Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

"Ο τρελός Πιερό" και οι πέριξ

Κάθε φορά που ήθελα να πληροφορηθώ για κάτι συγκεκριμένο αντιμετώπιζα ένα τεράστιο πρόβλημα και το πρόβλημα ήταν: αυτή καθεαυτή η πληροφορία. Από πού στον πούτσο να την πάρω; Τα αρχαία χρόνια υπήρχε μόνο η κρατική τηλεόραση –άρα, όχι και πολύ αντικειμενική πληροφόρηση, ειδικά όταν ήθελα να μάθω που βόσκουν οι δικοί μου τους οποίους είχα χάσει σε χτεσινοβραδινές φασαρίες. Εντάξει, παίρναμε τότε τηλέφωνο την Ελευθεροτυπία και ρωτάγαμε αν κανένας συντάκτης έχει ονόματα συλληφθέντων –κάποια άκρη έβγαινε... Τις περισσότερες φορές.

Με το πέρασμα των χρόνων και την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης οι πληροφορίες θόλωσαν σε βαθμό εξαφάνισης. Πολλές φορές ψάχνω αγωνιωδώς τα κανάλια και τα ειδησεογραφικά σάιτ προκειμένου να ανακαλύψω την ΑΠΟΡΡΗΤΗ (υποθέτω) ώρα διεξαγωγής του επόμενου αγώνα του Ολυμπιακού ή την ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ (ξαναϋποθέτω) πληροφορία περί του ποιοι ΑΚΡΙΒΩΣ θα απεργήσουν την επαύριον. Δεν υπάρχει και κάποιο τηλέφωνο δικτυωμένου συντάκτη (όπως ήτανε παλιά ο Βότσης στην Ελευθεροτυπία) να τον πάρω, να μου δώσει καμιά μυστική πληροφορία!

Χτες για παράδειγμα....

Όπως είχα ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει για υπόβαθρο, άκουσα οτι ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ δεν θα πάει στο φεστιβάλ των Καννών λόγω της στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα! Έλα! Δεν πρόλαβα την κανονική δήλωση του σκηνοθέτη, όμως μετά βγήκε η Κάρμεν Ρουγγέρη (μη γελάς ρε!) και είπε οτι επρόκειτο περί βαθύτατα πολιτικής δηλώσεως, βγήκε η Βάσια Τριφύλη (μη γελάς ρε μαλάκα λέμε!) και δήλωσε ανατριχιασμένη από τη συγκίνηση, βγήκε κι ο Νίκος ο Κούνδουρος (τώρα γέλα όσο θες!) και είπε πως ο Γκοντάρ είναι πιο Έλληνας από τους Έλληνες και επίσης ανέφερε οτι θέλει δε θέλει η Ευρώπη (ρε, δεν πα΄να χτυπάει τον κώλο της κάτω! δική μου προσθήκη είναι αυτό) η πολιτιστική της κληρονομιά προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και ΦΥΣΙΚΑ από το Βυζάντιο!

Έψαξα που λες μετά να βρω τη ρημάδα τη δήλωση –ίδρωσα, κοπίασα –το καλύτερο που βρήκα ήταν αυτό εδώ από την Ελευθεροτυπία. Όπου δεν βγάζεις άκρη μεν, περί του τι παίχτηκε, αλλά αναφέρεται και κάποια δήλωση του Γκοντάρ σε περιοδικό:
«... πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση γιατί της χρωστάμε ακόμα και το οξυγόνο που αναπνέουμε». Αυτό.

Να πω μερικά πραγματάκια, σε στυλ παρατήρησης κι έτσι....

-Ο Γκοντάρ ποτέ δεν ήταν του γούστου μου. Εντάξει, είχα δει με ελεγχόμενη ευχαρίστηση το «Άβε Μαρία» αλλά δεν ήταν και κλασσική ταινία Γκοντάρ η συγκεκριμένη! Γενικώς, επειδή τυγχάνω λαϊκός και ακαλλιέργητος τύπος, τον Γκοντάρ, τον Ταρκόφσκι, τον Κισλόφσκι και τον Μπέργκμαν –τους βαριέμαι απαξάπαντες. Ωραίοι κινηματογραφιστές, δε λέω! Αλλά με παίρνει ο ύπνος στις ταινίες τους –τι; Ψέματα να σου πω;

-Δεν ξέρω αν η Ρουγγέρη ή η Τριφύλη έχουν δει ταινίες του Γκοντάρ (και δε με νοιάζει κιόλας) αυτό που ξέρω είναι πως η καλλιτεχνική τους πορεία είναι: «πως λέμε Γκοντάρ; Ε, καμιά σχέση!» Ο δε Κούνδουρος που κάποτε σκηνοθέτησε μια από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου (εννοώ τον «Δράκο» φυσικά) μάλλον έχει ξεμωραθεί εντελώς. Διότι, εντάξει, να δεχτώ οτι πλασάρουμε ακόμα το παραμύθι περί αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς της Δύσης (εννοώντας φυσικά τα μεταφρασμένα, κατά το βολικότερο, χειρόγραφα από καλόγερους της Αναγέννησης) αλλά τι δουλειά έχει το Βυζάντιο με την Ευρώπη; Εκτός από το οτι οι Σταυροφόροι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1204 –δεν μπορώ να βρω άλλη ΑΜΕΣΗ σχέση. Α ναι –υπήρξε και το σχίσμα!

-Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την πνευματική διαύγεια του Γκοντάρ, αλλά έχω την εντύπωση οτι μπερδεύει την Ελλάδα με κάποιο είδος δέντρου που ευδοκιμεί στα περιαστικά πάρκα –εξ ου και η δήλωση περί οξυγόνου. Εκτός αν εννοεί την αντιγραφή που έχουν ρίξει οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι σε κάτι Αντιγόνες και Οδύσσειες και Φιλοκτήτες ξέρω γω... Οπότε θα πρέπει σαν χώρα να ζητήσουμε φράγκα για πνευματικά δικαιώματα ΟΧΙ από τα κράτη (άλλωστε, ποτέ τα κράτη δεν τα πήγαιναν καλά με την κουλτούρα) αλλά από ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΥΣ διανοούμενους –τον Γκοντάρ, τους απόγονους του Τζόις κ.λ.π.

-Αν ευσταθεί η συγκεκριμένη ρήση σαν επιχείρημα τότε δικαιούμαι να υποθέσω οτι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι Άγγλοι που έχουν ολόκληρο Σέξπιρ και Μπιτλς και της Παναγιάς τα μάτια. Θα μπορούσε δηλαδή αυτός ο Κάμερον να βγει και να πει: «Ευρώπη και Αμερική πληρώνετε παλιοκαργιόληδες γιατί εμείς σας δώσαμε τα φώτα της σύγχρονης διανόησης». Και μετά θα βγουν οι Αμερικάνοι να ζητάνε τα ρέστα περί Πρίσλεϊ, Σινάτρα και Φρεντ Αστέρ ας πούμε –από κοντά και οι Ρώσοι με τους Ντοστογιέφσκηδες και δε συμμαζεύεται.... Κοντολογίς, η κουλτούρα είτε είναι πνευματική διεργασία που μεταβιβάζεται άνευ αντιτίμου, είτε αποτελεί ανταλλάξιμο προϊόν και τιμολογείται σύμφωνα με τους εκάστοτε νόμους της αγοράς. Από έναν εμποράκο της διανόησης (διευθυντή μουσείου, παραγωγό ταινιών κ.λ.π.) θα περίμενα αυτή τη στάση κοστολόγησης των «προϊόντων της διανόησης». Από έναν πνευματικό δημιουργό σαν τον Γκοντάρ –μάλλον όχι!

Το πάω παρακάτω....

Βγήκαν χτες κάτι σκυλομούρηδες στις ειδήσεις και λέγανε (μέσες-άκρες) οτι τον Τόλη τον Βοσκόπουλο θα πρέπει να τον πληρώνουμε κι από πάνω επειδή αποτελεί πνευματικό κεφάλαιο του τόπου (έτσι λέγανε βρε παιδί μου –πίστεψέ με!). Πρέπει λοιπόν να τον πληρώνουμε κι όχι να τον διαπομπεύουμε που δεν πληρώνει την Εφορεία! Ρωτάω εσένα: συμφωνείς με αυτή την άποψη; Και σε ρωτάω επειδή είναι ίδια ακριβώς με την άποψη που εξέφρασε ο Γκοντάρ περί Ελλάδας! Συμφωνείς; Να έχει ο καλλιτέχνης το ακαταλόγιστο (κάτι σαν βουλευτική ασυλία), να είναι τα δημιουργήματα της διανόησης μια μονίμως λευκή επιταγή που πάντα καλύπτεται....

Προφανώς και όχι. Δεν εννοώ οτι δεν συμφωνείς –άλλωστε έχεις κι εσύ αναρωτηθεί α λα Γκίνσμπεργκ: «Πότε θα μπαίνω στα σούπερ μάρκετ και θα ψωνίζω με την ομορφιά μου;» Σαφώς λοιπόν και θα σου άρεσαν όλα αυτά –να είναι Χρυσή Πιστωτική Κάρτα η κουλτούρα. ΑΛΛΑ:
1. Ξέρεις οτι αυτά δεν γίνονται ούτε στις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας του Ασίμοφ.
2. Δεν έχεις καμιά διάθεση να φορολογείσαι για να έχει φορολογική ασυλία ο κάθε Τόλης. Κι ο κάθε Παρθενώνας θα σου πω –ξέρεις πόσο μας στοιχίζει η συντήρησή του και η φύλαξή του; Έχεις όρεξη να τα πληρώνεις από την τσέπη σου; Σίγουρα;

Εξ ου λοιπόν και σκέφτομαι οτι οι αρχισυντάκτες των ειδήσεων είναι αποτυχημένοι σεναριογράφοι της πάλαι ποτέ ΚΛΑΚ ΦΙΛΜΣ ή/και της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ. Οι αρχισυντάκτες πριν καταλάβουν τη θέση εργασίας τους κάνουν, υποθέτω, ταχύρυθμα σεμινάρια στα οποία διδάσκει ο Νίκος Φώσκολος. Κι ο Δαλιανίδης. Και ο Μίκης Θεοδωράκης. Μετά βγαίνουν και φτιάχνουν τις ειδήσεις, όπως ακριβώς τους έμαθαν οι μεγάλοι δάσκαλοι.

Κι όταν αυτοί οι αρχισυντάκτες –διευθυντές εφημερίδων γίνονται σούργελα από τον κάθε πονηρούλη φονταμενταλιστή Τούρκο Ερντογάν, τρέχει ολόκληρος κυβερνητικός εκπρόσωπος να τους υπερασπιστεί, μπας και σωθούν τα προσχήματα! Τι εννοώ...
Όλοι ξέρουμε οτι ο Ερντογάν είναι ένας θρησκόληπτος μουσουλμάνος που προσπαθεί να τερματίσει τη μοναδική στην παγκόσμια ιστορία προοδευτική χούντα του κόσμου, δηλαδή τη χούντα των Τούρκων στρατιωτικών (που ξεκίνησε από την εποχή του Κεμάλ). Όλοι έχουμε δει επίσης, οτι ο Ερντογάν, με τον αέρα του φανατικού, είναι αδίστακτος –κι όποιος αμφιβάλει ας ξαναδεί το τσοντοβιντεάκι που τερμάτισε την καριέρα του Ντενίζ Μπαϊκάλ (του αρχηγού της τουρκικής αντιπολίτευσης ρε παιδί μου!)
Έχω την εντύπωση οτι ο Γιωργάκης (που μια εξωτερική πολιτική προς όφελος της «ελληνικής ανάπτυξης» ξέρει να την κάνει) τα καταλαβαίνει όλα αυτά κι έτσι κοιτάζει να επωφεληθεί από την αναμπουμπούλα του γείτονα.
Αν μάλιστα γίνει και καμιά μείωση των εξοπλισμών (αμοιβαία –αλλά για τους δικούς μας με νοιάζει κυρίως) θα έχει βγει κι ένα θετικό για εμάς τους μαλάκες τους πολίτες.

Σε αυτή τη φάση –πώς ενεργούν οι δημοσιογράφοι διευθυντές εφημερίδων; Μα όπως ακριβώς τους χαρακτήρισε ο Ερντογάν, σαν «εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Τι σκατά δημοσιογραφία είναι αυτή; Τι γαμημένη επιχειρηματολογία; Σκέψου δηλαδή έναν πολεμοχαρή Έλληνα ταξίαρχο (εν αποστρατεία) και πες μου αν θα ρωτούσε τον Ερντογάν διαφορετικά πράγματα απ΄αυτά που τον ρώτησαν οι διευθυντές των εφημερίδων!
Και τα δικαιώματα των Τούρκων πολιτών που καταπατούνται; Και οι μειονότητες που καταπιέζονται στην Τουρκία; Στα παπάρια τους –τι θα γίνει με τον Πατριάρχη και γιατί πετάνε Τουρκικά αεροσκάφη στον Ελληνικό εναέριο χώρο! Εκεί είναι το όλο θέμα! Άλλωστε, είναι γνωστό οτι τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται ΜΟΝΑΧΑ στην Κίνα και την Κούβα –παντού αλλού υπάρχει δημοκρατία!

Κάπως έτσι λοιπόν πάνε τα πράγματα για τους αρχισυντάκτες των ειδήσεων. Είναι υπέρ των εξοπλισμών της χώρας (νομίζω οτι οι εταιρείες οι οποίες εκδίδουν τις εφημερίδες και τα κανάλια τους είναι συνήθως συνέταιροι σε φίρμες μεσαζόντων περί τα εξοπλιστικά). Είναι υπέρ των δηλώσεων συμπάθειας για την Ελλάδα αν αυτές προέρχονται από ξένους «φιλέλληνες» και είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν το βρισίδι που ρίχνανε πριν κάτι χρόνια στους ίδιους «φιλλέληνες» -σαν τον Κον Μπετίτ ας πούμε, όταν δήλωνε υπέρ των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Και είναι φυσικά υπέρ της ικανοποίησης του περί δικαίου αισθήματος –μόνο εφόσον συνδυάζεται με λιντσάρισμα. Σε στυλ «αναρχικοί δολοφόνησαν υπαλλήλους της Μαρφίν». Σε στυλ «οι βουλευτές ξόδεψαν 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό έκαστος για λάπτοπ σε περίοδο κρίσης». Σε στυλ «η τράπεζα πήρε το σπίτι του τάδε φτωχοδιάβολου». Σε στυλ «οι μπουλντόζες γκρέμισαν το σπίτι του δείνα πολύτεκνου».

Από εκεί και πέρα –όταν το θέμα αφορά χοντρά εγκλήματα, οι αρχισυντάκτες κοιτάζουν αλλού, από φόβο μην ακουστεί το όνομα του εργοδότη τους.

Από εκεί και δώθε –όποιος πιστεύει οτι ο Γκαίμπελς ήταν ειδήμονας στην προπαγάνδα καλά θα κάνει ν΄ανοίξει τα μάτια του μπροστά στις σύγχρονες εξελίξεις. Τι Γκαίμπελς και 1984 του Όργουελ! Εδώ μιλάμε ότι για να βρέξει ο ουρανός θα πρέπει να ζητήσει πρώτα την άδεια του Χατζηνικολάου!

«Όλες οι άλλες είναι απλώς οδοντόκρεμες».

149 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

xouxouxou είπε...

ρε γαμώ, μη βάζεις το γκοντάρ με τους χριστιανούς, ταρκόφσκι κισλόφσκι κτλ
λίγο έλεος!
-δε με λες, τον άκι καουρισμάκι τον έχεις ανακαλύψει εσύ;
θα σ αρέσει, είναι λαΙκός τύπος.
να δεις πρώτα το kalamari union.

xouxouxou είπε...

επίσης τι ασίμωφ και μαλακίες, ένας είναι ο συγγραφέας και το όνομα αυτού αρθούρος. άρθουρ κλάρκ.

bernardina είπε...

Με αλάλιασες πάλι πρωί πρωί χρονιάρα μέρα. Από πού πιάνεσαι και πού καταλήγεις, ρε μότορα; Και τι να πρωτοσχολιάσουμε οι ερμοι χωρίς να βγούμε εκτός θέματος; Επειδή σήμερα για τεχνικούς λόγους δεν δύναμαι, θα προσθέσω μόνο στην κατακλείδα σου "όλες οι άλλες είναι απλώς οδοντόκρεμες" ένα "γι' αυτό μας έπεσε στενός ο κύκλος εμπιστοσύνης και πνιγήκαμε". Γειασάν στους μάγκες και τα ξαναλέμε εν ευθέτω.
Α, και χριστιανός ξεχριστιανός ο Ταρκόφσκι, όταν ένα παιδί φυτεύει ένα ξερόκλαδο και το ποτίζει καρτερικά, για μένα είναι το άκρο άωτο της άνευ ορίων και άνευ όρων ελπίδας, πράγμα που θα έπρεπε να σου αρέσει. (Μιλώ για την τελευταία σκηνή της γνωστής ταινίας του). Σας γλυκοασπάζομαι σταυρωτώς.

xouxouxou είπε...

...ή όταν ένας "τρελός" διανύει μία απόσταση 10 μέτρων μέσα στο νερό σε περισσότερα από 20 λεπτά κινηματογραφικού χρόνου (δηλαδή περίπου μια αιωνιότητα + μια μέρα) κρατώντας ένα καντήλι... μαζί σου κι εγώ μπερναντίνα, αλλά σημείωσε κάπου ότι μάλλον έιμαστε κρυφοχριστιανοί αμφότεροι.

λατρέυω τις αναρτήσεις-ελατήρια, αναρτήσεις αυτοκινήτου δηλαδή, όπου μπορώ να σχολιάζω τα πάντα!
ζήτω ο ματοσακός, καλά να τον έχει ο θεός!
σκατά γαμώ πάλι προδώθηκα...

λοιπόν, για τον καταπράσινο μάη του 68 και τ απομεινάρια του, σου χω συνέντευξη με την αγαπημένη σου δημοσιογράφα ρε!
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/299/%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AD%CE%BB-%CE%BA%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%84-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CF%89%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85

bernardina είπε...

ξουξού -απαντώ γιατί βρίσκομαι ακόμα για λίγο εδώ, η κολλημένη!- μη σκοτίζεσαι καλέ μου ούτε για τα κρυφά ούτε για τα φανερά σου. ΄Κάνε ελεύθερα παιχνίδι αφού κακό δεν κάνεις σε κανέναν. Άλλωστε ο Αυγουστίνος (που κατα τ' άλλα σκασίλα μου μεγάλη) είπε αγάπα και κάνε ό,τι θες. Προσπαθώ στη ζωή μου να μην πετώ τα μωρά μαζί με τα νερά από τις μπανιέρες. Τουτέστιν την αλήθεια μπορείς να τη βρεις στις πιο απίθανες μεριές. Κι όταν τη βρίσκεις κράτα τη καλά κι έχε τη για δύσκολες στιγμές. Και κλείνω εδώ για να μη καταντήσω μελούρα, αλλα και πάλι σκασίλα μου κι αν καταντήσω. Ποτέ δεν το έπαιξα κάτι που δεν είμαι. Ε ναι, λοιπόν, ας έχουν καλά οι θεοί τον μότορα να γράφει τα ελατήρια και τα σεντόνια του κι εμείς από δίπλα τα δικά μας. (Γαμώτο, μ΄' έχει πιάσει το συναισθηματικο μου σήμερα, μάλλον φταίει η μέρα...)

xouxouxou είπε...

εμπρός μπερναντίνα, απάνω του, να μην τον αφήσουμε να βγάλει άκρη - δεν θα ξέρει τι να πει, σε τι να απαντήσει!
με τη βοήθεια του θεού θα του γαμήσουμε την παναγία!
χαχαχαχαχαχα

λοιπόν, συνδυάζοντας κι άλλες λέξεις κλειδιά από το ποστ σου ματοσακέ, σου χω κι αυτό:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=03/05/2010&id=157892
λέξεις κλειδιά: κον μπεντιτ + βότσης, χεχεχε

xouxouxou είπε...

ένα ακόμη και τέλος, με τις δηλώσεις του νο 1 και του νο 8659 πράσινου στο ευρωκυνοβούλιο/
http://exeisminima.gr/blog/archives/6539

bernardina είπε...

ρε συ ξουξού, λες και δεν τον ξέρεις τι διαόλου κάλτσα είναι. θα πιαστεί από κάπου και θ' αρχίσει να λέει, να λέει, θα μας κάνει γαρδούμπα και σπληνάντερο, θα μας βάλει άσχετους, αστοιχείωτους και λίγους και στο τέλος θα μας τυλίξει σ' ένα τσιτάτο ή μια ροκαμπιλιά και θα ειναι ευχαριστημένος, αλλά δεν ξέρει ότι κατά βάθος μας αγαπάει. χε χε χεεε
Μαρία Αλιφέρη το καταντήσαμε το ποστ και θα μας ξεχέσει ο οικοδεσπότης. Για αντίδοτο λίγα λόγια του σκηνοθέτη: "Η ιστορία δεν είναι χρόνος΄ ούτε εξέλιξη. Και οι δύο είναι συνέπειες. Ο χρόνος είναι κατάσταση, η φλόγα όπου ζει η σαλαμάνδρα της ανθρώπινης ψυχής".
Ξαναμανά φιλιά

The Motorcycle boy είπε...

Ξουξου, δεν ξέρω αν είναι χριστιανοί οι άλλοι -αφού δεν καταλαβαίνω τις ταινίες τους, με παίρνει ο ύπνος!
Άκι Κουαρισμάκι ΘΕΟΣ. Λενινγκραντ Καουμπόις και ο Άνθρωπος που δεν ήταν εκεί -έτσι δεν το λέγανε; Τρομερός ο τύπος! Τι είναι το καλαμάρι γιούνιον; Το Καλαμάρι του Βαρκάρη που λέμε; Δε διαβάζω Ε.Φ. έτσι το έβαλα το όνομα για γούστο.

Bernardina ξαναμανά χρόνια καλά!

The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν σας πληροφορώ οτι δουλεύω τώρα ένα μυθιστόρημα θρίλερ όπου η Σώτη Τριανταφύλλου και καλά θα κάνει σενάριο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο για μια ταινία που θα αφορά έναν Τούρκο εθνικιστή ο οποίος μπλέκεται στα γεγονότα του Δεκέμβη του '08.
Στο ρόλο του Τούρκου εθνικιστή ο Θανάσακης ο Πλεύρης (στο ρόλο του Θανασάκη του Πλεύρη ο Σάκης Ρουβάς). Στο ρόλο της Σώτης ο Στέλιος Κούλογλου (στο ρόλο του Κούλογλου ο Τάσος Τέλογλου). Στο ρόλο του Θόδωρου Αγγελόπουλου ο κανένας, ο σκηνοθέτης θα μιλάει μέσα από τα πλάνα του (στο ρόλο των πλάνων ο αγώνας Ολυμπιακός -Άρης της προηγούμενης Κυριακής).

Υ.Γ.: Που θα μου κουνηθείτε εσείς περί κουλτούρας! Ζ΄λάπια, α ζ'λάπια!

bernardina είπε...

χααααα χααααα χαααααα με ξεκοίλιασες ρε θεόμουρλο (να τοι πάλι οι θεοί!) και δε μ' αφήνεις να ξεκολλήσω απο το κολασμένο σου μπλογκ! Ευτυχώς που εξωτερικαί υποχρεώσεις θα με αναγκάσουν να φύγω οσωνούπω. Τι να πω μάγκα μου, ωραίο δώρο μου επιφύλαξες σήμερα. Να 'σαι καλά και γι' αυτά και για τις ευχές σου. Μου έχεις φτιάξει ψυχολογία!!!

Ξουξού πάνω του, σ' αφήνω στο ποδάρι μου, μη τον αφήσεις ν' αγιάσει, χα χα χα

Manuel είπε...

Είναι το μόνο κείμενο που σε βρίσκω τελείως εκτός πραγματικότητας. Τι συγκρίνεις τον Σαίξπηρ με τους αρχαίους Έλληνες; Σαν να συκρίνεις τον Τζανετάκο με τον Μάρλον Μπράντο.
Προσεξέ με. Αυτά τα λέω, έχοντας επίγνωση της απόστασης που με χωρίζει από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τόσο πολιτισμικά, όσο και φυλετικά. Καμία σχέση δεν έχω με φληναφήματα περί προγόνων και λοιπές πλευροπαπαριές.
Ο Γκοντάρ μίλησε προφανώς σαν ποιητής και μάλιστα σουρεαλιστής, οπότε καμία σχέση με την κοινή λογική. Όσα είπε όμως για την Αρχαία Ελλάδα είναι απολύτως αληθή.

xouxouxou είπε...

τι να κάνω μονάχος μου, λυπηθείτε με έλεος, ζω σε μια πλυμμηριζμένη χώρα καθολικών όπου το όνομα του πρωθυπουργού είναι ντόναλντ!!!!! [λιμνούπολη δηλαδή!!!!]

δωράκι για τη μπερναντίνα και για όλους το καλαμάρι γιούνιον.
εδώ σκηνές
http://www.youtube.com/watch?v=OafPawVyNgk

κι εδώ το τόρρεντ.
http://thepiratebay.org/torrent/3950806/Aki_Kaurismaki_-_Calamari_Union_(1985)

μότο, όλες τις ταινίες του πρέπει να τις δεις, γιατί απλά είναι φτιαγμένες για σένα.

xouxouxou είπε...

σωστός ο μάνουελ, αλλά δικαίωμα στο σουρεαλιζμό έχουμε κι εμείς - γιατί όχι δηλαδή;
επομένως οποιαδήποτε "ανακρίβεια" στις παρομοιώσεις τις μεταφορές και τα σχήματα λόγου που χρησιμοποιεί κανείς για να αντιτάξει επιχειρήματα σε έναν δηλωμένο σουρεαλιστή, θα μπορούσε σίγουρα να είναι μπλε.

xouxouxou είπε...

ουπς!
το γιουτούμπ λινκ που έβαλα πριν είναι ένα καλό ρημέηκ.
σκηνές από την αληθινή ταινία του άκι εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=YPKzVlu_HCU

Ανώνυμος είπε...

Μια κάποια άλλη εποχή, αυτές οι δηλώσεις υποστήριξης στη χώρα μέσω της αρχαίας κληρονομιάς, πολιτισμού και άλλων τινών, για κάποιο άλλο λόγο, όπως ας πούμε λόγω καταπίεσης απο χούντα, ξένη κατοχή κλπ, θάχε νόημα.
Και λέωμια κάποια άλλη εποχή, αναφερόμενος κυρίως στις προ του ΄80 δεκαετίες, όπου υπήρχε όραμα, ιδεολογία, ενημέρωση, φιλότιμο, οι άντρες τιμούσαν τα παντελόνια που φορούσαν κι οι γυναίκες δεν είχαν κάνει το τέτοιο τους σημαία (τόσο φανερά έστω).
Σήμερα θεωρώ, οποιαδήποτε δήλωση γίνεται για οποιοδήποτε λόγο κι έχει σαν αφετηρία τους έρμους αρχαίους και την κληρονομιά που μας άφησαν, άτοπη.
Διότι ακριβώς σαν κληρονόμοι που είμαστε, δεν αξιολογήσαμε σωστά και δεν σεβαστήκαμε τίποτα απ τα κληρονομηθέντα.
Είτε αυτά είναι αρχαία ιστορία και πολιτισμός, είτε δικαιώματα και κατακτήσεις.
Κι απόδειξη, το πόσο εύκολα μας τα παίρνουν πίσω.
Κάπου τόχω ξαναπεί, ο λαός έχει το εξής ανέκδοτο για να περιγράψει τους κληρονόμους.
Δώστε βάση.
"Λέω ν αγοράσω το μηχανάκι του μοτορμπόϋ (ή το σπίτι, ή τη γκόμενα, δεν έχει σημασία), λές να το πάρω φτηνά?" η ερώτηση.
Κι η απάντηση
"Τόχει αποκτήσει με τον κόπο του? Διότι αν τόχει απο κληρονομιά, τζάμπα θα το πάρεις..."
Κληρονόμοι λοιπόν εμείς και γι αυτό γαμήσαμε και την αρχαία ιστορία, και την κολτούρα και τις καταχτήσεις των πατεράδων μας.
Κι όποιος διαφωνεί, καλά θα κάνει να ανατρέξει στην ιστορία μας των τελευταίων 60-70 χρόνων.
Ή, ακόμα και στη δεκαετία του 60 και δώθε.
όταν όλα είχανε λυθεί κι όταν στις πλάτες άλλων αποκτήσαμε όλα μας τα δικαιώματα, χωρίς να κοτνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι, απο τότε γίναμε κληρονόμοι.
Κι όπως όλοι οι κληρονόμοι, θα τα γαμήσουμε τη μάνα, σάμπως κοπιάσαμε και για κάτι απ αυτά?
Ούφ...

mbiker

ΗΛ. είπε...

Έλα δω ρε ζλάπ τώρα να σι βάλου καταή.Προχθές που είπες σε σχόλιο ότι δε σε πειράζει άμα έρθουν οι Τούρκοι ακόμα και μέσα στο χωριό σου,σκέφτηκα ότι δε θα είναι καλά ο άνθρωπος ή θα είναι κρυπτομουσουλμάνος.Σήμερα έβαλες τα πράγματα στη θέση τους με την "αγιογραφία" του Ερντογαν.Και γω αυτούς τους θρησκόληπτους,φονταμεταλιστές "δημοκράτες" δε θέλω στο χωριό μου, και όχι τους απλούς που τουρλοκολιάζονται για να προσευχηθούν.

demetrat είπε...

όντως σαν έργο του γκοντάρ είναι το σημερινό γραφτό.
Μόνο να σου πω πως το καλό του εργο είδες.
τι να πω εγώ που πήγα στο "σαββατοκύριακο", και έσυρα και τον πατέρα μου να τον κουλτουριάσω με το ζόρι (γιά να μάθει να θέλει να με πάει αυτός σινεμά),και ακόμα έχω τύψεις που τον παλούκωσα στο κάθισμα να βλέπει την τύπισσα να χώνει το ψάρι στο ποφτό της μέσα στο πάρκο.Έλεος πατέρα ,μετάνοιωσα και το λέω δημοσίως.
Αν ζούσες θα σου έστελνα πακέττο και θα πάγαινα να ξεφτιλιστώ στην κυρία που κλαίει εκεί στην τηλεόραση.
....άλλο τώρα, γιατί επιλογές κάνουμε ...
Το μάτι του κουμπάρου που παγώνει και σε πιάνει κρύος ιδρώτας όταν του κάνουνε απαγορευμένες ερωτήσεις το είδες;
να θές να πάς να κάνεις μαναχή σ' φάλαγγγα .
αυτοβούλως..
δ

savon des bebes gentilles είπε...

«Suite à des problèmes de type grec, je ne pourrai être votre obligé à Cannes. Avec le festival, j’irai jusqu’à la mort, mais je ne ferai pas un pas de plus. Amicalement. Jean-Luc Godard.»

auto einai to keimeno pou egrafe sto xeirografo shmeioma tou Godard.

Tora to ti mporei na einai h metafrasi gkoux gkoux, parte mia kakh toulaxiston: exaitias kapoion problimaton ellinikou tupou, den mporo na summetasxo stis Kannes. Me to festival tha efthana os ton thanato, ma vima parapano. filika ...

opos katalavenete den kanei logo stin dilosh tou auti gia arxaio elliniko politismo mpla mpla....h tainia pou tha parousiaze legotan: fil socialisme.

frank barrell είπε...

Η στάση του Γκοντάρ νομίζω ότι οφείλεται στην εύλογη αδυναμία κάποιων ανθρώπων αυτής της γενιάς να συμφιλιωθούν με μια εποχή χωρίς, εμφανή τουλάχιστον, οράματα και κινήματα. Επομένως ψάχνονται να πιαστούνε από οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει να ξαναθυμηθούνε τα νιάτα τους και να ξανανιώσουν επαναστάτες. Έτσι μου μοιάζει τουλάχιστον.

The Motorcycle boy είπε...

Manuel, τι θα πει συγκρίνω; Όχι δεν συγκρίνω καν, επειδή αν αρχίσω τις συγκρίσεις ο Σέξπιρ είναι για τον πούτσο, ο Σοφοκλής σιχαμερός, ο Ευριπίδης πολλά ολίγος και μόνο ο Αισχύλος έχει κόψει κάτι κώλους. Κι όλοι αυτοί δεν πιάνουν μπάζα μπροστά στον Μίλτο τον Πρωτογεράκη που είχε γράψει το Eosforos has no friends, he is alone. Γούστα -κατάλαβες; Παραπέρα, αν θες να μιλήσουμε για γενικευμένες συγκρίσεις, όρισέ μου το μέτρο σύγκρισης πρώτα (δημοφιλία, επιδραστικότητα, τι;) Επειδή κάπου είδα όλη τη συνέντευξη του Γκοντάρ (στο Βήμα νομίζω, ψάξτη) προσπάθησε να μιλήσει σαν λογικός και φιλοσοφημένος άνθρωπος -γι΄αυτό του βγήκε σε μαλακία το όλο θέμα. Όχι σαν ποιητής λοιπόν -καθόλου σαν ποιητής!

ΜΒ, σήμερα συμφωνώ μαζί σου 100% (σχεδόν). Υπάρχει κι ένα έργο "Οι κληρονόμοι" θεατρικό νομίζω που λέει τα ίδια ακριβώς με σένα. Τη γκόμενά μου να την αγοράσεις (την πουλάω δωρεάν) τη γυναίκα μου μην τύχει να βάλεις στο μάτι γιατί θα στο βγάλω -νταξ;

Ηλία, η μόνη μου συμπάθεια στα τουρκικά επιτεύγματα είναι το οθωμανικό κι αυτό όχι για όλη την ώρα, έτσι; Οι θρησκόληπτοι Τούρκοι (αν θυμάσαι από την τουρκοκρατία) δεν ασχολούνταν καθόλου με το τι κάνανε οι υποτελείς τους, αρκεί να πληρώνονταν οι φόροι. Αυτούς λοιπόν δεν τους φοβάμαι. Τους θρησκόληπτους Έλληνες όμως...

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Δήμητρα, ποιο μάτι, ποιου κουμπάρου; Σε χάνω ρε! Έχω δει και το Χωρίς Ανάσα του Γκοντάρ (όχι κακό αλλά προτιμώ αυτό με τον Ρίτσαρντ Γκιρ), έχω δει και το Δυο πράγματα που ξέρω γι΄αυτήν, έχω δει και το Μποτιλιάρισμα πως το λένε... Ε, δε μ΄αρέσανε.

Savon, μιλάω για τα προηγούμενα που είχε πει -πριν τη γραπτή δήλωση που λες που έχει και τον Χοντρό Λιγνό και είναι εντελώς σουρεάλ. Εδώ στο Ελλαδιστάν τα έχουμε αχταρμά αυτά τα δυο, την συνέντευξη και τη δήλωση μη συμμετοχής στο φεστιβάλ.

Frank μακάρι να΄ναι έτσι -ειλικρινά μακάρι. Ελπίζω να μην είναι μονάχα ακόμα μια περίπτωση Θεοδωράκη, να μουστοξύδιασε το μυαλό του δηλαδή.

bernardina είπε...

Επειδή η Δήμητρα μάλλον έπεσε για ύπνο κι εγώ μόλις γύρισα απ' έξω και πέρασα να ρίξω μια ματιά, απαντώ αντ' αυτής ότι λέγοντας κουμπάρο υποψιάζομαι πως εννοεί τον Ερντογάν. Αυτουνού την κόρη δεν πάντρεψε ο ιπποπόταμος της Ραφήνας που πρωθυπούργευε επί ολίγον παλαιοτέρου; Αδερφάκι μου, είναι αλήθεια πως έτσι και φορτώσει λιγάκι σε κόβει μ' ένα μάτι σαν του αστρίτη που σε φεύγει το σκατό. Κάτι μου λέει πως το έχει εξασκήσει στον καθρέφτη για να ψαρώνει όποιον του γίνεται στενός κορσές, ο Κιουταχής.

vasiliskos είπε...

Εδώ είναι μια συνέντευξη που αξίζει το κόπο κάποιος να τη διαβάσει. Είναι στα γαλλικά, δεν ξέρω αν έχει σχολιαστεί ή αναφερθεί από κάποιον αλλά αξίζει. Γιατί φυσικά όλη η φασαρία δεν ξεκινά από το τι είπε για την Ελλάδα αλλά για τη καινούργια του ταινία "socialisme" Εκεί είναι το ζουμί. Οι γαλλόφωνοι ριχτε μια ματιά! Υπάρχουν και οι μεταφραστές google, μαύρο χάλι βέβαια αλλά όλο και κάτι βγαίνει:)
http://www.telerama.fr/cinema/jean-luc-godard-a-daniel-cohn-bendit-qu-est-ce-qui-t-interesse-dans-mon-film,55846.php

The Motorcycle boy είπε...

Ε, ρίξε καμιά μετάφραση στο μπλογκ σου ρε φιλενάδα! Τι να σου κάνουν οι μεταφραστές του γκούγκλη!
Βασικά δεν έχω καθόλου πληροφόρηση για την καινούργια ταινία του Γκοντάρ, πέρα από τον τίτλο -αν ξέρεις κάτι, για ρίχτο...

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, για τον Ερντογάν λέτε; Σιγά ρε παιδιά! Σα μαλάκας συνταξιούχος που πάει τις Κυριακές στην εκκλησία και κρυφοκοιτάζει όταν σκύβουν οι γυναίκες -έτσι είναι ο έρμος. Βέβαια είναι εμφανώς θρησκόληπτος και οι θρησκόληπτοι είναι υπεύθυνοι για τις μεγαλύτερες σφαγές στον πλανήτη (για την ακρίβεια, με εξαίρεση τον Β΄Παγκόσμιο νομίζω ότι σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες σφαγές εμπλέκονταν θρησκόληπτοι σε πρώτο πλάνο).
Τέλος πάντων, αφού μιλάμε περί Ερντογάν να πω οτι δεν είμαι σε θέση να κάνω αξιολογική σύγκριση ανάμεσα σ΄αυτόν και στους στρατηγούς της Τουρκίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γκαρσόν, πιάσε μια (β)ρακί και σβέλτα, σήμερα έχω σεκλέτια κι όλα τα βλέπω ανάποτα. Το λοιπόν, έχομεν και λέμε:

-1. ΜΑ ΚΑΛΑ (ΡΕ ΘΑΝΑαααααΣΗ), ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

0. «ΟΤΑΝ ΘΝΗΤΕΥΕΤΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ.»
Τι είπε τώρα ο μαύρος ποιητής -βαθύ, πολύ βαθύ.

1. «Ανάποδο 8"»
Δηλαδή μια απ'τα (γ)ίδια. Τι είχες θανάση...

2. «ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΕΘΟΝ»
…δε σε αφήνει να κοιμηθείς τις νύχτες, ε; Άτιμη κενον(ιολογ)ία.

3. «ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90 [Α'+Β'+Προσαυξήσεις+ΙΚΑ+κουλουπού-κουλουπού]»
Ίσα ρε μπαλομαζόχτρα που κρύβεσαι στα δοκάρια, πόσες ώρες κάθεσαι κάθε μέρα για γράψεις αυτές τις παπαριές που μόνο εγώ διαβάζω τελικά; -χου ρε, λέμε!

4. «…οι αμερικανιες μου χρεωκοπησαν προφανως και θα το ζησω το παραμυθι μου που μαλλον χρεωκοπημενο ειναι και αυτο και θα πω επισης καληνυχτα…»
Από αυτοκριτική σκίζεις -στην πράξη όμως έπαιρνες πάντα κάτω από τη βάση (όχι της Σούδας).

5. «Αλλωστε τωρα με το καλημερα ξεκιναει το δικο σου παραμυθι για να ζησεις και θα ειναι γεματο ναυτακια ζουμπουρλουδικα του 6ου Αμερικανικου Στολου. Κοιτα να το χαρεις»
Δίκιο έχεις, ό,τι καλό ήταν γίνει στον μονδέρνο κόσμο (που λέει κι η πασταφλοράνς), έγινε όσο ήσουν εσύ τζόβανος, μετά πάπαλα. Τώρα το μόνο που μετράει είναι το επαναστ(ρ)ατικό προτσές (το πρόσες, το ενέργημα -πως το λένε, απ'αυτό ντε). Με άλλα λόγια, «Περιμένοντας την επαράστα*» (σύνθετη λέξη, από το επάρατη και παράσταση που θα'λεγε κι ο κουμπάρος -με νοάς;) Τι να κάνουμε ρε παπάρα, ατύχυσαman, είμεθα η αδιχυμένη γενεα του '80 δίχως κατοχή και πείνα, δίχως ρετσίνα (αλλά με πολύ μεσκαλίνη, χεχεχε).

6. «Τι έγινε αδερφέ; Έχεις και ανώνυμους του ΔΝΤ να ψάχνουν περί της χρεωκοπίας σου; Χαχαχαχα.»
Αμέ! Απ'όλα έχει ο μπαξές. Με την ευγενική χορηγία της αφεντιάς σου. Τι μας πέρασες, για ψιλικατζήδες; Μάγκα μου, η ανωνυμία23456789 φτου και δε βγαίνω είναι ιδέα (όπως ο Πάριος) και πρεπει όχι μόνο να επινοείται άλλα και να χειραγωγείται -με νιώθεις;

7. «Σιγά μην καταλάβουν οι βρωμοπόδαροι περί "μικρό άσπρο συννεφάκι που έκλαιγε" κι άλλα τέτοια!»
Έτσι έτσι, όπως τα λες, κεντάς. Τι να καταλάβω εγώ, ρε μεγάλε Σαμψών, ήρωα του έθνους (και της ελευθεροτυπίας) που τα ξέρεις όλα εκτός από διαχείριση υδάτινων πόρων. Εγώ μέχρι χτες ήμουνα στο βουνό και έβοσκα Εγωπρόβατα, σιγά μην καταλάβω τώρα και το «Ένα φέρετρο για τη Βέρα», γίνονται σκόντας αυτά; Δε σκαμπάζω τίποτις απ'αυτά, λέμε. -ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ.

8. «Οσο να πεις, καποιος που δεν εχει την παραμικρη διαθεση να βρεi τουλαχιστον ενα ψευδωνυμο για τα γραφομενα του, ας πουμε "Αμερικανακιοφαγος" ή " Αιωνιος Ενηλικας " ή εστω ενα απλο: 'Οι Αμερικανοι παλι βομβαρδιζουν με ροκ&ρολλ τον Παλαιστινιακο λαο', κατι παραπανω θα ξερει για τη φαντασια και το ονειρο.»
TO DO LIST: να βρω ψευδώνυμο… χμμμ, τι λες για αυτό: ΜΡΚΣ ΣΦΡΛΣ (και Μάρκος και Σεφερλής και αντάρτικο και μικροαστισμός -τι είπα τώρα, ε; γράφω ο πούστης!).

9. Άρε παπάρα, εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ γράφεις βιπεράκια (ζουμπουρλούδικα) ή μάλλον όταν ο κόσμος θα καεί από τα 15χρονα εσύ θα γράφεις πάλι βιπεράκια, νο σκραπ δατ… δε πα να καεί, εσύ γράφεις βιπεράκια! Ναι, αυτό είναι. Ε, μα είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τα ΒΙΠΕΡΑΚΙΑ με τον κόσμο που καίγεται; χου δε φακ ιζ κόσμος, ένιγουέι;

Ανώνυμος είπε...

10 (το καλό). Κωλόγερος έγινες και μυαλό δεν έβαλες. Είσαι για γέλια και για κλάματα, άλλα λες και άλλα κάνεις, θυμάσαι τα πάντα κι έχεις μνήμη χρυσόπσαρου, γλείφεις εκεί που φτύνεις, δαγκώνεις εκεί που φιλούσες, κάνεις τα πάν(τ)α κι όμως δεν παραδέχε(ζέ)σαι τίποτα. Μιλάς για ανεκτικότητα 7 δις ανθρώπων και η φασιστική (φαιοκόκκινη) αισθητική του μυαλού σου δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε μια τελίτσα στην οθόνη σου. Γράφεις για τον Καραγκιόζη κι είσαι εσύ ο Καραγκιόζης. Εξυμνείς τον τρομοκράτη Μάρκος και κλαίγεσαι γιατί δε ψηφίσαμε τον μπιλντερμποντερά ΓΑΠ που ήρθε και ρίμαξε τη χώρα. Βάζεις κόσμο να κάνει πουστιές στους άλλους για πάρτη σου. Είναι να απορεί κανείς που η πρώην σου άνοιξε μπλογκ και σου σέρνει τα εξ'αμάξης (google for it, πληροφοριακότατο -δε λέω); Είναι να απορεί κανείς που τόσοι άνθρωποι από το παρελθόν σου σε έχουν κάνει πέρα; Είναι να απορεί κανείς που έχεις τόσα κοινωνικά ελλείματα; Ε, είσαι σκατόψυχος. Πούστης.

Ναι, φεύγω τώρα γιατί σε κούρασα, εξάλλου κουβέντα θα ανοίξεις μαζί μου ποιος είμαι εγώ για να με βάλεις στο σπίτι σου, πάω να αυτοκτονήσω -τα λέμε αύριο (ναι ρε, είμαι νι_άψυχος).

Φιλάκια (γκαυλίτσα, τραβέλι & λοιπές μοτοπερσόνες),
Α(νώνυμος)

ΠιεΣ. Ρε συ (σόρυ για το ρε, πάντα ξεχνάω το μοτο), γράψε κι ένα πολυσέλιδο (τουλάχιστον 1001 σελ.) δοκίμιο για την πουστιά, θα γίνει ευπώλητο και θα χεστείς στο τάληρο, λέμε -κρίμα κι άδικο να πάει χαμένο τόσο σκατό.
ΠιεΣ ξανά. Χου κερς εμπάουτ ρίτα, όταν υπάρχει η λιτσα (μέχρι και πεσόα θα γίνω για πάρτη σου μωρή).

BONUS TRACK (ή αλλιώς όλα όσα θα θέλατε και δεν τολμούσατε ποτέ να ρωτήσετε -γενικά).
α(λφα). Μοτόρε, πάντα ήθελα να σε ρωτήσω, έχεις κάνει ποτε απόπειρα αυτοκτονίας;
β(ητα). Η πασταφλοράνς πίπες παίρνει;
γ(αμα). Με τα 5ωρα που αφιερώνεις κάθε μέρα στα βιπεράκια, πότε προλαβαίνεις και τη γαμάς;
δ(ελτα). Έχεις διανοηθεί ποτέ να ζητήσεις συγνώμη;
ε(ψιλον). Έχεις προσευχηθεί ποτέ στο Σατανά, να μη σε κάψουν ζωντανό τα 15χρονα;
στ(ου). Δε μου 'ρχεται, αλλά θα το θυμηθώ που θα πάει…
ζ(ητα). Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να συναντήσεις το Νικολαϊδη -όσο ζούσε- και να μιλήσεις μαζί του, αντί να τον χρησιμοποιείς σαν αρμόκολα στην αρρωστημένη σου φαντασία;

Ω(Μέγα!) Με τόσα μπλογκς, είσαι πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών, οπότε το ποστάρω κι εδώ σαν κόσμημα -δε σε πειράζει, έτσι;

[/* είπε... εν αρχή ην το αφιόνι στα αφτιά, ζήτω το υπερδιαγαλαξιακό ψιψίνι -νιάου
μπλόγκρολ Λινκ: parianos.blogspot.com]

Ο/Η 1 από τις 1001 περσόνες του γυμνοσάλιαγκα είπε...
Δε βαρέθηκες ρε ταλαίπωρο κακόμοιράκι, τι το κουράζεις πια;

Ο/Η The Motorcycle boy είπε...
Μη δίνεις σημασία δικέ μου -ο άνθρωπος είναι τρελός.

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μη δίνεις σημασία δικέ του -είμαι τυρελός βόρεια βορειανατολικά

xylokopos είπε...

τα λες χαριτωμένα και δε μπορώ να σου κρατήσω μούτρα για τα αντιμεταλικά σου αισθήματα - άσε που δεν προφταίνω διότι είσαι κάργα γρήγορος και παραγωγικός και μπαλζακικός.

ο γκοντάρ είναι από τους γάλλους σκηνοθέτας που βάζανε τις γκόμενες γυμνές στο κρεβάτι να καπνίζουνε αλλά δεν έπαιζε σεξ ποτέ?

Ανώνυμος είπε...

@ Ο/Η xylokopos
Χου δε φακ ιζ Γκοντάρ; Τα βιντεάκια του μοτοσάικου στο κινητό είναι πολλάκις ανώτερα.

The Motorcycle boy είπε...

Και για όποιον βαριέται να διαβάζει το παραλήρημα του γνωστού Ανώνυμου από πάνω, συνοψίζω: Στο πρώτο του σχόλιο γράφει οτι εγώ είμαι ο Σαμσών Ρακκάς που έχει το Πορτατίφ και ο Ανάποδο 8 που έχει το Ένοχο Παρελθόν!
Στο δεύτερο σχόλιο βρίζει κυρίως εμένα.

Ξυλοκόπε, δε με ενοχλούσε αυτό στον Γκοντάρ, άσε που είχε κάτι πολύ καλές γωνίες λήψης ειδικά σε μοιραίες γυναίκες. Στον Γκοντάρ με ενοχλούσε οτι δεν είχε ιστορία να πει -δατς ολ. Το Χέβι Μέταλ έχει να μου πει κάτι από την εποχή που λεγόταν Χαρντ Ροκ κι εγώ λεγόμουν μαθητής γυμνασίου. Και μετά κατηγορείς εμένα οτι είμαι κολλημένος στο παρελθόν, χαχαχαχαχα.

demetrat είπε...

Γιατί με χάνεις βρε μότορ;
Με φαίνεται μπερδεύεσαι στα απλά, και ψάχνεις κρυμμένα νοήματα.
να ,
είδες πως συννενοούνται οι γυναίκες οι νοικοκυρές;
Αυτόν εννοώ, και ναι μοιάζει να έχει ύφος μαλάκα (τα συνταξιούχος κομμένα)κρυόκωλου ,σεξοπειναλέου και από ό,τι είδα με την τελευταία επίσκεψη και σκατονεόπλουτου,αλλά επιμένω πως το μάτι γυαλίζει όταν του κάνεις τις κακές ερωτήσεις.
Και επειδή ως γυναίκα και ως μητέρα (σικ),έχω μάθει πως αυτό που δηλώνεται συνήθως είναι το άσχετο και αυτό που σου ξεφεύγει είναι το αληθινό,εγώ αυτόν τον σκιάζομαι..
-Ναι αυτό με το μποτιλιάρισμα είναι το σαββατοκύριακο.
Τι Αγγελόπουλος και μαλακίες, ακόμα νομίζω πως το πλάνο με το μποτιλιάρισμα κράτησε ώρες.
Αντοχές όμως που εξασκήσαμε κάποτε!!!!!! γιατί και συ αδερφάκι μου, από ό,τι βλέπω, την εξάσκησες την αντοχή σου.

Μπερναρντίνα
Εδώ στην επαρχία κοιμόμαστε νωρίς και δε γυρνάμε να σουρτουκεύουμε από δω κι από κει.
:)
δ

bernardina είπε...

Πάντως είναι συγκινητικό το ότι ενδιαφέρεται για τη συχνότητα των συνευρέσεών σου. Οφείλεις να του το αναγνωρίσεις.

bernardina είπε...

Δήμητρα χτες σουρτούκευα γιατί ήτο ειδική η περίστασις. Εγώ, κορασίς καλής οικογενείας με πιάνο και γαλλικά να σουρτουκεύω μεσοβδόμαδα; Αν ήμουν τόσο έκφυλη θα συμμετείχα σε άλλα, ανατρεπτικά, μπλογκζζζζ και όχι σ΄αυτό το τόσο κομιλφό και συμβιβασμένο και "γειάσου" που επισύρρει την μήνιν των εν εγρηγόρσει πολιτών (σε αντιδιαστολή μ' όλους εμάς τους κοιμισμένους και στην κοσμάρα μας που γράφουμε και διαβάζουμε -ενίοτε δε και μεταφράζουμε- βίπερ-μη σου πω και άρλεκιν... χε χε)

The Motorcycle boy είπε...

Δήμητρα, ε μα δεν τα θυμάμαι όλα μαθές! Ποιος κουμπάρεψε με ποιον, ποιος βάφτισε ποιανού -είμαι και γέρος άνθρωπος! Μην τον φοβάσαι τον Ερντογάν, θα τον βρούν ξημερώματα ανάσκελο -όπως συμβαίνει με όσους κοντράρουν τις χούντες. Το θέμα είναι να φάμε κι εμείς τίποτα πριν συμβεί αυτό.
Δεν ήταν η εντύπωσή σου -όντως το μποτιλιάρισμα στην ταινία κράταγε ώρες, νομίζω οτι η ταινία ήταν τρίωρη. Ναι, είχαμε αντοχές κάποτε -αλλά τώρα νομίζω τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Εννοώ οτι τώρα πλέον, όχι μόνο δεν έχουν ιστορία να πουν, αλλά δεν ξέρουν και να γυρίζουν ταινίες!
Άσχετο: είδα χτες 10 λεπτά από τη Σκόνη του Χρόνου του Αγγελόπουλου. Ο άθρωπας είναι θεός! Είχε γυρίσει κάτι σκηνές σε τρένο, και για να τις κάνει ατμοσφαιρικές τις άφηνε ένα κλικ περισσότερο αμοντάριστες με αποτέλεσμα να μοιάζει σα να βλέπεις το "στις θέσεις σας γυρίζουμε!" και τους ηθοποιούς να γυρνάνε ταυτόχρονα προς την κάμερα! Θεός ο φαλακρός! Χαχαχαχα.

Bernardina για τον Ανώνυμο λες; Ναι είναι συγκινητικό με τι επιλέγει να φαντασιωθεί -ελπίζω στο τέλος να ολοκληρώνει κιόλας.

demetrat είπε...

να ολοκληρώσει , να ολοκληρώσει ,κοίτα μη σ' αφήσει έγκυο όμως.
Οι ολοκληρώσεις έχουν και παρεπόμενα.αν και βλέπω πως φοράει προφυλαχτικό,..δεν ξέρεις ποτέ...
αυτά τα ρημάδια σπάνε κιολας...
ρε μας δουλεύεις με το θυμητικό;....εδώ θυμάσαι πως ο πρώτος ναύτης που ανέβηκε στα θερινά ανάχτορα ήταν γκριζομάτης , κοκκινομάλης και 1,83 ,μπήκε με το δεξί, εδωσε αγκωνιά στον διπλανό του γιατί στούμπωσαν στην πόρτα,και μετά γύρισε πάνω από τον αριστερό του ώμο, να δει πόσο απέχει ο δεύτερος.
Αυτός ο μελαχροινός Με Το Θεληματικό πηγούνι.
σόρυ , είναι από τα άρλεκιν που διάβαζα μικρή.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Μπα -με τον τρόπο που ολοκληρώνει το άτομο, μόνο την παλάμη του μπορεί να λερώσει, άστον λοιπόν στη δυστυχία του.

Τα θυμάμαι ρε παιδί μου αυτά για τον πρώτο ναύτη στα θερινά ανάκτορα (δεν ήταν αυτός που λες, ό άλλος με τη μουστάκα ήταν) αλλά τα θυμάμαι επειδή είναι άχρηστη πληροφορία. Τις χρήσιμες πληροφορίες πάντα τις ξεχνάω -ένα περίεργο πράμα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
The Motorcycle boy είπε...

Μη συγχίζεσαι -μας γέμισες σάλια.

bernardina είπε...

μότορα, ταπεινή μου γνώμη: έπρεπε να τ' αφήσεις. Δεν είσαι έρημος, ρε φίλε. Το οτι είμαστε κι εμείς εδώ μέσα κάτι λεει. δε χρειάζεται να το παλεύεις μόνος σου (δεν το παίζω αυτόκλητη σωτήρας, απλώς ούτε εγώ φοβάμαι μπας και με κάψουνε τα δεκαπεντάχρονα)

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina -βασική αρχή. Αν κάποιος θέλει να πει κάτι για μένα το λέει κι αυτό μένει. Αν κάποιος θέλει να πει κάτι για κάποιον άλλο, να πάει να τον βρει να του το πει. Δεν είμαστε γραφείο ταχυμεταφορών εδώ πέρα.

Μη δίνεις σημασία, άτομο που μπλέκει την κόρη μου στο παραλήρημά του είναι εντελώς χαμένο.

bernardina είπε...

Tην κόρη σου; ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ;;; Βασική αρχή: σ' αυτή την περίπτωση του γαμάς τη μάνα και τον πατέρα και όλο του το σόι ΣΤΕΓΝΑ. Εδώ δε χωράνε πολιτισμοί κι ευγένειες και δημοκρατικές διαδικασίες. τελεία.
Δεν κάνω υποδείξεις, βασική αρχή εκφράζω, για να ξηγιόμαστε.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, έγραφε και γι΄αυτήν στο σχόλιο που έσβησα και δεν είναι η πρώτη φορά. Τελοσπάντων. Για να γαμήσεις κάποιον πρέπει να τον θεωρείς άνθρωπο ή κάτι κοντινό σε άνθρωπο -ο συγκεκριμένος τύπος έχει προ πολλού σταματήσει να μοιάζει με κάτι τέτοιο. Έρχεται κατά καιρούς, γράφει τα ξερατά του, ηρεμεί και ησυχάζουμε μέχρι να τον πιάσει πάλι κρίση. Κι εγώ τον αφήνω να γράφει μέχρι να το μαλακίσει εντελώς το θέμα και τότε τον σβήνω.
Αυτά.

bernardina είπε...

τότε πάσο. πάντως αν θέλει να το κοιτάξει, επειδή είμαστε και πονόψυχοι, έχουμε κάτι καλούς φίλους ψυχιατρους που δεν παίρνουνε πολλά, κόβουν και απόδειξη.
Τέρμα εδώ, δεν ξαναμιλάω γι' αυτό (χωρίς ν στο τέλος, ουδέτερο, αφού δεν ξέρω πού να το κατατάξω -στα ασπόνδυλα ίσως...)
πάμε παρακάτω

The Motorcycle boy είπε...

Ναι κάπως έτσι. Στην πορεία δε θα πας;

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η DISCLAIMER είπε...

"If we don't believe in freedom of expression for people we despise, we don't believe in it at all."
-Noam Chomsky

Χεχεχε, έτσι είναι η αλήθεια, αργόσχολε παπάρα μου, πονάει. Αλλά, ξέρεις, το χειρότερο πράγμα με την λογοκρισία είναι ότι **** ****** ******* ** ***** *****.

«Bernardina -βασική αρχή. Αν κάποιος θέλει να πει κάτι για μένα το λέει κι αυτό μένει.»
Βασική αρχή, ε; Τι λες; Και τότε για ποιό λόγο λογόκρινες το σύμπαν επί 5 (πέντε) χρόνια, μου λες; Πώς είπες, πάλι εγώ κάνω λάθος, ε; Να δω πότε θα παραδεχθείς την αλήθεια και θα ζητήσεις συγνώμη -να το δω κι ας πεθάνω.

«Αν κάποιος θέλει να πει κάτι για κάποιον άλλο, να πάει να τον βρει να του το πει.»
Α, δηλαδή αυτή που υπογράφει με το ψευδώνυμο 'Bernardina' δεν είναι η χοντρή, βρωμόστομη σύζυγός σου; Πάλι εγώ κάνω λάθος, ε;

«Δεν είμαστε γραφείο ταχυμεταφορών εδώ πέρα.»
Και όλα αυτά τα συνωμοτικά -και καλά με άλλα ψευδώνυμα- μηνυματάκια που αφήνετε συνεχώς εσείς της κλίκας μεταξύ σας για να τα διαβάσετε αργότερα τι είναι, ποσοστό λογιστικής τυχαιότητας;

«Μη δίνεις σημασία, άτομο που μπλέκει την κόρη μου στο παραλήρημά του είναι εντελώς χαμένο.»
Μα την απιστία μου, ρε σπαδαρχίδα, στο ορκίζομαι, ότι μια μέρα θα βρω την κόρη σου και θα της διηγηθώ όλα τα κατορθώματά σου και το ξέρεις μετά από τόσα χρόνια ότι αρκετά τρελός ώστε να το κάνω. Τότε να σε δω, «μάγκα» μου, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Θέλεις πολύ δουλειά ακόμα για να στρώσεις αναρχοαυτόνομε αστέ, αλλά θα στρώσεις. Έχω κάνει τάμα στο ξωκλείσι της Παναγιάς της Μεσκαλινιώτισσας στην Πάρο, να μην πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ, αν δε δώσω ένα μαθηματάκι σε όλους τους χριστόβλακες και τους σκατόψυχους που συνάντησα και εμπιστέυτηκα στη ζωή μου και με έκαναν να μετανιώσω την ώρα που τους γνώρισα με τις πουστιές τους. Και δε μπορείς να φανταστείς πόση υπομονή έχω, παπάρα μου. Όσο δεν αλλάζεις, θα σε έχω μονίμως στην μπούκα και θα σε καρφώνω παντού. Τώρα που ξέρω και τα παλιότερα από το μπλογκ της πρώην… χεχεχε

Κατά τα άλλα, οποιαδήποτε σχέση με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρά συμπτωματική, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι; Όχι τίποτε άλλο γέρο μου, αλλά θα σου ανεβεί κι η πίεση και θα πάθεις τίποτα. Πρέπει να τα προσέχεις αυτά τα πράγματα, στην ηλικία σου. Κρίμα κι άδικο να αφήσεις το κοριτσάκι σου ορφανό… κι αυτό το βλεμματάκι του είναι φτυστό εσύ -φτου, να μη το βασκάνω.

Διατελώ,
Α(νώνυμους)

ΥΓ. BTW, το ανεκδοτάκι με την ντομάτα και τα αγγούρια το έχετε ακούσει; χεχεχε :Ρ

bernardina είπε...

Όχι, δεν θα πάω. Και ξέρεις γιατί; Γιατί βαρέθηκα να με προσμετράει το ΠΑΜΕ στον κόσμο που τάχαμου ξεσηκώνει και να είμαι κι εγώ μια από τις 150.000 που τάχαμου κατέβασε στην προηγούμενη πορεία, λες και άλλοι δεν υπήρχαν. Μια ζωή πορείες διαδηλώσεις απεργίες ξύλο μαλακίες για να φτάσουμε να μας κυβερνάει το ΔΝΤ. Όταν κάποιος -δεν ξέρω ποιος ούτε με νοιάζει- θα βρει κάποιας άλλης μορφής πάλη που θα με ζαχαρώσει και θα με πείσει, θα είμαι κι εγώ εκεί, ξανά, όπως από τα δεκάξι μου μέχρι πέρσι τον Δεκέμβρη... Τώρα, φίλε, για πρώτη φορά στη ζωή μου δηλώνω σαστισμένη. Οι θεωρίες μου δεν με βοηθούν, οι πρακτικές μου αποδείχτηκαν άκαρπες, τα μέσα μου πενιχρά και αποτελεσματικά. Ηττοπαθής δεν είμαι, πολιτικά άστεγη είμαι (πια). Να κατεβάσει ο μυαλός μου καινούργιες ιδέες ζορίζεται λιγάκι. Ουραγός δεν θέλω να είμαι, μπροστάρης δεν μπορώ πια. Δηλώνω προσωρινή αδυναμία και αναλαμβάνω στο ακέραιο το βάρος της οποιασδήποτε κριτικής. Όμως έχω ξαναπεί οτι δε μπορώ να το παίζω κάτι που δεν είμαι. Λοιπόν όχι, δεν θα πάω στην πορεία. (Προς το παρόν. "Αύριο" δεν ξέρω...) Όπως δεν πήγα και στην πρωτομαγιάτικη για τους λόγους που εξηγήσαμε σ' εκείνο το ποστ.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -διάβασε τότε το αποπάνω να γελάσεις, επειδή μπορεί να το σβήσω αργότερα.

bernardina είπε...

μαλάκα μου έμεινα! τέτοια έγραφε και σ' αυτό που έσβησες; Ε τότε σίγουρα είναι για πολλούς ψυχιάτρους, όχι για έναν. Βάρδα μόνο μην κάνει κακό στο κοριτσάκι γιατί του έφαγα την καρωτίδα, του αρχίδη.
Ότι θα βγαίναμε και σύζυγοι, ε, αυτο ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα!
Ώστε χοντρή και αθυροστομη ε; Ναι ρε πρωτόζοο, είμαι αθυρόστομη γιατί γεννήθηκα στη Δραπετσώνα και θήτευσα δίπλα στους μεγαλύτερους μόρτες που δεν είσαι ικανός ούτε να τους κλάσεις τ' αρχίδια. Χοντρή ομως ποτέ, μωρή άμορφη αμοιβάδα μου! Τέτοια ντάνα γκόμενα ούτε στις πιο τρελές φαντασιώσεις σου, ψυχάκια!!! Άντε τώρα ξαναχώσου να τον παίξεις στην τρύπα απ' όπου ξετρύπωσες, αρχίδι της λάσπης, κι άσε τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν, ασπόνδυλο σερνάμενο. Τζους!
Μότορα, αμα θες μετά σβήσε και το δικό μου, ζόρι δεν έχω.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι μωρέ -δεν σβήνω τίποτα για την ώρα. Απλά δεν υπάρχει λόγος να ανοίγεις κουβέντα μαζί του -τζάμπα θα χαραμίσεις το μανικιούρ σου στο πληκτρολόγιο.
Μη δίνεις σημασία.

demetrat είπε...

εσυ εκεί, να θυμάσαι μουστάκια από το καλοκαίρι της κροστάνδης.
πάει , τα ξουρίσαμε αυτά τώρα.
Να φαινομάστενε πιό νέοι.
ιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
σφαγή γίνεται εδώ μέσα.
η πλάκα είναι πως όλα αυτά γίνανε μέχρι να γράψω εγώ τα δικά μου που τα ξέχασα σε μιά γωνιά,
χα χα χα
και το σχόλιο μου μπήκε
και φαίνεται σαν τον μπαγκς μπάνυ που μπαίνει στον καροτόκηπο μασουλώντας με το καρότο στο χέρι ,το δεξί αυτί ελαφρώς χαλαρό προς το πλάι, ενώ ο έλμερ φαντ έχει ήδη πυροβολήσει τα πάντα.Μα τα πάντα σε λέω.
υ.γ
μαρή , χτές που έλλειψες, έγινες η χοντρή σύζυγος του μότορ;

χα χα χα

demetrat είπε...

να αφήσετε τα σχολιάκια ήσυχα και να μη σβήσετε τίποτα.Να μαθαίνομε και μεις οι μικρές και τριανταφυλλένιες.

δ

The Motorcycle boy είπε...

Κάπως κουτσομπόλα ε; Χαχαχαχα.

Δεν είναι σωστό ρε να χαίρεσαι και να διασκεδάζεις με τη σχιζοφρένεια του άλλου... (Να κοροϊδεύεις όμως επιτρέπεται, χεχεχε).

Υ.Γ.: Στην Κρονστάνδη ήταν μουσάτος -στα θερινά ήταν μουστακαλής και παραδόξως όχι ξανθομπάμπουρας, σου μιλάω από πρώτο χέρι, σα να ήμουνα εκεί.

bernardina είπε...

καλώς τους Μπαγκσμπάνηδες, όξω οι ψευδοί Ελμερφάντηδες που ορύονται και γεμίζουν τον τόπο σάλια! Ουστ!
Αχ, αποκαλύφθηκε το βρόμικο μυστικό μου: ψες έκαμα πως είχα γεννέθλια ενώ στην πραγματικότητα έκαμα μυστικούς αρραβώνες με τον μότορα, γιατί δεν είχαμε φράγκα να σας καλέσουμε όλους στο ευτυχές γεγονός αααααχαααααχααααα ασταδγιάλα πάλι γέλασα

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

Τελικα " Χτες για παραδειγμα ... ", τι ακουσαν και σενα τ'αυτια σου δυστηχε φιλε μου και πως δεν ξεκολησαν και απο τη θεση τους δηλαδη ...

The Motorcycle boy είπε...

Ακόμα εκεί είσαι εσύ; Δες και τα σημερινά που αποκαλύπτεται οτι είμαστε ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ πρόσωπο! Χαχαχαχα.

demetrat είπε...

είσαι πράχτορας του Κερένσκυ και παρίστανες τον δεύτερο ναύτη.
φτούσου.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -μόνο αυτό δε μου 'σουρε ο ψυχάκιας ακόμα, σούρτο μου εσύ χαχαχαχα.

bernardina είπε...

The motorcycle-cle-cle boyyyyyy (enter echo, enter dramatic music) Ο Άνθρωποο-ο-ος με τα χίλιααα-α-αα πρόσωπα-α-αα-ααα.
Μότορα βγαίνεις!
χααα χααααχαααααα ασταδγιάλα πάλι μόνη μου γελάω

demetrat είπε...

και συ ως σύζυγος είσαι πράχτορας του κερένσκυ και παρίστανες το ναύτη του Τσαρούχη γενικώς.
φτούσου και σένα.
δ

bernardina είπε...

άει μαρή τρελή, μας κόλλησε σχιζοφρένεια ο σάικο και του το κάναμε μπουρδέλο του ανθρώπου το μπλογκ. Άει σοβαρευτείτε όλοι σας μην τα πάρω και σας ανακαλέσω αγρίως όλους στην τάξη -έχω και αυξημένα δικαιώματα ως σύνευνη του οικοδεσπότου!
Μπρος, στις δουλειές σας! Όχι, ξέχασα, σήμερις έχουμε απεργία.
Άιτε, στις κουζίνες σας, χαϊμένα γκορμιά!

bernardina είπε...

τι έγινε, ρε, ψαρώσατε και εξαφανιστήκατε όλοι; Πού είναι ο πληθυσμός, οέο;
(μάγκα μου, αν ήξερα ότι είμαι τόσο αποτελεσματική άμα αγριεύω θα το είχα εκμεταλλευτεί νωρίτερα, χε χε)

La koumbara είπε...

Ωχου, πολλά σχόλια, δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα. Θέλω σκονάκι: βρήκατε τι ήθελε να πει ο ποιητής Γκοντάρ; Γιατί "προβλήματα ελληνικού τύπου", συγνώμη βέβαια, τα γαλλικά μου είναι ενός κάποιου υψηλοτάτου επιπέδου, και με το συμπάθειο πάνω απ' όλα, αλλά εμένα μου φέρνει στο νου το va te faire voir chez les grecs (υπάρχει και τραγούδι...)!

bernardina είπε...

Κουμπάρα, χάνεις αν δεν διαβάσεις ΑΥΤΑ τα σχόλια -έχει γίνει χαμός!
Τέλος πάντων, εκείνο που κατάλαβα εγώ για τον Γκοντάρ όταν είπε ο άνθρωπος ότι δεν θα πάει γιατί έχει προβλήματα ελληνικού τύπου είναι ότι έχει μείνει ταπί και ψύχραιμος, ρέστος ρε παιδάκι μου, δεν υπάρχει σάλιο, που είπε και καποιος δικός μας! Αυτό ψυχανεμίζομαι εγώ και φαίνεται πως του δώσαμε άλλη διάσαση. χμ...

The Motorcycle boy είπε...

Μα δε διαβάζετε τα σοβαρά θέματα, όλο με τα κουτσομπολιά ασχολείστε γι΄αυτό δε βγάνετε άκρη! Λοιπόν, το τι εννοούσε ο Γκοντάρ το εξηγεί η savon αλλά επειδή κι αυτή έχει τα μυαλά της εκτός κεφαλιού έβαλε το σχόλιο στο προηγούμενο ποστ -αυτό για τον Ντουρούτι και τον ισπανικό εμφύλιο.

Να πάτε εκεί να ξεστραβωθείτε -αμάν!

Μαριανα είπε...

Μα...ποιος είσαι; :))
Πολύ ωραίο κείμενο, απολαυστικότατο!

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, έλα ντε! Ποιος είμαι; (Υπάρχει τώρα η περίπτωση να πεταχτεί κάποιος μαλάκας και να την περάσει για κανονική αυτή την ερώτηση και ν΄απαντήσει, χεχεχεχε).

Χάρηκα που το απόλαυσες το κείμενο -αν και έχω την εντύπωση οτι μεταξύ μας θα διαφωνήσουμε σε κομβικές απόψεις.... Όπως και νάχει, να είσαι καλά κι ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

GIORGOS είπε...

Να είστε καλά παιδιά,μαζί με τα κινηματογραφικά πως βγαίνουν κι ένα σωρό παράπλευρα.
Σχετικά με το Γκοντάρ:
αν και τόχει ο λαός αυτός να ευλογεί όποιον του ευλογεί τα γένια,στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω πως χρειαζόταν αυτό με τα χρωστούμενα προς την Ελλάδα.Συμφωνώ,Μότορα,πως φέρνει πιο πολύ σε μπακάλη(ή έστω σε ευτελή άνθρωπο,ακόμα και σε λαμόγιο)παρα σε ένα άτομο που,μας αρέσει δε μας αρέσει η δουλειά του,έχει γράψει στον κινηματογράφο.
Δεν καταλαβαίνω πως του βγήκε και δε νομίζω πως θα χαιρόταν στην ιδέα να του βγει η Τριφύλλη διοργανώτρια ρετροσπεκτίβας.Δε θάθελα ούτε εγώ να καταντήσει Θεοδωράκης.
Δυστυχώς έχεις δίκιο για τον Κούνδουρο,είμαι υπέρ των παιδιών που δε μεγαλώνουν αλλά αυτό είναι ακαταλόγιστο και ξεμώραμα.Ο Παναγιωτόπουλος ή -φυσικά-ο Νίκος μας είναι πολύ καλά δείγματα του πως παραμένεις αθώος σαν παιδί και σοφός σαν γέροντας.
Και σόρυ,δε θέλω να επεκταθώ στον γελοίο καραγκιόζη,αλλά όσο καρπαζοεισπράκτορας και να υπήρξα στη ζωή μου(σχολείο και μετά),αν τολμούσε κάποιος να πιάσει το παιδί μου στο στόμα του..δεν ξέρω πόσοι και πως θα τον έβγαζαν απο τα χέρια μου.Θαυμάζω τη στάση σου!

Manuel είπε...

Συγκρισιμόμετρο δεν χρειάζεται. Αρκούν οι χαρακτηρισμοί που αποδίδεις στην τριάδα (ΑΣΕ). Όταν μετά από 2500 χρόνια έχει κάποιος όχι μόνο την όρεξη, αλλά το πάθος, να πει ότι ο Σοφοκλής είναι για τον πούτσο, ενώ ο Αισχύλος γαμούσε κι έδερνε, είναι προφανές ότι τα τυπάκια κάτι άξιζαν παραπάνω. Και για τον Σαίξπηρ τη λες βέβαια, όμως αυτός είναι πλέον μέσα στις γραμμές που προσδιορίζουν και την εποχή μας (χριστιανισμός, πρώιμος καπιταλισμός και τα τρία κακά της μοίρας μας). Είναι λοιπόν φυσιολογικό να ξερνάμε ή να γουστάρουμε με τον Μπιλ από τα West Midlands. Όταν όμως μιλάμε για τους τρεις τραγωδούς το πράγμα αλλάζει. Είναι φωνές από έναν άλλο κόσμο κι όμως δεν τις αντιμετωπίζουμε σαν εκθέματα μουσείου, αλλά άνετα τους ξεχέζουμε ή τους εκθειάζουμε σαν να μιλάμε για τον σκηνοθέτη που πάει για βατόμουρο ή όσκαρ. Θεωρώ ότι είναι ανάλογο με το να παθιαζόμαστε για το πόσο μαλάκας είναι ή δεν είναι ο τύπος που εφηύρε τον τροχό. Με άλλα λόγια αυτοί που λέμε αρχαίοι κλασικοί δεν παίζουν σε κανένα γήπεδο σύγκρισης.
Ο Γκοντάρ είναι τελείως τρελός, οπότε θεωρώ αδιανόητο να μίλησε επι τη βάσει της λογικής.
ΥΓ. Πώς αντέχεις και διαβάζεις κάτι σεντόνια παραληρηματικά; Ως νιάτο (στα blogs) σου βγάζω το καπέλο!

savon des bebes gentilles είπε...

τα μυαλά μου και μια λίρα θες να πεις. άκου εκεί να αφήσω το ποστ μου στον ισπανικό εμφύλιο. Νομίζω ότι υποσυνείδητα απλά αρνούμαι να αφήσω σχόλιο για την ελληνική τιβι.

Αλλά οκ ο γκοντάρ είναι στην κοσμάρα του. Δεν άφησε όμως και κανα σεντόνι σχόλιο...τρεις παραγραφούλες. Τα δικά μας τα εθνίκια είναι για σκότωμα...λες να στείλουμε τα σχόλια στον γκοντάρ να τους κάνει μήνυση ; θα ήταν σουρεαλισμός... Τέλεσπάντων από την σημερινή λιμπερασιόν...
http://www.liberation.fr/medias/0101636543-godard-fan-de-dr-house-mais-pas-d-hadopi

«Le droit d’auteur, vraiment, c’est pas possible. Un auteur n’a aucun droit. Je n’ai aucun droit. Je n’ai que des devoirs. Je suis contre Hadopi, bien sûr. Il n’y a pas de propriété intellectuelle. Je suis contre l’héritage, par exemple.»

τα πνευματικά δικαιώματα πραγματικά δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. ο δημιουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα. Δεν έχω κανένα δικαίωμα. δεν έχω παρά υποχρεώσεις. είμαι ενάντια στον νόμο αντοπί (ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα και το ιντερνετ).Δεν υπάρχει πνευματική ιδιοκτησία. Είμαι για παράδειγμα ενάντια στην κληρονομιά.


Για να μην τα πολυλογώ είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατεβάζουν τις ταινίες του από το ιντερνετ πειρατικά...κλπ. και αυτό στην Γαλλία που πραγματικά κυνηγούν το παράνομο (sic) κατάβασμα. Αφού τα άτομα έχουν βάλει φόρο στα άγραφα σι ντι και δίνουν τα λεφτά στις εταιρίες γιατί θεωρούν ότι ντε και καλά θα τα χρησιμοποιήσεις για αντιγραφή.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

α ρε μότορ τι τραβάς με τον κάθε απελπισμένο.

Ανώνυμος είπε...

Όπως έστρωσε κοιμάται, όταν τα τραβάγαμε εμείς από τις πουστιές του; πότε θα παραδεχθεί την αλήθεια; πότε θα ζητήσει συγνώμη;

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ;;; ΣΚΑΤΟΨΥΧOI

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ρε μότορ μήπως όλα αυτά δεν τα γράφει ο παραληρηματικος, ριξε μια ματιά εδώ
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

GIORGOS είπε...

Πολλές επιρροές απο Μπέργκμαν,Ταρκόφσκυ και Φον Τρίερ(του "Antichrist")!
Είσαι γεννημένος ποιητής ρε παιδάκι μου,μας έπεισες.
Αλλά επειδή εμείς τα πρόβατα είμαστε της συμβατικής αφήγησης,δε μας τα λες σαν αλφαβητάρι να μπούμε κι εμείς στο νόημα;Γιατί έτσι όπως πάει θα επιστρατεύσουμε κανέναν απο τους αναλυτές του Αγγελόπουλου.
Χαίρομαι που ο Μotor έχει φίλους γεννημένους καλλιτέχνες!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι δυο έχετε διαφορές από την εποχή του blogs.gr, γιατί δεν συναντιέστε να τα βρείτε; Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα, το έχετε κάνει σήριαλ; Και στη τελική εμείς τι σας φταίμε κάθε φορά, κάνε το blog prive.

The Motorcycle boy είπε...

Γιώργο, τελικά απ΄ότι φαίνεται δεν τα είπε έτσι ακριβώς ο Γκοντάρ, απλώς έτσι μας τα μετέφεραν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Τέλος πάντων, δεν έχω και πολύ καθαρή άποψη επειδή τα γαλλικά μου είναι του κώλου και άλλωστε το ποστ μου αφορούσε αυτό ακριβώς. Το πως λειτουργούν τα Μέσα στην Ελλάδα. Ο Γκοντάρ ήταν απλώς το παράδειγμα και τον χρησιμοποίησα για να κάνω την αντίστιξη με την περίπτωση Τόλη. Μην ασχολείσαι με άρρωστους -παθαίνουν την κρίση τους και μετά ηρεμούν. Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί όλα αυτά τα πουστριλίκια για να του πω καμιά κουβέντα και μετά να έχει να λέει οτι τον απέιλησα. Κλασσική περίπτωση μαλάκα.

Μανώλη, έχεις ένα δίκιο όταν λες οτι είναι σημαντικό το οτι ακόμα και σήμερα διαφωνούμε για τους 3 τραγικούς αλλά το χάνεις όταν τους βάζεις δίπλα στον εφευρέτη του τροχού που πέθανε όταν η εφεύρεσή του εξελίχθηκε. Εγώ απλώς σου μίλησα για προσωπικό γούστο -το δικό μου. Ο τάδε μ΄αρέσει, τον δείνα τον έχω για τον πούτσο. Και σε κάτι περιπτώσεις όπως του Σοφοκλή που υπερασπίστηκε στα έργα του ότι πιο οπισθοδρομικό υπήρξε στην εποχή του, ή του Αριστοφάνη που έκανε ακριβώς το ίδιο, έχω κι άλλα επιχειρήματα πέραν του προσωπικού μου γούστου. Με το μαλάκα που λες -τι να κάνω; Τον αφήνω μέχρι να του περάσει η κρίση.

Savon, μου αρέσει η αυτοψυχαναλυσή σου, χαχαχα. Ένα ωραίο άρθρο για τα πνευματικά δικαιώματα μπορείς να διαβάσεις επίσης στο λινκ που έχω για τον Άλεξ Κοξ. Προσωπικά δεν είμαι πρόχειρος να πω τη γνώμη μου σχετικά. Δηλάδή, ακόμα και για το παράνομο κατέβασμα σκέφτομαι ένα παράδειγμα: ας πούμε κάνει ο Οικονομίδης το Σπιρτόκουτο το οποίο παίζεται μια βδομάδα στους σινεμάδες και κατεβαίνει. Μετά η ταινία κάνει καριέρα στα βιντεοκλάμπ (μέχρι εδώ αναφέρομαι σε πραγματικά γεγονότα). Αρχίζουν αύριο και κατεβάζουν όλοι το Σπιρτόκουτο δωρεάν από το ίντερνετ. Ερωτώ: που στο διάολο θα βρει λεφτά ο Οικονομίδης να ξαναγυρίσει ταινία;

The Motorcycle boy είπε...

Γίωργο, συγνώμη που έσβησα το καλλιτεχνικό έργο του μαλάκα (το οποίο θεώρησε καλό να το ποστάρει καμιά εικοσαριά φορές) αλλά νομίζω οτι θα αντέξεις και χωρίς αυτό, χεχεχεχε.

Άφησα πάντως την σχιζοφρένειά του, τα διαδοχικά σχόλια έτσι -γιουβέτσι, επειδή η σαχλαμάρα τύπου Στάθη Ψάλτη λείπει στις μέρες μας, όσο να πεις...

demetrat είπε...

Ούυυυιιιιιιιιιιιιιιι ,
τι'ν'τούτο δώ Παναΐτσα μ;
τόχει η μοίρα μου φαίνεται να έρχομαι γιά καφέ και να πεφτω στο χαλαζμό της πάργας και της πρέβεζας μαζί.............
Μότορ Δεν ειναι κακό πάντως να κάνεις το μπλογκ πριβέ,(αρκεί να μας στείλεις τα κλειδιά)γιατί από ό,τι βλέπω, ο τσουτσουνογαριδάκης (ορε παπάρα ,από ποιό κλουβί ξέφυγες εσύ;) εκτός που θέλει(λέμε τώρα )να γαμήσει τους πάντες , τώρα- τώρα -τώρα (με τι δεν ξέρω ακόμα), εκτός που ξέμεινε από τα χαπάκια του , εκτός που είναι λιγούρης και μίζερος, εκτός που είναι είναι και ανώμαλος με τη βούλα ,
είναι και κουλός.
Διότι ακόμα και με ένα μίνιμαλ σε τσουτσούνι, κάτι θάβρισκε να χεριάσει ,......... όπότε;;;;; όπερ έδει δείξαι,
ορίστε.
άνθρωπος ούτε να τον παίξει δεν δύναται ο έρμος.
υ.γ
απορία
ψάχνω να βρώ από ώρα λέξη που να περιγράφει αυτό το πράμμα που ήδη έχει κάνει εικόνα στο μυαλό του ,το ζει και το απολαμβάνει,ό,τι λέει πως θα κάνει σε ένα παιδί.
Το παιδεραστής φτάνει; ή είναι το υποσύνολο με σύνολο το ανίκανος;

ή τελικά θέλει εσένα ορέ;και μας παιδεύει όλους η τσουράπω;

όπως και νάναι καλημερα πάντως.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Καλημέρα Δήμητρα. Ναι, σιγά μην κάνω το μπλογκ πριβέ επειδή έτσι γουστάρει η κάθε ανωμαλάρα! Άλλωστε το να σβήνω κάποιον είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο από το να κοπυπαστάρει ο κάποιος τις μαλακίες του. A propos μη μασάς. ο ανώνυμος που γράφει περί του να κάνω το μπλογκ πριβέ είναι ο ίδιος που γράφει και τα υπόλοιπα -τριχασμός, τετραχασμός, πολυχασμός προσωπικότητας!

Υ.Γ.: Απλά, όποιος θέλει να σχολιάσει -μέχρι το μεσημέρι. Μετά θα ρίξω μοντερέισον για το τριήμερο, επειδή λογαριάζω να λείπω.

demetrat είπε...

τι λές !!
μωρ εσύ είσαι πολύ υποψιαζμένος!!
τετραχαζμός ε;
έτσι κάπως πολλαπλασιάζεται και η αμοιβάδα .
Αν δεν απατώμαι;
δ

Ανώνυμος είπε...

«Μην ασχολείσαι με άρρωστους -παθαίνουν την κρίση τους και μετά ηρεμούν.»
…και ψυχίατρος! Πανεπιστήμονας. Κάποτε με έλεγες ψαγμένο εναλλακτικό, τώρα είμαι απλώς ένας άρρωστος; Κάποτε ήμουν φίλος, τώρα ένας τρελός.

«Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί όλα αυτά τα πουστριλίκια για να του πω καμιά κουβέντα και μετά να έχει να λέει οτι τον απέιλησα. Κλασσική περίπτωση μαλάκα.»
Πουστριλίκια χρησιμοποιείς εσύ, ακόμα και τώρα. Εγώ αντιθέτως, παπάρα μου, περιμένω να μου πεις την αλήθεια και να ζητήσεις συγνώμη για όλα τα σκατά που έχεις κάνει από τότε που σε γνωρίσαμε. Όχι, για να μη νομίζεις ότι τα πάντα παραγράφονται και η ζωή συνεχίζεται. Ό,τι κάνεις στο τέλος ξαναγυρνάει σε σένα ως μπούμερανγκ. Μέχρι λοιπον να συμβεί αυτό, όποτε βρίσκω ελεύθερο χρόνο -δεν είμαστε όλοι καλοπληρωμένοι αργόσχολοι, κάποιοι απο εμάς δουλεύουμε, ξέρεις- θα τρως σπαμ, βρισίδι και "χαφιεδιλίκι". Δες το αν θες κι ως μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, ακόμα κι αν η αλήθεια πονάει πάρα πολύ.

«Με το μαλάκα που λες -τι να κάνω; Τον αφήνω μέχρι να του περάσει η κρίση.»
Για να μου περάσει η κρίση θα πρέπει πρώτα να είμαι τρελός. Έλα όμως που δεν είμαι. Αδικημένος είμαι από τις τακτικές σου· μερικοί (από την πρώην παρέα, κάθε φορά που συναντιώμαστε) το λένε και πουστιά, ξέρεις. Μπορείς λοιπόν -εάν θέλεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό, ώστε να απαλλαγείς από την παρουσία μου οριστικά- να αρχίσεις με την παραδοχή της αλήθειας, γιατί δεν μπορεί να είμαστε όλοι οι εκτός της κλίκας τρελοί. Εναλλαχτικά, αγαπημένε μου πατερούλη, μπορείς να με στείλεις σε ψυχιατρείο της Σιβηρία.

«Γίωργο, συγνώμη που έσβησα το καλλιτεχνικό έργο του μαλάκα (το οποίο θεώρησε καλό να το ποστάρει καμιά εικοσαριά φορές) αλλά νομίζω οτι θα αντέξεις και χωρίς αυτό, χεχεχεχε.»
Ναι αλλά το διάβασες πρώτα, χεχεχε! Ε, τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι το δικό σου καλλιτεχνικό ταλέντο και είπα να εξισορροπήσω την ποιότητα με ποσότητα. Πάντως το συναίσθημα της αδικίας πρέπει κάπως να εκφραστεί, είτε με πεζό, είτε με πρόζα, είτε με ποίηση, είτε με σαχλαμαρίτσες… Πάντως αυτό που είπα για την κόρη σου το εννοώ, αν συνεχίσεις έτσι, θα την βρω και θα της εξιστορήσω όλα τα κατορθώματά σου, για να μάθει τι σόι πατέρα έχει.

«Άφησα πάντως την σχιζοφρένειά του, τα διαδοχικά σχόλια έτσι -γιουβέτσι, επειδή η σαχλαμάρα τύπου Στάθη Ψάλτη λείπει στις μέρες μας, όσο να πεις...»
Ε, αφού δε σου αρέσει ο Στάθης Ψάλτης, την επόμενη φορά σου υπόσχομαι ότι θα σου βάλω Μάρκο Σεφερλή.

Σκέψου τα, και απάντησε. Και για μια φορά στη ζωή σου απάντησε με ειλικρίνια σε όλα αυτά τα ενοχλητικά ερωτήματα που μπορώ να σου υπενθυμίσω, απαριθμώντας τα ένα προς ένα από την bloghood girl μέχρι τα στημένα σχόλια και τα τόσα άλλα για τα οποία πρέπει να απολογηθείς θανάση -μ'ακούς;

demetrat είπε...

ωρέ θανάση
πονάει ο άνθρωπας.
γιατί δεν του κάθεσαι να τελεύουμε;
δ

The Motorcycle boy είπε...

Ωραία τα λες. Πες μου τώρα κάτι -αφού θέλεις να κάνουμε κουβέντα. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; Για λέγε, να ξέρουμε και με ποιον έχουμε να κάνουμε. Απάντα μου σ΄αυτό και μετά θα πάμε παρακάτω, αλλιώς άντε γαμήσου μόνος σου.

Υ.Γ.: Κι έλα όποτε θέλεις να με βρεις και θα σε πάω εγώ στην κόρη μου να της πεις για τον πατέρα της.

Ανώνυμος είπε...

Την τελευταία φορά που κοίταξα την ταυτότητά μου έγραφε Ανδρέας... τώρα θα μου πεις έγραφε και Χ.Ο., οπότε δεν είναι να τα παίρνεις της μετρητοίς αυτά. Αλλά όλα αυτά τα γνωρίζεις ήδη, όπως γνωρίζεις ήδη ότι με μια αράδα -ΝΑΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΡΑΔΑ- αλήθειας στην οθόνη σου, μπορείς να με σωπάσεις για πάντα αυτήν ακριβώς τη στιγμή και να μη σε ξαναενοχλήσω ποτέ, ούτε εσένα ούτε τον Μιχάλη που υπογράφει με το ψευδώνυμο demetrat, ούτε κανένα σας και να συνεχίσετε τη ζωή σας και εγώ τη δική μου, επικεντρώνοντας σε κάποιους χριστόβλακες με τους οποίους έχω ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς. Το Ερώτημα είναι έχεις τα αρχίδια να φερθείς, έστω και για μια φορά στη ζωή σου αντρίκια και να πεις δημοσίως την αλήθεια, όλη την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια; Εσύ αποφασίζεις.

bernardina είπε...

Συμπεράσματα που έβγαλα αφού πρώτα ήπια καφέ: ο άνθρωπος είναι ο μεσσίας κι εμείς τονε βρίζουμε: 1)σε καλεί και σε ξανακαλεί να δεις την αλήθεια και το φως κι εσύ αρνείσαι, ειδωλολάτρη. 2) σου ζητά να παραδεχτείς τις αμαρτίες σου για να συγχωρηθείς κι εσύ πάλι αρνείσαι, άπιστε. 3)έχει και μαθητές-ακολούθους που ακούν εκστασιασμένοι και κουνούν ζωηρά με κατάφαση τα κεφάλια τους για το πόσο αλητάμπουρας είσαι που δεν βλέπεις την αλήθεια και δεν παραδέχεσαι τις αμαρτίες σου κλπ κλπ. 4)ανακράζει "άφετε τα παιδία γκελ μπουρντά για να τους ξηγηθώ τη καθήκης είναι ο παπάκης τους και να δουν κι αυτά το δικό μου φως και να συχωρεθούν τα προπατορικά τους αμαρτήματα ίνα πάνε στον παράδεισο της ιδεολογίας που πρεσβεύω και διακηρύσσω..."
Θέλετε κι άλλες αποδείξεις ότι είναι ή ο μεσίας ή υποψήφιος για λευκό πουκαμισάκι με μανικάκια που δένουν στην πλάτη;
Αλλωστε η φιλοσοφία του είναι γνωστή: είσαι ένας κι αυτός είναι πολλοί, λεγεώνες ολόκληρες. Κι εδώ κολλάει το ρητό "τόσα εκατομμύρια μύγες δε γίνεται να κάνουν λάθος -ας τρώμε λοιπόν κι εμείς σκατά"

Καλημέρα παιδάκια. Άλλη μια χαρούμενη μέρα στη χαρούμενη μπλογκόσφαιρα

bernardina είπε...

Ρε Δήμητρα, τόσο καιρό σε λέγανε Μιχάλη μωρή χαμούρα και μου το έκρυβες; Τώρα θα δεις τι θα πάθεις!

xylokopos είπε...

το ξωκλήσι της παναγιάς της μεσκαληνιώτισσας..

ααχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχ!

οκ. συνεχίστε τα δικά σας.

The Motorcycle boy είπε...

Μάλιστα -σε λένε Ανδρέα λοιπόν, τι καλά! Για να μην έχουμε όμως ντράβαλα όπως την προηγούμενη φορά που έγραφες σαν Αντρέας και μετά έμπαινε ο άλλος και έλεγε οτι λεγόταν Ανδρέας (ή το ανάποδο -εσύ θα τα θυμάσαι καλύτερα), γιατί δεν βάζεις το id σου, να σιγουρευτούμε οτι λες αλήθεια; Για βάλτο ρε Ανδρέα να δούμε πόσο μάγκας είσαι!

Bernardina, Ξυλοκόπε -όποτε βαρεθείτε τις μαλακίες του, πείτε μου να τα σβήσω.

demetrat είπε...

οοοοοοοοιμοι τω παναθλίω.
παρόλη τη χαλάουα στο μουστακι, μασχάλες και μπικίνι ...πως πονάααααααααειι αδερφές μου... παρόλο που εγκαστρώθην δις... παρόλο που άλλαξα ταυτότητα και μέλλον.... ιδού .. το παρελθόν ηρθε και με εύρηκε ξανά ,ως ζορός .

Μιχάλης.

The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν Δήμητρα μέχρι τώρα έχουμε τα εξής ΣΙΓΟΥΡΑ:
1. Εγώ είμαι (εκτός από εμένα φυσικά), ο Σαμσών Ρακκάς και ο Ανάποδο 8. Μπορεί να είμαι και άλλοι -δεν το ξέρω ακόμα, περιμένω να το μάθω με αγωνία.
2. Η Bernardina είναι η γυναίκα μου.
3. Εσύ είσαι ο Μιχάλης.
$. Ο Ξυλοκόπος ποιος είναι; Να ποντάρω οτι πρόκειται περί του φαντάσματος του Μπράντον Λι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίζεστε!!!!!!!!
Προτείνω το εξής.
Ο ένας αναφέρει ρητά σε ποιά αλήθεια αναφέρεται κι ο άλλος απαντά ξεκάθαρα.
Κι αν πρόκειται περί παρεξήγησης, στον Σταυρίδη...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

ΜΒ, τώρα εσύ ποιος θα είσαι; Κάτσε, θα σου βρει κάτι ο μαλάκας -μην ανησυχείς... Χαχαχα

demetrat είπε...

αστα διάλα ρεϊ,
που είπα και γώ να να μπω σε κανά μπλογκ της προκοπής να πούμε και τίποτα της διαφοράς,και να ισιώσουμε,
και έπεσα στο κλουβί με τις τρελλές μαζί με τον γκαούρ -ταρζάν το μασίστα, και τον μασκοφόρο εκδικητή και τον ζακ λυκ γκοντάρ στο γουήκέντ.
...ο μοτορας είναι ένας θανάσης πρώην σύντροφος ενός μαλάκα,και έχει μία πρώην χοντρή και αθυρόστομη .
Η μπερναρντίνα αντί γιά μπερναρντίνα είναι η χοντρή και αθυρόστομη πρώην του θανάση.
Ο ανώνυμος είναι ο πρωην πονεμένος σύντροφος του Μότορα και τώρα ο πατροκοσμάς ο μετανοείτε.
Εγώ από καραγκόμενα έγινα Μιχάλης.
....και όλοι μαζί από τις δώδεκα και μετά θα πάμε στην ακρογιαλιάαααααααααααααα.

μιχάλης.

bernardina είπε...

ωρέ σιγά μη μονομαχήσει ο Διγενής με το Χάρο στα μαρμαρένι' αλώνια!!!

tomboy είπε...

αφου με τις μαλακίες φτάσαμε τα 111 σχόλια, να γράψω και εγώ κάτι.
θεωρούσα ότι είμαι η σύζυγος του μοτορ αλλά
α.εγώ είναι η bernadina.
β.ο μιχάλης είναι πιασμένος από την demetrat
γ.o μοτορας είναι όλη η μπλογκόσφαιρα

γαμώτο πολύ περιορισμένες οι επιλογές.

demetrat είπε...

σαμσών ρακκάς;

περί ονόματος πρόκειται;
ααααααααααααααχχαχαααχαχαχα.Ε, μιά διαστροφή τη θέλει γιά να βρεις τέτοιο όνομα.σόρρυ κύρ Ρακκά μου,άν υπάρχεις πουθενά.
ο ξυλοκόπος;;
τι έχουμε και ξυλοκόπο εδώ μέσα;;;;


μιχάλης

The Motorcycle boy είπε...

Tomboy κανείς δεν ξέρει πλέον... Και κάτσε να δεις στο τέλος οτι ο μαλάκας που αποφάσισε να λέγεται Ανδρέας, ούτε καν αυτό δεν θα μπορέσει να αποδείξει.
Τουτέστιν, κάποιος που δεν ξέρει ΟΥΤΕ ΚΑΝ ποιος είναι παλεύει να μας πείσει για το ποιοι είμαστε εμείς!

Υ.Γ.: Γαμώ τις ιδέες για σενάριο, όποιος τη θέλει -ελεύθερα!

The Motorcycle boy είπε...

Δήμητρα, ο Ξυλοκόπος σχολιάζει πιο πάνω από σένα.
Λίγα με τον Σαμσών τον Ρακκά, έχει το Πορτατίφ (λινκ πιο κάτω) -μιλάμε για ένα από τα καλύτερα μπλογκς που κυκλοφορούν! Εντάξει;

demetrat είπε...

καλά ντε, μη βαράς .
Νόμιζα πως είναι εφεύρεση του παραπεταμένου .Έδώ μας έχει Μοιράσει ονόματα , ταυτότητες και φύλα,απ' την αρχή....
Είναι που μόχει μείνει από παλιά να αντιστέκομαι,αλλιώς τέτοια ώρα θα είχα σαλτάρει.
εξ άλλου είπα συγγνώμη απ' την αρχή.

δ

bernardina είπε...

και σας το είπα εγώ, μην παίρνετε ληγμένα, δε φτάνουνε για όλους μας! Αλλά ίσως να είναι καλύτερα αυτός ο καταμερισμός, γιατί βλέπετε από την πολλή κατάχρηση της μεσκαλίνης τι κάψιμο εφκεφαλικών κυττάρων έχουνε πάθει κάποιοι μονοφαγάδες.
Κι εσύ μωρή Αγοροκόριτση, κάτω τα χέρια σου από το στεφάνι μου μη σ' τα κόψω απ' τους ώμους, ακούς, παλιοχαμένη;;;
Μωρό μου, τι ώρα θα 'ρθεις το μεσημέρι, έβαλα για μπριάμ. Φετούλα και΄φρέσκο ψωμάκι μη ξεχάσεις να φέρεις ψυχή μου, ε; Σμουτς.
Έτσι για να σκάσεις, παλιομέγαιρα που θα μου πεις εσύ ότι ο μότορας είναι ΔΙΚΟΣ σου, σκατούλα!
Κάτσε μην τα φτιάξω με το Μιχάλη και κλαίτε όλοι με μαύρο δάκρυ.

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ είμαι το μωρό; Ρε για καθίστε καλά μη σβήσω εσάς κι αφήσω μόνο τον ψυχάκια εδώ μέσα!

Ανώνυμος είπε...

«Bernardina, Ξυλοκόπε -όποτε βαρεθείτε τις μαλακίες του, πείτε μου να τα σβήσω.»
Όποτε βαρεθείτε τις μαλακίες του… και τώρα εμείς υποτίθεται ότι μιλάμε σοβαρά; ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ ΓΑΜΩ, ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ; ΤΟΣΟ ΣΚΑΛΙΜΕΝΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ; ΤΙ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ; ΠΟΙΑ ID ΚΑΙ ΠΙΠΕΣ ΜΠΛΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ, ΑΡΧΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ; ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΚΑΙ ΣΤΟΥ MOYXLA ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΧΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΧΤΙ; ΠΟΙΑ ID ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ, ΟΥΤΕ ΤΑ PASSWORD ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, Ή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ; ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ PASSWORD ΑΠΟ ΤΑ 1001 BLOGS ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ; ΝΑΙ, Ε; Ε, ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΩΣ BIRD_ON_A_WIRE, ΩΣ CRAZY_BUBBLEZ, ΚΑΙ ΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ! ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ; Η ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Η ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ; Η ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ; Η ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΙΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ; Η ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ; ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ; ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΡΕ ΣΚΑΤΙΑΡΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΝΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΕΙΠΕΣ ΡΕ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ, ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ BLOGHOOD.GR ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ Ο ΑΤΡΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥΣΤΙΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΠΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΧΕΣΤΗΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΠΕΣΤΟ ΡΕ!

bernardina είπε...

τέτοιος που είναι θα του άξιζε να τον απαρατήξουμε μόνο του και να σβήσουμε και τα φώτα να 'χει να ουρλιάζει στο σκοτάδι (λες και κανει τίποτα διαφορφετικό, τοσπαν, λέμε τώρα) αλλά θα γεμίσει σάλια μύξες τους τοίχους του μπλογκ και μετά θα πρέπει να σφουγγαρίζουμε γαμώτο

demetrat είπε...

κυρ καταφρονεμένε μου, εμένα δε μούπε να κάνω τίποτα.
μιχάλης.

La koumbara είπε...

Αρρώστησα πρωινιάτικα (@#$%*&^).

@ δήμητρα/Μιχάλη, @ bernardina
Κερκυραίες είσαστε;

demetrat είπε...

καλέ,
Πήγα και έρριξα μιά ματιά στο πορτατίφ.Αλλά θέλει μελέτη.
καλέ , ετούτος ο καταφρονεμένος παγαίνει σε όλα τα μπλογκ που νομίζει πως είναι δικά σου και γράφει τα ίδια.

γιά το μιχάλη
την χοντρή πρώην
τον καημό του που τον έφτυσες
παλιοπροδότη .
Μα τι καημός είναι τούτος ορέ παιδί.Ούτε παραπεταμένη γκόμενα δεν κάνει έτσι.


δ

demetrat είπε...

κουμπάρα
δεν είμαστε , αλλά κατοικούμε.
δήμητρα+μιχάλης=λαβ.

bernardina είπε...

εγώ όχι, μανάρι μου. στην ευρύτερη περιοχή πρωτευούσης κατοικοεδρεύω όποτε βρίσκομαι σ' αυτή τη διάσταση. εσένα πούθε κρατά η σκούφια σου;
Α, και ξέχασες να με βάλεις κι εμένα ξαπλωτή παυλίτσα. Ο πλήρης τίτλος μου είναι bernardina/σύζυγος μότορα, εντάξει; Τιμή μου και μαμάρι μου και μη μου κονταίνεις τα διαπιστευτήρια, α!

tomboy είπε...

bernardina xa xa xa

χάρισμά σου καλή μου, να μου τον προσέχεις μόνο

τελικά όμως εγώ, ποια είμαι?

The Motorcycle boy είπε...

Καλά ρε ψυχάκια μην τρελαίνεσαι και μας γεμίζεις τον τόπο σάλια!

Αν είσαι αυτός που λες -μπες με το id σου, αλλιώς σάλτα γαμήσου, ξεφορτώσου μας.

Και για να καταλάβεις πόσο μεγάλες μαλακίες λες: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΛΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ; Το Bloghood.gr το είχε ο Άτρον και θα το έχει στον αιώνα τον άπαντα (αν ακόμα το πληρώνει) -ποιος του το πήρε; Κανένας.

Περιμένω ακόμα να μπεις με το id σου έτσι; Άντε -άσε τις δικαιολογίες και δείξε μας πόσο ντόμπρος είσαι.

Ανώνυμος είπε...

"που στο διάολο θα βρει λεφτά ο Οικονομίδης να ξαναγυρίσει ταινία;"

Να φτιάξει ένα σάιτ και να έχει ένα κουμπί που να γράφει επάνω του "ντονέιτ" και να σου δίνει και το λινκ για το καλό το τόρεντ μόνος του.

Λέω εγώ τώρα...

Νίκος

bernardina είπε...

tomboy, εσύ είσαι μάλλον η μέλλουσα πρώην του γιατί μετά ππό μένα το χάος χαααχααα
Μη σκοτίζεσαι, γλυκια μου, θα σ' τον έχω εγώ στα ώπα-ώπα όπως είχα και τους εκατονεικοσπέντε προηγούμενους που παντρεύτηκα και τους έκανα θρεφτάρια πριν τους σφάξω και τους χτίσω στον εσωτερικό τοίχο του πύργου μου μαζί με το Μαύρο Γάτο.
Πάει, σαλτάραμε τελείως από τις αναθυμιάσεις της μεσκαλίνης....
Πάντως σήμερ θα φάει μπριάμ, πάει και τελείωσε. Φετούλα και φρέσκο ψωμάκι μόνο αν φέρει αυτός γιατί δε ντύνομαι τώρα να βγαίνω. έχει στραβοπατηθεί και η παντόφλα, αμαπιά, ας κάνει κάτι κι αυτός ο αργόσγολος...

The Motorcycle boy είπε...

Νίκο, με αυτό εννοείς να στηρίζεται ο Οικονομίδης (τυχαίο το όνομα) στην καλοσύνη των θεατών του οι οποίοι θα ρίχνουν τον οβολό τους στο κουτάκι του, έτσι; Καλή ιδέα -το κάνανε και οι Ρέιντιοχεντ με ένα δίσκο τους. Και ξέρεις τι πήραν; Τ΄αρχίδια τους νομίζω.
Αν λοιπόν με πείσεις οτι έχουμε εδώ στην Ελλάδα ΤΟ συνειδητοποιημένο κοινό που θα στηρίξει εθελοντικά έναν σκηνοθέτη για να γυρίσει την ταινία του (επειδή περί αυτού μιλάμε) τότε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κι ακόμα καλύτερα, να πληρώνουν προκαταβολικά οι θεατές -για να γυρίσει ο σκηνοθέτης την ταινία και μετά να την παίρνουν τζάμπα. Έχει δοκιμαστεί νομίζω κι αυτό και απέτυχε.

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina(όπως λέμε SPARTANS), TONIGHT WE WILL DINE IN TRIPOLI!

ΗΛ. είπε...

Σε βλέπω να παίρνεις βραδυνό στο ΚΑΤ άμα στα καπνίσει τα μάτια η Τομπόι χαχα.

bernardina είπε...

μαζί σου και στην κόλαση, Λεμονίδα μου! (Κρασάκι θα έχει ή να φέρω;)

demetrat είπε...

..................
πρέπει να το ψάξω.
μόνο εμένα είπε Μιχάλη...

μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΑ. ΑΡΕ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΠΟΥΣΤΡΑ, ΑΡΕ ΤΡΕΨΙΠΡΩΚΤΗ ΧΑΜΟΥΡΑ, ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ ΣΠΑΜΑΡΙΣΤΟ ΨΩΛΟΖΩΜΟ Ε; ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ. ΣΠΑΜ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ DOMAIN NAME, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΙΛ ΩΣ ADMIN ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΟΥ. ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΜΕ ΤΑ IP ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΩΡΙΜΟΣ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ. ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ... ΣΠΑΜ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙ, ΛΟΙΠΟΝ. ΣΠΑΜ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ NYXTERINOY COPY-PASTE ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΩΡΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥ DELETE-DIET ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΕΝΑ-ΠΡΟΣ-ΕΝΑ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ, ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ. ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ...

bernardina είπε...

Τελικά κατάλαβα τι συμβαίνει. Συνωμότησε ο Ντεμπόρ με τον Ιονέσκο και κάνανε το μπλογκ μπάχαλο.
Άντε καλά κρασά και θα τα πούμε το βράδυ που θα σχολάσω.
Μότορα εε.. θέλω να πω, στεφάνι μου.. μη σβήσεις σχόλια πλιζ, θέλω να τα διαβάξω με τον απογευματινό μου καφέ στο διάλειμμα, ε;
Α, και το μπριάμι είναι ετοιμο. Παιδιά, κοπιάστε κι εσείς οι υπόλοιποι, έφτιαξα ένα σκασμό. Και μετά θα παίξουμε μια ποκίτσα για να δούμε ποιος θα πλύνει τα πιάτα, 'νταξ; Που μου θέλετε και κομμούνες, παλιοανάρχια.

bernardina είπε...

τρεψιπρώκτη;;;;; συνώνυμο του πισωγλέντης; Α, να θυμηθώ να το σημειώσω...
άντε γεια μας τώρα.

The Motorcycle boy είπε...

"ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ DOMAIN NAME," Τότε λοιπόν γιατί δεν φτιάχνατε άλλο μπλογκ αφού εξακολουθούσατε να έχετε το ντομέιν νέιμ;
Άστο -μη ζορίζεσαι. Θα αρχίσεις πάλι να πουλάς τρελίτσα και να βρίζεις, τι απάντηση να δώσεις;

Ακόμα ψάχνεις να βρεις τους κωδικούς για να μπεις με το id σου -ψευταράκο; Εντάξει, να σου προτείνω κάτι άλλο: γιατί δεν με παίρνεις τηλέφωνο; Αν είσαι αυτός που λες -το έχεις το τηλέφωνό μου. Αν το έσβησες (από την αγανάκτηση -ξέρεις εσύ) στείλε μου ένα μέιλ να σου στείλω πάλι τον αριθμό μου. Για έλα να σε δω!

Υ.Γ.: Παπάρια μάντολες -όσο είμαι εδώ θα διαβάζω κι άμα γουστάρω θα αφήνω τα σχόλιά σου, αλλιώς θα τα σβήνω. Όταν φύγω θα βάλω μοντερέιτορ.

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina -καλό τριήμερο, θα λείπουμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΣΚΑΤΙΑΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ 'Η ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΕΡΕΙΤΟΡ, ΤΟ ΣΠΑΜΑΚΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ. ΧΕΧΕΧΕΧΕ :Ρ ΣΠΑΖΙΤΣ.-

The Motorcycle boy είπε...

Α, αυτό είναι εσένα όλη σου η πρεμούρα -να σε σβύνω! Ωραίες προσδοκίες έχεις από τη ζωή κατακαημένε...

Λοιπόν, όσο θα γράφεις εγώ θα συνεχίζω:

1. Που είναι το id σου; Πότε θα με πάρεις τηλέφωνο να σ΄ακούσω; Δεν το έχεις; Στείλε μέιλ να στο δώσω.

2. Αφού είχατε το ντομέιν νέιμ όπως λες γιατί δεν φτιάξατε άλλο μπλογκ από κάτω του;

Θα περιμένω απαντήσεις (λέμε τώρα και καμιά μαλακία -έτσι χεσμεντάν;)

Ανώνυμος είπε...

«Α, αυτό είναι εσένα όλη σου η πρεμούρα -να σε σβύνω! Ωραίες προσδοκίες έχεις από τη ζωή κατακαημένε...»
ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ. ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΥ. ΒΕΒΑΙΑ, ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΤΑΠΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.

«Αφού είχατε το ντομέιν νέιμ όπως λες γιατί δεν φτιάξατε άλλο μπλογκ από κάτω του;»
ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΠΑΠΑΡΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΑΜΙΣΕΙ. ΜΟΝΟ Ο ZOYRI ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ "ΣΗΜΑΙΑΣ".

«Πότε θα με πάρεις τηλέφωνο να σ΄ακούσω; Δεν το έχεις; Στείλε μέιλ να στο δώσω.»
ΑΣΤΟ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ, ΤΟ ΓΑΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΕ. ΑΜΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΕΝΩ ΦΤΑΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ, ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΣΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ.

The Motorcycle boy είπε...

Μου αρέσει που από τη μιά περίμενες να με συγκινήσουν τα κείμενά σου (τα ποια; δεν θυμάμαι να μου είχε δώσει ποτέ κείμενα αυτός που ΛΕΣ οτι είσαι), από την άλλη η διάθεσή σου για τα μπλογκς σταμάτησε επειδή ΕΓΩ σου έκανα πουστιά (τι διάολο -για μένα έγραφες; ερωτευμένος μαζί μου ήσουνα;) και τελικά καταλήγεις να θεωρείς εμένα θλιβερό!

Λοιπόν, μην το κουράζεις κι από δικαιολογίες πήξαμε. Βρες έναν τρόπο να με πείσεις οτι είσαι αυτός που λες, αλλιώς είσαι απλώς ένας χέστης κομπλεξικός.
Και μην ψωνίζεσαι που μιλάω μαζί σου ακόμα -όταν βαρεθώ θα σε σβήσω κακομοίρη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
The Motorcycle boy είπε...

Άστο -το'χασες πάλι. Έφυγες.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε?
Πάνω που άρχισε να μ αρέσει το μάτι απ την κλειδαρότρυπα, το κόψαμε?
Και που θα πάω εγώ να ξαναβρώ καυγά τέτοια ώρα?
Μισές δουλειές γαμώτο μου...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Ρε το ματάκια! Στείλε μου το μέιλ σου να σου στέλνω τα σχόλια αν αντέχεις -εγώ τα σβήνω πλέον χωρίς να τα διαβάσω αν είναι μεγάλα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί νομίζω πως όλο αυτό είναι μια φάρσα?
Κάτι σαν άλλης μορφής ιστορίες?

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

ΜΒ δεν ξέρω τι είναι φίλε και ούτε με ενδιαφέρει. Άμα βρεις το μαλάκα που το κάνει ρώτα τον αν είναι φάρσα, ιστορία, ανωμαλία, αυνανισμός... κι άμα σου πει, μου το λες κι εμένα να το μάθω.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι