Τρίτη, Απριλίου 20, 2010

"Αγάπα τον χαφιέ σου ως εαυτόν"

Είδα χτες μια, σχετικά καινούργια, ταινία που λεγόταν «50 dead men walking» και κατάλαβα οτι όλα πλέον είναι επαμφοτερίζοντα. Το άσπρο μπορούμε κάλλιστα να το αποκαλούμε μαύρο (υπάρχει μια τρέντι έκφραση: «το μαύρο είναι το νέο άσπρο!»), τη μπόχα μπορούμε εύκολα να τη θεωρήσουμε εκλεπτυσμένο άρωμα και, φυσικά, το ψέμα μπορούμε πλέον να το αποκαταστήσουμε, τοποθετώντας το στην θέση που του αξίζει: «το ψέμα είναι η νέα αλήθεια». Για να είμαστε και τρέντι.

Να σου εξηγήσω, επειδή ίσως να μην έχεις δει την ταινία, πρόκειται για την ιστορία ενός χαφιέ πληρωμένου από την Αγγλική Αστυνομία ο οποίος έχει μπει στον IRA και καρφώνει στεγνά τις ενέργειες της οργάνωσης. Εξ ου και ο τίτλος, επειδή ο συγκεκριμένος χαφιές με τις ενέργειές του έχει σώσει τη ζωή τουλάχιστον 50 Εγγλέζων αστυνομικών και στρατιωτικών (έχοντας παράλληλα καταδικάσει σε θάνατο καμιά εκατοστή Ιρλανδούς)! Αυτή λοιπόν είναι μια ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και την είδα χτες στην τηλεόραση –είναι μια ιστορία που ηρωοποιεί τον συγκεκριμένο χαφιέ! Το μαύρο είναι το νέο άσπρο! Το ψέμα είναι η νέα αλήθεια! Ή μάλλον: η αλήθεια είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας. Για παράδειγμα: αν βλέπεις έναν βιασμό από τα κάτω (από τη θέση του θύματος) είναι μια επώδυνη και επαίσχυντη πράξη, αν βλέπεις τον βιασμό από πάνω (από τη θέση του θύτη) είναι μια πράξη διασκέδασης –μη σου πω κι απελευθέρωσης!

Πάμε τώρα στην ποίηση της καθημερινότητας:

Γεγονός 1
Είχαμε για 6 χρόνια μια κυβέρνηση κάπως μονόπλευρη –εννοώ ασχολούνταν αποκλειστικά με το κομμάτι του τσεπώματος και όχι με το κομμάτι της είσπραξης. Αποτέλεσμα –παίρνανε τα έτοιμα, αλλά δεν ετοιμάζανε για να έχουν να παίρνουν, τουτέστιν αρπάξανε ότι είχε μέσα το ταμείο, δανειστήκανε για ν΄αρπάξουν και κάτι παραπάνω, μετά φύγανε και πήγαν να τα γλεντήσουν με την ησυχία τους. Η αντίδραση της πλειοψηφίας των πολιτών στη συγκεκριμένη πρακτική περιορίστηκε στο θυμόσοφο: «όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα ίδια κάνουν» (πρόκειται για διασκευή του γνωστού άσματος του Ιησού του Ζαγοραίου, «Όλες, είσαστε ίδιες/ στην καρδιά στην ψυχή στις συνήθειες»).

Γεγονός 2
Με το που έφυγε η προηγούμενη κυβέρνηση και ήρθε η τωρινή –οι θυμόσοφοι πολίτες ένιωσαν ακόμα μια απογοήτευση ενθυμούμενοι τον επόμενο στίχο του Ζαγοραίου Ιησού: «Και καμιά μα καμιά σας δεν μοιάζει/ μ΄εκείνη την φανταστική!» Τουτέστιν, άρχισαν την πολιτική κριτική επιπέδου Ελβετικής κομμούνας ωρολογοποιών: «Μα είναι δυνατόν να εφαρμόζει τόσο στυγνή καταστολή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση;» -και άλλα τινά. Εδώ παρατηρείται, κατά πρώτον, η εφαρμογή του αξιώματος, γνωστού ως «Ευρωπαϊκή βραδιά του Θρύλου» –σύμφωνα με το οποίο κάθεται ο οπαδός να δει το παιχνίδι στην τηλεόραση και βλαστημάει προκαταβολικά: «κοίτα να δεις που πάλι θα χάσουμε στο 80φεύγα και θα μου τσαταλιάσουν τα νεύρα!» Κατά δεύτερον, παρατηρείται η αχαλίνωτη τάση των πολιτών για τραμπολίνο -από τη μια απαξιώνουν τις εκλογές κι από την άλλη δηλώνουν απογοητευμένοι από τα, εκ των προτέρων απαξιωμένα, αποτελέσματά τους.

Γεγονός 3
Η καινούργια κυβέρνηση επειδή έχει όλη την καλή διάθεση να παραμείνει κυβέρνηση εφαρμόζει το πλάνο: «και έτσι και γιουβέτσι». Δηλαδή, φτάχνει ένα νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες από τη μια –μουρλαίνει στο ξύλο και στις συλλήψεις την περιοχή μείζονος Εξαρχείου από την άλλη. Γεμίζει τις γειτονιές μπάτσους όλων των ποικιλιών, χρωμάτων και σχημάτων από τη μια –αφήνει όμως να σπάνε τίποτα βιτρίνες ή μαγαζιά, για να δικαιολογείται η επέμβαση των μπάτσων, από την άλλη. Ελευθερώνει κάποιους απ΄αυτούς που έπιασαν οι προηγούμενοι και τους ονόμασαν «τρομοκράτες με τις κατσαρόλες» από τη μια –μαγκώνει κάποιους «μονίμως, και με τη βούλα, επικίνδυνους» από την άλλη. Κι επειδή πέρα από τα γεγονότα υπάρχουν και οι επείγουσες καταστάσεις (αυτές δηλαδή που προκαλούν τα γεγονότα) η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει ούτε καν να στήσει μια παράσταση της προκοπής –πριν κάτι χρόνια θεωρούσαμε γραφικούς τους Κουφοντίνες, τους Γιωτόπουλους και τους Ξηρούς, σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να παραδεχτούμε οτι εκείνοι ήταν σκέτοι Ρενάτο Κούρτσιο, Αντρέας Μπάαντερ και Χόλγκερ Μάινς, συγκρινόμενοι με τον Μαζιώτη και τους υπόλοιπους τωρινούς συλληφθέντες.

Γεγονός 4
Οι δημοσιογράφοι οδηγούν την έννοια του καιροσκοπισμού σε διαγαλαξιακό επίπεδο. Σήμερα ζητάνε εξεταστικές επιτροπές για τα πάντα, αύριο αποφασίζουν οτι δεν είναι ώρα για πόλωση! Σήμερα καταδικάζουν τους στυγερούς τρομοκράτες, αύριο αναρωτιούνται με τι στοιχεία τούς συνέλαβε η αστυνομία! Σήμερα καυτηριάζουν τα χάλια της ελληνικής οικονομίας, αύριο καταγγέλουν όσους υποστηρίζουν οτι η χώρα έχει πτωχεύσει!
Σήμερα και αύριο και μεθαύριο (αυτό δεν είναι δείγμα καιροσκοπισμού –είναι παράδειγμα παντοσκαιροσκοπισμού) ξεσκίζουν οποιουδήποτε τολμήσει να μιλήσει για άλλη μορφή ενέργειας, πέραν των συμβατικών, τις οποίες εμπορεύονται μονοπωλιακά στη χώρα τα αφεντικά τους. Αν δεν με πιστεύεις –κοίτα τι γίνεται στο ΑΛΤΕΡ. Από τη μια ο μπουχέσας ο Τράγκας με τη δεκάκιλη ειρωνία όποτε η κουβέντα πάει σε Αιολική ενέργεια, από την άλλη ο μπανιστιρτζής ο Ζούγκλας που ανακαλύπτει «σκάνδαλα παράνομων επιδοτήσεων αιολικών πάρκων του 1999!!!», φάμπρικα κανονική.

«Αι καταστάσεις αι οποίαι» -που έλεγε κι ένας φιλαράκος όταν μέθαγε... Ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις οι οποίες οδηγούν σε γεγονότα σαν τα παραπάνω;

Μα, η δημοσιονομική πτώχευση της χώρας –θέλει και ρώτημα! Κι αν απορείς πως το πάθαμε αυτό, κάτσε να σου πω την εντύπωσή μου.

Λοιπόν, η κάθε χώρα έχει έσοδα, τα επονομαζόμενα και φόρους -και έξοδα, που αλλιώς ονομάζονται δαπάνες. Για το νόμιμο, το ίσο και το στρωτό μιλάω –όχι περί ρεμούλας και κομπίνας, έτσι; Όταν οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα, η εκάστοτε κυβέρνηση, θα πρέπει να δανειστεί για να πληρώσει –όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς οι μαλάκες που έχουμε αγοράσει ένα σκασμό πράγματα και μας πηδάνε οι τράπεζες. Καλά μέχρι εδώ;

Ποιες είναι οι μεγάλες δαπάνες στον προϋπολογισμό της χώρας; Μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά, κατασκευαστικά, εξοπλιστικά και δόσεις δανείων. Να κάνω κάποιες σχετικές παρατηρήσεις:

-Οι μισθοί είναι, στην πραγματικότητα, ανελαστική δαπάνη και κανονικά δεν πειράζονται. Επειδή όμως οι ανελαστικές δαπάνες έχουν το χαρακτηριστικό να είναι προϋπολογισμένες μέχρι σέντσι, εκτός από την περίπτωση της Ελλάδας όπου κανένας δεν είναι σε θέση να δώσει έστω κάποιον κατά προσέγγιση αριθμό αναφορικά με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων –γι΄αυτό έσκασε περικοπή μισθών ενώ κανείς δεν ξέρει ούτε πόσα πληρώνεται ο υπάλληλος, ούτε πόσα κερδίζει το κράτος.

-Κάποτε είχε έρθει ένα παλικαράκι ίσα με 60 χρονώ –ονόματι Σπράος, είχε στήσει μια επιτροπή, είχε βγάλει ένα πόρισμα περί ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού. Έλεγε το πόρισμα της επιτροπής οτι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, το σύστημα θα σκάσει σε μια 10ετία. Αυτά τα λέγανε το 1997 και έπεσε σύμπασας ο αγωνιζόμενος λαός να τους φάει. Η κυβέρνηση Σημίτη προτίμησε να παραμείνει κυβέρνηση παρά να διορθώσει την κατάσταση, ο Καραμανλής.... θα αστειεύεσθε βέβαια! Αποτέλεσμα –το 2007 σκάσανε τα δυνατά κανόνια σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό. Τώρα, το 2010, το συνταξιοδοτικό σύστημα έχει πλήρως καταρρεύσει με αποτέλεσμα να προωθούνται μέτρα του τύπου «θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις, θα πληρώνεις αυξημένα ποσοστά κι αν τύχει και δεν πεθάνεις στην ώρα σου, δε θα σου δίνουμε σύνταξη –μπας κι ορθοποδήσει το σύστημα».

-Τα κατασκευαστικά έργα της χώρας είχαν ένα μπεζαχτά, τον επιλεγόμενο και Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Ότι ήθελε να χτίσει, να αναβαθμίσει, να ασφαλτοστρώσει κ.λ.π. η εκάστοτε κυβέρνηση –έπαιρνε τα λεφτά από εκεί και το έκανε. Έτσι δουλεύανε οι εταιρείες, έρχονταν έσοδα και στο κράτος... Αλλά η κατάσταση στράβωσε από δυο πάντες:
α) Στο θέμα των συντηρήσεων –δηλαδή, σου λέγανε οι Ευρωπαίοι «να στο φτιάξω το κτιριάκι (μουσείο, νοσοκομείο, χαμαιτυπείο), να στον ασφαλτοστρώσω τον δρόμο –αλλά φρόντισε μετά να βρεις πόρους περί συντήρησης, δεν θα στο πληρώνω μια ζωή!» Συντήρηση μπορούσε να γίνει είτε εφόσον τα συγκεκριμένα έργα έβγαζαν έσοδα (αυτοσυντηρούνταν δηλαδή), είτε εάν ο κρατικός προϋπολογισμός είχε λεφτά να τους δώσει –όμως κανένα από τα δυο δεν μας έκατσε.
β) Λόγω Ολυμπιακών Αγώνων τα έργα των οποίων δεν δέχτηκε, ούτε με σφαίρες η Ε.Ε., να πληρωθούν από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.
Με αυτά τα πακέτα μπήκαμε στην εποχή διακυβέρνησης της Ν.Δ. (με έτοιμα έξοδα και χρωστούμενα) είδαν τα σαϊνια οτι το ρεφάρισμα έδειχνε πιο χλωμό κι από την Κάτια Δανδουλάκη σε σήριαλ της ΕΙΡΤ -τι να κάνουν; Ανοίξανε τα συρτάρια κι αρχίσανε να μοιράζουν σε ημέτερους λεφτά που δεν υπήρχαν! Πρόκειται για εφαρμογή του αξιώματος, «ότι δεν γίνεται να καλυτερέψει, μπορεί άνετα να χειροτερέψει».

-Τα εξοπλιστικά της χώρας είναι οι κατεξοχήν ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ δαπάνες, οι οποίες όμως προβάλλονται σαν ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ! Κι όταν κάτι τέτοιο το κάνει ο δείνα στρατιωτικός ή ο ψι πολιτικός είναι κατανοητό –η δουλειά τους είναι, απ΄αυτή ζουν. Όταν όμως την ανελαστικότητα της συγκεκριμένης δαπάνης την υπερασπίζεται ένας διανοούμενος, ή ένας δημοσιογράφος ή κάτι τέτοιο ξέρω ΄γω –τότε προκύπτει το ερώτημα: «πληρωμένος ή ηλίθιος;»

-Οι δόσεις δανείων είναι αυτές που βάζουν τη βούλα στην πτώχευση μιας χώρας. Επειδή τελικά όλα τα παραπάνω σε δόσεις δανείων μετατρέπονται –όταν το κράτος δεν έχει να πληρώσει και δεν μπορεί να δανειστεί, χρεοκοπεί. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ελλάδας.

Θυμάσαι οτι στον πρόλογο είχα εκείνο το παράδειγμα με τον χαφιέ που έγινε ήρωας; Το χρησιμοποίησα για να δώσω έμφαση στην πρακτική αυτής της ασπρομαυροποίησης και των ψεύτικων αληθειών που τρώμε στη μάπα το τελευταίο διάστημα. Εξηγούμαι:

-Είμαστε, λέει, στόχος διεθνών κερδοσκόπων γι΄αυτό δεν μας δανείζουν με φτηνά επιτόκια! Δηλαδή, απλό παράδειγμα, πας εσύ που έχεις ρίξει εντελώς έξω την επιχείρησή σου και χρωστάς στους πάντες, πας λοιπόν να ζητήσεις δάνειο. Σου λέει η τράπεζα, «κανονικά δεν θα έπρεπε να σε δανείσω καθότι ρισκάρω τρομερά τα λεφτά μου μαζί σου –αλλά επειδή έχω μια ροπή στην τοκογλυφία, θα σου δώσω ένα επιτόκιο κυμαινόμενο, κάθε φορά που θα χτυπάει καινούργια ώρα θα ανεβαίνει μια μονάδα –για ν΄αξίζει τον κόπο το ρίσκο, εντάξει;» Σηκώνεσαι τότε και φωνάζεις, «ντροπή σας κερδοσκόποι με βρήκατε στην ανάγκη και με πατάτε, αντί να με συμπονέσετε για το χάλι μου και να με δανείσετε με μηδενικό επιτόκιο!» Σου στέκει αυτό το σκηνικό; Όχι βέβαια –αλλά εξακολουθείς να πιστεύεις οτι οι διεθνείς κερδοσκόποι μας έχουν βάλει στο μάτι!

-Δεν πρέπει, λέει, να δεχτούμε δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επειδή θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε (όχι εμείς ρε παιδί μου –η κυβέρνηση!) απεχθή μέτρα για τους πολίτες! Δηλαδή, συνεχίζω το αποπάνω παράδειγμα με τον επιχειρηματία που την έχει φουντάρει την επιχείρηση: «Μη δανειστείς από τράπεζα που θα σου ζητήσει να κάνετε τίτλους συνιδιοκτησίας, θα κουμαντάρετε μαζί και το μαγαζί και τους υπαλλήλους», του σφυρίζουν οι γύρω του. Εντάξει –να μη δανειστεί. Και τι να κάνει; Το μόνο που του μένει -να ρίξει ένα λουκέτο ξεγυρισμένο! Έτσι δεν θα μπει συνιδιοκτησία σε μαγαζί και υπαλλήλους –θα του μείνουν αμανάτι να τους τρίβει στην κασίδα του –έχω δίκιο;

-Έρχονται, λένε, οι ξένοι εμπειρογνώμονες και οι αξιωματούχοι να μας πουν τι θα κάνουμε, να μας ελέγξουν, νας μας επιβάλλουν μέτρα! Και αγανακτά ο δείνα Τσίπρας, η στρουμπουλή Αλέκα, ο λουκουμάς Καρατζαφέρης, ο Πάνος ο Προφιτερόπουλος και οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις. Οτι δηλαδή εμείς μια χαρά τα καταφέρνουμε και φταίνε για το χάλι μας οι έξω που μας ανάγκασαν να αγοράσουμε υποβρύχια που γέρνουν και τρύπιες καπότες –άρα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας ζητάνε τα ρέστα τώρα! Σωστοί στο γενικότερο, αλλά πάσχοντες στο ειδικότερο. Επειδή οι έξω δεν μας ζητάνε τα ρέστα, τα χρωστούμενα μας ζητάνε. Κι επειδή δεν μας ζητάνε καν στην τελική ανάλυση –εμείς τους ξαναζητάμε! Κι άμα δεν μας άρεσαν τα υποβρύχια που γέρνανε, άμα δεν μας άρεσαν οι αγροτικές επιδοτήσεις, άμα δεν μας άρεσαν οι μεγάλες κατασκευαστικές που φτιάχναν μετρό, αεροδρόμια και δρόμους –ας μην τα παίρναμε! Όχι μόνο φωτογραφιούλες εγκαινίων κι όταν έρχεται η λυπητερή, «γουρούνια Γερμανοί!» Έχει και η γελοιότητα τα όριά της!

-Οι Ευρωπαίοι της Ένωσης και δη οι Γερμαναράδες, έχουν βαλθεί να μας χρεοκοπήσουν, έτσι ακούω να λένε. Παραλλαγή αυτού είναι πως θέλουν να μας βγάλουν από το ευρώ. Κι αυτά, όταν τα λένε οι φωστήρες μας στα κανάλια, δεν σηκώνονται οι μπετούγιες από τις πόρτες να τους πάρουν στο κυνήγι! Δηλαδή, αν αύριο πρωί βγει ο πρωθυπουργός και πει «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» θα κάνουν πάρτι οι Γερμανοί και οι λοιποί Κοινοτικοί που θα χάσουν τα λεφτά τους! Θα χαρούν όλως ιδιαιτέρως που θα κηρύξουμε στάση πληρωμών και δεν θα τους δώσουμε πίσω ούτε ευρώ! Κοίτα κάτι πράγματα –κοίτα τι εμπαθείς που είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι –για να μας ρεζιλέψουν είναι ικανοί να χάσουν τα λεφτά τους!

-«Φέρτε πίσω τα κλεμένα», «το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία», «όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ο άνθρωπος», λένε στις διαδηλώσεις. Κάτσε μισό λεπτό! Να φέρουν πίσω τα κλεμένα –συμφωνώ! Ποιοι; Αυτοί που τα έκλεψαν ή το καπιταλιστικό σύστημα γενικότερα; Επειδή όταν το φωνάζεις αυτό έξω από το Μαξίμου θα βγει ο Γιωργάκης και θα σου πει: «δεν τα πήρα εγώ μανούλα μου, άντε να τα ζητήσεις από τον Καραμανλή, το Σημίτη ή τον Φούφουτο». Κι αν του πεις οτι το χρέος πρέπει να το πληρώσει η πλουτοκρατία θα σου απαντήσει οτι εδώ δεν είναι Κούβα να κάνουμε εθνικοποιήσεις –εδώ το χρέος το πληρώνει ο περνών από το ταμείο. Έχεις δει εσύ καμιά πλουτοκρατία να περνάει από το ταμείο; Κάτι τελευταίο –αν η απάντηση είναι ο άνθρωπος, η ερώτηση είναι ρητορική.

-Μας λένε οτι πρέπει να αντιδράσουμε στα μέτρα και προτείνουν διαδηλώσεις, απεργίες κ.λ.π. Δηλαδή, θα πάω εγώ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, θα του πω: «μη μου κόψεις το μισθό». Και θ΄απαντήσει αυτός: «δε βγαίνω μάνα μου –αν δε σου τον κόψω λίγο θα πρέπει να σου τον κόψω σε λίγο από τη ρίζα -με το συμπάθειο». Ωραία; Φυσικά κανένας από τους προτείνοντες απεργιακές διαδηλώσεις δεν προβάλει αιτήματα του τύπου: «εντάξει, δεν έχετε για μισθούς –πιάστε τουλάχιστον τις τράπεζες και πριμοδοτήστε τα επιτόκια με τα οποία έχουμε δανειστεί, σας το χρωστάνε οι τράπεζες στην τελική». Κανένας δεν ζητάει να μπει πλαφόν στα πάντα, ώστε να μη χάσουμε σε αγοραστική δύναμη λόγω της μείωσης μισθού. Προτιμούν όλοι να κάνουν μέτωπο εναντίον του κράτους, επειδή προφανώς αυτό είναι πιο συμφέρον. Το κράτος χρεοκόπησε, άρα ότι κι αν διεκδικήσεις απ΄αυτό τ΄αρχίδια σου θα πάρεις. Ενώ οι τράπεζες για παράδειγμα.... ε;

Για να μην το παιδεύουμε περισσότερο –ας καταλήξουμε οτι βρισκόμαστε σε μια από τις σπάνιες εκείνες ιστορικές συγκυρίες όπου η κατάσταση ενός κράτους απεικονίζει σχεδόν πλήρως την μέση κατάσταση των πολιτών του. Όπως εσύ έχεις τινάξει τον οικογενειακό σου προϋπολογισμό στον αέρα λόγω υπερκατανάλωσης –έτσι ακριβώς έχει πράξει και το κράτος. Κι όπως εσένα δε σε δανείζει ούτε μεθυσμένος, έτσι ακριβώς κανένας δεν είναι μεθυσμένος σε διεθνές κυβερνητικό επίπεδο.

Κι όποιος σου βαφτίζει ήρωα τον χαφιέ στο κάνει επειδή κονομάει αγορίνα μου -μη νομίζεις οτι το κάνει για να σε φωτίσει ή να σε διασκεδάσει. Αγάπα λοιπόν τον χαφιέ σου αφού "το είχε πει κι ο τύπος που δήλωνε θεός/ χωρίς αγάπη όλους ο διάλος θα μας πάρει".

57 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

b.b. chris είπε...

Αυτά τα πολιτικοοικονομικά να τα λύσεται εσείς που είστε γραμματιζούμενοι και έχετε τελειώσει κι ένα πανεπιστήμιο και τα ξέρεται καλύτερα.

Εγώ θα μιλήσω για τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου δηλαδή τον Θρύλο.
Κατ' αρχήν όταν παίζουμε εμείς στην Ευρώπη, βγάζεις το δεξί μπάκετ απ' το αμάξι και το ανεβάζεις στο σαλόνι.
Αν στο 60' είμαστε Χ σηκώνεσαι πάνω και δίνεις οδηγίες.
Μου νταγλαριάζεται με τις μπύρες και τις πίτσες στον καναπέ, γι' αυτό το τρώμε μετά το '80... Από εδώ προκύπτει το "τον πήρε ο ύπνος στον πάγκο"...

Όταν παίζουν οι ακατανόμαστοι, φτιάχνεις γωνία κόρνερ με σημαιάκι στο σαλόνι και κάθε γκολ που τρώνε, το πανηγυρίζεις δεόντως αλλά Λομάνα Λούα Λούα... You Know... ;)

ΗΛ. είπε...

Λοιπόν, αν δεν ήξερα που είμαι θα νόμιζα ότι διαβάζω Πρετεντέρη,χωρίς πλάκα.

The Motorcycle boy είπε...

B.B. αγόρι μου -τι πολιτικοοικονομικά μου τσαμπουνάς; Εδώ μας κόβουνε το μισθό κι έχουμε ένα κάρο γραμμάτια -μας ρωτήσανε δηλαδή;

Στα σοβαρά τώρα -το τρώμε μετά το 80 επειδή τόσο αντέχω να κάνω βουντού στην οθόνη (ξέρεις, σβούρες τριγύρω, επιτόπια αλματάκια, αναστεναγμούς ωχ το φάγαμε, ωχ τον ήπιαμε και τέτοια). Μετά το 80 μαζεύομαι στην περιοχή μου και κοιτάω απλώς να διώξω τη μπάλα με ευγενικές προτροπές προς τους αθλητάς μας: διώξε ρε τσουρούκι, τι την κοιτάς ρε βόιδι, πάρτου τα πόδια του πούστη -τέτοια πράγματα. Ε, εκεί ακριβώς το ρουφάμε.

Ηλία -μπα; Έβαλε μυαλό ο Πρετεντέρης και γράφει σαν εμένα; Χαχαχαχα

Αγόρι μου, είτε θα δεχτούμε την ύπαρξη της εκάστοτε κυβέρνησης και θα μιλήσουμε στη γλώσσα που αυτή καταλαβαίνει, είτε θα απορρίψουμε τις κυβερνήσεις και θα τερματίσουμε τον διάλογο. Αυτό το δεύτερο όμως δεν γίνεται από εδώ μέσα -γίνεται μόνο στον δρόμο. Και στο δρόμο αυτή τη στιγμή μας ξεπουλάνε χοντρά αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.

ΗΛ. είπε...

Δεν ξέρω αν έβαλε μυαλό ο έτσι γιατί έχω καιρό να τον διαβάσω,σιγά μη χάσω την ώρα μου μ'αυτόν.
Θα συμφωνούσα αν είχανε πρόθεση να συμμαζέψουν την κατάσταση,αλλά δεν τους εμπιστεύομαι γιατί άλλα λένε κι άλλα κάνουν.
Και πως να τους παλαίψουμε;στο δρόμο δε γίνεται,με συζήτηση δε γίνεται,με ψήφο δε γίνεται,από δω μέσα δε γίνεται,δε μπορεί κάπως θα γίνεται.

The Motorcycle boy είπε...

Bγάλε όλα τα "δε" που έβαλες στην πρότασή σου και θα έχεις μια πολύ καλύτερη πρόταση!

Κοίτα -περί συμμαζέματος της κατάστασης (σε αγοραία μεγέθη μιλάμε -δηλαδή σε μεγέθη "ελεύθερης αγοράς") δεν είναι ζήτημα πρόθεσης. Αναγκαστικά θα μαζευτούν τα πράγματα, δεν τους παίρνει να κάνουν κάτι άλλο. Απλά, όταν μαζευτούν κάπως τα πράγματα, θα ψηφίσει ο κόσμος μια διαφορετική κυβέρνηση απ΄αυτή που τα μάζεψε (γενικά μιλάω) και εκείνη η διαφορετική κυβέρνηση θα τα κάνει πάλι πουτάνα.
Και φυσικά το λογαριασμό πάλι σε μας θα τον στείλουν.

Michael_Sc είπε...

Κανένας δεν ζητάει να μπει πλαφόν στα πάντα, ώστε να μη χάσουμε σε αγοραστική δύναμη λόγω της μείωσης μισθού.

Όλα ωραάι όσα γράφεις και δεν διαφωνώ. Αλλά για να μπει ένα πλαφόν στην κερδοσκοπία ή τις τιμές στην αγορά, πρέπει να το ζητήσει η Αλέκα κι ο Αλέξης για να γίνει;
Γαμώτο, ας κάνει και κάτι μόνο του, το πασόκ. Δεν φταίει για το έλλειμμα, φταίει όμως για το ότι ΔΕΝ ξεμπέρδεψε με την εκκλησιαστική περιουσία (η συγκυρία είναι ιστορική και κανείς δεν θα το κατηγορούσε είτε τη φορολογούσε κανονικά είτε προχωρούσε ακόμη και σε διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους), ΔΕΝ έστειλε κανέναν φυλακή (ακόμα;) , ΔΕΝ έβαλε και το πλαφόν που λες.

Δεν πειράζει λοιπόν. Θα έρθει να μας το βάλει (το πλαφόν) το ΔΝΤ. Εν τω μεταξύ, όποιος μπορεί αν φύγει απ' τη χώρα, φεύγει - και δεν εννοώ μόνο την πλουτοκρατία που αναφέρεις εις το ποστ η οποία έχει εξάγει τα κεφάλαιά της, αλλά και οποιονδήποτε νέο, ταλαντούχο ή σκεπτόμενο άνθρωπο θα μπορούσε να συνεισφέρει μελλοντικά στην περίφημη "ανάπτυξη" που αποζητά το καρυδότσουφλο αυτό στο οποίο επιβαίνουμε και αποκαλούμε Ελλάδα.

Προσωπικά, τα βλέπω λίγο μαύρα τα πράγματα. Με τα τεκμήρια και τη νέα φορολόγηση, ούτε να μην δουλεύω δεν θα μπορώ, πες στον Λοβέρδο. Γιατί θα μετρούν το σπίτι μου ως τεκμήριο και θα πρέπει να πληρώνω ακόμη κι αν έχω έσοδα μηδενικά.

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Μοτόρε;

PS. Το ποστ τα σπάει, πάντως ανεξάρτητα.

ΗΛ. είπε...

Φαύλος κύκλος η μία θα μαζεύει και η άλλη θα σκορπάει.
Στο δρόμο γίνεται με μη ξεπουλημένες ηγεσίες,με συζήτηση αν έχουν πρόθεση να ακούσουν ή τους έχεις στριμωγμένους,με ψήφο γίνεται αν ψηφίσουμε όλοι "σωστά"ή οι περισσότεροι,από δω μέσα γίνεται αν σε διαβάζουν όλοι οι Έλληνες(το τελευταίο είναι διαστημικό)

Manuel είπε...

Η ανάλυσή σου με την εναλλαγή κυβερνήσεων και τη συνεπαγόμενη μετάθεση ευθυνών (φταίει ο προηγούμενος μέχρι να γίνει επόμενος) είναι αυτονόητα ορθή. Αν όμως γίνουν πράξη όσα φημολογούνται, δεν είμαι σίγουρος ότι το δεδομένο πούλημα του αγώνα στο δρόμο θα έχει τη συνήθη κατάληξη (καθόμαστε στ' αβγά μας κι έχει ο θεός) ούτε ότι ο περιοδικός κύκλος της εναλλαγής θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Αυτό συνέβη θα μου πεις σε Ουγγαρία και βαλτικές δημοκρατίες, εκεί όμως το ΔΝΤ είχε με το μέρος του τους εκπαιδευμένους στην πείνα πολίτες, που επιπλέον ακούνε ακόμη (και μάλλον για αρκετό καιρό ακόμη) σοσιαλιστική προοπτική και φτύνουν στον κόρφο τους. Τα "κακομαθημένα" ελληνόπουλα όμως, δεν νομίζω να δεχτούν τόσο εύκολα τις λαχανίδες που επαγγέλλεται το ΔΝΤ αντί για τα 4Χ4 που ακόμη μουγκρίζουν στην ελληνική κακής ποιότηταςάσφαλτο. Μάλλον θα γίνει το έλα να δεις...

The Motorcycle boy είπε...

Μιχάλη, ούτε η Αλέκα, ούτε ο Αλέξης ούτε καν τα κουμπιά της Αλέξαινας πρόκειται να μιλήσουν για πλαφόν τιμών. Και φυσικά ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ, επειδή αντιβαίνει στα κριτήρια της ελεύθερης αγοράς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ο κόσμος δεν θα πρέπει να το απαιτεί στους δρόμους -αυτό λέω εγώ.

Το ΔΝΤ δεν βάζει τίποτα σε κανέναν -μόνοι μας θα βάλουμε ότι βάλουμε.
Μαύρα ήταν τα πράγματα εδώ και χρόνια, τώρα γίνανε άραχνα κι αν δε γίνει κάνας πολεμάκος δεν στρώνει ο καπιταλισμούλης.

Ηλία εσύ μιλάς για ξεπουλημένες ηγεσίες που μου τα έχωνες στις αγροτικές κινητοποιήσεις; Εντάξει, υπάρχουν κι αυτές, υπάρχουν πολλά. Το θέμα είναι οτι πρέπει να παίρνουμε λίγα και συνέχεια και να μην περιμένουμε τα πάντα στο ντορβά.
Άμα με διαβάζανε περισσότεροι ρε φίλε θα το έκλεινα επί τόπου -πολλά έχω κάνει στη ζωή μου αλλά καθοδηγητής δεν πρόκειται να γίνω.

ΗΛ. είπε...

Πιό πάνω δε λες ότι μας ξεπουλάνε στο δρόμο;

The Motorcycle boy είπε...

Manuel, μη νομίζεις οτι οι ευθύνες μπορούν να μετατίθενται για πάντα. Το ότι η προ-προηγούμενη κυβέρνηση μετέθεσε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην προηγούμενη κι εκείνη δεν έκανε τίποτα -μας έφερε στην πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και η τωρινή κυβέρνηση απλά θα φορτωθεί το κόστος χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Δεν είπα να μη βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους -είπα να βγαίνει και να ζητάει σοβαρά πράγματα, όχι να βγαίνουν και να πουλάνε ομίχλη. Τι σκατά συνθήματα είναι αυτά; Τι θα πει, "φέρτε πίσω τα κλεμένα"; Αφού ξέρουμε οτι ο Σουφλιάς, ο Καραμανλής και 3-4 άλλοι τα κλέψανε, γιατί δεν πάμε στα σπίτια τους να τα ζητήσουμε; Αυτό λέω.

Οι Ούγγροι (όπως και όλοι σχεδόν οι πρώην Ανατολικοί) έχουν αναπτύξει μια κοινωνική κουλτούρα που τους βοηθάει να κατανοούν τα προγράμματα. Άλλο που θέλουν να πλουτίσουν γρήγορα σα σύγχρονοι Χατζηχρήστοι στον Άνθρωπο που γύρισε από τα πιάτα!
Οι δικοί μας εδώ είναι βόιδια -άμα τους πουν οτι πρέπει να πουλήσουν τα 4Χ4 επειδή η τρεντιά είναι το πατίνι με ηλιακή ενέργεια θα το κάνουν τρέχοντας.
Μιλάμε για πληθυσμό πιθήκων σ΄αυτή τη χώρα φίλε.

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία εγώ μπορεί να το λέω -αλλά εσύ θα διαφωνείς, έτσι πάει! Εντάξει;

ΗΛ. είπε...

Εντάξει. όμως θα σε"μαλώσω"γιατί λες ότι έκλεψε ο Σουφλιάς κ.λ.π. αυτοί μπορεί να πήραν τις μίζες τους αλλά τα χοντρά άλλοι τα πήραν,οπότε διευρύνεται ο ορίζοντας.Και μιλάς για πιθήκους αλλά έβαλες ένα σκασμό γραμμάτια για να αγοράσεις δεν ξέρω τι.

The Motorcycle boy είπε...

Σουφλιάς φίλε -ΠΕΧΩΔΕ, εθνικές οδοί... Ο εκάστοτε ΠΕΧΩΔΕ της εκάστοτε κυβέρνησης είναι ο πλέον κοντινός στα μεγάλα πακέτα, ειδικά όσοι είναι "μόνιμοι" ΠΕΧΩΔΕ. Να σου θυμίσω και τον Λαλιώτη αν θες.

Έβαλα ένα σκασμό γραμμάτια να αγοράσω αμάξι για να μπορώ να παίρνω το παιδί μου και για να αγοράζω ρούχα και παιχνίδια στο παιδί μου. Για πάρτη μου έναν ενισχυτή, δυο ηχεία και μια μηχανή έχω αγοράσει μετά από τόσα χρόνια δουλειάς. Α ναι -πήρα κι ένα πικάπ!

Γλαύκος είπε...

Ψυχρό και αντικειμενικό άρθρο...Δεν έχει νόημα λοιπόν ούτε να φωνασκούμε ούτε να εξαντλούμαστε σε παρωχημένα συνθήματα.
Πρέπει να απαντήσουμε όμως γιατί το σύστημα κατέρευσε και ποιές θα είναι εκείνες οι δικλείδες ασφαλείας για να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον.....Γιατί δεν μπορεί σε μια δημοκρατική υποτίθεται συντεταγμένη πολιτεία με τις 4 εξουσίες παρούσες και ενεργές και έναν φυσικό και πολιστιστικό πλούτο μοναδικό ...να φτάσαμε να ζούμε κατάστασεις που μόνο με αυτά που μου λέει η μάνα μου για την κατοχή μπορώ να τις παρομοιάσω....Πόσο πιο ανίκανη μπορεί να αποδειχθεί η πολιτική ελίτ και τι περιμένουμε να δούμε από τους ίδιους ανθρώπους από εδώ και στο εξής;

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -αντικειμενικός δεν είμαι, ούτε εγώ ούτε τα γραφόμενά μου.

Θα αλλάξω λίγο την ερώτησή σου, θα την κάνω "γιατί το σύστημα διαλύθηκε και πόσο μας ενδιαφέρει η διάλυση ή η λειτουργία του συστήματος;"

Αυτά για τη δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία και τον φυσικό πλούτο θα τα αντιπαρέλθω, χεχεχε.

Κατά τα λοιπά, νομίζω οτι το θέμα είναι απλό. Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς έχει δομικές αντιφάσεις οι οποίες φάνηκαν ΚΑΙ με την πρόσφατη κρίση σε διεθνές επίπεδο. Αν λοιπόν αυτό το σύστημα προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις στρεβλά σε μια χώρα που παράγει μονάχα κακής ποιότητας και πανάκριβες υπηρεσίες, λογικό είναι να μεγιστοποιήσεις τα προβλήματα του συστήματος. Αν τώρα σε αυτό προσθέσεις την ανομική διάθεση των πολιτών και την καιροσκοπική διάθεση των κυβερνήσεων... καταλήγεις να λες δόξα τω θεώ που δεν είμαστε και χειρότερα, χαχαχα.

La koumbara είπε...

Για να μην γράφω σεντόνια, λύσε μου σε παρακαλώ τις κοινωνικής φύσεως μεταφυσικές απορίες που έχω:
(1) Γιατί τέτοια επιθετικότητα προς τους δημόσιους υπαλλήλους; Γιατί όλοι λένε "καλά να πάθουν, τόσα χρόνια έτρωγαν με χρυσά κουτάλια;"
(2) Γιατί η κυβέρνηση δεν βρίσκει κάποιον/κάποιους να κατηγορήσει για το μπάχαλο ώστε να υπάρξει μια κάποια ηθική λύτρωση; (στάχτη στα μάτια ή όπως αλλιώς θες πες το, το θέμα είναι ότι χρειάζεται).
(3) Αν μια κοινωνία δεν νοιάζεται για το μέλλον της, γιατί να νοιαστούν οι πολιτικοί;
(4) Αυτό είναι το πιο μεταφυσικό: στην αρχή είχαμε τον κακό Η1Ν1, μετά τα κακά spread (γιατί έχεις δίκιο, αυτά φταίνε) και τώρα τους κακούς τρομοκράτες. Τι πρόβλημα έχεις με τους δημοσιογράφους;

ΗΛ. είπε...

Και γιατί ρε φίλε να πάρεις καινούργιο Αλφα Ρομέο με χρέος και να μην πάρεις ένα Ματίζ μεταχειρισμένο να κάνεις τη δουλειά σου οικονομικά;καλά το πικαπ τι το θέλεις;παίζει σιντί;(πλάκα κάνω εντάξει,δεν είμαι και η πεθερά σου να σου πω τι θα κάνεις)

The Motorcycle boy είπε...

Να σου απαντήσω κουμπάρα και χαίρομαι που με ρωτάς επειδή χαίρομαι να απαντάω σε τακτοποιημένα ερωτήματα:

1. Επειδή η κυρίαρχη κοινωνική νοοτροπία είναι αυτή του αποδιοπομπαίου τράγου (εμφανίζεται σε κάθε κοινωνική κρίση). Και η συγκεκριμένη νοοτροπία κυριαρχεί για λόγους αποπροσανατολισμού. Πάντως εγώ που έτρωγα με ασημένια κουτάλια τόσα χρόνια (αν κι έχω την εντύπωση οτι ήταν σκέτο χρώμιο) μπορώ να πω οτι όταν περνάει μια περικοπή σε μας, αυτή η περικοπή θα έρθει στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον διπλάσια.

2. Η τελευταία κυβέρνηση που το έκανε αυτό ήταν η συγκυβέρνηση Μητσοτάκη. Θυμάσαι τι έγινε με τους ενόχους του Ειδικού Δικαστηρίου; Βγήκαν τσαρουχάτοι στις επόμενες εκλογές. Γι΄αυτό.

3. Αν μια κοινωνία δε νοιάζεται για τους πολιτικούς της, πως θα νοιαστεί για το μέλλον της; Οι πολιτικοί πάντως νοιάζονται και σκίζονται για το μέλλον. Τους.

4. Το πρόβλημά μου με τους δημοσιογράφους είναι καθαρά μεταφυσικό -καλά το θέτεις. Και έχει να κάνει με το οτι βλέπω πολλές τσατσάδες στις φάτσες τους αλλά καμιά "κοπέλα". Πράγμα που σημαίνει οτι εγώ (ο αποδέκτης) θα πληρώσω, θα περιμένω στον προθάλαμο, αλλά δεν θα πηδήξω στο τέλος! Είναι κάποιο πρόβλημα αυτό...

The Motorcycle boy είπε...

Πούντο το Άλφα Ρομέο; Χαχαχα

Ένα Μάτριξ έχω ρε -το πήρα μεταχειρισμένο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την προσφορά που κάνανε, 11 χιλιάρικα. Πόσο πιο φτηνό να πάρω δηλαδή; Αλλά αν νομίζεις οτι είχα 11 χιλιάρικα για να δώσω ντούκου, μάλλον με μπερδεύεις με τον Βαρδινογιάννη!

Το πικάπ το πήρα για ν΄ακούω Φάντης Μπαστούνι και οι Άσσοι. Ναι. (Για την ακρίβεια, δεν το πήρα εγώ -δώρο μου το έκανε η γυναίκα μου επειδή της είχα φάει τ΄αυτιά στη μίρλα).

La koumbara είπε...

Αυτό με τα τακτοποιημένα ερωτήματα να το προσέχεις! Κάτι ξέρω που σου λέω!
:)

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, καταλαβαίνω οτι ξέρεις και ξέρω οτι καταλαβαίνεις (χαχαχα) αλλά δεν μπορώ να το κόψω αυτό το χούι από τότε που έγραφα εξετάσεις! Μη δω 1,2,3, 4α, 5αβ -τσουπ, τρέχω να απαντήσω!

ΗΛ. είπε...

O Φάντης μόνο σε βινίλιο παίζει;
Όχι ρε δε σε πέρασα για το Βαρ... πως σου πέρασε αυτό.

The Motorcycle boy είπε...

Και ο Φάντης και τα άλλα βινύλια από ελληνικό ροκ που έχω -ποιος να τα βγάλει σιντί; Εντάξει, βρήκα με τα χρόνια κάτι ρεμάλια που τα κυκλοφόρησαν σε mp3 αλλά το είχα ήδη πάρει το πικάπ.
Ε, μα -άμα μου λες να πάρω Ματίζ μεταχειρισμένο χωρίς να βάλω χρέος -για ποιον με περνάς δηλαδή; Για κάνα Δεζάμπλουτο; Δημόσιος υπάλληλος είμαι -εδώ πέρα μαζευόμαστε 5 να βάλουμε ρεφενέ, ν΄αγοράσουμε κουλούρι και τα σουσάμια τα κρατάμε για την επόμενη μέρα.

ΗΛ. είπε...

Τι μπορείτε και τρώτε κουλούρι ακόμα στην Αθήνα;Που να δείτε φτώχεια η επαρχία!Αμα είχα να πιώ καφέ θα καθόμουνα να γράφω γράμματα;γάματα.Και να φανταστείς έχει ο καφές ένα ευρώ και το ουίσκυ δυόμιση.

PiKei είπε...

Καθαρή προβοκατόρικη ερώτηση (ή ασίστ, δες το όπως θες)
Αν σταματήσει (λέμε τώρα, αύριο το πρωί με ξόρκι τύπου Γκάνταλφ) η διαφθορά και το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα, ποια ακριβώς κοινωνική τάξη, ομάδα, κάστα ή ελίτ θα τον πιει;
Και στο φινάλε τι είναι αυτό που κάνει όλες τις χώρες να έχουν δημόσιο χρέος και προϋπολογισμούς με τρύπες;
Γιατί την αναλογία με τον επιχειρηματία (ή οποιοδήποτε υπερχρεωμένο πρόσωπο) την βρίσκω λίγο "πλάγια" με το θέμα.

Manuel είπε...

@PiKei
Προφανώς δεν είναι το μαύρο χρήμα και η διαφθορά που παράγουν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχομαι απαίδευτους ή πεπαιδευμένους καραγκιόζηδες να με απομυζούν στο όνομα του οικονομικού ρεαλισμού. (βλ. γιατρούς, ιδιαιτεράδες καθηγητές κ.ο.κ.)

PiKei είπε...

@ manuel:
Μαζί σου. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει οικονομικός ρεαλισμός, αυτό που ζούμε είναι η αποθέωση μιας φαντασιακής οικονομίας. Που πάει καρφί να σκάσει στον τοίχο...

Χρίστος είπε...

Το αρθρο γράφει με χίλια - ακριβώς έτσι -
ή έχουμε τα α...α και δηλώνουνε πτώχευση και γράφουμε και τα δάνεια και όλα (όπως έκανε η Κούβα) - αλλά μετά αυτό σημαίνει ότι ζούμε χωρίς ΙΧ, χωρίς LCD τηλεοράσεις, με μιά λέξη χωρίς επίπεδα κατανάλωσης δυτικής ευρώπης,
ή , θέλουνε να συνέχισουμε στα ίδια - αλλά τότε πληρώνουμε, βγάινουνε την γύρα, δανειζόμαστε και μας σπάει ο τσαμπουκάς...
Και φυσικά δεν φταίει ο "κοσμάκης" φοβερή λέξη κι αυτή για τις κλεψιές των άλλων - ή φταίει? Ποιός τους ψηφίζει (εδώ και 36 χρόνια?)
Και , 'οπως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, εχουμε τους δημοσιοκάφρους που μας αξίζουν , τους καπιταλιστές που μας αξίζουν και την αριστερά που μας αξίζει? (για να μην πώ και το indymedia που μας αξίζει - κάνε μια βόλτα και δες πως είναι τα άλλα indymedia)
Η μόνη ελπίδα, αν υπάρχει , θα έρθει από τους πιτσιρικάδες, αυτούς που βγήκαν στους δρόμους πέρσι τον Δεκέμβρη (που είναι και οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τα σκατά τώρα)

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία -ε, όσο να πεις, για ένα κουλούρι δια του 5 (δηλαδή 10 λεπτά το άτομο) βγαίνουμε! Όχι κάθε μέρα -μόνο όταν έχουμε βγάλει καλό μεροκάματο στα φανάρια, χαχαχα.

Π.Κ. άλλο η διαφθορά, άλλο το μαύρο χρήμα. Αν σταματήσει η διαφθορά θα πεινάσει ακόμα περισσότερο ο φτωχός -αφού αυτός τρώει το ξεροκόμματο που του πετάνε οι διεφθαρμένοι. Αν σταματήσει τώρα να παράγεται το μαύρο χρήμα, αυτοί που θα κλάψουν είναι οι εταιρείες με τα ιστιοπλοϊκά, η Πόρσε, η Σερμεντέ και τα άλλα φτωχομάγαζα. Άντε, να κλάψουν και δυο οίκοι μόδας που θα τους ξεμείνουν τα μοντέλα χωρίς πελατεία. Τι ρώτησες; Αν οι εκμεταλλευτές θα πάθουν τίποτα στις παραπάνω υποθετικές περιπτώσεις; Χαχαχαχα -μπορεί και να βγάλουν κάνα κριθαράκι, μπορεί και όχι!

The Motorcycle boy είπε...

Χριστάρα, έτσι όπως τα λες! Μόνο που αν βαρέσει πτώχευση το κράτος, να θυμηθούν να μας πτωχεύσουν κι εμάς σε ατομικό επίπεδο! Όχι δηλαδή το κράτος να μην πληρώνει το μισθό μου αλλά εγώ να εξακολουθώ να χρωστάω στην τράπεζα!

Αυτό το "δε φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι" έχει απαντηθεί από την εποχή που ο Κηλαηδόνης τραγουδούσε "φταίτε κι εσείς, φταίμε κι εμείς/ φταίει κι ο Χατζηπετρής". Όσο υπεύθυνος είναι ο εκμεταλλευτής άλλο τόσο (και περισσότερο) υπεύθυνος είναι ο εκμεταλλευόμενος για την εκμετάλλευση. Επειδή κάθεται και την ανέχεται.

Δεν έχω κοιτάξει τα έξω ιντιμήντια, αλλά το δικό μας πρέπει να διαβάσεις ονόματα για να καταλάβεις οτι πρόκειται για "αναρχική" σελίδα και όχι για ένα ακόμα νεοφασιστικό φόρουμ.

Τόσο καλά.

La koumbara είπε...

Μα το όλο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να πτωχεύσουμε. Δεν μπορούμε να δανειστούμε και να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας γιατί τυγχάνει το ευρουλάκι μας να είναι νόμισμα κι άλλων. Πρόκειται για μοναδική και ανεπανάληπτη περίπτωση (αν σκεφτούμε ότι κάτι νομισματικές ενώσεις τύπου Βέλγιο-Λουξεμβούργο δεν είχαν διανοηθεί να σκεφτούν τέτοια).
Διαφθορά και μαύρο χρήμα: το μαύρο χρήμα κινεί την οικονομία - και αυτή είναι μια πραγματικότητα. Δεν συμφέρει να το μαζέψουν. Αν πάλι υπήρχε τάξη στα οικονομικά, θα έπρεπε να μαζευτεί και αυτό.
Η διαφθορά είναι που μας έχει φτάσει σε αυτό το χάλι. Και το πρόβλημα ξεκινά όντως από το κεφάλι γιατί η "άρχουσα τάξη", προκειμένου να παραμείνει "άρχουσα", έχει διαφθείρει όλη την κοινωνία. Η ιστορία έχει να μας δείξει πολλά αντίστοιχα παραδείγματα πόλεων/κρατών που διαλύθηκαν γι' αυτό το λόγο.
Άρα, κουράγιο. Τhe best is yet to come!

The Motorcycle boy είπε...

Συμφωνώ οτι δεν μπορούμε να πτωχεύσουμε, ούτε να υποτιμήσουμε νόμισμα.
Αλλά διαφωνώ οτι το μαύρο χρήμα κινεί την οικονομία. Την ελληνική οικονομία δεν την κινεί -τώρα, αν κινεί τη γερμανική (λόγω Σερμεντές) ή την ιβηρική (λόγω Καναρίων νήσων ξέρω γω...) αυτό είναι άλλο πράγμα.

Η διαφθορά της άρχουσας τάξης είναι βασικό συστατικό ύπαρξης της συγκεκριμένης τάξης. Η διαφθορά όμως των παρακάτω τάξεων είναι ο λόγος που οι συγκεκριμένες τάξεις οδηγούνται στη γάγγραινα και στην αναγκαστική αναπηρία.
Δεν είμαι της άποψης: η άρχουσα τάξη φταίει που έχει διαφθείρει την κοινωνία. Επειδή αυτό μου μοιάζει σα να λέμε: ο βιαστής φταίει που έχει διαφθείρει το θύμα κι αυτό πλέον έχει αρχίσει να απολαμβάνει τον βιασμό!

La koumbara είπε...

Κάτσε - το μπερδέψαμε. (Το να διαφωνήσουμε για το αν η άρχουσα τάξη έχει διαφθείρει την κοινωνία ή όχι, δεν με πειράζει. Αλλά θα ήθελα να συμφωνήσουμε σε μια βάση για τη διαφθορά.)
Η διαφθορά έχει γνώμονα το συμφέρον. Ψήφισέ με κι εγώ θα σου προσφέρω κάτι σε αντάλλαγμα/θα φέρω ρεύμα στο χωριό/θα στρίψω το δρόμο να περνάει από το χωράφι σου. Κάτι που συμφέρει και τους δύο. Αυτό δεν ισχύει στο βιασμό.

The Motorcycle boy είπε...

"Αν δεν πεις οτι σε βίασα θα σου πάρω ένα σωρό δώρα!"

La koumbara είπε...

Άρα ποιος διαφθείρει ποιον;

The Motorcycle boy είπε...

Είπαμε: η διαφθορά είναι βασικό συστατικό ύπαρξης της άρχουσας τάξης -δεν γεννάται λοιπόν θέμα αναφορικά με το "ποιος προσπαθεί να διαφθείρει ποιον".
Αυτό που λέω είναι οτι όποιος αφήνεται να διαφθαρεί είναι συνυπεύθυνος και ακόμα περισσότερο!
Ο βιαστής θα πρέπει να φυλακίζεται (ή κάτι ανάλογο) το θύμα του βιασμού που ξεπουλιέται έχει φτάσει στο έσχατο σημείο αποκτήνωσης.

La koumbara είπε...

Ωραία.
Και ποια η σχέση μεταξύ ηθικής ή όπως θες πες το (δεν θα με διαφθείρεις εμένα, για τι με πέρασες;) και ανάγκης (αμάρτησα για το παιδί μου);

The Motorcycle boy είπε...

Καμιά σχέση -σκέτο παραμύθι για δικαιολόγηση των συνθηκολογήσεων. Αν αμαρτήσεις για το παιδί σου, αμάρτησε κανονικά -πάει να πει, σκότωσε τον εκμεταλλευτή σου και βούτα του το πορτοφόλι. Το "αμάρτησα για το παιδί μου" σε 12 ισόποσες δόσεις, δε μου κάθεται καλά. Ηθικά μιλώντας.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πώ ένα-δυό πράγματα.
Το δάνειο είναι σήμερα κάτι σαν το αντίκρυσμα (σε χρυσό ή σε δολλάρια) που είχαμε κάποτε.
Το κάνουν όλες οι χώρες, διότι έτσι διαμόρφωσαν τις οικονομίες οι τράπεζες που έχουν τον πρώτο λόγο.
Κανείς δεν ζητά πίσω το κεφάλαιο του δανείου, παρά μόνο να αποπληρώσεις τους τόκους.
Επειδή κεφάλαια μπορούν οι τράπεζες να παράγουν όσα θέλουν (είναι απλές λογιστικές εγγραφές στα πισί τους) και απλά εκχωρούν στις χώρες το δικαίωμα να τα τυπώνουν, δεν έχουν και τόσο ανάγκη να τους πληρώσεις (μιλάω πάντα γι αυτές τις 2-3 που κουμαντάρουν τον πλανήτη).
Περιμένουν στη γωνία κάτι τύπους σαν εμάς, μαλάκες με κρετίνους και κλέφτες επάνω και κάνουν υπομονή.
Όπως είπες σωστά, τοκογλύφοι είναι, μα δεν εξαρτώνται απο τα κουρελόχαρτα που πιθανόν να μαζέψουμε και να επιστρέψουμε σαν τόκους. Δεν τα θέλουν άλλωστε και θα κάνουν ό,τι περνάει απ το χέρι τους για να μην μπορέσουμε να τα επιστρέψουμε. Βλέπεις τα σπρέντς...
Μα παίζουν με τα ομόλογά μας (τί είν αυτά; ομολογία κάποιου κράτους, πως αυτό το χαρτί, αντιπροσωπεύει πραγματική αξία. Υλικό βρε αδελφέ).
Για να προστατέψουν αυτή την πραγματική αξία τάχαμου, μα για να στην πάρουν στην πραγματικότητα, σε βάζουν να κάνεις κάποιες "διαρθρωτικές" κινήσεις ας πούμε.
Κι αυτές είναι το ξεπούλημα της χώρας σε πράγματα που αντιπροσωπεύουν πραγματική υλική αξία κι όχι κωλόχαρτα ευρώ.
Διαρθρωτική κίνηση είναι η ιδιωτικοποίηση ενέργειας, επικοινωνιών, λιμανιών, ύδρευσης κι ό,τι βάλει ο νούς σου.
Διότι κατ εξοχήν, οι νέοι ιδιοκτήτες αυτών, θάναι όλως τυχαίως, μητρικές, θυγατρικές, ή κάποιες άλλες, κολητών αυτών που μας δανείζουν.
Μα, με τον κόσμο να μην έχει καταλάβει πως ό,τι ως τώρα τούδινε ο καπιταλισμός, ήταν απλά παραχώρηση, επειδή λόγω ύπαρξης ανατολικού μπλόκ, ήταν στριμωγμένος στη γωνία αφ ενός (φόβος μην την κάνουμε όλοι κατά κεί (πολιτικά εννοώ) κι επειδή κάποιοι ρομαντικοί άνθρωποι στερούνταν και θυσιάζονταν για να κερδίσουμε το δικαίωμα νάχουμε υπουργό κάτι σαν τον Πάγκαλο αφ ετέρου, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, λυσάξαμε για τους καημένους τους ανατολικούς που δεν έιχαν τζήν να φορέσουν και πανηγυρίσαμε την πτώση τους.
Κι έμεινε ο μαλάκας να κάνει παιχνίδι μόνος του πιά.
Και επιτίθεται κι άντε πιάστον, τώρα που σ΄όλο τον κόσμο είμαστε σαν ζαλισμένα κοτόπουλα.
Όχι για τίποτα άλλο, μα απο την αφέλειά μας, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως έτυχε νάναι τόσο κακοί αυτοί οι καπιταλιστές, οι εκρπόσωποι της ελευθερίας, του πλούτου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι αξιοσύνης. Ναι αμέ!
Εδώ υπάρχουν ακόμοι ΠΑΣΟΚοι που νομίζουν πως θα αυξηθούν οι μισθοί τους.
Μα τη Παναγία. Μου τόπε κάποιος αναφέροντας τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Όταν ιδιωτικοποιήθηκαν είπε, πήραν αύξηση.
Ακόμα δεν κατάλαβε...
Λοιπόοοον...
Πιάσαμε πάτο ρεεεεεεεε.
Κι αυτό που μου γαμάει την ψυχολογία, δεν είναι τόσο το ότι μας δουλεύουνε, μα το οτι μας το λένε κιόλας...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου -κάποια από αυτά μάλιστα τα έχω γράψει σε παλιότερα ποστ μου.

Έχω μια επιφύλαξη σχετικά με το αν η όλη πλάκα γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν οι εναπομείναντες δημόσιοι πόροι -έχω επιφύλαξη και σχετικά με την αξία των συγκεκριμένων πόρων αλλά και σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και τους επωφελούμενους από αυτό.

Το παραμυθάκι περί κακών Ανατολικών που έκαναν μόνο μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων, όταν το στριμώξεις πολύ καταλήγει σε "ναι μεν... μπορεί να είχαν καλή κοινωνική πολιτική εκεί πέρα αλλά δεν είχαν ελευθερία λόγου". Όπως εμείς εδώ στην δημοκρατική Δύση ε; Που έχουμε μπουχτίσει στην πολλή ελευθερία λόγου!

Τέλος πάντων -εμείς μια ζωή πάτο ήμασταν, το θέμα είναι να πατώσει και το σύστημα, μπας και δούμε χαρά στα σκέλια μας επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Και σ αυτές τις εκκαθαρίσεις, εκτοπίσεις, γκουλάγκ κλπ, έχω αρχίσει ν αμφιβάλλω.
Όχι στο οτι δεν υπήρξανε, μα στο οτι πόσο σωστές ήταν, σύμφωνα με την δυτική προπαγάνδα.
Αν κρίνω απο τον κόσμο, που ευχαρίστως θάτρωγε τα λαρύγγια ορισμένων αν του δινόταν η ευκαιρία, τείνω να πιστέψω, πως φτηνά την γλύτωσαν τα τότε κι εκεί λαμόγια επι Στάλιν ας πούμε...
Με μια εκτόπιση κάπου δροσερά να κάνουν σκί, καθάρισαν.
Μα, κρετίνοι κι αμόρφωτοι όπως είμαστε, πιστέψαμε ό,τι και να μας έλεγαν.
Εδώ, δεν έχουμε νοιαστεί για τα εκατομμύρια που λιμοκτονούν στις υποανάπτυξιν χώρες, μας είχε πιάσει πόνος για το αν οι ανατολικοί είχαν μερσέντες κι ελευθερία λόγου, τρομάρα μας.
και παραβλεψαμε το γεγονός του οτι αυτές οι χώρες λειτουργούσαν σαν ο κυμματοθραύστης κι ο μπαμπούλας για τον καπιταλισμό και γι αυτή τη λαίλαπα που ήρθε...
Βόδια, ή μάλλον, βόϊδια!
Το βόδι μια χαρά ζώο είναι...το βόϊδι όμως, έχει και δικαίωμα ψήφου γμτ...

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Κοίτα -τα τρωτά και τα σφάλματα του (με πολλά εισαγωγικά) "υπαρκτού σοσιαλισμού" τα ξέρουμε πάνω -κάτω, τα έχουμε αναλύσει και κάθε τόσο κάποιος βγαίνει να μας τα κάνει τσουρέκια περί του όλου θέματος.

Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι πως, για παράδειγμα, είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους και να μαζέψουμε υπογραφές για την απελευθέρωση ενός απεργού πείνας στην Κούβα, αλλά αν μας πουν για έναν απεργό πείνας στις ελληνικές φυλακές, η αντίδρασή μας είναι: "έχω αμφιβολίες, δεν ξέρω γιατί το κάνει, δεν είμαι σίγουρος οτι έχει δίκιο" και άλλα πολλά τέτοια.

Καταλαβαίνεις το παράδειγμά μου νομίζω.

Βόιδια και πιθήκια -οι αγαπημένες μου ράτσες καθαρόαιμων Ελλήνων, χεχε.

Ανώνυμος είπε...

Άντε, μπήκες και στις επιλογές του simplepostman!

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Τιντουτοπάλι;

Ανώνυμος είπε...

http://simplemanposts.blogspot.com/

κύλησε το λίγο και θα σε βρείς...
mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Το΄δα -ευχαριστώ. Κάπου το θυμάμαι το παιδί που με λίνκαρε, μάλλον γνωστοί είμαστε, γι΄αυτό...

Ανώνυμος είπε...

ρε συ μοτο λυσε μου μια απορια, αφου σχεδον ολες οι χωρες ειναι χρεωμενες μεχρι τα μπουνια, τι φλασια εχουν φαει με μας τα σπρεντ και οι οικοι (ανοχης) και μας καθιζουν τρελα επιτοκια, μεχρι πριν λιγους μηνες δεν ημασταν γαμισετα, τωρα γιναμε δηλαδη; και μη μου πεις οτι δεν το ηξεραν... ασε που εδω χωρες σαν το μεξικο δανειζονται λεει με 3,5% (καπου το ακουσα) τι παιζει και σε μας καθιζου 5 και 6!!!!!
αν δε περασει ο θρυλος στο ch. l. θα πτωχευσει;;;; γιατι καπως ετσι το παρουσιαζουν...

The Motorcycle boy είπε...

Να σου λύσω μια απορία μου λες και μετά μου βάζεις δύο!

Λοιπόν, όλοι χρωστάνε (αν δε χρωστάς δεν σε υπολήπτονται τη σήμερον ημέρα) αλλά ΕΜΕΙΣ έχουμε ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Τουτέστιν, έχουν έρθει κάτι γραμμάτια και αν δεν δανειστούμε δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Κι επίσης δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις κ.λ.π. Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ -ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣΙ. Γι΄αυτό και οι δανειστές κάνουν πάρτι -σου λένε, που θα πας; Αφού δεν έχεις, σε μας θα΄ρθεις! Πάρε το επιτόκιο στο κεφάλι!

Αν το ξέρανε στο εξωτερικό οτι ήμασταν τόσο χάλια πριν λίγο καιρό; Σαφώς και το ξέρανε. Εδώ το ήξερα μέχρι εγώ και σας φώναζα αλλά με λέγατε Πασόκο! Το ξέρανε λοιπόν, αλλά μας δανείζανε αέρα επειδή είχαμε αναλάβει την υποχρεώση να εγγυηθούμε για τις τράπεζες. Τώρα που φύγανε οι προηγούμενοι -άρχισαν τα όργανα.

Ο Θρύλος φιλαράκο θα πτωχεύσει ακόμα κι αν κατακτήσει το ΤσουΛού -ξέρεις γιατί; Επειδή ο Σωκράτης έχει μια εταιρεία που βάζει τα παθητικά (ΠΑΕ) και μια εταιρεία που εισπράττει και είναι μέσα στα κέρδη (Θρύλος Α.Ε.) Όσα λοιπόν και να βγάζει η ΠΑΕ, πάντα φούντο θα πηγαίνει αφού τα εισπράττει η άλλη Α.Ε. Κι αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δεν αφορά μόνο τον Θρύλο -στην πρώτη σου ερώτηση απαντάω ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Άρε παπάρα, βλέπω συνεχίζεις το θεάρεστο έργο σου. Κάτι τέτοια βλέπω και με πιάνει υστερικό γέλιο. Είχα καιρό να σε καμαρώσω. Εσύ, ο ιμάτζινος εαυτός σου, η χοντρέλω και οι 1001 περσόνες του μπλόγκχουντγκερλ γυμνοσάλιαγκα. Ίδιος κι απαράλλαχτος. Ένα νευρόσπαστο μογγολόφατσο που δεν το παίζει κανείς και αποφάσισε ότι του φταίει η κοινωνία. Ένας ευνουχισμένος από το χέρι της μικροαστής μάνας του Πούστης. Ένας καλοταϊσμένος, «αναρχοαυτόνομος» δημοσιοαστός που μέχρι πρόσφατα ήθελες να εκδοθείς από τον εκδοτικό οίκο ανοχής του Μαραθιά, αλλά δε σου έκανε τη χάρη. Και να πω ότι έχεις και ταλέντο, χεχεχε!

Σε θυμάμαι από το 2005 όταν άρχισες το γράψιμο-καριερα στου Γέρου και μπήκες στην Παρέα μας (200 μπλόγκερς όλοι κι όλοι), τότε που έκραζες τους «συναδέλφους» σου με ύφος περιθωριακού χασικλή και ιστορίες βγαλμένες από το κλούβιο μυαλό σου, σε θυμάμαι και όταν γύρισες από την Κούβα και σου κράτησαν τα πούρα στον έλεγχο, σε θυμάμαι όταν μας τα έχωνες σε μένα και στον Τάσο γιατί δεν ψηφίσαμε ΓΑΠασοκ, σε θυμάμαι και όταν μιλούσες για τους Ζαπατίστας (που στο μεταξύ συνθηκολόγησαν) και μας προέτρεπες να τα παρατήσουμε όλα και να τους βοηθήσουμε, είχες βρει το νόημα της ζωής σου. Όμως μια ζωή άλλα λες και άλλα κάνεις ή μάλλον δεν κάνεις τίποτα, μόνο βρίζεις και στο τέλος παραδέχεσαι αυτά για τα οποία σε κατηγορούν, αλλά στο τέλος βεβαιως-βεβαιως τα θυμάσαι όπως σε βολεύουν. Η κόλαση είναι πάντα οι άλλοι, οι χριστόβλακες και γενικά όσοι δε συμφωνούν μαζί σου. Πάντως όχι εσύ.

Στο μεταξύ ο Zouri συνεχίζει να παραδίδει δωρεάν μαθήματα δημοκρατίας σε όσους τα χρειάζονται. Εξάλλου, είναι τυχαίο ότι δεν τον ενοχλεί ποτέ κανείς; Δε νομίζω. Νέμεσις!

Τελικά νομίζω ότι είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και ευτυχώς δηλαδή που τα τα γραπτά μένουν (εκτός από αυτά που φρόντισες να εξαφανίσεις). Πριν καιρό είχα διαβάσει και κάτι άλλα «αριστουργήματά» σου (γιατί στο μεταξύ «προόδευσες» στα άλλα μπλογκς που δεν διατηρείς εσύ αλλά ο φούφουτος) και έφριξα. Φαντάσου πόσο τελειωμένο μπηλοζήρι είσαι για να γράφεις τόσο ακραία μίζερα και απάνθρωπα πράγματα, για να περιγράφεις τόσο ζοφερά την ανθρώπινη παθολογία. Έρε τι κρύβει ο άνθρωπος μέσα του, χεχεχε!

Κατά τα άλλα εγώ ήμουν ο χαφιές, Θανασάκι μου, αν και το ξέρεις πολύ καλά πια ότι η IP δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Η αλήθεια είναι πως είσαι ό,τι μέμφεσαι, κι όλα αυτά είναι μια λογιστική εγγραφή στο πισί σου, αλλά που να καταλάβεις εσύ τι σημαίνει Ascension! Ίσως τελικά και να μου έκανε καλό που σε γνώρισα, έμαθα να φυλάγομαι. Ξέρω ξέρω, επαναλαμβάνομαι, το έχεις δει το εργάκι, αλλά πρέπει να μαθαίνουν και οι νεότεροι (50.000 διπλότριπλα βλογκς είναι αυτά, και με τόσους παραπολιτικούς έχουμε πήξει στο σκαλιμέντο)... Πάντως όταν μιλάμε για σένα θέλω να ξέρεις ότι πέφτει πολύ γέλιο (ιδίως φέτος που δεν πήρατε το πρωτάθλημα), χεχεχε!

Μόνο την κορούλα σου λυπάμαι (αν και κάποια μέρα να το δεις ότι από αυτή θα τη βρεις όταν μεγαλώσει, σε καταλάβει και σε απορρίψει) γιατί εσύ δε θα αλλάξεις ποτέ σου, όρνιο, κι αυτή είναι η χειρότερη τιμωρία σου. Άντε τώρα κρύψου στις σελίδες του γούγλη, στις βαθυστόχαστες κοινωνιολογικές σου αναλύσεις για τον καραγκιόζη jazz player, στην κλίκα σου και βρίσε, και πρόσεχε μη σου κάψουνε το αμάξι τα 15χρονα (ελπίζω τουλάχιστον να το πήρες σε κίτρινο χρωματάκι!). Α, δώσε και τα χαιρετίσματά μου στην Λίτσα, ξέρει αυτή... χεχεχε

Πολύ καλημέρα σας, διατελώ

The Motorcycle boy είπε...

Διατελείς ακόμα μαλάκας -μας το υπενθύμισες, μην συγχίζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Τσούζει, ε; Ξυδάκι! χεχεχε :P

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, ναι -μου ΄κανες τα μούτρα κρέας. Άντε τώρα να τα γράψεις και στο άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιο απ'όλα, ρε σκατόψυχε;

The Motorcycle boy είπε...

Κουβέντα θα στήσουμε ρε κακομοίρη; Άντε τραβήξου όπου γουστάρεις, μας κούρασες...

Ανώνυμος είπε...

Μη μου κουράζεσαι γιατί θα σ'ανέβει η πίεση!

Ανώνυμος είπε...

Comments are free but facts are sacred
Charles Prestwich Scott

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι