Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

13.000 rpm

Έχω την τάση να πλακώσω κάποιον στο ξύλο εσχάτως. Κι επειδή δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, μάλλον θα την πληρώσει κανένας άσχετος οδηγός που θα παραβιάσει στοπ κι επειδή δεν είμαι και κάνας σφίχτης ή γνώστης των απόκρυφων, αηδιαστικών, βρομερών τεχνικών της Ανατολής μάλλον το περισσότερο ξύλο θα το αρπάξω εγώ.

Αλλά νομίζω οτι μπήκανε στο κόκκινο οι αντοχές μου.

Ας πούμε, τόσον καιρό στο μπλογκ (αλλά και έξω από αυτό) έχω σιχτιρίσει με άτομα που ξέρουν καλύτερα από μένα το τι σκέφτομαι κι επιμένουν οτι έτσι είναι, αυτό εννοώ, αυτό που λένε εκείνοι κι όχι αυτό που λέω εγώ! Καταπληκτικό. Δεν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά όταν συμβαίνει σε μένα μ΄ενοχλεί.

Θυμάμαι παλιότερα είχα κάνει ένα ποστ περί του τι είναι αυτό το πράγμα που ονομάζουμε «ελευθερία» -μέσα στην κοινωνία φυσικά, επειδή έξω από αυτήν δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία. Το είχα κάνει το ρημαδοπόστ επειδή κάποιοι λεβέντες υπερασπίζονταν το άνευ όρων δικαίωμα καθενός να λέει οτιδήποτε –υποστήριζα τότε (κι ακόμα το υποστηρίζω) οτι «η ελευθερία του ενός αρχίζει εκεί που αρχίζει και η ελευθερία του άλλου». Τουτέστιν, αν εγώ είμαι σ΄ένα εστιατόριο και λέω ανέκδοτα με σκατά και στον ίδιο χώρο είναι κάποιο άλλο άτομο που αηδιάζει, το να σταματήσω τα σκατοανέκδοτα δεν αποτελεί λογοκρισία, ούτε καταπατά το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασής μου. Το γράφω απλουστευτικά για να μην το παιδεύουμε. Τότε λοιπόν πολλοί διαφωνούσαν και η διαφωνία τους ήταν ανάλογη του δικαιώματος στο ελεύθερο κάπνισμα: «αν δεν σου αρέσει, εσύ έχεις το πρόβλημα και σήκω φύγε». Άρα, αυτός που ασκεί το δικαίωμα αποκτά, εκ προοιμίου, πλεονέκτημα σε σχέση με αυτόν ο οποίος το υφίσταται: «δεν φταίω εγώ που έκλασα, φταις εσύ που το μύρισες».

Λέω λοιπόν. Η διαφωνία μου εκείνη την εποχή είχε να κάνει συγκεκριμένα με το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των φασιστοειδών –υποστήριζα οτι αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν επειδή ουσιαστικά πρόκειται για κατάχρηση δικαιώματος. Δηλαδή αν ο φασίστας μπορεί απρόσκοπτα να αναπτύσσει τις απόψεις του περί ανωτερότητας της φυλής, περί μιαρότητας των ξένων, περί θρησκευτικής μοναδικότητας και άλλα συναφή τότε καταχράται το κοινό μας δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Σα να είσαι σε έναν σινεμά και να στέκεσαι όρθιος πάνω στο κάθισμα, έχεις τότε καταχραστεί το δικαίωμά σου να βλέπεις την ταινία με αποτέλεσμα να εμποδίζεις τον από πίσω να το ασκήσει. Ή να στο πω αλλιώς, έχεις δικαίωμα να αναπτύξεις την πεποίθησή σου περί ανωτερότητας της Χ κοινωνικής θεωρίας και να προσδοκάς οτι η εφαρμογή της θα έσωζε τον κόσμο αλλά αν αρχίσεις να λες οτι πρέπει να σκοτωθούν και κάνα μύριο νοματαίοι για να εφαρμοστεί καλύτερα η θεωρία τότε καταχράσαι το προηγούμενο δικαίωμά σου.

Απορώ λοιπόν. Όλοι αυτοί που υποστήριζαν την πλήρη ελευθερία του λόγου τι έκαναν όταν έφαγε γιαούρτια η Σώτη η Τριανταφύλλου για παράδειγμα; Όσοι διαβάζουν το μπλογκ ξέρουν οτι Σώτη για μένα σημαίνει «απαύγασμα του μαριαντουανετισμού», αλλά δεν θα έπρεπε να έχει κι αυτή το δικαίωμα να πει τα δικά της; Αυτοί που έλεγαν «ναι» επικρότησαν αυτούς που τη γιαούρτωσαν στερώντας της το συγκεκριμένο δικαίωμα!

Απορώ επίσης. Τον Πάγκαλο τον γιαουρτώσανε, τον Παπανδρέου τον γιουχάρανε, τον Χατζηδάκη τον πλακώσανε –κανέναν του Λάος θα περιλάβουν καμιά φορά; Εκτός αν τους ενοχλούν λιγότερο (ή δεν τους ενοχλούν καθόλου) αυτά που λένε οι του Λάος –τότε πάω πάσο.

Δεν βγάζω άκρη και φορτώνω και μου΄ρχεται η τάση να πλακώσω κανέναν στο ξύλο όπως σου έγραφα στην αρχή.

Άκουσα τις προάλλες οτι κυκλοφόρησε ένα μέιλ που έγραφε οτι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου (αν δεν βάλει τον Ευαγγελισμό της η Παναγία να μας σώσει). Τέτοια μέιλ μού έρχονται με το σωρό. Για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, για τις μυστικές συμφωνίες του Παπανδρέου με τους Σιωνιστές, για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που θα κάνουν το πουλί μας να φωσφορίζει στο σκοτάδι.... Με εξαίρεση το τελευταίο (επειδή τυγχάνω ολίγον νάρκισσος με μυωπία) τα υπόλοιπα τα πετάω στα σκουπίδια και μπλοκάρω τις διευθύνσεις από τις οποίες μου στάλθηκαν. Αυτό δεν είναι κάτι που έμαθα τότε που έκανα διδακτορικό στη Σίλικον Βάλεϊ, είναι κάτι που ξέρει ο κάθε μακροχρόνιος χρήστης του ίντερνετ –ένα το κρατούμενο.
Άσε που η χώρα χρεοκόπησε από τη στιγμή που αδυνατούσε να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις (να πληρώνει τις δόσεις της δηλαδή) και παράλληλα αδυνατούσε να δανειστεί –δύο τα κρατούμενα. Κι αυτό ακριβώς είχε ανακοινώσει ο Γιωργάκης στο Καστελόριζο, «χρεοκοπήσαμε και μπαίνουμε σε επιτήρηση». Το οποίο, αν θες να ξέρεις, λέγεται «εξωδικαστικός συμβιβασμός» και το κάνουν όλες οι καλές τράπεζες, αν πας και τους δηλώσεις ταπί σου λένε «θα αναλάβω εγώ τη διαχείριση των εσόδων-εξόδων σου κι έτσι θα σε κάνω να με ξεχρεώσεις». Εφιαλτικό; Τι να λέμε τώρα –από εξωδικαστικό συμβιβασμό βρυκολάκιασε μέχρι κι ο Φρέντι Κρούγκερ.

Έρχεται λοιπόν ένα μέιλ και λέει (κάνω αναγωγή): «θυμάστε τον Τζιμ Μόρισον που κάτι φήμες τον θέλουν ζωντανό να παίζει κανάστα στα Μάταλα; λοιπόν στις 25 Μαρτίου ο Τζιμ Μόρισον θα πεθάνει!» Κι αντί να εισπράξει την ευγενική απόρριψη του τύπου «άντε απ΄εδώ ρε σαχλαμάρα» το συγκεκριμένο μέιλ περνάει από ένα σωρό μπλογκ που κοιμούνται δίπλα στο εικονοστάσι του Τρωκτικού, γαμάει κάποιες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου, γίνεται θέμα μεταξύ Αδέκαστου Μπάρα Καρχιμάκη και Αμερόληπτου Δημοσιογραφικού Εκπρόσωπου Μιχελάκη –«ποιος το κυκλοφόρησε», «ποιος το έγραψε», «που αποσκοπούσε» και άλλα φωτο-γραφικά. Κι οι δημοσιογράφοι να την παίζουν, την είδηση, και να γίνονται κουβέντες –έψαξα από περιέργεια και βρήκα το δεύτερο μέιλ του χρεοκοπολόγου, ήταν ένα χοντροκομμένο πράμα που βρώμαγε «κοίτα να δεις». Τι περί σημαντικής θέσεως σε τράπεζα που δεν μπορεί να αποκαλύψει για να μη βρει το μπελά του, τι περί ερωτήσεων τις οποίες αποφεύγουν να απαντήσουν οι πολιτικοί –τα πάντα έγραφε ο λεβέντης προκειμένου να καταλήξει στο πολυπόθητο: «κοίτα να δεις τι θα τους κάνω». Ο μαλάκας ο μπλόγκερ που το αναδημοσίευε, έγραφε σαν παρατήρηση: «οπωσδήποτε είναι έγκυρο αφού δίνει μέιλ τράπεζας!» Ομολογώ οτι τσίμπησα ο μαλάκας και κάθισα να το διαβάσω για να βρω το εξής μέιλ τράπεζας: «g-t.bank@yahoo.gr»! Θεϊκό; Ε, μετά δε σε πιάνει να τους πλακώσεις όλους στο ξύλο;

Και δεν εννοώ αυτούς που γράψανε το σχετικό μέιλ.

Εννοώ εκείνους τους μισθουλάκηδες που ιδρώσανε μην πτωχεύσει το κράτος και τρέξανε να πάρουν τα αποθέματά τους από τις τράπεζες –μην και χάσουν τα αμύθητα 300 ευρώ που έχουν απομείνει στις 3 εκάστου μήνα στον λογαριασμό τους.

Εννοώ τους νεόκοπους ειδήμονες που τριγυρίζουν στα γραφεία και στις παρέες αναλύοντας το επικείμενο «κούρεμα μισθών, συντάξεων και χρέους». Διότι εγώ ξέρω οτι πριν κάνα χρόνο μας κάνανε μείωση μισθών. Τώρα το κούρεμα τι διάολο είναι; Θα βάζω την κάρτα μου στο μηχάνημα και θα βγαίνουν τα εικοσάευρα κουρεμένα κρου κατ ή α λα γκαρσόν;

Αφήσανε τα σπρεντ και τα ασφάλιστρα δανείων και πλακώσανε τα κουρέματα και τις αναπροσαρμογές του χρέους –ο κάθε πικραμένος κρύβει μέσα του έναν καθηγητή μακροοικονομίας του LSE. Ήταν αυτός ο ίδιος καθηγητής που κουμάνταρε τον πικραμένο την εποχή του Χρηματιστηρίου και τον ώθησε (κατά δήλωση του πικραμένου) να πιστέψει τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου που του λέγανε το το Χρηματιστήριο θ΄ανέβει.

Και σ΄αυτόν τον πικραμένο απευθύνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν εκφράζουν απόψεις του τύπου «να μην πληρώσουμε το χρέος μας, να διαπραγματευτούμε την αποπληρωμή έτσι ώστε ενώ χρωστάμε 10 για 5 χρόνια να καταλήξουμε οτι χρωστάμε 5 για 10 χρόνια»! Και κάθεται ο μαλάκας και τους ακούει κι αναφωνεί «δίκιο έχουν ρε συ!» Αλλά δεν πάει να το κάνει το κόλπο στην τράπεζα που χρωστάει το καταναλωτικό του επειδή θυμάται ακόμα εκείνη τη διαφήμιση με τον υπάλληλο που χέζεται στο γέλιο με τα αιτήματα του πελάτη.

Και στήνεται μετά στην οθόνη να μαστουρώσει με κάποια γιαπωνέζικη ραδιενέργεια –πριν προλάβει να κλείσει την τηλεόραση τον έχει πιάσει η αϋπνία. Καθότι του είπε ο σάχλας πρώην ερευνητής του Δημόκριτου οτι πυρηνικό εργοστάσιο έχει και στη Βουλγαρία θα φτιάξουν και στην Τουρκία άσε που εκφράζονται υποψίες (ανεπιβεβαίωτες ακόμα) οτι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που κάνουν το πουλί να φωσφορίζει στο σκοτάδι εκλύουν ραδιενέργεια. Και σκέφτεται ο σάχλας: «λες να έρθει κατά δω η ραδιενέργεια και να με λυπάται ο πάσα κόσμος όπως λυπάμαι εγώ τους γιαπωνέζους τώρα;» Και δεν κοιτάει οτι με τις μαλακίες που τρώει έχει γίνει κινητό δειγματολόγιο ασθενειών, από καρκίνο μέχρι μπέρι-μπέρι, δεν κοιτάει οτι η ατμόσφαιρα της πόλης του είναι λίγο πιο μολυσμένη από όσο υπολογίζουν να γίνει η ατμόσφαιρα της Φουκουσίμα ΑΜΑ σκάσει ο αντιδραστήρας –παρά τον πειράζει το πυρηνικό του γείτονα. Βεβαίως αυτός ο υποφαινόμενος είναι ο ίδιος τύπος που σήκωσε κεραία κινητής κρυμμένη πίσω από τον ηλιακό του επειδή η εταιρεία τού είπε οτι η ακτινοβολία θα γαμάει τους γείτονες αλλά όχι το δικό του σπίτι.

Θα πεις βέβαια πώς όλα αυτά τα ξέρεις, σε εκνευρίζουν και κατανοείς την τάση μου να πλακώσω κάποιον στο ξύλο –αν συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους οι αντοχές σου μπαίνουν στα κόκκινα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό.

Βλέπεις, ο πικραμένος που ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους καθαρίζοντας το πεζοδρόμιο της κοντινότερης χούντας (επειδή ο αποδιοπομπαίος τράγος υπήρξε ιστορικά ο θυρωρός του κοντού με το φαγωμένο μουστάκι), ο αγανακτισμένος που κόπτεται για να παραμείνουν τα αγγούρια μακριά από τον κώλο του κι όπου θέλουν ας μπούνε, ο ειδήμονας του δελτίου ειδήσεων (ή του αποκαλυπτικού μπλογκ) –αυτός ο άνθρωπος είναι η δική μας αντανάκλαση στον καθρέφτη.

Κι αφού είναι η αντανάκλασή μας –δεν δικαιούμαι να υποθέσω οτι κάπως έτσι είμαστε κι εμείς;

Κι αφού η αντανάκλασή μας στον καθρέφτη είναι αυτό που μας τσιτώνει τα νεύρα –δεν δικαιούμαι να υποθέσω οτι ξεσπώντας στον καθρέφτη το μόνο που θα εξασφαλίσω θα είναι τα εφτά χρόνια γρουσουζιάς;

Κι αν αυτά ισχύουν –τι μένει να κάνουμε; Κάποιος πρέπει να την πληρώσει την ιστορία, δε νομίζεις; Κάπου πρέπει να ορίσουμε τους εχθρούς μας μπας και μπορέσουμε να υπολογίσουμε τους φίλους μας, κάπου πρέπει να μπει το «αυτοί» προκειμένου να προσδιοριστούμε σε αντίστιξη «εμείς».

Πώς όμως;

Εννοώ οτι πέραν του γεγονότος οτι η τακτική του ετεροπροσδιορισμού συνήθως παραποιεί την συλλογική μας ταυτότητα (κλασσικό παράδειγμα: όταν λογιζόμαστε ως «οι αντίπαλοι των Τούρκων» σταματάμε να μετράμε σαν «εργάτες») έχουμε σβήσει κιόλας το μεγαλύτερο κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης. Χτες άκουγα τον Πεταλωμένο Γάτο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να λέει οτι «οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, επώδυνες για τη δημοκρατία μας». Έμεινα κάγκελο –«αμάν, ξεκίνησε η ανατροπή του status quo από τα πάνω!» ψέλλισα. Επειδή θυμάμαι ακόμα τους αγανακτισμένους πολίτες της δεκαετίας του ’80, αυτά τα τάγματα εφόδου του Πασόκ που σε σάπιζαν στο ξύλο πριν προλάβουν να έρθουν τα ΜΑΤ και να σε λιανίσουν. Το να παραδεχτεί κυβερνητικός εκπρόσωπος οτι τέτοιες ενέργειες ήταν επικίνδυνες για τη δημοκρατία μου φάνηκε κυριολεκτικά επιστημονικοφανταστικό. Μέχρι να με συνεφέρει βέβαια η συνέχεια της δήλωσης η οποία αναφερόταν στους «αγανακτισμένους πολίτες» του ’60 οι οποίοι προετοίμασαν την επιβολή της χούντας. Είναι ολίγον παρανοϊκό –έτσι; Σα να βγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. να κατηγορεί το Πασόκ οτι δολοφονεί 15χρονους και να αναφέρεται στον Καλτεζά!

Εννοώ επίσης οτι η κυριαρχική διαμάχη κατευθύνεται στο σόου Πάγκαλου –Τσίπρα (παλιά ο Πάγκαλος έκανε παράσταση με την Αλέκα, αλλά φαίνεται οτι σταμάτησε να κόβει εισιτήρια και αλλάξανε τον ζεν πρεμιέ), κόσμος ασχολείται με τις εξωφρενικές καταγγελίες Παγκάλου, κόσμος διαβάζει τους αόριστους αφορισμούς του Αλέξη, κόσμος κουβεντιάζει ακόμα για το όνομα της Μακεδονίας! Συγνώμη, αλλά εγώ θα υποθέσω οτι όλοι έχουν δίκιο. Κι ο Πάγκαλος που λέει οτι έχει βάλει Αλβανούς ο Αλέξης για να τον σκοτώσουν κι ο Αλέξης που λέει οτι πωρώνει τον κόσμο ο Πάγκαλος και μπορεί να τον τραμπουκίσουν. Κι ο Μιχελάκης δίκιο έχει οτι ο Πάγκαλος είπε: «ας λέγονται όπως θέλουν οι Σκοπιανοί». Εγώ λοιπόν δίνω σε όλους δίκιο –η ερώτηση είναι: «και τι μας νοιάζει εμάς;»

Να στην κάνω αλλιώς την ερώτηση: «η Σκορδά είναι έγκυος, σε νοιάζει τι παιδί θα γεννήσει;» Αν όχι (και δίκιο έχεις) –τι σε νοιάζει πώς θα λέγονται οι Σκοπιανοί ή αν θέλουν να αλληλοσκοτωθούν ο Τσίπρας με τον Πάγκαλο; Ή αν έχει επιχειρήσεις αιμορουφήχτρες το ΚΚΕ (για να θυμηθώ την παλιότερη διαμάχη) –τι σκατά σε νοιάζει; Από τη μια «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» κι από την άλλη «save Alexis»; Από τη μια «οι πολιτικοί είναι απατεώνες» κι από την άλλη «άκου τι είπε ο τάδε!» -δηλαδή από πότε έγινε αξιόπιστος ο απατεώνας για να ακούμε τι λέει και να το επεξεργαζόμαστε; Αν έλεγε ο Κοσκοτάς οτι η χώρα θα χρεοκοπήσει θα τον λαμβάναμε σοβαρά υπόψη;

Ε;

Λοιπόν, η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι ένα καραμπινάτο «ναι» και γι΄αυτό θα πάω να πλακώσω στο ξύλο κανέναν σφίχτη γυμναστηρίου, να με κάνει άλογο από το πολύ κλωτσομπουνίδι, μπας και έρθει στη θέση του το μυαλό μου.

71 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

bernardina είπε...

Όταν θα έρθει η στιγμή να ξεκινήσεις το κλωτσομπουνίδι μην ξεχάσεις να φωνάξεις κι εμένα.
Όχι ότι ήμασταν ποτέ δείγμα ιδιαίτερα σοβαρής χώρας (από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο) αλλά εδώ και ένα διάστημα η κακοήθεια και η γελοιότητα (και το ακόμα χειρότερο, ο συνδυασμός τους) πάει σύννεφο.
Να φανταστείς ότι επειδή έστειλα μια αγανακτισμένη απάντηση στη "φίλη" που μου προώθησε έμπλεη πανικού το εν λόγω περί χρεοκοπίας μέιλ, παρακαλώντας τη να μη μου στείλει άλλη φορά τέτοιες μαλακίες γιατί παθαίνω οξεία ταπηροκρανίωση, μου ζήτησε οργισμένα να διαγράψω τη διεύθυνσή της από τη λίστα μου και να μην ξαναεπικοινωνήσω μαζί της γιατί, λέει, την αναστάτωσα!!! Και κερατάς και ζημιωμένος, δηλαδή. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερο: επειδή για κακή μου τύχη βρισκόμουν στο βιβλιοπωλείο που θα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του Τ. Παπά "Αμήχανη Αριστερά" όπου θα σχολίαζαν οι Λοβέρδος Σπηλιωτόπουλος Παπαδημούλης, έζησα από κοντά όλο το μεγαλείο του "αγανακτισμένου πολίτη νέας κοπής". Το αποκορύφωμα: σε κάποιον που βγήκε να τους πει, ρε παιδιά δεν βγάζετε τίποτε βρίζοντας τον Λοβέρδο, η απάντηση ενός απ' αυτούς(είκοσι χρονών βαριά-βαριά) ήτανε: "ρε φίλε, το ξέρεις ότι εγώ δεν πρόκειται να βγω ποτέ στη σύνταξη;" Μα το θεό, αυτή ήτανε η πρεμούρα του!
Και χέστηκα (ας πούμε) αν θα φάει στη μάπα ένα γιαουρτάκι ο Πάγκαλος ή ο κάθε Πάγκαλος. Για κείνο που λυπάμαι, όμως, είναι ότι όταν επικεντρώνεις τη "διαμαρτυρία" σου ad hominem χωρίς να έχεις συγκεκριμένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ στόχευση, τότε παύεις να έχεις συνείδηση ανατροπής και γίνεσαι απλώς τραμπούκος και χούλιγκαν. Δηλαδή χεστηκαμε κι η βάρκα γέρνει.
Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν οι εκπρόσωποι της "αριστεράς" είναι οι συγκεκριμένοι τρεις που το ονομά τους έχει τη ρίζα "Αλεκ-".
Πολύ φοβάμαι ότι ο χώρος μου έχει πάψει προ πολλού να παράγει πολιτική και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός του θυμικού θα το βρει μπροστά του.

The Motorcycle boy είπε...

Πάντως φιλενάδα -πες με εντελώς μαλάκα, αλλά αρνούμαι να δεχτώ οτι αυτές τις καφρίλες τις διοργανώνει η κοινοβουλευτική "ανανεωτική" (σε σχέση με το αρτηριοσκληρωτικό ΚΚΕ) αριστερά.
Θα μου πεις -εντάξει, κάποτε τα μέλη του Εσωτερικού είχαν γιαουρτώσει τον Αναστασιάδη μέσα στην Ελευθεροτυπία αλλά, όπως και να το κάνεις -υπήρχε κάποια διαφορά σ΄εκείνη την ενέργεια σε σχέση με τα τωρινά. Δεν ξέρω και ίσως να μην θέλω να ξέρω κιόλας -εννοώ οτι όταν είδα τις σκηνές από τα γιούχα στον Παπανδρέου και τον Πάγκαλο στη Γαλλία μια αηδία την ένιωσα από το πολύ κνιτιλίκι. Οπότε καλύτερα να μη βλέπω για να πιστεύω αυτά που γράφουν τα αγωνιστικά μπλογκ.

Dani είπε...

Οταν η απαντηση ειναι θετικη για το τελευταιο ερωτημα, και μαλιστα στη δινει η οικογενεια σου, που να πας να κρυφτεις?

The Motorcycle boy είπε...

Το είπα αδερφέ καθότι σήμερα δίνουμε λύσεις από το παρόν ιστολόγιο -πας και την πέφτεις έξω από ένα γυμανστήριο και με το που βγαίνει ο κτήνος του λες "τι είναι μικρότερο -το πουλί ή το μυαλό σου;" Μετά αναλαμβάνει αυτός κι εσύ κάααθεσαι.

Dani είπε...

αμα ειναι ετσι, χτυπιεμαι και μοναχη μου!
ειμαστε με την αυτοδιαθεση εμεις εδω

La koumbara είπε...

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μάθεις ασκήσεις ηρεμίας γιατί σίγουρα θα ακούσεις/δεις/διαβάσεις πολλά τέτοια ακόμα.

The Motorcycle boy είπε...

Ουπς συγνώμη για το "αδερφέ" -πότε θα γίνουμε κι εμείς Αμερική να λέμε "μαν", "ντιούντ" και να εννοούμε άντρες, γυναίκες και παιδιά;

Άμα χτυπηθείς μοναχή σου δεν έχει νόημα -αυτό θα ήταν αναβίωση της Όμπρε στα Σίδερα Χαλανδρίου. Το θέμα είναι να σε κοπανήσει άλλος για να προαχθεί η κοινωνική διεπαφή.

The Motorcycle boy είπε...

Κουμπάρα, το μπλογκ μου είναι οι ασκήσεις ηρεμίας -τι νόμισες;

La koumbara είπε...

Βρε πού την θυμήθηκες την Όμπρε;

McZab είπε...

Πολύ της μοδός έχει γίνει ρε παιδιά ο χαρακτηρισμός χούλιγκαν...Κάποτε χούλιγκαν ήταν αυτός που τα έσπαγε μέσα στο γήπεδο και λέγαμε (σωστά) "τι σου φταίει το κάθισμα", μετά χούλιγκαν ήταν αυτός που τα έσπαγε έξω από το γήπεδο και λέγαμε (σωστά) "τι σου φταίει η στάση του τρόλλευ", τώρα χούλιγκαν είναι και αυτός που βρίζει τον Λοβέρδο διότι έχει το ποταπό και "μικροαστούλικο" αίτημα να μην κλέβει το Κράτος τις κρατήσεις του και θέλει να πάρει σύνταξη.
Αν είχε αίτημα π.χ. να καταργηθεί τελείως το Κράτος και να αποφασίζουμε με δημοψηφίσματα θα κατηγορούνταν για μαξιμαλισμό. Ζητάει σύνταξη, κατηγορείται για "μικροαστική" πρεμούρα. Αποφασίστε τελικά εσείς οι Αριστεροί ποια είναι αυτή η περιβόητη "πολιτική στόχευση" και πείτε την και στους υπόλοιπους να την γνωρίζουμε...Μέρος αυτής της πολιτικής "στόχευσης" είναι και η συμμετοχή στις παρουσιάσεις βιβλίων πασοκοτραφών δημοσιογράφων με τη συμμετοχή υπουργών;

The Motorcycle boy είπε...

Είναι το διαχρονικό συνώνυμο της εκτόνωσης για μένα!

The Motorcycle boy είπε...

Mc προσωπικά πάντως καθίσματα δεν έχω σπάσει (επειδή τότε τα γήπεδα είχαν τσιμεντένιες κερκίδες) αλλά έχω χουλιγκανίσει ΚΑΙ γκολπόστ ΚΑΙ στάσεις λεωφορείων. Πέρα από αυτά, χέστηκα για το τι κάνουν πλέον οι χούλιγκαν -δεν με αφορούν οι πράξεις τους.

Παρακάτω μην ξεκινάς από μικρό για να συμπεράνεις αυθαίρετα το μεγάλο.
Αυτός που βρίζει τον Λοβέρδο για τη σύνταξη ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ αν είχε να προβάλλει μια θέση. Αλλά το να βρίζεις σκέτα σε μια παρουσίαση βιβλίου σε στυλ "κλέφτες, πουλημένοι" δεν είναι θέση -είναι όχλος.
Αν τώρα ήθελες να καταργηθεί το κράτος και ενεργούσες με γνώμονα αυτό, δεν θα πήγαινες να κράξεις στις παρουσιάσεις βιβλίων -έχω δίκιο; Άρα αλλιώς θα κρινόταν η κίνησή σου, με άλλα δεδομένα. Μαξιμαλιστή πάντως εγώ δεν θα σε έλεγα -αυτά είναι κόλπα του ΚΚΕ και δεν τα κατέχω (άσε που δεν ξέρω τι σημαίνει ο όρος).
Το ερώτημα παραμένει: ας δεχτώ εγώ οτι καλώς γιουχάρει ο κόσμος τον Λοβέρδο επειδή αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος που δεν θα πάρει σύνταξη (και μόνο που το έγραψα φάνηκε η μαλακία της παραδοχής, έτσι;) Τους λεβέντες του Λάος γιατί δεν τους γιουχάρει κανένας; Τι σκατά κατάσταση είναι αυτή που τα καφριλέματα γίνονται σε Πασόκους και ψευτοαριστερούς αλλά δεν πειράζεται κανένας φασίστας;

bernardina είπε...

"Τι σκατά κατάσταση είναι αυτή που τα καφριλέματα γίνονται σε Πασόκους και ψευτοαριστερούς αλλά δεν πειράζεται κανένας φασίστας;"

Γιατί απλούστατα οι χρυσαύγουλοι θα τους έκαναν τουλούμι στο ξύλο και θα έβαζαν και στις τσέπες τους. Ή οχι;


"Μέρος αυτής της πολιτικής "στόχευσης" είναι και η συμμετοχή στις παρουσιάσεις βιβλίων πασοκοτραφών δημοσιογράφων με τη συμμετοχή υπουργών;"

Μήπως θα έπρεπε να σου ζητήσω την άδεια για το πού θα πηγαίνω και τι θα κάνω; Ή γνωρίζεις με ποια ιδιότητα βρισκόμουν εκεί; Μάλλον δεν οφείλω να σου δώσω λογαριασμό. Απ' όσο ξέρω, "η χούντα του ΠΑΣΟΚ" ακόμα δεν έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη δεκάτη βραδυνή και συγκεντρώσεων πέρα των δύο ατόμων.(Γιατί απ' ό,τι θυμάμαι, αν και μικρή, κάτι τέτοια έκανε ο Γιώργος Λεβέντης Καραμπουζουκλής) Όταν γίνει, ενημέρωσέ με για να κάθομαι σπίτι μου, γιατί με τους ασφαλίτες με πιάνει μια αλλεργία.

The Motorcycle boy είπε...

Βερναρδίνη, ούτε αυτό θέλω να το δεχτώ -οτι την πέφτουν όπου τους παίρνει. Αλλά σκέφτομαι οτι η συγκεκριμένη εξήγηση θα ήταν τελικά προτιμότερη από την εξήγηση: "δεν την πέφτουμε στους φασίστες επειδή ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει οτι θέλει".

bernardina είπε...

Θέλεις να μάθεις τι σημαίνει "πολιτική στόχευση;"
Ιδού. Όταν οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν πολιτική και να μη χαρίζονται σε κανέναν:

Και, όχι, ΔΕΝ είμαι μέλος της ΟΑΚΚΕ!!!

http://www.oakke.gr/na466/pagalos466.htm

McZab είπε...

Φυσικά και δεν είναι θέση το να βρίζεις τον Λοβέρδο. Η ένστασή μου είναι ότι αυτό απλά σε κάνει αφελή, όχι όμως και χούλιγκαν. Μπορεί να σε κάνει απολίτικο, μικροαστό, όχι όμως και χούλιγκαν. Αυτό είναι και η απάντηση στο ερώτημά σου boy. Αν ο "αγανακτισμένος" είχε το απαιτούμενο πολιτικό υπόβαθρο και την πολιτική παιδεία που αναζητά η bernardina (και όλοι σε ένα βαθμό), τότε πράγματι θα την έπεφτε πρώτα στους φασίστες και αν έμενε και χρόνος κανένα απογευματάκι μπορεί να έφτανε και στον Λοβέρδο... Όμως ο τύπος επιλέγει τον προφανή στόχο της κυβέρνησης και των υπουργών της διότι ακριβώς στερείται του υποβάθρου και παραμένει στον αφρό των πραγμάτων που είναι η "σύνταξη". Και το δικό μου όμως ερώτημα παραμένει. Η παραπάνω στάση τον κατατάσσει στους χούλιγκανς; E, όχι ρε boy... Μαζί λέγαμε προχθές ότι θέλουμε (υποτίθεται ότι οι Αριστεροί θέλουν περισσότερο) την κοινωνία μαζί μας. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Με την υιοθέτηση της κυβερνητικής λογικής ότι κάθε διαμαρτυρόμενος ανήκει σε μια νέα γενιά "αγανακτισμένων πολιτών"; Γιατί δεν δεχόμαστε απλά ότι μεταξύ του ενός άκρου που είναι ο πλήρως συνειδητοποιημένος πολίτης με οχτώ τοίχους πολιτικές βιβλιοθήκες και του πραγματικού χουλιγκάνου μπορεί να υπάρχουν χίλιες διαβαθμίσεις;
Αν δε καταλαβαίνω καλά, σε αντίθεση με τη δικιά σου θέση, ακόμα και αν το πέσιμο γινόταν σε φασίστες (πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο ως προτεραιότητα), η ρήση περί ad hominem πολιτικής πάλι θα γινόταν από την bernardina. Αν κάνω λάθος στην υπόθεσή μου, ας με διορθώσει και θα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

McZab είπε...

@Bernardina

Εκνευρισμό διακρίνω...Άδεια φυσικά και δεν χρειάζεται, αλλοίμονο. Νόμιζα όμως ότι ούτε ο διαμαρτυρόμενος χρειάζεται τη δική σου ή την πολιτική σου έγκριση για να διαμαρτυρυθεί. Φαίνεται εκεί αλλάζουν εύκολα τα κριτήρια και γρήγορα-γρήγορα τοποθετούμεθα όλοι οι παρεκτρεπόμενοι από την "γραμμή" στον κάδο των χούλιγκανς.
Καλά για την ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ δεν μπαίνω καν στον κόπο, πρόκειται πλέον για συλλεκτικά κομμάτια...

bernardina είπε...

Πρώτα πρώτα δεν είχα καμία πρόθεση να σε βάλω να μου ζητήσεις συγνώμη (αν είναι δυνατόν!)
Δεύτερον, δεν είχα καταλάβει ότι το ζητούμενο είναι να αποφανθούμε αν πρόκειται περί χουλιγκανισμού ή κάτι άλλο. Και πώς ορίζουμε τον χουλιγκανισμό; Το να χτυπάς, πχ. τη τζαμαρία και να ουρλιάζεις "βγες έξω ρε πούστη ξεφτιλισμένε" εμπίπτει στον ορισμό; Ή παραμένει στο "απλός μικροαστός χωρίς πολιτικό υπόβαθρο"; Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ήταν αυτός που ζήτησε ευγενικά από τους ομιλητές να αποχωρήσουν γιατί φοβήθηκε μην του το κάνουν λαμπόγιαλο. Συνιστά αυτό χουλιγκανισμό ή όχι ακόμα; Αν όχι, να προχωρήσω.
Όταν ο Λοβέρδος είπε στον Παπαδημούλη να βγει να τους ηρεμήσει, ξέρεις τι του απάντησε; "Σου δίνω δέκα λεπτά να σκεφτείς μια καλύτερη ιδέα". Χεσμεντέν, δηλαδή. Φτάσαμε στον χουλιγκανισμό ή να το τραβήξω κι άλλο;
Όσο για τις ad hominem επιθέσεις, με κάλυψε κάποιος που είπε ότι όσο πολιτικό είναι να γιουχάρεις τον Πάγκαλο άλλο τόσο είναι το να γιαουρτώνεις τον Αλαβάνο ή την Πορτάλιου (βλέπε Αη-Παντελέμονας).
Γιατί ο δικός σου αδικημένος είναι ο φταίχτης κάποιου άλλου. Έτσι όμως δεν καταλήγουμε πουθενά παρά μόνο στο "ο τελευταίος που θα μείνει να κλείσει την πόρτα".
Η οργή είναι καλή και θεμιτή. Η τυφλή εκτόνωση οχι. Κι όπως είπε κάποιος σοφός, θέλει πολύ λεπτή τέχνη για να διοχετεύσεις το θυμό σου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει αποτέλεσμα.

Δεν κάνεις τον κόπο; Καλά, δικαίωμά σου. Χάνεις όμως την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα άλλο σκεπτικό. Δεν πειράζει, με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα

ΥΓ. Σόρι για τον εκνευρισμό, αλλά δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να γινόμαστε λαπάδες και να μη διαμαρτυρόμαστε για τίποτα. Ή αυτό, δηλαδή, ή βουρ στο ντουβάρι κι όποιον πάρει ο χάρος;

The Motorcycle boy είπε...

Με τσάκισες τώρα Βερναρδίνη! ΟΑΚΚΕ γαμώτο! Αλλάζω επιτόπου θέση και προσχωρώ στους γιαουρτάδες! Χαχαχαχα

(Πάντως ο φίλος μου ο ΚΠΜ το είπε πολύ σωστά: "είσαστε τρελλοί μωρέ; πετάτε φαϊ στον Πάγκαλο;")

Mc, εντάξει -βέβαια δεν χαρακτήρισα εγώ σαν χούλιγκαν τους τύπους αυτούς, το πολύ που τους πήγα είναι μέχρι κνιτάκια, απ΄ότι θυμάμαι. Σαφώς λοιπόν η απάντησή μου είναι οτι "όχι, δεν μπορώ να πω οτι οι τύποι είναι χούλιγκαν -σιγά μην είναι και οι ορδές του Τζέκινγκς Χαν!"

Τώρα, πού βρήκες τον διαχωρισμό: ή η κοινωνία μαζί μας ή υιοθέτηση της θέσης του Πεταλωτή; Προσωπικά την κανιβάλισα τη θέση του θεωρώντας την αισχρή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα χειροκροτήσω τον κάθε φασίστα που τραμπουκίζει, επειδή απλώς το θύμα του τραμπουκισμού τυχαίνει να είναι βουλευτής ή υπουργός ξέρω γω...
Αν θέλουμε την κοινωνία μαζί μας θα πρέπει να εξηγήσουμε τη θέση μας, όχι να συμμαχήσουμε με τα συντηρητικότερα κομμάτια της κοινωνίας επειδή τυχαίνει αυτά τα κομμάτια να κάνουν τα καλύτερα μπάχαλα!
Απλό είναι.

The Motorcycle boy είπε...

Πάντως -πέρα από την πλάκα -και με τρόμο θα παραδεχτώ οτι συμφωνώ στο 90% αυτών που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ. Αν αυτό με κάνει πεθαμένο αρχειομαρξιστή, γραφικό και κινούμενο πτώμα θα το δεχτώ.

bernardina είπε...

Να δεις εγώ τι τρόμο πήρα, ρε μότορα. Αφού τσιμπιόμουνα για να σιγουρευτώ ότι ήμουν ξύπνια -αλλά μετά σκέφτηκα: Όχι ρε, δεν πήγες εσύ προς τα κει, εκείνοι ήρθανε προς τα σένα, χαχαχα.
Ναι, καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό -όπως ακόμα κι ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει δύο φορές την ημέρα τη σωστή ώρα, κατάλαβες; Γι' αυτό μην κολώνεις, εγώ πήρα τρεις βαθιές εισπνοές και συνήλθα!

McZab είπε...

Μας έβαλες στο κλίμα. Σε δεύτερο χρόνο, αλλά τουλάχιστον προσωπικά κατανοώ την κατάσταση η οποία σε οδήγησε στους χαρακτηρισμούς.
Προφανώς επί της ουσίας διαφωνούμε στους ορισμούς αλλά και σε άλλα οπότε και δεν υπάρχει ανάγκη συνέχισης. Αν θεωρείς δε, τα κυβερνητικά στελέχη "όποιον πάρει ο χάρος", τότε πάω πάσο. Πραγματικά δεν έχω επιχείρημα για να αντικρούσω το πώς είναι δυνατόν οι Συριζαίοι να αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους πασόκους (κατά την ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ). Παραμένει όμως η ειλικρινής απορία μου για το ποια είναι η ενδεδειγμένη κατά τη γνώμη σου στάση σε αυτή την περίοδο; Όχι σε τριάντα χρόνια που θα έχουν όλοι διαβάσει το "Κεφάλαιο"; Σήμερα.

McZab είπε...

@ΜΒ
Ο τρόπος με τον οποίο ετέθη το ζήτημα είναι σαν να απορρίπτεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν γνήσιες, μη υποκινούμενες αντιδράσεις κάποια στιγμή. Τις διαχωρίζω από τις τωρινές για να μην έχουμε θέμα.
Όμως αν μπούμε στη λογική να τις θεωρούμε γενικά χουλιγκανισμούς αέρα πατέρα, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, το χρόνο, τον τόπο και τον στόχο τότε στην ουσία υιοθετούμε τη λογική Πεταλωτή. Δεν λέω ότι γίνεται, λέω ότι είναι ένας κίνδυνος στον οποίο κατά καιρούς η Αριστερά έχει υποπέσει και μάλιστα κατ' επανάληψη.

The Motorcycle boy είπε...

Mc Zab η ενδεδειγμένη στάση κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε ίσως να είναι η αυτοοργάνωση -όχι μόνο τώρα, αλλά πάντα. Θα σου φέρω ένα απλουστευτικό παράδειγμα: οι αναρχικοί της Ισπανίας χρόνια τώρα οργανώνουν γειτονιές, κάνουν εθελοντικές εργασίες όταν τελειώνουν τις κανονικές τους δουλειές, στηρίζουν όσους έχουν πρόβλημα επιβίωσης κ.λ.π. Έτσι φέρνουν πιο κοντά τους την κοινωνία.
Κάνε την σύγκριση τώρα με τους αναρχικούς των Εξαρχείων (ας τους πούμε έτσι) που την πέσανε πρόσφατα σε κάτι Ντουκατίστι στο Πωλείται επειδή ένας από αυτούς ήταν φαλακρός και είχε κράνος με ελληνική σημαία! Και φυσικά κάνανε και πλιάτσικο τα παιδιά -παρέα με ολίγους ΑΕΚτζήδες που ήταν στα πέριξ (μιας και λέγαμε για χούλιγκανς προηγουμένως).

Πέρα από αυτά, δεν γράφει πουθενά η ΟΑΚΚΕ οτι ο Σύριζα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από το Πασόκ, γράφει οτι τέτοιες τακτικές (σαν αυτές που χρεώνει τον Σύριζα) οδηγούν σε φασισμό.

bernardina είπε...

Ποια είναι κατά τη γνώμη μου η ενδεδειγμένη στάση αυτή την περίοδο; Στο συγκεκριμένο ζήτημα ή γενικά;
Καταρχάς σ' ευχαριστώ που μου αποδίδεις τόση βαρύτητα πιστεύοντας 1) ότι έχω απολύτως συγκροτημένη άποψη επί παντός του επιστητού και 2) ότι μπορώ να την επιβάλω κιόλας! Δυστυχώς, αν ήταν έτσι θα ήμουν αλλού κι αλλιώς!
Επίσης δεν ξέρω μέσα από ποιες ζυμώσεις κατέληξαν σε αυτή τη διατύπωση οι της ΟΑΚΚΕ, το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ επικίνδυνο να καλλιεργείς συστηματικά και για μεγάλο διάστημα, λεκτικά και έμπρακτα, ένα κλίμα συνολικής απαξίωσης της πολιτικής (κι εδώ μπαίνει και ο αυτοκανιβαλισμός, γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ είτε του αρέσει είτε όχι μέρος του συστήματος είναι), να ενθαρρύνεις και να εκκολάπτεις νοοτροπίες και πρακτικές που, αν δεν εμπίπτουν εντελώς, αγγίζουν τα όρια του φασισμού, και μετά να ζητάς από πάνω και τα ρέστα. (είναι φασισμός το 50, ή 100 ή 300 εναντίον ενός ή δεν είναι;)
Ο μότορας θυμάται καλά την άποψή μου πχ για το σύνθημα "να καεί το μπουρδέλο η βουλή". Βρίσκεται στα σχόλια ενός όχι πολύ παλιότερου ποστ.
Και θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε με μεγαλύτερη φειδώ και προσοχή λέξεις όπως χούντα, φασισμός, πουλημένοι, εγκάθετοι κλπ, όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά γιατί φθείρονται και χάνουν τη βαρύτητά τους. Κι όταν έρθει ο κόμπος στο χτένι την παθαίνουμε σαν το παιδί που φώναζε λύκος.

McZab είπε...

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο και ευτυχώς που τελικά δεν πήρα monster και πήρα Street Triple γιατί θα έτρωγα και ξύλο...

Χρειάζεται λοιπόν επειγόντως μια αφύπνιση και μια μεγάλη κινητοποίηση των δημοκρατών πριν οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία (κυρίως ο ΣΥΝ, το ψευτοΚΚΕ και μικρές ηγετικές φράξιες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ)
Έλεος ρε συ boy...

The Motorcycle boy είπε...

Και να απαντήσω σε αυτό που έγραφες όσο απάνταγα κι έτσι δεν το είδα πριν απαντήσω Mc, χεχεχεχε.

Δεν το έθεσα εγώ και χέστηκα σχετικά με το αν οι κινήσεις είναι αυθόρμητες, υποκινούμενες, καθοδηγούμενες από εξωγήινους ή τμήματα του μεγάλου σχεδίου για την παγκόσμια επανάσταση. Επειδή απλώς δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι που δεν το γνωρίζω.

Εγώ δεν μίλησα για κάποιες αντιδράσεις γενικά -αναφέρθηκα ΕΙΔΙΚΑ στα γιουχαϊσματα του Παπανδρέου και του Πάγκαλου, στα γιαουρτώματα της Σώτης και του Πάγκαλου και στο ξύλο στον Χατζηδάκη.
Αν η Αριστερά δεν θέλει να υιοθετηθεί η λογική Πεταλωτή ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ! Νευρίασα ο άθρωπας. Αλλά βαρέθηκα αυτή την κατάσταση όπου εξεγερσιακά αιτήματα θεωρούνται πλέον οι συνδικαλιστικές κορώνες -μου θυμίζει εκείνο που λέγανε παλιά: "τα πρόβατα εξεγέρθηκαν, ζητούν καλύτερες συνθήκες σφαγής".

McZab είπε...

@Bernardina
Με κάλυψες, ευχαριστώ.
Για το "αριθμητικό ζήτημα" έχω τοποθετηθεί κι εγώ. Διαφωνούμε (και) σε αυτό. Τελικά πράγματι ο όρος "φασισμός", έχει πολύ δουλειά ακόμα ρε γαμώτο...

The Motorcycle boy είπε...

Χαχαχα -μη μου κάνεις τέτοια κόλπα ρε Mc, έχω επιβιώσει σε αφιθέατρο Παντείου, δεν θα πάρω!

Το κομμάτι της ανακοίνωσης που κοπυπαστάρεις έχει μπολντ από σένα (κι έτσι αλλάζεις το νόημα). Στην πραγματικότητα οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ λένε οτι τα κοινοβουλευτικά κόμματα οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Διαφωνείς μ΄αυτό; Τώρα, αν σε ενοχλεί που βάλανε πρώτα τον ΣΥΝ -εντάξει, μαζί σου. Έπρεπε να βάλουν πρώτα το Πασόκ και μετά τη ΝΔ. Εκεί είναι το ζήτημα;

bernardina είπε...

Αχ, αυτά τα αμφιθέατρα...

The Motorcycle boy είπε...

Κι έχουμε πάρει και μια κατάληψη κι ας ήμασταν τέταρτη δύναμη άμα λάχει.

McZab είπε...

Μην νευριάζεις...Καμμιά φορά καλούμαστε να κρίνουμε γνωρίζοντας μόνο το αποτέλεσμα χωρίς πράγματι να ξέρουμε ή να μας νοιάζουν τα αίτια. Έτσι λοιπόν μπορώ απλά να πω ότι ανεξάρτητα από το πώς και το γιατί ότι τη γιούχα στον Γιώργο και τον Θόδωρα την εγκρίνω, στη Σώτη όχι, το ξύλο στον Χατζηδάκη και τον Παναγόπουλο το εγκρίνω, στους ducatisti όχι. Διότι τα μεν είναι ισοβαρείς αντιδράσεις βάση των αρχικών δράσεων των "θυμάτων" (σαν τον νόμο του Newton ένα πράγμα), ενώ τα δε είναι ασύμμετρες (όρος ΝΑΤΟ). Αν γνώριζα κι άλλες παραμέτρους θα έλεγα κι άλλα.
Όσο για το τελευταίο, πάλι θα συμφωνήσω. Να είσαι έτοιμος λοιπόν να ακούσεις την κριτική της αριστεράς ότι πρέπει τα συνθήματα να είναι αυτού του τύπου διότι "το κίνημα δεν είναι αρκετά ώριμο για περισσότερα", "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και όχι μαξιμαλιστές" και άλλα τέτοια όμορφα. Μη σου πω ότι μπορεί να σε περάσουν και για χούλιγκαν με τέτοιο παρελθόν που έχεις...

@Τα Bold είναι δικά μου, ναι, τη λέξη "κυρίως" δεν την έχω βάλει εγώ όμως ρε boy. Αυτή η λέξη είναι τα bold της ελληνικής γλώσσας, σωστά;
Λες να διαφωνώ με τις ευθύνες και να γράφω όσα γράφω ρε συ; Θα έπρεπε να με πάρουν με ζουρολομανδύα...Το "κυρίως" όμως είναι ενδοαριστερίστικα αποθημένα, όχι πολιτική θέση. Όχι ότι με αφορά ο εμφύλιος της Αριστεράς, αλλά κουβέντα να γίνεται...

The Motorcycle boy είπε...

Εγώ αδερφέ θυμάμαι οτι η αριστερά έλεγε "είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε το αδύνατο". Αυτοί οι τωρινοί μαξιμαλιστές, οι μινιμαλιστές και οι άλλοι πληκτράδες ηλεκτροπόπ συγκροτημάτων δε μου γεμίζουν το μάτι -για φραξιόνες τους κόβω. Πάντως να υπενθυμίσω οτι η επανάσταση είναι μαξιμαλιστικό ζήτημα όσο ο αυνανισμός είναι συνώνυμο του μινιμαλισμού.

Αν τώρα εγκρίνεις Παναγόπουλο, Χατζηδάκη, Πάγκαλο -γιατί δεν εγκρίνεις το γιαούρτωμα του Αλαβάνου που σου λέει και η Μπερναντίνα; Θέλω απάντηση σε αυτό, επειδή με το κριτήριο που θέτεις κι εκείνο το γιαούρτωμα παίρνει το ΟΚ.

Ναι -το "κυρίως" πάει σε όλα τα κόμματα που αναφέρονται στην παρένθεση όχι μόνο στον ΣΥΝ. Μην τους τρελάνουμε κιόλας τους συντρόφους είναι και κάποιας ηλικίας!

Υ.Γ.: Χούλιγκαν πάντως παραμένω, απλώς έχω αλλάξει τη στόχευσή μου.

bernardina είπε...

Mc,
το κακό είναι πως, όσο κι αν πιστεύεις το αντίθετο, ο εμφύλιος της Αριστεράς σε αφορά και πολύ μάλιστα. Όχι επειδή ανήκεις σ' αυτή (που, όπως κατάλαβα, δεν) αλλά επειδή ακριβώς αδυνατεί να καταθέσει συγκροτημένη και αποτελεσματική πολιτική/αντίλογο στη σημερινή κατάσταση εκτός από το να καταγγέλλει μαζί με τον Σαχλαμαρά το μνημόνιο, να ενθαρρύνει... αυτό το πράγμα τέλος πάντων, αφού έχουμε πρόβλημα με τους όρους, ή να βγάζει ανακοινώσεις που ξέρεις ότι η τρίτη λέξη είναι πλουτοκρατία και η πέμπτη ανυπακοή (ή με κάποια άλλη σειρά για ποικιλία, τέλος πάντων).
Με άλλα λόγια, όσο η αριστερά αδυνατεί να αποτελέσει αποτελεσματικό αντίπαλο δέος, ο κάθε Μπουχέσας ή ο κάθε Λοβέρδος θα έχουν όλο το έννομο δικαίωμα να διαχειρίζονται τις μοίρες μας εφόσον τους ψηφίζει το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Όχι;
Oπότε σε αφορά ή δε σε αφορά;

bernardina είπε...

Και για τον Χατζηδάκι ας μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν (ας πούμε απλό) γιουχάισμα ή γιαούρτωμα. Ήταν κανονικό βρωμόξυλο.
Χρειάζεται να αναλύσω τι σημαίνει κάτι τέτοιο;

McZab είπε...

Κάτσε να τα πιάσω ένα-ένα γιατί είχα πάει και για φαί...
Λοιπόν, το γιαούρτωμα του Αλαβάνου δεν το εγκρίνω γιατί δεν γουστάρω το γιαούρτωμα όταν γίνεται από χρυσαυγίτες, αγανακτισμένους ακροδεξιούς πολίτες, θύματα του Μέγκα τσάνελ, και λοιπούς συγγενείς. Θεωρώ μεγαλύτερη απειλή τον Παναγόπουλο από τον Αλαβάνο. Από πού βγήκε το συμπέρασμα ότι παίρνει το ok;
Αυτό που λέω ρε σεις είναι απλό, γιατί κολλάτε; Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω πρωτίστως τους τρόπους αντίδρασης διότι αυτοί είναι ένα εργαλείο προς έναν στόχο. Με ενδιαφέρουν κυρίως οι στόχοι, τα κίνητρα και οι φορείς των πράξεων και τελευταία η πράξη καθεαυτή. Π.χ. Μαζευόμαστε παρέα και λέμε να αλλάξουμε πλακάκια στο μπάνιο. Έρχεται λοιπόν ένας με ένα κατσαβίδι, ένας με ένα μυστρί και ένας που δεν τον ξέρω έρχεται με ένα φορτηγό πλακάκια και πέντε κιλά στόκο. Μπορεί να ήρθε με τα σωστά εργαλεία αλλά το γεγονός ότι δεν τον κάλεσα με ενδιαφέρει περισσότερο, διότι οι άλλοι είναι φιλαράκια κι άμα τους πω "ρε μαλάκες, με το κατσαβίδι θα βάλουμε πλακάκια;" θα με ακούσουν και θα το φτιάξουμε το ζήτημα. Ο άλλος όμως μπορεί να θέλει να μου αλλάξει πλακάκια στο σαλόνι, αντί του μπάνιου. Είμαι αντιληπτός;
Κατ' επέκταση αν συμφωνούμε ότι ο Χατζηδάκης είναι πρόβλημα (κυρίως ως φορέας συγκεκριμένης εξουσίας και δευτερευόντως ως πρόσωπο) αλλά διαφωνούμε για το αν πρέπει να τις αρπάξει ή όχι, να κάτσουμε να συζητήσουμε τα "μέσα". Αν δεν συμφωνούμε ούτε στο πρώτο, άστα να πάνε...

Μαρλαφεκας είπε...

Εμένα κάποια πράγματα με ανησυχούν. Πιστευω πως ενας λογος που ΛΑΟΣικοι δεν τρωνε ξυλο ειναι γιατι εχουν την ανοχη μεγαλυτερου μερους της κοινωνιας απο' οσο θελουμε να πιστευουμε. Προσφατα δημοσιευτηκε μια δημοσκοπηση που παρουσιαζε τη δυναμη των Λάου-Λάου γυρω στο 9%. Δεν εμπιστευομαι τις δημοσκοπησεις ουτε τους δινω πολυ σημασια. Την αναφερω ομως γιατι την ιδια μερα ο γνωστος κος Παπαχελας σε πρωτοσελιδο αρθρο (υμνο θα ελεγα...) στη Κθημερινη ανελυε τους λογους για τους οποιους παρουσιαζεται τοσο ενισχυμενο το Καρατζαφεροκομμα. Να, δειτε αν δεν με πιστευετε.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/03/2011_435437
Δυστυχως σε πολλα που λεει ο αντιπαθης δημοσιογραφος εχει... δικιο (φτου! το ειπα...) Η πλειοψηφια των ψηφοθηραματων (αφου υπαρχουν ψηφοθηρες θα υπαρχουν και θηραματα) ΔΕΝ εχει στη πραγματικοτητα καμμια απολυτως ιδεολογια ή εστω πολιτικη θεση και διατηρει πελατειακη είτε οπαδική σχεση με καποιο κομμα ή "πολιτικο χωρο" γενικοτερα. Εξαιρεση αποτελουν καποιοι αριστεροι και καμμια πενηνταρια φασίστες, κατι που ισως εξηγει την αδυναμια των κομματων της Αριστερας ακομη και στις ΚΑΛΕΣ τους στιγμες να προσελκυσουν νεους υποστηρικτες. Ο απλοικος τροπος που σκεφτεται και εκφραζεται συσσωμος ο ΛΑΟΣ ειναι ευληπτος και μας αρεσει δεν μας αρεσει ευπεπτος. Βαλε τωρα και τη φτωχια που μας ελαχε, δεν θελει πολυ το πραγμα. Και μη κρινετε απο τους φιλους σας μαγκες. Η πλειοψηφια του ελληνικου λαου αποτελειται απο επικινδυνους και μισαλλοδοξους νοικοκυραιους. Απο καλους ανθρωπους, καλους οικογενειαρχες που συζητωντας στα καφενεια και στα κυριακατικα τραπεζια λενε οτ,ι περιπου λεει και "φωτισμενος ηγέτης" και τα "παλληκαρια του". Ας να μην αναφερω τα all time classics "Ο Έλληνας θελει βουρδουλα", "Που εισαι Παπαδόπουλε", "η χούντα δεν πείραξε κανέναν που κοίταζε τη δουλειά του" και αλλα τέτοια πολλά.
Αν κανείς εδω πιστεύει πως θα υπάρξει γενική εξέγερση αλα Τυνησία στη περίπτωση που θα μας κάτσει στο σβέρκο ενας Καρατέτοιος ή ανθυπολοχαγός να σηκώσει το χέρι του. Και ισως να μη χρειαστεί να γίνει κατι τετοιο καν αφου ο εκφασισμος της ελληνικης κοινωνιας γινεται απο μονος του μεσα σε εναν σιωπηλο κυκλο αναδρασης. Ασς που αν καποτε καποιος Αδωνις βυθισει τρια βαπορια φορτωμενα με Πακηδες και λοιπους μελαμψους πιο πολλοι θα χειροκροτανε παρα θα μεμφονται. Αυτα τα αισιοδοξα.

The Motorcycle boy είπε...

Mc, έγραψες "Διότι τα μεν είναι ισοβαρείς αντιδράσεις βάση των αρχικών δράσεων των "θυμάτων" Ε, λέω κι εγώ -αυτό ακριβώς ισχύει και για τον Αλαβάνο, θεώρησαν τα φασιστρόνια οτι είναι υπεύθυνος που οι δρόμοι τους γέμισαν μετανάστες και τον γιαούρτωσαν. Μην ψάξουμε για ευθύνες του Αλαβάνου -άλλη κουβέντα είναι αυτή. Αλλά στη βάση της λογικής που χρησιμοποιείς καλώς τον γιαούρτωσαν. Λέω οτι (πρόσεξε που κολλάει η δική μου λογική) το "πολλοί με έναν" είναι φασιστικό -τελεία. Να χάνουμε στους αγώνες αλλά να μην χάνουμε την υπόστασή μας.

Παρακάτω, αν θεωρήσουμε τον Χατζηδάκη σαν πρόβλημα λόγω του ότι είναι ένας ακόμα από τους πολλούς που έγινε υπουργός -θα συμφωνήσω. Τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε κάτι για τον θεσμό που γεννάει προβλήματα (την υπουργοποίηση δηλαδή, και άρα την αστική δημοκρατία). Γιατί αν δεν κάνουμε κάτι για το θεσμό και απλώς βαράμε τα υποκείμενα του θεσμού, "μας φταίει ο γάιδαρος και βαράμε το σαμάρι". Θες να το πάμε στο συμβολικό; Μέσα. Βρες μια δράση όπου θα φαίνεται η κτηνώδης φύση του θεσμού -αλλά νομίζεις οτι το ξυλοφόρτωμα δείχνει κάτι τέτοιο;
Αν τώρα εννοείς οτι ο Χατζηδάκης είναι πρόβλημα αλλά ο Μιχαλολιάκος (ας πούμε) δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα και άρα ο Πάγκαλος είναι πρόβλημα αλλά ο Καρχιμάκης όχι τόσο πολύ -εκεί έχουμε πρόβλημα. Δηλαδή διαφωνώ στην προσωποποίηση των θεσμικών προβλημάτων όπως και στην προσωποποίηση των λυτρωτών των λαών.

The Motorcycle boy είπε...

Μάρλυ, τα διάβασα κι εγώ αυτά περί ανόδου του Λάος και διάβασα και κάτι άλλους που γράφανε οτι ο Παπαχελάς θέλει να έχει άνοδο το Λάος γι΄αυτό τα γράφει. Δηλαδή απαπάου μάου μάου κατάσταση -το γεγονός είναι οτι σημεραύριο δεν έχουμε εκλογές άρα η όποια άνοδος του Λάος είναι να'χαμε να λέγαμε (που λένε και οι βουδιστές).
Παρακάτω βεβαίως έχεις 99,9% (μην γινόμαστε και απόλυτοι) δίκιο σε όσα γράφεις και κοίτα γιατί φρικάρω:
Με δεδομένο οτι η ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική (πόσο ευγενής είμαι!) κι όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνει η φτώχεια συντηρητικοποιείται περισσότερο η μοναδική μας ελπίδα θα ήταν κάποιες φωνές αριστερά κι αριστερότερα. Αυτές οι φωνές κάποτε κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο (πριν μπουν οι Κνίτες και τις κλειδώσουν στα υπόγεια), αυτές οι φωνές κάποτε κλείστηκαν στο Χημείο, συμμετείχαν στις καταλήψεις κλπ, κλπ.
Όταν λοιπόν βλέπω οτι ο χώρος που έβγαζε αυτές τις φωνές παράγει πλέον κολαούζους των συγκεντρώσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ (των νοικοκυραίων που λες κι εσύ) ε, όπως και να το κάνεις, σκιάζομαι λίγο ο άνθρωπος!
Γιατί βλέπω και το παρακάτω επεισόδιο της ταινίας, βλέπω ας πούμε την Αλ Σάλεχ να την έχουν στη μέση κι από τη μια να τη βαράει "ο χώρος" επειδή ήταν σύμβουλος υπουργού κι από την άλλη να τη βαράνε οι φασίστες επειδή λέγεται Αλ Σάλεχ. Κι ας έρθει μετά κάποιος να μου πει οτι όλα αυτά είναι μέσα για κάτι διαφορετικό από την επικράτηση του καινούργιου Φύρερ (ο οποίος το κόβω από τώρα να είναι χοντρός α λα Μουσολίνι κι όχι απαραίτητα αρρενωπός).

McZab είπε...

Boy για μία ακόμα φορά είμαι σύμφωνος. Και μάλιστα με έκανες και έσβησα όλο το ποστ που ήταν και απάντηση στη bernardina. Διότι ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω ότι ο εμφύλιος της Αριστεράς δεν με αφορά όσο η Αριστερά ανταγωνίζεται για μια θέση στη Βουλή και όχι για μια πραγματική ανατροπή της πολιτικής κατάστασης και κατ' επέκταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αν λοιπόν πράγματι βρίσκεται πίσω από αυτές τις πράξεις κατά κυβερνητικών στελεχών, τότε πρόκειται περί τσίρκου. Διότι και μέσα στη Βουλή politically correct, και έξω με γιαούρτια δεν γίνεται.
Το όλο σκηνικό των συμβολικών πράξεων το θεωρώ αστείο. Μου θυμίζει τις συμβολικές δίωρες καταλήψεις και τις συμβολικές 24ωρες απεργίες που είναι περισσότερο εκτόνωση και λιγότερο ουσία. Άρα ούτε ως συμβολικούς τους βλέπω τους ξυλοδαρμούς. Γιατί τότε θα έπρεπε να εγκρίνω και την ένοπλη πάλη (κοινώς τρομοκρατία) που δρα αμιγώς συμβολικά και δεν το κάνω. Προφανώς και δεν τους θεωρώ οργανωμένες πολιτικές εκφράσεις (τους ξυλοδαρμούς), ούτε και αιχμή του δόρατος της οποιασδήποτε ιδεολογίας. Δεν έχω όμως την απαίτηση να σκέφτονται όλοι όπως εγώ και ξαναλέω ότι αν έβλεπα δέκα ανένταχτους πολίτες να κυνηγάνε τον Πάγκαλο να τον δείρουν, δεν θα τους εμπόδιζα ούτε και θα τους έκανα πρώτα πολιτικό φροντιστήριο για να τον δείρουν με "επιχειρήματα".

ΥΓ. Συμφωνώ με Μαρλαφέκα...

bernardina είπε...

Mc,
Αν μεθαύριο τα πάρουν στο κρανίο και κάτι οργανωμένα πασόκια (γιατί υπάρχουν και τέτοια, ξέρεις) και πούνε, ρε αρκετά δε βαρέσανε τους δικούς μας; Ντου λοιπόν κι εμείς, βαράτε τους "ανένταχτους" (που λες κι εσύ) και όποιος αντέξει, τότε τι θα έχεις να πεις; (Ένα σενάριο λέω, που μη σου φαίνεται και πολύ απίθανο ή μακρινό). Θα αναφωνήσεις μαζί με τον Τσίπρα το στραπατσαρισμένο τσιτάτο του Μάο, που, ανάθεμά τον, ούτε αυτό καλά καλά δεν ήξερε να τσιτάρει σωστά;
Και τότε γιατί να σταματήσει εκεί το πράγμα; Γιατί να μη βγάλει ο καθένας από μας τα απωθημένα του και να γίνουμε μαλλιά κουβάρια πούστηδες και παλικάρια; Θέλω να πω, πού μπαίνει το όριο, πώς και ποιος νομιμοποιείται να το βάλει; Ό,τι δέρνουμε εμείς είναι καλώς δαρμένο κι ό,τι δέρνουνε οι απέναντι είναι αδικημένο; Αυτό λέω μόνο. Ούτε politically correct θέλω να φανώ ούτε είμαι, άλλωστε. Όπως και ποτέ δεν υπήρξα κανενός είδους ινστρούχτορας. Το ότι στα πενήντα μου ακόμα ψάχνω απαντήσεις, κάτι θα πρέπει να (σου) λέει, έτσι;
΄Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το σχόλιο του Μάρλι περί συντηρητικοποίησης της κοινωνίας. Και η Αριστερά φέρει πολλές και μεγάλες ευθύνες για την αποξένωση του κόσμου.

ΥΓ. Ένας ακόμα διάλογος από την επεισοδιακή μη-παρουσίαση του βιβλίου.
Διαμαρτυρόμενος κατά του Λοβέρδου: -Το ΕΑΜ θα τους είχε κρεμάσει, ρε.
Πελάτης βιβλιοπωλείου: -Βρε χαζέ, το ΕΑΜ θα έψαχνε και θα επιδίωκε ευρείες κοινωνικές συμμαχίες. Εσείς απλώς τρομάζετε τον κόσμο.
Δ.- ??? (απλανές βλέμμα και σιωπή)

Καλός ο αυθορμητισμός και το θυμικό, δε λέω, αλλά μήπως να το ψάχναμε λιγάκι περισσότερο; Λέω...

McZab είπε...

Μα αγαπητή μου κάπως έτσι ξεκινάνε οι εμφύλιοι, κάποιοι οργανωμένοι εναντίον κάποιων άλλων οργανωμένων. Καμμιά φορά είναι και η μόνη λύση, τι να κάνουμε;
Μπα, μαζί με τον Τσίπρα δύσκολα με βλέπω, όχι τίποτα άλλο αλλα μάλλον θα αντιστέκεται κι αυτός από τίποτα Παρίσια και Λονδίνα σαν άλλους αριστερούς της εποχής εκείνης...

ΥΓ. Αυτή η σιγουριά της ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής την έχει φάει την Αριστερά...Προφανώς θα έρθει από μόνη της, σαν ώριμο φρούτο. Υπομονή λοιπόν μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

bernardina είπε...

Πού έχεις δει να έλυσαν ποτέ κάτι οι εμφύλιοι ρε Μακ, εκτός από το ότι γαμηθήκανε κοινωνίες και λαοί και γενιές ολόκληρες; Ελπίζω να μην είναι αυτή η λύση που προτείνεις. Πίστεψέ με, δε θα σου άρεσε καθόλου. Όσο για τον Τσίπρα, δεν ξέρω πού θα βρισκόταν σε μια τέτοια περίπτωση, ξέρω ομως ότι η ευρύτερη κοινωνική αποδοχή μόνο σιγουριά δεν εμπεριέχει. Κι όπως βλέπεις ούτε δεδομένη είναι σε καιρούς κρίσεων η στροφή του κόσμου προς την Αριστερά. Αντίθετα, ισχύει αυτό που είπε ο Μαρλαφέκας περί συντηρητικοποίησης και προσυπέγραψα.
Το παλιό έχει πεθάνει (κακοφόρμισε και σκυλοβρόμισε και μόνο το ίδιο το πτώμα δεν το έχει πάρει ακόμα είδηση -εκεί στον Περισσό, για παράδειγμα, πάσχουν από όσφρηση, φαίνεται) και το καινούργιο δεν έχει έρθει ακόμα. Μ' αυτή την έννοια, δεν ξέρω αν η λέξη υπομονή έχει την παθητικότητα και την αδράνεια που υπαινίσσεται το υστερόγραφο σου. Ίσως είναι απλώς η κυοφορία και ο τοκετός...
Θα δείξει. Θέλουμε δε θέλουμε.

The Motorcycle boy είπε...

Mc ξέρεις με ποια ενέργεια πήρε με το μέρος του ο Κάστρο την πλειοψηφία στην Κούβα όσο ήταν στα βουνά; Με το να μαζεύει τους αιχμαλώτους αξιωματικούς και στρατιώτες και να τους λέει οτι αν υποσχεθούν πώς δεν θα πολεμήσουν εναντίον της επανάστασης θα τους αφήσει να πάνε σπίτια τους.
Εννοώ μ΄αυτό οτι κι εγώ μπορεί να ήθελα να πλακώσω στο ξύλο τον κάθε Πάγκαλο (εντάξει, υπάρχουν και άλλοι που με ενοχλούν περισσότερο από τον Πάγκαλο) αλλά η προσωπική εκτόνωση είναι αντεπαναστατική πρακτική όπως θα σε διαβεβαίωνε κάθε σωστός μπολσεβίκος που σεβόταν τα καβλόσπυρά του.
Και κάτι τελευταίο -αν περιμένεις να έρθει από μόνη της η κοινωνική αποδοχή γίνε τουλάχιστον εφοπλιστής. Καθότι μαλακία να κακοπερνάς όσο περιμένεις.

Μπερναρντίνα συμφωνώ και το έγραψα άλλωστε για τους αγανακτισμένους πολίτες του Πασόκ. Κι όποιος έχει φάει ξύλο από δαύτους ξέρει οτι ο τραμπουκισμός είναι ντε φάκτο κατακριτέος.

McZab είπε...

Ρε συντρόφισσα δεν με προσέχεις. Έγραψα ότι καμμιά φορά είναι η "μόνη" λύση και όχι η λύση που προτείνω, έχει διαφορά. Τις λύσεις δεν τις επιλέγουμε πάντα, καμμιά φορά τις βρίσκουμε μπροστά μας.
Μακάρι να έχεις δίκιο στο θέμα της κυοφορίας και του τοκετού, τι να πω. Αν και συνήθως αυτά περιέχουν οδύνες και συμμετοχή, όχι υπομονή και απάθεια όπως συμβαίνει στην κοινωνία σε αυτή τη φάση. Ίδωμεν λοιπόν.

McZab είπε...

Προσπαθώ ρε boy τώρα που έπεσαν οι τιμές των tankers αλλά δεν μου κάθεται...
Το ακριβώς αντίθετο έγραψα, ότι αυτό δηλαδή χαρακτηριστικό της αριστεράς. Προσωπικά δεν φημίζομαι για την υπομονή μου, ειδικά τον τελευταίο καιρό.

ΥΓ. Ωραίος ο Κάστρο (τότε).

The Motorcycle boy είπε...

Ε μα βρε παιδί μου -τάνκερ! Κρουαζιερόπλοια συμφέρουν τώρα, τα κάνεις πετρελαιοφόρα και τα βυθίζεις με τον Κούρκουλο μέσα (όχι άλλο κάρβουνο)και κονομάς τα ασφάλιστρα.

Πάντως σε βλέπω σε κάμποσα σχόλιά σου κι απορώ -νομίζεις οτι δεν ανήκεις στην αριστερά; Αριστερά είσαι φιλαράκο, γι΄αυτό πρέπει κι εσύ να παλέψεις για να διορθωθούν τα χάλια της.

Μια χαρά ήταν ο Κάστρο και μια χαρά παραμένει μέχρι σήμερα, απλά δεν είχε μεγάλη σχέση με κομμουνισμό -ήταν περισσότερο ένας αστός επαναστάτης που προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του και κατάφερε μπόλικα πράγματα (σε εξίσου πολλά απέτυχε) και μαγκιά του.

Κάτι άσχετο που το άκουσα τώρα να το λέει ο Τσίπρας στη βουλή: ρε μάγκες, ο Μουμπάρακ, ο Μπεν Αλί κι ο Καντάφι ήταν στη Σοσιαλιστική Διεθνή; Και πέσανε (ή πέφτουν) 3 της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (μιλάμε για το όργανο που ιδρύθηκε από τον Μαρξ) και δεν τρέχει κάστανο; Μήπως κάτι πάει στραβά εδώ πέρα; Δεν το κατέχω το θέμα, γι΄αυτό αναρωτιέμαι.

Vlaxos είπε...

Όχι, αυτή την φορά δεν έκατσα να διαβάσω τα σχόλια, ούτε τα έκανα εκτύπωση να τα διαβάσω αργότερα όπως έκανα σε εκείνη την παλιά ανάρτηση για την ελευθερία έκφρασης (17 σελίδες εκτύπωση ήταν, δεν την ξαναπατάω)
Το μόνο που έχω να σου πω είναι πως εδώ και κανα δίμηνο, μαζεύω διευθύνσεις από "ντότζο" πολεμικών τεχνών διαφόρων στυλ και κάνω έρευνα αγοράς.
Αν τυχόν βρω κάτι ενδιαφέρον, με βλέπω τώρα στα γεράματα να το παίζω "Μιγιάγκι"
Για να σε αποενοχοποιήσω, όποτε θελήσεις, μπορεί κι εσύ να θέλεις να μάθεις πως να καθαρίζεις καλά την μηχανή:
"Wax on-wax off..."

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε, πρώτη φορά επισκέπτομαι το μαγαζί. Σκέψου τι έχει να γίνει δηλαδή με τη συνδυασμένη διάθεση πολλών να πλακώσουν στο ξύλο κάποιον-ους. Ήδη νομίζω, είναι λιγότεροι αυτοί που θα μπαίναν στη μέση να φωνάξουν "ειρήνη υμίν" !

The Motorcycle boy είπε...

Χεχε, τώρα την πάτησες Βλάχε επειδή αυτά τα σχόλια είναι σχετικά! Μιγιάκι δεν είναι μάρκα από σαγιονάρες;

Αλέξανδρε, αντιχαίρετε. Αμ, αν ήταν να καλύπτομαι με τη συμμετοχή σε συνδιασμένους που θέλουν να πλακώσουν θα ήταν μια χαρά τα πράγματα! Θα την έστηνα σε κάνα Σημίτη και θα γινόμουν εθνικός ήρωας από Εξάρχεια μέχρι Βικτώρια κι από Αντίφα μέχρι Χρυσαυγίτες. Έλα όμως που έχω υπάρξει στην από δω πλευρά, αυτή που τρώει ξύλο από τους πολλούς και δε μου πάει να αλλάξω τώρα στα γεράματα.

McZab είπε...

Με κάνεις κι ανησυχώ πάντως με τη διαπίστωσή σου ρε boy...Όχι αυτή για την τιμή των τάνκερς, την άλλη για το αριστεριλίκι. Νόμιζα ότι είμαι λίγο αναρχικός, λίγο ατομικιστής (εντός του αναρχικού πλαισίου) και λίγο μηδενιστής (εντός του αναρχικού πλαισίου επίσης). Θα το κοιτάξω πάντως διότι είναι η δεύτερη φορά που με προβληματίζεις μέσα σε λίγες μέρες.

bernardina είπε...

Mότορα,


http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931

The Motorcycle boy είπε...

Mc η αριστερά είναι τοπολογικός μαζί με ιδεολογικός προσδιορισμός -δηλαδή όλοι όσοι θεωρούν οτι μια καλύτερη κοινωνία θα προέκυπτε με την κατάργηση της εξουσίας εντάσσονται στην αριστερά.
Τώρα, ο ατομισμός τύπου Στίρνερ είναι ένα πανέμορφο ποιητικό κείμενο που έχει την ιδιότητα να στριφογυρίζει σαν το φίδι που αλλάζει πουκάμισο όταν φτάνει η στιγμή της κοινωνικής εφαρμογής -άσε που ο ατομισμός του Στίρνερ αφορά ατομικά τον Στίρνερ.
Άλλον ατομισμό (εντάξει -βάλε και τον Νίτσε μέσα) δεν θυμάμαι.
Ο μηδενισμός έχει πλάκα αλλά είναι παρατήρηση και όχι απόφανση.

Βερναρδίνη, ο Αλέξης το είπε, δεν το κατέχω το θέμα. Και τα έχωνε ο μαλάκας κιόλας "καμαρώστε τους φίλους σας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κύριε Παπανδρέου". Αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί αριστερό κόμμα -έτσι;

bernardina είπε...

"Αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί αριστερό κόμμα -έτσι;"

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Ο Τσαρούχης δεν το 'πε; Δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, λοιπόν, χαχαχα. Αλλέως πέως, έτσι είναι αν έτσι νομίζει ο ΄Τσίπρας.
Mεταξύ μας, τώρα. Μη με βάλεις να σου εξηγώ γιατί ΔΕΝ είναι, γιατί θα νυχτώσουμε -άσε που μπορεί να πλακώσει και κανένα συριζάκι και να γίνει της πουτάνας το κάγκελο.
Κάποτε λέγαμε ότι δε μπορεί να θέλεις να λέγεσαι αριστερός και η θεωρία με την πράξη σου να είναι μαλωμένες. Φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει πλέον και για ορισμένους "Αριστερά" σημαίνει απλώς κωλοπαιδαρισμός.

McZab είπε...

Α, εντάξει αν το βάζεις σε αυτή τη βάση ok, αριστεροί είμαστε. Απλά με φόβησες στην αρχή...
Σε όλα τα άλλα δεν έχεις πολύ άδικο, απλά ο ατομισμός του Στίρνερ με βοήθησε να εφεύρω/εφαρμόσω τον ατομισμό του McZab και ο μηδενισμός που είναι πράγματι παρατήρηση, διαπίστωση θα έλεγα πιο καλά, δεν έρχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ακριβώς γιατί δεν αποτελεί λύση. Δηλαδή κοιμάμαι καλά το βράδυ έχοντας αυτές τις απόψεις, πώς να στο πω. Δεν έχω πολλούς φίλους βέβαια αλλά δε γαμιέται... :-D

Darthiir the Abban είπε...

Breath iiiin, breath out!

The Motorcycle boy είπε...

Bernar, πολύ τον ανεβάζεις τον Τσίπρα προσδίδοντάς του τον χαρακτήρα του κωλόπαιδου. Έτσι όπως τον έχω κόψει να αγορεύει στη Βουλή μάλλον σαν αδύνατο αντίτυπο του Κωστάκη του Καραμανλή μου κάνει. Χτες μάλιστα τον είχε ώπα-ώπα ο Καρατζαφύρερ και "τι σωστά που τα λέτε κύριε Τσίμπρα μας, πόσο συμφωνούμε", τέτοια.

Mc μια χαρά.

Darthiir λέγεται "Η Βίβλος των Ααααναπνοών" και βγαίνει πάντα σε κακό.

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

Aπαυγασμα του Μαριαντουανετισμου? Πςςςςςςςςς καλα, μιλαμε αρχηγε μου, πες μου που ειναι ο ισκιος σου να ρθω να προσκυνησω.
( και ναι διαβασα ολο το ποστ, αλλα αυτη η φραση που εγραψες τι να πω, ειναι κατι σαν την ωραια του σχολειου. Οτι και να διαβαζεις χιλιες παραγραφους μετα, σου μενει αποθυμενο)

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου, ξέρω οτι την ανέβασα πολύ τη Σώτη με τον χαρακτηρισμό αλλά έτσι είμαι εγώ -πάντα προωθώ τους νέους καλλιτέχνες παύλα ιστορικούς παύλα δημοσιογράφους παύλα ξερόλες.

ΑΝΑΠΟΔΟ 8 είπε...

Παυλα ρουτσιξτισιξτιρτζηδες ξεχασες. Ειναι ενα θεμα η Σωτη. Πως ειναι το Ρεκβιεμ φορ ε ντριμ που λεγαμε, που αποτελει τεκμηριο για το αν και ποσο παρεα θα κανεις με καποιον? Καπως ετσι. Καλημερες και περιμενω κανενα νεο σου ;)

The Motorcycle boy είπε...

Ε, όχι και ρουτ66 η Σώτη! Έκλασε ο Τζόνι Κας και βγήκε η Σώτη -με τρόμαξες τώρα!

Ναι, η Σώτη είναι ένα από τα αδιάψευστα τεκμήρια, περισσότερο κι από το Ρέκβιεμ επειδή σ΄εκείνο μπορεί να έχεις κόλλημα με το ντεκουπάζ ας πούμε.

Νέα μου -χμ, εδώ όπως καταλαβαίνεις δεν ισχύει το no news, good news.

PiKei είπε...

Μας γαμήσατε πάλι για να τα διαβάσουμε όλα! Οκέι, το δικό μου ταληράκι στο ηλεκτρονικό που παίζουμε (αν και δεν βλέπω να με βγάζει πέρα απ΄την πρώτη πίστα) είναι: Κανένα κράξιμο ή γιαούρτι που έπεσε δεν πήγε ποτέ (ιστορικά) χαμένο. Αντιθέτως, κανένα ξύλο δεν δικαιώθηκε στα μάτια μου ποτέ...
Καθαρό ή να το σπάσω σε πενηνταράκια;

The Motorcycle boy είπε...

Για το ξύλο προφανές (αν και υπήρξε κάποτε ένας ψυχάκιας που βάρεσε τον Χαρδαβέλλα -ήμουν υπέρ, καθαρά θυμικά).

Παρακάτω ας πάω στα γιαούρτια. Το γιαούρτι στη Σώτη της εξασφάλισε έξτρα δημοσιότητα, οπότε όντως δεν πήγε χαμένο. Το γιαούρτι στον Πάγκαλο μετέφερε τη διαφωνία από τα όποια αιτήματα τυχόν είχαν οι γιαουρτάδες (αλήθεια -τι έλεγαν;) στο αν υπεύθυνοι ήταν Συριζαίοι οι Λαουτζήδες, οπότε όντως δεν πήγε χαμένο. Αν στα γιαούρτια βάλεις και αυγά, ντομάτες κλπ -όντως έχουμε φάει μπόλικα έξω από τον Τελευταίο Πειρασμό. Και από κράξιμο μη νομίζεις -σφυρίζοντας μας πηγαίνανε όλη την Πατησίων όταν τύχαινε να ανεβαίνουμε για να δούμε συναυλία στο Σπόρτινγκ.
Κοντολογίς -ΚΑΜΙΑ ενέργεια του όχλου δεν δικαιώθηκε (από την αριστερή θεώρηση των πραγμάτων).

bernardina είπε...

"ΚΑΜΙΑ ενέργεια του όχλου δεν δικαιώθηκε (από την αριστερή θεώρηση των πραγμάτων)."

Μότορα, μη το πάρεις στραβά, (χεχε) αλλά είναι ό,τι αριστερότερο έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό, γαμώτο...

Πικέι, σε συντυχαίνω και σε άλλα, ας πούμε... πρωταγωνιστικά... κονάκια. Μόνο βουνό με βουνό δε σμίγει, ε;
Είσαι καλά ρε συ; Πώς τα περνάς;

PiKei είπε...

Το είχα γράψει καλύτερο, αλλά το κολομπλόγκερ μου το έφαγε πριν το ανεβάσει.
Μπακάλικα τώρα και σε πενηνταράκια. Όπως έχουμε ξανασυζητήσει θεωρώ κοινωνικά νόμιμη άμυνα το "τσαλάκωμα" της δημόσιας εικόνας κάθε προσώπου που στηρίζεται σ΄ αυτήν. Και η πολιτική και μηντιακή εξουσία δεν πουλάει πια τίποτα περισσότερο από την εικόνα της, ούτε απόψεις, ούτε θέσεις, ούτε τίποτα, μόνο η αναγνωρισιμότητά της και η σοβαροφάνεια την καίει.
Είμαι διατεθειμένος να γενικεύσω αυτή την θέση (δηλαδή πρακτικά να βρεθώ στόχος του γιαουρτιού) για να υφίσταται σαν μέσο έκφρασης αποδοκιμασίας; Αναμφίβολα ναι και άνετα, μεγάλε. Γιατί προτιμώ να φάω γιαούρτι από οποιονδήποτε αντί να μου την στήσει να με σαπακιάσει για όσα πιστεύω, λέω, γράφω και κάνω. Και επίσης αν το φάω από "οικείο" χώρο θα κάτσω κι ένα δεκάλεπτο να τσεκάρω μπας κι έχω καβαλήσει κανένα καλάμι όπως διάφοροι γνωστοί και φίλοι.
Άμα δεν το ανεβάσει και τώρα, δεν το ξαναγράφω μότορα και θα χαθεί η βαθυστόχαστη σκέψη...

PiKei είπε...

Γεια σου ρε Μπερναντίνα. Μια χαρά είμαι. Κανόνισε με τον άρρωστο να πιούμε καμιά μπύρα...

Μαρλαφεκας είπε...

Μπυρααα... επιτελους και μια σωστη κουβεντα σε αυτο το μπλογκ.
Τον απεθαντο εχει αυτο το ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην το ξεχάσω, νομίζω ότι η παρομοίωση με τον όρθιο στο σινεμά είναι από τα πλεον εύστοχα πράγματα που έχω ακούσει τελευταία!

The Motorcycle boy είπε...

Bernardina, δεν είναι δικό μου ρε συ -μάλλον άλλος το έχει πει πρώτος.

ΠΚ δεν το ξέρεις οτι ο μπλόγκερ μεροληπτεί υπέρ του μπλόγκερ; Τώρα -αν θεωρείς τσαλάκωμα της δημόσιας εικόνας το γιαούρτωμα ή τις 10 πεώην κνίτισσες που τσιρίζουν "ντροπή, αίσχος" σαν την κυρία Λουκά -θα διαφωνήσω. Τουτέστιν, αν ένα πρόσωπο καθολικής αποδοχής (σαν τον Θεοδωράκη ή τον Πύρρο Δήμα ας πούμε) έτρωγε γιαούρτι όντως κάτι θα γινόταν. Αλλά όταν έχεις τον Χ Πάγκαλο που η μισή κοινωνία τον λέει κλέφτη κι άλλη μισή ψεύτη -τι ρόλο βαράει το γιαούρτι; Είσαι ένα κλικ πίσω στις επιταγές της κοινωνίας του θεάματος φίλε μου.

Μάρλυ -μη μας απειλείς με μπύρες, Μολών Λαβέ που έλεγε κι ο Κολοκοτρώνης.

Τράβελ, είναι θέμα αρχικής θέσης -εγώ θεωρώ οτι ο άλλος ορίζει και δεν περιορίζει την ελευθερία μου.

DimosK. είπε...

καλα λιγο ελeιψα παλι τα καλυτερα ποστ εχασα!!
Λοιπον εχω γνωστο καλο παιδι,κανει και αυτα τα κολπα τα ζορικα βραζιλιανικα ζιου ζιτσου- μητσου-κιτσου,ειναι και ντουλαπας(1,90βαλε καθετα,1.30οριζοντιος) σε κανει αλοιφη για καλους σε 2 nanosec!
Καλησπεραααα

The Motorcycle boy είπε...

Ααα, μέγκλα! Αυτόν θα πάω να πλακώσω, θα τον κάνω αγνώριστο (από την κούραση που θα με βαράει).
Ντουμ Σπύρο Σπέρα.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι