Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

"Παίζετε γκολφ κύριε Σιμόν Μπολιβάρ;"

Κάνω τρελό κέφι με την προπαγάνδα. Με τρέφει ρε παιδί μου, με αναζωογονεί –γι΄αυτό άλλωστε και ένα από τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα που έχω ακούσει σχετίζεται με την προπαγάνδα. Το λέγαμε παλιά για να κοροϊδέψουμε τους ΚΚΕδες –μπορεί και να το ξέρεις:

Μια φορά λοιπόν, αποφασίζει ο σύντροφος Λεονίντ Μπρέζνιεφ, τότε επικεφαλής της ΕΣΣΔ να δεχτεί την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, του Τζίμι «Φιστίκια» Κάρτερ και να τρέξουν οι δυο τους ένα κατοστάρι. Συναντιούνται στο στάδιο, τρέχουν το κατοστάρι, κερδίζει ο Κάρτερ. Την επόμενη μέρα η «Πράβντα» κάλυψε το γεγονός ως εξής –«σε αγώνα δρόμου 100 μέτρων που διεξήχθη χτες ο φωτεινός πρωτοπόρος και Γενικός Γραμματέας του ΚΚΣΕ σύντροφος Λ. Μπρέζνιεφ κατετάγη δεύτερος σε αντίθεση με το καπιταλιστικό σκουπίδι και πρόεδρο των ΗΠΑ Τ. Κάρτερ ο οποίος κατάφερε να τερματίσει μόλις προτελευταίος!»

Είπες τίποτα; Βεβαίως και δεν λέει ψέματα η υποτιθέμενη παρουσίαση του θέματος από την «Πράβντα» -άλλωστε η πραγματικότητα έχει πολλές όψεις, εξαρτάται από το που στέκεσαι κοιτάζοντάς την. Η πραγματικότητα έχει τόσες όψεις ώστε, μπορεί, ανάμεσά τους να διακρίνεις μέχρι και την αλήθεια!

Η Σοβιετική Ένωση υπήρξε άξια συνεχίστρια της επιστημονικής προπαγάνδας που αποθεώθηκε στη ναζιστική Γερμανία –αυτό το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες. Κι επειδή «πέτρα που κυλάει –δεν χορταριάζει», μείναμε σ΄αυτά που ξέρουν οι πέτρες και ξεχάσαμε τι συμβαίνει δίπλα μας. Διότι η παραπάνω δήλωση περί «άξιας συνεχίστριας» δεν διαφέρει σε τίποτα από το ανέκδοτο με τους δύο Προέδρους –παρουσιάζει δηλαδή τη μισή ιστορία. Όμως δεν διαμαρτυρήθηκες όταν το διάβασες –έχεις συνηθίσει άλλωστε να ακούς τη συγκεκριμένη άποψη. Δες τώρα πως είναι ολόκληρο το γαλακτομπούρεκο: Η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ υπήρξαν άξιες συνεχίστριες της επιστημονικής προπαγάνδας που αποθεώθηκε τόσο στη ναζιστική Γερμανία όσο και στη Μεγάλη Βρετανία του Τσώρτσιλ. Συνεννοηθήκαμε;

Αρκετά όμως με την ιστορική αναδρομή –περνάω στο γοητευτικό παρόν και παρουσιάζω ένα δείγμα προπαγάνδας «φτιαγμένο με τα αγνότερα υλικά από μαστόρους με μεράκι για πελάτες με γούστο». Το παρακάτω άρθρο είναι αναδημοσίευση των New York Times στην «Καθημερινή» (και να υπενθυμίσω εδώ οτι οι συγκεκριμένες δύο φυλλάδες συνηθίζεται να θεωρούνται συνώνυμες της αντικειμενικότητας):

Ο Τσάβες βουλώνει τις τρύπες του γκολφ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διέταξε το κλείσιμο δύο πολύ γνωστών γηπέδων της χώρας
The New York Times

Πρώτη εντύπωση; Σάλταρε ο Τσάβες! Δες λίγο την εικόνα που φτιάχνει ο τίτλος του άρθρου –ένας Τσάβες χοντρούλης, κάθιδρος –να τρέχει στα γήπεδα γκολφ και να βουλώνει τις τρύπες! Ακριβώς από κάτω ακολουθεί η συνοπτική παρουσίαση του θέματος –όπου το γεγονός (κλείσιμο δυο γηπέδων) αναβαθμίζεται με την επισήμανση οτι πρόκειται για «πολύ γνωστά» γήπεδα –άρα ο Τσάβες επεμβαίνει, ας πούμε, στον πολιτιστικό ιστό της χώρας. Ή κάτι τέτοιο.

Το πολιτικό κίνημα του προέδρου Ούγκο Τσάβες βρήκε καινούργιο στόχο: το γκολφ. Μετά ένα σύντομο κατηγορητήριο του προέδρου εναντίον του αθλήματος στην κρατική τηλεόραση, τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι του Τσάβες κίνησαν τις διαδικασίες για το κλείσιμο δύο από τα γνωστότερα γήπεδα γκολφ της χώρας, στο Μαρακάι, μια πόλη κοντά σε στρατόπεδα και στην παράκτια πόλη Καραμπαλέντα.

Εδώ έχουμε τον κλασικό πικάντικο πρόλογο που πρέπει να κρατήσει τους αναγνώστες. Και γι΄αυτό, το κλείσιμο δυο γηπέδων αναγορεύεται σε ιδεολογικό στόχο ενός κινήματος ο οποίος μάλιστα αναπτύχθηκε σε ένα «σύντομο κατηγορητήριο» εκ μέρους του προέδρου! Δηλαδή, ο τρελός που τρέχει να βουλώσει τρύπες του γκολφ, έδωσε και εξήγηση της παρανοϊκής του αυτής ενέργειας! Έχουμε καμιά απορία οτι η εξήγηση (οποιαδήποτε κι αν είναι) θα είναι τόσο παρανοϊκή όσο η ίδια η ενέργεια;

«Ας το ξεκαθαρίσουμε», είπε ο Τσάβες, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου τηλεοπτικού του προγράμματος. «Το γκολφ είναι αστικό σπορ», είπε και όταν ανέφερε τη λέξη «αστικό» ήταν σαν να κατάπινε καστορέλαιο.

Νάτη και η εξήγηση, νάτη και η εξήγηση! Ο ψυχάκιας κλείνει τα γήπεδα γκολφ, επειδή πρόκειται για «αστικό» (μπλιαχ, φτου –που πήγε η σακούλα μη λερώσω τη στολή μου;) σπορ! Αναρωτιέμαι –υπάρχει έστω κι ένας μη σχετικός με το θέμα αναγνώστης που να μην τσίμπησε από τον πικάντικο τίτλο και να μην μπήκε στη διαδικασία να διαβάσει το άρθρο; Κι αυτός ο αναγνώστης, φτάνοντας μέχρι εδώ –δεν έχει ήδη πειστεί οτι ο Τσάβες είναι ακόμα ένας ψυχοπαθής, γραφικός αλλά επικίνδυνος δικτάτορας; Πάμε παρακάτω.

Αν συνεχιστεί το κλείσιμο των γηπέδων, τότε μέσα σε μια τριετία θα έχουν κλείσει συνολικά εννέα γήπεδα γκολφ, παρατήρησε ο Τζούλιο Τόρες, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ της Βενεζουέλας. Ενα σχέδιο του Αμερικανού αρχιτέκτονα Ρόμπερτ Τρεντ Τζόουνς για την κατασκευή γηπέδου γκολφ στη Νήσο Μαργκαρίτα, το οποίο θα ήταν το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής, σταμάτησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Έρχεται τώρα η φωνή της λογικής, η σύνεση προσωποποιημένη, ο αδέκαστος Τζούλιο Τόρες, ο οποίος δεν είναι κανένας τυχαίος –εντάξει; Είναι κοτζάμ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ Βενεζουέλας! Ειδικός, ικανός και αμερόληπτος! Προσέχεις πόσο πιο ψύχραιμη μοιάζει η δήλωσή του σε σύγκριση με το παραλήρημα του Τσάβες; Τόσο ψύχραιμη που δεν μπαίνει καν σε εισαγωγικά! Και τι μας λέει ο Πρόεδρος; Οτι ΑΝ (αν, είπαμε) συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν 9 ολόκληρα γήπεδα! Αναρωτιέμαι εγώ ο ηλίθιος –πόσα γήπεδα γκολφ έχει η Βενεζουέλα; Τέλος πάντων. Δεν έχει σημασία επειδή το άρθρο μας κεραυνοβολεί αποκαλύπτοντας οτι ένα σχέδιο του παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Τάδε Ταδόπουλου για το μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ της Λατινικής Αμερικής σταμάτησε λόγω οικονομικών προβλημάτων! Εδώ πλέον μπορούμε να γίνουμε έξαλλοι με την άνεσή μας απέναντι στον Τσάβες! Τόλμησε ο κανάγιας να σταματήσει την κατασκευή αυτού του γηπέδου-κοσμήματος; Και δεν έχει βγει ακόμα ο λαός στους δρόμους να τον λιντσάρει; Τώρα βέβαια, εδώ πέρα υπάρχουν κάποιες απορίες. Για παράδειγμα, από που κι ως που θα έβαζε μια κυβέρνηση τα λεφτά για να γίνει ένα γήπεδο γκολφ; Ή, ας πούμε, τι σκατά χρησιμότητα εξυπηρετεί η χρηματοδότηση ενός γηπέδου γκολφ σε μια χώρα που ταλανίζεται από την πείνα και τη φτώχεια; Συνεχίζουμε.

Οχυρά της ελίτ
Τα περισσότερα από τα γήπεδα που έκλεισαν, βρίσκονται σε περιοχές με πετρέλαιο, κοντά στο Μαρακαΐμπο, στη δυτική Βενεζουέλα και στο Μονάγκας Στέιτ, στα ανατολικά, όπου αρχικά κατασκευάστηκαν για τους Αμερικανούς, που δούλευαν στην πετρελαιο-βιομηχανία. Μετά την εκκαθάριση των αντιφρονούντων από την εθνική εταιρεία πετρελαίου, η προσοχή του Τσάβες έχει επικεντρωθεί στα γήπεδα του γκολφ, τα οποία είναι τα οχυρά της πάλαι ποτέ ελίτ.

Εδώ ο συντάκτης του άρθρου αναλύει το (φυσικά) ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο της εχθρότητας του Τσάβες για τα έρημα τα γήπεδα γκολφ. Τα έχει συνδέσει με την ελίτ, την οποία, κατά πως φαίνεται, έχει δαιμονοποιήσει –χειρότερα κι από την ψύχωση του Μπους με τους σαρικοφόρους. Είναι φανερό –ο Τσάβες δεν στέκει καλά στα μυαλά του!

Τα προβλήματα στέγασης συνέβαλαν επίσης στα κυβερνητικά σχέδια, όπως είπε ο Τσάβες, τον περασμένο μήνα, όταν διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τόσες πολλές παραγκουπόλεις στο Μαρακάι, όταν γήπεδα του γκολφ και οι εγκαταστάσεις του κρατικού Hotel Maracay, ενός παρηκμασμένου κτιρίου της δεκαετίας του 1950 εκτείνονται σε μια περιοχή μεγάλης ζήτησης από την αγορά ακινήτων.

Όμως, κάπου πρέπει να χώσουμε και μερικά ψήγματα αλήθειας –καθότι σοβαρή εφημερίδα! Έτσι λοιπόν αφιερώνουμε μια παραγραφούλα εδώ πέρα, προκειμένου να παρουσιάσουμε λίγη πραγματικότητα. Χωρίς εισαγωγικά τώρα η δήλωση του Τσάβες, για να περάσει, συγκριτικά με τις υπόλοιπες, στο ντούκου –ποια δήλωση; Αυτή στην οποία αναρωτιέται ο άνθρωπος, «γιατί υπάρχουν τόσες πολλές παραγκουπόλεις στο Μαρακάι, όταν γήπεδα του γκολφ και οι εγκαταστάσεις του κρατικού Hotel Maracay, ενός παρηκμασμένου κτιρίου της δεκαετίας του 1950 εκτείνονται σε μια περιοχή μεγάλης ζήτησης από την αγορά ακινήτων». Με λίγα λόγια, τι σκατά να τα κάνεις τα γήπεδα όταν ο κόσμος είναι άστεγος;

Αντίθετα από την Κούβα
Οι επικριτές της εκστρατείας κατά του γκολφ επισημαίνουν ότι η Κούβα, ο κυριότερος σύμμαχος της Βενεζουέλας, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Καναδοί και Ευρωπαίοι επενδυτές επιδιώκουν να κατασκευάσουν εκεί δέκα γήπεδα του γκολφ, στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να αυξήσει τα τουριστικά έσοδα.

Εδώ βάζει και θέμα κομματικής γραμμής ο σύντροφος αρθρογράφος –σου λέει, οι Κουβανοί που κάνουν συμφωνίες για γήπεδα τι είναι; Μαλάκες; Οπορτουνιστές; Φραξιόνες; Αφού η κεντρική θέση περί γκολφ όπως αποφασίστηκε από το Κομματικό Όργανο του ΚΚΚ είναι «ναι στο γκολφ» εσύ πως την έχεις δει ρε Τσάβες; Πρόσεξε μαγκιά τώρα! Ο αρθρογράφος επιχειρηματολογεί θεωρώντας οτι στη Βενεζουέλα υπάρχει καθολική απαγόρευση του γκολφ σαν αθλήματος! Αυτό δεν προκύπτει ούτε από το άρθρο, ούτε από τα γεγονότα –αλλά ο αρθρογράφος το προκύπτει από μόνος του! Στην περίπτωση της Κούβας δε, αναφέρει τα 10 γήπεδα αλλά χωρίς να μας πει που θα γίνουν! Επειδή είναι άλλο πράγμα να έχεις ένα γήπεδο στη μέση της πόλης όταν τριγύρω βρέχονται οι άστεγοι και διαφορετικό να πεις σε μια εταιρεία να φτιάξει κάποιο γήπεδο στη μέση του πουθενά, αξιοποιώντας τίποτα βαλτοτόπια ή ερημιές ας πούμε. Αλλά για τον αρθρογράφο το γεγονός παραμένει –ο Τσάβες ενεργεί αντίθετα ακόμα κι από την Κούβα! Αναρωτιέμαι τώρα –η Κούβα δεν είναι ο τόπος του κακού; Δεν είναι η χώρα με τη λαομίσητη δικτατορία; Άρα, αν κάποιος ενεργεί αντίθετα από τους Κουβανούς δεν θα έπρεπε να θεωρείται οτι ενεργεί σωστά; Λεπτομέρειες!

Στο Μαρακάι σχεδιάζεται η κατασκευή σπιτιών για άτομα χαμηλού εισοδήματος, στους χώρους των γηπέδων, ή μετατροπή τους σε πανεπιστήμιο. Στην Καραμπαλέντα, τα σχέδια προβλέπουν τη μετατροπή των γηπέδων σε πάρκο για παιδιά. Ο Τσάβες, από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σκοπό να απαγορεύσει το γκολφ. «Σέβομαι όλα τα σπορ», είπε. «Αλλά υπάρχουν αθλήματα και αθλήματα. Μήπως θέλετε να μου πείτε ότι αυτό είναι λαϊκό άθλημα;» ρώτησε και έδωσε μόνος του την απάντηση: «όχι».

Και επιτέλους μετά από το προπαγανδιστικό σπαζαρχίδιασμα αποφασίζει ο αρθρογράφος να αναφέρει την είδηση! Χαλάνε το ένα γήπεδο για να κάνουν σπίτια για τους φτωχούς ή πανεπιστήμιο και το άλλο για να κάνουν πάρκο! Δυο ερωτήσεις: α) αν ήταν μόνο αυτή η παράγραφος, θα υπήρχε άνθρωπος που να θεωρεί αρνητική την ενέργεια του Τσάβες; β) αφήνοντας αυτή την παράγραφο για το τέλος, αφού ρίξαμε πριν 10 κιλά προπαγάνδας, ποιος έχει διάθεση να σκεφτεί οτι τελικά πρόκειται για μια ενέργεια με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και όχι για μια ακόμα τρέλα ενός παρανοϊκού εκλεγμένου μεν, αλλά δικτάτορα;

Εντάξει, μπορεί κάποιος να διάβασε το άρθρο και να σκέφτηκε οτι τελικά ο Τσάβες έχει δίκιο –οπότε ο επαγγελματίας αρθρογράφος αποφασίζει να δώσει τη χαριστική βολή. Βάζει λοιπόν τον ψυχοπαθή Τσάβες να αναρωτιέται (και φυσικά να απαντάει από μόνος του –αλλιώς τι σκατά ψυχοπαθής θα ήταν;) πόσο «λαϊκό άθλημα» είναι το γκολφ. Κι έτσι μένει η εντύπωση οτι τα γήπεδα κλείνουν για ιδεολογικούς λόγους (οι κομμουνιστές που απαγορεύουν μέχρι και το γκολφ!) Κι έτσι συσκοτίζεται το προφανές της συγκεκριμένης δήλωσης που δεν είναι άλλο από το: αφού ρε μάγκες δεν παίζει ο πολύς κόσμος γκολφ –ούτε και παρακολουθεί φυσικά, τι σκατά τα θέλουμε τα γήπεδα; Δεν τα κάνουμε σπιτάκια να βολευτεί ο κοσμάκης;

Α ναι, στην παραπάνω δήλωση του Τσάβες ξεκαθαρίζεται οτι δεν έχει σκοπό να απαγορεύσει το γκολφ –βέβαια, δεν το λέει πουθενά ο άνθρωπος, δεν είναι παρανοϊκός, δεν του πέρασε από το μυαλό κάτι τόσο τρελό όσο η απαγόρευση ενός αθλήματος και φυσικά δεν κουβεντιάζει κάτι τέτοιο. Απλά ο αρθρογράφος το προσθέτει –ωραίος;

Πάρε τώρα κάτι κι από το tvxs (με πηγή το παραπάνω άρθρο της «Καθημερινής» και τη «Wall street journal») για να καταλάβεις πόσο παλεύουν κάποιοι άνθρωποι να φτιάξουν παραμύθια από κοπανιστό αέρα:

Το «απαγορευμένο» άθλημα

Ο πρόεδρος Τσάβες δεν είναι ο πρώτος που στρέφεται κατά του γκολφ. Η Ρωσία, η Κίνα και η Κούβα έχουν όλες απαγορεύσει το άθλημα στο παρελθόν, αν και σήμερα όλες επιτρέπουν να λαμβάνει χώρα στα εδάφη τους.

Μάλιστα, το 1457 ο βασιλιάς Τζέιμς ο Β’ της Σκωτίας απαγόρευσε το άθλημα στους λόφους της χώρας, με το σκεπτικό ότι αποσπάει την προσοχή των στρατιωτών του από την εξάσκηση της τοξοβολίας. Ο εγγονός του Τζέιμς ο Δ’ ωστόσο, καθώς ήταν και ο ίδιος λάτρης του σπορ, ακύρωσε την απαγόρευση το 1502. Δέκα χρόνια αργότερα όμως ο ίδιος και χιλιάδες στρατιώτες του υπέστην συντριπτική ήττα από τις αγγλικές δυνάμεις. Μεγάλο μέρος της νίκης των Άγγλων οφειλόταν στην σαφή ανωτερότητα της τοξοβολίας τους.

Το παραπάνω κομμάτι το αφήνω ασχολίαστο επειδή βαριέμαι να επισημάνω την πλαστότητα της άποψης περί απαγορεύσεως του γκολφ σε Ρωσία, Κίνα και Κούβα και αρνούμαι να μπω στην διαστροφική σύγκριση-αιτιολόγηση της συγκεκριμένης πλαστής ενέργειας με την αναφορά στον Τζέιμς τον Β’ της Σκωτίας! Επειδή τελικά κι ο αυνανισμός έχει όρια –από κάποιο σημείο κι έπειτα εγκυμονεί κινδύνους για το μετατάρσιο!

Για όσους αρέσκονται στις συγκριτικές αναλύσεις και απορούν περί του τι στο διάολο έπιασε τις σοβαρές εφημερίδες και ασχολούνται με δυο γήπεδα γκολφ που κλείνουν στη Βενεζουέλα, παραθέτω μιας πρόσφατη είδηση, από το tvxs:

Ένταση δημιουργήθηκε χθες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά νομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο που είχε την υποστήριξη του προέδρου Τσάβες απαιτεί τα προγράμματα σπουδών να βασίζονται στις αρχές που ενστερνίστηκε ο ήρωας της Λατ. Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ.

Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου το απορρίπτουν, υποστηρίζοντας ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την κατήχηση. «Δεν χρησιμοποιούν τη λέξη σοσιαλισμός, αλλά αυτό είναι που θέλουν να εισάγουν στα σχολεία μας» λέει ένας πολέμιος του νομοσχεδίου.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου απορρίπτουν με τη σειρά τους αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με αυτό, η διδασκαλία θα πρέπει να είναι «ανοιχτή σε όλους τους τρόπους σκέψεις».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εφημερίδα του Καράκας, ομάδα δημοσιογράφων, υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, που μοίραζε φυλλάδια κατά του νομοσχεδίου δέχτηκε επίθεση από ομάδα φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών. Η δε αστυνομία έκανε χρήση κατά του πληθούς με δακρυγόνα αέρια, προκειμένου να διαλυθεί.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας πρέπει να βασίσουν τη διδασκαλία τους στην «Μπολιβαριανή Ιδεολογία» - αναφορά στα ιδανικά του Σιμόν Μπολιβάρ, όπως είναι η ενότητα της Λατινικής Αμερικής και η εθνική αυτοδιάθεση. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή, χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της χώρας, Έκτορ Ναβάρο, το νομοσχέδιο ήταν απαραίτητο προκειμένου να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, σε μια χώρα όπως τη Βενεζουέλα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το νομοσχέδιο θα επηρεάσει την αυτονομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Τσάβες επιχειρεί την «κουβανοποίηση» της χώρας, απαντάνε οι υποστηρικτές του ότι «Η Παιδεία στην Κούβα είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο».

Το νέο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία, σημείο που προκάλεσε την αντίδραση της Επισκοπικής Συνόδου της Βενεζουέλα.

Κατάλαβες τώρα;

19 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

ClouD είπε...

χαχαχα,

ωραιος.

παμε για μια μικρη ιστορικη αναδρομη πανω στο golf:

http://www.youtube.com/watch?v=l_OmnP527Dw

απο οτι φαινεται,

μεγαλο μερος της νικης των Αγγλων οφειλοταν στην σαφως πιο επιφυλακτικη προσεγγιση τους στο αλκοολ

πςςςς, εβγαλα ιστορικη ειδηση!

και ενα ακομα:

http://www.youtube.com/watch?v=7C7c-nZIyfc

Επρεπε να το περιμενουμε. Οι "προδοτες" των ΗΠΑ το ειχαν προβλεψει. Ποιος περιμενε οτι θα βρεθει καποιος αρκετα τρελος...

Καλημερα ! :-)

The Motorcycle boy είπε...

Βρε τον τρελό! Χαχαχα

Καλημέρα

samson rakas είπε...

έτσι ακριβώς είναι. ζούμε το πόλεμο των ιδεών σε όλα τα μέτωπα. και τώρα που το λές, ο πόλεμος αυτός μοιάζει και λίγο με το γκόλφ: ο καθένας ψάχνει τις τρύπες του. κι αν δεν τις βρει ή ξέρω γω είναι λίγο σκράπας, τότε αφήνει τα μπαλάκια κι αρχίζει ο μπαστουνοπόλεμος.

υγ: και τότε η πέτρα ψάχνει χορτάρι να κρυφτεί.

πρτφ

The Motorcycle boy είπε...

Τον πόλεμο των ιδεών λες; Μάλλον εννοείς τον πόλεμο ΕΝΑΝΤΙΟΝ των ιδεών -γιατί δε θυμάμαι να πρεσβεύει καμιά ιδέα το υστεροκαπιταλιστικό πρότυπο.

Βέβαια, εμένα με απασχολούσε και το άλλο -που βαρέθηκα να το αναλύσω, για να μη φτάσει 10σέλιδο το ποστ. Δηλαδή, εντάξει οι καπιτάλες αλλά αυτοί οι νεοφιλελευθεροοικολογοαριστεροτέτοιοι, τι ζόρι τραβάνε με τις ελεύθερες χώρες της Λατινικής Αμερικής; Φοβούνται μην τους πουν σταλινικούς αν αναφέρουν οτι, πάει στο διάολο, κάτι καλό κάνει ο Τσάβες ή ο Μοράλες ή ο (θου Κύριε!) Κάστρο;
Ή απλώς παίζουν το παιχνίδι των αφεντικών τους από τη θέση του αριστερού εξτρέμ (για να μην ξεχνάμε και το ποδόσφαιρο -καργιόλη Κόκαλη πότε θα παρεις αριστερό εξτρέμ;)

Δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

ε μωρέ τη δουλειά τους κάνουνε, ξεχνώντας, βέβαια, το γεγονός ότι ο τσάβες και ο μοράλες είναι εκλεγμένοι δημοκρατίκα, όχι οτι μου λέει αυτό κάτι, εννοώ πως δηλαδή δε μου αρκεί, σίγουρα όμως θα έπρεπε να έλεγε κάτι σε αυτούς τους μισθωμένους υπαλλήλους της δημοκρατίας που θέλουν να λέγονται υπερασπιστές της.

δεν υπάρχει πόλεμος ιδεών είπες; για το γκολφ, μια ωραία μονομαχία εδώ: http://www.iospress.gr/mikro2005/mikro20050416.htm

πρτφ

ClouD είπε...

διαμαντι απο τη συζητηση:

Αραγε οι δυο πρωθυπουργοί που αναφέρονται στο άρθρο, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και δυο άλλοι πρωθυπουργοί που δεν αναφέρονται, όπως ο κ. Γεώργιος Ράλλης και κ. Κώστας Σημίτης, ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και Υπουργοί και των δύο κομμάτων που στο παρελθόν αλλά και στο παρόν ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του Ελληνικού γκολφ έχουν πέσει και αυτοί θύματα του επιχειρηματικού κόσμου; Και θέλουν να βλάψουν την χώρα; Θα ήταν μεγάλη αφέλεια να το πιστέψει κανείς αυτό.

κυριοι, επιτελους, ας μην ειμαστε αφελεις!

:-)

Ανώνυμος είπε...

δεν έχεις ιδέα από γκόλφερς :)

πρτφ

ClouD είπε...

λες αυτο να φταιει που δε μου φαινεται απειλητικο το υφος του κειμενου που αντεγραψα;

:-)

The Motorcycle boy είπε...

Τη δουλειά τους κάνουν Σαμσών και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Το πρόβλημά μου αρχίζει από τη στιγμή που ονομάζουν την μισθωτή εργασία τους "υπεράσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας".

Κοίτα -η δική μου άποψη είναι πως σε έναν καλύτερο κόσμο κανένας δεν θα διαχειρίζεται μακροπρόθεσμα και εξ ονόματος όλων -άρα οι εκλεγμένοι για μεγάλο διάστημα πολιτικοί διαφέρουν από την δική μου προοπτική. Από την άλλη, Τσάβες, Μοράλες εκλέχτηκαν με δυτικού τύπου διαδικασίες (ο Μοράλες λίγο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από παρακρατικούς οι οποίοι τον άφησαν επειδή τον πέρασαν για πεθαμένο), ο Κάστρο έπαιρνε κάτι τρελά ποσοστά κάθε φορά που κατέβαινε στις εκλογές και στα δημοψηφίσματα σάρωνε... Άλλα αν δεν γουστάρει κάποιον η Δύση, αυτός θα πρέπει να είναι ντε και καλά δικτάτορας.
Εδώ βγήκαν και τσιρίζανε οτι ο Τσάβες έκλεισε 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς, επειδή οι Αρχές δεν τους έδωσαν άδειες λειτουργίας! Φαντάσου δηλαδή, την εποχή που ξεκίνησε η ιδιωτική ραδιοφωνία στην Ελλάδα να βγει κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση οτι φιμώνει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς επειδή δεν έδωσε άδεια στον Μάριο τον Μπλάκμαν, στον Βούλη τον ΕσΕξ Φάιβ και σε άλλους ραδιοερασιτέχνες!

Cloud, αυτό τους το επιχείρημα όντως με καθήλωσε! Ε όχι και πουλημένοι στους επιχειρηματίες ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, ο Ράλλης κι ο Σημίτης! Σε λίγο θα μας πουν και οτι ο Νικητάρας ήταν Αλβανός! Ντροπή πια!

Πάντως για το γκολφ θυμάμαι τη φοβερή ατάκα του Χάρι Κλιν όταν ο Έβερτ έγινε αρχηγός της Ν.Δ. Έλεγε "τι αρχηγός είναι αυτός που δεν μπορεί να παίξει γκολφ; Και δεν μπορεί να παίξει γκολφ επειδή έχει πρόβλημα με το μπαλάκι -όταν το βλέπει δεν το φτάνει κι όταν το φτάνει δεν το βλέπει". Σωστός.

Ανώνυμος είπε...

προς θεού,όχι κριτική στην αριστερά αυτή την ώρα.Αφήστε να μας πάρει ο Κόκκαλης ένα καλό αριστερό χαφ-που δεν το βλέπω και μετά μιλάμε.

The Motorcycle boy είπε...

Ε μα τι περιμένει ο μαλάκας; Σε ομίλους μπαίνουμε, λεφτά θα πάρουμε, ο βάζελος μάλλον θα μείνει απέξω και θα πάρουμε και τα δικά του... Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να πάμε τελικό για να πάρει ένα αριστερό εξτρέμ;

Άι σιχτίρ πια! Αυτή η αδράνεια της αριστεράς με έχει τσακίσει!

Uncle Aris είπε...

Ξέρεις τι θυμήθηκα τώρα ε; Ένα ανέκδοτο που πάει το παιδί στον πατέρα του και ρωτάει:

-Μπαμπά, πετάει ο ελέφαντας;
-Μα καλά τι βλακείες είναι αυτές που λες ρε παιδάκι μου;
Μετά από λίγο ξανά το παιδί:
-Ρε μπαμπά, σίγουρα δεν πετάει;
-Καλά βρε παιδί μου, δεν σκέφτεσαι λίγο; Τι είναι αυτά που ρωτάς;
Φεύγει το παιδί και μετά ξαναγυρνάει:
-Είσαι εντελώς σίγουρος ρε μπαμπά ότι δεν πετάει;
-Καλά παιδί μου είσαι χαζός; Που στο καλό διαβάζεις τέτοιες βλακείες;
-Στον Ριζοσπάστη
-Ε καλά μη φανταστείς, ένα δυό μέτρα πάει και μετά πέφτει.

The Motorcycle boy είπε...

Χαχα, ο γαϊδαρος βρε -όχι ο ελέφαντας! Ο γαϊδαρος, είχε γράψει ο Ριζοσπάστης οτι, πετάει -μην τα παραποιείς και σε κατηγορήσουν για οπορτουνιστή και φραξιονιστή!
Για τέτοια είμαστε τώρα!

Τώρα ήρθε ο Μεσσίας ο επονομαζόμενος και Κοροβέσης να μας δείξει τη γη της Επαγγελίας.

Ανώνυμος είπε...

πεταει ο θρυλος;
πεταει.
καλα τα λες αλλα αυτο το "(και να υπενθυμίσω εδώ οτι οι συγκεκριμένες δύο φυλλάδες συνηθίζεται να θεωρούνται συνώνυμες της αντικειμενικότητας)" που το ειδες γραμμενο ρε συ. μονο κατι νεο δημοκρατες που ψηφιζουν καμια φορα πασοκ,κατι πασοκτζηδες που ψηφιζουν καμια φορα νου δου και κατι συνασπισμιτες που θελουν την ενωση με το πασοκ το πιστευουν. μαλλον για αριστερο χαφ θα παρουμε τον πανυγηρειρο, λετονοβραζιλιανο ταλεντο που ανακαλυψε ο νινιαδης.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά, μη νομίζεις. Είναι κι άλλοι που θεωρούν τις συγκεκριμένες εφημερίδες συγκριτικά αντικειμενικές -στις μέρες μας οτιδήποτε δεν έχει ξεκατίνιασμα, αντικειμενικό θεωρείται.
Ειδικά την Καθημερινή, έχω βαρεθεί να ακούω κρυπτοφασίστες μπλόγκερς να την επικαλούνται.

Αδερφέ μου, αφού δεν πήραμε τον Γκονζάλες που ήταν παίχτουρας -όσοι μείνανε είναι απλές οδοντόκρεμες. Τουλάχιστον δεν παίρναμε τον Λεονάρντο του Λεβαδιακού και τον Φιλομένο του Αστέρα -να πούμε οτι κάτι έχουμε για ελληνικό πρωτάθλημα; Το στανιό μου μέσα πια!

Ανώνυμος είπε...

it was the dirty end of winter
along the loom of the land

ourt re

sputnikmonroe69@hotmail.com

xereis

exasa 7 thlefwna apo thn teleutaia fora...

trela8hka
trela8hka
dikefale mazi sou katastrafhka

The Motorcycle boy είπε...

Me and Maty walkin hand in hand κι έτσι ε;

Έχασες εσύ τηλέφωνα; Απίστευτο! Αλλά θα μου πεις, εδώ έχασες ολόκληρο Κυρ(γ)ιάκο -στα τηλέωνα θα κώλωνες;

Θα ενημερωθείς από την αντιπροσωπεία μας στο βιβλίο με τις μούρες.

Stazybο Hοrn είπε...

στο ίδιο θέμα, διαφορετική -εγχώρια- παραλλαγή:

Περί παπαγαλακίων (study case)

The Motorcycle boy είπε...

Παπαγαλάκια; Μα αυτά δεν τα έχει χρεωμένα με 108 το Πασόκ; Χαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι