Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2006

Κακές συνήθειες

Όλοι οι άνθρωποι κουβαλάνε κάποιο κουσούρι. Εγώ κουβαλάω περισσότερα. Μέσα σε αυτά είναι και η ίωση που κόλλησα από την Πάντειο. Να τα βλέπω δηλαδή όλα μέσα από κοινωνιολογικές θεωρίες και να τα αναλύω με την κλασσική κοινωνιολογική λογική. Είναι εκνευριστικό –το ξέρω. Μοιάζει λίγο με τη μαλακία του γιατρού που του λες «καλημέρα» και σου απαντάει «λίγο ωχρό σε βλέπω –μήπως να έκανες ένα τρίπλεξ;» Και με την χοντροκοπιά του συνεργειά -τον ρωτάς πως τα περνάει και σου απαντάει «βαράνε τα κύλινδρα –πόσον καιρό έχεις να ρυθμίσεις βαλβίδες;» Ενοχλητικό, όπως και να το δεις. Και καθόλου απαραίτητο, συνήθως. Γιατί, στην τελική, «είμαι ωχρός επειδή δεν έχω συνέλθει ακόμα από τα ξύδια» και «η μηχανή πάει μια χαρά –γιατί να την πειράξω;»

Έκανα αυτόν τον πρόλογο για να καταλήξω σε αυτό που με απασχολεί αρκετό καιρό. Την απροθυμία μεγάλου ποσοστού πολιτών να υποστηρίξουν μια σαφή πολιτική θέση. Πριν το προχωρήσω, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι όλες οι θέσεις είναι πολιτικές. Γιατί έχουν αντίκτυπο στην διαχείριση των κοινωνικών ζητημάτων. Να το κάνω πιο εύκολο χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα την στάση των πολιτών απέναντι στις εκλογικές διαδικασίες. Τρεις είναι οι θέσεις που μπορεί κανείς να υιοθετήσει (μια κάθε φορά -όχι όλες μαζί -έτσι;):

 1. Να συμμετάσχει ψηφίζοντας κάποιο από τα κόμματα. Με την ενέργειά του αυτή, δηλώνει πως πιστεύει στην πιθανότητα διαμόρφωσης, μιας επιθυμητής, ή έστω υποφερτής κατάστασης, μέσα από την εκλογική διαδικασία.
 2. Να συμμετάσχει, ψηφίζοντας λευκό ή (συνειδητοποιημένο) άκυρο. Με την ενέργειά του αυτή, δηλώνει την αντίθεσή του με το υπάρχον εκλογικό σύστημα.
 3. Να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Με την ενέργειά του αυτή δηλώνει τόσα πολλά που καταντά να μην δηλώνει τίποτα. Γιατί η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να εκληφθεί σαν αντίθεση προς το εκλογικό σύστημα, σαν αδιαφορία προς τις εκλογικές διαδικασίες, σαν βαρεμάρα και ο κατάλογος τέλος δεν έχει. Εκτός εάν η αποχή από τις εκλογές είναι συνέπεια κοινωνικής κινητοποίησης –ας πούμε, σε εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται για να νομιμοποιηθούν πραξικοπηματικές κυβερνήσεις, είναι συνήθης η προτροπή των αριστερών κοινωνικών σχηματισμών για μαζική αποχή. Αλλά, στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, για να έχει πολιτικό λόγο ύπαρξης η αποχή θα πρέπει να αιτιολογείται με σαφήνεια, απέναντι στο κοινωνικό σώμα.

Ποιες είναι οι συνέπειες των παραπάνω θέσεων;

 • Στην πρώτη περίπτωση, η εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση και η διαμόρφωση των διαχειριστικών τους δυνατοτήτων. Αυτή η εναλλαγή μπορεί να καλύψει όλο το κομματικό φάσμα; Συνήθως όχι. Οι λόγοι είναι γνωστοί και αφορούν τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα.
 • Στην δεύτερη περίπτωση, η καταγραφή του ποσοστού των πολιτών που απορρίπτουν το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Βέβαια, κάθε σύστημα έχει την τάση να φροντίζει για την επιβίωσή του –υιοθετώντας διαδικασίες εξαφάνισης (ή στρεβλής χρησιμοποίησης) των διαδικασιών ακύρωσής του. Έτσι και το υπάρχον ελληνικό εκλογικό σύστημα, απορροφά τα λευκά-άκυρα και τα μοιράζει, εφαρμόζοντας μάλιστα ενισχυμένη αναλογική, στα υπάρχοντα κόμματα –στην προσπάθειά του να εξαφανίσει την «παραφωνία».
 • Στην τρίτη περίπτωση, υπάρχουν συνέπειες μόνο όταν πρόκειται για μαζική πολιτική στάση. Αλλιώς, το εκλογικό σώμα απλά συρρικνώνεται και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν επηρεάζεται καθόλου. Η τυχόν καταγραφή του ποσοστού των πολιτών που απέχουν δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πρόκειται για ανομοιογενές δείγμα.

Έγινε σαφές πως κάθε θέση είναι πολιτική, αλλά υπάρχουν και πολιτικές θέσεις που χαρακτηρίζονται από ασάφεια;

Υποστηρίζω πως οι ασαφείς πολιτικές θέσεις δεν βοηθούν την κοινωνική αλλαγή –απλά συντηρούν το υπάρχον σύστημα. Η αξιολόγηση της συγκεκριμένης συμπεριφοράς πολιτικής ασάφειας γίνεται ανάλογα με την επιδίωξη του υποκειμένου.

Για να το κάνω πιο κατανοητό –τι επιδιώκει το άτομο, επιδεικνύοντας μια ασαφή και τελικά παθητική στάση;

 • Αν επιδιώκει την διαιώνιση του υπάρχοντος συστήματος και είναι πεπεισμένο πως η συμμετοχή του δεν είναι απαραίτητη –αφού το σύστημα είναι, ούτως ή άλλως, ισχυρό –η παθητική στάση είναι κατανοητή. Μόνο που ταιριάζει σε απολυταρχικά καθεστώτα, όπου η συμμετοχή των πολιτών εξυπηρετεί καθαρά λόγους εντυπωσιασμού.
 • Αν επιδιώκει την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος, η παθητική στάση είναι η απολύτως χειρότερη τακτική. Μοιάζει σα να περιμένεις να βρέξει, μήπως και πλυθούν τα πόδια σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δυο πράγματα μπορεί να συμβούν: ή θα σαπίσουν τα πόδια σου από τη μπίχλα, ή θα έρθει κάποιος να σου ανοίξει τη βρύση. Ο κάποιος, όπως έχει αποδειχτεί από το κοινωνικό γίγνεσθαι, ονομάζεται συνήθως ηγέτης -προφέρεται «Φύρερ», «Ντούτσε», «εθνάρχης» ή κάπως έτσι.
 • Αν αδιαφορεί για το σύστημα, η παθητική στάση είναι υποκριτική. Γιατί το υποκείμενο συμμετέχει στις λειτουργίες του συστήματος (εργάζεται, πληρώνει φόρους, πηγαίνει στο στρατό κ.λ.π.) αλλά πείθει τον εαυτό του πως αποτελεί εξωσυστημικό κομμάτι που ασχολείται με την προσωπική του ζωή και δεν δέχεται συστημικές επιρροές. Η περίπτωση του «αναχωρητή» του ανθρώπου δηλαδή που βγαίνει «έξω και πέρα» από το σύστημα και διαμορφώνει την ζωή του αυτόνομα δεν εντάσσεται στη συγκεκριμένη παθητική αντιμετώπιση –αφού τα συγκεκριμένα άτομα υιοθετούν ουσιαστικά μια ενεργή θέση απόρριψης του συστήματος και, περιχαρακώνοντας τα προσωπικά τους σύνορα, ουσιαστικά βρίσκονται σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση με το κυρίαρχο σύστημα.

Με αυτό το σκεπτικό υποστηρίζω πως το υπάρχον κοινωνικό σύστημα ενδυναμώνεται ή συντηρείται από την παθητικότητα και σε καμιά περίπτωση δεν μεταβάλλεται.

Πως εκφράζεται όμως και πως εξηγείται η παθητική στάση απέναντι στο κυρίαρχο σύστημα;

Η έκφραση της παθητικότητας συνήθως συνεπάγεται την υιοθέτηση χαωτικών, πεσιμιστικών, μηδενιστικών ή/και πλήρως ανεφάρμοστων θέσεων. Υποστηρίζουμε:

 • Την θέση «όλα ή τίποτα». Αν δεν γίνεται να τσακίσουμε το σύστημα με μια κίνηση, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε καμιά κίνηση.
 • Την παντοδυναμία του συστήματος. Ότι και να κάνουμε, το σύστημα θα επιβιώσει, άρα κάθε προσπάθεια είναι μάταιη.
 • Την αμφισβήτηση των κοινωνικών ομάδων που αγωνίζονται για τη μετατροπή του συστήματος. Οι αναρχικοί είναι πληρωμένοι από τους μπάτσους ή ηλίθια κωλόπαιδα, οι αυτονομιστές είναι κολλημένοι θεωρητικοί ή έτοιμοι να ξεπουλήσουν τις θέσεις τους για να βολευτούν, οι κομμουνιστές έχουν κακή προϊστορία κ.λ.π. Εφαρμόζοντας τη διαδικασία της ταμπελοποίησης και της τσουβαλοποίησης οδηγούμαστε στην αδρανοποίηση με ήσυχη τη συνείδησή μας.
 • Την υιοθέτηση τόσων επιλογών δράσεων, όσων ακριβώς χρειάζεται για να μείνουμε αδρανείς. Καλοί οι Χ που αγωνίζονται για το Ψ, αλλά καλοί και οι Ζ που αγωνίζονται για το Ω. Αν πεις δε για τους Ρ που αγωνίζονται για το Σ –αυτοί κι αν αξίζουν τον κόπο! Άρα, τι επιλέγουμε; Απολύτως τίποτα.
 • Την αμφισβήτηση των φορέων θέσεων σε ατομικό επίπεδο. Ο Τσε Γκεβάρα φορούσε rolex –αυτό και μόνο είναι αρκετό για πολλούς για να επισκιάσει όλη τη δράση του. Κι αν παίρνει η μπάλα τον Τσε, φαντάσου τι γίνεται με τους υπόλοιπους!

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες εκφράσεις της παθητικότητας. Αλλά γιατί υπάρχει και (συνήθως) κυριαρχεί η παθητική συμπεριφορά; Η εύκολη εξήγηση είναι πως η παθητική συμπεριφορά είναι άμεσο επακόλουθο της παθητικοποίησης που καλλιεργείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, της πληθώρας πληροφορίας που καταλήγει στην αυτοαναίρεση και την αποπληροφόρηση καθώς και της αποτελεσματικής κυρίαρχης προπαγάνδας. Ξεμπερδέψαμε; Δυστυχώς όχι.

Γιατί όλα τα παραπάνω δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν την παθητική στάση, ενεργητικών και ευαισθητοποιημένων, κατά τα άλλα, πολιτών –οι οποίοι δραστηριοποιούνται (και συνήθως άμεσα) σε «αποϊδεολογικοποιημένους» τομείς (όπως η οικολογία, η υποστήριξη των μειονοτήτων, η αντίδραση απέναντι σε καταπιεστικές θρησκευτικές αντιλήψεις κ.λ.π.) αλλά αδρανοποιούνται όταν παρουσιάζεται συσχετισμός με αριστερές ιδεολογίες. Χρησιμοποιώντας τον όρο «αριστερές ιδεολογίες», προσπαθώ να καλύψω τον χώρο που εκτείνεται από την κοινοβουλευτική αριστερά μέχρι τους ακραίους αντικρατιστές. Εστιάζω στον ιδεολογικό χώρο της αριστεράς γιατί είναι ο μόνος που συνδέεται (λιγότερο ή περισσότερο) με την μετατροπή ή/και την πλήρη κατάργηση του υπάρχοντος κοινωνικού συστήματος.

Και υποστηρίζω πως τα φαινόμενα αδρανοποίησης που παρατηρούνται με την είσοδο της αριστερής ιδεολογίας στο προσκήνιο έχουν να κάνουν, συνήθως, με τους εξής λόγους:

 • Τις αποτυχημένες προσπάθειες εφαρμογής του «σοσιαλιστικού μοντέλου» σε αρκετές χώρες σε συνδυασμό με τη δυτική-ψυχροπολεμική προπαγάνδα. Τα, όποια, θετικά στοιχεία των προσπαθειών υποβαθμίστηκαν, οι συγκρίσεις πριν-κατά τη διάρκεια-μετά δεν υφίστανται καν και ακολούθως υπερτονίστηκε η στρεβλή αντιπαράθεση «δημοκρατίας δυτικού τύπου» σε σχέση με τη «δικτατορία ανατολικού τύπου». Σε αυτή την αντιπαράθεση εμφανίζεται ένα απολύτως ψευδεπίγραφο δημοκρατικό σύστημα, όπου κυριαρχεί η αίσθηση (προσοχή –μόνο η αίσθηση!) της ελευθερίας λόγου και πράξεων, σε αντίθεση με, προσεκτικά επιλεγμένα, επιμέρους χαρακτηριστικά ενός άλλου συστήματος. Η ύπαρξη «ισχυρών ανδρών» που καταχράστηκαν την εξουσία και οι γραφειοκρατικές δομές των «πρώην ανατολικών χωρών» συνηγορούν στην δημιουργία αρνητικής εντύπωσης και στην επικράτηση της δυτικής προπαγάνδας. Και, όπως σε κάθε πετυχημένη προπαγανδιστική ενέργεια –επιτυγχάνεται η, πέρα από κάθε λογική, εξομοίωση. Αν ο Στάλιν ήταν σφαγέας, αυτό σημαίνει πως κάθε αριστερός Γενικός Γραμματέας είναι επίσης σφαγέας ή, έστω, εν δυνάμει σφαγέας. Έτσι απλά, χωρίς αιτιολόγηση μέσα από τα ιστορικά γεγονότα.
 • Τη δαιμονοποίηση της αριστερής ορολογίας. Όροι όπως «σύντροφοι», «αγώνες», «λαϊκή συμμετοχή», «ιμπεριαλισμός», «καπιταλισμός» κ.λ.π. έχουν, είτε στριμωχτεί στο συλλογικό υποσυνείδητο με κολλημένη τη στάμπα του «σκληροπυρηνικού κομματικού με το κονσερβοκούτι», είτε ξεφτιλιστεί μέσα από τη χρήση τους από πολιτικούς αγύρτες και καιροσκόπους.
 • Τον «μεσσιανικό» χαρακτήρα του μηνύματος που σημάδεψε το σύνολο σχεδόν των αριστερών θεωριών. Όταν μιλάς για έναν καλύτερο κόσμο, οφείλεις να είσαι «αγνός κι αμόλυντος». Όταν εφαρμόζεις μια αριστερή θεωρία στην πράξη, οφείλεις να δημιουργήσεις την «ιδανική κοινωνία» -τίποτα λιγότερο. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι σε εμπόλεμη κατάσταση με υπερδυνάμεις τους καπιταλισμού (συνηθίζουμε να ξεχνάμε την, σχεδόν πανευρωπαϊκή, εισβολή στην ΕΣΣΔ αμέσως μετά την άνοδο των κομμουνιστών, στην οποία συμμετείχαν μέχρι και Έλληνες από το νεοσύστατο ακόμα κράτος, μας αρέσει να παραβλέπουμε το εμπάργκο στην Κούβα, ή την επίθεση των Ιαπώνων στην Κίνα του Μάο). Δεν έχει σημασία αν η χώρα στην οποία γίνεται προσπάθεια εφαρμογής της αριστερής θεωρίας είναι εξαθλιωμένη (γι’ αυτό άλλωστε έκανε επανάσταση). Δεν έχει σημασία αν τα πράγματα είναι καταφανώς χειρότερα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η εφαρμογή αριστερής ιδεολογίας θα πρέπει να συνεπάγεται την άμεση εγκαθίδρυση του "επίγειου παραδείσου επι της γης". Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία.
 • Η παρεμπόδιση, η υποβάθμιση και η διαστρέβλωση της πληροφόρησης, όταν αυτή προέρχεται από αριστερά κινήματα. Ποιος ξέρει ποιές είναι οι θέσεις των ελλήνων αναρχικών και αυτονομιστών; Υπάχει ακόμα το κίνημα των καταλήψεων; Κι αν ναι -που; Ποιος ξέρει για τον Έβο Μοράλες; Όχι ότι είναι ινδιάνος -έτσι; Τι πρεσβεύει ο άνθρωπος; Κι αυτός ο Τσάβες τι κάνει στη Βενεζουέλα; Γιατί διαδηλώνουν και φυλακίζονται, βασανίζονται, δολοφονούνται άνθρωποι στις μισές χώρες της Λατινικής Αμερικής; Ποιοι ήταν οι Τουπαμάρος; Τι είναι το «Φωτεινό Μονοπάτι»; Τι γίνεται στην Αγκόλα; Τι συμβαίνει με τους αριστερούς στην Τουρκία; Κανείς δεν ξέρει. Κι αν θέλει να μάθει, πρέπει να γίνει Σέρλοκ για να βγάλει άκρη.

Αυτά, υποθέτω, αρκούν για να αδρανοποιήσουν ακόμα και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, όταν η οποιαδήποτε έκφανση της αριστεράς εμφανίζεται στο προσκήνιο. Αλλά δεν αρκούν για να εξαφανίσουν την ίδια την αριστερά. Βλέπεις, η ύπαρξη της αποτελεί άμεση συνέπεια του καπιταλιστικού κοινωνικού σχηματισμού, αφού κάθε δράση γεννάει την αντίδρασή της.
Κι αν αυτό ακούγεται πολύ μαρξιστικό –σκέψου πως χωρίς την αριστερά δεν θα υπήρχε εναλλακτική πρόταση για ένα διαφορετικό αύριο. Και σκέψου πως το σήμερα δεν σου αρέσει. Γιατί είναι χειρότερο από το χτες και κάτι λέξεις όπως "μέλλον", "αξιοπρέπεια", "ειρήνη" και "ελευθερία" έχουν καταντήσει να ακούγονται μονάχα στις κηδείες.

61 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Atron είπε...

Μήπως τελικά δεν είμαστε κοινωνικά όντα και απλά συμβίωνουμε στον ίδιο χώρο επειδή μας εξυπηρετεί σε κάποια πράγματα? Κάτι σαν τις γάτες δηλαδή, που ζούνε όλες μαζί αλλά δεν κάνουν αγέλες σαν τους σκύλους.

Μήπως μάταια προσπαθούμε να βρούμε ένα σύστημα που να μας καλύπτει στο 100% γιατί κανένα σύστημα δεν ταιριάζει με τη φύση του ανθρώπου η οποία ενδεχομένος δεν είναι και τόσο κοινωνική?

Τώρα θα μου πείτε "Τι προτείνες ρε μεγάλε? Να πάρουμε τα βουνά?". Δεν είπα ότι προτείνω κιόλας! Απλά μία σκέψη μου ήρθε.. Τη δουλεύω ακόμα!

Σκέφτομαι πάντως το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κοινωνίας επειδή απλά έφτιαξε λογω κεκτημένης ταχύτητας δομές απείρως πιο περίπλοκες από αυτές που μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους με αποτέλεσμα να είναι αδυνατόν να ελεγχθούν από τους ανθρώπους πλέον.

Και φοβάμαι πως αν είναι έξω από την φύση του ανθρώπου πως δεν υπάρχει και τρόπος να προσαρμοστεί 100%. Μπορεί να προσαρμοστεί ίσως μέχρι ενός σημείου, αλλά κάπου κάτι πάντα θα χτυπάει στο σύστημα. Κάτι σαν κακογραμμένος κώδικας με ερασιτεχνικό compiler.

The Motorcycle boy είπε...

Αποκλείεται να μην είμαστε κοινωνικά όντα γιατί εμείς φτιάξαμε την κοινωνία. Κανένα σύστημα δεν καλύπτει 100% γιατί οι κοινωνίες δεν είναι στατικές. Τα συστήματα αναδιαμορφώνονται λοιπόν, σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη λογική του "δράση, αντίδραση, σύνθεση" -απ' ότι λένε τα βιβλία, έτσι; Απλά, το πρόβλημα είναι σε τι αποσκοπεί το σύστημα. Και κατά πόσο εκπληρώνει τους σκοπούς του. Αν δεν τους εκπληρώνει -πέφτει. Και όποιος το κρατάει, παρασύρεται μαζί του.
Οι δομές που φτιάχνει η κοινωνία δεν είναι καθόλου περίπλοκες. Απλά, σε κάποιες φάσεις δεν εξυπηρετούν τις λειτουργίες για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Η φύση του ανθρώπου διαμορφώνεται, στο μεγαλύτερο ποσοστό, μέσα στην κοινωνία. Αυτό είναι το καλό, αλλά και το κακό της όλης υπόθεσης.
Το "μεγάλε τι προτείνεις" δεν πρόκειται να το πω εγώ τουλάχιστον. Απόψεις λέμε, παρατηρήσεις κάνουμε. Αν είχαμε τις έτοιμες προτάσεις δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ.

Λίτσα είπε...

Vradapodw (κατά τη mmg - καλά να περνάει εκεί που είναι), που δεν είναι αυτό σεντόνι! Αύριο το πρωί.

The Motorcycle boy είπε...

4 σελίδες φτάσαμε να τις λέμε σεντόνι; Α, δεν πας καλά εσύ -σε πείραξαν οι διακοπές. Και που 'σαι -είναι μέσα στα SOS, όχι δηλαδή επειδή διδάχθηκε πριν την αργία -έτσι;

Cherryfairy είπε...

δεν ξέρω τι πραγματικά ισχύει..
προσωπικά,πιστεύω στην ψήφο.Είναι η πρώτη αρχή του Συντάγματος,και προτιμώ να κυβερνάμαι από κάποιον που εξελέγη με ψηφοδέλτιο παρά να με κυβερνάει κάποιος που θα με κυβερνήσει με το όπλο-μπορει και να κάνω λάθος,αλλά το πιστεύω.Ακράδαντα.

o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε...

Την προσφώνηση "σύντροφε" θυμίζω ότι την χρησιμοποιούν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ γεγονός που μπορεί να οριστεί ως "η απόλυτη χυδαιότητα". Τότε που μεσουρανούσαν έβλεπες εργολάβους, κοτεράκηδες, μεζονετάκηδες να χτυπούν φιλικά και στοργικά ο ένας την πλάτη του άλλου και να το ξεστομίζουν. Μετά κάθισα και το καλοσκέφτηκα και είπα, "Τι λες ρε μεγάλε; Ουσιαστικά αυτοί μια χαρά την χρησιμοποιούν την προσφώνηση, μαζί δεν τα μοιράζουν και μαζί δεν τα τρώνε; Σύντροφοι λοιπόν". Αυτός ο απόλυτος εξευτελισμός των εννοιών, αυτή η διαστροφική διαστρέβλωση των πραγμάτων προξενεί το μεγαλύτερο κακό. Γιατί σου λέει ο άλλος, "Τι είπες; Σύντροφος ο παππούς σου που πολέμησε στο βουνό, σύντροφος και ο Γιωργάκης με τα περσικά χαλιά στρωμένα μπροστά στο τζάκι του πολιτικού του γραφείου ε;". Και εκεί γαμιέται η υπόθεση, όπως ακριβώς το λες και 'συ με το παράδειγμα του ρόλεξ Mboy. Αυτή η γενιά που υποτίθεται ότι υπερδραστηριοποιήθηκε στα πολιτικά πράγματα, προκάλεσε την κοινωνική απολιτικοποίηση της Ελλάδας πετώντας στα μούτρα του κοσμάκη σκυλάδικα και δάνεια και φενκ-σούι με το τσουβάλι, παραδίδοντας μαθήματα εγκεφαλικής πολτοποίησης, χαλαρότητας, εκφυλισμού και εκχυδαϊσμού. Η απολιτίκ αφασία που παρατηρείται σε μεγάλες κοινωνικές μάζες σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτής της ανευθυνότητας και του κομπλεξικισμού που επέδειξαν οι "λεγεωνάριοι" της ελλαδικής αριστεράς και των αποπαίδων της. Η αποχή λοιπόν θα είχε νόημα αν ήταν αποτέλεσμα συνειδητής κοινωνικής πρακτικής, αν παρατηρούνταν σε ποσοστά άνω του 60 και του 70%, αν ήταν δηλαδή πολιτικός τορπιλισμός του συστήματος. Επειδή αυτό όμως είναι δύσκολο να συμβεί πρέπει να πας και να το ρίξεις δαγκωτό το γαμημένο. Ξέρετε εσείς.

The Motorcycle boy είπε...

cherry παιδί μου, μην έχεις περί πολλού το Σύνταγμα. Είναι απλά ένα κείμενο που εξασφαλίζει τα δικαιώματα συγκεκριμένης τάξης, παρέχοντας το μίνιμουμ σε όλους τους υπόλοιπους. Για το άλλο που λες -ανάμεσα σε δυτικού τύπου "δημοκρατία" και δικτατορία, πιστεύω πως ισχύει το μη χείρον.
erwtas αναφέρω "είτε έχουν ξεφτιλιστεί μέσα από τη χρήση τους από πολιτικούς αγύρτες και καιροσκόπους".Αυτούς ακριβώς που λες εννοώ -για την Ελλάδα τουλάχιστον. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η σκύλευση κάποιων όρων θα έπρεπε να περάσει έτσι -κι ότι έγινε, έγινε.
Να υπερθεματίσω για την αποχή. Στις ΗΠΑ δεν ψηφίζει το 75% του πληθυσμού. Κι όμως, κανένας δεν το λαμβάνει υπόψη του.

The Motorcycle boy είπε...

cherry παιδί μου, μην έχεις περί πολλού το Σύνταγμα. Είναι απλά ένα κείμενο που εξασφαλίζει τα δικαιώματα συγκεκριμένης τάξης, παρέχοντας το μίνιμουμ σε όλους τους υπόλοιπους. Για το άλλο που λες -ανάμεσα σε δυτικού τύπου "δημοκρατία" και δικτατορία, πιστεύω πως ισχύει το μη χείρον.
erwtas αναφέρω "είτε έχουν ξεφτιλιστεί μέσα από τη χρήση τους από πολιτικούς αγύρτες και καιροσκόπους".Αυτούς ακριβώς που λες εννοώ -για την Ελλάδα τουλάχιστον. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η σκύλευση κάποιων όρων θα έπρεπε να περάσει έτσι -κι ότι έγινε, έγινε.
Να υπερθεματίσω για την αποχή. Στις ΗΠΑ δεν ψηφίζει το 75% του πληθυσμού. Κι όμως, κανένας δεν το λαμβάνει υπόψη του.

unapatatras είπε...

μ' αρέσουν τα κουσούρια σου!

Eu-aggelos είπε...

Ωραίο το ποστ αλλά θα το δω υπό το πρίσμα οτι καθενας μπορει να γραφει οτι θελει κι ευτυχως εσυ αυτα που γραφεις τα γραφεις σωστα και τεκμηριωμενα.
Εμένα δε μ ενδιαφερουν τα ρολεξ του Τσε,η αντιπαραθεση της «δημοκρατίας δυτικού τύπου» και της «δικτατορίας ανατολικού τύπου» ουτε οι θέσεις των αριστερων κινημάτων.
Εμένα με ενδιαφερει η δική μου η καθημερινη ζωη αντε και αυτη των κοντινών μου ανθρώπων και για να το παιξω και ευαισθητοποιμενος αντε να πω και όλων των συνανθρώπων μου που δεν "έχουν να φάνε".
Με το μικρό μου το μυαλό και ανεξαρτητα απο καθε πολιτική ιδεολογια πιστευω οτι τιποτα μα τιποτα δε μπορει να γινει το οποίο θα αλλάξει ριζικα τη καθημερινη μας ζωη και θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.Εσυ πες μου οτι πιστευεις το αντίθετο να δω το ποστ σου απο άλλη πλευρά...

The Motorcycle boy είπε...

patra, μη νομίζεις πως ήταν εύκολο. Κουσούρι το κουσούρι τον έχτισα αυτόν τον αδαμάντινο χαρακτήρα.
Ευ-άγγελε έχεις απόλυτο δίκιο που δεν σε ενδιαφέρουν τα ρόλεξ και οι αντιπαραθέσεις που βρωμάνε προπαγάνδα. Κι εμένα η καθημερινή ζωή με ενδιαφέρει, η δική μου, των κοντινών μου, των φίλων μου και κάποιων άλλων ακόμα. Αλλά, όπως γράφω και στο ποστ -όλα είναι πολιτική. Και με το δικό μου μυαλό πιστεύω οτι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα για να αλλάξω εγώ -όχι ο κόσμος, εγώ. Να περνάω καλύτερα -κατάλαβες; Να μην είμαι, ας πούμε, μόνο φαϊ, χέσιμο, τηλεόραση και ύπνο. Να μην κινδυνεύει η κόρη μου από τη μαλακία του καθενός που βρωμίζει ή βομβαρδίζει. Να μην κινδυνεύει η γυναίκα μου να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται. Να έχουν μια καλή ζωή οι φίλοι μου. Να μην φοβάμαι να κυκλοφορήσω στο δρόμο. Να μην με αναγκάζουν να βλέπω πεινασμένους ανθρώπους και νεκρά παιδάκια. Για τέτοια πράγματα μιλάω στο ποστ μου.
Θα μου πεις, για παράδειγμα-εσύ δεν έχεις κόρη ακόμα, ούτε και γυναίκα που μπορεί να βρεθεί άνεργη, ούτε και φίλους που γαμιούνται από την έλλειψη ευκαιριών και από τις προκαταλήψεις. Αλλά έχω μάθει 2 πράγματα στη ζωή μου:
1. Αυτό που έγραφε ο Μπρεχτ για τη Γερμανία του Χίτλερ. "Όταν πέρνανε τους Εβραίους δεν μίλαγα, γιατί δεν ήμουνα Εβραίος. Όταν πέρνανε τους ομοφυλόφιλους, δεν μίλαγα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Όταν πέρνανε τους κομμουνιστές δεν μίλαγα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Τώρα που ήρθαν να πάρουν εμένα -δεν έχει μείνει κανένας να μιλήσει".
2. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.
Και τελικά ναι ρε φίλε. Πιστεύω πως αν αρχίσουμε να αλλάζουμε θα αλλάξει και η κωλοζωή μας.

o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε...

Mboy βέβαια, έχεις δίκιο, ίσως το σχόλιό μου να ήταν περιττό.
Όσον αφορά στις Η.Π.Α. εγώ ανέφερα τη λύση της αποχής ως συνειδητή πρακτική, έχω την εντύπωση όμως ότι εκεί η αποχή είναι προϊόν βλακείας, βαρεμάρας και αδιαφορίας, κάθε άλλο παρά συνειδητή επιλογή δηλαδή.
Διότι αν η αποχή ήταν συνειδητή η ιστορία δεν θα σταματούσε μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά ακριβώς εκεί θα άρχιζε.

Eu-aggelos είπε...

Κοίτα...αν όλα πανε καλά και δεν με χωριζουν ετσι όλες οι γυναικες,σκοπευω και γυναικα να αποκτησω (αν εχετε κατι υποψην μη διστασετε να μου πειτε) και παιδια να κανω και γι αυτο ανησυχω απο τωρα όπως εσυ για την κορη και τη γυναίκα σου.
φυσικά και δεν κοιμαμαι ησυχος τα βραδια και ουτε προκειται να γινει αυτο αν δεν αλλαξει (που δε θα αλλαξει)κατι ριζικα στη ζωή μας/μου οπως ξαναειπα.
Όλα τα "να μην" που ανεφερες ειναι ακριβως αυτα που εννοουσα κι εγω τα οποία ομως δεν είμαι σιγουρος οτι διαμορφωνονται-επιλυονται αναλογα με το πολιτικο συστημα..απλα υπαρχουν.Μπορει να κανω και λαθος ομως...
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα το "αν αρχίσουμε να αλλάζουμε " πώς το εννοεις αλλά χαιρομαι που το πιστευεις,που κανεις κατι προς αυτη την κατευθυνση με το να ψηφίζεις κι ολα αυτα ξεροντας οτι κατι τετοιο δυσκολα θα γίνει.

homelessMontresor είπε...

Η ενίσχυση των "αδυνάτων"(η λέξη σε εισαγωγικά γιατί απλα εννοώ τις ομάδες οι οποίες αποτελούν μειονότητα) θα ήταν μια καλή λύση. Τουλάχιστον θα υπήρχε περισσότερη πολυφωνία. Βεβαία αυτο θα πρέπει να γίνει σνειδητά και με κριτική σκέψη.

Atron είπε...

Μοτοσακέ, τολμώ να πω ότι εκπλήσσομαι που κατάφερες να πεις κάτι τόσο απλά, με 2 λόγια και χωρίς σεντόνι! :p

Αναφέρομαι στο #2 της απάντησής σου προς τον Ευάγγελο. Δεν έχει σημασία το "τι" αλλά το "κάτι". Να κάνουμε όλοι κάτι, κάτι έξω από το "μαμ κακά και νάνι". Και ας είναι από το να ταίσουμε το αδέσποτο της γειτονίας μας μέχρι βοήθεια σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες που λέει και η Montressor. Δεν έχει σημασία το τι, το πότε, το πόσο. Υπάρχουν τόσα μικρά και μεγάλα πράγματα να κάνει κάποιος. Απλά λίγοι έχουν τη δυνατότητα για μεγάλα.

Ο κάθε ένας μας, έχει μία μικρή σφαίρα επιρροής. Αλλάζουμε κάποια πράγματα μέχρι εκεί που φτάνουμε και το αφήνουμε να το συνεχίσει κάποιος άλλος που μπορεί πιο πέρα.

Δεν μπορεί ο τερματοφύλακας να τους περάσει όλους και να σκοράρει. Μπορεί να δώσει την μπάλα πιο μπροστά και μετά ο άλλος ακόμη πιο μπροστά. Και κάποιες φορές θα χαθεί η μπάλα και θα γυρίσει πίσω. Εκεί θέλει μάζεμα και ξανά μπροστά. Το μόνο θέμα είναι πόσα γκόλ έχουμε ήδη φάει και αν μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι...

The Motorcycle boy είπε...

Erwtas είναι αυτό που λέω. Όταν η αποχή δεν έχει ενιαία και δηλωμένη γραμμή δεν μπορεί να φέρει καμιά αλλαγή. Και μόνο οι υποφήφιοι να ψηφίζουν -κυβέρνηση θα βγαίνει. Δεν ήταν περιττό το σχόλιό σου-κανένα δεν είναι.
Οι Αμερικάνοι τρώνε τόση προπαγάνδα και παραπληροφόρηση που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους πρώην Σοβιετικούς. Αντίθετα, τους ξεπέρασαν κατά πολύ γιατί αυτοί νομίζουν πως πέρνουν πληροφορία. Εξ ου και η αποβλάκωσή τους.
Ευ-άγγελε, θα κοιμάσαι ήσυχα το βράδυ αν έχεις κάνει κάτι που σε ευχαριστεί. Δεν είπα πουθενά οτι με την ψήφο αλλάζει τίποτα -το αντίθετο μάλιστα. Απλά μην μπερδεύεις την πολιτική με τα κόμματα. Η αριστερή οπτική για την οποία μιλάω έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της καθημερινής ζωής. Ας πούμε, όταν δεν ανέχεσαι την αδικία που βλέπεις στην καθημερινή σου ζωή, αυτό είναι μια αριστερή πράξη. Όταν τραβάς το πόδι σου για να μην πατήσεις ένα μυρμήγκι -αυτό είναι μια αριστερή πράξη. Όταν ο μαλάκας ο DCD χαράζει αμάξια επειδή κλείνουν διαβάσεις αναπήρων -αυτό είναι μια αριστερή πράξη.Και με κάτι τέτοια γίνεσαι καλύτερος -έτσι νομίζω εγώ. Και γίνεσαι καλύτερος για σένα. Εντάξει;
Atron, σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Η λογική μου είναι -κάνε κάτι για να νιώσεις καλύτερα. Δεν έχει σημασία πόσ μεγάλο είναι. Στην τελική, κανένας δεν έκανε τίποτα μεγάλο. Όλοι μικρά πράγματα κάνουν, μη νομίζεις.

Cherryfairy είπε...

ΜΒ,για το ποιηματάκι,μια μικρή διορθωσούλα..Δεν είναι του Μπρεχτ,το έχει χρησιμοποιήσει.Το ποιήμα ανήκει στον Pastor Niemoeller..Τα του Κάισαρος τω Καίσαρι ή καπως έτσι τέλος πάντων.

The Motorcycle boy είπε...

cherry δεκτή η διόρθωση. Κοίτα να δεις κι εγώ που νόμιζα πως είνα του Μπερτόλδου επειδή το είχα διαβάσει σ΄αυτόν!

Cherryfairy είπε...

ναι-το χρησιμοποίησε στα έργα του και οι περισσότεροιέτσι νομίζουν πως είναι του Μπρεχτ..το έκανε έτσι πολύ γνωστό βέβαια και καλώς έκανε βέβαια,γιατί είναι και πολύ ωραίο.Εγώ προτιμώ το άλλο που λέει " Ο μέγας Αλέξανδρος κατέκλησε την Περσία.Μόνος του;" και συνεχίζει.Δεν έχω τα κιτάπια μου μαζί και δεν το ξέρω και απέξω γμτ.Καλημέρες!

Stefanos είπε...

όταν δεν ανέχεσαι την αδικία που βλέπεις στην καθημερινή σου ζωή, αυτό είναι μια αριστερή πράξη???

Όταν τραβάς το πόδι σου για να μην πατήσεις ένα μυρμήγκι -αυτό είναι μια αριστερή πράξη???

Όταν ο μαλάκας ο DCD χαράζει αμάξια επειδή κλείνουν διαβάσεις αναπήρων -αυτό είναι μια αριστερή πράξη??

Ti allo tha akousoume thee mou??

Diladi oi "deksioi" patane murmingia kai xarasoun autokinita mono otan den einai se diabaseis anapyron? Hahahahahahahahaha!!

Ase pou to "aristeroi" kai "deksioi" einai pleon tambeles gia na vavkalizetai o kosmakis..

Kai episeis MB, afises ekso mia alli logiki ekdoxi.. Na to goustareis to systima, epeidi kathises kai diabases sto sxoleio, teleioses kalo pan/mio, pires kali douleia logo prosonton kai arxidion, pires gamo ta spitia me thea oli tin athina, eftiakses pisinouna, pires skafaki, pires kai mia cayman, brikes mounara gynaika kai episeis mia 18-ra gomena gia pou kai pou.. Xairetismata sta mpountroumia ton Liosion!

Stefanos είπε...

A, kai kati akoma, an petyxo kana malaka na mou xarazei to amaksi tou exo gamisei oti exei kai den exei. Opou kai an einai parkarismeno!

tomboy είπε...

Stefane αγόρι
α.μου στο ξανάπα, μη γαμάς τόσο θα πάθουν τα νεφρά σου.
β.μην ανησυχείς το δικό σου αμάξι είναι σε γκαράζ δεν θα πάθει τίποτα.
γ. λόγω του συστήματος είναι η γυναίκα σου μουνάρα? τι άλλο θα ακούσουμε!
δ.χαίρομαι πολύ που ο σκοπός της ζωής σου είναι σπίτι,αυτοκίνητο, δουλειά, πισίνα και καλές γκόμενες. Να δω τι θα τα κάνεις όλα αυτά στα 60 σου όταν δεν θα μπορείς να μπεις σε πισίνα, δεν θα μπορείς να οδηγήσεις, η γυναίκα σου θα σε έχει αφήσει και το γκομενάκι των 18 θα το κάνει μπροστά στα μάτια σου με το πιτσαδόρο τρωγοντας τα λεφτουδάκια σου και εσύ δεν θα μπορείς πλεον ούτε να καυλώσεις (στο'πα το πολυ γαμήσι δεν θα σου βγει σε καλό, δε μ'ακουγες).
Γι'αυτο λοιπόν και επειδή δε βγάζεις άκρη μαζί μας, στείλε τον δούλο να σου πλύνει το αυτοκίνητο είναι και Κυριακή, και άσε εμάς στα μπουντρούμια των Λιοσίων (αχ και να ξερες) να νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε. Μη χάνεις τον πολύτιμο σου χρόνο στο διαδίκτυο με εμάς.

αα και υστερόγραφο, πρόσεχε που παρκάρεις. Δε θες να τον πετύχεις το μαλάκα. Πάει με μεγάλη παρέα και βλέπω το δικό σου μοσχοαναθρεμένο κωλαράκι να περνάει καλά.

The Motorcycle boy είπε...

Βρε Στέφανε, το χτικιό θα βγάλω μαζί σου -μέχρι και τα αυτονόητα θα πρέπει να συζητάμε!
1. Τα "δεξιός" -"αριστερός" τα χρησιμοποιούμε για να συνεννοούμαστε. Εσύ ας πούμε, έχεις δεξιά νοοτροπία-εγώ αριστερή. Βοηθάει για να καταλαβαινόμαστε.
2. Αν δεν πατάς μυρμήγκια μπορεί να είσαι αριστερός, καλός χριστιανός, οικολόγος ή γκαβός (και να μην τα βλέπεις). Εγώ λέω πως ο άνθρωπος που δεν πατάει πάνω σε μυρμήγκια και πάνω σε συνανθρώπους του ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ -κάνει μια αριστερή πράξη. Ο δεξιός (πρόσεξε, ο ιδεολόγος, ο συνειδητοποιημένος) δεν έχει κανένα πρόβλημα να πατήσει ένα μυρμήγκι ή έναν άνθρωπο. Απλά εφαρμόζει την αρχή -ο δυνατός γαμάει τον αδύνατο.Και κάτι ακόμα -η αριστερή πρακτική δεν σε κάνει αυτόματα αριστερό. Το ίδιο ισχύει και για τη δεξιά πρακτική (σε μικρότερο βαθμό βέβαια). Π.χ. οι πορείες είναι μια πρακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την αριστερά. Όταν όμως κάνουν πορεία οι μπάτσοι -αυτό δεν τους κάνει αυτόματα αριστερούς. Κι ας χρησιμοποιούν αριστερές πρακτικές.
3. Η "λογική σου" εκδοχή μπάζει -αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Δέχομαι οτι μπορεί και να γουστάρεις το σύστημα. Αν διάβαζες και το ποστ μου θα καταλάβαινες πως θεωρώ όσους γουστάρουν αυτό το σύστημα πιο ενεργούς από το πλήθος των απαθών "πολιτών". Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι γουστάρει ο καθένας. Αυτό τι σημαίνει; Πως πρέπει να γουστάρω κι εγώ τα ίδια; Πως απαγορεύεται να γράφω την άποψή μου; Ή σημαίνει πως επειδή δεν γουστάρω το σύστημα πρέπει να κοιμάμαι σε τρώγλη; Διάβασε καλύτερα το κομμάτι του ποστ για το "μεσσιανικό μήνυμα" των αριστερών θεωριών -ίσως καταλάβεις τη θέση μου.
Υ.Γ.1: Θεωρείς οτι θα βρεθεί άνθρωπος να υποστηρίξει το σενάριο αυτού που γουστάρει το σύστημα -έτσι όπως το παρουσιάζεις;
Υ.Γ.2: Αν παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και κλείνεις διαβάσεις αναπήρων (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ) καλά θα σου κάνουν να σου το γαμήσουν. Και λίγο θα είναι.

Stefanos είπε...

MB,

den parkaro to autokinito mou se tetoin diabasi - pou amfiballo parepiptontos an uparxei se oli tin athina!!

Entaksi more, ta eipa ligo xalara.. kalokairi einai.. ektimo omos oti to apantises me tosi prosoxi. Eilikrina. Kai ksereis kala - an oxi kala, toulaxiston mporeis na to fantasteis oti den apexoume kai toso..To allo to palikari o tomboy omos.. poly magkakos. Stefanos Michailidis legomai kai sou gamo tin mana. Opote thes briskomaste - an kai profanos exo kalytera na kano - kai blepoume poianou tha ponesei ti. Exo barethei tous pseftomanges apo to internet, oloi oi xtikiarides ginane ksafnou dartes. No problem. To post sou parapempei se para polla komplex filarako, kai mallon xari tha sou kano na se steilo kalokairiatika se kana nosokomeio na skefteis orismena pragmata.

tomboy είπε...

Prin pareis to aeroplano na me gamhseis kai emena kai th mana mou (xarh tha sou kanoume mpas kai kselampikarei ligo to myalo sou) na skeftesai ti grafeis kai na anoigeis kana leksiko gia tis agnwstes sou agglikes gnoseis. Episis mathe na diavazeis ti sou exoun grapsei.
Diavaseis anaphrwn yparxoyn alla fainetai tis ksexases. Oso gia to pseftomagkas otan grafeis "tou exo gamisei oti exei kai den exei" ti perimeneis? na sou milame me kalous tropous. Kai lypamai pou to lew alla sigoura den exeis tipota kalytero na kaneis. Tosa post twra mono mpaineis vrizeis kai afou ksemeneis apo epixeirhmata to gyrnas sto kata vathos symfonoume.

Stefanos είπε...

Malista. Koultoura na fygoume. Mas kanei kai mathima tora o kathe dimosioupallilakos pou ton xrysoplironoume gia tin mideniki tou ergatikotita kai apotelesmatikotita. Anti na doulevei, grafei blogg.. A, re sanidia pou thelete.

Oso gia ta post mou, den blepo tis foberes idees sta dika sou.. Kapoia sunartisi pidimatos kai nefron theleis na apodeikseis, alla den sou bgainei, meta kati gia garaz, kati gia gynaika kai systima (pou profanos den katalabes ti elega, alla den peirazei, exoun sfiksei oi zestes, se katanoo..)

Poios einai o skopos tis dikias sou zois den mas eipes, giati apo oti fainetai tipota paragogiko, ektos apo to na grafeis 5 malakies sto internet kai kapoia xazoxaroumena poiimatakia den kaneis.. Kai xoris na ksereis, exeis to thrasos na krineis emena pou exo prosferei sto koinoniko sunolo kapoia pragmata.

Me ton MB eixame diafores (theoro epoikodomitikes) koubentes, xoris panta na sumfonoume, alla telos panton oxi paparies gia na pernaei i ora..

Kai oso gia auto to "gia mas" pou anafereis.. auto mallon kollaei sta komplex pou elega proigoumenos.. Bges ekso, mila me anthropous, bges me tous filous sou an exeis, gia na min xreiazetai na tautopoiisai me mia amorfi maza kapoion pou tyxainei na grafoun kapoia blog..

Telos panton, kala kseberdemata.

Stefanos είπε...

Poses(oi) tomboy upyrxoun telos panton?

Theoro oti to teleutaio post einai tou MB. Exeis dikio, den mou aresei na milao etsi, alla kati to proklitiko "agori", kati "ta mosxanathremena kolarakia".. e, den thelei kai poly. Alla na sitiso syggnomi apo kapoion, o opoios diastreblonei ta legomena mou, xoris na postarei kati me antikeimeniki aksia, paei poly. Telos panton, auto gia tin mana to pairno piso. Den ftaiei se tipota i kuria.

Pao gia anger management tora.

The Motorcycle boy είπε...

"Στέφανε δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος σου για ΤΗΝ tomboy. Διάβασε πιο προσεκτικά τι σου έγραψε και δεν τρέχει τίποτα -μπορείς ακόμα να ζητήσεις μια συγνώμη. Αυτά.
Υ.Γ.1.: Δεν ξέρω πόσο μοιάζουμε, ξέρω οτι ποτέ δεν θα έγραφα σχόλιο σαν το τελευταίο σου.
Υ.Γ.2: Γιατί θέλεις να την γαμήσεις τη μάνα; Την ξέρεις; Κι αν δεν είναι καλή; Τι μανία πιάνει μερικούς ανθρώπους με τις μανάδες των άλλων! Πουροειλωτισμός είναι; Δεν καταλαβαίνω." Επαναλαμβάνω το παραπάνω σχόλιο γιατί κατά λάθος μπήκα με το id της γυναίκας μου, η οποία όπως καταλαβαίνεις, είναι η Tomboy.
Για τις απόψεις σου σχετικά με τα ποστ της μπορεί να σου απαντήσει η ίδια. Αλλά μάλλον τα έχεις μπερδέψει. ΕΓΩ είμαι ο δημόσιος υπάλληλος. Και, ναι, με χρυσοπληρώνεις για να γράφω ποστ. Είναι κακό; Κάνε κάτι για ν' αλλάξει, αν σε ενοχλεί. Πήγαινε να μου κάνεις καταγγελία, ξέρω 'γω, ή πήγαινε να φωνάξεις τα τανκς να μας έχουνε με βούρδουλα. Ιδέες δίνω -έτσι; Και κάτι ακόμα. Το οτι δουλεύω στο δημόσιο σημαίνει οτι δνε χρειάζεται να πηδάω κανέναν κακομοίρη για να ζω. Αν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά των φορολογουμένων που πάνε σε μένα, δεν τρέχει τίποτα. Εγώ παίρνω ψίχουλα σε σχέση με αυτά που ξοδεύονται για όπλα π.χ. Και δεν νιώθω τύψεις που τα παίρνω -αλλά νιώθω τύψεις που ζω σε μια χώρα που αγοράζει όπλα.
Και κάτι τελευταίο. Όποιος μπαίνει στη διαδικασία ποστ και σχολίων εκτίθεται και στην κριτική. Οπότε μην διαμαρτύρεσαι.

o erwtas pernaei ap' to stomaxi είπε...

Mboy μήπως είναι τελικά επιτακτικό ένα αρθράκι περί μαλακίας;
και όντως καλά ξεμπερδέματα!

Stefanos είπε...

Oxi MB, profanos kai den to iksera poios einai pantremenos edo me poion!

To sxolio peri dimosiou sikonei koubenta..

Ego ston idiotiko tomea eimai, alla den pidao kanenan kakomoiri gia na kano tin douleia mou.. isa, isa pou tin kano (kai tin kanoume) toso kala, oste exo proslabei kai 5-6 atoma.. Kathiki pou eimai telika, e?

Kai profanos exo problima oti kataspatalountai lefta gia to teras tou ellinikou dimosiou. Kai sy fainetai na eisai kai stin afrokrema, stous star, skepsou ti kathetai ston pango..

Den diamarturomai, koubenta kanoume..

Kai ta opla xreiazontai dystyxos ston kosmo pou zoume, makari na min itan etsi.. Kai profanos tha eprepe na dothoun perissotera stin paideia, alla apo pou? Apo tin paragogiki diadikasia, apo tous forous pou plirono san malakas p.x. ego, pou gamiemai sti douleia kai auksano ton kyklo ergasion mou gia na proslabo kai alla atoma ta opoia tha taisoun me tin seita tis oikogeneies tous.. Opote isos na arxizeis na katalabaineis ta oria tis upomonis mou oson afora marxistikes i anarxikes paparies kai outopies. Orismenoi apo mas paragoume ergo, dimiourgoume AEP, plironoume forous bas kai mporesei auti i rimada i xora na paei mprosta..

Isos na eimai teleios malakas telika.

The Motorcycle boy είπε...

erwta τα' παμε αυτά. Αλήθεια -καταπληκτικό το τελευταίο σου ποστ. 5 φορές έχω μπει και δεν βρίσκω τίποτα να σχολιάσω!
Στέφανε, το θέμα "δημόσιο" σηκώνει κουβέντα. Έχω σχηματίσει μια άποψη περι αυτού, που έχει να κάνει με έναν γιγάντιο οργανισμό που αυτονομήθηκε από τις ελεγκτικές του διαδικασίες και εκπληρώνει καθαρά δικούς του σκοπούς. Αλλά, μην το συνεχίσω -είναι όντως μεγάλο θέμα, ίσως κάποτε το ποστάρω.
Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει πως για να επιβιώσεις ΠΡΕΠΕΙ να πηδήξεις. Έτσι λειτουργεί. Καταλαβαίνω τη θέση σου -είσαι από την άλλη πλευρά και είναι λογικό να την έχεις. Αλλά, όποτε έχεις χρόνο, κάνε μου μια χάρη: Πετάξου στο άλλο blog με το καλαμπόκι (το έχω banner στα δεξιά της σελίδας) και διάβασε εκεί που λέει 6η Διακήρυξη. Είναι μεγάλο κείμενο, 18 σελιδούλες, αλλά αν έχεις υπομονή θα σου λυθούν πολλές απορίες σχετικά με αυτά που εννοώ. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που τα γράφουν καλύτερα από μένα.
Τα όπλα είναι πεταμένα λεφτά 100%. Μην το συζητάμε και ειδικά για τα όπλα που αγοράζουμε εμείς σαν χώρα. Σου θυμίζω πως είμαστε στην Ε.Ε. και μας προστατεύει (αναγκαστικά) ο ευρωστρατός. Και επίσης σου θυμίζω πως αγοράζουμε σκάρτα όπλα που δεν δουλεύουν.
Παράγεις, δημιουργείς ΑΕΠ, πληρώνεις φόρους -λες. Ας αφήσω το "παράγεις" που έχει να κάνει με το "ποιές ανάγκες ικανοποιείς με τα προϊόντα σου". ΑΕΠ δεν δημιουργείς, αφού σαν χώρα είμαστε μείον στο ισοζύγιο πληρωμών. Αυτό θα πει οτι αγοράζουμε απέξω και τα προϊόντα μας είναι (στην πλειοψηφία τους) απλά συναρμολογημένα εξαρτήματα ξένων εργοστασίων. Και οι φόροι που πληρώνουμε πάνε σε μαλακίες όπως ξέρεις κι εσύ. Οπότε; Μηδέν στο πηλίκο.
Υ.Γ.:Δεν υπάρχει αφρόκρεμα στο Δημόσιο, για τον απλούστατο λόγο πως όποιος πάει να κάνει κάτι μπαίνει άμεσα "ψυγείο". Και θα προτιμούσα να μην σου πω σε ποια κατηγορία υπαλλήλων ανήκω -δεν είναι της ώρας άλλωστε. Ο πάτος του δημοσίου είναι ακριβώς ίδιος με τον πάτο του ιδιωτικού τομέα. Ρουφιανιά, λούφα, γλύψιμο παντού τα ίδια είναι μην την ψάχνεις.

Sigmund_01 είπε...

Ψηφίζω δαγκωτό μύδι σαγανάκι, σαρδέλα στη σχάρα και ουζάκι στην παραλία...
Καλά περνάτε βλέπω...

άσωτος υιός είπε...

θα επικεντρωθω στις διαφωνιες μου γιατι νομιζω οτι εχει ποιο πολυ ενδιαφερον απο το να σου πω που συμφωνω μαζι σου (σε αρκετα πραγματα).κατ αρχην στις εκλογες υπαρχει και η λυση του μικρου ή γελοιου κοματος.οπως βεργης ή καποιο οικολογικο κομα ας πουμε. κατι δηλωνεις με αυτο. σεβεσε το δικαιωμα του ψηφιζειν αλλα τους λες οτι εισαστε ολοι μαλακες και δε σου περνουν την ψηφο οπως με το λευκο. πιστευω ακραδαντα οτι δεν υπαρχει αριστερος χωρος ή αριστερες ιδεολογιες. η αποσταση που τους χωριζει ειναι τεραστια. εγω (που δεν εχω παει ποτε οργανομενος σε πορεια, δεν εχω ψηφισει μεγαλο κομα και δεν γουσταρω εξουσιες γενικα)εχω ποιο πολλα κοινα με ενα χαλαρο κεντροδεξιο παρα με ενα πορωμενο κνιτη...το οτι εχουν(στην αριστερη ιδεολογια) κοινο εχθρο το παρον συστημα δεν μπορει να τους ενωσει.
το κουμουνιστικο συστημα ετσι οπως εφαρμοστηκε (στην ευρωπη και στη κινα) κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα ηταν πολυ χειροτερο ακομα και απο αυτο το καπιταλισμο που βιωνουμε τωρα. μην ξεχνας και εσυ τιεν ανμεν, ανοιξη της πραγας, μαζικοι ταφοι στη σιβηρια και τοσα αλλα που δεν μαθαμε ποτε.(μη μου αραδιασεις κακα του καπιταλισμου ξερω ποσο αισχρος ειναι απλα πιστευω οτι υπαρχει διαφορα)
δεν ειναι ολα δυτικη προπαγανδα ετσι; στη κουβα θελω να πιστευω οτι ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα. η απαθεια κατα τη γνωμη μου δημιουργηθηκε λογω καταναλωτισμου, μμε, και γενικα συντριπτικη ανοδος της μεσαιας ταξης που ηταν και ειναι παντα οι βολεψακηδες. αυτα....

άσωτος υιός είπε...

σορυ και κατι αλλο...
αλλο το bloghood και αλλο το ανθρωποι απο καλαμποκι; εχω μπερδευτει λιγο.(ειμαι και ασχετος)
την διακυρηξη θα αρχισω να τη διαβαζω απο αυριο...

The Motorcycle boy είπε...

sigmund μια χαρά περνάνε και σε σκεφτόμαστε πολύ και σου συμπαραστεκόμαστε που πήζεις στις παραλίες. Οι καρδίες μας βρίσκονται μαζί σου στις δύσκολες ώρες που περνάς, προσπαθώντας να χωνέψεις τα θαλασσινά. Κράτα γερά!
Άσωτε, πρώτα τα εύκολα. Το καλαμπόκι ξεκίνησε από άτομα του bloghood. Αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Δες το καλύτερα κι αν το γουστάρεις στείλε μέιλ να γίνεις κοντριμπιούτορας.
Πάμε στα υπόλοιπα τώρα: Τη λύση του μικρού κόμματος την αναφέρω σαν πολιτική θέση, αλλά λέω πως, το μέγιστο που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει τη διαχειριστική δυνατότητα των μεγάλων. Δηλαδή, να τους ανάγκάσει να κάνουν συμμαχίες ή να μην αφήσει απεριόριστους. Αυτό δεν είναι άσχημο -είναι κάτι. Η λύση των γελοίων κομμάτων, συγνώμη, αλλά δεν είναι λύση για τον ίδιο λόγο που η αποχή δεν υπολογίζεται. Επειδή δεν υπάρχει ενιαία έκφραση μέσω αυτής της ψήφου.
Αριστερές ιδεολογιές υπάρχουν. Αριστερός χώρος υπάρχει επίσης -αλλά είναι κατακερματισμένος. Γιατί περιλαμβάνει όλα αυτά που αναφέρω στο ποστ μου (από ΚΚΕ, μέχρι Αναρχικούς).
Οι πορωμένοι, γενικώς, είναι χρήσιμοι μόνο σε συγκεκριμένες φάσεις των επαναστατικών διαδικασιών. Αν δεν ήταν πορωμένος ο Ροβεσπιέρος, ας πούμε, η γαλλική επανάσταση δεν θα ήταν αυτό που τελικά έγινε. Στις άλλες περιπτώσεις, οι πορωμένοι αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Το οτι οι αριστεροί, γενικότερα, έχουν κοινό εχθρό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ. Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν γίνεται και είναι ένας από τους λόγους που ο κόσμος μας πάει σκατά.
Συγνώμη που θα στο πω, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα εγκλήματα του καπιταλισμού. Ίσως, τα θρησκευτικά εγκλήματα να πλησιάζουν, αλλά ο καπιταλισμός κρατάει την πρώτη θέση μακράν. Στις "σοσιαλιστικές" χώρες έγιναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Κατακριτέα και αποτρόπαια. Κι αν θέλεις, θα προσθέσω τα εγκλήματα των κομμουνιστικών κομμάτων, όπου δεν είχαν την εξουσία: Θυμήσου τον Βελουχιώτη, θυμήσου το πούλημα των αναρχικών-τροτσκιστών στον ισπανικό εμφύλιο, θυμήσου το Πολυτεχνείο, θυμήσου το πούλημα του Γκεβάρα από το βολιβιανό Κ.Κ. και ο κατάλογος μπορεί να συνεχίζεται άπειρα.
Τη μια πλευρά του θέματος προσπάθησα να την καλύψω με την παράγραφο του "μεσσιανικού μηνύματος". Η άλλη πλευρά έχει ως εξής: Γιατί θα πρέπει η στάση αυτών των κομμουνιστικών κομμάτων (και κάποιων ελεεινών σφετεριστών -π.χ. Στάλιν, Τσαουσέσκου) να χαρακτηρίζει το σύνολο της αριστεράς; Γιατί θα πρέπει αυτοί να καπελώνουν όλον τον χώρο; Αυτό φίλε είναι το αποτέλεσμα της δυτικής προπαγάνδας, για το οποίο μιλάω.
Η Κούβα είναι αλλιώτικη γιατί έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Μια από αυτές είναι πως η γενιά της επανάστασης βρίσκεται, ακόμα, μέσα στα πράγματα -περισσότερο συμβολικά, παρά πρακτικά. Μια άλλη είναι πως εκεί τρώνε έναν καθημερινό πόλεμο από τις ΗΠΑ. Πάντως, εκεί, ΚΑΙ με τη βοήθεια του συστήματος που εφαρμόζεται, έχουν διαμορφωθεί ποιό ολοκληρωμένοι άνθρωποι -κι αυτό είναι σημαντικό.
Για την απάθεια που λες -αν διαβάσεις τη διακήρυξη των ζαπατίστας στο καλαμπόκι, θα βγάλεις πολλά, χρήσιμα, συμπεράσματα.

sorry_girl είπε...

Κανα δυο πραγματάκια μόνο:
α)Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την τρίτη θέση που αναφέρεις.
β)Γμτο!με πρόλαβε ο erwtas στο δεύτερο!
(όπως είδες δεν αγκάλιασα κολώνα ούτε και αυτή τη φορά!!)

Stefanos είπε...

..akoma perimeno i tomboy na mou pei poios einai o skopos tis zois tis ektos apo to blogging, afou geloiopoiise to diko mou skopo tou spitarona-skafaki-pisinoula.. telos panton..

MB,

tha mas prostatepsei o Eurostratos?? Hahahahahahaha!!! Pou einai autos o stratos bre paidi mou, koita na deis ti mathainei kaneis! :-)) Oste uparxei sta alitheia, e?

Oso gia tin katastasi ton oplon, auto apla den isxuei. Ta kainourgia oplika systimata - kai ekana "ousiodi" thiteia prin apo kapoia xronakia sto pentagono se oikonomiki upiresia kai ksero ligo - pou agorazei kai i polemiki aeroporia kai to nautiko einai leitourgikotata kai an kounithei o tourkos tha faei kala.

Oso gia to sxolio peri AEP, mallon prepei na ksanadiabaseis makrooikonomia. Safos kai parago AEP apo tin stigmi pou parago - asxeta me to isozugio pliromon. Pou ta briskeis auta pou les re paidi mou?

Parago upiresies, pou boithane allous pali na auksisoun tom kyklo ton ergasion tous kai episeis na paragoun AEP. (Asxeta an to AEP den einai kai o kalyteros deiktis gia tin ugeia mias oikonomias - eidika oson afora tin katanomi tou ploutou, alla telos panton auto einai episeis allo kefalaio)

Kai ta esoda apo tous forous den xanontai ola - kapoia pragmata ftiaxnontai.. oso gia tin afrokrema tou dimosiou, profanos kai itan eironiko to sxolio..

Xaireto

The Motorcycle boy είπε...

Δεν υπάρχει ο Ευρωστρατός ε; Αυτό μπορώ να το δεχτώ μόνο σαν ανέκδοτο. Ψάξτο λίγο και δες τα κοινοτικά κονδύλια που πηγαίνουν στον εξοπλισμό του και στα λειτουργικά του έξοδα. Εκτός αν μας κοροϊδεύουν. Πάντως, δεν θα ήθελα να σου πω που προβλέπω πως θα χρησιμοποιηθεί ο Ευρωστρατός, γιατί προτιμώ να μην σκέφτομαι τόσο εφιαλτικά.
Για την κατάστση των οπλικών συστημάτων -άσε καλύτερα. Επειδή κάποιο φεγγάρι πέρασα από το στρατό, έχω μια άποψη, από πρώτο χέρι. Αλλά αυτή δεν έχει σημασία. Το 7/10 το έχεις ακουστά; Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο τουρκικός στρατός υπερισχύει σε οπλικά συστήματα ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΗΣ. Αυτό σημαίνει πως ΑΝ γινόταν συμβατικός πόλεμος και ΑΝ υπήρχε εμπλοκή ΜΟΝΟ των 2 χωρών, θα μας πηδούσαν στεγνά. Απλή λογική!
Στη μάκρο, διάβασε και τίποτα καινούργιο, αναφορικά με το ΑΕΠ. Αυτά που λες, μας τα κάνανε στις σχολές παλιά. Τώρα έχουν αλλάξει κάποια πραγματάκια. Άσε που η θεωρία της μάκρο (και της μίκρο) απέχει από την πρακτική, αφού δέχεται μια "ιδεατή οικονομία", απλοποιημένη. Σχετικά με το ΑΕΠ, το λες και μόνος σου -δεν είναι ο καλύτερος δείκτης. Γιατί όμως; Να σου πω, με λίγα λόγια. Γιατί το ΑΕΠ λειτουργεί, σαν δείκτης, σε αυτοδύναμες (σχετικά) οικονομίες. Όταν εσύ, ζεις σε μια χώρα δορυφορική, η οποία, παραγωγικά και όχι μόνο) εξαρτάται απόλυτα από άλλες χώρες (π.χ. από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.λ.π.)και Ενώσεις (Ε.Ε., NAFTA) δεν είσαι αυτοδύναμος στον τομέα παραγωγής. Ακόμα χειρότερα, είσαι μεταπράτης ή προσαρμοστής εξαρτημάτων (δεν είναι δόκιμη αυτή η μετάφραση του αγγλικού όρου -αλλά δεν έχω άλλη καλύτερη, για την ώρα). Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει πως δεν παράγεις (ή "παράγεις") αυτοδύναμα, αλλά βρίσκεσαι σε εξαρτημένη εργασιακή σχέση με κάποια (ες) εταιρείες που εδρεύουν (και συγκεντρώνουν πλούτο) εκτός της χώρας σου. Αν η εγχώρια παραγωγή ήταν σημαντική κι αν το ΑΕΠ έπαιζε κάποιο ρόλο, οι Φιλιππίνες, η Τουρκία, η Ταϊβάν κ.λ.π. θα ήταν μέσα στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Για να μην συζητήσουμε την αναλογία των πραγματικών αναγκών που καλύπτει το προϊόν (σε ελάχιστες περιπτώσεις), σε σχέση με τις πλασματικές ανάγκες που έρχονται να τσακίσουν τα ισοζύγια πληρωμών.
Στην Ελλάδα, για την οποία μπορώ να μιλήσω, τα έσοδα από τους φόρους χάνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Αυτό μας νομιμοποιεί να μιλάμε για ολική απώλεια των φορολογικών εσόδων -εφόσον αυτά δεν ξαναγυρνάνε με την μορφή υποδομών ή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Διότι αγαπητέ, οι φόροι που πληρώνουμε καλύπτουν:
-Μισθούς δημοσίων υπαλλήλων
-Αμυντικές δαπάνες
-Έξοδα λειτουργίας δημοσίων οργανισμών
-Λοιπά έξοδα (μπαξές, γενικότερα).
Αυτά στα λέω από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι;
Ποιός είναι ο μοναδικός φόρος που "επιστρέφει" (τυπικά έστω) στο κοινωνικό σύνολο; Μη γελάσεις -ο ΦΠΑ. Αυτός ο φόρος μεταβιβάζεται στην Ε.Ε. και επιστρέφει με την μορφή των διαρθρωτικών κονδυλίων (τα γνωστά "πακέτα"). ΟΜΩΣ:
-Ο ΦΠΑ που δίνουμε στην Ε.Ε. είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ. Αυτό σημαίνει πως το υπόλοιπο (μεγάλο) ποσόν, το δανειζόμαστε και το χρωστάμε.
-Τα έργα που γίνονται μέσω των ΚΠΣ αποσκοπούν συνήθως στην προσέλκυση εκλογικής πελατείας και όχι στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει, πως πέρνουμε τα κοινοτικά-δικά μας χρήματα, τα δίνουμε, κατά παράβασ των κανονισμών, στους ημέτερους και μετά έρχεται η Ε.Ε. και μας τα ζητάει πίσω. Άρα, πάλι χρωστάμε, πάλι δανειζόμαστε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, έτσι; Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό κονδυλίων που χρησιμοποιήθηκε "ορθά" και βοήθησε τη χώρα. Αλλά είναι ελάχιστο, σε σχέση με το συνολικό ποσόν.
Τα τελευταία, τα έμαθα δουλεύοντας στο δημόσιο και η "αφρόκρεμα" δεν μου αρέσει ούτε στον καπουτσίνο.
Αυτά.

The Motorcycle boy είπε...

sorry αν εννοείς το θέμα της αποχής -είναι όντως και δυστυχώς ξεκάθαρο.

sorry_girl είπε...

Αυτό εννοώ και μη νομίζεις οτι είναι τόσο ξεκάθαρο για όλους.Για δοκίμασε να πείσεις μερικούς-μερικούς χωρίς συνοδεία ρετσίνας και αντάρτικου που λέει και ο Τζιμάκος και θα δεις τη γλύκα. Ή αλλιώς τον τρελό πονοκέφαλο!
Ουφ νευρίασα που τα θυμήθηκα-κι έχουν περάσει και χρόνια από τότε.
Πι ες :το dvdάκι το είδατε;

Stefanos είπε...

MB,

..eisai ligo kserolas, e? Den mporeis na dexteis oti den ta ksereis ola?

O Eurostratos einai mia idea, peftoune kapoia lefta, alla mexri na ginei sobaros stratos auto tha parei polla xronia. Kai auto pistepse me to gnorizo apo proti xeri. Kai makari na uparksei grigora, dioti mono etsi tha mporesoume kapoia mera os europi na eimaste entibaro stin igemonia ton amerikanon. Kaka ta psemmata, me ta logia den ginetai tipota an den exeis kai pente rouketes na rikseis.

An isouna sto strato to 70 isos kai na itan etsi. Exoune allaksei orismena pragmata. Mono ta Eurofighter tis aeroporias kai ta Zubr tou nautiko einai xaraktiristika paradeigmata maximon systimaton.

To 7/10 anaferetai se dapanes, nai. Auto den simainei aparaitita oti tha mas pidiksoun oi tourkoi - natos pali o fobos stin eksoteriki mas. Em, an den uparxoun arxidia den pas pouthena. Kathesai kai apolambaneis ton biasmo. As erthoun oi tourkoi na doume ti tha ginei, ase tin moirolatreia tou "tha mas gamisoune"!!

Gia tin makrooikonomia ti na sou po. Ego sou milao gia upiresies kai sy mou milas me ta oikonomika modella tou marx peri paragogis. Mallon kapoios allos prepei na diabasei kainourgia pragmata.. Oi uperisies, pou kalyptoun to megalytero meros tis paragogikis diadikasias ton perissoteron xoron (kai oxi i paragogi katheauti!!), den einai "doruforikes", oute stin Ellada. Oute metapratis, oute efarmostis eksartimaton eimai. UPIRESIES - PROFESSIONAL SERVICES, pos to lene re gamoto??! (Alla katalabaino oti sto dimosio i ennoia tis upiresias prepei na einai eksogiini). Parago teleios autodunama upiresies pou tis exoun anangki megales etairies kai oxi plasmatikes.

To apotelemsa auton pou anafereis sto isozugio pliromon einai sosto, alla den exei kammia sxesi me tin paragogi AEP.

Se euxaristo pou mou anafereis pou dino tous forous mou (gia na kathesai esy se mia koloupiresia kai na mou tin les kiolas!! Auto tha pei thrassos!)

Sta koinotika xrimata ta exeis mperdepsei entelos. Alles xores opos i Germania plironoune parapano sta kentrika tameia tis EE ap oti pairnoune. Eimai eimaste net recipients, dil. mas dinoune parapano apo osa tous dinoume. To drama einai oti i aporofisi ton kondulion upirxe panta eksairetika xamili stin Ellada, oxi logo EE, alla logo tis anoikanotitas mas na grapsoume ena aplo business plan.
Ta lefta auta den einai daneia, einai transfer payments. Mas ta xarizoune diladi, pos to lene. Kammia sxesi den exoun me tin auksisi tou eksoterikou xreous tis xoras.

Auti i "ola ta sfazo, ola ta maxairono, katse na sou po ego pos einai to kolokythi" nootropia tou neoellina einai akrws eristiki kat eme..

The Motorcycle boy είπε...

sorry δεν λες τίποτα. Θυμίσου όταν ξαναβρεθούμε, όλοι μαζί, να ρωτήσεις τον Brainsick, να σου πει τι έχει τραβήξει σχετικά με αυτό το θέμα. Το DVD το είδαμε -καταπληκτικό. θα το δώσουμε και σε άλλους.
Στέφανε, ναι, είμαι ξερόλας, ξέρω περισσότερα από τον Οράτιο το σοφό γαϊδούρι. Για τον ευρωστρατό, ξέρω αυτά που λένε οι κοινοτικές συμφωνίες και έχω διαβάσει για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά που ξοδεύονται. Έχω δει επίσης ρεπορτάζ για τις βάσεις του -αν και ο ευρωστρατός στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δυνάμεις των κρατών-μελών. Τώρα, αν όλα αυτά είναι παραμύθια και κοροϊδίες -πάω πάσο. Αυτά που είδα λέω. Και σχετικά με το, σε τι θα χρησιμοποιηθεί, άστο καλύτερα. Έχω διαβάσει κάτι εφιαλτικές αναλύσεις.
Δεν ήμουνα το '70 στο στρατό. Αλλά, μιας και το έφερε η κουβέντα -θυμάσαι τι έγινε τότε με την επιστράτευση; Μη μου πεις οτι υπήρχε "αξιόμαχο στράτευμα". Δεν έχω όρεξη να κάνουμε αναλύσεις οπλικών συστημάτων -δεν με ενδιαφέρουν κιόλας, άσε που δεν είμαι γνώστης. Αλλά, για τα Γιουροφάιτερ που λες, τυγχάνει να έχω διαβάσει πως όταν θέλαμε να τα αγοράσουμε μας τράβηξαν το αυτί οι Αμερικάνοι και πήραμε τα δικά τους, που τα είχαν για απόσυρση. Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε -είναι και βαρετό.
Τώρα, αυτό που λες, οτι το 7/10 αναφέρεται σε δαπάνες τι σημαίνει; Που δεν αναφέρεται δηλαδή -αλλά τέλος πάντων. Αφού και οι 2 χώρες ψωνίζουμε από το ίδιο μαγαζί κι εμάς μας επιτρέπουν να δώσουμε 7 δολάρια μόνο, ενώ στους άλλους επιτρέπουν να δώσουν 10, σημαίνει πως οι άλλοι αγοράζουν περισσότερα πράγματα.
Μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου. Διατύπωσα μια λογική πρόταση: Αυτοί που έχουν πιο πολλά όπλα κερδίζουν τον πόλεμο από αυτούς που έχουν τα λιγότερα. Έτσι λέει η λογική -να τη γράψουμε στ' αρχίδια μας κι αυτή;
Και στο έχω ξαναπεί -δεν είναι θέμα θάρρους η συμμετοχή σε έναν πόλεμο -θέμα ηλιθιότητας είναι. Αυτή είναι η άποψή μου. Αλήθεια, από που βγάζεις το συμπέρασμα πως οι Τούρκοι θα έρθουν για να μας βιάσουν; Μήπως βλέπεις πολλές παλιές ελληνικές ταινίες; Να τις κοιτάξεις αυτές τις φοβίες σου -σοβαρά το λέω, είχα έναν γνωστό που του έμεινε ψύχωση.
Καταπληκτικός ο διαχωρισμός σου ανάμεσα σε προϊόντα και υπηρεσίες! Αυτά ίσχυαν τον 18ο αιώνα, αλλά από την εποχή της μεταβιομηχανικής κοινωνίας ο διαχωρισμός έπαψε να υφίσταται.
Για πες μου τώρα ρε γίγαντα, εσύ που παράγεις υπηρεσίες:
-Με τι υποδομές τις παράγεις; Μήπως δεν στηρίζεσαι σε υποδομές (λογισμικό, μηχανήματα, τεχνογνωσία ακόμα και έπιπλα και γραφική ύλη) τις οποίες δεν παράγει η χώρα σου;
-Σε ποιούς πουλάς τις υπηρεσίες σου; Μήπως το μεγαλύτερο μέρος του πελατολογίου σου αποτελείται από εταιρείες με έδρα άλλα κράτη ή από δορυφορικές-θυγατρικές αυτών των εταιρειών;
Να χαρώ την αυτονομία σου στην παραγωγική διαδικασία ρε συ!
Για το δημόσιο -αν κι εγώ δουλεύω σε αυτό, εσύ είσαι ο ξερόλας, έτσι; Και συγνώμη που μιλάω, όντας δημόσιος υπάλληλος -η λύση είναι απλή -βρες κάποιον να ψηφίσεις που θα μας κλείσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Για τα κοινοτικά -συγνώμη δηλαδή, αλλά θα είμαι κάθετος. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτή τη δουλειά κάνω 15 χρόνια τώρα.
Το ότι η Γερμανία πληρώνει περισσότερο από ότι παίρνει είναι φυσικό (αν και σηκώνει συζήτηση). Τα διαρθρωτικά κονδύλια αφορούν τις χώρες (σωστότερα τις περιφέρειες) του στόχου 1 που βρίσκονται κάτω από το κοινοτικό μέσο όρο διαβίωσης. Η Γερμανία είναι πάνω -καλά που της ήρθε η πρώην Ανατολική και τσίμπησε κι αυτή τα ευρουδάκια της. Μη με ρωτήσεις εμείς που είμαστε σαν χώρα, γιατί χρειάζεται σεντόνι για να σου περιγράψω την κατάσταση.
Γι΄αυτό το "μας δίνουμε παραπάνω από ότι τους δίνουμε" πρόσεξε κάτι: Εμείς δίνουμε ΦΠΑ (σε απόλυτα και όχι πραγματικά νούμερα, το είπαμε πριν αυτό). Αυτοί μας επιστρέφουν μέσω
των ΚΠΣ. Πως; Φτιάχνουμε ένα ΚΠΣ και αυτοί συμμετέχουν με το 60% (περίπου) του συνολικού πακέτου. Το υπόλοιπο 40% μπαίνει από ίδιους πόρους. Δηλαδή, από τις Δημόσιες Επενδύσεις (του ελληνικού κράτους) και από ιδιωτική συμμετοχή. Αν, τώρα, αυτό το 60% του πακέτου το θεωρείς υψηλότερο του ΦΠΑ που δίνουμε ... τι να πω! Δεν έχεις επαφή με τα πραγματικά μεγέθη.
Το που χωλαίνουν τα κοινοτικά, στο είπα ήδη πριν. Δεν είναι πρόβλημα σχεδιασμού, γιατί ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να υπάρχει σχεδιασμός.
Αυτό το "μας χαρίζουν" τα λεφτά -νάσαι καλά, μ' έκανε και γέλασα. Κατά πρώτον μας τα παίρνουν από ΦΠΑ, το 'παμε αυτό. Κατά δεύτερον -δεν κατάλαβες τη θέση μου. Μας δίνουν τα χρήματα (είπαμε που τα βρίσκουν) και εμείς πρέπει να κάνουμε έργα. Εμείς μοιράζουμε τα λεφτά στους ημέτερους και έρχονται οι κοινοτικοί για να ζητήσουν τον λόγο. Βλέπουν παρατυπίες και ζητάνε τα λεφτά πίσω. Εμείς όμως τα έχουμε μοιράσει. Που θα τα βρούμε να τα δώσουμε πίσω; Από δάνεια. Δεν είπα, πως μας δανείζουν τα λεφτά -είπα πως τα σπαταλάμε παράτυπα και γι΄αυτό μας τα ζητάνε πίσω.
Συμφωνώ πως η νοοτροπία που αναφέρεις είναι εριστική, ενοχλητική και πολλά ακόμα. Γι' αυτό κοίταξε να την αλλάξεις -γιατί σε έχουν φάει οι γενικεύσεις και τα στερεότυπα.
Υ.Γ.: Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί εγώ είμαι κατακριτέος και τεμπέλης, επειδή δεν δουλεύω, αλλά απαντάω στα σχόλιά σου -ενώ εσύ είσαι σωστός και προκομένος όσο σχολιάζεις. Δεν την καταλαβαίνω τη διαφορά -έτσι;

tomboy είπε...

Στέφανε
ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν γράφεις post αλλά comment. Δηλαδή, στα ελληνικά, δεν κάνεις δημοσιοποιήσεις αλλά σχολιάζεις. Οταν και αν με το καλό ανοίξεις δικό σου blog να δημοσιεύεις ό,τι έχεις στο μυαλό σου τότε ίσως και μπορείς να κάνεις κριτική για το δικό μου blog. Αν σε ενοχλούν αυτά που γράφω, να τα σχολιάσεις στο δικό μου blog. Για την «μηδενική αντικειμενική αξία» των κειμένων μου αν ποτέ γίνεις επαγγελματίας κριτικός κειμένων τότε ίσως να δεχτώ την άποψή σου. Επίσης αν ποτέ γίνεις εκδότης, να μη με εκδόσεις. Μέχρι τότε, μπορεί να δέχομαι κριτική για τις απόψεις μου , για την ποιότητα των κειμένων μου όμως το αφήνω σε άλλλους που ξέρουν τη δουλειά καλύτερα, και σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι κριτική από κάποιον τουλάχιστον ανορθόγραφο.
Για το αν έχω κοινωνική ζωή ή όχι, επίσης δεν μπορείς να το κρίνεις από τα σχόλια ή τις δημοσιεύσεις μου, ούτε έχω καμία υποχρέωση να σου το αποδείξω. Ταυτοποιούμαι με μια μάζα bloggers γιατί πολύ απλά τους γνωρίζω προσωπικά και ναι έχουμε ζωή εκτός των blog και ναι είμαστε πολλοί. Ενημερωτικά, δεν είμαι από τους blogger που ασχολούνται και πολύ με τα blog τους, ούτε αφιερώνω ιδιαίτερα πολύ χρόνο σε αυτό. Δεν βλέπω εσένα να κάνεις το ίδιο που από χθες περιμένεις την απάντηση μου και όλη μέρα ασχολείσαι στις «εποικοδομητικές κουβέντες». Μήπως καποιος άλλος είναι που στερείται κοινωνικής ζωής εδώ μέσα.
Οπως σου είπε και ο Mot…Boy όταν κάνεις κριτική σε δημόσιο χώρο, μάθε να δέχεσαι κριτική από τον οποιοδήποτε. Επίσης καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω να διαβάζεις τι σου γράγουν, πριν θερμοκέφαλα απαντήσεις. Και αφού δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτά που σου έγραψα στην αρχή (παρεπιπτώντως μόνο έσυ, οι υπόλοιποι μπορούν αρα δεν έχω εγώ το πρόβλημα εκφρασης) σου τα αναλύω. Το α. Ήταν καθαρό χιούμορ αφού κρατάς μονίμως μια έκφραση «γαμάω και δέρνω». Λυπάμαι αν δεν έγινε κατανοητό, δεν θα το επιχειρήσω ξανά. β. το δεύτερο ήταν επίσης χιούμορ (ίσως λίγο ειρωνικό) με το σκεπτικό ότι αφού κονομάς τόσα χρήματα μάλλον δεν θα τύχει όυτε να παρκάρεις σε πεζοδρόμιο αρα δεν έχεις λογο να ανησυχείς για το αν θα σου χαρακώσουν το αυτοκίνητο γ. Γράφεις ότι τυχαίνει να υποστηρίζεις το σύστημα (και πρόβλημα σου) για όλα αυτά που σου έχει προσφέρει και επειδή βρήκες «brikes mounara gynaika kai episeis mia 18-ra gomena gia pou kai pou..» και ξαναρωτάω, τι σχέση έχει το σύστημα με το ότι βρήκες μουνάρα γυναίκα? Δ. ήταν ερώτηση που δεν απάντησες. Δεν σου γελοιοποίησα το σκοπό ζωής σου. Απλά εξέφρασα την απορία μου ως προς το σε τι μπορούν να σου χρησιμεύσουν όλα αυτά που ανέφερες στην ηλικία των μετά τα 60.
Και φτάνουμε στο δικό μου σκοπό ζωής. Είναι πολλά πράγματα και πολλά που ίσως προκύψουν στην συνέχεια. Δεν θα σου δώσω αναφορά γι’αυτά ούτε θα παινευτώ για αυτά που έχω καταφέρει. Ο,τι κάνω το κάνω για μένα. Σίγουρα πάντως δεν είναι τα υλικά αγαθά πιο πάνω από ότι η ανθρώπινη επαφή. Και με ανθρώπους που βάζουν πιο πάνω το αυτοκίνητο τους από την διάβαση ανάπηρων (έστω και αν το γράφουν με διάθεση «ελά μωρέ καλοκαίρι είναι, λέμε 2 κουβέντες παραπάνω») δεν έχω να πω τίποτα. Ο,τι κατάλαβες, κατάλαβες δεν με ενδιαφέρει να σου εξηγήσω παραπέρα.


Μot..boy Σsυγνώμη για το σεντόνι, αλλά να μη μείνει με την απορία ο στέφανος.
Sorry_girl ήταν γαμάτο το dvd. Tx:)

Cherryfairy είπε...

τώρα-ας πω και γω δυο τρία πράγματα που πιστεύω,χωρίς διάθεση για καυγά και διαφωνίες,αφού πάντα πιστεύβω πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές,και τα σκληρά λόγια και οι τσακωμοί και οι προσβολές δεν μου αρέσουν καθόλου,μα καθόλου.
Απλά,όπως ίσως έχω ξαναπεί και θα ξαναλέω,έχω βαρεθεί συγκεκριμένα-την κλάψα των αριστερών τόοοσα μα τόσα χρόνια.Αν ξεπεράσουν το σύνδρομο της ήττας και του χαμένου,θα μπορούσαν να προσφέρουν ΄κάτι.¨οπως έχω βαρεθέι και την ξύλινή τους γλώσσα,και το να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια διαρκώς.Χάσανε,καλώς ή κακώς,θα δούμε στο απώτερο μέλλον.
¨Οπως επίσης ξανάγραψα,θέλω έργα,όχι λογια,γιατί τα λόγια παραείναι εύκολα,και με τα εύκολα δεν υπάρχουν αποτελέσματα,πρέπει και να ζοριστείς.
Έπίσης,το να κάνεις κάτι όπως να μην παρκάρεις σε διαβάσεις αναπήρων κλπ,δεν είναι μια αριστερή πράξη.Είναι μια ανθρώπινη πράξη.

The Motorcycle boy είπε...

cherry μην μπερδεύεις την αριστερά με το ΚΚΕ. Όλα όσα λες ταιριάζουν στο ΚΚΕ, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με την ευρύτερη αριστερά. Κι εγώ προτιμώ τα λόγια από τα έργα -αλλά όταν κάναμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους (χωρίς πολύ κόπο και η βοήθεια που θα προσφέραμε θα ήταν μικρή -έχει σημασία;) φάγαμε στη μάπα λόγια και μόνο λόγια. Α ναι και μπόλικη αδιαφορία. Οπότε, αφού προτιμάς τα έργα, δεν περνάς από το καλαμποκομπλογκ -κι αν συμφωνείς, να βοηθήσεις κι εσύ;
Ωραία το έθεσες για την αριστερή και την ανθρώπινη πράξη. Αυτό είναι κι εμένα το θέμα μου. Οτι ο αριστερός τρόπος σκέψης (άσε τα ΚΚ έξω, παρακαλώ) είναι ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης. Ο άλλος τρόπος σκέψης είναι απάνθρωπος.

The Motorcycle boy είπε...

Tomboy, λόγω του ότι το ποστάκι ήταν μικρό -χρειάζονταν τα σεντόνια.
Υ.Γ.: Δεν πιστεύω να γέλασε κανείς επειδή αποκάλεσα τις 4 σελίδες -μικρό ποστ! Άντ, μην ετοιμάσω κανένα 10ρι πάλι.

Stefanos είπε...

Tomboy (endiaferon onoma gia gynaika..),

mallon den katalabes kai polla kai exeis kollisei tin kseroliasi apo ton antra sou..

Exo dimosiopoiisei to didaktoriko mou, metraei auto? H einai oi pente paparies edo mesa pio simantikes..?

Dexomai kathe kritiki, an einai sosti kai oxi diastreblotiki. Giati kai tora den mou apantises se tipota ousiodes. Kai pali diastrebloneis tin alitheia kai me parousiazeis os auton pou parkarei se diabaseis anapiron (kai baraei mikra paidakia kai gerous profanos) kai esena os ton presbeuti tou kalou kai ton anthropinwn sxesewn - eleos! Kai tyfla na exei o Goebbels!!!

Ousia miden se auta pou grafeis.. Profanos kai orismena itan xioumor kai oute exei sxesi i mounara gynaika me to sistima, mia eikona itane. Kai min anisixeis, kai sta 60 mou, theou thelontos kai ugeias epitrepontos, tha gamao.. Tora mporei na mou tin baresei kai emena kai na paro ta bouna, i kammia paralia stin india i stin kouba, na pino kathe mera kai na to rikso stin "epanastasi".. Ena pragma exo na sou po kopela mou: Grow up! Merikoi itan aristeroi sto sxoleio, merikoi sto pan/mio, merikoi menoun grafikoi mia zoi..

Eisai apisteuta allazona, an theoreis oti mporeis na me krineis emena me ton eironikotato tropo pou to ekanes kai tautoxrona na paizeis tin "pefotismeni".. Krata kai mia pisini, den blaptei merikes fores. Kai den eimai ego autos pou den antexei tin opoia kritiki..


MB,

o Oratios to gaidouri tha itan pio anoikto se epikoinonia.. O Eurostratos DEN UPARXEI AKOMA os SOBAROS stratos pou tha antikatastisei tous kratikous stratous! Me tin epanalipsi, den auksanetai i alitheia mias protasis! Tha uparksei sto mellon kai opos eipa, einai aparaititos gia na antistathmisei tin amerikaniki igemonia.

To 7/10 isxuei, alla ego theoro oti o Leonidas kai oi 300 den itan paramuthi.. Profanos apexoume parasangas se auto to thema.

Ego den exo kammia fobia me tous tourkous. Kai 1/10 na itane, pali tha pigaina na tous fao to kefali. Allos exei fobies edo mesa kai tos pos ESY diastrebloneis ta logia mou einai apistevto. Oute stin ESSD!!

Den ekana diaxorismo se proionta kai upiresies. Oi upiresies arxisan na ginontai sobaros oikonomikos paragontas poly meta ton marx, giauto kai to palikari den tis anaferei, alla milaei mono gia (biomixaniki paragogi!) Poulas trella me auta pou les diladi?

Oi upodomes gia na parago tis upiresies mou einai 5% tou sunolikou kostous. Alli aporia?

To pelatologio episeis paragei se megalo meros autonomes upiresies pou auksanoun to AEP, xoris kammia doruforiki sxesi me kanenan.. Afiste pia ta idia kai ta idia me tous exthrous ton laon kai tin katapiesi ton ftoxon kourafeksala. Bolevtikame sto dimosio kai tora grafoume 5 malakies na perasei i ora kai oramatizomaste tin epanastasi.. Pou na tin kanoun oi kakomoirides sto Chiapas, pou trone pipa edo kai 500 xronia paei sto diaolo, alla apo kapoion pou ksodeuei to talento tou stin (anousia kai flyari) antidrasi..?

Oste to FPA tis Elladas paei olo stin Europaiki enosi kai autoi mas dinoun mono merika dis euro piso, e? Pou ta leei auta, sta fulladia tis KNE?

O sxediasmos safos kai sumferei, giati me sxediasmo ftiaxneis 10 sxoleia me lefta tis EE kai xoris sxediasmo kanena! Tha mas trellaneis diladi? Ta lefta den dinontai xoris logo, liga ta zitane piso, i xamili aporofitikotita ton kondulion exei na kanei me ton ellipi sxediasmo.

Kai syggnomi gia tin anorthografia mou, imouna 10 xronia sto eksoteriko kai milao 5 alles glosses, ligo xalasan ta ellinika mou, syggnomi.

Kai allos milaei edo me genikeuseis kai stereotypa, exeis tyflothei toso poly idealogika re palikari?

Kai i diafora mas einai oti esy ta pairneis akoma kai an kathesai kai tin paizeis kuriolektika oli mera. An ego tin paizo oli mera, den tha paro sti telos tou mina tipota. Katalabes tin diafora. Ara, ego to plirono pio akriba to kathe sxolio pou kano edo mesa. Katanoito?

The Motorcycle boy είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω ειλικρινά ρε Στέφανε. Κι αυτό δεν είναι κακό -το κακό είναι πως βλέπω πως δεν έχεις κανένα σεβασμό στους συνομιλητές σου. Λοιπόν, επειδή, ειλικρινά, βαρέθηκα να παίζουμε τις κουμπάρες, θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις:
1. Μέσα στις 5 γλώσσες που μιλάς, περιλαμβάνονται και τα αγγλικά; Γιατί αν ναι, απορώ με το ενδιαφέρον που βρήκες στο tomboy (αγοροκόριτσο). Εκτός αν της κάνεις καμάκι -τότε πάω πάσο.
2. Αν θεωρείς πως δεν είναι άξια να σε κρίνει, γιατί ασχολείσαι μαζί της; Για να μοστράρεις το διδακτορικό σου; Εσύ έκανες phD εμείς ποστάρουμε. Αν δεν το γουστάρεις μην το διαβάζεις.
3. Αν ένα γαϊδούρι θα ήταν πιο ανοιχτό σε επικοινωνία από εμένα, γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου σχολιάζοντάς με;
4. Ο Λεωνίδας και οι 300 υπήρχαν πριν πολλά, πολλά χρόνια. Συγκρίνεις τον πόλεμο που γίνεται σήμερα με το τότε; Συγκρίνεις δηλαδή τη μάχη σώμα με σώμα με την εποχή των τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων; Δεν μπορεί να είσαι τόσο χαζός!
5. Γιατί δεν πας να φας τους Τούρκους και μόνο το φωνάζεις; Εγώ δεν έχω τίποτα να χωρίσω μαζί τους -εσύ που έχεις γιατί δεν πας να τους καθαρίσεις;
6. Αυτό σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τον Μαρξ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ; Ή υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία -ή λες μαλακίες για φτηνό εντυπωσιασμό.
7. Αυτό για τις υποδομές και η απάντησή σου στο θέμα του "σε ποιόν παρέχεις υπηρεσίες" είναι εμετικό. Όταν δεν έχουμε τι να απαντήσουμε -τσιρίζουμε. Για πέσμου σε πόσες αμειγώς ελληνικές εταιρείες πουλάς υπηρεσίες; Δεν πρόκειται να σου το εξηγήσω περισσότερο, δεν υπάρχει λόγος.
8. Η ΚΝΕ φτιάχνει τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ε.Ε.; Η ΚΝΕ έγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ; Ή ΚΝΕ όρισε ποσοστά στη συνθήκη του Άνστερνταμ; Για διάβασέ τα, για αρχή και σταμάτα να λες μαλακίες, όταν δεν έχεις απάντηση.
9. Είπα εγώ οτι ο σχεδιασμός είναι κακός; Ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος. Και στην Ελλάδα δεν γίνεται. Απλά σου είπα τον λόγο για τον οποίο δεν γίνεται.
10. Λίγα λεφτά ζητάνε πίσω; Αυτό ήταν δήλωση-μνημείο ασχετοσύνης. Ούτε οι εκάστοτε πρωθυπουργοί δεν έχουν τολμήσει να το ισχυριστούν ποτέ.
11. Εγώ να δεχτώ πως αν τα ξύνω όλη μέρα ο μισθός θα πέφτει, ενώ, αν εσύ δεν δουλέψεις δεν θα βγάλεις φράγκα. Αν είναι όμως έτσι -τι στο διάολο ασχολείσαι μαζί μας; Κολλημένοι είμαστε, διδακτορικό δεν έχουμε, χαζοί είμαστε -κάνε τίποτα καλύτερο στη ζωή σου ρε φίλε.

Stefanos είπε...

Den katalaba, diladi an kapoios diafonei mazi sou to rixneis stin trelli?

Ante gamisou sto kato kato pou tha mou tsamboukaleuteis kiolas re karagiozi, parasito tis koinonias pou mou to paizeis kai Roben ton Dason/Tse Guevara/Lenin!

Megala komplex fainetai na koubalas, kai krima giati grafeis (muthistorimata kai afigiseis) oraia..

1. Den kano kamaki, kai an kai theoro oti milao kapoia agglika, ton oro tomboy den ton iksera.
2. Den mporei na milisei gia ton euato tis? Den eipa oti den einai aksia na me krinei. Min diastrebloneis PALI auta pou leo! Ti eisaste eseis re? H KGB? To didaktoriko to ekana gia mena, itan apantisi se ena sunolo eironikon sxoliasmon apo tin pleura tis. Perimena mia pio ousiodi apantisi, mallon kano lathos.
3. Prospatho na sou doso na katalabeis orismena pragmata, alla os klassikos Ellinaras kserolas eisai anepidektos mathiseos!!
4. Den sungrino ton polemo tou tote me tou tora. Auto pou den allazei einai an exei kapoios arxidia i oxi. Tote endexomenos na metrousane perissotero. Alla den simainei oti epeidi esy profanos kapou stin poreia ta exases, oti ta xasame kai emeis..
5. Oute ego exo. An erthoun omos tha tous gamiso.
6. Prospatho na sou analyso oti to oikonomiko modelo tou marx DEN ANAFEREI UPIRESIES, giati autes simantiko kommati tis kathe oikonomias apo tin dekaetia tou 50 kai meta. Esy milas sunexeia gia (biomixaniki) paragogi, kati pou parapempei se perasmena modela!! Den THELEIS na me katalabeis! Eleos!
7. Einai emetiko oti 5% tou sunolikou mou kostous einai to upobathro?? H oti poulao tis upiresies mou kata 70% se etairies 100% ellinikes, oi opoies den einai doruforoi kanenos?? Bas kai se exei baresei i zesti katakoutela? Ellinikes etairies pou anoikoun se Ellines, pos to lene gamo tin kserokefalia sou!!
8. A, dil. ston etisio proulpologismo tha bro ta dis pou dinei i Ellada stin EE meso tou FPA!! Hahahahahahahahahaha!! Exeis poly plaka! Alla den einai gia gelia, gia klamata einai, an ontos ta pisteveis auta pou les! Esy tsambounas sunexos malakies kai isos auto na leitourgei otan theleis na entuposiaseis kammia anarxiki gomenitsa sta exarxeia. E, oxi re file, den tha kaneis to aspro mauro me tis paparies sou. Fere apodeikseis, stoixeia, links, kati telospanton!! Eukola petame mia malakia gia entuposiasmo, e?
9. Se euxaristo pou me fotises. Ego sou leo ton logo arxika, esy mou les alla kai meta isxyrizesai oti mou to eksigises. H strabos einai o gualos..
10. Den dinoune ex´arxis ta sumfonimena, nai. Oxi ta pairnoun piso, an exoun idi ependuthei. Exei kapoia diafora.
11. Isos na exeis dikio. Blepo oti epikodomitiki koubenta den ginetai. Dystyxos.. Eisai kollimenos ston engefalo. Ante, viva revolution kai ta muala sta kangela. Kalynyxta.

The Motorcycle boy είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε. Πρόσεξε γιατί:
-"Den eipa oti den einai aksia na me krinei. Min diastrebloneis PALI auta pou leo! Ti eisaste eseis re? H KGB?"
"Exo dimosiopoiisei to didaktoriko mou, metraei auto? H einai oi pente paparies edo mesa pio simantikes..? ...Eisai apisteuta allazona, an theoreis oti mporeis na me krineis emena me ton eironikotato tropo pou to ekanes kai tautoxrona na paizeis tin "pefotismeni".."
-"Tote endexomenos na metrousane perissotero (τ' αρχίδια). Alla den simainei oti epeidi esy profanos kapou stin poreia ta exases, oti ta xasame kai emeis.." "Prospatho na sou doso na katalabeis orismena pragmata, alla os klassikos Ellinaras kserolas eisai anepidektos mathiseos!!"
-"Ego den exo kammia fobia me tous tourkous. Kai 1/10 na itane, pali tha pigaina na tous fao to kefali." "Oute ego exo (τίποτα με τους Τούρκους). An erthoun omos tha tous gamiso."
-"Esy milas sunexeia gia (biomixaniki) paragogi, kati pou parapempei se perasmena modela!! Den THELEIS na me katalabeis! Eleos!" Δεν μίλησα πουθενά για βιομηχανική παραγωγή -μίλησα για μετα-βιομηχανική κοινωνία.
-"H (είναι εμετικό) oti poulao tis upiresies mou kata 70% se etairies 100% ellinikes, oi opoies den einai doruforoi kanenos?? Bas kai se exei baresei i zesti katakoutela? Ellinikes etairies pou anoikoun se Ellines, pos to lene gamo tin kserokefalia sou!!" Δεν υπάρχει σχεδόν καμμία -τέτοια. Αν βρεις μια, πες την μου.
-"A, dil. ston etisio proulpologismo tha bro ta dis pou dinei i Ellada stin EE meso tou FPA!! Hahahahahahahahahaha!! Exeis poly plaka!" Στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. θα βρεις τη συμμετοχή, μέσω ΦΠΑ των κρατών-μελών. Έτσι είναι. Και έχει όντως πλάκα.
-Esy tsambounas sunexos malakies kai isos auto na leitourgei otan theleis na entuposiaseis kammia anarxiki gomenitsa sta exarxeia. E, oxi re file, den tha kaneis to aspro mauro me tis paparies sou.
-"To drama einai oti i aporofisi ton kondulion upirxe panta eksairetika xamili stin Ellada, oxi logo EE, alla logo tis anoikanotitas mas na grapsoume ena aplo business plan." Τόσο εύκολα το έλυσες το πρόβλημα!
-"Den dinoune ex´arxis ta sumfonimena, nai. Oxi ta pairnoun piso, an exoun idi ependuthei. Exei kapoia diafora"Διάβασε λίγο γι' αυτό που λέγεται δημοσιονομικές διορθώσεις της Ε.Ε. μέσω προβολής και κατ' εκτίμηση. Θα το βρεις στο site του ΥΠ.ΟΙ.Ο και στην Ε.Ε.
-Isos na exeis dikio. Blepo oti epikodomitiki koubenta den ginetai. Dystyxos.. Eisai kollimenos ston engefalo. Ante, viva revolution kai ta muala sta kangela. Kalynyxta.
-Den katalaba, diladi an kapoios diafonei mazi sou to rixneis stin trelli?
Ante gamisou sto kato kato pou tha mou tsamboukaleuteis kiolas re karagiozi, parasito tis koinonias pou mou to paizeis kai Roben ton Dason/Tse Guevara/Lenin!
Megala komplex fainetai na koubalas,
Αν αλλάξουμε τον Ρομπέν, τον Τσε και τον Λένιν και τους αντικαταστήσουμε με τον Σκρουτζ, τον τυπάκο που ήταν ηγέτης στους Κόντρας (μου διαφεύγει τώρα το όνομα)και τον Μεταξά, η άποψή σου με καλύπτει στην περίπτωση που θα ήθελα να περιγράψω το άτομό σου.
Συνφωνούμε λοιπόν πως δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζεαι η κουβέντα. Γι' αυτό, εγώ δεν πρόκειται να την συνεχίσω. Απλά, θα κάνω copy paste οτι γράφεις. Τον λόγο νομίζω τον καταλαβαίνεις.

Eu-aggelos είπε...

Ρε Στέφανε, μου κάνει εντύπωση η δομή των σχολιών σου:ξεκινας με βρισιες και ανοητους χαρακτηρισμους, κατα τη διάρκειά του, παραδέχεσαι το επίπεδο του mboy ή ζητας συγγνωμη ή κάνεις κολακευτικα και ουσιώδη σχολια-απαντησεις και κλείνεις συνήθως με στυλ αδιαφορο...χάπια παίρνεις ή με πείραξε κι εμενα η ζέστη;(οχι οτι είναι κακό να παίρεις χάπια απλά να το ξέρουμε)
μιλας 5 γλώσσες,έχεις δημοσιεύσει δικτατορικο,έχεις μείνει πολλά χρόνια εκτος Ελλάδας,παράγεις έργο και η δουλειά σου, όπως την περιγράφεις, είναι τόσο σημαντική που εμείς οι υπόλοιποι καλύτερα να σταματησουμε να δουλεύουμε επειδη υπάρχεις εσύ και θα σώσεις την οικονομία και την πρόοδο της χωρας μας και γενικώς φαινεται να πιστευεις οτι ο κόσμος γυρίζει γύρω απο σενα...το επίπεδο καθενος φαινεται με πράξεις κι όχι με την επίδειξη των τυπικών προσόντων του.
με δεδομένα όλα τα παραπανω ειλικρινά απορώ γιατι σχολιάζεις και γενικά ασχολεισαι με τα ποστ του mboy που προσβάλει,οπως αφήνεις να εννοηθεί,την εικόνα του δημοσίου υπαλλήλου και που ποτέ δε θα φτάσει στο δικό σου επίπεδο προσφοράς προς τη χώρα του και την κοινωνία ,τουλάχιστον μεσα απο τη δουλειά του.
τέλος σε παρακαλώ μη λάβεις το σχόλιό μου αυτο σαν επίθεση προσωπική ή σαν υπεράσπιση του mboy (που δε τη χρειαζεται)απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση τόσο ο κομπασμος και η αλαζονία σου, όσο και ο μηδενισμός προς οτιδηποτε είναι "διαφορετικό" απο την εικόνα του τέλειου πολίτη-εργαζόμενου με την οποία παρουσιάζεις τον εαυτό σου.καληνύχτα και σε σενα

Eu-aggelos είπε...

ρε mboy μη βιαζεσαι να απαντησεις είμαστε κι εμείς εδώ!

Stefanos είπε...

Eu-Aggele, aporo pou ta ebgales ola auta ta sumberasmata..

Prospathisa me epixeirimata na sizitiso me ton MB kapoia koinonika fainomena, dustuxos ousiwdeis apantiseis den pira pote, anti autou arxizei mia epithesi enantion mou, apla epeidi presbevo ena diaforetiko modelo isos.. Kai den to presbevo xoris kritiki diathesi kai nomizo auto einai kati pou tha eprepe na eixe ginei emfanes sta prota post mou.. O kosmos den einai teleios kai to "kapitalistimo" systima, o,ti katalabainei kaneis telos panton kato apo autin tin tambela, den einai to idaniko. Ego prospathisa na to sizitiso to thema alla sunantao mono mia ksylini glossa mias allis epoxis pou parapembei se anthropous pou zoune se enan allo kosmo..

Tin Tomboy isos na tin antimetopisa ligo "sklira", alla exo ena problima otan o allos, xoris na exei idea gia to atomo mou katafeugei se akros eironikous xaraktirismous. Kai auta pou exo kanei ta exo kanei gia parti mou kai oute ta epideiknuo, giati an ta pairname ola toso sobara sti zoi, xese mesa..

Telos panton, theoro oti duskola bgazoume akri edo mesa..

MB,

endiaferon prospatheia alla epi tis ousias pali tipota.. Ellinikes epixeiriseis se 100% ellinika xeria uparxoun arketes. Oso gia tis dimosionomikes diorthoseis tis EE, tin susxetisi me ton FPA kai ta europaika kondulia, ti na po.. Meno afonos. Kai i meta-biomixaniki koinonia einai akribos autin pou perigrafo, opou i gnosi ginetai pio simantiki apo to kefalaio katheauto..

Eu-aggelos είπε...

βλέποντας πάλι τα πρώτα σχόλια βλέπω οτι εχεις δικιο...αλλά εκφρασεις του στυλ "σου γαμω τη μανα" εσύ χρησιμοποιήσες πρωτος αν και οντως το σχόλιο της tomboy ηταν λίγο εριστικο αλλα κι εσυ είπες οτι είναι καλοκαίρι και επιτρεπεται λιγι χαλαροτητα.
ειναι κρίμα που δε μπορουμε να βγαλουμε ακρη εδω μεσα ειδικα ατομα του επιπεδου σας(δε το λεω ειρωνικα προς Θεου).το προβλημα είναι κατα τη γνωμη μου οτι δε μπορουμε να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε.γιατι πρεπει να πεισουμε τον αλλο για το δικιο της αποψης μας;προσπαθουμε να προσβαλουμε και να μειωσουμε τον αλλο αντι να αξιολογήσουμε τα λεγομενα του.Αλλά τί λεω τώρα...εδω δε μπορουμε να συννενοηθουμε στον προφορικο λόγο που αποφευγονται παρεξηγησεις λογώ αμεσότητας και καθενας λεει αυτα που θέλει χωρις να ακουει το συνομιλητή του, θα βγάλουμε ακρη εδω που εύκολα γίνονται παρανοήσεις λόγω έλλειψης ποικιλίας εκφρασης.
αυτο να λύσουμε και βλέπουμε για τα άλλα...

The Motorcycle boy είπε...

O Ευ-άγγελος έχει δίκιο βουνό. Στέφανε δεν βγαίνει άκρη. Άσε που βαρέθηκα να επαναλαμβάνω τα ίδια. Συγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο.
Στα συγκεκριμένα θέματα είμαστε η μέρα με τη νύχτα.
Αν κάποια άλλη φορά, θέλεις να συζητήσουμε κάτι άλλο -στη διάθεσή σου.

Stefanos είπε...

Eu-aggele,

to ksero oti itan lathos mou auto pou eipa.. Giauto eipa meta oti xreiazomai anger management :-)) Grapse lathos.

Telos panton, ola kala sto basileio tis danimarkias..

The Motorcycle boy είπε...

Μηδέν πρόβλημα από εδώ.

Eu-aggelos είπε...

Λοιπόν επειδη βλέπω οτι όντως είμαστε (βαζω και τον εαυτο μου μεσα χαρην ευκολιας )ανθρωποι επιπεδου λέω,ετσι για αλλαγη,την επόμενη φορα που θα διαφωνήσετε (βγαζω τον εαυτο μου για ευνοητους λόγους) να το κάνετε πιο κόσμια ωστε να μπορεσουμε να δούμε και τις 2 ή περισσοτερες απόψεις απο όλες τις πλευρες κι εφοσον θεωρούμαστε το μοναδικο έλλογο είδος του πλανήτη να χρησιμοποιήσουμε την κριτική μας ικανοτητα και να την ακονίσουμε γιατι μας χρειαζεται στις μέρες μας όσο τίποτα...Και που ξερετε μπορει, λέω μπορει, μεσα απο το διαλογο να γίνουμε λίγο καλύτεροι ή να μαθουμε και κατι παραπανω.Αλλωστε κατι θα ήξεραν οι πρόγονοί μας που είχαν το διάλογο,την αυτογνωσία και το "μετρο" σε πρώτη θέση.Εμείς πιο έξυπνοι είμαστε;αντε ρε καλημερες σε όλους

The Motorcycle boy είπε...

Καλημέρα Ευ-άγγελε. Η άποψή μου είναι πως υπάρχουν πράγματα που γίνονται και άλλα που δεν γίνονται. Πως το έλεγε ο μεγάλος; "Είναι πιο εύκολο να περάσεις μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας, παρά να βάλεις έναν πλούσιο στον παράδεισο". Και να ήταν και πλούσιοι ... πάει στο καλό!
Υ.Γ.: Για να προλάβω γκρίνιες και αντιρρήσεις -δεν πιστεύω οτι υπάρχει κανενός είδους παράδεισος (εκτός από τον Παράδεισο Αμαρουσίου) και άρα δεν νομίζω πως θα μπορούσα να στείλω κάποιον εκεί.

Stefanos είπε...

Kalimera Eu-Aggelle,
poly sosta ta les. Dystyxos alloi edo mesa exoun kanei ton diko tous diaxorismo ton men me tous de (eno lene oti den to kanoun!) kai den sikounoun koubenta. Krima.

The Motorcycle boy είπε...

Ετσι, έτσι ακριβώς!

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι