Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Η κουρελιασμένη οπτική

Σήμερα έχει μάθημα –κανόνισε λοιπόν να μη χαζεύεις τα τσιλιβηθρόνια έξω απ΄το παράθυρο, επειδή δεν πρόκειται να τα πω δεύτερη φορά. Και το θέμα του μαθήματος έχει να κάνει με την ανθρώπινη οπτική -πρόσεξε, μπας και ξεστραβωθείς.

Παράδειγμα: Λαμβάνουμε δυο ανθρώπους, τον ένα με τη γλώσσα δέκα πήχες κρεμασμένη λόγω δίψας και τον άλλο αγρότη με χωράφι πρόσφατα σπαρμένο. Έχουμε κι ένα ποτάμι που πλημμυρίζει εκεί ψηλά στο βουνό. Πως βλέπουν το συγκεκριμένο γεγονός οι δυο άνθρωποι; Ο μεν πρώτος τραβάει τα μαλλιά του επειδή θα του πλημμυρίσει το χωράφι και θα πάει στράφι η σοδιά όσο ο δεύτερος πανηγυρίζει ψάχνοντας ποτήρι να πιει νερό να ξεδιψάσει. Ποιος από τους δύο έχει την σωστή αντίληψη του γεγονότος;

Τρεις απαντήσεις μπορούν να δοθούν στο παραπάνω ερώτημα:

1. Σωστή αντίληψη έχει αυτός που καίγεται περισσότερο ο κώλος του. Τουτέστιν ο αγρότης, ο οποίος χωρίς σοδειά θα πεινάσει κι αυτός και η οικογένειά του –άσε που στο τέλος μπορεί να τουμπανιάσουν από την πείνα. Προκειμένου λοιπόν να πεθάνουν οι πολλοί, ας ψοφήσει από δίψα ο ένας. Η συγκεκριμένη άποψη καλείται και ωφελιμιστική.

2. Σωστή αντίληψη έχει κάποιος τρίτος, απέξω από το γεγονός –ο οποίος δεν έχει άμεσο όφελος ή ζημιά από την πλημμύρα. Η συγκεκριμένη άποψη ονομάζεται και αντικειμενισμός.

3. Σωστή αντίληψη έχουν και οι δυο, αρκεί να ξέρουν τα πραγματικά τους συμφέροντα. Διότι η ορθότητα (ή μη) μιας αντίληψης εξαρτάται άμεσα από τη θέση του υποκειμένου το οποίο αντιλαμβάνεται. Αυτή η άποψη αποκαλείται και σχετικιστική.

Πάρε τώρα τα εργαλεία από πάνω και πάμε να κάνουμε μια εγχείριση, σε πραγματικά γεγονότα –κοινώς, «ας σταματήσουμε να υποθέτουμε»:

Πραγματικό γεγονός: Ένας μπάτσος σκίζει το κοράνι κάποιου μουσουλμάνου με αποτέλεσμα να βγουν στο δρόμο οι μουσουλμάνοι απαιτώντας τη συγνώμη του κράτους και την παραδειγματική τιμωρία του μπάτσου.

Παράπλευρες σαχλαμάρες:

-Η υπόθεση είναι φτιαχτή, ο μπάτσος δεν έσκισε τίποτα, το κοράνι ήταν ήδη σκισμένο και στήσανε την υπόθεση οι μουσουλμάνοι προκειμένου να μπλα, μπλα, μπλα... Δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι είναι έξω διαμαρτυρόμενοι, το γεγονός είναι υπαρκτό.

-Οι μουσουλμάνοι το παράχεσαν –κατέστρεψαν αμάξια και περιουσίες (λέξη φετίχ!) κι έτσι χάσανε το δίκιο που αναμφισβήτητα είχαν. Τρίχες κατσαρές! Από πότε άρχισες να μετράς το δίκιο μιας αντίδρασης από αυτή καθεαυτή την αντίδραση και όχι από την αιτία πρόκλησής της; Δηλαδή οι ηρωικοί μας τσολιάδες που ξεκοιλιάζανε Ιταλούς στο Τεπελένι το παράχεσαν και χάσανε το δίκιο τους; Όχι βέβαια! Επειδή οι Ιταλοί μας προκάλεσαν, μας επιτέθηκαν κι εμείς τους πετάξαμε στη θάλασσα αμυνόμενοι. Αυτό ακριβώς έγινε και με τους μουσουλμάνους (ή θα γίνει) βγάλε έξω τη θάλασσα καθότι ο Κακ Λα Μαν δεν την έφτασε ακόμα μέχρι την Ομόνοια.

Ξεσκαρτάροντας τις σαχλαμάρες, παραμένει το θέμα του δικαίου ή αδίκου στο συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο συναρτάται άμεσα με την αντίληψη του καθενός περί του γεγονότος. Εδώ μπαίνουν τα θεωρητικά εργαλεία.

Πάμε, για αρχή, «δυνατά κι ωφελιμιστικά».

«Σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμά τους αλλά κι αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν οτι ήρθαν απρόσκλητοι σε ένα χριστιανικό έθνος», είπε σχετικά ο Καρα-Τζαφέρης. «Το μεμονωμένο και υπό έρευνα αυτό περιστατικό δεν δικαιολογεί την πρόκληση επεισοδίων από άτομα αποφασισμένα να διαπράξουν φθορές σε περιουσίες πολιτών και να προκαλέσουν συμπλοκές και τραυματισμούς, διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Καλούμε τους οικονομικούς μετανάστες που διαβιούν στην Ελλάδα να σεβαστούν την έννομη τάξη, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τέτοιες ακραίες συμπεριφορές. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των πολιτών για ευταξία και ευνομία. Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης είναι ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα», δήλωσε ο Μαρκ-Ο!-Γιαννάκης.
Τι εννοούν; Οτι εμείς είμαστε εδώ κι αυτοί ήρθαν εκ των υστέρων. Εμείς έχουμε τα δικαιώματα κι αυτοί τις υποχρεώσεις. Να κάνουν λοιπόν τουμπεκί ψιλοκομμένο και να λένε κάνα «ευχαριστώ» που δεν τους στέλνουμε πίσω στις χώρες τους πακέτο (που το προσπαθούμε δηλαδή, αλλά ακόμα δεν το έχουμε καταφέρει –για να είμαστε ακριβείς).
Αυτό που ωφελεί ΕΜΑΣ είναι αυτό που πρέπει να ισχύσει. Να τι εννοούν! Τυχόν ενστάσεις περί θρησκευτικών ελευθεριών, ανθρώπινης αξιοπρέπειας πάνε άκλαυτες υπέρ του «κοινού καλού». Του δικού μας «κοινού καλού». Των Ελλήνων πολιτών (αυτό συζητιέται) και των Ελλήνων πολιτικών (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ). Υπάρχει κι άλλο «κοινό καλό»; Σαφώς.

Το «κοινό καλό» των μουσουλμάνων μεταναστών. Οι οποίοι δεν θέλουν να τους τσουβαλιάζουν σε κλούβες και κρατητήρια –προσπαθούν λοιπόν να πετύχουν το μίνιμουμ σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά αυτοί είναι λίγοι μπροστά σε μας, άρα μπορούμε άφοβα να τους πογκρομιάσουμε.

Το «κοινό καλό» των Ελλήνων μουσουλμάνων που απαιτούν σεβασμό της θρησκείας τους. Εντάξει όμως, μη δίνεις σημασία. Κι αυτοί λίγοι είναι –γάμησέ τους κανονικά και με το νόμο.

Τέλος, το «κοινό καλό» του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού που προβλέπει επικράτηση των πιστών του επί της γης και εξολόθρευση των απίστων. Τι σου λέει αυτό; Εδώ τα νούμερα μεγαλώσανε πολύ, εδώ τα πράγματα μοιάζουν σοβαρά!

Αφού, παγκοσμίως, οι μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές είναι περισσότεροι από τους Έλληνες πατριώτες, μήπως θα έπρεπε να κάνουμε μόκο, να φορέσουμε μαντίλες και γενειάδες –καθαρά για λόγους ωφελιμισμού; Έτσι μάλλον πρέπει να γίνει εάν και εφόσον έτσι προστάζει ο ωφελιμισμός και μη βγει κανένας από τους παραπάνω κουραδόμαγκες να μιλήσει για «του Έλληνος τον τράχηλο» ή άλλες παρόμοιες εθνικοπατριωτικές υστερίες. Επειδή πουλάκια μου, αυτά εντάσσονται στην ακριβώς από κάτω αντίληψη.

Όπου φιλοξενούμε το μυθικό τέρας Λεβιάθαν.

Οι άνθρωποι ως γνωστόν παλιοχαρακτήρες και ουτιδανοί. Ο καθένας κοιτάζει να κλέψει, να αρπάξει, να τουμπάρει τον διπλανό για να πατήσει πάνω του –μπας και φανεί ψηλότερος. Οι άνθρωποι λοιπόν κομπλεξικοί. Αν τους αφήσεις μόνους στην κοινωνία θα στην κάνουν κωλοχανείο πριν προλάβεις να πεις «ελευθεριαϊσοτησαδελφότης». Βάζουν λοιπόν οι άνθρωποι το μυθικό τέρας Λεβιάθαν με κεφάλι φάλαινας ουρά φιδιού και πλοκάμια πολλά, να φυλάει την κοινωνία από τους ίδιους τους ανθρώπους, από τους ίδιους τους δηλαδή τους εαυτούς. Και ονομάζουν το Λεβιάθαν «Σύνταγμα», ή «Αρχές διακήρυξης...», ή «Θεό παντοδύναμο», ή ίσως και «Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος». Για να μην τρομάζουν τα παιδάκια –έτσι;

Λέει λοιπόν ο Έλληνας Λεβιάθαν, ο αρθρογράφος:
«ΑΡΘΡΟ 13
1.Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2.Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη».

Και τον μουσουλμάνο φονταμενταλιστή Λεβιάθαν να ρωτήσεις χειρότερα θα στα πει –το λιγότερο που θα προτείνει είναι κρεμάλα για τον παραβάτη.

Εν ολίγοις, ο μπάτσος που έσκισε το Κοράνι θα έπρεπε σήμερα να είναι φυλακή. Μέσα –μπουζού, πως το λένε; Που είναι ο μπάτσος; Κάνει τις τσάρκες του όσο βρίσκεται ακόμα «υπό έρευνα». Ποιος νόμος ορίζει οτι ο «υπό έρευνα» για παραβίαση άρθρου του Συντάγματος μπορεί να βολτάρει ελεύθερος; Οι χουντικοί που κατέλυσαν το Σύνταγμα κάνανε τις τσάρκες τους στου Παπάγου μέχρι να καταδικαστούν ή ήταν προφυλακιστέοι; Οι καταχραστές δημοσίου χρήματος δεν προφυλακίζονται όσο ερευνάται η υπόθεσή τους; Αν εγώ πάω και κατεβάσω το Ευαγγέλιο και το σκίσω μπροστά στα μάτια του παπά δεν θα με χώσουν μέσα μέχρι να δικαστώ; Αλήθεια, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη στον μπάτσο για προσβολή θρησκευτικών ελευθεριών; Όχι; Γιατί ανακριτούληδές μου; Δουλειά σας δεν είναι;

Ρωτάω τώρα τους Γιαννάκηδες και τους Τζαφέρηδες –δουλειά σας δεν είναι να υπερασπίζεστε και να τηρείτε το Σύνταγμα; Ζητήσατε να συλληφθεί και να δικαστεί πάραυτα ο μπάτσος; Όχι; Γιατί ρε μάγκες; Αν πιάσουν κάνα πιτσιρίκι να γράφει «Άλφα σε κύκλο» στον τοίχο κάποιας εκκλησίας δεν θα κορώσετε μέχρι να το δείτε χωμένο στα έγκατα των φυλακών σας; Τα λέω σωστά ρε ψείρες με αδυναμία στου «Έλληνος τον τράχηλο»;

Και καταλήγουμε στο σχετικισμό.

Τι έχουμε εδώ πέρα; Μπαξέ κανονικό!

Τους εκπροσώπους της χριστιανικής (ορθόδοξης) θεοκρατίας που λένε οτι «δεν έγινε και τίποτα, λάθος ήτο, δεν ήξερε το παιδί τι έγραφε το χαρτάκι γι΄αυτό το έσκισε, ΑΝ το έσκισε». Βέβαια, αν κάποιος Τούρκος έκανε σαΐτα την Αγία Γραφή (ή χρησιμοποιούσε την Αγία Σοφία για μουσείο) θα χάλαγε ο κόσμος επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ όλοι οι άνθρωποι του κόσμου είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουν την Αγία Γραφή (ακόμα και στα ελληνικά!), τα ιερά και τα όσια ΜΑΣ.

Τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής θεοκρατίας που θεωρούν τεράστια προσβολή το συγκεκριμένο γεγονός και πιστεύουν οτι, αν δεν αντιδράσουν, θα φάνε πόρτα στον Παράδεισο. Βέβαια αυτοί οι συγκεκριμένοι, έχουν όλη την καλή διάθεση να συμπαρασταθούν σε τυχόν διαδηλώσεις περί βεβήλωσης των χριστιανικών ιερών συμβόλων.

Τους πολιτικούς φορείς του μεσαίου χώρου που ζητάνε την εφαρμογή του Συντάγματος και δεν θα πληρώσουν το πολιτικό κόστος, εφόσον δεν είναι στην κυβέρνηση.

Την αριστερά που δεν μπορεί να ισχυριστεί τίποτα διαφορετικό από τα προφανή.

Τους αντιεξουσιαστές... εδώ πετάγεται ο καραγκιοζάκος και τσιρίζει «με ποιο δικαίωμα αυτοί που βεβηλώνουν τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα απαιτούν να τιμωρηθούν όσοι βεβήλωσαν το θρησκευτικό σύμβολο κάποιου άλλου;» Ας τραβήξουμε μια ξεγυρισμένη κατραπακιά στον καραγκιοζάκο –επειδή οι αντεξουσιαστές αμφισβητούν την εξουσία που έχει καθίσει πάνω ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ κεφάλια. Καίνε τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ και όχι, ας πούμε, τις Μεξικάνικες σημαίες. Αν τώρα ξεκινήσουν κάποιοι Μεξικάνοι να καίνε τις δικές τους σημαίες –μπορεί να πάνε οι δικοί μας αντιεξουσιαστές μαζί τους για συμπαράσταση. Αλλά δεν έχω δει κανέναν τόσο σχιζοφρενή που να πρεσβεύει την άποψη «εντάξει, την καταπίεση στη χώρα μου μπορώ να την αντέξω, αλλά ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ την καταπίεση που τρώνε στη μάπα οι Κουβανοί»! Ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές εννοώ, επειδή τέτοιοι σχιζοφρενείς υπάρχουν, θα έρθει η σειρά τους αμέσως παρακάτω. Οι αντιεξουσιαστές λοιπόν θεωρούν τη θρησκεία και το έθνος κατασταλτικούς και καταπιεστικούς μηχανισμούς –αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στον αυτοκαθορισμό. Αν θέλει ο άλλος να φοράει μαντίλα και να κάνει τεμενάδες, θα πρέπει να έχει αυτό το δικαίωμα εξασφαλισμένο –τελεία και παύλα.

Τέλος έχουμε τους κοσμοπολίτες ψυχάκηδες που προανέφερα. Αυτούς που τρώνε σκίσιμο κανονικό στη χώρα τους και αντιδρούν λυσσαλέα -παλεύοντας για τον τερματισμό της δικτατορίας στην Κούβα. Ή στην Κίνα. Ή στη Μιανμάρ –ξέρω ΄γω. Οπουδήποτε πάντως μακριά από μας, σε οποιοδήποτε μέρος της γης είναι εξασφαλισμένο οτι δεν υπάρχει πιθανότητα η αλλαγή στο πολιτικό σύστημα να μας επηρεάσει άμεσα. Ανθρωπιστές λόγω μόδας, προσπαθούν να καλύψουν την πνευματική τους ανεπάρκεια να ασχοληθούν με αυτά που πραγματικά επηρεάζουν την κοινωνική τους ζωή.

Ποιος απ΄όλους έχει δίκιο;

Μα τώρα –είναι ερώτηση αυτή; Δεν σου είπα να προσέχεις ρε; Πρόσεχες; Πες μου λοιπόν –όχι ποιος έχει δίκιο, αλλά ΕΣΕΝΑ ποια είναι η άποψή σου; Πως το βλέπεις το όλο θέμα;

Με την ησυχία σου, εγώ απλά σκέφτηκα να μοιραστούμε τα εργαλεία.

35 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω με αυτα που γραφεις με μικροενστασεις που δεν ειναι αξιες αναφορας. ομως δες τα επεισοδια και απο μια αλλη οπτικη. αυτοι οι ανθρωποι (αν οχι οι ιδιοι, συμπατριωτεσ τους) εχουν βασανιστει, προσβληθει, εξευτελισθει, τους εχουν εξαπατησει , κοροιδεψει (εδω στην ελλαδα αλλα και στη χωρα τους) κλπ κλπ. και δεν εχουν αντιδρασει.φυσικα εχουν πολλες δικαιολογιες (φοβος,μη νομιμοτητα παραμονης και αλλα) αλλα τωρα με την θρησκεια τι εγινε ξαφνικα, τα ξεπερασαμε ολα λογω κορανιου; για μενα το κομμενο δακτυλο ενος μεταναστη ή το βιτριολι στη κουνεβα πριν λιγο καιρο ηταν ποιο σημαντικο, αλλα στη πορεια τοτε ηταν καμια δεκαρια μεταναστες. τωρα; εμενα και χαρταετο να κανουν την αγια γραφη οι τουρκοι δεν με ενδιαφερει, αρα για μενα που ειμαι αθεος τα επεισοδια αυτα εκτος απο τις ευθυνες τησ αστυνομιαςτο και του κρατους τα βλεπω και ως δειγμα του φονταμενταλισμου του ισλαμ και γενικα της θρησκειας....

The Motorcycle boy είπε...

Σαφώς, σαφέστατα τα επεισόδια είναι υποκινούμενα από θρησκευτικό φανατισμό. Και ακόμα πιο σαφέστατα τα επεισόδια εκφράζουν και το ξέσκισμα που έχουν φάει όλοι αυτοί οι άνθρωποι τόσον καιρό στην κωλοχώρα μας. Όπως και τα επεισόδια του Δεκέμβρη είχαν αιτίες πολλές και αφορμή τον θάνατο του πιτσιρικά.

Αν θες τη γνώμη μου θα σου έλεγα οτι θα ήμουνα πολύ ευτυχισμένος σαν άνθρωπος αν όλοι αυτοί οι θρησκόληπτοι (ΟΛΟΙ) καίγανε από μόνοι τους τα άγια βιβλία τους.

Αλλά, όσο κάποιοι άλλοι τους καίνε τα βιβλία -είμαι εναντίον αυτών των άλλων. Ξέρεις γιατί; Επειδή το δικαίωμά τους να υστεριάζουν λόγω θρησκευτικής πίστης δεν το αναγνωρίζουν σε άλλους ανθρώπους. Αν πέρναγε ας πούμε μια ομάδα αναρχικών κι έκαιγε στη σειρά ένα τζαμί και μια εκκλησία δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά όταν οι κολλημένοι εθνοχριστιανοί καίνε το τζαμί έχω μεγάλο πρόβλημα.

Υ.Γ.: Και ελπίζω να τους απαντήσουν οι μουσουλμάνοι με την ίδια ή μεγαλύτερη αγριότητα.

Puppet_Master είπε...

kapote ta tzamia k oi eklisies tha ginoun panemorfes vivliothikes...

RaZz the sociology girl είπε...

shmera diavaza to ti synevh. na sou pw kai ti 8a ginei meta, miso na ksediplwsw thn trapoula kai to klhronomiko mou xarisma. 8a ginoun kana dyo fasaries, poreies, whatever, 8a faei kana prostimo (kai proagwgh se kana xrono ws ei8istai) o mpatsos in question, kai meta to 8ema 8a vy8istei sth lh8h, opws ginetai allwste ME OLA ta 8emata pou prokyptoun sthn kwloxwra mas. oi monoi pou 8a meinoun na to mnhmonevoun 8a nai oi amesa 8igomenoi kai auto to mikro synolo atomwn pou endiaferetai kai gia pramata alla ektos ap to tomari tous. isws kanei resurface otan symvei to epomeno outrageous peristatiko (kata meso oro pleon exoume ena me dyo to trimhno), se fash analysis "na tote egine ki ekeino, ts ts ts, h fash einai poly skata, ma kati prepei na ginei epitelous, oxi sta fakelakia, mhn kaite ta dash, mpatsoi mhn kanete ton terminator klp klp klp". kai apotelesma? arxidia me riganh. h pleiopshfia twn katoikwn ths kwloxwras mas de dinei dekara gia kati an den tsouzei to diko ths kwlo -ki akoma kai tote, oi misoi 8a kounhsoun to kefali se fash ti na kanoume etsi einai h zwh kai 8a skypsoun na ton fane.

Το κοράνι ήταν ήδη σχισμένο! είπε...

Κάποιοι βιάζονται να βγάζουν στημένες ειδήσεις

Οι λαθρομετανάστες που συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για τρίτη μέρα σήμερα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε μεσημέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πυρπολήσεις, καταστροφές, ληστείες, λεηλασίες. Πατρόνοι τους σε αυτό η ψευτοαριστερά και οι αναρχοφασίστες.
Αφορμή για τη συγκέντρωση μας είπαν ότι στάθηκε το γεγονός πως κάποιος αστυνομικός έσχισε το κοράνι. Σήμερα η αλήθεια φάνηκε κι όλα ήλθαν τούμπα. Δεν τους βγήκε η μπεσαμέλ και είπαν τι πραγματικά συνέβη, το κατά πόσο θα το προβάλλουν ευρέως παραμένει άγνωστο.

Σήμερα ακούστηκε από το ραδιόφωνο αλλά το πέρασαν στα ΨΙΛΑ ως συνήθως.

Ένας λαθρομετανάστης είχε επάνω του σχισμένες σελίδες από το κοράνι. Ήταν διπλωμένες τόσες φορές και με τέτοιο τρόπο που παρέπεμπαν σε κάτι ύποπτο. Ο αστυνομικός - που κατά "σύμπτωση" είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σκούπα την προηγούμενη μέρα, οπότε τους ήταν οικείος- του ζήτησε να δει τι έχει τυλιγμένο στο χαρτί και ως όφειλε να κάνει ξεδίπλωσε τα τυλιγμένα χαρτιά γιατί το θεώρησε ύποτο και έκανε έλεγχο για ναρκωτικά ή άλλες παράνομες ουσίες. Το κοράνι λοιπόν ήταν ΗΔΗ ΣΧΙΣΜΕΝΟ και οι σελίδες που μας έδειξαν ήταν άκρως παραπλανητικές. Τα ΜΜΕ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση σαφώς πατρονάρουν και αυτά με τον τρόπο τους τα επεισόδια μεταδίδοντας ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ή οι πατρόνοι τους τους δίνουν.

Είπαμε και σε περασμένη ανάρτηση πως η αστυνομία εχει εξαπολύσει επιχειρήσεις εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας και των πέριξ περιοχών στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν την περιοχή από την παρανομία και την εγκληματικότητα.

Οι λαθρομετανάστες αντιδρούν σε αυτό και το μήνυμα είναι σαφές. Την Αθήνα γουστάρουν να την ελέγχουν αυτοί. Ναρκωτικά, trafficking, λαθρεμπόριο, διαρρήξεις, ληστείες, εμπόριο όπλων και όλα τα καλούδια. Προσχήματα θα βρούν πολλά για να πυρπολήσουν, να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν και πάλι. Όσο εμείς τους ανεχόμαστε παραδεχόμενοι την ήττα μας έχουμε να δούμε τρισχειρότερα.

The Motorcycle boy είπε...

puppet ε όχι και βιβλιοθήκη αδερφέ μου! Δεν έχεις ακούσει οτι "όπου ανοίγει μια βιβλιοθήκη κλείνει μια φυλακή"; Τι θα γίνουμε δηλαδή εδώ πέρα, σαν τους ρεζίληδες τους Ολλανδούς που κλείνουν τις φυλακές τους λόγω ελλείψεως κρατουμένων; Ντροπή!

Razz αν το πιστεύεις όντως αυτό, έτσι ακριβώς θα γίνει. Κι όσο περισσότεροι το λέμε, τόσο πιο σίγουρο θα είναι οτι θα γίνει. Φιλενάδα, πάντα προσπαθούμε για κάτι. Θέλει λιγότερο κόπο να το θάψουμε από το να το κρατήσουμε, αλλά... (3 δεν έβαλα; τελείες)

The Motorcycle boy είπε...

Μπαρμπα-Μαλάκα Ανώνυμε, αυτό το σχολιάκι το τρόλαρες σε μπόλικα μπλογκ. Δεν θα στο σβήσω για να θαυμάζει ο κόσμος τη γελοιότητά σου.

Αν ξαναπεράσεις από δω -ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ.

RaZz the sociology girl είπε...

not that i use it as an excuse to sit back and do nothing (i hope i won't) alla einai mia skepsh/fovos pou einai panta in the back of my mind, eite sto dromo eimai eite ston kanape eite sthn allh akrh ths eurwphs.

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει ρε χρυσό μου, αλλά δεν παίζουμε πόκερ για να χάσουμε τα σώβρακά μας στο ποντάρισμα -τι κάθεσαι και σκέφτεσαι πίσω στο μυαλό σου; Κάνε τη βαβούρα σου, το τζερτζελέ σου, το κανιβάλισμά σου κι αν δεν γίνει τίποτα τουλάχιστον θα το έχεις διασκεδάσει. Αλλά άμα κάθεσαι και πολυσκέφτεσαι ξεχνάς να ζήσεις.


Υ.Γ.: 100 χρονών και βάλε ακούστηκα τώρα! Δε γαμιέται;

[Germanos] είπε...

Νομιζω οτι μιλάμε για δυο περιστατικά , το σκίσιμο του Κορανιού απο τον καλό επαγγελματια και επιδεξιο τυρογαλο αστυνομικό και ενα συλλαλητηριο που εχει προγραμματιστεί απο τελη Απρίλη και αφορα την ιδρυση τζαμιού.

Το τζαμί δεν με χαλα προσωπικά καθοτι η προβατοποίηση των μουσουλμάνων και των 2 συναφων τους θρησκειών (Ιουδαισμός και Χριστιανισμός) ειναι σεβαστή.
Γιατι να γελάμε μονο με τους παπαδες ?
Με χαλάνε οπως παντα τα επεισόδια και οφείλω να κάνω λίγο debunk στο θέμα :


1.Καταρχην αφου ειναι τυπικοί Μουσουλμάνοι γιατι ειναι εδώ ?Γιατί εγκαθιστανται και τεκνοποιούν επι χρονια σε περιοχες που κυβερνωνται απο τους νομους των απιστων και οχι αποκλειστικά την Σαρία(κατι που απαγορευεται αυστηρά απο τη Θρησκεία τους)
Μιλαμε για αυστηρη και ατεγκτη θρησκεία ή ετσι θελουν να εμφανιζονται? Εμφανιζονται ως Μουσουλμάνοι οταν αυτο τους συμφερει

2. Γιατί συμμετεχουν σε πορειες και συναξεις με θρησκευτικά αιτήματα χωρις να τηρούν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ θρησκευτικό τυπικό?
Που ηταν ο Ιμάμης στην πορεία και τι εκανε οταν καποιοι κατεστρεφαν ξενη περιουσία?
Αν αναρωτιεσαι γιατι το τυρόγαλο δεν μπηκε φυλακή εγω αναρωτιεμαι γιατι ολοι αυτοι που συμμετείχαν στη πορεία ειναι ακόμα Μουσουλμάνοι

3. Γιατί Φοραγαν ολοι Δυτικά ρούχα ?
Γιατι δεν μίλαγαν μονο αραβικά ?
Που ηταν το κοράνι στην πορεία τους ? Υποτιθεται οτι επρεπε να προηγείται της πορείας σε γυάλα..

Κατσε ρε συ καθε ποτε ακριβώς θυμούνται ολοι αυτοι οτι ειναι Μουσουλμάνοι ? Πως κοπτονται για τη θρησκεία τους χωρίς να την εφαρμόζουν οι ιδιοι?

Εχει ωράριο η θρησκεία τους ή μηπως δεν ειναι πραγματι μουσουλμάνοι ??

The Motorcycle boy είπε...

Κατ΄αρχάς νομίζω οτι το κείμενό μου είχε να κάνει με την διαφορετική οπτική του ίδιου θέματος από διαφορετικές ομάδες λόγω διαφορετικής θέσης. Αλλά ας το κουβεντιάσουμε λίγο αυτό που λες.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο είχε προγραμματιστεί το συλλαλητήριο, ούτε ήμουνα εκεί, αλλά άκουσα οτι έγινε της κόφας όταν διαμαρτύρονταν για το σκισμένο Κοράνι. Και το θεωρώ λογικό -ήταν πρόσφατο γεγονός.

Εμένα με ενοχλεί τρομερά μια εκκλησία που έχω κοντά στο σπίτι μου κι ο καργιόλης κοπανάει την καμπάνα 7 η ώρα το πρωί μια βδομάδα τώρα! Αν στηθεί κι ένα τζαμί και τσιρίζει ο μουεζίνης θα με ενοχλεί εξίσου. ΟΜΩΣ εφόσον υπάρχει εκκλησία θεωρώ προφανές οτι θα πρέπει να στηθεί και τζαμί. Κι όταν στηθεί το τζαμί θα συνεχίζω να παλεύω ώστε οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα τζαμιά, τις εκκλησίες κι όλα τα σχετικά. Τα ίδια ακριβώς υπσοτηρίζω π.χ. και στον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά κι εκεί είμαι γενικότερα πολέμιος του θεσμού του γάμου ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

1. Υποθέτω γιατί στις χώρες τους ψοφάνε από την πείνα και κάποιος μάγκας τους είπε οτι θα βρουν εδώ δουλειά. Μη σου πω οτι βρίσκουν κιόλας! Δε με χαλάει λοιπόν που παραβιάζουν μια βασική αρχή της θρησκείας τους -το αντίθετο μάλιστα, θα χαλιόμουν αν πέθαιναν στη χώρα τους λόγω θρησκείας..

2. Είδα το σχετικό άρθρο στης Αφροδίτης Αλ Σαλέχ (με εικόνες κιόλας) κι εκεί φαινόταν οτι οι ιμάμηδες πάλευαν να τους μαζέψουν για να μην καταστρέφουν. Προσωπικά χάρηκα που οι ιμάμηδες δεν τα κατάφεραν να συγκρατήσουν ΟΛΟΥΣ τους αγριεμένους.

3. Το είδα επίσης σε κάτι φωτογραφίες της Αφροδίτης το Κοράνι μπροστά-μπροστά. Εντάξει, δεν ήταν σε γυάλα.

Τέλος, θα σου απαντήσω συνολικά με ένα παράδειγμα. Αν βρεθώ στο Ιραν και δω κάποιον να του καίνε την Αγία Γραφή και να τον ξεφτιλίζουν θα σταθώ δίπλα του κι ας την έχω χεσμένη την Αγία Γραφή. Επειδή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν την έχω καθόλου χεσμένη. Θα με κατηγορούσες γι΄αυτό;

b.b. chris είπε...

Είμαστε μια θεοκρατική δημοκρατία τύπου Ιραν?

Είμαστε.

Αυτός ο διάλογος θα είχε νόημα σε ένα κοσμικό κράτος.

Εάν ποτέ γίνουμε κοσμικό κράτος, ξαναβάζουμε θέματα ανεξηθρησκειας και αυτοπροσδιορισμού στο τραπέζι.
Αλλοιώς δεν έχουν νόημα τέτοιου τύπου συζητήσεις.

Ξέρεις πότε θα είχαν νόημα;

Όταν σου έλεγαν θέλεις να παντρευτείς κ. Ματοσακέ;
Για περάστε από το δημαρχείο για τα διαδικαστικά, οικογενειακές μερίδες, ληξιαρχεία και τα ρέστα.
Εκτός τοπικού δημαρχείου ουδεμία σύναψη συμβόλαιου γάμου αναγνωτίζεται από τας επίσημας αρχάς του τόπου.
Είσαι τσαχπινογαργαλιάρης κυρ ματοσακέ μου και το μπουμπούνησες το πιτσιρίκι;
Για να ξαναπέρνα απ' το δημαρχείο να μας δηλώσεις ένα ονοματεπωνυματάκι, να ξέρουμε γιαποιον κόβουμε τόση χαρτούρα. τι θα πει "αβάπτιστον"?
Μετά αν θες να το βαφτίσεις και χριστινό ορθόδοξο καθολικώς διαμαρτυρόμενο με γεια σου με χαρά σου. Εμείς ως κράτος και Εθνοσωτήριος Επανάστασις [γιατί αν ποτέ γίνει αυτό, όντως θα είναι Εθνοσωτήριος Επανάστασις], το ονοματεπώνυμο που χρειαζόμεθα το έχουμε.
Νοικοκυρεμένα πράγματα.

[Germanos] είπε...

Η αληθεια ειναι οτι τα MSM δεν πρόβαλλαν την πλευρά των μουσουλμάνων (πρωτότυπο).
Δεν διάβασα το κειμενο της Αφροδίτης και απολογούμαι (την ξερω κιολας ρε γμτ)

Πες με προκατειλημένο αλλα θα συνεχισει να με παραξενευει η μουσουλμανικη πορεία σε γη απίστων.

Μια πορεία ξενων με αφορμή την συμπεριφορά των τυρόγαλων της ΕΛΑΣ δεν θα με εξεπλητε καθόλου. Οι συμμετέχοντες (απο την στιγμή που ξερουν γιατι διαμαρτυρονται) θα ειχαν αφησει πίσω τους καφρισμούς και δόγματα που λατρευονται στην πατριδα τους σα θεότητες.
Μουσουλμάνοι και δικαιώματα ?
Duh?
Το μονο αναλογο που θα μπορουσα να σκεφτω ηταν διαδηλωση των φυγάδων Ναζί κατα του καθεστωτος της Αργεντινής για καταπιεση των προσωπικών τους ελευθεριών.

Η αντιθετη αποψη ειναι αυτή :

Ασε τις θρησκείες και τα σκισμένα κοράνια και μιλα για σοβαρα πράγματα αν θες να σ' ακούσω.(Μιλάω στους μουσουλμάνους)

Με το Θρησκευτικο μενος (ειτε Ορθοδοξο , ειτε Μουσουλμανικό) εχω ενα σοβαρό θέμα.

marquee de mud είπε...

ηταν ασχετος ο αλεξης με την παρεα της ναβαρινου; δεν νομιζω. μονο πιτσιρικας ηταν και δεν θα ειχε μπει πολυ στα κολπα. ισως και να εμπαινε. ισως κι ο κολλητος του που δεν εφαγε την σφαιρα να εκαψε την μιση αθηνα τις επομενες μερες.

ειχε το κορανι πανω του ο μεταναστης ή ειχε 5 φωτοτυπιες με προσευχες διπλωμενες για να τις διαβαζει οταν πρεπει. εσκισε το κορανι ο μπατς ή εψαχνε για σταφ;

τελικα τι σημασια εχει αν ο κορκονεας αυτη την φορα ειναι ενοχος κατα της ανεξιθρησκειας ή κατα της ανθρωπινης αξιοπρεπειας. και τι σημασια εχει αν την προηγουμενη μερα του ειχε μονο πατησει το κεφαλι στο πεζοδρομιο.

για μενα το θεμα ειναι αλλου. οτι εδω και πολυ καιρο -κι οσο παει θα γνεται χειροτερο- δεν υπαρχουν φατσες απεναντι αλλα οχλος. ειτε αυτοι ειναι μεταναστες ειτε αντιεξουσιαστες ειτε μπατσοι. αυτοι βεβαια ειναι ολοιδιοι. τωρα οσο προχωραει το παραμυθι

ναι το παραμυθι..

μια φορα κι ενα καιρο ηταν μια χωρα που για παραδειγμα η μαμα του ενος μεγαλοαναρχικου οταν τον επαιρνες τηλεφωνο του φωναζε "ρουλη τηλεφωνο" και μετα απο λιγο κι ενω αυτος κανονιζε την επομενη κινηση για τη καταρευση του καπιταλιστικου συστηματος παγκοσμιως, ξανακουγες την μανα του να του φωναζει του "ρουλη" οτι ηρθε η θεια η λουκια κι οτι δεν μπορει να περιμενει αλλο γιατι θα κρυωσει ο μουσακας, και να κλεισει το τηλεφωνο τωρα.αμεσως.

με το που το εκλεινε στραβωνε ο μπατσος στο καφαο στην γωνια γιατι εχασε την ευκαιρια να σταματησει την παγκοσμια εξεγερση «γαμω τη μανα του ρουλη γαμω και την θεια τη λουκια», να παρει τον βαθμο και να παει με καμαρι να ζητησει και το χαρικλακι απο τον μπαμπα. ετσι οπως ηταν παρμενος επαιρνε την μαμα του τηλεφωνο, τζαμπα , απο το καφαο και τις ελεγε μανουλα το ξερω οτι ειναι λιγο αργα αλλα μηπως μπορεις να μου φτιαξεις μουσακα για αποψε γαιτι μου’ρθε μια λιγουρα; και η μανα του του λεγε οτι για σημερα εχει γιουβαρλακια αλλα αυριο θα φαει μουσακα. φχαριστω μανουλα ελεγε αυτος και αυτο κρατησε χρονια πολλα στην μεταπολιτευτικη ελλαδα.

ξαφνικα ομως ηρθε η κακια η μαγισσα και λεει δεν μπορω να δινω τοσα για μεροκαματα στην ελλαδα. ακριβα τους πληρωνω. γιατι δεν φευγεις της λενε. και εφυγε και πηγε σε αλλες χωρες κι αφησε πολλους ανεργους. αλλα ηταν και κατι εργα μεσα στη χωρα που επρεπε να γινουν. και ετσι αρχισαν ολα.

γιναμε χωρα ευκαιριας κι οπως σε ολες τις χωρες ευκαιριας ερχεται κανουριος κοσμος να ζησει το ονειρο. δεν σταματησαμε ομως να ειμαστε ελλαδα και το καναμε κι αυτο χωρις καμια οργανωση. μαλλον το καναμε με την πατροπαραδοτη οργανωση που ο εργολαβος παιρνει τηλεφωνο τον υπουργο το ξαδερφακι του κλπκλπ.

εριξαν τα μεροκαματα απο 50 εως 75% και ηταν ολοι χαρουμενοι. ολοι; οχι ολοι.αλλα ηταν χαρουμενοι οι εργολαβοι οι μεταναστες οι αγροτες και οχι τοσο χαρουμενοι οι ντοπιοι εργατες και τεχνιτες. ποιος τους γαμει αυτους;

αρχισαν οι μεταναστες να στελνουν στα σπιτια τους λεφτα κι αυτοι τους στελναν αδερφια ξαδερφια και λοιπους συγγενεις. κι ολοι μια χαρα . ολοι ε!οχι κι ολοι. καποια απο τα ξαδερφια δεν ηταν τα καλυτερα παιδια. δεν πολυγουσταραν και την δουλεια δεν πολυγουσταραν και τον κοιλαρα τον εργολαβο που επινε το αιμα του ξαδερφου τους. βγαζαν αλλιως το μεροκαμματο. αρχισαν να καλουν τα κολληταρια τους απο γειτονικες χωρες, το πηραν χαμπαρι κι οι κρατουντες των χωρων αυτων και ανοιξαν κανα δυο-τρεις φυλακές, τα συνορα τα ειχαν ηδη ανοιχτα και να μην τα πολυλεω. εγινε οτι εγινε στην ελλαδα το τελος της δεκατιας του '90.

marquee de mud είπε...

μετα ειχαμε ολυμπιακους, επρεπε να γινουν κι αλλα εργα. το πηραν χαμπαρι και οι εξ ανατολας γειτονες και αρχισαν αν μπαζουν κοσμο απο δυο ηπειρους.κοσμο που επρεπε να φυγει απο την χωρα τους κι αλλους εισαγωμενους με το αζημιωτο. κοσμο που που δεν ειχε στον ηλιο μοιρα σε μια χωρα σαν την ελλαδα.

αυτος ο κοσμος συνεχιζει να μπαινει στην χωρα. οι πιο πολλοι ειναι αντιφρονουντες στην χωρα τους. που σημαινει δεν πανε πισω με τιποτα. ακομα και τωρα που δεν υπαρχει δουλεια ουτε για δειγμα.
το οτι ειναι αντιφρονουντες ομως σημαινει και κατι αλλο.αυτο το εμαθα εγω πριν ενα μηνα. δεν τους θελουν πισω στην χωρα τους. δηλαδη τους πιανει η αστυνομια τους γινεται η διαδικασια εκδοσης και δεν τους αναγνωριζει η πρεσβεια το δικαιωμα επιστροφης. η απαντηση βασικα ειναι "δεν ειναι ινδοι ειναι απο το μπαγκλαντες" "δεν ειναι κουρδοι ειναι παλαιστινιοι". αιντε τωρα να βρει ακρη ο οποιος δημοσιος υπαλληλος απο που ειναι ο καθε ανθρωπακος και τι γλωσσα μιλαει τελικα.

οι αλλοι ομως απο απεναντι συνεχιζουν να στελνουν. οπως και οι βορειοαφρικανοι απο κατω. εδω απο την αλλη εχει στουμπωσει το θεμα. δεν ειναι λιγο να αλλαζουν γειτονιες ολοκληρες μεσα λιγα χρονια. και βεβαια δεν υπαρχει χωρα στον πλανητη που να αφηνε να υπαρχουν παρανομοι μεταναστες απο κατω πατησια μεχρι ρεντη. ασε δε για νεα σμυρνη και τα τριγυρω με τους πρωην σοβιετικους.

εγω θυμαμαι οτι και τα καλυτερα παρτυ τα χαλαγε η πολυκοσμια. ή το κλασσικο που λεμε ολοι δεν βγαινω σαββατο γιατι εχει της πουτανας τον κοσμο. Ποσο μαλλον αν στο παρτυ σου ερχονται ολοι ακαλεστοι κι δεν ακουν και τα ιδια με σενα. Ποσο μαλλον οταν δεν τους δινεις κι ενα καναπεδακι να τους φιλεψεις. Οσο να’ναι καποια στιγμη θα σηκωθουν να το παρουν μονοι τους. Τωρα αν βρεθει και κανας κορκονεας και τους τσαμπουκαλεψει. ε! Δεν θα κατσουν και με σταυρωμενα χερια. Μαλλον ηρθε αυτη ηωρα. Ελπιζω πως οχι αλλα μαλλον ηρθε.

δε ξερω ουτε ενα ντοπιο που να γουσταρει την κατασταση. ξερω καποιους που λενε φωτια και μπουρμπερι. και δεν ειναι τιποτα φασιστες. οικοδομοι και εργατες ειναι και εχουν δει τις δουλειες τους να αλλαζουν τα τελευταια χρονια. δεν βρισκουν να δουλεψουν γιατι εχουν πιασει αλλοι τα ποστα και το χειροτερο οταν βρισκουν να δουλεψουν, δεν καταλαβαινουν τη γλωσσα πουν μιλανε οι συναδελφοι τους στα γιαπια.δεν ειναι ευκολο αυτο αν εισαι 50 και 55 χρονων.

Με τους φασιστες και τους δειξιοφρονες δεν ασχολουμαι καθολου. Αυτοι το εχουν χουι. Ειτε μαυρος εισαι ειτε πανκης το ιδιο κανει.

marquee de mud είπε...

Καπου επρεπε να σπασει το αποστημα. Οταν τρως μπατσες απο οταν γεννηθηκες στο αφγανισταν, οταν σε σκοτωνουν τουρκοι κ ιρακινοι επειδη εισαι κουρδος, οταν ζεις με αλλους 26 νοματαιους σε καμαρουλα μια σταλια 2X3 στην ινδια., η ελλαδιτσα δεν ειναι και τοσο χαλια, δηλαδη χαλια ειναι αλλα τα εχεις ξαναπερασει πιο hardcore. Μαλλον πολυ χαλια ειναι γιατι ηρθες εδω με την ελπιδα αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Και εισαι ακομα ζωντανος. Πολλα ανεχεσαι πολλα υπομενεις. Ετσι κι αλλιως αυτοι εχουν τα γενια αυτοι και τα χτενια.
«Στη χωρα τους ειμαι και θα κανω υπομονη.»

«Αλλα οχι βρε καριολη να εχεις και αποψη για την θρησκεια μου. Οχι και να μου σκιζεις τον μονο τροπο που εχω εγω ο ανεγκεφαλος , ο οπισθοδρομικος , ο γαμησε με κι αφησε με , ο κρετινος να σκεφτομαι και να υπαρχω. Οχι και να κομματιαζεις το μονο φιλτρο που εχω για να καταλαβω αυτη την ζωη . ειτε το διαλεξα ειτε μου το επιβαλανε ως αλλες προληψεις(?). δικο μου ειναι κι αντε γαμησου. Κι εσυ κι χωρα σου και το κρατος σου και η θρησκεια σου».

Ωπα το βγαλαμε το λαυρακι.

«Η οποία θρησκεια σου εστειλε στους σταυροφορους και μετα ο χριστιανος μπους και οι κωλοαγγλοι πριν 60 χρονια. Κωλοχριστιανε.»

«Εγω ειμαι κωλοχριστιανος ρε κωλομουσουλμανε που 400 χρονια οι δικοι σου με σφαζανε και λοιπα κλπκλπ»

ενταξει βρηκαμε το γηπεδο κυριοι. Το ξαναστησαμε το ματς. τωρα κανουμε την προθεμανση και ελπιζω να μην γινει ποτε αυτο ματς. Αλλα γαμω το κερατο μου δεν φταιει το καραισκακη αν καποιοι το διαλεξαν για να εκτονωνται μεσω του ποδοσφαιρου. Θα μπορουσαν αν παιζουν πιτσιρικια εκει μεσα και να κυλιουνται στα γρασιδια.

Δεν εγινε ο τρωικος για την ελενη κυριοι.

Κι επειδη μ’αρεσει να το πηγαινω λιγο παραπερα, θα προτεινα αν συνεχισει η κουβεντα να δουμε ποιους συμφερει να γινει ο κι αλλος ενας τρωικος. Οχι επειδη καποιους παντα συμφερει, οχι επειδη παντα καποιοι κρυβονται απο πισω. Αλλα γιατι ΙΣΩΣ καποιους συμφερει και ΙΣΩΣ καποιοι και να κρυβονται απο πισω.

Καποιοι που εδω και πολλα χρονια φερνουν μπανανιες προ τετελεσμενων. Καποιοι που γεμιζουν αγαθονησια κω και ροδο με μουσουλμανους μεταναστες και τωρα κανουν θεμα μεινοτητων σε νησια. Και δεν μιλαω βεβαια για τους τουρκους.

Υγ1, ναι το ξερω οτι ολη η ευρωπη εχει το ιδιο προβλημα αλλα εμεις δεν ειμαστε ευρωπη.

Υγ2 το ξερω οτι καποια τα λενε και καποιοι φασιστες αλλα αυτη ειναι η δουλεια τους εμενα παλι οχι.

Υγ3 παντως δεν ξερω κανενα πιστο ΕΛΛΗΝορθοδοξο (χεχεχεχε) να χει προβλημα με το να γινει τζαμι στην αττικη. Ισα-ισα ολοι που ξερω λενε οτι ειναι μαλακια που δεν εχει γινει γιατι καταλαβαινουν πως θα αισθνοταν αυτοι χωρις εκκλησια. Ξερω πολλους ορθοδοξους που ασχολουνται. Τους αλλους απο τα καναλια διαλεξα να μην τους ξερω γιατι απλα δεν υπαρχουν ΑΥΤΟΙ αλλα τα καναλια ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΑΛΛΟΙ».

The Motorcycle boy είπε...

Β.Β. καλύτερα να ακριβολογούμε παρά να χανόμαστε σε απλουστεύσεις. Θεοκρατικό κράτος δεν είμαστε από τη στιγμή που δεν είανι επικεφαλής της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως και "σοσιαλιστικό" κράτος δεν είμαστε, εφόσον δεν έχουμε ένα και μοναδικό κόμμα στην εξουσία. Θα μου πεις, οι παπάδες χώνονται παντού και στην εξουσία εναλλάσονται δύο κόμματα των οποίων οι πολιτικές επιλογές διαφέρουν σαφώς λιγότερο από τις επιλογές μεταξύ Φιδέλ και Ραούλ Κάστρο. Δίκιο έχεις μεν, αλλά ο χαρακτηρισμός ενός πολιτεύματος σκοπό έχει να βοηθάει σχετικά με την αντιμετώπισή του και όχι να μας νανουρίζει σε στυλ "μουλάδες, κεντρικές επιτροπές, πρόεδροι, πρωθυπουργοί -όλοι τα ίδια είναι".

Στο παράδειγμα που αναφέρεις: σε θεοκρατικό κράτος και μόνο η πρόθεσή σου για πολιτικό γάμο θα σήμαινε κάψιμο στην πυρά, σε "σοσιαλιστικό κράτος" ο πολιτικός γάμος θα ήταν όπως ακριβώς τον θέλεις και σε "δυτική δημοκρατία" μπορείς να το παλέψεις. Υπάρχει λοιπόν διαφορά.

Τώρα, αν διάβασες το κείμενο θα είδες οτι απλώς εξετάζω τις διάφορες οπτικές. Ακόμα κι αν δεχτώ ένα ελληνικό θεοκρατικό κράτος, καλύπτομαι από την ανάλυση περί ωφελιμισμού ή την περί Λεβιάθαν. Τι λέει εκεί; Στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε να χεστούμε από το μέγεθος των φονταμενταλιστών και να αποδώσουμε (σαν κράτος) δικαιοσύνη στη δεύτερη περίπτωση θα έπρεπε να σεβαστούμε το νόμο (ή τον θεό). Άρα, και πάλι φάουλ είμαστε. Σαν κράτος.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν τα κατέχω τα ΕμΕσΕμ που λες Γερμανέ. Και ότι πληροφορία έχω την πήρα από την Αφροδίτη -από που αλλού να την πάρω;

Τώρα ξέρεις τι κάνεις; Ψειρίζεις την πορεία όπως κάνανε κάτι γεροξούρες στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Σε στυλ "τι αντιεξουσιαστές είναι αυτοί με μοδάτα ρούχα και κινητά τηλέφωνα;" Δεν έχουν νόημα όλα αυτά -κατά τη γνώμη μου.

Υπάρχει στην αντίδραση των μουσουλμάνων ένα θετικό κι ένα αρνητικό γεγονός. Το θετικό είναι οτι αντιδρούν σε θέμα κατάλυσης της ατομικής αξιοπρέπειας. Το αρνητικό είναι οτι αντιδρούν υποκινούμενοι απο τη θρησκεία. Όσο λοιπόν κι αν μου γυρίζει τ΄άντερα η θρησκεία τους και η όποια θρησκεία δεν μπορώ να μη δεχτώ οτι έχουν δίκιο όταν απαιτούν τον ίδιο σεβασμό στις θρησκευτικές τους ελευθερίες με τους γηγενείς κατοίκους της χώρας! Έχω άδικο;

Να μιλήσουν για σοβαρά πράγματα λες. Λοιπόν διάβασα οτι αυτό που ζητάνε είναι να τιμωρηθεί ο μπάτσος και να ζητήσει συγνώμη η επίσημη πολιτεία που τους έσκισε το κοράνι. Ε, λοιπόν αυτά τα θεωρώ πολύ σοβάρα ζητήματα και είμαι 1000% μαζί τους. Εσύ;

The Motorcycle boy είπε...

Ρε κερατά marquee μου πέταξες τα μάτια έξω για να το διαβάσω όλο! Εκδικητικά το έκανες για να δω τι τραβάτε με τα σεντόνια μου; Παμ' παρακάτ'

1. Αν υπάρχει ο αναρχικός βουτυρομπεμπές που λες (αν υπάρχει ακόμα εννοώ) αυτό είναι θετικό επειδή σημαίνει οτι η αντίδραση έχει ξεφύγει από τα στρώματα των λούμπεν και εξαπλώνεται στα μικρο-μεσαία.

2. Απέναντι στους εργάτες που χάσανε τη δουλειά τους λόγω φτηνών αλλοδαπών υπάρχουν οι πρώην εργάτες που γίνανε εργολάβοι χρησιμοποιώντας αλλοδαπούς. Τουτέστιν, από μέσα βρωμάει το πράγμα. Μην πάμε στο τι έγινε με τους αγρότες μας, ε;

3. Όλη αυτή η τιμημένη εργατιά έσκιζε τα σουτιέν της στην προοπτική να μπουν σε ασφάλιση οι μετανάστες. Οι λόγοι πολλοί όπως και πολλά τα αρχίδια που φάγανε (με την καλή και την κακή έννοια) από τη συγκεκριμένη ιστορία.

4. Η ένδοξη χώρα μας έχει ένδοξο παρελθόν κλυσμάτων. Π.χ. όταν ο Ιμπραϊμ έκανε σκούπα στην Πελοπόννησο ερήμωσε ο τόπος. Άφησε τους Αιγύπτιούς του εκεί πέρα και ξαναζωντάνεψε η περιοχή. Δες το κι έτσι λοιπόν, οι μετανάστες είναι οι καινούργιοι κάτοικοι της χώρας. Πόσο χειρότερα να τα κάνουν από τους προηγούμενους κατοίκους;

5. Δεν είναι πάρτι φίλε μου. Είναι γαμημένη κατοχή και χεστήκαμε για την πολυκοσμία.

6. Οι οικοδόμοι και οι εργάτες που λένε "φωτιά και μπούρμπερι" να στραφούν στους κερατάδες που ψηφίζουν (40 Ν.Δ., 20 Πασόκ, 30 ΚΚ και 10 ΛΑΟΣ -αυτά δεν ψηφίζουν οι εργάτες;) Να κοιτάξουν λοιπόν τις δικές τους μαλακίες και να αφήσουν τα υπόλοιπα.

7. Εσύ μπορεί να αδιαφορείς περί φασιστοειδών και δεξιών και ξέρω 'γω αλλά εκείνοι εξακολουθούν να υπάρχουν και να καθορίζουν τη ζωή σου. Άρα, όσο "εσύ κοιτάς αλλού, εγώ σου κλέβω το πορτοφόλι". Και σου ρίχνω κι ένα πούτσο άμα λάχει.

Ξέχασα τίποτα; Μπορεί.

marquee de mud είπε...

1 υπαρχει αναρχικος βουτυρομπεμπες και του περνατε πιπες ολοι καποτε. αλλα ολοι.

2 και που υπαρχουν καποιοι που εγιναν εργολαβοι τι κανει; ακυρωνει οτι υπαρχει ενα τεραστιο νουμερο εργατων που θελανε να μεινουν εργατες και τωρα δεν βρισκουν δουλεια; τι παπαριες μου λες;

3 και βεβαια παρακαλαγανε ΟΛΟΙ να μπουνε ΟΛΟΙ στην ασφαλιση. το κερδος μεγαλο και ειδικα δεν θα υπηρχε μαυρη εργασια. πχ το μεροκαματο απο 9000 δρχ το '92 επεσε το '94 για τον εργατη στα 2500δρχ. ετσι βγαλανε τον ελληνα οικοδομο απο την πιατσα. και αυτο ασε με να το ξερω λογω οικογενειας(αδερφο πατερα) και σογιου.

4 καλο το παραμυθι σου για τους αιγυπτιους αλλα αλλοι το λενε για αρβανιτες κι αλλοι για τους οστρογοτθους. εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω. πως και συνεχισαν να μιλανε ελληνικα οι αιγυπτιοι ΣΟΥ και γιατι τα εμαθαν και οι αρβανιτες τους; μαλακες ηταν να μαθουν ξενες γλωσσες αν ηταν μονοι τους στην περιοχη; ρε κοψτε τις παπαριες. τα λεει ο αλαβανος τα λες κι εσυ; χωριο δεν εχεις;

5 ειχα μια γκομενα απο τα βορεια που ετρεχε και βοηθαγε κατι τσιγγανους εδω κοντα σε μενα. ξερεις εκει που διακινειτε τα 3/4 τις πρεζας στη χωρα. τις ειπα καποια στιγμη που φαγανε ενα δικο μας εκει πανω και τον βρηκαμε μετα απο τρεις μερες στον ηλιο, ιουλιο μηνα, οτι τα πραγματα δεν ειναι και τοσο αγια και να προσεχει. μου ειπε οτι λογω του χαμου του κολλητου εχω στραβωσει. μετα απο κανα μηνα ειχε μα καλη αποπειρα βιασμου. βασικα απο καποιο θαυμα γλυτωσε. σταματησε να πηγαινει πανω. μου ειπε οτι μπορει να μην φταινε τα πιτσιρικια που πηγα να βοηθησω αλλα οι μεγαλυτεροι στην πλειοψηφια τους ζουνε στην σαπιλα.

τα ιδια θα μου λες κι εσυ αν γεμισει η περιοχη σου με ανθρωπους που δεν εχουν που να κρυφτουν και χεζουν μπροστα στην πορτα σου. τα ιδια θα μου λες αν γεμισει η αυλη σου φοβισμενες πουτανες 15χρονες και λυνουν τα προβληματα τους οι νταβαδες μερα μεσημερι με μασιες μπροστα στα ματια σου. ναι εκεινες τις μασεις που εφερες σουβενιρ απο κουβα. μονο που αυτες ειναι ακονισμενες. κοινως αυτα τα λεγαν κι αλλοι μεχρι που τους πηρε το νερο απο τον κωλο. τωρα μπορεις να πιεσεις κανενα με καποιο τροπο μπας και βρεθει κανας τροπος να μην αυτοι αποκληροι. ή στα αρχιδια σου επειδη η κατοχη ειναι 10 χιλιομετρα απο το σπιτικο σου;


6 ξεχασες το "συριζα". αυτο πρεπει να ειναι στο απυροβλητο μαλλον επειδη αποφασισες να το ψηφισεις. οι εργατες ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ οι πιο πολλοι κκε ψηφιζουν.ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΙ μλ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. για πες τους τι θα επρεπε να εχουν κανει για να μην κανουν "μαλακιες". δηλαδη εσυ τι ακριβως εκανες οταν εχασες ποστο στην λογω αλλαγης κυβερνησης. δεν θυμαμαι να σου αρεσε και πολυ. και μην ξεχνας οτι δεν δουλεια δεν εχασες. ποστο εχασες και γκρινιαζες. σκεψου να μην εβρισκες να δουλεψεις.

7 δεν κλεβει κανεις πορτοφολι αν δεν εχεις πορτοφολι ουτε πουτσο τρως να δεν το'χεις χουι. και σιγα μην σταματησω να λεω τα πραγματα οπως ειναι μονο και μονο επειδη υπαρχουν λαμογια αριστερα και δεξια και φασιστρονια που κλεβουν ιδεες για να γινονται βουλευτες. τοτε ειναι που πριν τον πουτσο τους κανεις και μια καλη πιπα. τι να σου πω; γουστα ειναι αυτα. οχι δικα μου παντως.

The Motorcycle boy είπε...

1. Κι εγώ του έπαιρνα πίπες; Τώρα με γάμησες, αν ανοίξω το κεφάλαιο με αυτούς που πίπωνα θα μας πάρει η νύχτα. Πάντως, μαγκιά του νομίζω. Καλύτερα αναρχικός βουτυρομπεμπές παρά φασίστας, ή δεξιός, ή ξέρω 'γω οτιδήποτε βουτυρομπεμπές. Αυτή τη μανία να είναι ο άλλος καλά και σώνει Τσε Γκεβάρα, δεν την πιάνω.

2. Το συγκεκριμένο σημείο αναφερόταν σε όσους έγιναν εργολάβοι. Για τους υπόλοιπους έγραψα παρακάτω. Το όνομα του παιχνιδιού λέγεται καπιταλισμός αδερφάκι. Δεν το 'ξερες;

3. Ναι ε; Όλοι παρακαλάγανε ε; Και γιατί δεν μπήκαν οι μετανάστες στην ασφάλιση ρε φίλε; Τους εργαζόμενους τους συνέφερε, την εκάστοτε κυβέρνηση τη συνέφερε -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ; Ξένος δάκτυλος;

4. Δίκιο έχουν και αυτοί που λένε για αρβανίτες και για οστρογότθους και για εξωγήινους από τον πλανήτη έλεκτρον. Πως την είδες δηλαδή, φυλετική καθαρότητα; Και τα ελληνικά που τα άκουσες; Το μείγμα τούρκικων, ελληνικών, σλάβικων, ιταλικών και δεν ξέρω εγώ τι άλλο το λες "ελληνικά"; Αν είναι έτσι το δέχομαι. Και χωριό έχω, όχι ένα, αλλά δύο. Από το σόι του πατέρα μου είναι μαύροι σαν καμιλιέρηδες κι από το σόι της μάνας μου είναι τουρκόσποροι (εντάξει μην κάνεις έτσι -μικρασιάτες) και ιταλόφατσες ενετικές. Να σου πω κάτι; Τιμή μου μάγκα.

5. Ωραίος είσαι! Δηλαδή περιμένεις οι εξαθλιωμένοι να είναι άγιοι και να διέπονται από τις αρχές της ιπποσύνης!
Όχι δεν θα σου λέω τα ίδια όταν φτάσουν έξω από την πόρτα μου κι αν πειράξουν την κόρη μου θα τους κόψω φέτες (αλλά μασιά από Κούβα δεν έχω -που τις πουλάγανε ρε και δεν τις είδα;) Λοιπόν τι σημαίνει αυτό; Επειδή τότε θα έχω φάει το γαμήσι, θα έχω δίκιο να ρίξω το φταίξιμο των άλλων πάνω στους εξαθλιωμένους; Πες μου ρε αδερφέ πόσο σωστή είναι η θέση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα εν θερμώ! Πες μου το και μετά θα σου αποδείξω οτι η αυτοδικία είναι δικαιοσύνη κι όταν σκοτώσουν έναν δικό μου θα έχω δίκιο να σκοτώσω με τη σειρά μου τον δολοφόνο του.

6. Δεν ξέχασα τον Σύριζα ρε εξυπνάκια, γι΄αυτό έγραψα ΚΚ γιατί βαριόμουν να τους βάλω χωριστά και γιατί (όπως λες κι εσύ) ο Σύριζα έχει μικρά ποσοστά εκεί. Πως διάολο σου κολλάει η ιδέα οτι με το που λέω οτι θα ψηφίσω κάποιον επιτόπου γράφομαι και ενεργό κομματικό στέλεχος;
Εγώ μάγκα, δεν έχασα μόνο το πόστο μου -πήγα και στον ανακριτή και βγάλανε τη δουλειά μου στα κανάλια και την περιφέρανε χωρίς την άδειά μου. Εντάξει, δεν έμεινα άνεργος (αλλά με έτσουξε να έχει δώσει τόσα λεφτά το κράτος για την εκπαίδευσή μου και μετά αυτά τα λεφτά να τα πετάνε στα σκουπίδια). Για όλα αυτά λοιπόν είπα, όπως θυμάσαι στις προηγούμενες εκλογές, μαλακία μου που δεν ψήφισα και θα ψηφίσω Πασόκ για να φύγουν οι Δεξιοί. Αυτό έκανα εγώ. Δεν το έριξα ούτε σε ξένο δάκτυλο, ούτε σε εξωγενείς παράγοντες, ούτε στο κακό μας ριζικό. Ανέλαβα τις ευθύνες μου και είπα να κάνω κάτι, σωστό ή λάθος, πάντως ΚΑΤΙ. Κι αν έχανα εντελώς τη δουλειά μου μάλλον θα έβγαινα στο δρόμο να κάψω ότι βρω. Αλλά τα ποσοστά που σου ανέφερα για τους εργάτες θα αλλάξουν; Πάλι τα ίδια δεν θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές; Και πάλι δεν θα τους φταίνε οι ξένοι; Ρε δε γαμεί!

7. Δεν κλέβει κανένας πορτοφόλι αν δεν έχεις πορτοφόλι ε; Να υποθέσω δηλαδή οτι είσαι άπορος και ζεις από την πρόνοια; Γιατί αλλιώς -τσίμπα μια αύξηση βενζίνης, τσίμπα έναν έξτρα φόρο στα τσιγάρα, τσίμπα και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τσίμπα και το τέλος ακινήτων, τσίμπα και το τέλος κτηματολογίου, τσίμπα και την αδυναμία του ασφαλιστικού να σου πληρώσει τις ιατρικές δαπάνες -αν αυτά δεν βγαίνουν από το πορτοφόλι σου, από που βγαίνουν; Και κατέβα κανένα βράδυ από πλατεία να σε σαπίσουν τίποτα μπάτσοι, έτσι στην πλάκα και μετά να κουβεντιάσουμε περί πούτσου. Τρώγοντας έρχεται το χούι φίλε.

marquee de mud είπε...

καλυτερα αναρχικος βουτυρομπεμπες; ;;;
στο στορυ ανεφερα κι ενα μπατσο βουτυρομπεμπε που δεν σχολιασες. οποτε σου ειπα οτι οχι απλα τον ηξερες αλλα τον ειχες και για "καπως" σε μια κουβεντα που καναμε παλιοτερα.

εμενα φιλτατε στα παπαρια μου οι "καθαροτητες" πραγματικα. δεν εχω σε καμια πληρη εκτιμηση κανενα λαο. κατι γουσταρω απο τον ενα κατι γουσταρω απο τον αλλο. αλλα δεν μπορω να ακουω και παπαριες τυπου "μετα απο τοσα χρονια τουρκοκρατια ειναι δυνατον να μην υπηρχε μιξη λαων". εγω ομως ξερω απο τα χωρια μου οτι ουτε σαρακατσανοι με βλαχους δεν παντρευοταν μεχρι και πριν 50 χρονια. μην πω δε για καραγκουνηδες με τους υπολοιπους. και μην συνεχισω για αρβανιτες και λοιπα. οπως και εχω ακουσει ιστοριες πχ. για κοριτσια που βιαστηκαν απο τουρκους (εφυγαν απο θεσσαλια πολυ αργα αν θυμασαι) και ή που το ριξαν το μωρο και εγιναν καλογριες ή εμειναν γεροντοκορες και αποκληρες μια ζωη. αν ηταν και παντρεμενες μονο που δεν τις σκοτωναν. οποτε πως γιναν αυτες οι προσμιξεις εγω δεν καταλαβαινω. μαλλον με τον νομο των πιθανοτητων. "αφου υπαρχουν 16 τρισεκατομυρια πλανητες ειναι πολυ εγωιστικο να λεμε οτι ειμαστε οι μονοι στο συμπαν" "αφου περασαν τοσοι και τοσοι απο αυτο τον τοπο ειναι πολυ περιεργο ανα μιλαμε για καθαροτητα". ετσι σου φτιαχνω φουρνο στο φεγγαρι.

εγω δεν μιλαω για "καθαροτητα".αντιθετα μιλαω για την ιδια "βρωμια" ανα τους αιωνες. δεν εχω και σε πολυ εκτιμηση ολους αυτους τους προδοτες που παντα προδιδουν και ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ που εξαργυρωνουν τους 300 του λεωνιδα, του πολυτεχνειου και του '21. και να σου πω στ'αρχιδια μου κι ο αλεξανδρος και τα κατορθωματα του. δεν εχω καταλαβει ακομα τι καλο εκανε. οτι και να εκανε κατακτητης ηταν. και ολη η ελληνικη ιστορια. καποιοι μαγκες υπηρχαν παντα κι ολοι οι αλλοι καναν μνημοσυνο με ξενα κολυβα.

οσο για "καθαροτητα", στα χωρια μου οπως και σε αρκετη απο την επαρχια που εχω συγγενεις και φιλους, ειναι ακομα, στον 21 αιωνα, "κουσουρι/καταντια" να παρεις γυναικα απο αλβανια βουλγαρια ρωσια ρουμανια κλπ. και μιλαμε για την ελλαδα του τωρα. μην σου πω και για την αθηνα του τωρα. οποτε πως καταφεραν να μας μιξαρουν ενω δεν μιξαριζομασταν ουτε μεταξυ μας μου κανει ενα κατι σε ψεμα. ασε που οι τουρκοι ειδικα μας θεωρουσαν μιασματα και οι ενετοι βρωμιαρηδες.


για την ασφαλιση των μεταναστων, συνεφερε τους εργαζομενους, συνεφερε το κρατος αλλα μην μπερδευεσε δεν συνεφερε την οποια κυβερνηση που ειχε κολλητηλικια με μπομπολες και βωβους.(remember DIAPLEKOMENA) γιατι με το που τους ασφαλιζεις ολους, πρεπει να τους πληρωσεις ολους, αν μη τι αλλο το κατωτερο, και αν τυχον σκοτωθουν καμια διακοσασρια καθε χρονο στα ολυμπιακα εργα, θα τους εκλειναν το σπιτι για καμια 10 γενεες. δεν θελει και πολυ σκεψη αυτο ουτε κανα ντοκτορα. αν ηταν να τους ασφαλισουν δεν θα τους εφερναν στη χωρα. ασφαλισμενους ειχαν ηδη πολλους αλλα τους εβγαιναν λιγουλακι ακριβοι.

δεν περιμενω απο κανενα εξαθλιωμενο να ειναι αγιος. ισα-ισα πιστευω στο ρητο που λεει οτι "η πεινα φερνει τρελλα". γι'αυτο λεω οτι το γαμησαν επι τουτου καποιοι το θεμα και γι'αυτο λεω να κανουμε οτι μπορουμε απο μονοι μας, εστω τωρα.

προτοφολι απληρωτο απο διμηνου και ισως πριν την απολυση δεν ειναι πορτοφολι. ειναι πετσί. cya

υγ. πραγματικα νομιζεις -εσυ και οι υπολοιποι που διαβαζουν- οτι ολο αυτο εγινε απο μονο του; δηλαδη στα πλαισια της ελευθερης αγορας; (δεν ειναι ρητορικη ερωτηση)

Ανώνυμος είπε...

χωρις να ειμαι ειδικος νομιζω οτι το γεγονος οτι ολες αυτες "οι φυλες του Φαραω" που κατοικουσαν-κατοικουν την ελληνικη χερσονησο μιλουν την ελληνικη οφειλεται στην πολιτισμικη υπεροχη της.μιλαω πολυ καλα αγγλικα και εχω επηρεαστει οπως και οι περισοτεροι σε μεγαλο βαθμο απο την κυριαρχη κουλτουρα των καιρων μας που αν δεν κανω λαθος αυτη των Η.Π.Α, αυτο ομως δεν με κανει αμερικανο.επισης αν καποιου του αρεσει να ταξιδευει στην ελλαδα και να κανει ακουστηρι οπως εγω, θα διαπιστωσει οτι πολοι νεοελληνες οταν πιστευουν οτι δεν τους ακουει κανεις μιλουν διαφορα "ντοπια".
Νικος.Χ

The Motorcycle boy είπε...

marquee, δεν τον θυμάμαι αυτόν που λες αλλά επιμένω -καλύτερα αναρχικός και βουτυρομπεμπές, παρά σκέτος βουτυρομπεμπές. Για τον μπάτσο βουτυρομπεμπέ δηλώνω πλήρη άγνοια.

Για τις προσμίξεις δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά αδερφέ! Εδώ γίνανε αχταρμάς οι κατακτητές με τους ινδιάνους και τους μαύρους σκλάβους, βάλε μέσα και τους κινέζους -χαρμάνι γίνανε στη Λατινική Αμερική. Εδώ δεν θα είχαμε προσμίξεις που μόνο κάτι επιμέρους χαρακτηριστικά μας ξεχώριζαν; Και τη γιαγιά μου δεν την αφήνανε να πάρει τον παππού μου, ξεπεσμένη ενετή εκείνη, μικρασιάτης μανάβης ο άλλος -τελικά όμως έγινε το πατιρντί.

Για την ασφάλιση των μεταναστών, είχαμε δεν είχαμε, πάλι στο "αόρατο χέρι" τα ρίξαμε. Λες και νοιάζονται οι Μπόμπολες αν αυτοί που θα πεθάνουν στα κατασκευαστικά είναι ασφαλισμένοι ή όχι. Λες και υπάρχει διαχωρισμός στο μεροκάματο στις μεγάλες εταιρείες. Λες και στη ναυπηγοεπισκευαστική πεθαίνουν ΜΟΝΟ αλλοδαποί. Έλα τώρα!

Να κάνουμε οτι μπορούμε μόνοι μας -συμφωνώ. Αυτά που πρότεινες πριν, κουτσά στραβά κάποιοι τα κάνουν. Παρακάτω; Μπανάκι στις εκλογές επειδή όλα είναι στημμένα; Γαμώ!

Ρε, είναι η μοίρα σου να μη στεριώνεις, για να κάνεις τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ δουλειά για την οποία είσαι φτιαγμένος -πάρτο απόφαση.

Ξανακάνε μου την ερώτηση του υστερογράφου γιατί δεν βγάζω άκρη τι εννοείς. Ποιο είναι το "Αυτό";

The Motorcycle boy είπε...

Ποια πολιτισμική υπεροχή ρε Νίκο; Για ποιον πολιτισμό μιλάμε; Εδώ έχει να παραχθεί τέτοιο είδος από προ Χριστού!

marquee de mud είπε...

και τα δυο παραδειγματα προσμιξεων την αμερικη ειχαν σαν παραδειγμα. τη νεα χωρα.

τι σχεση ειχε η πολιτισμικη υπεροχη ποιων ελληνων οταν ο μοτο υποστηριζει οτι δεν εμεινε κανεις ζωντανος και εμειναν μονο αιγυπτιοι; μαλακες ηταν να μιλανε αλλη γλωσσα.
εδω ουτε οι ελληνες τις αμερικης δεν μιλανε καλα καλα αγγλικα που εχουν την δυνατοτητα να τα μαθουν μιας και υπαρχουν κι αλλοι αμερικανοι διπλα τους.
αν συναντησεις κανενα πρωτης γενιας ξεχνας και τα λιγα που εμαθες στα φροντιστηρια. "σακα, φακα, μαδαφακα σαλαμπαμπιτσι" ελεγε ο ανεστης ο λαντζερης καλα να ειναι εκει που ειναι. γελαγε ολη η κουζινα τα αμερικανά. ανεστης ισον κατι σαν το "μπακαλογατο". οχι ρε κυρανεστη τουλεγα εγω "σακερ φακερ μαδερφακερ σαν οφ ε μπιτς" του ελεγα εγω. τον επεισα οτι ειναι ετσι, σου λεει σε πανεπιστημιο παει κατι θα ξερει, το εμαθε. μετα απο δυο μερες ερχεται πισω μου λεει "μαλακιες μου λες μικρε! "σακα, φακα, μαδαφακα σαλαμπαμπιτσι" ειναι το σωστο. οταν ελεγα το αλλο που μου'μαθες κανεις δεν γελαγε".
22 χρονια ο κυρ ανεστης στο ματσατσουτσα και τον αφησα εκει. και αγγλικα δεν εμαθε. 40φευγα ο μπαρμπας μου κι αγγλικα δεν εμαθε.

και μαθανε ελληνικα οι αιγυπτιοι μονοι τους σε ενα μερος που οι ελληνες ηταν μονο κουφαρια. πως ρε πουστη μου; σαν τον αλλον που επεμενε οτι ο θειος του εμαθε γραφη κι αναγνωση δια αλληλογραφιας. ρε δεν γινεται του ελεγα. πως δεν γινεται μου'λεγε. αφου το 'κανε. βγαλε ακρη.

το μπατιρντι εγινε αλλα μονος σου περιγραφεις το κλιμα. το οποιο κλιμα υπαρχει μεχρι και σημερα. δεν γινονται ετσι ομως οι προσμιξεις λαων αδερφε. μην με τρελαινεις.

για την ασφαλιση, να στο κανω πιο λιανα. 9000δρχ μεροκαματο + 6000δρχ το ενσημο = 15000 δρχ το ολον. τα επαιρνα εγω αυτα το 92. το 94 μετα το πρωτο μεγαλο ντου 2500 δρχ ο μεταναστης withouch ενσημο. και χωρις να τον κλαιει κανεις αν πεσει και τσακιστει. κι αυτο συνομωσια ειναι; γαμω το κερατο μου γαμω! 12500 δρχ κερδιζανε στο μεροκαματο. ποιο "αορατο χερι" και παπαριες; με τα λεφτα του ενος ασφαλισμενου ειχε 6 ανασφαλιστους. "αορατο χερι" το λες εσυ αυτο. πες στο οπως θες. αυτος κερδιζε και μαζι μ'αυτον κι αλλοι νεκροθαφτες της χωρας. και κλαψε τους μεταναστες που πηγαν ακλαφτοι.


αλλα εγω αλλο μπηκα να πω. κυριοι μπηκα να πω μια συγγνωμη. επινα κατι μπυρες εδω στη γειτονια κι ειχαν λαζοπουλο και βλεπαμε. τωρα προς το τελος ξαναδα μετα απο μηνες αδωνη και πλευρη και το μουνι της μανας τους. αυτοι οντως εχουν ξεσαλωσει τωρα τελευταια με τα γεγονοτα. δεν παιρνω πισω αυτα που ειπα παραπανω γιατι ειναι δικα μου και στα παπαρια μου. αλλα αν δεν κανουμε κατι αυτα τα μουνοπανα θα δημιουργησουν αυτα που φοβομουνα νωριτερα. αν δεν ειναι φτιαχτα ολα για να επισπευσουν καταστασεις. αν αυτοι οι μεταναστες συνεχιζουν να ζουν οπως ζουν κι εχουν κι εμας να τους γαμαμε, οι μονοι που θα κερδισουν στο τελος θα ειναι τα κλασσικα φασιστακια. θα μας βαλουν να σκοτωθουμε μεταξυ μας.

μεχρι που σκεφτηκα να παω και να ψηφισω κατι για να μην βγαλουν καλο ποσοστο (εδω ειναι η συγγνωμη). 30 δευτερα τους ειδα και μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. ευτυχως που την εβγαλα απ'την πριζα γιατι θα ημουν με 9 εγκεφαλικα τωρα.


"Ρε, είναι η μοίρα σου να μη στεριώνεις, για να κάνεις τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ δουλειά για την οποία είσαι φτιαγμένος -πάρτο απόφαση. "

ναι να ξαναπαω λαντζερης στο ματσατσουτσα και μετα πιτσαδορος.ξαναμανα.

Ανώνυμος είπε...

σεντόνια από δω, σεντόνια απο κει αλλά τελικά αποζημιώθηκα με την πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή του marquee στο τέλος.

prtf

The Motorcycle boy είπε...

Μα τι είσαι εσύ αδερφάκι μου; Ή του ύψους ή του βάθους! Δεν είπα ρε χρυσό μου αγόρι οτι πεθάνανε ΟΛΟΙ και ήρθανε οι Αιγύπτιοι! Είπα οτι στην περιοχή μας έχουν περάσει του πούστη οι φυλές, οι οποίες φρόντιζαν να υποτάσσουν τους προηγούμενους κατοίκους. Επειδή όμως κάθε κατακτητής χρειάζεται υπηρετικό προσωπικό και κάθε αφέντης -σκλάβους, γι΄αυτό πάντα κάτι αφήνανε. Ε, μετά πλακώνανε τις προσμίξεις, ειδικά όταν οι προηγούμενοι κατακτητές γίνονταν κατακτημένοι.

Για την Πελοπόννησο τώρα, το είχα διαβάσει σε μια μελέτη (επειδή ήμουνα μικρός επί Ιμπραϊμ και δεν τα θυμάμαι καλά) οτι η αντιστοιχία Αιγυπτίων με εναπομείναντες ήταν κάτι του στυλ 80-20. Στους εναπομείναντες βάλε μέσα Αρβανίτες, βάλε ότι σκατά θέλεις. Αχταρμάς.

Μη μου φέρνεις παράδειγμα τους μετανάστες μας στην Αμερική που, λόγω φοβικότητας, παλεύουν να μην ενσωματωθούν. Τα ίδια κάνουν και οι Κινέζοι και οι Ινδοί και οι Τούρκοι κι εγώ δεν ξέρω ποιοι άλλοι. Τι θα πει αυτό, οτι είναι κάποιοι περιούσιοι λαοί από απόψεως πολιτιστικής κληρονομιάς; Παπάρια μάντολες!

Δεν ήθελες τη Λατινική Αμερική με τα φρέσκα κράτη -ΟΚ, που να πάμε; Να πάμε στη Μεγάλη Βρεττανία με τις τρελές φυλετικές διαμάχες και με τις ακόμα διαχωρισμένες περιοχές; Θυμάσαι εσύ να υπάρχει απαγορευτικό για γάμους μεταξύ Σκωτσέζων, Βρεττανών και Ουαλών;
Κι εκεί παίζει και διαφορετικό δόγμα -μην ξεχνάμε!

Αυτά που λες περί μεροκάματου ισχύουν ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, αλλά αφορούν τους μικροεργολάβους. Αυτά σου έγραφα κι εγώ από την αρχή για τους εργάτες που γίνανε εργολάβοι γιατί ήπιανε το αίμα των ξένων και τώρα φωνάζουν "έξω οι ξένοι". Οι μεγάλες κατασκευαστικές δεν ιδρώνουν με τέτοια πράγματα, ούτε και ασχολούνται. Κλείνουν 10, 20, 100 συνεργεία για να τους κάνουν τη δουλειά και δίνουν σε κάθε συνεργείο Χ ποσό. Στον πούτσο τους αν το ποσό θα πάει στους εργάτες ή θα το φάει ο εργολάβος.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι αυτό ακριβώς που λες στο τέλος -αυτά βλέπω εγώ και έχω φρικάρει και τσιρίζω. Εσύ καλά κάνεις και δε βλέπεις τηλεόραση, δεν ακούς ειδήσεις και τίποτα απ΄όλα αυτά. Αλλά εμένα είναι η δουλειά μου να τα βλέπω και να τα ακούω -κοινωνιολόγος είμαι.

Κι αφού πιάσαμε τις δουλειές μας, εσύ αγορίνα μου ηχολήπτης γεννήθηκες κι άσε τα ναζάκια και τα αντικαρφώματα περί λάντζας. Άντε να ξανακάνεις κάποιο στούντιο ή κάτι παρόμοιο να μη χαραμίζεσαι τζάμπα αδερφέ μου.

marquee de mud είπε...

@ ανωνυμος. καλα μη νομιζεις. δεν μου παει να ψηφισω κανενα αλλα οτι ξαναματαρρωστησα με τον "αντωνακης" αρρωστησα.

@μοτο η βρετανια ειναι κακο παραδειγμα φιλε. σκωτοι και ιρλανδοι μισουν τους αγγλους. ακομα και τωρα δεν τολμαει να κυκλοφορησει αγγλος στο μπλεφαστ οχι να παντρευει και ιρλανδη. αν πας δε και πιο πισω ουτε βορειοι με νοτιους αγγλους δεν μιλιοντουσαν. οι νοτιοι, κατω του λονδινου, θεωρουν ακομα τους απο πανω παρακατιανους.

αυτο ξαναψαξτο ειδικα για πελοπονησο κι αρβανιτες ή αν θες κοιτα απο λιβανατες-αταλαντη μερια κλπ. ρε ουτε μεχρι πριν 40 χρονια δεν περνανε "ξενη". οι σαρακατσανοι δε και οι βλαχοι ακομα "ξενες" τις φωναζουν τις αλλες νυφες. σαρακατσανος ειμαι και ξερω. οπως τα περιγραφεις ειναι λογικα αλλα αν μπαινεις στην ουσια καθε χωριου σου λενε. "αυτοι ηταν βλαχοι,(φυλη) ξενοι. ηρθαν στο χωριο το '20 απο κεινο το χωριο" κλπκλπ. δεν πολυανακατευοντουσαν μεταξυ μεχρι προσφατως. κι εγω ανθωπολογια ειχα δευτερη ειδικοτητα. και ψυχοκοινωνιολογια αρχισα να σπουδαζω εξου κι λοξα.

γιάυτο και δεν βλεπω τιβι γιατι τα πιο πολλα απο αυτα που βλεπω τωρα να τα εχουν βαλει σε εφαρμογη, τα διδασκομουνα απο 20ετιας με τρομο για το ποση δυναμη εχουν τελικα οταν τους αφησει να σε "μετρησουν", να σε σκαναρουν αν θες. ξερεις με δημοσκοπησεις για γαλατα αμιτες στρινγκακια τσιγαρα "μια απλη δημοσκοπηση κανουμε".

περι εργολαβων. παμε παλι πισω στην ψυχολογια. το 85 ηταν, το 86 ηταν, πτυχιακη ηταν, κανονικη ερευνα ηταν, δε θυμαμαι. καποιος μαγκας λοιπον στο ουσα, βρηκε χιλιες διευθυνσεις , χιλιων ανθρωπων μοιρασμενους σε καθε κοινωνικη ταξη.απο κατω του οριου της φωχειας εως ροκφελερ και ωναση. ολοι ειχαν σπιτι να μεινουν. βρηκε και χιλια δολλαρια τα κατεθεσε σε μια τραπεζα και πηρε χιλιες επιταγες του ενος δολαριου και εστειλε απο μια σε καθε εναν. μαντεψε εσυ τωρα ποιος πηγε και εξαργυρωσε τις επιταγες του (1) ενος δολαριου. οι μπομπολες φιλτατε. κι οταν ο μπομπολας κλεινει δουλειες δεν δινει 10,20,30. τις συζηταει τις δουλειες. και μπορει να βρεθηκαν πολυ υπεργολαβοι οταν γιναν πολλες οι δουλειες αλλα αυτοι οι μεγαλοι εχουν χρονια κατι συνεργεια που βγαινουν πχ και φωναζουν ολοι μαζι για να χτιστει το mall στο βωβοτανικο.

κι οταν οι μπομπολες κανουν δουλειες πανε εκει που ειναι τα φθηνα εργατικα (Βλ. γειτονες χωρες) αλλα επειδη η γαμιολα η αττικη οδο επρεπε να γινει στην αττικη, εκανε παραγγελια εργατες 6 στην τιμη των 2. τοσο απλο. παρηγγειλε αυτος για παρτη του αλλα αρχισαν να του στελνουν απο ολες τις περιοχες του πλανητη. τοτε φαγαν ολοι απο το τζαμπα.

α! το "αυτο" που ξεχασα χθες να εξηγησω ποιο ηταν. το "ολο αυτο" συγκεκριμενα ηταν, αν ειναι τυχαιο/αποτελεσμα της ελευθερης αγορας που μαζευτηκε ολος αυτος ο κοσμος εδω ή οτι καποιοι τους εφεραν ΚΑΙ επι τουτου για να διεκδικησουν καποια πραματακια αργοτερα. ή καμια αλλη ιδεα τελος παντων.

και το ρωτω γιατι εχω ζησει σε δυο χωρες αναμεσα σε μεταναστες αλλα τετοιο χαλι δεν εχω ξαναδει. ισα-ισα που οι παλιοι που εχουν τον τροπο τους, καπου βολευουν τους νεους και πολλες φορες περνανε και καλυτερα απο τους ντοπιους. αυτο που βλεπω καθε μερα απο δω μερια, ανθρωπους να περιμενουν το πρωι για κανα μεροκαματο και το απογευμα που γυρνας να τους βλεπεις να κοιμουνται στα ιδια πεζοδρομια, ξερω γω δεν υπαρχει. μην μιλησω για ιστορικο κεντρο.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είναι Ανώνυμος αδερφάκι είναι ο Ρακάς από το Πορτατίφ, να σου κάνω τη γνωριμία -πολύ δυνατό παιδί, δες το μπλογκ του και θα καταλάβεις.

Η ερώτησή μου περί Βρεττανίας ήταν απλή: παντρεύονται ή όχι μεταξύ τους οι φυλές; Μη μου λες για το αν σφάζονται -σφάζονται και μετά πηδιούνται και γεννοβολάνε.

Πελοπόννησο και Λιβανάτες που λες έχω προσωπική εμπειρία -δεν πάνε έτσι τα πράγματα. Σου είπα για τη γιαγιά μου, γαμώ τις επιμειξίες. Η πρώην πεθερά μου από Λιβανάτες παραέξω ήταν βλάχα (σλάβικο φύλλο) και ο πεθερός μου Αρβανίτης -μια χαρά.

Στην Πελοπόννησο Αρβανίτες μπόλικοι -θυμίσου το Νικηταρά. Τέλος πάντων, πολλή αλλαξοκωλιά στα διαφυλετικά -μην το συζητάς.

Για τους μεγαλοεργολάβους κι εσύ καταλήγεις σε συνεργεία που αυτοί μισθώνουν. Γιατί το κάνουν; Για προφανείς λόγους. Αν πάει κάτι στραβά εμφανίζονται 100 εργάτες, ασφαλισμένοι, μοσχομυρωδάτοι, με φόρμες εργασίας -σκέτη διαφήμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυτοί είναι οι υπεργολάβοι. Παρακάτω η εταιρεία δεν θέλει να ξέρει τι γίνεται. Σου δίνει εσένα 100 ευρώ για 500 εργατοώρες για να βγάλεις τη δουλειά. Βγαίνει η δουλειά σε 500 εργατοώρες; Ναι αμέ! Αν είσαι ρομπότ και δεν κοιμηθείς στο ενδιάμεσο. Πας εσύ τώρα, δίνεις 20 ευρώ στους από κάτω και γίνεται η δουλειά με σένα να ξύνεσαι. Αν τώρα σκάσει ατύχημα εσύ είσαι υπεύθυνος. Επειδή εσύ προσέλαβες τον εργάτη τον ανασφάλιστο. Αλλά και πάλι δεν πας μέσα -γιατί; Επειδή δεν τον χρησιμποίησες σε δική σου δουλειά -τον χρησιμοποίησες σε δουλειά της εταιρείας. Άρα φταίει η εταιρεία! Ναι, αλλά δεν τον προσέλαβε ποτέ τον εργάτη! Ε τότε ποιος φταίει; Ο μαλάκας ο εργάτης που πήγε από μόνος του και σκοτώθηκε. Άσε που όταν το έκανε κατέστρεψε υλικά της εταιρείας, τυχερή είναι η οικογένειά του που δεν της κάνανε και μήνυση. Έτσι πάει -κάποτε ήμουνα μεσοτοιχία με τη Γραμματεία Ολυμπιακών Έργων και το ξέρω.

Περί του "αυτού" θα δεχόμουν το τυχαίο αν δε με εμπόδιζαν δυο περίεργα πράγματα:
1. Οτι η Ελλάδα είναι φτωχή (παραγωγικά) χώρα αλλά "προτιμάει" ο κόσμος να έρχεται εδώ αντί να πηγαίνει στην βιομηχανική Ιταλία π.χ. Αυτό μου μοιάζει ανεξήγητο και τα αφύλακτα σύνορα δε με ψήνουν. Και τα βουλγάρικα σύνορα αφύλακτα είναι, αλλά δεν πάει κανένας στη Βουλγαρία!
2. Οτι η εισροή μεταναστών ξεκίνησε από τον Αντωνάκη το Σαμαρά που ήθελε να φέρει μέσα τους "αδελφούς μας τους Βορειοηπειρώτες".

Κατόπιν των παραπάνω προσανατολίζομαι σε κάποιο κολπάκι, αλλά δεν έχω πολλά στοιχεία για να βγάλω συμπέρασμα.

Υ.Γ.: Πήρες το μέιλ μου με το άρθρο;

[Germanos] είπε...

MSM ειναι τα mass media.
Μαζι σου

marquee de mud είπε...

γεια σου ρακας. χαρηκα.

για τις in the mix καταστασεις μαλλον ζουμε σε διαφορετικη χωρα.

για τους εργολαβους ξανακοιτατο στην αρχη του, οταν δεν υπηρχαν τοσοι υπεργολαβοι. επειδη τα εζησα απο μεσα (θειος γραμματεας του συνδικατου, πατερας πηρε συνταξη απο κει, αδερφος ακομα τραβιεται, εγω εφαγα κατι φεγγαρια πριν τα ηχοληπτικα) σου λεω οτι απο 1994 εως 2000-1 λιγοι οικοδομοι πηγαιναν σε συνεργεια τα οποια συνεργεια ηταν ελαχιστα. τα ειχαν αυτοι οι μεγαλοι, τους πληρωναν λιγοτερα λεφτα σε σχεση με εξω αλλα ηταν υπαλληλοι, οποτε πεφταν οι μισθοι και τα ενσημα βρεξει-χιονισει.και αυτο ειναι πολυ σημαντικο αν σκεφτεις οτι τα 100 ενσημα δεν βγαινουν και τοσο ευκολα στην οικοδομη. τοτε οσοι δικοι μας μασησαν και πηγαν θεωρουσαν οτι "πουληθηκαν" για ενα σιγουρο μισθο. εκει που τρελλαθηκαν ηταν οταν τους πεταξαν εξω σχεδον ολους και κρατησαν τους πιο νεους για εργοδηγους, επιστατες κλπκλπ.

αυτα με το δευτερο μεγαλο κυμα. ετοιμαζοντουσαν για τους ολυμπιακους και ειχαν ξεφυγει οι τυποι. οταν πια τους πηρε το νερο απο τον κωλο και δεν προφταινανε με τιποτα(οι μπομπολες) τοτε δωσανε σε υπο-εργολαβους πολλα απο τα παρακειμενα εργα.οχι τα κυρια. στα κυρια δουλευαν και θα δουλευουν τα συνεργεια τους που ηδη ηταν γεματα αλλοδαπους. στα εργοταξια αυτα ηταν πιο δυσκολο να μπεις απο οτι ειναι μπεις στην αμερικανικη πρεσβεια.

οι υπεργολαβοι τοτε ακομα δεν δουλευαν με ξενους. τους γαμουσε ακομα τοτε το ικα. τους περιμεναν και στην γωνια τα συνδικατα. του μπομπολα του κλαναν τα αρχιδια και τα στνδικατα και το ικα. αβατον τα εργοταξια. ουτε τα ασθενοφορα δεν εμπαιναν καλα-καλα μεσα.στην πορτα παραλαμβναν "εμπορευμα".

μεσα σε λιγο καιρο αυτο με τους υπεργολαβους εγινε παγια κατασταση και το γνωστο ανεκδοτο με τον διαγωνισμο , τον γερμανο, τον αλβανο και τον ελληνα. οι υπεργολαβοι βεβαια και το ολο κολπο καναν τους αλλους απλα μεγαλους γιγαντες και τους υπεργολαβους -καποιους- μεγαλους.

ενα ωραιο το ειπε ο πατερας μου πριν κανα 3μηνο στον αδερφο μου και τραβαγε τα μαλλια του (ο αδερφος μου) .

"ηρθε ο μπαρμπα-γιαννης και μου ειπε οτι ζητησε δουλεια απο κεινο τον ΜΗΧΑΝΙΚΑΚΟ για τον γιο του και εκεινος δεν του απαντησε καν"

"ποιον ΜΗΧΑΝΙΚΑΚΟ ρε πατερα ποιον λες;"

"να μωρε εκεινο που τον βριζουν τωρα για τον ελαιωνα"

"τι λες ρε πατερα; ξερεις τον βωβο;"

"ναι μωρε. οταν αρχιζε τον ειχε ο ταδε μηχανικος κλπκλπ και τον βοηθαγαμε.αλλα εγινε μεγαλος μετα.προκοψε. δουλεψαμε κανα δυο-τρεις φορες μαζι"

"σοβαρα ρε πατερα; προκοψε ο βωβος τι λες τωρα;"

χαμπαρι ο πατερας μου το εγκεφαλικο που παθαινε ο αδερφος μου και την ειρωνια

"ναι αληθεια. δεν θυμασαι που σας ελεγα οτι δουλευα στην κηφισιας σε δυο-τρια μεγαλα εργα;με αυτον τον μηχανικακο ηταν"

εκει τα πηρε ο αδερφος μου.

"ολοι κονομησαν εκτος απο σενα ρε γαμωτο. συνεχεια με το σταυρο στο χερι. και μπουρου μπουρου".

"με το σφυροδρεπανο"

του απαντησε καποια στιγμη ο αλλος κι εκλεισε η κουβεντα με τα κλασικα "τι καιρο κανει στο χωριο σημερα; ναι; κι εδω για βροχη το παει. ποτε θα ερθετε ειπες"

τελος παντων

οσο για το "αυτο" οπως κι εσυ, κι εγω και πολλοι αλλοι κολπακι μυριζονται. ειδικα η εκταση που πηρε. τελος παντων ελπιζω να μη δειξει.

The Motorcycle boy είπε...

Σωστή επεξήγηση Γερμανέ, εγώ τα ήξερα ΜΜΕ -αλλά ο marquee είναι ξενοσπουδαγμένος.

marquee, τέλος πάντων, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε περί αχταρμά μέιντ ιν Γκριζζ ή μέιντ ιν Ίνγκλαντ -θα μπορούσαμε να το πιάσουμε περί του τι φύλλα υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο, περί ποσοστού Βουλγάρων, Τούρκων, Εβραίων και Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη πριν περάσει η πόλη σε ελληνικά χέρια και περί αναγκαστικών μετακινήσεων πληθυσμών και άστα να πάνε. Αλλά δεν έχει σημασία τελικά.

Το ρεζουμέ (στο οποίο υποθέτω συμφωνείς) είναι οτι σαν χώρα παρουσιάζουμε αυξημένη ξενοφοβία (Τούρκοι) και υπερβολικά μεγάλο βαθμό ρατσισμού (πρώτα τσιγγάνο-γύφτοι, μετά αλλοδαποί). Σε αυτά τα δυο στηρίχτηκαν χρόνια οι κυβερνήσεις και έκαναν παιχνίδι και τελικά αυτά τα δυο μπλόκαραν την, όποια, προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων.

Δεν φτάνουν τα μεγάλα συμφέροντα για να παρθεί μια απόφαση -χρειάζεται και λαϊκή αποδοχή. Η οποία φυσικά ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ. Αυτό που λέω είναι οτι μπορεί να βολεύονται οι εργολάβοι με τους αλλοδαπούς, αλλά το ίδιο βολεύονται και οι αγρότες, οι μικροεργολάβοι, οι μαρμαράδες και μετά ψάχνουν να τους πετάξουν -και ο κόσμος χαίρεται που ξεφορτώνεται τους ξένους. Χτες έβλεπα ρεπορτάζ από Άγιο Παντελεήμονα, ήταν ένας καργιόλης, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εφέδρων (!!!) που έλεγα οτι ανέλαβαν να φυλάξουν την πλατεία. Επειδή έχουν γίνει 35 φόνοι τριγύρω τα τελευταία χρόνια και πολλοί βιασμοί. Σε κάποια φάση του ξέφυγε οτι ανάμεσα στους δολοφονημένους και τις βιασμένες ήταν και αλλοδαποί!! Τι ωραία φάση!

Ο Μπάμπης ο Βωβός είναι από το χωριό της μάνας μου, όπως ακριβώς στα είπε ο πατέρας σου. "Μηχανικάκος και πολύ καλό παιδί", που λέει κι ο θείος μου -αυτό σημαίνει οτι έχει πιεί αίμα αλλά μετά φρόντισε να σκουπιστεί με χαρτοπετσέτα και να κάνει εκεί πέρα μια εκκλησία, ή κάτι παρόμοιο κοινωφελές και να φτιάξει την εικόνα του.

Άκου τώρα μια άλλη ιστορία, σχετική-άσχετη: ληστέψανε μια γριούλα ηθοποιό γνωστή από σήριαλ, τη βγάλανε λοιπόν στις ειδήσεις να πει το πόσο τρομακτικοί είναι οι αλλοδαποί και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Και λέει η γριούλα: "μα τι περιμένατε να γίνει; όλοι αυτοί οι αλλοδαποί θα καταλήξουν στο τέλος μισθοφόροι των αφεντικών για να καταπνίξουν την αντίδραση των καταπιεσμένων -γι΄αυτό τους έχουν αφήσει σ΄αυτή την κατάσταση". Δαγκώθηκε ο παρουσιαστής και την έκοψε στον αέρα.
Αυτό το σενάριο είχε παίξει και στη Σιδερένια Φτέρνα αν θυμάσαι -απλά το αναφέρω.

The Wolf είπε...

δυό πισίνες γεμάτες σκατά...
στη μία κολυμπάμε του λόγου μας, όλοι οι "ελεύθεροι πολίτες" αυτού του κράτους
ενώ στην άλλη πισίνα κολυμπάνε οι "άλλοι"..οι "ξένοι" ντε !

με τη δική μας οπτική αντικρίζουμε μια πισίνα γεμάτη σκατά που μέσα κολυμπάνε άλλοι ...
τους χλευάζουμε γι' αυτό και τους αντιμετωπίζουμε ως σκατά με υπέρμετρο σαδισμό...
την οσμή δε που πλανάται τη χρεώνουμε στην απέναντι πισίνα, ενώ εμείς συνεχίζουμε το ύπτιο και τα μακροβούτια.

Η αλήθεια είναι
οτι τα σκατά θα παραμένουν σκατά, ακόμα κι αν νομίζεις οτι κολυμπάς σε τζακούζι...
Η αλήθεια είναι επίσης, οτι η λέξη Άνθρωπος γράφεται
με "Α" κεφαλαίο,
όπως κι η λέξη Αξιοπρέπεια.

(Συγνώμη για το δύσοσμο σχόλιο)

Υπέροχη η ανάρτησή σου.

The Motorcycle boy είπε...

Wolf, το κόλπο είναι οτι, για να υπάρχουμε "εμείς" θα πρέπει να υπάρχουν "οι άλλοι" προκειμένου να οριζόμαστε αποκλειστικά. "Είμαστε ότι αυτοί δεν είναι και αυτοί είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε". Απλά μαθήματα κοινωνιολογίας. Υπάρχει πρόβλημα; Βεβαίως. Οτι η συγκεκριμένη λειτουργία εφαρμόζεται σε εξελισσόμενες (ή υπό εξέλιξη) κοινωνικές δομές. Όπου εξέλιξη φυσικά μπορεί να σημαίνει και Παγκόσμιος Πόλεμος (θυμίσου τον Αδόλφο). Εδώ έχουμε τον ρατσισμό αλλά δεν έχουμε την εξέλιξη. Τουτέστιν, είναι σα να παίζουμε ποδόσφαιρο σε κάποιο γήπεδο από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα τέρματα, κουβαλάμε τη μπάλα και δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι