Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010

Τη σακουλεύεται τελικά ο Αρμάνδος;

«Χρειάζομαι έναν ήρωα/ θα κρατηθώ για χάρη του μέχρι το τέλος της νύχτας», έλεγε η άρτι αφιχθείσα από το κομμωτήριο Μπόνι Τάιλερ τα αρχαία εκείνα χρόνια. Και κούναγε ο στουντιακός αέρας τα μασίφ, από τη λακ, μαλλιά. Και τη δέρνανε οι πέντε ανέμοι στο αρτιφίσιαλ λοφάκι...

Και κοροϊδεύαμε εμείς: «ίσα μωρή μπαλότσα -δηλαδή πρέπει να ΄ρθει ο Καραϊσκάκης για να του κάτσεις;» Μικροί –τόσα ξέραμε, τόσα λέγαμε! Διότι όσα κοροϊδεύεις τα λούζεσαι, εξακριβωμένο αυτό. Έτσι λοιπόν, επειδή πολύ τους πονηρούς κάναμε και το παίζαμε «νο μορ χίροους άμα λάχει», η ζωή μας εκδικήθηκε με καταναγκαστική διαβίωση «στην εποχή των ηρώων» (σα να λέμε: «Το Κακό στην εποχή των ηρώων»).

Η εποχή αυτή νομίζω πως εγκαινιάστηκε όταν τα κόμιξ άρχισαν να διασκευάζονται σωρηδόν σε κινηματογραφικές ταινίες –εγώ τα έχω δει όλα, επειδή από μικρός διάβαζα κόμιξ, αλλά δεν τα πιστεύω. Ούτε όταν τα είδα, ούτε παλιά που τα διάβαζα –δηλαδή δεν πιστεύω οτι ο Σπάιντερμαν αναρριχάται στα κτίρια, ή οτι ο Χουλκ μεταμορφώνεται, ή οτι ο Κάπτεν Αμέρικα υπάρχει στην πραγματικότητα, ας πούμε. Δεν τα θεωρώ όλα αυτά πιθανά να συμβούν, ή να συνέβησαν ή να συμβαίνουν...

Και γι΄αυτό διατηρώ την ιστορικά τεκμηριωμένη άποψη: πας όστις διαφοροποιείται του πλήθους δια της επισταμένης αναπηδήσεως σε βάθρο προετοιμάζεται για δικτάτορας ή για μις Τουρισμός σε καλλιστεία.
Ενώ λοιπόν ο δεύτερος χαρακτηρισμός στην παραπάνω πρόταση δεν με ενοχλεί –το αντίθετο μάλιστα (ειδικά αν έχω εξασφαλίσει θέση κοντά στο βάθρο) ο πρώτος χαρακτηρισμός με ζορίζει. Θυμάμαι δηλαδή κάτι σωτήρες από δω, κάτι λαοπρόβλητους από κει, κάτι ηγέτες καβάλα στ΄άλογα παραδίπλα και θυμάμαι πόσους παραχώσανε όλοι αυτοί μέχρι να ξεκουμπιστούν από την εξουσία.

Θα πεις –«καλά ρε παιδί μου, πώς είσαι τόσο απόλυτος;» Όμως απόλυτος δεν είμαι εγώ, απόλυτη είναι η μεθοδολογία του συστήματος. Απόλυτα καθορισμένη είναι και η πορεία αποδυνάμωσης οποιουδήποτε κινήματος (κινήσεως ή ότι θες βάλε) με την υπερέκθεση στη δημοσιότητα ενός μέλους του κινήματος (συνήθως αυτού που διαθέτει μεγαλύτερη φωτογένεια). Να στο κάνω σέντσια:
Ξεκινάει μια κίνηση για επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές σακούλες, ας πούμε. Όπου βγαίνουν κάποιοι αλτρουιστικοί τύποι και προτείνουν να μεταφέρουμε τα ψώνια μας στο σπίτι με τις πλαστικές σακούλες κι όταν ξαναβγαίνουμε να τις πηγαίνουμε τις σακούλες σε ειδικά σημεία, για να τις ξαναπαίρνουν τα μαγαζιά, κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Ωραία πρόταση; Ας το παραδεχτούμε.
Έλα όμως που αν γινόταν κάτι τέτοιο θα έπρεπε να μην τυπώνουν τη φίρμα τους οι εταιρείες στις σακούλες! Τουτέστιν ένα μεγάλο κομμάτι της διαφήμισης, ο κλάδος των σακουλοσλογκανοποιών θα έμενε ανενεργό. Και μια δαπάνη ενσωματωμένη στην τιμή του προϊόντος θα έμενε ορφανή. Λέμε τώρα, χονδροειδώς, μην τα πάρεις τις μετρητοίς. Θέλω να καταλήξω στο οτι η συγκεκριμένη κίνηση εγγράφεται ως επιβλαβής και πρέπει πάραυτα να ψεκαστεί με εξαφανιζόλ.
Πώς όμως; Απλό το κόλπο και το έγραψα ήδη. Βουτάμε έναν φωτογενή από την εν λόγω κίνηση –ας τον ονομάσουμε Αρμάνδο. Κι αρχίζουμε το λακριντί, ο Αρμάνδος είπε σήμερα αυτό, ο Αρμάνδος πήγε χτες και έφαγε σουβλάκι στου Χασάν, ο Αρμάνδος κατουράει καθιστός για να μη λερώνει το καπάκι της τουλέτας... Μετά τον καλούμε σε συνέντευξη. Και «πείτε μας κύριε Αρμάνδε μας πώς τεμαχίσατε 7 πολυεθνικές και 15 διεφθαρμένες κυβερνήσεις με μόνο όπλο τα γυμνά σας δόντια» και «τι γνώμη έχετε περί της ευρωπαϊκής πορείας του Παναθηναϊκού κύριε Αρμάνδε» και παντού κολαούζος ο Αρμάνδος μέχρι να τον βλέπει ο θεατής και να παθαίνει βέρτιγκο. Τι έχουμε πετύχει μέχρι εδώ; Την προσωποποίηση της κίνησης στον κύριο Αρμάνδο. Από τούδε και στο εξής, όταν κλάνει ο Αρμάνδος βρωμάει η κίνηση.
Παρακάτω;
Δυο είναι οι δρόμοι που ανοίγονται (όπως πάντα). ‘Η ταΐζουμε τον Αρμάνδο μια σκάφη φασόλια και τον καταποντίζουμε μετά μαζί με τη βρωμοκοπούσα κίνησή του, ή τον κάνουμε σελέμπριτι και κουμαντάρουμε την κίνηση που εκπροσωπεί μέσα από δεξιώσεις και μπουζουκομάγαζα.
Κι αν η κίνηση καταλάβει το πάθημα Αρμάνδου κι επιχειρήσει να απαγκιστρωθεί απ΄αυτόν; Ω, μα τότε είναι εμφανές το τι συμβαίνει! Προσωπικές φιλοδοξίες και ίντριγκες έβαλαν σκοπό να φάνε τον Αρμάνδο τον ανιδιοτελή και καλύτερα να διαλυθεί η κίνηση στα εξ ων συνετέθη ώστε να πάρει το παιχνίδι όλο πάνω του ο Αρμάνδος και να προωθήσει αποτελεσματικά τους σκοπούς της κίνησης. Οι οποίοι σκοποί είναι...., χμ, εεε.... θυμάται κανένας;

Κάνε στα παραπάνω το λογαριασμό και θα δεις οτι κάθε περίπτωση καταλήγει στο να καταποντιστεί ο σκοπός της κίνησης.

Εξαιρέσεις; Βεβαίως και υπάρχουν –πάρε παράδειγμα τον Υποδιοικητή Μάρκος. Τον φέρανε από δω, τον φέρανε από κει –στο τέλος δεν κατάφεραν να τον καλουπώσουν κι αναγκάστηκαν να το γυρίσουν σε παραστρατιωτική καταστολή για να αντιμετωπίσουν τους Ζαπατίστας. Πώς κατάφεραν και δεν τα κατάφεραν οι συστηματίες σε αυτή την περίπτωση; Επειδή εκεί στην Τσιάπας έχει δημιουργηθεί (και λόγω του μακροχρόνιου αποκλεισμού της περιοχής) ένα διαφορετικό κοινωνικό μόρφωμα του οποίου οι κώδικες λειτουργίας δεν αναλύονται καθεστωτικά. Κι ο Μάρκος υπήρξε προϊόν αυτού του μορφώματος, απαρνούμενος την ήδη διαμορφωμένη ταυτότητά του προκειμένου να διαμορφώσει την πραγματική του ταυτότητα.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά όσο διάβαζα για την υπόθεση του Julian Assange και του Wikileaks. Και δεν έχω καμιά διάθεση να κουβεντιάσω το κατά πόσο είναι ένοχος βιασμών ή κυνηγημένος από κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών ο τύπος –αυτά τα αφήνω για τις κουτσομπόλες. Αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω οτι οι περίφημες αποκαλύψεις του Γουίκι ήταν πράγματα που όλος ο κόσμος γνώριζε. Προφανή, χιλιοειπωμένα –πώς το λένε; Κι εντάξει –ας υποθέσουμε οτι αποκαλύφθηκε εκεί (ή παραδίπλα) οτι οι ΗΠΑ είχαν πληρώσει δολοφόνους για να καθαρίσουν τον Χ ακτιβιστή ή τον Ψ Κάστρο (Τσάβες, Μοράλες). Το πάω σε κάτι πολύ χοντρό –έτσι; Αποκαλύφθηκε λοιπόν σε μια ιστοσελίδα και τι έγινε; Δεν το ξέραμε; Ή μήπως τώρα που αποκαλύφθηκε θα πάει ο ακτιβιστής Χ ή ο Κάστρο να κάνουν μήνυση στον Μπους και τον Ομπάμα;

Απλά το φιλοθεάμον κοινό θα αποφανθεί: «κοίτα τους καργιόληδες τι κάνανε!» και μετά θα τραβήξει ένα ακόμα κομμάτι πίτσα από το κουτί. Να μην κρυώσει κι η πίτσα και δεν τρώγεται μετά!
Κι ο Ασάνζ θα εξακολουθεί να πλασάρεται σαν σουπερήρωας επειδή και φωτογένεια διαθέτει και κυνηγημένος είναι αλλά κυρίως ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτό είναι το σημαντικό, αυτό είναι το καλούπι που παράγει ήρωες.

Τώρα θα γενικεύσω συμπεραίνοντας:

-Η γνώση της αλήθειας (της μίας και μοναδικής, της αληθινής αλήθειας) είναι αυτή που γεννάει τους σημερινούς ήρωες.
-Ο τρόπος με τον οποίο έμαθε ο ήρωας την αλήθεια, ελάχιστα ενδιαφέρει. Επειδή a priori ο ήρωας είναι αγνός και αμόλυντος συνήθως η γνώση της αλήθειας τού δημιουργείται εξ αποκαλύψεως.
-Οι ικανότητες του ήρωα αυξάνονται αντιστρόφως ανάλογα των ενεργειών του. Όσο περισσότερο αδρανεί τόσο περισσότερα θεωρείται οτι μπορεί να επιτύχει.
-Η ηρωική υπόσταση δεν αμφισβητείται όσο παραμένει μακρινή για τον μέσο άνθρωπο.
-Ο βαθμός αμφισβήτησης του ήρωα από τους οπαδούς του είναι ανάλογος του βαθμού συνειδητοποίησης που απαιτεί ο ήρωας αυτούς.
-Όσο ο ήρωας υπόσχεται ή υπαινίσσεται οτι θα κάνει τα πάντα μόνος του για το καλό όλων, η θέση του στο βάθρο δεν κινδυνεύει.
-Όσο ο ήρωας ωθεί τον κόσμο σε εκκωφαντικά ασήμαντες κινήσεις τόσο περισσότερος κόσμος μαζεύεται γύρω του.
-Ο ήρωας παραμένει τέτοιος για όσο είναι διατεθειμένος να παρουσιάζει αποδιοπομπαίους τράγους.
-Ο ήρωας παραμένει τέτοιος για όσο δεν διανοείται να επισημάνει τις ευθύνες των οπαδών του στη διαμόρφωση μιας άσχημης κατάστασης.

Θα μπορούσα να συνεχίσω. Και να περιγράψω έτσι τις αιτίες που οδήγησαν τον Χίτλερ σε εκλογική νίκη ή τους λόγους που ακόμα και σήμερα μια μερίδα συνανθρώπων μας αναπολεί τον «Γιώργη τον Παπαδόπουλο το λεβέντη».

Αλλά νομίζω οτι δεν χρειάζεται. Όσοι έχουν ανάγκη από ήρωες θα συνεχίσουν να τους αναζητούν και έτσι να τους κατασκευάζουν. Και θα τους δίνουν ονόματα όπως Ασάνζ ή Καμίνης, ή Σέχτα Επαναστατών, ή Βγενόπουλος, ή Μπογιόπουλος και οπωσδήποτε Λαζόπουλος. Και θα συνεχίσουν να περιμένουν πρίγκιπες σε άσπρα ή μαύρα άλογα που θα μπουν στην πόλη για να τους απαλλάξουν από το καθημερινό τάισμα και ξεσκάτισμα του Δράκου. Του Γιάγκου Δράκου.

Βλέπεις –είναι πολύ ωραία η ιστορία του μάγκα που τράβηξε τριάρι με 18 στο χέρι και ξετίναξε τη μπάνκα αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Στο 18 μένεις και προσεύχεσαι –μη σου πω κιόλας οτι αδημονείς να κοροϊδέψεις το μαλάκα που θα τραβήξει.

16 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

La koumbara είπε...

Δεν είναι τόσο τι γνώριζε/πίστευε ο κόσμος και τι όχι. Πολλοί μπορεί να υποπτεύονταν διάφορα, αλλά το wikileaks έδωσε σάρκα και οστά στις θεωρίες συνομωσίας. (Οπότε καταλήγουμε στο "είδες, τά'λεγα εγώ, δεν τά'λεγα;")

Κατά τα λοιπά, δεν ξέρω αν η αληθινή αλήθεια και η πραγματική πραγματικότητα γεννούν τους σημερινούς ήρωες, αλλά η πίτσα τρώγεται και κρύα.

The Motorcycle boy είπε...

Σαν ποιες θεωρίες συνωμοσίας; Απέδειξε οτι αντί για το φεγγάρι οι Αμερικάνοι είχαν πάει στη Νεμπράσκα -ξέρω 'γω; Τα περισσότερα που έχω διαβάσει εκεί (γιατί είναι και χάος ρε παιδί μου) είναι παπαριές μεταξύ πρεσβειών σε στυλ "μα πόσο ανίκανος είναι ο υπουργός τάδε!" Παρακάτω, αν χρειαζόμασταν το Γουίκι για να βεβαιωθούμε οτι η Σελ π.χ. ελέγχει κυβερνήσεις χωρών, αυτό δεν τιμά καθόλου τη νοημοσύνη μας.

Αν, όπως προείπα, μετά το Γουίκι κινηθούν κάποιοι νομικά ή γίνει κάτι -ΟΚ, πάω πάσο.

Αλλά μου θυμίζει όλο αυτό τα δικά μας (πάλι πρωτοπορήσαμε!) με τον Τσουκάτο και τον Χριστοφοράκο που σκίζανε όλοι τα σουτιέν τους: "έλα ρε! μιζάρονται κόμματα στην Ελλάδα;"

Η κατοχή της αληθινής αλήθειας κάνει τους ήρωες (όπως και το γιαπί κάνει τους άντρες). Πίτσα κρύα -εσύ και η γυναίκα μου και μάλιστα για πρωινό, ρε τι τραβάμε εμείς οι γκουρμέ μαζί σας!

B.Δ.Kαργούδης είπε...

a)Ο μηχανισμός εξουδετέρωσης δια της υπερέκθεσης, και γω νομίζω πως κάπως έτσι λειτουργεί.
Μόνο που φοβάμαι πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο αποδεικνύεται εξαιρετικά εκκεντρικό & (κυρίως) άνευ αποχρώντος λόγου ακριβό μηχανάκι.
Για περιπτώσεις μάλιστα, που οι όλο και περισσότερες απ' αυτές, μπορούν και αντιμετωπίζονται με μερικά απλά & πάμφθηνα ντούκου της αδιαφορίας και της αγνόησης.

β)Στο περί ού ο λόγος καρα-UFO, τον κύριο Ασάνζ δλδ, μάλλον δεν χρειάζεται τίποτα απ' αυτά, αφού πέρα από οτιδήποτε άλλο, οι παρεμβάσεις του, σε κάθε περίπτωση, κάνουν ΚΑΙ κάτι πολύ απλό, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για κάποιους:
"εκθέτουν" στα μάτια των πολλών και αποθαρρύνουν πολλές ομάδες ευφυών & θαρραλέων ερευνητών,
που έχουν σαν αρχή της δράσης τους, την περιήγηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & ΜΟΝΟ στα εξωτερικά τοιχώματα της κάθε φορά Νομιμότητας.
Που βέβαια διευρύνονται συνεχώς,με τη διαρκή αγωνιστική πίεση, με τη δράση δηλαδή κοινωνικών & πολιτικών κινημάτων, που περιλαμβάνουν στην "αγωνιστική τους ατζέντα" ακριβώς την διαρκή απομείωση στα περιθώρια προστασίας της δράσης διάφορων κρατικών φορέων δια του ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ, που "ενδύεται" και τον κατάλληλο νομικό & θεσμικό εξοπλισμό.

Ιδίως στους καιρούς μας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,
(ακόμα και απολίτικα να γίνεται, που συνηθέστατα έτσι γίνεται, χωρίς δλδ πολιτικό πρόσημο),
η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, αναδεικνύεται σε αίτημα οικουμενικής αποδοχής.

Η ανάδειξη λοιπόν ποκίλων
"007, με licence to kill"
dιαμορφώνει δυστυχώς, μια δημόσια πεποίθηση, πως η έρευνα & η δημοσιοποίηση στη συνέχεια κρατικών εγγράφων, είναι μια δραστηριότητα, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ "να κείται ΠΕΡΑΝ των ορίων του Νόμου", που μένει πεισματικά αναλλοίωτος σε πείσμα των αιώνων που εν τω μεταξύ, απλά...περνούν!
Και αυτό, είναι ήδη τεράστια ΠΡΟΣΦΟΡΆ στην προστασία για τα κάθε λογής ΑΠΟΡΡΗΤΑ, και η έννομη προστασία τους, θεωρείται έτσι δεδομένη και ενταγμένη στον φυσικό ρου των πραγμάτων.
Ενώ η παραβίασή του, θεωρείται εξ ορισμού ΕΓΚΛΗΜΑ...

The Motorcycle boy είπε...

Α) Έχεις δίκιο, γι΄αυτό χρησιμοποιούν την υπερέκθεση για λίγο πλέον. Έτσι για παραδοσιακούς λόγους.

Β) Και να έκαναν μόνο αυτό.. Πάντως σίγουρα "κλείνει" τις υποθέσεις που αποκαλύπτει -κι ακόμα μεγαλύτερες πίσω τους.

Έχεις δίκιο για την πεποίθηση περί απορρήτων δημοσίων εγγράφων (πόσο αντιφατικό ακούγεται έτσι;) αλλά το χειρότερο είναι οτι απορρητοποιούνται τα δημόσια έγγραφα επειδή δημοσιοποιήθηκαν κάτι ραβασάκια δημοσίων υπαλλήλων σε χαρτοπετσέτες.

Χέσε μέσα!

DimosK. είπε...

Tελικα το θεμα με τους πριγκιπες και τα ασπρα αλογα το ειχαν λυσει απο τις πρωτες Διεθνεις.
Δεν υπαρχουν, δεν ερχονται, δεν ξερουν να μαγειρευουν.
Το κακο ομως ειναι πως το συλλογικο ασυνειδητο γουσταρει παραμυθα(τι ασυνειδητο θα ητο εξαλλου).
Και επειδη το Σ.Α. δεν ειναι κατι που μενει σε μια καλυβα στο βουνο,χωρις τηλεοραση και delivery,διαμορφωνεται κατα το δοκουν..
Και δωστου να το χαιδευουν και να του μιλανε για ηρωες,ιπποτες,και αγια δισκοποτηρα.
Αλλα αμα βγαλεις τους ηρωες απο τα βαθρα τους θα πρεπει να βαλεις στην θεση τους καθρεπτες.
Και φιλε μου δεν παλευεται η φατσα μας αμα δεν την κοιταμε μεσα απο την αντανακλαση της στην τηλεοραση!!
Και η πιτσα κρυα ειναι το απιστευτοτερο πρωινο!!

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Δήμο! Ρε! Δήμο! Με τσάκισες με την πίτσα.

Λοιπόν παραμύθα ναι -αλλά πες τη λαϊκά συμβούλια, πες τη κομμούνα, πες τη χίπικο κοινόβιο. Μη μου τη λες Μπέογουλφ ας πούμε!

Για τους πρίγιπες συμφωνώ, αλλά αν το θέμα αφορά πριγκίπισσες με άσπρο αθλητικό σουτιέν δηλώνω περιμένων.

Γράφω τώρα κάτι, σώσε βάση, που το έχω γράψει 100 φορές και αφορά το σχόλιό σου (πλην της πίτσας): "Κάποτε μας παρακολουθούσαν αυτοί. Τώρα μας έχουν φτάσει στο σημείο να τους παρακολουθούμε εμείς" Ζέρο Γίαρς.

DimosK. είπε...

Swsta τι ειπε!!
Τοση πολυ μπαλα εχουμε να δουμε απο την χουντα(συνθημα στα Εξαρχεια).
Απλα δεν παλευεται τοση ξεφτιλα..
Πηδανε οτιδηποτε υπηρχε μετα απο τον Β`Π.Π. ,και μαλιστα χωρις δικαιολογια..
Με ετοιμαζουν να δουλευω 12ωρο,να πληρωνομαι 7ωρο, και να τους κανω ***** 24ωρο και ολα αυτα χωρις ενα κρασι,ενα σινεμα πρωτα ρε αδερφε!
Ο Καψης παιρνει μυνηματα στο κινητο απο το Υπουργικο Συμβουλιο(στις ειδησεις),και ολοι το θεωρουν φυσικο,ετσι ειναι η δημοσιογραφια βρε κουτο!
Ερχεται ο καραγκιοζης του ΔΝΤ και ειναι ολοι προσοχη,σαν να πηγε η Πετρουλα σε στρατοπεδο της παραμεθοριου.
Γιατι την ανοιξα την που**** την τηλεοραση?
καλα δεν εκανε τοσο καιρο την βαση για το σεμεδακι της γιαγιας?

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο και να βλέπαμε και μπάλα τι καλά που θα ήταν! Αλλά σούρνονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ο γάβρος αποκλείστηκε από μια ομάδα μπάσκετ κι ο βάζελος έγραψε το μυθικό 2-13 γκολ και 2 βαθμοί (πρέπει να είναι πολύ κοντά σε ευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ).
Το αφύσικο δεν είναι να παίρνει ο Καψής μηνύματα από του υπουργικό συμβούλιο (άλλωστε ποιος σου λέει οτι δεν παραγγέλνουν πίτσες όσο είναι εκεί μέσα;) Το αφύσικο είναι να καταφέρνει να τα διαβάσει!
Περί του καραγκιόζη του ΔΝΤ δεν παρακολούθησα πολύ (είχα να πάω για μπύρες) αλλά έχω την εντύπωση οτι το έπαιξε αδέσμευτη σε στυλ τζάμπα μαγκιά η Βασούλα (η καλύτερη μαθήτρια του Αντρέα), η ΝΔ παρήστατο και χαιρέτιζε και η Αριστερά είχε βγει στα βουνά σε στυλ "τρέχω πιάσε με". Αναρωτιέμαι λοιπόν: εντάξει το Πασόκ είναι οι δοσίλογοι που πούλησαν τη χώρα, οι υπόλοιποι τι είναι;

Υ.Γ.: Αλήθεια, ήρθες στο πάρτι της προηγούμενης Παρασκευής; Αν όχι έχασες. Να σου πω κιόλας οτι η ανατύπωση της Υπέρβασης των Metro Decay έκανε το ταχύτερο sold out στην πρόσφατη ιστορία των ανεξάρτητων δισκογραφικών: σε 4 μέρες εξαντλήθηκαν όλοι οι δίσκοι (για 400 τεμάχια μιλάμε)! Και μιλάμε για δίσκους, όχι σιντί -έτσι;

DimosK. είπε...

καλημερα,,
οχι δεν ηρθα!
Ημουν στο νυχτοκαματο ρε γαμωτο(..ή μηπως παλι καλα που εχω και αυτο?)
Λογικο ηταν να κανει sold out το δισκακι!! Ακομα και σε κερινο κυλινδρο να εβγαινε, θα (ξε)πουλαγε!!
Η Βασουλα πηρε και τα αευσημα επειδη εκανε τις νορμαλ ερωτησεις.Καταντησαμε να θεωρουμε εξαιρετικο το αυτονοητο!!
Για να μην πω,οτι καθοντουσαν σαν μλκες και ρωταγανε τον Φωτισμενο Δασκαλο να τους μαθει την Υπερτατη (νεοφιλελευθερη)Αληθεια.
Και η Αριστερα την εχει δει οτι εκει που ειναι αυτη,ο χωρος καθαγιαζεται!!
Λες και αν ηταν εκει και εβριζε τον καραγκιοζη,αυτο θα τον εκανε μαγκα στα ματια μας(!!)
Δεν καταλαβαινω τιποτα ρε φουστη μου..Και υπαρχουν και αλλοι κομπλεξικοι που πιστευουν οτι ο ΓΑΠ καλα μας κανει!
Να ηταν και καμια ψηλη ξανθια dominatrix να το καταλαβω,αλλα φαλακρος και κεκες ειναι γαμωτο..

The Motorcycle boy είπε...

Καλά μάς κάνει ο ΓΑΠ; Δηλαδή υπάρχουν ακόμα κάποιοι που βαυκαλίζονται οτι διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις με την εξουσία; Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον σύνδρομο όπου ο καθείς, ο πρωθυπουργός, ο δημόσιος υπάλληλος, ο ποδοσφαιριστής κάνει κάτι που ΣΕ ΣΕΝΑ. Σε φτιάχνει, σε γαμεί κ.λ.π.

Ο ΓΑΠ κάνει τη δουλειά του όπως την κάνω εγώ κι εσύ. Κι ο προηγούμενος τη δουλειά του έκανε. Κι ο Παλαιοκώστας τη δουλειά του κάνει. Το θέμα είναι πόσο η δουλειά του καθενός επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τις δικές μας ζωές και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε (στα αρνητικά) ή να το ενισχύσουμε (στα θετικά).

Α ναι -από το λίγο που είδα, η Βασούλα δεν έκανε τις νορμάλ ερωτήσεις, έκανε τις κομπραδόρικες για να πουλήσει μούρη. Να στο δείξω με ένα άσχετο-σχετικό παράδειγμα:
Κάποτε δούλευα στις δεσμεύσεις χρηματοδοτήσεων για τα κοινοτικά προγράμματα. Ως γνωστόν, όπως και κάθε τι άλλο, οι δεσμεύσεις έπεφταν δραματικά τους καλοκαιρινούς μήνες που όλοι (Ευρωπαίοι και Έλληνες) λείπουν για διακοπές και τον Σεπτέμβρη κάνανε ένα τρελό πικ και ρεφάρανε. Έστελνε τότε ερώτηση η βουλευτής Μπακογιάννη: "Πείτε μας τι δεσμεύσεις κάνατε από 1η Ιουνίου ως 31 Αυγούστου". Και μετά έβγαινε στη βουλή να πει: "κοιτάτε τους -έχουν πατώσει τα κοινοτικά προγράμματα, δεν δεσμεύουν τίποτα!"
Έτσι ρώταγε και η Βασούλα.

DimosK. είπε...

Φυσικα και διατηρουν σχεσεις με την εξουσια..Αυτοι μας πηδανε και οι αλλοι θεωρουν τον εαυτο τους τυχερο που τους διακορευει ο ΓΑΠ,ο Παγκαλος,ακομα και ο Λοβερδος!!
Δεν αντιλεγω οτι η Βασουλα(χωρις αγαπητικο πλεον) κανει τις ερωτησεις αυτες που οι απαντησεις ΔΕΝ θα πειραξουν αυητν και το "σοϊ" της.Σιγα μην ρωταγε γιατι εγινε ο δημοσιος τομεας τοοοσοοοο αντιπαραγωγικος,γιατι δεν υπαρχει τιποτα να εξαγουμε!
Αλλα οταν οι αλλοι γλιστρανε στα σαλια τους,οκ καλο και αυτο.
Ασε κιολας μιας και στον ΣΚΑΪ μου εξηγουν ποσο βλακας ειμαι και δεν εκτιμω οτι η κριση ειναι ευκαιρια!!!!
[..εχω να τελειωσω το "Ο Λουκατς και ο Σταλινισμος ρε γαμωτο,να φτιαξω και ενα ρημαδοκαφε]

The Motorcycle boy είπε...

Μην κάνεις το λάθος και το αποπροσανατολίζεις. Δεν μας πηδάνε, τη δουλειά τους κάνουν. Πάει να πει, αυτή είναι η δουλειά της εξουσίας, όχι το βίτσιο του Φ,Χ,Ψ ατόμου.

Δεν σου είπα οτι η Βασούλα έκανε ανώδυνες ερωτήσεις (επειδή η μόνη επώδυνη ερώτηση θα αφορούσε το κράτος και όχι το ΔΝΤ), είπα οτι έκανε φιγουρατζίδικες ερωτήσεις άνευ νοήματος.

Ο δημόσιος τομέας δεν είναι αντιπαραγωγικός -μην το ξαναπείς αυτό (εξαιρούνται οι ένοπλες δυνάμεις που λέει κι ο Πάγκαλος). Αν ο Δ.Τ. είναι παραγωγικός ή όχι θα πρέπει να μετρηθεί, αλλά πες μου εσύ τη μονάδα μέτρησης πρώτα και μετά το συζητάμε περί παραγωγικότητας.
Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυστηρά παροχή υπηρεσιών (και μάλιστα μεσάζοντες) οπότε δεν υπάρχει προοπτική εξαγωγής.
Και όχι -δεν είναι καλό να νομίζουμε οτι η Χ Βάσω ή ο Ψ Ασάνζ κάνουν κάτι. Επειδή έτσι εφησυχαζόμαστε, αυτό ήταν το νόημα του ποστ μου.

Σαφώς η κρίση είναι ευκαιρία! Για τα κοράκια και τους νεκροθάφτες. Γι΄αυτούς λέει ο Σκάι.

Ο Λούκατς αριστερό μπακ στη Αρμίνια Μπίλεφελντ δεν ήταν;

DimosK. είπε...

ναι..
μαζι με τον Γκραμσι την ιταλικη μεταγραφη στο κεντρο της αμυνας!!
Αττορνο στον παγκο!
Μεσα εαπιζε 10ari ο Μαρκουζε και δεξι χαφ ο Χαμερμπας!!
Πλακα πλακα αυτη την ομαδα ΟΥΤΕ δεμενος δεν θα την εβλεπα!!
Σαν να βλεπεις Ανατολακη να μιλαει για την "Die protestantische Ethik und der Geist des Kapitalismus"
[clopy paste htan ayto]

The Motorcycle boy είπε...

Ο Χάμερμπας ήταν τερματοφύλακας ρε άμπαλε!

Δεξί εξτρέμ (κατ΄όνομα μόνο) ο Χορχάιμ κι αριστερό ο Λόβενταλ.

"Ρε, στα λέω καλά; Στα εξηγώ σωστά; Μάθε μπαλίτσα!"

b.b. chris είπε...

Απ' όλα αυτά, ως ανεξέρτητος παρατηρητής, μπορώ να σου μιλήσω μόνο για τους γνωστούς απανταχού τριτοδεύτερους...

Ως πρέσβης μας κακόμαθε φέτος αλλά πιστεύω ότι μπορεί και καλύτερα.
Ελπίζουμε για του χρόνου.

The Motorcycle boy είπε...

B.B. όχι τριτοδεύτερους -δεύτερους μονίμως! Εδώ φτιάξανε μέχρι αγώνες μπαράζ για να τερματίζουν κάθε χρονιά δεύτεροι και να πηγαίνουν Ευρώπη.
Πάντως αναμένω σε ποιο θεσμό θα βγουν του χρόνου στην Ευρώπη για να ξέρω ποιος είναι ο θεσμός κύρους και ποιος ο υποβαθμισμένος!

Υ.Γ.: Χορχάιμερ όχι Χορχάιμ ρε βλάκα!

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι