Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Η κρυφή ελπίδα της ψείρας

Υπάρχουν κάποια πράγματα τόσο προφανή που κανένας μας δεν τα βλέπει καθαρά. Μοιάζει σαν την παγίδα των μαθητικών μας χρόνων: όταν ξεκινάγαμε καινούργια τάξη ο καθηγητής έκανε μια σύντομη επανάληψη στη διδαχθείσα ύλη της προηγούμενης χρονιάς. Στραβώναμε εμείς τη μύτη –«τα ξέρουμε αυτά, πες μας τίποτα καινούργιο» και ζητούσαμε άδεια να πάμε για κατούρημα. Το οποίο κατούρημα γινόταν τσιγάρο συν σαχλαμάρισμα με τον αλητάμπουρα που βρισκόταν μονίμως στο προαύλιο... Όταν ξαναγυρίζαμε στην τάξη η ώρα της επανάληψης είχε τελειώσει, ο καθηγητής είχε ήδη προχωρήσει «παρακάτω» κι εμείς δεν καταλαβαίναμε Χριστό απ΄όσα έλεγε. Θα το ονομάσω όλο αυτό: «η παγίδα του προφανούς».

Πάρε για παράδειγμα τη μαρξιστική διαπίστωση: «η κυρίαρχη ιδεολογία διαμορφώνει την ψευδή συνείδηση». Τι εννοεί ο ποιητής; Οτι το κοινωνικό σύστημα (ας το πούμε καπιταλισμό) σου κάνει τα μυαλά νιανιά για να εξασφαλίζει τη μακροημέρευσή του. Προφανές; Και πέτρα να ρωτήσεις θα σε διαβεβαιώσει οτι το ξέρει! Τι κάνουμε λοιπόν όταν πέσουμε σε «γνωστή ύλη»; Πάμε για κατούρημα και χάνουμε την παράδοση του επόμενου –τι άλλο;

Η παραπάνω πρόταση έχει δυο θολούς προσδιορισμούς και θα το καταλάβουμε αν προσπαθήσουμε να την πλησιάζουμε –όχι ρε συ, δεν φταίει η πρεσβυωπία, ούτε ο αστιγματισμός μας:

Κυρίαρχη ιδεολογία –τι εστί; Καπιταλισμός, κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, πολυεθνικές και δυο αυγά Τουρκίας –όλα αυτά είναι απλές αντικαταστάσεις ενός θεωρητικού όρου με άλλους εξίσου θεωρητικούς. Όρους.

Ψευδής συνείδηση –τι εστί; «Οτι μας κάνουνε να νομίζουμε πως θέλουμε όλα αυτά τα σκατά που όμως δεν τα θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε να τα αποκτήσουμε για να είμαστε μονίμως σκλάβοι...», εντάξει –τράβα παρακάτω, μας ζάλισες!

Επειδή ανέκαθεν υπήρξα απλοϊκός τύπος, για να καταλάβω κάτι χρειαζόμουν παράδειγμα –έτσι έμαθα λοιπόν να γράφω. Και για να εξηγήσω τη θέση μου θα χρησιμοποιήσω παραδείγματα.

Για την ψευδή συνείδηση, ας πούμε:

Ακούω να γίνεται μπόλικη κουβέντα περί αυτού του κόλπου των αποδείξεων και των σχετικών φοροαπαλλαγών, με σκοπό τη συγκέντρωση ΦΠΑ από το κράτος -λένε οι λαμέ αναλυτές: «ο Έλληνας δεν έχει φορολογική συνείδηση», σιγοντάρουν οι (καθόλου) τυχαίοι πολίτες των ρεπορτάζ: «εμένα άμα μου πει ο δείνα οτι θα μου κόψει 30 ευρώ, δεν θα ζητήσω απόδειξη». Μετά χαμογελούν οι λαμέ αναλυτές, επειδή η δήλωσή τους επιβεβαιώθηκε (όχι που θα γλίτωνε!) Κοίτα τώρα πίσω από την κουρελού:

Προφανώς, η αντίληψη που καθορίζει τις σχετικές πρακτικές είναι το «μακριά από τον κώλο μου κι ας είν΄και στον δικό σου». Ιντιβιντουαλισμός (ή ατομικισμός) λέγεται αυτό επιστημονικά. Οι ρίζες του φαινομένου εντοπίζονται στην αποσύνδεση μεταξύ των σκοπών και των μέσων που απαιτούνται για την επίτευξή τους –άλλη κουβέντα αυτό, άστο. Η ψευδής συνείδηση πού βρίσκεται στο παραπάνω παράδειγμα; Πού αλλού; Στην αιτιολόγηση της συγκεκριμένης πρακτικής, η οποία δεν είναι άλλη από το: «δεν πρόκειται να γίνω το κορόιδο κανενός!» Δηλαδή, το κράτος προσπαθεί να κοροϊδέψει και να καταληστεύσει τους πολίτες του, οι οποίοι (όχι όλοι, οι ψαγμένοι) αντιστέκονται –κλέβοντας το κράτος! Ίσως ακούσεις κάποιους να σου παινεύονται κιόλας –«τι αντιεξουσιαστές και πράσιν΄άλογα; αυτοί είναι παιδάκια –εγώ είμαι ο πραγματικός αντιεξουσιαστής!» Εγώ που συνωμοτώ με τον φούρναρη για να μην φτάσει το ΦΠΑ στο κράτος και μετά το πληρώνω διπλό και τρίδιπλο με την έξτρα φορολογία που μου επιβάλλει το κράτος! Ξεθόλωσε κάπως η ψευδής συνείδηση;

Να βοηθήσω λίγο ακόμα –βάλανε, άκουσα, κάμερες στην Αττική οδό και τσιμπάνε όσους τρέχουν πάνω από το όριο. 6.000 κλήσεις, είπε κάποιος μπάτσος στο ραδιόφωνο. «Άντε μωρέ με τους καργιόληδες, για να τα κονομήσουν το κάνουνε –γι΄αυτό άλλωστε η Αττική οδός έχει τόσο χαμηλά όρια ταχύτητας!» αποφαίνεται ο οδηγός. Σαφώς μπορείς αυτό να το αναλύσεις επιστημονικά με φροϋδικές καντρίλιες περί «προέκτασης του εγώ τού οδηγού στο όχημα του», αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. «Σε μια κλειστή κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, το μοναδικό έγκλημα είναι να σε πιάσουν», έλεγε, δίνοντας την πρακτική διάσταση του ζητήματος ο Χάντερ Τόμσον. Οι νόμοι έχουν πέσει σε αχρηστία κι αυτό το γνωρίζει ο άνθρωπος που διατείνεται: «μόνο οι χαζοί τηρούν τους νόμους!» Μιχαλάκη Μπακούνιν φάε σκόνη από το Χάμερ του Έλληνα οδηγού! Βέβαια, αν κοπανήσει κάποιος τον προφυλακτήρα του Χάμερ, ο "αντιεξουσιαστής" οδηγός μετατρέπεται αυτομάτως σε Αρεοπαγίτη, επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη γνώση των νόμων και απαιτώντας την κατά γράμμα τήρησή τους. Σα να φύγανε τα ντουμάνια και να ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο η ψευδής συνείδηση –ε;

Θα μπορούσα να δώσω κι άλλα παραδείγματα που έχω πρόχειρα, αλλά προτιμώ να πάω στο ζουμί. Στην ελληνική περίπτωση η ψευδής συνείδηση αφορά την πεποίθηση περί υπάρξεως ενός έθνους ημίθεων εξωγήινων, ενός «πτυσσόμενου έθνους», το οποίο μπορεί να ανοίξει τόσο ώστε να περιλάβει άπαντα τα γήινα, αλλά και να κλείσει τόσο ώστε να μη χωράει ούτε τα ίδια του τα παιδιά.

- Ενός έθνους το οποίο, όταν μεταναστεύει ή εισβάλει σε ξένες χώρες, μεταλαμπαδεύει τα φώτα του πολιτισμού. Αλλά όταν δέχεται μετανάστες ή υποκύπτει σε εισβολείς -απειλείται, στο πρόσωπό του, η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
- Ενός έθνους ηρώων, που δεν έχει κερδίσει σχεδόν κανέναν πόλεμο από μόνο του αλλά επιμένει να υποβαθμίζει την εκάστοτε εξωτερική βοήθεια και να κοκορεύεται οτι μπορεί να κατακτήσει στο σύμπαν χωρίς να κουνηθεί από την καρέκλα του καφενείου του.
- Ενός έθνους το οποίο διακηρύττει την απόλυτα πολιτική φύση των μελών του, τη στιγμή που δεν είναι ικανό να λειτουργήσει πολιτικά ούτε για ν΄αγοράσει το πετρέλαιο της πολυκατοικίας του.
- Ενός έθνους του οποίου η ανώτατη επιδίωξη είναι να γίνει όλα όσα βρίζει.

Αν όμως αυτή είναι η ψευδής συνείδηση στην ελληνική περίπτωση –πως διάολο συμβιβάζεται με το καπιταλιστικό σύστημα;
Να μου πεις για τους Προτεστάντες που παλεύουν να πλουτίσουν ώστε να αποδείξουν οτι είναι οι εκλεκτοί του θεού –να το δεχτώ!
Να μου πεις για τους Αμερικάνους οι οποίοι έχουν αναγάγει την ατομική ελευθερία σε ελευθερία πιστωτικού ορίου –να χειροκροτήσω.
Να μου πεις για τους κάθε «Υπό Ανάπτυξη» (υποανάπτυκτους) που δουλεύουν σα σκυλιά για να μπορούν να κάθονται με την άνεσή τους όταν θα αποκτήσουν αιμορροΐδες και η πιθανότητα άνετου καθίσματος θα έχει πέσει στο μηδέν –να σε κεράσω κι από πάνω!
Εδώ όμως τι ακριβώς συμβαίνει;

Αν αυτή είναι η ψευδής συνείδηση κι αν έχει διαμορφωθεί από την κυρίαρχη ιδεολογία, θα πρέπει να σκεφτούμε οτι η συγκεκριμένη κυρίαρχη ιδεολογία δεν είναι ο κλασσικός καπιταλισμός που «όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπάμε». Κι αν δεν είναι κλασικός καπιταλισμός, θα πρέπει να είναι κάποιο μόρφωμά του –σωστά;

Θα χρησιμοποιήσω και πάλι κάποιο παράδειγμα, το οποίο θα ξεμαλλιάσω προκειμένου να με βολέψει:

Οι μεγάλες αυτοκρατορίες της ιστορίας φρόντιζαν πάντοτε να δημιουργούν τις «χωματερές υπηκόων». Συνήθως αυτές οι χωματερές στήνονταν σε αποικίες –μακρυά από τις μητροπόλεις –προκειμένου να διατηρηθούν μεν τα εδάφη της αυτοκρατορίας αλλά και να μην παρακωλύεται η λειτουργία του συστήματος. Οι υπήκοοι αυτών των αποικιών ζούσαν παρασιτικά ως προς τις θεμελιώδεις αρχές του συστήματος –αλλά ποιος είπε οτι τα παράσιτα σκοτώνουν πάντα τους οργανισμούς; Για την ακρίβεια ισχύει το ακριβώς αντίθετο –τα παράσιτα ενδυναμώνουν την αμυντική λειτουργία του οργανισμού.

Ας υποθέσουμε οτι υπάρχει σήμερα μία (ή δυο, ή, άντε, τρεις) αυτοκρατορία. Αυτό άλλωστε εννοούσαν και όσοι μιλούσαν για τον ιμπεριαλισμό σαν μετεξέλιξη του καπιταλισμού. Η αυτοκρατορία για την οποία μιλάμε έχει ανάγκη τις μητροπόλεις και τα «παραγωγικά» κέντρα προκειμένου να λειτουργήσει. Έχει όμως ανάγκη και τα παράσιτα των συνόρων, όπου θα ξεφορτωθεί τα (κάθε είδους) σκουπίδια της. Κι όσο το κάνει αυτό θα χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα παράσιτα προκειμένου να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Καταλήγω λοιπόν οτι εφόσον η ψευδής μας συνείδηση αφορά τον προσδιορισμό μας σαν «πτυσσόμενο έθνος», η κυρίαρχη ιδεολογία μας δεν μπορεί παρά να είναι ο «παρασιτισμός». Εκεί που οι άλλοι βλέπουν παραδείσους της αγοράς, όπου οι εκλεκτοί θα απολαμβάνουν αμέριμνοι τα ουρί (εύκολες γυναίκες, γρήγορα αμάξια και ευκρινείς τηλεοράσεις), εμείς επιβιώνουμε με την κρυφή ελπίδα της ψείρας που προσεύχεται να μην πάει για κούρεμα ο αφρο-φανκ οικοδεσπότης της.

Κι έτσι, μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα –και τώρα μπορώ να ζητήσω (με ήσυχη τη συνείδηση) άδεια από τον καθηγητή -να πάω για κατούρημα, τσιγάρο, χαζολόγημα...

Και ότι ήθελε προκύψει βρε αδερφέ!

31 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Είναι εξαιρετικα πετυχημένα τα κείμενά σας, ειδικά τα τελευταίας σοδειάς. Βρήτε τρόπο να μαθευτούν και παραπέρα, επειδή με τα blog έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μας διαβάζουν, ενώ κυρίως διαβάζουμε...
Μένω υπόχρεως.Τόσο με τις απόψεις, όσο και με το ιδιότυπο ύφος.

The Motorcycle boy είπε...

Καλέ, μόνος μου τα γράφω -προς τι ο πληθυντικός; Χαχαχαχα

Αν μαθευτούν και παραπέρα, θα χάσω τους δυο φίλους που με διαβάζουν -τώρα το παίζουν καλτ και μυημένοι, κατάλαβες;

Με διαβάζουν -18 ώρες τη μέρα, δεν πρόκειται περί ψευδαίσθησης, με διαβάζουν κανονικά, όπως ο παπάς κι ο διάκος τον μακαρίτη, μπίρι μπίρι πάνω από το κεφάλι μου. Γι΄αυτό ξεσπάω εδώ μέσα, για εκτόνωση.

Υ.Γ.: Ναι, έχω κειμενική ρέντα τον τελευταίο καιρό επειδή ψήφισα Πασόκ και διακατέχομαι από μια λεπτή, θανατερή ειρωνία, χαχαχα. Ευχαριστώ πάντως.

ΗΛΙΑΣ είπε...

Κάνε τα γράμματα λίγο μεγαλύτερα,
αναγκάζομαι να φοράω γυαλιά και κουράζει.
Τι αντιεξουσιαστής είσαι άμα ψήφισες ΠΑΣΟΚ; χαχα.

Θεία Θ είπε...

Καταπληκτική παρομοίωση η ψείρα!! Τέλειος ο παραλληλισμός. Την επόμενη ώρα μπορείτε να απουσιάσετε εντελώς, τιμής ένεκεν.

Ανώνυμος είπε...

Εμ, λέω κι εγώ, τι τίτλος blog είν αυτός? (λευκός θόρυβος)
Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ,ε?
Πες μας τώρα πως και το μηχανάκι είναι Harley, να ξενερώσουμε...
(Προφανώς αστειεύομαι, μη σκάς)


mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία, έχει μια επιλογή στον Εξπλόρερ και στον Φάιερφοξ, εκεί που λέει ΠΡΟΒΟΛΕΣ. Επιλέγεις ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ. Εγώ δεν μπορώ να τα μεγαλώσω τα γράμματα μάνα μου, αλλιώς θα γίνουν τα κείμενα μακρύτερα κι από την Νέα Εγνατία!
Με το αγγούρι που έφαγα από τη Ν.Δ. (σε προσωπικό επίπεδο) μέχρι και ΚΚΕ ήμουνα ικανός να ψηφίσω, αν ήταν να βγουν κυβέρνηση (αναφέρω το ΚΚΕ επειδή κι απ΄αυτούς έχω φάει ξύλο στα νιάτα μου, όπως και από τους Πασόκους). Άλλωστε κι ο Γιωργάκης και ο Χρυσοχοϊδης είναι δηλωμένοι αντιεξουσιαστές, χαχαχαχαχα.

Θεία Θ, και στο σχολείο αυτό μου έλεγε η φιλόλογος στην ώρα των Αρχαίων. "Βγες έξω παιδί μου και χωρίς απουσία -από το να τρυπήσεις το θρανίο με το διαβήτη, χίλιες φορές καλύτερα!" χαχαχαχα

Mbiker, Λευκός Θόρυβος=το παράσιτο που εμποδίσει τις επικοινωνίες, χεχε. Ναι, αυτή είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που ψήφισα Πασόκ (είχα προσπαθήσει βέβαια να το κάνω και το 2007, αλλά δε με άφησε η δικαστική αντιπρόσωπος). Είπαμε όμως -Πασόκ, αλλά όχι και Χάρλεϊ! Τι με πέρασες για οδηγό τρένου; Χαχαχαχα.
Ένα ΧΤ 660 έχω -η μοτοσικλέτα του συνταξιούχου μοτοσικλετιστή.

La koumbara είπε...

Τέλειο το "πτυσσόμενο έθνος"!
Ποιες 1-2-3 αυτοκρατορίες εννοείς;

The Motorcycle boy είπε...

Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, άντε και την Κίνα (για την οποία δεν έχω ακόμα διαμορφώσει άποψη, αλλά την βάζω εκ του Περισσού, που λέμε!)

Το πτυσσόμενο έθνος είναι δανεικό από εκείνη τη στιχομυθία μεταξύ Ζερβού και Ηλιόπουλου στον "Ατσίδα" νομίζω:

"Άκου να σου πω! Είσαι μεγάλος άντρας πια -εσύ πρέπει να υπερασπιστείς την τιμή της αδερφής σου!"
"Εντάξει, να την υπερασπιστώ -μπας και παντρευτεί, για να πάρω κι εγώ σειρά μετά!"
"Τι σειρά; Για να παντρευτείς; Εσύ είσαι μικρό παιδί ακόμα!"
"Εεεεε καλέ πατέρα! Τη μια μεγάλος, την άλλη μικρός -τι είμαι τελικά; Πτυσσόμενος;"

La koumbara είπε...

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση γιατί, για να πω την πικρή αλήθεια, το γκούγκλισα να δω αν το έχει πει κανένας άλλος (I should have known by now...).

Για τις αυτοκρατορίες πάλι διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Θα έβαζα μάλλον και την Ινδία, δεν ξέρω αν θα έβαζα τη Ρωσία, ενδεχομένως τη Βραζιλία ή θα το γύριζα σε αυτοκρατορίες πολιτισμών (αυτά τα έχουν πει άλλοι).

The Motorcycle boy είπε...

Αυτές που λες δεν έχουν αποικίες ούτε "υπόδουλους" πέραν των αυστηρά γεωγραφικών συνόρων τους. Χρησιμοποίησα τις αυτοκρατορίες με αναγωγή στη Βυζαντινή, τη Ρωμαϊκή, την Αγγλική, την Ισπανική...

Η Ινδία και η Ρωσία (από Βραζιλία δεν σκαμπάζω πέρα από ποδοσφαιριστές) μοιάζουν κάπως με τους Ούννους ή τη μεγάλη Βουλγαρία -δεσποτίες που υπήρχαν παράλληλα με τις μεγάλες αυτοκρατορίες. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Puppet_Master είπε...

pasok preza
ipnostedon k teza

The Motorcycle boy είπε...

Χε, άσχετο -αλλά θα προτιμούσα το τέζα να ήταν από πάνω και το πρέζα από κάτω. Έτσι για να μην έχω πρόβλημα στο τι να διαλέξω, χεχεχε.

Ανώνυμος είπε...

...(αναφέρω το ΚΚΕ επειδή κι απ΄αυτούς έχω φάει ξύλο στα νιάτα μου, όπως και από τους Πασόκους).

Αν ήμουν δημοσιογράφος, θάλεγα, να η είδηση.
Βρέθηκε πολίτης δαρμένος απο τα κομμούνια. Τ ακούσαμε κι αυτό.
Εγώ πάντως κάποτε, κάνοντας εξυπηρέτηση σε φίλους, μη όντας μέλος κόμματος, συμμετείχα σε περιφρούρηση. Μιας ΚΟΒΑς, του ΚΚΕ κάπου στην Άνω Πόλη αν θυμάμαι καλά(Θεσσαλονίκη).
Τι να σου πω, οτι απλώς και που βρισκόμασταν εκεί, είμασταν αιτία για επιθέσεις?
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως, οι μόνοι που δεν έπαιζαν ξύλο και δέχονταν επιθέσεις, ήταν του ΚΚΕ.
Όχι κι οτι δεν τους έκαναν του αλατιού μετά, αμυνόμενοι.
Μα ποτέ και το τονίζω, ΠΟΤΕ δεν έδωσαν αφορμή για επεισόδια.
Μάλλον, θα σε είχαν βάλει όπως και τόσα παιδία στο τριπάκι οι ΟΝΕΔίτες, πάμε να δείρουμε τα κομμούνια χαχαχαχαχαχα.
Άντε και στο καινούργιο TENERE πιά...όταν βγεί.

mbiker

Puppet_Master είπε...

e oxi kai de dernei to kke mh trelathoume

tomboy είπε...

"...Μάλλον, θα σε είχαν βάλει όπως και τόσα παιδία στο τριπάκι οι ΟΝΕΔίτες, πάμε να δείρουμε τα κομμούνια χαχαχαχαχαχα..."

Από τα καλύτερα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν για τον μοτοσακό!

The Motorcycle boy είπε...

Mbiker (ξεκινάω από τα σοβαρά) το TENERE πέθανε αμέσως μόλις γεννήθηκε -για την ακρίβεια, τη στιγμή που το θρυλικό κίτρινο μπλε με το χοντρό βαθουλωμένο ντεπόζιτο μεταλλάχτηκε σ΄εκείνο το καρναβάλι με το φέρινγκ.

Ναι, όντως -μόνο αμυνόμενοι έδερναν οι Κνίτες, ειδικά τα ΚΝΑΤ -έρχονταν στη σχολή ας πούμε και μας λέγανε "τέρμα η κατάληψη βρωμιάρηδες" και μετά μας έκαναν μαρμελάδα αμυνόμενοι εναντίον της εξωφρενικής επιθυμίας μας (υποκεινόμενης από τα σκοτεινά όργανα του ιμπεριαλισμού πάντα) να παραμείνουμε στη σχολή μας! Ακόμα θυμάμαι που δεν μας αφήνανε να μπούμε στη σχολή αν δεν ήταν το όνομά μας στον κατάλογό τους ή τότε που κλείστηκαν μέσα στο ΕΜΠ για να μην γίνει κάποια συναυλία και μας ρημάξανε με τους πυροσβεστήρες -όλο άμυνα αυτά τα παιδιά! Η λεπτομέρεια οτι εμείς ήμασταν φοιτητές κι αυτοί όχι -μάλλον δεν τους ενοχλούσε πολύ κι ας επικαλούνται χρόνια τώρα τη φοιτητική ιδιότητα για να διώχνουν τους αυτόνομους από τις καταλήψεις σχολών. Θα σου έλεγα και για μια άλλη άμυνα που άκουσα από τον Ανδρουλάκη εντός του Πολυτεχνείου, αλλά δε θέλω να σε στεναχωρήσω...

Tomboy μην το γελάς -πολύ θα ήθελα να με βάλει καμιά θεογκόμενα ΟΝΝΕΔίτησσα σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τριπάκι -αλλά δεν μου κάθονταν οι καργιόλες!

Puppet, δέρνει το ΚΚΕ; Χαχαχα.

ninguaqui είπε...

Είχα καιρό να περάσω από το μέρος τούτο, άρχισα από αυτό το κείμενο, απλά τα σέβη μου για το εύστοχο κείμενο.
Κ μην ακούω χαζά πως τα κόκκινα δε δέρνουν γιατί θα κοκκινίσει η μούρη μου από τα νεύρα κ θα σας πλακώσω!

The Motorcycle boy είπε...

Χαχαχα, δεν δέρνουν γιατρέ μου -απλά υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια (και καδρόνια και λοστούς κλπ) την επανάσταση! Ποια επανάσταση; θα μου πεις... Τη βιομηχανική επανάσταση φυσικά -χαχαχα.

ninguaqui είπε...

χεχεχεχε, καλό...

Ανώνυμος είπε...

Μάϊστα...
Οι αδικημένοι και δαρμένοι απο ημιάγριους (ή μήπως άγριους?) ΚΝίτες.
Με καδρόνια, σκουριασμένα κονσερβοκούτια, "ΚΑΡΦΙΤΣΑ" στο πέτο και "Χ" στο περιβραχιόνιο...
Θα τρίζουν τα κόκκαλα απο τον Κοτζαμάνη ως τον Καλαμπόκα.
Χά !!!
mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Όχι ρε γιατρέ -αδικημένοι δεν ήμασταν ποτέ, μόνοι μας κάποιοι επιλέξαμε να θεωρήσουμε έννοιες όπως δίκιο, άδικο, ελευθερία, ισότητα, κομμουνισμός, να τις θεωρήσουμε λοιπόν απόλυτες έννοιες και όχι α λα καρτ (ή α λα Σοβιέτ).
Δεν συγχέω τους Κνίτες με τους φασίστες, ή τους Κένταυρους ή τους Χρυσαυγίτες -απλά ΕΤΥΧΕ την εποχή που έτρωγα ξύλο να το ρίχνουν τα ΚΝΑΤ, τα Πασοκικά ΜΑΤ και οι "αγανακτισμένοι πολίτες". Αν ρωτήσεις άλλους θα σου πουν οτι η
Δεξιά με το Πασόκ εναλλάσονται στην εξουσία και στο ξυλοκόπημα αλλά τα ΚΝΑΤ παραμένουν σταθερά.

Υ.Γ.: Τον Μαλάμη γιατί τον ξέχασες στην αναφορά των παλαιστών που έκανες; Τον Μπογιόπουλο; Πως σου διέφυγε αυτός ο μέγας ιστορικός επιστήμονας στη συκοφαντία; Τον κιθαρίστα της Γενιάς του Χάους που τον έβγαζε ο Ριζοσπάστης χαφιέ της ασφάλειας το '80 και τον επανέφερε ο Μπογιόπουλος το 2008; Ξεχασμένος κι αυτός; Την πολιτιστική καταστολή του Δανίκα από τον Ριζοσπάστη -την περνάμε στο ντούκου; Άστο -δεν είμαστε αδικημένοι, απλά ρεαλιστές είμαστε (ξέρεις... ζητάμε το αδύνατο και τα ρέστα).

Ανώνυμος είπε...

"αλλά ποιος είπε οτι τα παράσιτα σκοτώνουν πάντα τους οργανισμούς; Για την ακρίβεια ισχύει το ακριβώς αντίθετο –τα παράσιτα ενδυναμώνουν την αμυντική λειτουργία του οργανισμού, γι΄αυτό άλλωστε και τα εμβόλια δεν είναι τίποτα διαφορετικό από εξασθενημένα παράσιτα"

Σχολαστικιστικό, αλλά καλύτερα να σβήσεις το κομμάτι με τα εμβόλια γιατί είναι ανακριβές.
Είναι αλήθεια ωστόσο το σωστό παράσιτο εξ ορισμού δεν σκοτώνει τον οικοδεσπότη του αφού δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -πρόκειται απλώς για σχηματικό παράδειγμα, δε νομίζω να το πάρει κανένας τις μετρητοίς και να πάει να κολλήσει aids ας πούμε για να προστατευτεί από το aids! Χαχαχα

Δεν είναι εξασθενημένα παράσιτα στα εμβόλια; Έτσι είχα ακούσει!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι ωραίο το παράδειγμα, μου φάνηκε κρίμα να το χαλάσεις με μια λάθος πληροφορία. Υπάρχουν εμβόλια κατά ιών (π.χ. αντιγριπικό), κατά βακτηρίων (π.χ. αντιφυματικό) αλλά όχι κατά παρασίτων (εντάξει υπάρχουν ένα-δυο και περιμένουμε με τα λεφτά του Gates να γίνει ένα και για την ελονοσία). Τα παράσιτα είναι πολυκύτταροι οργανισμοί, μπορεί να είναι και ολόκληρα σκουλήκια, η παρασκευή εμβολίου είναι τεχνικά δύσκολη.

The Motorcycle boy είπε...

Ααα, τώρα σ΄έπιασα και έχεις απόλυτο δίκιο όπως το θέτεις! Αυτό που εγώ παρουσίασα εκεί σαν "παράσιτα" είναι ιοί, βακτήρια και της Παναγιάς τα μάτια ε; Μάλλον το γάμησα ποιητική αδεία!

Ανώνυμος είπε...

Χμμ... για την ακρίβεια αυτό που παρουσίασες σαν "παράσιτα" είναι όντως τα παράσιτα, άντε και τα βακτήρια τύπου εντερική χλωρίδα κλπ. Έτσι λειτουργεί μια χαρά η αναλογία. Όντως υποβοηθούν την άμυνα του οργανισμού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όταν όμως ανέφερες τα εμβόλια το πήγες αλλού το θέμα, ο μηχανισμός σε αυτή την περίπτωση είναι η ανοσία και η ανοσία δεν βολεύει όταν μιλάμε για αυτοκρατορίες και χωματερές σε ας πούμε "συμβιωτική" σχέση.

The Motorcycle boy είπε...

Σωστός και πάλι -πάω να ρίξω ένα εμβόλιο στο κείμενο για να διώξω τα μικρόβια που χώθηκαν ανάμεσα στα παράσιτα!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς οι συμμετέχοντες στη κουβέντα είναι κάτω των 30 και αυτός είναι ο λόγος της εμμονής.
Ξεκαθαρίζω πως δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ μέλος του ΚΚΕ.
Όντας αρκετά μεγαλύτερος των 30 σας, θα μου επιτρέψετε να έχω ιδίαν άποψη περί του τι είναι σιδερολοστός γαλάζιας γενιάς, τι σημαίνει Μιχαλολιάκος και τι σημαίνουν ορισμένοι εκ των πάλαι ποτε υπουργών της ΝΔ οι οποίοι πέρασαν απο την ηγεσία της νεολαίας της.
Αφήστε το καλύτερα, νέοι άνθρωποι είστε, υποθέτω κι υπεράνω της φανατίλας και της μαλακίας που ταλάνισε τους άνω των 40 και στα θεωρεία και στις περιφρουρήσεις.
Απλά παρενέβην έχοντας την εμπειρία του τι είναι η αληθινή δεξιά (η μισή της οποίας προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, εξ ού και το πράσινο ξύλο που επικαλείστε).
Και σε τελική ανάλυση, ποιός σας είπε πως δεν υπάρχουν φασίστες ή λαμόγια εκατέρωθεν?
Ο Ρουσόπουλος απο πού ορμώμενος έγινε δεξιότερος του Καραμανλή?
ΚΝίτης δεν ήταν κάποτε?

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ, εγώ είμαι 45 κι ο Puppet που κοροϊδεύει παραπάνω είναι 22 ή 23 (κάνω λάθος ρε ρεμάλι;) Το οποίο σημαίνει οτι τα ΚΝΑΤ δέρνουν διαχρονικά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν δέρνει (στην καλύτερη περίπτωση) και δεν δολοφονεί (σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις) η Δεξιά! Εγώ γάνιαξα εδώ μέσα να λέω οτι "να γλιτώσουμε από τη Δεξιά κι ας βγει και το Πασόκ" και με λέγανε όλοι Πασόκο!
Εντάξει, έφαγα περισσότερο ξύλο από το Πασόκ επειδή ΕΤΥΧΕ να είναι τότε κυβέρνηση αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θυμάμαι το Μιχαλολιάκο με τους φασίστες του τους κοντοκουρεμένους, τον Βουλαράκη (Ντοράκη), τους Κένταυρους, τον Αρμάο, τον Χατζηνικολάου... Τους θυμάμαι μια χαρά και το τι κάνανε θυμάμαι. Και την πρέζα που θέρισε την πλατεία όταν ήθελε να βγει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης θυμάμαι... Και μετά ήρθε ο Καλαμπόκας κ.λ.π.

Τουτέστιν, άλλο η Δεξιά, άλλο το ΚΚΕ. Απλώς, επειδή είχαν πολλές φορές κοινά συμφέροντα (διάβαζε ανάγκη για ψήφους) συνεργάστηκαν μια χαρά σε κρίσιμες φάσεις. Κακό είναι; Για μένα όχι. Τα κόμματα αυτά κάνουν. Απλά -μην μπερδεύουμε το ΚΚΕ με την Αριστερά -έτσι; (Ούτε και τον Σύριζα, αλλά αυτό είναι διαφορετική κουβέντα).

Υ.Γ.: Θυμάσαι εκείνη τη διαφήμιση που έλεγε "κι ο τάδε; κι ο δείνα; κι ο παραδείνα από τη σχολή δημοσιογραφίας Τραμπάκουλα είναι;" Πολύ σωστή διαφήμιση. Κι ο Θανάσης Αθανασιάδης. Και ο Παπαπέτρου. Και ένα σωρό άλλοι Κνίτες της σχολής μου μεσουρανούν στο κυνήγι της σάπιας είδησης, στο "αίμα και σπέρμα". Και μην αρχίσω με τους Ρηγάδες τώρα γιατί θα ξημερώσουμε! "Θάνατος στους φοιτητές -τους αυριανούς διευθυντές" φωνάζανε κάποτε στα Εξάρχεια. Που να ΄ξεραν πόσο μετριοπαθείς ήταν τότε!

Michael_Sc είπε...

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ό,τι κι ο Petefreeman.

Προς όλους: εγώ πάντως έχω φάει ξύλο από τα ΚΝΑΤ επί σκηνής. Την ώρα που παίζαμε μουσική, επειδή "παίζαμε δυτικά σκουπίδια".

The Motorcycle boy είπε...

Εντάξει μωρέ -παρανόηση έγινε. Μας πέρασε το παιδί για απολιτίκ δεξιούληδες που πετάνε τσιτάτα περί "κομμουνισμού και θαλάμων αερίων ένα και το αυτό".

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι