Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

"Αθάνατες επιτυχίες"

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι όσα μάς κάνουν όλους να αισθανόμαστε ήρεμοι, ήσυχοι, ασφαλείς, εύμεροι, ευαγείς, ευάεροι, ευήλιοι... Ένα από αυτά τα πράγματα είναι η τρομοψύχωση του συγκροτήματος Λαμπράκη (εννοώ το εκδοτικό συγκρότημα –μην έρθεις και με ρωτήσεις τι μουσική παίζουν, εντάξει;) Το συγκρότημα αυτό, υπενθυμίζω, είχε κάνει το 1978 την αλησμόνητη επιτυχία (περισσότερο από μήνα φιγουράριζε στα τσαρτ) με τίτλο: «Υπάρχει κράτος;» Και τώρα που το ξαναβλέπω, με το δίκιο σου θα με ρωτούσες τι είδους μουσική παίζει το συγκρότημα. Επειδή μουσική δεν μπορώ να σου βάλω, θα σου ρίξω μερικούς στίχους από το «Υπάρχει κράτος;»:
«Υπάρχουν φορές που στον απλό πολίτη δημιουργείται ένα απλό ερώτημα: από το σημερινό ελληνικό Κράτος λείπει η σοβαρότητα ή το αίσθημα ευθύνης;… Ο περιβόητος «γιατρός» του Παλαιού Φαλήρου δεν αρκείται στο ότι ίδρυσε κάποιο «κράτος» και μένει εκεί (δηλαδή στο διαμέρισμά του) παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα».
«αυτό που δεν κάνει η αστυνομία, κάποια στιγμή μπορεί να το κάνουν κάποιοι κάτοικοι της πολυκατοικίας όπου εδρεύει ο «γιατρός Τσιρώνης». Να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στους αδρανούντες…»
«Ποιος κάποτε θα αποφασίσει να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του Κράτους; Διότι και η υπόθεση Τσιρώνη υπογραμμίζει την ανυπαρξία Κράτους».

Πήρες μια ιδέα; Για να σε βοηθήσω, θα προσθέσω οτι ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο περιβόητος Μπάλκος έλεγε πως, για να γίνει επιδρομή στο σπίτι του Τσιρώνη χρειαζόταν «η πίεση της κοινής γνώμης». Όπου «κοινή γνώμη» διάβαζε ΒΗΜΑ και χιτάκι με τίτλο: «Υπάρχει κράτος;»

Άσε τώρα το ΒΗΜΑ και το 1978, πιάσε τα ΝΕΑ του 2010 και συγκεκριμένα το φύλλο της 28ης Ιουνίου. Τίτλος αρθρακίου (και πολλά υποσχόμενου σουξέ): «Η συνδεσμολογία δείχνει Ευρώπη». Αναφέρεται φυσικά στη βόμβα που έσκασε έξω από το γραφείο του Χρυσοχοϊδη και σκότωσε τον υπασπιστή του. Το θέμα έπαιζε από το προηγούμενο βράδυ στις ειδήσεις του MEGA. Αντιγράφω κάποια κομμάτια του άρθρου και τα αναλύω φιλοσοφικά:

«Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν στα «ΝΕΑ» πως «από τα γεγονότα της Γένοβας το 2001 και ύστερα έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ αναρχικών σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία και σε πολλές περιπτώσεις έχει υπάρξει κοινή δράση τους».

Εδώ ο ποιητής δεν εννοεί την Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα και δραστηριοποιείται διοργανώνοντας πορείες, καλέσματα κ.λ.π. –δραστηριοποιείται πάντως ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Οι δεσμοί που υπονοούνται στο άρθρο συνάφθηκαν μεταξύ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ (άλλωστε είναι γνωστό πώς όταν γράφεται ο προσδιορισμός «αναρχικός» υπονοείται το «βομβιστής»). Δηλαδή μέσα στον πανικό των δακρυγόνων και του ξύλου που έπεφτε στη Γένοβα, πήγαν οι εγχώριοι τρομοκράτες, βρήκαν Ιταλούς και Ισπανούς τρομοκράτες και κλείσανε συνεργασία! Συνεργασία σε στυλ ΑΕΚ-Πόρτο να υποθέσω, που είχε κανονίσει ο Σάντος μια εποχή να έρχονται οι παροπλισμένοι ποδοσφαριστές της Πόρτο στην ΑΕΚ για να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους! Μην το γελάς –θα δεις, αν διαβάσεις το άρθρο, οτι ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ! Και φυσικά, αυτή η συνεργασία στήθηκε στις διαδηλώσεις της Γένοβα μεταξύ τρομοκρατών (ατόμων δηλαδή που έχουν αλλεργία στις μαζικές κινητοποιήσεις) και μάλιστα σε συνθήκες σύγκρουσης (όταν δηλαδή ο τόπος λογικά θα βρώμαγε από χαφιέδες και ασφαλίτες). Αν αυτά τα ισχυρίστηκαν «ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.» κατανοώ πλήρως γιατί πιάνουν πιτσιρικάδες που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και τους φορτώνουν μέχρι και τους Δίδυμους Πύργους.

«Η συνδεσμολογία της βόμβας- πακέτο από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική, καθώς είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε σε τουλάχιστον 8 επιθέσεις της FΑΙ (Federazione Αnarcista Ιnformale) και σε άλλες 5 από την οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε Ισπανία και Ιταλία. Άλλωστε, την πρώτη φορά που η Διεθνής Αλληλεγγύη έστειλε παγιδευμένη επιστολή ήταν τον Οκτώβριο του 1999 σε συμπαράσταση του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος είχε συλληφθεί για την ανεπιτυχή βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Βιομηχανίας. Τότε είχαν σταλεί 3 παγιδευμένες επιστολές στην Ισπανία και άλλες 2 στην Ιταλία. Στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, στο εμπορικό επιμελητήριο της ισπανικής πρωτεύουσας, σε υποκατάστημα της τράπεζας CitiΒank στη Βαρκελώνη, στο ελληνικό γραφείο τουρισμού στο Μιλάνο και σε στρατόπεδο εκπαίδευσης των καραμπινιέρων».

Η συνδεσμολογία της βόμβας πακέτο-πακέτο λέει, είναι η ίδια με τη συνδεσμολογία άλλων βομβών πακέτο-πακέτο! Όχι ρε πούστη μου! Καρφωθήκανε για τα καλά οι μαλάκες! Τώρα την έχουν άσχημα, η αστυνομία τους ακουμπάει! Κι όχι μόνο τους ακουμπάει –αλλά τους έχει συλλάβει ήδη! Πράγματι, οι τύποι που στείλανε τις βόμβες για συμπαράσταση στον Μαζιώτη έχουν συλληφθεί στην αλλοδαπή. Και τότε, πώς γίνεται η συνδεσμολογία να είναι ίδια; Καλή ερώτηση –να σου κάνω κι εγώ άλλη μία: ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το πιάσανε πριν σκάσει μπροστά από μια τράπεζα πριν κάνα χρόνο -η συνδεσμολογία του δεν ήταν ίδια ή παρόμοια με τη συνδεσμολογία των αυτοκινήτων που σκάγανε μπροστά από τράπεζες στον ισπανικό εμφύλιο ή στην Κούβα κατά τη διάρκεια της επανάστασης ας πούμε; Αυτό σημαίνει οτι ο ΕΛΑ (ήρθα) ή όποιος άλλος θα αναλάμβανε την ευθύνη της έκρηξης συνεργαζόταν με τον Ντουρούτι και τον Φρανκ Παϊς ξέρω ‘γω;

«Η Αντιτρομοκρατική περιμένει σήμερα από την αντίστοιχη ισπανική Υπηρεσία την ακριβή περιγραφή της συνδεσμολογίας που χρησιμοποιήθηκε στις παγιδευμένες αυτές επιστολές. Η προφορική ωστόσο ενημέρωση από Ισπανία και Ιταλία δείχνει πως πρόκειται για την ίδια βόμβα- θηλιά που σκότωσε και τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη».

Εδώ μας τα χαλάει λίγο ο συντάκτης. Πάνω που το είχαμε δέσει (θηλιά) ότι η συνδεσμολογία είναι ίδια, έρχεται και κάνει τούμπα, ότι περιμένει η Αντιτρομοκρατική να της πει η ισπανική Αντιτρομοκρατική –αλλά για να μην τον πάρουν με τις λεμονόκουπες, πετάει κι ένα «περιμένουν για τυπικούς λόγους, επειδή προφορικά έχει λήξει το θέμα, βόμβα-θηλιά». Βόμβα-θηλιά να καταλάβω εγώ δηλαδή οτι εννοεί μια βόμβα που όταν τραβάς το κορδόνι σκάει. Σπάνια βόμβα όντως! Εγώ δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Αν εξαιρέσεις τον Ουναμπόμπερ και καμιά χιλιάδα βομβιστές μέσω ταχυδρομείου ανά τον κόσμο!

«Σημείο- κλειδί για τις δύο υπηρεσίες οι πολλές και τακτικές επισκέψεις ενός εκ των 6 συλληφθέντων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στη γειτονική χώρα, αλλά και η σύλληψη γνωστού ιταλού αναρχικού σε ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα είχε αρχίσει να δημιουργεί στενές σχέσεις με ιταλούς αναρχικούς από τα γεγονότα της Γένοβας το καλοκαίρι του 2001, όπου και είχε παραβρεθεί. Εκτοτε διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με ιταλικούς αναρχικούς κύκλους».

Δεν ξέρω γιατί πήγαινε ο συλληφθείς του Ε.Α. στην Ιταλία –αλλά αυτή «η σύλληψη του γνωστού ιταλού αναρχικού σε ένοπλη ληστεία στην Θεσσαλία» με τσάκισε! Θα μπορούσα να γράψω δυο πράγματα γι΄αυτόν τον αιμοβόρο Ιταλό αναρχικό, αλλά θα προτιμήσω να δανειστώ ένα κομμάτι από παλιότερο άρθρο των ΝΕΩΝ:

«Στις φυλακές των Τρικάλων οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ ο Ιταλός συγγραφέας και θεωρητικός του «εξεγερτικού αναρχισμού» Αλφρέντο Μαρία Μπονάνο και ο 46χρονος Χρήστος Στρατηγόπουλος, που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Τρίκαλα.

O 72χρονος Αλφρέντο Μαρία Μπονάνο, σύμφωνα με την Αστυνομία, παρέλαβε τα χρήματα από τη ληστεία- περίπου 46.000 ευρώ - από τον Χρήστο Στρατηγόπουλο, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο, εισέβαλε ένοπλος και μεταμφιεσμένος στην τράπεζα το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ο Μπονάνο είναι εμβληματική φυσιογνωμία στον αντιεξουσιαστικό- αναρχικό χώρο, ενώ ο Στρατηγόπουλος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία όπου είχε αναπτύξει δράση στον ίδιο χώρο. Ο Μπονάνο από τις αρχές του 1990 επισκέφτηκε αρκετές φορές την Ελλάδα και μετείχε σε εκδηλώσεις, ενώ πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του αντιεξουσιαστή Νίκου Μαζιώτη. Πρόσφατα τον περασμένο Μάρτιο είχε έρθει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Κυριαρχία και εξέγερση στη μεταβιομηχανική κοινωνία».


Τουτέστιν, ο αιμοδιψής αναρχικός Αλφέντο Μπονάνο ήταν 72 χρονών όταν τον πιάσανε (και είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, μερικά από τα οποία επηρέαζαν την κινητική του ικανότητα) και η «σύλληψή του σε ένοπλη ληστεία» ήταν σύλληψη ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ, με την κατηγορία οτι ο «ληστής» ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. Εδώ νομίζω ο καλοπροαίρετος αναγνώστης του άρθρου (εγώ δηλαδή) νιώθει μια θλίψη που ο συντάκτης χαραμίζεται στην παλιοφυλλάδα και δεν πάει στο Χόλυγουντ, να γράφει σενάρια για τον Μπρους Γουίλις και να χεστεί στο (ν)τάλαρ!

«Η βόμβα αυτή είναι αρκετά εύκολη στην κατασκευή της και είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από διάφορα αυτονομιστικά κινήματα, τον ΙRΑ, λατινοαμερικάνους μαφιόζους, αλλά και αναρχικές ομάδες σε Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία. Η μεγάλη διαφορά που έχουν οι βόμβες των ιταλών αναρχικών με αυτή που έσκασε στα χέρια του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «είναι πως η μεγαλύτερη περιείχε 60 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης και όχι 1 5 κιλό εκρηκτικής ύλης όπως έγινε εδώ».
Όσον αφορά την προέλευση της εκρηκτικής ύλης, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής «είναι πολύ κοινή εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται κατά κόρον ακόμη και σε αυτοσχέδιους μηχανισμούς το Πάσχα».

Κι εδώ, στο τελευταίο κομμάτι που δανείζομαι από το άρθρο συναντάμε για πολλοστή φορά το φαινόμενο: «θέλει ο συντάκτης να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει». Η βόμβα λοιπόν, αυτή η τόσο εξειδικευμένη βόμβα η οποία οδηγεί τις έρευνες προς την υπόθεση (τι υπόθεση; βεβαιότητα πες καλύτερα!) οτι υπάρχει διακρατική συνεργασία τρομοκρατών, η βόμβα λοιπόν η οποία ήταν το μέγα λάθος της διεθνούς αυτής συνεργασίας, εφόσον την αποκάλυψε, η βόμβα αυτή είναι «αρκετά εύκολη στην κατασκευή της και είχε (έχει;) χρησιμοποιηθεί κατά κόρον»! Αναρωτιέμαι τώρα αγώ, αφού είναι έτσι, γιατί δεν πήγε το μυαλό ολονών σε μαφιόζους (για παράδειγμα) και πήγε σε αναρχικούς; Τέλος πάντων.

Δεν θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ με αυτό το καταπληκτικό άρθρο που ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ (Θεός ο συντάκτης! σου λέει: «γιατί να με διαψεύσουν οι άλλοι; θα διαψευστώ από μόνος μου!») αν δεν ήταν αυτή η πάγια τακτική του Συγκροτήματος Λαμπράκη, η οποία, τα τελευταία χρόνια ακολουθείται ευλαβικά από τα ΝΕΑ. Θες κι άλλο ένα γρήγορο παραδειγματάκι;

«Απόβαση στην Αθήνα. Αντιεξουσιαστές από όλη την Ευρώπη έρχονται για την επέτειο του φόνου του Αλ .Γρηγορόπουλου». Του ιδίου λαγωνικού παύλα συντάκτη που ανακάλυψε την συνδεσμολογία-ναβιγκέιτορ, τη «Συνδεσμολογία που δείχνει Ευρώπη» δηλαδή. Στέλιος Βραδέλης ονομάζεται και τον θεωρώ μάγο του σασπένς, άρχοντα της ίντριγκας, δούκα της συνωμοσιολογίας –αν υπήρχε βραβείο Μάλκο Λίνγκε νομίζω οτι θα έπρεπε να του απονεμηθεί ιδιοχείρως από τον ίδιο τον Ζεράρ Ντε (και) Βιγιέ.
Βέβαια, έχω την εντύπωση ότι όσο επαληθεύτηκε η απόβαση των αντιεξουσιαστών στην Αθήνα, άλλο τόσο θα του βγει η διεθνής των Αναρχικών τρομοκρατών -αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για το Χόλυγουντ και το Λαμπακιστάν.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι για τη βόμβα αυτή που σκότωσε τον υπασπιστή του Χρυσοχοϊδη. Λέω λοιπόν οτι το κτήνος που έστειλε ένα δέμα έτοιμο να εκραγεί όταν κάποιος πήγαινε να το ανοίξει δεν είναι δυνατό να έχει καμιά σχέση με αναρχία, αριστερά, ή ανθρωπισμό γενικότερα. Εκτός αν υπάρχει κάποια καινούργια τάση στο αναρχικό κίνημα η οποία δικαιολογεί τους νεκρούς από αδέσποτες σφαίρες, τους διαμελισμένους ταχυδρόμους από γράμματα-βόμβες, τους νεκρούς πεζούς της παραλιακής από μπουζουκομεθυσμένους Πόρσε και γενικά τις «παράπλευρες απώλειες». Με σκοπό βεβαίως να πληγεί το κράτος ακαριαία –πώς; Σκοτώνοντας έναν μπατσάκο φρουρό ο οποίος θα έπρεπε κανονικά να ανοίξει το δέμα; Σκοτώνοντας τον υπασπιστή του Χρυσοχοϊδη; Σκοτώνοντας ΕΣΤΩ τον Χρυσοχοϊδη τον ίδιο;
Αλήθεια ρε αδούλωτοι αγωνιστές –γιατί τέτοια μανία με τον Χρυσοχοϊδη; Δε θυμάμαι να στέλνατε δέματα βόμβες στον Μαρκογιαννάκη ή στον Πολύδωρα –ήταν περισσότερο αποδεκτοί από «τον χώρο» αυτοί; Για πείτε να μαθαίνω –ο Χρυσοχοϊδης είναι το πήλινο ποδάρι του καπιταλισμού στην Ελλάδα κι αρκεί να σκοτωθεί για να καταρρεύσει το όλο σύστημα;

Για πείτε να μάθω κι εγώ. Μαλάκες.

83 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

ρε μότορα, να καταλάβω.
αφού έχεις πει: "Αναρωτιέμαι τώρα αγώ, αφού είναι έτσι, γιατί δεν πήγε το μυαλό ολονών σε μαφιόζους (για παράδειγμα) και πήγε σε αναρχικούς; Τέλος πάντων."

ποιοι είναι οι μαλάκες αδούλωτοι αγωνιστές της τελευταίας παραγράφου?

χουχουχου

The Motorcycle boy είπε...

Οι αδούλωτοι αγωνιστές είναι οι κάτοχοι της μιας και μοναδικής αλήθειας η οποία τους εφανερώθηκε δι΄επιφοιτήσεως.

Κοντολογίς, άλλο πράγμα το ποιος έστειλε το πακετάκι στον υπουργό κι άλλο ο μαλάκας που θα υπεραπιστεί την επαναστατική σημασία του πακέτου.

Εν κατακλείδι, η ερώτηση "γιατί αναρχικοί κι όχι μαφιόζοι" είναι ρητορική μέχρι εκεί που δεν παίρνει -άσε που δε με νοιάζει ιδιαίτερα το ποιος και το γιατί σε κάτι τέτοιες βόμβες.

bernardina είπε...

Τα μεγάλα σουξέ του συγκροτήματος Λαμπράκη (αλλά ασφαλώς όχι μόνον αυτού) με τα οποια ανοίγει το ποστ σου ανήκαν στη δημοφιλέστατη παράδοση ενός πολύ επιτυχημένου μουσικού ρεύματος με την ονομασία "αγανακτισμένοι πολίτες" που είχε συγγενικότατη -μην πω αδελφική- σχέση με ένα άλλο ονόματι "παρακράτος". Ένα μινοράκι όλο κι όλο τα χώριζε. Αυτά λοιπόν τα δύο (αγανακτισμένοι πολίτες και παρακράτος) σε αγαστή σύμπνοια, επί παλαιοτέρου εκτελούσαν ωραία χορωδιακά κομμάτια, αλλά και μεταφορές "Ο Γκοτζαμάνης" και βουλευτές "Ο Λαμπράκης" - ο Γρηγόρης, φυσικά. Τρομερή συνωνυμία, ε; Κάτι παιχνίδια που σου παίζει η ζωή...
Την λαμπρή αυτή μουσική παράδοση ακολουθεί η πλειοψηψία των εκδοτικών συγκροτημάτων κατά το δοκούν και ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος. Δυστυχώς μόνο παρακμιακό και δεύτερης ποιότητας μουσικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο δημοσίευμα καθώς στερείται πάθους και κατά συνέπεια αδυνατεί να συνεγείρει τα πλήθη επειδή στη σημερινή συγκυρία οι φιλόμουσοι αγωνιούν εξόχως για άλλα πράγματα (συγκεκριμένα για τον επιούσιο, αλλά όχι μόνο) και έχουν φτάσει πια σε σημείο κόπωσης και αδράνειας και ημιπαράλυσης από το πολύ σκληρό ροκ που παίζεται στις πλάτες τους.
Η ουσία είναι ότι χάθηκε άδικα άλλη μία ζωή. Οι ανεφκέφαλοι ένθεν και ένθεν πάντα θα επιχαίρουν. Και τα συγκροτήματα θα εμπνέονται για να γράφουν τη δική τους μουσική και να συνεχίζουν την αθάνατη παράδοση. (Άλλωστε γι' αυτό πληρώνονται. Και πληρώνουν).

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, ακόμα κι αυτό αν πεις, ότι χάθηκε άδικα μια ζωή, θα σε ονοματίσουν με τη μία "χαφιέ, υπηρέτη του συστήματος" και άλλα γραφικά. Έχω παράδειγμα γι΄αυτό, δεν μιλάω στον αέρα.

Από την άλλη, όπως έλεγε κι ο μαλάκας ο Τζιμάκος: "Είναι άλλλο πράγμα οι μπάτσοι, άλλο τα γουρούνια και άλλο οι δολοφόνοι". Άλλο λοιπόν το παρακράτος που τράφηκε από τους δεξιούς και άλλο οι αγανακτισμένοι πολίτες που γαλουχήθηκαν από τις ζιβάγκο του Πασόκ (και τον αθάνατο Βασίλη Μπουγιουκλάκη ή αλλιώς δήμαρχο Χαρχούδα). Για τον Γρηγόρη Λαμπράκη θα διατηρήσω τους ενδοιασμούς μου, επί του παρόντος θα αρκεστώ να πω ότι είμαι μακριά από την ιδεολογία του.

Σαφώς και όλα τα ΜΜΕ παίζουν μουσική τύπου "ο καλός προβοκάτορας στην τερατολογία φαίνεται", αλλά το Λαμπρακιστάν είναι ιδιαίτερα συνεπές στο συγκεκριμένο μουσικό στυλ και αδυνατώ να καταλάβω τον λόγο.

Υ.Γ.: Έχουν βγει και ανέκδοτα με αυτόν τον Βασιλάκη πάντως -κυκλοφορούν στα εναλλακτικά ενημερωτικά μέσα. Μερικά έχουν πλάκα.

bernardina είπε...

Προφανώς δεν θα σ' το παίξω μεγάλη επαναστάτρια, αλλά μία από τις επαναστατικότερες και πιο λυτρωτικές πράξεις που έχω κάνει στη ζωή μου είναι να γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια όσους με χαρακτηρίζουν ανάλογα με την πετριά τους και να αδιαφορώ για τους χαρακτηρισμούς. (Μια άλλη ήταν να σκοτώσω το μπάτσο που υπάρχει μέσα σε όλους μας). Στα τέτοια μου λοιπόν για το πώς θα με χαρακτηρίσουν και θα το ξαναπώ: χάθηκε πάλι άδικα μια ζωή και τίποτε δεν άλλαξε -άσε που συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο. Η χαρά του προβοκάτορα, δηλαδή.
Καλώς κάνεις και διαχωρίζεις ιστορικά αγανακτισμένους και παρακράτος. Όμως διαφωνείς ότι το κλίμα που φτιάχνουν πάντα οι "αγανακτισμένοι πολίτες" είναι μια χαρά θερμοκήπιο για τα κάθε λογής παρα-κράτη; Τα νεότερης εσοδείας φοράνε συχνά κάτι που κρύβει τα χαρακτηριστικά τους, κατεβαίνουν από μακρουλά σκούρα μπλε οχήματα και ανακατεύονται με το πλήθος... Ή μήπως όχι; ;-)

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -δεν μιλάμε για απλούς χαρακτηρισμούς στο παράδειγμα που έχω υπόψη, αλλά τέλος πάντων...

Εγώ τον μπάτσο που έχω μέσα μου προτίμησα να τον αφήσω να κάνει γκεστ εμφανίσεις σε συνθήκες σεξ, έτσι για να νοστιμίζει το στόρυ. Γενικά δηλαδή έχω μια απροθυμία στο να σκοτώνω -επειδή νομίζω ότι όλα μπορεί να τα χρειαστώ κάποτε.

Και λέγοντας αυτά θα καταλήξω ότι το παρακράτος μονάχα με έναν τρόπο αντιμετωπίζεται -με μια σφαίρα στον αυχένα. Ή θα τη φας, ή θα τη ρίξεις.
Πάμε τώρα και να ορίσουμε ποιο είναι το παρακράτος;

Manuel είπε...

Ο Λένιν ε´ιχε χαρακτηρίσει την τρομοκρατία αριστερό οπορτουνισμό. Αν ζούσε σήμερα και έγραφε σε blog θα την έλεγε απλά αριστερή μαλακία.

bernardina είπε...

Να το ορίσουμε γιατί όχι; Αν και αμφιβάλλω αν μπορεί να δώσει κανείς έναν πλήρη ορισμό που να μη μπάζει από κάπου.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν και ακολουθώντας την ετυμολογία της λέξης θα έλεγα ότι παρακράτος είναι ό,τι λειτουργεί παράλληλα, συνεπικουρικά και βοηθητικά προς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενός κράτους, υποθάλπεται και χρηματοδοτείται από αυτό στοχεύοντας όσους θεωρεί "εχθρούς" του αλλά με τρόπο έκνομο, αντισυνταγματικό, ενάντιο στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα κλπ -και φυσικά πάντα σε "πολιτικό" επίπεδο, όχι σε "ποινικό". Τα δε φυσικά πρόσωπα/φορείς του μπορει να είναι πολίτες αλλά και όργανα του κράτους σε υπόγειο (προβοκατόρικο) ρόλο. Με άλλα λόγια το παρακράτος κάνει τη βρώμικη δουλειά που για ευνόητους λόγους δεν (φαίνεται ότι) κάνει το επίσημο κράτος. Σημειωτέον ότι δεν βάζω στό ίδιο τσουβάλι τον μυστικό που διεισδύει σε κύκλωμα μεγαλεμπόρων ναρκωτικών για να το εξαρθρώσει ή τον τροχονόμο που ρυθμίζει την κυκλοφορία σε μια διασταύρωση με τον άλλο που κατεβαίνει από την κλούβα με το ματσούκι στη μια κωλότσεπη και την κουκούλα στην άλλη.

Κι επειδή δεν οπλοφορώ, θεωρώ πιθανότερο να τη φάω στο σβέρκο.


(Υγ. Όσο για τις στερεότυπες φαντασιώσεις, από τότε που σκοτώθηκε η μπατσίνα έπικράτησε η νοσοκόμα, χεχε. Ενίοτε και η μαθήτρια με τα σοσόνια. Και διάφορες άλλες ανάλογα με τα κέφια. Αλλά ας μην το συνεχίσω γιατί το ποστ θα γίνει πάλι από πολιτικό, τρία έργα σεχς. ;-))

The Motorcycle boy είπε...

Manuel, εντάξει ήταν λίγο απλουστευτικός και ισοπεδωτικός ο σύντροφος Λένιν σε αυτή του την άποψη -αλλιώς, κι αυτός με τους συντρόφους του όταν κάνανε σαμποτάζ στην τσαρική Ρωσσία θα έπρεπε να είναι αριστεροί οπορτουνιστές. Για τη σημερινή κατάσταση, τη μαλακία τη βλέπω, την αριστερή δε βλέπω πουθενά.

Bernardina, σ΄αυτή την ευλογημένη γωνιά της γης που γέννησε τη Δημοκρατία η πολιτική ήταν πάντα τρία έργα σεξ. Και ενίοτε ένα καράτε στο ενδιάμεσο. (Είμαι ποιητης ο πούστης άμα θέλω!)

Εγώ θα συμφωνήσω με τον ορισμό που δίνεις στο παρακράτος αλλά θα πρέπει να σου επισημάνω ότι αν είναι έτσι, τότε το συγκρότημα Λαμπράκη, (ή Μπόμπολα, ή Τεγόπουλου, ή ξέρω ΄γω) είναι μορφώματα του παρακράτους. Οι γιατροί με τα φακελλάκια είναι επίσης παρακράτος. Οι πολιτικοί με τις μίζες, εξίσου παρακράτος.
Αλλά τότε ρε φιλενάδα, που είναι το κράτος; Ή όπως αναρωτιόντουσαν με αφορμή τον έρμο τον Τσιρώνη: "Υπάρχει κράτος;"

La koumbara είπε...

Να υποθέσω ότι είσαι από αυτούς που δεν έχουν πάει ποτέ στο μέγαρο μουσικής; :))

Επειδή όμως βλέπω ότι προσπαθείς να βρεις λογικές εξηγήσεις, πιστεύεις ότι υπάρχει ιδεολογία;

Καλημέρα!

The Motorcycle boy είπε...

Μέγαρο εννοείς το μαγαζί εκείνο που παλιά λεγόταν Σκαλάκια, στο 35ο χλμ. της Εθνικής -εκεί που τραγούδαγε ο Φλωρινιώτης και η Πάολα, έτσι; Χεχεχε.

Το Μέγαρο Μουσικής το έχω πληρώσει (γκαράζ, επεκτάσεις κ.λ.π.) και έχω δει τα έγγραφα που έστελνε στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου ισχυριζόταν ότι ήταν παθητικό και απαιτούσε επιχορήγηση! Έχω δει μάλιστα και το τραγελαφικό να ζητάνε επιχορήγηση για να φτιάξουν Λυρική σκηνή, όταν το κράτος έχει ήδη τη δική του Λυρική! Δηλαδή να πληρώσει το κράτος τον ανταγωνιστή του!

Δεν ξέρω ρε παιδί μου τι υπάρχει πίσω από αυτή την πολύχρονη τρομοψύχωση -να το έλεγα ιδεοληψία, σε στυλ: απεχθανόμεθα σαν οικογένεια τους αντικρατιστές... Αλλά πόσο πλέον υπάρχει η οικογένεια Λαμπράκη στο συγκρότημα; Τι διάολο -κλώνους παράγουν;

bernardina είπε...

Τα εκδοτικά συγκροτήματα δεν είναι παρακράτος, είναι κράτος εν κράτει. Οι υπόλοιποι είναι ένα υπο-κράτος που αντικαθιστά το ηθελημένα ανίκανο κράτος. Και κακώς αναρωτιούνται όσοι αναρωτιούνται "πού είναι". Είναι εδώ και είναι αυτό που βιώνουμε. Όμως εκείνο το "κράτος" που αναζητώ εγώ δεν είναι απαραίτητα το ίδιο μ' εκείνο που επικαλείται αυτός που αναφωνεί "μα πού είναι επιτέλους το κράτος" όταν το σπίτι του παρασύρεται από τα νερά του ρέμματος που ο ίδιος μπάζωσε, ή όταν περιμένει κάποιον άλλο να καθαρίσει την είσοδο του σπιτιού ΤΟΥ από το χιόνι ή σπρώχνει τον κάδο των σκουπιδιών μπροστά στην πόρτα του διπλανού ή κλείνει τη διάβαση των αναπήρων με τη μηχανή του διεκδικώντας αντιμωρησία επειδή και κάτι ΙΧ είναι παράνομα παρκαρισμένα πιο πέρα... Μη συνεχίσω τα παραδείγματα, συνεννοούμαστε νομίζω.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους και όλες

The Motorcycle boy είπε...

Καλό μήνα. Καταλήγουμε λοιπόν ότι το παρα(υπο,δια,περι)κράτος έχει αντικαταστήσει το κράτος;

Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει κράτος κανονικό, για να μπορώ να βγάζω μια άκρη.

bernardina είπε...

Ακριβώς! Συμφωνώ πέρα για πέρα.

Όμως ως προς την τρομοκρατία, να κάνω μια αφελή ερώτηση; Γιατί ταυτίζεται πάντα με την αριστερά (εντός ή εκτός εισαγωγικών); Αν θυμάμαι καλά, ο Γιουναμπόμπερ που ανέφερες κάποια στιγμή μισούσε θανάσιμα την αριστερά αλλά μοίραζε βόμβες δεξιά κι αριστερά ώσπου τον μάγκωσε το FBI. Και πώς θα ονομάσουμε πχ τις επιθέσεις νεοναζήδων με βόμβες σε γειτονιές μεταναστών στη Γερμανία; Αυτή δεν είναι τρομοκρατία; Κι αν δεν είναι τι είναι; -Προσέχεις ότι δεν βάζω καθόλου στην εξίσωση την κρατική τρομοκρατία γιατί εκεί πάμε σε άλλα χωράφια και άλλες τεράστιες συζητήσεις.

The Motorcycle boy είπε...

Τώρα εγώ σου απαντάω Μπερνάρ, αλλά το σχόλιό σου δεν το βλέπω δημοσιευμένο εδώ, το βλέπω μόνο στα μέιλ μου! Μέγας είσαι Μπλόγκερ και θαυμαστά τα έργα σου δηλαδή -τέλος πάντων.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες ταυτίζονται στην πλειονότητά τους με την αριστερά επειδή οι αριστερές ομάδες και γενικότερα "ο χώρος" βιάζεται να τις αποδεχτεί, να τις αποθεώσει και να τις υποστηρίξει. Έτσι έχουμε το φαινόμενο από τη μια το παρακράτος να προβοκάρει με τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες χρεώνει στην αριστερή ιδεολογία κι από την άλλη οι αριστεροί να αποδέχονται τις ενέργειες αυτές αναφανδόν και χωρίς κριτική.
Για περισσότερα, υπάρχει το σχετικό βιβλίο του Σαγκουινέτι.

bernardina είπε...

Ευτυχώς που μεσολάβησε κάτι και πρόλαβες να μου απαντήσεις αλλιώς ήμουν έτοιμη να το ξαναγράψω!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και δεν καταλαβαίνω γιατί... τέλος πάντων.

Αυτό εννοούσα βρε μότορα. Την ευκολία με την οποία πέφτουν στην παγίδα σαν πρωτάρηδες κατ' επανάληψη και αφήνει κάθε λογής απορίες: περί αφέλειας πρόκειται ή περί προβοκάτσιας; Ρωτάω εγώ η καχύποπτη...
Το βιβλίο που λες δεν το έχω διαβάσει. Ρίξε στοιχεία (εκδοτικό οίκο κλπ) να το προμηθευτώ.
Φιλιά για την ώρα. Πάω να χώσω μέσα το κεφάλι ως το απογεματάκι που θα τα ξαναπούμε.
Να περάσει ο επόμενος σχολιαστής, παρακαλώ!

liontas είπε...

"Για πείτε να μάθω κι εγώ. Μαλάκες."

Θα μπορούσα να πω "Απλά προσυπογράφω", αλλά θα ήταν πολύ λίγο.

Σαραντάρης του καναπέ είμαι (κι εγώ), αλλά κάποια εγκεφαλικά μου κύτταρα έχουν παραμείνει σε θέση να με βοηθήσουν να δομήσω μια κάποια λογική σκέψη.
Το συμπέρασμα (όχι μόνο από αυτά τα τελευταία) είναι ένα και απλό.
Ή έχουμε γεμίσει "επαναστάτες" του κώλου, ή ο χαφιεδισμός και η προβοκάτσια αγγίζουν νοσηρές σεναριογραφικές χολυγουντιανές ονειρώξεις.
Ή και τα δύο.

The Motorcycle boy είπε...

Τζιαναφράνκο Σαγκουινέτι, "Περί της τρομοκρατίας και του κράτους", εκδόσεις ΥΨΙΛΟΝ. Από τα καλύτερα νουάρ βιβλία που έχω διαβάσει, τύφλα νάχει ο Χάμετ, χεχεχε.

Λιόντα, εντάξει, επειδή είμαστε σαραντάρηδες του καναπέ θα πρέπει να κουνάμε τα κεφάλια σαν τα τιγράκια που βάζανε παλιά στα ταμπλώ των αυτοκινήτων σε κάθε μαλακία που ακούμε;
Δεν έχω (έχουμε) το κόμπλεξ των παλιότερων οι οποίοι ήταν τουλάχιστον τρεις κλάσεις ανώτεροι από τον Τσεγκουεβάρα στα νιάτα τους κι ότι κάναμε εμείς το αντιμετώπιζαν με χλευασμό λόγω ασημαντότητας μεγέθους. Φροντίζω (φροντίζουμε) να σιωπώ (σιωπούμε) για να μην τορπιλίζουμε τις όποιες προσπάθειες που γίνονται.
Αλλά κάποια πράγματα είναι μεγαλύτερα κι από το κεφάλι μας, δεν κάναμε τους αλλήθωρους όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, πώς θα κάνουμε τους αλλήθωρους τώρα;
Αυτό λέω.

Υ.Γ.: Το "και τα δύο" ισχύει επειδή το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο.

savon des bebes gentilles είπε...

φαντάζομαι πως οι μπάτσοι χρειάζονται συλλήψεις. Φαντάζομαι επίσης ότι κάποιους έχουν στο μάτι. ε αυτό είναι κάτι σαν σύλληψη φωτογραφία. βάζεις το προφίλ του στον τύπο και μετά λες μα εμείς σας ενημερώσαμε, οτι πιάσαμε τον δείνα είναι επειδή ταίριαζε το προφίλ του εντελώς στην προκύρηξη.

The Motorcycle boy είπε...

Μωρέ ναι κι εγώ μαζί σου. Και καλά κάνουν οι μπάτσοι, πού να τρέχουν τώρα να ανακαλύπτουν καινούργιους όταν μπορούν να πιάσουν τους "συνήθεις";
Αυτό όμως που απορώ εγώ είναι γιατί θα πρέπει ο "χώρος" να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των μπάτσων αποδεχόμενος να ενοχοποιηθεί για ενέργειες που ΟΥΤΕ έκανε, ΟΥΤΕ ταιριάζουν με την ιδεολογία του;
Θα μου πεις -ποια ιδεολογία τώρα, ιδεολογία είναι η εξ αποκαλύψεως επανάσταση...

savon des bebes gentilles είπε...

κοίττα εδώ στα ξένα που μαι δεν έχω παρά ελάχιστες πλέον επαφές. ωστόσο ξέρω πως μετά την ιστορία της μάρφιν άρχισε πλέον ο χώρος να το "συζητά". ξέρεις μαστίγια και τέτοια. δεν ξέρω βέβαια ούτε πόσο διήρκεσε αυτό, ούτε σε πιο βαθμό έφτασε. θα ήταν εύκολο να αρχίσουμε την ψυχολογικοποίηση και να εξηγήσουμε τα πάντα όλα με τον αυξημένο θυμό, την συμβολική εκτόνωση κλπ. αυτά εκτός απο απλοικά τα θεωρώ κυρίως μαλακίες. αυτό που βλέπω από δω, δηλαδή από πολλά χιλιόμετρα μακρυά είναι πως αλλάζει και ο χαρακτήρας των χτυπημάτων αλλά και γενικά η στάση του κόσμου στην βια. με πολλές βέβαια αντιφάσεις. και γω μαζί σου είμαι, να καταδικάσουμε αυτή του είδους την βία, όπως επίσης γνωρίζουμε καλά πως η επανάσταση δεν γίνεται με απόφαση συνέλευσης αλλά στο ενδιάμεσο χάνουμε αυτό που γίνεται τώρα...τί γίνεται; γιατί πραγματικά εγώ κάτι χάνω σε όλη αυτή την ιστορία.

The Motorcycle boy είπε...

Κατά την ταπεινή μου άποψη απαντήθηκε το ερώτημα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;" και είναι εμφανές που κάθισε η μπίλια.
Εννοώ οτι από τη στιγμή που η επανάσταση σταμάτησε να θεωρείται φυσιολογικό και αναπόφευκτο πέρασμα της κοινωνίας και έγινε "Τα μυστικά των σοφών της Σιών", "Ναϊτες Ιππότες" και άλλα τέτοια γραφικά πήγαμε πολύ πίσω. Γυρίσαμε στην κτηνωδία των δέντρων δηλαδή, εκεί που άνθισαν οι δοξασίες και η βαρβαρότητα.

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

τΟ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ" παντως ειναι βολικο. Πχ: " Αγαπη μου στη σχεση μας δεν υπαρχει κρατος". Πιανει ...

savon des bebes gentilles είπε...

χμμμμ. γιατί έχω την αίσθηση πως κάθε φορά που η επανάσταση θεωρούτα φυσιολογικό και αναπόφευκτο πέρασμα της κοινωνίας ήταν κατά την διάρκεια μιας επανάστασης; και πάλι...

Ο Καλος Λυκος είπε...

Στα αγγλικά ή στα ελληνικά το θέλετε το βιβλίο του Sanguinetti;

The Motorcycle boy είπε...

Ανάποδο -αυτό ανήκει στην κατηγορία: "Τι είσαι ρε πούστη; Ανάρχας, κουμμουνιστής, φασίστας; Θες να σε πάω μέσα με τον νόμο 4000 με το 114; Μίλα ρε παλιοκουμμούνι!" Αργύρης, από Γλυκιά Συμμορία.

Savon, όχι ακριβώς. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ την επαναστατική διαδικασία εμφανίζεται το μοιραίο της επανάστασης.

Λύκε, μάλλον σε ελληνικά θα το θέλουν -Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας είσαι ρε πούστη!

bernardina είπε...

Καλέ Λύκε,

Και στα δύο για να κάνω αντιπαράθεση στις μεταφράσεις, χαχα Ευχαριστώ για την προθυμία!

Καλημέρα σε όλους

PiKei είπε...

Μοτοσακέ, οι μέρες της αφθονίας σου είναι μετρημένες (τώρα που τα έβαλες και με το "άγιο συγκρότημα" και με τους "τρομοκράτες".

Φύλαγε το σκληρό σου και ρίχνε καμιά ματιά κάτω από το αμάξι πριν το βάλεις μπροστά...

Ο Καλος Λυκος είπε...

moto, και λίγα λές

bernardina, δώσε mail

The Motorcycle boy είπε...

ΠΚ, κοιτάζω ΠΑΝΤΑ κάτω από το αμάξι, τα πρωινά πριν ξεκινήσω για τη δουλειά. Ο λόγος είναι οτι εκεί από κάτω έχουν πέσει συνήθως τα κλειδιά της μηχανής.
Αλλά αυτό για τις μέρες της αφθονίας μου που είπες με τρόμαξε. Λες να μου βάλουν φραγή στον μπλόγκερ και να μην μπορώ να γράψω πάνω από 200 λέξεις σε κάθε ποστ; Αμάν!

Λύκε, το "και λίγα λες" θα το θεωρήσω φιλοφρόνηση, χαχαχαχα.

bernardina είπε...

Καλέ Λύκε,

Ζήτα το από τον μότορα. Το έχει. Και thanks in advance. Με σκλαβώνεις.

Φραγή στον μπλόγκερ για τον μότορα;;; Δηλαδή τέρμα οι σινδόνες; Όχι ρε γαμώτο!!! Και τώρα που έχω αγωνία να δω τι θα απογίνει το φορομπηχτικό φίδι, χαχαχα

Ο Καλος Λυκος είπε...

motor, άμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας, κλπ κλπ

bernardina, on its way

tifoeus είπε...

ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά κάπου με μπερδεύεις.

νομίζω παλιότερα είχα δει σχόλιό σου στους μεταφραγμένους να μας ρωτάς με παράπονο γιατί δεν ψηφίσαμε ΓΑΠ...

δεν μπορείς να πατάς με το ένα πόδι στη μια βάρκα και με το άλλο στην άλλη.

The Motorcycle boy είπε...

Χμμ, είσαι της λογικής ότι επειδή ψήφισα Πασόκ στις τελευταίες εκλογές θα πρέπει να πάω να γραφτώ στο κόμμα; Κάπως έτσι; Δηλαδή η ψήφος σημαίνει 100% κομματική ένταξη; Έξοχα!

Δεν ρώταγα με παράπονο, ρώταγα θέλοντας να δείξω τον παραλογισμό μιας κίνησης. Τότε, θυμάμαι, οι ομοφυλόφιλοι πάλευαν για την καθιέρωση του πολιτικού γάμου κι, αντί να ψηφίσουν Πασόκ που τους υποσχόταν Σύμφωνο Συμβίωσης προτιμούσαν Σύριζα που έταζε πολιτικό γάμο (στου Κουτρούλη βέβαια, αφού δεν επρόκειτο να κυβερνήσει). Αποτέλεσμα; Βγήκε ο Χονδρός, έκανε το Σύμφωνο που δεν περιελάμβανε ομοφυλόφιλους, οι Συριζαίοι δήμαρχοι αρνούνταν να παντρέψουν ομο ζευγάρια (επειδή η κοινωνία δεν ήταν ακόμα έτοιμη) και ο μόνος που το έκανε ήταν ο Πασόκος της Τήλου.
Το ερώτημά μου βέβαια απαντήθηκε αργότερα -οι οργανωμένοι ομοφυλόφιλοι ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πλεοκεκτήματα του Συμφώνου στον αγώνα τους για γάμο! Κι όλα αυτά στο πλαίσιο μιας κάποιας ισότητας, έτσι;
Συγνώμη κιόλας αλλά δεν είμαι πρόθυμος να αποδεχτώ τη συμμετοχή ανθρώπων σε έναν καταπιεστικό θεσμό για λόγους ισότητας! Το θεωρώ παραλογισμό.

Αυτά περί του παραπόνου μου -άλλη φορά θα το μελοποιήσω κιόλας, χαχαχα.

bernardina είπε...

"Αυτά περί του παραπόνου μου -άλλη φορά θα το μελοποιήσω κιόλας, χαχαχα."

Μου φαίνεται πως σε έχει προλάβει ήδη ο Καζαντζίδης. Α, και η Αρβανιτάκη.... χεχε

Δηλαδή ρε μότορα θες να πεις πως φορτωθήκαμε έξι χρόνια τον Βουρδούμπαλο επειδή δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ οι γκέι; Χριστέ μου, τι άλλο θ' ακούσω! :-D

Ανώνυμος είπε...

γενικά δεν είμαι της λογικής αλλά του συναισθήματος, χαχαχα.

θα συμφωνήσω, τα αποτελέσματα της κίνησης δεν ήταν τα αναμενόμενα και ο Σύριζα κινδυνεύει να μείνει εκτός.

αλλά και εσυ είσαι άνθρωπος με πολλές αντιφάσεις. τα λες έτσι τα λες και αλλιώς.

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, σαφώς και υπάρχουν αντιφάσεις, σαφέστατα και τα ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ (άρα τα λέω έτσι κι αλλιώς) τι με πέρασες; Για τον Αβραάμ Πάπα; Κουβέντα κάνουμε εδώ, αν είχα μόνο βεβαιότητες θα έγραφα μια Βίβλο και θα τελείωνε η υπόθεση!
Πάντως η βασική θέση στην οποία προσπαθώ να είμαι συνεπής συνοψίζεται στο: δεν μου χαρίσανε τίποτα, δεν τους χαρίζω τίποτα.

Μπερναρντίνα, δεν ψηφίσανε οι συνασπιμένοι γκέι το Πασόκ, δεν το ψηφίσανε οι ηρωικοί μπλόγκερς με τα μαύρα που εκτόνωσαν την οργή τους με δυο φάσκελα στη Βουλή, δεν το ψηφίσανε οι εναλλακτικοί του κομπολογιού που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το τουπέ του "όλες, είσαστε ίδιες, στην καρδιά, την ψυχή, τις συνήθειες/ μα καμιά, καμιά σας δε μοιάζει, μ΄εκείνη τη μοναδική", δεν το ψηφίσανε όλοι αυτοί -φάε μια 2ετιά τον Χονδρό στη μάπα, φάε μια χρεωκοπία της χώρας, πλήρωνε τώρα μαλάκα δημόσιε υπάλληλε! Και το αστείο είναι οτι όλοι οι προαναφερθέντες έχουν ξεσηκωθεί τώρα και φωνάζουν: "τα πλούτη να πληρώσει η ολιγαρχεία", "να τα πάρουν απ΄αυτούς που τα φάγανε" και άλλα γραφικά! Περιμένω πότε θα ξανάρθει στη μόδα το "Σκα σου σου" και τα "Παπάκια" -τι να λέμε τώρα.

bernardina είπε...

Ερώτηση κρίσεως (και σκύβω αστραπιαία για να μην έρθει η γνωστή σβουριχτή ξανάστροφη):

Θε να πεις ωρέ μότορα πως αν είχαμε νηστέψει στο ενδιάμεσο τον Βόιδακα ΔΕΝ θα είχε χρεοκοπήσει η χώρα; Ο τραγελαφικός θίασος της ύστερης ΝουΔούλας έφταιξε για όλα; Τα προηγούμενα χρόνια Όοοοολα γίνονταν οπως έπρεπε δηλαδής;

Γιατί, πχ, κάποιος έρμος Σπράος (όπως κατά διαβολική σύμπτωση κουβέντιαζα χτες με φιλαράκι ;-) που σκαμπάζει από οικονομικά) είχε γράψει μια έκθεση ιδεών με θέμα πού βαδίζομεν κύριοι; εκεί κάπου το μακρινό '97, αλλά οι κύριοι την διάσασαν, απάντησαν duly noted και έδειξαν με κοφτή κάθετη κίνηση της τεντωμένης παλάμης κάπου ανάμεσα στα σκέλια τους. Όπως επίσης θυμάμαι πολλούς που τότε είχαν την φιλοσοφική/υπαρξιακή αναρώτηξη αν ο Σημίτης είναι τιτανοτεράστιος οικονομολόγος ή "λογιστάκος"

Και πρόσεξε τώρα εδώ

πhttp://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=47&artid=89257&dt=22/06/1997

την τελευταία παράγραφο που έχει ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ πλέον εκ των πραγμάτων, αφού ούτε και οι δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν εντέλει αλώβητοι από αυτή τη λαίλαπα που κυοφορούνταν δεκαετίες τώρα, για να μην πάω ακόοομα πιο πίσω και θυμίσω το αλήστου μνήμης ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣ' ΤΑ ΟΛΑ και τα πακέτα που διασπαθίστηκαν και τις επιδοτήσεις που έγιναν στάχτη και μπούρμπερη (για να μην πω ΤΙ πραγματικά έγιναν) και, και και...
Ο Χοντρός ήταν απλώς το κερασάκι στην σκατένια τούρτα που είχαν φτιάξει ο Σιδερένιος και ο Κινέζος (κατά το ο Καλός, ο Κακός και ο Άσκημος) και κάτι άσκημοι δευτεράντζες κομπάρσοι ενδιάμεσα.

Η ελληνική οικονομία ήταν στρεβλή από γεννησιμιού της. Κατά τη γνώμη μου απλώς επι θητείας Χοντρού τής δόθηκε η χαριστική βολή. Και τώρα προσπαθούνε να δημιουργήσουνε το τέρας του Φρανκενστάιν, -και ούτε καν του τζούνιορ, που αν μη τι άλλο γνώριζε ποιο είναι το γλυκό μυστικό της ζωής, χεχε.

Και ποιο σκα σου σου και παπάκια μου τσαμπουνάς βρε μότορε. Εδώ τις προάλλες άκουσα από μεγάφωνα "Στην Αθήνα μεσ' στο κέντρο" και έπαθα ένα deja vue η γυναίκα. Έτοιμη ήμουν να αναρωτηθώ αν είχα γράψει καλά άλγεβρα στο διαγώνισμα ή θα έμενα στην ίδια τάξη ;-)

bernardina είπε...

Φαίνεται πως ο μπλόγκερ τα έχει παίξει και χρειάζεται διακοπές. Άλλα σχόλια τα τρώει κι άλλα τα γράφει δις.

tifoeus είπε...

ευτυχώς που ο Τσε δεν σκεφτόταν έτσι :)

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, τώρα θα μιλήσουμε ή θα το γυρίσουμε στο νηπιαγωγείο;

Είπα εγώ οτι σε 2 (ή έστω 6) χρόνια άνοιξε η κόλαση ενώ πριν ζούσαμε στον παράδεισο; Από την άλλη πρέπει κάποιος να είναι μέγιστος κρετίνος για να πει οτι η Ελλάδα του 2004 ήταν στην ΙΔΙΑ κατάσταση (ή σε παρόμοια, ή σε κατάσταση που προμήνυε χρεωκοπία τέλος πάντων) με την Ελλάδα του 2009. Με κάποιο τρόπο οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης κέρδιζαν χρόνο επιβίωησς για μια χώρα "ανώμαλο ρήμα" που έλεγε και μια ψυχή. Ε, ο Χονδρός έφαγε χωρίς να φροντίσει να μαζέψει καμιά είσπραξη και πτώχευσε το μαγαζί, δατς ολ.

Ο Σπράος είχε πει οτι αν δε γίνει τίποτα το '97 σε 10 χρόνια θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό και ΟΝΤΩΣ σε 10 χρόνια ΑΚΡΙΒΩΣ κατέρρευσε!
Ο Σημίτης έκανε μια προσπάθεια να λειτουργήσει για το δημόσιο συφέρον με τον Σπράο και τον Γιαννίτση, αλλά του τραβήξανε τ΄αυτί τα συντρόφια και προτίμησε να πάρει τις εκλογές παρά να κάνει κάτι σοβαρό για τη χώρα. Επειδή θυμάμαι τώρα το βρισίδι που έτρωγε και τρώει ο Σημίτης και το πόσο φασίστα θεωρούσαν το Σπράο, ειλικρινά, αν με ρωτούσαν, θα έλεγα "ρε αφήστε τη χώρα να γαμηθεί -τι ασχολείστε με τους χαχόλους;"
Αν κάποιον τον θεωρείς προδότη δεν πρέπει να αναμένεις απ΄αυτόν να ενεργήσει σαν ήρωας, εκτός αν είσαι ο Φώσκολος, έντάξει;

Το "Τσοβόλα δώστα όλα" ήταν κάτι για το οποίο ο Αντρέας θα έπρεπε να τελειώσει τις μέρες του στη φυλακή αν ήμασταν έστω τύποις ευνομούμενο κράτος.

Συμφωνώ λοιπόν περί χαριστικής βολής, απλά λέω οτι είχαμε κάποια χρόνια μερεμετιών μπροστά μας.

tifoeus τι δουλειά έχει ένας επαναστάτης με δυο μικροαστούς που κουβεντιάζουν; Για τον Τσε μιλάω. Πάντως, κι αλλιώς που σκεφτόταν δε θα γλίτωνε το κανιβάλισμα αν δεν φρόντιζε να σκοτωθεί ηρωικά. Βάλε τον Φιδέλ στη θέση του και έλα πες μου.

bernardina είπε...

Επειδή ανέφερες ειδικά το 2004, θα έπρεπε τότε να είναι κανείς κρετίνος (ή τυφλωμένος από την πολλή εθνική υπερηφάνεια, που για μένα είναι ένα και το αυτό) για να μην αντιληφθεί ότι η υπερπαραγωγή θρίλερ με τίτλο "Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας" ήταν το καμπανάκι (για να μην πω το death bell), πάντως σίγουρα η επιβεβαίωση ότι η χώρα αρμένιζε πολύυυυ στραβά παριστάνοντας το μικρομέγαλο νιάνιαρο που φόρεσε τα τακούνια και τα γουναρικά της μάνας του, κοτσάρισε και τις φω πέρλες γύρω από το λαιμό και νόμισε οτι επειδή ψευτοψήλωσε δέκα πόντους ήξερε και να οδηγήσει μια δανεική -για να μην πω κλεψιμέικη και παραγίνω κακιά- Μπουγκάτι Βεϋρόν. Γι' αυτό (ΚΑΙ γι' αυτό, αλλά "γι' αυτό" ως νοοτροπία, αν με εννοείς) βρίσκεται τώρα με λιατσασμένα μούτρα, κουβάρι με τα παλιοσίδερα πάνω στον τοίχο και προσπαθεί να καταλάβει αν αυτό δίπλα στο μάτι της είναι το αυτί της ή η επιγονατίδα της και πώς θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες σαν τον μυθικό φοίνικα...

bernardina είπε...

Ρε συ, τη σκηνή που ανοίγει με Σπράο και τελειώνει με υπόκλιση του ΦΟσκΩλου (δεν πρόκειται για πληκτρολογικό λάθος) την έκανες κόπι πέιστ από παλιότερο σχόλιό σου ή εγώ παθαίνω απανωτά deja vue λόγω πνευματικής υπερκόπωσης;

bernardina είπε...

"Το "Τσοβόλα δώστα όλα" ήταν κάτι για το οποίο ο Αντρέας θα έπρεπε να τελειώσει τις μέρες του στη φυλακή αν ήμασταν έστω τύποις ευνομούμενο κράτος."

Αν θυμάσαι, κάποιος έσπευσε να πει ότι έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του. Και ΑΣΦΑΛΩΣ δεν είμαστε ΟΥΤΕ τύποις ευνομούμενο κράτος, αλλιώς δεν θα ήμασταν λιατσασμένοι πάνω στον τοίχο σάντουιτς μέσα στη Μπουγκάτι που τώρα μοιάζει περισσότερο με σκραπ...

tifoeus είπε...

είπα εγώ ποτέ ότι αυτοπροσδιορίζομαι ως μικροαστός μετανάστης; :)

επειτα και για μας δεν σκοτώθηκε ο Τσε ηρωικά;

ας μην τους ισοπεδώνουμε όλους.

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, εντάξει οι Ολυμπιακοί ήταν η μεγαλύτερη μαλακία που έγινε στη χώρα μετά το ΟΧΙ του Μεταξά -αλλά νομίζω οτι ο Αντρίκος ντ' Ελ Πάσο ήταν υπεύθυνος ΚΑΙ γι΄αυτό.
Δεν ξέρω ποιος είπε οτι τον πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, πάντως πέρα από την ποιητικότητα της δήλωσης πρόκειται περί μαλακίας -εμφανώς.
Έχω ξαναπεί το κομμάτι με τον Φώσκολο; Μπορεί -ο Φώσκολος είναι ίνδαλμά μου.

Τέλος πάντων, ότι και να λέμε -κι επειδή δουλεύω στο Δημόσιο -στο υπογράφω: αν δεν ήταν ο Χονδρός θα τη σκαπουλάραμε καμιά 10ετία ακόμα (το ασφαλιστικό βέβαια θα γαμιόταν αλλά χεστήκαμε για την ώρα). Με το Χονδρό πάθαμε μεγάλο λούκι, αν δεις πόσα ξοδεύτηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στην εξαετία του, πόσα χάθηκαν στα δομημένα, πόσα χαρίστηκαν σε ημέτερους και πόσα εισπράχθηκαν από φόρους -θα το καταλάβεις. Όλοι κλέβουν, αλλά όχι έτσι αδερφούλα μου!

tifoeus οι δυο μικροαστοί είμαστε εγώ και η Μπερναρντίνα -εσένα δεν σε "ξέρω" τόσο για να πω. Ο Τσε σκοτώθηκε για την πάρτη του, όπως κι ο κάθε συνεπής επαναστάτης. Τι θα πει συνεπής επαναστάτης; Θα πει κάποιος που δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια από την αδικία που βλέπει στον κόσμο.
Αν όμως δεν σκοτωνόταν ο Τσε και πάλευε να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο στην Κούβα (όπως εκείνος τον καταλάβαινε κι όπως έκανε ο Φιδέλ) πάω στοίχημα οτι τώρα θα τον έλεγαν φασίστα και δικτάτορα οι περισσότεροι. Έχω άδικο; Εδώ και τόσο νωρίς που έφυγε έχουν φαγωθεί να του φορτώσουν εκτελέσεις και ομοφοβία -τι να λέμε τώρα!

bernardina είπε...

Το βαρυσήμαντο ιστορικό αυτό απόφθεγμα το εκστόμισε ανερυθριάστως ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Κατατεραστιοτιτάνιος Καραμαλακανλής ο Α', θείος του Κωνστάκη του Πυκνόσωμου του Βου. Είναι δε η φιλοσοφία στην οποία εδράζεται ο μόνος νόμος που εφαρμόζεται εν Ελλάδι, αυτός περί μη υπάρξεως ουδεμίας απολύτως ευθύνης υπουργών τε και πρωθυπουργών ομοίως. Α ρε άτυχε Αντρεότι, στην Ελλαδάρα έπρεπε να πρωθυπουργεύεις κακόμοιρε...
Συμπέρασμα: Και ο γυαλός είναι στραβός θεόστραβος κι έμείς στραβγά ψωλαρμενίζουμε μια ζωή και όποτε πάει κάποιος να μας δώσει μια πυξίδα, ένα κανοκυάλι βρε αδελφέ, τον βρίζουμε φασίστα και εχθρό της εργατικής τάξης.

υγ. Διαμαρτύρομαι εντόνως -δεν είμαι μικροαστή, είμαι προλετάρια του πνεύματος με έντονες επαναστατικές τάσεις αν κρίνω από την χρόνια insomnia.

Άντε βρε, καλή μέρα και καλή βδομάδα να (ξανα)χουμε. Και όσοι επιβιώσουν στο τέλος της τριετίας θα έχουν να το λένε στα εγγόνια τους...

The Motorcycle boy είπε...

Α, μιλάς για το πρωθυπουργό που ονομαζόταν ΚΑΙ Τριανταφυλλίδης! Αυτόν που σαν Υπουργός Συγκοινωνιών ξήλωσε το τραμ και ονομάστηκε αργότερα Ύπατος Αρμοστής της Αντιπαροχής ξεκινώντας την κατεδάφιση της Αθήνας! Ε, λογικό είναι να το υποστήριζε το περί πρωθυπουργών που αναφέρεις, αφού κανονικά θα έπρεπε να είναι στη μπουζού (ή στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατί τότε ίσχυε ακόμα η "κατάσταση πολιορκίας") για εγκατάλειψη θέσεως και για μίζες.

Έχουμε αυτό το "κάτι σαν" καπιταλισμό σ΄αυτή τη χώρα οπότε θεωρώ προφανές το ότι οι πολιτικοί θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Αλλά ακόμα και τ΄αφεντικά χρειάζονται εργάτες, όταν λοιπόν κάποιος οδηγεί τους εργάτες (εργαζόμενους) στην λιμοκτονία είναι μαλάκας φουλ σίζον -αυτό λέω.

Ο Αντρεότι πήγε μέσα επειδή στην Ιταλία υπήρχε το ίνδαλμα του Βγενόπουλου που ήθελε να κυβερνήσει, αλλιώς θα τη σκαπουλάριζε. Γιατί νόμοι υπάρχουν κι εδώ και ειδικά δικαστήρια γίνονται -θυμάσαι τον Αντρέα και την παρέα του;
Όταν όμως Ο ΜΟΝΟΣ που πήγε φυλακή από εκείνη την παρέα έκανε κόμμα, το ονόμασε ΔΗΚΚΙ και αποθεώθηκε, όταν ο Αντρέας πήρε μπάι τις επόμενες εκλογές μετά τη δίκη, τότε φιλενάδα δικαιούμαι να πω οτι όσοι τους ψήφισαν αθωώνοντάς τους ήταν υπέρ της μίζας και της ρεμούλας. Για πολίτες μιλάμε έτσι;

Καλή βδομάδα.

ΗΛ. είπε...

Καλή βδομάδα συναγωνιστές.
Επειδή έχεις ξαναναφέρει το Σπράο,και επειδή και ένας λογιστής απλός άμα καθόταν και έκανε πράξεις αριθμητικής θα έβλεπε ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα,το ότι πήγαν να τον φάν είναι γιατί είχε προτείνει η "σφαγή" να αρχίσει από τότε.Δε βλέπω γιατί δε σ'αρέσει που "έζησες"λίγα χρόνια.

The Motorcycle boy είπε...

Δε μ΄αρέσει αδερφέ μου επειδή η "σφαγή" που θα γινόταν τότε θα αφορούσε ενοποίηση ταμείων, αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων και εφάπαξ, δηλαδή "στον πόητσό μόη" (που έλεγε κι ο ποιητής). Αλλά επειδή δεν έγινε αυτό τότε, βρέθηκα εγώ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ όταν χρειαζόμουν γιατρό να πρέπει να πληρώνω από την τσέπη μου (επειδή οι γιατροί είχαν καταγγείλει τη σύμβαση με το Δημόσιο), όταν χρειαζόμουν εξετάσεις και φάρμακα να πρέπει να πληρώνω επίσης από την τσέπη μου (για τον ίδιο λόγο), ενώ πλήρωνα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ και ΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ τις ασφαλιστικές μου εισφορές. Άρα, δεν "έζησα" 10 χρόνια καλύτερα, απλώς γαμήθηκα όταν χρειάστηκα περίθαλψη.
Και τώρα ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ του Σπράου (στο τριπλάσιο) πήραν οι τωρινοί ΚΑΙ το μισθό μου κόψανε ΚΑΙ το σύστημα δεν θα αντέξει να μου πληρώσει σύνταξη αν βγω ποτέ!
Ε, μου φαίνεται οτι πιάστηκα κάπως κώτσος -τι λες κι εσύ;

Όταν αφορά κυβερνητικό έργο προτιμώ να παίρνουν τις αποφάσεις λογιστές παρά αεριτζήδες που το παίζουν ιδεολόγοι και μεγαλοϊδεατιστές.

La koumbara είπε...

Πάνω που έλεγα να μπω να γράψω, με κάλυψες πλήρως!
Καλημέρα

ΗΛ. είπε...

Εσύ πλήρωσες μια φορά εγώ που πληρώνω συνέχεια,παιδίατρο,γυναικολόγο(όχι για μένα)κλπ.
Πάντως και τότε να είχαν παρθεί μέτρα σήμερα θα γινόταν τα ίδια,άρα μηδέν εις το πηλίκιο.

The Motorcycle boy είπε...

Κουμπάρα, γνωστά τα βάσανά μας -τι να λέμε...

Ηλία (μαλακία σου που δεν πηγαίνεις σε γυναικολόγο -με τόσο πήδημα που έχουμε φάει όλο και κάνα καρκίνο στον τράχηλο θα έχουμε) εσυ πληρώνεις συνέχεια τους γιατρούς, αλλά πόσα πληρώνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάθε μήνα για περίθαλψη; Επειδή εμένα μου κρατάνε 140 ευρουλάκια (70 εγώ, 70 ο εργοδότης) τα οποία αν τα έδινα σε μια ασφαλιστική θα μου κάνανε μέχρι πεντικιούρ -κατάλαβες; Ε, σαν πολύ δεν πάει να πληρώνω 140 και το γιατρό από την τσέπη μου;

Αν είχαν παρθεί μέτρα τότε, σήμερα θα δίνονταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κανονικά οι συντάξεις (που βγαίνει ο άλλος και περιμένει 8 μήνες μέχρι να πάρει σύνταξη! τι στον πούτσο να τρώει 8 μήνες ο άνθρωπος;) -κάτι θα ήταν κι αυτό. Αλλά ο Σημίτης προτίμησε την επανεκλογή, τα είπαμε αυτά.

La koumbara είπε...

Βέβαια, μην φανεί ότι αγιοποιούμε κανέναν Σπράο ή οποιονδήποτε, άλλωστε κέρδισε η Ολλανδία τη Βραζιλία και όπως καταλαβαίνετε όλοι θα έσκαγα αν δεν το έλεγα εδώ μέσα!

The Motorcycle boy είπε...

Δεν αγιοποιούμε κανέναν, απλά λέω οτι όταν πρόκειται για κλείσιμο ισολογισμού, ανάμεσα στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και ένα λογιστή εγώ θα προτιμήσω τον λογιστή. Αν θέλουμε να κλείσουμε τον ισολογισμό -έτσι; Αν θέλουμε να το γαμήσουμε και ν΄αλλάξουμε το σύστημα, θα προτιμήσω πολλούς άλλους όμως και πάλι στην κατάταξη των προτιμητέων ο λογιστής θα βρίσκεται πιο ψηλά από τον πόρεδρο της ΑΔΕΔΥ. Ή της ΓΣΕΕ.

Με τη σκατόμπαλα που τους έχουν δώσει εκεί πέρα στην Αφρική επιβιώνουν οι τσουρουκάδες και καταποντίζονται οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Οπότε κι ευτυχώς να λέμε που έφυγε αξιοπρεπώς η Βραζιλία από τους Ολλανδούς, επειδή η Αργεντινή (η άλλη κατεξοχήν φαντεζί ομάδα της διοργάνωσης) ξεφτιλίστηκε από τους ξυλοκόπους (με την εξαίρεση του Οζίλ) Γερμανούς.

ΗΛ. είπε...

Ο γυναικολόγος θα ψάχνει καιρό να μου βρεί τον τράχηλο,μάλλον για πρωκτολόγο θα ψάξω.
Εγώ πληρώνω γύρω στα 500€το χρόνο,το κατώτερο, αλλά στο τέλος θα πάρω και τ'αρχίδια μου απ'ότι προβλέπεται,τώρα το τι πληρώνεις εσύ δε θέλω να αντιπαρατεθούμε.Για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές μην είσαι και πολύ σίγουρος για του τι θα σου κάνανε.

The Motorcycle boy είπε...

Τι να ψάξουμε σε πρωκτολόγο ρε αδερφέ που έχουμε καταντήσει σαν εκείνη την παλιά τσόντα, το "Από μπρος παρθένα, από πίσω μπαίνουν τρένα"! Τέλος πάντων, καλό είναι ΕΦΟΣΟΝ πληρώνουμε να απαιτούμε κιόλας -500 το χρόνο εσύ, 1.700 εγώ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΤΟΥΣ!
Ξέρω οτι και οι ασφαλιστικές κοιτάζουν πώς να μην σε πληρώσουν (τόσα χρόνια με μηχανή το έχω δει το έργο σε πολλές επαναλήψεις) αλλά όπως και να το κάνουμε, ο κολλητός μου πληρώνει ένα 70αρι το μήνα σε ιδιωτική ασφαλιστική κι έκανε εγχείριση χολής τζάμπα σε κυριλέ νοσοκομείο κι εγώ με τα 140, αναγκάστηκα να πληρώσω κοντά 3 χιλιάρικα για να βγάλω τη χολή μου! Ε;

bernardina είπε...

Εκατόν σαράντα ευρουλακια; ΕΚΑΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ;;;; Εμένα μου κρατάνε ΟΧΤΑΚΟΣΙΑ το δίμηνο είτε έχω δουλέψει είτε όχι!!! Και με τον καινούργιο νόμο, τα ξανάπαμε, θα βγω στη σύνταξη (αν ζήσω μέχρι τότε) στα εβδομήντα τρία μου και θα παίρνω τα τρία μου! Γιατί επί δώδεκα χρόνια οι φροντιστηριάδες που με είχανε τότε επί παλαιοτέρου σκλάβο τους μου κολλαγανε ένα ένσημο once in a blue moon gamo to moon pou tous petage και στο ΤΕΒΕ ειμαι από το '93!!!
Και, μότορα, μην παίρνεις όρκο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές -τα ίδια έλεγα κι εγώ μέχρι πρότινος που μείνανε με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο χέρι κάτι δύστυχοι...

Γεια σου φιλαράκι κουμπαρούλα ;-) Έχε χάρη που σε συμπαθώ αλλιώς θα έλεγα κάτι για τους Ολλανδούς. Και όχι, κανέναν Σπράο δεν αγιοποιούμε. Για την κοινή λογική μιλάμε, που έχει εξαλειφθεί απ' αυτή τη χώρα μαζί με το λύγκα και τον ψαραετό και κοντεύει να χαρακτηριστεί επαναστατική πράξη.

ΗΛ. είπε...

Ναι θα βάλουμε το μετροπόντικα να κάνει διάγνωση χαχα.
Θέλω να πω ότι οι ασφαλιστικές είναι πάντα με το φυτίλι αναμμένο και το κανόνι γεμάτο,ποτέ δεν ξέρεις.
Ζήτα τα από το δημόσιο να στα δώσει στο χέρι,θα στα δώσει;και να ασφαλιστείς σε ιδιώτη,αφού τυπικά είναι,σου κρατάει δε σου κρατάει πληρώνει δεν πληρώνει.Αμα παίρνεις 1500 τώρα καθαρά μετά θα σου έδινε 1500 μεικτά και θα τραβιόσουν μόνος.

The Motorcycle boy είπε...

Α, μα πόσο χαίρομαι να βλέπω κάποιον που είναι μεγαλύτερο κορόιδο από μένα στις ασφαλιστικές εισφορές! Φιλενάδα, με 400 ευρώ το μήνα το σωστό θα ήταν, όταν αρρωσταίνεις να σε πλακώνουν στις σφαλιάρες για να συνεχίσεις να δουλεύεις και να μη χάσουν το μπαγιόκο!

Καλά -έχω κι εγώ κάτι ένσημα του ΙΚΑ, γύρω στα 7 χρονάκια δουλειάς πριν μπω στο Δημόσιο, αλλά τα έχω βάλει στον κώλο μου (τα ένσημα) επειδή μου είπαν οτι κάνουν καλό στη δυσκοιλιότητα.
Από το καινούργιο νομοσχέδιο πάντως άκουσα κάτι ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ, σκέφτομαι να το κάνω ποστ, αλλά δεν έχω ακόμα τέτοιο επίπεδο χιούμορ και φοβάμαι μη χαλάσω το καλαμπούρι:

Θα αναγνωρίζονται, λέει, τα χρόνια σπουδών αν πληρώνεις ένα ποσό Χ για τον κάθε χρόνο ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΝ 3Χ (ΧΧΧ)!!!! Δηλαδή, γαμώ το μοηνί της μάνας του, αυτουνού που το σκέφτηκε, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΕ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΠΙΣΩ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!! Σα να λέμε, κυκλοφορείς στον δρόμο, σε βιάζει ένας καργιόλης και μετά σου ζητάει να του πληρώσεις θεραπεία επειδή τον κόλλησες κονδυλώματα ξέρω γω!

The Motorcycle boy είπε...

Σαφώς οι ιδιωτικές ασφαλιστικές είναι σκατά -δεν το συζητάω. Αλλά όντας σκατά το να βρίσκονται ένα κλικ πάνω από το Δημόσιο κάτι σημαίνει!

Ηλία, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να τα ζητήσεις από το Δημόσιο! Στα πλαίσια της δημοκρατικής διαχείρισης και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας μας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχεις επιλογή ασφαλιστικού φορέα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αν δουλεύεις π.χ. στο Δημόσιο και έχεις και μπλοκάκι επειδή, ας πούμε, κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα τα απογεύματα ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να πληρώσεις ασφαλιστικές εισφορές και στα ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΑ, άσχετα πού ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ θα πάρεις σύνταξη!
Πώς το έλεγε παλιά ο Χάρι Κλυν; "Στα πλαίσια της πολυφωνίας σας αφαιρώ τον λόγο".

ΗΛ. είπε...

Aυτό λέω, δε θα στα δώσει γιατί δεν τα δίνει και στα ταμεία,γιατί άμα τάδινε δε θα χρεοκοπούσαν.
Τέλος πάντων,συζητάμε γιαυτό που λες πιό πάνω,γιαυτό που θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους.Λες και θέλει κανένας να αρρωστήσει.

bernardina είπε...

Φίλε, όντως όταν αρρωσταίνω συνεχίζω να δουλεύω σαν μαλάκας είλωτας (πέρσι την έβγαλα ένα μήνα με κολλάρο σαν ρομπότ λόγω δισκοκήλης στον αυχένα και τρία αντιφλεγμονώδη την ημέρα, και νιώθω πάλι το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει) γιατί αν δεν δουλέψω γιοκ ευρουλάκια και δεν έχω κανένα μαλάκα να τσοντάρει εκτός από τα δικά μου χεράκια, οπότε βράσ' τα κι άσ' τα...

Ώστε θα αναγνωρίζονται τα χρόνια των σπουδών ε; Γιατί δεν έκανα μια δεκαετία να πάρω πτυχίο η ηλίθια, αφού αποφάσισα να το παίξω αντιρρησίας και να μην υπηρετήσω στο στρατό; Τελικά σ' αυτή τη χώρα τα πάντα εξαγοράζονται αρκεί να ξέρεις τον τρόπο και να μη σε νοιάζει αν είναι στραβός.

Άκου τι θυμήθηκα τώρα για να γελάσουμε: το '81, για να βγάλω λίγο χαρτζιλίκι, πήρα μέρος ως απογραφέας στη γνωστή απογραφή που γίνεται ανά δεκαετία. Από το εντελώς γελοίο ποσό που έλαβα για την τρεχάλα και το ατελείωτο γράψιμο, μου έκαναν κρατήσεις! Όταν ρώτησα γιατί, απάντηση σαφή δεν πήρα. Και ήμασταν πολλοί, πάρα πολλοί που τρέχαμε... Φαντάζομαι πως τα λεφταδάκια πήγαν στο γνωστό ταμείο Υπέρ Βωμών και Εστιών (λαμόγιων, φυσικά...)

The Motorcycle boy είπε...

Καλά ναι, δεν τα δίνει το κράτος στα ταμεία επισήμως (σαν εισφορές) και μετά αναγκάζεται να τους τα δώσει σαν επιχορήγηση για να μη χρεωκοπήσουν! Γιατί αυτό; Επειδή απλούστατα το σύστημα το βολεύει να ονομάζει τους μισθούς επιδόματα και τις εισφορές επιχορηγήσεις. Το γιατί είναι εύκολα κατανοητό.

Η υγεία (όπως και η εκπαίδευση) είναι θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών κι όποιο κράτος δεν τα παρέχει θα έπρεπε να θεωρείται αντιδημοκρατικό, με όποια έννοια κι αν θέλουμε να δώσουμε στη δημοκρατία (μιλάω για υγεία και εκπαίδευση ανθρώπινες έτσι; όχι σε στυλ σου δένω το πόδι που σαπίζει για να μη βρωμάει και λειτουργώ την παλιά φυλακή για δημοτικό σχολείο!) Αλλά, για να καταλάβεις πόσο δυνατή είναι η προπαγάνδα που τρώμε, οι μεν ΗΠΑ που ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ στους πολίτες τους θεωρούνται απ΄όλους δημοκρατία επειδή ο Κλίντονας εναλλάσσεται με τον Μπούστη και η Κούβα που παρέχει ΣΕ ΟΛΟΥΣ υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης καλύτερες απ΄αυτές που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Κηφισσιάς, θεωρείται δικτατορία επειδή δεν αλλάζει συχνά ο ηθοποιός που παίζει τον πρόεδρο της χώρας!

The Motorcycle boy είπε...

Μπερνάρ, ναι θα αναγνωρίζοντια (επί πληρωμή) τα χρόνια σπουδών ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ; Μάλλον σαν χρόνια ανειδίκευτου εργαζόμενου λέω εγώ, άρα θα τα πληρώνεις και θα σου ρίχνουν τον μέσο όρο χρόνων εξειδικευμένου εργαζόμενου. Κι εφόσον το ύψος της σύνταξης θα βγαίνει με τον μέσο όρο των αποδοχών -ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Δηλαδή θα πληρώνεις για να βγαίνεις 4 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη, αλλά με μικρότερη σύνταξη! Όπως ακριβώς θα συνέβαινε κι αν δεν πλήρωνες! χαχαχα, θεοί!

Τα λεφτά που σας κρατήσανε στην Απογραφή πήγαν μάλλον στα βύσματα που σας βάλανε στις ομάδες Απογραφής. Και μη μου πεις οτι δεν χρησιμοποίησες βύσμα -δεν έχει σημασία! Επειδή δηλαδή εσύ δεν το χρησιμοποίησες θα πρέπει να μην πληρωθεί ο άθρωπας; Ε;

ΗΛ. είπε...

Συμφωνώ σε όλα.

bernardina είπε...

Μότορε, όχι μόνο ΔΕΝ χρησιμοποίησα βύσμα, αλλά ήρθανε και μας βρήκανε (ούτε θυμάμαι πού, ούτε θυμάμαι ποιοι...) και μας παρακαλούσανε να πάρουμε μέρος, χεχε, γιατί ήμασταν, λέει, φοιτητάκια και θα προσφέραμε στο κοινωνικό σύνολο βγάζοντας και κάνα δυο χιλιαρικάκια (δραχμούλες, φυσικά, αν θυμάσαι...) Κι απ' αυτά τα δυο χιλιαρικάκια μας κράτησαν ένα πεντακοσάρικο! (τα ποσά ενδεικτικά, δεν τα καλοθυμάμαι...)

The Motorcycle boy είπε...

Ναι βρε χρυσό μου, αυτό είπα κι εγώ. επειδή δηλαδή δεν χρησιμοποίησες το βύσμα να μην πληρωθεί ο άθρωπος; Περίεργη είσαι ώρες-ώρες!

bernardina είπε...

Καλά, το ότι είμαι περίεργη (κίτρινη, χεχε) είναι γνωστό και ομολογημένο. Επίσης το ότι καμιά φορά γίνομαι και αφελής και αναρωτιέμαι γιατί τα λεφτά του βυσματάρχου έπρεπε να βγουν από τη δική μου τσεπουλίτσα και όχι από τα κονδύλια που έτσι κι αλλιώς είχαν προβλεφθεί για τη διαδικασία της απογραφής; Τι είπες; Τσατσιλίκι; Νταβατζιλίκι; Ααααα, είναι που δεν είμαι εξοικειωμένη με την ορολογία ως "δεσποσύνη με πιάνο και γαλλικά". Ωστε γι' αυτό πληρωνόσαντε (που λεν και οι Πελοποννήσιοι) με το κεφάλι του απογραφέα -με το κομμάτι πήγα να πω, μπα σε καλό μου...

Αλλά απο πού είχαμε ξεκινήσει; Α, ναι, από μια συνδεσμολογία ;-)

The Motorcycle boy είπε...

Και μόνο που αναρωτήθηκες γιατί τα λεφτά του βυσματάρχη έπρεπε να βγουν από το δικό σου μεροκάματο κι όχι από τα κονδύλια της απογραφής, θα έπρεπε να σου κρατήσουν ένα έξτρα 10%. Α μα πια! Αχάριστοι άνθρωποι!

bernardina είπε...

Ναι βρε παιδί μου, μάλλον φταίει που σε κάποια προηγούμενη ζωή θα πρέπει να είχα γεννηθεί σε καμιά Κοπεγχάγη, σε κανένα Όσλο, σε κανένα Ελσίνκι και διατηρώ άλλες υποσυνείδητες μνήμες από το Δημόσιο, χαχαχαχααα...

demetrat είπε...

Όταν ο Σημίτης κουβάλησε το Σπράο, είπα τότε με τον συμβίο μου , επιτέλους, κάποιος να βάλει λίγο χέρι στους εργατοαπαπαροπατέρες, και τους σαρνατακάτι συνταξιούχους, μπας και σώσουμε τα παιδιά μας.
Μετά έγιναν αυτά που έγιναν.
Ο κυριότερος λόγος που μίσησα αυτό το χλεμπονιάρικο με τις ελιές ήταν πως διάλεξε να καταστραφεί η χώρα μόνο και μόνο γιά να κάτσει στο θώκο δύο τρία χρόνια παραπάνω.Αφού έτσι έλεγε και το συμβόλαιό του άλλωστε.

υ.γ
ο Τσε, ευτυχώς γιά μας, πρόλαβε και σκοτώθηκε νωρίς.

δ

The Motorcycle boy είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο για τον Σημίτη -αν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι εφόσον έχουμε τους πολιτικούς για το μπούτσο δεν θα πρέπει να αναμένουμε ηρωικές συμπεριφορές εκ μέρους τους. Εν ολίγοις, θα με εντυπωσίαζε αν κάποιος πολιτικός έπαιρνε μια απόφαη κόντρα στο πολιτικό της κόστος, αλλά ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ αυτός θα ήταν ο Σημίτης. Επειδή τον είχα για ένα φεγγάρι καθηγητή ξέρω οτι ήταν ικανός να κάνει κάτι τέτοιο όχι λόγω ηρωισμού, αλλά λόγω αρτηριοσκληρωτικού κολλήματος. Πώς πήγε κόντρα σε θεούς και δαίμονες ο Σαρτζετάκης στην υπόθεση Λαμπράκη; Ε, μια από τα ίδια!

Υ.Γ.: Δυστυχώς για μας ο Τσε σκοτώθηκε νωρίς, φαντάζεσαι να είχε κάνει ακόμα "2,3 Βιετνάμ" έστω; Ευτυχώς γι΄αυτόν σκοτώθηκε νωρίς κι έτσι έμεινε ήρωας.

demetrat είπε...

και γω επειδή πίστευα πως λόγω κολλήματος θα το έκανε, μούρθε κάπως όταν κατάλαβα πως τελικά ο Σημίτης κατσικώθηκε στην καρέκλα, και πως ο Σαρτζετάκης θα παρέμενε ως ο μόνος ψείρας δημόσιος λειτουργός.

όχι όχι . επιμένω.
ευτυχώς γιά μας που σκοτώθηκε νωρίς .Εμείς χρειαζόμαστε Τσε άφθαρτους όχι οι Τσε υστεροφημίες.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Κι ο Σαρτζετάκης είχε κατσικωθεί αν θυμάσαι -όταν δεν τον ήθελε πια ο Αντρίκος για Πρόεδρος, μόνο στη Σεμίνα δεν είχε βγει να κλαφτεί.
Για το Σημίτη υπάρχει ένα καταπληκτικό τραγούδι του Φοίβου του Δεληβοριά που τον εικονογραφεί καίρια.

Εγώ φιλενάδα επειδή μεγάλωσα με το "Νο μορ Χίροους" των Στράνγκλερς δεν θέλω άφθαρτους και αγαλμάτινους φωτεινούς φάρους της επανάστασης. Θέλω εργάτες με ανασηκωμένα μανίκια.
Άσε που τον Τσε τον έχουν κατηγορήσει για χίλια δυο, ακόμα και οι αυτοχαρακτηριζόμενοι "ως" αριστεροί. Ομοφοβικό, αιμοσταγή δολοφόνο, σταλινικό... κι ακόμα βγάζει το πηγάδι.

demetrat είπε...

να ,
αυτά κάνουν οι δεκαετίες.
εγώ μεγάλωσα με ήρωες.Και μ αρέσει ακόμα.
δ

The Motorcycle boy είπε...

Ήρωες; Throw them to the lions που γκρίνιαζε κι ο γέρο Ίγκι, μπαααα...

Εμένα πάντως ο μοναδικός διάσημος ήρωάς μου είναι ο Λουί Σιλαβέρ (άντε κι ο Σόκρατες)

Ανώνυμος είπε...

pseuth kwlogere me to ufaki tou kserola eikona apo tv kai hxos apo radio sto mountial epaize mia xara kai den uphrxe kamia xronoka8usterhsh, ama de ksereis kala 8a kaneis na to voulwneis o-e-o

The Motorcycle boy είπε...

Σιγά ρε κόμπλεξ μη σκίσεις κάνα σουτιέν! Χρόνια τώρα ο ήχος μεταδίδεται πιο γρήγορα από την εικόνα κι αυτό έχει συμβεί μέχρι και σε μεταδόσεις στην τηλεόραση. Αλλά άμα εσύ είσαι καθυστερημένος πού να την καταλάβεις τη χρονοκαθυστέρηση; Μέχρι να επεξεργαστείς αυτό που άκουσες, θες ένα τέταρτο.

Ανώνυμος είπε...

xainteee xainteee ksemwra8hkes teleiws geroksekouth, den uphrxe kamia ka8usterhsh hxou sou lew, allakse radiofwno h allakse akoustika varukoias o-e-o AKOUS???

The Motorcycle boy είπε...

Βρε αυτό σου λέω κι εγώ -οτι έχεις δίκιο. Επειδή, με τη νοητική καθυστέρηση που έχεις αποκλείεται να καταλάβεις την καθυστέρηση εικόνας ήχου.

Ανώνυμος είπε...

re de mas xezeis re ntalara, o hxos htan kampana leme, ka8usterhmenos eisai esu kai olo sou to soi, sa mwro paidi kaneis, mpit gia mpit ksekoutiasmenos, an hsoun 8eiosmou 8a se svouraga sto rema, enas suntaksiouxos ligoteros, ante fae to giaourtaki sou twra pou mou 8es kai internet

The Motorcycle boy είπε...

Ότι πεις ρε (πα)Πάριε.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι