Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

H βλακεία είναι πάντοτε αυτοδύναμη

Ευχαριστημένοι; Οι Δεξιοί έκαναν πάλι κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ τον ήπιε, η «Αριστερά» τσίμπησε 4 μοναδούλες παραπάνω (συνολικά), οι εθνικοφασίστες μπήκαν στη Βουλή. Και η αποχή έφτασε κοντά στο 30%. Είμαστε όλοι χαρούμενοι;

Όσοι ζητούσαν δυνάμωμα της Αριστεράς αισθάνονται δικαιωμένοι; Όσοι φώναζαν «μαυρίστε τα μεγάλα κόμματα», θεωρούν οτι το πέτυχαν; Οι υποστηρικτές της αποχής που ανέβηκε κι αυτή 2-3 μονάδες, νιώθουν εντάξει; Δυνατοί; Τρίτο κόμμα; Μαλακίες.

Γιατί υπάρχουν κάποια δεδομένα. Ευδιάκριτα. Και ενοχλητικά:

-Η Ν.Δ. θα στριμωχτεί με τις 152 έδρες, αλλά δεν τρέχει και τίποτα. Αν ζοριστεί ιδιαίτερα (με καμιά αποχώρηση), ξαναπάει σε εκλογές τις οποίες, πιστεύει πλέον ότι, θα τις πάρει «περίπατο». Και το είπε ο Κωστάκης οτι «πήρε το μήνυμα». Ποιο μήνυμα; Το προφανές.

Οτι μπορεί να διαλύσει ακόμα περισσότερο τους, έτσι κι αλλιώς, προβληματικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων που διαθέτει η χώρα.

Μπορεί να βάζει τους μπάτσους να συλλαμβάνουν 19χρονες φορώντας πολιτικά, αλλά δεν χρειάζεται να εμφανιστεί ούτε μισός μπάτσος στις περιπτώσεις που θα υπάρχει ανάγκη εκκένωσης περιοχών –λόγω φωτιάς, ας πούμε.

Δεν τρέχει τίποτα αν καούν καμιά 65αριά άνθρωποι –σκάμε, σε όσους έμειναν, ένα τριχίλιαρο και ξεμπερδεύουμε.

Δεν πειράζει που δεν σβήνει τις φωτιές η πυροσβεστική –θα σβήσουν, από μόνες τους, κάποια στιγμή.

Δεν έχει σημασία αν κλέβεις από τα ταμεία –όσο υπάρχει το ΚΚΕ που θα σε στηρίξει ζητώντας να γίνει έρευνα για την κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος από το 1950 και μετά. Το πολύ –πολύ να ζητήσεις κάποιο πόρισμα και να κάνεις εκλογές πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματά του.

Δεν πειράζει αν κομματικοποιήσεις τη δικαστική αρχή –ποιος ασχολείται με την ανεξαρτησία των τριών εξουσιών πλέον;

Δεν τρέχει τίποτα αν καταπατήσεις το Σύνταγμα –αρκεί να πείσεις τον κόσμο οτι και ο αντίπαλός σου το ίδιο έκανε.

Κοντολογίς, δεν έχει σημασία αν τα γαμήσεις όλα –αρκεί να ψήσεις τον κόσμο πως δεν φταις εσύ, αλλά η αντιπολίτευση. Αρκεί να πιστέψουν όλοι πως 3,5 χρόνια τώρα κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και, στην τελική ανάλυση, «κι αυτοί τα ίδια έκαναν –όλοι ίδιοι είναι».

-Το ΠΑΣΟΚ πήρε το μήνυμα επίσης –μην αγχώνεστε. Έλεγαν οι δημοσκόποι χτες, οτι το ΠΑΣΟΚ έπεσε δυο μονάδες με τις ιστορίες της Φώφης και της Πατουλίδου. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχασε με αυτές τις σάχλες, λιγότερο από όσο έχασε η Ν.Δ. με τις φωτιές! 65 νεκροί από τη μια –η «αντικαταστατική» επέμβαση του Άρειου Πάγου και η μίρλα της Βουλίτσας από την άλλη. Τι μετράει περισσότερο;

Κατάλαβαν, λοιπόν, οι άνθρωποι πως δεν περνάει ο Γιωργάκης στο «αγιοποιημένο» εκλογικό σώμα, κατάλαβαν οτι χρειάζονται κι αυτοί έναν «καραμπουζουκλή», «μαχητικό», «δυναμικό». Ήδη ετοιμάζεται ο Βενιζέλος και ήδη ετοιμάζονται για τη ρεβάνς. Πρόβλημα; Κανένα. Αν εξαιρέσεις πως ο Βενιζέλος είναι ένα από τα δυο πιο επικίνδυνα άτομα του κοινοβουλίου (το άλλο είναι η Ντόρα) –δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα.

Με τον Μπένι στη θέση του αρχηγού το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει τις εκλογές. Και τότε θα καταλάβετε τι θα πει «αυταρχική διακυβέρνηση». Ξεχάστε τους αρχηγούς που παίζουν playstation ή κάνουν τζόκινγκ για να διατηρηθούν άφθαρτοι –εδώ μιλάμε για ατόφια εξαχρείωση.

Γιατί ο Μπένι δεν είναι μόνο αδίστακτος (σιγά τώρα –η πλειοψηφία των πολιτικών έτσι είναι). Ο Μπένι είναι και σατανικά πονηρός. Κι αυτό δημιουργεί κινδύνους όταν υπάρχουν νταραβέρια με την εξουσία. Αν δεν το πιστεύεις, ρίξε μια ματιά στη θητεία του (αλλά και σε αυτή της Ντόρας) σε υπουργικές θέσεις.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν, φανερά και κατ΄επανάληψη την πολιτική τους δύναμη για να γαμήσουν είναι τρομερά επικίνδυνοι –τι να λέμε τώρα; Αλλά είναι, ταυτόχρονα και πολύ αποτελεσματικοί –γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, έχει μεγαλύτερη δυσκολία να πηδήξεις μια γυναίκα (ή άντρα) με αναλογίες μοντέλου όταν εσύ είσαι σα μπουχέσας –από το να ψήσεις τον «κυρίαρχο λαό» να σε ψηφίσει. Ο Μπένι λοιπόν, πήρε κι αυτός το μήνυμα.

-Η Αλέκα πήρε επίσης αυτό που ήθελε. Διατηρώντας την αισχρή κομματική της φρασεολογία, παγώνοντας κάθε αγωνιστική κινητοποίηση στα συνδικάτα που ελέγχει το κόμμα, υποστηρίζοντας θέσεις του 1980 (από τότε έχει να πάρει φαξ από την ΕΣΣΔ). Αλλά και στελεχώνοντας το κόμμα με χριστιανορθόδοξες υστερικές τύπου Κανέλη, με «ξηγημένα μαγκάκια» τύπου Μπουγιόπουλου (έτσι δεν τον λένε αυτόν;) και βετεράνους του «συνδικαλισμού για το συνδικαλισμό». Στηρίζοντας τη Δεξιά και βρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας για τα τελευταία 3,5 χρόνια και επικεντρώνοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις –αφού αυτό βόλευε την ψηφοθηρία της.

Με κάτι τέτοια τσίμπησε 150 χιλιάδες ψηφοφόρους παραπάνω και με το νόμο Σκανδαλίδη (απλή αναλογική για τα κόμματα εντός Βουλής, αλλά ενισχυμένη κυβέρνηση του πρώτου κόμματος) απέκτησε 10 εδρούλες έξτρα. Ζήτω στην Αλέκα, ζήτω στους αγωνιστές, ζήτω στους ασυμβίβαστους –«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», για να μην ξεχνιόμαστε!

-Ο Αλέκος; Μια χαρά κι ο Αλέκος –μην το συζητάς! Κατέβηκε στο δρόμο με τις κινητοποιήσεις κατά του άρθρου 16. Έτρεξε στη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες. Και μετά τους καπέλωσε. Αυτός πάλεψε –άρα δικοί του έπρεπε να είναι όλοι!

Α ναι –διοργάνωσε και την κινητοποίηση των μπλόγκερς με τα μαύρα –μη χέσω! Έβαλε τον κομματικό μηχανισμό του να κυκλοφορήσει τα SMS και τα mails, κατέβασε τους Σύριζες μεταμφιεσμένους σε «σιωπηλούς πολίτες» στο Σύνταγμα, έφτιαξε σελίδες αναδάσωσης ... όλα καλά. Μετά, φυσικά, έριξε ένα ακόμα καπελάκι περιπτωσιακό.

Μια και το έφερε η κουβέντα –ξέρεις πιο είναι το ενοχλητικό σε όλα αυτά; Όχι το καπέλωμα του Αλέκου –συμβαίνουν αυτά, από κάπου πρέπει ο καθένας να μαζέψει ψήφους. Αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι οτι, όσοι κατέβηκαν τότε στο Σύνταγμα φορώντας μαύρα, δεν θα πήγαιναν στην περίπτωση που κάτω από την πρόσκληση φιγούραρε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή –δεν έχει σημασία «τι λες», αλλά «ποιος είσαι εσύ που το λες»! Συμφωνούμε με τις απόψεις κατά περίπτωση –και δεν μιλάω για τις απόψεις κανενός φασιστικού ή άλλου περίεργου κόμματος! Τέτοιος στουρθοκαμηλισμός!

Πάρε λοιπόν Αλέκο μου 110 χιλιάδες «ταραξίες», βάλε 7 δικούς σου παραπάνω στα βουλευτικά έδρανα και κράτα γερά τη σημαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η Αριστερά από σένα περιμένει να ανακάμψει –καλά τα λες, καλά τα κάνεις –άντε και με Υπουργείο σε λίγα χρονάκια.

-Κι ο εθνικιστής είναι ευχαριστημένος. Χέρι –χέρι με τον φασίστα –ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης κι ο γιος του Πλεύρη σε λίγο κοντά μας! Για τη Μακεδονία, για ένα καλύτερο βιβλίο ιστορίας, για έλεγχο της εισόδου των μεταναστών στη χώρα.

Στη Γαλλία, όταν έμπαινε στο κοινοβούλιο το κόμμα του Λεπέν ο κόσμος διαμαρτυρόταν ηχηρά. Ακόμα κι ο Ζιντάν με τον Καρεμπέ έκαναν απεργία από την εθνική ομάδα –εσύ πως αισθάνεσαι με τους φασιστές στη βουλή; Τι θα κάνεις; Θέλει και ρώτημα; Θα σεβαστείς τη γνώμη του «κυρίαρχου λαού» και θα κάνεις μόκο -τι άλλο;

-Έβλεπα σε πολλά μπλογκς (και άλλου) την παρότρυνση για «ψήφο στα μικρά κόμματα». Υποθέτω οτι αφορούσε τα κόμματα εκείνα που έμειναν εκτός βουλής. Έχω να επισημάνω κάτι –σχετικό. Τα κόμματα που πιάνουν το 3% και μπαίνουν στη Βουλή, μοιράζονται (με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο) 260 έδρες. Οι υπόλοιπες 40 που περισσεύουν (αφορούν ουσιαστικά ψήφους προς τα κόμματα που δε έπιασαν το 3% και έμειναν εκτός) –αυτές λοιπόν οι 40 εδρούλες πάνε όλες στο πρώτο κόμμα! Τι σημαίνει αυτό; Πως όσοι ψηφίσατε τα μικρά κόμματα, ουσιαστικά ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία! Μπορείτε τώρα να χαρείτε άφοβα –είστε κι εσείς νικητές!

-Ρε συ ξέχασα την αποχή! Το τρίτο κόμμα, το ενισχυμένο! Αλλά δεν πειράζει –έτσι κι αλλιώς όλοι χεσμένη την έχουν την αποχή. «Αν κάτι δεν σε ενοχλεί, μην το πειράζεις», λένε οι Αμερικάνοι –κι αυτοί, όσο να πεις, ξέρουν από αποχή.

Και κάτι ψιλά για το τέλος:

-Είχα γράψει σε προηγούμενο ποστ για εκλογικό σύστημα που βιάζει ασύστολα την βούληση των πολιτών. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω εδώ –λιγάκι πιο δυναμικά, «σε κίνηση» ας πούμε.

Όταν συνειδητοποιείς το εκλογικό παιχνίδι (προσοχή! όχι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κρατική εξουσία), όταν καταλαβαίνεις πως η επιλογή σου θα είναι περιορισμένη, κατευθυνόμενη και ήσσονος σημασίας –τότε, ίσως, αηδιάζεις. Αποφασίζεις λοιπόν να μην παίξεις το παιχνίδι τους –κάθεσαι σπίτι και περιμένεις. Μέχρι που κάποτε φορτώνεις και συμμετέχεις. Γιατί, ίσως, υπάρχει κάτι που δεν αντέχεις και θεωρείς «το μη χείρον, βέλτιστο». Πας λοιπόν και υφίσταται τον πρώτο σου βιασμό –αλλά, εντάξει, τουλάχιστον δεν ήσουν αδρανής.

Μετά την πρώτη φορά –όλα είναι πιο εύκολα. Καταλήγεις μια εκλογική πουτάνα –το θέμα ήταν να μη χάσεις την παρθενιά σου, τώρα, είσαι πρόθυμος ακόμα και να πουλήσεις την ψήφο σου. Για μια θέση, για μια άδεια περιπτέρου, για 1.000 ευρώ –για οτιδήποτε.

Μέχρι να έρθει η παρακμή -όταν σε μεταχειριστούν με όλους τους τρόπους, μένεις με την ψήφο στο χέρι και παρακαλάς να την πάρει κάποιος. Θλιβερή κατάσταση ε; Το ίδιο θλιβερή με το να κάθεσαι –σαν αγάμητη γεροντοκόρη –στο σπιτάκι σου, περιμένοντας τους άλλους να ψηφίσουν και για σένα.

-Δεν είναι όλοι ίδιοι. Το ξαναγράφω, για εμπέδωση –δεν είναι όλοι ίδιοι! Αυτή ήταν, στις συγκεκριμένες εκλογές, η γραμμή των δύο «Αριστερών» κομμάτων για να πάρουν τις ψήφους των αναποφάσιστων –αγανακτισμένων. Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι –αν στη θέση της Ν.Δ. βρισκόταν το ΛΑ.Ο.Σ., πάλι το ίδιο σύνθημα δεν θα είχαν τα κόμματα της «Αριστεράς»; Θα μου πεις –«άλλο το ΛΑ.Ο.Σ., άλλο η Ν.Δ.» -σωστά; Γεωργιάδης (της Ν.Δ. αυτή τη φορά), Πολύδωρας, Αλογοσκούφης, Γιαννάκου, Πετραλιά, Τσιτουρίδης, Σπηλιωτόπουλοι (Άρης και Σπήλιος), Μπακογιάννη, Ανδρεουλάκος, Γκιουλέκας. Να συνεχίσω; Άλλο το ΛΑ.Ο.Σ και άλλο η Ν.Δ.; Σοβαρολογείτε;

Θέλω να ρωτήσω και κάτι τα παιδιά που υποστήριξαν την κίνηση υπέρ του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Είναι τα δυο κόμματα εξουσίας ίδια; Με την αναφορά του «συμβολαίου συμβίωσης» στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ από τη μια και τις απαντήσεις της Μαριέττας («η ταυτότητα των δυο φύλων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αν η κόρη μου ήταν λεσβία θα έψαχνα μήπως την έχουν παρασύρει ή το κάνει από αντίδραση») και του Παυλόπουλου («ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει, αλλά αν ο γιος μου ήταν γκέι θα αναρωτιόμουν τι έκανα λάθος») από την άλλη; Διακρίνετε μεγάλες ομοιότητες σε αυτά; Τα λέω μετά τις εκλογές γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να απαντάω σε κατηγορίες περί προπαγάνδας υπέρ κάποιου κόμματος.

-Είχα γράψει πριν τις εκλογές οτι θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. «Δεν θυμάσαι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια;» μου έλεγαν οι φίλοι μου. Θυμάμαι. Και πολύ καλά μάλιστα. Έχω και μια κοκάλινη θήκη σε σπασμένο δόντι –ενθύμιο από Πασοκικό ξύλο –θυμάμαι σου λέω.

Αλλά θυμάμαι και τι θα πει Δεξιά. Από τον Κουμή και την Κανελλοπούλου, από τον Τσιρώνη μέχρι τον Τεμπονέρα –θυμάμαι. Από τους συνταξιούχους λοχαγούς που μου ζάλιζαν τ΄αρχίδια στο στρατό, μέχρι τις ζαρντινιέρες και τα πράσινα παπούτσια –το ξύλο στους μετανάστες, θυμάμαι. Και την πρέζα που κατακλύζει την πλατεία κάθε φορά που βγαίνει η Δεξιά –καθαρή πρέζα που σκοτώνει ένα κάρο κόσμο από overdose –θυμάμαι. Εσείς τα ξεχάσατε όλα αυτά;

-Τελικά όμως δεν ψήφισα κανέναν. Γύρισα μια μέρα στο σπίτι μου και βρήκα ένα χαρτί όπου με όριζαν μέλος εφορευτικής επιτροπής. Πήρα την επόμενη μέρα στο Πρωτοδικείο –«κύριοι, είμαι δημόσιος υπάλληλος –ο νόμος λέει πως απαγορεύεται να συμμετέχω σε εφορευτικές». Μου είπαν να πάω ένα χαρτί από τη δουλειά μου στο εκλογικό κέντρο και να απαλλαγώ –πήγα.

Μια κωλόγρια δικαστική αντιπρόσωπος δεν το δέχτηκε. «Μα, το λέει ο νόμος», της επεσήμανα. «Δεν με ενδιαφέρει –να έρθετε, να ντανιάζετε ψηφοδέλτια –αφού λείπουν κι άλλοι! Πηγαίνετε και ξαναελάτε σε 2 ώρες –τότε θα ψηφίσετε κιόλας!» Αντέδρασα. Της εξήγησα πως δεν ήταν δικό μου πρόβλημα η έλλειψη μελών της εφορευτικής. Αδιαφόρησε.

Σκέφτηκα πως η δικαστική αντιπρόσωπος με παρότρυνε να παραβώ ένα νόμο. Σκέφτηκα πως, για να κάνει τη δουλειά της, έγραφε κανονικά τους νόμους. Αλλά, αν επρόκειτο για κάτι που θα εξυπηρετούσε εμένα, πήγαινα στοίχημα τον κώλο μου πως θα ήταν άτεγκτη. Το έχω αντιμετωπίσει –«αυτό λέει ο νόμος κύριε, ο νόμος είναι σαφής, δεν μπορούμε να τον παραβούμε». Αυτά σκέφτηκα και δε γούσταρα καθόλου. Μπορεί να ήταν μαλακία μου, αλλά δεν ξαναπήγα στο εκλογικό κέντρο –δεν κάθισα εφτά ώρες να φτιάχνω ψηφοδέλτια για να μου επιτραπεί να ψηφίσω. Μαλακία μου αλλά έτσι έκανα.

Είπε κάτι χτες η Dawkinson –«μετά από τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, μην τολμήσει κανένας να ξανακοροϊδέψει τους Αμερικάνους για τον Μπους!». Έχει δίκιο –μεγάλη κουβέντα! Επιτέλους γινόμαστε Αμερική, ψηφίζουμε ηλίθιους αρκεί να τους βλέπουμε στην τηλεόραση, αδιαφορούμε για τα γεγονότα και ασχολούμαστε με το «show off» -επιτέλους προοδεύουμε! Αυτή μάλλον θα είναι η «καλύτερη Ελλάδα» που «τη θέλουμε!»

59 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

divine mitsakos είπε...

mono sto erwtima poy kaneis sta paidia poy ypostiriksan tin kinisi gia ton politiko gamo tha apantisw: fysika den einai idia ta 2 kommata eksousias. einai kai ta 2 skata (ftynw kai krofo se ayto to simeio), alla den einai ta idia skata. min ta isopedwnoyme. eidika se tetoia themata. kammia sxesi

divine mitsakos είπε...

korfo, oxi krofo

Mantalena Parianos είπε...

Ορίστε...
δεν ήθελα που δεν ήθελα να ψηφίσω και με έπεισες - τι καταλαβα;
ΚΑΙ αυτοί ξαναβγήκαν, ΚΑΙ εσύ δεν ψήφισες τελικά.

The Motorcycle boy είπε...

Μητσάκο, τότε γιατί δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ που είχε πιθανότητα να βγάλει κυβέρνηση και περιλάμβανε, αν όχι την πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος, τουλάχιστον μια βάση για να αρχίσει η διεκδίκηση; (Κρόφο όπως λέμε Σίντι Κρόφο ρντ).

Μανταλένα θα μπορούσα να σου πω την παπαριά του Σοπενάουερ "οι φιλόσοφοι είναι σαν τους οδοδείκτες -δείχνουν τον δρόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον περπατήσουν κιόλας". Χαχα!!
Αλλά νομίζω πως κάτι κατάλαβες με την ψήφο. Τουλάχιστον θα έχεις να λες οτι προσπάθησες, με όποια δυνατότητα σου έδινε το σύστημα, να αλλάξεις την κατάσταση. Δεν κάθισες στ΄αυγά σου περιμένοντας να πέσει η χούντα της Δεξιάς από μόνη της. Εγώ το είπα ήδη -μαλακία μου που δεν το πάλεψα περισσότερο να ψηφίσω.

Godot είπε...

Το καλύτερο είναι ότι το 1,2και κάτι% που ψήφισε Οικολόγους Πράσινους (ξεπέρασαν και τον Παπαθεμελή) ελπίζοντας σε κάτι ανάλογο, ουσιαστικά έβγαλε κυβέρνηση τους οικοπεδοφάγους, συνενόχους των "εμπρηστών", και συνυπογράφοντες την παράδοση της Δυτικής Πελοποννήσου στις πολυεθνικές κατασκευαστικές.

Only in Greece.
Αμ πως!

Puppet_Master είπε...

gia sou file motor.de tha katsw na diafwnisw mazi sou gti de tha kataliksoume pouthena.tous kathgoreis olous k dia tis isatopou ftaneis sto pasok.apla de simfwnw.

chris είπε...

Δεν ξέρω τι σχέσεις έχεις με την επαρχία. Εγώ που μεγάλωσα εκεί και δεν έκοψα τις σχέσεις μου ξέρω ένα πολύ απλό πράγμα.

Ένα καμμένο και καταπατημένο δάσος για εσένα [κι εμένα] στην Αθήνα, είναι λιγότερο οξυγόνο. Γι' αυτούς εκεί κάτω είναι κάμποσα στρέμματα χωράφια παραπάνω. Που σημαίνει παραπάνω λεφτά. Και πλέον χωρίς φόρο κληρονομιάς.

Αν προσθέσεις ότι πάρα πολλοί «Αθηναίοι» όλο και κάποιο εξοχικό [αυθαίρετο πάντα] έχουν κάπου εκεί κοντά...... τι ελπίδες έχει το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ με γάμους ομοφυλοφύλων να κερδίσει την παρτίδα; Τη στιγμή που αθόρυβα άρχισε να ξηλώνει τα διάφορα λαμόγια απ΄την Χαρ. Τρικούπη.

Τώρα καταλαβαίνω το μένος ενατίον του Λαλιώτη. Ήταν αυτός που ξεκίνησε το Κτηματολόγιο και όσο ήταν ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρούσε... remember;

The Motorcycle boy είπε...

Godot, παλιά με τη συνεργασία ενιαίου ΣΥΝ και ΝΔ ένας γερο -κομμουνιστής μου έλεγε "ψηφίσαμε Βελουχιώτη και βγάλαμε Γκελεστάθη!" Η Ελλάδα έχει παράδοση σε καλπογεννέσεις, καλπονοθείες,στους Καλπογιάννηδες και στην εκλογική συμμετοχή δέντρων (όταν υπήρχαν) ΑΛΛΑ .... είμεθα χώρα δημοκρατική όλα κι όλα!

puppet, αυτό έλειπε να συμφωνήσουμε -δεν είναι εκεί το θέμα. Απλά η γνώμη μου είναι πως το εκλογικό σύστημα δουλεύει μονάχα για να βγει κυβέρνηση κι αυτό μέσα από αυστηρά περιορισμένες επιλογές. Ή τον Α ή τον Β -δεν έχει τίποτα άλλο. Και σε αυτές τις συνθήκες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες -μόνο αυτές μας αφήνουν να αλλάξουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα και πουστιές. Φούμαρα με τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής που έχουν διακοσμητικό ρόλο εκεί μέσα, πουστιές με τα τερτίπια των εκλογικών νόμων (δες τι λέει ο αποπάνω σου) ... Το θέμα στη συγκεκριμένη φάση ήταν (για μένα -όχι γενικώς, έτσι;) πως υπήρχε μια ολοκληρωτική κυβέρνηση και απέναντι ένας Γιωργάκης συμπαθέστατος (αλήθεια, βρίσκεις κάπου να διαφωνείς με τον Γιωργάκη σε αυτά που έλεγε;) Μετά τα χτεσινά, παίζει να δημιουργηθεί ένα τρομακτικό ΠΑΣΟΚ το οποίο θα πάρει κάποια στιγμή την εξουσία και θα μας πηδήξει πιο άγρια από ότι μας πηδάνε αυτοί εδώ. Είχα μια ελπίδα μήπως το καθυστερούσαμε λίγο -αλλά ... όπως λέει και το ανέκδοτο "τρέχεις, τρέχεις -κυνηγάω, αν σε πιάσω σε γαμάω, καμπανάκια, μαλακίες ξέχασέ τα".

Puppet_Master είπε...

kala k otan ixe vgei o adreas pap. k ixe diaforopoiithei apo ton patera tou gergio oloi ton apaksionan.k oloi legan opws esu: 2 kommata iparxoun alla aftos apedikse to aditheto.

The Motorcycle boy είπε...

chris, ξέρω κάπως την επαρχία. Έχω ζήσει το κτηματολόγιο από κοντά, έχω δει την έλλειψη αεροφωτογραφιών νεώτερες του '45 (από τα συμμαχικά αεροπλάνα που κυνηγάγανε αντάρτες) και το πρόβλημα οριοθέτησης των δασικών εκτάσεων. Αυτός άλλωστε ήταν ένας λόγος που δεν πήγε το κτηματολόγιο. Έχω δει το γαμήσι που τρώει ο γεωργός γιατί έχει έναν πλάτανο μέσα στο χωράφι του και δεν μπορεί ούτε καν να τον καλδέψει χωρίς άδεια. Και έχω δει τους "δικούς" να επεκτείνουν τα χωράφια τους τρώγοντας το δάσος. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα παίζοντας σε σπίτια τσιγγάνων και ήξερα από τότε την κομπίνα που έκαναν για να καταπατήσουν νόμιμα και με δικαστική βούλα τα πρώην βασιλικά κτήματα της Αχαϊας.
Συμπαθώ τον ΓΑΠ από την εποχή που μίλαγε για αποποινικοποίηση της φούντας. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως άτομα των οποίων τα συμφέροντα προσπάθησε να εκφράσει κάνοντας ανοίγματα στον, ας πούμε, "προοδευτικό χώρο", τον έκλασαν και ψήφισαν Αλαβάνο (ο οποίος έλεγε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια) ή κάθησαν σπίτι τους. Γιατί; Φοβήθηκαν μην τους πουν Πασόκους; Τόση δηθενιά δηλαδή; Γιατί πολιτική θέση μια φορά δεν είναι. Δεν έχουν καμιά σχέση οι πολιτικές θέσεις με την εκλογική διαδικασία.

Puppet_Master είπε...

nai fovithikan pos tha tous poun pasokous(deksious)
gti oso k na ithele o kalos giwrgakhs na allaksei to pasok mallon to pasok allakse ton giorgakh gti de borouse na allaksei thn sapila.gia afto idame sthn tv laliotides tsoxatzopoulous k lipes proodeftikes dinameis.oso k na thelame na ton pistepsoume de mas epithe kaneis pws borouse na praksei oti iposxethike.

Toixorixos είπε...

Αδερφέ, ακόμα κι αν δεν έσπασε ο δικομματισμός, τουλάχιστον ράγισε. Ευτυχώς που πήρανε ψήφο και τα μικρά κόμματα. Μπορεί η ΝΔ να πήρε τις έδρες, γνωρίζουν όμως ότι αυτές οι έξτρα έδρες που πήραν είναι εφήμερες. Αν η ψήφος σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, στις επόμενες εκλογές (το 2009) θα κλάψουνε μανούλες. Εμένα με απασχολεί το ότι 1 στους 4 έλληνες δεν πήγε να ψηφίσει κι αυτό βολεύει τους Δεξιούς. Μπορούν όλοι να ψηφίσουν το 2009; Εκεί να δεις τι έχει να γίνει. 6 κόμματα θα έχουμε στη Βουλή !

Puppet_Master είπε...

simfwnw toixorixe
http://freedomineed.blogspot.com/
edw egrapsa mia apopsh mou

The Motorcycle boy είπε...

puppet o Αντρέας Παπανδρέου που χρησιμοποιείς είναι ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ παράδειγμα. Χαφιές από τα φοιτητικά του χρόνια (μέχρι και κατά λάθος), πουλημένος, απατεώνας, λαοπλάνος, αγύρτης, αισχρός έμπορων ιδανικών και καταπατητής της αριστεράς και του κέντρου. Επίσης, χαρακτηριστικό άτομο που γάμαγε γκόμενες εκμεταλλευόμενος την εξουσία του. Ο Αντρέας λοιπόν φίλε είναι το άτομο που σε μια ευνομούμενη χώρα θα σάπιζε στη φυλακή ή θα ξέμενε στην άκρη λόγω κοινωνικής κατακραυγής.

Mantalena Parianos είπε...

Ναι ρε παιδιά, όντως!
Σκεφτείτε ότι από τις 152 έδρες της Νέας Δεξιάς, οι δυο είναι η Ντόρα κι ο Κυριάκος...
;)

Χμ. Χμ. Και χμ.

The Motorcycle boy είπε...

puppet, οπότε, αφού δεν σε έπειθε αυτός οτι θα πράξει αυτά που υποσχέθηκε θεωρείς πως ήταν τακτική να αφήσεις (όχι εσύ -γενικά μιλάω) να ξαναβγούν αυτοί που ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα υποσχέθηκαν; Ή να ψηφίσεις αριστερά που υποσχόταν τα ίδια αλλά, για προφανείς λόγους, αποκλειόταν να τα κάνει; Παρανοϊκό μου φαίνεται.

toixorixe, δεν το είδα το ράγισμα του δικομματισμού και να με συμπαθάς. Μια χαρά κυβέρνηση έκαναν. Και έχουν μπακ απ τους φασίστες σε ώρα ανάγκης. Και τα αριστερά κόμματα μην περιμένεις να κάνουν τίποτα στη βουλή. Για τον απλούστατο λόγο οτι δεν έχουν δύναμη -η βουλή είναι υπόθεση της πλειοψηφίας αποκλειστικά. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με όσα λες.

o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε...

Moto, δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου φίλε.
ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ είναι ψευτοδίλημμα.
Και τα δυο είναι ΣΚΑΤΑ.
Τραμπούκοι οι μεν, κοτεράκηδς οι δε.

Χαίρομαι που έχασαν και οι 2. Όπως επίσης χαίρομαι που σε ένα χρόνο θα χάσει η ΝΔ τις εκλογές, διότι θα σπάσει το ρεκόρ εφημερότητας (υπάρχει αυτή η λέξη;) αυτή η κυβέρνηση.

Δυστυχώς του χρόνου θα βγουν οι ΠαΣόΚοι και ο μύλος θα συνεχίζει να γυρίζει διότι ΝΑΙ και εδώ Αμερική είναι.

Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να κάνουν καλά την δουλειά τους τα μικρά αριστερά κόμματα, τα κακά σπυριά στον κώλο δηλαδή.

Mantalena Parianos είπε...

Καλώς τα δεχτήκαμε

http://evenizelos.blogspot.com/2007/09/blog-post.html

Puppet_Master είπε...

an sxoliazeis etc ton papandreou tote gia poio logo mas les gia to kwlopasok.idia neofilelefthera skata einai pou tha ksepoulagane k th mana tous gia mia pshfo.h aristera den iposxete kserei pws twra de tha kivernisei alla tha ine sto plevro mas opote ksana ginei thema gia to arthro 16.

PiKei είπε...

Λοιπόν, μπορώ πια να το ομολογήσω. Εγώ από την αρχή ήθελα μια Μητσοτάκεια λύση. Μειοψηφική κυβέρνηση ΝΔ με εξαγορά βουλευτών του ΛΑΟΣ. Το γιατί είναι πολύ απλό. Τόσο εγώ όσο κι ο μοτοσακός θυμόμαστε τι ακριβώς σημαίνει ΝΔ του 74, του 78, του 80. Τότε που η δεξιά ήταν ακροδεξιά, με τα "στιγμιαία" και τα "σταγονίδια", διαχωριζόταν - δήθεν - από τους φασίστες. Από αυτήν και μόνο την άποψη συμφωνώ με το "δεν είναι όλοι ίδιοι" γιατί η σημερινή δεξιά είναι απλώς μια φασιστική δεξιά με πιο καλό προμόσιον και μακιγιέζ κεντροδεξιές.

Όμως φίλε μου μοτοσακέ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πιτσιρικάδων σήμερα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χρόνια Των Λαμόγιων (του ΠΑΣΟΚ). Δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορά, που μάλιστα έχει γίνει ουσιαστικά τυπική (μια πιο light εκδοχή του νεοφιλευθερισμού, λίγο μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, αλλά κατά βάθος ένα πολυσυμφεροντολογικό μπουρδέλο είναι στην ουσία το ΠΑΣΟΚ).

Χωρίς πολλές ελπίδες ότι θα το δω, ελπίζω πια σε μια δραστήρια Αριστερά. Που κατ' αρχήν θα κόψει τα χάπια...

Υ.Γ:Η παράγραφος με το πως μετατρέπεται ο άνθρωπος σε εκλογική πουτάνα είναι εκπληκτικό!

The Motorcycle boy είπε...

Στομάχη αγόρι μου δεν έχασαν και οι δύο -το Πασόκ έχασε. Και μαζί χάθηκε η ευκαιρία να μαλακώσει λίγο η κατάσταση με τον Γιωργάκη. Γιατί όταν θα κερδίσει τις εκλογές το Πασόκ (όποτε κι αν είναι αυτό) θα μας γαμήσει τα πρέκια. Όσα έχουν απομείνει αγάμητα από τους δεξιούς.
Ποια ακριβώς δουλειά κάνουν τα μικρά κόμματα; Γιατί τη μόνη δουλειά που είδα να κάνει το ΚΚΕ είναι του "νεροκουβαλητή της αντίδρασης" όπως το λέγανε παλιά και ο Σύριζα έκανε όντως κάτι (στο δρόμο -όχι στη βουλή) το οποίο το εξαργύρωσε μια χαρά.
Ψετοδίλημμα λες τα δυο κόμματα; Μάλιστα. Ας φάμε τότε τη δεξιά στο κεφάλι!

Μανταλένα, συγνώμη, αλλά δε διαβάζω Βενιζέλο. Όπως ακριβώς και δεν παρακολουθώ σπλάτερ -αηδιάζω με το θέαμα. Πες μου τα εσύ, αλλά απαλά έτσι;

puppet, το έγραψα και σε άλλο ποστ -τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι προσωποκεντρικά. Ειδικά τα κόμματα εξουσίας έχουν τις μίνιμουμ ιδεολογικές βάσεις. Αυτό θα πει οτι προτιμώ, ας πούμε, Γιωργάκη, Πάγκαλο, Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου, Βασούλα -παρά Κωστάκη, Γιακουμάτο, Βουλγαράκη, Μεϊμαράκη, Αλογοσκούφη, Παυλόπουλο. Δεν είμαι Πασόκ και δεν γουστάρω όλους τους Πασόκους. Απλό δεν είναι; Ο Σύριζα θα είναι μαζί σου στις κινητοποιήσεις (το ΚΚΕ να εύχεσαι να μην πλησιάσει γιατί την πουτσίσατε). Καλά κάνεις και τον ψηφίζεις λοιπόν (λέμε τώρα), αλλά γιατί δεν σκέφτεσαι το λόγο των κινητοποιήσεων; Η ΝΔ δηλώνει πως θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια ανεξέλεγκτα -το Πασόκ δηλώνει πως θέλει να βάλει κανόνες λειτουργίες και κρατική πιστοποίηση στα ήδη υπάρχοντα. Δεν βλέπεις διαφορά; Κι αν διαφέρουν οι δηλώσεις φαντάζεσαι τι θα γίνει στις πράξεις;

pikei, σαφώς συμφωνούμε. Και καθαρά για το συμφέρον της αριστεράς μια τραμπούκικη δεξιά είναι θετικός παράγοντας γιατί θα συσπειρώσει τον κόσμο. Απλά δεν αντέχεται η καταστροφή που κουβαλάνε ρε άνθρωπε! Και νιώθω αρκετά γέρος για να ζήσω δεξιά τρομοκρατία σε φουλ έκδοση. Με λίγα λόγια δεν θέλω να ξαναδώ αίμα στους δρόμους και αυτοί κατά εκεί το πάνε.

Puppet_Master είπε...

k to pasok ederne sidaksiouxos.oso k na theloun na foresoun thn foresia tou socialisth proodeftikou einai neofileleftheroi tou kerata.k exoun ,esa katalipa opws pagalos pou elege oti kalo einai oi batsoi na benoun sta panepistimia mesa anekselenkta.mhn to arnitheis afto.
mono h aristera me ekfrazei k afth th stigmh o syriza borei avrio na me poulisei k na ginw o xiroteros epikriths tou.

The Motorcycle boy είπε...

puppet, σαφώς και το Πασόκ έδερνε. Και οι συνταξιούχοι είναι το λιγότερο -μπορώ να σου πω πολλά χειρότερα. Βέβαια είναι νεοφιλελεύθεροι -του κερατά, κεντρώο κόμμα είναι! Ο Πάγκαλος δεν μου κάνει εντύπωση να το είπε αυτό -έχει πει μαλακίες με το σωρό. Όπως σου εξήγησα, δεν είμαι Πασόκ, άρα δεν έχω κανένα λόγο να το υποστηρίζω. Απλά αυτοί εδώ είναι ανίκανοι και τραμπούκοι ενώ οι άλλοι είναι κλασσικό κοινοβουλευτικό κόμμα της συντήρησης. Προτιμώ να κυβερνάνε οι συντηρητικοί, παρά οι παρακρατικοί αφού αυτές μόνο τις επιλογές έχω.
Μην περιμένεις καμιά κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα δίκαιά σου -απλά κοίτα να εξασφαλίσεις τα εχέγγυα πως όταν θα βγαίνεις στο δρόμο δεν θα κινδυνεύεις να σε καθαρίσουν. Αυτό λέω.
Αριστερά, συμφωνώ. Αλλά τα κοινοβουλευτικά κόμματα μικρή έως καθόλου σχέση με την αριστερά έχουν. Η αριστερά δεν μπορεί να είναι στη βουλή ρε φίλε! Η αριστερά σχετίζεται με την ανατροπή -δεν γίνεται να υπηρετεί τον θεμελιώδη θεσμό του συστήματος.
Με όσα άκουσα από τον Σύριζα συμφωνούσα σε γενικές γραμμές. Αλλά δεν μου άρεσε το καπέλωμα που έριξε -αυτό μόνο.
Από τη μικρή και "αρχαιολογική" πείρα που έχω στις φασαρίες στο δρόμο, θυμάμαι πως όταν σφίγγανε τα γάλατα οι Ρηγάδες την έκαναν. Προσωπικά, σε θέματα κόντρας στους δρόμους έχω εμπιστοσύνη σε λίγες ομάδες -περισσότερο "σφιχτές".

Puppet_Master είπε...

den kanw ton sinigoro tou syriza de thelw na dwsw afth thn ediposh.afto gia thn aristera pou de sevete tous thesmous swsto einai alla de borei na stathei etc distixws.oso gia to kapeloma gia thn pedia mallon egine alla oloi oi aristeroi to kanan.ksereis pws de simfwnw.gia ta dash de nomizw pws to kapelwse.alla esu pas na me trelaneis gti kapote zitouses kapeloma k xrwma anyway

divine mitsakos είπε...

prwton mb moy, den kserw ti psisfisan oi alloi, kserw ti psifisa egw, ki ayto den einai PASOK. An pote psifiza PASOK (mou fainetai tragiko kai poy to lew) tha itan gia to sygkekrimeno thema, alla dystyxws/eytyxws eimai se aytoys poy de dexomai baseis, thelw to paketo, gamo, oxi symbiwsi, de moy arkei, moy kanei karamela gia na eimai anoixtomyalos xwris na tolmaw.
sigoyra einai kalytero apo to tipota, alla einai xeirotero apo to olo.
mono o syriza (moy ta pires mpampi mou) eipe "olo" (as min thiksoyme to giati to eipe kai thlibw pali)

Puppet_Master είπε...

des afto motor na anatheoriseis to kapeloma:
http://anadasosi.blogspot.com/2007/09/blog-post_14.html

The Motorcycle boy είπε...

puppet, δεν μίλησα ποτέ για καπέλωμα. Μίλησα για ιδεολογικό προσανατολισμό και την φοβία που βλέπω στον κόσμο απέναντι σε αυτό. Το γράφω και στο ποστ -δεν με πειράζει να πάω σε μια συγκέντρωση ενός "αριστερού" κοινοβουλευτικού κόμματος, αν συμφωνώ με τα αιτήματά του. Με πειράζει να ΜΗΝ πάω στη συγκέντρωση ΕΠΕΙΔΗ την κάνει κόμμα, αλλά να πάω αν δεν φαίνεται η ιδεολογική τοποθέτηση. Το καπέλωμα είναι όταν πας σε μια εκδήλωση, ας πούμε, που δεν την κάνεις εσύ αλλά κάνεις το παν να βγει προς τα έξω οτι ΕΣΥ τη διοργάνωσες. Θα σου πω περισσότερα αν σε βρω μέσα στο τσατ του τζιμέιλ γιατί δεν γουστάρω να τα γράψω εδώ.

Μητσάκο, μάλλον μου κάνεις πλάκα ε; Θέλεις όλο το πακέτο γι΄αυτό ψηφίζεις Σύριζα; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να το κάνει; Από την άλλη, εγώ ξέρω πως όταν διεκδικείς κάτι από καργιόληδες ψιλικατζήδες (βλέπε, πολιτικούς) το παίρνεις με στρατηγική και σιγά -σιγά. Ψηφίζεις π.χ. Πασόκ για να ανοίξεις την κουβέντα και πιέζεις για όλο το πακέτο ελπίζοντας οτι θα πάρεις κάτι. Με τη Ν.Δ. φίλε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Αν αυτό σε ικανοποιεί, εγώ πάω πάσο.

marquee de mud είπε...

χωρις να εχω παρακολουθησει την κουβεντα παρα μονο το ποστ σου λεω.
χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι αδελφε.

ο κοσμος χεσμενους τους εχει ολους μονο και μονο επειδη ολοι σκατα ειναι. αλλα τι να κανει; αποχη βγαινει ο πρωτος, ακυρο λευκο τα ιδια-ασε που δεν του παει καν στο μυαλο. μικρα κομματα; τα ειπες. μεγαλυτερα; τα ξαναειπες και συμφωνω εν μερη.

αν τωρα ανηκε παραδοσιακα στα δυο μεγαλα (βλ. beatles-stones, sex pistols-clash, ολυμπιακο-παναθηναικο) τοτε ηταν που τον ηπιε και εκει παιχτηκε το παιχνιδι κατα τη γνωμη μου. ο κοσμος δεν ειναι μαλακας οπως εχω ακουσει να λενε ολοι οι κρυψηνοι τελευταια. παγιδευμενος ειναι. ο χοντρος δεν βγηκε επειδη του συγχωρεσαν τις φωτιες και τις μπατσες, βγηκε γιατι ολοι εκεινοι που παραδοσιακα ψηφιζαν ΝΔ δεν ειχαν που αλλου να πανε.

αν εισαι ΚΕΝΤΡΟδεξιος δεν ψηφιζεις φασιστο-ΛΑΟΣ. δεν σου παει το χερι να το ριξεις στο βλακα τον ψευτη τον φασιστα. ουτε κι αριστεροτερα βεβαια, γαι ευνοητους λογους.
οποτε οταν μπαινεις στο παραβαν κανεις παλι μια απ'τα ιδια. κι ετσι πιανει ενα 41,8% και χανει ΜΟΝΟ 4% απο την προηγουμενη.

αν τωρα εισαι πασοκος (βλ κεντρο-αριστερα χεχεχε) και κλαις ακομα τα λεφτα σου απ'το χρηματιστηριο, ξυπνας με εφιαλτες βλεποντας την τελευταια τετραετια σιμητη -ξερω παρα πολλους τετοιους- και γελας με τις ηλιθιες επιλογες του μεμετη εγγονου του γερου δημοκρατιας και των δεκεμβριανων. αν λεω εισαι δυσαρεστημενος, δυστυχως για το πασοκ, ευτυχως για τον βενιζελο, εχεις(;) που να πας να ξεκουρασεις την συνείδηση σου. οι επιλογες ειναι περισσοτερες και ποικιλουν. πας στο ΚΚΕ, γιατι η αλεκα δεν εχει αλλαξει ακομα το τροπαρι, πραγμα που εχεις βαρεθει απ'τους δικους σου, πας και ΣΥΡΙΖΑ γιατι ετσι κι αλλιως τα τσικο του ΠΑΣΟΚ ειναι(οι μισοι συμβουλοι-συνεργατες του γιωργακη εκει ανηκουν ακομα).
αν τωρα εισαι και σε κεινο το 0,9% που κανει κι ενα σταυρο (οχι μη με κοιτας λοξα) και κλαις ακομα για τοις ταυτοτητες, το ριχνεις στον παπαθεμελη που ετσι κι αλλιως πασοκος ητανε και μαλιστα υπουργος.

το αποτελεσμα; το αποτελεσμα φιλτατε μοτο ειναι απλο, απλουστατο. κερδισε αυτος που οι ψηφοφοροι του, ειχανε λιγοτερες επιλογες διαφυγης απ'το γαμωκομμα του. τ'αλλα ολα ειναι κουραφεξαλα και φιλολογιες και μ'αλλα λογια να αγαπιομαστε.

υγ αν καποιος αλλος εχει πει τα ιδια παραπανω ή σε κανα γαμωκαναλο συγχωρηστε μου το χρονο που σας εφαγα. οχι πως ειπα καμια εξυπναδα ή κατι πρωτοτυπο δηλαδη.

Ανώνυμος είπε...

επειδη εχω φαει ξυλο και απο πρασινους και απο μπλε να σου πω την αληθεια δεν ειδα μεγαλη διαφορα. μπορει επι νδ να ξεσαλωσανε αλλα την αρχη την εκανε το πασοκ πεσιματα στο δρομο και στις εξοχες ή ξεφτιλισματα στα καλα καθουμενα εγω στην επαρχια (οχι αθηνα) τα ειδα πρωτη φορα επι πασοκ. στα λογια σιγουρα ειναι καλυτερο το πασοκ, στις πραξεις αμφιβαλω να διαφερει πολυ. ο βενιζελος ειναι αισχρος αλλα και ο αμερικανοθρεμενος γιωργακης δεν πιστευω να εκανε και μεγαλες τομες....
το αλλο ρε μοτορ που ειπες οτι αφου ψηφισα εν.αντι.α (μικρο κομμα)
ψηφισα νδ. σορυ αλλα το θεωρω μαλακια. αν ειναι να το κανουμε αμερικανικο το συστημα με δυο κομματα. το οτι ΚΛΕΒΟΥΝ τουσ ψηφους των μικρων δεν σημαινει οτι πρεπει να αποδεχτουμε την απατεωνια τους και να ψηφιζουμε οτι μας επιτρεπουν. ειναι σαν να απαγορευσουν τις συγκεντρωσεις και μετα να κατηγορουμε αυτους που εκαναν την συγκεντρωση. να παει να γαμηθει ο εκλογικος νομος και οχι αυτοι οι ρομαντικοι ή βλακες που δεν ακολουθουν τη συντριπτικη πλειοψηφια. και τα μικρα κομματα να μην υπηρχαν παλι θα εβγαιναν.

The Motorcycle boy είπε...

marquee, σε γενικές γραμμές είσαι μέσα. Το θέμα βέβαια παίχτηκε σε εκείνο το κομμάτι των ψηφοφόρων που πετάχτηκαν μέχρι Σύριζα. Αυτούς κυνηγούσε το Πασόκ, σε αυτούς μίλαγε ο Γιωργάκης. Σε αυτό που λέγεται "προοδευτικός χώρος" (μη χέσω). Το θέμα για μένα είναι απλό. Με Γιωργάκη υπήρχε μια ελπίδα τήρησης των προσχημάτων. Μη στραβομουτσουνιάζεις -και μην συζητάμε το "αμερικανοθρεμμένος". Τι σκατά -πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έβγαινε, υπάλληλος. Μην τρελλαθούμε κιόλας, μην αρχίσουμε να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία! Το είπα και παραπάνω, ο Γιωργάκης έλεγε τα ίδια με τον Αλαβάνο κι ο κόσμος ψήφισε Αλαβάνο -αυτό είναι γαμώ τα κουφά!
Τώρα, με διαδοχικούς χοντρούς στην εξουσία την πουτσίσαμε άσχημα. Και επιμένω -άσχημα!

Άσωτε, την αρχή στο βρωμόξυλο, στις δολοφονίες, τις εκτοπίσεις και όλα αυτά την έκανε η Δεξιά. Ιστορικά. Εντάξει, εσύ δεν τα πρόλαβες -ούτε κι εγώ όλα, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν είναι ανάγκη να το ζήσεις τώρα επειδή δεν το έζησες τότε.
Όντως, μαλακία και καθαρή νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος να ψηφίζεις ΕΝΑΝΤΙΑ και να δίνεις έδρες στη Ν.Δ. Αλλά έτσι γίνεται -αυτός είναι ο εκλογικός νόμος. 3 εκ. από τα 9 ψήφισαν Ν.Δ. και αυτοί κυβερνάνε -αν αυτό δεν είναι χούντα τότε δεν ξέρω τι είναι η χούντα. Το παράδειγμά σου με τη διαδήλωση είναι άστοχο γιατί, αν πήγαινες να κάνεις παράνομη διαδήλωση θα σε πατάγανε κάτω ενώ τώρα σε παρακαλάνε να ψηφίσεις μικρό, για να πάρει ο πρώτος τις έδρες. Να το κάνουμε αμερικάνικο σύστημα λες; Γιατί -είναι διαφορετικό το σύστημα; 2 κόμματα και οι υπόλοιποι για μπούγιο -όπως Αμερική, τι νόμισες;

Mantalena Parianos είπε...

Καλημέρα

δες ένα σχόλιο που μου άδησε ένας Ανώνυμος στο blog

http://mantalena-parianos.blogspot.com/2007/09/post.html

paperflowers είπε...

Κατ'αρχήν, ΟΛΟΙ θα πούλαγαν τη μάνα τους για μία ψήφο, όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚοι!
Όσο για το αν είναι όλοι ίδιοι, θα πρότεινα να μη μένουμε στην γενικότερη οικονομική πολιτική, που άλλωστε υπαγορεύεται σε μεγάλο ποσοστό από την ΕΕ. Ας δούμε τις θέσεις του καθένα σε επιμέρους σημεία.
-Στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
-Στην αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων.
-Στην αντιμετώπιση των μεταναστών.
-Στην προώθηση νέων τεχνολογιών.
-Στην αποποινικοποίηση των "ελαφριών" που αν μη τι αλλο, σηματοδοτεί νέα μορφή αντιμετώπισης του θέματος των ναρκωτικών.
-(για να μη μιλήσω για το δικαίωμα στην ελεγχόμενη μητρότητα, τη θέση των γυναικών στην κοινωνία, την ανεξιθρησκεία κ τόσα άλλα που έχουν γίνει πλέον αυτονόητα αλλά κάποτε δεν ήταν)
Κ αν ακόμα επιμένουμε στα οικονομικά, άλλο είναι να πουλάς τον ΟΤΕ πχ κ άλλο να πουλάς τον ΟΤΕ κρατώντας τη διαχείρηση.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι τα αποτελέσματα στην Πελλοπόνησο. Λες κ με 3,000 αποζημιώθηκαν για τα σπίτια τους, για τα ζώα τους, για τον τόπο τους, για τους νεκρούς τους. "Πρόβατα" μου είπε κάποιος. "Προβατίνες στα κάρβουνα" θα έλεγα εγώ...
Τέλος θα συμφωνήσω με κάποιον που είπε ότι οι δυσαρεστημένοι κεντροδεξιοί δεν ήξεραν πού να πάνε. Το ΠΑΣΟΚ εδώ κ χρόνια μάζευε ψήφους από αριστερά για να μη βγει η δεξιά. Σ'αυτό φταίει το Παπανδρέου γιατί ο τρόπος με τον οποίο έγινε πρόεδρος κ το 1,000,000 ψήφοι από τον κόσμο, του έδιναν το δικαίωμα να επιβληθεί κ να κάνει πράξη αυτά που λέει μέσα στο κόμμα. Έπρεπε να μη φοβηθεί κ να ρισκάρει. Να σουτάρει κόσμο. Κ όχι διακριτικά. Έπρεπε να γίνει ντόρος, να το μάθει κ ο κόσμος. Ο Παπανδρέου έδωσε το δικαίωμα στην αριστερά να λέει ακόμα ότι είναι όλοι ίδιοι.
Γι'αυτό κ δεν τον ψήφισα. Τι να το κάνω να έχω πρωθυπουργό κάποιον που συμπαθώ αλλά κυβέρνηση φτιαγμένη από ένα μάτσο (στις συνειδήσεις όλων) λαμόγια?

paperflowers είπε...

Και να θυμίσω ότι εδώ κ δύο χρόνια, τα ΜΜΕ έκαναν κανονική προπαγάνδα ενάντια στον Παπανδρέου, λέγοντας πως δεν έχει την ηγετική φυσιογνωμία που ζητούν οι Ελληναράδες, πως είναι χαμηλών τόνων, πως είναι πολύ "καθως πρέπει" με το ίντερνετ, τα γυμναστήρια κ την υγειινή διατροφή του. Πως ο Καραμανλής (όπως κ ο Βενιζέλος), διαθέτουν περισσότερο κύρος (άντρακλες δηλ) κ μπορούν να εμπνεύσουν το λαό.
Κ να θυμίσω τι έλεγαν για το Σημίτη, πώς μας είχαν παραμυθιάσει ότι είναι ο "ευρωπαικού τύπου ηγέτης" που πρέπει να ψηφίσουμε αν θέλουμε να μην είμαστε μπουρτζόβλαχοι κτλ.
Κ εμείς μασάμε... Κ μόλις συνειδητοποίησα ότι μάλλον μασησα κ εγώ γιατί το πιθανότερο είναι πως αν ο Γιωργάκης καθόταν ήσυχα κ δν πειραζε κανένα, δεν θα τον πείραζε κ κανείς... Λες???

The Motorcycle boy είπε...

paperflowers έχεις δίκιο βουνό. Αλλά βουνό όμως! Τώρα βέβαια, μην ξεχνάς πως ο Σημίτης είχε απέναντί του τον Έβερτ με τα "Καρδίτσα, Καρδίτσα" και μετά τον Κωστάκη τον πρωτάρη. Εντάξει, σε σχέση με τέτοιους κουράδες κι εγώ "ευρωπαϊκού τύπου ηγέτης" είμαι -μη σου πω οτι διαθέτω και γοητεία επιπέδου Φελίπε Γκονζάλες και Τόνυ Μπλερ πακέτο.
Έχω μόνο μια μικρή διαφωνία σε όσα λες: Ο Γιωργάκης (όπως και ο Σημίτης) είχαν μια ψώρα με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Το στυλάκι "παίρνω κεφάλια μέσα στη νύχτα και με λεν΄Αντρέα" δεν μπόρεσαν ποτέ να το υιοθετήσουν. Κι αυτό ήταν μέσα στα θετικά τους. Δεν είναι περίεργο η δημοκρατικότητα και οι συλλογικές διαδικασίες να οδηγούν σε κυριαρχία των λαμόγιων τελικά;

Μανταλένα, το είδα το σχόλιο -αρχίσαμε!!! λέω εγώ.

marquee de mud είπε...

και βεβαια θα ψηφιζαν αλαβανο αντι για τον παραλιγο αρχηγο του. ο γιωργακης εχει ευθυνη. ηταν υπουργος παιδειας εξωτερικων.

και μην ακουω μαλακιες για ευαισθησιες του πασοκ γιατι μεσα στην 7τια σιμητη γινηκαν τα χειροτερα. μηπως θυμαται κανεις το μπουζουριασμα των μεταναστων μεσα απ'τα λεωφορεια και τα μετρο και τον εγκλεισμο τους στα γηπεδα "μεχρι να τους καταμετρησουν" μωρε. τα ιδια ελεγε κι χουντα το '67. γαματα μοτο. σκατα στα μουτρα τους.

μηπως θυμαται κανεις τον ρωμαιο και τα κοριτσια απο το ανατολικο μπλοκ που....

απ'οτι φαινεται τα θυμαται ακομα ο κοσμακης ο χαζος οπως τον αποκαλουν.

μοτο, ο γιωργακης πηρε τα αρχιδια του κυριως γιατι ειναι αρχιδι κι ας το παιζει καπως. απλα ειναι και κοροιδο και δεν μπορει να τη βγει μπροστα στον προκατοχο του και σε καποιους αλλους. χρεωθηκε δευτερη ηττα ενω για την πρωτη αλλος ηταν ο μεγαλος φταιχτης.

τελος οτι τον ηπιαμε κανονικα τωρα που μεινανε οι αλλοι πανω ειναι το μονο σιγουρο. και δεν το λεω αυτο ετσι απλα. μεχρι τωρα -για μενα τουλαχιστον- ηταν απλα οτι πιο αχρηστο περασε απ'τον τοπο τα τελευταια 170 χρονια. ουτε ενα σκανδαλο δεν καταφεραν να κανουν νορμαλ χωρις να τα κανουν μουνι. ειχαν και ολα τα ΜΜΜ(βλ διαπλεκομενα) εναντια. σκεψου τωρα να ξυπνησουν και να κανουν οτι εκανα οι προηγουμενοι συν την αχρηστια που τους δερνει. ο τοπος θα βουλιαξει για πλακα.

marquee de mud είπε...

τωρα διαβασα και τα τελευταια δυο σχολια.

ρε παιδια τι λετε; ο σημιτης ειχε απλα κανει συμφωνια. οποιος λεει καλα λογια για μενα θα παιρνει και εργο κατασκευης ολυμπιακων αγωνων και αλλων. γιάυτο κι ο καθε κατασκευαστης εγινε ΜΜες και το αντιθετο. τι σκατα ηταν τα διαπλεκομενα. αυτο ακριβως ηταν. το απολυτο ξεπουλημα της χωρας. ο κοσμος πειναγε και στα ΜΜΕ ζουσαμε στην ντισνευλαντ.

The Motorcycle boy είπε...

marquee, έλεος ρε αδερφέ! Είσαι ικανός να με κάνεις μέχρι και Πασόκο δηλαδή! Λοιπόν:

1. Ο Γιωργάκης όταν ήταν υπουργός παιδείας έκανε τα ολοήμερα και το ανοιχτό πανεπιστήμιο. Αυτά τα ολοήμερα δεν λειτουργούσαν σήμερα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ και η κόρη μου έμεινε στο σχολείο μόνη με την καθαρίστρια μέχρι να φτάσει κάποιος να την πάρει. Και το ανοιχτό πανεπιστήμιο έχει ανεβάσει τα δίδακτρά του 300% τα τελευταία χρόνια. Αν δεν βλέπεις καμιά διαφορά -ειλικρινά λυπάμαι.
2. Ο Γιωργάκης σαν υπουργός εξωτερικών ήταν ο μοναδικός έλληνας υπουργός που στρίμωξε την Τουρκία, από την εποχή του Βενιζέλου (του παλιού). Εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα γιατί είμαι φιλότουρκος -αλλά σε αυτούς που μιλάνε για πυγμή έπρεπε να λέει. Και μη μου πεις πως είχε τις πλάτες των Αμερικάνων γιατί χέστηκα. Επαρχία τους είμαστε στο κάτω -κάτω.
3. Τα μπουζουριάσματα των μεταναστών, απ΄οτι θυμάμαι ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη και θυμάσαι ποιος ήταν δήμαρχος εκεί;
4. Τους μετανάστες τους μάζεψαν στα γήπεδα πριν τους Ολυμπιακούς. Επί Ν.Δ.
5. Τον Ρωμαίο τον θυμάμαι. Και σε πολύ χειρότερα.

Πες μου τώρα ρε μάγκα μου και τίποτα για τη Ν.Δ. Εκτός αν η Ν.Δ. δεν έκανε τίποτα κι εκτός κι αν βρίσκεις άλλη τιμωρία στους πολιτικάντηδες από το να τους στερήσεις την εξουσία. Αμάν πια! Ο κοσμάκης φίλε, δεν θυμάται -ο κοσμάκης τρώει την προπαγάνδα. Ρώτα τον για τον Καλτεζά, ρώτα τον για τον Τεμπονέρα -αρχίδια θυμάται. Ότι δείχνουν τα κανάλια βλέπει.

Ο Γιωργάκης πήρε τ΄αρχίδια του γιατί είναι αρχίδι; Ευτυχώς που ΔΕΝ είναι αρχίδι ο Κωστάκης και γι΄αυτό δεν πήρε τ΄αρχίδια του -τι λέμε τώρα!

Ο Σημίτης είχε κάνει συμφωνία ε; Μάλιστα. Δεκτό. Είχε κάνει κι ας μην ήμασταν μπροστά. Πες μου τώρα -ο Αντρέας δεν είχε κάνει τα ίδια; Ο γερο Καραμανλής; Ο Μητσοτάκης; Σαφώς και είχαν κάνει. Άρα όλοι ίδιοι; Όχι ρε φίλε! Γιατί αυτός εδώ ο κουραδόμαγκας βγήκε βρίζοντας τους νταβατζήδες και:
α. Έδιωξε τους νταβατζήδες του Πασόκ και έφερε τους δικούς του ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑ! Άνοιγαν τρύπες στους δρόμους και τις έκλειναν.
β. Έμπλεξε ένα κάρο κόσμο στο δημόσιο με τις απευθείας αναθέσεις που πίεζε να κάνουν σε ημέτερους. Μιλάμε για πίεση μάγκα. Για διώξεις, εκφοβισμό και εκβιασμούς. Τα ξέρω από πρώτο χέρι και τα πλήρωσα. Αλλά είναι τραμπούκοι ρε μαλάκα -οι μεγαλύτεροι που πέρασαν!
γ. Στο τέλος μάζεψε τους ψευτονόμους του και έδωσε τα έργα στους παλιούς, καλούς νταβατζήδες -βάζοντάς μας ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!
Ε,όχι δεν είναι ίδιοι -μη λέμε μαλακίες.

Και μη μου κάνεις πάλι την εξομείωση δομημένα=χρηματιστήριο γιατί είναι μαλακία ρε φίλε. Χρηματιστήριο έπαιζε ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ και πήγαινε για κονόμα. Τα δομημένα δεν μας ρώτησαν για να τα αρπάξουν.

Και τέλος -μην συγκρίνεις. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν από κακές μέχρι αισχρές. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ -τι συζητάμε τώρα;

Υ.Γ.: Ας αποχαιρετήσουμε τον Γιωργάκη το αρχίδι και ας ετοιμαστούμε για εναλλαγές Κωστάκη -Μπένι -Ντόρας. Αν εσύ λες πως αυτοί είναι συμφερότεροι από τον Γιωργάκη, αν μου λες πως έστω αυτοί είναι ίδιοι με τον Γιωργάκη ... τι να πω! Κι ο κλέφτης παράνομος είναι και ο βιαστής το ίδιο. Φάγαμε τις κλεψιές ετοίμασε τον κώλο σου για τους βιασμούς.

numb είπε...

Μέχρι την προτελευταία παράγραφο είχα την εντύπωση ότι διαβάζω το πιο μαύρο και ωμό κείμενό σου. Μετά ξεράθηκα στα γέλια. Ρε, τι ήταν και αυτό με την εφορευτική επιτροπή; Ζω ένα ντεζαβού (σχεδόν). Εγώ περίμενα να με καλέσουν, εσύ την πάτησες;;; Με έχουν καλέσει 5 φορες. Να φανταστείς, μία φίλη μου με αποκαλεί κομματόσκυλο κα δεκανίκι της εξουσίας

Κατά τα άλλα, τι περίμενες από τις εκλογές; Να σου πω εγώ τι περίμενα; Το ακροδεξιό κόμμα να μπει στη βουλή με 6 %. 3,79 πήρε; Πάλι καλά.

Κλάφτα Χαράλαμπε.

Την υγειά μας να χουμε και όλα τα άλλα έπονται

numb είπε...

α ναι, ΣΥ.ΡΙΖ.Α ψήφισα και ήταν η μοναδική φορά που την έριξα και μετά δεν μουτζωνόμουν. (ίσως το ματανιώσω αργότερα)

Αλέκο, αν με διαβάζεις περιμένω ιδιαίτερη μνεία εκεί στην Κουμουνδούρου. Να μας πεις και πoιους μπλόγκερς διαβάζεις, για να μου φύγει και ένα άγχος. Δε πιστεύω να διαβάζεις μόνο τον Ευάγγελο, ε;;

Αλέξη, στείλε μου mail, στο οποίο να γράφεις το τηλέφωνό σου, γιατί η Χρύσα έχει φαγωθεί να σε γνωρίσει.

(Mb, pollh talaipwria auth h word verification re sy)

marquee de mud είπε...

ωπα μεγαλε. μη με κανεις εμενα τιμητη του κωστακη ελεος.

τους μεταναστες τους μαζεψε ο σημιτακος την δευτερη τετραετια του αδερφε. ναι την προολυμπιακη & την προ-ΟΝΕ. με τους 200 νεκρους μεταναστες στα ολυμπιακα εργα.ψαξτο ή αστο μη το ψαχνεις γιατι για καποιο λογο τον γουσταρεις τον ψευτη. δεν ειναι και πολυ ευρωπαϊζε ολα αυτα. ουτε τα δικα του μιντια δεν καταφεραν να το κρυψουν. εμπαιναν βλεπεις τα ματ μεσα στα λεωφορεια(πχ αττικη-λιοσιων) και πλακωναν στις σφαλιαρες οτιδηποτε μελαμψο και ξανθο, ετσι στο χυμα. μου κανει εντυπωση που δεν το θυμασαι. δεν ηταν ο μητσοτακης αυτος. ηταν οι εργατες για τα ολυμπιακα που τους ειχαν βγει λιγοι παραπανω και επρεπε να τους στειλουν πισω απο κει που τους πουλαγαν ονειρα για χρυσες δουλειες στην προολυμπιακη ελλαδα

θυμησου και την διαφημιση του χρηματιστηριου απο πρωθυπουργο χωρας. γι'αυτα χανει ακομα το πασοκ. παρ'το χαμπαρι. οι παλιοι πασοκοι ακομα βγαζουν σπυρια οταν θυμουνται την σημιτοεποχη και γι'αυτο ξεφευγουν αριστερα κι αριστεροτερα.

οσο για το ποιος κολλησε τους τουρκους στον τοιχο, σε παρακαλω μη με κανεις να γελαω. πρωτον,εγω νομιζα οτι μιλαγε για ελληνοτουρκικη φιλια την οποια συνεχισε σε κουμπαρια κι αλλος ο βλακας ο χοντρος. τους στρατηγους ομως ποιος τους ρωτησε. ή μηπως ξεχνας τα ημια και τα "ευχαριστω" που μας γαμησατε και μας αφησατε.

ρε μοτο σε παρακαλω δηλαδη.δεν μπορει ανθρωπος να υποστηριζει αυτον τον μπαγλαμα τον απατεωνα επειδη εκανε το ανοιχτο πανεπιστημιο. του οποιου η ιδεα δεν ηταν καν του γιωργακη αλλα καποιου που θα σου πω απο κοντα ο οποιος εχει αμεση σχεση με την διοικηση του ΑΠ. ο οποιος ειναι πραγματικα καλο ατομο. απ'τους συμβουλους τους συνασπισμενους που σου ελεγα παραπανω. τον οποιο τον γραψανε στα αρχιδια τους σε μια πολυ δυσκολη στιγμη. οχι δεν ειναι δικο του παραπονο αλλα δικο μου. σφυραγανε ολα τα μουνοπανα τα κινεζακια. δεν σε ειδα δεν σε ξερω.


κι αν με ρωτας αναμεσα στον αχρηστο και στον προδοτη τον υπαλληλο προτιμω να φτυνω πρωτα τον προδοτη. κι ας μου το παιζει νεολαιος και χασικλης. τον χοντρο δεν τον πιανω στο στομα μου γιατι εμενα η κριση μου δεν φτανει τοσο δεξια και τοσο κατω. απαξιω απλα. κι ας εχει και νεκρους. για μενα η δεξια οσο με θυμαμαι μονο σχεση με αυτα εχει. με νεκρους. ετσι τα'αμαθα απ'το σπιτι μου κι απ'το σοι μου.

μου την σπαει καποιοι ομως να φασιζουνε αριστεροειδως ειτε λεγονται ζαχαριαδηδες ειτε γιωργακηδες. αυτοι με ενοχλουν κι αυτους τους βαζω στο στομα μου.

επισης δεν γουσταρω τους βιαστες στις φυλακες αλλα το προβλημα μου ειναι το σωφρονηστικο συστημα κι ολοι αυτοι που πληρωνονται να ειναι οι καλοι. λεω εγω τωρα

The Motorcycle boy είπε...

numb κι εσύ Σύριζα ε; Ρε γαμώτο, το μόνο πρόβλημα είναι πως αν μαλακιστεί ο Αλέκος θα σας κοροϊδεύουν οτι πρέπει να κόψετε το χέρι σας Σύριζα.
Δε βαριέσαι -μπροστά είναι τα χειρότερα.

marquee, εντάξει τώρα μου απέδειξες οτι ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία. Μου απέδειξες οτι πεθαίνουν εργάτες (ναι, και μετανάστες και από τους άλλους τους δικούς μας). Για τους ολυμπιακούς αγώνες μάζευαν μετανάστες και μετά κλείσανε τους άστεγους μέσα. Και οι μεν και οι δε.
Χέστο με το χρηματιστήριο και τους υποστηρικτές του -κι αν νομίζεις πως γι΄αυτό χάσανε (και τότε και τώρα) κάνεις λάθος. Βαριέμαι να στο αναλύσω γιατί έφαγα πίκρα στη μπάλα και δεν έχω όρεξη για πολιτικά. Αλλά μου κάνει εντύπωση -το χρηματιστήριο έγκλημα και να χαθούν οι Πασόκοι, τα ομόλογα τι; Τίποτα; Μόκο; Ας χάνανε κι αυτοί όπως οι προηγούμενοι για το πάτσι.

Μιλάμε όμως για την καθημερινότητα ρε φίλε και εσύ μου λες κουλτούρες.
Αν εσύ θεωρείς οτι περνάς καλά τώρα που δεν υπάρχει Σημίτης (ή έστω καλύτερα από την εποχή Σημίτη), αν θεωρείς οτι είναι καλύτερα να είναι στα πράγματα ο Κωστάκης με τον Μπένι παρά ο Γιωργάκης ... πάω πάσο. Ζούμε σε άλλη χώρα μάλλον. Κι αν νομίζεις οτι είμαστε ίδια και δεν μετράνε πουθενά οι αποπάνω ... τι να πω; Μπορεί εσύ να είσαι ίδια, αλλά εγώ δεν είμαι. Καθόλου ίδια. Από τη δουλειά μου μέχρι την πλατεία, από το σχολείο της κόρης μου μέχρι τον δρόμο, από το βουνό πίσω μου μέχρι τις παραλίες. Δεν είμαι -τι να κάνω; Για να φτάσω να θέλω να ψηφίσω Πασόκ, καταλαβαίνεις πως υπάρχουν λόγοι. Και φυσικά όχι ιδεολογικοί.

Δυο πράγματα:
1. Το "ευχαριστώ" στους Αμερικάνους και το δόσιμο του Οτσαλάν ήταν γαμώ τις φάσεις και του βγάζω το καπέλο του κοντού που είχε τ΄αρχίδια να τις κάνει. Αν εσύ είχες όρεξη να πληρώνεις κερατιάτικα (κυριολεκτώ) επειδή κάποιος καργιολάκος παράτησε μια σημαία στα βράχια και επειδή ο ένδοξος στρατός μας είναι για τον πούτσο -εγώ δεν είχα καμιά τέτοια όρεξη. Κι αν εσύ γούσταρες τσαμπουκάδες για να κρύψεις έναν φασίστα -επειδή κάποιοι αποφάσισαν πως όποιος κοντράρει τους Τούρκους είναι αναγκαστικά δικός μας, εγώ και πάλι θα διαφωνήσω. Όποιος θέλει πολέμους ας πάει να τους κάνει αλλού -έτσι λέω.
2. Η ελληνοτουρκική φιλία είχε μπλοκάρει τα τουρκάκια εκτός Ε.Ε. αν δεν δέχονταν να αναγνωρίσουν την Κύπρο; Ε, καλή τότε θα είναι αυτή η φιλία. Από την άλλη -ο Κωστάκης μάζεψε το βέτο για την ένταξη της Τουρκίας άνευ όρων. Ο Γιωργάκης είναι υπάλληλος -δεκτό και το είπα πρώτος. Κι ο Σημίτης υπάλληλος επίσης. Αυτός εδώ ο μαλάκας ούτε υπάλληλος δεν μπορεί να γίνει -άρα; Είναι καλός λόγω ανικανότητας;

Καθημερινότητα φίλε -κοίτα γύρω σου και βγάλε συμπέρασμα. Και περίμενε να ξημερώσει το αύριο -τα ξαναλέμε.

Puppet_Master είπε...

de theorw dhmokratiko na exw na dialeksw anamesa se 2 pragmata etc mou elege mia kathigitria mou.opws sto america oi dhmokratikoi h republikanoi pou h enia einai h idia.orea tha ta kaneis skata o xodros meta tha psifiosume pasok na figei h kakia deksia meta tha ta kanei skata o socialisths gti ta lamogia sto pasok einai sa tis miges sta skata.meta tha psifisoume ND gia na figei to kako pasok.nomizeis pws odhgei kapou afto?egw nai se enan toixo pou grafei kedrodeksia k tha exoume dhmiourgisei oloi mas ena neo oloklhrwtiko kathestos.gti k oi 2 tha pernoun aera apo to megalo pososto pou tous dinoume gia na figei apo (a)kivernish ite o enas ite o allos.

The Motorcycle boy είπε...

pupet μάλλον ξεχνάς τους βασικούς όρους στους οποίους στηρίχτηκε από την αρχή αυτή η κουβέντα (ο marquee τους ξέρει γιατί έχουμε κοινές απόψεις και τις έχουμε κουβεντιάσει 100 φορές):
1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία. Ούτε κατά διάνοια. Το πολίτευμα είναι "ολιγαρχία κοτζαμπάσικου τύπου".
2. Στην Ευρώπη επίσης δεν υπάρχει δημοκρατία. Απλά εκεί, η διαφορά είναι πως στις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες το πολίτευμα είναι "ολιγαρχία οικονομικού τύπου".
3. Η Αμερική είναι το πρότυπο της χώρας μας. Από τα ρούχα, τα αυτοκίνητα, τα φαστφουντάδικα μέχρι τα καταναλωτικά δάνεια και τον εθνικισμό του κώλου.

Όμως:
1. Οι δημοκρατικοί με τους ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ είχαν κάποτε διαφορές. Οι δημοκρατικοί (μέχρι τον Κλίντον) έριχναν ψίχουλα στο κοινωνικό κράτος. Οι ρεπουμπλικάνοι (μέχρι τον Μπους) δεν είχαν όρεξη για διεθνισμούς -αυτά τα άφηναν στους δημοκρατικούς. Πάει να πει πως οι δημοκρατικοί κάνανε εισβολές σε τρίτες χώρες και οι ρεπουμπλικάνοι, συνήθως, προσπαθούσαν απλώς να ξεπουλήσουν μόνο εντός των συνόρων. Τώρα βέβαια, αυτά έχουν αλλάξει λόγω της ψυχοπάθειας του Μπους που είναι αρρωστημένα φονταμενταλιστής (και άρα εύκολα εκμεταλλεύσιμος από τις εταιρείες ανοικοδόμισης -αλλιώς θα είχε πάρει πούλο).
2. Στην Ελλάδα, αυτά τα 3,5 χρόνια είχαμε χούντα -πάει να πει "συνταγματική εκτροπή". Επίσης, για πρώτη φορά μια κυβέρνηση δεν πληρώνει για τα εγκλήματά της. Ο Αντρέας πλήρωσε, ο Μητσοτάκης το ίδιο, ο Καραμανλής (ο παλιός) πλήρωσε δυό φορές, ο Σημίτης επίσης. Αυτοί εδώ απολαμβάνουν ατιμωρησία. Θα μου πεις -είναι τιμωρία η στέρηση της εξουσίας από ένα κόμμα; Η μόνη που καταλαβαίνουν και η μόνη που μπορούμε να τους δώσουμε μέσω εκλογών.
3. Ο Γιωργάκης ήταν μια κάποια λύση, προκειμένου να ισιώσουν λίγο τα πράγματα. Όχι πολύ -λίγο. Όπως και ο γερο Καραμανλής ήταν λύση μετά τη χούντα (έτσι είχα ακούσει τουλάχιστον). Θα πεις πως δεν θα ήταν τίποτα παραπάνω από εκτόνωση μιας κρίσης του ελληνικού αυταρχισμού και θα έχεις δίκιο. Αλλά στη συγκεκριμένη περίοδο είναι προτιμότερη η εκτόνωση παρά η μεγιστοποίηση της κρίσης γιατί ο κόσμος στερείται κοινωνικής συνείδησης.
4. Ο Κωστάκης δήλωσε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το ασφαλιστικό σαν πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησής του. Άρα τον φάγαμε στον κώλο -και είναι δικαιολογημένος ο κερατάς γιατί ο κόσμος τον ψήφισε.
5. Ο Μπένι, που μάλλον θα διαδεχτεί τον Γιωργάκη, είναι κάτι χειρότερο από κτήνος. Άρα χάνεται η κάθε εναλλακτική -αυτό είναι το θέμα. Πάμε με 1.000 προς τη βαρβαρότητα.
6. Όσο περισσότερο μένει δεξιά κυβέρνηση στη χώρα, τόσο περισσότερα μέτρα που γαμάνε τον κόσμο και βοηθάνε τις εταιρείες να πλουτίζουν, νομοθετούνται. Και, φυσικά, όταν βγαίνει ο κεντρώος δεν τα παίρνει πίσω -γιατί άλλωστε; Άλλοι έχουν υποστεί το κόστος. Γι΄αυτό δεν πρέπει να κυβερνάει η δεξιά και γιατί η δεξιά είναι αισχρή ρε φίλε. Μια ζωή μέσα στο δοσιλογισμό, στο παρακράτος και στους τραμπουκισμούς εξελισσόταν -μην το ξεχνάμε.

marquee de mud είπε...

βασικα,εχω πολλα να σου σουρω. και για οτσαλαν και για ιμια και για μεταναστες και για υπαλληλους που δεν μας λενε σε ποιους δουλευουν αλλα μετα θυμηθηκα οτι εισαι γερος ανθρωπος και τραβας τα κολληματα σου. χεχεχεχεχε. και επειδη εισαι σε επικίνδυνη ηλικια και σερνονται και εγκεφαλικα που θα ηθελα να ειμαι παρον οταν συμβουν, γάματο.... τα λεμε απο κοντα. ισως και μεθαυριο στην παττι που εχει γυρισει ο κοσμος αναποδα να μην την δω κι ας με βρισετε που ανεβασα το ποστ ενα μηνα παρα κατι πισω και μπορει να μην ειμαι εκει.

Puppet_Master είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Puppet_Master είπε...

psifo ebistosinis ston marquee xaxaxa
motor opws de borw na katalavw ton patera mou etc de borw k sena.

The Motorcycle boy είπε...

marquee άκου να δεις για να ξηγιόμαστε. Λέγε ότι θες για τους πολιτικούς και για όλα τα σχετικά. Είμαι διαλεκτικός άνθρωπος και τα δέχομαι. Αλλά μην τολμήσεις να μην έρθεις στην Patti ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ! Ρε, το έχεις πάρει χαμπάρι ότι από τον Αρχηγό πέρισυ τέτοιον καιρό, όλες τις συναυλίες τις έχω δει μαζί σου; Εξαιρούνται οι Drive που πήγα με μια μέρα καθυστέρηση. Λοιπόν ... κανόνισε. Αααα, και παίζει νταραβεράκι με μπύρες την Παρασκευή. Κάνεις κάτι;

puppet, χαίρομαι για την ψήφο εμπιστοσύνης σου. Αυτός που ψηφίζεις είναι ο καλύτερος σχολιαστής που έχω γνωρίσει στα μπλογκς. Αλλά, αδερφέ, θα φάμε (κι εσύ μαζί) ένα γαμήσι από εδώ και πέρα που δεν θα το χορταίνουμε. Και το αστείο είναι οτι δεν θα κουνιέται και κανένας. Κράτα την κουβέντα και την ξαναπιάνουμε σε κανένα εξαμηνάκι (ελπίζω να αντέξουμε μέχρι τότε). Και ετοιμάσου για τους δρόμους, άρθρο 16 και ασφαλιστικό είναι οι προτεραιότητές τους. Και έρχονται με "νωπή λαϊκή εντολή"! Λες επειδή είναι νωπή να μην τσούξει τόσο πολύ;

Puppet_Master είπε...

iposxomai man tha ta poume stous dromous k tha foras k blouzaki eimai me tous taraksies dirte k emena.

The Motorcycle boy είπε...

Α όχι αγόρι μου! Όχι τέτοια. Εγώ θα πάω μ΄αυτούς που πήγαινα -εσύ να πας με τον Αλέκο, χεχε. Δίπλα πάντως δεν θα είμαστε -τα μπλοκ του ΣΥΝ έχουν αυστηρή περιφρούρηση τα τελευταία χρονάκια. Ελπίω τουλάχιστον να έχουν ακόμ καλές γκομενες -να βγει κάτι καλό από την όλη ιστορία.
Υ.Γ.: Αυτό αν δεν το κατάλαβες είναι μόνο η αρχή από το δούλεμα που έχω να σου ρίξω μέχρι τις άλλες εκλογές. Και μπορεί να το συνεχίσω και μετά γιατί μας βλέπω να απέχουμε συνολικά και διακριτικά από τις άλλες εκλογές.

Puppet_Master είπε...

esu dld tha pas me to block twn socialiston?????
axaxaxaxa 1-1 k isofarizei :P

The Motorcycle boy είπε...

Εμένα δεν με άφησαν να ψηφίσω τελικά μωρό μου. Για διάβασε καλύτερα το ποστ! Χεχεχεχε -"σκατά σκατά στον τάφο του ζητά" και τέτοια.
Α και κοίτα μην φωνάζεις πολύ στις πορείες -εσείς οι συνασπισμένοι είσαστε σιωπηλοί και με μαύρα. Χαχαχαχαχα!!

Puppet_Master είπε...

xaxaxaxax alhths

The Motorcycle boy είπε...

Στα είχα πει -έτσι είναι η γενιά μου.

Υ.Γ.: Εδώ άρχισαν τα όργανα -να προσέχετε εκεί πέρα μικρέ.

marquee de mud είπε...

αυριο -παρασκευη- αν ειμαι εδω, οποτε θα δω και παττι μεθαυριο, κατι εχω κανονισει(σωπα;;;) για νωρις(11μιση)αλλα δεν ξερω πως θα εξελιχθει μετα,οποτε στειλε που θα ειστε και αν μπορω ερχομαι. καλα θα τα πουμε κι αυριο.

Dawkinson είπε...

καλημέρα!
(άσχετο: αποκάλεσε τον εαυτό του 'μελλοντικό ηγέτη του πασόκ' ο (ανα)δελφίνος χθες μπροστά στις κάμερες;
και γιατί είμαι στον κόσμο μου, η καλλιτέχνις?)

Dawkinson είπε...

εξκιούζ μη κιόλας.

εξαιρετικά αληθινός ο τίτλος σου..

The Motorcycle boy είπε...

marquee, στο γνωστό μέρος τη γνωστή ώρα. Αλλά θα στείλω.

dawkinson, ο Μπένι έχει δίκιο και είναι και μετριοπαθής. "Μελλοντικό ηγέτη της Ελλάδας" έπρεπε να πει. Από αυτούς που μας πηδήξανε στεγνά τόσα χρόνια και τους έχουμε κάνει εικονίσματα μετά θάνατον.
Θα έρθεις το βράδυ;

Dawkinson είπε...

Τώρα το είδα. οπότε και άκυρη η απάντηση.
Μπορεί να μην ήρθα το βράδυ, αλλά ήρθε το βράδυ σε μένα.
ελπίζω να περάσατε καλά. :)

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, καλά ήταν -όπως και τις προηγούμενες φορές. Θα σε περιμένουμε στις επόμενες -εντάξει;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι