Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

"Παιδιά μιας σιωπηλής εποχής"

Υπάρχει ένα πράγμα που σιχαίνομαι να παίζω -κι αυτό είναι ο ρόλος του βρωμόγερου με το υπεράνω υφάκι: «τι να μας πείτε κι εσείς για τη ζωή σας!» Δεν είμαι της άποψης οτι «παλιότερα ήταν καλύτερα», ούτε πως οι «παλιότεροι ήμασταν καλύτεροι» -γενικά, δεν είμαι υπέρ των γενικεύσεων. Κι έχω μια αντιμετώπιση των γεγονότων που συνοψίζεται στο «άμα δεν συμμετέχεις, άσε τα συμπεράσματα σ΄αυτούς που συμμετέχουν». Αυτά σε γενικές γραμμές –το ξανάπα νομίζω...

Αλλά νομίζω οτι μπορώ να έχω μια γνώμη, δικαιούμαι να την πω κιόλας –εφόσον το όλο θέμα αφορά τις ελπίδες μου ή τις διαψεύσεις αυτών. Συν τις άλλοις, απεχθάνομαι το «άλλα σταθμά στα μέτρα, του ποιος ανάλογα με ποιον», που έλεγε κι ο μακαρίτης.

Τα χτεσινά γεγονότα τα παρακολούθησα, απέξω, στα πέριξ και περιφερειακά –ότι έγινε δεν πρόλαβα να το δω με τα μάτια μου, ενημερώθηκα κυρίως από τα κανάλια και το ίντερνετ. Επειδή (αν έχεις διαβάσει τα τελευταία ποστ μου ίσως το θυμάσαι) αντιμετώπιζα την 48ωρη απεργία του δημόσιου τομέα με κάπως σκωπτική διάθεση –για να το πω ευγενικά. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος δεν θεωρώ οτι δικαιούται η ΑΔΕΔΥ να λέει ταυτοχρόνως «Όχι στις απολύσεις από τον δημόσιο τομέα» και «Όχι στις περικοπές μισθών». Με το πρόσχημα «άλλοι τα φάγανε τα λεφτά» -έτσι; Δεν τα φάγανε ΜΟΝΑΧΑ οι άλλοι. Τα φάγαμε κι εμείς. Να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας –εντάξει; Σίγουρα, δεν περικόπτονται αποδοχές μονάχα από όσους τα φάγανε –περικόπτονται απ΄όλους, πάμε παρακάτω. Γιατί αδιαφορώ; Θα σου εξηγήσω σε λίγο.

Ο άλλος κλάδος που καλούσε συντονισμένα σε κινητοποιήσεις ήταν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το καινούργιο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί και προβλέπει αξιολόγηση, συν τάξεις των 30 μαθητών προκειμένου να περικοπούν οι προσλήψεις. Σίγουρα –για την παιδεία δίνονται ψίχουλα και «αίσχος πολεμοκάπηλοι», αλλά αδιαφορώ επίσης.

Επειδή, αν έβγαινε κανένας χτες και έλεγε: «τα παίρνω πίσω τα μέτρα, θα μείνει ο 13ος κι ο 14ος στο Δημόσιο, θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι στα σχολεία κι αξιολόγηση ούτε κατά διάνοια!» οι οργισμένοι διαδηλωτές θα γύριζαν πανηγυρικά στα γραφεία τους.
Και ο δημόσιος τομέας; Θα γινόταν καλύτερος αν ανακαλούταν τα μέτρα;
Η εκπαίδευση; Θα γινόταν περισσότερο μαθητοκεντρική;
Δε νομίζω. Απλά κάποιοι θα είχαν προφυλάξει το εισόδημά τους –γιατί περί αυτού πρόκειται σε τελική ανάλυση. Ε, δεν με καίει αυτό, ειδικά εφόσον μιλάμε για μια χώρα πτωχευμένη, από την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ούτε καν τα φράγκα του μισθού μου. Δεν με καίει, επειδή δεν γίνεται –μη με παρεξηγήσεις. Αν υπήρχε περίπτωση να κονομήσω –εντάξει. Αλλά δεν...

Χτες διαμαρτυρήθηκε συντονισμένος κι ο ιδιωτικός τομέας –έτσι μας είπαν. Ποιος ιδιωτικός τομέας; Αυτός που δεν κατεβαίνει ΠΟΤΕ στις απεργίες με τον φόβο της απόλυσης; Ή ΚΑΙ λόγω αδιαφορίας –δεν ξέρω... Ίσως λέγοντας «ιδιωτικό τομέα» να εννοούμε την «εργατιά» του ΠΑΜΕ –μπορεί να ‘ναι κι έτσι. Διάβασα βέβαια στο ιντυμήντια κάτι καταγγελίες περί τραμπουκισμών του ΠΑΜΕ στην ναυπηγοεπισκευαστική –δεν έχω ξεκάθαρη άποψη (μπορεί να πρόκειται για προβοκατόρικες ενέργειες ως συνήθως). Αλλά καταλαβαίνω οτι το ΠΑΜΕ εφαρμόζει στους εργαζόμενους την τακτική της «με το ζόρι εκτόνωσης των αιτημάτων δια της περιπατητικής μεθόδου» που εφάρμοζαν παλιότερα οι οικοδόμοι του ΚΚΕ στους εργάτες ή οι Πανσπουδαστικάριοι στους φοιτητές. Κοντολογίς, οι δορυφορικές οργανώσεις του ΚΚΕ επιμένουν στην απρόσκοπτη εφαρμογή του Δόγματος της Γιάλτας ακόμα και σήμερα που οι συνθήκες έχουν αλλάξει ριζικά. Μοιάζει η περίπτωση σαν το μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας που επιμένει να εφαρμόζει την τελευταία οδηγία του σταθμάρχη ακόμα και μετά τον θάνατο του σταθμάρχη επειδή δεν έχει έρθει ακόμα ο αντικαταστάτης. Του σταθμάρχη.

Δεν ασχολούμαι βέβαια με τους κατοχικούς δοσίλογους του Λάος που προσπαθούν κάθε φασαρία να τη φορτώσουν σε κάποιο αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα για να δικαιολογήσουν έτσι τη νοσταλγία τους για ιδιώνυμα και ξερονήσια –αλλά θεωρώ εξίσου γραφική την ανάλυση του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία, κάθε ενέργεια αγωνιστικής κινητοποίησης που ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή του Κόμματος είναι έργο «προβοκατόρων, πραχτόρων του ιμπεριαλισμού» και άλλων ποταπών.

Κοντολογίς αδιαφορώ για όλα αυτά, αδιαφορώ για τις επιδιώξεις και τα «δίκαια αιτήματά τους» επειδή ούτε δίκαια είναι, ούτε καν αιτήματα –και οι επιδιώξεις είναι η εξής μία: «να στείλουμε στη βουλή ακόμα έναν συνδικαλιστή».

Αλλά σχετικά με τον αντιεξουσιαστικό (με ή χωρίς εισαγωγικά) χώρο, σχετικά με την εξωκοινοβουλευτική (χωρίς εισαγωγικά) αριστερά –όχι φίλε μου, εκεί δεν μου πηγαίνει ν΄αδιαφορήσω. Επειδή η ελπίδα μου (σαν άτομο) για έναν καλύτερο κόσμο περνάει μέσα από τη λογική όλων αυτών των κοινωνικών ρευμάτων και για να είμαι σαφής, μια ανθρώπινη κοινωνία μπορεί να προέλθει μονάχα με την κατάργηση της εξουσίας –είμαι απόλυτος σε αυτή μου την πεποίθηση. Γι΄αυτό και δεν αδιαφορώ, ακόμα περισσότερο, γι΄αυτό και ενοχλούμαι....

Ενοχλούμαι όταν βλέπω τον αντιεξουσιαστικό χώρο να κάνει τον κολαούζο στις συνδικαλιστικές πορείες, γυρεύοντας να διασπάσει τα μπάτσικα κομματικά μπλοκ. Δεν πιστεύω οτι τα όρια του συγκεκριμένου χώρου εξαντλούνται στο να χώνεται σε πορείες με αιτήματα του τύπου «δώσε και σε μένα μπάρμπα» και να περιμένει πότε θα βρεθεί σε απόσταση βολής για να μπαχαλέψει καμιά τράπεζα. Ή καμιά δημόσια υπηρεσία.

Έχω την ελπίδα οτι ο αντιεξουσιαστικός χώρος θα συνεχίσει να κινείται προς τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών αιτημάτων, έχω την (ηλίθια;) προσμονή οτι κάποτε ο συγκεκριμένος χώρος θα καταφέρει να εκτρέψει την πορεία διαμαρτυρίας γύρω από ένα δημόσιο κτίριο σε κατάληψη του συγκεκριμένου κτιρίου, ή οτι θα μετατρέψει την «απεργία για τα μάτια» σε «απεργία μέχρι να τους πεταχτούν τα μάτια έξω». Όχι επειδή έτσι θα δικαιολογήσει την ύπαρξή του ο χώρος, αλλά επειδή έτσι μόνο θα διεκδικήσουν ένα ανθρώπινο μέλλον οι πολίτες.

Όμως...

-Όταν το ιντυμήντια που έχει καταφέρει να καθιερωθεί σαν κυρίαρχο μέσο αντιεξουσιαστικής έκφρασης λειτουργεί αποκλειστικά μεταξύ λογοκρισίας και χουλιγκανισμού.

-Όταν ακούγονται φωνές θαυμασμού από τον χώρο για απόψεις τύπου «η λούμπεν μικροαστική τάξη είναι ο εχθρός» ή «η ουδετερότητα στο απόσπασμα».

-Όταν η δήθεν «αντιβία κατά των εξουσιαστικών δομών» δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την τραμπούκικη βία των συνοικιακών νταβατζήδων.

Τότε για ποια διάχυση της επιρροής του χώρου στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα μπορούμε να μιλάμε; Ή μήπως η διάχυση δεν είναι πλέον ο σκοπός του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου; Μήπως η επιθυμία για λαϊκή εξέγερση έχει αντικατασταθεί από την επιθυμία για μια «ηγεσία πεφωτισμένων» που θα κατευθύνει τις "επαναστατημένες μάζες"; Αν είναι έτσι δεν μιλάμε πλέον για αναρχία –μιλάμε για ελιτισμό κι εγώ ήμουνα πάντα αλλεργικός στις φρυγανιές της συγκεκριμένης μάρκας. Επειδή ο ελιτισμός πάει αγκαζέ με τον σνομπισμό και δεν έχω καμιά διάθεση ν΄αποδεχτώ το «κάτσε στην άκρη μικροαστέ όσο μιλάει ο επαναστάτης» για τον ίδιο λόγο που δεν αποδέχομαι το γεροντοσιχαμένο: «τι να μας πείτε κι εσείς για τη ζωή σας!»

Λέω λοιπόν (κι αυτή είναι η γνώμη μου) οτι:

-Δεν έχω καμιά διάθεση να παίξω τον ντετέκτιβ ή τον εισαγγελέα σχετικά με το ποιος έκαψε τους ανθρώπους χτες. Μου φτάνει το οτι μεγάλη μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τέτοιες πρακτικές για να θεωρήσω πως αυτή η μεγάλη μερίδα έχει μεταπηδήσει από την αναρχία στην εξουσιολαγνεία.

-Δεν έχω καμιά διάθεση να σχολιάσω την αηδιαστική καπηλεία των νεκρών από την πλευρά των μελών του κοινοβουλίου, τη στιγμή που βλέπω οτι εμφανίζονται ανακοινώσεις εκ μέρους των εξοκοινοβουλευτικών οι οποίες ρίχνουν το φταίξιμο της χτεσινής δολοφονίας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην εργοδοσία! Να μην παρεξηγηθώ –σαφώς το κτίριο που κάηκε δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας. Σαφέστατα η εργοδοσία που αναγκάζει τους υπαλλήλους να μη συμμετέχουν στις απεργίες είναι σιχαμερή και εκβιαστική. Αλλά ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ! –ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ. Μέχρι λοιπόν να αποδειχτεί οτι αυτοί οι «κάποιοι» ήταν βαλτοί από την εργοδοσία θα επιμένω να τους θεωρώ διαφορετικά πρόσωπα και υπεύθυνους για τις δολοφονίες. Όχι συνυπεύθυνους –δεν μου αρέσουν οι συμψηφισμοί. Όσοι εμπλέκονται στις δολοφονίες είναι ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

-Δεν έχω καμιά διάθεση να θυμώσω σήμερα για τα πεσίματα των μπάτσων στα Εξάρχεια, στο Στέκι Μεταναστών, στη Ζαϊμη... Για τις προσαγωγές, τις συλλήψεις... Όχι οτι δεν είναι αυθαιρεσίες όλα αυτά, όχι οτι δεν αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως η καταστολή δεν έχει κομματικό πρόσημο (αλλά αποτελεί κοινωνικό σύμπτωμα ενός απάνθρωπου συστήματος). Τα ξέρω όλα αυτά, τα καταλαβαίνω –συμφωνώ. Απλά δεν έχω διάθεση...

Κι αυτό ίσως συμβαίνει επειδή μοιάζει σα να μεταφέρθηκε το παιχνίδι σε άλλο γήπεδο –σα να μην έχει σημασία πια το τι πιστεύουμε, σα να μην είναι αλληλένδετες οι ιδέες μας με την πρακτική τους εφαρμογή. Μου μοιάζει σα να ξοδεύουμε περισσότερη ώρα στο τι θα κερδίσουμε μέσα από έναν συμβιβασμό παρά στο τι θα θυσιάσουμε σε αυτή τη διαδικασία.

Μου μοιάζει σα να ξεχάσαμε την οποιαδήποτε θεωρία και να προσηλωθήκαμε αποκλειστικά στο ΘΕΑΜΑ. Μου μοιάζει σαν η «Κοινωνία του Θεάματος» να έκρυψε πλήρως τη «θέαση της κοινωνίας».

Και πολλές φτηνές δικαιολογίες –αυτό μου μοιάζει.... Έλπιζα σε κάτι καλύτερο.

106 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου διάθεση σήμερα...

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -νομίζω οτι αρχίζουμε να γινόμαστε όλο και πιο αμετάκλητα αδιάθετοι, έτσι νομίζω...

bernadrina είπε...

Προσυπογράφω. Όμως το τραγικότερο όλων, όπως έγραψα και αλλού, είναι ότι εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου (φόνος εκ προθέσεως και εκ προμελέτης) βαφτίζονται από κάποιους ανεγκέφαλους που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσφημούν τον αντιεξουσιαστικό χώρο "ελπίδα εξέγερσης" με το σκεπτικό ότι η βία είναι η μαμή της ιστορίας και παραβλέποντας το γεγονός ότι κάθε κοινωνία που γεννιέται με μαμή αυτή τη βία ειναι ένα έκτρωμα, μία από τα ίδια σκατά της μήτρας που τη γέννησε, για να μην το διατυπώσω χυδαιότερα. Ανάμεσα στις "γραβάτες" και τις "κουκούλες" υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, αυτοί που λέγαμε πως μονίμως γλιστρούν μέσα από τις χαραμάδες του συστήματος γιατί δεν χωράνε σε κανένα κουτάκι/καλούπι και δεν γουστάρουν να τους κολλάνε καμιά ετικέτα. Σήμερα πενθώ -περισσότερο από τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου...

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina δεν τα ξέρω εγώ αυτά και ούτε κάθομαι πουθενά σεκιούριτι για να τσεκάρω ποιοι μπαίνουν από πόρτες και ποιοι από χαραμάδες...

Με το κοινό ποινικό δίκαιο τα πάω έτσι κι έτσι, επειδή είναι μεν ποινικό, αλλά ούτε κοινό, ούτε δίκαιο είναι.

Τέλος πάντων, αν η ιστορία θέλει ξεκοίλιασμα για να γεννήσει είναι πολύ πιθανό το νεογέννητο να πεθάνει πάνω στη διαδικασία.
Και τελικά -όποιος νομίζει οτι γράφει ιστορία εκεί έξω, μάλλον έχει μπερδέψει την ετικέττα στο τετράδιό του...

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Και πάνω που είχα απογοητευτεί οτι κανείς απ'τους "παλιούς" δεν ΕΧΕΙ να πει κάτι...

καλημέρα μηχανάκια...

The Motorcycle boy είπε...

Καλημέρα φιλενάδα -αν και με τσάκισες μ΄αυτό το "παλιούς"! Τι "παλιούς" καλέ; Εγώ είμαι φρεσκαδούρα -νεότατος!

Φιλιά στο ζουζούνι σας.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Με την καλή έννοια βρε... Τότε που εγω έγραφα κι εσύ μόοοοολις ξεκινούσες!

The Motorcycle boy είπε...

Μόλις ξεκινούσα την πρώτη δημοτικού εννοείς -σωστά;

Να είσαστε όλοι καλά ρε συ.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Ναι ναι σωστα...
Ειμαι κατά πολύ μεγαλύτερη!

Φιλιά στα κορίτσια σου.

The Motorcycle boy είπε...

Ουου πολύ! 10 χρόνια που σου ρίχνω, επί 2 (ένεκα τα μπότοξ που έχω κάνει), μας κάνει το πολύ 25 για μένα και το λιγότερο 45 για σένα, χεχεχε.

La koumbara είπε...

Ευχαριστώ.

The Motorcycle boy είπε...

Για ποιο πράγμα; Για το οτι δείχνω 25 λόγω των μπότοξ;

Πλάκα κάνω -πάμε παρακάτω...

super_toto είπε...

Συγγνώμη ρε μοτοσακέ,

συνήθως συμφωνώ με τα άρθρα σου. Για την ακρίβεια συμφωνώ επί της αρχής, διαφωνώ σε επιμέρους ζητήματα (για να το παίξω και λίγο κοινοβουλευτικός).

Αλλά αυτή τη φορά με απογοήτευσες. Δηλαδή εσύ τώρα κατάλαβες τι εστί αντιεξουσιαστής στην Ελλάδα του 2010. Έπρεπε να καούν ζωντανοί άνθρωποι να να πάρεις πρέφα περί τίνος πρόκειται?

Αυτό με οδηγεί μόνο σε δυο συμπεράσματα. Είτε έχεις μείνει στη θεωρεία των βιβλίων και δεν έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα, είτε εθελοτυφλείς μη θέλοντας να παραδεχτείς το προφανές. Διότι αν ερχόσουν σε επαφή με αυτά τα άτομα, θα ήξερες ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους χρυσαυγίτες. Απλά τυχαίνει να βρίσκουν ελεύθερο πεδίο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς εκεί τους προστατεύει (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) η κοινωνική αποδοχή.

Δεν αναφέρομαι βέβαια σε όλους. Αλλά τι να το κάνεις όταν ακόμη και οι πραγματικοί ιδεολόγοι, άνθρωποι ψαγμένοι και μορφωμένοι, δηλώνουν αποστασιοποιημένοι, στην ουσία αλληλέγγυοι με αυτούς.

Υπάρχουν πολλές προεκτάσεις βέβαια, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Με αυτά που έχω διαβάσει στον τύπο έχω φρίξει. Αλλά επειδή δεν εμπιστεύομαι κανένα ΜΜΕ προτιμώ να μην πω άλλα.

The Motorcycle boy είπε...

Toto, χαχαχαχα -μ΄αρέσει που συνήθως συμφωνείς με τα ποστ μου!

Λοιπόν:
"Δηλαδή εσύ τώρα κατάλαβες τι εστί αντιεξουσιαστής στην Ελλάδα του 2010" Εσύ ξέρεις τι σημαίνει δηλαδή; Για πες!

"Διότι αν ερχόσουν σε επαφή με αυτά τα άτομα, θα ήξερες ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους χρυσαυγίτες." Δηλαδή εσύ έχεις έρθει σε επαφή μαζί τους; Για πες, για πες...

"Αλλά τι να το κάνεις όταν ακόμη και οι πραγματικοί ιδεολόγοι, άνθρωποι ψαγμένοι και μορφωμένοι, δηλώνουν αποστασιοποιημένοι, στην ουσία αλληλέγγυοι με αυτούς." Σε ποιους αναφέρεσαι;

Τέλος πάντων, για να μην το κουράζουμε:
1. Δεν γράφω από πάνω οτι αντιεξουσιαστές κάψανε τους ανθρώπους, επειδή δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αν εσύ έχεις αποδείξεις -να τις δω.
2. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει διάφορες εκφάνσεις και το τσουβάλιασμα σωρηδόν δεν είναι στις προθέσεις μου. Ρίξε μια ματιά στα άρθρα του Παναγιώτη του Παπαδόπουλου κάτω στα λινκ των Ανθρώπων από Καλαμπόκι για να πάρεις μια ιδέα. Επίσης δεν κάνω ποσοστικοποίηση όσο δεν έχω δεδομένα -πόσοι έτσι, πόσοι γιουβέτσι...
3. Τα ΜΜΕ και κατά δήλωσή σου είναι αναξιόπιστα -άρα, ας κρατάμε κάποια πισινή.
4. Αν οι αντιεξουσιαστές έχουν κοινωνική αποδοχή τότε έχουν επιτύχει στο έργο τους -έστω και μέχρι τώρα. Η δική μου αποψη είναι οτι δεν την έχουν.
5. Το οτι κάποιος δηλώνει αντιεξουσιαστής (ή κομμουνιστής, ή καρδιοκατακτητής) εμένα δεν μου λέει τίποτα από μόνο του. Εντάξει;

Ανώνυμος είπε...

Μοτοσακέ, συχνά πυκνά διαφωνώ σε πολλά σημεία με αυτά που γράφεις. Ξεκινώντας να διαβάζω την σημερινή σου ανάρτηση, νομίζα ότι θα ήταν μία από αυτές τις φορές. Μέχρι που έφτασες στο θέμα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Νομίζω ότι πραγματικά θίγεις ένα από τα πιο καίρια προβλήματα, όχι μόνο αυτού του χώρου. Αυτός ο εγκλωβισμός σε έναν οικονομισμό των αιτημάτων είναι που τελικά οδηγεί σε μία αμηχανία ως προς το παραπέρα και στην τελική, όσον αφορά τουλάχιστον στα συστημικά ρεύματα της αριστεράς (στα οποία συγκαταλέγω και το ΚΚΕ), σε μία εύκολη ρητορική. Από την άλλη, αν ο αντισυστημικός, αντιεξουσιαστικός χώρος είχε μέχρι τώρα την πολυτέλεια να ηδονίζεται με ναρκισσιστικές αυταπάτες περί επαναστατικής πρωτοπορίας και με εύκολα αφομοιώσιμες επιδείξεις τελετουργικής βίας, τώρα ακριβώς είναι η ώρα να κάνει αυτό το απαραίτητο βήμα παρακάτω. Πολύ απλά, εχώ την αίσθηση ότι αν δεν το κάνει τώρα, είναι σαν να αυτοκτονεί πολιτικά. Για αυτό και διαφωνώ με την κατάληξη της αναρτησής σου. Τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά τώρα σε σχέση με τον καιρό των παππούδων (:P) την δεκαετία του 80. Φαίνεται πιο πρόσφορο το έδαφος για μια τέτοια μετάλλαξη. Όχι ότι έχω πολλές ελπίδες. Αλλά δεν έχω την διάθεση να μην έχω την διάθεση. Δεν με παίρνει να μην έχω την διάθεση.

Για αυτό και σήμερα γυρνάω ελλάδα, για να προσφέρω τον υπερπρωτοποριακά επαναστατικό εγκέφαλο μου στην καθοδήγηση του κινήματος. Χεχε.

Τα λέμε, φίλε.

Zmithereen

ΥΓ : Σαν πολύ να φοριέται τελευταία αυτή η σύγκριση/συμψηφισμός ανάμεσα σε αναρχοαυτόνομο χώρο και ακροδεξιό. Χμμμ.

The Motorcycle boy είπε...

Zmith δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαρούμενο με κάνει η διαφωνία σου! Ή μάλλον μπορείς -εφόσον γνωρίζεις οτι η ελπίδα πεθαίνει μονίμως ένα κλικ μετά από τον τελευταίο μας...

Με το καλό να έρθεις λοιπόν -τι χειρότερο μπορεί να μας βρει άλλωστε με τον ερχομό σου; Χαχαχαχα

Υ.Γ.: Όποιος συμψηφίζει κομμουνισμό με φασισμό, αναρχισμό με ακροδεξιά και ροδάκινα με καρπούζια μπορεί ευθέως να περηφανεύεται οτι δεν είναι ικανός να ξεχωρίσει την πούτσα από τη βούρτσα.

super_toto είπε...

Κι όμως. Μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις ότι σπανίως ποστάρω. Και ποστάρω όταν διαφωνώ. Δεν είμαι από τους τύπους που χειροκροτούν γενικά έχω αυτό το ελάττωμα. Άρα όταν δεν ποστάρω μάλλον συμφωνώ. Ή δεν διαβάζω. Αλλά διαβάζω.

Δεν θέλω να το παίξω ότι είμαι μέσα σε πράγματα και καταστάσεις. Απλά γιατί δεν ισχύει αυτό. Σου λέω ότι εντελώς τυχαία, χωρίς να το επιδιώξω, έχω και είχα συναναστροφές με μπαχαλάκηδες που δηλώνουν αντιεξουσιαστές.

Ούτε εγώ ξέρω ποιος έκαψε τους ανθρώπους. Αυτό που ξέρω είναι ότι η πράξη αυτή βρήκε αποδοχή στον χώρο.

Το ποιος είναι αντιεξουσιαστής είναι ανέκδοτο πλέον. Οποιοσδήποτε μπορεί να σηκώσει ένα μπαιράκι και να πει ότι είναι αναρχικός, τροτσκιστής και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν υπάρχει οργανωμένος και συντεταγμένος αντιεξουσιαστικός χώρος. Πρόκειται για μικρές ομάδες οι οποίες αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοί που τα σπάνε την Κυριακή στο γήπεδο και μεσοβδόμαδα στις πορείες. Έχουν βγει στο φως αυτά.

Ούτε εμένα μου λέει κάτι λοιπόν το γεγονός ότι κάποιος δηλώνει αντιεξουσιαστής. Η αλήθεια είναι όμως (και για αυτό απορώ πως σου έχει διαφύγει), ότι η πλειοψηφία των παλικαριών αυτών δεν είναι τίποτε άλλο από χουλιγκανς. Ιδεολογία σεξ πίστολς γκεγκε.

The Motorcycle boy είπε...

"Η αλήθεια είναι όμως (και για αυτό απορώ πως σου έχει διαφύγει), ότι η πλειοψηφία των παλικαριών αυτών δεν είναι τίποτε άλλο από χουλιγκανς. Ιδεολογία σεξ πίστολς γκεγκε." Που την ξέρεις βρε παιδί μου αυτή την αλήθεια εσύ; Από δυο μπαχαλάκηδες που έτυχε να συναντήσεις;
Επειδή αν το πάμε έτσι κι εγώ θα σου πω οτι όλοι οι παπάδες είναι αστέρια του μπάσκετ, λόγω του ότι ο παπάς που μου έκανε θρησκευτικά στο λύκειο έπαιζε καλό μπασκετάκι -καταλαβαίνεις που το πάω; Και ποια είναι η ιδεολογία σεξ πίστολς; Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στο βιντεάκι με τον Πετρόχειλο ε;

Μήπως λοιπόν έχεις διαμορφώσει γνώμη από τις ειδήσεις τις οποίες κι από μόνος σου αμφισβητείς; Η προπαγάνδα είναι άτιμο πράγμα φίλε!

Το ποιος είναι (ή προσπαθεί να είναι) αντιεξουσιαστής -δεν είναι ανέκδοτο είναι στάση ζωής! Η ανάλυσή σου περί ομάδων που τα σπάνε στα γήπεδα και μετά τα σπάνε στις πορείες είναι ένα παραμυθάκι που πλάσσαρε νομίζω ο Παπαχελάς -άνευ στοιχείων, άρα για τ΄ανάθεμα.

Υπάρχουν ένα κάρο αντιεξουσιαστικές κινήσεις που δραστηριοποιούνται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης (και όχι μόνο μέσα από πορείες διαμαρτυρίας). Ξέρεις τίποτα γι΄αυτές;
Υπάρχουν ένα κάρο αντιεξουσιαστικά στέκια στις γειτονιές (σαν το Ρεσάλτο που πιάσανε τις προάλλες), στέκια με μπόλικη προσπάθεια για κοινωνικό έργο.
Υπάρχουν άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται σε χώρους εργασίας.
Υπάρχουν και άτομα που κινούνται αυτόνομα στους συγκεκριμένους χώρους.

Υποθέτω οτι δεν τα ξέρεις όλα αυτά (δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε να τα μάθεις αν δεν σε ενδιαφέρουν). Εφόσον όμως δεν τα ξέρεις -μην τσουβαλιάζεις αβέρτα κουβέρτα!

super_toto είπε...

Εγώ τσουβαλιάζω διότι διαμορφώνω άποψη από αυτά που βιώνω, γνωρίζω και διαβάζω. Το ίδιο δεν κάνεις κι εσύ όμως? Και εσύ τσουβαλιάζεις. Επειδή αυτά που εσύ βιώνεις, γνωρίζεις και διαβάζεις σου διαμορφώνουν άποψη την οποία επεκτείνεις σε όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Θετική στην δική σου περίπτωση, αρνητική στη δική μου.
Εκτός αν έχεις προσωπική εμπειρία και συναναστροφή, με όλους τους αντιεξουσιαστές της Ελλάδας. Πράγμα που δεν μπορώ να το πιστέψω.

Σημασία δεν έχει όμως τι γνώμη έχω σχηματίσει εγώ ή εσύ. Σημασία έχει ότι εκ του αποτελέσματος, ο χώρος αυτός εξυπηρετεί πολύ καλά τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης. Είτε αυτό γίνεται ακουσίως, λόγω βλακείας, είτε γίνεται εκουσίως λόγω προβοκάτσιας.

Και για να επανέλθουμε σε αυτά που έγραψες αρχικά. Σε ξαναρωτάω. Έπρεπε να πεθάνουν άνθρωποι για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον χώρο? Δεν ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνονταν αυτό κάποτε?

Ανώνυμος είπε...

καταλαβαίνω το να σε απογοητεύει αυτή η εξέλιξη, και το να μην έχεις διάθεση..και..και..και..

όμως:

πραγματικά πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται αντίδραση αυτή τη στιγμή? είσαι τόσο πεισμένος ότι αυτό που συμβαίνει είναι το καλυτερο που θα μπορούσε για τη δεδομένη στιγμή? κι εγώ μπορεί να μην έχω απαντήσεις για όλα , αλλά και μόνο ότι υπάρχουν σοβαροί οικονομολόγοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, κάτι μου λέει (κι ας μην εχω καταλάβει ούτε τί είναι το γαμωspread).
και ναι, έχεις δικιο πολλοί ανησυχούν μόνο για το μισθουλάκο τους αλλά και πάλι νομίζω αυτό είναι μόνο η αρχή.
αν δεν έχεις διάθεση, προσπάθησε να βρεις. στην τελική σκέψου ότι η κόρη σου θα βγει στην αγορά εργασίας υπό συνθήκες ζούγκλας που σήμερα ούτε καν τις φανταζόμαστε.

το πρωί περασα έξω από την τραπεζα και ανατρίχιασα. και χτες το μεσημέρι φεύγοντας νωρίτερα από τη δουλειά μου(δεν κατάφερα να απεργήσω) πέρασα πάλι απ΄εξω και δεν ήξερα ότι έχουν πεθάνει άνθρωποι εκει μέσα. η καλύτερή μου φίλη που ήταν απέξω όταν όλα συνεβαιναν μου είπε ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν τπτ. προσπαθούσαν αλλα όλα έγιναν σε 10 λεπτά.

αυτο που πρέπει να ξαναβρεθεί είναι η συγκολλητική ουσία της κοινωνίας (γι αυτό μου άρεσε πολύ αυτό το ποστ σου http://themotorcycleboy.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html)

με το να αποστασιοποιείσαι όμως δεν θα την ξαναβρεις στα σίγουρα. μέσα σε ένα συμπαγές πλήθος, οι μειοψηφίες θα φαίνονται ακόμη μικρότερες.

σόρι για το διδακτικό ύφος-είναι και γελοίο μιας και μου ρίχνεις καμια δεκαετία υποψιάζομαι.απλώς θύμωσα. και περιμένω κι εγώ κάτι καλύτερο

lucia

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Τοτέ, μου φαίνεται οτι πρέπει να πάμε πάλι στα βασικά, πρόσεξε: ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Αυτό το κάνεις εσύ -εγώ λέω πως ΚΑΠΟΙΟΙ είναι έτσι και κάποιοι αλλιώς. Άρα, ΔΕΝ τσουβαλιάζω.

Έχεις βιώματα από τον αντεξουσιαστικό χώρο; Για πες μου, για πες!

Επειδή ακριβώς ΔΕΝ έχω επαφή ΜΕ ΟΛΟΥΣ σου λέω οτι δεν μπορώ να μιλήσω ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, όπως κάνεις εσύ. Πέραν αυτού, αν δεις ακόμα και στα λινκ μου θα βρεις κάμποσους που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι εντελώς διαφορετικοί από οτι τους περιγράφεις/κατηγοριοποιείς.

Να σου απαντήσω κιόλας: ΝΑΙ, έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο όπου η δολοφονία αθώων θα ήταν αποδεκτή ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ του αντιεξουσιαστικού χώρου για να πω οτι ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ διαβρώνει τον χώρο ή εν πάσει περιπτώσει δεν ανήκει πια στον χώρο. Πριν γίνει δηλαδή -για τι πράγμα θα τους κατηγορούσα; Οι μαθηματικές (σου) βεβαιότητες δεν έχουν καμιά σχέση με την κοινωνία σε διαβεβαιώνω.

Και κάτι τελευταίο -τι σε νοιάζει εσένα για τον αντιεξουσιαστικό χώρο; Γιατί κόπτεσαι; Εγώ αναφέρω το θέμα επειδή ελπίζω στον συγκεκριμένο χώρο -εσύ τι ζόρι τραβάς;

The Motorcycle boy είπε...

Lucia, απογοητευμένος, δυστυχώς, δεν είμαι -επειδή έχω πάθει κάποια αναισθησία σχετικά. Είναι και τα χρόνια (μάλλον σου ρίχνω πάνω από 10 -οπότε ευχαριστώ για το κοπλιμέντο!)

Τέλος πάντων -είπα εγώ να μην αντιδράσει ο κόσμος; Να αντιδράσουμε -αλλά κανονικά! Έχοντας αιτήματα όχι παπαριές τύπου ΠΑΜΕ και Σύριζα! Να αντιδράσουμε και δυναμικά -στους δρόμους συνέχεια. Όχι κάναμε τη βόλτα και μετά πάλι σπίτι! Αυτό είπα. Κι αν θέλουμε να γίνουμε Κούβα -ας γίνουμε. Αν θέλουμε να γίνουμε Αργεντινή -ας γίνουμε επίσης. Αλλά να δούμε τι θέλουμε να γίνουμε ρε παιδί μου -όχι να μαλακιζόμαστε σαν πιτσιρίκια που κανένας δεν πρόκειται να τα πάρει σοβαρά γι΄αυτό λένε ότι τους κατέβει!

Μια από τις μεγαλύτερες ενοχές μου είναι οτι έφερα την κόρη μου σ΄αυτό το κωλοχανείο για να ζήσει.

Τέλος πάντων -αυτό που νομίζω οτι λείπει είναι η συνειδητοποίηση. Ποιος είμαι, τι θέλω, τι θα κάνω για να το πετύχω.
Μόνο αυτό ζητάω -από όλους. Όλους μας, όλους σας, όλους τους...

"Είναι καιρός να ξαναμετρηθούμε, να βρούμε νέα όπλα και νέους εχθρούς -γιατί έχουμε πεθάνει και δεν μας το είπαν ακόμα" Νίκος Νικολαϊδης -κέρασμα.

Ο Καλος Λυκος είπε...

Ά ρε σκουπίδι που μας κερνάς και Νικολαΐδη! Από τον κώλο της μυλωνούς ζητάς ορθογραφία, μου φαίνεται.

Και οι παρόντες εξαιρούνται, γιά να μην αρχίσουμε τις φάπες χωρίς λόγο...

Μιλάμε, μιλάμε, μιλάμε, και εμείς τ' ακούμε τελικά. Να παψουμε να μιλάμε και να κάνουμε - και ας ακολουθήσει όποιος θέλει, με δική του ευθύνη... ή ας κάτσει σπίτι του.

Αυτά που λέει ο Παναγιώτης δεν ξέρω ποιός άλλος θα τα ακούσει, αλλά όταν θα μας πηγαίνουν όλους στην κρεμάλα, (οι δικοί μας εννοώ), το ξανασυζητάμε.

Όσο γιά το ποιοί είναι τελικά μαζί μας, αν οι δικοί μας τους κάψανε τους άτυχους χτές, αν έχει καταληφθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος από τον Νετσάγεφ και τους δικούς του ή όχι, δεν έχει σημασία ρε μότο...
Θυμάσαι τι λέμε γιά τις μηχανές; "Φταις-δεν φταίς, εσύ φταίς"... ε, το ίδιο ισχύει. Εμείς δεν τους μαζέψαμε όταν έπρεπε, άρα εμείς φταίμε.

Συνεχίστε λίγο ακόμη και το αεροπλάνο γιά ελλάδα θα είναι άδειο όταν θα γυρίζω. Όπως τα έλεγες στα σφυριά ρε κάθαρμα, έτσι γίνεται και τώρα... βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.

ΗΛ. είπε...

Είδες φίλε μου που δεν είναι καλό το τσουβάλιασμα;έτσι δε μ'άρεσε και μένα το τσουβάλιασμα που γινόταν το χειμώνα με τ'αγροτικά.

Uncle Aris είπε...

Το θέμα είναι ότι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε κι εδώ, με τις δεδομένες συνθήκες δηλαδή θα η στραβή είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά. Κι από την ανάποδη, το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, κάτι σημαίνει. Το ζήτημα είναι να το αντιληφθούμε και να πράξουμε αναλόγως.

Το αίμα αυτό πάντως δεν είναι το πρώτο. Πόσα εργατικά "ατυχήματα" δεν έχουν δημοσιοποιηθεί; Πόσες αυτοκτονίες λόγω οικονομικών συνθηκών και τρόπου ζωής δεν γίνονται;

Κακά τα ψέμματα, αυτό το αίμα δεν ήταν το πρώτο, αλλά ήταν αυτό που μπορούν να εκμεταλευτούν περισσότερο οι του συστήματος.

Και ναι, είναι άδικο όσο δεν πάει, αλλά αναπόφευκτο, όσο αναπόφευκτοι ήταν κι όλοι οι άλλοι θάνατοι...

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Είστε πολύ "εξωκοινοβουλευτικοί" για μένα... Εγώ ψηφίζω ΚΚΕ

The Motorcycle boy είπε...

Λύκε, δεν φταίω εγώ -εκεί έξω φαίνεται οτι δεν έχουν καθόλου φαντασία και ψάχνουν στα μπλογκ να φτιάξουν σενάρια της πραγματικότητας. Ευτυχώς να λες που πήραν από το δικό μου γιατί αν παίρνανε από καμιά Μπόνυ θα ήμασταν τώρα το καβλί στον κώλο -ευτυχώς ή δυστυχώς τελικά;

Αυτά που λέει ο Παναγιώτης όποιος έχει αυτιά τα ακούει -οι υπόλοιποι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους κι αυτοί.

Τέλος πάντων...

Ηλία μου, δεν τσουβάλιαζα εγώ με τα αγροτικά. Εγώ έλεγα οτι "φταίει κι ο χοντρός κι ο λιγνός/ φταίει κι ο Χατζιπετρής" αν θυμάσαι...

Θείε Άρη, όποιος δίνει πολεμοφόδια στον εχθρό (στην προκειμένη περίπτωση στο σύστημα) είναι προδότης του δικού του αγώνα. Τόσο απλά...

The Motorcycle boy είπε...

Ε καλά -κι εγώ το ίδιο Ολλανδέζα μου!

Ο Καλος Λυκος είπε...

εγώ έξω-κυνο-βουλευτικός είμαι και όταν είναι να ψηφίσουμε, πάω τον σκύλο βόλτα...

Δηλαδή τώρα δεν έχουμε το καβλί στον κώλο; ΟΚ, άρα αυτό που με πονάει οι αιμορροΐδες θα είναι - no problem.

The Motorcycle boy είπε...

Το καβλί που βρήκε στις αιμορροϊδες είναι -μη μπερδεύεσαι.

Μωρέ το έχουμε, αλλά με τη Μπόνυ θα αναγκαζόμασταν να φορέσουμε στριγκάκια, φίμωτρα και άλλα τέτοια -αυτό λέω.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Σπικ φορ γιορσελβζζζζζ.
Εγώ έχω μόνιμο butt plug απο τότε που γύρισα.
Καταλαβαίνω πως αυτό μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό αλλά εγώ οφείλω να ομολογήσω οτι πια νιώθω λίγο άβολα...

The Motorcycle boy είπε...

Ο Χριστός κι ο Δουλός παναϊα μου!

Ο Καλος Λυκος είπε...

"Δύο έργα. Καράτε - Σέξ" έγινε το θέμα... πάω να κατεβάσω Τζάκι Τσάν.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Καλά οκ, την άλλη φορά θα μιλάω πιο ευπρεπώς στο τίμιο τούτο σπίτι...

Αντε, μην το γυρίσω σε μανωλίδου-στυλ και με "κόψεις" κι εσύ μηχανακια :Ρ

The Motorcycle boy είπε...

Πως είναι το Μανωλίδου στυλ; Αφού με ξέρεις ρε κορίτσι μου, για να κόψω εγώ γυναίκα από δω μέσα θα πρέπει να έχει κάνει πάνω από 10 σχόλια χωρίς να δείξει γάμπα!

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Ηρθε ο τρομοκράτης... τα κεφάλια (και οι γάμπες) μέσα!

Χρίστος είπε...

Τα ελαφρυντικά των ακροδεξιών για τον Κορκονέα

"μα τι ηθελε τέτοια ώρα, μικρό παιδί στα Εξάρχεια"
"καθημερινά αντιμέτωπος με βρισιές και μολότοφ, τι να κάνει έχασε την ψυχραιμία του"
"ηθικός αυτουργός είναι όλοι αυτοί που προκαλούν τους αστυνομικούς με καθημερινη βία"

πόσο καλά αντανακλώνται στα ελαφρυντικά των δολοφόνων στη Marfin

"μα τι ήθελαν εκεί τέτοια ώρα οι απεργοσπάστες"
"μέσα στα νεύρα του ο κόσμος έχασε την ψυχραιμία του"
"ηθική αυτουργοί είναι αυτοί που προκαλούν τον λαό"

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα -οι γάμπες έξω παρακαλώ.

Χρίστο, ξέρω, καταλαβαίνω -κι ο άλλος ο φίλος μου είπε οτι εκφράζω τις ίδιες απόψεις με την Ελεύθερη Ώρα και την Απογευματινή....
Τέλος πάντων -έχω τουλάχιστον την ικανοποίηση οτι εξακολουθώ να μην αποδέχομαι το "άλλα σταθμά στα μέτρα, του ποιος ανάλογα με ποιον".
Παλιοζωή φιλαράκο!

Ανώνυμος είπε...

"Μου φτάνει το οτι μεγάλη μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τέτοιες πρακτικές για να θεωρήσω πως αυτή η μεγάλη μερίδα έχει μεταπηδήσει από την αναρχία στην εξουσιολαγνεία"

Σωστή κουβέντα , καποιοι αντιφαδες κανουν τους βασανιστες της χουντας να ωχριούν

Αλλα καποιοι στα λεγαμε το Δεκεμβρη , οτι κατι λεπτομερειες ειναι που μας κανουν να ψιλιαζόμαστε οτι καποιοι διπλα μας κρυβουν σβαστικες μεσα τους ..

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, δεν θυμάμαι να έχω γνωρίσει στη ζωή μου ούτε μισόν Αντιφά -οπότε δεν έχω άποψη για τα άτομα.

Το θέμα σε κάθε κίνηση εκεί έξω στον δρόμο είναι ποιος μπαίνει μπροστά και τι ζητάει. Τον Δεκέμβρη μπροστά ήταν οι μαθητές και ζητάγανε να βρουν τους δολοφόνους -τους όποιους δολοφόνους έτσι; Χέστηκα λοιπόν αν στον κόσμο εκεί έξω ήταν και κάποιοι (πόσοι; ποιος ξέρει;) τραμπούκοι ή πλιατσικολόγοι.

Αυτή η τωρινή κινητοποίηση έχει μπροστάρηδες τους δημόσιους υπάλληλους που ζητάμε να μη χάσουν τόσα λεφτά, τους καθηγητές που ζητάνε προσλήψεις ωρομισθίων και το ΠΑΜΕ.

Δεν ξέρω... δε βλέπεις κάποια διαφορά ανάμεσα στα δυο γεγονότα;

Manuel είπε...

Καλησπέρα, μετά από αρκετές μέρες βρήκα την ευκαιρία να σε διαβάσω. Δεν θα ασχοληθώ με τα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι ο όμορφος προορισμός τους θα παραμείνει προορισμός. Τα συμπαθώ, τα κατανοώ τα παιδιά (εξαιρουμένων των φρενοβλαβών που καίνε υπό την καθοδήγηση, έμμεση ή άμεση των κυπατζάκων και των νταβατζήδων των Εξαρχείων), αλλά...δεν.
Ο κατάλογος της αδιαφορίας στο πρώτο μέρος του γραπτού σου μου κίνησε το ενδιαφέρον και με βρίσκει σε γενικές γραμμές σύμφωνο, με μία μεγάλη όμως ένσταση. Προφανώς οι μέχρι τώρα βολεμένοι άρχισαν να σκούζουν τώρα που βλέπουν ότι το πάρτυ τελείωσε. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν θα φύγουν από το πάρτυ για το σπίτι τους, αλλά κατευθείαν για το νεκροταφείο. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σε ένα χρόνο ή λιγότερο, οι περικοπές 13ου και 14ου μισθού θα μοιάζουν με χάδι.
Προσωπικά εγώ δουλεύω σε ιδιωτικό σχολείο και το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο. Η Αννούλα, τα δωσε όλα στους εργοδότες, για να απολύουν αναιτιολόγητα και κατά το δοκούν.Κατέβηκα στους δρόμους τρεις φορές μέσα στην τελευταία βδομάδα, περισσότερο για να συμμετάσχω σε τζάμπα και περιπατητική ομαδική ψυχοθεραπεία, παρά γιατί πίστευα ότι κάτι θα πετύχω. Παρά την αγωνία μου για το μέλλον σε μία κατρρέουσα χώρα, σε πληροφορώ ότι η θεραπεία ήταν αποτελεσματική. Πώς το βλέπεις γιατρέ αυτό το σύμπτωμα; Πρέπει να ανησυχώ;

Ανώνυμος είπε...

Μότορα, είπες:
"...Τέλος πάντων -είπα εγώ να μην αντιδράσει ο κόσμος; Να αντιδράσουμε -αλλά κανονικά! Έχοντας αιτήματα όχι παπαριές τύπου ΠΑΜΕ..."

Που τις είδες τις παπαριές;
Και παρ οτι σε πολλά συμφωνούμε, πότε είδες εσύ, περισσότερη συνέπεια απο άλλους διαμαρτυρόμενους, πλήν του ΠΑΜΕ;
Το οτι συμμετέχει το ΚΚΕ και το οτι αυτό έχει άλλα ελατώματα, αυτομάτως το χαρακτηρίζει παπάρα;
Όσον αφορά τους διαλόγους με τον υπερτοτό, να σου θυμίσω το θέσφατο, πως η αλήθεια, βρίσκεται ως συνήθως κάπου στη μέση.

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Manuel, δεν είμαι σύμφωνος με την αντιμετώπιση του αντιεξουσιαστικού χώρου σαν "παιδιά". Τους θεωρώ υπεύθυνη πολιτική δύναμη (το υπεύθυνη το βγάζω από την ευθύνη την οποία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ επωμίζονται) και όχι "παιδάκια που κάνουν συμπαθητικές μαλακιούλες μέχρι να μεγαλώσουν και να σοβαρέψουν". Δεν ισχυρίζομαι οτι κάτι τέτοιο υποστηρίζεις -απλά το γράφω επί της ευκαιρίας.

Ναι -θα πέσει πολύ πείνα και, όσο το καπιταλιστικό σύστημα δεν εκτονώνει την κρίση του με τον συνήθη πόλεμο, δεν μπορώ να δω πως διάολο θα την εκτονώσει!

ΜΒ στο κείμενο αναφέρω ποια είναι η συνεπής τακτική του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή του ΚΚΕ επίσης γράφω εκεί που εξαντλείται. Παρακάτω, αν θεωρείς εσύ συνεπή αγωνιστική στάση τις χωριστές πορείες και τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ εργασιακούς χώρους, λυπάμαι, έχω άλλη γνώμη.
Διάβασε κι αυτό -να μπερδευτείς ακόμα περισσότερο:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1162972

super_toto είπε...

Στο πρώτο μου πόστ έγραψα:
“Δεν αναφέρομαι βέβαια σε όλους. Αλλά τι να το κάνεις όταν ακόμη και οι πραγματικοί ιδεολόγοι, άνθρωποι ψαγμένοι και μορφωμένοι, δηλώνουν αποστασιοποιημένοι, στην ουσία αλληλέγγυοι με αυτούς “

Κι εσύ έγραψες :
"Μου φτάνει το οτι μεγάλη μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τέτοιες πρακτικές για να θεωρήσω πως αυτή η μεγάλη μερίδα έχει μεταπηδήσει από την αναρχία στην εξουσιολαγνεία"

Πως κρίνεις τώρα εσύ ότι εγώ τσουβαλιάζω είναι ένα μυστήριο. Νομίζω ότι απλά επειδή δεν με γουστάρεις γράφεις ένα σωρό σοφιστείες για να αποδείξεις πόσο αδαής είμαι και ότι δεν ξέρω ούτε τα βασικά.

Συγγνώμη που τόλμησα να γράψω την άποψή μου στο blog σου ρε φίλε. Επειδή έχεις ελεύθερο τον σχολιασμό, νόμιζα ότι θα ήσουν δεκτικός στις απόψεις των άλλων. Προφανώς θέλεις να μιλάς μόνο με ομοϊδεάτες σου. Δεκτόν. Πάντως υπάρχει ονομασία για αυτή την πρακτική.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λες άνθρωπε. Μια διαφοροποίηση μόνο στο φινάλε, εγώ πλέον δεν ελπίζω γαμώ την κηδεία μου.

The Motorcycle boy είπε...

Τοτό μια μικρή σταχυολόγηση:

"Διότι αν ερχόσουν σε επαφή με αυτά τα άτομα, θα ήξερες ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους χρυσαυγίτες. Απλά τυχαίνει να βρίσκουν ελεύθερο πεδίο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς εκεί τους προστατεύει (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) η κοινωνική αποδοχή.

Δεν αναφέρομαι βέβαια σε όλους. Αλλά τι να το κάνεις όταν ακόμη και οι πραγματικοί ιδεολόγοι, άνθρωποι ψαγμένοι και μορφωμένοι, δηλώνουν αποστασιοποιημένοι, στην ουσία αλληλέγγυοι με αυτούς."
Στο πρώτο σου σχόλιο (άντε να δεχτώ οτι) χωρίζεις τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε φασίστες και ανενεργούς αλληλέγγους -κάνω λάθος;

"Δεν υπάρχει οργανωμένος και συντεταγμένος αντιεξουσιαστικός χώρος. Πρόκειται για μικρές ομάδες οι οποίες αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοί που τα σπάνε την Κυριακή στο γήπεδο και μεσοβδόμαδα στις πορείες. Έχουν βγει στο φως αυτά."
Στο δεύτερό σου σχόλιο αναπαράγεις μια φήμη πλήρως ανεπιβεβαίωτη για ΟΛΟΝ τον αντιεξουσιαστικό χώρα -μήπως κάνω λάθος;

Αν ναι διόρθωσέ με.

Αυτό πάντως το θεωρώ τσουβάλιασμα -αν θεωρείς οτι η εκτίμησή μου για ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του χώρου είναι τσουβάλιασμα ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, μάλλον κάτι καταλαβαίνεις λάθος.

Αν κάτι από τα παραπάνω είναι σοφιστεία, θα σε παρακαλούσα να μου το υποδείξεις.

Η λογική "δεν σε γουστάρω γι΄αυτό σου τη μπαίνω" είναι λογική παιδιού νηπιαγωγείου και με το συμπάθειο -έτσι;
Αν δεις τα σχόλια, με διάφορους διαφωνούμε -είναι προϋπόθεση για να γίνει διάλογος αυτό!
Τα "προφανή" που μου καταλογίζεις να τα κρατήσεις για την πάρτη σου -εκτός αν μπορείς να μου τα αποδείξεις. Εντάξει;

The Motorcycle boy είπε...

ninguaqui καλά κι εγώ μη νομίζεις τίποτα σοβαρό.... Απλά το έβαλα στο τέλος, έτσι για Χάπι Εντ, μπας και μου το ζητήσει για σενάριο το Χόλυγουντ.

ΗΛ. είπε...

Ρε φίλε πως πας στη σελίδα που δίνεις πιό πάνω χωρίς να πληκτρολογήσεις όλο αυτό το σκατολοίδι;(εδώ στην "ερημιά" δε βρίσκεις να ρωτήσεις κανέναν)

The Motorcycle boy είπε...

Την επιλέγεις με το ποντίκι (τη μαυρίζεις δηλαδή) κι όσο την έχεις έτσι καταή κάνεις δεξί κλικ στο ποντίκι και επιλέγεις Copy. Μετά, πας πάνω εκεί που γράφεις τις διευθύνσεις, πάλι δεξί κλικ, Paste και χλάπατης!

Αν σε ζορίζει το κόλπο μπες στο Ιντυμήντια κι εκεί που έχει Αναζήτηση γράψε ΠΑΜΕ ΠΕΡΑΜΑ.

ΗΛ. είπε...

Θα προσπαθήσω

ΗΛ. είπε...

Tα κατάφερα

The Motorcycle boy είπε...

Μπράβο παλικάρι μου! Άμα τώρα καταφέρεις και να βγάλεις άκρη με το τι συμβαίνει στη ναυπηγοεπισκευαστική πες μου κι εμένα...

HΛ. είπε...

Πάψε τι άκρη να βγάλω από 300χλμ μακριά;χαζός είσαι;

The Motorcycle boy είπε...

Γιατί -με πέρναγες για έξυπνο μέχρι τώρα; χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μότορ πήγα στη σελίδα του ίντυ για τη ναυπηγοεπισκευαστική και άκρη δεν έβγαλα.
Ξέρω πως εκεί και ανεργία υπάρχει και πολλά παίζονται.
Μα τι απο όλα αυτά είναι αλήθεια, πραγματικά, νομίζω πως έχουν μπλέξει τόσο πολύ τα μπούτια τους, που πια και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι γίνεται.
Τις περιγραφές δε, για τους "τραμπουκισμούς" του ΠΑΜΕ, τις θεωρώ πάντως αν όχι προβοκατόρικες, τουλάχιστον υπερβολικές.

mbiker

The Motorcycle boy είπε...

Έλα τώρα ρε παιδί μου -όντως δεν βγαίνει άκρη, όντως δεν υπάρχουν στάνταρ "καλοί" από τη μια και "κακοί" από την άλλη, όμως δεν πιστεύω οτι ΟΛΑ τα σχετικά με το ΠΑΜΕ είναι προβοκάτσιες!
Γενικά, την έχουν αυτή τη στάση οι "αγωνιστές" του -της βίαιας επιβολής, για να το πω ευγενικά.

Υ.Γ.: Στην χτεσινή και στην προχτεσινή πορεία το ΠΑΜΕ επέλεξε πασαρέλα όταν ο κόσμος είχε κυκλώσει τη βουλή -περάσανε, τραγούδησαν, την κάνανε για Συγγρού. ε, δεν το λες "συνέπεια" αυτό!

ΗΛ. είπε...

Eίναι αυτή η γαμημένη η φύση όλων των ζώων ανεξαιρέτως,ποιός θα πάρει το φαί για τον εαυτό του.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι μωρέ φίλε -μην μπερδεύεις τα ζώα με τους ανθρώπους, επειδή έτσι κάνεις απλώς μια προβολή κάποιων αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Οι άνθρωποι έφτιαξαν κοινωνία κι αυτό θα πρέπει να μας λέει κάποια πράγματα.

ΗΛ. είπε...

Κοινωνία μπορεί να έφτιαξαν,όμως τα ζωώδη ένστικτα υποβόσκουν.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν υπάρχουν ζωώδη ένστικτα στους ανθρώπους βρε χρυσό μου παιδί, για τον απλούστατο λόγο οτι δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα υπόλοιπα ζώα. Υπάρχουν "ζωώδη" ένστικτα -αυτά δηλαδή που ΜΟΝΟΙ μας αποφασίσαμε να τα λέμε έτσι και αυθαίρετα τα ορίσαμε. Καμιά σχέση με τα ζώα πάντως.

Αυτά τα "ζωώδη" ένστικτα λοιπόν που λες, είναι επίκτητα λόγω καπιταλιστικού συστήματος και λοιπών κοινωνικών στρεβλώσεων. Σε παλιότερες κοινωνίες δεν υπήρχαν και σε διαφορετικού είδους κοινωνίες δεν θα υπάρχουν.

xouxouxou είπε...

άιντε πάμε 61, ίσως σε λιγάκι να αποδειχτώ και πάλι γουρλής.
κι εγώ δε συμμετείχα, για λόγους d, κι εγώ τιβι πόλσκα και ίντερνετ, και συμφωνώ μέχρι λίγο πριν απ την κεραία με το κείμενό σου.
η κεραία είναι ότι διαφωνώ με τη θέση ότι, το να πυρπολήσεις μια τράπεζα που κατά τα φαινόμενα είναι κλειστή και άδεια, είναι εξουσιολαγνεία.

τι κερδίζω;

ΗΛ. είπε...

Σε παλαιότερες κοινωνίες,πότε ακριβώς εννοείς στην εποχή των σπηλαίων;(ξεφύγαμε πάλι)

The Motorcycle boy είπε...

Μ΄αρέσει που πέτυχες αριθμό σχολίου ίδιο με την ηλικία σου! Χεχεχε.

Η θέση μου ήταν: "Δεν έχω καμιά διάθεση να παίξω τον ντετέκτιβ ή τον εισαγγελέα σχετικά με το ποιος έκαψε τους ανθρώπους χτες. Μου φτάνει το οτι μεγάλη μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τέτοιες πρακτικές για να θεωρήσω πως αυτή η μεγάλη μερίδα έχει μεταπηδήσει από την αναρχία στην εξουσιολαγνεία." Συνεπώς, δεν μίλησα ΚΑΘΟΛΟΥ για μια καμμένη άδεια τράπεζα, είπα οτι μια μεγάλη μερίδα αποδέχεται ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ επειδή αυτοί τυγχάνει να είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, ή γενικότερα ΛΜΑΤ που λέει και η Φράξια. Αν νομίζεις οτι κάνω λάθος σε αυτό -διόρθωσέ με.
Και που ξέρεις -διόρθωση στη διόρθωση μπορεί και να κερδίσεις το σχόλιο υπ΄αριθμόν 69!

The Motorcycle boy είπε...

Ω ρε παιδί μου -και δεν είμαι ούτε κατά τύχη γκραν μετρ να παίζω σιμουλτανέ!

Ηλία, πάρε ένα "ζωώδες" ένστικτο, ας πούμε, αυτό της επιβίωσης. Σκέψου πως εκφραζόταν σε νομαδικές κοινωνίες (σκοτώνω άρα υπάρχω) σε αγροτικές κοινωνίες (καλλιεργώ άρα υπάρχω) σε θεοκρατικές κοινωνίες (ο θεός αποφασίζει εάν και για πόσο θα υπάρχω) και στη σημερινή κοινωνία (καταναλώνω άρα υπάρχω) για να δεις ένα παράδειγμα.
Πάρε άλλο "ζωώδες" ένστικτο, το σεξ. Τι σχέση έχει το αναπαραγωγικό σεξ της φεουδαρχικής κοινωνίας με το σημερινό σεξ;
Αυτό λοιπόν λέω -οτι τα ένστικτα είναι επίκτητα και καθορίζονται ανάλογα με την κοινωνία.

xouxouxou είπε...

με τη νέα διόρθωση έχω και την κεραία.
όμως ειλικρινά, εγώ δεν βρήκα -στην τιβι και το κολοίντερνετ- ούτε έναν αντιεξουσιαστή που να χάρηκε με το θάνατο των 3 ανθρώπων.
είδα μόνο το βγενόπουλο να βγαίνει χαμογελαστός από την τράπεζα και να δείχνει με τα δαχτυλάκια του, ότι κάθε νεκρός αντιστοιχεί σε ένα κότερο- λαϊκίζω θα μου πεις, τράβα δες το σχετικό βίδεο ντε!

α, και για να πιάσουμε την πάρλα λίγο, μιας και ο αριθμ 69 είναι πάντα καλοδεχούμενος (ξέρεις από πολωνέζες, ξέρει κι ο κηλαηδόνης, μην τα λέμε πάλι τα ίδια!) μιαν ερώτηξιν ακόμα:
τ' άκουσες το άλλο με τον τοτό και το σούπερΜΑΝ; (τα ξέρεις τα λεωφορεία ΜΑΝ ή μόνο από σκουτεράκια και μηχανάρες σκαμπάζεις;)

xouxouxou είπε...

τι;;;;
υπάρχει σεξ που δεν γίνεται με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή;;;;;

θου βου κύριε φυλακεί τω στόματί μου!

το βασικό ζωώδες ένστικτο είναι η πείνα νομίζω και αυτό δεν αλλάζει σε καμία εποχή.

66!

The Motorcycle boy είπε...

Δεν τα ξέρω -τα θυμάμαι όμως, που βρωμάγανε τσιγαρίλα κι έκανα εμετό, οταν ήμουνα μικρός. Τα λεωφορεία εννοώ.

Είπα εγώ οτι κανένας χάρηκε; Είπα: ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ. Έχει διαφορά. Αν διαβάσεις μέσα στο ιντυμήντια θα βρεις και τις δυο απόψεις-χτες βέβαια κυριαρχούσε η αποδοχή και το "Βγενόπουλε δολοφόνε" σήμερα μπαλατζάρισε λίγο το θέμα.
Εγώ δεν είδα καθόλου Βγενόπουλο -γενικά δεν βλέπω Βγενόπουλο. Επειδή απαίτηση ανθρωπιάς έχω από τους ανθρώπους, όχι από τους κεφαλαιοκράτες.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -δεν μιλάμε για την Πολωνία ρε Ξουξού που είσαστε θεοσεβούμενοι καθολικοί -μιλάμε για τους άλλους, τους κολασμένους!

Για την πείνα που λες οτι δεν αλλάζει -μάντεψε! Έχω ένα τσιτάτο του Καστοριάδη στο πλάι της σελίδας μου, δεξιά, που λέει κάτι διαφορετικό!

Παναφυγωτώρα.

xouxouxou είπε...

69!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bernardina είπε...

Κάτω τα χέρια από τον Καστοριάδη, ρε! Αυτός είναι δικός μας, όχι δικός σας!!! Χεεε
Γεια σου, μότορα, εδώ είμαι κι εγώ. (και φυσικά κάνω πλάκα, μη μου αρχίσεις πάλι τα τσιτάτα σου και με τρελάνεις, έχω και μια γαμημένη ημικρανία σήμερα και δε μπορώ να σκεφτώ καθαρά)Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Πού παναφύγειςτώρα ρε, τώρα που ήρθα κι εγώ;

lucia είπε...

μπορεί και να χεις δίκιο ότι η πιο πολύ βαβούρα γίνεται από τους δημοσιους υπαλλήλους και το ΠΑΜΕ, που στην τελικη έχουν πολύ εύκολη την απεργία. παρόλα αυτά υπάρχει κι άλλος κόσμος. δεν γίνεται όλοι να έχουν τα ίδια κίνητρα για να κατεβούν στο δρόμο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρεπε κιολας.
είμαι στα χαρτιά ελεύθερη επαγγελματίας (στην πράξη δουλεύω σε έναν εργοδότη με μπλοκάκι), κλασσική περίπτωση για μηχανικούς, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους κακομοίρηδες.
λες δεν έχω λόγο να αντιδράσω (κιας μη μου μείωσαν ακόμη το μισθό)? επίσης έχω πολλούς φίλους στην ίδια θέση με μένα που απέργησαν και κατέβηκαν σε πορεία ακόμη και για πρώτη φορά. αυτό δεν λέει κατι?

οι συλλογικές συμβάσεις? οι απολύσεις?οι συντάξεις? το ότι κανένα μέτρο δεν πρόκειται να φέρει ανάκαμψη παρα μόνο ένα σκασμό λεφτά που θα μοιραστουν σε συγκεκριμένες τσέπες και δεν προκειται να ξεχρεώσουμε στον αιώνα τον άπαντα? αυτά δεν είναι συγκεκριμένα αιτήματα?

τωρα για λύσεις μη με ρωτας (σου είπα δεν σκαμπάζω, παρόλα αυτά εχω ήδη αρκετούς λόγους να βρίσκομαι έξω). αν έμενα στο σπιτάκι μου θα ήμουν ακόμη πιο "σιωπηλά συνένοχη".

-η προοπτική "εμφυλίου" δεν μ αρέσει καθόλου και θελω να σπάσω αυτή την παγωμάρα που νιώθω απο προχτες...και όπως βλεπεις σκόπιμα δεν μπαίνω καν στην ανάλυση του ποιοί έκαψαν την τράπεζα. δεν πιστεύω ότι πρόκειται να τους βρουν όπως από την άλλη δεν πιστεύω ότι κανείς (όσο χουλιγκάνος κι αν είναι σε τελική ανάλυση) δεν έφυγε από το σπίτι του την Τετάρτη το πρωί με σκοπό να σκοτώσει 3. μπορεί να μαι κι αφελής αλλά δεν το πιστεύω.

bernardina είπε...

@lucia, βάλε με κι εμένα στους κακομοίρηδες με το μπλοκάκι -είμαι μεταφράστρια... και μην είσαι σίγουρη οτι αυτός που έριξε τη μολότωφ στην τράπεζα δεν έφυγε από το σπίτι του αποφασισμένος να σκοτώσει -αλλιώς θα τους άφηνε να βγουν όταν την είδε να καίγεται. Λέω τώρα. Μπορεί να είμαι και κακεντρεχής -αλλά δεν το πιστεύω.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

θα έρθω να συμφωνήσω με την αποπάνω μου. Το επικίνδυνο είναι οτι η "απόφαση" αυτή για μένα μοιάζει οργανωμένη. Δεν ξύπνησε το πρωϊ ο serial και είπε ας πάω να μαζέψω κανα νουμεράκι παραπάνω. Ηταν παρέα. Ηταν άνθρωποι που το συνεννοήθηκαν, το σχεδιάσαν ίσως και να το πληρώθηκαν.
Ο αντιεξουσιαστικός χώρος άσχετα αν είναι συμπαθής ή όχι δεν εκφράζει τέτοιες πρακτικές. Ο πολιτικός χώρος της εκφράζει.

Κι έτσι για να μην με λέτε και ανιστόριτη, δεν θυμάμαι εγώ ποτέ και πουθενά να υπήρξαν μεμονομένες πράξεις καταστολής λαών, μαζών ή ενεργιών. Επίσης δεν θυμάμαι να αναφέρει πουθενά η ιστορία οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια ώς τυχαία ή ατομική. Μόνο αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι είναι παγκοσμίως ιστορική εξαίρεση. Μόνο γιαυτούς δεν έχουμε βρεί ονομα. Σε λίγο θα αναλαμβάνονται ευθύνες τρομοκρατικών επιθέσεων με την υπογραφή Γνωστοί-Αγνωστοι κι εμείς θα μιλάμε για "μεμονομένα περιστατικά που θα καταδικάζει σύσωμος ο ελληνικός λαος"!

Αντε και να δείτε πως στις επόμενες εκλογές θα πάρει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ο Μπουμπούκος.

Τελοσπάντων, ήρθα και συμφώνησα...

The Motorcycle boy είπε...

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!!! Με το που έβαλε ο Ξουξού το 69 σκάσανε από κάτι τρεις γυναίκες! Άντε να το αναλύσεις αυτό τώρα!

lucia, είμαι ο τελευταίος που θα πει οτι κάποιος δεν έχει λόγους να αντιδράσει ή/και να ξεσηκωθεί. Απλά λέω, ας μην κοροϊδευόμαστε. Το να βγούμε έξω για κάποια από αυτά που λες έχει όντως αξία. Το να βγούμε για να μην γίνεται αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς είναι σκέτη μαλακία. Δεν είμαι ούτε υπέρ των φτηνών αιτημάτων, ούτε υπέρ του "πάμε, έχει τζερτζελέ, πάμε να χωθούμε". Ίσως γέρασα, γι΄αυτό...

Από την άλλη, τόσον καιρό τσίριζα οτι η Ν.Δ. κλέβει μέχρι και τα πόμολα και η όλη κουβέντα ήταν "ναι, αλλά κι ο Σημίτης..." Ε, τώρα πήραμε τ΄αρχίδια μας και ησυχάσαμε. Φαληρίσαμε και βγήκαμε στη ζητιανιά.
Σαφώς τα μέτρα που πάρθηκαν θα μας γυρίσουν στις απαρχές της βιομηχανικής επανάστασης -αλλά θα σου πω κάτι. Είμαι δημόσιος υπάλληλος -αν αύριο κηρύξει στάση πληρωμών το κράτος και δεν με πληρώσει, δεν θα μπορώ κι εγώ να πληρώσω τη διατροφή για την κόρη μου. Αν δεν πληρώσω τη διατροφή για την κόρη μου θα μπω φυλακή (αυτόφωρο) και θα χρειαστώ ένα κάρο λεφτά (που δεν θα τα έχω) για δικηγόρο. Άρα -ή θ΄αποφασίσουμε οτι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα εκεί έξω ή (για λύσεις τύπου Σύριζα) μην με υπολογίζετε. Είμαι σαφής;

Bernardina και Ολλανδέζα δεν έχω όρεξη, διάθεση, κουράγιο να μπω σε συζήτηση σχετικά με το ποιος έκαψε, γιατί έκαψε κ.λ.π. Δε μ΄ενδιαφέρει το γεγονός από μόνο του, ούτε το γιατί έγινε. Μου αρκεί οτι έγινε.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Προσπερνάω το βρώμικο υπονοούμενό σου σάτυρε και προχωρώ .

Αυτό που λέω πάντως είναι οτι δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια "έγινε" ως τυχαία. Μπορεί για σένα να είναι αυτονόητο, αλλά για μένα να είναι η ανακάλυψη του τροχού...Και η ανακάλυψη του τροχού με πάει παρακάτω.

bernardina είπε...

Αλλού κι αλλού έχεις όρεξη, διάθεση και κουράγιο να τα συζητάς, στο δικό σου μπλογκ γιατί δεν έχεις; Γιατί βρε μοτοσακέ, απαξιοίς; επειδή εμείς δεν είμαστε "του χώρου" και δεν έχει νόημα η "ζύμωση"; Έτσι, για να σε προβοκάρω λιγάκι... χε, χε.
Δεν χρειάζεται να το αναλύσεις, φίλε, άλλωστε το ξεσκίσαμε στην ανάλυση τρεις μέρες τώρα μεταξύ μας. Και θαρρώ πως είναι λιγάκι δύσκολο να αλλάξει άποψη ο καθένας μας, για ευνόητους λόγους. Απλώς (και δεν ξαναθίγω πλέον το ζήτημα, άλλωστε το έχω ξαναπεί σε άλλη ευκαιρία, πριν συμβεί ότι συνέβη) πιστεύω πως οποιος θεωρεί ανάξια λόγου ΜΙΑ ζωή, τις θεωρεί όλες. Γι' αυτό και τις βαφτίζει "απώλειες", σαν τον χειρότερο γουρουνομιλιταριστή. Αυτά. Και, ασφαλώς, ας έχουν υπόψη τους μερικοί ότι το μόνο που δεν καταφέρνουν έτσι είναι να κερδίσουν τη συμπάθεια αυτών για τους οποίους υποτίθεται ότι κόπτονται.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είναι αυτονόητο -για μένα τουλάχιστον. Το αντίθετο, ναι, θα ήταν αυτονόητο...

Τέλος πάντων, απλά δεν ενδιαφέρομαι για την, ας την ονομάσω, δημοσιογραφική πλευρά του πράγματος -την αποκάλυψη των ενόχων κι όλα αυτά...

Κατανοώ οτι οι τύποι που ρίξανε τις μολότωφ εκεί μέσα σκοτώσανε ανθρώπους -ηθελημένα ή αθέλητα, δεν με ενδιαφέρει τώρα. Αθέλητα θέλω να πιστεύω, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.

Κατανοώ επίσης οτι ένα γαμημένο νεοκλασσικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας δεν πληρούσε καμιά προοτική ασφαλείας κι ένας από τους λόγους γι΄αυτό ήταν να μην πληγεί ο ξεφτιλισμένος νεοκλασσικός χαρακτήρας του!

Κατανοώ οτι κάποιοι υποτίμησαν την επικινδυνότητα μιας διαδήλωσης κι αφήσανε κόσμο στο κέντρο της -αυτό το τελευταίο για μένα ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ για τα αφεντικά όσο και για τους διαδηλωτές. Αν βγαίνουμε στο δρόμο για να τρομάξουμε τους εργαζομενους, καλύτερα να μην ξαναβγούμε ποτέ στον δρόμο.

Είμαι ξεκάθαρος;

Manuel είπε...

Η κριτική μου εναντίον των αναρχικών σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αφ' υψηλού κατανόηση, αντίθετα σέβομαι την αντιεξουσιαστική ιδεολογία, αν και τη θεωρώ ανεφάρμοστη και εν τέλει αποπροσανατολιστική (sorry, του ριξα μερικές σφαλιάρες, αλλά ο Βλαδίμηρος μού βγήκε πάλι στην επιφάνεια). Πώς να στο πω; Απ΄όλη την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης το περιστατικό που με συγκλόνισε περισσότερο δεν ήταν ούτε η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα ούτε η ταφή των νεκρών στο τείχος του Κρεμλίνου ούτε, αργότερα, η νίκη του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί. Ήταν η καταστολή της εξέγερσης της Κροστάνδης. Τι άλλο να πω, παρά μόνο ότι όποιος είναι υπέρ των κοινωνικών ανατροπών, δεν μπορεί παρά να είναι μόνιμα μπλεγμένος στις αντιφάσεις του...

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Δεν σου ήταν αυτονόητο? Ε, τότε καλά έκανα και σε διαφώτισα :Ρ

Σε όλα τ'αλλά συμφωνώ με εξαίρεση την αποκάλυψη των ενόχων. Όχι δημοσιογραφικά όπως λες, μόνο ηθικά. Τι θα μου/τους/σου προσφέρει? Οτι ακριβώς λες στην τελευταία παράγραφο.

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina όπως είδες το συζήτησα κι εδώ -όσο μπόρεσα δηλαδή...

Γενικά με ενοχλεί να τα συζητάω πολύ όλα αυτά, επειδή είμαι πλέον απέξω. Δεν ξεχωρίζω τον κόσμο σε "του χώρου" και "ασχετους". Ακόμα κι όταν ήμουνα "του χώρου" προσπαθούσα να διαλύσω αυτό το στεγανό, θεωρούσα οτι η ρετσέτα δεν είναι μαγκιά, η ρετσέτα ήταν και θα είναι σπυρί στα μούτρα.

Γι΄αυτό λοιπόν τη μόνη ζύμωση που αποδέχομαι είναι αυτή που κάνει το ένζυμο στις μπύρες Σιμέ -όλα τα υπόλοιπα τ΄αφήνω στους επίδοξους σωτήρες.

Συμφωνώ απολύτως -μια ζωή ίσον όλες οι ζωές. Κι αν είσαι αριστερός δεν έχεις την πολυτέλεια ν΄αδιαφορείς για καμιά ζωή. Αλλιώς δεν είσαι αριστερός. Δεν είναι κακό -απλά δεν είσαι!

The Motorcycle boy είπε...

Ολλανδέζα αν νομίζεις οτι κάτι προσφέρει η ανακάλυψη των ενόχων -θα ευχηθώ να έχεις δίκιο. Αλλά δεν το πολυπιστεύω....

Manuel η αντιεξουσιαστική ιδεολογία είναι, σε τελική ανάλυση, η μόνη εφαρμόσιμη -γι΄αυτό και οι θιασώτες της εκτελούνται με τόσο ζήλο κι από τους φασίστες και από τους σοσιαλιστές (ή κομμουνιστές αν θες).

Ο Καλος Λυκος είπε...

Manuel, να συμφωνήσω με τον μότο... η αντιεξουσιαστική (εγώ την λέω αναρχική) ιδεολογία είναι η μόνη εφαρμόσιμη. Όχι γιατί με γοητεύει, (που με γοητεύει), όχι γιατί μου ταιριάζει, (που αυτή την στιγμή δεν την ζώ), αλλά γιατί είναι η μόνη που δίνει ανθρώπινες λύσεις στα όποια μας προβλήματα. Και με το "ανθρώπινες" εννοώ "με κέντρο τον άνθρωπο".
Δεν μπορεί να είσαι άνθρωπος που πονά με ό,τι βλέπει να γίνεται και να μην προσβλέπεις σε ένα κόσμο που δεν θα χωρίζονται οι άνθρωποι σύμφωνα με το οτιδήποτε, που δεν θα μένουν πίσω οι ανήμποροι και που δεν θα υπάρχουν διάφοροι να επιβάλλουν την όποια ιδεοληψία τους - είτε αυτή λέγεται πατρίδα, είτε θρησκεία, είτε ό,τι άλλη μπούρδα γέννησε η ανθρώπινη βλακεία γιά να χωρίζει αντί να ενώνει.
Μάθημα δεν σου κάνω, έχεις μάλλον διαβάσει και αν το κρίνεις σκόπιμο μπορείς να διαβάσεις και να ψάξεις.

Και μία μικρή ένσταση ρε μότο... λές "Αλλιώς δεν είσαι αριστερός. Δεν είναι κακό -απλά δεν είσαι"... κακό είναι ρε φίλε... απλά, κάποιοι μάθανε να μην επιβάλλουν την άποψη τους με το ρόπαλο, μάθανε να μην τραβάν με το ζόρι τον κόσμο στην όποια επανάσταση, θέλουν να τους πιστέψουν και να τους καταλάβουν και να έρθουν μαζί τους επειδή αναγνωρίζουν πως έχουν δίκιο.
Από κει και πέρα, κακό είναι πως η αριστερά και η αναρχία είναι ακόμα ιδέες γιά φτύσιμο γιά πολύ κόσμο - και μην με ρωτήσεις ποιός φταίει... το ξέρουμε καλά ποιός είναι αυτός.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είναι κακό Λύκε μου να μην είναι αριστερός αυτός που μετράει τις ζωέ με διαγράμματα κόστους -οφέλους. Το αντίθετο είναι κακό και δυστυχώς πουλιέται πολύ εσχάτως.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Τελευταία έχω μπεί σε μιά "παρέα" μητσοτακικών. Μακρινοί συγγενείς του είναι.
Μεγάλων ανθρώπων σε ηλικία με παιδιά στην ηλικία μου.
Δεν θα διαφωνήσω σε ότι λές Λυκε. Απλώς διαπίστωσα πόσο "λιγο" είναι για κάποιες οικογένειες το ιδεολογικό υποβαθρο. Είναι άνθρωποι που δεν μάθανε ποτέ να δίνουν σημασία σε τέτοια. Ψηφίσαν κάτι που ψήφιζαν κι οι γονείς τους επειδή ο γνωστός του γνωστού θα έβαζε την κόρη του στην νομαρχία (που τελικά την έβαλε αλλού). Την επόμενη χρονιά επειδή τους πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο υποψήφιος και τους ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ να τον βοηθήσουν.Και πήραν κι αυτοί με την σειρά τους τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο.
Αλλα στο δικό τους το μυαλό όλο αυτό δεν είναι κακό. Γιαυτούς αυτός είναι ο τρόπος.
Δεν έχουν ιδέα οτι υπάρχει και άλλος τρόπος. Φοβούνται να υπάρχει και άλλος τρόπος.
Δεν υποστηρίξω κανέναν, (τι να σας πω κι εγώ άλλωστε) αλλά το να γίνεις σκεπτόμενος άνθρωπος δεν εξαρτάται μόνο απο σένα. Αν δεν σε οδηγήσει κάτι μένεις στο πουθενά για πάντα.
Και νοιώθω οτι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. 65άριδες που θα ξαναψηφίσουν ΝΔ ή πασοκ no matter what.
Και που τελικά για μένα έχει την ίδια σημασία ακόμα κι αν ψήφιζαν αριστερα για τους ίδιους λόγους.
Θα μου πεις τι θές ξαφνικά? Να γίνουν όλα ιδανικά?
Ξερω ΄γω... Ασχημα θα ήταν?

Ο Καλος Λυκος είπε...

Μ' αυτήν την έννοια, έχεις κάποιο δίκιο. Αλλά ζητάμε να ξυπνήσουμε και τους κοιμισμένους, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, αφ' ενός ποιός θα το κάνει και αφ' ετέρου τι θά τους κάνουμε στο τέλος;
Όσο δεν ξυπνάμε ΟΛΟΥΣ τους κοιμισμένους, βάζουμε πορεία γιά
επαναστατικές κρεμάλες. Και αυτές ξεκινάνε με τον "ταξικό εχθρό" και καταλήγουν στην "προστασία της επανάστασης"... ε, τι διάολο, ας κάνουμε τη δουλειά μία φορά! Κάθε εκατό χρόνια τα ίδια;

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Παλεύω όσο περνάει απ'το χέρι μου. Κηρύττω και "σταση πληρωμών" κάθε εκλογές μπας και τον βρώ στην ανάγκη :)

Πλάκα κάνω. Δικιο έχεις.

Ο Καλος Λυκος είπε...

Ολλανδέζα, μέσα στην παρέα είσαι, άρχισε να τους μιλάς. Άσχημα δεν θα ήταν να γίνουν όλα ιδανικά, αλλά άμα από πουθενά δεν αρχίζουμε, πουθενά δεν θα φτάσουμε. Το "γιά πάντα" και το "ποτέ" δεν υπάρχουν.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

κηρύσσω εννοούσα.
Α! δεν μίλαγες σε μένα πριν?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

bernardina είπε...

Και το "κηρύττω" εξίσου σωστό είναι, κορίτσι (μιλάει ο ειδικός). Στο άλλο τώρα: αφήστε, ρε παιδιά. το είπε και ο Όσκαρ Ουάιλντ: καλός ο σοσιαλισμός αλλά δεν θα πιάσει γιατί απαιτεί πολλά ελεύθερα απογεύματα (!) Πάλι έγραψε ο πούστης. Η καημένη η Ολλανδέζα θα βάλει μυαλό στους δεξιο-απολιτίκ παππούδες; Και στο κάτω κάτω αυτοί είναι σχεδόν τελειωμένοι. Με τους καινούργιους τι γίνεται... Εδώ βγήκε η Αλεξία Μπακογιάννη κι άρχισε να γράφει πόσο καλή μαμά είναι η μαμά της και τι κακός που είναι ο Σαμαράς που τη διέγραψε και μαζί της διέγραψε τη δική της πολιτική ιστορία... κι από κάτω υπάρχουν χάχες που την ακούνε και δακρύζουνε και λένε φτου κακά ο παλιοΑντώνης. Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα, ρε. Άσε που παίζει και ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ και δεν μπορούμε να το χαρούμε μ' αυτά και μ' αυτά. Σκατά, έχω αρχίσει και παραληρώ από την ημικρανία.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Με τους καινούργιους βρήκα τρόπο
Αντι για κου πε πε εγώ του λέω κου κου ε!
:)

bernardina είπε...

Χαααα Χααααα! Ολλανδέζα, έγραψες! Κι εκείνοι τι σου απαντάνε; Μαμ, κακά και νάνι;!!!
:-D

The Motorcycle boy είπε...

Δεν θα σας ενοχλούσα (και συγνώμη που πήρα το θάρρος) αλλά με έχωσε η Bernardina με το σχόλιό της γι΄αυτό θα αναφωνήσω: Κουφάλα Κόκκαλη που μας κατάντησες μπασκετικούς!

Και πάλι συγνώμη για την ενόχληση.

bernardina είπε...

ρε μότορα, πού χάθηκες ρε ψυχή; Έλα κι εσύ στην παρέα, σαν στο σπίτι σου! Αν και σε λίγο την κάνω, κουράστηκα ρε αδέρφια από τις εφτά το πρωί μπροστά στον κομπιούτορα. Σύντροφε, καλό βράδυ και με τη νίκη! Και το μπασκετάκι μια χαρά είναι, αφού φέτος τον ήπιαμε. Άντε γεια.
Φιλιά σε όλους

GIORGOS είπε...

Motorboy,καλέ μου φίλε Νικολαϊδικέ,σήμερα τσακώθηκα άσχημα με ένα φίλο μου και δεν ξέρω πως και αν θα ξαναμιλήσουμε.
Ο λόγος ήταν ότι τόλμησα να κάνω κάποιες σκέψεις σχετικά με τις ευθύνες του κυρίου φτασμένου Βγενόπουλου σε αυτο το δράμα.Πολύ απλά γιατι οι ελεεινοί με τις μολότωφ μου φέρνουν τέτοια ζαλάδα που δεν έχω κάτι να αναφέρω για αυτούς.
Το ίδιο δολοφόνοι είναι και αυτοί που φώναζαν 'καείτε που ήρθατε για δουλειά σήμερα'.
Τέλος πάντων να μη στα πολυλογώ,ο φίλος μου-με τον οποίο διαφωνούμε συχνά-με βρίσκει ότι είμαι κολλημένος στα μπλογκ και "λανθάνων αριστερός".Και αυτό που με πείραξε πιο πολύ είναι που είπε πως δε σέβομαι τους νεκρούς με τη στάση μου.
Οι ετικέτες δε μου λένε τίποτε όπως δεν έλεγαν και στο Νίκο-γι'αυτό τον έβρισαν όλοι χεράκι χεράκι πιασμένοι.Όμως στο θέμα μας.
Εχω διαβάσει βιβλία αναρχικών και ξέρω ότι δε θα σκότωναν ούτε μύγα,πόσο μάλλον ανθρώπους.
Και επίσης ένα άτομο που κακοποιήθηκε στα Εξάρχεια είναι γνωστό μου,αντιπαθητικό και με έχει βλάψει απ' όσο ξέρω,όμως όταν είδα τι έγινε,κατάλαβα ότι δε θα εκδικηθώ ποτέ με αλητεία τον οποιονδήποτε.
Σε ρωτώ,μήπως και με βοηθήσεις:είμαι ασεβής απέναντι στους νεκρούς επειδη σκέφτομαι;

The Motorcycle boy είπε...

Γιώργο, μιας και το ανέφερες, θυμάσαι την κριτική του μαλάκα του Μοσχοβάκη για τα Κουρέλια; "Επιτέλους, λίγος σεβασμός για τους νεκρούς!"

Φίλε, αυτοί που απαιτούν σεβασμό στους νεκρούς είναι οι εκ προοιμίου δολοφόνοι -ζητάνε έτσι να σεβαστείς (και να θαυμάσεις) το έργο τους.

Αν κάποιος περίμενε να καούν οι άνθρωποι για να συνειδητοποιήσει οτι η εργοδοσία στην Ελλάδα ενίοτε σκοτώνει ("επειδή γέρο μου, μερικές φορές το γιαούρτι μπορεί να είναι θανατηφόρο -κατάλαβες;") κι ακόμα χειρότερα αν κάποιος, ακόμα και εφόσον δολοφονήθηκαν άνθρωποι δεν κατάλαβε οτι η εργοδοσία έχει ευθύνες -τότε έχουμε χωθεί πολύ βαθιά στην αποκτήνωση.

Προφανώς ο αναρχικός και εν γένει ο αριστερός δεν σκοτώνει -αφού η όλη του θεωρία σχετίζεται με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Απλά η αποδεκτή αντίσταση έχει πλέον κυλήσει σε αυτό το κόλπο της αντιβίας που ανάθεμά με κι αν διαφέρει σε τίποτα από την κανονική βία!

"Προτιμώ να είμαι ασεβής προς τους νεκρούς, παρά να είμαι ασεβής προς του ζωντανούς". Έτσι ίσως να μην χρειαστεί να δείξω πουθενά ασέβεια τελικά.

xouxouxou είπε...

96!!!

GIORGOS είπε...

Tα του Καίσαρος τω Καίσαρι,λοιπόν φίλε Μotor.
O νόμος είναι αντιφατικός όπως γίνεται πάντα με τους νόμους στην Ελλάδα και ο στυλοβάτης της κοινωνίας που ανάφερα θα βγει λάδι παρα τους εκβιασμούς του στους αναλώσιμους είλωτες.
Και δυστυχώς κάποιοι αληθινοί ιδεολόγοι που έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα χωρίς να πειράξουν κανέναν θα πρέπει να αισθάνονται κάπως περίεργα σήμερα για όλα αυτά που γίνονται στο όνομά τους.
Εγώ απλά το γράμμα-καταγγελία ενος εργαζόμενου στην τράπεζα διάβασα και έβαλα το ρημάδι το μυαλό μου να σκεφτεί βρε παιδιά.
Αυτό είναι όλο.Ποινή θανάτου;Ό,τι πουν οι φίλοι συμπολίτες...

The Motorcycle boy είπε...

Ξουξου, 96 σα να λέμε "πλάτη με πλάτη στο ίδιο το κρεβάτι/ και πανωσέντονό μας ο εγωισμός".

Γιώργο, "μη δώκετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι -έτσι κι αλλιώς θα τα πάρει από μόνος του".

Έργο των συνδικαλιστών είναι (του κερατά δηλαδή) να τον στριμώξουν το μαλάκα που δεν είχε προδιαγραφές ασφαλείας στο κτίριο αν και φοβάμαι οτι θα τη γλιτώσει λόγω ναοκλασσικού και επαναλαμβάνω: ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΜΑΥΣΩΛΕΙΑ ΤΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.

Γίνεται μια κουβέντα γενικότερα -σε αυτό που λέμε "χώρο" περί του θέματος, ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να σταχυολογήσω μερικά σημεία.

GIORGOS είπε...

Μotor,εδώ είναι η ουσία,στο νεοκλασσικό.Κάποιος νομομαθής που γνωρίζει μου είπε πως επειδή ακριβώς είναι διατηρητέο το κτίριο,ο ιδιοκτήτης δε μπορεί να καρφώσει ούτε καρφί χωρίς να δίνει λόγο σε μια κρατική επιτροπή του υπουργείου.

The Motorcycle boy είπε...

Το ξέρω φίλε. Χωρίς λοιπόν να παραγνωρίζω την εγληματική ενέργεια κάποιων να κάψουν κάποιους άλλους ζωντανούς, χωρίς να ξεχνάω την απαγόρευση συμμετοχής απεργιών που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα λέω επίσης: αν τα νεοκλασσικά δεν είναι ασφαλή να μην βάζετε ανθρώπους μέσα! Πέρα λοιπόν απο όλους τους άλλους ΚΑΙ ο υπάλληλος που έδωσε άδεια λειτουργίας σε αυτό το κωλοχανείο θα έπρεπε να μπει φυλακή -έτσι λέει ο νόμος.

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

Για ολα φταιει εκεινος ο Κρετινος ..http://www.youtube.com/watch?v=wH9ihA889TQ

The Motorcycle boy είπε...

Το κακό είναι οτι υπάρχουν πτώματα βέβαια και δεν ξέρω αν "ακούνε για να μαθαίνουν".

Πάντως τα ζωντανά πτώματα σίγουρα δεν το κάνουν.

PiKei είπε...

Τι θα γίνει ρε μαλάκα με την πάρτη σου; Θα διαβάζουμε τώρα εκτός από το κείμενο και εκατόν τόσα σχόλια εδώ μέσα; Και θα έχουν τα περισσότερα κάτι να πουν;

Συμμερίζομαι και προσυπογράφω απόλυτα την θέση σου για την ανάγκη έλλειψης διαχωρισμού σε ανθρώπους "του χώρου" και "εκτός χώρου". Οτιδήποτε κι αν έχεις να πεις ή το απευθύνεις σε όλους ή το γάμησες ήδη.

Επίσης συμμερίζομαι την θέση περί "βρωμογερισμού". Με τρομάζει όμως το γεγονός ότι διακρίνω να σχηματίζεται μια κάθετη γραμμή που τελικά θα μας χωρίσει πολύ άσχημα όλους. Κι αυτή είναι η γραμμή "Έχουμε Πόλεμο" που σπρώχνεται ταυτόχρονα από πολλές και εντελώς αντίθετες ιδεολογικά πλευρές. Διαισθάνομαι πως τοπικά και χρονικά ο λόγος γι αυτό είναι πως δίνει ένα "μικροπλεονέκτημα" σε εσωτερικές ισορροπίες.

Γενικά θεωρώ πως πρέπει επιτέλους να γίνουν πολύ σοβαρές συζητήσεις και αναζητήσεις διαφορετικών μορφών δράσης. Και να είναι ελκυστικές (όχι μηντιακά όπως γίνεται σήμερα) αλλά για αυτούς που θα έχουν διάθεση να τις "τρέξουν".

Δυστυχώς δεν έχω "πατρόν" να προτείνω. Το πετάω λοιπόν, εδώ, μήπως καταφέρει οποιοσδήποτε να μας το ράψει παλτουδάκι...

The Motorcycle boy είπε...

Καλά μην ανησυχείς -το παλτουδάκι μας το έχουν ράψει ήδη, ένθεν κακείθεν, και είναι και ξύλινο.

Αν είδες στο Καλαμπόκι, έχω δημοσιεύσει κάποια κείμενα που απαντάνε καλύτερα στα θέματα που θέτεις (ναι ρε μαλάκα -όχι μόνο θα διαβάζεις τα ποστ, όχι μόνο θα ξεματιάζεσαι με τα σχόλια, αλλά θα διαβάζεις και Καλαμπόκι για κατανόηση!) επειδή είναι του χώρου (χωρίς εισαγωγικά).

Αυτό το "έχουμε πόλεμο" (που τόσο εύκολα το χρησιμοποίησε κάποτε μέχρι κι ο μαλάκας ο Τζιμάκος) είναι μια ωραία δικαιολογία για να επιβληθεί "κατάσταση πολιορκίας" (κι από εδώ και από εκεί). Αλλά ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ. Τελεία.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Συμφωνώ με τον πικεϊ : το 'χεις παραχέσει!

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -αλλά κάμνει καλό στην υγεία! Το λένε όλοι οι ιατροί!

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι