Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν παίζει στην Παρί

Αυτές τις μέρες ακούω πολλούς θαυμαστές των μαζικών γαλλικών αντιδράσεων κατά του νόμου Σαρκοζί για τα όρια συνταξιοδότησης. Τους ακούω να ξερογλείφονται: «μακάρι να γίνονταν και σε μας αυτά», «μακάρι οι μαθητές να έβγαιναν μαζί με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους», «μακάρι να πηδάγαμε καμιά δεκαοχτάρα» («εργάτες-αγρότες –φοιτητές»).

Βεβαίως, την ώρα που ο χλιμίτζουρας της διπλανής πόρτας θέλει να βγουν όλοι, από 8 έως 80 χρονών και να υποστηρίξουν τα αιτήματά του στον δρόμο, ο ίδιος κοιτάζει πώς θα ξεσκίσει τα αιτήματα των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων.
Βλέπει τις γαλλίδες μαθήτριες κι αναστενάζει από προσμονή, αλλά όταν έκανε το δικό του παιδί κατάληψη στο σχολείο, ο αγωνιστής μελλοντικός συνταξιούχος έσπαγε τα τηλέφωνα της Δ/νσης Εκπαίδευσης, του γραφείου του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου και τέλος των μπάτσων αγανακτισμένος: «μα τι θα γίνει τέλος πάντων, δεν μπορεί 5 αλήτες από διαλυμένες οικογένειες να κρατάνε όμηρους τα παιδιά μας εμποδίζοντάς τα να μορφωθούν!» Φυσικά, όταν πλακώνουν οι μπάτσοι και σπάνε τις καταλήψεις, ο ηρωικός χλιμίτζουρας αναψοκοκκινίζει καταγγέλλοντας τη χούντα του Πασόκ.

Η οποία χούντα του Πασόκ βεβηλώνει, για παράδειγμα, το ιερό μνημείο της Ακρόπολης κυνηγώντας τους συμβασιούχους που θέλουν να μονιμοποιηθούν μετά τη λήξη της σύμβασής τους και μ΄αυτό αγανακτεί ο χλιμίτζουρας! Ο ίδιος χλιμίτζουρας που βρίζει τους δημόσιους υπάλληλους επειδή, λόγω μονιμότητας, τα ξύνουν!

Παραπλεύρως ο χλιμίτζουρας έχει μέγα πρόβλημα όταν απεργούν, για παράδειγμα, οι βενζινοπώλες και δεν μπορεί να βρει καύσιμο για την αμαξάρα («τι θέλουν τώρα και απεργούν, οι κλεφταράδες; ένας Παπαδόπουλος τους χρειάζεται») αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν απεργούν, για ξαναπαράδειγμα, οι ταριχευτές ηλεκτροφόρων χελιών, εφόσον δεν επηρεάζουν την δική του καθημερινότητα («η απεργία είναι ιερό δικαίωμα του εργαζόμενου, άσε που τα αιτήματά τους είναι και δίκαια»).

Και όταν δεήσουν να κατέβουν στους δρόμους οι διαμαρτυρόμενοι, κανένας τους δεν κοιτάζει τι σκατά γράφουν τα πανό κάτω από τα οποία συντάσσονται. Αναφέρονται στα αιτήματά τους ή γενικολογούν περί πλουτοκρατίας και λαϊκής αντιστασηκαιπάλης; Οι προτάσεις που καταθέτουν στο τάδε υπουργείο έχουν κάποια προοπτική εφαρμογής ή «να΄χαμε να λέγαμε»; Μαζεύονται δίπλα στα λουλουδάδικα, έχουν μάθει προσφάτως το σουξεδιάρικο «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή», καβλώνουν όταν το ακούνε οι «βάλε τώρα που γυρίζει» πιτσιρικάδες (αναρχικοί, μηδενιστές, σκοταδιστές, αριστερά εξτρέμ με πλατυποδία) ξεχνώντας οτι το μπουρδέλο τη βουλή την κλείνουν ενίοτε και οι χουντικοί –όλα πρίμα! Και ελπίζουν να γίνει η Βασιλίσσης Σοφίας –Μονμάρτη. Αλλά δεν ανοίγουν τα γκαβά τους να δουν οτι στο Παρίσι δεν έχει ΠΑΜΕ κι έτσι οι πορείες ξεκινάνε από ένα σημείο και καταλήγουν σε κάποιο άλλο –ενιαία! Καθότι οι μαζικές διαμαρτυρίες γι΄αυτό ονομάζονται «μαζικές», επειδή πάει ο κόσμος όλος μαζί και διαμαρτύρεται. Αν οι μισοί πάνε κατά δω στις 11, οι υπόλοιποι πάνε κατά κει στις 12 και μια ομάδα πάει εδώ κι εκεί από τις 1 κι ύστερα, δεν μιλάμε για αγωνιστική κινητοποίηση –μιλάμε για αγωνιστική της Σουπερλίγκ που έτυχε να παίζουν οι γάβροι, οι βάζελοι κι ο Πανιώνιος εντός έδρας.

Θα μου πεις –επειδή έχουμε το ΠΑΜΕ δε γινόμαστε Παρίσι; Κι επειδή οι γονείς γουστάρουν μεν να διαμαρτύρονται αλλά δεν γουστάρουν να χάνουν μαθήματα τα παιδιά τους; Μήπως οι Γάλλοι ή οι Άγγλοι δεν έχουν φραξιονιστικές οργανώσεις στην ευρύτερη Αριστερά τους; Μήπως οι Γάλλοι ή οι Άγγλοι γονείς αφήνουν αδιαμαρτύρητα τα καμάρια τους να κλείνονται μέσα στα σχολεία και να βγάζουν τα μάτια τους;

Δεν είναι εκεί το σημείο διαφοροποίησης μεταξύ της προσανατολισμένης λαϊκής αντίδρασης του Παρισιού (για παράδειγμα) και της αγωνιστικής γυμναστικής στην οποία επιδίδεται μερίδα Αθηναίων μέσης ηλικίας και οικονομικής κατάστασης (όχι για παράδειγμα). Η κοινωνική δομή κάνει τη διαφορά και θα γίνω γρήγορα ξεκάθαρος σαν κρύσταλλο Βαρώφσκι...

Όλοι γνωρίζουν (κι αν όχι, μαλακία τους) τους αγώνες των Γάλλων για την κατοχύρωση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων. Όλοι θυμόνται (κι αν όχι, θα΄πρεπε) τις βίαιες αντιδράσεις τους σε περιπτώσεις περιστολής δικαιωμάτων. Είναι αυτό που λέμε ηλιθιωδώς (προσπαθώντας να κωδικοποιήσουμε την πραγματικότητα): «οι Γάλλοι σαν λαός έχουν παράδοση στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων». Και εννοούμε οτι εκεί πέρα αν πάνε να τους κόψουν μια βδομάδα από την άδεια λοχείας βγαίνουν άπαντες στους δρόμους (κι ας μην είναι όλοι γυναίκες!) ενώ εδώ οι καλοκαιρινές διακοπές προέχουν ασυζητητί των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Γιατί; Είμαστε τόσο μαλάκες; Σαν έθνος; Σαν λαός; Σαν Σίρο;`

Όχι δα! Όπως δεν είμαστε το εξυπνότερο έθνος της γης που είχε χοληστερίνη όταν οι άλλοι ήταν ακόμα στα δέντρα, έτσι δεν είμαστε και το ηλιθιοδέστερο έθνος. Για την ακρίβεια, το διανοητικό επίπεδο δεν είναι δυνατό να μετρηθεί σε επίπεδο έθνους σα να επρόκειτο για ποσοστό υπέρβαρων σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό.

Δεν αντιδρούμε όταν μας κόβουν τη συλλογική σύμβαση επειδή απλώς δεν έχει σημασία. Δεν βγαίνουμε στο δρόμο μαζικά σαν τους Γάλλους επειδή, όπως και να βγούμε, δεν υπάρχουν αιτήματα προς διεκδίκηση.
Πράγματι, οι Γάλλοι απολαμβάνουν ενός αξιοπρεπούς κοινωνικού κράτους, από τον τομέα της υγείας και της περίθαλψης μέχρι τον τομέα της συνταξιοδότησης και της υποστήριξης ανέργων. Έτσι ενοχλούνται αν χάσουν κάποιο από τα δικαιώματά τους, εφόσον υπάρχει απευθείας σύνδεση ανάμεσα στο δικαίωμα και στην απολαβή. Αν οι Γάλλοι παίρνανε επιδόματα ανεργίας επιπέδου «λάβε τούτο πτωχέ μου ζητιάνε», αν οι συντάξεις τους ήταν «να μαζευτούμε πέντε να παραγγείλουμε και το γιουβέτσι μαζί με το σκέτο», αν η υγειονομική τους περίθαλψη ήταν «λάβετε οι ημέτεροι τα δέοντα», δε νομίζω οτι θα έβγαιναν στους δρόμους με την τωρινή τους μαχητικότητα.

Εντάξει –αλλά γιατί υπάρχει αυτή η ποιοτική και ποσοτική διαφορά; Η εύκολη απάντηση σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία. Όταν μια χώρα παράγει, οι καπιταλιστές καρπούνται την υπεραξία και το «αναγκαίο μίνιμουμ επιβίωσης» δίνεται στους εργαζόμενους εμπλουτισμένο με το «ψυχολογικό κίνητρο» για καλυτέρευση της ζωής τους (τουτέστιν κάνα 500άρι ευρώ το μήνα –για ξόδεμα). Έτσι κοντράρεται και η μαρξιστική ρήση: «εργαζόμενοι όλων των χωρών ενωθείτε –δεν έχετε να χάσετε τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες σας». Επειδή ο εργαζόμενος ΕΚΕΙΝΗΣ της χώρας βλέπει οτι έχει να χάσει πολλά πράγματα και μην πας να ψάξεις την αναγκαιότητα κατοχής των πραγμάτων αυτών (δεν είναι της ώρας). Άρα, πρώτον δεν ενώνεται με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών (μην του πάρουν κι αυτά που έχει), δεύτερον δεν ξεσηκώνεται και τρίτον ...–γενικά.
Το στάδιο ονομάζεται μονοπωλιακός καπιταλισμός, η περίοδος ονομάζεται μεταβιομηχανική ή «παροχής υπηρεσιών» (σαν τα μπλοκάκια) κι αυτό ισχύει στον λεγόμενο, «δυτικό κόσμο». Αλλά δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όπου δεν υπήρξε ποτέ αξιομνημόνευτη παραγωγή στον δευτερογενή τομέα αλλά περάσαμε στην τριτογενή μεταπώληση και παροχή υπηρεσιών αεροπλανικά. Τουτέστιν δεν πατάμε πουθενά, δεν έχουμε εργοστάσια στο Βιετνάμ να φτιάχνουν τα προϊόντα που εμείς εμπορευόμαστε, δεν έχουμε καν προϊόντα να εμπορευτούμε –για την ακρίβεια είμαστε σε επίπεδο μπακάλικου. Αγοράζουμε και μεταπουλάμε –μεταπρατισμός του κερατά κι άντε να ζήσεις κάνοντας τον ενδιάμεσο σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Όπως λοιπόν παράγουμε φούμαρα έτσι ακριβώς και πληρωνόμαστε –με φούμαρα. Άσχετα που όταν ξοδεύουμε πρέπει να στάξουμε κανονικό χρήμα κι όχι μουσαντένιο (εξ ου και τα δάνεια –παλιοκατάσταση).Τέλος πάντων, το ρεζουμέ παραμένει –δεν είμαστε στη φάση των Γάλλων γι΄αυτό και δεν μας ωφελούν τα γαλλικά.

Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει οτι δεν πρέπει να κάνουμε διαδηλώσεις –σημαίνει οτι καλό θα ήταν να προσανατολίσουμε (βαλκανοποιήσουμε, τριτοκοσμικοποιήσουμε) τα αιτήματά μας.

Βγήκες κύριος στη διαδήλωση; Ζήτα κάτι εφικτό να μην πάει και τζάμπα το περπάτημα! Ζήτα κανονικό σύστημα υγείας και περίθαλψης, ζήτα κουπόνια αντί για συντάξεις, ξέρω ΄γω... Ζήτα αυτό που μπορείς να πάρεις κι όχι αυτό που έχουν οι άλλοι «στας
Ευρώπας». Εντάξει, αλλά πώς θα ξεχωρίσεις το εφικτό από το υπερβατικό; Πώς θα καταλάβεις οτι το αίτημα «δωρεάν συγγράμματα» μοιάζει εφικτό, ενώ το αίτημα «βασικός μισθός 1.400 ευρώ» είναι σκέτη παπαριά και τίθεται για διαπραγματευτικούς λόγους; Και ποιοι κάνουν τη διαπραγμάτευση και τι θέλουν να πετύχουν με αυτή; Να πάει ο βασικός έστω στο χιλιάρικο ή να γίνουν βουλευτές οι διαπραγματευτές;

Για να κατανοήσω θα πρέπει πρώτα να εννοήσω –έτσι δεν πάει; Να καταλάβω τι γίνεται γύρω μου, να ανθιστώ ας πούμε. Όχι τίποτα φοβερό –απλώς τι ζητάω, πόσο μπορώ να πιέσω, τι μπορώ να πάρω, τέτοια πράγματα, απλά. Και πώς θα κατανοήσω αυτά τα απλά πράγματα; Προφανώς κατανοώντας τη θέση μου στην κοινωνική δομή. Τι είμαι ρε παιδί μου; Ο Γαμών ή ο Τουταγχαμών; Άμα βγω στους δρόμους θα χεστούν επάνω τους ή θα με χέσουν ψηλά; Και τι πρέπει να κάνω στην τελική;

Μην το ψάχνεις –όλα αυτά για να τα κατανοήσω χρειάζεται "καλλιέργεια". Εκπαίδευση και τέτοια. Πρέπει να έχω ξεστραβωθεί πέρα από τις παπαριές των δελτίων ειδήσεων, πέρα από τα φούμαρα των κομματικών και των συνδικαλιστικών παραγόντων, πέρα από το μπούστο της Μενεγάκη. Πώς θα το καταφέρω αυτό; Η εύκολη απάντηση θα ήταν «διαβάζοντας» αν δεν γεννιόταν απευθείας η ερώτηση: «ναι, αλλά ξέρεις να διαβάζεις;»

Αν σκεφτούμε την προεργασία που έγινε από το σχολείο, θα καταλήξουμε οτι σαφώς και δεν ξέρεις. Στο σχολείο σε μάθανε να παπαγαλίζεις –ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μαλακία το δημώδες «Του νεκρού αδερφού», μπορεί αυτή μου η ανάμνηση να με βοηθήσει να κατανοήσω την ποίηση του Πολ Ελυάρ ας πούμε; Ζαμέ! Το μόνο που μπορεί να μου εξασφαλίσει η σχολική μου εμπειρία είναι μια υποσυνείδητη απέχθεια για οποιοδήποτε χαρτί έχει πάνω του τυπωμένα γράμματα.

Ας υποθέσουμε τώρα οτι οι απόφοιτοι Λυκείου είναι η πρόθυμη και ηλίθια πλέμπα που περιμένει να την οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων –ας κάνουμε αυτή την τερατώδη υπόθεση. Έμαθε κανένας να διαβάζει στα Πανεπιστήμια; Δεν αναφέρομαι στην ειδική εκείνη περίπτωση φωτισμένου καθηγητή που μπλα, μπλα και Τζούλια Ρόμπερτς συν Ρόμπιν Γουίλιαμς "σιιίζ δε ντέι τουγκέδερ γουίθ Γκουντ Γουίλ"... Αναφέρομαι στον κανόνα κι ο κανόνας λέει «παπαγάλισε, αντέγραφε, γλύψε». Αυτά διδάσκονται στα Πανεπιστήμια.

Εντάξει λοιπόν, ας δώσουμε το ρόλο των λοχαγών στους απόφοιτους Πανεπιστημίων κι ας αφήσουμε την αλλαγή της κοινωνίας στους μεταπτυχιακούς –πώς σου φαίνεται αυτό; Σαν χοντροκομμένο αστείο –έτσι;

Μετά από μια σύντομη περιήγηση στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας εύκολα διαπιστώνεται οτι το βαυαρικό σύστημα εκπαίδευσης (που δεν είναι πια και τόσο σύγχρονο) και αποσκοπούσε στη δημιουργία μορφωμένων κορασίδων είναι η βασική φιλοσοφία σχεδιασμού των εκπαιδευτικών και μαθησιακών δομών της χώρας. Κι όσοι διαμαρτύρονται, ενδιαφέρονται περισσότερο για το πώς θα παρουσιαστεί η καταστροφή της Σμύρνης ή για το αν θα είναι υποχρεωτικά τα θρησκευτικά, παρά για το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα. Κάνανε ολόκληρη φασαρία με τη Ρεπούση και την ίδια στιγμή δεν καταδέχτηκαν να ρίξουν μια ματιά στα βιβλία των μεσαίων τάξεων του Δημοτικού, για παράδειγμα, όπου πρώτα μαθαίνεις να κάνεις πράξεις με κλάσματα και μετά τι στον πούτσο είναι το κλάσμα κι όπου διαβάζεις περισπούδαστα λογοτεχνικά κείμενα του Καρκαβίτσα και του Δροσίνη με λέξεις και εκφράσεις που δεν χρησιμοποιούνται πλέον ούτε από τους παππούδες μας.

Κάνουν ολόκληρη κουβέντα για το κατά πόσο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά τα θρησκευτικά ή αν θα πρέπει να είναι προαιρετικά έτσι ώστε αν τυχόν δεν καρφώνεται ο αλλοδαπός να τον σταμπάρουμε πιο εύκολα όταν βγαίνει μόνος του από το μάθημα στο άδειο προαύλιο και δεν ασχολούνται με την περίπτωση να κάνουν παρουσίαση των δογμάτων της κάθε θρησκείας στην ώρα του μαθήματος και να τα συζητήσουν. Πού αν το έκαναν θα κατέληγαν οτι όλοι τα ίδια λένε –γαμώ τον αντίχριστό τους δηλαδή!

Τώρα λυσσάνε που δεν πήγε η Ιστορία στα υποχρεωτικά μαθήματα και κάποιοι κάνουν πάρτι με την παραίτηση της Δραγώνα. Και δεν θυμούνται οτι ανέκαθεν οι «πρακτικές δέσμες» είχαν γραμμένη στ΄αρχίδια τους την Ιστορία κι έψαχναν οι καθηγητές πώς να τους διευκολύνουν, να μη χάσουν το Πολυτεχνείο τα παιδιά! Ή έστω, δεν παίρνουν χαμπάρι οτι η εθνικοφροσύνη τους αλλού χτυπιέται από το συγκεκριμένο πλάνο μαθημάτων εφόσον οι μεν «κλασσικοί» θα κάνουν Αρχαία Ιστορία οι δε υπόλοιποι θα κάνουν Ευρωπαϊκή Ιστορία! Τουτέστιν, ή Περικλή ή Ροβεσπιέρο –δεν θα μάθουν τα παιδιά για τον ηρωικό δικτάτορα Μεταξά και για τον αγέρωχο αγύρτη Βενιζέλο (ύλη η οποία έτσι κι αλλιώς δεν διδασκόταν σχεδόν ποτέ).

Να μη σε κουράζω (κι άλλο) –όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα. Ανεκπαίδευτοι άνθρωποι έχουν άποψη για την εκπαίδευση. Κακό είναι αυτό; Ξέρω ‘γω; Είναι σα να έχεις δίπλα σου τη μάνα σου πού δεν ξέρει να οδηγεί και να σου δίνει συμβουλές στην Εθνική Αθηνών –Λαμίας. Αν τις ακολουθήσεις, πόση ώρα θα σου πάρει για να βρεθείτε στις μπαριέρες;
Μη με παρεξηγείς –δεν εννοώ πως μόνο οι ειδικοί πρέπει να λένε τις απόψεις τους κι άλλα τέτοια. Εννοώ και υποστηρίζω όμως κάτι πολύ απλό: αν δεν το ξέρεις το θέμα, ή κάτσε μάθε το, ή άκου κάποιον που το ξέρει, ή στην τελική, ρώτα αυτόν που το ζει.

Το να έχεις άποψη περί του τι πρέπει να τρώνε οι γίβωνες όντας άσχετος είναι γραφικό όσο δεν δουλεύεις εσύ στον ζωολογικό κήπο και γίνεται επικίνδυνο όταν πιάσεις δουλειά εκεί πέρα. Σκέψου λοιπόν πόσο επικίνδυνο είναι να έχεις άποψη (την οποία θέλεις να επιβάλεις κιόλας) για την εκπαίδευση των παιδιών σου, τη στιγμή που το τελευταίο βιβλίο που διάβασες ήταν η βιογραφία του Γουέιν Ρούνεϊ. Κι αυτό καλοκαίρι σε λεωφορείο για τη Φαρακλάδα. Πριν πάρεις τη Μπέμπα –για τόσο παλιά μιλάμε....

72 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ο Καλος Λυκος είπε...

Προπαγανδίζουμε και υπέρ της σωστής παιδείας, ε; Εσένα δεν θα χρειαστεί να σε βγάλουμε στο προαύλιο γιά να σε σταμπάρουμε...

The Motorcycle boy είπε...

Απλά μού έκανε εντύπωση το γεγονός οτι όλοι θέλουμε να γίνουμε Παρίσι τη στιγμή που κοντράρουμε το γαλλικό εκπαιδευτικό μοντέλο που πάει να προωθήσει η Διαμάντω.

Ο Καλος Λυκος είπε...

εντυπωσιάζεσαι ακόμα λοιπόν... αυτό είναι καλό, εγώ δεν τρομάζω, (θαυμάζω, απορώ, εξίσταμαι), με τίποτα πιά!

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, όσο γερνάω τόσο πιο απεγνωσμένα προσπαθώ να διατηρήσω την παιδαριώδη ηλιθιότητά μου, χεχεχε.

Ο Καλος Λυκος είπε...

Παλιμπαιδισμός λέγεται αυτό...

The Motorcycle boy είπε...

Πάλι;

DimosK. είπε...

Μάνα με τους εννιά σου γιους και με τη μια σου κόρη,
την κόρη τη μονάκριβη, την πολυαγαπημένη.
Την είχες δώδεκα χρονώ και ήλιος δεν σου την είδε.
Στα σκοτεινά την έλουζε, στ'άφεγγα τη χτενίζει!!
Αμ το αλλο"τι θελει να πει ο ποιητης"?
Και υπηρχε και σωστη και λαθος απαντηση(λαθος ολωνων μας,σωστη της καθηγητριας..μεχρι που εμαθα η καθηγητρια τι καπνο φουμαρει,ειπα κανα δυο φορες εγω την "σωστη γνωμη" και με αφησε ησυχο στο τελευταιο θρανιο,νομιζωντας πως εχει να κανει με μια εκκολαπτομενη ιδιοφυια).Για τα υπολοιπα του αρθρου,δεν (πολυ)διαφωνω

The Motorcycle boy είπε...

Αμ εκείνες οι ερωταπροκρίσεις:
"Άκουσες Κωνσταντίνε μου τι λένε τα πουλάκια;" "Πουλάκια είν΄κι ας τραγουδούν, πουλάκια είν' κι ας λένε" (και μεταξύ μας το παραφράζαμε σε "ίσα μωρή ψωλαρπάχτρα προχώρα κι άσε τα πουλιά") Πάντως, παρ΄όλα αυτά από Ελυάρα εξακολουθώ να μη σκαμπάζω.

trelos είπε...

γελάω πολύ όπως τα γράφεις ρε φίλε, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό (εννοώ επί της ουσίας, για την υγεία δεν τίθεται ζήτημα)

κι εγώ εκεί συνήθιζα να εστιάζω: συντεχνιακές λογικές και άμυνα περί πάρτης, έλλειψη παιδείας (στα πάντα έτσι; μιλάμε για τύπους που ξέρουν το αμάξι απέξω κι ανακατωτά και δεν σκαμπάζουν πότε καίει παραπάνω ή λιγότερο ή για ψυκτικούς που δεν αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του θερμοστάτη) και αεριτζήδες του κοπανιστού

πρόσφατα εντούτοις με προβλημάτισε το εξής: όταν με το καλό το 1/3 των εργαζομένων (οι δημόσιοι, ημιδημόσιοι και λοιποί κηφήνες, εμού συμπεριλαμβανομένου) θα έχει "στρώσει" (που σημαίνει, θα μάθουν να τρέχουν πολύ, να αίρνουν λίγα και να ρωτάνε λιγότερα)

και όταν το άλλο 1/3 (έμποροι, μεταπράτες, μιζαδόροι, κλικαδόροι και λοιποί ενδιάμεσοι κοπρίτες με την καλή την έννοια) θα έχει περιοριστεί στο 1/6 (μιας που δεν θα μπορεί πλέον το πρώτο τρίτο να τους συντηρεί-περιθάλπει-ελεεί)

μήπως τότε θα στρώσουν τα πράγματα; χωρίς παιδεία, θα πεις; μόνο με τις οδηγίες των κάθε βρυξελόκωλων, χλωμό...
μήπως, επιπλέον, τότε θ' αρχίσουμε ν' αναρωτιόμαστε τι σκατά κάνει το άλλο 1/3, η περήφανη εργατιά (ο Μπενάι, ο Σελάι κι ο Φροκάι), η τιμημένη αγροτιά (ο Αρμάντο, η Ντεάλντα και ο Γκάσμεντ) και οι διάφοροι μαστροχαλαστές-μαστροπασαλειφτές που παρακαλάω να μου σηκώσουν το τηλέφωνο και φοβάμαι να τους ζητήσω απόδειξη υπηρεσιών, γιατί είμαι τόσο καλομαθημένος π' ούτε άναν τοίχο δεν πιάνω να βάψω μόνος μου;

μήπως το ψάρι βρωμάει απ' τα συκώτια;

bernardina είπε...

«Φοβούμαι σ' αδερφάκι μου και λιβανιές μυρίζεις».
«Εχτές βραδύς επήγαμε πέρα στον Αη Γιάννη
κι εθύμιασέ μας ο παπάς με περισσό λιβάνι».
Για αφγάνι δε λέει τίποτα το ποίημα άρα τι να αναλύσεις;

Κατά τα άλλα, από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια(διαλέτετε και παίρνετε)ή αλλέως πέος γι' άλλη μια φορά συμφωνώ και επαυξάνω

The Motorcycle boy είπε...

Τρελέ, το ψάρι βρωμάει γενικώς -γι΄αυτό κι εγώ προτιμώ το κοκκινιστό κρέας (κόβει κάπως την οσμή η κανελίτσα).

Λοιπόν, το 1/3 των δημοσίων δεν θα έχει στρώσει επειδή στρώσιμο εννοείται η αποτελεσματικότητα στη δουλειά όχι η μείωση των αποδοχών! Κι από αποτελεσματικότητα... μην τα ξαναλέμε.

Το άλλο 1/3 δεν θα έχει γίνει 1/6, θα έχει γίνει 0/6 εφόσον οι μεγάλες, καλές εταιρείες θα μας έχουν πάρει κάτω από τις φτερούγες τους.

Μόνο το τελευταίο 1/3 (πλέον 2/3) θα έχει στρώσει -κρεβάτια, κώλο, λοιπά γεννητικά όργανα κι έτσι, εφόσον αυτοί θα εκτελούν χρέη σταθμού αναψυχής των τουριστών και των άλλων που θα περνάνε από τη χώρα.

Αν αυτό θα είναι καλύτερο ή χειρότερο δεν ξέρω, θα είναι όμως θεωρητικά ορθότερο οπότε σαν άνθρωπος θα λυπηθώ αλλά σαν επιστήμων θα επικροτήσω.

Μπέρνι αν μου βάλεις κι άλλο από αυτή την ψυχωσική μαλακία που διδάσκουν στα παιδάκια θα κάνω φόνο. Το ένα μου τραύμα είναι αυτό το ποίημα και το άλλο η πουτάνα η θεία Λένα που έλεγε παραστατικά τον Κοντορεβυθούλη. Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

δυο τρια πραγματάκια

στην Γαλλία δεν είναι όλα απλά και ανθηρά ούτε αυτονόητα. Η συντηρητικοποίηση είναι πολύ μεγάλη και φυσικά έχεις αντιδράσεις ελληνικού τύπου όπως περιέγραψες.Απλά ακόμη στην γαλλία υπάρχουν αντανακλαστικά μιας παράδοσης στην κοινωνική οργάνωση από τα κάτω.

Και άσε τις δάφνες για το γαλλικό σύστημα παιδείας γιατί αν ξεκινήσουμε μπορούμε να του σύρουμε τα μύρια όσα.

τέσπα, μια που μιλήσαμε για αλληλεγγύη ... οι βέλγοι εργαζόμενοι μπλοκάρουν τις δεξαμενές καυσίμων στα σύνορα για να στηρίξουν τους γάλλους http://alterthess.blogspot.com/2010/10/blog-post_1294.html

sadebeg

The Motorcycle boy είπε...

sadebag είπα εγώ οτι στη Γαλλία είναι ο παράδεισος; Το αντίθετο έγραψα αναφέροντας και φράξιες στην Αριστερά και γονείς που θεοποιούν την επικράτηση των παιδιών τους μέσω της εκπαίδευσης.
Το γαλλικό σύστημα παιδείας ονομάζεται "δωρεάν" και στοιχίζει 5-6 χιλιάρικα το χρόνο στις μικρές σχολικές τάξεις και 10-14 στις μεγάλες; Αν όχι είναι καύτερο από το ελληνικό -κι έτσι κουβεντιάζουμε, συγκριτικά πάντα. Να του σούρουμε και του γαλλικού αλλά εκεί είναι το θέμα;

Από αλληλεγγύη εμείς οι έλληνες είμαστε άπιαστοι -πλέον στα μπουζούκια θα κόψουμε το βίσκι και θα πίνουμε γαλλική σαμπάνια για να θυμόμαστε τα αδέρφια μας.

bernardina είπε...

Εκτός κι αν μου έχουν δώσει ψευδείς πληροφορίες, στη Γαλλία, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάθε μαθητής παίρνει επίδομα (φετος ήταν 1.400 ευρώ) για αγορά γραφικής ύλης.
Μου το είπαν και το μεταφέρω με επιφύλαξη, αλλά οι πηγές μου είναι αξιόπιστες. Επαληθεύστε το. Και συγκρίνετέ το...

DimosK. είπε...

παντως οσο εμεις αγωνιζομαστε με ηγεσια των εργαζομενων τυπους σαν τον νυν γιαουρτωμενο..Οσο ο πρωην ηταν ο κοντος(που εφαγε κατι ψιλες στην Χαριλαου Τρικουπη) και ο προ πρωην ηταν ο Ρεππας και ο ακομα πιο πρωην ο Πρωτοπαππας(ή αναποδα?),τοσο θα χανουμε..Σαν παιχνιδι που ειναι στημενος ο.. προπονητης!
Μ@λ@κες του ΠΑΜΕ,και μαλιστα με περικεφαλαια,αλλα οχι και με τον Πολυζωγοπουλο ρε σεις!!
Ποσο ξεπουλημενοι ειναι αυτοι και ποσο ακομα πιο πουλημενοι για μια τυροπιτα και ενα μιλκο ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ τους ψηφισαν?
Σταματησα να πιστευω στις ομαδικες δρασεις..παντα θα υπαρχει ενας κοπανος να σου πηδηξει το οραμα..
Και ημουν σιγουρος απο καιρο,οτι ατομικα δεν κανεις τιποτα..Αντε να βαζεις καμια μπομπα,ωστε σε πηδανε ακομα χεριροτερα με Patriot Act,Τρομονομους και τα ρεστα γλειφιτζουρι.
Α,και μην με ρωτησετε "τι να κανουμε"?
Δεν εχω απαντηση,ακομα και αν φορεσω τραγιασκα, αφησω μουσακι,και κανουν το πτωμα μου βωμο ελπιδας,αντι τροφη για πεινασμενα σκουληκια!

Ο Καλος Λυκος είπε...

bernardina, όταν εδώ είπαν να δώσουν έναν υπολογιστή σε κάθε παιδί, σκούξανε δάφοροι πως "αυτό μας έλειπε"... Τι να συγκρίνουμε;

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina ελπίζω να διαβάζει η savon, η ανταποκρίτριά μας στην αλλοδαπή (είμαστε σοβαρό μπλογκ εμείς και έγκυρο!) για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Όβερ.

Δήμο, μην ξεχνάς οτι όλους αυτούς τους ψηφίζει κόσμος -εντάξει, όχι η πλειοψηφία αλλά πάντως κόσμος. Να πούμε οτι αυτοί που τους ψηφίζουν περιμένουν ρουσφέτια; Χοντρό μου φαίνεται. Να πούμε οτι τους ψηφίζουν ηλίθιοι; Κι σν το πούμε τι θα βγει, αυτοί είναι η μαγιά. Λύση λοιπόν; Συνειδητοποίηση. Και άμεση δημοκρατία -να υπάρχουν εντεταλμένοι και όχι αξιωματούχοι στα συνδικάτα.

Λύκε, εδώ όταν είπανε να κάνουν Μητροπολιτικό πάρκο το Ελληνικό είπε ο Χατζηνικολάου οτι αυτά είναι "καλλιγραφίες στον κώλο της μαϊμούς". Σωστός;

bernardina είπε...

Λυκάκο, στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα πάντα θα υπάρχουν κάτι φαιδρά δίποδα πορτοκάλια που σε κάθε προσπάθεια ξεστραβώματος του κόσμου και δη της επόμενης γενιάς, σε κάθε προσπάθεια που έχει σχέση με τη γνώση και τη μόρφωση θα σκούζουν είτε από υπολογισμό είτε από σκέτη αδράνεια και σταρχιδισμό είτε από κουτοπονηριά είτε από άγνοια, πχ. σαν εκείνους τους παλιούς πάντρε παντρόνε που δεν άφηναν τις κόρες τους να κάνουν μπαλέτο γιατί οι μπαλαρίνες είναι πουτάνες. Και πάντα θα βρίσκονται αυτοί που θα λένε, μωρε για τέτοια είμαστε τώρα, εννοώντας ας μείνουμε στην κακομοιριά μας για να ΄χουμε να λέμε.
Απλοϊκή, απλοϊκότατη "ανάλυση" αλλά με τον γαμωοπονοκέφαλο που με δέρνει μη μου ζητάτε... Γκράμσι τέτοιες ώρες!

The Motorcycle boy είπε...

Τιδηλαδή; Δεν είναι όλες οι μπαλαρίνες πουτάνες; Φτου σου ρε γαμώτο, τζάμπα την έπεφτα σ΄εκείνη τη συμφοιτήτριά μου που έκανε μπαλέτο!

σκατόκαιρος, μουρμούρισε είπε...

Για να μην λέμε μόνο τις δικές μας...μην τις πω τώρα, να θυμίσω πως και οι φίλοι μας οι Γαλλάρες, όταν εμείς γράφαμε νέες λαμπρές σελίδες Δόξας στους διεκδικητικούς αγώνες με τους 3 δύστυχους (+1 έμβρυο στην κοιλιά της μανούλας του) τραπεζικούς, οι αντίστοιχοι με τους εδώ ψωλόμυαλους, είχαν κατεβεί στο Παρίσι στο 5ο "αροντισμάν", με τεράστιο πανό "συμπαράστασης", -λέει-
"GRECE GENERALE" (που θα πεί γενική...Ελλάδος), λογοπαίζοντας βέβαια με το ιστορικό σύνθημα του διεθνούς εργατικού κινήματος
"GREVE GENERALE", δηλαδή "ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ".
Για να μην αναφέρω και ότι από χθες, τα μαντάτα είναι
"Σε ύφεση οι γαλλικές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, ομαλή η τροφοδοσία σε καύσιμα, από ΟΛΑ τα διϋλιστήρια".
Καλοί οι "αγώνες", αλλά και πολλά τα μείον μεροκάματα, σου λέει ο Γάλλος αγωνιστής, που κι αυτός σόλο καπίκια είναι με τα στεγαστικά, τις δόσεις αυτοκινήτου & τις κάρτες...
Ρε δεν πάνε να...
όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι, δικοί μας και ξένοι, που παριστάνουν το "τραβεστί" εργατικό κίνημα.
"Εξεγερμένες" ντεμέκ "κουκλίτσες", χωρίς αναφορά ούτε σε συγκροτημένες πολιτικές ηγεσίες, ούτε σε πολιτικά επεξεργασμένες διεκδικητικές βάσεις..
Ας το καλύτερα, δε θα πάρω...

Ανώνυμος είπε...

Από ότι βλπέπω εδώ,

επίδομα 280,76 για κάθε παιδί 6 με !0 χρόνων
296,2 ευρώ για κάθε παιδί 11 με 14 χρονών

υποτροφίες στο γυμνάσιο που ξεκινούν από 79,71 ευρώ και φτάνουν τα 344,5

ταμείο για τα παιδιά χαμηλών οικονομικών στρωμάτων για να τρώνε δωρεάν στην καντίνα (τα παιδιά τρώνε το μεσημεριανό στο σχολείο επομένως δείτε την καντίνα σαν ...εστιατόριο)

στο λύκειο υπάρχει πριμ 217 ευρώ για κάθε τάξη (αρκεί να μην επαναλαμβάνεις την τάξη) 341,71 ευρώ για σχολικά σε συγκεκριμένες ειδικότητες. υποτροφία με οικονομικά κριτήρια 435,84 ευρώ και 243,72 για το ίντερνετ


επιπλέον υποτροφία με ακαδημαικά κριτήρια 800 ευρώ τον χρόνο και λίγο πολύ τα βοηθήματα που ισχύουν και για το γυμνάσιο.

από εκεί και πέρα ο κάθε δήμος δίνει τα δικά του τοπικά βοηθήματα


http://www.education.gouv.fr/recherche.php?recMot=aides+financieres&type=Simple&recPer=per&submit=

από την ανταποκρίτρια σας στο παρίσι,
καλή σας μέρα

Ανώνυμος είπε...

και όσον αφορά μπλόκα και απεργίες... από τι βλέπω 3 στα δώδεκα δυιλιστήρια έχουν ξεμπλοκαριστεί (οι πρόσβαση στις δεξαμενές) αλλά η απεργία συνεχίζεται. Σήμερα μάλιστα υπάρχει κάλεσμα να μπλοκαριστεί το μεσημέρι το δυιλιστήριο όπου την προηγούμενη βδομάδα τα ματ τραυμάτισαν έναν εργαζόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι τα μμε προσπαθούν να το ρίξουν το θέμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη κινητοποιήσεις. Αυριο θα δείξει

sadebeg

DimosK. είπε...

Kala αφου εχεις και ανταποκριτρια στο Παρισι,τοτενες το μπλογκ εχει ανεβει κατηγορια(και ηρθε για να μεινει)..
Σαν την Sankt Pauli,απλα δεν θα παμε στις πουτ@νες μετα απο καθε νικη-ποστ!!
(Μην ακουσω τιποτα για Livorno,αυτοι ειναι Σταλινικοι)
Παντως εγω εχω ναπω οτι αμεσωσ μετα τον Μαη του `68,στην Γαλλια βγηκε συντηρητικη κυβερνηση.Ο φοβος και η ανασφαλεια(..ακουλουθει μεγαλη λεξη) συντηρητικοποιει τον λαο,τον οδηγει στην ιδιωτευση!!
Τα ελεγα τοτε ο Βαγγελης,αλλα εμεις νομιζαμε οτι ελεγε "γλασαρω με σοκολατα".
Ατιμο πραμα το (πολυ)ποτο!!
Καλημερα!
PS:Οσο αφορα την αυτοοργανωση,ξερεις κανεναν καραγκιοζη,να μπορει να παιζει μονος του στο πανι?
Θελουν ολοι την καθοδηγα τους(ακομα και οταν προκειται για προφανη κοινα συμφεροντα..Σαν να λεμε χρειαζομαστε Νιτσεϊκους Υπερανθρωπους και Χριστιανικες πατρικες φιγουρες με ασπρα μαλια και γενια)
[Αυτο δεν το ελεγε ο Βαγγελης..ειχε ακουσει κραξιμο,γιατι δεν γινεται γλασαρεις την σοκολατα τοσο νωρις,θα κρυωσει]

bernardina είπε...

Προς correspondant à l'étranger:

Μπονζούρ και μερσί για την εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ανταπόκριση!

The Motorcycle boy είπε...

Σκατόκαιρε, είτε έτσι είτε γιουβέτσι το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος. Άρα, όταν σπατσάρουν οι Γάλλοι αγωνιστές θα δούμε τι κερδίσανε βραχυπρόθεσμα και θα εκτιμήσουμε τα μακροπρόθεσμα. Το σύνθημα τότε δεν το είχαν βγάλει για τα γεγονότα, για την εθνική Ελλάδος που έδινε δύσκολο αγώνα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ το είχαν βγάλει, απλά μπερδεύτηκαν λίγο οι σύντροφοι.

Ανώνυμη(;) τέτοιου επιπέδου ανταποκρίσεις βλέπει η Ήρα Φελουκατζή κι ετοιμάζει τις βαλίτσες της. Σκέτη Δομή ξηγήθηκες!

Δήμο τι το πέρασες δηλαδή; Επειδή εμείς δεν ζητάμε να μας στάζετε εθελοντική συνδρομή σαν τον Κούλογλου και δεν αντιγράφουμε από τριγύρω ανεξέλεγκτα θα ήμασταν κατωτέρου; Ρε όσοι μπαίνουν εδώ μέσα είτε έχουν διδακτορικό, είτε το αποκτούν στα 5 ποστ που κατέφεραν να διαβάσουν -επίπεδο ρε! Προοπτική! Άσσος Οντεόν!
Δε μ΄αρέσει η Σανκτ, όλο φιγούρα είναι, προτιμώ τον Αστέρα Εξαρχείων.
Τώρα, εδώ και 100 χρόνια μας παπαριάζουν τ'αρχίδια με υπερανθρώπους, βαγκνερικούς, νιτσεϊκούς, βυρωνικούς -καταραμένους ήρωες που θα μας σώσουν κι ας μην κατάφεραν να σώσουν την κουρούπα τους. Εγώ μεγάλωσα με το "τι συνέβει με όλους αυτούς τους ήρωες/ όλους τους σεξπηρικούς;/ είδαν τη Ρώμη ναι καίγεται/ όχι άλλοι ήρωες". Και λέω αυτοοργάνωση και κρεμάλα στους σωτήρες. Για να γίνουν μάρτυρες και να τους θαυμάζουμε μετά με την ησυχία μας.

Ανώνυμος είπε...

Όχι και ανώνυμη ρε μότορ...sadebeg είπαμε. τώρα για την Ήρα, ώρες ώρες έχω την εντύπωση με τις ανταποκρίσεις που στέλνει πως δεν ζει στο παρίσι.

The Motorcycle boy είπε...

Σταδιάλα -δεν το πρόσεξα που το έγραψες από κάτω ο γκαβός! Η Ήρα μπορεί να ζει στο Παρίσι όπως και η Γιάννα Αγγελοπούλου ζει στην Αθήνα. Θα έβαζες τη Γιάννα ανταποκρίτρια;

Μεγάλη πόλη, μεγάλη προπαγάνδα φιλενάδα -τι περίμενες να κάνουν τα Μέσα; Ισονομία; Χεχεχε

trelos είπε...

να υποθέσω ότι στη Γαλλία δεν κατασπαταλιέται δημόσιο χρήμα για να τυπώνονται βιβλία που δεν διαβάζονται (γιατί άραγε;) και καταλήγουν ..αυτοσέλιδα στην ανακύκλωση ή στην πυρά, αλλά τα παιδάκια με το (αρκετό ακούγεται) επίδομα αγοράζουν βιβλία τα οποία οι συγγραφείς έχουν κίνητρο να τα κάνουν αξιοπρεπή;

και -άραγε- πάνε τα παιδάκια στη Γαλλία φροντιστήριο; (μιας που βρήκαμε ανταποκρίτρια δηλαδή..)

DimosK. είπε...

Aμα ειναι να τους κανουμε ηρωες και εγω μεσα..
Ειδικα αμα αφησεις τα κορμια τους,κρεμασμενα απο τις λαμπες του δρομου να λικνιζονται νωχελικα με το ελαφρυ φθινοπωρινο βοριαδακι μπροστα στον (Γνωστο)Αγνωστο Στρατιωτη.
Ειδυλλιακο τοπιο καθως ο ηλιος θα βαφει την πολη με αυτο το μενεξεδι χρωμα γεματο ελπιδες και ονειρα!
Πολυ θα ηθελα να.."ηρωοποιησω" κανα δυο απο αυτους!
Ασχετα αμα μετα θα με περασουν απο δημοσιο δικαστηριο και θα με τουφεκισουν οι πρωην συντροφοι,μιας και για καποιο περιεργο τροπο θα αρχισουν να μιλανε την γλωσσα των ανθρωπων και η μονη ενοτλη που θα εχει μεινει γραμμενη θα ειναι πως ολα τα ζωα ειναι ισα,απλα καποια,ειναι πιο ισα απο καποια αλλα.
Γαμωτο τον χαμενο μου αγωνα που τα αστερακια μειναν μονα,να τον κλαιν`(..απο τα γελια)

The Motorcycle boy είπε...

Τρελέ, λες δηλαδή να είναι ΤΟΣΟ υποβαθμισμένοι οι Γάλλοι; Ήξερα οτι στις Βερσαλλίες αδειάζανε τα καθίκια από τα παράθυρα στην τάφρο, αλλά να μην έχουν και φροντιστήρια! Τόση υπανάπτυξη;

Δήμο, άμα μου γράφεις στιχάκια του Άσιμου εκεί θα καταλήξεις, σε κρεμάλες, πρώην συντρόφους και νυν στρατοδίκες και τέτοια... Διάβασε κάνα Ρότεν: "δεν ξέρω τι θέλω αλλά ξέρω πώς θα το πάρω", βρε παιδί μου.

Ανώνυμος είπε...

ένα πράγμα που δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Γαλλία είναι τα βιβλία και αυτό γιατί 1- είναι πολύ φτηνά (πολύ φτηνά λέμε και για αυτό δεν βγάζεις φωτοτυπίες γιατί θα πληρώσεις περισσότερα από το ίδιο το βιβλίο) 2 γιατί έχουν Βιβλιοθήκες δηλαδή βρίσκεις ότι σκατά σου κατεβάσει η γκλάβα σου. Και βιβλιοθήκες επίσης σε κάθε γειτονιά...

Για τα δημόσια συγγράμματα... πιστεύω ότι είναι μια χαρά η ιδέα ότι κάθε φοιτητής και φοιτήτρια έχει δέκα βασικά βιβλία στην βιβλιοθήκη του, ειδικά όταν οι τιμές στα βιβλία στην ελλάδα είναι παρανοικές.

Τώρα αν επωφελούνται από το καθεστώς κατι εκδοτικοί οίκοι και καθηγητές δεν σημαίνει ότι η ιδέα είναι λάθος

sadebeg

Ανώνυμος είπε...

και έχουν φροντηστήρια... μόνο λίγο διαφορετικά... για τους φτωχούς είναι κοινωνικά προγράμματα για τους πλούσιους τεράστιες επιχειρήσεις...

sadebeg

bernardina είπε...

Σε δημοτικό σχολείο που είναι κέντρο διανομής βιβλίων, ντάνες από χιλιάδες (κυριολεκτικά χιλιάδες) βιβλία μένουν αμοίραστα γιατί απλούστατα οι δάσκαλοι δεν πάνε να τα παραλάβουν επειδή θα κάνουν μάθημα από φωτοτυπίες. Έτσι, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανένα πρωτόκολλο παραλαβής ή καταστροφής, οι υπεύθυνοι διανομής συγκεντρώνουν κάθε χρόνο τόνους πανάκριβων αλλά πρακτικά ΑΧΡΗΣΤΩΝ βιβλίων (που μόνο σαν χαρτί να το δεις ειναι να κοβεις φλέβες) και το δίνουν για ανακύκλωση.
Ονόματα και στοιχεία στη διάθεση οποιου τα ζητήσει...

The Motorcycle boy είπε...

Άστο sadebeg δεν το σώζεις! Φροντιστήρια δωρεάν για τους φτωχούς, φτηνά βιβλία και βιβλιοθήκες παντού! Πλέμπα χρυσή μου, πλέμπα! Διότι άμα δεν έχεις Παττάκη πώς θα προοδεύσεις σαν χώρα; Άμα δεν πληρώνεται ο εκθεσάς για ιδιαίτερο ίσα με τον καρδιοχειρούργο πώς θα επέλθει ισότης; Μπαναλιτέ απολίτιστοι!

Μπεναρντίνα τι το πέρασες εδώ, για Τρομακτικό, για να δώσεις στοιχεία; Άσε ρε να πετιούνται τα βιβλία, όπου κλείνει ένα βιβλίο ανοίγει ένα κελί, πράγμα χρήσιμο με την ανεργία που έχουμε.

DimosK. είπε...

Ok,εχουν φροντιστηρια στην Γαλλια..
Αρα τι φωναζετε ολοι εσεις?Εχουμε Ευρωπαϊκη Παιδεια!!
Και κατι χαζομαρες made in Finland,δεν τις ακουμε ..
Εμεις καθε καλοκαιρι τους πηδ@με τις γκομενες,σιγα μην μας πουν πως θα μορφωσουμε τα βλασταρια μας!!
Τελικα τι ειναι χειροτερο σε αυτη την "χωρα": Nα μην υπαρχει ατομικη ευθυνη ή να εχουν ατομικη ευθυνη ατομα σαν αυτους που βλεπουμε γυρω μας( καθρεπτη included)?
Δηλαδη, η ατομικη ευθυνη δεν ειναι παιχνιδι του γαβρου..
ΔΕΝ διαρκει 90 λεπτα και ΔΕΝ υπαρχει καποιος εξωγηπεδικος να μας ξελασπωσει.
Συνεχη αγωνα και αναληψη ευθυνων θελει(πως ηταν ο Ζικο? ε, καμια σχεση).
Τεσπα,και για sountrrack του Greek Dream,τα ειχε πει καλυτερα ο εγγονος του Ζαππα: http://www.youtube.com/watch?v=ac02hVqLV1Y

The Motorcycle boy είπε...

Ε, δεν τον λες και εξωγηπεδίκό τον Ντάρμπι! Τι Φινλανδέζικο έχουμε ακούσει στην Ελλάδα; Μόνο τον Άκι Κουαρισμάκι θυμάμαι -από εκεί δεν ήταν ή κάνω λάθος;

DimosK. είπε...

Εγω λεω για τα κορακια μεσα στο γηπεδο και τον Γκαγκατση απ`εξω!!
Και απο τα δυο εχετε παρει μια ασιστανς ιν δε παστ βρε αδερφε!!
Κουαρισμακι λεγεται? εγω νομιζα Καουρισμακι!!
Και αφου το γκουγκλαρα,ναι απο κει ειναι!!
Ενω αμα ηταν απο Δανια ε?
una fatsa una raca, ειμαστε με αυτους..Ιδια οικονομια,ιδιοι πολιτικη.Μιλαμε για εργο/ονειρο του Γιωργακη!!
Αφου σε λιγο θα ανακυρηξουν τον Δαλιανιδη σαν ενα απο τους πρωτεργατες του Δογματος 95!

The Motorcycle boy είπε...

Ωχ αδερφέ -υπάρχει μεγάλη ομάδα ανά τον κόσμο που δεν σπρώχνεται από τη διαιτησία; Και στην Ελλάδα μόνοι εμείς είχαμε σπρώξιμο; Ο βάζελος όχι; Ας πούμε, πέρσι το πρωτάθλημα ήταν το απαύγασμα της τιμιότητας; Με μηδέν πέναλτι εναντίον του βάζελου και μηδέν κόκκινες;
Ας αφήσουμε λοιπόν τα κοράκια κι ας μιλήσουμε για τους ποδοσφαιριστές -εκτός αν τα όσα γκολ έχουμε φορτώσει τον βάζελο την τελευταία 10ετία ήταν καραμπόλες σε διαιτητές.

ΚΑΟΥρισμάκι λέγεται όταν παθαίνεις καούρες από τις ταινίες του, χεχεχε.

Ο Γιωργάκης όντως ονειρεύεται σκανδιναβικά κι αν πίστευα οτι θα μας έκανε έστω 1% Σκανδιναβία (να κυκλοφορούν δηλαδή δίμετρες ξανθιές γκόμενες) μέχρι που θα γραφόμουν στο Πασόκ. Αλλά εκτός των υπολοίπων, το να γίνουμε Σκανδιναβία σαν χώρα μοιάζει με το να θέλει να καρφώσει ο Φετφατζίδης σε αγώνα ΝΒΑ. Γίνεται; Πώς να γίνει;
Υ.Γ.: Το Δόγμα 95 σεναριακά τουλάχιστον τον Διαλιανίδη τον είχε θεό (ή θα τον είχε αν τον ήξερε).

DimosK. είπε...

Εγω ομολογω πως απο μπαλα δεν κατεχω,αλλα τη παντοκρατορια του γαβρου,δεν την αντεχα!
και ναι μαλλον ειχε καλυτερη ομαδα,οπως και ο βαζελος επι καπετανιου και η αεκ επι μελλισανιδη-καρα!
κοινως ηταν αναγκαια συνθηκη αλλα δεν ηταν ικανη για πρωταθλημα.
τεσπα,εγω απο δογματα δεν κατεχω(επισης)
..Το μονο που ειδα και του τριερ, ηταν αυτο που δεν ειχε σκηνικα και αν και πηγα για να βγαλω γκομενα,ψαρωσα!
Μετα η γκομενα δεν επεφτε με την καμια, και το ξαναγυρισα στο Βρωμικο Χαρρυ!
Και το αλλο του Γκας βαν σαντ(elephant)ειδα αλλα μονο το δευτερο ημιχρονο.Πριν το διαλειμα(μοναχος),εγειρα λιγακι!
Αν παραληλα με το 1% Σκανδιναβια,μας εκανε και 0,003% Κουβα,να παιρναει ποτε-ποτε και καμια μουλατα δηλαδη,εγω ΘΑ κουναγα πανοσημαια με τον Μπιρσιμ ,να μου κανει κοντινα, φωτογραφιζοντας την ελπιδα στο προσωπο μου!
Οποτε αφου δεν ειναι για τιποτα τετοιο ικανος,ασε μας να τον βριζουμε!
Ευχαριστω για τα κειμενα τροφη για σκεψη εχω πει?
Αν οχι θενκς,καθως επισης ΚΑΙ για τα σχολια που ειναι κατι σαν την σοδα με τα απο τετοιο φαγοποτι(..σκεψης)!

trelos είπε...

sadebeg, μάλλον ακούστηκα λάθος, η κριτική ήταν για τα δικά μας άθλια "συγγράμματα", όχι τα γαλλικά.. είχα την απορία αν στη μέση εκπαίδευση τα βιβλία τους είναι δωρεάν κρατικό μονοπώλιο, όπως εδώ ή τα αγοράζουν ελεύθερα στο εμπόριο μέσω των επιδομάτων

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, αυτό είναι μια απορία που είχα καιρό. Δηλαδή, γιατί ρε παιδί μου ο κάθε μη σχετικός έχει τέτοια αντιγαβρική μανία; Είχα εγώ καμιά μανία, γάβρος -άνθρωπος, όταν ο Άρης ήταν παντοκράτορας στο μπάσκετ; Δεν ζητωκραύγαζα κι από πάνω; Είχα καμιά μανία (γάβρος ξαναλέω) όταν ο βάζελος έπαιζε το τσούκου-τσούκου στην Ευρώπη; Δεν τον υποστήριζα δηλαδή; Εκτός από όταν έπαιζε με τη Μπάρτσα. Τι σας έχει πιάσει με το γάβρο; Έφερε άλλος Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Ζάχοβιτς, Ζέτεμπεργκ και τους υπόλοιπους ζογκλέρ που είχε φέρει ο γάβρος όταν τα σήκωνε; Αν όχι -πώς διάολο δηλαδή να πάρει πρωτάθλημα και να σπάσει τη γαβροκρατορία; Με τον Ενακαρίκε ή με τον Ραμπεσαντρανά; Μπαααα

Μην ευχαριστείς για τα κείμενα -αφού τα διαβάζεις εμένα μου φτάνει.

red is dead είπε...

γαβράκι, σ'άρεσε το χθεσινό τσιμπούκι, το φχαριστήθηκες ε; χαχαχα, μπούκωνε λέμε και μετά κατάπιε για να μη πνιγείς! αυτό ήταν μόνο η αρχή... ούτε σε δέκα χρόνια δε θα ξαναδείτε πρωτάθλημα, οπότε σε βλέπω να ρίχνεις πολύ (μουγκό) βρισίδι στο pc... και αλλαξε και αυτή την ετικέτα που εχεις βάλει, "εβδομαδιαία εκτόνωση" θα έπρεπε να το λες

The Motorcycle boy είπε...

Σκέφτεσαι να περνάς κάθε βδομάδα να μας κάνεις να γελάμε; Αν ναι -να το κάνω "εβδομαδιαία εκτόνωση".
Περί τσιμπούκι τώρα, πρόσεξε αγόρι μου μη στραβοψωλιάσεις. Αν θεωρείς οτι με τα χτεσινά χάλια που είχε ο βάζελος θα πάρετε πρωτάθλημα πολλή Γάμα (τα) Εθνική βλέπεις. Ηρακλής έχετε καταντήσει καημένε -κλέβετε τα παιχνίδια με αντεπιθέσεις και μάλιστα στο γήπεδό σας!
Άντε παραδίπλα τώρα να πανηγυρίσεις και μην κοιτάξεις τη βαθμολογία και σου χαλάσει η ονείρωξη έτσι;

σκατόκαιρος είπε...

Μήπως είναι ιδέα μου, ή είναι και σε άλλους φανερά πλέον τα Βαζελικά "αριστερά σύνδρομα", ΣΥΝ & κομπανίας, όταν

(ο νηστικός & ο ΠΑΟ, πάντα καρβέλια & πρωταθλήματα θα βλέπουν στον ταραγμένο ύπνο τους)

*κάθε φορά που νοιώθουν σιγουριά ότι, ναι, θα το ξεπεράσουν κι αυτή τη φορά αυτό το γαμημένο το κατώφλι του 3%, και, ναι, έστω και στο τσακ!, θα μπουν στη ρημάδα τη Βουλή,
*αρχίζουν και κάνουν σχέδια
(επί χάρτου, βεβαίως-βεβαίως)
για μακρόχρονη απόλυτη πολιτική ηγεμονία στην Ελλάδα, και στη συνέχεια
(αν ευκαιρούν, βεβαίως-βεβαίως),
για μακρόχρονη παγκόσμια κυριαρχία(!!)

Ανώνυμος είπε...

The Motorcycle boy είπε...

Σκατόκαιρε, δεν με βρίσκει σύμφωνο η σύνδεση ΠΑΟ -κοινοβουλευτικής αριστεράς, για το λόγο ότι ο ΠΑΟ όταν φτάνει κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το παίρνει κιόλας ενώ οι άλλοι όταν φτάνουν σε ποσοστά υπολογίσιμου κόμματος θυμούνται τον πατερούλη Στάλιν που τους είχε τραβήξει το αυτί και ξεσκίζονται να ξαναπέσουν στα μπιλοζήρια.

Ο ΠΑΟ μοιάζει με τη ΝΔ -που παίρνει εκλογική νίκη μια στις τόσες και τη βλέπει παντοκρατορία και παλεύει να κάνει σ΄ένα χρόνο όσα λιγουρευόταν τόσα χρόνια.

Ανώνυμε, την έβγαλες από τον κώλο σου τη μπανάνα και μας τη δείχνεις; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Ξαναβάλτη μέσα λοιπόν για την επόμενη φορά (μετά από κάνα 7άρι χρόνια που θα ξανακερδίσει τον γάβρο η ομαδούλα σου ή που θα ξαναπάρετε πρωτάθλημα).

Ανώνυμος είπε...

γαβράκι, ο Σισέ σου στέλνει ”τρι-φυλλάκια” ♣♣♣

The Motorcycle boy είπε...

Από τη φωτογραφία που λινκάρεις φαίνεται οτι στο αγόρι Σισέ αρέσουν τα ξινά, αλλά λυπάμαι, δεν θα πάρω. Στείλτον λοιπόν σε κάνα άλλον να τον πηδήξει, δεν έχω διάθεση. Και έφυγε κι ο Ντατόλο να κάνανε παρέα ρε παιδί μου...

DimosK. είπε...

Τελικα αυτο το πραγμα με την αριστερα και την εξουσια,χρηζει επαγγελματικης βοηθειας ε?
Και οχι ψυχολογου μονο στο μπιρι μπιρι,ψυχιατρου για να γραψει και κανα χαπακι.Μην τα κουβαλαμε συνεχεια πισω απο την ετικετα του τζιν!
Μου θυμιζει η Αριστερα με την Εξουσια,εμενα σε μια απο τι πολλες πρωτες φορες που η γκομενα εβγαζε το πουκαμισο και ο μ@λ@κ@ς νοιμιζα οτι εκανε ζεστηη και ανοιγα το παραθυρο Δεκεμβρη μηνα.
Δηλαδη ως ποτε η Εξουσια θα μας καλει "για ενα καφε ,απανω" και εμεις θα λεμε "μπα..ειναι αργα καληνυχτα,δεν θα μπορω να κοιμηθω αμα πιω καφε"?
Δεν εχει και αλλες δικαιολογιες να πει..Αντε στην Βαρκιζα το καταλαβαινω ηταν πολυ νωρις,με τον ΣΥΝ τελη 80,τι ηταν? Πολυ αργα ή ειχε αναδρομο Ερμη(οχι οτι πηγαιναν και για εξουσια,αλλα διψηφια δεν ξαναβλεπουν ουτε αμα υποσχεθει η Παπαρηγα οτι θα μονασει σε γκουλαγκ,στηνΣιβηρια).
κοινως ως ποτε θα κανουμε τον δικρο αδερφο της γκομενας,που μας τραβολογαει στα ραντεβου της,μπας και νομισει ο πατερας της οτι ειναι με τις φιλες της ,ενω αυητ κανειο οτι προλαβαινει με τον μαντραχαλα?
Δεν θελω αλλο παγωτο χωνακι ρεεεεε..
Θα παμε μια φορα να πιουμε ενα ρημαδι καφε ή με πακμαν και τετρις θα την βγαζουμε στις καφετεριες οσο περιμενουμε την αδελφη μας να "γυρισει απο το περιπτερο"?
Συγχιστικα παλι πρωινιατικα...

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, πέρα από την εντολή του πατερούλη Στάλιν έχω την εντύπωση οτι η ελληνική κοινοβουλευτική αριστερά πότε δεν κάθισε να σκεφτεί στα πλαίσια του εφικτού. Δηλαδή εφόσον υπολόγιζαν οτι κανένας δεν θα τους ζητούσε να κάνουν υλοποιήσιμες προτάσεις μείνανε στα φούμαρα.

Μην πας στον ΣΥΝ του '80 που έλαμψε δια της αποχής του από τη συγκυβέρνηση, πήγαινε τώρα στη στάστη του Σύριζα σε κάποιο θέμα καθαρά κοινωνικό όπως οι γάμοι των ομοφυλόφιλων. Είναι τόση η παπαρολογία τους πού τη μια υποστηρίζουν το αίτημα και την άλλη (όταν εμφανίζεται προοπτική υλοποίησης) δηλώνουν πως "η κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη"!!! Οι ντομάτες βέβαια, ενίοτε, είναι.

DimosK. είπε...

τελικα ισχυει αμα δεν "σκοτωσεις" τον πατερα σου,δεν πας παραπερα!!
Αυτο το ηξεις αφιξεις,το ειχε πο ΣΥΝ απο παιδιωθεν,κατι σαν το κολημα του μεγαλου αδερφου(ΚΚΕ) στο ακριβως αντιστροφο!
Χειροτεροι και απο τον Αντρεα,στα καλα του.
Τελικα(δευτερο),μηπως ειχαν δικιο Πατερουλης/Αναπηρος/Τυχοδιωκτης στην Γιαλτα οταν ειπαν οτι στην Ελλαδα η επιρροη του ΚΚΣΕ θα ειναι μεχρι 10% ?
Οτι κα εγινε απο κει και περα,εκει εμειναν τα ρημαδια τα ποσοστα.Ακομα και οταν ηταν παραπανω,η Αριστερα τα επεστρεφε στα παλια καλα,μονοψηφια.
Το χειροτερο παντως που εχω ακουσει απο το ΚΚΕ,ειναι "ψηφιστε μας και ας διαφωνειτε"!
[εκλογικο συνθημα στις προηγουμενες(?) εκλογες ]
Δηλαδη ποσο τελευταιο,ποσο "στα @ρχιδι@ μας τι λεμε εμεις-τι πιστευτε εσεις,αρκει να παρουμε κανα ψηφαλακι"?
Αυτο το πραγμα ΔΕΝ το λεει νοημων ανθρωπος!!
Φαντασου να προσεχα και τι λενε οι συντροφοι,τι μαργαριταρια θα ακουγα...

The Motorcycle boy είπε...

Θες μαργαριτάρια του ΚΚΕ; Ας παραμείνω στο προηγούμενο παράδειγμά μου: η θέση τους για το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά ομοφύλων ήταν, "δεν το ψηφίζουμε επειδή θέλουμε να δείξουμε ανυπακοή προς την Ευρώπη και δεν θέλουμε να εμπορευματοποιήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις"(!!!!!!)

Δεν καθόρισαν ποσοστά στη Γιάλτα -απλά ζώνες επιρροής χώρισαν. Το ποσοστό το έβαλε το Κόμμα επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στα μέλη του, σου λέει "κάτσε να πω 10 γιατί αυτοί είναι και λίγο σκράπες και μπορεί να βγουν κυβέρνηση χωρίς να το καταλάβουν".

Το "ψηφίστε μας κι ας διαφωνείτε" πάει πακέτο με το "αφού θα μας ψηφίσετε έτσι κι αλλιώς σιγά μη σας δώσουμε να διαβάσετε τις θέσεις μας!" Και μετά ο αμοραλιστής είναι ο Γιωργάκης που είπε οτι αν μαυρίσουν τους υποψηφίους του στις δημοτικές θα πάει σε εθνικές!

σκατόκαιρος, μουρμούρισε είπε...

@Μότορα & @Δήμο (καλή βδομάδα & καλό μήνα κι ας είναι και Νοέμβρης),
σε εκείνο το θαυμάσιο του @Μότορα το
"ποτέ δεν κάθισε να σκεφτεί στα πλαίσια του εφικτού" (η ελληνική κοινοβουλευτική Αριστερά),
θα κόλλαγε ίσως (γνώμη μου)
να αφήσουμε απ' έξω τιμώντας την, την εποποιία(πάλι γνώμη μου) της ΕΔΑ 56-66, όταν πατώντας στα χνάρια μιας κοινωνίας σε δημιουργική έξαρση,
ελάχιστα μόλις χρόνια μετά από μια τραγική στρατιωτική ήττα,
η Αριστερά κατάφερε,
(παρά τις εγγενείς αναπηρίες & τις εξαρτήσεις της, καμιά φορά μάλιστα και μετωπικά κόντρα σ αυτές, όταν πχ το ΚΚΕ επιχείρησε να ξαναστήσει φραξιονιστικό μηχανισμό (παράνομες οργανώσεις ΚΚΕ ΜΕΣΑ στην ΕΔΑ) με το επιχείρημα ότι η οργανωτική συγκρότηση "παρα-χαλάρωσε"!)
*και Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνει το 58, αλλά και
*την Αντι-Δεξιά ατζέντα να προσδιορίζει ηγεμονικά στη δημόσια ζωή, αναγκάζοντας τον γερο-Γεώργιο Παπανδρέου να στήσει "διμέτωπο". αλλά και
*να παίξει ηγετικό ρόλο (άσχετα αν δεν μπορούσε να παρακολουθήσει πχ. τον δυναμισμό και την ραγδαία πολιτικοποίηση των κινημάτων των νέων σε ΗΠΑ & Δ.Ευρώπη, κά...)
την πολιτισμική έξαρση των 60ς, έστω με τη μορφή που τη βίωσε η χώρα μας, διαρρηγνύοντας ίσως για πρώτη φορά τον εγγενή επαρχιωτισμό της...

The Motorcycle boy είπε...

Σκατόκαιρε, ας τον λέμε καλό μπας και το πιστέψει...

Η μόνη μου διαφωνία στα όσα λες έχει να κάνει με την ιστορική συγκυρία. Εννοώ οτι την εποχή που αναφέρεις ο κόσμος ζούσε μέσα σε ένα αριστερό όνειρο -συγκριτικά λοιπόν δεν με εντυπωσιάζουν τα επιτεύγματα της ΕΔΑ.

DimosK. είπε...

κανεις δεν ειπε οτι η Αριστερα δεν εχει βοηθησει αυτη την χωρα να απει ενα βημα παρακατω,αλλοιμονο!
Και εχω ενα προβλημα οταν λεμε αριστερο τον Γερο της δημοκρατριας,σαν να λεμε σοσιαλιστη τον εγγονο του!
Οπως και να εχει,καλα ηταν,ωραιο το εργο ομορφες, οι ταξιθετριες.Τωρα τι κανουμε?

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -δεν είμαι τόσο εύκολος στο να ρεζουμάρω ούτε σχετικά με το ποιος βοηθάει αυτόν τον τόπο, ούτε σχετικά με το τι σημαίνει βοήθεια αυτού του τόπου, ούτε καν σχετικά με το αν θέλω να βοηθήθει ο τόπος.

Ο Γέρος της τρομοκρατίας ήταν κατά δήλωση κεντρώος και κατά φρόνημα φασίστας, ο γιός του ήταν κατά δήλωση τροτσκιστής και κατά φρόνημα κομπιναδόρος κι ο εγγονός του είναι κατά δήλωση σοσιαλιστής και κατά φρόνημα ποδηλάτης. Απλά πράγματα.

DimosK. είπε...

Το ρεζουμε ειναι σαν τον θεο του Βολταιρου.Αμα δεν υπηρχε(η Αριστερα),θα επρεπε να την εφευρουμε.
θα ετριζαν τα κοκαλα του Παμπλο,με το φιλαρακι του τον Ανδρεα!
Οσο για τον γιο,οι πληροφοριες μου λενε(!!) για αχυρανθρωπο του αδερφου του..
Αυτος εχει το γονιδιο των παππου-μπαμπα(εχω μαθει για δουλικες συμπεριφορες του Γιωργου και του επιτελειου του απεναντι στον Νικο).
Δεν μπορω να επεκταθω περισοτερο.
Παντως αυτος ειναι ο ghost writer,για τον Γιωργο..
Τωρα το οτι αυτος,τα διαβαζει λες και εχει δυσλεξια ε,για αυτο ΔΕΝ φταιει ο Νικος.

DimosK. είπε...

UPDATE:
Ασχετο αλλα σαν σημερα πεθανε ο Γερος της Δημοκρατιας!!!
01-11-1968..τυχαιο?
αα και οταν λεμε γερος,στα νιατα του ηταν ενας απο τους πρωτεργατες της Βαρκιζας ε?
με παροτρυνση-καθοδηγα απο τους Συμμαχους!!

The Motorcycle boy είπε...

Γέρος της Τρομοκρατίας -ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα. Άνοιξε τα ξερονήσια, μάκρυνε την ποδιά στις μαθήτριες και έκλεισε με τη βία τα φλιπεράκια.

Δεν τα κατέχω αυτά που λες, αλλά θεωρώ τον Γιωργάκη έναν συμπαθέστατο κοινωνικό επιστήμονα, ο οποίος αν δεν ήταν πολιτικός θα ήταν μια χαρά άνθρωπος. Αυτά για το πώς διαβάζει τα κείμενα και πώς μιλάει δε μου λένε τίποτα. Δηλαδή, ο Γιωργάκης έχει δυσλεξία κι ο Καρατζάφερης ή ο Κωστάκης μιλάγανε κανονικά; Ή ο Τσίπρας ας πούμε;
Μπααα

Ανώνυμος είπε...

"θεωρώ τον Γιωργάκη έναν συμπαθέστατο κοινωνικό επιστήμονα, ο οποίος αν δεν ήταν πολιτικός θα ήταν μια χαρά άνθρωπος"
giauto diplopsifises to psilo paidi apo ti minesota tote pou eixe parei idi to daxtilidi apo to simiti kai i8ele kai anoixtes ekloges??? kai giauto xtupiosoun na bgei to pasok kai eleges ta panta ektos apo nd??? a mwrh pasoka poustra

The Motorcycle boy είπε...

'σου πω μωρή αφρόκοτα... δεν πας παραδίπλα γιατί βρωμάς κομπλεξίλα;

Διπλοψήφισα κιόλας ε; Ρε με κάτι μαλάκες βραδιάτικα...

Ανώνυμος είπε...

"Διπλοψήφισα κιόλας ε;"
esy to egrapses kai paineuosoun malista, mpas kai to ksexases h mipos htan kiauto moufa???

The Motorcycle boy είπε...

Να σου πω αγορίνα μου -παρακολουθείς που παρακολουθείς μέχρι και το πόσες φορές κλάνω την ημέρα, κάντο τουλάχιστον σωστά.
Εκεί που έγραψα οτι όχι μόνο ψήφισα αλλά διπλοψήφισα κιόλας στις εκλογές του Πασόκ μήπως παραδεχόμουν και την εμπλοκή μου στη δολοφονία του Καποδίστρια; Άντε ρε καημένε -άρχισες να έχεις και παραισθήσεις...

Ανώνυμος είπε...

kalimera MALAKA!!! i poly moufa trwei ton argomistho

The Motorcycle boy είπε...

Για να το λες κάτι θα ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

kai pou na deis twra pou plisiazeis tin krisi tis mesis ilikias...

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -δεν ανησυχώ... Κι αν δεν το δω, εδώ θα είσαι να μου το δείξεις, οι μαλάκες είναι τεφλόν όπως ξέρεις.

σκατόκαιρος, μουρμούρισε είπε...

Οι μαλάκες @Μότορα φίλε μου, είναι σίγουρα από τα ελαχιστότατα έμβια που γενιούνται τεφλόν.
(Οι περισσότεροι μάλιστα, πεθαίνουν, ίδιοι κι απαράλλαχτοι. Τεφλόν επίσης, υπερήλικα όμω.
_
Ειδικότερα άμα λαχαίνει να είναι και "Ανώνυμοι" και ΔΕΝ γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες.

Η ενασχόληση όμως με την πάρτη τους, είναι που
*ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ευκαιρίες για καντήλες & γαμοσταυρίδια
*ΑΦΑΙΡΕΙ κέφι, διάθεση, ενίοτε και την αίσθηση του χιούμορ
*ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τις ελάχιστες -ευτυχώς- ευκαρίες που έχουν να ναρκισσεύονται , να αυτοθαυμάζονται ως γκουρού του είδους τους, και
*ΔΙΑΙΡΕΙ, έχοντας (ο Μαλάκας!) την ψευδ-αίσθηση ότι ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...

Οπότε,
ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΕΖΕΙΣ, καλύτερα, ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ;...

The Motorcycle boy είπε...

Σωστός -αν και ξεχνάς οτι η κοπριά τρέφει τα σκουλήκια

Ανώνυμος είπε...

1 kopse ti moufa
2 kopse to vrisidi exeis katanthsei pio grafikos kai apo ton botrini
3 kopse ti magkia enas volemenos mikroastos eisai
4 ananaiwsou epanalamvanesai k exeis ginei kourastikos
5 mathe na akous
6 mathe na agapas
7 ksanadiavase ta parapanw prosextika gia na ta empedwseis

The Motorcycle boy είπε...

και
8. Κλάσε μας μια μάντρα.

Υ.Γ.: Πάντως σκέψου λίγο -για μένα τα λες αυτά ή για σένα;

Ανώνυμος είπε...

polla les

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι