Κυριακή, Μαρτίου 04, 2012

Ακόμα μια φορά κορόιδο

Πάει κι αυτό. Από πιτσιρικάς λάτρευα τα κλασσικά νουάρ, αλλά μου την έσπαγε λίγο που ο ντετέκτιβ ήταν πρώην μπάτσος. Θα μου πεις "και τι να ήταν; πώς θα έπαιρνε πληροφορίες; από ποιο κύκλωμα;" Φυσικά, η απάντηση υπάρχει μέσα στην ερώτηση, γι΄αυτό ο Λούης Πετράς είναι πρώην κατάδικος -στο κύκλωμα δηλαδή.

Όποιος θέλει να διαβάσει την ιστορία ολοκληρωμένη, μπορεί να την κατεβάσει από εδώ.

Το εξώφυλλο είναι μια ευγενική (αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς!) προσφορά της Tomboy.

Κι εδώ σε κανονική μορφή για όποιον δεν του αρέσει να διαβάζει από το τέλος προς την αρχή. Μια προσφορά του φίλου μου του Stazybo Horn.

37 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

GIORGOS είπε...

!!!!!!!!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστόςςςς.... Βολικό κι ωραίο.

The Motorcycle boy είπε...

Ευχαριστώ!

0comments είπε...

Γεια σου ρε φίλε!

The Motorcycle boy είπε...

Γεια σου κι εσένα ρε!

bernardina είπε...

Όπα! Να τα τα ωραίαααα.
Το κατέβασα κιόλας (όχι που θ' αργούσα, χεχε)
Εύγε νέε μου, άριστα έπραξες. Κι ακόμα αριστότερα που ανέθεσες το εξώφυλλο στο γνωστό θαυματοποιό τερατάκι.

Bol d'Or είπε...

Περιττό να σου πω ότι μου γάμευσες την εξεταστική!
Τα συγχαρητήρια αν και επίσης περιττά πρέπει να σου αποδοθούν!

Με χάλασε λίγο το τελείωμα βέβαια, αισθάνθηκα ότι κουράστηκες ή βαρέθηκες και δεν έβγαινε αλλά ποιός είμαι εγώ να κάνω συγγραφικές υποδείξεις...

Συνέχισε έτσι να 'χουμε να γουστάρουμε!

The Motorcycle boy είπε...

Μπόλντορα και Μπέρνι ευχαριστώ για τη στήριξη ρε σεις!

Το τελείωμα πολλούς χάλασε, αλλά εμένα μου άρεσε ρε γαμώτο! Δεν ήθελα ούτε να σκοτωθεί, ούτε να φύγει μ΄εκείνη τη γκόμενα -τι άλλο έμενε; Να αθωωθεί στη δίκη με δικηγόρο τον Άγγελο Καρνέζη (τον ερμήνευε στο σήριαλ ο αντι-Ξανθόπουλος, Θάνος ΛΕιβαδίητς). Μπα...

Ο Καλος Λυκος είπε...

Αμάν πιά, όλοι οι νέοι έχουν μάθει πως πρέπει να υπάρχει πάντα happy end... καταραμένο Hollywood.... στη ζωή πάντως, κυρίως crappy end έχει...

εμένα μ' άρεσε, αν και περίμενα κανένα μαχαίρωμα μέσα στη φυλακή... γερνάς και μαλακώνεις, Μότο...

Glavkos είπε...

Άντε και στο biblionet με το καλό :) Χάθηκε να το κάνεις pdf ;

The Motorcycle boy είπε...

Ποιος είναι ο βιβλιοσνέτ; Βαριόμουν να το κάνω pdf -για να σου πω την αμαρτία μου, όταν τελειώνω μια ιστορία θέλω να χαθεί από τα μάτια μου και να μην την ξαναδώ τουλάχιστον για κάνα τρίμηνο.

The Motorcycle boy είπε...

Λύκε, είναι και λίγο περίεργη η έννοια του happy end -ας πούμε, για μένα σημαίνει οτι ο ήρωας πρέπει να σκοτώνεται για να μην ταλαιπωρείται άλλο. Αν τώρα τον έβαζα να την κοπανάει μαζί με τη Σόνια θα ήταν, για μένα, ο ορισμός του τρομακτικού τέλους -τύφλα να΄χει το Άλιεν!
Γερνάω, έχεις δίκιο.

Stazybο Hοrn είπε...

Δικό σου

The Motorcycle boy είπε...

Τι είναι αυτό ρε φίλε! Ευχαριστώ πολύ!

Stazybο Hοrn είπε...

Νάσαι καλά να γράφεις, εσύ να διαβάζουμε εμείς.

Έχει και πεντέφι και ίμπουκ, για το λεωφορείο.

Stazybο Hοrn είπε...

Νάσαι καλά, να γράφεις εσύ, να διαβάζουμε εμείς.

Έχω βάλει και πεντέφι και ίμπουκ, να διαβάζουμε στο λεωφορείο.

vangelakas είπε...

Μπράβο! Τώρα θὰ μὲ πεῖς, πρὶν τὸ διαβάσῃς καὶ λὲς μπράβο; (ἄσε ποὺ λέει τὸ μπράβο, τὸ λὲς μόνο στὰ σκυλί, γιὰ νὰ ἐπιβραβεύσῃς τὴν μόλις (καλῶς νοουμένη) μαλακία ποὺ ἔκανε• τὸ ἤξερες; Κι ἐγὼ πρόσφατα τὸ ἔμαθα, μιὰ πατσαβούρα μὲ τὸ χτύπησε στὴν μούρη ἐπειδὴ τὸ εἶπα στὸν τραπεζοκόμο - δὲν περίμενε μάλιστα νὰ φύγῃ πρῶτα!)

Λέω τὸ εὔγε λοιπὸν διότι κι ἀπὸ μόνο του εἶναι κάτι πολὺ σπουδαῖο. Θὰ τὸ διαβάσω ἄμεσα!

Μερικὰ νουάρ, ἔτσι πάνω στὴν πλοκή, στὰ κίνητρα τοῦ κακοῦ, στὰ ἐπιφαινόμενα τῶν προθέσεών του, στὰ ψαρώματά του, χάνω τὴν μπάλα. Τὸ γεράκι τῆς Μάλτας π.χ.. Καὶ στὸ βιβλίο ἐχάθη ἡ σφαίρα ἀλλὰ κι ὅταν τὸ εἶδα πάλι μαλάκα ἔκφραση εἶχα στὸ δὴ ἔντ. Ἀλλὰ πάλι μωρέ, συνήθως τὰ καλὰ ἔργα δὲν πρέπει τοὐλάχιστον δύο φορὲς νὰ τὰ δῇς γιὰ νὰ τὰ καταλάβῃς; Τί νὰ πῶ...

The Motorcycle boy είπε...

Μπράβο λένε στα σκυλιά; Τι σου λέει η δικιά σου ρε αγόρι μου; Και το "Μπράβο Ρούλα" που μεσουρανούσε στον ΑΝΤ1 τι σήμαινε δηλαδή; Οτι ήτανε σκύλα η Ρούλα; Τσου μωρή Λούλα που θα μας πεις σκύλα τη Ρούλα!

Διάβασέ το πρώτα και μετά το εύγε -γιατί μπορεί τελικά να είναι "έβγα και μην ξαναμπείς"!

Πρόσεξε τώρα -είμαι μεν μαλάκας, ποταπός και ουτιδανός αλλά τον Χάμετ δεν τον μπορώ με την καμμία. Η Κατάρα των Ντέιν ξεκίνησε έτσι αλλά σύντομα έγινε Η Κατάρα του Μοτοσακού και το Γεράκι το πέταξα στη μέση (την ταινία με τον Μπόγκι την είδα λόγω Μπόγκι αλλά από υπόθεση το είχανε γαμήσει -γνωστό αυτό, όπως και το Αντίο Γλυκιά μου που δεν βγάζεις άκρη γιατί έχει κοπεί το μισό σενάριο).
Για μένα το τρίπτυχο των νουαριστών είναι:
Ρέιμοντ Τσάντλερ (πατήρ)
Τζέιμς Τσέιζ (υιός)
Τζέιμς Ελρόι (Άγιο οινόπνευμα)
Γουστάρω και Έρικ Άντλερ και Γουάλας και φυσικά (κάτι κοντινό) Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ.
Πιστεύω δε οτι όσο λιγότερο "έξυπνη" είναι η υπόθεση (έξυπνη α λα Αγκάθα Κρίστι) τόσο καλύτερο το νουάρ.

vangelakas είπε...

Ἂχ βρὲ Ῥούλα! Τί μοῦ θύμησες! Σκυλὶ ἀτάιστο ἡ ῥουφιάνα κι ἄσε τὰ μπράβο νὰ τὰ βάζουν στὶς ταμπέλες πιτσαριῶν (καλὰ τὴν πῆγα τὴν γενικιά;). Τὸ προηγούμενο καλοκαίρι τὰ Νέα ἔδιναν μερικὰ νουαράκια, ἀπὸ Τάιμπο ἔδωκαν τὴν σκιὰ τῆς σκιᾶς. Τὸ ξεκίνησα κάποια στιγμή, ἀπὸ τὸ τέλος, ἐκεῖ ποὺ κάνει ἡ μεταφράστρια κάποιες ἀναφορὲς στὴν ἱστορία τοῦ Μεξικοῦ (καλὰ τὴν πῆγα τὴν γενικιά;) κι ἔχασα τὴν μπάλα. Δέν θυμᾶμαι γιατί δὲν τὸ προχώρησα. Εἶδα τώρα μιὰ προσφορά, τὰ τέσσερα χέρια νὰ τὰ δίδῃ ἕνα βιβλιοπουλεῖο 8,68 ἀπὸ 21,70. Νὰ τὸ χτυπήσω, μάστορα;

The Motorcycle boy είπε...

Για να είμαστε ακριβείς, η σωστή (γαμάτη) έκφραση είναι: σκυλί ατάιγο, χεχεχεχε. Από γενικές καλά το πας, στις υποτακτικές να σε δω γιατί εγώ εκεί υστερούσα...

Περί Ρούλα τι να πούμε -πού είχε κάνει το παλικάρι τον Πανούλη (για τους φίλους Μπόμπι Τσιμπλίδα) να παραμιλάει!

Η σκιά της σκιάς, όχι κακό -αλλά πρέπει να έχεις εντρυφήσει στον Έκτορα Μπελασκοεράν για να το νιώσεις το πράγμα. Το "Με 4 χέρια" καλύτερο έως και πολύ καλό θα έλεγα. Και για 8,5 ευρώ -σκέτη επένδυση! Αλλά αν δεν έχεις διαβάσει "Το ποδήλατο του Λεονάρντο", δεν έχεις διαβάσει το αριστούργημα του Τάιμπο (κατά τη γνώμη μου). Τρο-με-ρό βιβλίο, εντελώς νουάρ.
Πιστεύω πάντως οτι εσένα σου ταιριάζει περισσότερο ο Ελρόι -έχεις πάρει τίποτα σχετικό;

vangelakas είπε...

ἀπὸ Ἐλρόυ τίποτε, θὰ χτυπήσω ἕνα, ἔτσι γιὰ τὴν μυρωδιά! Μερσί!

ἄ ὄχι, εἶχα διαβάσει τὴν τῶν Νέων προσφορὰ "ἐγκλήματα κατὰ συρροὴν", ἀλλὰ κάτι μοῦ ἔβγαζε ποὺ δὲν μὲ τρέλλανε, καίτοι σὲ κάποιες φάσεις μοῦ θύμισε τὸν ἐν ψυχρῷ.

The Motorcycle boy είπε...

Το "εγκλήματα κατά συρροήν" είναι σκουπίδι, όπως και το άλλο που έχουν βγάλει με το πορτραίτο ενός δολοφόνου. Πρόκειται μάλλον για σημειώσεις του Ελρόι που τις έδωσε για δημοσίευση -επειδή, ο τύπος και τον κατάλογο του σούπερ μάρκετ να δώσει θα κάνει μπεστ σέλερ.

Μνημειώδες έργο είναι η τελευταία του τριλογία (Αμερικάνικο ταμπλόυντ, Αμερικάνικο ταξίδι θανάτου, Το αίμα δεν σταματάει ποτέ) αλλά μην την πάρεις ακόμα -μπες καλύτερα σε πιο βατά -η συγκεκριμένη τριλογία είναι για άρρωστους σαν εμένα. Προτίμησε την τετραλογία του Λος Άντζελες (Μπλε Ντάλια, Το μεγάλο Πουθενά, Λος Άντζελες Εμπιστευτικό, Λευκή Τζαζ). Ξεκινάς από το πρώτο, τη Μαύρη Ντάλια για λόγους τάξης. Εγγυημένο πράμα -έτσι; Τα λεφτά σας πίσω αν διαβάσετε Ντάλια και Πουθενά και δεν κολλήσετε αμετάκλητα.

vangelakas είπε...

μάλιστα!

άσωτος είπε...

με καθυστερηση 4 μηνων το τελειωσα !!!!!εμενα μου αρεσε παντως δε ξερω τι λες εσυ....

The Motorcycle boy είπε...

Σε κανα μηνάκι θα έχω ολοκληρώσει και τη συνέχειά του που δημοσιεύω αυτή την εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε ποιος έγραψε το "Ακόμα μια φορά κορόιδο". Ευχαριστώ.

The Motorcycle boy είπε...

Τι εννοείς; Ως σήμερα νόμιζα ότι το έγραψα εγώ. Σου θυμίζει κάτι ο τίτλος;

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να το βρω σε βιβλίο;Το έχεις εκδώσει;

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είμαι τόσο όμορφος για να εκδίδομαι, ούτε τα λεφτά για σελιδοδείκτες δεν θα έπιανα. Κατέβασε το από εδώ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε μου. Είχα να απολαύσω βιβλίο νουάρ από το "Αντίο γλυκιά μου" του Τσάντλερ. Πιστεύω ότι είσαι γνήσιο ταλέντο και ότι πολλοί έχασαν αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα που σκάρωσες. Να είσαι καλά.

The Motorcycle boy είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το κουράγιο σου να το διαβάσεις. Ο Τσάντλερ έγραφε, εγώ μουντζουρώνω, έτσι είναι.
Πολλοί έχασαν, λίγοι κέρδισαν, αυτή είναι η ζωή. Κάπου εδώ μέσα έχω και δεύτερη ιστορία με τον Πετρά αλλά δε θυμάμαι ούτε πως τη λένε

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την ενόχληση να ρωτήσω κάτι. Δεν έχεις την ματαιοδοξία να διαβαστεί από το πλατύ κοινό; Πιστεύω ότι αν εκδιδόταν θα συζητιόταν πολύ.

The Motorcycle boy είπε...

Είμαι περισσότερο τεμπέλης από ματαιόδοξος φίλε μου. Πέρασα καλά γράφοντας το, αν είναι να το περάσω 5-6 φορές για να γίνει βιβλίο και μετά να χτυπάω την πόρτα του κάθε λαδέμπορα για να το εκδόσει, άστο καλύτερα...
Έχω την τύχη να μην είμαι συγγραφέας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου είσαι από σπάνιο μέταλλο. Να είσαι καλά.(Είμαι στο Νούμερο 10, όταν το τελειώσω θα σε ξαναενοχλήσω)

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, είμαι τενεκές... Να είσαι καλά ρε φίλε

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσα το Κορόιδο και λυπήθηκα. Κυρίως επειδή αυτό το λογοτεχνικό διαμάντι δεν έφτασε στο ευρύ κοινό. Ευχαριστώ για την απόλαυση του διαβάσματος φίλε μου. Να είσαι καλά να γράφεις. (Βασίλης.)

The Motorcycle boy είπε...

Βασίλη, με το ευρύ κοινό δεν έχουμε τίποτα κοινό.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι