουμε ποιος θα μπαίνει στη χώρα μας» ή οτι: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι γιοι μας να εξευτελίζονται χαρακτηριζόμενοι ως ‘γουρουνοφάγοι’ στα σχολεία μας και οι κόρες μας να εκτίθενται στα πεινασμένα βλέμματα και τις θωπείες των ορδών των μεταναστών».

Το έτερο ακροδεξιό αυστριακό κόμμα, η "Συμμαχία για το Μέλλον της Αυστρίας", τα πήγε εξίσου καλά. Το κόμμα του πρώην πολιτικού Jörg Haider στήριξε την εκστρατεία του στην ενίσχυση των φόβων για εγκληματικότητα από τους ξένους. Ο συγκεκριμένος, μακαρίτης πλέον, ήταν αυτός που δήλωνε θαυμαστής των μέτρων απασχόλησης που είχε υιοθετήσει το Τρίτο Ράιχ, τα οποία ήταν ανίκανη να συνεχίσει η κάθε Αυστριακή κυβέρνηση που ακολούθησε! Επίσης θαύμαζε τα Βάφεν Ες Ες για την προσήλωση στα ιδανικά τους και όταν κάποτε παρατηρήθηκε οτι οι συγκεκριμένες μονάδες είχαν χαρακτηριστεί εγκληματίες πολέμου απάντησε οτι αυτό δεν το γνώριζε!

Πηγές: tvxs και σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο.

Πάμε παρακάτω, επειδή το σημερινό δελτίο ειδήσεων ξεκίνησε με εξωτερικές ειδήσεις πριν περάσει σε εσωτερικά θέματα. Κατέβασα το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ και αντιγράφω κάποια σημεία του:

«Προτείνουμε τη δημιουργία ενός ανώτατου συνδικαλιστικού θεσμού, της «Σωματειακής Βουλής», στην οποία θα εκπροσωπούνται ευρύτερα όλες οι παραγωγικές και κοινωνικές τάξεις με τρόπο που θα εμποδίζει την εκδήλωση των προβλημάτων του συνδικαλιστικού κινήματος.» Θεά ο πολιτευτής! Αφεντικά και εργαζόμενοι στο ίδιο τραπέζι για να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους (αν και αυτή η ιδέα είναι κλεμμένη από την «Κόρη μου τη σοσιαλίστρια» με τη Βουγιουκλάκη)!

«Την θεσμοθέτηση της υποχρέωσης των αλλοδαπών που επιθυμούν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και πολίτες της χώρας μας να έχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις αντίστοιχες με εκείνες που έχουν οι Έλληνες πολίτες της ηλικίας τους, ενδεικτικά να υπηρετούν σε ειδικές υπηρεσίες με τρόπο ανάλογο των όσων επιλέγουν, για θρησκευτικούς ή άλλους λόγους, την άοπλη θητεία». Τουτέστιν, αγγαρεία, Γκατζολία, Καλλιόπη, πινέζα, πλοίο της Αγάπης και όλα τα σχετικά. Θυμάμαι οτι οι υποστηρικτές του ΛΑΟΣ (για σένα πάει αυτό Βαγγέλακα) σκίζανε τα ρούχα τους για τα «απαράδεκτα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ομοφυλοφίλων στην Καστρική Κούβα»!

«Τη θεσμοθέτηση 'ειδικού καθεστώτος εφεδρείας' για όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι το 35ο έτος της ηλικίας τους, με ρυθμούς κλήσεως και επανεκπαιδεύσεως που θα εξαρτώνται από την στρατιωτική ειδικότητά τους και την υπηρεσία τους, ενδεικτικά για διάστημα σαράντα ημερών ανά διετία». Ευτυχώς που καβατζάρισα τα 40 γιατί θα με έπαιρνε ξανά φαντάρο ο Καρατζαφέρης μάνα!

«Πιστεύουμε ότι η πολιτική των αμοιβών της εργασίας στον δημόσιο τομέα πρέπει να εκλογικευτεί συνδεόμενη με τον αντίστοιχο μισθό των εργαζομένων σε αντίστοιχες θέσεις του ιδιωτικού τομέα, και να εξατομικευτεί συνδεόμενη με την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητά και την ακεραιότητά του κάθε δημόσιου υπαλλήλου. (στη συνέχεια των θέσεων αναφέρεται βέβαια ότι: ο Κατώτατος Εθνικός Μισθός του ιδιωτικού τομέα να εξισωθεί προς το μισθό του νεοεισερχόμενου Δημόσιου Υπαλλήλου με αντίστοιχα προσόντα!!!)». Τι καταλαβαίνω εγώ; Οτι όσο δεν κλέβω και κάνω κανονικά τη δουλειά μου θα πρέπει να παίρνω όσα κι ο υπάλληλος του Κόκαλη –πόσα παίρνει ο υπάλληλος του Κόκαλη;

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ορισμένα αδικήματα με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία όπως, ενδεικτικά, ο χρηματισμός των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κλοπή και η κατάχρηση Δημοσίου χρήματος, η σύσταση δικαστικών κυκλωμάτων, η εμπορία ναρκωτικών ή η παιδεραστία και ο βιασμός ανηλίκων. Θεωρούμε ότι για τα αδικήματα αυτά θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδική νομοθεσία που θα προβλέπει αυστηρές ποινές παραδειγματικού χαρακτήρα, ενδεικτικά η πραγματική ισόβια κάθειρξη ή η εσχάτη των ποινών, εφόσον καταστούν αποδεκτές ως ποινές από την ελληνική κοινωνία». Δηλαδή αν ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ δουλεύω στην Εφορεία και τσεπώσω κάνα κατοστάρι για να κλείσω κάποιο έλεγχο θα πρέπει να με στήσουν στον τοίχο! Εφόσον βεβαίως η ποινή του θανάτου καταστεί αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία –έτσι;

«Σε αντίθεση με αυτή τη σύγχρονη τάση για την προβολή νέων, δυσκολότερων αλλά πιο λειτουργικών και περισσότερο αναπτυξιακών, προτύπων, στην Ελλάδα παρατηρείται ακόμα το φαινόμενο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προτιμούν να εστιάσουν τα φώτα της δημοσιότητας που προσφέρουν σε θέματα που δημιουργούν την αίσθηση ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να κερδίσεις προσωπική προβολή και κοινωνική αναγνώριση είναι να γελοιοποιηθείς δημόσια, να εκθέσεις την προσωπική σου ζωή ή να διαφημίσεις τα προσωπικά σου ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναλάβουν περισσότερα υπεύθυνα το ρόλο της παροχής 'ψυχαγωγίας', της παροχής 'αγωγής της ψυχής', στην Ελληνική κοινωνία». Η συγκεκριμένη θέση του ΛΑΟΣ θα μπορούσε να ονομάζεται συνοπτικά και «Ώρα της Αλήθειας» -προτείνω εγώ!

«Κλείνοντας το σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το θέμα της έκτασης της ανεργίας των συμπολιτών μας είναι ένα θέμα στο οποίοι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μερίδιο ευθύνης. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε φορά που κάνουμε επιλογές ανθρώπων στους οποίους αναθέτουμε τακτικές ή έκτακτες εργασίες, όπως πχ το βάψιμο του σπιτιού μας, ή επιλέγουμε ένα προϊόν για να το αγοράσουμε, όπως πχ ένα πουκάμισο, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και το ότι ταυτόχρονα επιλέγουμε το εάν τα χρήματά μας δώσουν δουλειά σε έναν συμπολίτη μας, σε έναν οικονομικό μετανάστη στην Ελλάδα ή σε έναν άνθρωπο σε κάποια άλλη χώρα της γης». Ωραίος ο ξενόφοβος! Και τεκμηριωμένος! Μη φύγεις –έχει κι άλλο!

«Θεωρούμε, όμως, ότι η στρατηγική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος με την μετανάστευση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την Ελλάδα καθώς, λόγω του μικρού αριθμού των κατοίκων της, έχει ήδη αλλοιωθεί σημαντικά η αναλογία του πληθυσμού της. Επιπλέον θεωρούμε ότι η Ελληνική Κοινωνία θα πρέπει να ενημερωθεί πληρέστερα για τον βαθμό και τις συνέπειες της πληθυσμιακής της αλλοίωσής, ενδεικτικά ότι σύμφωνα με τις μελέτες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μεταναστευτικές εισροές που απαιτούνται για τη διατήρηση της σημερινής αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους προβλέπεται ότι μέχρι το 2050 θα έχουν καταστήσει τους κατοίκους Ελληνικής καταγωγής μειοψηφία στο σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδας. Τέλος, προτείνουμε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός για το εάν επιθυμεί αυτή την εξέλιξη ή όχι, με τον ΛΑ.Ο’.Σ. να εκφράζει τη θέση πως θα πρέπει να ψηφίσουμε αναλογιζόμενοι το ότι οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για να γίνει και να μείνει η Ελλάδα Ελληνική και ελεύθερη. Και όχι για να διατηρήσουν υψηλές τις συντάξεις τους». Δηλαδή, ψηφίστε αν θέλετε ξένους ή όχι στη χώρα –ψηφίστε ελεύθερα και ανεπηρέαστα –αλλά μην ξεχνάτε τι έκανε στους ξένους ο Νικηταράς, ο Γκούρας και ο Κόγκας Δράκος!

«Μέσα στο ανωτέρω πλαίσιο, πιστεύουμε πως θα πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, σε συνδυασμό με αυστηρό έλεγχο του ωραρίου των εργαζομένων σ’ αυτά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ευνοηθούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που θα μπορούν να λειτουργούν με ευελιξία ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής τους, ακόμα και σε περιόδους που θα είναι ασύμφορη η λειτουργία των μεγάλων πολυκαταστημάτων». Ε ρε γέλια! «Αυστηρός έλεγχος του ωραρίου των εργαζομένων», κάτι ανέκδοτα που λένε τα άτομα! Και «μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ακόμα και σε περιόδους που είναι ασύμφορη η λειτουργία των πολυκαταστημάτων», τουτέστιν, «τι να κάνετε στο σπίτι και στις καφετέριες; καθίστε οικογενειακά στο μαγαζάκι, ανασφάλιστοι να κοπανάτε μύγες 20 ώρες τη μέρα»!

«Για όσα μεγάλα δημόσια έργα υπόκεινται στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτείται διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεσή τους σε κατασκευαστικές εταιρείες, προτείνουμε να διαχωριστεί η διαδικασία κατασκευής τους σε επιμέρους στάδια, της προμελέτης, της τεχνικής μελέτης και της κατασκευής του έργου, για κάθε ένα από τα οποία θα γίνεται ξεχωριστός διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός, με όρους συμμετοχής ‘την αποδοχή πως η εταιρεία που αναλαμβάνει ένα στάδιο στερείται του δικαιώματος να συμμετέχει η ίδια, ή μετοχικά συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες, σε επόμενο στάδιο του ίδιου έργου’ και πως ‘η εταιρεία που αναλαμβάνει ένα στάδιο έχει την ευθύνη για την ανάθεση και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών του επόμενου σταδίου’». Άμα είναι γάτα και γνώστης της πιάτσας ο άνθρωπος! Εγώ έχω κάνει μπόλικους μειοδοτικούς διαγωνισμούς κι έχω δει οτι η κατασκευαστική πιάτσα ήταν μονίμως στημένη –ανεβάζανε οι 3 τις τιμές και συμφωνούσαν να παίρνει ο τέταρτος π.χ. τη δουλειά, με τιμή λίγο μικρότερη –αλλά πάντα παραφουσκωμένη. Κι ο τέταρτος εναλλασσόταν κάθε φορά. Αυτό όμως δεν θα γίνεται με το σύστημα που προτείνει το Λάος –όχι βέβαια! Α πα πα!


«στ) Όλες οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καταργούνται.
ζ) Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές καταργούνται και αντικαθίστανται με ένα ποσοστιαίο Τέλος Ασφάλισης επί του κύκλου εργασιών του κάθε εργοδότη, με βάση την αρχή της προστιθέμενης αξίας από την ανθρώπινη εργασία που θα υπολογίζεται με βάση τα όσα αναφέρονται και στην παράγραφο 7.3.δ).
η) Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι λοιποί αυτασφαλιζόμενοι υπάγονται και αυτοί στο σύστημα του ποσοστιαίου Τέλους Ασφάλισης.
θ) Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Παροχών χρηματοδοτείται από τα έσοδα από το Τέλος Ασφάλισης και από τα κέρδη από τις δραστηριότητες του Ενιαίου Φορέα Περιουσίας Ασφαλισμένων. Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός του είναι ελλειμματικός, η διαφορά επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε περίπτωση που είναι πλεονασματικός, η διαφορά επενδύεται στον Ενιαίο Φορέα Περιουσίας Ασφαλισμένων». Εδώ δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί κυλιέμαι στα πατώματα από τα γέλια! Λυπάμαι!

«Θεωρούμε ότι ο χαρακτήρας και η διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων πρέπει να αλλάξει, με την εφαρμογή τους στις τάξεις του Λυκείου και με πανελλήνια συγκριτική βαθμολογία που θα οδηγεί σε Εθνικό Απολυτήριο, με βάση το οποίο θα γίνεται η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Αυτό θα πει παιδεία στοχευμένη στη μάθηση και στην ανάπτυξη του χαρακτήρα των παιδιών –παιδεία αποσυνδεδεμένη από τον συνεχή ανταγωνισμό! Πως δεν το είχε σκεφτεί κανένας άλλος μέχρι τώρα;

«Θεωρούμε ότι η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί ουσιαστικό μέρος της βασικής εκπαίδευσης και πιστεύουμε ότι πρέπει να παρέχεται από την Πολιτεία με ανάλογο τρόπο». Δηλαδή; Κρατικό επίδομα φροντιστηρίου; Φροντιστήρια με ασφαλιστική κάλυψη –όπως παίρνουμε τα φάρμακα που μας γράφουν στο βιβλιάριο; Κι αν, ας πούμε, έκαναν κανονικά τη δουλειά τους τα σχολεία; Α μπα! Δεν γίνονται τέτοια πράγματα -μη χάσουμε και τίποτα ψήφους από τους εργαζόμενους στην παραπαιδεία!

«Θεωρούμε ότι τα σχετιζόμενα με το Πανεπιστημιακό Άσυλο προβλήματα μπορούν να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά, με την ίδρυση ενός ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημιακών Χώρων που θα υπάγεται στον αποκλειστικό έλεγχο των Πρυτανικών Αρχών του κάθε Πανεπιστημίου». Να πληροφορήσω τον αγαπητό πολιτευτάρα, οτι αυτό υπήρχε παλιά –αρκεί ο πρύτανης να ήταν ΚΚΕ. Κατέβαζαν τα ΚΝΑΤ και το περιφρουρούσαν μια χαρά το άσυλο! Τώρα το «ειδικό σώμα» θα είναι εταιρεία σεκιούριτι, ας πούμε; Κι αν ο πρύτανης δεν γουστάρει κατάληψη θα γράφει στα τέτοια του τις φοιτητικές συνελεύσεις και θα βάζει τους σεκιουριτάδες να δέρνουν φοιτητές σε στυλ «μπράβοι συναυλιών»;

«Για την επίλυση των παραπάνω δυσλειτουργιών του πολιτικού μας συστήματος (την αρχή της δεδηλωμένης εννοεί ο ποιητής), οι οποίες έχουν εμφανιστεί ως επιπλοκές στην προσπάθεια της εκλογής Κυβερνήσεων που ενώ είναι μειοψηφία στον Ελληνικό λαό αποτελούν ισχυρή πλειοψηφία στην, υποτιθέμενη κατά το Σύνταγμα, αντιπροσωπευτική της θελήσεώς του σύνθεση της Βουλής, θεωρούμε αναγκαία και έχουμε ήδη προτείνει την αποσύνδεση των διαδικασιών εκλογής Κυβέρνησης από εκείνες της εκλογής Βουλής και Βουλευτών. Προτείνουμε την άμεση νομιμοποίηση των Κυβερνήσεων με την απευθείας εκλογή τους από τον λαό χωρίς να χρειάζονται την 'ψήφο εμπιστοσύνης' της Βουλής για να κυβερνήσουν.
Παράλληλα, επειδή αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε την ουσιαστική σημασία της ψήφου του Ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι με βάση το ισχύον εκλογικό σύστημα οι Έλληνες πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αναθέσουν ελεύθερα με τη ψήφο τους τη διακυβέρνηση της Ελλάδας είτε σε μία Μονοκομματική Κυβέρνηση είτε σε μία Κυβέρνηση Συνεργασίας. Και δεσμευόμαστε ότι θα σεβαστούμε και ότι θα τιμήσουμε την όποια απόφαση των Ελλήνων πολιτών, είτε μας καλέσουν να τους υπηρετήσουμε από τη θέση ενός κόμματος της Αντιπολίτευσης, είτε μας αναθέσουν την ευθύνη να τους υπηρετήσουμε από τη θέση ενός κόμματος-εταίρου σε Κυβέρνηση Συνεργασίας». Το ΄πιασες το υπονοούμενο; Συνταγματική εκτροπή λέγεται αυτό! Ευθεία αντίθεση σε άρθρο του Συντάγματος, και μάλιστα σε "σκληρό" άθρο, απ' αυτά που δύσκολα αναθεωρούνται. Μοιάζει σα να έχεις βάλει στη Βουλή ένα κόμμα που στοχεύει στην ανατροπή του πολιτεύματος (θυμάσαι τι έκαναν παλιά στο ΚΚΕ με το ιδιώνυμο;) Δες το όμως και διαφορετικά –θυμάσαι καμιά κυβέρνηση που να ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να υπάρχουν βουλευτές; Όχι βρε, δεν μιλάω για τη χούντα της Μιανμάρ –γιατί τη δικιά μας χούντα, των συνταγματαρχών, μιλάω!

Λοιπόν, για να ξεμπερδεύουμε με αυτή την υπόθεση:

1. Ακραία εθνικιστικά κόμματα ανεβάζουν τη δύναμή τους πανευρωπαϊκά.
2. Με την νομιμοποίηση (μέσω των εκλογικών αποτελεσμάτων) των θέσεων αυτών των κομμάτων έρχεται και η νομιμοποίηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων φασιστικών περικοκλάδων.
3. Οι δεξιές κυβερνήσεις των χωρών, στην προσπάθειά τους να πάρουν το κοινό των ακραίων κομμάτων θα προσπαθήσουν να ενστερνιστούν τις ακραίες τους θέσεις. Γιατί να ψηφίσεις τον φασίστα που δεν θα κυβερνήσει; Ας μετατρέψουμε τους κυβερνώντες σε φασίστες –είναι κι αυτό μια λύση!
4. Οι θέσεις των ακραίων κομμάτων, πέρα από την επικινδυνότητα, που τις διακρίνει –είναι και πρακτικά ανεφάρμοστες. Επειδή πρόκειται για θέσεις –παρωδία των επιθυμιών του καφενόβιου κοινού τους που βρίσκεται έξω από τη διαδικασία παραγωγής.
5. Η μείωση των ποσοστών των αριστερών και κεντρώων κομμάτων στην Ευρώπη θα οδηγήσει στην εξασθένηση της υποστήριξης θέσεων που άπτονται των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών.
6. Με την επικράτηση των ακραίων εθνικιστικών απόψεων σε, συνεχώς αυξανόμενες, μερίδες πληθυσμού η περιστολή των ελευθεριών θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν κάτι φυσικό, ή αναπόφευκτο, ή έστω ανεκτό.
7. Η αποχή που αιτιολογείται μέσω της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, μοιραία θα οδηγήσει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απαξίωση του πολιτικού συστήματος –η οποία δεν θα είναι άλλη από τη μετατροπή της «τύποις» δημοκρατίας σε στυγνή δικτατορία.
8. Η οποιαδήποτε διαφορετική άποψη περί της αλλαγής του κοινωνικού καθεστώτος θα χάνει όλο και περισσότερο το λαϊκό της έρεισμα, όσο θα της αποστερούνται τα μέσα προβολής. Αν π.χ. στα εργοστάσια κυριαρχεί το ΚΚΕ, στις τηλεοράσεις κυριαρχεί το ΛΑΟΣ και στην «ανέμελη νεολαία» κυριαρχεί η απάθεια –που στο διάολο θα βρεις κοινό πρόθυμο να ακούσει την άποψή σου;

Τώρα μπορείς να συνεχίσεις ήσυχα τον ύπνο σου –όνειρα γλυκά –μέχρι να σε ξυπνήσουν οι φωνές έξω από την πόρτα σου.

Φιλαράκο.

45 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Stazybο Hοrn είπε...

Η «νομιμοποίηση», παλικάρι μου, γίνεται πρωτίστως από τα ΜΜΕ. Πολύ πριν αποφασίσει ο τηλεορασόπληκτος πολίτης που θα το ρίξει, έχει υποστεί την πλύση εγκεφάλου από τον κάθε Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Κουρή, Αλαφούζο, Λαμπράκη, Κυριακού, ποιους ξεχνάω, -γιατί αυτοί αποφασίζουν, κι όχιο κάθε παπαρονικολάου ή χαζόπουλος- να κάνουν συνομιλητή και κριτή επί παντός επιστητού τους κάφρους του κάθε ΛΑΟΣ...

Εκεί παίζεται -και κερδίζεται ή χάνεται- το παιχνίδι.

Κι αυτή την εξουσία δεν την παλεύουμε με συμμετοχή ή μπάνια.

The Motorcycle boy είπε...

Κι εγώ μαζί σου και λίγα λες! Αλλά πες κάτι ακόμα: έχουμε σήμερα ένα αποτέλεσμα με τους βασικούς μπροστά, το ΚΚΕ τρίτο (αλλά μονίμως αντιτουριστικό τηλεοπτικά), τον Λάος τέταρτο και τον Σύριζα στα βουνά. Κι έχουμε ένα υποθετικό αποτέλεσμα με τον Σύριζα στη θέση του Λάος και την Ανταρσύα στη θέση των Οικολόγων. Πες μου εσύ τι θα παίζανε τότε τα κανάλια που βγάζουν σήμερα Λάος συνεχώς. Δεν θα αναγκάζονταν να παίξουν και λίγο Σύριζα και ελάχιστη Ανταρσύα; Πες μου τώρα τι προτιμάς -μόνο μη μου πεις οτι όλα αυτά είναι τα ίδια, έτσι;

Αν το τηλεοπτικό κοινό καθοδηγείται από τα κανάλια ΠΕΡΙΜΕΝΩ κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν αποχαυνωθεί από την τηλεόραση να σκέφτομαι και κυρίως να ενεργούν διαφορετικά. Σε αυτούς απευθύνομαι γιατί κάτι τέτοιο δεν το είδα.

Ανώνυμος είπε...

πάντως σε σχέση με τους ευρωπαίους από ότι καταλαβαίνω ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε με το λάος...

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, αν υπολογίσεις Λάος και Χρυσή Αυγή -καλά τα πήγαμε, δεν έφτασαν διψήφιο τα κόμματα. Αλλά αν πας να συγκρίνεις τη Ν.Δ. που χτύπησε 30κάτι με τα ευρωπαϊκά δεξιά κόμματα, έναν ντουβρουτζά θα τον πάθεις, όσο νάναι!

Stazybο Hοrn είπε...

Οι αληθινά κρατούντες αποφάσισαν να παίξουν λαοσ πολύ πριν δει τα ποσοστά τα τωρινά, ή του 07. Αύριο μπορεί ν' αποφασίσουν να (ξανα)παίξουν σύριζα, ή ο-π, ή ανταρσυα, ή τροτσκιτστές -με τη ρεντγρκρέιβ, ή τους άλλους, ή ό,τι κρίνουν ωφέλιμο για τους ίδιους, ανεξαρτήτως ποσοστών και δημοφιλίας.

Δες έντεκα μήνες πίσω που μας ζάλισαν τα ούμπαλα με το παπούτσι, δες πότε αποφάσισαν -ουρανοκατέβατα, σα τους γείτονες που πέφτουν απ' τα σύννεφα κάθε τόσο- να βάλουν ο-π στα ερωτηματολόγια των «δημοσκοπήσεων», πότε αποφάσισαν ότι χρειάζεται ένας δεκέμβρης, ως σμπάρος για σμήνος τριγώνια...

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει, και που καταλήγουμε μετά από όλα αυτά; Οτι η τηλεόραση (δηλαδή τα μεγάλα συμφέροντα) ανεβοκατεβάζει κόμματα και γι΄αυτό εμείς διαμαρτυρόμενοι δεν πάμε να ψηφίσουμε τα κόμματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ η τηλεόραση! Έτσι;

samson rakas είπε...

κκε κατάντησες ρε!

και επειδή βαρεθήκαμε να σε ακούμε τόσες μέρες να μας τη λες που απείχαμε από τις εκλογές,

και επειδή περιμένουμε τη συνέχεια της ιστορίας του Άρη στο χωριό,

σου υποσχόμαστε ότι στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσουμε συριζα δαγκωτό.

κομπλέ;

Stazybο Hοrn είπε...

Προφανώς! Γιατί αν πάμε να ψηφίσουμε να ψηφίσουμε τα κόμματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ η τηλεόραση, θα δούμε αύριο τον κάθε κύριο χρεμόπουλο να καβαλάει ένα καλάμι, να, και τότε απλά θα βαράμε την κεφαλή στο ντουβάρι.

Οι αγώνες, κι οι νίκες κι οι νίλες, το ξέρεις, είναι αλλού. Όχι στις εντυπώσεις του 3 του 10 ή του 13%... Ο πολίτης υποχείριο, και το 3 και το 10 και το 13 γραφικά θα τα δει, γιατί έτσι θα τον πείσουν.

Κι από τον Τ στις Βρυξέλλες, πιο αποελεσματικός είναι ο αγώνας για την ακύρωση ενός γκολφ στην Κρήτη ή στη Γιάλοβα.

The Motorcycle boy είπε...

ΚΚΕ, ε; Είναι φαίνεται από το ξύλο που μου ρίχνανε όταν ήμουνα πιτσιρικάς -θα μου έμεινε κουσούρι!

Σύριζα στις εθνικές; Πασόκ θα ψηφίσεις στις εθνικές να φύγει η χολέρα! Ανατρίχιασες; Μην ανησυχείς ρε -δεν θα γίνουν σύντομα εθνικές.

Υ.Γ.1.: Καλά εσένα σε είχα για έξυπνο παιδί -δεν πήρες πρέφα οτι όλα αυτά τα ποστ τα κάνω επειδή βαριέμαι να στρωθώ να συνεχίσω τον Άρη;

Υ.Γ.2: Υπέγραψες ρε ρεμάλι για το ΕΚΚΕ;

Stazybο Hοrn είπε...

Το πόσο αποτελεσματικά το παίζουν το παιχνίδι, δες το στην κατάντια του Βαρδή... ;-)

The Motorcycle boy είπε...

Stazybo, σαφώς και πιο αποτελεσματικός είναι ο αγώνας που αναφέρεις. Αλλά το λες και μόνος σου! ΠΙΟ! Εγώ δεν θέλω μόνο τα "πιο" τα θέλω όλα παντού.

Τώρα η λογική σου, "δεν ψηφίζω κόμματα που δεν παίζει η τηλεόραση για να μην καβαλήσει το καλάμι ο κάθε Τρεμόπουλος"... συγνώμη ρε φίλε, αλλά σε ανέκδοτο μου κάνει. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

Αρχίσανε ήδη τη σκούπα στους μετανάστες για να κλέψουν τις εντυπώσεις (και τους ψηφοφόρους του Λάος) δεν σου λέει τίποτα αυτό; Ή θα μου πεις πάλι για μεγάλα συμφέροντα που προωθούν τα κανάλια;
Παλιότερα φίλε μου ο Κωστάκης παντρευόταν για να ανέβει στα γκάλοπ που έδειχναν ψηλά τον οικογενειάρχη Σημίτη -τώρα βγάζει τους μπάτσους να μαζεύουν μετανάστες για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αυτό λέω εγώ.

The Motorcycle boy είπε...

Του Βαρδή του Βαρδινογιάννη ή του άλλου Βαρδή του στούμπου, του "άμα δεις τα παιδιά, πες ένα γειά";
Άλλο πάλι και τούτο! Δηλώνω πλήρη άγνοια!

Stazybο Hοrn είπε...

Παλιότερα φίλε μου ο Κωστάκης παντρευόταν για να ανέβει στα γκάλοπ που έδειχναν ψηλά τον οικογενειάρχη Σημίτη -τώρα βγάζει τους μπάτσους να μαζεύουν μετανάστες για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αυτό λέω εγώ.

Κι αυτό δεν παλεύεται στην κάλπη λέω εγώ... (θα λείψω μια ωρίτσα)

Stazybο Hοrn είπε...

Του Βαρδή του Βαρδινογιάννη ή του άλλου Βαρδή του στούμπου, του "άμα δεις τα παιδιά, πες ένα γειά";

του ανασυγκροτητή ντεμέκ...

The Motorcycle boy είπε...

Παλεύεται ΚΑΙ στην κάλπη φίλε -όλα παντού παλεύονται. Και το ότι χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια οι δημοσκόποι, νίκη για τους πολίτες ήταν.

Ανασυγκροτητή λες τον ΜακΜάνους; Τι ανασυγκροτεί; Τίποτα λέγκο; Ο καθένας επιλέγει την προσωπική του κατάντια φίλε. Όλοι μας αυτό.

Ανώνυμος είπε...

(ναι ρε υπέγραψα, και με 40 διαφορετικά ονόματα. professors όλοι. τόσες δε μου πες;)

πρτφ :)

Stazybο Hοrn είπε...

@The Motorcycle boy (4:42 μμ):

οι δημοσκόποι στην Ελλάδα είναι μαρκετίστες και μάπα επιστήμονες στην στατιστική. Είναι να γελάς αν δεις (σπανίως και με πολύ τύχη) το πώς κάνουν τη δουλειά τους (σε άλλες χώρες θα τους είχαν πάρει πίσω τις όποιες άδειες...)

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο για την κατάντια του καθενός.

xouxouxou είπε...

χρειάζομαι μια διευκρίνηση γιατί, αν και δε βλέπω τιβι, μια κάποια χαζομάρα την έχω κατά τα φαινόμενα.
εξού και το χαζοχαρούμενο ψευδώνυμο.

πώς φτάνεις στο συμπέρασμα ότι η αποχή από τις κάλπες θα οδηγήσει σε στυγνή δικτατορία;
Η πραγματική (ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, αν επιμένεις) απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν είναι καινούριο φαινόμενο.

εννοώ ότι έχουμε 2 διαφορετικά πράγματα:
1. η αποχή από τις εκλογές και γενικότερα η στάση που απορρίπτει τον κυνοβουλευτισμό (και με την οποία απ όσο ξέρω συμφωνείς κι εσύ από τους πρώτους!)
2. η αποχή από την πολιτική.

λίγο-πολύ μας λες ότι τα δύο παραπάνω, που για μένα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα ως προς τη συνειδητότητα αλλά και ως προς το αποτέλεσμα, είναι ένα και το αυτό.

ο χαρακτηρισμός "κκε" είναι μια κυκλική κατάρα σαν το "πάρ'τον παπά," θυμάσαι που λέγαμε κνίτη τον σαμσών;

ήρθε κι η δική σου η σειρά, κνιτομοτοσακέ, χουχουχου...
;-)))))

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Σαμσών, έτσι σου είπα -αλλά όχι όλο καθηγητές! Είπα να υπογράφεις και σαν μεταπτυχιακός φοιτητής για να δείξουμε τη συμβολή του Κέντρου στη μόρφωση των παιδιών! Τι χαμένα κορμιά εσείς οι αντιεξουσιαστές ρε γαμώτο!

Stazybo, οι δημοσκόποι στην Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ καλοί στατιστικοί και μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει (αν και αμφιβάλλω γιατί έχει τύχει να δουλέψω σε έρευνες). Αλλά φίλε, είναι τσίπηδες και δεν έχουν κανέναν κοινωνικό στην ομάδα -οπότε, είναι χαμένοι από χέρι. Αν δεν τους πει ο κοινωνικός τι να ρωτήσουν -χέστα τα δεδομένα. Αυτοί ξέρουν να μετράνε και να ταξινομούν, όχι να φτιάχνουν τις ερωτήσεις. Ένας καραγκιόζης στο Άλτερ είπε οτι έχει γίνει μόδα στους πολίτες να δίνουν λάθος απαντήσεις για να τους μπερδέψουν! Και δεν ντράπηκε ο ηλίθιος! Άλλο παράδειγμα: καταλληλότερος για πρωθυπουργός βγαίνει πάντα ο εκάστοτε πρωθυπουργός -ακόμα κι αν το κόμμα του χάσει τις εκλογές! Πόσο μαλάκες είναι και δεν καταλαβαίνουν οτι η ερώτηση είναι άχρηστη για εξαγωγή συμπερασμάτων;

xouxouxou δεν είπα οτι η αποχή από τις κάλπες ΓΕΝΙΚΑ οδηγεί σε δικτατορία. Είπα οτι η αποχή λόγω απαξίωσης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος οδηγεί τελικά στην απαξίωσή του. Άρα, αν η πλειοψηφία πειστεί οτι το σύστημα είναι χάλια -τι θα πειράξει μια δικατορία; Στο προηγούμενο ποστ ρώταγα κάποιον (στα σχόλια) ποια θα ήταν η θέση του στο δίλημμα "Καραμανλής ή τανκς" Δεν μπορούσε να απαντήσει φίλε! Αυτό τι σημαίνει;

Να ξεκαθαρίσω:
1. Η εκλογική διαδικασία έχει ελάχιστα περιθώρια παρέμβασης από την πλευρά των πολιτών -αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, όσο μπορούμε.
2. Όπως η ψήφος δεν μας απαλλάσει από την υποχρέωσή μας να είμαστε στους δρόμους, έτσι και η παρουσία μας στους δρόμους δεν μας απαλλάσει από την υποχρέωση της ψήφου. Ειδικά αυτή την περίοδο της λήθης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε χώρους.

Εγώ είπα τον Σαμσών Κνίτη -δεκτό! Αλλά αυτός με είπε ΚΚΕ -γι΄αυτό σπάστηκα. Τι δηλαδή; Εγώ είμαι γέρος κι αυτός τζόβενο; Απαιτώ επανόρθωση κι ας με πει και Μαλάμη!

Stazybο Hοrn είπε...

επιμένω· ούτε μαθηματικά ξέρουν (άσχετο: ούτε οι γιατροί ξέρουν). Καλή η απλή μέθοδος των τριών, αλλά η δειγματοληψία κι η στατιστική έχουν προχωρήσει από τότε.

Συμφωνώ για την ανάγκη κοινωνικών επιστημόνων· αυτοί πάλι έχουν πρόβλημα άμεσης ερμηνείας-κατανόησης των αριθμητικών αποτελεσμάτων -όχι της αναζήτησης αιτίων κ.ο.κ. που είναι το επόμενο βήμα, αλλά με καλή και καλοπροαίρετη συνεργασία με τους θετικούς (που κατά κανόνα λείπει) κάτι γίνεται.

Stazybο Hοrn είπε...

Για να το πω αλλιώς: πήραν όλοι από ένα πακέτο για τον υπολογιστή, μάθανε να «πατάνε το κουμπί» για ένα t-test ή (M)ANOVA test, κι ανάθεμα αν καταλαβαίνουν τι βάζουν και τι βγάζουν...

xouxouxou είπε...

οκ, οκ, δε διαφωνώ ότι καμιά φορά μπορεί και να έχει νόημα η ψήφος- κατ' εμέ πάντως, σχεδόν ποτέ στις ευρωεκλογές, για λόγους που κι εσύ έχεις αναδείξει σε προηγούμενα πόστα.

αυτό που λέω είναι ότι δεν κατανοώ το λογικό άλμα "απαξίωση του πολιτικού συστήματος = ανοχή της χούντας."
γιατί δεν το κατανοώ;
γιατί οι δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης που προανέφερα, ακολουθούνται από δύο αντίστοιχα διαφορετικά κομμάτια του πληθυσμού. Ε, αυτό το πρώτο κομμάτι, της συνειδητής αποχής και της συνειδητής απόρριψης του κυνοβουλευτισμού, αυτό έχει τη δυναμική να φτιάχνει νοέμβρηδες και δεκέμβρηδες, μακρυά από κάλπες και τέτοια.

όπως και να χει, είμαστε όλοι κνίτες στην τελική ματοσακέ, τι να λέμε.
γι αυτό μας αγαπώ, κόμμα και ρετσίνα.

αλλά να σου πω και μια περίπτωση της πολωνίας.

στις εθνικές εκλογές παρακαλώ πριν καμιά 4-5 χρόνια, οι φασίστες βγάλανε περίπου 7-8%.
τι ακολούθησε;
συνεργασία με το συντηρητικό κόμμα του κατσίνσκυ και με διάφορους άλλους μαζί, χωρίς κανένα νόημα εκτός το νόμο των κουκιών.
και μετά;
φυσικά, ακολούθησαν σκάνδαλα, αντιδράσεις, ξανά εκλογές, στον πάτο οι φασίστες, ξαναβγαίνει ο συντηρητικός και πάλι ίδια πολιτική, κτλ κτλ, το αποτέλεσμα:
το φασιστικό κόμμα εξαφανίστηκε τελείως από παντού, δεν υπάρχει!

αυτό το αναφέρω μόνο ως ένδειξη ότι μια προσωρινή έξαρση της σαπίλας δε σημαίνει απαραίτητα γάγγραινα και κόψιμο ποδιού.

xouxouxou είπε...

το συμπέρασμα, βέβαια, μπορεί να ε'ίναι τελείως διαφορετικό:
γιατί αν του πολωνικού λαού δεν του πήγαινε το σκατό στην κάλτσα μετά την άνοδο της ακροδεξιάς το 2005, δεν θα επέστρεφε θεαματικά στις κάλπες, συντρίβοντας έτσι το ακροδεξιό κόμμα και εξαφανίζοντάς το από το χάρτη.

αλλά, η κάθε οπτική έχει τον παρατηρητή της....

Puppet_Master είπε...

exw faei tetia frikh k ksenerwma me to ti exei ginei tis teleftes meres pou exw apogoiteftei plhrws apo ola.
7% karatzafyrer? 0,45% xrysa ayga?
klidomenes pedikes xares?
epixiriseis skoupas?
vghke loipon sergiani to xafiedotsourmo...
k de tous stamatei tipota.
e re dekemvrhs pou sas xriazete.
exw klisei karavi gia venezouela,oxi agaph mou de tha katsw na me kivernish o giwrgakis me adipolitefsh ton karatzafyrer.
opoios thelei mou lei na tou klisw thesh.

The Motorcycle boy είπε...

Staz μπορεί να έχεις δίκιο για τους δημοσκοπάδες, αλλά ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Οτι μέσω τηλεοπτικής προβολής επιβεβαιώνονται. Είπαν οτι το Πασόκ θα είναι 3-4 μονάδες πάνω και πήγε ο κόσμος και ψήφισε όπως του είπαν. Μη βιαστείς να κατηγορήσεις συμφέροντα γι΄αυτό. Όταν η διαφορετική άποψη απέχει από τις κάλπες κι οι μόνοι που ψηφίζουν είναι αυτοί που βλέπουν συνέχεια τις ειδήσεις -τι περιμένεις δηλαδή;

xouxouxou υπάρχει και η προοπτική να γίνει αυτό που ανέφερες με το παράδειγμα της Πολωνίας. Αλλά πειράζει που δεν θέλω να ζήσω μια συγκυβέρνηση Καραμανλή-Καρατζαφέρη;

Να το πω κι αλλιώς -αν τρίτο κόμμα ήταν ο Μάνος, ας πούμε, σήμερα θα μιλούσε η κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις κι όχι για σκούπα στους μετανάστες. Ε, θα το προτιμούσα ρε φίλε! Αν τρίτο κόμμα ήταν ο Σύριζα, δεν θα τολμούσαν να αγγίξουν τους μετανάστες, τουλάχιστον τώρα -άμεσα. Κι αυτό θα το προτιμούσα ρε γαμώτο! Ε, κι αυτοί είναι λόγοι για να ψηφίσω.

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τον συσχετισμό: απαξίωση συστήματος=δικτατορία; Εντάξει, να το πάρουμε αλλιώς:
Είναι απαξιωμένο το υπάρχον πολιτικό σύστημα σήμερα; Είναι σε κάποιο βαθμό Χ. Είμαστε κοντά σε δικατορία σήμερα; Να το δούμε: Έχει κλείσει η βουλή, οι δυνάμεις καταστολής αυθαιρετούν και δεν δίνουν λόγο σε κανένα, οι δικαστές δικάζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης, το σύνταγμα παραβιάζεται κατάφωρα, περνάνε νόμους για περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων (κουκούλες, κινητά τηλέφωνα), ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης... ε, πόσα άλλα να σου πω ρε αδερφέ για να δεις τη δικτατορία; Ποια είναι η αντίδραση του λαού σε όλα αυτά; Ζαμάν φου. Ένα τσούρμο αντιεξουσιαστές αντιδρούν, όπως αντιδρούσαν και επί χούντας, τότε που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο. Κατά τα άλλα -χέστα κι άστα.

puppet, δεν είναι μόνο τα ψηλά ποσοστά που πήραν οι φασίστες είναι και τα αντίστοιχα χαμηλά που πήραν οι αριστεροί. Ο Σύριζα κάτω από τον Λάος, η Ανταρσύα κάτω από τα Αυγά! Ο Γιωργάκης με αντιπολίτευση τον Καρατζαφέρη είναι η καλή περίπτωση -σκέψου τον Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση και τον Γιωργάκη αντιπολίτευση;

Κούβα να πας, όχι Βενεζουέλα.

vangelakas είπε...

Χαχαχα! Ῥὲ σύ,κάθησες καὶ διάβασες ὅοοοοοοοολο τὸ πρόγραμμα τοῦ κόμματος; (Ἐλπίζω νὰ μὴν καὶ νὰ τὰ ξεσήκωσες ἀπὸ κἄνα σάιτ)

The Motorcycle boy είπε...

Το κατέβασα σε πιντιέφ (καλά που μου το θύμισες, να το σβήσω μην το δει και κάνας άνθρωπος!)

Πάντως θα πρέπει να παραδεχτείς οτι λένε τρελά καραγκιοζιλίκια εκεί μέσα -το καταδιασκέδασα!

Υ.Γ.: Μην απορείς, το έχω βίτσιο να διαβάζω προγράμματα κομμάτων -σχεδόν όλα τα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα.

vangelakas είπε...

(καλά που μου το θύμισες, να το σβήσω μην το δει και κάνας άνθρωπος!)

:-p


Πάντως θα πρέπει να παραδεχτείς οτι λένε τρελά καραγκιοζιλίκια εκεί μέσα -το καταδιασκέδασα!

ὄχι ὅτι πρόκειται γιὰ τὴν καυλιδεστέρα πολιτικὴ ἀνάλυση βεβαίως βεβαίως, ἀλλὰ σηκώνει πολλὴ συζήτηση.

ΥΓ: νόμιζα ὅτι μὲ δούλευες ὄτι θὰ ψήφιζες τὸ ἀνταρσυά.

The Motorcycle boy είπε...

Επειδή όπως σου προείπα έχω βίτσιο να διαβάζω πολιτικά προγράμματα, συνήθως ξεχωρίζω την παπαρολογία που βάζουν όλοι (αγάπη, ειρήνη για όλον τον κόσμο και ευχαριστώ τη μαμά μου) και προσπαθώ να βρω κάποια ουσιαστική πρόταση. Αυτό έκανα και στη συγκεκριμένη περίπτωση (στα θέματα που με ενδιαφέρουν τουλάχιστον) και φίλε μου -καλύτερα να μην πολυσυζητήσουμε τις προτάσεις του κόμματος. Επειδή, α)είναι κοπιαρισμένες από κάτι παλιά προγράμματα της ΝΔ του Αβέρωφ και β) αν εφαρμόζονταν θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ. Ασφαλιστικό χωρίς εισφορές, πανελλήνιες σε όλο το λύκειο, απελευθέρωση ωραρίου... Τη συνταγματική εκτροπή δεν τη συζητώ, την αφήνω να περάσει, λόγω χαρακτήρα του κόμματος.
Αλλά τέλος πάντων, καλό είναι ο πρόεδρας Καρατζί να σταματήσει να κολλάει εκείνο το "εις" πριν από κάθε "το,την,τον" λες και είναι συνταξιούχος τμηματάρχης που τον κάλεσαν στη δεξίωση του δήμαρχου -ή θα μιλάς καθαρεύουσα, ή δημοτική! Δωρεάν συμβουλή ήταν αυτό.

Υ.Γ.: Τι Ανταρσύα ρε; Αφού στο έγραψα και στο δικό σου οτι Σύριζα θα ψήφιζα! Ο Ανταρσύας δεν είναι με τους Ευρωαπίους Αριστερούς που ήθελα να στηρίξω.

marquee de mud είπε...

δεν εισαι μοτοσακος, εισαι μοτοσάικος.(πoυ διαβασες προγραμμα του λαος. λες και δεν το ξερες απ'τοn λεπεν ας πουμε)

δηλαδη εσυ πιστευεις οτι αν το 51,5% ηταν 88% θα ειχε μεγαλη διαφορα το αποτελεσμα; εγω σου λεω οτι αντε να ειχε παρει ο συριζα μια μοναδα πανω. ειναι πολυ μεγαλο το δειγμα αδερφε.

κι ο συριζα ας προσεχε. αφου σου αρεσει να googleαρεις , ψαξε μηνα-μηνα απο περυσι τον αυγουστο τα ποσοστα του. θα δεις μετα την εκθεση θεσσαλονικης οταν ξαναπλωσε το χερι στο ΠΑΣΟΚ και ξαναδηλωσε πρακτικα αυτο που ηταν ο συνασπιμος ολα αυτα τα χρονια, δηλαδη τα τσικο του πασοκ, αρχισε η μεγαλη κατρακυλα.

"τους πειραξε o τσιπρας" αλλα αν θες την αποψη μου το μονο σιγουρο ειναι οτι αν τον ειχαν αφησει να παιξει μπαλα μονος του, λιγοτερο απο το προχθεσινο δεν θα επιανε.

και ξερεις γιατι; γιατι το 18% ουτε που θελαν να το εχουν οι συνασπισμενοι. ουτε οταν δηλωσε ευθαρσως στον χατζηνικολαου,ο πιτσιρικας οτι ειμαστε κομμα εξουσιας(εν δυναμει) με νουμερα οπως του πασοκ του '78, τους αρεσε ιδιαιτερα. αρεσε ομως στους αριστερους της χωρας. αλλα μια αριστερα με 20κατι % ειναι επικυνδυνο σπορ στην ελλαδα. οποτε τι κανουμε καρνατσια;

μα αυτο που κανουμε παντα με τους αριστερους. τους γαμαμε απο μεσα. και να σου τα μμε να κανουν την πιο πρωτογνωρη επιθεση σε πολιτικο μετα το '89. ναι για τον τσιπρα μιλαω. τον λιωσαν κι αντεξε οσο αντεξε.

και μετα βεβαια ηρθε ο ΣΩΤΗΡΑΣ αλαβανος.(τη λολα τη φωτια ποιος θα την βγαλει;) κι οταν ερχεται ο αλαβανος ΠΑΛΙ και ειδικα οταν απλωνει ΠΑΛΙ το χερι στο πασοκ, ξερεις τι κανει ο αριστερος που ειχε βρει καταφυγιο στον συριζα αν και ειχε το προβληματακι (-αρα του) με τον συνασπισμο; για αρχη τον ριχνει στις δημοσκοπησεις, μια με μιαμιση μοναδα τον μηνα απο περυσι τον σεπτεμβρη μεχρι και τον γεναρη του 2009. και μετα οταν βλεπει τις αηδιες που καναν προεκλογικα με ενα συριζα να γινεται τελειως συνασπισμος , τοτε του δινει στις εκλογες το παλιο καλο ποσοστο του συνασπισμου.

ουτε σκεψη θελει ουτε πολιτικη αναλυση.

αυτες οι κουφαλες το εχουν μια χαρα ετοιμο το σχεδιο.

ΚΚΕ και συνασπισμος λειτουργουν εδω και χρονια σαν αεροσακος προστασιας αναμεσα στον κοσμο και την εξουσια. αυτη ειναι η δουλεια τους απ'οταν φυγανε απο την παρανομια(μεγαλε καραμανλη). οταν απορροφας ενα 15-20% ανθρωπων που σκεφτονται και θελουν αντιδρασουν
μεσα σε ενα μαντρι, τοτε λυνεις και δενεις χωρις προβλημα.

το προβλημα ερχεται οταν ενα 10% απο αυτους "παει για μπανιο". τοτε δεν ξερεις που ειναι και ποτε θα στην πεσουνε (remember december?)
τον οποιο δεκεμβρη ολοι "συννενοημενοι" και καλα, εβριζαν τον αλαβανο οτι παει να παρει κομματι απο μια νεα πιτα, αλλα ολα τα καθηκια ηξεραν, οτι η δουλεια του ηταν να καπελωσει την εξεγερση ετσι ωστε να ξενερωσουν οι συμετεχοντες και να σταματησουν μια ωρα αρχιτερα. γι'άυτο κι η τεραστια προβολη εκεινο τον καιρο. με αρχη το ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ(φτου!)

τα υπολοιπα ειναι παπαρες.

οσο για τους 390.181 μαλακες που ψηφισαν λαος και χρυση αυγη, αυτοι τοσοι ειναι, παει και τελειωσε. αν η οποια αριστερα δεν μιλησει δαιφορετικα, μην ψαχνουμε να βρουμε γιατι πανε τα πραγματα κατα διαολου μερα με τη μερα. ουτε γιατι παει ο κοσμος για μπανιο.

κι οσο για το αν ο βλακας ο χοντρος αρχισε την επιχειρηση σκουπα γιατι το λαος ...κλπκλπ καποια στιγμη θα το εκανε. μην νομιζεις οτι τον επαιρνε αλλο. το ειχε στα σκαρια καιρο αλλα δεν μπατσιζεις μεταναστες προ-ευρωεκλογικα. τωρα θα γινει της καριολας.υγ. τωρα λεν οτι κοιτανε παρατημενα στρατοπεδα στην αττικη για "χωρους υποδοχης". φουκαριαριδες, εδωσαν μια περιουσια κι αλλη μια για να βρουν καλυτερη ζωη και τωρα οι μεν τους χωνουν σε στρατοπεδα συγκεντρωσεις και οι "αλλοι" τους χρησιμοποιουν για αποσταθερποιηση.

ωραια μοιρα.

The Motorcycle boy είπε...

Διάβασα το πρόγραμμα του Λάος, όλα τα προγράμματα τα διαβάζω ρε! Έχω βίτσιο. Του Λεπέν το πρόγραμμα που να το διαβάσω; Αφού δε σκαμπάζω γαλλικά!

Αν το 51,5 ήταν 88% ο Λάος δεν θα ήταν τόσο ψηλά, ούτε η Χρυσή Αυγή. Δεν διάβασες τι λέει ο καλλιτέχνης στην αρχή του κειμένου μου; Οι ακροδεξιοί πάνε και ψηφίζουν συνασπισμένοι, οι αριστεροί (της εξωκοινοβουλευτικής κυρίως) την κάνουν την αποχή.

Ωραία τα λες για τον Σύριζα και όντως λειτουργεί σαν μπαλονάκι του συστήματος σαν κάθε αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα. Το θέμα είναι -τώρα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τι θέλουμε; Όξυνση ή χαλάρωση των εντάσεων; Εγώ βλέποντας το κλίμα που κυριαρχεί και τους συσχετισμούς λέω χαλάρωση, γιατί πολλοί γίνανε οι γιοί των γερμανοτσολιάδων εκεί έξω κι ακόμα περισσότεροι οι σταρχιδιστές και θα χάσουμε το μπούσουλα. Γι΄αυτό άλλωστε παλιότερα έλεγα ψήφο στο Πασόκ -για να χαλαρώσει λίγο η κατάσταση. Αν αύριο ο κόσμος συνειδητοποιηθεί κι εγώ μαζί σου με την κοκκινόμαυρη σημαία να αλλάξουμε τον κόσμο.

Από την άλλη, ξέχασες στα αίτια ήττας του Σύριζα να βάλεις το γεγονός οτι στράβωσαν οι Συνασπισμένοι που βάλανε νούμερο 2 τη Στεφάνου (η οποία δεν προέρχεται από το κόμμα τους). Πήγαν λοιπόν και ψήφισαν όσο χρειαζόταν για να βγάλουν τον Χουντή ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και οι απέχοντες έπαιξαν το μικροκομματικό τους παιχνιδάκι.

Είσαι σίγουρος τώρα για το δυναμικό του Λάος; Εγώ σου λέω οτι πήρε Νεοδημοκράτες και θα πάρει κι άλλους. Πως το βλέπεις; Τους θέλεις συγκυβέρνηση ή κι αυτό μια από τα ίδια είναι;

Τα στρατόπεδα τα ετοιμάζανε καιρό πριν τις εκλογές, στο είχα στείλει και μέιλ, αλλά δεν τα ανοίγεις τα ρημάδια!

Απλά, ένα διαφορετικό αποτέλεσμα θα τους καθυστερούσε -κάτι είναι κι αυτό ρε φίλε.

Arkin είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο και ωραία συζήτηση, θέλω να σχολιάσω μόνο κάτι που έγραψε ο marquee de mud:

"οταν απορροφας ενα 15-20% ανθρωπων που σκεφτονται και θελουν αντιδρασουν
μεσα σε ενα μαντρι, τοτε λυνεις και δενεις χωρις προβλημα."

Δηλαδή μας λες ότι όσοι ψήφισαν ή σκόπευαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ (άσε το ΚΚΕ) ακολουθούν τη γραμμή της Κουμουνδούρου;
Χαχαχα! Αυτό είναι ανέκδοτο!

"το προβλημα ερχεται οταν ενα 10% απο αυτους "παει για μπανιο". τοτε δεν ξερεις που ειναι και ποτε θα στην πεσουνε (remember december?)"

Ερώτημα: Αυτό το 10% τον Δεκέμβρη αντέδρασε συνειδητά ή ενστικτωδώς;
Αν αντέδρασε συνειδητά, κοινωνικοπολιτικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα της βίαιης συμπεριφοράς τους;
Αν αντέδρασε ενστικτωδώς (και επομένως χωρίς στόχο), έγινε ή δεν έγινε υποχείριο των 2 άκρων του πολιτικού φάσματος;
Και στις 2 περιπτώσεις, ποιος βγήκε τελικά κερδισμένος; (hint: Οι ευρωεκλογές δίνουν μια πρώτη απάντηση)

The Motorcycle boy είπε...

Δεν συμφωνώ πάντως με καμιά τυπολογία επεξηγηματική του Δεκέμβρη, επειδή απλώς δεν έχω επαρκή στοιχεία για να βγάλω άποψη. Μένω λοιπόν στα προφανή. Μια εξέγερση κυρίως νέων παιδιών με αφορμή μια δολοφονία και αιτίες πολλές. Ποιος βγήκε κερδισμένος από όλο αυτό; Κατά πρώτον οι συμμετέχοντες -νομίζω.

Ποιος το καπηλεύτηκε; Πολλοί και διάφοροι. Ο Σύριζα κι ο Λάος είναι μόνο δύο από αυτούς.

marquee de mud είπε...

"Δηλαδή μας λες ότι όσοι ψήφισαν ή σκόπευαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ (άσε το ΚΚΕ) ακολουθούν τη γραμμή της Κουμουνδούρου;
Χαχαχα! Αυτό είναι ανέκδοτο!"

μπα εγω ειπα 5καθαρα οτι ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ. ποιες γραμμες και ποιες κουμουνδουρου μου λες δεν καταλαβαινω.


το 10% αντεδρασε ενστικτωδως και στα παπαρια του σε ποιους εγινε υποχειριο. κερδισμενοι βγηκαν αυτοι που συμμετειχαν. αυτοι σκοτωσαν το ζωο, αυτοι εφαγαν το καλο κρεας.
οι υπολοιποι ειναι απλα ορνια και υαινες που ΠΑΝΤΑ γυρνανε με τα λαφυρα και κοκορευονται.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ ΚΕΡΔΟΣ ΒΕΒΑΙΑ

@μοτο να στελνεις στο μειλ που σου στελνω ρε. οχι στο loonetrybe

και συμφωνω με την χαλαρωση αλλα δεν ξερω πως μπορει να γινει.

The Motorcycle boy είπε...

Σύριζα με κατά το δυνατό μεγάλα ποσοστά μπας και ακουστεί τίποτα άλλο στις ειδήσεις πέρα από τον Καρατζαφέρη και Πασόκ που κρατάει τα προσχήματα. Άμα περάσει το τσούξιμο στον κώλο μας βλέπουμε τι θα γίνει. Και μην ξεχνάς οτι η άνθιση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και οι καλύτερες φάσεις στην πλατεία επί Πασόκ γίνανε. Μετά ήρθε το Μητσοτάκ, έριξαν την πρέζα και κλάψανε μανούλες.
Απλά είναι τα πράγματα -τι το κουράζουμε;

Arkin είπε...

Κι εγώ συμμετείχα, όμως δεν είναι καθόλου στα παπάρια μου το σε ποιους γίνομαι υποχείριο.
Ή αν δεν γίνομαι υποχείριο, δεν είναι καθόλου στα παπάρια μου ποιος με χρησιμοποιεί για να προωθήσει τις δικές του επιδιώξεις.
Και ένιωσα ότι χρησιμοποιήθηκα από πολλούς, κυρίως από τα ΜΜΕ, την κυβέρνηση και την ακροδεξία.

Σε προσωπικό επίπεδο κέρδισα πολλά πράγματα εκείνες τις ημέρες.

Σε πολιτικό επίπεδο όμως, είδα ότι η βία οδήγησε σε συντηρητικοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών και στην άνοδο της ακροδεξιάς. Αυτοί βγήκαν σίγουρα κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία.

Ασχέτως λοιπόν με το τι κερδίσαμε όσοι βγήκαμε στο δρόμο, τελικά το αποτέλεσμα ήταν σήμερα να ετοιμάζεται η επιχείρηση σκούπα στον Αγ. Παντελεήμονα και τα νομοσχέδια για την κουκούλα και τα κινητά.

The Motorcycle boy είπε...

Κοίτα κάτι -σ΄αυτό το σύστημα που ζούμε είμαστε είλωτες, ή στην καλύτερη περίπτωση δουλοπάροικοι. Τι μας μένει ΟΣΟ δεν ανατρέπουμε το σύστημα; Να προωθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τη δική μας στρατηγική, προσπαθώντας να κινηθούμε μέσα από τις (αναγκαίες για να μην πάθουμε ασφυξία)τρύπες. Κάπου το ξανάγραψα, όταν ο γέρος θείος ήρθε με το δίλημμα "Καραμανλής ή τανκς" είμαι σίγουρος οτι πολλοί αριστεροί ψηφίσανε Καραμανλή. Γιατί; Για να ξεφορτωθούν τη χούντα. Δεν έβλεπαν τον στυγνό εκβιασμό; Τον έβλεπαν. Και λοιπόν; Να τρώγανε τα τανκς στο κεφάλι; Αφού να τα ανατρέψουν από μόνοι τους δεν μπορούσαν.

Σχετικά με τον Δεκέμβρη τα κέρδη ήταν μεγάλα. Διαμορφώθηκε μια δύναμη παιδιών που έμαθαν τους δρόμους και αύριο θα ξαναβγούν. Άλλαξε πάρα πολύ κι ο χαρακτήρας των Εξαρχείων -βελτιώθηκε.

Σαφώς και τα Μέσα θα πρόβαλλαν τη βία, σαφώς και το κράτος θα λειτουργούσε δημιουργώντας φοβικά σύνδρομα στους πολίτες για να απομονώσει όσους διαμαρτύρονταν. Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι!

Εμάς, η δικιά μας δουλειά, ποια είναι;

Από τον Δεκέμβρη μια μερίδα πολιτών που δεν συμμετείχε στα γεγονότα ευαισθητοποιήθηκε, ας μην χαθεί αυτή η μερίδα.

Και μην ξεχνάμε τις προβοκάτσιες των τρομοκρατών της συμφοράς και το μόνιμο μπλοκάρισμα του χώρου να τις αποκυρήξει -έτσι;

Λέω, αν έχουμε λόγο ας μιλήσουμε. Αν δεν έχουμε ας κοιτάξουμε να διαμορφώσουμε τις πιο βολικές συνθήκες για τον επόμενο Δεκέμβρη. Και η συγκυβέρνηση του Λάος δεν είναι τέτοιες συνθήκες φίλε.

Arkin είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, εγώ προσπάθησα να εστιάσω (μάλλον ανεπιτυχώς) στη βία, ορμώμενος από το σχόλιο του marquee de mud "οτε δεν ξερεις που ειναι και ποτε θα στην πεσουνε". Ίσως το κατάλαβα εγώ λάθος

Ο προβληματισμός μου ήταν: Μήπως η χρήση βίας από ορισμένες ομάδες (και δεν μιλάω για τις πέτρες εναντίον αστυνομικών τμημάτων) έδωσε πάτημα στους ακροδεξιούς να ξεσαλώσουν και έστειλε πολλούς από τους νέους που βγήκαν (πρώτη φορά) να διαδηλώσουν σπίτια τους;
Μήπως η ανεγκεφαλιά ή η σκόπιμη πρόκληση χάους από κάποιους μείωσε στο ελάχιστο τις κατακτήσεις μας ως ενεργοί πολίτες (και ως αριστερά);

The Motorcycle boy είπε...

Από όσα θυμάμαι εγώ από τα αρχαία χρόνια, ίσχυε το κλασσικό ανέκδοτο "αγοράκι-κοριτσάκι τον πούτσο θα τον φας". Τι εννοώ; Ότι και να γινόταν στο δρόμο, λουλούδια να δίνανε στους μπάτσους (που τα δώσανε δηλαδή) για ανεξέλεγκτη βία θα κατηγορούνταν τα παιδιά που βγήκαν έξω. Και ξέρεις κάτι ακόμα; Στα δικά μου χρόνια η βία μας έβγαζε έξω, δεν μας έκλεινε στα σπίτια μας. Θυμάμαι οτι επέλεγα τις διαδηλώσεις ανάλογα με την προοπτική που υπήρχε να πέσει ξύλο -αν δεν έπαιζε τέτοια φάση δεν πήγαινα στη διαδήλωση. Αυτά θυμάμαι, δεν ξέρω όμως αν ισχύουν ακόμα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο ελιτισμός του "χώρου", η άποψη "τι να μας πεις κι εσύ μικροαστούλη", κάτι μαγκιές του στυλ "καίμε βιβλιοπωλεία, δέρνουμε καθηγητές, ματαιώνουμε παραστάσεις", όλα αυτά -όπως και να το κάνεις -δεν φέρνουν κόσμο κοντά σου. Εντάξει, όταν θα πάμε να καταλάβουμε τα ανάκτορα, θα κάψουμε οτι βρούμε μπροστά μας, όταν όμως πλακώνουμε τον μπάτσο στη συναυλία των Ντορς -τι σκατά δηλώνουμε με την πράξη μας; Και πως περιμένουμε να το καταλάβει ο μικροαστούλης; Ή δεν τον χρειαζόμαστε τον μικροαστούλη επειδή σκοπεύουμε να φτιάξουμε κάποια "πεφωτισμένη δικτατορία του προλεταριάτου";

Εν ολίγοις, πάντα περιμένουν τα όρνεα για να φάνε -δεν είναι ανάγκη να γίνουμε ψοφίμια για να τους διευκολύνουμε κιόλας. Άλλαξε το "ψοφίμια" με το "αποχή" και πάλι το ίδιο βγαίνει.
Ας φτιαχνόταν ένα δυναμικό αριστερό ρεύμα εκεί έξω και θα σου έλεγα εγώ που θα ήταν το Λάος -όσο κι αν το προμοτάρανε οι καναλάρχες.

marquee de mud είπε...

μπορει να ακουστει μαλακια αλλα η ποινικοποιησει της κουκουλας, η αρση του απορρητου των κινητων με καρτα και η προσπαθεια καταργησης του ασυλου, εχουν μια ριζα. αυτη η ριζα ειναι κατι το κερδος του δεκεμβρη.

απλα χεστηκανε, περιμενουν τα χειροτερα απο σεπτεμβρη ή και απο αυριο(κατι ακουσα για αρχη της δικη κορκονεα και του αλλου) και προσπαθουν να αμυνθουν οσο μπορουν απεναντι στον πανικο που ερχεται.

το ασυλο φανταζομαι το θελουν για δυο λογους. ο ενας ειναι ο γνωστος, ο αλλος μαλλον ο σερβερ του indymedia.

τα κινητα βεβαια γινονται με προφαση τη πτησης του παλαιοκωστα OFF KORYDALLOS αλλα το ειχαν αναφερει καμποσες φορες σαν προβλημα τον δεκεμβρη και βρηκαν αφορμη να το περασουν.

και τελος παντων πολλα θα κανουν αλλα μην περιμενουμε οτι δεν θα αντιδρασουν κιολας.

δεν τα γλυτωνουμε τωρα. ο κυβος εριφθη.

The Motorcycle boy είπε...

Συμφωνώ οτι είναι κάπως χεσμένοι -γι΄αυτό άλλωστε παραπέμπουν τον Κορκονέα για φόνο εκ προθέσεως. Το θέμα είναι, τι ακριβώς φοβούνται. Ένα τυπικό κράτος (π.χ. Γαλλία) θα φοβόταν τις αντιπαραγωγικές κινήσεις αντίστασης των πολιτών -εντάξει, δεν θα ξεκίναγε η επανάσταση αλλά θα χάνονταν λεφτά. Αυτοί εδώ όμως είναι βλαμμένοι. Τι φοβούνται; Μάλλον την απομάκρυνση από το ταμείο, στο οποίο βάζουν συνεχώς χέρι.

Αλήθεια, άκουγα στις ειδήσεις οτι έγινε την Πέμπτη η συνυθισμένη γιγαντιαία επιχείριση σκούπα για λαθρομετανάστες, συμμετείχαν 400 μπάτσοι και συνέλαβαν 5 λαθρομετανάστες! Βρες το άρθρο που σου είχε στείλει, από τα ΝΕΑ ήταν -δες για ποιους άλλους προορίζονται τα στρατόπεδα που ετοιμάζουν.

marquee de mud είπε...

μωρε ξερω πολυ καλα για ποιους τα ετοιμαζουν.

περιμενουν καυτο καλοκαιρι παγκοσμιως και σεπτεμβρη δικο μας.

κοιτα κι αυτο που μου το εστειλαν απο τον γεναρη.

http://www.youtube.com/watch?v=0P-hvPJPTi4


και στην αγγλια τα ιδια.

The Motorcycle boy είπε...

Μη μου λες για Αγγλία αδερφάκι κι ετοιμάζομαι να πάω οικογενειακώς το Δεκέμβρη! Έχω τάξει στη μικρή συναυλία Μάιλι Σάιρους στο Ο2 -καιρός είναι να μπει κι αυτή στο κόλπο γιατί το μόνο λάιβ που έχει δει είναι Ονειροπαγίδα στο βρωμοΓκαγκάριν -μην το χάσουμε το παιδί και το ψάχνουμε στις πίστες.

marquee de mud είπε...

στην αγγλια λεει κανει ο στρατος ασκησεις αντιμετωπισης οχλου. ολο το χειμωνα απο γεναρη και μετα.

τωρα τι σκατα περιμενουν. ελπιζω να πεσουν εξω.

εντωμεταξυ ο fema εδωσε μια παραγγελια 5(;) εκατομυριων φερετρων απο καουτσουκ, πλαστικο ή καποιο παρομοιο υλικο και υπαρχουν ηδη -απο το χειμωνα μου τα εστειλαν- στιβαγμενα κυριως σε περιοχες στα midwest. τωρα τι παλαβα μυαλα θα παρεγγελναν φερετρα που κλεινουν ερμητικα, τι περιμενουν να γινει, ενας θεος ξερει.

ζουμε μαλακισμενες εποχες παντως και μου φαινεται μετα την τιβι θα ξεφορτοθω και το ιντερνετ γιατι ολο κατι τετοια μου στελνουν τελευταια.

και καλα παλιοτερα οταν μου ερχοντουσαν τετοια μειλ ελεγα ηταν κυριως απο ατομα που την εψαχναν πολυ με τα εσχατολογικα κι ολα τα
"περιεργα" και τα "μεταφυσικα".

τελευταια λαμβανω ομως μειλ για το τσιπακι (την καπσουλα) απο αριστερους, μου ξαναστειλαν τωρα παλι για την fema, αναρχικοι αυτη αυτην φορα.

τι να πω;

The Motorcycle boy είπε...

Καλά, αν κλείσεις την τηλεόραση και το ίντερνετ δεν πάει να πει οτι θα σταματήσεις τις εξελίξεις.

Τα στεγανοποιημένα φέρετρα πάντως, υποθέτω οτι χρησιμεύουν για δυο πράγματα: ή για αποθήκευση θυμάτων βιολογικού πολέμου, ή για μακρόχρονη αποθήκευση νεκρών προκειμένου να μην σαπίσουν άθαφτοι.

Ωματικαλά! που έλεγε κι ο φίλος μας ο Μητσάκος.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι