Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2011

"Το όνομά μου είναι Γουίλιαμ Μπλέικ κι αυτή είναι η ποίησή μου"


Είναι, νομίζω, καιρός να σου συστηθώ κανονικά κι επίσημα. Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ανήκω στο «1 εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών, με τη βεβαιότητα ότι "τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος" και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Λοβέρδου –τέτοιος άνθρωπος είμαι εγώ.

Πριν όμως κάνω την αυτοκριτική μου περί της αντικοινωνικής μου αυτής συμπεριφοράς θα ανοίξω μια παρένθεση:

Όταν ο Πάγκαλος είπε «μαζί τα φάγαμε που σας διορίζαμε» και «ο κοπρίτης που διορίζεται με ρουσφέτι στο δημόσιο παραμένει κοπρίτης» έγινε ολίγον της κόφας. Κόψανε από την πρώτη δήλωσή του κομμάτι περί διορισμού και έγινε το «μαζί τα φάγαμε» ευρύτερη κατηγορία –κάποιοι, ως φαίνεται, είχαν τη μύγα. Και στη δεύτερη δήλωση του Παγκάλου κόψανε τα περί ρουσφετιού και γενικεύσανε για όλους τους δημόσιους υπάλληλους, προσωπικά δεν ενδιαφέρθηκα επειδή οι αρχικές δηλώσεις δεν με αφορούσαν.
Τώρα με τον Λοβέρδο ακούστηκαν οι συνήθεις αντιπολιτευτικές διαμαρτυρίες αλλά δεν έγινε ο προηγούμενος χαμός –παρ΄όλο που οι δηλώσεις Λοβέρδου είναι καθαρά φασιστικές ενώ οι δηλώσεις Παγκάλου ήταν επιπέδου σοφιστείας (υπερτονιζόταν η μισή αλήθεια μπας και μείνει στο ημίφως η άλλη μισή). Γιατί;

-Μήπως επειδή ο κόσμος συνήθισε το βρισίδι;
-Μήπως επειδή ο Πάγκαλος είπε κακά λογάκια ενώ ο Λοβέρδος χρησιμοποίησε πιο ήπιες λέξεις;
-Μήπως επειδή ο Λοβέρδος είπε πράγματα που αρέσουν στο ευρύ κοινό;

Ας το δούμε λίγο:
«στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση...»
«όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται».
«Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση».
Να σημειώσω οτι δεν μεταφέρω ολόκληρες τις δηλώσεις Λοβέρδου όπως παρουσιάζονται στις εφημερίδες επειδή και ασυνάρτητες τις θεωρώ (ίσως απλώς να είναι πετσοκομμένες –αυτή όμως είναι η μόνη ενημέρωση που έχω) και δεν βλέπω να διαφοροποιούν το νόημα όσων μετέφερα εδώ πέρα.

Λοιπόν το Σύνταγμα είναι ένας βραχνάς για τον κάθε συνεπή καφενόβιο –γνωστό αυτό. Εκεί δηλαδή που κάθεται στις 3 καρέκλες του και λιάζεται και ενώ έχει αμολήσει το μυθικό «ρε, με κάνεις εμένα πρωθυπουργό για μια βδομάδα;» τη στιγμή ακριβώς που φτάνει στις εξαγγελίες περί του πώς θα διορθώσει κάθε νόσο και πάσα μαλακία (σχεδόν πάντα, αυτό περιλαμβάνει το στήσιμο κάμποσων ανθρώπων στα 10 μέτρα) πετάγεται ο εξυπνάκιας και τον γειώνει: «αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα!» Ο καφενόβιος συνήθως τότε ρίχνει την άγρια ματιά του (δεν είναι και λίγο πράμα να σε κόβουν πάνω στις κυβερνητικές εξαγγελίες) και ξεκαθαρίζει: «το΄χω χεσμένο το Σύνταγμα!» Σ΄αυτόν κλείνει (υποθέτω) το ματάκι ο υπουργάρας Λοβέρδος όταν ξεκινάει τη δήλωσή του κατηγορώντας το Σύνταγμα. Πρόβλημα; Ένα και να καίει! Καθότι ο Λοβέρδος ορκίστηκε να τιμάει και να προστατεύει αυτό το Σύνταγμα –αν το θάβει είναι επίορκος. Κι επειδή κατέχει δημόσια θέση, αυτό συνεπάγεται παύση από τα καθήκοντά του.

Η δεύτερη τσαχπινιά του υπουργού εμπεριέχεται στη δήλωσή του περί νίκης επί του «ελληνικού Δημοσίου». Ωραία λόγια, αντρίκεια και ξηγημένα –οι Τουταγχαμών του καφενείου τα γουστάρουν κάτι τέτοια, πωρώνονται κι «εγώ μαζί σου είμαι Αρτέμη –για τους άλλους δεν ξέρω....» Πάρτο αλλιώς τώρα, γιατί βρήκαμε στους σοβάδες: αν έβγαινε αύριο ο CEO της δείνα εταιρείας, ας πούμε της Intrasoft, και έλεγε οτι «όποιος πιστεύει οτι μπορεί να θέσει στόχους (έτσι μεταφράζεται η άσκηση πολιτικής στα μανατζερίστικα) στην Intrasoft χωρίς να νικήσει την Intrasoft αυταπατάται», αν έλεγε λοιπόν κάτι τέτοιο κάποιος «CEO, listen what I CEO» δεν θα τον δένανε πάραυτα; Εγώ που είμαι θιασώτης της αντιψυχιατρικής δεν προτείνω να πάνε τον υπουργό δεμένο στο Δαφνί, αλλά βρε παιδί μου... αφού το Δημόσιο είναι εχθρός σου τι διάολο φαγώθηκες να γίνεις πολιτικός του προϊστάμενος; Κάτι περίεργο διακρίνω εδώ πέρα, κάποια αντίφαση, της οποίας όμως η διερεύνηση εμπίπτει στις αρμοδιότητες άλλων.

Εντάξει, πολύ το σοβαρέψαμε –να πούμε κι ένα αστείο απ΄αυτά που αρέσουν στους άρχοντες των καφενείων, οτι δηλαδή άμα δεν είσαι αριστερός σ΄αυτή τη χώρα δεν υπάρχεις! Κι επειδή ήρθα στο κέφι θα πω και το συμπληρωματικό του συγκεκριμένου αστείου: άμα δεν είσαι γκέι δεν υπάρχεις στη σόου μπίζνες –ωραία; Πολύ γέλιο, έτσι; Ξεραθήκαμε!
Έλα όμως που πρέπει να δικαιολογηθεί το χιουμοράκι καθότι είμαστε και κάποιοι σοβαροί δημόσιοι άνδρες! Πώς θα δικαιολογηθεί; Μα, με την αντιστροφή της πραγματικότητας! 
Μια βδομάδα παίζανε τα δελτία ειδήσεων το θέμα με τους νεκρούς στη Μαρφίν και στο μνημόσυνό τους ήταν πάλι εκεί τα κανάλια –λουλούδια υπήρχαν έξω από το καμένο κτίριο για κάμποσες μέρες, διαδήλωση έγινε σχετικά, πρωτοσέλιδα για μέρες στις εφημερίδες –όλα αυτά τα είδε ως «το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους», ο κύριος υπουργός! Ίδιας έκτασης ντόρος έγινε και με τη συμπλοκή στο Ρέντη όπου σκοτώθηκαν οι δυο Δελτάδες –ευτυχώς, ξέχασε να το αναφέρει σαν παράδειγμα ξεπέτας από τα ΜΜΕ ο υπουργός!
Εντάξει πάντως, μπορεί να ζούσε στον πλανήτη Τσάρλεστον όταν γινόντουσαν όλα αυτά κι έτσι να μην τα πήρε είδηση –αλλά η άποψή του: «Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός», αααα –όλα κι όλα! Λίρα εκατό!
-Η κοπελίτσα εκείνη που προφυλακίσανε επειδή είχε αποκόμματα εφημερίδων με προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων και την διαπόμπεψαν επειδή το επώνυμο της μητέρας της ήταν ίδιο με το επώνυμο μέλους των Μπάαντερ Μάινχοφ να υποθέσω οτι δεν ήταν αριστερή –έτσι; Ήταν αναρχική, άρα δεξιά, μη σου πω και ακροδεξιά!
-Ο τυπάκος με τα πράσινα παπούτσια να υποθέσω οτι ούτε αυτός ήταν αριστερός –σωστά;
-Ο άλλος που τον συνέλαβαν με τα σαμπουάν και του φορτώσανε κατοχή εκρηκτικών –τι ήταν; Δεξιός, άντε το πολύ κεντρώος, έχω δίκιο;
-Οι υπάλληλοι που απολύονται από τα βιβλιοπωλεία όταν τολμήσουν να συμμετάσχουν στην απεργία του συλλόγου τους –κι αυτοί δεξιοί, έτσι; Άντε το πολύ κεντρώοι –είπαμε!
Να μη συνεχίσω με παραδείγματα –απλώς αναρωτιέμαι. Το Πασόκ δεν λέει οτι είναι αριστερό κόμμα; Κάνω λάθος; Κάτι άλλαξε και δεν το πήρα είδηση; Αριστεροί δεν είσαστε σύντροφοι; Κι αν είναι αριστερό κόμμα το Πασόκ αλλά ο Λοβέρδος ενοχλείται από αυτή τη νοοτροπία να αντιμετωπίζονται θετικά μόνο οι αριστεροί σ΄αυτή τη χώρα –τι διάολο κάνει στο Πασόκ; Πήγαινε βρε παιδί μου σε κάνα δεξιό κόμμα –τι κάθεσαι στους σοσιαλιστές και χαλιέσαι; Νομίζω;

Παρασύρθηκα με τα «αποφθέγματα μεγάλων ανδρών» και έφυγα από το θέμα. Είμαι δημόσιος υπάλληλος.

Για να μπω στο Δημόσιο έδωσα εξετάσεις (διάρκειας τριών μηνών). Με εξέτασαν καθηγητές πανεπιστημίων και δικαστές του ΣτΕ. Τα γραπτά και τα προφορικά μου ελέγχθηκαν από διακομματική επιτροπή. Έτσι μπήκα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης την οποία τέλειωσα με 9. Αυτό σήμαινε άμεσο διορισμό στο δημόσιο κι ο τρόπος με τον οποία διορίστηκα με εξαιρεί, νομίζω, από την κατηγορία Παγκάλου «μαζί τα φάγαμε που σας διορίζαμε».

Είμαι 16 χρόνια δημόσιος υπάλληλος και σ΄αυτά τα χρόνια το ελληνικό Δημόσιο έχει δώσει χρήματα για να με εκπαιδεύσει, να με εξειδικεύσει σε έναν συγκεκριμένο εργασιακό τομέα. Κι έγινα τόσο ειδικός που έφτασα να δίνω μαθήματα σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους περί του θέματος της εξειδίκευσής μου. Αλλά ένα ωραίο πρωί αρνήθηκα να υπογράψω κάτι που μου φαινόταν παράνομο (μη με περάσεις για ήρωα –ο δημόσιος υπάλληλος όταν υπογράψει παρανομία την τρώει γερά, ακόμα κι αν ισχυριστεί οτι εκτελούσε εντολή προϊσταμένου). Αφού ήμουν λοιπόν τέτοιος άνθρωπος (τα εξήγησε παραπάνω κι ο Λοβέρδος να μην τα επαναλάβω) με ρίξανε σε μια θέση ψυγείο, άσχετη με την ειδικότητά μου –έτσι τα χρήματα που είχε επενδύσει σε μένα το Δημόσιο πάνε στο βρόντο. Το επεσήμανα πολλές φορές στους ανωτέρους μου αλλά δεν φάνηκε να τους απασχολεί ιδιαίτερα. Ρεζουμέ, έχω όλη την καλή διάθεση να αποσβέσω την επένδυση που έχει γίνει πάνω μου αλλά μονάχα η δική μου καλή διάθεση δεν επαρκεί.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση (τότε που δεν υπέγραφα και με κατέψυξαν) ήμουν εκτός μάσας –έβλεπα οτι κάποιοι συνάδελφοί μου βγάζανε κάποια (λίγα, πολλά, πάρα πολλά) εξτραδάκια αλλά δεν ασχολιόμουν –κάποια δουλειά θα κάνανε για να τα βγάζουν, υπέθετα. Όταν όμως η προηγούμενη κυβέρνηση είπε οτι θα μου κρατούσε δυο μισθούς σε δόσεις γιατί είχε ξετινάξει τα ταμεία ενοχλήθηκα κι έκανα απεργίες.

Η τωρινή κυβέρνηση ανέλαβε να με σενιάρει –στην αρχή μου έκοψε τον 13ο και τον 14ο μισθό –δε μίλησα, συναισθανόμενος τη «δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας» -να σου πω την αλήθεια, ντράπηκα να μιλήσω.
Μετά μου κόψανε κάτι ακόμα από τον μισθό μου, πάλι δε μίλησα –τα πράγματα πήγαιναν χάλια για όλους. Μάλιστα, κατάπινα και την παράνοια μεγάλης μερίδας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα -αυτοί λοιπόν χωρίς να έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους απεργία κατηγορούσαν εμένα που δεν φώναζα για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα! Λες και οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν πληρωμένες απεργίες, λες και δεν χάνω 100 ευρώ κάθε φορά που κατεβαίνω στο δρόμο -αλλά τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.
Όσο μου κόβανε μισθό τόσο ανεβάζανε φόρους –ήμασταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!
Τώρα μου ζητάνε να πληρώσω νταβατζιλίκι (400 ευρώ το κεφάλι κι άλλα 400 για το σπίτι που μένω).
Μου λένε οτι ο μισθός μου θα πάει 1.000 ευρώ –εντάξει, δεν ψήνομαι από τις φήμες, περιμένω να δω κάτι έγκυρο πριν μιλήσω.

Αλλά όταν ακούω υπουργάρες (σαν τον παραπάνω) και γενικότερους αναλυτές να λένε οτι ο μισθός μου πρέπει να εξομοιωθεί με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, μπερδεύομαι λίγο. Τι εννοούν;
Δουλεύω σε έναν μεγάλο δημόσιο οργανισμό –άρα η παραβολή θα γίνει με τους μισθούς μιας μεγάλης εταιρείας ή μιας τράπεζας, ας πούμε; Δηλαδή θα παίρνω όσα παίρνει ένας πτυχιούχος με μεταπτυχιακό, γάμο, παιδί και 16 χρόνια προϋπηρεσία σε αυτές τις εταιρείες; Αν ναι –δεν ανησυχώ. Γιατί οι καθαρές αποδοχές μου πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον το διχίλιαρο (από 1.600 που παίρνω σήμερα)! Έχω άδικο;

Ακούω εκείνη την παπαριά περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων –αυτή η μονιμότητα φταίει για όλα! Αναρωτιέμαι, σε ποιους αναφέρονται; Το Σύνταγμα προβλέπει οτι οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι όσο υπάρχει η θέση την οποία καλύπτουν. Αν αύριο καταργηθεί η θέση φεύγει κι ο υπάλληλος –αυτή είναι η περίφημη Συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα! Δεν χρειάζεται βέβαια να πω οτι κανένα Σύνταγμα δεν απαγορεύει την κατάργηση θέσεων στον Δημόσιο τομέα.

Να προσθέσω κάτι λίγα; Ο δημόσιος υπάλληλος αν καταδικαστεί από δικαστήριο ακόμα και για πταίσμα (τροχαίο για παράδειγμα) απολύεται. Ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί επίσης να απολυθεί εάν το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφανθεί οτι δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του.

Και σε όλες τις παραπάνω απολύσεις δεν προβλέπεται αποζημίωση –τώρα, με την εργασιακή εφεδρεία μπαίνει για πρώτη φορά το θέμα της αποζημίωσης.

Τυπικά λοιπόν ο δημόσιος υπάλληλος δεν είναι μόνιμος αλλά ουσιαστικά δεν απολύεται. Επειδή οι πολιτικοί δεν καταργούν θέσεις, επειδή τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν παίρνουν τόσο δραστικές αποφάσεις.... εντάξει. Και τι φταίει ο δημόσιος υπάλληλος για όλα αυτά; Κατάργησε κύριέ μου τη θέση κι απόλυσέ με. Άλλαξε τη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων και βάλε κεφαλοκυνηγούς ξέρω ΄γω... Εσύ είσαι η κυβέρνηση, εσύ φαγώθηκες να πάρεις την εξουσία και για να τα κάνεις όλα αυτά δεν χρειάζεσαι ούτε κοινοβούλιο, ούτε ψηφοφορίες, ούτε Σύνταγμα, ούτε τίποτα. Μια απλή υπουργική απόφαση αρκεί! Αλλά δεν τα κάνεις –δικαίωμά σου βεβαίως! Θα έχεις τους λόγους σου! Γιατί λοιπόν για κάτι που δεν κάνεις εσύ κατηγορείς εμένα; Πώς την είδες;

Είμαι δημόσιος υπάλληλος και, μεταξύ μας, δεν ντρέπομαι καθόλου γι΄αυτό. Επειδή δεν πουλάω αμάξια ή κινητά ή άλλα άχρηστα σκατολοϊδια προσπαθώντας να κοροϊδέψω τον κοσμάκη οτι η ζωή του θα γίνει καλύτερη όταν τα αποκτήσει. Δεν προσπαθώ να δέσω ανθρώπους με δάνεια, δεν καταστρέφω το περιβάλλον, δεν βάζω παιδιά να δουλέψουν παράνομα –εγώ απλώς πουλάω υπηρεσίες για να ζουν καλύτερα οι πολίτες αυτής της χώρας. Ή αυτός είναι ο σκοπός μου και δεν ντρέπομαι καθόλου γι΄αυτόν.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος κι έχω κάποια εμπειρία για τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα –φυσικό είναι.
 Έχω ψωνίσει σε μαγαζιά όπου σου πουλάνε άλλο προϊόν απ΄αυτό που χρειάζεσαι σε τιμή διπλάσια απ΄όσο θα σου στοίχιζε αν το παράγγελνες από την Αγγλία και στο έφερναν στο σπίτι σου! Λέω λοιπόν οτι υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά και καλό θα ήταν, πριν κατηγορήσουν τους κηφήνες δημόσιους υπάλληλους, να κοιτάξουν λίγο τα δικά τους χάλια.
Έχω υπάρξει συνδρομητής ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών κι έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή (όποιος έφυγε από τον παλιό δημόσιο ΟΤΕ για να πάει στη HOL με καταλαβαίνει). Λέω λοιπόν οτι δεν μπορεί να αποδειχτεί σε απόλυτα μεγέθη η άποψη περί καλής λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα και κακής λειτουργίας του δημοσίου –έχω δει σκατά και στις δυο πάντες.
 Έχω συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες και σαν δημόσιος υπάλληλος –αυτοί οι, παντός τύπου «σύμβουλοι» απλώς βάζουν εντελώς άπειρα παιδάκια να μαζεύουν στοιχεία από τους δημόσιους υπάλληλους, τα στοιχεία αυτά τα περνάνε σε μια βάση Άξες της συμφοράς και το παίζουν ντρινκ μάι φορντ. Βέβαια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, η ταξινόμηση που κάνουν είναι μη χρηστική, ο δημόσιος υπάλληλος κρατάει τα ίδια στοιχεία με διαφορετικό τρόπο και στο τέλος κάνει τη δουλειά –αλλά ο «σύμβουλος» παίρνει τα «εύγε» και τα φράγκα. Λέω λοιπόν, οτι αυτό που ακούγεται περί εμπλοκής ιδιωτικών εταιρειών στην είσπραξη φόρων και στην αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου είναι σκέτη μπαρούφα. Επειδή, από τη μια, οι ιδιώτες δεν έχουν αποδείξει οτι διαθέτουν τα προσόντα κι από την άλλη, την τελική υπογραφή θα τη βάζει και πάλι ο δημόσιος υπάλληλος. Άμα βάζεις όμως την υπογραφή το ψάχνεις κιόλας. Κι άμα το ψάχνεις –κάνεις τη δουλειά. Ο ιδιώτης σε τι θα ωφελήσει;

Θέλεις, κύριέ μου, να εισπράττουν οι ΔΟΥ; Στείλε τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης μια βόλτα κατά κει –κι άμα βγάλουν καταχωνιασμένους φακέλους ρίξε μια πειθαρχική ποινή στους προϊσταμένους. Αυτό είναι η δουλειά σου, αλλά δεν την κάνεις.
Θέλεις κύριέ μου, να είναι παραγωγικές οι δημόσιες υπηρεσίες; Πάρε τους συμβούλους που έχεις στο υπουργικό σου γραφείο και βάλτους να φτιάξουν μια μελέτη για κάθε υπουργείο. Ποιο είναι το αντικείμενο του υπουργείου –τι δουλειά κάνει ρε παιδί μου; Τι θέσεις χρειάζονται –οργανισμός να πούμε. Ποιος είναι ο σκοπός του κάθε υπουργείου –τι θέλει να πετύχει δηλαδή; Βγάλε κι έναν τρόπο να μετράς τον σκοπό και ξεμπέρδεψες, μέχρι αγαλματάκι στην Κλαθμώνος σε κόβω!
Αλλά όταν μου λες οτι θα δίνεις πριμ παραγωγικότητας χωρίς να έχουν καθοριστεί τα παραπάνω –συγνώμη φιλαράκι, αλλά για «λάβετε οι ημέτεροι τα δέοντα» σε κόβω. Και μακάρι να είμαι λάθος καθότι πάλι από μένα θα κόψεις και πάλι σε άλλους θα τα δώσεις. Αλλά στο τέλος εμένα θα κατηγορήσεις.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος και χάνω μισή ώρα τη μέρα για να βρω φωτοτυπικό μηχάνημα που δουλεύει, ο υπολογιστής μου είναι για να γεννάνε κότες (Windows 2000), εκτυπωτή έχει κάποιος συνάδελφος τρία γραφεία παρακάτω και τον παρακαλάω για να τυπώσω, υλικό γραφείου δεν έχω, το κτίριο που δουλεύω είναι υπό κατάρρευση και σώζω κάθε τρίλεπτο γιατί έχουμε συνεχείς διακοπές ρεύματος. Είμαι δημόσιος υπάλληλος και έτσι δουλεύω –αλλά δεν ζητάω τα ρέστα από κανέναν. Επιλογή μου και τη λούζομαι –με πιάνεις;

Όταν όμως έρχεσαι και με βρίζεις από πάνω για πράγματα τα οποία εσύ δεν έκανες –τότε ενοχλούμαι λιγάκι. Ειδικά αν εσύ που με βρίζεις, πριν γίνεις υπουργάρα ήσουν εξίσου δημόσιος υπάλληλος με μένα για να μη σου πω χειρότερος –καθηγητής πανεπιστημίου δηλαδή.

Λέω λοιπόν –εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος κι αυτή είναι η δουλειά που κάνω, εσύ λεβέντη μου τι δουλειά κάνεις; Για πες μας να το μάθουμε...

61 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ο Καλος Λυκος είπε...

Το θέμα δεν είναι πως είσαι δημόσιος υπάλληλος. Το θέμα είναι πως είσαι αριστερός.
Δεν ακούς τον κύριο υπουργό - "στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός", και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Δεν έχω καταλάβει πάντως που βρίσκουν την άνεση να μιλάνε έτσι. Είπαμε να έχουν θράσος, αλλά αυτοί το ξεπάτωσαν...

The Motorcycle boy είπε...

Κοίτα τώρα μαλακία -δεν το είχα σκεφτεί έτσι συνδιαστικά! Είμαι ΚΑΙ δημόσιος υπάλληλος ΚΑΙ αριστερός (εντάξει -αμφιδέξιος, δηλαδή γράφω με το δεξί και πετάω πέτρες με το αριστερό)! Άρα για μένα, προσωπικά, μιλάει ο υπουργέας! Τι τιμή, τι τιμή!

Υ.Γ.1: Έλιωσα τώρα.
Υ.Γ.2: Η άνεση στην εξάσκηση θράσους έρχεται πάντα από τον αντίλογο φίλε μου -γνωστό αυτό. Μην απορείς λοιπόν.

Ο Καλος Λυκος είπε...

Ποιόν αντίλογο; Έχει αντίλογο ο υπουργός; "Αντιλογία" εννοείς, έτσι;

The Motorcycle boy είπε...

Αντίλογο (θα μπορούσε να έχει) η άποψη που εκφράζει ο υπουργός. Αλλά δεν το κόβω πιθανό...

Ο Καλος Λυκος είπε...

Αντίλογο σοβαρό κάνουν δύο που θέλουν να βρούν λύσεις. Δεν το κόβω πιθανό ούτε εγώ...
Και συζητήσεις του είδους "οι αριστεροί φταίνε γιά την βουβωνική πανώλη" ας τις κάνει με το ΛΑΟΣ

The Motorcycle boy είπε...

Κατά πρώτον οι αριστεροί φταίνε στα σίγουρα για τον δάκο και τη μουχρίτσα -αυτά έχουν λυθεί ήδη από την εποχή της Γιάλτας.
Κατά δεύτερον αν ο αντίλογος στο "οι δημόσιοι υπάλληλοι σας γαμάνε κι οι αριστεροί σας αποτελειώνουν" είναι το "μην ξεπουλάτε την πατρίδα μας" ή το "έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ" αντλεί δικαίωμα ο υπουργέας να ομιλεί.
Αν με πεις καργιόλη κι εγώ σου απαντήσω "μου αρέσουν οι μπουγάτσες" γιατί να μη με ξαναβρίσεις;
Με πιάνεις -έτσι;

Ο Καλος Λυκος είπε...

ω ναί! εγώ σε πιάνω, αυτοί μας πιάνουν, εμείς τον πιάνουμε, τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

The Motorcycle boy είπε...

Τα πιάσαΝε τα λεφτά μας! Ή αλλιώς "όχι το πλοίο ΣΑΣ κύριε Κρεούζη, το πλοίο ΜΑΣ"

Ο Καλος Λυκος είπε...

αλλωστε, "μαζί τα φάγαμε"... όχι άλλο κάρβουνο μωρέ!

The Motorcycle boy είπε...

Όχι κύριε μου! Δεν τα φάγαμε μαζί -με τη διαφορά ώρας που έχουμε! Εγώ τώρα θα πάω να τα φάω!

Ο Καλος Λυκος είπε...

εμ βέβαια... όλη μέρα στο blog και τώρα στη μάσα... κοπρίτη δημόσιε υπάλληλε!

bwana είπε...

Κι εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι, ρε μότορα, αλλά είμαι δεξιός (δεν βολεύει αριστερά ο καβάλος - εκτός κι αν ράβεσαι σε φραγκοράφτη...)

bwana είπε...

επ΄ευκαιρία : πού χάθηκες, ωρέ?

The Motorcycle boy είπε...

Λύκε, σωστό αυτό κι αν έλεγε ο υπουργέας οτι δεν δουλεύω θα το δεχόμουν. Αλλά όχι κι οτι ταλαιπωρώ τον κόσμο! Πώς τον ταλαιπωρώ, αφού δε δουλεύω; (Εκτός αν εννοεί ο υπουργέας οτι ταλαιπωρώ τον κόσμο με τα σεντόνια που ποστάρω. Λες να είναι ΤΟΣΟ διορατικός; Μα ΤΟΣΟ;)

Bwana, αν είσαι δεξιός σώθηκες -δεν τα έχει με σένα ο υπουργός. Κωλόφαρδε! Ποιος χάθηκε -εγώ; (Μεταξύ μας και μην κυκλοφορήσει -είχαμε πήξει στη δουλειά την τελευταία βδομάδα αλλά προς θεού, μη διαδωθεί -εντάξει;)

Ο Καλος Λυκος είπε...

Πε μπάς και ξέρουν ποιός είσαι; Μπάς και σε διαβάζουν; Δεν είπαμε όχι μέσα από το PC της δουλειάς; Ο Αντώνης ο Ανδριτσάκης δεν σε έμαθε τίποτα;

Άντε τώρα να φάς, και η τύχη σου δουλεύει...

The Motorcycle boy είπε...

Ναι -σιγά μην μπορούσε το πισί μου της δουλειάς να ανοίξει τον μπλόγκερ και να κάνει δημοσίευση! Τι μας πέρασες ρε -για τη ΝΑΣΑ; Με το ζόρι μπορώ να γράψω κάνα σχόλιο! Για να ποστάρω θα πρέπει να κάνω κατάληψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα.

Υ.Γ.: Ή να ΕΙΜΑΙ ο Γενικός Γραμματέας, χεχεχεχε

Ο Καλος Λυκος είπε...

άρα, ή την κοπανάς και ποστάρεις, ή μου κουβαλάς μαζί high-tech λαπτοπάκι που το αγόρασες με τις μίζες... σού είπα μην μιλάς, γιατί εκτίθεσαι!

The Motorcycle boy είπε...

'σσσαι τρελός ρε; Τι λαπτοπάκι -μιλάμε για Δημόσιο με κλειδωμένο δίκτυο -τι το περάσαμε, για χοτ σποτ της πλατείας Αγανακτισμένων; Προγραμματισμός φίλε μου -δημοσιεύονται προγραμματισμένα, για να πέφτουν μέσα στην κίνηση και να μη χάνονται στη νυχτερινή μπίχλα.

Υπάρχει σχέδιο εδώ πέρα -τι το πέρασες; Εγώ κι ο Βενιζέλος είμαστε οι μόνοι με μακροπρόθεσμα σχέδια σ΄αυτή τη χώρα.

Ο Καλος Λυκος είπε...

αχαχαχαχαχαχα!!! κλειδωμένο δίκτυο; Δημόσιο; "admin" δοκίμασες;

Ανώνυμος είπε...

καλα τους κανει ο loverδος και τους μιλαει οπως μιλανε αυτοι στα σκυλια τους.τωρα αποκτησανε αξιοπρεπεια οι τεμπεληδες γλυφτες σημαιοκουβαλητες;ξερει σε ποιους τα λεει..οι λιγες υπαρκτες εξαιρεσεις ειναι τοσο λιγες,σε επιπεδο στατιστικου λαθους.

Ανώνυμος είπε...

α,και για να μην παρεξηγηθω,οχι οτι εχω σε μεγαλυτερη εκτιμηση τους εκτος δημοσιου..

alexandros είπε...

πέστα χρυσόστομε !!!

Ανώνυμος είπε...

οι ανθρωποι,ποτε μισομοχθηροι ποτε μισοκαλοβουλοι,παντοτε ανιαροι,λογω ασαφων τασεων....

The Motorcycle boy είπε...

Λύκε, admin, test, sex, 1234, boss και όλα τα σχετικά. Μιλάμε για Σύζευξη -χειρότερη μαλακία κι από το παρένταλ κοντρόλ. Για να κατεβάσω αναβάθμιση του Αντοπ καλώ το τμήμα πληροφορικής.

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε βλέπω μας έχεις μελετήσει καλά τους δημόσιους υπάλληλους και ξέρεις τα πάντα για μας. Και με σιγουριά μάλιστα! Θέλεις να μου δώσεις κάποια στοιχεία, να μου πεις ρε παιδί μου από που τα ξέρεις όλα αυτά, να μου μιλήσεις για τη μελέτη σου τέλος πάντων. Ή είσαι απλά ένας παπάρας που λέει ότι του κατεβαίνει; Διαφώτισέ με!
Και κάτι τελευταίο -είναι δικαίωμά σου να γουστάρεις τη γλώσσα και το στυλάκι του Λοβέρδου, αλλά θα σε παρακαλούσα να κρατήσεις τα ερωτικά σου βίτσια εκτός αυτής της κουβέντας. Για να βγάλουμε καμιά άκρη.

Αλέξανδρε -είσαι σίγουρος οτι το διάβασες καλά το ποστ και συμφωνείς; Η ο χρυσόστομος ήταν ο αποπάνω σου ανώνυμος; χεχεχεχε Όπως και να'χει ευχαριστώ.

Ανώνυμε κάτω από τον Αλέξανδρο (βάλτε ένα σημάδι ρε γαμώτο για να βγαίνει άκρη) "και η μοναξιά έχει εφτά πετσιά" να προσθέσω.

Ανώνυμος είπε...

ακου λουγκρομαγκα,σας ξερω καλυτερα απ οσο φανταζεσαι,σας εφαγα στη μαπα παντου,στα γκισε της ξεφτιλας που ενας τραβιεται και δεκα πλεκουνε τηλεφωνουν αλλαζουν νερο στο βαζο τσιμπουκωνουνε το διευθυντη μιναρουνε ομαδοατομικως..πεσ τις εξυπναδες σου αλλου

Μαρλυ πλεηζ μπας γκιταρ άιρι μαν ο γιε. είπε...

Ρε συ Ανωνυμε, με κατι μαλακες σαν και του λογου σου θα με κανεις να συμπαθησω και τους δημοσιους υπαλληλους στο τελος. Να διαβαζεις δεν ξερεις, να μιλας δεν ξερεις, αϊ κατούρα μας λοιπον.
ΥΓ: By the way ΔΕΝ ειμαι δημοσιος υπαλληλος.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χα χα
Ναι ρε Μοτοσακε, πες τις εξυπνάδες σου αλλού.
Εδώ μέσα, στο δικό σου blog βρήκες να τις πεις;

Δώστου ρε Ανώνυμε, ρίχτου λέμε στα αυτια.
("λουγκρόμαγκα";; "Μινάρουνε";;; Στην πέσανε ΠατρινοίΞερόλες Μοτοσακέ. Καλά ξεμπερδέματα)

Και δεν μου λες ρε Ανώνυμε, τόσο βλήμα είσαι που σε είχαν κλωτσοσκούφι Δημόσοι Υπάλληλοι που ΕΣΥ τους πληρώνεις;
Μια χριστοπαναγία, ένα "ποιό είπες πως είναι το ονοματάκι σου πασά μου" και θα σου έπαιρναν εσένα πίπα ρε όργιο

Α και που ΄σαι, εγώ είμαι ο δημόσιος υπάλληλος που τα έτρωγα με τον Πάγκαλο και σε κόβω για μεγάλο βλήμα, αλλά μην μασάς.
Χώσε μπινελίκια εσύ να γουστάρουμε

alexandros είπε...

Ναι βρε λαδοκαπνιά, το διάβασα καλά-καλά και ανακράζω. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕ. Παλιότερα τα έχωσα και εγώ στον Πάγκαλο αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους.
http://picasonidis.blogspot.com/2011/01/blog-post_02.html

Ανώνυμος είπε...

ελα υπνο τωρα σας περιμενει σκληρη δουλεια αυριο στο γραφειο.και τα σεβη μου στον κυριο διευθυντη.οξω κοπροσκυλα..

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το γκαρσονι.
Ο Lover-dos οπως λεει και το ονομα του ειναι ενας διχασμενος εραστης.Ειναι ο δημοσιος υπαλληλος που αγαπα το κεφαλαιο.Εμπιπτει στην κατηγορια του δημοσιου υπαλληλου που πηρε την δουλεια του με το κομματικο σπαθι του,αφου πρωτα εριξε την δημοσια ασπιδα του.Ειναι ο ριψασπις υπαλληλος του κεφαλαιου λοιπον.Και λεει αυτα που θελει το αφεντικο του.Το αφεντικο του εδω και δυο χρονια δινει εξετασεις για αλλη θεση.Επειδη δεν εχει βιογραφικο ομως,κανει την πρακτικη του στην χωρα.
Απλα σαν μαγαζι εισαι το μεγαλυτερο αλλοθι του.Εισαι οι αριθμοι της κρατικης προπαγανδας,εισαι οι πελατες,εισαι η βιτρινα του νομου που αργει να αποδοσει δικαιοσυνη,που ευκολα χαρακτηριζει εκπροθεσμο ενα δικαιολογητικο αλλα δυσκολα δεχεται οτι αργει το ιδιο,εισαι η αγεφυρωτη πληροφορηση μεταξυ δυο οργανισμων που θα επρεπε να εχουν προσβαση ο ενας στα στοιχεια του αλλου,εισαι ο χρονος που δεν εχω με το βλεμμα που θα ειχε ο χρονος αν με κοιταζε.
Και ομως ειμαι μαζι σου αυτη τη στιγμη.Η ευθυνη σου περιοριζεται στο ποσο μιλησες για να βελτιστοποιησεις τις υπηρεσιες που προσφερε το μαγαζι (τους).Το μοναδικο πλαισιο καλης λειτουργιας σε ενα μονοπωλιο ειναι οι ηθικοι κανονες του.Οι πελατες-υπαλληλοι αποκλειεται να μιλησαν,εκαναν σιγουρα τα στραβα ματια και πολλοι συνδικωλοι τα ιδια.Ειναι οτι οι ρουφιανοι στον ιδιωτικο τομεα.No mercy.
Και σου ξαναλεω ειμαι μαζι σου αυτη τη στιγμη.
Ε,και γουσταρω να σε διαβαζω.


Βαστιλης.

The Motorcycle boy είπε...

Είδες ρε Μάρλυ τι τραβάμε κι εμείς οι δημόσιες από την ευγενή πελατεία; Σαν τις πουτάνες που αρνείται να τις πληρώσει ο πελάτης επειδή δεν του σηκώθηκε -τα ίδια κι εμείς! Το παλικάρι λοιπόν, το 5Π από πάνω, είναι ένα καλό παράδειγμα περί του γιατί το ελληνικό δημόσιο δε δουλεύει -πώς να δουλέψεις με τέτοιους μαλάκες; Αλλά ας μη λέω πολλά γιατί το κόβω να με διώχνει κι από το μπλογκ μου!

Ανώνυμε με το χαχαχαχα (βάλτε κάτι να ξεχωρίζετε ρε γαμώτο) για να πει ο λεβέντης στον δημόσιο υπάλληλο "ποιο είναι το ονοματάκι σου πασά μου" θα πρέπει να έχει πάει στην υπηρεσία για νόμιμη δουλειά. Όταν πηγαίνει για παρανομιούλα κι έτοιμος να λαδώσει τι μούρη να πουλήσει στον δημόσιο; Αρχίζει τα "λυπηθείτε με καλέ μου κύριε, τα παιδάκια μου πεινάνε, ένα αυθαιρετάκι στη Λακκόπετρα έχω για να ζω", σπρώχνει και το μπαξισάκι κι όταν φεύγει έχοντας κάνει τη δουλειά του το γυρίζει στο αντάρτικο "καργιόληδες δημόσιοι, σα πληρώνουμε για να τα ξύνετε". Με πιάνεις;

The Motorcycle boy είπε...

Αλέξανδρε την είδα την αναδημοσίευση και γι΄αυτό σε ευχαριστώ. Απλά σχολίασα επειδή εγώ δεν τα χώνω στον Πάγκαλο -λέω οτι ο Πάγκαλος είχε δίκιο, μόνο που υπερφώτισε τη μισή αλήθεια για να συσκοτίσει την υπόλοιπη μισή. Δηλαδή, σαφώς υπάρχουν κοπρίτες στο Δημόσιο που διορίστηκαν με πολιτικό μέσο, σαφώς υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που τα φάγανε παρέα με τους πολιτικούς. Κι εγώ να σου πω, ας τους βρούμε κι ας τους απολύσουμε αυτούς τους υπαλλήλους. Αλλά οι πολιτικοί που διόρισαν και φάγανε δεν έχουν καμιά ευθύνη; Ο Πάγκαλος με τις δηλώσεις του παραδέχεται ΚΑΙ τις ευθύνες των πολιτικών. Ρεζουμέ -ξέρεις τι παθαίνουν όσοι ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ αποδέχονται οτι έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον; Ε, γι΄αυτό συμφωνώ με τη δήλωση Παγκάλου!
Και δεν τα λέμε για να ιδρώσει κανενός το αυτί. Τα λέμε γιατί εμείς οι ίδιοι τα έχουμε ξεχάσει.

The Motorcycle boy είπε...

Βασίλη, κατά πρώτον μη μπλέκεις τον Λοβέρδο με τον δημόσιο υπάλληλο ούτε ποιητική αδεία -με αηδιάζει η σύνδεση, μπλιαχ!

Κατά δεύτερον, δεν είναι δικό μου (σαν δημόσιος υπάλληλος μιλάω) πρόβλημα το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με τους δανειστές της. Εγώ δεν αποφασίζω -εκτελώ.

Κατά τρίτον, πολύ κακό πράγμα το να μπαίνεις με βύσμα -συμφωνώ. Όπως κακό πράγμα να χτίζεις αυθαίρετο, να μην πληρώνεις εργοδοτικές εισφορές κλπ. Λέγεται ανομία -αν θέλεις, κάποια μέρα να συζητήσουμε περί αυτού.

Κατά τέταρτον, το οτι με χρησιμοποιεί ο μάγκας σαν άλλοθι δεν περνάει ούτε καν στους Πρετεντέρηδες της τηλεόρασης πλέον. Δε σου κάνω κύριε; Διώξε με. Θέλεις κάποιον καλύτερο; Πάρτον (με το συμπάθειο). Κυβέρνηση είσαι!

Κατά πέμπτον, 50-50. Η αποσαθρωμένη κατάσταση του δημοσίου οφείλεται κατά 50% στους δημοσίους υπαλλήλους κι άλλο τόσο στις κυβερνήσεις. Απλά πράγματα. Αλλά ο δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να βάλει μπροστά και να φέρει την τεχνολογία π.χ. στο Δημόσιο!

Κατά έκτον, η ευθύνη μου σαν δημοσίου υπαλλήλου περιορίζεται στο κατά πόσο εκτέλεσα τις εντολές που είχα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ μιλάνε, ΔΕΝ επικοινωνούν με την πολιτική ηγεσία, ΔΕΝ προτείνουν. Οι σύμβουλοι και οι επιτροπές προτείνουν. Η ευθύνη μου βέβαια σαν πολίτη είναι πολύ μεγαλύτερη -αλλά γι΄αυτό ας μιλήσουμε άλλη φορά.

Και τέλος -να μην είσαι μαζί μου, να είσαι με το συμφέρον σου. Κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας.

Την καλημέρα μου.

vangelakas είπε...

Κύριε μότορ νά σᾶς ῥωτήσω κάτι;

Ἔχετε ἀνεβάσει κἄνα κειμενάκι σχετικὸ μὲ τὴν κρίση καὶ τὸ τί - ποιές λύσεις προτείνει ὁ χῶρος σας; Ἴσως ἀποσπασματικῶς νὰ τὸ ἔχετε κάνει, σὲ διάφορα πὸστς ἀλλὰ δὲν ἔχουν πιάσει κάτι οἱ ματάρες μου.

Μὲ ἐνδιαφέρει.

Ἤθελα καιρὸ νὰ σὲ ῥωτήσω.

vangelakas είπε...

βλέπει μπάλα τὸ παιδίιιιιιιιιιιιιιιιιιι!

Μάθε μπαλίτσαααα!

alexandros είπε...

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=44496

The Motorcycle boy είπε...

Βαγγέλη μου, αν δεν παιχτεί κάνα 4-4-2 ρόμβος με κλικ δε βλέπω να βγαίνουμε από την κρίση. Φοβάμαι πάντως οτι εκείνη η σαχλαμάρα που είχα γράψει προ αμνημονεύτων με τον μπακάλη και τον τσιφούτη στέκει ακόμα στα επεξηγηματικά της κρίσης, αλλά ίσως κάποια στιγμή το ξαναψάξω το θέμα. Απλώς, με τη σαβούρα πληροφόρηση που κυκλοφορεί για να βγάλεις άκρη πρέπει να είσαι ο Τζεμπούρ.
Ο χώρος μου τώρα... εννοείς το σαλόνι μου; Ρώτησα τη γυναίκα μου αλλά δε μου απάντησε, η κόρη μου δεν έδειξε να ενδιαφέρεται...
Αν εννοείς ο ιδεολογικός μου χώρος υποθέτω οτι θα πρότεινε αυτοοργάνωση και ανυπακοή. Αν ρωτάς εγώ τι θα έβλεπα πρόσφορο: επιστροφή στην κοινότητα.

Κάποια στιγμή να στο αναλύσω αλλά τώρα τελειώνει το ημίχρονο και θέλω να δω πώς θα καταφέρουμε να το ρουφήξουμε.

Υ.Γ.: Μπάλα εγώ; Ένας ιντελεκτουέλ αριστερός; Ζαμέ!

The Motorcycle boy είπε...

Αλέξανδρε θα το διαβάσω αύριο -σήμερα έχει καθοδήγηση στο Μέγκα.

Μαρλ κλπ είπε...

Το σωστο ειναι 6Π.

The Motorcycle boy είπε...

Σωστός! Ξέχασα το "παραγιός" ο μαλάκας!

The Motorcycle boy είπε...

Αλέξανδρε διάβασα το άρθρο και διαφωνώ με την "καλή συνάδελφο" που θα έλεγε κι ο Χατζηνικολάου. Εγώ δέχτηκα κάποια πράγματα για τα οποία ευθύνομαι σαν δημόσιος υπάλληλος, δέχτηκα οτι το αφεντικό (ελληνικό κράτος) έχει δυσκολίες και γι΄αυτό μου μειώνει τον μισθό (πού τα έφαγε το αφεντικό είναι άλλη κουβέντα -αλλά στον καπιταλισμό ο εργαζόμενος δεν έχει την επιλογή να κρίνει το αφεντικό, κάνω λάθος;) και είπα -μη με βρίζεις για το δικό σου φταίξιμο. Αν θες να με βρίζεις για τα δικά μου εδώ είμαι.

Η κοπέλα που μου λινκάρεις παρφουμάρει δυο πολύ σημαντικούς παράγοντες σχετικά με το επάγγελμά της κι έτσι αλλάζει την εικόνα:
1. Μπορεί να "κρίθηκε" από την παλιοκενωνία και τα αφεντικά των ιδιωτικών αλλά ΑΡΝΕΙΤΑΙ να κριθεί από το υπουργείο στο οποίο υπάγεται.
2. Μπορεί να παίρνει σχετικά χαμηλό μισθό (αν τα 1.100 ευρώ πρώτος μισθός είναι λίγα) αλλά δουλεύει και λιγότερες ώρες τη βδομάδα από τους υπόλοιπους δημόσιους.

Μαλάκες οι άλλοι -ναι. Αλλά αυτό δεν μας κάνει απαραίτητα σωστούς.

marquee de mud είπε...

τωρα το διαβασα. τι να σου πω ρε φιλε. να σου πω οτι στα'λεγα ενα απογευμα στο γκαζι προεκλογικα, μαλακια ειναι αλλα θα το πω. να μου και που ειπα τι εγινε.

δεν ειχα διαβασει αυτο το σεντονι προχθες που σου γραφα για φοβους και τετοια. και σημερα τωρα που τα γραφω παλι κατι ανακοινωσαν για τους κακους δημοσιους υπαλληλους. ηρθε απλα η σειρα σας. στο ξαναπα προχθες. για μενα καλυτερα να παίρνατε διπλασια και να ησασταν και 3πλασιοι. οι μονοι που σιγουρα θα στηριζαν την γαμωοικονομια θα ησασταν.

εσυ τα βλεπεις σαν συνωμοσια. εγω βλεπω οτι εγιναν σε ολες τις αλλες μπανανιες και απλα τωρα ηρθε η σειρα μας. αερια εχεις, πετρελαια εχεις, ηλιο εχεις, αερακι εχεις, χωραφια που επιδοτουνται(;) για να μην καλιεργουνται ετοιμα να στα παρουν οι τραπεζες γιατι οι αγροτες χρωστανε ολοι εχεις, τραπεζες που τις αγοραζει ο καθε ντοιτσε μπανκ με 7 δισεκατομμυριακια εχεις εριξες και το ΦΠΑ στην "καθαρη ενεργεια" απο 23 σε 3% και σε λιγο δεν θα λεγεσαι ελλας, αλλα ντουρασ-ελάς. μπαταρια της ευρωπης θα γινεις και οι πολοι μας εχουν μπει βαθια στον κωλο.

μπορει να ειναι πολυ συνομωσιολογικα αυτα για καποια αυτια. ισως και για τα δικα σου. εμενα μου φαινονται πολυ λογικα απο την στιγμη που τα εκαναν κι αλλου, παλιοτερα. δεν εισαι ευρωπη αλλα δεν εισαι και ιρακ να κανουν ντου να σου σκισουν απο την πρωτη μερα. το κακο ειναι οτι εισαι στο ενδιαμεσο απο παντα -και για παντα- οποτε θα υποστεις τα αναλογα. τωρα πως θα τους βγει ουτε κι αυτοι δεν ξερουν.

υγ 1. ποιοι ειναι "αυτοι" οι κακοι. δεν ειναι τιποτα τερατα. απλοι χαρτογιακαδες ειναι που πουλανε/αγοραζουνε και συγχρονως δημιουργουν τις συνθηκες γι'αυτες τις αγοραπωλησιες. απο την αλλη αν δεν φτωχηνεις σαν ατομο και σαν χωρα αυτοι δεν μπορουν να μπουνε μεσα σε καμια χωρα. οι υπαλληλοι τους, παγκαλοι, λοβερδοι, γαπ, κωστακηδες, καραμανληδες και σημιτιδες (φτου) δεν τα λενε απο μονοι τους ολα αυτα. ειδικα ο λοβερδος, το γηπεδο ετοιμαζε για τις σημερινες ανακοινωσεις.

αν δεν τα ξεραμε αυτα απο χρονια θα μπορουσες να πεις οτι ειμαστε συνωμοσιολογοι, αλλα τα λεγαμε σε απειρες κουβεντες.
το χειροτερο ειναι οτι μετα λυπης μου ειδα εδω στην τιβι οτι βγηκε ο σαμμαρας και μιλησε στ ΔΕΘ(;) και υπηρχε κοσμος που χειροκροτουσε ακομα και σημερα. χειροκροτουσε ψευτιες τυπου "λεφτα υπαρχουν". τωρα αν πω οτι ειναι το επομενο χαρτι των "κακων" για να καταφερει επιτελους τις ιδιωτικοποιησεις που δεν μπορουν γαπ-βενιζελος, επειδη οι δεκο ειναι τιγκα πασοκτζηδες, θα μου πεις παλι οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι και οτι ισοπεδωνω; μπορει και να μου το ξαναπεις.

υγ 2.΄και που τα λεγα τι καταφερα; η ξενιτια με τρωει και το μυαλο μου παντα εκει ειναι . γαμιωσαντε!

marquee de mud είπε...

εγω βασικα μπηκα να σου πω οτι βρηκα τους κωδικους οποτε στειλε μουσικες. αλλα ειδα το κατωσεντονο και ειπα να σε βοηθησω να κανεις σετ. τα λεμε

The Motorcycle boy είπε...

Ρε γιατρέ -τι μου έλεγες; Και πότε μου τα έλεγες; Όταν οι προηγούμενοι με στέλνανε ανακριτή και ήθελες να παραδεχτώ οτι ίδιος και χειρότερος ήταν ο Σημίτης;
Τέλος πάντων, για να μην τα μπερδεύουμε θα σου πω οτι αν είχα σήμερα να ψηφίσω ανάμεσα σε Γιωργάκη και Κωστάκη πάλι Γιωργάκη θα ψήφιζα για να φύγει ο Κωστάκης.

Παραπέρα, τα σενάρια που λες, να γίνουμε ο πόλος της Ευρώπης, δεν με ενοχλούν. Δεν πάει να γίνουμε κι ο κώλος της Ευρώπης; Τι αλλάζει αν το αφεντικό λέγεται Καραμουρτζούνης από το αν το αφεντικό λέγεται φον Χούφτωστον; Σαφώς το Πασόκ δεν μπορεί να πειράξει ΔΕΚΟ γιατί πασοκοκρατούνται, σαφώς παλεύει να μην απολύσει δημόσιους για να μη χάσει ψήφους (και μας κόβει μισθούς αβέρτα κουβέρτα), σαφώς οι άνθρωποι είναι ανίκανοι -ακόμα και τα θετικά που ξεκίνησαν στη μέση τα άφησαν.
Αν το ερώτημα είναι: θέλεις Γιωργάκη ή Σαμαρά ή συγκυβερνήσεις; ειλικρινά τώρα δεν θα ήξερα τι να απαντήσω. Καθαρά για πάρτη μου ελπίζω να χτυπήσουμε αύριο μια στάση πληρωμών για να μην πληρώνω τα δάνεια στις τράπεζες -δεν έχω και τίποτα πέρα από το μισθό μου, άρα...

Υ.Γ.: Κάνε μου τη χάρη στείλε ένα μέιλ (volveran@gmail.com) για να σου στείλω μια πρόσκληση να δεις τι σου λέω (είμαστε ακόμα στα μπετά, δεν έχουμε ανοίξει).

Ανώνυμος είπε...

στα ελεγα και στα παραελεγα αλλα εσυ ειχες τον πονο σου με τους αλλους και μου'λεγατε -ηταν κι αλλοι εκει- οτι ισοπεδωνω σαν το ΚΚΕ και οτι αυτο το "ολοι ιδιοι ειναι" ειναι πολυ επικυνδινο. μαλακιες. τελικα ολοι μια συμμορια ειναι απο παντα.

τα αφεντικα ιδια ειναι, δεν λεω , αλλα οι μελλοντικοι, βαλανε τους "ιδιους" να καταστρεψουν την χωρα για να αγορασουν φθηνοτερα την επιχειρηση. και συ θα χασεις σπιτι και χωραφι και θα σου λενε μια ζωη οτι φταις γιατι ησουνα δημοσιος και κατεστρεψες και την χωρα και τους αλλους, με τα 1600 που παιρνεις. ωραιο ε;

τελος παντων. μεινε -και συ και γω- καλυτερα στα film noir, που εκανα και μια εργασια χθες. ναι στα γεραματα παιρνω ασχετα μαθηματα για να παρω πτυχιο. να δω τι θα το κανω.

θα σου στειλω μειλ να δω τι ομορφα φτιαχνετε. γιατι μονο αυτα μας σωνουν.

τα λεμε.

marquee de mud( (δεν ανοιγει παλι ο λογαριασμος)

The Motorcycle boy είπε...

Δεν είναι το ίδιο όλοι και ας μην τα ξαναπιάνουμε από την αρχή. Οι προηγούμενοι της ΝΔ ήταν κλεφταράδες, οι προ-προηγούμενοι του Σημίτη ήταν καταφερτζήδες και οι τωρινοί του Γιωργάκη είναι ανίκανοι και κομματόσκυλα (έχει πλουραλισμό ο Γιωργάκης!). Αν για σένα κάνει το ίδιο, δεν είναι απαραίτητο να κάνει και για μένα!

Αφού τα αφεντικά είναι ίδια (σ΄αυτό συμφωνούμε) χέστηκα για το ποιοι θα καταστρέψουν τη χώρα ή για το πόσο ακριβά ή φτηνά θα αγοράσουν την επιχείρηση. Από εκεί και πέρα, δεν μου φταίει κανένα αφεντικό που (θα μείνω σε σημερινό παράδειγμα για να μη μαλώνουμε) ο Βενιζέλος προτιμάει να μου ξεσκίζει τον μισθό παρά να πουλήσει καμιά ΔΕΚΟ ή να διώξει συμβασιούχους τους οποίους πήρε με μέσο και των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή να κόψει τις έξτρα δαπάνες του δημοσίου! Δεν μου φταίει κανένα αφεντικό όταν οι εφοριακοί κάνουν 1 χρόνο τώρα λευκή απεργία και, επειδή δεν εισπράττουν φόρους, βγαίνει ο υπουργέας και με ξαναφορολογεί! Και δεν μου φταίει κανένα αφεντικό όταν ανεβαίνει ο φόρος στη βενζίνη και λέει ο άρχοντας "μην κόψεις μωρέ απόδειξη -δε γαμιέται" με αποτέλεσμα να ξανανεβαίνει ο φόρος αμέσως μετά και να την πληρώνει ο άρχοντας τη μπενζίνα με καπέλο 50%!
Σου έδωσα παραδείγματα -δεν εξαντλώ το θέμα. Θέλω απλώς να πω οτι δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ φταίχτης και οι ευθύνες δεν έχουν μονάχα ονοματεπώνυμο.

Πέραν τούτων το θέμα μου ήταν απλό στο ποστ: πού με ξέρεις ρε υπουργέα και λες οτι ταλαιπωρώ ανθρώπους; σάλτα παραδίπλα να πουλήσεις μούρη.

Στείλε μέιλ και θα σου πω παύλα δείξω τα μουσικά δρώμενα.

Ανώνυμος είπε...

ok . ειναι κι αυτος ενας τροπος να τα βλεπεις. ξερω γω.

πολλες διαφορες αλλα η πιο σημαντικη ειναι ολοι κλεφταραδες ηταν (η πληρωμη τους για να καταστρεψουν την χωρα. ο ταμπας πεθανε αιωνες τωρα) απλα με σημιτη ηταν "καταφερτζηδες", με χοντρο "αγαρμποι" (μετα απο 20 χρονια πεσαν με τα μουτρα) και επι γιωργακη "ανικανοι", αν και αυτο το λεγαμε επι χοντρου παλιοτερα.

κατα τ'αλλα καλα τα δεντρα ενα-ενα αλλα το δασος αλλα μου λεει εμενα.

marquee de mud

The Motorcycle boy είπε...

Δηλαδή τσακωνόμαστε τόσον καιρό για να καταλήξουμε οτι οι πολιτικοί εξουσίας στο καπιταλιστικό σύστημα είναι κλέφτες; Κλέφτες, τσιράκια του κεφαλαίου, σαλτιμπάγκοι, θεσμοθέτες της καταπίεσης -μπορώ να το πάω καμιά ώρα γράφτοντας...

Αυτά τα περί καταστροφής της χώρας με ενοχλούν κάπως, επειδή θεωρώ οτι το συγκεκριμένο κοινωνικό σύστημα καταστρέφει τους ανθρώπους και δεν με πολυκαίει για χώρες και χωριά -έχω κι αυτό το κατάλοιπο από μικρός οτι χώρες, πατρίδες και τα σχετικά απλώς υπάρχουν για να αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους -τέλος πάντων.

Το δάσος το περιέγραψα παραπάνω -η κουβέντα γινόταν για τα δέντρα με την υπενθύμιση (300 φορές το είχα γράψει) οτι οι εκλογές είναι δημοκρατικός βιασμός και η όλη κουβέντα αφορά τη βαζελίνη.

Ανώνυμος είπε...

ναι γι'αυτο τσακωνομασταν τελικα. απλα εγω δεν μπορω να διαλεξω αναμεσα σε δυο (ή εξι) κλεφτες και συ μπορουσες τοτε γιατι σε ειχε φρεσκοπηδηξει ο αλλος.

http://www.parapolitika.gr/Portals/0/AuthorsImages/2011/9/loverdos-fek.jpg

χεχε αυτο μου το εστειλαν σημερα. τι να πεις; αν ειναι αληθεια δηλαδη.

μπαινω-βγαινω στο μπλογκ γιατι ειμαι συνεχεια μπροστα σε εναν υπολογιστη αλλα μειλ σημερα δεν μπορω να στειλω για καποιο λογο. ισως αργοτερα.

marquee de mud

The Motorcycle boy είπε...

Κοίτα -οι επιλογές (το είπαμε από την αρχή) σχετίζονται με τη θέση στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Το κάνω εντελώς δίφραγκα -αν αύριο ερχόταν ο Χ πολιτικός και μου έλεγε οτι θα μου διορίσει το παιδί θα τον ψήφιζα βεβαίως, αλλά αυτό δεν θα ήταν λόγος να τον ψηφίσεις κι εσύ.
Άλλωστε δεν έκανα ποτέ ποστ για το τι θα πρέπει να ψηφίσει ο πάσα ένας, τι θα ψήφιζα εγώ έλεγα.

Αυτό που μου έστειλες λινκ βγαίνει γραμματόσημο -ένα ΦΕΚ κι ένα όνομα σε κύκλο, δεν κατάλαβα τίποτα.

Είσαι, πανάθεμά σε, ανεπίδεκτος ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Θα το παίξω λοιπόν αλλιώς -πήγαινε πάνω στη μαρκίζα του μπλογκ μου και πάτα εκεί που λέει "Εδώ δεν υπάρχει άσυλο", θα κάνω δημόσια τη σελίδα για να τη βλέπεις χωρίς κωδικούς.

Ανώνυμος είπε...

oraia pragmata file mou.

na valeis kai tous "groupies" an vreis kapou tipota.

marquee de mud

The Motorcycle boy είπε...

Ωραίοι άνθρωποι κυρίως φίλε -πολύ ωραίοι. Ποιοι είναι οι γκρούπις ρε; Εννοείς εμένα, εσένα κι όσους τους ακούγαμε ή κάποιο συγκρότημα; Γιατί σαν συγκρότημα δεν τους έχω καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

ναι ελληνικη μπαντα με μια απο τις πιο psycho σκηνικες παρουσιες. δηλαδη βαλε pop, cope και κοτσαρε τους διπλα. και δεν υπερβαλω.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν τους έω δει, ακούσει, πάρει γραμμή ποτέ! Μήπως είναι του '90; Γιατί με νεωτερισμούς δεν ασχολούμεθα λόγω πληθώρας ύλης.

marquee de mud είπε...

οχι ρε! τι 90's και ξενερωματα; ειχε πεθανει η καλη φαση τοτε.

μια φορα τους ειδα λαιβ το '86 το '87(?).αντιπυρηνικη ηταν; δεν θυμαμαι. 3-5 λαιβ την βδομαδα τοσα χρονια και τοσα χρονια μετα που να θυμαμαι. πλατεια με no man's land "πρωτο" ονομα και 30 κλουβες τριγυρω. ξεφεύγα και η φαση και αυτοι. μετα τις φαγαμε και ησυχασαμε. αλλα ο αρκουδεας βαραγε, δεν εκανε συλληψεις, οποτε λιγο το κακό. ολιγοχρονο δηλαδη αν και κραταγε μερες ο πονος.

http://www.discogs.com/Various-Wipe-Out-Presents-12-Raw-Greek-Groups/release/2045729

το τεταρτο τραγουδι. κρατα το σαιτ γιατι ειναι τρελλο εργαλειο γενικως για τα βινυλια, για αυτα που ψαχνεις εσυ τωρα και για μενα να κλαιω τα απειρα δισκακια μου και το παρελθον.

αντε τα λεμε.

The Motorcycle boy είπε...

'86-'87 ήταν ο Δροσογιάννης νομίζω, εξ ου και το "Εσύ τη Λιάνη, εμείς τον Δροσογιάννη". Θα τους ψάξω (το λάιβ που λες στην πλατεία για καμιά καταστολή θα ήταν -δεν είχαμε πρόβλημα με τα πυρηνικά τότε, το είχε αναλάβει ο μαλακαντρέας που έδιωξε τις βάσεις, χεχεχεχε).

Τα λέμε ρε.

marquee de mud είπε...

ναι δεν ειχες προβλημα με τα πυρηνικα μετα την εκρηξη στο τσερνομπιλ, που καιγοταν η αθηνα 3 μηνες, και μετα ηρθε το καλοκαιρι, και πηγαμε ολοι αναφη και πρεβελη. ρε που ησουν εσυ τοτενες;

δροσογιαννη υπουργο, με αττικαρχη ποιον;

The Motorcycle boy είπε...

Δε θυμάμαι καθόλου νταβαντούρια λόγω Τσέρνομπιλ -αλλά μη δίνεις σημασία, μπορεί να ήμουνα σε μιούτ μοντ λόγω παράπλευρων δραστηριοτήτων. Δροσογιάννης με Αττικάρχη τον Χοχτούλα -στη μαρκίζα έχω την δηλωσάρα του στην άλλη σελίδα. Ο Νίκωνας έμεινε μέχρι το πρώτο Χημείο και λίγο μετά.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι πολυ μεγαλος τελικα. παντα ειχα την σιγουρια οτι το ντου μετα τους noman'sland το διεταξε ο νικων. δηλαδη τον θυμαμαι μπροστα αλλα ηταν παλιοτερα μαλλον.

δεν δινω σημασια αλλα μαλλον ηταν τα χειροτερα με αυτα του σουλτς. μονο που αυτα κρατησαν καριο. τοτε βγηκε στην ομονοια και εκαψε ο τουρκος(;) μια εκ των Ζ μηχανων. ειχε την τρελλη ιδεα ο δροσογιαννης να στειλει πανω στον κοσμο και την απεσυρε αμεσως. μηχανες δεν ξαναδαμε για πολλες δεκαετιες.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι ρε -είχε μηχανές και στη συνέχεια, απλά σταματήσανε να βουτάνε τα κλειδιά από τις δικές μας μηχανές εν κινήσει...

"Σκατά, σκατά..." δεν ήταν αυτός τελικά.

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι