Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

Περίσταση κατά της Αρχής

Κοίτα κάτι λεβέντη μου, εγώ μαζί σου είμαι. Σε καταλαβαίνω, κατανοώ την αγωνία σου. Και αγανακτώ, μη νομίζεις –αγανακτώ μ΄αυτά που βλέπω στις ειδήσεις, να σπάνε το Κολωνάκι, αυτή τη συνοικία-κόσμημα της πόλης! Με τα καφέ του που έχουν βγάλει καρέκλες μέχρι την άσφαλτο, με τα πεζοδρόμιά του τα τεράστια (αν είσαι μυρμήγκι), με τα μαγαζιά του τα καλόγουστα που πουλάνε τα ρούχα τρεις φορές πάνω από όσο κοστίζουν στο Παρίσι, το Λονδίνο ή το Μιλάνο. Με τα Χάμερ του που παρκάρουν παντού και δεν μπορεί να περάσει η σκουπιδιάρα.
Είναι το Κολωνάκι μας, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μέχρι χτες δεν τολμούσαμε να περάσουμε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την πλατεία του, επειδή φοβόμασταν μην κοστολογήσουν το μπανιστήρι στις βιτρίνες και μας πάρουν μέχρι σώβρακο ον δε μουβ, που λένε κι οι θαμώνες του Ντα Κάπο. Όμως τώρα, όλα άλλαξαν. Τώρα είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το Κολωνάκι! Το δικό μας Κολωνάκι, το στολίδι μας. Να το υπερασπιστούμε μπας και νιώσουμε οτι μας αφορά –γιατί αν περιμένουμε να γίνουμε θαμώνες... χέστα Χαράλαμπε! Κόψανε και τα καταναλωτικά οι τράπεζες....
Και να υπερασπιστούμε τα βιβλιοπωλεία μας, αυτούς τους ναούς της γνώσης –εντάξει; Τον Ιανό που έχουν γεμίσει οι τοίχοι της Αθήνας με καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες επιπέδου «ρωμαϊκής γαλέρας» που επικρατούν εκεί μέσα. Τον Κάουφμαν, γνωστό στριπτιζάδικο στα ξενόγλωσσα βιβλία παλαιόθεν. Και την Εστία –ναι; Που την πας την Εστία; Που να την πας, με τιμές λιανικής μισή φορά πάνω από αυτές που κυκλοφορούν στα υπόλοιπα κεντρικά βιβλιοπωλεία (για τις δικές της εκδόσεις μιλάω τώρα) που να την πας; Άστη εκεί που είναι, μη σε χρεώσει και με μεταφορικά από πάνω.

Σε καταλαβαίνω λοιπόν λεβέντη μου, δε φταίει που τα κάνατε σκατά κι ο κόσμος δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει –αυτός ο κόσμος που τον αρμέγετε, οι μισθοσυντήρητοι -όχι οι άλλοι, οι δικοί σου. Δε φταίει που φροντίσατε με τους νόμους σας να χρεωθούν όλοι μιάμιση φορά πάνω από τα εισοδήματά τους και τώρα δεν έχουν να ζήσουν. Τα κωλόπαιδα φταίνε που σπάσανε το Κολωνάκι –δίκιο έχεις.

Σε καταλαβαίνω και σε υποστηρίζω (το λένε και οι ειδήσεις), αλλά βρε λεβέντη μου, δεν σε καταλαβαίνω καλά. Δήλωσες:

«Θεωρούμε ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να ντρέπεται για τα χαρακτηριστικά του και να διαμαρτύρεται χωρίς να τα εμφανίζει. Δεν μπορεί να εγκληματεί αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Τι θα πει αυτό πασά μου; Είπε κανένας βρομιάρης της αντιπολίτευσης οτι ντρεπόμαστε για τα μούτρα μας; Είπε οτι νιώθουμε κακομούτσουνοι ως έθνος; Και το άλλο που λες –οτι δηλαδή δεν μπορούμε να εγκληματούμε αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, τι σημαίνει; Οτι με ξεσκέπαστη φάτσα επιτρέπεται να εγκληματούμε; Δηλαδή, ομορφιά μου καμαρωτή, γι΄αυτό δεν χώσατε ακόμα μέσα τον Ψωμιάδη, τον Βουλγαράκη και τα άλλα παιδιά; Επειδή παρανόμησαν μεν, αλλά παλικαρίσια δε; Ή μήπως εννοείς οτι η απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου είναι από μόνη της έγκλημα;
Συγνώμη που ρωτάω, αλλά τυγχάνει να κυκλοφορώ με μηχανή και φοράω κράνος –είμαι εγκληματίας υπουργέ μου; Κι αν ναι –ποιο στοιχίζει ακριβότερα; Η κλήση γιατί δεν φοράω κράνος ή η απόκρυψη των χαρακτηριστικών μου; Πες μου να κανονιστώ κι εγώ.

«Η χρήση κουκούλας θα θεωρείται επιβαρυντική περίσταση και η ποινή θα είναι βαρύτατη», δήλωσες επίσης. Όχι γενικά, σε περιπτώσεις φασαριών θα ισχύει αυτό –το κατάλαβα, μη νομίζεις. Αλλά αυτή η «περίσταση» με προβληματίζει κάπως. Μήπως βρε παιδί μου, εννοούσες «κατά περίσταση»; Δηλαδή, κουκούλα στα 3-5 Πηγάδια μεσούσης της χιονοδρομικής περιόδου, ίσον αθώα. Κουκούλα στη Σκουφά μεσούσης της πορείας, ίσον ένοχη. Έτσι κάπως; Γιατί γιατρέ μου, όταν λέμε «περίσταση» εννοούμε μια βραχυχρόνια δημιουργηθείσα κατάσταση –«είχαν απεργία τα λεωφορεία, έπεσα στην περίσταση και αναγκάστηκα να το κόψω ποδαράτο», κατάλαβες; Η χρήση κουκούλας δεν μπορεί να είναι από μόνη της «περίσταση» -πως δηλαδή; «Φόρεσα την κουκούλα μου, έπεσα στην περίσταση και με πιάσανε»; Πάει; Δεν πάει! Ακόμα και με την παραπάνω εξήγηση, η «περίσταση» είναι η πορεία στη Σκουφά, όχι η κουκούλα! Τα λέω καλά; Πες μου, αν διαφωνείς να τα αλλάξω.

Αλλά αν είναι έτσι το πράγμα, αν τελικά η κουκούλα δεν συνιστά από μόνη της «περίσταση» (και πως θα μπορούσε άλλωστε!) τότε λεβέντη μου, πας να μας φτιάξεις ένα νόμο για να τιμωρούνται οι παλιανθρωπαραίοι που τα σπάνε, που κλέβουν, που ρημάζουν, που δέρνουν... Δηλαδή, δεν υπήρχε αυτός ο νόμος; Υπήρχε. Άρα; Θες να βάλεις ένα κερασάκι ακόμα και να τον κάνεις πιο μπάνικο; Μαζί σου είμαι –στο ξανάπα. Την άλλη φορά λοιπόν που θα έχεις καταγγελίες για ΕΚΑΜήτες (ή όπως αλλιώς τους λες) που τσακίζουν στο ξύλο τον κοσμάκη, ρίξτους τίποτα παραπάνω ποινή –εντάξει; Επειδή, Έλληνες είναι κι αυτοί, δεν μπορούν να παρανομούν αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους! Και μη μου πεις οτι φοράνε κουκούλες για να μην τους αναγνωρίζουν οι κακοποιοί! Γιατί να μην τους αναγνωρίσουν δηλαδή; Ντρέπονται γι΄αυτό που κάνουν; Φοβούνται μήπως οτι θα έχουν αντίποινα; Μα και αυτοί που διαδηλώνουν εκεί έξω τα αντίποινα φοβούνται, τις φωτογραφίες των ρεπόρτερς και της αστυνομίας! Σαν τον άλλο που πιάσανε στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη και τον διπλώσανε σε μια κόλλα χαρτί επειδή λέει «συμμετείχε και σε κάτι πορείες στη Θεσσαλονίκη»! Αυτό φοβούνται και κρύβονται –έχουν άδικο; Κι έχουν δίκιο οι ΕΚΑΜήτες; Μπορεί –εσύ ξέρεις καλύτερα άλλωστε.

Να σε ρωτήσω όμως κάτι ακόμα; Θα τον κάνεις αυτόν το νόμο ή έτσι το είπες για να τη σπάσεις στον Καρατζαφέρη; Επειδή, αν τον κάνεις (το νόμο) θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αν όμως δεν τον κάνεις και μείνεις στις δηλώσεις, θα φανεί οτι προσπαθείς να επηρεάσεις τους δικαστές που αύριο θα δικάζουν πάλι συλληφθέντες από διαδήλωση. Κατάλαβες που το πάω; Για σένα το λέω λεβέντη μου, να μην εκτίθεσαι –μαζί σου είμαι εγώ.

Και μαζί με την Αλέκα φυσικά που λέει οτι «οι αγωνιστές δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους» και έχει φτιάξει μέχρι και μαϊμού απόφθεγμα του Τσε για να στηρίξει την άποψή της (πότε θα βγει η Κανέλη και θα πει οτι ο Τσε ήταν φόλα χριστιανός ορθόδοξος –αυτό περιμένω να δω).

Αλλά θα σου πω για κάποιους αγωνιστές που βγήκαν φόρα παρτίδα να κοντράρουν, θα σου πω λοιπόν γι΄αυτούς κάτι ιστορίες.

Κατερίνα Γκουλιώνη –σου λέει κάτι; Διαμαρτυρόταν για την εξευτελιστική κολπική εξέταση των γυναικών κρατουμένων, πρωτοστατούσε κανονικά, με ονοματεπώνυμο. Αντιγράφω από το tvxs:
«Η Κατερίνα Γκουλιώνη, κρατούμενη στις φυλακές της Θήβας, βρισκόταν μαζί με άλλους κρατούμενους στο καράβι για μεταγωγή στην Κρήτη. Οι φρουροί την υποχρέωσαν να κάτσει μόνη της, 15 θέσεις πίσω από τους υπόλοιπους, δεμένη πισθάγκωνα. Στις 6:00 τα ξημερώματα βρέθηκε νεκρή και σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατουμένων της ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο.
Η Πρωτοβουλία επικοινώνησε με τον αρμόδιο ιατροδικαστή, ο οποίος αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα βγει η έκθεση με τα ακριβή αίτια θανάτου. Σε προσπάθεια επικοινωνίας με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Οι κρατούμενοι στη Θήβα αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσουν στάση, διαμαρτυρόμενοι για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό. Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Γκουλιώνη ήταν από τις πιο μάχιμες κρατούμενες σχετικά με την κατάργηση της κολπικής εξέτασης στις φυλακές και πολύ συχνά υποχρεωνόταν σε απομόνωση.»

Τι έχεις να πεις γι΄αυτό; Άστο, πάμε παρακάτω:

«Ο κρατούμενος Γιάννης Δημητράκης, ενώ βρισκόταν στα ντους σήμερα το πρωί, δάρθηκε άγρια από τρεις συγκρατούμενούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός σε όλους Περίανδρος μαζί με άλλους δύο κρατούμενους (ένας εκ των οποίων είναι πρώην αστυνομικός) έκλεισαν την πόρτα στα ντους της φυλακής και έδειραν το Γ. Δημητράκη, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες.»

Να σου θυμίσω κιόλας, ο Δημητράκης εδώ και καιρό αγωνίζεται για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Από την άλλη πλευρά ο Περίανδρος, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 21 χρόνια φυλάκιση, αλλά στη δεύτερη δίκη του που έληξε πριν λίγες μέρες, μειώθηκε η ποινή σε 12 χρόνια και (συνυπολογίζοντας την εθελοντική εργασία που έκανε στις φυλακές –ποια εργασία; αυτή την εργασία!) βγαίνει μάλλον στο τέλος του έτους.

Πες μου τώρα τι γίνεται γιουβαρλάκι μου! Μίλησέ μου για Δημοκρατία, Ελληνική λεβεντιά και ευνομούμενο κράτος. Νανούρισέ με.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι στηρίζουμε σε μία δύσκολη φάση την Αστυνομία και γι΄ αυτό στα προσεχή νομοθετικά πλάνα είναι και η θεσμοθέτηση της αυτεπάγγελτης- και όχι έπειτα από μήνυση, όπως είναι μέχρι τώρα- δίωξης για εξύβριση εις βάρος των αστυνομικών».

Το είπες κι αυτό υπουργάρα μου –δεν το είπες; Άρα, όταν αύριο φωνάξουν σε μια διαδήλωση «Μπάτσοι –γουρούνια –δολοφόνοι», είναι αυτεπάγγελτο το αδίκημα, σωστά; Κι αν οι πόλισμαν συλλάβουν τίποτα παιδιά με φούτερ (ξέρεις, απ΄αυτά με την κουκούλα) ή τίποτα μηχανάκηδες με το κράνος στο χέρι ή καμιά γιαγιά με τσεμπέρι νάτη κι η «περίσταση»!

Εξύβριση αστυνομικών οργάνων, απόκρυψη χαρακτηριστικών προσώπου –κάνε μας τη σούμα να δούμε τι χρωστάμε. Τι σου χρωστάμε ρε;

Γιατί στο ματαξαναλέω –εγώ μαζί σου είμαι, σε καταλαβαίνω. Κι εγώ και οι άλλοι στην ηλικία μου που βιδωθήκαμε στους καναπέδες και περιμένουμε να πεθάνουμε μια ώρα αρχύτερα. Αλλά πρόσεξε μην τα πάρουμε στο κρανίο επειδή, ας πούμε, θα πρέπει να τρέχουμε στην Ασφάλεια να βγάλουμε το παιδί μας, για τις εξυπνάδες σου. Και ξέρεις οτι είμαστε βούδες κανονικοί, όταν όμως μας σηκώνουν από την τηλεόραση στραβώνουμε άσχημα.

Αλλά εμείς δεν είμαστε πιτσιρικάδες –γι΄αυτό στο λέω. Εμείς μάθαμε να βάφουμε τα μάτια με μαύρο ρήμελ έξω από το Σπόρτινγκ και να κυκλοφορούμε με σκούφους για να μη φαίνονται τ΄αυτιά μας τα πεταχτά. Έχουμε φάει ξύλο για όλα αυτά –μην το γελάς. Μάθαμε, που λες, να περπατάμε σε στυλ οδοστρωτήρας –με τους αγκώνες να προεξέχουν, επειδή δε μας θέλανε σε κανένα κομματικό μπλοκ και μάθαμε να προχωράμε οτι κι αν γίνει για να μη μας πατήσουν οι από πίσω. Μην κοιτάς που τώρα κάνουμε τις κυρίες, σκεφτόμαστε οτι αν μας συμβεί κάτι θα μείνουν τα παιδιά μας στο δρόμο και κρατιόμαστε.

Πρόσεξε λοιπόν μη μας βγάλεις στο δρόμο γιατί δεν καταλαβαίνουμε από χημικά (αυτά μας τρέφουν χρόνια τώρα). Δεν καταλαβαίνουμε από αστυνομικούληδες με παπάκια, ούτε από πρώην στρατόκαβλους ειδικούς φρουρούς (αυτούς τους φάγαμε στη μάπα στη θητεία και επιβιώσαμε). Θα στους πάρουμε αμπάριζα και μετά θα τους ξεσκίσουμε και στις μηνύσεις από πάνω, είμαστε κακοί πούστηδες εμείς –να το θυμάσαι.

Επειδή μεγαλώσαμε και μάθαμε τους έτσι,τους γιουβέτσι και τους κοκορέτσι -γεράσαμε πλέον.

«Κι αν εσύ τώρα πλατσουρίζεις στα ρηχά/ εμείς περάσαμε και κύματα μεγάλα».

Εντάξει λεβέντη μου;

38 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανωνυμος είπε...

Τωρα αν σου πω οτι εβγαλα χαρτζιλικι απο τις βιτρινες που εσπασα στο Κολωνάκι το συμπληρωνεις το παζλ μεγαλε αγωνιστή ?

Πρωτη φορά νομίζεις με χαρτζηλικωσανε για να τα σπάσω ?

Αλλα οταν τα σπαγα στο γήπεδο δεν θεωρούμουνα αγωνιστής.
Τωρα απεκτησα πχιοτητα και ιδεολογία.

The Motorcycle boy είπε...

Τώρα αν σου πω οτι όλα όσα αναφέρεις τα γράφω στον πούτσο μου μεγάλε καραγκιόζη; Το συμπληρώνεις το παζλ ή πρέπει να την παίξεις λίγο ακόμα;

Υ.Γ.: Σε ποιο γήπεδο τα 'σπαγες; Σε 5Χ5 ή σε Σουμπούτεο; Άντε ρε καημένε.

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να δω τη γενια των σαρανταρηδων να επαναστατει αλλα... ειναι λιγο χειροτερη απο την γενια των τριανταρηδων τωρα και λιγο καλυτερη απο την γενια των τριανταρηδων σε δεκα χρονια, πολυ χειροτερη απο τους εικοσαρηδες τωρα και πολυ καλυτερη απο τους εικοσαρηδες σε εικοσι χρονια. εκτος αν φαληρησουν οι παντες κρατη,τραπεζες,μικροαστοι,αγροτες κλπ και γινει το ελα να δεις.

marquee de mud είπε...

παντως αν ειναι να αρχισουν με διπλασιασμο των ποινων λογω κουκουλας ας αρχισουν απο εδω πρωτα....


http://www.youtube.com/watch?v=yuIak-VnY_0

Ελεύθερος Σκοπευτής είπε...

Τα είδα απόψε φίλε τα περιστατικά για την Γκουλιώνη και τον Δημητράκη.
Τι κρίμα γαμώτο τους...

Και σε σκέφτηκα για τότε που συζητούσαμε ότι "αυτό είναι το κράτος της δεξιάς"... Φοβάμαι ότι είναι πολύ περισσότερο φασίστες. Πινοσέτ φίλε. Τρόμος και συγκάλυψη (για όσο το μεγάλο γουρούνι θα ταξιδεύει στις Βρυξέλλες).

The Motorcycle boy είπε...

Άσωτε, κοίτα -είμαστε οι χειρότεροι απ΄όλους. "Προσκυνημένοι", που έλεγε κι ένα φιλαράκι μου, πολυλογάδες, υποκριτές -βάλε νάχεις. Αλλά αδερφούλη, έχουμε οριάσει (δηλαδή, είμαστε στα όριά μας). Σπάμε τ΄αρχίδια μας στα μποτιλιαρίσματα, δουλεύουμε χωρίς να περιμένουμε τίποτα, τρώμε φρίκες μπόλικες. Και δεν μας κάθονται πλέον οι πιτσιρίκες γκόμενες.
Μια τηλεόραση μας έχει μείνει κι ένα σουβλατζίδικο. Και τα παιδιά μας. Αν μας τα γαμήσεις κι αυτά και μας σηκώσεις να βγάλουμε τον πιτσιρικά από τη ΓΑΔΑ πρησμένο στο ξύλο, θα σου ρουφήξουμε το μάτι -με πιάνεις; Επειδή δεν έχουμε πλέον τίποτα να χάσουμε, χαμένοι από 20ετίας είμαστε.
Άκου τώρα πως πάει -εμείς είμαστε και κάπως χοντροί, στα πρόθυρα της υπέρτασης, εντάξει; Χοντροί, θα πει οτι θέλουμε πολλούς για να μας κάνουν ζάφτι. Υπέρταση θα πει οτι μόλις μας αγγίξουν θα πέσουμε κάτω και θα το παίζουμε Κούγιας στο πιο αναψοκοκκινισμένο. Και είμαστε ο αφρός της κατανάλωσης μάγκα, θα μας παίξουν και στις ειδήσεις. "Γονιός πήγε να σώσει το παιδί του και τα ανθρωπόμορφα κτήνη του επιτέθηκαν". Κατάλαβες; Γι΄αυτό, δεν τους συμφέρει να σηκώσουμε τους κώλους μας -γιατί θα κόψουμε τους δικούς τους.

Marquee, τι εννοείς, δεν καταλαβαίνω! Φόραγε κουκούλα η ζαρτινιέρα; Εντάξει, το παπάκι που ρίξανε (απ΄ότι βλέπω) είχε μάσκα μπροστά -άρα; Η ζαρτινιέρα στην ποινή της και να συλληφθεί το παπάκι πάραυτα.

Σκοπευτή, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων (μέσω κουκούλας και αυτεπάγγελτης δίωξης περί εξύβρισης αστυνομικών), κατάργηση ασύλου, δημιουργία ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, προμήθεια οχημάτων αντιμετώπισης των διαδηλωτών. Ταυτόχρονα, παραμονή στην κυβέρνηση μιας παράταξης που έχει χάσει το (όποιο) πλειοψηφικό της προβάδισμα, μιας κυβέρνησης της οποίας η κοινωνία απαιτεί την άμεση απομάκρυνση. Αυτά λέγονται χούντα (ή δεξιά, ότι προτιμάει ο καθένας). Απλά είναι τα πράγματα.

xouxouxou είπε...

προβοκάρεις, μοτοσακέ.
ξέρεις καλά τι θα πει περίσταση, και δη περίσταση κατά της αρχής.

η γλώσσα μας η αρχαία η αθάνατη, φανερώνει συγγένειες και συνειρμούς που τα έχουν όλα - και συμφέρουν:

-περιστατικό, όπως λέμε μεμονωμένο περιστατικό: για να μη γενικεύουμε!

επομένως η λέξη περίσταση δικαιώνεται μέσα στις άλλες νομοτέλειες της δημοκρατίας μας.
η γιαγιά με το τσεμπέρι δεν κινδυνεύει... όπως και ο ασσφαλλίτης (επίτηδες η ορθογραφία) με την κουκούλα και τα άλλα καλά παιδιά, η κρατική ή παρακρατική παραβατικότητα και εγκληματικότητα ανήκει σε δύο κατηγορίες:
τα μεμονωμένα περιστατικά, επομένως εμείς οι καλοί υπουργοί θεωρούμε δεδομένο ότι δε θα ξανασυμβούν (κι ας ξανασυμβαίνουν κάθε μέρα)
τις κατά περίσταση υποθέσεις, όπου το κρατικό έγκλημα, όπως η δολοφονία της Κατερίνας Γκουλιώνη, είναι θεμιτή κρατική εγκληματικότητα. Για τη διατήρηση της ομαλότητας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:
ΜΕΙΝΕΤΕ ΒΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΗΚΩΤΑ.

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ βρε προβοκάρω; Εγώ; Που τον έχω κορώνα στο κεφάλι μου τον σκίνχεντ τον Δένδια; Που του δίνω συμβουλές, μέσα από την καρδιά μου -σαν παιδί μου τον έχω και μου λες οτι προβοκάρω;

Αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, για κάποια περίσταση που δεν θα ξανασυμβεί ή δεν θα συμβαίνει συχνά -κάτι τέτοιο ρε παιδί μου -δεν χρειάζεται να βγάλουν νόμο! Πάει, πέρασε -σαν την ανεμοβλογιά! Βγάζεις νόμο κατά της ανεμοβλογιάς; Δε βγάζεις!

Νόμο βγάζεις για την αντιμετώπιση μιας ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ κατάστασης -ε;

Ναι, όντως, οι γιαγιάδες με τα τσεμπέρια δεν κινδυνεύουν -θυμάμαι πόσο δεν κινδύνευσε εκείνη στην Ασκληπιού!
Αλλά οι ασφαλίτες κινδυνεύουν φίλε μου! Γιατί θα πλακώσουν τίποτα άπλυτοι δικηγόροι που βρωμάει ο στόμας τους από την πείνα και μοντέλο βλέπουν μόνο στις μεσημεριανές εκπομπές και θα ζητάνε εφαρμογή του νόμου αν κανένας ασφαλίτης με κουκούλα πέσει θύμα των περιστάσεων και δεν προλάβει να σώσει αύριο κάποιο φοιτητή από τις δολοφονικές ζατινιέρες!
Γι΄αυτό του λέω του λεβέντη "άστο καλύτερα μανούλα μου -άστο να πάει στο διάολο!" Για το καλό του το λέω.

Τι να το κάνω αν μου φέρουν το παιδί σηκωτό αλλά με καθυστέρηση; Δε θα πρέπει μετά να τρέχω να ξεπαρκάρω για να το πάω Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, κρίκετ κ.λ.π.; Μου χαλάσανε εμένα την ησυχία ή δε μου τη χαλάσανε; Αν είναι έτσι, γιατί να τρέχω σαν παλαβός στα παραπάνω και να μην πάω με τη τζιπάρα μου να αποκλείσω τη ΓΑΔΑ; Να κάνω και το κομμάτι μου, να βγω και στο γυαλί! Ε;

liontas είπε...

Γεια στο πληκτρολόγιο σου, για ακόμα μια φορά ρε φίλε.
Και σαν βούδας κι εγώ, με σαραντάρισμα εντός μηνών, κοιλίτσα να έχει κάνει δειλή εμφάνιση, μαλλιά που πέφτουν θρηνώντας για το μικρό τους μήκος, ένσημα στον καναπέ μπόλικα, εργοδότης και επιχειρηματίας, μέλος των "νοικοκυραίων" αυτεπάγγελτα δηλαδή, έχω να δηλώσω τα εξής:
Καμμιά φορά δεν είδα στο μαγαζί μου απ' έξω κουκουλοφόρους να απειλούν εμένα ή την ιδιοκτησία μου (sic).
Αντιθέτως είδα μια φορά την ΣΔΟΕ και μου έφυγε η μαγκιά! Καλύτερα να άκουγα "ληστεία" παρά "εφορία". Και έξαχναν οι ξεσκούφωτοι νόμιμοι, για κανένα κακογραμμένο με μουτζούρες Δελτίο Αποστολής να "βγάλουν το μεροκάματο", να μπουζουριάσουν τον "οικονομικό εγκληματία".
Θα μπορούσα να πω κι άλλα πολλά, αλλά τα είπες όλα. Δεν με σήκωσε από τον καναπέ η φωτιά στην Πάρνηθα (κι ας έκλαιγα σαν μωρό), δεν με σήκωσε ούτε η Πελοπόνησσος, ούτε το Βατοπαίδι, ούτε οι κωλοπαιδουριές του υπουργού των off-shore και τα καραγκιοζιλίκια του νομάρχη, αλλά όπως το πάνε, δεν βλέπω να το γλιτώνουν το ξέσπασμα.
Προς το παρόν κάθομαι και διαβάζω στα βλαστάρια μου Άλκη Ζέη, κι όταν μιλάει για ταραξίες, αποφεύγω να πω ότι κάποτες ήμουνα κι εγώ, μη τυχόν και πάρουν τον κομπασμό μου με τα φάσκελα.
Αλλά, αν κάνουν το λάθος να νομοθετήσουν ιδιώνυμα και να ποινικοποιήσουν την σκέψη (κι άλλο), θα με βρούνε με κουκούλα να σουλατσάρω πάνω κάτω σε κάθε δημόσια εκδήλωση (μα το τηλεκοντρόλ μου, θα το κάνω). Και τα μωρά μου ζορό και ντόμινο θα τα μασκαρεύω όλο το χρόνο, κι αν τολμάνε ας τα μπουζουριάσουν, οι κρετίνοι.

Για τον Ανώνυμο: Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να αναλαμβάνεις τέτοιου είδους υπεργολαβίες. Λύσε μου όμως την απορία. Για ιδιωτικό φορέα, η δημόσιο;
Επίσης σε παρακαλώ, απάντησε μου και σ΄αυτό: Αναλαμβάνεις και τίποτα συνδικαλιστές και λοιπούς ενοχλητικούς, ή μόνο βιτρίνες και παμπρίζ; Μαλάκα!

The Motorcycle boy είπε...

Ευχαριστώ ρε φίλε γιατί τα είπες καλύτερα από μένα και πιο μαζεμένα.

Δυστυχώς, κανένας δεν πρόκειται να σου σπάσει το μαγαζί και το "δυστυχώς" πάει στο οτι τα σπασμένα έχουν μια προοπτική να πάρουν αποζημίωση από το κράτος. Ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να καταπιείτε αμάσητη την κρίση της αγοράς και από πάνω τους έφορους που πουλάνε νταβατζιλίκι.
Και όσοι έχουν ακόμα λίγη τσίπα, δεν θα τους περνάει από το μυαλό να κατηγορήσουν για όλα αυτά τους "κουκουλοφόρους" και τις δαδηλώσεις. Όσοι έχουν λίγη τσίπα -επειδή υπάρχουν και οι ξετσίπωτοι, κοίτα τριγύρω και θα τους δεις.

Με τον Ανώνυμο μην ασχολείσαι, τζάμπα τον ψυχολόγο σε κάθε καραγκιόζη θα κάνουμε;
Αν πάλι με το σχόλιό του αναφέρεται πλαγίως σε αυτούς που τα σπάνε -και πάλι λάθος πόρτα χτύπησε. Ούτε εγώ, ούτε εσύ τα σπάσαμε -όταν το κάνουμε θα το καταλάβουν. Μέχρι τότε, ας πάει να βρει αυτούς που τα σπάνε και να τους ρωτήσει οτι γουστάρει.

lkrory21 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lkrory21 είπε...

Εγώ το έριξα στο (αποτυχημένο) χιούμορ για τις κουκούλες, εσύ έπεσες διάνα πάλι στο πνεύμα των καιρών.

Διαφωνώ βέβαια σε κάποιες λεπτομέρεις αλλά δεν θα διυλίσουμε και τον κώνωπα τώρα! Μετά... όταν θα ξανακάτσουμε στους καναπέδες!

Puppet_Master είπε...

leftera sth voria mikono k to kolonaki.
lefteria sto motosako pou parkare to dikiklo sto saloni.

The Motorcycle boy είπε...

Μόνο αποτυχημένο δεν ήταν το χιούμορ σου φίλε -πολύ το διασκέδασα, αλλά εγώ στερούμαι χιούμορ τον τελευταίο καιρό. Αν έχεις διαφωνίες πέστες εδώ πέρα, επειδή όταν κάθομαι στον καναπέ δε μιλάω. Βλέπω τηλεόραση.

Ρε Puppet γιατί μόνο στη Βόρεια; Η νότια δηλαδή να στενάζει κάτω από τη (φούξια) μπότα του κατακτητή; Ρε μήπως είσαι πράκτορας; Ταξιδιωτικός εννοώ.
Το Κολωνάκι δεν έχει ανάγκη -αντιστέκεται ακόμα και αντιμετώπισε την εισβολή λεβέντικα (ανεβάσανε κι άλλο τις τιμές, θα πάρουν και αποζημίωση).

Το δίκυκλο στο σαλόνι μην τολμήσει κανείς να το πειράξει γιατί έχει μια τρύπα στη λαδιέρα και θα μας κάνει χάλια τα χαλιά αν κουνηθεί.

Ανωνυμη είπε...

Πολύ καλά τα λες, είναι τόσο άσχημα που είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα ωραίο κείμενο με αυτά.

Η ερώτηση μου είναι, μέχρι να σηκωθείτε, εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουμε όρθιοι; Να συνεχίσουμε να τρέχουμε και να ελπίσουμε να μας προλάβετε; Και όλοι αυτοί που πρέπει (ή θα έπρεπε) να σηκωθούν πριν από σας τι περιμένουν; (όχι ότι αυτό το το τελευταίο υποχρεούσαι να το ξέρεις αλλά αν δεν ρίξεις δίχτυα πως θα πιάσεις ψάρια).

The Motorcycle boy είπε...

Δεν θα σε ρωτήσω ποιοι είσαστε "εσείς οι υπόλοιποι" αλλά, αναρωτιέμαι. Γιατί ρωτάς εμένα για το τι πρέπει να κάνετε; Κάντε ότι θέλετε -εσείς σίγουρα ξέρετε καλύτερα από μας.

Και μη νομίζεις, δε σκοπεύουμε να σας προλάβουμε. Δε θέλουμε και δεν είμαστε σε θέση να προλάβουμε κανέναν και τίποτα -μόνο κάτι χρωστούμενα έχουμε κι αυτά θα βγούμε να καθαρίσουμε. Και επειδή τυγχάνουμε κάπως αυτοκαταστροφικοί (ξέρεις -νο φιούτσερ και τέτοια) κοιτάξτε να μας χρησιμοποιήσετε για προκάλυμμα.

Γι΄αυτούς που έπρεπε να σηκωθούν και δεν σηκώθηκαν, τι να σου πω; Είχανε φαίνεται βαριά αρχίδια και τους εμπόδιζαν -που να ξέρω;

marquee de mud είπε...

δεν ξερω ποιος δεν σηκωθηκε και ποιος καθεται στον καναπε, αν θα σηκωθει ποτε κι αν θα του ξανασηκωθει ποτε.

ενα ξερω οτι απο πατησια μεχρι ρεντη ζουνε κατι ψυχες που σε λιγο δεν θα εχουν να φανε γιατι κανεις δεν θα αγοραζει σιντι και καλαμια ψαρεματος στα φαναρια. και τοτε θα κλαψουνε μανουλες και τους γαμωμπατσους που καθε λιγο και λιγακι ανακαλυπτουν κι εναν που "γλυστρησε κι επεσε" στο ποταμι και μας που τους πληρωνουμε - τους γαμωμπατσους- για να μας πυροβολανε.

αυτοι θα βγουν εξω, γιατι ειναι εξω. εμεις ειχαμε την ευκαιρια μας μαζι με τα πιτσιρικια αλλα προτιμησαμε πιο πανοραμικ βιου. για τη "σφαιρικοτητα" παντα.


θα κοβουν και τις εξατμισεις οι 11;

"μπατσοι-τσικλονια-ντελιβερονια* "

*κανενα προβλημα με τα ντιλιβερονια εκτος απο το φαι που φερνουν

The Motorcycle boy είπε...

Τα τσικλόνια τι είναι; Από τους κυκλώνες ή από εκείνη τη γκομενάρα την Τσικλόνε που έπαιζε στο ιταλικό το σοφτ;

Εμείς φίλε, πάντα χάνουμε την ευκαιρία για να την ξαναπάρουμε μετά, όταν θα είναι αργά και δεν θα έχει σημασία. Είμαστε κατά του άγχους της επιτυχίας -κατάλαβες;

marquee de mud είπε...

ετσι λενε τα πιτσιρικια τις εξατμισεις τις κομμενες.

xouxouxou είπε...

οι "δικηγόροι που βρωμάει ο στόμας τους από την πείνα"
πόσες ελπίδες έχουν να γίνουν σεβαστοί και να εισακουστούν στην αίθουσα;
έτσι ρωτάω...

γιατί θυμήθηκα ξαφνικά την εισαγγελέα σε μία υπόθεση ναρκωτικών ενός γνωστού μου, που έκανε παρατήρηση στο συνήγορο, γιατί δε φορούσε τη γραβάτα του...

στρατιωτικός κανονισμός, ιεραρχία, δικαστίνες πιο αλλοτριωμένες κι απ το μεταλλαγμένο καλαμπόκι...

στημένες δίκες, ειδικά η υπόθεση ζαρτινιέρα, αλλά και η υπόθεση του αληταρά του περίαδρου, και πόσες ακόμη.

εγώ δε λέω να τονε μαντρώσουνε, κανέναν απ αυτούς. έχω την εντύπωση ότι κανένας περίανδρος και κανένας κορκονέας δε θα περάσουν καλά "εκεί έξω."
ειδικά αν σκοπεύουν να περνάνε από τα παλιά στέκια...
[και αλήθεια, δεν περιμένω τη δίκη του ράμπο για να δω πόσα θα φάει.]

απλά αναρωτιέμαι, αν είναι τυχαία η επιείκια στους κρατικούς και παρακρατικούς εγκληματίες, ή αν υπαγορεύεται από κάτι περισσότερο από το ένστικτο αυτοσυντήρησης των ομοφρόνων [κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, ούτε σφίγγα μπάτσου...]
μήπως υπάρχει ρητή εντολή από πάνω δλδ, από τους "πινοσέτ", που λέει κα΄ποιος φίλος σου παραπάνω...

Ανωνυμη είπε...

Κριμα που δεν ρωτας ποιοι ειμαστε "εμεις οι υπολοιποι" ή "αυτοί οι υπόλοιποι", αλλα νομιζω οτι απαντας πολυ σωστα για καποιον που δεν καταλαβε ;). Δεν σου λεω να μας πεις τι να κάνουμε γενικά, σε σχεση με αυτο που προσδιορίζεις ως "εσείς" παντα.

Οσο γι'αυτο που αναρωτιέται ο σχολιαστής απο πάνω για το ποσο και αν η επιείκια είναι τυχαια, είναι και δικη μου απορία κυριως μετά την εφεση του Περίανδρου και την στενη επαφη με αυγα και χοιρινα
συγχρονως.

Το παιδί της πλατείας είπε...

Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ motorcycle-boy επιμένω να ονειρεύομαι όμως μια κοινωνία χωρίς βία, χωρίς φασισμό και χωρίς αναρχικούς που τα σπάνε και χωρίς μπάτσους που δολοφονούν νέα παιδιά.
Πολλά ζητάς ρε Motorcycle-boy?

Πέρασε καμία βόλτα απο το blog μου έχω καιρό να σε δώ...

The Motorcycle boy είπε...

Marquee, ΟΚ, το 'χω.

xouxouxou και βέβαια οι δικηγόροι αυτοί δεν έχουν πολλές ελπίδες να κερδίσουν υπόθεση. Αλλά έχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ελπίδες. Και αν μαζί τους δικηγορούσαν κάποιοι βουλευτές ας πούμε (θυμάμαι τον Γιαννόπουλο που υπερασπιζόταν κάργα κόσμο, καταληψίες, τον Πόλε κ.λ.π.) θα είχαν κάπως περισσότερες ελπίδες.

Τώρα, αν θέλεις να μιλήσουμε για την υπάρχουσα κατάσταση στα δικαστήρια, το έχω ξαναγράψει -κάπου εδώ μέσα. Οι δικαστικές αποφάσεις, οι εισαγγελικές έρευνες, τα προανακριτικά πορίσματα υπαγορεύονται ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ από εξωδικαστικά κέντρα και ΣΗΜΕΡΑ δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα νομιμότητας. Παλιότερα δεν ήταν τόσο χοντρά τα πράγματα -εντάξει η δικαιοσύνη είναι πάντα ταξική, αλλά πρώτη φορά έχουμε τέρατα του στυλ π.χ. να κοπυπαστάρεται το σκεπτικό της υπεράσπισης στην εισαγγελική εισήγηση!

Αυτά τα ολίγα.

Υ.Γ.: Μιλάμε περί χούντας έτσι;

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμη, δεν ρωτάω επειδή δεν αντιμετωπίζω το θέμα οριοθετώντας, "εμείς", "εσείς", "αυτοί", οι "άλλοι" -το αντιμετωπίζω διευκρινίζοντας. Ξέρω λοιπόν την κατάσταση ΚΑΠΟΙΩΝ σαραντάρηδων -και γι΄αυτό μιλάω. Τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω, δεν μπορώ λοιπόν να μιλήσω εγώ -περιμένω να ακούσω εσένα. Τον οποιονδήποτε "εσένα" -έτσι;

Νομίζω πάντως οτι κάτι ψιλοκατάφερα να σου απαντήσω σχετικά με το τι να κάνετε σε συνάρτηση με "εμάς". Βγάλτε μας μπροστά να φάμε τις χοντρές και περάστε από πάνω μας για να προχωρήσετε.

Για το άλλο που αναφέρεις, τα έγραψα στο από πάνω σχόλιο.

Παιδί της πλατείας, αν το ζητάς από μένα, ζητάς τα ελάχιστα -αν το ζητάς όμως από την κοινωνική δομή, ζητάς τα αδύνατα. Έτσι νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τύποι σαν σένα ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ μας αναγκάζουν να ζητάμε ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ εναντίον των ΟΜΟΙΩΝ σου...

xouxouxou είπε...

ανώνυμε, στη σπηλιά σου.
δεν είναι παιχνίδι η υπομονή.
ο λευκός θόρυβος σου δίνει χώρο, επειδή δεν είναι φασίστας.
μερικοί απο μάς όμως δεν είμαστε εξίσου διαλλακτικοί, θα βρούμε το άι πι σου και θα ρθούμε να σου ανάψουμε φωτιά στον εγκέφαλο!
θα σε δέσουμε και θα σου διαβάζουμε μάρξ και καστοριάδη μέχρι να ξεράσεις το γάλα της μάνας σου!!!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

The Motorcycle boy είπε...

Χαχαχα, μην ασχολείσαι ρε xouxouxou με το άτομο! Άστο να ζητάει πιο σκληρά μέτρα -και που ξέρεις; Μπορεί και να του τα δώσουν!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΣΑΣ

xouxouxou είπε...

μοτοσακέ, θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και το τυπάκι έχει αρχίσει να βωμολοχεί, χαχαχα...
αναρωτιέμαι, στη στρατόκαυλη οικογένειά του, δεν του μάθανε τι πα να πει ήθος, τι πα να πει
ΠΑΤΡΙC
ΘΡΗCΚΕΙΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;

έχει πλάκα, όχι να απαντάμε σε τέτοιου επιπέδου κρετίνους, αλλά να αναλύουμε την κατάστασή τους:
το τσογλανάκι αυτό ξέρει και τον κιούμπρικ, ερωτώ λοιπόν:
πώς προσλαμβάνει το έργο τέχνης ένας κρετίνος;
είναι η τέχνη εξαρτημένη από το πνευματικό επίπεδο [ή την παντελή έλλειψη αυτού] του αποδέκτη/καταναλωτή/κοινού;
π.χ. ο ελύτηε εγινε λάβαρο των αμόρφωτων ελληναράδων, οι οποίοι τον πιπιλίζουν χωρίς να έχουν διαβάσει πάνω από 50 αράδες [και από τις οποίες αμφιβάλω αν κατάλαβαν λέξη].

b.b. chris είπε...

Αυτή είναι η μια πλευρά των πραγμάτων. Γιατί εκτός απ' τα Κολωνάκια υπάρχει ένα σύνολο γεγονότων που έχει να κάνει με την τάξην, ασφάλειαν και ήπιον κλίμα των πολιτών.
Ένας ποινικός, βαριέται την ζωή στις φυλακές, καλεί ένα ελικόπτερο και μην τον είδατε μην τον απαντήσατε τον Μπίλυ τον καραμπουζουκλή. Ένας άλλος κλέβει μια τράπεζα πάει να τον κυνηγήσει το όργανο το οποίο παρεπιπτώντος δεν βρισκόταν εν υπηρεσία, γυρίζει ο ληστής, μπαμ μια κουμπουριά, τέζα τ' όργανο κυριολεκτικώς. Δεν πρόλαβε να τραβήξει το κανόνι είπαν το οποίο έφερε είπαν. Πάει ένα άλλο κακοποιόν στοιχείο να κλέψει ένα εμπορικό κατάστημα, τυχαίνει να εβρίσκεται εντός του καταστήματος έτερο όργανο [εκτός υπηρεσίας πάντα] το οποίο φυσικώς οπλοφορούσε, αρχίζουν τα μπαμ μπουμ μέσα στο μαγαζί, πάει μια υπάλληλος του καταστήματος. Μετά ένας άλλος τσοσμπά είχε διαφορές με κάποιον κανονικό άνθρωπο, αρπάζει το κανόνι, πάει στο μαγαζί του ανθρωπάκου, αρχίζει τις κουμπουριές, ευτυχώς δεν εξοστρακίστηκε καμιά σφαίρα και την γλίτωσε ο ανθρωπάκος.

Βγαίνει ο δικός σου που λες ο Λαδιάς ή κάπως έτσι και δηλώνει “χρειάζεται βοήθεια η αστυνομία”.
Ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι θα πιάσει τα όργανα στοργικά σαν καλός γονιός και θα τους εξηγήσει, «κοίτα παιδί μου τα όπλα είναι επικίνδυνα πράγματα, δεν τα έχουμε συνέχεια μαζί μας γεμάτα σαν να είναι τα κλειδιά ή τα τσιγάρα μας». «Επίσης όταν επιχειρούμε υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι είναι αυτοί και αυτοί.»
Πήγε να γίνει, μην τους αδικούμε, αυτό με τους τρελλογιατρούς αλλά δεν έγραψε στον κοσμάκη.
Τι θα πει «έγραψε στον κοσμάκη» θα μου πεις.
Γίνεται μια κυβερνητική συνεδρίαση που αποφασίστηκε η ιστορία με τις κουκούλες. Βγαίνει ο ΥΠ.ΕΘ.Α. και δηλώνει «τα γεγονότα αυτά πληγώνουν τα μέλη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ» και προσέθεσε ότι τα τελευταία επεισόδια «πήγαν πίσω την κυβέρνηση»...

Κατ' αρχήν εσένα που δεν είσαι ψηφοφόρος της Νέας Διακυβέρνησης σε έχουμε γραμμένο. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν μας ψηφίζεις δεν πρόκειται να μας ψηφίσεις ποτέ, σιγά μην νοιαστούμε και για σένα.
Κατά δεύτερον όταν λέμε «πήγαν πίσω την κυβέρνηση» τι εννοούμε; Στις δημοσκοπήσεις φυσικά.
Τι θα κάνει γκελ στον ψηφοφόρο μας; Ας παίξουμε «ασφάλεια» που είναι ο κατ' εξοχήν ιδεολογικός χώρος μας.
Τι είναι trend τον τελευταίο καιρό; Οι κουκουλοφόροι.
Θα πατάξωμεν τους κουκουλοφόροι!
Είχαμε και κάτι παπιά αγορασμένα το 2003, κάτσε να τα βγάλουμε και αυτά στην λιάστρα να κάνουν μπούγιο, να γουστάρει ο ψηφοφόρος.

Δηλαδή επί της ουσίας πες στην tom να σου βγάλει το καλό κουστούμι και το εκλογικό βιβλιάριο γιατί θα χρειαστεί.

xouxouxou είπε...

b.b.chris, συμφωνώ μαζί σου, μέχρι το σημείο που λές:
"Ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι..."

εδώ τα χαλάμε.
γιατί εδώ φαίνεται να έχεις την παραμικρή υπόνοια, ότι στα κεφάλια αυτών που μας κυβερνάνε, υπάρχει η παραμικρή διάθεση να αφουγκραστούν την κοινωνία, ή την ιστορία, ή να μάθουν από τα γεγονότα, από τα λάθη τους τα ίδια.
μα είναι δυνατόν ποτέ, να κάτσει ο υπουργός της νδ και να πει, α, αφού γινανε αυτά κι αυτά, πάει να πει ότι...
φυσικά όχι!
φυσικά τα δόγματά τους είναι ισχυρά και παγιωμένα όπως και το κράτος τους!
κμανένα "περιστατικό" δεν θα τους πείσει να αναθεωρήσουν, σε σχέση ούτε με το ποιος είναι και ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος, η εκπαίδευση, τα όρια της αστυνομίας,
ούτε ο δικός τους, ο θεσμικός.

κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα ότι αυτά όλα που λέμε εμείς εδώ είναι ψιλά γράμματα για αυτούς, ενώ μετράνε ψηφοφόρους του επιπέδου του προλαλήσαντα ανωνύμου...

δυστυχώς;
δε θα το κρίνω εγώ αυτό...

The Motorcycle boy είπε...

Xoxouxou δυο διευκρινήσεις:
1. Το πιθήκι το ανώνυμο δεν κατέχει από Κιούμπρικ, για το άλλο Κουρδιστό Πορτοκάλι λέει, το μπλογκ. Μάλλον με λινκάρανε εκεί μέσα -αυτό είναι όλο. Άκου Κιούμπρικ! Σε λίγο θα μας πεις να τον δούμε τον Ανώνυμο και σαν ανθρώπινο ον! Χαχαχα, όχι ρε συ!
2. Όταν λέει ο Β.Β. "ένας λογικός άνθρωπος" δεν εννοεί τους κυβερνητικούς -για όνομα του θεού! Εννοεί τους σεναριογράφους τους, εταιρείες δημοσκοπήσεων, οπίνιον λίντερς και άλλα τέτοια χρυσά αγοράκια. Λογικός και κυβερνητικός είναι άτοπο -σα να λέμε αυτοκινητοβιομήχανος με περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Β.Β. καλά τα λες -ότι πουλάει πλασάρουν οι άνθρωποι, τι άλλο να δώσουν; Σαφώς και κανένας δεν θα βγει να πει το προφανές (μέχρι και στα αμερικάνικα αστυνομικά σήριαλ το έχουμε δει!) οτι δουλειά του αστυνομικός όργανος είναι να προστατεύει τους πολίτες, άρα, όταν τραβάει το κουμπούρι σε ληστή (π.χ.) και σκοτώνεται από αυτή του τη μαλακία πολίτης θα πρέπει να τον μπουζουριάσουν τον αστυνομικός.
Σαφώς και θα πουλήσουν τρόμο σε προσφορά (με κάθε ενέργεια του Ε.Α. σας δίνουμε άλλη μία εντελώς δωρεάν!), σαφώς και θα δουλέψουν το λακριντί σε επίπεδο σούπερ κυρα Κατίνας. Και όπως βλέπεις υπάρχει πρόσφορο έδαφος, αν δε με πιστεύεις κοίτα σε παραδιπλανά μπλογκς.

Αλλά για εκλογές δε με βλέπω να ετοιμάζομαι. Επειδή ΑΝ γίνουν θα ψηφίσω δαγκωτό Ν.Δ. (ο μόνος εγγυημένος τρόπος για άμεση κοινωνική εξέγερση). Αλλά ΔΕΝ το βλέπω να γίνονται. Δεν νομίζω οτι θα ασχοληθούν με αυτά τα προσχηματικά τερτίπια για πολύ ακόμα, μια χούντα που είναι να βγει, ας βγει μια ώρα αρχίτερα -εκεί νομίζω θα καταλήξουν.

xouxouxou είπε...

1.πρόταση α΄
εγώ επιμένω ότι προβοκάρεις!
2.πρόταση β'
http://www.youtube.com/watch?v=aqbaoXp5yb8

οι 2 παραπάνω προτάσεις φυσικά αλληλοκαταργούνται...

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ προβοκάρω; Τς, τς, τς -τι λόγια είναι αυτά; Ντροπή σου, χαχαχαχα.

Και ο Στέφανος Μάνος βλέπει πολύ μπροστά. Κοντά δε βλέπει (λόγω πρεσβυωπίας) αλλά μπροστά βλέπει! Πρώην της συμμορίας τους είναι, τι νομίζεις δηλαδή;

xouxouxou είπε...

έχει πλάκα να δει κανείς στα σχόλια του βίντεο στο utube, που ορισμένοι "ψύχραιμοι" επεξηγούν:
όχι ρε παιδιά, δεν εννοεί το 67, εννοεί ότι ο στρατός γενικά παρεμβαίνει όταν η πολιτεία έχει προβλήματα.

κατάλαβες τι εννοεί ο τυπάκος:
επί παπανδρέου, οι υπάλληλοι καθαριότητας έκαναν πολυήμερη απεργία και είχε πήξει η αθήνα στο σκουπίδι.
κατέβασε τότε ο σοσιαλιστής το στρατό, τη τζάμπα αγγαρεία, να μαζέψει τα σκουπίδια!
το θυμάσαι;
αυτό θα εννοεί ο μάνος, καλέ!
όλο παρεξηγήσεις είστε εσείς οι προβοκάτορες!
χαχαχαχαχαχαχαχα

The Motorcycle boy είπε...

Βασικά δεν έχω ήχο εδώ πέρα, οπότε μόνο τα σχόλια διάβασα -δεν άκουσα τις δηλώσεις του. Αλλά είμαι σίγουρος οτι αυτό εννοεί, να βγει ο στρατός να μαζέψει τα σκουπίδια. Το θέμα είναι στο πως ορίζεις τα "σκουπίδια".

Θυμάμαι και τους φαντάρους που μαζεύανε σκουπίδια από το κέντρο και θυμάμαι τις Καναδέζες και τα ΡΕΟ που βγαίνανε κάθε απεργία λεωφορείων για να κάνουν τα δρομολόγια και με τον Αντρέα και με τον Μητσοτάκη. Αυτό το τελευταίο το θυμάμαι πολύ παραστατικά επειδή είχαν κοντέψει να με περάσουν στρατοδικείο. Δεν είχα αφήσει ένα ΡΕΟ να κάνει δρομολόγιο Ακαδημίας - Ζωγράφου επειδή στα φρένα του είχε λιγότερο ψωμί απ΄ότι έχουν δει τα παιδάκια στην Αιθιοπία -σταμάταγε με τις δισκόπλακες ή με άγκυρα, πολύ πλάκα είχε! Μια φορά για να το φρενάρουμε, ρίξαμε τον τοίχο του στρατοπέδου -δεν το άφησα να βγει λοιπόν και πάνω που μέτραγα μέρες κόντεψα να μηδενίσω κοντέρ και να μετράω μήνες. Τι ευχάριστες αναμνήσεις, μα τον Τουτάτη!

xouxouxou είπε...

καλά το έλεγα εγώ ότι είσαι προβοκάτορας!
υποννοείς λοιπόν ότι η Χώρα μας δεν δίνει αρκετά λεφτά για το Στρατό μας;;;
ή ότι τα λεφτά για τους εξοπλισμούς και η τζάμπα αγγαρεία των παιδιών δεν σχετίζεται με την Άμυνάν μας, αλλά με τη Ρεμούλαν μας;;;
στην πυρά!!!!!!!!

χαχαχαχαχαχα

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ τέτοια πράγματα; Πάτριοτ να πέσει και να με κάψει!

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι