Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

"Δεν θα σε παντρευτώ, γιατί είσαι δογματικός..."

Πριν τις εκλογές είχα φτιάξει ένα ρημαδοπόστ, όπου έγραφα τις εντυπώσεις μου από τα προεκλογικά ντιμπέιτ και άλλα τέτοια. Κατέληγα οτι σε επίπεδο προγραμματικών δηλώσεων των δυο υποψήφιων πρωθυπουργών προτιμούσα σαφώς τον Πανανδρέου που υποσχόταν, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο Σύμφωνο Συμβίωσης και επανεξέταση της γονικής επιμέλειας, από τον Καραμανλή που υποσχόταν κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και αλλαγή σύστασης των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο με τη συμμετοχή εξωυπηρεσιακών (διάβαζε συνταξιούχων δεξιών) παραγόντων.

Είχα από καιρό την άποψη οτι οι Δεξιοί του Καραμανλή ήταν ότι απεχθέστερο έχει εμφανιστεί στην ελληνική μεταχουντική κοινωνία, με εξαίρεση (ίσως) τις βιντεοκασέτες του Στάθη Ψάλτη.

Έτσι τα σκέφτηκα και ψήφισα Πασόκ –είμαι σαφής ή πρέπει να επεξηγήσω περαιτέρω;

Μάλλον όχι –γι΄αυτό ας ξεκαθαρίσω τις θέσεις μου σχετικά με την ψήφο γενικότερα και την ψήφο μου ειδικότερα. Έχω τις παρακάτω απόψεις:

-Όποιος νομίζει οτι ψηφίζοντας ένα κόμμα μετατρέπεσαι αυτομάτως σε κυβερνητικό του εκπρόσωπο ή σε απολογητή του, ας πάει να συζητήσει με τους χούλιγκανς της Θύρας 7 που δεν σηκώνουν κουβέντα κατά του Κόκαλη. Επειδή εκεί θα βρει πρόθυμους ηλίθιους για να θεμελιώσει τη στερεοτυπική του στραβωμάρα.

-Όποιος νομίζει οτι ρίχνοντας Άκυρο ή Λευκό στην κάλπη εκφράζει κάποια θέση είναι, το λιγότερο, αστείος.

-Όποιος δεν καταδέχεται καν να συμμετάσχει στην «εκλογική απάτη», αλλά πληρώνει απρόσκοπτα τους φόρους που του επιβάλλουν οι «εκλεγμένοι απατεώνες», είναι άξιος της κακομοιριάς του –ΕΦΟΣΟΝ η στάση του εξαντλείται αποκλειστικά στην εκλογική αποχή.

-Όποιος έχει την άποψη οτι οι εκλογές είναι απλώς ένα πρόσχημα νομιμοποίησης προαποφασισμένων πολιτικών –αλλά εξακολουθεί να υπερεκτιμά τη σημασία της ατομικής του ψήφου είναι απλώς σαλεμένος.

-Όποιος έχει την (καθεστωτική πλέον) άποψη οτι «όλοι ίδιοι είναι, τίποτα δεν πρόκειται ν΄αλλάξει», το μόνο που καταφέρνει είναι να παραιτείται της δυνατότητας που του παρέχει το σύστημα για την επίτευξη διορθωτικών κινήσεων (περιορισμένης κλίμακας) προς όφελός του (τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο).

Εντάξει λοιπόν, έχω αυτές τις απόψεις περί εκλογών (στη συγκεκριμένη κοινωνική συγκυρία) –κι απ΄αυτές καθορίστηκε η πρακτική μου. Αλλά τι γίνεται τώρα που η ψήφος μου μετρήθηκε σε αυτές που έβγαλαν κυβέρνηση; Σύμφωνα με τον marquee σταμάτησαν να με ενοχλούν όσα θα με ενοχλούσαν αν τα έκαναν οι προηγούμενοι! Είναι έτσι;

Ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα αυτή η καινούργια κυβέρνηση:

Αναβίωσε την Επιχείρηση «Αρετή» στα Εξάρχεια. Είναι, φαίνεται, μόδα τα ρημέικ επιτυχιών της δεκαετίας του ’80, γι΄αυτό! Ξεκαθαρίζω οτι δεν έχω προσωπική εμπειρία της «Αρετής ‘09», επειδή δεν έτυχε να περάσω από τα Εξάρχεια το τελευταίο 10ήμερο –ξέρω μόνο ότι έχω διαβάσει στα ιντυμίντια και σε άλλες ειδησεογραφικές σελίδες. Κι απ΄αυτά που διάβασα μπορώ να συμπεράνω οτι πρόκειται για εντατικοποίηση της κατοχής που υφίσταται εδώ και 5-6 χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή. Είχα κάνει ένα ποστ παλιότερα σχετικά με το δήθεν «άβατο» των Εξαρχείων –υποστήριζα τότε οτι η περιοχή μπατσοκρατείται και η έννοια του «άβατου» δημιουργήθηκε καθαρά για πολιτική εκμετάλλευση. Μια γειτονιά σε πλήρη έλεγχο κηρύσσεται "ανεξέλεγκτη" προκειμένου να την παρουσιάσουμε αργότερα πλήρως ελεγχόμενη και να εισπράξουμε τα συγχαρητήρια. Απ΄ότι φαίνεται ο Χρυσοχοϊδης κεφαλαιοποίησε (που λένε και οι μορφωμένοι) την σχετική απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης και βιάστηκε να κατακτήσει την πιο αστυνομοκρατούμενη περιοχή της Αθήνας –παίζοντάς το Μέγας Πορθητής. Κι έτσι εξασφάλισε μπόλικα φτηνά συγχαρητήρια από τους νοικοκυραίους (αυτή τη φαντασιακή ταξική οντότητα που όλοι επικαλούνται αλλά ελάχιστοι έχουν γνωρίσει). Αυτά μόνο; Δυστυχώς όχι! Υπάρχουν δυο ακόμα πραγματάκια –το ένα ενοχλητικότερο του άλλου.

Υπάρχει η σιχαμένη κατασταλτική τακτική σπασίματος αρχιδιών που εφαρμόζει τόσα χρόνια το Πασόκ. Σε πιάνουν εκεί που πίνεις το ποτό σου, σε βγάζουν έξω απ΄το μαγαζί, σε ξεφτιλίζουν, μετά σε τραβάνε για εξακρίβωση –το πρωί σε αφήνουν να πας σπίτι σου. Το κάνουν συνέχεια, μέχρι να την αδειάσουν την περιοχή, επειδή –μια, δυο, τρεις φορές –στο τέλος σιχτιρίζεις. Πόσο ν΄αντέξεις την κατάσταση να κατεβαίνεις για καμιά γκόμενα και να καταλήγεις στη ΓΑΔΑ; Δεν ξαναπατάς λοιπόν και ζητωκραυγάζει ο Γκόλντεν Ριτρίβερ που καθάρισε τα Εξάρχεια! Τώρα, τι σκατά θα κάνουν οι μαγαζάτορες στα καθαρά και έρημα Εξάρχεια... Κανέναν δεν ενδιαφέρει, επειδή αυτοί οι μαγαζάτορες δεν προσμετρώνται στους ανησυχούντες επισκέπτες των τηλεοπτικών παραθύρων.

Το δεύτερο ενοχλητικό της υπόθεσης σχετίζεται με κάποιες ακατανόητες για το, υποτυπώδες μυαλό μου, τακτικές των παιδιών εκεί έξω. Διευκρινίζω εκ των προτέρων: δεν είμαι εκεί, δεν συμμετέχω, δεν μπορώ να κρίνω. Απλά απορώ:

-Είναι ωφέλιμη τακτική το σπάσιμο βιτρινών και κυριλέ αυτοκινήτων με αίτημα την απελευθέρωση των πιτσιρικάδων που πιάσανε για τρομοκράτες οι προηγούμενοι; Η λαϊκή αποδοχή του αιτήματος σίγουρα δεν εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο. Μήπως το σκεπτικό σχετίζεται με την άποψη «οι μικροαστοί είναι εχθροί μας και θα πρέπει να μας φοβούνται»; Αν ναι –αντίο σας κι «ευχαριστώ για τα ψάρια», που έλεγε και ο Ντάγκλας Άνταμς.

-Αυτοί οι «φίλοι του Χρυσοχοϊδη», (οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων ντε!) είναι οι ίδιοι μ΄εκείνους που μπαίνουν στα ιντυμίντια και επικροτούν τα μπάχαλα και μετά προτρέπουν τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία ΑΤΟΜΙΚΑ και χωρίς ταυτότητα, για να αντισταθεί περνώντας το βράδυ του στη ΓΑΔΑ;

-Έγινε προχτές μια διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον μετανάστη που πέθανε από τα βασανιστήρια των μπάτσων. Η υπόθεση κατέληξε σε συλλήψεις, κατάληψη δημαρχείου, ξύλο από τα ΜΑΤ... γενικώς πήρε έκταση. Ο Γκόλντεν αναγκάστηκε να δηλώσει οτι θα ερευνήσει την υπόθεση του θανάτου του μετανάστη, τα κόμματα βγάλανε ανακοινώσεις συμπαράστασης (εντάξει –μόνο ο Σύριζα έβγαλε, αλλά τέλος πάντων), έγινε ντόρος δηλαδή! Αυτή δεν είναι πιο πρόσφορη τακτική διεκδίκησης;

-Διάβασα οτι οι μπάτσοι εξακολουθούν να την πέφτουν άσχημα στους μετανάστες –πότε θα γίνει σχετική πορεία διαμαρτυρίας;

Το επόμενο πράγμα που με εξόργισε με την καινούργια κυβέρνηση έχει να κάνει με τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζω οτι πριν τις εκλογές του ’07 ο Γιωργάκης έλεγε οτι θα κάνει Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας. Τώρα φαίνεται οτι η θέση του τροποποιήθηκε λιγάκι –κι από το αυτόνομο Υπουργείο κατέληξε στο πάκτωμα της Έρευνας και της Τεχνολογίας κάτω από την ταμπέλα του Παιδείας (μάλιστα, δεν καταδέχτηκαν να αναφέρουν ούτε καν στον τίτλο του καινούργιου Υπουργείου την Ε&Τ –φαίνεται οτι η «Δια βίου μάθηση» είναι σημαντικότερη!) Η προσωπική μου άποψη είναι πως η Ε&Τ θα έπρεπε να ενταχθεί στο Υπουργείο παραγωγικών φορέων με το μακρινάρι όνομα στο οποίο προΐσταται η Κατσέλη. Επειδή πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός και φυσικά ξεχωριστή χρηματοδότηση για την πρωτοβάθμια έρευνα (δηλαδή τα μεταπτυχιακά των πανεπιστημιών) και την δευτεροβάθμια (ή αλλιώς εφαρμοσμένη) έρευνα.

Κατά τα λοιπά, δεν έχω όρεξη ν΄ασχοληθώ με τα παιχνιδάκια του ΚΚΕ στο λιμάνι του Πειραιά ή με το ξύλο έξω από το Υπουργείο Εργασίας –όλα αυτά τα θεωρώ ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ πολιτικών (κομματικών) συμμοριών, ας βγάλουν λοιπόν τα μάτια τους μόνοι τους και να προσέξουν μη μας λερώσουν.

Θέλω όμως, κλείνοντας, να σημειώσω μερικά ξεκαρδιστικά ανέκδοτα που αφορούν τις πρώτες μέρες της καινούργιας διακυβέρνησης:

-Βγάλανε ηλεκτρονικές αιτήσεις για την στελέχωση των θέσεων των Γενικών Γραμματέων και έγινε του καφενόβιου –κανονικά! Τριάντα χιλιάρικα αιτήσεις μαζεύτηκαν! Όλοι θέλουν να σώσουν την πατρίδα! Βγήκε μετά το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης περί κρατικών αυτοκινήτων κι έγινε του μπλόγκερ το τεμπλέιτ! Έτρεξε κόσμος και ντουνιάς να αφήσει το βαρύγδουπό του σχόλιο. Ανοιχτή διακυβέρνηση μαδερφάκιορες! Γουστάρω –καλά κάνουν όσοι ασχολούνται. Αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ανήκουν στην κατηγορία «όλοι ίδιοι είναι –τίποτα δεν αλλάζει»; Αποφασίστε ρε γευσιγνώστες –θα συγκυβερνήσετε μαζί με την κυβέρνηση του Γιωργάκη ή θα απαξιώσετε; Γιατί κάπως σε σχιζοφρένεια μου κάνει η στάση σας.

-Παρουσίασε αυτή η Μπιρμπίλη την πρόταση νομοσχεδίου για τους ημιυπαίθριους, είπε ο Μπένι οτι θα καταργηθεί η θητεία σε αεροπορία-ναυτικό, άνοιξα κι εγώ τηλεόραση να ενημερωθώ περί των γεγονότων. Ανακάλυψα λοιπόν οτι οι ρεπόρτερς λειτουργούν ακόμα επηρεασμένοι από το σύνδρομο Βατοπεδίου –τουτέστιν ψάχνουν σκάνδαλα παντού, ψάχνουν αυτούς που ευνοούνται φωτογραφικά από τον κάθε νόμο... Έλεγε ο βλάκας σχολιάζοντας την κατάργηση της θητείας «τώρα αυτοί που βολεύονται είναι οι μόνιμοι, επειδή θα στελεχώσουν τις λουφαδόρικες θέσεις που θα απελευθερωθούν»!! Και δεν σκέφτηκε οτι οι λουφαδόρικες θέσεις έγιναν για να βολευτούν τα βύσματα που υπηρετούσαν σε αεροπορία-ναυτικό κι εφόσον πλέον δεν θα υπηρετούν βύσματα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και οι θέσεις! Ούτε σκέφτηκε οτι ακόμα και μια λουφαδερή θητεία είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή των ανθρώπων, άρα καλώς καταργείται! Παρουσίαζε ο άλλος την πρόταση της Μπιρμπίλη κι απ΄ότι κατάλαβα θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στην αγορά ίσης έκτασης γης για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στην πόλη. Ποιος θα αγοράζει την έκταση; Το κράτος. Από ποιον θα την αγοράζει; Ενίοτε από τον εαυτό του! Άρα, το τίμημα νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων θα είναι συμβολικό, όχι ως προς το καταβαλλόμενο ποσό, αλλά ως προς την αιτιολογία πληρωμής του. Αναρωτιέται λοιπόν ο εμπειρογνώμονας δημοσιοβλάκας: «και τι θα γίνει όταν δεν θα υπάρχουν άλλοι χώροι πρασίνου να αγοραστούν;» Φοβερός! Είδε τη ρύθμιση σαν υιοθεσία παιδιού από την Αφρική ο τύπος, όπως εκεί σου δίνουν μια φωτογραφία για να βλέπεις το παιδί που του πληρώνεις τα έξοδα –έτσι κι εδώ θεώρησε οτι θα σου δίνουν μια φωτογραφία με γκαζόν και θα σου λένε «να το πράσινο που υιοθέτησες για το καλό της κοινωνίας»! Σκάσανε και κάτι πονηρότεροι των πονηρών που διερωτήθηκαν: «Πόσες εταιρείες φέρνουν στην Ελλάδα υβριδικά 1.400 κυβικών; Μήπως τα φέρνει μόνο μία και άρα ο Παπανδρέου τ΄αρπάζει απ΄αυτούς;» Τ΄αρπάζει για να αγοράσει πόσα; 300 αμάξια; 350; Τόσο τσίπης ο Γιωργάκης; Εντάξει, εγώ το έχω χεσμένο το περιβάλλον και θεωρώ τα υβριδικά μαλακισμένο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος –αλλά όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι, τι προτείνουν; Να καίνε ένα σκασμό βενζίνη στο χιλιόμετρο τα θηριώδη τζιπ επειδή υπάρχει μόνο μια μάρκα υβριδικών στην αγορά;

-Ανακοίνωσε αυτός ο αντιαισθητικός Λοβέρδος οτι καταργούνται τα δημόσια stage (τουτέστιν καταργείται η παρανοϊκή κατάρτιση σε δημόσιους φορείς -η κατάρτιση έχει σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για να βγεις στην αγορά εργασίας -τι δουλειά έχει σε όλα αυτά το Δημόσιο; πότε ζήτησαν υπαλλήλους με εργασιακή εμπειρία οι δημόσιοι φορείς;). Βγήκαν που λες οι μοιρολογίστρες των καναλιών να τσιρίξουν περί των ατόμων που απολύονται και οδηγούνται στην ανεργία! Ρε μάγκες, τα stage είναι κατάρτιση ανέργων -ποιοι οδηγούνται στην ανεργία; "Δούλευαν", λέει "στο Δημόσιο για 3,4,5 χρόνια και τώρα τους διώχνουν!" Κούκλες μου, τα stage είναι ΑΥΣΤΗΡΑ περιορισμένης διάρκειας, συνήθως 18 μηνών. Αν κάποιος κράτησε τον ίδιο καταρτιζόμενο όταν τέλειωσε το 18μηνο αντί να φέρει άλλον στη θέση του -τότε αυτός ο κάποιος πρέπει να μπει φυλακή. Επειδή άλφα έχει παραβεί τον νόμο Παυλόπουλου και βήτα έχει προξενήσει βλάβη σε άλλους πολίτες. Έχει φάει και τα λεφτά της Ε.Ε. που ούτε τα δημόσια stage εγκρίνουν, ούτε και τις παρατάσεις τους -εντάξει;

Άφησα για το τέλος μια πραγματικά καλή εξαγγελία της κυβέρνησης –κι αυτή είναι οτι θα πάρουν υπηκοότητα τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και θα βγουν από τις φυλακές όσοι κρατούνται μόνο λόγω ληγμένης βίζας. Βάλε σ΄ αυτά και την πρόθεσή τους να δώσουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς στις επόμενες νομαρχιακές εκλογές –θετικά μου ακούγονται τέτοια πράγματα. Και μακάρι να τα κάνουν.

Αυτά λοιπόν και -πως με βλέπεις; Είμαι καλός για απολογητής της κυβέρνησης; Αν ναι, μην ξεχάσεις να με λινκάρεις στη σελίδα της «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» μπας και με προσέξει ο Γιωργάκης και με κάνει τίποτα βοηθό του Πεταλωτή ξέρω ΄γω... ΄Νταξει;

15 γκολ αυτοί, σέντρα εμείς.:

Michael_Sc είπε...

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν ξέρουμε πόσοι το κατάλαβαν… αλλά η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην παρθενική της ομιλία στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, κατεδάφισε δασοκτόνες διατάξεις νόμου του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη!!

Η Τίνα Μπιρμπίλη έβαλε στον «πάγο» τον δασοκτόνο νόμο 3208/2003 του τότε υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ λέγοντας: «Αναστέλλουμε την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 του Ν. 3208/2003 για τον ορισμό των δασών αντικαθιστώντας τη με το άρθρο 3 του Ν. 998/79. Και επαναφέρουμε την αντίστοιχη διάταξη του Ν. 1892/1990 που αφορά στα πρόστιμα αυτών που καταπατούν δασικές εκτάσεις».

Για όσους δεν θυμούνται, το άρθρο 1 του δασοκτόνου νόμου άλλαζε τα κριτήρια χαρακτηρισμού μιας έκτασης ως δάσους ή δασικής, αποχαρακτηρίζοντας έτσι με μεμιάς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα. Και όσο για τα πρόστιμα στους καταπατητές, με τροπολογία στον δασοκτόνο νόμο είχε ανασταλεί η βεβαίωση και είσπραξή τους με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν καταρτιστεί και κυρωθεί οι δασικοί χάρτες.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα -αν δεν έχουν καταρτιστεί οι δασικοί χάρτες για ποιους σκατά χαρακτηρισμούς (ή αποχαρακτηρισμούς) δασών μιλάμε; Αν δεν υπάρχει δασικός χάρτης, δεν υπάρχει και δάσος -τόσο απλό μου φαίνεται!

Υ.Γ.: Πάντως εγώ, για να ξέρεις, είμαι κατά της Μπιρμπίλη και υπέρ ταν δασοκτόνων νόμων, Σημίτη, Ν.Δ. κ.λ.π. Εδώ έχει σφίξει ο κώλος μας από τον συνωστισμό, τα δάση μας μαράνανε; Ας τα κάνει οικόπεδα το κράτος, να τα πουλήσει, να κονομήσει, να ησυχάσουμε -που κάθε καλοκαίρι μου γίνεται χάλια το θηριώδες τζιπ μου από τα αποκαϊδια! Νισάφι πιά! Κάποτε πρέπει να ληφθούν μέτρα και για μας τους δεζάμπλουτους σ΄αυτή τη χώρα!

vangelakas είπε...

ἔφαγες σκάλωμα μὲ τὴν ἐπιμονὴ τοῦ παλληκαριοὺ ἔ;


Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

οἱ τραπεζοκόμοι συλλήβδην ναοῦμε εἶναι αἰδοῖα διότι ναοῦμε δὲν πρέπει νὰ μᾶς χρεώνουν κουβὲρ ἀλλὰ τὸ πράττουν. Κι ἂν πῇς τίποτις, τὴν ἑπομένη φορὰ θὰ παίξωσιν αὐνανία στὸ κεμπὰπ καὶ ἐσὺ θὰ θαυμάζῃς τὴν σώς.

J95 είπε...

γαμάτο

The Motorcycle boy είπε...

Χεχε, για το σχόλιο του Βαγγέλακα μιλάς προφανώς J95!
Ενταξει μωρέ, επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς -έτσι το σκέφτηκα...

Βαγγέλακα -τα σκαλώματα είναι καλά, οδηγούν την κουβέντα σε βάθος. Απλά σκέφτομαι μήπως εγώ είμαι λάθος -μήπως πρέπει να πάω να γραφτώ σε κλαδική του Πασόκ (έτσι δεν τις λένε ακόμα;) επειδή τους ψήφισα και μήπως τελικά εγώ ευθύνομαι για όσα έκαναν οι κυβερνήσεις Πασόκ από καταβολής Αντρέα! Μπορεί να ΄ναι κι έτσι...

Να πάρεις μανούλα μου τα ποδαράκια σου, να πάρεις κι εκείνο το καλό κορίτσι (που απορώ πως σε αντέχει ακόμα) και να πάτε στον Ζήκο, κάτω από την πλατεία. Άμα σου ξηγηθούν περιποίηση οι γκαρσόνες του (οι αλλοδαπές οι πρόσχαρες -όχι οι μουντρούχες οι Ελληνίδες) θα συμφωνήσεις κι εσύ πως πρέπει πάντα ν΄αφήνουμε κάτι για το γκαρσόνι. Και το κουβέρ το τσεπώνει ο Αφεντικός όχι τα γκαρσόνια ρε! Άσε που στο μπλογκ μου δεν χρεώνω κουβέρ -αυτό που το πας; Ε; Που το πας; Ρε άστο κάτω, δικό μου είναι μην το πας πουθενά!

Rodia είπε...

Ολόκληρο το ποστ εξαιρετικό, αυτή η παράγραφος όμως είναι ξεχωριστή:

«Το επόμενο πράγμα που με εξόργισε με την καινούργια κυβέρνηση έχει να κάνει με τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζω οτι πριν τις εκλογές του ’07 ο Γιωργάκης έλεγε οτι θα κάνει Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας. Τώρα φαίνεται οτι η θέση του τροποποιήθηκε λιγάκι –κι από το αυτόνομο Υπουργείο κατέληξε στο πάκτωμα της Έρευνας και της Τεχνολογίας κάτω από την ταμπέλα του Παιδείας (μάλιστα, δεν καταδέχτηκαν να αναφέρουν ούτε καν στον τίτλο του καινούργιου Υπουργείου την Ε&Τ –φαίνεται οτι η «Δια βίου μάθηση» είναι σημαντικότερη!) Η προσωπική μου άποψη είναι πως η Ε&Τ θα έπρεπε να ενταχθεί στο Υπουργείο παραγωγικών φορέων με το μακρινάρι όνομα στο οποίο προΐσταται η Κατσέλη. Επειδή πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός και φυσικά ξεχωριστή χρηματοδότηση για την πρωτοβάθμια έρευνα (δηλαδή τα μεταπτυχιακά των πανεπιστημιών) και την δευτεροβάθμια (ή αλλιώς εφαρμοσμένη) έρευνα.»

Συμφωνώ απολύτως! Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί;

head charge είπε...

Τώρα μάθαμε τελικά ποιος κρύβεται πίσω από αυτούς... (πλάκα κάνω)

Στη λογική του «μη χείρον βέλτιστον» δεν έχω μπει ποτέ στις εκλογές, αλλά μπορώ ενμέρει να καταλάβω όσους το κάνουν. Πάντως για το «δόγμα Χρυσοχοΐδη» δε χρειάζεται να πας μέχρι τα Εξάρχεια. Και μόνο από την Ακαδημίας να περάσεις, θα δεις κλούβες και ένστολους περισσότερος από ότι στα χάι του Πολύδωρα. Επίσης, δε διάβασα πουθενά για υπόσχεση απόδοσης υπηκοότητας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, το μόνο που είπε ο Χρυσοχοΐδης είναι ότι «δε θα απελαύνονται», επαναλαμβάνοντας τα μέτρα «μηδενικής ανοχής» για τους υπόλοιπους.

The Motorcycle boy είπε...

Rodia όσο κι αν δεν το πιστεύεις -υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν. Κατά πρώτον η ηγεσία του Παιδείας, κατά δεύτερον ο Παπανδρέου και κατά τρίτον κάποια μέλη της ερευνητικής κοινότητας που καλοβλέπουν το τακίμιασμα με τα πανεπιστήμια. Για να σου αναφέρω μόνο τους "σοβαρούς" έτσι; Τέλος πάντων -εγώ τη γνώμη μου είπα, μπορεί και να είμαι λάθος (για την ακρίβεια το εύχομαι).

head ο Χρυσοχοϊδης δεν έχει καμιά δουλειά με την υπηκοότητα. Αυτός είπε οτι θα βγάλει έξω όσους είναι στα κρατητήρια με μοναδική κατηγορία οτι έληξε η βίζα τους (κι αυτό είναι πολύ σημαντικό -άκου κι εμένα που έχω κάνει μέσα μαζί με τέτοιους ανθρώπους). Την υπηκοότητα στους μετανάστες δεύτερης γενιάς την είχαν προαναγγείλει πριν τις εκλογές και το ξαναείπε τώρα ο Ραγκούσης νομίζω.

Πάντως η λογική του "μη χείρον..." είναι αυτή ακριβώς που με πήγε στις εκλογές -τη βρίσκω προφανή και πολλές φορές αναγκαία.
Καλά, μπάτσους έχει μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός -δεν είναι θέμα. Το πρόβλημα είναι αυτοί που κάνουν συνεχείς ελέγχους στα πέριξ της πλατείας -εκεί κυρίως μαζεύουν κόσμο, επειδή έχει πιτσιρικαρία. Οι άλλοι παραπέρα δεν έχουν πολύ μεγάλη πελατεία.

J95 είπε...

"Χεχε, για το σχόλιο του Βαγγέλακα μιλάς προφανώς J95!"

όχι, αυτό είναι απλά καλό.

gasireu είπε...

όπα ένας ένας σκάτε οι μετακινημένοι ψήφοι, :P...
πάλι καλά να λέμε δηλαδή!

The Motorcycle boy είπε...

J95 'νταξει -χούμορ, να 'σαι καλά.

gasireu, είμαι κάπως κακό δείγμα μετακινούμενης ψήφου. Και σ΄αυτές και στις προηγούμενες το είχα γράψει οτι θα ψηφίσω Πασόκ (αλλά στις προηγούμενες δεν με άφησε η δικαστική αντιπρόσωπος). Στις Ευρωεκλογές ψήφισα Σύριζα λόγω σχηματισμού που συμμετέχει στην Ευρωβουλή. Προηγουμένως είχα να ψηφίσω μπόλικα χρόνια (νομίζω από την πρώτη εκλογή του Σημίτη). Πιο παλιά είχα ψηφίσει άλλες δυο φορές -μια ΣΥΝ και μια Οικολόγους Ανταλλακτικούς. Αν σκεφτείς οτι δικαίωμα ψήφου έχω από το '80 (πάνω -κάτω), άντε να βγάλεις άκρη από που μετακινούμαι και ΑΝ τελικά καταφέρνω να μετακινηθώ μέχρι το εκλογικό κέντρο.

Υ.Γ.: Στο μόνο που είμαι εκλογικά συνεπέστατος πάντως είναι στη συμμετοχή μου τα έξιτ πολς. Ακόμα κι αν δεν ψηφίσω, μπαινοβγαίνω στο εκλογικό κέντρο και βοηθάω τους πολς μπόις (ή γκερλς). Δηλώνοντας απερίφραστα οτι ψήφισα Ν.Δ. και προηγουμένως είχα ψηφίσει ΛΑΟΣ (ή ΕΠΕΝ παλιότερα).

b.b. chris είπε...

Όπως έχω ήδη πει, αφού μια πενταετία τα παιδιά της πλατείας την πέφτουν στο ολονπασόκ κάθε τρεις και λίγο, τώρα θα βελάξουν. Είναι μέρος της δια βίου μάθησης. Θα την πέφτουν στην πλατεία πρωί – μεσημέρι – βράδυ, σαν αντιβίωση ένα πράμα, μέχρι να μάθουν και τα μπετά ότι δεν την πέφτουμε στο ολονπασόκ, γιατί θα γυρίσει ο ήλιος και θα έχουμε λιγούρες.

Δασολόγιο δεν θα γίνει γιατί τα περιαστικά δάση είναι όλα ιδιοκτητα και τα πιο μακρινά διεκδικούμενα απ' τους παπάδες. Βιλαέτια, χοτζέτια, χρυσόβουλα και άλλα τέτοια όμορφα που τα ξέρεται καλύτερα οι γραμματιζούμενοι. Αν δεν ξεκαθαρίσει αυτό το καθεστώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Και κάτι με τις αεροφωτογραφίες των γερμανών, κάτι διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει με την απελευθέρωση... αλλά ποιος δίνει σημασία σ' αυτά....

Το άλλο με το Honda Insight έχει πολύ πλάκα. Αυτό είναι το αποκλειστικό μοντέλο που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια. Ρωτάω εγώ τώρα, είναι κάποιος σίγουρος ότι η Τουότα δεν έχει απούλητα 30.000 Prius του 2009? Την χαλάει να τα φορτώσει σ' ένα καράβι και να τα στείλει? Άντε σε 2. Σε πέντε θες; Σε 5. Την Peugeot ή την BMW να εισάγουν καμιά τριαντάρα χιλιάρικα HDi???? Από 1.2 μέχρι 1.6 είναι αν θυμάμαι καλά. Να βάλουμε και την VAG στο παιχνίδι να γίνει χαβαλές? Να πω ότι στην ελληνική αγορά υπάρχουν προ έκθεσης Φρανκφούρτης, 330 μοντέλα με κάτω από 140gr/Km ??????

Αυτό με τα παιδιά των μεταναστών ισχύει εδώ και χρόνια αλλά δεν εφαρμόζεται. Δεν μας είπαν κάτι καινούριο, οι καινούριοι. Δεν ξέρω αν το Πακιστανάκι δεύτερης γενιάς βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος σε πόση ώρα θα αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα; Πρόσεξες είπα ώρα. Δεν είπα ούτε μέρες, ούτε μήνες, ούτε χρόνια. Για να μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια θεοκρατική δημοκρατία, ανεξαρτήτου κυβερνήσεως.

The Motorcycle boy είπε...

Δεν ξέρω αδερφέ -οι προηγούμενες Αρετές ήταν το πολύ 1 μηνός υπόθεση. Μετά νέκρωνε η περιοχή. Τώρα βέβαια έχουμε μπροστά μας Δεκέμβρη -ίσως πάει περισσότερο το τζέρτζελο.

Καλά το έπιασες για το δασολόγιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχουν άλλες αεροφωτογραφίες απ΄αυτές των Γερμανών (μεγάλε Χίτλερ!) εκεί σκόνταψε και το κτηματολόγιο. Το ρεζουμέ είναι οτι δεν υπάρχουν οριοθετημένα δάση στην Ελλάδα -τουτέστιν δεν υπάρχουν δάση, υπάρχουν μόνο δασικές εκτάσεις. Τώρα, αν η έκταση σταματήσει να είναι δασική... μάντεψε τι γίνεται.

Δεν μιλάνε για "καθαρά" αυτοκίνητα ρε -για υβριδικά μιλάνε! Πάντως εγώ αν ήμουνα στη θέση τους και χωρίς να τα αρπάξω θα διάλεγα Χόντα με κλειστά μάτια. Ή να κάνουμε δουλειά ή να το ρίξουμε στο ξύσιμο -κι αυτά τα περί μιας εταιρείας τα ακούω βερεσέ. Στην τελική ας πάρουν τα παλιά Σιβίκ που έκαναν ανακύκλωση καυσαερίου -μόνο η Χόντα το έκανε, τι να λέμε τώρα;

Δεν το έχω ψάξει το τι ίσχυε με τα παιδιά των μεταναστών, αλλά έχω δει οτι ένα κάρο παιδιά είναι χωρίς υπηκοότητα. Δεν με νοιάζουν λοιπόν τα υπόλοιπα -αν το εφαρμόσουν μαζικά, μπράβο τους, αν κοροϊδεύουν, τους γαμιέται το σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tvxs.gr/v23993

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1066450&lngDtrID=244

στραβομαρας,
αστειος,
το κακομοιρης δεν το υιοθετω γιατι εγω κανω και κανα δυο αλλα.

εσυ δεν μας ειπες τι εισαι και ποτε ξεκολλας απο τον καναπε και την τιβι;

ελεος...

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε, μέτρα πόσα κιλά αστείος είσαι:

1. Όντως πάσχεις από στραβομάρα -εφόσον παραθέτεις κάτι που συνέβη στις 21 του μήνα, σαν αντεπιχείρημα για ένα ποστ που γράφτηκε στις 20!

2. Παρ΄όλα αυτά, έγραφα στο ποστ: "Υπάρχει η σιχαμένη κατασταλτική τακτική σπασίματος αρχιδιών που εφαρμόζει τόσα χρόνια το Πασόκ. Σε πιάνουν εκεί που πίνεις το ποτό σου, σε βγάζουν έξω απ΄το μαγαζί, σε ξεφτιλίζουν, μετά σε τραβάνε για εξακρίβωση –το πρωί σε αφήνουν να πας σπίτι σου.". Τα λινκ που παραθέτεις λένε κάτι διαφορετικό; Εντάξει, λένε και για τη 17Ν με την οποία δεν ασχολήθηκα -δεν ήταν εκεί το θέμα μου.

3. Αναρωτιέσαι: "εσυ δεν μας ειπες τι εισαι και ποτε ξεκολλας απο τον καναπε και την τιβι;" Αντιγράφω από το ποστ μου:
"Διευκρινίζω εκ των προτέρων: δεν είμαι εκεί, δεν συμμετέχω, δεν μπορώ να κρίνω."
"πως με βλέπεις; Είμαι καλός για απολογητής της κυβέρνησης;"
Νομίζω λοιπόν οτι είμαι ξεκάθαρος. Δεν ξεκολλάω ποτέ από τον καναπέ και την τιβί και είμαι ένας απολογητής της κυβέρνησης αν έτσι σε βολεύει.
Τίποτα άλλο;

Δημοσίευση σχολίου

Άσε κάτι για το γκαρσόνι ρε!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Tomboy | Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες και οι άλλοι