Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2006

Για να τελειώνουμε μαζί του

Κάποιες κουβέντες έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Κάποιες αποφάσεις έπρεπε να παρθούν. Λογικό είναι –ο κόσμος έχει κι άλλες δουλειές, η ζωή υπάρχει (κυρίως) έξω από τα blogs και το bloghood. Αλλά, θέλω να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση, έστω τώρα και κυρίως εδώ –πριν το ρίξουμε στην ενδοσκόπηση και στη γενεολογία του όντος.
Οι παλιότεροι θα θυμούνται πως ξεκίνησε το bloghood. Συμμετείχαμε όλοι στο blogs.gr και όταν η σελίδα βάρεσε μπιέλα, αποφασίσαμε πως δεν θέλαμε να χαθούμε. Ο Atron βρήκε το όνομα, ο Godot έφτιαξε το blog και είχαμε πάλι ένα μέρος να βρισκόμαστε. Ποιοι; Όλοι αυτοί που είχαμε γνωριστεί προσωπικά και αυτοί που γνωρίζαμε μόνο από τα κείμενά τους. Και επειδή σκεφτόμασταν πως σίγουρα υπήρχαν κι άλλοι που θα θέλαμε να τους διαβάσουμε και ίσως να βρεθούμε από κοντά –αφήσαμε ανοιχτό το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους. Φυσικά, δεν βάλαμε κανόνες, δεν χρειάζονταν κανόνες –γιατί αυτό που σκεφτόμασταν έμοιαζε με παρέα. Από πότε υπάρχουν κανόνες στις παρέες;
Πολύ κουβέντα έχει γίνει για το πόσο παρέα ή σαλόνι είναι το bloghood. Να ξεκαθαρίσω την άποψή μου στο θέμα. Επειδή λινκάρουμε τα ποστ μας εδώ μέσα δεν πάει να πει πως είμαστε σαλόνι. Ο monitor είναι σαλόνι και το Mindblog είναι σαλόνι. Γι΄αυτό έχουν και όρους συμμετοχής. Το bloghood είναι κάποια άτομα που γνωρίζονταν προσωπικά, κάποιοι ακόμα που γνωρίστηκαν (προσωπικά πάντα) στη συνέχεια και κάποιοι άλλοι που δεν τους έχουμε συναντήσει –λόγω τεχνικών δυσκολιών (ή, μερικές φορές, λόγω προσωπικής τους επιθυμίας). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε απρόσωποι. Και δεν μιλάω για δικτυακές περσόνες –αυτά τα αφήνω στα τσατάδικα και τα φορουμάδικα μαγαζιά. Για να το κάνω πιο λιανά, είμαι φίλος με τη mario την οποία έχω συναντήσει αρκετές φορές και είμαι φίλος με τον Έρωτα Στομάχη που δεν τον έχω συναντήσει ποτέ (είναι εκτός Ελλάδας) και είμαι φίλος με τη Μανταλένα που δεν θέλει να συναντηθεί με κανέναν λόγω άποψης. Και είμαι φίλος με τον DCD (που είναι μαλάκας-γείτονάς μου) και τον Godot που είναι στα καράβια. Αναφέρω μερικούς τυχαία –για να γίνει κατανοητή η θέση μου. Με άλλους είμαι κολλητός, με άλλους απλά φίλος. Δεν είναι θέμα έντασης είναι θέμα σχέσης. Και στην τελική ανάλυση, έχω ένα προσωπικό κριτήριο για το ποιους θέλω να βλέπω στο bloghood (δεν προσπαθώ να το επιβάλλω, απλά το λέω –εντάξει;). Και το κριτήριό μου είναι πως θα ήθελα να υπάρχουν εκεί μέσα άτομα με τα οποία δεν θα είχα πρόβλημα να πιω ένα κρασί σε μια ταβέρνα. Τόσο απλά.
Όταν ξεκίνησε το bloghood ήταν έτσι ακριβώς. Και συναντιόμασταν και περνούσαμε μια χαρά. Μετά άρχισε να έρχεται κόσμος.
Ήρθαν κάποιοι που τους άρεσε αυτό που γινόταν, καλέσαμε άλλους που μας άρεσαν αυτά που έγραφαν –όπως συμβαίνει στις παρέες των ανθρώπων. Και με αυτή τη λογική, η απουσία κανόνων ήταν επουσιώδης. Αφού όλοι βρίσκαμε κώδικες επικοινωνίας, αφού μπορούσαμε να περιχαρακώσουμε τον προσωπικό μας χώρο και να συμβιώσουμε –τι να τις κάνουμε τις νόρμες;
Αλλά μετά άρχισαν να έρχονται και διάφορα άτομα που είδαν πως το bloghood ήταν ένα μέσο για να βγάλουν περισσότερα κλικ στη σελίδα τους. Αυτό δεν ήταν μέσα στις αρχικές μας επιδιώξεις, δεν μας ενδιέφερε να γίνουμε διάσημοι μέσα από εκεί –μας ενδιέφερε να επικοινωνούμε πιο εύκολα με άλλα άτομα, σαν κι εμάς. Εκτιμήσαμε όμως, που δεν μας ενοχλούν οι κυνηγοί αναγνωστών και αδιαφορήσαμε. Σωστό ή λάθος –δεν έχει σημασία πια. Απλά, τα συγκεκριμένα άτομα δεν πληρούν το δικό μου κριτήριο –αλλά αυτό είναι προσωπικό μου θέμα.
Είδαμε λοιπόν πως το bloghood άρχισε να αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Αυτό έχει ένα στοιχειώδες πρόβλημα –αν το bloghood κατέληγε να γίνει ένα καινούργιο monitor, όπου η προοπτική θα ήταν η μέγιστη συμμετοχή bloggers (για την, κατά το δυνατό, πιο πλήρη κάλυψη των τεκταινόμενων στη blogόσφαιρα) –θα έχανε την οποιαδήποτε χρηστικότητά του. Όσο εδώ βρίσκω αυτούς που με ενδιαφέρουν είναι όλα καλά και ωραία. Αν το bloghood γίνει αχανές χάνει τον λόγο ύπαρξής του, από τη στιγμή που υπάρχει το monitor, το mindblog κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Όχι ότι οι συγκεκριμένες σελίδες είναι αχανείς –απλά δεν υπάρχει λόγος να γίνουμε 1.500 συμμετέχοντες, από τη στιγμή που κάποιος άλλος καλύπτει αυτή την ανάγκη. Ούτε θεωρώ πως υπάρχει λόγος να ανταγωνιστούμε εκείνες τις σελίδες. Άρα, έχουμε αυτόματα ένα πρόβλημα καθορισμού των ορίων του bloghood.
Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια, ορίστηκαν κάποιοι administrators. Δουλειά τους ήταν να βοηθάνε τους συμμετέχοντες, προκειμένου να ξεπεράσουν τεχνικά προβλήματα και να υποστηρίζουν τη λειτουργία της σελίδας. Γι΄αυτό και οι administrators ορίστηκαν με κριτήρια: τη δυνατότητά τους να παρακολουθούν τακτικά τη σελίδα και τις τεχνικές τους γνώσεις. Δεν χρειαζόμασταν κάτι άλλο. Δεν ήμασταν όμως και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μεταξύ των συμμετεχόντων. Γιατί; Γιατί πιστεύαμε πως λειτουργούμε με τα κριτήρια παρέας. Και, το ξαναλέω, αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπήκαμε ποτέ σε διαδικασίες κανονισμών και μοιράσματος αρμοδιοτήτων.
Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζονται τα προβλήματα; Ας δούμε τι έγινε στην πραγματικότητα:
- Στην περίπτωση Γείτονα-Μανταλένας, μια λεκτική διαμάχη εξελίχθηκε σε προσωπικές απειλές, οι οποίες τρομοκράτησαν το ένα από τα δυο άτομα. Η άποψή μου, επαναλαμβάνω, η άποψή μου ήταν πως δεν μπορούμε να περιορίσουμε το βρισίδι. Δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στις εκφράσεις των ανθρώπων. Αλλά το βρισίδι είναι διαφορετικό πράγμα από τις απειλές. Και δεν τις ξεχωρίζω σε δικτυακές και κανονικές. Για μένα μια απειλή είναι πάντα απειλή. Αυτός που απειλεί δεν έχει θέση σε μια παρέα. Με αυτή την άποψή μου συμφώνησε και ο, άμεσα εμπλεκόμενος, Γείτων –ο οποίος βέβαια δεν έφταιγε σε τίποτα, αφού κάποιος άλλος είχε χρησιμοποιήσει το id του για να απειλήσει και να δημιουργήσει καταστάσεις. Με την άποψή μου διαφώνησαν άλλοι που έβλεπαν από διαφορετική σκοπιά το όλο ζήτημα.
- Στην περίπτωση του R.N. είχαμε ένα άτομο που έκανε δυο αισχρά ποστ. Κάποιοι του είπαν τη γνώμη τους για τα ποστ του –όμορφα κι ωραία. Η απάντηση ήταν χλευασμός, ειρωνία, βρισίδι και απειλές. Για τους κάποιους που, τόλμησαν να, διαφωνήσουν και για το bloghood γενικότερα. Ζήτησα να διαγραφεί το συγκεκριμένο άτομο για όλα αυτά και γιατί, τελικά δεν γούσταρε να είναι στο bloghood αλλά δεν είχε καν την τσίπα να το παραδεχτεί. Μετά τη διαγραφή του ακολούθησαν αντίθετες γνώμες άλλων συμμετεχόντων –οι οποίοι θεωρούσαν τη συγκεκριμένη κίνηση λανθασμένη.
- Ένα υποκείμενο που ονομάζεται Αρμαγεδών και διατηρεί blog με ένα ποστ μόνο (και σε αυτό απλά χλευάζει κάποιον συμμετέχοντα στο bloghood) ζήτησε να μπει στον συγκεκριμένο χώρο. Επειδή η όλη πορεία του Αρμαγεδώνα στον χώρο του blogging εξαντλείται σε ένα υβριστικό ποστ και σε κάποια υβριστικά σχόλια (όλα αφορούν, μέχρι μονομανίας, το ίδιο άτομο –μέλος του bloghood), αποφάσισα (τότε ήμουν ακόμα administrator) να μην του στείλω πρόσκληση συμμετοχής.
- Ένας από τους συμμετέχοντες στο bloghood (ο Alkman) θεώρησε καλό να κάνει λινκ το προμοτάρισμα κάποιου κόμματος που ιδρύεται τώρα. Ενέργεια που θεωρώ απαράδεκτη –αφού εκμεταλλεύεται την, όποια, δημοτικότητα του site για να προωθήσει κομματικούς σκοπούς. Και επικίνδυνη φυσικά, γιατί θα πρέπει να δεχόμαστε εδώ μέσα τον κάθε κομματομαλάκα να διαφημίζει την πραμάτεια του –αλλιώς θα είμαστε μεροληπτικοί. Αλήθεια, αν ερχόταν κάποιος και λίνκαρε μια διαφήμιση, θα την δεχόμαστε κι αυτή με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν κανόνες που να το απαγορεύουν;

Είναι φανερό πως αυτό που ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια παρέας έχει εξελιχθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Και αυτό το διαφορετικό δεν μου αρέσει, από τη στιγμή που έχασε το πνεύμα της παρέας και πάει να γίνει ένα απρόσωπο σαλόνι.
Τι θα μπορούσε να γίνει –κατά τη γνώμη μου; Κάτι πολύ απλό: να επιλεγούν administrators από τους συμμετέχοντες και να έχουν παραπάνω αρμοδιότητες αυτοί οι administrators. Και στην περίπτωση που κάποιος διαφωνεί με τον τρόπο εφαρμογής των αρμοδιοτήτων, να εκθέτει τη διαφωνία και (γιατί όχι;) να ζητάει την αντικατάσταση του/ή των administrators. Η μη ύπαρξη συγκεκριμένων κανόνων είναι απλά μια δικαιολογία –δεν οφείλει ένα «ιδιωτικό» site να έχει κανόνες. Και δεν υπάρχουν κανόνες που να δίνουν λύσεις για τα πάντα.
Όμως, στην παραπάνω περίπτωση –θα υπήρχε ένα πρόβλημα. Οι, συγκεκριμένου τύπου, administrators θα έπρεπε να λειτουργούν και σαν μπάτσοι. Σε στυλ Δικαστής Ντρεντ, βέβαια, αφού αυτοί θα έκριναν και αυτοί θα εφάρμοζαν. Δημοκρατικοί μπάτσοι βεβαίως, αφού θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με άλλους, ανά πάσα στιγμή –αλλά πάντως μπάτσοι. Κι εγώ τους μπάτσους δεν τους γουστάρω. Άρα δεν θεωρώ αυτή τη λύση στο πρόβλημα σαν την ενδεδειγμένη.
Κατά την προσωπική μου άποψη, η λύση έχει να κάνει με τον σκοπό του bloghood. Αν ο σκοπός του είναι να βρίσκονται, να «διαβάζονται», να επικοινωνούν τα μέλη μιας παρέας –τότε το όλο πράγμα ακολουθεί στραβή πορεία. Χρειάζεται σβήσιμο και ξεκίνημα πάλι από την αρχή. Με τη συμμετοχή μόνο αυτών που γουστάρουν να είναι στην ίδια παρέα. Απλά πράγματα και διαπροσωπικές σχέσεις. Εκεί όλα λύνονται ή κόβονται άμεσα και σε προσωπικό επίπεδο. Γιατί, μη μου πει κανείς πως θα ήθελε ποτέ στη ζωή του να κάνει παρέα με τους κυρίους που ανέφερα παραπάνω.
Αν όμως ο σκοπός του bloghood είναι να υπάρχει σαν σαλόνι με ελεύθερη είσοδο –εμένα δεν με ενδιαφέρει άλλο. Το είπα και πιο πριν –υπάρχουν σελίδες που κάνουν ήδη αυτή τη δουλειά, δεν βρίσκω το λόγο να ανακαλύψουμε πάλι τον τροχό.

Αυτά είχα να πω για να μην παρεξηγούμαστε τζάμπα. Και να με συγχωρείτε που σας αναστάτωσα –ειλικρινά δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.

45 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

sourfou είπε...

Δεν κατάλαβα, στις παρέες και μεταξύ φίλων δεν μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες? Πρέπει να διαφωνούμε μόνο με τους άλλους. Αλίμονο αμα δε διαφωνούμε μεταξύ μας, δε θα προχωρήσουμε ποτε ουτε ενα βήμα μπροστά.
Θα διαφωνήσω με οποιαδήποτε κύρωση κατα του alkman!

anti-sourfou: να σου πω και γω κανα δυο πραγματάκια γιατι anti-sourfou δε χαρίζει κάστανα! Απο τα 70+ μέλη αυτου του blog ζήτημα είναι να υπάρχει άλλος που να έχει φάει περισσότερο βρισίδι και απειλές απο το μαλάκα το sourfou. Δε σε είδα να λές τίποτα ποτε, εκτός ίσως απο μερικες καλές commentοαπαντήσεις σε anonymous, γιατι anti-sourfou ούτε άδικος είναι (μονο οι άνθρωποι είναι άδικοι), ούτε ξεχνάει ποτε. Θα σου έλεγα και κατι για τη μανταλένα και για το πόσο μαλάκας είσαι μερικές φορές και ποσο μεροληπτικός, αλλα εχε χάρη που με τσάκωσε ο sourfou και με τραβολογάει απο το πληκτρολ..γ..

brainsick είπε...

Με λένε Αdmin και είμαι καλά!
Ρε Φάνης Λαμπαδάς που χρειάζεται.
Ρεεεεεεεεεεεεεε ξεκολείστε γμτ.

Ρε μοτοροικογένεια θα πιούμε καμιά ρακί γμτ.

The Motorcycle boy είπε...

Αυτό κατάλαβες; Οτι στις παρέες δεν πρέπει να υπάρχουν διαφωνίες; Να υπάρχουν χίλιες φορές ρε -γι΄αυτό είναι οι παρέες. Εγώ δεν είπα να μη διαφωνούμε, είπα να είμαστε παρέα. Και αν εσύ θέλεις στην παρέα σου τον Alkman ή τον οποιοδήποτε μυστήριο μαγκιά σου. Εγώ στη δικιά μου δεν τον θέλω. Άποψή μου -να μην την πω;
Αν νομίζεις πως δεν λέω τίποτα όταν σε βρίζουν -πράγματι ξεχνάς εύκολα. Εκτός από τις περιπτώσεις που δεν το βλέπω (ή σε βρίζω εγώ).
Ναι, είμαι μεροληπτικός και υπέρ της Μανταλένας, όπως είμαι και μεροληπτικός υπέρ σου και υπέρ κάθε φίλου μου. Έτσι έχουν τα πράγματα. Και στην τελική δεν βγήκα ποτέ να κράξω τις, οποιεσδήποτε απόψεις κανενός από αυτούς που θεωρώ παρέα μου. Ειδικά όταν δεν είχα πλήρη οπτική του θέματος. Πες κι εσύ το ίδιο τώρα.

The Motorcycle boy είπε...

brain να το πιούμε το γαμημένο -όταν κατορθώσουμε να μαζέψουμε τα στομάχια μας από τα χτεσινά (βλέπε ποστ Tomboy).

divine mitsakos είπε...

εγώ δε νομίζω πως τέθηκε θέμα ΚΥΡΩΣΕΩΝ κατά του Alkman
εγώ άλλο κατάλαβα, αυτό που κατάλαβα είναι αυτό που προσπάθησα κι εγώ να πω με το τελευταίο μου σχόλιο (δε θυμάμαι καν που... ου γαρ έρχεται μόνον!), και συμφωνώ: εμένα δεν με εκφράζει πια το bloghood, όχι γιατί θέλω όλοι να συμφωνούν μαζί μου, καμία σχέση, απλά γιατί δεν με ενδιαφέρει η συμμετοχή μου σε ηλεκτρονικά σαλόνια ελευθέρας εισόδου
αν γίνει κάτι καινούργιο όπως λες mb, πολύ ευχαρίστως να λάβω μέρος και σ' αυτό, αφού θα έχει ξεκινήσει με πιο "παρεϊστικα" κριτήρια που εγώ προτιμώ
αν όχι, μια χαρά, συνεχίζει να υπάρχει ως έχει, απλά δε νομίζω πως με ενδιαφέρει άμεσα να λινκάρω μέσα σ' αυτό, αφού ούτως ή άλλως τόσο καιρό, ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε και που να βρούμε και τα ποστ ο ένας του άλλου και να σχολιάζουμε/διαφωνούμε ωραιότατα εκεί μέσα
Κι έτσι λοιπόν, μοτοσακέ, τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε, αλλά αυτό στο είχα ξαναπεί, έχουμε ταύτιση απόψεων στο συγκεκριμένο θέμα (οπότε είναι κι η θέση μου ξεκάθαρη και κάθομαι πια στ' αυγά μου)
πολύ καλή μέρα σας

Atron είπε...

Τόσο τύφλα που ήτανε θα βγει να μας πει κιόλας ότι το γκολ του Ριβάλντο δεν ήταν επιθετικό φάουλ! Ότι το είδε καθαρα!

ΥΓ. Είστε απίστευτα κολόφαρδοι! 3 σφαιρίδια έπρεπε να σας ρίξει ο φίδης.

pascal είπε...

Το τηλ. σου δυστυχώς το έχασα man. Ειδοποία πάντως μέσω μέιλ αν παίξω καμιά κρασοτσιπουροκατάνυξη.

PS. Είδα ότι διαγράφηκα από το bloghood. It's ok. Απλά μου τη σπάει που δεν μπορώ να σχολιάσω εκεί.

o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε...

Ο λόγος που με τράβηξε το Bloghood είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Mboy. Το παρεΐστικο κλίμα, η ελευθεριότητα στον τρόπο έκφρασης και το γεγονός ότι μπόρεσα να ταυτιστώ και να γίνω φίλος με ανθρώπους που ακόμα δεν γνώρισα προσωπικά. Αν το Bloghood καταλήξει σε Monitor δεν ενδιαφέρει ούτε και 'μένα. Και ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνει το Bloghood "παρέα", αν περάσουν όμως κάποιοι μήνες και ακόμα δεν έχουμε δράσει για να το προστατέψουμε χάθηκε το παιχνίδι.
Και επειδή είναι δύσκολο να καταλάβουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παρέα ότι η συγκεκριμένη παρέα έχει κάποιες ιδιαίτερες "ευαισθησίες" (τουλαχιστον εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι) είναι χρήσιμο να θεσπιστούν όροι συμμετοχής. Αλλιώς κάθε φορά θα μπλέκουμε τα μπούτια μας.

Sigmund_01 είπε...

"απλά δε νομίζω πως με ενδιαφέρει άμεσα να λινκάρω μέσα σ' αυτό"

Αυτό που έγραψε ο Mitsakos με πιάνει και μένα και πιστεύω ότι είναι ενδεικτικό ότι κάτι δεν πάει καλά...
Γνώρισα πρώτα τους ανθρώπους πίνοντας μπίρες μαζί τους και μετά μπήκα στο bloghood...
Για την παρέα τους και, ίσως με τον καιρό, την φιλία τους...

mario είπε...

Mboy μήπως μια συνάντηση θα βοηθούσε? Μήπως αν το συζητούσαμε γύρω από τραπέζι να βγάζαμε άκρη?
ίσως να έχεις δίκιο.
καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Mboy με κάλυψες απόλυτα. Τα postάκια στην αρχή, έπειτα η παρέα και στο τέλος ενδεχομένως η φιλία σας (sigmund συμφωνώ)με τίμησε και με τιμά. Το bloghood έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, αυτό νομίζω το συμμεριζόμαστε όλοι. Επιμένω, μην αφήσετε εσείς τα ιδρυτικά αλλά και εμείς τα νεώτερα μέλη αυτής της παρέας το blogghood να καταρεύσει υπό την πίεση των ηλιθίων. Ας μην επικρατήσουν και εδώ.

Cherryfairy είπε...

εφόσον κι εγώ γνώρισα κόσμο ΠΡΙΝ μπω και στο blogs.gr ακόμα,μπήκα για να διαβάζω ποστ ανθρώπων που εκτιμώ και μ'αρέσει να τους διαβάζω.Και αυτό κάνω ακόμα.Λοιπόν,νομίζω πως μια συζήτηση πρέπει να γίνει,και εφόσον θα ανέβω Αθήνα στις 21 ή 22,θα θέλα να λάβω μέρος.Καλημέρες σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

A, και συμφωνώ με την συνάντηση. Όχι τόσο για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά, αλλά για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι η παρέα είναι πάνω από όλα.

zero είπε...

Το bloghood ειναι μια παρεα.
Σε καθε παρεα...
υπαρχουν καποιοι κανονες, συνηθως αγραφοι.

ΥΓ: την αποψη μου, την ξερεις φιλε μου.

ζερο.

roidis είπε...

τι να πω. δεν είμαι και ο αρμοδιότερος, αλλά νομίζω ότι έχουν πληθύνει πολύ τα μέλη και εκεί βρίσκεται το "πρόβλημα" αν μπορούμε να το θέσουμε σαν τέτοιο.

ίσως, λέω ίσως, σε κάποια φάση της ανάπτυξης του bloghood να αποφασιζόταν ότι: ΟΚ, "ως εδώ"

τώρα, και εγώ απλά κοινοποιώ κάποιο ποστ όπως κάνουμε όλοι, μερικές δε φορές ξεχνώ...

The Motorcycle boy είπε...

Μητσάκο, αυτά ακριβώς που λες εννοώ κι εγώ και μακάρι να τα έγραφα με τόση σαφήνεια.
Atron 2-0.
pascal κι εμένα μου τη σπάει που δεν μπορείς να σχολιάσεις στο bloghood και επίσης μου τη σπάει που δεν είσαι το bloghood, αλλά είναι κάποιοι λαλάκηδες. Αυτό είναι το θέμα μου από την αρχή. Θα σε ειδοποιήσω όταν θα παίξει κάτι -αλλά οποτεδήποτε σκάσει ανακοίνωση στο bloghood για συνάντηση είσαι καλεσμένος -δεν το συζητάμε αυτό. Δεν μπορείς να σχολιάσεις γιατί είπαμε να λύσουμε μόνοι μας οι μέσα τα θέματα που μας αφορούν. Οπότε, μαζί με τους ενοχλητικούς απέξω που θέλουμε να ξεφορτωθούμε -πήρε η μπάλα και άτομα σαν εσένα.
Στομάχη, σ΄ευχαριστώ που θίγεις το θέμα των ευαισθησιών. Γιατί καλό είναι να καταλαβαίνουμε πως είναι άλλο πράγμα ο φασίστας, άλλο ο ρατσιστής, άλλο ο αριστεριστής και άλλο ο ομοφυλόφιλος ας πούμε. Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι γιατί αυτό, από μόνο του, είναι φασισμός του κώλου. Όσο για τους κανόνες συμμετοχής -δεν ξέρω αν χρειάζονται. Γιατί δεν θα χρειαστούν ποτέ ανάμεσα σε μένα και σένα ας πούμε; Κριτήρια για την επιλογή του "με ποιούς κάνεις παρέα" χρειάζονται.
Ο sigmund είναι ένα ακόμα παράδειγμα αυτού που λέω. Και χαίρομαι που τον έφαγα να μπει στο bloghood. Τώρα, πιστεύει κανένας πως χρειάζονται να τεθούν κανόνες για να ρυθμίζεται η συμπεριφορά του sigmund; Εκτός από τις φορές που βγαίνουμε για φαγητό -εννοώ.
Mario, δεν ξέρω τι θα έβγαινε αν μαζευόμασταν 30 άτομα. Πάντως, μια συνάντηση πάντα βοηθάει γιατί μου αρέσει να βγαίνω μαζί σας.
Shakespeare σε ξέρω λιγότερο από όλους τους άλλους, αλλά χαίρομαι που σε έχω γνωρίσει. Οι ηλίθιοι επικρατούν, είτε λόγω μεγέθους είτε λόγω αδιαφορίας. Θα δούμε. Και το επόμενό σχόλιό σου με βρίσκει 1000% σύμφωνο.
cherry, καλά εμείς θα τα πούμε στις 22, έτσι κι αλλιώς -διότι ο αρχηγός, ως γνωστόν, συσπειρώνει. Και φυσικά θα βρεθούμε και πέρα από αυτό, είτε γίνει είτε δεν γίνει συνάντηση.
zero, έχεις δίκιο -απόλυτο. Την άποψή σου την ξέρω και τη σκέφτομαι. Απλά εξαντλώ τις πιθανότητες πριν. Νάσαι καλά.

reservoirdogs είπε...

Ο roidis με κάλυψε απόλυτα.Χαιρετώ.

The Motorcycle boy είπε...

Ροϊδη, είσαι ο αρμοδιότερος ή τουλάχιστον μέσα στους αρμοδιότερους. Κι όταν ξεχνάς να κοινοποιήσεις το ποστ σου θα σε βρίσκω να σου γκρινιάζω. Έχεις δίκιο για το "ως εδώ" και άργησε κιόλας.

The Motorcycle boy είπε...

reservoir μου -μαζί γράφουμε, εγώ εσύ κι ο Ροϊδης; Μήπως σου βρίσκεται κανένα εισιτήριο πάνω σου -εντελώς τυχαία; Γιατί πλησιάζει η μέρα και γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Ρε -διαδήλωση θα ανέβουμε τον λόφο!

reservoirdogs είπε...

Με τα γόνατα αρχηγέ:)))

Godot είπε...

Πιστεύω ότι το να μπούν κανόνες γραμμένοι και σαφείς ισοδυναμεί με ταφόπλακα του Bloghood. Είμαι υπέρ των άγραφων - όχι των γραπτών. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει καριέρα Σόλωνα, ας το κάνει αλλά μου φαίνεται ότι πάμε να πιάσουμε νερό με απόχη.
Αυτό που συμβαίνει τώρα, εδώ και τόσες μέρες, δημιουργεί κανόνες. Άγραφους, που απλά τροφοδοτούνται από το κλίμα και από την γνώμη του καθένα. Αυτό ναι - μπορεί να είναι χρήσιμο - αν δεν καταλήξει συνέλευση σε αμφιθέατρο.
Και νομίζω ότι μια στο τόσο είναι καλό να γίνονται τέτοιες κουβέντες.
Από την άλλη, η υπερβολική διαχείρηση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η παρέα δεν έχει ανάγκη διαχείρησης, και οποιοδήποτε φαινόμενο σαν αυτά που αναφέρει ο MB έρχεται και παρέρχεται. Και θα ξαναγίνουν τέτοια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η παρέα τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τούτο δω το Blog, και δεν έχει εκφυλιστεί ούτε στο έλάχιστο.

Επίσης, μπορεί να είναι +70 άτομα εδώ μέσα αλλά όι ενεργοί πόσοι είναι; ίσως οι μισοί. Δεν μ' αρέσει να μετράω πόσοι είμαστε παρ΄ όλο που συμφωνώ ότι από ένα σημείο και μετά μπορεί να προκύψει χάβρα...
Αυτή την στιγμή το Bloghood υπολειτουργεί σε σχέση με το ξεκίνημά του. Ωραία, μπορεί να κάνει κοιλιά. Ε, και; Λογικό είναι, με ένα καλοκαίρι στην πλάτη του. Όσο χειμωνιάζει έχω την αίσθηση ότι θα βρει την κανονική του ρότα και οτιδήποτε περιττό θα φύγει μόνο του.

Γιάννης Ανδρεάδης Συγγελάκης,
από το ηλιόλουστο Livorno,
για το Bloghood.

Υ.Γ.
Μην τα παίρνεις ρε κουμπάρε, αφού ξέρεις ότι ο σκληρός πυρήνας είναι πολύ σκληρός για να πάθει τίποτα...

Μητσάκο εμένα πάντως με φτιάχνει πολύ να σε βλέπω εδώ μέσα να τριγυρνας. Ησυχάζω ρε παιδί μου.

Godot είπε...

Πλησιάζει η μέρα του λόφου ε;

#$%@&^*@()_!@^μου&%$@(μέσα(%&$#σκατο(&κάραβο&*@#%^αει&@)+@
κι εγώ τί θα κάνω στη Νάπολη; Θα τρώω πίτσες γαμώ@@#%$&^&%@πίτσες@%^#!@σας@%^^την#$#@^τύχη@^#^!~μέσα!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα των administrators. Ο μόνος μου ενδοιασμός έγκειται στο ότι είμαι σίγουρα υποψήφιος προς αποχώρηση, αφού δεν πίνω. Πώς λοιπόν θα πιούμε σε ταβέρνα, αγαπητέ motorcycle boy;;

tomboy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
tomboy είπε...

Ρε συ Godot, δεν τη βάζεις εκείνη τη φωτιά που λέγαμε; Γιατί πήξαμε στη μαλακία τελευταία.

The Motorcycle boy είπε...

kogi, δεν φτάνει μόνο που δεν πίνεις -είσαι και από Θεσσαλονίκη κι εμείς είμαστε Αθήνα. Και δεν φτάνει που είσαι από Θεσσαλονίκη και δεν πίνεις, αλλά μόλις έχασες τη συνάντηση που έκαναν τα παιδιά επάνω. Θύμησέ μου να σε διαγράψω μετά πολλών επαίνων παιδί μου (όταν έρθω στα πράγματα). Στο μεταξύ, για έχε το νου σου -διοργανώνεται κι άλλη συνάντηση πάνω -με την ευγενική συμμετοχή του Έρωτα Στομάχη. Μπορείς να το σώσεις ακόμα, αν βιαστείς.
Αρχηγέ, για το πρώτο κομμάτι του σχολίου σου -σχετικά με τους κανόνες έχω να θέσω: "Ευαγγέλιο τα λόγια σου κοριτσάκι μου!". Για το δεύτερο, ως που θα πάει ρε κουμπάρε; Πόσοι θα γίνουμε εδώ μέσα δηλαδή; Γιατί μου φαίνεται πως κάποιοι έχουν βρει το φως αναμμένο και μπαίνουν για να πηδήξουν, Ε, πόνεσε ο κώλος μας πια!
Και τέλος, θα στείλεις φωτο Νάπολης και θα στείλω φωτό του Νικολάκη. Fair enough my fair lady?
R.D. με τα γόνατα και ρεβύθια στα παντελόνια. Το τάμα είναι τάμα.
R.D., Godot μη σχολιάζετε ταυτόχρονα με μένα -γαμώτο! Μπερδεύομαι.

DCD είπε...

Κλεινω κι εγω με αυτα τα τελευταια σχολιακια. Οχι για να μην αλλαξει το bloghood (δε με νοιαζει), οσο για να εστιασω τη διαφωνια μου, ανεξαρτητα απο το τι θα γινει. Ετσι κι αλλιως δεν αποφασιζω εγω κι ουτε με ενδιαφερει να κανω κατι τετοιο.


Το bloghood θα μπορουσε να συγκεντρωσει 1500 μελη και να γινει πολος ελξης για διαφημιστες.---> Δεν προλαβε. Στα 70 παρουσιαστηκαν αντιδρασεις.

Το bloghood θα μπορουσε να μετατραπει σε μια αχανη πλατφορμα, που δε θα επετρεπε την ουσιαστικη επικοινωνια των μελων του.---> Δεν παρουσιαστηκε ποτε προβλημα επικοινωνιας.

Το bloghood θα μπορουσε να μετατραπει σε ενα site που δε θα επετρεπε συναντησεις των μελων του -καθ'οτι θα εισερχονταν ανεπιθυμητα στοιχεια.---> Δεν απειληθηκε ποτε κατι τετοιο και δεν ξερω πώς θα μπορουσε να γινει.

Επειδή λινκάρουμε τα ποστ μας στο bloghood δεν πάει να πει πως είμαστε σαλόνι.---> Επειδη καποιοι αποφασισαν να ανεβαζουν κειμενα αντι για links (δε με πειραζει), δε σημαινει οτι παψαμε να ειμαστε σαλονι ή οτι δεν ξεκινησαμε με αυτη τη λογικη.

Το bloghood εφτιαξε την παρεα---> Η παρεα εφτιαξε το bloghood.

Όταν ξεκίνησε το bloghood συναντιόμασταν και περνούσαμε μια χαρά. Μετά άρχισε να έρχεται κόσμος.---> Και μαζευομαστε περισσοτεροι και περναμε καλυτερα! (ενταξει, εγω προτιμω τις μικροτερες συγκεντρωσεις)

Ο alkman, ο ΡεζΝορ, ο Γειτων κι ο Αρμαγεδων μας εφεραν προ του αποτελεσματος της ληψης εκτακτων μετρων και των διαγραφων.---> Μονοι μας ηρθαμε.

Δεν χρειαζονται κανονες σε μια παρεα. Καποια πραγματα πρεπει να θεωρουνται αυτονοητα.---> Αυτα τα αυτονοητα που οδηγησαν ατομα απο την παρεα να διαφωνουν ως προς την εξελιξη του bloghood. Αυτο δε σημαινει οτι ειμαι υπερ των κανονων. Θα μπορουσα να παω αλλου αν τους ηθελα. Απλα, δεν ειναι παντα ή ετσι ή αλλιως.


Μη μου πεις παλι αν δε με ενδιαφερει να μην ασχολουμαι. Ναι, δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα το bloghood. Με ενδιαφερει ομως να αναφερω τις διαφωνιες μου και τις αποψεις μου σε ανθρωπους που γουσταρω και να δειξω πως βλεπω εγω μια κατασταση.

ΥΓ. Μονο μια φορα με ανεφερες κι αυτη με αποκαλεσες με ενα χαριτωμενο "μαλακα". Παει... χαλασες... :P

divine mitsakos είπε...

δε θα πάψω να τριγυρνάω εδώ μέσα Godot, θα γυρνάω στα μπλογκ όλων, θα μιλάω και θα σχολιάζω και θα με σχολιάζουν μια χαρά, απλά το όλο σαλονακι φάση δε μου βγαίνει άλλο, μην παρεξηγείς, δεν είμαι σνομπ και σκατάς, απλά δεν το μπορώ
άντε έλα πίσω να βγούμε, και να λείπεις βαρέθηκα
mb: τώρα θα γίνει της πουτάνας! εγώ γιατί δεν ξέρω για τις 22 και για το λόφο; ελπίζω να υπάρχει καλή δικαιολογία, θα τα πάρω και τότε θα γράφω τέρατα! :))

Mantalena Parianos είπε...

SOYRFOY>>
Δεν θα το έκανα, αλλά ενεπλάκη το όνομά μου.
Ξέρεις ότι υπάρχει ένας ανώνυμος που σε βρίζει εξακολουθητικά σε μπλογκζ που εσύ δεν πατάς ποτέ?
Ξέρεις ότι εδώ και δυο μήνες τουλάχιστον, σε υπερασπίζομαι;
Είναι επειδή σε ξέρω; ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ.

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=11158634&postID=115710453267643160&isPopup=true

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τον άλλον προσωπικά για να δεις τι είναι δίκαιο και τι άδικο και να το υπερασπιστείς. Εγώ έτσι ξέρω.
Πιθανόν και ο Motorcycle Boy που λες ότι "μερολήπτησε" υπέρ μου.

Αυτά.

zero είπε...

ρε παιδια ακομα εδω ειστε?
ρε τι γινεται.

ΥΓ: αντε καμια βολτα ρε bloggers.

ζερο.

ΥΓa: γεια σου DCD γιγαντα.

ζερο(δις).

sourfou είπε...

Ευχαριστώ Μανταλένα!
Δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω, το ξέρεις φαντάζομαι!

Lex_Luthor06 είπε...

Φαίνεται λίγο άκαιρο να παίρνω μέρος στην συζήτηση μια και έγινα μέλος στο bloghood μόλις χθες. Ίσως πάλι για το ίδιο λόγω να μην είναι τόσο άκαιρη η τοποθέτηση μου.
Πριν στείλω το mail συμμετοχής με απασχόλησε λίγο το θέμα σας. Τι είναι αυτό το bloghood επιτέλους; Τι κάνει; Τι σκοπούς έχει; κτλ.
Στο σχετικό mail μάλιστα ρώτησα.

Αυτό τελικά που φαίνεται σε μένα τον ακόμα εξωτερικό παρατηρητή είναι ότι το Bloghood είναι μια κλασσική ανθρώπινη συμπεριφορά. Η κοινωνικοποίηση. Μια ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες που συμβιώνει.

Σε αυτό που διαφωνώ με τον motorcycle boy είναι η θεώρηση της ομάδας αυτής ως παρέα. Δυστυχώς μια παρέα δεν ξεπερνά ποτέ τα 6-7 άτομα. Νομίζω πως ο όρος που ταιριάζει περισσότερο είναι κοινότητα.. Η κοινότητα αυτή ξεκίνησε ως ένα μικρό χωριό και τώρα μετατρέπεται σιγά σιγά σε πόλη. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι συνηθισμένα.

Ενώ αρχικά σε πείραζε που η Κυρά Μαρικα άφηνε τα σκουπίδια της έξω από την πόρτα σου ή που ο γιος της απέναντι μάρσαρε τα βράδια το μηχανάκι. Τώρα όμως έχουν χτιστεί πολυκατοικίες και δεν γνωρίζεις τον απέναντι , τον κοιτάζεις με καχυποψία ενώ όλο και κάποιος γκρινιάζει για τον Αλβανό που δεν έπρεπε να του νοικιάσουν το ισόγειο.

Βέβαια μια κοινότητα δεν επιβιώνει ποτέ χωρίς κανόνες. Εδώ νομίζω ότι βρίσκεται το λεπτό σημείο.

The Motorcycle boy είπε...

DCD ναι, μια φορά σε ανέφερα αλλά σε είχα με την αγωνία όσο διάβαζες όλο το κείμενο. Κατά τα λοιπά:
"Το bloghood θα μπορουσε να συγκεντρωσει 1500 μελη και να γινει πολος ελξης για διαφημιστες.---> Δεν προλαβε. Στα 70 παρουσιαστηκαν αντιδρασεις". Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Είπα οτι δεν υπάρχει λόγος να γίνουμε 1.500.

"Το bloghood θα μπορουσε να μετατραπει σε μια αχανη πλατφορμα, που δε θα επετρεπε την ουσιαστικη επικοινωνια των μελων του.---> Δεν παρουσιαστηκε ποτε προβλημα επικοινωνιας." Ούτε αυτό είπα, αλλά τέλος πάντων. Το οτι δεν έγινε δεν σημαίνει πως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει.

"Το bloghood θα μπορουσε να μετατραπει σε ενα site που δε θα επετρεπε συναντησεις των μελων του -καθ'οτι θα εισερχονταν ανεπιθυμητα στοιχεια.---> Δεν απειληθηκε ποτε κατι τετοιο και δεν ξερω πώς θα μπορουσε να γινει." Ωραίος! Δεν θυμάσαι γιατί δεν κανόνισες εσύ, με τηλέφωνα και μέιλ το αποχαιρετιστήριο του Godot, γιατί ο κόσμος φοβόταν τότε -σχετικά με το ποιός τρελλός θα σκάσει μύτη. Αν δεν έφευγε ο R.N. πες μου έναν που θα τον ήθελε στο ίδιο τραπέζι;

"Επειδή λινκάρουμε τα ποστ μας στο bloghood δεν πάει να πει πως είμαστε σαλόνι.---> Επειδη καποιοι αποφασισαν να ανεβαζουν κειμενα αντι για links (δε με πειραζει), δε σημαινει οτι παψαμε να ειμαστε σαλονι ή οτι δεν ξεκινησαμε με αυτη τη λογικη." Το σαλόνι (το γράφω κι όλας) δέχεται κόσμο υπό όρους και προϋποθέσεις. Εμείς δεν βάλαμε κανέναν. Γιατί; Γιατί είμαστε παρέα και όχι σαλόνι. (Το γράφω κι από πάνω γαμώτο)

"Το bloghood εφτιαξε την παρεα---> Η παρεα εφτιαξε το bloghood". Αυτό είπα κι εγώ που διαφωνούμε;

"Όταν ξεκίνησε το bloghood συναντιόμασταν και περνούσαμε μια χαρά. Μετά άρχισε να έρχεται κόσμος.---> Και μαζευομαστε περισσοτεροι και περναμε καλυτερα! (ενταξει, εγω προτιμω τις μικροτερες συγκεντρωσεις" Αυτό είπα κι εγώ ρε γαμώτο. Αυτό ήταν το επιχείρημά μου πως είμαστε παρέα. Τι θέλεις να αποδείξεις εδώ;

"Ο alkman, ο ΡεζΝορ, ο Γειτων κι ο Αρμαγεδων μας εφεραν προ του αποτελεσματος της ληψης εκτακτων μετρων και των διαγραφων.---> Μονοι μας ηρθαμε." Συμφωνώ απόλυτα. Δικό μας είναι, δικές μας οι αποφάσεις. Δεν φταίνε αυτοί που μπήκαν, αλλά εμείς που τους βάλαμε (Γείτων εξαιρείσαι φυσικά).

"Δεν χρειαζονται κανονες σε μια παρεα. Καποια πραγματα πρεπει να θεωρουνται αυτονοητα.---> Αυτα τα αυτονοητα που οδηγησαν ατομα απο την παρεα να διαφωνουν ως προς την εξελιξη του bloghood. Αυτο δε σημαινει οτι ειμαι υπερ των κανονων. Θα μπορουσα να παω αλλου αν τους ηθελα. Απλα, δεν ειναι παντα ή ετσι ή αλλιως." Οι παρέες διαφωνούν και τα ξαναβρίσκουν. Και τι έγινε; Να φέρουμε μπάτσους για να μας ξεχωρίζουν; Ούτε εγώ είμαι υπέρ των κανόνων και το γράφω γαμώτο.
Mitsako, αν κάνεις να φύγεις σου κόβω τα πόδια από τα γόνατα. Δεν είναι προειδοποίηση είναι απειλή. Για τις 22 ξέρεις ρε. Και σνομπάρεις. Κάποια συναυλία 75 ευρώ σου λέει κάτι; Μην ξανοίγεσαι σε αυτά -έχω στοιχεία φωτιά εναντίον σου, δηλώσεις που θα σε στείλουν στο πυρ το εξώτερο των αντι-Caveικών.
Μανταλένα -μεροληπτώ πάντα υπέρ των φίλων μου. Το ξανάπα -θα σε στήριζα ακόμα κι αν είχες άδικο (που δεν είχες) όπως έχω κάνει άπειρες φορές με τον sourfou (κι ας το ξεχνάει).

The Motorcycle boy είπε...

lex, κράτα αυτή την άποψη που έχεις για λίγο καιρό ακόμα. Μετά θα σε ξαναρωτήσω αν έχει παραμείνει ίδια. Απλά σου λείπουν κάποια στοιχεία.

divine mitsakos είπε...

OK, έχεις δίκιο, ξέρω... ΚΑΙ δεν είμαι αντι-Κεϊβικός, ορίστε μας! Μια και 2 έχω πάει βρε στην αφεντομουτσουνάρα του; Τα ωραία μου λεφτάκια στα CD του τα έδινα αδιαμαρτύρητα. Αλλά όχι 75 ευρώπουλα κύριε Κέιβ. Έλα και φίλα μου τον κώλο (καλά, μην το πάρεις και τοις μετρητοίς), ποιος νομίζεις ότι είμαι, ο υψηλόμισθος;
(τους δικούς μου εσύ τους είπες φλώρους, και ξέρεις δεν σε έδειρα γιατί είχα χαλαρώσει από το ούζο, κατά τα άλλα είμαι πολύ σκληρό αγόρι!!)
για το θέμα του να μείνω, το συζητάμε και με ποτάκι που έχω και μια ροπή προς τον αλκοολισμό, αλλά μην το κάνουμε θέμα, ε; εξήγησα τι νοιώθω κι εσύ κατάλαβες (άρα σιγά τ' αυγά κι αν φύγω)

divine mitsakos είπε...

fysika to "kiss my ass" paei ston Cave, min pareksigithoume ! :)

The Motorcycle boy είπε...

Ε, αφού είναι φλώροι τι να κάνουμε; 75 ευρώ ρε, ναι. Τρια παιδιά έχει να θρέψει, δυο γυναίκες να πληρώσει τι να κάνει; Κλέφτης να γίνει ο μουσικός; Ανάλγητε!
Το πρόβλημα με το να φύγεις εσύ και οι άλλοι είναι το εξής: άμα είναι να φύγετε τι στο διάολο κάθομαι και τσακώνομαι εγώ; Αν φύγετε, έρχομαι μαζί σας -το θέμα είναι πως να γίνει καλύτερο αυτό που ήδη είμαστε.

divine mitsakos είπε...

αυτό που είμαστε δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει καλύτερο, ειλικρινά, χωρίς διάθεση πεσιμισμού το λέω αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να το διορθώσω έτσι που είναι, δηλαδή (και σ' αυτό συμφωνώ με DCD) στην παρούσα φάση δε με ενδιαφέρει το ίδιο το bloghood και το μέλλον του, με ενδιαφέρει που εκεί μέσα υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που γουστάρω, άλλους ηλεκτρονικά, άλλους σε μάζωξη, άλλους και στα δύο, αλλά αυτούς τους γνωρίζω πια, όλοι γνωριζόμαστε πια, ξέρουμε τα μπλογκ μας, δεν υπάρχει λόγος να "σώσω" το μπλόγκχουντ για να σας διαβάζω και για να τα λέμε.
Αυτό εννοώ και κλείνω να κάνω και καμιά μετάφραση που θα πεινάσω στο τέλος!
Και δε θα το άφηνα αυτό ασχολίαστο: επιμένεις έτσι; συνεχίζεις να τους λες φλώρους! και είμαι και νηφάλιος, και είναι και δίπλα το σπίτι σου, θα'ρθω να κάνω σαματά στο μαχαλά σου!
άκου έχει παιδιά και δυο γυναίκες Ο Κέιβ και θα του τις ταϊσω εγώ! μη με τσιτώνεις άλλο!

Godot είπε...

Τώρα πήρα στροφές....
Εννοείτε ότι ο Mitsakos τελικά το πήρε το σπίτι;;;;;;;;;;
Πείτε μου ναι - Πείτε μου ναι.

Cherryfairy είπε...

τι να βάλω την Παρασκευή στο Λυκαββητό;Για να ακούσω προτάσεις...

Λίτσα είπε...

Ρε, ασταδιάλαπια, κάθε φορά που έχω δουλειά γίνεται εδώ μέσα ο κακός χαμός και τα μαθαινω εκ των υστέρων;
Λοιπόν, έχω αρχίσει και βαριέμαι όλες αυτές τις συζητήσεις. Το αναλύουμε από δω κι από κει, τα λέμε και τα ξαναλέμε και πάλι στα ίδια.
Κι επειδή, με ξέρετε τι άνθρωπος είμαι, έχω να θέσω ότι δεν κωλύομαι διόλου από δημοκρατικές ευαισθησίες. Διόλου, όμως. Πολύ απλά: αν δεν μου αρέσει κάτι, το αποκλείω από τη ζωή μου. Ως εκ τούτου, όπως ξέρετε, έχω απενεργοποιήσει τα ανώνυμα σχόλια στο δικό μου blog, παρ' όλο που αναγνωρίζω ότι οι αντιρρήσεις του Mboy είναι σωστές. Αντιστοίχως, εδώ μέσα δεν θα ήθελα να γίνει κομματικό forum ή κάτι παρόμοιο - κι επειδή κάποιος - δεν θυμάμαι ποιος, τώρα - συνέκρινε το post του Alkman με το "Καλαμπόκι", να πω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, οι διαφορές είναι ουσιώδεις, πώς να το κάνουμε! Και, ναι, υπάρχουν καλές και κακές ιδέες. Και όχι, εγώ δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει ΟΛΕΣ οι ιδέες να διατυπώνονται ΠΑΝΤΟΥ. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από μας έχουν συγκεκριμένη άποψη υπέρ των θρησκειών - δεν ξέρω τι θα κάνατε εσείς, αλλά σ' εμένα δεν θ' άρεσε διόλου ένα καινούριο μέλος του bloghood να αρχίσει να δημοσιεύει κηρύγματα και τα παρόμοια. Όπως δεν θα μου άρεσε να αρχίσει κάποιος να δημοσιεύει πορνό βιντεάκια εδώ μέσα.
Κοντολογίς, κι επειδή δεν μπορώ να γράψω συγκροτημένο κείμενο, αν συνεχίσει και χαλάει η φυσιογνωμία του bloghood (εκείνη που υπήρχε στον πρώτο καιρό της λειτουργίας του), δεν με βλέπω να παραμένω άλλο εδώ. Δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός: απλώς επιμένω να επιλέγω με ποιους θα κάνω παρέα ΚΑΙ σε δικτυακό επίπεδο.
ΥΓ. Σε όσα αναφέρει ο sourfou ως αντιεπιχειρήματα στο post του στο bloghood, απαντώ συνοπτικά ότι ακριβώς για ν' αποφύγω αυτήν τη δυσάρεστη καθημερινότητα της πόλης, επέλεξα να ζω στην ερημιά και να βλέπω λίγους ανθρώπους. Αυτούς που θέλω.
ΥΓ2 (κόλλησα τη μανία του zero): Δεν έχει νόημα να μου πείτε ότι κάνω λάθος. Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Τα σέβη μου, ως συνήθως.

The Motorcycle boy είπε...

Μητσάκο, περίμενε κι αν δεν γίνεται τίποτα φεύγουμε μαζί. Τσιτώνεσαι που πρέπει να ταϊζεις την οικογένεια του καλλιτέχνη; Τι είσαι ρε σταλινικός; Ρε αν ο καλλιτέχνης δεν είχε οικογένεια πως θα απέδιδε; Πως θα έγραφε κομματάρες; Πλήρωνε και σκάσε -δημοκρατικά πάντα.
Cherry, μαύρα παιδί μου και μακριά. Μην έχουμε τον Αρχηγό να χαζεύει εκτός σκηνής και τη ρημάξουμε τη συναυλία!
Κουμπάρε, όχι δεν το νοίκιασε -αλλά και πάλι ένα τσιγάρο δρόμο με΄νει από το σπίτι μας.
Λίτσα -100% σε αυτά που λες. Απλά κι εγώ περιμένω να δω που θα καταλήξει.

divine mitsakos είπε...

Godot: όχι γαμώτο, δεν το πήρα το σπίτι, αλλά εξακολουθεί να είναι γείτονας ο μοτοσακός
Litsa: 100% αυτό, όπως το είπες!
MB: ας περιμένουμε λίγο λοιπόν, αλλά μην τα παίρνεις άμα λέω πως φεύγω, όπως λέει και η Λίτσα, δεν είναι απειλή, ούτε εκβιασμός, έτσι νιώθω

ReZ_NoR είπε...

Mpouxaxaxaxaxaxax , to bloghood telika paei na ginei sketo hood me arxhgo ton mhxanovio "anti-tapanta".40 xronwn atomo pou den stamataei na grafei sto virtual pareaki tou.Na ton xereste.


P.S. tlk to post mou ekane douleia vlepw , dielise ayto to "agaphmeno kai oikogeniako klhma" pou profanos den yphrxe kai pote.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά ρε rez nor τόση ανάγκη επιβεβαίωσης έχεις; Σιγά μη διαλύθηκε τίποτα από εσένα ρε κακομοίρη. Άντε τώρα, τρέξε να μπεις στο e-παρέα που δεν ξέρουν πόσο γελοίος είσαι -μπες πάλι και στο bloghood που είναι "δημοκρατικό", μπες όπου θέλςι μήπως και ξεχάσεις τη μιζέρια που σε σπρώχνει να ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων. Έλα -το είπες το παραμυθάκι σου, άντε να ρουφήξεις το αυγό σου τώρα.
Υ.Γ.: Το Loser είναι τίτλος τιμής για μένα -γιατί σημαίνει οτι κάποιος προσπαθεί, σπάει τα μούτρα του και ξανασηκώνεται, για να συνεχίσει την προσπάθεια. Αλλά θα στο σβήσω γιατί πιάνει πολύ χώρο.Φαίνεται πως εκτός από ελληνικά δεν ξέρεις να γράφεις και αγγλικά. Το Loser γράφεται με ένα ο -βλάκα. Μάθε να γράφεις μια γλώσσα -μια οποιαδήποτε -θα διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι