Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

"Μα, τίποτα δεν καταλαβαίνεις;"

Πριν πολλά χρόνια (αιώνες για την ακρίβεια) δούλευα σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Εκεί είχαν προσλάβει ένα πανέμορφο κοριτσάκι για το ταμείο -λιγότερο από δίμηνο την κράτησαν, επειδή είχε το κακό συνήθειο να διαβάσει την ώρα της δουλειάς. Διάβαζε μονίμως την «Κοινωνία του Θεάματος» του Γκυ Ντεμπόρ. «Καλά –καταλαβαίνεις τίποτα απ΄αυτό το πράγμα;» τη ρώταγα ο πονηρός. «Όχι», μου έλεγε, «αλλά έτσι πρέπει, έτσι το έγραψε ο Ντεμπόρ –να μην το καταλαβαίνουμε». «Γιατί το έγραψε να μην το καταλαβαίνουμε;» απορούσα ο εξυπνάκιας. «Επειδή αν το καταλαβαίνουμε εμείς, θα το καταλάβουν και οι άλλοι», μου εξηγούσε το κοριτσάκι, «γι΄αυτό το διαβάζουμε τώρα κι ας μην καταλαβαίνουμε –όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα το καταλάβουμε». Δεν χρειάζεται να αναφέρω οτι την είχα πάρει στο ψιλό αυτή την πιτσιρίκα –χρειάζεται; Κι όμως...

-Στην Κοινωνία του Θεάματος όπου τα μόνα που βλέπεις είναι τα πράγματα και οι τιμές τους κάνουν τα πάντα προκειμένου να αυξήσουν τα επίπεδα της βαρεμάρας.

-Η μόνη αληθινά ελεύθερη επιλογή είναι να αρνηθείς να πληρώσεις.

-Όλη η ενέργεια που ξοδεύεται σε ημίμετρα δυναμώνει το παλιό καθεστώς.

-Αλλά η ολική καταστολή δημιουργεί τη γλώσσα της πλήρους ανυπακοής.

-Το θέαμα δεν είναι μια συλλογή εικόνων –είναι μια κοινωνική σχέση μεταξύ ανθρώπων που διαμεσολαβείται από εικόνες.

-Σ΄έναν κόσμο που είναι αληθινά στημένος ανάποδα, η αλήθεια είναι μια στιγμή του ψεύδους.

-Για όσο η αναγκαιότητα θα είναι κοινωνικό όνειρο, το όνειρο θα παραμένει κοινωνική αναγκαιότητα. Το θέαμα είναι το κακό όνειρο μιας μοντέρνας αλυσοδεμένης κοινωνίας και στο διηνεκές δεν θα εκφράζει τίποτα περισσότερο από την ανάγκη της για ύπνο. Το θέαμα είναι ο φύλακας αυτός του ύπνου.

-Αν και η διαπάλη μεταξύ διαφορετικών δυνάμεων για τον έλεγχο του ίδιου οικονομικο-κοινωνικού συστήματος παρουσιάζεται επίσημα σαν ασυμφιλίωτος ανταγωνισμός, απλώς αντανακλά την θεσμική ενότητα του συστήματος, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό κάθε χώρας.

-Οι ψευδοανάγκες που δημιουργεί ο σύγχρονος καταναλωτισμός δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τις αυθεντικές ανάγκες ή επιθυμίες που υπάρχουν άσχετα από την οποιαδήποτε κοινωνία και την ιστορία της. Η υπερπροσφορά αγαθών αντιπροσωπεύει την πλήρη καταστροφή της οργανικής διαμόρφωσης των κοινωνικών αναγκών. Η μηχανιστική συσσώρευση αγαθών απελευθερώνει μια άνευ ορίων εικονικότητα που κυριαρχεί πάνω σε κάθε ζωντανή επιθυμία. Η καταναλωτική δυναμική της αυτονομημένης αυτής εικονικότητας τελειώνει με τη ψευδοποίηση όλης της κοινωνικής ζωής.

-Τα πράγματα τα οποία παρουσιάζει το θέαμα σαν αιώνια βασίζονται στις διαδοχικές αλλαγές και αλλάζουν κάθε φορά που οι υποστηρικτικοί τους θεσμοί μεταβάλλονται. Το θέαμα εμφανίζεται σαν εντελώς δογματικό, αλλά είναι ανίκανο να καταλήξει σε κάποιο στέρεο δόγμα. Τίποτα δεν μένει αμετακίνητο μέσα του. Αυτή η αστάθεια είναι η φυσική κατάσταση του θεάματος, αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φυσική του τάση.

83 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

ΗΛ. είπε...

Η υπερπροσφορά αγαθών αντιπροσωπεύει την πλήρη καταστροφή της οργανικής διαμόρφωσης των κοινωνικών αναγκών.
δηλαδή;

Darthiir the Abban είπε...

Βρε 'συ, μη διαβάζεις τα ψιλά γράμματα κάτω-κάτω!
Αμάν!

xouxouxou είπε...

δε θ αντέξω τώρα να σε παρακολουθήσω να λύνεις επιμέρους απορίες στα "ψιλά γράμματα..."

κύριοι, τις φωτογραφίες μόνο, τα άλλα είναι για μετά...

χαχαχαχαχαχαχαχα

xouxouxou είπε...

μολόγα τώρα, υπήρξε η απίστευτη δεσποινίς που λες για είναι λογοτεχνικό πλάζμα;
θα σκάσω...

The Motorcycle boy είπε...

Καλά σου λένε Ηλία -τα ψιλά γράμματα είναι για να την πατάμε επειδή δεν τα διαβάσαμε, χεχεχε.

Όταν σου παρέχονται αγαθά με τα τσουβάλια και καταρρακτωδώς χάνεις την αίσθηση του τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεσαι για να ζήσεις -αυτό λέει ο κουλτουριάρης.

Ξουξού, ελάχιστα από τα πλάσματα που χρησιμοποιώ είναι λογοτεχνικά. Ειδικά αυτό το κοριτσάκι -μιλάμε για έναν άγγελο! Κοκκινομάλλα, με κατάλευκο δέρμα και χαρακτηριστικά μούβισταρ -φόραγε κάτι Μάρτενς και μαύρα μπας και κρυφτεί αλλά που! Μια από τις 10 πιο όμορφες κοπέλες που έχω συναντήσει και διάβαζε μόνο Ντεμπόρ. Δεν είχα φυσικά καμιά τύχη μαζί της όπως καταλαβαίνεις.

μοτοσακέ μετά τις απαντήσεις σου στο "παιδιά μιας σιωπηλής εποχής" σ'αγάπησα λίγο περισσότερο είπε...

πω πω,ωραία τύπισσα! να ρωτήσω, από ποια έκδοση είναι τα τσιτάτα? εγώ έχω πάρει του ελεύθερου τύπου αλλά έπαθα το ίδιο με τη γλυκειά συντρόφισσα, δεν κατάλαβα και πολλά. έχω ακούσει όμως ότι αυτή από διεθνή βιβλιοθήκη(?) είναι καλύτερη, κι ότι παίζει και μια παλιότερη από σαλονίκη. κατέχει κανείς?

ακόμα λίγο περισσότερο, εννοώ είπε...

για όποιον/α
http://www.scribd.com/Guy-Debord-Socspe/d/19005607

The Motorcycle boy είπε...

Ωραία, πολύ ωραία. Κι εγώ ο ηλίθιος τη θεωρούσα χαζή -φατεναμαλάκα! Τα τσιτάτα τα πήρα κατεύθειαν από την αγγλική έκδοση, μετάφραση δικιά μου. Για την έκδοση του Ε.Τ. έχεις δίκιο -κάνανε ότι μπορούσαν οι μάγκες για να μην πάρεις χαμπάρι τι εννοούσε ο Ντεμπόρ!

Νομίζω οτι αυτή από τη Διεθνή βιβλιοθήκη είναι πολύ καλύτερη -νομίζω όμως.

GIORGOS είπε...

Motor,τα κομμάτια είναι άπιαστα,ειδικά αυτό με την ανάποδη αλήθεια μας στέλνει αδιάβαστους.
Μην υποτιμάς τον εαυτό σου,εγώ πέρασα απο πανεπιστήμιο και είδα τους ακαδημαϊκούς και την κατάντια τους.Θα σε ζήλευαν πολλοί για τη σκέψη σου.
Το κοριτσάκι πράγματι θα ήταν αστέρι όπως την περιγράφεις.
Τα σπουδαία πλάσματα ξέρουν και να σκέφτονται,δεν είναι τυχαίο ότι ήταν και πανέμορφη.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, είναι καταπληκτικά κομμάτια -και τελικά μετά από 100.000 χρόνια κατάλαβα οτι το βιβλίο διαβάζεται σαν βιβλίο προφητειών -ανοίγεις μια σελίδα στην τύχη και ακούς.

Οι ακαδημαϊκοί (όπως τους έζησα εγώ τουλάχιστον) ήταν εντελώς μπάζα με μερικές ΦΩΤΕΙΝΕΣ εξαιρέσεις επιστημόνων ή δασκάλων. Πάντως η πλειοψηφία ήταν εμετική -γι΄αυτό λέγανε οτι καίγοντας ένα πανεπιστήμιο φωτίζονται οι ζωές όλων μας.
Καλή ήταν εκείνη -εγώ ήμουνα ντιπ μαλάκας.

ΗΛ. είπε...

Ρε μότορα το νόημα το κατάλαβα,αυτή την οργανική διαμόρφωση δε μπορούσα να μεταφράσω,καθότι οργανική χημεία ήξερα,οργανικά λιπάσματα ξέρω αλλά οργανική διαμόρφωση πρώτη φορά συνάντησα(μη βαράτε κιόλας)

Ανώνυμος είπε...

ελάτε ρε, ο ντεμπόρ είναι βατός.
εμείς είμαστε βουτηγμένοι στο θέαμα και δε τον καταλαβαίνουμε.

πρτφ

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

Σωστος ο ανωνυμος. Η βαση του Ντεμπορ ειναι απλη, καταστασιακη αλλα με στυλ και συμβολισμο, οχι απλως γιουργια. Οπως ο Πεπε λε Πιου, το κουναβι του Τεξ-Αβερι που θεωρει ολες τις θηλυκες μαυρες γατες του Παρισιου κουναβια και τα κανει ολα πουτανα με τη βρωμια του αλλα με στυλ. Ο Ντεμπορ πανω απ'ολα ειναι ενας καλιτεχνης φαρσερ. Θυμαμαι πιτσιρικας με ειχε πιασει τρελος ενθουσιασμος οταν ειχα μαθει πως μια εποχη τυπωνε βιβλια με τα εξωφυλλα φτιαγμενο απο γυαλοχαρτο μονο και μονο για να τριβουν και να καταστρεφουν δεξια και αριστερα τα αλλα βιβλια καθε φορα που καποιος τα εβγαζε ή τα εχωνε στο ραφι της βιβλιοθηκης.
Επισης απο τις πολυ καλες συμβουλες ειναι το σχεδον μακιαβελικο " "Εκτροπη και Οικιοποιηση", δηλαδη κλεβεις μια ιδεα, μια οποιαδηποτε ιδεα, σχεδον παντα αντιθετη, αφου πρωτα την τραβηξεις τοσο πολυ ωστε ακομα και το κατεστημενο που τη γεννησε να αναγκαζεται να την πεταξει.Ασε που μερικες τρελες ιδεες του περι εκφραστικων μεσων, εκαναν τον Γκονταρ και τον Τριφω μουρες της πρωτοποριας, οπως το να κινηματογραφεις ενα σεναριο, τοποθετοντας ομως στο πλανο εκτος απο τους ηθοποιους που υποδυονται τους διαφορους ρολους και το κινηματογραφικο συνεργειο που γυριζει την ταινια, ακυρωνοντας ουσιαστικα την ψευδαισθηση που συνηθως μας δημιουργηται καθε φορα που παρακολουθουμε μια υποθεση στο πανι πως ολα αυτα συμβαινουν πραγματικα, καταστρεφοντας ετσι την αμεσοτητα της 7ης Τεχνης ( Κατι που στις ταινιες της Φινος και της Κλακ φιλμ με τον Ξανθοπουλο γινοταν συνεχεια, τυχαια βεβαια, οταν μεσα στο πλανο εσκαγαν οι σκιες απο τις καμερες ή το μικροφωνο απο πανω χαχαχαχαχα) ή το να κινηματογραφεις ενα σεναριο οχι στοχευοντας κατευθειαν στους ηθοποιους αλλα τις αντανακλασεις αυτων οπως σχηματιζονται πανω στη εξωτερικη γυαλινη επιφανεια ενος κινηματογραφικου φακου ... κλπ. κλπ. κ.λ.π.

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία, οργανική εννοώντας τα απαραίτητα για να λειτουργήσει ο οργανισμός μας (είτε ο φυσικός, δηλαδή τροφή, ζέστη κ.λ.π., είτε ο δημιουργημένος -τουτέστιν η κοινωνική μορφή).

Σαμσών, είμαστε βουτηγμένοι στο θέαμα ή είμαστε οι ίδιοι το θέαμα που παρακολουθούμε; Αν έβρισκα πάλι εκείνη την κοπελίτσα θα τη ρώταγα -αλλά μάλλον δεν θα μου έλεγε.

Ανάποδο 8, νομίζω οτι αυτό με το γυαλόχαρτο το είχε κάνει ο Μακλάρεν με κάποιο δίσκο συγκροτήματος -αλλά δεν είσαι εκτός, επειδή κι ο Μακλάρεν καταστασιακός σαν τον Ντεμπόρ ήταν.

bernardina είπε...

εγώ από τότε είχα καταλάβει ότι δεν τον καταλάβαινα επειδή ήταν κακή η μετάφραση, αλλά βαριόμουνα να ψάξω να βρω το πρωτότυπο γιατί κάποιος άλλος με είχε ψήσει ότι είχα ΄"δικαίωμα στην τεμπελιά" χε χε χε

Καλημέρα στην εκλεκτή ομήγυρη

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -ο Λαφάργκ ήταν αυτός, αλλά το ξέρεις οτι ήταν παράλληλα και γαμπρός του Μαρξ; Ε;

bernardina είπε...

καλέ ναι, και βέβαια το ξέρω. Kαι σε πολλά σημεία η ανάλυσή του ήταν αφελέστατη. Άλλωστε από το "τότε" έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι. Όπως έχει πει και ο Κορνήλιος, "ό,τι έμαθα το έμαθα από ανθρώπους που ερωτεύτηκα". Ερωτεύεσαι, μαθαίνεις, ξερωτεύεσαι, απορρίπτεις, αναθεωρείς, πηγαίνεις παρακάτω, ξεχνάς... Άλλωστε απόψεις ανθρώπων είναι όλες, όχι "θεόπνευστα" ευαγγέλια. Και, ευτυχώς, λίγη κριτική ικανότητα την έχουμε.

ΥΓ. άλλωστε αυτή την εποχή με εκφράζει πιο πολύ το Too Old to Rock 'n' Roll Too Young to Die...

ΥΓ2 Πάντως, αδελφέ μου, ΉΤΑΝΕ κακή η μετάφραση!

bernardina είπε...

τρεις φορές η λέξη "άλλωστε" σε ένα τοσοδά κειμενάκι. Δεν πάω καλά..

xouxouxou είπε...

ρε μπας και σε δούλευε η πιτσιρίκα τελικά, απλά σε είχε δει που τη χαλβάδιαζες και στο παιζε χαζή για να στρίβεις;
γιατί οι ατάκες της "διαβάζω δεν καταλαβαίνω αλλά θα ρθει η μέρα που θα καταλάβω" μοιάζουν για αυθόρμητο καταστασιακό σενάριο που αποτελεί τμήμα σχεδίου οργανωμένου, του τύπου: "ωχ-μου-την-πεφτει-ο-μηχανόβιος-δεν-θα-ξεμπλέξω-ευκολα..."

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina νομίζω οτι πλέον έχουμε περάσει στη φάση too young to rock n roll too old to die, δες τον Τζάγκερ, τον Τάιλερ και το Γιοκαρίνη αν δε με πιστεύεις, άλλωστε!

Ξουξου, δεν τη χαλβάδιαζα καθότι μικρή τότε (ξαναλέω: τότε) για τα γούστα μου και ήμουνα και κάπως διακτινισμένος εκείνη την εποχή -αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να παίζει και το σενάριο που λες. Πάντως, αν συνεχίσεις να υιοθετείς τέτοια σενάρια, στα πλαίσια του ελευθεριακού κομμουνισμού θα σε μπανάρω να μην ξανασχολιάσεις -άμα πια!

ΗΛ. είπε...

Τι μικρή βρε παλιοτόμαρο.....
παλιός γάτος τρυφερά ποντίκια.

The Motorcycle boy είπε...

Το έγραψα δυο φορές κιόλας -μικρή ΓΙΑ ΤΟΤΕ. Πάει να πει, της έριχνα καμιά πενταετία, αλλά ΤΟΤΕ κυκλοφορούσα με την ηλίθια αντίληψη πως με άτομα που είχα διαφορά ηλικίας πάνω από 1-2 χρόνια δεν είχα τίποτα κοινό. Μιλάμε για πολύ μαλάκα -έτσι;

bernardina είπε...

Μότορα, μου 'ρθε να πω "τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα" αλλά αυτοί δεν είναι κουρέλια, είναι ψιλο-ζόμπι -ειδικά οι δύο πρώτοι. Μόνο για τον Μπάουι μην πεις κακή κουβέντα και με πικράνεις. Του έχω μια δυναμία και δεν το κρύβω.

Αμάν αυτή η αντίληψη πόσους έφαγε, φιλαράκο...

xouxouxou είπε...

όπως φαίνεται για άλλη μια φορά, το σεξ είναι πολύ πιο ενδιαφέρον θέμα από τον κάθε κύριο ντεμπόρ!

τώρα μιλάς για ελευθεριακό κομμουνιζμό της θύρας 7 μάλλον, ε;

:)))

ΗΛ. είπε...

Ναι για τότε, τώρα θα ήταν ιεροσυλία χαχα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλ΄αυτά.
Τώρα, βγήτε στο μπαλκόνι, ξαναδείτε τι αυτοκίνητο έχει ο καθένας σας (ή, τι αυτοκίνητα),θυμηθείτε τα κυβικά την τιμή και το πόσα επι τέσσερα είναι, καθείστε σαν καλά παιδάκια μπροστά στον καθρέφτη, προσέξτε το λογότυπο του μπράντ νέημ στο μπλουζάκι, θυμηθείτε την τιμή του (ενδεικτικά αυτά, ε?) κι αναρωτηθείτε, αν αύριο ανακαλύπτατε πως ό,τι ως τώρα, τους τελευταίους μήνες ακούσαμε, ήταν μια φάρσα και πως τίποτα δυσάρεστο δεν ισχύει, θα συνεχίζατε να κάνετε όνειρα περί αλλαγής του κορόλλα με λέξους, ή όχι?
Τα άλλα είναι θεωρίες.
Δυστυχώς...

mbiker

xouxouxou είπε...

εγώ έχω δηλώσει πούντο εξ αρχής, μη χεστούμε, ε!

:)))

The Motorcycle boy είπε...

Bernard καλά έκανε και έφαγε πολλούς αυτή η αντίληψη -καλύτερα να μας τρώνε οι αντιλήψεις παρά τα κοκορέτσια. Ζόμπι ξεζόμπι -αν δεις τον Τζάγκερ πάνω στη σκηνή ακόμα και σήμερα καταλαβαίνεις πως πρέπει να γίνονται οι συναυλίες και το βγάζεις και σε μπροσούρα άμα λάχει να το δουν τίποτα Κίλερς ή Μιούζ μπας και μάθουν. Πολύ ωραίος ο Δαβίδ -εξωγήινος.

Ξουξου, όχι Θύρα 7 -ελευθεριακή κομμούνα γηπέδου Καραϊσκάκη (με σήμα το κουταλοπήρουνο).

Ηλία -έτσι ακριβώς όπως το λες.

ΜΒ εγώ πάντως ένα Μάτριξ μεταχειρισμένο των Ολυμπιακών Αγώνων έχω και το μπλουζάκι μου έχει στάμπα "όλες οι βλεννόρροιες θεραπεύονται εκτός από την πρώτη" -μου το χάρισε κάποιο Άτομο. Παραμένω βέβαια της φράξιας Πούντο -αν μάλιστα κανένας καλός άνθρωπος έφτιαχνε τα ρελέ του δεν θα το άλλαζα ούτε με Πόρσε.

bernadrina είπε...

Ξουξού, μα και ο Ντεμπόρ -τολμώ να πω- θα χαιρόταν αν ήξερε ότι προτιμούν να μιλούν για σεξ παρά γι' αυτόν, χε χε.
μότορα, (άλλε) τώρα έπεσες στην περίπτωση: το πρώτο αμάξι που αξιώθηκα να αγοράσω σε ηλικία σαράντα πέντε ετών είναι ένα ταπεινό χιλιοτετρακοσάρι, το μπλουζάκι που φοράω αυτή τη στιγμή είναι ένα μακό των δέκα ευρών και τα όνειρα που (εξακολουθώ) να κάνω δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αντικαταστάσεις οχημάτων. Μάλλον σε λάθος δέντρα γαβγίζεις (μη σε θυμώνει το ρήμα, είναι κατά λέξη μετάφραση της παροιμίας barking at the wrong tree, ουδεμία πρόθεσις προσβολής, ε;)
Καλημερούδια γι' άλλη μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

bernadrina
Δεν αμφιβάλλω για όσα λές κι εσυ κι οι άλλοι.
Η παρατήρηση ήταν γενικότερη, ήταν σχόλιο στο θέμα της ανάρτησης και πάνω απ όλα, επισήμανση του πόσο αλλοτροιωθήκαμε με καθρεφτάκια και χάντρες.
Τολμώ να ομολογήσω, πως όλα μα όλα τα ακούγαμε απο θέσεις του ΚΚΕ, μα ποιός έδινε σημασία τότε?
Ποιός καταλάβαινε τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, τι είναι τα πακέτα Ντελόρ και το πιο σημαντικό, το που πάνε αυτά τα έρμα τα λεφτά?
Σαν γνήσιοι δουλοπαροικοι που είμαστε, κάναμε χαρούλες με κάτι κοκκαλάκια που μας πετάξανε, αντικαταστήσαμε τα Λάντα και Φιατάκια με 1600άρια, μα με δανεικά λεφτά απ τις τράπεζες, είδαμε το τυράκι κι ορμήξαμε, μα, που μυαλό για τη φάκα?
Όταν ένας λαόςολόκληρος είναι έρμαιος του μικροσυμφέροντος, νομίζω παύουν να ισχύουν θεωρίες και πραγματείες, πόσω μάλλον σαν τουτ Ντεμπόρ, που εγώ τουλάχιστον δεν τον ξέρω.
Αυτά είναι για σοβαρούς και λογικούς λαούς.
Εδώ, είναι οι απόγονοι του καραγκιόζη που θέλουν να πιστεύουν πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα.
Πάνω σ αυτή τη σκέψη βασίστηκε το σχόλιό μου.
Και δεν μπορώ να βγάλω απ το μυαλό μου, πως μάλλον δεν κάνω λάθος.
Σκεφτείτε αλήθεια αυτό που έθεσα σαν υπόθεση.
Φάγαμε ενα σόκ κι αρχίσαμε τις τάχα μου αυτοκριτικές.
Άντε κι αύριο ανακαλύπτουμε πως ήταν ενα κακό όνειρο και πως δεν ισχύουν τα όσα βιώσαμε τους τελευταίους μήνες.
Πάμε στοίχημα, πως τίποτα δεν μας έγινε μάθημα?
Πάλι διαπλοκή, αρπαχτές, μπλέ και πράσινες σημαίες, ρουσφέτι κι ενας που επι 30 χρόνια τρέφεται απ το ελληνικό δημόσιο και που άμα σκάσει θα γεμίσει ο τόπος πατσές και προσφάτως ανακαλύψας το πως θα αφήσει νομότυπα στο δρόμο χιλιάδες μόνιμους υπαλλήλους, θα επανεκλεγεί πανηγυρικά, επειδή θα διορίσει άλλους τόσους, πάμε στοίχημα?

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Συμπλήρωμα
Όσοι διαβάζατε Αστερίξ...
Ψάξτε (δεν θυμάμαι τον τίτλο) το επεισόδιο με τον Κάισαρα να ανακαλύπτει πως ο μόνος τρόπος να υποτάξει τους γαλάτες, είναι να τους κάνει μέρος του κόσμου του, της αυτοκρατορίας του, βάζοντάς τους στο παιχνίδι της κατανάλωσης, της χλίδας, του δήθεν και της καλοπέρασης.
Και πόσο εύκολα αυτό γίνεται...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

ΜΒ καλά κι εγώ όταν αναφέρομαι σε μένα στο συμβολικό μιλάω -όπως γνωρίζουμε όλοι, τώρα τελευταία άλλαξα το Χάμερ με Μάτριξ επειδή ανέβηκαν τα τέλη, χεχεχεχε.

Ο Ντεμπόρ έγραφε για την κοινωνία του 60-70 αλλά εδώ έχουμε και χρονοκαθυστέρηση, γι΄αυτό και ισχύουν τα γραφόμενά του μέχρι κεραίας εδώ και σήμερα.

Άσε ρε αδερφέ που τα έλεγε το ΚΚΕ! Έλεγε έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και τ΄αρχίδια μας κουνιούνται! Σε έναν διπολικό κόσμο η θέση είναι ή εδώ ή απέναντι (ή Νάτο ή Βαρσοβία). Αλλά το ΚΚΕ έκανε πάντα το χρέος του μποϋκοτάροντας κάθε προσπάθεια να πάμε απέναντι και καταπνίγοντας ακόμα και τη μικρότερη προοπτική του "ούτε εδώ, ούτε απέναντι -ελεύθεροι".
Και η μανία υπερκατανάλωσης δεν ήρθε λόγω Ε.Ε. -αν ήταν έτσι, οι
Αμερικάνοι δεν θα ξέρανε τι σημαίνει υπερκατανάλωση. Άκου το ΚΚΕ!
"Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων επειδή πρέπει να δείξουμε ανυπακοή στις διαταγές της ΕΕ", "Όχι στην ιθαγένεια για τους μετανάστες επειδή εμείς προασπίζουμε τα συμφέροντα των μεταναστών" και τώρα, μετά από 6 χρόνια που τρώγανε αμάσητους τους νόμους της ΝΔ που κατάργησαν κάθε είδους δικαίωμα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μου βγήκανε στο δρόμο "για τη λαϊκή εξουσία"! Γιατί τώρα; Επειδή με το Πασόκ κονομάνε ψηφοφόρους από την ίδια πάντα, ενώ με τη ΝΔ όλα καλά!
Άσε με λοιπόν με το ΚΚΕ μη γαμήσω!

xouxouxou είπε...

πάλι στο σεξ γύρισε η κουβέντα βλέπω.

λοιπόν, περί απογόνων του καραγκιόζη, αν και μ αρέσει αυτό, βλέπω ολίγον τσουβάλιαζμα που μ ενοχλεί λιγάκι.
αυτά που λέει ο μπάικερ για την ευθύνη των πολιτών έχουν ειπωθεί πολλές φορές, αλλά η ευθύνη η δική μας, των πολιτών, είναι πολύ διαφορετική και πολύ βαθύτερη νομίζω, από το ότι "χαρήκαμε που βρήκαμε κόκκαλο να γλύψουμε," επιχείρημα που αρέσει σε πολύ κόζμο τελευταία.
το ότι αφήσαμε άλλους να αποφασίζουν τα πάντα για τη ζωή μας, αυτό είναι το πρόβλημα, επομένως επιστρέφουμε στην αναγκαιότητα της ανατροπής.
η οποία αν δε γίνει, συμφωνώ με το μπάικερ, ο καθένας θα γυρίσει διπλάσια νυσταγμένος στον πάγκο του, όποιος κι αν είν αυτός.

The Outsider είπε...

Να κάνω και γω μια επισυμανση; Η ηγεσία του "Κ"ΚΕ πρέπει να τον έχει μελετήσει καλά τον Ντεμπορ (μην βαράτε πλάκα κάνω) προς το αντίθετο...Χρησιμοποιεί ένα trade code φορτισμένο ψυχολογικά με χιλιάδες θυσίες και αγώνες, με τους οποίους οι τσανακογλύφτες του Περισσού δεν έχουν ούτε είχαν καμμία σχέση... Δίνουν στους άμοιρους Κνίτες Γκεβάρα, Μπελογιάννη, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, Πολυτεχνείο, Πέτρουλα και μια σειρά άλλων γεγονότων πουλόντας με το αζημίωτο επαναστατική πρεζούλα στα μέλη και στους φίλους...
Μα το χειρότερο είναι μότορα ότι έχει χαθεί παντελώς ο πόλος που κάποτε χτυπάγε και ξεσπέπαζε τον ρόλο του "Κ"ΚΕ... Τώρα πλέον και οι εξωκοινοβουλευτικοί, μα και οι αναρχικοί αντικρύζουν με δέος το Καγκεπίτικο κατασκεύασμα του Φλωράκη... Δυστυχώς...
Ξέρω ότι θα διαφωνίσεις αλλά τα εισαγωγικά στο Κ έχουν μεγάλη σημασία... Κάποτε υπήρξε ένα πραγματικό ΚΚ παρόλα τα λάθη και τις ατολμίες...

xylokopos είπε...

�� �� � �� � � ������ � ������� ��� � ������ � ������ ����� �� ���� ������ � ������ ��������� �� ���������� � ������������� �.

���.

� ����� ����� �� ����� ��� ��� ����� � �������� ���� � ����-��-��� � ������� � �����������������.

����� ���� � ���� � ���� �������� ��� � ��� � ��� �� �� ������ � ���� � ������� �� � ��������� � ������ ���� �������� ������� ��������� �� ��� � � ���� � ��� ����� �� � ���� ������������.

��� ���.

�. � �� ������� ���� �� �� ���������� � �� ��� ��� � �� ��� � � ���������� �� � �� ���������� ���

The Motorcycle boy είπε...

Ξουξου, η ευθύνη μας σαφώς και υπάρχει -απ΄ότι θυμάσαι είμαι ο κλασσικός κοινωνικά ενοχικός τύπος! Αλλά νομίζω πως η ανάληψη των ευθυνών μας προϋποθέτει κατά πρώτον συνειδητοποίηση. Και κατά δεύτερον στοχοθεσία -τι διάολο θέλουμε να κάνουμε και πως γίνεται. (Απόψεις του τύπου: θέλω ν΄αλλάξω τον κόσμο, παρακαλώ να αιτιολογούνται με γραπτό κείμενο και όχι με ποιήματα).

Outsider, με τα εισαγωγικά στο "Κ"ΚΕ συμφωνώ a priori. Οι ηρωικοί νεκροί του κόμματος υπήρξαν μεν -αλλά το κόμμα σταμάτησε να παράγει ήρωες (κι άρχισε να παράγει προδότες) από τη δεκαετία του '30 και μετά. Τουτέστιν, η ποδηγέτηση των ΚΚ από τη Σοβιετική Ένωση εξολόθρευσε την έννοια του κομμουνισμού. Ο Πέτρουλας πάντως ήταν διαγραμμένος από τους Λαμπράκηδες και είχε φτιάξει αυτόνομη ομάδα κι ο Τσε Γκεβάρα έφυγε από την Κούβα για να μη γαμήσει κανένα Σοβιετικό καθίκι (κι ας είναι καλά το Βολιβιάνο ΚΚ που τον άφησε να βολοδέρνει στα βουνά μέχρι να τον πιάσουν εξαντλημένο οι Ρέιντζερς).


Ξυλοκόπε, είπαμε να γράψεις α λα Ντεμπόρ αλλά εσύ το παράχεσες! Χαχαχα

xylokopos είπε...

fuck, the internet hates me.

κι είχα γράψει ωραίες σοφίες.

Πέθανε κι ο Ντίο.

The Motorcycle boy είπε...

Σίγουρα πάντως έγραψες πράγματα για τα οποία είναι πολύ δύσκολο κάποιος να σου φέρει αντιρρήσεις!

Ο Ντίο πάντα πεθαμένος ήτανε -από τότε που τραγούδαγε σαν ασθματικός σε προχωρημένο στάδιο. Καλά να περάσει εκεί που πάει, αλλά δευτεράτζα φίλε μου, δευτεράτζα μια ζωή ο καημένος...

La koumbara είπε...

Αχ κι εγώ που, ως γνωστόν, δεν καταλαβαίνω τίποτα, περίμενα από εσάς να μου εξηγήσετε αλλά και πάλι κατάλαβα ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα (πέρα από τα σχετικά με την 'πιτσιρίκα' και τον Ντίο - μα τον Ντίο!!!)!
Καλημέρα.

PiKei είπε...

Όλο και πιο θεαματικά γίνονται κείμενα και σχόλια εδώ μέσα. Να είχα χρόνο να τα διαβάζω κανονικά αντί να τα "ξεπετάω" διαγώνια... τι καλά που θα 'τανε!

xylokopos είπε...

ρε μινάρα μη γίνεσαι κακός χωρίς λόγο - εσύ θυμάσαι κουλτουριάρες κοκκινομάλλες γκυντεμπορικές ( αν δε μας λες παραμύθια της χαλιμάς) κι εγώ θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα το χόλυ ντάιβερ, καμιά εικοσαριά χρόνια πριν, όρθιος στο τέξας (της ιπποκράτους, όχι των ΗΠΑ) πίνοντας ζεστή χάινεκεν, αχ, αστόχαστα, μαλακισμένα, ωραία μου νειάτα κλπ.

άμα είχες και συ μεταναστέψει στην άπω ανατολή και σου λέγανε ότι το ροκ είναι δυτική μουσική που εκπροσωπείται από τον τζάστιν τίμπερλεικ και τους ηγκλς, δε θα έλεγες τον ντίο δευτεράτζα, αλλά έτσι ήμουνα και γω κάποτε, μικρός κι αστόχαστος επειδή ξύπναγα με ραμμστάιν και όχι με καντονέζικη ποπ.

bernardina είπε...

Απόψεις του τύπου I'd like to change the world but I don't know what to do, so I leave it up to you πιάνονται; Γιατί υπάρχουν κι αυτές.
'Οσο για τον Ρόνι, ας μην είχε δίπλα του Μπλάκμορ και Πάουελ και θα σου ελεγα εγώ αν θα τον ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του!

Κουμπαρούλα, άσε τι λέει ο Μότορας για Ντεμπόρ, πιάσε Κορνήλιο και διάβασε τη Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας και θα δει το φως! χε, χε (ώπα, έρχεται η σφαλιάρα, νιώθω τον εκτοπισμένο αέρα της καθόδου! χεεε χεεεε)
Καλημερούδια βρε

The Motorcycle boy είπε...

Τι δεν κατάλαβες βρε κουμπάρα; Αφού έβαλα και φωτογραφίες -χαχαχαχα.

ΠΚ τώρα που καρφώθηκες οτι δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις θα ξεπετάξω κάνα δυο κοινωνικά κι άλλα τόσα ψευτολογοτεχνικά να σου φύγει το τσερβέλο από το άγχος.

Ξυλοκόπε, δε μου άρεσε ποτέ ο Ντιός φούλη μ'! Ούτε στους Rainbow, ούτε στους Sabbath, ούτε μόνος του. Κι όταν μεσουρανούσε το Τέξας της Ιπποκράτους εγώ ήμουνα ήδη γέρος -καταλαβαίνω λοιπόν γιατί νεαρούδια σαν κι εσένα γουστάρατε όλα αυτά τα σχετικά. Διότι, αν είσαι της γενιάς Άιρον Μέιντεν με Μπρους Ντίκινσον και Έι Σι Ντι Σι με Μπράιαν Τζόνσον, λογικό να γουστάρεις και Ντίο. Δεν το λέω υποτιμητικά -έτσι; (Οι Ίγκλς πάντως ανέκαθεν μου αρέσανε περισσότερο από τον Ρόνι Τζέιμς -με το συμπάθειο, ε;)

Bernard άμα δεν ξέρεις πώς δεν ξέρεις και τι. Από το "θέλω ν΄αλλάξω τον κόσμο αλλά δεν ξέρω πώς" των χίππηδων, προσωπικά προτιμώ το "δεν ξέρω τι θέλω, αλλά ξέρω πώς θα το πάρω" των πάνκηδων.

Και τέλος; 'σα ρε γεναίκες που θέτε και Κορνήλιο! Άντε στην κουζίνα σας! (Αμάν -τις ακούω ήδη τις ιπτάμενες παντόφλες!)

bernardina είπε...

Και ιδού ήρθε η ώρα να αποκαλύψω το μυστικό μου: δεν είμαι γυναίκα, είμαι άντρας και διαβάζω Κορνήλιο (
και τον καταλαβαίνω κιόλας!) ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ, Ε; Αμ το 'ξερα, το 'ξερα εγώ πως δεν θα είχες άλλο αντεπιχείρημα, αντρικό σωβινιστικό γουρούνι, παρά μόνο τη γνωστή παρότρυνση του τιμονάκια που παραβιάζει το στοπ και σ' τη λέει κι από πάνω επειδή έχεις το θράσος να ογηγείς, γυναίκα πράμα!! Γιεεεε!!!
Χα, χα, γεια σου ρε μότορα με τα ωραία σου!
Πάντως (εν αγνοία σου;) απέξω απέξω πέφτεις στην παγίδα που με βδελυγμία αποκήρυξες πριν από μερικές μέρες για τους σοφούς γέροντες όταν απαντάς με τέτοιο τρόπο στον ξυλοκόπο. Τι φταίει καλές αυτός αν είναι νεότερός σου; Μπας και το ζηλεύεις το παιδί;

xylokopos είπε...

ναι, οκ, όλα καλά αλλά το μακαρίτη δεν τον λες δευτεράντζα σε αυτό που έκανε, μπορεί, ξερωγω,να ήταν δευτεράτζα ως μάγειρας αλλά όχι ως μέταλ βόκαλιστ. Αυτά τα πράματα δεν είναι μόνο θέμα προσωπικού γούστου, πρέπει να τα βλέπεις και εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου. Δηλαδή έχεις μια υπερβολική αυστηρότητα σε κάποια πράματα ( μάλλον επειδή είσαι μπαμπόγερας με νοσταλγίες), μου κακολόγησες, ας πούμε, και το ΛΟΣΤ σε άλλο σχόλιο, το οποίο είναι ομολογουμένως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η τηλεόραση από τον καιρό του τουάιλαιτ ζόουν. Γενικότερα, αυτοπεριορίζεσαι απαράδεχτα με το όλο " νικ κέιβ-νικολαίδης-πρώιμος κόπολα- κι ύστερα στάχτη και μπούρμπερη" κοσμοείδωλό σου. Η πρωκτική καθήλωση στο προ-1981 πολιτισμικό τοπίο έχει την πλάκα της, αλλά πραχτικά σε εμποδίζει να εχτιμήσεις τα καλά του καιρού μας και την ξυλοκόπεια σοφία μου.

The Motorcycle boy είπε...

Bernar σαφώς και είμαι ανίκανος να εκτιμήσω αντικειμενικά κάποια πράγματα που με ξεπεράσανε ηλικιακά -αυτό το έχω παραδεχτεί ένα κάρο φορές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα για τα πράγματα καθεαυτά, σημαίνει απλώς οτι εγώ δεν μπορώ να τα εκτιμήσω και δεν μου αρέσουν. Περί ορέξεως δηλαδή.

Ξυλοκόπε, δευτεράτζα τον είπα επειδή επί μονίμου βάσεως εμφανιζόταν σαν αντικαταστάτης. Πρώτα του Γκίλαν στο Μπλακμουρικό αντίτυπο των Περπλ που άκουγε στο όνομα Ρέινμποου, μετά του Όζι στους Σάμπαθ... Άτυχο παιδί ο Ρόνι, μια ζωή συγκρινόταν με κορυφές (και δυστυχώς ποτέ δεν τις έφτασε).
Εντάξει, γενικότερα έχω κολλήματα αλλά πολύ μου τα περιορίζεις βρε χρυσό μου παιδί! Όντως, το Λοστ το θεωρώ ψιλοσάχλα από τα ΚΑΠΟΙΑ επεισόδια που έχω δει, επειδή το βλέπω να δουλεύει πολύ τον από μηχανής θεό για να δώσει εξηγήσεις και κάτι τέτοια δεν μου αρέσουν. Προσωπική άποψη. Επίσης, το Λοστ μην το συγκρίνεις με το Τουάιλαϊτ (αυτό συγκρίνεται και παίρνει χαλαρά τα σώβρακα του Εξ Φάιλς), σύγκρινέ το με το Πρίζονερ και έλα να μου πεις ποιος είναι ποιος.
Έχω την εντύπωση οτι η τηλεόραση προχώρησε σε άλλα στάδια μετά τις "ηρωικές εποχές" και ειδικεύεται πλέον σε σήριαλ τύπου Μπόστον Λίγκαλ (φοβερό!) και Φρεντς (με το Χάου Άι μετ γιόρ μάδερ να φτάνει σε τρομερά ψηλά επίπεδα). Βγαίνουν και κάτι μακάβρια στην τηλεόραση (τύπου Γραφείο Κηδειών ή Ερλ ή Νιπ/Τακ) αλλά δεν είναι πολύ του γούστου μου και δηλώνω Χι.
Παρακάτω, ο Κέιβ διέπρεψε μετά το '81 κι ακόμα συνεχίζει, ο Νικολαϊδης έβγαλε τα σημαντικότερα έργα του επίσης μετά το ΄81 και τον Κόπολα τον προσκυνώ ακόμα με το Γιούθ και το Τέτρο (ενώ θεωρώ το Αποκάλυψη τώρα, ψιλομαλακία).
Εννοώ, εντάξει, έχω κάποια κολλήματα αλλά όχι κι έτσι! Από την άλλη, όταν ακούω σήμερα τους τάδε Κίλερς να παίζουν όπως παίζανε κάτι κιθαριστικά ποπ γκρουπάκια στην Αγγλία το 89 -ε, τι να κάνω; Να υποκλιθώ μπροστά στην πρωτοπορία τους;

bernardina είπε...

Ωρέ για δες πού μας οδήγησε ο Ντεμπόρ! Να μιλάμε για Ντίο, Μπόστον Λίγκαλ, Λοστ και Κίλερζζζζ! Και γαμώ τα τουρλουμπούκια. Θα τρίβει τα χεράκια του με χαιρέκακη ικανοποίηση, ο ερίφης!

The Motorcycle boy είπε...

Αυτή ήταν ανέκαθεν η χρηστικότητα του Ντεμπόρ. Και του Βάνεγκεμ μη σου πω! Και του Σαγκουινέτι. Και του Μακλάρεν μην ξεχνάμε.

Υ.Γ.: Αλλά όχι του Κον Μπετίτ (ή Τζον Μπέντιντ κατά Τρωκτικό!)

bernardina είπε...

Τζον Μπέντιντ;;; ΤΖΟΝ ΜΠΕΝΤΙΝΤ; Χαααα χαααα ΚΑΛΌ! Αχ, μακαρία άγνοια, μακαριότερη ημιμάθεια...

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -για κάτι τέτοια αξίζει να διαβάζεις Τρωκτικό. Έχουν φτάσει τη μαλακία σε άλλη διάσταση -διαστημική να πούμε.

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

Motora, μπορει και ο Μακλαρεν να διαβαζε Ντε Μπορ. Δεν ειναι απιθανο δηλαδη να εχει χρησιμοποιηθει το γυαλοχαρτο και σε βιβλια και σε δισκους.τΗς ιδιας γαμημενης γενιας ειναι αλλωστε.

The Motorcycle boy είπε...

Αυτό σου είπα γιατρέ μου -όχι μπορεί! Ο Μακλάρεν ΔΙΑΒΑΖΕ Ντεμπόρ και ήταν δηλωμένος Καταστασιακός με συμμετοχή στον Μάη του '68 στο Παρίσι. Παλιόπαιδα, τι να πεις;

bernardina είπε...

Αν μιλάμε για τον ίδιο Μακλάρεν, αυτουνού ο γιος που έκανε με μια σχεδιάστρια μόδας δεν είναι που φτιάχνει βρακιά; Αυτά παθαίνουν όσοι ξέρουν πώς να πάρουν κάτι αλλά δεν ξέρουν τι θέλουν να πάρουν. (Αμάν χοντρή προβοκάτσια και τι θ' ακούσουνε τώρα τα ωραία και μικρά αυτάκια μου)! Εκτός αν μιλάτε γι' άλλον Μακλάρεν κι εγώ εννοώ τον μάνατζερ των σεξπίστολζζζ

The Motorcycle boy είπε...

Ο γιός του Μακλάρεν δεν ήταν με τη Βίβιαν Γουέστγουντ (αυτή εννοείς γράφοντας για σχεδιάστρια μόδας). Ο Μακλάρεν είχε ένα γιο από μια δενξερωποιά στα 19 του -πριν γνωρίσει τη Γουέστγουντ. Αυτόν το γιο λοιπόν προσπάθησε να τον βοηθήσει να ορθοποδήσει κι έτσι του γνώρισε διάφορους διάσημους από τον χώρο της πανκ -ένας απ΄αυτούς, ο Πολ Σίμενον των Κλας του έφαγε τη γυναίκα του υιού Μακλάρεν! Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ο συγκεκριμένος γιος δεν είναι και πολύ φανατικός με την πανκ πλέον -γιατί; Επειδή δεν εφάρμοσε την αρχή που γράφεις παραπάνω. Λογικό είναι λοιπόν να καταλήξει στις κιλότες.

bernardina είπε...

Τόσο λάθος πληροφόρηση έχω λοιπόν; Νόμιζα πως αυτός ο ανεπρόκοπος που έφτιαξε το Agent Provocateur (να πω τη μαύρη αληθεια πολύ μ' αρέσει η ονομασία της βρακοποιίας του) ήτανε γιος του από τη θεϊκή Βίβιεν (φυσικά αυτήν εννοούσα, ήθελα να σε τσιγκλήσω λιγάκι, χε χε, γιατί έχω καταλάβει ότι τσιμπάς ενίοτε).
Θα τσεκάρω τις πηγές μου, γιατί δε μ' αρέσει να ξέρω άλλα αντ' άλλων. Αν γνωρίζει και κανείς άλλος κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει otherwise. (Οχι πως αμφισβητώ την αυθεντία σου, γλυψ, γλυψ) χεε χεεε

The Motorcycle boy είπε...

Όχι λάθος -ελλειπή. Κι εγώ μη νομίζεις, ούτε που τα ήξερα όλα αυτά, αλλά τώρα με το θάνατο του Μακλάρεν κάπου τα διάβασα ψάχνοντας για υλικό να μεταφράσω.
Ωραίο τίτλο εσώβρακων έχει ο υιός!
Μπα -δεν πρόλαβε να κάνει παιδί με τη Βίβιαν και στο τέλος της τα φόρεσε με μια παρδαλή ο Μάλκομας. (Καλή η παρδαλή βέβαια -καθότι η Βίβιαν πολύ ξόανο!)

bernardina είπε...

ρε συ μότορα, θα σου πω την αμαρτία μου και μη με κακίσεις: όλοι αυτοί της ελίτ του πανκ μου θυμίζουν απλώς μεγαλοαστούς που παριστάνουν τα άτακτα παιδιά ενώ ζουν μέσα στη χλίδα και την κατάχρηση. και δεν έχω τιποτα εναντίον της χλίδας και της κατάχρησης, μια χαρά πράματα είναι, απλώς όπως κάθε τι που ξεκινάει από κάπου και δεν ξέρει πού να σταματήσει κάνει στροφή τριακοσίων εξήντα μοιρών και στουκάρει πάνω σ' αυτό απ' όπου ξεκίνησε. Θέλω να πω, τι σχέση έχει η ζωή αυτών των πανκ με τις καταστάσεις τύπου trainspotting που ζούσε -ζει- το πανκιό του λουμπεν προλεταριατου;

Παρεμπιπτόντως, πολλά σάιτ που μπήκα στο μεταξύ αναφέρουν ότι όντως ο βρακοποιός ήταν γιος του από τη Βίβιαν. Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. άλλωστε ξενέρωτος είναι (ο γιος). Ακούς εκεί να αποκηρύξει το πανκ γιατί ο άλλος του έφαγε τη γυναίκα. Αφού αυτό θα μπορούσε να γίνει η αρχή μιας ωραίας threesome φιλίας! Κρίμα τα γονίδια!

Κουμπαρούλα, όπως βλέπεις έχουμε πιάσει το subplot και του αλλάζουμε τον αδόξαστο και δεν βγάζουμε τσιμουδιά για την ταμπακέρα, παναπεί τον Ντεμπόρ!!! λες να σημαίνει κάτι αυτό;

ΗΛ. είπε...

Πολλή χολή για το ΚΚΕ βρε, πέρασες και τον Πάγκαλο.

The Motorcycle boy είπε...

Bernar μη μπλέκεις τον Μάλκομ με τους υπόλοιπους του πανκ κινήματος. Εντάξει, ο Μάλκομ του έδωσε την ώθηση για να ξεκινήσει αλλά οι υπόλοιποι ήταν λουμπεναρία σκέτη που τους ψάρεψε από τα σκουπίδια (στην κυριολεξία). Ο μόνος που δεν ήταν γόνος φτωχοδιαβόλων μικροαστών (και βγάλε) ήταν ο Τζοε Στράμερ των Κλας και είχε πάντα κόμπλεξ με την καταγωγή του.
Αυτοί τώρα που έβλεπες στο Τρέινσποτινγκ έχουν τόση σχέση με το πανκ όση έχω εγώ με την Καντονέζικη κουζίνα. Βασικά οι τύποι εκεί πέρα είναι πρώην χούλιγκαν, πρώην εθνικιστές Σκοτσέζοι και νυν πρεζόνια -το αντίθετο του σωστού πάνκη δηλαδή. Στο λέω επειδή έχω μια συμπάθεια για τον Γουέλς (είχα δηλαδή μέχρι πρόσφατα) και έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του.
Το οτι ο Μάλκομ δεν έκανε παιδί με τη Βίβιαν κάπου το διάβασα να το λέει ο ίδιος σε συντέντευξη οπότε μάλλον θα το δεχτώ!

Ηλία -μα είναι πολύ γελοίοι οι άνθρωποι! Διάβασε ότι θες -διάβασε την ανακοίνωσή τους για την επίσκεψη Ερντογάν ας πούμε! Πολύ γελοίοι.

The Outsider είπε...

Μικρή συμπλήρωση...
Σε βρίσκω σωστό για τον Πέτρουλα... Για την ιστορία ήταν φευγάτος από την νεολαία της ΕΔΑ και είχε προσεγγίσει τους «Φίλους των Νέων Χωρών» (Φ.Ν.Χ.) του Ψυρούκη και την Αναγέννηση...
Προσωπικά θα διαφωνήσω για πρώτη ίσως φορά με σένα... το ΚΚΕ έπαψε να είναι κομμουνιστικό από το 1956...
Πολύ καλό βιβλίο για την εποχή Πέτρουλα και μέχρι τη πτωσή της Χουντας είναι του Στέργιου Κατσαρού : "Εγώ ο προβοκατορας, ο τρομοκράτης"
Καλά εσύ θα το έχεις σίγουρα διαβάσει αλλά το βάζω και για τους υπόλοιπους φίλους

ΗΛ. είπε...

Επειδή δεν ξέρω τι συζήτησε ο Ερντογάν με τον Παπανδρέου δε μπορώ να πω ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ είναι γελοία.Εντάξει και γω δε γουστάρω πολλούς εκεί μέσα αλλά δε μπορείς να λες ότι όλοι είναι προδότες από το 30 και μετά.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απ τα λούμπεν μουσικά στοιχεία, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι άλλο υπάρχει σαν επανάσταση, αλλαγή, έστω και μαϊμού σήμερα?
Για εδώ λέω. Οίκαδε, κι όχι πανευρωπαϊκώς-παγκοσμίως.
Όλοι ξέρουμε τις μαλακίες, τις προδοσίες, τα λάθη και τις ασχετίλες του ΚΚΕ.
Κι αν έκρινα σωστά, οι περισσότεροι εδώ, μάλλον προς το αυτόνομο φέρνουν, σε λάιτ εκδόσεις.
Όμως, αυτό το αυτόνομο, σήμερα δεν είναι λύση, όχι τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή.
Μότορα, τι άλλο υπάρχει κατα τη γνώμη σου, που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε, περισσότερο αξιόλογο και αξιοπρεπέστερο απο το ΚΚΕ σήμερα?
Μ αυτούς που έχουμε γενικώς, η γνώμη μου είναι μ αυτούς να προσπαθήσουμε να πορευτούμε, πίσσα και πούπουλα στους μεν, στήριξη στους δε, μπάς και ασπρίσει κάτι, γιατί ακόμα δεν κι ο ακαταλαβίστικος που αναφέρεις, δεν νομίζω να πρόβλεψε το τι μέλει γενέσθαι...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Outsider ήδη από τα τέλη του '30 το τιμημένο τραγούδαγε στο ρυθμό της Μόσχας, είτε με το αντιπολεμικό στυλάκι όσο διαρκούσε η Συμφωνία Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, είτε με το πατριωτικό στυλάκι όταν η ΕΣΣΔ μπήκε τελικά στον πόλεμο. Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, το τιμημένο τα έκανε πλακάκια με τους μπάτσους για να βγουν οι δικοί του από τις φυλακές, αλλά κανόνισε να μείνουν μέσα οι Τρότσκηδες και οι άλλοι διαφωνούντες οι οποίοι σφαγιάσθηκαν από τους Γερμανούς (διάβασε στις Αναμνήσεις του Στίνα σχετικά).
Όταν φύγανε οι Γερμανοί ο ΕΛΑΣ είχε όλη την Ελλάδα αλλά πήρε εντολή από τον πατερούλη (λόγω Γιάλτας) να παραδώσει τα όπλα στους εθνικούς. Όλα αυτά γίνανε πριν το '56 νομίζω.
Επίσης πολύ καλό βιβλίο (συμπληρωματικό του Κατσαρού) είναι η Ιστορία μιας νύχτας του Δαρβέρη -να το διαβάσεις οπωσδήποτε.

Ηλία -δηλαδή ξέρει το ΚΚΕ τι συζητήθηκε και γι΄αυτό βγάλανε την ανακοίνωση; Τέλος πάντων -εγώ να σου υποθέσω οτι ο Γιωργάκης κανόνισε με τον Ερντογάν να του δώσει τα νησιά, τις παραλίες και την Ακρόπολη άμα λάχει. Τι σκατά ανακοίνωση βγάζει το ΚΚΕ και μιλάει για κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο; Τι τον νοιάζει τον εργαζόμενο αυτό το θέμα; Που είναι η απαίτηση να σταματήσουν οι εξοπλισμοί; Γαμώ το στανιό τους μέσα! Αυτοί φίλε που πουλάνε όσους λένε οτι υπερασπίζονται λέγονται προδότες.

The Motorcycle boy είπε...

ΜΒ φίλε μου, δυο πράγματα:
1. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, όσο θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου, το ΚΚΕ δεν είχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΗ επαναστατική θέση. Πάντα παίζανε το παιχνίδι της αγαστής συνύπαρξης με τη Δεξιά (από το '80 και μετά που θυμάμαι) και του χωροφύλακα των αγώνων. Καπέλωμα, τραμπουκισμοί και τέτοια. Αυτή ήταν η ΠΑΓΙΑ θέση των ορθόδοξων ΚΚ σε όλον τον κόσμο. Από την Ισπανία που τα βάλανε με τους αναρχικούς στον εμφύλιο στρώνοντας το δρόμο στον Φράνκο μέχρι τη Βολιβία που δεν στηρίξανε τον Τσε. Αν αυτό εσύ το λες αξιοπρέπεια εγώ το λέω κάπως αλλιώς.
2. Θες να μιλήσουμε για επαναστατικό λόγο; Κάθε σοβαρή αντιεξουσιαστική ομάδα αρθρώνει τέτοιο λόγο. Θες να μιλήσουμε για αξιοπρεπή στάση ζωής; Ρίξε μια ματιά στις καταλήψεις και στις ομάδες Αλληλεγγύης, όπως π.χ. στον Σπόρο ή στο Στέκι Μεταναστών ή στο UFU -αυτά μου έρχονται πρόχειρα. Και πες μου που είναι το ΚΚΕ σε όλα αυτά. Πουθενά δεν είναι!

Υ.Γ.1: Δεν θα μιλήσω για ελπίδα διεκδίκησης καλύτερου αύριο από το ΚΚΕ -θα σε ρωτήσω μόνο: που ήταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ το καλοκαίρι του 2005 όταν ο Προφιτερόπουλος καταργούσε μέσα σε μια νύχτα τις υπερωρίες και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Που ήταν;
Υ.Γ.2: Ε, όχι και λάιτ αυτόνομος εγώ! 90τόσα κιλά γομάρι είμαι!

ΗΛ. είπε...

Δηλαδή εσένα δε σ'ενοχλεί άμα πουλήσει αυτά που λες,δεν εχουν κόσμο τα νησιά;Και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνει τόσον καιρό ο Γιώργος,δεν είδα να τον αποκαλείς γελοίο κάποια φορά.

Ανώνυμος είπε...

"...Τέλος πάντων -εγώ να σου υποθέσω οτι ο Γιωργάκης κανόνισε με τον Ερντογάν να του δώσει τα νησιά, τις παραλίες και την Ακρόπολη άμα λάχει. Τι σκατά ανακοίνωση βγάζει το ΚΚΕ και μιλάει για κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο; Τι τον νοιάζει τον εργαζόμενο αυτό το θέμα; Που είναι η απαίτηση να σταματήσουν οι εξοπλισμοί;..."

Μότορα, πιάστηκες λάθος.
Τι εργαζόμενος και μαλακίες, εδώ δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην υφιστάμενη χώρα, πόσω μάλλον να την κουτσουρέψουμε και κάτι τις...
Όσο για τους εξοπλισμούς, όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν.
Όσο για τον Παναγιωτόπουλο, που να θυμάμαι τι έκανε το ΚΚΕ τότε?
Κι αν διαμαρτυρήθηκε, ποιός του έδωσε σημασία?
Δεν ακούς που λένε, τι θέτε κι εσείς με 6-7% παρουσία...?
Καλή η κριτική, συμφωνούμε πάραυτα, μα κάνε πως κουνιέσαι έξω απ τα πλαίσια και σ έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
Ή δεν το ξέρεις? Δες αυτόν τον τύπο με τα ράστα. Κάνα ενάμιση μήνα δεν τον είχανε μέσα?
Κι ήταν κι αμέτοχος ο δύστυχος.
Σε κάτι τέτοια που δεν υποστηρίζει το ΚΚΕ αν δεν είσαι του κόματος, σε θέλω να κάνεις κριτική κι όχι για το τι έκανε το ΄30

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία μου, χέστηκα κι αν τα πουλήσουν -μήπως δικά μου είναι; Τον Γιωργάκη τον έχω κράξει για μαλακίες του, τύπου συνεντεύξεις Γενικών Γραμματέων -αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε οτι δεν κάνει και τρομερές χοντράδες για κράξιμο! Α ναι, έκαστος που αποφασίζει να πολιτευτεί εντός κοινοβουλίου αφήνει έξω την ανθρώπινη φύση του και συναντάει το κτήνος. Ή τον τζουτζέ. Σου αρκούν αυτά περί γελοιότητας και κτηνωδίας ΟΛΩΝ των εθνοπατέρων;

Μ.Β. επειδή θυμάμαι εγώ που είχα φρικάρει -τίποτα δεν έκανε, γι΄αυτό στο λέω. Μόνο κόντρα στο Πασόκ διαμαρτύρονται επειδή έχουν μεσοτοιχία κάτι ψηφαλάκια -αυτή είναι η περήφανη πολιτική του ΚΚΕ.
Αυτοί που σου έγραψα παραπάνω κουνιούνται μια χαρά. Και τους τρώει το σκοτάδι και ξαναβγαίνουν. Ο έρμος ο ράστα ήταν άσχετος γι΄αυτό ακόμα μέσα.
Υποστηρίζω λοιπόν αυτά που δεν υποστηρίζει το κόμμα και τα θεωρώ σημαντικά -ο καθένας ότι μπορεί.

The Outsider είπε...

το έχω μότορα το βιβλίο του Δάρβερη... Πολύ καλό...
Επίσης το : «αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν δικαιώθηκαν» είναι ενα καταπληκτικό ντοκουμέντο και μπορεί να μάθει ο κάθε ανυποψίαστος το ρόλο του "Κ"ΚΕ για την περίοδο της χούντας και της μεταπολίτευσης...
Δυστυχώς το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η λήθη...
Πολύ ευκολα ξεχνάνε κάποιοι...
Και όχι ρε φιλαράκο, δεν είμαστε όλοι λάιτ αυτόνομοι... μάλλον εσύ παρακολουθείς την Αλέκα από τον καναπέ...
Θα σου πω όμως πια πρόταση έκαναν ύστερα από μια καταπληκτική μαρξιστική ανάλυση το "Κ"ΚΕ και το Σφύριζα 3-4 μήνες πριν την όλη κατάσταση...
Ο Τσίπρας έκανε πρόταση να διοριστούν 100 χιλιάδες νέοι στο δημόσιο, και η κυρα Παπαρήγα να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι ήταν στα stage...Δυστυχώς αυτή είναι η Αριστερά του σήμερα... Όλοι στο δημοσιό και άγιος ο θεός...
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ...:
http://www.youtube.com/watch?v=9Zy3s4EpbtQ

http://www.youtube.com/watch?v=MEby9B2BuJY

Ανώνυμος είπε...

Outsider
Το λάιτ εσύ το κατάλαβες σαν προσβολή, εγώ τ ανέφερα ως προσδιοριστικό, του όχι βάρβαροι.
Φυσικά και παρακολουθώ την παπαρήγα απ τον καναπέ. Άλλωστε δεν είμαι του κόμματος.
Κι όποιος δεν ζεί απο το μαγαζάκι του μπαμπά του, ξέρει τι σημαίνει ανασφάλεια, διαφορετικές αποδοχές απο τους μόνιμους, εμπαιγμός απο τον κάθε πολιτικάντη κλπ κλπ που μάλλον θα τάχεις ακούσει κι εσύ σκληρέ!
Άλλωστε οι εργαζόμενοι στα στέητζ, διαρκείς και πάγιες ανάγκες καλύπτουν, γιατί νάναι μπαλάκια του κάθε μαλάκα?
Κι απ ό,τι ξέρω, ο φίλος μηχανόβιος στο μπλόγκ του οποίου λες μεγάλα λόγια, δημόσιος υπάλληλος είναι - όπως κι εγώ άλλωστε (ΔΕΚΟ).
Δεν σ άκουσα όμως να του τα χώνεις.
Ο μότορας κι εγώ δλδ, δικαιούμαστε, οι άλλοι να πάν απο κεί πούρθαν?
Ή θεωρείς εσύ ιδιωτική εργασία το νταβατζιλίκι που υφίσταται η νεολαία στα ντιλίβερι και στο μοίρασμα φυλλαδίων για πέντε δεκάρες?
Πιστεύεις στ αλήθεια πως υπάρχει ιδιωτική επιχείρηση σ αυτή τη χώρα?
Κρατικοδίαιτες είναι όλες οι μεγάλες.
Οι μικρές δε, κλέβουν ακόμα και το χαρτζηλίκι των πιτσιρικάδων.
Εκτός κι αν για σένα, το ν ανοίξεις ψιλικατζίδικο (το δέκατο στο οικοδομικό τετράγωνο), συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα...
Άσε, είμαι πάνω απο 50 κι έχω γνωρίσει σκληρούς επικριτές εκ του ασφαλούς...τι να σου λέω τώρα...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν εγώ ξεκαθάρισα οτι δεν είμαι σε τίποτα λάιτ -οπότε δεν σκάω περισσότερο περί του χαρακτηρισμού. Παρακάτω...

Καλά κάνει ο Σύριζα και ζητάει πρόσληψη κι άλλων δημόσιων υπαλλήλων (αν και δεν ζήτησε αυτό ακριβώς), καλά κάνει το ΚΚΕ και ζητάει μονιμοποίηση των σταζιέρ. Τα αριστερά κόμματα θα πρέπει να στοχεύουν στην πλήρη κρατικοποίηση των παραγωγικών όρων (και των μη παραγωγικών). Άρα, θα πρέπει να ζητάνε όχι μόνο προσλήψεις αλλά και κρατικοποιήσεις. Αν μάλιστα είχαν αρχίδια θα έπρεπε να κάνουν τις κρατικοποιήσεις από μόνοι τους.

Πάω όμως λίγο παρακάτω...

Και μιλάω σαν δημόσιος υπάλληλος που δουλεύει στην Ελλάδα. Λέω λοιπόν:
1. Όποιος ζητάει προσλήψεις στο δημόσιο θα πρέπει να τον πετάνε με κλωτσές από τον πέμπτο όροφο (στη καλύτερη περίπτωση). Να μαζέψουν τους δημόσιους υπαλλήλους που βόσκουν στα πέριξ και να τελειώνει το παραμύθι.
2. Όποιος ζητάει για τους σταζιέρ κάτι διαφορετικό από ΑΜΕΣΗ απόλυση θα πρέπει να εκτελείται στην πρώτη εύκαιρη πλατεία. Οι σταζιέρ είναι στην πλειοψηφία τους κωλοβύσματα που μπήκαν στο δημόσιο για να κάνουν τις δουλειές που έχουν έξτρα λεφτά. Και τα πήραν αυτά τα έξτρα και μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ. Στην πλειοψηφία τους λέω -όχι όλοι, έτσι; Επίσης, ενώ θα έπρεπε να πληρώνονται από κοινοτικά χρήματα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ πάγιες ανάγκες -επειδή απλούστατα αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και είναι και παράλογο. Που ακούστηκε ο εκπαιδευόμενος να καλύπτει πάγιες ανάγκες;

Μίλησα -Ουγκ.

Υ.Γ.: Όποιος θέλει να μου τα χώσει που είμαι δημόσιος υπάλληλος, με μεγάλη μου χαρά. Αλλά μετά θα κάτσει να του τα ζώσω εγώ που δεν είναι δησμόσιος υπάλληλος -σύμφωνοι;

The Outsider είπε...

σόρρυ αν δεν κατανόησα καλά τον αγγλιστί επιθετικό προσδιορισμό σου.
Ίσως δεν έπρεπε να σου τα χώσω έτσι...
Δεν έχω πρόβλημα ατομικά με τον δημόσιο υπάλληλο... Έχω πρόβλημα με την νοοτροπία του χωριού: να χώσουμε το παιδάκι στο δημόσιο, ειδικά μετά το 81 όπου όλοι οι "προοδευτικοί" έπαιρναν την αριστερή τους ρεβάνς μπαστακόνωντας μια θέση στο δημόσιο τιμωρόντας του ρουφιάνους θυρωρούς του Καραμανλή και τους χαφιέδες μπάτσους και ταξιτζήδες της Χούντας...
Έχω πρόβλημα επίσης με την διαστρέβλωση του Μαρξισμού Λενινισμού που στους τόμους που ζυγίζουν κάπου στα 200 κιλά όλοι μαζί δεν αναφέρουν πουθενά ότι ένα επαναστατικό κόμμα πρέπει να δίνει μάχες για την διόγκωση του κρατικού τομέα στον καπιταλισμό.
Έχω επίσης πρόβλημα με κάτι νεο αναρχικούς που έχουν αρχίσει και μιλάνε και συμπεριφέρονται με όρους κοινοβουλευτικής αριστεράς...
Προσωπικά δεν έχω κανένα μαγαζάκι και από την προηγούμενη εβδομαδα έχω κάνει τα πρώτα μου μεροκάμματα ύστερα από της απόλυση μου από τον στρατό στην οικοδομή.
Συγγνώμη και πάλι με για το ύφος μου...
Αλλά ρε μάγκα κόψτην Παπαρήγα στην τιβί... είσαι και σε κρίσιμη ηλικία!(πλακίτσα μην παρεξηγηθείς)

ΗΛ. είπε...

Ας τα πουλήσει όλα τα νησιά έτσι κι αλλιώς ούτε δικά μου είναι,μ'αυτό το σκεπτικό ας έρθουν μέχρι τα Τέμπη αρκεί να μη μπούν στο χωριό μου,δεν ξέρω αυτοί που ζουν εκεί τι νοιώθουν.
Πάντως επί ΝΔ δεν είχε πάει η βενζίνη 1,55 ούτε έπαθε ο κόσμος την πανωλεθρία που θα πάθει επί ΠΑΣΟΚ.Κανένας δε βγαίνει στο δρόμο για να κάνει το χατήρι του ΚΚΕ,η ανάγκη και το ζόρι τον βγάζει,και μη νομίζεις ότι έχω καμμιά ιδιέταιρη συμπάθεια στους δεξιούς,ίσα ίσα στο Πασόκ είχα ελπίδα για καλύτερες μέρες.Τέλος πάντων,εδώ δε βρήκαν άκρη άλλοι θα βρούμε εμείς δι'αλληλογραφίας,εκείνο όμως που με πικραίνει είναι που θα έπρεπε όλοι εμείς από το μισό Πασόκ και πέρα μέχρι τέρμα να είμαστε όλοι μαζί,να μην κολλάμε σε λεπτομέριες κι ας κυβερνούσε όποιος πούστης ήθελε.

xylokopos είπε...

πρωινά αποστάγματα σοφίας προς γνώσιν και συμμόρφωσιν του μότορος:

1. το να προσπαθείς να εχτιμήσεις το λοστ βλέποντας λίγα σκόρπια επεισόδια είναι σα να προσπαθείς να καταλάβεις το σεξ βλέποντας μια γυναίκα να βγάζει τις κάλτσες της.

2. τα τελευταία δέκα χρόνια η τηλεόραση βιώνει μια εξαιρετική αναγέννηση - λοστ, ντέντγουντ, ρόουμ, σοπράνος, δε γουάιρ και διάφορα άλλα, το προντάξιον βάλιου, οι χαρακτήρες, το γράψιμο είναι για πολλά νόμπελ και πούλιτζερ.

3. όλοι έχουμε την τάση να σκαλώνουμε σε πράματα που ανακαλύψαμε και γουστάραμε στα 15-22 μας, αλλά αυτή η νοσταλγική ορθοδοξία είναι παγίδα επειδή

4. το να είσαι, πχ, πουρίστας σε θέματα πανκ είναι κάτι σαν το σκάλωμα του βαγγέλακα με το πολυτονικό και

5. θα συνεχίσω τη λίστα αργότερα αφού πιεις τους καφέδες σου και καπνίσεις (παρανόμως μέσα στο χτίριο της δουλειάς σου, ανυπάκοο αγόρι)

The Motorcycle boy είπε...

Outsider, εντάξει πριν το '81 ήταν στο Δημόσιο οι δεξιοί, μετά μπήκαν οι α-δέξιοι, τέλος πάντων. Πουθενά οι θεωρητικοί δεν αναφέρουν το τι πρέπει να κάνει ένα αριστερό κόμμα σε συνθήκες καπιταλισμού -πέρα από το να τον ανατρέψει (τον καπιταλισμό) φυσικά! Εξ ου λοιπόν και όποιο κόμμα κοινοβουλευτικοποιείται σε καπιταλιστικές δομές παύει να είναι κομμουνιστικό. Τώρα θα αναρωτηθείς (όχι εσύ, ο ΜΒ) "και τι να γίνει δηλαδή; να αφήσουμε την εξουσία να αυθαιρετεί;" Την απάντηση θα προσπαθήσω να τη δώσω σήμερα με αποσπάσματα από κάποιο άλλο βιβλίο. Την απάντηση ή μάλλον την διερεύνηση της ερώτησης.

Ηλία, και στο χωριό μου να μπουν οι Τούρκοι χέστηκα -δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα σε πολιτικούς με Τουρκαλβανικά ονόματα (Καραμάλ Αλής), πολιτικούς παπαδοπαίδια (Παπαντρέας) και κανονικούς Τούρκους πολιτικούς. Εν ολίγοις, δεν με καίει η εθνικότητα των κυβερνόντων, με καίει περισσότερο η πρακτική τους. Αν δεχτούμε δηλαδή οτι και τώρα η κυβέρνησή μας έχει έλληνική εθνικότητα και όχι γαλλογερμανική -έτσι;

Ναι, επί ΝΔ η βενζίνη δεν είχε πάει 1,5 ευρώ, ούτε είχε γίνει της πουτάνας με τα εισοδήματα -αλλά θα γινόταν από την στιγμή που οι Δεξιοί κλέψανε τα πάντα και δεν είσπράξανε τίποτα. Φώναζα ο μαλάκας να φύγουν από το '07 μπας και σωθούμε και με λέγανε Πασόκο. Ας πάρουμε τώρα τ΄αρχίδια μας κι αν νομίζεις οτι υπήρξε αισχρότερη κυβέρνηση από του Κωστάκη πες μου ποια άλλη φορά χρεωκοπήσαμε σαν χώρα.
Όχι οτι το Πασόκ κάνει τίποτα τώρα -έτσι; Ούτε καν την καπότα που περίμενα να φορέσει δεν έχει βάλει ακόμα -λόγω αναβλητικότητας. Όμως, άλλο ο αναβλητικός χαζός άλλο ο σιχαμερός ρουφιανοκλέφτης.

The Motorcycle boy είπε...

Ξυλοκόπε,

1. Άλλαξε το "σεξ" με "σεξουαλικότητα" και θα έχεις το σωστό συμπέρασμα. Τουτέστιν, αν δε με μπάσει μέσα ένα σήριαλ από το πρώτο τυχαίο επεισόδιο που θα δω δεν είναι σήριαλ -είναι τα Τρία Χρώματα του Κισλόφσκι. Παράδειγμα τέτοιου σήριαλ το Πρίζον Μπρέικ. Παράδειγμα -όχι σύγκριση, έτσι;

2. Συμφωνώ απολύτως -σου έγραψα κάποια που παρακολουθώ άλλωστε. Δεν ξέρω αν είναι ανησυχητικό φαινόμενο (και δεν είμαι πρόχειρος να το αναλύσω) αλλά πλέον τα σήριαλ ξεπέρασαν σε ποιότητα (σε απόλυτους αριθμούς μιλάω) τις κινηματογραφικές ταινίες.

3. Αυτό σου λέω -δεν σκαλώνω σε πράγματα που ανακάλυψα στα 15-22 (αν ήταν έτσι θα άκουγα ακόμα Λεντ Ζέπελιν). Ο Κέιβ, ο Νικολαϊδης, ο Ρομπινς και όλοι αυτοί συνέχισαν να δημιουργούν κι όταν έγινα 30 κι όταν έπιασα τα 40 μη σου πω (που θα στο πω δηλαδή). Τι να κάνω; Να σταματήσω να τους γουστάρω επειδή τους ανακάλυψα στα 18 μου; Αυτό θα σήμαινε κάτι σαν "αποκηρύττω μετά βδελυγμίας τα νεανικά μου χρόνια". Γιατί να το κάνω;

4. Δεν είμαι πουρίστας σε θέματα πανκ. Ακούω κι άλλα πράγματα (ska, art rock, rockabilly, psychobilly,κλπ). Για την ακρίβεια ΔΕΝ ακούω ΜΟΝΑΧΑ metal, grunge, hip hop και κάτι σημερινά σκατολοϊδια που δεν ξέρω πως τα λένε. Βέβαια, αναφορικά με το πανκ, το θέλω ατόφιο και με το αίμα του -κακό είναι;

5. Το τσιγάρο το΄κοψα -επειδή συν τις άλλοις δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω εγώ τον μαλάκα τους, 5 ευρώ το μικρό πακετάκι καπνού!

xylokopos είπε...

οκ, κατάλαβα, δεν ακούς "μέταλ" και "κάτι σημερινά σκατολοίδια" και ακούς σκα και ροκαμπίλυ - το πρόβλημά μας δεν είναι καν ότι δε μιλάμε ίδια γλώσσα, είναι που είμαστε ίδιος πλανήτης, διαφορετικοί κόσμοι. Δεν είναι κακό, απλά όλες οι πολιτικές/κοινωνικές/γεωγραφικές διαφορές μας ωχριούν μπροστά στο ερεβώδες και χτηνωδώς πελώριο μουσικό χάσμα που μας χωρίζει.

σκα??
ροκαμπίλυ???

σόου μι σαμ γκοντάμ μέρσυ!

The Motorcycle boy είπε...

Δε σου αρέσει το σκα και το ρακαμπίλυ; Αλλά ακούς, ας πούμε, ρέγκε και κάντρι; Ε;

Ανώνυμος είπε...

Για Ζαμπέτα δεν ακούω να λέει πως ακούει κανείς...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Το Ζαμπέτα τον ήξερε ο κολλητός μου, είχε πάει και στο σπίτι μου με το συγκρότημά του πριν πεθάνει (ο Ζαμπέτας). Του είχαν παίξει τα κομμάτια τους, ο Ζαμπέτας διασωληνωμένος κανονικά, και τους έλεγε: "Βάλτε και κάνα ρεφρενάκι ρε σεις, όχι όλο λόγια!" Μάλλον ήταν ένας από τους τρεις καλύτερους μπουζουξήδες της εποχής του -αυτό ξέρω. Αλλά δε μου αρέσει ιδιαίτερα η μουσική του.

Υ.Γ.: Ξέρω επίσης ένα παλιό περιστατικό, όπου ο Χατζιδάκις είχε πάρει τον Ζαμπέτα στην ορχήστρα του και στις πρόβες πεταγόταν ο Ζαμπέτας κι έπαιζε πριν την ώρα του. "Δεν είναι ακόμα η ώρα σου να μπεις Γιώργο μου, μην παίζεις ακόμα!" έλεγε ο Χατζιδάκις. "Δεν παίζω Μάνο μου -σχολιάζω", απαντούσε ο Ζαμπέτας.
Αυτά -ευχαριστημένος;

Ανώνυμος είπε...

Τα καλύτερα κομμάτια του τάδινε σ άλλους. Ο ίδιος έγραφε για τον εαυτό του για την πλάκα του.
Θεωρώ πως ήταν ο πρώτος ρόκ εν Ελλάδι.
Μαζί με τον Άκη Πάνου, τον λάτρευα.

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Σαν τύπους τους καραγούσταρα και τους δύο -σαν μουσική δεν τους πολυάντεχα (έως και δεν τους άντεχα καθόλου). Γούστα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ακριβώς είναι η γοητεία.
Πολλοί απ αυτούς τους τύπους, ήταν αυτό ακριβώς, τύποι.
Και λούμπεν και σαλονάτοι κι αξιόλογοι σαν δη,ιουργοί, μη έχοντας μουσική παιδεία (σπουδές).
Ίσως είναι λαϊκισμός, μα δεν μπορώ να μην συγκρίνω κάποιους του τότε με κάποιους του τώρα κι ας έχουν σπουδάσει, πιάσε για παράδειγμα την μαέστρα του μπούλη του βιβλιοπώλη.

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

"Τα πανεπιστήμια βγάζουν ειδικότητες, αλλά ΟΧΙ προσωπικότητες", Ζορζ Πιλαλί.

Μα τι συγκρίνεις κι εσύ -τα αλάνια με τη Σουβλίτσα; Η κλασσική περίπτωση ανοργασμικής γυναίκας που μόνο ένας περιφερόμενος σαλτιμπάγκος θα την παντρευόταν για λόγους εντυπώσεων (αλήθεια, έχεις προσέξει οτι όλοι οι φασίστες έχουν ιλουστρασιόν γυναίκες; Από τον Ψωμιάδη μέχρι τον Λε Πεν κι από τον Σαρκοζί μέχρι τον Μπερλουσκόνι).

Αν θες να συγκρίνεις τους τότε με τους τώρα (αν και τέτοιες συγκρίσεις είναι εντελώς αδόκιμες) σύγκρινέ τους με τίποτα αλάνια που σέρνονται μεταξύ μουσικής σκηνής και τράκας.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι