Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

"Δεν βρέχει -μας κλαίνε!"

Θέλω να αναφερθώ σήμερα στην ψευδοπραγματικότητα, σε αυτό  το πράγμα δηλαδή που, ενώ πέφτει η ροχάλα σύννεφο, εσύ επιμένεις οτι βρέχει. Προφανώς, για να το κάνεις, για να καταπιέζεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να δημιουργήσεις αλλά και να ασπαστείς μια «άλλη» πραγματικότητα η οποία δεν πατάει σε καμιά συνθήκη του εξωτερικού σου περιβάλλοντος, θα έχεις τους λόγους σου. Σεβαστό και θαυμαστό! Τόσο θαυμαστό που λέω να χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα, προκειμένου να αποκωδικοποιήσω αυτή την τακτική –να την κάνω κτήμα των απλών ανθρώπων σαν και του λόγου μου… 


Προχωράω λοιπόν στο παράδειγμα…
Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ –το γνωρίζεις αυτό και γνωρίζεις τι επακολούθησε. Ένα κάρο κόσμος επιχειρηματολόγησε υπέρ ή κατά της απόφασης, υπέρ ή κατά της ΕΡΤ, υπέρ ή κατά της καταλληλότητας του Χουμπ Στέφενς να αναλάβει την Παογκάρα, γιατί αυτό κάνει ο κόσμος (σχετικός ή άσχετος με το θέμα δεν έχει σημασία) –ενίοτε επιχειρηματολογεί. Ή έτσι θέλει να πιστεύει (ουπς! νάτη μια ψευδοπραγματικότητα!) Το παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσω το αντλώ από την επιχειρηματολογία-άρθρο του Άλκη Γαλδαδά εδώ, το οποίο τιτλοφορείται «Η κλάψα για την ΕΡΤ» .  Επιλέγω αυτό το άρθρο για τρεις λόγους:
1.Γιατί με βολεύει (μαλάκας θα ήμουν να διαλέξω κάτι που θα με ξεβόλευε;»
2.Γιατί είναι το πιο δημοφιλές της τελευταίας εβδομάδας στη σελίδα στο protagon.gr και έχει ένα σκασμό σχόλια.
3.Γενικά.

Το άρθρο ξεκινάει με μια γλαφυρή ιστορία (κλασικό κλισέ που φανερώνει μεροληψία και έλλειψη εμπιστοσύνης του γράφοντα στα εκφραστικά του μέσα), όπου κάτι τύποι απ΄αυτούς τους γραφικούς με τις φουστανέλες που χορεύουν σε  πολιτιστικές εκδηλώσεις έφαγαν στήσιμο (με τις φουστανέλες πάντα!) επειδή κάποιο συνεργείο της ΕΡΤ πήγε να φάει πριν τους αποθανατίσει να χορεύουν καλαματιανό στο Σούνιο (ανατρίχιασα ποικιλοτρόπως!) Και περίμεναν, λέει, οι  φουστανελάδες (μαζί με τις κοντογουνιώτισσες ίσως) κάτω από τον καυτό ήλιο όσο οι άθλιοι τεχνικοί τρώγανε σε ταβέρνα (μα σε ταβέρνα; χάθηκε να φέρουν λίγο κρομμύδι να το στουμπίξουν στο βράχο;) Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μετά ανακάλυψαν οι φουστανελάδες (ρε, μήπως ήταν βρακοφόροι;) «οτι οι μάγκες(;) κατά πάγια τακτική το έκαναν αυτό για να αργοπορεί αρκετά το γύρισμα και να γράφουν μέσα στην ημέρα αδρά αμειβόμενες υπερωρίες.»
Δεν θα ασχοληθώ με το εμπνευσμένο ρεπεράζ που επιτάσσει να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς δίπλα στα μνημεία, ούτε και με το κατεξοχήν χουντολάγνο θέαμα των παραδοσιακών χορών στη δημόσια τηλεόραση. Αλλά το οτι το δικαίωμα του εργαζομένου στο διάλειμμα για φαγητό (το οποίο, αν δεν κάνω λάθος ισχύει κοντά 30 χρόνια τώρα και ισχύει παγκοσμίως) θεωρείται απαράδεκτο –με ενοχλεί κάπως. Κι επειδή υποθέτω οτι το γύρισμα ήταν μεσημεράκι, απορώ δηλαδή περί του πώς έπρεπε να φερθεί το συνεργείο. Να πάει από το προηγούμενο βράδυ στο Σούνιο, να κατασκηνώσει και να φροντίσει να είναι απίκο όταν σκάσουν μύτη οι φουστανελάδες; Να κάτσει νηστικό μέχρι να κάνει το γύρισμα και να μη ζητήσει υπερωριακή αμοιβή κι ας έχει δουλέψει υπερωριακά; Να φορέσει αφ΄εαυτού του τις φουστανέλες και να χορέψει για να μην τραβολογάει τζάμπα τους φουστανελάδες;  Πάμε παρακάτω…

«Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. αυτό το σωματείο που με τις ενέργειές της έχει καταφέρει να φέρει σε ακόμη πιο δεινή θέση τον Τύπο, γραπτό, τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, ιντερνετικό, επέβαλε σε όλα τα άλλα ηλεκτρονικά Μέσα επτάωρη σιγή (αδιαφορώντας αν κάποιοι είχαν ξενυχτήσει για να ετοιμάσουν εκπομπές, συνεντεύξεις, αν είχαν παραγγελθεί διαφημίσεις που παίχθηκαν στο βρόντο).»
Δεν με απασχολεί το ποιον της ΕΣΗΕΑ, αλλά αυτή η αλητεία, του να επιβάλλεται (εγώ νόμιζα οτι αποφασίζεται από εκλεγμένα όργανα) απεργία χωρίς κανένας να νοιαστεί για το ότι κάποιοι ξενύχτισαν για να ετοιμάσουν εκπομπές ή για το ότι θα παίζουν οι διαφημίσεις στο βρόντο –με σόκαρε. Καθότι σύμφωνα με τον γράφοντα, θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το ξενύχτι του εκπομποπλάστη και για την βέλτιστη προβολή των διαφημίσεων παρά για το γεγονός οτι 6.500 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και η χώρα χάνει την δημόσια τηλεόρασή της! Μέσα στον αλτρουισμό και στην κοινωνική συνείδηση το πουλάκι μου ο Άλκης!

«Και βγήκε και ο κυρ-Κουτσούμπας να πει ότι δεν είναι σωστό να κλείσουν το σταθμό. Μίλησε δηλαδή το κόμμα που με τον πιο στυγνό τρόπο πριν λίγο μόλις είχε κάνει ακριβώς το ίδιο συν τις εκκαθαρίσεις στο Ριζοσπάστη».
Αφού ο Άλκης περνάει ένα βρισίδι τους «συνδικάλες» καταλήγει στον «κυρ-Κουτσούμπα»  (όχι τον ογκόλιθο που είχε το ΑΝ, τον άλλο που έχει το ΚΚΕ). Και επιχειρηματολογεί ο Άλκης οτι αφού το ΚΚΕ έκλεισε τον δικό του (ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό;) σταθμό προ ημερών δεν δικαιούται να ζητάει από το κράτος να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια τηλεόραση! Συλλογισμός extra terrestrial εφόσον εξομοιώνεται το κλείσιμο ενός κομματικού σταθμού ο οποίος χρηματοδοτείται από τους πόρους του κόμματος με το κλείσιμο ενός δημόσιου σταθμού τον οποίο πληρώνουμε όλοι μας! Το πρόβλημα σε κάτι τέτοιους βλακώδεις συσχετισμούς προκύπτει βεβαίως στο δια ταύτα. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνει ο Κ.Κ.(ουτσούμπας). Ε; Να ζητήσει να επιδοτείται  ο σταθμός του ΚΚΕ μέσω τιμολογίων της ΔΕΗ για να μην κλείσει; Ή μήπως, αυτό που υπαινίσσεται ο τσαχπίνης Άλκης είναι οτι τόσο ο σταθμός του ΚΚΕ όσο και η ΕΡΤ είναι, σε τελική ανάλυση, κομματικοί σταθμοί; Ενδιαφέρουσα άποψη και θα τη δεχτώ. Αν όμως είναι έτσι, γιατί βρίζει τον Κουτσούμπα που έκλεισε τον έναν σταθμό κι όχι τον Σαμαρά που έκλεισε τον άλλο;

«…και κάποιος Αντώνης Τάδε προφανώς εξέχων συντάκτης, (δεν τους ξέρω κιόλας καλά γιατί δεν διανοήθηκα εδώ και χρόνια να βλέπω ειδήσεις σερβιρισμένες από την Ε.Ρ.Τ.)…»
Εδώ ο θείος (εκ του θεϊκός βεβαίως) Άλκης καρφώνεται σαν τη μωρή παρθένα. Διότι, αφού δεν διανοήθηκε τόσα χρόνια να βλέπει ειδήσεις από την ΕΡΤ πώς στο διάολο έχει άποψη περί της ποιότητας των ειδήσεων του συγκεκριμένου καναλιού; Άκουσε; Διάβασε; Κι αν ναι –από ποιους; Να το πω διαφορετικά για να φανεί η ασχετοσύνη: εγώ δεν διανοήθηκα ποτέ να διαβάσω Γαλδαδά αλλά έχω την άποψη οτι πρέπει να του απαγορευτεί να αρθρογραφεί οπουδήποτε! Πώς σου φαίνεται;

«Δυστυχώς για όσους εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ. φιλότιμους και μη, πρόκειται για πολύ αμαρτωλό και βρώμικο μαγαζί και δύσκολα θα βρουν από τον πολύ και ανένταχτο κόσμο συμπαράσταση.»
Να επισημάνω εδώ την διορατικότητα του εμβριθή Άλκη –στις 12 του μήνα έγραφε το πουλάκι μου οτι δεν πρόκειται να βρουν συμπαράσταση οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στις 13 του μήνα ήταν μαζεμένος απέξω κοντά στις 100.000 κόσμος! Δίνει και προγνωστικά ΠΡΟΠΟ; Να ξέρω τι να μην παίξω δηλαδή!
Αλλά αυτό που με απασχολεί περισσότερο, στη μελέτη μου για τον σχηματισμό ψευδοπραγματικότητας, είναι η άποψη του Άλκη οτι το μαγαζί ΕΡΤ είναι βρώμικο κι αμαρτωλό αλλά οι εργαζόμενοί του μπορεί και να είναι φιλότιμοι! Δηλαδή, σα να λέμε, αν πας σε έναν οίκο ανοχής μπορεί και να βρεις κάποια εργαζόμενη η οποία δεν έχει κάνει σεξ! Αλλά, παρ΄όλα αυτά δουλεύει στον οίκο ανοχής!

«Για ποια Δημοκρατία που κινδυνεύει κάνουν λόγο οι διάφοροι προστρέξαντες; Το Δελτίο Ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ. δεν ήταν το κουρελόπανο που σφούγγιζε τον κάθε Υπουργό και Πρωθυπουργό; Πότε η Ε.Ρ.Τ. έκανε κάτι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση; Δεν έχουμε τίποτα να θυμόμαστε και τίποτα να χάσουμε από το δελτίο τους.»
Θα ξεπεράσω το γεγονός (τόσο σύνηθες στις περιπτώσεις δημιουργίας ψευδοπραγματικότητας) οτι ο Άλκης αν και δηλωμέναδεν βλέπει ειδήσεις στην ΕΡΤ είναι όμως σίγουρος οτι πρόκειται περί κουρελοπάνων που σφουγγίζουν Υπουργούς (η χαρά του κοπρολάγνου αυτός ο άνθρωπος τελικά!)
Θα υπενθυμίσω όμως κάποια πράγματα που δεν βολεύουν τον σεναριογράφο της ψευδοπραγματικότητας, σχετικά με το πότε η ΕΡΤ έκανε κάτι ανεξάρτητο από την κυβέρνηση:
-Στις απεργίες της όλα αυτά τα χρόνια.
-Στην κάλυψη, με ίσους όρους, όλων των συμμετεχόντων σε πάσης φύσεως εκλογές.
-Με τη διατήρηση ιστορικού αρχείου.
Το δικαίωμα της απεργίας, η εξασφάλιση ίσων όρων συμμετοχής στις εκλογές και η καταγραφή της σύγχρονης ιστορίας μιας χώρας είναι βασικές προϋποθέσεις δημοκρατίας –όπως κι αν ορίσει κανείς αυτό το ακορντεόν πολίτευμα. Αλλά, ως φαίνεται, ο Άλκης εκτός από τις ειδήσεις της ΕΡΤ δεν έχει καλές σχέσεις και με τη δημοκρατία…

«Στην Ε.Ρ.Τ. δεν βρήκαν στέγη κατά καιρούς όλα τα λαμπερά αστέρια της ελληνικής Δημοσιογραφίας; Πόσο πίσω να πάω; Στην εποχή του Σπύρου Χατζάρα; Να θυμηθώ ότι η κα Παναγιωταρέα, από απλή γραμματεύς της Ε.Ρ.Τ., έγινε τελικά δημοσιογράφος (έφθασε να γίνει και καθηγήτρια σε έδρα που βγάζει νέους δημοσιογράφους); Να μνημονεύσω την πάντα καλά πληροφορημένη στα καλλιτεχνικά Μπίλιω Τσουκαλά, την αδάμαστη Έλλη Στάη με τις τρομακτικές συνεντεύξεις (τον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν λίγο καιρό τον απέσπασαν καθημαγμένο από τα νύχια της και τις αιχμηρές ερωτήσεις της και τον έτρεχαν στα νοσοκομεία), τον Κώστα Αρβανίτη που υπέστη δεινή ήττα κάποτε από τον κύριο Νίκο Αλέφαντο, και τον σκληρό σαν να βγήκε χθες από τα Ο.Υ.Κ. Αιμίλιο Λιάτσο; Και όλους αυτούς τους πληρώσαμε, μην το ξεχνάμε, με το λουρί στο σβέρκο».
Ένα όμορφο κόλπο για τη δημιουργία ψευδοπραγματικότητας είναι η περιπτωσιολογία (αυτό που έκανε στον πρόλογο του άρθρου ο συντάκτης Άλκης κι αυτό που ξανακάνει εδώ πέρα). Ρίχνουμε 4-5 ονόματα δημοσιογράφων της συφοράς (συμφωνώ με τον Άλκη) κι έτσι παίρνει η μπάλα όλους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Να κάνω κι εγώ το ίδιο; Αυγερόπουλος, Διακογιάννης, Φουντουκίδης, Πετρίδης, Χατζιδάκις, Αντωνόπουλος, Τσόκλη, Σαββόπουλος –μπορώ να το συνεχίσω για καμιά δεκαριά γραμμές και βάλε, απαριθμώντας όσους αξιοσέβαστους πέρασαν από τη δημόσια τηλεόραση. Μόνο που έτσι δεν βγαίνει άκρη, εκτός αν το θέμα έχει να κάνει με τη μέτρηση τσουτσούδων αναφορικά με το ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Αν θέλει κάποιος να συγκρίνει το επίπεδο εκπομπών της ΕΡΤ και το στελεχιακό της δυναμικό ας το κάνει σε σχέση με τα υπόλοιπα (ιδιωτικά) κανάλια. Κι ας μας πει ποια προτιμά –τη Μπίλιω ή την Τατιάνα και τη Μενεγάκη; Τη Στάη ή την Σία Κοσώνη; Τον Αρβανίτη ή τον Αυτιά; Τον Λυριτζή, τον Οικονόμου και την Τσαπανίδου της ΕΡΤ ή τον Λυριτζή, τον Οικονόμου και την Τσαπανίδου του ΣΚΑΪ; (!!!) Δεν λέω τίποτα για την Παναγιωταρέα επειδή, απ΄ότι ξέρω, δουλεύει πλέον κι αυτή στον ΣΚΑΪ και για τον Λιάτσο γιατί ήταν επιλογή της τωρινής κυβέρνησης η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Όσο γι΄αυτό το τους πληρώσαμε με το λουρί στο σβέρκο –σιγά ρε γίγαντα Άλκη! Κλαίγεσαι για 45 ευρώ το χρόνο που δίνεις στην ΕΡΤ και δεν σε ενοχλεί ο ένας σκασμός λεφτά που στοιχίζουν οι διαφημίσεις στα ιδιωτικά κανάλια; Διότι πρέπει να είναι κανένας πολύ βλάκας για να μην καταλαβαίνει οτι τις διαφημίσεις στα ιδιωτικά κανάλια τις πληρώνουμε όλοι μας –εφόσον το κόστος τους ενσωματώνεται στην τιμή των προϊόντων που αγοράζουμε! Και μην ακούσω από κανένα μαλακοκάβλη τον ισχυρισμό: ναι, αλλά έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και να μην αγοράσεις τα προϊόντα!  Γιατί αυτή η δυνατότητα σαφώς και δεν υπάρχει –κι αν το πιστεύεις μην ξαναπάς σουπερμάρκετ, μην ξαναβάλεις βενζίνη στο αυτοκίνητό σου, μην ξαναμπείς στο ίντερνετ και γενικώς πάρε τα βουνά κι άρχισε να καλλιεργείς μολόχες. Επειδή όλα τα υπόλοιπα και διαφημίζονται και είσαι αναγκασμένος να τα αγοράσεις αν θέλεις να επιβιώσεις.

«Ακούστηκε χθες κάτι και για τα αρχεία της Ε.Ρ.Τ. που υπεξαιρέθηκαν και κατέληξαν σε ιδιωτικά κανάλια. Όποιος το λέει αυτό μπορεί να μου δώσει μια πειστική εξήγηση για το πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο χωρίς τη συνέργια κάποιων μέσα από την Ε.Ρ.Τ.; Ήταν αυτοί και χθες εκεί στην αυλή του Ραδιομεγάρου;»
Νόμιζα οτι αυτός ο Γαλδαδάς έγραφε κάποτε σε κάποιο περιοδικό για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά μάλλον έκανα λάθος! Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός οτι μπερδεύει τα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΡΤ με τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας! Να του εξηγήσω λοιπόν πώς γίνεται η υπεξαίρεση των ηλεκτρονικών αρχείων: πάει ο Χ Διευθύνων Σύμβουλος και δίνει στον Ψ καναλάρχη πρόσβαση άνευ όρων στη βάση δεδομένων που αυτά φυλάσσονται. Πάει μετά ο Ψ, τα αντιγράφει, τους κοτσάρει κι ένα σήμα «Κλαπαρχίδας TV» στην ούγια και καθάρισε! Περί του αν αυτό έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ δεν γνωρίζω, όμως είμαι σίγουρος οτι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της εταιρείας δεν ήταν στην αυλή του Ραδιομεγάρου αυτές τις μέρες.

«Όταν είχαμε όλον αυτό τον οργασμό για να μάθουν στην κα Ανθή Σαλαγκούδη ανάγνωση (ειδήσεων) πού ήταν οι εργαζόμενοι στην Ε.Ρ.Τ. και η Ε.Σ.Η.Ε.Α.;»
Δεν τη γνωρίζω την κοπέλα στην οποία αναφέρεται ο Άλκης. Αλλά έχω να παρατηρήσω τα εξής:
-Αν αυτή η κοπέλα ήταν άσχετη και μπήκε βυσματικά θα έπρεπε οι συνάδελφοί της να βγουν και να κάνουν απεργία για να απολυθεί; Δηλαδή ο Άλκης ζητάει από τους εργαζόμενους μιας επιχείρησης να επεμβαίνουν κατασταλτικά στις προσλήψεις ανάλογα με τις απόψεις τους; Ωραίο και κοινοβιακό δε λέω! Αλλά προϋποθέτει, οι προσλήψεις να γίνονται από τους υπαλλήλους! Ισχύει αυτό στην ΕΡΤ;
-Δεν ισχύει. Τις προσλήψεις τις κάνει η (πολιτικά διορισμένη) ηγεσία της εταιρείας. Αν λοιπόν ο φορετός από την κυβέρνηση Λιάτσος προσέλαβε μια κάποια Σαλαγκούδη γιατί θα πρέπει να ευθύνονται οι εργαζόμενοι και γιατί θα πρέπει να κλείσει η επιχείρηση; Σα να λέμε, πάει ο γιος του αφεντικού, κλέβει το ταμείο του μαγαζιού και λόγω αυτού πάνε στη φυλακή οι υπάλληλοι και κλείνει το μαγαζί! Μα, πού τα σκέφτεσαι ρε Άλκη;

«Τα Αθλητικά είναι άλλη μια τιμημένη ιστορία που έχει γραφτεί στην Ε.Ρ.Τ. Άθλια παρουσίαση, μηδαμινές έως και θλιβερές γνώσεις, κτηνώδης αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα στα γύρω από το ποδόσφαιρο. Και ασύστολη οικονομική αιμορραγία. Πριν λίγο καιρό μας έδειχναν αγώνες κολύμβησης σε πισίνα 25 μέτρων, στο εξωτερικό, όπου δεν συμμετείχε έστω ένας Έλληνας αθλητής. Πόσο να μας κόστισε αυτό το τίποτα;»
Ας επαναλάβω ονόματα ασχέτων περί το ποδόσφαιρο που θήτευσαν στην ΕΡΤ: Διακογιάννης, Φουντουκίδης, Κατσαρός, Σωτηρακόπουλος, Τσόχος. Κι ας τα αντιπαραθέσω με ονόματα σχετικών που θήτευσαν στα ιδιωτικά κανάλια: Σωτηρακόπουλος (!), Κατσαρός (!), Τσόχος (!), Κουρεμένος, Καραλής, Θαναηλάκης. Όντως –όλη η ασχετίλα στην ΕΡΤ ήταν!
Κι αυτό με τη μετάδοση των αγώνων κολύμβησης (που σίγουρα θα στοίχησαν καμιά πενηνταριά μύρια στο νερό –άλλωστε σφάζονται τα κανάλια ποιο θα τους πρωτοπάρει) με συγκλόνισε! Θα συμφωνήσω λοιπόν και θα επαυξήσω, πρόσεξέ με: Πριν λίγο καιρό μας έδειχναν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο εξωτερικό, όπου δεν συμμετείχε έστω ένας Έλληνας αθλητής. Πόσο να μας κόστισε αυτό το τίποτα;

«Επίσης ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους «αυθόρμητους» συμπαραστάτες και τους δημοσιογράφους της Ε.Ρ.Τ. όταν έκλεισαν το Indy Media πόσοι ένιωσαν την ανάγκη να συμπαρασταθούν; Αυτοί που εργαζόταν στην Ε.Ρ.Τ. ένιωσαν ότι τους αφορούσε αυτή η ενέργεια; Δεν νομίζω, μάλλον το κορόιδο έκαναν, γιατί εκεί τα νέα που διακινούνται είναι επικίνδυνα. Πότε ανήγγειλαν κάποια εκδήλωση που ερχόταν από χώρο της πιο σκληρής πλευράς της Αριστεράς; Για να μην πω και για τον αντιεξουσιαστικό χώρο; Πότε έψαξαν ένα θέμα βρώμικο; Για μετανάστες που τους έφαγε το σκοτάδι; Για τα όργια που γινόταν στην Μανωλάδα εδώ και χρόνια, όχι μόνον το 2013.»
Έλα ρε Γαλδαδά αναρχίκουλα! Λοιπόν, να κλείσει η ΕΡΤ επειδή δεν συμπαραστάθηκε όταν έκλεισαν το (ανοιχτό πάντως) indymedia! Να κλείσει επειδή δεν προβάλλει τις εκδηλώσεις της Βίλλας Αμαλία ας πούμε! Εντάξει, κι εγώ μαζί σου και ζω για την εποχή που στη δημόσια τηλεόραση η εκπομπή της Κολεκτίβας Κάτω Πετραλώνων θα παίζεται μετά την εκπομπή των παρενδυτικών και πριν την παρουσίαση της σύγχρονης πανκ σκηνής (σοβαρά μιλάω). Αλλά έχω την εντύπωση οτι ούτε το BBC, ούτε η Ντόιτσε Βέλε, ούτε και κανένας άλλος δημόσιος σταθμός προβάλλουν τέτοια θέματα. Άρα; Να κλείσουν κι αυτά; Ας κλείσουν!
Περί βρώμικων θεμάτων, αν καταλαβαίνω σωστά τι εννοεί ο ποιητής, μάλλον δεν έτυχε ποτέ να δει τον ΕΞΑΝΤΑ, ή το Σούγκαρταουν, ή το ντοκυμαντέρ του Μαραγκού για τα φυτοφάρμακα ο αγαπητός Άλκης! Για τη Μανωλάδα, το παραδέχομαι, δεν είδα ειδική εκπομπή στην ΕΡΤ.

«Αντί να επιδιώξουν όλοι αυτοί οι ανέξοδα συμπαραστάτες, η Ε.Ρ.Τ. να αποκτήσει καθεστώς Ανεξάρτητης Αρχής, να μπαίνουν εκεί με διαγωνισμό όπου η αυστηρότητα και το αδιάβλητο να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τα βιογραφικά του καθενός υποψηφίου να υπάρχουν στο Διαδίκτυο, να υπάρχει στο τέλος της χρονιάς αξιολόγηση (βολικό είναι να κάνετε ρεπορτάζ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά όχι για τους εαυτούς σας), κλαψουρίζουν για τη Δημοκρατία που κινδυνεύει χωρίς τις ειδήσεις της Ε.Ρ.Τ. και το έριξαν στις καταγγελίες, δηλαδή στα λόγια.»
Καθεστώς Ανεξάρτητης Αρχής στην ΕΡΤ –συμφωνώ! Να ανατεθεί η διοίκησή της σε διακομματική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και παραγωγικοί και πολιτιστικοί φορείς –κι εγώ μαζί σου! Αυτό όμως για το διαγωνισμό με αδιάβλητα θέματα (επιπέδου Πανελληνίων) τι το ήθελες αγόρι μου; Αν κάνανε τέτοιο διαγωνισμό στο protagon.gr , ας πούμε,νομίζεις οτι θα επέλεγαν έναν Φυσικό για να σχολιάζει κοινωνικά θέματα; Επειδή Φυσικός έχεις σπουδάσει –δικαιούμαι λοιπόν να απορήσω: με τι προσόντα σχολιάζεις τις κοινωνικές εξελίξεις; Και με βάση τι, κάνεις κοινωνική ανάλυση; Με βάση τους Λαβουαζιέ-Λαπλάς ή σύμφωνα με τους νόμους της τήξης και της πήξης;
Να υπάρχει αξιολόγηση στην ΕΡΤ –συμφωνώ! Τι είδους αξιολόγηση όμως; Σαν αυτή που υπάρχει στα ιδιωτικά κανάλια; Δηλαδή, όποιος φέρνει διαφημίσεις είναι καλός κι όποιος δεν φέρνει να φεύγει; Δηλαδή να γεμίσουμε Πετρούλες στην ΕΡΤ εφόσον, του κερατά, περισσότερες διαφημίσεις θα φέρνουν από τον κάθε Γραμματικάκη ή Τσουκαλά; Μήπως αξιολόγηση με βάση την επάρκεια του αντικειμένου το οποίο πραγματεύεται ο καθένας; Αυτό θα το δεχτώ! Αν ο αθλητικός συντάκτης δεν γνωρίζει από αθλητικά να πηγαίνει σπίτι του ας πούμε. Μακάρι –μπας και γλιτώσουμε από τους φορετούς της κάθε κυβέρνησης! Αλλά για πες μου ρε Άλκη –αν υπήρχε αξιολόγηση με βάση την επάρκεια, εσένα που αρθρογραφείς για την ποιότητα των ειδήσεων της ΕΡΤ χωρίς να τις παρακολουθείς –τι θα έπρεπε να σε κάνουν; Να σου δώσουν το Πούλιτζερ;

Λέει κάπου ο Γαλδαδάς: «Στην Ε.Ρ.Τ. είδαμε υπέροχες ταινίες και κάποιες εκπομπές όπως το Παρασκήνιο. Μέχρις εκεί όμως». Δεν αναφέρει βέβαια τις καταπληκτικές ελληνικές και ξένες σειρές τις οποίες έχει προβάλει όλα αυτά τα χρόνια η δημόσια τηλεόραση (πες τη και κρατική άμα θέλεις). Δεν αναφέρει το παιδικό της πρόγραμμα που τόσα χρόνια είναι υψηλότατου επιπέδου. Δεν αναφέρει τα ντοκυμαντέρ, τις θεματικές βραδιές, τις συναυλίες, τα αθλητικά γεγονότα… Αλλά ακόμα κι έτσι. Ας πούμε οτι η ΕΡΤ απλώς έβαζε τόσα χρόνια ταινιάρες και κάποιες εκπομπές επιπέδου (όπως παραδέχεται κι  ο Άλκης). Και μόνο αυτά αν ήταν –το κόστος που πληρώνουμε ανέρχεται σε 45 ευρώ το χρόνο, όταν για να δεις πολύ χειρότερες ταινίες και προσφάτως το αισχρό Λαμπατέρ στο Νόβα πληρώνεις 50 ευρώ το μήνα! Ε, λοιπόν, ακόμα κι έτσι να ήταν –και πάλι η ΕΡΤ μάς συμφέρει!

Θα κλείσω υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Βενεζουέλας όπου όλα τα κανάλια ήταν ιδιωτικά. Μια ωραία μέρα εκεί πέρα αποφάσισαν κάποιοι να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο, τον Τσάβες. Ελέγχοντας τα κανάλια διαμόρφωσαν μια ψευδοπραγματικότητα σύμφωνα με την οποία ο στρατός και η αστυνομία σκότωναν αβέρτα και οι επαναστατικές δυνάμεις μάχονταν λυσσαλέα, έχοντας τον έλεγχο σχεδόν όλης της χώρας. Στην πραγματικότητα βέβαια, τίποτα από αυτά δεν ίσχυε.
Όπως και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κλάψα για την ΕΡΤ  πουθενά αλλού πέρα από το εφευρετικό μυαλό του κυρίου Γαλδαδά. Υπάρχει οργή, εκνευρισμός, λύπη, θυμός, μπούχτισμα κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο… Τη μόνη κλάψα που διακρίνω είναι αυτή που προέρχεται από κάτι χειροκροτητές τύπου Γαλδαδά οι οποίοι οδύρονται περί του τι τραβούσε ο λαός από την αιμοβόρα ΕΡΤ τόσα χρόνια. Ας συνεχίσουν λοιπόν την κλάψα, μπας και τους ακούσει ο λαός και το μάθει επιτέλους γιατί μέχρι τώρα δεν φαίνεται να το ήξερε…

36 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Μια παρατήρηση. Τα ιδιωτικά κανάλια δεν τα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος μέσω των διαφημίσεων. Το αυτό έτσι κι αλλιώς ισχύει με τις διαφημίσεις στην ερτ. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι χρεοκοπημένα. Και χρεοκοπημένες ιδιωτικές εταιρείες δεν υπάρχουν. Άρα κάποιος τα πληρώνει (έμμεσα), δηλαδή ο συνήθης μαλάκας έλληνας φορολογούμενος (με υπερτιμολογήσεις στα έργα των νταβατζήδων που).

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει, μου λες οτι εκτός των άλλων πληρώνουμε και το σχετικό "τέλος μέσω ΔΕΗ" για τα ιδιωτικά κανάλια, απλώς δεν μας έρχεται μέσω ΔΕΗ.
Παρ' όλα αυτά ισχύει απολύτως οτι ΟΛΟΙ μας, φορολογούμενοι ή μη, επιβαρυνόμαστε με το κόστος των διαφημίσεων το οποίο ενσωματώνεται στην τιμή του προϊόντος. ΑΝ λοιπόν τα ιδιωτικά κανάλια ζούσαν από τις διαφημίσεις θα τα πληρώναμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Το ίδιο ισχύει και για τις διαφημίσεις που πάνε στην ΕΡΤ βέβαια.
Το επιχείρημά μου είναι οτι ούτως ή άλλως ΕΜΕΙΣ όλοι πληρώνουμε τη λειτουργία των καναλιών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Άρα, το "δεν θέλω να πληρώνω ΕΡΤ" δεν στέκεται γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσα κι εγώ να πω, "δεν θέλω να πληρώνω ΣΚΑΪ". Γίνεται; Δε γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Σικλιστα σε τσουζει πολυ η πετσινη κουπα που πηρε ο κλαρινακης απο τον μικρουλη τον αστερα γελασε και το παρδαλο κατσικι παλι.. χοχοχο ασε το Στεφενς και την (μ)Παοκαρα να κανουνε την δουλεια τους, θα το φχαριστιθεις καλλυτερα το αθλημα χωρις τα κοκκινα γυαλια φιλικα παντα!

The Motorcycle boy είπε...

Χάπια ή σιρόπι;

Ανώνυμος είπε...

... και μαλαματινα. Τι να κανεις φτωχια αλλα χωρις κοκκινα γυαλια σιγουρα

The Motorcycle boy είπε...

Ωραίος! 5 σελίδες Α4 κι αυτό που βρήκε να κολλήσει είναι το αστείο για την Παογκάρα και το αν είμαι γάβρος! Δεν πειράζει αδερφέ -την άλλη φορά που θα ευνοήσει εσάς η διαιτησία πάρτε την ομάδα και φύγετε από το γήπεδο -μην τύχει και γίνετε σαν εμάς!

DimK. είπε...

Kαι ελεγα "να το διαβασω ..να μην το διαβασω?"
Τελικα δικιο ειχα ε? μλκες ελεγε!
Οκ το θεμα με την ΕΡΤ παραμενει για μενα περιεργο.
Oχι γιατι την εκλεισε το παιδι απο την καλαματα(μαλλον για να μην τον παρει η γιουχα,λενε,που δεν πουλησε την ΔΕΦΑ και του εφυγαν οι Rωσσοι νυχτα.
Το θεμα για μενα ειναι πως, ενω εχει φαει τρελη πικρα ο ελληνας, αντι να ειναι στα καγκελα με τα χαρατσια,φορους,αναστολη της Βουλης ειναι στον δρομο γιατι εκλεισαν ενα καναλι που (οντως)δεν πολυεβλεπε!!
Φυσικα τα 45 ευρω ειναι τιποτα αν ειναι να βλεπεις ταινιαρες και ντοκυμανταιραρες(superlative λεγεται αυτο εδω στην αλλοδαπη)..
Ειδικα εκεινο το ηλιθιο καναλι της Βουλης εβαζε κατι ντοκυμανταιρ που ετριβες τα ματια σου!!
Απο την αλλη να μην ξεχασουμε την Σταη οταν εκοβε στον αερα δημοσιογραφο που προσπαθουσε να μιλησει για το ξυλο που τρωγανε οι διαδηλωτες!
Για να μην αναφερω τα ταχυρυθμα σεμιναρια Φιλοσοφιας: "Γιατι το Μνημονιο ειναι ΧριστιανοΗθικα Δικαιολογημενο" απο τον Σ.Ραμφο.
Το μαγαζακι ηταν δικο τους και οσο αφορα τα πολιτικα κανονιζε παντα το Μαξιμου..
Στα αλλα ειχαν το ελευθερο η την αβλεψια να κανουν οτι νομιζουν!
Παντως να προσθεσω οτι αντι να το γυρισουν οι δημοσιογραφοι και να αρχισουν να λενε οσα δεν λεγανε τοσα χρονια,ολο γυρω-γυρω και "πωπω τι παθαμε ..και λαε ελα μαζι μας..κλ κλπ"
Αντι να βγαλουν ενα προγραμα με εκπομπες να μιλανε ολοι οσοι δεν μπορουν να βγουν στο Μεγκα και τον Σκαι να ακουσουμε και την ΑΛΛΗ αποψη ,αυτοι εκει "συμπαρασταθειτε μας γιατι χανουμε το ψωμι/παντεσπανι μας"
Ετσι ομως,δουλεια δεν κανουμε ρε συντροφοι.
Τεσπα,χαιρετισματα απο βορειως τον Αλπεων.

The Motorcycle boy είπε...

Dim, έχεις δίκιο -είναι περίεργο, με την πρώτη οπτική, το ότι ο κόσμος δεν φώναζε όταν του κόβανε το μισθό ή τον ξεσκίζανε στους φόρους, ή τώρα που παλεύουν να κανονίσουν έτσι ώστε οι τράπεζες να μας παίρνουν τα πάντα και φώναξε για ένα κανάλι που δεν πολυ-έβλεπε. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
1. Οτι τα μέτρα αυτής της κυβέρνησης δεν άγγιξαν την πλειοψηφία -πάει να πει, χέστηκαν για τους φόρους αφού δεν τους πληρώνουν, χέστηκαν για τις τράπεζες αφού δεν έχουν τίποτα στ΄όνομά τους, χέστηκαν για τους μισθούς αφού πληρώνονται μαύρα.
2. Οτι υπάρχει έλλειψη συνειδητοποίησης. Σε ένα επιστημονικό ντοκυμαντέρ εφαρμοσμένης κοινωνιολογίας το οποίο ονομαζόταν "Μια τρελή, απίθανη πτήση" οι επιβάτες δεν αντιδρούν όταν τους ανακοινώνει η αεροσυνοδός οτι έχουν χαλάσει οι μηχανές κι οτι κόπηκε μισό φτερό αλλά όταν τους λέει οτι τέλειωσε ο καφές γίνεται της πουτάνας! Κάπως έτσι κι εδώ.
3. Οτι η ΕΡΤ είναι πραγματική πολιτιστική κληρονομιά και όλοι ενοχλούμαστε όταν πάνε να την κλείσουν. Είναι σα μια θειά μας που ποτέ δεν την επισκεπτόμαστε αλλά όταν πεθάνει κλαίμε με μαύρο δάκρυ γιατί θυμόμαστε πόσο τη λατρεύαμε ως παιδιά.
Κάπου μέσα σ΄αυτά τα τρία βρίσκεται η αιτία της διαμαρτυρίας του κόσμου.

Για όσα λες για την ΕΡΤ έχεις δίκιο -μόνο που αναφέρεσαι στη Σαμαρική ΕΡΤ. Πριν τον Αντωνάκη ήταν κοινή πεποίθηση οτι αν ήθελες να δεις κανονικές ειδήσεις έβαζες ΕΡΤ. Και η Στάη έκοβε κώλους ενίοτε. Και το Ράμφο, τον μαϊντανό των κακογαμημένων κορασίδων των Β.Π. δεν τον έφερναν ποτέ.

Με το πως χειρίζονται το θέμα της κατάληψης της ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι θα συμφωνήσω -κι εγώ ψιλοβαριέμαι να παρακολουθώ τις εκπομπές τους. Αλλά δεν πιστεύω οτι μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό -δημοσιογράφοι είναι στο κάτω-κάτω, μην έχεις απαιτήσεις. Άλλωστε το θέμα δεν είναι αυτοί -η ΕΡΤ δεν είναι ο Αρβανίτης ή η Στάη ή ο Λυριτζής ή ακόμα κι ο Διακογιάννης. Η ΕΡΤ είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα.

DimK. είπε...

θα συμφωνησω οτι η ΕΡΤ ειναι απιστευτο κεφαλαιο.. Φυσικα θυμασαι και εσυ τις ειδησεις επι ΑνδΓΠ.. μιλαμε θυμαμαι ακομα που ενα ολοκληρο δελτιο ηταν οι ανακοινωσεις ΠΑΣΟΚ και οι απαντησεις της ΝΔ,μετα περασανε στα αθλητικα και ευχαριστουμε καληνυχτα!
Μαζι σου ομως οσο αφορα τα διεθνη,τα εικαστικα,τα κοινωνικα..οι ειδησεις της ηταν επιπεδου ευρωπαϊκου(..τωρα βεβαια που ειμαι εδω και ψιλοκοιταω τηλεοραση,δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο το επιπεδο)!.
Μου αρεσει παντως που εστω και για αυτο ειναι ο κοσμος στον δρομο(ποιοι,ποσοι αλλο θεμα).
Νομιζω οτι αυτο το θεμα θα τελειωσει με ηττα της κυβερνησης,αλλα κατι καλυτερο(δημοκρατικη δημοσια τηλεοραση) δεν θα βγει.
Δεν πειραζει "απο ηττα σε ηττα μεχρι την τελικη νικη",για να quotaρω τον Τιμονιερη.
Ασχετο(οχι τοσο) πηγες στην συναυλια των Gang of Four?
(μα καλα ποσο μλκς? περιμεναν να φυγω για να ερθουν)

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

και μόνο που έκατσες και έκανες τέτοια ανάλυση στο κείμενο του μαλάκα σου βγάζω το καπέλο!

Σταμάτησα να τον διαβάζω στην 1η παράγραφο και άρχισα να πιάνω τα σχόλια από κάτω... Πέρα από το αίσθημα δικαίου, πέρα από την κοινή λογική (πέρα από κάθε λογική βασικά) δεν μπορώ να συλλάβω το πως τόσοι μπετόβλακες καταφέρνουν και συγχρονίζουν την αναπνοή τους. Πόσο μάλλον να επιχειρηματολογούν.

Δεν μπορεί, κάτι έχω καταλάβει λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος(Εντάξει, κι εγώ μαζί σου και ζω για την εποχή που στη δημόσια τηλεόραση η εκπομπή της Κολεκτίβας Κάτω Πετραλώνων θα παίζεται μετά την εκπομπή των παρενδυτικών και πριν την παρουσίαση της σύγχρονης πανκ σκηνής).
Κατω τα χερια απο τον Αλκη.Το λεει στο βιογραφικο του ο ανθρωπος.Κανω κειμενα για αυτους που ξερουν λιγοτερα απο μενα στην τεχνολογια (αρχικα γιατι μετα καταλαβε πως ο κοσμος ως τεχνολογικα αναλφαβητος θα εχει μεινει και σε αλλες εξελιξεις πισω οποτε πεδια δοξης λαμπρα παντου για την πενα του κενταυρου Νεσσου).Μετα καπου λεει, ζηλευει και σε παρενθεση χαριτολογει, αυτον που ειναι μπροστα του οδηγοντας προς Κυψελη.Πριν μετοικησω εκτος χωρας ζηλευα που δεν ημουν αλλου περνοντας απο τους ιδιους πανω κατω δρομους.Αλλα ο Αλκης μετα τον κτηνοβατη γειτονα ζηλευει και τον τυχαιο τυχερο μα και ατυχο οδηγο μπροστα του.Ειναι μια λεπτομερεια που θα αγγιζε τις επιστημονικες χορδες καθε σοβαρου ψυχιατρου αυτος ο τυπος που σπαζεται για την υπερ ΕΡΤ ''κλαψα''.Ακου κλαψα ο χαχας.

Ανώνυμος είπε...

M.B.Λες: είναι περίεργο, με την πρώτη οπτική, το ότι ο κόσμος δεν φώναζε όταν του κόβανε το μισθό ή τον ξεσκίζανε στους φόρους, ή τώρα που παλεύουν να κανονίσουν έτσι ώστε οι τράπεζες να μας παίρνουν τα πάντα και φώναξε για ένα κανάλι που δεν πολυ-έβλεπε.


Λέω: Κάνε μια προσπάθεια και ξεκόλα το κεφάλι σου από το δάκτυλο μπας και δεις κάποτε το φεγγάρι.

Μάπα το κειμενάκι σου,με το συμπάθειο και εντελώς φλατ,θίγει πολύ απλά ένα ζήτημα που θίγει και το νουδήτικο νον πέιπερ το οποίο γράφτηκε για να υποστηρίξει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και το κάνει με την τεχνική δημιουργίας αποπροσανατολισμού και σύγχισης, γνωρίζοντας την γενικότερη "αφερεγγυότητα" που έχει η ΕΡΤ στα μάτια του κόσμου και που δυστυχώς "παραλείπει" τεχνηέντως να πει ότι αυτό οφείλεται στην εγγενή κομματικοποίηση της.Από τη μέρα γεννησης της,επί Χούντας.


Michael_Sc είπε...

Τρολάρισμα μέχρι τελικής πτώσεως (της κυβέρνησης)

http://www.theblob.gr/eidhseis/koinwnia/item/1881-arrest-ert.html

niko demo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Motorcycle boy είπε...

Dim, θυμάμαι τις ειδήσεις κι επί Παπαντρέα και επί Εθνάρχη (και τις θυμάμαι και λίγο παλιότερα όταν έλεγαν οτι υπάρχουν επικίνδυνοι ραδιοπειρατές οι οποίοι σύντομα θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν -είχα ανέβει τότε, νήπιο, στην ταράτσα του σπιτιού μου χεσμένος και παραφύλαγα πότε θα σκάσουν οι πειρατές των αιθέρων και θα μας περάσουν όλους από λεπίδι!) Θυμάμαι όμως οτι σε ΕΚΕΙΝΕΣ τις ειδήσεις, μέσα σε 15 λεπτά (τα προηγούμενα 15 ήταν της κυβέρνησης) μάθαινες τι γίνεται στον κόσμο, αν θα γίνουν απεργίες την άλλη μέρα, αν έχει γίνει κάνα σοβαρό ατύχημα, πόσο πήγε το ποδόσφαιρο σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία και άλλα πολλά. Στις ΤΩΡΙΝΕΣ ιδιωτικές ειδήσεις ακούς μιάμιση ώρα 5 μαλάκες να τσακώνονται για ένα θέμα που δεν γνωρίζουν και στο τέλος, φυσικά, δεν καταλήγουν πουθενά. Συγκριτικά λοιπόν -έχεις δίκιο, ειδήσεις ευρωπαϊκού επιπέδου η ΕΡΤ (όσο σκατά κι αν είναι αυτό) ΜΗ ειδήσεις οι ιδιώτες. Τόσο απλή είναι η σύγκριση.
Το ότι ο κόσμος είναι στο δρόμο και το αίτημά του δεν σχετίζεται με λινσάρισμα είναι σίγουρα πολύ καλό. Ελπιδοφόρο; Δεν ξέρω...
Δεν πήγα Γκανγκ ρε γαμώτο -είχα κάτι οικογενειακό, αλλά έμαθα οτι γάμησαν κι ας ήταν Γκανγκ οφ ουάν!
Ολλανδέζα, κακό πράμα το ίντερνετ -ήρθε κι απέδειξε την ανθρωπολογική θεωρία του Επιθεωρητή "Βρώμικου" Χάρι Κάλαχαν. Εγώ πάντως το άρθρο το χρησιμοποίησα σαν αφορμή.
Ανώνυμε 1, ποιος είναι ο Νέσσος;
Μιχάλη -τι τρολάρισμα και τριολέ; Εκεί είναι η ΕΡΤ, απλά είναι τα πράγματα!

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε 2, δεν πας να γαμηθείς και με το συμπάθιο -έτσι; Αν θέλεις να κουβεντιάσουμε κάτι πέστο -αν θέλεις απλώς να πετάξεις μια παπαροδήλωση -εντάξει το έκανες. Αν θέλεις τίποτα άλλο, πάντα στη διάθεσή σου.

Ανώνυμος είπε...

M.C. η γνώμη μου επί του θέματος ΕΡΤ συνοπτικά:

1) Η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοικτή γιατί δεν ανεχόμαστε να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι σαν να είναι αναλώσιμοι

2) Επειδή αν δεν κλείσει θα έχουμε καλύτερους όρους για να διεκδικήσουμε ώστε κάποια στιγμή να γίνει:

ΑΝΟΙΧΤΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή μπορεί να μη το κατάλαβες:

ο Ανώνυμος 2= Ανώνυμος 3(Ιουνίου 16, 2013 2:20 μ.μ.)

The Motorcycle boy είπε...

MC -να' σαι καλά, σα σαμπλεράς ένιωσα!
1) Ποιοι δεν ανεχόσαστε και τι κάνετε γι΄αυτό;
2) Όσο ήταν ανοιχτή γιατί δεν το διεκδικούσατε;
Πρόσεξε -όπως προφανώς διάβασες είμαι εμφανέστατα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ απλά οι λόγοι σου δεν με πείθουν.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς,οι πληθυντικοί "ευγενείας"

Αν1,2,3,...

The Motorcycle boy είπε...

Α, γενικώς δηλαδή! Κουβέντα να γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Ναι,και επειδή τσιμπάς εύκολα,λάβε και τούτο :

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε χιλιάδες ιδιοκτήτες μηχανών Harley Davidson.

Ο θόρυβος από τις μηχανές κάλυψε τη φωνή του Ποντίφικα, ο ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της τελετής της Θείας Μετάληψης την Κυριακή ευλόγησε όλους τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

The Motorcycle boy είπε...

Έλα ρε! Σοβαρά;

Afrikanos είπε...

"εγώ δεν διανοήθηκα ποτέ να διαβάσω Γαλδαδά αλλά έχω την άποψη οτι πρέπει να του απαγορευτεί να αρθρογραφεί οπουδήποτε! Πώς σου φαίνεται; "

Τα συνόψισες όλα σε μία πρόταση ;) Το θέμα είναι καθαρά εμφανισιακό: τι περιμένεις να γράψει μια τέτοια "φάτσα"?

(με όλη τη "καλή" διάθεσή μου)

The Motorcycle boy είπε...

Είναι κάμποσο αντιτουριστικός θα πρέπει να το παραδεχτούμε.

Afrikanos είπε...

εγώ πάντως τρόμαξα όταν τον είδα...να βάζεις ένα Χ σε παρακαλώ πριν, να προειδοπειάεις :)

The Motorcycle boy είπε...

Φαντάσου όμως να σε έβλεπε αυτός!

Afrikanos είπε...

Ελπίζω ότι υπονοείς την βλογοφωτό μου κι όχι το αληθινό μου πρόσωπο, γιατί αλλιώς θα κάνω βουντού στο τραπεζάκι χαχαχα

The Motorcycle boy είπε...

Τι; Λες επειδή στην μπλογκοφωτό έχεις κόψει και δέκα πόντους από την τσουτσού; Α, δεν πειράζει!

Afrikanos είπε...

Θαύματα κάνει το φώτοσοπ!

Stefanos Max είπε...

τι βαρετο και μεγαλο ποστ...

The Motorcycle boy είπε...

Το διάβασες όλο;

Ανώνυμος είπε...

Μότορα πες την αλήθεια, έστελνες γράμματα σ' εκείνον τον μουσάτο που κάνει πρωινές εκπομπές και στήνεσαι στην οθόνη για να σου τα διαβάσει-γι' αυτό είσαι αντίθετος με το κλείσιμο της ερτ:)
Εάν η τρικομματική (RIP) ήθελε να κάνει κάτι με την ερτ, θα έπρεπε να σκεφτεί ένα πρόγραμμα και να συνεχίσει η νέα ερτ απευθείας μετά το κλείσιμο της παλιάς. Αλλά συγνώμη, ποιος εμπιστεύεται σε μια κυβέρνηση με πλειοψηφία της ΝΔ να φτιάξει καλύτερη τιβί όταν σ' αυτόν τον οργανισμό υπήρχε εκπομπή με 4 σκηνοθέτες; Η Ευριδίκη έγινε με 4 άτομα συνεργείο με τον Νικολαΐδη μαζί! Αυτοί θα κάνουν μεταρύθμιση;
Πάντως το όλο σκηνικό φίλε είχε πολλή πλάκα με το indymedia να μεταδίδει ερτ, τον 902 επίσης, και το indymedia να μεταδίδει τα ίδια με τον 902:):) Είδα και φωτό με σημαίες της ανταρσύα, του σύριζα, του παμε και μαυροκόκκινες δίπλα δίπλα αχαχαχα. Μπράβο ΝΔ!
Η δημαρ έφυγε-θυμάμαι κι αυτό που λέγαμε τις προάλλες για το ότι η ξεφτίλα δεν έχει πάτο για πασοκ και δημαρ(επιστράτευση, αντιρατσιστικό, πλέον και ερτ)-αλλά δε καταλαβαίνω πολύ τη δήλωση (της δημαρ) ότι η χώρα δε χρειάζεται εκλογές. Αν η κυβέρνηση προχωράει σωστά τη στηρίζεις. Αφού φεύγεις σημαίνει ότι δε συμφωνείς και πάμε για τα σκατά, άρα ζητάς εκλογές. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι η δημαρ ήταν το εμπόδιο.
Η δημιουργία της ψευδοπραγματικότητας είναι η ουσία του άρθρου σου και απαντάς πολύ σωστά.
Το θέμα είναι τι εναλλακτικές έχουμε; Ο σύριζα. ΟΚ. Αλλα τι συνεπάγεται αυτό; Δε ξέρω.

The Motorcycle boy είπε...

Θα παραδεχτώ οτι έχεις δίκιο, παρ΄όλο που δεν γνωρίζω σε ποιον μουσάτο αναφέρεσαι -αν όμως τον γνώριζα σίγουρα θα του έστελνα γράμματα του στυλ "κόψε το μούσι να μη σε λέν΄Αυγούστη" που φωνάζαμε και στο γυμνάσιο!
Η δημόσια τηλεόραση είχε αλλάξει και παλιότερα -από ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ, είχε γίνει ΕΡΤ1,2 και ΕΤ και ΝΕΤ και της Παναγιάς τα μάτια, χωρίς να κλείσει.
4 σκηνοθέτες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για μια εκπομπή -μιλάμε για το μίνιμουμ τώρα, αφού κι ο Νικολαϊδης όταν έκανε την Ευριδική είχε 2 σκηνοθέτες, τον εαυτό του και τον Πανουσόπουλο -για να μην πω οτι κι εμείς που κάνουμε το ντοκυμαντέρ έχουμε 3 σκηνοθέτες, χαχαχαχαχαχαχα.
Στο μεταξύ -όλα ωραία και καλά, όμως έχει βγει μια απόφαση του ΣτΕ που λέει οτι η ΕΡΤ πρέπει να ξανανοίξει και η κυβέρνηση την κρατάει ακόμα κλειστή -αυτά τα ολίγα για τους ανθρώπους που αύριο θα σου πουν οτι πρέπει να σέβεσαι τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων!
Η αποχώριση της ΔΗΜΑΡ είναι καρμπόν από τους "Βαρβάρους" του Καβάφη -"και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;" Σε ποιον θα φορτώσουμε το ξέσκισμα που μας περιμένει; Στη ΝΔ που είναι κυβέρνηση; Αστεία πράγματα!
Ο Σύριζα σήμερα (όπως και το Πασόκ το '09) είναι αναγκαίες "επιλογές", πέρα από την ασχετοσύνη, την ανικανότητα, την ακατάσχετη βλακεία των στελεχών το γεγονός παραμένει: "Ή αυτοί ή ο Σαμαράς". Οι αστικές δημοκρατίες (ειδικά οι ψευδεπίγραφες σε περιπτώσεις νόθας οικονομίας της αγοράς η οποία μετατρέπει το πολίτευμα σε οικονομική ολιγαρχεία) δεν γνωρίζουν διλήμματα ούτε διαθέτουν την πολυτέλεια της πραγματικής επιλογής. Οι κινήσεις είναι (κατ)αναγκαστικές.

Ανώνυμος είπε...

Φτου, ξέχασα να γράψω ότι ο μουσάτος κάνει παιδική εκπομπή και του στέλνουν τα πιτσιρίκια ζωγραφιές.
Ναι ήταν κι ο Πανουσόπουλος ως διευθ. φωτογραφίας, ο Νικολαΐδης και νομίζω άλλα 2 άτομα συνεργείο. Σκέφτομαι και τις ταινίες του και το αίσθημα της απειλής που βγαίνει. Υποθέτω ότι όταν κάποιος παραβιάζει τον προσωπικό σου χώρο-είναι σα να μπαίνει στο σπίτι σου-σου σβήνει την οθόνη, σου ακυρώνει το τηλεκοντρόλ, παίζει κι αυτό ρόλο στην αντίδραση του κόσμου.
3 σκηνοθέτες έχετε; Εσύ σε λίγο θα με πεις ότι θα το κάνετε και 3D το ντοκυ.
Πάντως ακόμα είμαστε σε καλά επίπεδα δημοκρατίας...έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο:)

The Motorcycle boy είπε...

Ααααα, το ξέρω το άτομο -κι αν του έστελνα γράμμα θα τον σκυλόβριζα καθότι είναι βάζελος και κάνει ανήθικη προπαγάνδα σε αθώα παιδάκια -ας πούμε, τους λέει οτι ο Παναθηναϊκός έχει ομάδα ποδοσφαίρου!

Έτσι τους έχουμε κι εμείς τους σκηνοθέτες -ο ένας είναι διευθυντής φωτογραφίας, ο άλλος κάμεραμαν κι ο τρίτος είναι ο σκηνοθέτης-σκηνοθέτης χεχεχεχε.
Έχεις δίκιο για την παραβίαση του προσωπικού χώρου και δε σου κρύβω οτι κάθε φορά που περνάω τα κανάλια και στις συχνότητες της ΕΡΤ μου βγάζει "Μη διαθέσιμο πρόγραμμα" νιώθω οτι κάποιος μου έκλεψε μια κορνίζα με μια παλιά φωτογραφία την οποία την είχα και δεν καταδεχόμουν να της ρίξω δεύτερη ματιά αλλά τώρα που λείπει με τσακίζει...

Δεν έχουμε να επιλέξουμε -είναι ή Σύριζα ή φασισμός. Κι ότι σκατά και να είναι ο Σύριζα, ο φασισμός δεν είναι επιλογή.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι