Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Ένα γατόνι που το έλεγαν Γλίτση

Αυτό θα είναι ένα όμορφο ποστ –βάλσαμο για τα μάτια, νανούρισμα για την ψυχή, αγλάισμα των κυμάτων και άλλα γραφικά. Επειδή σήμερα θα αντιγράψω όμορφα πράγματα, κοίτα να δεις.

Θα πάρω πρώτα υλικό από το άρθρο του γιγάντιου Στάθη «αυτορυθμιστείτε γιατί θα σας αυτορυθμίσουν κάποιοι άλλοι» Τσαγκαρουσιάνου. Ξεκινάμε λοιπόν με μια έκρηξη του προφανούς, έτσι ώστε και ο βλάκας αναγνώστης να νιώσει συμμέτοχος στην αποκάλυψη και να δοθεί η εντύπωση οτι «εδώ τα λέμε χύμα»:

«Tα κανάλια και οι εκδότες που έχουν λόγους να καλλωπίζουν την κυβέρνηση (δυο πουτάνες κάθονται αντικριστά κι η μία βάφει την άλλη) παρουσιάζουν τις πρόσφατες κινήσεις περίπου ως αναγέννηση εκ της τέφρας μας.»
Ποιος είναι αυτές οι κινήσεις οι οποίες παρακάτω αναφέρονται σαν «Επιχείρηση Αρετή», δεν καταδέχεται να μας πει ο ποιητής –οπότε μπορείς να βάλεις ότι γουστάρεις. Πάντως εγώ υποψιάζομαι οτι εννοεί αυτό που οι ειδήσεις ονομάζουν «Μνημόνιο» και το θάβουν ανελλιπώς χαρακτηρίζοντάς το ως «εθνική μειοδοσία». Αλλά τότε, θα πεις, δεν στέκουν τα περί καλλωπισμού. Εντάξει καημένε! Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το προσέξουν –πάμε παρακάτω:

«Εγώ πιστεύω ότι αυτό το Κράτος είναι το εγκληματικότερο που είχαμε ποτέ. Το πιο υποκριτικό. Το πιο ξεπουλημένο. Το πιο χρεοκοπημένο.»
Εδώ ο ποιητής λέγοντας «Κράτος» εννοεί μάλλον «κυβέρνηση» όπως θα καταλάβεις στη συνέχεια. Γιατί όμως δεν γράφει επακριβώς αυτό που εννοεί; Προσπαθεί να φανεί διαχρονικός ή πρόκειται περί απλής τσαπατσουλιάς; Χμμ, να δούμε. Αν έγραφε «κυβέρνηση» τότε η παραπάνω πρότασή του θα ήταν κάπως έτσι: Αυτή η κυβέρνηση είναι εγκληματικότερη από την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, για παράδειγμα, άφησε την Πελοπόννησο να καεί (με έχει γαμήσει ο διορθωτής του word κάθε που γράφω «εγκληματικότερο,η» και έχει δίκιο –κάτι είτε είναι, είτε δεν είναι έγκλημα, όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος δεν υπάρχει και ολίγον ή πολύ έγκλημα). Αυτή η κυβέρνηση είναι πιο υποκριτική από τη ΝΔ η οποία έλεγε οτι το έλλειμμα είναι 6%. Είναι πιο ξεπουλημένη από τη ΝΔ που έδινε Ολυμπιακά Ακίνητα στον Εφραίμ. Πιο χρεοκοπημένη από τη ΝΔ που χρεοκόπησε τη χώρα.

Για να μην μπούμε όμως σε τέτοιου είδους ηλίθιες συγκρίσεις ο ποιητής κάνει τη μαγική ενέργεια μετονομάζοντας την «κυβέρνηση» σε «Κράτος» και ησυχάζει. Άλλωστε αυτό που θέλει να πει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τι;

«Γιατί ούτε δίκαιο και δημοκρατικό και ισόνομο είναι - ούτε το παλιό γλυκό μπουρδέλο που άφηνε και τον φτωχό πλαγίως να χαρεί.»
Το «Κράτος» λοιπόν δεν είναι «δίκαιο, δημοκρατικό, ισόνομο» -εδώ ο ποιητής λέει ακόμα μια αιώνια αλήθεια την οποία θα σου επιβεβαιώσει ο πάσα ένας κομμουνιστής, αναρχικός ή γενικότερα προοδευτικός αριστερός. Αλλά ο ποιητής πάει λίγο παρακάτω. Το «Κράτος» (εδώ βάλε «κυβέρνηση» για να βγάλεις άκρη) δεν είναι πια το «παλιό γλυκό μπουρδέλο που άφηνε και τον φτωχό πλαγίως να χαρεί». Αχ, αυτό το παλιό, γλυκό μπουρδέλο! Πόσο το νοσταλγούμε όλοι μας! Κατά τα άλλα βέβαια, όταν ο Πάγκαλος λέει οτι «μαζί τα φάγαμε» είναι εριστικός και ψεύτης! Όταν το λέει ο Τσαγκαρουσιάνος, είναι ο δισέγγονος του Επαναστάτη Ποπολάρου. Επειδή, υποθέτω, ο Στάθης με την αναφορά του στο «γλυκό μπουρδέλο της νιότης» δεν εννοεί οτι ο φτωχός παλιότερα έβρισκε το δίκιο του. Εννοεί οτι έκλεβε κι αυτός κάνα ξεροκόμματο.

Αμφιβάλλεις;
«Πριν από την Επιχείρηση Αρετή, ο απλός άνθρωπος, εξοστρακισμένος στην ίδια του τη χώρα, πεταγμένος σαν σκυλί από το άνομο ντινέ, προδομένος, εξαπατημένος, συντεθλιμμένος μεταξύ ανάγκης και διάψευσης, κοίταζε να μπαλωθεί. Με τον τρόπο του Καραγκιόζη και του σιορ Διονύσιου. Κολακεύοντας. Ζητώντας χατίρια και ρουσφέτια. Χρησιμοποιώντας τα κόμματα σαν μασονία της ενορίας του. Αναγκάστηκε και έγινε καταφερτζής. Ψευταράκος. Γατόνι.»
Με το παραπάνω απόσπασμα μπορεί μια χαρά να σου φύγει η αμφιβολία και να σου έρθει η αηδία. Αυτός είναι λοιπόν ο «απλός άνθρωπος» σύμφωνα με τον Τσαγκαρουσιάνο. Γλύφτης. Επαίτης των πολιτικών. Υστερόβουλος. Αμοραλιστής. «Ψευταράκος. Γατόνι». Αυτόν τον άνθρωπο αναλαμβάνει να υμνήσει, να υπερασπιστεί και να αποθεώσει ο μεγάλος Στάθης επειδή σε αυτόν τον άνθρωπο εφαρμόζει την «Επιχείρηση Αρετή» το «Κράτος» δηλαδή η κυβέρνηση ρε παιδί μου! Αναρωτιέμαι –μήπως ο Στάθης είναι Πασόκος; Επειδή δυνατότερη υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο Πεταλωτής!

Όμως ρε παιδί μου, ακόμα κι ο Στάθης καταλαβαίνει οτι η εικόνα του Έλληνα πολίτη που πλασάρει ακριβώς από πάνω είναι εντελώς «γαμώ την καταδίκη μας μέσα». Υπερασπίζεται μεν τον γλίτσα Έλληνα αλλά θα πρέπει να κατακεραυνώσει κι αυτούς που τον έκαναν έτσι. Διότι οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου συνείδηση, είναι από πλαστελίνη για να τους φτιάχνουν οι κυβερνήσεις -πώς αλλιώς;

«Γιατί δεν είχε παιδεία. Και γιατί δεν υπήρχε κανείς να του δώσει παράδειγμα αξιοπρέπειας. Μήπως υπήρξαν ποτέ αληθινά σχολειά; Μήπως υπήρξαν ποτέ αληθινοί δημόσιοι άντρες; Παντού ανθρωπάκια, βλακώδης πολιτικοποίηση και ημιμάθεια. Τον κυβερνούν εσαεί νάνοι. Κλέφτες. Και ψεύτες.»
Κατανοώ τον Στάθη και θέλω να τον συνδράμω στην αγωνιώδη προσπάθειά του να βρει κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι θα κυβερνάνε αυτόν τον τόπο, θα διαπαιδαγωγήσουν τους πολίτες, θα, θα, θα...
«Πρέπει να βοηθήσωμεν ημείς, οι περισσότερον έχοντες την δυνατότητα ως εκ της μελέτης μας και της καθ’ όλου επαφής μας με την επιστημονικήν γνώσιν, ώστε να αντιληφθή και ο πλέον απλούς Έλλην το πλέγμα υποχρεώσεις-δικαιώματα-λειτουργία διαδικασιών, μέσα εις το οποίον επιτρέπεται η επιδίωξις των δικαιωμάτων, επιβάλλεται η τήρησις των υποχρεώσεων. Και αν αυτό το επιτύχωμεν, τότε εστέ βέβαιοι οτι η Δημοκρατία, εν τη οποία πρέπει να ζήση ο Ελληνικός Λαός, θα του παράσχη αναμφισβήτως ένα Πολίτευμα ελεύθερον, ασφαλές και απρόσβλητον από οιανδήποτε κατεύθυνσιν εχθρικήν.»
Πώς το βλέπεις; Άνθρωποι καλλιεργημένοι οι οποίοι λόγω αυτής τους της μελέτης και της επαφής με την επιστημονική γνώση θα αναλάβουν, όχι απλώς να κυβερνήσουν, αλλά και να διαπαιδαγωγήσουν τους Έλληνες. Οι οποίοι Έλληνες, να προσθέσω, επειδή ακριβώς έχουν γίνει τέτοιοι γλίτσηδες όπως τους περιγράφει ο Στάθης δεν έχουν την πνευματική επάρκεια να επιλέξουν αυτούς τους «αληθινούς δημόσιους άντρες». Άρα; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς θα έρθουν αυτοί οι «αληθινοί δημόσιοι άντρες»; Με ποιες διαδικασίες και ποιες ενέργειες;

Προχωράω παρακάτω και πάω στο φωτεινό κομμάτι του κειμένου –επειδή κάθε κείμενο πολιτικών θέσεων (και τέτοιο είναι το κείμενο του Τσαγκαρουσιάνου –μην κοροϊδευόμαστε) οφείλει να αφήνει κάποια αχτίνα (ή ακτίνα) ελπίδας:

«Και το μόνο που απέμενε (στον απλό άνθρωπο) για να στηρίζει τη ραχοκοκαλιά του (η μνήμη του απλού, αξιοπρεπούς πατέρα του, η ψυχωμένη μάνα του στο νησί, η εντιμότητα των παλιών, φτωχών ανθρώπων) ξέφτισε κι αυτό στο χύμα της μεγάλης πόλης, της ζαλισμένης νέας κοινωνίας που αλλού πατεί κι αλλού βρίσκεται - παραδομένη στο αχανές βιζιτάδικο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Χάθηκε κι αυτός στον πολτό - διπλά εξαπατημένος.»
Εντάξει, ας παραβλέψουμε την τελευταία φράση που δεν βγάζει κανένα νόημα (έτσι είναι οι ποιητές –υπερβατικοί) κι ας πάμε στο προηγούμενο, σ΄αυτό με τις μανάδες, τους πατεράδες, τα τσεμπέρια και τις ανεμότρατες. Λοιπόν, επιστροφή στη φύση και στα πατρώα –κάνω λάθος; Επιστροφή στην παράδοση, στις αθάνατες εθνικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουν οι «παλιοί, φτωχοί άνθρωποι». Γιατί όμως να φοβόμαστε τις λέξεις; Γιατί να μην το πούμε όλο αυτό «ελληνική ψυχή»;
«Η δύναμις της ελληνικής ψυχής είναι μεγαλουργός, είναι μεγαλουργός όμως όταν οι Έλληνες, απηλλαγμένοι από οιανδήποτε προκατάληψιν κακότητος ή γενικώς κακής κοινωνικής αντιλήψεως και τοποθετούντες τις ψυχές των ο ένας δίπλα στον άλλον, συγκροτούν την μεγάλην Ελληνικήν ψυχήν....»
Είμαστε εντάξει; Βλέπεις καμιά διαφωνία του ενός με το άλλο κείμενο πέραν του γεγονότος οτι το ένα είναι στη δημοτική και το άλλο στην καθαρεύουσα;

«Και ούτε μια περιουσία δεν έχει δημευθεί. Λες και τα κλεμμένα ανελήφθησαν στον ουρανό σαν την ωραία Ρεμέδιος. Και έχει το θράσος ο απαράδεκτος και επικίνδυνος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να λέει στον φτωχό άνθρωπο ότι μαζί φάγανε τα λεφτά! Λες και μοιράστηκε ο υπουργός Αμύνης με τον Μήτσο το γερμένο υποβρύχιο. Λες και συμμετείχε στα ντιλ της Ολυμπιάδας, στο ντιλ του αεροδρομίου και στο ατέρμονο έγκλημα των απευθείας αναθέσεων η κυρα-Γεθσημανή. Ισοφαρίζει τους εθνικούς προδότες με τον κακομοίρη που ζήτησε ένα ρουσφέτι - εάν αυτό δεν είναι ελεεινή στρεψοδικία, τι είναι;»
Εδώ πέρα ο Στάθης γυρεύει να μας τρελάνει. Πριν δεν υποστήριζε οτι κι ο φτωχός γλίτσης έτρωγε όπου μπορούσε και όπου τον έπαιρνε; Δηλαδή επειδή κάποια κυρία Γεθσημανή δεν κονόμησε από το αεροδρόμιο ή την Ολυμπιάδα –πάει να πει οτι δεν έφαγε κανένας άλλος εκτός των πολιτικών; (Να πω εδώ οτι όντως η Γεθσημανή αποκλείεται να έφαγε –επειδή απλώς αυτό το όνομα δεν υπάρχει, Γεσθημανή ήταν το κανονικό απ΄όσο θυμάμαι). Αλλά εάν κανένας άλλος δεν έφαγε, εκτός από τους πολιτικούς, τότε δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε έγραφε μαλακίες προηγουμένως ο Στάθης σχετικά με το «γλυκό μπουρδέλο», είτε εννοούσε μια εποχή ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Ρωτάω λοιπόν –ποια εποχή εννοούσε ο Στάθης; Την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου και Κώτσου Καραμανλή; Την εποχή των συνταγματαρχών της χούντας; Πιο πίσω –την εποχή του Γέρου της Τρομοκρατίας; Ποια εποχή νοσταλγεί ο Στάθης τελικά; Δεν ξεκαθαρίζει κι αγωνιώ.

Τελειώνοντας προτείνει λύσεις ο Επαναστάθης! Τι λύσεις; Ή να φιλοτιμηθούν οι πλούσιοι να δώσουν ένα μέρος της περιουσίας του για τις ανάγκες του λαού (δεν κάνω πλάκα –το γράφει!) ή να τους φορολογήσει ο Παπανδρέου σκληρά –σε στυλ Τσάβες και Μοράλες! Και φυσικά, θεωρεί ο οικονομολόγος Τσαγκαρουσιάνος οτι οι πλούσιοι της χώρας όταν θα φάνε κανέναν τρελό φόρο στο κεφάλι θα ρωτήσουν κατά που πέφτει η ΔΟΥ να τον πληρώσουν και δεν θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στη γειτονική, παραδείσια Βουλγαρία για παράδειγμα.

«Πείτε μου, όμως: τι άλλο απομένει στον απλό, ξεζουμισμένο άνθρωπο από το να κάψει το σύστημα που τον τελείωσε; Δεν έχει πια να χάσει τίποτα. Του τα πήραν όλα. Ακόμα και τα επιβιωτικά κολπάκια του φτωχοδιάβολου. Το Κράτος δημιουργεί έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνει, τον Δήμιό του. Τον πυρήνα της φωτιάς που θα το κάψει. Απλά μαθηματικά.»
Εδώ ο Στάθης θυμάται τον θείο Κάρολο –τι όμορφα που τα λέει! Αν, κιόλας, στηριζόταν η άποψή του σε ΕΝΑ έστω πραγματικό γεγονός θα ήμουν απολύτως μαζί του. Αλλά δυστυχώς αυτόν τον Δήμιο του Κράτους δεν τον έχω δει πουθενά στα πέριξ (εκτός αν αναφέρεται σε κάποιον Δήμιο της κυβέρνησης ο Τσαγκαρουσιάνος –αυτό να το συζητήσουμε). Και ο πυρήνας της φωτιάς εχθρεύεται εξίσου την κρατική εξουσία με τους μικροαστούς –αυτούς που εκθειάζει ο Σταθούλης στο κείμενό του. Άρα;

Ας μην σπαζοκεφαλιάζουμε και οι λύσεις είναι γνωστές από παλιά. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βγάλεις τον «φοιτητή» και να βάλεις ότι άλλο θέλεις στη θέση του κι επίσης ν΄αλλάξεις τον «παπά» με «εκφωνητή δελτίου ειδήσεων»:
«Ο Έλλην φοιτητής πρέπει να σκέπτεται οτι θα είναι βαρυτέρα ποινή δι΄αυτόν από την αποβολήν του από το Πανεπιστήμιον, το να αποστείλη ο Πρύτανις ένα έγγραφον εις το χωρίον του, το οποίο θα διαβασθή από τον παπά εις το εκκλησίασμα.»
Κι έλα εσύ να μου πεις πόσοι «ωραίοι ως Έλληνες», δηλαδή πόσοι γλύφτες, επαίτες των πολιτικών, υστερόβουλοι, αμοραλιστές, «Ψευταράκοι. Γατόνια» θα διαφωνούσαν με την παραπάνω προτροπή. Πόσοι ρε γατόνια;

Ε, γατόνια.

36 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

bernardina είπε...

Μη σκιάζεσαι ρε Μότορα και μη βαρυστενάζεις
Να, έρχεται ο Μίκης μας
μαζί κι ο Μαρκεζίνης
η Σπίθα τους απλώνεται
στη χώρα απ' άκρη σ' άκρη.

Τρέμετε μνημονιάτορες
κι εσείς ξεπουλημένοι
οι νέοι οι ανένδοτοι
με τους Τσαγκαρουσιάνους

Μια νέα Ελλάδα χτίζουνε,
Αδέλφια, σηκωθείτε!
Ρώσοι, Κινέζοι και Ρωμιοί,
μαζί αγκαλιασμένοι

το χρέος θα γαμήσουμε,
θα σώσουμε τη χώρα!

(Πώς σου φάνηκε το δημώδες σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο; Να το στείλω στον Τσαγκαρό; Τι κερδίζω; Καμιά σύνδεση ηλεκτρικού στο αυθαιρετάκι μου; Κανένα διορισμό, καμιά επιδότηση; Τι; Τέρμα όλα αυτά! Φτου, πάλι άργησα γαμώτο!

The Motorcycle boy είπε...

Είπαμε -τέρμα το "παλιό, γλυκό μπουρδέλο". Εγραψες και Μίκη και θυμήθηκα το άσμα:
"Σώπα όπου νάναι θα μας φέρουνε πουτάνες/ σε λίγα χρόνια θα γαμάμε με κουπόνια".
Λοιπόν το εντυπωσιακό δεν ήταν το άρθρο του Τσαγκαρουσιάνου (είναι σύνηθες η τρίτη ηλικία να νοσταλγεί τη χούντα), το εντυπωσιακό ήταν οτι πολύς κόσμος το λίνκαρε σαν απαύγασμα επαναστατικότητας και αντιστασιακού λόγου!

bernardina είπε...

H τρίτη ηλικία συχνά ταλανίζεται και από μαλάκυνση αλλά δεν το κάνουμε και θέμα.
Αν όμως σου πέφτει ελαφρύς ο Τσαγκαρό, να σου στείλω κάνα compilation του Αδέκαστου Χίου να στανιάρεις. Αλλιώς θα σου βάλω δυο τρία λινκάκια από "συναδέλφους" σου μπλογκεράδες και μπλογκερούδες για να καταλάβεις επιτέλους ότι η επανάσταση άρχισε. Μόνο εσύ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, εξωνημένε αντιεξουσιαστή της πλάκας, χαχαχααα

The Motorcycle boy είπε...

Μα είμαι της πλάκας πώς αλλιώς; Και το χειρότερο είναι οτι ενώ είμαι της πλάκας δεν είμαι και πλακέ σαν τα μοντέλα ρε γαμώτο!

Του Αδέκαστου Χίου έχω δει εκείνο που ρωτάει τον Πεταλωτή που είναι η γυναίκα του -μεγάλη νούλα ο Πεταλωτής! Εγώ στη θέση του θα πήγαινα να τον βουτηξω τον Αδέκαστο και να κάνω κάποιο διάλογο μαζί του για να μάθω πού είναι επιτέλους αυτή η γυναίκα και τι τον νοιάζει τον Χίο το όλο θέμα. (Μεταξύ μας πάντως, η μίμηση Λεβέντη που κάνει ο Χίος δεν με πείθει -πολύ μπούλης μου κάνει ο Στέφανος).

Τι μπλογκεράδες; Απ΄αυτούς τους δημοφιλείς της Χρυσής Αυγής; Άσε βαριέμαι.

bernardina είπε...

Δεν εννοούσα τους Χρυσαύγουλους ρε συ, το ακριβώς αντίθετο εννοούσα -μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δεν έχεις και πολύ άδικο. Έτσι όπως ήρθε το πράμα και συναντήθηκε, πούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια και πάνω κάτω λένε τα ίδια. Mόνο άμα πετάξουνε κάνα πολύ χαρακτηριστικό τσιτάτο καταλαβαίνεις ποιος είναι ποιος.

Το άλλο με τον Μαστίχα Χίο να λέει σε έναν τηλεθεατή που διαφωνεί μαζί του ότι είναι μια τρίχα από τ' αρχίδια του το είδες; Χοντρή πλάκα μιλάμε!
Τέλος πάντων. See u later γιατί τρέχω..

The Motorcycle boy είπε...

Τι λε ρε! Έχει αρχίδια ο Χίος ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ!!! Με ρούμπωσες τώρα κι εγώ που νόμιζα οτι ήμουνα επιστήμονας και καταρτισμένος! Ένα τέτοιο ακόμα και το΄κλεισα το μπλογκ.

Υ.Γ.: Φιλενάδα, όταν πήρε τις εκλογές ο Αδόλφος στη Γερμανία οι αριστεροί (αναρχικοί, κομμουνιστές) έπιαναν τρελά ποσοστά στην κοινωνία. Κι όταν ανέβηκαν οι σ/χες η ΕΔΑ έβγαινε δεύτερη δύναμη στις εκλογές.

bernardina είπε...

Ναι σι λιέου!
Να αμα δε με πιστεύεις:

http://les-malakies.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

Ναι, αυτό με τα ποσοστά είναι κουφό (ή μήπως όχι;...)
Να δεις πού διάβασα ένα καλό τώρα τελευταία... Πήγαινε κάπως έτσι: όταν ανέβηκε ο φασισμός κανείς δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για φασισμό. Ο τόπος ήτανε γεμάτος καθηγητές πιάνου.

Βέβαια στο Ελλάντα καθηγητές πιάνου κομματάκι δύσκολο -έχωμεν άλλην κουλτούραν εμείς. Ελαφρώς πιο θερμή και θορυβώδη. Γενικώς.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα -μην περιμένεις να κάτσω 4 λεπτά να βλέπω Χίο, δεν έχω τόσες αντοχές.

Αυτό με τα ποσοστά δεν είναι κουφό, έχει εξηγήσεις. Αλλά δεν είναι της ώρας. Ούτε οι εξηγήσεις, ούτε το γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αριστερά δεν έκανε την αυτοκριτική της.

bernardina είπε...

Ι agree...

Dani είπε...

Χαρηκα και γω, διαβαζοντας τον τιτλο, οτι θα δω καμια φωτογραφια με γατακια και θα χαρω πρωινιατικα, αλλα που....

Το ειχα διαβασει και γω αυτο το εδιτοριαλ.Ναι, ειμαι απ'αυτους που διαβαζουν λαιφο, και μετα το μετανοιωνουν.

Μαρλαφεcat. είπε...

Νιαρ.

bernardina είπε...

γλίτσι-γλίτσι

The Motorcycle boy είπε...

Dani, γατί ακριβώς κάτω από το σχόλιό σου και μάλιστα πεντακάθαρο, ράτσας. Φωτογραφία, ρίψατε σημείωμα -θα σου στείλει.

Ρε Μάρλι, ΄σα ρε που θα μας το παίξεις και λίγδης! Άσε τουλάχιστον να σου βρω κάνα σπίτι για υιοθεσία.

savon des bebes gentilles είπε...

Σου αφήνω αυτό το λινκ για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ανταγωνίζεστε με τον τύπο σε μήκος σεντονιού. Δεύτερον γιατί ξεκινάτε με τον ίδιο τρόπο ... τον αυτονόητο. http://www.alterthess.gr/content/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9

Τί άλλο ; βάλε ένα λόγο παραπάνω ... μιλάτε για χιτλερ και σια. Πολλές ομοιότητες για διαφορετικά κείμενα...

τσιαόοοο

The Motorcycle boy είπε...

Savon, μα τι μου άφησες ρε φιλενάδα! Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν τέτοια σεντόνια! Αυτοί θα έπρεπε να τρώνε αβέρτα μηνύσεις για πρόκληση αστιγματισμού στους αναγνώστες τους.

Ευχαριστώ πάντως για το λινκ αλλά μου είναι αδύνατο να διαβάσω τέτοια σεντόνια, χαχαχαχαχα.

Υ.Γ.: Πάω τώρα να το δω.

Ermippos είπε...

Οι ίδιοι αλήτες ήταν πάντα.
http://ermippos.blogspot.com/2010/11/blog-post_25.html

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου μοτοράκια, ίσως άσχετο αλλά επειδή αναφέρεις το μνημόνιο στη αρχή, εδώ συνέντευξη κόμματος- που κάποιοι έβαλαν στην ελλ. βουλή- όπου ο πρόεδρός του στην ουσία παράδέχεται ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς εμπεριείχε το νομοσχέδιο
1ο μέρος: http://peripatris.blogspot.com/2011/03/hellas-orthodoxy.html
2ο μέρος: http://peripatris.blogspot.com/2011/03/hellas-orthodoxy_18.html
Για όποιον βαριέται να δει όλη τη συνέντευξη, (και καλά κάνει) είναι στο δεύτερο μέρος στο σημείο 6:34''.
Δεν είναι ρε φίλε ότι δεν το περίμενα από αυτούς...αυτό που με ακινητοποιεί κάποιες φορές είναι ότι ακόμα ψήνουν πολύ κόσμο

McZab είπε...

Ωραία τα σχόλια boy αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ΣΤ καθόλου δεν είχε στο μυαλό του το πρότυπο του αριστερού (ή αριστερίζοντος έστω) επαναστάτη...Δηλαδή η κριτική σου εξ αριστερών δεν τον αφορά τον άνθρωπο ρε παιδί μου. Όχι γιατί είναι κακό παιδί και εγωιστής, αλλά γιατί ούτε είναι αριστερός αλλά ούτε καν απευθύνεται σε αριστερούς...Προφανώς απευθύνεται στον τύπο του πολίτη που περιγράφει ο ίδιος. Αυτόν τον χρεωκοπημένο εργολάβο λαμόγιο που πιθανά και να αναπολεί την επταετία (άσχετα αν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ) ως περίοδο ευημερίας και τάξης αφού είχε χτίσει τη μισή Αθήνα, διαβάζει κανένα λαιφσταιλίστικο περιοδικό και κοιτώντας τον ουρανό αποφαίνεται ότι "δεν υπάρχουν ηγέτες ποια...". Ε, σιγά μη δώσουμε αξία στον ΣΤ και το κοινό του ρε boy. Καθείς εφ' ω ετάχθη.

The Motorcycle boy είπε...

Έρμιππε -συγνώμη αλλά είσαι εντελώς λάθος. Δεν είναι οι ίδιοι αλήτες, αλλάζουν -άσε που δεν είναι καν αλήτες, αλλιώς λέγεται αυτό που είναι. Αλλά με τέτοιες λογικές σαν τη δική σου γράφεις τη Μαριλίζα Αβραμοπούλου! Ενδροπή σου!

Τζερεμέ, δεν άκουσα φυσικά τη συνέντευξη αλλά το γράφει κι από κάτω οπότε θα σε πιστέψω οτι ο Καρατζαφέρ "είχε διάβασμα" και δεν πρόλαβε να διαβάσει το Μνημόνιο. Κοίτα τώρα τι γίνεται -εγώ να δεχτώ οτι ο προαναφερθείς δεν είναι κότα λυράτη αλλά είναι απλώς ειλικρινής και να τον συγχωρέσω που δεν διάβασε αυτά που ψήφισε. Κι αφού τον συγχωρώ εγώ, προφανώς τον συγχωρούν και οι ψηφοφόροι του. Αλλά ρε φίλε ΠΟΙΟΣ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ; Απάντηση: α) οι λάτρεις της 4ης Αυγούστου και β) οι εργοδότες με περισσότερα από 10 άτομα.
Εννοώ οτι καλή η κουλτούρα περί μνημονίου αλλά κάποτε πρέπει να ακούμε και τι πρεσβεύει ο καθένας. Έτσι για να ξέρουμε.

The Motorcycle boy είπε...

McZab κι όμως φίλε μου. Ο Τσαγκαρουσιάνος λογίζεται για προοδευτική φωνή και έχω συνηθίσει να μπερδεύω τον προοδευτισμό με την αριστερά. Κι όταν δεν τα μπερδεύω αυτά φροντίζουν να τα μπερδέψουν κάμποσοι γνωστοί μου -το άρθρο που σχολιάζω το βρήκα (συγνώμη που δεν διαβάζω Λίφο) σαν λινκ από διάφορους φίλους οι οποίοι το θεωρούσαν επαναστατικό. Κι ανατρίχιασα, επειδή και οι σ/χες "επανάσταση" το έλεγαν αυτό που έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου τη δίνει στεγνά στα νεύρα ποιο είναι; Το κόμμα του διαφημιστή έχει ανακαλύψει μια δυνατή παγίδα. Π.χ. σε συζητήσεις που κάνω και λέω: ρε σεις ακούσατε τι είπε εχθές ο αδωνις ή ο βελόπουλος, όλοι απαντάνε: ελα μωρε ποιος ασχολείται μ' αυτούς τους μαλάκες; και σκέφτομαι: ο παπούς μου, η αναλφάβητη θεία μου κι ο κομπλεξικός κι ακαλλιέργητος γείτονάς μου. και σιγουρα οχι οι συνομιλητες τους διότι δεν μπαινουν σε αντιπαραθεση με γραφικους και φωνακλαδες-παρόλα αυτά βουλευτές. τα αβασιμα επιχειρηματά τους περνανε ομως κι αυτό μου τη σπαει πολύ. οχι επειδη περνανε αλλά επειδη γίνεται μ' αυτο το τρόπο.

The Motorcycle boy είπε...

Φίλε, αυτό ακριβώς ήταν ένα από τα θέματα στο προηγούμενο ποστ μου, έγραφα δηλαδή οτι εντάξει, ο Πάγκαλος έφαγε γιαούρτι, ο Γιώργος γιουχαϊστηκε, ο Χατζηδάκης έφαγε ξύλο κλπ. Τους Λαουτζήδες ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ; Δεν ενοχλούν αυτά που λένε κι αυτά που κάνουν;

Για μένα είναι πρόβλημα κατανόησης της έννοιας της ελευθερίας όλο αυτό -οτι δηλαδή μπερδεύεται το δικαίωμα (ελευθερία του λόγου) με την κατάχρησή του.

Για να μην πολυλογώ θα σου αντιγράψω μια φράση του Μεγάλου την οποία έχω σκοπό, καιρό τώρα, να την κάνω ποστ:
"Πρέπει να διαλέξουμε νέα όπλα και εχθρούς και να ξαναμετρηθούμε. Γιατί έχουμε πεθάνει και δεν μας το λέει κανείς". Καταλαβαίνεις φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχωρα από τη διαστρεβλωση της ελευθερίας με το οποίο συμφωνώ, η "μαγκιά" που διακρίνω στον Καρατζαφυρερ και το τσίρκο του ειναι η εξης: δεν ενοχλούν αυτά που λενε. Εχω την εντυπωση ότι ο κόσμος είτε τ' ασπαζεται, είτε τα θεωρει γελοία, ανάξια να ασχοληθει. Αλλα δεν τον ενοχλουν. Για το τελευταιο που αντιγραφεις: δυσκολο κι ελπιδοφορο συγχρονως. Ακόμα και οι πιο ανοιχτόμυαλοι εχουν μεγαλωσει με συγκεκριμενους εχθρους και συγκεκριμενα οπλα. Άντε τώρα να βάλεις στην άκρη θυμικό, συνείδηση τοσων χρονων και ωρες αμπελοφιλοσίας και ανάλυσης στα ταβερνεία. ====>

Ανώνυμος είπε...

===> Για να μη λεω για τους άλλους-το παρατηρώ και στον εαυτο μου ορισμενες φορες-η αφοσιωση σε μια αποδεκτη μορφη επανάστασης(πόσο μάλλον όταν αυτή εχει και κοινοβουλευτικη φωνη) προσφερει ψυχολογικη ασφαλεια. Πλεον απο διάολος εγινε θεός και θελει μεγάλα "μπαλάκια" να βρεις άλλο διάολο. Μεγαλη κουβεντα αδερφε...ελπιζω να καταλαβα τι θες να πεις :)

bernardina είπε...

Tzer, (αν μου επιτρέπεις μότορα μια μικρή σφήνα)
Ο λόγος (ή οι λόγοι) που ο κόσμος δεν ενοχλείται από τα λεγόμενα του Καρατζαφύρερ είναι, κατά τη γνώμη μου πρώτα και κύρια επειδή (δυστυχώς) τον εκφράζουν. Ακόμα κι εκείνον που λέει, "ωχ, μωρ' αδελφέ, ποιος τον ακούει". Είναι ένας άλλος τρόπος να σου πει: "εγώ τον ακούω και συμφωνώ μαζί του, αλλά για να μην τα χαλάσω μαζί σου (επειδή είμαι και πονηρούλης) κάνω το λωλό παγόνι".
Ο Καρα Τζαφέρης είναι μεγάλο γατόνι, εκτός από γλίτσης -για να μείνω στο πνεύμα του ποστ. Μαζί με τα δέκα εμετικά ψέματα που σου σερβίρει, σου ρίχνει για γαρνιτούρα μια κοινότοπη αλήθεια, απ' αυτές που θα τις ασπαζόταν ο οποιοσδήποτε γιατί ακριβώς είναι κοινότοπη και "αυτονόητη", χρυσώνει μ' αυτή τα σκατά του και σου λέει "ορίστε, φάε ένα ωραίο προφιτερόλ. ΕΓΩ θα σε χορτάσω!"
Παλιά, καλή, δοκιμασμένη και πετυχημένη γκεμπελίστικη τακτική. Η χαρά του μικροαστού (όπως είμαστε ΟΛΟΙ μας, αν θελουμε να λέμε τα σύκα σύκα)

The Motorcycle boy είπε...

Τζερεμέ, μια χαρά το κατάλαβες κι αν ήταν εύκολο δεν θα το κόπιαρα να στο γράψω -τι διάλο δηλαδή! Με τα δύσκολα καταπιανόμαστε πριν μας καταπιάσουν αυτά και μας καταχωνιάσουν.

Τώρα, έχει τα δίκια της κι η Βερναρδίνη όταν λέει οτι ο Καρατζαφέρης εκφράζει κόσμο. Αλλά δεν δέχομαι με τίποτα οτι δεν ενοχλούν αυτά που λέει.
Δηλαδή, να στο πιάσω το θέμα καθαρά ναζιστικά ρε παιδί μου: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΡΑ-ΤΖΑΦΕΡΗΣ; Σε λίγο θα εμφανιστεί ο Μωυσής Σολομονίκος και θα μας παρακινεί να σκοτώσουμε τους Εβραίους!
Να στο πω κι αλλιώς -σχετικά με το γελοίο του πράγματος. Όταν ο Λεβέντης έλεγε οτι θα βγει στη Βουλή τον κοροϊδεύανε από κάτω και του πετάγανε ντομάτες. Όταν ο Καραρτζ λέει τις ξουρίες του περί ηλεκτρονικών υπολογιστών τον βγάζουν στα χιουμοριστικά τύπου Ελληνοφρένεια και μετά πάνε και τον ψηφίζουν! Ε;

DimosK. είπε...

Εγω να προσθεσω πως πριν το Χιτλερ οι αναρχικοι/αριστερα ειχαν τρελα ποσοστα αλλα και μετα τον Μαη του `68,η Δεξια βγηκε με τα τσαρουχια στην Γαλλια(οκ,αδοκιμος ορος το "τσαρουχια",αλλα δεν ξερω τι φοραγανε οι Γαλλοι..Γκετες?)
Το κακο με τον ΣΤ,ειναι οτι ειναι τρελα προοδευτικος αμα διαβασεις κατ`αντιπαραβολη με τον ΦΓ της Athens Voice!
Αυτος την εχει δει απιστευτος καινοτομος επιχειρηματιας και απο το βαθρο του κατακεραυνωνει οτιδηποτε μπορει να χαλασει την σουπα..Ημερομισθια,συνδικαλισμο,απεργιες,κοινωνικο κρατος(συληβδην ομως..χωρις τυχον εξαιρεσεις!)
Φυσικα ολα αυτα υπο το πρισμα του οτι η κρατοκυβερνηση(μια λεξη),εχει χρεοκοπησει και οτι απο πισω υπαρχει μια γενια Ικανοτατων αλλα και Προθυμοτατων επιχειρηματιων,που θα μπορουσε να σωσει την αμοιρη ετουτη χωρα!
Φυσικα αν αυτες τις π@π@ριες τις συνδυασεις με κατι Μικη(δες),με κατι Σερ Μαρκεζινη(δες),με τα (απο)κοματα της Ντορας και του Κουβελη,καθως με την συνεντευξη του Παπαδοπουλου στον ΠαπαCIAελα στον ΣΚΑΪ,ετοτενες βγαζει ακρη!!
Ετοιμαστειτε για την διαδοχη κατασταση..ερχονται οι Σωτηρες του Γενους!
φυσικα σε ολα αυτα η Αριστερα περιμενει την Δευτερα Κομουνιστικη Παρουσια και κανει επαναστατικη γυμναστικη με πορειες που πανε στο Συνταγμα και διαλυονται ταχιστα, αφου παρουν παρουσιες και δωθουν δικαιολογητικα για την ολιγοωρη απουσια(!)
ps:Συγχαρητηρια στον Ερμιππο για το αρθρο του περι Υγειας(και αναπαυσεως των δις στις τσεπες των Εταιρειων)

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, αυτό λέμε -γιατί την τρελή απήχηση της αριστεράς την διαδέχεται φασισμός. Και μην το γυρίσουμε στο κνίτικο περί συνωμοσίας του διεθνούς ιμπεριαλισμού γιατί αυτή η "συνωμοσία" υπάρχει ΚΑΙ όταν ανεβαίνει η αριστερά, άρα θα μπορούσε να την κόψει πιο εύκολα στο ανέβασμα.

Ούτε Άθενς Βόις διαβάζω συχνά, αλλά το τελευταίο τεύχος έτυχε και το πήρα από ένα φαγάδικο. Λοιπόν εκεί ο Γεωργελές τα έλεγε μια χαρά (δεν είδα να τα χώνει σε απεργούς -τα προφανή έλεγε). Αλλά βέβαια υπήρχε και η Σώτη που ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ. Χίλια τόσα χρόνια αραβικού πολιτισμού τα εξαφάνισε με μια ανέμελη πορδίτσα -κλασσική Σώτη δηλαδή.

Δεν με ενοχλεί η αριστερά να περιμένει τον Ιησού τον Γκεβαραίο να ξανακατεβεί στη γη. Με ενοχλεί να καπελώνει κινήσεις οι οποίες (εκτός των άλλων) είναι κάργα εκτονωτικές και αντιδραστικές.

Μαρλαφεκατ είπε...

Ρε, τι σκατα περιμενετε απο την ελληνικη κοινωνια? Απο τους πλεον αμορφωτους λαους της Ευρωπης που εχει αναγαγει τον χαβαλε, το καλο αυτοκινητο, τον διορισμο, τα ριαλιτυ τα σαχλοσηριαλ του Χαρη Βρωμα και τα μπεστ σελλερ (...) της Δημουλιδου στη χαρα της ζωης του? Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει αλλα ο μονος τροπος για να πεις κατι σημαντικο στη μαζα ειναι πλεον μεσα απο μια διασκεδαστικη εκπομπη τυπου Αλ Τσαντιρι ή Ραδιο Αρβυλα ("παιζω και μαθαινω" το λεω εγω). Που ειναι το κακο? Εκτος του οτι φαινεται και παλι πως χωρις χαβαλε δουλεια δεν γινεται, προσφερονται επιπλεον δυνατοτητες χειραγωγησης σε οποιον το θελησει καθως μπορει κανεις με αποσπασματικη και μη διασταυρωμενη ενημερωση και μια γερη δοση πλακας να μαθει ο,τι γουσταρει ο αλλος. (Δεν λεω πως οι συγκεκριμενοι το κανουν, ουτε και πως δεν το κανουν, μη με αρχισετε, βαριεμαι) Ετοιμα ειναι ολα, πως το λενε. Καποιοι μερικοι μερικοι σαν κι αυτους που γραφουμε εδω μεσα ειμαστε οι "περιεργοι", οι "λαπαδες", οι "ψευτοκουλτουριαρηδες", οι "ΣΥΡΙΖομπαχαλακηδες", "προδοτες", "λεσχηΜπιλντερμεργηδες", "τραχαναδες", "φλωροι" και λοιποι μπηξοι-δειξοι, βαλτε ο,τι γουσταρετε.
Και κατι για τους υπολοιπους "πραγματιστες", "Πατριωτες", "μαγκες" κλπους. Θυμηθειτε: Η Περιέργεια Σκότωσε το Γατόνι.

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου συμφωνώ απολύτως περί της αντιδραστικότητας (αμάθειας, έλλειψης καλλιέργειας) της νεοελληνικής κοινωνίας -χαρακτηριστικά τα οποία υποθέτω πως έχουν τη ρίζα τους στην αποχώρηση των Οθωμανών πριν 200τόσα χρόνια, οι οποίοι (Οθωμανοί) έφυγαν και άφησαν τους υπηκόους τους χωρίς κυρίαρχη κουλτούρα μετά από αιώνες (μην ξεχνάμε οτι πριν από αυτούς η χώρα ήταν επαρχία του Βυζαντίου που μόνο Ελλάδα δεν ήταν).
Ας μην κάνω λοιπόν σύγκριση ευρωπαϊκού μεσαίωνα ο οποίος θεωρείται εποχή σκοταδισμού και βυζαντινού μεσαίωνα ο οποίος θεωρείται εποχή πνευματικής
ανάτασης.
Θα πω μονάχα οτι ο Λαζολάκης και οι Αμανέδες είναι χαρακτηριστικά δείγματα άκρατου φασισμού, είναι οι Μαστοράκηδες που ψάχνουν σ/χες για να διαπρέψουν.

Κομπιναδόρος είπε...

Χύμα και τσουβαλάτα ο Στάθης, όχι μαλακίες αχαχαχ

The Motorcycle boy είπε...

Ναι, έτσι ακριβώς -πώς λέγαμε "Λόγια Starάτα" με τον Βαρεμένο; Ε, αυτά είναι "Λόγια Σταθάτα". Πάλι με τον βαρεμένο.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκα, αυτή τη φορά διάβασα ΚΑΙ τα σχόλια και σε ότι με φορά, όλο το ζουμι είναι το:
"Πρέπει να διαλέξουμε νέα όπλα και εχθρούς και να ξαναμετρηθούμε. Γιατί έχουμε πεθάνει και δεν μας το λέει κανείς"

Αυτό...

(Βαριέμαι να "συνδέομαι" πάρε το σχόλιο "ανώνυμο".Ψυχανεμίσου τα ίχνη...)

The Motorcycle boy είπε...

Ε, μα σαφώς αυτό είναι όλο το ζουμί -γιατί νομίζεις το έβαλα, για να δείξω οτι ξέρω πολλά αποφθέγματα απέξω;

Άντε, καλά να περνάς ρε ρεμάλι.

Ανώνυμος είπε...

Aκόμη και στην περίοδο των παχιών αγελάδων υπήρχε σαφώς κόσμος που διαμαρτυρόταν για την σαπίλα και την διαφθορά. Ο κόσμος αυτός λοιδορήθηκε, χλευάστηκε, χαρακτηρίστηκε "μίζερος", "εχθρός της προόδου", και εν τέλει, φιμώθηκε.
Αυτοί δικαιούνται να έχουν οργή για τα αποτελέσματα της κρίσης?

The Motorcycle boy είπε...

Γιατί με ρωτάς ποιος δικαιούται τι; Εγώ δεν είμαι Υπηρεσία Παροχής Δικαιωμάτων Οργής, ούτε ΚΟΒα.

Αν θέλεις βέβαια τη γνώμη μου και χωρίς να καταλαβαίνω ποιους εννοείς οτι διαμαρτύρονταν, πότε διαμαρτύρονταν και από ποιους λοιδορρούνταν, θα σου πω το εξής:
Θεωρώ υποκριτική και κάλπικη και πλήρως μαλακισμένη τη στάση όσων δεν έλεγαν κουβέντα όσο η ΝΔ πήγαινε με χίλια προς τη χρεοκοπία και βρέθηκαν τώρα να τσιρίζουν περί Μνημονίου και άλλων δεινών που προξένησε η κυβέρνηση του Πασόκ.
Πέρα από αυτό και για να στο γενικεύσω, θεωρώ οτι όποιος διαμαρτύρεται εναντίον μιας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ κυβέρνησης έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την υποχρέωση να πάει στις εκλογές και να την καταψηφίσει αλλιώς είναι σκέτος παπάρας.
Αυτά αναφορικά με την προσωπική μου στάση ζωής, παραπέρα δεν ασχολούμαι.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι