Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

"Μαυροντυμμένοι περπατούν οι γιοι του Τζον Γουέιν"

Υπάρχει λοιπόν το (ας πούμε) «παράδοξο του Σίντλερ» -εντάξει, δεν υπάρχει –εγώ το εφευρίσκω επειδή με βολεύει. Όπου Σίντλερ ο γνωστός συντάκτης λιστών στην ταινία του Σπίλμπεργκ.
Την ταινία δεν έχω αντέξει ακόμα να τη δω ολόκληρη, επειδή τον βαριέμαι το Σπήλμπεργκ –όμως το θέμα της έχει να κάνει με κάποιο Γερμανό, ο οποίος παίρνει Εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα και τους σώζει από βέβαιο θάνατο χρησιμοποιώντας τους σαν εργάτες στο εργοστάσιό του. Προκύπτει εδώ το ερώτημα: τι άνθρωπος ήταν τελικά αυτός ο Σίντλερ; Αν πεις «καλός και άγιος» θα σου απαντήσουν «ναι, αλλά ο τύπος κονόμαγε εκμεταλλευόμενος τη φτηνή εργατική δύναμη των φυλακισμένων», αν πεις «αιμορουφήχτρας καπιτάλας» θα σου αντιτείνουν πως «ναι, αλλά ο άνθρωπος έσωσε ένα κάρο κόσμο από βέβαιο θάνατο».

Τι σκατά ήταν τελικά ο Σίντλερ;

Κάτσε τώρα και παιδέψου με το παραπάνω ερώτημα -κάθε επιχείρημα που θα βρίσκεις υπέρ της μιας άποψης θα γεννάει αυτόματα το σχετικό αντεπιχείρημα -και μπορούμε να ξοδέψουμε άπειρα βράδια καπνίζοντας ή άπειρο χώρο σχολιάζοντας, μέχρι να αποδειχτεί οτι το παραπάνω ερώτημα δεν έχει μία, αλλά δυο, αντίθετες απαντήσεις –εξίσου ορθές –εξ ου και «παράδοξο».

Αυτό συμβαίνει επειδή το αρχικό μας ερώτημα είναι μια μαλακία και μισή (τουτέστιν 1,5 μαλακία) –αν θες να ξέρεις. Επειδή τελικά δεν έχει καμιά σημασία τι είδους άνθρωπος ήταν ο Σίντλερ. Επειδή η προσωποποίηση μιας ενέργειας είναι αισχρή τακτική αποπροσανατολισμού σε σχέση με την ίδια την ενέργεια. Κι αυτή η τακτική ξεδιπλώνει το γαϊτανάκι του μάγματος Σέρλοκ Χολμς –Σίγμουντ Φρόιντ που κάποιοι έκρυψαν μέσα μας. Αρχίζουμε τότε να ψάχνουμε τις μύχιες προθέσεις του ενεργούντος, ξαμολάμε και τα στερεότυπά μας σε σχέση με τον ρόλο που αυτός κατέχει, ρίχνουμε και μισό κιλό απωθημένα στο μπλέντερ – έτοιμη η φρουτοσαλάτα. Μόνο που στον ρόλο των φρούτων είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Λοιπόν, αν θέλουμε να διακρίνουμε κάποιες αιτίες θα πρέπει να πάμε λίγο πίσω, θα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τα «φαντάσματα της νεκρής πολιτικής» -που λέει κι ο καλλιτέχνης. Και η βόλτα προς τα πίσω θα φτάσει αναγκαστικά μέχρι την εποχή των Μεγάλων Ιδεολογιών –εκεί κάπου στο τέλος του τελευταίου Μεγάλου Πολέμου. Τότε εμφανίστηκε με τη μορφή ευφυολογήματος το ψευδοσυμπέρασματα «ο Τζο ο Αμερικάνος νίκησε τον Ιάπωνα Τακαχίρο επειδή ο πρώτος έπαιρνε πρωτοβουλίες όσο ο δεύτερος απλώς εκτελούσε διαταγές». Αθώο, απλοϊκό και αστειούτσικο συμπέρασμα, που φρόντιζε να κρύβει επιμελώς την πραγματικότητα των δυο ατομικών βομβών.

Το μοντελάκι της κυριαρχίας της προσωπικότητας επί των ιστορικών γεγονότων (δανεισμένο από τα ρομαντικά μυθιστορήματα του 18ου αιώνα) ήρθε κι έκατσε στην προσπάθεια αντίκρουσης των αριστερών ιδεολογιών, εφόσον, στη θέση του Τακαχίρο τοποθετήθηκε σταδιακά ο Γερμανός Φριτς και μετά (εντελώς ξεδιάντροπα) ο, πρώην σύμμαχος, Ρώσος Ιβάν.

Σε τι εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο μοντελάκι; Σε τι εξυπηρετούσε δηλαδή ο Τζον Γουέιν που έτρωγε Ινδιάνους για μπρέκφαστ, ή ο Μπρους Γουίλις που μάσαγε τρομοκράτες, ή ο Μάικλ Ντάγκλας που κατάπινε μετοχές (τα σχηματοποιώ όλα αυτά προκειμένου να γλιτώσουμε χρόνο), σε τι εξυπηρετούσε τελικά ο V ο Βεντέτας, ή ο καινούργιος, μπουσταρισμένος, Σκοτεινός Ιππότης Batman που αναγκαζόταν να γίνει τα ίδια σκατά με τους κακούς προκειμένου να τους νικήσει; Λοιπόν νομίζω οτι από την ίδια την ερώτηση προκύπτει η απάντηση.

Κι αφού το κάναμε σινεφίλ εδώ μέσα, ας υπενθυμίσω και την ακραία εκδοχή της αντίθετης άποψης: «Μη μου λες οτι η ομάδα έκανε λάθος –αν έγιναν λάθη αυτά οφείλονται στα άτομα, ποτέ στην ομάδα!» ούρλιαζε ο εκνευρισμένος Αντρέας Μπάαντερ στη σχετική ταινία.

Και μετά τα γενικά, περνάω στις εξειδικεύσεις.

-Έκανα τις προάλλες ένα, ας το πω, πείραμα. Παρέθεσα κάποια άποψη των Πυρήνων της Φωτιάς, την οποία θεώρησα σωστή, σημειώνοντας από κάτω τη διαφωνία μου με την εν γένει πρακτική της συγκεκριμένης ομάδας. Στη συνέχεια πήρα δυο εκπροσώπους στερεοτυπικά προσημασμένων απόψεων –από τη μια έβαλα κάποια δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως (ε, όχι και Προστασίας του Πολίτη!) και την συνέκρινα με το σχόλιο κάποιου ριζοσπάστη χιουμορίστα, όπως θεωρούνται οτι είναι αυτοί οι τύποι της Ελληνοφρένειας. Παρατήρησα ότι:
1. Κάποιος σχολιαστής θεώρησε εντελώς φυσιολογικό το γεγονός της συμφωνίας μου με μια άποψη των Πυρήνων, αλλά ενοχλήθηκε από την κριτική μου στην πρακτική τους.
2. Κάποιοι άλλοι σχολιαστές μου επεσήμαναν ότι ο Χρυσοχοϊδης είναι υπεύθυνος για τις κτηνώδεις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, άρα «δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί», άσε που χρησιμοποιεί μικροαστική ορολογία και τελικά το κάνει όλο αυτό με «κακό σκοπό».

-Είχα κάνει παλιότερα ένα κείμενο όπου σχολίαζα τις, κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτες απόψεις της Σώτης Τριανταφύλλου σχετικά με τις απολύσεις δυο υπαλλήλων βιβλιοπωλείου-εκδοτικού οίκου. Αυτό το κείμενο, είδα να χρησιμοποιείται, εκ των υστέρων, από φίλους σαν επιχείρημα στη διαμάχη σχετικά με το αν, καλώς ή κακώς γιαουρτώθηκε η κυρία Σώτη.

-Πάει καιρός από τότε που ανακάλυψα τη δράση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ σχετικά με τους μετανάστες. Επειδή θεώρησα το έργο της σημαντικό, της πρότεινα να αναδημοσιεύει οτι θεωρεί χρήσιμο σε μια σελίδα «κοινόβιο» που διατηρούμε –τους «Ανθρώπους από Καλαμπόκι». Θυμάμαι οτι τότε είχα τον εξής διάλογο με καλό μου φίλο:
«Η Αφροδίτη; Καλή είναι ρε παιδί μου αλλά να.... Δείχνει πως έχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού της, δείχνει πως έχει κάποιο σκοπό για οτιδήποτε κάνει...Έχει υποστηρίξει και τον Βενιζέλο σε κάποια κείμενά της...»
«Εννοείς δηλαδή πως ότι κάνει το κάνει για να βγει βουλευτής ή να βολευτεί στην κυβέρνηση του Πασόκ;»
«Εεεεε, κάπως έτσι!»
«Εντάξει –και λοιπόν; Αν κατέβει για βουλευτής εγώ θα την ψηφίσω με τα χίλια, επειδή, τουλάχιστον, έχει γνώση του θέματος περί μετανάστες».
Τώρα που η Αφροδίτη έγινε σύμβουλος του Βούγια δεν έχω προλάβει να συναντήσω τον καλό μου φίλο, άρα, δεν ξέρω αν θα μου πει: «στα ΄λεγα εγώ!» Πρόλαβαν όμως και πλακώσανε τα όρνια.

  • Οι σιχαμεροί δημοσιογράφοι που βρήκαν ημίγυμνες φωτογραφίες της Αφροδίτης και φτιάξανε κάποιον εμετό με πολλά υποσχόμενο τίτλο «Ποια είναι η Αφροδίτη του Βούγια»!!!!
  • Οι σεξουαλικά στερημένοι νεοφασίστες που γέμισαν το ιστολόγιό της με βρισίδια.
  • Οι μαλακοτσαχπίνηδες που διατύπωσαν μαλακοτσαχπίνικα ερωτήματα του τύπου: «γιατί δεν το έγραψε στο ιστολόγιό της για τη θέση στο Βούγια, παρά μόνο όταν αναγκάστηκε από τo αποκαλύψει;» (λες και είναι κανένας αναγκασμένος να γράφει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και όχι ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ στο ιστολόγιό του!), «πέρασε από ΑΣΕΠ για τη θέση συμβούλου;» (σα να ήταν δυνατό οι σύμβουλοι –δηλαδή οι ειδικοί επί συγκεκριμένων θεμάτων –να περνάνε από το ΑΣΕΠ, δηλαδή πως θα γινόταν; θα έκανε την αίτησή της η Αφροδίτη μαζί με τον Παπίκιο τον «πανταχού παρόντα αγανακτισμένο κάτοικο»,ας πούμε;)
  • Και οι πούροι αντιεξουσιαστές έτρεξαν να της τα χώσουν που «πουλήθηκε στους προσκυνημένους»!!

-Διάβασα κάπου οτι υπήρξε τηλεφωνική ανάληψη για το τελευταίο πέσιμο σε πεζή περιπολία. Και τι είπε ο αναλαμβάνων; «Χθες το απόγευμα, ομάδα συντρόφων επιτέθηκε σε πεζό περίπολο της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Καλλιδρομίου. Θαυμάσαμε τους λεβέντες του Χρυσοχοΐδη στο ταχύτατο σπριντ τους, στο οποίο πετούσαν ακόμα και τα κλομπ τους, για να τρέξουν πιο γρήγορα. Θαυμάσαμε, επίσης, την επίδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης, όταν παράτησαν πίσω τους τη νεαρή συνάδελφό τους. Σε ένδειξη μεγαλοψυχίας μας, τη φιλοδωρήσαμε μόνο με κάνα δυο κλωτσιές. Επιφυλασσόμαστε για τους λεβέντες συναδέλφους της. Επιστρέφουμε, τέλος, στο Χρυσοχοΐδη, ένα κλομπ, που «έπεσε» από τους λεβέντες του. Ο Δεκέμβρης έρχεται.»

Νομίζω οτι οι παραπάνω αναφορές είναι επαρκείς. Και αποδεικνύουν οτι ο Τζον Γουέιν δεν πέθανε άδικα –δεκάδες (εκατοντάδες;) μικροί Τζον Γουέιν ξεπετάχτηκαν για να συνεχίσουν το έργο του. Αποδεικνύουν επίσης οτι ο Batman δεν κάνει ποτέ λάθος, ακόμα κι όταν σκοτώνει κατά λάθος!

Επειδή εδώ πέρα το στερεότυπο εξαφανίζει τον άνθρωπο –αν φας καμιά τούμπα κι ένας περαστικός σου δώσει το χέρι να σηκωθείς θα πρέπει πριν το πιάσεις να κοιτάξεις προσεκτικά τον φάκελό του. Μήπως είναι ασφαλίτης; Μήπως είναι κρατικός υπάλληλος; Μήπως (ακόμα χειρότερα!) είναι πολιτικός; Αν ναι, έχει σίγουρα σκοπό να σου πιάσει τον κώλο –οπότε κάτσε με τα μούτρα στην άσφαλτο μέχρι να βρεθεί κάποιος δικός σου.
Οι στερεοτυπικοί δικοί μας, που έχουν πάντα δίκιο (ή άδικο, αλλά πασπαλισμένο με καλές προθέσεις) και οι στερεοτυπικοί άλλοι που έχουν άδικο πριν καν ανοίξουν το στόμα τους κι αν τύχει να πουν κάτι που μας βολεύει το κάνουν για να μας γαμήσουν στην τελική!

Επειδή Εμείς μπορεί να μην έχουμε θέσεις –αλλά έχουμε δίκιο! «Έχουμε δίκιο να επαναστατούμε», όπως ισχυριζόταν ο λαοφιλής ανθρωποφοβικός φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ!

Και Εμείς έχουμε εχθρούς–ανθρώπους, όχι εχθρούς-θεσμούς. Θέλουμε μια κοινωνία δίχως μπάτσους κι αυτό θα γίνει όχι αποδεικνύοντας στην πράξη την αχρηστία του θεσμού του μπάτσου αλλά τρομοκρατώντας τους ήδη υπάρχοντες μπάτσους! Θέλουμε να καταργηθεί το κράτος και για να γίνει αυτό αρκεί να στραβώνουμε τη μυτούλα κάθε φορά που πλησιάζουμε τους φορείς της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» -που θα πάει; Θα το πάρει απόφαση η παλιο-«κοινοβουλευτική» και θα φύγει από μόνη της!

Και Εμείς μπορούμε (κατέχοντας το αλάθητο του επαναστάτη, φυσικά) να την πέφτουμε σε τίποτα ξεμοναχιασμένους μπάτσους, αδιαφορώντας για το προφανές –οτι δηλαδή οι αστυνομικές συμμορίες θα ξεσπάσουν μετά σε ανυποψίαστους δικούς μας. Επειδή το επαναστατικό μας καθήκον είναι τόσο σημαντικό που δε μας αφήνει χρόνο ούτε καν να ρίξουμε κάποια προειδοποίηση –ένα «κάντε την μαλάκες, σε λίγο θα πλακώσουν»!

Βεβαίως, Εμείς έχουμε όλο το δικαίωμα να γιαουρτώνουμε αδύναμες Σώτες και να κλωτσάμε πεσμένες μπατσίνες! Αλλά ακόμα πιο βεβαίως, οι φασίστες είναι ζώα όταν διακόπτουν παρουσιάσεις ενοχλητικών (τους) βιβλίων και οι μπάτσοι είναι γουρούνια όταν κλωτσάνε πεσμένες κοπέλες! Είπαμε –Εμείς κατέχουμε το επαναστατικό αλάθητο και αυτό μας νομιμοποιεί!

Κι αυτό το ρημάδι το επαναστατικό αλάθητο μας δίνει το δικαίωμα να τρώμε τζάμπα σε ταβέρνες των Εξαρχείων ή να τραμπουκίζουμε γκέι μπαρ της περιοχής –επειδή, πως να γίνει; Η επανάσταση θέλει τη μπριζόλα της και οι πούστηδες δεν ταιριάζουν με το αγριεμένο μας στυλάκι. (Εδώ θέλω να ζητήσω μια ταπεινή συγνώμη, επειδή παλιότερα, όταν ακόμα πήγαινα στις διαδηλώσεις, είχα μπροστά μου την Πάολα –έπρεπε να την τσακίσω κι εγώ στο ξύλο μαζί με τους μπάτσους, την παλιοτραβέλω που ξεφτίλιζε το επαναστατικό μας αντριλίκι!)

Και τελικά, αν κάποιος απομακρυνθεί από Εμάς, αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει τις θέσεις του μέσα από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, θα πρέπει να τον κράξουμε ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ.

Επειδή ξέρουμε πως είναι τα πράγματα, κατέχουμε την απόλυτη γνώση, τη μοναδική αλήθεια! Εμείς! Οι απόγονοι του Τζον Γουέιν, οι λάτρεις του V του Βεντέτα, οι εκφραστές της καμίας πρότασης!

Οι εκτρωματικοί ήρωες φτηνής αμερικάνικης ταινίας που γουστάρουμε να πιστεύουμε οτι αυτοπροσδιοριζόμαστε.

Κατάλαβες;

36 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

samson rakas είπε...

η απάντηση είναι όχι.

πρτφ

The Motorcycle boy είπε...

Ε και τι να κάνω περισσότερο δηλαδή; Πόσο να το αναλύσω; Στις 10 σελίδες να φτάσω;

sjors είπε...

μου θυμίζει πολύ τούτον εδώ
http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/bright/landauer/forcommunity.html
παλιομοδίτης και ατελής, τον συμπαθώ πολύ παρ'όλα αυτά τον λαντάουερ (έτσι όπως παρουσιάζεται τουλάχιστον-δεν έχω διαβάσει τίποτα δικό του)

The Motorcycle boy είπε...

Ούτε που τον ήξερα αυτόν τον Λαντάουερ -αν και έχω την εντύπωση οτι το όνομά του μου θυμίζει κάτι λογοτεχνικό ή θεατρικό...

Οι ατελείς άνθρωποι λέγονται αλλιώς και ζωντανοί, όσο οι τέλειοι λέγονται πεθαμένοι.

Υποθέτω λοιπόν οτι αυτό που είδες στο ποστ και τον θυμήθηκες είναι ατέλειες και παλιομοδιστισμός χαχαχα.

samson rakas είπε...

όταν λέω 'όχι, δε σε καταλαβαίνω' δεν εννοώ πως δε ξεκαθάρισες το θέμα. πιο πολύ ταιριάζει το 'ώρες, ώρες αδερφάκι μου, δε σε καταλαβαίνω'.

θες να μας πεις οτι η αγαπητή αφροδίτη έχει έστω και ένα ωάριο τύχης για να πολεμήσει το σύστημα εκ των έσω; εδώ ολόκληρη δαμανάκη αρνήθηκε το συγκεκριμένο υπουργείο, η αμαζόνα του οπορτουνισμού, κι εσύ ακόμα πιστεύεις οτι η συμβουλή ενός blogger θα μετατρέψει τον ματατζή σε αρνάκι;

παράξενα πράγματα.

πρτφ

Ανώνυμος είπε...

Μωρε εσυ καλά τα λές αλλα ειναι τραγική η διαπίστωση.
Γεμισαμε Τζων Γουείνηδες και Ράμπο.
Κερδισμένοι οι Πλεύρηδες και οι Καρατζαφεραίοι.
40% θα φτασουν γιατί κάποιοι τους δινουν αφθονα επιχειρήματα.

Λουκιανός

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Σαμσών ειλικρινά τώρα, εγώ είμαι αυτός που δεν καταλαβαίνω! Δηλαδή έχουμε αυτή την Αφροδίτη που έχει φάει τα σωθικά της εκεί έξω με τα θέματα σχετικά με τους μετανάστες. Έρχεται ο κάποιος Βούγιας και της λέει "καμ του δώθε μάνταμ, να συμμετάσχεις στο γραφείο μου που σχεδιάζουμε την πολιτική σχετικά με τους μετανάστες, αφού τυγχάνεις και ειδική". Τι θα έπρεπε να πει η Αφροδίτη; "Σιγά μην τα καταφέρω -εδώ κώλωσε ολόκληρη Δαμανάκη, αφήστε το καλύτερα"!! Δηλαδή ρε φίλε, αν αυτό δεν λέγεται ενδοτισμός, αν αυτό δε λέγεται δειλία, τότε ειλικρινά οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.
Εντάξει, μπορεί τίποτα να μην κάνει η Αφροδίτη (που δεν είναι απλή μπλόγκερ -είναι πολλά περισσότερα) αλλά να μην προσπαθήσει καν ρε φίλε;
Παράξενα πράγματα, σε είχα για πιο ονειροπόλο.

Λουκιανέ, αυτή που λες είναι η μια εφιαλτική προοπτική. Η άλλη είναι να μην ξεχωρίζουμε σε λίγο ποιοι είναι από δω και ποιοι από κει. Άνοιξα σήμερα την τηλεόραση και έδειχνε σπασμένα μαγαζιά, έλεγε οτι το έκαναν κουκουλοφόροι, χρειάστηκε λοιπόν να δω οτι οι ιδιοκτήτες ήταν όλοι μετανάστες για να καταλάβω οτι το έκαναν φασίστες. Κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω φιλε , απόλυτα..φοβαμαι οτι θα βγουν οι πραγματικοι φασιστες λάδι.

The Motorcycle boy είπε...

Οι πραγματικοί φασίστες φίλε βγαίνουν πάντα στην απέξω, επειδή ωριμάζει η κούτρα τους (δηλαδή εξαργυρώνουν τη δράση τους) και εγκαταλείπουν τα παιδιαρίσματα της ανύπαρκτης θεωρίας τους. Συνεχίζουν βέβαια τον αγώνα τους από τα μετερίζια του εργασιακού χαφιεδισμού, μέχρι να επιστρέψουν σπίτι και να πλακώσουν στο ξύλο τα παιδιά τους που θέλουν να βγουν έξω, στο δρόμο.

Οι πραγματικοί φασίστες -τους είδα στην εποχή μου, τους είδα πιο πριν, τους βλέπω γενικότερα.

samson rakas είπε...

ε.. ποιός μίλησε για δειλία; ή μήπως είπα εγώ οτι η δαμανάκη αρνήθηκε από ατολμία. όχι, απλά ξέρει καλά το βούρκο του συγκεκριμένου υπουργείου, το αδιέξοδό του και βέβαια θα της χαλούσε την εικόνα της πρώην εκφωνήτριας.

τώρα, για την αφροδίτη, που μάλλον μου είναι και συμπαθής δλδ, σωστά ανέφερες τη λέξη ενδοτισμός. αντέστρεψέ το και θα καταλάβεις τη διαφωνία μου. τίποτα πιο πονηρό και απόλυτο δεν εκφράζω. απλά, σε ένα πόλεμο μπορείς να μην επιλέξεις να συμμετάσχεις, δεκτό, διαφορετικά φρόντισε να διαλέξεις το δίκαιο στρατόπεδο και όχι το στρατόπεδο των νικητών.

επίσης για το ονειροπόλος, δε κατάλαβα πως θεωρείς τόσο πάγιο το γεγονός πως η φαντασία πρέπει να μπλέκεται στα δίχτυα της ισχύς και της κυριαρχίας για να φορτιστεί θετικά.

πρτφ

The Motorcycle boy είπε...

Καλά, η Δαμανάκη δεν ανέλαβε, απ΄ότι φαίνεται, επειδή πήγαινε για περισσότερα (και τελικά τα πήρε) -τέλος πάντων, δική τους δουλειά όλα αυτά.

Ενδοτισμός το να συμμετάσχει η Αφροδίτη λες ε; Δηλαδή, αυτή η γυναίκα που φώναζε τόσα χρόνια για την υπηκοότητα των μεταναστών, που φώναζε για τις συνθήκες κράτησής τους κι όλα αυτά -όταν λοιπόν της είπαν "έλα να γνωμοδοτήσεις περί του κανονιστικού πλαισίου στο μεταναστευτικό" θα έπρεπε να την κάνει με ελαφρά για να μην χαρακτηριστεί ενδοτική; Να παραιτηθεί της προσπάθειας με τον φόβο της ταμπέλας;

Αυτά αδερφέ μου περί δίκαιου στρατοπέδου και στρατοπέδου νικητών θα τα δεχόμουν με μια προϋπόθεση -να υπήρχαν τουλάχιστον δυο στρατόπεδα. Απ΄ότι βλέπω, υπάρχει το στρατόπεδο της κρατικής επιβολής και απέναντί του οι μπάχαλοι και οι θεωρητικοί της πολυθρόνας (αυτά βλέπω εγώ στα θέματα των μεταναστών). Α ναι, υπάρχουν και κάτι γραφικοί του Σύριζα, του ΚΚΕ κ.λ.π. αλλά λέω να μην τους μετρήσω. Ξαναπές μου τώρα για τα στρατόπεδα.

Με λίγα λόγια -υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η Αφροδίτη από εκεί που πήγε να βοηθήσει έναν (όχι πολλούς, έναν) ταλαιπωρημένο άνθρωπο; Αν ναι, δεν καταλαβαίνω τις αντιρρήσεις σου.

Η φαντασία φίλε μου πρέπει να πραγματώνεται για να μην είναι σκέτος αυνανισμός (κυρίως για μένα το λέω αυτό) -και τα όνειρα θα πρέπει να έχουν πολλά καντάρια στραβισμού έτσι ώστε να μη βλέπουν τα ντουβάρια που πάνε να χτυπήσουν. Αλλιώς δεν είναι όνειρα, είναι μπίζνες πλαν.

samson rakas είπε...

δε ξέρω, έχω την αίσθηση πως πριν βοηθούσε περισσότερους αν το θέτεις έτσι. κι αν το θέμα είναι αυτό, μπορώ να γινω και παπάς, εκεί να δεις τη βοήθεια μπορώ να προσφέρω κάθε κυριακή με τα συσίτια και με τον ρουχισμό.

νομίζω πως πάλι φτάνουμε στη πολιτική δράση που αποστασιοποιείται από τους θεσμούς, που εσύ την υποτιμάς. για παράδειγμα η συνέλευση των προσφύγων και μεταναστών που κάθε παρασκευή είναι έξω από το κολαστήριο της πέτρου ράλλη τόσο καιρό και έχει ασκήσει αρκετή πίεση στις εκεί αρχές, πολιτικά δε προσφέρει; τα ανταλλακτικά παζάρια στις πλατείες, τα παράνομα μαθήματα μεταναστών, η δωρεάν δουλειά των δικηγόρων και πόσα ακόμα, όλα αυτά εσύ τα θεωρείς ένα επίπεδο παρακάτω; μπορεί και να χεις δίκιο. απλά εγώ διαφωνώ στην ιδέα ότι το κράτος έχει τη πρόθεση να ασκήσει, επιθυμητα, πολιτική πρόνοιας και επιμέλειας των αδυνάτων. κι αυτό είναι το σημείο χωρισμού των στρατοπέδων, άσχετα με τη ποιότητα αυτών που τα στελεχώνουν.

πρτφ

ClouD είπε...

μια μικρή παρένθεση,

ένα καρφί στη λέξη "επιθυμητά" -αν γίνεται με χαραγμένα τα γράμματα α φ ε λ ε ι α στο μεταλικό κεφάλι (ίσα να φαίνονται ε !). εδώ που το σκέφτομαι, κράτος και επιθυμία κάπως ασυμβίβαστα -εκτός αν μιλάμε για το Κράτος (κως)Τάκης ή (γιωργ)Άκης ή Μήτσος & Τάκης που είναι και καλά παιδιά (οι κακοί είναι στη φυλακή -όπως διαφημίζεται), αλλά πάλι, ποιον ενδιαφέρουν οι ..ηθοποιοί -κι ας πέφτουν κι από ποδήλατα.

;-)

μπα, δε βγαίνει νόημα.

:-(

σοβαρά τώρα -εντός θέματος. σίγουρα δεν είναι ωραίο το όλο σκηνικό, εντελώς άστοχο το προκαταβολικό κράξιμο. το κράξιμο σε δόσεις παίζει να αποδίδει καλύτερα, αλλά φαίνεται μάλλον άσκοπο. γενικά κάτι πάει στραβά με το κράξιμο.

επίσης, ένα τελευταίο όχι και τόσο σοβαρό (νομίζω θα ζήσω -καμία ανησυχία) φοράω μαύρα και γουστάρω Β φορ Βεντέτα, έχω ρίξει και έχω φάει ξύλο (όπως, φαντάζομαι, οι περισσότεροι άνθρωποι), αλλά μάλλον είμαι ο λιγότερο βίαιος άνθρωπος που γνωρίζω. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιήσω κάποια βία για να ανοίξω τίποτα ημι-πλαστικά κουτιά δώρων τα Χριστούγεννα (α ρε Αγιε Βασίλη...) αλλά λίγο πολύ εκεί εξαντλούμαι σε ότι αφορά τη βία.

αν κατάλαβα; -από ότι φαίνεται όχι :-)

The Motorcycle boy είπε...

Σαμσών, έχω μια ξεκάθαρη άποψη σχετικά. Θεωρώ λοιπόν, πως αν πρέπει να συμμαχήσουμε με τον Διάβολο για να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους (για να βοηθήσουμε και όχι για να αλλάξουμε την κοινωνία -ξεκάθαρο έτσι;) ακόμα κι αυτό πρέπει να το κάνουμε.

Αν πίστευες οτι σαν παπάς θα μπορούσες να βοηθήσεις και δεν το έκανες -μαλακία σου. Απλά, κάτι τέτοιο δεν το πιστεύεις, σωστά; Ε, η Αφροδίτη το πιστεύει μάλλον, γι΄αυτό είναι εκεί.

Δεν υποτιμώ καμιά πολιτική δράση -αναφερόμουν κυρίως στις άναρθρες πρακτικές του τύπου "ουα ουα κάτω τα χέρια από τους μετανάστες μουνοπανουά", που δεν εμπόδισαν στο ελάχιστο τη δημιουργία Χρυσαυγίτου κράτους στο κέντρο της Αθήνας, ούτε τα πεσίματα στα σπίτια των μεταναστών.

Σαφώς και όσα γράφεις είναι θετικά (θεωρώ πλεονασμό και που το γράφω), άλλωστε σε κάποιες τέτοιου είδους δράσεις έχω συμμετάσχει, ευκαιριακά έστω.
Όμως, σε τι μας χαλάει η συμμετοχή ενός "δικού μας" ατόμου στα νομοπαρασκευαστικά κέντρα; Καλοί οι δικηγόροι, αλλά θα μας πείραζε να αλλάξουν κάποιοι νόμοι π.χ.; Ο Γιωργάκης έχει δεσμευτεί για υπηκοότητα σε όσους γεννήθηκαν εδώ και η Αφροδίτη το παλεύει αυτό χρόνια τώρα. Δηλαδή, αν το κάνουν θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε "αδέρφια μας μετανάστες μην πάρετε την υπηκοότητα από τέτοιο ξεφτιλισμένο κράτος";
Θα σε κατηγορούσα για στερεοτυπικές αντιλήψεις, αν στην τελευταία σου φράση δεν έβαζες το "επιθυμητά". Κατά τη γνώμη μου το κράτος ενδιαφέρεται πρώτιστα για την ύπαρξη του φτηνού εργατικού δυναμικού και για την αύξηση της ζήτησης (σχετικά με τους μετανάστες μιλάω) -ενδιαφέρεται δηλαδή το κράτος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του. Σε αυτή τη λογική κάποτε ο "Ελλάς-Ελλάς" Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα για τους "Αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες", στην ίδια λογική (βάλε και την τόνωση του ασφαλιστικού) οι σημερινοί θέλουν να νομιμοποιήσουν τους μετανάστες. Γι΄αυτό υπάρχει εκεί πέρα η Αφροδίτη, γι΄αυτό υπάρχει παραδίπλα η Δραγώνα -το να τις θεωρήσουμε "προσκυνημένες" είναι αισχρό και ξέρεις γιατί; Επειδή ήδη τρώνε πόλεμο από το φασισταριό -αν εμείς τους γυρίσουμε την πλάτη, μάλλον πούλημα μου μοιάζει.
Έτσι νομίζω.

The Motorcycle boy είπε...

cloud κατάλαβες μια χαρά! Να σου πω κιόλας οτι κι εγώ γουστάρω άπειρα τον Χουλκ, τον Κάπτεν Αμέρικα, τους 4 Φανταστικούς και λατρεύω τον Κάπτεν Μάρβελ και τον Σίλβερ Σέρφερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι η πολιτική μου πρακτική καθορίζεται από τις απόψεις που περιέχουν τα κόμιξ τους! Δεν πιστεύω δηλαδή οτι ο μοναχικός ιππότης θα αλλάξει τον κόσμο, ούτε πιστεύω οτι οι άνθρωποι είναι από φύση κακοί -ούτε όλες αυτές τις σαχλαμάρες που γράφονται εκεί μέσα.

Καλά κάνεις κι εσύ και γουστάρεις τον Βεντέτα, αλλά εάν μου δικαιολογήσεις τους οποιουσδήποτε Σέχτες με το επιχείρημα της "κατοχής της απόλυτης αλήθειας" θα με αναγκάσεις να μιλήσω για πολιτικό μπαμπουινισμό. Ισχύει αυτό για σένα; Όχι -απ΄όσο σε ξέρω.

Κι εγώ μαύρα φοράω επειδή με αδυνατίζουν -ο τίτλος όμως είναι δανεισμένος από τα "Μπατσόνια" του Ζορζ Πιλαλί και μιλάει για Αμερικάνους μπάτσους. Η πρόθεσή μου ήταν να δείξω οτι σε λίγο δεν θα ξεχωρίζουμε ποιος είναι ποιος.

Όπως ξέρεις, δεν έχω πρόβλημα με καμιά έννοια ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Αλλά με τη βία και την καταστολή όταν ο συσχετισμός είναι αδύνατος/δυνατός είχα ανέκαθεν πρόβλημα και σε αυτήν αναφέρομαι. Η κρατική βία είναι θεσμός -εντάξει. Αλλά όταν 10 λεβέντες την πέφτουν σ΄έναν μοναχικό μπάτσο και τον σακατεύουν (συναυλία των Ντορς) πες μου εσύ ποιος ασκεί κρατική βία. Και πείσε με οτι ο μοναχικός μπάτσος στην πόρτα μιας συναυλίας είναι το καλύτερο παράδειγμα κρατικής καταστολής!

Ναι, αυτά τα γαμωδώρα είναι μπελάς κι επειδή έχω μικρό παιδί καταγγέλω τις βιομηχανίες καταστευής παιχνιδιών που, στο σύνολό τους, συσκευάζουν με τέτοιο τρόπο τα παιχνίδια ώστε να χρειάζεται ο Τζακ Νόρις (με τον εξοπλισμό του) για να τα ανοίξει. Αίχος!

Υ.Γ.: Το τσίμπησες το "επιθυμητός" και πριν από μένα -σωστός!

Michael Sc είπε...

Χώσε.
Συμφωνώ νομίζω σε όλα - εκτός από όσα γράφεις για τον Σίντλερ, για τον οποίο είχα διαμορφωμένη άποψη από τα πριν. Ο τύπος και έσωσε κόσμο από τα στρατόπεδα και προσέφερε στον πλανήτη έργο: τα ασανσέρ του από τις παλαιές πολυκατοικίες στο Κολωνάκι, μέχρι τη Νεάπολη Εξαρχείων, δουλεύουν ακόμη, μετά από 50 χρόνια.


Μόνο ένα πρόβλημα μου δημιουργεί η ορθή διαλεκτική σου: πώς στα κομμάτια θα καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους;

:)

The Motorcycle boy είπε...

Όχι "Χώσε", αλλά "Χοσέ" -επειδή "η μάνα του Χοσέ, δεν έκλαψε ποτέ".

Εκεί ακριβώς είναι το θέμα, ας πούμε, μάλλον πολλοί θα συμφωνήσουν οτι ο Σίντλερ έσωσε κόσμο (κι ας κονόμησε από την πράξη του) αλλά όταν στο όνομα βάλεις "Αφροδίτη" αντί για Σίντλερ, ως δια μαγείας, θα ξεπεταχτεί μπροστά το ταπεινό προσωπικό ελατήριο που (υποθέτουμε πως) έχει και θα υποβαθμιστεί όσο γίνεται περισσότερο η πιθανότητα να σώσει κι αυτή ανθρώπους.

Θα καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους πολύ απλά καθαρίζοντάς τους -ακόμα κι αυτό αυτό σημάνει τις αυτοκτονίες μας, έτσι νομίζω.

Puppet_Master είπε...

to mpatsok einai edw

Ανώνυμος είπε...

μεγαλη κουβεντα ανοιξες... σιγουρα υπαρχουν και βλακες αναρχικοι,αντιεξουσιαστες, αριστεροι κλπ και αυταρχικοι και κοντοφθαλμοι και και... μακαρι μια ιδεολογια να εκανε τους ανθρωπους τελειους αλλα δεν γινετε αυτο...ο πιτσιρικας (πιστευω)τζων ουειν ομως που γραφει μαλακιες στο ιντιμιντια μπορει και να εχει φαει ξυλο πολλες φορες απο την αστυνομια, να τον εχουν ξεφτυλισει αλλες τοσες και ετσι να βγαζει την οργη του χουλιγκανικα οπως του μαθανε. αυτος ειναι ποιο δικαιολογημενος απο ολους τους χρυσοχοιδιδες αλλα και τους ματατζηδες που τους βριζουν ή τους κανουν ντου και μετα ξεσπαν πανω μου χωρις να εχω κανει τιποτα. θα μου πεις ανθρωποι δεν ειναι και αυτοι; ναι, αλλα υποτιθεται οτι κανουν καποια δουλεια εχουν καποια εκπαιδευση πρεπει να συγκρατουν να νευρα τους, ασε που εχουν ολοκληρο μηχανισμο πισω τους....ενω ο πιτσιρικας τι εχει τα αρχιδια του...οσο για την αφροδιτη μπραβο της για το εργο που εχει κανει αλλα τωρα ειναι σε αλλη φαση με αλλους περιορισμους και αλλες απαιτησεις. η λογικη που λες εδω καλυτερη αυτη απο καποιο αλλο δεν με βρισκει συμφωνο. αν συγκρινεις παντα με καποιο χειροτερο και ο χρυσοχοιδης ειναι θεος μπροστα στον πλευρη... ασε να δουμε τι θα κανει και μετα την κρινουμε...
υ.γ το γγαλαμε το χιναρακι χθες...

head charge είπε...

Αμάν! Η προκήρυξη των "Πυρήνων", οι ομάδες που δείρανε τους γκέι στα Εξάρχεια και άλλα πολλά τσουβαλιάζονται μαζί με σχόλια που σου άφησα στο παραπροηγούμενο ποστ υπό την ταμπέλα "μανιχαϊστικές λογικές και πρακτικές που υπέπεσαν πρόσφατα στην αντίληψή μου"; Νομίζω με αδικείς. Εξάλλου με το πνεύμα εκείνου του κειμένου -όπως και του συγκεκριμένου- γενικά συμφωνώ. Ξέρεις πόσος κόσμος θα ήθελε να κατέβει στις διαδηλώσεις που θα γίνουν 6-7/12 και το ξανασκέφτεται πολλές φορές, γιατί δε θέλει να καταλήξει κομπάρσος ή ακόμα χειρότερα, μαξιλάρι του κάθε καυλωμένου;

Ίσως φταίω κι εγώ που δεν εξήγησα σωστά τι ήθελα να πω και σόρι που θα σε ξαναζαλίσω: δεν εγκάλεσα τον υπουργό (ας αγνοήσουμε προς στιγμήν αν μας είναι συμπαθής ή αντιπαθής) για "χρήση μικροαστική ορολογίας" (αλίμονο!), αλλά ότι απέδιδε μικροαστικά χαρακτηριστικά στους αναρχικούς, για να πει περίπου ότι "καλός αναρχικός είναι αυτός που απλώς διατυπώνει διαφορετικές απόψεις, αλλά κάθεται φρόνιμα". Ή για να γίνω πιο σαφής: ο όρος "φιλήσυχοι" που επέλεξε σαν χαρακτηρισμό για τους "σωστούς αναρχικούς" έχει ταυτιστεί στο δημόσιο πολιτικό λόγο με μια πιο politically correct εκδοχή του όρου "νοικοκυραίοι" - π.χ. άλλος νυν υπουργός (ο Πάγκαλος) είχε πει ενδεικτικά πριν δυο-τρία χρόνια "οι φιλήσυχοι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τις κάμερες", καταλαβαίνεις δηλαδή ποιοι φωτογραφίζονται κάθε φορά ως "μη φιλήσυχοι".

Το γεγονός ότι το 2009 υπουργός "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης θεωρεί ότι οι αναρχικοί δεν είναι εξορισμού εγκληματίες, ε, δεν αποτελεί και κάποια τόσο φοβερή υπέρβαση, ώστε να οφείλουμε όλοι να τον χειροκροτήσουμε. Θα μου πεις, ο προηγούμενος έβλεπε πτώση σε ζαρντινιέρα, όταν ξυλοκοπούσαν φοιτητή σχεδόν μέχρι θανάτου και πακιστανούς που έχουν χόμπι να αλληλοαπαγάγονται, όταν αλώνιζαν οι πράκτορες. Εντάξει, αυτός σε επίπεδο δηλώσεων τα λέει σαφώς καλύτερα, αλλά δεν είναι μέτρο σύγκρισης αυτό. Κι ο Καραμανλής πήγαινε επίσκεψη "συμφιλίωσης" στον Αη-Στράτη και μιλούσε για τους "νταβατζήδες της διαπλοκής", το ζήτημα όμως είναι τι κάνεις, όχι τι λες.

head charge είπε...

Ε, δεν ήταν ειρωνικό ότι τρεις μέρες μετά από αυτές τις δηλώσεις για τους "πολλούς φίλους, φιλήσυχους αναρχικούς" οδηγούνταν κοντά 300 άτομα - διαδηλωτές και περαστικοί - σε προσαγωγές; Και για να στείλουν 300 άτομα στο τμήμα για φακέλωμα είναι προφανές ότι ακολουθούνται άνωθεν εντολές. Ε, αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό της υποκρισίας του υπουργού; Δεν υπονόησα πουθενά ότι ο υπουργός "απαγορεύεται δια να ομιλεί", αναφερόμουν στις συγκεκριμένες ενέργειές του. Και προσωπικά, δεν ανήκω ούτε καν στον α/α χώρο -ή όπως αλλιώς θες να τον πεις- παρότι βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα πρόσωπα και ιδέες εκεί, όπως και ένα σωρό πράγματα που μου τη σπάνε.

Εσύ θεώρησες τη μεν δήλωση Χρυσοχοΐδη σαν σπάσιμο των στερεότυπων και άνοιγμα στον αναρχικό χώρο, ενώ έγραψες ότι η "Ελληνοφρένεια" εκφράζει τη γραμμή που θέλει να προωθήσει ο όμιλος Σκάι υπέρ της ταύτισης των αναρχικών με τις καταστροφές. Καλά, ειδικά το δεύτερο το βρίσκω τελείως άκυρο, ρε συ μότο. Αν θες, ΟΚ, μπορεί να ήταν θετικό που ειπώθηκε κάτι τέτοιο από πλευράς Χρυσοχοϊδη (όσο στρεβλά και αν το έθεσε), αλλά το κακό είναι ότι ο υπουργός επιβεβαίωσε τα χειρότερα στερεότυπα στην πράξη κι όχι στα λόγια.

Όσο για το άλλο θέμα που έθιξες, αν αποδοθεί υπηκοότητα στους μετανάστες δεύτερης γενιάς και αναθεωρηθεί η κοροϊδία της χορήγησης ασύλου μόνο στο 0,01% των υπολοίπων θα είναι πράξεις που θα ανακουφίσουν σίγουρα πάρα πολλούς. Αν από την άλλη κάτι τέτοιες δηλώσεις, αλλά και η κλήση της - αναμφισβήτητα δραστήριας και καλοπροαίρετης - Αφροδίτης Αλ Σάλεχ αποδειχτούν επικοινωνιακά τεχνάσματα του υπουργείου χωρίς να αλλάξει στην ουσία τίποτα, θα πρόκειται σαφώς για κοροϊδία. Δε συμφωνείς;

ΥΓ. Σόρι για το σεντόνι, ήταν τόσο μακρύ που το blogspot δεν το δεχόταν ολόκληρο!

The Motorcycle boy είπε...

Γιατί, πότε έφυγε το Μπατσόκ ρε Puppet; Υποθέτω φυσικά οτι αναφέρεσαι στους μπάτσους και τον εκάστοτε πολιτικό τους αφεντικό, όχι στην Αλ Σάλεχ, έτσι;

Άσωτε, κατά πρώτον και σοβαρότερον, κάτσε μέσα στο σπίτι, μαλακισμένο, μέχρι την Κυριακή επειδή μόνο σε σένα ελπίζω για τον άσσο -η ομάδα χωρίς βουντού δεν κερδίζει ούτε στα οικογενειακά διπλά πλέον. Και το χηνάρι που πήραμε, ας είναι καλά ο αέρας...

Πάμε τώρα στα δευτερεύοντα. Έχω ποτέ διαφωνήσει περί του τι πούτσο έχουν φάει όλοι όσοι βγαίνουν και χουλιγκανίζουν; Έχω ποτέ βρίσει χούλιγκανς; (Εκτός των δικών μας όταν μας κόβουν βαθμούς). Η άποψή μου για τους χούλιγκανς είναι -στ΄αρχίδια μου. Ας κάνουν ότι γουστάρουν κι αν το κάνουν μακριά από μένα ακόμα καλύτερα.
Όμως, όταν ο χουλιγκανισμός γίνεται ιδεολογία έχω πρόβλημα, φίλε. Ιδεολογικό πρόβλημα. Αν θες να βγαίνεις εκεί έξω και να δηλώνεις αντιεξουσιαστής έχεις υποχρέωση να μην αναπαραγάγεις την εξουσία. Αλλιώς πήγαινε στα ΚΝΑΤ, ή στη Χ.Α. που ψάχνουν τέτοια παλικάρια.

The Motorcycle boy είπε...

(συνέχεια γαμώ το Γκούγκλη μου μέσα!)
Δεν συμφωνώ επίσης με την άποψή σου οτι ο αστυνομικός θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος και συγκρατημένος -αυτή είναι μια αστυνομία που θέλει να φτιάξει ο Χρυσοχοϊδης με την οποία θα έχω επίσης πρόβλημα, θεσμικό πρόβλημα. Διαφωνώ γενικώς με την ύπαρξη παύλα αναγκαιότητα της αστυνομίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει οτι θέλω σκοτωμένους μπάτσους, επειδή έτσι ούτε ο θεσμός καταργείται (το αντίθετο μάλιστα), αλλά επίσης θεωρώ πως οι νεκροί μπάτσοι είναι μια ακόμα νίκη του καπιταλισμού. Αν σε κάνουν να αποκτηνωθείς, αν σε κάνουν ίδιο με τα βόιδια των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, αυτοί κερδίζουν φίλε. Άσε που δεν βρίσκω κανένα (μα κανένα) λόγο να σκοτωθεί ή να σακατευτεί ένας άνθρωπος -ακόμα κι αν είναι μπάτσος ή χούλιγκαν ή ξέρω ΄γω... Αν έχεις εσύ κάποιον λόγο εύκαιρο, να τον ακούσω.

Σαφώς ο Χρυσοχοϊδης είναι θεός, όχι μόνο συγκρινόμενος με τον Πλέυρη, αλλά και συγκρινόμενος με τον Μαρκογιαννάκη -διαφωνείς; Και το θέμα είναι πως κάποιος από αυτούς θα βρίσκεται στα υπουργεία, δεν υπάρχει άλλη επιλογή -έτσι δεν είναι; Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο ψήφισα Πασόκ.
Και για τον ίδιο λόγο χαίρομαι που είναι εκεί πέρα η Αφροδίτη και παραδίπλα η Δραγώνα. Αν για σένα δε λέει τίποτα, ρώτα τους μετανάστες που είναι και άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Επειδή ωραία είναι να τα λέμε εμείς απέξω, αλλά νομίζω πως ο άνθρωπος που βρίσκεται στο παλούκι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Συμφωνούμε πάντως στο συμπέρασμα. Ας δούμε τι θα κάνει η Αφροδίτη και μετά μιλάμε. Επειδή ως τώρα μόνο αυτό δεν γίνεται.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι βρε head, δεν πήγαινε σε σένα το αποπάνω κείμενο -απλά χρησιμοποίησα το πνεύμα των σχολίων του προηγούμενου ποστ για να βγάλω κάποια γενικότερα συμπεράσματα. Και οι αναφορές στο κείμενο εδώ πέρα ήταν παραδειγματικές -όχι αφοριστικές.

Το θέμα είναι για μένα το εξής: ο Υπουργός να υπερασπίζεται τους αναρχικούς (στρεβλά θες; ηλίθια; με σκοπό; -μέσα κι εγώ, μαζί σου) και ο ριζοσπάστης χιουμορίστας να τους θάβει. Και το θέμα είναι οτι κολλήσαμε στο τι είπε ο Υπουργός και πόσο κάλπης είναι που την επόμενη μέρα έστελνε τα γουρούνια να δέσουν κόσμο και όχι στο συγκεκριμένο γεγονός που αναφέρω. Ναι, ο Υπουργός είναι Αφεντικό των μπάτσων, ναι είναι υπεύθυνος για την κρατική καταστολή -αλλά μέχρι κι αυτός άφησε ένα γαμωπαράθυρο ανοιχτό και πήγε ο καργιόλης ο Ελληνοφρένειας να το κλείσει.

Ανέφερες κάποια παραδείγματα από την προηγούμενη κυβέρνηση -να σου θυμίσω κάποια ακόμα; Θυμάσαι οτι ο Καρατζαφύρερ είχε θέσει θέμα ιδιώνυμου τον περασμένο Δεκέμβρη ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ αλλά και για την αντιεξουσιαστική ιδεολογία; Θυμάσαι οτι λυσσάγανε τα σκυλιά των καναλιών, οι Δεξιοί και οι ΚΚΕδες με τον Σύριζα που υπερασπιζόταν τους τρομοκράτες διαδηλωτές; Ε, γαμώ το κέρατό μου, εκεί ήμασταν και φτάσαμε τώρα να βγαίνει ο άλλος και να λέει οτι αναρχικός δεν σημαίνει απαραίτητα μπαχαλάκιας. Κι αυτό το θεωρώ κάποια πρόοδο.
Θα μου πεις, "πήγε μετά και τους μπουζούριασε" και θα σου απαντήσω, "βεβαίως, επειδή Χρυσοχοϊδης λέγεται, όχι Τσε Γκεβάρα!" Τι περίμενες δηλαδή; Να σπάνε βιτρίνες και η φρέσκια κυβέρνηση να σφυράει αδιαφορώντας για τους ψηφοφόρους της; Να τουλουμιάζουν στο ξύλο τους Δελτάδες και οι συμμορίτες της αστυνομίας να τους μοιράσουν λουλούδια;

The Motorcycle boy είπε...

(συνέχεια, γαμώ τη μάνα του γούγλη)
Έξω υπάρχει καταστολή φίλε και αυτή η καταστολή ενδιαφέρεται πρώτιστα να εξαφανίσει τις εναλλακτικές προτάσεις και μετά να δέσει τον κόσμο. Εγώ λέω οτι όταν ο Χρυσοχοϊδης αναφέρεται στους "φίλους του φιλήσυχους αναρχικούς" αυτό σημαίνει οτι η εναλλακτική πρόταση έχει καταντήσει μουσειακό είδος. Και τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για να περνάει η ώρα.

Διαφωνείς με την εκτίμησή μου περί Σκάι; Για δες καμιά φορά πως παρουσιάζουν τις φασαρίες (ούτε ο Καρατζαφέρης δεν κάνει έτσι), για διάβασε κανένα κείμενο του βασικού τους σχολιαστή, του Μανδραβέλη, και τα ξαναλέμε.

Σαφώς αν όλες τους οι διακηρύξεις αποδειχτούν χάντρες για ιθαγενείς θα πέσει το ανάλογο κράξιμο -αλλά το να κράζουμε πριν δούμε επειδή "όλοι τα ίδια σκατά είναι", μου κάνει σε μαλακία. Και διαφωνώ.

Puppet_Master είπε...

nai re enoite.
egw yper twn sinergasiwn genikotera.
ti knites imaste...?

head charge είπε...

>> Θυμάσαι οτι λυσσάγανε τα σκυλιά των καναλιών, οι Δεξιοί και οι ΚΚΕδες με τον Σύριζα που υπερασπιζόταν τους τρομοκράτες διαδηλωτές; Ε, γαμώ το κέρατό μου, εκεί ήμασταν και φτάσαμε τώρα να βγαίνει ο άλλος και να λέει οτι αναρχικός δεν σημαίνει απαραίτητα μπαχαλάκιας. Κι αυτό το θεωρώ κάποια πρόοδο.<<

Θυμάμαι όμως και τον Πάγκαλο που όλο για την «αλητεία του Σύριζα στους δρόμους» μιλούσε χωρίς να είναι και σε κορυφαίο κυβερνητικό πόστο ακόμα.

>>Τι περίμενες δηλαδή; Να σπάνε βιτρίνες και η φρέσκια κυβέρνηση να σφυράει αδιαφορώντας για τους ψηφοφόρους της; Να τουλουμιάζουν στο ξύλο τους Δελτάδες και οι συμμορίτες της αστυνομίας να τους μοιράσουν λουλούδια;<<

Κοίτα, τι ακριβώς συνέβη και με ποια αφορμή έγιναν συλλήψεις την ημέρα της πορείας, δεν μπορώ για να σου πω, γι’ αυτό το περιστατικό μιλάω. Αλλά ξέρω ότι τα ΜΑΤ την ώρα που το μπλοκ της ΑΚ περνούσε μπροστά από την πρεσβεία, πήραν εντολή και τους περικύκλωσαν με σκοπό να τους ακολουθήσουν - χωρίς να έχει συμβεί τίποτα. Και επειδή πήγανε τελικά στο τμήμα 277 άτομα, ε, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς με έστω ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα, που να πιστεύει ότι όλοι αυτοί έσπαγαν βιτρίνες και έδερναν δελτάδες.

head charge είπε...

>>Διαφωνείς με την εκτίμησή μου περί Σκάι; Για δες καμιά φορά πως παρουσιάζουν τις φασαρίες (ούτε ο Καρατζαφέρης δεν κάνει έτσι), για διάβασε κανένα κείμενο του βασικού τους σχολιαστή, του Μανδραβέλη, και τα ξαναλέμε.<<

Μα ναι, με όσα λες για τη γραμμή του Σκάι και της Καθημερινής δε διαφωνώ καθόλου - π.χ. ο Παπαχελάς με καλεσμένο τον Μάνο πέρσι τον Δεκέμβρη είχαν λυσσάξει να κατέβει ο στρατός στους δρόμους και άλλα αμέτρητα παραδείγματα. Αυτό που λέω είναι ότι οι τύποι της Ελληνοφρένειας δεν έχουν καμία σχέση με τη γραμμή αυτή, τόσο στο ράδιο όσο και στο γυαλί. Την εποχή π.χ. που ο Αλαφούζος είχε βάλει σκοπό να κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπουργό Περιβάλλοντος (με πληθώρα δημοσιευμάτων για τις μεγάλες ικανότητές του), η Ελληνοφρένεια ανέβαζε εκπομπές όπως αυτή (αν δε βαριέσαι, δες ειδικά πως τελειώνει). Για το χιούμορ, περί ορέξεως και τα γνωστά, αλλά εκφραστές της «σκληρής δεξιάς» γραμμής δεν υπάρχει κανείς που να τους θεωρεί, κάθε μέρα τους παίρνουν νεοδημοκράτισσες θείτσες και τους βρίζουν («πως ανέχεται ο σταθμός να σας δίνει μικρόφωνο, παλιοκουμουνιστές!»)

The Motorcycle boy είπε...

Puppet, υποκλίνομαι στο σχόλιό σου -φίλε! Μακάρι να το είχα γράψει εγώ αντί για όλα αυτά τα κατεβατά ποστ και σχολίων!

The Motorcycle boy είπε...

head, σαφώς κι ο Πάγκαλος είναι υπέρ των τανκς σαν τον παππού του (τον θυμάμαι κι από τις εκπομπές με τον Μάνο στο ράδιο), σαφώς και έχει το Πασόκ κάτι μανάρια στις τάξεις του που τύφλα να΄χει ο Πάκης ο παπάκης! Μην ξεχνάς οτι μιλάμε για κόμμα που έχει φτιαχτεί για να διαχειρίζεται την εξουσία. Αλλά βέβαια, το Πασόκ έχει κι άλλους -που θα μπορούσαμε να τους αναγνωρίσουμε (κατ΄ελάχιστον) καλές προθέσεις. Διαφωνούμε σε αυτό;

Περί συλλήψεων τη μέρα της πορείας εγώ ξέρω οτι διάβασα στο ιντυμήντια. Εκεί γράφανε οτι την πέσανε σε Δελτάδες και τους τσακίσανε (το επιβεβαίωναν με ρεπορτάζ άλλων ΜΜΕ περί τραυματισμένων μπάτσων στα νοσοκομεία) κι εκεί μέσα γράφανε οτι μετά από αυτό κάνανε ντου οι μπάτσοι και περικύκλωσαν τον κόσμο και μετά αρχίσανε το ξύλο και τις προσαγωγές. Λειτούργησαν δηλαδή οι μπάτσοι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ σαν συμμορία. Έτσι όπως ξέρουμε οτι λειτουργούν οι μπάτσοι -ή δεν το ξέρεις;
Τώρα ακολουθεί αξίωμα: άτομο που πιάστηκε σε διαδήλωση, στο 99,9% των περιπτώσεων δεν έχει καμιά σχέση με φασαρίες.
Αυτό το ξέρουμε εμείς, το ξέρουν οι μπάτσοι, το ξέρουν οι δημοσιογράφοι, το ήξερε και η γιαγιά μου... Και γιατί τους πιάνουν τότε;
Επειδή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι μπαχαλάκηδες δεν τους ενδιαφέρουν, ίσα-ίσα που τους προσφέρουν αιτιολόγηση της δικής τους βίας. Αυτοί που τους ενδιαφέρουν είναι όσοι κατέβηκαν στο δρόμο για τις ιδέες τους -ο μπαχαλάκιας θα ρίξει τίποτα μάπες, θα ανάψει έναν κάδο, άντε το πολύ να βουτήξει και τίποτα κινητά από σπασμένες βιτρίνες και θα πάει σπίτι του. Ο άλλος όμως θα μείνει εκεί, θα διεκδικήσει, θα ξαναβγεί. Κατάλαβες;

The Motorcycle boy είπε...

(συνέχεια καργιόλη γούγλη)

Πρόσεξε τώρα πως το πείραμα που έλεγα στο ποστ μου επαναλαμβάνεται και μη θεωρείς οτι το προσωποποιώ σε σένα -γενικότερα μιλάω:

Πολλοί εδώ μέσα ήταν πρόθυμοι (σαν Κνίτες που λέει κι ο Πάπετ) να προσάψουν ενδοτισμό στην Αλ Σάλεχ, επειδή συνεργάστηκε με το κράτος.
Από την άλλη, κι εσύ και πολλοί άλλοι υποθέτω, είσαστε πρόθυμοι να επιχειρηματολογήσετε υπέρ της ακεραιότητας μιας ομάδας διασκεδαστών ΚΙ ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με ένα μηντιακό μέσο κατασκευαστικών συμφερόντων που είναι πήχτρα στην προπαγάνδα!

Αν οι Ελληνοφρένειες κόντραραν π.χ. το προμοτάρισμα του Κυριάκου (δεν διαφωνώ), η Αλ Σάλεχ ήταν συνέχεια όπου βασανίζονταν οι μετανάστες. Πώς προσμετράμε θετικά το ένα και απαξιώνουμε το άλλο;

Επαναλαμβάνω οτι το θέτω γενικά -δεν εννοώ οτι εσύ κατηγόρησες την Αλ Σάλεχ, μην το δεις έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Εγραψε ο Μοτοσακος "Η φαντασία φίλε μου πρέπει να πραγματώνεται για να μην είναι σκέτος αυνανισμός" λεει ο Ακης Πανου
"Τα όνειρα που μένουνε, μονάχα μες την σκέψη
Gm Dm A Gm Dm GmA
κανείς μην τα πιστέψει, τα σβήνει η ζωή" παρτε και το λινκακι γιατι το ασμα ειναι διπλης αποσταξης λεμε
http://www.youtube.com/watch?v=0vrykKshu-M
ΝικοςΧ

Ανώνυμος είπε...

φιλε επι νδ τα ιδια κανανε (τα ματ, οι φοροι, τα σκανδαλα κλπ) επι πασοκ τα ιδια κανουνε, απλα τωρα εχουν καλυτερη φρασεολογια καλυτερες φατσουλες και καλυτερη επικοινωνιακη πολιτικη. ενταξει να με φιλας πριν με γαμησεις αλλα δεν θα σε ψηφισω για αυτο. εχω κανει τοσες μαλακιες στη ζωη μου, οχι και αυτη ομως...
οσο για το μαζεμα των 300 ΕΛΕΟΣ προκαθορισμενο ηταν, σιγα μη περιμεναν το πεσιμο στη ομαδα δ. τα καλα του παπαθεμελη του μεγα σοσιαλιστη το '94.....

The Motorcycle boy είπε...

Γεια σου ρε Νικόλα με το μπαγλαμαδάκι σου, χαχαχαχα!!! Άμα το 'λεγε κι ο Άκης, έτσι μάλλον θα είναι.


Ρε Άσωτε, δεν βαρέθηκες το "όλοι ίδιοι είναι"; Έχει καταντήσει η ιστορία, "πέντε κόμματα, δυο πολιτικές" που λέει και η συντρόφισσα Αλέκα και μάντεψε αδερφέ μου ποιοι ξηγιούνται α λα ΚΚΕ.
Θα σου πω μια ιστορία, άνευ συμπέρασμα: πριν κάποιο καιρό είχα σηκώσει ένα ποστ υποστηρίζοντας μια εγκύκλιο που είχε βγάλει ο Κιλτίδης για τα αδέσποτα και την απαγόρευση μεταφοράς τους εκτός Ελλάδας. Πολλοί τον βρίζανε, εγώ έλεγα οτι είχε δίκιο. Δεν βρέθηκε ούτε μισός από κάτω να μου τα χώσει που συμφωνούσα μ΄έναν Δεξιό και μάλιστα, από τους πιο διαπλεκόμενους. Εδώ, αν πω οτι ένας Πασόκος έκανε κάτι καλό, θα φαγωθείτε περί του πόσο σιχαμένο είναι το Πασόκ γενικά! Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα...

Εντάξει, είχε δώσει προσωπική εντολή ο Χρυσοχ. να μαζέψουν 300 (που είναι και συμβολικό νούμερο) και όντως δεν επηρέασαν πουθενά οι μάγκες που σπάγανε βιτρίνες, τα ΜΑΤ θα τα κατέβαζε έτσι κι αλλιώς στα Εξάρχεια ο Χρυσοχ., ακόμα κι αν οι Α/Ε κάνανε δεντροφύτευση και όχι, δεν τα πήραν στο κρανίο οι μπάτσοι με τα περίπολά τους που φάγανε ξύλο -μη σου πω οτι κι αυτό κανονισμένο το είχε ο Χρυσοχ. για να εντείνει την καταστολή.
Και η Αλ Σάλεχ τραβιότανε τόσον καιρό με τους μετανάστες για να γίνει σύμβουλος του Βούγια και να τα κονομήσει -είμαστε ΟΚ;

Αν τώρα (λέω αν) σκάσει καμιά υπηκοότητα σε μετανάστες αύριο, μην το πιστέψεις -κι αυτό κόλπο θα είναι. Όπως κόλπο ήταν οτι αδειάσανε τα κρατητήρια από αυτούς που είχαν μέσα λόγω βίζας (και ξέρω από πρώτο χέρι τι σήμαινε αυτή η κατάσταση για τους ανθρώπους).

Ρε φίλε -μήπως να συνερχόμασταν λιγάκι και να κοιτάζαμε ποια είναι η δική μας πρόταση περί της όλης φάσης; Γιατί με τα "όλοι ίδιοι είναι" εγώ πήγα ανακριτή και έχασα τη θέση μου και με ξεφτιλίζανε στα κανάλια, και κόντεψα (μαζί με τους υπόλοιπους δημόσιους) να μείνω χωρίς μισθό και έμεινα χωρίς ιατροφαρμακευτική και με το "όλοι ίδιοι είναι" φτάσαμε να ελέγχουν οι Χρυσαυγίτες τις μισές πλατείες του κέντρου.
Αυτά.
Κι ο Παπαθεμελής είναι άλλο κόμμα πλέον -δεν το πήρες είδηση; Εγώ ξεκόλλησα από το '84, ας ξεκολλήσουμε και από το ΄94 κι ας θυμηθούμε το '04. Μπας και τη βγάλουμε καθαρή μέχρι το '14.

Ανώνυμος είπε...

γι΄αυτο σε γουσταρω, γιατι οι απαντησεις πολλες φορες ειναι μεγαλυτερες απο το ποστ....σιγουρα μερος δικιο και αδικου εχουμε και οι δυο, καλυτερα να τα πουμε απο κοντα λοιπον. κανονισε τιποτα την αλλη βδομαδα.

The Motorcycle boy είπε...

Ε, ρε φίλε -αν είχε ένας ΜΟΝΟ το δίκιο κι ο άλλος το άδικο δεν θα χρειαζόταν να κουβεντιάζουμε. Θα έβγαζα μια ανακοίνωση σαν Κεντρική Επιτροπή και θα έλεγα στον κόσμο όλο πως να σκέφτεται, χαχαχαχα.

Σάββατο ΙΣΩΣ καταφέρουμε τελικά να δούμε Κόπολα, αν γουστάρεις -Κυριακή τι κάνεις; Χαχαχαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι