Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2011

"Η καινούργια επανάσταση" -Κουμπότρυπες Α.Ε.

Κάθομαι, που λες, και παρακολουθώ με προσοχή το ξεκίνημα αυτής της φρέσκιας επανάστασης. Ξεκοκαλίζω τις πηγές στο διαδίκτυο, βλέπω και ολίγες ειδήσεις μπας και τρουπώσει κάνας πούρος επαναστάτης κι ακουστεί από τα κανάλια... Τι πράγμα; Όχι δεν πάω –δεν κατεβαίνω στο Σύνταγμα, προτιμώ να τα παρακολουθώ όλα αυτά από μακριά. Ο λόγος είναι οτι βαρβάμαι κυρίως και δευτερευόντως φοβιέμαι.

Αν λοιπόν γράψω κάτι άσχετο, δεν πρόκειται περί κακίας, εντεταλμένης υπηρεσίας ή άλλο παρόμοιο –πρόκειται περί λανθασμένης πληροφόρησης και με χαρά να με διορθώσεις.

Έχοντας εξηγηθεί ακριβώς από πάνω λέω να προχωρήσω σε μια συνοπτική παρουσίαση όσων εντόπισα μέχρι σήμερα. Είναι λοιπόν δύο οι πρωταγωνιστικές οντότητες της υπόθεσης, οι εξής τρεις:

1.Η τρόικα
Τουτέστιν κάποιοι εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ομίλων οι οποίοι (όμιλοι) ενδιαφέρονται να πάρουν πίσω τα χρήματα που δάνεισαν, συν τους τόκους, συν ότι άλλο περιλαμβάνει η συμφωνία δανεισμού. Σε αυτό το πλαίσιο έρχονται μερικοί υπάλληλοι εδώ πέρα, καθαρά σαν εμπειρογνώμονες, να βοηθήσουν τη συγκέντρωση χρημάτων (αυτοί έχει επικρατήσει να ονομάζονται τρόικα) όσο τα αφεντικά τους περιμένουν τις εκθέσεις τους για να δουν αν θα υπογράψουν τις επόμενες εκταμιεύσεις δανειακών δόσεων (όσο περιμένουν, πηδάνε και καμιά καμαριέρα –άνθρωποι είναι κι αυτοί, ορμές έχουν –πώς να γίνει;)

2.Η κυβέρνηση
Δηλαδή η ζωντανή απόδειξη οτι ο Αλέφαντος δεν ήταν άνθρωπος, ήταν στάση ζωής! Ανέλαβαν τη δουλειά ξέροντας οτι το μαγαζί είχε χρεοκοπήσει (κι αν δεν το ήξεραν μαλακία τους –έπρεπε να με πάρουν ένα τηλέφωνο, ή να διαβάζουν το μπλογκ μου που το έγραφα από το 2008). Ανέλαβαν λοιπόν (υποθέτω λόγω καούρας να κυβερνήσουν κι αυτοί ένα τέρμινο) αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πώς θέλουν να το κάνουν. Θέλουν να παίξουν ντόνταλ φούντμπολ α λα Ρίνους Μίχελς; Άρα πλακώνονται στις αποκρατικοποιήσεις, εκποιήσεις, ανασκολοπισμούς των ΔΕΚΟ, κατατεμαχισμούς πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων και άλλα τέτοια ρομαντικά. Θέλουν να το παίξουν ομάδα του λαού –προσφυγομάνα ΑΕΚ; Χώνουν τα λεφτά των δανεικών στους αναξιοπαθούντες ψηφοφόρους τους και ψάχνουν το μπαγιόκο στα κερατιλίκια –μαύρο χρήμα, αγοροπωλησία ναρκωτικών κ.λ.π. –όσο μας παραμυθιάζουν με περασμένα μεγαλεία. Αυτοί εδώ όμως παίζουν σύστημα Αλέφαντου –τερατολογύδρια στα αποδυτήρια, καραγκιοζιλίκια στον πάγκο -κι όταν βγαίνει η ομάδα στο χόρτο δεν προλαβαίνει να κουβαλήσει τη μπάλα από το πλεκτό στη σέντρα –πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας με απανωτά αυτογκόλ:
-Θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες του Δημόσιου τομέα (λογικό –αφού εκεί πάει το δανεικό χρήμα) και κόβουν τους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων την ώρα που οι ΔΕΚΟ καταπίνουν τα πενταπλάσια από όσα εξοικονομούνται με την περικοπή και οι «αμυντικές» δαπάνες παραμένουν στον θεό.
-Πάνε να κλείσουν τις ΔΕΚΟ (λογικό –αφού αυτές καταπίνουν), τους πλακώνουν οι βουλευτές και η κομματική βάση η οποία απαρτίζεται από συνδικαλιστές και υπαλλήλους των ΔΕΚΟ στην πλειονότητά της. Πάνε να περιορίσουν λίγο τις «αμυντικές», τους την πέφτουν οι πατριωταράδες εντός κι εκτός Πασόκ οτι είναι πράχτορες των μασόνων και των ναϊτών ιπποτών της μακρουλής τραπέζης.
-Ανεβάζουν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους (παράλογο –αφού έχουν κόψει μισθούς, αλλά σιγουράκι για να έρθει χρήμα στα ταμεία), μουλαρώνουν οι εφοριακοί που τους έχουν κόψει τους μισθούς και κάνουν λευκή απεργία διαρκείας –παπάρια τα έσοδα.
-Ψυλλιάζονται οτι οι εισπράκτορες φόρων δεν εισπράττουν (το λογικό θα ήταν να τους κόψουν τον κώλο) κι αποφασίζουν να κάνουν τους πολίτες εισπράκτορες τάζοντας φοροαπαλλαγές. Μαζεύουν οι πολίτες αποδείξεις, παράλληλα πέφτουν έξω τα έσοδα λόγω κάμψης της αγοραστικής δύναμης –έχουν και να πληρώνουν στους πολίτες τις επιστροφές φόρων, πάει το πακετάκι που τσιμπάγανε τα προηγούμενα χρόνια.
-Βλέπουν οτι το μαλακίσανε με τις αποδείξεις των πολιτών, βγάζουν τώρα μια έκτακτη ετήσια εισφορά για τους πολίτες -πάλι τ΄αρχίδια τους θα πάρουν (καθότι 300, ας πούμε, θα μου χρωστάνε από τη φορολογική δήλωση του 2010, άντε να μου βγάλουν φιρμάνι να δώσω 300 εισφορά –πατσίσαμε και τους ασπασμούς μου στη θεία).
-Αποφασίζουν να πουλήσουν ακίνητη περιουσία του κράτους ή χρήσεις γης για 100 έτη –πράγμα που κάνει ακριβώς το ίδιο –και σωστά ξηγιούνται εφόσον ρημάζουν τα ακίνητα γραπωμένα από τον κάθε δημαρχάκο ο οποίος τα αφήνει να γίνουν σκουπιδότοποι αλλά αν κάνεις να τα πειράξεις, σου διοργανώνει και μια συναυλία με αίτημα «Κάτω τα χέρια από το πάρκο του λαού» (πάρκο ονομάζει τη χωματερή με το συρματόπλεγμα στην οποία έχει πρόσβαση μόνο ότι πετάει κι ότι έρπει). Ξυπνάει η επαναστατικοοικολογική συνείδηση κάποιων Πασόκων, παγώνουν τις σχετικές διαδικασίες –νιξ κοκό από τις πωλήσεις των ακινήτων.
Θα μπορούσα να συνεχίζω για σελίδες ολόκληρες αλλά νομίζω οτι έγινε εμφανής η εμπνευσμένη διακυβέρνηση της παρούσας κυβέρνησης –αν έχεις απορίες ρώτα με να σου λέω.

3.Οι αγανακτισμένοι πολίτες
Εγώ ήμουνα νέος τη δεκαετία του ’80 (είχα αυτή την ατυχία) και τότε «αγανακτισμένους πολίτες» λέγανε κάτι χοντρούς Πασόκους που μαζεύονταν όποτε γινόταν εκδήλωση με θέμα διαφορετικό από την επίσημη γραμμή των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ρίχνανε ξύλο , την εκδήλωση. Ή κάνανε περιφρούρηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να μην τα σπάσει ο κόσμος μετά την δολοφονία Καλτεζά και την αθώωση Μελίστα για παράδειγμα. Είμαι λοιπόν (και το δηλώνω εξ αρχής) αρνητικά φορτισμένος με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.
Παρακάτω -βλέπω αυτούς τους ανθρώπους να μαζεύονται μισό μήνα τώρα στο Σύνταγμα. Μαζεύονται, λέει, όντας αλληλέγγυοι με τους Ισπανούς (που τους είπαν οτι κοιμούνται) και με τους Αιγύπτιους, τους Λίβυους κ.λ.π. Μόνο που οι Ισπανοί απλώς καταπόντισαν τους σοσιαλιστές κι ανέβασαν τους δεξιούς, ενώ στην Αίγυπτο διώξανε τον Μουμπάρακ και φέρανε τον στρατό να κάνει ελέγχους παρθενίας -δε με γεμίζουν ελπίδες οι εξελίξεις των αλληλέγγυων! Μαζεύονται, κουνάνε ελληνικές σημαίες (κάποιοι, ελπίζω, λίγοι), έχουν στήσει ένα πανό που λέει να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα, κάνουν και λαϊκή συνέλευση καθημερινά διακηρύσσοντας την άμεση δημοκρατία. Εμένα μου αρέσει η άμεση δημοκρατία, μου αρέσουν οι λαϊκές συνελεύσεις -θεωρώ οτι είναι η μοναδική προοπτική ορθής διαχείρισης των ζητημάτων που απασχολούν μια κοινωνία. Νομίζω οτι η κοινωνική συμβίωση απανθρωποποιήθηκε την εποχή που περάσαμε άνευ όρων από την Κοινότητα στην Κοινωνία –εκεί κάπου χάθηκε η άμεση εκπροσώπηση και υποκαταστάθηκε από την a priori εξουσιοδότηση κάποιων να μιλούν στο όνομα όλων. Όμως:
-Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας είναι ένα όργανο το οποίο, μέχρι σήμερα, δεν έχω διαβάσει να έχει βγάλει κάποια απόφαση απτή, κανονική και εφαρμόσιμη. Εντάξει, το όλο κίνημα έχει καθορίσει κάποιες συνισταμένες αυτοοργάνωσης, αλλά η οργάνωση δημιουργείται με προοπτική την επίτευξη κάποιων στόχων. Οργάνωση για την οργάνωση είναι σα μαλακία χωρίς φαντασίωση.
-Η άμεση δημοκρατία, από οτι έχω καταλάβει, εξαντλείται στην απαγόρευση συμμετοχής και γενικότερης παρουσίας στον χώρο πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων καθώς και στην κλήρωση των ομιλητών της συνέλευσης. Εδώ έχω (τουλάχιστον) δύο προβλήματα.
Κατά πρώτον, οποιαδήποτε απαγόρευση ισχύει σε γενικό επίπεδο δεν συμβιβάζεται με συμμετοχικές κοινωνικές διαδικασίες. Ακόμα και η απαγόρευση της κατάλυσης της ίδιας της συμμετοχικής διαδικασίας από τους συμμετέχοντες, ακόμα και αυτή η απαγόρευση δεν στέκει –επειδή δεν υπάρχει λόγος να τεθεί μεταξύ έλλογων όντων. Τι απαγορεύεται; Μονάχα η προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας την οποία διαθέτει η συλλογικότητα –αν δηλαδή βγει κάποιος και πει «δεν θέλω να συμμετέχουν μίνι φούστες» ή «δεν θέλω να συμμετέχουν μελαμψοί, ομοφυλόφιλοι, ολυμπιακοί», αυτό απαγορεύεται. Επειδή τότε κάποιος προσπαθεί να περιορίσει τα δικαιώματα όλων, καθότι δικαίωμα όλων είναι να κάθονται δίπλα σε μίνι φούστες και μελαμψούς, όπως και δικαίωμα των μελαμψών είναι να κάθονται δίπλα σε ασπρουλιάρηδες. Σε αυτά τα πλαίσια δεν μου προκύπτει ως θεμιτή η απαγόρευση κομμάτων ή/και οργανώσεων. Γιατί εγώ που είμαι ενταγμένος σε ένα κόμμα και περήφανος για την επιλογή μου (απαγορεύεται αυτό;) να πρέπει να κυκλοφορώ κρύβοντάς το σαν Εβραίος σε δεξίωση Ναζί; Φοβάται η συνέλευση να μην καπελωθεί; Μα, για να γίνει αυτό θα πρέπει η Χ ομάδα (κόμμα, οργάνωση) να αποκτήσει τη συντριπτική πλειοψηφία –αν συμβεί κάτι τέτοιο ας καπελωθεί η συνέλευση! Ή, να το πούμε κι αλλιώς, αν αύριο το τάδε κόμμα μαζέψει όλα τα μέλη του απ΄όλη την Ελλάδα και τα σπείρει στην πλατεία Συντάγματος, η απαγόρευση κομματικών εμβλημάτων θα αποτρέψει το καπέλωμα;
Κατά δεύτερον, διαδικασίες του τύπου «sweepstake -σήμερα κληρώνει» για την επιλογή ομιλητών δεν έχουν καμιά σχέση με άμεση δημοκρατία. Άμεση δημοκρατία σημαίνει να τίθεται ένα θέμα ανάλογα με το γενικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει (δηλαδή πρώτα η συζήτηση για την κατάληψη ενός κτιρίου π.χ. και μετά η συζήτηση περί των λόγων που με παράτησε η Αννούλα), να αποφασίζεται η δράση που θα αναληφθεί και να εκλέγονται οι τυχόν εκπρόσωποι που χρειάζονται προκειμένου να μεταφέρουν (ή να υλοποιήσουν) τις αποφάσεις της συνέλευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αδυνατώ να αντιληφθώ τι είδους κουβέντα μπορεί να γίνει όταν βγαίνει ένας και θέτει θέμα επέκτασης της κινητοποίησης και στο καπάκι ανεβαίνει ο άλλος και θέτει θέμα επαναφοράς της τρύπας στις δεκάρες!
Κατά τρίτο και χειρότερο, αν έχω αντιληφθεί σωστά, έχουν οριστεί κάποιες ομάδες εργασίας μεταξύ των οποίων και μια ομάδα περιφρούρησης. Αναρωτιέμαι –περιφρούρησης τίνος και από ποιους; Περιφρούρησης της αγνότητας της συνέλευσης από τα μολυσματικά κόμματα; Περιφρούρησης της ασφάλειας των συγκεντρωμένων από τους πορτοφολάδες; Περιφρούρησης της εκδήλωσης από επιθέσεις αντιπάλων; Τα δύο πρώτα τα θεωρώ κακόγουστα αστεία και το τρίτο θα μπορούσα να το συζητήσω αν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα έστω και ένας αντίπαλος της εκδήλωσης! Ούτε Χρυσαυγίτες την έχουν πέσει, ούτε μπαχαλάκηδες –εδώ μέχρι και τα ΜΑΤ της πλατείας στο πίτσι πίτσι με τους μπροστινούς είναι! Δηλαδή το κίνημα της πλατείας, το πρώτο πράγμα που επέλεξε να συγκροτήσει ήταν οι κινηματικοί του μπάτσοι; Κι αυτό θα το δεχόμουν αν ερχόταν κάποιος να μου έλεγε ποιο ήταν το δεύτερο πράγμα που υλοποιήθηκε. Ή το τρίτο. (Και φυσικά δεν αναφέρομαι στις υπόλοιπες ομάδες εργασίας που είναι από χρήσιμες μέχρι αστείες –αναφέρομαι στις κινηματικές ενέργειες).

Κάποιοι φίλοι μού λένε οτι είμαι απλώς γερογκρινιάρης κι οτι αυτό το πράγμα, που επιτέλους ο κόσμος σηκώθηκε από τους καναπέδες και βγήκε στο δρόμο, είναι καλό. Διαφωνώ. Ο κόσμος είχε σηκωθεί από τους καναπέδες κι όταν πήραμε το Γιούρο κι όταν κέρδιζε η Παπαρίζου τη Γιουροβίζιον. Ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους και μετά τις φωτιές στην Πελοπόννησο. Κι ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Δεν είναι ίδια όλα αυτά. Διαφέρουν τόσο στο τι φώναζε ο κόσμος όταν βγήκε στους δρόμους όσο και στο ποιοι ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους. Άλλο το να είσαι χουλιγκάνι που φωνάζεις «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ», άλλο το να είσαι μπλόγκερ με τα μαύρα που παίρνεις φωτογραφίες από τη συγκέντρωση για να σηκώσεις στο μπλογκ σου κι άλλο το να είσαι αγριεμένος πιτσιρίκος που σε σκοτώνουν κάθε μέρα και τώρα σε πυροβολούν κιόλας! Έχω άδικο; Αν όχι –ας μου πουν ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγει στο Σύνταγμα και τι φωνάζουν.

Αναφορικά με το ποιοι είναι, έχω την εντύπωση οτι πρόκειται για τα μικροαστικά κοινωνικά στρώματα, που εμπλέκονται στην χαμηλόμισθη (συν –πλην) διαδικασία «παραγωγής» -αυτούς που προσδιορίζουμε με τον συναισθηματικά φορτισμένο χαρακτηρισμό «κοινωνικός ιστός». Δεν έχω αντιληφθεί ούτε λούμπεν προλετάριους, ούτε μεγαλοαστούς Βορείων Προαστίων, ούτε τίποτα «κοινωνικά ακραίο» τέλος πάντων. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Σχετικά με το τι φωνάζουν:
-«Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα». Υπέροχα. Και ποιος να έρθει; Ο Σαμαράς; Κι αν ναι ποιος από τους δύο; Ο Αντώνης ή ο Τρύφωνας;
-«Να φύγουν όλοι όσοι μας έφεραν σ΄αυτά τα χάλια» (αυτό πάει πακετάκι με τις παραλλαγές: «να πάνε φυλακή», «να κρεμαστούν», «να δημευτεί η περιουσία τους», «να τους καεί το βίντεο»). Ποιοι είναι οι «όλοι όσοι»; Οι 300 της Βουλής; Όσοι ασχολήθηκαν με τα κοινά και ζουν ακόμα; Τα δύο μεγάλα κόμματα; Και στη θέση τους να έρθουν κάποιοι άλλοι; Δηλαδή είναι θέμα προσώπων; Ο Βουλγαράκης με τον Βενιζέλο και τον Πρωτούλη είναι παλιάνθρωποι σήμερα ενώ ο Βενιζελάκης με τον Βούλγαρη και τον Πρωτούλη αύριο θα είναι άγγελοι; Κι αυτοί που ζητείται να μπουν φυλακή με ποιο τρόπο θα επιλεγούν; Θα περάσουν από δίκη; Κι αν (τι «αν» -σίγουρα πες καλύτερα) τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί ή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταδικαστούν; Τότε ο λαός, ο υπέρτατος κριτής (που λένε κι ο Καρατζαφέρης με τον Ψωμιάδη) θα τους κρεμάσει; Όλα κι όλα θείο –εμένα οι κρεμάλες δεν μου αρέσουν. Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Κόμη Δράκουλα –όλο αυτό το θέαμα με το κορμί που συσπάται, κατουριέται και χέζεται όσο πεθαίνει εμένα μου κάνει σε κτηνωδία. Γούστο μου –έτσι; Άμα εσύ γουστάρεις αλλιώτικα –τραβήξου μόνος σου. Άσε που δεν έχω καταλάβει πώς προσδιορίζεται η κλοπή του δημόσιου χρήματος. Δηλαδή, θα κρεμαστεί μονάχα ο Τσοχατζόπουλος ή και ο δείνα δημόσιος υπάλληλος που έκανε κομπίνα και σούφρωσε 1 μύριο από το ΙΚΑ, ας πούμε; Και μαζί με τον δημόσιο υπάλληλο θα κρεμαστεί κι ο ιδιώτης συνεργός του; Ναι; Όχι; Γιατί;
-«Να γίνει δημοψήφισμα». Εντάξει –με τι θέμα; Μέσα ή έξω από το Μνημόνιο; Κι ας πούμε οτι αποφασίζεται «έξω» -μετά τι; Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο κοινωνικό (ευρωπαϊκό –παγκόσμιο) σύστημα αλλά θα τους πούμε «σόρι γκάις, δεν έχουμε να σας ξεχρεώσουμε» κι εκείνοι απλώς θα μας χτυπήσουν στην πλάτη απαντώντας «νέβερ μάιντ, γιού Γκρικς μπρόουτ δε λάιτς οφ σιβιλιαϊζέσιον –γουατέβερ γιου γοντ –γουέιτ ε μίνιτ του γουός άορ άσχολς του φακ ας κλιν» ή κάτι παρόμοιο; Δε θα ασχοληθώ με αυτά τα περί Επιτροπών Ελέγχου του Χρέους –έχω γράψει παλιότερα, μη γίνομαι και επαναλαμβανόμενος!
-«Να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του λαού». Μέγκλα και το στηρίζω αυτό. Αλλά ποια γνώμη; Εκεί στο Σύνταγμα δεν έχω ακούσει καμιά γνώμη –μόνο αφορισμούς! Από τέτοια έχουμε και στη βουλή –τι διαφορετικό ζητάνε οι συγκεντρωμένοι απ΄αυτά που λέει ο Τσίπρας ή ο Καρατζαφέρης;
-«Να κατοχυρωθεί η άμεση δημοκρατία στο Σύνταγμα της χώρας» (αυτό το διάβασα χτες και το έβαλα σαν ανέκδοτο). Δηλαδή ζητάνε να αυτοκαταλυθεί, από μόνο του ας πούμε, το Σύνταγμα! Γιατί δεν το κάνετε εσείς ρε παιδιά; Τι είναι το Σύνταγμα της Ελλάδας; Λέμινγκ –να αυτοκτονήσει αφ΄εαυτού του;

Μη σε κουράζω άλλο...

Η γιορτή στο Σύνταγμα είναι υπέροχη για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν τα λεφτά της ψυχανάλυσης. Μαζεύονται υπέροχα, γνωρίζονται υπέροχα, βαβουριάζουν υπέροχα, τρώνε και κάνα σουβλάκι –όλα υπέροχα. Βγάζουν τη συλλογική τους ενοχή και την ακουμπάνε στους αποδιοπομπαίους τράγους της Βουλής και φεύγουν ξαλαφρωμένοι. Αύριο ίσως λιθοβολήσουν και κάνα τραγί για να εξαγνιστούν τα κρίματά τους, δοκιμασμένες μέθοδοι...

Όσο όμως η κουβέντα θα αφορά πρόσωπα, τόσο θα πρόκειται για μια ακόμα πρόταση εφαρμογής του νόμου του Λυντς –φασιστιλίκι κι έτσι δηλαδή. Αν δεν γίνει εμφανές οτι το πρόβλημα έγκειται στο κοινωνικό σύστημα, αν δεν καταλάβουμε οτι η παθογένεια που ονομάζεται «ελεύθερη αγορά», ο κρετινισμός που καλείται «επίτευξη κέρδους» -όλες αυτές οι κτηνωδίες οδήγησαν στην εξαθλίωσή μας, τότε καλύτερα ας ξαναγυρίσουμε στους καναπέδες. Να μην πάθουμε και καμιά ηλίαση τζάμπα και βερεσέ!

Όσο η κουβέντα θα σχετίζεται με την αντίδραση στο «ξεπούλημα της πατρίδας μας» θα δικαιούμαι να υποστηρίζω οτι το όλο θέμα δε με αφορά (αφού ποτέ δεν ήταν δική μου αυτή η πατρίδα –άσε που η λέξη από μόνη της με κάνει να βγάζω μπιμπίκια) κι οτι τελικά όσοι αντιτίθεται στο «ξεπούλημα» είναι εχθροί μου όσο ακριβώς και η κυβερνητική πολιτική. Επειδή αυτό ακριβώς ΔΕΝ κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, δεν πουλά, δεν «ξεπουλά» με αποτέλεσμα να μου κόβει το μισθό και να ανεβάζει τους φόρους για να βγάλει τα κερατιάτικά της. Το ξεκαθαρίζω –ανάμεσα σε μια μείωση του μισθού μου κατά ένα ευρώ και στην πώληση της Ακρόπολης σε πολυεθνικό όμιλο σουπερμάρκετ προτιμώ σαφώς το δεύτερο. Γιατί δουλεύω για βιοποριστικούς λόγους και την Ακρόπολη την έχουμε γραμμένη στ΄αρχίδια μας πανελληνίως και διαχρονικώς –κάνω λάθος;

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε οτι η άμεση δημοκρατία είναι η (αργή, σπαστική, κουραστική, εκνευριστική, βραδυκίνητη) επεξεργασία όλων των απόψεων μέχρι τη στιγμή που το εμφανές θα γίνει φανερό και η κουβέντα θα αφορά πλέον μονάχα διαδικαστικά ζητήματα –αν δεν απαλλαγούμε λοιπόν από τα κοινωνικά μας κόμπλεξ –καλύτερα να μην τον εξευτελίζουμε τον όρο. Ας το πούμε «πικ νικ», ας το πούμε όπως διάολο θέλουμε αλλά όχι «άμεση δημοκρατία».

Και τελικά, αν δεν αποφασίσουμε οτι έχουμε κάτι να πούμε, αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε –ας μην απαιτούμε να μας ακούσουν. Γιατί μπορεί στο τέλος να το κάνουν και τότε ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ παλικάρι μου!

126 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πολύ συμφωνούμε. Αλλά τι είναι τελικά η άμεση δημοκρατία; Μαλακία κάναμε τόσο καιρό που την εκθειάζαμε; Δεν έχει καμμία χρησιμότητα σε μια μελλοντική καλύτερη κοινωνία; (ρωτάω τη γνώμη σου, δεν πάω να στη φέρω)

Έχει ένα καλό όλο αυτό, ο κόσμος συζητάει.

Ως τώρα ήξερα πως όταν κάνεις κάτι που υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, θα το καταλάβεις γιατί δεν θα είναι εύκολο, γιατί θα πονάει, γιατί θα πρέπει να ξεβολευτείς άσχημα κ.λ.π.
Αυτό μου φαίνεται πολύ εύκολο για να είναι κάτι που θα αλλάξει πράγματα. Περισσότερο ξεφουσκώνει την οργή.

Νίκος

The Motorcycle boy είπε...

Μα το έγραψα λίγο παραπάνω τι (νομίζω οτι) είναι η άμεση δημοκρατία! Κι όχι μόνο έχει χρησιμότητα σε μια μελλοντική καλύτερη κοινωνία αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη κοινωνία χωρίς την προσπάθεια εφαρμογής της.

Καλό είναι να συζητάει ο κόσμος -συμφωνώ, έτσι γενικά, αν αυτή μου η συμφωνία έχει κάποια χρησιμότητα. Από την άλλη βέβαια και στα καφενεία συζητάει χρόνια ο κόσμος αλλά προκοπή δε βγήκε.

Έχεις ένα δίκιο στο οτι κάθε αλλαγή συνεπάγεται αντιδράσεις κ.λ.π. Αλλά εδώ βρε παιδί μου δε βλέπω την παραμικρή κόντρα στο κίνημα. Οι πολιτικοί τους κατανοούν, τα ΜΜΕ τους εκθειάζουν, οι παπάδες τους στέλνουν πούλμαν... Τι να πω; Μακάρι να πάει ο κόσμος σ΄ένα καλύτερο αύριο έτσι βελούδινα -θα με συγχωρέσεις όμως που δεν ψήνομαι για κάτι τέτοιο;

ΗΛ. είπε...

Θα μπορούσα να συμφωνήσω στο σύνολο αν δεν το χάλαγες στο τέλος,αυτό το "ας τα ξεπουλήσει όλα αρκεί να μη μου κόξει ούτε ένα ευρώ"μου θυμίζει αυτό που λέμε μακρυά απ'τον κώλο μου κι ας είναι και μια σπιθαμή ή αυτό που λέν οι μορφωμένοι "γαία πυρί μειχθήτω".
Που πήγαν αυτά που έλεγες παλιότερα,όλα για όλους τίποτα για μας;
Δεν συνεχίζω γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας πάλι και επειδή εγώ δεν έχω θα φάμε το δικό σου χαχα.

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία μου, τι με νοιάζει αν τα ξεπουλήσουν; Δικά μου είναι; Έχουν καμιά σχέση με τη δική μου ζωή; Είναι σα να με ρωτάς: "να πουληθεί ο Σκορπιός ή να μείνει ιδιοκτησία κληρονόμων Ωνάση;" Στ΄αρχίδια μου.

Το "όλα για όλους -τίποτα για μας" το λέγανε οι Ζαπατίστας (και το μεταφράσανε λίγο ατσούμπαλα στο Σύνταγμα). Τι δουλειά έχει αυτό με το ρημαδομισθό που παίρνω; Δηλαδή στο δίλημμα ή πουλάμε την Ακρόπολη ή σου κόβουμε μισθό εσύ επιλέγεις κόψιμο μισθού; Δικαίωμα βεβαίως -αλλά εγώ δεν έχω όρεξη να γραφτώ στους Μεγάλους Ευεργέτες του Έθνους, δεν πάει να γαμηθεί κι η Ακρόπολη; Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν μου άρεσε.

ΗΛ. είπε...

Δε μιλάμε τώρα μόνο για την Ακρόπολη έτσι;μιλάμε για τη ΔΕΗ τις λίμνες τα λιμάνια τις παραλίες και όλα αυτά που έχουν αξία.
Το θέμα είναι ότι κιαυτά θα τα πουλήσουν και το μισθό θα σου κόψουν,και όταν θα τελειώσουν αυτά τι θα πουλήσουν για να σε πληρώσουν;το δίλημμα που αναφέρεις είναι τεχνητό.
Ούτε δικά σου είναι ούτε δικά μου ούτε και δικά τους να τα μοιράσουν μεταξύ τους,όλων μας είναι.
Και στο τέλος τι είναι αυτό που λεν πατρίδα;είμαστε όλοι εμείς που ζούμε εδώ εγώ εσύ τα παιδιά μας οι φίλοι μας τα σπίτια μας οι πλατείες που πηγαίνουμε βόλτα οι παραλίες που κολυμπάμε τα βουνά οι δρόμοι το νερό που πίνουμε ο αέρας που αναπνέουμε,γιατί λοιπόν να τα εκμεταλεύονται κάποιοι πονηροί;

bernardina είπε...

Είναι άμεση δημοκρατία αυτό που συμβαίνει στην Κάτω Πλατεία; Τότε γιατί πλακώσανε τους Μουλούδες; Είναι ακομμάτιστο; Τότε γιατί η παρουσία των Συριζαίων όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά και καπελώνει τα τεκταινόμενα με τη μαεστρία που τη διακρίνει; Το ζητούμενο είναι να μη φέρουν διακριτικά; Γι' αυτό ένας κακομοίρης που εμφανίστηκε με κόκκινη σημαία κόντεψε να λιντσαριστεί από το δημοκρατικό πλήθος;
Μπορεί η άμεση δημοκρατία να εφαρμοστεί στις σύγχρονες πολύπλοκες και χαοτικές ανθρώπινες κοινωνίες ή είναι ένα μοντέλο που απαιτεί πρώτα την αλλαγή στις δομές και κατακερματισμό των πολυάνθρωπων κοινοτήτων (μιλάμε για πόλεις εκατομμυρίων, όχι για την Αθήνα του Περικλή), άρα ουτοπία; Αυτές και άλλες πολλές είναι οι απορίες μου ως προς το πολιτικό σκέλος.
Και μια ακόμη ως προς το κοινωνικό. Ακούω και ξανακούω, διαβάζω αλλού όπως και εδώ, ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι στην τελική καλό γιατί ο κόσμος συζητάει. Απορία πρώτη: όλοι αυτοί μούγκα στη στρούγκα τη βγάζανε τόσα χρόνια; Δεν συζητούσαν; Κι αν ναι, τι συζητούσαν; Αν θα παντρευτεί τελικά η Σεχραζάντ τον Ονούρ; Είναι οι αποκοιμισμένοι μπροστά στην ΤV που ξυπνούσαν μόνο για να δουν την Τατιάνα και το Πάμε Πακέτο και τώρα ξύπνησαν για να μουτζώσουν το μπουρδέλο και να απαιτήσουν να καεί για να μπει στη θέση του Γιωργάκη ένας Γιώργαρος, σωσίας του άλλου από τα παλιά; Αν ναι, εξηγούνται πολλά από τα συμπεράσματά μου.
(συνεχίζεται)

bernardina είπε...

(συνέχεια)

Απορία δεύτερη: όλοι εμείς οι άλλοι (και, διάολε, είμαστε πολλοί...) που τόσα χρόνια όχι μόνο συζητούσαμε αλλά και βλέπαμε πως το πλοίο κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια προς τα βράχια και το φωνάζαμε σε κάθε ευκαιρία αλλά κανείς δεν μας έδινε σημασία (κάποιοι μάλιστα μας ειρωνεύονταν ανασηκώνοντας το φρύδι και συνέχιζαν να φορτώνουν πιστωτικές και διακοποδάνεια και να βλέπουν το αντίστοιχο της Τατιάνας και του Πάμε Πακέτο πριν πιάσουν πάλι το ροχαλητό) τώρα πώς ακριβώς πρέπει να νιώθουμε; Δικαιωμένοι; Φρικαρισμένοι; Έντρομοι; Οργισμένοι (μιας και το αγανακτισμένοι είναι πια για μας νερόβραστο); Μαλάκες; Χοντρομαλάκες; Όλα αυτά μαζί; Τι ρε παιδιά; Πείτε μου, εσείς που είσαστε λιγάκι πιο ψύχραιμοι, γιατί εγώ όταν ακούω τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ που κατάπινε τον αγλέορα να υπεραμύνεται της λαϊκής ιδιοκτησίας (παναπεί του συνδικάτου) και να ωρύεται να μην πουληθεί η ΔΕΗ στους ξένους, όταν ακούω τον κάθε αυθαίρετο καταπατητή εμπρηστή λαδωματία μικροαστούλη να φωνάζει όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (φυσικά, γιατί τότε δεν πρόκειται να μείνει φλούδι για πάρτη του), όταν βλέπω τον Πανίκα του κοινού ποινικού δικαίου και καρντάσι του Άνθιμου να φιλάει το χέρι του Μίκυ, όταν ακούω τον υπουργό του Μητσοτάκη, εκείνο το αντιστασιακό τζιμάνι που αναφώνησε "Καραμανλής ή τανκς", να το παίζει Γκόρτσος, να απειλεί με τη μαγκούρα του, να φωνάζει "έξω η χούντα του Πασόκ", να φύγουν οι Τροϊκανοί και να δανειστούμε από την Κίνα και τη Ρωσία (φύγε συ έλα συ, που έλεγε κι ο μακαρίτης) και τον Πολιτειολόγο Ζουράρι (έχουμε λαλήσει τελείως;) παρέα με τον Παπαθεμελή, τους κρατικοδίαιτους φοιτητοπατέρες καθηγητάδες και την Πατουλίδου στην ίδια εξέδρα να βρίζουν τον φασίστα Μπουτάρη (!!!!!) παθαίνω μια τρικυμία εν κρανίω κι αρχίζω να παραληρώ. Για να μην πω τι παθαίνω όταν ακούω τον Σαχλαμαρά να λέει ότι έντεκα χρόνια το έπαιζε Ωραία Κοιμωμένη και τώρα ξύπνησε για να πει το Μεγάλο Όχι και να σώσει τη χώρα (φαντάζομαι όπως έσωσε και το Μακεδονικό όταν ήταν ΥΠΕΞ). Μου 'ρχεται να του πω, ρε δεν αυτοκτονείς όπως αυτοκτόνησε η γιαγιά σου γιατί έχουμε βαρεθεί να ακούμε μεγαλοαστούς ψευτοπατριώτες να μας το παίζουν τιμητές των πάντων; Α, και πού ΄σαι, πες και στον Κουρασμένο του "η οικονομία μας είναι θωρακισμένη" να αφήσει τα τριπλόπιτα και να περάσει που έχω κάτι φωνήεντα να του ψιθυρίσω. Γιατί μας τον κρύβετε, οέο; Σε ποια κολυμπήθρα του Σιλωάμ τον λούζετε για να μας τον εμφανίσετε μετά, πλυμένο, γυαλισμένο και παρκεταρισμένο για να ζητήσει και τα ρέστα από τους "προδότες που μας ρίξανε στην ανάγκη των ξένων"; (εδώ μπαίνει μουσική υπόκρουση ¨"Τα Ξένα Χέρια είναι Μαχαίρια)" και να λανσαριστεί ως ο νέος Σωτήρας, όπως κακηώρα ο θειός του που κατέβηκε από το αεροπλάνο άσπιλος κι αμόλυντος για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία (ως όφειλε κατά τα ήθη της τότε εποχής, αφού πρώτα την είχε διακορεύσει με το παρακράτος και της είχε γαμήσει όλες τις τρύπες με τις εκλογές βίας και νοθείας).
Αλλά να δεις πώς το έχει πει ο Κάρολος... Α, ναι, η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία.
Γι' αυτό σου λέω ρε μότορα, τελικά δεν το γλιτώνω, το βλέπω το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει. Θα μεταναστεύσω στη Νέα Ζηλανδία γιατί η γελοιότητα αυτού του λαού βλάπτει πλέον σοβαρά την υγεία, ψυχική και σωματική.

The Motorcycle boy είπε...

Αν το δίλημμα είναι τεχνητό ρε φίλε γιατί τσιρίζουν όλοι "μην πουλάτε την πατρίδα μας"; Κι αν τελικά ΚΑΙ τα πουλήσουν ΚΑΙ μας κόψουν τους μισθούς γιατί προέχει η διεκδίκηση του να μην τα πουλήσουν από αυτή για τους μισθούς μας; Επειδή (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) όταν κόψανε στους Δημόσιους κι όταν κόψανε στους ιδιωτικούς δεν κουνήθηκε ούτε κωλοτρυπίδα -ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΕΛΑΤΕ, όλοι μέσα στη διαπραγμάτευση και ΜΕΤΑ την ψήφιση του νόμου άιντε να βγούμε στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε! Κάνω λάθος; Και τώρα που θα πέσει το δεύτερο κόψιμο μισθών τον Ιούλη δε βλέπω να προγραμματίζεται κινητοποίηση σε βάρος των μπάνιων. Εκ των υστέρων θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων!

Άμα τώρα θέλεις να τα πάρουμε όλα αυτά (γιατί να μας τα δώσουν αποκλείεται) -θάλασσες, λίμνες, ακρόπολες κλπ -μέσα κι εγώ μαζί σου. Αλλά όταν πας να τα πάρεις βιαίως λίγη σημασία έχει αν στην ταμπέλα γράφει Ελληνικό Κράτος ή Καρφούρ -κάνω λάθος;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που λέμε πατρίδα, εγώ είμαι Ολυμπιακός και Εθνική Βραζιλίας στο ποδόσφαιρο, Εθνική Κούβας στο μποξ και στο μπέιζμπολ και Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γουστάρω επίσης Ινταστριάλες και Ρεντ Σοξ (αλλά δεν το κάνω θέμα).
Λέω λοιπόν οτι η κουβέντα περί της πατρίδας μας που πωλείται είναι κάτι που δε μ΄ενδιαφέρει (περισσότερο από 1 ευρώ μισθού) και με ενοχλεί γιατί νομίζω οτι αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Και λέω οτι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -κόβει μισθούς κι αν τη στριμώξεις θα σε ρωτήσει: "μα τι ήθελες; να πουλήσω την πατρίδα;" Κι αν μπεις σ΄αυτή την κουβέντα γαμήθηκες. Το γιατί το είπες και μόνος σου στην αρχή.

The Motorcycle boy είπε...

Βερναρδίνη, με κάλυψες τόσο που με υπερκάλυψες!

Πάντως μπορώ να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις σου:
-Δεν είναι άμεση δημοκρατία αλλά κι εγώ αν ήμουνα, τους μουλούδες θα τους πλάκωνα (πολύ γκάρισμα ρε παιδί μου).
-Είναι ακομμάτιστο αλλά ο Σύριζα δεν είναι κόμμα, είναι στάση ζωής. Άλλωστε κι εμείς όποτε κάναμε πάρτι στη σχολή παρακαλάγαμε να έρθει καμιά Ρηγού μπας και πηδήξουμε.
-Η κόκκινη σημαία ΕΙΝΑΙ διακριτικό και καλώς τον λιντσάρανε, αλλά η Ελληνική σημαία ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
-Μπορεί η άμεση δημοκρατία να εφαρμοστεί αρκεί να το κάνουμε σε επίπεδο γειτονιάς. Ή αλλιώς κομμούνας. Όταν μαζεύονται 500.000 μπορούν να γίνουν πολλά ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
-Εσείς που τα λέγατε τόσα χρόνια είσαστε μαλάκες και ντεμοντέ. Σήμερα πρέπει να τα λες -όχι προχτές!
-Δίπλα στο λήμμα "καιροσκόπος" του λεξικού μου υπάρχει η φωτογραφία του Μίκη. Νομίζω μάλιστα οτι πανάξια κατέχει θέση στο πάνθεο των ελεεινών δίπλα στον Παπαντρέα, τον θείο Κωνσταντίνο και το Μητσοτάκ.

Αυτάαααα

bernardina είπε...

Καλά εντάξει, μαλάκες είμαστε και το ξέρουμε. Αλλά όχι και ντεμοντέ! Απλώς ήμασταν μπροστά από την εποχή μας, χαχαχα.
Πλάκα πλάκα, ναι, και το τάιμινγκ (βαριέμαι-ν'-αλλάζω-γλώσσα) έχει τη μεγάλη, καίρια σημασία του. Το τραγελαφικό είναι ότι και ΤΩΡΑ φωνάζουμε, αλλά πού ν' ακουστούμε μέσα στην οχλοβοή και τον κουρνιαχτό. (Και πού ν' ακούσεις κοσμητικά επίθετα που εισπράττουμε ένθεν κακείθεν).
Κι αύριο θα είναι αργά. Να το δεις...
Άρα;...

ΥΓ. Τι σχέση έχει ο σύριζας με τον Ρήγα ρε μότορα; Μην τα μπλέκεις, θα μπερδευτείς, χεχε. Άλλωστε οι πιο πολλοί, σιτεμένοι πια, πήγανε με τον μπαρμπα-Φώτη

ΗΛ. είπε...

Εγώ δεν είμαι Μπάρτσα ούτε θρύλος είμαι με το Λάτβαλα και με τον Οζιέ.
Αν θες τη γνώμη μου ούτε να ξεπουλήσουν ούτε να κόψουν μισθούς,η ευθύνη της κατρακύλας έχει ονοματεπώνυμο και ντορό,ας τον ακολουθήσουν,όλα τα άλλα θα έρθουν αν έχουν θέληση.

The Motorcycle boy είπε...

Ντεμοντέ! Διότι τι ήταν το πειρατικό σακάκι μετά τον Άνταμ Άντ και πριν τους Πειρατές της Καραϊβικής; Πρωτοπορία ήταν; Ενώ τώρα! Ε!

Μετεξέλιξη του Εσωτερικού δεν είναι ο Σύριζας; Δεν έχουν πια ούτε γκόμενες της προκοπής -μόνο τα πουρομπερλιγκουέρια έχουν μείνει; Τόσο πολύ αλλοτριώθηκε ο αγώνας;

The Motorcycle boy είπε...

Ηλία, εδώ είναι η σοβαρή διαφωνία. Θυμάσαι τι έχω σούρει στον χονδρό τον προηγούμενο, αλλά όχι φίλε! Δεν υπάρχουν ονοματεπώνυμα εδώ πέρα, υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΠΑΘΟΓΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Όσο δεν άλλάζει το σύστημα δεν θα αλλάζει και η εξαθλίωση. Ακόμα κι αν βάλουμε τους πάντες φυλακή, ακόμα κι αν δημεύσουμε ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, απλώς θα δώσουμε ταμειακή αβάντα στον επόμενο Παπανδρέου ή Καραμανλή να κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους.

Εντάξει, κι εμένα η γνώμη είναι να μας δώσουν αυξήσεις και να φτιάξουν την Ακρόπολη να την κάνουν κρατικό μπαρ, να πίνουμε τζιτζερέιλ με κουπόνια -αλλά ποιος μας ακούει!

ΓΛΑΥΚΟΣ είπε...

Είσαι εκτός θέματος γιατί ερμηνεύεις το σήμερα με τους όρους του παρελθόντος. Καλός ο χαβαλές, αλλά εδώ μας έχουν βάλει στην κρεατομηχανή και κάποιοι θα πρέπει να αντιδράσουν για όλους μας και για σενα στην τελική. Και σίγουρα όχι με τους τρόπους που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου, για να εμηνεύσουμε το σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε όρους του παρελθόντος μέχρι η φρέσκια εμπειρία να τους αντικαταστήσει με διαφορετικούς όρους -όλο αυτό λέγεται επιστήμη.
Πώς αλλιώς δηλαδή να ερμηνεύσω; Με όρους του αύριο που θα μου έρθουν μέσω επιφοίτησης;

Στην κρεατομηχανή μάς έχουν βάλει χρόνια πολλά (η παρομοίωση της κρεατομηχανής ΄ήταν ντεμοντέ από την εποχή που την εικονοποιούσαν στο Γουολ των Πινκ Φλόιντ μιας και μιλάμε για παρελθόν). Το οτι πρέπει κάποιοι (όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα) να αντιδράσουν ήταν γνωστό από την εποχή του θείου Μαρξ. Το οτι το σύστημα μεταλλάσσεται και οι τρόποι αντίδρασης αλλάζουν είναι επίσης γνωστό κι αποδεκτό από την εποχή του Τζέρι Ρούμπιν και του Άμπι Χόφμαν. Το ρεζουμέ βέβαια μετά αυτή τη βλακώδη επίδειξη που σου κάνω τόση ώρα είναι το εξής:
Πες μου ενάντια σε τι αντιδρούν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και με ποιους τρόπους το πράττουν. Γιατί, όπως ξέρεις, κάθε δράση κρίνεται από τον στόχο που θέτει και τα μέσα που χρησιμοποιεί για να τον πετύχει -όχι από τις καλές της προθέσεις. Έχω άδικο;

ΓΛΑΥΚΟΣ είπε...

Το πιο εκνευριστικό ρε συ είναι ότι έχεις κάθε φορά την απάντηση έτοιμη στο τσεπάκι σου.

Να μην μας κόψουν τους μισθούς είναι ένα ζήτημα (που θα μας τους κόψουν έτσι κι αλλιώς) και επομένως δεν τίθεται δίλλημα γιατί και την Ακρόπολη θα πουλήσουν και εμάς θα ξεζουμίσουν.

Ξαναλέω ότι η κατάνοηση του καινούργιου είναι αδύνατη με όρους του παρελθόντος.

Το Σύνταγμα δεν είναι παρέλαση, ούτε group therapy...το ίδιο θα λέγαν και για τον Μάη του 1968 και είμαι σίγουρος ότι το έλεγαν κάποιοι στις μέρες του.

Δεν ξέρω τι περίμενες να ακούσεις, αλλά αυτό που διεκδικούμε είναι το αυτονόητο. Δεν κατεβάζουμε ιδεολογική πλατφόρμα ούτε ιδρύουμε θρησκεία.

Αρκεί να πάρουν πίσω το Μεσοπρόθεσμο για αρχή, να φύγει η Κυβέρνηση, έξω από τον Μηχανισμό, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πληρώνουμε, δεν πουλάμε, δε χρωστάμε....Τέλεια και παύλα ...Αν αυτά δεν σε εκφράζουν σημαίνει απλά ότι είσαι απένταντι και αποδέχεσαι την ιστορία σαν ένα φυσικό φαινόμενο.

Καλές ο αισθητικός χιπισμός και τα συναφή του, αλλά όταν πεθαίνουν άνθρωποι, χάνονται δουλειές κάθε μέρα και εμείς βαυκαλιζόμαστε να μην χάσουμε ένα ευράκι από το μισθό μας ..νομίζω και ξαναλέω ότι είμαστε τουλάχιστον εκτός θέματος ...

admin είπε...

Αυτό που χρειάζεται είναι μια αμεση δημοκρατία η οποία όμως να είναι και αντιπροσωπευτική.

Δηλαδή πρωτοβάθμιες παραγωγικές συνελεύσεις (συνελεύσεις ανά χώρο δουλειάς) και εκλογή εκπροσώπων για την εθνοσυνέλευση.

Οι πρωτοβάθμιες παραγωγικές συνελεύσεις μπορούν να προτείνουν, να στηρίζουν ή να απορρίπτουν νόμους . Οι αντιπρόσωποι στην εθνοσυνέλευση εκλέγονται από κει και οι αντιπρόσωποι είναι αιρετοί και ανα πάσα στιγμή ανακλητοί από την πρωτοβάθμια παραγωγική συνέλευση που τους εξέλεξε-επέλεξε.
Επίσης κανένας διαχωρισμός νομοθετικής-εκτελεστικής εξουσίας. Το ¨κοινοβούλιο¨ να είναι εργαζόμενο σώμα, και να νομοθετεί και να μεριμνά για την εφαρμογή των νόμων. όχι παραθυράκια στους νόμους και παπαριές.

Ή έτσι ή αλλιώς θα χουμε πάντα παραλλαγές της σημερινής "δημοκρατίας"

diagrafixreous.blogspot.com

ΗΛ. είπε...

Mε το ονοματεπώνυμο εννοώ όλη την αστική τάξη και το σύστημα που την υπηρετεί.

Chocorello είπε...

Ευχαριστώ Μότορ - ευχαριστώ Μπερναντίνα, που δεν είμαι μόνος σε αυτη τη γαμημένη χώρα.

Αλλά όντως: "'Αρα;"

C.

bernardina είπε...

Chocorello,
το "άρα;" ρώτα το από τον παραπάνω που δηλώνει

"Αρκεί να πάρουν πίσω το Μεσοπρόθεσμο για αρχή, να φύγει η Κυβέρνηση, έξω από τον Μηχανισμό, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πληρώνουμε, δεν πουλάμε, δε χρωστάμε....Τέλεια και παύλα ...Αν αυτά δεν σε εκφράζουν σημαίνει απλά ότι είσαι απένταντι και αποδέχεσαι την ιστορία σαν ένα φυσικό φαινόμενο".

Φαίνεται πως εκείνος έχει τις απαντήσεις. Αντίθετα, εγώ τις ψάχνω ακόμα, κι ας μην ανήκω στους απέναντι. Απλά δεν καταδέχομαι να παριστάνω τον τζάμπα μάγκα γιατί με πορδές δεν βάφονται αβγά.
Μέχρι τώρα άκουγα να παραλληλίζουν το "κίνημα των αγανακτισμένων" με τη Γαλλική Επανάσταση, με την Οκτωβριανή Επανάσταση, ακόμα και με την επανάσταση του εικοσιένα. Τώρα το είδα και με τη μπέρτα του Μάη και ήρθε κι έδεσε το γλυκό.
Το ρόλο του Σαρτρ αλήθεια ποιος τον παίζει στην Πλατεία; Ο Κωνσταντίνου;

savon des bebes gentilles είπε...

δεν ξέρω αν προλαβαίνω να επανέλθω δειτε αυτο http://www.rednotebook.gr/details.php?id=2658

γενικά πιστεύω οτι υπάρχει ένα πρόβλημα να αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές μας φαντασιώσεις και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα.

The Motorcycle boy είπε...

Γλαύκο, κι εσύ όταν μεγαλώσεις και φοράς πουκάμισα σαν τους σοβαρούς κυρίους θα τις έχεις στο τσεπάκι τις απαντήσεις. Τώρα με τα τισερτάκια πού να τις βάλεις;

Δεν είπα οτι δεν θα μας κόψουν μισθούς, είπα οτι ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ θα προτιμούσα να πουλήσουν την Ακρόπολη παρά να μου κόψουν 1 ευρώ (για μισό το συζητάω). Είπα επίσης οτι όσοι κόπτονται περί της πατρίδας μας που πωλείται είναι εν δυνάμει πρόθυμοι (και έτοιμοι) να μπουν στην κουβέντα: μισθοί ή Ακρόπολη την οποία έχει ανοίξει το Πασόκ και θα τη συνεχίσει η όποια αυριανή κυβέρνηση.

Συμφωνώ οτι η κατανόηση του καινούργιου είναι δύσκολη γι΄αυτό το συζητάμε εδώ μέσα. Αν ήταν εύκολη ποιος ο λόγος της αντιπαράθεσης;

Κάνεις ΜΕΓΑ λάθος εάν πιστεύεις οτι τον Μάη του 68, τον Νοέμβρη του '73 ή ακόμα και τον Δεκέμβρη του '08 λέγανε οτι ο κόσμος κάνει ψυχοθεραπεία ή παρέλαση. Μιλάγανε για αλήτες, για εχθρούς της κοινωνίας και της δημοκρατίας και βγάζανε τους μπάτσους στα στενά να παραφυλάνε. Αυτή η γενική αποδοχή τύπου Συντάγματος ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ σε καμιά από τις παραπάνω εξεγέρσεις.

Αυτό το αυτονόητο που διεκδικείτε, πες το μου ρε παιδι μου γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει. Ειλικρινά μιλάω. Δηλαδή, ας πούμε, αυτονότο εγώ θεωρώ την κατάργηση του απάνθρωπου καπιταλισμού για παράδειγμα -αυτό διεκδικείτε;

Να πάρουν πίσω το μεσοπρόθεσμο -κι εγώ μαζί σου. Τα λεφτά για τα έξοδά του, το κράτος, από που θα τα βρει; Να φύγει η κυβέρνηση βεβαίως. Και ποιος να έρθει; Να βγούμε από τον Μηχανισμό -ΟΚ. Και τα χρωστούμενα δεν θα τα δώσουμε; Να βγούμε από την Ε.Ε. -εντάξει κι αυτό. Λοιπόν η πρόταση είναι να κάνουμε ένα δεύτερο "Έξω από το ΝΑΤΟ" τύπου γερο-Καραμανλή με κυβέρνηση ΝΔ ή να αλλάξουμε το πολίτευμα της χώρας, να κλείσουμε τα σύνορα και να το παίξουμε μόνοι εναντίον όλων; Θα ήθελα λίγη παραπάνω πληροφορία.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο αισθητικός χιπισμός αλλά νομίζω οτι οι δικές μου απόψεις για το πως να μη χάσουμε το μισθό μας είναι πιο συναφείς να μην χάνουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι από τις βόλτες στο Σύνταγμα. Εκτός, επαναλαμβάνω, αν υπάρχει η πρόταση για αλλαγή πολιτεύματος και δεν το πήρα είδηση. Υπάρχει;

The Motorcycle boy είπε...

Admin, μια άμεση δημοκρατία δεν χρειάζεται να είναι αντιπροσωπευτική εφόσον είναι άμεση. Δηλαδή δεν χρειάζεται να εκλέξεις κάποιους να σε αντιπροσωπεύουν, να μιλάνε "στο όνομά σου" -απλώς εξουσιοδοτείς κάποιους να μεταφέρουν την άποψή σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο. Και το θέτεις σωστά, η αμεσότητα της εκπροσώπησης εξαρτάται από το μέγεθος της συνέλευσης. Οι γειτονιές, οι χώροι εργασίας, οι σύλλογοι αποφασίζουν και οι αποφάσεις τους μεταφέρονται παραπέρα.

Ηλία -ααα, τώρα εντάξει, συμφωνώ.

Chocorello, δεν κάνει τίποτα. Κουβέντα γίνεται και, ειλικρινά, θέλω να πειστώ οτι οι εντυπώσεις μου είναι λανθασμένες.

Μπερναρντίνα, όσο Σαρτρ είναι ο Κωνσταντίνου νιώθω πανευτυχής. Μη βγει κάνας Πλεύρης για Σαρτρ και τρέχουμε...

Savon, δεν μπορώ να το δω ρε γαμώτο -με μπλοκάρει. Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο "πολιτικές φαντασιώσεις". Πάντως, τόσα χρόνια έχω μάθει οτι το πολιτικά φαντασιακό είναι το μόνο που μπορεί να μετρέψει το πολιτικά θεσμισμένο -το ίδιο πράγμα εννοούμε;

The Motorcycle boy είπε...

Savon, το διάβασα τελικά το κείμενο και η ερώτηση είναι μία: δε με λυπάσαι καθόλου;

Για να μην το πολυλογίσω θα αντιγράψω μια φράση -απλώς σαν υλικό για σκέψη:
"Ξεκινώντας από το δεύτερο να θυμίσω μονάχα πως τα ίδια ΜΜΕ ήταν ακόμα πιο θετικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, πριν αυτές γίνουν (ή παρουσιαστούν) ως βίαιες."

Β.Δ. Καργούδης είπε...

http://www.athina984.gr/node/151546

The Motorcycle boy είπε...

Εσύ αγόρι μου έχεις βαλθεί να με εκθέσεις, να μη μπορώ να βρω ένα καλό παιδί ν΄αποκατασταθώ στον αιώνα τον άπαντα η μεγαλοκοπέλα!

Υ.Γ.1: Και σε τρώει ο απαυτούλης σου να φας βρισίδι μου φαίνεται! Καλά λόγια για μένα; Είσαι σοβαρός;
Υ.Γ.2: Ευχαριστώ πάντως, ειδικά επειδή τα παραλές.

Godot είπε...

Συμφωνώ 99,9%.
Χθες ήμουν αργα εκεί με 2 Μήτσους (Πουλίκα και Πολύτιμο) οι οποίοι θα έπαιζαν όταν τέλειωναν τη μαλακία τους τα πιτσιρίκια.
Σαν πάρτυ γυμνασίου ήταν με τους γονείς μέσα και τα κορίτσια μαζεμένα στον καναπε.Στον Πολύτιμο του ζήτησαν να φέρει και το πιάνο του.
Θαυμάσιο επίσης το http://real-democracy.gr/. Πας αριστερά, Επιλέγεις πόλη, και τρως ένα γευστικότατο "Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα."
Έρχεται μια ντροπή και μια ξεφτίλα σαν χιονοστοιβάδα.
Και παει στο διάολο, δεν πειράζει. Πρώτη φορά θα 'ναι;
Τι θα πατήσει εκεί πάνω σκέφτομαι...
Καλημέρες.

GIORGOS είπε...

Δεν ξέρω ποιοί παραλένε τι για σένα,
πάντως εγώ όταν διαβάζω σχόλια τύπου ''είδα το Debtocracy,'ξύπνησα' και κατέβηκα στο Σύνταγμα συνειδητοποιημένος''
καταλαβαίνω πολλά και εκεί που βαριέμαι,ξεβαριέμαι απότομα και δίνω περισσότερη προσοχή στα λόγια σου.

The Motorcycle boy είπε...

Κουμπάρε, αυτό το 0,1% της διαφωνίας μας με προβληματίζει -με κάτι τέτοια εκφυλίζονται οι επαναστάσεις, μη νομίζεις!

Ο Πολύτιμος και πάλι καλά να λέει που του ζητήσανε μόνο να φέρει το πιάνο του -θα μπορούσαν να του απαγορεύσουν να παίξει πάνω από 15 λεπτά για να υπάρχει ίδια μεταχείριση με τους καθηγητές πανεπιστημίου που κουβαλάνε να τους πουν τη βαρύγδουπή τους.
Μισή ντροπή δική τους, μισή δική μας -αλλά έχω την υποψία οτι δεν ξέρουν να μοιράζονται και τη φορτώνουν όλη σε μας. Αυτό το "τι θα πατήσει πάνω" με τρομοκρατεί κι εμένα αλλά το παίζω ξεμωραμένος και ησυχάζω. (Ερώτηση: το λένε Ρίαλ το ντιμόκρασί τους επειδή το σπονσοράρει η εφημερίδα του Χατζηνικολάου ή απλώς επειδή κατέχουν την απόλυτη αλήθεια σαν τον Πάπα Πίο τον ΙΓ ας πούμε;)

Γιώργο, αυτός που ξύπνησε με το Ντεμπτόκρασι απλώς δίψασε στον ύπνο του. Μέχρι την κουζίνα θα πάει να πιει λίγο νερό (αν δεν έχει προνοήσει ν΄αφήσει κάνα ποτήρι στο κομοδίνο) και μετά θα ξανακοιμηθεί γαλήνιος.

Godot είπε...

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους: ο Πάπας Πίος ο ΙΓ είναι ο Χατζηνικολάου. Μετενσάρκωση λέγεται αυτο, γνωστά πράματα. Επίσης δεν το σπονσοράρει μόνο η "Αληθινή Εφημερίδα". Υπάρχει το "Αληθινό Βρώμικο" (μαζί το φάγαμε), η "Αληθινή Χρεοκρατία" (το ελληνικό Zeitgeist είναι αυτό;), η "Αληθινή Φωνή του Λαού" (σαν τις συγκεντρώσεις του Κύρκου - και μετά στον Αλσανίδη για πατσά) και γενικώς όλη η αλήθεια είναι εκεί, πέριξ του συντριβανίου (του αληθινού).
Πέμπτη ή Τετάρτη(?) βράδυ, πήρε ένας το μικρόφωνο και είπε το "Πιστεύω". Το πιστεύεις; Και το ήξερε όλο νεράκι ο μπαγάσας.
Είναι τέτοια η σύγχυση στις καθημερινές μαζώξεις (οι Κυριακάτικες έχουν άλλο περιεχόμενο και ένθετα), που ρωτώντας τον Πουλίκα "τι μιζέρια είναι αυτή ρε; που πα να τραγουδήσεις;" μου ανέλυσε συμφωνώντας, ότι φταίει και η Αριστερά που πολέμησε το Rock και είχε ανοχή στη Jazz επειδή δεν έχει στίχους. Δε λέω, έχουν κάποια βάση αυτά, αλλά μάλλον ψεκάσανε χαμηλά τελευταία.

Για τα ύστερα (που τιμούν τα πρώτα) , εσύ που δεν κατεβαίνεις θα φταις. Αμφιβάλλεις; Εγώ που πάω και ως ποδηλάτης (Β.Σοφίας άδεια - Ρίχνει τη μπάκα) και τραβάω και φωτό για το "Ημερολόγιο της Περήφανης Κότας 2011" θα βγω και αγωνιστής στο τέλος. Μη σου πω, υπερθεματίζοντας (προσοχή-δεν είπα καπελώνοντας) θα τραγουδήσω "Δύο τα Χελιδόνια κι η Άνοιξη με εκπτώσεις" - μέχρι και με σύνταξη θα βρεθώ από σπόντα. Εσύ θα παραμείνεις καθεστωτικός και θα κάνεις πρωτοσέλιδο στη Real News για τα μιλφέιγ που γέρνουν.

Τα αγωνιστικά σχοινάκια δε, αυτό είναι απόλαυση! Εκεί κατοικεί η ελπίδα! (Τώρα η φράση "φωλιά του φιδιού" πως διάολο μου ήρθε στο μυαλό; Εντάξει, είμαι αρνητικός και φοβικός. Γνωστές οι παθήσεις μου).

ΥΓ. Ο Πολύτιμος χτύπησε 80 ο μπαγάσας και κουβαλάει και πιανο στα δύσκολα αμα λάχει.

Mr.Fixit είπε...

"Αρκεί να πάρουν πίσω το Μεσοπρόθεσμο για αρχή, να φύγει η Κυβέρνηση, έξω από τον Μηχανισμό, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πληρώνουμε, δεν πουλάμε, δε χρωστάμε....Τέλεια και παύλα ."

Πώς δεν το σκεφτήκαμε ρε πούστη μου; Σαν να λέμε "άκου κύριε τοκοφλύφε, τότε που πέσαμε στην ανάγκη, σου ζητήσαμε πέντε δεκάρες για να πάρουμε ένα κουρσάκι-μη μας πούνε και γύφτους. Τώρα που δεν έχω να στα δώσω (ούτε άμα πουλήσω το αμάξι), σταματάω να αναγνωρίζω το χρήμα ως ιδιότητα. Δεν έχω να σε πληρώσω, άρα δε σου χρωστάω. Μη μου σπάσεις τα γόνατα." ΙΔΙΟΦΥΕΣ! Έξω αυτοί! Έξω οι άλλοι! Αρκεί να μην είμαστε εμείς οι μέσα, σωστά;

Τέλεια και πάυλα όπως λέει κι ο ίδιος...

Godot είπε...

Mr.Μαστόρι:
"Και τελικά, αν δεν αποφασίσουμε οτι έχουμε κάτι να πούμε, αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε –ας μην απαιτούμε να μας ακούσουν. Γιατί μπορεί στο τέλος να το κάνουν και τότε ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ παλικάρι μου!"

Γυάλισε τη γυάλα του, γι' αυτό τα λέει αυτά. Κι είναι κι αυτό το κληρονομικό χάρισμα που του βγαίνει ώρες-ώρες που με βάζει σε σκέψεις.

Μη σε μαυρίσω βραδιάτικα, αλλά κάτι είναι στη γωνία και κοιτάει κατά δω.

The Motorcycle boy είπε...

Godot, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ε; "Τι ήθελα ο μαλάκας και σ΄άφησα να μιλήσεις ρε Χρόνη!"

Πάντως, το "Πιστεύω" το είχε πει κι η Σούζι στην πρώτη της εμφάνιση με τον Βίσιους στο μπάσο, τίγκα στους αγκυλωτούς σταυρούς. Κι επειδή από σταυρούς έχω δει οτι κυκλοφορούν μπόλικοι στην πλατεία, κοίτα να μου βρεις τον εγχώριο Τζόνι Ρότεν και κυρίως (διότι θα πρόκειται περί δημόσιο-γραφικής επιτυχίας) τον εγχώριο ΜακΛάρεν.

Η Αριστερά πολέμησε το ροκ γιατί τα πουλενάκια της είχαν μετοχές ή συμμετοχές στις μεγάλες δισκογραφικές -όταν έγινε το ροκ σαν τα μούτρα της Αριστεράς (Τσακνής, Μαχαιρίτσας, Μικρούτσικοι, Βασιλάκης) το προμοτάρησε η τιμημένη. Μιλάμε για την Αριστερά την καλή -έτσι; Όχι την άλλη τη λούμπεν...

Έγινες και ποδηλάτης, θα ρίξεις και τη μπάκα -ποιον θα βρουν να σφάξουν μανούλα μου οι επαναστάται όταν καταλάβουν οτι δεν έχουν καταλάβει την εξουσία; Άσε να εκπροσωπώ την "ουδετερότητα στο απόσπασμα" που γράφουν κι οι κατσαρολάκηδες!

Ο Πολύτιμος χτύπησε τα 80 επειδή είχε πάει στο σπίτι των Κουρελιών -τις προάλλες έβλεπα και Παναγιωτίδη με Τζούμα, με μια ανάσα θα τα φτάσουν τα 100! Κάτι τους είχαν ποτίσει εκεί πέρα -δεν εξηγείται...

Fixit, πάντως ακόμα και μ΄αυτό εγώ δεν έχω πρόβλημα. Δηλαδή, άμα μου πεις: "στα πήρα και τώρα που είναι να στα γυρίσω την κάνω άστα λα βικτόρια σέμπρε, ξηγιέμαι και μια επανάσταση, κλείνω τα σύνορα και τσου ρε λάκη!" μέσα είμαι και μαζί σου. Αλλά τώρα να μου λες οτι δεν θ΄αλλάξεις τίποτα εκτός από την κυβέρνηση (θα φέρεις ΝΔ) και νόμισμα (θα γυρίσεις δραχμή) κι έτσι θα καθαρίσεις... Ε, κάτσε ρε μεγάλε! Πες μου τη συνταγή να την εφαρμόσω και στο καταναλωτικό μου!

bernardina είπε...

Κσιπνάτε ρεεεε!

Τα 'χε πει ο άθρωπας, αλλά εσείς δεν ακούγατε. Τώρα να δείτε τι θα πάθετε.

http://www.ksypnare.com/2011/06/11901-10611.html

11901, αν το γυρίσεις ανάποδα 10911, Τυχαίο; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!
Ε, ρε γλέντιαααααα..

Αλλά μη σκιάζεστε αδέρφια, ειδικά εσείς που "έχετε με το μέρος σας την ομορφιά ενώ οι άλλοι είναι με τους σατανικούς τραπεζίτες και το φτουκακά χρήμα" (όοοχι, δεν πάτε για ψυχοθεραπεία κάτω στην πλατέα, για την άμεση δημοκρατία πάτε). Τώρα που σας εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ο Κο κο κός και σας συνέστησε να μείνετε αγνοί και αμόλυντοι μέχρι να έρθει να σας κυβερνήσει και να φτάσουμε ως την Κόκκινη Μηλιά, ο αγώνας σας δικαιώνεται.

bernardina είπε...

Λαμβάνει πολλά μηνύματα, λέει, το πουλάκι μου.

http://antiratsistis.blogspot.com/2011/06/blog-post_7772.html

(Και κάποια άλλη άκουγε φωνές και την κάψανε στην πυρά).

Είπαμε, όταν σπάσει το κιούγκι βγαίνουνε στην επιφάνεια κάθε λογής ευωδιαστά λύματα...

The Motorcycle boy είπε...

Κοίταξε Μπερναρντίνα, εφόσον τα λινκ που μου παραθέτεις δεν είναι κομματικά θα τα αφήσω στη σελίδα μου ακολουθώντας την λαϊκά καθαγιασμένη τακτική των αγανακτισμένων Ελλήνων του Συντάγματος. Μην τολμήσεις όμως να μου λινκάρεις τίποτα από ΟΑΚΚΕ μεριά ή τίποτα του ΕΑΣ γιατί μαύρο φίδι που σ΄έφαγε! Εντάξει;

Yiannis G είπε...

Εξαίρετος!

The Motorcycle boy είπε...

Με αυτή σου την εκτίμηση αναφέρεσαι στο οτι αφήνω τα λινκ του Κοκού και του Λιακό -έτσι; Χαχαχαχα, πλάκα κάνω -χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ μου και σ΄ευχαριστώ πολύ που το διάβασες.

McZab είπε...

Καταβάλλω τεράστιες προσπάθειες να διαφωνήσω μαζί σου αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα.
Και κατέβηκα, και ξανακατέβηκα, και μίλησα, και άκουσα, και πίστευα ότι την Κυριακή που έφτασε η ιστορία στην κορύφωσή της (αριθμητικά εννοώ) μπορεί και να γινόταν αυτό το μικρό βήμα που χρειάζεται για να περάσει κανείς στο επόμενο επίπεδο. Δεν έγινε. Και γιατί να γίνει άλλωστε; Είδα στο καπάκι και κάτι συναδέλφους νεοδημοκράτες και είπα "Αυτό είναι, δεν ξαναπατάω" εκτός αν με πάρουν τηλέφωνο οι δικοί μου και μου πούν "παράτα τα όλα και κατέβα, σε μισή ώρα θα πίνουμε καφέ στο κυλικείο της βουλής"...Αναμένω κι εγώ το τηλέφωνο.

Godot είπε...

"H επικοινωνία σας είναι κομμένη. Μπορείτε να καλείτε μόνο αριθμούς έκτακτης ανάγκης. H επικοινωνία σας είναι κομμένη. Μπορ-" κλικ.

McZab είπε...

Ε, κι αυτό έκτακτη ανάγκη είναι...Ή μάλλον καθόλου έκτακτη, τακτικότατα με πιάνει.

The Motorcycle boy είπε...

Αααα, έχω πιει καφέ στο κυλικείο της Βουλής -πολύ χάλια! Αλλά έχει φτηνό ουίσκι, ενάμιση ευρώ, όπως με πληροφόρησε ένας φίλος.
Πάντως Mc το όλο μου πρόβλημα είναι το εξής απλό: για να περάσει η κοινωνία σε μια (επόμενη, διαφορετική, καλύτερη -διάλεξε τη λέξη) φάση θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη συνειδητοποίηση εκ μέρους ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ των πολιτών. Για να πάμε, ας πούμε, στον αναρχισμό (βάζω τυχαίο παράδειγμα) θα πρέπει να έχουμε ΕΣΤΩ ένα 10% του συνολικού πληθυσμού αναρχικούς (όπως είχαν και στην Ισπανία το '30, που τον ήπιαν κιόλας!) Με αυτό το σκεπτικό κοιτάζω τι έχουμε εκεί πέρα και βλέπω οτι έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό εθνικισμού, ένα (μικρό ελπίζω) ποσοστό "που΄σαι ρε Γιώργη Παπαδόπουλε" και ένα επίσης μεγάλο ποσοστό των οποίων η τάση είναι προς το "αποδιοπομπαίος τράγος -κρεμάστε τον Χ και όλα θα φτιάξουν". Αν κάνω λάθος εσείς που έχετε πάει παρακαλώ διορθώστε με. Με αυτά τα δεδομένα εμένα δε μου προκύπτει καλύτερο αύριο. Ελπίζω απλώς οτι είμαι μαλάκας και δε μετράω την κατάσταση σωστά.

bernardina είπε...

Τώρα την πάτησες μότορα. Θα σου λινκάρω ό,τι ψυχοπάθεια και γκάουμπίου βρω, αλλά όχι από κόμματα, χεχεχεεε. Και θα είσαι υποχρεωμένος να τα αφήνεις. Ξαναχεχεχεχεεε.
Ρε μανία που έχουνε όλοι να μπούνε στη Βουλή -που εγώ πιο ξενέρωτο και παγωμένο πράμα, με όλα εκείνα τα μάρμαρα αλά κενοτάφιο και την πασέ βυσσινιά μοκέτα, δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Μέχρι που σκέφτομαι να πω σε κάναν Babis Vovos να φτιάξει κάνα από εκείνα τα ποιήματά του από γυαλί, ίνοξ και μεταλλαγμένο τυρόγαλο για να ταιριάζει με την αισθητική "Ζάππειο ΙΙ" και να νιώθει σα στο σπίτι του το αυριανό πρωθυπουργό Αντωνάκι.

Μακ, περίμενε λίγο ρε φίλε, μην είσαι βιαστικός. Το μεγάλο βήμα θα γίνει τη μέρα που θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο και θα αποκλείσουν τη Βουλή.

McZab είπε...

Ξανασυμφωνώ μαζί σου boy. Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι στην ουσία κανένας από αυτούς που κατέβηκαν δεν άλλαξε πολιτικές απόψεις. Δεν κατέβηκε κανένας πασόκος που φεύγοντας να πει, "επιτέλους ανακάλυψα το πολιτικό μου μέλλον στον Μπακούνιν", ούτε κανένας ΝΔ που να είπε έστω "ωραία τα λέει ο Καζάκης ρε παιδιά"...Τίποτα, κανένας δεν κουνιέται ρούπι! Δηλαδή όπως ξεκινήσαμε ακριβώς. Μαζί μεν αλλά προς διαφορετικές κατευθύνσεις δε.

The Motorcycle boy είπε...

Μπερναρντίνα, αρκεί να μην είναι από κόμμα (να μη μας κακοχαρακτηρίσουν κιόλας!) -η ψυχοπάθεια δεν ενοχλεί κανέναν. Και προς θεού, πρόσεχε μην είναι σοβαρή η άποψη, απαπαπα παναγία μου, μην είναι κανένας και λέει τίποτα που να στέκει και να βγάζει σε ενέργεια!
Στη βουλή είχα πάει φοιτητής να βρω κάτι βιβλία και δεν ξαναπήγα δεύτερη φορά επειδή βρώμαγε -κόπηκα και στην εργασία, χέστα...
Αλλά όταν θα την καταλάβει η επανάσταση θα της κρεμάσουν αποσμητικά τουαλέτας κι έτσι θα μπορέσω κι εγώ να την ξαναεπισκεφτώ. Μου αρέσει το Ζάπειο ΙΙ, μου θυμίζει το Ρόκι ΙΙ που νίκησε καθαρά ο Συλβέστρος τον αράπακλα, μόνο να μην πάμε στο Ζάπειο ΙΙΙ και σκάσει εκείνος ο μαύρος κατσέρ με το κοκόρι και το χρυσό δόντι!

Mc, ποιος είναι ο Καζάκης; Πάντως (επειδή με πέτυχες σε περίοδο εκπτώσεων) συμβιβάζομαι ακόμα και μ΄αυτό. Να πάει ο ΝΔ ας πούμε και να πει "θέλω να ρίξω τον δοσίλογο τον Γιωργάκη και να φέρω τον γίγαντα Αντωνάκη" ακόμα κι αυτό θα το δεχόμουν -θα ήταν κάτι ρε παιδί μου! Τέλος πάντων, θα την κλείσουν τη βουλή την Τετάρτη; Θα ακυρώσουν την ψηφοφορία; Κι αυτό σημαντικό θα το θεωρήσω!

McZab είπε...

Ένας οικονομολόγος είναι...Οτιδήποτε μου έδειχνε έστω και στο ελάχιστο ότι κάποιος έκανε τον κόπο να σκεφθεί λίιιιιιγο διαφορετικά από αυτό που σκεφτόταν μέχρι χθες, θα το θεωρούσα επιτυχία πάντως.

Καλά η εισβολή στη Βουλή είναι σχήμα λόγου ρε παιδιά...Σε τελική ανάλυση προσωπική μου άποψη είναι ότι αποτελεσματικότερο και από ουσία και από εικόνα και σαφώς πιο εύκολο είναι ένα ντου στο Μέγκα. Ας πιάσουμε τα πόστα στο Μέγκα να βγαίνουμε κάθε μέρα στις 8 με ένα αντι-δελτίο, και η Βουλή θα αδειάσει μόνη της μετά από λίγες μέρες...

The Motorcycle boy είπε...

Οικονομολόγος ε; Απ΄αυτούς που λένε περί απεχθούς (μπλιαχ, σιχάθηκα) χρέους καιισχυρίζονται οτι άμα δεν το πληρώσουμε δεν τρέχει και τίποτα;

Πλάκα με κάμνεις που θα γίνει εισβολή στο Μέγκα; Κατά πρώτον, στον Άλτερ έχει βήμα όποιος θελήσει να μιλήσει εκ μέρους της συνέλευσης (αν βρίζει κιόλας ακόμα καλύτερα). Κατά δεύτερον αν βγαίνουν δελτία της εξέγερσης από το Μέγκα όλος ο κόσμος θα αλλάζει κανάλι -διάβασα τα ψηφίσματα και στο εγγυώμαι αυτό. Και κατά τρίτον, αν βγουν στην τηλεόραση γενικώς θα μαχαιρωθούν για το ποιος θα μιλάει και ποιος θα είναι πρώτο όνομα.

McZab είπε...

Έλα ρε με το ισοπεδώνεις το πράγμα...Ούτως ή άλλως έχει δύο θεωρήσεις: Μία "όλα ή τίποτα" επανάστα και όλα τούμπα, και μια πιο τεχνοκρατική τύπου Βαρουφάκη-Καζάκη και άλλων -άκηδων. Εκτός αν μου ξεφεύγει κάποια τρίτη αλλά αν και το έχω παλέψει δεν την βλέπω.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι, δεν το ισοπεδώνω -αυτό που σου έγραψα το έχω διαβάσει από κάτι καθηγητάδες γι΄αυτό σε ρώτησα. Αυτή η επανάστα κι όλα τούμπα θεώρηση μου αρέσει -ποιος την πρεσβεύει; Εννοούμε επανάσταση κανονική -έτσι; Κλειστά σύνορα, διακοπή διπλωματικών σχέσεων, κρατικοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών, κολχόζ, σοβιέτ και τέτοια ωραία -εντάξει; Μέσα είμαι σ΄αυτό -πότε αρχίζουμε;

Το πιο τεχνοκρατικό και πάλι να το συζητήσω αλλά να είναι τεχνοκρατικό, όχι Σαμαρατζίδικο -καλά; Και αφού θα είναι τεχνοκρατικό να μου λύσει την απορία πώς στον πούτσο θα πληρώσουμε χρέος όταν δεν παράγουμε ούτε καν υπηρεσίες; Θα μας πάρουν οι ξένοι; Θα γίνουμε πουτάνες και γκαρσόνια; Και μ΄αυτά ΟΚ -αρκεί να μου το πουν, να καταλάβω περί τίνος συζητάμε ρε παιδί!

turn me over/play me again είπε...

Φιλοι μου,λυπαμαι αλλα κοιμομαστε ολοι με τα τσαρουχια.Δεν εχω ουτε χρονο,ουτε ορεξη να αναλυσω τι συμβαινει-παντως ειναι ΠΟΛΥ πιο σοβαρο απ'οτι νομιζετε.Και δεν ειμαι ουτε εθνικιστης ουτε αναρχοσυριζοκνιτης,τιποτα.Λεω τι βλεπω και τι καταλαβαινω. Αντιο σας.Τα ξαναλεμε συντομως στο πεζοδρομιο,ειτε για να ζητιανευουμε,ειτε για να μπουκαρουμε,διαλεγετε και παιρνετε.Εδω θα μαστε ολοι ελπιζω και μακαρι να βγω ψευτης αλλα εκει παει το πραγμα.

The Motorcycle boy είπε...

Αδερφέ, ειλικρινά σ΄ευχαριστούμε για την παρατήρηση! Εμείς κοιμόμαστε κι εσύ που είσαι ξύπνιος, ήρθες, έριξες μισό κιλό απαξίωση και αποχώρησες καθότι βιαστικός "έχουμε και δουλειές, σιγά μην ασχοληθούμε τώρα!" Καλά το κατάλαβα;

Λοιπόν εγώ νομίζω οτι αυτό που γίνεται εκεί πέρα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ (και το γράφω κι από πάνω, αλλά εσύ ο ξύπνιος μάλλον δεν είχες χρόνο να το διαβάσεις). Απλά έχω την άποψη οτι το σοβαρό εκεί έξω δεν πάει προς τα κει που θα ήθελα (έλπιζα) και άρα δεν το υποστηρίζω.
Α ναι -εγώ είμαι αναρχοσυριζοκνίτης και είμαι και Πασόκος, τρέχει κάτι; Απαγορεύεται;

Υ.Γ.: Θα μπουκάρεις εσύ, ή θα το κάνουν άλλοι στ΄όνομά σου;

McZab είπε...

Σαφέστατος ο από πάνω...Άμα δεν έχεις ούτε χρόνο, ούτε όρεξη ρε μάστορα μην την ξεκινάς την κουβέντα, προχώρα εσύ μπροστά κι εμείς με τα τσαρούχια από πίσω ακολουθούμε...

McZab είπε...

Λοιπόν boy, μέσα στον συρφετό των "τεχνοκρατών" του κώλου υπάρχουν και μερικοί με αρκετά ολοκληρωμένες προτάσεις. Μπορεί να μην τις γουστάρω προσωπικά, διότι βασικά λειτουργούν εντός του υπάρχοντος πλαισίου, αλλά δεν παύουν να είναι αρκετά σοβαρές. Δηλαδή άμα κάνεις έναν κόπο να διαβάσεις κυρίως τους δύο που ανέφερα θα το διαπιστώσεις πραγματικά. Απαντούν και σε αυτά που δικαίως σε βασανίζουν.
Τώρα για την άλλη πρόταση την "όλα τούμπα", έγινε μια προσπάθεια να πέσει στο τραπέζι (καλό έ;) αλλά τζίφος, όσοι είμασταν πριν είμαστε και τώρα, τουτέστιν καμμιά πεντακοσαριά πάνω-κάτω.

The Motorcycle boy είπε...

Mc, άστον -δικαιολογημένος είναι, κάνει επανάσταση, πού να προλάβει να ενημερώνει τώρα; Μια ροχάλα και πολύ μάς είναι!

Παρακάτω, δεν είναι θέμα γούστου (για μένα τουλάχιστον). Αλλά έχω την απαίτηση, αν είναι να κάνουμε κουβέντα, να υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη (ή έστω λογική) πρόταση -μη μ΄αρχίσεις στα φίδια και στους Μεγαλέξαντρους, αυτό λέω!
Κι ούτε έχω πρόβλημα να συζητήσουμε μια λύση εντός του υπάρχοντος πλαισίου, απλώς Η ΜΟΝΗ ΕΦΙΚΤΗ με τρομάζει.
Γι΄αυτό και σου είπα οτι μου αρέσει το "όλα τούμπα" -επειδή με τις άλλες λύσεις απλώς θα γαμηθούμε (και η όλη διαπραγμάτευση σχετίζεται με τη χρήση ή μη βαζελίνης).
Θα πάω να τους ψάξω λοιπόν αυτούς που λες.
Υ.Γ.: Μπας και ξυπνήσω, βγάλω τα τσαρούχια και κοιμηθώ πιο ήσυχα ρε παιδί μου μετά!Χεχεχε

turn me over/play me again είπε...

Λυπαμαι που με παρεξηγησατε.Ειπα οτι ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ-κι εγω μαζι.Δεν απαξιωνω κανεναν,συμφωνω με καποιες αποψεις που εκφραζονται εδω.Μονο που οσο εμεις κουβεντιαζουμε,ειτε εδω ειτε στη συνελευση-χαβρα της πλατειας,οι εξελιξεις τρεχουν.Δεν το παιζω Τσε οτι θα μπουκαρω μονος μου.Φοβαμαι ομως οτι θα γινει αναποφευκτα και ,συμφωνω,οχι απο αυτους που πρεπει κι απο αυτους που κι εγω ελπιζω ακομα,οπως λες Μ.boy σωστα.
Τελος,αναφερθηκα σε κομματα και παραταξεις γιατι ξερω οτι πολλοι θα το επικαλεστουν:"τι μιλας εσυ που εισαι...(βαλτε οτι λεξη θελετε)".Προσωπικα ειμαι χρονια ανενταχτος ,κλινων παντα επ'αριστερα,απογοητευμενος απο ολους και ολα.Δεν το παιζω εξυπνος-απλα ανησυχω για το τι θα γινει και ποιοι θα κερδισουν απο αυτο.Φιλοι ειμαστε ολοι εδω μεσα ,και στα ιδια σκατα πνιγομαστε.Αν εχετε προτασεις ή αντιρρησεις,ευχαριστως να τις ακουσω.Οτι εχω να πω,το ειπα και δεν θα επανελθω,οχι γιατι "εχω δουλειες" αλλα γιατι με πνιγουν πολλα και σοβαρα προβληματα κι αυτη η σελιδα εδω και καιρο ειναι ενα ομορφο καταφυγιο που δεν θελω να χαλασει εξ αιτιας μου.

The Motorcycle boy είπε...

Mc αυτός ο Καζάκης μάλλον την ψάχνει να γίνει πολιτευτής, πρόσεξε:
"Αυτός είναι ο λόγος που δεν αρκεί να ξεμπερδέψουμε με το δημόσιο χρέος. Δεν αρκεί να σταματήσουμε να πλη­ρώνουμε τη διεθνή τοκογλυφία. Πρέ­πει πάση θυσία να αποτρέψουμε την προσφυγή σε νέο διεθνή δανεισμό. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δυο τρό­πους: Αφενός, με τη θεσμοθέτηση στα πλαίσια ενός ριζικά νέου δημοκρατικού Συντάγματος, που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός, της ρητής απαγόρευσης σε κάθε μελλοντική κυβέρνηση να κατα­φεύγει σε δανεισμό από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αφετέρου, με την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελλη­νικής οικονομίας στη βάση της οικονομικής αυτοδυναμίας με την κινητοποίη­ση και την ορθολογική αξιοποίηση των εσωτερικών πόρων, κοινωνικών και φυ­σικών, για μια ισορροπημένη ανάπτυξη προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχη­μα που μπαίνει σήμερα μπροστά μας."
Με λίγα λόγια -ξέρεις πώς συνοψίζεται το παραπάνω απόσπασμα; "Λεφτά υπάρχουν" -έτσι ακριβώς!

The Motorcycle boy είπε...

Turn, αφού κοιμάσαι κι εσύ μαζί μας -εντάξει, μηδέν παρεξήγηση, χεχεχεχε. Χωρίς πλάκα τώρα -συγνώμη που σε παρερμηνεύσαμε.

Οι εξελίξεις τρέχουν -συμφωνώ. Γι΄αυτό άλλωστε ψαχνόμαστε ο καθένας όπως μπορεί, γι΄αυτό κουβεντιάζουμε και εδώ μέσα -μπας και βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο (κι όλοι μαζί -εμένα).

Αν μπουκάρουν στη βουλή και αυτοί που μπουκάρουν δεν είναι αυτοί που θέλουμε (δε μιλάω για γούστα εδώ -καταλαβαίνεις τι εννοώ!) τότε ποια η θέση μας; Εναντίον των μπουκαδόρων και υπέρ των βουλευτών για ανθρωπιστικούς λόγους; Εναντίον των βουλευτών και υπέρ των μπουκαδόρων κι αύριο βλέπουμε; Εναντίον όλων; Δεν ξέρω/δεν απαντώ;

Επειδή αυτό το "εσύ μιλάς έτσι γιατί είσαι τέτοιος" με βουρλίζει γι΄αυτό και εγώ δηλώνω ΤΕΤΟΙΟΣ. Αναρχικός, εξωκοινοβουλευτικός αριστερός, εσωκοινοβουλευτικός αριστερός, πασόκος -μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω. Είμαι όλα αυτά κι ότι άλλο...

Πριν καταλήξει κανείς σε προτάσεις θα πρέπει να συμφωνήσει στις παρατηρήσεις -αν, ας πούμε, συμφωνήσουμε οτι θα βγουν έξω τα τανκς η πρότασή μας πρέπει να σχετίζεται με το πως να τα αντιμετωπίσουμε. Αν συμφωνήσουμε οτι αύριο ξεκινάει η επανάσταση, η πρόταση θα είναι "μαζέψτε κλαδιά" ξέρω ΄γω...

Μην αγχώνεσαι -δεν χαλιόμαστε εδώ μέσα (εγώ τουλάχιστον δεν χαλιέμαι) όσο η κουβέντα προχωράει.
Και έτσι όπως το είπες -φίλοι είμαστε. Θα πούμε και τη μαλακία μας, θα ρίξουμε και κάνα βρισίδι -πώς αλλιώς;

DimK. είπε...

Συμφωνω οτι οι ομιλιες στην πλατερια κυμαινονται απο "ποσο μαγκας ειμαι που αποστηθισα Γκραμσι" μεχρι "Κατσε να πω και εγω μια μ@λ@κι@..Μπορω"
Ακουγονται και σωστα που ζητουν ευρυτερες συμμαχιες,ανοιγμα στα συνδικατα,και βασικα ΘΕΣΕΙΣ για το μετα!
Το κακο ειναι οτι αυτα χανονται μεσα στον χρονικο περιορισμο του 1,5 λεπτου και στο οτι θεματα δεν υπαρχουν απλα τα θετει ο καθενας με τις ομιλιες του.
Εγω παντως δεν βλεπω αλλη διεξοδο..Και εξηγουμαι:Αυτο το κινημα-καπριτσιο της πλατειας πρεπει να ειναι βαση για κατι παρακατω!χωρις τετοια παλλαϊκη συμμετοχη(απο την ΚΝΕ εχω να χρησιμοποιησω τον ορο) ΔΕΝ μπορει να γινει κατι..Και αν μπορει,θελει χρονο και θεωρητικη καθοδηγηση που δεν εχουμε την πολυτελεια να διαθεσουμε.
Δεν θελω να ξαναστειλω τον κοσμο στα σπιτια του και αφου ετοιμαστει ηθικα/πολιτικα να ξαναβγει για να διεκδικησει σωστα το μελλον του..ΔΕΝ θα προλαβουμε συντροφοι(θα κανω copy paste το σχολιο στον Ριζοσπαστη μετα!!)
Κοινως συμφωνω με την αμεση δημοκρατια και προσπαθω να την παμε παρακατω ωστε να παραγει και αμεσο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ λογο.
Δεν θελω να καταλυσουμε το κρατος(μιας και εγω το θεωρω οργανο και οχι αντιπαλο),να το μετασχηματισουμε θελω.
Δεν ξερω τι θα γινει με το Μεσοπροθεσμο,αν ψηφιστει εχω φτιαξει βαλιτσες και μην τον ειδατε τον Παναη(οχι δεν εχω δουλειες να με περιμενουν,αλλα θα φυγω και οπου βγει).
Και για να κλεισω τελειως ρεφορμιστικα,θεωρω οτι στην ζουγκλα του καπιταλισμου πεσαμε στο λακο με τα φιδια..Ας βγουμε πρωτα ολοι μαζι απο αυτον, και μετα πλακωνομαστε για το πως βγαινουμε απο την ζουγκλα!!

The Motorcycle boy είπε...

Δήμο, η δική μου άποψη είναι οτι η συνείδηση διαμορφώνεται. Είτε από τον καθοδηγητή και τον αγκιτάτορα, είτε από τον τηλεπαρουσιαστή, είτε από τις ανάγκες του καθενός.
Κι ανάλογα με τη συνειδητοποίηση πηγαίνει και η δράση -αυτό κάπως με φοβίζει στην προκειμένη περίπτωση.
Αλλά λέω -ΕΣΤΩ ρε παιδί μου, αυτή η ΟΠΟΙΑ κοινή συνείδηση, πότε θα εκφραστεί; 20 μέρες κοντεύουν εκεί πέρα κι εκτός από τα κλασσικά "έξω οι κλέφτες, όχι στα κόμματα" κάτι άλλο δεν έχω ακούσει! Κάτι!

Υ.Γ.: Το μεσοπρόθεσμο πώς το θες; Σήμερα με Γιωργάκη ή αύριο με Αντωνάκη; Και σου έγραψα τις αισιόδοξες προοπτικές -έτσι;

DimK. είπε...

Αυτο ειναι που με ανυσηχει και εμενα!
Ακομα λιγα πραγματα και ο χρονος τρεχει..και δεν τρεχει υπερ μας.
Δεν ειμαι αισιοδοξος χρονια τωρα αλλα και ετσι οπως πορευονται εκει,δυσκολα το βλεπω να κανει κατι καλο ή να εξελιχθει σε φορεα ουσιαστικης προτασης για αντιδραση.
Οπως και να εχει ηδη κατεβασα βαλιτσες..
(αλλα ρε φιλε θα μου μεινει το παραπονο..οχι να τον πιουμε απο το Τζεφρυ και τον Σα(χλα)μαρα..δηλαδη ενα αξιοπρεπες ξεπουλημα με επιχειρηματα απο Μιτεραν, αντε Ανδρεα δεν μας αξιζε)??

The Motorcycle boy είπε...

Από τον Αντρέα τον ήπιες αγόρι μου, κι από τον θείο με τα μεγάλα φρύδια -τι νόμισες; Και από τους εθνοσωτήρες τους συνταγματάρχες, ο Γιωργάκης τα έφαγε τα λεφτά πιστεύεις; Ο Γιωργάκης διόρισε του σκοτωμού; Ο Γιωργάκης έφτιαξε επιτροπές με τους ημέτερους και ξέσκισε το δημόσιο στα επιδόματα; Ο Γιωργάκης έκλεισε τις όμορφες συμφωνίες τύπου Ελ. Βενιζέλος; Ή ο Αντωνάκης;

Godot είπε...

Διακρίνω μια υφέρπουσα απαξίωση προς το παρεάκι Mind the ΓΑΠ και ANτώνη?
Δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος της τόσο βαριάς κληρονομιάς;;;
Μήπως εννοείς ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το έργο των προγόνων του αξιώματος;
Επιπλέον, σπιλώνεις και νεκρούς εθνάρχες σωτήρες. Και αρτοποιούς "Φαγαμε ψωμάκι!" έλεγαν στα τιμημένα 80s.
Το ίδιο θα αναφωνήσουν τα πλήθη και τώρα. Ένα Μ θα κάνει τη διαφορά.
Ντροπή σου.

The Motorcycle boy είπε...

Όχι βρε -πώς σου πέρασε! Αν ήταν, δε θα στο ΄λεγα εγώ; Και τα δύο αγόρια είναι πολύ άξια και μορφωμένα απλώς δεν έχει μείνει ούτε λέπι για να φάνε, τα τελευταία κομμάτια του κέικ φαγώθηκαν επί Χονδρού ανηψιού.

Το πρόβλημα είναι οτι όταν "τρώγανε ψωμάκι" το '80 εγώ έτρωγα ξύλο και τώρα που βγήκε το νούμερό μου στην ουρά του αρτοποιείου τους τέλειωσε το ψωμί! Να πάρω κάνα κρουασάν λες καλύτερα και να μην το κάνω θέμα;

Godot είπε...

Το κίνημα έχει απαντήσεις (και) για τα ερωτήματά σου:

Τερκενλής - Πλ.Συντάγματος.
Το θρυλικό τσουρέκι.
Απ'έξω είναι κι οι σημαίες των ΔενΧρωστάωΔενΠληρώνωΕιμαιΕλεύθερος.

Να κίνημα. Και τσάμπα τσουρέκι.

The Motorcycle boy είπε...

Βάλε και σωροπιαστά από του Χατζή και έκλεισε η συμφωνία. "Σαραγλί, σαραγλί, σαραγλί και στη Βουλή"

McZab είπε...

Boy για τον Καζάκη το σκεφτόμουν κι εγώ, γι' αυτό έγραψα ότι οι "λύσεις" που προτείνουν είναι εντός των υπαρχόντων ορίων και πλαισίων. Ίσως μέρος της λύσης να θεωρεί και τον εαυτό του. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το "θέλω" του ΓΑΠ; Οι δήθεν ακομάτιστοι, εξωκοινοβουλευτικοί τεχνοκράτες σοφοί που θα έρθουν με την άσπρη ρόμπα και το μπαστούνι σαν τον Πανοραμίξ ένα πράγμα, και θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο...Βέβαια αν και δεν είναι συγκριτικό το ζήτημα, από το να εξακολουθώ να ακούω εν έτει 2011 τον Ανδριανόπουλο να θέλει να παίξει τον ίδιο ρόλο, προτιμάω τον Καζάκη ρε παιδί μου...

The Motorcycle boy είπε...

Mc, εγώ ως Ολυμπιακός προτιμώ τον Ανδριανόπουλο πάντως.

Κοίτα τώρα -όλα αυτά τα περί πεφωτισμένων ειδικών που θα αναλάβουν την εξουσία είναι πολύ όμορφα και ειδυλλιακά -τα έλεγε κι ο Πλάτωνας και τον λέγανε φασίστα, αλλά τέλος πάντων.
Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο μαλάκας:
1. Οι πολιτικοί δεν έχουν στο επιτελείο τους ειδικούς συμβούλους; Τι τους εμποδίζει να ακούνε τις γνώμες τους και να τις εφαρμόζουν;
2. Αυτοί οι ειδικοί ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ θα κυβερνήσουν; Επειδή το τελευταίο παράδειγμα που θυμάμαι ήταν της Επιτροπής Σπράου και του Γιαννίτση που κοντεψανε να στους σουβλίσουν στο Σύνταγμα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ.

Κοντολογίς -ναι μεν ειδικοί, αλλά οιδικοί μας ειδικοί.

Ο Καλος Λυκος είπε...

μπά, μπά, μοιράζεστε κουλουράκια και εμένα με αφήνετε στην απ' έξω κα(ω)λόπαιδα; Γι' αυτό και 'γω θα κάτσω στο εξωτερικό, να κάνετε εσείς την επανάσταση και να γυρίσω εγώ να πάρω σύνταξη και δάφνες αντιστασιακού!

The Motorcycle boy είπε...

Εσένα αγόρι μου σε έχουμε κανονίσει -μην ανησυχείς. Όταν θα επικρατήσουμε στην επανάσταση θα βάλουμε τον Μίκη (Παντέλους) να πει το περίφημο "Λύκος ή τανκς" (καταπληκτικό έτσι; εγώ το σκέφτηκα!) και μετά θα σου στείλουμε εισιτήριο να έρθεις από την αλλοδαπή και θα σε φέρει το πλήθος στους ώμους του όλη την Αττική οδό.

Ο Καλος Λυκος είπε...

θα σας ξεκωλιάσω κουφάλες!έχω πάρει κιλά και θα πάρω κι άλλα μέχρι τότε!

αλλά μην πολυαργεί αυτή η επανάσταση, έχω και φίλους να βολέψω!

The Motorcycle boy είπε...

Να σου λείπουν αυτά! Ως ηγέτης της επανάστασης (και άφθαρτος) θα τα ξεχάσεις αυτά με τους φίλους και τα βολέματα και θα αφοσιωθείς με όλες σου τις δυνάμεις στο εθνοσωτήριο έργο σου (να βολέψεις εμάς δηλαδή). Όχι εμείς εδώ να πολεμάμε στα ταμπούρια του Τερκενλή και στις επάλξεις του Χατζή για να βολέψεις εσύ τον ένα και τον άλλο τζιτζιφιόγκο!

bernardina είπε...

Καταγγέλλω πάραυτα και ανυπερθέτως τη νέα σκευωρία που εξυφαίνεται από τα σκοτεινά κέντρα της αντίδρασης. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τα ξένα μονοπώλια και η λυκοφιλία τους με τα ντόπια αντιδραστικά, τάχα αντιεξουσιαστικά αλλά στην ουσία απολίτικα στοιχεία ετοιμάζουν να απλώσουν τα βρωμερά χέρια τους στη λαϊκή περιουσία. Γι' αυτό όλοι αύριο στην παλλαϊκή πανεργατική ανατρεπτική πορεία να βροντοφωνάξουμε: Ο λαός απαιτεί όλο το καζάν-ντιπί. Ταούκ-γκιοξού και όλοι οι άλλοι ξου. Ζήτω ο Τερκενλής, να κλείσει το κυλικείο της Βουλής. Τη ζύμη να πληρώσει η πλουτοκρατία να τρώει τζάμπα κρουασάν όλη η πλατεία.

Τέλος πάντων, ξέχωρα από την πλάκα, αυτά τα περί φωτεινών εγκεφάλων ειδημόνων είναι τρίχες κατσαρές. Η λύση ή θα είναι πολιτική ή δεν θα είναι λύση. Ουγκ! (Ε, να μην εκφράσω κι εγώ μια απόλυτη θέση; Μόνο οι άλλοι έχουν δικαίωμα, δηλαδή;)

The Motorcycle boy είπε...

Κατά πρώτον σου αφαιρείται ο λόγος γιατί είσαι κομματικιά κι αν πας να πεις τίποτα περισσότερο θα σε κατηγορήσω οτι είσαι κομματικιά και το κρύβεις (όοπως πάθανε οι έρμοι οι μουλούδες).
Κατά δεύτερον οικειοποιούμαι τα συνθήματά σου γιατί είναι εμπνευσμένα και ως γνωστόν μόνοι ΕΜΕΙΣ οι ακομμάτιστοι.
Και κατά τρίτον η λύση θα είναι πολιτική αλλά και μηχανική (όπως λέμε ΠΟΛ.ΜΗΧ του ΕΜΠ).

bernardina είπε...

Καλάααα, θα 'ρθει κι εσένα η ώρα σου μαύρη δίτροχη αντίδραση. Θα σε κρεμάσουμε από τα άντερα του τελευταίου δημοσιογράφου, που τα 'χεις κάνει πλακάκια μαζί τους, και η ξενέρωτη μηχανή σου θα παραδοθεί στους συντρόφους Χαρλεϊάδες για να την κανιβαλίσουν.
Που θα μου αφαιρέσεις το λόγο. Χα!

The Motorcycle boy είπε...

Έχει άντερα ο Καργούδης; Δηλαδή οτι έχει -έχει. Αλλά τα έχει διαθέσιμα για άπλωμα; Μπαααα

[Germanos] είπε...

Μοτορ, ή ατάκα με τον Αλέφαντο ως σταση ζωής εγραψε.
Τα υπόλοιπα δεν ξερω αν με αφορούν καθότι ξενος εγκάθετος υπάλληλος οργανο των ξενων τραπεζών κτλ

The Motorcycle boy είπε...

Ο Αλέφας είναι στάση ζωής πάντως -ειδικά η φράση του "ρε στα λέω καλά; στα εξηγώ σωστά; μάθε μπαλίτσα αγόρι μου!" θα μπορούσε να γίνει η ταφόπλακα της παραθυριακής τηλεόρασης. Αλλά πού να καταλάβει ο έξως κόσμος;

Υ.Γ.: Εγκάθετος τραπεζικός υπάλληλος ειπες; Έχεις κάνα σιγουράκι περί του πότε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, να πάω να πάρω δάνειο την αμέσως προηγούμενη;

[Germanos] είπε...

Λενε για τελος Οκτωβρη φιλε αλλα μην το δενεις και κόμπο.
Θα περάσει ο κομήτης ΣΥΡΙΖΑ τελικά και δεν θα μας αγγίξει
(ουτε ο κομήτης δεν μας καταδέχεται)

The Motorcycle boy είπε...

AYTOY του Οκτώβρη; Φτου ρε γαμώτο κι εγώ που νόμιζα οτι θα συντελιαστούμε το 2012 όπως είχαν προβλέψει οι Ίνκας!! Πρέπει να τρέξω δηλαδή!

Υ.Γ.: Πάντως λάβε υπόψη σου οτι έχουμε μια έφεση σ΄αυτή τη χώρα να αναγορεύουμε τους κομήτες σε εθνικό κεφάλαιο.

Ο Καλος Λυκος είπε...

ρε νούμερο, ποιοί είναι νομίζεις οι φίλοι μου; Εσύ, ο γκοντός και η βερναρδίνη... αλλά ούτε γιά ξεκάρφωμα δεν είσαι ικανός τελικά...

πάραυτα σε λαϊκό δικαστήριο και τιμωρία να τρώς τυρόπιτες μπαγιάτικες στο καφενείο της βουλής, που θα μετονομαστεί σε καφενείο του λαού υπό νέα διεύθυνση...

Μπερνάρντα Άλμπα, καζάν-ντιπί έ;... τί είπες τώρα!

The Motorcycle boy είπε...

Λύκε, κοίτα να δεις εγώ αυτά τα ξεκαθαρίζω εξ αρχής επειδή τώρα όλοι φίλοι είμαστε αλλά όταν έρθει η ώρα να μοιραστούμε τις ευθύνες αυτού του τόπου (άλλος τα ακίνητα, άλλος τις μετοχές, άλλος τα μελαχρινά αγόρια και κορίτσια) τότε αρχίζουν τα "δεν σε ξέρω, δε σε είδα, ω γλυκιά μου Αδελαϊδα".

Σε λαϊκό δικαστήριο δεν πάω καθότι μυρίζει ο ιδρώτας της πλέμπας -αν έχετε κάτι πιο ιντελεκτουάλ, ένα δικαστήριο VIP ας πούμε, κάτι σαν αυτό που αθωώθηκε ο Αντρέας με γουνάκια (το γ, μ) εντάξει... Δέχομαι.

bernardina είπε...

Λυκούδι,
όταν με το καλό κοπιάσεις για να αναλάβεις καθήκοντα, θα σε φτιάξω ένα ταψί καζάν-ντιπι 'σα με την Εύβοια, να τρως και να γλύφεις τα είκοσι δάχτυλά σου.
Θα με κάνεις σεφ του μεγάρου σου όταν γίνεις λαϊκός δικτάκτοκτρας; Ε, φοβερέ άπαιχτε απίθανε λυκούδη, σλουρπ σλουρπ σλουρπ γλυψ;;

Σιγά ρε μότορα μη φοράνε και (μ)περούκες οι δικαστές. Τι το κάναμε εδώ, A Fish Called Wanda;

Godot είπε...

Darling!!!

The Motorcycle boy είπε...

A Fish called Panda. Fiat Panda.

PiKei είπε...

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα σχόλια γιατί (φυσικά) πάω Σύνταγμα τώρα. Οπότε θα σου τα χώσω μόνο για το σεντόνι και συγνώμη αν ξαναγράφω κάτι που έγραψε άλλος-η.

Ένα, αν δεν είσαι εκεί που διαμορφώνεται η φάση (όσο και γατόνι κοινωνιολόγος να 'σαι) είσαι μακριά και νυχτωμένος κι όχι "νηφάλιος αναλυτής".

Δύο, αυτό που πραγματικά βλέπω να συμβαίνει είναι μισό αυτό που περιγράφεις ως άμεση δημοκρατία (μια αργή σπαστική κλπ φάση με ζουμί) και το άλλο μισό κραυγές και ψυχοψάξιμο. Για μένα δεν έπαιζε να γίνει αλλιώς.

Γ) Διάβασε τα πρακτικά (αφού σαν μαλάκας δεν κατεβαίνεις) και τα ψηφίσματα και θα δεις ότι και απόψεις υπάρχουν και θέσεις διαμορφώνονται και οι "κινηματικοί μπάτσοι" καθόλου ΚΝΑΤ δεν θυμίζουν, μάλλον στην δύσκολη θέση να τους μπινελικώνουν όλοι βρίσκονται και παρόλα αυτά καταφέρνουν να κρατάνε έναν στοιχειώδη διάλογο χωρίς μπουνιές μέσα σε ένα ετερόκλητο πλήθος, χωρίς να εφαρμόζουν "προληπτικές μπουνιές" για αυτό. Και οι υπόλοιπες (πολλές) ομάδες δουλεύουν (ακόμα κι αν αυτά που κάνουν δεν είναι του "γούστου" μου ακριβώς, εμένα μου φαίνονται σημαντικά).

Γενικά άσε τις εξ αποστάσεως κριτικές του "Προσεχώς" κι έλα να δεις το "Έργο". Εγγυημένα δεν είναι βαρετό, κοστίζει τίποτα και σου ανοίγει τα μάτια σε πολλά επίπεδα.

The Motorcycle boy είπε...

Γιατρέ μου, επειδή δεν είμαι άνοιξα αυτή την κουβέντα μπας και βγάλω άκρη.

1. Αν θέλουμε να το δούμε συνολικά πρέπει να το δούμε απέξω, καθότι αν κατέβω και δω καμιά ζόρικη γκόμενα θα θεωρήσω οτι πάμε καρφί για επανάσταση αλλά το δεδομένο μου θα είναι αρκετά υποκειμενικό.

2. Το ζουμί της άμεσης δημοκρατίας της συνέλευσης ποιο είναι; Με δυο λόγια, με 1.000 λόγια, πες το και σε μένα να καταλάβω ρε παιδί μου.

3. Διάβασα τα πρακτικά και θα ήμουν μαλάκας αν δεν τα έβρισκα σκέτες μαλακίες στην πλειοψηφία τους. Για την περιφρούρηση οτι διαβάζω λέω και η ερώτηση παραμένει. Τι στον πούτσο περιφρουρούν; Και από ποιους;

Έχω συνηθίσει να μένω σε απόσταση από κινήσεις οι οποίες με απωθούν ιδεολογικά. Κι αυτό κάνω και τώρα -δηλαδή επειδή βγήκαν 500 χιλιάδες στο δρόμο απέκτησαν δίκιο λόγω αριθμού; Ή πρέπει να τρέξω μαζί τους αν και διαφωνώ;
Εκτός αν έχω δει κάτι λάθος οπότε πες το μου να το καταλάβω.

Ο Καλος Λυκος είπε...

α. Και γ(μ)ουνάκια θα σας κάνουμε...

β. Honey!!!

&

Are you going to ki-ki-ki-kill me Ke-ke-ke-ken?

γ. Πές ίσα με την Πελοπόννησο, και το κλείσαμε.

bernardina είπε...

It's a deal
Άντε, ετοίμαζε βαλίτσες...

Michael_Sc είπε...

Pi Kei, επιτέλους.

Η γκρίνια σας περίσσεψε αδέλφια.. Ευτυχώς που είστε μόλις 4-5 ενώ εκεί έξω είναι χιλιάδες.

The Motorcycle boy είπε...

Ναι Μιχάλη μου -χιλιάδες που θέλουν να κηδέψουν τη χούντα στην πλατεία και να φέρουν τον Αντωνάκη! Χιλιάδες που όταν τους γάμαγε ο χονδρός νομίζανε οτι έχουν αιμορροϊδες και τώρα θυμήθηκαν την επανάσταση. Χιλιάδες που στέλνουν χαιρετισμό στα αδέρφια τους στην Ισπανία (αποσύρθηκαν όταν εξασφαλίστηκε η νίκη της δεξιάς στις εκλογές) και χιλιάδες που ζητωκραυγάζουν για τη νίκη των αδερφών τους στην Αίγυπτο (όπου πλέον ο στρατός κάνει τεστ παρθενίας στις διαδηλώσεις).
Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι, απλώς ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι ή να συνειδητοποιηθούν κάποιοι άλλοι εκεί στην πλατεία. Αλλιώς, λυπάμαι που στο λέω, αλλά λυπάμαι.

bernardina είπε...

Αν η χούντα βαστούσε ακόμα, τώρα όλοι αυτοί θα φτύνανε το γάλα της μάνας τους ανακατεμένο με αίμα και δόντια στις υπόγες του ΕΑΤ ΕΣΑ ή θα φτιάχνανε στιφάδο με γαϊδουράγκαθα και ψιλοκομμένο κατσάβραχο στα Γιούρα και το Μακρονήσι. Ή θα τρέμανε και τη σκιά τους μπας και είναι χαφιές μεταμφιεσμένος. Με πρώτο και κύριο τον κακομαθημένο Μίκη. Αλλά ξέχασα, τότε δεν θα τολμούσαν να βγάλουν τσιμουδιά γιατί θα τα έσκιαζε η φοβέρα και θα τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Όπως τώρα, καληώρα...

The Motorcycle boy είπε...

Ε, όχι κι ο Μίκης οσιομάρτυρας επί χούντας! Ρε συ, αυτός τότε μια απεργία πείνας πήγε να κάνει κι επειδή δεν του έκοβε πόση ζάχαρη να τρώει για να κρατιέται έπαθε ζάχαρο και διέκοψε την απεργία για λόγους υγείας!
Και μια μεγάλη μερίδα γερόντων αγανακτισμένων του Συντάγματος επί χούντας έκανε πουλερική αντίσταση τουτέστιν "κοκοκό και δώσε και σε μένα μπάρμπα". Αυτά νοσταλγούν τώρα -δες και τους 32 επιστήμονες!
Πάντως αν ήταν ακόμα τώρα η εθνοσωτήριος (άκου χούντα! χούντα είναι μόνο του γιωργάκη)θα είχε γίνει ο θείος μου μεγαλοπρούχοντας αφού θα είχε προλάβει να πάρει άλλα 10 φορτηγά με δανεικά κι αγύριστα, θα είχε γίνει ο άλλος θείος μου εθνικός τηλεπαρουσιαστής κι εγώ (εντάξει κοινωνιολογία δεν θα σπούδαζα αφού την είχαν κλείσει τότε την Πάντειο) ένας γενικός διευθυντής υπουργείου -του πούστη -θα ήμουνα!

[Germanos] είπε...

Μ' αρέσει πάντως που οι πάντες βγαίνουν στην πλατεία τωρα που μπαίνει χέρι στις ΔΕΚΟ

Τυχαίο ? Μπορεί να ειναι και τυχαίο αλλα σίγουρα είναι κακή τυχη

Michael_Sc είπε...

Αυτό που φοβάστε τόσο, έχει ήδη συμβεί. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει καταλυθεί. Εχουμε βουλευτοκρατία.

Όσο για τα περί συμμετοχής, όποιος είναι έξω από το χορό (εννοείται πως) ξέρει πολλά τραγούδια.


ΥΓ. Κι εγώ λυπάμαι Μοτορ, που όταν αύριο θα σε ρωτήσουν τα παιδιά σου ή τα παιδιά του γέιτονά σου για την Ακρόπολη, εσύ θα τους απαντήσεις ότι "δεν σου άρεσε και την πουλήσαμε". Αλλά δεν ήθελα να στο γράψω.

Καλή μας τύχη -και εννοώ όλων- guys
Ο καθένας ό,τι μπορεί.


ΜSc

The Motorcycle boy είπε...

Γερμανέ, οι τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις έτρεξαν ΟΛΕΣ μετά από περικοπές ή χερούκωμα σε ΔΕΚΟ. Αυτό συνέβη επειδή οι ΔΕΚΟ έχουν τη δύναμη να βγάλουν τον κόσμο τους στο δρόμο και η τίμια λαϊκή μάζα πήγε από πίσω τους σαν κολαούζος. Το αυτό ίσχυσε και για τον αντιεξουσιαστικό χώρο -δυστυχώς.

Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω σε ποιους αναφέρεσαι γράφοντας για φόβο κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας! Σε μένα πάντως όχι -εφόσον, όπως θυμάσαι, χρόνια γράφω οτι το πολίτευμα της χώρας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με δημοκρατία. Βέβαια, βουλευτοκρατία και κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα -άρα, δεν καταλαβαίνω εν γένει την παρατήρησή σου.

Περί συμμετοχής, ξέρεις, το θεωρώ κάπως φασιστικό το "ή μαζί μας ή εναντίον μας" και τελικά, αν η συμμετοχή εξαντλείται "στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα", δεν με αφορά. Αν τώρα απαγορεύεται να μιλάνε όσοι δεν συμμετέχουν, συγνώμη, αλλά κι εσύ δεν ψηφίζεις όμως γνώμη περί των εκλογών είχες!

Υ.Γ.: Εγώ Μιχάλη μου λυπάμαι κάθε φορά που με ρωτάει η κόρη μου πως φτιάχτηκε η Ακρόπολη και της λέω "με σκλάβους κι εμείς σήμερα καμαρώνουμε γι΄αυτό". Αν τώρα εσύ έχεις κάποια καούρα για το συγκεκριμένο μνημείο, βάλε από την τσέπη σου και διατήρησέ το, εγώ ούτε να το βλέπω γουστάρω, ούτε να το πληρώνω.

Godot είπε...

Τέλειωσε.
Οικουμενική την Παρασκευή.

Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε, καληνύχτα σας.

--- Εθνικός Ύμνος ---

The Motorcycle boy είπε...

Οικουμενική -τι οικουμενική; Σύνοδος; Θα ξαναζωντανέψει ο Μαρμαρωμένος Χριστόδουλος;

Προσχή! Υμιανάς! (Έχω κάνει και επικεφαλής αγήματος -να ληφθεί υπόψη παρακαλώ).

Godot είπε...

Τελικά ο ΚΦύρερ θα πάρει το πολυπόθηυο Υπουργείο; Η αγωνία στο κατακόρυφο.
Μια λύση που προτείνεται είναι να συνενωθούν τα Υπουργεία Αμύνης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως και Υγείας.

Το Υγείας κρίθηκε ως απαραίτητο υπο τας παρούσας συνθήκας.

Άρξασθε.

Godot είπε...

Μπορει και να σερβιριστεί ως Κυβ.Προσωπικοτήτων βέβαια.

Τώρα γιατί αυτό θα είναι καλύτερο από την Οικουμενική ποτέ δεν το κατάλαβα.

bernardina είπε...

Κλίνατε επί ΔεεεεεξιΆ!
Πού πα΄ ρε Καραμήτρο; Επί ΔΕΞΙΑ είπαμε! Ου, να χαθείς, ζαγάρ'.

The Motorcycle boy είπε...

Όλα κι όλα φίλε! Αν μέσα στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων δεν είναι κι ο Ψυνάκης θα κατέβω Σύνταγμα (κι από εκεί Κολωνάκι)

Στο μεταξύ μπροστά στη Βουλή έχει ολίγα μπάχαλα (από πάνω βαράνε τα φασιστρόνια, από κάτω οι αντιεξουσιαστές -γιατί δεν συναντάνε η μια ομάδα την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω) και τα μεγάφωνα λένε περί ειρηνικής διαμαρτυρίας (είμαστε άοπλοι, φαντάροι αδέρφια μας και τέτοια).
Με την οικουμενική κυβέρνηση προσωπικοτήτων θα ξε-αγανακτήσουν οι πολίτες ή θα πρέπει να έρθει καβάλα ο Αντωνάκης για να ηρεμήσουν; Ερωτώ.

Michael_Sc είπε...

Αν ρωτάς εμένα, εικάζω ότι θα είναι οικουμενικη και η μούτζα που θα λάβουν.
Αλλά εσείς είστε που κινδυνολογείτε - τι σας λέει το μικροαστικό σας επαναστατικό έστιγκτο ότι θα συμβεί; Εκτός από το να ρωτάτε τι κάνουν οι άλλοι, εσείς τι κάνετε ας πούμε;

Με τις σημερινές προβοκάτσιες, φάνηκε πόσο έτσουξε μερικους (μηδενών των παρόντων εξαιρουμένων) το θέμα των αγανακτισμένων.

ΥΓ. Για την Ακρόπολη δηλαδή, τι προτείνεις; Να την αφήσουμε να ρημάξει; Μια ιδέα ίσως ήταν να φτιάξουμε στη θέση της μια ταινιοθήκη για τις ταινίες του Νικολαϊδη.

MSc

The Motorcycle boy είπε...

Δεν ρωτούσα εσένα, αλλά μιας και το έθεσες, με την οικουμενική (ή κάπως έτσι) κυβέρνηση που λένε οτι θα προκύψει, οι αγανακτισμένοι θα πάνε σπιτάκια τους χαρούμενοι και δικαιωμένοι. Γιατί για να ρίξουν οικουμενική μούτζα θα πρέπει να ισχύει ένα από τα παρακάτω:
1. Να έχουν διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης.
2. Να περιμένουν κάποιον άλλο για να κυβερνήσει κι αυτός να μην είναι στην οικουμενική.
Συμβαίνει κάτι απ΄αυτά;

Δεν μου αρέσει ο πληθυντικός -με μπερδεύει. ΕΓΩ λοιπόν δεν κινδυνολογώ στο συγκεκριμένο θέμα, απλώς λέω οτι πρόκειται περί φούσκας. Γενικώς υπάρχει κίνδυνος επειδή το κοινωνικό μόρφωμα στην Ελλάδα μοιάζει να οδηγείται προς εκτροπή (δικατορία) αλλά άμα δε νοιάζει εσάς τους επαναστάτες εμένα μου περισσεύει -είμαι και δημόσιος υπάλληλος στην τελική.

Αυτό το "μικροαστικό επαναστατικό ένστικτο" το αντιπαραθέτεις με το δικό σου τι; Εσύ είσαι δηλαδή ας πούμε λούμπεν επαναστάτης; Ή μεγαλοαστός επαναστάτης; Δεν το είχα αντιληφθεί γι΄αυτό ρωτάω.

Οι σημερινές προβοκάτσιες είναι τα συνηθισμένα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε όσες μεγάλες διαδηλώσεις γίνονται, με τη διαφορά οτι στις προηγούμενες διαδηλώσεις δεν κατέβαιναν οργανωμένοι οι Χρυσαυγίτες στην πρώτη γραμμή κρούσης. Δεν τα έχεις ξαναδεί; Πώς αυτό; Δεν καταδεχόσουν ν΄ασχοληθείς με τις διαδηλώσεις των μικροαστών; Και περί τού πόσο έτσουξε το θέμα των αγανακτισμένων, άσε μας ρε Μιχάλη! Τα κόμματα τους κατανοούν και τους αποδέχονται (με εξαίρεση το ΚΚΕ), οι μπάτσοι είναι στο πίτσι πίτσι μαζί τους, τα δελτία ειδήσεων των εκθειάζουν -ποιους τσούζουν οι αγανακτισμένοι τελικά;

Υ.Γ.: Σιγά μην παιχτούν οι ταινίες του Νικολαϊδη στο ρημάδι -είσαι σοβαρός; Ή νομίζεις οτι ο άνθρωπος είχε καμιά σχέση με την νεκρολαγνεία των αρχαιολατρών; Η πρότασή μου πάντως ήταν σαφής -στάχτη και μπούρμπερη ας γίνει, δε με νοιάζει, αρκεί να μην την πληρώνω. Κι εσένα που σε νοιάζει, πλήρωνέ την από πάρτη σου και κάντην και μπρελόκ άμα γουστάρεις.

Michael_Sc είπε...

Η δική μου εκτίμηση:

Η οργή του πλήθους έρχεται.
Το σύστημα θα προσπαθήσει να τη στρέψει κατα δικαίων και αδίκων, αλλά το οφείλει στον εαυτό της, και στο τέλος θα στραφεί πολιτικά ενάντια στο ίδιο το σύστημα. Πάμε ολοταχώς για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με προσωπικότητες κοινής αποδοχής (κάτι μου λέει για κάτι γελοίους μέντορες που φέρουν και τον τίτλο του “Σερ” - που επίσης φέρουν και ονόματα που συνδέθηκαν με τη χούντα).
Αρχίζει και εκπληρώνεται το 2ο κριτήριο του Λένιν περί “πολιτικής αστάθειας”, που οι “κάτω δεν θέλουν, και οι πάνω δεν μπορούν”. Αλλά ας είμαστε υπομονετικοί ακόμα...

Όσο για όσα μου αντιστρέφεις (και διαστρέφεις), δεν αντιπαραβάλλω τα δικά σας μικροαστικά φοβικά σύνδρομα (βλέπε: έρχεται χούντα και δε συμμαζεύεται) με καμία δική μου επαναστατικότητα. Πιθανότατα είμαι κι εγώ το ίδιο με σας. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ (θέλω να) ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Εσείς μεμψιμοιρείτε.

Οι ΧΑυγίτες μας χαλάνε όλους. Αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει φίλε και απορώ πώς δεν το βλέπεις. Αν δεν βγεις εσύ κι εγώ στο δρόμο θα βγουν αυτοί -και θα αισθανονται ότι είναι η πλειοψηφία (που δεν είναι) και θα αποπειραθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Ποιους τσούζουν οι αγανακτισμένοι τελικά: όποιον όπως πολλοί συνομιλητές εδώ, ανεχονται, υπόθαλψαν, ψήφισαν την παρούσα κατάσταση και τωρα κάνουν ότι δεν τρέχει τπτ και ότι ήταν αναπόφευκτο και "δεν ξέρετε τι γινόταν στη δικτατορία " και λοιπά.
Τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματιών - ο Σκάι δυο βδομάδες δεν σήκωσε ελικόπτερο να δείξει την πλατεία από ψηλά και σήμερα, το είχε από το πρωί στο πόδι - τυχαίο; Δεν νομίζω.\
Και φυσικά τους πολιτικούς - δεν μπορεί να μην το βλέπεις αυτό. Αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να παραμείνουν με το να προσεταιριστούν τους "αγανακτισμένους".
Γι' αυτό σου λέω, η μούτζα που θα έρθει θα είναι οικουμενική, απλώς δεν το έχουν καταλάβει.
Μπορείς να κάνεις φόκους όσο θέλεις στον Σαμαρά και τους χρυσαυγίτες, στο αυθόρμητο των συγκεντρώσεων και στο ότι παρεσείφρυουν φασίστοειδή, ο συγκλονιστικός ο κόσμος όμως στο Σύνταγμα, που δεν φεύγει παρόλα τα αίσχη των μπάτσων-μμε-παρακρατικών είναι μια πραγματικότητα πυο αργά ή γρήγορα θα πρέπει αν τη διαχειριστείς κάπως.
Προσωπικά, αν άύριο όλα πάνε κατα διαόλου κατά πως λες, δεν θα έχω πρόβλημα να αποδεχτώ ότι πλανήθηκα και διαψεύσθηκα, ότι απογοητεύτηκα μπλα μπλα μπλα - πες ό,τι θες. Μπορεί να αισθανθώ μέχρι και τύψεις επειδή δεν το σταμάτησα ή δεν το είδα ότι πήγαινε να συμβεί. Τότε όμως, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να αλλάξω τα πράγματα - και το ίδιο πιστεύω θα κάνει και όλος αυτός ο κόσμος στο Σύνταγμα. Γιατί ΑΛΛΟ είναι αυτό πυο θέλει. Όχι άλλη μια κυβέρνηση οικουμενική, ούτε τον ανεπαρκή Σαμαρά καβάλα.
Εσύ/εσείς που λοιδωρείτε τις διαμαρτυρίες των συνανθρώπων σας, τι δικαιολογία θα έχετε τότε; Ότι "τα λέγατε" και δεν σας άκουγαν; Γιατί δεν πάτε να τα πείτε στο Σύνταγμα;

Michael_Sc είπε...

Στο μόνο πυο θα συμφωνούσαμε είναι πως, εκτροπή ή έκτρωμα, η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί με χέρι σιδερένιο. Πρόβα ήταν το σημερινό σκηνικό αστυνομικής κατοχής.

Godot είπε...

Έλα.
Μια από τα ίδια, αλλά κάθε φορά ενθουσιάζομαι.

http://nogodot.blogspot.com/2011/06/2000.html

The Motorcycle boy είπε...

Μιχάλη,
ποια οργή του πλήθους έρχεται; 20 μέρες στην πλατεία -από πού έρχεται αυτή η οργή και δεν έφτασε ακόμα; Από την Αλάσκα;

Το σύστημα που λες, δεν είναι κάποιο απρόσωπο τέρας, είναι ένας μηχανισμός που περιλαμβάνει κι εμένα και εσένα. Όταν λοιπόν προβλέπεις τις κινήσεις του, προβλέπεις και τις δικές μας -μην το ξεχνάς.

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια του Λένιν, για την ακρίβεια ποτέ στη ζωή μου δεν καταδέχτηκα να διαβάσω Λένιν -δεν είμαι τόσο κακόγουστος.

Δεν σου αντιστρέφω -διαστρέφω τίποτα, απλώς αναρωτιέμαι. Εφόσον μας (με) ειρωνεύεσαι για μικροαστισμό θα πει οτι εσύ είσαι κάπου αλλού -πού; Στη λουμπεναρία ή στον μεγαλοαστισμό; Γιατί αν είσαι το ίδιο μικροαστός με μας (εμένα) προ τι η ειρωνία;
Επιμένεις να μου προσάπτεις κάποιο φοβικό σύνδρομο με τη χούντα -στ΄αρχίδια μου ρε χριστιανέ μου! 1.000 φορές το έγραψα, δε μου αρέσει η χούντα αλλά δεν θα πάθω και τίποτα αν έρθει! Και τελικά πώς πάει με σένα; Αν δεν είναι κάποιος χαζοχαρούμενος εκ Συντάγματος είναι μεμψείμοιρος; Περίεργη αντίληψη!

Οι Χρυσαυγίτες είναι καιρό στο δρόμο δεν το έχεις προσέξει; Να βγω λοιπόν κι εγώ στο δρόμο αλλά γιατί; Για να σαπακιάσουμε τους Χρυσαυγίτες; Χουλιγκάνικα σου λέω "μέσα" και πες μου που είναι το ραντεβού. Να βγω για να διαμαρτυρηθώ για τους λεωφορειάδες που χάνουν το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης; Ή να βγω για να πω το μυθικό "έξω η τρόικα, έξω η χούντα του Πασόκ"; Άσε ρε παιδί μου -ξεκινήστε την επανάσταση χωρίς εμένα.

Λοιπόν οι αγανακτισμένοι τσούζουν εμένα κι όσους συμφωνούν μαζί μου εδώ μέσα; Τι μάς λες ρε Μιχάλη; Σε ποιους νομίζεις οτι απευθύνεσαι; Κι αν το δούμε αλλιώς δηλαδή, εγώ ψήφισα τον Γιωργάκη κι εσύ με την ανοχή σου δεχόσουν να σε κλέβει 5 χρόνια ο Κωστάκης κι όταν έφτασε το τέρμινο του Γιωργάκη πάλι ανοχή ξηγήθηκες -πες μου τώρα ποιος είναι ο θιασώτης του αναπόφευκτου;

Αυτά τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων πού σαμποτάρουν τους αγανακτισμένους -έλα ρε Μιχάλη! Δεν σήκωνε ελικόπτερο ο ΣΚΑΪ και δεν τους άλλαζε το λάδι στο καντήλι η Τρέμη -κοροϊδευόμαστε τώρα; Έχεις ακούσει ειδήσεις το τελευταίο διάστημα; Μόνο πίπες δεν παίρνουν σ΄όποιον δηλώνει αγανακτισμένος. Και οι πολιτικοί το ίδιο. Έχουν κακό σκοπό; Σαφώς. Θέλουν να τους προσεταιριστούν; Ας πούμε. Όμως το γεγονός οτι τους εκθειάζουν όλοι παραμένει.

Αν έρθει η οικουμενική μούτζα που λες θα δηλώσω εντελώς ηλίθιος (και θα το δηλώσω με πολλή χαρά) και θα είμαι πρώτος στο Σύνταγμα -αλλά από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν μου προκύπτει. Μακάρι να κάνω λάθος, ειλικρινά μιλάω.

Μια ερώτηση -επειδή με μπερδεύεις: με ποιον νομίζεις οτι μιλάς; γιατί να διαχειριστώ ΕΓΩ τη μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου στο Σύνταγμα; Έχω οικόπεδο στην πλατεία;
Διαφωνώ με τις θέσεις τους (θέσεις... λέμε τώρα) και δεν κατεβαίνω και λέω και την άποψή μου. Αν αύριο πουν κάτι και συμφωνήσω θα κατέβω -μέχρι τότε χεστήκαμε απαξάπαντες.

Και τελικά εγώ δηλώνω οτι ΔΕΝ αγωνίζομαι και ξεμπερδεύω -εσύ θέλεις να μου πεις πώς ακριβώς αγωνίζεσαι;

Δεν έχω πει ποτέ οτι τα'λεγα επειδή δεν βλέπω νόημα στο να το παίζω έξυπνος. Μη μου προσάπτεις πράγματα που δεν κάνω λοιπόν.

Υ.Γ.: Ήταν σιδερένιο το σημερινό χέρι της κυβέρνησης; Χαχαχαχα -ειλικρινά απορώ, δεν ζούσες τόσα χρόνια στα Εξάρχεια; Αμνησία έπαθες;

The Motorcycle boy είπε...

Godot όλα τα λεφτά η αφίσα του ΑΚΕΠ.

GIORGOS είπε...

Να δώσω μια κινηματογραφική νότα;
Σκηνικό:Αποβάθρα του Μετρό στο Σύνταγμα.Ένας τύπος μαλλιαρός(στο πρόσωπο) και με φωνητικά προσόντα που φέρνουν προς το thrash metal στέκεται μπροστά στην ενδοσυνεννόηση(μεγάφωνο)δεμένος πισθάγκωνα.Η φράση που ξεχωρίζω-ανάμεσα σε σωματικές κυρίως απειλές-είναι:
'Αααα!Να συλλαμβάνονται Έλληνες!'.Ο συρμός έχει φτάσει στον Ευαγγελισμό και η αγγελική του φωνή μας ξανασυντροφεύει από τα μεγάφωνα(είπαμε ήξερε που στεκόταν το γατόνι!).Δεν ξέρω τι ήταν ούτε τι ιδεολογία είχε,απλώς με εντυπωσίασε και το μοιράζομαι.

Για το επίμαχο θέμα που κουβεντιάζουμε,δεν έχω και πολλά να πω πέρα από το ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Μότορ ως προς τις κρεμάλες.Εκτελέσεις δε γουστάρω,ούτε σε χούντα ούτε σε Γαλλική(ή άλλη) επανάσταση.
Ανίερη εξίσωση έκανα;Χμμμ..

GIORGOS είπε...

Και μην ξεχάσω σχετικά με την τηλ. και τα παιχνίδια της:
είπα ήδη σήμερα στη μάνα μου που σοκαρίστηκε όταν είδε ποιούς σιγοντάρουν οι αστυνομικοί(ροπαλοφόρους,κτλ.)
ότι 'αν περιμένεις να το δεις στο γυαλί για να νοιώσεις δόνηση',τότε κλάφτα.
Τόση περηφάνια πια γιατί φανήκαμε στην τηλεορασούλα..έλεος!!

Ανώνυμος είπε...

Να κατσεις εσυ να διαβασεις ολα τα παραπανω.Τι προσελευση κοινου ειναι αυτη?!Δινεις και δωρα?L.V.

The Motorcycle boy είπε...

Γιώργο, ωραίο το σκηνικό -νομίζω οτι σωστό ντουμπλάζ στη φωνή του τύπου θα έκανε μονάχα ο συχωρεμένος ο Γιώργος ο Φούντας.

L.V. όποιος μετρήσει πόσες φορές αναφέρεται το επίθετος "λαϊκός" (σε όλα του τα γένη και τις κλίσεις) κερδίζει τηλεόραση 29 ιντσών με πλάσμα μέσα. (Όχι οθόνη πλάσμα, κανονικό πλάσμα -ποντίκι, κουνέλι, νυχτερίδα, δεν ξέρω τι σκατά είναι).

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε παιδαρα με εκανες και γελασα.

The Motorcycle boy είπε...

Ευχαριστώ ρε παιδαρά -μακάρι να μπορούσα να πω κι εγώ το ίδιο για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι ανθρωπος εισαι?!το εννοουσα οτι γελασα...τα ιδιωματικα μου τυπου "παιδαρα" δεν θελουν να σε προσβαλλουν.Ειχες δυσκολη εφηβεια?ωωωωωωωωωωωχ τι ηθελα και το πα.Ασε και τιποτα να πεσει κατω. L.V.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΙ ΦΟΡΕΣ
1"λαϊκης"
2"παλλαϊκη"
1"λαϊκο"
1"λαϊκος"
και 1 "λαϊκος" το δικο σου

Γρουσουζη ουτε εγω αφηνω να πεσει τιποτα κατω.Ωχ τα ματακια μου...τι σκατα ειναι το πλασμα?
L.V.

The Motorcycle boy είπε...

L.V. ποια εφηβεία; Σε κάτι τσόντες έχω ακούσει το "παιδαρά μου" (σκις μάι ας παιδαρά μου -και τέτοια). Δεν με προσέβαλες λοιπόν (τουλάχιστον όχι τόσο φανερά για να το καταλάβω). Αλλά άμα ο άλλος πετάει στο ανώνυμο ένα σχόλιο "έτσι" που να ξέρω αν την έχει δει γιουβέτσι ή κοκορέτσι; Κάποια επιφυλακτικότης -αν με εννοείς...

Μπράβο κέρδισες (σιγά μην κάτσω και μετρήσω), δώσμου τα στοιχεία σου να σε στείλω στο σπίτι του φίλου μου του Deuced που του έχω φορτώσει μια τηλεόραση 100 κιλά πλας και δεν μπορεί ούτε να μετακομίσει ο άνρθρωπος -δικιά σου η τηλεόραση, τα συγχαρητήριά μου. Το πλάσμα μάλλον ποντίκι είναι αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ;;
ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ!!!
ΤΙ ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ MY FRIEND!!!
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ...ΑΕ...ΧΑΧΑΧΑ
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..

The Motorcycle boy είπε...

Επ, για πού το ΄βαλες -έτσι εύκολα νομίζεις οτι ξεμπερδεύεις; Έχεις πουθενά τίποτα επαφές με τον Μιχάλη; Κάτι φτιάχνουμε και τον (σας) χρειαζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Σορυ που χάθηκα..ο Κουμπιός;;; Πες μου τι θες και τον βρισκω εγω...

The Motorcycle boy είπε...

Για ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.sportingsucks.blogspot.gr/

Κάνουμε ντοκυμαντέρ και σας χρειαζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά όλα μαζ'ι πέσανε;; Εδώ πάνε για επανέκδοση της
...ΝΟσταλγία ομαδική χαχαχαχα.......

Ανώνυμος είπε...

Καλό το θέμα φίλε μου,ενδιαφέρον.... και τι δηλαδή ;;;συνεντεύξεις ας πούμε;;;

The Motorcycle boy είπε...

Εμείς είμαστε κατά της νοσταλγίας από την εποχή που ο Τζέλο Μπιάφρα έλεγε οτι "η νοσταλγία είναι δηλητηριώδης".

Συνεντεύξεις ανακατεμένες με μυθοπλασία θα είναι το ντοκυμαντέρ -ακάθαρτα πράγματα, εν ολίγοις...

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ οτι θες μου λες και το μεταφέρω και στα υπόλοιπα παιδια....
υ.γ.και γιατι εσβησες την ;;;; ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

The Motorcycle boy είπε...

Ρίξε μου ένα μέιλ στο volveran@gmail.com να συνεννοηθούμε από κοντά.

Ποια είναι η ;;;;; που έσβησα;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι