Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

Ο Τσολάκογλου, ο Τσακαλώτος και άλλοι γελοίοι

Νομίζω οτι κάποτε φτάνει η στιγμή που αναγκάζεσαι να παραδεχτείς τη γελοιότητα μιας κατάστασης και θα δώσω ένα παράδειγμα για να με εννοήσεις: Παλιότερα συχνάζαμε σε κάποιο αμερικάνικο μπαρ που είχε για μπράβο έναν μασίφ ντουλάπα με γένια, λίγο πιο ογκώδη από αρκούδα. Ο συγκεκριμένος μπράβος σε πέταγε έξω ακόμα κι επειδή φταρνίστηκες χωρίς να βάλεις το χέρι σου μπροστά, έχω την εντύπωση οτι ο τύπος γούσταρε να πετάει ανθρώπους στο πεζοδρόμιο, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Είμαστε ένα βράδυ έξω από το μπαρ κι ακούμε φασαρία, πλησιάζουμε, αντικρίζουμε έναν τυπάκο έξαλλο. «Θα του σκίσω τον κώλο του πούστη, θα τον γαμήσω όρθιο πού τόλμησε να με πετάξει έξω», όλο το σχετικό ρεπερτόριο το τραγούδαγε ο τυπάκος βγάζοντας συγχρόνως αφρούς από το στόμα. Σε κάποια φάση μάλιστα τραβάει και μια κλωτσιά στην πόρτα συνεχίζοντας το βρισίδι. Και τότε βγαίνει ο μπράβος-αρκούδας. «Είπες τίποτα ρε φίλε;» ρωτάει τον τυπάκο. «Όχι μωρέ, κουβέντα κάνουμε εδώ με τα παιδιά», απαντάει ο δια μαγείας ήρεμος τυπάκος. «Μπορώ να μπω μέσα;» ρωτάει στη συνέχεια όλο ευγένεια. «Όχι, δε μπαίνεις στο μαγαζί», απαντάει ο μπράβος. «Εντάξει», λέει ο τυπάκος και φεύγει ήσυχα κι ωραία. Έλα τώρα στη θέση όλων όσων ήμασταν τριγύρω και παρακολουθούσαμε το σκηνικό και υπολόγισε πώς φαινόταν στα μάτια μας ο τυπάκος. Για τέτοια γελοιότητα μιλάμε –πού δεν μπορείς παρά να την παραδεχτείς.

Εξηγώ τώρα τη γελοιότητα των ημερών –δώσε βάση.

Από τότε που ανέβηκε «το Πασόκ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία» (πού το θυμήθηκα αυτό πάλι;) άρχισε η ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά. Δεν το γράφω για αστείο –όσο ήταν ο Χονδρός στην κυβέρνηση υπήρχε μια γενική ασταμανιανοποίηση. «Ρε μας κλέβουν μέχρι σώβρακο!» έλεγες. «Εντάξει μωρέ χαλάρωσε –όλοι ίδιοι είναι», σου απαντούσαν. «Ίδιοι είναι, αλλά ΤΩΡΑ με κλέβουν!» «Κι ο άλλος θα σε κλέψει, άστα μανιάνα!» Δηλαδή, σου αρπάζει κάποιος το πορτοφόλι όπου έχεις τα λιγοστά σου αναγκαία φράγκα, πας να διαμαρτυρηθείς κι έχεις τους τριγύρω να σου την πέφτουν: «τι φωνάζεις; έχεις κάτι με το συγκεκριμένο άτομο; όποιος και νάταν θα σε έκλεβε –μη διαμαρτύρεσαι! μήπως είσαι Πασόκος;»
Η θεωρία του Προυντόν στην υπηρεσία των κρετίνων, όπου η κεντρική φράση έχει μετατραπεί πλέον σε «η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ιδιοκτησία είναι κλοπή, ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΕΣ».

Για να κάνω μια συγκριτική υπενθύμιση: είχα βγάλει με τους προηγούμενους ένα ποστ αμφισβητώντας τους σκοπούς της απαγόρευσης του καπνίσματος και το θετικότερο σχόλιο που είχα εισπράξει ήταν "σε κατανοώ, είσαι καπνιστής γι΄αυτό λες τέτοιες μαλακίες". Τώρα που επανήλθε με τους καινούργιους ο νόμος της απαγόρευσης διαπίστωσα οτι ο κόσμος είχε, ως δια μαγείας, πειστεί από τα επιχειρήματά μου και όλοι μαζί διαμαρτύρονταν για τον "φασιστικό νόμο του χουντικού Πασόκ"!!!

Έτσι λοιπόν, μέσα σ΄αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών και λόγω της χρεοκοπίας της χώρας («ο άνθρωπος στα δύσκολα φαίνεται») γεννήθηκε η πεποίθηση περί της «Χούντας του Πασόκ» (για συντομία ΧτΠ). Πριν προχωρήσω, να ξεκαθαρίσω: έχω την άποψη οτι στην Ελλάδα ζούμε σε καθεστώς εταιρικής ολιγαρχίας, τουτέστιν ολίγες εταιρείες κυβερνούν. Καμιά σχέση με δημοκρατία, ακόμα και με την παρακμασμένη δυτικοευρωπαϊκή μορφή τής δυαρχίας. Αν εννοούμε αυτό μιλώντας για τη ΧτΠ, θα συμφωνήσω εν πολλοίς. Μόνο που ισχύει για κάθε κυβέρνηση της χώρας, άρα δεν υπάρχει λόγος να ονοματίζουμε ξεχωριστά το κόμμα. Και βεβαίως να υπενθυμίσω οτι λέγοντας «χούντα» εννοούμε την βίαιη κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό –λεπτομέρεια, εντάξει....

Δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με την ανάλυση των απόψεων του τύπου «μάς κορόιδεψε ο Γιωργάκης όταν έλεγε οτι δεν ξέρει το έλλειμμα το οποίο βεβαίως ένα χρόνο αργότερα κι ακόμα δεν το γνωρίζουμε επαρκώς», ούτε θα σχολιάσω τις περισπούδαστες παπαριές του είδους «ο Γιωργάκης είναι πράκτορας των Αμερικάνων και ξεπουλάει το Αιγαίο στους Τούρκους» (ΚΚΕ), «το Πασόκ καταλύει το Σύνταγμα» (ΝΔ), «τα χρέη να πληρώσει η ολιγαρχία» (ΠΑΜΕ), «αν είσαι μάνα και πονάς, πες μου πού παίζει ο Μιραλάς» (Έβαλντ Λίνεν), κ.λ.π. Θα δεχτώ όμως οτι οι συγκεκριμένες απόψεις (και άλλες παρόμοιες) τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής μεταξύ των πολιτών. Έχω άδικο; Δε νομίζω.

Επειδή σε αυτά τα πλαίσια ξεκίνησε το ξεφτιλίκι και για την ακρίβεια ξεκίνησε από κάργα δεξιά. Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών –πετάχτηκαν οι Λαοτζήδες και λύσσαξαν για δημοψήφισμα. Η αγνή, αμόλυντη Αριστερά βεβαίως ξυνόταν αδιάφορα –σιγά μην υποστήριζε κυβερνητικό νομοσχέδιο! «Για ένα κουλ ζούμε», που θάλεγε κι ο Φόνζυ. Αποτέλεσμα, το νομοσχέδιο κουτσουρεύτηκε τόσο ώστε να μην ενοχλεί το Λάος και το Λάος ανταπέδωσε υποστηρίζοντας κάτι επόμενα αγγουράτα νομοσχέδια του Πασόκ. Αυτά είναι –άμα έχεις πρωθυπουργό δικτάτορα...

Βέβαια όποιος νομίζει οτι η Αριστερά κοιμάται, κάνει μέγα λάθος –η Αριστερά απλώς ξεκουράζεται. Για να αντεπιτεθεί σύντομα. Και η ώρα της αντεπίθεσης σήμανε με το Μνημόνιο. Ο καπετάν Τσίπρας από τον Κίσαβο, η κομαντάτα Αλέκα από τη Γκιώνα, οι γερμανοτσολιάδες του Καρατζαφέρη από τα προαύλια των εκκλησιών, οι σαμαράδες του Αντώνη από τα καφενεία.... Όλοι ενωμένοι να ακούνε Ντόιτσε Τράγκα κάθε βράδυ στις ειδήσεις και το πρωί στις επάλξεις. Στον αγώνα όπου καμιά συμμαχία δεν είναι ντροπή. Ο εργάτης με το αφεντικό, ο φτωχός με τον εισοδηματία, ο προλετάριος με τον καπιταλιστή, η Αλέκα με τον Τζωρτζάτο, ο Αλέξης με τον Μίχαλο, η Λιάνα με τον Καλεντερίδη και πάει λέγοντας. Αρκεί να αντισταθούν στην κατοχή του Μνημονίου και στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου –Τσολάκογλου.

Και φτάσανε οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το τι ακούσαμε οι πούστηδες!

«Απομνημονιοποιημένα κτίρια» από τον Αλαβάνο (όπως παλιά που κάνανε αποπυρηνικοποιημένες ζώνες δίπλα στις αμερικάνικες βάσεις). «Αντιμνημονιακή ψήφο», από σύσσωμη την αντιπολίτευση, σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Τη θες σε μωβ Μητροπουλί; Τη θες σε σκοτωμένο κόκκινο Παφίλικο; Τη θες σε αναζωογονητικό πράσινο του αγρού και του Διάκου; Τη θες στο δημοσιογραφικό εμετί του Δημαρά ή σε κάτι πιο σικ, αθλητικό, ιατρικό Κικοιλιακό; Ή μήπως προτιμάς το τυπάδικο Ψαριανό στυλ με μαύρο καπελάκι, φούτερ και κοιλίτσα; Μπαξές.

Εν ολίγοις, σε περιφερειακό επίπεδο υπήρχαν οι εκπρόσωποι του κατοχικού μνημονίου –Πασόκ Τσολάκογλου που λέγαμε και απέναντί τους όλοι οι άλλοι. Οι αγωνιστές στες στες στες....

Και ο διαχωρισμός κόντεψε να φτάσει μέχρι δημοτικό επίπεδο –να μη σε νοιάζει δηλαδή ποιος καργιόλης θα φροντίσει να μαζεύονται τα σκουπίδια από τη γειτονιά σου, αν θα μπει καμιά γραμμή (ε)λεωφορείου μπας και γλιτώσεις τις βενζίνες, αν θα φτιάξει κάνα πάρκο στο τσιμέντο –να μη σε νοιάζουν όλα αυτά, αλλά μονάχα το τι πιστεύει ο υποψήφιος περί αναγκαιότητος (ή μη) ύπαρξης του μνημονίου!

Ανοίγω παρένθεση, λέω ανέκδοτο, από συνέντευξη της Παπαρήγα. «Όχι κύριε Δημοσιογράφε μου, δεν ήταν ανάγκη να υπογράψουμε το μνημόνιο», αποφαίνεται η Αλέκα. «Ναι, αλλά θα χρεοκοπούσαμε», διαπιστώνει ο δημοσιογράφος. «Χρεοκοπία θα πει οτι δεν θα πληρώναμε τους δανειστές μας, ας χρεοκοπούσαμε λοιπόν», ξηγιέται η Αλέκα. «Ναι αλλά χρεοκοπία θα πει και οτι το κράτος δεν πληρώνει τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων και τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες», λέει ο δημοσιογράφος. «Ακούστε να σας πω» κεραυνοβολεί η Αλέκα. «Λεφτά υπάρχουν!» Κάγκελο ο δημοσιογράφος, άντε μετά εσύ να κατηγορείς τον Γιωργάκη που τα έλεγε αυτά προεκλογικά και σε κορόιδεψε! Κλείνω την παρένθεση.

Λίγο πριν τις εκλογές λοιπόν, κι ενώ οι αντιστασιακοί συντονίζονται υπό τις διαταγές του Τσακαλώτου Σαμαρά που ετοιμάζεται να εισβάλει στην Αθήνα, παρεμβαίνει ο δοσίλογος Τσολάκογλου Γιωργάκης και δηλώνει οτι «αν βαρύνει η κατάσταση στη δυνατότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει την πορεία της για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, θα συναθροίσουμε τα δεδομένα και την απόφαση μπορεί να πρέπει να την πάρει ο ελληνικός λαός». Τουτέστιν «αν ξεφτιλιστούμε στις εκλογές θα πάμε για εκλογές»!

Σκέφτομαι εγώ:
-Αν όντως φάει χοντρή σφαλιάρα το Πασόκ, δεν θα βγουν όλοι την άλλη μέρα να ζητάνε εκλογές και να ξαναπαίζουν το σουξέ «ο Γιωργάκης ο δικτάτορας»; Άρα, καλά κάνει και τους προκάνει ο Γιωργάκης –αρκεί βέβαια να μην το παίξει Αρμάνδος Δελαπατρίδης άφτερ δε φάπινγκ.
-Αφού όλοι αντιστέκονται στο μνημόνιο και στην κυβέρνηση κατοχής του Γιωργάκη, δεν είναι αυτή μια καλή ευκαιρία να τον στείλουν κανονικά; Κι άσε μετά τον Γιωργάκη να ξυρίζεται.
-Εγώ σαν δημόσιος υπάλληλος που πληρώνω ακόμα τα μερακλίκια του Χονδρού και σαν δημότης ενός από τους πιο σκατένιους Δήμους της χώρας, γαμήθηκα μια φορά από την πόλωση των αντιμνημονιακών αλλά απογαμήθηκα εντελώς κι ολοσχερώς από τη δήλωση του Γιωργάκη. Καθότι δεν δέχομαι να μου κόβουν εμένα μισθό για να φτιάξουν διαφημιστικά σποτ τα κόμματα, ούτε γουστάρω να κρίνεται ο δήμαρχος για θέματα που δεν αφορούν τον δήμο.

Και περιμένω τέλος πάντων να εφορμήσουν οι επαναστάτες και να διώξουν τον τύραννο από την εξουσία.

Όμως γίνονται οι εκλογές και...

-Το Πασόκ παραμένει πρώτο κόμμα από άποψη ποσοστών.
-Η αποχή φτάνει σε επίπεδο ευρωεκλογών (και όχι σε πρωτοφανές επίπεδο ΓΕΝΙΚΩΣ όπως θέλανε να μας ψήσουν τα κανάλια).
-Ούτε μισή περιφέρεια δεν παίζει να περάσει στα χέρια κάποιου άλλου εκτός των δυο μεγάλων κομμάτων.
-Η Χρυσή Αυγή βγάζει Δημοτικό Σύμβουλο.

Και ρωτάω...

Πότε θα παραδεχτείτε τη γελοιότητά σας τελικά;

Από τη μια τσιρίζετε να φύγει ο «δικτάτορας» κι από την άλλη, όταν σας προγκάει «ψηφίστε εναντίον μου και έτζασα», βγαίνετε και το ρίχνετε σε Μαρθαβουρτσισμούς τύπου: «άκαρδε, εκβιαστή, ποταπέ κι αχάριστε –αμάρτησα για το παιδί μου!» Και τελικά επιλέγετε να απέχετε –με ποιο σκεπτικό;

-Δεν σας ενδιαφέρει ποιος θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια σας, ποιος θα παίρνει τα δημοτικά σας τέλη, ποιος θα τσιμεντώνει τα πάρκα σας ή θα σπάει τα τσιμέντα τους; Στο Ελληνικό είχαν εκείνον τον δήμαρχο τον Κορτζίδη που έκανε απεργία πείνας για να ανοίξει η παραλία –εντάξει, κάπως καραγκιόζης, αλλά η παραλία άνοιξε πάντως. Ενώθηκε το Ελληνικό με την Αργυρούπολη, τον βγάλανε δήμαρχο με την πρώτη –λοιπόν; Ήταν μνημονιακός ή όχι; Κι έχει καμιά σημασία στην τελική; Ή έπρεπε να μη βγει δήμαρχος επειδή «όλοι ίδιοι είναι;» Παράδειγμα είπα –έτσι;

-Δεν σας ενδιαφέρει που το τιμημένο ΚΚΕ (τρίτο κόμμα σε ποσοστά) προμοτάρει αποχή στον δεύτερο γύρο ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ ΟΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΕΞΙΟΙ; Δεν σας ενδιαφέρει που θα ξαναβγάλει τον Κακλαμάνη δηλαδή;

-Γιατί δεν ρίξατε τελικά τη χούντα του Γιωργάκη; Μπορούσατε να το κάνετε ψηφίζοντας από πλούσια γκάμα, όλοι συμμετείχαν. Δεν χρειαζόταν να ταπεινωθείτε ψηφίζοντας Σύριζα, ή να φανερωθείτε ψηφίζοντας ΝΔ, μπορούσατε να ψηφίσετε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή Ψαριανό ή του μουνιού τον πάτο ξέρω ΄γω... Από αύριο θα διαμαρτύρεστε για τη χούντα του Πασόκ και πάλι; Τι καταπληκτικοί -το "κόμμα του τσίπουρου" που λέγανε και τα κανάλια.

Τελικά το θέμα είναι να φωνάζουμε σαν κοκοράκια μέχρι να βγει ο νταβατζής και να μας συμμορφώσει; Αν ναι, καλύτερα να μη λέμε τίποτα –γλιτώνουμε και την ξεφτίλα όταν μας υποχρεώσουν να καταπιούμε τα λόγια μας.

Τελικά είμαστε ασυμβίβαστα αγωνιζόμενοι κατά του συστήματος; Αν ναι, πώς; Τι κάνουμε δηλαδή για να το ρίξουμε; Απλώς δεν ψηφίζουμε και το περιμένουμε να πέσει όσο παίζουμε πλεϊστέισον ή κολτσίνα στα καφενεία;

Δεν δεχόμαστε κανένα εναλλακτικό στάδιο αγώνα πέρα από την ευθεία σύγκρουση; Κι αν ναι –πότε ήταν η τελευταία φορά που συγκρουστήκαμε ευθέως;

Όταν ένας μπράβος σε κάνει να καταπιείς τα λόγια σου, είναι ξεφτίλα μεν αλλά δικαιολογείται από το μέγεθος του μπράβου. Όταν σε κάνει ο Γιωργάκης να καταπιείς τα λόγια σου, τότε φίλε μου είσαι πολύ Γάμα Εθνική! Μη σου πω και Δέλτα.

77 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

DimosK. είπε...

αυτα ειναι ποστ!!
απλα τωρα τρεχω για δουλεια,και δεν προλαβαινω να απλωσω σεντονι(σαν τα ψηφοδελτια στις φοιτητικες εκλογες)
Επιφυλασομαι για τα περαιτρω..!
Aσε που ειμαι και πρωτο σχολιο και "κατσε να δουμε τι θα πουν και οι αλλοι,μην με χαρακτηρισουν.."!

The Motorcycle boy είπε...

Χαχα, την πάτησες φίλε -τώρα χαρακτηρίστηκες -είναι αργά. Έπρεπε να ξεκινήσεις με το "Είσαι παλιοπασόκα και εγκάθεκτος", χεχεχε.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι παλιοπασόκα και εγκάθεκτος

The Motorcycle boy είπε...

Καλά το ξεκίνησες, θα σε συμπαθήσουν εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι παλιοπασόκα και εγκάθεκτος και δεν έχεις καταλάβει πως στο μαγικό ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που ζούμε(;) ακόμα και την Κρίση με Κάπ
α κεφαλαίο την μετατρέπουμε χαρούμενοι σε τσίρκο όπως στα πάντα όλα άλλωστε

Manuel είπε...

Μερικές διαφωνίες:
Η αποχή ήταν τεράστια. Η σύγκρισή σου με τις Ευρωεκλογές του 2009 είναι ατυχής, αφού σε αυτές η αποχή είναι μονίμως ψηλά, σε αντίθεση με τις δημαρχιακές.
Στην Αργυρούπολη πάμε σε β'γύρο, όπου μάλλον ο Κορζίδης θα πάρει τα τρία του. Εκεί παίζει κόντρα μεταξύ Ελληνικού - Αργυρούπολης. Όλο το Ελληνικό τον ψήφισε, ενώ η Πασοκοκρατούμενη Αργυρούπολη είχε διασπαστεί σε τρεις υποψηφίους.
Ούτε εγώ γουστάρω την καραμπινάτα προκατειλημμένη και επιλεκτική επίθεση στον Γιωργάκη από Λαζόπουλους και άλλους πολλούς γλείφτες του Μπουχέζα, από την άλλη πλευρά όμως δεν έχω κανέναν λόγο να τον υπερασπιστώ κιόλας. Δεν ανακατεύομαι σε κόντρες που δεν με αφορούν.
Όσο αφορά στο Μνημόνιο, πρόκειται για ένα κατάπτυστο και νομικά έωλο κείμενο, το οποίο θα καταπέσει στο ΣτΕ, αν βέβαια δεν αναβληθεί εκ νέου η εκδίκαση της σχετικής προσφυγής.
Το ενδεχόμενο χεοκοπίας και η διακοπή καταβολής μισθών και συντάξεων είναι υπαρκτό ενδεχόμενο. Από την άλλη όμως, δεν νομίζω ότι αυτό θα αποφευχθεί. Μπορεί να μην κοπούν οι μισθοί, αλλά ως γνωστόν και επί Κατοχής οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά. Το θέμα είναι τι αγόραζαν με τα κατοχικά λεφτά.
Αυτά.
ΥΓ. Μια και τον ανέφερες, μήπως ξέρεις τι γίνεται αυτή η ψυχή ο Λίνεν;

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, δυο διαφωνίες:
1. Αν ζούσαμε σε μπουρδέλο θα έπεφτε και κάνα πήδημα, εδώ έχουμε μόνο αυνανισμούς και ανασκολοπισμούς (άρα, ζούμε μάλλον σε τσοντοσινεμά).
2. Σε κάθε τσίρκο που σέβεται τον εαυτό του υπάρχει κακομεταχείριση των ζώων, εδώ πέρα τα ζώα πάνε μόνα τους στη σφαγή.

Μανώλη,
1. Τεράστια ήταν μονάχα η πέος του Τζον Χολμς, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς μεγάλα, χαχαχαχα. Να μην αναλύσω γιατί ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να συγκρίνω την ψήφο στις Ευρωεκλογές με αυτή στις Δημοτικές (και θα έβγαζα πολλά κοινά), απλά θα πω οτι, όπως έγραψα και παραπάνω, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ αποχής δεν ήταν πρωτοφανές όπως λέγανε τα κανάλια. Το είχαμε ξαναδεί στις ευρωεκλογές.

2. Μωρέ ξέρω για την κόντρα στον καινούργιο δήμο αλλά εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο Κορτζίδης θα βγει τσαρουχάτος ΚΑΙ λόγω ποσοστού ΚΑΙ λόγω του ότι όλοι οι απέξω θα ψηφίσουν αντιπασοκικά. Πάντως αυτό είναι καλό παράδειγμα: ένας άξιος δήμαρχος βγαίνει με την αντιπασοκική ψήφο κι ένας αισχρός (Κακλαμάνης) βγαίνει επίσης με την ίδια μέθοδο. Άρα, μήπως θα έπρεπε ο κόσμος να ψηφίζει πρόσωπα και όχι κομματικές γραμμές; Ειδικά όσοι λένε οτι βαρέθηκαν τα κόμματα!

3. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν Γιωργάκη στο ποστ μου -απεναντίας, λέω οτι η δήλωσή του για εκλογές με γάμησε. Από την άλλη βέβαια, η πληρωμένη δυσφήμιση πάντα με ενοχλούσε και με ενοχλεί, είτε πρόκειται για τη Μαλβίνα και τον Λαζόπουλο, είτε πρόκειται για τον Θέμο που ξεσκίζει τη Μπακογιάννη.

4. Όσον αφορά το Μνημόνιο πρόκειται για ένα κείμενο συνταγματικά κατοχυρωμένο το οποίο πλέον αποτελεί νόμο του κράτους. Για να γίνει νόμος σημαίνει οτι το υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για να το υπογράψει αυτός σημαίνει οτι πέρασε ήδη από το ΣτΕ για έλεγχο συνταγματικότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Περί του πόσο κατάπτυστο είναι έχω να πω οτι είναι ακριβώς τόσο κατάπτυστο όσο η πολιτική της κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα σε αυτό.

5. Συμφωνώ οτι το ενδοχόμενο χρεοκοπίας είναι πάντα υπαρκτό. Αυτό που λες για την Κατοχή σχετίζεται με την τρομακτική αύξηση του πληθωρισμού όχι μέρα με τη μέρα αλλά ώρα με την ώρα. Αυτό μάλλον αποκλείεται να ξαναγίνει. Αλλά, σε περίπτωση χρεοκοπίας αυτό που θα γίνει είναι να σταματήσει να πληρώνει το κράτος τις υποχρεώσεις του, να εκποιήσει την περιουσία του και να ξοφλήσει τους πιστωτές. Πες μου τώρα, ποιοι είναι αυτοί που θα μείνουν απλήρωτοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι ή το ΔΝΤ;

7. Ο Λίνεν ιδιωτεύει ακόμα, ακούστηκε το όνομά του πριν κάτι μέρες για να ξαναναλάβει τον Πανιώνιο.

Manuel είπε...

Διαφωνώ κάθετα στο 4 (στα υπόλοιπα λοξά, οπότε δεν επιμένω). Είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις νόμοι εκπίπτουν στο ΣτΕ και ειδικά ο συγκεκριμένος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εκπέσει. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η κωλυσιεργία της κυβέρνησης. Σε πάω και στοίχημα μερικές Heineken (Μπλε Βελούdo γαρ).

The Motorcycle boy είπε...

Μα αυτό σου λέω βρε καλό μου παιδί, ότι πέρασε ήδη από το ΣτΕ! Το να ζητήσει κάποιος επανεξέταση -εντάξει... Αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει το ΣτΕ να πει οτι έκανε μαλακία στην προηγούμενη γνωμοδότησή του. Αυτό είναι πιθανό συνήθως όταν πρόκειται για περιβαλλοντικά θέματα. Αλλιώς...

Τουτέστιν, μάλλον θα τις χάσεις τις μπύρες -αλλά τις Χάινεκεν τις σιχαίνομαι, και όχι μόνο λόγω ταινίας, χαχαχα.

La koumbara είπε...

Όταν όμως τώρα καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στον κύριο "δεν έκανα και ούτε πρόκειται να κάνω τίποτα" και στον κύριο "αν δεν υπήρχε το κόμμα δεν θα ήμουν τίποτα", όταν ξέρεις ότι και οι δύο θα βάλουν από 100 προσωπικούς συμβούλους με μπλε και πράσινους κόκκους και ότι ούτε τα σκουπίδια, ούτε τα σχολεία, ούτε τα πεζοδρόμια, ούτε τα πάρκα θα τους νοιάξουν, γιατί να πας να ψηφίσεις;

Το μπαρ ήταν στη Γλυφάδα;

σκατόκαιρος είπε...

http://www.athina984.gr/node/123091

σκατόκαιρος είπε...

Με το προηγούμενο, εννοώ ότι το παραπεμπόμενο, είναι ένα σημείωμα με παρόμοιο θέμα, στον ΑΘΗΝΑ 984 όπου γράφω επαγγελματικά

The Motorcycle boy είπε...

Κουμπάρα άγγιξες ακριβώς το πρόβλημα του δικού μου δήμου! Αλλά ακόμα κι εκεί υπάρχουν οι σύμβουλοι -ας πούμε εγώ για να επιλέξω τι θα ψηφίσω έψαξα λίγο τους συμβούλους. Ε, προτίμησα αυτούς που είναι από τη γειτονιά μου μπας και μας φέρουν τον πολιτισμό επιτέλους! (δηλαδή τίποτα λεωφορείο, να φτιάξουν την πλατεία...)
Ναι, εκεί ήταν -και συγκεκριμένα μιλάω για το υπόγειο κάτω από το κανονικό και γνωστό μπαρ που λειτουργούσε εκείνη την εποχή σαν μπαροντισκοτέκ (μαύρη μαυρίλα) και ένα φεγγάρι μετατράπηκε σε στριπτιζάδικο.

Σκατόκαιρε, α δικό σου είναι πουλάκι μου; Πολύ πονηρούλης είσαι -παλιόπαιδο!

Manuel είπε...

Απ'όσα γνωρίζω το Μνημόνιο πέρασε με τη μοορφή νόμου και ως τέτοιος δεν ελέγχεται από το ΣτΕ πριν τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η διαδικασία που αναφέρεις έχει να κάνει μόνο με τα Προεδρικά Διατάγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το έκτρωμα να σταθεί στο ΣτΕ, όταν εκδικαστεί η γνωστή προσφυγή ΑΔΕΔΥ και λοιπών.

The Motorcycle boy είπε...

Το Μνημόνιο ψηφίστηκε από τη Βουλή και κυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρα πέρασε κι από το ΣτΕ.
Εσύ τώρα μάλλον αναφέρεσαι στους νόμους που προκύπτουν (ή θα προκύψουν) λόγω του Μνημονίου, όπως ας πούμε αυτός για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ή ο άλλος για τη δημοσιονομική τακτοποίηση ξέρω 'γω...
Λοιπόν ακόμα κι αυτούς τους προσυπογράφει ο Πρόεδρος. Τα μόνα που δεν προσυπογράφει (άρα δεν περνάνε από ΣτΕ είναι οι υπουργικές αποφάσεις).
Ρεζουμέ: υποθέτω οτι η ΑΔΕΔΥ έχει στείλει στο ΣτΕ την Υπουργική Απόφαση για την περικοπή των επιδομάτων και άλλες παρόμοιες με το σκεπτικό οτι απαγορεύεται από το Σύνταγμα η δυσχέρανση της θέσης των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς υπαιτιότητά τους κι εφόσον δεν συντρέχει κατάσταση έτκακτης ανάγκης.
Αλλά ακόμα τον Σαμαρά να ρωτήσεις θα σου πει οτι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -πόσο μάλλον τους Σύμβουλους Επικρατείας. Τουτέστιν το Σύνταγμα δεν παραβιάζεται.
Από την άλλη βέβαια, αν πάει το κράτος κι αρχίσει να περνάει τα επιδόματα από το ΣτΕ δεν θα μείνει τίποτα άκοφτο (επειδή τα επιδόματα τσούζουν). Οπότε, άστο καλύτερα. Ούτε έκτρωμα υπάρχει, ούτε περίπτωση να γλιτώσουμε τα λεφτά που μας έκοψαν.

πρ. σκατόκαιρος, και πια Β.Δ. Καργούδης είπε...

Στο δικό σου μπλογκ φίλε @Μότορα, είναι όντως, η πρώτη φορά εδώ και πολλά-πολλά χρόνια
(από το 1972 μπορώ να σου πω, πρβλ. ΑΝ 509/375, είμαι σίγουρος, εσύ θα καταλάβεις)
που διάλεξα μια προσέγγιση με ψευδώνυμο.
Λάου-λάου δλδ, και "ας το να δείξει", μπας και μ έπαιρναν τα σκάγια κάποιων "άγριων" απ τα μούτρα..
Και από ένα σημείο και μετά ξέρεις, δεν έχει ούτε καν πλάκα.

Ιδίως αν σχετικά πρόσφατα, όλο το 2002 & το 2003 δηλαδή, άλλο δεν έκανες, απ το να μετράς
-σαν εμένα, καλή ώρα-
"το ημερήσιο ύψος" του κουβά με σκατά που έτρωγες στη μάπα.
Απ την εδώ (ας πούμε) μεριά μέσω ΙΝδυμήδια,
κι απο την άλλη,
ων ουκ έστι αριθμός
Σαν "σημητικό μαρούλι".
Ήμουν βλέπεις ένας από τα 47 πρ στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς που διαλέξαμε να "ενισχύσουμε το εγχείρημα εκσυγχρονισμού της χώρας", πράγμα που το "ζυμώναμε" -αλίμονο- από το 1997.
Εμείς όμως,τουλάχιστο κάπου καταλήξαμε τότε!
Και, φυσικά, το πληρώσαμε!
Όπως άλλωστε ο καθένας που τολμάει να διατυπώσει συγκεκριμένα πράγματα, μετά από εξ ίσου συγκεκριμένες εκτιμήσεις, αξιολογήσεις & ιεραρχήσει!
Πέρα δλδ από ντεμέκ οράματα και ξεφτιλο-ονειρώξεις του κώλου.

Θα μου πεις, "και γιατί εδώ ρε μόρτη",
που μπορεί -λέω τώρα- και να χαλάω την ήδη (όμως) "κουνημένη" βιτρίνα σου σε φιλαράκια και συντρόφια, παλιά & νεότερα.

Απλούστατα, γιατί δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό της κουβέντας
με ένα λόγο που στα μάτια μου φάνταζε να συγκλίνει τόσο με δικές μου σκέψεις,
σαν να να υπήρξε κοινή θητεία σε στρατό ή φυλακή.
Και ξέρεις, αυτά δεν είναι και τίποτα πράματα ρουτίνας καθημερινής,
όταν μάλιστα για χρόνια πολλά, νοιώθεις
πως πιθανόν κάποιοι απ έξω να σκέφτονται πως όλα γίνονται,
μόνο & μόνο γιατί κερδίζεις ένα στοίχημα, να μην πας ποτέ με το συγκυριακά κυρίαρχο ρεύμα σκέψης.

Να μην καταχρώμαι όμως χώρο και χρόνο, αυτό το ποστ με Τσολάκογλου & Τσακαλώτους, πέρα απ το να αναδεικνύει ένα μυαλό κοφτερό & απροκατάληπτο, είναι στιγμές που προκαλεί
αισθήματα πιο σύνθετα,
συγκίνηση μαζί με πολλά "α!ρε γαμώτο", ας πούμε.

ΥΓ.:α)Πρέπει να ομολογήσω (και μαζί και συ, πιστεύω)
πως το τάϊμινγκ στο οποίο ο
-κατά τα άλλα "αστα να πάνε"- ΑΝΩΝΥΜΟΣ κάρφωσε
-κατόπιν δικής σου πρόκλησης-
το "είσαι παλιοπασόκα & εγκάθετος", είναι πράγματι, υποδειγματικό!
β)Για το ΣτΕ έχεις απόλυτο δίκιο, πέρα από το ότι, συμληρωματικά, το ίδιο το ΣτΕ, εξ ορισμού δεν μπορεί να επιλαμβάνεται & να επιλύει διαφορές διακρατικών συμφωνιών (αφού οι αποφάσεις του δεν μπορούν παρά να δεσμεύουν τη ΜΙΑ ΜΟΝΟ πλευρά),κι αυτό σε επί μέρους μόνο σημεία, όταν πχ. από επί μέρους διατάξεις των συμφωνιών αυτών, πολίτες "έχοντες νόμιμο συμφέρον", θεωρούν ότι θίγονται
(με αποτέλεσμα την επέλευση συγκεκριμένης υλικής βλάβης) δικαιώματά τους, συνταγματικά προστατευόμενα.
Κοντά στο νου κι η γνώση..

γ)Απ τη μεριά μου, θα ήθελα να τα λέμε, και σε θέματα πιο "ειδικού ενδιαφέροντος" ας πούμε, όπως, σινεμά, εμμονή σου με Νικολαϊδη, κά. Γένοιτο!
Και είναι αυτονόητο πως όλοι είστε ευπρόσδεκτοι για σχόλια και στο δικό μου κονάκι στην ιστοσελίδα του ΑΘΗΝΑ 984

The Motorcycle boy είπε...

Ρε φίλε, μην έχεις πρόβλημα με τη βιτρίνα μου -έτσι κι αλλιώς πίσω από βιτρίνες βρίσκονται ή λουκουμάδες ή πεθαμένοι και μούμιες στα μαυσωλεία.

Λάβε απλά υπόψη οτι η "σημερινή" συμφωνία απλώς σημασιοδοτεί την "αυριανή" διαφωνία.

Χάρηκα που "αποκαλύφθηκες" στα σχόλιά μου επειδή, όπως και να το κάνουμε είναι κάπως μονόπαντο να ξέρει ο σχολιαστής μέχρι τι χρώμα σώβρακο φοράω κι εγώ να μην ξέρω τίποτα. Δεν παραπονούμαι, δική μου επιλογή είναι το μπλογκ, απλά λέω οτι είναι μονόπαντη κατάσταση.

Δεν έχω κάποιο κοφτερό μαυλό, απλώς επιμένω να βλέπω τα προφανή. Κι αν κάποιος δεν τα βλέπει ας πάει σε ψυχοφθαλμίατρο να τον βοηθήσει με τις αναστολές του.

Κι εγώ δούλεψα ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ με την κυβέρνηση Σημίτη, σαν δημόσιος υπάλληλος, άσε που τον είχα καθηγητή στο πανεπιστήμιο, τέλος πάντων... Και μετά τον Σημίτη δούλεψα με τους άλλους και μπορώ να δω τη διαφορά.

Τέλος πάντων, δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω στις κατηγορίες οποιουδήποτε για οποιονδήποτε αλλά επιμένω να υποστηρίζω πώς αν πάμε να προσάψουμε στον Σημίτη την κατηγορία της παιδεραστίας ας πούμε, κάτι δεν πάει καλά με το δικό μας μυαλό.
Αυτά.

Α ναι -ο Ανώνυμος δεν είναι ο γνωστός Ανώνυμος ή μπορεί και να είναι, δεν βγαίνει ποτέ άκρη με τους Ανώνυμους.

Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε -την καλημέρα μου.

Manuel είπε...

Επιμένω ότι στους νόμους ο έλεγχος της Συνταγματικότητας δεν γίνεται από το ΣτΕ, αλλά τη Νομική Υπηρεσία της Βουλής. Το ΣτΕ κρίνει τη συνταγματικότητα νόμων μόνο μετά την ψήφισή τους, όταν υπάρχουν προσφυγές όπως εν προκειμένω.
Επί της ουσίας τώρα τα όσα λες για την ΑΔΕΔΥ δεν είναι στο κέντρο της κριτικής μου κατά του μνημονίου ούτε άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είναι ο μόνος προσφεύγων φορέας.

The Motorcycle boy είπε...

(Άρθρο 42 παρ.1): "Ο Πρόεδρος εκδίδει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Με την έκδοση δηλ. την υπογραφή του νόμου, ο Πρόεδρος πιστοποιεί τόσο τη γνησιότητα του νόμου όσο και την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας"
Η νομική υπηρεσία της Βουλής δεν έχει σχέση με τον Πρόεδρο, απλά τη χρησιμοποιούν οι βουλευτές αν θέλουν να πάρουν γνωμάτευση για κάποιο σχέδιο νόμου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους νομικούς συμβούλους των υπουργείων.

Αναφέρεσαι στην δικαστική αρμοδιότητα του ΣτΕ η οποία αφορά την ακύρωση ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ πράξεων (τέτοιες είναι οι υπουργικές αποφάσεις αλλά ΟΧΙ οι νόμοι ή τα προεδρικά διατάγματα). Ναι, αυτά είναι αρμοδιότητα του ΣτΕ αλλά επαναλαμβάνω: μιλάμε ΜΟΝΟ για υπουργικές αποφάσεις και ΟΧΙ για το κυρίως Μνημόνιο. Επί της ουσίας και εφόσον οι Υπουργικές Αποφάσεις περιγράφονται στο Μνημόνιο δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν τώρα μου πεις εσύ οτι το Μνημόνιο λέει Α κι ο Υπουργός που πήγε να το υλοποιήσει κάνει Β, τότε εντάξει, θα υπάρξει ακύρωση. Έχεις κάποιο τέτοιο παράδειγμα;
Την ΑΔΕΔΥ την ανέφερα επειδή αναφέρθηκες κι εσύ -αν κάτι κατάλαβα λάθος διόρθωσέ με.

Manuel είπε...

1. Δεν αμφισβήτησα ότι οι νόμοι προσυπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού είναι προφανές ότι ισχύει, απλώς είπα το εξίσου προφανές. Ότι δηλαδή πριν πάνε στον Πρόεδρο ΔΕΝ περνάνε από το ΣτΕ
2. Η Βουλή έχει υπηρεσία που γνωμοδοτεί επί των νομοσχεδίων (πριν αυτά ψηφιστούν από την ολομέλεια). Εδώ ήμουν λάθος στη διατύπωση, μιλώντας περί νόμου αντί περί νομοσχεδίου που ήταν το ορθό.
3. Η κυβέρνηση δεν θεωρεί τόσο ανώδυνη την εκδίκαση της προσφυγής. Αλλιώς δεν θα το παιζε "δεν πρόλαβα τον ταχυδρόμο και δεν έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα στο ΣτΕ". Από μόνη της αυτή η μεθόδευση δείχνει ότι δεν κοιμούνται και τόσο ήσυχοι επ'αυτού.
Η άποψή μου είναι ότι θα το τρενάρουν όσο χρειάζαται, μέχρι να ξεφορτωθούν οι γαλλικές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα. Μετά απ'αυτό, στ'αρχίδια τους αν εκδικαστεί ή όχι.

DimosK. είπε...

καλημερα..
Και για να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα εγω ειμαι Ο Μπρους Γουεϊν!
Κατα τα αλλα,το θεμα με την αποχη,ειναι μαλλον μικροτερο απο οσο λενε,μιας και οικαταλογοι περιεχουν κατοικους εξωτερικου/αποβιωσαντες/οπαδους του ΠΑΟ Ρουφ.
Μια εκτιμηση βγαζει την αποχη λιγο κατω απο το 30%,μολις βρω το λινκ θα το ανεβασω.
Αλλα το θεμα μας ειναι οι τζαμπα μαγκες!
Ολοι αυτοι που μαλλον τα εφαγαν μαζι με τον Παγκαλο,ολοι αυτοι που μαλλον εχουν καταθεσεις στο εξωτερικο(εχει γεμισει το Κερατσινι με τετοιους),ολοι αυτοι που σαν παλιοι καλοι ραντιερηδες(!),ζουν απο τους τοκους των χρηματων τους(εδω πρωτοκαθεδρια εχει το Παγκρατι).
Κοινως ΔΕΝ καταλαβαινω τι σκατα,κουβαλανε μεσα στο κεφαλι τους!!
Φταιει η τηλεοραση και οι αναλυσεις του Πρετεντερη?φταιει η δηλωση του αδερφου του Νικου(ΓΑΠ),οτι αμα δεν τον ψηφισουμε θα κρατησει την ανασα του μεχρι να σκασει?φταιει οτι ακομα και τωρα που διαλυεται το συμπαν,ολοι τους νομιζουν πως αμα ψηφισουν ΓΑΠ,αυτος θα τρεξει στο κοντινοτερο τηλεφωνικο θαλαμο ,και θα μεταμορφωθει σε ΣουπερΜαν και θα μας σωσει?
Οτι και να φταιει,το αποτελεσμα ειναι ενα:Αυτοι μας διακορευουν παρουσια κοινου,και εμεις κλαιμε απο χαρα γιατι μας ταζουν ερωτα και γαμο!
Η αντισυνταγματικοτητα του μνημονιου(μαλλον προφανη),ειναι οντως προς κριση,και για αυτο την καθυστερουν συνεχεια με συνεχεις αναβολες.
Τελος εγω με αυτα και με αυτα,βλεπω φως στο βαθος του τουνελ.Απλα ειναι το φορτηγο που μας ερχετε μετωπικα.
Ως ποτε θα κανουμε μ@λ@κιες,πανω διπλα πριν και μετα την καλπη?

The Motorcycle boy είπε...

1. Ο Πρόεδρος δεν πάει ούτε για χέσιμο αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ -μην το συζητάς. Αυτή είναι η κύρια δουλειά του ΣτΕ, να αποφαίνεται περί της συνταγματικότητας των νόμων κ.λ.π. που υπογράφει ο Πρόεδρος. Επιπροσθέτως η γνώμη του ΣτΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δεσμευτική για τον Πρόεδρο, αν θέλει δηλαδή αυτός μπορεί να υπογράψει και νόμο που γύρισε πίσω από το ΣτΕ αν και κανένας Πρόεδρος μετά τη χούντα δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. ΕΙΔΙΚΑ για το Μνημόνιο είχε συσταθεί νομίζω επιτροπή συνταγματολόγων με την συμμετοχή και του ΣτΕ για να επιβλέπουν τη διαμόρφωσή του.

2. Εντάξει.

3. Είσαι στην κυβέρνηση ρε αδερφάκι και ξέρεις τι θεωρούν ανώδυνο και τι όχι; Χαχαχα. Εγώ σου λέω οτι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ τις αρμοδιότητες του ΣτΕ και δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αντισυνταγματικό και τι όχι, τι έχει κριθεί και τι αναμένεται να κριθεί. Μην διαβάζεις τις φυλλάδες και μην μασάς από τις παπαριές των συνδικαλιστών. Κι εγώ μπορώ να στείλω στο ΣτΕ το γράμμα με το οποίο η Τζούλια Ρόμπερτς μου ρίχνει χυλόπιττα και μετά να διατυμπανίζω οτι το θέμα μου με την Τζούλια βρίσκεται στο ΣτΕ -τι θα πει αυτό; Οτι υπάρχει περίπτωση να πηδήξω την Τζούλια μέσω ΣτΕ;

Γαλλικές τράπεζες, όπως λέμε Φρενς Κονέξιον, ομόλογα, βιομηχανική κατασκοπία, πράκτορες και γραφεία ταξιδίων... μην ταλαιπωρείς το μυαλό σου με τέτοια πράγματα ρε φίλε. Συνωμοσιολογικά φούμαρα...
Και πάρε ένα απλό παράδειγμα: αν θέλανε οι γαλλικές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και η κυβέρνηση τους έκανε αβάντα θα έβγαινε ο Γιωργάκης να το γαμήσει με τη δήλωση περί εκλογών;

Τέλος και τελικά: ακόμα κι αν το ΣτΕ εκδικάσει την υπόθεση υπέρ του ενάγοντος και κατά του Δημοσίου (δηλαδή κατά του Υπουργού) χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι. Θα βγάλει μια άλλη απόφαση ο Υπουργός, ίδια με την προηγούμενη και θα κάνει τη δουλειά του. Κι όσο του πάνε την Απόφαση στο ΣτΕ τόσο θα της αλλάξει αριθμό πρωτοκόλλου και θα την εφαρμόζει.

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, μάλλον έχεις δίκιο για το ποσοστό της αποχής, αλλά δεν έχει σημασία στη συγκεκριμένη φάση. Απλώς αυτή η μαγκιά, κλανιά και κώλος παξιμάδι που τσιρίζει για τον αιμοσταγή δικτάτορα κι όταν ο δικτάτορας λέει "ρίξε με" απαντάει, "έλα βρε παιδί μου -μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά!", αυτή η τζάμπα μαγκιά είναι το λιγότερο γελοία.

Ο Πάγκαλος έχει 1000% δίκιο όταν λέει οτι "μαζί τα φάγαμε". Κι εγώ έφαγα από την κυβέρνηση Σημίτη όταν έκανε αύξηση στο μισθό μου, και έφαγα από την κυβέρνηση Καραμανλή όταν μου έδιναν πλαστές υπερωρίες, και σε μένα και σε όλο το Δημόσιο. Θα μου πεις: "εγώ έφαγα 1.000 ευρώ σε 7 χρόνια με τις πλαστές υπερωρίες και πήρα ένα 80άρι το μήνα αύξηση από τον Σημίτη, ενώ ο Χ πολιτικός έφαγε ένα καταπέτασμα". Σωστά! Αλλά αυτό δεν με απαλλάσσει της ευθύνης του οτι έβλεπα πού πήγαινε το πράμα αλλά δεν μίλαγα για να μη χάσω το ξεροκόμματο! Και μάλιστα ήμουνα και τσίπης -πού το πας αυτό; Ενώ οι άλλοι τρώγανε μπρούκλικα.

Τα΄παμε για το Μνημόνιο -έχει κριθεί η συνταγματικότητά του, πώς θα το κάνουμε δηλαδή; Ντε και καλά να το βγάλουμε αντισυνταγματικό επειδή μας γαμάει; Λες και το Σύνταγμα έγινε για την προστασία των πολιτών!
Αν θες να δούμε το Μνημόνιο μπορούμε να πούμε οτι αντίκειται στο ΠΝΕΥΜΑ του Συντάγματος αλλά όχι στα ΓΡΑΜΜΑ του. Τουτέστιν, θα τον πιούμε και στην υγειά τους.

Δεν ξέρω πάντως ποιος είναι πιο ηλίθιος -αυτός που περιμένει τον Παπανδρέου να ντυθεί Ζούπερμαν ή αυτός που τον κατηγορεί γιατί δεν είναι η μετεμψύχωση του Τσε Γκεβάρα;

Manuel είπε...

Σιγά μην έκαναν επιτροπή για να γνωμοδοτήσει με τη συμμετοχή του το ΣτΕ.Τι είναι το ΣτΕ; Παιδί για όλες τις δουλειες και του παν να ρίξει και μία γνωμοδότηση στο ξεκούδουνο μαζί με μερικά καλά παιδιά συνταγνατολόγους. Το ξαναλέω: γνωμοδοτεί μόνο επί Προεδρικών Διαταγμάτων (το Μνημόνιο δεν εμπίπτει σ'αυτήν την κατηγορία) και κρίνει νόμους αντισυνταγματικούς μετά από προσφυγή.
Καθόλου συνωμοσιολογικά σενάρια δεν είναι αυτά τα περί τραπεζών Αν δεις την περίπτωσή μας μέσα στην παρούσα διεθνή συγκυρία, μάλλον λογική ερμηνεία των φαινομένων συνιστούν. Δεν είμαι οικονομολόγος ούτε μάντης. όμως δεν νομίζω να την βγάλουμε καθαρή. Αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης ή ο Φούγουτος περισσότερο ή λιγότερο. Είναι τόσο ανεπαρκές το πολιτικό προσωπικό στις μέρες μας (όχι τυχαία βέβαια) που δεν μπορούν να είναι ούτε καλοί ηθοποιοί (όπως ο μπαμπάς κι ο θείος) απέναντι σε ένα κοινό που ο και να θέλει να μην βλέπει την αλήθεια δεν μπορεί πλέον να μην αντιλαμβάνεται τη γυμνια τους.

Β.Δ. Καργούδης(σκατόκαιρος) είπε...

Όχι ότι τα "καυτά σημεία" του @Dimos πάνε πίσω,
αλλά εκείνο του @Manuel
(αν δεν κάνω λάθος)
ότι όλα γίνονται, -λέει-
μεταξύ αυτών βέβαια και η "αναβολή"(!!) εκδίκασης των προσφυγών στο ΣτΕ

(έχει άραγε ο ίδιος ακουστά καθόλου για τον μέσο χρόνο μετά τον οποίο εισάγονται οι υποθέσεις στην Ολομένεια του ΣτΕ -αν εν τω μεταξύ κριθεί κατόπιν εισήγησης του ορισθέντος Συμβούλου-Εισηγητή ότι απαιτείται εισαγωγή τους σε εν Ολομελεία διαδικασία-
και πόσο χρόνο μετά αναμένονται αποφάσεις;)

μέχρι να καταφέρουν να απαλλαγούν οι Γαλλικές Τράπεζες -λέει-,από τα ελλ. ομόλογα
κατακτά τον "εκ κλάδου ελαίας" κότινον στο αγώνισμα της (πώς να την πω;).

Κατ αρχή, μετά τον χαρακτηρισμό junk, οι πράξεις και οι τζίροι σε ελλ. ομόλογα, είναι περίπου "στο χώρο του αοράτου"
(φοβάται ο Γιάννης το θεριό, εκείνο τον Γιάννη, και οι δυό, περιμένουν το μαλάκα που θα βγει με μαζική πώληση).
Μετά, οι Γαλλογερμανοί κατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων μας, και η μεταξύ τους αναλογία, είναι 65%-35% υπέρ των Γαλλικών Τραπεζών.

Η πρώτη λοιπόν μείζων συνέπεια, μόλις βγει Γαλ. Τράπεζα μαζικός πωλητής ελλ. ομολόγων
(του αγοραστή μη υπάχοντος βεβαίως-βεβαίως)
πέρα από το ότι οι τιμές πλέον θα τείνουν στο απόλυτο μηδέν χωρίς να μπορεί πια κανείς να τις φρενάρει,

και πέρα από το ότι
αυτό θα σημάνει αυτόματα
ΚΑΙ την κατάργηση της ΣΩΤΗΡΙΑΣ για τη χώρα μας Μαγιάτικης ρύθμισης Τρισε
(που λέει ότι η ΕκΤ θα συνεχίσει και πέραν του τέλους του 2010 και για απεριόριστο πρακτικά χρόνο να δέχεται ελλ. ομόλογα σαν κάλυψη χορηγιών ρευστότητας στο ελλ.τραπεζικό σύστημα).
Με άμεσο αποτέλεσμα
ελληνική χρεοκοπία (αυτό ΔΕΝ είναι το σοβαρότερο), αλλά και
ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ
για το ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!

Και όλα αυτά, για το ΣτΕ το ελληνικό, και για να προκάνει -λέει- η CREDIT AGRICOLE,ας πούμε, να "ξεκάνει" την ελληνική χαρτούρα που έχει στην από μέσα!!
Τι να πω;
Μνήσθητι....

Λέω λοιπόν, καμιά φορά, ας σκεφτόμαστε δυο & τρεις φορές πριν διατυπώσουμε πράγματα που δείχνουν σοβαρά.

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη, θα με σκάσεις παιδί μου!!!
Από πάνω στο κοπιπαστάρησα, ο Πρόεδρος ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (και προεδρικά, και νόμους). Για να υπογράψει ο Πρόεδρος ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, είναι η πάγια τακτική της Ελληνικής Προεδρίας, ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΣτΕ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ.

Για το Μνημόνιο είχε γίνει Επιτροπή στην οποία συμμετείχε ΚΑΙ πάρεδρος του ΣτΕ. Οι πάρεδροι του ΣτΕ κάνουν πολλά πράγματα στη ζωή τους, ένας μάλιστα από αυτούς, ο Δεκλερής (πού δεν θα έλεγες οτι τα έχει ακριβώς 400) μας έκανε μάθημα στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία κάποιος πάρεδρος συμμετέχει για να επιβλέπει τη διαφάνεια των εξετάσεων. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΑΣΕΠ.
Και να μην πάμε στους εισηγητές του ΣτΕ που είναι παντού!

Τέλος πάντων, πες του μου με απλά λόγια: που θεωρείς οτι το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό; Συγκεκριμένα πράγματα.

Όταν μου λες οτι οι τάδε απρόσωποι οργανισμοί κατευθύνουν τις ενέργειες μιας χώρας με ΜΥΣΤΙΚΟ σκοπό το δείνα, συνωμοσιολογείς. Επειδή:
1. Πρόκειται περί εικασιών χωρίς στοιχεία.
2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος δολοπλοκιών -κάθε πιστωτικός οργανισμός πρώτα εξασφαλίζει οτι θα πάρει πίσω τα λεφτά του και μετά τα δανείζει.
3. Τέτοιου ειδούς εικασίες μοιάζουν με τη διαπίστωση: "η κυβέρνηση συνεννοήθηκε με τους μπάτσους να προστατέψουν το Μαξίμου γι΄αυτό οι μπάτσοι βαράγανε όποιον πέρναγε". Σιγά τώρα την ανακάλυψη!

The Motorcycle boy είπε...

Β.Δ., 8 μήνες αν πρόκειται περί απλής συνεδρίασης τμήματος και μέχρι 2 χρόνια αν πρόκειται για συνεδρίαση της ολομέλειας. Κι αν ο εισηγητής δηλώσει ανεπάρκεια, βάλε ένα έξτρα εξάμηνο για να ενημερωθεί.
Όλα αυτά βεβαίως γίνονταν πάντα και θα γίνονται, αλλά τώρα μάς παραξένεψαν.
Το οτι το ΣτΕ έχει ΜΟΝΟ γνωμοδοτική αρμοδιότητα δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν (και καλώς αν σκεφτώ τις κατά καιρούς συνθέσεις του ΣτΕ).

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση κρίσεως: Υποτεθείσθω ότι το ΣτΕ αποφασίζει ότι το μνημόνιο , φτου κακά, είναι αντισυνταγματικό. Μετά τι; Πιστεύει κανείς ότι θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση με τις πλαστές υπερωρίες κ τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης (από έναν για να χτυπάει τις κάρτες κ των υπολοίπων), προπέλας, ξυσίματος κτλ .Κ γιατί να επιστρέψουμε; Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος παίρνει ένα χ ποσό , άσχετα αν το δικαιούται ή όχι, ή αν είναι λογικό ή όχι, κ του το κόψουν δεν είναι κ το καλύτερο ,ίσως κ να του δημιουργεί κ πρόβλημα γιατί θα ξεβολευτεί κ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τα οικονομικά του, αλλά με σχωρνάτε δε θα κλάψω για τα μειωμένα ρουσφτοεπιδόματα κανενός. Κ τα λεφτά για όλα αυτά τα κιμπαριλίκια θα βρεθούν από πού;

Διατελώ μετά τιμής
Σοφία

Manuel είπε...

@ πρ. σκατόκαιρος, και πια Β.Δ. Καργούδης
Φίλε τον κότινο στον αντιπροσφέρω. Τι παράλογο έχει η πιθανότητα να μας κρατάνε με τεχνητές αναπνοές (π.χ. κάλυψη των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ που λες κι εσύ) και μόλις λήξουν τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τα γαλλάκια να πάρουν τα λεφτά τους και να μας πούνε au revoir; Στο κάτω κάτω οι ίδιοι οι Γάλλοι το βλέπουν ως δίκαιη λύση και, μεταξύ μας, έτσι είναι.
ΔΕν λέω ότι και καλά θα γίνει έτσι, δεν είναι όμως καθόλου απίθανο, όπως εσύ το παρουσιάζεις. Σε ένα οικονομικό σύστημα άλλωστε σε κρίση δεν είναι απίθανο να συμβαίνουν ακόμη και απίθανα πράγματα.
Ως προς την αντισυνταγματικότητα τώρα:
Επειδή η ειρωνεία σου στο δεύτερο μέρος προσλαμβάνει χαρακτήρα σωκρατικής τοιαύτης, ας κάνω κι εγώ ότι δεν ξέρεις. Σου αποστέλλω λοιπόν αυτό για στοιχειώδη τεκμηρίωση . http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=180042
Ψηλά τον κότινο.

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Είχα πραγματική περιέργεια @Manuel, να δώ πώς υποτίθεται θα με αποστόμωνε η παραπομπή σου.

Μέχρι όμως τη στιγμή που είδα πως πρόκειτα για λόγια κάποιου από τους πολλούς που έγιναν "κάποιοι" στο πλευρό του ΑΠ και με την απαουσία του, επανήλθαν στην εκκωφαντική τους αφάνεια.
Για τον -αλίμονο- καθηγητή Κασιμάτη, του οποίου -ακόμα πιο αλίμονο- θα μείνουν στην ιστορία οι νομικές ακροβασίες-ανακυβιστήσεις όταν υπεράσπιζε τα συμφέροντα της οικογένειας Παπανδρέου ή τμήματός της εναντίον άλλου (τμήματός της επίσης).

Αν δεν το καταλαβαίνεις από μόνος σου, λυπάμαι, δεν είμαι εγώ που θα μπω στον κόπο να σου αποδείξω πως οι νομικές μπούρδες Κασιμάτη υπάρχουν ΜΟΝΟ για να λειτουργήσουν σαν βάση αναφοράς για ομαδικές αγωγές που θα κάνουν γνωστότατα (Αλέκος "Αντιμνημονιακός" Μητρόπουλος πχ)
νομικά "καθηγητικά" γραφεία, έναντι 200 ευρώ/κεφάλι, αφελών που θα σπεύσουν να διεκδικήσουν επανείσπραξη περικοπεισών αμοιβών.
Δεν είναι δα και τόσο πρωτότυπη η μπίζνα...

Όσο για το γιατί δεν στέκουν αυτά με το "μας συντηρούν μέχρι να...", υπάρχει ένας απλούστατος λόγος:
Στοιχίζει η συντήρηση αυτή, πολύ περισσότερο από τα προσδοκώμενα οφέλη από τις απώλειες σε ενδεχόμενη εκποίηση ομολόγων.
Σόλο καπίκια δηλ. φίλε μου, αν μόνο σκεφτείς ότι τα 110 δις ευρώ, είναι η μακράν μεγαλύτερη ιστορικά εκταμίευση για διάσωση χώρας από χρεοκοπία (bailout)+ το ετήσιο κόστος συντήρησης (τραπεζική ρευστότητα) που ΔΕΝ περιλαμβάνεται.
Θέλεις να τα λογαριάσουμε λίγο μπακαλίστικα;
Νάσαι καλά, όπως και νάχει...

DimosK. είπε...

μιλαμε μεχρι να παω για ενα καφε και να ξαναερ8ω εδω μεσα εγινε της Ριζουπολης(στο ρολο του προεδρου του Παναθηναϊκου,ο ΓΑΠ)!!
Το θεμα με την αντισυνταγματικοτητα ευσταθει αλλα ΔΕΝ εξυπηρετει σε κατι!!
Δηλαδη αντε και βγηκε αντισυνταγματικο ε και?
Το οτι ο Πολυζωγοπουλος κανει την παπια,ενω επι Δεξιας κυβερνησης ειχε στησει σκηνη στο Συνταγμα μου λεει περισοτερα..
ΠΟυλημενη συνδικαλιστικη ηγεσια απο την μια..Ολοι μαζι και εμεις μονοι μας απο την αλλη(ΠΑΜΕ).
Αποτελεσμα? Γκολ απο τα αποδυτηρια και ο διαιτητης πιασμενος!
Και εγω διαβασα ενα αρθρο οτι η κριση ηταν απαραιτητη για να μεινει το ευρω υποτιμημενο ωστε να παραμεινει ανταγωνιστικη η Γερμανικη και Γαλλικη οικονομια.
Ε,και?
Παλι εμας μας πηδανε και στα διαλειματα δεν κερνανε ουτε σαμαλι
Αποχη δεν υπηρχε(οση θα "επρεπε").
Τωρα αν εσυ/εγω/αυτος δεν ψηφισε και πιστευει πως ετσι εκανε τους ΔΝΤδες να μην μπορουν να κοιμηθουν,ε τοτε τι να πω?Στην Αμερικα ο μαυρος Τσε,κυβερναει με ποσοστο 30κατι.Αν υπολογισεις πως εκει ψηφιζει μετα βιας το 50% του πλυθησμου για κανε την αναγωγη..Κυβερναει με το 15% να το εχει ψηφισει!!
Βλεπεις να τραβαει κανα ζορι αυτος,οι Ρεπουμπλικανοι ή οποιος αλλος συμμετεχει στο δικο τους πανηγυρι?
Το αν εδω τα φαγαμε ολοι,αντε να συμφωνησω:Ολοι μαζι τα φαγαμε(ο καθενας αναλογικα με το μεγεθος της κουταλας).Τοτε ομως γιατι να πληρωνω εγω ΟΛΗ την ζημια και εσυ να το παιζεις Ανουσακη στα "Κοκκινα φαναρια"?
(εγω δεν ξερω απο αυτα..ειμαι μια παραστρατησασα)
Η Αριστερα υπηρξε το μεγαλυτερο ανεκδοτο σε αυτη την συγκυρια.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!
Ο καπιταλισμος πνεει τα λοισθια(..ναι σιγα) και αυτοι διαλυονται για να δουν ποιος το εχει μεγαλυτερο(..το δικιο)!
Υπαρχει αλλη προταση?χωρις καταληψη των Χειμερινων ανακτορων,μιας και ο Αιζενσταϊν λειπει σε ταξιδι για να μας κανει ταινια.
Υπαρχει απο οτι λενε..
Θες Κευνσιανη προσεγγιση ? Υπαρχει!
(Κρουγκμαν κλπ)
θες ΝεοΜαρξιστικη προσεγγιση?Υπαρχει!
(Richard Wolf)
Η αριστερα που σκατα ειναι?
Και για το τελος το σοβαροτερο..
Ο Ψινακης βγηκε πρωτος σε σταυρους!!!

Manuel είπε...

Β.Δ. Καργούδης
Ωραίος! Απαξιώνουμε τον Κασιμάτη ως σταυλιζόμενο στο μαντρί του Αντρέα και καθαρίσαμε. Προφανώς μετά από κάποια χρόνια κάποιοι άλλοι θα λένε τα ίδια για τους σημερινούς οικονομικολογούντες και νομικούς στυλοβάτες του Γιωργάκη. Τέλος πάντων, δεν έχω κανέναν λόγο να εύχομαι την επιβεβαίωση σεναρίων καταστροφολογίας, δεν μπορώ όμως να το παίζω και αισιόδοξος από "πατριωτισμό" κινούμενος (βλ. Γιωργάκη ομίλία). Ελπίζω να εις δίκιο και να 'χω άδικο. Δεν είμαι μαζοχιστής, ξέρεις.
Εις το επανιδείν.

The Motorcycle boy είπε...

Σοφία, όπως έγραψα και παραπάνω, ακόμα κι αν αποφαινόταν κάτι τέτοιο το ΣτΕ το μόνο που θα γινόταν θα ήταν ντόρος στις φυλλάδες. Παραπέρα κατανοώ την άποψή σου οτι η κατάσταση προηγουμένως ήταν μπουρδέλο, άρα δεν είναι το καλύτερο να γυρίσουμε εκεί. Από την άλλη θα σου πει ο κακομοίρης (εγώ) οτι πληρώνεται εδώ και μια 10ετία με τα ρουσφετοεπιδόματα για να μην του κάνουν αύξηση και το δέχεται με αποτέλεσμα, αν του κόψουν το επίδομα, να βρεθεί με λιγότερα από τον πρωτοδιόριστο επιδοτούμενο του ΟΑΕΔ.
Εννοώ οτι τα δίκια είναι πολλά, οι λύσεις σπανίζουν.

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη, σου είπε ο άνθρωπος οτι τα ελληνικά ομόλογα είναι ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ κωλόχαρτα κι εσύ επιμένεις οτι το Α και το Β γίνονται για να πουλήσουν οι Γάλλοι ελληνικά ομόλογα!
Για το λινκ σου τώρα, δες τι λέει ο μάπας:
"Η καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα είναι οι παρακρατήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου με πάγια νομολογία του έχει δεχτεί..."
Θυμίσου οτι κι εγώ για τις περικοπές σου μίλησα και σου εξήγησα οτι δεν είναι αντισυνταγματικές. Τι λέει ο παππούς; Οτι είναι καραμπινάτα αντισυνταγματικές επειδή το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...
Δηλαδή είναι σα να έρθω στο σπίτι σου και να σου πω οτι το να κάνεις σεξ με την κοπέλα σου πέραν της ιεραποστολικής στάσης είναι παράνομο επειδή έτσι έχει αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο της Νεμπράσκα. Αμάν ρε παιδί!

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, η Ριζούπολη ήταν ο Παρθενών του ποδοσφαίρου (όπως έλεγε κι ο Κανελλόπουλος για τη Μακρόνησο).

Ευσταθεί η αντισυνταγματικότητα, πες μου ρε παιδί μου εσύ που είσαι πιο σοβαρός (γιατί ο Μανώλης με χτίκιασε) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ;

Αυτό για την κρίση και την υποτίμηση του νομίσματος θα θέλαμε όλοι οι μεγαλοκαπιτάλες να ισχύει και με κάτι τέτοια κοιμίζουμε τα παιδιά μας όταν φεύγουν οι νταντάδες αλλά το θέμα είναι πώς κοντεύει να σκάσει το πλεόνασμα παραγωγής και θα πνιγούμε στα σκατά μαζί με τους εργάτες μπλιαχ.

Γιατί αφού φάγαμε μαζί να πληρώνεις μόνο εσύ που έφαγες τα λιγότερα ρωτάς. Να σου πω λοιπόν ένα παραμύθι; Κλέβεις ψωμί -σε λένε Γιάννη Αγιάννη και κάνεις φυλακή. Κλέβεις τους κόπους των εργαζομένων, σε λένε κύριο και σου βγάζουν το καπέλο. Λέγεται καπιταλισμός.

Ο Ψινάκης ρε χαζέ βγήκε πρώτος σε σταυρούς γιατί έχει καταντήσει σα μούμια.
Ο Μιχαλολιάκος όμως γιατί βγήκε;

Manuel είπε...

Motor
Προφανώς δεν έγινα κατανοητός. Η αποφυγή της χρεοκοπίας με το σχέδιο της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ διάσωσης επιτρέπει σε όσους έχουν ελληνικά χαρτιά να πάρουν τα λεφτά τους (και τους τόκους τους) όταν εκπνέει η διάρκειά τους. Μόλις ξεφορτωθούν με αυτόν τον τρόπο (όχι μέσω αγοραπωλησίας βέβαια) τα κωλόχαρτα, τότε βλέπουμε.
Τον Κασιμάτη ούτε τον ξέρω ούτε τον εκτιμώ ή τον χέζω. Είπε κάποια πράγματα εύλογα. Όσο αφορά στις απολαβές που αναφέρεσαι έχεις δίκιο, θέτει όμως και άλλα ζητήματα καθόλου παράλογα. Θεωρώ ότι ανεξαρτως Κασιμάτη, το πρόβλημα αντισυνταγματικότητας αφορά την παραίτηση του ελληνικού κράτους από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας έναντι των δανειστών.
Αν αυτό συσχετιστεί και με την πρόβλεψη επίλυσης ενδεχόμενων διαφορών από τα αγγλικά δικαστήρια , που βγάζουν πάντα στην από πάνω τους δανειστές, και όχι από οποιαδήποτε άλλα ευρωπαϊκά, θεωρώ ότι μιλάμε για σοβαρό ολίσθημα. Είναι σαν να λέμε, ότι, προκειμένου να μην χρεοκοπήσουμε, και γιαούρτια θα φάμε (που είπε και μία ψυχή από τη αντίπερα όχθη).

DimosK. είπε...

Αντισυνταγματικο ειναι εσυ να θες την ξανθια απεναντι για λουλουδια και αγαπες,ενω αυτη παρακαλαει τον παραδιπλα που εχει και κοτερο για βολτα.
Κατα τα αλλα,το συνταγμα δεν το πολυπιστευω πια,μιας και το εχουν κανει ακορντεον στο ανοιξε κλεισε.Αν συμφερει Βαρδινογιαννη Μπομπολα και το γαλα της μανας μας,αντισυνταγματικο θα μας το περασουν!
Τελικα τι θα γινει με τις ρημαδο-αντινομιες του συστηματος?
Θα καταρευσει εξαιτιας τους,και αν ναι ποτε να δω αν προλαβαινω να ραφτω?
Ραντιερη ο βαζελος εχει παντως(ολα τα εχει πουλησει ο Πατερας και τωρα κααααθεται).
Σοβαρα παντως(?),μαζι τα φαγαμε ε?
Οκ,βγες στον δρομο ρε καραγκιοζη ,μπας και πληρωσεις λιγοτερα,αφου δεν θες να βγεις για την επαναστα και την λαϊκη κυριαρχια.
Ουτε αυτο ΔΕΝ ειμαστε ικανοι να κανουμε?

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη μου,
αυτή τη στιγμή όποιος έχει ελληνικά χαρτιά στα χέρια του ή τα πουλάει στην (μπορεί να κάνω λάθος -διόρθωσέ με) Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Γιούνγκερ που τα δέχεται, αλλά φυσικά σε πολύ χαμηλή τιμή ή τα βάζει στον κώλο του. Άρα, όποιος θέλει να ξεφορτωθεί σκοτώνοντας το χαρτί μπορεί να το κάνει. Όποιος θέλει να κονομήσει θα πρέπει να κρατήσει το χαρτί και ΟΤΑΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (και φυσικά δεν χρεωκοπούμε) τότε να πουλήσει. Τουτέστιν, η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ διάσωση δεν δίνει κέρδη στους δανειστές μας. Και επειδή είμαστε υπό προστασία και δεν χρεωκοπήσαμε, οι δανειστές με κάποια ζημιά, μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Αυτό που λες περί "ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας έναντι των δανειστών" μην το ξαναπείς σε παρακαλώ! Αυτό δεν προβλέπεται σε ΚΑΝΕΝΑ σύνταγμα του κόσμου κι ο Κάστρο για να το πετύχει έκανε επανάσταση. Αν διαφωνείς, δείξε μου το εδάφιο του Συντάγματος που το γράφει. Αλλά το να λες "εγώ θα δανειστώ κι αν ζοριστώ δεν θα τα δώσω πίσω γιατί έχω εθνική κυριαρχία" είναι παγκόσμιος τσαμπουκάς που ούτε η Αμερική δεν έχει τολμήσει.

Δήμο,
συμφωνώ περί αντισυνταγματικότητας σχετικά με την ξανθιά γι΄αυτό άλλωστε το σύνταγμα προβλέπει ειδικό καθεστώς (άρα και ειδικό μισθολόγιο) για βουλευτές και δικαστές. Κουφάλα νομοθέτη, τα πάντα εν σοφία εποίησες!
Ούτε εγώ το πιστεύω το Σύνταγμα, αλλά όταν με βολεύει το επικαλούμαι. Γιατί δηλαδή; "Βλάκας είμαι να μην κάνω εγκαίνια;" που λέει κι ο Κακ Λα Μαν.
Αυτό που δεν διατυμπάνισε ο Μαρξ (αλλά το είπε χαμηλόφωνα) είναι πώς από τις αντινομίες του καπιταλιστικού συστήματος για να επωφεληθεί η εργατική τάξη θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένη. Αλλιώς θα επωφεληθούν άλλοι. "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα".
Εγώ λέω εντάξει -χεστήκαμε ποιος τα έφαγε. Συμφωνούμε οτι είναι αδύνατο να τα πάρουμε από τους πλούσιους εκτός αν τους κρεμάσουμε στις πλατείες; Αν ναι -πότε κρεμάμε να φέρω σπάγκο. Αλλά αν δεν κρεμάμε ας ζητάμε τουλάχιστον αυτά που γίνονται. ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ δεν υπάρχει; Γιατί δεν υπάρχει; Βρες το και πάρτο.

DimosK. είπε...

συνειδητοποιημενη εργατικη ταξη? Σε καλο σου γελασα πρωινιατικα!!
Απο τους πλουσιους εμιες δεν τα παιρνουμε με την καμια,αυτοι που φτιαχνουν νομους μπορουν,,Αλλα μια στιγμη,μολις θυμηθηκα πως αυτοι που νομοθετουν τα πιανουν τοσο χοντρα που εχει πονεσει το χερι τους!
Και ξερεις απο που ε? Απο τους πλουσιους!!
Αρα εσυ και εγω στις πλατειες με τον σπαγκο μονο ξωβεργες(ναι,εμεις βαζαμε και σπαγκο) για περιστερια μπορουμε να κανουμε,οχι κρεμαλες!
Μειωση επιτοκιων αμα ζητησουμε,8α βγει καποιος και θα πει "οκ,ποσο?"..Αν αποφασισουμε και πουμε τοσο θα ξαναβγει και θα πει "οκ,για ποιο δανειο,απο ποιον δανειστη" κλπ κλπ
Οποτε η θα παρουμε αθλητικο η θα φτιαξουμε κανα κιοσκι στο Συνταγμα γιατι εκει θα κανουμε Πασχα.
Κοινως αν μπει η λογικη στα αιτηματα των """"αγωνιστων """"
παει πεταξε το πουλακι!!
Αστους αυτους να ζητανε ουτοπιες,μπας και παρουμε εστω ενα ξεροκοματο οταν καταλαγιασει ο κουρνιαχτος.
Το αυτο με το χρονο αποπληρωμης..
Για να μην πω πως μειωση επιτοκιων και παραταση χρονου αποπληρωμης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ(θα σου πει ο μορτης απο το L.S.E. με μαστερ και 5 νταν στην ΜεγαλοΜπακαλικη aka Μακροοικονομια)
Ε τοτε θα χασουμε την μπαλα!!
(επισης δεν ζηταμε κατι λογικο γιατι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι μας γινεται,το λεω και αυτο..ποτε δεν μαθαμε τιο σκατα γινεται γυρω μας και ποτε δεν μας μαθανε να το καταλαβαινουμε..Πουτ@ν@ εκπαιδευση, εφαγες τα καλυτερα παιδια).
Με αυτα και με αυτα εγω θα πω οτι καλα εκανε ο Ροβεσπεριος που δουλεψε την Γκιλοτινα υπερωριες και με φουνταριστο στην κορυφη της επιθεσης..Δεν πηρανε οι Γαλλοι τα λεφτα τους πισω,αλλα ειχαν να βλεπουν κατι τις Κυριακες περα απο μπαλα και την Live προετοιμασια μαγειρευτων της κατσαρολας!

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, κι όμως η εργατική τάξη ΕΙΝΑΙ συνειδητοποιημένη. Απλώς διαθέτει αυτό που λέγανε οι Φραγκφούρτιοι "ψευδή συνείδηση". Και ερωτά ο ποιητής: "αφού τη φτιάσανε την ψευδή, πόσο δύσκολο είναι να φκιάσουν μια αληθή, ειδικά πού η συνειδητοποίηση περνάει μέσα από την καθημερινότητά τους;" Κι απάντηση δεν παίρνει ο ποιητής και όλα καλά -πάμε κατά Βαρβαρότητα μεριά, να γίνουμε και οικολόγοι.

Δεν είπα τη μείωση επιτοκίων/ επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής τυχαία. Όταν "εγένετο κρίση" βγήκε νομίζω ο Παπανδρέου (δεν θυμάμαι αν το είχε πει κι ο προηγούμενος) και είπε οτι οι τράπεζες θα βάλουν πλάτη τώρα που μειώνονται τα εισοδήματα των πολιτών κι εφόσον το κράτος τις στήριξε στις δυσκολίες τους. Ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης όπως τα έγραψα από πάνω, βγήκαν και οι τράπεζες και τα διαφήμισαν, νιώσαμε όλοι μια ομορφιά! Αμέσως μετά ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ (κι ακόμα ανεβάζουν κάθε μήνα) τα επιτόκια οι τράπεζες και ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΧΑΡΙΤΟΣ (Χριστούγεννα, Αύγουστο) που στέλνανε μηδενική δόση στους οφειλέτες!
Κι αναρωτιέμαι εγώ -είμαι ο μόνος που έχω καταναλωτικό και τα είδα όλα αυτά; Οι υπόλοιποι τι στον πούτσο έχουν; Ή μήπως είναι τόσο πλούσιοι που δεν βλέπουν τις δόσεις; Ή μήπως τελικά ο εργατικός αγώνας μαγαρίζεται με τέτοια αιτήματα;
Μήπως τελικά ΠΑΜΕ για να μην μας πάνε;

Manuel είπε...

Για τα ομόλογα όσα λες με επιβεβαιώνουν. Μας "σ'ωσανε"με κίνητρο να σώσουν τα λεφτά τους.
Όσο αφορά τα περί κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου συγχέεις τα περιουσιακά στοιχεία, που πάγια τίθενται ως υποθήκη, με νησια, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που πλέον μπορούν να γίνουν αντικείμενο κατάσχεσης.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψες περί εταιρικής ολιγαρχιας, δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία στον τόπο που «κατέχει» το copyright της δημοκρατίας, παρά μόνο μία λέσχη αναγνώσεως κοινοτικών οδηγιών από ακριβοπληρωμένους καρεκλοκένταυρους με εταιρικό σπόνσορα, οι οποίοι μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια πλένουν τα μυαλά των υπηκόων με τριπλάσια δόση προπαγάνδας από όση συνήθως και ανακατανέμουν μεταξύ τους τα κλοπιμαία.

Σίγουρα η αποχή δεν αποτελεί λύση, μάλιστα για να παραφράσω και τη χιλιοειπωμένη ρήση της Emma Goldman που είπε και ο Μπογιόπουλος στον 902, «Εάν η αποχή έδινε λύσεις, τότε η αμερικανοί με ποσοστά αποχής 50%-60% τόσα χρόνια θα τα είχαν λύσει όλα».

Δύο ερωτήσεις μόνο: α) γιατί παρομοιάζεις τον Σαμαρά με τον στρατηγό Θ.Τσακαλώτο, και β) σε ποιο δήμο διαμένεις και είναι τόσο χάλια η κατάσταση;

Αχιλλέας

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη, δεν μας έσωσε κανένας βρε χρυσό μου παιδί! Αν είσαι μέχρι το λαιμό στα καταναλωτικά και πας στην τράπεζα και σου δώσουν ένα δάνειο του τύπου "όλα σε ένα -νοικοκυρεμένα" θα πεις οτι σε έσωσε η τράπεζα;
Κατάσχεση περιουσιακών στοιχειών του δημοσίου ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ και δεν σημαίνει νησία ή η φρεγάδα ΕΛΛΗ! Κι ούτε πουθενά υπάρχει κάποιο έγγραφο που να λέει οτι μπορούν να πάρουν νησιά ή πλοία και αεροπλάνα -αν το έχεις δει εσύ δείξτο και μένα. Τι κουφά είναι αυτά που μου λες;

Αχιλλέα, μη μου βάζεις Μπογιόπουλο εδώ μέσα αδερφάκι -έχω κι ευαίσθητο στομάχι, λυπήσου με! Κι αν η αποχή δεν είναι λύση γιατί προτείνει αποχή στο δεύτερο γύρο το τιμημένο ΚΚΕ; Και μη μου πεις οτι δεν προτείνει αποχή αλλά άκυρο, λες και πρόκειται για διαφορά, έτσι;
Παρακάτω:
α) Ο Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος δεν μπήκε καμαρωτός απελευθερωτής στην Ελλάδα, άρτι αφιχθείς από Αφρική για να γλιτώσει τη χώρα από το μιάσμα στα Δεκεμβριανά; Ε, έτσι κι ο Αντωνάκης ήρθε να μας γλιτώσει από το Μνημόνιο με συνοπτικές διαδικασίες. Οι ναπάλμ πότε θα πέσουν δεν ξέρω...
β) Γλυφάδας

Ανώνυμος είπε...

Η παράφραση του γνωστού συνθήματος των αναρχικών ειπώθηκε από αυτόν, γι'αυτό και το ανέφερα, πέραν αυτού ουδέν.

Το «τσακάλι» ο Σαμαράς όμως στο ευρωπαϊκό κόμμα άλλα έλεγε, άρα τα ναπάλμ προβλέπω να είναι πυροτεχνήματα.

Και αν μου επιτρέπεις και άλλη μία ερώτηση: θα πας και στον δεύτερο γύρο, και επ'ευκαιρίας για τον Άγγελο Χάγιο τι γνώμη έχεις;

Αχιλλέας

Β.Δ. Καργούδης. είπε...

Φίλε @Manuel, έχω καμιά 45αριά χρόνια που ψιλο-ανακατεύομαι στα δημόσια πράγματα
(επιμένω στο ψιλο-, μην τυχόν κι αρχίσει να ταξιδεύει ο νους κάποιων στα..άπατα)
και με παρανομία και με νομιμότητα, και δεν διανοήθηκα στιγμή όλα αυτά τα χρόνια να απαξιώσω μήτε σύντροφο ομόδοξο μήτε αντίπαλο.

Απλά ο συγκεκριμένος "ακαδημαϊκός δάσκαλος"
(ο Θεός να τον κάνει, γιατί ο Αντρέας Παπανδρέου που το δοκίμασε
-για τους δικούς του φυσικά λογους κι αυτός ο ρημάδης, νάχει ακαδημαϊκό δάσκαλο ΙΧ οικογενειακό νομικό σύμβουλο επεδίωκε ο μπαγάσας)
μάλλον τούκοψε η μαγιά)
απαξιώνεται μόνος του από τη δημόσια παρουσία του.

Αυτό προσπάθησα να σου πω, και λυπάμαι που το εξέλαβες σαν απόπειρα προσωπικής απαξίωσης κάποιου με τον οποίο τυχαίνει να διαφωνώ.
Άμα ήταν έτσι, δεν θάκανα κι άλλη δουλειά, θα απαξίωνα ολημερίς κι' ολονυχτίς κόσμο & κοσμάκη.

Αν θέλουμε πάντως να είμαστε ειλικρινείς και με τα πράγματα και με την πάρτη μας
(όχι τίποτ άλλο, αλλα μη ξυπνήσουμε κανά πρωί και πάμε για ξύρισμα, κι αντί για ξύρισμα μας φύγει καμιά ρέχα στον καθρέφτη, με το καραναβάλι τον ξεφτίλα που θ αντικρύσουμε να μας νχαμογελάει ο μαλάκας)
πρέπει να πούμε, ότι αν για κάτι φταίει ο Γιώργος Π., είναι ότι για λόγους δικούς του

(για να αποφύγει πιθανότατα λόγω ρήξης του με τον Κινέζο να υπερασπιστεί αρκούντως την 8ετία Σημίτη, δλδ 4,5% ετήσια μεγέθυνση ΑΕΠ, ένταξη στον κεντρικό αρχικό πυρήνα ΟΝΕ με δικαίωμα να ορίσουμε ΕΜΕΙΣ ισοτιμία δραχμής-ευρώ, μονομερής ένταξη ελληνοκυπριακού κρατιδίου σε ΕΕ ως "Κυπριακή Δημοκρατία" και άλλα πολλά)

δεν κατάφερε να κάνει φραγκοδίφραγκα στους πολλούς και να δώσει το βάρος που έπρεπε στις ευθύνες της εξαετίας Καραμανλή για το κατάντημα.
Και άφησε έτσι τη Δεξιά,
(και μη με ρωτήσει κανείς πια είναι η Δεξιά, το καρέ ΔΕΝ είναι εκπαιδευτικο, στ αλήθεια παίζουμε)
να πατάει στην κοντή μας μνήμη, και να λέει "όλοι ίδιοι είμαστε", "οι ευθύνες είναι όλων όσων άσκησαν διακυβέρνηση" κλπ κλπ. Αποφεύγοντας φυσικά έτσι, να θυμίσει τη σχέση του κράτους που παρέλαβε το 2004 μ αυτό που παρέδωσε το 2009.
Βέβαια αυτά, θα καταρέουν με το χρόνο, όπως γελοιποιείται τώρα πια και το "ορέο" της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε -τόλμησαν να λένε- το έλλειμμα του 09.
Ενώ ακόμα παλεύουμε να το κρατήσουμε στο 15,1% (από το 13,75% που δεν τους άρεσε), μην τυχόν και πάει λόγω Γιούροστατ ψηλότερα, προς το 16% από το 3,75% που έλεγε η ΝΔ στον προϋπολογισμό του 09(!!!).
Η ζημιά όμως έχει ήδη γίνει, οπότε τρέχα γύρευε.
Αλήθεια θυμάται κανείς από σας, το "ταξίδι" του ελλείμματος 09 από το 3,75% του προϋπολογισμού στο 15+% και τους ενδιάμεσους σταθμούς, με το 6,75% "επίσημο", 4 μέρες πριν από τις εκλογές του 09;
Κι ύστερα, τρομάρα μας, μας φταίνε....'ασε καλύτερα να μη θυμίσω την καραπαπαριά που ακούγεται ολούθε για το τί στ αλήθεια φταίει...

The Motorcycle boy είπε...

Ε, καλά -και τα ναπάλμ που πέσανε στο Γράμμο πυροτεχνήματα ήταν σε σχέση με τα κανονικά του Βιετνάμ.
Βέβαια άλλα θα έλεγε ο Σαμαράς μέσα κι άλλα έξω -το ίδιο έκανε κι ο Κωστάκης πριν απ΄αυτόν, το ίδιο έκανε και ο θείος Καραμανλής, είναι ιδίωμα της δεξιάς η τζάμπα μαγκιά στην Ελλάδα και το κοκοκό έξω.

Στο δεύτερο γύρο έχω Μπάρμπι με Κόκκορη στο δήμο και Σγουρό με Γκιγκίλια -έτσι; Κατά πρώτον θα πάω για να τιμήσω τον πατέρα των ελληνικών θριάμβων (Δήμας, Κόκας, Κάχι κ.λ.π.), τον άρχοντα του ντόπινγκ, τον οικογενειάρχη Σγουρό. Και για να εξασφαλίσω, όσο μπορώ, ότι θ΄αργήχω να ξαναδώ τα μούτρα του Γκιγκίλια.
Κατά δεύτερον, αφού θα πάω, θα ρίξω κι έναν Κόκορη με βαριά καρδιά (αν και ένας ξάδερφός του είχε πολύ καλό σουβλατζίδικο στη γειτονιά μου παλιότερα). Άλλωστε μια 4ετία με Μπάρμπι δεν ξέρω αν αντέχεται.

Δεν έχω εμπεριστατωμένη για τον Χάγιο, αλλά μου φαίνεται πολύ ΕΑΣ ρε παιδί μου... Ναρίτης δεν είναι; Μπορεί να κάνω και λάθος για τον άνθρωπο, μη με πάρεις τις μετρητοίς.

Manuel είπε...

Motor
Όσα λες για τις υποθήκες και την παραίτηση από την ασυλία δεν είναι τόσο αυτονόητα.
http://misha.pblogs.gr/2010/09/kath-syntagmatikoy-dikaioy-to-ellhniko-kratos-ypo-katohh-kai-ayt.html

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Μανώλη μου, γιατί αγόρι μου δε με λυπάσαι και με βάζεις να διαβάζω ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; Δεν τον ξέρω τον κύριο συνταγματολόγο αλλά:
-όταν παραξενεύεται που ένα ΔΙΕΘΝΕΣ δάνειο ορίζει πώς αρμόδιο για επίλυση διαφορών είναι ένα ΔΙΕΘΝΕΣ δικαστήριο,
-όταν μου λέει οτι "δεν ξέρω το αγγλικό δίκαιο αλλά επειδή εκεί συνάπτονται πολλά δάνεια είναι σίγουρα επιβλαβές για τον οφειλέτη"!!!
-όταν αποφαίνεται οτι η Σύμβαση είναι αντισυνταγματική επειδή ΜΠΟΡΕΙ να αποστερήσει από την εξουσία τα υλικά επιβολής της (όπλα, άρματα κ.λ.π.)!!!! αν έχεις το θεό σου,
-όταν μου λέει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ η Σύμβαση αφορά και εκποίηση του Παρθενώνα;!!!!
ε, τότε, έχουμε να κάνουμε με επαγγλματία μαλάκα!

Δεν συνηθίζω να κρίνω τις σελίδες από τα πλαίσιά τους αλλά ρε φίλε μου λίνκαρες κείμενο που δημοσιέυεται σε σελίδα με συνδέσμους: ΑΜΚΑ και ηλεκτρονικό φακέλλωμα, Άγιο Φως: η αλήθεια, Η ταπεινή και πτωχή δια Χριστόν γερ. Γαβριηλία!!!!

Σύνηλθε αδερφέ μου -τι είναι αυτά τα πράγματα;

Manuel είπε...

Xaxaxa! Μην βαράς δεν πρόσεξα τα λινκ. Επί της ουσίας πάντως ο τυπάκος λέει κάποια πράγματα που κάθε άλλο παρά εξωφρενικά είναι. ΔΕν είμαι συνταγματολόγος ούτε νομικός, αλλά, με όλο το σεβασμό, βρίσκω πιο τεκμηριωμένες τις θέσεις του από τις δικές σου.

The Motorcycle boy είπε...

Κάτσε γιατί εδώ θα τρελαθούμε εντελώς. Τι μου ζητάς να τεκμηριώσω; Οτι ΔΕΝ είναι αντισυνταγματικό το μνημόνιο και οτι ΔΕΝ θα μας πάρουν τα νησιά και τα αεροπλάνα οι δανειστές; Δηλαδή έρχεσαι ας πούμε και μου λες: "έξω πέφτει χιόνι" κι εγώ πρέπει να τεκμηριώσω οτι δεν είναι έτσι; Ανάποδα τα βλέπεις φίλε μου -εσύ πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί είναι αντισυνταγματικό το μνημόνιο και όλα τα σχετικά, εφόσον τα υποστηριζεις.
Και μέχρι τώρα, οι απόψεις του κυριούλη που μου παρέθεσες το μόνο που τεκμηριώνουν είναι οτι ο συγκεκριμένος είναι φρενοβλαβής. Κι επειδή θα θεωρείς οτι υπερβάλλω, πρόσεξε τι λέει:

"Εφόσον το κράτος δεν επιτρέπεται, ενόψει των θεμελιωδών διατάξεων των άρθρων 1 και 26 του Συντάγματος (λαϊκή κυριαρχία και διάκριση των εξουσιών) να απαλλοτριώσει ή να εκχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο σε ιδιώτες ένα πυρήνα αρμοδιοτήτων που συνιστούν άσκηση κατ' εξοχήν δημόσιας εξουσίας και έκφραση κυριαρχίας, όπως έχει κρίνει στο παρελθόν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντίστοιχα δεν επιτρέπεται να στερηθεί και από τα υλικά μέσα που καθιστούν πρακτικά εφικτήτην άσκηση της κυριαρχίας του τουλάχιστον."
Παρακάμπτω την αναγωγή του πούτσου που κάνει της οποίας τη λογική αν ακολουθήσεις θα βγάλεις τραγελαφικά συμπεράσματα και πηγαίνω κατευθείαν στα άρθρα τα οποία αναφέρεται. Δες:
Aρθρο 1
1. Το πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Άρθρο 26
1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2.Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

Βγάζεις άκρη εσύ που θεωρείς τα επιχειρήματά του πειστικά;

Β.Δ. Καργούδης. είπε...

@Μότορα, στοίχημα ότι επιμένεις, όχι γιατί πιστεύεις ότι θα έχεις αποτέλεσμα με τη σκέψη του @Manuel
(εκείνα τα παλιά τα υπέροχα δίχρονα τα DKW, πρόδρομο σχήμα για NSU & AUDI, τα θυμάσαι;),
αλλά γιατί κατά βάθος, γουστάρεις τρελά κατάσταση.

Άμα μάλιστα κάτσουμε και σκαρώσουμε τίποτα σκετσάκια στυλ επιθεώρηση με τίτλο
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ "ΕΞΕΓΕΡΣΗ": Ο ηλίθιος & ο πανηλήθιος",
και τα σερβίρουμε καλοκαιριάτικα στη Λεωφόρο ή το Δελφινάριο, δεν αποκλείεται να χεστούμε και στο τάληρο...
(Μην εκληφθεί ούτε σαν υποψία προσωπικής αιχμής, παρακαλώ)

Manuel είπε...

Το Δελφινάριο κινδυνεύει με κατάσχεση από τους δανειστάς (μαζί με Σεφερλή και δήμαρχο Πειραιά - όποιος κι ανα είναι)
:-)

The Motorcycle boy είπε...

Β.Δ. τα NSU ήταν οι πρόδρομοι των απανταχού μοτοσυκλετών -μην τπυς στερείς τη θέση στο βάθρο. Η πρώτη μοτοσυκλέτα που είχε και σήμα το αδράχτι -να'ξερες τι μου θύμισες!

Επιμένω πάντως σαφώς επειδή γουστάρω -είμαι μανιακός της κουβέντας -αλλά κι επειδή έχω περιέργεια. Τι στον πούτσο αντισυνταγματικό έχει αυτό το μνημόνιο; Κι αν έχει πόσο πολύ δημοκράτες είμαστε εμείς που έχουμε τόσο συνταγματικό σύνταγμα που όμοιό του δεν έχει η Ουγγαρία, η Αργεντινή και της Παναγιάς τα μάτια που έχουν υπογράψει μνημόνιο!
Πάντως αυτόν που λινκάρει ο Μανώλης να τον διαβάσεις -είναι θεός.

Μανώλη, αυτά είναι τα άσχημα. Φαντάσου λοιπόν πόσο πολύ έχει χρεωκοπήσει η πολιτική της χώρας όταν χρεωκοπεί ο σύγχρονος Αριστοφάνης της -δηλαδή ο Σεφερλής! (συγνώμη Λάκη "μετεμψύχωση" Λαζόπουλε, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται).

DimosK. είπε...

Φιλαρακο εδω μεσα γινεται της (διαλεκτικης) Κορεας!!
Τελικα οταν λεμε αντισυνταγματικο μνημονιο εννοουμε τι?
Τωρα το θυμαστε ρε σεις το Συνταγμα(το εσεις,γενικα παει)?
Οταν το πηδαγανε κανονικα Σουφλιας και Μητσοτακης με κατι νομους για τα δαση που ξεπουλαγανε μισοτιμης δασικη γη,τοτε το Συνταγμα αφορουσε αλλη χωρα?
Οταν καταπατατε,με τα αυθαιρετα εσεις(γενικα ε?) δημοσια γη,το Συνταγμα αφορουσε αλλους ανθρωπους ε?
θα υπαρχουν και αλλες μορφες καταπατησης αλλα δεν τις θυμαμαι/ακουσει.
Τεσπα,το θεμα ειναι οτι το Συνταγμα θα το θυμηθουν ολοι οταν αρχισουν να απολυουν δημοσιους υπαλληλους,μαλλον αδικα αν με ρωτατε(κανεις δεν με ρωταει αλλα λεμε τωρα).
Ξεκολατε με το Συνταγμα,το θεμα ειναι να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΡΕΕΕ..
Αυτο με τα δανεια φιλε,ειναι το κλασικο αβαβα των καναλιων..Κανενας δεν λεει για τα συνολικα 70+ δις που πηρανε οι τραπεζες απο Κωστακη και ΓΑΠ.
ΚΑι επειδη με αφορα,τα λεφτα του ΤΕΜΠΜΕ δεν τα δινουν σε επαγγελματιες γιατι ο Ερμης ειναι αναδρομος και φυσαει μαϊστρος.
Λεφτα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ(εγγυημενα απο Ε.Ε. )
Αλλα κατα τα αλλα φταινε τα ΚΑΠΗ!
Αλλα οταν λεμε εκποιηση εθνικων πορων,οταν δινουν διοδια-αεροδρομια-λιμανια κλπ αυτο δεν ειναι μεσα σε αυτα?
Τωρα το θυμηθηκατε ρε(γενικο και αυτο)?
Αλλα αυτα τα εκανε ο ΓΑΠ/Κωστακης και ολα καλα..τωρα που ερχεται ο αλλος(ΔΝΤ) και σου λεει "φιλαρακο,σου δανειζω τα καλα μου δις,για να μου δωσεις πισω τα παλια χρωστουμενα..Αλλα επειδη σε κοβω λιγο μ@λ@κ@,θα βαλεις και κανα ενεχυρο ε? ετσι για να υπαρχει αδελφε,αχρειαστο να ναι".
Τωρα σου κακοφαινετε ε? ΠΡΙΝ ρε μπουρδα Καραβαγγο,τι ηταν οι συμβασεις αυτοχρηματοδοτησεις ΟΛΩΝ των μεγαλων εργων,φιλωδορημα στον σερβιτορο?
Αλλα οι Κινεζοι ηταν αποικιοκρατες επι Κωστακη.Με ΓΑΠ ειναι επενδυτες!
Επομενο σχολιο μετα τις 8μιση..Να παρω γραμη και καθοδηγα απο Πρετεντερη/Σταη και τα ξαναλεμε!!

Manuel είπε...

Η Στάη δεν έχει αποσυρθεί;

marlafekas είπε...

Για τσεκαρε κι αυτο: τα νομοσχεδια που κατατιθενται στο θερινο τμημα της βουλης δεν περνανε απο το νομικο τμημα και ψηφιζονται ακαυτα.

DimosK. είπε...

@manuel
δηλαδη τοσο καιρο εβλεπα Τρεμη ρε σεις?
[ ναι, αυτην εβλεπα!!! ]

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, Βιετνάμ -διαλεκτικό Βιετνάμ, όχι Κορέα! Είναι πιο τυπάδικο το Βιετνάμ.

Γενικά όταν λέμε οτι κάτι είναι αντισυνταγματικό εννοούμε οτι παραβιάζει τις αρχές ή κάποιο άρθρο του Συντάγματος. Η παραβίαση μπορεί να υφίσταται είτε στο γράμμα του νόμου, είτε στο πνεύμα του. Το πρώτο είναι εύκολο να διαπιστωθεί, το δεύτερο εξετάζεται από το ΣτΕ.
Συμφωνώ μαζί σου, μέχρι χτες ήμασταν όλοι αναρχικοί αλλά σήμερα αποφασίσαμε να συνταχθούμε κάτω από το Ακροτελεύτιο Άρθρο (πρώην 114). Κι έχεις απόλυτο δίκιο -τα δάση τα αποχαρακτήρισαν (εκτός απ΄αυτούς που αναφέρεις νομίζω και ο Σημίτης) ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ.
Επίσης, αν θυμάσαι, το Σύνταγμα λέει οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει εκλογές, αλλά τις εκλογές του 2007 τις προκήρυξε ο Ρουσόπουλος (θα μου πεις, τυπικό είναι αυτό, αλλά η παράβαση είναι παράβαση).

Περί απολύσεως δημοσίων υπαλλήλων:
1. Το Σύνταγμα ορίζει οτι απαγορεύτεται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. Τουτέστιν η περίφημη μονιμότητα ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (γι΄αυτό έγινε άλλωστε).
2. Οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ (νόμος Παυλόπουλου).
3. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ (γι΄αυτό άλλωστε και έχουν διαφορετικό μισθολόγιο), είναι αορίστου χρόνου.

Και με τα υπόλοιπα συμφωνώ, να κάνω μόνο μια διευκρίνα: οι Κινέζοι ήταν επενδύτες επί Κωστάκη και τώρα επί Γιωργάκη έγιναν αποικειοκράτες -ρώτα και το ΠΑΜΕ να σου πει.
Η Στάη δεν είναι στον Πρετεντέρη αλλά στον Σρόιτερ -να τα προσέχουμε αυτά, έτσι;

The Motorcycle boy είπε...

Αγόρι μου Μαρλαφέκα, γενικώς οι νόμοι για να ελεγχθούν από το νομικό τμήμα της Βουλής θα πρέπει κάποιος να τους στείλει. Αλλιώς δεν πάει από μόνο του το νομικό τμήμα να ελέγξει νόμο.

Βεβαίως (και πρόσεξε την τσαχπινιά) ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να πάνε στην Προεδρία και να ΜΗΝ υπογραφούν από τον Πρόεδρο, ή να πάνε στο ΣτΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ, λόγω ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ. Ποιο παιδάκι θα μου πει μια τέτοια ειδική συνθήκη;
ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Άρα, τουτέστιν και δια ταύτα:
Βγάνει το θερινό τμήμα ένα νομοσχέδιο, το στέλνει στην Προεδρία, η Προεδρία το στέλνει στο ΣτΕ, το ΣτΕ είναι "κλειστόν λόγω θέρους", μετά από 1 μηνάκι αποφαίνεται η Προεδρία: "αφού το ΣτΕ δεν εξέφρασε αντίρρηση άρα συμφωνεί!", λείπει κι ο Πρόεδρος για βακάνς, επιστρέφει το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα χωρίς παρατηρήσεις! Άρα όλα νόμιμα! Κι ακόμα πιο όμορφα: ενώ το νομοσχέδιο το έστειλε το Α΄θερινό τμήμα, τώρα λειτουργεί το Β΄το οποίο ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ να γνωμοδοτήσει γι΄αυτό. Απλώς το επικυρώνει και γίνεται νόμος του κράτους! Πολύ όμορφα;

Πάρε τώρα κι έναν νόμο κάργα αντισυνταγματικό που πέρασε καλοκαίρι:
Υπουργός Εργασίας Πάνος Προφιτερόπουλος, κατάργηση με νόμο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών (πού χτες άκουσα τους δαιμόνιους ρεπόρτερς να το καταλογίζουν στην τωρινή κυβέρνηση!!! ανάβυσσος η μαλακία των δημοσιογράφων). Αντισυνταγματικό καθότι το σύνταγμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την υποβάθμιση της εργασιακής κατάστασης των πολιτών ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ. Ποιον λόγο επικαλέστηκε ο Προφιτερόλ για να καταργήσει τις υπερωριακές αμοιβές; ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ!!!! Έλα μοϋνί στον τόπο σου δηλαδή! Ποιος διαμαρτυρήθηκε για την καρμπινάτη παραβίαση του συντάγματος; Ο κανένας.
Καληνύχτα σας.

Manuel είπε...

Πολύ σωστά επισημαίνεις ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει μονιμότητα και όχι ισοβιότητα (που ισχύει για τους δικαστικούς). Με άλλα λόγια, αν υπάρξει πολιτική βούληση για απολύσεις, μπορεί να υλοποιηθεί συνταγματικότατα και νομιμότατα με την κατάργηση θέσεων εργασίας. Μέχρι τώρα βέβαια αυτό θεωρείται αδιανόητο. Ο Πάγκαλος όμως την έχει πετάξει τη ρουκέτα του εδώ και κάτι μήνες.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα, μην το ρίξουμε και στην πρέζα! Γιατί είναι αδιανόητο όταν καταργείται η θέση να απολύεται ο υπάλληλος που την κάλυπτε; Επειδή μέχρι σήμερα κάνανε μετατάξεις; Με κάτι τέτοια εδώ που δουλεύω έχουμε φορτωθεί κάτι περίεργους αποθηκάριους, κάτι χαζοχαρούμενα κουνελάκια του καζίνο (δεν κάνω πλάκα) και άλλους αναξιοπαθούντες. Οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις μεν αλλά είναι εντελώς ανίκανοι να δουλέψουν.

Manuel είπε...

Η γυναίκα μου είναι συνάδελφός σου και μου τα 'χει πει από πρώτο χέρι. Ακριβώς όπως τα λες είναι. Από την άλλη όμως, πώς θα διατηρηθεί μία στοιχειώδης κοινωνική συνοχή αν το Δημόσιο ξεφορτωθεί τη σαβούρα χωρίς δίκτυ κοινωνικής προστασίας; Θα γίνει της μουρλής. Θα μου πεις, εδώ που φτάσαμε δεν γίνεται αλλιώς, αλλά δεν παύει να είναι τρομακτική ή επαναστατικά δημιουργική (όπως το δει κανείς) η κατάσταση που διαμορφώνεται.

The Motorcycle boy είπε...

Μανώλη συμφωνώ με την τρομακτικότητα τής (δεν θα πω επαναστατικά) ανατρεπτικά δημιουργικής κατάστασης επειδή έχω την υποψία οτι αν αύριο βγει ο κόσμος στους δρόμους θα φωνάζει "Ζήτω ο Παπαδόπουλος" και όχι "Όλη η εξουσία στα συμβούλια στις γειτονιές".

Κατά τα άλλα δεν βλέπω γιατί εγώ θα πρέπει να ενδιαφέρομαι για τη συνοχή ενός συστήματος το οποίο εχθρεύομαι και με εχθρεύεται.

Από τη δουλειά μου έφυγαν παιδιά των stage και συμβασιούχοι, στ΄αλήθεια στεναχωρήθηκα, ήταν φίλοι μου κάποιοι από αυτούς συν κάποιοι έκαναν τη δουλειά καλύτερα κι από τους μόνιμους. Αλλά ρε φίλε μετά θυμήθηκα οτι αυτά τα καλά παιδιά (χωρίς εισαγωγικά) είχαν μπει στο δημόσιο με το βύσμα τους την ώρα που άλλα, εξίσου καλά παιδιά, διαγωνίζονταν για το θεαθήναι. Αυτά τα καλά παιδιά, όταν εγώ ήμουνα στο ψυγείο συμμετείχαν σε κάτι μαϊμουδένιες επιτροπές κι έβγαζαν έξτρα εισόδημα κάνα χιλιάρικο το μήνα. Αυτά τα καλά παιδιά κερνάγανε πίτσες και σουβλάκια το '07 όταν ξαναβγήκε ο Κωστάκης κι ενώ η Πελοπόννησος ακόμα κάπνιζε. Αυτά σκέφτηκα κι αποφάσισα: "όλοι καλοί είμαστε -οι κακοί είναι στη φυλακή (και φυλάνε τους φυλακισμένους)".

Manuel είπε...

Αποστομωτικός (για τα γαλάζια και τα πράσινα "αδικημένα" παιδιά)!

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -προφανώς τώρα μιλάω για τα γαλάζια παιδιά λόγω περιστάσεων, επειδή κυβερνούσε η ΝΔ. Βέβαια, αν θέλουμε να ψάξουμε για διαφοροποίηση μεταξύ των δυο κομμάτων θα πρέπει να πούμε οτι η ΝΔ έκανε ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ, να πάρει ανέργους για ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ και να τους χρησιμοποιεί σαν κανονικούς εργαζόμενους ενώ το Πασόκ έκανε το ΑΠΛΩΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ να παίρνει κόσμο με συμβάσεις και να τις ανανεώνει σερί. Και οι μεν και οι δε τους δικούς τους -έτσι;

Manuel είπε...

Ένας Γερμανός ιστορικός δήλωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της προηγούμενης Κυριακής ότι θεωρεί ως βασική αιτία της ελληνικής κακοδαιμονίας το ξετσίπωτο πελατειακό σύστημα (ο χαρακτηρισμός δικός μου). Είπε συγκεκριμένα:
– Δηλαδή, οι πελατειακές σχέσεις είναι αποκλειστικά ελλαδικό προνόμιο;

– Δεν είναι ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν πελατειακές σχέσεις. Και στη Γερμανία υπάρχουν και σε όλη την Ευρώπη αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, δεν είναι κάτι τόσο διαδεδομένο όπως στην Ελλάδα. Η μεγάλη όμως διαφορά ειδικά ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι, αν για παράδειγμα, έχουμε δύο υποψηφίους για την ίδια θέση εργασίας, στην Κύπρο θα προτιμηθεί μεν αυτός που έχει μεγαλύτερες διασυνδέσεις με το κόμμα, όμως και οι δύο υποψήφιοι θα είναι εξίσου ικανοί για τη θέση. Αντίθετα, στην Ελλάδα τη θέση την παίρνει ένας ανάξιος εις βάρος ενός άξιου.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_07/11/2010_421163

The Motorcycle boy είπε...

Καλά -κι αυτό είναι πολύ απλουστευτικά αφοριστικό. Δε νομίζω οτι καλά και σώνει ο ανάξιος τρώει τη θέση του άξιου (στη βάση των προσόντων μιλάμε) στην Ελλάδα. Π.χ. στη Γερμανία οι κομματικοί μπαίνουν στο δημόσιο, μισθοδοτούνται ψηλά αλλά όταν φεύγει το κόμμα τους, φεύγουν κι αυτοί.
Κι ας μην ξεχνάμε τη ρήση του Κωλέττη: "Το ρουσφέτι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος καταπολέμησης της γραφειοκρατίας".

Manuel είπε...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τη Γερμανία. Πολλοί γνωστοί και συγγενείς έζησαν εκεί για χρόνια και κάθε άλλο παρά τέτοοια εντύπωση αποκόμισαν. Θεωρώ μάλλον δύσκολο να υπάρχει σε οπιαδήποτε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα αυτό το χάλι για τον απλούστατο λόγο ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι απείρως πιο ελκυστικός σε σχέση με το δημόσιο. Στην Ελλάδα αντίθετα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, το Δημόσιο ήταν μονόδρομος αν ήθελες δουλεια με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Με άλλα λόγια σε μία χώρα με μονίμως απαξιωμένη παραγωγική βάση το Δημόσιο έχει τρομερή ζήτηση, οπότε παράγονται και τρομερές πελατειακές σχέσεις.
Η ρήση του Κωλέττη αναφέρεται στην ανάπηρη ελληνική γραφειοκρατία, όχι σε μια οποιαδήποτε γραφειοκρατία.

The Motorcycle boy είπε...

Τα ίδια λέμε. Στη Γερμανία υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι δύο τασχυτήτων -οι μόνιμοι που παίρνουν 3 και 60 (για τα γερμανικά δεδομένα) και οι μετακλητοί που έρχονται μαζί με τα κόμματα και φεύγουν μαζί τους. Αυτοί οι μετακλητοί είναι σούπερ ντούπερ και γι΄αυτό κονομάνε τρελά, για να μην πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Και παίρνουν μπόνους όταν πιάνουν στόχους. Εκεί είναι το ζουμί, ας μη το ανοίξω τώρα.

Στην Ελλάδα το δημόσιο έγινε μονόδρομος από τη στιγμή που πέθανε ΑΚΟΜΑ και η παροχή υπηρεσιών στον ισιωτικό τομέα και έμειναν μονάχα οι "αρπάζω, υπερτιμολογώ, κάνω τα κέρδη κότερο και τα ρέστα σε οφ σορ".
Η ρήση του Κωλέττη σαφώς αναφέρεται σε αυτό που λες (άλλωστε η γραφειοκρατία είναι ένα σύστημα άξιο μελέτης ΟΤΑΝ λειτουργεί) -αλλά την έβαλα για πλάκα. Ας μην ξεχνάμε οτι ο Κωλέττης έβαζε τη μαϊμού του να επιλέξει ποιος θα διοριστεί και πού.

Κοινός Νους είπε...

Νομίζω οτι κάποτε φτάνει η στιγμή που αναγκάζεΣΑΙ να παραδεχτείς τη γελοιότητά ΣΟΥ. Από τη μια τσιρίζΕΙΣ να φύγει ο «δικτάτορας» κι από την άλλη, όταν ΣΕ προγκάει «ψηφίστε εναντίον μου και έτζασα», βγαίνΕΙΣ και το ρίχνΕΙΣ σε ΠΟΣΤΑΚΙΑ τύπου: «ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ -ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!» Και τελικά επιλέγΕΙΣ να ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΟΡΗ –με ποιο σκεπτικό; Γιατί δεν ΕΡΙΞΕΣ τελικά τη χούντα του Γιωργάκη; ΜπορούσΕΣ να το κάνΕΙΣ ψηφίζοντας από πλούσια γκάμα, όλοι συμμετείχαν. Δεν χρειαζόταν να ταπεινωθΕΙΣ ψηφίζοντας Σύριζα, μπορούσΕΣ να ψηφίσΕΙΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή Ψαριανό ή του μουνιού τον πάτο ξέρω ΄γω... Από αύριο θα διαμαρτύρΕΣΑΙ για τη χούντα του Πασόκ και πάλι με νέα ποστ; Τι καταπληκτικΟΣ -το "κόμμα του ΜΠΛΟΓΚΙΝΓΚ" που λένε και οι νεοι. Στην ιστορία με το αμέρικαν μπαρ ήσουν ο παρατητρητής, στη ζωή όμως ΕΙΣΑΙ ο δαρμένος κακομοίρης! Έχω άδικο; Δε νομίζω. Πότε λοιπόν θα παραδεχτΕΙΣ τη γελοιότητά σου, νευρόσπαστο πρεζάκι του pc;

The Motorcycle boy είπε...

Λύσε μου μια απορία -με μπερδεύεις με άλλον ή αυτή είναι η εικόνα που έχεις φτιάξει για μένα στις ονειρώξεις σου;

Β,Δ. Καργούδης είπε...

Κι εσύ πάλι φίλε μου @Μότορα, γιατί επιμένεις να φέρεις σε θεογνωσία, "κοινούς νόες" σαν τον....καλή ώρα, που μάλλον είναι απ αυτούς που ακόμα είναι σίγουροι ότι η Γη είναι επίπεδη;
Υπάρχει έστω και το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε μορφή διαλόγου (λέμε τώρα)με παληκαράκια σαν και λόγου του, που τον πολιτικό ανταγωνισμό, τον έχουν σαν κάτι, όπως "χάνει ο πιο μαλάκας";
Άμα απευθυνόμενος προφανώς στο φιλαράκι του, τον "αποστομώνει" (στον ύπνο του βέβαια)
λέγοντάς του το απλά ακαταμάχητο:
"Γιατί δεν ΕΡΙΞΕΣ τελικά τη χούντα του Γιωργάκη;"
(Τα κεφαλαία δικά του)
Και παρακάτω, "εξηγεί πώς θα μπορούσε -ντεμέκ- να το κάνει ο ακόμα πιο ολιγοφρενής φίλος του:
"Μπορούσες να το κάνεις, ψηφίζοντας από πλούσια γκάμα"(!!)
ΣΥΡΙΖΑ δλδ, ή ΨΑΡΙΑΝΟ, Ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ή...(δικά του λόγια):
"...Του μουνιού τον πάτο..."

The Motorcycle boy είπε...

Καλά, μην την ψάχνεις μιλάμε για περίπτωση. Τη μια με κατηγορεί για παλιοπασόκα και την άλλη με κατηγορεί γιατί δεν ρίχνω το Πασόκ! Είναι τελικά εμμονικό το ζήτημά του, αλλά τι να κάνω; Η ηλεκτρονική συνταγογράφιση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

σκατόκαιρος Καργούδης είπε...

Και για να πούμε και καμιά κουβεντούλα σένια,
καλέ μου φίλε @Μότορα,
(από τη δική μου μεριά, ακόμα μια φορά, ενισχυτική των δικών σου απόψεων)
για Δημόσιο, Κράτος Δικαίου
(σαν ευρωπαϊκή πολιτική κατάκτηση,της αστικής γαλλικής επανάστασης στην αρχή με τον ναπολεόντειο κώδικα πολιτικής δικονομίας, και του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος κυρίως στη συνέχεια)
και δ. υπαλλήλους, αναρωτιέμαι:
Όλα τούτα τα παλικαρούδια που κράζουν
(πιο πολύ από άλλα κονάκια, για να παινέψουμε λίγο κι αυτήν εδώ τη φιλόξενη & ανεκτική γωνιά)
έχουν χαμπάρι, αναρωτήθηκαν άραγε ποτέ, πώς αλήθεια να προέκυψε εκείνο το (όντως ψιλο-περίεργο) "Πλατεία Κλαυθμώνος";
Είναι πιστή εικόνα του αρχαϊκού νεο-ελληνικού κρατιδίου, όταν από τη συγκρότησή του περί το 1830, μέχρι και κάμποσα μεταδικτατορικά ακόμα χρόνια, πριν δλδ εισαχθεί νομοθετικά, έστω και σε επίπεδο Αρχών το ΑΣΕΠ
(που τόσο πολέμησε να κατεδαφίσει η Δεξιά τα μαύρα νεο-Καραμανλικά χρόνια)κάθε φορά που μια παράταξη από το εξουσιαστικό δίπολο έχανε στις εκλογές, το βράδι των αποτελεσμάτων, όλοι οι υπάλληλοι που είχε διορίσει, εκεί μαζευόντουσαν να θρηνήσουν για την επερχόμενη με βεβαιότητα απόλυσή τους.(Ο κλαυθμών -μώνος = το κλάμα).
Ας σκεφτούμε λοιπόν, ότι οι θεσμικές ρυθμίσεις, πάντα απεικονίζουν τον δεδομένο συσχετισμό κοινωνικών & πολιτικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη συγκυρία, και ό,τι όταν προβλέφτηκε Συνταγματική προστασία για τη μονιμότητα των δ. υπαλλήλων, αφαιρέθηκε ακριβώς η ασυδοσία των καθυστερημένων Μαυρογυαλούρων, κυρίως Πελοποννήσου & Στερεάς
(η "παλιά Ελλάδα")
να κουβαλάνε στην πρωτεύουσα και τις προνομιακές θέσεις του Δημοσίου, κατά σειρά, την οικογένεια, το σόϊ, το χωριό, την περιοχή τους, και...βλέπουμε.
Το πού κατάντησε ο θεσμός όταν από το 55 και μετά, αλλάζει ριζικά και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, και οι κοινωνικές σχέσεις και το δημογραφικό με την υπερσυγκέντρωση πληθυσμού σε Αθήνα-Θεσ/νίκη,
είναι τλείως άλλου ιερέως το ανάγνωσμα, και καλό θα ήταν νάχεις το νου σου για κανένα ποστάκι για αυτό και μόνο το θέμα.
Νάστε όλοι καλά, τις καλημέρες μου...

The Motorcycle boy είπε...

Απολύτως σωστά όσα γράφεις.

Κοινός Νους είπε...

Και ΠΑΣΟΚΑ και ΚΛΑΨΩΜΟΥΝΑ... καλά, μην την ψάχνεις μιλάμε για περίπτωση. Τη μια κατηγορΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ και την άλλη ΤΗΝ ΨΗΦΊΖΕΙΣ! Είναι τελικά εμμονικό το ζήτημά ΣΟΥ, αλλά τι να κάνω; Η ηλεκτρονική συνταγογράφιση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

The Motorcycle boy είπε...

Τι χιούμορ! Με εντυπωσίασες πάλι. Πότε θα πας να γαμηθείς;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι