Καλημέρα, πως σου φάνηκαν τα νέα μέτρα; Κράτα την απάντησή μου μέχρι το τέλος επειδή τα προφανή και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται –γιατί άραγε παραλείπονται; Για να μη γίνουμε ρεζίλι –γι΄αυτό. Και μιλώντας για ρεζιλίκι, σκέφτηκα να φέρω το απτό παράδειγμα ενός δημοσιογραφικού άρθρου. Επέλεξα μάλιστα ένα άρθρο του Κούλογλου, ο οποίος δεν είναι αναφανδόν κατά της κυβέρνησης θέλοντας να δείξω πως η ασχετοσύνη, η παραπληροφόρηση και η απλοϊκότητα (είμαι ευγενικός) υπάρχουν και σαν αυτοφυείς ιδιότητες των δημοσιογράφων –δεν είναι μόνο εκφάνσεις υστερικής αντιπαλότητας. Το άρθρο ονομάζεται «Η σπίθα που θα ανάψει φωτιά στον βάλτο» (μπρρρ!) και υπάρχει εδώ.
Κοίτα:
«Το νέο πακέτο μέτρων επισφράγισε την νεοφιλελεύθερη στροφή μιας κυβέρνησης που εκλέχθηκε υποσχόμενη την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού καθώς και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Από την αύξηση των εμμέσων φόρων (ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα) που βασικά πλήττουν τους πιο αδύναμους οικονομικά ως και την περικοπή των αποδοχών ακόμη των χαμηλοσυνταξιούχων, το τρίτο πακέτο που η κυρία Μέρκελ και το ΔΝΤ επέβαλλαν σε μια κυβέρνηση χωρίς αντιστάσεις δεν υπόσχεται παρά φτώχεια και εξαθλίωση σημαντικών μερίδων του πληθυσμού. Η πλήρης αναντιστοιχία ανάμεσα σε προεκλογικές επαγγελίες και κυβερνητικά μέτρα συνιστά μια πολιτική και συνταγματική ανωμαλία. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και στερείται νομιμοποίησης.»
Σε πρώτη φάση λοιπόν θα απορήσει κανείς με το πόσο ευκολόπιστος αποδεικνύεται ο συντάκτης του άρθρου ο οποίος πίστεψε οτι κάποια κυβέρνηση, εφόσον επέλεξε να ονομάζεται «σοσιαλιστική» θα ασχολούταν με την προστασία των αδυνάτων σε καιρό δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος!
Σε δεύτερη φάση, υπάρχει η εξής απορία: η κυβέρνηση επιλέγει από μόνη της να πάρει μέτρα και άρα είναι νεοφιλελεύθερη ή τα μέτρα επιβάλλονται από τους περίφημους «εξωτερικούς παράγοντες»;
Η σύνδεση των δυο παραπάνω αποριών μας πηγαίνει στον «σοσιαλιστικό νεοφιλελευθερισμό» της κυβέρνησης, σε αυτή δηλαδή την ουρανομήκη παπαριά που σκέφτηκαν στη Νέα Δημοκρατία και η οποία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα (γι΄αυτό άλλωστε υιοθετείται άκριτα από τον κάθε Κούλογλου).
Για να μην το πολυκουράζω, θα πάω κατευθείαν στο ροσμπίφ της παραγράφου –εκεί δηλαδή όπου ο καλός δημοσιογράφος μιλάει για «πολιτική και συνταγματική ανωμαλία» εκ μέρους μιας κυβέρνησης η οποία «στερείται νομιμοποίησης».
Πρώτη παρατήρηση: μα τι όμορφα μπορείς να περιέχεις όλη την αντιπολίτευση σε μια παράγραφο! Από Ν.Δ. με τη «νεοφιλελεύθερη» σπόντα, μέχρι Σύριζα με το δημοψήφισμα, ρίξε κι ένα ΚΚΕ με τα «ασθενέστερα», βάλε κι ένα Λάος που κολλάει παντού...
Δεύτερη παρατήρηση: μήπως πρέπει να πει κάποιος στον κύριο Κούλογλου (με τρόπο όμως –μην έχουμε τίποτα δράματα!) οτι η χώρα έχει πτωχεύσει; Όπου πτώχευση σημαίνει, «δεν υπάρχει σέντσι στα ταμεία του κράτους». Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει αδυναμία πληρωμών. Κι αν ο «εξωτερικός παράγοντας» σού δανείζει, το κάνει προκειμένου να πληρώσεις τις δόσεις των δανείων σου (σου δανείζουν λοιπόν για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω). Δεν σου δανείζουν για να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις –σύμφωνοι; Πώς όμως θα πληρώσεις τους μισθούς και τις συντάξεις; Άλφα –θα προσπαθήσεις να αυξήσεις τα έσοδά σου (διάβαζε φορολογία) και βήτα θα προσπαθήσεις να μειώσεις τα έξοδά σου (διάβαζε μισθούς και συντάξεις). Αν ξέρει κάποιος, διαφορετικό τρόπο επίλυσης του ζητήματος παρακαλείται να μην τον γράψει –ας τον καταθέσει κατευθείαν στη Σουηδική Ακαδημία για τα επόμενα Νόμπελ Οικονομίας –εγώ θα τον ψηφίσω με τα μπούνια!
Τρίτη παρατήρηση: Έχω περιέργεια να μάθω ποια ελληνική κυβέρνηση είχε έστω και την μικρότερη δυνατή αντιστοιχία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και υλοποίησης τους μετεκλογικά! Θυμάμαι τον Παπαντρέα να υπόσχεται «δεν θα βάλω νέους φόρους» και με το που εκλέγεται να αυξάνει 30-40% όλους τους παλιούς! Θυμάμαι τον Κωστάκη να υπόσχεται αυξήσεις μισθών και επιδομάτων σε όλους και για όλους –οι οποίες αυξήσεις μεταφέρονταν κάθε φορά για «μετά τις επόμενες εκλογές». Το μόνο που δεν θυμάμαι είναι να υποσχέθηκε κάτι, κάποιος, προεκλογικά και να το τήρησε μετεκλογικά! Επίσης, έχω μια απορία: σε ποιο άρθρο του Συντάγματος στηρίζεται ο καλός δημοσιογράφος προκειμένου να μιλήσει για συνταγματική ανωμαλία; Θα μου πεις –λέμε και καμιά μαλακία για να εντυπωσιαστεί ο αναγνώστης –δεκτόν! Αλλά με απασχολεί κι αυτή η «νομιμοποίηση» -μήπως εννοεί ο Κούλογλου οτι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα περί της αποδοχής ή μη της εξωτερικής βοήθειας; Κι αν ναι –το δημοψήφισμα πώς θα είναι; "Θέλετε να μπούμε στο μηχανισμό –ναι ή όχι;" Εντάξει, όλοι όχι θα πούμε, δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος! Να κάνω τώρα εγώ την πραγματική ερώτηση: «Τι επιλέγετε: να μπούμε στον μηχανισμό με τα άγρια μέτρα ή να βαρέσουμε κανόνι και να σταματήσουμε να πληρώνουμε σαν κράτος τους πάντες;» Μέσα στους «πάντες» βάλε τους προμηθευτές του δημοσίου, τους δημόσιους υπάλληλους και τις ΔΕΚΟ. Και πες μου αλήθεια τι προτιμάς.
«Αντίθετα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, το τρίτο και φαρμακερό πακέτο μέτρων πλήττει σοβάρα όχι μόνο τον δημόσιο τομέα αλλά και ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό. Γιατί θύμα των μέτρων δεν είναι βασικά ο αντιπαθητικός γραφειοκράτης που κάθεται πίσω από ένα γραφείο και τον οποίο η κυβέρνηση είχε έτσι κι αλλοιώς υποσχεθεί ότι θα αλλάξει («πρώτα ο πολίτης») αλλά οι πιο δυναμικοί και χρήσιμοι τομείς του Δημοσίου. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και η δημόσια εκπαίδευση, οι γιατροί και η δημόσια υγεία, καθώς και τα όποια δίκτυα κοινωνικής προστασίας υπάρχουν καλούνται πλέον να λειτουργήσουν μέσα σε συνθήκες που θα θυμίζουν μπανανία της Λατινικής Αμερικής.»
Αυτό –για να πω τη μαύρη αλήθεια –όταν το διάβασα, έπαθα κάτι ανάλογο με τη Ρένα Βλαχοπούλου στο «Φωνάζει ο κλέφτης», μου ήρθε δηλαδή εκείνη η σικέ κρίση εμφράγματος κι άρχισα τα «εεεεεε, νάτο.... τώωωωρα...., μουουμου ‘ρχεται... αυτό ήταν!» Λοιπόν, για τον κύριο Κούλογλου υπάρχουν οι «δυναμικοί και χρήσιμοι τομείς του Δημοσίου» τουτέστιν η δημόσια εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και τα «όποια δίκτυα κοινωνικής προστασίας» και πέραν αυτών υπάρχει μονάχα ο «αντιπαθητικός γραφειοκράτης» τον οποίο έτσι κι αλλιώς είχε υποσχεθεί οτι θ΄αλλάξει η κυβέρνηση! Δηλαδή από τη μια οι άγιοι δάσκαλοι (με τα έξτρα μαύρα ιδιαίτερα και τα κοπιαστικά πεντάωρα ωράρια) και οι γιατροί (με τα φακελάκια και τα παράνομα ιατρεία) κι από την άλλη εγώ ο μαλάκας ο δημόσιος υπάλληλος, «ο αντιπαθητικός γραφειοκράτης»! Κι επειδή ο Κούλογλου στο άρθρο του δεν αναφέρεται σε περικοπές στον τομέα υποδομών της εκπαίδευσης και της υγείας αλλά μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αναρωτιέμαι: θεωρεί πως οι μειώσεις μισθών στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους είναι εντάξει; Δηλαδή είμαστε όλοι χαραμοφάηδες και καλύτερα να μας τους κόβανε εντελώς τους μισθούς; Και η Ελλάδα δεν θα γίνει (λες και δεν είναι!) μπανανία αν απλώς συνεχίσουν να παίρνουν τους μισθούς τους στα προηγούμενα επίπεδα οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί; Τι διάολο -από το "Γκρέι’ς Ανάτομι" και τον "Κύκλο των Χαμένων Ποιητών" αντλεί τις εμπειρίες του περί δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας ο Κούλογλου;
«Η παραπέρα περικοπή των δημοσίων δαπανών που επίσης εξαγγέλθηκε δεν προμηνύει παρά μεγαλύτερη ύφεση της οικονομίας. Με την σειρά της η συρρίκνωση και η πτώση των κρατικών εσόδων θα απαιτήσουν την λήψη και νέων μέτρων και μάλιστα σχετικά σύντομα, αφού όπως τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου η εφαρμογή του «πακέτου δυστυχίας» θα ελέγχεται ανά τρίμηνο.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις σημερινές του ανακοινώσεις ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου δεν εξήγγειλε κανένα επιπλέον μέτρο φορολόγησης της εκκλησίας ή περιορισμού των εξοπλιστικών δαπανών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει καπιταλισμό άγριας Δύσης για τους φτωχούς και σοσιαλισμό για τους παπάδες και τους εμπόρους όπλων».
Εδώ το΄λυσε το θεματάκι ο κοινωνικός επιστήμων Κούλογλου! Η περικοπή των δημόσιων δαπανών προμηνύει ύφεση –λέει! Δηλαδή, αν το δημόσιο δεν καλοπληρώνει τους υπαλλήλους του (τους αντιπαθητικούς γραφειοκράτες ντε!) και δεν τα χώνει σε εταιρείες εργολάβων (νταβατζήδων που έλεγε κι ο σουβλακοφάγος πρωθυπουργός) θα πέσει ύφεση! Ματαδηλαδή, την ανάπτυξη της χώρας θα πρέπει να τη χρηματοδοτεί το κράτος! Γαμώ τις ελεύθερες αγορές είμαστε ρε παιδί μου -άκου Κέινς να μαθαίνεις από τον Κούλογλου!
Αμ αυτό που δεν φορολογήσανε έξτρα τους παπάδες και δεν μειώσανε τους εξοπλισμούς –τι σου λέει; Οτι πρόκειται για κλασσική καπιταλιστική κυβέρνηση, τι να μου πει δηλαδή; Νόμισε ο Κούλογλου οτι ο πρωθυπουργός μας λέγεται Τσάβες ή Μοράλες;
Επί της ευκαιρίας, ολίγο πτηνό χιουμοράκι: επί εποχής Άγριας Δύσεως δεν υπήρχε ακόμα ο καπιταλισμός, αντιθέτως, αυτό που εφαρμοζόταν ήταν η στυγνή καταπίεση των γαιοκτημόνων (εξ ου και Άγρια Δύση), την οποία τερμάτισε ο καπιταλισμός της Γουέλς Φάργκο και των σιδηροδρόμων. Επίσης, σοσιαλισμός για τους παπάδες και τους εμπόρους όπλων θα σήμαινε απευθείας κρεμάλα ή έστω εξορία και απομόνωση. Άρα η τελευταία φράση της παραπάνω παραγράφου είναι από βλακώδης μέχρι και εντελώς ηλίθια.
«Στην πρόσφατη συνάντηση του με τους κοινωνικούς φορείς ο πρωθυπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξέταζε τις περικοπές του 13ου και 14 μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, για να εμφανιστούν τα τελικά μέτρα λιγότερο σκληρά. Η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι η χώρα δεν κυβερνάται πλέον με επικοινωνιακά κόλπα και η κατάσταση της είναι πολύ κρισιμότερη».
Ακόμα μια παράγραφος-διαμάντι! Μια παράγραφος βγαλμένη κατευθείαν από σκετσάκι του Σεφερλή! Βρε παιδί μου, ποιος πρωθυπουργός και τρέχα γύρευε στον ιδιωτικό τομέα; Τι αρμοδιότητα έχει ο πρωθυπουργός να κανονίσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα; Δηλαδή, αν σου πει ο εργοδότης «θα σου κόψω 200 ευρά το μήνα για να στα δώσω 13ο και 14ο μιστό καθότι δε βγαίνω μάνα μου», τι θα κάνεις εσύ ο ιδιωτικός υπάλληλος; Θα πας στον πρωθυπουργό να του παραπονεθείς; Αν σου κόψει ο εργοδότης όλους τους μισθούς με διψήφιο αριθμό κατάταξης και σου πληρώνει μόνο 9 το χρόνο –τι θα κάνεις; Ρε τον Κούλογλου με τι ασχολείται!
«Την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση με την πραγματικότητα υπογραμμίζει και η πεισματώδης άρνηση της να ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα για τιμωρία όσων οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν την ανακοίνωση των μέτρων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στο ύψος του χρέους που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί» έσπευσε όμως να τονίσει ότι «δεν είναι τώρα η ώρα για αναζήτηση ευθυνών»»
Ώστε υπάρχει «παλλαϊκό αίτημα για τιμωρία όσων οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση»; Από που προκύπτει αυτό; Από τα γκάλοπ του τιβί εξές; Από άλλα γκάλοπ; Επειδή εγώ στις διαδηλώσεις, όλους τους βλέπω να βολτάρουν μεταξύ Βουλής και Υπουργείων. Ούτε έξω από το σπίτι του Καραμανλή τους είδα να πηγαίνουν, ούτε έξω από το σπίτι του Σημίτη (αφού φταίει κι αυτός, ε;), ούτε έξω από το σπίτι του Αλογοσκούφη και του Σουφλιά.... Όταν υπήρχε παλλαϊκό αίτημα για την τιμωρία του Πινοσέτ ξημεροβραδιάζονταν οι μανάδες των σκοτωμένων έξω από το σπίτι του –αυτό θυμάμαι εγώ. Κι επίσης θυμάμαι πώς, όταν ξεκίνησαν οι εξεταστικές επιτροπές στην τωρινή Βουλή για το θέμα της οικονομίας βγήκαν οι δημοσιογράφοι (οι δημοσιογράφοι!) και τσίριζαν οτι «δεν είναι ώρα για τέτοια μεσούσης της κρίσης!» Θυμάμαι και κάτι τελευταίο –τα χτεσινά μέτρα δεν πρόλαβα να τα ακούσω όλα –πρόλαβα όμως ν΄ακούσω την απάντηση του Παπακωνσταντίνου σε σχετική ερώτηση, έλεγε «όποιος ευθύνεται θα πληρώσει όσο ψηλά κι αν βρίσκεται». Θα πεις, παραμύθι κυρά μου –και θα έχεις δίκιο. Όμως, όσο παραμύθι είναι η υπόσχεση ενός πολιτικού σχετικά με το ότι θα αποδωθούν ευθύνες, άλλο τόσο (και ίσως περισσότερο) παραμύθι είναι η διαστρέβλωση ενός γεγονότος από κάποιον δημοσιογράφο με την μερική παρουσίαση του γεγονότος και την μετέπειτα εξαγωγή συμπεράσματος το οποίο στηρίζεται στην συγκεκριμένη διαστρέβλωση. Δες παρακάτω.
«Στην –κοινοβουλευτική τουλάχιστον- ιστορία της χώρας δεν υπάρχει προηγούμενο περιστατικό παραγνώρισης ενός λαϊκού αιτήματος με τέτοια καθολική υποδοχή. Με δική της ευθύνη, η κυβέρνηση ανοίγει έτσι τον δρόμο σε φαινόμενα αυτοδικίας επί δικαίων και αδίκων, για το οποία πήρε μια πρώτη δόση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.»
Παίρνει λοιπόν ένα γεγονός που μόνος του "υπερφωτίζει" ο Κούλογλου και το ανάγει σε πρωτοφανές κοινωνικό σκάνδαλο! Φυσικά ξεχνάει οτι μετά τη χούντα, το αίτημα της κοινωνίας για τιμωρία των βασανιστών ψευτοϊκανοποιήθηκε ΜΟΝΑΧΑ με τις δυο εκτελέσεις της 17 Νοέμβρη και ΟΧΙ με κάποια κρατική απόφαση!
Αλλά το καταπληκτικό είναι η σιχαμερά αυθαίρετη σύνδεση που επιχειρείται ανάμεσα στην μη τιμωρία των ενόχων εκ μέρους της κυβέρνησης και στο πέσιμο στον Κακλαμάνη! Πρόσεξε: Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να τιμωρήσει τους φταίχτες όπως απαιτεί ο λαός και ο λαός αυτοδικεί! Δηλαδή; Πλακώνει στο ξύλο τους φταίχτες; Τους καίει τα σπίτια; Όχι! Βαράει τον Κακλαμάνη που (αν και κατά τη γνώμη μου είναι μέσα στην δεκάδα των αντιπαθέστερων πολιτικών του κοινοβουλίου) ήταν απλώς πρόεδρος της Βουλής προ επταετίας! Πως συνδέονται αυτά τα δύο, μόνο ένα δημοσιογραφικό μυαλό (για βρισιά το έχω αυτό) είναι ικανό να απαντήσει!
«Το προηγούμενο περιστατικό, στα πλαίσια της έλλειψης νομιμοποίησης της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να αντιληφθεί την πραγματικότητα, του καθεστώτος ατιμωρησίας και της επερχόμενης κοινωνικής βαρβαρότητας, αποτελεί το προμήνυμα βίαιων και ανεξέλεγκτων εκρήξεων της λαϊκής οργής και δυσφορίας που σιγοβράζει Αργά ή γρήγορα μια τυχαία σπίθα θα βάλει ξανά φωτιά στον βάλτο της δημοκρατίας της Μεταπολίτευσης που πνέει τα λοίσθια.»
Στον επίλογο ακολουθείται η διαδρομή Χαλάνδρι –Εθνική –Θήβα –Λαμία –Εθνική –Ψυχικό. Δηλαδή, ένα προφανές συμπέρασμα (το οτι η εξαθλίωση των κοινωνικών στρωμάτων προκαλεί κοινωνικές αναταραχές) εξάγεται «υπό χορδής κι εφαπτομένης»! Και αποδίδεται στην «έλλειψη νομιμοποίησης της κυβέρνησης», στην «αδυναμία της ν΄αντιληφθεί την πραγματικότητα» και στο «καθεστώς ατιμωρησίας»! Δηλαδή, αν γινόντουσαν αύριο εκλογές, αν έβγαινε ο Χ Φούφουτος κι έλεγε «μάγκες την πουτσίσαμε» κι αν βάζανε στη φυλακή 2 πρωθυπουργούς και 5-6 υπουργούς η κατάσταση θα εξομαλυνόταν!
Η χώρα δεν θα ήταν πλέον χρεοκοπημένη, το κοινωνικό σύστημα δεν θα λειτουργούσε προς όφελος των τσιφλικάδων, οι μεσάζοντες δεν θα καταλήστευαν τον ανύπαρκτο «εθνικό πλούτο» μεταφέροντας τα κεφάλαιά τους εκτός χώρας....
Τελικά φαίνεται οτι ο κύριος Κούλογλου την έχει έτοιμη τη θεωρία που θα του εξασφαλίσει το Νόμπελ Οικονομίας (μαζί με το Νόμπελ Ειρήνης βέβαια!). Απορώ όμως γιατί κάθεται και δημοσιοποιεί τμήματα της θεωρίας του –δεν φοβάται μην του κλέψει κανένας την ιδέα;
Τέλος πάντων –για τα νέα μέτρα λέγαμε. Πως σου φάνηκαν;
Egidio Gherlizza- Τζέφυ και Τσέρυ
-
Ο Egidio Gherlizza είναι ένας καλλιτέχνης για τον οποίο μιλούν ελάχιστα,
ωστόσο ο πιο τυχερός χαρακτήρας του, ο αλήτης Σεραφίνο, κατάφερε να γίνει
μια μ...
Πριν από 5 μήνες
73 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:
Ο κόσμος λειτουργεί με το συναίσθημα.
Ο κόσμος είναι βλάξ και ως τοιούτος, βλακωδώς λειτουργών, συναισθηματικά επηρεασμένος, πιστεύει απο καταβολής κοινοβουλίων πως αυτοί που αυτός νομίζει πως επέλεξε, τάχθηκαν αναφανδόν να τον υπηρετήσουν.
Ο κόσμος είναι κουτοπόνηρος και άπληστος, οιοσδήποτε απο μας κοιταχτεί στον καθρέφτη, δεν βλέπει ένα μαλάκα, μα ένα Μεγαλέξανδρο, ο οποίος είναι προορισμένος αυτός να επιτύχει, αυτός να κοροϊδέψει τους άλλους και λοιπά και λοιπά...
Φωτεινές εξαιρέσεις, ανιδιοτελείς, ιδεαλιστές, ιδεολόγοι ανθρωπιστές (προσωπικώς ολοένα τείνω να πιστέψω πως τελικά υπήρξαν τα κορόϊδα της ιστορίας), δημιούργησαν την ψευδαίσθηση στον κόσμο (χρησιμοποιώ το "κόσμος", γιατί είμαι ευγενικός και δεν θέλω να πώ πλέμπα), πως αρκεί να κάθεται, να μηχανοραφεί, να έρπει και να κερατώνεται κι ο άλλος έχει ταχθεί να του λύσει τα όποια προβλήματά του.
Η κουτοπονηριά του κάθε μαλάκα (που τον καιρό της παράλληλης ύπαρξης του ανατολικού μπλόκ καθιστούσε τον καπιταλισμό σχετικά ευάλλωτο και μας έκανε κάποιες παραχωρήσεις), να νομίζει πως έτσι είναι τα πράγματα και πως αυτό το σύστημα υπάρχει για να φροντίζει να περνάνε καλά όλοι οι πονεμένοι και να μην προσπαθεί να αλλάξει τίποτα και κυρίως τον εαυτό του και την παιδεία του, έφερε το πλήρωμα του χρόνου έτσι που ακόμα κι αυτό το παλτό να τάζει λαγούς με πετραχείλια κι αυτός να το πιστεύει.
Τι τις θέλετε τις δυσνόητες αναλύσεις;
Επειδή υπάρχουν μερικές εκατοντάδες προβληματισμένοι στο διαδίκτυο;
Εδώ ακούω προτάσεις, Σαμαρά, εισαι ηγέτης ήρθε η ώρα σώσε την Ελλάδα, τέτοια...
Όλοι οι δημοσιοτέτοιοι έχουν και μια άποψη, αφού πληρώνει καλά, γιατί όχι;
Λουστήτε τα ρεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!
mbiker
Ξέρω ΄γω...
Αν ο κόσμος λειτουργούσε με το συναίσθημα θα καταψήφιζε τον Καραμανλή το '07 όταν κάηκε η μισή Πελοπόννησος.
Αν βλέπανε όλοι έναν Μεγαλέξανδρο στον καθρέφτη θα πέρνανε τους κώλους τους να πάνε να κατακτήσουν την Ινδία και θα ησύχαζε το κεφάλι μας από τις μαλακίες τους.
Καλά κάνουν οι δημοσιοτέτοιοι και οι δημοσιοάλλοι να έχουν την άποψή τους -αλλά, γαμώ το ξεσταύρι μου, ας τσεκάρουν και λιγάκι τι γράφουν! Όχι να ξεχειλώνουν την πραγματικότητα ανάλογα με τα γούστα τους! Έλεος.
Ρε μοτοσακέ μου, απ' τη μια κατηγορείς τον Κούλογλου για τεθλασμένη διαδρομή κι απ' την άλλη με πας Αθήνα-Πειραιά μέσω Καβάλας (που κάτω από άλλες συνθήκες δε θα με χάλαγε καθόλου, αλλά...). Τι μου τον έβαλες σφήνα ανάμεσα στον πρόλογο και τον επίλογό σου αφού το ερώτημα είναι πώς μας φαίνονται τα νέα μέτρα; Γιατί να με ενδιαφέρει ειδικά η άποψη του Κούλογλου επί του θέματος; Αφού λίγο-πολύ, όλοι μας το μόνο που κάνουμε τον τελευταίο καιρό (και όχι μόνο) είναι να εκφέρουμε απόψεις. Αυτουνού μας μάρανε; Κι εν πάση περιπτώσει για να μη μακρυγορώ, υπάρχει και μια άλλη τοποθέτηση, επίσης δημοσιογράφου, που βρίσκεται κομματάκι πιο κοντά στην πραγματικότητα: λέει λοιπόν ο Θεοδωράκης στο Protagon πως αν κάποιος έσκαγε μύτη ξαφνικά τώρα στην Ελλάδα θα νόμιζε πως αυτή η χώρα έχει μόνο τρία μεγάλα προβλήματα: πάρα πολλούς και άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, πολλούς μεγαλοσυνταξιούχους και πολύ χαμηλό ΦΠΑ. Πάνω κάτω αυτό συμπεραίνει κανείς με μια πρώτη ανάγνωση των νέων μέτρων. (Τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι τα τελευταία. Έπεται και συνέχεια...) Φυσικά πουθενά μέσα σ' όλο αυτό τον ορυμαγδό δεν είδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ, έστω για στάχτη στα μάτια, έστω και χωρίς πρόθεση να εφαρμοστεί, που να δείχνει ότι εκτός από την πρεμούρα μας να εξασφαλίσουμε λεφτά παίρνοντάς τα με το ένα χέρι για να τα ξαναδώσουμε πίσω σ' αυτούς που μας τα δάνεισαν και με τόκο με το άλλο χέρι (γιατί αυτή τη σκοπιμότητα έχουν όλα όσα γίνονται), δεν είδα λέω ούτε ένα μέτρο που να οδηγεί ή να προϊδεάζει οτι οδηγεί προς μια κατεύθυνση που θα προοιωνίζεται το οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης ή την αποτίναξη των καταλοίπων βιλαετιού της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την είσοδο της χώρας σε πορεία προς μια ΕΣΤΩ αξιοπρεπή αστική δημοκρατία, (για να θυμηθώ τα λόγια του ΓΑΠ που ήθελε να μας κάνει λέει Σουηδία του Νότου). Εννοώ ένα κράτος που λειτουργεί με οσο το δυνατόν λιγότερες στρεβλώσεις. Εκτός αν μας τα φυλάνε για έκπληξη, να φάμε πρώτα όσα ευρώ μας έχουν απομείνει στους ψυχίατρους και τα ψυχοφάρμακα και μετά να μας πουν, βρε χαζά, έτσι θα σας αφήναμε εμείς; Γυμνά στ' αγγούρια και τα κωλοδάχτυλα; Εδώ σας ετοιμάζουμε πράματα κοσμοχαλασσά, τι σκοτίζεστε; (ύστερα ξύπνησα γιατί είχε μείνει ο κώλος μου ξεσκέπαστος).
Στο μεταξύ, όσα παιδιά κάτω από 35 γνωρίζω, με σπουδές και μεταπτυχιακά, ετοιμάζονται να την κάνουν για τας αλλοδαπάς, κι όπως έγραψα κι αλλού, στο τέλος εδώ θα ξεμείνουμε μόνο όσοι δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να την κάνουμε, όσοι έχουν -έκνομο- συμφέρον να παραμείνουν και κάτι ρομαντικοί ιδεαλιστές που θα προτάξουν τα στήθη τους στις Θερμοπύλες για να μην περάσουν πάλι οι βάρβαροι. Μόνο που όπως γνωρίζουμε όλοι, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα... ενίοτε και ως τραγικωμωδία, και οι βάρβαροι είναι από καιρό ανάμεσά μας -ενίοτε είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Α, παρεμπιπτόντως, ο Γιώργος-είναι-πονηρός- υποσχέθηκε ότι στο τέλος της θητείας του η Ελλάδα θα βγει λεει αναγεννημένη. Αυτουνού ο κώλος κι αν είχε μείνει ξεσκέπαστος... Γι' αυτό έπαθε έρπητα ο άθρωπας.
Γι΄αυτό ακριβώς βάζω το άρθρο του Κούλογλου (ειδικά του Κούλογλου που θεωρείται φιλο-Πασόκος) για να δείξω πως η γνώμη μας για τα μέτρα είναι συνήθως μια φιλοσοφική άποψη που αρνείται πεισματικά να λάβει υπόψη της την πραγματικότητα. Η οποία πραγματικότητα ποια είναι; Ρωτάω -με δυο λέξεις παρακαλώ!
Σουηδία του Νότου έχουμε μια προοπτική να γίνουμε αν έρθουν περισσότερες ανατολικές νταρντάνες ψηλοκάπουλες και παντρευτούν με Έλληνες Τουρκόγυφτους, αλλά όσο το σουβλάκι κοστίζει 1,5 ευρώ δεν το βλέπω να κυκλοφορήσουν Σουηδέζικα κορμιά στα πέριξ!
Απ'όλα τα μέτρα που ανακοίνωσαν το μόνο που μπορεί ΙΣΩΣ να διορθώσει μια στρέβλωση είναι το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά αν δεν το δω δεν το πιστεύω.
Έχεις δίκιο -όποιοι μπορούν πρέπει να φύγουν χτες, όσοι μένουμε το κάνουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση... Στο μόνο μέρος όπου θα μπορούσα να προτάξω τα στήθη μου είναι στα στενά της Ευριπίδου, εκεί που είναι το μπριζολάδικο του Τέλη -σιγά μην πήγαινα να στηθώ στις Θερμοπύλες που βρωμοκοπάνε τα θερμά νερά!
Υ.Γ.: Εγώ ήξερα οτι έρπη παθαίνεις άμα βάζεις το στόμα σου εκεί που δεν πρέπει, σήμερα έμαθα οτι τον παθαίνεις κι από τη στεναχώρια! Τι να πω;
Λειτουργεί με συναίσθημα σου λέω...
ΠΑΣΟΚ...ο γιός του Αντρέα...Σοσιαλισμός, Καραμανλής...ο του Εθνάρχη ανήψι...ο δεν μασάει και τους νταβάδες τσαλαβουτάει..., ποιός σκέφτεται τις φωτιές τώρα.
Άλλωστε είναι κι ευκαιρία να χτίσουμε.
Δημόσιος υπάλληλος είσαι και δεν έχεις δεί τους αδικημένους μόνιμα συναδέλφους σου, τους Μεγαλέξανδρους, που αν ήταν στον ιδιώτη θάχαν μεγαλουργήσει, μα που να παραιτείται τώρα, πρέπει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο κι ας αδικείται στις αναθέσεις, που ζείς?
Ή, μόνο εδώ πούμαι εγώ συμβαίνουν?
(εδώ να δείς αδικημένους Μεγαλέξανδρους).
Τι έρπητα και μαλακίες μωρέ...αφού περνούν απο σοβάντισμα πρίν βγούν στο γυαλί.
Για το δήθεν τώρα...ασε που μπορεί νάταν και κατασκευασμένο!
Άν έχασε ο πρωθυπουργός τον ύπνο του για το αν υποφέρουμε ή όχι με τα μέτρα, ας πάει στους εκδότες, στους εργολάβους, στους..., τους ξέρει καλά και να τα πάρει.
Ο φορών παντελόνια που τα τιμά, δεν κλέβει απο τους πιτσιρικάδες το χαρτζηλίκι!
Κάθεται βράχος μπροστά στη ντουλάπα και του λέει ρίχτα μεγάλε γιατί σε γάμησα.
Κι αν χρειαστεί, εκεί να δείς πλάτες που θα του βάλουν οι πιτσιρικάδες...
mbiker
ρε συ, υπάρχει ακόμα ο Τέλης; Έχω χρόνια να περάσω... Πες μου πότε θα κατέβεις να προτάξουμε μαζί τα στήθη μας παρέα με μια παγωμένη μπίρα!
Η κατάσταση φίλτατε είναι η εξής: εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι. Ναι, ναι, μας χρωστούσανε, δεν τους χρωστούσαμε! Μας χρωστούσανε γιατί ενώ εμείς κάναμε πάντα το καθήκον μας ως συνεπείς πολίτες (όρσε κορόιδο να μη σ' τα χρωστάω κι εγώ...)τώρα έρχονται και μας λένε: επειδή οι ευυπόληπτοι στυλοβάτες της κοινωνίες κλέψανε ακόμα και τα θεμέλια από το οικοδόμημα, στήσε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ κώλο να το ξαναχτίσουμε όπως όπως το τσαρδί γιατί σε λιγους μήνες έρχεται πάλι χειμώνας και ΕΣΥ θα μείνεις άστεγος. Γιατί όσο εγώ θα είμαι πάλι στο γιαπί στο πηλοφόρι στο μυστρί, οι άλλοι θα ξεκοκαλίζουν τα λεφταδάκια ΜΟΥ και θα πίνουν σαμπάνιες στην υγεία του κορόιδου. ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση κι όλα τ' άλλα είναι τρίχες ίσιες και κατσαρές.
Διάολε, έχω αρχίσει να ονειρεύομαι τις προγραφές του Σύλλα...
Δανία λέμεεεεε....
mbiker
Μ.Β. αυτό το: ο γιος του Αντρίκο ντ΄Ελ Πάσο κι ο ανηψιός του Γκαούτσο Κώτσο -αυτό λες συναίσθημα; Αυτό δεν είναι συναίσθημα καημένε -αυτό είναι ο καημός της γεροντοκόρης: "τι ευθυτενής που ήτο ο παππούς, ενθυμούμαι παραλίγο και θα με ζητούσε σε γάμο -γι΄αυτό έχω συναισθηματική επαφή με τον εγγονό!"
Δε λέγονται Μεγαλέξανδροι αυτοί αγόρι μου: "με κάνεις εμένα πρωθυπουργό!" λέγονται. Το πρωθυπουργός γίνεται και Κόκαλης ή Βγενόπουλος ή Πάπας Βενέδικτος ανάλογα την περίσταση.
Δεν ασχολούμαι με τον έρπη του κάθε ανθρώπου -αυτά είναι σιχαμερά πράγματα. Αλλά αν τα σχετικά με παντελόνια τα λες για τον πρωθυπουργό, μάλλον κάπου κάνεις λάθος. Διότι:
α) προωθυπουργός και παντελόνια δεν ταιριάζουν.
β) "ρίχτα μεγάλε γιατί σε γάμησα" θα πει κάποιος σε αυτούς που τους παρακαλάει να τον δανείσουν; Κάπως σχιζοφρενικό μου κάνει...
Bernardina ναι, υπάρχει ο Τέλης -αλλά έχε το νου σου. Επειδή ότι στήθη προτάξουμε εκεί πέρα θα είναι τα δικά σου, εγώ φοράω ακόμα μικρό νούμερο, χεχεχε.
Δεν είμαι τόσο σύμφωνος οτι είμαστε άμοιροι ευθυνών... Βλέπεις, όλοι εμείς ανεχτήκαμε την κυβέρνηση Καραμανλή που μας χρεοκόπησε -άρα; Πλήρωνε τώρα μαλάκα!
Μ.Β. έχω πολύ άσχημες αναμνήσεις από τη Δανία -μακριά από μας...
Όχι,όχι καμάρι μου... Άμοιροι ευθυνών ποτέ. Και όχι μόνο επειδή ανεχτήκαμε τον Καραμαλή Βου, αλλά και τον Α, τους Παπανδρέου Βου και Γου και όλους τους ενδιάμεσους και προηγούμενους, ομοίως και τους επόμενους που επίσης θα ανεχθούμε ό,τι κι αν λέμε εδώ. Όμως να είμαστε προσεκτικοί όταν καταμερίζουμε ευθύνες, όχι για να μην αδικηθούν οι λιγότερο υπεύθυνοι αλλά για να μην παρεισφρήσουν ανάμεσά τους οι ΚΥΡΙΩΣ ένοχοι και τη σκαπουλάρουν όπως συνήθως... Άλλωστε ανέκαθεν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, μαθημένοι είμαστε πια...
ΥΓ. Άντι για στήθη έλεγα να τους δείξω οπίσθια κατά το έθος των χορευτριών του Μουλέν Ρουζ αλλά φοβάμαι αυτό που φαντάζεσαι. Αμάν, τσόντα το καταντήσαμε το ποστ.
Τσόντα καθότι η άτιμη η ανέχεια!
Καλά -μην το πηγαίνεις τόσο πολύ πίσω, εγώ φέρω ευθύνη από Αντρίκο και μετά -πριν ήμουνα ανήλικος κι αμούστακος!
Κοίτα, οι κάθε λογής κονομημένοι από κάποια κατάσταση καλά κάνουν και κοιτάζουν τη βόλεψή τους και πρόβλημα μαζί τους δεν έχω κανένα (μόνο να τους αρπάξω αυτά που έχουν θέλω -μη φανταστείς τίποτα κακό!) Αλλά οι υπόλοιποι που τρώμε την κοροϊδία και μετά κοιτάζουμε στα πέριξ για να φορτώσουμε το κρίμα στον παραδιπλανό μας, είμαστε για πολλές σφαλιάρες! Αυτό λέω.
καλέ κι εγώ ανήλικη και αμούστακη ήμουνα, αμάν πια που πας να με βγάλεις μαυσωλείο! Γενικώς και ιστορικώς ομιλούσα. Και οι κονομημένοι καλά κάνουν και είναι κονομημένοι -κι εγώ με τους υπόλοιπους έχω το πρόβλημα. Απλώς η χειρότερή μου είναι να αισθάνομαι μαλάκας και να μη μπορώ να κοιτάξω τα μούτρα μου στον καθρέφτη. (Για ψυχανάλυση πάγαινε παρακάτω, κυρά μου, εδώ είναι μπλογκ, σκέφτεται ο μότορας. Και δίκιο έχει...)
Εντάξει ρε παιδί μου, όλα γίνονται για να μπορούμε να κοιτάμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη. Άλλοι τα βάφουμε και τα παστώνουμε στην πομάδα και νομίζουμε οτι έτσι είμαστε, άλλοι παίρνουμε παραμορφωτικό καθρέφτη, άλλοι κονομάμε μυωπία και άλλοι φτύνουμε τον καθρέφτη καθ΄εκάστην και μετά μας βγαίνει η παναγία στο καθάρισμα.
Και ψυχανάλυση κάνουμε και μπρίκια κολλάμε κι ασπιρίνες τσουλάμε άμα λάχει -ας όψεται η πουτάνα η ανέχεια (τα 'παμε αυτά).
πες, πες, ο Κούλογλου από τη μια, ο Τέλογλου από την άλλη και διάφοροι άλλοι μαϊντανοί, ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει μέτρα μπλα μπλα μπλα, θα μας πείσουν τελικά πως η εκτροπή από το σύνταγμα είναι αναγκαία.
Αυτά έλεγε κι ο Τέλογλου τις προάλλες, κάπως έτσι μου μοιάζει και το βαθυστόχαστο άρθρο που αναλύεις.
Άντε μπράβο -ν΄αγιάσει το στόμα σου! Εκεί το πάνε -να μας πείσουν, όχι οτι η εκτροπή είναι αναγκαία αλλά οτι έχει ήδη συμβεί! Άρα -λίγο ακόμα (δυο, τρία τανκς) δεν πειράζει -ε;
Υ.Γ.: Απορώ πως δεν βρέθηκε κανένας Ελληνάρας να συνδιάσει τις τούρκικες καταλήξεις των επωνύμων του Κούλογλου και του Τέλογλου και να μιλήσει για συνωμοσία της Τουρκίας, χαχαχαχα.
καλέ τα παρεξηγήσατε τα παλικάρια -για τα περί ευθύνης υπουργών και άρσης του απορρήτου των καταθέσεων μιλούσανε. Αμέσως να πάει ο νους σας στο κακό... Ε, αμα καταργηθεί και κάνα δικαιωματάκι του συναθροίζεσθαι και του απεργείν... είπαμε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. για μια ψιλοεκτροπούλα θα κλαίμε τώρα.
Αμ το άλλο, που απέξω-απέξω έχουν αρχίσει να προωθούν Βγενόπουλους και άλλα συναφή ως μελλοντικούς ηγέτες; Βλέπω να παίρνουν το δεξί (τμήμα, ε; μην πάει ο νους σας στο πονηρό) του ενός κόμματος και το αριστερό (επίσης τμήμα)του άλλου και να φτιάχνουνε καινούργιο κόμμα. Ακούω στοιχήματα...
Σε χώρα που 3-4 οικογένειες ελέγχουν ΜΜΕ και κατασκευαστικές δεν έχει ελπίδα ο Κοσκωτάς (έλα ρε μεγάλε Ντέταρι!) -συγνώμη ο Βγενό θέλω να πω. Το παραμυθάκι του "καλέστε με να σας σώσω" μπορεί να το παίζουν κάποιοι υπάλληλοι και μπόλικοι διανοητικώς καθυστερημένοι (που γαλουχήθηκαν με τη μεγαλοσύνη ανδρών σαν τον Γιάγκο Δράκο και τον Θεόφιλο Ρίχτερ) αλλά δεν...
Και για να τελειώνουμε με τον Βγενό -όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου, μεγαλύτερο αχυράνθρωπο δεν θυμάμαι να έχει περάσει...
Τα δικαιωματάκια των συγκεντρώσεων θα καταργηθούν οσονούπω μπας και δει θεού πρόσωπο αυτό το έρμο το εμπόριο του κέντρου!
Έχετε μείνει πίσω. Ο γιανναράς τα λέει πιο καθαρά, χωρίς μισόλογα.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_02/05/2010_399544
Θα'χει πλάκα, πολλή πλάκα η συνέχεια.
Zmithereen
Δηλωνω ολιγαρκης, μενω στη σπιθα και στη φωτια και οραματιζομαι το EΓΓYC μελλον (σε 2-3 μηνες) οταν μερικες πυρκαγιες θα μας φερουν μερικα εκτακτα πακετακια. Ο Μπαροζο εκαψε το 80% --ή μηπως το 90%;-- των δασων της χωρας του... εμεις θα κολλωσουμε;!;
Μοτοσακέ, το "ρίχτα μεγάλε γιατί σε γάμησα" εννοούσα θάπρεπε να το πεί σ αυτούς που τάρπαξαν, αν φορούσε παντελόνια, όχι σ αυτούς που παρακαλάει για δανεικά.
Στέκεσαι μπροστά στον μαλάκα που χρωστά τα κέρατά του στο ΙΚΑ και του το λές.
Το ίδιο στην εκκλησία, στούς οφειλέτες φόρων κοκ...
Αυτός κάνει σαν κάτι κουτσαβάκια που ληστεύουν το χαρτζηλίκι της μαρίδας!
mbiker
Zmith -μια και μοναδική φορά στη ζωή μου βρέθηκα στο πλευρό των Πανσπουδαστικάριων κι αυτό συνέβη για να πετάξουμε τον Γιανναρά έξω από την Πάντειο. Είχα τις αμφιβολίες μου μέχρι τώρα -μήπως ήταν μαλακία αυτό που είχα κάνει τότε; Διαβάζοντας το άρθρο που μουτ λινκάρεις -λύθηκαν οι απορίες μου πλέον. Σκοινί και σαπούνι!
Ροδιά, δεν νομίζω να έχουμε πυρκαγιές φέτος. Δεν έχει μείνει τίποτα να καεί ρε συ -εκτός από τον εθνικό κήπο! Γι΄αυτό μάλλον θα ανάψουν οι πόλεις -νομίζω...
ΜΒ αγόρι μου, το "ρίχτα γιατί σε γάμησα" στις αρπάχτρες το είπε ο Φιδέλ, το είπε ο Λουμούμπα, το είπε ο Αλλιέντε (ή τουλάχιστον προσπάθησε), το είπε ο Τσάβες, το είπε ο Μοράλες... Τι πας να συγκρίνεις τώρα; Τους αστούς πολιτικούς μας που δουλεύουν υπάλληλοι στους αρπάχτρες με τους κοινωνικούς αναμορφωτές;
Από τον καθένα να περιμένεις αυτά που μπορεί να σου δώσει και να φοβάσαι αυτά που μπορεί να σου κλέψει -εκεί είναι το θέμα.
Μην υποτιμάς την έννοια της κάθαρσης με τη θυσία αποδιοπομπαίων τράγων. Το 1922 τουφεκίστηκαν κάποιοι αθώοι, γιατί διαφορετικά δεν χωνευόταν με τίποτα η σφαλιάρα της μικρασιατικής καταστροφής. Στην παρούσα περίπτωση μιλάμε για λίγα χρονάκια στη στενή πραγματικών εγκληματιών.
Το συζητάμε κατά πόσο αθώοι ήταν αυτοί που τουφεκίστηκαν το '22 αλλά τέλος πάντων...
Μην ξεχνάς οτι πριν τη στενή προηγείται το δικαστήριο και το τελευταίο δικαστήριο στο οποίο κατηγορήθηκαν πολιτικοί κατέληξε σε πανηγυρική νίκη των κατηγορουμένων στις επόμενες εκλογές (Υποθέση Άιρον Μαν, αν θυμάσαι).
Κοντολογίς δεν θέλω καμιά κάθαρση κατά την οποία θα φορτώσουμε τις αμαρτίες μας στο τραγί και μετά θα τρέξουμε να παρακολουθήσουμε την τελετή από τις τηλεοράσεις μας. Θέλω κάποτε επιτέλους να δούμε τις πουστιές μας κατάφατσα σαν κοινωνία.
Δεν αμφιβάλλω ότι είμαστε τα αρχιλαμόγια της υφηλίου, απαίδευτοι και προπετείς νεόπλουτοι ή κατά φαντασία νεόπλουτοι. ΟΚ, αυτό ισχύει, πλην όμως εδώ δεν μιλάμε για πραγματική αλλαγή των παραδοσιακών αξιών μας (ό,τι φάμε. ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας), αλλά για κάτι πιο επείγον και απολύτως αναγκαίο για να μην διαλυθεί η παράγκα: Τιμωρία της ηγεσίας. Το ξέρω ότι συνιστά αποπροσανατολισμό σε πολλά επίπεδα, δεν μπορούμε όμως να τη βγάλουμε καθαρή διαφορετικά...
Αδερφέ μου -δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τιμωρηθεί η ηγεσία ή έστω οι διπλανοί της ηγεσίας. Να στο εξηγήσω:
1. Τα σκάνδαλα ΟΛΩΝ των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν παραγραφεί.
2. Η ποινική διώξη όλων αυτών των υποθέσεων ΚΑΙ έχει ολοκληρωθεί ΗΔΗ (από τη Ν.Δ. με πορίσματα που αθωώνουν τους πάντες) και δεν μπορεί να ξαναδιαταχθεί επειδή έχει περάσει ο νόμιμος χρόνος για τον οποίο υποχρεούνταν να κρατάνε αρχείο οι εμπλεκόμενοι.
3. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να το ρίξουν σε τίποτα δημόσιους υπάλληλους που εξελίχτηκαν επί Ν.Δ. και έκαναν κάποια στραβά μάτια για να περάσουν οι παρανομίες (στην καλύτερη περίπτωση -επειδή συνήθως το ρίχνουν σε αθώους που ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ να κάνουν τα στραβά μάτια). Όμως θα πρέπει να βρουν κάποιον που είχε ίδιο όφελος από κάποια κομπίνα -αλλιώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα απαλλαχτούν λόγω βλακείας. Εντάξει -μπορεί να τους παύσουν από τις δουλειές τους, αλλά στην τελική αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία των "ενόχων". Νομίζεις οτι θα ικανοποιηθεί κάποιος με αυτό;
Γκουχ, γκουχ (καθαρίζω το λαιμό και ξεκινώ):
Για εμένα το ροζμπηφ της πρώτης παραγράφου είναι το επέβαλε με τα δύο -λ-. Γιατί για το νόημα, πάντα στρεβλό δεν μας το παρουσίαζαν οι δημοσιογράφοι; Όσο για το δημοψήφισμα, αν γινόταν, εγώ ναι θα έριχνα γιατί απλούστατα εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση. Και για να μην μπερδευόμαστε, ας ξεκαθαρίσουμε ότι πλέον δεν λέμε "θα κάνουμε αυτές τις περικοπές" για να μας δώσουν τα ευρουλάκια. Πρώτα κάνουμε τις περικοπές και μετά μας τα δίνουμε. Το ότι είναι άδικα τα μέτρα, είναι και παραείναι. Και, αν και δεν θίγομαι προσωπικά (προς το παρόν βέβαια), θίγεται το οικογενειακό μας εισόδημα οπότε ναι, κι εγώ έχω καεί.
ΥΓ Άσχετο, αλλά έχετε προσέξει ότι στο Γκρέις Ανάτομυ δεν έχει αποκλειστικές;
Μη βήχεις εδώ μέσα ρε παιδί μου και μας κολλήσεις καμιά ανοιξιάτικη γρίπη! Χεχεχε.
Καλά -μάλλον το άρθρο του Κούλογλου ήταν πολύ τσακ μπαμ, διόρθωσα ένα σωρό ανορθογραφίες κι άλλες τόσες μου ξέφυγαν, πριν το αναδημοσιεύσω.
Είδα χτες τη συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου στον Χατζηνικ. και έλεγε αυτό ακριβώς "έχετε δίκιο, τα μέτρα είναι άδικα, θα οδηγήσουν σε ύφεση..." και δυο αυγά Τουρκίας (να προσθέσω εγώ). "Αλλά αν δεν βρω λεφτά μέχρι τον άλλο μήνα η χώρα θα κηρύξει στάση πληρωμών. Λοιπόν, τι προτείνετε;"
Κι αυτό με το "πρώτα βλέπουν και μετά πληρώνουν" το είπε, επειδή τον ρώτησε ο ηλίθιος ο Χατζ. "Κάθε τρίμηνο θα έρχονται και θα μας επιβάλουν μέτρα οι ξένοι;" Και φυσικά απάντησε ο γίγαντας: "Όχι. Απλώς, αν δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα όπως έχουμε δεσμευτεί δεν θα μας δίνουν λεφτά!"
Τόσο απλά είναι τα πράγματα -εκτός αν είσαι δημοσιγράφος!
Τα δημοψηφίσματα έχουν συνήθως μια εμφανή επιλογή μεταξύ δύο: θέλετε να γίνουμε ενιαία Ευρώπη μέσω Μάαστριχτ ή να μείνουμε αυτόνομη χώρα εκτός; Για παράδειγμα λέω...
Μόνο στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων τα δημοψηφίσματα έχουν μονή επιλογή:
Θέλετε να δώσουμε ιθαγένεια στους ξένους ή όχι; (Το όχι τι σημαίνει; Κανένας δεν μας είπε).
Θέλετε να μπούμε στο μηχανισμό ή όχι; (Το όχι δεν σημαίνει να πτωχεύσουμε επί τόπου; Κι αν ναι -γιατί δεν το λένε;)
Οι Ισλάνδοί βέβαια είπαν όχι, αλλά όσα συμβαίνουν εκεί δεν μεταφέρονται εδώ οπότε το γράφω απλώς πληροφοριακά.
Κατά τα λοιπά, είπα κάτι που είπαν ο Παπ. και ο Χατζ.; Πρέπει να ανησυχώ γιατρέ μου;
Αν δεν φτωχείνουμε σήμερα θα φτωχείνουνε αύριο,"το γοργόν και χάριν έχει",να μας φύγει και το άγχος.
Για ποιο είπαν όχι οι Ισλανδοί; Για το ΔΝΤ; Λοιπόν, δεν διαφωνώ -ας πούμε κι εδώ όχι. Κι ας το πούμε μέσω δημοψηφίσματος επειδή δεν έχουμε τ΄αρχίδια να το πούμε στους δόρμους με γενική απαεργία και κατάργηση του κράτους. Αλλά να ξέρουμε οτι το συγκεκριμένο όχι σημαίνει οτι από την επομένη θα σταματήσουν να μας πληρώνουν στις δουλειές μας και θα σταματήσουμε να πληρωνόμαστε στην αγορά. ΟΜΩΣ οι τράπεζες θα εξακολουθήσουν να απαιτούν αυτά που τους χρωστάμε και θα μας πάρουν τα σώβρακα.
Ας το πούμε το όχι λοιπόν -άντε να δω πόσο μάγκες είμαστε!
Υ.Γ.: ο Παπακωνσταντίνου έλεγε τα προφανή οπότε μπορούσες άνετα να συμφωνήσεις μαζί του χωρίς παρεξήγηση (τι να κάνουμε τώρα;) Ο Χατζηνικολάου έκανε καίριες ερωτήσεις που έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό: "Υπουργέ μου πείτε μου -υπάρχει ελπίδα για τους πολίτες;" Χαχαχαχα.
Χαχα, κι αν δε βρέξει θα χιονίσει Ηλία μου!
Είδατε τι έγινε όταν οι Ισλανδοί είπαν "όχι ρε, δεν πληρώνουμε το χρέος μας στις ξένες κωλοτράπεζες": εξεράγη ο ηφαίστειος και παρέλυσε το μισό σύμπαν από τη ντούχνα. Λέτε αν πούμε κι εμείς όχι στο ΔουΝουΤου να εκραγεί η Σαντορίνη και να γίνουν όλα στάχτη και Burberry;
Καλημέρα, είπα να περάσω να πω μια μαλακία για να μας φτιάξει το κέφι λιγάκι. Παιδιά, γελάτε γιατί χανόμαστε...
Ναι μοτοσακέ μου,το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βγάλει ήλιο.
Ηλία, ότι ήλιος ήταν να βγει -βγήκε με το Πασόκ. Ευτυχώς δηλαδή επειδή ο ήλιος μου φέρνει πονοκέφαλο.
Bernardina, έτσι που την έχουν γαμήσει τη Σαντορίνη, αν εκραγεί το ηφαίστειο δεν θα βγάλει λάβα -αλλά φάβα και διαφημιστικά με ρουμστουλέτ. Χ(ι)έστα κι άστα.
Αΐντε να κάνει ξαστεριά άμα σε πειράζει ο ήλιος χαχα(αυτές τις μέρες είμαι συνέχεια στον ήλιο,καταλαβαίνεις πως είναι το κεφάλι μου)
Ναι -άντε και του χρόνου σπίτια μας! Χαχαχα.
"Βρε παιδί μου, ποιος πρωθυπουργός και τρέχα γύρευε στον ιδιωτικό τομέα; Τι αρμοδιότητα έχει ο πρωθυπουργός να κανονίσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα; "
Κι όμως έχει λόγο το κράτος για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο νόμος υποχρεώνει τον εργοδότη να δίνει Χ ευρώ ως μίνιμουμ, και ο νόμος προβλέπει 13ο και 14ο μισθό. Ο νόμος επίσης προβλέπει ότι ο μισθός δεν μπορεί να μειωθεί μονομερώς από τον εργοδότη και ότι ο εργοδότης δεν μπορεί να σε απολύσει όποτε θέλει ή ότι αν σε απολύσει σου χρωστά αποζημίωση. Μπορεί ο νόμος να μην τηρείται ευλαβικά, αλλά είναι κακό σημάδι να μην υπάρχει ούτε καν στα χαρτιά αυτή η προστασία.
Όσο για το Νόμπελ Οικονομικών, δεν το απονέμει η Ακαδημία αλλά η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας. Και καθώς μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύεται ότι πολλοί νομπελούχοι πήραν το βραβείο για αρλούμπες ολκής, ναι, θα μπορούσε να το διεκδικήσει ακόμη και ο Κούλογλου.
Δεν το έχω ψάξει για το Νόμπελ οπότε θα σε δεχτώ αδιακρίτως -εφόσον κιόλας συμφωνούμε για την υποψηφιότητα του Κούλογλου!
Το κράτος έχει αρμοδιότητα αναφορικά με τα μίνιμουμ όρια μισθών καθώς και με τον αριθμό των μισθών (τουτέστιν 14). Χτες είπε ο Παπακωνσταντίνου οτι κόβουν τους μισθούς στο Δημόσιο επειδή αυτούς τους πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός που είναι προβληματικός -αλλά είναι παράλογο να τους ζητάνε να νομοθετήσουν για περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Με απλά λόγια:
1. Το κράτος εγγυάται τα μίνιμουμ στον ιδιωτικό τομέα.
2. Οι εργοδότες συνήθως πληρώνουν κάτι παραπάνω από τα μίνιμουμ, άρα μπορούν να περικόψουν όποτε γουστάρουν.
3. Όταν επικαλεστεί κρίση ο εργοδότης μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερες νόμιμες περικοπές μισθών.
4. Οι νόμοι που αναφέρεις έχουν καταργηθεί από την εποχή του Πάνου Προφιτερόπουλου μέσω της αδρανοποίησής τους από άλλους, νεώτερους νόμους.
5. Ο εργοδότης τελικά στην Ελλάδα είναι ασύδοτος.
Αυτ(ι)ά.
Καλά, μην σε πάρω στο λαιμό μου για το Νόμπελ. Τώρα το τσέκαρα κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι η επιλογή/απονομή γίνεται από την Ακαδημία αλλά η χρηματοδότηση καθώς και η ιδέα για το βραβείο ήταν της τράπεζας (το "Νόμπελ" Οικονομικών δεν περιλαμβανόταν στα αυθεντικά Νόμπελ που είχε προβλέψει ο Νόμπελ στη διαθήκη του).
Για την ασυδοσία της εργοδοσίας, πάσο. Γενικά μιλώντας πάντως, αφού ο εργοδότης θα ήθελε να δουλεύω άπειρες ώρες για μηδέν ευρώ, ενώ εγώ μηδέν ώρες για άπειρα ευρώ, ο,τιδήποτε άλλο είναι προϊόν συμβιβασμού. Και λόγω ασυμμετρίας των δυνάμεων, περιμένω από το κράτος να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματά μου. Κάπως έτσι.
Λέω να το συμφωνήσουμε στο ΝΟΜΠΕΛ το παλιό απορρυπαντικό πλυντηρίων και να ξεμπερδέψουμε, χεχεχε.
Κάνεις 3 λάθη στα γενικά σου:
1. Ο εργοδότης θέλει να δουλεύεις ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για την παραγωγή ώρες με το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ κόστος. (Αυτά τα μεγέθη δεν είναι ποτέ, ούτε και τείνουν, μηδέν και άπειρο).
2. Ο εργαζόμενος θέλει να δουλεύει τις λιγότερες ΔΥΝΑΤΕΣ ώρες με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΙΚΤΟ ποσό αμοιβής. (Επίσης διάφορα του μηδέν και του άπειρου).
3. Το καπιταλιστικό κράτος αποσκοπεί στην επίλυση του αινίγματος με τον γάιδαρο του Χότζα -προσπαθεί δηλαδή να βρει την τομή των δυο παραπάνω μεταβλητών έτσι ώστε ούτε ο υπάλληλος να ψοφήσει, ούτε τα προϊόντα του εργοδότη να μείνουν απούλητα.
Αν κάπου βλέπεις ανθρώπινα δικαιώματα στα παραπάνω -δείξτα μου κι εμένα.
Και να ρωτήσω ο μωρός, ο αφελής, ο αδαής:
Υπάρχει ρεαλιστική λύση για να φτιάξει κάπως η κατάσταση στη μαμά πατρίδα;
Τι περιλαμβάνει αυτή;
Σωτήρης,
εκ της χώρας που καθάριζε πεζοδρόμια ο πρόεδρας.
Σωτήρη, άμα σας καθαρίζουν τα πεζοδρόμια μελλοντικοί πρόεδροι -ποιος τη χάρη σας!
Σε αυτό που ρωτάς, θα αντιστρέψω το ερώτημα, ενθυμούμενος την απορία του μεγάλου Κρόιφ όταν ήταν προπονητής της Μπάρτσα: "Πέστε μου σε ποια θέση παίζει ο Ζιοβάνι κι εγώ θα τον βάλω αμέσως εκεί!" Έτσι ακριβώς -πες μου με βάση ποιο οικονομικό σύστημα θα μπορούσες να υποθέσεις βελτίωση της ελληνικής οικονομίας (ή με βάση ποιο κοινωνικό σύστημα θα μπορούσες να αναμείνεις αναστροφή της πορείας προς την ολοκληρωτική κοινωνική αρτηριοσκλήρωση) κι εγώ θα σου απαντήσω περί του τι θα έπρεπε να κάνουμε για βρεθεί κάποια λύση.
Μιας και μιλάμε για ρεαλισμό πάντως -η πρόβλεψή μου είναι η εξής: όταν βγούμε από την επιτήρηση θα φάνε με τρίδιπλες μασέλες οι τότε κυβερνώντες και μετά θα κληθώ πάλι εγώ ο μαλάκας να πληρώσω.
Σωτήριε, τώρα έπεσες στην περίπτωση. Την ίδια ερώτηση κάνω κι εγώ πολύ καιρό τώρα, και δυο τρεις μέρες εδώ σ' αυτό το μπλογκ εμμέσως και αμέσως, αλλά ποιος θα μας δώσει απάντηση; Ο μότορας; Αφού βλέπεις πως κι αυτός ψάχνεται όπως όλοι μας. Και δεν εισαι ούτε μωρός ούτε αδαής -μια απορία μόνο: αφού βρίσκεσαι ήδη εκεί που εμείς δεν πρόκειται να φτάσουμε όσο ζει η δική μου η γενιά (είδες αισιοδοξία;) τι χολοσκάς για την ψωροκώσταινα; (Προβοκατόρικη ερώτηση, ξέρω...)
Εγώ ως γνωστόν: "Έχω μια ερώτηση για κάθε απάντηση", που έλεγε κι ο Γούντι Αλλαντάλλεν.
Χμ..
με κίνδυνο να πω καμιά χοντρή μαλακία, σκεφτόμενοι ότι μπορούμε να έχουμε ένα πιο δίκαιο (αρκετά αποδεκτός όρος πιστεύω σε σύγκριση με τσιτάτα του τύπου "σοσιαλιστικό", "αυτοελεγχόμενο", κτλ) σύστημα για τους συμμετέχοντες σε αυτό, ποιες είναι μερικές λύσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν;
Οι εθνικοποιήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν;
Αξιολόγηση δημόσιων υπαλλήλων και οργανισμών;
Δήμευση περιουσίας της εκκλησίας;
Δεν το δέχομαι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προφανείς λύσεις. Μπορεί βέβαια να μην έχεις κάποιος τα αρχίδια ή να μην τον παίρνει να έχει τα αρχίδια να τις εφαρμόσει αυτές τις λύσεις, αλλά κάτι πρέπει να υπάρχει.
Γιατί πολύ φοβάμαι ότι ακόμη ένα πυροτέχνημα θα είναι και αυτό το σκηνικό... Όπως φούσκωσαν, κόντεψαν να σκάσουν και όταν ήρθε το καλοκαίρι ξεφούσκωσαν με ήχο πορδής τα πανεπιστήμια στο άρθρο 16, έτσι ακριβώς θα γίνει και τώρα. Φωνή, κακό, πορείες, ένταση, θα γίνουν και λίγα μπάχαλα και μετά καρφί για παραλία, εξοχικό στη Χαλκιδική και Mykonos by night.
Οκ, το ξέρω ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, ο τρόπος σκέψης και τα ρέστα, αλλά θα υπάρχουν και ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Αναμόρφωση του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης, έξοδος από το ευρώ, κάτι γαμώ το μπελά μου.
@bernadina
Εκεί που είσαι ήμουν, και εδώ που είμαι έλα αν σου δίνεται η ευκαιρία bernadina. Χολοσκάω γιατί μου κάνει κάπως να παίρνει η μάνα μου 1500 ευρώ μισθό 25 χρόνια δασκάλα και εγώ να παίρνω 1800 πρώτο μισθό εδώ. Πες το πίκρα, πες το απογοήτευση, είναι άσχημο να βλέπεις τέτοια κατάντια στη χώρα σου, όσο και αν δεν τη γουστάρεις.
Να πούμε όμως ότι η νοοτροπία του Έλληνα δεν ήταν αυτή; Να συμφωνήσουμε ότι οι Έλληνες δούλευαν και ότι τώρα βλέπεις μια διάχυτη τεμπελιά να σέρνεται από καρέκλα καφενείου σε καρέκλα καφετέριας; Να δεχτούμε ότι εμείς οι γονείς κάνουμε τα παιδιά μας μαλθακά και "επιστήμονες" που "αν είναι δυνατόν να δουλέψει το παιδί με 700 πρώτο μισθό - στο σπίτι να κάθεται να του τα δίνω εγώ". Να ξανασυμφωνήσουμε ότι εμείς φταίμε και ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε; Ότι έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας, έχουμε το αυθαίρετό μας, έχουμε τη λαμογιά μας, το κάτιτίς μας τέλος πάντων και ότι δεν μας παίρνει να λέμε πολλά πολλά γιατί εμείς τους ψηφίσαμε (και τους πολιτικούς ΚΑΙ τους συνδικαλιστές).
Και πολλά ακόμα...
Σωτήρη, κατά πρώτον, να ξέρεις οτι ο υπολογίζων σοβαρά τον κίνδυνο να πει χοντρή μαλακία απαγορεύεται να σχολιάζει στο παρόν μπλογκ! Τουτέστιν, άμα δεν πούμε τη μαλακία μας εδώ, που θα την πούμε; Στη βουλή των εφήβων;
Παρακάτω.
Ωραία όλα όσα λες κι έχουνε γίνει με σχετική επιτυχία κιόλας. Που; Στην Κούβα! Αν εμφανιστεί κι εδώ ένα τσούρμο Μπαρμπούδος το οποίο θα κινηθεί μαζί με τον συνειδητοποιημένο λαό για την ανατροπή του καθεστώτος τότε ίσως κάτι ν΄αλλάξει προς το καλύτερο. Αλλιώς -ποιες εθνικοποιήσεις; Μας τις απαγορεύει η Ε.Ε. Ποια αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων; Με βάση ποια κριτήρια; Ποια δήμευση της εκκλησιαστικης περιουσίας; Αφού το Σύνταγμα τους αναγνωρίζει το αυτεξούσιο!
Η κάθε κινητοποίηση κρίνεται από τα αιτήματά της. Όταν αιτήματα είναι:
"Τα χρέη να πληρώσει η πλουτοκρατία" και "Να διοριστούν οι αδιόριστοι καθηγητές" (οι ποιοι;;;;) τότε μάλλον μιλάμε για κακό χιούμορ, όχι για κοινωνική διεκδίκηση.
Σωτήρη, δεν ξέρω αν διάβασες προηγούμενα σχόλια -είμαι απ' αυτούς που θα μείνουν εδώ γιατί έχω δώσει ραντεβού με τον μότορα να προτάξουμε τα αντρίκια στήθη μας έξω από του Τέλη! Χε, χε...
Χωρίς πλάκα τώρα, καταλαβαίνω τον πόνο σου γιατί και ο δικός μου πατέρας εκπαιδευτικός ήταν. Αλλά ακόμα κι αν μπορούσα να φύγω μάλλον δεν θα έφευγα γιατί με πικραίνει πολύ να βλέπω τα καλύτερα παιδιά αυτής της χώρας να την κάνουν πάντα γι' αλλού -όχι, δεν τους κακίζω, καθόλου μάλιστα. Απλώς είναι εγκληματικό να φεύγουν οι πιο μορφωμένοι και δημιουργικοί και να γεμίζει ο τόπος δύστυχους κατατρεγμένους αμόρφωτους και ανειδίκευτους που γίνονται βορά του κάθε μικροαπατεώνα που τους εκμεταλλεύεται και του κάθε σιχαμερού φασιστόμουτρου που εκμεταλλεύεται για άλλες σκοπιμότητες την ύπαρξή τους. Δεν ξέρω πού θα πάει αυτό.
Όσο για ρεαλιστικά μέτρα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μέτρα αν δεν αλλάξει ο μηχανισμός που ελέγχει την εφαρμογή τους. Τι να τον κάνω εγώ πχ ένα μέτρο για τους φοροφυγάδες αν στην πράξη δεν εφαρμόζεται ποτέ; Νόμοι υπάρχουν, όταν θα μπορέσουν να επιβληθούν κάτι θα γίνει. Και μην υποτιμάς καθόλου την αξία της εκπαίδευσης της καινούργιας γενιάς. Μόνο από κει θα προέλθει κάτι καλό αν προέλθει. Αρκεί να μην προλάβουμε να τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας, εμείς τα μιάσματα...
Κουμπάρα, σαφώς να τα πούμε όλα αυτά κι άλλα τόσα ακόμα. Επειδή στο χέρι μας είναι η διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας -στο χέρι μας ήταν, στο χέρι μας είναι και στο χέρι μας θα είναι.
Περί νοοτροπίας του Έλληνα (koumbara) κλπ. έχω κουραστεί να ακούω αυτό το ποιηματάκι, κυρίως γιατί αυτό το αυτομαστίγωμα (αμάρτησα - θα τιμωρηθώ) διαισθάνομαι ότι γίνεται για να έρθει νομοτελειακά και η άφεση των αμαρτιών και να ησυχάσουμε. Κατανοητό βέβαια ως αντίδραση όταν τα πράγματα μας ξεπερνούν και πρέπει κάπως να διαφυλάξουμε την ψυχική μας υγεία.
Μπα, για εμένα δεν είναι αυτομαστίγωμα, απλώς ρεαλισμός είναι.
Κουμπάρα, συμφωνώ με τα χίλια στα όσα λες. Αλλά αυτά είναι γεγονότα, δεν αλλάζουν αυτά καθαυτά. Αλλάζουν οι αιτίες τους και τα αποτελέσματά τους. Αυτά προσπαθώ να βρω. Και γω για 600 ευρώ δούλευα ανασφάλιστος, μαύρος και δήλωνα φίλος του αφεντικού που κρατάει για λίγο το μαγαζί όταν έρχονταν οι μπάτσοι για έλεγχο. Το έκανα γιατί είχα ανάγκη τα λεφτά και γιατί δεν είχα εναλλακτικές λύσεις. Ή αυτό θα ήταν ή να μου πληρώνει η μάνα μου τους καφέδες και τα πιτόγυρα μου. Το δεύτερο δεν το δέχομαι, οπότε έκανα το μαλάκα στον κάθε καριόλη αφεντικό.
Αυτό που θα ψάχνω είναι τι θα πρέπει να υπήρχε για να μην αναγκάζομαι να κάνω τον μαλάκα. Τι θα έπρεπε να υπήρχε ως μηχανισμός, έλεγχος, εχέγγυο για να μην κάνω το μαλάκα.
Μοτοσακέ, οκ, τα του κκε πάνε άκλαφτα. Τι πρέπει να ζητήσω όταν θα κατέβω στην πορεία; Αλλαγή του συντάγματος; Αλλαγή εν γένει;
Στην τελική, ας στοχοποιήσω και άτομα. Να γίνει προσωπικό το κράψιμο, ας προσωποποιηθεί η αφορμή της κατάντιας. Για να ξέρω ποιον έχω αντίπαλο σε αυτό το σκηνικό. Το ΔΝΤ είναι πολύ αρκτικόλεξο για να του την πέσω, το ΠΑΣΟΚ είναι ο εθνοσωτήρας για να του τα χώσω τώρα, το ΚΚΕ είναι το κόμμα σου λαέ, δεν μένει και τίποτα! Εκτός βέβαια από την καμπούρα μου που έχω μια δυσκοιλιότητα να την δω και μια έμφυτη αποτροπή από να την σουλουπώσω.
Τουλάχιστον, ποιες είναι οι προπαιτήσεις για να εφαρμοστούν κάποιες λύσεις.
Προαπαιτήσεις;
Μία και μοναδική (λέω εγώ): να ωριμάσουμε κοινωνικά, να ξεφύγουμε από τη μόνιμη κοινωνική εφηβεία μας.
Οι λέξεις μίζα, φακελάκι και "μέσο" υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες, όχι μόνο στα ελληνικά. Το να κάνουμε τώρα με "ρεαλισμό" την αυτοκριτική μας για τις ατομικές μας λαμογιές αποδεχόμενοι αυτά που συμβαίνουν ως δίκαιη τιμωρία και λογικό επακόλουθο πιστεύω ότι είναι λάθος και κατά βάθος ακόμη ένα βόλεμα.
Ανώνυμε, το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που γράφεις! Όταν λέμε για τη σκατένια νοοτροπία του Έλληνα δεν μιλάμε ρατσιστικά -για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σκατένια νοοτροπία μιλάμε! Κι όταν λέμε οτι φταίμε δεν το λέμε για να μας δωθεί άφεση αμαρτιών -δεν υπήρξαμε άλλωστε ποτέ καλοί χριστιανοί -το λέμε για να αλλάξουμε αυτά που κάναμε λάθος. Σε άλλη περίπτωση -μπιρ Αλάχ, αυτό δηλαδή που εννοείς με το σχόλιό σου.
Σωτήρη, εντάξει -όλοι έχουμε την πονεμένη μας ιστορία (δεν ειρωνεύομαι -σε ένα απάνθρωπο σύστημα ο άνθρωπος υποφέρει) αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Όχι γιατί δεν στέκει σαν τέτοια, αλλά γιατί δεν μας βοηθάει ν΄αλλάξουμε κάτι.
Κατέβα στην πορεία και ζήτα κάτι απτό, κάτι με προοπτικές υλοποίησης (έστω και ελάχιστες) ρε παιδί μου!
Ζήτα πλαφόν στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης!
Ζήτα πάγωμα των δόσεων των δανείων για μισθούς κάτω των 1.600 ευρώ ξέρω ΄γω...
Ζήτα έστω (θα γίνω τσαχπίνης εδώ) μετοχές των ΔΕΚΟ ίσες με το ποσό του μισθού που σου κόβουν σαν δημόσιος υπάλληλος.
Μη μου ζητάς πράγματα που δεν γίνονται!
Κι αν έχει κάποιος πρόβλημα με όσους τα φάγανε -να πάει να κάνει αποκλεισμό στη Ραφήνα, στην Αναγνωστοπούλου, στο Κεφαλάρι -εκεί που ζουν οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην υπουργοί. Το να λες έξω από το Υπουργείο Οικονομίας: "να πληρώσουν όσοι τα φάγανε" δε σημαίνει τίποτα! Θα βγει ο Παπακωνσταντίνου και θα σου πει: "Άμα τους βρούμε θα πληρώσουν -για την ώρα πλήρωσε εσύ και βλέπουμε".
Bernadina, βρες μου έναν λόγο για τον οποίο να κάτσει ένας νέος στην Ελλάδα γι να δουλέψει. Χίλιες φορές να δουλεύω στη Σουηδία και στη κάθε Σουηδία και να τα τρώω το καλοκαίρι στην Ελλάδα όπου θα μπορώ να μπινελικώσω τον κάθε παλιόπουστα που θα θέλει να μου πουλάει τον φρεντουτσίνο σε πλαστικό 4 ευρώ. Τέσσερις να τον πάνε στον τάφο του τον αρχίδα.
Και για τη νέα γενιά έχω τις επιφυλάξεις μου... Αν οι γονείς συνεχίζουν τη νοοτροπία να μην λείψει τίποτα στο παιδί μας, δεν βγαίνει άκρη. Πρέπει να ζοριστεί λίγο και ο 15χρονος για να την ψάξει αλλιώς. Πρέπει να του λείψει ο φραπές και η κάρτα στο κινητό για να δει τι σκατά γίνεται και δεν έχουν να του δώσουν οι δικοί του.
@Κουμπαρα
Πως να ωριμάσουμε ρε κουμπάρα; Οκ, μέσα και εγώ, αλλά απτά παραδείγματα.
Να αρχίσουμε να διεκδικούμε; Έχω δει πορεία πρωτομαγιάς στη Στοκχόλμη και ήταν παναγίτσες και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν επεισόδια. Δεν το συζητάω για απεργίες και τέτοια. Απλά δεν γίνονται. Δεν γίνονται βέβαια γιατί αν ο πρώτος μισθός στα McDonalds ακόμα και για τον μετανάστη είναι 1200 ευρώ, γιατί να απεργήσεις; Στις διεκδικήσεις το έχουμε πιστεύω και δεν είναι αυτό που μας λείπει.
Να έχουμε εργασιακή συνείδηση; Εδώ μπαίνεις στο τρυπάκι "ναι μεν, αλλά", "δεν είναι όλοι ίδιοι". Στην τελική ας αντιγράψουμε από άλλους. Ξέρει κανείς τι καθεστώς επικρατεί σε άλλες χώρες Υπάρχει αξιολόγηση; Ποιο το καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων; Τι σκατά, τόσο πιο έξυπνοι είναι όλοι οι άλλοι από μας;
Να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας; Με ποιο τρόπο; Η απεργία έχει χάσει το νόημα της προ πολλού καθώς οι 24ωρες και 48ωρες είναι μια τρύπα στο νερό. Πορείες; Επεισόδια; Φωτιές; Όταν σκοτώθηκε ο 15χρονος, έγινε της πουτάνας για τόσες μέρες και κανείς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Ποιός θα πρωτοστατήσει τώρα ειδικά;
Εκμεταλλευόμενη τη φιλοξενία σας κύριε μοτοσυκλετιστά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ούτε ημιυπαίθριο. Έχουμε ένα οικόπεδο αλλά δεν μπορούμε να το χτίσουμε γιατί δεν έχουμε καταφέρει να συνεννοηθούμε με τους ανθρώπους "της πιάτσας" που θεωρούν δεδομένο ότι άλλα είναι τα σχέδια που καταθέτουν στην πολεοδομία και άλλα τα κατασκευαστικά. Και όταν μου λένε ότι η εφορία είναι ανοικτή 8-2 καταλαβαίνω 8-2 και όχι 9-1. Συνηθίζουμε (ο άντρας μου κι εγώ) να λέμε ότι είμαστε ζόμπι, εξωγήινοι και διάφορα τέτοια για να εξηγούμε γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με κανέναν. Και σε διαβεβαιώ ότι όλα αυτά δεν βολεύουν. Καθόλου μάλιστα.
Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε το περί βολέματος.
Και εμείς που πιστεύουμε ότι κάνουμε τη δουλειά μας, που δουλεύουμε και στο σπίτι για να βγαίνουμε κάπως καλύτερα, που πληρώνουμε όλους τους φόρους μας και που προσπαθούμε να μεγαλώσουμε κοινωνικά υπεύθυνα παιδιά πιεζόμαστε από την κοινωνική αδικία, την αναξιοκρατία και την έλλειψη κάθε μορφής σεβασμού.
Εδώ είναι το συναίσθημα που θα πει "αφού εγώ δεν φταίω γιατί να την πληρώσω;" Και εδώ έρχεται η λογική που θα ήθελε να προωθήσει το (να το πω, να μην το πω;;) κοινωνικό συμφέρον και λέει "είναι άδικο αυτό που γίνεται, αλλά θα την πληρώσω".
Όσο για την "ωρίμανση" της κοινωνίας, για εμένα ξεκινά από την οικογένεια και συνεχίζεται στο σχολείο. Αν δεν ωριμάσεις εκεί δεν ωριμάζεις πουθενά.
Κουμπάρα -κύριος είναι ο κουμπάρος σου κι όλο του το σόι, που θα με πεις εμένα "κύριο"! Εντάξει; Χεχεχε.
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους διαχωρισμούς τύπου "βολεμένοι" και "αβόλευτοι", "προσκυνημένοι" και "αδούλωτοι" για τον απλούστατο λόγο οτι όσοι διατείνονται οτι ανήκουν στις δεύτερες κατηγορίες είναι απλώς οι στυλοβάτες των πρώτων κατηγοριών -ήμουν σαφής ή γάμησέ τα;
Ημιυπαίθριος δεν ξέρω τι σημαίνει -μου κάνει κάπως σαν "ολίγον έγκυος" κι επειδή δεν διαθέτω γνώσεις ιατρικής λέω να μην ασχοληθώ περισσότερο.
Στο παράδειγμά σου τώρα:
1. Αυτοί που πληρώνεις να σου κάνουν μια δουλειά, θα πρέπει ή να κάνουν τη δουλειά ή να πάρουν το (μ)πούλο -αναφέρομαι ΚΑΙ στα παιδιά της πιάτσας.
2. Αν η πόρτα της υπηρεσίας λέει απέξω "ωράριο 8 με 2" μπαίνεις μέσα, ζητάς τον αρμόδιο υπάλληλο, αν δεν τον βρεις ζητάς τον προϊστάμενο και κάνεις επώνυμη αναφορά. Το επόμενο πρωί ξαναπηγαίνεις κι αν τολμήσει κάποιος να σου πει "ξέρετε -δεν έχετε το σχετικό προβλεπόμενο δικαιολογητικό" του εξηγείς οτι θα του κάνεις μήνυση επειδή σε στοχοποιεί λόγω της χτεσινής σου αναφοράς και επίσης θα του κάνεις ακόμα μια αναφορά επειδή δεν σε πληροφόρησε περί του ποια δικαιολογητικά χρειάζεσαι.
Κόστος ενεργειών: 0 (μηδέν) επειδή δεν θα χρειαστεί καν να φτάσεις στη μήνυση.
Σκεπτικό: Όταν έχουμε να κάνουμε με Δημόσιο ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΎΜΕ την ευθύνη.
Τελεία έβαλα; Έβαλα.
Υ.Γ.: Διαφωνώ κάθετα με το "μην κακομαθαίνουμε τα παιδιά" ή οτιδήποτε άλλο δασκαλίστικο που προϋποθέτει οτι τα παιδιά είναι πλάσματα περιορισμένης νοημόσυνης. Είναι σα να λέμε "μην κακομαθαίνεις τη γυναίκα σου -ρίχτης και κάνα φούσκο". Έτσι ακριβώς.
ρε μανάρι, συνειδητοποιείς ότι με τη λύση που προτείνεις στην κουμπάρα της έχεις φάει ήδη τουλάχιστον δύο μεροκάματα; ΩΣΤΟΣΟ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την προσωποποίηση των ευθυνών και το φωνάζω πάντα οπου βρεθώ κι όπου σταθώ -και προτείνω να του κάνει εκείνη μήνυση για διαφυγόντα κέρδη αν είναι εργαζόμενη και ψυχική οδύνη επειδή ταράχτηκε από την αναμπουμπούλα. Ας το κάνουμε λοιπόν ΟΛΟΙ μας αυτό και θα δούνε μετά οι εξυπνάκηδες πόσα απίδια βάζει ο σάκκος. Το κάνουμε όμως ή λεμε πού να μπλέξεις τώρα;...
Όσο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ως γνωστόν αποτελεσματικότερος τρόπος από το προσωπικό παράδειγμα δεν υπάρχει. Αν άλλα λες κι άλλα κάνεις, μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις.
Ώπα ρε μοτοσακέ, περίμενε λίγο. Εκεί με τα παιδιά τα έκανες όλα ένα, σαλόνι, τραπεζαρία, χωλ, χέστρα.
Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει και οι γονείς να δώσουν να καταλάβουν στα παιδιά τους ότι σφίξαν τα γάλατα και κάτι πρέπει να αλλάξει ΚΑΙ στη δική τους ζωή. Αυτό πιστεύω ότι είναι τρόπος διαπαιδαγώγησης που και δίνει ερεθίσματα στο παιδί και το κάνει να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του και να μην ζει απλά στον μικρόκοσμο του facebook, του φροντιστηρίου και του τσιγάρου στη ζούλα πίσω από τις τουαλέτες του σχολείου.
1. Βεβαίως και τον παίρνουμε, αλλά στο μεταξύ έχω χάσει χρόνο (και χρήμα).
2. Με κάλυψε η bernardina.
3. Δεν είμαι σίγουρη αν εννοούμε το ίδιο λέγοντας "κακομαθαίνω".
Τον παίρνουνε ήθελα να γράψω αλλά μου φαίνεται ότι γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει.
Εμένα είπε μανάρι η Bernardina; Ρε κοίτα που θα μας χουφτώσουνε εδώ μέσα σε λίγο, γαμώ τη δημοκρατία μου γαμώ, χαχαχαχα!
Δυο μεροκάματα θα τα φάει έτσι κι αλλιώς η Κουμπάρα στην πολεοδομία για τον απλούστατο λόγο οτι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ να πετύχει να έχει προμηθευτεί τα σωστά δικαιολογητικά. Εγγυημένο αυτό -μαλάκας ο δημόσιος, μπερδεμένη η νομολογία αλλά κι ο ιδιώτης -του λες να σου φέρει τίτλο ιδιοκτησίας ακινήτου και σου φέρνει πιστοποιητικό αναπηρίας της πεθεράς του! Θα μου πεις, φταίει το κράτος που τα λέει μπερδεμένα και θα σου απαντήσω μπορεί και να΄ναι έτσι, μπορεί και να'ναι αλλιώς.
Σωτήρη, δεν πάει έτσι με τα παιδιά. Σαφώς πρέπει να τους εξηγήσουν οι γονείς οτι σφίξανε τα πράγματα, αλλά ΕΑΝ οι γονείς έχουν φροντίσει να τα στέλνουν σε ιδιωτικά κόλετζ κι έτσι, θα πρέπει να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι οι γονείς και να αγοράζουν ότι κυρίλα κυκλοφορεί ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να μην νιώθουν διαφορετικά (μειονεκτικά) τα παιδιά. Συμφωνούμε;
Κουμπάρα, ούτε εγώ είμαι σίγουρος περί του τι σημαίνει το "κακομαθαίνω" γι΄αυτό υποθέτω τα χειρότερα προκειμένου να διαψευστώ μετά και να ζητήσω συγνώμη.
ναι, κάνε πως δε σ' αρέσει που θα σε χουφτώσει η καραγκομενάρα χεχεεεεχεεεε! Όχι ρε συ, με παντρεμένους δεν μπλέκω -δεν έχω όρεξη για δράματα και θα πάω και στην κόλαση!
Άλλο τώρα: το ότι δεν σου λένε εξαρχής τι δικαιολογητικά χρειάζονται -και δεν είμαι από τους άθρωπες που έχουν αϊκιού ραδικιού, νογάω τη με λιένε όταν με μιλάνε-, είναι ΣΚΟΠΙΜΟ, φιλαράκοοο. Για να βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξες και στο τέλος αφού έχεις ΄φτύσει ακόμα και το γάλα της μάνας σου να τους πεις, εντάξει, καλέ μου κύριε, ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ να τακτοποιηθεί το ζήτημά μου; Πρώτη φορά ακούς για γρηγορόσημο; Πού ζεις, στην Κοπεγχάγη; Άσε, γιατί αν αρχίσω να μιλάω για εφορίες, πολεοδομίες και λοιπά ευαγή ιδρύματα τη βάψαμε. Βλέπεις εκείνο το ΜΑΛΑΚΑ που ανεβοκατεβαίνει από πρόπερσι σκάλες για μιας πεντάρας δουλειά επειδή δε θελει να λαδώσει; ΕΓΩ είμαι!!! Δοξάστε με!
Και τους πιτσιρικάδες στείλτε τους να μοιράζουνε φυλλάδια από τα δεκαπέντε τους για ένα ευρώ την ώρα για βγάλουν χαρτζιλίκι, να δουν τι σημαίνει καπιταλισμός και αλμυρό φιστίκι, για να εκτιμήσουν το ότι κάνετε το σκατό σας παξιμάδι για να τα στέλνετε στα Ντιριά. Άιντε, δεν πρόκειται να πάθει η υγεία τους. (προφανώς δεν απευθύνομαι στους παρόντες, ε;)
Βρε την καραγκομενάρα! Ναι, έχεις δίκιο -ούτε κι εγώ μπλέκω με παντρεμένους, τους θεωρώ βαρετούς! Όμως με παντρεμένες δε με πειράζει, άλλο που είμαι κάπως αργόστροφος και στη μοναδική παντρεμένη που την πέφτω κοντά μια 10ετία τώρα είναι η γυναίκα μου...
Παρακάτω: στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σου δίνουν ένα χαρτάκι Α4 με τα απαιτούμενα έγγραφα για κάθε περίπτωση. Τώρα, αν δεν στο δίνουν επειδή θέλουν να τους στάξεις φράγκα ή αν δεν το παίρνεις εσύ -ποιος φταίει; Μη μου πεις αναλόγως των περιπτώσεων! Μονίμως ΕΣΥ φταις αφού ΕΣΥ στο τέλος θα την πληρώσεις! Είναι σαν την οδήγηση μοτοσυκλέτας, είτε ο αυτοκινητάς κάνει τη μαλακία είτε ο μοτοσυκλετιστής, ο δεύτερος θα τσακιστεί άρα ο δεύτερος πρέπει να προσέχει για να έχει...
Τουτέστιν, μάθε, ενημερώσου, απαίτησε τα δικαιώματά σου, κάντους να ιδρώσουν για το μισθό τους.
Τον δικό σου πιτσιρικά στείλτον όπου θες, τη δικιά μου την πιτσιρίκα δε γουστάρω να τη στείλω. Πέρασα κάτι χρόνια μοιράζοντας φυλλάδια και διαφημιστικά πόρτα -πόρτα, δεν μου άρεσε καθόλου, γιατί να το πάθει και η κόρη μου δηλαδή; Για να εκτιμήσει το οτι το ψωμί βγαίνει με κόπο και άλλα τέτοια καλβινιστικά καπιταλιστικά τριπάκια;
άλλο θελω να πω, και μακριά από μένα τα καλβινιστικά τριπάκια. Να δώσω παράδειγμα; Γιος κολλητής μου, χωρισμένης, δασκάλας με μια μεγαλύτερη κόρη φοιτήτρια, γουστάρει καινούργια κλαπατσίμπανα για τη ντραμς του. Η κολλητή μου ίσα που τα φέρνει βόλτα με μια κόρη σε άλλη πόλη αλλά ο πιτσιρικάς έχει φιλότιμο και δε θέλει να ρίξει τη μάνα του στα σκληρά. Παρόλο λοιπόν που ο ελεύθερος χρόνος του είναι ελάχιστος, μοιράζει φυλλάδια και κάνει ένα σωρό άλλες δουλειές και στο τέλος αγοράζει τα κλαπατσίμπανά του δόξη και τιμή. Διαφωνείς; Διαφώνα. Εγώ όμως επειδή είμαι καλός άθρωπας θα σου ευχηθώ να κυνηγάς τη γυναίκα σου μέχρι να πάθεις γεροντική άνοια κατά τα εκατονπέντε. Φιλιά και παράτα με να δουλέψω λέμε. Αλλιώς δεν θα έχει γρηγορόσημο να σου δώσω, παλιολαμόγιο...
Ναι, ειδικά Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ μόνο με γρηγορόσημο κινείται, χαχαχαχαχα.
Δεν ξέρω, εγώ τα ντραμς της κόρης μου τ΄αγόρασα ντούκου παραγγελία από τη Γερμανία και δεν σκέφτηκα να τη στείλω να βγάλει λεφτά (είναι και 10 χρονών βέβαια...)
105 ήμουνα πριν 10 χρόνια -αλλά δεν είχα μυαλό για γυναίκες τότε, ήμουνα παιδί...
βλέπω ματοσακέ το γιανναρά δεν τον γλιτώνεις-σε κυνηγάει σαν την άδικη κατάρα!
εκεί που λες"
"επίσης θυμάμαι πώς, όταν ξεκίνησαν οι εξεταστικές επιτροπές στην τωρινή Βουλή για το θέμα της οικονομίας βγήκαν οι δημοσιογράφοι (οι δημοσιογράφοι!) και τσίριζαν οτι «δεν είναι ώρα για τέτοια μεσούσης της κρίσης!» "
αυτό τώρα το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα ενάντια στο (οκ, όντως παπαριά) "παλλαϊκό αίτημα;"
τι σχέση έχουν οι δημοσιογράφοι με την (οκ, ναι, καριολα) κοινή γνώμη;
δεν κατάλαβα τον συλλογιζμό, αν σου είναι εύκολο...
χαχα, το προηγούμενο μου σχόλιο ήταν το υπαριθ 69, άντε, μπορεί να σου φέρει γούρι!
(πρόσεξε όμως, μην πάει το στόμα σου πιο πάνω και πάθεις κάναν έρπητα, χαχαχαχα!!!)
πρέπει να ομολογήσω ότι πολλά πράγματα που αναλύεις τα είχα περάσει στο ντούκου, χωρίς να δω τη μαϊμουνιά του κούλογλου- όπως και άλλων αντίστοιχων.
θα θυμάσαι ίσως παλιότερα που σου λεγα μην το βρίζεις το παιδί, επειδή βγάζει πολλές ειδήσεις που δεν τις βγάζουν άλλοι κτλ
πρόσεξα κι εγώ ότι έχει έναν απίστευτο τρόπο να είναι ροζ, να θυμίζει κάτι αριστερό, κάτι που διαμαρτύρεται, αλλά να μην λέει τίποτα τελικά, είναι ένας αληθινός δημοσιογράφος...
θένγκζ ρε ματοσακε...
διευκρίνιση στο υπαριθ 69, πριν κοπιάσεις να απαντήσεις:
όταν ρωτάω τι σχέση έχουν οι δημοσιοκάφροι με την κοινή γνώμη, δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω φυσικά ότι αυτοί καθοδηγούν την πλειοψηφία του ψηφοφόρου κοπαδιού.
αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ταυτίζονται οι κάφροι με τους καθοδηγούμενους, αυτό λέω.
Ναι με το μπούστη -είδες;
Λέω οτι στη μια περίπτωση οι δημοσιογράφοι λέγανε όχι στις εξεταστικές επειδή προέχει η εθνική συνοχή και τώρα οι δημοσιογράφοι πάλι κατακρίνουν τον Παπαντρέα για το "δεν είναι ώρα τώρα για απόδοση ευθυνών". Δηλαδή, μιλάμε για ηλιθιότητα ολκής -είτε έτσι, είτε γιουβέτσι, την παπαριά τους θα την πούνε!
Το "παλλαϊκό αίτημα" για τιμωρία των ενόχων -άσε καλύτερα. Αν αλλάξουν 2-3 άρθρα στο νομοσχέδιο για την παιδεία (τα άρθρα που ζορίζουν τους εκπαιδευτικούς -έτσι;) και δώσουν κάνα ξεροκόμματο περισσότερο στους δημόσιους υπαλλήλους, θα σου πω εγώ πως θα δικαιωθεί ξεφουσκοειδώς το "παλλαϊκό αίτημα".
Υ.Γ.: Με καθυστερείς όμως και θα περιμένει ο Σαμσών επί των επάλξεων!
φύγε!!!
Δημοσίευση σχολίου
Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!